Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Μωλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόταση ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πρόσληψη όλων των συμβασιούχων με κλειστό διαγωνισμό ΑΣΕΠ


Την τελική τους πρόταση με στόχο να παραμείνουν στη δουλειά τους οι 10.000, σύμφωνα με συνδικαλιστικές εκτιμήσεις, συμβασιούχοι και να αποκτήσουν σταθερές σχέσεις εργασιας, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες που σας αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν την Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Η πρόταση της Ομοσπονδίας θα αφορά τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού για όλους τους συμβασιούχους που «έπιασε» η «παράταση Βερναρδάκη», ώστε να προσληφθούν οι «παρατασιούχοι» σε μόνιμες θέσεις, ανεξάρτητα από το ποια και πόσα θα είναι τα αιτήματα που έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δήμοι.
Η πρόταση θα «πατάει» πάνω σε εξαιρέσεις που προβλέπονται από το άρθρο 103 του Συντάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ώστε να διασφαλίσει τη συνταγματικότητα της πρότασης.
Στην 3η του παράγραφο το άρθρο 103 αναφέρει:
3. Oργανικές θέσεις ειδικού Eπιστημονικού καθώς και τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού μπορούν να πληρούνται με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Nόμος ορίζει τους όρους για την πρόσληψη, καθώς και τις ειδικότερες εγγυήσεις τις οποίες έχει το προσωπικό που προσλαμβάνεται.

Με βάση αυτήν την πρόβλεψη για εξαίρεση θα δημιουργηθεί ένας κλειστός διαγωνισμός ΑΣΕΠ που θα διασφαλίζει τις προσλήψεις με βάση δύο κριτήρια:
α) τίτλος σπουδών (για τους ΥΕ είναι το απολυτήριο Λυκείου)
β) δίπλωμα (για τους οδηγούς απορριμματοφόρων)
Εν ολίγοις η πρόταση θα κατευθύνεται στην αλλαγή διατάξεων του ΑΣΕΠ. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια ο διαγωνισμός θα περιορίζεται στις ειδικότητες των «παρατασιούχων».
Προφανώς και η συγκεκριμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης θα περιλαμβάνει και τους ήδη απολυμένους συμβασιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές εξέτασαν και την περίπτωση να προτείνουν νέο διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους. Κρίθηκε όμως ότι δεν είναι τόσο ασφαλής αυτή τη πρόταση και άρα κατέληξαν στην τελική πρόταση για κλειστό διαγωνισμό.
Όπως έχει γράψει νωρίτερα η ιστοσελίδα μας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη απορρίψει τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη και ζητεί να μην κατατεθεί στη Βουλή.
Έχει προαναγγείλλει συνέχιστη των κινητοποιήσεων, με το απεργιακό πρόγραμμα για αύριο Δευτέρα να περιλαμβάνει στάση εργασίας μεταξύ 11.00 και 15.00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11.30, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 7:13 am


Η πόλη της Λαμίας από ψηλά.(video)


.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 7:00 am


Το ΚΕΕΛΠΝΟ χτυπάει καμπανάκι για τα σκουπίδια – Μέτρα πρόληψης


Τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών, επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Σημειώνει πως η εκτεταμένη παραμονή, σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να επιζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως εξηγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τα οικιακά απορρίμματα, κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφών και ιδίως νωπών, είναι δυνατό να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παρατεταμένη έκθεση των απορριμμάτων σε σωρούς, είναι δυνατό να προσελκύσει διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν φορείς νοσημάτων. Σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι δυνατή η μετάδοση παθογόνων οργανισμών από ζώα ή και έντομα φορείς, που έχουν μολυνθεί από αστικά απορρίμματα, στον άνθρωπο μέσω δήγματος (τσιμπήματος ή δαγκώματος) ή μόλυνσης τροφών ή νερού.
Τα μέτρα πρόληψης 
Το βασικότερο μέτρο πρόληψης είναι η ταχεία και σωστή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση συνιστάται:
Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων, δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.
Συνιστάται επίσης, οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν και η συλλογή απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά την επαφή του κοινού με τρωκτικά, όπως οι ποντικοί, αλλά και με αδέσποτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο. Γι΄ αυτό, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:51 am


Γιατί γέμισαν μέδουσες οι ελληνικές παραλίες;


Έντονη είναι η παρουσία μεδουσών στις ελληνικές παραλίες. Ειδικά στον Κορινθιακό κόλπο το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί με μια περιοδικότητα 10-12 ετών.  Στις θάλασσες μας παραμένουν για δύο έως τρία χρόνια αλλά η περίοδος παραμονής αλλάζει ανάλογα με το μέρος. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε θάλασσα της Μεσογείου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν και τη συμπεριφορά τους.
Ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, Επαμεινώνδας Χρήστου, εμφανίζεται καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως η εμφάνιση των μεδουσών δε σχετίζεται με τη μόλυνση, ενώ ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού τους, προτείνει τη δραστική μείωση της αλίευσης πελαγικών ψαριών.
«Γενικά οι πληθυσμιακές τους διακυμάνσεις στη Μεσόγειο συνδέονται περισσότερο με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας και με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, όπως για παράδειγμα οι περίοδοι ξηρασίας ή έντονων βροχοπτώσεων τους ανοιξιάτικους μήνες. Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την αφθονία των μεδουσών είναι η θήρευση από διάφορα πελαγικά ψάρια. Έχει διαπιστωθεί ότι ψάρια όπως τόνοι, σκουμπριά, γόπες κλπ καταναλώνουν μέδουσες. Προτείνεται λοιπόν η δραστική μείωση της αλίευσης τέτοιων ψαριών σε περιβάλλοντα όπου παρατηρείται αύξηση των μεδουσών».
Ανακοίνωση για την έξαρση του φαινομένου στον Κορινθιακό κόλπο εξέδωσε και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας που προτείνει καθολική απαγόρευση της αλιείας για ένα χρόνο. «Προκειμένου να καταστεί δυνατή η γρηγορότερη λύση του προβλήματος, κατά την άποψη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα πρέπει να εξεταστεί η κήρυξη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Κορινθιακού με πιθανότητα εξολοκλήρου απαγόρευσης της αλιείας σε αυτόν, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Επίσης, πρέπει να ληφθούν νομοθετικά μέτρα για την εκπαίδευση των αλιέων (επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών) αλλά και στελέχωση των λιμενικών αρχών ώστε να μπορούν αν προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους. Μόνο με την λήψη παρόμοιων μέτρων μπορούμε όλοι να βγούμε ωφελημένοι» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:49 am


Καταγγελία για το συνέδριο του ΕΚΠΕΦ


 Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, χθες 23/6/2017, καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 27 Ιουλίου.
 Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια ήταν και είναι η διασφάλιση των δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών στα Συνδικάτα.
 Συγκεκριμένα δηλώσαμε, και καταθέσαμε και αποδείξεις, πως δεν είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο ΕΚΠΕΦ, όχι μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ.
 Εμείς, όπως και οι υπόλοιποι, εκλεχτήκαμε στις 21/9/2016 ως αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας που στις 6/11/2016 διαλύθηκε και αυτόματα έληξε και η θητεία μας.
 Η προσωρινή διοίκηση του νεοσύστατου Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που ιδρύθηκε στις 21/12/2016, προχωρά σήμερα στην διεξαγωγή Συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους, με αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί για το νομικό πρόσωπο που διαλύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2016.
Παρ’ όλα αυτά, από την στιγμή που είμαστε γραμμένοι στα μητρώα, είχαμε την υποχρέωση να παραστούμε στην έναρξη και να ενημερώσουμε το Σώμα για την νοθεία που στοχεύουν να κάνουν.
 Το Σώμα των αντιπροσώπων, που διέλυσαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και τώρα χωρίς εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία έρχεται και επιβεβαιώνει τον εαυτό του ως συνέχεια, πήρε απόφαση, παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου, να μας αποβάλει από την αίθουσα.
 Φυσικά δεν είχαμε διάθεση να συμμετέχουμε σε διαδικασίες νοθείας και φύγαμε, δηλώνοντας παράλληλα πως θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα μας για να διασφαλίσουμε το κύρος του εργατικού κινήματος.
 Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα που βοηθούν τον κάθε εργαζόμενο να καταλάβει πως στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές . Η μία του εκφυλισμού, του συμβιβασμού και της συνεργασίας με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που μας πίνουν το αίμα, και η άλλη του ταξικού προσανατολισμού, του ασυμβίβαστου αγώνα και της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών.
 Παναγιώτης Πολίτης
 Σταύρος Ανδριώτης 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:40 am


Ποιοι εκλέχτηκαν στα όργανα του ΕΚΠΕΦ


Από τη γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα του 1ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λαμία, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων από τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του.
Μετάτην εκλογική διαδικασία αναδείχτηκε η νέα Διοίκηση του ΕΚΠΕΦ και οι αντιπρόσωποι για τη Γ.Σ.Ε.Ε.
Αναλυτικά:
Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Γραμμένοι: 97
Ψήφισαν:  86 μέλη
Έγκυρα:   86
Άκυρα-λευκά: 1
Έλαβαν:
 1. «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Π.Α.Σ.Κ.Ε.) – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
                 51  ψήφοι     8 έδρες      ποσοστό   59,30%
 1. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.)»
                      25  ψήφοι     4 έδρες      ποσοστό   29,06%
 1. «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ »
                      10  ψήφοι     1 έδρες      ποσοστό   11,62%
Β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε.
Γραμμένοι:  84
ψήφισαν:    73
έγκυρα:    73
άκυρα, λευκά: 0
Έλαβαν:
 1. «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ( Π.Α.Σ.Κ.Ε) -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
                  53 ψήφοι     2 έδρες      ποσοστό   72,60%
 1. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.)»
                      17  ψήφοι     1 έδρα      ποσοστό   23,28%
 1. «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ »
                      3  ψήφοι     0 έδρες      ποσοστό   4,10%
***  Παράλληλα εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός
***  Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα εξελέγησαν κατά σειρά πλειοψηφίας και για το αντίστοιχο αξίωμα οι παρακάτω:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ( Π.Α.Σ.Κ.Ε) -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
 • ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
 • ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΙΟΣ
 • ΜΙΧΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
 • ΒΑΡΥΠΑΤΗ ΦΙΛΙΩ
 • ΚΑΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.)»
 • ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 • ΧΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • ΜΠΡΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ:  «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ »
 • ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Β. ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ( Π.Α.Σ.Κ.Ε) – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»
 • ΤΣΙΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.)»
 • ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 efthia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:38 am


“Όχι” ΠΟΕ-ΟΤΑ στη ρύθμιση Σκουρλέτη -Συνεχίζει κινητοποιήσεις, καταθέτει δική της πρόταση


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, η «πράσινη» ΣΥΝΑΝ στην ουσία «σύρθηκε» στην απόφαση των Αριστερών παρατάξεων που θεωρούν ότι δεν διασφαλίζονται οι συμβασιούχοι με τη ρύθμιση Σκουρλέτη αλλά και σε αυτή της ΔΑΚΕ που για κομματικούς λόγους ήθελε την συνέχισή τους.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ): 
 1. Απορρίπτει τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη και ζητεί να μην κατατεθεί στη Βουλή.
2) Συνεχίζει κανονικά και εντείνει τις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την αρχική απόφαση, με αποκλεισμούς δημοτικών αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ.
3) Καλεί την κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, και στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καταθέσει σχετική πρόταση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια βελτίωση στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων για τουλάχιστον πέντε ημέρες ακόμη.
Παρουσιάζουν δική τους νομοθετική πρόταση
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές ζητούν να μην κατατεθεί η ρύθμιση Σκουρλέτη και θα παρουσιάσουν το αργότερο έως αύριο την δική τους νομοθετική πρόταση για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε AOPIΣTOY χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόκειται να παραδώσουν την πρόταση νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τα τέλη Μαΐου έχει κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου από 25 Επιτροπές Συμβασιούχων, με την οποία ζητείται η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν μεταξύ άλλων:
-Να γίνουν “κλειστοί” διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην συμπεριληφθεί ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) του ΑΣΕΠ σε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους “παρατασιούχους”.
-Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι ή οι επικεφαλής, όπως αυτοί της Κασσάνδρας, της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της Νεάπολης-Συκεών, της Αμφίπολης και του Κιλκίς, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.
Καταγγέλλει κυβέρνηση, Μπουτάρη, ΠΟΠ-ΟΤΑ
Τέλος, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει:
-Την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, με αιχμή την Καθαριότητα,
-Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, με αφορμή ττις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τη Δευτέρα έχει βάλει στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ως θέμα την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε εργολάβους, για τρεις ημέρες,
-Τη «φιέστα» που γίνεται στα Τρίκαλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων (11η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΣΔΑ), με «μεγάλους χορηγούς», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, μεγαλοεργολάβους των σκουπιδιών
-Την ΠΟΠ-ΟΤΑ, που, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει τον πραγματικό της ρόλο: αυτόν τον απεργοσπαστικό –διασπαστικό, εργοδοτικό και κυβερνητικό. Αφορμή για την καταγγελία, η ανακοίνωσή της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με την οποία αναστέλλει τις κινητοποιήσεις, που, κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ποτέ δεν προκήρυξε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:35 am


Πρασινοι και Γαλαζιοι συνδικαλιστες στο στοχαστρο του Εργατικου Κεντρου ΛαμιαςΠράσινοι και γαλάζιοι συνδικαλιστές βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής του 1ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λαμίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων . Απο το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης του νεοσύστατου Εργατικού Κέντρου Αλέξης Αλεξόπουλος επιτέθηκε φραστικά ''σε  70 συνδικαλιστές  της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ''οι οποίοι οπως είπε , αποφάσισαν τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας , σε γενική συνέλευση αντιπροσώπων , με σκοπό να μην τους αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία είχε ερθει το Εργατικό Κέντρο  μετά τις αποκαλύψεις για τη σωρεία παρανομιών και παρατυπιών των επιδοτούμενων σεμιναρίων στα οποία συμμετείχαν '' .Ο κ. Αλεξόπουλος αφιέρωσε ενα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην υπόθεση των σεμιναρίων που ελέγχεται απο τη δικαιοσύνη και εγινε αφορμή για την ιδρυση του νέου Εργατικού Κέντρου Λαμίας . Μάλιστα ο κ. Αλεξόπουλος στην ομιλία του κατηγόρησε τις δύο παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ως υπεύθυνες και για τη διάσπαση  του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό , υποστηρίζοντας οτι ηταν αυτοί που τορπίλισαν τις προσπάθειες ''για μια ενιαία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο νομό'' . ''Απευθυνθήκαμε με ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας , στα Σωματεία και τους εργαζόμενους για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό με τις παρακάτω προυποθέσεις . Καμία συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος σε προγράμματα κατάρτισης και σεμινάρια , διασφάλιση των αρχαιρεσιών των σωματείων οπως προβλέπει ο συνδικαλιστικός νόμος , οργανωτική ενοποίηση κλαδικών σωματείων με στόχο ενα κλαδικό σωματείο κατα κλάδο και ενα κατα επιχείρηση και οργανωτική ενοποίηση των δύο εργατικών κέντρων . Η προτασή μας απορρίφθηκε απο την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ '' τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αλεξόπουλος . Η αρνησή τους , συνέχισε ο κ. Αλεξόπουλος , αποκαλύπτει και τους σκοπούς τους . Θέλουν να αναπαράγουν αυτό που οι ιδιες παρατάξεις διέλυσαν , δηλαδή ενα νέο μηχανισμό που θα εγκλωβίζει τους εργάτες σε ακίνδυνες για το κεφάλαιο κατευθύνσεις ''. Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με την ψηφοφορία για τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου , Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ .
lamiakos-typos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 6:30 am


Στην οδό Φιλίας το φετινό παζάρι της Λαμίας από 9-15 Σεπτέμβρη


Από 9 μέχρι 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί φέτος το παζάρι στη Λαμία. Οι παράγκες θα στηθούν κατά μήκος της οδού Φιλίας που βρίσκεται δυτικά της ΠΕΛ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Λαμιέων Γιώργος Λάμπρου, σε περίπτωση που τακτοποιηθούν κάποιες διαδικαστικές εκκρεμότητες από πλευράς ΠΕΛ, τότε το παζάρι θα μεταφερθεί σε χώρο εντός της ΠΕΛ.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε γνωστό ότι το κόστος ενοικίασης των παραγκών φέτος θα είναι 550 ευρώ (α’ κατηγορία), 450 ευρώ (β’ κατηγορία) και 50 ευρώ (γωνίες), ενώ την όλη διοργάνωση θα επιμεληθεί η Δημοτική Αρχή.
Το θέμα του παζαριού αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, όπου θα συζητηθεί ο κανονισμός του παζαριού, η μεταβίβαση της αρμοδιότητας έκδοσης αδειών συμμετοχής στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και η συγκρότηση της επιτροπής για το παζάρι 2017.
Η αυριανή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 18.30, με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ειδικότερα τα θέματα που θα τεθούν σε συζήτηση κι έγκριση:
Θέμα 1 : (7η) ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ TOY ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2017
Θέμα 2 : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ κ.κ. ΠΕΣΛΗ, ΤΣΟΥΛΟΥΦΑ
Θέμα 3 : ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΛΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΚΟΚ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΕΩΣΤΕΣ
Θέμα 4 : ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΣΤΟ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ
Θέμα 5 : ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ Ο ΦΟΔΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΕ., Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΟ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ
Θέμα 6 : ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 257/2017 ΑΔΣ (ΛΟΓΩ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΔ 80/2016, ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΗΣ – ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ) &  ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Θέμα 7 : ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ -ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗ (ΨΗΦΙΣΗ) ΠΙΣΤΩΣΗΣ
Θέμα 8 : ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΟΡΩΝ , ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ , ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
Θέμα 9 : ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗTΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ , ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017
Θέμα 10 : ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΚΕΝΩΘΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Θέμα 11 : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑΦΗΣ
Θέμα 12 : ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
Θέμα 13 : ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ , ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ
Θέμα 14 : ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Θέμα 15 : ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Θέμα 16 : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 218/2017 ΑΔΣ
Θέμα 17 : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»
Θέμα 18 : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 2 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»
Θέμα 19 : ΈΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΊΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»
Θέμα 20 : ΈΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΊΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 2 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»
Θέμα 21 : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Θέμα 22 : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ (ΑΡΘΡΟ 12 ΠΑΡ. 14 Ν. 4071/2012, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 48 Ν. 4325/2015)
Θέμα 23 : ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΡΕΣ» & ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
Θέμα 24 : ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡ. 9/2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΚ ΔΕΛΦΙΝΟΥ, 10/2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΚ ΡΟΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 11/2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΚ ΛΥΧΝΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
Θέμα 25 : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΣΤΗΝ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Θέμα 26 : ΕΓΚΡΙΣΗ  ΤΗΣ  ΑΡ. 26/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ , ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ  1η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2017.
Θέμα 27 : ΕΓΚΡΙΣΗ  ΤΗΣ  ΑΡ. 25/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΛ , ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ –  ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΛ.
Θέμα 28 : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧ. ΠΟΛΗΣ ΛΑΜΙΑΣ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ (ΕΠΖ)
Θέμα 29 : ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗΣ  ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ & ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΥΠΑΤΗΣ,  ΕΥΖΩΝΩΝ, 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΔΑΜΑΣΤΑΣ   ΠΟΛΗΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΕΠΖ)
Θέμα 30 : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΣΙΑΣ (ΔΙΟΡΘΩΣΗ) ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΗ ΣΤΟ Ο.Τ 23 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΤΑΜΑΡΙΑ – ΑΦΑΝΟΣ , ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (ΕΠΖ)
Θέμα 31 : ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΠΣ ΛΑΜΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ   ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Θέμα 32 : ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΤΜΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ-ΕΙΣΟΔΟΥ, ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ 83
Θέμα 33 : ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5.870,00 €
Θέμα 34 : ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 5ο-7ο-11ο-8ο-22ο ΤΟΥ ΔΛ»
Θέμα 35 : ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΩΝ ΔΕ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ»
Θέμα 36 : ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ
Θέμα 37 : ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΕ ΕΡΓΩΝ
Θέμα 38 : ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
 efthia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:17 pm


Τίμησαν τον 19χρονο φαντάρο-ήρωα του Σάμινα στα Καμένα Βούρλα

Έδωσε την ίδια του τη ζωή για να σώσει του συνανθρώπους του, στο ναυάγιο του «Σάμινα», ανοιχτά της Πάρου. Και ήταν μόλις 19 χρονών…
Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τον Βασίλη Ραχούτη.
 
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σαρακιώτης Ιωάννης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στον χώρο της προτομής του ήρωα στα Καμένα Βούρλα.
Η ανακοίνωση του βουλευτή Φθιώτιδας στα social media: 
Χθες το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για το Στρατιώτη Ραχούτη Βασίλειο, στο χώρο της προτομής του, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων.
Πριν 17 χρόνια, ο 19χρονος τότε φαντάρος έδωσε την ίδια του τη ζωή στην προσπάθειά του να σώσει συνανθρώπους του στο ναυάγιο του πλοίου "Εξπρές Σάμινα", ανοιχτά της Πάρου.
Ο Βασίλης Ραχούτης, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος, αποτέλεσε υπόδειγμα στρατιώτη για ολόκληρη την Ελλάδα. Ένας στρατιώτης, ήρωας. Ένας σύγχρονος ήρωας της Φθιώτιδας, που όλοι πρέπει να θυμόμαστε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πάρου θέλοντας να τον τιμήσει, έδωσε το όνομά του σε κεντρική οδό του νησιού.


Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:14 pm


Σεισμός βορειοανατολυκά της Θήβας.Αισθητός και στη Φθιώτιδα. (φωτο)


Σεισμός βορειοανατολυκά της Θήβας (φωτο)

Σεισμική δόνηση έντασης 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν
λίγα λεπτά βορειοανατολυκά της Θήβας με εστιακό βάθος 10χλμ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2017/06/seismos-boreioanatolyka-ths-8hbas.html#ixzz4l1espni2

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 5:50 pm


Κωνσταντίνος Φύκας:Ο παραολυμπιονίκης με καταγωγή απο τη Μενδενίτσα

Ο Κωνσταντίνος-Μάριος Φύκας  είναι Έλληνας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης. Έχει κατακτήσει πέντε παραολυμπιακά μετάλλια (2 χρύσα, 3 ασημένια) σε τρεις Παραολυμπιάδες (1996, 2000, 2004), τρία χρυσά και ένα ασημένιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πέντε χρυσά και ένα χάλκινο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχει καταρρίψει πέντε φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ και 100μ ελέυθερο της κατηγορίας S8.

Τα πρώτα βήματα
Συνέντευξη του αθλητή στο ΜΕΝ24

«Γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου του 1981 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα, αλλά η καταγωγή του πατέρα μου ήταν από ένα χωριό της Φθιώτιδας, την Μενδενίτσα. Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μου με ρίξανε στο νερό, επειδή γεννήθηκα με ένα χέρι. Ο παιδίατρός μου τότε, ο κ. Κωνσταντίνου, είχε πει ότι η καλύτερη άσκηση για να μπορέσω να δυναμώσω, ώστε αργότερα να βάλω ένα προσθετικό μέλος, ήταν το κολύμπι.. Έτσι λοιπόν, σε ηλικία 3 ετών με έφερε η μητέρα μου εδώ στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και γράφτηκα στον Μίλωνα. Από την πρώτη επαφή με το νερό είχα αμέσως πλευστικότητα, ο τότε προπονητής μου, Δημήτρης Τεζαλίδης, είχε ξετρελαθεί. Μεγάλωνα σιγά σιγά, συνέχιζα, έπαιρνα μέρος σε διασυλλογικούς αγώνες με αρτιμελή άτομα πάντα, είχα κάποιες μικρές διακρίσεις, αλλά σε ηλικία 11 ετών άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα, γιατί τα παιδιά είχαμε την πρώτη μας σημαντική σωματική ανάπτυξη. Τότε μάθαμε ότι υπήρχε ένας σύλλογος για άτομα με αναπηρία, τα οποία έπαιρναν μέρος σε αγώνες, ότι γίνονταν παγκόσμια πρωταθλήματα, ότι υπήρχε η λεγόμενη Παραολυμπιάδα. Γράφτηκα λοιπόν στους «Αετούς», αφού με σύστησε ο Γιάννης Αλεξάκης – μετέπειτα προπονητής μου – στον Κυριάκο Γριβέα και άρχισα να μπαίνω στον χώρο των ΑΜΕΑ.

Υ.Γ Ο δρόμος μπροστά απο το παλιό δημοτικό σχολείο φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Φύκα,προς τιμήν του Μενδενιτσιώτη ΠαραολυμπιονίκηΔημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 5:44 pm


Στρατιωτικές Σχολές: To Πρόγραμμα των εξετάσεων και οι δεκτοί υποψήφιοιΔημοσιεύτηκε το πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων αλλά και η ονομαστική κατάσταση των δεκτών υποψηφίων για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το 2017). Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε ποια ομάδα ανήκετε αλλά πότε και που παρουσιάζεστε.
Σημειώνεται ότι στην ονομαστική κατάσταση των υποψηφίων που κατέθεσαν δικαιολογητικά στη ΣΜΥ, εμφανίζεται η ομάδα στην οποία έχουν ενταχθεί για τις προκαταρκτικές εξετάσεις καθώς και η ημερομηνία πρώτης παρουσίασης, σύμφωνα με το smy.army.gr.
Το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων ΕΔΩ.
Ονομαστική Κατάσταση Δεκτών Υποψηφίων Ακαδ. Έτους 2017-2018 ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:50 pm


Έρχονται 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα...

  Έρχονται 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα...
Εβδομάδα - καμίνι για τη χώρα: Πότε και για πόσες ημέρες θα ξεπεράσει τους 40°C η θερμοκρασία.
Μπορεί οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης να έχουν ήδη βιώσει το πρώτο «κύμα» καύσωνα, 41 βαθμοί Κελσίου στη νότια Ισπανία, όμως στα Βαλκάνια οι «καυτές» καλοκαιρινές θερμοκρασίες μόλις ξεκίνησαν.
Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει στα όρια καύσωνα από την Πέμπτη.
Τo Σάββατο, το θερμόμετρο έφτασε στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ τους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη, και τη Λάρισα και στους 36 στη Μυτιλήνη και την Ελευσίνα.
Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα, Κυριακή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει», κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 37 με 38 βαθμούς.
Όμως σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αναμένονται μεσημεριανές μπόρες.
Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (μέγιστες 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα).
Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι λίγο υψηλότερες από τις κανονικές, όμως η δομή της ατμόσφαιρας δεν παρουσιάζει τυπική δομή καύσωνα.
Πάντως, τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη (λιγότερο) θα εκδηλωθούν μεσημεριανές καταιγίδες στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό (πιθανόν να επηρεαστούν και άλλες μη ορεινές περιοχές σε Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία).
Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά (38 βαθμοί Κελσίου στην Αθήνα), ενώ από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικότερα, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετή ζέστη αναμένουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν σποραδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 34 στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 35 και τοπικά 36 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 32 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 3 και τοπικά στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.
lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:39 pm


Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της σε όλους τους δήμους η ΠΟΠ – ΟΤΑ


ΠΟΠ - ΟΤΑ
Την αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Το προεδρείο της ΠΟΠ – ΟΤΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα, συνεδριάζει και το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία εξετάζει την πρόταση του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.
Διαβάστε εδώ το δελτίο Τύπου της ΠΟΠ – ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:20 pm


ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣΗ Νίκη Μπακογιάννη είναι πρώην αθλήτρια του ύψους με μεγάλες επιτυχίες στη καριέρα της. Γεννήθηκε στη Λαμία στις 19 Ιουνίου 1968, και ξεκίνησε από τον Αθλητικό Όμιλο «Αθανάσιος Διάκος» και συνέχισε με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Από τα 16 της χρόνια συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες. Το 1985 έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εφήβων νεανίδων στο Κότμπους της -τότε- Ανατολικής Γερμανίας όπου πέρασε το 1,85 μ. Το 1992 στη Βαρκελώνη έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά με 1,88 μ. δεν πέρασε στον τελικό. Το 1996 ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1,96 μ.) και το 1997 δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η μεγαλύτερή της διάκριση είναι το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 με 2,03 μ. επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα αυτή η επίδοση της έδωσε και μια θέση στο ρεκόρ γκίνες, αφού η διαφορά των 33 εκατοστών που την χωρίζουν από τα 2,03 μέτρα που πήδηξε είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί.[εκκρεμεί παραπομπή]

Η Μπακογιάννη, που πήγε στην Ατλάντα με 1.97, είχε ήδη υπερβεί τον εαυτό της περνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια το 1.99 και με τη δεύτερη το 2.01, που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ, γι' αυτό και όταν η Κονσταντίνοβα πέρασε το 2.03, όλοι πίστεψαν πως η πρώτη θέση είχε κριθεί. Όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα. Απέτυχε να το περάσει με την πρώτη προσπάθεια, αλλά στη δεύτερη πέρασε πάνω από τον πήχη και έκανε ακόμη πιο συγκλονιστική την αναμέτρηση. Τελικά η Κονσταντίνοβα κατάφερε να περάσει και το 2.05 και εκεί κρίθηκαν τα μετάλλια, αφού η Μπακογιάννη απέτυχε να το περάσει.

Αγωνιζόταν μέχρι και το 2004 όταν και πήρε μέρος στον προκριματικό αγώνα του ύψους των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
www.arpaktiko.gr

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
el.wikipedia.org

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 3:59 pm


ΕΝΑ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ CAMPERISTAS.COMΈνα εξαιρερτικό video που παρουσιάζει τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής των Θερμοπυλών.

 camperistas.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 3:58 pm


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων
Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων καθαριότητας στους Δήμους
Όλη η κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα τους...

 
H απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Λαμίας πρόκειται για 46 εργαζόμενους και στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου για 25 εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να προχωρήσει στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα στην παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων στους ιδιώτες, στα πλαίσια  της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και όλης της κοινωνίας.  Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, σε διαχείριση σε όφελος του κεφαλαίου και των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων, σε φαραωνικά και καταστροφικά έργα, όπως στην Πελοπόννησο και αλλού.
Η  ΝΔ και όλος ο μνημονιακός συρφετός απλά επιχαίρει και ζητάει να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με τις δημόσιες υπηρεσίες.
Η ΚΕΔΕ και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων από την άλλη πλευρά, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και επιδιώκουν να απολύσουν τους συμβασιούχους, γιατί οι περισσότεροι Δήμαρχοι είτε αποτελούν πιστούς συνοδοιπόρους της μνημονιακής κόλασης, είτε θέλουν να ανοίξουν τον κύκλο της εξάρτησης και της ομηρείας και με άλλους συμβασιούχους!
Απέναντι σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να  προχωρήσει εδώ και τώρα σε άμεση νομοθετική λύση με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πέρα και ενάντια στην άθλια πολιτική των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλουν την ελαστική εργασία, την διαρκή ομηρία, μια ζωή χωρίς δικαιώματα! Όλη η κοινωνία έχει υποχρέωση να σταθεί αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματά τους.
Τώρα είναι η ώρα  για μαζικό μαχητικό  και ανυποχώρητο αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο. Για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, στην ανασφάλεια, για να καταργηθεί κάθε μορφή  προσωρινής και ελαστικής εργασίας, για να βάλουμε μπροστά το μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σε  σύγκρουση με τις απάνθρωπες πολιτικές που υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.
Στη μάχη που δίνεται, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  βρίσκεται ολόπλευρα συμπαραστάτης και θα πρωτοστατήσει για:   
Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά.
Τη μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
Την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
Να μην περάσει καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους.
Τη χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών για την αναγκαία κοινωνικά λειτουργία τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο αγώνας των συμβασιούχων των Δήμων συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, με την πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά των παλιών και νέων μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και την απελευθέρωση από την σκλαβιά του κεφαλαίου που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των εργατών την κρίση του!
Την λύση δεν θα την δώσει κανένας άλλος παρά εμείς, με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 3:45 pm


Στην Ελάτεια χόρεψαν οι γυναίκες του Όμίλου Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Η δημοσίευση στα social media
Ένα τμήμα των μεγάλων"κοριτσιών"μας παρουσίασε χορούς της Ρούμελης στη γειτονική μας Ελάτεια.Η πρόσκληση ήταν από το χορευτικό τμήμα του δραστήριου και φιλόξενου συλλόγου Γυναικών Ελάτειας.Άξιες συγχαρητηρίων όλες οι κυρίες.Τις ευχαριστούμε!

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 2:51 pm


Street he Art 14η Υπαίθρια Καλλιτεχνική συνάντηση στη Λαμία (video)

lastxglypt3

 

Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή της πόλης μας, στην καρδιά της Ελλάδας και στο κέντρο της Λαμίας!

29-30 Ιουνίου με πολλές μεγάλες εκπλήξεις !!!
https://www.youtube.com/watch?v=xg5uK7_sG48

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 2:28 pm


Smart Trikala – Παρουσιάζεται η “έξυπνη” πόληsmart-trikala
Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου στο δημαρχείο θα παρουσιαστεί από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη. 
Στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, μοναδικό για όλη την Ελλάδα, πλήθος εταιριών θα συνεργάζονται σε μια σύνθεση υποδομών και εφαρμογών, μεγάλης εμβέλειας, που θα είναι σε θέση να προσφέρει σειρά υπηρεσιών στους πολίτες. Το πρόγραμμα smart Trikala περιλαμβάνει πλήθος εφαρμογών όπως «έξυπνος» φωτισμός, παρακολούθηση προγράμματος στάθμευσης με αισθητήρες, έλεγχος διαδρομών απορριμματοφόρων, πρόγραμμα Οpen Mall, παρακολούθηση κυκλοφοριακού, τηλεπρόνοια κ.α. Σημαντικότερο όλων το ηλεκτρονικό ΚΕΠ ή αλλιώς το ΑΤΜ πιστοποιητικών. Ένα μηχάνημα που θα μπορεί να δίνει πιστοποιητικά στους πολίτες με μια απλή κάρτα! Ολες αυτές οι εφαρμογές βρίσκονται σε ένα κεντρικό χώρο ελέγχου (control room) στην είσοδο του δημαρχείου.
http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=72296:trikala-poli&catid=43:municipality&Itemid=30

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 2:24 pm


Mικτή χορωδία Μώλου 2017:"ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ"-Παραδοσιακό Λοκρίδας.(video)

Παραδοσιακό Λοκρίδας- Διασκευή: Αντώνης Μπαλής
τραγουδά η μικτή χορωδία Μώλου 2017

Μένα μου λέν οι φίλοι μου
Μου λεν να τραγουδήσω. μα εγώ τους ,
λε νέγω δεν μπορώ ,πάλι δεν μπορώ.

Μα εγώ τους λέγω δεν μπορώ
τους λέγω δεν αδειάζω θέλω να,
νε νέβω σε βουνό, πάλι σε βουνό.

Θέλω να ανέβω σε βουνό
σε ενα μαρμαροβούνι να πελε,
κινήσω μάρμαρο ,πάλι μάρμαρο.

Να πελεκήσω μάρμαρο
σε ριζιμιό λιθάρι να φτιάξω,
σταναυροκάθισμα, πάλι κάθισμα.

Να φτιάξω σταυροκάθισμα
να σταυρωθώ να κάτσω να αφουγκρια,
στω νω την πέρδικά ,πάλι πέρδικα.

Να αφουγκριαστώ την πέρδικα
την πικροκαταρούσα πως κατά,
ριένεται τον αητό ,πάλι τον αητό.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:39 am


Οι καθυστερήσεις του έργου για τον ΧΥΤΑ Λαμίας.Ιστορική αναδρομή...του Στέφανου Σταμέλλου

«Διευθέτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ και επέκταση κυττάρου στη θέση “Νευρόπολη” του Δήμου Λαμιέων»: Οι καθυστερήσεις του έργου ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής Μια ιστορική αναδρομή του έργου και του ΧΥΤΑ ΛΑΜΙΑΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία ακυρώνεται η απόφαση έγκρισης του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού βαθμολόγησης των τεχνικών προσφορών των εταιρειών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Έργου «Διευθέτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ και επέκταση κυττάρου στη θέση “Νευρόπολη” του Δήμου Λαμιέων». Το δικαστήριο, μετά από την προσφυγή της εταιρείας “ΤΗΑLIS ES. SA”, έκρινε μη νόμιμη τη συμμετοχή του εκπροσώπου του ΤΕΕ στην Επιτροπή Διαγωνισμού, λόγω του ότι είχε συνταξιοδοτηθεί.
Μετά από αυτό, είναι λογικό να αμφισβητούνται όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής στις οποίες συμμετείχε ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Αυτό σημαίνει αυτόματα - αν δεν υπάρξει άλλη ερμηνεία - επανάληψη της διαδικασίας, που έχει ξεκινήσει από το 2014, ή επανάληψη μέρους της διαδικασίας του διαγωνισμού. Με λίγα λόγια «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι» που λέει ο λαός μας. Αναφερόμαστε σε ένα σημαντικό έργο, άκρως απαραίτητο για την Κεντρική Φθιώτιδα, «επείγον έργο υψίστης περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας» όπως χαρακτηρίστηκε, το οποίο κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή. Η εκτίμησή μας είναι ότι, πέρα από τα νομικά τερτίπια, θα μπορούσαν πολλά πράγματα να αποφευχθούν, αν υπήρχε στενή παρακολούθηση της πορείας του διαγωνισμού και αν υπήρχε σωστή συνεργασία με τις τεχνικές και τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου. Λογικά θα έπρεπε το θέμα να απασχολεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, εφόσον το έργο κρίνεται απαραίτητο να γίνει.
Από την άλλη φαίνεται καθαρά ο ρόλος του νομικού «λαβύρινθου» στον οποίο οδηγούνται οι διαγωνισμοί και ο ρόλος των εταιρειών στις καθυστερήσεις των έργων. Αν υποτεθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και ότι πράγματι χάνεται ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Λαμία, όπως αντίστοιχα χάνονται χρήματα της τάξης των 9 εκ ευρώ για την περιοχή, τότε είναι ένα «έγκλημα» σε βάρος της πόλης. Ένα έγκλημα με πολλούς συντελεστές…
Για την ιστορία - και για να φανούν οι χρόνοι «ωρίμανσης» ενός έργου για τα ελληνικά δεδομένα - δείτε παρακάτω το ιστορικό του έργου με την χρονική αναφορά αδειοδοτήσεων και ενεργειών:
1988 Έγκριση καταλληλότητας του χώρου στη θέση Νευρόπολη για εγκατάσταση διάθεσης στερεών αποβλήτων Δ. Λαμίας. (απόφαση του Νομάρχη Φθιώτιδας 5848/88).
1989 Αγορά οικοπέδου για την κατασκευή του ΧΥΤΑ (αριθμός συμβολαίου 2363/89 συμβολαιογράφου Κ. Ντελή)
1990 Έγκριση Καταλληλότητας Χώρου Επέκτασης Εγκαταστάσεων Διάθεσης ΣτερεώνΑποβλήτων Δ. Λαμίας στη θέση Νευρόπολη με την υπ’ αριθ. 5103/90 απόφαση Νομάρχη Φθιώτιδας
1994 Καθορισμός Λατομικής Ζώνης (Αρ. 944 Απόφαση Νομάρχη Φθιώτιδας). Στην εν λόγω απόφαση η Λατομική Ζώνη καθορίζεται στην περιοχή Σκουπιδότοπου Δ. Λαμίας
1997 Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΧΥΤΑ Δ. Λαμιέων (Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και Υφυπουργού Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Αρ. Πρωτ. 113950/29-01-97)
2002 Έγκριση Α’ Σταδίου της Β’ Φάσης Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Φθιώτιδας (αρ. απόφασης 5408/18-07-2002 Νομάρχη Φθιώτιδας). Η εν λόγω απόφαση εγκρίνει κατάλληλες για την επέκταση ΧΥΤΑ Δ. Λαμιέων τις θέσεις Νευρόπολη και Κουνιάρια που πληρούν την πολυκριτηριακή ανάλυση της μελέτης.
2002 Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση & Αξιολόγηση ( Προέγκριση Χωροθέτησης) του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ του Δ. Λαμιέων» στη θέση Νευρόπολη (Αρ. απόφασης 4094/31-10-2002 Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερ. Ελλάδος)
2003 Έγγραφη γνωστοποίηση Ενωμένων Λατομείων Λαμίας αριθ. πρωτ. 4210/7-2-2003 που αντιτίθενται με την επέκταση του υφισταμένου ΧΥΤΑ προς την πλευρά της Λατομικής Ζώνης. Απάντηση ότι η επέκταση δεν απαγορεύεται από τον Ν. 2115/93.
2005 Έγκριση Σχεδίου Διευθέτησης Υφισταμένου ΧΥΤΑ Δ. Λαμιέων. Εγκρίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας (ΔΙΠΕΧΩ). Η ανωτέρω απόφαση συμπληρώνει την αντίστοιχη απόφαση του 2003 και προβλέπει τη δημιουργία συμπληρωματικού κυττάρου υγειονομικής ταφής εντός των ορίων του υφιστάμενου ΧΥΤΑ (Αρ. ΔΙΠΕΧΩ 3057/27.6.05)
2005 Ο Δήμος Λαμιέων υποβάλλει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου «Διευθέτηση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α. Δ. Λαμιέων» στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας (Αρ. ΔΙΠΕΧΩ 4168/3.8.06) σύμφωνα με τα έργα που έχουν εγκριθεί από το ανωτέρω Σχέδιο Διευθέτησης.
2006 Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Διευθέτηση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α. Δ. Λαμιέων» δεν προωθείται λόγω απαγορευτικής απόστασης από τα όρια των ήδη μισθωμένων λατομικών χώρων της λατομικής περιοχής (Αρ. 527/25-10-2006 έγγραφο της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.)
Από το 2006 ως το 2011, κι επειδή δεν προωθήθηκε η αδειοδότηση του έργου από την ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. λόγω της απαγορευτικής απόστασης από τα όρια των μισθωμένων λατομικών χώρων, φαίνεται ότι οι προσπάθειες μεταφέρθηκαν στην εξεύρεση άλλης θέσης για την χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΑ Λαμίας. Έτσι προέκυψε η θέση «Μαγδάρα» του Τριλόφου στην περιοχή του Δήμου Μακρακώμης. Και έχουμε την παρακάτω χρονολογική αναφορά αδειοδοτήσεων και ενεργειών:
2006 Στις 4/08/2006 κατατίθεται αίτηση υποβολής πρότασης στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000-2006 μέτρο 6.4 «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Δ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ» με τίτλο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Χ.Υ.Τ.Α. 9ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
2007 Στις 10/08/2007 κατατίθεται εκ νέου αίτηση υποβολής πρότασης στο Π.Ε.Π Στερεάς Ελλάδας 2000-2006 μέτρο 3.9 «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Δ΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ» με τίτλο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Χ.Υ.Τ.Α. 9ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
2007 Εκδίδεται η αριθμ. 13653/14-11-2007 Απόφαση έναρξης του εν θέματι έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτείται από πιστώσεις Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 056/3) και με το αριθ. 14887/18-12 -2007 έγγραφο της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περί έγκρισης τευχών δημοπράτησης, με υπάρχουσα πίστωση το ποσό 809.326,74 ΕΥΡΩ (Κ.Α.30.7413.0016)
2008 Δημοπράτηση στις 14-02-2008 της ανωτέρω μελέτης
2008 Υπογραφή σύμβασης αναδόχου 31-12-2008
2009 Θετική Γνωμοδότηση της ΠΠΕΛ του έργου “ΧΥΤΑ 9ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη θέση «Μαγδάρα» Δήμου Μακρακώμης (αρ. 109566/10701/15-10-2009 ΔΙΠΕΧΩ)
2010 Υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ του έργου (αρ. 21020/2579/17- 03-2010 ΔΙΠΕΧΩ)
2010 Έγκριση μελετών «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Χ.Υ.Τ.Α. 9ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (αρ. 63314/6-12-2010 απόφαση Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαμιέων).
2011 Ιανουάριος 2011, υπογράφεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)
2011 Με την αριθ πρωτ 17117/2889/17.5.2011 απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας εγκρίνεται η «ανανέωση & τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για τη διευθέτηση και λειτουργία του υφιστάμενου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Δήμου Λαμίας στη θέση “Νευρόπολη” Δήμου Λαμιέων Ν Φθιώτιδας».
Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι «βορείως του ΧΥΤΑ υφίσταται η εγκεκριμένη Λατομική Περιοχή Λαμίας». Άρα η ΑΕΠΟ δόθηκε χωρίς να λυθεί το πρόβλημα της απόστασης - όπως φαίνεται από τις μεταγενέστερες αιτήσεις του ΦΟΔΣΑ Στερεάς για μείωση της απόστασης ασφαλείας στα 240μ - και η άδεια λειτουργίας ανανεώθηκε με βεβαίωση δημάρχου για την απόσταση (το με αριθμ. πρωτ. 884/30-12-2015 (4390/31-12-2015) έγγραφο του Δημάρχου Δήμου Λαμιέων με το οποίο βεβαιώνεται ότι ‘’….τηρείται η ελάχιστη προβλεπόμενη απόσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1428/1984 του λατομικού χώρου από το ΧΥΤΑ Λαμίας)
2011 Με την αρ.767/15-12-2011 ΑΔΣ εγκρίθηκε η μελέτη «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ‘’ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ’’ Δ. ΛΑΜΙΕΩΝ» αναδόχου της εταιρείας μελετών « ΧΟΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» προϋπολογισμού 14.912.684,00 € (με ΦΠΑ).
2013 Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων-Δόμησης-Δικτύων και Ενέργειας προέβει στην επικαιροποίηση του Π/Υ της πράξης σύμφωνα με τις αλλαγές που ζητήθηκαν στο 2ο πρακτικό αξιολόγησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (Ε.Δ.Α.) (αρ.πρωτ. 1731/04-04-2013 έγγραφο) και συνυπολογίζοντας τις διαφοροποιήσεις λόγω της έκδοσης νέων τιμών άρθρων τιμολογίων του ΥΠΟΜΕΔΥ, με νέο προϋπολογισμό 9.200.000,00 € με Φ.Π.Α., η οποία εγκρίθηκε με την αριθ. 302/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
2013 Ένταξη του έργου στις 30/10/2013 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 11.193.090 ευρώ, αριθ. πρωτ. 5790 περιλαμβάνοντας τα παρακάτω υποέργα:
- Διευθέτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ έκτασης 69 στρεμμάτων
- Επέκταση ΧΥΤΑ (κατασκευή νέου κυττάρου – υποκύτταρα 1 & 2) έκτασης 42 στρεμμάτων
- Προμήθεια εξοπλισμού (Προωθητή, συμπιεστή κ.α)
Κύριος του έργου ήταν ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Φθιώτιδας Α.Ε. στον οποίο συμμετείχαν οι Δήμοι Λαμιέων, Μακρακώμης, Στυλίδας & Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου (λόγω συμμετοχής του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μώλου). Δικαιούχος του έργου και φορέας υλοποίησης, αυτός δηλαδή που θα επιμεληθεί της διαγωνιστικής διαδικασίας και της κατασκευής του έργου, ορίστηκε ο Δήμος Λαμιέων, λόγω μη στελέχωσης του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Φθιώτιδας Α.Ε.
2013 Το Δημοτικό Συμβούλιο με την αριθμ. 453/2013 απόφασή του ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου με ανοικτή δημοπρασία με το σύστημα προσφοράς που
περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή του άρθρου 8 του Ν. 3669/08.
2014 Με το αριθ. 123/13-01-2014 έγγραφό της, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διατύπωσε την σύμφωνη γνώμη της για την δημοπράτηση του υποέργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ” Δ. ΛΑΜΙΕΩΝ». Η χρηματοδότηση του έργου ήταν από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : (04): Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων». και με Κ.Α. 30.7341.0032 στον προϋπολογισμό του Δήμου και πίστωση 7.479.674,80€..
2015 Με την αριθμ. Πρωτ. 4390/31-12-2015 Απόφαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του υφιστάμενου ΧΥΤΑ έως 30-11-2017
2016 Συντάσσεται πρακτικό βαθμολογίας των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων εταιρειών και εξετάζονται οι ενστάσεις των αναδόχων. Προηγήθηκαν οι απανωτές προδικαστικές προσφυγές, στα επί μέρους στάδια της διαδικασίας, των επτά εταιρειών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό
2017 Μετά την προσφυγή της εταιρείας “THALIS ES. SA” στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για μη νόμιμη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού, ακυρώνεται το πρακτικό βαθμολογίας των τεχνικών προσφορών και υποχρεώνεται ο Δήμος στην επανασύσταση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Αυτό λογικά ερμηνεύεται ως ακύρωση όλων των αποφάσεων και επιστροφή της διαδικασίας στην προ του 2014 περίοδο.
Επισημαίνουμε ότι από τις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος κ Σταυρογιάννης είχε χαρακτηρίσει τον ΧΥΤΑ ως επικίνδυνο και κορεσμένο λέγοντας ότι η εναπόθεση των αποβλήτων γίνεται πλέον «σε όμορη έκταση του αρχικού κυττάρου». Πολλά κρύβονται μέσα σε αναφορές του τύπου: «Υποβάλαμε μέσα στην πρώτη αίτηση στο τομεακό του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για ΜΕΑ και ΧΥΤΥ ύψους 31.000.000 €, 9.500.000 € για τη διευθέτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ και επέκταση του κυττάρου στη θέση Νευρόπολη, 6.800.000 € για ενδιάμεση λύση καθώς και τελικά έργα ΜΕΑ και κομποστοποίησης» στον απολογισμό του δημάρχου για το 2016, χωρίς να είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα έργα έχουν την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση. «Ενδιάμεση λύση», είναι σαφές ότι αναφέρεται στην Κινητή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων. Επίσης πολλά κρύβονται στο γεγονός «της απαγορευτικής απόστασης από τα όρια των ήδη μισθωμένων λατομικών χώρων της λατομικής περιοχής» όπως αναφέρεται και στο 527/25-10-2006 έγγραφο της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ, που μπορεί να αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του έργου και να ματαιώσει την υλοποίησή του.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και, κυρίως, διότι απουσιάζει η διαφάνεια. Όμως όλες αυτές οι διαδικασίες - πέραν των άλλων - φυσικά και δεν είναι οικονομικά ανώδυνες για τον Δήμο και τον δημότη, τον πολίτη. Απαιτήθηκαν και απαιτούνται δαπάνες για μελέτες επί μελετών, δαπάνες για συμβούλους επί συμβούλων, για νομική υποστήριξη σε κάθε φάση και για τις δικαστικές προσφυγές, απαιτήθηκαν και απαιτούνται χιλιάδες εργατοώρες και απασχόληση υπαλλήλων και αιρετών και χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά... Δεν ξέρουμε πόσο ευχαριστημένη είναι γι’ αυτό η δημοτική αρχή. Δεν ξέρουμε πόσο ευχαριστημένες είναι οι εταιρείες - υποψήφιοι ανάδοχοι ή πόσο ευχαριστημένη είναι η ίδια η πολιτεία που παρακολουθεί, αν παρακολουθεί, αυτές τις διαδικασίες.
Αλήθεια, σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη συμβαίνουν αυτά;
Λαμία, 22.6.2017
του Στέφανου Σταμέλλου
μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
Ο χάρτης του έργου

Φωτογραφία του χρήστη Στέφανος Σταμέλλος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:27 am


Η αναβίωση του “Κλείδωνα”στη Σκάρφεια Φθιώτιδας Ο Σύλλογος Γυναικών Σκάρφειας,για άλλη μια φορά,μεγαλούργησε,τιμώντας την Ελληνική Παράδοση ,και την παραμονή του Αη Γιάννη,αναβίωσε μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, το έθιμο του “ΚΛΕΙΔΩΝΑ”, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι.
Oi φωτογραφίες της κυρίας  Maro Zoi
Το έθιμο

Ο Κλήδονας είναι ένα πανάρχαιο έθιμο. Η ίδια η λέξη υπάρχει από την εποχή του Ομήρου, «κλήδων» ονομαζόταν ο προγνωστικός ήχος, και κατ” επέκταση το άκουσμα σιωνισμού ή προφητείας, ο συνδυασμός τυχαίων και ασυνάρτητων λέξεων ή πράξεων κατά τη διάρκεια μαντικής τελετής, στον οποίο αποδιδόταν προφητική σημασία.
Σύμφωνα με τη λαϊκή πίστη, η δύναμη της φωτιάς, επιφέρει την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλαγμένοι από το κακό μπορούν να εισέλθουν καθαροί και ακμαίοι σε μια καλύτερη χρονική περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 8:22 am


Ημερίδα για την παροχή δωρεάν εξέτασης και ιατρικών συμβουλών στον Λογγό


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λογγού ο Πλάτων σε συνεργασία με τους ιατρούς του Medi Family Athens (Πολυιατρείο Οικογενειακής Ιατρικής) διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 25/6/2017 στο Δημοτικό κτήριο Λογγού, για την παροχή δωρεάν εξέτασης και ιατρικών συμβουλών στους κατοίκους της περιοχής.

Ειδικότητες που θα συμμετέχουν:
-Παθολόγος
-Καρδιολόγος
-Ορθοπεδικός
-ΩΡΛ
-Ακτινολόγος
-Γενικής Ιατρικής
Ώρα Έναρξης 12 Π.μ.

Το Δ/Σ

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 7:42 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μωλος

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr