Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Μωλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γενική Συνέλευση για το Σύλλογο Οικοδόμων Ανατολικής Φθιώτιδας


Ο Σύλλογος Οικοδόμων Αν. Φθιώτιδας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22/10/2017
SYLLOGOS_OIKODOMON_AN.FTHIOTIDAS
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Οικοδόμων Αν. Φθιώτιδας ο “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ” καλεί τα μέλη του στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 5:00’ μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
 
Θέματα:
  1. Απολογισμός
  2. Απόφαση γενικής συνέλευσης ( Ένταξη του συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο)
  3. Λήψη απόφασης για το μέλλον του συλλόγου
Το Δ.Σ
http://www.gkordis.com/#ixzz4vGxjM617

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 12:06 pm


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένωνΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
[email protected]          http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/

Αριθ. Πρώτ.106                                                                                          Λαμία 17/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ηςαξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.
Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!
Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι - χέρι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ενορχηστρωμένη παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με μακρύ χέρι τους συνδικαλιστές στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσουν με μια απίστευτη τρομοκρατία έναν μηχανισμό που έχουν βαφτίσει σωματείο στο χώρο των σούπερ μάρκετ.
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα. Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.
Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.
ΝΑ ΣΥΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν Διοικητικά Συμβούλια και γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής.
Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο επιχειρησιακό ή κλαδικό να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 11:56 am


Ποια φάρμακα θα διατίθενται από τον Δεκέμβριο σε σούπερ μάρκετ


Τα σούπερ μάρκετ μέσα στον Δεκέμβριο θα διαθέτουν τα λεγόμενα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που προ ετών θα σήμαινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του κλάδου, ωστόσο τώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Οι αντιδράσεις είναι υποτονικές, ενδεικτικές της υποκρισίας πολιτικών και συνδικαλιστών του χώρου.
Πηγές αναφέρουν ότι ο ΕΟΦ κάνει τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες ετοιμάζονται και η αγορά θα ανοίξει.
Ξεκάθαρα πάντως οι φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται να υπολογίζουν πάρα πολύ στη νέα αυτή συνθήκη που διαμορφώνεται και αναμένεται να αλλάξει τα πάντα.
Τα φάρμακα που θα παρουσιαστούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι περίπου 200 -με τον αριθμό τους, όμως, να αυξάνεται μελλοντικά-, τα οποία θα αφορούν χαμηλής έντασης και επικινδυνότητας παθήσεις, όπως κεφαλαλγία, ναυτία, με απλές οδηγίες χρήσης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:09 pm


Στο διαδίκτυο οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ άνω των 150.000


ΠΟΛ 1158 - Στο διαδίκτυο οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ άνω των 150.000

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία καθορίζονται  οι προϋποθέσεις η διαδικασία, οι τεχνικές προδιαγραφές, ο χρόνος  και ο τρόπος δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο των στοιχείων των φυσικών η νομικών προσώπων  οι οποίοι έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από εισφορές  κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α..

 

Προϋποθέσεις για τη Δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλών

1. Σε διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, εφόσον η βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet). Στον ίδιο διαδικτυακό τόπο, με κοινή ανάρτηση ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α., εφόσον η βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, προς τον Ε.Φ.Κ.Α., υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (εφεξής Κ.Ε.Α.Ο.).
 

2. Οι οφειλές της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου προς το Δημόσιο ή τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα δημοσιοποιούνται λαμβανομένων υπόψη των απαιτήσεών του έναντι του Δημοσίου για τις οποίες έχει δημιουργηθεί και εκκαθαριστεί ατομικό φύλλο ή συγκεντρωτικό φύλλο έκπτωσης (Α.Φ.ΕΚ.) ή, αντίστοιχα, των εκκαθαρισμένων απαιτήσεων έναντι του Ε.Φ.Κ.Α..Χρόνος ανάρτησης των δεδομένων στο διαδίκτυο
1. Οι καταστάσεις των δημοσιοποιούμενων οφειλών αναρτώνται κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας στις 30 Νοεμβρίου 2017 και αντικαθιστούν τις ήδη αναρτημένες, κατά τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν. 3943/2011, όπως ίσχυε πριν την αντικατάστασή του με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4410/2016, καταστάσεις.

2. Οι καταστάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί επικαιροποιούνται ανά έτος μέχρι τη 30ή ημέρα του Ιουνίου μήνα μετά από νέα άντληση στοιχείων και αντικαθιστούν τις ήδη αναρτημένες καταστάσεις.

 

Ενημέρωση και διαδικασία αποστολής ηλεκτρονικής ειδοποίησης
 

1. Η ενημέρωση των οφειλετών που εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 3943/2011 διενεργείται με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997 (ΦΕΚ Α' 50) τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
2. Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ αποστέλλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα, στη Φορολογική Διοίκηση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των οφειλετών που εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 3943/2011, με την οποία καλούνται, τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση και τον Ε.Φ.ΚΑ., κατά περίπτωση.

 

Προϋποθέσεις άρσης ή διόρθωσης ή εξαίρεσης από τη δημοσιοποίηση
1. Διόρθωση της δημοσιευμένης κατάστασης ή άρση της δημοσιοποίησης ή εξαίρεση οφειλών από τη δημοσιοποίηση διενεργείται μετά από έγγραφη αίτηση του οφειλέτη ή αυτεπαγγέλτως, εφόσον εξοφλήθηκε μερικώς ή ολικώς η οφειλή ή διαπιστώθηκε υπαγωγή στις εξαιρέσεις από τη δημοσιοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3943/2011 ή για άλλο νόμιμο λόγο. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διόρθωση της σχετικής κατάστασης ή την άρση της δημοσιοποίησης κατ' εντολή του αρμόδιου οργάνου των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7. Στην περίπτωση που η άρση, η διόρθωση ή η εξαίρεση από τη δημοσιοποίηση εμπίπτει στην αρμοδιότητα οργάνου της παραγράφου 2 του άρθρου 7, η σχετική εντολή αποστέλλεται στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ μέσω του Κ.Ε.Α.Ο.

2. Εφόσον συντρέχει περίπτωση διόρθωσης δημοσιοποιημένης οφειλής ως προς το ποσό, τα αρμόδια κατά τα ως άνω όργανα αντλούν εκ νέου στοιχεία για το συγκεκριμένο οφειλέτη και η νέα ημερομηνία άντλησης αυτών αναγράφεται στο πεδίο των παρατηρήσεων που αφορά τον οφειλέτη.Έναρξη ισχύος Μεταβατικές Διατάξεις


1. Για τις καταστάσεις δημοσιοποιούμενων οφειλών που είναι αναρτημένες κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της αριθ. ΠΟΛ.1185/2011, όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. ΠΟΛ.1271/2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
 

Δείτε όλη την απόφαση και τις λοιπές λεπτομέρειες το φορολογικό αρχείο του κόμβου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:35 pm


Συνέδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου για το σχέδιο του Τεχνικού Προγράµµατος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ
Καµένα Βούρλα ,
11-10-2017
∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
 Αριθµ. Πρωτ.: 12.458
∆/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 Τµήµα ∆ιοικητικών Υπηρεσιών
Προς: Εκτελεστική Επιτροπή ∆ήµου Μώλου Αγίου Κων/νου όπως
 Πίνακας Αποδεκτών Γραφείο :Εκτελεστικής Επιτροπής
Πληροφορίες: Χονδροδήµου Λουκία Τηλέφωνο: 2235022300

 Θέµα: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης

Παρακαλείσθε την ∆ευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13.00 µ.µ., όπως προσέλθετε στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (γραφείο ∆ηµάρχου), για να συζητήσουµε και λάβουµε απόφαση στο παρακάτω θέµα της ηµερήσιας διάταξης:
 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο για το σχέδιο του Τεχνικού Προγράµµατος ∆ήµου Μώλου Αγίου Κων/νου (άρθρο 63γ Ν. 3852/2010)
Ο ∆ήµαρχος
 Συκιώτης Ιωάννης

Πίνακας Αποδεκτών
 • Μπεζάτη Ευφροσύνη
• Καραµανώλης Αθανάσιος
• Τριανταφύλλης Νικόλαος
 • Κριτσόβας ∆ηµήτριος

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 5:18 pm


Δημοτικό Συμβούλιο για το λιμάνι 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 

Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: [email protected]

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

1)Εξέταση αίτησης του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καμένων Βούρλων ο Φάρος» που εδρεύει στα Καμένα Βούρλα

Ο φάκελος του θέματος θα βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλατανιά Ιωάννη, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 5:09 pm


Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου


Η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.
Πιο αναλυτικά:
  • Στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
  • Στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 1 Νοεμβρίου 2017ημέρα Τετάρτη.
  • Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 2 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων ΔυνάμεωνΣωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2017 θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:47 am


Στο ΣτΕ για τα προσφυγόπουλα και οι γονείς στο Μώλο(video)


 
Ο Δικηγόρος Γιώργος Ζελενίτσας έχει αναλάβει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μώλου που δεν επιθυμούν προσφυγόπουλα από τις Θερμοπύλες στο σχολείο των παιδιών τους.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνέλευση το περασμένο Σάββατο ενημέρωσε ο κ. Ζελενίτας ενώ σύντομα αναμένεται και η απόφαση για την προσφυγή των γονιών από το Μοσχοχώρι.

«Αν το ΣτE αποφανθεί θετικά για το Μοσχοχώρι θα υπάρχει δεδικασμένο και θα βοηθήσει και την προσφυγή των γονιών του Μώλου» δήλωσε ο κ. Ζελενίτσας που χειρίζεται και τις δύο προσφυγές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:45 am


Β' Φθιώτιδας: Το φιλμ της 2ης αγωνιστικής. ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ 5-0


http://www.starsports.gr
Με τη 2η αγωνιστική συνεχίστηκε το διήμερο (14-15/10) το πρωτάθλημα της Β' Φθιώτιδας.

Τα αποτελέσματα στον 1ο όμιλο:


ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΠΑΟ ΑΝΘΗΛΗΣ 1-1
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑΣ 5-0
ΔΑΦΝΗΣΙΑΚΟΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ 0-3
ΚΟΜΝΗΝΟΣ - ΣΚΑΡΦΕΙΑ 1-1
ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ 3-0 α.α.
ΡΕΠΟ: ΡΕΓΓΙΝΙ  


Τα αποτελέσματα στο 2ο όμιλο:

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΘΥΚΟΙΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ 0-2
ΓΛΥΦΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 4-1
ΑΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΔΙΒΡΗ 0-5
ΜΑΛΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΑΣΓΙΑΚΟΣ 0-1
ΝΙΚΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ 3-3
ΡΕΠΟ: ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣΤα αποτελέσματα στον 3ο όμιλο:

ΑΝΑΓ. ΔΥΤ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2-0
ΔΟΞΑ ΖΗΛΕΥΤΟΥ - ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ 4-1
ΚΑΛΥΒΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ 4-2
ΤΣΟΥΚΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π. ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ 2-3
ΦΡΑΝΤΖΗ - ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ 3-1
ΡΕΠΟ: ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ  


Δείτε τις βαθμολογίες ΕΔΩ.
 

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:42 am


Επιστρέφεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης - Πού και πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την επιστροφήΤη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή αντισυνταγματικής διάταξης και συγκεκριμένα του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος το καλύπτει επικαλούμενος ανάλωση κεφαλαίου που αποταμιεύθηκε ή συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα έτη.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη του 2011 με την οποία επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης ορίζει ότι "2. Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Tο τεκμαρτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη πριν από τις μειώσεις του άρθρου 19 του Κ.Φ.Ε.".

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος είχε το 2014 ετήσιο πραγματικό εισόδημα 5.000 ευρώ και τεκμαρτό 20.000. Αν και ο ίδιος επικαλέστηκε ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών ύψους 8.000 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2014 υπολογίστηκε για εισόδημα 20.000 ευρώ. Έτσι αντί να απαλλαγεί από την εισφορά η οποία έχει αφορολόγητο όριο 12.000 πλήρωσε τελικά το ποσό των 200 ευρώ.
Ωστόσο, με απόφαση του 2005, μετά από προσφυγές φορολογούμενων που δικαιώθηκαν, τα ποσά αυτά μπορούν να επιστραφούν αφού η εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει πλέον να υπολογίζεται με βάση το φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή μετά από μειώσεις λόγω ανάλωσης κεφαλαίου.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν χρεωθεί υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή της για τα οικονομικά έτη 2014 και 2015, καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορά αυτά τα έτη και τα επόμενα. Η αίτηση της επιστροφής κατατίθεται στην αρμόδια εφορία που υπάγεται ο φορολογούμενος και υπάρχουν δυο πιθανότητες. Η πρώτη, εφόσον η εφορία δεν εκδώσει νέο εκκαθαριστικό με τη μειωμένη εισφορά θα πρέπει εντός 30 ημερών ο φορολογούμενος να προσφύγει στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα δικαιωθεί και θα του επιστραφούν τα χρήματα. Στην περίπτωση που η εφορία εκδώσει νέο εκκαθαριστικό που δεν θα περιλαμβάνει τη μείωση της εισφοράς θα πρέπει πάλι εντός 30 ημερών από την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού να προσφύγει στην ΔΕΔ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών καταδικάζεται από το ΣτΕ λόγω παράνομης υπερφορολόγησης. Έχουν προηγηθεί δεκάδες αποφάσεις με τις πιο πρόσφατες να αφορούν σε υπερβολικές αντικειμενικές αξίες σε τέσσερις δήμους της χώρας και στην αντισυνταγματικότητα της πρακτικής συνεχών παρατάσεων στην παραγραφή φορολογικών υποθέσεων.

Πηγή: capital.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 7:54 pm


Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
[email protected]           http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/
Αριθ. Πρώτ.109                                                                          Λαμία 14/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε για άλλη μια φορά το λαό, λέγοντας ότι όσοι τους μπλοκάρουν υπηρετούν τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζόμενους τους.
Μιλάει:
Ø  Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της α΄ κατοικίας.
Ø  Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες.
Ø  Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ΄ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία.
Όσο και να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, η ίδια η πολιτική τους, τους ξεσκεπάζει.
Καλούμε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του για την προστασία της εργατικής λαϊκής κατοικίας. Να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και να γίνουν κάστρα αγώνα και περιφρούρησης του δικαιώματος στη στέγη κάθε ανθρώπου. Να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” να γίνει πράξη. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 7:53 pm


Β’ ΕΣΚΑΣΕ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΜΩΛΟΣ 61-77


Β’ ΕΣΚΑΣΕ Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Ανατροπή στην τελευταία περίοδο!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΜΩΛΟΣ 61-77

Η Προοδευτική ξεκίνησε καλύτερα το ματς, προηγήθηκε με 22-9 στην α’ περίοδο αλλά η συνέχεια έδειξε πως ο Μώλος ήταν…πολύ σκληρός για να πεθάνει!
Αρχικά, μπήκε άμεσα και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης (36-33 ημίχρονο) και στο τέλος πάτησε τέρμα το γκάζι φτάνοντας σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη!
Το 49-48 της γ’ περιόδου προδίκαζε ένα μεγάλο ντέρμπι μέχρι τέλους, αλλά η ομάδα του Σεβαστόπουλου είχε διαφορετική άποψη.
Με επιμέρους σκορ 12-29 έφτασε σε μια σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση με 61-77 βάζοντας τις βάσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Αντίθετα, η Προοδευτική έδειξε πως ακόμα θέλει δουλειά για να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Διαιτητές: Μασλατζίδης Ι.-Βαρσαμάς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-9, 36-33, 49-48, 61-77.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ (Ψαρράς): Μαρτίνου Κ. 3 (1), Ρομπόκας, Μαρμαρινός Β. 5 (1), Ντάλλας Δ., Δάρρας Αρ. 30, Ιωακείμ Κ. 10 (3), Σταθουλόπουλος Κ. 6, Λυκούσης, Κυρολίβανος Δ., Κυριάκος Α. 5, Παπαδιάς Γ. 2.
ΜΩΛΟΣ (Σεβαστόπουλος): Κωστούλας Κ. 2, Καλοβελώνης Α. 12 (1), Παπανικολάου 14 (2), Βλασσόπουλος Χ. 18 (1), Γρίβας Γ. 11, Κωνσταντόπουλος Π. 2, Χάϊτας Κ. 4, Σακελλαρόπουλος 9 (3), Διαμαντής Κ. 4, Νικολάου Π. 1, Καίσαρης.
 http://www.eviabasket.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 8:35 am


Α’ Φθιώτιδας: Συνεχίζουν τα Καμένα Βούρλα με νέο ΔΣΘα  συνεχίσει τελικά να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α’ Φθιώτιδας η ομάδα των Καμένων Βούρλων, καθώς μετά την παραίτηση του προέδρου Βασίλη Ντάνου, υπήρξε συνεδρίαση και ανακατάταξη στο ΔΣ, το οποίο αποφάσισε την στήριξη στην ομάδα και την κανονική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα στην Α’ Φθιώτιδας.
Προς στιγμήν αιωρήθηκε στον αέρα, πως η ομάδα της Λουτρόπολης θα αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα, ελεώ της τιμωρίας ενός παράγοντα και του προπονητή σε θέμα πλαστοπροσωπίας και με τον πρώην πρόεδρο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook «Τίτλοι τέλους για τον ΑΟΚΒ».
Όμως στην σημερινή συνεδρίαση, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ντάνου, συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα το ΔΣ (που η θητεία του διαρκεί για 2 χρόνια) και πήρε τις παραπάνω αποφάσεις.
Αναλυτικά το νέο ΔΣ:
Πρόεδρος: Κουτσαύτης Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Κεφάλας Κωνσταντίνος
Ταμίας: Καταραχιάς Αχιλλέας
Γενικός Αρχηγός: Γκολφομήτσος Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας: Τσιτίνης Γεώργιος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντύπας Αντύπας
Αντιπρόεδρος Β’: Πλατανιάς Ιωάννης
Ταμίας Β’: Μπέλλης Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας Β’: Φραντς Κωνσταντίνος
Δημόσιες Σχέσεις: Κονταξής Δημήτριος
Μέλη:
Τσάρας Κωνσταντίνος
Τσιτσιπάς Γεώργιος
Πενταλιός Ιωάννης
Πασάνος Παναγιώτης
speaker.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 10:27 pm


Μώλος:Γονείς και μέλη του Συλλόγου προσέφυγαν στο ΣτΕ για τα προσφυγόπουλα


"Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και  είναι τόσο μαζικές που αγγίζουν το 100% των γονέων στον Δήμο Μώλου", δήλωσε στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM1 ο Γιώργος Ζελενίτσας συνήγορος των γονέων των μαθητών στο σχολείο του Μώλου στο οποίο αναμένεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
"Το περασμένο Σάββατο έγινε συνέλευση και οι γονείς αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπως κάναμε και πέρσι με το Μοσχοχώρι και αναμένουμε την απόφαση. Ακόμη δεν ξέρουμε ποια και πόσα παιδιά προσφύγων θα φοιτήσουν. Είναι πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο; Τόσο από τα έγγραφα της ποινικής δικονομίας όσο και από τα έγγραφα που εστάλησαν στο Υπουργείο διαπιστώνουμε ελλείψεις. Στοιχειώδεις κανόνες επιβάλλουν αγαστή συνύπαρξη. Στο όνομα αυτού όμως δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα. Όταν έχουμε ένα περιστατικό καλούμε την αστυνομία, ενημερώνουμε τους κηδεμόνες και βλέπουμε αν όντως υπάρχουν τα στοιχεία".
Όπως ανέφερε ο κος Ζελενίτας εάν το ΣτΕ αποφανθεί θετικά για τηνν περίπτωση του Μοσχοχωρίου, θα υπάρχει πλέον ένα δεδικασμένο που θα βοηθήσει και στην προσφυγή των γονέων του Μώλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς και μέλη του Συλλόγου του σχολείου του Μώλου για την ώρα δεν φοιτούν εκεί προσφυγόπουλα.
lamiafm1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 10:16 pm


Σεισμός στη Φθιώτιδα.Λίγο έξω απο το Ρεγγίνι το επίκεντρο


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 17:50 Σεισμός στη Φθιώτιδα...

"Κουνήθηκε" η δυτική Λοκρίδα το απόγευμα....
Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17:01 ώρα Ελλάδος στην περιοχή μεταξύ Ρεγγινίου και Μοδίου της Φθιώτιδας, 24 χιλιόμετρα νότια - νοτιανατολικά της Λαμίας.
Ο σεισμός είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έρχεται ως συνέχεια των μικροσεισμών που παρατηρήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στον ευρύτερο χώρο του Κορινθιακού και των παραλιών της Φωκίδας και της Βοιωτίας.
Δείτε πως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος της Αταλάντης μαζί με τους δύο πρωινούς σεισμούς με επίκεντρο τον Κορινθιακό:
lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 6:19 pm


ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου


ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι εισφορές Σεπτεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 31.10.2017.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 2:18 pm


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:Καταβολή του ειδικού Εποχικού Βοηθήματος στους οικοδόμους για το έτους 2017ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΓΡ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ. ΕΠΑΓΓΕΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 1002/70
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986108669 - 6944878005 – 6983869431
Email:syndikato.oikod.fhiotidas@gmail.com ** https://syndikatooikodomon.blogspot.gr/
Αριθ. Πρωτ. 1                                                                                        Λαμία  13/10/2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

«Καταβολή του ειδικού Εποχικού Βοηθήματος έτους 2017»
Συνάδελφοι,
Από την Πέμπτη 12 Οκτώβρη ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Ø  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στo Κέντρo Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Ø  Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:
1.         Να έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο ημερολογιακό έτος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95 έως 210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας.
2.         Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
3.         Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
4.         Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2017 και έχουν τις προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από τις 495,75 ευρώ. Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2017 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σωματείο στα τηλέφωνα: 6986108669 - 6944878005 – 6983869431.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Λάππας                                                                         Βασίλης Πιλάτος

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 9:53 am


Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συγκρότησε Επιτροπή ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
[email protected]           http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/

Αριθ. Πρώτ.107                                                                   Λαμία 11/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Φθιώτιδας να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Να μη συμβιβαστεί κανείς, με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες.

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Κάθε Σωματείο να οργανώσει τώρα αποφασιστικά την πάλη. Να απευθυνθεί πλατιά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των κλάδων. Να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις που θα δυναμώνουν την πίεση στην κυβέρνηση. Στα πλαίσια της δράσης των συνδικάτων να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο ειρηνοδικείο Λαμίας κάθε Τετάρτη, με όλες τις μορφές.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 6986108669, 6977257211, 6944878005. Σύντομα θα ανακοινωθεί σταθερή ημέρα και ώρα όπου η επιτροπή θα βρίσκεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 9:52 am


Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης: Ακριβότερο φέτος - Λιγότεροι οι δικαιούχοι


Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης: Ακριβότερο φέτος - Λιγότεροι οι δικαιούχοι


Οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,97 λεπτά λίτρο στην Αττική, στο 1 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια και στα 1,2 ευρώ στα νησιά

Ξεκινά από την Δευτέρα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο.


Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, καθώς το πετρέλαιο, αναμένεται να είναι ακριβότερο φέτος, ενώ το φετινό επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές στα διυλιστήρια είναι υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι κι έτσι η αύξηση που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής αναμένεται να φτάσει, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, τα πέντε λεπτά το λίτρο.
Έτσι οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 0,97 λεπτά λίτρο στην Αττική, στο 1 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια και στα 1,2 ευρώ στα νησιά.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πώς θα κατανεμηθεί και θα διανεμηθεί φέτος επίδομα θέρμανσης, με δεδομένη την υποχρέωση της Αθήνας να το μειώσει κατά 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των δικαιούχων κατά 300.000.

Το χειρότερο σενάριο πάντως προβλέπει την πλήρη κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης εφόσον χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στο πλαίσιο υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2018.

Τα πρώτα τηλεφωνήματα των καταναλωτών για να πληροφορηθούν τη φετινή τιμή αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ οι πρώτες παραγγελίες από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεδομένου ότι η επίσημη πρεμιέρα της χειμερινής σεζόν πέφτει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 8:55 pm


Το Υδροθεραπευτήριο στα Ιαματικά Λουτρά των Καμένων Βούρλων (1951) Το Υδροθεραπευτήριο στα Ιαματικά Λουτρά των Καμένων Βούρλων (1951)

Στις σημαντικότερες ιαματικές πηγές της χώρας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, κατατάσσονται από ειδικούς επιστήμονες οι πηγές των Καμένων Βούρλων. Δημιουργήθηκαν από τις γεωλογικές μεταβολές του Μαλιακού Κόλπου και του ορεινού όγκου Καλλιδρόμου – Κνημίδος, κι έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. 
Οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων αναβλύζουν στους πρόποδες του βουνού Κνημις, έχουν διαφορετική θερμοκρασία και ραδιενέργεια. Υπάρχουν οι ραδιενεργές πηγές, η υδρόθειο-χλωρονατριούχος μια σιδηρούχος και η καλλυντική πηγή της Αφροδίτης, που περιέχει καλλοειδές θείον. Η θερμοκρασία των πηγών είναι 35 – 36οC και τα νερά τους ενδείκνυται πολλές και διάφορες παθήσεις. 
Τα ιαματικά νερά των πηγών των Καμένων Βούρλων τροφοδοτούν τα δύο υδροθεραπευτήρια της πόλης τον «Ιπποκράτη» και τον «Ασκληπιό», που διαθέτουν λουτήρες, πισίνες και μια σύγχρονη ανοιχτή πισίνα, που βρίσκεται στο χώρο γύρω από τα υδροθεραπευτήρια. Στον ίδιο χώρο έχουν φυτευτεί δένδρα ευκαλύπτων, που επιτείνουν την ευεργετική δράση των νερών, ενώ γενικά η φύση της περιοχής είναι αξιόλογη. 
Τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου τα Καμένα Βούρλα κατακλύζονται από ανθρώπους μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες που καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα να καρπωθούν τα ευεργετικά συστατικά των ιαματικών νερών της περιοχής. 

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 6:12 am


Παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου για τη δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού,Γεωθερµίας και Πολιτιστικού Κέντρου

Η συζητηση στο δημοτικό συμβούλιο

Θέµα 25ο:«Παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου για τη δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού και Γεωθερµίας και Πολιτιστικού Κέντρου» Αριθµός Απόφασης:10/148/2017
Στο σηµείο αυτό ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Πλατανιάς Ιωάννης, είπε:
 Επειδή έχουµε ξεπεράσει ήδη τις 4,30 ώρες, πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία για την παράταση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου µέχρι το τέλος όλως των θεµάτων. Οµόφωνα το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ενέκρινε την παράταση της συνεδρίασης µέχρι τη λήξη της Στη συζήτηση του θέµατος είχε κληθεί και ο Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Καµένων Βούρλων, Καραµανώλης ∆ηµήτριος, ο οποίος δεν παρέστη. Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Πλατανιάς Ιωάννης, για το ανωτέρω θέµα της ηµερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στο ∆ηµοτικό Σύµβουλο Καραµανώλη Αθανάσιο, ο οποίος εισηγούµενος ενώπιον του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, είπε:
 Παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στον ∆ήµο Μώλου-Αγ. Κων/νου για την δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού & Γεωθερµίας& πολιτιστικού κέντρου.

Το ΤΑΙΠΕ∆ διαχειρίζεται το κεντρικό τουριστικό ακίνητο του Ελληνικού ∆ηµοσίου στην λουτρόπολη των Καµένων Βούρλων ΠΕ Φθιώτιδας, του οποίου η συναφθείσα από έτος 1971 σύµβαση παραχώρησης µεταξύ του ΕΟΤ και της ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ - ΕΤΕ έληξε την 30-11-2015. Πρόκειται για τις κτηριακές εγκαταστάσεις-υποδοµές προσδιοριζόµενες µε τον αρ. 35 στο εγκεκριµένο σχέδιο λουτροπόλεως Καµένων Βούρλων, έτους 1935 αλλά και στα σχέδια, που συντάχθηκαν το έτος 2016, στο πλαίσιο µεταβίβασης διαχείρισης του ακινήτου από το Ταµείο σας. (ΤΑΙΠΕ∆). Στο εν λόγω ακίνητο συµπεριλαµβάνεται το παλαιό υδροθεραπευτήριο “Ασκληπιός” κτισµένο το 1938, το οποίο προστατεύεται από τις διατάξεις του νόµου 3028/2002(ΦΕΚ 153/Α/28-06-2002) «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονοµιάς» διότι αποτελεί χαρακτηρισµένο µνηµείο νεότερης πολιτιστικής κληρονοµιάς. Στο ίδιο καθεστώς προστασίας εντάσσονται και δύο ξενοδοχεία εντός του ακινήτου, τα επονοµαζόµενα ως «Ράδιον» και «Θρόνιον». Και τα τρία κτίρια-µνηµεία αποτελούν χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά δείγµατα της Αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέµου και συνδέονται άρρηκτα µε την ιστορία, την κοινωνική, πολεοδοµική και πολιτιστική ταυτότητα της Λουτρόπολης αφού γύρω από αυτές τις εγκαταστάσεις αναπτύχθηκαν τα Καµένα Βούρλα, τα οποία σήµερα αποτελούν ένα από τα σηµαντικότερα θέρετρα της χώρας µας. Μέσα στα πλαίσια του χαρακτηρισµού και επαναπροσδιορισµού της έννοιας Ιαµατικός Τουρισµός - Θερµαλισµός, ο χώρος όπου ασκείται η κοινωνική δράση «Θερµαλισµός», οφείλει να πληροί εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειµένου ο επισκέπτης να φροντίζει την προσωπική του σωµατική υγεία, ευεξία και αναψυχή. Στην νέα προγραµµατική σύµβαση για το εν λόγω ακίνητο, οφείλουµε, ως Ελληνικό ∆ηµόσιο - Τοπική Αυτοδιοίκηση - τοπική κοινωνία, να προσδιορίσουµε τους νέους προσανατολισµούς µας για ένα αειφόρο, δηµιουργικό, βιώσιµο και δίκαιο κοινωνικά θερµαλιστικό - ιαµατικό - τουριστικό πλαίσιο. Για το λόγο αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση του ∆ήµου ανέθεσε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο την εκπόνηση master plan για τη δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού & Γεωθερµίας στα Καµένα Βούρλα στο υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, η οποία ολοκληρώθηκε το έτος 2008. Ως συνέχεια της ανωτέρω µελέτης υπήρξε η εγκεκριµένη από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου διπλωµατική εργασία του Αρχιτέκτονος Μηχανικού, Παναγιώτη Σελτσιώτη µε τίτλο «Σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις στα Καµένα Βούρλα», η οποία εκπονήθηκε το έτος 2017. ∆εδοµένης της µέχρι σήµερα παντελούς απουσίας στην ιστορική λουτρόπολη των Καµένων Βούρλων ενός σύγχρονου χώρου πολιτισµού, δηµόσιου χαρακτήρα, παρακαλούµε την παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου Ασκληπιός στον ∆ήµο µας, µε σκοπό τη µετατροπή του σε χώρο πολιτισµού, ο οποίος θα φιλοξενήσει το Μουσείο Ιαµατικού Τουρισµού, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, κ.λ.π., σύµφωνα µε τις µελέτες που έχει κάνει ο κος Σελτσιώτης. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι εξέφρασαν τις απόψεις τους. Ο δηµότης Κουνούκλας Πέτρος, είπε:
 Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιµοι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, κύριε ∆ήµαρχε, ευχαριστώ για την τιµή που µου κάνετε να βρίσκοµαι σήµερα ανάµεσά σας. Η περίπτωση του υδροθεραπευτηρίου, όπως ακούσατε και από το αίτηµα των τριών φορέων που ζήτησαν τη συνδροµή του ∆ήµου για την παραχώρηση του συγκεκριµένου κτιρίου άνευ ανταλλάγµατος για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και οι Σύλλογοι αυτοί είναι ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΡΑ∆ΟΣΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟ∆ΟΧΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ∆ΗΜΟΤΕΣ. Είναι µια ιστορία που έχει βάθος χρόνου πάνω από 15 χρόνια. Μόνιµο αίτηµα των κατοίκων αυτής της Λουτρόπολης είναι η δηµιουργία ενός χώρου όπου θα µπορούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο κάθε πολίτης, ο κάθε φορέας να έχουν µία βάση. Ένα χώρο. Τόσο για τις δράσεις τους όσο και για την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου µας. Το συγκεκριµένο κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι δύο. Βασικά είναι δηµόσιο κτίριο παρ’ ότι έχει παραχωρηθεί η χρήση του ως προς υπερταµείο ή ΤΑΙΠΕ∆ για τους πολίτες και το δεύτερο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε την ιστορία της Λουτρόπολης των Καµένων Βούρλων. Για αυτό και ήδη το 2004 χαρακτηρίστηκε ως προστατευόµενο µνηµείο της νεότερης πολιτιστικής µας κληρονοµιάς. Το γεγονός ότι υπάρχει ήδη µία προµελέτη master plan, απευθύνοµαι προς τους µηχανικούς, που έχει εκπονηθεί από τον τότε Καποδιστριακό ∆ήµο Καµένων Βούρλων και βρίσκεται στο αρχείο του ∆ήµου πλέον Μώλου Αγίου Κων/νου, και πλέον µία διπλωµατική εργασία σε δεύτερο στάδιο που εκπονήθηκε από τον αρχιτέκτονα µηχανικό Παναγιώτη Σελτσιώτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είχα την τιµή να είµαι µέλος της εξεταστικής επιτροπής αυτής της εργασίας, έχει δηµιουργήσει ένα στάδιο ωρίµανσης προκειµένου να µπορούµε να µιλάµε για µία πρόταση. ∆εν έχε κοστίσει στο ∆ήµο χρήµατα, στα προηγούµενα θέµατα άκουγα χιλιάδες ευρώ για τα οποία οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι δεν έχουν καταλήξει αν στοχευµένα, σωστά, δαπανήθηκαν, αν θα υλοποιηθούν τα έργα, αν θα ενταχθούν σε κάποιο πρόγραµµα. Στη συγκεκριµένη αίτηση – πρόταση το πρώτο που κερδίζουµε είναι ότι δεν έχουµε ξοδέψει χρήµατα µέχρι στιγµής τουλάχιστον και το δεύτερο και για µένα το πιο σηµαντικό είναι ότι δίνουµε τη δυνατότητα σε νέους επιστήµονες από αυτό τον τόπο να µείνουν στον τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν. Με απλά λόγια, δε διώχνουµε τα παιδιά µας από εδώ. Κρίνοντας λοιπόν µε αυτά τα δύο, κατά την ταπεινή µου γνώµη, ευαίσθητα σηµεία, ας προσπαθήσουµε να αποκτήσουµε έναν δηµόσιο χώρο πολιτισµού στα Καµένα Βούρλα και τουλάχιστον από την πλευρά της οµάδας εργασίας που τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια προσπαθεί αυτό το όνειρο να το µετατρέψει σε πραγµατικότητα και επικαλούµαι την ευχετήρια κάρτα που στείλαµε κάποτε κ. Μακρυνίτσα στον τότε Υπουργό Πολιτισµού Αντώνη Σαµαρά, το 2004, µετά το χαρακτηρισµό, µε την υπογραφή σας και την υπογραφή µου και πολλών άλλων ανθρώπων που κόπιασαν για την κήρυξη αυτών των ερειπίων, να το δούµε να αποκτά σάρκα και οστά. Περισσότερα δεν έχω να πω. Οποιαδήποτε απορία σας, αν µπορώ θα την απαντήσω. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Αυτή τη στιγµή αυτό ανήκει στο ΤΑΙΠΕ∆. Το λέω καλά; Τα λέω καλά. Άρα εµείς σα ∆ήµος ζητάµε να το πάρουµε για να το δώσουµε στους φορείς που φαίνονται από κάτω. Μισό λεπτό. Η αίτηση που έχω εγώ στα χέρια µου τουλάχιστον, λέει ότι: Μετά την πρόσφατη συνάντησή µας σχετικά µε την παραχώρηση του εν θέµατι κτιρίου στο ∆ήµο µας κατά την οποία ζητήσατε από τους εµπλεκόµενους φορείς τους λουτρόπολης την υποβολή πρότασης προς το ∆ήµο για τη χρήση του εν λόγω κτίσµατος, σας διαβιβάζουµε σχετική εισήγηση και παρακαλούµε για τις δικές σας ενέργειες. Με ιδιαίτερη εκτίµηση. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεανικός Παλµός, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Ενεργοί Πολίτες, Όµιλος Παράδοσης Λαογραφίας. Άρα αυτό δε λέτε; Ο ∆ήµαρχος Συκιώτης Ιωάννης, είπε: Όχι. Να σας πω. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Μακρυνίτσας ∆ηµήτριος, είπε: Ο τίτλος του θέµατος. ∆ιαβάστε τον. στο πινάκιο. Συγνώµη κ. ∆ήµαρχε. Παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου , λέει. Αυτό διαβάστε. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: κ. Μακρυνίτσα, κωφεύετε ηθεληµένα. Καλά κάνετε, δικαίωµά σας αλλά εγώ η ερώτησή µου είναι συγκεκριµένη και έχω και την αίτηση που σας έχει γίνει προς το ∆ήµο και από κάτω δεν υπογράφει ο ∆ήµος, υπογράφουν οι φορείς και το ζητάνε από το ∆ήµο. Αυτό δε λέει; Αυτό δε διάβασα; Απαντήστε. Ο ∆ήµαρχος Συκιώτης Ιωάννης, είπε: Λοιπόν. Οι σύλλογοι των Καµένων Βούρλων, που είναι πάγιο αίτηµα απ’ ότι γνωρίζω και µε τον Πέτρο τον Κουνούκλα έχουµε, συνεργαζόµαστε και έχουµε µιλήσει επανειληµµένως, είναι η πρωτοβουλία που πήραν οι σύλλογοι οι πολιτιστικοί, ξενοδόχων και όλοι οι σύλλογοι που υπάρχουν, νοµίζω οι Ενεργοί Πολίτες, δε ξέρω ποιοι άλλοι Σύλλογοι υπάρχουν στα Καµένα Βούρλα αυτή τη στιγµή, που είναι πάγιο αίτηµα να µπορεί ο ∆ήµος να το εκµεταλλευτεί, τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ, και να γίνει επιτέλους σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και µνηµείο, µουσεία ιαµατικού τουρισµού και ιαµατικής ιατρικής. Άρα δηλαδή να παραχωρηθεί στο ∆ήµο. Ακριβώς. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Και µετά η άλλη αίτηση τη αφορά; Από τους φορείς. Ο δηµότης Κουνούκλας Πέτρος, είπε: Μπορώ να το απαντήσω; κ. ∆ηµόπουλε, µε συγχωρείτε, µπορώ να σας απαντήσω; Το αίτηµα των φορέων απευθύνθηκε προς το ∆ήµο και όχι απ’ ευθείς προς το Ταµείο, διότι επιζητούµε τη συνδροµή του ∆ήµου. έγινε στο πλαίσιο µίας συνεργασίας. Στην αίτηση λοιπόν αυτή αναφέρουµε την πρόθεσή µας προς το ∆ήµο προκειµένου ως φορέας, αν θέλετε και πιο ισχυρός από τέσσερις µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγους, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Αν κατά τη γνώµη σας οι φορείς αυτό έπρεπε να το κάνουν αυτόνοµα αποκλείοντας το ∆ήµο, να το ακούσω. Αφενός είναι ανεδαφικό, δεν ήθελα να πω τη λέξη, ευχαριστώ το συνάδελφό σας που το είπε. Ζητήσαµε τη συνδροµή του ∆ήµου για παραχώρηση άνευ ανταλλάγµατος σε ένα δηµόσιο κτίριο το οποίο θα εξακολουθεί να έχει δηµόσιο χαρακτήρα. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Για τους δικού σας λόγους είπατε την άποψή µου αλλά εγώ δεν την έχω εκφράσει ακόµα, εγώ ερώτηση έκανα. Ο δηµότης Κουνούκλας Πέτρος, είπε: Είπα εάν. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Μια δεύτερη ερώτηση που έχω εδώ πέρα είναι η εξής. Αυτό όλο θα πρέπει κάπως να διαµορφωθεί, να κατασκευασθεί, να γίνουν κάποιες κατασκευές κ.λ.π., µε βάση τη µελέτη την οποία ισχυριστήκατε. Αυτά µε βάση ποιο πρόγραµµα θα χρηµατοδοτηθούνε; Οι εργασίες αυτές. Ο ∆ήµαρχος Συκιώτης Ιωάννης, είπε: Το πρώτο βήµα που πρέπει να γίνει κ. ∆ηµόπουλε είναι να παραχωρηθεί στο ∆ήµο το κτίριο. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι το δύσκολο, ακριβώς, να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕ∆ στο ∆ήµο. Από εκεί και πέρα να δούµε σε ποιο πρόγραµµα µπορούµε να ενταχθούµε να γίνει αυτό που το , παρακαλώ κύριε Ο δηµότης Κουνούκλας Πέτρος, είπε: Όπως πολύ σωστά προείπαν, το δυσκολότερο εγχείρηµα όλων είναι να παραχωρηθεί το κτίσµα. Στην περίπτωση που παραχωρηθεί και εφόσον έχουµε µια ώριµη πρόταση, πλήρη φάκελο δηλαδή µελετών και µε δεδοµένο ότι πρόκειται για προστατευόµενο µνηµείο από το Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού, µπορούµε να αιτηθούµε την ένταξή του, είτε σε πρόγραµµα του Υπουργείου βάση του τακτικού προϋπολογισµού, είτε στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Αυτή τη στιγµή όµως κ. ∆ηµόπουλε είµαστε στο Α. Αυτό που ρωτήσατε το Σώµα είναι το Γ. Το Α είναι το αίτηµα, το Β είναι η παραχώρηση, το Γ είναι η ώριµη πρόταση προς ένταξη. Αν ακολουθήσουµε αυτά τα βήµατα εκτιµώ ότι έχουµε πολλές πιθανότητες. Τουλάχιστον δε θα καταλήξουµε σε αυτές τις συζητήσεις που άκουγα στα θέµατα 22, 23 και 21. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Πολύ γρήγορα να σας πω το εξής. Είναι περιττό να πω ότι δεν έχουµε καµιά εµπιστοσύνη στη ∆ιοίκηση, συνήθως τις παραχωρήσεις τις ξεπουλάει. Βεβαίως εδώ υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για άλλους λόγους εν πάση περιπτώσει, που έχουν να κάνουν πως είναι χαρακτηρισµένο το συγκεκριµένο µνηµείο κ.λ.π. Παρ’ όλα αυτά, συνήθως σε τέτοιου είδους αποφάσεις, πρέπει να συνοδεύονται µε µία έκθεση σκοπιµότητας. ∆εν ξέρω αν υπάρχει και δεν την καταθέσατε. Αν υπάρχει θα ήθελα να την έχω. Πρώτον. ∆εύτερον. Εκτιµώ ότι η πρότασή σας µέχρι τώρα, συµφωνώντας µε την ιστορική αξία του συγκεκριµένου µνηµείου όπως την περιγράψατε και εσείς και ο εισηγητής ο κος Καραµανώλης, εν πάση περιπτώσει, είναι αόριστη, εξαιρώ αυτό το κοµµάτι που σας είπα, είναι αόριστη και κατά τη γνώµη µου χωρίς να έχω την έκθεση σκοπιµότητας, διότι µπορεί να αλλάξω την τοποθέτησή µου σε µια περίπτωση που πάρω στα χέρια µου έκθεση σκοπιµότητας, είναι µία ανεπεξέργαστη πρόταση που ουσιαστικά αυτό που κάνετε , γίνεστε, γινόµαστε σαν ∆ήµος, φορείς µεταβίβασης στην πραγµατικότητα. Και δεν είναι κακό να γίνουµε φορέας µεταβίβασης σε συλλόγους που πρέπει να παράξουν έργο, πολιτιστικούς, αθλητικούς κ.λ.π., όµως αυτό να συνοδεύεται µε σχεδιασµό και των τριών βηµάτων. Και όσοι έχουν, ξέρουν εν πάση περιπτώσει, ως να το πω, είναι µηχανικοί, ξέρουν από κατασκευή έργων, υπάρχουν και εκεί ξέρετε τρία βήµατα. Όταν αδειοδοτείς όµως ένα ακίνητο, το αδειοδοτείς για να µείνει κάποιος. Είναι το τρίτο βήµα. Το δεύτερο είναι να το κατασκευάσεις. Αν λοιπόν δεν έχεις προβλέψει σωστά το τρίτο βήµα, το πρώτο είναι άχρηστο. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι η έκθεση σκοπιµότητας θα πρέπει να εµπεριείχε και τον στόχο. Που ο στόχος είναι η χρηµατοδότηση του συγκεκριµένου έργου. Ο δηµότης Κουνούκλας Πέτρος, είπε: Με συγχωρείτε. Μπορείτε να δείτε την πρώτη µελέτη master plan, νοµίζω βρίσκεται στο αρχείο του ∆ήµου, φωτοαντίγραφο σας είχα καταθέσει, γιατί η αλήθεια είναι ότι το αρχικό χάθηκε, αυτό που κατέθεσε το Πολυτεχνείο το 2009, έχει χαθεί στο ∆ήµο, ευτυχώς είχαµε κρατήσει ένα αντίγραφο, δείτε το κ. ∆ηµόπουλε, εκεί υπάρχει και η έκθεση σκοπιµότητας στα πρώτα κεφάλαια. Οποιαδήποτε απορία τυχόν έχετε λη οποιοσδήποτε σύµβουλος, πολύ ευχαρίστως οι επιστήµονες που έχουν ασχοληθεί µε αυτό το θέµα να σας ενηµερώσουν. Το ζητούµενο για µένα είναι, εάν ο τόπος χρειάζεται ένα τέτοιο έργο. πριν λοιπόν αποφασίσετε, σκεφτείτε εάν µας είναι απαραίτητο. Είναι καθαρά ενηµερωτικού χαρακτήρα αυτή τη στιγµή η τοποθέτησή µου. ∆ε µπορώ να µπω σε τεχνοκρατικά ζητήµατα. Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: κ. Πρόεδρε, είστε εκτός διαδικασίας ούτως ή άλλως για αυτό το κάνω. Ούτως ή άλλως. ∆εν έπρεπε να έχει το λόγο αλλά βοηθάει Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Πλατανιάς Ιωάννης, είπε: Εσείς το οδηγείτε εκτός διαδικασίας τώρα Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος, είπε: Βοηθάει η τοποθέτησή του. Όµως µε συγχωρείτε πάρα πολύ η ουσία δεν είναι αν το θέλουµε , είναι και ποιος θα πληρώσει το µάρµαρο κύριε. Καταλάβατε; Αν δεν ορίσουµε ποιος θα πληρώσει το µάρµαρο, η άλλη η ουσία αναιρείται. Λοιπόν αυτό πρέπει εδώ πέρα να λύσουµε και µε αυτήν την έννοια κ. ∆ήµαρχε πρέπει να πάρετε απόφαση. Απευθύνοµαι σε εσάς γιατί είναι πολιτικό το ζήτηµα. ∆εν το λέω προσωπικά. Αλλά πρέπει να πάρετε µία απόφαση. ∆ηλαδή σε ποια κατεύθυνση θα το κάνετε; Θα το πάρετε και θα πείτε πάλι ότι δε µπορώ να το λειτουργήσω, πέρνα κόσµε και πάρε; Στο σηµείο αυτό ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου πρότεινε την υποβολή αιτήµατος προς το ΤΑΙΠΕ∆ για την παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου για τη δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού και Γεωθερµίας και Πολιτιστικού Κέντρου και κάλεσε το Σώµα να αποφασίσει. Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση - πρόταση του Προέδρου, τη σύµφωνη γνώµη του ∆ηµάρχου, έχοντας υπόψη του και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, καθώς και τις ανωτέρω αναφερόµενες διατάξεις ύστερα από διαλογική συζήτηση, κατά πλειοψηφία Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Κατά πλειοψηφία δεκαεννέα (19) υπέρ , ενός (1) λευκού και ενός (1) κατά, εγκρίνει την υποβολή αιτήµατος προς το ΤΑΙΠΕ∆ για την παραχώρηση του Υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός» στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου για τη δηµιουργία Μουσείου Ιαµατικού Τουρισµού και Γεωθερµίας και Πολιτιστικού Κέντρου Λευκό δήλωσε ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ηµόπουλος Ευστάθιος. Μειοψηφεί ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Παντράς Χρήστος, ο οποίος λόγω της αποχώρησής του κατά τη 10λεπτη διακοπή στη συζήτηση του 23ου θέµατος της ηµερήσιας διάταξης, θεωρείται ότι δίνει αρνητική ψήφο. Η απόφαση έλαβε αριθµό : 10/148/2017 ……………………………………………………………………………………………………. Για το θέµα αυτό συντάχθηκε το παρόν Ο ∆ήµαρχος Ο Πρόεδρος Ο Γραµµατέας Τα Μέλη Ακριβές Απόσπασµα Καµένα Βούρλα , 3-10-2017 Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Πλατανιάς Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 6:08 am


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ- ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργάνωνουν ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος. 

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου. 
 Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα
 Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο
 Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών
 Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο
 Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία
 Ο χρόνος και θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις
 Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις
 Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν
 Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 πμ
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων,
Λεωνίδου 9 – 11, 3ος όροφος

ΣΟΦΙΑ ΑΛΑΦΟΔΗΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΗΛ. 2231351278
ΦΑΞ 2231035941

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 5:46 am


ΟΑΕΔ: Η εγκύκλιος για το εποχικό επίδομα – Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις


oaed_lamias_fonografos_1
ΟΑΕΔ: Όλη η εγκύκλιος για το εποχικό επίδομα 2017. Ξεκινούν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ και στον ΟΑΕΔ. Δείτε αναλυτικά.
Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην παρ 1 του άρθρου 22 του Ν 1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα.
Στην παραπάνω διάταξη ανήκουν και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ.
Την 12/10/2017 ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.
Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2017.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και στα ΚΕΠ από την 18/10/ 2017.
Ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.
Επίσης σύμφωνα με την διάταξη του Ν. 3762/09 – ΜΕΡΟΣ Β – ΚΕΦ. Α – ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 1 (ΦΕΚ 75 Α/15-5-2009) δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2017, που κατά το έτος 2017 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2017, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €. (Απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ 2712/63/3-10-2017 )
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2017 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.
ΥΨΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
1. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος, προκειμένου για οικοδόμους, ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
2. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
3. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
4. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών-βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου – κιν/φου, ταμιών κιν/φου – θεάτρου, τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου – κιν/φου, χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων και μισθωτών τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου ορίζεται στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
(Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη 26,18 €)
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Ι Οικοδόμοι
1. Να έχουν πραγματοποιήσει, το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος, αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε).
Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
2. Να συμφωνα με το dikaiologitika απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο, της καταβολής του βοηθήματος, ημερολογιακό έτος.
3. Να έχουν την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος ( 10/9 – 30/11).
4. Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. ( παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).
ΙΙ Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
2. Για τους δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 – 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους.
4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 – 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
5. Να έχουν την ιδιότητα κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11).
6. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.
7. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.
8. Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.
9. Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).
 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Ι Οικοδόμοι
1) Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν:
α) ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του οικοδόμου.
β) δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος 2017
γ) δεν απασχολούν περισσότερους από τρεις μισθωτούς ως εργολάβοι ή υπεργολάβοι.
δ) δεν λαμβάνουν σύνταξη ( κύρια και επικουρική) ίση ή μεγαλύτερη από το ποσό των 495,75 €.
2) Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών που δε διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ, βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής.
ΙΙ Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν:
1) α) κατά το έτος 2017 ασκούν το επάγγελμα του
β) δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ , το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος 2017.
γ) δεν λαμβάνουν σύνταξη ( κύρια και επικουρική) ίση ή μεγαλύτερη από το ποσό των 495,75 €.
2) α) προκειμένου για μουσικούς, βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου.
β) προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
γ) προκειμένου για τους σμυριδορύκτες Νάξου βεβαίωση της οικείας αρχής για την απόδειξη του τόπου κατοικίας σύμφωνα με την με αριθμ. 30659/31-3-89 Υ.Α.
3) Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών που δε διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ, βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής.
ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΔΙΩΝ ΤΗΣ Υ.Δ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.
Σημειώνουμε ότι τα λοιπά δικαιολογητικά αναζητούνται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα:
i. Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ, τα στοιχεία της άδειας διαμονής αναζητούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
ii. Τα στοιχεία ασφάλισης διασταυρώνονται από το ηλεκτρονικό σύστημα του του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
Οι ασφαλισμένοι υποχρεούνται να προσκομίσουν «Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης» μόνο στις περιπτώσεις που ασφαλίζονται με τρόπο πλασματικό (π.χ. δασεργάτες , ηθοποιοί, σμυριδορύκτες Νάξου κλπ).
ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Οι δικαιούχοι ή οι αντιπρόσωποί τους μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τους είτε μέσω της Υπηρεσίας ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής τους, είτε από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω ΚΕΠ.
Ειδικότερα:
Α) Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται στην Υπηρεσία του τόπου κατοικίας, ο δικαιούχος ή ο αντιπρόσωπός του επιδεικνύει το σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας ή την άδεια διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης ή τη βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής, και υπογράφει την ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή του.
Σημειώνουμε ότι ο αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί μέχρι δύο (2) δικαιούχους, με την επίδειξη της σχετικής εξουσιοδότησης.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΠΑ 2 ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Β) Για την υποβολή της αίτησης από άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης
1) Οι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες (στους οποίους έχει χορηγηθεί κλειδάριθμος), θα εισέρχονται στο σύστημα με τη χρήση των κωδικών τους (Είσοδος χρήστη).
2) Όσοι δεν έχουν τον σχετικό κλειδάριθμο, αλλά είναι ήδη συναλλασσόμενοι με τον Οργανισμό, θα πρέπει να εισέρχονται στο Portal του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, -Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – οδηγίες πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης ώστε να υποβάλλουν την σχετική αίτηση του εποχιακού βοηθήματος έτους 2017.
Γ) Για την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ
Με την με αριθμ._ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ15/20/26524/12-8-2015 (ΦΕΚ 1845/Β/27-8-2015) ΚΥΑ, καθορίστηκαν νέες διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας ΟΑΕΔ, σχετικά με την υποβολή αιτήσεων του ειδικού εποχιακού βοηθήματος που δύνανται να διεκπεραιώνονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π)
Με την καταχώρηση της αίτησης, χορηγείται αυτόματα ο αριθμός πρωτοκόλλου, τον οποίο οι δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώσουν προκειμένου να αναζητήσουν την αίτησή τους κατά την προσέλευσή τους στην Υπηρεσία που τους έχει εντάξει το σύστημα αυτόματα, βάσει των στοιχείων της δ/νσης κατοικίας που έχουν δηλώσει.
Επομένως, για όσους δικαιούχους απαιτείται η προσκόμιση σχετικού δικαιολογητικού (βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου προκειμένου για μουσικούς και βεβαίωση της οικείας αρχής για την απόδειξη του τόπου κατοικίας προκειμένου για τους σμυριδορύκτες Νάξου), οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης ή υποχρεούνται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών και το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της καταβολής του ειδικού εποχικού βοηθήματος να προσέλθουν στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής τους προκειμένου να προσκομίσουν το σχετικό δικαιολογητικό. διαφορετικά το αίτημά τους θεωρείται άκυρο και μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εκδίδεται απορριπτική απόφαση.
Για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα των ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ και των ταχυδρομικών δ/νσεων αυτών.
Οι δικαιούχοι οφείλουν ν’ αποτυπώνουν με προσοχή το ΑΦΜ, τον ΑΜ ΙΚΑ και το IBAN του ατομικού τους λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως Εθνικής Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος το όνομα του ασφαλισμένου ή να είναι συνδικαιούχος (61235/3-8-15 Γενικό Έγγραφο της Δ/νσης Ασφάλισης) για τη διασφάλιση της παροχής. Η πληρωμή του βοηθήματος στους δικαιούχους θα γίνει με πίστωση του λογαριασμού που θα έχουν δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση.
Σε περίπτωση που κάποιος από τους ασφαλισμένους δεν έχει λογαριασμό στην Ε.Τ.Ε ούτε ως συνδικαιούχος, θα πρέπει να απευθυνθεί στην υπηρεσία προκείμενου να του υποδειχθεί τρόπος ανοίγματος λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως (62614/10¬8-15 Γενικό Έγγραφο της Δ/νσης Ασφάλισης), ο οποίος πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση των δικαιούχων από την Ε.Τ.Ε.
ΠΡΟΣΟΧΗ κανένα βοήθημα δε θα καταβληθεί εκτός της διαδικασίας πίστωσης λογαριασμού.
Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15, του Ν. 3386/05, οι άδειες διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών θα πρέπει να αναφέρουν ότι παρέχεται η πρόσβαση στην αγορά εργασίας για εξαρτημένη εργασία, ή, προκειμένου για εργολάβους ή υπεργολάβους οικοδομοτεχνικών έργων, ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου.
Ολη η εγκυκλιος εδω
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/177316/oaed-oli-i-egkyklios-gia-to-epoxiko-epidoma-deite-pote-ksekinoyn-oi-aitiseis

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 10:18 am


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:Ψήφισμα για τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της ΕργασίαςΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
[email protected]           http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/
Αριθ. Πρώτ.105                                                                                          Λαμία 11/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συμπαραστέκεται  στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) στον αγώνα τους ενάντια στις προωθούμενες απολύσεις και τη διακοπή λειτουργίας 5 περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου (Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Τρίπολης).
Μετά την προσχεδιασμένη αποχώρηση του ΣΕΒ από το ΕΛΙΝΥΑΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις διαμορφώνεται απροκάλυπτη συμπόρευση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με την αρχική πρόταση του ΣΕΒ για κλείσιμο των περιφερειακών παραρτημάτων και απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποχρηματοδότηση οδηγούν σε υπονόμευση των δυνατοτήτων παραγωγής επιστημονικού έργου που αφορά την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Όλα αυτά προωθούνται σε μια περίοδο όπου αυξάνεται η επικινδυνότητα στους χώρους δουλειάς, που εκφράζεται με αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών που θερίζουν.
Η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Ινστιτούτου, η υποβάθμιση των υποδομών του και η μεθόδευση συρρίκνωσής ή κλεισίματός του, είναι ενταγμένη στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θυσιάζει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, πλευρά της οποίας είναι και η υποβάθμιση της αναγκαίας έρευνας για τις συνθήκες εργασίας. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, είναι που οδηγεί το ΕΛΙΝΥΑΕ σε ανεπαρκή χρηματοδότηση και τη συσχετίζει με την κρατική πολιτική «στάσης πληρωμών» για να εμφανίζει, εκτός των άλλων, δημοσιονομικό πλεόνασμα.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛΙΝΥΑΕ μπορεί να δεθεί ακόμα περισσότερο με τον αγώνα του ταξικού εργατικού κινήματος για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας για την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ-ΔΝΤ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει την ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων, για τη διατήρηση και αύξηση του επιστημονικού του δυναμικού, για την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΛΙΝΥΑΕ απ΄το ΛΑΕΚ και το κράτος, τη διασφάλιση και αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου, την αναβάθμιση της ερευνητικής δραστηριότητας και των σχετικών υποδομών με προτεραιότητα στους κλάδους με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και την υψηλότερη βιομηχανική ρύπανση.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων σε συντονισμό για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 10:15 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μωλος

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr