Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Μωλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τιμητική διάκριση στον Δήμο Λαμιέων για την υλοποίηση ψηφιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών

H δημοσίευση του δημάρχου Λαμίας κ.Νίκου Σταυρογιάννη
Είχα τη χαρά να παραλάβω σήμερα την τιμητική διάκριση Digital Citizens Excellence που απονεμήθηκε στο Δήμο μας από το 2ο ετήσιο συνέδριο "Έξυπνες πόλεις-Ψηφιακοί πολίτες" για την υλοποίηση ψηφιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών.
Αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες εφαρμογές όπως ο "polypragmon" και η τηλεδιαχείριση των δικτύων. Αναπτύσσουμε νέα ψηφιακά εργαλεία που βρίσκονται είτε στο στάδιο υλοποίησης όπως η διακίνηση ηλεκτρονικών εγγράφων(ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ηλεκτρονική υπογραφή) είτε σε αυτό του σχεδιασμού όπως ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού με τεχνολογία LED και ο τηλέλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Χτίζουμε βήμα-βήμα την ψηφιακή πόλη για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους αυριανούς επενδυτές.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 8:19 am


Συνεδριο για την πληροφορικη και τις νεες τεχνολογιες ως μοχλους αναπτυξης για τις ελληνικες πολεις


«Η κρίση θα είχε αποφευχθεί εάν η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί έγκαιρα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου για τις «έξυπνες πόλεις» και τους «ψηφιακούς πολίτες» που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «η αυτοδιοίκηση οφείλει να αφομοιώσει με γρήγορο ρυθμό τις νέες τεχνολογίες» επισημαίνοντας, το «κενό στη διαλειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου».
Για τον «έξυπνο» τουρισμό και τους «έξυπνους» προορισμούς έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.
Όπως είπε, με βάση επίσημα στοιχεία, δημιουργήθηκαν 125.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο τετράμηνο του 2017, λόγω της αύξησης του τουρισμού, ο οποίος διανύει το δεύτερο έτος με ρεκόρ αφίξεων, τόνισε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι στρατηγικός στόχος του υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι νέες αγορές όπως η Κίνα, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η κ. Κουντουρά επεσήμανε την αξία των νέων τεχνολογιών προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έκανε λόγο για έναν «διμέτωπο αγώνα, βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες».

«Οφείλουμε να ανατάξουμε τον τόπο, με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση που προστίθεται στην κρίση χρέους».
«Επιβάλλεται ένας νέος τρόπος άσκησης διοίκησης», προκειμένου όπως είπε, «να υπερφαλαγγίσουμε χρόνιες παθογένειες και παλαιωμένες νοοτροπίες».
Όπως υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Πέτρος Ινιωτάκης, απαιτείται μία συνολική διοικητική μεταρρύθμιση στο κράτος και στην ΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, βασικά εμπόδια στο να εκσυγχρονιστούν οι ελληνικές πόλεις, αποτελούν οι παλαιωμένες νοοτροπίες, η γραφειοκρατία, η δυσπιστία της κεντρικής διοίκησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση που μεταφράζεται σε ένα ελλιπές θεσμικό, αλλά και το έλλειμμα οικονομικών πόρων και χρηματοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στην Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ ΔΑΕΜ, στον Δήμο Λαμιέων, στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην τιμώμενη πόλη του συνεδρίου, τα Τρίκαλα, ενώ τιμητική διάκριση παρέλαβε και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής.

(ΑΠΕ)

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:56 am


Ενημερωτικη εκδηλωση στο ΕΒΕ Φθιωτιδας

Το επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων - μελών τους και της οικονομίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές τους και καλύπτοντας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και εξειδίκευσης, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων».
lamiakos-typos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:53 am


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη μέσω της Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μιχάλης Γ. Χρηστάκης, Μ.Α., Ph.D.
   email: [email protected]

Συνοπτικά
Το παρόν άρθρο αναδεικνύει την αναγκαιότητα για χάραξη Στρατηγικού Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αυτή η προσέγγιση ενισχύει πολλαπλασιαστικά την τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Η προσπάθεια για την ενσωμάτωση της διάστασης του Πολιτισμού στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό γίνεται ολοένα και πιο έντονη σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αυτό γίνεται πλέον απαιτητό και στο Περιφερειακό και Δημοτικό επίπεδο, καθώς ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα κομβικός. Η τοπική πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική παράδοση πρέπει να συνδυαστούν μαζί με τις άλλες υφιστάμενες υποδομές σε τοπικό επίπεδο, ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου. Στόχος είναι η τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη -που θα προκύψει ως αποτέλεσμα αυτής της νέας προσέγγισης- να αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής με σεβασμό στην τοπική ιστορία και παράδοση.
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να καθορίσει το όραμα της για τον πολιτισμό στην περιοχή αρμοδιότητάς της και να το εντάξει στον ευρύτερο Στρατηγικό Προγραμματισμό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της. Η Ιστορία, τα Μνημεία, οι Παραδοσιακοί Οικισμοί, τα Τοπόσημα, οι Ανασκαφές, τα Μουσεία, οι Βιβλιοθήκες, οι Εκδηλώσεις και οι Θεσμοί για τον Πολιτισμό της περιοχής πρέπει να ενταχθούν σε μια ενιαία προσέγγιση και όραμα για τον Πολιτισμό από την αυτοδιοικητική αρχή. Αυτό θα οδηγήσει σταδιακά στην καθιέρωση μιας ενιαίας Πολιτιστικής Ταυτότητας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής με τρόπο που να τους μετατρέπει σε μετόχους και πολλαπλασιαστές αυτής, συμβάλλοντας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Λέξεις κλειδιά:
Πολιτισμός, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στρατηγικός Σχεδιασμός, Πολιτιστική Πολιτική, Πολιτιστική Ταυτότητα, Μνημεία, Τοπόσημα
Πολιτιστική Πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η διαμόρφωση διεθνών πολιτικών για τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, η ίδρυση αντίστοιχων διεθνών οργανισμών, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πολιτισμό, και η εθνική πολιτική για τον πολιτισμό είναι στοιχεία που όλα μαζί οδηγούν στην αναγκαιότητα μιας ενιαίας προσέγγισης στον τομέα του πολιτισμού και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι). Είναι προφανές ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει την εγγύτητα, την αμεσότητα και τη γνώση, αλλά γνωρίζει και την πρέπουσα χρήση, όπως και την αρμόζουσα διασύνδεση όλων των πολιτιστικών στοιχείων και μνημείων κάθε τύπου, που χρειάζονται ενιαία προσέγγιση και σχεδιασμό για τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά σε μια περιοχή.
Η έννοια της Πολιτιστικής Ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ιδιαίτερα έντονη με το τέλος της χιλιετίας, όταν αρχίζει και διαμορφώνεται μια έντονη παρουσία της στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και εντονότερα προς το τέλος της, είχαμε ένα πλήθος δράσεων και ενεργειών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα του πολιτισμού με διακριτό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, η ανάπλαση ιστορικών κέντρων πόλεων, η ίδρυση ιστορικών και λαογραφικών μουσείων, η καθιέρωση εορταστικών εκδηλώσεων με την θεσμοθέτησή τους, η ανάδειξη τοπόσημων σε πολλές περιοχές, η σηματοδότηση πολιτιστικών διαδρομών, η σύνδεση του σχεδιασμού για το περιβάλλον με τον πολιτισμό σε τοπικό επίπεδο, η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών επαγγελμάτων, η αναβίωση και ο εκσυγχρονισμός παλαιών εορτών και εθίμων είναι μια ενδεικτική αναφορά στο πλήθος των ενεργειών και δράσεων, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησε στην πράξη έναν σχεδιασμό που επιδίωκε την κοινωνική και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ποσοτική και υλική ανάπτυξη διευρύνθηκαν προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ανάπτυξης με τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτιστικής πολιτικής. Αυτό ήταν και το χρέος των αυτοδιοικητικών αρχών (κυρίως των Δήμων), να παρέμβουν και στον τομέα του πολιτισμού και να αναλάβουν την ευθύνη για την προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την εξασφάλιση των πολιτιστικών δικαιωμάτων των πολιτών τους απέναντι στα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Επιχειρώντας να οριοθετήσουμε την έννοια Πολιτιστική Πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να αναφέρουμε ότι είναι: ‘Η ανάδειξη της δημόσιας αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, και της παράδοσης της καθημερινότητας κάθε τόπου. Αυτά τα τρία στοιχεία του τοπικού πολιτισμού αξιοποιούνται σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό ενεργειών και δράσεων με τη μορφή τοπικής πολιτιστικής πολιτικής. Στόχος είναι η σταδιακή καθιέρωση μιας τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας, που να διευκολύνει και να οδηγεί στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.’ Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή.
Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Πολιτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η υλοποίηση του οράματος της Πολιτιστικής Πολιτικής αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην πράξη θα οδηγήσει στην προσέλκυση επενδύσεων και επισκεπτών, που θα συμβάλουν στην κοινωνική ανάπτυξη και τη δημιουργία εξειδίκευσης και απασχόλησης. Βέβαια, χρειαζόμαστε μια σειρά από ενέργειες και ειδική προετοιμασία για τη διαμόρφωση πολιτιστικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για την Περιφέρεια ή το Δήμο.
Συγκεκριμένα, τα στάδια που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για την ωρίμανση πολιτιστικής πολιτικής με σχεδιασμό και υλοποίηση με διακριτά μέσα και πόρους είναι:
•    Η Πολιτιστική Πολιτική να αποτελέσει προτεραιότητα πολιτικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα για την αυτοδιοικητική αρχή.
•    Η αποτύπωση του τοπικού οράματος για τον πολιτισμό σε συνδυασμό με το ευρύτερο πολιτικό όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής.
•    Η πολιτική απόφαση για τη διάθεση του κατάλληλου και ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
•    Η καταγραφή και συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για το Στρατηγικό Σχεδιασμό και Επιχειρησιακό Προγραμματισμό στον τομέα του πολιτισμού.
•    Η οριοθέτηση στόχων και δεικτών μέτρησης επιτυχίας (επισκέπτες, κόστος, δημοσιότητα, πρωτοτυπία, χορηγίες κ.ά.).
•    Ο καθορισμός του ύψους των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν για την υλοποίηση του προγραμματισμού στον τομέα του πολιτισμού.
•    Ο χρονικός προγραμματισμός υλοποίησης ενεργειών και δράσεων.
•    Η εμπλοκή των τοπικών κοινωνικών εταίρων, συλλογικοτήτων, ενώσεων και άλλων στην κοινή προσπάθεια.
Να σημειωθεί ότι κομβικό στοιχείο της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση όλων των πόρων και μέσων που διαθέτει η περιοχή, όπως και η ανάδειξη του συνόλου των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των χαρακτηριστικών στοιχείων της καθημερινότητας της περιοχής (ήθη και έθιμα, τοπικά προϊόντα κ.ά.). Όλα αυτά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και ως πολιτιστικούς πόρους της περιοχής.
Παραδειγματικές Αναφορές Πολιτιστικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η υλοποίηση τοπικής πολιτιστικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση εκτείνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ πεδίο θεμάτων και δράσεων. Ακολουθεί μια συνοπτική αναφορά σε ενδεικτικά παραδείγματα:
•    Ελληνικά Μνημεία και Χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η εγγραφή στον κατάλογο των μνημείων και χώρων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική προβολή μιας περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρειάζεται πολύ καλός συντονισμός μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 18 μνημεία και χώροι από την Ελλάδα στον κατάλογο αυτόν. Ξεκινώντας το 1986 με την ένταξη του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, στις Βάσσες της Αρκαδίας, το 1987 προστέθηκε ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης και των Δελφών, το 1988 η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, τα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης, το Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, τα Μετέωρα και το Άγιο Όρος - Άθως, το 1989 ο Αρχαιολογικός Χώρος του Μυστρά και της Ολυμπίας, το 1990 ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δήλου, η Μονή Δαφνιού, η Μονή Οσίου Λουκά και η Νέα Μονή Χίου, το 1992 ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ηραίου της Σάμου, το 1996 ο Αρχαιολογικός Χώρος των Αιγών, στη Βεργίνα της Μακεδονίας, το 1999 οι Αρχαιολογικοί Χώροι των Μυκηνών και της Τίρυνθας, το Ιστορικό Κέντρο (Χώρα), με τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, το 2007 η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, και το 2016 ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στην περιοχή της Καβάλας.
•    Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αυτή είναι μια πόλη που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα έτος στη διάρκεια του οποίου της δίνεται η ευκαιρία να επιδείξει την πολιτιστική της ζωή και ανάπτυξη. Αρκετές πόλεις στην Ευρώπη έχουν αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα για να αναδιαμορφώσουν την πολιτιστική τους πολιτική, να βελτιώσουν την εικόνα τους, να ενισχύσουν τη δράση τους και συνεπώς να ενταχθούν στον πολιτιστικό χάρτη σε διεθνές επίπεδο. Έως το 2019, 60 πόλεις θα έχουν δεχθεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (μέχρι το 2001 ονομαζόταν Πολιτιστική Πόλη της Ευρώπης). Είναι στην πράξη η πιο δημοφιλής πολιτιστική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την Ελλάδα έχουν μέχρι σήμερα λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η Αθήνα το 1985 (ήταν η πρώτη), η Θεσσαλονίκη το 1997, και η Πάτρα το 2006. Το 2015 ξεκίνησε η διαδικασία για την επιλογή της επόμενης ελληνικής πόλης που θα λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Οι υποψήφιες πόλεις που παρουσίασαν τους φακέλους τους ενώπιον της 12μελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και την Ελλάδα ήταν: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη. Οι πόλεις που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση πριν την οριστική επιλογή είναι: Ελευσίνα, Καλαμάτα, Ρόδος.
•    Παραδοσιακοί Οικισμοί. Οι οικισμοί αυτοί αποτελούν σημαντικό τμήμα της ελληνικής παράδοσης και κληρονομιάς. Παραδοσιακοί οικισμοί θεωρούνται οι οικισμοί που έχουν διατηρήσει αναλλοίωτη την εικόνα που είχαν στο παρελθόν, καθώς και τον τοπικό τους χαρακτήρα. Οι χαρακτηρισμένοι με νομοθετική ρύθμιση παραδοσιακοί οικισμοί στην χώρα μας ξεπερνούν τους 800. Περίπου 830 είναι οι παραδοσιακοί οικισμοί που έχουν χαρακτηριστεί με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με βάση ένα πρόγραμμα του ΕΟΤ για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς του 1975, προχώρησε η συντήρηση και αναστήλωση σε ένα σύνολο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ολόκληρων οικισμών με στόχο την τοπική πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: η Βάθεια στη Μάνη (Πελοπόννησος), τα Αμπελάκια στα Τέμπη, η Βυζίτσα και η Μακρυνίτσα στο Πήλιο (Θεσσαλία), το Νυμφαίο στη Φλώρινα (Δυτική Μακεδονία), τα Μεστά στη Χίο (Βόρειο Αιγαίο), η Οία στη Σαντορίνη (Νότιο Αιγαίο), το Πάπιγκο στα Βόρεια των Ιωαννίνων (Ήπειρο), το Φισκάρδο στην Κεφαλονιά (Ιόνια Νησιά). Η ανακήρυξη ενός οικισμού σε παραδοσιακό δημιουργούσε ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στην προσέλκυση επενδύσεων για δόμηση και ανάπλαση, όπως και επισκεπτών τουριστών.
•    Αρχαιολογικοί Χώροι. Υπάρχει μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας που είναι άμεσα συνδεμένοι με την ανάπτυξη της περιοχής, όπως η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, ο αρχαιολογικός Χώρος της Κνωσού και της Φαιστού στην Κρήτη, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Νικόπολης στην Πρέβεζα, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Πύλου και της Μεσσήνης στη Μεσσηνία κ.ά. Οι χώροι αυτοί που κάθε μέρα επεκτείνονται και προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες δείχνουν το δρόμο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.
•    Ιστορικά Τοπόσημα. Υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας που είναι παγκόσμια γνωστές λόγω σημαντικών ιστορικών γεγονότων ακόμα και αν στη δική μας πραγματικότητα είμαστε στο αρχικό στάδιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την μετατροπή τους σε συγκριτικό πλεονέκτημα. Τέτοιες περιοχές είναι ο Μαραθώνας, η Σαλαμίνα με το Πέραμα, οι Θερμοπύλες, κ.ά. Αντίστοιχα, είναι τα σημεία όπου αναπτύχθηκε η Ιατρική στην αρχαιότητα π.χ. Επίδαυρος και Κως με τα Ασκληπιεία, η Σαμοθράκη με τον Αρχαιολογικό Χώρο και τα Θερμά Λουτρά κ.ά.
Αντίστοιχα μπορεί κανείς να μιλήσει για βυζαντινά και νεώτερα μνημεία, για βιομηχανική κληρονομιά, για μουσεία λαογραφικά και άλλα ειδικά σε συγκεκριμένα επαγγέλματα ή τέχνες, για ιστορικά αρχεία ή βιβλιοθήκες που έχουν γίνει σημείο αναφοράς για έρευνα, για αναβιώσεις εθίμων και φεστιβάλ που είναι πλέον θεσμοί κ.ά. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, το Κάστρο της Καβάλας, η ανάπλαση στο Βαρόσι (πρώην βιομηχανική περιοχή) και οι Καταρράκτες στην Έδεσσα, οι Μπαρουτόμυλοι της Δημητσάνας στην Αρκαδία, το Ιστορικό - Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, η Βικελαία Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κρήτης που είναι πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, το Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά του Ηρακλείου, το Μουσείο Καπνού της Καβάλας, το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου στο Μαραθώνα, το Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο του Αμαρουσίου, οι Γιορτές Παλαιάς Πόλης στην Ξάνθη, το Καρναβάλι της Πάτρας και του Ρεθύμνου, οι Γιορτές και τα έθιμα του Πάσχα στην Κέρκυρα, ο αλευροπόλεμος στο Γαλαξίδι, ο παραδοσιακός γάμος στην Ήπειρο είναι μόνο ελάχιστα από αυτά που μπορούμε να αναφέρουμε. Όλα αυτά είναι σημαντικά σημεία προσέλκυσης και ανάπτυξης σε κάθε τόπο με την πολιτιστική κληρονομιά, τα καλλιτεχνικά του δρώμενα και παραγωγή, τα ήθη και έθιμα του, που είναι ενσωματωμένα στην καθημερινότητά του, όπου μπορούμε να προσθέσουμε τη φύση, την παραγωγή και τη γαστρονομία κάθε τόπου.
Συνδυασμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η Στρατηγική για τον Πολιτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια νέα προσέγγιση καθημερινότητας παραγωγής και κατανάλωσης με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στην καλλιτεχνική παραγωγή, στα ήθη και στα έθιμα ενός τόπου σε συνδυασμό και με σεβασμό με το περιβάλλον. Είναι ένας τρόπος αξιοποίησής τους με τη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής ταυτότητας που σέβεται τα πολιτιστικά δικαιώματα του πολίτη και των φορέων του, ως κατ΄ εξοχήν παραγωγών πολιτισμού. Είναι η δημόσια αξία και η κοινωνική ανάπτυξη που αυτή επιφέρει πέραν της οικονομικής μεγέθυνσης. Είναι ένας άλλος τρόπος παραγωγής και απασχόλησης, που οδηγεί σε ένα νέο πολιτικό όραμα κεντρικό και κυρίως τοπικό.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Πολιτιστική Ανάπτυξη (από Περιφέρειες και Δήμους) πρέπει πλέον να περιλαμβάνει: α) τις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται με την οικονομία του πολιτισμού και τις χρηματοδοτήσεις που την συνοδεύουν από τη χώρα μας και την Ε.Ε. σε αρχικό στάδιο, β) την αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της καλλιτεχνικής παραγωγής, όπως και των τοπικών ηθών και εθίμων, και γ) τις δυνατότητες κοινωνικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και ειδίκευσης για το τοπικό εργατικό δυναμικό, που είναι σε θέση και μπορούν να ενσωματώσουν τις ΤΠΕ και να απευθυνθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός ευρύτερου αγοραστικού - καταναλωτικού κοινού.
Η Πολιτιστική Πολιτική κι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Πολιτισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν κομβικό σημείο ανάπτυξης για την τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Είναι η πολιτιστική ταυτότητα που ενσαρκώνει την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στην καλλιτεχνική δημιουργία και στα τοπικά ήθη και έθιμα. Είναι ευθύνη των αυτοδιοικητικών αρχών (κυρίως των Δήμων), να παρέμβουν και στον τομέα του πολιτισμού και να αναλάβουν την ευθύνη για την προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την εξασφάλιση των πολιτιστικών δικαιωμάτων των πολιτών τους.
Μιχάλης Γ. Χρηστάκης, Μ.Α., Ph.D.
Ειδικός Επιστήμονας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Γενικός Γραμματέας Δήμου Διονύσου, Πολιτικός Επιστήμων- Διεθνολόγος
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης  “Κλεισθένης”

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:50 am


Πόσο στοίχισε,στον δήμο το διαφημιστικό βίντεο της Δ.Ε.Μώλου,και τι παρουσιάζει;

  Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η δαπάνη για την διαφημιστική προβολή της Δ.Ε Μώλου
Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 997,00 ευρω (πλεον ΦΠΑ 24%)1236,28 ευρώ.
Το βίντεο με διάρκεια 60' λεπτών προβλήθηκε στον δημοτικό σταθμό TV100 Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή της Σουζάνας Καζανά "Πολιτισττικό ημερολόγιο".
Προβάλλει,την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής,πανελλαδικά και θέλει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός οικονομικής ανάπτηξης.
Παρουσιάζει τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή,συνδιάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα,αγροτικό και τουριστικό προιόν.
Το οδοιπορικό ξεκινά απο τις Θερμοπύλες,τις ιαματικές πηγές και το αρχαιολογικό μουσείο(διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λαμίας),συνεχίζει στα ορεινά χωριά του δήμου,Ανάβρα(αρχαία ακρόπολη τών Αλπηνών,και η θέα στο Μαλιακό κόλπο)και Μενδενίτσα,παρουσιάζει το Μεσαιωνικό κάστρο της Μενδενίτσας,το παραμελημένο– μεσαιωνικό μνημείο της Φθιώτιδας,και μιλούν για την ιστορία της.
Η συνέχεια στα χωριά Σκάρφεια(Φάρος Χιλιομίλι),Αγία Τριάδα(Ευαγγελίστρια) και Αγιος Σεραφείμ
Οι Ιαματικές πηγές και η Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων και το λιμάνι στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Δείτε την απόφαση
.


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:39 am


EETAA-παιδικοί σταθμοί: Στη δημοσιότητα η πρόσκληση -Διαδικασία, δικαιολογητικά, δικαιούχοι


Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδους 2017-2018, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων.
Όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, φέτος αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ παιδιών που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς, καθώς θα φτάσουν τις 100.000.
Η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων πρόκειται να ανοίξει αύριο Τετάρτη 24-5-2017 στις 12.00, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις, καθώς και την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στα γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., είναι στις 9-6-2017 στις 24.00 (περισσότερες πληροφορίες στο site της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), καθώς και στο τηλέφωνο της ΚΕΔΧ, 2132047364 -8.00 με 15.00). Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά και τη διαδικασία των ενστάσεων, τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Ιουνίου. 
Προϋποθέσεις, δικαιολογητικάΌπως αναφέρεται στην πρόσκληση «οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ», ενώ αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα:
-Με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ
-Με δυο παιδιά τις 30.000
-Με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και
-Με περισσότερα από τρία παιδιά μέχρι 35.000 ευρώ.
Παράλληλα οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 1. Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
 2. Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.
 3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού). 
  Για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:
  –    την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).
  –    Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 11:41 pm


Από 20 έως 23 Ιουνίου η διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία


music-thumb-large.jpg
Από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου θα διενεργηθεί η διαδικασία επιλογής των μαθητών στην Α’ τάξη γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η γραπτή εξέταση των υποψηφίων (ακρόαση ηχητικού υλικού) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, λόγω της σύμπτωσης με την ημερομηνία των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Πειραματικά.
Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 11:26 pm


Άλλο ένα βραβείο για την κ.Ξανθή Τσαπάρα

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκήρυξε για τη σχολική χρονιά 2016-2017 για δωδέκατη φορά τον διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών». Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.
Στους διακριθέντες απονέμονται τρία βραβεία και αριθμός επαίνων.
Τα βραβεία που απονέμονται είναι ένα πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας από τη Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD), ένα σεμινάριο επιμόρφωσης στη Γερμανία διάρκειας μίας εβδομάδας, επιχορηγούμενο από το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe-Institut), τεχνολογικός εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του μαθήματος των Γερμανικών, καθώς και ενδιαφέρον διδακτικό υλικό για τη διαμόρφωση του.
Στην εφετινή κριτική επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξής φορέων:
 • Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 • Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας
 • Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών
 • Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής
 • Γερμανική Σχολή Αθηνών
Οι καθηγητές κλήθηκαν να επιλέξουν μόνοι τους το θέμα με το οποίο θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Η διδακτική εργασία, την οποία θα εκπονούσε ο εκπαιδευτικός με την τάξη του δημιουργικά, καινοτόμα και με πρωτοτυπία, είχε σκοπό να δώσει στους μαθητές ένα ιδιαίτερο κίνητρο για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και να βοηθήσει στην εμπέδωση και τον εμπλουτισμό των ήδη αποκτηθέντων γνώσεων.
Οι καθηγητές, οι οποίοι βραβεύθηκαν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις είναι:
Βραβευθέντες με το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2017»
Α’ Βραβείο: Ξανθή Τσαπάρα (Γυμνάσιο Ραχών, Ράχες Φθιώτιδας)
Β’ Βραβείο: Στεφανία Κοσμίδου (1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, Κιλκίς).
Γ’ Βραβείο: Μαγδαληνή Αθανασίου (4ο Γυμνάσιο Λαμίας)
Διακριθέντες με το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2017»
 • Σοφία Κάππα (3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Αθήνα)
 • Μαρία Χατζηγιώση (Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη)
 • Ελένη Ζούμπου (1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, Αμύνταιο Φλώρινας)
 • Ελένη Πόγκα (3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, Ελευσίνα)
 • Φαίδρα Κουτσούκου (1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Κορινθίας, Κορινθία)
 • Αντιγόνη Ντίνου (Ιόνιος Σχολή Φιλοθέης, Αθήνα)
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο πλαίσιο επίσημης τελετής της Πρεσβείας τον Ιούνιο του 2017.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 6:10 pm


Αστερας Αγ Σεραφείμ.Χτυπά την πόρτα της Α΄Φθιώτιδας


Το 2 στα 2 έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αστέρας Αγ Σεραφείμ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανόδου στην Α΄Φθιώτιδας μέσω των  μπαράζ  των δευτεραθλητών της Β’ Φθιώτιδας . Η ομάδα της Λοκρίδας μετά την Θύελλα Μεγ Βρύσης που κέρδισε με 6-0 υπέταξε και τον Κεραυνό Αγ Γεωργίου μέσα στο σπίτι του με 1-4.Η Μεγ. Βρύση που είχε ρεπό στην 2η αγωνιστική έχει 0 βαθμούς όσους και ο Κεραυνός και θα αναμετρηθούν στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι στις 21 Μαΐου.Οι 6 βαθμοί του Αστέρα του δίνουν καθαρό προβάδισμα ανόδου. 
Αναλυτικά: 
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ 1-4
ΡΕΠΟ: ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓ. ΒΡΥΣΗΣ
και η συνέχεια με την 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/5)
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓ. ΒΡΥΣΗΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
η μέχρι τώρα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ 6
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΓ. ΒΡΥΣΗΣ 0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 0
lamiafm1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 5:33 pm


Μαρίνα - Καταφύγιο τουριστικών σκαφών Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας(πληροφορίες)Η ευνοϊκή θέση της κωμόπολης των Καμένων Βούρλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Λαμία κ.λπ.) και ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας που παρέχει, την κατέστησαν ως αξιόλογο θέρετρο εδώ και αρκετά χρόνια. Επιπλέον η εγγύτητά της με σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους καθώς και οι ξακουστές ιαματικές πηγές της περιοχής, αναβάθμισαν τα Καμένα Βούρλα σε σημαντική τουριστική λουτρόπολη.
Η τουριστική αυτή άνθηση δημιούργησε την ανάγκη υποδοχής και ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών της ευρύτερης περιοχής για παραθεριστικούς λόγους. Ως εκ τούτου η πρώην Νομαρχία Φθιώτιδας, νυν Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, διεξήγαγε διαγωνισμό το 1995 με το σύστημα μελέτη-κατασκευή, για τουριστικό λιμένα στα Καμένα Βούρλα. Ο μελετητής Αλβέρτος-Παύλος Γιαμίν εκπόνησε τη μελέτη εφαρμογής των λιμενικών εγκαταστάσεων, για λογαριασμό της προσφέρουσας και στη συνέχεια, αναδόχου κοινοπραξίας Ζ. Κυριάκης – Α. Πορφυρίδης. Η μελέτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1997 και το καταφύγιο έχει κατασκευαστεί.
Στοιχεία έργου:
• Δυναμικότητα καταφυγίου: Συνολικά 81 σκάφη επιμεριζόμενα σε 60 σκάφη μήκους έως 7 μέτρα, 10 σκάφη μήκους από 7 έως 10 μέτρα, 6 σκάφη μήκους από 10 έως 12 μέτρα και 5 σκάφη μήκους μεγαλύτερου των 12 μέτρων
• Συνολικό μήκος κρηπιδότοιχων: 330,8μ επιμεριζόμενο σε 142,3μ προσήνεμου μώλου και 188,5μ παραλιακών κρηπιδωμάτων
• Κεκλιμένο επίπεδο ανέλκυσης σκαφών πλάτους 6μ
• Πρόβολος προστασίας από προσάμμωση μήκους 16μ
• Συνολική επιφάνεια χερσαίας ζώνης: 3.660τμ εντός της οποίας προβλέπονται 18 θέσεις χερσαίας απόθεσης σκαφών και 21 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού με α.π. 20042/23-9-2014Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 12:33 pm


Με 5 βραβεία στις αποσκευές της επέστρεψε στη Λαμία η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης!


18622329_1711757168849410_9210284431485621737_n
Συμμετέχοντας στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με την παράσταση “Το κιόσκι”, οι ταλαντούχοι πρωταγωνιστές κατάφεραν να αποσπάσουν 5 βραβεία στις εξής κατηγορίες:
- Βραβείο μουσικής επιμέλειας στον Δημήτρη Μεγαλειό
- Α’ Βραβείο Ανδρικού Ρόλου στον Κώστα Τσιμπούκα
- Β’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου στον Τάσο Αραβανή
- Γ’ Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
- Β’ Βραβείο κοινού
Συγχαρητήρια!!!

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 12:14 pm


Δωρεάν τρόφιμα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης- Η διαδικασίαΑπό 1η Ιουνίου όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα λαμβάνουν και τρόφιμα και βασικά υλικά αγαθά δωρεάν μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.
Μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ. Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, με τη συνδρομή των συνεργαζόμενων ΜΚΟ. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας (για την ταυτοποίηση) και της αίτησής τους.
Σημειώνεται πως προκειμένου να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα, μέσα από την φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.
Οι αιτούντες και οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει επίσης να επιλέξουν και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, μέσα από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ. Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους, γεγονός που συνεπάγεται νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Λόγω της εναρμόνισης του προγράμματος του ΤΕΒΑ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταργούνται οι υφιστάμενες λίστες ωφελούμενων του Ταμείου.
Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας μέσω 57 Κοινωνικών Συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, Εκκλησιαστικοί φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.λ.π.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 11:06 am


Ενημέρωση των δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων ΚΕΑ και ΤΕΒΑ από το Δήμο Μώλου-Αγ Κωνσταντίνου


 ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
 ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩ/ΝΟΥ  
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  
 ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ ́ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  
 Ταχ. Δ/νση: Αγ. Παντελεήμονα 8  Καμένα Βούρλα, 
ΤΚ 3500  
Πληροφορίες : Σιρδάρη Φρόσω  
Τηλέφωνο: 223503179
Ενημέρωση των δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων ΚΕΑ και ΤΕΒΑ από το Δήμο Μώλου-Αγ Κωνσταντίνου
 Ενημέρωση των δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων ΚΕΑ και ΤΕΒΑ
 Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ ́αριθμ . Δ 23/ οικ .17108/875/2017- ΦΕΚ     1474/ Β /28-4- 2017, καταργούνται οι υφιστάμενες λίστες ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος     <<  Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους   (  ΤΕΒΑ   )  >>. στο πλαίσιο εναρμόνισης του προγράμματος με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  (  ΚΕΑ  ).  Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν νέες λίστες ωφελουμένων .   Από 01/06/2017 δικαιούχοι του ΤΕΒΑ είναι όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ .  Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ    (  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης    )  από 01/06/2017  εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του προγράμματος ΤΕΒΑ ,  με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσουν στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ την πρόθεση τους να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ , καθώς και από ποιο σημείο διανομής του Δήμου επιθυμούν να εξυπηρετούνται .  Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του δικαιούχου του ΚΕΑ .  
Η τροποποίηση μπορεί να γίνει : 
 -  Απευθείας από τον δικαιούχο - 
 Από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Δήμου : 
 Μακρόπουλος Κωνσταντίνος τηλ .  2235051346  και 
Ράπτη Μαρία τηλ . 2235350110.  -  
Από τα ΚΕΠ 
17/05/2017  
Σιρδάρη Φρόσω Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνική

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 11:03 am


Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας για την άνοδο της ομάδας της Λαμίας στη Superleague

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και το μεγαλομέτοχο της ομάδας Πανουργιά Παπαϊωάννου, τους οποίους συνεχάρη για την ιστορική άνοδο της ομάδας της Λαμίας στη superleague και δήλωσε σχετικά:

«...Με σύμμαχο την θέληση, την προσπάθεια και το ευ αγωνίζεσαι η ομάδα της Λαμίας, σήμερα έγραψε την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία της, με την άνοδο στην Α΄ εθνική κατηγορία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, στο μεγαλομέτοχο της ομάδας, στο προπονητή, τους παίκτες και τους λοιπούς παράγοντες της ομάδας, για αυτή την τεράστια επιτυχία, καθώς και στον φίλαθλο κόσμο, που στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια...».

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 8:10 am


- 1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: http://events.naftemporiki.gr/ygeia2017/Schedule
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: http://events.naftemporiki.gr/ygeia2017/Speakers

Οι δημογραφικές εξελίξεις, οι ραγδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά και η αστάθεια στο οικονομικό γίγνεσθαι, δημιουργούν ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων για τα Εθνικά Συστήματα Υγείας σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τις προκλήσεις αυτές καθώς με την κρίση έχει δημιουργηθεί ένα δυσμενέστατο κλίμα, τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τους ιδιώτες που συμπληρώνουν ή προμηθεύουν το δημόσιο σύστημα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κλάδος υγείας στην Ελλάδα, καλείται να αντεπεξέλθει στον διττό ρόλο του: πρώτον, να καλύψει τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες εξασφαλίζοντας ένα υγιή, παραγωγικό πληθυσμό και, δεύτερον, να λειτουργήσει ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, που θα μετουσιώνει το κοινωνικό αγαθό και τις ανάλογες υπηρεσίες σε παραγωγό εθνικής υπεραξίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ναυτεμπορική, αντιλαμβανόμενη την ευαισθησία που χρήζει η αντιμετώπιση του τομέα υγείας και ειδικά η οικονομική διάστασή του την τρέχουσα περίοδο, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο για τον κλάδο της Υγείας με τίτλο «Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη» στις 25 Μαΐου του 2017.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας και των φορέων της Δημόσιας Υγείας, επιχειρηματίες και φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και επιστήμονες των οικονομικών της υγείας, θα περιγράψουν τις συνθήκες που διαμορφώνονται και θα αναλύσουν τις προοπτικές του κλάδου. Ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, αλλά και η άμεση ενημέρωση για τις νέες τάσεις στον διεθνή στίβο, αποτελούν το επίκεντρο του συνεδρίου που στη βάση της κοινωνικής λειτουργικότητας επιδιώκει να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική της υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 7:56 am


Το νεο Δ.Σ. του Συνδεσμου Συνταξιουχων του Δημοσιου Ν. Φθιωτιδας


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 17.05.17 του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων, του Δημοσίου νομού Φθ/δας συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
1. Πράπας Ζαχαρίας        Πρόεδρος
2. Γράβαλος Χρήστος        Αντιπρόεδρος
3. Σανίδα Αμαλία        Γραμματέας
4. Καρανικόλας Κων/νος        Ταμίας
5. Σπυρόπουλος Ηλίας        Μέλος
6. Λυκόπουλος Θεόδωρος    Μέλος
7. Παπαμίχος Κων/νος Ιωαν.    Μέλος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Κουβέλης Δημήτριος        Πρόεδρος
2. Μπαρτσιώκας Γεώργιος    Αντιπρόεδρος
3. Τρίτου - Μπακογιάννη Μαρία    Γραμματέας

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 6:50 am


Η μαρίνα του Μώλου...Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 11:47 pm


Αναδρομικό "ψαλίδι" 60% σε συντάξεις ΟΓΑ


Αναδρομικό "ψαλίδι" στις συντάξεις όσων εμφανίζουν για πρώτη φορά αγροτικό εισόδημα από 1ης Ιανουαρίου 2017 κρύβει η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερίατου Τύπου" η εγκύκλιος σχετίζεται με την εφαρμογή του άρθρου 20 του νόμου 4387/2016 και συγκεκριμένα με την απασχόληση συνταξιούχων του πρώην ΟΓΑ που συνεχίζουν να αποκτούν αγροτικά εισοδήματα το τρέχον έτος.

Η εγκύκλιος δίνει μια μικρή περίοδο χάριτος σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, καθώς παρέχει την δυνατότητα στους αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν από φέτος μέχρι και το 2024 να συνεχίσουν να καλλιεργούν χωρίς να δεχτούν τον "κόφτη" του 60% που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις όσων εργάζονται ακόμα.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όσους συνταξιούχους δεν εμφάνιζαν αγροτικό εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια και θα εμφανίσουν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2017. Και αυτό διότι οι συνταξιούχοι αυτοί, εφόσον η ιδιότητά τους είναι ασφαλιστέα στον ΕΦΚΑ, θα υποστούν βαθύ κούρεμα 60% στις συντάξεις τους , ενώ οι πιθανότητες για αναδρομικό ψαλίδι από τον Ιανουάριο του 2017 είναι πλέον μεγάλες.Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η πολιτική ηγεσία ετοιμάζει νέα εγκύκλιο, η οποία θα ρυθμίζει το τοπίο. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας, προσπαθώντας να λύσει αποσπασματικά το θέμα, δημιουργεί ασφαλισμένους τεσσάρων ταχυτήτων, που για το ίδιο ζήτημα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Και αυτό γιατί η εγκύκλιος κάνει τον διαχωρισμό στις εξής κατηγορίες:

Συνταξιούχος του ΟΓΑ που αποκτούσε αγροτικό εισόδημα μπορεί να συνεχίσει να αποκτά χωρίς να κινδυνεύει με μείωση της σύνταξής του.
Αυτό δεν ισχύει για όσους συνταξιούχους δεν εμφάνιζαν αγροτικό εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια και θα εμφανίσουν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2017. Αυτοί θα υποστούν μείωση στη σύνταξη σε ποσοστό 60% εφόσον η ιδιότητά τους είναι ασφαλιστέα στον ΕΦΚΑ.
Όσοι συνταξιοδοτούνται από 1/1/2017 και μετά τον ΟΓΑ θα μπορούν να συνεχίσουν να δηλώνουν αγροτικό εισόδημα έως και 31/12/2024 χωρίς να επηρεάζεται η σύνταξή τους.
Όσοι όμως συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2017 από άλλο ταμείο (Δημόσιο. ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ.) θα πρέπει να σταματήσουν την αγροτική τους δραστηριότητα προκειμένου να μη μειωθεί η σύνταξή τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 11:40 pm


Πώς θα ανοίξετε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με διαδικασίες εξπρέςΣαφώς πιο γρήγορη, αν και όχι πολύ απλούστερη καθώς ουδείς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, θα είναι η διαδικασία αδειοδότησης και στη συνέχεια η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου μοντέλου αδειοδότησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β’ Αρ. Φύλλου 1723) βάσει της οποίας οι αυτοδιοικητικές αρχές υποχρεούνται εντός 15 ημερών από την υποβολή της αίτησης χορήγησης εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας να δίνει το «πράσινο φως».

Από εκεί και στο εξής, η έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί ευθύνη του επιχειρηματία ο οποίος, μπορεί με μια απλή δήλωση – γνωστοποίηση να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του

Ωστόσο, πριν τη γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας, θα πρέπει να έχει λάβει όλες τις υπόλοιπες εγκρίσεις από τις αντίστοιχες αρχές. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν θα πρέπει να τις «πάει» και να τις «φέρνει» από υπηρεσία σε υπηρεσία, ούτε και να τις καταθέσει στις μέχρι σήμερα αρμόδιες αρχές, αλλά να τις έχει στο συρτάρι του γραφείου του, ώστε στον έλεγχο που κάποια στιγμή θα ακολουθήσει (σ.σ. ενώ η επιχείρηση ήδη θα λειτουργεί) να τις παρουσιάσει στις ελεγκτικές αρχές.Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρων και Κινηματογράφων» για την ίδρυση του καταστήματος ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου Δήμου αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης ότι το κατάστημα μπορεί να ιδρυθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Εφόσον το κατάστημα στεγάζεται σε χώρο οριζόντιας ιδιοκτησίας, με την αίτηση συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, στην οποία δηλώνεται ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν απαγορεύει τη χρήση του χώρου για τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος. Ελλείψει κανονισμού, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του χώρου, στον οποίο θα εγκατασταθεί το κατάστημα, στην οποία δηλώνεται ότι δεν υφίσταται κανονισμός της πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, εφόσον επιτρέπεται στο συγκεκριμένο χώρο η ίδρυση και λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, η βεβαίωση χορηγείται εντός 15 ημερών από την υπηρεσία του δήμου και ισχύει για πέντε μήνες εντός των οποίων θα πρέπει να έχει υποβληθεί η γνωστοποίηση του επόμενου άρθρου.

Η απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση βεβαίωσης αιτιολογείται ειδικώς. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προ-αναφερόμενης προθεσμίας, θεωρείται ότι η βεβαίωση έχει χορηγηθεί, εφόσον η λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας στη συγκεκριμένη θέση δεν απαγορεύεται. Σημειώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί με αίτησή του να ζητήσει τη χορήγηση βεβαίωσης για την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Η διαδικασία γνωστοποίησης
Για την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων απαιτείται η προηγούμενη προτυποποιημένη γνωστοποίηση η οποία περιγράφεται στην υπουργική απόφαση. Στην γνωστοποίηση περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες της ασκούμενης δραστηριότητας και οι τυχόν εγκρίσεις, πιστοποιητικά ή άλλα δικαιολογητικά που έχει λάβει το κατάστημα.

Η γνωστοποίηση υποβάλλεται στον οικείο Δήμο ή σε ΚΕΠ που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) και μετά την θέση σε λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (Ο.Π.Σ.-ΑΔΕ) του άρθρου 14 του ν. 4442/2016 κατά το μέρος που αφορά τη γνωστοποίηση των καταστημάτων, αποκλειστικά μέσω αυτού.

Στην περίπτωση που ο γνωστοποιών είναι φυσικό πρόσωπο, η Αρχή που παραλαμβάνει τη γνωστοποίηση προβαίνει επιτόπου σε επαλήθευση των στοιχείων ταυτοπροσωπίας του γνωστοποιούντος προσώπου μέσω του δελτίου ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου, όπως σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής, διαβατηρίου, άδειας οδήγησης ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων (από τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 2690/1999, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 25 του ν. 3731/2008).

Τήρηση αρχείου στην εγκατάσταση του καταστήματος
Κατά την διάρκεια λειτουργίας της δραστηριότητας του καταστήματος, θα πρέπει να τηρούνται στον φάκελο που θα βρίσκεται στην εγκατάσταση του καταστήματος τα ακόλουθα έγγραφα, τον οποίο οφείλει να επιδεικνύει σε όλες τις αρμόδιες αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου:

α) Μέχρι την πλήρη θέση σε λειτουργία του ΟΠΣ-ΑΔΕ οφείλει να τηρεί στο φάκελό του το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης με συνημμένο απλό αντίγραφο του σώματος της γνωστοποίησης.

β) Σχεδιάγραμμα του καταστήματος σε κλίμακα που αναφέρεται ρητά επί του σχεδίου, στο οποίο θα αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του καταστήματος με τα αντίστοιχα τ.μ. των επιμέρους χώρων, περιλαμβανομένων και αυτών που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου (π.χ. χώροι υγιεινής για Α.Μ.Ε.Α.), με βεβαίωση μηχανικού ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα, ότι πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης, ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας, καθώς και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων, καθώς και περιγραφή αναλυτικά των νομιμοποιητικών στοιχείων του καταστήματος (π.χ. άδεια δόμησης, τυ- χόν αναθεωρήσεις αυτής, δήλωση αυθαιρέτου, εξαίρεση από κατεδάφιση, ενημέρωση φακέλου άδειας δόμησης, προϋφιστάμενο κτίριο του 1955 κ.λπ.).

Η κάτοψη θα συνοδεύεται από αντίγραφα των στοιχείων νομιμότητας του χώρου, στα οποία αναφέρεται (π.χ. άδεια δόμησης, δήλωση αυθαιρέτου με τις εκάστοτε περί αυθαιρέτων διατάξεις, απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση, βεβαίωση παλαιότητας κ.λπ.).

γ) Βεβαίωση της αρμόδιας για την οδό υπηρεσίας, ότι οι εργασίες κυκλοφοριακής σύνδεσης εκτελέσθηκαν πλήρως και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια ή έγκριση εισόδου - εξόδου, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η εγκατάσταση εφόσον απαιτείται.

δ) Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας, εφόσον απαιτείται.

ε) Υπεύθυνη δήλωση του υγειονομικώς υπευθύνου του καταστήματος, με την οποία αποδέχεται τον διορισμό του (στην περίπτωση που ο γνωστοποιών είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον υπεύθυνο του καταστήματος).

στ) Το προβλεπόμενο παράβολο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κοινή υπουργική απόφαση οικ. 61167/ 17-12-2007 (ΦΕΚ 243/Β/2007) ή φωτοαντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που υποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό ΕΚΕ (ERMIS-EUGO.

ζ) Την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, εφόσον υπάρχει.

η) Την άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής, εφόσον υπάρχει.

θ) Τη βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ και το ΦΕΚ κήρυξης μνημείου, εφόσον απαιτείται.

ι) Την άδεια χρήσης φυσικού αερίου, εφόσον υπάρχει.

Πηγή: euro2day.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 11:38 pm


Και περιβαλλοντικό τέλος στα τιμολόγια νερούΣτην έγκριση των γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος καθώς και της μεθόδου και των διαδικασιών για την ανάκτηση κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του προχώρησε η εθνική επιτροπή υδάτων.

Περιβαλλοντικό τέλος που θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα χρηματοδοτεί έργα εξοικονόμησης και διαχείρισης υδάτων, θα ενσωματώνουν οι λογαριασμοί ύδρευσης σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει γενικούς κανόνες τιμολόγησης για κάθε χρήση νερού (αγροτική κ.λπ.) καθώς και υποδείγματα για τον υπολογισμό του χρηματοοικονομικού κόστους, του κόστους πόρου και του περιβαλλοντικού κόστους από τις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Προβλέπεται, επίσης, πως «η συχνότητα έκδοσης λογαριασμών παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών θα πρέπει να διασφαλίζει ότι ενδεχόμενη υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένη περίοδο δεν εξισορροπείται με μειωμένες καταναλώσεις σε προηγούμενη ή επόμενη περίοδο, έτσι ώστε η χρέωση να λειτουργεί ως κίνητρο για λελογισμένη κατανάλωση νερού».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ σκοπός της απόφασης είναι η έγκριση γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος για διάφορες χρήσεις και κανόνων και μέτρων βελτίωσης των υπηρεσιών αυτών, καθώς και ο καθορισμός των διαδικασιών και της μεθόδου ανάκτησης του κόστους των υπηρεσιών αυτών, συμπεριλαμβανομένου του περιβαλλοντικού κόστους και του κόστους υδατικού πόρο, ώστε να επιτυγχάνεται η βιώσιμη χρήση και η βελτίωση της κατάστασης των υδάτων, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς στόχους και να διασφαλίζεται ο συνταγματικά κατοχυρωμένος δημόσιος χαρακτήρας του νερού ως κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για τη διαβίωση του ανθρώπου.

Ειδικότερα η παρούσα απόφαση έχει ως κύριο στόχο να διασφαλίζει:
- ότι η τιμολογιακή πολιτική για το νερό παρέχει επαρκή κίνητρα στους χρήστες για την αποδοτική χρήση των υδατικών πόρων και,
- επαρκή συνεισφορά των διαφορών χρήσεων του νερού στην ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης σε ποσοστό που καθορίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών λαμβάνοντας υπόψη, όπου απαιτείται, τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της αποκατάστασης καθώς και τις γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες.

Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται στις υπηρεσίες ύδατος για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας από εσωτερικά επιφανειακά ύδατα και στις απολήψεις ύδατος από πηγάδια/φρέατα, εκτός των απολήψεων από γεωτρήσεις.

Ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους πραγματοποιείται ετησίως λαμβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, από τον πάροχο υπηρεσιών ύδατος.

Ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους γίνεται για όλες τις υπηρεσίες ύδατος (ύδρευση, άρδευση, παροχή νερού για βιομηχανική χρήση, πότισμα χώρων πρασίνου, χρήσεις αναψυχής, αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων κ.λπ.).

Το Περιβαλλοντικό Κόστος προσδιορίζεται σε επίπεδο Υδατικού Συστήματος (ΥΣ) ή ανά ομάδα ΥΣ και προκύπτει από τον προσδιορισμό του κόστους των Συμπληρωματικών Μέτρων του Προγράμματος Μέτρων του εκάστοτε ισχύοντος Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ΛΑΠ).ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ

Κοινή διαδικασία τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος

Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γνωστοποιεί, έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, στους παρόχους υπηρεσιών ύδατος καθώς και στους οικείους ΟΤΑ Α' βαθμού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στους τελικούς
χρήστες.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, από το 2018 και μετά, εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους, προσδιορίζουν τα τιμολόγιά τους και κοινοποιούν τη σχετική απόφαση στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία εκδίδει συστάσεις, εφόσον απαιτείται και ενημερώνει σχετικά την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

Για τον προσδιορισμό των τιμολογίων οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προς τελικούς χρήστες λαμβάνουν υπόψη, πέραν του χρηματοοικονομικού κόστους και το περιβαλλοντικό κόστος καθώς και το κόστος πόρου. Στα τιμολόγιά τους αναγράφεται υποχρεωτικά, με διακριτό, ευκρινή και εύληπτο τρόπο, το "περιβαλλοντικό τέλος". Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την χρηματοδότηση των σχετικών Συμπληρωματικών Μέτρων

Από το ανωτέρω ποσό, το 2,5% παρακρατείται από τους παρόχους, για ίδιο λογαριασμό, με εξαίρεση τις πολυμετοχικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης που είναι «εισηγμένες» στο χρηματιστήριο, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, έναντι του κόστους παροχής των σχετικών υπηρεσιών.

Στις περιπτώσεις των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΥΑΘ ΑΕ ή άλλων παρόχων υπηρεσιών ύδατος, η ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού τέλους στα τιμολόγια αυτών των παρόχων πραγματοποιείται κατά τις περιόδους που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Για τις υδρογεωτρήσεις εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση που το Υδατικό Σύστημα εκτείνεται στα διοικητικά όρια περισσοτέρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται από κοινού.

Γενικό πλαίσιο υπηρεσιών

Η τιμολογιακή πολιτική εξασφαλίζει επαρκή ανάκτηση του κόστους και μακροχρόνια βιωσιμότητα των επενδύσεων στον αστικό κύκλο.

Για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, δύναται να προβλέπεται διαφορετικό τιμολόγιο σε ειδικές χρήσεις ύδατος όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δομές προσωρινής υποδοχής/φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, πυροσβεστική.

Πάροχοι υπηρεσιών ύδατος για ύδρευση ή/και αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η ΕΥΑΘ ΑΕ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΑΘ, οι ΔΕΥΑ, οι ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και λοιποί φορείς που παρέχουν νερό ύδρευσης στους τελικούς χρήστες.

Τα περιβαλλοντικά τέλη επιβάλλονται στους τελικούς χρήστες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης.

1. Τα τιμολόγια προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών παροχής νερού ύδρευσης και των υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων (πάγια ή/και ογκομετρική χρέωση) και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας. Ο προσδιορισμός των τιμολογίων γίνεται κατά τρόπο ώστε τα συνολικά έσοδα να καλύπτουν το συνολικό κόστος των υπηρεσιών ύδατος του συγκεκριμένου παρόχου

Κάθε πάροχος ορίζει περισσότερες της μίας αύξουσες κλίμακες κατανάλωσης και αντιστοίχως αυξανόμενα κλιμάκια τελών ογκοχρέωσης, προκειμένου να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση
του νερού.

H πρώτη κλίμακα κατανάλωσης αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού. Στην πρώτη κλίμακα περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες ποσότητες ύδατος για τη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών (π.χ. πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση). Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην πρώτη κλίμακα παρέχεται σε οικονομικά προσιτή τιμή που μπορεί να προσεγγίζει τη μηδενική.

Για το μέρος εκείνο του πληθυσμού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1, παρ. 4 του ν. 4019/2011, όπως ισχύει, καθορίζονται ευνοϊκότερες τιμές χωρίς να ανατρέπεται η λειτουργία της τιμής ως μέσου αποτροπής της σπατάλης νερού.

Το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στην υψηλότερη κλίμακα κατανάλωσης ορίζεται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση.

Σε κάθε περίπτωση, πιθανά κενά ανάκτησης κόστους που θα προκύψουν θα καλύπτονται από τους υπόλοιπους χρήστες ύδατος του παρόχου.

Στην περίπτωση κατά την οποία, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση, δεν εξασφαλίζεται επαρκής ανάκτηση του κόστους, ο πάροχος υπηρεσιών ύδατος υποβάλει στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σχέδιο Εφαρμογής Δράσης στο οποίο εκτίθενται τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της επαρκούς ανάκτησης συμπεριλαμβανομένης τυχόν απόκλισης . Το Σχέδιο εγκρίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων της ΕΓΥ.

Κάθε πάροχος υποχρεούται να καταγράφει τους χρήστες του, τις ποσότητες ύδατος που παρέχει για κάθε χρήση σε κάθε χρήστη, τα στοιχεία κόστους του και τα έσοδα από κάθε χρήστη.

Η συχνότητα καταμέτρησης των ενδείξεων και περιοδικής τιμολόγησης των ανωτέρω υπηρεσιών διασφαλίζει ότι ενδεχόμενη υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένη περίοδο δεν εξισορροπείται με μειωμένες καταναλώσεις σε προηγούμενη ή επόμενη περίοδο, έτσι ώστε η χρέωση να λειτουργεί ως κίνητρο για ορθολογική κατανάλωση νερού.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 11:36 pm


Προτάσεις Γιαννόπουλου με αφορμή τις κλοπές στα Νοσοκομεία


GIANNOPOULOS OMILIA5
Παρέμβαση με δηλώσεις του στο θέμα με τις συνεχείς κλοπές στα Νοσοκομεία, πραγματοποίησε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος.
«Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κλιμακούμενη επίθεση στα νοσοκομεία και δη στα γαστρεντερολογικά τμήματα και βρογχολογικά εργαστήρια αφαιρώντας ενδοσκόπια, βρογχοσκόπια και καταγραφικά.
Το νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μάλιστα δίπλα στη Αστυνομική Διεύθυνση  Δ/νση Αθηνών υπήρξε ο πρώτος στόχος των αδίστακτων και πρωτοτύπων αυτών διαρρηκτών. Φαίνεται ότι η ίδια ομάδα με την ίδια μεθοδολογία χτύπησε και τα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδος Βόλου, Λαμίας και Πανεπιστημιακό Λάρισας και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλους ίδιους στόχους έχουν προγραμματίσει. Είναι κάποιοι που γνωρίζουν ως φαίνεται το αντικείμενο και απευθύνονται προς πώληση αυτών των κλοπιμαίων σε ξένους υποψηφίους προς οργάνωση ιδιωτικών ιατρείων ή ακόμα και διαφόρων ενδοσκοπικών κέντρων της αλλοδαπής. Θα πρέπει όλες οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των συμβατικών υποδομών με θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα. Παράλληλα δε κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας να τοποθετηθούν σε όλους τους ευαίσθητους χώρους.
Η απώλεια αυτών των ενδοσκοπίων είναι μεγάλη και από πλευράς κόστους επανάκτησης αλλά και από πλευράς μεγάλης αναστατώσεως που επέρχεται στο εύρυθμο της λειτουργίας των νοσοκομείων, με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών που θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή και σε ιδιωτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται».
efthia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 11:33 pm


Ανακαλύψτε τις παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας!


Άγιος Γεώργιος (χάρτης)

Ένας γραφικός κόλπος με πεντακάθαρα νερά και αμμώδη ακτή, με ξαπλώστρες, ομπρέλες καθώς και μία καντίνα για αν διψάσετε ή αν πεινάσετε.
agios georgios pelasgias

Άγια Μαρίνα (χάρτης)

Η Αγία Μαρίνα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό μόλις 4 χλμ από την Στυλίδα, με την  παραλία της να έχει θέα όλο το Μαλλιακό κόλπο.
agia marina

Άγιος Σεραφείμ (χάρτης)

Η παραλία είναι ανάμεσα στο Μαλιακό και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, που εκτός από το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε στις ταβέρνες του Αγίου Σεραφείμ τα φρεσκότατα ψάρια.

Αρκίτσα (χάρτης)

Η πεντακάθαρη θάλασσα, η αμμώδης ακτή τα ζεστά και τα ρηχά νερά, την κάνουν ιδανική για τα παιδιά και τους μεγάλους.Τόσο στο χωριό όσο και στην παραλία μπορείτε να βρείτε ταβέρνες, ουζερί, φρέσκο ψάρι, ποικιλίες θαλασσινών καθώς και παραδοσιακά προϊόντα. Υπάρχει Ferry Boat για Αιδηψό.

Ασπρονέρι (χάρτης)

Η παραλία του Ασπρονερίου είναι από τις πιο όμορφες παραλίες του Νομού Φθιώτιδας, αλλά χρειάζεται προσόχη γιατί κοντά στο φάρο υπάρχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Αχλάδι (χάρτης)

Ένα παραθαλάσσιο χωριό που στην παραλία του μπόρεις να κάνεις το μπάνιο σου, με θέα την Βόρεια Εύβοια.

Γλύφα (χάρτης)

Στα ανατολικά παράλια του νομού Φθιώτιδας, η παραλία της Γλύφας σας προσφέρει άνεση και ηρεμία, έχει πεντακάθαρα νερά και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τα μπάνια σας.

Θεολόγος (χάρτης)

Ο Θεολόγος είναι φημισμένος για την θάλασσα, το φρέσκο ψάρι και την μεγάλη του παραλία. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάνετε για να φτάσετε στον Θεολόγο.

theologos

Καλυψώ (χάρτης)

Μετά την Αρκίτσα η επόμενη στάση για μπάνιο είναι η Καλυψώ, μία παραλία για να ηρεμήσετε.
kalipso

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε πόσο σας αρέσει η παραλία!

 Καμένα Βούρλα (χάρτης)

Τα Καμένα Βούρλα ήταν η κλασική στάση, όσων ταξίδευαν τα παλαιότερα χρόνια, πριν φτιαχτεί η καινούργια εθνική οδός. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένα παραθαλάσσιο μέρος που το προτιμούν αρκετοι τουρίστες και για την όμορφη παραλία ,αλλά και για τα ιαματικά νερά της περιοχής.
kamena bourla

Καραβόμυλος (χάρτης)

Ο Καραβόμυλος με την αμμουδερή παραλία βρίσκεται μίση ώρα από την Λαμία. με το γραφικο λιμανάκι και τα ταβερνάκια.

Κυπαρίσσι (χάρτης)

Είναι μια αβαθής και αμμώδης παραλία η οποία προσφέρεται για μπάνιο, κατασκήνωση και ψάρεμα.
paliroia

Λεκούνα (χάρτης)

Δέκα λεπτά θα χρειαστείτε από την Μαλεσίνα για να φτάσετε στην παραλία με την άμμο και τα βότσαλα.
lekouna

Λιβανάτες (χάρτης)

Οι Λιβανάτες έχουν μία δημοφιλή και οργανωμένη παραλία με πεντακάθαρα νερά, με αμμώδη ακτή και πολλές ποικιλίες για φαγητό από τα γύρω μαγαζιά.
libanates

Λόγγος (χάρτης)

Λίγο πριν φτάσετε στον Άγιο Κωνσταντίνο, υπάρχει η παραλία στο Λόγγο, η οποία έχει μεγάλο μήκος και βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοικού.
loggos

Μελίσσια (χάρτης)

Σε 4 χλμ από την Στυλίδα θα συναντήσετε μία όμορφη παραλία με άμμο και ψιλό χαλικάκι, στην περιοχή υπάρχει και κάμπινγκ.
melisia

Μώλος (χάρτης)

Άμμο και ψιλό βοτσαλάκι θα βρείτε στην παραλία του Μώλου, που βρίσκεται 3 χλμ από το χωριό.
molos

Ράχες (χάρτης)

Στις Ράχες εκτός από το μπάνιο στην παραλία με το ψιλό χαλικάκι, θα έχετε την δυνατότητα να δροσιστείτε από τις καφετέριες που είναι κυριολεκτικά ΄΄πάνω΄΄ στο κύμα.
raxes

Σκάλα (χάρτης)

Μία αμμώδη παραλία με αρκετά μαγαζιά κοντά της και με θέα το Αταλαντονήσι, που όσοι έχουν αντοχές κολυμπούν εώς εκεί.
skala

Σκορπονέρι (χάρτης)

Σε ένα πανέμορφο κολπάκι μόλις 40 λεπτά από την Χαλκίδα, βρίσκεται η παραλία σε ένα φανταστικό τοπίο.
skorponeri

Τραγάνα (χάρτης)

Στα δυτικά της παραλίας υπάρχει το μικρό νησάκι Μήτρος, που ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λουρίδα γης, όταν με την παλίρροια αποσυρθούν τα νερά της θάλασσας.
tragana


aitoloakarnania fokidafthiotidaviotia

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 10:25 pm


Παραλία Μώλου (χάρτης)

Μώλος (χάρτης)

Άμμο και ψιλό βοτσαλάκι θα βρείτε στην παραλία του Μώλου, που βρίσκεται 3 χλμ από το χωριό.


molos

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 10:20 pm


Γιάννης Χαρούλης-Τριανταφυλλάκι απο το Φεστιβάλ "Νύχτες Φθιώτιδας" Παραλία Μώλου 28/07/2013

Published on Jul 29, 2013
Giannis Xaroulis - Triantafilaki
Γιάννης Χαρούλης-Τριανταφυλλάκι
Ζωντανά απο το

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 10:15 pm


«Άγαμοι Θύται» στο ξεκίνημα του 11ου Φεστιβάλ Οίτης


Το 11ο  Φεστιβάλ Οίτης ξεκινά δυναμικά τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού με μια μεγάλη συναυλία!
Οι Άγαμοι Θύται έρχονται στη «Χώρα», την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.30.
Μετά από 26 χρόνια και έπειτα από παροτρύνσεις, διαπραγματεύσεις, επικλήσεις, συγκρούσεις και διαδηλώσεις του κοινού τους,  οι  ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ βγαίνουν στον δρόμο για πρώτη φορά, για μία μίνι καλοκαιρινή περιοδεία.
Καθοριστική ήταν η τελευταία συγκέντρωση που έλαβε χώρα κάτω από  την πολυκατοικία του Ιεροκλή και μπροστά από το προποτζίδικο του κυρ-Κώστα , χοροσταντούντος  του Σταρόβα μετά της ορχήστρας, οι οποίοι κατέθεσαν ψήφισμα και απείλησαν με απεργία πείνας προκειμένου να ενδώσει ο Ιεροκλής.
Ο στόχος επετεύχθη… και  οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ POCKET – ολιγάριθμοι μεν, πωρωμένοι δε –  είναι πανέτοιμοι να μεταφέρουν αστείρευτο γέλιο και μουσικάρες ανά την επικράτεια.
ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:
Οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ Pocket επαρχιώτες από καταγωγή και από πεποίθηση, επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο!
Μία παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη με επικεφαλής στην πρώτη γραμμή  τον Δημήτρη ΣταρόβαΧρήστο ΜητρέντζηΡούλα Μανισάνου,  Γιώργο Χατζή και τα νέα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου Πυγμαλίωνα  Δαδακαρίδη και Γιώργο Χρυσοστόμου !
Δεύτερη γραμμή δεν υπάρχει διότι η ορχήστρα μας είναι Α΄ Εθνική !
Μουσικοί:  Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι) / Αποστόλης  Παπαπέτρος (κοντραμπάσο)
Θανάσης Τσαουσέλης (πιάνο) / Γιάννης Ψάλτης (τύμπανα)
Ηχοληψία: Κώστας Σωτηρίου
Οργάνωση Παραγωγής : Ηχόχρωμα LIVE ihohroma
Τιμές εισιτηρίων: 
Προπώληση : Ανέργων : 10€ / Μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών : 12€ / Κανονικό : 15€
Ταμείο : Ανέργων : 10€ / Μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών : 15€ / Κανονικό : 18€
 Προπώληση εισιτηρίων : SEVEN spots  ( Πλ. Λαού 2, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ ).Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 26/5. Ηλεκτρονική Προπώληση : www.ticketservices.gr . Ηλεκτρονική αγορά και αγορά εισιτηρίων: Public Λαμίας (Πλ.Πάρκου 11-13, Τηλ 22310 30022) (Η ηλεκτρονική αγορά  επιβαρύνεται με 0,60€ / εισιτήριο).
Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 9:01 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μωλος

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr