Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Η δημοσιογραφική πένα του Μάγερ συναντά την τυπογραφική τέχνη του Μεσθενέως» της Ειρήνης Μπέλλα εκδόθηκε από τη ΔΙΕΞΟΔΟ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία έκδοση της "Διεξόδου" «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ – Ελληνικός κινηματογράφος 1938-1968» και μία καινούργια έθεσε σε κυκλοφορία.

Πρόκειται για την μελέτη της φιλολόγου MSc – δημοσιογράφου & μέλους της ΕΣΗΕΑ, Ειρήνης Μπέλλα με τον τίτλο «ΙΩΑΝΝΗΣ –ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΓΕΡ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΣΘΕΝΕΥΣ - Η δημοσιογραφική πένα του Μάγερ συναντά την τυπογραφική τέχνη του Μεσθενέως».
Η δημοσιογράφος Ειρήνη Μπέλλα είχε μιλήσει για τον Ι.Ι. Μάγερ σε επετειακή εκδήλωση της ΔΙΕΞΟΔΟΥ τον περασμένο Δεκέμβριο 
Μια έρευνα μέσα από το περιεχόμενο της οποίας ο αναγνώστης πληροφορείται για «την άστατη ζωή του αποβληθέντος φοιτητή Ιατρικής» Ιωάννη – Ιάκωβου Μάγερ, για τη ζωή στο Μεσολόγγι από τον Σεπτέμβριο του 1821 μέχρι την Έξοδο, για το πώς και γιατί αποφασίστηκε η έκδοση των «Ελληνικών Χρονικών», για την «πρώτη μέρα του τυπογραφείου, το δεκαμελές προσωπικό του και τα οικονομικά της εφημερίδας, για το «Ημερολόγιο της Πολιορκίας» και τέλος για τον θάνατο του Μάγερ και του Μεσθενέα.

Η έκδοση αυτή προστίθεται στη σειρά των Ιστορικών Εκδόσεων της «Διεξόδου» ως ελάχιστη συμβολή της στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Μεσολογγίου.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 5:00 pm


Με κεντρικό ομιλητή τον Στέφανο Τζουμάκα η σημερινή γεν. συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ περιοχής Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο Ξενοδοχείο ΄΄ ΘΕΟΞΕΝΕΙΑ ‘’ την Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 19.30 μ.μ. με θέμα: «Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ  Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Θα παρευρεθεί το μέλος της Γραμματείας της Προοδευτικής Συμμαχίας, Στέφανος Τζουμάκας.

"Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι μας να συζητήσουμε ανοιχτά, δημοκρατικά και συντεταγμένα για την επόμενη μέρα" αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:48 pm


Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Δευτέρα 22/7 για την εξυπηρέτηση της αναστροφής τμημάτων ανεμογεννητριών στην βόρεια πλευρά του σταθμού διοδίων

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης αναστροφής τμημάτων ανεμογεννητριών στην βόρεια πλευρά του σταθμού διοδίων της Γέφυρας, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - για το διάστημα από 22 έως και 25 Ιουλίου, που αφορούν σύντομες διακοπές στην κυκλοφορία -παρουσία της Τροχαίας- από τις 6π.μ. οι οποίες δεν αναμένεται να ξεπερνούν σε διάρκεια τα δέκα λεπτά.


Η διακοπή της κυκλοφορίας για τους χρήστες που διέρχονται από το Ρίο προς το Αντίρριο θα γίνεται με την παύση των συναλλαγών στο σταθμό διοδίων, ενώ για εκείνους που κατευθύνονται από το Αντίρριο προς το Ρίο, θα γίνεται με ανάσχεση της κυκλοφορίας από τα διόδια της  Κλόκοβας, καθώς και στον κυκλικό κόμβο του τοπικού δικτύου με είσοδο στη Γέφυρα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με προσηκόντως ελαττωμένη ταχύτητα.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:39 pm


Σπ. Λιβανός: «Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε τον ενωτικό λόγο της ΝΔ και επέλεξε τη θετική της πρόταση»


«H σύνθεση της σημερινής Βουλής αποτυπώνει την εντολή του ελληνικού λαού να περάσει η χώρα μας σε μια νέα εποχή. Όχι να ξεπεράσουμε απλώς την κρίση, αλλά να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στην εποχή της οικονομικής οπισθοδρόμησης, την εποχή της τυφλής οργής του διχαστικού λόγου και της τοξικότητας» τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η εντολή του λαού ήταν η χώρα να βγει από την κρίση και να πάει μπροστά. «Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε τον ενωτικό λόγο της ΝΔ και επέλεξε τη θετική της πρόταση» είπε προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός έδειξε πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος στην πολιτική θέλοντας να οικοδομήσει ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική.

«Οι πολίτες ψήφισαν λιγότερους φόρους, αυτό θα κάνουμε τις επόμενες μέρες φέροντας το πρώτο νομοσχέδιο, ψήφισαν για περισσότερη ασφάλεια και θα την έχουν, ψήφισαν για ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό κράτος, για πανεπιστήμια δημόσια που θα αποτελούν μοχλό κινητικότητας, για νοσοκομεία που θα σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη, ψήφισαν για μια καλύτερη ζωή. Δεσμευτήκαμε πως θα τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε, ασκώντας κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή. Όπως είπε «η εικόνα που μας έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι δεν έχει εγκολπώσει το εκλογικό αποτέλεσμα» κατηγορώντας τον πως δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. «Είναι ψευδές ότι παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα. Τσάκισε με ταξική εκδικητικότητα τη μεσαία τάξη, το ιδιωτικό χρέος εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα, δέσμευσε τη χώρα με συμφωνίες για τεράστια πλεονάσματα ενώ δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια» είπε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά , θα κάνει  τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, θα χτίσει  αξιοπιστία και μετά θα συζητήσει  για τα πλεονάσματα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσουν με την ίδια τακτική ψεμάτων που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια» είπε, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε πως θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είπαμε πως πρόκειται για μια κακή και επιζήμια συμφωνία που παραχώρησε εθνότητα και γλώσσα. Είπαμε πως θα παλέψουμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και αυτό θα κάνουμε» τόνισε.

«Ψάχνετε για ένοχες σιωπές αλλά αποδεικνύεται πως είστε ένοχες φωνές. Συνεχίζετε τα φέικ νιουζ, λέτε πως καταργούμε το ΣΔΟΕ και το ΣΕΤΕ. Που τα είδατε όλα αυτά; Όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται» είπε συνεχίζοντας την κριτική του στα όσα είπε η αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Λιβανός τονίζοντας πως η κρίση των πολιτών από τις πρόσφατες εκλογές είναι νωπή.

«Το πώς βλέπει κανείς τον ρόλο του είναι δική του υπόθεση. Θέλω να σας υπενθυμίσω τι κάναμε εμείς στην αντιπολίτευση. Η ΝΔ έβαλε πλάτη για να σωθεί η πατρίδα, δεν σκεφτήκαμε το πρόσκαιρο καλό του κόμματος αλλά το μακροπρόθεσμο καλό του τόπου. Οι πολίτες μας το αναγνώρισαν και καταφέραμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών χτίζοντας ένα συνεκτικό σχέδιο, ανανεώνοντας την παράταξή μας» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «πείσαμε ξανά τους Ελληνίδες και τους Έλληνες γιατί ακολουθήσαμε όχι τον εύκολο δρόμο της κακίας αλλά τον δύσκολο δρόμο της αρετής. Στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας ας δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Υποσχεθήκαμε να γυρίσουμε σελίδα, υποσχεθήκαμε μια νέα αισιόδοξη Ελλάδα και αυτή θα δημιουργήσουμε» κατέληξε στην ομιλία του ο Σπήλιος Λιβανός.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:21 pm


"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" η ομιλία του Γ. Βαρεμένου για τις προγραμματικές δηλώσεις


’Πριν αλέκτωρ λαλήσει, οι μακεδονομάχοι εμφανίστηκαν ολόγυμνοι. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την περικεφαλαία ως φύλλο συκής, αλλά αυτό δεν αρκεί γιατί η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί’’ ανέφερε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και  τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος στην έναρξη της ομιλίας του κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στις αιτιάσεις  υπουργών  της κυβέρνησης που επιχειρούν να επισημάνουν διάφορα περί προσωπικών απόψεων, ο κ. Βαρεμένος θύμισε τις εικόνες των συλλαλητηρίων με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη τοποθέτηση του επιτρόπου πλέον Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος έχει χαρακτηρίσει σημαντική την συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς θα εργαστεί για να εφαρμοστεί αυτή η καλή συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
’Ξεχνάει κανείς ποιος χορός των τεράτων στήθηκε σε αυτή εδώ τη χώρα, ποιο δηλητήριο διχασμού επιχειρήθηκε να διοχετευθεί στις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων  και αυτό για λίγους παραπάνω ψήφους’’ αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος και εξέφρασε την άποψη ότι ‘’η Νέα Δημοκρατία ψηφοθήρησε με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το πολιτικό κόστος της υποστήριξης της, αλλά  αυτό που μας κράτησε όρθιους και δεν λυγίσαμε μπροστά σε αυτό το χορό των τεράτων  είναι η αίσθηση ότι επιτελούσαμε το πατριωτικό μας καθήκον, ότι υπερασπιζόμασταν μια συμφωνία ανοιχτών οριζόντων για την Ελλάδα που κατοχύρωνε με το καλύτερο τρόπο το πατριωτικό συμφέρον. Ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα αποτιμήσει, ίσως τώρα δεν του δόθηκε ο χρόνος, ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με θυσίες, διαχρονικά και ιστορικά, αντίθετα ο ψευτοπατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με οφέλη, είτε πολιτικά είτε οικονομικά.’’


Θετική η πρώτη τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή 

Αναφερόμενος σε θέματα υποδομών και μεταφορών, στα οποία έχει ορισθεί και αρμόδιος τομεάρχης, τόνισε ότι χωρίς να θέλει να χαλάσει το πάρτι μιας παράταξης που βρέθηκε στην εξουσία για δεκαετίες και την στερήθηκε τα τελευταία λίγα χρόνια, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της για τις υποδομές ναι μεν  αναγνωρίζει παθογένειες, χωρίς όμως να συνδέει αυτές τις παθογένειες με συγκεκριμένες πρακτικές του παρελθόντος ώστε να υποθέσει κανείς βάσιμα ότι μια αυτοκριτική αυτού του είδους οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα και αλλαγή αυτής της πρακτικής.

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε θετική την πρώτη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  κ. Καραμανλή ο οποίος έκανε μια προσπάθεια ρεαλιστικής και μετριοπαθούς προσέγγισης των πραγμάτων προβαίνοντας σε αντίθεση με το παρελθόν  όχι σε μια ισοπεδωτική  κριτική που αγνοεί ότι σημαντικό επιτέλεσε  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα των υποδομών και των μεταφορών. Από την ομιλία του κ. Βαρεμένου δεν έλειψε και η κριτική για θέματα που αφορούν αμιγώς την Αιτωλοακαρνανία, όπως η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, τόνισε δε την ανάγκη να ενταχθούν όλα τα έργα σε ένα εθνικό σχεδιασμό με συγκεκριμένους αναπτυξιακούς σκοπούς.

’Το κράτος έχει μια συνέχεια, τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό, πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης, παίρνοντας αυτοπεποίθηση από το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ’’ κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:11 pm


Με "ΑΡΙΣΤΑ" πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών Φλώρινας ο Ιωάννης Ρόμπολας!


Με «ΑΡΙΣΤΑ» ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  με κατεύθυνση τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ο συμπατριώτης μας Γιάννης Ρόμπολας και σε μια λιτή τελετή στις 12 Ιουλίου ορκίστηκε και παρέλαβε το πτυχίο του! 

Ο Ιωάννης Ρόμπολα είχε εισαχθεί στο ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της  ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και μετά την πενταετή φοίτηση στο 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής  με καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη,  παρουσίασε την διπλωματική του εργασία  RECONFIGURE  SPACE που αποτελούσε μια μελέτη της χωρικής αντίληψης  μέσω μιας site-responsive προβολής όπου με γνώμονα την γεωμετρία και τα δομικά χαρακτηριστικά του κτηρίου, παρουσιάζεται μια εναλλακτική πραγματικότητα στους χώρους της οπτικής κουλτούρας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το κοινό σήμερα είναι εξοικειωμένο με την προβολή , όμως με την μορφή του κινηματογράφου , όπου παρακολουθεί παθητικά από προκαθορισμένη θέση, ο θεατής καλείται να περιηγηθεί  και να αλληλεπιδράσει με το έργο με σκοπό να επαναπροσδιορίσει την σχέση του με τον χώρο.
Το ερώτημα που τίθεται  είναι τι συμβαίνει όταν η προβαλλόμενη εικόνα έχει δημιουργηθεί σε συνάρτηση με την επιφάνεια και τον χώρο προβολής και ποιες είναι οι επιπτώσεις όσο  αναφορά το ρόλο του θεατή και την εμπειρία του στο χώρο. 

Η διπλωματική αυτή εργασία του Ιωάννη Ρόμπολα θεωρήθηκε  μια από τις καλύτερες που έχει παρουσιαστεί  στα χρόνια λειτουργίας της Σχολής και  βαθμολογήθηκε από  πέντε βαθμολογητές   με - τελικό  μέσο όρο-  9,80!

Να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νεαρό καλλιτέχνη καθώς δείγματα της δουλειάς του είχαμε τη δυνατότητα παλαιότερα να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε στην «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου», αλλά και στους γονείς του, τον εικαστικό Βαγγέλη Ρόμπολα που δεν χρειάζεται συστάσεις και την Ντίνα Παπαγεωργίου επί σειρά ετών στέλεχος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 12:56 pm


Το Μεσολόγγι τιμά την νήσο Κάλαμος - Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση στο γραφικό νησί του Ιονίου


Tο Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 8 το απόγευμα   το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσουν στο νησί Κάλαμος εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους του νησιού  για την φιλοξενία που παρείχαν σε χιλιάδες   Μεσολογγίτες  κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών, της Εξόδου αλλά και στη συνέχεια μέχρι την απελευθέρωση της Ιερής Πόλης το 1829.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα αποκαλυπτήρια  ενός  περικαλλούς μνημείου που κατασκεύασε για λογαριασμό των οργανωτών ο εικαστικός Βαγγέλης Ρόμπολας και θα συνοδεύεται  από καταθέσεις στεφάνων, ομιλία, συναυλία, χορωδιακά τραγούδια,  χορευτικά δρώμενα, ιστιοπλοϊκό αγώνα  και απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Για την διευκόλυνση μετάβασης του οποιουδήποτε επιθυμεί να παραστεί στην εκδήλωση τιμώντας και αυτός την Ιστορία του Μεσολογγίου και της Ελλάδος οι διοργανωτές  της εκδήλωσης  έχουν ναυλώσει θαλάσσιο λεωφορείο το οποίο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά (έως 70 άτομα) από τον Μύτικα  στο νησί Κάλαμος στις 4.30 μ.μ.
Για την επιστροφή θα υπάρχουν δύο δρομολόγια. Ένα στις 10.30΄μ.μ. με τιμή  εισιτηρίου 3,80 ευρώ και ένα μετά τα μεσάνυχτα  δωρεάν.

Παράλληλα θα υπάρχουν  δρομολόγια από Μύτικα προς Κάλαμο στις 10.15΄ το πρωί και στις 12.15΄ το μεσημέρι με  τιμή εισιτηρίου 3,80 ευρώ καθώς και στις 2.15΄ μ.μ. με τιμή  εισιτηρίου 0,80 λεπτά .

Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης θαλάσσιου ταξί  χωρητικότητας έως 6 ατόμων με αντίτιμο 60 ευρώ (τηλ. 6977 845946 κ. Γιώργος)  ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μισθώσει βαρκάκι για όλη την ημέρα με δυνατότητα επιβίβασης έως 5 άτομα και αντίτιμο 50 ευρώ συν τα έξοδα της βενζίνης (τηλ. 6983 517000 κ. Ανδρέας).

Για τυχόν διανυκτέρευση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με  τα αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής μεταξύ των οποίων   CAVO MYTIKAS τηλ. 26460 81240, ΚΟΧΥΛΙ τηλ. 26460 81356, ΚΥΜΑΤΑ τηλ. 26460 81311, ΑΚΡΟΓΥΑΛΙ τηλ. 26460 81206,  ALEXANDER τηλ. 26460 81275 κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε πρωί (11 – 1) στη Γραμματεία της «Διεξόδου» ή στα τηλέφωνα 26310 51260, 6976 643610, 6978 444888 και 6944 789702).
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:19 pm


Ογκολογικό ιατρείο και στο Αγρίνιο ο στρατιωτικός ιατρός Π.Ν. Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος


Μετά την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ερρίκος Ντυνάν ο συμπατριώτης μας αντιπλοίαρχος Ιατρός ΠΝ και Αναπληρωτής Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος λειτουργεί ογκολογικό ιατρείο και στο Αγρίνιο, στην οδό Ηλία Ηλιού 10 (3ος όροφος).

Παράλληλα ο κ. Φλώρος έχει αναπτύξει συνεργασίες ως εξωτερικός συνεργάτης  με την 1η Ογκολογική Κλινική Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, τη Βιοκλινική Αθηνών και το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου.
Ο κ. Φλώρος παρακολουθεί ασθενείς και στο Μεσολόγγι από όπου κατάγεται και διακρίνεται για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση έχοντας εκτός των άλλων μετεκπαιδευτεί και στις Η.Π.Α. στο University of Pittsburgh School of Medicine & University of Pittsburgh Cancer Institute.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:01 pm


Πλημμυρικά φαινόμενα: Φταίει ο κακός καιρός ή ο κακός μας ο καιρός; Ένα τρανταχτό παράδειγμα από τη Μακύνεια ανευθυνότητας και ανεπάρκειας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΩς γνωστό το περασμένο Σαββατόβραδο λόγω της έντονης βροχόπτωσης εκδηλώθηκε πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας που προκάλεσε ζημιές ακόμη και στην Ιόνια Οδό.

Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή. Όμως μόνο η κλιματική αλλαγή ευθύνεται;

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε από την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του φαινομένου αναδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα των τεχνικών υπηρεσιών, αφού είναι οφθαλμοφανές ότι εξαιτίας της αβελτηρίας που διέπει αυτές της υπηρεσίες δημιουργούνται οι συνθήκες για εκδήλωση τέτοιων φαινομένων.

Συγκεκριμένα μπορείτε να διαπιστώσετε ότι για την παροχέτευση του ρέματος στο βόρειο τμήμα του δρόμου μελετητές και κατασκευαστές του έργου έκριναν ότι η συγκεκριμένη διάμετρος των αγωγών που τοποθετήθηκαν  κάτω από το δρόμο είναι η σωστή! Αν είναι δυνατό!
Έτσι είναι προφανές ότι με το ύψος της βροχής που έπεσε ήταν αδύνατο να γίνει η σωστή παροχέτευση με αποτέλεσμα το πλημμυρικό φαινόμενο και τις ανυπολόγιστες ζημιές, που το κόστος αποκατάστασής τους θα είναι πολλαπλάσιο αυτού της τοποθέτησης μεγαλύτερης διαμέτρου αγωγών.

Τα συμπεράσματα δικά σας για τον εάν φταίει ο κακός καιρός ή ο κακός μας ο καιρός….


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 1:08 pm


Οι πρώτες δηλώσεις του Μάριου Σαλμά για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας (VIDEO)


Ο πρώην Αν. Υπ. Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Καλοκαίρι ΜΑΖΙ" στον ΑΝΤ1 για την «πολιτική λάσπη» που δέχθηκε, την οικογένεια του και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης NOVARTIS, στο σκέλος που τον αφορά.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη: : 


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 12:25 pm


"Καθαρός" ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση Novartis! Στο αρχείο έθεσε τη δικογραφία η εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη


«Ακόμη μία αρχειοθέτηση σε σκέλος της υπόθεσης της Novartis που αφορά πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κλείνοντας την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της έρευνας για τις πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας που αφορούσε τον κ. Σαλμά και καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης, όπως αυτές που εξετάζονται από τους εισαγγελείς, δηλαδή της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή και πλέον απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.» είναι η είδηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» για την μη απόδοση κατηγορίας στον Μάριο Σαλμά για την υπόθεση της Novartis που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα περί σκευωρίας είχε υποστηρίξει ο κ Σαλμάς.

Μια αρχειοθέτηση που ήρθε, όμως, μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα την μη ικανοποιητική εκλογική επίδοση του κ. Σαλμά καθώς η συγκεκριμένη δικαστική εμπλοκή του εικάζεται ότι την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

Αρκεί να υπενθυμιστεί  η διάχυτη φημολογία ακόμη και για μη συμμετοχή του Μάριου Σαλμά στην εκλογική λίστα της ΝΔ στο νομό, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 12:05 pm


Η συζήτηση για τη Νομική στην Πάτρα αναδεικνύει την χρεοκοπία του οικονομικού μοντέλου της περιοχής μας


Ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται το ζήτημα της μη ίδρυσης στην Πάτρα σχολής Νομικήςέτσι όπως είχε σχεδιαστεί, αποφασιστεί και δρομολογηθεί.

Μάλιστα στο άκουσμα των προθέσεων της υπουργού Παιδείας για ακύρωση των διαδικασιών σύστασης της Νομικής σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε δημόσια τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας με μια δήλωση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που παραπέμπει, σε πολιτική πρακτική επαρχιώτη βουλευτή που έχει μάθει να επενδύει στον τοπικισμό, ώστε να επιβιώνει πολιτικά. Δήλωση που κατά την άποψή μας δύσκολα την "χτένισε" ο ίδιος...

Χωρίς να υπερθεματίσουμε ή να κατακεραυνώσουμε την πρόθεση της υπουργού Παιδείας θέλουμε με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα:1. Με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δέχτηκε την λειτουργία σχολών σε άλλες πόλεις πλην της Πάτρας κάτι που στο κοντινό παρελθόν δεν το δεχόταν, ποια στάση θα κρατούσαν η περιφερειακή αρχή και οι φορείς της Αχαϊκής πρωτεύουσας στο ενδεχόμενο ίδρυσης της Νομικής σχολής σε άλλη πόλη της περιφέρειας; Εάν για παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την ίδρυση της Νομικής στο Μεσολόγγι, ώστε να αμβλύνει τις επιπτώσεις στην περιοχή από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και όπου υπάρχουν υποδομές και προϋποθέσεις για τη φιλοξενία της εν λόγω σχολής, ποια θα ήταν η στάση τους; 

2. Με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας υποκύπτοντας στις συντεχνιακές πιέσεις του νομικού κόσμου της χώρας προέβη μεν στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα πλην όμως χωρίς να αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων και έτσι για να γίνει ο ισοσκελισμός μείωσε τον αριθμό των εισακτέων στην Κομοτηνή. Αλήθεια είναι θεμιτό και ηθικό αυτό; Δηλαδή να στερείται μια πόλη φοιτητές για να ενισχυθεί κάποια άλλη; 

3. Με την κατάσταση που βιώνει η οικονομία του Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια αλλά και η αντίστοιχη που βιώνει η Πάτρα το βέβαιο είναι ότι έχει ακολουθηθεί ένα παντελώς λανθασμένο οικονομικό μοντέλο στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας να έχει ως «σωσίβιο» τους φοιτητές. Αν είναι δυνατόν;

Με τους παραπάνω προβληματισμούς που πηγάζουν από δεδομένες διαπιστώσεις γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, η αναθεώρηση του οικονομικού μοντέλου της περιοχής.

Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με την αξιοποίηση  και ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής μακριά από μιμητισμούς ή μη βιώσιμων διεκδικήσεων.

Ως επίλογο θέτουμε ως προβληματισμό σε όλους σας το εξής: Την τελευταία 20ετια στην Αιτωλοακαρνανία πόσες φορές ακούσατε επανειλημμένα  συγκεκριμένα αιτήματα από το πολιτικό προσωπικό για βελτίωση και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα; Ελάχιστα νομίζουμε… Περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Πολλές νομίζουμε…


Δ.Μ. 


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 4:11 pm


Μια ξένη "Αριστερά"

Βασική προϋπόθεση είναι η ανασύνταξη του λαού της Αριστεράς και όχι τα διάφορα σενάρια για δήθεν κάλυψη του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου.

Γράφει ο Σπύρος Τζόκας

Πανεπιστημιακός – Συγγραφέας

Το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτέλεσε το τέλος ενός προδιαγραμμένου κύκλου. Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα επιβεβαιωθεί και η λαϊκή ρήση «Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται». Θα ξαναδούμε τους περιφερόμενους κυρ Παντελήδες, που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κουνούν το δάχτυλο και να ξανανεβαίνουν στο άρμα της εξουσίας, με τον τρόπο που μπαίνουν οι αρουραίοι στα καράβια - νύχτα, από τους κάβους με τους οποίους είναι δεμένο το πλοίο στο λιμάνι. Αυτό έτσι και αλλιώς είναι ένα έργο που έχουμε δει πολλές φορές. Τι ακριβώς όμως έχει μεσολαβήσει από το τότε μέχρι τώρα, τέσσερα και πλέον χρόνια;

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν μοιάζουν σαν μια μικρή ιστορία, μια ελληνική ιστορία. Ξεκίνησε λίγο πριν, αλλά κορυφώθηκε τότε, στις 5 Ιουλίου του 2015. Συμβολική μέρα που πρόκειται να γραφτεί στις μεγάλες στιγμές του ελληνισμού, αλλά και στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Τότε ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ και τότε διαστρεβλώθηκε με απίστευτη ευκολία και με περισσή δειλία η κρίση και η βούλησή του.
Τότε και η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» υποχωρεί και προσχωρεί στο μνημονιακό μπλοκ των δανειστών. Εκπληκτικό και ίσως απρόσμενο το αποτέλεσμα: Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αντιστάθηκαν σε μια πρωτοφανή τρομοκρατία. Τότε η Αριστερά κέρδισε την πιο γενναιόδωρη στήριξη που μπορεί ποτέ να δώσει λαός σε κυβέρνηση: 62% με κλειστές τράπεζες!, κι αυτή τη στήριξη τη σπατάλησε μέσα σε μια βδομάδα αποδεχόμενη το (χειρότερο από το Σχέδιο Γιούνκερ) τρίτο Μνημόνιο. Τότε μπορεί αυτό να το έκανε με δάκρυα στα μάτια, αλλά τα κοινωνικά αποτελέσματα είναι ανάλογα με αυτά των κυβερνήσεων που «αγαπούν» την τρόικα: Ερήμωση της χώρας, τα παιδιά στο εξωτερικό, τσακισμένες ζωές, προοπτική ενός ατέλειωτου «μεταμνημονιακού» χειμώνα.

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα...» Λιπόψυχοι «σύντροφοι», που φοβούνταν για τις καταθέσεις τους, αλλά και άλλοι που σιωπούσαν όταν όλο το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό οργάνωνε την επίθεσή του να φοβίσει τον ελληνικό λαό. Σιωπούσαν και κρύβονταν όταν όλοι γινόμασταν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιχείρησης κατατρομοκράτησης. «Δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα και πετρέλαιο. Θα βγάλουμε ουρίτσες και καρκίνους αν δεν συμφωνήσουμε για την ξεφτίλα μας. Μετεωρίτες θα πέσουν στα κεφάλια μας... ή υπογράφουμε τη δήλωση υποταγής ή γινόμαστε ζόμπι».

Και όμως, ο ελληνικός λαός δεν παραδόθηκε στους νόμους των κλεφτών, δεν συμφώνησε για την ξεφτίλα του. Τρομοκρατία από τη μια πλευρά και πείσμα και αγώνας από την άλλη. Είπε ΟΧΙ. Η απίθανη νίκη, τα πανηγύρια και μέσα σε λίγα λεπτά η συντριβή (...) «γιατί αυτό το κάλεσμα στο Μέγαρο Μαξίμου;». Τώρα που η Ιστορία μάς κάνει την τιμή να μας φιλοξενήσει στα σαλόνια της... και να μας εξομολογηθεί; Τώρα; Γιατί σύντροφοι;

Το νήμα ξετυλίγεται και ο βασιλιάς είναι πια γυμνός. Μια βιολογική γενιά συναντά μόνο ελάχιστες τέτοιες ιστορικές ευκαιρίες. Η δική μας την έχασε την ευκαιρία. Πάλι για Βάρκιζες θα συζητάμε, αν βέβαια κάποιοι έχουν το κουράγιο. Και όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα, προετοιμάζοντας την επόμενη ιστορική ευκαιρία για την επόμενη γενιά. Και τότε δεν πρέπει να νικηθούμε.

«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς», καθώς η Ιστορία μάς πέταξε για άλλη μια φορά στα μούτρα τη «διδαχή» της. Πάντα έτσι συμβαίνει... αυτοί που λοιδορήθηκαν σαν τρελοί από τους σύγχρονούς τους και συκοφαντήθηκαν ως ανεύθυνοι ήταν αυτοί που άλλαξαν τα πράγματα. Εκείνοι που δεν λάτρεψαν τη σιγουράντζα και δεν βάδισαν στον έτοιμο δρόμο έθεσαν τη σφραγίδα τους στην αξιοπρέπειά μας... Μας το θυμίζουν τα κόκκινα σημάδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Πάντα από αίμα. Αίμα κόκκινο, κατακόκκινο.


Εξάλλου το βιώνουμε καθημερινά ότι κονταίνει τους ανθρώπους η καταφυγή στο ατομικό βόλεμα, στο πρωτόκολλο μιας δημοκρατίας ανάπηρης, η αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Όλα αυτά μας κρύβουν τον ήλιο, δεν μας πάνε λίγο ψηλότερα. Να πάμε λίγο ψηλότερα με ανυποχώρητες αξίες που δοκιμάζονται και σε δοκιμάζουν. Είναι ώρα να συνομιλήσουμε με τη συνείδησή μας.

Στη συνομιλία αυτή δεν πρέπει να παραβλέψουμε όλα αυτά που καθημερινά αντικρίζαμε και προκαλούσαν οργή για την απίστευτη δυσαρμονία λόγων και έργων, όπως:

* Η απόπειρα εφαρμογής ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου προγράμματος που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο αποδέχθηκε η κυβέρνηση το 2015.

* Κάποιο νεφελώδες «παράλληλο πρόγραμμα» που θα εξουδετέρωνε τις επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων.

* Το φούσκωμα και στη συνέχεια το ξεφούσκωμα των σκανδάλων, με την αμετροέπεια που προκαλούσε.

* Ο πρωτοφανής και εξηγήσιμος συνωστισμός στα γενέθλια του γηραιού Λιβάνη!!!

* Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του Φίλη, όταν «συγκρούστηκε» με την εκκλησία και ο μετέπειτα συμβιβασμός...

* Το super market στην κυβέρνηση με το βόλεμα κάθε αναξιοπαθούντος και την υπουργοποίηση των εκάστοτε προθύμων...

*Η αναζήτηση «επιφανών» τραγουδιστών - καλλιτεχνών και λοιπά για να δώσουν αίγλη στο ψηφοδέλτιο, οι οποίοι και εκλέγονταν σε βάρος σπουδαίων, αλλά σεμνών ανθρώπων. (Βλ. για παράδειγμα την περίπτωση Πλουμπίδη).

* Ο συναγελασμός υποψηφίου ευρωβουλευτή με φασίστα ρασοφόρο χωρίς συνέπειες!!!

* Οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί στην τραγωδία στο Μάτι...

* Η απόπειρα δωροδοκίας με τη λεγόμενη «13η σύνταξη»...

* Η καταγγελία όλων των δημοσκοπήσεων ως στημένων πλην εκείνων που ευνοούσαν την κυβέρνηση και η τελική πλάνη.

*Η επιβράβευση συμπεριφορών ανοίκειων για τη δική μας Αριστερά.

*Η οικειοποίηση μιας τρυφηλής ζωής από επιφανή στελέχη, αναντίστοιχης με αυτή των λαϊκών στρωμάτων.

* Η απομάκρυνση του παραδείγματος και η αμφισβήτηση του ηθικού πλεονεκτήματος που ήταν το υπερέχον στοιχείο της Αριστεράς.

* Η διαπλοκή με την ολιγαρχία, όπως εκφράστηκε με τις υπόγειες διασυνδέσεις κυβερνητικών και παρατρεχάμενων με κορυφαίους παράγοντες του πλούτου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

* Η απομάκρυνση της κυβέρνησης από το κόμμα και ο ελιτισμός που την διακατείχε.

* Η χλεύη και η ειρωνεία προς τους πρώην συντρόφους της...


* Το εγώ και όχι το εμείς στους λόγους του ηγέτη, αναντίστοιχο με το ήθος της Αριστεράς.

* Ο συγχρωτισμός με κάποια κεντροαριστερά λαμόγια και η αναζήτηση του χαμένου χρόνου.

* Οι θριαμβολογίες για την υπέρβαση των παράλογα υψηλών υφεσιακών πρωτογενών πλεονασμάτων!!! Απίστευτο για αριστερή κυβέρνηση!!!

* Οι στενές - αδελφικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα αγαπητιλίκια με τη Μέρκελ...

* Οι παράξενες σχέσεις με την ολιγαρχία του πλούτου που εκφράστηκε και στο ευρωψηφοδέλτιο...

* Η ταύτιση με κάποιους διανοούμενους της Κεντροαριστεράς του Σημίτη, που αρέσκονται στην αναθεώρηση της Ιστορίας και λοιδωρούν καθετί εθνικό και προσχωρούν πάντα στις εξουσίες...

* Πολλά ακόμα, αλλά και ο νεοφιλελευθερισμός που έχει εισχωρήσει παντού, ακόμα και στα πιο φτωχά νοικοκυριά και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη των ενοίκων. Και είναι πιο ελκυστικός από τις φωνές των παλαιάς κοπής αριστερών, που δεν έχουν καταφέρει να φέρουν στον εαυτό τους τις αλλαγές που επαγγέλλονται.


Το κυριότερο από όλα αυτά όμως είναι η ίδια φυσιογνωμία της Αριστεράς, θα έλεγα η ψυχή της Αριστεράς και ό,τι αυτή συμβολίζει. Το είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες, όταν η Αριστερά -εγκλωβισμένη στον λαβύρινθο των πολιτικών για την «ταυτότητα»- έχασε από τον ορίζοντά της τον βασικό στόχο: την κοινωνική αλλαγή, τη ριζοσπαστική κριτική του τρόπου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης, αλλά και την αντιμετώπιση των βασικών συνεπειών της παγκοσμιοποίησης, με πρώτη την έκρηξη των ανισοτήτων.

Η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο 2015 ήταν η αρχή. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ απεμπόλησε το όραμά της, ενέδωσε στις αστικές πιέσεις για «εκσυγχρονισμό» και τελικά έγινε μια άλλη. Ξένη από τον εαυτό της, ξένη από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε. Ξένη και από την Ιστορία της, την οποία δεν θέλησε να αντιμετωπίσει κριτικά. Ξένη σε έναν ξένο (καπιταλιστικό) κόσμο που θέλησε να οικειοποιηθεί και να τον κάνει δικό της.

Η Αριστερά φοβήθηκε να θέσει το θεμελιώδες ερώτημα: Εάν -όπως αποδεικνύεται- η εγγενής λογική του καπιταλισμού γεννά όλο και μεγαλύτερη ανισότητα και αντιμάχεται όλο και περισσότερο τη δημοκρατία, γιατί να μη θέσουμε το καθήκον για το ξεπέρασμα του ίδιου του καπιταλισμού; Και στη συνέχεια να προσπαθήσει να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό και χειροπιαστό πολιτικό πρόγραμμα που να δείχνει προς την έξοδο απ’ αυτόν. Αντίθετα, η Αριστερά υιοθέτησε τη λογική της κυβερνησιμότητας και της διαχειρισιμότητας.

Έτσι ο λαός της Αριστεράς αποδιοργανώθηκε, ηττήθηκε, έπαψε να πιστεύει, τσαλακώθηκε ακόμα και το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο καυχιόταν και οδηγήθηκε στον μαρασμό. Χωρίς ηθικό, χωρίς πίστη, χωρίς ελπίδες και προσδοκίες ήταν αδύναμος να αντισταθεί στη λαίλαπα της Δεξιάς και να συγκροτήσει ισχυρό και ανθεκτικό κοινωνικό μέτωπο. Έμοιαζε σαν να αποσύρθηκε ο λαός της Αριστεράς ή να μετακόμισε, γεγονός που εξηγεί και την επέλαση της Δεξιάς χωρίς αντίσταση. Μόνο ένας φαινόταν να παίζει μπάλα στο γήπεδο, η Δεξιά. Ο λαός της Αριστεράς που πάντα ήταν έμπλεος αισιοδοξίας και πίστης, που κοιτούσε το μέλλον και οραματιζόταν ήταν τώρα υποχρεωμένος να διαχειριστεί ένα μίζερο και διαρκές παρόν.


Με αυτά και με άλλα φτάσαμε ως εδώ. Φτάσαμε, δηλαδή, στο θλιβερό σημείο που μια απαξιωμένη Δεξιά, έτοιμη για το «χρονοντούλαπο» βρέθηκε να κατακτά μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη. Και αυτός ο άνθρωπος που τρολάραμε μέχρι χθες, που δεν έκρυψε τις θατσερικές του προτιμήσεις έγινε ο μεγάλος και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Δεξιάς.

Οι ελπίδες μας στην επόμενη γενιά. Βασική προϋπόθεση για την κοινωνική άμυνα και την αντεπίθεση είναι η ανασύνταξη του λαού της Αριστεράς και όχι τα διάφορα σενάρια που ακούγονται για ακόμα δεξιότερη μετατόπιση και δήθεν κάλυψη του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΗΑΥΓΗ»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 12:41 pm


Εξώδικη διαμαρτυρία κατοίκων του Μεσολογγίου για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος της Ιόνιας ΟδούΜε εξώδικό τους κάτοικοι της περιοχής του Μεσολογγίου εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων στο Μεσολόγγι και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Ιόνια Οδό λόγω έλλειψης επαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας κατά την κατασκευή του έργου.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία τους προς τους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι μεταξύ άλλων τονίζουν:

“«Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΘΑ «ΠΝΙΓΕΙ»  ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2019, ΟΠΩΣ ΤΟ 2016, ΤΟ 2017, ΤΟ 2018 ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ».

ΑΙΤΙΑ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

Η ΝΕΑ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ που κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και δόθηκε στην κυκλοφορία,  αποτελεί πραγματικά ένα έργο πνοής και ανάπτυξης, για την περιοχή μας, όπως και για όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και την Ευρώπη.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι το έργο αυτό, θα έπρεπε να κατασκευασθεί, όχι μόνο με αμέλειες, αλλά με εγκληματικές παράνομες κατασκευαστικές παραλείψεις, που οδηγούν σε καταστροφή περιουσιών και άμεση διακινδύνευση απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Αυτό μάλιστα που καθιστά ακόμη περισσότερο εγκληματικό το γεγονός, είναι ότι, σε συνεχείς αναφορές και επισημάνσεις με εξώδικες προσκλήσεις πολλών συμπολιτών μας, προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν την ευθύνη, αρνούνται το πρόβλημα εξόφθαλμα και προκλητικά, αναφέροντας ψευδή στοιχεία, ακόμη και στο Υπουργείο Υποδομών.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο, οφείλει το ίδιο με τους μηχανικούς του να πραγματοποιήσει αυτοψία και να διαπιστώσει το πρόβλημα και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και δήθεν ανεξάρτητους μηχανικούς !!!!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Είναι γνωστό και προφανές, από κάθε μέσο λογικό άνθρωπο, ότι με τις προσχώσεις για την υπερύψωση και την διάνοιξη λόφων για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, από το Ευηνοχώρι μέχρι την περιφέρεια Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου, αποκλείσθηκε όλη η ανάντη περιοχή των βουνοπλαγιών, για τα όμβρια ύδατα, που πριν την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ τα όμβρια ύδατα αυτά, με ομαλό τρόπο διασκορπίζονταν σε όλη την έκταση και με τα υπάρχοντα ρέματα διοχετεύονταν σχεδόν ομαλά, προς τους φυσικούς τους αποδέκτες (χείμαρρους, Λιμνοθάλασσα).

Μετά την κατασκευή της ΝΕΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, οι κατασκευαστές αυτής, άφησαν σε περίπου 11 σημεία της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ από το Ευηνοχώρι έως Σταμνά, υπόγειους οχετούς διαστάσεων 3μ. Χ 2μ. , στους οποίους διοχετεύονται τα όμβρια νερά  όλης της ΑΝΑΝΤΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΨΗΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΧΕΤΟΥΣ.

Αυτή η παράνομη παράλειψη, να κατασκευασθούν συνέχεια των υπόγειων αυτών οχετών, τάφροι διοχέτευσης των όμβριων αυτών υδάτων, σε φυσικούς αποδέκτες (χείμαρρους, ποταμούς, λιμνοθάλασσα κ.λ.π.), είναι το αίτιο των μεγάλων καταστροφών το 2016, το 2017, το 2018 και με βεβαιότητα θα είναι ξανά και μάλιστα πιο έντονα και για το 2019 και τα επόμενα χρόνια.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες ΤΕΡΝΑ Α.Ε., EUROIONIA και η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. που έχει την ευθύνη και της λειτουργίας της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΗΘΩΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΧΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

Αυτό αποδεικνύεται άμεσα με μία απλή επίσκεψη στα σημεία αυτά, φαίνεται δε με σαφήνεια το γεγονός μέσο του GOOGLE και σε κάθε περίπτωση διαπιστώνεται άμεσα από κάθε άνθρωπο από μία απλή αυτοψία.

Εμείς παραθέτουμε φωτογραφίες των σημείων αυτών προς άμεση διαπίστωση και ενημέρωση όλων.

Αυτοί οι ΟΧΕΤΟΙ - ΓΕΦΥΡΕΣ βρίσκονται στις θέσεις:

             ΚΟΥΡΤΑΓΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 1)

             ΤΡΕΛΑΓΚΑΘΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 2)

             ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΡΙΛΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 3)

             ΝΕΑ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 4)

             ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΡΑΘΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 5)

             ΚΑΜΑΡΕΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ιδιοκτησίες ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΑ (ΦΩΤΟ 6)

             ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ 7)

             ΚΟΜΒΟΣ ΜΠΑΓΙΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ιδιοκτησίες, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΟΝΤΟΥΣΙΑ, ΙΩΑΝΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Κ.Λ.Π. (ΦΩΤΟ 8)

             ΑΣΒΕΣΤΑΡΟΥΛΑ ΣΤΑΜΝΑΣ ιδιοκτησίες ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΡΚΑ. (ΦΩΤΟ 9)ΕΡΩΤΑΤΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΩΣ ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ;

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΕΙ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ;


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στους οποίους απευθύνεται η παρούσα, εάν δεν έχουν εντοπίσει τα συγκεκριμένα σημεία και τις παραλείψεις των κατασκευαστικών εταιρειών του έργου της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ που αποτελούν την αιτία των καταστροφικών πλημμυρών το 2016 και το 2017, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΝΑ προστατέψουν τους ΠΟΛΙΤΕΣ και τις ΠΕΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, με το να αποφευχθούν νέες ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ επερχόμενες καταστροφές τον προσεχή χειμώνα και στο μέλλον.”Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 12:24 pm


Γιάννης Κανής: "Μας εμπαίζει ο Βαρεμένος και οι συν αυτώ!!"


Γράφει ο Γιάννης Κανής

Πρώην Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Μέλος Του ΦΟΡΟΥΜ Ενεργών Πολιτών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου     


Η «Μεσολόγγι Μαρίνα Α.Ε.» έκπτωτη από τον Νοέμβριο του 2009

Απαγόρευση είσπραξης τελών ελλιμενισμού από το Υπουργείον Τουρισμού

Απαγόρευση εργασιών από το Υπουργείον Ναυτιλίας

Αίτημα Πάνου Παπαδόπουλου (Εισαγόμενος σωτήρας και αυτός!) στη Κτηματική Υπηρεσία για αποβολή της εταιρίας από το λιμένα, ενέργειες έτσι απλά… στον βρόντο! Η Κτηματική Υπηρεσία και πολύ σωστά, τον παρέπεμψε στις ευθύνες του!

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου επί Κατσούλη για ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του Έργου. Εξακολουθεί να είναι η μόνη λύση!! Παρόλα αυτά η περικαλλεστάτη Όλγα Κεφαλογιάννη, η τουριστικιά με νέα σύμβαση «παρότρυνε» τον Ολλανδό να φέρει λεφτά. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας, τα ουρλιαχτά Καραπάνου σε Δημοτικό Συμβούλιο που μας διαβεβαίωνε ότι ο Ολλανδός φέρνει το χρήμα…! Αποτέλεσμα; Τρίχες!!
Εν συνεχεία, η εκπάγλου ομορφιάς Έλενα Κουντουρά και αυτή τουριστικό αξιοθέατο υπογράφει νέα χωροταξία! Κατά την δημοπράτηση τότε του χώρου το consortium Κυπρίων αποκλείστηκε επειδή πρότεινε μεγαλύτερη επένδυση και βρέθηκε εκτός όρων δημοπράτησης…

Τώρα η συντροφάρα Θεοχαρόπουλος υπέγραψε τμηματική άδεια προεκλογικά. Παραχωρεί δηλαδή το Δημόσιο Λιμένα στον… επενδυτή (80 σκάφη στην ξηρά και 50 στο νερό) για να κονομήσει και εν συνεχεία να… επενδύσει!!

Έτσι θα μπορούσε ο πάσα ένας κατά το κοινώς λεγόμενον να παριστάνει τον «επενδυτή»… Οι τελευταίες ενέργειες στο Λιμάνι είναι περίεργες και ελεγχόμενες. Μήπως ο Βαρεμένος αντί να μιλάει για έργο, πρέπει να δώσει εγκαίρως το φάκελο στην δημοσιότητα να δούμε πως και τι υπέγραψε ασμένως, ο περιφερόμενος σύντροφος Θανάσης;

Βεβαίως από τον Σεπτέμβριο υπάρχει νέα διαχείριση του 5% (νέα Δημοτική Αρχή) με την ρητή διαβεβαίωση υπέρ νομιμότητος… Το δυσάρεστο για τον Βαρεμένο είναι ότι οι Μεσολογγίτες άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνετε σε βάρος τους. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών το δείχνουν… Αναγκαστικά θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 12:27 pm


Μάριος Σαλμάς: "KEEP GOING Diamond cuts diamond" - Το μήνυμα του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή μετά την επανεκλογή του

"KEEP GOING Diamond cuts diamond" (μτφρ. Συνέχισε. Διαμάντι κόβει διαμάντι) το σημερινό post στο Facebook του Μάριου Σαλμά που γράφει άλλωστε και το μπλουζάκι που φορά στη συνοδευτική φωτό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
Ένα μήνυμα προφανώς με πολλούς αποδέκτες μιας και είναι γνωστό ότι παρασκηνιακά ο κ. Σαλμάς δέχθηκε έντονη πίεση μέσω πολλών "fake news" σε βαθμό μάλιστα που καλλιεργήθηκε ένα κλίμα περί οριακής επανεκλογής του ή ακόμη και μη εκλογής του...Τελικά η εκλογική του επίδοση αφενός τον καθιστά ίσως από τους μακροβιότερους Αιτωλοακαρνανάνες βουλευτές με συνεχή 20ετή θητεία και αφετέρου του δίνει το δικαίωμα επαναπροσδιορισμού στόχων.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σήμερα στην ΕΡΤ υπεραμύνθηκε με σθένος τις πρώτες κυβερνητικές επιλογές.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 6:05 pm


"Πρωτιά" Κώστα Καραγκούνη στην Αιτωλοακαρνανία! Αναλυτικά η σταυροδοσία των υποψηφίων όλων των κομμάτων

Με 24.884 ψήφους ο Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ αναδείχθηκε "πρώτος" των "πρώτων" από όλα τα κόμματα στην Αιτωλοακαρνανία 

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρων προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών στην Αιτωλοακαρνανία όπου με βάση την ψηφοφορία οι επτά βουλευτικές έδρες του νομού κατανέμονται τρεις στη ΝΔ, δύο στον ΣΥΡΙΖΑ και από μία σε Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

Βουλευτές με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός. Στον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες καταλαμβάνουν οι Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραϊτης. Στο ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και στο ΚΚΕ ο Νικόλαος Παπαναστάσης.


Η τελική καταμέτρηση της  σταυροδοσίας σε 579 από 579 Ε.Τ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
1 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα 24.884
2 ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Γεωργίου 19.438
3 ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΠΗΛΙΟΣ) του Διονυσίου 13.587
4 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δαμιανού 9.653
5 ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου 9.234
6 ΦΕΥΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου 7.427
7 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ – ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Βασιλείου 2.653
8 ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ) του Νικολάου 1.823
9 ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Γρηγορίου 1.652


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
1 ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 16.112
2 ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Χρήστου 14.207
3 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου 9.047
4 ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ του Σωκράτη 4.701
5 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου 4.550
6 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ευστρατίου 4.429
7 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 2.600
8 ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 2.571
9 ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Παναγιώτη 1.785


ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου 4.284
2 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ξενοφώντος 3.993
3 ΤΟΡΟΥΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) του Στεφάνου 2.911
4 ΚΙΤΣΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αθανασίου 2.366
5 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου 1.882
6 ΦΟΥΝΤΑ ΝΙΚΗ του Νικολάου 1.584
7 ΠΙΣΤΙΟΛΗ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ του Γεωργίου 1.132
8 ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αθανασίου 650
9 ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη 645


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
1 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΟΣ του Αθανασίου 2.352
2 ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Επαμεινώνδα 1.726
3 ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ιωάννη 1.028
4 ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη 852
5 ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ορφέα 639
6 ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου 639
7 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου 475
8 ΚΑΖΑΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ του Σωκράτη 439
9 ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ιωάννη 343


ΜέΡΑ25
1 ΝΟΥΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Γεωργίου 520
2 ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου 456
3 ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΑΓΑΠΗ του Ευαγγέλου 430
4 ΜΙΖΑΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του Γεωργίου 325
5 ΣΚΑΠΕΤΟΥΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου 324
6 ΣΙΔΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Βασιλείου 244
7 ΜΠΟΥΡΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου 170


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1 ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ηλία 2.153
2 ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ελευθερίου 1.071
3 ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ του Σπυρίδωνος 393
4 ΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κίμωνα 333
5 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ (ΜΑΝΤΩ) του Λάμπρου 239
6 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Παντελεήμονος 171
7 ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ του Ιωάννη 171
8 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΒΕΛΙΝΑ) του Βασιλείου 114


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
1 ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος 595
2 ΔΟΥΜΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ του Γεωργίου 530
3 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου 397
4 ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ιωάννη 307
5 ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευσταθίου 219
6 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Χαραλάμπους 182
7 ΛΑΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου 173


ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 
1 ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σωτηρίου 547


ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
1 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηλία 194
2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Κωνσταντίνου 173
3 ΡΗΓΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Λάμπρου 143
4 ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Νικολάου 95
5 ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Δημητρίου 95
6 ΚΟΛΟΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου 81
7 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Σπυρίδωνος 81
8 ΜΠΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου 38


Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ
1 ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη 134
2 ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου 85
3 ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα 71
4 ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Βλασίου 63
5 ΚΑΡΑΚΟΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία 62
6 ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χρήστου 61
7 ΦΛΩΤΣΙΟΥ ΑΝΝΑ του Τηλέμαχου 47


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 
1 ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του Δημητρίου 93
2 ΜΠΑΘΑ ΛΕΜΟΝΙΑ του Αθανασίου 77
3 ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρέα 47
4 ΤΣΩΛΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΝΝΑ του Νικολάου 47
5 ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Δημητρίου 41
6 ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του Γεωργίου 36ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ – ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ
1 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου 209


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
1 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Δημητρίου 69
2 ΑΜΒΡΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Κωνσταντίνου 60
3 ΡΑΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου 56
4 ΜΠΕΤΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Λάμπρου 54
5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Βασιλείου 41
6 ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 37
7 ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου 16
8 ΜΠΑΝΙ – ΠΑΣΟΥΝΙ ΣΤΥΛΙΑΝΑ του Χαλίμ 14


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
1 ΔΡΟΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου 86
2 ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Σπυρίδωνα 70
3 ΚΑΤΣΟΥΔΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Παντελή 55
4 ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Νικολάου 37
5 ΣΑΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνα 36
6 ΓΡΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 31
7 ΝΤΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου 24
8 ΓΡΙΒΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Νικολάου 21
9 ΚΑΡΑΜΠΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του Γεωργίου 9


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό)
1 ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου 36
2 ΚΑΤΣΕΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 25
3 ΛΩΛΗ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου 23


ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
1 ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Μιχαήλ 25


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Δ.Ε.)
1 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 12
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 5:29 pm


Κανονικά αύριο και μεθαύριο η λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότιη Υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, λόγω αναβολής της προγραμματισμένης αναβάθμισης των πληροφοριακών του συστημάτων.

Έτσι δεν ισχύει παλαιότερη ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 4:51 pm


Το τηλεοπτικό σποτ του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φετινή αντιπυρική περίοδο (VIDEO)


Ακολουθεί το κοινωνικό μήνυμα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2019:

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 4:45 pm


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για ένταξη στο «Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών»


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι ξεκινά σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 η υποβολή αιτήσεων για  συμμετοχή στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών».

Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των δράσεών του για την καταπολέμηση της ανεργίας, σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διευκολύνει τους ανέργους στην ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτουργίας τους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να είναι άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (∆ΟΥ) και σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας, να την έχουν διακόψει έως την 31/12/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υπαχθούν στο πρόγραμμα:
    είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής,

    είτε υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης.


Οι δυνητικά δικαιούχοι που έχουν διακόψει την προηγούμενη δραστηριότητα έως 31/12/2011, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης. Όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν. 4578/2018, την οποία προσκομίζουν μετά την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των 10.000 δυνητικά ωφελούμενων ανέργων του προγράμματος κατανέμεται ηλικιακά ως εξής:

    18-29 ετών: 2.000 άτομα,

    30-66 ετών: 8.000 άτομα.


Ο/Η Διοικητής/τρια του Οργανισμού δύναται με απόφασή του/της να α) αναστείλει, β) παρατείνει, γ) λήξει τις προθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης  για ένταξη στο πρόγραμμα ανά ηλικιακή ομάδα, σε περίπτωση μη κάλυψης των θέσεων που είχαν αρχικά προκηρυχθεί και δ) να ανακατανείμει τις προκηρυχθείσες θέσεις ανά ηλικιακή ομάδα.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη  Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.


Η διάρκεια της επιχορήγησηςορίζεται σε 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρησή τους  για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.


Το ποσό επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:

    Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%

    Ως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου

    Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3  του εταιρικού κεφαλαίου

    Το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.


Η δαπάνη για την εφαρμογή των δράσεων θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 4:38 pm


Π. Παπαδόπουλος: "Απόλυτη η περιφρόνηση του δημοτικού συμβουλίου από την απερχόμενη πλειοψηφία"


Ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε δήλωσή του αναφέρεται στην ακύρωση της προγραμματισμένης για χθες συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου λόγω μη απαρτίας.

Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οφείλεται στις απουσίες μελών της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

 

«Την Τρίτη, 9-7-2019, είχε καθορισθείνα γίνει η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου μηνός Ιουλίου με σαράντα τέσσερα (44) θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε καθότι παρέστησαν μόνο οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι! Από το σχετικό πρακτικό της συνεδρίασης που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΩΧΘΦΩΡΖ-56Σ) προκύπτει ότι ήταν απόντες και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Καραπάνος – ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν εισηγητής σε σημαντικά θέματα – και οι πιο πολλοί αντιδήμαρχοι εξαιρουμένων των κκ Γ. Καραπαπά και Αγαθ. Κότσαλου.

Το δείγμα “γραφής” απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και η απόλυτη περιφρόνηση του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλο της το μεγαλείο!
Η ευθύνη που βαρύνει τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Καραπάνο είναι μεγάλη καθότι υπήρχαν θέματα στην ημερήσια διάταξη που έπρεπε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, ώστε να μην χαθούνοι προβλεπόμενες προθεσμίες ένταξης και χρηματοδότησης από συγκεκριμένα προγράμματα.

Αναφέρω χαρακτηριστικά:

α) Λήψη απόφασης για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» σχετικά με χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία.

β) Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

γ) Την αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ».

δ) Την υποστηρικτική μελέτη για τη βελτίωση προσβασιμότητας – βελτίωσης της αρτηρίας Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου.

ε) Την αποδοχή χρηματοδότησης για τη συντήρηση σχολικών μονάδων.

στ) Την παράταση του προγράμματος «Αστική βιώσιμη κινητικότητα» και άλλα.

Υπήρχαν βέβαια θέματα στην ημερήσια διάταξη που μύριζαν “μπαρούτι” όπως οι αιτούμενες παρατάσεις από τους αναδόχους των έργων για τις φυσικές καταστροφές, για τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων και την εκβάθυνση του Διαύλου Λιμένα και της Ανατολικής Κλείσοβας.

Επισημαίνουμε εδώ ότι στο περιβόητο έργο «Αποκατάσταση ζημιών από τις φυσικές καταστροφές – αστική οδοποιία» μέσω του οποίου “έπεσε” άσφαλτος και τσιμέντο προεκλογικά σε κάθε στενό και ραχούλα, προτείνεται η έγκριση τρίτου ΑΠΕ με μείωση ποσοτήτων ασφαλτόστρωσης (γιατί άραγε;) και αύξηση καθαρισμών και άλλων εργασιών και ο οποίος ήρθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς την υπογραφή της αρμόδιας Προϊσταμένης!!

Αυτή λοιπόν είναι η κατάντια των “αρίστων” που διοίκησαν πέντε (5) χρόνια το Δήμο και η περιφρόνηση του θεσμού. Καμένη γη και το βάζουμε στα πόδια! Εάν αυτό είναι το τελικό δείγμα γραφής, τότε οι δημότες όχι μόνο καλώς έπραξαν αλλά δεν αξίζετε καν τη δική τους περιφρόνηση! Και μη χειρότερα λεβεντόπαιδα…


ΥΓ1. Μετά βεβαιότητος θα προγραμματίσετε και δεύτερη συνεδρίαση χωρίς να υπάρχει απαρτία, ούτως ώστε να πάτε σε τρίτη με το ένα τρίτο των μελών ήτοι 11 άτομα. Σας κόβει κάτι κύριοι;


ΥΓ2. Τι δουλειά έχει η υποστήριξη του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου την στιγμή κατά την οποία μέχρι πρότινος αυτός εξυπηρετείται από το Δήμο Αμφιλοχίας και εμείς παράλληλα υποστηρίζουμε πολεοδομικά τον Δήμο Ξηρομέρου και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας δηλώνει αδυναμία υποστήριξης; Υπάρχει κάποιο τελευταίο γραμμάτιο στο σχετικό θέμα ημερήσιας διάταξης;»      


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 4:30 pm


Αιτωλοακαρνανία : Mind the gender politics gap (VIDEO)


Γράφει ο Χρήστος Κ. Χαλαζιάς


Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τη διεθνή συζήτηση, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, αποτελεί, η θέση της γυναίκας αναφορικά στις αποδοχές και το ποσοστό των γυναικών στις μεσαίες και ανώτερες διοικητικές θέσεις ευθύνης ή λήψης πρωτοβουλιών, συγκριτικά με τα αντίστοιχα του ανδρικού φύλου.

Μέχρι και στον πρόσφατο τελικό ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ γυναικών το κυρίαρχο σλόγκαν ήταν το “Equal Pay”.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι με τους σημερινούς ρυθμούς η σύγκλιση είναι εφικτή σε 202 χρόνια περίπου.

Ένα από τα εργαλεία, όχι μόνο ως παρακίνηση που αφορά το μισό του πληθυσμού, αλλά και ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτου φύλου και την εξάλειψη των φαινόμενων διακρίσεων λόγω φύλου, είναι η ποσόστωση (female quota).

Η συζήτηση για τη θέση της γυναίκας, τα τελευταία χρόνια, επεκτείνεται και στο χώρο της Πολιτικής.


Είναι αποτελεσματικό εδώ, το εργαλείο της ποσόστωσης;


Στον Νομό μας (σ.σ. Αιτωλοακαρνανία), παρά τις πολύ καλές επιλογές γυναικών, σχεδόν σε όλα τα ψηφοδέλτια, το εν λόγω εργαλείο, όχι μόνο δεν βοήθησε να εκλεγεί εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου αλλά και δεν εμπόδισε την ολοκληρωτική επικράτηση, εκ νέου, του ανδρικού.Βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι, η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τα κόμματα με τις περισσότερες βουλευτικές θέσεις. Γιατί άραγε οι Μπλε δεν εκλέγουν σχεδόν ποτέ γυναίκα; Είναι ζήτημα ιδεολογίας; Η γυναίκα δεν διανοείται να αναζητήσει νέο ρόλο και να παρεκκλίνει από τις παραδοσιακές αρμοδιότητές της; Υπάρχουν άγραφοι νόμοι που επιδρούν καταλυτικά; Αλλά και στον προοδευτικό και αριστερό χώρο τι συνέβη; Μετά από μια δωδεκαετία, η γυναικεία εκπροσώπηση θυσιάστηκε στο βωμό της διεύρυνσης και των τοπικιστικών ανταγωνισμών;

Περίεργο που μικρότερα κόμματα τα πήγαν καλύτερα ποιοτικά, αλλά χωρίς αντίκρισμά λόγω του συνολικού ποσοστό τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της Κυριακής, για να αντιμετωπιστεί η ¨ευνοϊκή¨ συμπεριφορά προτίμησης του εκλογικού σώματος (ανδρών & γυναικών) της Αιτωλοακαρνανίας προς το ανδρικό φύλο - με βάση το ισχύον σύστημα των max 2 ψήφων - θα έπρεπε να εφαρμοστούν (σε ρεαλιστικά σενάρια κατανομής εδρών) υποχρεωτικές ποσοστώσεις πάνω από 70%, ώστε τουλάχιστον μία από τις επτά βουλευτικές θέσεις να καταληφθεί από γυναίκα. Προφανώς, όχι μόνο δεν είναι εφικτή μια τέτοια πρόταση αλλά δεν στέκει και από πολλές απόψεις.Τι συμβαίνει πραγματικά; 


Ζούμε σε μια περιοχή με βαθιά ριζωμένες, παγιωμένες και ασυνείδητες προκαταλήψεις για τη θέση των δύο φύλων;

Το εύκολο θύμα είναι η γυναίκα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό. Θύμα θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η Πολιτική, με άμεσες συνέπειες για τον τόπο μας.


Εκτός αν πρόκειται για στατιστική σύμπτωση. Για τον έναν ψήφο επιλέξαμε τους ίδιους άνδρες, ενώ για την άλλη ψήφο επιλέξαμε διαφορετικές γυναίκες. Παίζει και αυτό.

Με τα μαθηματικά άλλωστε, δεν μπορείς να τα εξηγήσεις … όλα;Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 3:44 pm


Κλειστή το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2019 η υπηρεσία του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, λόγω αναβάθμισης των πληροφοριακών του συστημάτων.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 3:30 pm


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται Πρωθυπουργός! Αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από 10 χρόνια! Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας


Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορκίζεται πρωθυπουργός σε λίγη ώρα ύστερα από την ισχυρή εντολή του 39,85 και των 158 εδρών,  που έλαβε κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο  - με βάση τις δημοσκοπικές προβλέψεις αλλά και με  το πρόσφατο των ευρωεκλογών της 26ηςΜαΐου - που επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ την τρέχουσα χρονική περίοδο, σε επίπεδο προγραμματικού λόγου.
Στα αξιοσημείωτα των χθεσινών εκλογών είναι επίσης το γεγονός όπως αναφέρθηκε του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και κυρίως η επιβεβαίωση του πρωταγωνιστικού ρόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς για τον Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να παραβλεφθεί η αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος στη Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία για ακόμη μια φορά η τάση του εκλογικού σώματος (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ήταν ανάλογη με αυτή της επικράτειας, ενώ στη σταυροδοσία δεν υπήρξαν εκπλήξεις πλην αυτής του εκπροσώπου του ΚΚΕ καθώς τηn έδρα του κόμματος καταλαμβάνει ένας «ένστολος» ο  κ. Νίκος Παπαναστάσης που είναι απόστρατος του Στρατού Ξηράς με έντονη συνδικαλιστική δράση.

Ο Σπήλιος Λιβανός επανεκλέγεται βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία βουλευτές εκλέγονται από τη ΝΔ οι Κώστας καραγκούνης, Μαριος Σαλμάς καιΣπήλιος Λιβανός, από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης, από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και από το ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης. (Για τη ροή της σταυροδοσίας όλων τωνυποψηφίων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 12:08 pm


Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στο Μεσολόγγι για τη γεωπολιτική κατάσταση

Το παράρτημα του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, συνεχίζοντας τον κύκλο των τακτικών ομιλιών-συζητήσεων, οργάνωσε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου  τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση με ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Γεώργιο Κουρεμένο και θέμα: «Η Γεωπολιτική Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς της Ι.Π. Μεσολογγίου στην κεντρική πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη».  Στην εισηγητική ομιλία παρουσιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος από τον κ. Κουρεμένο ο οποίος απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα που προσφέρθηκε σε όλους του παραβρισκόμενους στην ταράτσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς της Ι.Π. Μεσολογγίου της Λέσχης. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται εκ μέρους του παραρτήματος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στον Ανώτατο Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχη Δημήτριο Σπύρου για την φιλοξενία και την οργάνωση της εκδήλωσης στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών της Φρουράς της Ι.Π. Μεσολογγίου.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 4:13 am


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Το Μεσολόγγι τιμά τη νήσο Κάλαμος - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Το Μεσολόγγι τιμά τη νήσο Κάλαμος - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Οι διοργανωτές έχουν ναυλώσει θαλάσσιο λεωφορείο, το οποίο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά (έως 70 άτομα) στο νησί. Tο Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 8 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:20 am


Εφιαλτικό σενάριο για το Μεσολόγγι! Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας έως και 2 μέτρα μέχρι το 2100 - Sinidisi.gr

Εφιαλτικό σενάριο για το Μεσολόγγι! Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας έως και 2 μέτρα μέχρι το 2100  Sinidisi.gr

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και οι φυσικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 6:48 pm


Μεσολόγγι: 32χρονος αφαίρεσε ραδιόφωνο αυτοκινήτου και συνελήφθη - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 32χρονος αφαίρεσε ραδιόφωνο αυτοκινήτου και συνελήφθη - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι την ίδια ημέρα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:22 am


Μεσολόγγι: Χειροπέδες σε 32χρονο για κλοπή ραδιοφώνου από αυτοκίνητο - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Χειροπέδες σε 32χρονο για κλοπή ραδιοφώνου από αυτοκίνητο  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος για κλοπή ραδιοφώνου - cd player, από ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 9:52 am


Διέλυσαν ΑΤΜ σε κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Διέλυσαν ΑΤΜ σε κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δράστες δεν κατάφεραν να αρπάξουν τα χρήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:30 pm


Το Μεσολόγγι τιμά την νήσο Κάλαμος - Τέχνη - AgrinioTimes

Το Μεσολόγγι τιμά την νήσο Κάλαμος - Τέχνη  AgrinioTimes

Tο Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 8 το απόγευμα, το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσουν στο νησί Κάλαμος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 12:13 pm


Μεσολόγγι: Η ΕΛ.ΑΣ. για τις φθορές στο Α.Τ.Μ. της Π.Ε. Αιτ/νίας - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η ΕΛ.ΑΣ. για τις φθορές στο Α.Τ.Μ. της Π.Ε. Αιτ/νίας - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι από τις 18-7-2019 το βράδυ ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 11:56 am


Μεσολόγγι: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Στ. Τζουμάκα - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Στ. Τζουμάκα  Sinidisi.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ περιοχής Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο Ξενοδοχείο «ΘΕΟΞΕΝΕΙΑ» την Δευτέρα 22 ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:56 am


Ιστορίες από τα παλιά. Όλη η Βρέμη μιλούσε για το Μεσολόγγι και την Ελλάδα - Αιχμή News - Αιχμή

Ιστορίες από τα παλιά. Όλη η Βρέμη μιλούσε για το Μεσολόγγι και την Ελλάδα - Αιχμή News  Αιχμή

Δευτέρα 12 - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2004 Αριθµ. φύλλων: 1233 - 1238. Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019. Όλη η Βρέμη μιλούσε για το Μεσολόγγι και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 8:52 am


Μεσολόγγι 2008: Καλλιτέχνες του Νομού αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας (Φωτό) - Τοπικός Αθλητισμός - AgrinioTimes

Μεσολόγγι 2008: Καλλιτέχνες του Νομού αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας (Φωτό) - Τοπικός Αθλητισμός  AgrinioTimes

Η ποδοσφαιρική χρονιά που μας άφησε ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του Μεσολόγγι 2008. Συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας είχε όμως και ο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 7:32 pm


Μεσολόγγι: Ενδείξεις ότι ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ενδείξεις ότι ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Με εύλογο ενδιαφέρον παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις όποιες εξελίξεις (φαίνεται) να υπάρχουν στην υπόθεση της κυοφορούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 6:18 pm


Μεσολόγγι: Mπήκαν στην Περιφέρεια και έσπασαν το ΑΤΜ! (φωτο) - Patras Events

Μεσολόγγι: Mπήκαν στην Περιφέρεια και έσπασαν το ΑΤΜ! (φωτο)  Patras Events

Οι δράστες διέρρηξαν ένα από τα πίσω παράθυρα του κτιρίου και μπήκαν στο ισόγειο και ξεκινώντας από δυο γραφεία της πίσω πλευράς τα έκαναν άνω – κάτω ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 12:30 pm


Μεσολόγγι: Συλληψη 32χρονου-έκλεψε κινητό και χρήματα από συγγενή του - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Συλληψη 32χρονου-έκλεψε κινητό και χρήματα από συγγενή του  AgrinioPress

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της περιοχής του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος,

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 12:18 pm


Στο Μεσολόγγι ο Κ. Περγαντής Mental Trainning του Στέφανου Τσιτσιπά - Sinidisi.gr

Στο Μεσολόγγι ο Κ. Περγαντής Mental Trainning του Στέφανου Τσιτσιπά  Sinidisi.gr

Για το τέλος άφησαν τα καλύτερα οι διοργανωτές του «yes we camp» Γιώργος Πετσίνης και Γιάννης Ντζιβανάκης που πραγματοποιήθηκε στο ενωσιακό γήπεδο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 11:29 am


Τεχνική υποστήριξη στον δήµο Ακτίου - Βόνιτσας από το Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Τεχνική υποστήριξη στον δήµο Ακτίου - Βόνιτσας από το Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το αίτηµα του Γιώργου Αποστολάκη για να προλάβει ηµεροµηνίες. Τεχνική υποστήριξη στον δήµο Ακτίου - Βόνιτσας από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 10:01 am


Χ.Τρικούπης: Στο Μεσολόγγι ο Σαχπατζίδης - Superbasket

Χ.Τρικούπης: Στο Μεσολόγγι ο Σαχπατζίδης  Superbasket

Ο Γιάννης Σαχπατζίδης αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Χαρίλαου Τρικούπη, με την ομάδα του Μεσολογγίου να κάνει δικό της τον 26χρονο σέντερ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 9:36 pm


Μεσολόγγι: Τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπ. Μουστακλή - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπ. Μουστακλή - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπύρου Μουστακλή, στο ύψος της πλατείας Ραζη-κότσικα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 7:44 pm


Πάνος Παπαδόπουλος - Μεσολόγγι: Στην τελική ευθεία το Μουσείο Άλατος! - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Πάνος Παπαδόπουλος - Μεσολόγγι: Στην τελική ευθεία το Μουσείο Άλατος! - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Μετά τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (158/9-7-2019) με την οποία επικυρώθηκε το πρακτικό δημοπράτησης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 7:57 pm


«Μεσολόγγι SOS» - Ποιοι απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο - Ειδήσεις - AgrinioTimes

«Μεσολόγγι SOS» - Ποιοι απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Eξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου κάτοικοι του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 9:52 am


Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία -Αναστάτωση σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι - iefimerida

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία -Αναστάτωση σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι  iefimerida

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στην Αμφιλοχία. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | Σεισμός, αμφιλοχία, έκτακτο, Ρίχτερ, Αγρίνιο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 6:22 pm


Συνελήφθη διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Συνελήφθη διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Κατασχέθηκαν 3 κιλά περίπου λαθραίου καπνού και περισσότερα από 300 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Συνελήφθη, χθες (12-07-2019) το πρωί, στο Μεσολόγγι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 1:53 pm


Μεσολόγγι: Παραλίγο τραγωδία από κλαδί στο Νεοχώρι! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Παραλίγο τραγωδία από κλαδί στο Νεοχώρι! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα φορτηγό το οποίο κινούνταν στο δρόμο προς Νεοχώρι φθάνοντας στην είσοδο του χωριού προσέκρουσε σε ένα κλαδί το οποίο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:00 am


Μεγάλη εταιρεία ζητά υπάλληλο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Μεγάλη εταιρεία ζητά υπάλληλο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ζητείται υπάλληλος από εταιρεία ιατρικών βοηθημάτων στο Μεσολόγγι. Η καλή γνώση Αγγλικών και η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών θα θεωρηθούν ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 2:34 pm


Μεσολόγγι: Κάλεσμα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου για συνάντηση με τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Κάλεσμα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου για συνάντηση με τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

H ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ανέδειξε στο νομό μας τους επτά εκπροσώπους του για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 2:01 pm


Μεσολόγγι: Την Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Την Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Sinidisi.gr

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 16η Ιουλίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ. στην αίθουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Πρώτη διαβούλευση του Σχεδίου Κινητικότητας στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πρώτη διαβούλευση του Σχεδίου Κινητικότητας στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Αξιότιμοι συμπολίτες,. Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Πρώτη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Προεργασίες ενόψει της νέας χρονιάς στο «Μεσολόγγι 2008» - Αιχμή News - Αιχμή

Προεργασίες ενόψει της νέας χρονιάς στο «Μεσολόγγι 2008» - Αιχμή News  Αιχμή

Οι προεργασίες για την μεταγραφική ενίσχυση του Μεσολόγγι 2008 έχουν ξεκινήσει εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 11:38 am


Mεσολόγγι: Οδηγούσε μεθυσμένος χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη! - Αιχμή News - Αιχμή

Mεσολόγγι: Οδηγούσε μεθυσμένος χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη! - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς της ομάδας Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Patras Events

Μεσολόγγι - Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα  Patras Events

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 39χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά τμήματος ανεμογεννήτριας από το Μεσολόγγι στον Θύαμο Αμφιλοχίας - Sinidisi.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά τμήματος ανεμογεννήτριας από το Μεσολόγγι στον Θύαμο Αμφιλοχίας  Sinidisi.gr

Απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό, από χ/θ 65+202 έως χ/θ 80+781, στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων από χ/θ 79+000 ως χ/θ 88+900 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες σε Άγιο Γεώργιο και Ευηνοχώρι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες σε Άγιο Γεώργιο και Ευηνοχώρι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τα τηλεφωνήματα απατεώνων σε ηλικιωμένους που λένε ότι μέλος της οικογένειας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 12:31 pm


Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι μέσα από τα «μάτια» ενός drone! (φωτο+video) - Patras Events

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι μέσα από τα «μάτια» ενός drone! (φωτο+video)  Patras Events

Τα μνημεία που βρίσκονται εκεί, αποτελούν ιστορικά και καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας. Ο Κήπος των Ηρώων βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 9:12 am


Μεσολόγγι: Σύλληψη 16χρονου για κλοπή κινητού - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Σύλληψη 16χρονου για κλοπή κινητού - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 16χρονος, διότι μετέβη σε.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: «Η Γεωπολιτική Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μεσολόγγι: «Η Γεωπολιτική Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Μεσολόγγι: «Η Γεωπολιτική Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - 16χρονος διέπραξε κλοπή μέσα σε νοσοκομείο - Patras Events

Μεσολόγγι - 16χρονος διέπραξε κλοπή μέσα σε νοσοκομείο  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μοσχάρι άραξε κάτω από... ομπρέλα λουόμενου (pics) - E-Radio.gr

Μεσολόγγι: Μοσχάρι άραξε κάτω από... ομπρέλα λουόμενου (pics)  E-Radio.gr

Μπορεί η λαϊκή παροιμία να λέει ότι "ο ήλιος θρέφει τα μοσχάρια" όμως όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει ακόμα και τα μοσχαράκια ψάχνουν σκιά. Και στην παραλία ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - Κώστας Λύρος: Διαψεύδουμε για τυχόν έγκριση κινήσεων - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι - Κώστας Λύρος: Διαψεύδουμε για τυχόν έγκριση κινήσεων - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Όλοι γνωρίζουμε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα στις 1/9/2019. Είναι γεγονός, ότι κατά την άποψή μας και όχι μόνο, υπάρχει ένα διαπιστωμένο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Κ. Καραγκούνης από το Μεσολόγγι: Τη Δευτέρα ξημερώνει άλλη μέρα για την πατρίδα μας (φωτό) - Αιχμή News - Αιχμή

Κ. Καραγκούνης από το Μεσολόγγι: Τη Δευτέρα ξημερώνει άλλη μέρα για την πατρίδα μας (φωτό) - Αιχμή News  Αιχμή

Από την κεντρική πλατεία Μεσολογγίου έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών του περιοδειών ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας Κώστας Καραγκούνης. Μιλώντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 11:13 pm


Σημαντική εκδήλωση στο Μεσολόγγι από την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" - Αιχμή News - Αιχμή

Σημαντική εκδήλωση στο Μεσολόγγι από την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" - Αιχμή News  Αιχμή

Το παράρτημα του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, συ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Σπ. Διαμαντόπουλος: Το Μεσολόγγι απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση τα αυτονόητα... - Αιχμή News - Αιχμή

Σπ. Διαμαντόπουλος: Το Μεσολόγγι απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση τα αυτονόητα... - Αιχμή News  Αιχμή

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών θα ήθελα να εκφράσω την αγωνία μου για τον.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης αποφοίτων Εικαστικών Εργαστηρίων της "Διεξόδου" - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης αποφοίτων Εικαστικών Εργαστηρίων της "Διεξόδου"  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στις 9 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της «Διεξόδου» (Ράγκου 5) έκθεση δημιουργικών επιτευγμάτων των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 5:08 pm


Μ. Τριανταφύλλου: Κάναµε προσπάθεια για να βγει το Μεσολόγγι από την υπανάπτυξη - Αιχμή News - Αιχμή

Μ. Τριανταφύλλου: Κάναµε προσπάθεια για να βγει το Μεσολόγγι από την υπανάπτυξη - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019. Συνέντευξη στη Βάσω Βήττα • [email protected] Για μια καλή εικόνα της χώρας, που βγήκε πλέον από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 1:31 pm


Μεσολόγγι: «Πάγωσαν» με αυτό που βρήκε ο υδραυλικός στις σωληνώσεις σπιτιού - Newsbomb

Μεσολόγγι: «Πάγωσαν» με αυτό που βρήκε ο υδραυλικός στις σωληνώσεις σπιτιού  Newsbomb

Ειδήσεις - Κάλεσε υδραυλικό στο σπίτι του και έπαθε σοκ, όταν έμαθε τι προκάλεσε την βλάβη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι έξι με τα 120 κιλά χασίς - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Την Τρίτη θα απολογηθούν οι έξι με τα 120 κιλά χασίς  Sinidisi.gr

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι έξι συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.Πριν από λίγη ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείουΜελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτουςΕχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι την Παρασκευή - ΑgrιnιοΝews.gr

Ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι την Παρασκευή  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ VIDEO) - Sinidisi.gr

Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ VIDEO)  Sinidisi.gr

Παρά την αφόρητη ζέστη, πλήθος κόσμου του Αγρινίου έδωσε χθες το παρόν γεμίζοντας την πλατεία με παλμό και ενθουσιασμό. Ο Κώστας Καραγκούνης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία του Θανάση Παπαθανάση - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία του Θανάση Παπαθανάση - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Θανάσης Παπαθανάσης: «Η συκλονιστική παρουσία σας απόψε εδώ μου δίνει την δύναμη να παλέψω για ένα καλύτερο μέλλον για όλους» «Η συγκλονιστική ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Την Παρασκευή η προεκλογική ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Την Παρασκευή η προεκλογική ομιλία του Κώστα Καραγκούνη στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Την προεκλογική του ομιλία στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Αστυνομικός και κρατούμενος των φυλακών σε... - Newsit

Μεσολόγγι: Αστυνομικός και κρατούμενος των φυλακών σε...  Newsit

Για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα κατηγορούνται έξι άτομα, από 37 έως 63 ετών, τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Μεσημέρι Πέμπτης: Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσημέρι Πέμπτης: Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα  ΑgrιnιοΝews.gr

Σε εξέλιξη το κύμα έντονης ζέστης, με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 04/07 και την Παρασκευή 05/07, να φτάνουν 38 – 39 ⁰C.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αναβίωσε στον πεζόδρομο της «Διεξόδου» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αναβίωσε στον πεζόδρομο της «Διεξόδου» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Σε μια χαρούμενη γειτονιά μετεβλήθη ο πεζόδρομος της Ραζηκότσικα στο Μεσολόγγι κατά την παρουσίαση της νέας έκδοσης -της 33ης– της «Διεξόδου» που ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που μαχαίρωσε φοιτήτρια από το Μεσολόγγι - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που μαχαίρωσε φοιτήτρια από το Μεσολόγγι  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Η νεαρή φοιτήτρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται με τραύματα στον πνεύμονα και την κοιλιακή χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Ακυβερνησία ιστιοφόρου λόγω μηχανικής βλάβης στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Ακυβερνησία ιστιοφόρου λόγω μηχανικής βλάβης στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου πρωινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ «STARCATCER» σημαίας Ολλανδίας, για περιστατικό ακυβερνησίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Συνάντηση φίλων Θανάση Παπαθανάση στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Συνάντηση φίλων Θανάση Παπαθανάση στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Συνάντηση φίλων θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Μεσολόγγι, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, με την Νέα Δημοκρατία, Θανάσης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Η ομιλία της Μαρίας Τριανταφύλλου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Η ομιλία της Μαρίας Τριανταφύλλου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Σε μια δυναμική συγκέντρωση στο «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι, η υποψήφια βουλευτής Μ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πλατύ και δυναμικό κάλεσμα ενότητας του Σταύρου Καραγκούνη - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πλατύ και δυναμικό κάλεσμα ενότητας του Σταύρου Καραγκούνη - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Σταύρου Καραγκούνη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


"Η Ωραία Κοιμωμένη" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

"Η Ωραία Κοιμωμένη" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Το θρυλικό παραμύθι του Σαρλ Περώ μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 5:48 pm


Ο Βασίλης Φεύγας με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης στο Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Ο Βασίλης Φεύγας με την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης στο Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Μια ομάδα με μεγάλη κοινωνική προσφορά επισκέφτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Πρόεδρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πάτρα: 27χρονος μαχαίρωσε φοιτήτρια από το Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πάτρα: 27χρονος μαχαίρωσε φοιτήτρια από το Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, νοσηλεύεται νεαρή φοιτήτρια, τραυματισ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Νέος Γενικός Αρχηγός στο "Μεσολόγγι 2008" ο Δημήτρης Μπαλαούρας - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Sinidisi.gr

Νέος Γενικός Αρχηγός στο "Μεσολόγγι 2008" ο Δημήτρης Μπαλαούρας - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  Sinidisi.gr

Ο Δημήτρης Μπαλαούρας είναι ο νέος Γενικός Αρχηγός στο Μεσολόγγι 2008 όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Αύριο τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της της Τοπικής ΝΔ στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Αύριο τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της της Τοπικής ΝΔ στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Αύριο, Δευτέρα 1 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Τοπικής της ΝΔ στο Μεσολόγγι. Η ανακοίνωση του Προέδρου και των ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Αγρινιώτη Γιάννη Μπαρδάκη - ΑgrιnιοΝews.gr

Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Αγρινιώτη Γιάννη Μπαρδάκη  ΑgrιnιοΝews.gr

Από το λυκαυγές στο λυκόφως-Ελληνικός κινηματογράφος 1938-1968»Του συγγραφέα Γιάννη Μπαρδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Saltsinistas - Μεσολόγγι: Ανοιχτή Συνάντηση για τη Λιμνοθάλασσα - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Saltsinistas - Μεσολόγγι: Ανοιχτή Συνάντηση για τη Λιμνοθάλασσα - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Ύστερα από την ποδηλατοβόλτα στην Ανατολική Κλείσοβα την περασμένη εβδομάδα είχαμε αποφασίσει να ανανεώσουμε το ραντεβού την Δευτέρα 1 Ιουλίου στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο σπίτι" - BEST News

Μεσολόγγι: Ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο σπίτι"  BEST News

Τα νέα είναι ευχάριστα για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Ι.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Στο Μεσολόγγι περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Χρυσάνθη Νούλα (φωτο) - AgrinioPress

Στο Μεσολόγγι περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Χρυσάνθη Νούλα (φωτο)  AgrinioPress

Σε περιοδείες ενόψει των εθνικών εκλογών βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ 25 στην Αιτωλοακαρνανία, Χρυσάνθη Νούλα. Χθες επισκέφθηκε τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης Γεννηματά σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης Γεννηματά σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο στο πλαίσιο των περιοδειών ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα 21χρονος οδηγός Ι.Χ. στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα 21χρονος οδηγός Ι.Χ. στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της μεικτής εποχούμενης περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και του ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Ομιλία Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ομιλία Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

«Το Κίνημα Αλλαγής να έχει ισχυρή πολιτική παρουσία μέσα στη Βουλή» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Προεκλογική ομιλία στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Την Δευτέρα 1η Ιουλίου η προεκλογική ομιλία του Σταύρου Καραγκούνη στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου η προεκλογική ομιλία του Σταύρου Καραγκούνη στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου θα λάβει χώρα η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Εγκάρδια η υποδοχή της Φώφης Γεννηματά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Εγκάρδια η υποδοχή της Φώφης Γεννηματά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε πριν από λίγο, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Στο Μεσολόγγι με φορείς ο Βασίλης Αντωνόπουλος – συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά - AgrinioPress

Στο Μεσολόγγι με φορείς ο Βασίλης Αντωνόπουλος – συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά  AgrinioPress

Στην πόλη του Μεσολογγίου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αντωνόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Το θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων στο Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Το θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων στο Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Το θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Μεσολόγγι ανακοίνωσε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου κάνει γνωστό το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Νέες ανοιχτές θέσεις εργασίας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Νέες ανοιχτές θέσεις εργασίας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Τι άτομα ζητούνται – Που θ' απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι. Ανοιχτές θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων υπάρχουν αυτό το διάστημα στο Αγρίνιο και το ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη Μαρίας Καλπουζάνη σε Μεσολόγγι και Αμφιλοχία: «Εδώ που οι υποδομές ρημάζουν»… - AgrinioPress

Επίσκεψη Μαρίας Καλπουζάνη σε Μεσολόγγι και Αμφιλοχία: «Εδώ που οι υποδομές ρημάζουν»…  AgrinioPress

Το Μεσολόγγι και την Αμφιλοχία επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία κ. Μαρία Καλπουζάνη. Κατα την επίσκεψη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Δ. Μακρής για επεισόδια μεταναστών στο Μεσολόγγι: Η πόλη αξίζει να έχει ασφάλεια για τους πολίτες και τους επισκέπτες της - Sinidisi.gr

Δ. Μακρής για επεισόδια μεταναστών στο Μεσολόγγι: Η πόλη αξίζει να έχει ασφάλεια για τους πολίτες και τους επισκέπτες της  Sinidisi.gr

Δυστυχώς επαληθευτήκαν οι φόβοι μας. Επεισόδια μεταξύ μεταναστών. Αναμενόμενο. Και άργησαν κιόλας. Άνθρωποι νέοι όχι τυχαίο αυτό να κάθονται μήνες ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Άγριο ξύλο μεταξύ ομάδων Αφρικανών μεταναστών στο λιμάνι (φωτo) - Patras Events

Μεσολόγγι: Άγριο ξύλο μεταξύ ομάδων Αφρικανών μεταναστών στο λιμάνι (φωτo)  Patras Events

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του λιμανιού Μεσολογγίου μεταξύ μεταναστών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Αποκλειστικό βίντεο από την άγρια συμπλοκή μεταναστών στο Μεσολόγγι - Εικόνες ωμής βίας! - Sinidisi.gr

Αποκλειστικό βίντεο από την άγρια συμπλοκή μεταναστών στο Μεσολόγγι - Εικόνες ωμής βίας!  Sinidisi.gr

Εικόνες άγριας βιαιότητας καταγράφονται στο αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει το sinidisi.gr από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα το μεσημέρι, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε μετά από έντονο διαπληκτισμό -Αφαντος ο δράστης - iefimerida

Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε μετά από έντονο διαπληκτισμό -Αφαντος ο δράστης  iefimerida

Σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ένας αλλοδαπός ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (24/06) στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 1:51 pm


Περιοδεία Λιβανού στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Περιοδεία Λιβανού στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Περιοδεία στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος επισκέφτηκε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας θα επισκεφθεί την.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τσακώθηκαν και τον μαχαίρωσε | ενότητες, κοινωνία - Real.gr

Μεσολόγγι: Τσακώθηκαν και τον μαχαίρωσε | ενότητες, κοινωνία  Real.gr

Μεσολόγγι: Τσακώθηκαν και τον μαχαίρωσε - Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη Σάκη Τορουνίδη στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Επίσκεψη Σάκη Τορουνίδη στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Το DNA της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ανεξίτηλα σφραγιστεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» Ο Σάκης Τορουνίδης συνεχίζει τις περιοδείες του καθημερινά σε όλες τις.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θα μιλήσει την Πέμπτη στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θα μιλήσει την Πέμπτη στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κώστας Αρβανίτης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε πάνω στον καβγά! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε πάνω στον καβγά!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το θύμα, που είναι Αλβανός, εισήχθη στο χειρουργείο για να αντιμετωπιστούν τα αρκετά σοβαρά τραύματα που έφερε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Εγκρίθηκε το "Open Mall" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Εγκρίθηκε το "Open Mall" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Με μεγάλη χαρά η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας ενημερ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Βιβλιοπαρουσίαση - Κινηματογραφική προβολή στην Διέξοδο - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Βιβλιοπαρουσίαση - Κινηματογραφική προβολή στην Διέξοδο  Sinidisi.gr

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 η "Διέξοδος" πρωτοτυπεί ξανά.Στις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή - Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό της Μουσ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


35χρονη έκλεψε προϊόντα από σουπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

35χρονη έκλεψε προϊόντα από σουπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 35χρονη αλλοδαπή, για κλοπή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 12:53 pm


Ομιλία Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ομιλία Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Προεκλογική ομιλία εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου θα πραγματοποιήσει στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κάνει γνωστό πως θα πραγματοποιήσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: 35χρονη συνελήφθη για υπεραγορά - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 35χρονη συνελήφθη για υπεραγορά - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 35χρονη αλλοδαπή, διότι αφαίρεσε από υπεραγορά ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Kάλεσμα στις ενημερωτικές ημερίδες για το πρόγραμμα CLLD/ Leader σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο - AgrinioPress

Kάλεσμα στις ενημερωτικές ημερίδες για το πρόγραμμα CLLD/ Leader σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο  AgrinioPress

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει ότι η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές ημερίδες στο πλαίσιο του τοπικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Συνελήφθη 35χρονη για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη 35χρονη για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Για κλοπή συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 35χρονη αλλοδαπή. Ειδικότερα κατέληξε ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Γ. Μπαρδάκη "από το Λυκαυγές στο Λυκόφως" - ΑgrιnιοΝews.gr

Παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Γ. Μπαρδάκη "από το Λυκαυγές στο Λυκόφως"  ΑgrιnιοΝews.gr

Η «Διέξοδος» παρουσιάζει στο Μεσολόγγι τη νέα της έκδοση, ένα βιβλίο του Γιάννη Μπαρδάκη με τίτλο "από το Λυκαυγές στο Λυκόφως" και θέμα τον Ελληνικό...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Σε λειτουργία το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Σε λειτουργία το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Το Εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου λειτουργεί καθημερινά από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και από 18.00 μ.μ. έως 24.00 μ.μ. Βρίσκεται επι της οδού ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πυρκαγιά τα ξημερώματα κοντά στο βιολογικό (Βίντεο) - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πυρκαγιά τα ξημερώματα κοντά στο βιολογικό (Βίντεο) - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην θέση Αλμυράκι κοντά στον Βιολογικό καθαρισμό. Στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι μέσα σε καλαμώνα της.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πέφτουν κομμάτια από το στέγαστρο του Λιμεναρχείου - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Πέφτουν κομμάτια από το στέγαστρο του Λιμεναρχείου  AgrinioPress

Παραλίγο να έρθει στο κεφάλι ενός λιμενικού υπαλλήλου, τμήμα του στεγάστρου του κτιρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, την...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι γιορτές λήξης των σχολείων (φωτορεπορτάζ) - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι γιορτές λήξης των σχολείων (φωτορεπορτάζ) - Αιχμή News  Αιχμή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές γιορτές του 2ου βρεφονηπιακού καθώς και του 3ου παιδικού σταθμού στο Μεσολόγγι για τη λήξη της σχολικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: