Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο Αγρίνιο η 18η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019


Ο Σύλλογος Iδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αιτωλ/νίας θα  πραγματοποιήσει  την 18η Έκθεση  Ξενόγλωσσου  Βιβλίου  την  Κυριακή  31 Μαρτίου  2019 και ώρα 10:00 έως 15:00 στον χώρο της  Παλαιάς  Δημοτικής  Αγοράς  Σκαλτσοδήμου 9, Πλατεία Δημάδη,  στο  Αγρίνιο.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και οι Καθηγητές του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις ξενόγλωσσων βιβλίων και να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από τους εκδοτικούς οίκους: MM PublicationsBinary Logic,   Express Publishing,  Grivas Publications,   Burlington  Books., Super Course.

Χορηγοί έκθεσης:Grivas Publications: Χορηγία ποσού για την διοργάνωση της Έκθεσης.

Burlington Books: Χορηγία   ποσού για το δείπνο. 

MM Publications – Binary Logic: 1 tablet(κλήρωση στο τέλος της ομιλίας) & Folders - Βεβαιώσεις    παρακολούθησης.

Express Publishing:  Χορηγία ποσού για καφέ.

Hamilton House:  Reader’s  για κλήρωση στους Ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ. επισκέπτες της Έκθεσης που θα κληρωθούν στο τέλος της ομιλίας του κου Μαζαράκη.

Δήμος Αγρινίου:  παραχώρηση  του χώρου διεξαγωγής της Έκθεσης.


          


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 5:25 pm


Ο ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: «Από τα Σπήλαια της Βαράσοβας στην Παναγιά της Φοινικιάς του Λόρδου Βύρωνα»


Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στον κατάμεστο χώρο της Βιβλιοθήκης της, στο Βυρώνειο Κτήριο, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση, με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο, Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.
Ο τίτλος της ομιλίας ήταν «Ο Μνημειακός Πλούτος γύρω από την Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου: Από τα σπήλαια της Βαράσοβας στην Παναγιά της Φοινικιάς του Λόρδου Βύρωνα». Η εξαίρετη επιστήμων, μιλώντας με γλαφυρότητα και περιεκτικό αλλά κατανοητό λόγο, παρέθεσε την ιστορία των μνημείων, που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως. Εντύπωση έκαναν οι ιστορικές αναφορές, που προέκυψαν από προσωπική εμβριθή έρευνα της ομιλήτριας, απόδειξη της πολυσχιδούς προσωπικότητάς της.


Στην συνέχεια η Πρόεδρος της ΒΕΜ, Ροδάνθη Φλώρου, απένειμε στην Δρ. Ολυμπία Βικάτου, περγαμηνή με τον τίτλο του επίτιμου μέλους της Βυρωνικής Εταιρείας, που ομόφωνα είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην τιμώμενη δόθηκε για αναμνηστικό, ένα χαρακτικό με τον Λόρδo Βύρωνα, έργο του Αιτωλικιώτη ζωγράφου-χαράκτη, Μιχάλη Κότσαρη, που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης κατόπιν παραγγελίας της Βυρωνικής Εταιρείας.


Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος της ΒΕΜ, Μιμίκα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, ενώ ο Αρχαιολόγος, κ. Γεώργιος Σταμάτης, επιμελήθηκε  της παρουσίασης του power point.

Θερμά συγχαρητήρια στην διοργανώτρια Εταιρεία και στην διακεκριμένη επιστήμονα.Photo credit: Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:59 pm


Ο Όμιλος φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», στο Γυμνάσιο Αιτωλικού


Το Γυμνάσιο Αιτωλικού τιμώντας την επέτειο  της  25ης Μαρτίου, ημέρα μνήμης και τιμής της Επανάστασης  του 1821  ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο  «Ευανθία Καρβέλη»  στο Αιτωλικό.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον  Όμιλο φίλων Ιστορικής Φορεσιάς  και Οπλισμού « Ο Λιάρος».  Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία,  εκτός από το να θυμηθούν τα σημαντικότερα γεγονότα τους ήρωες και τα ιερά σύμβολα της επανάστασης,  να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τις ενδυμασίες των αγωνιστών, και τον οπλισμό τους.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κλέφτικα τραγούδια που αποδόθηκαν από την χορωδία μας  και με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα μας.«Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στον  κ. Γιώργο  Κοντούλα εκπρόσωπο του Ομίλου,  ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές  με βιωματικό τρόπο την φορεσιά  των κλεφτών και τα άρματα του αγώνα.  Ο παραστατικός τρόπος με τον οποίο έγινε η παρουσίαση, καθήλωσε τους μαθητές οι οποίοι  ρούφηξαν τις νέες γνώσεις με πραγματικό ενδιαφέρον.

Με την ευκαιρία, της ιστορικής αυτής επετείου ελπίζουμε και ευχόμαστε τα παιδιά μας να αναστοχαστούν  όσα έγιναν τότε, θετικά και αρνητικά  και με αισιοδοξία, και μεγαλύτερο πάθος  να δώσουν το δικό τους προσωπικό αγώνα για τη δική τους διαδρομή ζωής και τον τόπο τους,  έχοντας  πάντα στο μυαλό τους τα σημαντικά μηνύματα των αγώνων των Ελλήνων.» σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση η διευθύντρια του σχολείου κυρία Άντα Χαλαζιά.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:51 pm


Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 28 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου


Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 6:15 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.            Ανακοίνωση προγράμματος και έγκριση διενέργειας των εκδηλώσεων ‘‘Εορτές Εξόδου 2019’’ (εισηγητής κ. Καραπάνος Νικόλαος – Δήμαρχος).

2.            Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2019 του νομικού προσώπου “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου” (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικόλαος – Δήμαρχος).

3.            Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2019 του νομικού προσώπου “Κέντρο & Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών-Βάσως Κατράκη” (εισηγητής κ.Σταράμος Παναγιώτης – Αντιδήμαρχος).

4.            Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του  έργου  “Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Νεοχωρίου” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

5.            Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 1ης ΣΣΕ του  έργου  “Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – Αστική Οδοποιία”  και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).
6.            Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “Έργα ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε. Κατοχής ” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

7.            Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “Ηλεκτροφωτισμός Κεντρικής Πλατείας Δ.Ε. Αιτωλικού ” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

8.            Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράταση προθεσμίας του έργου “Κατασκευές πρόσβασης ΑΜΕΣ ” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

9.            Έγκριση αποχαρακτηρισμού   τμήματος   του  κλάδου  της  Εθνικής  οδού    Νο  5 από  πρώτο  κόμβο  Μεσολογγίου  έως  ΚΤΕΟ (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

10.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “Εργασίες συντήρησης γηπέδου Αγ. Θωμά” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

11.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

12.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ  ΟΔΟΥ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΛΕΣΙΝΙΟΥ” (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

13.          Έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογ/σμού σε πιστωτικό ίδρυμα (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

14.          Έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου στη Τ.Κ. Σταμνάς (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

15.          Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής περί αναμόρφωσης των οικονομικών στόχων του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης 2019 (Ο.Π.Δ. - ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ) (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

16.          Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023 (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

17.          Εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με ανέγερση προτομής (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

18.          Εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί για αποζημίωσης γης ιδιοκτησιών κλπ. στην επέκταση του σχεδίου πόλης Ι.Π Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Καραπαπάς Γεώργιος – Αντιδήμαρχος).

19.          Εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας περί κατανομής ποσού για λειτουργικές δαπάνες σχολείων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης (εισηγητής κ.Σκαρμούτσος Αναστ. – Δημοτ. Σύμβουλος).

20.          Εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας περί αιτημάτων παραχώρησης αιθουσών κλπ. (εισηγητής κ.Σκαρμούτσος Αναστ. – Δημοτ. Σύμβουλος).

21.          Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου (εισηγητής κ.Κότσαλος Αγαθάγγ. – Αντιδήμαρχος).

22.          Έγκριση επιστροφής τάφων (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

23.          Έγκριση μετακίνησης κ.κ.Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).

24.          Αναμορφώσεις προϋπ/σμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2019 (εισηγητής κ.Καρβέλης Σπυρ. – Αντιδήμαρχος).


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:43 pm


Ν. Καραπάνος: “Ότι υποσχεθήκαμε το κάναμε πράξη” - Απολογισμός πενταετίας Ν. Καραπάνου στους ετεροδημότες της Αθήνας


«Πέντε χρόνια μετά ο Δήμος Μεσολογγίου είναι ένας ισχυρός Δήμος», αυτό ανέλυσε με την παράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος  σε  ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για  τους ετεροδημότες της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή.

Ο απολογισμός του δημάρχου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε στην «Στοά του Βιβλίου» στην πρωτεύουσα.

«Με στοιχεία και μέσα από  μια πολυσέλιδη έκδοση  με τα έργα της δημοτικής αρχής η οποία  μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους  έγινε αντιληπτό ότι στην πενταετία που πέρασε ο Νίκος  Καραπάνος ότι υποσχέθηκε το έκανε πράξη!» σχολίασαν συνεργάτες του δημάρχου Μεσολογγίου για την παρουσίαση του απολογισμό της δημοτικής του θητείας.

Απευθυνόμενος στους ετεροδημότες του Δήμου Μεσολογγίου ο Νίκος Καραπάνος ανέφερε μεταξύ άλλων με νόημα «Ότι υποσχεθήκαμε αγαπητοί συμπολίτες το Μάιο του 2014 αναλαμβάνοντας την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, έγινε πράξη.  Όχι μόνο υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τις ξεπεράσαμε.


Καταθέσαμε το σύνολο των δυνάμεών μας   για το σκοπό αυτό, γιατί σ’ αυτόν τον τόπο, δεν αξίζει μόνο να ζούμε αλλά και να παλεύουμε γι’ αυτόν και τα συμφέροντά του! Ν’ αγωνιζόμαστε για τις Αξίες, τις Ιδέες, το Κύρος που αντιπροσωπεύει


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:11 pm


«Από μια πατρίδα εγώ είμαι»: Τιμητική εκδήλωση στο Μεσολόγγι στη μνήμη του Κωνσταντίνου Λάσκαρι


Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής ενότητας «Από μια πατρίδα εγώ είμαι», διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Κωνσταντίνου Λάσκαρι, εν ζωή Δρ. Πυρηνικής Φυσικής, Αρχιτεκτονικής Ακουστικής Ε.Μ.Π. – Διευθυντή τμήματος Ηλεκτρονικών – Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ.: Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και Νικόλαος Χρυσοχοϊδης, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής, τ. Δ/ντής ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Θα παρέμβει επίσης μέσω skype, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κέντ του Οχάιο, Σπύρος Μαργέτης.


Ο Κώστας Λάσκαρης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1930,  όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε σε Ολλανδία και Αμερική σε εφαρμογές χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τις αρχές της δεκαετίας του 1960, του ανατέθηκε η δημιουργία εργαστηρίου και η λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα στον «Δημόκριτο». Δηλαδή ο Κώστας Λάσκαρης ήταν ο άνθρωπος που με τους συνεργάτες του οργάνωσε τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα που λειτουργεί στη χώρα μας. Εκεί εργάστηκε ως ερευνητής έως και την συνταξιοδότησή του.
Όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε δεσμούς με τη γενέτειρά του, το Μεσολόγγι όπου και διέμενε για μεγάλα διαστήματα του χρόνου. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, καθώς αποτελούσε έναν άνθρωπο της προόδου που υπηρέτησε, με αυταπάρνηση την επιστήμη του.
Το επιστημονικό και ερευνητικό έργο του Κώστα Λάσκαρη είναι σπουδαίο και τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες φυσικούς.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:01 pm


Εκτυπωτές Laser - γιατί αξίζει να αγοράσεις


Σκοπεύεις να προμηθευτείς μία καινούρια εκτυπωτική συσκευή προκειμένου να διεκπεραιώνεις γρήγορα, άμεσα και οικονομικά τις καθημερινές εκτυπώσεις του γραφείου σου.


Δες παρακάτω γιατί αξίζει να επιλέξεις έναν από τους προηγμένους εκτυπωτές laserτης αγοράς και τι παραπάνω έχει να σου προσφέρει η τεχνολογία laser από την inkjet.


Γιατί να επιλέξεις έναν laser εκτυπωτή;


Οι εκτυπωτές laser τεχνολογίας φημίζονται για την ταχύτητά τους, την ποιότητα, την οικονομία και την πολλαπλή εξυπηρέτηση χρηστών που προσφέρουν.

Ταχύτητα


Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός εκτυπωτή laser είναι η ταχύτητα με την οποία παρέχει τις εκτυπώσεις χάρη στον τεχνολογικά εξελιγμένο σχεδιασμό του. Οι απλοί, οικιακής χρήσης εκτυπωτές laser μπορούν να παράγουν μέχρι και 20 σελίδες ανά λεπτό και οι συσκευές επαγγελματικής χρήσης φτάνουν μέχρι τις 60 σελίδες ανά λεπτό. Ειδικά αν ο εκτυπωτής που θα επιλέξετε διαθέτει συστοιχία με led, η ταχύτητα εκτύπωσης αυξάνεται θεαματικά.


Οικονομία


Οι laser εκτυπωτές είναι εξαιρετικά οικονομικοί στις εκτυπώσεις καθώς χρησιμοποιούν toner και όχι μελάνια, το οποίο διαρκεί για σελίδες εκτύπωσης. Το toner δε, εγγυάται άρτιο αποτέλεσμα εκτύπωσης, χωρίς να ξεραίνεται -όπως συμβαίνει με το μελάνι των Inkjet- και χωρίς να αλλοιώνεται μέχρι την επόμενη εκτύπωση. Επομένως, η αγορά ενός toner κρίνεται ως η πλέον οικονομική αφού αποδίδει εκτυπώσεις πολλαπλάσιες της αξίας του χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί ή να καταστραφεί εξαιτίας της αδράνειας.


Ακρίβεια


Η λειτουργία του laser εκτυπωτή είναι μακράν πιο ακριβής σε σχέση με εκείνη του inkjet, κάτω από τις απαιτητικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς ο ψεκασμός της μελάνης δεν διέπεται από απόλυτη ακρίβεια όσο το πέρασμα του φορτισμένου χαρτιού από το toner. Αυτό το δεδομένο σε αφορά απόλυτα αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη νέα σου εκτυπωτική συσκευή για εκτυπώσεις γραφημάτων και σχεδίων, μεταξύ άλλων.


Πολλαπλοί χρήστες


Σημαντικό πλεονέκτημά των laser εκτυπωτών είναι το ότι δύνανται να ανταποκριθούν στις ανάγκες πολλών χρηστών ταυτόχρονα, καθώς διαθέτουν αρκετά μεγάλη μνήμη. Αν ο εκτυπωτής που σκοπεύεις να αγοράσεις, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από από πολλούς χρήστες, τότε φρόντισε να επιλέξεις ένα μοντέλο που να είναι εξοπλισμένο με αρκετά megabytes μνήμης, ώστε πολλά διαφορετικά άτομα να είναι σε θέση να στέλνουν εκτυπώσεις, που ο εκτυπωτής αναλαμβάνει με τη σειρά, και να εξυπηρετούνται άμεσα και απρόσκοπτα.


Όσο για το κόστος...


Το κόστος αγοράς ενός εκτυπωτή laser είναι μεγαλύτερο από ένα μοντέλο inkjet τεχνολογίας, αντίστοιχων επιδόσεων. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, και αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η κάθε εκτύπωση είναι πιο φθηνή σε σχέση με το κόστος χρήσης του μελανιού, τότε η αγορά ενός εκτυπωτή laser αποτελεί περισσότερο συμφέρουσα λύση για τον μεγάλο όγκο εκτυπώσεων και εν γένει, τη βαριά χρήση.


Ποιοι χρήστες χρειάζονται έναν εκτυπωτή laser


Η αγορά εκτυπωτή laser είναι η ιδανική επιλογή για εσένα αν:


- συνήθως εκτυπώνεις περισσότερα έγγραφα παρά φωτογραφίες.


- σε ενδιαφέρουν οι έγχρωμες εκτυπώσεις χωρίς να έχεις απαιτήσεις φωτογραφικών επιιδόσεων.


- χρειάζεσαι τον εκτυπωτή για να διεκπεραιώνει μεγάλο όγκο εγγράφων κάθε μέρα.


- χρειάζεσαι τον εκτυπωτή περιστασιακά και η συσκευή παραμένει αδρανής για καιρό.


- σκοπεύεις να χρησιμοποιήσει τον εκτυπωτή μια ομάδα ατόμων, πέρα από εσένα.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 3:53 pm


"Μια μεγάλη αλλαγή στις Δημοτικές εκλογές." Θέση από τον συνδυασμό "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου", διεκδίκηση για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Κοινότητας ΜεσολογγίουΣτις 26 Μαΐου, στις Δημοτικές εκλογές θα βρεθούμε μπροστά σε 2 κάλπες. Στην πρώτη κάλπη θα ψηφίσουμε για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και στην άλλη κάλπη θα ψηφίσουμε για το Συμβούλιο Κοινότητας της περιοχής μας. Δηλαδή στη μία κάλπη ψηφίζουμε για τον Δήμο μας και στην άλλη για την Κοινότητα μας.

Στο Δήμο Μεσολογγίου υπάρχουν και λειτουργούν 19 Κοινότητες (οι 3 παλιοί Δήμοι και οι 16 παλιές Κοινότητες). Επομένως, η πόλη μας (σ.σ. Μεσολόγγι) αποτελεί μία Κοινότητα: Την Κοινότητα Μεσολογγίου, η οποία θα διοικηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια από το Συμβούλιο της Κοινότητας.

Ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπει ότι για το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου εκλέγονται 11 Σύμβουλοι από τους υποψήφιους όλων των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στις εκλογές για το Συμβούλιο της Κοινότητας. Οι συνδυασμοί που καταρτίζονται και παίρνουν μέρος στις εκλογές μπορούν να έχουν σχέση με τους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και θετικό ότι πλέον επιτρέπεται να υπάρχουν και ανεξάρτητοι συνδυασμοί. Χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να συνταχθούν με κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο, όπως ο δικός μας συνδυασμός.
Το σύστημα που εφαρμόζεται για την εκλογή των Συμβούλων Κοινότητας είναι αυτό της απλής αναλογικής. Στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς. Στους συνδυασμούς για την Κοινότητα δεν ορίζεται επικεφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι χρειάζονται σταυρό εκλογής.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας εκλέγεται έμμεσα από τα 11 άτομα που θα εκλεγούν στο Συμβούλιο Κοινότητας. Υποψήφιοι Πρόεδροι είναι αυτόματα οι Σύμβουλοι που πήραν τους περισσότερους ψήφους από τους δύο πρώτους συνδυασμούς, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Από τη στιγμή λοιπόν, που στο ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα, δεν υπάρχει επικεφαλής, οφείλουμε να σκεφτούμε ότι με τους 2 σταυρούς διαλέγουμε άμεσα τα άτομα που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο και έμμεσα τον Πρόεδρο της Κοινότητας, αφού αυτός με τις περισσότερες ψήφους μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου. Έτσι, για πρώτη φορά δε θα υπάρχει επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού και όλοι μπαίνουν στη διαδικασία της σταυροδοσίας.

Όλοι θα κληθούμε να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα: Ποιους θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Συμβούλιο Κοινότητας, να διαχειρίζονται τα κοινά της πόλης μας και ποιον επιλέγουμε για Πρόεδρο της Κοινότητας;

Ο συνδυασμός μας «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου», δηλώνει παρών στην διεκδίκηση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου.

Θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης μας και να εισακουστεί η φωνή των ενεργών πολιτών θεσμικά. Θέλουμε να δούμε την πόλη μας να αλλάζει. Πέρα από κομματικά προσκόμματα, πέρα από την επιλογή Δημάρχου, εμείς πιστεύουμε στο αίσθημα Κοινότητας και την ενότητα που χρειάζεται μια πόλη για να πάει μπροστά, έτσι θα αναπτύξουμε συνεργασίες με εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν και επιδιώκουν τη συνετή και ποιο ορθολογική πορεία των πραγμάτων. 

Η επιλογή σας είναι σημαντική! Δίνοντας το 50% +1 ψήφους στο συνδυασμό μας, θα βοηθήσετε να εκλεγούν 6 υποψήφιοι από την ομάδα μας στο Συμβούλιο Κοινότητας. Με άλλα λόγια, θα βοηθήσετε να υπάρξει μια πιο διεκδικητική και πιο δυνατή φωνή για το Μεσολόγγι."Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"

Συνδυασμός για τις Δημοτικές Εκλογές, Μάιος 2019

Επικεφαλής Κίνησης: Όλγα Δασκαλή


Τηλ: 0030 698 776 7587

Web Site: https://koinotitamessolonghi.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/koinotitamessolonghi/


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 3:50 pm


Λέιζερ αποτρίχωση: έτσι γίνεται σωστά


Οι προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης είναι αλήθεια πως σάς έχουν απογοητεύσει εντελώς καθώς απαιτούν από εσάς πολύ χρόνο, κόπο αλλά και χρήμα.


Γι αυτόν τον λόγο, σκέφτεστε να καταφύγετε στη λέιζερ αποτρίχωση, προκειμένου να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε σύντομο χρόνο, ανώδυνα και προπαντός οριστικά.


Η αποτρίχωση με λέιζερ συνιστά μια απλή διαδικασία, η οποία όμως, πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ανθρώπους που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή.


Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να προσέξετε προτού ξεκινήσετε τις συνεδρίες αποτρίχωσης.


Βεβαιωθείτε για το μηχάνημα που εφαρμόζει την αποτρίχωση


Επισκεφτείτε το κέντρο αισθητικής που σκοπεύετε να κάνετε την αποτρίχωση με λέιζερ. Προτού ξεκινήσετε την αποτρίχωση ή συμφωνήσετε για αυτή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα που θα εφαρμόσει τη θεραπεία στο πρόσωπο ή το σώμα σας, είναι εγκεκριμένο, αξιόπιστο και ασφαλές.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε πληροφορίες για αυτό, ποια εταιρεία το κατασκευάζει και ποιο είναι το μοντέλο του. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να συγκεντρώσετε κριτικές από χρήστες και απόψεις από ειδικούς της εμπιστοσύνης σας.


Ο λόγος που προτείνεται να συλλέξετε γνώμες για το μηχάνημα της αποτρίχωσης είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά μηχανήματα με αμφίβολη αποτελεσματικότητα και εσείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από το ιδανικό για την ασφάλειά σας.


Ελέγξτε αν επιτρέπεται να κάνετε λέιζερ αποτρίχωση


Η λέιζερ αποτρίχωση κατά κανόνα απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ενδιαφερόμενων που δεν επιτρέπεται για ιατρικούς λόγους να προχωρήσουν σε αυτή.


Όπως αναμένεται να σας ενημερώσουν και στο κέντρο αισθητικής στο οποίο απευθύνεστε για την αποτρίχωση με λέιζερ, δεν επιτρέπεται για εσάς αν ανήκετε σε κατηγορία ατόμων με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης και ερυθηματώδους λύκου. Δεν πρέπει να προχωρήσετε στην αποτρίχωση αν λαμβάνετε θεραπεία για την ακμή με χάπια ή αν δεν έχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από αυτή. Δεν επιτρέπεται ακόμα, αν λαμβάνετε θεραπεία με φωτοευαισθητοποιούς παράγοντες ή έχετε προσφάτως αποκτήσει μαυρισμένη επιδερμίδα.


Έχετε επιπλέον κατά νου, πως πολλοί ιατροί γυναικολόγοι δεν συστήνουν σε γυναίκες που είναι έγκυες να προχωρήσουν σε θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ. Επομένως, αν είστε έγκυος ή υποψιάζεστε πως είστε, πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στον γιατρό σας.


Ζητήστε να κάνετε δοκιμαστική θεραπεία πριν ξεκινήσετε

Αν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ, αυτό το βήμα είναι αναγκαίο. Όσο και αν σας διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια και την αξιοπιστία της μεθόδου, αν δεν την έχετε εφαρμόσει πάνω στο πρόσωπο ή το σώμα σας, δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν είναι ανεκτή για εσάς.


Ζητήστε καλύτερα, πριν από την έναρξη των συνεδριών, να εφαρμόσουν στο σημείο που σας ενδιαφέρει για αποτρίχωση μερικές δοκιμαστικές βολές. Αυτό θα βοηθήσει τον αισθητικό ή τον δερματολόγο να διαπιστώσει αν προκαλείται κάποιος ερεθισμός ή αντίδραση της επιδερμίδας σας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υγιείς ενδιαφερόμενοι εμφάνισαν περιθυλακίτιδα ως αντίδραση του οργανισμού τους στην εφαρμογή της μεθόδου.


Η εφαρμογή δοκιμαστικών βολών θα σας βοηθήσει ακόμα να αντιληφθείτε αν η ανεκτή έως ανώδυνη θεραπεία για τους περισσότερους, είναι και για εσάς και θα γνωρίζετε αν θα χρειαστείτε για τις συνεδρίες να σας χορηγήσουν αναισθητική κρέμα ή όχι.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 3:42 pm


Αναβάλλεται η αυριανή δημοπρασία για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων του δήμου Μεσολογγίου

Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Σπ. Καρβέλη γίνεται γνωστό ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι η πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Νεοχωρίου την 27η του μηνός Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 αναβάλλεται σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 78/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Νέα ημερομηνία θα καθοριστεί με εκ νέου απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής."
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:47 pm


Αρκεί η δημιουργία ενός site για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας;


Μια καλή ιστοσελίδα αποτελούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια το «εισιτήριο» κάθε επιχείρησης για να εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο του Διαδικτύου. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια ωστόσο, από την κατασκευή ιστοσελίδων συζητάμε σήμερα για το digital marketing και πώς αυτό μετατρέπεται σε «μοχλό» για τις πωλήσεις και τα κέρδη του επιχειρηματικού κόσμου.


Αν σας ενδιαφέρει να σχεδιάσετε μια επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης για την επιχείρησή σας στο Ίντερνετ, δείτε παρακάτω γιατί δεν αρκεί η δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας και πώς χρειάζεται να κινηθείτε στο «κομμάτι» της διαφημιστικής προώθησής της μέσα από τα σύγχρονα ψηφιακά κανάλια του digital marketing.


Γιατί μια «καλή ιστοσελίδα» δεν αρκεί για να αναπτύξετε την επιχείρηση


Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί στα «χρόνια της κρίσης», επιβάλλει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Ίντερνετ να προσαρμόζονται με γρήγορο ρυθμό στις εξελίξεις.

Η αξιοποίηση των εργαλείων του Digital Marketing θεωρείται πλέον παραπάνω από αναγκαία για την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εφόσον τα ψηφιακά κανάλια αξιοποιούνται με γνώση και συγκεκριμένη στρατηγική μπορούν να συνδράμουν θεαματικά στην αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησής σας, και φυσικά, των κερδών σας.


Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης των προϊόντων ή των υπηρεσιών της επιχείρησής σας μπορεί να γίνει μέσω της προηγμένης διαφημιστικής πλατφόρμας της Google, Google Ads. Επιπλέον, είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας να προβάλλεται στρατηγικά στα δημοφιλή social media. Οι διαφημιστικές πλατφόρμες των social mediaπροσφέρουν τη δυνατότητα να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες με άμεσο και ελεγχόμενο οικονομικά τρόπο.


Με την αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων μπορείτε να διαφημίσετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στο κοινό που εσείς επιθυμείτε, να αναπτύξετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες και να δημιουργήσετε μια ισχυρή φίρμα. 


Γιατί σας συμφέρει να διαφημιστείτε στη Google & το Facebook


Η διαφήμιση στη Google, μέσα από την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης παγκοσμίως, Google Ads, επιφέρει άμεσο αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαφημίσεις που δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών τη στιγμή που αναζητούν κάτι σχετικό με τη δραστηριότητα της επιχείρησής σας, χάρη στον προηγμένο μηχανισμό στόχευσης βάσει λέξεων-κλειδιών και άλλων ποικίλων παραμέτρων. Η επιχείρησή σας χρεώνεται για τις διαφημίσεις μόνο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε αυτές, για να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.


Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονται στις ενημερώσεις των χρηστών με διάφορες μορφές posts, καθώς εκείνοι περιηγούνται για επικοινωνία, ψυχαγωγία ή εργασία στο περιβάλλον του μέσου. Οι διαφημίσεις για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας μπορούν να προβάλλονται σε στοχευμένο κοινό, βάσει φύλου, γεωγραφικής τοποθεσίας, ενδιαφερόντων κλπ. Όσον αφορά τη χρέωση, οι διαφημίσεις που δημουργείτε στο Facebookσυνάδουν με τη λογική του Google Ads, δηλαδή η επιχείρηση που διαφημίζεται χρεώνεται μόνο για τα κλικ που πραγματοποιούν οι χρήστες.


Η Google και το Facebookσυνιστούν μόνο δύο από τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια μέσα από τα οποία έχετε τη δυνατότητα να προωθήσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας. Τα οφέλη της διαφήμισης στο Διαδίκτυο είναι πολλαπλά, τόσο για τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης όσο και για την αναγνωρισιμότητά της.


Η διαφήμιση στο Ίντερνετ χαρακτηρίζεται από την υψηλή στόχευση που προσφέρει, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να εντοπίζουν το κοινό που τους ενδιαφέρει και να προβάλλουν επιλεκτικά τις διαφημίσεις τους. Επιπλέον, το διαφημιστικό κόστος είναι εντελώς ελεγχόμενο διότι μπορείτε να θέσετε εξ αρχής τα ανώτατο όριο του προϋπολογισμού σας ώστε να μην ξεπερνάτε τα έξοδα που έχετε υπολογίσει ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι τα αποτελέσματα των διαφημίσεων στο Ίντερνετ είναι απόλυτα μετρήσιμα. Χάρη σε αυτό το δεδομένο, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να μετρούν την αποτελεσματικότητα κάθε διαφημιστικής καμπάνιας και να επαναπροσδιορίζουν τις διαφημίσεις που δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:43 pm


Το βιβλίο «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα» του Απ. Βετσόπουλου παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου με τίτλο «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση παρουσίασης συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η ΈΝΩΣΗ», τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τις εκδόσεις «γράμμα». 

Ομιλητές-εισηγητές της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι οι κ.κ.: Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και   Δημήτρης Καπογιάννης, τέως Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νίκος Κοσμάς.


Σημ. βιβλίου  «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα»Ύστερα από πολλές δεκαετίες παθογενειών και δυσλειτουργιών του συνεταιριστικού «μοντέλου» και μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έρχεται η στιγμή να παρουσιαστεί μια επιστημονική συγγραφική μελέτη του Δρ Αποστόλου Βετσοπούλου που αφορά την «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα». Η μελέτη αυτή αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας, που στόχευσε στη συλλογή και αξιοποίηση ενός τεράστιου τεκμηριωτικού υλικού.Ξεπερνώντας τις δυσκολίες συγκέντρωσης και ερμηνείας του υλικού ο συγγραφέας φιλοδοξεί και επιτυγχάνει μέσα από την ιστορική ανάλυση να προβάλει ένα καινούργιο και σύγχρονο συνεταιριστικό πρότυπο.

Επιδίωξη της μελέτης είναι να βοηθήσει τους νέους ιδίως συνεταιριστές προκειμένου να υλοποιήσουν τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες με τρόπο που θα αφήνει ένα αποτύπωμα της δράσης τους.

Ένα υπόδειγμα, δηλαδή, συλλογικής οικονομικής δράσης από το οποίο θα εμπνέονται οι επόμενες γενιές των συνεταιριζόμενων, αλλά και μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση των κοινωνικο-οικονομικών δομών της χώρας.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:38 pm


YouTube - τα 5 δημοφιλέστερα βίντεο όλων των εποχών


Το YouTube συνιστά το τρίτο πιο δημοφιλές site του κόσμου, μετά τη Google και το Facebook, με τους χρήστες του να παρακολουθούν περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο την ημέρα!


Αποτελώντας, ταυτοχρόνως, τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, μετά τη Google, θεωρείται η πλέον αποτελεσματική λύση video marketing -στο οποίο εκπαιδεύεστε διεξοδικά στα επαγγελματικά digital marketing σεμινάρια του Leader School- καθώς παρέχει πολύτιμες ευκαιρίες για διαφημιστική προβολή σε ιδιώτες, εταιρείες και επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.


Έχοντας καταφέρει να αποκαθηλώσει την τηλεόραση από την καθημερινότητα των ανθρώπων, το YouTube που μετράει 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον κόσμο του Διαδικτύου, εξακολουθεί να μεσουρανεί στις προτιμήσεις των χρηστών, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δισεκατομμύρια προβολές που συγκεντρώνουν τα πιο δημοφιλή βίντεο της πλατφόρμας.


Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 5 κορυφαία βίντεο όλων των εποχών του YouTube σε προβολές, από την ίδρυσή του έως σήμερα (μέχρι τη στιγμή σύνταξης του άρθρου).

#5 | Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars (Official Video) - 3.491.075.367 προβολές


Το τραγούδι «Uptown Funk» του Βρετανού δισκογραφικού παραγωγού Mark Ronson και του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruno Mars, ηχογραφήθηκε για το τέταρτο album του Ronson, ονόματι Uptown Special, το 2015. Θεωρείται «παγκόσμιο φαινόμενο» με μεγάλη επιρροή στην ποπ κουλτούρα, έχοντας ήχους της funk μουσικής της δεκαετίας του ‘80 και υπήρξε για 14 συνεχείς εβδομάδες το πρώτο σε δημοφιλία τραγούδι των Η.Π.Α. Κατάφερε δε, να κερδίσει 2 βραβεία Grammy, το 2015. 


#4 | Masha and The Bear - Recipe for Disaster (Ep. 17) - 3.517.899.948 προβολές


Πρόκειται για το μοναδικό βίντεο στο Top 5 των δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube που δεν είναι μουσικό. Στο επεισόδιο 17 της επιτυχημένης παιδικής σειράς Masha and The Bear από τη Ρωσία, οι μικροί θεατές παρακολουθούν την ηρωίδα Mashaνα μαγειρεύει μεγάλη ποσότητα χυλού, βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους του χωριού. Η σειρά Masha and The Bearπρωτοεμφανίστηκε στην ρωσική τηλεόραση τον Ιανουάριο του 2009 και συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.


#3 | Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth (Official Video) - 4.038.882.699 προβολές


Το τραγούδι «See You Again» δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό ράπερ Wiz Khalifa και τον Αμερικανό τραγουδιστή Charlie Puth στο πλαίσιο της κινηματογραφικής ταινίας «Furious 7» ως αφιέρωση στον ηθοποιό Paul Walker, που σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ τα γυρίσματα της ταινίας δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το «See You Again» βρέθηκε για 12 μη διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100 και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη των δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube, από τις 10 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου του 2017.


#2 | Ed Sheeran - Shape of You (Official Video) - 4.119.041.674 προβολές


Το τραγούδι «Shape of You» δημιουργήθηκε από τον Βρετανό τραγουδοποιό EdSheeran και διατέθηκε στην κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή, τον Ιανουάριο του 2017. Το «Shape of You» έφτασε στην πρώτη θέση των single charts 34 χωρών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Billboard Hot 100, αναδείχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι του 2017, κατακτώντας παράλληλα τα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και του Καναδά. Το τραγούδι κέρδισε και βραβείο Grammy στα 60α ετήσια βραβεία του θεσμού.


#1 | Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee - 6.050.011.289 προβολές


Αποκαθηλώνοντας το Gangam Style του Βορειοκορεάτη Psy, το τραγούδι Despacito κατέχει την πρώτη θέση στη διαχρονική κατάταξη δημοφιλέστερων βίντεο του YouTube, έχοντας περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια προβολές. Το τραγούδι «Despacito» δημιουργήθηκε από τον τραγουδιστή Luis Fonsi και τον ράπερ Daddy Yankee, από το Πουέρτο Ρίκο και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017. Έφτασε στην κορυφή των charts σε 47 χώρες του κόσμου και έγινε το πρώτο ισπανικό τραγούδι παρέμεινε για 16 εβδομάδες στις κορυφαίες θέσεις του αμερικανικού Billboard Hot 100, μετά το «Macarena» (Bayside Boys Mix) το 1996.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:27 pm


Την Παρασκευή 29/3 η παρουσίαση του προγράμματος και της αφίσας των Γιορτών Εξόδου 2019


Την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο της Πινακοθήκης του Δήμου (κεντρική πλατεία) ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νικόλαος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος και η Αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά, θα παρουσιάσουν το Πρόγραμμα και την αφίσα των Εορτών Εξόδου 2019.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:23 pm


Την υποψηφιότητά της με τη "Δημιουργική Ανατροπή" του Κ. Λύρου ανακοίνωσε η δικηγόρος Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού καθώς και οι Γ. Καραδήμας, Ανδ. Ν. Αναγνωστόπουλος και Ελ. Γ. Τσαλαφούτα

Την υποψηφιότητά της με τη "Δημιουργική Ανατροπή" του Κ. Λύρου ανακοίνωσε η δικηγόρος Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού 

Τέσσερις ακόμη υποψηφίους με τον συνδυασμό του «Δημιουργική Ανατροπή» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Πρόκειται για τη δικηγόρο Μεσολογγίου, Παρασκευή (Βιβή) Πετρονικολού, τον έμπορο από το Αιτωλικό, Γιάννη Καραδήμα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» και ήταν από τους πρώτους που είχε ανακοινώσει ο Δ. Σταμάτης, καθώς και τους κ.κ. Ανδρέα Αναγνωστόπουλο, ιδ. υπάλληλο και Ελένη Τσαλαφούτα, δημ. υπάλληλο από την ΤΚ Αγίου Θωμά.

Οι ανακοίνωση συνοδευόταν με σχετικές δηλώσεις των υποψηφίων:

Παρασκευή Πετρονικολού, Δικηγόρος  

Δηλώνω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψηφίου Δημάρχου Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Με αγάπη και όραμα για το Μεσολόγγι αποφάσισα να στηρίξω και να συμμετέχω στην ειλικρινή, ανιδιοτελή και δυναμική προσπάθεια του Κώστα Λύρου για δημιουργική ανατροπή και προοπτική ανάπτυξης.

         

Ελένη Τσαλαφούτα, Δημόσιος Υπάλληλος, Πτυχιούχος Βρεφοκομίας

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Ως ενεργός πολίτης πήρα την απόφαση να γίνω συνοδοιπόρος με τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, Κώστα Λύρο. Διεκδικούμε το αύριο του τόπου μας με ξεκάθαρα λόγια και πράξεις.


Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου Μηχανολογίας.

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Θα προσπαθήσω για τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει ο τόπος μας., με πρωταρχικό στόχο να φέρουμε την ανάπτυξη που του αξίζει.


Ιωάννης  Καραδήμας,  Έμπορος (Αιτωλικό)

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν όλοι οι δημότες μας να ζήσουν όπως αξίζει σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:55 pm


«Να οδηγείς όπως θες να οδηγώ εγώ, όταν θα μεγαλώσω» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας 2019


Με την παρουσία της κ. Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά και μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η θεματική δράση με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» που ήταν αφιερωμένη από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πατρέων που φέρει το όνομα του νεαρού φοιτητή που έχασε τη ζωή του στις 22.4.2004 σε τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών.

Το αντικείμενο της επιμορφωτικής δράσης ήταν η παρακολούθηση της οδηγικής συμπεριφοράς των γονέων από τα παιδιά τους και η συνεισφορά που αυτά μπορούν να έχουν μέσα από τις παρατηρήσεις τους προς εκείνους.
Δεκάδες μαθητές 2ας και 3ης δημοτικού από τρία σχολεία της Πάτρας συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε απλά «μαθήματα» οδικής συμπεριφοράς από πιστοποιημένους επιμορφωτές του Ινστιτούτου και τον Πατρινό πρωταθλητή αγώνων καρτ Φώτη Θωμά, περιηγούμενοι στο πάρκο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικό έντυπο, ζωγράφισαν εικόνες από την οδηγική καθημερινότητα των γονέων τους, έτσι όπως την παρακολουθούν από τα πίσω καθίσματα.

Μέσα από ειδικό έντυπο που θα παραδοθεί στους γονείς--οδηγούς, οι γόνοι τους, τους αξιολόγησαν ως «προσεκτικούς & υπεύθυνους» ή «καλούς που μπορούν να γίνουν καλύτεροι».

Οι μικροί μαθητές συνέπεσαν στην παραίνεση που θα επαναλαμβάνουν στο εξής στους οδηγούς που αγαπούν πιο πολύ από όλους:  «Μπαμπά – Μαμά, να οδηγείς όπως θες να οδηγώ εγώ, όταν θα μεγαλώσω» Ανάμεσα στα ενθύμια της συμμετοχής τους στη δράση, τα παιδιά πήραν λευκά μπαλόνια, που προορίζονταν να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω κουβέντα μεταξύ των παιδιών και προσώπων του κύκλου τους.

Η δράση υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Πατρέων που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καρπέτα. Τη συνδιοργανώτρια ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννης Φρέρης.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:35 pm


Ανοιχτή περιήγηση στον Κήπο των Ηρώων διοργανώνει η Αρχαιολογική-Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος


Η Αρχαιολογική-Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, διοργανώνει την Κυριακή 31  Μαρτίου 2019 στην περιήγηση – ξενάγηση, στον Κήπο των  Ηρώων, στο πλαίσιο του κύκλου περιηγήσεων  που διοργανώνει σε  Ιστορικούς-Πολιτιστικούς   χώρους  της πόλεως Μεσολογγίου.

Η συγκέντρωση των ενδιαφερομένων θα γίνει στις  11 το πρωί, .στην είσοδο του Κήπου των Ηρώων. 

Η ξενάγηση με θέμα «Ιστορικό οδοιπορικό στον Κήπο των Ηρώων»,  θα γίνει από την Καθηγήτρια Έλενα Σπίνουλα--ΖαβΙτσανάκη.

Από το ΔΣ της Αρχαιολογικής – Ιστορικής Εταιρείας απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες της πόλης να συμμετάσχουν και σε αυτή την περιήγηση, όπως άλλωστε έγινε στην προηγούμενη στα μουσεία Τρικούπη και Παλαμά.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:26 pm


Κώστας Λύρος: "Καθήκον μας να αντισταθούμε σε πρακτικές μίσους, λαϊκισμού και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας."


Σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φυλετικού Ρατσισμού ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή», Κώστας Λύρος σημειώνει:
«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών από το 1966 έχει καθιερώσει τη σημερινή μέρα ως παγκόσμια ημέρα κατά του Φυλετικού Ρατσισμού σε ανάμνηση γεγονότων, που συνέβησαν στη Νότια Αφρική το 1960 και οδήγησαν στο θάνατο 70 ανθρώπων, που διαμαρτύρονταν για τους νόμους του Απαρτχάιντ.

Παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων φυλετικού ρατσισμού και όχι μόνο. Δυστυχώς εκτός του φυλετικού ρατσισμού υπάρχουν και φαινόμενα εθνικού, πολιτισμικού, θρησκευτικού, κοινωνικοοικονομικού ακόμα και πολιτικού ρατσισμού. Φαινόμενα που βιώνουμε καθημερινά ακόμα και στο επίπεδο της μικρής μας κοινωνίας που πηγάζουν  από τις  προκαταλήψεις και από την  διάθεση  επιβολής στους συνανθρώπους μας . Ο εκφυλισμός αρχών και αξιών  στο όνομα του χρήματος και της εκμετάλλευσης , η δίψα για εξουσία , η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, είναι στοιχεία που συντηρούν το φαινόμενο.
Προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι τιμώ τη σημερινή επέτειο και ότι καθήκον όλων μας είναι να αντισταθούμε σε πρακτικές μίσους , λαϊκισμού και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η παραβίαση των κανόνων αλλά και των νόμων μιας χώρας,  η οποία έχει διαχρονικά δείξει ότι δεν αποδέχεται το ρατσισμό, είναι μία κατάσταση μη αποδεκτή από όπου κι αν προέρχεται.»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:12 pm


Με ομόφωνο ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών για το ΤΕΙ


Συνεδρίασε έκτακτα χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις σχετικά με τον υπο διαμόρφωση ακαδημαϊκό «χάρτη» στη Δυτική Ελλάδα.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «…η παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της υπεράσπισης του αυτονόητου για το μέλλον της ακαδημαϊκής αυτάρκειας της πόλης….Δεν επιζητούμε τίποτε λιγότερο από αυτό που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε και υποσχέθηκε στο Αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας».

Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων καθώς επίσης εκπροσώπων φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι:
1.            Εμμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράσθηκαν στο ψήφισμα που εκδόθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 35/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

2.            καταδικάζει την υποστελέχωση των ήδη υπαρχόντων λειτουργούντων τμημάτων στο Μεσολόγγι.

3.            Καταδικάζει τη στάση του κ. Υπουργού Παιδείας, ο οποίος αρνείται να συζητήσει με μια ολόκληρη κοινωνία και ν’ ακούσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.

4.            Καταδικάζει τη στάση των κ.κ. Βουλευτών του νομού Αιτωλ/νίας, οι οποίοι δεν παρίστανται σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

5.            Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο όπως με απόφασή του προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων της πόλης, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και εκπρόσωπο των φοιτητών. Η ανωτέρω επιτροπή άμεσα θα επισκεφθεί τον κ. Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις και απόψεις της, όπως αυτές εκφράζονται από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση μας.

6.            Να ακολουθήσει ενημέρωση των υπεύθυνων τομεαρχών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις του Δήμου μας, πριν την επεξεργασία και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.


Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου με απόφασή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, σε εφαρμογή της παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκρότησε την Επιτροπή η οποία θα μεταβεί την προσεχή Τετάρτη 27 Μαρτίου στο γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις και προτάσεις της σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:02 pm


Πανδαισία του λευκού, αποχαιρετισμός στον χειμώνα


Γράφει ο Νίκος Κωστακόπουλος

Εκπαιδευτικός - Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου

Εαρινή ισημερία σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Το φως έχει πάρει και πάλι κεφάλι στη φετινή πάλη του με το σκοτάδι, καθώς εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες η μέρα κερδίζει συνεχώς έδαφος από τη νύχτα, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα των έξι μηνών νικούσε τη μέρα κατά κράτος. Αυτό βέβαια μέχρι τη στιγμή που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και η μέρα άρχισε να νικά τη νύχτα και να την ωθεί λίγο λίγο αλλά σταθερά προς τα πίσω. Σήμερα μάλιστα έφτασε να έχουν ίση χρονική διάρκεια οι δυο τους κι από εδώ και στο εξής η μέρα θα συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της για ένα ολόκληρο τρίμηνο ακόμη. Και μετά ξανά τα ίδια και ξανά και ξανά, σε μια αέναη πάλη δίχως τέλος...

Η σημερινή μέρα, βέβαια, σηματοδοτεί ουσιαστικά και τον ερχομό της άνοιξης. Της εποχής που είναι ταυτισμένη με την αναγέννηση της φύσης και με την ανανέωση της ψυχικής διάθεσης των πλασμάτων του ζωικού βασιλείου, μη εξαιρουμένων φυσικά και των ανθρώπων.

Συγχρόνως, βέβαια, είναι και η μέρα του αποχαιρετισμού στον χειμώνα που έφυγε. Και κάθε αποχαιρετισμός φέρνει και συγκίνηση, άλλοτε χλιαρή και άλλοτε έντονη, ανάλογα με το πόσο ευχάριστες ή δυσάρεστες ήταν και οι αναμνήσεις απ' αυτό που κάθε φορά αποχαιρετάμε. Έτσι και σ' αυτή την περίπτωση. Δεν μπορεί ο χειμώνας με τη θαλπωρή που προσφέρει να μην άφησε στον καθένα μας κάποιες θετικές αναμνήσεις, λίγες ή πολλές αδιάφορο.

Πολλά θα μπορούσε να πει ή να γράψει καθένας γι' αυτό, αλλά σίγουρα στις θετικές αναμνήσεις δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνονται και οι λευκές μέρες που συνοδεύουν τον χειμώνα και οι μαγικές εικόνες που προβάλλουν από την πανδαισία του λευκού πέπλου που σκεπάζει ενίοτε τη γη, όπως αυτό δημιουργείται από τις νιφάδες του χιονιού που υφαίνουν με τόση υπομονή το αξιοζήλευτο αυτό πέπλο.
Γι' αυτό επιλέχθηκε η σημερινή μέρα γι' αυτή την αναφορά στον περασμένο χειμώνα. Οι επιλογές σίγουρα είναι πάρα πολλές για το ορεινό Θέρμο, καθώς ο καιρός μάς έκανε την τιμή, ειδικά τον φετινό χειμώνα, να στολίσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τη γήινη φύση της περιοχής μας σχεδόν απ' άκρου εις άκρον με το επίσημο χειμερινό της ένδυμα, το λευκό. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη αναφορά επιλέχθηκε  να προβληθούν εικόνες του λευκού θεάματος από ένα μόνο σημείο. Από τη Θέση Θέας Γιδομανδρίτη στα Αμπέλια της Κοινότητας Κοκκινόβρυσης στο ορεινό Θέρμο.

Ένα μικρό πλάτωμα σε μία στροφή του δρόμου Θέρμο – Κοκκινόβρυση στο δυτικό άκρο του οικισμού Αμπέλια, καμιά εφτακοσαριά μέτρα μετά την πλατεία του οικισμού, είναι ο προαναφερόμενος χώρος. Ένα μικρό πλάτωμα που έχει διαμορφωθεί σε μια υπέροχη πλακόστρωτη πλατειούλα σχεδόν ορθογώνια, καγκελόφραχτη, με ένα νεοφυτεμένο δέντρο, μια μουριά, στη μέση και μια προσεγμένη πέτρινη βρυσούλα σε μια γωνιά που τροφοδοτείται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

Ένας μικρός χώρος, διαμορφωμένος κατάλληλα, απλά και απέριττα, από τον Σύλλογο του χωριού, γέννημα ψυχής από ανθρώπους που επιθυμούν τον εξωραϊσμό του τόπου τους και την ανάδειξη των σημείων εκείνων που συγκροτούν ελκυστικά στοιχεία για επίσκεψη και αναψυχή. Χώρος μικρός αλλά με μεγάλη σημασία. Κι αυτό, γιατί προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα προς τα τρία από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αφού η διαμόρφωση του εδάφους παρέχει τη δυνατότητα θέασης τόσο προς τον νότο όσο και προς την ανατολή και τη δύση.

Μόνο προς τον βορρά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αφού δεν το επιτρέπει ο βουνίσιος όγκος επί του οποίου βρίσκεται η εν λόγω θέση. Ο βουνίσιος όγκος, ή καλύτερα το αντέρεισμα (πρόβουνο) του Παναιτωλικού όρους, που ξεκινάει από την κορυφή Δίκορφο ή Κουκουρέχι και με κατεύθυνση νοτιοδυτική οριζόμενο ανατολικά από τον Γιδομανδρίτη και δυτικά από το Κοσινόρεμα καταλήγει στη θέση Διποταμιά, σχηματίζοντας μια βολική πλαγιά με  νοτιοανατολικό προσανατολισμό, επί της οποίας είναι χτισμένος ο οικισμός Αμπέλια. Μια πλαγιά που λόγω του προαναφερόμενου προσανατολισμού της και της σύστασης του εδάφους της είχε μετατραπεί στο παρελθόν ολόκληρη σε αμπελοφυτείες, παρά τη σχετικά μεγάλη εδαφική κλίση και το ικανό υψόμετρο. Αυτό μαρτυρά εξάλλου και το όνομα του οικισμού.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως το βάθος του ορίζοντα περιορίζεται από τις βουνοπλαγιές και μόνο προς μία κατεύθυνση, αυτή που ακολουθεί τον κάτω ρου του Γιδομανδρίτη, φτάνει πολύ μακριά, ως την κορυφή  Βαράσοβα στον Πατραϊκό Κόλπο. Το μειονέκτημα του στενού ορίζοντα από τις δύο κατευθύνσεις αντισταθμίζεται, όμως, από τις εικόνες της βουνίσιας ομορφιάς που παρέχει η γύρω περιοχή. Μια περιοχή που απαρτίζεται από φαράγγια, απότομες πλαγιές, αλλού κατάφυτες κι αλλού γκρεμώδεις, αυλακωμένες από κατάφυτα ρέματα, βουνοκορφές, άλλες γυμνές κι άλλες ελατοσκέπαστες, και από χαρακτηριστικούς ορεινούς οικισμούς.

Ανατολικά διακρίνεται η απότομη δυτική πλαγιά ενός ακόμα πρόβουνου του Παναιτωλικού, αυτού που ορίζεται από τις (εμφανείς από τη θέση αυτή) βουνοκορφές Άννινος, Άγιος Αθανάσιος και Άγιος Τρύφωνας, η οποία καταλήγει στην Κοιλάδα των Νεράιδων.

Ένα τμήμα της προαναφερόμενης πλαγιάς προς τη νότια πλευρά αυτής αποτελεί τα Κούρβουλα, ένα χαρακτηριστικό ορεινό αγροτικό τοπίο, που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο το φυσικό κάλλος με τα ποικίλα ανθρώπινα δημιουργήματα της αγροτικής κληρονομιάς, το χαρακτηριστικότερο από τα οποία είναι οι τεχνητές αναβαθμίδες του εδάφους (πεζούλες), που δημιουργούν μια εκπληκτική γλυπτική τοπίου.

Δυτικά διακρίνεται η βορειοανατολική πλαγιά ενός ακόμα πρόβουνου της προαναφερόμενης οροσειράς, όπως αυτό ορίζεται από τις (εμφανείς από τη θέση αυτή) βουνοκορφές Μελιός και Πάνω Κορφή, σε τμήμα της οποίας είναι χτισμένη η Αμβρακιά. Χωριό με αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά, αφού τόσο η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που διατηρείται ακόμη σε μεγάλο βαθμό στα κτήριά της, όσο και οι άριστα διατηρημένες τεχνητές αναβαθμίδες του εδάφους (πεζούλες) με την εκπληκτική γλυπτική τοπίου δημιουργούν μια εικόνα σπάνιου κάλλους.

Προς νότο, όμως, η ματιά μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερα, αφού το άνοιγμα του εδάφους στον κάτω ρου του Γιδομανδρίτη επιτρέπει στο βλέμμα να φτάσει ως την πασίγνωστη  βουνοκορφή Βαράσοβα παραπλεύρως της βόρειας ακτής του Πατραϊκού Κόλπου, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα κυριαρχεί το Μαλοβούνι, η τελευταία κορυφή του πρόβουνου που χαρακτηρίζεται από τις κορυφές Άννινος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Τρύφωνας και Μαλοβούνι.

Ακριβώς πίσω, βέβαια, από την εν λόγω θέση και σε συνάφεια μ' αυτή βρίσκονται τα Αμπέλια. Το χωριό, τμήμα του οποίου αποτελεί και η εν λόγω θέση. Βάσιμα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η θέση αυτή συνιστά το νοτιοδυτικό μπαλκονάκι του οικισμού προς την Κοιλάδα του Γιδομανδρίτη, καθώς ολόκληρος ο οικισμός έχει πρόσωπο στην εν λόγω κοιλάδα. Το χωριό με τα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, (αξιόλογα κτήρια, πεζούλες, άπλετους ελεύθερους χώρους), αλλά κυρίως με το ξεχωριστό κέντρο, όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι η ευρύχωρη πλατεία με τη σκαλιστή πέτρα και ακριβώς δίπλα ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέο μνημείο, αλλά και τα πέτρινα κτήρια της Κοινότητας και του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Όλα τα προαναφερόμενα είναι ορατά με μια ματιά, αν βρεθεί κανείς στη Θέση Θέας Γιδομανδρίτη στα Αμπέλια και στρέψει το βλέμμα του προς όλες τις κατευθύνσεις. Και είναι όμορφα ανά πάσα στιγμή, κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η φύση μπορεί να παραμένει κατά βάση ίδια, αλλά κάθε φορά εμφανίζεται με διαφορετική μορφή, με διαφορετικά χρώματα, με άλλη αύρα. Και αρέσκεται η ίδια στις συχνές αλλαγές, καθώς θέλει να περιθάλπει με αγάπη τα ζωντανά πλάσματα που κρατά στην αγκαλιά της. Και οι αλλαγές μπορεί να είναι εμφανείς πιο πολύ κάθε φορά που αλλάζουν οι  εποχές, ωστόσο δεν παύουν να καθίστανται διακριτές και κατά τη διάρκεια κάθε εποχής, ακόμα και εντός της ίδιας μέρας.

Το θέαμα, βέβαια, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό οποιαδήποτε στιγμή. Ένα θέαμα, που αξίζει να το αναζητήσει κανείς οποιαδήποτε εποχή και οποιαδήποτε μέρα του χρόνου επισκεπτόμενος τη Θέση Θέας Γιδομανδρίτη, καθώς μπορεί να μην πετύχει τη λευκή πανδαισία τριγύρω, αφού κάτι τέτοιο συμβαίνει ελάχιστες μέρες κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα θα απολαύσει το πολύχρωμο πρόσωπο της φύσης διανθισμένο τόσο με τα χρώματα κάθε εποχής όσο και με τη διαφορετική της αύρα.

Κι ακόμα, θα του δοθεί η ευκαιρία ν' απολαύσει και τα πολλαπλά θέλγητρα της εγγύς, αλλά και της ευρύτερης, στην εν λόγω θέση περιοχής, που ενδεικτικά απεικονίζονται και στην παρούσα καταγραφή!

Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα θέαμα που καθίσταται ακόμη πιο εκπληκτικό κάθε φορά που η φύση επιλέγει να φορέσει το επίσημο χειμερινό της ένδυμα, το λευκό της αγνότητας!!

Είναι η πανδαισία του λευκού, που αξίζει να την απολαύσει κανείς, έστω και μέσα από τις προβαλλόμενες εδώ εικόνες, σήμερα, την πρώτη ουσιαστικά μέρα της άνοιξης, ως έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό στον χειμώνα και στα θέλγητρά του!!!


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 4:41 pm


Βασίλης Φεύγας: «Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του οδικού δικτύου προϋπόθεση για ανάπτυξη!» - Συνάντηση με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας


Συνάντηση με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε μια αναλυτική ενημέρωση για την επιχειρηματική δραστηριότητα των ΚΤΕΛ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την προσφορά τους στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Φεύγας με αφορμή τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Συναντήθηκα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Είχα μια ουσιαστική ενημέρωση για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλά και την κοινωνική τους προσφορά στον τόπο μας.
Από την πλευρά μου τόνισα την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του οδικού δικτύου στο νομό μας, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και της ασφάλειας των μεταφορών.

Όπως επίσης και τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για λιγότερους φόρους και μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές. Με σχέδιο και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά!”Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 2:57 pm


Πρώτη επανεύρεση πελαργού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων ενημερώνει για την επανεύρεση για πρώτη φορά λευκού πελαργού «Ciconia ciconia» στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Η παρατήρηση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον κ. Dobrin Botev, στις 17/03/2019, κοντά στην περιοχή της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι, πελαργός ο οποίος είχε δακτυλιωθεί πέρυσι στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.
Το εν λόγω είδος είχε εκκολαφθεί το 2018 σε φωλιά 3 νεοσσών με εθελοντική δακτυλίωση από την κα Εύα Στετς (συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), με δαχτυλίδια που προσέφερε ο Φορέα Διαχείρισης και με την στήριξη των στελεχών του (κ.κ.. Ι. Κασβίκη, Ν. Παλαιό & Κ. Κουτσογιάννη). Σημαντική βοήθεια επίσης σε όλη την δράση είχαν προσφέρει εθελοντικά οι κ.κ. Ν. Νούλας, Δ. Μαμάσης, Ε. Γκανάτσιου και Γ. Μαντζουράτου.

Τα νερά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας φιλοξενούν πλέον τον ίδιο μαζί με άλλους τέσσερις για την αναζήτηση τροφής τους καθώς φέτος δεν προβλέπεται σχετικό φώλιασμα λόγω του νεαρού της ηλικίας του και όπως εκτιμάται θα ενταχθεί σε ομάδα μη αναπαραγόμενων ειδών.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Dobrin Botev για την όμορφη παρατήρηση και την άμεση ενημέρωση από την κ. Στετς.» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 2:50 pm


Ενδιαφέρουσα η «5η ελαία: Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς» στο Αγρίνιο


Παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορέων, εκπροσώπου του ΥΠ.Α.Α.Τ, γεωπόνων, καλλιεργητών  και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο πλαίσιο του θεσμού λαία που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. -Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου χαιρέτησε την ημερίδα αναφέροντας ότι η ελαία, που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο είναι μια πετυχημένη εκδήλωση, θεσμός του Δήμου, ο οποίος  στοχεύει στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς και του ελαιολάδου, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό, στη γαστρονομία και στον πολιτισμό: «Φέτος, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε  επιστήμονες οι οποίοι θα εξειδικεύσουν στη διαχρονική αξία της ελιάς. Της καλλιέργειας που, όχι μόνο αποτέλεσε πυλώνα της τοπικής οικονομίας,  αλλά και πυλώνα του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας. 


Σε μια προσπάθεια αποτύπωσης αυτής ακριβώς της σημασίας θα παρουσιάσουμε μια εξαιρετική έκθεση  που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  έργα από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας στις πρωτοβουλίες  προώθησης και προβολής και αναπτύσσουμε την συζήτηση για τις νέες τάσεις και προοπτικές σε διεθνές επίπεδο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και τις επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις και τις νέες καλλιεργητικές τεχνικές και να αναδείξουν την υψηλή αξία των ελαιοκομικών μας προϊόντων. Στο Αγρίνιο, είμαστε υπερήφανοι γιατί  επιχειρήσεις της πόλης  διέπρεψαν  και απέσπασαν διεθνή βραβεία για τα εξαιρετικά  προϊόντα τους». 


Πρώτος εισηγητής ήταν ο κ Ηλίας Ντζάνης, γεωπόνος, π. Δ/ντής Καπνικού Σταθμού Αγρινίου o ανέπτυξε το θέμα: Η ελιά στα μονοπάτια του καπνού. Προεισαγωγικά ανέφερε ότι είχε την «τύχη αγαθή» να έχει καθηγητή στο μάθημα της Δενδροκομίας τον Εμμανουήλ Βάθη, ο οποίος με τον τρόπο της διδασκαλίας του στη ώρα του εργαστηρίου υποχρέωνε τους φοιτητές να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε ειδικό μπλόκ κάθε μικρο ή μακρο παρατηρούμενο αντικείμενο που μελετούσαν. Στη συνέχεια μίλησε για τα δύο αυτά, συμβολικά για τη περιοχή μας προϊόντα τον καπνό και την ελιά που συμπορεύτηκαν συνεργιστικά και δημιουργικά με τους ανθρώπους του νομού μας για πάνω από 4 αιώνες, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή μας (Κουτσουρελιά, Κορωνέϊκη, Τραγολιά, Λιανολιά, Ραχάτη και Κοθρέϊκη, Καλαμών, Κονσερβολιά και Καρυδολιά) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Κλείνοντας είπε ότι χρειαζόμαστε την επιστήμη, τη σύγχρονη τεχνολογία, την εφαρμοσμένη έρευνα, τη πολιτεία για τις βασικές υποδομές έργων, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους βιοτέχνες, τους μεταποιητές και τους εμπόρους σε μία κοινή δημιουργική προσπάθεια και πορεία για μπορέσει η ελιά όχι να ακολουθήσει τα χνάρια του καπνού αλλά και να τα ξεπεράσει σε απόδοση και διάρκεια

Στη συνέχεια ο κ Σταύρος Βέμμος γεωπόνος, καθηγητής  δενδροκομίας ΓΠΑ μίλησε με θέμα: Ο Εμμανουήλ Βάθης, γεωπόνος και δάσκαλος - Η διδασκαλία της ελαιοκομίας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Εμμανουήλ Βάθη, έκανε ιστορική αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα και την πολιτιστική αξία της ελιάς, την καταγωγή της υπογραμμίζοντας ότι ευρήματα της προϊστορικής εποχής δείχνουν ότι κατά τη Νεολιθική Εποχή η καλλιέργεια της ελιάς ήταν γνωστή. Αναφέρθηκε στους τρόπους συλλογής, και στην εκπαίδευση την περίοδο 1829-1820 και μετέπειτα καθώς και για τη διδασκαλία της ελαιοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και σε άλλους φορείς. Mεταξύ άλλων είπε:  ‘Η ελιά έχει ιστορική και πολιτιστική αξία για εμάς τους Έλληνες’, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι είναι «σύμβολο σοφίας, γαλήνης, ειρήνης, νίκης, πολιτισμού, ολυμπισμού και γονιμότητας».

Ακολούθησε η εισήγηση της κ Λουίζας Καραπιδάκη, Ιστορικού Τέχνης, και υπεύθυνης  Μουσειακής Συλλογής στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: Η εικαστική γραφή του Ε. Βάθη . Όπως υπογράμμισε ήταν προικισμένος με γνήσιο τάλαντο και ζωγράφιζε ασταμάτητα επί 80 σχεδόν χρόνια, αμέτρητα καλλιεργούμενα ή αυτοφυή φυτά της ελληνικής κυρίως χλωρίδας, καθώς επίσης και τις ασθένειές τους. Παράλληλα έκανε αναφορές στην ελιά από την αρχαιότητα, μέχρι και τις μέρες μας, φέρνοντας παραδείγματα από αρχαίους αμφορείς, που απεικονίζει την κουκουβάγια με το κλαδί ελιάς, τα ιερά σύμβολα της θεάς Αθηνάς καθώς και στην ελιά μέσα από την εικαστική ματιά Ελλήνων ζωγράφων.

Τη ημερίδα έκλεισε η κ Μαγδαληνή Ράππου, της Δ/νσης Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων του ΥπΑΑΤ με θέμα: Στρατηγική και προγράμματα προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων. Aναφέρθηκε  στη στρατηγική προώθησης του ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης και στους στόχους για το έτος 2019. Συγκεκριμένα έκανε λόγο  για  μεγαλύτερο αριθμό εγκρίσεων ενεργειών προώθησης σε  περισσότερα ελληνικά προϊόντα ποιότητας, μεταξύ αυτών και ελαιοκομικών προϊόντων,  και την ενημέρωση και  στήριξη των δικαιούχων φορέων για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης. Στόχος  να διασφαλίζεται η απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα και να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων.


Την ημερίδα συντόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής κ. Βασιλική Καραπαπά η οποία ευχαρίστησε τον Αντιπρύτανη του ΓΠΑ κ Ζωγραφάκη για την άδεια φιλοξενίας των έργων του Γεωργικού Μουσείου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου για εκπαιδευτικούς σκοπούς καθώς και τους καθηγητές κ. Σ. Βέμμο και κ. Δ. Παναγιωτόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με  γαστρονομική δράση που στηρίχθηκε στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές από  τη λέσχη αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος. Συμμετείχαν οι μάγειρες από  τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου: Γιώργος Τσιλίκης, Δημήτρης Ράγκος, Φώτης Διαμαντής, Δημήτρης Χάρος και οι μάγειρες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας  Σάκης Μπαλασκάκης και Νίκος Μερμελάς οι οποίοι σε συνεργασία με το εστιατόριο «Πιθάρι» παρουσίασαν εξαιρετικές συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα τις περιοχής μας.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 2:44 pm


Φώτης Σκληρός: "Σας καλώ να τα αλλάξουμε «Όλα από την αρχή»!"


Γράφει ο Φώτης Σκληρός

Φυσικός - Διευθυντής Γυμνασίου Νεοχωρίου

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας

με τον συνδυασμό «Όλα από την Αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη


Δηλώνω ξανά παρών για την εκπροσώπηση της Αιτωλοακαρνανίας μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό του Αιτωλοακαρνάνα, νέου, άφθαρτου και με μεγάλη  εμπειρία  στην  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση υποψήφιου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμη φορά την καθεμιά σας και τον καθένα σας  ξεχωριστά για την διαχρονική  εκτίμηση και εμπιστοσύνη σας.

Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος που ζούμε, είναι ένας τόπος ευλογημένος και  αναμφίβολα  αξίζει ένα  καλύτερο μέλλον  γιατί διαθέτει τεράστιες  πλουτοπαραγωγικές πηγές, ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό, μοναδική ιστορική διαδρομή με ιδιαίτερα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία, φυσικό κάλλος και βρίσκεται  σε κομβική γεωγραφική θέση.

Η απερχόμενη Περιφερειακή διοίκηση εξαντλήθηκε και εξάντλησε. Έφερε την Αιτωλοακαρνανία στις τελευταίες θέσεις στις υποδομές, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην απασχόληση, στην καινοτομία, στις εξαγωγές, στην ανάπτυξη. Εκπροσωπεί  παλαιοκομματικές και παρωχημένες πρακτικές τόσο στην μακροχρόνια, αναποτελεσματική άσκηση εξουσίας όσο και στην ευκαιριακού τύπου στήριξη και ταύτιση με την επίσης απερχόμενη κυβέρνηση των ψεμάτων, της  καταστροφικής πολιτικής και της υποτέλειας.

Ήρθε  η ώρα  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει σελίδα. Ήρθε η ώρα η Αιτωλοακαρνανία να δυναμώσει και   να δώσει   ένα βροντερό  παρόν σε αυτή την αλλαγή.
Η αλλαγή πρέπει να είναι καθολική  τόσο  σε κεντρικό επίπεδο όσο και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η επιλογή αυτή δεν είναι κομματική, είναι εθνικής σημασίας και αφορά όλους μας. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε  από την καθοδική πορεία στο σπιράλ της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής κρίσης, της φτώχειας, της αναξιοκρατίας, της ανεργίας, της μαζικής μετανάστευσης των νέων, της πληθυσμιακής αλλοίωσης και υποβάθμισης.

Οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αυξάνονται συνεχώς. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Περιφέρειας είναι πολύ σημαντικές και καθοριστικές για όλους μας και για  τον καθένα ξεχωριστά.

Σας καλώ όλους μαζί να κάνουμε μια επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Αιτωλοακαρνανία, διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες, αξίες και φιλόδοξα όνειρα, θα υπάρχει πάντα όχι απλώς η πιθανότητα, αλλά η δυνατότητα  αυτά να γίνουν αληθινά!

Σας καλώ να βάλουμε μαζί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αιτωλοακαρνανία σε τροχιά ανάπτυξης, προόδου, ευημερίας και να πάρουμε την θέση που πραγματικά αξίζουμε ως  ισότιμοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων!

Σας καλώ για μια ακόμη φορά να δώσουμε όλοι μαζί το αγωνιστικό Παρόν!

Σας καλώ να πάρουμε το μέλλον του τόπου μας στα χέρια μας!

Σας καλώ να τα αλλάξουμε «Όλα από την αρχή»!


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 4:08 am


Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για το "Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης"


Κασομούλης, Μάγερ, Βλαχογιάννης, Τρικούπης, Σολωμός, Ζαλοκώστας, Παλαμάς, Μπάιρον… Γνωρίζουμε τα κείμενα αγωνιστών, ιστορικών και λογοτεχνών που ασχολήθηκαν με την Έξοδο του Μεσολογγίου και την Επανάσταση και τα μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες μας σε μια βραδιά συμμετοχικής ανάγνωσης, στον Κήπο των Ηρώων.

Ο 3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, από τις 9.30 μ.μ. ως 2.00 π.μ. της επομένης.

Τι μπορείτε να διαβάσετε:

Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα της επιλογής σας, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα που αναφέρονται στην Έξοδο.

Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να συμβουλευτούν τη συλλογή βιβλίων τοπικής ιστορίας στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:
Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από 12 ετών και άνω, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. 

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή:

Με αποστολή email στο filoivalveiou@yahoo.com με θέμα «Μαραθώνιος Ανάγνωσης».

Στο email σας θα σημειώσετε: τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα, το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το emailσας.

Για τους μαθητές που είναι κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να σημειώσουν και την τάξη στην οποία πηγαίνουν.

Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 6 λεπτά (έως 1,5 σελίδα για ποιητικό κείμενο ή έως 2 σελίδες για πεζό κείμενο).

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου. Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 3:59 am


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Μεσολόγγι: Επτά νέες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου (Φωτό) - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Επτά νέες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου (Φωτό) - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό τον κύριο Παναγιώτη Γίγκλα του Αλεξάνδρου, Ελεύθερο επαγγελματία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 5:55 pm


Ἐπετειακή Ἐκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: «Νά ζῇ τό Μεσολόγγι» - (ΦΩΤΟ) - Patras Times

Ἐπετειακή Ἐκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: «Νά ζῇ τό Μεσολόγγι» - (ΦΩΤΟ)  Patras Times

Μέ ἀπόλυτη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε τό Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στό Θέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» ἡ μεγαλειώδης Ἐπετειακή Ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:45 pm


Το "φαινόμενο" Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Το "φαινόμενο" Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ακούει δηλαδή κανείς σχεδόν πάντοτε τη στερεότυπη έκφραση "το ηρωικό Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 4:08 pm


Κάλεσμα για το παιχνίδι με τις Αμαζόνες Κορινθίας από το "Μεσολόγγι 2008" - Αιχμή News - Αιχμή

Κάλεσμα για το παιχνίδι με τις Αμαζόνες Κορινθίας από το "Μεσολόγγι 2008" - Αιχμή News  Αιχμή

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο της στο σημαντικό Κυριακάτικο εντός έδρας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 2:24 pm


Μεσολόγγι-«Από μια πατρίδα εγώ είμαι»: Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Λάσκαρι - Εκδηλώσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι-«Από μια πατρίδα εγώ είμαι»: Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Λάσκαρι - Εκδηλώσεις  AgrinioTimes

Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 12:32 pm


Μεσολόγγι: Παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου: «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου: «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα  Sinidisi.gr

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Απόστολου Βετσόπουλου με ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 10:33 am


Μεσολόγγι: Διαγωνισμός για την Αφίσα Εξόδου. Συμμετέχει 25χρονος έγκλειστος φυλακών - ΕΡΤ

Μεσολόγγι: Διαγωνισμός για την Αφίσα Εξόδου. Συμμετέχει 25χρονος έγκλειστος φυλακών  ΕΡΤ

Την Παρασκευή θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την αφίσα των Εορτών Εξόδου του Μεσολογγίου. Μεταξύ των διαγωνιζομένων για πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:53 am


Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης του Μεσολογγίου διεξήχθη η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Υφυπουργού.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 2:07 pm


Μεσολόγγι. Το περισσότερο χειροκρότημα για την Μακεδονία... (288 φωτό - video) - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι. Το περισσότερο χειροκρότημα για την Μακεδονία... (288 φωτό - video) - Αιχμή News  Αιχμή

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έγινε η παρέλα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 1:04 pm


Μεσολόγγι: Η Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο) - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Η Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)  AgrinioPress

Κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 10:46 am


Το Μεσολόγγι κέρδισε µόνο υποσχέσεις για το ΤΕΙ - Αιχμή News - Αιχμή

Το Μεσολόγγι κέρδισε µόνο υποσχέσεις για το ΤΕΙ - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019 Κλειδωμένο φαίνεται το σχέδιο συγχώνευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:44 am


Θάνος Βερέμης: «1821 Τριπολιτσά - Μεσολόγγι, Πολιορκία και Άλωση» - HuffPost Greece

Θάνος Βερέμης: «1821 Τριπολιτσά - Μεσολόγγι, Πολιορκία και Άλωση»  HuffPost Greece

Ο ιστορικός και πανεπιστημιακός φωτίζει, επιλέγοντας και σχολιάζοντας τα λόγια των ίδιων των αγωνιστών, δύο κομβικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 8:25 am


Μεσολόγγι: Η σκληρή και λιγότερο γνωστή πτυχή του 1821 για τους πολιορκημένους - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Η σκληρή και λιγότερο γνωστή πτυχή του 1821 για τους πολιορκημένους  Sinidisi.gr

Στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από επιδημίες και όχι στο πεδίο των μαχών. Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 6:58 pm


Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι - onlarissa.gr

Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι  onlarissa.gr

Η περίφημη Μάχη της Κλείσοβας, που έγινε την 25η Μαρτίου του 1826, αναβίωσε το πρωί της Κυριακής (24 Μαρτίου) με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 4:08 pm


Μεσολόγγι: Καταγγελία της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ για την αδρανοποίηση στην ΣΤΕΓ - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Καταγγελία της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ για την αδρανοποίηση στην ΣΤΕΓ  Sinidisi.gr

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλουμε ανοιχτά την ΠΑΣΠ για την αδρανοποίηση του σπουδαστικού συλλόγου στην ΣΤΕΓ επί χρόνιας βάσης. Ουδέποτε όλα αυτά τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 1:46 pm


Ο «µοσχοβοληµένος» θερινός κινηµατογράφος της καρδιάς µας στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Ο «µοσχοβοληµένος» θερινός κινηµατογράφος της καρδιάς µας στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019 Toυ Δημήτρη Στεργίου Kαθώς διάβαζα το ρεπορτ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 10:01 am


Συνέτριψε τον Ιπποκράτη Κω στο Μεσολόγγι ο Χαρίλαος Τρικούπης - Sinidisi.gr

Συνέτριψε τον Ιπποκράτη Κω στο Μεσολόγγι ο Χαρίλαος Τρικούπης  Sinidisi.gr

Συνέτριψε τον Ιπποκράτη Κω ο Χαρίλαος Τρικούπης. Ντέρμπι που θα ζήλευαν και ομάδες της Basket League ήταν αυτό ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Ηρακλή.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 7:23 pm


Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Δ. Βλαχάκης και ο Κ. Συγγούνης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Δ. Βλαχάκης και ο Κ. Συγγούνης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό τον κ. Δημήτρη Βλαχάχη του Γεωργίου, από το Νεοχώρι. vlaxakis.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 7:14 pm


Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Μεσολόγγι [εικόνες] - Ελεύθερος Τύπος

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Μεσολόγγι [εικόνες]  Ελεύθερος Τύπος

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή την ώρα στην ανατολική πλευρά του Μεσολογγίου.Στην περιοχή οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου καταβάλουν.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 6:38 pm


Μεγάλη φωτιά στο Μεσολόγγι - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Κοινωνία - BEST News

Μεγάλη φωτιά στο Μεσολόγγι - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Κοινωνία  BEST News

Φωτιά σε καλάμια στο Μεσολόγγι ξέσπασε νωρίτερα και οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά ξέσπασε στην ανατολική πλευρά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 5:31 pm


Στο Μεσολόγγι ο Ιπποκράτης - dimokratiki.gr

Στο Μεσολόγγι ο Ιπποκράτης  dimokratiki.gr

Δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα στο Μεσολόγγι ο Ιπποκράτης… Οι Κώοι θα παίξουν στις 16:00 με τον Χαρίλαο Τρικούπη, στο παιχνίδι με το οποίο θα ανοίξει η ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 10:37 am


Μεσολόγγι: Δημοτικό Κολυμβητήριο αξιώσεων κι όχι… «πισίνα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Δημοτικό Κολυμβητήριο αξιώσεων κι όχι… «πισίνα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με έγγραφό του, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενέκριναν την λειτουργικότητα του ανοικτού κολυμβητηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 6:03 pm


Την Τετάρτη στο Μεσολόγγι η παρουσίαση βιβλίου του Β. Χουλιαρά «Ο Φάρος του Σόρενσον» - AgrinioPress

Την Τετάρτη στο Μεσολόγγι η παρουσίαση βιβλίου του Β. Χουλιαρά «Ο Φάρος του Σόρενσον»  AgrinioPress

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 21.30 ο «Κοχλίας coffee gallery» στον πεζόδρομο Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, φιλοξενεί τον Βασίλη Χουλιαρά στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 4:40 pm


Κόντρα στο Μεσολόγγι και για τα καθίσματα στο θεατράκι του Λιμανιού - ΑgrιnιοΝews.gr

Κόντρα στο Μεσολόγγι και για τα καθίσματα στο θεατράκι του Λιμανιού  ΑgrιnιοΝews.gr

Πολλά είναι τα μέτωπα της αντιπαράθεσης του συνδυασμού του Π. Παπαδόπουλου και της δημοτικής αρχής Καραπάνου στο δήμο Μεσολογγίου. Τελευταία εστία ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 2:50 pm


Μεσολόγγι: Στις φυλακές ο επίδοξος ληστής - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Στις φυλακές ο επίδοξος ληστής - Αιχμή News  Αιχμή

Προφυλακίστηκε ο 28χρονος που τις προηγούμενες ημέρες έκανε δυο απόπειρες ληστεία.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 2:42 pm


IBC-Μεσολόγγι για την άνοδο στη Γ' εθνική - Typos-i.gr

IBC-Μεσολόγγι για την άνοδο στη Γ' εθνική  Typos-i.gr

Ο πρώτος πολύ σημαντικός αγώνας των πλέι οφ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, για την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία, ανάμεσα στο IBC και τον Λέοντα Μεσολογγίου, είναι το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 2:06 pm


Σε Μεσολόγγι, Πάτρα, Καλάβρυτα και Κατάκολο ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός - Επιστήμες - AgrinioTimes

Σε Μεσολόγγι, Πάτρα, Καλάβρυτα και Κατάκολο ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός - Επιστήμες  AgrinioTimes

Σε Πάτρα, Καλάβρυτα, Μεσολόγγι και Κατάκολο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός που υλοποιείται και χρηματοδοτείται ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 10:39 am


Περισσεύει η αγανάκτηση για την παραβατικότητα στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Περισσεύει η αγανάκτηση για την παραβατικότητα στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Με το µπαστούνι προσπάθησε να αντισταθεί στους κλέφτες 86χρονη και κατέληξε στο νοσοκοµείο / Πώς ο νόµος «Παρασκευόπουλου» προστατεύει τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:23 am


Παρουσίαση στο Μεσολόγγι του βιβλίου για την "ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα" - ΑgrιnιοΝews.gr

Παρουσίαση στο Μεσολόγγι του βιβλίου για την "ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα"  ΑgrιnιοΝews.gr

Παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα» του Δρ. Αποστόλου Βετσοπούλου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:15 pm


Εορτασμός 25η Μαρτίου: Σταρακά-Λύτρας στο Αγρίνιο, Θάνος Μωραΐτης στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Εορτασμός 25η Μαρτίου: Σταρακά-Λύτρας στο Αγρίνιο, Θάνος Μωραΐτης στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 6:44 pm


Μεσολόγγι: Ομιλία Παπαδημούλη - Κουρουμπλή το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Ομιλία Παπαδημούλη - Κουρουμπλή το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 4:29 pm


Μεσολόγγι: Οδηγούσε φορτηγό χωρίς στοιχεία και με πινακίδες άλλου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Οδηγούσε φορτηγό χωρίς στοιχεία και με πινακίδες άλλου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 51χρονος οδηγός δεν είχε αφήσει παράβαση που να μην την κάνει.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 3:29 pm


Μεσολόγγι: "Ιδού τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις!" - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: "Ιδού τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις!"  ΑgrιnιοΝews.gr

“Ιδού τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις!”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου “Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 3:14 pm


«Βράζει» το Μεσολόγγι για το ΤΕΙ… - Αιχμή News - Αιχμή

«Βράζει» το Μεσολόγγι για το ΤΕΙ… - Αιχμή News  Αιχμή

Με ένταση, αλλά και ομοφωνία η απόφαση του Δ.Σ. για σύσταση επιτροπής διεκδίκησης / Αιχμές Παπαδόπουλου για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / Γ. Ατσαλάκης: ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 2:38 pm


Μεσολόγγι: Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνεδρίασε έκτακτα χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις σχετικά με τον υπο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 2:11 pm


Μεσολόγγι: 28χρονος προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα 65χρονης αλλά συνελήφθη - pelop.gr

Μεσολόγγι: 28χρονος προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα 65χρονης αλλά συνελήφθη  pelop.gr

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 12:45 pm


Αθηναίοι και Πατρινός στο Μεσολόγγι - dimokratiki.gr

Αθηναίοι και Πατρινός στο Μεσολόγγι  dimokratiki.gr

Οι Αθηναίοι Αλέξανδρος Ψαριανός και Μανώλης Τσολάκος, καθώς και ο Πατρινός Ηλίας Καρπάνος θα «σφυρίξουν» το παιχνίδι του Σαββάτου (16:00) ανάμεσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 11:17 am


Μεσολόγγι: Ο ανήλικος που συνελήφθη γιατί λιθοβόλησε 86χρονη, έκανε άλλες τρεις ληστείες! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Ο ανήλικος που συνελήφθη γιατί λιθοβόλησε 86χρονη, έκανε άλλες τρεις ληστείες!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν βάζει μυαλό ο ανήλικος Ρομά που συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν λιθοβόλησε μια 86χρονη στην αυλή του σπιτιού της στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:13 am


Μεσολόγγι: Ο Ιωάννης Καραδήμας στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Ιωάννης Καραδήμας στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου. Θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 8:04 pm


Προσλήψεις σε Μεσολόγγι και Βόνιτσα - Αιχμή News - Αιχμή

Προσλήψεις σε Μεσολόγγι και Βόνιτσα - Αιχμή News  Αιχμή

Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Πρόσληψη 6 ατόμων. Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, που εδρεύει στο Μεσολόγγι της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 3:13 pm


Καταγγελία: Άτομα στο Μεσολόγγι πωλούσαν αντικείμενα, δήθεν για την ενίσχυση του «Παναγία Ελεούσα» - AgrinioPress

Καταγγελία: Άτομα στο Μεσολόγγι πωλούσαν αντικείμενα, δήθεν για την ενίσχυση του «Παναγία Ελεούσα»  AgrinioPress

Με αφορμή συμβάν που υπέπεσε στην αντίληψή της διοίκησης του Εργαστηρίου, κατόπιν μαρτυριών πολιτών του Μεσολογγίου, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 1:12 pm


Μεσολόγγι: "Καμπάνα" 14.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη και οδηγό φορτηγού - Patras Times

Μεσολόγγι: "Καμπάνα" 14.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη και οδηγό φορτηγού  Patras Times

Είχε δηλωθεί ακινητοποιημένο και κυκλοφορούσε με άλλες πινακίδες, χωρίς άδεια και ασφάλιση. 12:00,20.03.2019 |. Κοινοποίηση στο Facebook · Κάντε Tweet ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 12:00 pm


Μεσολόγγι: 14.000 ευρώ πρόστιμο "έφαγε" φορτηγατζής - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: 14.000 ευρώ πρόστιμο "έφαγε" φορτηγατζής - Αιχμή News  Αιχμή

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 14.000 ευρώ, σε βάρος ιδιοκτήτη και οδηγού ιδιωτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 11:30 am


ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόστιμα ύψους 14.000 € σε οδηγό φορτηγού στο Μεσολόγγι! - Epoli.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόστιμα ύψους 14.000 € σε οδηγό φορτηγού στο Μεσολόγγι!  Epoli.gr

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 14.000 ευρώ, σε βάρος ιδιοκτήτη και οδηγού ιδιωτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 11:23 am


14.000 ευρώ πρόστιμα σε οδηγό-ιδιοκτήτη φορτηγού στο Μεσολόγγι! - AgrinioPress

14.000 ευρώ πρόστιμα σε οδηγό-ιδιοκτήτη φορτηγού στο Μεσολόγγι!  AgrinioPress

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 14.000 ευρώ, σε βάρος ιδιοκτήτη και οδηγού ιδιωτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 11:21 am


Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης - Αιχμή News - Αιχμή

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης - Αιχμή News  Αιχμή

Κασομούλης, Μάγερ, Βλαχογιάννης, Τρικούπης, Σολωμός, Ζαλοκώστας, Παλαμάς, Μπάιρον… Γνωρίζουμε τα κείμενα αγωνιστών, ιστορικών και λογοτεχνών που ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 8:51 am


Προς τον ανώνυμο λιβελογράφο της φυλλάδας "Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι" - Αιχμή News - Αιχμή

Προς τον ανώνυμο λιβελογράφο της φυλλάδας "Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι" - Αιχμή News  Αιχμή

Μετά από παράκληση του κ. Παντελή Σκαρμούτσου δημοσιεύουμε απάντησε σε ανώνυμα σχόλια που αφορούν την οικογένειά του: "Κύριε",. Το Μεσολόγγι είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 9:53 pm


Είχε διακινητή και στο Μεσολόγγι το κύκλωμα ναρκωτικών - Αιχμή News - Αιχμή

Είχε διακινητή και στο Μεσολόγγι το κύκλωμα ναρκωτικών - Αιχμή News  Αιχμή

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 4:32 pm


Μεσολόγγι: Με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου. Θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 3:07 pm


Μεσολόγγι: Η Ζωή Παρρά στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Ζωή Παρρά στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό την κυρία Παρρά Ζωή του Παναγιώτη, απόφοιτη τουριστικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 2:21 pm


Tο Μεσολόγγι μπροστά και στην κυνοφιλία! - Αιχμή News - Αιχμή

Tο Μεσολόγγι μπροστά και στην κυνοφιλία! - Αιχμή News  Αιχμή

Μέλος της Εθνικής ομάδας πόιντερ έρευνας κυνηγίου που θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα έρευνας κυνηγίου 2019 στην Σερβία ο IPSIPETIS ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:30 pm


Σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και Μεσολόγγι Δ. Παπαδημούλης και Π. Κουρουμπλής - Πολιτική - AgrinioTimes

Σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και Μεσολόγγι Δ. Παπαδημούλης και Π. Κουρουμπλής - Πολιτική  AgrinioTimes

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 1:00 το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Αμφιλοχία στο “καφέ ROYAL ” οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 11:58 am


Έσπασε το αήττητο έντεκα μηνών στο Άργος για το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News - Αιχμή

Έσπασε το αήττητο έντεκα μηνών στο Άργος για το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News  Αιχμή

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη την Κυριακή 17 Μαρτίου η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσολόγγι 2008, η οποία έχασε από τον Φειδωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 10:56 am


Μεσολόγγι: Πρώτη συνάντηση γειτονιάς στην Καλλονή «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Πρώτη συνάντηση γειτονιάς στην Καλλονή «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου»  AgrinioPress

Την πρώτη της συνάντηση γειτονιάς στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην Καλλονή πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου», ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:20 pm


Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Στέφανος Κανελέτης - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Στέφανος Κανελέτης  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Κανελέτης Στέφανος. Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:52 pm


Μεσολόγγι: Ο Στέφανος Κανελέτης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Στέφανος Κανελέτης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό «δήμος για τα παιδιά μας», τον κ. Στέφανο Κανελέτη του Συμεών, έμπορο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:45 pm


Aναβρασμός στο Μεσολόγγι για το Πανεπιστήμιο , ηρεμία στο Αγρίνιο… - ΑgrιnιοΝews.gr

Aναβρασμός στο Μεσολόγγι για το Πανεπιστήμιο , ηρεμία στο Αγρίνιο…  ΑgrιnιοΝews.gr

Διαφορετικό κλίμα φαίνεται να επικρατεί στις δημοτικές αρχές Μεσολογγίου και Αγρινίου αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 1:41 pm


ΤΕΙ: Αντιδράσεις της «Πανσπουδαστικής» στο Μεσολόγγι για τις καταργήσεις Τμημάτων - AgrinioPress

ΤΕΙ: Αντιδράσεις της «Πανσπουδαστικής» στο Μεσολόγγι για τις καταργήσεις Τμημάτων  AgrinioPress

Σε μαζική παρουσία των φοιτητών στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσολογγίου καλεί η Πανσπουδαστική. Η φοιτητική παράταξη κάνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:52 am


Η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στo Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στo Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, μαζί με 2999 ακόμα εστιατόρια παγκοσμίως, μαγειρεύουμε «α λα Γαλλικά», βάζοντας το Μεσολόγγι (μοναδικό εκπρόσωπο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:53 am


Μεσολόγγι: Στην ουρά… για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στην ουρά… για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος  Sinidisi.gr

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες – Σε διάστημα περίπου ενός έτους έχουν υποβληθεί 169 αιτήσεις. Συνολικά 169 αιτήσεις έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:51 pm


Το Μεσολόγγι είναι έτοιµο να δεχθεί το πλοίο; - Αιχμή News - Αιχμή

Το Μεσολόγγι είναι έτοιµο να δεχθεί το πλοίο; - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019 Της Βάσως Βήττα • [email protected] Με μεγάλη χαρά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:18 am


Μεσολόγγι: Τραυμάτισαν με πέτρες ηλικιωμένη για να τη ληστέψουν - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Τραυμάτισαν με πέτρες ηλικιωμένη για να τη ληστέψουν  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι 86χρονης και της έριξαν πέτρες στο κεφάλι - Ανάμεσα στους δράστες και ένας ανήλικος.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:00 am


Μακρύ το ταξίδι των µεταναστών µέχρι το Μεσολόγγι… - Αιχμή News - Αιχμή

Μακρύ το ταξίδι των µεταναστών µέχρι το Μεσολόγγι… - Αιχμή News  Αιχμή

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε ο γνωστός γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης / Και οι ΣΥΝάνθρωποι στο πλευρό τους / Την περιπέτειά τους διηγούνται δυο απ' τους µετανάστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 8:52 pm


Μεσολόγγι: Ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς  Sinidisi.gr

Μετά από πρόκληση που είχε ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς, την Τρίτη 5 Μάρτη και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:10 am


Έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με τον Όμηρο στο Μεσολόγγι η ΑΕΜ - ΑgrιnιοΝews.gr

Έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με τον Όμηρο στο Μεσολόγγι η ΑΕΜ  ΑgrιnιοΝews.gr

Με προπόνηση στο ΔΑΚ Μεσολογγίου την Παρασκευή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΜ για το Κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής κόντρα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:06 am


Μεσολόγγι: Ύστατη παρέμβαση Καρατσόλη - "Σταματήστε να μας βάζετε τρικλοποδιές" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ύστατη παρέμβαση Καρατσόλη - "Σταματήστε να μας βάζετε τρικλοποδιές"  Sinidisi.gr

Μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία του Μεσολογγίου γράφεται… Σχεδόν δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:00 am


Μεσολόγγι: Μύλος η συζήτηση για την Έδρα της Γεωπονικής Σχολής! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Μύλος η συζήτηση για την Έδρα της Γεωπονικής Σχολής!  Sinidisi.gr

Την υλοποίηση των περσινών εξαγγελιών που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι κυβερνητικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:00 am


Στο Μεσολόγγι το ένα πεντάρι του τζόκερ! - Αιχμή News - Αιχμή

Στο Μεσολόγγι το ένα πεντάρι του τζόκερ! - Αιχμή News  Αιχμή

Τζακ-Ποτ σημειώθηκε στη χθεσινή διαλογή του τζόκερ, οπότε οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας θα μοιραστούν 700.000 ευρώ τουλάχιστον στην κλήρωση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 2:33 pm


«Χελιδονίσματα» στο Μεσολόγγι - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

«Χελιδονίσματα» στο Μεσολόγγι - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Για ακόμα μια χρονιά ο Φορέας Διαχειρίσης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στην εκδήλωση «Χελιδονίσματα» της Ελληνικής.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:35 pm


Μεσολόγγι: Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης - Αιχμή News  Αιχμή

Μέσα σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου, εποικοδομητικής κριτικής, αρραγούς ενότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:20 am


Μεσολόγγι: "Σπεράντζα" για τα Καλοκαίρια μας! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: "Σπεράντζα" για τα Καλοκαίρια μας!  Sinidisi.gr

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει σε λίγο χρονικό διάστημα ένα Νέο επιχειρηματικό εγχείρημα από δυο νέους και δραστήριους συμπολίτες μας τον Ηλία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:00 am


Μετά από δεκαετίες θερινός κινηματογράφος στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Μετά από δεκαετίες θερινός κινηματογράφος στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Μετά από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, δημοτικός χώρος εντός της πόλης του Μεσολογγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 2:40 pm


Εκδηλώσεις αναβίωσης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Εκδηλώσεις αναβίωσης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης που είχε γίνει στην Αθήνα. Παρουσίαση της αναβίωσης του Ιερού Λόχου πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι την Κυριακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Μεσολόγγι: Ο Χρήστος Πασπαλιάρης στον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Χρήστος Πασπαλιάρης στον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εκλογών, της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας. Με την σειρά μου, λοιπόν, και εγώ ως νέος,

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους Κεκοιμημένους - Κοινωνία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους Κεκοιμημένους - Κοινωνία  AgrinioTimes

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 – Εορτή των Αγίων Θεοδώρων – αφιερώνεται στη Μνήμη των Κεκοιμημένων, σε ένδειξη σεβασμού κι έκφρασης ανθρώπινου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Μεσολόγγι: Αποκτά Αρχαιολογικό Μουσείο - ΕΡΤ

Μεσολόγγι: Αποκτά Αρχαιολογικό Μουσείο  ΕΡΤ

Σε Αρχαιολογικό Μουσείο θα μετατραπεί το Ξενοκράτειο κτίριο του Μεσολογγίου. Η εγκατάσταση του εργολάβου έγινε και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 10:25 am


Η ίδρυση Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Η ίδρυση Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πληροφορήθηκα, καθυστερημένα και από τον ηλεκτρονικό τύπο του Μεσολογγίου, ότι τε.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Μεγάλη η συµµετοχή στην Ολοµέλεια / Σηµαντικά τα συµπεράσµατα της συνεδρίασης. Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 10:00 am


Επιτυχημένη η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Επιτυχημένη η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Δυναμική παρουσία στην Πανελλήνια Δικηγορική κοινότητα εμφανίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που τις προηγούμενες ημέρες σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση στο Μεσολόγγι: «Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;» - Εκδηλώσεις - AgrinioTimes

Εκδήλωση στο Μεσολόγγι: «Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;» - Εκδηλώσεις  AgrinioTimes

Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι για την Παγκόσμια ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Σύντομο ιστορικό των προσπαθειών για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Σύντομο ιστορικό των προσπαθειών για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε στο Μεσολόγγι (φωτό) - Αιχμή News - Αιχμή

Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε στο Μεσολόγγι (φωτό) - Αιχμή News  Αιχμή

Στο Μεσολόγγι έγινε η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Μεσολόγγι | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Μεσολόγγι | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Την ικανοποίηση της για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Γεωργίου Βασιλειάδη, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι θα συμμετέχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


Τσικνοπέμπτη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Τσικνοπέμπτη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Με πολύ χορό, κέφι και διάθεση αλλά και … τον καλό μας τον καιρό αυτή τη φορά, το Μεσολόγγι «τιμήσαμε» και φέτος την Τσικνοπέμπτη με τον καθιερωμένο για ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Ο έρωτας που γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και θα µείνει για πάντα... - Αιχμή News - Αιχμή

Ο έρωτας που γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και θα µείνει για πάντα... - Αιχμή News  Αιχμή

Τι λέει στην ΑΙΧΜΗ, το ζευγάρι από την Αθήνα, που γνωρίστηκε στην πόλη / Ο Γιάννης και η Μαρία επένδυσαν τόσο οικονοµικά όσο και συναισθηµατικά σε αυτό ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Στο Μεσολόγγι για την κοπή πίτας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης - ΑgrιnιοΝews.gr

Στο Μεσολόγγι για την κοπή πίτας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Πρόεδρος Λάμπρος Κοντομήτσος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Ι.Π. Μεσολογγίου της ΝΔ προσκαλούν στην κοπή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Καταθλιπτική πόλη χαρακτηρίζουν οι επαγγελµατίες το Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Καταθλιπτική πόλη χαρακτηρίζουν οι επαγγελµατίες το Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019 Της Βάσως Βήττα • [email protected] Δεν πήγαν καλά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας - Insider.gr

Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας  Insider.gr

O τουριστικός «χάρτης» της περιοχής του Μεσολογγίου αναμένεται ν' αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Το Εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα" καλεί σε απογευματινό τσάι την Κυριακή - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Το Εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα" καλεί σε απογευματινό τσάι την Κυριακή  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα” Αιτωλοακαρνανίας, για νέους με αναπηρίες, Μεσολόγγι – Αγρίνιο, προσκαλεί σε απογευματινό τσάι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Όλη η πόλη στο ρυθμό της... τσίκνας! (170 φωτό) - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Όλη η πόλη στο ρυθμό της... τσίκνας! (170 φωτό) - Αιχμή News  Αιχμή

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Μεσολογγίτες ξεκίνησαν από νωρίς το τσίκνισμα τηρώντ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, 1 και 2 ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Ένα νοσταλγικό πάρτυ με τον Πασχάλη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Ένα νοσταλγικό πάρτυ με τον Πασχάλη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια «ζωής» , με μεγάλη συμμετοχ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Διαφημίζουμε το Μεσολόγγι... διασκεδάζοντας στην Αλατιέρα - Αιχμή News - Αιχμή

Διαφημίζουμε το Μεσολόγγι... διασκεδάζοντας στην Αλατιέρα - Αιχμή News  Αιχμή

Το γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου δι.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο Δημήτρης Πεσίνης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Δημήτρης Πεσίνης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό τον κύριο Πεσίνη Δημήτριο του Κωνσταντίνου, Δημόσιο Υπάλληλο , από ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τσικνοπέμπτη στον Πεζόδρομο Λόρδου Βύρωνα - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Τσικνοπέμπτη στον Πεζόδρομο Λόρδου Βύρωνα  Sinidisi.gr

Για άλλη μια χρονιά διασκεδάζουμε την Τσικνοπέμπτη στον αγαπημένο πεζόδρομο Λόρδου Βύρωνα!Μαλαβέτας, Κοχλίας, Bistro, Σούσουρο, Άπαιχτο, Και...Φταις.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Εγκαινιάστηκε το Local Hub στο Μεσολόγγι (VIDEO) - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Εγκαινιάστηκε το Local Hub στο Μεσολόγγι (VIDEO) - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια για… «Το Μεσολόγγι των Ντόπιων». Εγκαινιάστηκε ο Κοινωνικοπολιτιστικός Τοπικός Κόμβος – Local Hub στο Μεσολόγγι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Στο Μεσολόγγι η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων - Αιχμή News - Αιχμή

Στο Μεσολόγγι η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων - Αιχμή News  Αιχμή

Η ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκυλάκι στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκυλάκι στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Τα σκάγια έσπασαν τα δόντια και έκοψαν τη γλώσσα του ενός σκύλου, ο οποίος πυροβολήθηκε και στο πίσω μέρος του σώματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η ενημέρωση για τα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας - AgrinioPress

Πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η ενημέρωση για τα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας  AgrinioPress

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παραρτήματος της Ι.Π. Μεσολογγίου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενημερωτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: