Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό παρέδωσε ο ΣΠΑΥ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το 9ο κατά σειρά νέο πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε σήμερα από τον ΣΠΑΥ στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με σκοπό την ενίσχυση του έργου δασοπροστασίας και περιφρούρησης του βουνού σε ένα από τα πιο πράσινα τμήματα που Υμηττού.

Το νέο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο όχημα, που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», παραδόθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής & μέλους του ΔΣ του ΣΠΑΥ Γιάννη Μυλωνάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής & μέλους του ΔΣ του ΣΠΑΥ Ευθύμιου Τάρλα, υπηρεσιακών υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των εκπροσώπων του ΣΠΑΥ.

Μαζί με το νέο πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τεχνολογικός εξοπλισμός στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου “Smart Υμηττός” που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προετοιμαζόμαστε καθημερινά για τη νέα αντιπυρική περίοδο που βρίσκεται προ την πυλών.




Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 9:09 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Δήμαρχο Κηφισιάς - Στο επίκεντρο το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ κι η ΑΜΝΕΠ

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά

Γιάννης Μυλωνάκης: «Με τον Δήμο Κηφισιάς δρομολογούμε μία συνεργασία με στόχο να γίνουν οι πόλεις μας λειτουργικότερες και πιο ανθεκτικές»

Το ζήτημα της ανάγκης αποσυμφόρησης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγίας Παρασκευής μέσω της επαναλειτουργίας του αντίστοιχου ΕΝΕΕΓΥΛ στην Κηφισιά, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, ο κ. Μυλωνάκης, αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, εστίασε στη σημασία άμεσης ολοκλήρωσης των έργων και επαναλειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ στην Ερυθραία, προκειμένου να επιστρέψουν εκεί οι μαθητές που τώρα φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα Κοντοπεύκου. Όπως επισήμανε το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής είναι πλέον υπεράριθμο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα λειτουργικά αλλά και ασφάλειας.  

Από την πλευρά του ο κ. Ξυπολυτάς, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διαμήνυσε στον κ. Μυλωνάκη πως καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία στις αρχές του καλοκαιριού, με στόχο τη φιλοξενία των παιδιών στο κτίριο από τη νέα σχολική χρονιά.
Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο Δημάρχων να δρομολογηθεί μία συνεργασία με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε τομείς, όπως είναι η ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και η πολιτική προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάστηκαν και οι δυνατότητες κοινών δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τέλος τέθηκε και το θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας  Μελισσίων - Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ) στην οποία συμμετέχουν και οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς, με τους δύο Δημάρχους να υπογραμμίζουν την ανάγκη εύρεσης μία συναινετικής λύσης για την άμεση εκκαθάριση και λύση της εταιρείας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 7:28 pm


Παραιτήθηκε η Ιωάννα Κουτσουρά από το Σύλλογο κατοίκων Τσακού μετά από 20 χρόνια προσφοράς


Παραιτήθηκε, παρά την επανεκλογή της, η κ. Ιωάννα Κουτσουρά από το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Τσακού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κας Κουτσουρά:

Ο μόνος δρόμος…


Με αυτή την επιστολή μου, με πολύ σκέψη και ψυχικό φορτίο τεράστιο,

Θέλω να δηλώσω, παρότι επενεκλέγηκα, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω και την επόμενη διετία να είμαι μέλος του νέου Δ.Σ., που προέκυψε από τις εκλογές στις 7-4-2024. Μετά από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας μου στον σύλλογο, όσα και η ίδρυση του συλλόγου της γειτονιάς μας,

Παραιτούμαι.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΣΕ ΕΝΑ Δ.Σ., ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ, ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΠΟΛΩΣΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΒΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ , ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ευχαριστώ τους φίλους και γείτονες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές,

Δηλώνω με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση, ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης και δίπλα τους.
                                   
ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ
Γεν. Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Τσακού
Τ. Δημοτική σύμβουλος

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 1:05 pm


Η παράταση και ένα εφιαλτικό σενάριο για το νέο Δημαρχείο στην Ελλάδα του "πάμε κι όπου βγει"

 
Η χορήγηση παράτασης 40 ημερών στον κατασκευαστή για την ανέγερση του νέου δημαρχείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής επιβεβαιώνει το μέχρι στιγμής αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον εργολάβο, ωστόσο τα ρίσκα [θα δούμε παρακάτω] που έχουν ήδη αναλάβει οι δύο πλευρές χρονοτριβώντας και συνεχίζουν να αναλαμβάνουν, δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κατασκευαστής ζήτησε 40 ημέρες παράταση της συνολικής προθεσμίας «έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής, ελέγχου και τελικής αποφάσεως της Υπηρεσίας σας σχετικά με την κατασκευή των υπογείων του κτιρίου, που αποτελούν την μόνιμη αντιστήριξη του σκάμματος»

Επίσης στο αίτημα του αναφέρει «Επειδή επίκειται η λήξη της οριακής προθεσμίας του έργου, και η συνέπεια αυτής, διάλυση της σύμβασης, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και λήψης απόφασης σχετικά με την υποβληθείσα πρόταση, και με γνώμονα να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας, συναινούμε με το παρόν για καθορισμό παράτασης της οριακής προθεσμίας του έργου έως 31-05-2024, θεωρώντας ότι ο χρόνος αυτός είναι επαρκής…»

Με σχετικό έγγραφό του, ο ανάδοχος ενημερώνει για την παρακολούθηση των μετρήσεων της προσωρινής αντιστήριξης και συγκεκριμένα για την ανάγκη ενίσχυσης της προσωρινής αντιστήριξης.

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενίσχυση αυτή με αντηρίδες κρίνει επαρκές το χρονικό διάστημα των 40 ημερών.

Πάμε λοιπόν να δούμε που βρισκόμαστε στην πραγματικότητα.

Τα δεδομένα

Πρώτον, όπως γνωρίζουμε από όσα έχει αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Αττικής είχε ζητήσει από τον εργολάβο μια πρόταση για το τι μπορεί να γίνει στο εργοτάξιο, η οποία έχει ήδη κατατεθεί.

Δεύτερον, όπως είχε κυκλοφορήσει, στη συνέχεια γραφτεί σε ανακοίνωση παράταξης και σημειωθεί στο αίτημα του εργολάβου που καταγράφεται στην αντίστοιχη απόφαση χορήγησης της παράτασης που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόταση του εργολάβου είναι να πάει το έργο μέχρι και την κατασκευή των υπογείων.

Δηλαδή Δημαρχείο, τουλάχιστον όπως το ξέραμε στις μακέτες, τέλος.

Τρίτον όπως προκύπτει ως λογικό συμπέρασμα [αλλά και βάσει κάποιων πληροφοριών] από τη χορήγηση της παράτασης καθώς η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου και λήψης απόφασης σχετικά με την υποβληθείσα πρόταση του εργολάβου, υπάρχει χάσμα στο οικονομικό σκέλος της πρότασης. Δεδομένου ότι τόσο καιρό οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία, είναι λογικό να υποθέσουμε πως το χάσμα είναι ως τώρα αγεφύρωτο.

Ανακεφαλαίωση: 1. δημαρχείο όπως το ξέραμε, kaputt, 2. το πολύ υπό την παρούσα σύμβαση να φτιάξουμε τα υπόγεια γκαράζ, 3. δεν τα βρίσκουν Περιφέρεια - κατασκευαστής στο οικονομικό για τα γκαράζ

Παρένθεση: Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί πρόσφατο βίντεο με drone από το εργοτάξιο [https://www.facebook.com/reel/976355407293131]. Αυτή είναι η πρόοδος των έργων από τότε που ξεκίνησαν τα έργα ως σήμερα;

Τα ρίσκα ως παράγοντας πίεσης και ένα εφιαλτικό σενάριο

Διαρκώς βλέπουμε τον κ. Μυλωνάκη να έχει πάρει σβάρνα [πριν καν αναλάβει] γραφεία, υπουργεία και υπηρεσίες για όλα τα ανοικτά θέματα της πόλης μεταξύ των οποίων και το Δημαρχείο εξαντλώντας τα όποια, ελάχιστα πράγματι, περιθώρια πίεσης έχουμε ως Δήμος. 

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Αττικής παίζει με το χρόνο. Όμως ο κ. Χαρδαλιάς ήδη από την προεκλογική περίοδο - λογικά - πρέπει να έχει ενημερωθεί για την υπόθεση του Δημαρχείου. Ο άνθρωπος που για πόσο καιρό από τηλεοράσεως κουνούσε καθημερινά το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ούτε ως υποψήφιος, ούτε ως νεοεκλεγείς, ούτε αφότου ανέλαβε καθήκοντα έχει στείλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα.

Ίσως στην Περιφέρεια Αττικής να θεωρούν πως τα φίδια ζώνουν περισσότερο τον κατασκευαστή ο οποίος για δύο χρόνια αφού λήξει η σύμβαση, δηλαδή πλέον ως το Μάιο του 2026 φέρνει την ευθύνη της προσωρινής αντιστήριξης.

Αναρωτιέται όμως κανείς, αν γίνει ένας σεισμός αντίστοιχος εκείνου του 1981, ή του 1999, ή κατά τι μικρότερος, κινδυνεύουν ή όχι τα διπλανά κτίρια;

ΑΝ, ο μη γένοιτο, έχουμε τραγωδίες αλίμονο, όχι μόνο σε αυτούς που ζητούν τον ουρανό με τα άστρα ή παίζουν με το χρόνο, αλλά και όλους εκείνους που έμπλεξαν το Δήμο σε αυτήν την αχρείαστη περιπέτεια αντί να επιλέξουν ρεαλιστικές λύσεις.

Εν κατακλείδι

Ας ενταφιαστεί η μελέτη επιτέλους, ας ολοκληρωθούν τα υπόγεια ώστε και ο Δήμος να λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή και ιδίως να διασφαλιστούν τα όμορα κτίρια και είτε να αγοράσουμε ένα έτοιμο κτίριο για δημαρχείο κάπου αλλού, είτε να να μη χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο ώστε στο ενδιάμεσο που θα ολοκληρώνονται τα υπόγεια να σχεδιάζουμε ένα ρεαλιστικό δημαρχείο στον ίδιο χώρο που θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερο.

Το κλείσιμο του χθεσινού μηνύματος του Δημάρχου ότι η πόλη θα αποκτήσει "νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο" αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει σχέδιο Β.

Αλλά Περιφέρεια και κατασκευαστής ας τελειώνουν επιτέλους να πάμε παρακάτω, διότι όπως διαβάσαμε στα σχόλια κάτω από το βίντεο του Δημάρχου, οι πολίτες ζητούν κολυμβητήριο, πεζοδρόμια, διευκόλυνση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ κ.ο.κ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 11:37 am


Μήνυμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για το υπό κατασκευή έργο του νέου Δημαρχείου

«Δεσμεύομαι πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο»

Με αφορμή τη χθεσινή  απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής να δοθεί  παράταση της  συνολικής προθεσμίας του έργου για την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου κατά 40 ημέρες, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Αποτελεί πάγια θέση μου ότι η επικοινωνία μεταξύ Δήμου και πολιτών οφείλει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, υπεύθυνη, ουσιαστική και ειλικρινής.

Σε αυτό πιστεύω και αυτό δεσμεύομαι να πράττω καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Σε αυτή τη λογική θεώρησα καθήκον μου να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.

Χθες, ανέβηκε στην Διαύγεια η απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας για παράταση της  συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 40 ημέρες. Θέλω να πιστεύω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υποχρεώσει τον εργολάβο του έργου να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Προσωπικά είχα προειδοποιήσει δημόσια -ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022- ότι το έργο, που χρηματοδοτεί και εκτελεί αποκλειστικά η Περιφέρεια Αττικής, κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο με συνέπεια η πόλη να αποκτήσει μία ακόμα «μαύρη» τρύπα, μία ακόμα «περίπτωση κολυμβητήριου».

Ήταν τότε που ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς απάντησε στις αυξημένες χρηματικές απαιτήσεις του εργολάβου, ότι θα τα βρει αυτός προσωπικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κάτι φυσικά που δεν το πέτυχε.

Ήταν τότε που ο πρώην Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση Σταθόπουλου για μη ορισμό τιμής μονάδας για τις εργασίες εκβραχισμού με τον κ. Σταθόπουλο να απαντά ότι οι ευθύνες «για το φιάσκο του νέου Δημαρχείου» -όπως το αποκάλεσε χαρακτηριστικά - βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Ζορμπά και τον πρώην περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

Ας μην κρυβόμαστε, υπήρξε σωρεία λαθών, κακών χειρισμών και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των προηγούμενων διοικήσεων που μας έχουν φέρει το έργο σε διακινδύνευση.

Το έργο ουσιαστικά εδώ και 1 ½ χρόνο έχει σταματήσει, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20%, ενώ το Δημαρχείο Χαλανδρίου που ξεκίνησε ακριβώς την ίδια περίοδο, πάλι με χρηματοδότηση της περιφέρειας, σε λίγο καιρό παραδίδεται προς χρήση.

Θα αναρωτιέστε «γιατί;».

Γιατί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος συμφώνησε με την Περιφέρεια Αττικής να λάβει ο Δήμος του την χρηματοδότηση του έργου και να τρέξει αυτός τον διαγωνισμό, τη σύμβαση και την υλοποίηση του έργου. Ενώ ο τότε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλος δέχθηκε να τρέξει το έργο η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τόσα άλλα έργα που πραγματοποιεί.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών τα βλέπουμε όλοι μας σήμερα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκληρώνει το έργο ενώ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20% του έργου.

Κάνω αυτές τις αναφορές για το χθες για να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και φυσικά όταν έρθει η ώρα της ευθύνης, να αποδοθούν εκεί που πρέπει.    

Τώρα είναι η ώρα  για ενότητα, σύμπνοια και προσήλωση στον στόχο.

Αμέσως μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου και συνειδητοποίησα ότι τα όσα λέγαμε ως αντιπολίτευση ισχύουν και με το παραπάνω, ξεκίνησα σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά προκειμένου να βρεθεί αμοιβαία ικανοποιητική λύση.

Παράλληλα όμως διαπίστωσα με έκπληξη ότι η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2023 μας είχε ζητήσει σημαντικά έγγραφα για το έργο και δεν είχαν δοθεί, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αμέσως ανταποκριθήκαμε και σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου εστάλησαν όλα τα έγγραφα μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία  του Δήμου μας για το άμεσο και υπεύθυνο χειρισμό αυτής τη υπόθεσης που είχε εκθέσει το Δήμο μας.

Ξέρω ότι το ερώτημα παραμένει: Μπορεί αυτή η παράταση των 40 ημερών να δώσει οριστική λύση στην κατασκευή του νέου Δημαρχείου της πόλης;  
 
Καλό είναι να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Οι αποφάσεις για το νέο Δημαρχείο ανήκουν στην περιφέρεια. Ωστόσο εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε και να επιμείνουμε για την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου πάντα σε όφελος της πόλης μας αλλά και της Αττικής γενικότερα.

Μπορώ σήμερα να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχουν αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το δίκαιο του αιτήματός μας.

Η απόφαση για παράταση μέχρι 31.05.24 που δόθηκε χτες δείχνει εμπράκτως τη βούληση τους να συνεχιστεί το έργο.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Η εικόνα του σημερινού Δημαρχείου της πόλης είναι τριτοκοσμική, είναι απογοητευτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για εσάς τους πολίτες μας.

Το αίτημα για ένα σύγχρονο Δημαρχείο αν και διαχρονικό εξακολουθεί να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο του νέου Δημαρχείου να ολοκληρωθεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη απέστειλα πρόσκληση προς τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων για συνάντηση την Παρασκευή 19 Απριλίου ώστε να συζητήσουμε όλοι μαζί το πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε από κοινού για τα επόμενα βήματα.

Ταυτόχρονα ζήτησα από τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά να έρθει στην Αγία Παρασκευή για ενημέρωση κάτι το οποίο αποδέχτηκε και θα πράξει τις προσεχείς ημέρες.   

Οι συζητήσεις βέβαια δεν θα είναι εύκολες.

Οι αξιώσεις του εργολάβου είναι πλέον υψηλότατες.

Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι η μάχη δεν έχει χαθεί.

Για ένα πράγμα δεσμεύομαι ενώπιόν σας: Η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο.

Σας ευχαριστώ.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 9:00 pm


Περισσότερο συμβολική πια η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής;

«Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, το οποίο γνωρίζω πως λόγω της σοβαρής υποστελέχωσής του αντιμετωπίζει σημαντικές  δυσκολίες στην προσπάθεια να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά. Όπως ενημερώθηκα τόσο από τον Διοικητή όσο και από εκπροσώπους της συνδικαλιστικής ένωσης, η δυναμικότητα του τμήματος είναι μόλις 17 αστυνομικοί, ενώ θα έπρεπε να είναι 60!. Παράλληλα βέβαια και με τα προβλήματα υποδομών και εξοπλισμού που αντιμετωπίζουν. Τους διαμήνυσα πως θα είμαι στο πλευρό τους και θα στηρίξω τα δίκαια αιτήματά τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο». 

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παραπάνω είναι κομμάτι εκτενούς ανάρτησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Μυλωνάκη. Μέχρι χθες είχαμε την εικόνα μέσω του πρόσφατου ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως το Α.Τ, λειτουργεί με το 50% της δυναμικότητας και 32 άτομα αντί 61. Αλλά τελικά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. 17 αντί 60.

Αν τώρα αυτούς τους 17 αστυνομικούς τους διαιρέσουμε με τις βάρδιες, τα ρεπό, την ελάχιστη στελέχωση των γραφείων του Α.Τ. κτλ, τότε αναρωτιέται κανείς πόσοι απομένουν για να βγουν στους δρόμους και να σπεύσουν όπου - ο μη γένοιτο - χρειαστεί.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Εφόσον όπως αναφέρει ο Δήμαρχος το Α.Τ. χρειάζεται 60 άτομα και δουλεύει με 17, σημαίνει ότι επί της ουσίας λειτουργεί όπως ένα αυτοκίνητο με... μία ρόδα. 

Ωστόσο η υποστελέχωση αποδεικνύει και κάτι ακόμη. Όλα αυτά τα χρόνια που επιδεινώνεται ραγδαία η εγκληματικότητα και οι δυνατότητες του Α.Τ., όλες αυτές οι επισκέψεις, οι συσκέψεις, τα ψηφίσματα και τα δελτία τύπου, ήταν παρηγοριά των άρρωστο.

Είναι καιρός να παραμεριστούν οι συμβολικές ενέργειες και οι δήμοι πλέον να ενώσουν τις δυνάμεις τους πιέζοντας αποτελεσματικά το κεντρικό κράτος. Από το να κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα μέχρι το να αλωνίζουν κάθε λογής απατεώνες και επικίνδυνα στοιχεία έχει μεγάλη απόσταση.

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν από το 2015 να έχει πάρει πάλι την ανηφόρα το δημόσιο όσον αφορά τις προσλήψεις αλλά όλοι εκείνοι οι φορείς είτε μιλάμε για σχολεία, είτε για νοσοκομεία, είτε για αστυνομία, να παραμένουν υποστελεχωμένοι.

Από την άλλη, γιατί να θέλει να γίνει κανείς αστυνομικός; Μπορεί κάνοντας το καθήκον του, να βρει τον μπελά του στο τέλος...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:11 pm


Γ. Σταθόπουλος: Ο κ. Μυλωνάκης αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση συστηματικά

Ο κ. Μυλωνάκης ζήλεψε τον κ. Ζορμπά, και κάνει ομαδικές επιθέσεις κατά της Αντιπολίτευσης! Θυμίζουμε ότι ο Β. Ζορμπάς έγραφε συχνά εναντίον δυο «εχθρών», των Σταθόπουλου και Οικονόμου. Τώρα ο Γ. Μυλωνάκης γράφει εναντίον τριών «εχθρών».

Στην ανακοίνωση του με κατηγορεί για την κριτική μου στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Επί της ουσίας, λοιπόν:

Όλα τα χρόνια βεβαιώνονται και εισπράττονται οι οφειλές των μεγαλοοφειλετών και όλων των υπόχρεων στο Δήμο μας. 

Η επιμονή του Αντιδημάρχου Οικονομικών να καμαρώνει και να κατηγορεί, ουσιαστικά, όλους τους προηγούμενους Δημάρχους και Αντιδημάρχους για «διαφυγόντα» έσοδα δεν είναι μόνον αντισυναδελφική αλλά είναι και ψευδής. 

Το είπα και το ξαναλέω.

Θα δικαιούται να επαίρεται όταν πετύχει στη θητεία του και βεβαίως εάν εισπραχθούν ποσά, κάτι που έγινε πολλές φορές στη θητεία μας.

Θυμίζω, εδώ, ότι κερδίσαμε την δίκη κατά της Energa και εισέπραξε ο Δήμος μας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη πχ για τον οφειλέτη του Δήμου Ψυχικού αλλά σταματώ εδώ.

17 Απριλίου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

ΥΓ: Όσον αφορά τα περί Πολιτικού Πολιτισμού, ας λύσουν πρώτα τα θέματα του Πολιτισμού που ήδη τα έχουν κάνει «θάλασσα»!

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:10 pm


Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων για παιδιά που έχουν ανάγκη από το Δήμο Αγίας Παρασκευής στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο της δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει στη δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός», μαζί με δεκάδες άλλους δήμους της Αττικής, με στόχο τη συγκέντρωση πασχαλινών δώρων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. 

Στηρίζουμε όλοι μας, ανάλογα με τις δυνατότητες μας, τα παιδιά άπορων οικογενειών του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο, συγκεντρώνοντας: λαμπάδες, παπούτσια, παιχνίδια, παιδικά βιβλία κλπ.

Η συγκέντρωση των πασχαλινών δώρων θα γίνει από τη Δευτέρα, 22 έως και το Σάββατο 27 Απριλίου, κάθε μέρα από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Δημαρχείο της πόλης μας, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ισόγειο Δημαρχείου-Λεωφ. Μεσογείων 415-417).

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Τις άγιες ημέρες που έρχονται καλώ τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να στηρίξουμε όλοι μαζί, στο μέτρο του δυνατού, τα παιδιά της πόλης μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντας πασχαλινά δώρα. Σας καλώ, στο πλαίσιο τη δράσης που διοργανώνει το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά το χαμόγελο που τους αξίζει. Όλοι μαζί ενωμένοι, για τα παιδιά μας».

Τη δράση θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της Έμφυλης Βίας Έλλη Παπαγγελή.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 1:23 pm


Αλλάζουμε: Γιατί οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας χρειάζονται επειγόντως μαθήματα πολιτικού πολιτισμού

Με αφορμή τις απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας, ο δημοτικός συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:     

Οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας χρειάζονται επειγόντως μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.     

✔️Πρώτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού:  

Ο Δήμαρχος  Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Μυλωνάκης παρουσίασε, ως όφειλε και όπως προεκλογικά είχε  δεσμευτεί, 12+25 νέες δράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δράσεις αυτές έχουν στόχο να νοικοκυρέψουν τον Δήμο μας και να βάλουν τις βάσεις για να αλλάξει η Αγία Παρασκευή.  Δείγμα πολιτικού πολιτισμού θα ήταν οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή  Σαρκούλας να τοποθετηθούν με τρόπο υπεύθυνο, δημιουργικό και προγραμματικό για πολιτικές που αφορούν το μέλλον της πόλης. Αντί αυτού, επέλεξαν να κάνουν απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις εναντίον των κ.κ. Αθανασίου, Τάρλα και Σιούλα      

✔️Δεύτερο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού: 

Ο κ. Αθανασίου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, ξεκίνησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ενάντια στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου. Δείγμα πολιτικού πολιτισμού θα ήταν να εισπράξει τα εύσημα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις γιατί πράττει το αυτονόητο. Αντί αυτού, δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον κ. Σταθόπουλο με βαρύτατους υπαινιγμούς, τους οποίους στη συνέχεια ο ίδιος αναγκάστηκε να ανακαλέσει. Αλήθεια, γιατί ενοχλεί το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή και ο κ. Αθανασίου κάνουν αυτά που δεν έκαναν οι Δήμαρχοι του χθες, όσον αφορά τη διαχείριση των μεγαλοοφειλετών του Δήμου; 

✔️Τρίτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού: 

Ο κ. Τάρλας επαίνεσε, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα,  την αρμόδια αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Σιούλα, γιατί υλοποιεί την σύμβαση για τις ασφαλτοστρώσεις. Ο κ. Ζορμπάς με δική του ανάρτηση στα κοινωνικά  εξαπολύει απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Τάρλα, με υποτιμητικά σχόλια για το επάγγελμα του!!!. Τα σχόλια για την απαράδεκτη συμπεριφορά και το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού του κ. Ζορμπά τα αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.   

✔️Τέταρτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού: 

Τον κ. Σάρκουλα ή Σαρκούλα δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής χωρίς προϋπολογισμό για τους τρεις πρώτους μήνες του 2024. 

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή αγόρασε μετρητοίς και όχι με leasing, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι, νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό καθαριότητας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί διότι δεν υπάρχουν οδηγοί!!!        

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ανανέωσε για τα επόμενα τρία χρόνια τη σύμβαση συντήρησης και λειτουργίας των site των τριών νομικών προσώπων, ενώ γνώριζαν ότι από 1/1/2024 θα καταργηθούν!!!

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ανέθεσαν σε εργολάβο το έργο για το κολυμβητήριο, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και χωρίς να έχει κατοχυρωθεί στο κτηματολόγιο η ιδιοκτησία του χώρου!!! Για το θέμα αυτό, μάλιστα, επιτέθηκε στην κ. Σιούλα, μαζί με τον κ. Ζορμπά, υποστηρίζοντας ότι η κατοχύρωση της ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία. Τόσο ανίδεοι, τόσο επικίνδυνοι.

Τον ενόχλησε, αντιθέτως, το ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τη σύμβαση του ηθοποιού και σκηνοθέτη της ομάδας θεάτρου κ. Δεγαΐτη, που έληξε τον Φεβρουάριο του 2024!!!

Τον ενοχλεί – με άλλα λόγια – το ότι η νέα Δημοτική Αρχή τηρεί μια βασική της προεκλογική δέσμευση: 

να επαναξιολογηθούν όλα τα προγράμματα πολιτισμού, να δημιουργηθεί ενιαία πολιτιστική ταυτότητα για τον Δήμο και να γίνουν προκηρύξεις για νέες συμβάσεις, με ανοικτές και αξιοκρατικές διαδικασίες.
Πολιτικός πολιτισμός κ. Σάρκουλα ή κ. Σαρκούλα σημαίνει πάνω από όλα ότι τηρούμε το πρόγραμμά μας, για το οποίο οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν.  

Και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Η ομάδα θεάτρου στην οποία αναφέρονται κόστιζε στους Δημότες 43.000€ το χρόνο για μια δραστηριότητα που αφορούσε μικρές ομάδες πολιτών. Τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου πρέπει και οφείλουν να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και να συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι δημότες μας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 3:40 pm


Πάνω από 100 εθελοντές καθάρισαν τον Υμηττό και το Λόφο Τσακού στα πλαίσια του «Let’s do it Greece»

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece» σε συνεργασία Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ

Πάνω από 100 εθελοντές καθάρισαν τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού

Δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Κυριακή 14 Απριλίου προχώρησαν στον καθαρισμό του Υμηττού και του Λόφου Τσακού, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού- Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης αφού καλωσόρισε όλους τους εθελοντές, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στη δράση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα η πόλη μας στέλνει ένα «ηχηρό» μήνυμα πως η δύναμη για να γίνουμε όλοι η αλλαγή που περιμένουμε, κρύβεται στο μαζί. Η μαζική σας συμμετοχή στη σημερινή μας δράση αποδεικνύει πως μας νοιάζει. Μας νοιάζει να προστατεύσουμε το βουνό μας, το πράσινο της πόλης μας. Μας νοιάζει να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον και να θωρακίσουμε την πόλη μας ενόψει μάλιστα και την έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Θα είμαστε εδώ και θα γινόμαστε, όποτε απαιτείται ασπίδα για το πράσινο μας, που είναι πολύτιμο για όλους μας».

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και Αντιδημάρχων, συμμετείχαν διασώστες από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), το Σώμα ελληνικού οδηγισμού και μία ομάδα προσκόπων, εθελοντές της οργάνωσης we4all και της humanity Greece, μέλη του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής, μέλη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον Πρόεδρο τους Αντώνη Κούκουζα, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για τη σημασία της πρόληψης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σχετικά με τους τρόπους μείωσης των αποβλήτων μίλησε η περιβαλλοντολόγος, ειδική συνεργάτης του Δήμου Κατερίνα Καπετανάκη.

Επισημαίνεται πως το “Let’s do it Greece” είναι μια κίνηση πολιτών στην Ελλάδα που έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας "Let's Do It", μία κίνηση που ξεκίνησε από την Εσθονία το 2008 με στόχο τον παγκόσμιο καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εκστρατεία "Let's Do It" δεν βελτιώνει μόνο το περιβάλλον και την καθαριότητα των κοινοτήτων, αλλά και ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για τη σημασία της βιώσιμης συμπεριφοράς και της συλλογικής δράσης για το κοινό καλό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 8:25 am


Ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με τις προβλέψεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

pixabay / 3844328
Ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά την ενδεχόμενη ανέγερση κτιρίων με χρήση των ευεργετικών κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.)

«Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

Αγαπητοί συνδημότες,

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, σχετικά με την εφαρμογή των κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ).

Στο πλαίσιο της δέσμευσης μου να σας ενημερώνω υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για κάθε ζήτημα που αφορά την πόλη και την ποιότητας της ζωής μας έχω να σας επισημάνω τα εξής:

Ο Ν.Ο.Κ. έχει ψηφιστεί από το 2012, σε μία εποχή που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με την οποία ήταν αντιμέτωπη η χώρα, υπήρχε έντονη η ανάγκη θέσπισης κινήτρων με στόχο την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε υπερβολική χρήση του συνδυασμού των κινήτρων που δόθηκαν από τον οικοδομικό κανονισμό, υπαγορευμένες από κερδοσκοπικές λογικές.

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης καμία καταγγελία για οικοδομικά «τερατουργήματα» που θα μπορούσαν έντονα να αλλοιώσουν τον υφιστάμενο πολεοδομικό χαρακτήρα της.

Αυτό δεν το λέω ως άλλοθι για να εφησυχάζουμε ούτε ως Δημοτική Αρχή, ούτε ως δημοτικό συμβούλιο, ούτε ως δημότες.

Το αντίθετο. Σε συνεχή συνεννόηση και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε όλες τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα με νηφαλιότητα ,υπεύθυνη στάση και σεβασμό στους Νόμους, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την προάσπιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παράλληλα αναμένουμε πολύ σύντομα τη μελέτη του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ) για το Δήμο μας, μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα πολεοδομικού χαρακτήρα, χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, χρήσεων γης, ενεργειακά ζητήματα, όρων και περιορισμών δόμησης και το οποίο θα είναι και προϊόν διαβούλευσης με τις παρατάξεις και τους τοπικούς φορείς.

Αναμένοντας λοιπόν, την επίσημη έναρξη μελέτης του Τ.Π.Σ., τις ενέργειες που θα κάνει η πολιτεία σχετικά με την εφαρμογή των κινήτρων του Ν.Ο.Κ. και την τελική απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., ως διοίκηση θα προβούμε σε επιπλέον στοχευμένες ενέργειες και συγκεκριμένα:

Α) Γίνεται προσπάθεια να ενισχύσουμε το προσωπικό της πολεοδομίας ώστε να διενεργείται συστηματικά ο προβλεπόμενος εκ του νόμου δειγματοληπτικός έλεγχος των οικοδομικών αδειών που εκδίδονται χωρίς προέγκριση.

Β) Θα δημιουργήσουμε μία εξιδεικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δημοτών, μέσω της οποίας θα υπάρχει μια ανοιχτή και συνεχής διαβούλευση με τους πολίτες για όλα τα θέματα του Τ.Π.Σ.

Γ) Θα υλοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσής από ειδικούς επιστήμονες ανά δημοτική ενότητα.

Δ) Θα είμαστε σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Δ.Ε. στην προσπάθεια βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου και ανάπτυξης νομοθετικής πρωτοβουλίας από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Την πόλη μας θα την αλλάξουμε όλοι μαζί.



Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 8:17 am


Ενίσχυση της «Συμμετοχικής Βιβλιοθήκης» στην είσοδο του Δημαρχείου

Με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας Παναγιώτη Ξενάκη και του Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνου Γουργούλη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η τακτική ενίσχυση με βιβλία της «Συμμετοχικής Βιβλιοθήκης» από 5 μαθητές και μαθήτριες, εκπροσώπους της ομάδας της Βιβλιοθήκης του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ., τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αθανάσιος Μπαλάσκας και οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Παπαγεωργοπούλου και Ελευθερία Λάρδα, υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές εξήγησαν στους συγκεντρωμένους πώς λειτουργεί η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη»: όποιος το επιθυμεί δανείζεται βιβλίο, το διαβάζει και το επιστρέφει ή το δίνει σε άλλον αναγνώστη, ενώ μπορεί να χαρίσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο σε καλή κατάσταση, για ενηλίκους ή για παιδιά. Για δωρεές περισσότερων βιβλίων επικοινωνεί με την ομάδα της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210 6523968. 

Ακολούθησε σύντομη ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί ουσιαστικότερα η Βιβλιοθήκη μας με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, και συμφωνήσαμε να οργανωθεί συνάντηση στον χώρο της Βιβλιοθήκης μας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας, Παναγιώτη Ξενάκη και στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέροντας σε δημότες της Αγίας Παρασκευής τη δυνατότητα να δανειστούν, να διαβάσουν, να επιστρέψουν ή να χαρίσουν βιβλία. Κατασκευασμένη από τους μηχανολόγους του σχολείου, είναι βαμμένη στα χρώματά του και έχει χωρητικότητα 50 περίπου βιβλίων. Υποστηρίζεται από τη Βιβλιοθήκη 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής με τακτική ανανέωση του περιεχομένου της, κάθε 3 εβδομάδες περίπου. 

Με τη δράση αυτή ανοίγουμε μια δυνατότητα για «περισσότερη ανάγνωση για όλους» ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να «επιστρέφουμε» συμβολικά στους δημότες ένα μέρος των 7.000 λογοτεχνικών βιβλίων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 8:17 am


Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 24 Απριλίου


Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Μεσογείων 415-417) στις 24-4-2024 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19:00.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων είναι η Δευτέρα 22-04-2024

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2024 | 4:26 pm


Ο κουρέας της Σεβίλλης, El barbero de Sevilla

pixabay / josealbafotos
«μάζεψε τον κουρεα της Σεβίλλης για τις ψευτιές που γράφει [...] Εάν δεν μπορεί να αντιληφθεί και τα τόσο απλά αυτοδιοικητικά  θέματα , ας καθίσει στο κουρείο του» - «Βρέ κουρέα της Σεβιλλης [...] Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει [...] δεν μαζεύουν τις ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΟΥ» [...] «ο δήμαρχος Μυλωνάκης και η αντιδήμαρχος Σιούλα , οι οποιοι εκτίθονται βεβαίως , κα νουν την <<πάπια>>»

Του Στρατή Μαζίδη

Εκεί που λες άντε να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα, πάντα έρχεται κάτι να ταράξει τα νερά. Αφορμή έδωσε αυτή τη φορά μια ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Τάρλα για κάποιες ασφαλτοστρώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αγία Παρασκευή, στην οποία επαινεί τη Δημοτική Αρχή.

Καθώς όμως πρόκειται για μια απλή μικρή εργολαβία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αυτό προκάλεσε σε πρώτο χρόνο σχόλιο του [ποιου άλλου;] κ. Σταθόπουλου και σε δεύτερο, πιο έντονο του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά, όπως φαίνεται στα αρχικά σχόλια του κειμένου τόσο στην ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου όσο και σε δική του ξεχωριστή ανάρτηση.

Βέβαια θα ρωτήσει κάποιος πιο αποστασιοποιημένος από τα δημοτικά πράγματα: αφού πρόκειται για μια εργολαβία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν υλοποιήθηκε επί των ημερών της; Άλλωστε και τα φώτα στην Αιγαίου Πελάγους είχαν τοποθετηθεί προ διετίας αλλά ήταν η σημερινή Δημοτική Αρχή εκείνη που επιτέλους τα άναψε.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπό άλλες συνθήκες θα όφειλε τώρα να καμαρώνει για τις εργασίες που θα έπρεπε να βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο στο κολυμβητήριο και όχι για μια εργολαβία συντήρησης. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 6/10/23 ειπώθηκε από μικροφώνου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ο δε κ. Σταθόπουλος που σπεύδει να σχολιάσει τα πάντα εμφανιζόμενος σε σχόλιο στην επίμαχη ανάρτηση ως υπερασπιστής της αλήθειας, ας πει στους δημότες και γιατί δε μας απάλλαξε από την "σπάταλη" μελέτη του Δημαρχείου [έτσι την είχε χαρακτηρίσει αντιδήμαρχός του] ενώ μπορούσε και για ποιο λόγο μετά την έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τον εκβραχισμό καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν χτίζεις, πρώτα σκάβεις. Ή ας μας πει για τα συγκεκριμένα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου του ΣτΕ για το 2017 ανάμεσα στα οποία αναφέρονται διαχρονικές παθογένειες του δήμου, που ούτε εκείνος ως τότε είχε διορθώσει.

Όπως και να έχει, αυτό το πολιτικό κλίμα θέλουμε; Ελεγχόμενη ή όχι η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου, δεν προσέβαλε κανέναν, ούτε υποχρέωσε να τη διαβάσουμε όλοι, ούτε μας ζήτησε να τον χειροκροτήσουμε.

ΥΓ1: Έχετε δει πόσο όμορφη πόλη είναι η Σεβίλλη;

ΥΓ2: Η δουλειά είναι κάτι ιερό, ειδικά όταν φέρνει τα προς το ζην σε μια οικογένεια κι ενώ ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2024 | 11:11 am


Ημερίδα για τη ΔΕΠ-Υ στο 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής από το Σύλλογο «Εθελοντούμε»

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων ΑμεΑ και όλων των παιδιών «Εθελοντούμε» σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στην ημερίδα ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ που θα διεξαχθεί στο 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Θρασυβούλου 5) με θέμα

 «ΔΕΠ-Υ Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση Τι είναι; Ποια είναι τα συμπτώματα; Πως αισθάνεται ένα άτομο με ΔΕΠ-Υ ».
 
Θα μας μιλήσει η Ηλίου Γεωργία Ειδική παιδαγωγός, θεολόγος και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας "Δύναμαι Άκουσέ Με Δάσκαλε".

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2024 | 11:00 am


Παρουσία της Επιτροπής Κατοίκων Τσακού στη σημερινή δράση στο λόφο

Την Κυριακή 14 Απριλίου η Επιτροπή Κατοίκων Τσακού παρευρέθηκε και βοήθησε στον καθαρισμό του λόφου που οργάνωσε -κάπως βιαστικά- ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής με την οργάνωση Let's do it Greece.

Δόθηκε η σωστή διάσταση στο θέμα της προστασίας του λόφου Τσακού με ανάρτηση πανό με το μήνυμα:

                  "ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ - ΟΧΙ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ"

Παρότι η προσέλευση εκ μέρους των φορέων οργάνωσης (Δήμος Αγίας Παρασκευής, let's do it Greece) ήταν κάπως μειωμένη και ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί η δράση καθαρισμού από την Επιτροπή, τα μέλη της προσέτρεξαν στο κάλεσμα και βοήθησαν στη συγκομιδή πολλών κιλών σκουπιδιών.

Η Επιτροπή χαιρετίζει την ένταξη του λόφου σε προστατευτικές για το περιβάλλον δράσεις ευαισθητοποίησης και αναμένει από τον Δήμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας που θα περιλαμβάνει μηχανισμούς όπως αγωγό νερού, κανόνια πυρόσβεσης κ.ο.κ. και όχι κοπές δέντρων.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2024 | 4:14 pm


Όραμα: Προϋπολογισμός άδικος και «φτωχός»

Το Τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός (Π/Υ) του 2024 ψηφίστηκαν αντίστοιχα στις 17/1 και 7/2/2024 εν μέσω αντεγκλήσεων.

Ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε ότι τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης θα τις θέσει στην 1η αναμόρφωση  του Π/Υ  αφού θα έχει κλείσει το οικονομικό έτος 2023 και θα γνωρίζει τα διαθέσιμα ποσά.

Δυστυχώς ή έχει άγνοια ή λέει ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και στους δημότες καθότι η οικονομική υπηρεσία του δήμου είχε συντάξει και δημοσιεύσει  στην Διαύγεια και στο site την εκτέλεση και το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2023 στις 5 Ιαν. 2024,  δηλαδή 43 μέρες νωρίτερα και συνεπώς γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει όλα τα οικονομικά στοιχεία .

Ασχολείται  με τα δημοτικά δρώμενα14 χρόνια  και υποτίθεται ότι ψήφιζε ή καταψή-φιζε τους   προϋπολογισμούς << αφού τους μελετούσε πρώτα>>.  

Οι διαδικασίες είναι διαχρονικά ίδιες. Μετά την ψήφιση, ο Π/Υ  υποβάλλεται για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες  με τις κατευθύνσεις και οδηγίες της εκάστοτε Δημοτικής αρχής συντάσσουν την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση  ώστε να είναι έτοιμη για ψήφιση αμέσως μετά την επιστροφή του Προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός του 2024 επέστρεψε εγκεκριμένος στις 23 Φεβ 2024 και η 1η υποχρεωτική αναμόρφωση εισήχθη στο ΔΣ για ψήφιση   με καθυστέρηση 47 ημέρες, 10 Απρίλιου, διαδικασία η οποία αφενός  καταρρίπτει τον ισχυρισμό του ότι δεν  εφαρμόζει το πρόγραμμά του επειδή δεν έχει εγκεκριμένο Π/Υ και αφετέρου δημιουργεί ερωτηματικά για  την αποτελεσματικότητά του και την δυνατότητά  του στη συνεργασία ( υπηρεσίες κλπ).

Ο κ.Μυλωνάκης στην εισήγησή του για την ψήφιση της αναμόρφωσης Ισχυρίστηκε ότι  γίνεται εξ ορθολογισμός των δαπανών  και ότι διασφαλίστηκαν 750.000 ευρώ (1,2 %) για να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα .

Οφείλω να τον ενημερώσω ότι ο Π/Υ για να αλλάξει  σε τεχνική,  φιλοσοφία και ρεαλισμό πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα από ιδίους πόρους  κάτι που δεν προβλέπεται στον Π/Υ «η πίττα παραμένει ίδια» και θα  υλοποιηθεί περίπου στο 60% όπως πάντα.

Κε Μυλωνάκη η παρέμβασή σας είναι καθαρά επικοινωνιακή, δηλ. μεταφέρετε  πιστώσεις  σε  <<δραστηριότητες >> οι οποίες, σχεδόν   στο σύνολό τους,  δεν έχουν σχέση με  την καθημερινότητα, μερικές δε δημιουργούν και ερωτηματικά για την σκοπιμότητά τους, και τις οποίες, φυσικά,   θα τις εξετάσουμε στην εφαρμογή τους.

Δεν είναι   εξ ορθολογισμός να καταργείτε 71 άρθρα  και να δημιουργείτε 103 νέα!!. Μία μόνο παρέμβαση που κάνετε  στην αναμόρφωση θα σχολιάσω . 

Είστε η πρώτη διοίκηση εδώ και πολλά χρόνια  που κόβετε  130.000  από την εγγεγραμμένη, βάσει νόμου,  στον Π/Υ πίστωση  ύψους  270.000  για   λειτουργικές δαπάνες των σχολείων .Είναι παράνομο, είναι  ντροπή και ηθικά απαράδεκτο.

Οι δικαιολογίες  ότι στις 30/6/2024 θα καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές είναι αστειότητες, καθότι όλες οι επιχορηγήσεις είναι τμηματικές αλλά εγγράφονται συνολικά  στον Π/Υ και εάν χρειαστεί με αναμόρφωση αλλάζεις ΚΑ.

Κύριε Δήμαρχε όλα τα παραπάνω φανερώνουν άγνοια, αδυναμία συνεργασίας, αβεβαιότητα και με την συμπεριφορά σας υπέρμετρη Αλαζονεία . 

΄΄ Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού  του ΄΄.

Τσιαμπάς Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2024 | 12:43 pm


ΔΣ της ΚΕΔΕ για τα μέτρα πυροπροστασίας ιδιοκτησιών και το Τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Δεν συμφωνεί η ΚΕΔΕ να αναλάβουν οι δήμοι την αρμοδιότητα και την ευθύνη εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, ενώ παράλληλα ζητά την εξ ολοκλήρου απόδοση του Τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση στους δήμους.

Σε αυτές τις δύο αποφάσεις κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν η εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων με βάση τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΝ καθώς και η επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη διαδικασία εφαρμογής πλαισίου μέτρων και μέσων  πυροπροστασίας για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός και πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων, το ΔΣ της ΚΕΔΕ τονίζει πως είναι θετικό το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια συστηματοποίησης του ελέγχου των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφικές πυρκαγιές σαν αυτές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ήδη επιβαρυμένοι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με υποχρεώσεις και αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν, καθώς η κεντρική διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει, ως οφείλει, να τους παράσχει τα απαραίτητα και αναγκαία εργαλεία για να ανταποκριθούν.

Για παράδειγμα ο Κανονισμός καθιστά υπεύθυνους τους δήμους για να παραλάβουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δικαιολογητικά από τους πολίτες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει συγκεκριμένες οδηγίες για το ποια υπηρεσία θα κάνει την παραλαβή, πως θα γίνεται η παραλαβή των δικαιολογητικών και πως στη συνέχεια θα μεταφερθούν τα στοιχεία αυτά στο gov.gr, ενώ δεν είναι ακόμη έτοιμη η σχετική πλατφόρμα.

Επίσης οι δήμοι υποχρεούνται να συγκροτήσουν τριμελή επιτροπή, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, αποτελούμενη από έναν δασολόγο ή γεωπόνο, έναν μηχανικό και έναν ακόμη υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, τη στιγμή που πολλοί δήμοι δεν διαθέτουν ούτε τμήματα Πολιτικής Προστασίας, ούτε δασολόγο ή γεωπόνο, ακόμη και μηχανικό, για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των μέτρων.

«Έχουμε για μία ακόμη φορά την επίκληση μεταφοράς αρμοδιοτήτων και ευθύνης στους δήμους χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση. Τώρα μας μεταφέρεται η εφαρμογή, ανεφάρμοστων στην πράξη, μέτρων πυροπροστασίας ιδιοκτησιών, χωρίς να διασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι και το αντίστοιχο προσωπικό για την άσκησή τους, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι όχι μόνο αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στην άσκηση αυτής της αρμοδιότητας, αλλά ως ΚΕΔΕ επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διότι η εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να γίνεται με αντισυνταγματικό τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τέλος Ανθεκτικτικότητας στην κλιματική αλλαγή

Σε ότι αφορά στο Τέλος Ανθεκτικότητας, το οποίο αντικατέστησε τον Φόρο Διαμονής και επιβάλλεται σε ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόβλεψη να εισπράττεται εξ ολοκλήρου από το κράτος και να καλύπτει το κόστος φυσικών καταστροφών.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά την εξ ολοκλήρου απόδοσή του στους δήμους προκειμένου να υλοποιηθούν έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και αντιμετώπισης του υπερτουρισμού. Η δε κατανομή του να γίνει κατά 50% απευθείας τους οικείους δήμους εντός των ορίων των οποίων λειτουργούν τα τουριστικά καταλύματα και το υπόλοιπο 50% να συμπεριληφθεί στο «καλάθι» της τακτικής επιχορήγησης των δήμων, δηλαδή στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και να κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2024 | 8:33 pm


Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Αδίστακτη και απαράδεκτη επίθεση του Δημάρχου στον πολιτισμό

Συζητήθηκε, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, η 1η υποχρεωτική Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2024. Για τα συμπεράσματα του συνόλου της αναμόρφωσης, θα εκδώσουμε επόμενη ανακοίνωση.

Θα εστιάσουμε επί του παρόντος σε ένα γεγονός που δείχνει τη νοοτροπία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μυλωνάκη και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, τον τρόπο που σκέφτονται να πολιτευτούν απέναντι σε θεσμούς και ανθρώπους που υπηρέτησαν την πόλη μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια νοοτροπία που βρήκε αντιμέτωπη την αντιπολίτευση εκτός, δυστυχώς, μιας παράταξης.

Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η Δημοτική Ομάδα Θεάτρου, με σκηνοθέτη τον διακεκριμένο και πανελλήνια γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη κ. Γιάννη Δεγαΐτη. Η Ομάδα, που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στηρίχτηκε από όλους τους Δημάρχους που ακολούθησαν. Αναπτύχθηκε, εμπλουτίστηκε και έδωσε εκατοντάδες παραστάσεις για τους κατοίκους και, 17 χρόνια πριν, έγινε ιδρυτικό μέλος του «Φεστιβάλ Διαδημοτικού Θεάτρου». Έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία και επαίνους, κάνοντας την πόλη μας περήφανη. Τρία χρόνια πριν δημιουργήσαμε την Παιδική Θεατρική Σκηνή, με τον ίδιο σκηνοθέτη, η οποία έχει σκοπό να παρουσιάζει δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στα παιδιά των σχολείων μας, για να τα εξοικειώσει με την σπουδαία αυτή μορφή Τέχνης.

Η σύμβαση του σκηνοθέτη έληξε στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2024. Η Δημοτική Αρχή έδωσε στον κ. Γιάννη Δεγαΐτη την αίσθηση ότι θα συνεχίσει τη δουλειά του, αφού ήδη από την προηγούμενη χρονιά προετοίμαζε τις παραστάσεις (για ενήλικους και παιδιά) που θα έδινε το 2024, τόσο στον Δήμο όσο και σε άλλους Δήμους. Μάλιστα, είχε δώσει τη διαβεβαίωση στην Επιτροπή του Διαδημοτικού Φεστιβάλ ότι η Ομάδα Θεάτρου μας θα λάμβανε μέρος στο Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος όμως αποφάσισε ότι η Ομάδα Θεάτρου και η Παιδική Θεατρική Σκηνή είναι περιττές, άχρηστες. Και τις κατάργησε αδίστακτα με μια μονοκοντυλιά, αφαιρώντας το ποσόν από τον Προϋπολογισμό. Έτσι απλά. Δεν είχε μάλιστα την ευαισθησία, την ευγένεια, να προειδοποιήσει τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς, οι οποίοι αφιερώνουν ώρες από την προσωπική τους ζωή για να παράγουν και να προάγουν τον πολιτισμό στην πόλη μας.

Είναι συμπεριφορά Δημάρχου αυτή, υπεύθυνη και ανθρώπινη; Πέρα από προσβλητική και μειωτική συμπεριφορά προς ανθρώπους που προσφέρουν στον Δήμο, είναι και μια επίθεση, σε συνδυασμό και με άλλες, άνευ προηγουμένου ενάντια στον πολιτισμό, για τον οποίο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης αποδεικνύει ότι δεν έχει ιδέα.

Βασίλης Σάρκουλας
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2024 | 8:32 pm


Πλήρως φωτισμένη από σήμερα η Αιγαίου Πελάγους - Άμεσα ξεκινά η αντικατάσταση των καμένων led σε σημεία της πόλης

Πλήρως φωτισμένη από σήμερα η Αιγαίου Πελάγους. Το βράδυ ανάβουν τα φώτα και στο τμήμα από Μεσογείων έως Ελβετίας

Άμεσα ξεκινά η αντικατάσταση των καμένων φωτιστικών led σε σημεία της πόλης

Μετά την αποκατάσταση του οδοφωτισμού στην οδό Αιγαίου Πελάγους, από την Ελβετίας μέχρι  την Γραβιάς, απόψε το βράδυ φωτίζεται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, από τη λεωφόρο Μεσογείων μέχρι και την Ελβετίας, καθώς ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης του δικτύου σύνδεσης, υπό το συντονισμό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Παράλληλα από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η σταδιακή αντικατάσταση των καμένων φωτιστικών led σε διάφορα σημεία της πόλης, ένα ζήτημα για το οποίο ο Δήμος έχει δεχθεί πλήθος αιτημάτων.

Η δημοτική αρχή ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για το γεγονός ότι αυτούς τους πρώτους μήνες της θητείας της δεν μπορούσε να  προχωρήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος, διευκρινίζοντας πως η σχετική διαδικασία είχε «παγώσει» λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού στο Δήμο, μια εκκρεμότητα που δε διευθέτησε εγκαίρως η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2024 | 4:24 pm


Πρώτη αναμόρφωση: Τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι κουκιά μετρημένα

pixabay / Pexels
Ψηφίστηκε χθες η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2024 και το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη κληρονόμησε μια πολύ δυσκολότερη κατάσταση από εκείνη που είχε φανταστεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι ο "εξορθολογισμός" δαπανών σημαίνει περικοπές και αναδιανομή χρημάτων με βάση τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Πχ πρώτα θα αγοράσεις να φας και μετά θα πας βόλτα. 

Ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης ανέφερε πως «ο Δήμος βρίσκεται σε μεγάλη ταμειακή δυσχέρεια εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι σημαντικοί πόροι ύψους έως και 3 εκ. ευρώ είναι δεσμευμένοι σε έργα που θα μπορούσαν να υλοποιούνται μέσω χρηματοδοτήσεων, αλλά και γιατί οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, λόγω λάθος επιλογών, επιδοτήθηκαν από τα αποθεματικά του σε ύψος περίπου 2 εκ ευρώ». Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, «έργα αφέθηκαν στην τύχη τους, επιχορηγήσεις χάθηκαν, μελέτες έμεναν για χρόνια στα συρτάρια και υποδομές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ».

Επίσης μηδενίστηκε πλήθος κωδικών που αφορούν στον αθλητισμό και τον πολιτισμό με το Δήμαρχο να αναφέρει πως όλα όσα λάμβαναν χώρα στους δύο αυτούς τομείς θα αξιολογηθούν συνολικά ως προς τη σχέση κόστους - οφέλους και θα παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο υπό την ευθύνη πλέον του Δήμου.

Ο κ. Μυλωνάκης [διαβάστε περισσότερα] τόνισε ότι μέσω του ξεψαχνίσματος των κωδικών μπόρεσαν να συγκεντρωθούν 750.000,00 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν εξ ολοκλήρου για δράσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας του πολίτη.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έδωσε ο ΓΓ του Δήμου, κ. Σταμάτης ότι στον αρχικό προϋπολογισμό δεν υπήρχε πρόβλεψη για την αγορά λαμπτήρων κι ενώ στα τέλη του προηγούμενου έτους έγιναν αναθέσεις για τις ιστοσελίδες των νομικών προσώπων που λίγο μετά επρόκειτο να καταργηθούν.

Εν τέλει αυτό που έγινε χθες ξεκάθαρα αντιληπτό είναι ότι υπάρχει ζήτημα με τα οικονομικά του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το προσωπικό μου συμπέρασμα από τα όσα ειπώθηκαν και κυρίως τις απαντήσεις που δόθηκαν είναι πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια άστοχη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. 

Τέλος ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι κατευθυνόμαστε σε μια εποχή ρεαλιστικών προϋπολογισμών όπου πλέον, ιδίως στα τεχνικά έργα, δε εγγράφονται απλά κωδικοί για να υπάρχουν αλλά μόνο ό,τι είναι ώριμο από άποψη μελετών και χρηματοδότησης για να προχωρήσει.

Γενικά,

>> Ο μόνος που επικρότησε το μάζεμα του προϋπολογισμού ήταν ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος φρόντισε μαζί με την κριτική να εντοπίσει και τα θετικά, όπως η στήριξη που έδωσε στον αντιδήμαρχο κ. Αθανασίου, ο οποίος εσχάτως δέχεται επιθέσεις από τον κ. Σταθόπουλο επειδή έκανε το καθήκον του όσον αφορά μεγαλο-οφειλέτη του Δήμου με χρέος άνω του 1 εκ. ευρώ βεβαιωμένο στο Δήμο μας ώστε μετά από 13 χρόνια να διεκδικηθούν αυτά που πρέπει να διεκδικηθούν. Ποιος εμπόδισε τη δημοτική αρχή Σταθόπουλου να πράξει ομοίως;

>>Άκουσε κανείς χθες ότι ο Δήμος πληρώνει 800.000,00 το χρόνο για ενοίκια; Αντιλαμβάνονται κάποιοι πως με το να μην αγοράσουμε εδώ και χρόνια ένα κτίριο για Δημαρχείο και μπλέκοντάς μας στην περιπέτεια με την Περιφέρεια για ένα ξεπερασμένο κτίριο μιας "σπάταλης μέλετης" σύμφωνα με κορυφαία στελέχη τους μας έβαλαν σε περιπέτειες και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών μας καλούν να... αγωνιστούμε για αυτό; Καταλαβαίνουν τι έχουν κάνει; Ή ενώ ο κόσμος χάνεται, βαπτίζουν απόλυση τη λήξη μιας σύμβασης στα πολιτιστικά και την επιλογή [;] της Δημοτικής Αρχής να κινηθεί όπως αυτή νομίζει και να κριθεί από τους δημότες;

>> Άλλά ποιος να ρωτήσει, αν υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου;

Οι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για ευνόητους λόγους δεν έχουν κανένα λόγο να ρωτήσουν αφού αυτοί παρέδωσαν ενώ για τον κ. Σταθόπουλο ισχύει ό,τι και την προηγούμενη τετραετία, δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα του, που τότε ήταν βαρύτατη και τώρα συντριπτική. Μετά την αρχική στοχοποίηση της κ. Παπαγγελή, τώρα τα βάζει με τον κ. Αθανασίου, γενικώς μαλώνει και επιθυμεί να γίνει το δικό του ενώ δεν είναι πια δήμαρχος εδώ και πέντε χρόνια.

>> Για άλλη μια φορά ακούσαμε και τα κλισέ για... απουσία στίγματος. Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν στίγμα ή όχι; Πάντως στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις πολλές φορές ψάχναμε το... στίγμα τους. Ο προϋπολογισμός δεν είναι πολιτικό μανιφέστο ούτε έκθεση ιδεών. Είναι ψυχροί αριθμοί οι οποίοι κατανέμονται με βάση τις προτεραιότητες. Με τους αριθμούς δεν μπορείς να παίξεις, με τις προτεραιότητες μπορείς ανάλογα την ιεράρχηση που κάνεις και στο τέλος αξιολογείσαι από εκείνους που σου ανέθεσαν τη δουλειά. Τόσο απλό!

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 7:48 pm


Υπερψηφίστηκε η 1η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού - Μυλωνάκης: «Γυρίζουμε σελίδα. Νοικοκυρεύουμε το Δήμο μας»

Το 2024 θα είναι το έτος παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών

Γιάννης Μυλωνάκης: «Γυρίζουμε σελίδα. Νοικοκυρεύουμε το Δήμο μας, χτίζουμε ισχυρές βάσεις για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευθεί»

Τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για το 2024, προσδιόρισε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης στην κεντρική του τοποθέτηση κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου της 1ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου, η οποία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν πρόκειται για μία αναμόρφωση «τακτοποιητική» η «λογιστικής» φύσεως. Αντίθετα δείχνει με τρόπο καθαρό και σαφή του στόχους μας για την τρέχουσα χρονιά» υπογράμμισε και επισήμανε πως το βασικό ζητούμενο ήταν η εξοικονόμηση και εξεύρεση πόρων με στόχο τη δρομολόγηση παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη συνέχεια και αφού τόνισε πως «Τώρα ήρθε η ώρα του νοικοκυρέματος και του εξορθολογισμού των δαπανών» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, η 1η αναμόρφωση ήρθε προς ψήφιση τώρα.

Όπως διευκρίνισε τα περιθώρια της νέας διοίκησης είναι στενά. «Όλους αυτούς τους μήνες μελετούσαμε κωδικό προς κωδικό προκειμένου να εξοικονομήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της πόλης και μέσα από αυτή τη διαδικασία διασφαλίσαμε περίπου 750.000 -περίπου 1.2% του συνολικού προϋπολογισμού-πόροι οι οποίοι προορίζονται για δράσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας του πολίτη» ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα Δημοτική Αρχή ακόμη δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που παρέλαβε μιας και εκκρεμούν τα αποτελέσματα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, οποίος ψηφίστηκε σε προηγούμενο ΔΣ.

Κατά την εισήγηση του ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως ο Δήμος βρίσκεται σε μεγάλη ταμειακή δυσχέρεια εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι σημαντικοί πόροι ύψους έως και 3 εκ. ευρώ είναι δεσμευμένοι σε έργα που θα μπορούσαν τώρα να υλοποιούνται μέσω χρηματοδοτήσεων, αλλά και γιατί οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, λόγω λάθος επιλογών, επιδοτήθηκαν από τα αποθεματικά του σε ύψος περίπου 2 εκ ευρώ. Παράλληλα, όπως ανέφερε, έργα αφέθηκαν στην τύχη τους, επιχορηγήσεις χάθηκαν, μελέτες έμεναν για χρόνια στα συρτάρια και υποδομές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

«Ξεκινάμε να τακτοποιούμε τα του οίκου μας με αναδιοργάνωση των διαδικασιών μας, διαχείριση του προσωπικού μας και της παροχής υπηρεσιών του δήμου μας. Με σχεδιασμό για τις χρηματοδοτήσεις και την εκπόνηση μελετών, προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος τα χρόνια να διεκδικήσει πόρους για την ανάπτυξη της πόλης, για να γίνει ο Δήμος πιο ανθρώπινος, πιο σύγχρονος, πιο ανθεκτικός.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως διευκρίνισε, σε αυτή την πρώτη αναμόρφωση δεν συμπεριλαμβάνονται κωδικοί μεγαλεπήβολων και φιλόδοξων έργων, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. «Θα είναι έτος εσωτερικής αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, έτος προτεραιότητας στη φροντίδα της καθημερινότητας του πολίτη. Φέτος ριχνόμαστε στη μάχη για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και βάζουμε τις βάσεις για την υλοποίηση όσων έχουμε εξαγγείλει», υπογράμμισε.


Έμφαση στη βελτίωση των υπηρεσιών, τις «έξυπνες» εφαρμογές, καθαριότητα και ασφάλεια

Προσδιορίζοντας τους στόχους για το 2024, ο κ. Μυλωνάκης εστίασε στην άμεση εκπόνηση πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου, στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Δήμου και στην ωρίμανση φακέλων και μελετών για δράσεις και έργα προς χρηματοδότηση. Επίσης σε δράσεις ενίσχυσης της ανακύκλωσης, στην εκπόνηση διαγωνισμού για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, στην εισαγωγή «έξυπνων» εφαρμογών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στην αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων, στις παρεμβάσεις συντήρησης σχολείων και παιδικών χαρών αλλά και στην εντατικοποίηση δράσεων καθαρισμού και εξωραϊσμού του πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα όπως ανέφερε προβλέπονται μεταξύ άλλων:
  • Η μελέτη εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης και η σύνταξη πρότασης για δημοτική συγκοινωνία.
  • Η ενοποίηση των κωδικών πολιτισμού για να ξεκινήσει σταδιακά το κτίσιμο ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας και ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα
  • Η κατάρτιση Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) που θα επιτρέψει στο Δήμο να επωφεληθεί επιτέλους από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων.
  • Η κατάρτιση Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ)
  • Η ενίσχυση όλων των κωδικών υπηρεσιών και προμηθειών για να ξεκινήσει ο Δήμος να ικανοποιεί τα αυτονόητα αιτήματα των δημοτών, όπως επισκευές φθορών οδοστρωμάτων, συντηρήσεις παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων, αντικατάσταση χαλασμένου φωτισμού, συντήρηση σχολικών κτιρίων κ.ο.κ.
Παράλληλα προχωρούν:

  1. Ο Διαγωνισμός για τα Βιοαπόβλητα και 5 γωνιές ανακύκλωσης που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Τρίτσης» μετά από σημαντικές αλλαγές στην αρχική μελέτη.
  2. Ο Διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.
  3. Ο Διαγωνισμός για το επιχειρησιακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας.
  4. Ο διαγωνισμός για την συντήρηση σχολικών μονάδων.
  5. Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας για πιλοτική εφαρμογή στο ΥΠΕΝ.
  6. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με τις απαραίτητες αναθεωρήσεις και με ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες.
  7. Η αγορά οικοπέδων και της απαλλοτρίωσης έκτασης στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής για κοινωφελείς χρήσεις, πρότυπο σταθμό αυτοκινήτων, Σταθμό μεταφόρτωσης, πράσινο σημείο, ΚΔΕΥ.
  8. Η εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων σε λαϊκές αγορές και υπεραγορές και η ενίσχυση του Μωβ Κάδου.
  9. Η εισαγωγή «έξυπνων» ηλεκτρονικών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση του Πολίτη
  10. Η χωροθέτηση και έναρξη λειτουργίας σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
  11. Η αναβάθμιση και διεύρυνση του δικτύου δωρεάν Wi-Fi στην πόλη
  12. Δύο οργανωμένες δράσεις καθαρισμού, φροντίδας πράσινου και εξωραϊσμού των κοινόχρηστων χώρων ανά Μήνα.
  13. Η επικαιροποίηση της μελέτης καταγραφής του δημοτικού οδοφωτισμού και η σύνταξη πρότασης αναβάθμισης του με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών και ρύπων και την αξιοποίηση έξυπνων εφαρμογών. Στόχος ως το τέλος του 2024 να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, μετά την απώλεια της χρηματοδότησης ύψους 2 εκ € από το Ταμείο Ανάκαμψης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
  14. Η διερεύνηση της δυνατότητας ΣΔΙΤ για οργανωμένους χώρους στάθμευσης.
  15. Η εκπόνηση 4 τοπικών σχεδίων εκτάκτων αναγκών.
  16. Η πιλοτική εφαρμογή του 5ψήφιου αριθμού για την εξυπηρέτηση, την οργάνωση και τη διαχείριση όλων των αιτημάτων πολιτών και με στόχο την διαρκή αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών.
  17. Η διεκδίκηση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του σχεδίου αξιοποίησης του Σταύρος Κώτσης.
  18. Η αναθεώρηση του σχεδίου αξιοποίησης για το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων και η διαβούλευση με τους κατοίκους.
  19. Η ανακαίνιση της παλαιάς Παιδικής Χαράς του Αϊ Γιάννη και το σχέδιο για «υιοθεσία» παιδικών χαρών με στόχο την συντήρηση και τη διαρκή αναβάθμισης τους.
  20. Η προώθηση ολιστικού σχεδίου δράσης κατά τα bulling.
  21. Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Δημόκριτος για ανάδειξη νεοφυών επιχειρήσεων και προέλκυση νέων.
  22. Το σχέδιο αξιοποίησης Ιόλα μετά την αποτροπή της διακοπής χρηματοδότησης και την συνέχιση των εργασιών.
  23. Η κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
  24. Η αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων, η αξιοποίηση εθελοντών ιατρών για προληπτικές εξετάσεις και συνταγογράφηση καθώς και η πρόσληψη Γυμναστή για τα ΚΑΠΗ.
  25. Η λειτουργία δύο νέων παιδικών σταθμών.
Την Αναμόρφωση υπερψήφισαν εκτός από τη διοικούσα παράταξη και η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου. Η παράταξη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» με επικεφαλής τον Γ. Σταθόπουλο ψήφισε παρών, οι παρατάξεις «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» με επικεφαλής τον Β. Σάρκουλα , «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής» με επικεφαλής τον Η. Τσιμπουκάκη, «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής τον Π. Αντωνίου και «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής τον Κ. Τσιαμπά, καταψήφισαν.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 6:24 pm


«Νίκη Πολιτών»: Απολύουν τον σκηνοθέτη Γ. Δεγαΐτη - Διαλύουν τη θεατρική ομάδα

 

Η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη έχει επιλέξει να απομακρύνει τον πανελλήνιας αναγνώρισης Σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη και την Θεατρική ομάδα του Δήμος Αγίας Παρασκευής, που λειτουργεί υπό τις οδηγίες του.

Δυστυχώς, μάλιστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτές τις ενέργειες, στη μέση της χρονιάς και το γεγονός αυτό αποτελεί «εγκληματική» ενέργεια.

Η ομάδα Θεάτρου, με πολλούς Αγιοπαρασκευιώτες στην σύνθεση της, και με διδασκαλία του κ. Δεγαΐτη έχει ξεκινήσει τις πρόβες για τα έργα «Βεγγέρα» του Ηλ. Καπετανάκη και «Ο θάνατος του Περικλέους» του Γ. Κορομηλά, σπουδαίες κωμωδίες του 19ου αιώνα.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι ο Δήμος Αγ. Παρασκευής συμμετέχει στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που έχει αποφασίσει ο κ. Μυλωνάκης να διακοπεί, προκαλώντας δυσμενή σχόλια για τον Δήμο μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταγγείλουμε όλα αυτά και να τους καλέσουμε να ακυρώσουν αυτές τους τις επιλογές.

Την επόμενη χρόνια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, με διαφάνεια. Όχι όμως τώρα.

ΥΓ: Δεν είναι επίσης καθόλου σαφές τι σχεδιάζουν για τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλέσουν κρίση.

11 Απριλίου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 5:50 pm


51η Εθελοντική Αιμοδοσία του ιερού ναού Προφήτη Ηλία

 

Ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει την 51η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, τις ώρες 9:30πμ έως 1:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.


Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 2:45 pm


Η τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα του ΓΣΑΠ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών εξελίσσεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι γυναίκες με την νίκη τους επί του ΑΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ και σε συνδυασμό με τις ήττες της ΑΕΚ Περιστερίου και του Αμύντα πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας! Κατοχύρωσε έτσι την συμμετοχή της στα play-offs. Στα χέρια της όμως είναι να κατοχυρώσει και το πλεονέκτημα έδρας, προσπαθώντας στις επόμενες τρεις τελευταίες αγωνιστικές να πετύχει τρεις νίκες, με αρχή την νίκη επί της ΑΕΚ Περιστερίου την Κυριακή 14/04 στις 13.00 στο γήπεδό μας.

ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ 

Οι Νεάνιδες, σήμερα Πέμπτη 11/04 στις 21.30 στο γήπεδό μας χρειάζονται μόνο νίκη επί του ισόβαθμου Παγκρατίου για να κερδίσουν την άνοδό τους στην Α κατηγορία. 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

Οι κορασίδες  θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία με έναν εκ των ΜΕΛΑ η ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με τους οποίους βρισκόμαστε στο 1-1 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναμένουμε τον αντίπαλο μας και τον ορισμό των αγώνων.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Συνεχίζουν αήττητες μετά από τέσσερις αγωνιστικές!

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΑΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΓΣΑΠ 37-58  (06-14, 08-20, 12-14, 11-10)

Διαιτητές: Αρτελάρης-Παπανικολάου Ιωάν.

Η ομάδα μας μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ και δεν άφησε την αντίπαλη ομάδα να την πλησιάσει σε καμμία στιγμή. Παίξαμε ώριμα, ομαδικά και με αποφασιστικότητα. Οι αντίπαλες παίκτριες έπαιξαν σκληρά, στα όρια του αντιαθλητικού παιχνιδιού, το οποίο οι διαιτητές δεν το περιόρισαν καθόλου, με αποτέλεσμα σε μία διείσδυσή της να τραυματιστεί η Γρίσπου και να μείνει εκτός αγώνα περίπου 25 λεπτά. Ευτυχώς δεν είναι κάτι  πολύ σοβαρό, αλλά η ιστορία με την ανοχή των διαιτητών στο αντιαθλητικό παίξιμο δυστυχώς συνεχίζεται.

Πορφυρας (Αράπης): Ρουμπελάκη, Ευμορφοπουλου 2, Ξενιτοπούλου 7(1), Παπάζογλου 20, Τσιλιμπάρη 4, Μπαλαμπάνη 1, Πέτρη, Αρχαγγελιδη, Θανοπούλου 3(1), Ρεκουνιώτη.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κεσσέ 11(1), Τσιαδή 13(3), Καραχάλιου 9(1), Γιαμπάνη 9(1), Πολιτοπούλου 2, Βούλγαρη 11(1), Κακοσούρη, Σπυρίδωνος,Αραβανή, Κυρκοπούλου, Γρίσπου



Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΓΣΑΠ   -   ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ   61 - 35  (20-9, 14-4, 15-11, 12-11)

Τη Δευτέρα 8/4 οι νεάνιδές μας υποδέχθηκαν στο γήπεδο μας την ομάδα ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ για την 5η και προτελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης. Οι αθλήτριες μας ξεκίνησαν δυναμικά και χωρίς καμία νευρικότητα, απέναντι σε 7 μόνο παίκτριες του ΕΥΝΙΚΟΥ που δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει 4 ήττες και να θέσει υποψηφιότητα για τις 2 πρώτες θέσεις του ομίλου. Είδαμε ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και σωστές άμυνες από τις παίκτριες μας που είχαν όλες αρκετό χρόνο συμμετοχής αλλά και συνεισφορά στο τελικό σκορ. Επόμενος και τελευταίος αγώνας που θα κρίνει αν η ομάδα μας θα κατακτήσει την 1η ή τη 2η θέση του ομίλου, την Πέμπτη 11/4 στην έδρα μας , με την ισόβαθμη και δυνατή ομάδα ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ.

 ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση 3(1), Αγριογιάννη 4, Παγίδα 8(2) Μήτση 2, Κουκουμέλη 2, Αραβανή 6(2), Μάγειρα 4, Κεχρή 2, Σπυρίδωνος 20(2), Λάσκαρη 2, Κεϊσογλου 8

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α 

30/03: ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ– Γ.Σ.Α.Π: 56-27 (17-4, 11-14, 13-0, 15-9) 

Το Σάββατο 30/3 στις 21.00 στο κλειστό γυμναστήριο Γέρακα, παίξαμε εναντίον του ΚΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΚΑ για την προτελευταία  αγωνιστική του πρωταθλήματος  Α’ κατηγορίας Κορασίδων. Τα κορίτσια μας είχαν ένα κακό ξεκίνημα, μεγάλη αστοχία και ανέστρεψαν αυτή την εικόνα με μεγάλη προσπάθεια, στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το ημίχρονο έληξε με διαφορά 10 πόντων, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό και μοιραία ο αγώνας τελείωσε με μεγάλη διαφορά υπέρ του ΚΡΟΝΟΥ.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη, Συρίγου, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη 

02/04: ΓΣΑΠ– ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: 39-42 (9-13, 10-9, 5-14, 15-6) 

Στο κλειστό γυμναστήριο του Κοντόπευκου (Ζέτα Λαούδη), την Τρίτη 2/4 οι κορασίδες μας αντιμετώπισαν τον Άρη Χολαργού στην κρίσιμη τελευταία  αγωνιστική του πρωταθλήματος  Α’ κατηγορίας Κορασίδων. Σε ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι, με μία ισοδύναμη ομάδα, τα κορίτσια μας, παρά την προσπάθεια, δεν κατάφεραν να κερδίσουν και να πάρουν το πλεονέκτημα του 2-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος στις λεπτομέρειες, καθώς η ομάδα μας έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στους 3 πόντους και τώρα οι κορασίδες μας πρέπει να παλέψουν σε πρώτη φάση με τον ΕΦΑΟΖ.

(Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη, Συρίγου, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη. 

6/04 play-outs:  Ε.Φ.Α.Ο.Ζ– Γ.Σ.Α.Π: 46-26 

Το Σάββατο 6/4 στις 21.00 στο κλειστό γυμναστήριο Ζωγράφου, οι κορασίδες μας αγωνίστηκαν εναντίον του ΕΦΑΟΖ στα πλαίσια της προσπάθειας για παραμονή στην Α’ κατηγορία Κορασίδων. Παρά το μειονέκτημα των δύο ηττών από τον ΕΦΑΟΖ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (θα θέλαμε 3 συνεχόμενες νίκες), οι κορασίδες μας προσπάθησαν και ήταν πολύ κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και παρά την προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του αγώνα. Οι καλές άμυνες δυστυχώς συνοδεύτηκαν με κάποια χαμένα εύκολα καλάθια, με τη διαφορά να ανοίγει υπέρ του ΕΦΑΟΖ και η ψυχολογία των κοριτσιών μας να πέφτει αντίστοιχα. Το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια των παικτριών μας αλλά τώρα θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία με έναν εκ των ΜΕΛΑ η ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με τους οποίους βρισκόμαστε στο 1-1 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναμένουμε τον αντίπαλο μας και τον ορισμό των αγώνων.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη, Γρηγοριάδη
 
                                                                                 
Δ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 

3η αγωνιστική : ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 48-52

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα των παγκορασίδων απέναντι στις δυνατές αθλήτριες του Σπόρτιγκ, μέσα στο γήπεδό τους! Όλα τα κορίτσια μας έδειξαν διάθεση , είχαν καλά τρεξίματα, παίξανε πολύ καλή άμυνα και είχαν αποτελεσματικότητα στη επίθεση. Στο τελευταίο δίλεπτο που ο Σπόρτιγκ πίεσε για να ανατρέψει τη διαφορά, οι παίκτριές μας ήταν ψύχραιμες και κράτησαν τη νίκη στα χέρια τους. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε δεμένη και συντονισμένη , παρόλο που οι προπονήσεις όλων των κοριτσιών μαζί, ήταν ελάχιστες. Δυστυχώς, οι τραυματισμοί δεν έλειψαν, ελπίζουμε γρήγορα τα κορίτσια να επανέλθουν και η ομάδα να είναι πλήρης για τη συνέχεια. Πολλά συγχαρητήρια σε παίκτριες και προπονητές για τη νίκη!

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νίκος, Ναζίρη Κατερίνα) : Καραπατή, Γιάλα, Μεϊτάνη, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Μιχαλάτου, Μορτάκη-Μαρτάκη, Φαρσάτη, Ανδρεούλη, Καραδήμου, Πάγια

4η αγωνιστική ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΣΑΠ : 17-47 (5-8, 3-15, 4-14, 5-10)

Η ομάδα των παγκορασίδων μας, συνεχίζει αήττητη μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Τουρνουά. Την Κυριακή 7/4 (20.00) στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, νίκησαν εύκολα την ομάδα του ΟΦΗ Ηρακλείου. Χωρίς να προσπαθήσουν πολύ, τα κορίτσια μας εξασφάλισαν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο  (8-23). Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και ο αγώνας κύλησε ομαλά υπέρ του ΓΣΑΠ, μέχρι το τέλος, με τη διαφορά να φτάνει τους 30 πόντους. Όλες οι παίκτριες μας πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και αναμένουν τον επόμενο αγώνα στην έδρα μας, με αντίπαλο την ομάδα των Σχολών Μωραΐτη. Επόμενη αγωνιστική στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κοντόπευκου (Ζέτα Λαούδη), την Κυριακή 14/4 και ώρα 15.30. Καλή συνέχεια στα κορίτσια μας!

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Καραπατή, Γιάλα, Γρηγοριάδη, Κασκαβέλη, Μεϊτάνη, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Πάγια, Μαρτάκη, Φαρσάτη, Ανδρεούλη.

Ε. ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ(U13)

Γ.Σ.Α.Π. – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Μετά από 1 μήνα χωρίς αγωνιστική δράση, συνεχίστηκε την Κυριακή 7/4/2024 το τουρνουά των Γαλανόλευκων με τον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα Αγίου Νικολάου Παλλήνης. Η ομάδα μας άργησε να βρει τον ρυθμό απέναντι σε μια ψηλή και καλή ομάδα, όταν βρήκε το ρυθμό έπαιξε όμορφο και γρήγορο μπάσκετ με καλές συνεργασίες. Η προσπάθεια και η δουλειά συνεχίζεται!!!

ΓΣΑΠ( Ναζίρη – Χαροκόπου) Καλαπόδα, Ντρακότι, Θεοδωροπούλου, Σπηλιοπούλου, Χουρδάκη, Κωτσάκη, Αθανασίου, Ζαχαράτου, Παρόντι, Αθανασοπουλου, Κυρίτση, Σεφερλή.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 10:29 am


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη





Φιλικοί ιστότοποι: