Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Βριλήσσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το πρώην τένις κλαμπ ανήκει πλέον στον Δήμο μας! ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!

Με μεγάλη συγκίνηση υποδεχτήκαμε την έκταση του οικοδομικού τετραγώνου 61 δηλαδή του πρώην τένις κλαμπ στην ιδιοκτησία του Δήμου Βριλησσίων. Η αγορά της έκτασης σε πολύ καλή τιμή αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς και της πολιτικής του Δήμαρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη και της διοίκησής του. Η δημοτική αρχή τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο μία εκκρεμότητα είκοσι ολόκληρων χρόνων. Δόθηκε τιτάνιος αγώνας στη μακρά αυτή χρονική πορεία για να καταφέρει η πόλη μας να αποκτήσει την σπουδαία αυτή έκταση. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες ο Δήμος μας προέβη στον πλήρη καθαρισμό της έκτασης - φιλέτου. Μπράβο! 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 8:53 pm


Βίντεο από την εκδήλωση της Δράσης.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιάννη Τσούτσια

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 8:19 pm


Βίντεο από την εκδήλωση της Δράσης.

Απόσπασμα από την ομιλία του φοιτητή Θανάση Χριστόπουλου στην πολιτική εκδήλωση της Δράσης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 8:08 pm


Βίντεο από την εκδήλωση της Δράσης.

Απόσπασμα από την ομιλία της νεότερης υποψήφιας της Δράσης Ειρήνης Κατσάνη στην χθεσινή πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 8:05 pm


Βίντεο από την εκδήλωση της Δράσης

Απόσπασμα από την ομιλία του εκπαιδευτικού Θανάση Σπηλιώτη

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 7:56 pm


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της Δράσης.

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου η δεύτερη εκδήλωση της Δράσης με θέμα: "ο Δήμος μας σήμερα και οι νέοι". Η αίθουσα του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης ήταν κατάμεστη. Μίλησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τσούτσιας, εκπαιδευτικοί και νέοι άνθρωποι φοιτητές και μαθητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση από το μαθητικό σχήμα "Εκτός ύλης". Τα Β.Ν. παρουσιάζουν ένα πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό από την πολιτική εκδήλωση.


Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 11:58 pm


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Η 2η προεκλογική συζήτηση της Δράσης: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 8.00 μ.μ. (ΤΥΠΕΤ). Μαζί το μαθητικό μουσικό σχήμα της πόλης Εκτός Ύλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
"Την ώρα που οι «προβεβλημένοι» συνδυασμοί του προαστίου επιμένουν να μοιράζουν υποσχέσεις του αέρα, εδώ στη «Δράση», παραμένουμε στο έδαφος του αναγκαίου και εφικτού, προσανατολισμένοι στη διάσωση της κοινωνικότητάς μας, σε όσα όντως μπορούν να αλλάξουν την πορεία του δήμου και να αποτρέψουν την οριστική μετάλλαξή του σε χώρο, σ’ ένα κακέκτυπο κοινότητας, μηχανικής, ένα κέλυφος αδειανό, όπου οι παρατάξεις θα ερίζουν για το ποια από αυτές, τις ολόιδιες, θα μας διοικεί!

Στην πρώτη προεκλογική της συζήτηση η «Δράση» (31 Μαρτίου) επικέντρωσε στον τρόπο λειτουργίας του δήμου. Στη δεύτερη συζήτηση, το προσεχές ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 8.00 το βράδυ, στο κτήριο του ΤΥΠΕΤ (πάρκο «Μ. Θεοδωράκης), συζητάμε για την (προβληματική) σχέση της νεολαίας μας με τον δήμο και τα «κοινά».

Δήμος χωρίς νεολαία, δεν νοείται. Μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο;

Μια ανοιχτή συζήτηση με νέους, μέλη της μαθητικής κοινότητας και εκπαιδευτικούς.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ".

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:56 am


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ.

Γράφει ο Δημήτρης Κ. Μπάκας
Προοίμιο
Η καταπληκτική και χωρίς προηγούμενο ανάπτυξη των τεχνολογικών και επιστημονικών τομέων που έχει προσδώσει στον άνθρωπο τεράστιες δυνατότητες αντιμετώπισης των κάθε είδος δυσχερειών και προβλημάτων ομολογουμένως δεν εξασφάλισε την ολβιότητα του ανθρώπου, παρά το ότι ως σύνολο ο Κόσμος μας είναι, ίσως, ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα. Αναγνωρίζεται πλέον ως βασική αρχή ο ανθρωποκεντρισμός, τουλάχιστο για το δυτικό καλούμενο Κόσμο, με πολίτευμα, έστω και κατ΄ όνομα σχεδόν σε όλο τον Πλανήτη μας την «δημοκρατία» σε ποικίλες παραλλαγές και ελάχιστες κοινές ομοιότητες. Ο ανθρωπότητα κατέστη κύριος του εαυτού της και προσπαθεί να κατακυριεύσει τον Κόσμο, αφού πλέον αριθμεί πολλά δισεκατομμύρια. Από εκεί που ο άνθρωπος θεωρούσε τον εαυτό του πλασμένο «κατ΄ εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του» πλέον ξεπέρασε κάθε όριο αλλοιώνοντας τον εαυτό του και τον έκανε αγνώριστο! Κατέστη πλέον ένα «χαμένο παράδειγμα» χάνοντας το «νόημα της ζωής του». Αφενός τεμαχίζοντας το «ιερό» θεωρούμενο σώμα του αλλά και παραμορφώνοντας το είναι του. Από κυρίαρχος του εαυτού του ήδη κατέστη υποχείριος των δικών του επιτευγμάτων. Από πρόσωπο μετατράπηκε σε εργαλείο των τεχνολογικών απαιτήσεων. Από ολοκληρωμένος άνθρωπος τείνει να καταστεί ένας απόλυτα εξειδικευμένος γνώστης ενός ελάχιστου τομέα γνώσης. Ένα είδος «τυφλοπόντικα» με ικανότητες εξαιρετικές αλλά απόλυτα περιορισμένες και με πολλαπλές τυφλότητες. Η γενική, ολιστική γνώση πλέον είναι όνειρο απατηλό και ταυτόχρονα χάθηκε και η ανθρωπινότητα, ως ειδοποιός διαφορά. Ο άνθρωπος κατέστη ένα εργαλείο για πολλούς άλλους σκοπούς εκτός τού να βελτιωθεί ως άνθρωπος. Έγινε οπαδός,  πελάτης, ένας αριθμός και όχι πρόσωπο. Και αυτό λόγω ακριβώς ενός αντικειμενικά βεβαιωμένου κακού της υπερβολικής μονομερούς εκπαίδευσής του και της ουσιαστικής κατάργησης της αρμονικής ολιστικής παιδείας του. Η «ανισόρροπη ανάπτυξη» με υπερεκτίμηση και εξάπλωση της επιστημονικής και τεχνολογικής «εργαλειακής» εκπαίδευσης σε  βάρος της κλασσικής παιδείας. Είναι απαραίτητη μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των πολιτιστικών αξιών, που συνιστά τη φυσική λύση του προβλήματος.

Εισαγωγή
Υπάρχει άραγε κάποιος σκοπός ανώτατος πέραν από την ίδια τη ζωή; Και εάν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο νόημα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει ένας μοναδικός σκοπός: η δημιουργία πολιτισμού. Η καλλιέργεια και δημιουργία, δηλαδή, των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίσουν τις καλύτερες βιωματικές προϋποθέσεις στα πρόσωπα. Κοντολογίς η πραγμάτωση των αξιών (ιδεών) της αλήθειας, της ωραιότητας και της ηθικής τάξης στα ανθρώπινα έργα και τις πράξεις. Αυτό είναι ο αυτονόητος ύπατος σκοπός για όλη την ανθρωπότητα. Εάν ο άνθρωπος σήμερα, στη γενική περίπτωση, θεωρείται ως η ύπατη αξία της Κόσμου, το ύπατο αγαθό, ως δώρο, αποτελεί η εγκόσμια ζωή του, που δεν είναι απλά μια διάβαση προς άλλους αξιότερους κόσμους, αλλά είναι αυτοσκοπός ήτοι απόλυτη αξία. Το άξιο δεν είναι το υπερβατικό μόνον, αλλά εξ ίσου και το εγκόσμιο, ήτοι η αξία των πράξεων και των έργων του κάθε ανθρώπου, ως πρόσωπο ελεύθερο και δημιουργικό. Η δημιουργική δύναμη του ανθρώπου είναι πηγή του ορθού λόγου, πλαστουργός του ωραίου και οργανωτής της ορθής κοινωνικής(ηθικής) συμπεριφοράς. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του «δυτικού» πολιτισμού. Ο άνθρωπος ως πρόσωπο αυτόνομο πηγή πράξεων και έργων με κορυφαίο υποκειμενικό αγαθό την ελευθερία του, που συνιστά το αντικείμενο της παιδείας προς την ελευθερία, της ολιστικής, δηλαδή, παιδείας.

Αλήθεια- κάλλος -αγαθό
Ο Λόγος οδηγεί στη γνώση, τη μάθηση και την αλήθεια με στηρίγματα τις αισθήσεις μας. Ο σύγχρονος κόσμος ανήκει στις ανθρωποκεντρικές περιόδους της ιστορίας σε διάκριση με άλλες που χαρακτηρίζονται θεοκρατικές ή υλοκεντρικές. Κυριαρχούν η ελευθερία και δημιουργικότητα της προσωπικότητας, που δίνει νόημα στη ζωή. Πρώτη δύναμη είναι ο Λόγος, που πηγάζει από την ανθρώπινη συνείδηση και συμφιλιώνεται με την αίσθηση, την οποία δεν καταπνίγει αλλά την καθοδηγεί και ανατροφοδοτείται. Ο Λόγος δεν αποστρέφεται την ύλη, στην οποία δίνει ωραίες μορφές που αποπνέουν κάλλος. Τέλος σύμφωνα με το Λόγο οργανώνονται οι σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση και τους συνανθρώπους του, ώστε να ζει μέσα σε μια πολιτική και ηθική τάξη των κοινωνιών, με αμοιβαίο σεβασμό της ελευθερίας με κριτήριο πάντα  τον ορθό Λόγο.
Δεν εξαντλείται Πολιτισμός στη θεραπεία της αξίας της αλήθειας. Η αξία του ωραίου είναι εξίσου απαραίτητη για την πλήρωση του ανθρώπου. Πλάι  στις επιστήμες στέκονται ισοδύναμες και οι τέχνες, που ζητούν το μερίδιό τους από την ψυχή του. Ο Ελληνισμός ανέδειξε το κάλλος στα εγκόσμια αναζητώντας παντού το χρυσό μέτρο. Την πειθαρχία των μερών κάτω από το νόημα του συνόλου. Την αρμονία της μορφής και της ουσίας στο ύπατο σημείο τελειότητας. Ξεχωρίζει απέναντι στο βυζαντινό ασκητισμό, όπως και στην υπερβολή του άλογου στοιχείου του ρομαντισμού και την απειθαρχία και ανομία της μεταγενέστερης σύγχρονης Τέχνης.
Στο χώρο της κοινωνικής συμβίωσης η κλασσική παιδεία έδιδε προβάδισμα στους κανόνες που πηγάζουν από τη φύση και το κατά τον λόγο δίκαιο και όχι σε δόγματα θρησκευτικά και μύθους. Πάντα κυριαρχούσε το μέτρο της χρυσής αναλογίας, που είχε ισχύ και στις σχέσεις ατόμου και συνόλου.
Ο Χριστιανισμός, που συνιστά το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο προστέθηκε στον ανθρωποκεντρικό κόσμο του Ελληνισμού θεοποίησε τον Λόγο. Εξύψωσε την ηθική συμβίωση των ανθρώπων και πρόσθεσε μια ορισμένη όψη της αισθητικής δημιουργικότητας, αλλά δεν μετέβαλε τις βασικές θέσεις του Ελληνισμού. Στο χώρο της Τέχνης εισήγαγε την αδέσμευτη από τον λόγο συγκίνηση και έλλαμψη -πληρότητα, την άπειρη νοσταλγία προς κάτι καλύτερο από το εγκόσμιο. Μια πολιτεία αγγέλων, έναν Παράδεισο. Ένα εξωλογικό στοιχείο απόλυτης αρμονίας, ρομαντικό, θεϊκό τέλειο.. Στις σχέσεις των ανθρώπων εξιδανικεύοντας τον αρχαίο έρωτα και πλαταίνοντας τον ηθικό νόμο, χάρισε εκείνα τα πνευματικά πλάτη που στην εγκόσμια ζωή αντέχουν μόνο συνδυασμένα με τον έλλογο ηθικό νόμο. Την ανυστερόβουλη αγάπη έθεσε ως ύπατο σημείο ηθικού δεσμού επάνω από τον οίκτο, ανθρωπιά. Αλλά για την οργάνωση της εγκόσμιας ζωής, ως βάση μένει ο ηθικός νόμος.

Συμπεράσματα- επίλογος
Κάθε άνθρωπος, κάθε έθνος υπάρχουν για να εκπληρώσουν τον ύπατο και μοναδικό σκοπό της Ανθρωπότητας, που είναι η ανάπτυξη των αξιών που βρίσκουν την ενιαία τους έκφραση στο Αγαθό. Η φιλοσοφία βρίσκεται, όπου υπάρχει αναζήτηση της αλήθειας, είναι σε απόσταση από την εφαρμοσμένη επιστήμη, αλλά επικαλύπτει όλες τις θεωρητικές επιστήμες. Με τη θεραπεία της αξίας της αλήθειας δεν εξαντλείται ο ανθρωπισμός. Η αξία του ωραίου είναι εξίσου απαραίτητη.
Η θρησκεία «τελειώνει» το πνεύμα του ανθρώπου και ολοκληρώνει την πνευματική φυσιογνωμία του. Η φιλοσοφία, οι επιστήμες, η Τέχνη και η Θρησκεία έχουν ορισμένα απαραίτητα θεμέλια στον εσωτερικό άνθρωπο, που αποτελούν την πηγή κάθε είδους αξίας του ανθρώπου. Αυτά είναι οι ριζικές «στάσεις» του ανθρώπου, ως πρόσωπο, από τις οποίες αναδύεται στην θεωρία και πράξη ο πολιτισμός του και συγκροτούν τον πολιτισμένο άνθρωπο.
Από αυτές, ήτοι την διαρκή αναζήτηση της αλήθειας, την καλλιέργεια του κάλλους και τη βούληση για πραγμάτωση του αγαθού, πρέπει να αρχίσει η καλλιέργεια της όλης προσωπικότητας, η διάπλαση. Αυτές συνθέτουν το αντικείμενο της ολιστική παιδείας του και αυτές πρέπει να εμφυσήσουν την ποιότητά τους, το νόημά τους και σε όλες τις επιστημονικές, καλλιτεχνικές ή θρησκευτικές επιδόσεις στη θεωρία, όπως και στις ηθικές και πολιτικές επιδόσεις στην πράξη. Αυτές στην ενότητά τους αποτελούν την ανθρωπινότητα του ανθρώπου.
Αυτές τις αέναες και στον ύπατο βαθμό τελειότητας αξίες απέδωσε ο άνθρωπος στο Υπέρτατο ΟΝ, τον Θεόν του, τον οποίο χαρακτήρισε ως Πάνσοφο (Γνώστη πάσης αλήθειας), Πάγκαλο (έκφραση του τέλειου κάλλους) και Πανάγαθο (Δημιουργό του Ύπατου Αγαθού).
Οι πολιτισμοί, οι θρησκείες, οι επιστήμες κ λ π, ως αναδύσεις του ανθρωπίνου πνεύματος είναι οιονεί «ζωντανοί» οργανισμοί και φέρνουν συστατικά των καιρών που έλαβαν την αρχική μορφή τους. Αναφύονται από συνθέσεις πνευματικών ανθρώπινων ενεργημάτων, αναπτύσσονται και καρποφορούν, αλλά εξασθενίζουν και ενίοτε αφανίζονται.
Ο Ελληνισμός, ως πολιτισμός και ο Χριστιανισμός, ως θρησκεία, ανήκουν σε εκείνες τις ελάχιστες αναδύσεις, που άντεξαν στις μεταβολές, ενίοτε ολέθριες, της ανθρωπότητας και άφησαν ανεξίτηλη την επιρροή τους στο ανθρώπινο γίγνεσθαι, γιατί προσέδωσαν στην ανθρώπινη ζωή μοναδικές ποιότητες.
Εκτιμάται ότι το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον. Η σύνθεσή τους διήλθε από στάδια κρίσιμα γεμάτα αντιπαλότητες, ανταγωνισμούς, αλλά και αλληλο-συμπληρώσεις, από τις οποίες αναδύθηκαν περαιτέρω νέες δυνάμεις για αναγέννηση και ανάπτυξη. Η όλη αλληλεπίδραση με πολλαπλές αναδράσεις έλαβε χώρα μέσα στον Ρωμαϊκό χώρο-χρόνο, όπου αναδύθηκε η νομική πολιτική τεκμηρίωση των ανθρώπινων σχέσεων.
Τα τρία αυτά ανεκτίμητα δημιουργήματα του ανθρώπινου πνεύματος (Ελληνικός Ανθρωπισμός, Χριστιανισμός και Ρωμαϊκό Δίκαιο) συνδέθηκαν άρρηκτα   μεταξύ τους. Συνδέθηκαν σε υψηλό βαθμό αρμονικότητας,  ώστε τελικά συνιστούν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, από  τον οποίο αναδύθηκε ο πολιτισμός του Σύγχρονου Κόσμου.

                                                                                     Δημήτρης Κ. Μπάκας
                                                                                        Απρίλιος  2019

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:52 am


Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.


Την πενταετία που πέρασε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τήρησε την υπόσχεση της και πάλεψε μαζί με το λαό της περιοχής μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του.
Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, και στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που συμφωνεί στην ουσία της ασκούμενης πολιτικής.
Είμαστε η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση στο δήμο, την περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Κλεισθένης: μία αναγκαία στρατηγική για το κεφάλαιο ενάντια στο λαό.
Η νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, που είναι συνέχεια του Καλλικράτη, είναι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις σε επίπεδο δήμων και περιφερειών για την όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή στις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού. Είναι επιλογές της κεντρικής εξουσίας που βρίσκουν πιστούς «υπηρέτες» σε δήμους και περιφέρειες για την ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την λειτουργία τομέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου ο δημότης πληρώνει για τα πάντα, ενώ οι παροχές συνεχώς μειώνονται.
Οι όλο και μικρότεροι προϋπολογισμοί του κεντρικού κράτους προς τους ΟΤΑ αναδεικνύουν     ότι πλέον οι δήμοι θα λειτουργούν με λιγότερους πόρους από την κυβέρνηση ενώ καλούνται οι δημότες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όλοι όσοι εμφανίζονται να διαφωνούν με τον Κλεισθένη δεν λένε κουβέντα για την ουσία της μεταρρύθμισης. Ότι φορτώνει τα βάρη στους δημότες, ότι κάνει τους Δήμους ¨επιχειρήσεις¨, ότι ακόμα και οι δημοτικοί προϋπολογισμοί περνάνε από ¨κόσκινο¨ για το αν είναι ¨βιώσιμοι¨ και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας.
Ο λαός έχει πείρα από τις προηγούμενες αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις, και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση της κάθε παράταξης μπροστά στις ερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των λαϊκών αναγκών για τα παιδιά στα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Το αίσχος με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, πρέπει να σταματήσει. Η δημοτική αρχή που διατήρησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, το δικαιολογεί με τη δημιουργία βρεφονηπιακών τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς. Το δικαίωμα του κάθε γονιού να έχει που να αφήσει το παιδί του για να εργαστεί, έπρεπε να είναι αυτονόητο. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη που οι γονείς αγωνιούν μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα βρουν θέση για το παιδί τους, ενώ στα βρεφονηπιακά τμήματα πολλά βρέφη έμειναν τελικά χωρίς θέση.
Από την άλλη είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με ελλείψεις σε αίθουσες, με κοντέινερ στα προαύλια, ενώ δεν υπάρχει χρηματοδότηση ακόμα και για βασικά αναλώσιμα    τα οποία ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώνουν οι γονείς.
Το σχέδιο για 3ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων, ακόμα καρκινοβατεί με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων. Τα παιδιά ακόμα στοιβάζονται στα άλλα δύο Λύκεια σε αίθουσες που έχουν φτιαχτεί στους διαδρόμους. Με αγώνες των γονιών, μαθητών, καθηγητών και συλλόγων είχαμε επιβάλει και καταφέρει την ανέγερση του 3ου ΓΕΛ, μια πραγματική ανάγκη στη γειτονιά μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζουμε να παλεύουμε, αφού ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι αναξιοποίητοι χώροι της γειτονιάς μας, όπως η Ναυτική Βάση, το οικοδομικό τετράγωνο 65, το οικοδομικό τετράγωνο 61, σε κάθε εκλογές «εγκαινιάζονται» και «σχεδιάζονται». Παρ’ όλα αυτά μισθώνονται για ιδιωτική εκμετάλλευση στερώντας από τους δημότες και τη νεολαία έναν επαρκή χώρο για κοινωφελείς και αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν. Η δημοτική αρχή διαφημίζει παντού την αγορά του οικοδομικού τετράγωνου 61 έναντι 4.500.000€, άλλα δε μας λέει ότι για άλλη μια φορά θα τα πληρώσει ο κάθε δημότης από τη φορολογία που έχει επιβάλει.
Διεκδικούμε έργα για τους δημότες με ελεύθερη την πρόσβαση στον αθλητισμό και την αναψυχή για όλους μακριά από την ανταποδοτική λειτουργία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα να παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα και έργα, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
Είναι άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Βριλησσίων με την ένταξη της τελευταίας περιοχής εκτός σχεδίου, της περιοχής «Κρασσά» λύνοντας έτσι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των δημοτών της περιοχής.

Πλάι στη φοροληστεία του κράτους, έχουμε τη μεγάλη φορολογία του Δήμου

Ο Δήμος μας έχει τα πρωτεία στα δημοτικά τέλη, που αφορούν και την παραπάνω περιοχή (εκτός σχεδίου).  Η υποχρέωση του Δήμου να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δεν συμβαδίζει με τόσο μεγάλα δημοτικά τέλη και φόρους. Η πλειοψηφία των Δήμων δε διεκδικούν τη χρηματοδότηση που τους αναλογεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Διεκδικούμε υποδομές πυροπροστασίας και μέτρα δασοπυρόσβεσης για την περιοχή μας
Τα τελευταία δύο καλοκαίρια γίναμε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην περιοχή μας, με δεκάδες κατοικίες κατεστραμμένες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους και αγροτικής γης. Δεν γίνονται έργα πρόληψης γιατί για τις δημοτικές αρχές δεν είναι επιλέξιμα έργα τα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος αφού δεν αποφέρουν κέρδος, και δεν εντάσσονται στην ανταποδοτικότητα.
Είναι απαραίτητο ένας δήμος με αρκετά δάση και ελεύθερους χώρους όπως ο δικός μας, να βάλει στο επίκεντρο την προστασία τους, απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται, να προστατέψουν το πράσινο και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό με μέτρα πυροπροστασίας, και ενίσχυση του πράσινου.
Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του δήμου και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
Ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών σημαίνει απολύσεις και υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες. εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και των προηγούμενων, ήταν αυτή που ιδιωτικοποίησε τομείς του Δήμου όπως η φύλαξη, η καθαριότητα εσωτερικών χώρων και ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει και τον ηλεκτροφωτισμό. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται στον τομέα της καθαριότητας όπου πολλοί συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο μετά από χρόνια δουλειάς.
Ήμασταν στο πλάι των συμβασιούχων-παρατασιούχων που μέχρι και σήμερα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρεθήκαμε στα αμαξοστάσια την περίοδο των  μεγάλων κινητοποιήσεων.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, είναι που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα, που έχουν συμβεί και στο Δήμο μας, αλλά και συνεχώς πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.
Ξέφτισε η «προβιά» των «ανεξάρτητων»
Όλοι οι υποψήφιοι, όλες οι παρατάξεις που τώρα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «πολυκομματικοί», και ικανοί διαχειριστές του Δήμου, είναι «εξαρτημένοι» από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων, των απολύσεων με την οποία συμφωνούν.
Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν όλα αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης - Κλεισθένης υπό την σκέπη οποιασδήποτε κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Άλλωστε υπήρξαν όλοι τους στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, εκεί εκκολάφτηκαν πολιτικά.
Είτε «νέοι» και «άφθαρτοι» είτε «δοκιμασμένοι» και «ικανοί», όλοι λογοδοτούν στην ασκούμενη πολιτική με την οποία συμφωνούν στην ουσία της. Γι’ αυτό υπερπροβάλουν την καλύτερη διαχείριση, το «φιλικό προς τον πολίτη» δήμο, τις «έξυπνες» υπηρεσίες, μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Δεν βγάζουν κουβέντα, για τα δημοτικά τέλη, τα δυσβάσταχτα τροφεία των παιδικών σταθμών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα.
Ο νέος εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, η νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν πείρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, και με αυτό το κριτήριο ψήφου να επιλέξουν μπροστά στις τοπικές εκλογές .
Στο δημοτικό συμβούλιο υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής
Τα πέντε χρόνια που πέρασαν, μεταξύ άλλων δώσαμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο.
Για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς καθώς και την μείωση των τροφείων.
Για την μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, την απαλλαγή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ανέργων.
Για τη συμμετοχή στον αθλητισμό και τον πολιτισμό χωρίς αντίτιμο.
Για να φύγουν οι εργολάβοι και οι ΜΚΟ και να σταματήσει η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσίων.
Για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα

Ο λαός της περιοχής μας μπορεί να κάνει την διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση και να απεγκλωβιστεί από όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής της κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες  μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση έργων για τις ανάγκες του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που μαζί με τους δημάρχους δεν έχουν σε καμιά προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Οι Δήμαρχοι στήριξαν όλες τις επιλογές της κυβέρνησης, ψήφισαν το Ρυθμιστικό σχέδιο στην Αττική που αφορά επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών και αποδέχτηκαν τους πλειστηριασμούς για «οφειλές» 500 ευρώ στους Δήμους.

Μπορεί να κάνει την διαφορά με την Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε, από τα δημοτικά τέλη και τις κατασχέσεις.
Για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση του λαού και της νεολαίας της περιοχής στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας προς όφελος του.
Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου.
Για να μπει φρένο στα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν την περιοχή μας.
Για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής μας.
Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Γιατί και εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης όλα τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν-συμβάλλουν-οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις. Δήμαρχος και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά.

Ψηφίζουμε:
Γιάννη Πρωτούλη για την περιφέρεια Αττικής
και Βασίλη Βήττο για το Δήμο Βριλησσίων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:44 am


Μαζική και εμπνευσμένη.

Η εκδήλωση της «Αντίστασης και Ανατροπής στα Βριλήσσια» - Φωτογραφίες.
Με μεγάλη έμπνευση και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της διακήρυξης και του ψηφοδελτίου της «Αντίσταση και Ανατροπή», την Πέμπτη 18/4 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.

Την παρουσίαση έκαναν ο Νίκος Κοκκινάκης, φοιτητής ΕΜΠ, ο Δημτήτρης Κυριαζής, φοιτητής Χημικού ΕΚΠΑ και ο Ορέστης Ηλίας, επικεφαλής της Κίνησης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή και πλούσια συζήτηση με τον κόσμο να παίρνει τον λόγο μιλώντας για τους αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, τις μάχες του τοπικού κινήματος στη γειτονιά, τα σχολεία και τους εργατικούς μας χώρους, αλλά και τους αγώνες που έχουμε να παλέψουμε στο άμεσο μέλλον, μαζικά και ενωτικά!

Κάλεσαν σε στήριξη της δημοτικής κίνησης: Ήρα Διαμάντη, καθηγήτρια, Σωτήρης Καλιαμπάκος, γιατρός ΔΣ Ι.Σ.Α, Χρίστος Γεωργαλάς, γιατρός, Κώστας Φοινινής εργαζόμενος Δήμου Βριλησσίων, Κώστας Μπανιάς οικοδόμος, Αθηνά Κρικέλα, εργαζόμενη ΜΟΔ, Νεφέλη Ζυγουράκη, μουσικός, Θόδωρος Καλμούκης, δικηγόρος, Μαριάντζελα Γρίβα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Κουβαράς Σταύρος, φιλόλογος. Χαιρετισμό απηύθυναν η Μαρία Μπούγου και Αλεξάνδρα Μαρτίνη, υποψήφιες με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Στο τέλος παρουσιάστηκε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με όλους και όλες που δίνουν τις μάχες ενάντια στις περικοπές και τη λιτότητα, στη καταστροφή του περιβάλλοντος, στο φασισμό και το ρατσισμό, στους εργατικούς χώρους, στη νεολαία και στις γειτονιές των Βριλησσίων.

Για να μπουν οι ανάγκες των πολλών, πάνω από τα κέρδη των λίγων!

Οι πρώτοι 34 υποψήφιοι της «Αντίσταση και Ανατροπή», με τεράστια συμμετοχή της νεολαίας, μοναδική σε όλα τα Βριλήσσια.

Υποψήφιος Δήμαρχος: Ηλίας Ορέστης, εικαστικός και δημοτικός σύμβουλος

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αγάθωνος Λυδία, ασκούμενη δικηγόρος
Αχείμαστος Ζώης, φοιτητής Φιλοσοφική ΕΚΠΑ
Βύνιας Θανάσης, κοινωνιολόγος
Γεωργάκα Μαρία, φοιτήτρια Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών
Γεωργάκας Ανέστης, εργαζόμενος
Γρίβα Έλενα, φοιτήτρια Πολιτικό ΕΚΠΑ
Δημητρίου Ευαγγελία, συνταξιούχος
Ζαχαροπούλου Ιλεάννα, καθηγήτρια
Καλατζή Δήμητρα, γιατρός
Κοκκινάκης Νίκος, φοιτητής Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος – Πολυτεχνείο Κρήτης
Κυριαζής Δημήτρης, φοιτητής Χημικό ΕΚΠΑ
Λιανός Βασίλης, φοιτητής LSE
Λιώκη Αγγελική, συνταξιούχος
Λυκογιαννάκης Θοδωρής, μηχανολόγος μηχανικός
Μαρκάτος Ιάσονας, φοιτητής τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
Μεγαγιάννης Κώστας, εργαζόμενος
Μινωτάκης Αλέξανδρος, υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ
Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής Φιλοσοφικής
Παπαιωάνου Αλέξανδρος, εργαζόμενος
Σακαλή Ιωάννα, μεταπτυχιακή – Συγκριτική Δημόσια Πολιτική – Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου
Σκούρτης Αργύρης, φοιτητής Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής
Σούμπασης Γιώργος, άνεργος
Σπυριδοπούλου Ελπίδα, εργαζόμενη
Σταθογιάννης Ευθύμης, σπουδαστής
Τατάκης Σωτήρης, σπουδαστής
Τόδουλος Κώστας, τραπεζουπάλληλος
Τσεκούρας Λυκούργος, εργαζόμενος
Φρύσσα Ρία, εργαζόμενη
Φώσκολος Αντώνης, εργαζόμενος Υπ. Πο.
Φώσκολου Μαρία, άνεργη
Φώσκολου Ράνια, εργαζόμενη
Χαρλαύτη Βασίλεια, φοιτήτρια Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής
Χασούρου Δάφνη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης, εργαζόμενη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΔημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:34 am


Σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή δωρεάν  στο Δήμο Πεντέλης
Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο της προσφοράς του προς τους δημότες και έχοντας ως κύριο μέλημά του την ασφάλεια των παιδιών, διοργάνωσε την Τρίτη 16/4/2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, Δωρεάν Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, σε συνεργασία με τον εθελοντή, πτυχιούχο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κ. Κρασαδάκη Χρήστο και συντονιστή της First Aid Athens. Εκπαιδευτικοί, γονείς και νοσηλευτικό προσωπικό παρακολούθησαν τις κάτωθι ενότητες:

Εκτίμηση βαρύτητας κατάστασης
Αναίσθητος ασθενής
Λιποθυμικό επεισόδιο
Καρδιοαναπνευστική ανακοπή- Αναζωογόνηση
Επιληπτική κρίση
Αναπνευστική απόφραξη
Πνιγμός
Αλλεργικό σοκ
Αιμορραγία

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:26 am


Τοποθέτηση πινακίδων.

 Ονοματοθεσίας στη Δημοτική Κοινότητα  Νέας Πεντέλης.
Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ξεκίνησε το έργο «Προμήθεια Πινακίδων Ονοματοθεσίας στο Οδικό Δίκτυο Δ.Κ. Ν.Πεντέλης».
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Μαΐου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις ογδόντα έξι χιλιάδες οχτακόσια ευρώ (86.800,00€). 

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:23 am


Πληρωμές με POS πάλι από 23/4/2019.

Πληρωμές  με συσκευή αποδοχής χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (POS)
Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, η Παρασκευή 19-4-2019  και η Δευτέρα 22-4-2019 ορίζονται  ως ημέρες ειδικής αργίας για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες ) λόγω αργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Πληρωμών, για το λόγο αυτό πληρωμές με συσκευή αποδοχής χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (POS)  δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Από 23  Απριλίου  2019 οι πληρωμές θα γίνονται  κανονικά. 
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:18 am


"ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ".

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΑΡΙΚΟΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγαπητοί Γονείς,

την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, (Κισσάβου 11, ισόγειο) εισηγητής θα είναι ο π.Ιωάννης Τσαπαρίκος με ένα θέμα που απασχολεί ήδη ή θα απασχολήσει κάποια στιγμή όλους μας :
"ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ"
 Πρόκειται για μια συνάντηση αφιερωμένη στους εφήβους, και στον καθοριστικό ρόλο της σύγχρονης οικογένειας στην κοινωνικοποίηση και ηθικοποίηση τους.
Στόχος είναι μια συστημική προσέγγιση της σχέσης οικογένειας με εφήβους σε μια τόσο ευαίσθητη και μεταβατική περίοδο όπως αυτή της εφηβικής ηλικίας.Θα τονιστεί ότι ο εσωτερικός διάλογος οικογένειας- εφήβου αλληλεπιδρά με έναν άλλον ευρύτερο, αυτόν της οικογένειας με την κοινωνία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική συν αντίληψη.
 Μπορεί άραγε η σύγχρονη οικογένεια να μην είναι παθητικός θεατής, αλλά να είναι ενεργός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος προς τον έφηβο στο δυσχερές, πολύπλοκο και πολυσύνθετο εγχείρημα της από κοινού διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης μιας πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας, ικανής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών;
Πολύτιμος αρωγός της οικογένειας και της κοινωνίας στον διάλογο αυτό μπορεί να είναι και η Εκκλησία καθώς ο έφηβος στην περίοδο αυτή διαμορφώνει ποιότητα ήθους στις διαπροσωπικές του επαφές και στην συμπεριφορά του ως πολίτης.

Σας περιμένουμε!

Βιογραφικό ομιλητή
     Ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος γεννήθηκε στη Σάμο το 1964  και  κατοικεί στην Αθήνα  από  το 1975. Χειροτονήθηκε κληρικός το 1994 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία και Συστημική Θεραπεία και υπηρετεί από το 2006 στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων. Είναι υπεύθυνος  των τομέων Νεότητας, Γάμου και  Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δραστηριοποιείται στην παρουσίαση ομιλιών καθ' έτος στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων. Επίσης, είναι υπεύθυνος  του ενοριακού κύκλου μητέρων και παρουσίασης βιωματικού σεμιναρίου για την οικογένεια σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό ίδρυμα ''Διακονία'. Ταυτόχρονα  είναι υπεύθυνος για την κατηχητική σύναξη,  αλλά και για την αγαστή συνεργασία με  όλα τα εκπαιδευτήρια της ενορίας.
Ευαισθητοποιείται στον  ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας, ιδίως  της δοκιμαζόμενης στις μέρες μας οικογένειας, επηρεασμένος  κι από την θητεία του ως εφημέριος του Νοσοκομείου Παίδων ''Αγία Σοφία'' κατά το παρελθόν. Ενημερώνεται τακτικά για τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Ποιμαντικής μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια Ψυχοθεραπείας ( EFTA).

Με εκτίμηση

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:13 am


"Μπροστά στους Πολίτες".

Εκδήλωση την Κυριακή 21/4/2019 στο Μαρούσι
Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στη γειτονιά μας, στον Βόρειο Τομέα, ανοιχτή συζήτηση "Μπροστά στους Πολίτες", στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι (Λ.Κηφισίας 207).

Στο Debate συμμετέχουν οι:
Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
Βασίλης Ξυπολυτάς, Υπ.Βουλευτής Β.Τομέα Αθηνών, ΝΔ
Παναγιώτης Βλάχος, Υπ. Βουλευτής Β. Τομέα Αθηνών ΚΙΝΑΛ

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αμαλία Κάντζου.

Θα χαρούμε πολύ για τη συμμετοχή σας σε αυτήν την ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν τους πολίτες της περοχής μας καθώς και της ευρύτερης πολιτικής επικαιρότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:08 am


Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο.

Παρούσα η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με τον Κώστα Τουλγαρίδη.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, προκειμένου να καταγγελθεί η μη ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Ο Κ. Τουλγαρίδης, επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, στην ομιλία του τόνισε: «Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όχι μόνο δεν διευκόλυνε, αλλά έφερε και νέα εμπόδια στην γρήγορη ολοκλήρωση της Δίκης της ΧΑ, με αποτέλεσμα αυτή να σέρνεται επί 4 χρόνια τώρα.
Αντί να βοηθήσει στην καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε ένα περίεργο «δωράκι» προς την ηγεσία της ΧΑ, προτείνοντας την αλλαγή του ποινικού κώδικα ώστε να μειώνονται οι ποινές στους διευθύνοντες εγκληματική οργάνωση. Μετά από αυτό, αποτελεί πρόκληση το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παρουσιαστεί ως «σταυροφόρος» ενάντια στον κίνδυνο της ακροδεξιάς! Τον αντιφασιστικό αγώνα τον έχουν στα χέρια τους τα σωματεία, οι εργαζόμενοι-ες και οι αγωνιστές-ριες των κινημάτων.
Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι. Ήταν σημαντικό βήμα η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων φορέων και οργανώσεων που, μέσα σε δυο μέρες, υποχρέωσε το δήμο Κορωπίου να άρει την παραχώρηση του Δημαρχείου στη χουντική φιέστα που ετοίμαζε η Χρυσή Αυγή για την 21η Απριλίου. Συνεχίζουμε τους αγώνες στα σχολεία, όπου με τη δράση του εκπαιδευτικού κινήματος, κόβουμε το δρόμο στην παρέμβαση της ΧΑ και την προσπάθειά της να φέρει το φασισμό στα σχολεία και να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο φασισμός νικιέται στον δρόμο!»

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:03 am


Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης ΟΚΠΑ- φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών ΤΕΣΤ /11/5/5019
Φίλες και φίλοι

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση αλληλεγγύης την οποία πραγματοποιούμε με τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών ΤΕΣΤ, το Σάββατο 11 Μαίου 2019 και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων.
Συγκεντρώνουμε τυποποιημένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση

Β.ΑΡΣΕΝΗ -ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ 

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 9:55 am


Φυσικό αέριο σε όλο το Δήμο.

Έως το τέλος του 2020 - Σχόλιο της αναγνώστριάς μας κ. Σοφίας Ράπτη.
Ο κ. Σκουλίδας τεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) δήλωσε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ως το τέλος του 2020 ολόκληρος ο Δήμος Βριλησσίων θα επωφελείται του φυσικού αερίου.
Σημειωσε δε πως « λόγω των αυξημένων αιτημάτων των δημοτών αλλά και της αρίστης συνεργασίας των δυο πλευρών ο Δήμος Βριλησσίων αποτελεί προτεραιότητα για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο δήμαρχος κ.Μανιατογιάννης αυτό που δεσμεύτηκε το έκανε πράξη να φέρει το φυσικό αέριο στα Βριλήσσια και κατάφερε μέσα σε μόλις 2 χρόνια να κατασκευάσει δίκτυο επέκτασης συνολικού μήκους 15 χλμ.
Η κάλυψη όλης της πόλης με φυσικό αέριο σημαίνει οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος λόγω μείωσης των εκπομπών του άνθρακα .

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:24 pm


Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Στον Δήμο Πεντέλης για το σχολικό έτος 2019-2020  
Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σε θέματα Παιδείας, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα αρ. πρωτ. Φ.6/58012/Δ1 και Φ.6/58025/Δ1/ 12-4-2019 έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, για τη σχολική χρονιά 2019-2020  θα γίνουν από  6  έως 20  Μαΐου 2019.

Για οποιαδήποτε πληροφορία-ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τους Διευθυντές/ντριες των Σχολείων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:11 pm


Ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους του Συλλόγου
Συνάντηση εργασίας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου – Καμπά με αντιπροσωπεία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρίνα Σμαραγδή και την Ταμία, Ρούλα Καϊμάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στις 14/04/2019, στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και ανάδειξη της ρεματιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης αφού  επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σταθερό ενδιαφέρον για την Ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου ως πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου,  ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για το πρόγραμμα καθαρισμού των ρεμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια και τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στήριξης των πρανών σε σημεία της ρεματιάς καθώς και για το πρόγραμμα βιολογικού ψεκασμού συνολικά των ρεμάτων της βόρειας Αθήνας που ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα.

Οι δύο πλευρές σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει επαναβεβαίωσαν την κοινή αντίληψη για συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της ρεματιάς στο πλαίσιο σχετικής μελέτης που πρόκειται να προκηρυχτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνολικά για τη λεκάνη του Ποδονίφτη.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη ελέγχου της πεζογέφυρας μεταξύ Βριλησσίων και Αμαρουσίου και ο καθαρισμός υπογειοποιημένων τμημάτων της ρεματιάς, ενώ ως προς τον καθαρισμό της ο Σύλλογος πρόκειται να συνδράμει υποδεικνύοντας τα επιβαρυμένα με σκουπίδια σημεία, ώστε η παρέμβαση να είναι πιο στοχευμένη και αποτελεσματική.

Από τον Σύλλογο της Ρεματιάς ετέθησαν ζητήματα, όπως η επικαιροποίηση της οριοθέτησης του ρέματος, οι χρήσεις γης κ.ά., καθώς και το πάγιο αίτημά του για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης, όπως ορίζει από το 1995 το Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της Ρεματιάς. Υπήρξε αμοιβαία διάθεση διαρκούς επικοινωνίας για την προώθηση της επίλυσής τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:05 pm


"Οι ευθύνες για τους νεκρούς στη Μάνδρα".

"Βαραίνουν τη μνημονιακή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής" τονίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Σχόλιο για την επίσκεψη της κ. Δούρου στη Μάνδρα

Στις δηλώσεις της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου μετά την επίσκεψή της στο έργο που εκτελείται στη Μάνδρα Αττικής, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχει να σχολιάσει τα εξής:

1. Η κ. Δούρου, πιστή στην άποψη ότι «της έτυχε η στραβή στην βάρδια της», επιμένει και σήμερα το πρωί, ειρωνευόμενη την κριτική που της γίνεται, ότι «δεν είχε χρονοδιάγραμμα της καταιγίδας». Βέβαια, όταν ζήταγε την ψήφο του λαού της Αττικής το 2014, δεν έλεγε ότι το πρόγραμμά της θα εφαρμοστεί μόνο αν… δεν βρέξει πολύ! Αντιθέτως, διατεινόταν ότι γνωρίζει τα προβλήματα της Αττικής κι ότι έχει τη δυνατότητα να ιεραρχήσει τη λύση τους. Πόσο μάλλον όταν τα προβλήματα είναι τόσο παλιά, όπως η ίδια επικαλέστηκε, θυμίζοντας ότι η χούντα είχε κτίσει κομμάτι του εθνικού δρόμου πάνω στην κοίτη του ποταμού.

2. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της γιατί, ενώ παρέλαβε ένα δρομολογημένο αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα, από τον Ιούλιο του 2014 (και όχι τον Οκτώβριο, όπως για ευνόητους λόγους, αφήνει να εννοηθεί), δεν έκανε τίποτα και τελικά τον Ιανουάριο του 2016, το έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση απένταξης από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας και ένταξης του στο ΕΣΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν, το έργο ύψους 11.500.000 ευρώ, να μην προκηρυχθεί από το ΕΣΠΑ και έτσι να βρεθεί κυριολεκτικά ξεκρέμαστο. Και ενώ το έργο δεν υπήρχε πουθενά από το 2016-2018, το 2017 το ΣΟΠ της Δυτικής Αττικής στις 9 Νοεμβρίου 2017, μόλις 6 μέρες πριν τη φονική πλημμύρα, δήλωσε πανέτοιμο να αντιμετωπίσει όλα τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να επέλθουν!

Η κ. Δούρου αποδεικνύεται πολλαπλά, όχι μόνο ανεπαρκής για τη θέση της Περιφερειάρχη, αλλά και επικίνδυνη. Από το 2014 ιεράρχησε ως προτεραιότητα την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, τις κυβερνητικές επιλογές για την υλοποίηση όλων των ιδιωτικοποιήσεων, και δεν είχε τη στοιχειώδη ικανότητα να ιεραρχήσει έργα που γνώριζε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και τις«επιλεξιμότητες» του ΕΣΠΑ.

Μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τη Μάνδρα, αντί για ένα στοιχειώδες συγνώμη στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι –με όποιο τρόπο- να βγάλει τον εαυτό της από το κάδρο των ευθυνών!

Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη τουτις εμπειρίες που απέκτησε με τόσο τραγικό τρόπο, να μαυρίσει τις δυνάμεις των μνημονίων, τις δυνάμεις που ιεραρχούν τις ανάγκες του κεφαλαίου πάνω από τις ανάγκες των κατοίκων, και ιδίως των πιο φτωχών, και να δυναμώσει στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Γραφείο Τύπου, τηλ. 6948369941, 6977002645

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 9:43 am


"Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες".

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: "καμία έξωση πρόσφυγα Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στο προσφυγικό".
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των ΜΚΟ του προσφυγικού, που απεργούν την Τρίτη 16/4 αντιδρώντας στις εξώσεις  προσφύγων.

Πριν από ένα μήνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΕ αποφάσισαν αιφνιδιαστικά την έξωση προσφύγων στους οποίους έχει παραχωρηθεί άσυλο, οικονομική στήριξη και στέγη. Αφού πρώτα για καιρό φρόντισαν να κάνουν τα σχετικά σόου για το δήθεν «φιλάνθρωπο» πρόσωπο κυβέρνησης και Ε.Ε. που υποτίθεται ότι βοηθούν τους πρόσφυγες, τώρα ετοιμάζονται να τους πετάξουν αβοήθητους στο δρόμο. Όχι ότι το σόου θα τελειώσει: αμέσως μετά θα το επαναλάβουν, με άλλους πρόσφυγες που θα «στεγαστούν», οι οποίοι μετά από λίγο καιρό θα έχουν κι αυτοί την ίδια τύχη. Η μεταφορά της μεθοδολογίας για την «εξαφάνιση» της ανεργίας μέσω ανακύκλωσης ανέργων, προσαρμοσμένη αυτή τη φορά στους πρόσφυγες!
Λεφτά, όμως, υπάρχουν! Τα χρήματα που έχουν μέχρι τώρα δοθεί στις ΜΚΟ και σε φορείς του δημοσίου (όπως ο στρατός!), τα λεφτά που δόθηκαν σε διαφόρων ειδών προμήθειες (που σήμερα μάλιστα διερευνώνται), κανονικά φτάνουν και περισσεύουν για να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες, όχι μόνο των προσφύγων που σήμερα διαμένουν σε σπίτια, αλλά και για να μένουν σε σπίτια όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται στις διάφορες Μόριες... Επίσης, οι ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό εισπράττουν αρκετά χρήματα και για να πληρώνουν στο ακέραιο τους εργαζόμενους τους στο πεδίο, και για να τηρούν την εργατική νομοθεσία. Κάθε τρεις και λίγο, άλλωστε, ζητούν και περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ που από τη μια εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις και οικονομικούς πολέμους, δημιουργώντας χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους κι από την άλλη μέσω της χρηματοδότησης στις ΜΚΟ φροντίζει να παρουσιάζεται ως «φιλάνθρωπη» και «ευαίσθητη».
Η στήριξη των προσφύγων, όπως και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες, είναι υποχρέωση του δημοσίου. Το προσφυγικό έχει απόλυτη ανάγκη δημόσιας διαχείρισης σε όλη του την έκταση, χωρίς καμιά συμμετοχή ιδιωτών και κερδοσκοπικών ΜΚΟ, που έχουν βρει  την ευκαιρία για εύκολο γρήγορο και ασφαλές κέρδος. Επιβάλλεται άμεσα όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι ΜΚΟ, να ενταχτούν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με ταυτόχρονη άμεση μεταφορά των εργαζομένων σε αυτές, σε μόνιμες οργανικές θέσεις.  Το αντίστοιχο πρέπει να συμβεί και με όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες για ντόπιους και μετανάστες, για κάθε ευπαθή ομάδα, αντί να ανατίθενται σε «χορηγούς», «φιλάνθρωπους», ΜΚΟ ή προγράμματα ελαστικής εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική είναι αταλάντευτα και έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των προσφύγων και μάχεται για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.
Κανένας πρόσφυγας να μη μείνει άστεγος. Άμεσα σίτιση – στέγαση για όσους τη στερούνται ανεξάρτητα από το τόπο καταγωγής. Εδώ και τώρα απαιτούμε ελεύθερη διακίνηση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, πολλές από τις οποίες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) είναι υπεύθυνες για την κατάστασή τους.
Ζητάμε από την περιφέρεια Αττικής, τη συριζομνημονιακή παράταξη της Ρένας Δούρου, και τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις που κυριαρχούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, να πάψουν να παριστάνουν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους το ζήτημα των προσφύγων στην Αττική, και να προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής –επιτέλους- στην εξασφάλιση στέγης στους πρόσφυγες και σε κάθε άστεγο συμπολίτη μας. Έχει και την αρμοδιότητα και τα χρήματα για να το κάνει αυτό.

Στηρίζουμε την απεργία της 16/4 και την απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στο Μουσείο που έχει αποφασίσει το Σωματείο εργαζομένων στις ΜΚΟ και υποστηρίζουμε τα αιτήματα τους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 9:39 am


Συμμετοχικός Προϋπολογισμός.

Τι είναι και γιατί μας ενδιαφέρει. - Κώστας Αποστολίδης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης
Το μοντέλο του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1989 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, μια πόλη με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν εξελέγη για πρώτη φορά στον δήμο της πόλης το κόμμα των εργατών. Έως το 1997 έχει διαδοθεί σε έναν μικρό αριθμό πόλεων, κυρίως της Βραζιλίας, αλλά και ορισμένων κρατών της Λατινικής Αμερικής. Το διάστημα μετά το 2000 υιοθετήθηκε ως πρακτική με επιτυχία και σε άλλες ηπείρους και σε πολλές χώρες του κόσμου (Σκανδιναβία, Αγγλία, Γαλλία Γερμανία, Ιταλία, κλπ) . Σήμερα το μοντέλο του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού έχει διαδοθεί σε πάνω από 1.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Βασική αρχή είναι η ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχή των πολιτών και των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση.
Βασικός στόχος είναι η κατάθεση και αξιοποίηση προτάσεων από τους ίδιους τους κατοίκους, μέσα από παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ενός Δήμου που προκύπτουν από συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού και αφορούν την αναβάθμιση της γειτονιάς τους.
Το Μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η εφαρμογή των συμμετοχικών προϋπολογισμών διαφοροποιείται από τόπο σε τόπο, ακολουθώντας διάφορα μοντέλα . Το μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στη δημιουργία σχεδίων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών αστικής ανάπλασης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέσα από συναντήσεις με τους πολίτες σε επίπεδο γειτονιάς, η δημοτική αρχή ιεραρχεί τις προτεραιότητές της, προσφέροντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η μεθοδολογία
Σε συγκεκριμένο χρόνο που ανακοινώνεται πιο πριν ο Δήμος καλεί όποιον ενδιαφέρεται  από κατοίκους, ομάδες πολιτών, πάσης φύσεως σύλλογοι, συλλογικότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή νομικά πρόσωπα να υποβάλλουν ιδέες και προτάσεις τα προβλήματα που κρίνουν ως σημαντικά για τη γειτονιά τους με στόχο τη βελτίωση της ζωής στη γειτονιά τους.Η τεκμηρίωση των προτάσεων μπορεί να ενισχυθεί με τεχνογνωσία σε συνεργασία με ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Στη συνέχεια οργανώνονται συνοικιακές συνελεύσεις  με συμμετοχή πολιτών για ενημέρωση & συζήτηση καθώς και εκλογή αντιπροσώπων συνοικιών, ενώ σε ένα 2ο στάδιο επαναληπτικών συνοικιακών συνελεύσεων γίνεται ιεράρχηση αναγκών & προτάσεων, ψηφοφορία επί των προτάσεων από τους αντιπροσώπους. Στη συνέχεια οι αρμόδιες κάθε φορά υπηρεσίες του Δήμου αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν και να δώσουν λύσεις.
Ο Προϋπολογισμός
Ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να ξεκινήσει με ένα μικρό στην αρχή ποσό πχ 150.000 με 250.000 ευρώ, με ένα χαμηλότερο πλαφόν ως μέγιστο προϋπολογισμό ανά πρόταση ώστε να χρηματοδοτηθούν περισσότερες από μια προτάσεις και να προκρίνονται οι προτάσεις που κατατίθενται από ομάδες πολιτών, έναντι προτάσεωνμεμονωμένων πολιτών.
Ένταξη – Επιλογή - Νομιμοποίηση
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός εφαρμόζεται σε ένα κομμάτι του συνολικού προϋπολογισμού . Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού μιας πόλης πάει σε μισθούς και άλλα πάγια έξοδα, οι πολίτες διαβουλεύονται το μέρος του προϋπολογισμού που αφορά τις επενδύσεις. Αν και μικρό το κομμάτι αυτό σε σχέση με το σύνολο, ωστόσο έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην ποιότητα ζωής των πολιτών και την ποιότητα των υπηρεσιών.
Εννοείται ότι δαπάνες που αφορούν στην ενίσχυση του βασικού εξοπλισμούτης πόλης σε υποδομές εκτελούνται στο σύνολο της πόλης (πχ πυροπροστασία, αντιπλημμυρικήθωράκιση, συντηρήσεις σχολικών κτηρίων, καθαριότητα κλπ). Έτσι η διαδικασία εφαρμόζεταιστον τομέα περισσότερο “ελαστικών” δαπανών . Τέτοιες είναι οι δαπάνες για τοπικής εμβέλειας δημόσια έργα και υπηρεσίες: αναπλάσεις χώρων περιορισμένης κλίμακας, κινητές κατασκευές, εξοπλισμός αστικών παιχνιδιών, χώροι αναμονής και σκίασης, εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις αστικού εξοπλισμού, «πράσινες» παρεμβάσεις, φωτισμός δρόμου, στοιχεία σήμανσης, κλπ.
Κάθε συμμετέχων θα υποβάλλει μια πρόταση η οποία θα πρέπει περιλαμβάνει αναφορά στην παρούσα κατάσταση, την προτεινόμενη ιδέα, το στόχο της ιδέας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την πρόταση και ενδεικτικό προϋπολογισμό.
Η κάθε πρόταση θα βαθμολογείται ανάλογα με την πληρότητα της πρότασης και του προϋπολογισμού και την συμμετοχή πολιτών και τις συλλογικές διαδικασίες υποβολής της πρότασης, αν είναι σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον και αν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου.
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν ανά δημοτική ενότητα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενσωματωθούν στο Τεχνικό πρόγραμμα και να αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου την υλοποίηση τους, καθώς και την τακτική ενημέρωση των πολιτών για την πορεία τους.
Μια προσπάθεια να “κατέβει η εξουσία προς τα κάτω”
Με τη συμμετοχική αυτή διαδικασία ενισχύεται η κοινωνικοποίηση των πολιτών που ενθαρρύνονται να ασχοληθούν με το σχεδιασμό παρεμβάσεων στην πόλη τους, ενεργοποιείταιτο επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό μιας πόλης, προάγεται ο διάλογος, ενθαρρύνεται το τοπικό ταλέντο και η δημιουργικότητα των ομάδων.
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός είναι μια σύνθετη διαδικασία που εκτός από την στοχευμένη κατανομή οικονομικών πόρων, επηρεάζει ουσιαστικά τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις  του Δήμου, ενώ ενισχύει τη διαφάνεια και την αμεσότητα. Είναι μια προσπάθεια να “κατέβει η εξουσία προς τα κάτω» και τμήμα της να τη διαχειρίζονται απ’ ευθείας οι δημότες. Είναι κύρια μια πρόταση:
άσκησηςτηςεξουσίαςεκμέρουςτωνπολιτών
κατάργησηςτωνστεγανώνκαιτηςαδιαφάνειας
ελάττωσηςτηςδύναμηςτωνμηχανισμών
ανάδειξης της πρωτοβουλίας και της αυτενέργειας των πολλών
Δεν θα πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί ως ένας επικοινωνιακός μηχανισμός   που θα ενισχύσει πρόσκαιρα την εικόνα της Δημοτικής Αρχής.

Δημοσιεύτηκε:
https://www.facebook.com/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-349389515681427/?modal=admin_todo_tour

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 9:33 am


Έκκληση για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Από το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. - KΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KAI ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Ανταποκρινόμαστε στην έκκληση για τρόφιμα και είδη που χρειάζεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (οι ανάγκες αφορούν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά δημιουργικής απασχόλησης.)

Στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας μέχρι 8 ετών, τα οποία είτε δεν έχουν γονείς είτε τα έχει απομακρύνει η Πρόνοια από το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε!
Μπορείτε να φέρνετε τις προσφορές σας στον ΟΚΠΑΔΒ Λ. Πεντέλης 62 καθημερινά από τις 07.30-16.30

https://www.facebook.com/766286426751671/posts/2850146985032261/

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 9:26 am


Βριλήσσια - Ειδήσεις και Νέα

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/4) , Δωρεάν - City Vibe - Αθηνόραμα

Free City | Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (20-26/4) , Δωρεάν - City Vibe  Αθηνόραμα

Η μεγαλύτερη γιορτή των κόμικς, ανοιχτά μαθήματα χορού και αυτοσχεδιασμού, πασχαλινά μπαζάρ και βραδινά πάρτι με χνουδωτά άφυλα πλασματάκια έρχονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 11:03 am


Ανησυχία για το εάν ο Γιάννης Μιχελάκης καταλάβει την έδρα - Παιχνίδια Εξουσίας | News 24/7 - NEWS 24/7

Ανησυχία για το εάν ο Γιάννης Μιχελάκης καταλάβει την έδρα - Παιχνίδια Εξουσίας | News 24/7  NEWS 24/7

Αναποφάσιστος ο πρώην υπουργός, που πάντως, και αν κρατήσει την έδρα δεν σκοπεύει στο εξής να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:31 am


Συγκινητική προσφορά για τα παιδιά των πυρόπληκτων από την Προτέκτα Ιλίου - RPN.gr (Rafina Pikermi News

Συγκινητική προσφορά για τα παιδιά των πυρόπληκτων από την Προτέκτα Ιλίου  RPN.gr (Rafina Pikermi News

Μπορούν πολλοί άνθρωποι μαζί, μαθητές, γονείς καθηγητές, διευθυντές, σύλλογοι, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, πρόσκοποι, ομάδες, φροντιστήρια, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 9:10 am


Παναθηναϊκός: Έκτακτη Γ.Σ. στις 20 Μαΐου - OnSports.gr - Onsports.gr

Παναθηναϊκός: Έκτακτη Γ.Σ. στις 20 Μαΐου - OnSports.gr  Onsports.gr

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ., κάλεσε τους μετόχους το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 5:08 pm


Το Κονκλάβιο (18/04/19) | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Το Κονκλάβιο (18/04/19) | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Για κάποιον σατανικό λόγο οι εικόνες από το παρελθόν συνδέονται με εικόνες από το μέλλον. Το λέω διότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 8:52 pm


Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Άλλαξε εκ νέου απότομα ο καιρός, με τις βροχές και τις καταιγίδες να επιμένουν στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή έχει εκδοθεί «κίτρινη» προειδοποίηση για ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 4:04 pm


Έκτακτη ΓΣ στον Παναθηναϊκό - novasports.gr

Έκτακτη ΓΣ στον Παναθηναϊκό  novasports.gr

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου (13:00) στα γραφεία της ομάδας θα λάβει χώρα η έκτακτη ΓΣ του Παναθηναϊκού, με σκοπό την εναρμόνιση του καταστατικού, με βάση τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:00 am


Απόψε ο μεγάλος τελικός χάντμπολ παίδων της Αθήνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Δούκα - Zougla

Απόψε ο μεγάλος τελικός χάντμπολ παίδων της Αθήνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Δούκα  Zougla

Στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης θα διεξαχθούν απόψε, ο μικρός τελικός και ο τελικός του Πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Παίδων. Στις 21:00 ΑΕΚ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 4:27 pm


Γιορτάζουν οι Γυναίκες του ΟΦΗ - ΠΑΤΡΙΣ

Γιορτάζουν οι Γυναίκες του ΟΦΗ  ΠΑΤΡΙΣ

Την επιστροφή της στην Α' Εθνική πανηγυρίζει από χθες η Γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ. Η νίκη της με 2-0 χθες στον Κρουσώνα επί των Νέων Δραπετσώνας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 7:15 pm


Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΓΥΝΑΙΚΩΝ Αγγίζει τον τίτλο ο ΟΦΗ - ΠΑΤΡΙΣ

Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΓΥΝΑΙΚΩΝ Αγγίζει τον τίτλο ο ΟΦΗ  ΠΑΤΡΙΣ

Δύο στροφές πριν από το φινάλε της Β' Εθνικής ποδοσφαίρου, οι γυναίκες του ΟΦΗ είναι αγκαλιά με την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία. Αρκεί να ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 5:58 pm


Εξάρθρωση σπείρας που έμπαινε σε σπίτια με πρόσχημα ότι πωλούν προϊόντα - Dikastiko.gr

Εξάρθρωση σπείρας που έμπαινε σε σπίτια με πρόσχημα ότι πωλούν προϊόντα  Dikastiko.gr

Share on FacebookShare on Twitter. Πιο ήσυχοι θα μπορούν να κοιμούνται οι κάτοικοι των βορείων προαστίων μετά την εξάρθρωση σπείρας Ρομά κακοποιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 1:05 pm


Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα (χάρτης) | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα (χάρτης) | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπεσε αργά το μεσημέρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:00 am


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας και του δραπέτη που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας και του δραπέτη που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Πρόκειται για πέντε μέλη σπείρας Ρομά που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών και τους μανάβηδες για να εισέρχονται σε σπίτια στα Βόρεια Προάστια ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Στηρίζουν τους πυρόπληκτους με ποδοσφαιρικό αγώνα στο Χαλάνδρι - ert.gr - ΕΡΤ

Στηρίζουν τους πυρόπληκτους με ποδοσφαιρικό αγώνα στο Χαλάνδρι - ert.gr  ΕΡΤ

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, συνεργάζονται η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου και οι "φίλοι Βαζέχα" με ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Η Φιλαρμονική Ραφήνας - Πικερμίου, στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών - irafina

Η Φιλαρμονική Ραφήνας - Πικερμίου, στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών  irafina

Η Φιλαρμονική μας συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών που πραγματοποιήθηκε στα Βριλήσσια στις 6-7 Απριλίου. Οι καιρικές συνθήκες δε ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 2:00 pm


''Το τέλος είναι μονάχα η αρχή'' - Περιοδεία Άνοιξη 2019 - romfea.gr

''Το τέλος είναι μονάχα η αρχή'' - Περιοδεία Άνοιξη 2019  romfea.gr

Με αφορμή το νέο βιβλίο - graphic novel της Μελίτας Αντωνιάδου "Το τέλος είναι μονάχα η αρχή", που είναι βασισμένο στην περιπετειώδη ζωή του γνωστού ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Πώς δρούσε η σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια στην Αττική - Το Βήμα Online

Πώς δρούσε η σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια στην Αττική  Το Βήμα Online

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


Δήμαρχος Βριλησσίων: «Κόμμα μου είναι τα Βριλήσσια» - Liberal

Δήμαρχος Βριλησσίων: «Κόμμα μου είναι τα Βριλήσσια»  Liberal

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του Δήμου του, ήταν απόλυτος. Κάθε καλή ιδέα ακόμη και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 10:00 am


To πανόραμα στην ΕΠΣΑ (αποτελέσματα, βαθμολογία) - Fosonline

To πανόραμα στην ΕΠΣΑ (αποτελέσματα, βαθμολογία)  Fosonline

Τα αποτελέσματα στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην ΕΠΣΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 10:00 am


«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο βόλεϊ γυναικών - Το 9ο κύπελλο της ιστορίας του πανηγύρισε o Ολυμπιακός - Real.gr

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο βόλεϊ γυναικών - Το 9ο κύπελλο της ιστορίας του πανηγύρισε o Ολυμπιακός  Real.gr

Ο Ολυμπιακός παρά την απώλεια της Κατερίνας Γιώτα κέρδισε 3-1 τον ΑΟ Θήρας με μαέστρο την Στέλλα Χριστοδούλου και κατέκτησε το ένατο κύπελλο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 10:00 am


Ολυμπιακός: Τέταρτος τίτλος για τον Κοβάτσεβιτς, 8ο Κύπελλο η Χριστοδούλου - Το Βήμα Online

Ολυμπιακός: Τέταρτος τίτλος για τον Κοβάτσεβιτς, 8ο Κύπελλο η Χριστοδούλου  Το Βήμα Online

Δείτε τους τις λίστες με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας από προπονητές, αλλά και τις περισσότερες κατακτήσεις από παίκτριες.

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:50 am


Κύπελλο γυναικών: Το πανόραμα των final-4 και final-8 - Volleyball

Κύπελλο γυναικών: Το πανόραμα των final-4 και final-8  Volleyball

ΤΑ FINAL 4 , ΤΑ FINAL 8 ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 1ο Final Four: 19-20/03/1999 - ΕΑΚ Αλεξανδρούπολης. Α' ημιτελικός: Άρης - Βριλήσσια 1-3 (17-25, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 12:30 am


Κτηματολόγιο: 170 χιλιάδες ακίνητα «κλέβει» το Δημόσιο - Τα Νέα Οnline

Κτηματολόγιο: 170 χιλιάδες ακίνητα «κλέβει» το Δημόσιο  Τα Νέα Οnline

Ξεπερνούν τις 170 χιλιάδες τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι περιέχονται στην κυριότητα του Δημοσίου και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Highlights Eurohoops Academy 2008 vs ΓΣ Βριλήσσια (video) - Eurohoops Greece

Highlights Eurohoops Academy 2008 vs ΓΣ Βριλήσσια (video)  Eurohoops Greece

Δείτε το βίντεο με τα highlights από τον εντός έδρας αγώνα της Eurohoops Academy (2008) με τον ΓΣ Βριλησσίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 4:07 pm


Eurohoops Academy 2008 vs ΓΣ Βριλήσσια (Photostory) - Eurohoops Greece

Eurohoops Academy 2008 vs ΓΣ Βριλήσσια (Photostory)  Eurohoops Greece

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές από τον εντός έδρας αγώνα της Eurohoops Academy (2008) με τον ΓΣ Βριλησσίων που πραγματοποιήθηκε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 3:04 pm


Μενεγάκη-Παντζόπουλος: Σε Κατάστημα Επίπλων Στα Βριλήσσια! - www.star.gr

Μενεγάκη-Παντζόπουλος: Σε Κατάστημα Επίπλων Στα Βριλήσσια!  www.star.gr

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος επισκέφθηκαν κατάστημα επίπλων στα Βριλήσσια για να ανακαινίσουν το ξενοδοχείο τους στα Άχλα!

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


ΒΟΛΕΪ: Η ΑΘΛΕΣΗ υποδέχεται τον Απολλώνιο - ΠΑΤΡΙΣ

ΒΟΛΕΪ: Η ΑΘΛΕΣΗ υποδέχεται τον Απολλώνιο  ΠΑΤΡΙΣ

Ημέρα δράσης για τις γυναίκες βόλεϊ του νομού που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Η ΑΘΛΕΣΗ υποδέχεται, για την 22η αγωνιστική της Α2 τον Απολλώνιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ισόπαλος ο ΟΦΗ στα Βριλήσσια - ΠΑΤΡΙΣ

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ισόπαλος ο ΟΦΗ στα Βριλήσσια  ΠΑΤΡΙΣ

Ισόπαλη 1-1 με τα Βριλήσσια αναδείχθηκε στην Αθήνα η ομάδα γυναικών του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Το τοπικό συγκρότημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Pre-League: 4ος ο ΑΟ Λαμίας, με ΑΕΚ στα play-offs - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Pre-League: 4ος ο ΑΟ Λαμίας, με ΑΕΚ στα play-offs  STAR Κεντρικής Ελλάδας

O AO Λαμίας για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ, όμως εκμεταλλεύτηκε την ήττα ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Α1 βόλεϊ: Αυλαία στο πρωτάθλημα γυναικών - Sportime

Α1 βόλεϊ: Αυλαία στο πρωτάθλημα γυναικών  Sportime

Με την 22η αγωνιστική ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της σεζόν – Αυλαία και στην Pre League.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Pre League: Κρίσιμο ματς για ΠΑΟΚ στη Λαμία - Sportime

Pre League: Κρίσιμο ματς για ΠΑΟΚ στη Λαμία  Sportime

Η προτελευταία αγωνιστική (21η) της Pre League στο βόλεϊ των γυναικών, ολοκληρώνεται σήμερα (27/3) με δύο παιχνίδια. Το κρισιμότερο είναι αυτό στη Λαμία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Κτηματολόγιο: Πάνω από 170.000 ακίνητα κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Δημόσιο - CNN Greece

Κτηματολόγιο: Πάνω από 170.000 ακίνητα κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Δημόσιο  CNN Greece

Πάνω από 170.000 ακίνητα άγνωστου ιδιοκτήτη σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να χαθούν φέτος και το 2020 και να περιέλθουν στο Δημόσιο , εάν δεν δηλωθούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Σάλος από την τροπολογία Κουντουρά - Το Παρόν

Σάλος από την τροπολογία Κουντουρά  Το Παρόν

Η πρωτοβουλία (νομοθετική) της κυβέρνησης να άρει το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή, εκτός του ότι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Δέντρο έπεσε πάνω σε Ι.Χ. στα Βριλήσσια - Zougla

Δέντρο έπεσε πάνω σε Ι.Χ. στα Βριλήσσια  Zougla

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από χθες το βράδυ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, προκαλώντας προβλήματα...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:00 am


Φωτιά στην Αττική: Στις φλόγες διαμέρισμα στα Βριλήσσια - NewsBomb

Φωτιά στην Αττική: Στις φλόγες διαμέρισμα στα Βριλήσσια  NewsBomb

Ειδήσεις - Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (5/3) σε διαμέρισμα στα Βριλήσσια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Επιχείρησαν να διαρρήξουν ATM στα Βριλήσσια - In.gr

Επιχείρησαν να διαρρήξουν ATM στα Βριλήσσια  In.gr

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια επιχείρησαν να διαρρήξουν άγνωστοι δράστες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Επιχείρηση διάρρηξης ATM στα Βριλήσσια - Τα Νέα Οnline

Επιχείρηση διάρρηξης ATM στα Βριλήσσια  Τα Νέα Οnline

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια επιχείρησαν να διαρρήξουν άγνωστοι δράστες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Πώς την «πάτησε» η σπείρα των ΑΤΜ στα Βριλήσσια - CNN Greece

Πώς την «πάτησε» η σπείρα των ΑΤΜ στα Βριλήσσια  CNN Greece

Ειδήσεις - Άτυχη στάθηκε τα ξημερώματα η σπείρα των κακοποιών που χτυπά ΑΤΜ , καθώς απέτυχε να προκαλέσει έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Βριλήσσια: Απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ με ανατίναξη έξω από σουπερμάρκετ - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Βριλήσσια: Απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ με ανατίναξη έξω από σουπερμάρκετ - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Οι δράστες δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν την κασετίνα με τα μετρητά και διέφυγαν, αφήνοντας πίσω τους φθορές μόνο στην θύρα εξόδου των χρημάτων του ΑΤΜ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


H Eλένη Μεμετζή πολιτεύεται στα Βριλήσσια - Fosonline

H Eλένη Μεμετζή πολιτεύεται στα Βριλήσσια  Fosonline

Η Ελένη Μεμετζή αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να ασχοληθεί με την πολιτική.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Βριλησσίων και τα κόμματα που τους στηρίζουν - eklogika

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Βριλησσίων και τα κόμματα που τους στηρίζουν  eklogika

Το eklogika.gr σας παρουσιάζει τους υποψήφιους δημάρχους Βριλησσίων, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τρεις μήνες πριν από την εκλογική.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Νέα προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του Πισιμίση - Pagenews.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Νέα προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του Πισιμίση  Pagenews.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ένα νέο γερό χαρτί στη μάχη της κάλπης, πρόσθεσε στον συνδυασμό του «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» ο υποψήφιος δήμαρχος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Κούλουμα στα Βριλήσσια - Zougla

Κούλουμα στα Βριλήσσια  Zougla

O Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων σας καλεί να γιορτάσετε μαζί τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα... Κούλουμα Βριλίσσια.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Αποκριάτικο πάρτι στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια - Zougla

Αποκριάτικο πάρτι στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια  Zougla

O Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Αναλήψεως... αποκριάτικο πάρτι Βριλίσσια ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Ζουν Βριλήσσια, αλλά ψηφίζουν Παγκράτι - TheCaller

Ζουν Βριλήσσια, αλλά ψηφίζουν Παγκράτι  TheCaller

Την Κυριακή των δημοτικών εκλογών θα ντυθούν, θα στολιστούν και θα κατέβουν στη γειτονιά που περιφρονούν, στη γειτονιά που δεν τους βολεύει, στην γειτονιά.

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


Ο Θανάσης Μπέλτσος εξηγεί γιατί «κατεβαίνει» με τον Γιάννη Πισιμίση στα Βριλήσσια - Paraskhnio.gr

Ο Θανάσης Μπέλτσος εξηγεί γιατί «κατεβαίνει» με τον Γιάννη Πισιμίση στα Βριλήσσια  Paraskhnio.gr

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, έκρυβε μια έκπληξη, τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


ΚΙΝΑΛ: Ποιους στηρίζει σε Λάρισα και Βριλήσσια | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

ΚΙΝΑΛ: Ποιους στηρίζει σε Λάρισα και Βριλήσσια | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Τους εν ενεργεία δημάρχους Απόστολο Καλογιάννη για τον δήμο Λαρισαίων και Ξένο Μανιατογιάννη για τον δήμο Βριλησσίων, στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Η Akoustica Medica σας καλωσορίζει στο νέο της Κέντρο Ακοής στα Βριλήσσια! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Η Akoustica Medica σας καλωσορίζει στο νέο της Κέντρο Ακοής στα Βριλήσσια!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η Akoustica Medica, μέλος της Audika Group, εταιρεία του Ομίλου William Demant Holding SA, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα βελτίωσης της ακοής.

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Αποκλειστικό: Οι διάλογοι των ληστών του σούπερ μάρκετ των Βριλισσίων μετά την αιματηρή συμπλοκή - CNN Greece

Αποκλειστικό: Οι διάλογοι των ληστών του σούπερ μάρκετ των Βριλισσίων μετά την αιματηρή συμπλοκή  CNN Greece

Έναν ασφυκτικό κλοιό, που θα οδηγούσε αναπόφευκτα στη σύλληψή τους, είχαν στήσει οι αστυνομικοί που είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τη συμμορία των ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Πρόγραμμα και πρόσωπα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης - Paraskhnio.gr

Πρόγραμμα και πρόσωπα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης  Paraskhnio.gr

Τους βασικούς άξονες του τεχνικού προγράμματος με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αναπλάσεις και δραστικές αλλαγές σε χρόνια ζητήματα υποδομών στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Κουκουλοφόροι στο Βριλήσσια – Λεωνίδας! "Αν δεν σας γ…... - Newsit

Κουκουλοφόροι στο Βριλήσσια – Λεωνίδας! "Αν δεν σας γ…...  Newsit

Απίστευτα πράγματα στην αναμέτρηση των Βριλησσίων με τον Λεωνίδα, για την Α2 χάντμπολ των ανδρών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Live μετάδοση στο Παναθηναϊκός-Βριλήσσια - Sports - Βόλεϊ - Παναθηναϊκός - ΣΠΟΡ FM 94.6

Live μετάδοση στο Παναθηναϊκός-Βριλήσσια - Sports - Βόλεϊ - Παναθηναϊκός  ΣΠΟΡ FM 94.6

Ζωντανά θα μεταδοθεί στο Youtube η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τα Βριλήσσια για την Pre League.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Βριλήσσια-Παναθηναϊκός: Εδώ θα δείτε LIVE το ματς - Panathinaikos24.gr

Βριλήσσια-Παναθηναϊκός: Εδώ θα δείτε LIVE το ματς  Panathinaikos24.gr

Παναθηναϊκός νεα | Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το Βριλήσσια-Παναθηναϊκός για την 13η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ γυναικών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Αύριο στα Βριλήσσια η κηδεία του Σπύρου Παπασπύρου - Voria

Αύριο στα Βριλήσσια η κηδεία του Σπύρου Παπασπύρου  Voria

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Συνελήφθησαν λίγο μετά την διάρρηξη σε σπίτι στα Βριλήσσια - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Συνελήφθησαν λίγο μετά την διάρρηξη σε σπίτι στα Βριλήσσια - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί επ' αυτοφώρω για κλοπές από οικίες στα Βριλήσσια-Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, μεταλλική σκάλα, πλήθος κλειδιών θυρών οικιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Το χιόνι κάλυψε τα πάντα στα Άνω Βριλήσσια- ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη - www.enikos.gr

Το χιόνι κάλυψε τα πάντα στα Άνω Βριλήσσια- ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη  www.enikos.gr

Σφοδρή ήταν η βραδινή χιονόπτωση και στην περιοχή των Άνω Βριλησσίων. Στο βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης βλέπει κανείς το τοπίο να έχει καλυφθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 9:58 am


Ο Σάββας Πούμπουρας ανοίγει το σπίτι του στα Βριλήσσια - Ελεύθερος Τύπος

Ο Σάββας Πούμπουρας ανοίγει το σπίτι του στα Βριλήσσια  Ελεύθερος Τύπος

Ο παρουσιαστής του Nomads Σάββας Πούμπουρας μας ξεναγεί στο πανέμορφο σπίτι του στα Βριλήσσια.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:00 am


Βριλήσσια: Κινητοποίηση για τα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο -«Ξεσπιτώνονται πολίτες - aftodioikisi.gr

Βριλήσσια: Κινητοποίηση για τα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο -«Ξεσπιτώνονται πολίτες  aftodioikisi.gr

Δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και δεκαετίες, διεκδικεί με αγωγές το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 10:00 am


Αγωγές Δημοσίου στα Βριλήσσια | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Αγωγές Δημοσίου στα Βριλήσσια | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια από την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στα Βριλήσσια για να διεκδικήσει το Δημόσιο την ιδιοκτησία 60-70 ακινήτων στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 10:00 am


Δημοτική Συγκοινωνία: Δωρεάν για όλους στο Μαρούσι – Κερδίστε πόντους μετακινούμενοι στα Βριλήσσια - Athens Transport

Δημοτική Συγκοινωνία: Δωρεάν για όλους στο Μαρούσι – Κερδίστε πόντους μετακινούμενοι στα Βριλήσσια  Athens Transport

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τις δημοτικές συγκοινωνίες δήμων της Αττικής. Η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου ενισχυμένη με 4 νέα σύγχρονης τεχνολογίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 10:00 am


Πώς η ληστεία στα Βριλήσσια οδήγησε στην άγρια δολοφονία της 51χρονης στην Μάνδρα - Dikaiologitika News | Ε... - dikaiologitika.gr

Πώς η ληστεία στα Βριλήσσια οδήγησε στην άγρια δολοφονία της 51χρονης στην Μάνδρα - Dikaiologitika News | Ε...  dikaiologitika.gr

Η 51χρονη -πρώην σύζυγος ποδοσφαιρικού παράγοντα- είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη στην αυλή του σπιτιού της, τα ξημερώματα της 24ης Μαϊου. Ένας εκ ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


Ο ληστής του σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια ήταν ο δολοφόνος 51χρονης στη Μάνδρα - Dikaiologitika News | Ειδήσ... - Dikaiologitika News

Ο ληστής του σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια ήταν ο δολοφόνος 51χρονης στη Μάνδρα - Dikaiologitika News | Ειδήσ...  Dikaiologitika News

Ο ένας από τους δύο κακοποιούς που λήστεψαν σούπερ μάρκετ, την περασμένη Δευτέρα, στα Βριλήσσια, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Η ληστεία στο σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια αποκάλυψε τον εκτελεστή της Μάνδρας - Protagon

Η ληστεία στο σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια αποκάλυψε τον εκτελεστή της Μάνδρας  Protagon

Η σύλληψη ενός εκ των ληστών του σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε στην εξιχνίαση μίας άλλης υπόθεσης: της στυγερής ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Βριλήσσια: Ο Ληστής Του Σούπερ Μάρκετ Δολοφόνος 51χρονης - www.star.gr

Βριλήσσια: Ο Ληστής Του Σούπερ Μάρκετ Δολοφόνος 51χρονης  www.star.gr

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά από τη σύλληψη ληστή σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, καθώς όπως αποδείχθηκε εμπλέκεται στη δολοφονία 51χρονης ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Σκηνές αστυνομικής ταινίας σε Βριλήσσια και Βίλια - gazzetta.gr

Σκηνές αστυνομικής ταινίας σε Βριλήσσια και Βίλια  gazzetta.gr

Plus: Κοινωνία - Συγχαρητήρια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στους αστυνομικούς που συνέλαβαν ένοπλους κακοποιούς σε ληστείες στα Βριλήσσια και τα Βίλια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


«Επικίνδυνοι» οι τρεις συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βριλήσσια και Βίλια - Γνωστοί οι δράστες στις αρχές για παρόμοια αδικήματα - Η Καθημερινή

«Επικίνδυνοι» οι τρεις συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βριλήσσια και Βίλια - Γνωστοί οι δράστες στις αρχές για παρόμοια αδικήματα  Η Καθημερινή

Τρεις ένοπλοι κακοποιοί συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, σε δύο περιστατικά ληστειών, στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Ληστεία στα Βριλήσσια: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες - CNN Greece

Ληστεία στα Βριλήσσια: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες  CNN Greece

Ειδήσεις - Δύο Έλληνες, 40 και 45 ετών, είναι οι ληστές που χτύπησαν χθες το σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια - CNN Greece

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια  CNN Greece

Ένοπλη ληστεία από δύο άτομα σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στην λεωφόρο Αναπαύσεως, στα Βριλήσσια.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Η στιγμή της σύλληψης του ληστή στα Βριλήσσια - ΒΙΝΤΕΟ - www.enikos.gr

Η στιγμή της σύλληψης του ληστή στα Βριλήσσια - ΒΙΝΤΕΟ  www.enikos.gr

Στιγμές από... ταινία δράσης του Hollywood εκτυλίχθηκαν στο σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια που έγινε στόχος ένοπλων ληστών. Όπως φαίνεται στο βίντεο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Η σύλληψη ληστή σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια (βίντεο) - The TOC

Η σύλληψη ληστή σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια (βίντεο)  The TOC

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 8.30 στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη λεωφόρο Αναπαύσεως 10 στα Βριλήσσια. Εγινε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια – Ένας τραυματίας - altsantiri.gr

Αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια – Ένας τραυματίας  altsantiri.gr

Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ληστών Ένας από τους ληστές τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο ΚΑΤ Ο άλλος ληστής διέφυγε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Εντυπωσιακή συμμετοχή στην πρώτη του Πισιμίση στα Βριλήσσια - Pagenews.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Εντυπωσιακή συμμετοχή στην πρώτη του Πισιμίση στα Βριλήσσια  Pagenews.gr

Ο Γιάννης Πισιμίσης κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Ξεκινά την κούρσα για τα Βριλήσσια ο Γιάννης Πισιμίσης - Paraskhnio.gr

Ξεκινά την κούρσα για τα Βριλήσσια ο Γιάννης Πισιμίσης  Paraskhnio.gr

Ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» Γιάννης Πισιμίσης. Πρώτος σταθμός το Πνευματικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Οικόπεδα ιδιωτών στα Βριλήσσια διεκδικεί το ελληνικό Δημόσιο - Alpha tv News

Οικόπεδα ιδιωτών στα Βριλήσσια διεκδικεί το ελληνικό Δημόσιο  Alpha tv News

Δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και χρόνια διεκδικεί το Ελληνικό δημόσιο. Ήδη έχουν παραδοθεί πάνω από εκατό αγωγές σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Το Δημόσιο ξεσπιτώνει πολίτες στα Βριλήσσια -Διεκδικεί δεκάδες οικόπεδα με Βασιλικό Διάταγμα του 1918 - iefimerida

Το Δημόσιο ξεσπιτώνει πολίτες στα Βριλήσσια -Διεκδικεί δεκάδες οικόπεδα με Βασιλικό Διάταγμα του 1918  iefimerida

Δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και δεκαετίες, διεκδικεί με αγωγές το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 8:26 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Γιάννης Πισιμίσης: Όραμα και συνεργασία για τα Βριλήσσια - Pagenews.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 – Γιάννης Πισιμίσης: Όραμα και συνεργασία για τα Βριλήσσια  Pagenews.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο κ. Γιάννης Πισιμίσης μιλά για το στόχο του να υπάρξει μια ευρεία συσπείρωση και μια δυναμική που θα εκφραστεί από το όραμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2018 | 10:00 am


Ανατίναξαν ΑΤΜ στα Βριλήσσια - In.gr

Ανατίναξαν ΑΤΜ στα Βριλήσσια  In.gr

Ένα ακόμη μηχάνημα ΑΤΜ ανατίναξαν άγνωστοι δράστες, αυτή τη φορά στα Βριλήσσια. Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, οι δράστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


7 μαγαζιά για να περάσεις καλά στη Βριλήσσια -Εκεί που έχει δροσιά το καλοκαίρι [εικόνες] - iefimerida

7 μαγαζιά για να περάσεις καλά στη Βριλήσσια -Εκεί που έχει δροσιά το καλοκαίρι [εικόνες]  iefimerida

Η τελευταία τάση στη διασκέδαση είναι οι γειτονιές και τα Βριλήσσια αποτελούν το νέο στέκι για τους κατοίκους των βορείων προαστίων κι όχι μόνο. | ΠΟΛΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 11:07 pm


Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας γυναικών Βριλήσσια - Διαγόρας: 2-0 - Ικαριακή Ραδιοφωνία

Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας γυναικών Βριλήσσια - Διαγόρας: 2-0  Ικαριακή Ραδιοφωνία

ikariaki.gr 4 Νοεμβρίου 2018 Ικαριώτες, Νάσος Μπράτσος, Ποδόσφαιρο. Ένα καλό παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, είχαν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2018 | 9:00 am


Παναθηναϊκός - Βριλήσσια 3-0 - sdna.gr

Παναθηναϊκός - Βριλήσσια 3-0  sdna.gr

Την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα της Pre League πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-0 σετ των Βριλησσίων για την δεύτερη αγωνιστική του ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2018 | 9:00 am


Στο σκοτάδι! Χωρίς ρεύμα Παλλήνη, Βριλήσσια και Πεντέλη - irafina

Στο σκοτάδι! Χωρίς ρεύμα Παλλήνη, Βριλήσσια και Πεντέλη  irafina

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει τις τελευταίες δύο ώρες η Πεντέλη, τα Βριλήσσια και μεγάλο τμήμα της Παλλήνης μετά από πτώση δένδρων στα καλώδια της ΔΕΗ, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2018 | 10:00 am


Κλοπή αυτοκινήτου στα Βριλήσσια on camera - Newsit

Κλοπή αυτοκινήτου στα Βριλήσσια on camera  Newsit

Οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι αλλά τις κινήσεις τους κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Δείτε πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο χωρίς να τους ενοχλήσει ούτε καν ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2018 | 10:00 am


Επιστροφή στα Βριλήσσια για τον Ντινόπουλο - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Επιστροφή στα Βριλήσσια για τον Ντινόπουλο  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Επέλεξα να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο που με ανέδειξε στην πολιτική»

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2018 | 10:00 am


Ντινόπουλος στα Βριλήσσια.. - thepressroom.gr

Ντινόπουλος στα Βριλήσσια..  thepressroom.gr

Γνώριμα λημέρια για τον πρώην υπουργό της ΝΔ-Επιβεβαίωση του thepressroom.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2018 | 10:00 am


«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από τις μαγικές σβούρες στα Βριλήσσια! - CultureNow

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από τις μαγικές σβούρες στα Βριλήσσια!  CultureNow

Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν για τα παιδιά το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2018 | 10:00 am


Βριλήσσια: Έφυγε από τη ζωή ο πρ. αντιδήμαρχος Γιώργος Χονδροματίδης - aftodioikisi.gr

Βριλήσσια: Έφυγε από τη ζωή ο πρ. αντιδήμαρχος Γιώργος Χονδροματίδης  aftodioikisi.gr

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο πρ. Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων Γιώργος Χονδροματίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:00 am


Αχαρνής, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στα Βριλήσσια - CultureNow

Αχαρνής, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στα Βριλήσσια  CultureNow

Το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια τη Δευτέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2018 | 10:00 am


Σοκαριστικές εικόνες από την κακοκαιρία στα βόρεια προάστια - Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά - LiFO

Σοκαριστικές εικόνες από την κακοκαιρία στα βόρεια προάστια - Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά  LiFO

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στα βόρεια προάστια της Αθήνας με τις πρώτες εικόνες να είναι πραγματικά σοκαριστικές καθώς υπάρχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


Ποτάμια οι δρόμοι και στα Βριλήσσια (Βίντεο-Εικόνες) - AlfaVita

Ποτάμια οι δρόμοι και στα Βριλήσσια (Βίντεο-Εικόνες)  AlfaVita

Εκτός από το Μαρούσι και την Κηφισία, τα Βριλήσσια αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τα βόρεια προάστια. 40 λεπτά ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


Ισχυρή καταιγίδα σε περιοχές της Αττικής - Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά - Rizopoulos Post

Ισχυρή καταιγίδα σε περιοχές της Αττικής - Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά  Rizopoulos Post

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικά στα βόρεια προάστια. Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


Συγκλονιστικές εικόνες: Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά - CNN Greece

Συγκλονιστικές εικόνες: Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά  CNN Greece

Ειδήσεις - Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα περιοχές των βορείων προαστίων λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το Λεκανοπέδιο το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


Με δύναμη από τα Βριλήσσια - Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων ΑμεΑ δίνει διεξόδους, της Ιωάννας Φωτιάδη - Η Καθημερινή

Με δύναμη από τα Βριλήσσια - Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων ΑμεΑ δίνει διεξόδους, της Ιωάννας Φωτιάδη  Η Καθημερινή

Στα σχέδια του δήμου είναι η ίδρυση ΚΑΠΗ και σπιτιού υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία.. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2018 | 10:00 am


Πέτρες στις τσέπες του, σε Βριλήσσια και Νέα Σμύρνη - CultureNow

Πέτρες στις τσέπες του, σε Βριλήσσια και Νέα Σμύρνη  CultureNow

Η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», της Μαρί Τζόουνς, ύστερα από 2 χρόνια μεγάλης επιτυχίας επανήλθε τον Ιούλιο για 2 παραστάσεις σε Παπάγου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 10:00 am


Η Γιώτα Νέγκα στα Βριλήσσια - CultureNow

Η Γιώτα Νέγκα στα Βριλήσσια  CultureNow

Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 10:00 am


Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια - Έγκλημα | News 24/7 - News247.gr

Αναρριχητές διαρρήκτες είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια - Έγκλημα | News 24/7  News247.gr

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής - Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2018 | 10:00 am


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στα Βριλήσσια - Zougla

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στα Βριλήσσια  Zougla

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει εφέτος ένα σόλο πρόγραμμα. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2018 | 10:00 am


Σηκώθηκαν τα Βριλήσσια στο πόδι από το τροχαίο - Τούμπαρε το ένα αυτοκίνητο μέσα στο στενάκι - ΦΩΤΟ - www.enikos.gr

Σηκώθηκαν τα Βριλήσσια στο πόδι από το τροχαίο - Τούμπαρε το ένα αυτοκίνητο μέσα στο στενάκι - ΦΩΤΟ  www.enikos.gr

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Θράκης και Ευβοίας στα Βριλήσσια. Δύο ΙΧ συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2018 | 10:00 am


Εμπρησμός σε δύο αυτοκίνητα στα Βριλήσσια - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Εμπρησμός σε δύο αυτοκίνητα στα Βριλήσσια  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Τα αίτια που την προκάλεσαν διερευνά το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βριλήσσια

Φιλικοί ιστότοποι: