Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Βριλήσσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

"Σπαράσσεται" η τοπική δημοτική παράταξη του συντηρητικού χώρου.


"Σπαράσσεται" κυριολεκτικά η τοπική δημοτική παράταξη του συντηρητικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας στα Βριλήσσια. Από τη μία πλευρά ο Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα στη χθεσινή του ομιλία ότι "έχει την κομματική υποστήριξη της Ν.Δ. την οποία μάλιστα του ανακοίνωσε στις 19/10/2018 ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης." Από την άλλη μεριά η πλευρά του Γιάννη Πισιμίση, σε αντίκρουση, ανέδειξε παλαιότερη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Κόρινθο με τη γενικότερη αναφορά ότι "δεν θα δοθεί χρίσμα στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού". Ας δούμε όμως αναλυτικά τον πόλεμο ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους της συντηρητικής παράταξης:


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
«Ως προς την αυτοδιοίκηση του Α’ Βαθμού. Οι δημότες θα πρέπει ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία τόσο οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τους Δήμους τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
" Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο Αργύρης Ντινόπουλος με την ομιλία του στα Βριλήσσια την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην οποία ανακοίνωσε την στήριξη της υποψηφιότητάς του από την Νέα Δημοκρατία και ευχαρίστησε την παράταξή του.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος ενημερώθηκε επισήμως για την στήριξη της υποψηφιότητάς του από την Νέα Δημοκρατία δύο ημέρες πριν από την ομιλία του, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, από τον γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος Τάσο Γαιτάνη.

Πρόκειται,μαζί με την στήριξη προς τον Ηλία Αποστολόπουλο, δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, για τις δύο πρώτες στηρίξεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι και τα κομματικά στελέχη στην επικράτεια της Β3 Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.

... Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης,δια της δημοσιογράφου Πηνελόπης Γαβρά η οποία παρουσίασε την εκδήλωση, έστειλε τις ευχές του για καλή επιτυχία στον Αργύρη Ντινόπουλο

Παραβρέθηκαν βουλευτές,πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άννα Ασημακοπούλου, Γιάννης Παπαθανασίου, Ζωή Ράπτη, Νίκος Κωστόπουλος, Μαριάνθη Καφετζή.

Ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού και ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης Θάνος Βεζυργιάννης.

Ο πρώην υπουργός και κάτοικος Βριλησσίων Αντώνης Φούσας.

Εκπρόσωποι του κόμματος και της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης

Χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

Την γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο αναπληρωτής γραμματέας Θανάσης Βλαχοπιώτης.

Δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρώην αντιδήμαρχοι

Από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους παρόντες ήταν ο Τάσος Δημητρίου, η Κατερίνα Χρυσοπούλου,ο Βαγγέλης Δημητρέλος, αλλά και οι Κώστας Φαράκλας και Κώστας Μουζάκης.

Καθώς επίσης και οι πρώην αντιδήμαρχοι Ζωή Κουβαρά,Γιώργος Δεσποτίδης, Παναγιώτης Κατσούγκρης ενώ ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάκης Βουγιουκλάκης απουσίασε λόγω έκτακτου οικογενειακού γεγονότος αφού ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Αργύρη Ντινόπουλο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Δηλαδή τα στελέχη που ήταν μαζί με τον Αργύρη Ντινόπουλο στην πρώτη δημαρχία του και τώρα "συμπορεύονται μαζί του.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2018 | 3:02 pm


Ασφαλτοστρώνονται σύντομα οι δρόμοι της πόλης.

Ξεκινάει πολύ σύντομα η ασφαλτόστρωση των οδών της πόλης, μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φυκίρης, μετά από σχετικό δημοσίευμά μας της προηγούμενης εβδομάδας. Για την εργολαβία αυτή πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός και μέσα από αυτόν αναδείχθηκε ο εργολάβος που θα υλοποιήσει το σημαντικό αυτό έργο. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σύντομα οι δρόμοι της πόλης μας θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πλήρως και τα όποια προβλήματα θα εκλείψουν. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2018 | 9:26 am


"Έχω την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας" δήλωσε χθές ο Αργύρης Ντινόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ:  https://www.facebook.com/ar.ntinopoulos/videos/
Πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, η προγραμ-ματισμένη πρώτη προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου της πόλης Αργύρη Ντινόπουλου. Ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει την στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Είπε επί λέξει: "ευχαριστώ την παράταξή μου, την Νέα Δημοκρατία, για την στήριξη της υποψηφιότητάς μου στον Δήμο Βριλησσίων. Όπως μου την ανακοίνωσε ο αρμόδιος γραμματέας αυτοδιοίκησης του κόμματος στις 19/10/2018."
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε και το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής του εκστρατείας που είναι: "Bριλήσσια, έργα ξανά!" Αυτό ήταν το πολιτικό και αυτοδιοικητικό μήνυμα της χθεσινής ομιλίας του Αργύρη Ντινόπουλου στα Βριλήσσια.
Τέλος, όπως αναμενόταν η συγκέντρωση υπήρξε μαζική καθώς εκατοντάδες πολίτες των Βριλησσίων έδωσαν το παρόν.
Τα Β.Ν. για την πλήρη, σφαιρική και πλουραλιστική ενημέρωσή σας αναδημοσιεύουν το βίντεο της χθεσινής ομιλίας του κ. Ντινόπουλου στα Βριλήσσια.   

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2018 | 9:01 am


"Βριλησσός": την Κυριακή 21/10/18 εκδρομή στο Φαράγγι Αγάλης - Δίρφη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-10, Φαράγγι Αγάλης - Δίρφη: πεζοπορική – ορειβατική ομάδα: μετάβαση στον Άγιο Αθανάσιο Ευβοίας και ανάβαση από το φαράγγι μέχρι το καταφύγιο της Αγάλης.
Η διαδρομή διασχίζει το όμορφο φαράγγι της Αγάληςμέσα από τρεχούμενα νερά, πλατάνια και φυλλοβόλα και στη συνέχεια μέσα από ελατοδάσος φτάνει στην πηγή Κράτεια και καταλήγει στο μικρό καταφύγιο της Αγάλης, σε υψόμετρο 950 μ. Υψομετρική διαφορά 700 μ.Ώρες πορείας 3,5.

Στην συνέχεια η Ορειβατική Ομάδα θα προωθηθεί ακολουθώντας την κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή της Δίρφης (Δέλφι - 1743 μ) και θα επιστρέψει στο καταφύγιο της Αγάλης. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ορειβατική εμπειρία. Ώρες πρόσθετης πορείας 4,0.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια (κανένας άλλος τύπος παπουτσιού), καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, παγούρι (1-1½ λίτρο), γάντια, σκούφος, fleece, αντιανεμικό/αδιάβροχο. Προαιρετικά μπατόν. Φαγητό για την ημέρα (το καταφύγιο διαθέτει καφέ αλλά όχι φαγητό).

Κόστος:  18 E για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη , 20 για τα μη οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη .

Δηλώσεις συμμετοχής με εξόφληση του ποσού και ενημέρωση για την ανάβαση: Δευτέρα 15/10 και Τετάρτη 17/10 20:30’ - 21:30’ στα γραφεία του Συλλόγου.

Η συμμετοχή στην ανάβαση προϋποθέτει αποδοχή των όρων συμμετοχής όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Αναχώρηση: Σταθμός Δ. Πλακεντίας, ΩΡΑ 07:00’

Αρχηγοί: Γιώργος Κυριακόπουλος ([email protected], 6948379255), Αλέξανδρος Αλεξανδράκης ([email protected], 6906006161)

Υπάρχουν αλλαγές στη διαδρομή σε σχέση με το αρχικό Πρόγραμμα του Συλλόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 8:29 am


Γιόρτασε το ΚΑΠΗ Βριλησσίων την Ημέρα της 3ης Ηλικίας.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με αφορμή την Ημέρα της 3ης Ηλικίας, γιόρτασε σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου σε μια συγκινητική και όμορφη τελετή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βριλησσίων στην αίθουσα ‘Ν.Εγγονόπουλος’.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τα πρώτα 70 μέλη και ακολούθησε δεξίωση με χορό και αστείρευτο κέφι.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης μίλησε για ‘τον πολύ σημαντικό ρόλο των ηλικιωμένων παππούδων και γιαγιάδων στην ελληνική οικογένεια’ και επεσήμανε ‘τη σπουδαιότητα των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται από τις Λέσχες Φιλίας-ΚΑΠΗ της πόλης μας’.

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη ευχαρίστησε όλα τα μέλη ‘για τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δίνουν καθημερινά με πράξεις κι όχι λόγια, καθώς η ψυχή δεν γερνάει ποτέ’.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης , τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΠΑΔΒ Λ.Σίμου, Ν.Κωστούλας, Σ.Μαντινίδου και οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Πισιμίσης  και κ. Παπασπηλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 8:24 am


"ΣΙΩΠΗ". ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΑ "24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ".


Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 8:07 am


"Μορφές του κόσμου": μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα Τέχνης "24 γράμματα" στο Χαλάνδρι.

Η ζωγράφος Χαρά Παπαθεοδώρου κουβαλά στην ψυχή της τις μυστήριες περιπλανήσεις στους σκοτεινούς δρόμους της Ινδίας, αλλά και την απόγνωση της λάμψης στους κρύους δρόμους του Καναδά.
Το χαμόγελο και το δάκρυ του πλανήτη μας, σας περιμένουν στην αίθουσα Τέχνης "24 γράμματα" από 18-28 Οκτωβρίου 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 8:05 am


Οι τρέχουσες τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

Οι εξελίξεις ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου 2019, στην τρέχουσα περίοδο, έχουν ως εξής:
ο νυν Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ακόμα, δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στον συνδυασμό του. Οι συνεργάτες που τον στήριξαν φαίνεται ότι θα τον ξαναστηρίξουν. Είναι προφανής η βούληση του συνδυασμού να θέλει να κριθεί για το έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο συνδυασμός της Νέας Πνοής μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του τ. Δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη θα εκπροσωπηθεί όπως είναι γνωστό από τον νυν επικεφαλής της Γιάννη Πισιμίση. Τον Γ. Πισιμίση στηρίζουν αναφανδόν οι τέως Δήμαρχοι Κώστας Ιωαννίδης και Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες στην Νέα Πνοή (Τσιλιγκάκης Κάππας κλπ). Επίσης η τοπική οργάνωση είναι μαζί του και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, από τον συνδυασμό αυτό όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει αποχώρησαν τα κορυφαία στελέχη του Κατερίνα Χρυσοπούλου και Τάσος Δημητρίου. Η πρώτη δεν έχει ενημερώσει ακόμα για την επόμενη κίνησή της, ενώ ο δεύτερος προσχώρησε και κατεβαίνει στις εκλογές με τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου.
Ο τελευταίος την ερχόμενη Κυριακή 21/10/18 στις 12.00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων πραγματοποιεί την πρώτη του συγκέντρωση και ομιλία που επιθυμεί να είναι μαζική και δυναμική και να στείλει μήνυμα ισχυρής υποψηφιότητας. Προς τον σκοπό αυτό βρέθηκε την Παρασκευή στη Λαϊκή Αγορά αλλά και στο κέντρο της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη διάσπαση στην τοπική δημοτική συντηρητική παράταξη φαίνεται να έχει σοβαρά και μάλλον μόνιμα χαρακτηριστικά. Περαιτέρω, ανεξαρτήτως των πιο ήπιων τόνων στο προσκήνιο, μάλλον μαίνεται υπόγειος πόλεμος μεταξύ τους στο παρασκήνιο.
Η "Δράση" χωρίς την "Αναταρσία" αλλά δίχως και τους Συριζογενείς υποψήφιους (Βεροιόπουλος) της προηγούμενης εκλογής κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Γιάννη Τσούτσια σαν ανεξάρτητη τοπική υποψηφιότητα με τα γνωστά και πολύχρονα χαρακτηριστικά της. Όπλα της η δημόσια παρουσία της στα δημοτικά όργανα, η κινηματογραφική λέσχη, οι εκδηλώσεις της και η εν γένει δραστηριότητα που έχει αναπτύξει. Η Δράση αυτή τη φορά δεν θα επικαλεστεί Αριστερά χαρακτηριστικά αλλά μάλλον τοπικά.
Ο συνδυασμός "Πρόοδος στα Βριλήσσια" με επικεφαλής τον Κώστα Παπασπηλίου εκθέτει εκ νέου υποψηφιότητα με σκοπό όπως δηλώνει ο ίδιος να κατακτήσει το δημαρχιακό αξίωμα. Θεωρεί επίσης ότι με την ανανεωμένη ομάδα του θα ξεπεράσει τώρα κατά πολύ το 12% που είχε πάρει στις προηγούμενες δημοτικές ώστε να περάσει στο δεύτερο γύρο. Μιλά για ανήθικο πόλεμο που γίνεται εναντίον του και απευθύνεται στους πολίτες με εφόδια την πολύχρονη γνώση και εμπειρία του.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων" (ΚΚΕ) θα εκθέσει και αυτή πάλι υποψηφιότητα με σκοπό την αύξηση των ποσοστών της και την ισχυροποίηση του αγώνα της.
Τέλος, αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό εάν ο συνδυασμός της "Ανοιχτής Πόλης" (ΣΥΡΙΖΑ) θα εκθέσει εκ νέου αυτοτελή υποψηφιότητα. Όπως είναι γνωστό η κεντρική θέση του κόμματος είναι η ενίσχυση σοβαρών προοδευτικών υποψηφιοτήτων, αλλά τοπικά απόφαση δεν έχει ληφθεί.          

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 3:12 pm


Σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης καλούνται να προσέλθουν στη δημόσια  συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα «Μουσών», στο Πνευματικό Κέντρο, Κισσάβου 11, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 για «Συζήτηση και γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2019» και στις 19.00 για «Συζήτηση και γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος   2019»

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 2:44 pm


Νισάφι πια...

Καλείται η δημοτική αρχή Βριλησσίων να προχωρήσει άμεσα στην εργολαβία επισκευών ασφαλτόστρωσης των οδών της πόλης  διότι η κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι δημότες είναι ανυπόφορη. Η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Δεν πάει άλλο με τις λακκούβες και τα μπαλώματα... Ας κινηθούν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κυρίως ο Δήμαρχος. Νισάφι πιά...
Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 2:23 pm


Ο κάβουρας του Δρυμώνα!

Στην εκδρομή που πραγματοποίησε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων στους καταρράκτες του Δρυμώνα, μεταξύ όλων των άλλων πολύ όμορφων στιγμών, υπήρξε και ο ... εντοπισμός του κάβουρα της φωτογραφίας μας. Όπως διαπιστώνετε φωτογραφήθηκε μέσα στην ωραιοπάθεια και τον ναρκισισμό του! Και μην ακούτε  αυτούς που κατηγορούν τα καβούρια με τους γνωστούς μύθους του Αισώπου...

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 1:59 pm


ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος
Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

10:00 Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τη συμμετοχή
των μελών του ΚΑΠΗ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή
τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 

Γενικός σημαιοστολισμός του Δήμου.
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 

Εορτασμός σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.
09:45   Προσέλευση των επισήμων (Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, εκπρόσωποι των Αρχών της Πόλης) για την τέλεση της δοξολογίας.
10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.
10:45 Πλατεία Ηρώων - Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.
11:30 Παρέλαση στην οδό Αναλήψεως.

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 12:56 pm


Τροχαίο ατύχημα χωρίς τραυματίες σε Θερμοπυλών και Υμηττού.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, προχθές το βράδυ στην πόλη, στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Υμηττού. 

 
Ευτυχώς δεν συνέβη κανένας τραυματισμός πάρα μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων. Πηγή: Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων.

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 11:34 am


Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας μας επιτραπεί μία διαπίστωση, με κάθε σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που κατατίθενται στα πλαίσια του δημοκρατικού πάντοτε διαλόγου στην πόλη μας. Η προσπάθεια όλων εκείνων των κύκλων και των προσώπων, ανεξαρτήτως πολιτικών, κομματικών ή τοπικών αποχρώσεων, να στοχοποιήσουν κομματικά τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες, ώστε να καρπωθούν τοπικά οφέλη και ψήφους, δεν είναι ούτε η ορθότερη, ούτε η πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο μας.
Αν πρέπει να διαλεχθούμε ιδεολογικά και πολιτικά, πράγμα απολύτως θεμιτό, οφείλουμε να το πράξουμε με τους αναγκαίους σοβαρούς όρους και προϋποθέσεις. Αν θέλουμε να διαλεχθούμε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι άλλης τάξεως ζήτημα, που μπορεί να υλοποιηθεί. Τέλος, εάν έχουμε τη βούληση να συνδέσουμε το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης με ιδεολογικές τοποθετήσεις και προτάγματα ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα που ωφελούν την πόλη ας επιχειρήσουμε τον σχετικό ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Όμως, κατά την ταπεινή μας γνώμη, η απόπειρα να τα βάλουμε όλα στην τοπική κονίστρα θα οδηγήσει σε πολιτική αρένα, αν όχι σε ζούγκλα, και κατά τούτο είναι στείρο και μη χρήσιμο. Ελπίζουμε ουδείς να το επιθυμεί αυτό. Και με το συγκεκριμένο επιχείρημα καλούμε καλοπροαίρετα τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.  

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 4:14 pm


ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι τα μαθήματα διδασκαλίας Ηπειρώτικων και άλλων Παραδοσιακών χορών αρχίζουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10/2018 και ώρα 19:00 - 20:30 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων (Κύπρου και Φλωρίνης).
Σας περιμένουμε όλους! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:58 pm


Δήμος Βριλησσίων: σεμινάριο για πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε παιδιά και μεγάλους.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Δημοτικών Σταθμών και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ), πραγματοποιεί:
Εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε παιδιά και μεγάλους το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018,ώρες 10.00-14.00, στον 1ο Παιδικό Σταθμό (Εθν. Αντιστάσεως 4).
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΟΚΠΑ στα τηλ. 210-6135611 & 210-8103485.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:52 pm


Περιφέρεια Αττικής: Διανομή προϊόντων στη βόρεια Αθήνα μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Στην τρίτη διανομή δωρεάν προϊόντων προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Τ.Ε.Β.Α.), στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.
Η διανομή έγινε από τις κεντρικές προμήθειες του Προγράμματος ΤΕΒΑ στους 8 εταίρους της κοινωνικής σύμπραξης που είναι οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Ν. Ηρακλείου, Κηφισιάς και Ν. Ιωνίας, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ειδικότερα, διατέθηκαν 99.486 είδη παντοπωλείου, τυριά και βόειο κρέας, τα οποία διατίθενται αυτές τις μέρες από τους εταίρους της σύμπραξης σε 5.363 ωφελούμενους, άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η κοινωνική σύμπραξη μεριμνά ώστε η διανομή να γίνεται με διακριτικότητα και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ωφελουμένων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:51 pm


"Πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε"!

Συγκινητικές στιγμές ζήσαμε το Σαββατόβραδο στο reunion της τάξης 1971 - 1983 Βριλησσίων. Οι μαθητές που εισήλθαμε στην Πρώτη Δημοτικού το 1971, πολλοί ακόμα που ήρθαν αργότερα στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ορισμένοι που είχαν μεταφερθεί σε άλλα σχολεία, και εν τέλει οι αποφοιτήσαντες το 1983, συγκεντρωθήκαμε μετά από πολλά - πολλά χρόνια και απολαύσαμε γλυκιές αναμνήσεις. Αναβιώσαμε, μέσα από αυτές, τις εποχές των παιδικών και εφηβικών - νεανικών μας χρόνων. Είναι πραγματικά μεγάλη ευλογία ότι τόσα χρόνια μετά είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και αξιωθήκαμε να ξαναβρεθούμε. Με την ευχή "πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε" ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία επόμενη συγκέντρωση περισσότερων συμμαθητών πολύ σύντομα.        

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 11:49 am


Αυτόνομα και Δημιουργικά Συνεχίζουμε το Έργο μας.

Με μια σειρά δημοσιευμάτων και σχολίων ο κ. Α. Ντινόπουλος επιχειρεί να προσδώσει την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην ακομμάτιστη αυτοδιοικητική πορεία της δημοτικής αρχής του Ξένου Μανιατογιάννη-Δήμου Δημιουργίας.
Σίγουρα, ο κ. Α.Ντινόπουλος είτε κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια είτε  θέλει να κρύψει τα αυτοδιοικητικά θέματα της πόλης κάτω από το κομματικό χαλί της κομματικής πολιτικής, κρίνοντας ότι έτσι τον συμφέρει ή και τα δύο.

Τον ίδιο πειρασμό δεν απέφυγε, όμως, και η παράταξη της Δράσης η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει για την παράταξη της δημοτικής αρχής ότι: «….με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ του 2014 να ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο συνδυασμό υπό τον σημερινό δήμαρχο». Έτσι και εκείνη προσπαθεί να μας προσδώσει κάποια κομματική ταυτότητα στα χνάρια του κ. Α.Ντινόπουλου.
Και αυτό το σχόλιο γράφεται από την παράταξη που στις εκλογές του 2014 διεκδικούσε επί μήνες το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές και κεντρικές κομματικές του διαδικασίες και τότε στελέχη της μεταπήδησαν στη συνέχεια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, για την ιστορία, το κυβερνών κόμμα, μετά το ναυάγιο των πολύμηνων διαπραγματεύσεών τους, απέσυρε τη στήριξη που είχε από το 2010 στη συγκεκριμένη παράταξη και προχώρησε τελικά στη δημιουργία νέας παράταξης, της Ανοιχτής Πόλης που συμμετέχει στο παρόν δημοτικό συμβούλιο.
Μόνη προτεραιότητα μας είναι τα Βριλήσσια και οι δημότες τους και με αυτό ως μοναδικό γνώμονά μας, συνεχίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά το έργο μας, μακριά από κομματικά χρίσματα, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κοντόφθαλμους πολιτικαντισμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 10:58 am


Τροχαίο χωρίς τραυματίες στη λεωφόρο Πεντέλης.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Πεντέλης, χθες το βράδυ, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πολιτική προστασία του Δήμου Βριλησσίων. Πηγή: Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 3:11 pm


Νέα όψη παίρνει η Πλατεία Αναλήψεως.

Νέα όψη παίρνει η Πλατεία Αναλήψεως μετά τις παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που αντικατέστησε το ξύλινο deck και την Υπηρεσία Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που φύτεψε 14 δενδρύλλια με σκοπό την αύξηση του πρασίνου.
Πρόκειταιγια 14 πλατάνια των οποίων ο ρόλος είναι όχι μόνοκαλλωπιστικός αλλά και συμβολικός, αφούη σκιά του πλατάνου παραδοσιακά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων στις πλατείες των ελληνικών πόλεων.
Επίσης, στο πλαίσιο καλλωπισμού και συντήρησης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου.Αφού αποξηλώθηκαν οι παλιές σανίδες και δημιουργήθηκε ανοξείδωτη βάση στήριξης, τοποθετήθηκε το νέο ξύλινο πάτωμα.
«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις, τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και αισθητικό, ώστε να ζούμε σε μια πόλη λειτουργική και όμορφη και να τη χαιρόμαστε κι εμείς και οι επισκέπτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:15 pm


Πέθανε χθες η Βιολέττα Κωνσταντινίδου.

Έφυγε χθες αναπάντεχα από τη ζωή η Βιολέττα Κωνσταντινίδου, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και σύντροφος ζωής του Ρήγα Κωνσταντινίδη
μέλους της Δράσης και εκπροσώπου της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Στο Ρήγα και στα παιδιά της απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η νεκρώσιμος τελετή θα γίνει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 1:11 pm


"Καταγγέλλουμε την παράδοση των δημόσιων ακινήτων των Βριλησσίων ".

"Και απαιτούμε την άμεση απόδοση της κυριότητάς τους στο Δήμο Βριλησσίων".
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Με βάση τις πρόσφατες “εν κρυπτώ και παραβύστω” ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις για εκχώρηση δημόσιων ακινήτων, με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή τους, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.της Ε.Ε.ΣΥ.Π-«Υπερταμείο»(Απόφαση ΥΠΟΙΚ με ΦΕΚ τΒ΄,2320 της 19.06.2018 και ΦΕΚ τA', 94/27.05.2016, με τίτλο « Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις»και ειδικότερα την συμπερίληψη ακινήτων στα όρια του Δήμου Βριλησσίων, σε κάποια εκ των οποίων μάλιστα υπάρχει ήδη δημοτική χρήση, κι ενώ τα υπόλοιπα είναι από χρόνια διεκδικούμενα από το Δήμο Βριλησσίων, καταγγέλλουμε την παράδοση των δημόσιων ακινήτων της περιοχής μας και ζητάμε την άμεση απόδοση της πλήρους κυριότητάς τους στο Δήμο Βριλησσίων για τις ανάγκες ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας.
Καταγγέλλουμε, παράλληλα, τα δραματικά αρνητικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από την ενέργεια αυτή στη λειτουργία και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων Ο.Τ.Α.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση απερίφραστα ότι έχουμε:
• Τη δυνατότητα  εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων συντήρησης, αξιοποίησης και ανάπτυξης των συγκεκριμένων δημοσίων ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του.
• Τη θέληση του Δήμου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί ήδη μέχρι τώρα από τη Δημοτική αρχή, ώστε οι δημόσιοι αυτοί χώροι να επιλύσουν σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των δημοτών της στη βάση ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης.
• Το θεσμικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον οποίο από τη στιγμή που είναι προς παραχώρηση συγκεκριμένοι δημόσιοι χώροι μιας πόλης για αξιοποίηση και ανάπτυξη, ο καταλληλότερος φορέας για να διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους είναι ο Δήμος και η ίδια η τοπική κοινωνία.Οι Ο.Τ.Α.δεν χρειάζονται καμία είδους κηδεμονία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων στη συνεδρίαση της 10 Οκτωβρίου 2018, με βάση την παραπάνω κατάσταση αλλά και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
• Ζητεί την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης στο σύνολό της και την άμεση αναστολή εφαρμογή της.
• Διεκδικεί την κυριότητακαι την πλήρη ευθύνη αξιοποίησης και ανάπτυξης από το δήμο μας του συνόλου των (24) δημόσιων χώρων και εκτάσεων της σχετικής απόφασης τα οποία βρίσκονται σε οικιστικές ή δασικές περιοχές του Δήμου Βριλησσίων
• Απαιτεί την άμεση εκκίνηση διαδικασιών εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων για την παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης της πρώην βάσης του Ναυτικού προκειμένου να μπορεί η Δημοτική αρχή να σχεδιάσει και
• Είναι ώρα αγώνα και όχι ώρα παραίτησης. Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις  συλλογικότητες και φορείς καθώς τους δημότες της πόλης μας, συλλογικά και υπεύθυνα, να αγωνιστούν μαζί με συνέπεια και συνέχεια ώστε να διασφαλίσουμε όχι μόνον τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των επίμαχων δημόσιων ακινήτων αλλά και της μεταβίβασης του κατά πλήρη κυριότητα, όλων των υπόλοιπων χώρων που βρίσκονται στην πόλη μας για αναπτυξιακούς σκοπούς, προς όφελος της τοπική μας κοινωνίας, του κάθε πολίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:42 am


"ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΒΟΡΒΟΡΟ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: "ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ".
Με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης, εμφανίστηκαν διάφοροι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες. Για να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους, αναλώθηκαν σε ψέματα, συκοφαντίες και παραπληροφόρηση.
Κατόπιν τούτων, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι ο συνδυασμός ''Πρόοδος στα Βριλήσσια'' με επικεφαλής τον Κώστα Παπασπηλίου, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με αρχές αυτοδιοικητικές και θέσεις σε όλα τα καυτά προβλήματα της πόλης μας. Ο συνδυασμός αποτελείται από παλιά και νεότερα στελέχη με δημιουργικό παρελθόν και σύντομα θα έχει ολοκληρώσει τη συγκρότησή του.
Όσο για τις κακοήθεις φήμες ότι έχει απολέσει στελέχη, σας ενημερώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν στο συνδυασμό μόνο κάποιοι που διαγράφηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά, από την ολομέλεια του συνδυασμού.
Ο κύριος Κώστας Φαράκλας, παρά την απαίτηση περίπου όλων των μελών του συνδυασμού να διαγραφεί αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014, διεγράφη προ δύο ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ανήερη συνεργασία με τη νυν δημοτική αρχή μέχρι να κυκλοφορεί κάρτες ως Αντιδήμαρχος Ευταξίας. Δημοσιοποιήσαμε τη διαγραφή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά απ' όλα αυτά, καλούμε τους όψιμους σωτήρες αντί να συκοφαντούν και να παραπληροφορούν καλύτερα να αντιπαρατεθούν μαζί μας, για τα ζητήματα της πόλης, σε δημόσιο διάλογο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:34 am


Τείχη - Κ. Π. Καβάφης.

Δεν είναι πια για λύπη
Δεν είναι πια γκρεμός
Να μην χάσκει στα βλέφαρά μας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ
Τείχη - Κ.Π. Καβάφης

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω. 

ΠΙΝΑΚΑΣ: Albert Edelfelt (1854-1905), Η μικρή βάρκα. 1884.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:29 am


Βριλήσσια - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βριλήσσια


Φιλικοί ιστότοποι: