Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Βριλήσσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μέτριος ο κίνδυνος πυρκαϊάς για σήμερα.

Στην κλίμακα του μέσου κινδύνου βρίσκεται η σημερινή πρόβλεψη πυρκαϊάς για την περιοχή μας. Η διαβάθμιση γίνεται καθημερινά από την Πολιτική Προστασία.
Πηγή: Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων.    

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 1:26 pm


"Λουλούδια" την Πέμπτη στο θερινό το σινεμά.

ΤΟ ΣΙΝΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 9:00μμ, στο Β΄ Γυμνάσιο (Ταϋγέτου και Ξάνθης). Με την Ισπανική ταινία "Λουλούδια".
Αυτό το χαμηλόφωνο και τρυφερό κομψοτέχνημα, έρχεται από την Ισπανία και συνοδεύεται από μερικές σημαντικές πρωτιές. Είναι το πρώτο φιλμ, γυρισμένο στη βασκική γλώσσα και το πρώτο που προτάθηκε ποτέ από την Ισπανία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Θέμα του η ανθρώπινη ύπαρξη, η ατομική και η συλλογική μνήμη, η μοναξιά και η αποξένωση, πρωτίστως μέσα στο ίδιο το οικογενειακό κύτταρο.

Την πλοκή του πυροδοτούν οι ιστορίες τριών γυναικών, των οποίων οι οικογενειακές, φιλικές και ερωτικές σχέσεις είναι ανεκπλήρωτες, σχεδόν παγωμένες αν και θα μπορούσαν να είναι ονειρικές, αν τολμούσαν να ξεφύγουν από την μιζέρια της καθημερινότητας τους και να διεκδικήσουν την ευτυχία που τους αναλογεί. Οι ζωές και των τριών αλλάζουν καθοριστικά χάρη στα λουλούδια που εισβάλουν σε αυτές ανέλπιστα, μυστηριωδώς και ανώνυμα.
H Άνε είναι μία μεσήλικη γυναίκα, χωρίς παιδιά, πνιγμένη σε έναν άχρωμο γάμο που δεν της προσφέρει τίποτα. Δουλεύει σ' ένα εργοτάξιο και επιστρέφει στο βουβό της διαμέρισμα, την καθημερινή της ρουτίνα και τον άντρα της, με τον οποίο δεν έχει τίποτα κοινό. Ώσπου μία μέρα μία υπέροχη ανθοδέσμη, χωρίς κάρτα ή άλλα στοιχεία αποστολέα, παραδίδεται στην πόρτα της. Αρχικά σκέφτεται ότι προέρχεται από το σύζυγό της που με αυτή την κίνηση επιδιώκει την αναθέρμανση της σχέσης τους. Αλλά εκείνος αγνοεί τα πάντα σχετικά με τα υπέροχα λουλούδια, που εξακολουθούν να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα, ομορφαίνοντας τη ζωή της, ξυπνώντας τα ένστικτά της, την βεβαιώνουν ότι μπορεί ακόμα να είναι επιθυμητή. Και φυσικά προκαλούν τριγμούς στη σχέση του ζευγαριού. Γιατί όσο το δικό της ηθικό αναστηλώνεται, τόσο η ζήλεια του συζύγου της δυναμώνει. Ποιος είναι αυτός που την πολιορκεί με αυτό το λεπτό και αινιγματικό τρόπο; Και τι θέλει ως αντάλλαγμα; Πριν τα ερωτήματα απαντηθούν, όλα τελειώνουν εντελώς ξαφνικά, όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Τα λουλούδια σταματούν να έρχονται. Ένα τυχαίο συμβάν στη δουλειά δίνει στη γυναίκα μια σοβαρή ένδειξη για το ποιος μπορεί να είναι ο μυστηριώδης αποστολέας. Η Άνε γεμάτη ευγνωμοσύνη προς τον άνθρωπο που της θύμισε ότι αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία έχει βολευτεί και έβαλε πάλι το χρώμα και το συναίσθημα στη ζωή της, θα μετατραπεί από αποδέκτη σε αποστολέα λουλουδιών με έναν δικό της ιδιαίτερο τρόπο.
Μερικά μπουκέτα λουλούδια, που ένα άγνωστο χέρι αφήνει κάθε εβδομάδα στο σημείο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα ο Μπενάτ, γιος της Τέρε και σύζυγος της Λούρντες, αναστατώνουν τις ζωές τους, τις γεμίζουν ερωτηματικά για την ύπαρξη κρυφών σημείων στη ζωή του αγαπημένου τους και περιπλέκουν περισσότερο τις δύσκολες μεταξύ τους σχέσεις. Ο Μπενάτ, όσο ζούσε, ήταν και αυτός παγιδευμένος ανάμεσα στις γυναίκες της ζωής του. Την καταπιεστική μεσογειακή μάνα και τη γυναίκα του. Πεθερά και νύφη δεν αγαπήθηκαν ποτέ, δεν συνεννοήθηκαν ποτέ, ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις. Και όταν εκείνος έφυγε άδοξα από τη ζωή, το χάσμα που τις χώριζε έγινε βαθύτερο. Και οι αινιγματικές ανθοδέσμες στο τόπο του δυστυχήματος ρίχνουν λίπασμα στην αιώνια έχθρα τους.
Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται από του σκηνοθετικό δίδυμο των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα ως αλληγορία και πρόσχημα για να ξεγυμνώσουν τον ψυχικό κόσμο των γυναικών και να αποτυπώσουν εξαιρετικά εύστοχα την ενοχή. Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας ότι η ζωή είναι μόνον υποχρέωση, ευθύνη. Ξεχνάμε την ομορφιά, παραμελούμε την προσωπική μας ευτυχία. Οι οικογένειές μας είναι σίγουρα ασφαλές καταφύγιο, αλλά οι υποχωρήσεις μας ως άτομα μέσα σε αυτές δεν μπορούν να μας οδηγούν στον μαρασμό και τον συναισθηματικό θάνατο, πολύ πριν πεθάνουμε σωματικά. Με αυτό το πολυεπίπεδο σεναριακό εύρημα οι σκηνοθέτες δημιουργούν μια συγκινητική σπουδή πάνω στον έρωτα, τη μνήμη, την απώλεια, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες και τα αόρατα νήματα που ενώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Η ταινία τους είναι εξαίσια κινηματογραφημένη, οι τρεις πρωταγωνίστριες ερμηνεύουν εξαιρετικά τους ρόλους τους, η μουσική εκφράζει υπέροχα την μελαγχολική νότα της κάθε σκηνής και η φωτογραφία τονίζει την συνολική μελαγχολία της ταινίας. Αλλά η τελική αίσθηση, αυτό που μένει στο θεατή, δεν είναι μελαγχολικό. Γιατί τα λουλούδια κάνουν τις ηρωίδες να νιώθουν ότι βαθιά μέσα τους ανθίζουν συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό.
Και κάτι ακόμα. Οι γνώσεις των περισσοτέρων από εμάς για τους Βάσκους περιορίζονται στην αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, άντε και τώρα τελευταία στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από την Ισπανία και τις περιπέτειες του πρώην προέδρου Κάρλας Πουτσδεμόν. Τίποτε άλλο για αυτούς δεν ξέρουμε, έτσι η ταινία λειτουργεί ως ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το λαό ως ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή, στα πάθη τους, τις ελλείψεις τους, τις προσμονές τους, τα δράματα τους. Και αυτή η πρώτη επαφή με έναν άγνωστο κόσμο είναι μια αποκάλυψη συναισθημάτων, νοοτροπιών εκφρασμένη στη δική τους γλώσσα. Η ηρωίδα, από την οποία ξεκινά το δράμα, είναι σίγουρα μια Βάσκα, αλλά στην περίπτωση της θα αναγνωρίσουμε στοιχεία κάθε γυναίκας, όπου γης.
Τα «Λουλούδια» είχαν 24 υποψηφιότητες και κατέκτησαν 8 Βραβεία από τα οποία ξεχωρίζουν η Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (2014) και στο Palm Springs International Film Festival (2015) για τους Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα κ.ά.

Ισπανία 2014. Διάρκεια: 99'.Σκηνοθεσία: Jon Garaño, José Mari Goenaga. Σενάριο: Jon Garaño, José Mari Goenaga, Aitor Arregi. Πρωταγωνιστούν: Nagore Aranburu, Itziar Ituño, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea, Egoitz Lasa, Ane Garabain, José Ramón Soroiz, Jox Berasategi.

Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=DwXYAalFOjo το trailer

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 4:33 pm


Στις 27 Ιουνίου η συναυλία Σοφιανόπουλου - Ραούλη.

Η  Συναυλία με τον Σταύρο Σοφιανόπουλο και την Ναταλία Ρασούλη στο πάρκο ΤΥΠΕΤ
που το Cine-Δράση είχε προγραμματίσει για χθες 18/6, αναβλήθηκε εξ αιτίας της αστάθειας του καιρού και της αναμενόμενης βροχής. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/6, στις 9:00μμ. Αν έχει καλό καιρό θα γίνει στο πάρκο, θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του πάρκου,
διαφορετικά στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 4:25 pm


"Κάτω από τ΄ αστέρια" με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 έρχεται στο 29ο Φεστιβάλ  Βριλησσίων η ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Τη διαχρονική ερμηνεύτρια, η οποία για περισσότερες από 4 δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα με την ξεχωριστή έκφρασή της και την μοναδική σκηνική της παρουσία, συνοδεύουν έξι εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί που την ακολουθούν εντός και εκτός συνόρων, σε κάθε γωνιά που ταξιδεύει την ελληνική μουσική. Εκτός από τα πολυαγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της, θα παρουσιάσει και ένα μικρό αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ - ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ (Μεταμόρφωση Σωτήρος&Υψηλάντου-Άνω Βριλήσσια)
Ώρα έναρξης 21:00
Γεν. Είσοδος 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων
-Γραφείο ΠΑΟΔΗΒ(Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη)
Ώρες λειτουργίας γραμματείας: 09.00 -15.00και τα απογεύματα της Δευτέρας, Τετάρτης & Παρασκευής, 16:00-20:00, τηλ.: 210 8101510 & 2108101511.
-Κατάστημα ΝΟΜΜΟ(Πλατεία Ανάληψης Εθν. Αντίστασης 32).

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 4:20 pm


«ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ» από το Β΄ θεατρικό εργαστήρι Βριλησσίων.

Το Β΄ θεατρικό εργαστήρι του ΠΑΟΔΗΒ παρουσιάζει την κωμωδία των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου «ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ». Ένα έξυπνο θεατρικό έργο της δεκαετίας του ΄60, που σατιρίζει το καυτό πρόβλημα των αλλοδαπών στη χώρα μας. Πόσο επίκαιρο είναι και σήμερα; άλλωστε! Ο ήρωάς μας, ο Φώτης Φαγκρής, φουκαράς, άφραγκος, αναγκάζεται να παντρευτεί μία αλλοδαπή, Αρτίστα του Καμπαρέ, προκειμένου να εισπράξει το σεβαστό ποσό των 30.000 δραχμών για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της μητέρας του και να παντρευτεί την αγαπημένη του Μαιρούλα. Από την άλλη η Σπανιόλα χορεύτρια Τσικίτα Λοπέζ δέχεται το γάμο προκειμένου να μείνει στην Ελλάδα. Στην υπόθεση μπλέκονται και οι εμπνευστές αυτής της κομπίνας : ο Μπάμπης Φαγκρής, ιδιοκτήτης του καμπαρέ μαζί με την πατρώνα του καμπαρέ Μαντάμ - Φλώρα. «Με αφορμή την επικαιρότητα του έργου έκανα τη διασκευή μετατρέποντάς το σε ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ με πολύ χορό και τραγούδι!» τονίζει η σκηνοθέτης του έργου και υπεύθυνη του Β΄Θεατρικού Εργαστηρίου ΕΦΗ ΠΙΚΟΥΛΑ.
Διδασκαλία-διασκευή-σκηνοθεσία : Έφη Πίκουλα

Χορογραφίες Καμπαρέ : Μαρία Βασιλοπούλου

Χορογραφίες ¨Τσικίτας¨ : Έλενα Μυλωνοπούλου

Κοστούμια : Σοφία Συρογιάννη

Φωτογραφίες : Βασίλης Καραογλάνης

Συντονίστρια προγράμματος : Λιλή Πιτσικουλάκη

Μουσική επιμέλεια : Γιάννης Σπηλιόπουλος

Σκηνικά : Αχιλλέας Ζερβός

Εμφανίζονται οι:

- Αλκμήνη Κυρτάτα : Τσικίτα Λοπέζ

- Γιάννης Μακρής : Φώτης Φαγκρής

- Αθανάσιος Αϊβατίδης : Μπάμπης Φαγκρής

- Μαρία Δεσποτίδου : Μαντάμ – Φλώρα

- Λιλή Πιτσικουλάκη : Ζωζώ

- Μαρία Βασιλοπούλου : Μαρκέλα

- Εύα Αρβανίτη : Μαιρούλα

- Βασίλης Καραογλάνης : Διευθυντής κος Παναγάκος

- Βασίλης Κωνσταντινίδης : Μιχάλης

- Διονυσία Γαγάνη : Σβετλάνα

- Μαρία Σωτηριάδου : Φατμέ – Εφημεριδοπώλης

- Κλειώ Σταυρίδου : Μπριγκίτε

- Γιώτα Βλάχου : κα Κατίνα – Πηνελόπη

- Ειρήνη Καπετάνιου : Κοκό

- Νίκος Καλογερόπουλος : Ανδρέας &

η Αιμιλία Δελακοβία : Νατάσα Χαιδά

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 4:12 pm


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Τουρνουά σκάκι για παιδιά.

Από τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων.
Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογος διοργάνωσε το 7ο Τουρνουά σκάκι για παιδιά το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός στα Βριλήσσια.
Το τουρνουά διεξήχθη στην αίθουσα θεάτρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, όπου έλαβαν συνολικά μέρος 46 παιδιά.
Οι μικροί διαγωνιζόμενοι παρέδωσαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και συναγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αγωνιστικό επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή του Φίλιππου Οικονομόπουλου και του Ευστάθιου Μπαρτσώτα, καθώς ο μεν Φίλιππος είχε αναδειχθεί πριν δυόμιση μήνες Πρωταθλητής στο «30ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2018» στην κατηγορία των νηπίων, ο δε Στάθης  Δευτεραθλητής στην ίδια κατηγορία, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος τρία(3) παιδιά με διεθνή αξιολόγηση ELO Rapid!!!

Πανάξιος νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο 6χρονος Φίλιππος Οικονομόπουλος σημειώνοντας το απόλυτο με 6 νίκες σε ισάριθμους γύρους, ο οποίος ήταν και ο μικρότερος εκ τον συμμετεχόντων!!!

Οι γονείς στις απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων χειροκρότησαν τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Στο τέλος του τουρνουά οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα τα οποία ήταν ονομαστικά.

Αναμνηστικά Μετάλλια και Διπλώματα Γενικής Κατάταξης
Μετάλλια απονεμήθηκαν στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης, στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι κάτω των 10 ετών, και στα τρία πρώτα παιδιά κάτω των 8 ετών.


Μετά το παιδικό τουρνουά ακολούθησε επίδειξη αγώνα σιμουλτανέ από τον προπονητή του Συλλόγου FM Αζή – Αζίζη Έκτορα αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα έξι(6) παιδιά και τρεις(3) ενηλίκους.

Αντί οικονομικού παραβόλου οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στον χώρο του τουρνουά προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, με στόχο να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη μέσω του «Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βριλησσίων».

Ο Σύλλογός μας, που διοργάνωσε με επιτυχία για 7η χρονιά το Τουρνουά Σκάκι για Παιδιά, φέτος κατάφερε πανάξια να προβιβαστεί  για πρώτη φορά από την Β΄ στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής του 2019 ως Δευτεραθλήτρια Ομάδα του Β1 Ομίλου της Β΄ Τοπικής κατηγορίας 2018!!!

Εισπράξαμε τόσο το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), όσο και τα θετικά σχόλια και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή και τον Σύλλογο γονέων του 4ου Δημοτικού Βριλησσίων για την παραχώρηση του χώρου.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του παιδικού τουρνουά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:39 pm


Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος απασχόλησης των παιδιών.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Δήμου Βριλησσίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες και πισίνα. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να μάθουν να αθλούνται, να κάνουν νέες φιλίες και να ξεκουραστούν μετά τις χειμερινές σχολικές υποχρεώσεις τους.
Τα παιδιά, υπό την επίβλεψη 20 έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής και θεατρικής παιδείας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα για κολύμπι, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο, τέννις και πονγκπονγκ.
Μέσα από τις δυνατότητες του θεατρικού παιχνιδιού θα μάθουν να καλλιεργούν τη δημιουργική τους φαντασία, ενώ με τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία θα ανακαλύψουν και θα πειραματιστούν.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:33 pm


Μουσικοθεατρική βραδιά ‘La vita e bella’ με την Ηρώ.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, το 29ο Φεστιβάλ Βριλησσίων υποδέχεται την Ηρώ στο θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη για μια βραδιά ύμνο στη μουσική του σινεμά!

Η Ηρώ, πάντα πρωτοποριακή, με σεβασμό στην τέχνη της μουσικής και παράλληλα έχοντας μια δυναμική παρουσία και μια άρτια εικόνα ως πιανίστα και ερμηνεύτρια υψηλών προδιαγραφών, έρχεται να παρουσιάσει κάτι νέο, πολύ ελκυστικό αλλά και δύσκολο.
"Lavita e bella", μ' αγιόκλημα και γιασεμί...Αυτός είναι ο τίτλος που θα μας ταξιδέψει "σε μια ζωή σαν σινεμά", από τις παιδικές ταινίες μέχρι τα βραβευμένα κινηματογραφικά έργα και τα μεγάλα μιούζικαλ.
-πιάνο, μια φωνή: Ηρώ
-ακορντεόν: Θανάσης Κελεπούρης
-κλαρινέτο: Νίκη Κατσιμπίρη
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 13 ευρώ, Ταμείο: 15 ευρώ
Είσοδος δωρεάν για τα παιδιά ηλικίας ως 10 ετών
Προπώληση εισιτηρίων
Γραφείο Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΒ),Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη, ώρες λειτουργίας: 09.00 -15.00,τηλ.: 210 8101510 & 2108101511.

Ώρα έναρξης 21:00

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:23 pm


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ "24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ"

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής  ”Ελεύθερες Συνθέσεις” –
Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 21:00

Η Αίθουσα Τέχνης 24 γράμματα, παρουσιάζει την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής"Ελεύθερες Συνθέσεις"
Διάρκεια : 15 – 24 Ιουνίου 2018
Εγκαίνια:  Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00
Ωράριο έκθεσης:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 - 13:30 και 19:00 - 21:30
Σάββατο: 10:00 - 13:30
Συμμετέχουν:
Βουγιούκα Ευγενία, Ηλιοπούλου Φωτεινή, Καραθανάση Ζώζα, Κριτσέλη Αλίκη, Μέρρη Μαρία, Οικονόμου Ελένη, Παραμανίδης Δημήτρης, Παρασχόπουλος Παναγιώτης, Πέτρου Αρχοντούλα, Πρωτοπαπαδάκη Βιργινία, Σαλάτα Χρυσούλα, Στρατάκη Ιωάννα
Ομάδα «Αφαίρεση»
με δάσκαλο τον Θανάση Γκριτζάπη (εικαστικό-γλύπτη)

Τετάρτη 20 Ιουνίου (ώρα: 20.00) - ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Παρουσίαση βιβλίου:«Το ταξίδι του Χελιδονιού», της Εκάτης Φαϊτάκη. Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει η Φωτεινή Μπουνταλάκη (LifeTherapist). Στο τέλος, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία της.
Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 21 Ιουνίου (ώρα: 21.00) - ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Παρουσίαση βιβλίου:«Κωπηλάτης του καιρού»,  του Ευάγγελου Ρήγα.
Είσοδος ελεύθερη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:12 pm


Αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Βριλησσίων.

Ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος.
Ο δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προσφέρει για 4η συνεχή χρονιά την ευκαιρία στα παιδιά του δήμου, ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος, να διασκεδάσουν στις οργανωμένες εγκαταστάσεις με κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά :
ηλικίας 6-12 ετών για την περίοδο 12/07-26/7/18
ηλικίας 13-15 ετών για την περίοδο 29/07-12/08/18
Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.
2. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του παιδιού.
3. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.
7. Απόδειξη μόνιμης κατοικίας δήμου Βριλησσίων (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
Πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών : Ο.Κ.Π.Α. Λ. Πεντέλης 62 (ισόγειο) κ. Μποζάς Ηλίας/ κ. Λαμποβητιάδη Μαρία
Τηλ. 210 6135611 & 210 8100224

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:06 pm


Η ΑΓΑΠΗ ΩΣ ΑΡΕΤΗ.

(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
Γράφει ο Δημήτρης Κ. Μπάκας
Σύνδεση με το πρώτο μέρος
Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι είχαν πιστέψει πως η αγάπη είναι «δώρο του Θεού», με το οποίο όταν το καλλιεργούν μέσα τους ξεπερνάνε τα βάσανά τους. Αφού απογοητεύθηκαν, σε σημαντικό βαθμό , πίστεψαν στη δύναμη της λογικής. Και εκείνη, ως γυμνή λογική, τους απογοήτευσε σύντομα και στράφηκαν στην ατομική απόκτηση ισχύος (υλικής ή γνώσεων) και πλούτου για την ασφάλειά τους. Δυστυχώς και πάλι αναπτύχθηκε κλίμα ακραίας αντιπαλότητας, που προκάλεσε μίση και έχθρες, ενώ οι δυνάμεις που ενώνουν τους ανθρώπους ουσιαστικά εξέλιπαν.

Αποδείχθηκε πλέον έμπρακτα ότι οι επιτηδειότητες, που αποκτά ο άνθρωπος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οιονδήποτε άλλο σκοπό πλην δεν συμβάλλουν στην ευρύτερη ευτυχία και ολβιότητα. Διαπιστώθηκε ότι τη σκέψη και την πράξη του ανθρώπου ποδηγετεί ένα βασικό συναίσθημα. Ο εγωισμός που δημιουργεί σχεδόν όλα τα κίνητρα για το σκέπτεσθαι και συναισθάνεσθαι και πράττειν του κάθε ατόμου με συνέπεια να παράγονται τα πάντα πλην, του πιο στέρεου δεσμού των ανθρώπων, της μεταξύ των αγάπης.

Εισαγωγή
« Το εγώ είναι από τη φύση του άδικο», γράφει ο Πασκάλ, «αφού γίνεται το κέντρο των πάντων και ενοχλητικό για τους άλλους, αφού θέλει να το εξυπηρετήσουν, αφού κάθε εγώ είναι εχθρός και θα ήθελε να είναι τύραννος όλων των άλλων». Η δικαιοσύνη είναι το αντίθετο αυτής της τυραννίας του εγωκεντρισμού. Αλλά το πραγματικό αντιστήριγμα είναι ο αληθινός αλτρουισμός, η αγάπη. Η αγάπη, όμως, είναι πολύ απαιτητική. Ζητάει πάρα πολλά από εμάς. Το να αγαπάμε είναι υπερβολικά δύσκολο και ειδικά όταν πρόκειται για τον πλησίον μας. Ακόμη και τους δικούς μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε καλά - καλά.
Το να μπορούμε να αγαπάμε συνιστά μια αρετή, δηλαδή μια επίκτητη δύναμη για ενέργεια και πράξη του αγαθού με απώτερο σκοπό την ανθρωπιά. Η αγάπη ανήκει στις
«επαινετές έξεις», όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης. Στην ουσία της δεν είναι μια απλή αρετή αλλά μια ολιστική αρετή, που αναδύεται από την αρμονική καλλιέργεια και σύνθεση όλων των ανθρώπινων αρετών. Είναι ολόκληρο το «αλφαβητάρι» των αρετών. Μια τελικότητα, χωρίς άλλο σκοπό. Η αγάπη είναι η πρώτη, όχι βέβαια με απόλυτο τρόπο( ο Θεός είναι σε απόλυτο βαθμό πρώτος), αλλά σε σχέση με την ηθική , με το καθήκον και το νόμο.
Αλλά τι είναι η αγάπη; Φυσικά δεν είναι άγνωστη. Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφεί άπειρα θαυμαστά για την αγάπη, αλλά αλληλοσυμπληρούμενα και αλληλοσυγκρουόμενα, έτσι είναι αδύνατο να κατανοηθούν και να εκφραστούν με οποιαδήποτε πέννα. Μια αδρή προσέγγιση με πολλές τις παγίδες ερμηνείας και συσχετισμών μπορεί να γίνει μόνον. Είναι, όμως, ανάγκη να το επιχειρήσουμε. Πως θα πιστέψουμε στην αξία της αγάπης, εάν δεν μάθουμε τι είναι η αγάπη; Αλλά και πως θα τη μάθουμε εάν δεν πιστεύουμε σε αυτή;
Η θαυμάσια ελληνική γλώσσα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να νιώσουμε, στα ανθρώπινα όριά μας, το μεγαλείο αυτού του υπέροχου συναισθήματος που συνιστά το συναρπαστικότερο φαινόμενο που ανέδειξε η εξέλιξη της ζωής στο Πλανήτη μας. Την αγάπη που είναι αυτό το ίδιο το

αγαθό, το κάλλος και η ύπατη αλήθεια μαζί, γι΄ αυτό ορθότατα οι θεόπνευστοι Πατέρες είπαν: « Ο Θεός Αγάπη εστί».
Τρεις έννοιες, με τις αποχρώσεις τους η κάθε μια, θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας: Έρωτας, Φιλία, Αγάπη. 1

Συνοπτική ανάλυση: Έρως- Φιλία – Αγάπη
Έρως: Ο Αριστοφάνης λέει για τον έρωτα, ό,τι ακριβώς θέλουμε όλοι να πιστέψουμε. Αυτό που ονειρευόμαστε. Τον ολοκληρωμένο έρωτα που μας γεμίζει και μας ολοκληρώνει: το αίσιο πάθος.
Ο  Σωκράτης  μιλάει  για  τον  έρωτα  έτσι,  όπως  είναι.  Θεωρεί  τον έρωτα ανολοκλήρωτο και καταδικασμένο στη στέρηση, που μας καταδικάζει στη δυστυχία. Δηλαδή ο Αριστοφάνης δεν κατάλαβε, ότι ο έρωτας δεν είναι Θεός, ούτε θεός και είναι γιος της Πενίας και του Πόρου. Μια σπαρακτική ένδεια. Μια επιθυμία που είναι πάντα έλλειψη. Ο Πλάτων, δια του στόματος του Αγάθωνα, θεωρεί ότι η νεότητα, η τρυφερότητα, η ομορφιά, η γλυκύτητα, η δικαιοσύνη , η εγκράτεια, το θάρρος, η δεξιοσύνη και όλες οι
αρετές έχουν τον έρωτα ως προέλευση. Αυτό, όμως, συνήθως ξεχνιέται.

Φιλία: Ο Αριστοτέλης τα έχει πει, ίσως, όλα για τη φιλία: Η φιλία είναι η συνθήκη της ευτυχίας, καταφύγιο ενάντια στη δυστυχία, χρήσιμη, ευχάριστη και καλή ταυτόχρονα. Είναι «καθαυτό επιθυμητή και συνίσταται περισσότερο στο να αγαπά κανείς παρά να αγαπιέται». Είναι πιο σημαντική από τη δικαιοσύνη γιατί την εμπεριέχει. Είναι ταυτόχρονα η υψηλότερη έκφραση και υπέρβαση της Πίστης. Οι φίλοι χαίρονται ο ένας τον άλλον και τη φιλία τους. Δεν μπορεί κάποιος να είναι φίλος με όλους ούτε να έχει πάρα πολλούς φίλους. Η υψηλότερη μορφή φιλίας δεν είναι πάθος, αλλά αρετή. «Το αγαπάν είναι η αρετή των φίλων». Το πρότυπο φιλίας για τον Αριστοτέλη είναι καταρχάς « οι μητέρες που χαίρονται με την αγάπη που νιώθουν για τα παιδιά τους». Ο φίλος μπορεί να ορισθεί
«αυτός που εύχεται να ζει και να υπάρχει για την αγάπη του φίλου του ή εκείνος που μοιράζεται τις χαρές και τις θλίψεις του φίλου του, όπως οι μητέρες για τα παιδιά τους. Έχουμε άδικο να πιστεύουμε πως μια θεότητα ή άψυχα όντα μπορούν να είναι αντικείμενα φιλίας. Πραγματική φιλία αναπτύσσεται όπου υπάρχει δυνατότητα ανταπόδοσης. Δεν υπάρχει φιλία δίχως κάποιας μορφής ισότητας.
Φιλία είναι επίσης «αγάπη(φιλία) ανάμεσα στους συζύγους, κυρίως, όταν και οι δύο εναποθέτουν τη χαρά τους στην αρετή του άλλου». Είναι ακόμη και η πατρική, αδελφική, υιική αγάπη, αλλά και η αγάπη των εραστών που η λέξη έρως δεν μπορεί επαρκώς να εκφράσει και τέλος, η τέλεια φιλία των ενάρετων εκείνων που «εύχονται το καλό των φίλων τους επειδή τους αγαπούν». Η φιλία των κατ’ εξοχή φίλων. Η αγάπη που ανθεί ανάμεσα στους ανθρώπους εφόσον δεν περιορίζεται στην έλλειψη και το πάθος(έρωτα).

Αγάπη: Ο έρωτας είναι ο πρώτος ισχυρός δεσμός που οδηγεί σε υψηλότερους αναβαθμούς σύμφωνα με τον Πλάτωνα. Ο Άγιος Βερνάρδος διακρίνει ένα πέρασμα από τον σαρκικό έρωτα , που είναι απόλυτα εγωιστικός(εκ φιλαυτίας λέει ο Απόστολος Παύλος), γιατί η φύση του ανθρώπου είναι εύθραυστη και πολύ αδύναμη. Το πέρασμα από το σαρκικό έρωτα στον πνευματικό , από την αγάπη για τον εαυτό στην αγάπη για τον άλλον, από την αγάπη που παίρνει στην αγάπη που δίνει, από τον πόθο στη στοργή, από τη στέρηση στη

1 Θα προτιμούσαμε για καλύτερη κατανόηση, αντί του αφηρημένου ουσιαστικού τον τύπο του απαρέμφατου, που αποδίδει καλύτερα την προσωποπαγή ενεργητική σχέση: Εράν –Φιλείν και Αγαπάν.

χαρά, από τη βία στην τρυφερότητα απολήγει από τον έρωτα στη φιλία. Στη δεύτερη βαθμίδα αγάπης ( να αγαπάμε τον Θεό για χάρη μας) συνεχίζει ο Άγιος Βερνάρδος, μετά στην Τρίτη βαθμίδα (να αγαπάμε τον Θεό για χάρη του ίδιου του Θεού) και τέλος στην τέταρτη (να αγαπάμε τον εαυτό μας για χάρη του Θεού).
Τούτη η πορεία ξεφεύγει από τις δυνατότητες των πολλών ανθρώπων. Μας λέει όμως κάτι βασικό: ότι το σώμα είναι υποχρεωτικά το σημείο αφετηρίας από όπου το πνεύμα ανυψώνεται.

Σχολιασμός
Ο έρωτας είναι σαν μια επιθυμία που, από τη φύση του στερείται πάντα αυτό που επιθυμεί και εξακολουθεί να στερείται ακόμη και αφού έχει κατακτήσει το στόχο του. Αυτό , ίσως , συνιστά το ιδανικό μέτρο του. Ένα αλλόκοτο μίγμα χαράς και πόνου. Μια γόνιμη οδύνη.
Δεν υπάρχει απόλυτα ευτυχισμένος έρωτας και αυτή η έλλειψη ευτυχίας είναι ο ίδιος ο
έρωτας. Η ολοκλήρωσή του είναι ίσως απαγορευμένη. Πώς θα μπορούσε να κατέχει αφού είναι έλλειψη; «Με τη γέννηση εντός του ωραίου, απαντά ο Πλάτωνας, και τη
σωματική και ψυχική τεκνογονία ή δημιουργία, με την οικογένεια ή την τέχνη». Έρωτας είναι η υπέρμετρη αγάπη σ’ ένα πρόσωπο, σε μια κατάσταση, σε μια ιδεολογία και η
απόρριψη όλων των άλλων. Είναι το πιο έντονο συναίσθημα, το πάθος!

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα το «φιλείν» σημαίνει αγαπώ όποιο και εάν είναι το αντικείμενο αυτής της αγάπης και η «φιλία» αναφέρεται κυρίως σε διαπροσωπικές
σχέσεις ( ποια θαυμάσια προσέγγιση αποχρώσεων νοημάτων!). Με τη φιλία μπαίνουμε στο χώρο της αγάπης. Ένας φίλος που δεν αγαπάμε θα έπαυε να είναι φίλος. Μια αγάπη που δεν έχει να κάνει με την έλλειψη και που δεν είναι έρωτας. Ο Σπινόζα μας
διαβεβαιώνει ότι η αγάπη είναι επιθυμία, όμως δεν είναι έλλειψη, όταν είναι στο χρυσό μέτρο της. Είναι ενέργεια, δύναμη, όρεξη. Αν η πείνα είναι έλλειψη τροφής και επομένως οδυνηρή, η όρεξη είναι διάθεση για φαγητό. Η επιθυμία είναι χαρά. Αμοιβαία στοργή και
αγάπη. Χαρά να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Κοινή ζωή. Κοινή ευθύνη. Αμοιβαία απόλαυση και εμπιστοσύνη . Μία ενεργός αγάπη. Τέλος, «φιλία είναι μια ψυχή εν δυσί σώμασι ενοικουμένη».
Υπάρχει πάντα ένα κρίσιμο σημείο, από το οποίο αναδύεται η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου. Η ανθρωπιά μας. Να αγαπάμε όχι για λόγους καθαρής ανταποδοτικότητας, ισότητας και ανταμοιβής αλλά αγάπη και μόνον για την αγάπη. Η αγάπη που αναδύεται ακριβώς τη στιγμή που το νεογέννητο επιζητά τη θηλή της μητέρας του. Ποια απληστία έχει το μικρό! Ποια γενναιοδωρία η μητέρα! Το μικρό δεν νιώθει τίποτε άλλο από την επιθυμία, από την ενόρμηση και από το ζωώδες. Στη μητέρα δεν υπάρχει ούτε ίχνος από αυτά. Κυριαρχεί η αγάπη, η θηλύτητα, η τρυφερότητα, η ευστοργία. Κάτι που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα θηλαστικά, αλλά στον άνθρωπο κορυφώνεται στον ύμνο της συνειδητής γέννησης νέου ανθρώπου με το να αγαπά χωρίς όρους, όπως η Μητέρα. Αυτή τη στιγμή της αγάπης ξαναγεννιέται και το ανθρώπινο πνεύμα. Εδώ, στον ύπατο ανθρώπινο αναβαθμό αγάπης, τη στιγμή της συμμετοχής του ανθρώπου στη ζωική ενέργεια που ταυτίζεται με την αγάπη, τη χαρά και την ολβιότητα , ίσως, έχουμε και την εμφάνιση το Θεού! Ο Κόσμος δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη θεϊκή φιλία( ο Αριστοτέλης αναρωτήθηκε: ποιος τολμά να θεωρήσει τον εαυτό του φίλο με το Θεό;)

Η Σιμόν Βέιλ παρατηρεί εύστοχα: « Ο Θεός δημιούργησε από αγάπη, για την αγάπη. Ο Θεός δεν δημιούργησε τίποτε άλλο από την ίδια την αγάπη και τους τρόπους της αγάπης. Τούτη η αγάπη δεν είναι ένα πλεόνασμα ύπαρξης, χαράς ή δύναμης. Είναι το εντελώς αντίθετο: έκπτωση, αδυναμία, απάρνηση». Η δημιουργία από τη μεριά του Θεού είναι πράξη όχι διάχυσης αλλά απόσυρσης. Δέχθηκε μια έκπτωση , ένα άδειασμα σε από ένα κομμάτι ύπαρξης της θεϊκότητάς του. «Ο Θεός επέτρεψε να υπάρξουν πράγματα άλλα από Εκείνον, απείρως μικρότερης αξίας από Εκείνον. Ο Χριστός ζήτησε να απαρνηθούμε τους εαυτούς μας….» Ο Θεός εκχωρεί μέρος διαφορετικά δεν θα υπήρχε ο κόσμος. Ο Θεός υποχωρεί ή καλύτερα συν-χωρεί(συγχωρεί). Οι γονείς επίσης. Γι’ αυτό η καθαρή αγάπη είναι υποχώρηση και συγχώρηση. Με την αγάπη αφήνουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο. Αυτό συνιστά καθαρή γενναιοδωρία. Η αγάπη είναι το αντίθετο της δύναμης. Αλλά πιο δυνατή από τη δύναμη. Αυτό είναι το πνεύμα του Χριστού, αυτό είναι το πνεύμα του Γολγοθά.
«Η αγάπη του Θεού είναι απόλυτα αυθόρμητη. Δεν αναζητεί στον άνθρωπο ένα κίνητρο. Το να πούμε ότι ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο δεν σημαίνει ότι εκφέρουμε μια κρίση για τον άνθρωπο, αλλά για τον Θεό. Δεν είναι ο άνθρωπος αγαπητός. Ο Θεός είναι αγάπη. Η αγάπη του Θεού είναι ανεξάρτητη από την αξία του αντικειμένου της. Η θεϊκή αγάπη μια δημιουργός αρχή αξίας» γράφει ο Νίγκρεν..
Η Χριστιανική αγάπη είναι η αυθόρμητη και χαρισμένη δίχως κίνητρο, δίχως όφελος, ακόμη και δίχως λόγο. Αυτό τη διαφοροποιεί σαφώς από τον έρωτα, που είναι πάντα άπληστος, εγωιστικός, με κίνητρο αυτό που πάντα του λείπει, που πάντα καταξιώνεται από τον άλλον. Την διαφοροποιεί και από τη φιλία, η οποία δεν είναι ποτέ ανιδιοτελής, καθόσον το συμφέρον των φίλων είναι και δικό μου συμφέρον.
Ιεροί Πατέρες της Εκκλησίας, περισσότερο ρεαλιστές και ανθρώπινοι μπόρεσαν να δείξουν πώς περνάμε από την αγάπη για τον εαυτό στην αγάπη για τον άλλο και στη συνέχεια στην ιδιοτελή αγάπη για τον άλλον στην ανιδιοτελή, από τη φιληδονία στη φιλοστοργία και μετά στην ευσπλαχνία, στην ελεήμονα αγάπη. Με άλλα λόγια από τον έρωτα στη φιλία και αργότερα, ενίοτε τουλάχιστον εν μέρει ως προοπτική, από τη φιλία στην αγάπη.

Συμπεράσματα
«Η ελεήμων αγάπη είναι μια φιλόστοργη αγάπη(φιλία) που απλώνεται πέρα από την απλή φιλία, που ξεπερνά τα όρια της. Η φιλία που νιώθουμε για ένα φίλο είναι τόσο έντονη ώστε εξαιτίας του να αγαπάμε και όσους συνδέονται μαζί του ακόμη και αν μας προσβάλλουν ή μας μισούν. Με αυτό τον τρόπο η ελεήμων φιλία μας , χάριν του Θεού, γιατί τον Θεό έχει αναφορά η ελεήμων φιλία μας, σε Αυτόν κυρίως απευθύνεται».(Θωμάς Ακινάτης).
Για όσους δεν πιστεύουν στο Θεό! Ίσως μια κάποια ιδέα ανθρωπιάς, που όλοι συμμερίζονται: είναι αυτό που οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν φιλανθρωπία, την οποία όρισαν ως «μια φυσική κλίση αγάπης προς τους ανθρώπους. Έναν κοινό τρόπο ύπαρξης που οδηγεί στην αγαθοεργία και στην ευμένεια απέναντί τους. Μιλάμε για μια διευρυμένη φιλία που συναντάμε στον Επίκουρο εμπλουτισμένη με πολλά στοιχεία, καθόσον είναι ανοιχτή σε όλη την ανθρωπότητα. «Αγκαλιάζει όλη την οικουμένη»(Επίκουρος). Φως ιλαρό, γλυκό φως, που φωτίζει κάθε άνθρωπο, γνωστό , άγνωστο, κοντινό ή μακρινό, εν ονόματι μιας ανθρωπότητας, μιας κοινής ζωής, μιας κοινής ανημποριάς. Πώς να μην αγαπάμε , έστω και λίγο, εκείνον που μας μοιάζει, που ζει όπως και εμείς, που υποφέρει

όπως και εμείς, που θα πεθάνει όπως και εμείς; Όλοι μπροστά στη ζωή είμαστε αδέλφια, ακόμη και εάν έχουμε αντιθέσεις, ακόμη και εάν είμαστε εχθροί. Όλοι αδέλφια μπροστά στον θάνατο, Μια αγάπη ως εάν αδελφοσύνη των θνητών.
Το «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτό» είναι ανθρωπίνως δυνατό; Μάλλον όχι. Αλλά παραμένει ως οδοδείκτης. Μας δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της αγάπης. Φαίνεται αυτό σαν να σκοτώνουμε τον εαυτό μας! Και όντως, έτσι είναι. Τον στριμώχνουμε σε τέτοιο σημείο σαν να λέμε «ότι πρέπει να πεθάνει, όπως ένας σπόρος, για να απελευθερώσει την ενέργεια που εμπεριέχει», όπως διατύπωσε η Βέιλ. Όντως, μόνον έτσι μπορούμε να αγκαλιάσουμε την πραγματική σχέση των πραγμάτων.
Θαρρούμε ότι η ελεήμων αγάπη είναι αρετή. Ακόμη και η φιλία είναι αρετή. Γιατί απαιτείται να αποκτήσουμε με τη θέλησή μας εσωτερική δύναμη, ώστε να τιθασεύσουμε τα κεντρομόλα, προς εαυτόν, ένστικτα. Η τριχοτόμηση (έρως-φιλία- αγάπη) είναι μάλλον σχηματική και όχι απόλυτη. Τα όρια δεν είναι , τουλάχιστο ανθρωπίνως, απαράβατα. Υπάρχει για την ανθρωπινότητα μια συνέχεια που μπορεί οδηγήσει ομαλά συνεχώς πλησιέστερα στον στενότερο πνευματικό δεσμό των ανθρώπων, αλλά δεν πρέπει να αγνοείται ότι η ύπαρξή μας έχει αφετηρία τουλάχιστον την σωματική μας οντότητα με όλες τις απαιτήσεις για ζωή όσο ταπεινές και εάν είναι αποτελούν στοιχεία επιβίωσης. Το πνεύμα δεν έχει τρόπο να εκφραστεί έξω από το σώμα.
Η αγάπη στην ύπατη , χωρίς όρους μορφή της, υπερκαλύπτει όλες τις αρετές, γιατί στην ουσία τις προϋποθέτει, αλλά δεν πραγματώνεται σχεδόν ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που είναι οι αρετές απαραίτητες. Φυσικά δεν θα υπήρχε λόγος να μιλήσουμε για ηθική, δικαιοσύνη , γενναιοδωρία, σωφροσύνη, σύνεση, θάρρος , γλυκύτητα, εγκράτεια, συμπόνια, ταπεινότητα, ανοχή, καλή πίστη όταν υπήρχε η ελεήμων, χωρίς όρους αγάπη.
Ο Πλάτωνας το είχε δει νωρίτερα ότι υπάρχει ένας ορίζοντας πέρα από τον έρωτα και τη φιλία. Μια περιοχή του πνεύματος, όπου τίποτε πια δεν λείπει και όπου τα πάντα αναδύουν ολβιότητα και χαρά . Αυτό ονόμασε Αγαθό και αργότερα το ονόμασαν Θεό, που δεν είναι τίποτε άλλο, ίσως, από την Αγάπη στο μέτρο το ανθρώπινο, που βιώνουμε ή νιώθουμε τουλάχιστο στην απουσία της την αξία της και την αναγκαιότητα επιδίωξης.

Επίλογος
Η μεταρσιωμένη σε αρετή αγάπη πρέπει να καλλιεργηθεί σε όλα τα πεδία της Παιδείας, γιατί συνιστά το ουσιαστικότερο αντιστήριγμα του εγωτισμού. Το αγαπάν είναι η υπέρτατη αξία της ζωής. Είναι και η υπέρτατη αρετή ή μάλλον το αλφαβητάρι όλων των αρετών. Μια ανάδυση από την αρμονική σύνθεσή τους. Ό,τι είναι το οξυγόνο για την υγεία του ανθρώπου είναι η αγάπη για την ψυχική του υγεία.
Για την αγάπη του ελέους δεν μπορεί να γράψει κανείς κάτι παραπάνω από τον ύμνο στην αγάπη του Αποστόλου Παύλου( Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή)2


2 Ελληνιστική κοινή: Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί. Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντα μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι παύσονται, είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους,

Για την ανθρώπινη αγάπη ,ίσως, η καλύτερη διατύπωση είναι εκείνη του Σοφοκλή που έβαλε στα χείλη της Αντιγόνης: «Ού τοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν». Δεν γεννήθηκα για να μισώ αλλά για να αγαπώ. Πιο μεγαλείο για τις ανθρώπινες σχέσεις: να πιστεύουμε ότι πρέπει να προηγείται πάντα στις επιλογές μας η αγάπη και να μην υπερτερεί το μίσος. Το να αγαπάμε σημαίνει ότι αναζητούμε τη δύναμη έξω από τον εαυτό μας. Ενώ το μίσος ξεχειλίζει από μέσα μας.
Για να προσεγγίσει, όμως, με κάποια σχετική επιτυχία ο άνθρωπος τις τρείς θεολογικές αρετές(πίστη, ελπίδα και αγάπη) είναι υποχρεωμένος να διανύσει μια πορεία επίμοχθης αριστοποίησης με την διαρκή καλλιέργεια ουσιαστικά ενός ολογράμματος αρετών, με βάση το «μέτρον άριστον»( όλες οι αρετές αναδύονται στο άριστο μέτρο).
Με απώτερο στόχο το «γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι για να μισώ» και με πλέον γόνιμο ορίζοντα θεώρησης την Πατρίδα, ως ισότιμο Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, απαιτείται η καλλιέργεια, παράλληλα με την εξειδικευμένη εκπαίδευση της ολιστικής παιδείας, που αποβλέπει την καλλιέργεια των θεμελιωδών αρετών του σκέπτεσθαι( φρόνηση, γνώση, αλήθεια) , του συναισθάνεσθαι ( θάρρος, κάλλος, γλυκύτητα, πραότητα) και του πράττειν το αγαθό( γενικό καλό, ηθική, δικαιοσύνη).
Τότε αναδύεται η πιο ασφαλής Πίστη που είναι αναγκαία για κάθε καταβολή προσπάθειας. Και τότε αναδύονται η Ελπίδα και τελικά η Αγάπη, όπου εξισορροπούνται πληρούμενες όλες οι αρετές.
Δρόμος δύσβατος γι’ αυτό τον αποφεύγουμε και ως ανθρωπότητα οδηγηθήκαμε στη δυστυχία, απόγνωση και απελπισία. Η «ανάγκη κρατεί πάντων» και πρέπει να αναζητήσουμε την πορεία προς την αγάπη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα πάντα δοκιμάσθηκαν και «πτώχευσαν».
Δημήτρης Κ. Μπάκας Ιούνιος 2018τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.

Νεοελληνική: Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως. Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.
Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει.
Αν υπάρχουν ακόμα προφητείες, θα έλθει μέρα που και αυτές θα καταργηθούν αν υπάρχουν χαρίσματα γλωσσών και αυτά θα σταματήσουν αν υπάρχει γνώση και αυτή θα καταργηθεί. Γιατί τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία• όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν σε καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε το ένα πρόσωπο το άλλο πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:02 pm


"Δήμαρχε, σε ευχαριστούμε για την κατάντια της περιοχής μας".

"Δήμαρχε καλημέρα. Είμαι ο Γιώργος Κονδελουδης και μένω στα Βριλήσσια μόνο 63 χρόνια. Μικρός έβγαζα το κρεβάτι μου και κοιμόμουν έξω όταν όλοι οι δρόμοι ήταν χωματόδρομοι.
Εδώ και πολλές μέρες τη σκόνη πού "τρώμε" δεν λέγεται στο μπαλκόνι. Δεν μπορούμε να κάτσουμε από τη βρώμα διότι ο απορριμματοδέκτης είναι σπασμένος. Έχουμε και άλλα πολλά προβλήματα. Κάποτε εγώ και η οικογένειά μου δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Σε ευχαριστούμε για την κατάντια της περιοχής μας.
Το παραπάνω σημείωμά μου το έστειλα στον κ. Δήμαρχο. Απάντηση καμία δεν πήρα".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΕΛΟΥΔΗΣ
Κάτοικος οδού Δωδεκανήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:13 am


Κώστας Παπασπηλίου: βάλτωσε και η οδός Δωδεκανήσου!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ".
"Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου, η οδός Δωδεκανήσου παραμένει σε άθλια κατάσταση. Η προσπέλαση είναι πολύ προβληματική, με τα αυτοκίνητα να παθαίνουν ζημιές. Αν και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι πολύ έντονες, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή παραμένει αδρανής. Με την ολοκλήρωση κάθε έργου, ο εκάστοτε εργολάβος υποχρεούται να παραδώσει τους δρόμους στην πρότερη κατάστασή τους. Άραγε τι συμβαίνει μ' αυτή την παρατεταμένη αδράνεια της Διοίκησης του Δήμου; Τελικά οι δημότες των Βριλησσίων είναι τριτοκοσμικοί ή μας  εκπαιδεύουν για τα χειρότερα;"

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 5:59 pm


ΠΥΡΚΑΪΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.

Σημαντική πυρκαϊά σημειώθηκε χθες στον Άγιο Πέτρο και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων έσπευσε άμεσα να συνδράμει στο πυροσβεστικό έργο. Τελικά  η φωτιά με τη συνδρομή εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων κατασβέστηκε. Αναδημοσιεύουμε βίντεο του καθώς και φωτογραφίες από το γεγονός. Πηγή: Τάσου Βιρβίλης - Πολιτική Προστασία Βριλησσίων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.facebook.com/100004834995843/videos/1010854565752367/?t=1  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 7:07 pm


Ξαναζούμε το ίδιο έργο 16 χρόνια μετά.

Τα Βριλήσσια ξαναζούν το ίδιο έργο για δεύτερη φορά 16 χρόνια μετά. Και τότε ο Αργύρης Ντινόπουλος λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε εκδώσει ένα παρόμοι "τάλε - κουάλε" θα λέγαμε φύλλο με το σημερινό του.
Ασπρόμαυρο κι εκείνο, οκτασέλιδο, που είχε κάνει αίσθηση με ορισμένα δημοσιεύματα όπως "τα πιλάφια του ναυτικού". Και τότε είχε επιχειρήσει να πλήξει κατ' αρχήν τα στελέχη της τοπικής δεξιάς που θα του ήταν εμπόδιο στο δρόμο για την κατάκτηση του Δήμου. Και τα κατάφερε να πάρει το χρίσμα της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Στη συνέχεια έκανε αντιπολίτευση στην παράταξη του Σταμάτη Λώλα για διάφορα θέματα. Ακόμα θυμάμαι από αυτού του τύπου το φύλλο του τις επιθέσεις κατά του Κώστα Πολίτη με δημοσιεύματα του τύπου: "Εφιάλτης και Αρτέμης Μάτσας". Επίσης κανείς μας δεν έχει ξεχάσει "τις αιωνόβιες χελώνες της ναυτικής βάσης" που θα εξόντωνε ο Σ. Λώλας με το ολυμπιακό κολυμβητήριο που θα δημιουργούσε. Ούτε και "τον καρκίνο που θα μετέδιδε στους δημότες η ΔΕΗ στην Ναυτική Βάση η οποία έπρεπε να εκδιωχθεί. "Με τούτα και μ' εκείνα λοιπόν" και λόγω του γεγονότος της αναγνωρισιμότητάς του ο Αργύρης Ντινόπουλος με τη στήριξη των βασικών στελεχών της τοπικής Δεξιάς κέρδισε τις εκλογές κι έγινε Δήμαρχος.
Σήμερα υπάρχουν ουσιώδεις αναλογίες με την επανεμφάνιση του Αργύρη Ντινόπουλου. Πρώτον ξανάβγαλε ένα όμοιο φύλλο εφημερίδας της ίδιας ακριβώς αντίληψης. Υπάρχουν όμοια "χειρουργικά χτυπήματα ακριβείας" Δεν έχει καμία σημασία ότι τώρα τα βέλη στρέφονται κατά του Κώστα Ιωαννίδη. Άλλωστε στην παρούσα φάση είναι αυτός ο σχεδιασμός. Δηλαδή αφ'ενός μέσα από την κόντρα πρέπει να αποδομηθεί ο Κ. Ιωαννίδης, αλλά προσέξτε το, και να "λουφάξουν" νέοι που θα μπορούσαν να αναδειχτούν όπως η Κατερίνα Χρυσοπούλου.
Αν τελικά καταφέρει ο Α. Ντινόπουλος να επικρατήσει στη μάχη των στελεχών τότε θα ακολουθήσει μία "απηνής επίθεση" κατά του νυν Δημάρχου Ξενοφώντα Μανιατογιάννη.
Ήδη ο τελευταίος στοχοποιείται ως "Συριζαίος" ενώ στην πραγματικότητα το μόνο χρίσμα που είχε πάρει ήταν από το ΠΑΣΟΚ, και στις τελευταίες εκλογές "κατέβηκε" ως ανεξάρτητος. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει τη δυνατότητα του σημερινού Δημάρχου να στηριχτεί επίσημα ή ανεπίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, καθώς στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν ψήφισε αν και συνεχάρη την κ. Γεννηματά για την εκλογή της.
Προσέξτε σχεδιασμό Ντινόπουλου: εξουδετερώνουμε τον Κ. Ιωαννίδη και τον Τ. Δημητρίου, λουφάζει η Χρυσοπούλου και ο Πισιμίσης που είναι νέοι, επικρατώ στην τοπική δεξιά και μετά πιάνω τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ Μανιατογιάννη και "του αλλάζω τα φώτα" σ'ένα προάστιο που έχω την "γαλάζια πλειοψηφία".  Για να πετύχει αυτό στοχοποιείται ως Συριζαίος ο Δήμαρχος κι ο Ντινόπουλος ως "δεξιός πετυχημένος και με έργο Δήμαρχος" εεκλέγεται για δεύτερη φορά 12 χρόνια μετά κάνοντας το μεγάλο "comeback".
Όπως είχε κάνει και 16 χρόνια πριν θα έχει και δημοσιεύματα που θα χαϊδεύουν την βάση του ΚΚΕ αλλά σήμερα και την Δράση. Δηλαδή θα κοιτάξει να "παίξει" και με τις ψήφους από το ΚΚΕ αλλά και της Δράσης ειδικά σε περίπτωση δεύτερου γύρου.
Για να τελειώνουμε, θεωρώ ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι απολύτως ικανός σε όλα τα επίπεδα να διαχειριστεί έναν τέτοιο σχεδιασμό που περιγράφουμε. Και θα το κάνει φούλ επαγγελματικά και με πλήρη εμπειρία. Και όσοι υποτιμούν την προσπάθειά του κάνουν τραγικό λάθος που μπορεί να το βρουν μπροστά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 7:00 pm


Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποδομεί πλήρως τον Κώστα Ιωαννίδη. ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.

Πολιτικός εμφύλιος ξέσπασε στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Η νεοεκδοθείσα τοπική εφημερίδα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ PRESS που φαίνεται να στηρίζει τον πρώην Δήμαρχο και αρχηγό της Νέας Πνοής Αργύρη Ντινόπουλο στράφηκε ανοιχτά και δημόσια κατά του πρώην Δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη. Όλα δείχνουν ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στην τοπική Δεξιά όπου κονταροχτυπιούνται ωσάν σε άλλο Κολοσσαίο Ντινόπουλος και Ιωαννίδης. Αναδημοσιεύουμε από την ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ PRESS δύο θέματα. Την δημοσκόπηση της ALCO και το άρθρο "δεν άκουσε τις καμπάνες" που αποδομούν εντελώς τον Κώστα Ιωαννίδη και ανοίγουν τον δρόμο στον Αργύρη Ντινόπουλο.
1. "Δημοσκόπηση για τα Βριλήσσια

Ο Μανιατογιάννης προηγείται του Ιωαννίδη

Προβάδισμα (15 μονάδων) έχει ο Ξενοφών Μανιατογιάννης έναντι του αντιπάλου του (στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις) Κώστα Ιωαννίδη που καταγράφει αρνητικό ρεκόρ. Γιατί ο Κώστας Ιωαννίδης συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (46%) μεταξύ όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τα ονόματα των οποίων (μαζί με αυτά των τριών τελευταίων δημάρχων) συμπεριελήφθησαν στο ερωτηματολόγιο της ALCO.

Διαχρονικά ευρήματα

Στόχος της ALCO ήταν να καταγράψει το διαχρονικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό αποτύπωμα του Δήμου Βριλησσίων τις δύο τελευταίες δεκαετίες και γι’ αυτό διεξήχθη, όπως ακριβώς και σε άλλους Δήμους, σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, με ανάλογη διαμόρφωση του σχετικού ερωτηματολογίου.

Εκτός εάν..

Γι’ αυτόν το λόγο το όποιο προβάδισμα Μανιατογιάννη δημιουργεί μεν συνθήκες φαβορί για τις επόμενες δημοτικές εκλογές (εάν,βεβαίως,τεθεί «εκτός» η υποθετική, έτσι και αλλιώς,  παράμετρος Ντινόπουλου ο οποίος προηγείται και των δύο στην «καταλληλότητα» για δήμαρχος)  αλλά η μεγάλη χρονική απόσταση που μας χωρίζει από αυτές κάνει τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς το πρόσωπό του, επισφαλή.

Καθοριστικές οι αρνητικές γνώμες

Με την ίδια διαφορά (15 μονάδες) ακολουθεί τον Κώστα Ιωαννίδη, στην τέταρτη θέση, ο Ιωάννης Τσούτσιας. Αλλά έχει πολύ καλλίτερη επίδοση στις αρνητικές γνώμες αφού αυτές είναι κατά 16 μονάδες λιγότερες από τις αρνητικές γνώμες για τον Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος παγιώνει μια αρνητική εικόνα ακόμη και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ

Double Score

Αλλά και στα επί μέρους χαρακτηριστικά ο Ξενοφών Μανιατογιάννης προηγείται του Κώστα Ιωαννίδη με την μεγαλύτερη διαφορά στο ερώτημα «Ποιος έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει για τον Δήμο» όπου καταγράφει double score έναντι του Κώστα Ιωαννίδη με 31% έναντι 16%.

Ταύτιση Μανιατογιάννη με ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν με σαφήνεια την παγιωμένη,πλέον,κομματική ταυτότητα του Ξενοφώντα Μανιατογιάννη. Γιατί έχει συντριπτική υπεροχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους διατηρεί εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό «καταλληλότητας για δήμαρχος» που αγγίζει το 79% !

Αρνητικό ρεκόρ και στους νεοδημοκράτες

Το ακριβώς αντίθετο με τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη συμβαίνει με τον Κώστα Ιωαννίδη ο οποίος καταγράφει αρνητικές γνώμες στο 39% των νεοδημοκρατών, ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό για κάποιον ο οποίος εξελέγη δύο φορές δήμαρχος με την κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα .. παράδοξα των Βριλησσίων

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, καταγράφουν και πολιτικά παράδοξα. Αναδεικνύουν ως φαβορί, θεωρητικό λόγω της συγκυρίας, τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη,ταυτισμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι λιγότεροι από 1 στους 3 βριλησσιώτες, δηλαδή ποσοστό μόλις 31%, επιθυμεί την επανεκλογή του!

Αυτό το πολιτικό παράδοξο που προφανώς οφείλεται στην δημοσκοπική κατάρρευση  Ιωαννίδη, ενισχύεται και από το γεγονός ότι στον Δήμο Βριλησσίων υπάρχει διαχρονική πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακόμη και στις τελευταίες εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) προηγήθηκε κατά 9 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για την έντυπη έκδοση της Vrilissia Press και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν στα Βριλήσσια".

2. Δεν άκουσε τις καμπάνες

Λάθη επί λαθών

Η αρνητική δημοσκοπική εικόνα  του Κώστα Ιωαννίδη μπορεί να δημιουργεί το πολιτικό παράδοξο ανάδειξης ως φαβορί, ευκαιριακού (λόγω της μεγάλης χρονικής απόστασης από τις εκλογές) ενός ΣΥΡΙΖΑιου δημάρχου στα Βριλήσσια αλλά, σε πολιτικό επίπεδο, δεν εκπλήσσει αφού αποτελεί κοινό μυστικό.
Οι καμπάνες είχαν ηχήσει για τον Κώστα Ιωαννίδη πολύ νωρίς, αλλά δεν θέλησε να τις ακούσει. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη μεν στον δεύτερο γύρο, αλλά έλαβε λιγότερες ψήφους από όσες είχε λάβει στον πρώτο γύρο.

Αμεριμνησία

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν τον προβλημάτισε, αλλά πορεύτηκε με την (κατά Θουκυδίδη)  «αμεριμνησία του νικητή» για μια τετραετία στο τέλος της οποίας οδήγησε την δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» διασπασμένη στις εκλογές του 2014.
Και σε αυτές τις εκλογές ο Κώστας Ιωαννίδης επανέλαβε το λάθος του 2010 και επαναπαύτηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα, αυτήν την φορά στον δεύτερο γύρο, να παραδώσει τον Δήμο Βριλησσίων στον (τότε ακόμη συγκεκαλυμένο) ΣΥΡΙΖΑ.

Τριάντα χρόνια

Τα λάθη, όμως, συνεχίστηκαν και μετά το 2014, όταν αντί να επιδοθεί στο έργο της αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας τα αρνητικά πεπραγμένα της νέας ΣΥΡΙΖΑικής διοίκησης, έσπευσε από την επαύριο των εκλογών να δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Όταν, δηλαδή, θα έχει συμπληρώσει 30 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά των Βριλησσίων.

Μόνον ένας

Αυτό βύθισε την δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας με αποτέλεσμα από την αρχική δημοτική ομάδα του 2002 να πορεύεται, πλέον, μαζί του μόνον ο Τάσος Δημητρίου".

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 11:20 am


Η ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: "Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ" (ΒΙΝΤΕΟ).


Η σπουδαία και καταξιωμένη σκηνοθέτης ΤΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, με την οποία έχει την εξαιρετική τιμή και τύχη να συνεργάζεται επί 18 ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων, σας προσκαλεί με την καθιερωμένη ετήσια δήλωσή της (βίντεο) στα Β.Ν., στην μεγάλη παράσταση του Πρώτου Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Βριλησσίων: "Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ" του ΖΑΝ ΖΙΡΟΝΤΟΥ που ανεβαίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2018 στο θέατρο Νταμάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2018 | 5:44 pm


"Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ - ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ". ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ.

Παρεισφρήσαμε ανάμεσα στα μέλη του πρώτου θεατρικού εργαστηρίου Βριλησσίων λίγο πριν από τις πρώτες πρόβες τους. Μιλήσαμε μαζί τους, τους φωτογραφήσαμε και δημιουργήσαμε τα βίντεο με τα οποία μας προσκαλούν στην παράστασή τους τόσο οι ηθοποιοί όσο και η σκηνοθέτης Τώνια Σταυροπούλου. Τα Β.Ν. σας παρουσιάζουν ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό με τίτλο: "Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ - ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ". ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.


Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2018 | 5:21 pm


"Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.

Θεατρική παράσταση από το Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΑΟΔΗΒ
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για την παράσταση.
Μέσα στη δίνη του πολέμου και της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς ο Ζαν Ζιροντού, λίγο πριν πεθάνει γράφει ένα έργο που υμνεί την ποίηση και την ελεύθερη ζωή. Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική, το όνειρο και την πραγματικότητα, «Η τρελή του Σαγιό» σατιρίζει την τυραννία που επιβάλει το χρήμα και με όπλο το καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ της, γκρεμίζει συθέμελα τον κόσμο της απάτης και του συμφέροντος που μας περιβάλλει. Η ηρωίδα του έργου, η ονειροπόλα και εκκεντρική ιδιόρρυθμη Ορελί, που περιφέρεται με τα παράταιρα ρούχα της στην περιοχή του Σαγιό, βλέπει τον κόσμο με τα δικά της μάτια: ευτυχισμένο και όμορφο. Μέχρι που κάποιοι αδίστακτοι επενδυτές αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού για να πλουτίσουν από το πετρέλαιο. Τότε, η ιδεαλίστρια Ορελί στέκεται απέναντί τους και τους πολεμάει με πάθος. Μαζί με τους φίλους της στήνει στους κερδοσκόπους μια παγίδα που τους οδηγεί στην καταστροφή σημαδεύοντάς τους στην αχίλλειο πτέρνα τους, την απληστία.
Η «ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ» του Ζαν Ζιροντού
με το «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ».
Σκηνοθεσία: ΤΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Μουσική : Νίκος Βασιάδης
Στίχοι: Αντώνης Παπαϊωάννου
Χορογραφίες: Μαργαρίτα Πέτροβα
Σκηνικά : Βίκυ Μπακάλου - εκτέλεση Αχιλλέας Ζερβός 
Επιμέλεια κοστουμιών: Δήμητρα Χίου
Σχεδιασμός αφίσας- προγράμματος : Φλωρεντία Σωτηρίου

-Είσοδος ελεύθερη-

Εμφάνιση ηθοποιών: Άννα Αλεξανδράκη, Μαργαρίτα Ανδριανού, Κατερίνα Σταθάτου, Λουκία Λυπημένου, Θοδωρής Σκληρός, Κατερίνα Χαραυγή, Νίκος Σιδεράκης, Παρασκευή Συρσελούδη, Καλλιόπη Ροδοπούλου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Δήμητρα Χίου, Ευριπίδης Τσαούσογλου, Σοφία Μποτέλλη, Κώστας Τσιαπαρίκος, Τζέην Στολιδάκη Πηνελόπη Πουλή, Κική Καραγιάννη Έφη Καλαμπόκα, Λάμπρος Λευτάκης Ντίνα Κυριακού

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2018 | 5:00 pm


Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ Α΄ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ" (ΒΙΝΤΕΟ).

Με το υπέροχο τραγούδι τους μας προσκαλούν στην παράστασή τους "Η τρελή του Σαγιό" τα μέλη - ο θίασος του Πρώτου Θεατρικού Εργαστηρίου Βριλησσίων.
Η μεγάλη αυτή παράσταση, για την οποία όλα τα μέλη του, τόσο η καταξιωμένη σκηνοθέτης Τώνια Σταυροπούλου όσο και ο πολυπληθής θίασος από υπέροχους ερασιτέχνες ηθοποιούς, κοπιάζουν έναν ολόκληρο χρόνο, "ανεβαίνει" το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2018 στο θέατρο Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αναμένεται μια μεγαλειώδης παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει. Όχι τόσο επειδή η είσοδος είναι ελεύθερη, όσο κυρίως διότι οι παραστάσεις του θεατρικού μας εργαστηρίου είναι καλύτερες και από αντίστοιχες επαγγελματικές. Γι' αυτό λοιπόν το Σαββατοκύριακο όλοι μαζί να γεμίσουμε το θέατρο, να μην μείνει ούτε μία καρέκλα ελεύθερη, να απολαύσουμε και να χαρούμε μία σπουδαία δουλειά, να τιμήσουμε τον κόπο και το ταλέντο της μοναδικής και αγαπημένης μας Τώνιας Σταυροπούλου και των θαυμάσιων ηθοποιών μας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2018 | 4:51 pm


Ο μαθητής, ο σκαντζόχοιρος και η φωτιά στο κτήμα Καρέλλα.

Έγινε για μια μέρα ήρωας της γειτονιάς του στο Μαρούσι. Ο Θάνος Χρονόπουλος, μαθητής της 3ης στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, έσωσε έναν σκαντζόχοιρο από την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτήμα Καρέλλα, δίπλα στο δημοτικό λαχανόκηπο, όπως κατέγραψαν και δημοσιοποίησαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μέσα στην ένταση πήρε στην αγκαλιά του το τρομαγμένο ζωάκι και έσπευσε να το απελευθερώσει στο παρακείμενο δάσος Συγγρού. Αυτή ήταν η πρώτη του σκέψη αλλά και η αφοπλιστική του απάντηση σε όσους τον αντίκρυζαν μουντζουρωμένο από τα καμένα και τον συμβούλευαν να απομακρυνθεί από τον χώρο: «Πάω να τον ελευθερώσω στο Άλσος Συγγρού».


Αυτή ήταν η επιθυμία του και αυτή επανέλαβε και στον Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας που τον προσκάλεσε, μαζί με τους γονείς του, για να τον γνωρίσει και να τον βραβεύσει συμβολικά για την ευαισθησία του. «Εκεί που κάποιοι με την ασυνειδησία τους προκαλούν φωτιές με καταστροφικές επιπτώσεις, ο Θάνος βρέθηκε να σώζει ένα μικρό ζωάκι. Φωτεινό παράδειγμα ευαισθησίας, φιλόζωος και άλλα πολλά γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα σωστά, πάνω από όλα όμως ο Θάνος είναι ένα παιδί, που εμφατικά μας διδάσκει συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος που συνεχάρη το Θάνο και τους γονείς του που επισκέφτηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2018 | 1:04 pm


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΡΑΣΟΥΛΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ.

Το Cine-Δράση προσφέρει μια συναυλία – έκπληξη στους φίλους του!
Δευτέρα 18 Ιουνίου, ο Σταύρος Σοφιανόπουλος και η Ναταλία Ρασούλη στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης πρώην ΤΥΠΕΤ.
Μια ακόμη εποχή κινηματογραφικών προβολών, η χειμερινή περίοδος Σεπτέμβριος 2017 - Ιούνιος 2018, ολοκληρώνεται για το Cine- Δράση με επιτυχία. Η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης, λίγο πριν αφήσει το ΤΥΠΕΤ για το δροσερό και φιλόξενο προαύλιο του Β΄ Γυμνασίου Βριλησσίων, (Ταϋγέτου και Ξάνθης, από την Πέμπτη 21 Ιουνίου), προσφέρει στους Βριλησσιώτες φίλους του κινηματογράφου μια μουσική βραδιά-έκπληξη, με ελεύθερη είσοδο.

Μια υπέροχη συναυλία με πιάνο, κιθάρες, τσέλο, φλάουτο και τραγούδι, που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ) στις 9.00 το βράδυ.
Ο συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος, ένας καλλιτέχνης με πολύχρονη παρουσία στο μουσικό στερέωμα, και η παρέα του θα παίξουν και θα τραγουδήσουν για εμάς παλιές και νέες επιτυχίες του και μουσική που έγραψε για τον κινηματογράφο, όπως πχ κομμάτια από το soundtrack της ταινίας Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου της Πέννυς  Παναγιωτοπούλου.
Τον συνθέτη, ο οποίος θα παίζει, πιάνο θα συνοδεύουν:
Στο  τραγούδι  η Ναταλία Ρασούλη
Στις κιθάρες ο Αχιλλέας Περσίδης και ο  Αριστείδης Χατζηστεφάνου
Στο τσέλο ο Στέφανος Γιαννόπουλος
Στο φλάουτο η Σοφία Μαυρογενίδου

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2018 | 3:12 pm


Η κόρη του πατέρα μας.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης. 
Στο φιλμ «Η κόρη του πατέρα μας», ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του ιαπωνικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης  Χιροκάζου Κορε-έντα, νικητής του φετινού Φεστιβάλ Καννών,  διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη τη νουβέλα του manga artist Ακόμι Γιοσίντα «Diary of a Seaside Town».
Το manga είναι ένα είδος  κόμικ πολύ αγαπητό στην Ιαπωνία και αυτό στο οποίο βασίζεται η ταινία, εξακολουθεί να δημοσιεύεται σε συνέχειες ακόμα και σήμερα. Κινηματογραφεί την ιστορία της δημιουργίας μιας νέας οικογένειας με τρυφερότητα, ευγένεια, μεγαλοψυχία και ευαισθησία,  καταδεικνύοντας την ανάγκη όλων των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών για ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Η ταινία είχε 30 συνολικά υποψηφιότητες σε Διεθνή Φεστιβάλ και απέσπασε 18 Βραβεία, ανάμεσά τους το Βραβείο Κοινού στο Σαν Σεμπαστιάν. Ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και στη χώρα μας προβλήθηκε στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2015).
Οι τρεις αδελφές Κόντα, η  μεγάλη και συνετή Σάτσι, η επιπόλαιη Γιοσίνο και η εκκεντρική Τσίκα  ζουν, χωρίς τους γονείς τους, στην ιστορική παραθαλάσσια πόλη Καμακούρα, στο μεγάλο παλιό σπίτι της γιαγιάς τους. Πριν από 15 χρόνια, όταν οι ίδιες ήταν πολύ μικρές, ο πατέρας τους   εγκατέλειψε αυτές και τη μητέρα τους για μια άλλη γυναίκα διαλύοντας την οικογένεια τους.  Στη  συνέχεια έφυγε και η μητέρα θέλοντας να φτιάξει μια καινούρια ζωή, αναθέτοντας την φροντίδα των παιδιών στη γιαγιά τους. Στην ουσία ήταν η Σάτσι που ανέλαβε από πολύ νωρίς να μεγαλώσει τις αδερφές της. Κάτω  από το δικό της «μητρικό» βλέμμα ενηλικιώνονται οι άλλες δύο, αποτινάσσοντας τις πίκρες που οι ενήλικες προκάλεσαν στις  παιδικές καρδιές τους.
Κάποτε φτάνει σε αυτές η είδηση του θανάτου του  πατέρας τους. Επισκέπτονται  για την κηδεία την πόλη στην οποία έμενε αυτός τα τελευταία χρόνια και διαπιστώνουν ότι έχουν μια 13χρονη ετεροθαλή αδελφή, την ντροπαλή Σούζου. Γρήγορα συνδέονται μαζί της και όταν διαπιστώνουν ότι και η δική της μητέρα λείπει μακριά, επομένως η μικρή δεν έχει παρά αυτές στον κόσμο, την προσκαλούν να ζήσει μαζί τους. Είναι πάλι η Σάτσι που παίρνει την πρωτοβουλία, παραβλέποντας το γεγονός ότι η Σούζου είναι καρπός μιας ευτυχίας που προκάλεσε τη δική τους δυστυχία και μοναξιά, είτε γιατί συνειδητοποιεί την εγκατάλειψη που πρόκειται να βιώσει και η καινούρια αδερφή, είτε γιατί βλέπει σε αυτή την κίνηση μια τρομερή ευκαιρία για να συμφιλιωθούν όλες με το παρελθόν, να γνωρίσουν τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας τους και να «συνδεθούν», έστω μετά θάνατον, μαζί του.  Έτσι οι τέσσερις εγκαταλειμμένες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αδελφές, ξεκινούν την κοινή προσπάθεια να διαμορφώνουν τη δική τους εναλλακτική, ιδιαίτερη οικογένεια. Αποφασισμένες να τα καταφέρουν βαδίζουν τον δρόμο της αποδοχής και της γνήσια θετικής αντιμετώπισης, χωρίς να επηρεάζονται από τον περίγυρο που προσπαθεί να σπείρει καχυποψία ανάμεσά τους. Η Σούζου εγκλιματίζεται γρήγορα στο νέο περιβάλλον και κερδίζει τη συμπάθεια των μεγαλύτερών αδελφών, που την περιβάλλουν με στοργή και αφοσίωση.  Ο σύντομος ερχομός της δικής τους απομακρυσμένης μητέρας, θα κάμψει ντροπές, εγωισμούς, πικρίες και στεναχώριες του παρελθόντος και θα αναδείξει την πραγματική αξία της οικογένειας που αναγεννάτε  με δεσμούς  ισχυρότερους από ποτέ.
Ο Κορε-έντα   σκηνοθετεί τα νέα κορίτσια ανάλαφρα, σχεδόν αέρινα.   Παρακάμπτει τις επιφανειακές τριβές και τις εκρηκτικές αφορμές για ένταση, σκαλίζει  τις ψυχές τους, βρίσκει τα καλύτερα στοιχεία μέσα τους και χωρίς να κάνει τα στραβά μάτια στις  αδυναμίες, τις ανασφάλειες και τις ατέλειες τους, τις παραδίδει στο θεατή ως τους καλύτερους ανθρώπους. Εξερευνά  την καθημερινότητα τους στο πέρασμα των εποχών με τρυφερότητα,  τονίζει τα κοινά τους σημεία μέσα από στοιχεία της παράδοσης, παρακολουθεί τις μικρές ανεπαίσθητες κινήσεις τους, τις ασήμαντες συνομιλίες τους, τα γεύματα τους, τις διαδρομές τους με  ποδήλατα κάτω από τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τους περιπάτους τους στην παραλία, αποτυπώνοντας  γενναιόδωρα   την μεταξύ τους χημεία, τον    σεβασμό και τη φυσική ευγένεια που  κυριαρχούν στις σχέσεις τους. Πάνω από όλα, όμως  εξετάζει την ίδια την οικογένεια σαν την πρώτη μικροκοινωνία που μας δίνει ταυτότητα και μας μαθαίνει το καλό από το κακό, την αγάπη και το φθόνο.
O σκηνοθέτης αποσπά εξαιρετικά ρεαλιστικές ερμηνείες από όλες τις πρωταγωνίστριες του, ιδιαίτερα από την Haruku Ayase στο ρόλο της Σάτσι και την Suzu Hirose στο ρόλο της Σούζου.  Τελικά, για μια ακόμα φορά, όπως ακριβώς στο φιλμ «Πατέρας και Γιος» που προβάλαμε πέρυσι στο Cine-Δράση κάνει μια βαθιά ανθρωπιστική ταινία που κλέβει τη συγκίνησή μας.
Ιαπωνία 2015. Διάρκεια: 128΄. Σκηνοθεσία: Hirokazu Koreeda. Σενάριο: Hirokazu Koreeda, Akimi Yoshida. Πρωταγωνιστούν: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose, Ryô Kase, Ryôhei Suzuki, Jun Fubuki, Shinobu Ohtake.
Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=u5IxUYfVs6A το trailer

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2018 | 3:00 pm


Προβληματική η αστική συγκοινωνία της πόλης μας.

Προβληματική είναι η αστική συγκοινωνία στα Βριλήσσια, όπως μας πληροφορούν συνδημότες μας. Συγκεκριμένα, πέραν του γεγονότος ότι η δημοτική μας συγκοινωνία δεν παρέχει πλέον ούτε καν τα περιορισμένα δρομολόγια του παρελθόντος, λόγω διακοπής των σχετικών προγραμμάτων, και η συγκοινωνία του ΟΑΣΑ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών.
Τα δρομολόγια όλων των τοπικών γραμμών 447, 411, 450 και 460, 461 είναι αραιά και προκαλούν πολλές σχετικές διαμαρτυρίες. Επίσης η χωρική κατανομή και διασύνδεση των λεωφορειακών γραμμών όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη δυνατή αλλά δημιουργεί μεγάλα κενά στην εξυπηρέτηση των δημοτών. Νομίζουμε, ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η παρέμβαση της διοίκησης του δήμου Βριλησσίων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ προκειμένου να ζητηθεί η βελτίωση των πράγματι μεγάλων υφισταμένων προβλημάτων. 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2018 | 12:52 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βριλήσσια

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr