Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Καλλιθεα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μπούκαραν στα ΚΑΠΗ Καλλιθέας - Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι διαρρήκτες

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα άσχημα μαντάτα. Μετά την τραγωδία με τους δυο νεκρούς στη Στέγη Γερόντων των Αγίων Αποστόλων (ανήκει στην Αρχιεπισκοπή), διάρρηξη σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο στο κτίριο των ΚΑΠΗ, με τους διαρρήκτες να προκαλούν μεγάλες καταστροφές (έσπασαν σχεδόν όλες τις πόρτες!). Η λεία τους ήταν τα 40 ευρώ του κυλικείου και 10 ευρώ της φυσιοθεραπεύτριας που τα είχε αφήσει στο γραφείο της! Έτρεχε και δεν έφτανε και σήμερα από το πρωί η Αντιδήμαρχος κ. Πάσχου!

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:37 pm


Ένοπλη ληστεία στην Εθνική της Χαροκόπου

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 11:15 στην Καλλιθέα, στο υποκατάστημα της Εθνικής επί της οδού Χαροκόπου και Γρυπάρη.          
 Δύο ληστές με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο υποκατάστημα, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και διέφυγαν με μηχανή.
Από την πρώτη έρευνα που έγινε με βάση των αριθμό κυκλοφορίας προκύπτει πως η μηχανή ήταν κλεμμένη.Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:28 pm


Η Ένωση Γονέων Καλλιθέας σας προσκαλεί

Η Ένωσή μας σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 27 Ιανουρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο μεζεδοφαγείον "Μεθεόρτιον".

Σας περιμένουμε σε μια ευχάριστη βραδιά για να διασκεδάσουμε.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου
Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Γκιολές

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:15 pm


Εξελίξεις; Την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές ζήτησε ο Ψαλιδόπουλος

Τη θέση υπέρ της «ενότητας όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες δημοτικές
εκλογές» επανέλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά»
Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης
πίττας που οργάνωσε χθες (14/1/2018) το Κίνημα Αλλαγής στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.
 Ο Θ. Ψαλιδόπουλος υπογράμμισε ότι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες
συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, συμμερίζονται την πεποίθηση και έχουν εργαστεί ώστε η
Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει παράγοντα του εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος και
της κοινωνικο – οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και τόνισε πως μπορούν να εργαστούν για
την υπέρβαση της κρίσης.
 Απαντώντας, εξάλλου, μετά από το πέρας της εκδήλωσης, σε ερώτηση πολιτών ως προς τη
συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων παρατάξεων της σημερινής αντιπολίτευσης, ο
Θοδωρής Ψαλιδόπουλος διευκρίνισε ότι «εφ’ όσον υπάρχει συμφωνία επί των προγραμματικών
στόχων, ουδεμία δικαιολογία ευσταθεί για τη χωριστή κάθοδο των δημοτικών κινήσεων στις
εκλογές» και πρόσθεσε πως «για το σκοπό αυτό δεν υπάρχουν προαπαιτούμενοι όροι».

«Η Καλλιθέα Μπροστά»

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:13 pm


Ειδικός εμπειρογνώμονας για την τραγωδία στη Στέγη Γερόντων

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς νωρίς το πρωί στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα, που κόστισε τη ζωή σε δύο γυναίκες ηλικίας 68 και 55 ετών. Άλλοι δύο τρόφιμοι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πήραν εξιτήριο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, στη Στέγη Πρόνοιας Ηλικιωμένων στην Καλλιθέα διερευνά το Aνακριτικό της Πυροσβεστικής, ενώ -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- θα οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Είκοσι τέσσερις πυροσβέστες με οκτώ οχήματα έσπευσαν στην οδό Αγίων Αποστόλων. Το υπόγειο του κτιρίου, είχε τυλιχθεί στις φλόγες ενώ όλοι οι χώροι γέμισαν καπνούς.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 11:06 am


Συνήγορος υπέρ αποζημιώσεων για αργοπορία Δημοσίου

Την ανάγκη επαναφοράς της δυνατότητας αποζημίωσης πολιτών από τη διοίκηση λόγω μη τήρησης
των προθεσμιών εξυπηρέτησής τους από το Δημόσιο θέτει ο Συνήγορος του Πολίτη. Η ανεξάρτητη αρχή είχε καταλήξει σε συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο απέστειλε στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη από τις 17 Ιουλίου 2017, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική κίνηση από τότε.

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, με αφορμή τη διερεύνηση αναφορών πολιτών, οι οποίοι έθεσαν στην Αρχή το ζήτημα της αποζημίωσής τους λόγω μη τήρησης από τη διοίκηση των προθεσμιών που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999) για τη διεκπεραίωση εγγράφων υποβληθέντων αιτημάτων τους σε δημόσιες υπηρεσίες, διαπίστωσε την απουσία σχετικού νομοθετικού πλαισίου, παρά την ύπαρξη συνταγματικής επιταγής, η οποία κατοχυρώνει το εν λόγω δικαίωμα (άρθρο 10, παρ. 3, του Συντάγματος).


Συγκεκριμένα, το Σύνταγμα ορίζει ότι «σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει». Η αναφορά στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, κατά την άποψη του Συνηγόρου, αφορά την ανάγκη ρύθμισης του δικαιώματος των πολιτών για χρηματική αποζημίωση. Το 2004, μέσω του ν. 3242, προβλέφθηκε ότι σε περίπτωση μη τήρησης εκ μέρους της διοίκησης των προθεσμιών καταβάλλεται στον αιτούντα, από τον οικείο φορέα, πλήρης αποζημίωση. Ωστόσο, οι ως άνω διατάξεις καταργήθηκαν με το ν. 4210 του 2013, αφήνοντας το δικαίωμα μετέωρο. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει επιβεβλημένη την επαναφορά της δυνατότητας χρηματικής αποζημίωσης, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει «σχετική νομοθετική ρύθμιση, λαμβάνοντας μέριμνα για τα εκκρεμή ζητήματα».

kathimerini.gr

Έντυπη

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 10:00 pm


Εισβολή αντιφασιστών στο εστιατόριο «Μεθεόρτιον» στην Καλλιθέα

Μια ομάδα από αρκετά άτομα εισέβαλαν πριν από περίπου μια ώρα στο εστιατόριο «Μεθεόρτιον» στην Καλλιθέα για να διαμαρτυρηθούν, όπως υποστηρίζουν «το εστιατόριο έδωσε το βήμα ομιλίας για να κάνουν την φασιστική τους εκδήλωση» οι χρυσαυγίτες και πως «το θράσος των ιδιοκτητών είναι εξοργιστικό».

Μπαίνοντας στο κατάστημα συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη ο οποίος τους τόνισε πως «το κατάστημα ουδεμία σχέση έχει με όλο αυτό το πολιτικό παρεμπόριο και ειδικότερα με την Χρυσή Αυγή», μοίρασαν τρικάκια στους πελάτες, ωστόσο δεν σημειώθηκε καμία ένσταση καθόλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

Ο επιχειρηματίας του εστιατορίου έβγαλε ανακοίνωση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με το γεγονός:

«Μεγάλη κινητοποίηση έξω από το μαγαζί μας από ομάδα 50 ίσως και περισσότερων μελών του μαχητικού αντιφασισμού με “σημαιάκια” και καλή διάθεση με αφορμή το γεύμα του πρόεδρου της ΧΑ που πραγματοποιήθηκε προ μηνός.

Τα παλικαράκια έκαναν αυτό που έπρεπε κόσμια πάντως χωρίς να παρεκτραπούν πλην ελαχίστων ηλιθίων… Μας τα είπαν, τους τα είπαμε και εμείς όπως έπρεπε και αυτό ήταν!

Μοίρασαν έναν τόνο χαρτούρα δυσφημιστικού χαρακτήρα στη μισή Καλλιθέα αλλά και αφού εισέβαλαν στο μαγαζί, έψαλλαν στο ηχείο τους παρόμοια συνθήματα και κάπως έτσι όμορφα έκλεισε η πρωινή βάρδια..

Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την θεατρική παράσταση αλλά και στον ιθύνων νου που σκέφτηκε να μου κάνει διαφήμιση αφιλοκερδώς…

Να σημειωθεί άλλη μια φορά πως το κατάστημα μας ουδεμία σχέση έχει με όλο αυτό το πολιτικό παρεμπόριο και ειδικότερα με την Χρυσή Αυγή…»δείτε περισσότερα εδώ

πηγή kallitheacity.gr / βίντεο kallitheaonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 9:03 pm


Πως θα καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα

Αν ανησυχείτε σχετικά με το αν τα συμπτώματα που έχετε προέρχονται από κρυολόγημα ή από ίωση, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να τα διαχωρίσετε Δείτε ποια είναι σύμφωνα με το onmed, αυτά τα σημάδια, όπως τα περιγράφει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).

Πυρετός

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Ο υψηλός πυρετός (πάνω από 38°C) μπορεί να διαρκέσει 3-4 ημέρες.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Το κρυολόγημα συνοδεύεται σε μερικές μόνο περιπτώσεις από πυρετό και αυτός είναι χαμηλός (δέκατα).

Πονοκέφαλος

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να είναι ιδιαίτερα οξύς.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια.

Καταρροή

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.

Πόνοι στο σώμα

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε είναι ήπιοι πόνοι.


Κόπωση/Αδυναμία

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια.

Φτέρνισμα

Σύμπτωμα ίωσης; Μόνο περιστασιακά/σπάνια.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.

Πονόλαιμος

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.

Βήχας

Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ έντονος και προκαλούνται πληγές στο εσωτερικό του φάρυγγα.

Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε δεν είναι πολύ έντονος.

Προσοχή! Αν και τα περισσότερα κρυολογήματα και ιώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φάρμακα, εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, βαριάς μορφής εμετό, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και εκδηλώσετε πολύ υψηλό πυρετό που διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 8:00 pm


Γιατί όταν τρέχεις, νιώθεις καλύτερα;

Η επίδραση που έχει ένα ολιγόλεπτο τρέξιμο στον εγκέφαλο και το σώμα σου δεν έχει κατανοηθεί πλήρως, αλλά ο Greg Gerdeman, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Eckerd College, σου εξηγεί γιατί όταν τρέχεις, νιώθεις καλύτερα.

1 / ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ

Οταν τρέχεις κι αρχίζεις να κουράζεσαι (δηλαδή, όταν φτάνεις στο 80% του μέγιστου κιρκάδιου ρυθμού σου), ειδικά κύτταρα εκκρίνουν 2 τροποποιητές της διάθεσης: τις ενδορφίνες -οι οποίες ανήκουν στα οπιοειδή- και την ανανδαμίδη, η οποία μοιάζει με την τετραϋδοκανναβινόλη, το δραστικό συστατικό της μαριχουάνας.

2 / ΟΙ ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ

Το αίμα σου κουβαλάει τις δύο χημικές ουσίες στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, που προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Η ανανδαμίδη περνάει με ευκολία, αλλά τα μόρια των ενδορφινών είναι μεγάλα σε μέγεθος και δυσκολεύονται. Ευτυχώς, ο εγκέφαλός σου παράγει δικές του ενδορφίνες κι έτσι οι δύο χημικές ουσίες καταλήγουν να σου ανεβάσουν τη διάθεση.


3 / Ο ΠΟΝΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

Και οι δύο χημικές ενώσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση έχουν πλέον περάσει στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνοντας την ικανότητα αντίδρασης των αισθητήρων πόνου στη σπονδυλική σου στήλη, που ονομάζονται αλγοϋποδοχείς. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχεις συναίσθηση πόσο σε καίνε τα πόδια σου.

4 / Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΙΑΣ

Οι ενδορφίνες μειώνουν τη λειτουργία του προμετωπιαίου λοβού και του μεταιχμιακού συστήματος, που ρυθμίζουν το συναίσθημα και τα κίνητρά σου. Ετσι ηρεμείς και νιώθεις καλύτερα. Καθώς ολοένα και περισσότερες ενδορφίνες καταφτάνουν υπάρχει περίπτωση να αρχίσεις να νιώθεις έως κι ευφορία.

5 / Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ

Η ανανδαμίδη προκαλεί την έκλυση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ευθύνεται για την επιθυμία, την ικανοποίηση και τον εθισμό. Επίσης, συνδέεται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών στο κύκλωμα ηδονής του εγκεφάλου σου, απ’ όπου στέλνει μηνύματα ευχαρίστησης σε όλο τον εγκέφαλό σου για λεπτά ή ακόμη και ώρες.

 Tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 7:00 pm


Η Νότια Κορέα έχει χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν ακόμα αυτοί ξεκινήσουν

Απομένει λίγος χρόνος πριν από την έναρξη των ΧΧΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeongchang της Νοτίου Κορέας. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για διεξαγωγή αγώνων σε διεθνές επίπεδο.
Η Νότια Κορέα υπέβαλε αίτηση για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1999. Η Pyeongchang τα κατάφερε στην τέταρτη προσπάθεια: Είχαν προηγηθεί οι ήττες από το Τορίνο της Ιταλίας, το Βανκούβερ του Καναδά και το Σότσι της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν μετά από είκοσι έτη προετοιμασίας, η Σεούλ δεν βρήκε χρόνο να κατασκευάσει τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, οι αθλητές και οι προπονητές ανησυχούν για την έλλειψη αρένων πάγου. Στο πλαίσιο αυτό, οι αθλητές σκέιτ θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν σε μια πίστα πάγου «Genpho», ενώ είναι γνωστό ότι για ο συναγωνισμός σε αυτό το επίπεδο απαιτεί διαφορετικά είδη πάγου: το πιο μαλακό για το καλλιτεχνικό πατινάζ και το πιο σκληρό για πατινάζ ταχύτητας.

Με τη σειρά τους οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση πώς θα λύσουν το πρόβλημα.

Οι σκιέρ έχουν επίσης το ίδιο άγχος με τους αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ και τους σκέιτερ αώνων ταχύτητας. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι Gian-Franko Kasper αμφιβάλλει για το γεγονός ότι οι διοργανωτές θα έχουν χρόνο να προετοιμάσουν διαδρομές και ελικοδρόμια πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προφανώς οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Πιθανόν γι’ αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν έχει αποκαλυφθεί δημόσια.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές των Αγώνων αρνήθηκαν την επίσκεψη δημοσιογράφων στα αθλητικά πάρκα «Alpensia» και «Kannyn» όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες χιονιού. Εκτός αυτού, το Υπουργείο Αθλητισμού της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εκστρατείες μάρκετινγκ στην ιστορία του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος. Έτσι, λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των εισιτηρίων είχε πωληθεί δύο μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων. Πολλοί επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις φοβούνται ότι δε θα καλυφθούν τα έξοδά τους.

Την ίδια στιγμή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξακολουθεί να σιωπά σχετικά με την ετοιμότητα της Σεούλ για τη διεξαγωγή των αγώνων. Αν και σε αυτή τη συγκυρία οποιαδήποτε καθυστέρηση ισοδυναμεί με θάνατο επειδή η εικόνα του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος θα υποστεί τεράστιες ζημιές.

Έτσι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Νότια Κορέα, η οποία με σπρώξιμο ή δόλο κατάφερε να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή τους, έχει καταστρέψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν ακόμα αυτοί ξεκινήσουν.infiltr8or

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 6:30 pm


Το μυστικό της μαμάς για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σας την ώρα του τηγανίσματος

Αυτές οι μαμάδες τα ξέρουν όλα Ό,τι και να τις ρωτήσετε έχουν μια «επιστημονική» απάντηση να σας δώσουν την οποία φυσικά γνωρίζουν από τη δική τους μαμά.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έμαθαν και γνωρίζουν τι μπορούμε να κάνουν για να μην πετάγεται στα ρούχα και τα χέρια μας το καυτό λάδι την ώρα του τηγανίσματος.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι.

Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!

Άλλο ένα tip: Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφού το αφήσετε για 10 λεπτά, πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 6:00 pm


Δ.Πικιώνης:»Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι, τι κάνετε; Τι αφανίζετε;»

Όχι δεν είναι από την Βιέννη, η το Παρίσι, η κάπου αλλού στην Ευρώπη.

Είναι το Ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ στο Νέο Φάληρο. Πριν το κατεδαφίσουν οι εργολάβοι.
Όταν ένα κράτος γκρεμίζει τέτοια αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά μνημεία ζωής, αυτό αντιπροσωπεύει την κοινωνία του, το πολιτικό του σύστημα, αλλά και το τι ήθελε να κτίσει. Με μοναδικο κριτήριο την αντιπαροχή,το κέρδος και την εξουσία των εργολάβων, σίγουρα θα πρέπει να νοιώθουμε ταπεινωμένοι για τις πόλεις που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 5:00 pm


Χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα λόγω της απεργίας των ΜΜΜ

Δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος) την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 4:00 pm


Εκδικάστηκε του Στεφάνοβιτς με την Καλλιθέα

Συζητήθηκε το αίτημα ενεργοποίησης που κατέθεσε ο Στέφαν Στεφάνοβιτς κατά της Καλλιθέας.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση Στέφαν Στεφάνοβιτς για την Καλλιθέα. Ο Σέρβος κατέθεσε αίτημα ενεργοποίησης ποινών κατά της ΠΑΕ το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, συζητήθηκε την Πέμπτη (11/01) στο Διαιτητικό Δικαστήριο....συνεχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 3:00 pm


Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων

Τα αίτια της τραγωδίας στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα, όπου δύο γυναίκες ηλικίας 68 και 55 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:00 το πρωί στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίων Αποστόλων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι δύο γυναίκες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό τους, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατόρθωσαν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί.

Στη συνέχεια διακομίστηκαν δύο ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα στον «Ευαγγελισμό», ενώ αργότερα για προληπτικούς λόγους πήγαν στο «Σωτηρία» και τα υπόλοιπα άτομα που διαμένουν στη Στέγη.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2018 | 2:00 pm


Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: Ενωμένοι στην μεγάλη δοκιμασία

Ανυπόκριτη και βαθειά οδύνη προκαλεί η τραγική απώλεια ανθρώπων στην πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Στέγη Προνοίας Γερόντων του Ι. Ν. των Αγίων Αποστόλων. Αυτό το συναίσθημα είναι ασφαλώς εντονότερο σε όσους επί πολλά χρόνια εργάζονται ανιδιοτελώς για τη στήριξη της Στέγης. Η συμπαράστασή μας περιβάλλει τον π. Δημήτριο, τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Σ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Και με τον ίδιο τρόπο να εργαστούμε για την ανασύνταξη της Στέγης και την κοινωνική αλληλεγγύη στην Καλλιθέα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2018 | 8:09 pm


Ο Λάζαρος Λασκαρίδης για την τραγική απώλεια της ζωής των δύο γυναικών στις Τζιτζιφιές

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, με αφορμή το δραματικό γεγονός της απώλειας της ζωής δύο γυναικών από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπόγειο της  Στέγης Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μπροστά στο ανθρώπινο δράμα στεκόμαστε με θλίψη, δέος αλλά και περισυλλογή.
Αυτό που συνέβη σήμερα στα όρια του Δήμου μας, πρέπει να μας αφυπνίσει όλους: Τη διοίκηση του Δήμου, την ηγεσία της Εκκλησίας κι όλους τους πολίτες.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας σύγχρονων κοινωνικών δομών, που θα θωρακίζουν τους αποδέκτες τους.
Το σήμερα και το αύριο δεν οικοδομούνται μόνο με φιλανθρωπίες αλλά –κυρίως- με στέρεες αποφάσεις για την κοινωνία και τους πολίτες της. Επιτέλους, οι προαναφερθέντες φορείς, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απαραίτητο  να δράσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Για τους ανθρώπους που είναι μόνοι κι έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας, πρέπει ν’ ανοίξει ένα παράθυρο στο φως κι όχι να καταδικάζονται να ζουν και να κινδυνεύουν καθημερινά σε υπόγεια»

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2018 | 8:07 pm


Βάσω Μαργαρίτη: Βαθειά η οδύνη για την απώλεια ανθρώπων

ΕΝΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
Για την Ενορία του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων στις Τζιτζιφιές,
αλλά και για την Πόλη μας.

Βαθειά η οδύνη για την απώλεια ανθρώπων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην Στέγη Πρόνοιας Γερόντων του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων.
Η Παράταξή μας,
συμμεριζόμενη τα συναισθήματα όλων αυτών που τόσα χρόνια ανιδιοτελώς προσφέρουν την στήριξή τους στην Στέγη και ιδιαίτερα στον Πατέρα Δημήτριο Καρβούνη, στους συνεργάτες του, στους συγγενείς και στους ίδιους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί,
εκφράζει τα Θερμά της Συλλυπητήρια.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2018 | 8:05 pm


Εικόνες από τη στέγη γερόντων στην Καλλιθέα μετά την πυρκαγιά

Δύο νεκρές γυναίκες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κτίριο της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα Αττικής.

Οι άτυχες γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο, όπου βρισκόταν το δωμάτιό τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίων Αποστόλων...δείτε εικόνες εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2018 | 2:06 pm


Τραγωδία στην Καλλιθέα – Κάηκαν δύο γυναίκες από πυρκαγιά στη Στέγη Γερόντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Καλλιθέα, όπου δύο ηλικιωμένες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί, στο υπόγειο του κτιρίου της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων, στην οδό Αγίων Αποστόλων, στην Καλλιθέα Αττικής.

Οι δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο, όπου βρισκόταν το δωμάτιό τους, ενώ μία ακόμη που βρισκόταν στον ίδιο χώρο διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι, που κατάφεραν να απομακρυνθούν από τους πυροσβέστες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής

Πηγή: enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2018 | 11:22 am


Ερχονται μεγάλες αλλαγές στο Facebook -Τι δεν θα βλέπουμε πλέον στο newsfeed


Το Facebook σχεδιάζει να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που φιλτράρεται από τους πολύπλοκους αλγόριθμούς του η παρουσίαση των ειδήσεων (news feed).

Πλέον, θα δίνει έμφαση στις ιδιωτικές αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια του χρήστη, και υποβαθμίζοντας τις δημόσιες από τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αλλαγές, που θα ισχύσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται ότι θα περιορίσουν γενικότερα τη δημοφιλία των ειδήσεων, των βίντεο και των φωτογραφιών από εταιρείες και μέσα ενημέρωσης, ενώ ίσως μειώσουν και τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης - κάτι για το οποίο το Facebook δέχεται όλο και πιο έντονη κριτική.

Ο 33χρονος επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το οποίο έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δήλωσε ότι θα προτιμηθεί πλέον το περιεχόμενο που παράγεται από φίλους και τροφοδοτεί τις συζητήσεις ανάμεσα στο οικογενειακό και στο φιλικό περιβάλλον.

Πρακτικά, αυτό π.χ. σημαίνει ότι σύντομα οι χρήστες θα είναι πιθανότερο να δουν στο news feed κάτι προσωπικό που ανάρτησε ένας φίλος, παρά ένα "viral" βίντεο.

Όπως παραδέχθηκε ο Ζούκερμπεργκ, αυτό επίσης σημαίνει ότι οι κάθε είδους εταιρείες και οργανισμοί θα δουν το δικό τους περιεχόμενο να μειώνεται σε δημοφιλία.

«Έχουμε δεχθεί αντιδράσεις από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο -οι αναρτήσεις από εταιρείες, επώνυμες εμπορικές μάρκες και μέσα ενημέρωσης- εξοβελίζουν τις προσωπικές στιγμές μας, οι οποίες μας οδηγούν να συνδεόμαστε περισσότερο μεταξύ μας», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως είπε, αισθάνεται την ευθύνη να διασφαλίσει ότι το Facebook ωφελεί την ευτυχία των ανθρώπων. «Με αυτές τις αλλαγές», τόνισε «περιμένω ότι θα μειωθεί ο χρόνος που οι άνθρωποι περνάνε στο Facebook, αλλά επίσης θα γίνει πιο πολύτιμος».

Με το ξεκίνημα του 2018, ο Ζούκερμπεργκ είχε υποσχεθεί ότι φέτος θα «διορθώσει» το Facebook και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η εστίασή μας δεν θα είναι πια το Facebook να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό με σας περιεχόμενο, αλλά να σας βοηθήσει να έχετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν νόημα», έγραψε στη νέα ανάρτησή του. Έκανε επίσης γνωστό ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες.

«Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική αλλαγή. Θα επηρεάσει πολύ τους εκδοτικούς οργανισμούς, καθώς θα βλέπουμε πλέον πολύ λιγότερες ειδήσεις τους να ξεπηδούν στο news feed μας», δήλωσε η Λάουρα Χάζαρντ Όουεν του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας Νίμαν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε τι είδους συζητήσεις θα δίνουν προτεραιότητα στο μέλλον οι τροποποιημένοι αλγόριθμοι του Facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γκάμπριελ Καν από τη Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας Άνενμπεργκ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ «αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή» πως το Facebook διαθέτει σημαντική δύναμη επηρεασμού της υγείας της κοινωνίας.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι αλλαγές και οι νέες προτεραιότητες μπορεί τελικά να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη διαστρέβλωση στην ενημέρωση των χρηστών.

«Πρέπει να υπάρξει δημόσιος διάλογος για τις αξίες που θα εφαρμοσθούν στο νέο αλγόριθμο του Facebook», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 5:30 pm


Σχολεία: Αυτή θα είναι η νέα ημέρα αργίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από την Αιτιολογική Έκθεση αλλά και το περιεχόμενο της παρ. 3  του Άρθρου 26 πληροφορούμαστε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ημέρα αργίας όπως ισχύει και για τη δευτεροβάθμια.

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η 30η Ιανουαρίου δεν θα είναι ημέρα εκκλησιασμού ούτε εκδηλώσεων στα σχολεία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών αλλά ημέρα αργίας δηλ. μία ευκαιρία ανάπαυσης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η παρ. 3 του Άρθρου 26 αναφέρει:

α) Η περίπτ. ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) αντικαθίσταται ως εξής: «ια) την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.» Η ισχύς του προηγούμενου εδαφίου αρχίζει από την 30ή-1-2018.
β) Καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017.

Στην Αιτιολογική Έκθεση αναφέρεται σχετικά:

Με την παρ. 3 (του Άρθρου 26) ορίζεται ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με την περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 104/1979 (Α΄ 23) που ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 4:30 pm


Ιδιοκτήτες αποδέκτες ειδοποιητηρίων -Το Δημόσιο διεκδικεί τις περιουσίες τους

Αρκετούς ακόμα μήνες ταλαιπωρίας και ασφαλώς ψυχικής οδύνης επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών στους «άτυχους» ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και κατοικιών που βρίσκονται σε περιοχές, όπως το Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Νέα Ιωνία και το Περιστέρι.

Πολλοί εξ αυτών έχουν δει το ίδιο το Δημόσιο να διεκδικεί τις περιουσίες τους, επειδή κάποια στιγμή στο πολύ μακρινό παρελθόν και ασφαλώς πριν ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, οι περιοχές αυτές ήταν δάση.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι περίπου 20.000 ιδιοκτήτες έχουν γίνει αποδέκτες ειδοποιητηρίων από τη Γεν. Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία τους κοινοποιείται η κατάθεση ένστασης από το Δημόσιο ενάντια στην εγγραφή του ακινήτου τους στο κτηματολόγιο!

Το ζήτημα αναδείχθηκε από την «Καθημερινή» πριν από σχεδόν δύο μήνες, ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει αναληφθεί η παραμικρή πρωτοβουλία από την πλευρά των αρμόδιων αρχών κι ενώ είναι πιθανό να δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα και για τις επόμενες περιοχές που οδεύουν προς ένταξη στο κτηματολόγιο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στις αρχές της εβδομάδας η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς. Σύμφωνα με την υφυπουργό, «έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών η αξιολόγηση της κατάστασης και η προώθηση προτάσεων για την επίλυση του ζητήματος. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης άμεσα, με κύριο μέλημά μας αφενός τη διευκόλυνση των πολιτών, που τυχόν αδίκως ταλαιπωρούνται», σημείωσε.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το Δημόσιο (και συγκεκριμένα οι Διευθύνσεις Δασών του υπ. Περιβάλλοντος) δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, παρότι απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα.

Οπως προκύπτει, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, όλες οι περιοχές της χώρας που εντάχθηκαν στο σχέδιο πριν από το 1975, δηλαδή πριν από τη θέσπιση του πιο πρόσφατου Συντάγματος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα (μετά και τις αναθεωρήσεις που έχουν μεσολαβήσει έκτοτε), αποτελούν ιδιοκτησία του Δημοσίου, καθώς ναι μεν έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα, όχι όμως και τον δημόσιο, καθώς δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις αποχαρακτηρισμού.

Αυτό προκύπτει λόγω του ότι οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το 1975 να ζητούν γνωμοδότηση και έγκριση από τα κατά τόπους δασαρχεία για την ένταξη περιοχών τους στο σχέδιο πόλης.

Σήμερα, λοιπόν, με αφορμή τη διαδικασία της κτηματογράφησης, τα κατά τόπους δασαρχεία στέλνουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας τις περιοχές που κατά την κρίση τους ήταν δάση στο παρελθόν. Με τη σειρά της, η ΓΓΔΠ υποχρεούται να καταθέτει τις αντίστοιχες ενστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας της κτηματογράφησης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κατηγορηθεί για μη προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου!

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεδομένης της γνωστής «ταχύτητας» με την οποία λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, θα απαιτηθούν αρκετοί ακόμα μήνες έως ότου δοθεί κάποια λύση.

Σημειωτέον δε ότι υφίσταται ήδη γνωμοδότηση από το 2011 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία και επισήμανε ο κ. Καρράς, βάσει της οποίας οι εκτάσεις που έχουν περιληφθεί σε σχέδια πόλης, έστω και αν δεν φέρουν την προσυπογραφή του υπουργού Γεωργίας, συνιστούν νόμιμη ένταξη.

Στο μεσοδιάστημα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να προχωρήσουν σε νομικά έξοδα, προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη νομική συνδρομή για την απόδειξη του αυτονόητου, ότι δηλαδή είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της περιουσίας τους.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 3:30 pm


Υπομονή στους δρόμους: Απεργία σε μετρό, τραμ, στάση εργασίας στον ηλεκτρικό

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν σήμερα οδηγοί και επιβατικό κοινό στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, σήμερα ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2 και 3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, που θα κινηθούν κανονικά. Ωστόσο, τη Δευτέρα (15/01), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Λύση αποτελεί το ταξί, ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσετε και την κίνηση στους δρόμους καθώς αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πάρουν το αυτοκίνητο για να κινηθούν την ημέρα της απεργίας. Αν μάλιστα βρέχει, η κατάσταση θα είναι… δραματική!

Στις κεντρικές λεωφόρους η κίνηση αναμένεται πολύ αυξημένη και οι οδηγοί θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ, και το πάρκινγκ – κυρίως στο κέντρο της Αθήνας – θα είναι δύσκολο.

Όποιο μέσο και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε την Παρασκευή, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και κυρίως να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα, ακόμα και για κοντινούς προορισμούς.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα (15/01) και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Τέλος, δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα σήμερα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 2:30 pm


Ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ο ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ  διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 28 Ιανουρίου 2018 και ώρα 12:00 μμ , στο κλειστό Γυμναστήριο “ΕΣΠΕΡΟΣ”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις τιμώμενων προσώπων, της αντρικής ομάδας μπάσκετ καθώς επίσης σε αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου που αρίστευσαν την σχολική χρονιά που μας πέρασε.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 1:30 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr