Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Καλλιθεα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας & Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΣΤΑΘΜΟΣ» και η Πρόεδρος του Σωματείου «ΘΗΣΕΑΣ», σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Τρίτη 26/6/2018 με τίτλο «Φτού….Ξελευτερία».


Πρόγραμμα εκδήλωσης:

18:30 Ενημέρωση και ψυχαγωγικά παιχνίδια
20:30 Κεντρική ομιλία – χαιρετισμοί
21:00 Συναυλία με την ΑΛΕΞάΝΔΡΑ ΚόΝΙΑΚ – Συμμετέχει η Άννα Χρυσάνθου με τη μπάντα της

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 11:00 am


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας - Κίνηση κατοίκων Τζιτζιφιών - ΙΛΙΣΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Τζιτζιφιών, Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8.30 μμ
Φίλες και φίλοι,
τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες και θύματα μιας διαρκούς επίθεσης σε βάρος της ποιότητας ζωής μας και των δικαιωμάτων μας, που συντονισμένα έρχονται από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της. Δεν αρκούσε η υπερφορολόγηση, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η εγκληματικότητα που έφεραν οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, με τη διάλυση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων, έρχεται τώρα νέα υποβάθμιση στην ζωή μας στην Καλλιθέα με τα μέτρα κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμου, με τα παρακάτω.
1. ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ
Μετά το τελευταίο μπάζωμα και το μερικό κτίσιμο  της παραλίας, ο μεταολυμπιακός σχεδιασμός προέβλεπε την κατεδάφιση του «τείχους του αίσχους», δηλαδή του υπερυψωμένου δρόμου, και την κατασκευή νέου που θα βυθιζόταν, σε σχέση με το επίπεδο της πόλης και θα αποκτούσαν οι πολίτες πρόσβαση προς την παραλία. Τελικά, ο δρόμος δεν βυθίζεται αλλά αντικαθίσταται από έναν τριπλάσιου ύψους 12 μέτρων με «λόφο-σήραγγα». Ανακόπτεται πλέον βίαια η θαλάσσια αύρα, γίνεται θερμότερο το μικροκλίμα της περιοχής και η θάλασσα εξαφανίζεται ακόμα και από τα μάτια των κατοίκων που την έβλεπαν από τα σπίτια τους. Ήδη οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 5°C.
Την υποβάθμιση της ζωής ακολουθεί η απομείωση της ακίνητης περιουσίας των δημοτών κατά 20-25%, την ίδια στιγμή που οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται για φοροεισπρακτικούς λόγους.
Εναλλακτικές τεχνικές υπήρχαν και θα μπορούσε να γίνει μια απλή διαπλάτυνση της παλαιάς παραλιακής Ποσειδώνος όπως είναι στο Νέο και Παλαιό Φάληρο, με πολλά ρεύματα κυκλοφορίας και διαβάσεις για τους πεζούς αποφεύγοντας αυτό το τεράστιο εργολαβικό κόστος και την καταστροφή των ελευθέρων εκτάσεων και του περιβάλλοντος. Το ξηρό αντιπλημμυρικό κανάλι υπάρχει ήδη και θα μπορούσε να βελτιωθεί-μετατοπιστεί.   
Τελικά φαίνεται ότι ο μόνος δρόμος που απομένει στους δημότες είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στο ΣτΕ, καθώς ο Δήμος είναι μονίμως ή πολιτικά διαπλεκόμενος ή απών. 

2. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το ΚΠΙΣΝ αντί να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού και αναψυχής ιδιαίτερα για τους δημότες τις Καλλιθέας αλλά και των γύρω περιοχών, έρχεται να προσθέσει νέα προβλήματα.
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω ελλιπών και λανθασμένων μελετών.
- Βίαιη ηχορύπανση, καθώς το ΚΠΙΣΝ μετατράπηκε σε κέντρο ανοιχτών συναυλιών χωρίς περιβαλλοντική μελέτη.
- Μείωση του πρασίνου και των πεζοδρομίων της περιοχής.

3. ΕΤΑΔ
Η ΕΤΑΔ περιφράσσει και ενοικιάζει σε εταιρείες ελεύθερους χώρους και συγκεκριμένα την Πλατεία Νερού και τη μισή Εσπλανάδα (την κοινόχρηστη πολυδιαφημισμένη σύνδεση Καλλιθέας και ΚΠΙΣΝ με τη θάλασσα) για συναυλίες που απαγορεύουν τον περίπατο των κατοίκων και επιβαρύνουν με ηχορρύπανση και κυκλοφοριακά την περιοχή γιατί απλά δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τέτοιες χρήσεις.
4. ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
Το συνεχές πότισμα των μεγάλων θαμνωδών εκτάσεων δε συνοδεύεται από τους απαιτούμενους ψεκασμούς για τα έντομα. Στους δρόμους μας κυκλοφορούμε μαζί με τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.
5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Μόνιμη εικόνα τα ασυντήρητα πεζοδρόμια και η ανύπαρκτη καθαριότητά τους, καθώς και η έλλειψη καπακιών στους κατεστραμμένους κάδους πράγμα που αποτελεί μόνιμη εστία μόλυνσης και ασθενειών.
6. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
Η ναυταθλητική μαρίνα έχει μετατραπεί σε τουριστική. Επιτρέπεται πλέον ο ελλιμενισμός επαγγελματικών σκαφών αλλά και πλοίων μέχρι 80 μέτρα. Αντί να σταθεί ο Δήμαρχος στο πλευρό των ναυταθλητικών συλλόγων για να τους αποδοθούν τα κτίρια 110 και 120 που κατασκευάστηκαν γι αυτούς με τον ΕΣΟΑΠ, βρίσκεται σε νομική διαμάχη εναντίον τους και μετέτρεψε τη ναυταθλητική μαρίνα σε τουριστική σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού. Μεθόδευσε παράτυπα και προχώρησε προκλητικά στον μόνιμο ελλιμενισμό του πρώτου κρουαζιεροπλοίου μήκους 78 μέτρων, προσβάλλοντας βάναυσα τους διαχρονικούς αγώνες δημοτικών αρχών και κατοίκων να μη μετατραπεί σε λιμάνι κρουαζιέρας ο όμορφος φαληρικός όρμος στο όνομα της αμφισβητούμενης ανάπτυξης. Δίπλα στον χώρο περιπάτου οι συντηρήσεις και τα βαψίματα σκαφών. Παράλληλα τα σκουπίδια μέσα και έξω από το νερό συμπληρώνουν την κακή εικόνα της περιοχής.
Απώλεια ζωτικών χώρων για τους δημότες όπως το ελεύθερο παρκινγκ 560 θέσεων της ναυταθλητικής μαρίνας και  το γήπεδο στην παραλία. Θα κατασκευαστούν νέα στεγασμένα παρκινγκ με πρόσθετη τσιμεντοποίηση στα οποία οι επισκέπτες θα πληρώνουν αντίτιμο.
Η εκχώρηση των γραμμικών κτηρίων της παραλίας μας για στέγαση ενός Συνδέσμου Δήμων και των υπηρεσιών της περιφέρειας Αττικής, είναι ανεπίτρεπτα εφόσον οι χώροι αυτοί δομήθηκαν για αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή των κατοίκων. Ο Δήμαρχος της Καλλιθέας όχι μόνο δε συνέχισε τη διεκδίκηση της παραλία μας, σεβόμενος τους αγώνες των κατοίκων, αλλά εκχώρησε και μεγάλο τμήμα από όσα κατοχυρώσαμε κάποτε. Η παραλία της Καλλιθέας εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με όλες τις γνωστές και μελλοντικές συνέπειες. Η Περιφέρεια Αττικής αποκρύπτει τις προθέσεις της για πρόσθετη δόμηση και εμπορικές χρήσεις μη κοινής ωφέλειας, στο όνομα της βιωσιμότητας την οποία δεν εξασφάλισε από το ελληνικό δημόσιο πριν εγκατασταθεί. Προβλέπεται δόμηση 4000 τμ στο πάρκο Μοσχάτου. Σχεδιάζεται συνεδριακό κέντρο, εμπορικό κέντρο, υδατοδρόμιο υδροπλάνων (εξέδρες) και λιμένας ημερόπλοιων. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τις νέες χρήσεις που σχεδιάζεται να συσσωρευτούν στην ήδη βαριά επιβαρυμένη περιοχή.. Η ολοκλήρωση των έργων δεν έχει εξασφαλισθεί με αποτέλεσμα να παραμείνει ο φαληρικός όρμος για πολλά χρόνια ακόμα ένα περιγραγμένο για τους κατοίκους και απομονωμένο εργοτάξιο, όπως συνέβαινε για δεκαετίες.
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε σήμερα κιόλας!
Μαζί με αυτά η αποδυνάμωση του Α.Τ.Καλλιθέας, η εγκληματικότητα, η κατάργηση του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ, οι ουρές στη ΔΕΗ κ.α. αποδεικνύουν την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.
Όλες οι προσπάθειες συνάντησης για τα προβλήματα αυτά με την Περιφερειάρχη Αττικής, το ΚΠΙΣΝ, το ΙΣΝ, την ΕΤΑΔ αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία απέτυχαν. Όλοι κρύβονται αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση. Μόνη λύση πλέον για τους κατοίκους η κινητοποίηση, η αυτοοργάνωση και η δημοκρατική αντίσταση, με κάθε νόμιμο μέσον.
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε! Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Καλλιθέας, του Μοσχάτου-Ταύρου και της Αττικής να αντιδράσουν στο περιβαλλοντικό έγκλημα της καταστροφής που ονομάζουν ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και Μητροπολιτικό πάρκο και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουμε την
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 9.00 μμ στην πλατεία Τζιτζιφιών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:26 pm


Μεγάλη παιδική γιορτή για να τιμήσουν τους μπαμπάδες!

Η ηθοποιός και δημοτική σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας, Κορίνα Δαμουλιάνου σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, διοργανώνουν το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο πάρκο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 2 στον Ταύρο, μια μεγάλη παιδική γιορτή για να τιμήσουν τους μπαμπάδες!

«Είναι μεγάλη μου τιμή η συνεργασία αυτή. Η εκδήλωση έχει σκοπό να καθιερωθεί γιατί ο θεσμός της οικογένειας είναι ότι πιο σημαντικό και δίνει στα παιδιά ευτυχία» δήλωσε η Κορίνα Δαμουλιάνου στο ΝΟΤΙΑ.GR

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:11 pm


Π. Φάληρο: Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κάβα στο Παλαιό Φάληρο

Αιματηρή κατάληξη είχε η απόπειρα ληστείας σε κάβα στο Παλαιό Φάληρο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι τρεις επίδοξοι ληστές έφτασαν στις 12:30 το μεσημέρι με μηχανάκι στην κάβα που βρίσκεται στην οδό Αγίας Βαρβάρας.

Όταν ο 65χρονος ιδιοκτήτης της κάβας ανιστάθηκε, οι τρεις άνδρες τον πυροβόλησαν στο πόδι και εξαφανίστηκαν.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ψάχνουν το χώρο της κάβας για αποτυπώματα καθώς και υλικό από κάμερες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους τρεις άνδρες που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2018 | 2:22 pm


Ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΝΕO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 18:00
στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας
Μαντζαγριωτάκη 76

Ομιλητές οι κορυφαίοι εργατολόγοι
Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ & Δ. ΜΠΟΥΡΛΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2018 | 2:01 pm


Προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ κατά της ολοκλήρωσης των έργων Τραμ στον Πειραιά

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέφυγαν καταναλωτικές οργανώσεις και κάτοικοι του Πειραιά ζητώντας την ακύρωση 6 αποφάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού με τις οποίες δίνεται το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή και του Πολίτη (ΔΙΚΑΠ) και 15 Πειραιώτες και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, το έργο έχει καθυστερήσει 4 χρόνια και για το λόγο αυτό, όπως καταγράφεται και στα πρακτικά του ΚΑΣ που προσκομίζονται στο ΣτΕ, δεν έγιναν ολοκληρωμένες ανασκαφές για να μην καθυστερήσει περαιτέρω το όλο έργο. Με αποτέλεσμα να επέρχεται πλήρης καταστροφή σημαντικών ευρημάτων με εσπευσμένες καταχώσεις, όπως είναι αυτές τμήματος του αρχαίου λιμανιού, του αρχαίου μώλου στον Τιτάνειο Κήπο, κ.ά.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στη Διεθνή Σύμβαση της Γρανάδας του 1985, για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, την υπογραφείσα στο Παρίσι το 1972 για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά, το νόμο 3028/2002 για την προστασία των αρχαιοτήτων, κ.λπ.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν έχει γίνει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις του επίμαχου έργου στα αρχαία και στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σε μια από τιςπροσβαλλόμενες αποφάσεις είναι σε αντίθεση με την οικοδομική άδεια του έργου του 2012, καθώς εγκρίνεται η χωροθέτηση του υπόγειου υποσταθμού έλξης του τραμ στην πλατεία Ωρολογίου σε άλλο όμως σημείο από αυτό που έχει εγκριθεί με την οικοδομική άδεια, που έχει εκδοθεί.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Πειραιά για τα αρχαιολογικά ευρήματα στα έργα του Μετρό και του Τραμ, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων του Τραμ και η κατασκευή των τελευταίων 50 μέτρων της γραμμής που εκκρεμούν.

Επίσης, εντός του Αυγούστου αναμενόταν η κατασκευή του υποσταθμού στην πλατεία Ωρολογίου. Στόχος ήταν τα δρομολόγια του Τραμ να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Μετά την προσφυγή στο ΣτΕ όμως το χρονοδιάγραμμα αυτό βρίσκεται στον αέρα.

Πηγή: amna.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 10:00 pm


Προσοχή! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην λεωφόρο Ποσειδώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο, από τις 18 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής πεζογέφυρας, στη συμβολή της παραλιακής με τη λεωφόρο Καλαμακίου.

Θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή της με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, θα ισχύουν παράλληλα οι κάτωθι ρυθμίσεις:

– Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200,00μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως 100,00μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
– Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 100,00μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
– Απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200,00μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά

Για την αποφυγή περαιτέρω κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι οδηγοί που κινούνται προς το Κέντρο της Αθήνας, δύνανται να ακολουθούν τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

– Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά στο ύψος της Πλ. Βεργωτής – δεξιά Κων/νου Καραμανλή (κατά μήκος περιβόλου Παλαιού Αεροδρομίου Ελληνικού) – αριστερά Περγάμου – δεξιά Λ. Ελ. Βενιζέλου – αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.
– Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά Λ. Αλίμου – αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

thepressroom.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 9:02 pm


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Αιμοδοσία & μουσικό πρόγραμμα με αξιόλογους καλλιτέχνες την Παρασκευή 15 Ιουνίου
ΑΦΙΣΑ ΠΑΓΚ. ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2018ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Να είσαι εκεί για τον άλλον.
Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή.ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρα 10:00 – 15:00
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ναυάρχου Βότση 1 – τηλ.210 94.04.454
Το βράδυ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αξιόλογους καλλιτέχνες
στην Πλατεία Δαβάκη – Έναρξη ώρα 20:30

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2018 | 2:16 pm


Χωρίς τραμ στο τμήμα «Καλλιθέα - ΣΕΦ» μετά τις 22:15

Διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών του τραμ, στο τμήμα Καλλιθέα - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, από 22:15 έως και τη λήξη των δρομολογίων, λόγω των εργασιών επέκτασης της γραμμής προς τον Πειραιά.

Κατά το διάστημα αυτό η κυκλοφορία θα διεξάγεται στα τμήματα Σύνταγμα - Καλλιθέα, Ασκληπιείο Βούλας - Καλλιθέα και Σύνταγμα - Ασκληπιείο Βούλας.

naftemporiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2018 | 6:21 pm


Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο στην Ποσειδώνος

Ένα αγόρι 14 ετών έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου.

Το παιδί παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ διέσχιζε πεζό τη λεωφόρο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και εξέπνευσε μετά από λίγη ώρα.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν τον άτυχο 14χρονο, όμως δεν τα κατάφεραν.

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργείται από την Τροχαία Καλλιθέας.
efsyn.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2018 | 10:29 pm


Αυτή θα είναι η νέα παραλιακή - Τα έργα που υλοποιούνται

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που δρομολογήθηκε πριν από μια και πλέον δεκαετία και που με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», απέδειξε πόσο χρήσιμο ήταν για την Αττική, συνεχίζεται με την υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος.
Ο άνθρωπος που σχεδίασε το «Σταύρος Νιάρχος», ο Ιταλός Ρέντσο Πιάνο, ήταν αυτός που έβαλε και τα σχεδιαστικά θεμέλια για την υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου, από το ΣΕΦ μέχρι και το Δέλτα Φαλήρου.
Η Περιφέρεια Αττικής, παραλαμβάνοντας με νόμο τον Αύγουστο του 2016, όλη την περιοχή από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), ξεκίνησε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου και χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο, προσαρμόζοντάς τα σε πιο πρακτικά και ρεαλιστικά επίπεδα. Στα τέλη του 2016 είχε γίνει και η δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό τα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία (ΑΚΤΩΡ) κατέθεσε προσφορά 75 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας το έργο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτές οι μεγάλες εκπτώσεις οφείλονται σε πολύ παλιά μέθοδο που ορίζει τον προϋπολογισμό των έργων (εργατοώρες, ασφάλιση, τιμές υλικών), που πλέον δεν αντιπροσωπεύει τη σημερινή πραγματικότητα και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να αλλάξει, ώστε να έχουμε πραγματικούς προϋπολογισμούς εξ αρχής.
Ο ανάδοχος του έργου εγκαταστάθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και τον Μάρτιο στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο. Σήμερα, όσοι διέρχονται την περιοχή, παρατηρούν αναβρασμό δραστηριότητας και αυτό επειδή ο ΑΚΤΩΡ έχει βάλει μεγάλο μέρος του δυναμικού του εκεί, έχοντας ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων.

Α’ ΦΑΣΗ
Την Άνοιξη του 2019, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που δεν δείχνει ότι θα αλλάξει, θα παραδοθεί η Α’ Φάση του έργου, η οποία περιλαμβάνει:
  • Τη νέα υπογειοποιημένη Λ. Ποσειδώνος, η οποία θα μετατοπιστεί από 40 έως 90 μέτρα σε όλο το μήκος της από το ΣΕΦ μέχρι το Δέλτα Φαλήρου. Ο δρόμος, με 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συν μια ΛΕΑ, θα κατέβει περίπου 4 μέτρα από την υπάρχουσα επιφάνεια, ενώ σηκώνεται και σε ύψος για τα φορτηγά, γι’ αυτό και με την ολοκλήρωση ουσιαστικά θα σχηματιστεί λόφος.
  • Δύο (2) γεφυρώσεις των 300 μέτρων έκαστη, σε Καλλιθέα και Μοσχάτο, ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα από τους πολίτες, από την πλευρά του πεζοδρομίου της παράπλευρης Λ. Ποσειδώνος, μέχρι τη θάλασσα.
  • Δύο (2) υπόγεια κανάλια με υδραυλικά (αντιπλημμυρικά έργα), από την Εθνική Οδό μέχρι τη Λ. Συγγρού.
  • Ο νέος δρόμος, η υπογειοποιημένη Λ. Ποσειδώνος δηλαδή, θα παραδοθεί σε κυκλοφορία νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 και αμέσως μετά θα καταστραφεί ο υπάρχων δρόμος, προκειμένου από κάτω να κατασκευαστούν τα κανάλια και έπειτα, στη Β’ Φάση του έργου να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.
  • Επίσης, η Α’ Φάση κατασκευής περιλαμβάνει μια (1) νέα γέφυρα στο ΣΕΦ, πάνω από το κυκλικό του νερού, ώστε να διοχετεύεται καλύτερα η κυκλοφορία από την Εθνική Οδό προς Γλυφάδα (θα αλλάξει η σύνδεση), ενώ θα κατασκευαστεί μια (1) ακόμη γέφυρα στην Αγία Σκέπη, αμέσως μετά τη γέφυρα στο Δέλτα του Φαλήρου. Κάτω από αυτές τις δύο γέφυρες θα δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος, προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας προς Πειραιά – Αθήνα και προς Γλυφάδα.
  • Κι ακόμη, αυτή τη στιγμή, εντός του Κηφισού ποταμού, κατά μήκος 2,2 χλμ. (κοντά στην Ελαιώνα), έχουν ξεκινήσει έργα βιολογικού καθαρισμού, ώστε τα νερά να καθαρίζονται και να αποθηκεύονται σε δεξαμενές στο Φάληρο, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση του πρασίνου που θα δημιουργηθεί.
  • Θα πραγματοποιηθεί και εκβάθυνση του Ιλισσού ποταμού, θα δημιουργηθεί και παρα-ιλίσσιος ποδηλατόδρομος, ενώ η γραμμή του τραμ θα κατέβει πιο χαμηλά, στην ίδια χάραξη, για αντιπλημμυρική προστασία.
Β’ ΦΑΣΗ – ΠΡΑΣΙΝΟ
Πριν την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης κατασκευής, μπαίνει σε εφαρμογή η Β’ Φάση του έργου. Αναμένεται έως το τέλος του 2018 να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ (θα κοστίσει περίπου τα μισά), ώστε τα έργα κατασκευής να ξεκινήσουν αμέσως με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης, τον Μάιο του 2018. Ουσιαστικά πρόκειται για τη διαμόρφωση του χώρου, σε πράσινο 35 στρεμμάτων που θα προέλθει από την υπάρχουσα Λ. Ποσειδώνος και ακόμα 220 στρέμματα που είναι από την πλευρά του δρόμου προς τη θάλασσα, από το ΣΕΦ έως το Δέλτα.
Σε αυτή τη φάση θα κατασκευαστούν ακόμη 5 πεζογέφυρες, ώστε οι πολίτες να περνούν από τα σπίτια προς τη θάλασσα, συν τις δύο γεφυρώσεις των 300 μέτρων της Α’ Φάσης.
Η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, αναμένεται το 2021, οπότε και θα έχουμε έναν νέο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, έναν τεράστιο χώρο πρασίνου με λόφο, και σε συνδυασμό με το Κέντρο Πολιτισμού θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της περιοχής.
 
 
aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 10:08 am


Καλλιθέα: Επικίνδυνος οδηγός υπερφορτώνει τρίκυκλο με στρώματα

Τη φωτογραφία έστειλε αναγνώστης του zougla.gr, αναφέροντας ότι λήφθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή της Καλλιθέας. «Που είναι η αστυνομία να τον σταματήσει», αναρωτιέται στο μήνυμά του ο αναγνώστης, για τον οδηγό ο οποίος προκειμένου να γλιτώσει κάποια δρομολόγια, υπερφόρτωσε με στρώματα το τρίκυκλο του αδιαφορώντας για τους πιο βασικούς κανόνες ασφαλείας...

zougla.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 6:30 pm


Τριπλή απόρριψη για Καλλιθέα

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League απέρριψε τις ενστάσεις της αθηναϊκής ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' Εθνικής Κατηγορίας εξέδωσε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ τις υπό στοιχεία Α (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ η οποία καταχωρήθηκε στο Φύλλο Αγώνα) και Β (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ η οποία κατατέθηκε στην Διοργανώτρια Αρχή) ενστάσεις, ερήμην της ενισταμένης ΠΑΕ, όσον αφορά στην υπό στοιχείο Α ένσταση και κατ’ αντιμωλία των λοιπών. Α. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ως απαραδέκτως ασκηθείσα την υπό στοιχείο Α ένσταση. Β. ΔΕΧΕΤΑΙ τυπικά την υπό στοιχείο Β ένσταση και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αυτή, ως μη νόμιμη. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του ως άνω καταβληθέντος από την ως άνω ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ χρηματικού παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής. Γ. ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ την παρούσα στη Διοργανώτρια Αρχή, για τις δικές της ενέργειες, ώστε αυτή να διερευνήσει εάν υφίσταται λόγος απώλειας του δικαιώματος συμμετοχής της καθ’ ης η ένσταση στο πρωτάθλημα αρμοδιότητας της Ένωσης και επομένως, αποβολής της ιδιότητας του μέλους της Ένωσης, μετά από απόφαση του Δ.Σ. αυτής.

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ τις υπό στοιχεία Α (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ η οποία καταχωρήθηκε στο Φύλλο Αγώνα) και Β (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ η οποία κατατέθηκε στην Διοργανώτρια Αρχή) ενστάσεις, ερήμην των διαδίκων, όσον αφορά στην υπό στοιχείο Α ένσταση και κατ’ αντιμωλία των λοιπών. Α. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ως απαραδέκτως ασκηθείσα την υπό στοιχείο Α ένσταση. Β. ΔΕΧΕΤΑΙ τυπικά την υπό στοιχείο Β ένσταση και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αυτή, ως μη νόμιμη. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του ως άνω καταβληθέντος από την ως άνω ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ χρηματικού παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής. Γ. ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ την παρούσα στη Διοργανώτρια Αρχή, για τις δικές της ενέργειες, ώστε η τελευταία να διερευνήσει εάν υφίσταται λόγος απώλειας του δικαιώματος συμμετοχής της καθ’ ης η ένσταση στο πρωτάθλημα αρμοδιότητας της Ένωσης και επομένως, αποβολής της ιδιότητας του μέλους της Ένωσης, μετά από απόφαση του Δ.Σ. αυτής.

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ τις υπό στοιχεία Α (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ η οποία καταχωρήθηκε στο Φύλλο Αγώνα) και Β (ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά το κύρος του αγώνα με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ η οποία κατατέθηκε στην Διοργανώτρια Αρχή) ενστάσεις, ερήμην των διαδίκων, όσον αφορά στην υπό στοιχείο Α ένσταση και κατ’ αντιμωλία των λοιπών. Α. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ως απαραδέκτως ασκηθείσα την υπό στοιχείο Α ένσταση. Β. ΔΕΧΕΤΑΙ τυπικά την υπό στοιχείο Β ένσταση και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αυτή, ως μη νόμιμη. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του ως άνω καταβληθέντος από την ως άνω ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ χρηματικού παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής. Γ. ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ την παρούσα στη Διοργανώτρια Αρχή, για τις δικές της ενέργειες, ώστε η τελευταία να διερευνήσει εάν υφίσταται λόγος απώλειας του δικαιώματος συμμετοχής της καθ’ ης η ένσταση στο πρωτάθλημα αρμοδιότητας της Ένωσης και επομένως, αποβολής της ιδιότητας του μέλους της Ένωσης, μετά από απόφαση του Δ.Σ. αυτής».

liganews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 5:30 pm


Καλλιθέα: Διαμέρισμα μετατράπηκε σε εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης

Ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε διαμέρισμα, στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και της Γλυφάδας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι καλλιεργητές-διακινητές.

Πιο συγκεκριμένα το παράνομο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργεια κάνναβης εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα και στον υπόγειο βοηθητικό χώρο, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, εδώ και δύο χρόνια, καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος, από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, να εκτιμάται σε 350.000 ευρώ.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 470 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους άνω των 12 κιλών, μικροποσότητα χασισέλαιου βάρους, καθώς και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου - φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

nooz.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 4:46 pm


Τροχαίο στην παραλιακή (στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) - Ουρές χιλιομέτρων

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται αυτή την ώρα στην Παραλιακή, μετά από τροχαίο με δύο οχήματα και ένα απορριμματοφόρο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, δύο οχήματα και ένα απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν μεταξύ τους, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Από το τροχαίο, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, στο σημείο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2018 | 2:53 pm


Στην… τσιμπίδα της ΕΕΑ Καλλιθέα και Αίολος Τρικάλων

Σε μερική κατάπτωση της εγγυητικής για την Καλλιθέα και τον Αίολο Τρικάλων προχώρησε την Πέμπτη (31/5) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για την μεν Καλλιθέα για οφειλή στο ξενοδοχείο «ATHENS ATRIUM HOTEL» ενώ για την ομάδα των Τρικάλων για χρέος στην εταιρία «ARIES-ΨΥΞΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ Α.Ε.».

Η ομάδα του «Ελ Πάσο» πάντως, υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική οπότε θα εκκαθαριστεί, κάτι που σημαίνει ότι όποιος προλάβει θα πάρει τα λεφτά της εγγυητικής…

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«1.Ακρόαση ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ σχετικά με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ως άνω ΚΑΕ.
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 14-6-18

2.Αίτηση της εταιρείας «ATHENS ATRIUM HOTEL Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Τουριστική Εταιρία» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΚΑΛΛΛΙΘΕΑ.
ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

3.Αίτηση της εταιρείας «ARIES-ΨΥΞΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ Α.Ε.» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

4.Αίτηση του αθλητή Βασιλείου Σίμτσακ περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ».

πηγη

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2018 | 3:17 pm


Ευχές στους μαθητές από την Ένωση Γονέων Καλλιθέας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους κάνοντας όνειρα για την εισαγωγή τους στη σχολή της επιλογής τους. Σ’ αυτή τη διαδικασία κοντά τους ως συνοδοιπόροι των παιδιών είμαστε όλοι εμείς οι γονείς. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας είναι κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους αυτή τη δύσκολη περίοδο της σχολικής τους ζωής. Ως γονείς οφείλουμε να λειτουργούμε υποστηρικτικά και εμψυχωτικά απέναντι στα παιδιά μας, να τα ακούμε και να τα καθησυχάζουμε. Πρέπει να τονώνουμε τα κίνητρά τους θυμίζοντας τους στόχους τους και δείχνοντας ότι πιστεύουμε σε αυτά και στην προσπάθειά τους. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά που δοκιμάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και στις εξετάσεις των γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Να αγωνιστείτε με την ψυχή σας πιστεύοντας στον εαυτό σας ! Θυμίζουμε πως η αξία κάθε παιδιού σε καμιά περίπτωση δε μετριέται με την αποτυχία ή την επιτυχία του στις εξετάσεις.
«Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμείνει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος».  George Eliot, συγγραφέας από τη Βρετανία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2018 | 1:32 pm


Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα -Δύο άτομα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική την Τετάρτη, όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, επί της οδού Σωκράτους.

Στον 1ο όροφο ξέσπασε η φωτιά και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 5 άτομα, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, καθώς και ένα ανήλικο στο νοσοκομείο Παίδων.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα.

#Κατεσβέσθη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Σωκράτους στην Καλλιθέα Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απεγκλωβίστηκαν από υπερκείμενους ορόφους με αναπνευστικά προβλήματα και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ πέντε άτομα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 30 Μαΐου 2018

iefimerida.gr / Φωτογραφία: Εurokinissi

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 9:08 pm


19η Γιορτή Γενικής Γυμναστικής

Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος" σας προσκαλούν στην 19η Γιορτή Γενικής Γυμναστικής, που διοργανώνουν στις 2 & 3 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο "Έσπερος" (Χαριλάου Τρικούπη και Μίλωνος).
Η ώρα έναρξης των αθλητικών μας εκδηλώσεων είναι :
Σάββατο 2 Ιουνίου, 18.30 μμ
Κυριακή 3 Ιουνίου, 17.45 μμ 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 7:00 pm


Το Σάββατο στις 8 μ.μ. η εκδήλωση του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης»

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Θ’ αλλάξουμε αυτή την πόλη, είμαστε αποφασισμένοι» πραγματοποιεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8 μ.μ., στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου) η δημοτική παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί τριών στελεχών με μακρόχρονη και σημαντική διαδρομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 5:00 pm


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Local Food Festival που διοργάνωσε ο Εμπορικος Σύλλογος Καλλιθέας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Local Food Festival που διοργάνωσε ο Εμπορικος Σύλλογος Καλλιθέας  στα πλαίσια της 3μερης δρασης του Δήμου Καλλιθέας  “Love your local market” ! Μια Γαστρονομική Γιορτή με κεράσματα από τα μαγαζιά της Πόλης μας! Σήμερα γευτήκαμε λιχουδιές από το μεζεδοπωλείο Γράπα, Φαλάφελ από το Queen Falafel, πίτσα από Willy’s και Roma Pizza , Σουβλάκια από το Βασίλη, λαχταριστά wafflakia από Bocca Lupo ,σοκολατάκια από την σοκολατοποιΐα Ήρα και ήπιαμε δροσερή λεμονάδα από το Creme Royale!  Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα!! Ευχαριστούμε επισης τον Music 89.2 & τον Σπύρο Μαργαρίτη για τις μουσικές επιλογές στο σημερινό μας party καθως και τον Δήμο Καλλιθέας & τον αντιδήμαρχο κ. Κωστάκη Μανώλη για την πολύτιμη βοήθεια !!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 3:41 pm


Κουκουλοφόροι πέταξαν αβγά στους διαδηλωτές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο χώρο όπου συγκεντρώνονται τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε αβγά και τρικάκια ενώ ορισμένοι εξ αυτών έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν  το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Μετά την καταδρομική επίθεση οι κουκολοφόροι διέφυγαν στα γύρω στενά.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 12:00 pm


«Νεκρή» σήμερα η Αθήνα: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τα βασικά συνθήματα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ είναι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού και το πάγωμα των πλειστηριασμών. Θα ακολουθήσεις συλλαλητήριο ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τα αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι: Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2018 | 11:29 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr