Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ταυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου (πρόγραμμα)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 
4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας!

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση με το «Σχολείο της Τέχνης» γεμάτη από ομαδικά παιχνίδια, χορό, κινηματογράφο, μουσική, κουκλοθέατρο, παραμύθια, δημιουργική γραφή, καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση! 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
18/62018 - 27/7/2018 & 27/8/2018 - 7/9/2018 
7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ. 
Ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-12 ετών. 

ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 

Καλοκαίρι στην πόλη μας! 
Τα παιδιά της πόλης μας δίνουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. 

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το Σχολείο της Τέχνης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με παλιά και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Τα προγράμματα της 4ης Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας σχεδιάστηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν με τους συνομηλίκους τους μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης, γνώσης και διασκέδασης. 
Φέτος ετοιμάσαμε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μουσικής παιδείας και όπερας, μοντέρνου χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις και κατασκευές, διαδραστικά αλλά και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια για γνωριμία με την τέχνη. 

Περιμένουμε, λοιπόν, τους μικρούς δημότες μας για ένα δροσερό, δημιουργικό καλοκαίρι, γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση! 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 
Απόστολος Σιώκας 

 Κόστος συμμετοχής για κατοίκους η δημότες Μοσχάτου - Ταύρου.
 • 1 παιδί σε 1 περίοδο 80€, σε 2 περιόδους 150€, σε 3 περιόδους 220€, σε 4 περιόδους 290€. 

• 2 παιδιά σε 1 περίοδο 150 €, σε 2 περιόδους 280€, σε 3 περιόδους 420€, σε 4 περιόδους 560,00€

 Χώροι διεξαγωγής του προγράμματος.
* Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 

*Αίθουσα 2-3 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς, Ταύρος) 

Όλοι οι χώροι διεξαγωγής του προγράμματος είναι κλιματιζόμενοι

Εγγραφές από 23 Μαΐου μέχρι 16 Ιουλίου 2018 
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 
Τηλ. 210 9431760 

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Αίθουσα 6 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς - Ταύρος) 
Τηλ. 210 3466785  

Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος στους χώρους διεξαγωγής.

Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 δεκαπενθήμερες περιόδους  
Α Περίοδος 18/6/2018-29/6/2018 
Β Περίοδος 2/7/2018-13/7/2018 
Γ Περίοδος 16/7/2018-27/7/2018 
Δ Περίοδος 27/8/2018-7/9/2018 

Επικοινωνία - Διοργάνωση: 
CHEERY TREE production & creation 
Κλαζομενών 20 ΤΑΥΡΟΣ 
Τ.Κ. 17778 
Τηλ. 210 3450376 
www.cherrytree.gr 
[email protected] 
Τηλ. 6978 409945  
[email protected] www.facebook.com/cherrytreeproduction


ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όλων των μορφών της τέχνης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα θέματα και παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση. Το «Σχολείο της Τέχνης» αποτελεί μία νέα πρόταση στον χώρο των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού. Είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο-Τέχνη-Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και τον ρόλο που διαδραματίζουν. 

 Το «Σχολείο της Τέχνης» προσφέρει στα πρωινά των παιδιών συναντήσεις γεμάτες δημιουργία, παιχνίδι και κατασκευές. Διάφορες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική το θεατρικό παιχνίδι, η όπερα, κινηματογράφος, το θέατρο σκιών, η ιστορία της τέχνης, η δημιουργική γραφή αλλά και πολλά άλλα καθώς και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν τα πιο ξεχωριστά εργαστήρια τα οποία στοχεύουν να αναδείξουν την δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να αναπτύξουν και να εκφράσουν ελεύθερα την καλλιτεχνική τους φύση. 

Καλλιτεχνική δ/νση: Αλεξάνδρα Κερασίδου 
Σύμβουλος Πολιτισμού-σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων τέχνης για παιδιά και ενήλικες. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 
Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ' όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να το γράφουν με το ...χέρι τους βασιζόμενοι στην αρχή ότι ο κάθε ένας από μας είναι «εν δυνάμει» συγγραφέας! 

Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 
Είναι μια σε βάθος περιήγηση σε βασικούς σταθμούς της μουσικής. Τα παιδιά μέσα από τα εργαστήρια θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, συνθέτες και μουσικές περιόδους της μουσικής, βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας, κανόνες μελωδικής ερμηνείας και ρυθμού και θα αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικότητας μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες. 

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας, κουκλοθέατρο 
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βήμα - βήμα και θα πειραματιστούν τα ίδια, στον σχεδιασμό και την δημιουργία ενός κουκλοήρωα, τον οποίο φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους. Μέσα από την επαφή τους με μια ποικιλία ευφάνταστων υλικών, θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν πρώτα την κούκλα και με ποιο τρόπο θα πρέπει να δίνουν έμφαση στη κίνηση της. 

Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών, Καραγκιόζη 
Το θέατρο σκιών προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, γίνεται ευχάριστο παιχνίδι, αφήνει την φαντασία των παιδιών να μεγαλουργήσει και προσφέρει μια ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση, μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα την προφορική λαϊκή μας παράδοση. 

Εργαστήρι Μουσικού 
Θεάτρου Ένα διαδραστικό εργαστήρι με σκοπό την βιωματική γνώση πάνω στο Μουσικό Θέατρο, το Μιούζικαλ, την Οπερέτα και την Όπερα όπου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και ιδίως έργα που έχουν ως βάση τα πιο γνωστά παραμύθια όπως τη Σταχτοπούτα, Χάνσελ και Γκρέτελ, τον Μαγικό Αυλό και άλλα., με βιντεοπροβολές και ακροάσεις από τις πιο όμορφες παραστάσεις που έχουν δοθεί σε όλο τον κόσμο. 

Αφηγήσεις παραμυθιών 
Αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο. Από τους μύθους του Αισώπου όπου θα συναντήσουμε τις χελώνες, τον κάβουρα και την αλεπού, στα κάστρα, τους ιππότες, και τους δράκους, ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι. 

Εικαστικό εργαστήρι 
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά, να επεξεργαστούν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και να εντοπίσουν τις δυνατότητες τους δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα ζωγραφικής και κατασκευές. 

 Θεατρικό παιχνίδι 
 Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων, ένα δυνατό μέσο έκφρασης που προσφέρει στο παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο. 

Μοντέρνος χορός 
Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά τα παιδιά. Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά, οπότε τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά στη στάση του σώματος τους. 

Επιτραπέζια Παιχνίδια 
Τα επιτραπέζια δεν έχουν ηλικία και υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέι])ης και διασκέδασης με τους φίλους μας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια ενώ αποτελούν ένα εναλλακτικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαλείο κάνοντας μας να μάθουμε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις κουλτούρες τους. 

Κινηματογράφος 
Ο κινηματογράφος, ως ένα «ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές του ανθρώπου, φέρνοντάς τον σε επαφή με ετερόκλητους πολιτισμούς. Με ταινίες που έχουν αποσπάσει βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, προσφέρουμε στο παιδί την αισθητική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική παιδεία και τη δημιουργική έκφραση.

Θεματικά διαδραστικά παιχνίδια 
Ψάχνοντας τον θησαυρό μέσα από γρίφους που είναι κρυμμένοι παίζουμε με το κυνήγι θησαυρού, τις μουσικές καρέκλες, το γελαστό μπαλόνι και πολλά άλλα... 

Ιστορία της τέχνης
Ποια τα σύγχρονα ρεύματα της ζωγραφικής, τι ξέρουμε για τους μεγάλους ζωγράφους όλων των εποχών, πως ξεχωρίζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά των εποχών. Αυτά και πολλά άλλα μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε από κοντά.

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:12 pm


Η νέα διαδικασία για γυαλιά και ειδική αγωγή με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε σε ΦΕΚ μετά την ψήφιση της σχετικής αλλαγής που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαιαπτούμενα της δ΄αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας η χορήγηση και αποζημίωση γίνεται κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης που έχει εκδοθεί, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ, από πιστοποιημένο στο Μητρώο του ΕΟΠΥΥ ιατρό-οφθαλμίατρο και κατόπιν ιατρικού ελέγχου από ελεγκτή ιατρό.

Στην περίπτωση του δικαιούχου παροχής, εκδίδεται βεβαίωση, ως παράρτημα της γνωμάτευσης, η οποία έχει την περιγραφή «Βεβαίωση Αποζημίωσης», φέρει ως διακριτικό το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ, έναν μοναδικό αριθμό (barcode) καθώς και το όνομα, επίθετο και ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Επί της βεβαίωσης προσδιορίζεται το προς αποζημίωση δικαιούμενο ποσό, όπως ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Υ. και το οποίο φέρει τη λεκτική περιγραφή «ανώτατο αποζημιούμενο ποσό».
Τη βεβαίωση υπογράφει ηλεκτρονικά ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ ή ο νόμιμος αναπληρωτής αυτού, και παραδίδεται στον δικαιούχο περίθαλψης. Στη βεβαίωση προβλέπεται ευδιάκριτο πεδίο υπογραφής του δικαιούχου προκειμένου να το υπογράψει και στη συνέχεια να την καταθέσει σε κατάστημα οπτικών, που λειτουργεί νόμιμα, ώστε να λάβει την παροχή που δικαιούται.

Εν συνεχεία και κατόπιν υποβολής σε μηνιαία βάση από το κατάστημα οπτικών ειδών, των ιατρικών γνωματεύσεων, των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων και του τιμολογίου που αντιστοιχεί σε αυτά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7α του άρθρου 90 του ν. 4368/2016 (Α’ 21), όπως ισχύει, το ποσό που αναγράφεται στη βεβαίωση αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών.
Η μηνιαία υποβολή θα κατατίθεται στον ΕΟΠΥΥ μέχρι την 20η ημερολογιακή ημέρα του επόμενου μήνα. Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή ακολουθείται κατ’ αντιστοιχία η ίδια διαδικασία. Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή οι ιατροί που εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις είναι παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, νευρολόγοι-ψυχίατροι, ψυχίατροι και νευρολόγοι, κατά τα οριζόμενα στον Ε.Κ.Π.Υ.
Επιπρόσθετα, η γνωμάτευση δύναται, κατ’ επιλογή του θεράποντος ιατρού, να εκδίδεται είτε ως «πακέτο» ειδικής αγωγής είτε μεμονωμένα ανά πράξη οπότε ανάλογα εκδίδεται και ο αντίστοιχος αριθμός βεβαιώσεων.

Στην περίπτωση που από το πλήθος των πράξεων που θα ζητηθούν από το γιατρό υπάρχει υπέρβαση του ανώτατου ορίου αποζημίωσης όπως ορίζεται από τον Ε.Κ.Π.Υ., τότε το ποσό της υπέρβασης αφαιρείται αναλογικά από κάθε θεραπευτική πράξη, προκειμένου το συνολικό ποσό να είναι στο ύψοςτου ανώτατου αποδιδόμενου ορίου δαπάνης.». Στην περίπτωση υπέρβασης των ορίων δαπάνης  για τις παροχές «Οπτικά» και «Ειδική Αγωγή» το υπερβάλλον ποσό αναζητείται από τον ΕΟΠΥΥ από τα καταστήματα οπτικών ειδών και τους παρόχους ειδικής αγωγής αντίστοιχα. Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να συμψηφίζει το παραπάνω ποσό αυτόματης επιστροφής (clawback) με ισόποση οφειλή.
Ο συμψηφισμός γίνεται μεταξύ επιστρεφόμενων ποσών από τους ανωτέρω παρόχους υπηρεσιών υγείας και εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, που δημιουργήθηκαν εντός προηγούμενων οικονομικών ετών ή του ίδιου οικονομικού έτους.

Εάν το ποσό αυτόματης επιστροφής του παρόχου, είναι ίσο ή υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% της ετήσιας υποβαλλόμενης δαπάνης του, μετά την αφαίρεση της έκπτωσης (rebate) και των μη αποδεκτών δαπανών από τον έλεγχο και εκκαθάριση, ο συμψηφισμός κατανέμεται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Εάν το ως άνω ποσό είναι μικρότερο του 10%, ο συμψηφισμός κατανέμεται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί μία δόση να είναι κατώτερη των 250€ μηνιαίως.
Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κατά τον κρίσιμο χρόνο καταβολής μίας δόσης ο πάροχος δεν υποβάλει δαπάνη των υπηρεσιών για τις οποίες του καταλογίστηκε το clawback, τότε αποστέλλεται από τον Οργανισμό ενημερωτικό σημείωμα με το υπολειπόμενο ποσό προς εξόφληση, καθώς και κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής στον οποίο έχει την υποχρέωση, εντός ενός μήνα από την ημερομηνία αποστολής σε αυτόν του ανωτέρω σημειώματος, να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, όπως προσδιορίστηκαν ανωτέρω. Ως έναρξη της απόφασης τίθεται η 1η Αυγούστου 2018.

 dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:53 am


Η επίσημη εφαρμογή του Mymosxato στο Android!Το Mymosxato σας παρουσιάζει την επίσημη εφαρμογή του στο Android. Δυστυχώς λόγο τεχνικών προβλημάτων δεν μπορούμε να σας την παρουσιάσουμε μέσω του Google Play αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε ως αρχείο και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες να την εγκαταστήσετε γρήγορα και ασφαλέστατα.

1)Κατεβάζετε απο το παρακάτω Link το αρχείο apk.


2) Επιλέγετε στις ρυθμίσεις τις άγνωστες πηγές. Αν δεν το βρείτε ακολουθήστε τα βήματα στο παρακάτω λινκ.


3)Εφόσον το κάνατε επιτυχώς,πατήστε το αρχείο και εγκαταστήστε το.

4)Απολαύστε την εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τον ΓιώργοΗλιόπουλο για την υλοποίηση της ιδέας και την δημιουργία της εφαρμογής.

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:36 am


Τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε ένα αυγό κάθε μέρα

Τα αυγά υπήρξαν τροφή “ταμπού” εδώ και δεκαετίες, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά οι πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν, ότι μπορεί να μην είναι τόσο ανθυγιεινά όσο θεωρούνταν κάποτε.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Heart, ερευνητές από την Κίνα διαπίστωσαν, ότι όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν κατά μέσο όρο ένα αυγό την ημέρα είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου από όσους δεν κατανάλωναν αυγά καθημερινά διατροφή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:18 am


"Έφυγε" ο προπονητής του Eurobasket 87 Kώστας Πολίτης

Μία ακόμα πολύ μεγάλη απώλεια για το χώρο του ελληνικού μπάσκετ καθώς τα ξημερώματα πέθανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Eurobasket του 87 Κώστας Πολίτης,
O άνθρωπος που οδήγησε τον Γκάλη τον Γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης και έβγαλε όλους τους Ελληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Τον τελευταίο καιρό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών,. 

Ο Κώστας Πολίτης γεννιέται στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή κι αφού περάσει από ακαδημίες θα βρει λοιπόν τη θέση του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-1967.

Ο Πολίτης αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, ενώ στο ενεργητικό του ως παίκτης είχε και ένα Προολυμπιακό Τουρνουά (1964), ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα (1964), αλλά και παιχνίδια στους Μεσογειακούς Αγώνες (1967).

Ο Κώστας Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ομάδα Ανδρών το 1982, έχοντας περάσει από τους Παίδες και τους Εφήβους. Ο πρώτος του αγώνας στον πάγκο της Εθνικής θα έρθει στις 14 Μαΐου 1982 στον αγώνα Ελλάδας-Ουγγαρίας (84-91). Το χτίσιμο της ομάδας θα είναι αργό και επίπονο, η «επίσημη αγαπημένη» θα φτάσει πάντως σε ημιτελικές φάσεις διεθνών τουρνουά και θα παίξει μέχρι το 1987 ματς στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών, στο Βαλκανικό, τους Μεσογειακούς, τα Τουρνουά Ακρόπολις και σε Προολυμπιακά Τουρνουά (1984) και προκριματικά Παγκοσμίου Ανδρών (1986).
Η Ελλάδα εμφανίστηκε σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ το 1983, κάτι που ισοδυναμούσε με την παρθενική μεγάλη επιτυχία του Πολίτη στον πάγκο της. Το Ευρωπαϊκό του 1983 στη Γαλλία είδε την Ελλάδα να κατακτά την 11η από τις 12 θέσεις του τουρνουά, μετρώντας 2 νίκες και 5 ήττες, ήταν πάντως ιστορικές από κάθε άποψη στιγμές.

Το 1986 η Εθνική του Πολίτη κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ανοίγοντας την όρεξη των Ελλήνων για όσα έμελλε να ακολουθήσουν του χρόνου. Η πρώτη ποτέ παρουσία της Εθνικής Ελλάδος σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε αίσθηση. Η χώρα μας κατακτά την 10η θέση μεταξύ των 24 ομάδων και ο Νίκος Γκάλης στέφεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης!

Ο ομοσπονδιακός κόουτς συνέχισε να προπονεί την Εθνική Ανδρών μέχρι το 1988, κλείνοντας την πορεία του στην «επίσημη αγαπημένη» στον αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών (10 Ιουλίου 1988) με άλλη μια νίκη (94-87).

Με την τεράστια επιτυχία στις πλάτες του, ο «ευρωκόουτς» ανέλαβε μετά τις τύχες ελληνικών συλλόγων, περνώντας δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ μετά και την ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του στη Νήαρ Ηστ Καισαριανής.
Με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα κατακτήσει τρία συναπτά πρωταθλήματα Ελλάδας (1980-1982), ένα ακόμα το 1984 αλλά και δύο Κύπελλα (1982 και 1983), οδηγώντας τους «Πράσινους» και στο Final Four της Ευρωλίγκας το 1994 (στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο), όπου πήρε στο Τελ Αβίβ την τρίτη θέση χάνοντας από τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη. 

Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα είχε αντίστοιχες επιτυχίες, οδήγησε πάντως τον «Δικέφαλο» σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας (1989 και 1990), βρίσκοντας ξανά στον δρόμο του τον Ιωαννίδη του Άρη, αλλά και την ΑΕΚ σε έναν ακόμα χαμένο τελικό Κυπέλλου (1999) από τον ΠΑΟΚ.

Η θητεία του Πολίτη χαρακτηρίστηκαν από την πολυθρύλητη κόντρα του με τον Νίκο Γκάλη που είχε ως αποτέλεσμα το άδοξο φινάλε στην καριέρα του «γκάνγκστερ» τον Οκτώβριο του 1994, όταν θα εγκατέλειπε την ενεργό δράση στα 37 του μετά τον περιβόητο καυγά του με τον προπονητή Πολίτη στο γήπεδο του Μετς, στον αγώνα με τους Αμπελόκηπους.

 gazzetta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:14 am


"66 χρόνια ΠΕΜ" : Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου γιορτάζει!

Το Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου σας προσκαλεί στην επετειακή εκδήλωση "66 χρόνια ΠΕΜ" τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, 2ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν και πρώην μέλη των ΔΣ της ΠΕΜ! 


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:05 am


Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, Κων/πόλεως και Σολωμού στην Δημοτική Δνότητα Μοσχάτου, σε μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.
 

Υπέυθυνοι Καθηγητές
Β. Γραβάνης και Κ. Παρχαρίδης
 

Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:04 am


2ο Φεστιβάλ Τεχνών: Αφιέρωμα στο Αθηναϊκό Τραγούδι, τη Δευτέρα στο Μοσχάτο!

2ο Φεστιβάλ Τεχνών
Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Μοσχάτο
Ώρα 20.30
Είσοδος ελεύθερη!


Περιήγηση στη ρομαντική Αθήνα από το 1900 με το πρώτο τραγούδι του Αττίκ, μέχρι το 1960 με πινελιές από το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ερμηνεύουν ο Γιώργος Σαλαμπάσης, η Πέρσα Σέργη και η Σοφία Ανδριανού

Παρουσίαση Κώστας Παπασπήλιος

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:51 am


Οι «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» μας ταξίδεψαν μουσικά, στο Μοσχάτο (εικόνες - βίντεο)

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018 - Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου. 

Με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών 2018, στο Μοσχάτο, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου. Έγινε συναυλία με τα νεανικά συγκροτήματα ‘’Ταξιδιώτες’’ και ‘’Maison de Fous’’ που βαδίζουν σε νεανικά ροκ μονοπάτια και μας ξεσήκωσαν με τα τραγούδια τους. 

Στην παρουσίαση η Άρια Δαμουλάκη ( παρουσιάστρια στο High Tv).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ! .


......................................


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:55 am


"Καλύτερη ομάδα Ρυθμικής 2018" η "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου στο "E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018" (εικόνες - vid)


Το Σάββατο 16 Ιουνίου, o Σύλλογος "Πνοή Μοσχάτου", συμμετείχε σε αγώνες μαζικού αθλητισμού στο E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018 , 22 αθλήτριες αγωνίστηκαν με θέμα "BOLLYWOOD", O Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου με την άψογη παρουσία του, απέσπασε το Χρυσό μετάλλιο!!  (δείτε εδώ εικόνες & βίντεο)


Σήμερα  Κυριακή 17/6 η "ΠΝΟΗ" συμμετείχε στον τελικό ανάμεσα σε όσες ομάδες από όλους τους ομίλους  που είχαν πάρει Χρυσό μετάλλιο. Στη σημερινή τους συμμετοχή απέσπασαν την καλύτερη κρητική και βραβεύθηκαν με το ειδικό βραβείο της "Καλύτερης ομάδας Ρυθμικής 2018"


Προπονήτριες της ομάδας  οι .. Φωτεινή Τσιμιχοδίμου, Ειρήνη Τσαμκιρανη και Αρια Σταματάκη! 


Πολλά μπράβο στα κορίτσια μας και τις υπέροχες δασκάλες μας!! 
 
Ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης ήταν για εφέτος η κεντρική σάλα του Παλαί του Δήμου Γαλατσίου. 

Φέτος το πρόγραμμα ήταν πολύ διαφορετικό γεμάτο εκπλήξεις με πολλά χρώματα κινήσεις και αρώματα φερμενα από Ανατολή. 

..................................

Επίσης το ταξίδι της "ΠΝΟΗΣ" γι αυτή την σεζόν συνεχίζεται, το τμήμα αγώνων μαζικού αθλητισμού, το Σάββατο 23 Ιουνίου το μεσημέρι στο Cosmogym Festival - Contest στο Περιστέρι....

Τελευταίος προορισμός το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς "ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ" Εκεί οι αθλήτριες της Πνοής θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ανάμεσα σε πολλές ομάδες όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Παράλληλα θα χαλαρώσουν, θα διασκεδάσουν και θα σκαρώσουν τα επόμενα σχέδια τους !!!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!

Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου!
Υπεύθυνη: Τσιμιχοδήμου Φωτεινή
Χρ. Σμύρνης 111 στο Μοσχάτο (1ο όροφο)
Τηλ.6936732307

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος σε  βίντεο!


........


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:10 am


Απίστευτο: Έπεσε και άλλο δέντρο στο Μοσχάτο - Πλάκωσε δυο αυτοκίνητα (εικόνες)

Μόλις τώρα στο Μοσχάτο καταπλακώθηκαν αυτοκίνητα από μεγάλο δεντρό. 

Πριν μια ώρα είχαμε και άλλο συμβάν στο πτώση δέντρου και καταπλακωμένου αυτοκινήτου . (δείτε εδω)


 Συγκεκριμένα σήμερα μόλις τωρα ξεριζώθηκε μεγάλο πεύκο και καταπλάκωσε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το μεγάλο πεύκο έπεσε στη μέση του δρόμου.

Έκανε ζημιά στα 2 αυτοκίνητα και στα κάγκελα της περίφραξης της πολυκατοικίας.

Το συμβάν έγινε στην οδό Ταξιαρχών, στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και πυροσβεστική.  

Επίσης παρόν με το συνεργείο του Δήμου και Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Φελλας Γιώργος.

Δείτε εικόνες από την καλή αναγνώστριά μας.Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:19 pm


Μεγάλο δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Μοσχάτο (εικόνες).

Πριν λίγο στο Μοσχάτο καταπλακώθηκε αυτοκίνητο από μεγάλο δεντρό. 

Συγκεκριμένα σήμερα την ώρα της μεγάλης νεροποντής ξεριζώθηκε μεγάλο πεύκο και καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο. 

Το συμβάν έγινε στο ποτάμι του ΙΛΙΣΟΥ, στη συμβολή οδό Ιλισού με την Φλέμινγκ. 

Στο σημείο βρέθηκε με το συνεργείο του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Φελλας Γιώργος.

Δείτε εικόνες από την καλή αναγνώστριά μας.Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 6:46 pm


Γιορτή του πατέρα 2018: Ξεκίνησε από δύο γυναίκες που λάτρευαν τους μπαμπάδες τους!

Όπως μάνα είναι μόνο μία, έτσι και πατέρας είναι μόνο ένας! Πώς καθιερώθηκε η Γιορτή του πατέρα 2018 ή Ημέρα του πατέρα 2018 και όσα πρέπει να γνωρίζετε. 

Η Γιορτή του πατέρα 2018 ή Ημέρα του πατέρα 2018 είναι η ημέρα αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου. Στους πατεράδες που στάθηκαν δίπλα μας, που μας στήριξαν, που ήταν εκεί όταν τους είχαμε ανάγκη, που μας έσωσαν και μας έδειξαν τον δρόμο… Τους πατεράδες που είναι και «μητέρες» και «καθοδηγητές» και «παρόντες» με κάθε τρόπο. Η Γιορτή του Πατέρα 2018 γιορτάζεται στις 17 Ιουνίου.

Με άλλα λόγια, η Γιορτή του πατέρα δεν αφορά μόνο τους πατεράδες, αλλά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο. Στην ουσία είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας δεδομένου ότι πολύ συχνά στην κοινωνία μας οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα.


Γιορτή του πατέρα 2018: Γιορτάζουμε τους ήρωες όλου του κόσμου!

Γιορτή του πατέρα ή ημέρα του πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. 

Η πρώτη γνωστή περίπτωση οργανωμένου εορτασμού έγινε στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907. 

Είναι πιθανόν να επηρεάστηκε από τον πρώτο εορτασμό της ημέρας της μητέρας που έλαβε τόπο την ίδια χρονιά. Η Κλέιτον διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή στα γενέθλια του προσφάτως εκλιπόντα πατέρα της.
 
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή. Επισκιάστηκε από άλλα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την ημέρα στην πόλη. Έτσι, η Δυτική Βιρτζίνια δεν αναγνώρισε τη συγκεκριμένη μέρα ως επίσημη εορτή. Όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ από το Σποκέιν της Ουάσιγκτον… 

Η Ντοντ μη γνωρίζοντας τίποτα για την προηγούμενη διοργάνωση στη Βιρτζίνια διοργάνωσε από μόνη της τη Γιορτή του πατέρα. Έγινε δύο μόλις χρόνια αργότερα από αυτήν της Κλέιτον. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865). Μαζί με τον πατέρα της που υπερλάτρευε ήθελε να τιμήσει και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες.


Ημέρα του πατέρα 2018: Πώς και πότε καθιερώθηκε

Το πρώτο νομοσχέδιο που πήγε στο αμερικανικό Κογκρέσο και αφορούσε στην επισημοποίηση της Γιορτής καταψηφίστηκε το 1913 λόγω φόβων περί εμπορευματοποίησης. Το 1916 ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον επισκέφτηκε το Σπόουκεν όπου έκανε ομιλία για την Ημέρα του Πατέρα. Ήταν όμως μία αποτυχημένη απόπειρα για την επισημοποίηση της γιορτής από το Κογκρέσο. Το 1924, ο πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ πρότεινε επίσημα την καθιέρωση μιας ιδιαίτερης ημερομηνίας για την Ημέρα του πατέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ύστερα από μερικές ακόμα αποτυχημένες προσπάθειες, το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατέρες. Με αυτόν τον τρόπο, καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή. 

Μετά την τελική επισημοποίηση του γιορτής από τον Νίξον, και ενώ υπήρχε η εντύπωση πως η πρώτη γιορτή του πατέρα είχε διοργανωθεί το 1910 από την Ντοντ, κάποιος παρευρισκόμενος στην εκδήλωση της Κλέιτον του 1908 κατόρθωσε να αποδείξει πως η γιορτή είχε ξαναγίνει δύο χρόνια νωρίτερα. 

Στην Αυστραλία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ενώ η Εκκλησία το γιορτάζει του Αγίου Πνεύματος (κινητή εορτή τον Ιούνιο). Στην Ευρώπη έπαψε να είναι «Ημέρα του πατέρα» αλλά ονομάζεται «Γιορτή του πατέρα» με αρχή από τη Γερμανία. Εκεί συνδέθηκε άμεσα με την οικογενειακή έξοδο κατά τη γιορτή της μπύρας. 

Αυτά ακριβώς γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα 2018 ή Γιορτή του Πατέρα 2018! 

Δείτε στο βίντεο εννιά δώρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για τη Ημέρα του Πατέρα 2018: 

 

ΠΗΓΗ newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 1:51 pm


5ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

5ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Ευθύνη όλων η άμεση αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού μέσα από κοινές πρωτοβουλίες προώθησης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής

Την ανάγκη προώθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής κατά του σχολικού εκφοβισμού έθεσαν με άμεσο τρόπο από το 5ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) που φιλοξενήθηκε στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο έχει και την Προεδρία του Δικτύου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μέλη του Δικτύου από κράτη-μέλη της ΕΕ, δημόσιοι και θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες στο πεδίο οι οποίοι συμμετείχαν και στις εργασίες του συνεδρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΕΑΝ και του ΔΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  υποδέχτηκε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου τονίζοντας τη σημασία μιας πανευρωπαϊκής συνεργασίας μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σημασία του φαινομένου και να ληφθούν κατάλληλα μέτρα και κοινές πολιτικές.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα την ανάγκη λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού.

Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα μέσω της πρόληψης και της θεραπείας. Ως γονείς, δάσκαλοι και συνολικά ως κοινωνία έχουμε την κοινή ευθύνη να ακούμε και να προστατεύουμε τα παιδιά μας ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας και θωρακίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΕΑΝ αναφέρθηκε εκτενώς σε μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Δικτύου που είναι η δημιουργία ενός εργαλείου Πιστοποίησης μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Η πρωτοβουλία αυτή θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2019 στις Βρυξέλλες φιλοδοξώντας να θέσει τις σχολικές κοινότητες στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του φαινομένου και εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας μέσα σε ένα ολιστικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού μέσα από τη διατύπωση συγκεκριμένων συστάσεων προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ευκαιρία προώθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής με την ενεργή υποστήριξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του Συνεδρίου, ο Paolo Picchio, πατέρας της Carolina, του πρώτου αναγνωρισμένου θύματος του ηλεκτρονικού εκφοβισμού στην Ιταλία μοιράστηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα την ιστορία της κόρης του και την προσωπική του απόφαση μετά την απώλειά της να δημιουργήσει το Ίδρυμα Carolina στη μνήμη της.

Η εξειδικευμένη αυτή δομή προσφέρει θεραπευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και στους νέους. «Αυτό που συνέβη στην κόρη μου δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί σε κανένα παιδί. Πρέπει όλοι μας καταλάβουμε ότι το Ίντερνετ προσφέρει μεγάλη δύναμη, αλλά την ίδια στιγμή ενέχει και μια μεγάλη ευθύνη. Αυτό που συνέβη στην Carolina ήταν αυτό που ενέπνευσε τη δημιουργία του πρώτου νόμου στην Ευρώπη για την προστασία των παιδιών από τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο καινοτόμα στην Ευρώπη με την υποστήριξη πολύ-επιστημονικής ομάδας παρέχοντας υπηρεσίες θεραπείας με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση περιστατικών παιδιών θυμάτων κακοποίησης και θυμάτων bullying.

Το συνέδριο έδωσε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί συντονισμένα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ανάπτυξη καλών πρακτικών και εργαλείων και την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις εθνικές αρχές.

Τα μέλη του ΕΑΝ από την Ιταλία και την Ολλανδία, «Hallgarten-Franchetti Centro Studi Villa Montesca Foundation» και GALE Global Alliance for LGBT Education παρουσίασαν τα πρώτα βήματα της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης των Σχολείων και την πρόοδο της πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη δημιουργία από το Δίκτυο ενός ενιαίου εργαλείου πιστοποίησης για τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΑΝ, καθηγήτρια Βάσω Αρτινοπούλου ανέλυσε τα ικανοποιητικά βήματα που έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος δημιουργίας μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής.

 Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Επίτιμο Μέλος του ΕΑΝ, κος. Peter Smith, ο οποίος ανέλυσε τις διαφορές που παρατηρούνται στο πεδίο του σχολικού εκφοβισμού και στη συχνότητα του φαινομένου με βάση το φύλο των παιδιών. Βασικό συμπέρασμα της τοποθέτησης του κ. Smith ήταν ότι ο σχολικός εκφοβισμός παρατηρείται όλο και πιο συχνά τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια.

Την ημέρα που προηγήθηκε του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου όπου και συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του Δικτύου και τα επόμενα βήματα. Τα μέλη του Δικτύου εξέλεξαν τη νέα σύνθεση του ΔΣ με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο να επανεκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Τα μέλη του Δικτύου αποφάσισαν τη διοργάνωση του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου του ΕΑΝ τον Νοέμβριο του 2019 στις Βρυξέλλες, έδρα του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) ευχαριστεί θερμά:
-Την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων για τη φιλοξενία
-Την εταιρία BICI EVENT MANAGEMENT για την διερμηνεία
-Την εταιρία GRAFISTES για την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών
-Την εταιρία CAFFE VERO για τα ροφήματα

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 12:21 pm


Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων.

15 Ιουνίου Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων. 

Αφιερωμένο στην κυρά Κούλα που έφυγε στα 93… 

-Τι έγινε που δεν μπορείς να χωνέψεις το φαί σου; Γέρος είσαι πια. Να τρως πουρέ και κρέμες. Μια ζωή δε χόρτασες φαγιά; Άκου να τον πάω στον γιατρό που δε χωνεύει το φαί…. 

-Πάλι κομμώτρια θες για να σου κόψει τα μαλλιά; Δώσε μου εμένα το 50άρι και στα κόβω αύριο εγώ. Μη θες και να στα βάψω γριά γυναίκα; 

-Τι επιθύμησες; Κότα; Το χτεσινό πιλάφι που περίσσεψε θα φας. Άκου κότα!!! Πάλι; Την προηγούμενη Τρίτη σου έβρασα. Καλά σου ήτανε… 

- Άντε στο δωμάτιο σου που έκατσες στο σαλόνι… Θα έρθουν οι φίλοι της μικρής μη σε δουν και ρεζιλευτούμε με τη γριά στο σπίτι… 

-Παντούφλες θέλεις; Κι οι παλιές; Πως τις χάλασες μέσα στο σπίτι; Απρόσεκτε γέρο… Άσε να σου λειώσουν να περπατάς ξυπόλητος να μάθεις…. 

-Οδοντίατρο θέλεις; Έχει δόντια ακόμη…. Κάνε γαργάρα με ούζο μην περάσει…. Να πετάξω λεφτά για τα δόντια σου… Χαμένα θα πάνε, πόσο θα ζήσεις… 

Βία, αδιαφορία, εκμετάλλευση, περιθωριοποίηση… Χαρακτηριστικά συμπτώματα της βάρβαρης εκμαυλισμένης εποχής μας… 

Κακομεταχείριση βία σωματική, βία λεκτική…  Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να την σταματήσουμε… Στους γέροντες αξίζει ένα αξιοπρεπές ‘finale’ χωρίς πόνο και δάκρυα… 

11 Μαΐου του 1868 γεννήθηκε στο Αγρίνιο ο μεγάλος συμβολιστής ποιητής και πεζογράφος Κωσταντίνος Χατζόπουλος (απεβίωσε 20 Απριλίου 1920). Για να τιμήσουμε το γεγονός των 150 χρόνων από την γέννηση του σημαντικού αυτού λογοτέχνη μας αφιερωμένο εξαιρετικά στην γριούλα που έφυγε με τόσο πόνο το ποίημα του Φθινόπωρο 

Κώστα Χατζόπουλου: Φθινόπωρο 
Άσε το Φθινόπωρο 
Γύρω σου να στρώσει 
Τ’ άνθη τα στερνά. 
Μια ζωή πεθαίνει 
Μια πνοή περνά- 
Τάχα σε προσμένει 
Μια άνοιξη ξανά; 
Άσε το φθινόπωρο 
Γύρω σου ν’ απλώσει 
Μια στερνή ευωδιά. 
Μια φωνή σωπαίνει, 
Μια χαρά χαμένη 
Μέσα στην καρδιά- 
Τα στερνά τα φύλλα 
Παίρνει το φθινόπωρο 
Γύρω απ’ τα κλαδιά. 

Βοήθημα: Ανθολογία Ελληνικής ποιήσεως/Μ. Περάνθη. 

Τασσώ Γαΐλα 
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 12:01 pm


Oι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» Για το πάρκο Ηρώων ή πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων

Το πάρκο Ηρώων ή πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο είναι ένας χώρος που ο καθένας θα ήθελε να υπάρχει στην περιοχή του. Έχει υψηλή βλάστηση και θα μπορούσε να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Παλαιότερα από τις αφηγήσεις των συμπατριωτών μας του Ταύρου το πάρκο αυτό είχε ζωή, οι πολίτες το απολάμβαναν και το αξιοποιούσαν. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το πάρκο εγκαταλείφτηκε και ερημώθηκε. Η μελέτη και η χρηματοδότηση της μελέτης με 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλασή του είναι πολύ θετική ενέργεια και όχι μόνο μας βρίσκει σύμφωνους, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει. 

 Έχουμε, όμως, να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις: 

1. Στη διαχειριστική μελέτη και στη μελέτη ανάπλασης κακώς η φύτευση αποτελεί μόνο το 50% των 53 στρεμμάτων της συνολικής έκτασης ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ των διαχειριστικών μελετών θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 80%. Αυτό αλλοιώνει το χαρακτήρα του πάρκου πρασίνου. 

 Έχουμε προτείνει την επαναφορά του πρασίνου στο 80% με μείωση των τσιμεντοστρωμένων χώρων (πάρκινγκ) και κατασκευών (επέκταση αναψυκτηρίου) με νέο συνολικό σχεδιασμό. 

 2. Το πάρκο ως πηγή οξυγόνου και τόπος αναψυχής είναι ένας πόλος έλξης για τους περιοίκους αλλά και για όλους τους κατοίκους του δήμου μας και των υπόλοιπων δήμων της Αττικής. Είναι όπως λέμε ένας υπερτοπικός τόπος έλξης. Όμως, ως τέτοιος θα έπρεπε να προσφέρει και δυνατότητα πρόσβασης σε όλους. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν συνδέεται η προσβασιμότητα των πολιτών με την κυκλοφοριακή μελέτη για τον Ταύρο και τα Μ.Μ.Μ. ευρύτερα και τοπικά. Είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε και τη δημοτική συγκοινωνία αλλά και την αστική με βάση και ορμητήριο το πάρκο. Τι ωφελεί να έχουμε ένα πάρκο χωρίς να μπορούμε να το επισκεφτούμε; 

Αν όλα αυτά είχαν γίνει δε θα παρουσιαζόταν ως « ανάγκη» το πάρκινγκ 100 θέσεων εντός του πάρκου, του οποίου η αυθαίρετη δημιουργία είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το πάρκο σε ιδιωτικό «κτήμα» εκδηλώσεων, όπου η ανεξέλεγκτη παρουσία αυτοκίνητων έφθανε μέχρι τους χώρους πρασίνου και το αμφιθέατρο είχε μετατραπεί σε αποθήκη του καταστηματάρχη. Διαφωνούμε με την κατασκευή του. Επαρκεί το πάρκινγκ που γειτνιάζει με το στρατόπεδο ώστε να μη διακόπτεται η συνέχεια και ο χαρακτήρας του χώρου. 

Η τάση θα πρέπει να είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το χώρο πάρκινγκ και να επεκτείνουμε το χώρο πρασίνου. 

3. Σε αυτήν τη φάση εκτός από τις υποδομές (φωτισμός- άρδευση) έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην δημιουργία πρόσθετης φύτευσης και στην κατάλληλη διαμόρφωση της υπάρχουσας και όχι στην κατασκευή για παράδειγμα νέας παιδικής χαράς ενώ τέτοια ήδη υπάρχει, γιατί τα φυτά είναι αυτά που θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο σε ένα χώρο πρασίνου. Αυτό κυρίως λείπει στην πόλη μας και σε όλη την Αττική και επειδή απαιτείται χρόνος για να αναπτυχθούν πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτά. Η Αθήνα είναι από τις πρωτεύουσες με το λιγότερο πράσινο, πολύ πίσω ακόμη και από πρωτεύουσες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. 

Οι ειδικοί, επίσης, προτείνουν να επιλέγουμε φυτά μεσογειακού τύπου που δεν έχουν ανάγκη πολύ νερό, είναι φθηνά και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες του τόπου μας. 
Τέλος 

4. Θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απαξίωση του Κοινοτικού Συμβουλίου που φαίνεται από το γεγονός ότι η αρχική μελέτη για το πάρκο δεν συζητήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο με ευθύνη της πλειοψηφίας (έλλειψη απαρτίας). Αλλά και η συζήτηση στο Κ. Σ. για την έγκριση της πρώτης φάσης του έργου, με ευθύνη του αντιδημάρχου Ταύρου κ. Δαμηλάκου, ξέφυγε από την ουσία και με αντιδημοκρατικό τρόπο η πλειοψηφία εξανάγκασε σε αποχώρηση τον κοινοτικό μας σύμβουλο που έκανε εισήγηση εκ μέρους της παράταξής μας. 

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι σε παλαιότερες τοποθετήσεις μας είχαμε προτείνει: 

* το αναψυκτήριο να δοθεί σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) για την καταπολέμηση της ανεργίας συμπολιτών μας και να έχει κοινωνικό τιμολόγιο 

* οι στεγασμένοι χώροι του πάρκου να αποδοθούν σε χρήση στους δημότες ως αναγνωστήριο, wifi area και για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου και όχι μόνο, ώστε να υπάρχει διαρκής χρήση του χώρου από τους πολίτες. Αυτό μαζί με το διάδρομο άθλησης θα εξασφαλίσει συνεχή ανθρώπινη παρουσία και κατά συνέπεια ασφάλεια του χώρου. 

Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω δεν εισακουστήκαμε. 

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι καθώς προχωράει το έργο δε θα τα διεκδικούμε! 

Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση 
«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» 

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 11:46 am


ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2018 - 2019: Οδηγίες από την ΕΕΤΑΑ για να συμπληρώσετε την αίτηση

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 - 2019. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και γίνονται στο σύνδεσμο paidikoi.eetaa.gr

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ως εκ τούτου, η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TAXISNET (Username, Password).

Σε περίπτωση κοινής δήλωσης με τον σύζυγο/σύντροφο, και μόνον εφόσον η αιτούσα δεν απέκτησε τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης TAXISNET θα δύναται η διαπίστευση στην ΑΑΔΕ να γίνει με τους κωδικούς TAXISNET του συζύγου/συντρόφου.

Σε κάθε περίπτωση η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι: α) χήρος ή

β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 2018 - 19

Η αιτούσα αφού υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση, αποστέλει στην ΕΕΤΑΑ:

α) την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, με πρωτότυπη υπογραφή και

β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε συρραπτικά ή συνδετήρες στα δικαιολογητικά.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ΚΥΑ 61054 (ΦΕΚ Β'2128/8-6-2018) και στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υπ. αρ. πρωτ. 5180/14.6.2018 στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr.

Ακολουθεί περιγραφή των στοιχείων που συμπληρώνονται στην αίτηση, καθώς και τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet

Αιτούσα Γυναίκα

Αιτών Άνδρας (χήρος ή κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή ΑΜΕΑ)

* Επιλέξτε τη μία από τις δύο επιλογές και συνεχίστε με την εισαγωγή κωδικών TAXISNET.

* Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε τον εξυπηρετητή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. να προσπελάσει τα στοιχεία σας που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

* Μετά την εξουσιοδότηση, συμπληρώνετε κάποια βασικά στοιχεία της αίτησης (Οικογενειακή κατάσταση, Εισοδήματα κ.λπ.)

* Γίνεται διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνετε με τα στοιχεία που διατηρεί η ΑΑΔΕ.

* Θα σας δοθεί πενταψήφιος κωδικός Πιστοποίησης. Παρακαλούμε φυλάξτε αυτόν τον κωδικό -δεν θα εκτυπωθεί πουθενά- για να τον χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που θέλετε να ξαναμπείτε στην αίτηση.

* Στη συνέχεια μεταφέρεστε σε οθόνη που αφορά την αίτηση, αναλυτική περιγραφή της οποίας ακολουθεί παρακάτω.

Είσοδος με κωδικό Πιστοποίησης

Για να ξαναμπείτε στην αίτηση, και αφού έχει προηγηθεί η Είσοδος με διαπιστευτήρια TAXISNET, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό ΑΦΜ σας και τον κωδικό Πιστοποίησης που σας δόθηκε κατά τη διαδικασία της πιστοποίησης.

Στην περίπτωση που δεν συγκρατήσατε τον κωδικό Πιστοποίησης, μπορείτε να επαναλάβετε την Είσοδο με διαπιστευτήρια TaxisNet.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

* Συμπληρώστε τα στοιχεία αιτούσας στην καρτέλα Α. ΑΙΤΟΥΣΑ

* Συμπληρώστε τα στοιχεία παιδιού/παιδιών, για τα οποία υποβάλετε αίτηση, στην καρτέλα Β. ΠΑΙΔΙ/ΠΑΙΔΙΑ

* Επιλογή «Προσωρινή Αποθήκευση»; Αποθηκεύστε όσο συχνά επιθυμείτε τα στοιχεία της αιτούσας και τα στοιχεία παιδιού/παιδιών

* Μηνύματα σφαλμάτων; Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης υποχρεωτικών στοιχείων ή εσφαλμένης εισαγωγής εμφανίζονται μηνύματα σφαλμάτων. Φροντίστε να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση ώστε αυτά να απαλειφτούν

* Δείτε στην καρτέλα Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ, τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητο να στείλετε στην ΕΕΤΑΑ

* Όταν είστε έτοιμες για την οριστική υποβολή της αίτησης, μεταβείτε στην καρτέλα Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ

- Επιλέξτε την επιλογή «Αποδοχή όρων της πρόσκλησης» o Επιλέξτε την επιλογή «Οριστική υποβολή αίτησης»

- Οι επιλογές αυτές παραμένουν απενεργοποιημένες όσο στα στοιχεία της αίτησης (αιτούσας και παιδιού/παιδιών) υπάρχουν μηνύματα σφαλμάτων

* Επιλογή «Εκτύπωση αίτησης»; Η επιλογή αυτή, ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση που έχετε υποβάλει την αίτηση («Οριστική υποβολή αίτησης»)

* Όταν υποβάλετε οριστικά την αίτηση, στείλτε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την εκτύπωση της αίτησης υπογεγραμμένη, στην ΕΕΤΑΑ. Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε συρραπτικά ή συνδετήρες στα δικαιολογητικά.

* ΠΡΟΣΟΧΗ; Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης

- Επιλέξτε την επιλογή «Διόρθωση στοιχείων αίτησης»

- Διορθώστε τα στοιχεία που είναι λανθασμένα, και επαναλάβετε την διαδικασία οριστικοποίησης, εκτύπωσης και αποστολής.

* Παλιά, μη υποστηριζόμενα, λειτουργικά συστήματα (πχ Windows XP) ή παλιές εκδόσεις φυλλομετρητών (browsers) μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποβολή της αίτησης. Φροντίστε να έχετε τελευταίες εκδόσεις φυλλομετρητών. 

* Σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση: [email protected] δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες βημα βήμα για την αίτηση

 ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:41 am


Γιορτή του Πατέρα: Γιορτάζοντας τη σχέση πατέρα-παιδιού

Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα την Κυριακή 17 Ιουνίου σας παρουσιάζουμε άρθρο από ψυχολόγο της Μέριμνας, σωματείο-μέλος του Μαζί για το Παιδί.

Γιορτή του Πατέρα: Γιορτάζοντας τη σχέση πατέρα-παιδιού 

Ενώ για τη μητέρα έχουν γραφτεί χιλιάδες στίχοι, διηγήματα, τρυφερά ποιήματα, οι μπαμπάδες ίσως νιώθουν αρκετά αδικημένοι. 

Η «γιορτή του πατέρα» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου. Έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας, δεδομένου ότι πολύ συχνά στην κοινωνία μας οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα. 

Η γιορτή αφορά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο. Είναι η γιορτή μιας σχέσης, μπαμπά-παιδιού, που ίσως τελικά έχει υποτιμηθεί από την κοινωνία. 

Σύμφωνα με τον Erikson, η αγάπη του πατέρα διαφέρει από αυτήν της μητέρας «ποιοτικά». Δηλαδή, οι πατεράδες «αγαπούν πιο επικίνδυνα». Κάποιες έρευνες σχετικές με την ανάπτυξη του παιδιού μας πληροφορούν ότι αυτό που τα παιδιά κερδίζουν από τη παρουσία του πατέρα είναι κάτι περισσότερο από μια «βοηθητική μητέρα». Ο πατέρας δημιουργεί με το παιδί του μια σχέση τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη με τη μητέρα. 

Οι μπαμπάδες είναι διαφορετικοί ως γονείς 

Η επικοινωνία και διάδραση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Παίζουν διαφορετικά, ακουμπάνε τα παιδιά τους διαφορετικά (πιο έντονα, πιο «απόλυτα και σίγουρα», γαργαλούν περισσότερο, «παλεύουν» με τα παιδιά, τα πετούν στον αέρα (την στιγμή που οι μαμάδες φωνάζουν «όχι τόσο ψηλά!»). Η σωματική αυτή επικοινωνία με ένα μαγικό τρόπο μπορεί να «ξεκλειδώσει» οποιαδήποτε ψυχοκινητική συστολή και να συνδέσει το σώμα με το μυαλό, τη ψυχή με το σώμα. 

Οι μπαμπάδες χτίζουν εμπιστοσύνη 

Είναι αυτοί που συνήθως προτρέπουν τα παιδιά τους να «παίξουν» με τα όρια τους, να σκαρφαλώσουν ένα επικίνδυνο τοίχο, να πηδήξουν ψηλά, όλο και πιο ψηλά, να τρέξουν και να χοροπηδήσουν και έστω για μια στιγμή να νιώσουν ελεύθερα από κάθε μορφή φόβου και συστολής. 

Παρατηρώντας κάποιους γονείς με τα νεογέννητα παιδιά τους, οι Michael Yogman και Τ. Berry Brazelton διαπίστωσαν ότι οι πατέρες μιλούσαν λιγότερο αλλά άγγιζαν τα παιδιά τους περισσότερο. Οι πράξεις ενός μπαμπά λοιπόν, όσο κι αν απέχουν καμιά φορά από τις παιδαγωγικές θεωρίες, εντούτοις μπορούν να φτάσουν και να ακουμπήσουν τη «ψυχή» ενός παιδιού. 

Για τους μπαμπάδες που «ζουν» μέσα μας 

Την γιορτή αυτή λοιπόν έχουν το «δικαίωμα» να γιορτάζουν τα παιδιά που έχουν πατέρα, αλλά και αυτά που έχουν χάσει τον πατέρα τους και προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό μέσα τους. Όλοι έχουμε πατέρα, ακόμα κι αν δε ζει. Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία σε ένα παιδί, είτε έχει πάτερα εν ζωή είτε όχι, να προσπαθήσει να θυμηθεί εκείνες τις φορές που κοιτάζονταν με το πατέρα του στα μάτια, εκείνες που μιλούσαν, που κάνανε χαζά αστεία, παιδικά, που παίζανε μπάλα, που τσακωνόντουσαν λες και ήταν συνομήλικοι. Ίσως πάλι την ημέρα αυτή να δοθεί η ευκαιρία να ζητήσει όλες τις συγνώμες που δε πρόλαβε, να του πει πόσο πολύ τον θαυμάζει και πόσο ευγνώμων είναι για όλα αυτά τα ψυχικά και συναισθηματικά εφόδια που του χάρισε. Χωρίς ντροπές και αντρικές συστολές η ημέρα αυτή πρέπει να αποκτήσει ένα ρόλο απελευθέρωσης της έκφρασης αγάπης. 

Φαίδων Χατζής 
Ψυχολόγος 
Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος 
Μέριμνα 

------------------------------------------------------------ 


Λίγα λόγια για το έργο της Μέριμνας 

Η Μέριμνα είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο οικείου τους προσώπου. 

Η Μέριμνα υλοποιεί τους στόχους της μέσω των ακόλουθων προγραμμάτων της: 

1. Συμβουλευτικό Κέντρο 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από ειδικευμένους ψυχολόγους που παρέχουν ψυχολογική στήριξη: 

• σε παιδιά και εφήβους που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο 

• σε παιδιά και εφήβους που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια όπου δικός τους άνθρωπος είναι σοβαρά άρρωστος 

• στους γονείς ή συγγενείς του παιδιού ή του εφήβου 

• στη σχολική κοινότητα για την ομαλή ένταξη του παιδιού που θρηνεί στην τάξη 

2. Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι για το σοβαρά άρρωστο παιδί 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτουργεί Υπηρεσία η οποία παρέχει «ανακουφιστική φροντίδα» σε οικογένειες σοβαρά άρρωστων παιδιών που επιθυμούν να ζήσουν το τελικό στάδιο της αρρώστιας τους στον οικείο χώρο του σπιτιού τους. 

Η Υπηρεσία, που στελεχώνεται από παιδιάτρους, νοσηλευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, προσφέρει: 

• ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα για την ανακούφιση του παιδιού από τα συμπτώματα της ασθένειας 

• ψυχολογική και κοινωνική στήριξη του παιδιού και της οικογένειας στο τελικό στάδιο 

• διασύνδεση με το σχολείο και στήριξη των συμμαθητών 

• στήριξη των μελών της οικογένειας στη διάρκεια του πένθους τους 

Δείτε σχετικό video ΕΔΩ 

 Οι Φίλοι της Μέριμνας μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ηθική και υλική υποστήριξη της Μέριμνας-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:41 am


2ο Φεστιβάλ Τεχνών: Έναρξη με νεανικά συγκροτήματα στο Μοσχάτο!

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018
Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΝΕΑΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Ώρα 20.30

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Μοσχάτο.

Τα νεανικά συγκροτήματα ‘’Ταξιδιώτες’’ και ‘’Maison de Fous’’ που βαδίζουν σε νεανικά ροκ μονοπάτια έρχονται να μας ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους.

Στην παρουσίαση η Άρια Δαμουλάκη ( παρουσιάστρια στο High Tv).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ!

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:41 am


Πρώτη συνάντηση χορωδιών ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο!


Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου σας προσκαλούν στην πρώτη συνάντηση χορωδιών ΚΑΠΗ την Κυριακή 17/06/18 και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, (Σολωμού  & Κωνσταντινουπόλεως).


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:40 am


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές στα Κ.Δ.ΑΠ. (Κέντρα για δημιουργική απασχόληση μαθητών Δημοτικού, καθημερινά 4-8 μ.μ.) και τα Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, Α’ βάρδια 08.00-16.00 και Β’ βάρδια 16.00-20.00) για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο (2018-19).Διαδικασία υποβολής αίτησης
  • Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (www.eetaa.gr), oι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr), τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί προσωπικών δεδομένων, η συμπλήρωση των στοιχείων αφορά αποκλειστικά και μόνον στην αιτούσα/αιτούντα.
  • Αποστέλλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, στην ΕΕΤΑΑ, μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).
Για την ενημέρωση των συνδημοτών μας αναφέρουμε το χρονοδιάγραμμα:
  • Υποβολή αίτησης μέχρι 3 Ιουλίου: Συμπλήρωση της αίτησης και ηλεκτρονική υποβολή στην EETAA www.eetaa.gr.paidikoi.eetaa.gr
  • Αποστολή δικαιολογητικών μέχρι 3 Ιουλίου: Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής αποστέλλονται ταχυδρομικά στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (Μυλλέρου 73-77, ΤΚ 10346 Αθήνα) σε φάκελο με ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2018-2019».
  • Προσωρινά αποτελέσματα και ενστάσεις: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου, ενώ η υποβολή ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23 – 25 Ιουλίου.
  • Οριστικά αποτελέσματα στις 29 Ιουλίου και εγγραφή στις δομές από 29 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου.
Ενημέρωση, πληροφορίες και υποστήριξη σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων
  • για τα Κ.Δ.Α.Π. στα τηλέφωνα: 2104834614, 2109483734, 2132036251
  • για τα Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. στο τηλέφωνο 2104839034

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:40 am


Χρυσά τα κορίτσια της "ΠΝΟΗΣ" Μοσχάτου στο "E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018" (εικόνες - vid)


Με το ΧΡΥΣΟ επέστρεψαν τα κορίτσια της ΠΝΟΗΣ στο Μοσχάτο.

Καλή και εξαιρετική με επαγγελματισμό παρουσία είχαν τα κορίτσια του Συλλόγου "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου στο γήπεδο του Παλαί του Δήμου Γαλατσίου στο E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018
Το Σάββατο 16 Ιουνίου, o Συλλόγος "Πνοή Μοσχάτου", συμμετείχε σε αγώνες μαζικού αθλητισμού στο E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018 ( Δ' Όμιλο), 22 αθλήτριες αγωνίστηκαν με θέμα "BOLLYWOOD" προπονήτριες οι .. Φωτεινή Τσιμιχοδίμου, Ειρήνη Τσαμκιρανη και Αρια Σταματάκη! 

Ο Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου με την άψογη παρουσία του, απέσπασε το Χρυσο μετάλλιο!! Πολλά μπράβο στα κορίτσια μας και τις υπέροχες δασκάλες μας!! 

Ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης ήταν για εφέτος η κεντρική σάλα του Παλαί του Δήμου Γαλατσίου. 

Φέτος το πρόγραμμα ήταν πολύ διαφορετικό γεμάτο εκπλήξεις με πολλά χρώματα κινήσεις και αρώματα φερμενα από Ανατολή. .................................. 

Επίσης το ταξίδι της "ΠΝΟΗΣ" γι αυτή την σεζόν συνεχίζεται, το τμήμα αγώνων μαζικού αθλητισμού, το Σάββατο 23 Ιουνίου το μεσημέρι στο Cosmogym Festival - Contest στο Περιστέρι.... 

Τελευταίος προορισμός το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς "ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ" Εκεί οι αθλήτριες της Πνοής θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ανάμεσα σε πολλές ομάδες όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Παράλληλα θα χαλαρώσουν, θα διασκεδάσουν και θα σκαρώσουν τα επόμενα σχέδια τους !!! 

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!! 

Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου! 
Υπεύθυνη: Τσιμιχοδήμου Φωτεινή 
Χρ. Σμύρνης 111 στο Μοσχάτο (1ο όροφο) 
Τηλ.6936732307

Δείτε εικόνες και βιντεο από την προσπάθεια των κοριτσιών μας!!   ΠΗΓΗ.. http://my-mosxato.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 1:29 am


Δυο σοβαρά τροχαία μέσα σε μια ώρα, έγιναν χθες στο Μοσχάτο (φώτο)

Δυο σοβαρά τρακάρισμα είχαμε και πάλι χθες το απόγευμα 15/6 στην Πλάτωνος & Κοραή στο Μοσχάτο,

Σύμφωνα με αναγνώστριά μας, που μας απέστειλε τις φώτο, χθες το απόγευμα, σε διάρκεια μια ώρας έγιναν δυο σοβαρά τροχαία.

Στο πρώτο μηχανάκι παραβίασε το στοπ με αποτέλεσμα να  παρασυρθεί από ΙΧ. αμέσως μετά από λίγο είχαμε και τρακάρισμα  με σφοδρή σύγκρουση αυτοκίνητων.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτή την διασταύρωση τα τρακαρίσματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, αν και υπάρχει φανάρι παλλόμενο και τεράστιο stop επί της Κοραή, οι οδηγοί είναι απρόσεχτοι και παραβιάζουν το στοπ. 

 Ευχαριστούμε την καλή αναγνώστριά μας για τις φώτο. 


Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 9:32 am


Στο "E.G.O. ASTRO GYM CONTEST" στο Παλαί Γαλατσίου η Πνοή Μοσχάτου!!


Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και ο Φιλογυμναστικός Όμιλος «ΚΟΤΙΝΟΣ»  συνδιοργανώνουν για τη φετινή αθλητική χρονιά 2017 / 2018 το «E.G.O. ASTRO GYM CONTEST and FESTIVAL 2018» από 11 - 17 Ιουνίου 2018Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, o Συλλόγος "Πνοής Μοσχάτου"συμμετέχει σε αγώνες μαζικού αθλητισμού στο E.G.O. ASTRO GYM CONTEST  στον Δ' όμιλο, 30 αθλήτριες θα αγωνιστούν με θέμα "BOLLYWOOD" προπονήτριες οι .. Φωτεινή Τσιμιχοδίμου, Ειρήνη Τσαμκιρανη και Αρια Σταματάκη! Ωρα παρουσίασης 19.50!  

 

Ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης θα είναι για εφέτος η κεντρική σάλα του Παλαί του Δήμου Γαλατσίου.

 Φέτος το πρόγραμμα είναι πολύ διαφορετικό γεμάτο εκπλήξεις με πολλά χρώματα κινήσεις και αρώματα φερμενα από Ανατολή.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!!!

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια επίδειξη ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ του Συλλόγου "Πνοή" Μοσχάτου την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60 Μοσχάτο).

Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά κορίτσια του Συλλόγου, που με τα χαμογελά τους χάρισαν στους γονείς τους άλλα και σε όσους βρεθήκαν εκεί μια ευχάριστη και απολαυστική επίδειξη. Δείτε εικόνες εδώ!  

Επίσης το ταξίδι της "ΠΝΟΗΣ" γι αυτή την σεζόν συνεχίζεται, το τμήμα αγώνων μαζικού αθλητισμού, το Σάββατο 23 Ιουνίου το μεσημέρι στο Cosmogym Festival - Contest στο Περιστέρι....

Τελευταίος προορισμός το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς "ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ" Εκεί οι αθλήτριες της Πνοής θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ανάμεσα σε πολλές ομάδες όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Παράλληλα θα χαλαρώσουν, θα διασκεδάσουν και θα σκαρώσουν τα επόμενα σχέδια τους !!!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!

Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου!
Υπεύθυνη: Τσιμιχοδήμου Φωτεινή Χρ. Σμύρνης 111 στο Μοσχάτο (1ο όροφο) Τηλ.6936732307 

ΠΗΓΗ.. http://my-mosxato.blogspot.gr/

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 8:58 am


Η καλοκαιρινή γιορτή του "Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ." τo Σάββατο 16/6.

Ο Σύλλογος Ρυθμικής Μοσχάτου "Σφιγμός" σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου τo Σάββατο 16/6/18 στις 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου.

ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/
.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2018 | 1:06 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ταυρος

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr