Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Λαμία    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

 Σοκ με μητέρα 2 παιδιών – Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν

Η γυναίκα έσπευσε σε αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση

Μία πολύ σοβαρά καταγγελία, καλούνται να διερευνήσουν οι αστυνομικοί στη Δράμα.

Μία μητέρα δύο μικρών παιδιών, καταγγέλλει πως άγνωστο της έκοψαν τα φρένα στο αυτοκίνητο, για να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Μαζί με τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί, ζητάει να γίνει έρευνα ώστε να χυθεί άπλετο φως, στα όσα έγιναν και κυρίως να βρεθούν οι δράστες.

Η 38χρονη λέει πως έμαθε αυτό που συνέβη, από τον υπεύθυνο του συνεργείου που πήγε το όχημά της. Αργότερα όπως υποστηρίζει, έφτασαν και αστυνομικοί, που επιβεβαίωσαν τα όσα είχε ακούσει. Η γυναίκα δηλώνει πως δεν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν, σύμφωνα με πληροφορίες από το voria.gr.

«Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ»

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν. Είχα αναπτύξει μόλις 20 – 30 χιλιόμετρα, ευτυχώς ήμουν σε μικρό δρόμο και πρόλαβα να το σταματήσω με χειρόφρενο και τις ταχύτητες», περιέγραψε στη voria.gr σοκαρισμένη η 38χρονη.

Αρχικά δεν υποψιάστηκε κάτι και πίστεψε όπως λέει, πως πρόκειται για μηχανική βλάβη, καθώς είδε λάδια κάτω από το αυτοκίνητο. Κάλεσε οδική βοήθεια και μετέφερε το αυτοκίνητο στο συνεργείο, ενώ η ίδια και τα παιδιά της εξυπηρετήθηκαν με το αυτοκίνητο του συζύγου της. Ο τρόμος όμως την κυρίευσε το επόμενο πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης του συνεργείου της τηλεφώνησε. ‘Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ’, μου είπε με ύφος και ανέφερε ότι στα φρένα έχει μπει ανθρώπινο χέρι. Ότι έκοψαν το σωληνάκι των φρένων, ότι έγινε ανθρώπινη παρέμβαση», είπε η γυναίκα.

Τι της είπαν οι αστυνομικοί

Άμεσα τηλεφώνησε στην αστυνομία μεταφέροντας τα όσα είχαν συμβεί για να λάβει όπως υποστηρίζει τηλεφωνικά την απάντηση «μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα», όπως είπε η 38χρονη.

«Του απάντησα ότι το γεγονός πως είμαι ζωντανή δεν σημαίνει ότι δεν έγινε απόπειρα και ότι μπορούσαν να το διαπιστώσουν και αυτοί από την αστυνομία. Του έδωσα πληροφορίες και του είπα ότι θα πάω στο τμήμα για να κάνω μήνυση», μετέφερε η 38χρονη. Απευθύνθηκε τηλεφωνικά και στην Εισαγγελία, απ’ όπου την παρέπεμψαν πάλι στην αστυνομία.

Τι λέει ο δικηγόρος της

«Η γυναίκα αυτή κινδυνεύει, πρόκειται για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σύμφωνα με όσα ξέρουμε. Μπορεί ο δράστης ανά πάσα στιγμή να στραφεί εναντίον της με άλλους τρόπους. Το βασικό είναι να καταλάβουν οι αρχές τι ακριβώς συμβαίνει και κάνουμε ό,τι μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τις αρχές με όσα γνωρίζουμε», είπε από την πλευρά του, ο δικηγόρος της.

Όταν η γυναίκα προσέφυγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων έσπευσαν στο συνεργείο και εξέτασαν το αυτοκίνητο. «Επιβεβαιώθηκε ότι είναι κομμένο το μεταλλικό σωληνάκι από τα φρένα, όπως μου είπαν είναι με εργαλείο. Μου το πιστοποίησαν και από το εγκληματολογικό της αστυνομίας», είπε η γυναίκα.

«Έχω σοκαριστεί. Κάθομαι και αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να θέλει να μου κάνει τόσο κακό με δύο παιδικά καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαι μητέρα με δύο παιδιά», περιέγραψε η μητέρα. Η 38χρονη μετέφερε στην αστυνομία ότι δεν μπορεί να υποπτευθεί κανέναν, ωστόσο παραμένει τρομοκρατημένη.

tanea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 3:29 pm


Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά τη διαγραφή Κυριαζίδη – «Ο Μητσοτάκης δεν χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες για τον ομοφοβικό βουλευτή του»

Τη διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη «σκιά» των ομοφοβικών δηλώσεων του πρώτου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κυριαζίδης παραμένει βουλευτή της ΝΔ παρά το ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει», τονίζει ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με το βίντεο από την παρουσία του κ. Κυριαζίδη στην εκπομπή, όπου είχε προβεί στις ομοφοβικές δηλώσεις.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη έχει ως εξής:

«Αυτόν τον κύριο τον ξέρετε;

Τον ξέρει πολύ καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Είναι βουλευτής του.

Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» μπροστά από το όνομα, όχι το δικό μου, αλλά κάθε πολίτη που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν.

Και συνεχίζει να είναι βουλευτής της ΝΔ.

Εδώ και μία εβδομάδα, επίτηδες δε ζήτησα τη διαγραφή του.

Ήθελα να δω αν ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης έχει από μόνος του τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έναν ομοφοβικό βουλευτή.

Ο Πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει, προκειμένου να προστατεύσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα όλων των πολιτών της χώρας μας.

Είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός που κατεβάζει ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι του Κέντρου, τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα κόμμα που αποτελεί φωλιά για τα πιο άγρια ένστικτα της κοινωνίας μας».

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 3:11 pm


Ηνίοχος 2024: Ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων μέχρι σήμερα – Δείτε φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε χθες η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» η οποία διεξήχθη σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων έως τώρα, από αρχής καθιέρωσης της ως INVITEX.

https://youtu.be/fXzseegX4d0

Η κύρια μονάδα φιλοξενίας της «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» ήταν η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, απ' όπου επιχειρούσαν σχεδόν το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών των ξένων αποστολών καθώς και η πλειοψηφία των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Hellenic Air Force F-16 at INIOCHOS 2024
inioxos1
inioxos2
inioxos3
inioxos4

Στον «ΗΝΙΟΧΟ 2024» συμμετείχαν συνολικά 9 χώρες, και συγκεκριμένα η Γαλλία με αεροσκάφη RAFALE και ιπτάμενο ραντάρ AEW Ε-3F, το Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη TYPHOON, οι ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, η Ισπανία με αεροσκάφη F-18, το Κατάρ με αεροσκάφη RAFALE, η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139, το Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414, η Ρουμανία με αεροσκάφη F-16 και η Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON συμπληρώνοντας 1027 εξόδους.

inioxos5
inioxos6
inioxos7
inioxos8
inioxos9

Επίσης στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, καθώς και η Αυστρία και η Πορτογαλία με προσωπικό Πληροφοριών και Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες συνέδραμαν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων, ενώ η Γερμανία συμμετείχε με ομάδα παρατηρητών.

inioxos10
inioxos11
inioxos12
inioxos13

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» εκτελέσθηκαν όλα τα είδη των αεροπορικών αποστολών, υπό ένα έντονο ρυθμό μάχης, ημέρα και νύχτα, καλύπτοντας το σύνολο των σύγχρονων αεροπορικών επιχειρήσεων σε σειρά πολύπλοκων σεναρίων υψηλού ρεαλισμού, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

inioxos14
inioxos15
inioxos16
inioxos17

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:54 pm


Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών, υπήρξα σκληρή επίτηδες, δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι

Την Έλλη Στάη φιλοξένησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους «Πρωταγωνιστές» σε μία σπάνια συνέντευξη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, μίλησε για την απόφασή της να κάνει τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία παρά τον περιορισμένο ρόλο των γυναικών της εποχής, στον κλάδο. Στο μεταξύ, σχολίασε το γεγονός ότι προσπάθησε να ξεφορτωθεί από πάνω της, τον τίτλο της «όμορφης» ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον χρόνο.

stai_prwtagwnistes

«Το να μιμείσαι κάποιον που θα θαυμάζεις για αυτό που έχει κάνει είναι απαραίτητο στα πρώτα βήμα. Εγώ είχα πρότυπα ναι! Εγκατέλειψα τη δικηγορία γιατί με “στενεύει” πολύ και ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο μέσω της δημοσιογραφίας. Άνοιγαν εύκολα και δύσκολα οι πόρτες. Οι γυναίκες στον Τύπο έκαναν τις γυναικείες στήλες. Στο πολιτικό ρεπορτάζ πάντως δεν έμπαιναν» είπε αρχικά.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/GTMZMnAHg7s

«Αν δεν κουβαλάει και εγκέφαλο δεν είναι ποτέ όμορφη»

Στην πορεία, η Έλλη Στάη σχολίασε: «Η ομορφιά δεν άνοιγε ντε και καλά τις πόρτες. Ομορφιά δεν εννοείς μόνο την όψη. Αν δεν κουβαλάει και εγκέφαλο δεν είναι ποτέ όμορφη. Ανεγκέφαλη ομορφιά δεν υπάρχει! Στις μέρες μας υπάρχει αλλά δεν μπορεί να διαρκέσει. Πόσες φορές έχουμε πει “ωραία μάτια με βλέμμα αγελάδας;”. Η σημερινή εποχή το χαλάει γιατί περνάει από φίλτρο ομοιομορφίας».

Με μια αναδρομή στο παρελθόν, η Έλλη Στάη θυμήθηκε την εκπομπή «Με τα μάτια της Έλλης» και είπε για αυτό: «Έβλεπα ένα άλμπουμ των σταρ του Χόλιγουντ τη δεκαετία του 50 και έβλεπες τη διαφορετικότητα. Πλέον βλέπεις ίδιες ομορφιές! Η πιο γνωστή εκπομπή που έχω κάνει είναι Με τα μάτια της Έλλης. Δεν την ήθελα, αντιδρούσα! Ήταν η μεγάλη εμμονή του Μίνωα Κυριακού γιατί ήξερε ότι θα καταγραφεί και είχε δίκιο».

ellistai22

«Ήμουν σκληρή και αυστηρή, το έκανα επίτηδες»
Σχετικά με το παραπάνω, η δημοσιογράφος έκανε μια αναφορά στη μητέρα της που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

«Ενοχή δεν κουβαλούσα. Σε αυτό με βοήθησε και ο τρόπος που μεγάλωσα. Μου έλεγαν όταν ήμουν μικρή πόσο όμορφο κοριτσάκι ήμουν και η μάνα μου μού έλεγε “Αυτό θα το έχεις. Κοίτα να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου”» τόνισε η Έλλη Στάη.

σται3

«Κάθε δεκαετία έρχεται μια αγωνία για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα στον καθρέφτη»
Για τις αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση, η δημοσιογράφος σχολίασε: «Πέρασαν αρκετά χρόνια για να ισορροπήσω τη γλυκύτητα και της γυναίκας και του χαρακτήρα που είμαι. Ήμουν σκληρή και αυστηρή, το έκανα επίτηδες. Ήταν κάπως σαν άμυνα. Πέρασαν 15-20 χρόνια και η χαλάρωση ήρθε μετά. Κάθε δεκαετία αλλάζει και έρχεται μια αγωνία για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα στον καθρέφτη» και αποκάλυψε την ηλικία της.

«Είμαι 70 χρονών, δεν μπορώ να σου πω και ψέματα γιατί είναι γραμμένο» είπε με χιούμορ στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Για το πώς διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση, η Έλλη Στάη απάντησε στο ίδιο χιουμοριστικό ύφος: «Τι θυσίες έχω κάνει εγώ για σένα; Για τους άντρες δεν έχω κάνει καμία θυσία. Για μένα δεν έχω καμία θυσία, απλώς αυτά που αισθάνθηκα ότι με κάνουν να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Ένα κομμάτι είναι η σωματική άσκηση. Γυμνάζομαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Το σώμα μου έχει μάθει να έχει ανάγκη. Δεν κάνω διατροφή, τρώω τα πάντα απλά είμαι λιγόφαγη. Τα μαρούλια δεν μου αρέσουν».

stai33
Η Έλλη Στάη κάνει τζόκινγκ στον Εθνικό Κήπο

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:36 pm


Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας – Οι SOS περιοχές – Και η Φθιώτιδα στο κόκκινο

Στη Θεσσαλία μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας την οποία έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Κικίλιας αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της συνεδρίασης στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα στις 15:00 προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός. Όπως σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στο protothema.gr, ήδη η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα ενώ έχει ενημερωθεί και ο Στρατός προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις φαίνεται πως το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ως «κακοκαιρία εξπρές» η οποία θα ξεκινήσει αργά σήμερα και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκινώντας από τα δυτικά της χώρας έως τα ανατολικά. Την ίδια ώρα αναμένονται αξιοσημείωτοι όγκοι βροχής οι οποίοι υπολογίζονται στα 120mm το 12ωρο, που μπορεί να μην πλησιάζουν τα 800mm που είχαν πέσει στην κακοκαιρία Daniel ωστόσο χρήζουν προσοχής μιας και οι υποδομές στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι επιβαρυμένες. Πιο συγκεκριμένα δε, στην ανατολική Θεσσαλία αναμένονται 90mm το 12ωρο και 50mm το 12ωρο στην δυτική Θεσσαλία.

Σημειώνεται επίσης πως η κακοκαιρία δεν θα «χτυπήσει» αποκλειστικά τη Θεσσαλία, αλλά προβλέπεται να «περάσει» από μία περιοχή η οποία εκτείνεται από την Θεσσαλία, βορειότερα την Πιερία και τη Χαλκιδική έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι νοτιοδυτικά την Εύβοια.

Όπως σημείωσε στο protothema.gr ο Βασίλης Κικίλιας τα ακραία φαινόμενα που παρατηρούνται, όπως προσφάτως η βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμύρες στο Ντουμπάι, αποδεικνύουν πως η κλιματική κρίση είναι παρούσα περισσότερο από ποτέ. «Γι’ αυτό εμείς επενδύουμε και στοχεύουμε στην πρόληψη αφού πλέον η μάχη είναι εκεί, περισσότερο απ' ότι στην αντιμετώπιση», είπε σημειώνοντας πως το συντονιστικό στη Λάρισα συνεδριάζει προληπτικά προκειμένου η Πολιτεία να διασφαλίσει ότι όλοι βρίσκονται στο πεδίο και είναι έτοιμοι για το φαινόμενο. Ο κ. Κικίλιας σημειώνεται πως αναμένεται να διανυκτερεύσει στην περιοχή.

Κολυδάς για την επερχόμενη κακοκαιρία: Θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σημειώνεται πως σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Προς το παρόν δεν προβλέπεται κάτι ακραίο σχετικά με τον αεροχείμαρρο που προκαλεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο άπαντες είναι σε εγρήγορση, ιδίως σε περιοχές που έχουν αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όμως όχι απαραίτητα και επικίνδυνα, με σαφέστερη εικόνα να υπάρχει σήμερα, Παρασκευή, οπότε και θα εκδηλωθούν τα πρώτα φαινόμενα. Μάλιστα, μέσα στη ημέρα αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Στη σημερινή του ανάρτηση στο Χ ο Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει ότι «δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό όλες οι περιοχές που θα αναφέρονται στο δελτίο». 

Δεδομένου ότι στις περιοχές στις οποίες αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα είναι η Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι η μεγαλύτερη ένταση των βροχών και των καταιγίδων αναμένεται από τις 10 σήμερα το βράδυ έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, «εκτός από τη Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία και Λάρισα), οι Σποράδες η Βόρεια Εύβοια, η Χαλκιδική, η Χίος και η Μυτιλήνη πρέπει να είναι σε επιφυλακή από το απόγευμα μέχρι αύριο  το μεσημέρι».

Δείτε σε χάρτες από τον Σάκη Αρναούτογλου πώς θα εξελιχθεί ανά 6ωρο η κακοκαιρί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

arnaoutoglou1
arnaoutoglou2
arnaoutoglou3
arnaoutoglou4

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις ενώ σημειώνεται ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα το βράδυ μέχρι το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλία.

Ειδικά για τον καιρό στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από σήμερα το απόγευμα έως το πρωί του Σαββάτου ενώ στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από σήμερα το μεσημέρι έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/04.

Το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου

meteo-xartis1

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα, Παρασκευή, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ σήμερα Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)
α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:19 pm


Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης

Στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα είχε μεταφερθεί με 25 φορτηγά, χώμα από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα που πραγματοποιείται για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από το σημείο του δυστυχήματος, βρέθηκαν υπολείμματα οστών.

Πρόκειται για οικόπεδο, που ανήκει σε εργολάβο ο οποίος το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Σύμφωνα με τo Thesstoday.gr, μετά και το αίτημα των συγγενών, οι έρευνες στη θέση «Πηγάδια» -απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας- εντατικοποιήθηκαν και, μάλιστα, ζητήθηκε νέος δειγματοληπτικός έλεγχος, ο οποίος αυτή τη φορά να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις: Περισσότερα από 12 δείγματα, χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες).

Μετά και τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, φαίνεται πως οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών απέδωσαν καρπούς και κατάφεραν εκτός από συντρίμμια να εντοπίσουν και υπολείμματα οστών.

Εξετάζονται τα ευρήματα

Σύμφωνα πάντα με το Thesstoday, τα ευρήματα από τη θέση «Πηγάδια» μεταφέρθηκαν και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τη Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορο οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες -με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις- δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουμε κατανομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι».

«Κοσκινίζουν τα πάντα»

«Όλοι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι -111 στο σύνολο- ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις συνέχειες των επιτόπιων αυτοψιών παρουσία πραγματογνωμόνων για την αναζήτηση στοιχείων στο σημείο “Πηγάδια” εκεί όπου μεταφέρθηκαν οι όγκοι από τα υλικά που σκάφτηκαν από το σημείο του δυστυχήματος. Επειδή έχουν βρεθεί από την προηγούμενη δειγματοληψία ευρήματα τα οποία αφορούν υπολείμματα των συρμών των αμαξοστοιχιών – σιδερένια αντικείμενα – συνεχίζεται η διαδικασία της έρευνας στο σύνολο του όγκου των φερτών υλικών, στα οποία υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις και τα ευρήματα. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο όλου του όγκου των φερτών υλικών. Ουσιαστικά, κοσκινίζουν τα πάντα», δήλωσε η κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει πως αναμένεται δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα, που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια συντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για την αναζήτηση και τον εντοπισμό στοιχείων που θα φωτίσουν πτυχές της τραγωδίας που, μέχρι σήμερα, παραμένουν στο σκοτάδι.

tanea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:18 pm


3×3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024 / Το πρόγραμμα των αγώνων & όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Ενόψει του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024, αποστέλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τη συμμετοχή σας.  

Τοποθεσία Αγώνων 

Τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball – ΛΑΜΙΑ 2024, βρίσκονται στην Πλατεία Πάρκου (https://maps.app.goo.gl/fFAHgCEaBgPra4ou8) σε ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση με επαγγελματικά γήπεδα 3x3.  

ΠΡΟΣΟΧΗ, σε περίπτωση βροχής οι αγώνες θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας "Χαλκοπούλειο" (https://maps.app.goo.gl/HFBuHU2hpR5Y5QZS9).

Check In 

Κατά την άφιξη σας στην εγκατάσταση θα πρέπει να περάσετε από τον χώρο του Check In (Γραμματεία Διοργάνωσης). ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία του Check In η εγγραφή σας θα θεωρηθεί έγκυρη.    

Η διαδικασία του Check In ορίζεται ως  ακολούθως, για όλους τους αθλητές/αθλήτριες της εκάστοτε ομάδας: 

1. Επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας είτε σε έντυπη μορφή είτε σε  ηλεκτρονική (ταυτότητα, διαβατήριο, δελτίο ΕΟΚ, δίπλωμα οδήγησης, κλπ).   

2. Συμπλήρωση από όλα τα μέλη της ομάδας της φόρμας συγκατάθεσης τις οποίες θα βρείτε επισυναπτόμενες στο παρών email. (Σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί από πριν θα σας δοθεί από τη Γραμματεία της Διοργάνωσης). 

3. Στην περίπτωση μικρών αθλητών που δεν έχουν κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που μπορούν να εκδώσουν μέσω του gov.gr ή να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας. 

Ιδιαίτερη προσοχή: Οι αθλητές/αθλήτριες που συμμετέχουν σε κατηγορίες κάτω των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν Κηδεμόνα ανά ομάδα ώστε να υπογράψει τη φόρμα συγκατάθεσης. 

Αγωνιστικές Φανέλες 

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του Check In, θα παραλάβετε αγωνιστικές φανέλες με τις οποίες θα αγωνίζεστε (τις φανέλες που θα παραλάβετε από τη γραμματεία της διοργάνωσης, δεν τις επιστρέφετε). 

Σε περίπτωση που δύο ομάδες – κατά τη διάρκεια του αγώνα - έχουν ίδιο χρώμα εμφάνιση, θα δοθεί από τη γραμματεία των αγώνων, σε μία από τις δύο ομάδες το αντίθετο χρώμα εμφάνισης. Με την ολοκλήρωση του αγώνα επιστρέφονται οι εμφανίσεις που δόθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. 

Κανονισμοί 3x3

Μπορείτε να δείτε τους επίσημους κανονισμούς του 3x3 ΕΔΩ

Πρόγραμμα Αγώνων 

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων ΕΔΩ.

Σάββατο 20/04

10:00 - 12:30 Mixed U12 & Men U14 Pool Round

17:00 - 22:00 Men +18 Pool Round

Κυριακή 21/04

10:00 - 13:00 Men U16 & Men U18 Pool Round

17:00 - 22:00 Τελική φάση όλων των κατηγοριών

Check In

Σάββατο 20/04

09:15 – 09:45 Mixed U12 & Men U14 All Pools

16:00 – 16:30 Men +18 Pools C,E,F,D

18:00 – 19:00 Men +18 Pools A,B,H,G

Κυριακή 21/04

09:00 – 09:45 Men U16 & Men U18 All Pools

16:00 – 17:00 Ομάδες που έχουν προκριθεί στα knock out

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, σε περίπτωση μη συμμετοχής σας στην διοργάνωση παρακαλείστε να ενημερώσετε έγκαιρα την διοργάνωση με ένα email στο [email protected]. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 2:00 pm


Λαμία - Ειδήσεις και Νέα

Sold out το Λαμία-Παναθηναϊκός! - Όλα Πράσινα

Sold out το Λαμία-Παναθηναϊκός!  Όλα Πράσινα

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 10:05 pm


ΠΑΟΚ-Λαμία: 3-1 (highlights) - Novasports.gr

ΠΑΟΚ-Λαμία: 3-1 (highlights)  Novasports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λαμία