Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Λαμία    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το αντίο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στον Ανδρέα Φύκα

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν αξιόμαχο και ξεχωριστό σύντροφο, τον Ανδρέα Φύκα, που έχασε την πολύμηνη μάχη με την ζωή, μετά από πολύ σοβαρό τροχαίο. 

Υπήρξε άνθρωπος αστείρευτης γνώσης και βαθιάς παιδείας, στυλοβάτης της Αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, αποτελώντας  έμπνευση για πολλούς συντρόφους, τους οποίους πάντα αντιμετώπιζε με σεβασμό και διάθεση προσφοράς. 

Ταυτόχρονα, είχε αστείρευτο και ιδιαίτερο  χιούμορ, αλλά και αφοπλιστική ειλικρίνεια, και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην δημιουργία του εμβληματικού βιβλιοπωλείου «Κεντρί», που αποτέλεσε κοιτίδα Πολιτισμού, Ιστορίας  και Γνώσης, αλλά και σημείο συνάντησης πολλών προοδευτικών και σκεπτόμενων συμπολιτών μας. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Σύντροφε και φίλε Ανδρέα, σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες.

Καλό ταξίδι. 

The post Το αντίο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στον Ανδρέα Φύκα appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 11:32 pm


Έφυγε στα 76 του ο πρώην αντινομάρχης και πρόεδρος Π.Σ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Τιμπλαλέξης

Ο Δημήτρης Τιμπλαλέξης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών αφού έδωσε γενναία μάχη με την επάρατο νόσο. Αποτέλεσε επι δεκαετίες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε διεκδικήσει και βουλευτική έδρα.

Κατα την διάρκεια της θητείας του Θύμιου Παπαβασιλείου ως νομάρχη βρέθηκε στο πλευρό του ως αντινομάρχης ενώ ήταν ο πρώτος πρόεδρος του αιρετού περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με Περιφερειάρχη τον Κλέαρχο Περγαντά και υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας στον συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου.

Η κηδεια του θα τελεστεί στις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανεικα στη Λαμία.

The post Έφυγε στα 76 του ο πρώην αντινομάρχης και πρόεδρος Π.Σ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Τιμπλαλέξης appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 11:30 pm


Μητροπολίτης Φθιώτιδας από Άγιο Κωνσταντίνο: «Με την νηστεία και την συγγνώμη θα συναντήσουμε τον Θησαυρό»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ομώνυμη Κωμόπολη της Λοκρίδος ιερούργησε την  Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Από αύριο, Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει ένα καινούριο πνευματικό στάδιο με σκοπό να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα, να συναντήσουμε τον Χριστό, να ζήσουμε τα Πάθη του Χριστού και να ζήσουμε και την Ανάστασή Του, να συσσταυρωθούμε μαζί Του και να συναναστηθούμε μαζί Του, γιατί ο Χριστός είναι ο θησαυρός. Για θησαυρό μας μίλησε σήμερα το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα. Μας είπε να μην θησαυρίζουμε θησαυρούς επί της γης, αλλά να είναι ο θησαυρός μας «εν τω ουρανώ» και επίσης μας είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Όπου είναι ο θησαυρός σας εκεί είναι και η καρδιά σας».

Μπροστά στο νέο αυτό στάδιο που ανοίγεται μπροστά μας ουσιαστικά έρχεται η Αγία μας Εκκλησία, έρχεται η ίδια μας η ζωή να μας ρωτήσει τον καθένα προσωπικά από εμάς, ποιος είναι ο θησαυρός σου, που βρίσκεται η καρδιά σου, ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου, τι αγαπάς και τι θέλεις στη ζωή σου. Αυτό το ερώτημα είναι πάρα πολύ σημαντικό να το θέτουμε στη ζωή μας και μάλιστα είναι και πολύ βοηθητικό, ό,τι κι αν κάνουμε. Ποια είναι η προτεραιότητά μας, πώς ιεραρχούμε τα πράγματα, ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος, ποιος είναι ο δεύτερος, ποιος είναι ο τρίτος;

Μεγάλο πράγμα ο προγραμματισμός στη ζωή μας. Μεγάλο πράγμα η στοχοθεσία και κυρίως ακόμα μεγαλύτερο η στοχοπροσήλωση. Αυτό λοιπόν θέτει μπροστά μας η Εκκλησία σήμερα, γιατί δεν θέλει να βαδίσουμε άσκοπα την Αγία Τεσσαρακοστή, η οποία έχει και κόπο και περιπέτεια.

Έχει νηστεία, έχει στέρηση κάποιων πραγμάτων, έχει εξομολόγηση, έχει μετάνοια, έχει πρώτιστα κατανυκτικό χαρακτήρα. Δεν θα έχουν κανένα νόημα όλα αυτά, εάν δεν αποβλέπουν στην εύρεση του θησαυρού και ο θησαυρός είναι ο Χριστός και για αυτό μας θέτει αυτό το ερώτημα προκειμένου δίνοντας μες την καρδιά μας την απάντηση να μπορέσουμε να βαδίσουμε την Αγία Τεσσαρακοστή όχι με λύπη, όχι με θλίψη, όχι με την αίσθηση ότι βιώνουμε μία αγγαρεία, αλλά με χαρά και αισιοδοξία. Για τον λόγο αυτό φέρει μπροστά μας τους δύο βασικούς πυλώνες, τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή για να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η νηστεία. Ο ίδιος ο Χριστός μας ξεκαθαρίζει ότι όταν νηστεύετε να μην είστε σκυθρωποί και να μην αφανίζετε τα πρόσωπά σας αλλά να είστε χαρούμενοι. Νηστεία δεν σημαίνει μία μίζερη παραίτηση από τη ζωή, νηστεία δεν σημαίνει εξαφανίζομαι από την κοινωνική ζωή, νηστεία δεν σημαίνει ότι παύω να υπάρχω μέσα στον κόσμο, νηστεία δεν σημαίνει ότι αυτοτιμωρούμαι, αυτομαστιγώνομαι. Νηστεία σημαίνει ότι προτεραιότητά μου δεν είναι τι θα φάω και τι θα πιώ, νηστεία σημαίνει ότι προτεραιότητά μου δεν είναι τι θα φορέσω, πώς θα ντυθώ, πώς θα καλλωπιστώ. Νηστεία σημαίνει ότι η προτεραιότητά μου δεν είναι όλα αυτά τα εξωτερικά φτιασιδώματα, αλλά νηστεία σημαίνει ότι η προτεραιότητά μου είναι πως θα συναντήσω το Χριστό και θα συναντήσω τον άλλον άνθρωπο.

Νηστεία σημαίνει ότι η προτεραιότητά μου είναι να βρω το θησαυρό και αυτός ο θησαυρός είναι ο Χριστός και επειδή αυτή η προτεραιότητα μου γεμίζει την ύπαρξή μου, επειδή αυτή η προτεραιότητά μου είναι επιλογή μου ελεύθερη, δεν μου υπεβλήθηκε ως έθιμο, ως παράδοση, δεν νηστεύω, γιατί μου το είπε η μάνα μου ή γιατί μου το είπε ο πατέρας μου ή γιατί έτσι πρέπει αλλά νηστεύω, γιατί πραγματικά λαχταρώ να νιώσω την πείνα και τη δίψα για κάτι ουσιαστικότερο, για κάτι βαθύτερο, νηστεύω γιατί πραγματικά έχω μπουχτίσει, έχω μπουχτίσει από αναλώσιμα πράγματα, τα οποία με έχουν βαρύνει, τα οποία με έχουν φουσκώσει, τα οποία με έχουν βαρυστομαχιάσει και θέλω να βρω κάτι πιο λεπτό, θέλω να βρω κάτι πιο ελεύθερο, θέλω να βρω κάτι πιο ουσιαστικό. Νηστεία σημαίνει ότι αναζητώ έναν θησαυρό και γι’ αυτό και αυτή μου η αναζήτηση έχει χαρά μέσα της, αυτή μου η αναζήτηση είναι ελπίδα, είναι αισιοδοξία.

Νηστεύουμε κυρίως για να αποτοξινωθούμε πνευματικά. Η τοξικότητα μας περιβάλλει από παντού, οι ειδήσεις οι οποίες ακούμε, η καθημερινότητα των σχέσεων μας μολύνεται από σχόλια, μολύνεται από κρίσεις άδικες, μολύνεται από συκοφαντίες, από κουτσομπολιά, από χίλια δυο πράγματα, ειδήσεις για εγκλήματα, για παραβατικές συμπεριφορές, ειδήσεις, που μας σοκάρουν και μας στεναχωρούν. Χίλια – δυο τοξικά απόβλητα κυκλοφορούν γύρω μας. Έχουμε ανάγκη για οξυγόνο, έχουμε ανάγκη για πραγματική καθαρή ζωή και αληθινή ζωή.

Και από τη μία λοιπόν η νηστεία και από την άλλη η συγχώρεση. Από την άλλη η συγγνώμη, φέρνοντας μπροστά μας ο Χριστός κάτι το αυτονόητο για τον άνθρωπο που θέλει να σκέφτεται έστω απλά λογικά. Όπως θέλετε, λέει, να σας συγχωρούν τα παραπτώματά σας οι άλλοι άνθρωποι έτσι να συγχωρείτε και εσείς τα παραπτώματα αυτών. Ποιος δεν θέλει να του δίνεται μία νέα ευκαιρία, ποιος δεν θέλει όταν διαπράττει κάποιο παράπτωμα, κάποιο σφάλμα, κάποιο λάθος να μην του καταλογιστεί, να μην έχει συνέπειες αλλά να του δοθεί μία νέα δυνατότητα. Πόσες φορές δεν αισθανόμαστε όμορφα όταν μας ξέφυγε μία κουβέντα, όταν είπαμε μία κουβέντα παραπάνω, όταν στεναχωρήσαμε κάποιον δικό μας άνθρωπο, πόσο χαρήκαμε όταν μας είπε: «δεν πειράζει ρε αδερφέ! Σε καταλαβαίνω, σε αγαπάω, ξέρω ποιος είσαι, ξέρω την καρδιά σου, δεν το άκουσα, πες ότι δεν ειπώθηκε, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, έλα στην αγκαλιά μου!». Πόσο όμορφα νιώθει ο άνθρωπος, όταν συναντά τέτοιους ανθρώπους στη ζωή του και πόσο από την άλλη δυσκολευόμαστε όταν βλέπουμε μία μας κουβέντα να την κρατάει ο άλλος και να μας την «κοπανάει», να μην μας συγχωρεί, να μην μας δίνει μία ευκαιρία, να κρατάει κακία, να μουτρώνει, να θυμώνει, να νευριάζει, να απομακρύνεται και το χειρότερο να θέλει και να μας εκδικηθεί και να μας τιμωρήσει.

Πόσο μεγάλο πράγμα είναι η συγγνώμη! Πόσο ελευθερία είναι η συγγνώμη. Πόσο αποτοξίνωση είναι η συγγνώμη, πόσο πραγματικά η συγγνώμη αναδεικνύει θησαυρούς στη ζωή μας. Άλλωστε αν είμαστε χριστιανοί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι καθημερινά δεσμευόμαστε ενώπιον του Θεού ότι θα συγχωρούμε και μάλιστα δεσμευόμαστε όχι μόνο ότι θα συγχωρούμε αλλά οι ίδιοι με επιλογή μας λέμε στο Χριστό ότι αν δεν συγχωρούμε να μην μας συγχωρέσεις κι Εσύ και εφόσον συγχωρούμε να μας συγχωρέσεις κι Εσύ. «Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών». Στο «Πάτερ ημών» το λέμε κάθε μέρα αυτό. Όπως και εμείς συγχωρούμε λέει τους οφειλέτες μας έτσι κι Εσύ να συγχωρήσεις τα παραπτώματά μας. Άρα αν δεν συγχωρούμε τους οφειλέτες μας τότε δεν μπορούμε να ζητούμε και συγχώρηση των δικών μας παραπτωμάτων.

Αυτή είναι η πρόκληση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ουσιαστικά όλη μας η ζωή είναι μία Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή αλλά επειδή η Εκκλησία μας δεν θέλει να νηστεύουμε όλο το χρόνο μας την υπενθυμίζει την υπόλοιπη χρονιά κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή, γι’ αυτό νηστεύουμε δύο μέρες της εβδομάδος για να θυμόμαστε πάντοτε ότι με τη νηστεία και με τη συγχώρεση και με τη συγγνώμη πορευόμεθα στο Πάσχα της κάθε Κυριακής, πορευόμαστε στο τραπέζι της Αναστάσεως, πορευόμαστε δηλαδή, να συναντήσουμε τον θησαυρό και να τον ζήσουμε στη ζωή μας.

Μπροστά σε αυτό το νέο στάδιο, το οποίο ανοίγει από αύριο είναι πραγματικά ένα δώρο, είναι μία ευλογία για όλους μας, μία δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα, για μία νέα αρχή γι’ αυτό και τόσο όμορφα την αυριανή Δευτέρα, η Εκκλησία μας της έχει δώσει και έναν επιθετικό προσδιορισμό, την ονομάζει «Καθαρά Δευτέρα», γιατί είναι η Δευτέρα που μπορεί να αποτελεί αφετηρία για έναν καθαρμό, για ένα νέο ξεκίνημα, για μία νέα αρχή και για να βάλουμε καινούργιους στόχους, να βάλουμε το πήχη ψηλά, να μιλήσουμε με τον εαυτό μας, να συζητήσουμε μέσα μας, να είμαστε ειλικρινείς και να αποφασίσουμε πολύ απλά και πρακτικά στη ζωή μας επιτέλους τι θέλουμε, τι είναι αυτό που θέλουμε στη ζωή μας. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα, το οποίο να το θέτετε και στον εαυτό σας και να το θέτετε βοηθητικά και αγαπητικά και στα παιδιά σας και στους οικείους σας. Τι θέλεις άνθρωπέ μου από τη ζωή σου;

Θέλεις να ζεις μες τα νεύρα; Θέλεις να ζεις μες το καβγά; Θέλεις να ζεις μες την ένταση; θέλεις να είσαι σκοτωμένος με όλους τους συνανθρώπους σου; θέλεις να μη σου μιλάει κανένας; Απλά ερωτήματα. Τι θέλεις στη ζωή σου. Θέλεις να ζεις με αγάπη; Θέλεις να ζεις με καλοσύνη, θέλεις να βγαίνεις στο δρόμο και να σου χαμογελάνε; Θέλεις να περπατάς στο δρόμο και να περνάει ο άλλος από απέναντι να τρέχει κοντά σου για να σε χαιρετήσει; Δε σε γεμίζει αυτό; Δε θα σε γέμιζε αυτό; Δε θα ήθελες να είσαι ένας μαγνήτης που θα ελκύεις την αγάπη των ανθρώπων; Ναι, είναι ευκαιρία να επανακαθορίσουμε τα θέλω μας, να βρούμε ποια είναι τα θέλω μας και να τα βάλουμε μπροστά ως στόχο, ως σχέδιο, να τα βάλουμε μπροστά ως αίτημα προσευχής και να παρακαλέσουμε το Θεό και να του πούμε: Θεέ μου αυτό θέλω, αυτό επιθυμώ, αν είναι σύμφωνο με το θέλημά Σου, «Ναι γενηθήτω το θέλημά Σου, ναι Κύριε, ουχ ως εγώ θέλω αλλά ως Συ, να γίνει όπως Εσύ θέλεις. Με την νηστεία και την συγγνώμη θα συναντήσουμε τον Θησαυρό».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Η Ιερά Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού της Συγγνώμης θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

The post Μητροπολίτης Φθιώτιδας από Άγιο Κωνσταντίνο: «Με την νηστεία και την συγγνώμη θα συναντήσουμε τον Θησαυρό» appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 11:16 pm


Κ17: Ήττα της Λαμίας από την ΑΕΛ

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της β΄ φάσης του ΣΤ΄ ομίλου του Πρωταθλήματος Κ17 της Super League η ομάδα Κ17 της Λαμίας αντιμετώπισε το πρωί του Σαββάτου 16/03, εντός έδρας, στο Αθλητικό Κέντρο Καλυβίων, την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΛ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 1-2.

Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 15΄ με τον Τσιάκα, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 30΄ με του Γραββάνη. και έκαναν το 1-2 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Γκρόζο.

Η σύνθεση της ομάδας μας:

The post Κ17: Ήττα της Λαμίας από την ΑΕΛ appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 11:01 pm


Ερντογάν για Κύπρο: Εάν είχαμε πιέσει περισσότερο το 1974 θα την είχαμε πάρει ολόκληρη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την Κύπρο, μιλώντας σε Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δήλωσε πως εάν η Τουρκία είχε πιέσει περισσότερο το 1974 θα είχε πάρει όλη την Κύπρο.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας» είπε ο Ερντογάν, σε μια δήλωση που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχέθηκε η χώρα να πάρει δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια. «Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο» σημείωσε.

Πηγή: newsit.gr

The post Ερντογάν για Κύπρο: Εάν είχαμε πιέσει περισσότερο το 1974 θα την είχαμε πάρει ολόκληρη appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 10:53 pm


Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Πούτιν

Το Βερολίνο κατέστησε σήμερα σαφές ότι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θεωρεί τις εκλογές στην Ρωσία «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν και διευκρίνισε ότι ο καγκελάριος δεν θα συγχαρεί τον κ. Πούτιν.

«Δεν επρόκειτο για δημοκρατικές εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς προκαθορισμένο και η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηριζόταν από κλίμα εκφοβισμού», δήλωσε η κυρία Χόφμαν και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι ο καγκελάριος «δεν συνεχάρη» τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Γνωρίζετε ότι δεν βλέπουμε αυτές τις λεγόμενες εκλογές ούτε ως ελεύθερες ούτε ως δίκαιες. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς προκαθορισμένο. Κατά την άποψή μας, δεν επρόκειτο για δημοκρατικές εκλογές. Πραγματικοί υποψήφιοι δεν επιτρέπονταν. Υπήρχε επίσης κλίμα εκφοβισμού και συλλήψεων. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στην Ρωσία. Η Ρωσία – όπως έχει ήδη πει ο καγκελάριος – είναι πλέον μια δικτατορία και κυβερνάται αυταρχικά από τον Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και χαρακτήρισε «εξαιρετικά προβληματική» την χθεσινή διαδικασία στα υπό κατοχή ουκρανικά εδάφη, τονίζοντας ότι πρέπει να καταδικαστεί. «Δεν την αναγνωρίζουμε. Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα για εκλογές σε αυτά τα εδάφη. Αυτή είναι η εκτίμησή μας και για αυτό ο καγκελάριος δεν έδωσε τα συγχαρητήριά του», πρόσθεσε η κυρία Χόφμαν.

Η εκπρόσωπος δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα αποκαλεί στο εξής το Βερολίνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κυρία Χόφμαν περιορίστηκε να δηλώσει ότι το ερώτημα δεν τίθεται, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επικοινωνία με την ρωσική πλευρά.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Σεμπάστιαν Φίσερ επισήμανε ακόμη ότι η Ρωσία «διοργάνωσε εκλογικά γραφεία στην Υπερδνειστερία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» και εξήγησε ότι «πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Μολδαβίας». Έκανε ακόμη λόγο για «παράνομη προσέγγιση» και στις περιπτώσεις της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας και της Γεωργίας. «Και εδώ επιχειρείται, μέσω της ψηφοφορίας, να υπονομευτεί η ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», ανέφερε ο κ. Φίσερ και επανέλαβε ότι τα αποτελέσματα «εικονικών» εκλογών δεν θα αναγνωριστούν από τη γερμανική κυβέρνηση, όπως δεν θα αναγνωριστούν και οι «παράνομες προσαρτήσεις των περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Σαπορίζια, της Χερσώνας ή της Κριμαίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Πούτιν appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 10:39 pm


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου – 20.000 ευρώ ζητά κάθε άτομο

Πληθαίνουν οι αγωγές για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και για τα email για τις Ευρωεκλογές σε απόδημους Έλληνες, που είχαν γραφτεί σε εκλογικές λίστες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Λίγο μετά την πρώτη πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος της Ολλανδίας για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κάτοικος του Λονδίνου ανέφερε πως και αυτός αποφάσισε να κινηθεί νομικά καθώς έλαβε email χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για τον ομογενή Γιώργο Σαμαρά ο οποίος είναι κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο Βασιλικό κολλέγιο.

«1 Μαρτίου, 7 ώρα το πρωί έλαβα το επίμαχο mail από την κ. Ασημακοπουλου, το οποίο με εξέπληξε γιατί ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε καμία λίστα, ούτε της ΝΔ και φυσικά της κ. Ασημακοπούλου» ανέφερε.

Κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτή, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».

Επίσης υποστήριξε πως «ακολουθούν και άλλες αγωγές καθώς έχουμε λάβει εντολή από σημαντικό αριθμό ανθρώπων που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, αξιώνοντας αποζημιώσεις 20.000 ευρώ ατομικά».

«Νομίζω πως τίθεται θέμα πολιτικής υπευθυνότητας και κυρίως πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, η οποία αποδεικνύει ότι πολλά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα δείχνουν να μην δίνουν την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν την προστασία δεδομένων, όπως έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα» είπε.

Πηγή: newsit.gr

The post Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου – 20.000 ευρώ ζητά κάθε άτομο appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 10:26 pm


Λαμία - Ειδήσεις και Νέα

«Έφυγε» ο Γιώργος Δρίβας! - Lamia Ole

«Έφυγε» ο Γιώργος Δρίβας!  Lamia Ole

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 7:57 pm


Καρναβάλι στη Λαμία | Watch - MSN

Καρναβάλι στη Λαμία | Watch  MSN

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 2:33 am


Το LamiaReport ζητά προσωπικό - LamiaReport.gr

Το LamiaReport ζητά προσωπικό  LamiaReport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 2:15 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λαμία