1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Αμαλιαδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ «Πνίγεται» από τα σκουπίδια η πόλη!

-Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια που έχουν σωρρευθεί στους κάδους απορριμμάτων, είναι οι επαγγελματίες του δήμου Πύργου, οι οποίοι σε καθημερινή βάση, δέχονται τα παράπονα των πελατών τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.
Πολλοί επαγγελματίες, κυρίως στο κέντρο της πόλης του Πύργου, που η κίνηση είναι αυξημένη, δηλώνουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», πως δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν μέσα στα μαγαζιά τους, καθώς τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει κάθε σημείο.
Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες, οι πελάτες τους, μπαίνουν στα καταστήματά τους και κρατούν τις μύτες τους κλεισμένες για να μην μυρίζουν την απίστευτη δυσωδία, ενώ από την άλλη, καταστηματάρχες που διαθέτουν προς πώληση φρέσκα προϊόντα, είναι αναγκασμένοι από το να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, να διώχνουν τις μύγες από τους χώρους των καταστημάτων τους.
«Μπαίνουν στα μαγαζιά μας οι πελάτες και έχουν κλεισμένο το στόμα και τη μύτη για να μην αναπνέουν την βρώμα», αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πύργου, εκεί όπου τα σκουπίδια, είναι εκτεθειμένα σε κάθε σημείο.
Από την άλλη, όπως κατήγγειλαν οι επαγγελματίες στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», υπάρχουν σημεία στο κέντρο της πόλης που οι κάδοι απορριμμάτων έχουν απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να συσωρρεύονται σε διπλανά σημεία μπροστά από τις πόρτες των μαγαζιών.
Σήμερα το ραντεβού
Εξάλλου σήμερα το πρωί, έχει προγραμματισθεί να γίνει το ραντεβού των εκπροσώπων του δήμου Πύργου, με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος θα δεχθεί, στο γραφείο του, τους επικεφαλής των παρατάξεων στις 10 το πρωί. Από την συγκεκριμένη συνάντηση, ο δήμος του Πύργου, θα διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει την μεταφορά των σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ εκτός Νομού και να αποσυμφορηθεί η πόλη και τα χωριά από τους όγκους των απορριμμάτων.
Παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς της Ηλείας στον Εισαγγελέα Πύργου

Παράσταση διαμαρτυρίας για το σοβαρό ζήτημα των απορριμμάτων που απειλούν τη δημόσια υγεία, έκαναν οι φορείς της Ηλείας, στον Εισαγγελέα Πύργου, Παναγιώτη Μεϊδάνη, προχθές το πρωί, όπου του έθεσαν όλα τα θέματα που αφορούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο δήμος του Πύργου.
Στην συνάντηση με τον Εισαγγελέα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Βασίλης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Βαγγέλης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας. Οι τέσσερις πρόεδροι, έθεσαν στον Εισαγγελέα του Πύργου, όλα τα ζητήματα που επηρρεάζουν αρνητικά την γενικότερη λειτουργία της πόλης του Πύργου, λόγω της παρουσίας των σκουπιδιών, ενώ ζήτησαν από τον ίδιο να λάβει οποιοδήποτε μέτρο εμπίμπτει στις αρμοδιότητές του ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Εκείνο που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνάντηση των φορέων, με τον Εισαγγελέα του Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ήταν η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες του δήμου, την απειλή που υπάρχει για τη δημόσια υγεία από την παρουσία των σκουπιδιών αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν τα σκουπίδια στον εμπορικό κόσμο της πόλης και την λειτουργία των επιχειρήσεων.Σύμφωνα με πηγές, ο Εισαγγελέας Πύργου, Παναγιώτης Μεϊδάνης, ενημέρωσε τους φορείς της Ηλείας, πως είχε έλθει σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του, του είχε αναφέρει για το σημερινό ραντεβού στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ τέθηκε και το θέμα, της παρουσίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στην συνάντηση της Αθήνας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, τελικά στο ραντεβού της Αθήνας, θα παρευρίσκονται και οι φορείς της Ηλείας, ώστε να διεκδικήσουν μαζί με την δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων την έκτακτη χρηματόδοτηση που θα λύσει τα χέρια του δήμου ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 5:02 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Ο εφιάλτης στων σκουπιδιών επιστρέφει στην Ζαχάρω!

-Νέα τρίμηνη παράταση για συνέχιση της εναπόθεσης στη θέση «Αγία Παρασκευή» Ζαχάρως θα ζητήσει μέσα στο επόμενο διήμερο ο δήμος Ζαχάρως από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη.  Η προθεσμία που είχε δοθεί στον δήμο ( λίγο πριν το Πάσχα)  έληξε χθες και από σήμερα ο εφιάλτης των σκουπιδιών επιστρέφει αυτή την  φορά πιο απειλητικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εν μέσω καλοκαιριού.  Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι περισσότερο έντονο μέσα στην πόλη της Ζαχάρως  αλλά και σε πολλές  τοπικές κοινότητες, μιας και αναδύεται πλέον έντονη δυσοσμία, ενώ συγχρόνως έχουν κάνει την εμφάνισή τους  έντομα, τρωκτικά και άλλα ζωύφια!  Οι κάτοικοι  διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση αλλά και οι επαγγελματίες στην περιοχή που περιμένουν αυτή την περίοδο να δουλέψουν αυτό το 20ήμερο του Αυγούστου  περιμένουν να βρεθούν λύσεις ώστε να μην μένουν τα σκουπίδια στους δρόμους….
Γ. Μπάμης, δήμαρχος Ζαχάρως :  «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»   Έντονος προβληματισμός  επικρατεί στην δημοτική αρχή Ζαχάρως μετά και την λήξη της νέας προθεσμίας που είχε δοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας. Ο δήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Μπάμης σε ερώτημα της εφημ.ΠΑΤΡΙΣ τι θα πράξει στο εξής η δημοτική αρχή επεσήμανε τα εξής: « Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σοβαρά. Μέσα στο επόμενο διήμερο, ίσως το Σάββατο ή την Κυριακή να στείλουμε το  σχετικό αίτημα στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής προστασίας  όπου θα ζητούμε λόγω της έκτακτης κατάστασης που υπάρχει νέα τρίμηνη παράταση για εναπόθεση των σκουπιδιών.»  

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 5:01 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Διπλό πρόκρισης για τον Ατρόμητο στη Βοσνία - Ήττα με 1-0 για τον Αστέρα κόντρα στη Μάιντς-Νίκη με 2-1 για τους Περιστεριώτες κόντρα στη Σαράγεβο Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, παρότι δεν πάτησαν γκάζι στην Βοσνία, ήταν απόλυτα εύστοχοι και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Σαράγεβο.

Ο Φυντανίδης άνοιξε το σκορ στο 11’ για την ομάδα του Παράσχου, που στάθηκε άτυχη καθώς στο 26’ δέχθηκε την ισοφάριση έπειτα από σουτ του Πουτζιγκάτσα, που κόντραρε σε δύο παίκτες. Οι Βόσνιοι ξεθάρρεψαν πίστεψαν πως θα έκαναν την ζημιά, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Ο Βαγγέλης Νάστος με ψύχραιμο πλασέ στο 75’ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη και το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Έτσι, πλέον τα πράγματα εξαρτώνται μόνο από τα πόδια της ομάδας του Περιστερίου, που την επόμενη Πέμπτη καλείται να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην έδρα της.

Το ματς:

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Σαράγεβο. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί στις κερκίδες βοήθησε τους παίκτες του Ντζέναν Ούσκουπλιτς να κρατήσουν πίσω τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες δεν… μάσησαν βρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους και έκαναν τη ζημιά στην πρώτη τους ευκαιρία. Ο Φυντανίδης εκμεταλλεύτηκε στο 11’ την άστοχη έξοδο του Μπάντοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Βόσνιοι εκνευρίστηκαν μετά το γκολ και παρότι είχαν την κατοχή δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Τσενάμο.

Εκεί, που οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν να ελέγχουν το ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα δυνατό σουτ –αλλά και την βοήθεια της τύχης- να ισοφαρίσουν στο 26’ με τον Πουτζιγκάτσα. Ο Ατρόμητος έχασε την συνοχή του μετά το γκολ και ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Με το πέρασμα των λεπτών οι Περιστεριώτες έκλεισαν και πάλι σωστά τους χώρους και παρά την πίεση που δέχτηκαν πήγαν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.

Όπως στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο η Σαράγεβο ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Ούσκουπλιτς είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Τσενάμο χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του και κατάφερε να απωθήσει τους Βόσνιους παγώνοντας τον ρυθμό στο ματς.

Η υπομονή των παικτών του Παράσχου ήταν καθοριστική αφού οι Βόσνιοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ οι Περιστεριώτες κρατούσαν την μπάλα κοντά στην περιοχή του Μπάντοβιτς. Τελικά, η «ζημιά» δεν άργησε να γίνει, ο Νάστος είδε την μπάλα να του στρώνεται –έπειτα από κακή αμυντική αντίδραση- και με όμορφο πλασέ την έστειλε στην εστία κάνοντας το 2-1 στο 75’. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τον Ατρόμητο, που έλεγξε πλήρως το ματς, δεν απειλήθηκε και λίγο έλειψε να κάνει τρία τα τέρματά του.

Οι συνθέσεις:

Σαράγεβο (Ντζέναν Ούσκουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Πουτζιγκάτσα, Στόιτσεβ, Μπιλμπίγια (73’ Ντούλιεβιτς), Όκιτς, Βελκόσκι, Τσιμίρο, Ράντοβατς

Στον πάγκο: Πλακάλο, Κόστιτς, Πρότιτς, Κοβάτσεβιτς, Χάντζιτς, Πούριτς

Ατρόμητος: (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυντανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ναπολεόνι (61’ Τάτος), Δημούτσος (90+2' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68’ Φάμπιο), Καραμάνος

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Κιβρακίδης, Γεωργίου, Παπασπύρος
Γήπεδο: Ασίμ Φερχάτοβιτς


-Την επόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη η ρεβάνς των δύο ομάδων Ο Αστέρας θα υποδεχθεί με μειονέκτημα τη Μάιντς την επόμενη Πέμπτη (7/8, 21:15) στην Τρίπολη, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

«Xρυσός» ο Οκαζάκι για τους Γερμανούς στο 45’, που απείλησαν ελάχιστα, με τους Αρκάδες να έχουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Μάσα στο 40’, αλλά έφυγαν με.. σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος χειροκροτήθηκε (!) από το κοινό των γηπεδούχων στο 81', όταν έγινε αλλαγή  Πηγή: Sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 5:00 pm


Lllazaros: Υπομονή... το ισχυρότερο φάρμακο

--Γέροντα, όταν περνούμε κάποιον πειρασμό, μια μεγάλη δοκιμασία, τι να κάνουμε;
-Τι να κάνετε;
Υπομονή να κάνετε.
Η υπομονή είναι το ισχυρότερο φάρμακο που θεραπεύει τις μεγάλες και μακροχρόνιες δοκιμασίες.
Οι περισσότερες δοκιμασίες μόνο με την υπομονή περνούν.
Η μεγάλη υπομονή ξεδιαλύνει πολλά και φέρνει θεϊκά αποτελέσματα∙ εκεί που δεν περιμένεις την λύση, δίνει ο Θεός την καλύτερη λύση.

Γέρων Παΐσιος

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: ΥΓΕΙΑ Ποια είναι τα «ανοιχτά μέτωπα»...

-Εφημερίες Αυγούστου, αστικά απορρίμματα, καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργία των δυο Νοσηλευτικών Μονάδων και έναρξη νέου Ιατρείου Λοιμωξιολογίας είναι μερικά από τα «ανοιχτά μέτωπα» του Νοσοκομείου Ηλείας, στα οποία η Διοίκηση προσπαθεί να δίνει λύσεις και να προωθεί, πάντα με στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.   Το «καυτό» θέμα των εφημεριών φαίνεται πως λύνεται και για τον Αύγουστο, με τη συνεργασία γιατρών των δυο Νοσηλευτικών Μονάδων. Έτσι, η Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας θα κάνει12 εφημερίες με λειτουργία της Ορθοπεδικής, της Παιδιατρικής, της Μαιευτικής και τουΑναισθησιολογικού ενώ στις 5 εφημερίες θα λειτουργεί και η Παθολογική και η Χειρουργική Κλινική. Οι υπόλοιπες εφημερίες θα καλυφθούν από τη Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου.Λύση στη λειτουργία των Ν.Μ Πύργου - Αμαλιάδας   Το θέμα των εφημεριών όμως, δεδομένης της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δε θα πάψει να απασχολεί τη διοίκηση κάθε μήνα, αν δεν βρεθεί ένας τρόπος συμπληρωματικής λειτουργίας των δυο Νοσηλευτικών Μονάδων, οι οποίες λειτουργούν υπό κοινό οργανισμό. Κι αυτό είναι ένα θέμα που φαίνεται πως δρομολογείται, με τον διοικητή Βασίλη Δημόπουλο, να καταρτίζει ήδη πρόταση (σ.σ αναμένεται να είναι έτοιμη πριν τον Σεπτέμβρη, ώστε να τεθεί σε άμεση εφαρμογή) που θα δώσει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δυο Νοσηλευτικές Μονάδες, με αποδέκτες τους Ηλείους πολίτες αλλά και το «κουρασμένο» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.-Εξωτερικά Ιατρεία με…προτεραιότητα   Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, της εύρυθμης λειτουργίας όλων των τομέων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εντάσσεται και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων σειράς προτεραιότητας στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Το σύστημα εγκαταστάθηκε χθες και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή, αφού…λιγόστεψαν οι φωνές και οι εκνευρισμοί από τους πολίτες που «μάλωναν» στις ουρές για τη σειρά.Ιατρείο Λοιμωξιολογίας   Εξάλλου, μετά την επιτυχημένη λειτουργία του Αγγειοχειρουργικού και του Ογκολογικού Ιατρείου που λειτουργούν στο Νοσοκομείο του Πύργου από τον περασμένο Μάιο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται η λειτουργία και Ιατρείου Λοιμωξιολογίας. Το εν λόγω Ιατρείο θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (ΡΙΟ) στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας στους Ηλείους πολίτες χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα και ταυτόχρονα την αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.-«Καμπανάκι» για τα σκουπίδια   Στο μεταξύ, η κατάσταση από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων έχει φτάσει στο «απροχώρητο» και στο Νοσοκομείο Πύργου, με τη διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κρούουν το «καμπανάκι» του κινδύνου για την δημόσια υγεία, στο έγγραφο που απέστειλαν προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα, τον δήμαρχο ΠύργουΜ.Παρασκευόπουλο και τον αντιδήμαρχο Π.Φραγκαντώνη. Στο έγγραφο που εστάλη στις αρχές της εβδομάδας, επισημαίνεται ότι η μη αποκομιδή των αστικών αποβλήτων του Νοσοκομείου Πύργου, εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων για την ήδη ευάλωτη υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών και των επισκεπτών, θέτοντας σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια υγεία, πέραν των διαρκών διαμαρτυριών ασθενών, συνοδών και επισκεπτών.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:55 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Κατασχέθηκαν 900 κιλά παράνομα αγροτικά προϊόντα


-Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων τα οποία πωλούσαν παράνομα
στην λαϊκή αγορά του Πύργου τρεις ΡΟΜΑ, υλοποίησαν χθες το πρωί, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πύργου, μαζί με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ενταχθεί πλέον στην δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τρεις ΡΟΜΑ, ηλικίας 40, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, να πωλούν παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, διάφορα αγροτικά προϊόντα (συνολικού βάρους 900 κιλών) τα οποία και κατέσχεσαν ενώ στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την επισταμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Α.Τ. Πύργου που έγινε χθες νωρίς το πρωί, στη  λαϊκή αγορά της πόλης, εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα αγροτικών προϊόντων, την οποία κατείχαν και πωλούσαν παράνομα οι τρεις δράστες.

Έτσι, οι αστυνομικοί, κατέσχεσαν από τον 40χρονο 400 κιλά πεπόνια, από τον 37χρονο 100 κιλά καρπούζια, 65 κιλά πατάτες και 65 επίσης κιλά κρεμμύδια ενώ από τον 28χρονο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 270 κιλά κρεμμύδια.

Τα παραπάνω προϊόντα οι τρεις δράστες τα πωλούσαν στην λαϊκή αγορά του Πύργου ενώ κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως και οι τρεις δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
[email protected]
patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πύργος: Υπέστη εγκεφαλκό και καβάλησε πεζοδρόμιο


- Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην γειτονιά της Αγίας Κυριακής στον Πύργο, όταν
σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ένας ηλικιωμένος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζοδρόμιο. Με βάση τις ίδιες πηγές, ο άτυχος άντρας, επιχειρούσε να περάσει στο δρόμο γύρω από την εκκλησία, όταν υπέστη εγκεφαλικό, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και λίγο έλειψε να προσκρούσει σε τοίχο πολυκατοικίας.
Ήταν θαύμα που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο κανένας πεζός. Οι γείτονες αντιλαμβανόμενοι το γεγονός κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει υποστεί εγκεφαλικό και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Για το περιστατικό επιλήφθηκε το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.
- Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Διέρρηξαν τροχόσπιτο στα Λουτρά Κυλλήνης και αυτοκίνητο στο Παλούκι


-Θύμα διαρρηκτών έπεσε ένας Αυστριακός τουρίστας με την οικογένειά του που είχε
σταθμεύσει το τροχόσπιτό του στην περιοχή των Λουτρών Κυλλήνης. Παραβίασαν την πόρτα του οδηγού και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα λαπτοπ, μια φωτογραφική μηχανή, ένα gps, και συνολικά το ποσό των 180 ευρώ. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 1800 εύρω.
Στο Παλούκι, άγνωστος διέρρηξε ΙΧ επιβατηγό και αφαίρεσε το δίπλωμα του ιδιοκτήτη και τα έγγραφα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας του που βρίσκονταν σε θήκη εντός του αυτοκινήτου.Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Νέος τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο

-
Θύμα τροχαίου υπήρξε ένας ακόμα αστυνομικός της ΑΔ Ηλείας, αυτή τη φορά τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο 37χρονος αρχιφύλακας που
υπηρετεί στο Α.Τ. Βάρδας, επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι του στο Νησί στις έξι το πρωί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο δρόμο Βάρδας – Νησίου. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βάρδας που τον μετέφερε κατευθείαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 37χρονος αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά και την ωμοπλάτη, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει κίνδυνο για τη ζωή του.Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Για "Φράουλες της ντροπής" μιλάει όλος ο τύπος


- Δυσφορία, έντονη κριτική, αρνητικά σχόλια και αναφορές ακόμα και στο περί δικαίου αλλά και κοινού αίσθημα
κυριαρχούν στις πρώτες σελίδες των αθηναϊκών εφημερίδων για την απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας με την οποία αθωώνονται ο Ν. Βαγγελάτος και ένας από τους  επιστάτες του ενώ για τους άλλους δύο επιβλήθηκαν ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών ,ΤΑ ΝΕΑ, Ελεύθερος Τύπος, Ριζοσπάστης, Αυγή, Ακρόπολις, Ο Λόγος επιλέγουν στην πρώτη τους σελίδα τίτλους με τους οποίους εκφράζεται αποδοκιμασία ως προς την απόφαση αλλά  και τα μηνύματα που απορρέουν από αυτή

-
-
-
-
-
-
Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Καλό μήνα!


-παραδόσεις, έθιμα και παροιμίες για τον Αύγουστοαπό την Ελληνική παράδοση και ζωήΟ μήνας Αύγουστος χρωστάει το όνομά του στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο. Όπως ο Οκταβιανός Αύγουστος διαδέχτηκε στην κεφαλή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τον Ιούλιο  Καίσαρα έτσι και ο
μήνας Αύγουστος διαδέχεται κάθε χρόνο τον μήνα Ιούλιο. Το 40 π.Χ. ο Οκταβιανός πρόσθεσε αυθαίρετα  μια επιπλέον ημέρα  στον Αύγουστο, την οποία απέσπασε από τον Φεβρουάριο ώστε να μη στερεί σε διάρκεια από τον Ιούλιο (θέμα τιμής έναντι του Ιουλίου Καίσαρα). Έτσι  ο Αύγουστος έχει τώρα 31 και ο Φλεβάρης 28 ημέρες (Κουτσοφλέβαρος).
Ολόκληρος ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος στην Παναγία με τις παρακλήσεις, τη νηστεία, τη Κοίμησή της, τα Μεθεόρτια, τα Εννιάμερα και με την κατάθεση της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου, οπότε τελειώνει το εκκλησιαστικό έτος.

Αυτός είναι ο μήνας που τρέφει τους έντεκα, γιατί είναι η εποχή όπου όλα είναι σε αφθονία: σιτάρι, καλαμπόκι, η σταφίδα τα σύκα, τα καρύδια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα σταφύλια κλπ.
Εκ του λόγου αυτού ο Αύγουστος έχει τις λαϊκές ονομασίες: Συκολόγος, Πενταφάς (επειδή τρώνε πέντε φορές την ημέρα),Τραπεζοφόρος,  και Δριμάρης από τις «δρίμες» ή «δρίματα» όπως ονομάζονται οι πρώτες ημέρες του μήνα.
Παροιμίες για τον Αύγουστο:
Διακρίνουμε δύο μεγάλες κατηγορίες παροιμιών σχετικά με τον Αύγουστο σύμφωνα με τον Ν. Πολίτη: τις παροιμίες που λένε πόσο καλός είναι («Αύγουστε καλέ μου μήνα νάσουν  δυο φορές το χρόνο»), και τις άλλες που συνδέουν το μήνα αυτό με την αρχή του  χειμώνα («από Αύγουστο χειμώνα, κι από Μάρτη καλοκαίρι», ή «ο Αύγουστος επλάκωσε, η άκρα του χειμώνα»).
Βέβαια υπάρχει  και μια άλλη παροιμία αντίθετη η οποία  προκαλεί αντίφαση: «μήδ’ από Αύγουστο χειμώνα, μηδ’ από Μαρτιού καλοκαίρι». Αυτό αντίκειται στον πρώτο νόμο της αριστοτελικής λογικής (λογική της ουσίας αν Α =Α δεν μπορεί να είναι συγχρόνως και μη Α). Όμως στις σύγχρονες Φυσικές επιστήμες και τα Μαθηματικά έχουμε μια νέα λογική – αυτή της συνάρτησης. Άρα σε συνάρτηση με την αύξηση  ή την μείωση του ηλιακού φωτός η παροιμία «Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι» είναι σωστή γιατί από τον Αύγουστο αρχίζει να μειώνεται το φως (πάμε για χειμώνα) και από τον Μάρτιο αυξάνεται το φως (πάμε για καλοκαίρι). Από την άλλη μεριά πάλι η παροιμία «Μηδ’ από Αύγουστο χειμώνα, μηδ’απο Μαρτιού καλοκαίρι» είναι  επίσης σωστή γιατί εδώ ορίζουμε το καλοκαίρι και τον χειμώνα σε συνάρτηση με το κρύο  και τη ζέστη. Να λοιπόν, που η λαϊκή σκέψη δεν είναι καθόλου παράλογη, όπως την χαρακτήριζαν παλιότερα  συγκρίνοντας την με την αριστοτελική λογική, απεναντίας με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ λογική.
Η αντίφαση δεν ενοχλεί την λαϊκή σκέψη, γιατί η αντίφαση βρίσκεται μέσα στην ίδια τη ζωή. Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο καλός μήνας (Τραπεζοφόρος) αλλά έχει και την ανάποδη του όψη. Ο Ν. Πολίτης μας λέει  ότι ο μήνας αυτός είναι ο κατεξοχήν νοσοφόρος (έξαρση πυρετών, δυσεντερίες, κλπ). Ο λαός  λέει πως  οι νοσηρές αυτές καταστάσεις  οφείλονται σε κακές επιδράσεις που τις ονομάζει με ένα λόγο «η κακιά ώρα». Σε πολλά μέρη λένε σαν κατάρα: «Να σε πάρει η ομπρός του Μάη και η πίσω του Αυγούστου», δηλαδή η  1η του Μάη και η 31ηΑυγούστου, που είναι μέρες αποφράδες (κακές-δοξασία του λαού).
-
Εικόνα: August Full Moon: Grain Moon or Sturgeon Moon (Native American), at ecotime.blogspot.com/Η Αποτομή του Προδρόμου (29 Αυγούστου) και οι λαϊκές δοξασίεςΤο κακό πολεμιέται με διάφορους μαγικούς τρόπους αλλά πάνω από όλα πολεμιέται με τη θεία χάρη η οποία σύμφωνα με το λαό δίνεται μέσω των αγίων. Έτσι ο άγιος Γιάννης ο επιλεγόμενος Αποκεφαλιστής ή Κουτσοκέφαλος πολεμάει τους πυρετούς του Αυγούστου. Πρόκειται για τον Αϊ Γιάννη τον Πρόδρομο του οποίου η αποτομή της κεφαλής  γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου. H γνωστή ιστορία του αποκεφαλισμού του Προδρόμου στην Αγία Γραφή είναι πολύ εντυπωσιακή, ενέπνευσε τους καλλιτέχνες όλων των εποχών και κέντρισε επίσης τη λαϊκή φαντασία.     Στην Κύπρο λ.χ. το πρωί της 29ης Αυγούστου, σηκώνονται πολύ νωρίς, πριν από την ανατολή για να δουν ,λέει την κεφαλή του Προδρόμου να αναπηδά μέσα στο δίσκο του ηλίου. Είναι φανερό ότι η αιτία των πυρετών του Αυγούστου συνδέεται, κατά την λαϊκή δοξασία, με τον  αποκεφαλισμό του Προδρόμου.
Λέει ένας χωρικός από τη Λήμνο: Από τότε που αποκεφάλισαν τον αϊ Γιάννη, έπεσε θέρμη στο κόσμο, ταράχτηκε το κεφάλι του, έπεσε ταραχή και παροξυσμός. Κείνος που θερμαίνεται πάει στον αϊ Γιάννη λάδι, κερί, λιβάνι και θυμιάζει. Γι’αυτό και ο άγιος αποκαλείταιΘερμολόγος, Ριγολόγος, Παροξυσμός και Κρυαδίτης. Την ημέρα της γιορτής του τηρούν απόλυτη νηστεία, για να τον τιμήσουν. Γι’αυτό και ονομάζεται επίσης Νηστευτής ή Νηστικός.
Εκτός από τη νηστεία για να τιμήσουν τον άγιο προσέχουν και ορισμένες άλλες απαγορεύσεις που έχουν σχέση με τον αποκεφαλισμό του αγίου. Δεν τρώνε λ.χ μαύρο σύκο, σταφύλι μαύρο, καρπούζι και οτιδήποτε  άλλο είναι κόκκινο σαν το αίμα. Επίσης δεν πιάνουν μαχαίρι, το ψωμί το κόβουν με τα χέρια. Δεν τρώνε καρύδι, γιατί του Αϊ Γιάννη του έκοψαν το καρύδι όταν τον αποκεφάλισαν. Είναι φανερός εδώ ο τρόπος που σκέφτεται ο λαός. Πρόκειται για τη σκέψη που την ονομάζουμε αναλογική, αυτή δηλαδή που βασίζεται σε εξωτερικές ομοιότητες.
-
Οι πρώτες μέρες του Αυγούστου (ημερομήνια ή δρίμες)
Του Αυγούστου οι πρώτες ημέρες – όπως και  οι πρώτες του Μάρτη – είναι όπως τις λέει ο λαός, δρίμες ή δρίματα. Δηλαδή μέρες στις οποίες είναι συγκεντρωμένη μια δριμύτητα, μια οξύτητα, μια επίδραση κακή ανεξιχνίαστων δυνάμεων, η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Λέει η παροιμία: «Τ’Αυγούστου οι δρίμες στα πανιά, και του Μαρτιού στα ξύλα.» Αυτό σημαίνει ότι αν κόψεις  ξύλα τις πρώτες μέρες του Μάρτη, οι δρίμες, οι κακές δυνάμεις που είναι εντοπισμένες σε αυτές τις μέρες, τα χαλνούν. Τα ξύλα σε λίγο καιρό σκουληκιάζουν και γίνονται σκόνη. Αν πάλι, στις δρίμες του Αυγούστου, δηλαδή στις πρώτες μέρες του μήνα αυτού, πλύνεις πανιά (εδώ πανιά σημαίνουν ρούχα) αυτά τρυπούν, σχίζονται, λιώνουν. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μπουγάδα, τότε πρέπει να βάλεις μέσα ένα καρφί, για να καρφώσεις τις δρίμες, οι οποίες προσωποποιούνται, κατά κάποιο τρόπο, σε νεράιδες.
Τις δρίμες του Αυγούστου, που διαρκούν κατά τόπους τρεις, οχτώ ή και δώδεκα μέρες, τις λένε και μερομήνια, γιατί από τον καιρό που κάνει την κάθε ημέρα μαντεύονται τον καιρό που θα κάνει τον κάθε μήνα του επόμενου χρόνου. Παρόμοια πρόγνωση του καιρού  εντοπίζεται και σε άλλες μέρες ή εποχές του έτους: την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια, του προφήτη Ηλία, και το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων. Οι δοξασίες αυτές, παρατηρεί ο Ν. Πολίτης, είναι λείψανα αρχαίων προγνωστικών του καιρού που έχουν σχέση με αστρολογικές παρατηρήσεις.

Πηγές:
α) οι 12 μήνες τα Λαογραφικά  (Αλκη Κυριακίδου-Νέστορος)
β) το αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας (Χρήστου Μιχαηλίδη (εφ. Ελευθεροτυπία)

Τσιαμήτρος Γιάννης
Εκπ/κός  – χοροδιδάσκαλος
πηγή:zaliosparadosi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_29.html
-
Παροιμίες για τον Αύγουστο 
πηγή: el.wikiquote.org

 • Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι.
 • Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα.
 • Από Μαρτιού πουκάμισο κι απ’ Αύγουστο σεντόνια
 • Αύγουστε καλέ μου μήνα, να ‘σουν δυο φορές το χρόνο.
 • Αύγουστε τραπεζοφόρε, να ‘σουν τρεις βολές το χρόνο.
 • Αυγουστοκοδέσποινα‚ καλαντογυρεύτρα. [δηλ. Η σπάταλη νοικοκυρά τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα ζητιανεύει]
 • Αύγουστος άβρεχτος, μούστος άμετρος.
 • Δεκαπέντησεν ο Αύγουστος, πυρώσου και μην εντρέπεσαι.
 • Επλάκωσεν ο Αύγουστος, η άκρια του χειμώνα.
 • Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι.
 • Ήρθε ο Αύγουστος, πάρε την κάπα σου.
 • Θεός να φυλάει τα λιόδεντρα απ’ το νερό τα Αυγούστου.
 • Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο.
 • Καλή λαβιά τον Αύγουστο και γέννα τον Γενάρη.
 • Καλός ο ήλιος του Μαγιού, τ’ Αυγούστου το φεγγάρι.
 • Μακάρι σαν τον Αύγουστο να ‘ταν οι μήνες όλοι.
 • Να ‘σαι καλά τον Αύγουστο που ‘ναι παχιές οι μύγες.
 • Να ‘σαι καλά τον Αύγουστο με δεκαοχτώ βελέντζες.
 • Ο Αύγουστος και ο τρύγος δεν είναι κάθε μέρα.
 • Ο Αύγουστος πουλά κρασί κι ο Μάης πουλά σιτάρι. [δηλ. από τον Αύγουστο μπορείς να καταλάβεις αν θα είναι καλή η παραγωγή κρασιού, όπως κι από το Μάη μπορείς να καταλάβεις αν θα παραχθεί πολύ σιτάρι]
 • Ούτε ο Αύγουστος χειμώνας, ούτε ο Μάρτης καλοκαίρι.
 • Τ’ Αυγούστου και του Γεναριού τα δυο χρυσά φεγγάρια.
 • Τ’ Αυγούστου οι δρύμες στα πανιά και του Μαρτιού στα ξύλα.
 • Τον Αύγουστο τον χαίρεται οπόχει να τρυγήσει.

-
Καλό μήνα και καλή Παναγιά [antexoume.wordpress.com]

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Με δροσερές διαθέσεις μπαίνει ο Αυγουστος – Αναλυτική πρόγνωση


-

Με δροσερές συνθήκες έρχεται ο Αύγουστος την Παρασκευή, δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 30οC.  Ανεβαίνει λίγο το Σαββατοκύριακο.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά: Την Παρασκευή 1 Αυγούστου περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 29 με 30oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 24 με 25oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Το Σάββατο 2/8 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 3/8 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 28 με 29oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: [www.metar.gr]                
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 31-07-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 31-07-2014
Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 3:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση


-Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική- ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στην ανατολική Στερεά και στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά των Κυκλάδων.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα βαθμιαία νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 3:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Σαν σήμερα


-Τα σημαντικότερα γεγονότα της 1ης Αυγούστου 527: O Ιουστινιανός Α' στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1498: O Χριστόφορος Κολόμβος πατάει το πόδι του για πρώτη φορά στην αμερικανική ενδοχώρα, στη σημερινή Βενεζουέλα.

1619: Oι πρώτοι σκλάβοι φτάνουν στο Τζειμστάουν της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.

1716: O Ιρλανδός ηθοποιός Τόμας Ντόγκετ εγκαινιάζει τον πρώτο κωπηλατικό αγώνα του κόσμου, από τη Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι το Τσέλσι στον Τάμεση.

1774: Tο στοιχείο οξυγόνο ανακαλύπτεται από τους Καρλ Βίλχαϊμ και Τζόζεφ Πρίστλεϊ.

1821: Eκδίδεται στην Καλαμάτα η πρώτη ελληνική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Ελληνική Σάλπιγξ».

1834: Απαγορεύεται η δουλεία σε όλη τη βρετανική αυτοκρατορία.

1894: Ξεσπά πόλεμος για την Κορέα, ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία.

1909: Η τουρκική Κυβέρνηση με έντονο έγγραφό της προς την ελληνική ζητά τον άμεσο διακανονισμό του Κρητικού Ζητήματος.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

1933: Παραχωρείται στις Ελληνίδες το δικαίωμα να εκλέγονται ως δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

1941: Κατασκευάζεται το πρώτο τζιπ.

1954: Ο ποταμός Γιανγκ τσε στην Κίνα πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα 40.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 10 εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

1972: Οι Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρσταϊν δημοσιεύουν στην "Washington Post" το πρώτο άρθρο, στο οποίο αποκαλύπτεται το σκάνδαλο "WaterGate", που έριξε τον Αμερικανό Πρόεδρο Νίξον.

1981: Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου αρχίζει να εκπέμπει το ΜTV.

1982: Ο Αμερικανός Γκρεγκ Λουγκάνις γίνεται ο πρώτος αθλητής που συγκεντρώνει πάνω από 700 βαθμούς σε 11 καταδύσεις από βατήρα με 752.67 βαθμούς στο Guayaquil του Εκουαδόρ.

1990: Το Ιράκ εισβάλλει στο Κουβέιτ.

1991: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Αργεντινός σούπερ-σταρ του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

1992: Τμήματα από ελληνικά μπρούτζινα αγάλματα του 15ου αιώνα π.Χ. βρίσκονται από δύτες στα ανοιχτά του Μπρίντιζι.

1996: Ο Μάικλ Τζόνσον κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με 19,32.

1997: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώνεται στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο.

2002: Μαρμάρινη κεφαλή, ηλικίας 2.500 ετών, "κάνει φτερά" από την αίθουσα Αρχαιοτήτων του Βρετανικού Μουσείου. Πρόκειται για την δεύτερη κλοπή ελληνικών αρχαιοτήτων σε λιγότερο από δύο χρόνια από το συγκεκριμένο μουσείο. Την ώρα της κλοπής δεν υπήρχε φύλακας, ομολογεί η διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου.

2006: Ο Στρατηγός Ραούλ Κάστρο, πρώτος αναπληρωματικός πρόεδρος της κυβέρνησης της Κούβας, δεύτερος Γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας και Ανώτατος Διοικητής των Κουβανικών στρατιωτικών δυνάμεων αναλαμβάνει από τον αδερφό του Φιντέλ Κάστρο προσωρινά καθήκοντα αρχηγού κράτους.

Γεννήσεις
10 π.Χ. - Κλαύδιος, Ρωμαίος αυτοκράτορας
1893 - Αλέξανδρος Α', βασιλιάς της Ελλάδας
1936 - Ιβ Σεν Λοράν, Γάλλος σχεδιαστής μόδας
1942 - Τζιανκάρλο Τζανίνι, Ιταλός ηθοποιός
1949 - Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ, πρόεδρος της Κιργιζίας
1952 - Ζόραν Ντίντιτς, πρωθυπουργός της Σερβίας
1984 - Μπάστιαν Σβάϊνσταϊγκερ, Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής

Θάνατοι
30 π.Χ. - Μάρκος Αντώνιος, Ρωμαίος πολιτικός και στρατηγός
527 - Ιουστίνος Α', αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1967 - Ρίχαρντ Κουν, Αυστριακός χημικός και νομπελίστας
1996 - Φρίντα Μποκαρά, Γαλλίδα τραγουδίστρια
1997 - Σβιατοσλάβ Ρίχτερ, Ουκρανός πιανίστας
2005 - Φαχντ, βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
2006 - Γιάννης Αγγούρης, Έλληνας δημοσιογράφος newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 3:30 pm


Γιαννιτσοχώρι: ...

-


Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 2:05 pm


Γιαννιτσοχώρι: Η ΚΕΡΑ ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....(1)

 [ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΉ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ
 ΚΑΙ ΛΑΧΤΆΡΑ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΟ!!!]                      Να ‘μαι λοιπόν στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό του ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο, φορτωμένος με όλα τα σχετικά και αναγκαία. Προορισμός το οροπέδιο του Λασιθίου. Το Λασίθι με τις δεκαοχτώ χάντρες του, σαν κομπολόι. Τα δεκαοχτώ χωριά του περιμετρικά γύρω-γύρω, στη μέση ο κάμπος και γύρω τα βουνά της Δίκτης. Ήξερα από την Αθήνα ότι για το Λασίθι από το Ηράκλειο υπήρχαν εβδομαδιαίως έξι  δρομολόγια. Τρία να πας, και τρία να επιστρέψεις, Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή.   Το πρακτορείο ένα παλιό κτίριο, κοντά στη θάλασσα, στο βόρειο μέρος της πόλης. Κι αυτό ακολουθεί την αντίστοιχη μοίρα  των απανταχού πρακτορείων στη χώρα. Χώροι μικροί για τις ανάγκες της πόλης του πενήντα. Από δω για Ρέθυμνο, από εκεί για Τυμπάκι, για Άγιο Νικόλα και τα άλλα μέρη. Γέροντες, νέοι, ντόπιοι, τουρίστες κι ό,τι καρυδιάς καρύδι θες. Ανακατεμένος ο ερχόμενος. Το Λεωφορείο θα έφευγε σε δυο ώρες. Τι να έκανα κι εγώ, πάω και κάθομαι σε ένα τραπεζάκι που καθόταν ένας μαυροφορεμένος. Γέρος, νιος δύσκολο να το ξεχωρίσεις αν δε πήγαινες κοντά. Όμως τι γέρος ή νιος; Με το που έκατσα παραδίπλα συνειδητοποίησα ότι ήταν μια γυναίκα με κοντά μαυρόασπρα μαλλιά και παντελόνι. Η Κερά Ευτέρπη! Με είχε ξεγελάσει η πίπα με το τσιγάρο που δεν έβγαζε ούτε λεπτό από το στόμα και το μπουκάλι τη μπύρα που είχε μπροστά της.       Μην πολυλογώ, πιάσαμε ψιλοκουβεντούλα και τι σύμπτωση; Ήταν Λασιθιώτισα και περίμενε το ίδιο λεωφορείο. Σε λίγο γνωριστήκαμε, από που είσαι, πώς σε λένε και τέτοια.   - Μα καλά, συνέχεια καπνίζεις; Δεν σε πειράζει;  -Τι να κάνω; Να ΄ξερες  τη με δέρνει, αλλά και πώς να περάσει η ώρα; Να μετράω τα λεφτά που δεν έχω;-  Ε τότε θα κεράσω εγώ.- Εσύ να κερνάς στην πατρίδα σου. - Έχεις έρθει στην Αθήνα, της λέγω γιατί μου έκανε εντύπωση που δε μίλαγε καθόλου κρητικά. - Άκου να δεις, μου ανοίγεις παλιές πληγές. Αλλά αφού με κουρντάς θα στα πω έτσι σαν εξομολόγηση,  να ελαφρώσω μετά από τόσα χρόνια μια και φοράς μαύρα πάνω κάτω. Άκου λοιπόν: Μέχρι τα σαράντα μου με τον άντρα μου ζούσαμε στην Αθήνα. Είχαμε ένα μικρό καφενεδάκι πίσω στην Αθηνάς και τα κουτσοβολεύαμε. Να όμως που μας έτρωγε το σαράκι. Τα χρόνια περνούσαν σαν το νερό στο ποτάμι, τόσα χρόνια παντρεμένοι αλλά τζάμπα «μας είχαν  καταταραστεί όλοι οι θεοί και οι διαβόλοι» όπως μου έλεγε ο μακαρίτης ο άντρας μου. Ένας όμως μαμογιατρός κοντά στο Λυκαβηττό με τα σούρτα φέρτα και αφού μας έφαγε πολλά φράγκα, μας λέει ότι «φταίει ο μολυσμένος αέρας, να πάτε στο βουνό κι όλα θα γίνουν μια χαρά» Έτσι μας έλεγε έτσι σου λέω. Αλλά εγώ πού  να το πιστέψω. Είχα τις αμφιβολίες μου. Ο άνδρας μου, όμως, με έφαγε με τις μπούρδες του γιατρού. Κάθε ώρα μέρα νύχτα, να φύγουμε από την παλιαθήνα και να πάμε στο χωριό του, όπου έχει καθαρό αέρα. Μάλιστα κάποια μακρινή ξαδέλφη τού είχε πιπιλίσει το μυαλό για ένα βότανο που φυτρώνει  πάνω δω στη Δίκτη. Έλεγε ότι ήταν σερνικοβότανο για όλες τις στέρφες, όχι μόνο γυναίκες αλλά και γίδες.     - Με τα πολλά, του λέω «πήγαινε εσύ πρώτα και μετά έρχομαι κι εγώ» Αλλά πού να με αφήσει; Ούτε ώρα. Μαζί στο καφενείο νύχτα- μέρα. Και μπιρ-μπιρ συνέχεια ώσπου μονολογούσε και στο ξύπνιο του και στον ύπνο του. Έδωσε, πήρε, δύο, τρία χρόνια το ίδιο βιολί - βιολάκι μέχρι που λέω άει σειχτίρ εγώ τα είδα τα καζάντια μου. Έτσι μια ωραία μέρα, που να μην έσωνε, μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας και γίναμε καπνός από την Αθήνα.             - Και μετά τι κάνατε, τη ρωτάω με αγωνία γιατί την έβλεπα που κάθε τόσο αναστέναζε λέγοντας: «αχ ρε άγγελέ μου – αχ ρε Απολλόδωρε»Η συνέχεια προσεχως...

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 1:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ....ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

-
Το blog ενημέρωσης του Νεοχωρίου Κυλλήνης σας εύχεται ....Κ  Α  Λ  Ο    Μ   Η   Ν   Α 

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 12:41 pm


Καλημέρα Ηλεία: Κατά αποκλειστικότητα τα περιφερειακά κανάλια που πιθανών να εκπέμψουν ψηφιακά από Αίνο στης 24 Οκτωβρίου2014 και Video..

- Σας παρουσιάσουμε κατά αποκλειστικότητα τα περιφερειακά κανάλια που πιθανών να  εκπέμψουν ψηφιακά  από το Souper Κέντρο εκπομπής στον Αίνο της Κεφαλλονιάς στης  24 Οκτωβρίου 2014  Αν και εφόσον δεν αλλάξουν την Ημερομηνία.. του Switch off  περιφερειακά:
ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ- Κέρκυρα
CORFOU CHANEL-Κέρκυρα ΑΡΤΑ TV  - Άρτα...
HΠΕΙΡΟΣ TV1 -ΙωάννιναΑΧΕΛΟΩΣ TV  -ΑγρίνιοLEPANTO ... Ναύπακτος
SOUPER B  ---Πάτρα ACHAIA CHANEL ΠάτραIONIAN TV  -ΖάκυνθοςOPT  TV  -Πύργος BEST  -ΚαλαμάταCOSMOS TV -Πύργος
ΣΥΜ. Υπάρχουν και άλλα  περιφερειακά κανάλια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλους τους Νομούς της Δυτικής Ελλάδος αλλά εμείς αναστήσαμε τα σημαντικότερα.


[youtu.be]

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 5:44 am


Musiconline: 28- 7- 2014


--  Η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs βουλιάζει ακίνητη κάτω από το νερό, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα. Έτσι εμφανίζεται η Karen O στο βιντεοκλίπ του "Rapt", το οποίο έρχεται να «προλογίσει» το σόλο άλμπουμ της Crush Songs, που αναμένεται να βγει 9 Σεπτέμβρη, στην Cult του τραγουδιστή των Strokes, Julian Casablancas. Το βιντεοκλίπ είναι γυρισμένο από τον σύζυγό της Barney Clay, ενώ στην παραγωγή του δούλεψε και ο K.K. Barrett, συνεργάτης της από το project Stop The Virgens.  Δείτε το video παρακάτω στην playlist μας!
-- Όταν ονόμαζε τον πρόσφατο δίσκο του Everyday Robots, ο Damon Albarn δεν περίμενε πως μέσα στο έτος θα βρισκόταν πρωταγωνιστής σε μια κοσμοϊστορική συγκυρία, παίζοντας μπροστά σε δύο αληθινά ρομπότ.Επισκεπτόμενος το Εθνικό Μουσείο Αναδυόμενης Επιστήμης & Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, ο Albarn δέχτηκε να δώσει μια ειδική μίνι συναυλία, παίζοντας δύο κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ (το "Everyday Robots" και το "Hollow Ponds") και δύο τραγούδια των Blur ("Strange NEWS From Another Star", "Out Of Time"). Το λάιβ παρακολούθησαν 50 άτομα, από τα οποία όμως μόνο τα 48 ήταν άνθρωποι. Τα άλλα δύο ήταν ρομπότ! Οι υπεύθυνοι δηλαδή του Μουσείου έφεραν μαζί τα πιο πρόσφατα δημιουργήματά τους, την Οτοναρόιντ και τον Τελενόιντ. Και σημείωσαν μάλιστα ότι η Οτοναρόιντ ανταποκρίθηκε στη μουσική του Albarn: «Κινούσε το κορμί της ανάλογα με τους χρόνους των κομματιών, μουρμούρισε τους στ-ίχους και έπαιρνε στεναχωρημένη έκφραση όταν η μελωδία γινόταν λυπημένη».Ο ίδιος ο Albarn αρκέστηκε να πει πως το βρήκε «ενδιαφέρον» και πως, από απόσταση, τα δύο ρομπότ έμοιαζαν με κανονικούς ανθρώπους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του θα βλέπουμε πάντα τα ρομπότ ως κάτι εντελώς ξένο και ότι δεν προβλέπει ν' αλλάξει αυτό με τα χρόνια. 

-- Ο Jody Duff πάσχει απο μια σπάνια ασθένεια, η οποία χτυπάει τα νεύρα με αποτέλεσμα ο ασθενής από ένα σημείο και μετά να μην μπορεί να ελέγξει τον βηματισμό του, τις κινήσεις του, ακόμα και τον ρυθμό με τον οποίο καταπίνει. Μέσω της ιστοσελίδας του Just Giving, αλλά και ενός φίλου του, ο οποίος έγραψε στο συγκρότημα, εξηγώντας τους την κατάσταση της υγείας του Jody, οι Coldplay ήρθαν σε επαφή μαζί του για του δωρίσουν 10.000 δολάρια.Στη συνέχεια τον προσκάλεσαν στη συναυλία τους στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, τον πήραν μαζί τους στα παρασκήνια και του αφιέρωσαν το τραγούδι τους, "Fix You", ενώ του έστειλαν και από τη σκηνή όλη την αγάπη τους και την αμέριστη στήριξή τους. Μετά το τέλος του λάιβ, υπήρξαν φυσικά και οι συνηθισμένες δηλώσεις για το πόσο πολύ ενδιαφέρθηκε ο Chris Martin να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα του Duff. Αυτό που μένει, πάντως, ήταν ότι έκαναν κάτι όντως πολύ όμορφο. 
--  Ένας τραγουδοποιός από την Ουάσιγνκτον, ο Kasey, κατάφερε να πείσει επενδυτές να του δώσουν σταδιακά 600 χιλιάδες δολάρια, λέγοντας τους πως δουλεύει πάνω σε έναν δίσκο με φιλανθρωπικό σκοπό.Αλλά επείδη ίσως αυτό να μην ήταν αρκετό ώστε να του δώσουν το ποσό που είχε κατά νου, έμπλεξε στην ιστορία και μερικούς ακόμα καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Bruce Springsteen, o Τοm Petty και οι R.E.M.!Εντάξει, μικρά ονόματα, άγνωστα, σου λέει πού να το διασταυρώσει ο άλλος ότι δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά και ότι τα έβγαλα απ' το μυαλό μου...Έκατσε, μάλιστα, κι έφτιαξε και πλαστά χαρτία, τα οποία έλεγαν ότι είχε ήδη πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα και πως είχε κερδίσει 1.4 εκατομύρρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα. Κάπου εκεί μάλλον ήταν που τον πήρανε χαμπάρι και είπαν να το ψάξουνε λίγο περισσότερο το θέμα. Ο Anderson καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Tacoma με 4 χρόνια φυλάκισης, ενώ υποχρεούται να επιστρέψει όλα τα χρήματα που απέσπασε από τους επενδυτές-του. 

- Οι 10 δίσκοι του Ιουλίου όπως τυς ακούσαμε και μας άρεσαν:
1.  Alvvays – Alvvays2.  The Raveonettes – Pe’ahi3. Morrissey – World peace is none your business4. Slow Club – Complete surrender5. Woman’s Hour – Conversations6. La Roux – Trouble in paradise7. Bright Light Bright Light – Life is easy8. Eugene McGuiness – Chroma9.  Lust For Youth – International10. Claire – The great escape
ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ
-  Tom Petty and the Heartbreakers – Hypnotic eye
Η παλιοπαρέα επιστρέφει με το καθαρόαιμο ροκ για το οποίο τους αγαπήσαμε στα 80s.
- Neon Jungle – Welcome to the Jungle
Νέα θηλυκή τετράδα της pop στο ντεμπούτο albumτης.
-  Various – Beck song reader
20 συνθέσεις του beck τραγουδισμένες από εκλεκτούς όπως Norah Jones , Jack White , Jarvis Cocker , Laura Marling….
-  Cher Lloyd – Sorry I’m late
Η Βρετανίδα  την κάνει και στις ΗΠΑ με αυτόν τον δίσκο και με συμμετοχές γνωστών του hip hop.
-  Jenny Lewis – The Voyager
Η τραγουδίστρια των Rilo Kiley σε υπέροχο προσωπικό δίσκο.
-  Andy Bell – Torsten the bareback saint
Ο τραγουδιστής των Erasure σε δίσκο προορισμένο για μουσική θεατρικής παράστασης.
 Playlist top – 20  1(3) Slow Club – Complete surrender2(1) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven3(6) Grimes – Go4(5) Caribou – Can’t do without you5(8) Childhood – Falls away6(2) Arcade Fire – We exist7(8) Tom Petty and the Heartbreakers – American dream plan b.8(10) Jessie Ware – Tough love9(11) The Kooks – Around town10(4) Sharon Van Etten – Every time the sun comes up11(13) The Jezabels  - Time to dance12(14) Reptile Youth – Above13(16) Inspiral Carpets – Spitfire14(17) Interpol – All the rage back home15(18)Alpines – No other lover16(20) The Raveonettes – Endless sleeper17(-)Real Estate – Had to hear18(9) Rhodes – Morning19(-)FKA Twigs – Pendulum
20(-)Karen O – Rapt


Single of the week
Real Estate – Had to hear

Toπρώτο τραγούδι του τελευταίου δίσκου το νέο single , υπόδειγμα indie pop δημιουργίας!

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 4:28 am


Lllazaros: Ελπίδα ο Θεός

-Όταν δεις ότι σου συνέβη κάτι απροσδόκητο και θλιβερό
Μην καταφύγεις σε ανθρώπους
Και μην αποβλέψεις σε βοήθεια θνητών
Αλλά να τους παρατρέξεις όλους
Και να προσφύγεις με την διάνοιά σου
Στον ιατρό των ψυχών, τον Θεό.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 3:00 am


Καλημέρα Ηλεία: Το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη μπαίνει στην Ψηφιακή Εποχή

-Το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη  μπαίνει στην Ψηφιακή Εποχή  Από πηγές μάθαμε ότι από απόψε στης Δυο τα ξημερώματα Παρασκευής 1 Αυγούστου σταματά να εκπέμπει Αναλογικά Στην  Αττική και την Πελοπόννησο είναι απαραίτητο στην Πελοπόννησο να επανασυντονίσετε  τους Δέκτες σας ...   

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 11:37 pm


Καλημέρα Ηλεία: Από 1η Αυγούστου η Αττική μπαίνει στη νέα εποχή. Την ψηφιακή!

-

Πηγή...madata.gr
MediaΑπό 1η Αυγούστου η Αττική μπαίνει στη νέα εποχή. Την ψηφιακή!-

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Επικρατείας και αναφέρονται σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις*, το δεύτερο switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί: Παρασκευή 1η Αυγούστου, ώρα 2π.μ. στην Αττική.

Σε αυτό το δεύτερο περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 13 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από τέσσερα εκατομμύριο κατοίκους της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, των βορειοδυτικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.
Έχετε προετοιμαστεί; Τέλος εποχής για το αναλογικό σήμα της Αττικής που συντονίζεται επίσημα στη νέα ψηφιακή εποχή.Οι ιδιωτικοί, οι δημόσιοι και οι περιφερειακοί σταθμοί θα εκπέμπουν πλέον σε νέες συχνότητες και έτσι οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν όλα τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με εξελιγμένη εικόνα και ήχο.Πάνω από 4 εκατομμύρια κάτοικοι της Αττικής και της Εύβοιας καθώς και των βορειοδυτικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού της Παρασκευή στις 2 τα ξημερώματα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.Αυτοί που παίρνουν σήμα από τον Υμηττό και την Αίγινα και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες θα πρέπει να ξανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς του δέκτες.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή είναι υψηλή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, η  εικόνα καθώς και ο ήχος χωρίς απώλειες.Η είδηση (και η μικρή αναστάτωση) αφορά τους τηλεθεατές του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων. Εκείνους, δηλαδή, που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής: Υμηττός, Πάρνηθα, Αίγινα, Ανάβυσσος, Οχθωνία, Πράσινο, Χαλκίδα, Αυλώνας, Βάρη, Στύρα, Λαύριο, Σούνιο, Νέα Μάκρη.Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.digea.gr, όπου μπορείτε να δείτε και τη διαδικασία συντονισμού στην τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή σας.


[www.madata.gr]

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 11:23 pm


Καλημέρα Ηλεία: Ενημέρωση προειδοποίηση

-Σας ενημερώνουμε και σας προειδοποιούμε τα έξεις: Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη κινδύνου πυρκαγιών πού εξέδωσε Η [ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ]   Αυριο Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 θα βρίσκονται σε κατηγορίες κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς οι κάτωθι Νομοί της Πελοποννήσου  στην κατηγορία κινδύνου 4 πολύ υψηλή-καφέ οι Νομοι Μεσσηνιας-Λακωνιας.  Στην στην κατηγορία κινδύνου 3 Υψηλή-κίτρινο, οι Νομοί Αχαΐας- Ηλείας-Αρκαδίας-Αργολίδος,που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για έναρξη πυρκαγιάς. Για αυτόν το λόγο σας προειδοποιούμε ακόμα κι' αν διαθέτεται Άδεια απαγορεύεται ρητός να ανάψετε για όπιον δίποτε λόγο φωτιά..
Επίσης Απαγορεύεται να πετάτε αναμμένα....
τσιγάρα και να εκτελείτε εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Αν αντιληφθείτε πυρκαγιά στην γένεση της προσπαθήστε να την σβήσετε και αν αυτό δεν είναι εφικτό καλέστε την Πυροσβεστική στο τηλ..199 η στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, που είναι το 112 Είναι χωρείς χρέωση από το κινητό η το σταθερό σας. Μπορείτε επίσης να τα καλέσετε και από τα υπαίθρια καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ Χωρείς Κάρτα εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε το112 έκτακτης ανάγκης η το 199 πυροσβεστικής, ακόμα κι' αν δεν έχετε χρόνο ομιλίας στο καρτοκινητό σας..

ΣΥΜ. Το 112 μπορείτε να το καλέσετε ακόμα κι' αν το κινητό σας είναι κομμένο η δεν διαθέτη Κάρτα σύνδεσης [SIM ] ( Το112 Είναι αριθμός έκτακτης Ανάγκης ) και το καλούμε από όπιο δίποτε τηλέφωνο σταθερό η κινητό.Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 11:07 pm


Πρωτοβουλία Καρδαμά: ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΔΑΜΑΙΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ!

Στό θλιβερό  καί απαίσιο 1993 επιχειρεί νά μάς μεταφέρει η "αυτοδιοικητική"( τρομάρα της! ) νομενκλατούρα τού Πύργου, μέ τήν αιφνιδιαστική, απαράδεκτη καί αντικοινωνική της επιχείρηση, νά μεταφέρει "στήν αυλή τού γείτονα" ( Τριανταφυλλιά-Καρδαμαίϊκο Ποτάμι
-) τά δικά τους σκουπίδια! Ό, τι ακριβώς έκαναν οι Πύργιοι καί τό 1993 ( ως άλλοι "ράμπο"!), αλλά απέτυχαν, διότι οι κάτοικοι τής Αμαλιάδος καί τού Καρδαμά, ενωμένοι αντέδρασαν καί ακύρωσαν τό επιχειρηθέν ΑΙΣΧΟΣ τού Πύργου "μέσ' στήν πόρτα μας". Τό έγκλημα, που επιχειρεί νά διαπράξει ( γιά μίαν ακόμη φορά στά τελευταί 20 χρόνια) μία ομάδα "παραγόντων" τού Πύργου εις βάρος τής ΥΓΕΙΑΣ τών Κατοίκων τού Κάρδαμά καί τής ευρύτερης περιοχής, εις βάρος τού Περιβάλλοντος τής Περιοχής ( καταστροφή υδροφόρου ορίζοντος  Καρδαμαίϊκου Ποταμού μέχρι τίς εκβολές του στό Παλούκι), καί εις βάρος τής ΙΣΤΟΡΙΑΣ  τού τόπου μας καί τής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας ( Θολωτοί Μυκηναϊκοί τάφοι, καί Μυκηναϊκός οικισμός στήν Τριανταφυλλιά-δίπλα στό Καρδαμαίϊκο Ποτάμι), ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΗ!Δέν είναι δυνατόν νά αφήσουμε τόν κάθε ανεύθυνον, νά κανιβαλίσει  τήν ΥΓΕΙΑ μας, τό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μας, καί τήν ΙΣΤΟΡΙΑ καί τόν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ τού τόπου μας! Παραθέτουμε τό κείμενο-καταγγελία τού Μορφωτικού Συλλόγου Καρδαμά "Κωστής Παλαμάς" επί τού εν λόγω θέματος: 
Τό κείμενο μπορείτε νά τό διαβάσετε ΕΔΩ ( PDF).
..............................................
Αλλά, μπορείτε νά τό δείτε  καί αμέσως παρακάτω, εάν έχετε ρυθμίσει τό Η/Υ σας, νά αναγνωρίζει τά ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (  νεολογιστί: ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΑ):

Μορφωτικός  καί Πολιτιστικός                                         Καρδαμᾶς, 28 Ἰουλίου 2014
        Σύλλογος Καρδαμᾶ                                                                   Ἀριθ.Πρωτ.  11
      "Κωστῆς  Παλαμᾶς"
...............................................
    27200  Καρδαμᾶς Ἠλείας
       Τηλ. -697 8197763
Ἠλεκτρον. Ταχ/μεῖον:  [email protected]Διαμαρτυρία καί Καταγγελία(  ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ)Τό Δ.Σ τοῦ Μορφωτικοῦ καί Πολιτιστικοῦ Συλλόγου Καρδαμᾶ «Κωστῆς Παλαμᾶς», λαβόν ὑπ’ ὄψη του τήν «ἐπείγουσα ἀπόφαση» τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου Πύργου, διά τῆς ὁποίας, γιά μίαν ἀκόμη φοράν ( καί κατ’ ἐπανάληψη κατά τήν τελευταίαν εἰκοσαετία) οἱ «παράγοντες» τοῦ Πύργου ἐπιχειροῦν νά «διώξουν ἀπό τήν πόρτα τους τά δικά τους σκουπίδια» καί νά τά μεταφέρουν «στήν αὐλή τοῦ γείτονα», δηλαδή στήν «Τριανταφυλλιά», δίπλα στό Καρδαμαίϊκο Ποτάμι, ἀπεφάσςισε ὁμοφώνως τά κάτωθι:

 1. Καταγγέλλει πρός πᾶσα κατεύθυνση τήν διαχρονικήν, καί ἀπό πάσης ἀπόψεως ἀπαράδεκτην, επιμονή «παραγόντων» τού Πύργου, νά μεταφέρουν τά δικά τους σκουπίδια «στήν αὐλή τοῦ γείτονα». Ἀπό τό 1993  μέχρι καί σήμερα παριστάμεθα διαχρονικοί μάρτυρες μίας ἀδιανόητης  καί ἀντικοινωνικῆς συμπεριφορᾶς «αὐτοδιοικητικῶν παραγόντων» τοῦ Δήμου Πύργου, οἱ ὁποῖοι, ὡς ἄλλοι «Ράμπο», ἐπιχειροῦν «μέ τό ἔτσι θέλω» νά μεταφέρουν τά σκουπίδια τής περιφερείας τους  στήν περιοχήν τῆς «Τριανταφυλλιᾶς», δίπλα ἀκριβῶς ἀπό τό Καρδαμαίϊκο ποτάμι, ἐνῶ εἶναι γνωστόν ὅτι οἱ περιφέρειες Πύργου καί  Ὀλυμπίας διαθέτουν ἀρκετούς χώρους, πρός θεραπείαν τοῦ  προβλήματος τῶν ἀπορριμμάτων τους!
Ἡ προσπάθεια «παραγόντων» τοῦ Δήμου Πύργου, νά ἐγκαταστήσουν «Δεματοποιητή» στήν «Τριανταφυλλιά»-δίπλα στό Καρδαμαίϊκο ποτάμι γιά τήν ἐναπόθεση ἐκεῖ τῶν σκουπιδιῶν τους, ἐμᾶς τούς Καρδαμαίους  μᾶς εὑρίσκει ριζικά ἀντίθετους καί θά ἀγωνισθοῦμε μέ κάθε μέσον γιά νά μήν ὑλοποιηθῆ αὐτός ὁ ἀνεύθυνος καί ἐγκληματικός «σχεδιασμός», ὁ ὁποῖος θά ἀποτελοῦσε βόμβα τόσον κατά τῆς ὑγείας τῶν κατοίκων τοῦ Καρδαμᾶ καί τῆς εὐρύτερης περιοχῆς, όσον καί κατά τοῦ Περιβάλλοντος, καθώς εἶναι  κατανοητόν, ὅτι ὅλος ὁ ὑδροφόρος ὁρίζοντας, κατά μῆκος τοῦ Καρδαμαίϊκου ποταμού ( μέχρι  τίς ἐκβολές του στό Παλούκι)  θά  μολυνθῆ ἀνεπανορθώτως καί, κατ’ οὐσίαν, θά καταστραφῆ, μέ ὅλες τίς ὁδυνηρές συνέπειες ἑνός τέτοιου γεγονότος. Πέραν ὅλων τῶν ἀνωτέρω, μᾶς πλημμυρίζει μέ βαθεία θλίψη τό γεγονός, ὅτι «αὐτοδιοικητικοί Παράγοντες»  τοῦ Πύργου ἐπιχειροῦν νά ἀσελγήσουν ἀπροκαλύπτως ἀπέναντι σέ ἕναν χῶρο, ὁ ὁποῖος, ὅπως προσφάτως ἀποκαλύφθηκε ἀπό τήν Ἀρχαιολογικήν Σκαπάνη, ἀποτελεῖ ἕναν σπάνιον ἀρχαιολογικόν χῶρον τοῦ τόπου μας, μέ  ἐξαιρετικά καί σπάνια γιά τήν Ἠλεία  ἀρχαιολογικά μνημεῖα τῆς Μυκηναϊκῆς Περιόδου ( Θολωτοί-κτιστοί  Μυκηναϊκοί Τάφοι, τῶν ὁποίων ὅμοιοι δέν ἔχουν ἀνακαλυφθῆ εἰσέτι, ἀπό τἀ ἐδῶθεν τοῦ Ἀλφειοῦ μέρη μέχρι τά βόρεια σύνορα τῆς Ἠλείας, Μυκηναϊκός Οἰκισμός, κλπ)!  Ἀλήθεια, οἱ ἐν λόγω «αὐτοδιοικητικοί παράγοντες» τοῦ Πύργου ἔτσι ἐννοοῦν τήν προστασία τῆς Ἱστορίας τοῦ τόπου μας  καί τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτιστικῆς Κληρονομιᾶς; Μέ τό νά μετατρέπουν τέτοιους Ἱστορικούς καί Ἀρχαιολογικούς χώρους σέ σκουπιδότοπους; Ἐξέλιπε, ἄραγε, ὁλοσχερῶς ἡ ντροπή  ἀπό αὐτόν ἐδῶ τόν τόπον;
 1. Τό Δ. Σ. τοῦ Μορφωτικοῦ Συλλόγου Καρδαμᾶ «Κωστῆς Παλαμᾶς», ὅπως καί ὅλος ὁ Λαός τῆς Κοινότητός μας, ἔχουμε ἤδη  κατ’ ἐπανάληψην ἐκφράσει τήν ριζικήν ἀντίθεσήν μας στήν τυχόν δημιουργία ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ στήν «Τριανταφυλλιά», εἴτε αὐτός λέγεται ΧΥΤΑ εἴτε λέγεται ΧΥΤΥ, μέ ἤ χωρίς «ἐργοστάσιο ἐπεξεργασίας» ἀπορριμμάτων. Καί συμμετέχουμε ἐνεργῶς σέ ὅλες ἐκεῖνες  τίς ἐνέργειες, πού στοχεύουν στήν ἀκύρωση τοῦ σχεδιαζόμενου ἐγκλήματος κατά τοῦ περιβάλλοντος, κατά τῆς ὑγείας τῶν Κατοίκων τῆς περιφερείας μας, καί κατά τῆς Ἱστορικῆς καί Πολιτιστικῆς Κληρονομιᾶς τοῦ τόπου μας. 
      Καλοῦμε, δέ, κάθε καλοπροαίρετον πολίτη, κάθε συντοπίτη, πού ἔχει στοιχειῶδες ἐνδιαφέρον γιά τόν τόπον, ὅπου ζοῦμε, νά συσστρατευθῆ μαζί μας, γιά νά ἀκυρώσουμε στήν πράξη τά σχέδια μετατροπῆς τῆς «Τριανταφυλλιᾶς» καί τοῦ Καρδαμαίϊκου Ποταμοῦ σέ ἕναν ἀπέραντο βόθρον τῆς Ἠλείας. Σαράντα ὁλόκληρα χρόνια, ἐμεῖς οἱ Καρδαμαῖοι ζοῦμε τό μαρτύριο  μέ τόν σκουπιδότοπον στά «Κονιδαίϊκα»! Δέν θά ἐπιτρέψουμε, πλέον, νά καταστραφῆ ἡ ζωή μας καί ἡ ζωή τῶν παιδιῶν μας γιά ἄλλες τόσες δεκαετίες, μέ τήν σχεδιαζόμενη  ἐγκατάσταση στήν «Τριανταφυλλιά» καί στίς παρυφές τοῦ Καρδαμαίϊκου Ποταμοῦ μίας ἀκόμη ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ! ·         Σε κανένα μέρος τού κόσμου δεν γίνεται σκουπιδότοπος δίπλα σε ποτάμι, σε πολυκαλλιεργούμενη περιοχή και στον οικιστικόν ιστό!  Ἡ ΥΓΕΙΑ καί τό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ἔχουν προτεραιότητα! ·         Οἱ λαοί, πού ἀγαπᾶνε τόν τόπον τους, προστατεύουν τήν ΙΣΤΟΡΙΑ  τους  καί τήν ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ τους, καί δέν ἀσελγοῦν ἐπάνω τους! –   Τό παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ νά κοινοποιηθῆ ὅπου πρέπει καί νά δημοσιευθῆ στόν Τύπον ( συμβατικόν καί Ἠλεκτρονικόν). Νά κυκλοφορήσει, δέ, εὐρύτατα στόν Καρδαμᾶ, πρός ὑπογραφήν του ὑπό ὅλων τῶν συντοπιτῶν  μας, καί ἀκολούθως νά ἐπαναδημοσιοποιηθῆ δεόντως.  Τό Διοικητικόν Συμβούλιον  τοῦ ΣυλλόγουὉ Πρόεδρος                  Ὁ Ἀντιπρόεδρος               Ὁ Γραμματέας                   Ὁ ταμίας                     Τό ΜέλοςἌγγ. Λιβαθηνός         Διον. Χασαλεύρης          Ἀνδρ. Ἀγγελόπουλος       Γεώρ. Μητσόπουλος    Χαρ. Μαυρίας............................. Μπορείτε νά διαβάσετε τό κείμενο αυτό σέ ΑΡΧΕΙΟ PDF,   ΕΔΩ! 

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 9:49 pm


Lllazaros: Η δωρεά της χάριτος

-Πως θα μπορούσα να μην σε αναζητήσω;
Εσύ πρώτος με βρήκες.
Εσύ μου έδωσες να ζήσω τη γλυκύτητα του Αγίου σου Πνεύματος και η ψυχή μου σε αγάπησε.
Η ψυχή που γνώρισε τον Κύριο δεν μπορεί να τον ξεχάσει και τον επιθυμεί σφόδρα, διότι σε Αυτόν βρίσκονται η ζωή και η χαρά της.
Η ψυχή που έχασε τη χάρη μαραίνεται μακριά από τον Κύριο της και κλαίει όπως ο Αδάμ, όταν εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να την παρηγορήσει, εκτός από τον Θεό.
Η ψυχή ομοιάζει με μία νύφη, ο Κύριος με έναν νυμφίο. Αγαπιούνται ο ένας με τον άλλο, επιθυμούν πολύ ο ένας τον άλλο. Μέσα στην αγάπη Του ο Κύριος περιμένει ανυπόμονα την ψυχή και θλίβεται όταν βλέπει πως δεν υπάρχει εντός της τόπος για το Άγιο Πνεύμα.

Αγίου Σιλουανού

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 6:45 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Βγήκαν και ποντίκια….

-Εικόνες που προκαλούν θυμό αλλά και φόβο για την δημόσια υγεία, συναντά κανείς καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Πύργου, όπου τα αμάζευτα σκουπίδια κάνουν βουνά.Μια κατάσταση που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη…Τα σκουπίδια έχουν ξεχειλίσει από τους κάδους και γύρω τους ποντίκια. Άλλα ψόφια και άλλα να….κόβουν βόλτες, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Καρκαβίτσα, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Εύγε κύριοι…

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:56 pm


Πύργος Press: Φόλες στο Λαμπέτι δημιουργούν υποψίες….


-Δεν υπάρχει λογική στο άκουσμα της είδησης ότι κάποιος έριξε φόλα σε αυλή σπιτιού στο Λαμπέτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο το ημίαιμο Επανιέλ σκυλάκι του ιδιοκτήτη…Το «υλικό» που χρησιμοποιήθηκε ήταν (σ.σ. σύμφωνα με τα συμπτώματα που φανέρωσε το άμοιρο ζώο) πιθανότατα ποντικοφάρμακο και ήταν αυτό που έδωσε ένα άχαρο τέλος στη ζωή ενός ήσυχου και συμπαθούς σκύλου…Απορίας άξιο και το γεγονός ότι η αυλή του σπιτιού περιβάλλεται με τοίχο κάτι που σημαίνει ότι το σκυλί δεν ήταν ελεύθερο να κυκλοφορεί εκτός αυτής και άρα δεν ενοχλούσε. Ανάλογες αυλές, που εντός τους κατοικούν σκυλιά, υπάρχουν σε αρκετά σπίτια στο Λαμπέτι όμως φαίνεται ότι ο δράστης είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτήν του συγκεκριμένου σπιτιού… το οποίο, σημειώνουμε, βρίσκεται, όχι σε κάποιο απομονωμένο σημείο αλλά δίπλα από την εκκλησία, στο κέντρο του χωριού…Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους κατοίκους στους οποίους έχουν δημιουργηθεί υποψίες… υποψίες που λένε ότι ο δράστης εξουδετέρωσε το ζώο προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για να γίνει το σπίτι στόχος (εύκολης) διάρρηξης…

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:55 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Αθώοι ο φραουλοπαραγωγός και ο ένας επιστάτης

-
Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν χθες, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο ένας επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση.Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι επιστάτες: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες.Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.Την Τρίτη, η Εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Έντονες αντιδράσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο
Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, προκάλεσε τις αντιδράσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μωυσή Καραμπεΐδη, αλλά και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο Μωυσής Καραμπεΐδης, χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβάνεστε από τώρα και στο εξής τι συνθήκες θα επικρατήσουν στη Νέα Μανωλάδα».Απευθυνόμενος δε προς τους μετανάστες, που ήσαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας ο Μωυσής Καραμπεΐδης ανέφερε πως «ντρέπομαι απέναντί σας».Από την πλευρά τους, οι μετανάστες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα της οδού Γούναρη, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης και φώναζαν συνθήματα, χωρίς, όμως, να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:53 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: «Στη Λεωφόρο που θα… φλέγεται»


-Μλάντεν Πέτριτς: Θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας Τύχη και συγκέντρωση σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως και η απόδοση του πρώτου μέρους- κόστισε στον Παναθηναϊκό το... μη διπλό στο Βέλγιο, επί της Σταντάρ Λιέγης (0-0), όπως είπε ο Μλάντεν Πέτριτς.

Ο κροάτης φορ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η δουλειά θα τελειώσει στην «φλεγόμενη Λεωφόρο» με τον κόσμο του τριφυλλιού στο πλευρό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα του OTE:

«Στο πρώτο μέρος παίξαμε ίσως λίγο πιο αμυντικά, σεβαστήκαμε περισσότερο τον αντίπαλό μας, αφήσαμε χώρους. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, όμως δεν είχαμε τύχη και συγκέντρωση σε κάποιες περιπτώσεις. Για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν πάντως, η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένα, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Πιστεύω πως η Λεωφόρος θα φλέγεται και θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε αρχικά για να συμπληρώσει για το πώς βλέπει τη σεζόν στο μέλλον:

«Ήταν σημαντικό το ότι μετείχα στην προετοιμασία φέτος. Αισιοδοξώ πως θα πάμε καλά στην Ευρώπη, που θα δημιουργήσει ίσως κάποια έξτρα κούραση στο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας και ότι θα τα πάμε καλά».

Καταλήγοντας, είπε πως: «Ελπίζω στο τέλος της σεζόν να μπορώ να μιλήσω και ελληνικά. Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τους συμπαίκτες μου».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ξεψύχησε στην ταράτσα πολυκατοικίας…


-«Συναγερμός» σήμανε προχθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όταν κάτοικοι της οδού Καραϊσκάκη, στην «καρδιά» της πόλης, τηλεφώνησαν και ενημέρωσαν ότι ένας άνδρας είναι πεσμένος στην ταράτσα πολυκατοικίας.


Στο σημείο έσπευσε αμέσως ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου ανεβαίνοντας στην ταράτσα διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός, πιθανόν από ανακοπή καρδιάς.

Πρόκειται για τον 65χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Σταύρο Κοζομπόλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Η τραγική είδηση στεναχώρησε ολόκληρη τη γειτονιά, καθώς όλοι, καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν ήσυχο και ευγενέστατο άνθρωπο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων χθες το πρωί ο 65χρονος είχε ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα, είχε κατέβει από το σπίτι του και είχε πάει στο φούρνο της γειτονιάς για να πάρει ψωμί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ακόμα το πόσο τραγικά θα τελείωνε η χθεσινή μέρα…

Ο άτυχος 65χρονος καταγόταν από τη Μυρσίνη αλλά μετά την αποστράτευσή του από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρέμεινε στην Αμαλιάδα.

Σ.Π. 
patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: "Βράζει" η Πάτρα - Αθώοι του αίματος ο ιδιοκτήτης των φραουλοχώραφων στη Μανωλάδα κι ένας επιστάτης - Ένοχοι δύο αλλά με . . . αναστολή- Αθώοι ο ιδιοκτήτης της ματωμένης έκτασης, Ν. Βαγγελάτος κι ο επιστάτης των φραουλοχώραφων, Κ. Χαλούλος  - Φυλακή 14 χρόνια και 7 μήνες για σωματική βλάβη ο ένας επιστάτης, 8 χρόνια και 7 μήνες ο άλλος αλλά με . . . αναστολή - Μεγάλη ένταση έξω από το δικαστήριο της Πάτρας στο άκουσμα της απόφασης - Κατέλαβαν το δρόμο μέλη αντιρατσιστικών οραγνώσεων και συλλόγων στήριξης μεταναστών εργατών - "Αίσχος, ντροπή" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μέσα κι έξω από την δικαστική αίθουσαΤο μεσημέρι της Τετάρτης, το δικαστήριο της Πάτρας επέβαλε στους Γ. Χαλούλο και Θ. Αποστολόπουλο ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και 7 μήνες και 8 χρόνια και 7 μήνες αντίστοιχα, για την κατηγορία της σωματικής βλάβης. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα καταθέσουν. Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων στήριξης των μεταναστών εργατών προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Γούναρη, έξω από τα δικαστήρια. Οι συγκεντρωμένοι, μαζί με τους μετανάστες που επίσης διαμαρτύρονταν για την απόφαση, φώναζαν συνθήματα, εκφράζοντας το θυμό τους για την ετυμηγορία.
Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα καταθέσουν. Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων στήριξης των μεταναστών εργατών προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Γούναρη, έξω από τα δικαστήρια. Οι συγκεντρωμένοι, μαζί με τους μετανάστες που επίσης διαμαρτύρονταν για την απόφαση, φώναζαν συνθήματα, εκφράζοντας το θυμό τους για την ετυμηγορία.
Αθώος ο επιχειρηματίαςΥπενθυμίζουμε, πως νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Πηγήnewsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Συναγερμός για τους Έλληνες στη Λιβύη! Η φρεγάτα Σαλαμίς σπεύδει για να εκκενώσει την ελληνική πρεσβεία

-

Στη φρεγάτα Σαλαμίς επιβαίνει και ομάδα ελλήνων βατραχανθρώπων για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης - Η εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας ήταν απόφαση της κυβέρνησης - Δεν αποκλείεται κι άλλες ευρωπαικές χώρες να ζητήσουν η ελληνική φρεγάτα να βοηθήσει και ευρωπαίους πολίτες - Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από τη Λιβύη μέσω θαλάσσης περίπου 50 γάλλους και βρετανούς πολίτες.Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσε σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβυυή και την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναυάσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβυή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ONALERT.GR

«Ο επαναπατρισμός των Γάλλων» από τη Λιβύη «αναφέρθηκε» στη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν λε Φολ, διευκρινίζοντας ότι η χώρα «επαναπάτρισε παράλληλα (…) βρετανούς πολίτες». Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη κατέγραψε και συγκέντρωσε 55 Γάλλους, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, ο πρεσβευτής της Γαλλίας και επτά Βρετανοί είναι μεταξύ των προσώπων που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη. «Με δεδομένη την κατάσταση ασφαλείας, το κτίριο της πρεσβείας μας στην Τρίπολη έχει κλείσει προσωρινά. Οι διπλωματικές δραστηριότητες συνεχίζονται από το Παρίσι», διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Βενσάν Φλορεανί. Το Παρίσι είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τους πολίτες του στη Λιβύη, που εκτιμάται ότι είναι λιγότεροι από εκατό, να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας. Τους είχε επίσης ζητηθεί να έρθουν σε επαφή το συντομότερο δυνατό με την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία είχε αναλάβει το έργο του εντοπισμού τους. Η απομάκρυνσή τους έγινε λίγο αργότερα με ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου αντίπαλες πολιτοφυλακές μάχονται από την 13η Ιουλίου —με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες—, ενώ δύο δεξαμενές καυσίμων καίγονται από την Κυριακή αφού επλήγησαν από ρουκέτες. Εξάλλου οι ΗΠΑ, η πρεσβεία των οποίων βρίσκεται στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης, απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό το Σάββατο. Παράλληλα, οι Φιλιππίνες, η Ολλανδία και η Αυστρία προετοιμάζονται σήμερα να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό, ενώ ο ΟΗΕ και η Τουρκία έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών του και της πρεσβείας της αντιστοίχως.
Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση


-

Η άνοδος του υδράργυρου θα είναι πρόσκαιρη, καθώς μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει, για άλλη μια φορά το φετινό καλοκαίρι, πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη. Tην Παρασκευή 1η Αυγούστου δεν θα ξεπεράσει τους 30οC! 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Πέμπτη 31/7 περιμένουμε αρκετές κατά περιόδους νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 25 με 26oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου περιμένουμε αρκετές κατά περιόδους νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 29 με 30oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 24 με 25oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Σάββατο 2/8 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: [www.metar.gr]               
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 30-07-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 30-07-2014 Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 3:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη


-Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικα και βόρεια.Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική-κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα δυτικα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς. Βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 αργότερα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα νότια έως 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 αργότερα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 3:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Σαν σήμερα


-Τα σημαντικότερα γεγονότα της 31ης Ιουλίου 904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι της πόλης αιχμαλωτίζονται και πωλούνται στη συνέχεια στα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής.

1498: Στο τρίτο του ταξίδι προς το Δυτικό Ημισφαίριο, ο Χριστόφορος Κολόμβος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακαλύπτει το νησί του Τρινιντάντ.

1919: Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα της Βαϊμάρης στη Γερμανία, το οποίο θα προκαλέσει ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό που θα διευκολύνει μερικά χρόνια αργότερα την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και των ναζιστών στην εξουσία.

1920: Ιουλιανά: Μαζική βία εκ μέρους των Bενιζελικών στην Αθήνα, καθώς η είδηση της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι την προηγούμενη φτάνει αρχικά παραποιημένη ως δολοφονία. Ο Ίων Δραγούμης, ένας από τους πιο προοδευτικούς aντιβενιζελικούς πολιτικούς και πνευματικούς ανθρώπους της χώρας δολοφονείται από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου.

1922: Ο 18χρονος Ραλφ Σάμουελσον γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που χρησιμοποιεί σκι θαλάσσης στο Λέικ Σίτυ της Μινεσότα.

1925: Τα τελευταία γαλλικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη γερμανική περιοχή Ρουρ, μετά από 30 χρόνια κατοχής.

1932: Ευρεία εκλογική νίκη πετυχαίνει το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Με το 37,4% των ψήφων και 230 έδρες γίνεται η ισχυρότερη κοινοβουλευτική δύναμη της Γερμανίας.

1940: Στη Γαλλία, η φασιστική κυβέρνηση του Βισί ψηφίζει τη θανατική ποινή για κάθε Γάλλο που εντάσσεται σε ξένο στρατό.

1944: Εξαφανίζεται με το αεροσκάφος που οδηγούσε ο διάσημος συγγραφέας του «Μικρού Πρίγκιπα» και πιλότος, Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, σε ηλικία 44 ετών.

1960: Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο νικώντας την ΑΕΚ με 2-1 σε αγώνα μπαράζ. Οι δύο ομάδες είχαν ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με 79 βαθμούς.

1964: Το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα «Ρέιντζερ 7» τραβάει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες της σελήνης, 4.308 τον αριθμό, προτού προσκρούσει στην επιφάνεια της.

1969: Αρχίζει στην Ελλάδα η συνταξιοδότηση από το κράτος διακεκριμένων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.

1971: Οι αστροναύτες του Απόλλο 15, Ντέιβιντ Σκοτ και Τζέιμς Ίρβιν, πραγματοποιούν την πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας βόλτα στη σελήνη, οδηγώντας ειδικό τετράτροχο τζιπ στην επιφάνειά της.

1976: Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΟΕ, λόρδο Κιλάνιν, προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

1992: Ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στα 82,5 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, σηκώνοντας 370 κιλά στο σύνολο (167.5 στο αρασέ και 202.5 στο ζετέ).
Γεννήσεις

1803 - Τζον Έρικσσον, Αμερικανός σουηδικής καταγωγής μηχανικός, εφευρέτης της προπέλας
1911 - Τζορτζ Λιμπεράτσι, Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής
1914 - Λουί ντε Φινές, Γάλλος ηθοποιός
1921 - Πήτερ Μπένενσον, Βρεττανός ιδρυτής της Διεθνούς Αμνηστίας
1931 - Κένι Μπάρελ, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1944 - Τζεραλντίν Τσάπλιν, Αμερικανίδα ηθοποιός, κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν
1965 - Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Αγγλίδα συγγραφέας της σειράς Χάρυ Πότερ
1971 - Γιώργος Σιγάλας, πρώην καλαθοσφαιριστής
1972 - Γιώργος Καπουτζίδης, ηθοποιός
1978 - Ζέτα Μακρυπούλια, Ηθοποιός

Θάνατοι

1099 - Ελ Σιντ, Ισπανός κατακτητής
1556 - Ιγνάτιος Λογιόλα, Ισπανός κληρικός και ιδρυτής του ιησουιτισμού
1784 - Ντενί Ντιντερό, Γάλλος εγκυκλοπαιδιστής και λόγιος
1886 - Φραντς Λιστ, Ούγγρος μουσουργός
1920 - Ίων Δραγούμης, Έλληνας πολιτικός και συγγραφέας
1944 - Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί, Γάλλος πιλότος και συγγραφέας newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 3:30 pm


Lllazaros: Ο θάνατος δεν είναι το τέλος

-Όταν ανακαλούμε το παρελθόν, συχνά θλιβόμαστε γιατί στερήσαμε από την αγάπη μας πρόσωπα πού πλέον δεν βρίσκονται δίπλα μας να αγαπήσουμε.
Υιοθετούμε αυτή την εντύπωση γιατί απλά στρεφόμαστε προς λάθος κατεύθυνση.
Εάν ο Θεός δεν είναι ο Θεός των νεκρών άλλα των ζώντων (Ματ. 22:33), τότε όλοι όσοι έφυγαν από τούτη τη γη, είναι ζωντανοί εν Χριστώ.
Κι εμείς μπορούμε να στραφούμε προς αυτούς για συγχώρεση και μεσιτεία.
Δεν είναι ποτέ αργά εάν αληθινά πιστεύουμε τον Θεό, ως Θεό των ζώντων.
Και ποτέ δεν θα πρέπει να μιλούμε για την αγάπη μας σε χρόνο παρελθόντα.
Ο θάνατος του σώματος δεν διασπά την σχέση, αφού αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ζωντανή ανάμεσα σε ανθρώπους πού συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν σε τούτη τη ζωή.
Ο θάνατος δεν είναι ποτέ το τέλος.
Συνεχίζουμε να ζούμε όταν πεθαίνουμε, ακόμα και σε τούτη τη γη, αφοί κληρονομούμε τους καρπούς της επίγειας ζωής και ύπαρξης μας σε όσους ακολουθούν.
 Και συνεχίζουμε να φέρουμε πάντοτε ευθύνη για την απήχηση της βιωτής μας.

Anthony Bloom

Απόσπασμα από το βιβλίο: "Ο θάνατος σαν κέρδος"

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 3:00 am


Καλημέρα Ηλεία: Ξεψύχησε στην ταράτσα πολυκατοικίας…

-
Αναδημοσίευση από το Site..Patrisnews


ΗΛΕΙΑΞεψύχησε στην ταράτσα πολυκατοικίας…ΑΜΑΛΙΑΔΑ (30/07/2014 09:42)

-
«Συναγερμός» σήμανε χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όταν κάτοικοι της οδού Καραϊσκάκη, στην «καρδιά» της πόλης, τηλεφώνησαν και ενημέρωσαν ότι ένας άνδρας είναι πεσμένος στην ταράτσα πολυκατοικίας.....

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου ανεβαίνοντας στην ταράτσα διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός, πιθανόν από ανακοπή καρδιάς.
Πρόκειται για τον 65χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Σταύρο Κοζομπόλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Η τραγική είδηση στεναχώρησε ολόκληρη τη γειτονιά, καθώς όλοι, καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν ήσυχο και ευγενέστατο άνθρωπο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων χθες το πρωί ο 65χρονος είχε ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα, είχε κατέβει από το σπίτι του και είχε πάει στο φούρνο της γειτονιάς για να πάρει ψωμί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ακόμα το πόσο τραγικά θα τελείωνε η χθεσινή μέρα…
Ο άτυχος 65χρονος καταγόταν από τη Μυρσίνη αλλά μετά την αποστράτευσή του από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρέμεινε στην Αμαλιάδα.
Σ.Π. ΕΔΩ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 1:13 am


Σπιάτζα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 31 Ιουλίου στην περιοχή της Σπιάτζας ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να παραχωρηθούν εκτάσεις Γης-φιλέτα στους ιδιώτες για την εμπορευματοποίηση τους.
-
Τους το λέμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Ούτε να το σκέφτονται.
Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας προϋποθέτει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μια εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά την οικονομία με βάση τι είναι σε όφελος του λαού, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και φυσικά του νομού Ηλείας.
Καλούμε το λαό της Ηλείας να παλέψει οργανωμένα έτσι ώστε να μη δοθεί σπιθαμή λαϊκής περιουσίας στους κάθε είδους «επενδυτές». Αυτό που προσδοκούν είναι να βγάλουν κέρδη και από το δικαίωμα του Ηλειακού Λαού στην αναψυχή και στις διακοπές.
Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες

που απαιτούνται έτσι ώστε να αναδείξουμε το φυσικό κάλος όλων αυτών των περιοχών και την δυνατότητα που υπάρχει, αν ο λαϊκός παράγοντας το αποφασίσει, να γίνουν χώροι λαϊκής αναψυχής και διασκέδασης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ. στην Σπιάντζα. Θα περιλαμβάνει:
Ομιλία από τον Χρήστο Γιάνναρο, Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Λαϊκό γλέντι.
Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 11:07 pm


Καλημέρα Ηλεία: Νεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Βαγ. Πασπαλιάρης

-
Αναδημοσίευση από το Site..Patrisnews


ΗΛΕΙΑΝεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Βαγ. ΠασπαλιάρηςΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΧ (30/07/2014 09:30)-


Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες το μεσημέρι η Ανδραβίδα, η Βάρδα και ολόκληρη γενικότερα η πεδινή Ηλεία που δεν μπορεί να πιστέψει πως «έφυγε», μετά από τροχαίο δυστύχημα, στα 28 του μόλις χρόνια ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Πασπαλιάρης. Το «νήμα» της ζωής του άτυχου νέου κόπηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, λίγα μόλις βήματα από το κέντρο της Ανδραβίδας… Η είδηση δεν άργησε να εξαπλωθεί αμέσως σε ολόκληρη την Ανδραβίδα και τον Κάμπο και να φτάσει μέχρι τη Βάρδα, όπου ο 28χρονος τα δύο τελευταία χρόνια φορούσε τα «πράσινα» του ΠΑΟΒ!


Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μάρκας Yamaha που οδηγούσε ο 28χρονος στην οδό Παμμεγίστων Ταξιαρχών «καρφώθηκε» με δύναμη, από αριστερά, πάνω σε Ι.X. αυτοκίνητο μάρκαςHundaiAccent το οποίο οδηγούσε 58χρονος από την Ανδραβίδα, διασχίζοντας κανονικά την οδό Καλφιώτη.
Ο 28χρονος έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και διερχόμενοι οδηγοί για να τον βοηθήσουν, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια ασθενοφόρο και την Αστυνομία. Με το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας να βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση από 100 μέτρα, στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον 28χρονο στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Τα τραύματα όμως του νεαρού ποδοσφαιριστή ήταν τέτοια που τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους δικούς του ανθρώπους και τους φίλους του που αναμφισβήτητα, ήταν πάρα πολλοί…
Η μεγάλη αγάπη του 28χρονου Βασίλη Πασπαλιάρη ήταν το ποδόσφαιρο. Σε πολύ μικρή ηλικία έκανε τα πρώτα του βήματα στον «Φίλιππο» και στη «Δάφνη» Ανδραβίδας, ενώ μετά από μια μεγάλη ποδοσφαιρική πορεία τα δύο τελευταία χρόνια ήταν παίκτης του ΠΑΟ Βάρδας.
Η κηδεία του 28χρονου θα γίνει σήμερα στην Ανδραβίδα.
Στάθης Πουλιάσης([email protected])
Patrisnews


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 10:30 pm


Καλημέρα Ηλεία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) την Πέμπτη 31/7/14

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-

Πηγή... Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
* Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) την Πέμπτη 31/7/14
Αθήνα, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
-Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής (ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕ Πειραιά και ΠΕ Νήσων),
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να...
αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
[www.civilprotection.gr]

            Δείτε...ΕΔΩ..

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 10:17 pm


Καλημέρα Ηλεία: Αποκλειστικό: Θέμα χρόνου η εντάξει στο μπουκέτο της Digea του δευτέρου καναλιού Της Ηλείας Cosmos tv

--Αποκλειστικό: Είναι  θέμα χρόνου η εντάξει στο μπουκέτο της Digea του δευτέρου καναλιού Της Ηλείας Cosmos tv από έγκυρες πηγές  μάθαμε ότι γίνονται εργασίες ζεύξεις ,το κανάλι αυτήν την στιγμή εκπέμπει αναλογικά από το Φραγκοπήδημα στο κανάλι 59 μάθαμε επίσης ότι θα εκπέμπει από τον πρώτο πολιπλέκτη της Digea στο κανάλι 52 ... 
ΣΥΜ.Θα σας ενημερώσουμε όταν θα ξεκινήσει  Διότι θα πρέπει να επανασυντονίσετε τους Δέκτες σας 
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:47 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ "Φούντωσαν" τα σκουπίδια στη Σπιάτζα

-Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης στους  οικιστές της παραλίας της Σπιάτζας όταν μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή.Οι καπνοί προέρχονταν από την είσοδο του οικισμού και πιο συγκεκριμένα από το σωρό των σκουπιδιών που υπάρχουν εδώ και ημέρες εκεί…Τα σκουπίδια είχαν… φουντώσει και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη δυσοσμία και τον καπνό.  Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο χώρο κατέφθασε ένα όχημα που πραγματοποίησε κατάσβεση των φλεγόμενων σκουπιδιών...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:42 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Η επιχειρηματικότητα στη βόρεια Ηλεία να συνδεθεί με τουρισμό–υποδομές!

-Η επιχειρηματικότητα στη βόρεια Ηλεία και η σύνδεσή της με τις υποδομές αποτέλεσε το βασικότερο αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας, που αυτή τη φορά, έγινε στο δημοτικό μέγαρο του πρώην δήμου Βουπρασίας στη Βάρδα!Έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του επιμελητηριακού θεσμού κρατά τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα της, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης, για συνεδριάσεις και σε άλλες περιοχές του Νομού πέραν της έδρας του Επιμελητηρίου.Υπενθυμίζεται εδώ, ότι η αρχή είχε γίνει πριν από λίγες μέρες στην ορεινή περιοχή της Ανδρίτσαινας, όπου δόθηκε η ευκαιρία πέραν των γενικότερων θεμάτων, να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, για ειδικότερα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου και των κατοίκων της συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης.
Πρωτογενής τομέας και τουρισμός
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος αναφέρθηκε σε κρίσιμους και σοβαρούς άξονες ανάπτυξης και προοπτικής για τον τόπο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επιχειρηματικότητα της βόρειας Ηλείας.Μίλησε κυρίως για τον πρωτογενή τομέα και τη σημασία του, ως προς την αξιοποίησή τους και επιχειρηματικά, ενώ λίγο αργότερα σε αίτημα που διατυπώθηκε το Δ.Σ. αποδέχθηκε την αναγκαιότητα οργάνωσης σύγχρονων ενημερωτικών ημερίδων και άλλων πρωτοβουλιών στην περιοχή.Επίσης ο κ. Νικολούτσος, επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού, υποστηρίζοντας τη συνεργασία με τον σύλλογο ξενοδόχων πεδινής Ηλείας για από κοινού ενέργειες ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία του site olympiaholiday για την ανάδειξη των επιχειρηματιών του Νομού μας.Ακολούθως, έθεσε το ζήτημα της μη επαρκούς νοσοκομειακής κάλυψης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας, κάτι που έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό ειδικά την θερινή περίοδο.Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ έκανε ενημέρωση για σημαντικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το έργο κατασκευής της Ολυμπίας οδού, για το οποίο οι παρεμβάσεις του θεσμού υπήρξαν επίμονες και διαδοχικές.Θετικά μηνύματα έστειλε εξάλλου και για τον σιδηρόδρομο ενημερώνοντας ότι προχωρά η υλοποίηση της γραμμής Πύργου – Πατρών, ενώ έχει αναπτυχθεί και πολύ καλή συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ.Για το ΕΣΠΑ ακόμα είπε ότι το ΕΒΕ έχει κάνει παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο για τον πρωτογενή τομέα.
Προγράμματα διαχειριστικής
Στην ίδια συνεδρίαση παρευρέθηκε και η κα Μάγδα Πετροπούλου, Δντρια Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η οποία ενημέρωσε για το ποια ακριβώς η Διαχειριστική από ποιους φορείς αποτελείται και ποιο ακριβώς είναι το έργο της στη βελτίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.Αναφέρθηκε σε προγράμματα που τρέχουν ήδη και πόσο γρήγορα γίνονται οι αποπληρωμές (χαρακτηριστικά ανέφερε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα).Τόνισε την άρτια συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας και πως είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιχειρηματία νέου ή παλιού για ενημέρωση προγραμμάτων και οποιασδήποτε γενικά βοήθειας με στόχο τη γνώση των ευκαιριών που μπορεί να έχει κάποιος.
Παρεμβάσεις σύμβουλων
Για τα ανωτέρω περί της Διαχειριστικής ο κ. Δήμος Χριστόπουλος παρατήρησε ότι μέχρι τώρα στα προγράμματα δεν έχει συμπεριληφθεί η ενίσχυση των επιχειρηματιών σε σχέση με τα προβλήματα του ΟΑΕΕ.Ο κ. Σάκης Μπουλούτας μίλησε για τη δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού την οποία όπως είπε «υποσχέθηκε ο Χρυσοχοΐδης αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει...», ενώ κατέθεσε και αίτημα για ψήφισμα του Επιμελητηρίου, σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου κάτι που έγινε δεκτό με βάση την έκφραση ανησυχίας ως προς τη λειτουργία του με αντίκτυπο στον τουρισμό.Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ εξάλλου κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος, προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα του ΟΑΕΕ και τις εισφορές που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν επαγγελματίες και αποτελεί σήμερα, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της αγοράς...
Χατζής και Λέντζας
Από τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Παν. Χατζής εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί οι άλλοι νομοί σε σχέση με την Ηλεία έχουν καταφέρει περισσότερα πράγματα τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μείζονα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κ.Υ της Βάρδας και την ανάγκη για την ουσιαστική στήριξή του.Ως αναφορά τα ειδικότερα θέματα της αγοράς έθιξε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα του παρεμπορίου ζητώντας και από το επιμελητήριο να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για την προστασία των επαγγελματιών του τόπου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το στεγασμένο εμπόριο στενάζει».Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ιατρός κ. Γιάννης Λέντζας εστίασε την τοποθέτησή του στην αξιοποίηση και απορρόφηση των πιστώσεων από το ΕΣΠΑ και τόνισε ότι χρειάζεται συμμετοχικότητα και έντονη δράση από όλους για να σταματήσει να παραμένει ο νομός τελευταίος σε ανάπτυξη...
H παρουσία των φορέων
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν φορείς της περιοχής Βουπρασίας όπως:Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Βασίλης Τσιρίκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Παναγιώτης Χατζής και το μέλος του Δ.Σ. του ίδιου συλλόγου Θεόδωρος Κουργιαλάς, ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας και πρωτοπόρος επιχειρηματίας στον τομέα εξαγωγής της φράουλας Γ. Αρβανιτάκης, ο Δντης του Κ.Υ Σιμόπουλου και νέος δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, η πρόεδρος του Δημ. Διαμερίσματος Βάρδας Δήμητρα Μαγγίνα, κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:41 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Τα σκουπίδια απειλούν την δημόσια υγεία

-
Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το πλήρες αδιέξοδο του δήμου Πύργου στη διαχείριση των απορριμμάτων του, καθώς εδώ και μία εβδομάδα τα σκουπίδια έχουν σταματήσει να μαζεύονται από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε σωρούς έξω από τα σπίτια και τα εμπορικά καταστήματα στον Πύργο.
Ακόμα πιο έντονο γίνεται το πρόβλημα με τις αυξημένες ζέστες που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Πύργου, ενώ από την άλλη, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, αναγκάζονται να εισπνέουν καθημερινά την δυσωδία και τα μικρόβια που εκλύονται από τους όγκους των απορριμμάτων.
Και επειδή το αδιέξοδο του δήμου Πύργου, εκτός από την οικονομική κατάρρευση φέρνει και την κοινωνική κατακραυγή, φαίνεται πως η δημοτική αρχή, προχωρά στη διεκδίκηση της έκτακτης χρηματοδότησης και προσπαθεί να βρει λύσεις άμεσες προκειμένου να σταματήσει ο εφιάλτης των σκουπιδιών.
Χθες το πρωί, σύμφωνα με πηγές, ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, στο πλαίσιο του ραντεβού που πρέπει να γίνει στην Αθήνα, για να καταφέρει ο δήμος του Πύργου να πάρει την χρηματοδότηση που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει την μεταφορά των απορριμμάτων, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν συνεργάτες του ενώ από σήμερα αναμένεται να έλθει σε επαφή και με τους εκπροσώπους και επικεφαλής των παρατάξεων του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι συμμετείχαν και στην τελευταία σύσκεψη στο Λάτσειο. Το ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, κλείσθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, όπου οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με την δημοτική αρχή Πύργου, θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο πλέον, όπως αναφέρουν πηγές, κρίνεται το μέλλον του δήμου.
Διαμαρτυρίες από κατοίκους
Και χθες ήταν μια ημέρα, που κάτοικοι περιοχών ξεσηκώθηκαν για τους σωρούς των απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους. Σε κάθε γειτονιά της πόλης αλλά και στα χωριά που η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς εκεί δεν έχει γίνει αποκομιδή, ούτε κατά το διάστημα που ο δήμος Πύργου μετέφερε τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, οι κάτοικοι ζητούν από την δημοτική αρχή, όπως τονίζουν, το αυτονόητο, να μπορούν να ζουν σε μια καθαρή γειτονιά χωρίς σκουπίδια.
Πολλοί μάλιστα, θέτουν το ερώτημα, γιατί ο δήμος να φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο, εφόσον θα μπορούσαν να είχαν κινηθεί από πολύ νωρίς οι διαδικασίες για την έκταση στην Τριανταφυλλιά, ένας χώρος, που ήδη συζητείται για την εγκατάσταση του δεματοποιητή έως ότου λειτουργήσει το εργοστάσιο διαχείρισης του ΦΟΣΔΑ.
Ρίχνουν ασβέστη
Με σκοπό να μπορέσουν να «αναπνεύσουν» από την απίστευτη μυρωδιά που κατακλύζει τις περιοχές τους, οι κάτοικοι, μην έχοντας άλλο τρόπο, περιλούζουν με ασβέστη τις σωρρούς των σκουπιδιών, ώστε σε αυτά να μην εγκαθίστανται μύγες και κουνούπια αλλά και για να μην εκλύεται η έντονη μυρωδιά που ειδικά κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες είναι ανυπόφορη. Έτσι σε πολλά σημεία της πόλης του Πύργου αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τα σκουπίδια, έχουν σκεπασθεί με ασβέστη για να μην μυρίζουν, με τους κατοίκους να χρησιμοποιούν το τελευταίο τους «χαρτί», που θα περιορίσει τον κίνδυνο της μόλυνσης. Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως στην τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος και έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, παρουσία των επικεφαλής και των εκπροσώπων των παρατάξεων του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε, από τον αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Αντωνακόπουλο η έξαρση που παρατηρείται στις γαστρεντερίτιδες, κάτι που οδηγεί σε υποψίες πως σε αυτό μπορεί να οφείλονται τα σκουπίδια. Το γεγονός πως παιδιά, ασθενούν με τον ιό της γαστρεντερίτιδας, είναι ένα ζήτημα που όπως αναφέρουν κάτοικοι του δήμου Πύργου, πρέπει να τεθεί υπόψιν της δημοτικής αρχής και να κινήσει τις διαδικασίες για την οριστική λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:38 pm


Lllazaros: Είσελθε εις το ταμείον σου και κλείσε την θύραν σου

-Αν δε βρίσκουμε μέσα μας πλούσιους καρπούς αγάπης, ειρήνης, χαράς, καλοσύνης, ταπεινοφροσύνης, απλότητας, ειλικρίνειας, πίστης, υπομονής, τότε όλη η εργασία μας πάει στα χαμένα, παρατηρεί ο άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος.
Η εργασία γίνεται για να έχουμε κάποτε συγκομιδή.
Η συγκομιδή όμως είναι του Κυρίου.
Συνεπώς πρόσεχε άγρυπνα τον εαυτό σου και γίνε συνετός.
Αν παρατηρήσεις πώς γίνεσαι ευερέθιστος και ανυπόμονος, τότε γίνε λίγο πιο χαλαρός στις απαιτήσεις σου.
Νιώθεις ότι υποβλέπεις εύκολα τους άλλους και τους μαλώνεις ή τους κάνεις με το παραμικρό υποδείξεις;
Να ξέρεις πώς βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο. ΄
Όποιος απαρνείται τον εαυτό του δεν έχει λόγους να μαλώνει εγωϊστικά τους άλλους. ΄
Έχεις ίσως την εντύπωση ότι σε ενοχλούν οι άλλοι ή οι εξωτερικές περιστάσεις;
Δεν έχεις καταλάβει τότε σωστά τη δουλειά σου.
Κάτι που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι είναι ενοχλητικό είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία για την εξάσκηση της υπομονής, της ανοχής και της υπακοής.
Ο ταπεινός ποτέ δεν ενοχλείται.
Μπορεί ίσως μόνο να ενοχλεί τους άλλους.
Γι’ αυτό παραμέριζε και εξαφάνιζε τον εαυτό σου.
«Είσελθε εις το ταμείον σου» και κλείσε την θύραν σου.
Κι όταν ακόμα είσαι υποχρεωμένος να ζεις μέσα σε μεγάλη και θορυβώδη συντροφιά.
Και αν αυτό σου φαίνεται βαρύ, από καιρό σε καιρό βγες έξω, οπουδήποτε, αρκεί να είσαι μονάχος και φώναξε με όλη σου την ψυχή και ζήτησε τη βοήθεια του Κυρίου.
Ο Κύριος θα εισακούσει τη δέησή σου.
Να είσαι, στο φρόνημά σου, σαν μια ρόδα, συμβουλεύει ο στάρετς Αμβρόσιος. ΄
Όσο λιγότερο ακουμπάει στη γη η ρόδα τόσο πιο γρήγορα γυρίζει και τρέχει προς τα εμπρός.
Μη σκέφτεσαι, μη μιλάς και μην προσκολλάσαι στα γήινα πράγματα, περιορίσου μόνο στα πιο αναγκαία.
Ο ίδιος πνευματικός υπενθυμίζει, από την άλλη, ότι ρόδα πού βρίσκεται εντελώς στον αέρα δεν μπορεί να γυρίσει, ούτε να κινήσει το όχημα προς τα εμπρός.

Ο δρόμος των ασκητών
Τίτο Κολλιάντερ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:03 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: «Ξεχωριστή στιγμή το ματς με τη Σταντάρ»


-Βίκτωρ Κλωναρίδης: Παίζω κόντρα στην ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκα Την αισιοδοξία του για μια καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Λιέγη, αλλά και για ένα καλό παιχνίδι απ’ την πλευρά του κόντρα στη Σταντάρ τόνισε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης σε δηλώσεις του σε βέλγικο μέσο.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο, αναφέρθηκε στο… άδοξο πέρασμά του απ’ το εγχώριο πρωτάθλημα και τη Μουσκρόν -ως δανεικός απ’ τη Λιλ- που δεν έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους Βέλγους.

«Δεν ένιωθα καλά στη Μουσκρόν και δεν έπαιξα αρκετά. Αυτό όμως μου επέτρεψε να ωριμάσω, παρότι δεν ήταν εύκολο».

Όσο για τα επτά τέρματα που πέτυχε στις 26 συμμετοχές του την περσινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε:

«Ίσως είναι παράξενο, για κάποιον που δεν έπαιξε στη Μουσκρόν, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εξαιτίας της κρίσης, η ομάδα επικεντρώθηκε σε νεαρούς παίκτες, αντί να προσεγγίσει μεγάλους αστέρες. Κι εγώ το εκμεταλλεύτηκα».

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης μίλησε και για την αντίληψη που έχει για τον ερχόμενο αντίπαλο του Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ένα ματς κόντρα σε βελγικό σύλλογο είναι και μια προσωπική πρόκληση γι’ αυτόν:

«Αυτό το ματς με την Σταντάρ είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Παίζω κόντρα στην ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκα, όμως δεν γνωρίζω τη Σταντάρ. Ξέρω μόνο ότι είναι μια καλή ομάδα στο Βέλγιο, τίποτα περισσότερο. Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση και ελπίζω πως το βράδυ της Τετάρτης να με μάθει το Βέλγιο», ενώ όσον αφορά την καταγωγή του, σχολίασε:

«Δεν με εκπλήσσει που δεν με γνωρίζετε στο Βέλγιο. Η μητέρα μου είναι απ’ την Λιέγη, εγώ γεννήθηκα στη Σερεσιέν, όμως ποτέ δεν έζησα στο Βέλγιο, αφού οι γονείς μου έφυγαν κατευθείαν για την Αφρική. Εκεί έζησα μέχρι τα 16. Μετά πήγα στην ΑΕΚ».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Παλούκι Αμαλιάδας: Ξεσήκωσε το κοινό ο Στέλιος Ρόκκος


- Περισσότεροι από 2500 θεατές απόλαυσαν τον Στέλιο Ρόκκο σε μια συναυλία που τα είχε όλα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου στην Αμαλιάδα. Από τις
μεγάλες επιτυχίες του ιδίου, έως τραγούδια του Βασίλη Καρρα, του Σωκράτη Μάλαμα, του Σάκη Ρουβά!!! «Μου είχαν πει ότι εδώ κάτω μ΄ αγαπάτε, αλλά δεν περίμενα αυτό το πράγμα σήμερα» είπε από σκηνής και ερμήνευσε δεκάδες τραγούδια. «Έμεινα εδώ να μη σου λείψει τίποτα» είπε ο Στέλιος Ρόκκος και το κοινό αγκαλιάστηκε σε στιγμές, ερωτικές, αγαπησιάρικες… Κινήθηκε σε ρυθμούς ροκ, έως αγαπημένους λαϊκούς και έκανε τον κόσμο να χορεύει. Πολύ καλή η διοργάνωση όπου η ομάδα του Coupa Libre κατάφερε να αναδείξει τον συναυλιακό χώρο που έλειπε για τα καλοκαίρια μας στην περιοχή, βάζοντας στο χάρτη το Παλούκι. Και μην ξεχνάμε πως ακολουθούν Μελίνα Ασλανίδου και Locomondo μέσα στον Αύγουστο.
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…
-
-
Περισσότεροι από 2500 θεατές απόλαυσαν τον Στέλιο Ρόκκο σε μια συναυλία που τα είχε όλα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου στην Αμαλιάδα Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Τσεκούρι στο εφάπαξ στρατιωτικών - Μαζικές παραιτήσεις φέρνουν οι νέες περικοπές


-
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
- Οι εκπρόσωποι των ενστόλων μιλούν για μειώσεις ως και 50% στο εφάπαξ
- Το άρθρο 221 "καί" τους ένστολους και φέρνει νέες περικοπές
- Όπου φύγει, φύγει οι αξιωματικοί από τα σώματα ασφαλείας για να γλιτώσουν τις περικοπές
- Κίνδυνος και για τις επικουρικές συντάξεις
Πραγματικό θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας και το άρθρο 221 που προβλέπει αλλαγές προς το χειρότερο για το εφάπαξ των στρατιωτικών.

Από του ΥΠΕΘΑ μεταδίδονταν αργά το βράδυ αισιόδοξα μηνύματα,αλλά το κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα.


Για μειώσεις ως και 50% κάνουν λόγο οι ένστολοι
 Το επίμαχο άρθρο 221 όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε αυστηρότερο. Όσοι έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο που είναι αναρτημένο στο σάϊτ της Βουλής ,λένε ότι η νέα διατύπωση θέτει χρονικό όριο όχι την 1η Ιανουαρίου 2015 ,αλλά την 30 Οκτωβρίου 2014! Και προσθέτει ότι όσα ΔΣ ταμείων δεν θα συμμορφώνονται θα αντικαθίστανται.

Αρκετά είναι τα στελέχη που εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης από την υπηρεσία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα ισχύσει για 'κεινους το νέο καθεστώς και θα γλιτώσουν τις περικοπές.

Οι συνδικαλιστές των ενστόλων προβλέπουν ότι από τις αλλαγές οι περικοπές που θα προκύψουν θα φτάσουν ως και το 50% σε ό,τι αφορά στο εφάπαξ, ενώ θεωρούν βέβαιη ακόμη μια μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Όπως και να 'χει πάντως στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύσει και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ρήτρα που έχει ήδη επιφέρει μειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Θρηνεί η ποδοσφαιρική Ηλεία - Νεκρός σε τροχαίο στην Ανδραβίδα ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης


- Στο πένθος έχει βυθιστεί η ποδοσφαιρική Ηλεία και η τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου 27χρονου γνωστού ποδοσφαιριστή ομάδας Γ΄Εθνικής της Ηλείας.

-
Ο 27χρονος οδηγούσε τη μηχανή του στο κέντρο της Ανδραβίδας, σύμφωνα με πληροφορίες σε αντίθετη κατεύθυνση απο αυτή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με ένα αυτοκίνητο. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης αρχικά και στο Νοσοκομείο Πύργου στη συνέχεια όπου υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.
-
Ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης καταγόταν από το Σταφιδόκαμπο, είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στη Δάφνη Ανδραβίδας, ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟ Βάρδας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 27χρονος μετά την σύγκρουση εκσφενδονίστηκε σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων και έπεσε στην άσφαλτο με το κεφάλι, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του που αποδείχθηκε μοιραίος λίγο αργότερα.
-
Φωτογραφία του ποδοσφαιριστή από τον Βαγγέλη Δημητρόπουλο
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση... Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:00 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: