1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Αμαλιαδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πύργος Press: ΑΓΡΟΤΙΚΑ Όλα τα δεδομένα οδηγούν σε… μείωση των στρεμμάτων!

-Μέσα σε ιδιαίτερα «βαρύ» κλίμα και με το σύνολο σχεδόν των τοποθετήσεων να δείχνουν την πρόθεση της μείωσης των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων τη νέα καλλιεργητική περίοδο, που ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες, προχώρησαν χθες το πρωί στην πρώτη τους, διερευνητική, συνάντηση στο δημαρχείο της Βάρδας οι φραουλοπαραγωγοί της περιοχής. Από τη χθεσινή συνάντηση μπορεί να μην βγήκε κάποια επίσημη απόφαση, ωστόσο, η μείωση των στρεμμάτων κατά 25% - 30% θεωρείται από πολλούς δεδομένη.Στις τοποθετήσεις τους οι παραγωγοί πρότειναν μείωση στα καλλιεργήσιμων στρεμμάτων από 20% έως και 50%, ενώ δεν έλειψαν και οι τοποθετήσεις από παραγωγούς να μην συρρικνωθεί η καλλιέργεια αλλά αντίθετα, να ενταθούν οι προσπάθειες για την άμεση εξεύρεση νέων αγορών για τις φράουλες της περιοχής.Στο «τραπέζι» όμως της συζήτησης δεν «έπεσε» μόνο το θέμα του ρωσικού εμπάργκο το οποίο, όπως τόνισε μερίδα των παραγωγών, αν δεν αρθεί άμεσα θα έχει αρθεί το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο, αλλά γενικότερα τα προβλήματα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια της φράουλας, με πρώτο και κυριότερο αυτό της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών, με το φόβο η καλλιέργεια να κριθεί ασύμφορη.Το σύνολο ωστόσο των παραγωγών εξέφρασε την πρόθεση να μειώσει τα στρέμματα που θα καλλιεργήσει τη νέα περίοδο, με την προετοιμασία των θερμοκηπίων και την σπορά να ξεκινούν στα τέλη του μήνα. Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η μείωση μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 30% των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, το οποίο, με μια συντηρητική εκτίμηση, μπορεί να υπολογιστεί σε περίπου 3.000 στρέμματα!Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι παραγωγοί δεν εγκαταλείπουν το αρχικό τους σχέδιο αλλά αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών, όσο και με παράγοντες της ρωσικής αγοράς αλλά και άλλων αγορών του εξωτερικού.Το κλίμα στη συνάντηση μπορεί να ήταν αρκετά «βαρύ», αλλά οι παραγωγοί επεσήμαναν επανειλημμένα ότι η καλλιέργεια της φράουλας δεν τελειώνει εδώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και νέα συζήτηση προκειμένου να συζητηθούν τα όσα δεδομένα και στοιχεία θα έχουν προκύψει έως τότε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 5:08 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Aπό τον Άγιο Ηλία η καταγωγή του 25χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου

-Από την Ηλεία έλκει την καταγωγή της η οικογένεια του Κωνσταντίνου Σγούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας μαζί με τον φίλο του Γιάννη Κομμάτη στην περιοχή της Δυτικής Μάνης. (σχετικό ρεπορτάζ)Όπως μετέφεραν στο patrisnews.com άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος, ο πατέρας του Κωνσταντίνου κατάγεται από τον Άγιο Ηλία του Πύργου, περιοχή τη οποία επισκεπτόταν συχνά και ο θανών μαζί με τον αδελφό του.Ο Κωνσταντίνος Σγούρoς ανέγραφε ως τόπο καταγωγής του την Αρχαία Ολυμπία στη σελίδα του στο facebook, καθώς ήταν αρχαιολάτρης και βρισκόταν συχνά στην Αρχαία Ολυμπία. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 17:00  στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νερόμυλο Μεσσήνης, όπου και διαμένει μόνιμα η οικογένειά του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 5:08 pm


Πύργος Press: «Μπλόκο» κατοίκων στα Κονιδέικα!

-Αιφνιδιαστική εμπλοκή με την εναπόθεση των απορριμμάτων του δήμου Ήλιδας στα «Κονιδέϊκα» ανέκυψε την Τετάρτη το βράδυ, μετά την ενέργεια περιοίκων της περιοχής να μεταβούν και να αποκλείσουν το χώρο του υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ, αποτρέποντας την είσοδο των απορριμματοφόρων.
Ενέργεια που οδήγησε στην υποβολή μήνυσης από την πλευρά του δήμου και στη σύλληψη ενός περιοίκου, ο οποίος θα οδηγηθεί στα Δικαστήρια Αμαλιάδας σήμερα για να δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Απέτρεψαν τα απορριμματοφόρα
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν μετέβησαν τα απορριμματοφόρα του δήμου στην περιοχή των Κονιδεΐκων, προκειμένου να εναποθέσουν τα απορρίμματα που είχαν συλλέξει από τους κάδους της πόλης.Οι οδηγοί βρήκαν την είσοδο αποκλεισμένη από περιοίκους της περιοχής και κατόπιν αυτού ενημέρωσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου και αυτός με τη σειρά του την Αστυνομία.Στο χώρο μετέβησαν αστυνομικοί, ενώ ο κ. Χριστοφόρου έδωσε εντολή στους οδηγούς των απορριμματοφόρων να μην αδειάσουν απορρίμματα και μετέβησαν τελικά στο αμαξοστάσιο του δήμου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.Την Πέμπτη το πρωί τα απορριμματοφόρα επανήλθαν, με τους περιοίκους να εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή και με παρούσες Αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή τη φορά οι περίοικοι επέτρεψαν την είσοδο των απορριμματοφόρων, τα οποία και εναπόθεσαν τα σκουπίδια, μόνο που δεν επέτρεψαν την έξοδό τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι οδηγοί να τα εγκαταλείψουν στο σημείο, μέχρι να δοθεί λύση με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Κατηγορούν το δήμο
Οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο δήμος Ήλιδας παρανόμως κάνει χρήση του συγκεκριμένου χώρου και επικαλούνται και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχαν προσφύγει, βάσει της οποίας απαγορεύεται η εναπόθεση απορριμμάτων στα Κονιδέικα, τη στιγμή μάλιστα που ο χώρος βαίνει προς αποκατάσταση.«Ο χώρος είναι σκουπιδότοπος για περισσότερο από 30 χρόνια και είμαστε σε δικαστική διαμάχη με το δήμο. Έχουμε δικαιωθεί από το ανώτερο δικαστήριο του κράτους και δεν υφίσταται πλέον σκουπιδότοπος, έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα από το δήμο και δεν μπορεί να ισχυρίζεται έκτακτη ανάγκη. Παρ’ όλα αυτά ο δήμος συνεχίζει να μολύνει το περιβάλλον, τη στιγμή που ο χώρος έχει μπει στο στάδιο αποκατάστασης και η εναπόθεση απορριμμάτων δεν συμβαδίζει με το έργο. Έχουμε προσφύγει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε στο patrisnews.com η κα Αλεξία Μάργαρη.
«Είμαστε νόμιμοι»Από την πλευρά του ο δήμος υποστηρίζει ότι νομίμως γίνεται η εναπόθεση των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς από τον περασμένο Μάιο έχει δοθεί σχετική παράταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει ισχύ μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2014.«Έχουμε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κλείσει το χώρο» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος απέδωσε σκοπιμότητα στην αντίδραση των κατοίκων δέκα μόλις ημέρες πριν λήξει η θητεία της νυν δημοτικής αρχής και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι περίεργο να δημιουργείται θέμα δέκα ημέρες πριν λήξει η θητεία της δημοτικής αρχής, παρά το γεγονός ότι την παράταση για τη συνέχιση της εναπόθεσης απορριμμάτων στο χώρο την έχουμε λάβει από τον περασμένο Μάιο. Προσπαθήσαμε να το εξηγήσουμε στους πολίτες, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό. Γιατί δεν αντέδρασαν το Μάιο και αντιδρούν τώρα; Θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα στο όλο θέμα. Γνωρίζουν όλοι ότι η αποκατάσταση του χώρου ολοκληρώνεται σε δύο μήνες και σήμερα (σημ. χθες) συνδέεται με το ρεύμα ο δεματοποιητής. Η εναπόθεση των απορριμμάτων είναι μία προσωρινή κατάσταση».
Δικαστικές αποφάσειςΟι περίοικοι από την πλευρά τους δεν αναγνωρίζουν το έγγραφο της παράτασης χρήσης του χώρου και υποστηρίζουν ότι η Περιφέρεια εκδίδει συνέχεια τέτοιες αποφάσεις που είναι εις βάρος του χώρου και εις βάρος τους και όπως ανέφερε η κα Μάργαρη, όταν λήξει η προθεσμία η Περιφέρεια θα εκδώσει και άλλη παράταση, την οποία χαρακτήρισε παράνομη και οδηγεί σε περιπέτειες και πρόστιμα τη χώρα. «Εμείς δεν τους απαγορεύσαμε να αδειάσουν τα απορρίμματα, εμείς τους είπαμε να αδειάσουν και ζητήσαμε από την αστυνομία να τους πάει αυτόφωρο. Εμείς θα παραμείνουμε στο χώρο γιατί ζητάμε το δίκιο μας. Έχουμε δικαστικές αποφάσεις και ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου» τόνισε η κα Μάργαρη.Από το βράδυ της Τρίτης ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας Αμαλιάδας για τις εξελίξεις και έδωσε εντολή να μπουν τα απορριμματοφόρα στο χώρο και να εναποθέσουν τα απορρίμματα, ενώ χθες στο σημείο βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Κώστας Δίπλας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 5:06 pm


Lllazaros: Απόδειξέ μου ποιος είναι αληθινά ταπεινός

-Ο φόβος του πόνου, ο φόβος της δοκιμασίας, ο φόβος του πειρασμού μάς καθηλώνει στην νέκρωσή μας, στην ανωριμότητά μας και στην ανικανότητά μας να αγαπήσουμε, να αγαπηθούμε και εν τέλει να ζήσουμε. Αυτό ο κόσμος το θεωρεί ιδανικό: δηλαδή την άρνηση του πόνου. Και νομίζει έτσι ότι θα βρει την χαρά. Και θεωρείται ευλογημένος ο άνθρωπος που δεν έχει πόνο.
Ποιες είναι οι αποδείξεις της αληθινής ταπείνωσης;
Ο επιγνώμων είναι βέβαιος και έχει αποκτήσει άνεση. Έχει μια σταθερότητα, μια ηρεμία. Δεν έχει ταραχή, δεν έχει βιασύνη. Αφήνεται. Δεν ταράσσεται, δεν νιώθει θιγμένος. (...) Βέβαια να κάνουμε μια διάκριση και διευκρίνιση . Το να με πληγώσει ο άλλος και να μη διαμαρτύρομαι και να μην πεισμώνω δεν είναι υπόθεση που το κάνω επειδή έτσι πρέπει να γίνει, επειδή πρέπει να είμαι ταπεινός. Όχι! Υπάρχει η ταπείνωση ως πραγματικό γεγονός, ως χάρη Θεού, ως κατάσταση ζωής, ως βιωματικό γεγονός και απόδειξη του αν υπάρχει είναι αυτή η συμπεριφορά. Αλλά αυτή η συμπεριφορά η ταπεινή δεν είναι μίμηση, δεν είναι καταπίεση, δεν είναι προσπάθειά μου να μην πεισμώνω για να είμαι ταπεινός. Αλλά είναι η φυσική έκφραση του ταπεινού (πχ: το να μη πληγώνεται, το να μη διαμαρτύρεται).
Αν εγώ πληγωθώ, αν αντιδρώ, ναι, είναι το φυσικό μου. Αλλά θα καταλάβω ότι είμαι χαμηλά. Δε θα γίνω υγιής αν πείσω τον εαυτό μου να μην αντιδρώ. Αλλά θα γίνω υγιής με το να δουλέψω την ύπαρξή μου, να κοπιάσω εσωτερικά, να μάθω να συντρίβομαι, να προσεύχομαι, να ζητώ το έλεος του Θεού, να παραδίδομαι πιο άνετα στα στραβά της ζωής, να αποδέχομαι άνετα τα λάθη μου, να παραδέχομαι την κατάντια μου και, σιγά-σιγά, θα μορφωθεί ένα τέτοιο ήθος που θα νιώθω άνετα.
Πχ: αν εγώ νιώθω πληγωμένος και θυμώνω και αντιδρώ και θεωρώ ότι είμαι τόσο σπουδαίος που δεν ανέχομαι άλλος να με προσβάλλει και καλλιεργώ αυτή την κατάσταση και δεν συνηθίζω τον εαυτό μου να αποκλιμακώνει την ένταση στις αδικίες που μου γίνεται προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω και την κατάσταση του άλλου ανθρώπου και να δείξω κάποια επιείκεια, ποτέ δε θα αποκτήσω αυτό το βίωμα της ταπεινώσεως. Αν, όμως, αρχίζω σιγά-σιγά με περισσότερη απλότητα και άνεση να δέχομαι τις αδικίες που μου γίνονται, όχι επειδή φοβάμαι τον άλλο, αλλά επειδή το νιώθω ανάγκη για να ελευθερωθώ. Γιατί, αν το νιώθω ελευθερία το να υψώσω τείχη, να υψώσω άμυνες κάθε φορά πολεμώντας τον άλλον, αυτό δεν είναι ελευθερία. Αυτό είναι σκλαβιά!

Απόσπασμα από ομιλία του π.Βαρνάβα Γιάγκου -I.N.Παναγίας Λαοδηγήτριας

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 5:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Κατεπείγουσα ανάγκη να εγχειριστεί βρέφος από τη Γαστούνη


- ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Ιωάννη Σούτα και Θεοδώρας Παναγιωτοπούλου (τηλ. -6939392314) κατοίκων Γαστούνης N.Hλείας, υπό την ιδιότητά τους ως γονέων του αβάπτιστου άρρενος “ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ”, το οποίο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

ΠΡΟΣ


1. κ. Παπασάββα, Διοικητή Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”,

2. κ. ΚΟΥΡΤΕΣΗ, Διευθυντή της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Νοσοκομείου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

Κύριοι:

Το παιδί μας -νεογνό άρρεν αβάπτιστο- γεννήθηκε προ 15 ημερών (3 Αυγούστου 2014), εισήλθε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαγνώστηκε επείγουσα καρδιοπάθεια, οπότε διακομίσθηκε στις 13/8/14 στο Νοσ. Παίδων «Π. και Α. Κυριακού». Από εκεί στις 14-8-2014 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” με διάγνωση:» Ι51.8 Άλλες ασαφώς καθοριζόμενες καρδιοπαθειες. Πιθανή ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών-Προς καθετηριασμό».Την ίδια ημερα (14/8) του έγινε καθετηριασμός στο «Αγία Σοφία» και το παιδί παραμένει στην Μονάδα Εντατικής του ίδιου νοσοκομείου με διάγνωση “Ολική ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών, υποδιαφραγματικού τύπου”.
Παρόλο που η διάγνωση δείχνει το κατεπείγον του περιστατικού, εσείς κύριε Κουρτέση, ως Συντονιστής – Διευθυντής, αρνείστε να χειρουργήσετε το παιδί μας, επικαλούμενος διάφορες ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό επειδή οι άλλοι καρδιοχειρουργοί είναι σε αργία.
Επειδή εσείς κ. Παπασάββα δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να γίνει το χειρουργείο.
Επειδή είναι κατεπείγουσα ανάγκη να γίνει το χειρουργείο ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ, όσο το παιδί είναι ακόμα σε σταθερή κατάσταση.
Επειδή η αναμονή ακόμη και για μία ή και δύο μέρες ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ για το παιδί μας.
Επειδή το γεγονός ότι εμείς είμαστε Ρομά και το παιδί μας είναι ανασφάλιστο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε να πεθάνει αβοήθητο.
Επειδή ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχετε όλη την ποινική και αστική ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του παιδιού μας, ενόσω παραμένει ανεγχείριστο.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να κάνετε ΣΗΜΕΡΑ το χειρουργείο του παιδιού μας κι αν αυτό δεν είναι εφικτό στο δικό σας νοσοκομείο, τότε να ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ το περιστατικό σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό ώστε να γίνει κατεπειγόντως η επέμβαση
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα τη παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες

Αθήνα 18 Αυγούστου 2014
Οι παραγγέλλοντες και εξωδίκως δηλούντες

Ιωάννης Σιούτας
Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου

πηγή :http://amaliadanews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Μπόρσι: Τράκαραν για κληρονομικές διαφορές


- Σε κληρονομικές διαφορές οφείλεται η σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων σε αγροτκό δρόμο στο Μπόρσι Πηνείας.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, δύο άντρες που επέβαιναν σε ένα ΙΧ επιβατικό, συγκρούστηκαν μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο καταγγέλλοντας και μια γυναίκα. Οι δράστες μετά την σύγκρουση, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και αναζητούνται, ενώ κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν φέρεται να τραυματίστηκε. Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Στρέφι: Ο τρόμος στο κατώφλι της - Άγνωστος άντρας τραυμάτισε γυναίκα στην πόρτα του σπιτιού της και εξαφανίστηκε (photos & video)


- Του Γιάννη Σπυρούνη
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση τραυματισμού μιας γυναίκας στο κατώφλι του σπιτιού της στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας χθες το πρωί. Πίσω από την κλειστή πόρτα παραμόνευε ο τρόμος…
Η Παναγιώτα Λιαρομάτη, δέχθηκε επίθεση στην είσοδο του σπιτιού της, από άγνωστο άντρα. Η γυναίκα άκουσε το χτύπημα στην πόρτα περίπου στις δέκα το πρωί. Αν και η αυλόπορτα ήταν κλειδωμένη, άγνωστο πως, ένας άντρας μελαχρινός και ψηλός, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της μόλις αυτή, άνοιξε την πόρτα και με αιχμηρό αντικείμενο την τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα. Η γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον τρία χτυπήματα και αιμόφυρτη σωριάστηκε στο έδαφος. Οι τρεις κόρες της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, άκουσαν τις κραυγές πόνου της μητέρας τους και έτρεξαν σοκαρισμένες να την βοηθήσουν, ενώ την ίδια ώρα ο άγνωστος δράστης έφευγε τρέχοντας προς τα χωράφια. Την ίδια στιγμή τα κορίτσια ειδοποίησαν τηλεφωνικά τον πατέρα τους που βρισκόταν στη δουλειά και μετά από λίγο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, η γυναίκα όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι της εμφανώς σοκαρισμένη.
-
Κανείς για την ώρα δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης. Ήθελε να ληστέψει, να κλέψει, να τρομάξει ή να δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα; Αν και πιο πιθανά φαίνονται τα σενάρια της απόπειρας κλοπής ή της πρόκλησης τρόμου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. «Με πήραν οι κόρες μου και μου είπαν πως κάποιος μαχαίρωσε τη μαμά. Έφυγα κατευθείαν για το σπίτι. Ο δράστης την χτύπησε τρεις φορές πιθανότατα με γυαλί. Η γυναίκα μου έκλεισε μετά το χτύπημα την πόρτα και αυτός έφυγε τρέχοντας μέσα από τα χωράφια, από όπου και ήρθε. Τα παιδιά σοκαρισμένα με περίμεναν στο σπίτι, ενώ η γυναίκα μου είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία. Την πήγα στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας για τις πρώτες βοήθειες και επιστρέψαμε» είπε ο σύζυγός του θύματος Βασίλης Κράλλης. «Ο δράστης χτύπησε ελαφρά την πόρτα, πριν επιτεθεί. Δεν ξέρω πραγματικά ποιος ήταν ο σκοπός του».
-
Η Παναγιώτα Λιαρομάτη, θύμα της επίθεσης περιέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης. «Άκουσα ένα χτύπημα στην πόρτα. Άνοιξα και είδα έναν άντρα ψηλό, μελαχρινό, με κοντό μαλλί που φορούσε μαύρα πρόχειρα ρούχα και γυαλιά. Κρατούσε ένα γυαλί και πριν προλάβω να μιλήσω, με τρείς κινήσεις με χτύπησε, ευτυχώς δεν έχωσε βαθιά το γυαλί. Το μόνο που πρόλαβα ήταν να φωνάξω βοήθεια και την κόρη μου. Αυτός φοβήθηκε και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω τι ήθελε, ήταν εντελώς άγνωστος σε μένα. Ήταν κάτι απρόβλεπτο. Πρέπει να μπήκε από τα χωράφια γιατί η εξωτερική πόρτα ήταν κλειστή. Πήγαμε στο κέντρο Υγείας και μου είπαν ότι ευτυχώς ήταν ελαφρύ και δεν μου έκανε ζημιά» είπε εμφανώς σοκαρισμένη η κα Λιαρομάτη, που ευχαρίστησε την Αστυνομία που κινήθηκε άμεσα, ενώ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
-
-

ilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Κάτω Παναγιά: Υπέκυψε 87χρονος στα τραύματά του μετά απο πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του


- Στα τραύματά του υπέκυψε ένας 87χρονος από την Κάτω Παναγιά Κυλλήνης,
όταν υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο 87χρονος που ζούσε μόνος του και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στους καπνούς και προς στιγμήν σώθηκε, έχοντας υποστεί εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση νεαρών γειτόνων του, που κατάφεραν να τον βγάλουν έξω από το φλεγόμενο κτίριο.
-
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, επενέβησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το σπίτι όμως που διέμενε ο 87χρονος λόγω και των υλικών κατασκευής καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ηλικιωμένος άντρας δεν κατάφερε να επιβιώσει λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του και εξέπνευσε το πρωί της Τετάρτης. Τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι, παραμένουν αδιευκρίνιστα και διενεργεί προανάκριση του Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
- Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Στο φως οι Σφίγγες της Αμφίπολης 2.300 χρόνια μετά


- Έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα - Ανακαλύφθηκαν θραύσματα των φτερών τους που επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους - Προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο με τον Λέοντα - Οι αρχαιολόγοι βρήκαν και ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος στην ανωδομή του μνημείουΑποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι δύο μαρμάρινες Σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο του Τάφου της Αμφίπολης, καθώς απομακρύνθηκαν οι γύρω μαρμάρινες πλάκες. Τα αγάλματα έχουν ύψος 1,45 μ. ενώ υπολογίζεται πως αυτό θα ξεπερνούσε τα δύο μέτρα μαζί με τις κεφαλές, που όμως δεν διασώζονται στη θέση τους. Παράλληλα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα των φτερών των δύο Σφιγγών, τα οποία τους επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους, γεγονός που σημαίνει ότι τα εντυπωσιακά αγάλματα θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την αρχική επιβλητική τους μορφή.

Ένα τμήμα της ράχης του «Λέοντα της Αμφίπολης» που επίσης βρέθηκε πιστοποιεί στους αρχαιολόγους πως δημιουργήθηκε στο ίδιο εργαστήριο με τις Σφίγγες.

Εντυπωσιακό είναι ακόμα το γεγονός πως οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος στην ανωδομή του μνημείου.

-

-

Αυτά είναι τα νέα δεδομένα από τις ανασκαφές που διεξάγει η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην περιοχή βρίσκεται από το πρωί, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και επιβλέπει την πορεία των ερευνών.

-

-

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Συνεχίζονται από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών κα Κλασικών Αρχαιοτήτων οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.

Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το  ύψος των αγαλμάτων είναι 1.45 μ. Το  συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου. Στους κορμούς, τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο,  αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4 π.Χ αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών- που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους.

Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη  του αγάλματος του Λέοντος  της Αμφίπολης.  Τόσο οι Σφίγγες, όσο  και ο Λέων  φαίνεται να  προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο.

Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης,  μικρό  τμήμα της ανωδομής του μνημείου,  που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα.

Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με την στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την  αφαίρεση των χωμάτων.

-
Πηγήprotothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Δήμοι Ήλιδας - Πηνειού - Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Οι επικρατέστεροι για τις θέσεις ευθύνης


-
Δήμος Ήλιδας: Ορκίζεται το δημοτικό  συμβούλιο  στις 28 Αυγούστου - Πρόσωπα και θέσεις που θα καταλάβουν στο σχήμα της νέας δημοτικής αρχής
Πιθανότατα στις
28 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου. Σχετικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα δημοτική αρχή, ο κ. Χριστοδουλόπουλος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και φέρεται να έχει καταλήξει στο βασικό πλάνο. Απ’ ότι διαφαίνεται δεν θα προβεί σε κάποια ανακοίνωση πριν από τις δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ορισμό των επιτροπών. Το σίγουρο όνομα, που θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου είναι ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος. Για τη θέση του αντιδημάρχου κερδίζουν έδαφος δύο δικηγόροι, ο Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Για τις θέσεις αντιδημάρχου, μια θέση διαφαίνεται να καταλαμβάνει ο Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξη Μανωλόπουλου, Ηλία Ευσταθόπουλου, Κώστα Καραϊνδρου και Γιάννη Αθανασόπουλου. Για την προεδρία του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος», ακούγεται το όνομα της Ρούλας Γκουβίτσα, ενώ για την ΔΕΥΑ, που επανασυστήνεται ακούγεται το όνομα του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Ορκωμοσία στις 27 ή 29 Αυγούστου στον Δήμο Πηνειού - Σφίγγα ο Καστρινός για τις θέσεις αντιδημάρχων - Ποιά  ονόματα  συζητούνται
Στις 27 ή στις 29 Αυγούστου (8:30 μ.μ.) στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι χθες πάντως επικρατέστερη ημερομηνία ήταν για τις 27 του μήνα, αν και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημα και η σχετική πρόσκληση. Ο κ. Καστρινός δεν αποκαλύπτει τα σχέδια του σχετικά με τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν τη δημοτική αρχή. Ο πιο σίγουρος πάντως θα πρέπει να θεωρείται ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Βασίλης Κασσιανός, ο οποίος θα συνεχίσει στο πόστο του. Θέση αντιδημάρχου, πιθανότατα θα λάβει ο «παλιός» Σπύρος Βασιλείου και οι «νέοι» Αντώνης Αποστολόπουλος από το Τραγανό, Νίκος Μαφρέδας πρόεδρος της Γλύφας – Λυγιάς – Αρκουδίου και ο νεοεισερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο ιατρός Παναγιώτης Κυριαζής. Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επικρατέστερη είναι η δικηγόρος Βάντα Κοντούλη, ενώ στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημήτρης Βασιλόπουλος και Πολυξένη Χρυσανθακοπούλου.
Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα αξιοποιηθούν στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης - «Κλειδώνουν» οι θέσεις των αντιδημάρχων - Προτεραιότητα για το Ναμπίλ Μοράντ η δημιουργία ενός δήμου φιλικού προς τον πολίτη
Τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων, που θα αξιοποιήσει, σε θέσεις «κλειδιά» προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του για ένα δήμο φιλικό προς τον πολίτη, έχει ήδη αποφασίσει ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ λίγες μόλις μέρες, πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στον κινηματογράφο «Αστρον» στα Λεχαινά.
Έχοντας την τύχη, όπως ο ίδιος δηλώνει, να έχει στο δυναμικό του, αξιόλογα και έμπειρα στελέχη, θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως θα καταφέρει από την πρώτη κιόλας διετία – παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- να προχωρήσει στην αναγκαία αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, τοποθετώντας σε κάθε πρώην δήμο (Ανδραβίδα, Βουπρασία, Λεχαινά, Κάστρο Κυλλήνη) υπευθύνους, οι οποίοι θα γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες και τα προβλήματα των περιοχών αυτών και θα επεμβαίνουν δίνοντας λύσεις.
«Είμαι τυχερός γιατί έχω δίπλα μου πολύ καλούς συνεργάτες, έμπειρους και σοβαρούς και έχω ήδη αποφασίσει να προχωρήσω στην αξιοποίηση τους με αντικειμενικότητα. Θα είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους και το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω να τους αξιοποιήσω και τους 16 εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης σε διάφορες θέσεις, είτε στο πρώτο μισό της θητείας μας, είτε στο υπόλοιπο και μέχρι τη λήξη της» επισήμανε ο κ. Ναμπίλ Μοράντ.
Αν και χαρακτήρισε, ιδιαίτερα δύσκολη την απόφαση επιλογής των προσώπων που θα αξιοποιήσει για αρχή, μιλώντας στην «Πρωινή» ανέφερε ότι «για όλους υπάρχουν κατάλληλες θέσεις» και πως «οι πέντε αντιδήμαρχοι που θα οριστούν στην αρχή, στην πορεία θα αλλάξουν».
Οι πρώτοι αντιδήμαρχοι
Με δεδομένο, ότι για τα πρώτα χρόνια της θητείας του, ο Ναμπίλ Μοράντ έχει θέσει ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, υλοποιώντας έργα ουσίας, φαίνεται πως έχει αποφασίσει  να ορίσει αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Χρήστο Παλαιολόγο, πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Ένα δοκιμασμένο και έμπειρο στέλεχος που έχει διατελέσει στην ίδια θέση και στο παρελθόν. Στον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών, προκρίνεται η κ. Ελένη Λευκαδίτη, πρώην Εφέτης ενώ δεν αποκλείεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χάρδας. Είναι πιθανό η κ. Λευκαδίτη να οριστεί και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της παράταξης αλλά και την δημοτική σύμβουλο Αναστασία Οικονομοπούλου από τη Βάρδα. Όσον αφορά τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας, ο κ. Μοράντ βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Μίγκο από τα Λεχαινά και το Νίκο Σοφιανόπουλο από τη Βάρδα. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Μίγκος θα αναλάβει το δύσκολο αυτό πόστο το πρώτο μισό της θητείας και ο Ν. Σοφιανόπουλος το δεύτερο και τελευταίο. Στον τομέα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο κ. Λάμπης Δημόπουλος από την Ανδραβίδα ο οποίος έχει διατελέσει σε αντίστοιχη θέση στο παρελθόν, ενδεχομένως και ο Ανδρέας Χαμουζάς επιχειρηματίας από τη Μανωλάδα. Τέλος στον τομέα Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αναμένεται να οριστεί αντιδήμαρχος η Άννα Γεωργοπούλου Κοντόγιωργα. Και τα υπόλοιπα στελέχη όμως θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Ψυχογιός  και η Νεκταρία Σταυροπούλου Πανταζή από το Κάστρο Κυλλήνης, ο επιχειρηματίας Σάκης Μάλλιαρης από τα Λεχαινά, ο Τάσος Μυλωνόπουλος από τη Βάρδα αλλά και ο Σάκης Σταυρόπουλος από τη Μανωλάδα. Όσον αφορά την πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου «Κένταυροι» Ανδραβίδας κ. Αλεξάνδρα Αλτούνη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της Ιππικής Έκθεσης για την οποία η νέα δημοτική αρχή έχει μεγαλόπνοα σχέδια, θεωρείται σίγουρο ότι θα αναλάβει θέση αντιδημάρχου, στο δεύτερο μισό της θητείας της παράταξης «Συμφωνία Πολιτών» το ίδιο και ο κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως για την ώρα δεν επιθυμεί να αναλάβει θέση.
Κική Κολοβέρου
[email protected]
Πηγήεφημερίδα Πρωινή

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Χωρίς ακρότητες τυπική αυγουστιάτικη ζέστη – Αναλυτική πρόγνωση

- Η νέα θερμή εισβολή θα είναι σαφώς πιο ήπια από την προηγούμενη.

Η περιοχή μας δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 35 και αυτό τοπικά στα πιο εσωτερικά ηπειρωτικά τμήματα της Ηλείας (Αρχ.Ολυμπία, Ωλένη). Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία θα δει θερμοκρασίες της τάξης των 38 με 39oC. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Τετάρτη 20/8 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 32 με 33οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 28 με 29oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 21/8 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 33 με 34οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 29 με 30oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 22/8 και το Σάββατο 23/8 περιμένουμε ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 34 με 35οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 30 με 31oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: [www.metar.gr]     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:20 , 20-08-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 20-08-2014 Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 3:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Πέμπτη - Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο


-Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το Σαββατοκύριακο. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.Συνεχίζει τα "τρελά" του ο καιρός το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι την Πέμπτη θα συνεχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές.

Πέμπτη 21-08-2014
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 22 έως 31 και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 22-08-2014
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 23-08-2014
Καιρός: Γενικά αίθριος, αλλά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Κυριακή 24-08-2014
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 25-08-2014
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το απόγευμα. Γενικά αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά και τα βόρεια.

Τρίτη 26-08-2014
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα αναττολικά και νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ NEWSIT WEATHER CENTER

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 3:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Σαν σήμερα


-Τα σημαντικότερα γεγονότα της 21ης Αυγούστου 705: Εκθρόνιση του αυτοκράτορα Τιβέριου Γ' από τον Ιουστινιανό Β'.

1703: Ανατρέπεται από το στρατό ο Σουλτάνος Μουσταφά Β΄ της Τουρκίας.

1772: Ολοκληρώνεται το πραξικόπημα του Γουσταύου Γ΄ της Σουηδίας με την υιοθέτηση νέου Συντάγματος (τερματίζεται έπειτα από 50 χρόνια ο κοινοβουλευτισμός - ο ίδιος γίνεται φωτισμένος δεσπότης).

1821: Άλωση της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

1926: Εκδηλώνεται το κίνημα Κονδύλη και ανατρέπεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

1930: Η «Παναμέρικαν», που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο εταιριών, γίνεται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

1932: Λήγει στη Βενετία το Α' Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και ως έκθεση τέχνης.

1941: Οι Σοβιετικοί ανατινάζουν τον υδατοφράκτη στο Δνείπερο, για να σταματήσουν τη γερμανική προέλαση.

1950: Σχηματίζεται κυβέρνηση υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο.

1954: Ξεκινά το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στη Βέρνη. Οι Σοβιετικοί επικρατούν ολοκληρωτικά στους άνδρες και στις γυναίκες.

1959: Η Χαβάη γίνεται η 50η πολιτεία των ΗΠΑ.

1960: Ιδρύεται στην Ελλάδα βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα, παραγωγής 250.000 τόνων.

1967: Συλλαμβάνεται ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

1969: Στην Πράγα, τα τανκς εισβάλλουν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την πρώτη επέτειο της σοβιετικής εισβολής και τον τερματισμό της «Άνοιξης της Πράγας».

1970: Ιδρύεται ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.) καταργουμένων των ΣΕΚ και ΣΠΑΠ.

1975: Οι ΗΠΑ αίρουν τη 12ετή απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων στην Κούβα.

1979: Στη Νικαράγουα, η κυβέρνηση των Σαντινίστας καταργεί την ποινή του θανάτου. Παράλληλα επαναφέρει σε ισχύ τους νόμους υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

1982: Στο Λίβανο, αρχίζει η αποχώρηση των μαχητών της ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), που παρέμειναν αποκλεισμένοι στη Δυτική Βηρυτό από τον ισραηλινό στρατό εδώ και δύο μήνες. Οι μαχητές μεταφέρονται σε διάφορες αραβικές χώρες, υπό την επιτήρηση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

1984: Η Άννα Βερούλη βρίσκεται ντοπαρισμένη μετά τα προκριματικά του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

1986: Τοξικά αέρια που εκλύονται από την ηφαιστειακή λίμνη Νίος, στο Καμερούν, σκοτώνουν πάνω από 1700 άτομα.

1991: Η Λετονία ανεξαρτητοποιείται από τη Σοβιετική Ένωση.

1992: Στην Ουκρανία, σημειώνεται έκρηξη σε ανθρακωρυχείο όπου 17 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

1993: Τουλάχιστον 1.000 είναι οι νεκροί και 120 εκατομμύρια οι πλημμυροπαθείς τους τρεις τελευταίους μήνες στην Κίνα.

1994: Στο Μπανγκλαντές, 50 είναι οι διασωθέντες από ναυάγιο πλοίου, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 250 ατόμων.

1995: Η Χριστίνα Θαλασσινίδου κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο σόλο συγχρονισμένης κολύμβησης στους Πανευρωπαϊκούς της Βιέννης.

1995: Σε συμφωνία καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Βιομηχανίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς οι τελευταίοι αποδέχονται τη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία των ναυπηγείων, συγχρόνως με τις διασφαλίσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης. Την ίδια εποχή στην Ινδία, σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον 335 άτομα, ενώ περίπου 400 είναι οι τραυματίες.

2001: Το NATO αποφασίζει να στείλει ειρηνευτική δύναμη στην ΠΓΔΜ.

2003: Συλλαμβάνεται ο Ρώσος επιχειρηματίας, πρώην ιδιοκτήτης του καναλιού NTV, Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι. Η σύλληψή του έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αποφυλακίστηκε με την καταβολή χρηματικής εγγύησης στις 28/8/2003. Την ίδια εποχή τους 10.000 θα ξεπεράσουν οι νεκροί από τον καύσωνα στη Γαλλία. Ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ ζητάει τη διεξαγωγή σε βάθος έρευνας για το θέμα αυτό. Στην Πορτογαλία, 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την υπερβολική ζέστη τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

2004: O πλέον επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού γίνεται ο Πύρρος Δήμας. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και είναι ο μοναδικός ως τώρα αρσιβαρίστας, με τρία χρυσά (1992, 1996, 2000) και ένα χάλκινο (2004).

2012: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Μενιδιάτης, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη καριέρα με αξέχαστα τραγούδια που μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά και ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Γεννήσεις

1165 - Φίλιππος Β΄, Βασιλιάς της Γαλλίας
1765 - Γουλιέλμος Δ΄, Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου
1923 - Ζαννίνο (Ιωάννης Παπαδόπουλος), ηθοποιός, στην Κωνσταντινούπολη
1923 - Σιμόν Πέρες, Νομπελίστας (1994) Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ
1930 - Μαργαρίτα, Πριγκήπισσα της Αγγλίας
1936 - Γουίλτ Τσάμπερλεν, θρύλος του μπάσκετ
1938 - Κένι Ρότζερς, τραγουδιστής και ηθοποιός
1944 - Πίτερ Γουίαρ, Αυστραλός σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών
1952 - Γίρι Πάρουμπεκ, Τσέχος πολιτικός, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Πρωθυπουργός (2005-)
1953 - Τζο Στράμερ, Βρετανός πανκ μουσικός, αρχηγός του συγκροτήματος The Clash
1963 - Μωάμεθ ΣΤ΄, Βασιλιάς του Μαρόκου (1999-)
1967 - Κάρι Αν Μος, Αμερικανίδα ηθοποιός
1967 - Serj Tankian,Αμερικανό-αρμενιος τραγουδιστής τον System of a Down
1972 - Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής (Ξάνθη, 2004-5)

Θάνατοι

1157 - Αλφόνσος Ζ΄, 52, Βασιλιάς της Καστίλλης (1126-1157)
1614 - Ελισάβετ Μπάτορι, δολοφόνος πολλών νέων γυναικών, Κόμισσα της Ουγγαρίας
1935 - Παύλος Κουντουριώτης, 80, Ναύαρχος και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (1924-26, 1926-29)
1940 - Λέον Τρότσκι, 61, Σοβιετικός επαναστάτης και θεωρητικός, ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, μία ημέρα μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του
1943 -Χέντρικ Ποντόπινταν, 86, Νομπελίστας (1917) Δανός συγγραφέας
1947 - Έτορε Μπουγκάτι, κατασκευαστής αυτοκινήτων
1964 - Παλμίρο Τολιάτι, 71, Ιταλός κομμουνιστής πολιτικός, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος (1926-64)
1968 - Βλαντιμίρ Μπούντνικ, 45, Τσέχος γλύπτης, αυτοκτονεί
1978 - Τσαρλς Ιμς, Aμερικανός βιομηχανικός σχεδιαστής, αρχιτέκτονας και παραγωγός ταινιών
1979 - Νίκολας Ντίντερικς, 75, Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής (1975-79), πέθανε εν ενεργεία
1980 - Τζο Ντασέν, 39, Γάλλος τραγουδιστής, στην Ταϊτή
1982 - Σαμπχούζα Β΄, 83, Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης (1921-82)
1983 - Μπενίνιο Ακίνο, 51, πολιτικός, σύζυγος της Κορασόν Ακίνο (μετέπειτα Προέδρου), δολοφονείται στις Φιλιππίνες από το καθεστώς Μάρκος
1988 - Ζαν Πολ Αρόν, 61, κοινωνιολόγος
1990 - Τζορτζ Άνταμσον, Βρετανός ακτιβιστής του περιβάλλοντος, δολοφονείται στην Κένυα
1994 - Αλεξάντερ Πέτροβιτς, 65, ο τελευταίος Γιουγκοσλάβος σκηνοθέτης του κινηματογράφου (1967, βραβείο Καννών)
1995 - Μάνφρεντ Ντόνικε, 61, «πατέρας» του αντιντόπινγκ, ο οποίος είχε ανακαλύψει το περίφημο ντόπινγκ του Μάτζικ Τζόνσον
1995 - Σουμπραμανιάν Τσαντρασεχάρ, 84, Νομπελίστας (1983) ινδικής καταγωγής Αμερικανός αστροφυσικός που ανακάλυψε τις περίφημες «μαύρες τρύπες» (ερεύνησε την εξέλιξη και την παρακμή των αστέρων)
1995 - Χίλντα Μπεατρίς Γκεβάρα, 39, κόρη του Τσε Γκεβάρα
1995 - Νάνι Λόι, 69, σκηνοθέτης γνωστός για την ταινία του «Τέσσερις ημέρες στην κόλαση»
2001 - Χου Σαενγκλάχ, ο άνθρωπος με τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. O Ταϊλανδέζος Xoυ, είχε συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες για τα μακριά μαλλιά του που κάποτε μετρήθηκαν στα 5,79 μέτρα ενώ αρνούνταν πεισματικά να τα κόψει και τα έπλενε μία φορά τον χρόνο διότι φοβόταν μην προσβληθούν από κάποια αρρώστια
2002 - Αντελίνα Ντομίνγκες, 114, η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στις ΗΠΑ και η 2η στον κόσμο. Γεννημένη στις 19/2/1888, απεβίωσε στις ΗΠΑ
2003 - Γιώργος Δαδίτσας, 48, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Είχε παίξει στην ΑΕΚ και σε άλλες ομάδες, όπως ο Φωστήρας και η Προοδευτική, της οποίας υπήρξε γενικός αρχηγός στα τελευταία χρόνια
2003 - Γουέσλι Γουίλις, μουσικός
2012 - Μιχάλης Μενιδιάτης, τραγουδιστής
newsbeast.gr


Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 3:30 pm


Lllazaros: Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος...

-Όταν δεν διαβάζω σκέπτομαι και άλλοτε προσεύχομαι.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι παρηγοριά προσφέρει η προσευχή.
Είναι η αναπνοή της ψυχής.
Νοιώθω την εγγύτητα του Θεού και αφήνω τον εαυτό μου στην εμπειρία των γλυκασμών που Εκείνος μας χαρίζει.
Ποτέ άλλοτε δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να προσευχηθώ τόσο θερμά όσο τώρα που κινδυνεύω.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να ξεπεράσει κανείς τις πύλες του κακού.
Από την άποψη αυτή είμαι ευτυχής που είμαι χριστιανός.
Αν δεν ήμουν θα ένοιωθα εντελώς μόνος και αδύναμος να σηκώσω μόνος μου ένα τέτοιο βάρος...

Απόσπασμα συνέντευξης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" της Ομογενειακής εφημερίδας Αμερικής στις 29-8-2007

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 3:45 am


Καλημέρα Ηλεία: Γιατί δε κλείνουν τα αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια της Ηλειας και της Κεφαλλονιάς;

-Tα ψέμματα τελειώσανε η παρακάτω συχνότητες είναι νόμιμες και πρέπει να της σεβαστείτε όχι άλλη αυθαιρεσία.ειδάλλως θα καταφύγουμε στην Ε.Ε.Τ.Τ Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δαπανήσει κάποια χρήματα και να μπορούμε να δούμε τα ψηφιακά  επειδή κάποιοι  το παίζουν τσάμπα μάγκες.Με συνεχή ρεπορτάζ ημέρες τώρα προσπαθούμε να πείσουμε ότι δε έχει νόημα να συνεχίζουν να λειτουργούν τα αναλογικά της Ηλείας  και της Κεφαλλονιάς  διότι από της 27 Ιουνίου εκπέμπονται Ψηφιακά.ώμος μερικά από αυτά που υπάρχουν δημιουργούν παρεμβολές στα ψηφιακά  Απαγορεύεται να εκπέμπουν στης παρακάτω  συχνότητες από τα κέντρα εκπομπής:

Αίνος Κεφαλλονιάς δίαυλος 21-22-33--36-45-57-59-60
 Φραγκοπήδημα: 26-30-38-40--47-49-52-56

Να σταματήσουν αμέσως οι σταθμοί που υπάρχουν στης παρακάτω συχνότητες:
21-40-45-47-49-56-60 έστω κι" αν είναι δημοτικοί αναμεταδότες..

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2014 | 12:52 am


Καλημέρα Ηλεία: Τριήμερο Πένθος Έφυγε ο Γρηγόρης Αργυρόπουλος

- Το Blig μας είχε κηρύξει  Τριήμερο Πένθος για την απώλεια ενός καλού φίλου μας και Αναγνώστη μας Πρόκειται για το καλό Φίλο Γρηγόρη Αργυρόπουλο Καταγόμενου Από Το Λιοντάρι Αρκαδίας και κάτοικο εν Ζωή του Λαγοννησίου καλιβίων Αττικής 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε Γρηγόρη και  ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε. και ο Θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένεια που αφίσες πίσω θα σε θυμόμαστε  πάντα..

ΣΥΜ. Τέτοιοι Άνθρωποι σαν τον Γρηγόρη  λίγοι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας καλοσυνάτος φιλότιμος μέχρι την μπουκιά από στόμα του έβαζε  που λέγει ο λαός, φιλόξενος ποιος δεν πέρασε και τον φιλοξένησε.Όσοι τον γνωρίζανε έχουν έναν καλό λόγο να πουν για το Άνθρωπο που παρόλο  μπορούσε να παει ψηλά αυτός προτίμησε να παραμείνει απλός και κοινωνικός .Ήταν ένας καλός Μαραγκός και του άρεσε και το Ψάρεμα που ήταν το χόμπι του..Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 8:57 pm


Lllazaros: Ζήσε το τώρα

-Εύχομαι να είσαι καλά, εύχομαι να ζεις, και να μην ταλαιπωρείσαι από αυτά τα παιχνίδια του μυαλού μας, που μας βασανίζει με πολλές σκέψεις, με πολλούς λογισμούς, με πολλή μεγάλη ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά που μας συγχύζουν και μας αναστατώνουν να μην είναι τώρα μπροστά μας, αλλά να είναι παλιά, να έχουν φύγει, να έχουν περάσει.. Έλα όμως που ο νους δεν το καταλαβαίνει αυτό..! Έλα που ο νους μας δεν μπορεί να σταθεί στο ''εδώ και τωρα'' , αλλά θέλει να πηγαίνει στο ''εκεί και τότε''..! ... Ζήσε το τώρα. Δώσε στο Θεό την ευκαιρία να σου δώσει τα δικά του καινούργια δώρα. Ζήσε την ζωή σου με ελπίδα, με προσμονή μιας καλύτερης κατάστασης.. Ανέβα λίγο! Γιατί το να' σαι πεσμένος, το να' σαι απογοητευμένος, το να' σαι μπλοκαρισμένος, μελαγχολικός, είναι κατά κάποιον τρόπο και επιλογή σου. Το θέλεις κι εσύ, το επιλέγεις, το αποφασίζεις.
Εσύ δέχεσαι να βουλιάξεις, να στενοχωρηθείς..

π.Ανδρέας Κονάνος

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 5:27 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: «Κλείνει τον Μανωλά η Άρσεναλ»-Νέα δημοσιεύματα στην Αγγλία Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η περίπτωση του Κώστα Μανώλα για την Άρσεναλ, η οποία κινείται για την απόκτησή του, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η «Daily Mail» υποστηρίζει ότι οι Λονδρέζοι ψάχνουν τον διάδοχο του Τόμας Βερμάελεν στο κέντρο της άμυνας, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα μετά τον τραυματισμό του Κίραν Γκιμς.

Ωστόσο, πρόθεση των «κανονιέρηδων» είναι να ολοκληρώσουν άμεσα τη συγκεκριμένη μεταγραφή, θέλοντας αυτή να μην ξεπεράσει τα 6,5 εκατ. λίγες (8.1 εκατ. ευρώ) μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Πάντως, στο Νησί γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα πουλήσει ακριβά τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, αφού έπαιξε φέτος και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Εθνική Ελλάδας.

Εκείνο, όμως, που προβληματίζει τον αγγλικό Τύπο είναι το γεγονός αν ο Μανωλάς θα δεχθεί να μην έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής στην Άρσεναλ, αφού πρώτες επιλογές αποτελούν ο Μαρτεζάκερ και ο Κοσιελνί.

Οι Λονδρέζοι, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον 23χρονο αμυντικό.

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: «Αντάρτικο» από Τζαβάρα, Αυγερινοπούλου και Μαρίνο

-Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να προστεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναφορά στην άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ) ως αδίκημα.
Το γεγονός ότι στον αντιρατσιστικό, ο οποίος θα εισαχθεί προς ψήφιση στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 και 27 Αυγούστου, γινόταν αναφορά μόνο στην άρνηση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος, αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, κυρίως μεταξύ των εκλεγόμενων στη Βόρειο Ελλάδα και περιφέρειες με ισχυρή παρουσία προσφυγικού στοιχείου.Στους 38 βουλευτές περιλαμβάνονται και οι Ηλείοι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος
Ολόκληρη η επιστολή των 38 βουλευτών έχει ως εξής:«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος».

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 20 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον ΕΝΦΙΑ

-Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η είσπραξη της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ να γίνει στα τέλη Μαρτίου, δηλαδή η εξόφληση του φόρου να γίνει σε επτά και όχι σε τέσσερις δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έλαβε το «πράσινο φως» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στην οποία είχε απευθυνθεί προκειμένου να λάβει διαβεβαιώσεις πως σε τεχνικό επίπεδο εάν η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ πληρωθεί τον Μάρτιο του 2015 τα έσοδα θα μπορούν να εγγραφούν στη γενική κυβέρνηση για το 2014.
Σε κάθε περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων κυρίως στην περιφέρεια, όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα μεγάλα λάθη και οι αδικίες στα εκκαθαριστικά του νέου φόρου. Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση η κυβέρνηση δρομολογεί παρεμβάσεις, μετά τις 26 Αυγούστου, αφού ανοίξει το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο επανυπολογισμός του φόρου για τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μεγάλες αδικίες να γίνει στη βάση των αντικειμενικών αξιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του ΦΑΠ για το 2013, ενώ αναμένεται να αποσταλούν νέα εκκαθαριστικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ για το σύνολο των φορολογουμένων, οι τελικές αποφάσεις εναπόκεινται πλέον στην κυβέρνηση, αφού υπάρξει σχετική συνενόηση και με την τρόικα. Για το θέμα των δόσεων το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ενημέρωση για το εάν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον οι δόσεις παραταθούν και στους πρώτους μήνες του 2015 μπορούν να εγγραφούν ως έσοδο της γενικής κυβέρνησης για το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες εάν η τελευταία δόση εξοφληθεί στα τέλη Μαρτίου τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα τα ποσά που θα εισπραχθούν έως και τον Μάρτιο του 2015 να εγγραφούν ως κονδύλι στα έσοδα της γενικής κυβέρνησης του 2014. Για το θέμα φέρεται να ενημέρωσε η ΕΛΣΤΑΤ το υπουργείο Οικονομικών, αφού πρώτα υπήρξε διαβούλευση της Αρχής και με τη Eurostat.
Με τα σημερινά δεδομένα σε κάθε περίπτωση η υποχρέωση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Πρέπει να σημειωθεί πως ορισμένοι έχουν ήδη σπεύσει να πληρώσουν είτε την πρώτη δόση ή και εφάπαξ τον φόρο που τους αναλογεί με την εισροή περίπου 58 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία για πληρωμές ΕΝΦΙΑ.ΠρότασηΧθες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης τάχθηκε υπέρ της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από δήμους και περιφέρειες της χώρας, εκτιμώντας πως με την πρόταση αυτή, θα αυξηθούν οι πόροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Aπέφυγε πάντως να μπει σε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην πράξη ένα τέτοιο σχέδιο. Κριτική για τον ΕΝΦΙΑ άσκησε και ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος κάνοντας λόγο για τεχνικές λεπτομέρειες που σε ορισμένα σημεία ήταν πολύ προβληματικές.
Ξέρω ότι υπάρχει καθολική συμφωνία ότι πρέπει να εξομαλυνθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής, που έκαναν απαράδεκτο και έξω από τα όρια του νόμου τον ΕΝΦΙΑ, εκτίμησε. Πρόσθεσε δε πως θα ενέτασσε τον ΕΝΦΙΑ στη συνολική επανεξέταση της φορολογικής πολιτικής που κάνει ο κ. Χαρδούβελης, με στόχο παρεμβάσεις για τον προϋπολογισμό του 2015.Αναλυτικός οδηγός
1. Πώς θα εντοπίσετε λάθη στο εκκαθαριστικό;Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΔΕ για να υποβάλουν, εάν χρειάζεται, οι φορολογούμενοι νέο διορθωτικό Ε9. Το χρονικό περιθώριο που έχουν είναι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αλλά καλό θα είναι να «τρέξουν» την υποβολή του εντύπου για να αποφύγουν την καταβολή δόσεων με αυξημένο ποσό φόρου δεδομένου ότι η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.Κατ' αρχάς εμπειρικά με βάση το ύψος της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σας που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Αν «βγάζει μάτι» ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τιμή της περιοχής που ανήκει το ακίνητο. Δεν μπορεί για παράδειγμα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου σε ορεινή περιοχή της χώρας να αποτιμάται από την εφορία σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή δεν μπορεί για σπίτι ή αγροικία μέσα σε οικόπεδο σε απομακρυσμένη περιοχή να χρεώνεται με φόρο χιλιάδων ευρώ. Ασφαλής εκτίμηση μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τους λογιστές οι οποίοι γνωρίζουν τις πραγματικές αξίες στην περιοχή και μπορούν να τις αντιπαραβάλουν με τις τιμές της εφορίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτου.
2. Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαπιστώσουν υπέρογκες χρεώσεις φόρου;Δεν έχουν άλλη λύση από το να περιμένουν τις διορθώσεις που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.
3. Γιατί «φούσκωσαν» οι λογαριασμοί;Δύο διατάξεις του νόμου αλλά και αυθαίρετοι υπολογισμοί των αρμοδίων υπηρεσιών σε περιοχές όπου δεν είναι χαρτογραφημένες ούτε στο περιουσιολόγιο ούτε πολύ περισσότερο στο κτηματολόγιο ευθύνονται για τα εξωφρενικά ποσά του ΕΝΦΙΑ.Σε δεκάδες νομούς της χώρας υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων. Ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτές τις περιοχές ο φόρος υπολογίζεται με βάση τις τιμές όμορων περιοχών που είναι πολύ υψηλότερες από τις πραγματικές ή ακόμα και από τις τιμές με τις οποίες προσδιορίσθηκε ο ΦΑΠ για τα έτη 2011-2013.Ενα ακόμη λάθος στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με τους συντελεστές αξιοποίησης των οικοπέδων που αποτελούν βασικό στοιχείο του μαθηματικού τύπου με τον οποίο υπολογίζεται το τελικό ποσό του φόρου. Σύμφωνα με το νόμο τα οικόπεδα για τα οποία δεν έχει προσδιοριστεί Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) «δανείζονται» τον χαμηλότερο ΣΑΟ του οικισμού ή του νομού ή της περιφέρειας. Ετσι σε άλλη περιοχή βρίσκονταν τα οικόπεδα, με άλλης περιοχής τις τιμές υπολόγισε τη φορολογητέα αξία τους η εφορία. Πέραν αυτού υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη πρόβλεψη για το χαμηλότερο συντελεστή και ελήφθη υπόψη μεγαλύτερος. Μια ακόμη αιτία του κακού βρίσκεται στις συνενώσεις Δήμων με βάση τον Καλλικράτη με αποτέλεσμα να εξομοιωθούν οι αντικειμενικές τιμές Δήμων ή αστικών κέντρων της επαρχίας με εκείνες χωριών, οικισμών ακόμα και άγονων εκτάσεων που διοικητικά συγχωνεύθηκαν στον ίδιο Δήμο.Το σύμπλεγμα των παραπάνω παραγόντων είχε σαν αποτέλεσμα οι αντικειμενικές αξίες οικοπέδων και αγροτεμαχίων να εκτοξευθούν στα ύψη και σε ορισμένες περιπτώσεις να αυξηθούν μέχρι και 1.700%.Αδικες όμως χρεώσεις έγιναν και λόγω λαθών στον υπολογισμό του φόρου για ειδικές κατηγορίες ακινήτων και δικαιώματα ιδιοκτησίας. Για παράδειγμα ο νόμος προβλέπει έκπτωση 60% στον τελικό φόρο για τα ημιτελή ακίνητα αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν υπολόγισε την έκπτωση και έτσι σε χιλιάδες ιδιοκτήτες χρέωσε ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ θεωρώντας το κτίσμα αποπερατωμένο, Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ακινήτων δεν επιμερίσθηκε σωστά ο φόρος σε καθέναν από τους συνιδιοκτήτες και έτσι κλήθηκαν να πληρώσουν το 150% του φόρου.
4. Για ποια ακίνητα θα διορθωθεί ο φόρος;Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη πρόσφατα στη Βουλή, ο φόρος θα επαναπροσδιορισθεί για ακίνητα που βρίσκονται σε 396 περιοχές της χώρας και σε περίπου 4.000 οικισμούς και τα οποία βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος.
5. Με ποιες τιμές θα υπολογισθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ;Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιηθούν οι τιμές που ελήφθησαν υπόψη για να υπολογιστεί ο ΦΑΠ του 2013 με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, η οποία όριζε συγκεκριμένες τιμές ζώνης για πάνω από 30 νομούς της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ωστόσο για τον ακριβή προσδιορισμό του φόρου απαιτούνται και άλλα δεδομένα πέραν της τιμής ζώνης όπως οι συντελεστές πρόσοψης και αξιοποίησης οικοπέδων που δεν ορίζονται στη συγκεκριμένη απόφαση. Συνεπώς το ερώτημα είναι αν θα ισχύσουν οι "δανεικοί" από άλλες περιοχές όπως έγινε στο αρχικό εκκαθαριστικό ή θα ορισθούν άλλοι για τις συγκεκριμένες περιοχές.6. Θα έχουν όφελος οι ιδιοκτήτες από τη νέα εκκαθάριση;
Ασφαλώς αφού οι αντικειμενικές τιμές του ΦΑΠ του 2013 είναι αισθητά χαμηλότερες από εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του φόρου κυρίως για σπίτια που βρίσκονται σε οικόπεδα ή αγροτεμάχια εκτός αντικειμενικού συστήματος.Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν θα εφαρμοσθούν οι αντίστοιχες τιμές του ΦΑΠ για την Αττική που είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του ΕΝΦΙΑ και βγάζουν μεγάλες επιβαρύνσεις.Κρας τεστ για τον εντοπισμό των λαθώνΣωρεία λαθών και παραλείψεων στα στοιχεία των ακινήτων και στις αντικειμενικές τιμές δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα και δυσχεραίνουν τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και διόρθωσης του ΕΝΦΙΑ.
7. Τι και ποιος φταίει για τα λάθη που φούσκωσαν το ποσό του φόρου;Υπάρχουν δύο κατηγορίες λαθών. Η μία προέρχεται από τις θολές, άστοχες και ανεπαρκείς διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αλλά και από την προχειρότητα των σχεδιασμών του υπουργείου Οικονομικών που είχε σαν αποτέλεσμα να υπολογισθεί λάθος αξία για λάθος ακίνητα. Η άλλη έχει να κάνει με τα κενά και τις παραλείψεις στις δηλώσεις Ε9 από τους ίδιους τους φορολογούμενους.
8. Με ποιο τρόπο οι φορολογούμενοι μπορούν να καταλάβουν αν τα λάθη είναι δικά τους ή των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών;Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι σε συνεργασία με τους λογιστές είναι να ελέγξουν έναν έναν τους κωδικούς του εκκαθαριστικού σημειώματος για να διαπιστώσουν κατ' αρχάς για πόσα, ποια ακίνητα και με τι αντικειμενικές τιμές και άλλους συντελεστές η εφορία υπολόγισε την αξία τους και έβγαλε τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.Στη συνέχεια, αφού αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία του εκκαθαριστικού, θα πρέπει αφενός να τα αντιπαραβάλουν εμπειρικά με την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση και αφετέρου να ανατρέξουν στη δήλωση Ε9 για να ελέγξουν τι έχουν αναγράψει οι ίδιοι όσον αφορά στην κατηγορία, την έκταση, τη θέση του ακινήτου, τα δικαιώματα που κατέχουν και άλλα στοιχεία.
9. Πότε θα αναρτηθούν στο TAXIS τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά;Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αφού προηγουμένως κατατεθούν στη Βουλή από τις 26 Αυγούστου και μετά οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
10. Ισχύει το εκκαθαριστικό που έχει ήδη εκδοθεί;Για όσους έχουν ακίνητο στις περιοχές που έχουν εντοπισθεί τα λάθη δεν ισχύει αλλά καλό θα είναι να το κρατήσουν για να συγκρίνουν τις χρεώσεις που είχαν με τα ποσά του φόρου στο νέο διορθωμένο εκκαθαριστικό. Για όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, τα εκκαθαριστικά ισχύουν κανονικά.
11. Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση;Η πληρωμή της πρώτης δόσης από το τέλος Αυγούστου μετατίθεται στο τέλος Σεπτεμβρίου για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αλλά θολό παραμένει το τοπίο αν η δόση θα είναι διπλή, δηλαδή αν θα πληρωθεί και η δόση του Αυγούστου και αν θα υπάρξουν ακόμα τρεις δόσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ή αν θα παραμείνουν 5 με την τελευταία να πληρώνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή θα γίνουν έξι.
12. Ποιοι θα ξανακερδίσουν τη χαμένη έκπτωση;Η έκδοση της απόφασης για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις εκπτώσεων και απαλλαγών είναι θέμα ημερών. Ωστόσο, τα «ψιλά γράμματα» στα κριτήρια ενδέχεται «να βγάλουν εκτός» ρύθμισης πολλούς.
13. Ποιες κατηγορίες φορολογουμένων έχασαν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ;Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που, αν και με βάση τον νόμο δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή και πλήρη απαλλαγή με βάση οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, κλήθηκαν να πληρώσουν το ίδιο ποσό φόρου με τους υπόλοιπους. Πρόκειται για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους, πολύτεκνους, ανάπηρους και σεισμόπληκτους.
14. Πώς και πότε θα διορθωθούν οι αδικίες;Με μεγάλη καθυστέρηση εντός των επόμενων ημερών και με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα ορίζονται οι προϋποθέσεις... που στα ψιλά γράμματα κρύβουν παγίδες και ταλαιπωρία Αναλυτικότερα:• Θα χορηγείται μείωση κατά 50% στον φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα του επί του ποσού του φόρου που βεβαιώθηκε αν διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής εφόσον σωρευτικά:

 • Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε μέλος.
 • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα ταμεία.
• Θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω και για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον σωρευτικά:
 • Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για σύζυγο και κάθε μέλος.
 • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων της οικογένειας, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί.
Επίσης θα απαλλαγούν και όσοι έχουν σεισμόπληκτο ακίνητο και αρμόδια στελέχη λένε ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που έχει αναρτηθεί στο TAXIS. Εάν κατέχουν και άλλο ακίνητο, θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου και μετά θα γίνει συμψηφισμός.
Τα 3 σενάρια για όσους πρέπει να υποβάλλουν διορθωτικό Ε9Θολό παραμένει το τοπίο για το ποιοι πρέπει να υποβάλουν διορθωτική δήλωση Ε9, τα κριτήρια ελέγχου της ορθότητας των αλλαγών στα στοιχεία των ακινήτων και τον χρόνο βεβαίωσης του νέου φόρου.
15. Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαπιστώσουν ότι στα στοιχεία των ακινήτων που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό και σε εκείνα που δήλωσαν στο Ε9 υπάρχουν διαφορές ή ότι για ειδικές κατηγορίες ακινήτων όπως τα ημιτελή κτίσματα δεν έχουν υπολογισθεί οι προβλεπόμενες εκπτώσεις φόρου;Θα πρέπει να περιμένουν να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΔΕ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν νέο διορθωτικό Ε9, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
16. Ποιες είναι οι ποινές στις περιπτώσεις υποβολής νέου Ε9;Σύμφωνα με τον νόμο για τις διορθωτικές δηλώσεις Ε9 δεν επιβάλλεται το αυτοτελές πρόστιμο των 120 ευρώ εφόσον προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή ή το ποσό είναι μηδενικό. Ομως στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου το ποσό αυτό συμψηφίζεται με το πρόστιμο και τυχόν διαφορά μέχρι του ποσού των 100 ευρώ διαγράφεται. Για παράδειγμα:• Φορολογούμενος υπέβαλε δήλωση στοιχείων ακινήτων τον Οκτώβριο του 2014 για να τροποποιήσει τη δήλωση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2013. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και το ποσό προς επιστροφή είναι 15 ευρώ. Λόγω του εκπροθέσμου της υποβολής της δήλωσης ο προϊστάμενος της ΔΟΥ επιβάλλει αυτοτελές πρόστιμο ύψους 120 ευρώ, το οποίο συμβιβάζει στο 1/3 δηλαδή 40 ευρώ. Με το πρόστιμο αυτό συμψηφίζεται το ποσό των 15 ευρώ επιστροφής, αλλά το υπόλοιπο ποσό των 35 ευρώ δεν επιστρέφεται στον φορολογούμενο• Φορολογούμενος αποκτά για πρώτη φορά περιουσιακά στοιχεία εντός του έτους 2012. Δεν υποβάλλει όμως δήλωση στοιχείων ακινήτων, ως όφειλε, εντός του έτους 2013, αλλά υποβάλλει τη δήλωση αυτή τον Σεπτέμβριο του 2014. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης αυτής είναι μηδενικό. Στην περίπτωση αυτή δεν θα επιβληθεί το αυτοτελές πρόστιμο.Αν όμως από την επεξεργασία του νέου Ε9 προκύπτει φόρος για καταβολή, τότε επιβάλλονται οι προσαυξήσεις για κάθε μήνα καθυστέρησης αναδρομικά από την ημερομηνία που έληξε η προθεσμία υποβολής της δήλωσης. Αναμένονται διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το πότε αρχίζει να μετράει ο χρόνος για την εκπρόθεσμη δήλωση καθώς και για το ύψος των προσαυξήσεων.
17. Πώς και πότε θα επιστραφεί τυχόν διαφορά στο ποσό του φόρου που θα προκύψει από τη νέα εκκαθάριση του Ε9 σε σχέση με το αρχικό εκκαθαριστικό;Ο τρόπος και ο χρόνος επιστροφής παραμένει άγνωστος αφού το υπουργείο δεν έχει ακόμα δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το θέμα. Τα σενάρια είναι πολλά: το ποσό της επιστροφής να συμψηφισθεί με τα ποσά των δόσεων του ΕΝΦΙΑ του 2014 ή να συμψηφισθούν με το φόρο του 2015 ή να συμψηφισθούν με άλλες οφειλές του φορολογούμενου.Οι παράπλευρες απώλειες στις συναλλαγές με την Εφορία
Δυσάρεστες εκπλήξεις και αναπάντεχη ταλαιπωρία επεφύλαξε ο ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες δικαιούχους επιστροφών φόρου εισοδήματος, καθώς και για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρειάζονται φορολογική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους.
18. Ποιες είναι οι παρενέργειες που προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ στις συναλλαγές με την Εφορία;Για εκατομμύρια φορολογουμένους έχουν «παγώσει» οι επιστροφές φόρου, ενώ έχει μπλοκαριστεί η έκδοση φορολογικής ενημερότητας από το TAXIS για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών προανήγγειλε σύντομα ρύθμιση για τα δύο αυτά θέματα.Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι εφορίες, εφαρμόζοντας τη σχετική εγκύκλιο, δεν επιστρέφουν τα ποσά απο τον φόρο εισοδήματος στους δικαιούχους που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς τους έχει βεβαιωθεί οφειλή από τον ΕΝΦΙΑ και συνεπώς θα πρέπει να γίνει συμψηφισμός του ποσού της επιστροφής με το ποσό που αναλογεί στον φόρο ακινήτων. Το μέτρο εφαρμόζεται ακόμα και για τις δηλώσεις που είχαν εκκαθαρισθεί από τον Ιούνιο, πριν δηλαδή από τη βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ που έγινε στα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για τον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες απόφαση που θα ρυθμίζει το ζήτημα.
Επιπροσθέτως, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους εφόσον, σύμφωνα με τον νόμο, υπάρχουν οφειλές ακόμη και αν δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ετσι θα πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες, οι οποίες θα τους χορηγήσουν αποδεικτικό αλλά με ισχύ ενός μηνός αντί δύο που έχει η ηλεκτρονική.19. Τι θα κάνουν οι αγρότες;Ακόμα ένα «παρατράγουδο» του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις των αγροτών που αναμένουν λόγω του ρωσικού εμπάργκο και οι οποίες «παγώνουν» εξαιτίας της οφειλής από τον φόρο ακινήτων.Ειδικότερα, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να λάβουν επιστροφές φόρου και να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο αν έχουν βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία, ακόμα και αν δεν είναι ληξιπρόθεσμες ή έχουν ρυθμιστεί και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Ετσι οι εφορίες θα πρέπει να συμψηφίζουν όλο το ποσό της επιστροφής με το βεβαιωμένο ποσό του ΕΝΦΙΑ ή με οποιονδήποτε άλλο φόρο για την εφάπαξ αποπληρωμή της οφειλής.Αν η κυβέρνηση δεν εξαιρέσει τους αγρότες από το μέτρο, τότε είναι υποχρεωμένοι ή να πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο τον φόρο ή να περιμένουν να καταβάλουν όλες τις δόσεις, προκειμένου να λάβουν φορολογική ενημερότητα για να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης.Ο κίνδυνος 
Με βάση τα παραπάνω και αν το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρήσει στην εξαίρεση των αγροτών από τον υποχρεωτικό συμψηφισμό οφειλών και απαιτήσεων, ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης θα συμψηφιστεί με της πάσης φύσεως τυχόν όφειλες προς το Δημόσιο. Ετσι είναι ορατός ο κίνδυνος σε πολλές περιπτώσεις να μην περισσέψουν χρήματα για να εισπράξουν οι αγρότες.20. Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις;Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για ένα έτος, που μπορεί να επαναχορηγηθεί μέχρι τρεις φορές εντός διαστήματος 10 ετών από τη χορήγηση της πρώτης αναστολής, εφόσον ο συνολικός κύκλος εργασιών κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου και έχει παρουσιάσει μείωση άνω του 30% σε σχέση με το προηγούμενο προς αυτό φορολογικό έτος και η επιχείρηση δεν έχει ή δεν ευθύνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΟΡΟ-ΤΡΕΛΑΣ80 € το τ.μ. υπολογίστηκε η αντικειμενική για οικόπεδο ένα στρέμμα στους Γόμφους Τρικάλων όταν η τιμή που είχε καθορισθεί για τον ΦΑΠ του 2013 για την ίδια περιοχή ήταν 4 ευρώ το τ.μ. Στα Τρίκαλα οι περιοχές με τις μεγαλύτερες συγκριτικά χρεώσεις ήταν η Βασιλική, ο Κόζιακας, η κοινότητα Νεράιδας, τα Χάσια, η κοινότητα Μυρόφυλλου και τα Μαλακάσια.5.000 ζητά ιδιοκτήτης για να πουλήσει κομμάτι γης 930 τ.μ. σε μια βραχώδη έκταση στο ορεινό χωριό Πολυνέρι, πάνω από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και δεν βρίσκει αγοραστή. Η εφορία όμως υπολόγισε ότι έχει αντικειμενική αξία 38.000 ευρώ.380 χιλ. αποτιμήθηκε χωράφι 4 στρεμ. στις παρυφές της πόλης των Σερρών και χρεώθηκε στον ιδιοκτήτη ΕΝΦΙΑ 980 ευρώ.71€ το τ.μ. υπολογίστηκε η αξία αγροτεμαχίου εντός οικισμού του Δήμου Αγνάντων στον Νομό Αρτας όταν η τιμή στην ίδια περιοχή με βάση την απόφαση για τον ΦΑΠ του 2013 είχε καθορισθεί στα 4 ευρώ το τ.μ. Ετσι, 3,5 στρέμματα υπολογίστηκαν με βάση τον ΕΝΦΙΑ σε 250.000 ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία ανέρχεται σε 14.000 ευρώ.800 χιλ. φορολογητέα αξία έχει στον οικισμό Αργυρά του Δήμου της Πάτρας οικόπεδο 8 στρεμμάτων ενώ, με βάση τις περυσινές τιμές του υπουργείου Οικονομικών, στην ίδια περιοχή δεν ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ.1,32 εκ. εκτιμήθηκε στον Δήμο Πύργου του Νομού Ηλείας ένα οικόπεδο 7 στρεμμάτων εκτός σχεδίου πόλης, δηλαδή με 189 ευρώ το τ.μ., όταν η τιμή του 2013 ήταν 19 ευρώ το τ.μ. και συνεπώς η συνολική του αξία 133.000 ευρώ..815,5 χιλ. αντικειμενική τιμή υπολογίστηκε για έκταση 7 στρεμ. στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων με βάση τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 8 φορές μεγαλύτερη από την αξία των 98.670 ευρώ που υπολογίστηκε στον ΦΑΠ έναν χρόνο νωρίτερα.20.000 υπολογίστηκε το στρέμμα στα Καλυβάκια και στον Μάρκο Καρδίτσας, όταν η αγοραία τιμή τους είναι κάτω από 2.000 ευρώ το στρέμμα.8.500 ΕΝΦΙΑ χρεώθηκε για αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην Ασπροβάλτα, σχετικά κοντά στη θάλασσα, ενώ αγροικία 55 τ.μ. στην Ασσηρο, σε οικόπεδο 1 στρέμματος, έχει αντικειμενική αξία 75.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:59 pm


Πύργος Press: ΥΓΕΙΑ SOS και για νέες παραιτήσεις!

-
  «Η παραίτηση του Συντονιστή Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν η πρώτη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες…», λένε αγανακτισμένοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου, βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν, αλλά και το ίδιο το επάγγελμα, να απαξιώνεται, πρώτα απ’ όλα από την ίδια την πολιτεία, με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκο Χαροκόπο να κάνει λόγο για «…συνειδητή πολιτική επιλογή». Όσο για τη λύση, για μια ακόμα φορά επιμένουν ότι η ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους Ηλείους πολίτες θα έρθει με τη συνένωση των δυο Νοσοκομείων, Πύργου και Αμαλιάδας, και την πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού.   Ο κόμπος, φαίνεται ότι έφτασε στο χτένι το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, όταν αιφνιδιαστικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δήλωσε αδυναμία εφημέρευσης, με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο του Πύργου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι ένας ειδικευμένος και ένας αγροτικός γιατρός, αντιμετώπισαν 175 περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ παράλληλα είχαν και την ευθύνη φροντίδας των 35 ασθενών που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική.«Αυτό δε λέγεται νοσηλεία και ο κίνδυνος ιατρικού λάθους, λόγω κόπωσης, είναι πλέον ορατός. Γιατί, μετά από τρεις ημέρες εφημερίας, είναι λογικό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οι γιατροί…», σημειώνει ο κ.Χαροκόπος, αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού - αλλά και νοσηλευτικού - προσωπικού, που θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των γιατρών, που υπερβάλουν εαυτούς για να κρατήσουν ανοιχτές τις κλινικές και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, αλλά και την υγεία των ίδιων των ασθενών.Παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις και διοικητικά κενά   Η παραίτηση του Συντονιστή Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής δεν είναι η μοναδική. Λόγω διορισμού στο Νοσοκομείο Αιγίου, εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να φύγει από το Νοσοκομείο του Πύργου μια ακόμα Παθολόγος - Επιμελήτρια Β, ενώ ακόμα και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής (σ.σ που αυτή την περίοδο τελεί εν αδεία) μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνταξιοδοτηθεί. Πληροφορίες θέλουν να έχει υποβάλει παραίτηση ένας ακόμα παθολόγος, κάτι που όμως, δεν επιβεβαιώνεται ακόμα. Ειδικευόμενοι δεν υπάρχουν και οι αγροτικοί δεν μπορούν να καλύψουν και τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου.Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ.Χαροκόπος, υπάρχουν κι άλλοι γιατροί που σκέφτονται να υποβάλουν την παραίτησή τους, βλέποντας ότι το Νοσοκομείο απαξιώνεται μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο. Έθεσε δε και θέμα λειτουργίας της Ιατρικής Υπηρεσίας, ζητώντας «να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο θέμα του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας», καταλήγοντας «…όταν δεν υπάρχουν γιατροί και δε λειτουργούν οι θεσμοί, δεν μπορεί να υφίσταται ένας οργανισμός».   Τα προβλήματα βέβαια, δεν αφορούν μόνο την Παθολογική Κλινική, αφού τα περισσότερα τμήματα αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. «Οι χειρούργοι δεν έχουν κανέναν ειδικευόμενο και εφημερεύουν μόνοι τους, κάτι που συμβαίνει και στην Καρδιολογική, με τους γιατρούς να κάνουν 10 εφημερίες ο καθένας - χωρίς να πληρώνονται βεβαίως - γιατί έχουν ευθύνη και ευαισθησία απέναντι στους ασθενείς τους. Επίσης ο Αξονικός δεν δουλεύει όλες τις ημέρες του μήνα και ο Ακτινολόγος, πολλές φορές έρχεται εθελοντικά και από φιλότιμο, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ενώ κάποιες ημέρες δεν εφημερεύουν επίσης το Μικροβιολογικό και το Ψυχιατρικό», εξηγεί ο κ.Χαροκόπος.Μόνη λύση η συνένωση και οι προσλήψεις
   Όσον αφορά τη λύση, αυτή, έχει κατατεθεί εγγράφως και προφορικά, άπειρες φορές στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας και έχει ανακοινωθεί και δια του τύπου, από τις κατά καιρούς διοικήσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.«Η μόνη λύση, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Ηλείας, όπως τους αξίζει, είναι η συνένωση δυνάμεων. Γιατί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς στο Νοσοκομείο του Πύργου τα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Αν λειτουργήσει ένα Εφημεριακό Κέντρο, λειτουργήσουν αυτόνομα τα ΤΕΠ και γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις (ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού), τότε μπορούμε να μιλάμε για νοικοκύρεμα της υγείας στην Ηλεία. Κι αυτό να γίνει άμεσα…», καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαροκόπος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:55 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Τροχαία ατυχήματα με τραυματίες σε Ανδραβίδα και Ζαχάρω


- Δύο τροχαία ατυχήματα συνέβησαν στην Ηλεία τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Ζαχάρω, στην οδό Ζαχάρως – Αρήνης, ένας 31χρονος οδηγός
έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός και η συνεπιβάτης του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κοντινό κέντρο υγείας για προληπτικούς λόγους, ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνά το Α.Τ. Ζαχάρως.
Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής, την διασταύρωση Κυλλήνης – Αεροδρομίου, ο οδηγός ενός ΙΧΕ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δεν σταμάτησε έγκαιρα στον φωτεινό σηματοδότη και προσέκρουσε σε δύο άλλα αυτοκίνητα που περίμεναν.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους  στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.
&nbsp [amaliadanews.gr]

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πύργος: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ πατέρα και γιού - τον χτύπησε με το πιρούνι


-Ένας άντρας ηλικίας περίπου 35 ετών τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον πατέρα του λίγο μετά τις 9,30 το βράδυ σε κεντρικό δρόμο του Πύργου.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο γιος τους σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ΑΔ Ηλείας.
Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Ζαϊμη και Ατταλείας, με πρωταγωνιστή έναν άντρα που στο παρελθόν έχει απασχολήσει αρκετά τις αρχές με την συμπεριφορά του, ενώ έχει αποπειραθεί και να αυτοκτονήσει στο λιμάνι Κατακόλου πέφτοντας μέσα με το αυτοκίνητό του.
Ο 35χρονος χτύπησε και τραυμάτισε τον πατέρα του με ένα πιρούνι σε διαπληκτισμό που είχαν.

Περισσότερα σε νεότερη αναρτηση...Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Λουκέτο στις 28 Αυγούστου στο Λιμενικό σταθμό Παλουκίου


- Ύστατη προσπάθεια καταβάλλει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς- Ιθάκης- Ζακύνθου- Ηλείας, για τη διάσωση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου που οδηγείται σε λουκέτο, και καλεί νυν και επερχόμενη Δημοτική Αρχή Ήλιδας αλλά και τους βουλευτές του Νομού Ηλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.


Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 81 που εξεδόθη στα τέλη του περασμένου Μαΐου και αφορά στην αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.), ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου καταργείται.
Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης υποβιβάζεται, καθώς μετατάσσεται σε Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατακόλου με έδρα την Κυλλήνη.

Με δεδομένη την σχετική απόφαση ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου πρέπει να κλείσει και να μπει οριστικά λουκέτο στις 28 Αυγούστου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη. Ήδη οι φάκελοι, τα έγγραφα και το λοιπό υλικό έχουν αρχίσει και τα πακετάρονται και το προσωπικό τίθεται πλέον στη δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Κατακόλου.


Έγιναν εξαιρέσεις σε όλη την Ελλάδα

Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος επιμένει ότι μπορεί να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση και ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου να μην κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αλλά να μετατραπεί σε Φυλάκιο, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί να υπάρχει η σχετική βούληση.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Κορίζης, κάποιοι Λιμενικοί Σταθμοί εξαιρέθηκαν της απόφασης και μετατρέπονται σε Λιμενικά Φυλάκια και ουσιαστικά οδηγούνται σε λουκέτο μόνο ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου και Μενιδίου!
Αν και η Ένωση έκανε από την πρώτη στιγμή παρεμβάσεις και στην Τοπική Δημοτική Αρχή και στα συνδικαλιστικά όργανα, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κατάγεται από την περιοχή της Αμαλιάδας.
Η εξαίρεση η οποία ζητείται για το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ‘χαριστική’, καθώς πρόκειται για ένα Λιμενικό Σταθμό που καλύπτει μία πολύ μεγάλη περιοχή και ο «Καλλικράτης» στο Λιμενικό Σώμα μόνο προβλήματα θα επιφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Διαταράσσεται η ισορροπία

Με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο και δραστηριοποιούνται επαγγελματίες ψαράδες, το συγκεκριμένο λουκέτο θα διαταράξει τις ισορροπίες και θα επιφέρει πλείστα προβλήματα, ενώ παράλληλα το έργο της αστυνόμευσης της περιοχής περνά αυτομάτως στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και Κυλλήνης, που καλούνται με ελλιπές προσωπικό να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού.
«Έχουμε ενημερώσει τις τοπικές αρχές και τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί. Σε συνδυασμό με την υποστελέχωση που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Λιμενικό Σώμα, ο ‘Καλικράτης’ στον κλάδο μας δεν θα είναι λειτουργικός. Ένας μεγάλος τομέας που καλύπτει ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου μεταφέρεται σε άλλες Λιμενικές Αρχές και η κάλυψη δεν θα είναι πλήρης» υπογράμμισε ο κ. Κορίζης και τόνισε: «Αυτό που ζητάμε εμείς αυτή τη στιγμή, είναι να εξαιρεθεί ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου από την πλήρη κατάργησή του και να μετατραπεί σε Λιμενικό Φυλάκιο, υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Κατακόλου, για να μπορέσουν έστω να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες. Καλούμε λοιπόν και την απερχόμενη δημοτική αρχή Ήλιδας και τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και τους βουλευτές του Νομού να λάβουν θέση επί του θέματος. Αυτή τη στιγμή όλοι κρίνονται για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους και θα τους κρίνει ο λαός».

Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση και δεν αλλάξει κάτι, στις 28 Αυγούστου παραδίδονται τα κλειδιά του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου και μπαίνει λουκέτο μετά από 28 χρόνια λειτουργίας! 
-
«ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΡΧΕΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ Τα πάνω – κάτω φέρνει στο Λιμεναρχείο της Κυλλήνης ο «Καλλικράτης» των Λιμενικών Αρχών της χώρας, καθώς παρά το γεγονός ότι υποβαθμίζεται σε Λιμενικό Τμήμα, υπό το κεντρικό Λιμεναρχείου του νομού στο Κατάκολο, με το νέο οργανόγραμμα να προβλέπει λιγότερες θέσεις προσωπικού, η περιοχή ευθύνης του… μεγαλώνει, αφού στην αρμοδιότητά του έρχεται να προστεθεί και η μισή περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου που καταργείται!
Το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης ξεκινά τη λειτουργία τους ως Λιμενικό Τμήμα στις 28 Αυγούστου, με κάποιες από τις αρμοδιότητές του, όπως είναι το Γραφείο Επιθεώρησης, που χορηγεί τις άδειες κυκλοφορίας των σκαφών, να μεταφέρεται στο κεντρικό Λιμεναρχείο του Κατακόλου.
Ωστόσο, από την πλευρά τόσο του Λιμενικού Τμήματος Κυλλήνης όσο και του Λιμεναρχείου Κατακόλου φαίνεται να υπάρχουν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω υπηρεσίας π.χ., για τη όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία του κόσμου.
Το πρόβλημα ωστόσο που φαίνεται να διαγράφεται στον ορίζοντα είναι αυτό της μεγαλύτερης περιοχής ευθύνης σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης μπορεί να λειτουργήσει με τον ελάχιστο αριθμό των 20 υπαλλήλων, τη στιγμή που σήμερα, με την περιοχή ευθύνης που καταλαμβάνει, το οργανόγραμμά του περιλαμβάνει 29 θέσεις!
Το Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης καλείται να προσθέσει στην αρμοδιότητά του και την μισή περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου που καταργείται, (από το Αρκούδι έως και την παραλία του Παλουκίου), ενώ την άλλη μισή (από το Παλούκι ως το Aldemar) θα την αναλάβει το Λιμεναρχείο του Κατακόλου.
Οι μεγάλες ωστόσο αποστάσεις που δημιουργούνται, σε έναν νομό με ατελείωτα χιλιόμετρα παραλίας, γεννούν πολλές ανησυχίες τόσο στους Λιμενικούς όσο και στον κόσμο. Για παράδειγμα, για ένα περιστατικό στο Παλούκι ή στην Κουρούτα, στο οποίο θα μπορούσε να επιληφθεί άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου,  ο χρόνος επέμβασης πλέον από το Λιμενικό Τμήμα της Κυλλήνης είναι περίπου 30- 35 λεπτά!
Το τελικό ωστόσο οργανόγραμμα των νέων Λιμενικών Υπηρεσιών και οι λεπτομέρειες αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου από τις 28 του μήνα να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους με τη νέα τους μορφή. 

Μαρία Καραμπάτση
([email protected])
και
Στάθης Πουλιάσης
([email protected]
[www.patrisnews.com]

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: "Άδειασαν" οι λογαριασμοί χιλιάδων Ηλείων - Σοκ και δέος σε πολίτες και επαγγελματίες από την εντεινόμενη φοροεπιδρομή


- Σε εξέλιξη η έκδοση αποφάσεων για κατασχέσεις από το δικαστικό τμήμα της Δ. Ο. ΥΣοκ έχει προκαλέσει σε όλους τους φορολογούμενους με χρέη προς το Δημόσιο, η αφαίμαξη των τραπεζικών τους λογαριασμών και μάλιστα ακόμα και αυτών που διέθεταν μικροποσά κάτω των χιλίων ευρώ. Ποσά δηλαδή που είτε τα έχουν αφήσει για «ώρα ανάγκης» στους λογαριασμούς τους, είτε γιατί δεν περίμεναν  την άμεση εφαρμογή ενός «μέτρου» που μόνο ως κλοπή εκ μέρους του κράτους μπορούν να το χαρακτηρίσουν.
Όσοι από τους φορολογούμενους, δεν έσπευσαν να δηλώσουν έναν τουλάχιστον τραπεζικό λογαριασμό, ως λογαριασμό μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικό, όπου και εκεί ισχύει το ακατάσχετο μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ μόλις, είδαν τα ελάχιστα χρήματα που μπορεί να είχαν αποταμιεύσει να …κάνουν φτερά !
Οι λογαριασμοί  των Ηλείων που άδειασαν  εν μια νυκτί ανέρχονται σε χιλιάδες και όχι εκατοντάδες, όπως εκτιμούν  κάποιοι, αποτελούν δε το  πρώτο «κύμα». Και αυτό γιατί  το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ του Νομού μας (μόνον στον Πύργο λειτουργεί ) εξακολουθεί να εκδίδει  αποφάσεις  τόσο  για τους Ηλείους φορολογούμενους, όσο και για αυτούς που διαμένουν στη Ζάκυνθο.
Οι σχετικές αποφάσεις  εκδίδονται, βάσει εντολών του Υπουργείου Οικονομικών και τα θύματα αυτής της ληστρικής  επίθεσης κατά των οικονομιών  των φορολογούμενων, επιλέγονται από το ίδιο το σύστημα του υπουργείου!  Από εκεί καθορίζεται  που θα «χτυπήσουν».  Ξεκινά δε από μεγαλοοφειλέτες και φτάνει μέχρι και  σε φορολογούμενους, ιδιώτες και επιχειρηματίες που μπορεί να χρωστούν μικροποσά ( μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ ) πλην η αποπληρωμή  αυτών των χρεών καθυστερεί πάνω από μια πενταετία. Από αυτούς έγινε η αρχή και έπεται συνέχεια…
Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών  οι Δ. Ο.Υ  είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα :  Κατάσχεση Τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών,  δέσμευση ενοικίων από ακίνητα οφειλετών, ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς σε οφειλέτες και τέλος συλλήψεις  για χρέη προς το Δημόσιο !
Ελληνικό  «φαινόμενο»  οι συλλήψεις για χρέη
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία ισχύει το καθεστώς των συλλήψεων για χρέη στην Εφορία. Μόνο το 2013 η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 3.072 άτομα για οφειλές προς το δημόσιο που άγγιξαν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 μόνο 717.
Πολλές από αυτές τις συλλήψεις και  προσαγωγές  στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, αφορούν σε Ηλείους επαγγελματίες
Μέσα στην γενική κατακραυγή για την συμπεριφορά του κράτους (που χρωστά το ίδιο  πάνω από 5δις ) και τις αντιδράσεις από τις επαγγελματικές οργανώσεις, εξετάζεται η αλλαγή του νόμου έτσι ώστε όσοι χρωστούν στην Εφορία να μην θεωρούνται αυτομάτως και φοροφυγάδες και να μην διώκονται ποινικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το νέο σχέδιο για την αλλαγή των ποινικών κυρώσεων αναμένεται να κατατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πηγήεφημερίδα Πρωινή

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Παιδοκτόνος: Με απειλούσε ότι θα μου σκοτώσει και τα 7 εγγόνια


- Να δικαιολογήσει την πράξη του επιχειρεί ο 75χρονος που πυροβόλησε τον 39χρονο γιο του - Το θύμα φέρεται ότι το Πάσχα έδεσε τους γονείς του και βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό τους - «Με τον κώδικα τιμής του, νιώθει ότι έτσι έπρεπε να κάνει», είπε ο δικηγόρος του 75χρονου - Ο πα-τέρας και η μητέρα πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ΠέμπτηΤο γιατί σήκωσε την καραμπίνα και σκότωσε με τρεις πυροβολισμούς τον 39χρονο γιο του επιχειρεί να εξηγήσει ο 75χρονος παιδοκτόνος ο οποίος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο 75χρονος και η 67χρονη σύζυγός του ζούσαν ένα οικογενειακό δράμα καθώς ο 39χρονος τους χτυπούσε, τους απειλούσε και τους ζητούσε χρήματα. Είχε φτάσει, μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο του 75χρονου να απειλεί ότι θα σκοτώσει και τα επτά εγγόνια της οικογένειας, τα παιδιά, δηλαδή, των τριών αδερφών του. Το Πάσχα, συμπλήρωσε ο δικηγόρος, είχε φτάσει στο σημείο να τους δέσει, να τους χτυπήσει και να βιντεοσκοπήσει όλα όσα έκανε. Από την πρώτη στιγμή είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι γονείς-δράστες και ο γιος-θύμα είχαν οικογενειακές διαφορές με την πλευρά των γονιών να υποστηρίζει ότι ο 39χρονος ζητούσε το σπίτι στο Άστρος Κυνουρίας, όπου και συνέβη το τραγικό περιστατικό, αλλά και χρήματα από τις συντάξεις τους.

Στην αστυνομία ο 75χρονος κατέθεσε ότι πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του.

Ο πατέρας και η μητέρα του θύματος, που οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή Ναυπλίου, πήραν νέα προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη. Πηγήprotothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Στρέφι: Άγνωστος μαχαίρωσε γυναίκα μέσα στο σπίτι της


- Τίποτα δεν προμήνυε πως το χτύπημα στην πόρτα του σπιτιού της, θα έκρυβε τον τρόμο. Μια γυναίκα δέχθηκε
επίθεση μέσα στο σπίτι της από άγνωστο άντρα, στο Στρέφι Αρχ. Ολυμπίας το πρωί της Τρίτης. Η γυναίκα άκουσε το χτύπημα στην πόρτα του σπιτιού στις δέκα το πρωί. Αν και η αυλόπορτα ήταν κλειδωμένη, άγνωστο πως, ένας άντρας μελαχρινός και ψηλός, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της μόλις αυτή, άνοιξε την πόρτα και με αιχμηρό αντικείμενο την τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα. Η γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον τρία χτυπήματα και αιμόφυρτη σωριάστηκε στο έδαφος. Οι τρεις κόρες της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, άκουσαν τις κραυγές πόνου της μητέρας τους και έτρεξαν σοκαρισμένες να την βοηθήσουν, ενώ την ίδια ώρα ο άγνωστος δράστης έφευγε τρέχοντας προς τα χωράφια. Την ίδια στιγμή τα κορίτσια ειδοποίησαν τηλεφωνικά τον πατέρα τους που βρισκόταν στη δουλειά και μετά από λίγο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, η γυναίκα όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι της εμφανώς σοκαρισμένη.
Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση… Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Aνεβαίνει η θερμοκρασία - Πόσο έντονο θα είναι το νέο κύμα ζέστης – Αναλυτική πρόγνωση

- Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα αρχίσουν να ανεβάζουν βαθμιαία την θερμοκρασία. Η νέα θερμή εισβολή θα είναι και πάλι πιο έντονη στην ανατολική Ελλάδα (38-39οC).
Η περιοχή μας δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 35 με 36 βαθμούς και αυτό τοπικά στα πιο εσωτερικά ηπειρωτικά τμήματα της Ηλείας. Ένα κλασικό αυγουστιάτικο κύμα ζέστης, χωρίς ακρότητες. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:


 
Την Τετάρτη 20/8 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 19 με 20oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 28 με 29oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 21/8 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 34 με 35οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 29 με 30oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 22/8 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 35 με 36οC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 30 με 31oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: [www.metar.gr]    
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:15 , 19-08-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 19-08-2014 Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη


-Αναμένεται εξασθένηση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.Πιο αναλυτικά
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 35 και τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 29 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ NEWSIT WEATHER CENTER

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Σαν σήμερα


-Τα σημαντικότερα γεγονότα της 20ης Αυγούστου 480 π.Χ.: 300 Σπαρτιάτες υπό τον Λεωνίδα και 700 Θεσπιείς πίπτουν ηρωικά μέχρις ενός μαχόμενοι κατά των Περσών. Τιμώντας αυτούς σύγχρονα οπλικά συστήματα και στρατιωτικές μονάδες φέρουν το όνομά τους π.χ. «Λεωνίδας», «SS-300» κ.λπ.

917: Μάχη της Αγχιάλου: Οι Βούλγαροι νικούν τον Βυζαντινό στρατό στην Αγχίαλο της Ανατ. Ρωμυλίας.

1000: Ο Στέφανος Α΄ στέφεται Βασιλιάς της Ουγγαρίας (εθνική εορτή στη χώρα).

1699: Ο τσάρος της Ρωσίας, Μέγας Πέτρος καθιερώνει την ευρωπαϊκή ενδυμασία στη Ρωσία.

1794: Στη μάχη των Πεσμένων Δέντρων, στα σύνορα του Οχάιο, ο Στρατηγός Άντονι Γουέιν, συντρίβει το στρατό των  «απείθαρχων» Ινδιάνων, καθαρίζοντας έτσι το δρόμο για αποικισμό στα βορειοδυτικά της χώρας.

1821: Ο Αδαμάντιος Κοραής διακηρύσσει τη γνησιότητα του αγώνα στην Ελλάδα.

1823: Οι Κρήτες επαναστάτες νικούν σε σκληρή μάχη τους Τούρκους στις Αμουργέλλες της επαρχίας Μονοφατσίου.

1824: Εκδίδεται η πρώτη εφημερίδα στην Αθήνα με τον τίτλο «Εφημερίς των Αθηνών».

1882: Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι.

1910: Ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος Β΄ εγκαινιάζει τα νέα ανάκτορα του Πόζναν της Πολωνίας.

1913: Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος, από τον Αντόλφ Πιζού.

1914: Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τις Βρυξέλλες.

1920: Αρχίζει στο Ντιτρόιτ τη λειτουργία του ο πρώτος εμπορικός ραδιοφωνικός σταθμός.

1920: Ο Allen Woodring κερδίζει την κούρσα των 200 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας στο Βέλγιο φορώντας δανεικά παπούτσια.

1921: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει όλη την περιοχή Αρτίζ Νταγ-Τσαλ Νταγ του Σαγγαρίου.

1922: Στο Παρίσι γίνονται οι πρώτοι αγώνες στίβου γυναικών στους οποίους μετέχουν γυναίκες από όλο τον κόσμο. Περίπου 20.000 θεατές παρακολουθούν τους αγώνες.

1942: Ο Γκλεν Σίμποργκ και ομάδα χημικών απομονώνουν για πρώτη φορά το πλουτώνιο.

1942: Την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απαγορεύονται οι προβολείς στις πρεμιέρες του Χόλυγουντ, για να μη γίνεται η πόλη στόχος των βομβαρδιστικών.

1953: Η Ελλάδα προσφεύγει στον ΟΗΕ, ζητώντας την αυτοδιάθεση της Κύπρου.

1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει το κτίσιμο του Τείχους του Βερολίνου, κατά μήκος των συνόρων με τη Δύση.

1969: Επεκτείνονται τα λιγνιτωρυχεία στην καρδιά της Πτολεμαΐδας.

1975: Η διαστημική αποστολή των ΗΠΑ, Viking 1, ξεκινά το ταξίδι της με προορισμό τον Άρη.

1977: Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το διαστημόπλοιο Voyager 2.

1980: Ο Αυστριακός, Ρέινχολντ Μέσνερ, γίνεται ο πρώτος ορειβάτης, που κατακτά μόνος του την κορυφή του Έβερεστ.

1980: Συνάντηση πραγματοποιούν στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, οι πέντε σοσιαλιστές ηγέτες της Νότιας Ευρώπης.

1986: Στο Εντμοντ της Οκλαχόμα, ένας υπάλληλος ταχυδρομείου, ο Πάτρικ Χένρι Σέριλ, σκοτώνει 14 συναδέλφους του και μετά αυτοκτονεί.

1990: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά το χρυσό μετάλλιο του 11ου Mundobasket της Αργεντινής, επικρατώντας της Σοβιετικής με 92-75. Η Ελλάδα κατατάσσεται έκτη (τρίτη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες).

1991: Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής Δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ.

1992: Στην Τουρκία, συλλαμβάνεται ο ηγέτης της οργάνωσης «Ντεβ Σολ» Μπεντρί Γιαγκάν.

1994: Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Κλίντον ανακοινώνει σκληρά μέτρα κατά της Κούβας, καθώς το κύμα των λαθρομεταναστών συνεχίζεται με αμείωτη ροή προς τη Φλόριντα.

1994: Το Ζαΐρ κλείνει τα σύνορά του με τη Ρουάντα για να αποτρέψει περαιτέρω ροή των προσφύγων.

1998: Ο στρατός των ΗΠΑ βομβαρδίζει τα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ένα «ύποπτο» εργοστάσιο χημικών στο Σουδάν, ως αντίποινα για το βομβαρδισμό των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, στις 7 Αυγούστου. Από την επίθεση καταστρέφεται ολοσχερώς το εργοστάσιο φαρμάκων al Shifa στο Χαρτούμ. Αξιωματούχοι το Προέδρου Κλίντον δικαιολογούν την επίθεση λέγοντας, ότι το εργοστάσιο είχε σχέση με την κατασκευή χημικών οπλών.

2003: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μίνως Κυριακού γίνεται ο πρώτος Έλληνας, που εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

2004: Την ώρα που οι Έλληνες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, ένα άλλο χάλκινο έφευγε από τα ελληνικά χέρια. Η ΔΟΕ αφαιρεί το μετάλλιο από το Λεωνίδα Σαμπάνη και τον αποκλείει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που αφαιρείται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών του 2004 για παράβαση του κανονισμού περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Γεννήσεις

1561 - Τζάκοπο Πέρι, Ιταλός συνθέτης
1778 - Μπερνάρδο Ο' Χίγκινς, Χιλιανός ηγέτης
1779 - Γιονς Γιάκομπ Μπερτσέλιους, Σουηδός χημικός
1860 - Ραϊμόν Πουανκαρέ, Γάλλος πολιτικός
1890 - Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, Αμερικανός συγγραφέας
1901 - Σαλβατόρε Κουαζίμοντο, Ιταλός συγγραφέας
1910 - Έερο Σάαρινεν, Φινλανδός αρχιτέκτονας
1917 - Κέννεθ Χάγκιν, Αμερικανός ιεροκήρυκας
1941 - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Σέρβος πολιτικός
1948 - Ρόμπερτ Πλαντ, Άγγλος τραγουδιστής (Led Zeppelin, Band of Joy, The Honeydrippers και Page and Plant)
1949 - Νικόλας Άσιμος, Έλληνας τραγουδοποιός
1949 - Κατιάνα Μπαλανίκα, Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1949 - Φιλ Λάινοτ, Ιρλανδός τραγουδιστής, μπασίστας και παραγωγός (Thin Lizzy, Skid Row και Grand Slam)
1951 - Μοχάμεντ Μόρσι, Αιγύπτιος πολιτικός
1956 - Τζόαν Άλεν, Αμερικανίδα ηθοποιός
1966 - Ενρίκο Λέτα, Ιταλός πολιτικός
1970 - Φρεντ Ντερστ, Αμερικανός τραγουδιστής και σκηνοθέτης (Limp Bizkit)
1974 - Έιμι Άνταμς, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1982 - Τζόσουα Κένεντι, Αυστραλός ποδοσφαιριστής
1983 - Άντριου Γκάρφιλντ, Αμερικανός ηθοποιός
1983 - Γιούρι Ζιρκόφ, Ρώσος ποδοσφαιριστής
1992 - Ντέμι Λοβάτο, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός

Θάνατοι

984 - Πάπας Ιωάννης ΙΔ΄
1611 - Τομά Λουί δε Βικτόρια, Ισπανός συνθέτης
1823 - Πάπας Πίος Ζ΄
1912 - Γουίλιαμ Μπουθ, Άγγλος ιερέας, ιδρυτής του Στρατού της Σωτηρίας
1917 - Αδόλφος φον Μπάιερ, Γερμανός χημικός
1928 - Στέφανος Σκουλούδης, Έλληνας πολιτικός
1940 - Δολοφονείται στο Μεξικό από πράκτορες του Στάλιν ο Λέων Τρότσκι, ηγετική μορφή της «Οκτωβριανής Επανάστασης»
1952 - Κουρτ Σουμάχερ, Γερμανός πολιτικός
1961 - Πέρσι Γουίλλιαμς Μπρίντγκμαν, Αμερικανός φυσικός
1978 - Σπυρίδων Μακρής, Έλληνας γιατρός
1988 - Λαζάρους Σαλί, πρόεδρος του Παλάου
2001- Φρεντ Χόιλ, Βρετανός αστροφυσικός , στον οποίο αποδίδεται η πατρότητα του όρου «Big Bang» για τη δημιουργία του σύμπαντος
2008 - Αχιλλέας Λυμπουρίδης, Κύπριος συνθέτης
2012 - Μέλες Ζενάουι, Αιθίοπας πολιτικός
newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:30 pm


Γιαννιτσοχώρι: Το χάσμα των γενεών.

-/kavouras12.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 2:05 pm


Γιαννιτσοχώρι: ΜΕΤΑΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εθνικής εμβέλειας:     ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΜΑΚΕΔΩΝ!!!
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; 
ΑΡΧΑΙΟΚΑΚΗΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΛΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ!! 
......................................................
Ζαχαρέϊκα..... 
Η  μεγάλη αργοπορία της περιβόητης δικαστικής απόφασης για τις εκλογές έχει δημιουργήσει στους περισσότερους δημότες αδημονία και αμηχανία, που είναι οι μεγαλύτερες αδελφές της "μαρμαρυγής". Βεβαίως εκείνης των συναισθημάτων που άπτονται της συνειδητής σφαίρας της ψυχής!
Αύριο η μεθαύριο άλλοι θα κλαίνε  κι άλλοι θα γελάνε και θα χορεύουνε.
Έτσι έλεγαν χθες βράδυ στην πλατεία, στου Κούκιου.... 
Παιδιά ψυχραιμία και στους μεν και στους δε.Εμείς θα είμαστε αυστηροί κριτές και επικριτές  
και στις  δύο περιπτώσεις.......
Περισσότερο ....στους από δω.......

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 2:00 pm


Γιαννιτσοχώρι: Η ΚΕΡΑ ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..(2)

ΓΙΑ  ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩΕίπαμε θα στα πω αλλά μη βιάζεσαι. Επί έξι  μήνες, άνθρωπέ μου, συνέχεια ο άντρας μου γυρνούσε στα γύρω βουνά και μάζευε κείνο το βότανο κι εγώ να πίνω συνέχεια, δέκα ποτήρια την ημέρα μέχρι που μύριζα ολόκληρη σαν τα σκολιάμπρια, τα ξέρεις; Αλλά πού: Τίποτα! Τότε είναι που φούντωσαν οι αμφιβολίες μου. Εγώ στο ποτήρι που πίνω ήμουνα κατσαρόλα που κοχλάζει. Το καταλάβαινα. Με ένα τσακ άναβα, το βλεπα ότι κάτι άλλο φταίει. Στα σαράντα και βάλε το έπιασα το πράγμα. Τα σπόρια του αντρός μου ήσαν κούφια. Αλλά και τι να κάνω; Θα με σκότωνε ο κρητίκαρος. Άκου  όμως τι μπήκε στο μυαλό μου. Να με κόψει μαύρη χολέρα, αν λέω το παραμικρό ψέμα. Βέβαια δεν του είπα ποτέ τίποτες, τον είχα πάντα εικόνισμα, όχι μόνο όσο ζούσε αλλά και μετά το φευγιό του. «Μανώλη» του λέω ένα βράδυ που γύρισε ψόφιος από το βουνό, «δεν πάει άλλο, δε κάνουμε τίποτα, το μόνο που μας μένει είναι να πάμε στο μοναστήρι να ξομολογηθούμε και να μας αγιάσει ο ηγούμενος. Δε βλέπω άλλη λύση. Αν δεν θέλει ο θεός, βασανιζόμαστε τζάμπα» Πες-πες τελικά τον έπεισα και ένα απογευματάκι παρουσιαστήκαμε στο μοναστήρι και να μην στα πολυλογώ, πιάνουμε τον καλόγηρο και του λέμε τον καημό μας. «Πάτερ μου άλλη ελπίδα δεν μας έμεινε, μόνο ο Θεός» Και μας λέει΄«Τέκνα μου, εγώ  να σας ξομολογήσω κι ο Θεός θα δώσει τη χάρη του» Πρώτα πήγε ο άντρας μου και μετά εγώ. Έπεσα στα πόδια και του λέω: «άγιε μου ηγούμενε, αυτό κι αυτό συμβαίνει» Του τα είπα όλα με το νι και με το σίγμα, τούπα για το βότανο και στο τέλος για τα κούφια σπόρια. «Άκου μου» λέει ο άγιος άνθρωπος, «κάθε βράδυ να πέφτετε στα γόνατα και να παρακαλάτε το Θεό κι αυτός θα σας λυπηθεί γιατί είναι φιλεύσπλαχνος»  «Να με συμπαθάς» του λέω «αυτά και πολλά άλλα τα κάνουμε επί δέκα χρόνια. Εξήντα εκκλησίες και εξωκλήσια έχω ζώσει η κακομοίρα με κερένια κλωστή αλλά τζίφος» Εκείνη τη στιγμή κι ενώ τρανταζόμουν  βγάζω κι ακουμπώ στο χέρι του ένα χρυσό σταυρό και ένα ρολόι και του λέω ανάμεσα στα αναφιλητά μου, «Πάτερ δεν έχω τίποτα άλλο, βάλτα  στην εικόνα της Παναγιάς για να με  συγχωρέσει ο Θεός. Πώς να στο πω; Εγώ ξέρω πια είναι η γιατρειά  μια κι έξω, και στο άψε- σβήσε, αλλά φοβάμαι την αμαρτία. Όμως εάν εσύ μου δώσεις άφεση ο Θεός θα κάνει στραβά μάτια. Για μια φορά το ζητάω πάτερ μου η κακομοίρα» Και δώστου που λες λυγμούς και παρακάλια μέχρι που μου λέει ο άγιος άνθρωπος: «Τέκνο μουαμαρτία ξομολογούμενη ούκ έστιν αμαρτία, τι να κάνουμε όλα σε τούτη εδώ την πλάση είναι του θεού και τα καλά και τα στραβά, να ξέρεις ότι όλα τα ανήθικα και τα βλαβερά  είναι ωραία και απολαυστικά. Προχώρα  κυρά μουκι ο Θεός ξέρει και παραξέρει».       - Αχ άγιε πατέρα, ο άνδρας μου θα με σκοτώσει, άσε που εδώ στα χωριά δε γίνεται γιατί θα μαθευτεί αμέσως. Τι να κάνω η καημένη; Δεν με αφήνει να πάω πουθενά»      - Εμ τότε ο Θεός δεν εγκρίνει, γι αυτό κάτσε στα αυγά σου.Εγώ εκεί…. Είχα μάθει ότι το μοναστήρι είχε τέσσερις γερόντους και έναν νέο δεκαοχτάρη, δόκιμο που έκανε και τις έξω δουλειές. Οπότε είχα τα σχέδια μου.(Αυτή τη στιγμή ακολούθησε βαθιά σιωπή και περισυλλογή που έκλεισε με ένα ποτήρι μπύρα μονορούφι).     - Αχ καλέ μου άνθρωπέ, την κόλαση την ήξερα από τα παιδικά μου χρόνια στο ορφανοτροφείο αλλά τον παράδεισο μια και μοναδική φορά τον είδα. Χιλιάδες Χερουβίμ και Σεραφείμ παιάνιζαν και τραγουδούσαν.. Αχ ρε Απολλόδωρε να είσαι καλά εκεί που είσαι.(Απολλόδωρος ήταν ο 18αρης …ο αρχιχερουβίμ που διακόνησε την κυρά στα ύψιστα εγκόσμια σε μια υπερκόσμια ανάταση).Και έτσι για να τελειώνουμε, αναφέρω την κατάληξη αυτής της ιστορίας, όπως μου ειπώθηκε  από την πρωταγωνίστρια,  την Κερά κι αρχόντισσα.Αμέσως μετά το συμβάν που έλαβε χώρα ιεροκρυφίως σε ένα μικρό και ανήλιαγο κελί, ο μοιχός  Απολλόδωρος έφυγε άρον–άρον, κάπου στο Άγιο Όρος, λένε. Και η μοιχαλίδα …ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σε εννιά μήνες γέννησε ένα αγοράκι μέσα σε χαρές και πανηγύρια του …..μπαμπά κερατά. Δυστυχώς όμως η μοίρα άλλα έγραφε. Σε δυο χρόνια πέθανε το παιδί κι αμέσως σε έξι μήνες πάει και ο μπαμπάς. Κι έτσι που λέτε η κακορίζικη Κερά Ευτέρπη, έρμη και μοναχή, σαν καλαμιά στο οροπέδιο, έγινε καντηλανάφτησα στο μοναστήρι.
Αλί και τρισαλί!!!

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 2:00 pm


Γιαννιτσοχώρι: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!

Παρακολουθώντας όσα καταπληκτικά παρουσιάζει αυτός ο δεσμός, φθάνεις κάποια στιγμή στο ερώτημα:Μήπως υπάρχει ένας θεϊκός κώδικας που θεμελιώνει το σύστημα των Αριθμών;Για μαθηματικούς, και όχι μόνο!...  [https:]]

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 1:00 pm


Σπιάτζα: beach party ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Beach party πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας Χαράλαμπος Κλουκίνας παρέα με το κατάστημα ηχητικών συστημάτων   του κ. Λεωνίδα Παναγόπουλου χθες  το βράδυ 19 Αυγούστου 2014 στην παραλία της Σπιάτζας.
Πάνω από  150 άτομα όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν  στο πάρτι τα οποία διασκέδασαν και ξεφάντωσαν, ενώ κάποιοι τολμηροί έκαναν βραδινό μπάνιο.

   Μια έκπληξη περίμενε τον ταμία του Συλλόγου κ. Γιώργο Μπρή. Εν όψη τον γενεθλίων του πρόσφεραν τούρτα  η οποία μοιράστηκε στους παραβρισκόμενους.
Επόμενο ραντεβού  το Σαββάτο 23 Αυγούστου 2014 στο Νταραβέρι.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 9:26 am


Πύργος News: "Αυτοί γιατί δεν χωράνε στο αντιρατσιστικό"; 38 βουλευτές της ΝΔ δεν το ψηφίζουν λόγω Ποντίων

-
Οι Γενοκτονίες των Ποντίων δεν χωράνε στο αντιρατσιστικό νομοσχεδιο που περνάει από τη Βουλή η κυβέρνηση κι αυτό προκαλεί την “ανταρσία” 38 βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι με επιστολή τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το μπλοκάρισμα του οποίου πέρυσι είχε καταφέρει ο τότε γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος , ξαναπερνά τώρα και προβλέπει πολύ ορθά ποινικές κυρώσεις για όσους αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αλλά παραδόξως αφήνει απ΄ έξω τις Γενοκτονίες Ποντίων,Αρμενίων ,Ελλήνων και άλλων ιστορικών κατορθωμάτων των Τούρκων. Το ερώτημα είναι γιατί;Ολόκληρη η επιστολή των 38 βουλευτών έχει ως εξής:
“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.
Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.
Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος.
Με τιμή
1) Αναστασιάδης Σάββας - Β´ Θεσσαλονίκης
2) Στυλιανίδης Ευρυπίδης - Ροδόπης
3) Παπαδόπουλος Μιχάλης - Κοζάνης
4) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος - Φλωρίνης
5) Τζαμτζής Ιορδάνης - Πέλλας
6) Λυκουρέντζος Ανδρέας - Αρκαδίας
7) Βλάχος Γεώργιος - Ν. Αττικής
8) Κοντός Αλέξανδρος - Ξάνθης
9) Τσιάρας Κωνσταντίνος  - Καρδίτσης
10) Χαρακόπουλος Μάξιμος - Λαρίσης
11) Τζαβάρας Κωνσταντίνος - Ηλείας
12) Τσαβδαρίδης Λάζαρος - Ημαθίας
13) Μιχελάκης Ιωάννης – Επικρατείας
14) Κουτσούμπας Ανδρέας - Βοιωτίας
15) Ιωαννίδης Ιωάννης- Α΄ Θεσσαλονίκης
16) Βλαχογιάννης Ηλίας - Τρικάλων
17) Χριστογιάννης Δημήτριος - Πιερίας
18) Αντωνίου Μαρία - Καστοριάς
19) Κυριαζίδης Δημήτριος - Δράμας
20) Πασχαλίδης Ιωάννης - Καβάλας
21) Νταβλούρος Αθανάσιος - Αχαϊας
22) Μακρή- Θεοδώρου Ελένη - Φθιώτιδας
23) Σκρέκας Κωνσταντίνος - Τρικάλων
24) Σολδάτος Θεόδωρος - Λευκάδος
25) Καραμανλή Άννα - Β΄ Αθηνών
26) Καράογλου Θεόδωρος - Β΄ Θεσσαλονίκης
27) Μπατσαρά Γεωργία - Ημαθίας
28) Καρανάσιος Ευθύμιος - Χαλκιδικής
29) Γεωργαντάς Γεώργιος - Κιλκίς
30) Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα - Πιερίας
31) Μανδρέκα Ασπασία - Φωκίδος
32) Κοψαχείλης Τιμολέων - Γρεβενών
33) Σκόνδρα Ασημίνα - Καρδίτσης
34) Αραμπατζή Φωτεινή - Σερρών
35) Ιακωβίδου Παναγιώτα – Β΄ Αθηνών
36) Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος - Καβάλας
37) Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα- Ηλείας
38) Μαρίνος Ανδρέας - Ηλείας”


onalert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:37 am


Πύργος News: Πρωτοβουλία για ανάπτυξη του τουρισμού μέσω του διαδικτύου "Grow Greek Tourism Online"

-
Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου ανακοινώσε σήμερα η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online», που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στη Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του Ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.Μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως το Google My Business και το Google AdWords προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.Παράλληλα, ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ θα εστιάσουν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της βασικής τουριστικής σεζόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, προϊόντα της Google όπως το Street View, το οποίο καλύπτει και την Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου, βοηθούν στην περαιτέρω ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015. Η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές. Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις – άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό – μπορούν να εγγραφούν στις εκδηλώσεις χωρίς καμία χρέωση μέσω της ιστοσελίδας: g.co/GrowGreekTourism. Μέσω της πρώτης αυτής ενέργειας, η πρωτοβουλία αναμένεται να αγγίξει πάνω από 3000 επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού της Κρήτης.Με αφορμή την πρωτοβουλία η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε:» Στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Τουρισμού αποτελεί η ποιοτική εξέλιξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος. Με πρωτοβουλίες του αλλά και μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, το Υπουργείο Τουρισμού, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά και τον ανταγωνισμό και ανάλογα αξιοποιεί τους μοναδικούς τουριστικούς πόρους της Χώρας. Η δημιουργία ευέλικτου θεσμικού πλαισίου για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών στην αγορά, διασφαλίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αναδεικνύει νέους προορισμούς και υπηρεσίες, εκτός περιόδου αιχμής.Αξιολογώντας τα δεδομένα και τις ανάγκες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι εφικτή η σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μέσα από τις συνεργασίες στο διαδίκτυο και την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. Προσθέτουμε στα επικοινωνιακά μας πλεονεκτήματα εξειδικευμένα μέσα επικοινωνίας. Στόχος μας να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς ανέφερε «Το Διαδίκτυο αποτελεί αιχμή της επικοινωνίας του ΕΟΤ, με άξονα την πύλη www.visitgreece.gr. Οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, οι επιχειρήσεις και όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρέπει να επωφεληθούν από το Διαδίκτυο. Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση του Διαδικτύου μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση κατά 20%, και το ΑΕΠ κατά 3%, αλλά και να δημιουργήσει έως και 100.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία της Google για παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στο τουριστικό κόσμο της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Κρήτη. Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση σαγηνευτικών στοιχείων της Ελλάδας που δεν είναι ευρέως γνωστά».Ο Πρόεδρος του ΣETE, Ανδρέας Ανδρεάδης: «Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Google για την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον κλάδο, τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά εργαλεία προβολής για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες, αν τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα, μπορούν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα έως και 20% από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών»Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδας, Μαρία Φουντά: «Πιστεύουμε ακράδαντα στην δυναμική του διαδικτύου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ειδικότερα σε τομείς με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Google επενδύει στη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, ξεκινώντας αυτό το Φθινόπωρο από την Κρήτη. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα του πρώτου αυτού πιλοτικού προγράμματος, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς το 2015».

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:33 am


Πύργος News: Η πρώτη εκδήλωση του Greekteachers.gr στην Αρχαία Ολυμπία

Mε μεγάλη επιτυχία καθώς και πολλές προτάσεις τόσο από τους εισηγητές όσο και τους παρευρισκόμενους καλεσμένους ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση-παρουσίαση της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων-Greekteachers στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας στις 8 Αυγούστου 2014.-
Στην εκδήλωση το συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος κα.Βίκυ Γκουγκουστάμου απηύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Ηλείας κ.Γιώργος Κοντογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αρχαίας Ολυμπίας κ.Γιώργος Γεωργακόπουλος.
Ο κ.Κοντογιάννης δήλωσε ενθουσιασμένος από τους στόχους της εταιρείας. Μίλησε για το έργο και το καθήκον του δασκάλου που δεν είναι άλλο από το να πλάθει συνειδήσεις και μάλιστα αποκάλυψε ότι νεανικός του στόχος ήταν να γίνει δάσκαλος. Πρότεινε μάλιστα μέσα στους στόχους της εταιρείας να ενσωματωθεί πρόταση που να γίνει υποχρεωτική η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για όλα τα σχολεία της Ελλάδας.-
Ο κ.Γεωργακόπουλος ανάμεσα στα άλλα είπε πως : «Αυτός ο τόπος-η Αρχαία Ολυμπία- έχει το πλεονέκτημα να ενώνει τον κόσμο, να δημιουργεί και να μοιράζεται πολιτισμό και να αφουγκράζεται τις εποχές».
-
Ο αντιδήμαρχος μίλησε για το έργο και τη θέση του δασκάλου σήμερα, δήλωσε τη στήριξή του στο έργο της Εταιρείας και πρότεινε να επανέλθουν και να τελούνται μόνιμα οι μαθητικοί αθλητικοί αγώνες στην Ολυμπία όπως και το να διευρυνθεί το πολιτιστικό και επιστημονικό τους μέρος.-
Στο ιστορικό ίδρυσης της Εταιρείας που ξεκίνησε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης ο οποίος αφού μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας Δάσκαλος τόνισε πως «Για εμάς ο όρος «δάσκαλος» περιλαμβάνει όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μέλη της Εταιρείας μας μπορούν να γίνουν εκπαιδευτικοί και ενεργοί πολίτες καθώς οι σκοποί μας είναι Επιστημονικοί και Ανθρωπιστικοί» και συνέχισε αναφέροντας πως «το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στο πλαίσιο της σύγχρονης πραγματικότητας χαρακτηρίζεται από μια σημαντική πτώση της κοινωνικοοικονομικής θέσης του με μια παράλληλη διεύρυνση ευθυνών και καθηκόντων τα οποία υπερβαίνουν τις τυπικές υποχρεώσεις του. Η μη αναγνώριση της γενικότερης προσφοράς των εκπαιδευτικών είναι αυτονόητο ότι πλήττει την ίδια την ταυτότητα του λειτουργήματός τους και πως όλοι μαζί μπορούν να ανατρέψουν αυτή την πορεία.» -
«Το σύνθημα της ιστοσελίδας greekteachers.gr συνέχισε ο κ.Κατσίμπελης είναι: «Είμαστε όλοι εδώ» και φιλοδοξούμε χωρίς να έχουμε σκοπό το κέρδος αλλά την προσφορά όπως συνάδει με το λειτούργημα των δασκάλων να είμαστε όλοι οι έλληνες δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας σε ένα forum που θα φτιαχτεί από εμάς τους ίδιους και όχι από κάποιους ξένους με το λειτούργημά μας. Φιλοδοξούμε να «Είμαστε όλοι εδώ» γιατί δύναμή μας είναι η διασπορά των εκπαιδευτικών σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και το εξωτερικό ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία και εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Να προσφέρουμε όμως και στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ζωής.» «Η Ενίσχυση του κύρους των Δασκάλων είναι το ζητούμενο μας», κατέληξε και παρουσίασε το Δ.Σ της Εταιρείας : Γιώργος Κυριακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.
Τάσος Τζαμαλής δάσκαλος, Αντιπρόεδρος και επιστημονικός υπεύθυνος της Εταιρείας
Κατερίνα Μπελελή δασκάλα με μετεκπαίδευση στη διοίκηση της εκπαίδευσης, υπεύθυνη εθελοντισμού.
Βάσω Χαριτοπούλου η υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών και Διεθνών προγραμμάτων. Η Βάσω είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εξειδικεύτηκε αργότερα από το ίδιο πανεπιστήμιο στη Διοίκηση
Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές
της σπουδές στην «Ηθική Φιλοσοφία».
Σπύρος Λιατσής δικηγόρος και νομικός σύμβουλος.
Νίκος Λαγομιτζής δάσκαλος και δικηγόρος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Εταιρείας
Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου, φιλόλογος και υπεύθυνη σχεδιασμού
Κωνσταντίνος Παπασυριόπουλος, ο υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας μας
Και τέλος η Δήμητρα Κατσίμπελη καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας.-Στη σημασία της έννοιας του δασκάλου αναφέρθηκε η κα.Βάσω Χαριτοπούλου ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Λαγομιτζής μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και προλόγισε την κα.Μαρία Τζάνη.
Ως την «πιο σημαντική πρωτοβουλία που άκουσε τα τελευταία στο χώρο της εκπαίδευσης» χαρακτήρισε την προσπάθεια της ίδρυσης της Εταιρείας η Ομότιμη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κα.Μαρία Τζάνη η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη «Επανελλήνισης» της Παιδείας μας ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά με θέρμη την ανάγκη εκμάθησης των Αρχαίων Ελληνικών από το Νηπιαγωγείο ακόμα. Η κα.Τζάνη αναφέρθηκε στο σκοπό της Παιδείας και την ανάγκη προώθησης των βασικών ανθρωπίνων αξιών, ως τη μόνη (ίσως) διέξοδος στα επίκαιρα προβλήματα της ανθρωπότητας.Παρεμβάσεις στην ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κα.Τζάνη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων έκαναν πολλοί από τους παρευρισκόμενους ανάμεσά τους και η βουλευτής κα.Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Γιαννακόπουλος Πέτρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Δημήτρης Κωσταριάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ.Χάρης Μιχαλακόπουλος, δεκάδες εκπαιδευτικοί και ενεργοί πολίτες.Το Δ.Σ της Εταιρείας θερμά ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας «Ασημακόπουλος-Απολυμαντική» καθώς και το ανθοπωλείο «Μοσχόπουλος» στον Πύργο και το ζαχαροπλαστείο του κ.Σμαρνάκη που ως χορηγοί συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι του κυρίου Μιχαλόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2014 | 3:31 am


Πύργος News: Αυτό είναι το νέο τραγούδι του Μίλτου Ξενοπανάγου με τίτλο ” Πόσο θα ‘θελα “

-ΞΕΝΟΠΑΝΑΓΟΣ ΜΙΛΤΟΣ FEAT GRECO
-ΣΤΙΧΟΙ COUPLET KAI REFRIN MILTOS BY ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ COUPLET GRECO BY GRECO
-ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΙΑΚΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ JOHN THANOS

-”STUDIO HXOMETRO”
MIX, MASTER THANOS

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 8:30 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Θα φιλοξενηθούν 200 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Πύργου

-Σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα και χωρίς καμία έλλειψη οι πέντε Παιδικοί Σταθμοί, βρίσκεται ο δήμος του Πύργου, που έχει «προνοήσει» από τη μία την πρόσληψη προσωπικού και από την άλλη την αποδοχή όλων των αιτήσεων που έχουν γίνει από τους γονείς, για τα παιδιά τους.Ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται η έγκριση των θέσεων του προσωπικού που θα καλύψουν τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών με ενδεκάμηνες συμβάσεις, ενώ όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο αντιδήμαρχος Πύργου, Κώστας Μποσμής, σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό – δηλαδή να εγκριθούν οι θέσεις από το υπουργείο έως τις 25 Αυγούστου – τότε ο δήμος θα προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά από την αρχή του Σεπτεμβρίου οι Παιδικοί Σταθμοί.Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μποσμής, φαίνεται πως και τη φετινή χρονιά στους πέντε Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Πύργου και συγκεκριμένα στον Α’, Β’ και Γ’ του Πύργου και στους δύο των δημοτικών ενοτήτων Βώλακα και Ωλένης, Επιτάλιο και Καράτουλα, αντίστοιχα, ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν δεν θα αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά και έτσι, αναμένεται στο σύνολό τους οι Παιδικοί Σταθμοί να φιλοξενήσουν περίπου στα 200 παιδιά.Βοηθάει το ΕΣΠΑ
Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος του Πύργου, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, έχει βοηθήσει σημαντικά στην λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, καθώς από τη μία τα παιδιά που εντάσσονται στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα και από την άλλη, η χρηματοδότηση «ξεκουράζει» οικονομικά τον δήμο του Πύργου. Ωστόσο εκείνο που επεσήμανε ο κ. Μποσμής, είναι πως θα πρέπει οι γονείς, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, πλην των αιτήσεων που υποβάλλουν στους Παιδικούς Σταθμούς για την αξιολόγηση του παιδιού τους καθώς, όσο περισσότερες αιτήσεις υποβάλλονται, τόσο μεγαλύτερη είναι και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑΠερίπου 80 αιτήσεις για ΕΣΠΑ
Να σημειωθεί πως, από τις 200 αιτήσεις περίπου που έχουν υποβληθεί από γονείς ήδη στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Πύργου, οι 80 από αυτές αφορούν και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και οι οποίες αναμένεται να αξιολογηθούν στις 25 Αυγούστου. Δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Μποσμής, από τις 200 αιτήσεις και ύστερα από την αξιολόγηση των παραπάνω, οι 80 πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.«Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ βοηθάει πάντα τους παιδικούς σταθμούς και καλό θα ήταν όλοι γονείς να κάνουν αιτήσεις όχι μόνο για τον σε ποιο παιδικό σταθμό θέλουν για να φιλοξενηθεί το παιδί τους αλλά και για την ένταξη του παιδιού στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αυτό γιατί όσο πιο πολλά παιδιά κάνουν αιτήσεις τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρηματοδότηση και ελαφρύνεται οικονομικά και ο δήμος», σημείωσε ο κ. Μποσμής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 5:01 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: «Πάνω από 4,5 εκατ. δολάρια για Μπενίτες»


- 
Βαθιά το χέρι στην τσέπη φέρεται να έβαλε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Παραγουανού Στις οικονομικές παραμέτρους της μεταγραφής του Χόρχε Μπενίτες στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Χουάν Αλμπέρτο Ακόστα.

Σε επικοινωνία με το ραδιόφωνο της Παραγουάης «Football in Style for 1080 AM», ο πρόεδρος της Γκουαρίν, στην οποία άνηκε μέχρι πρότινος ο Χόρχε Μπενίτες, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός πλήρωσε για τα δικαιώματα του παίκτη ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 4,5 εκατ. δολάρια.

Ο Χουάν Αλμπέρτο Ακόστα, ανέφερε επίσης πως για τον παίκτη αν και είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που είχε καταθέσει πρόταση.

«Όταν όμως οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της πρώην ομάδας του Μπενίτες, που τόνισε επιπλέον ότι ο σύλλογος κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 15% του παίκτη.

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 5:00 pm


Lllazaros: Η πίστη στον Χριστό δεν είναι θεώρημα, αλλά ζωή που χαρακτηρίζεται από τις ανάλογες πράξεις

-Η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η χρηστότης, η αγαθωσύνη, η πίστις, η πραότης, η εγκράτεια (Γαλ. ε, 22-23) και "όσα εστίν αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα αγνά...ει τις αρετή και ει τις έπαινος" (Φιλ.δ,8) είναι τα πολύτιμα δομικά υλικά , με τα οποία οικοδομείται το οικοδόμημα της χριστιανικής ζωής. Ο απόστολος Παύλος παραινεί σε μία ορθή και πνευματική ζωή, καλώντας μας να οικοδομήσουμε επί της πέτρας του Χριστού, επί του θεμελίου δηλαδή που ο ίδιος, με τη χάρη του Θεού έβαλε. Η εποικοδόμηση δεν είναι τίποτε άλλο από τα ορθά και κατά Θεόν έργα.
Ας κοιτάξει, λοιπόν, ο κάθε ένας πως και με ποιό τρόπο οικοδομεί στο ασάλευτο θεμέλιο του Χριστού˙ ενώ έχει την ορθή πίστη και αυτόν τον ίδιο τον Χριστό, ας μη λησμονεί να κάνει αγαθά, σωστά και πνευματικά έργα. Η πίστη στον Χριστό δεν είναι θεώρημα, αλλά ζωή που χαρακτηρίζεται από τις ανάλογες πράξεις. Ο πόνος, η θλίψη, οι δυσκολίες και ο θάνατος, θερμομετρούν την πίστη μας. Η υπομονή στον πόνο, η καρτερία στη θλίψη, η μακροθυμία στις  δυσκολίες, η  υπέρβαση  του  θανάτου, εγγυώνται τη γνησιότητα της πίστεως και των έργων μας, και εξασφαλίζουν τη σωτηρία μας. Τέλος δε η αυτομεμψία και η μετάνοια ενεργούν συντελεστικά στην σωστική αντιμετώπιση των ποικίλων δοκιμίων, τα οποία η αγάπη του Θεού επιτρέπει και χρησιμοποιεί προκειμένου όλοι να σωθούμε.
Αμήν

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: «Φωνή λαού» στον Αμπελώνα για τα σκουπίδια

-Τα «πάνω κάτω» έφεραν τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα του δήμου Πύργου, οι οποίοι, διαμαρτυρόμενοι για τα σκουπίδια, ζήτησαν από την υπεύθυνη υπηρεσία του δήμου, να κάνει την αποκομιδή στο χωριό τους.
Οι κάτοικοι του Αμπελώνα και ο νέος πρόεδρος του χωριού, Χρήστος Γαλανόπουλος, έδειξαν την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινότητα, από την οποία εδώ και τρεις περίπου μήνες τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευθεί σε κανένα σημείο.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα απορρίμματα να έχουν αποκλείσει μέχρι σήμερα ολόκληρα σημεία και δρόμους ενώ ακριβώς δίπλα από αυτά, οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δεν μπορούσαν να αντέξουν την κατάσταση αυτή.«Έχουμε έλθει για διακοπές και έχουμε μικρά παιδιά τα οποία είναι αναγκασμένα να τριγυρνούν ανάμεσα στα σκουπίδια και να αναπνέουν όλη αυτή τη δυσοδία. Αφού πλέον ο δήμος μεταφέρει τα σκουπίδια και κάνει αποκομιδή, γιατί στο χωριό μας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά, δεν έχουν έλθει να τα μαζέψουν;», ανέφεραν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, φανερά αγανακτισμένοι για την κατάσταση που βιώνουν εδώ και πολλές ημέρες.
Τους «έπνιξε» η αγανάκτηση
Εκτός από τις σωρρούς των απορριμμάτων που κάθε ημέρα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν μαζευθεί στον Αμπελώνα, οι κάτοικοι, έχουν «πνιγεί» και από την αγανάκτησή τους για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί. Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με τους κατοίκους να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται στους υπαλλήλους καθαριότητας που έφτασαν τελικά στην τοπική κοινότητα για να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Ξεκίνησε η αποκομιδή
Λίγη ώρα αργότερα και ύστερα από τα εκατοντάδες τηλέφωνα που δέχθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, από τον πρόεδρο, Χρήστο Γαλανόπουλο, αλλά και κατοίκους του χωριού, τα μηχανήματα του δήμου μαζί με φορτηγά και υπαλλήλους καθαριότητας, έφτασαν στο χωριό, όπου ξεκίνησαν την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο οι κάτοικοι, δεν επέτρεψαν στα μηχανήματα να φύγουν αν δεν ολοκληρωθεί η αποκομιδή ζητώντας από τους υπαλλήλους που ήταν στο σημείο να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και με την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, με την αποκομιδή να συνεχίζεται κανονικά ενώ σήμερα αναμένεται και πάλι τα μηχανήματα του δήμου να ολοκληρώσουν το έργο της αποκομιδής και στα υπόλοιπα σημεία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:56 pm


Πύργος Press: Λουκέτο στις 28 Αυγούστου στο Λιμενικό σταθμό Παλουκίου

-Ύστατη προσπάθεια καταβάλλει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς- Ιθάκης- Ζακύνθου- Ηλείας, για τη διάσωση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου που οδηγείται σε λουκέτο, και καλεί νυν και επερχόμενη Δημοτική Αρχή Ήλιδας αλλά και τους βουλευτές του Νομού Ηλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα.Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 81 που εξεδόθη στα τέλη του περασμένου Μαΐου και αφορά στην αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.), ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου καταργείται.Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης υποβιβάζεται, καθώς μετατάσσεται σε Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατακόλου με έδρα την Κυλλήνη.Με δεδομένη την σχετική απόφαση ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου πρέπει να κλείσει και να μπει οριστικά λουκέτο στις 28 Αυγούστου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη. Ήδη οι φάκελοι, τα έγγραφα και το λοιπό υλικό έχουν αρχίσει και τα πακετάρονται και το προσωπικό τίθεται πλέον στη δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Κατακόλου.Έγιναν εξαιρέσεις σε όλη την ΕλλάδαΠαρ’ όλα αυτά, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος επιμένει ότι μπορεί να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση και ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου να μην κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αλλά να μετατραπεί σε Φυλάκιο, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί να υπάρχει η σχετική βούληση.Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Κορίζης, κάποιοι Λιμενικοί Σταθμοί εξαιρέθηκαν της απόφασης και μετατρέπονται σε Λιμενικά Φυλάκια και ουσιαστικά οδηγούνται σε λουκέτο μόνο ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου και Μενιδίου!Αν και η Ένωση έκανε από την πρώτη στιγμή παρεμβάσεις και στην Τοπική Δημοτική Αρχή και στα συνδικαλιστικά όργανα, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κατάγεται από την περιοχή της Αμαλιάδας.Η εξαίρεση η οποία ζητείται για το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ‘χαριστική’, καθώς πρόκειται για ένα Λιμενικό Σταθμό που καλύπτει μία πολύ μεγάλη περιοχή και ο «Καλλικράτης» στο Λιμενικό Σώμα μόνο προβλήματα θα επιφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Διαταράσσεται η ισορροπίαΜε δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο και δραστηριοποιούνται επαγγελματίες ψαράδες, το συγκεκριμένο λουκέτο θα διαταράξει τις ισορροπίες και θα επιφέρει πλείστα προβλήματα, ενώ παράλληλα το έργο της αστυνόμευσης της περιοχής περνά αυτομάτως στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και Κυλλήνης, που καλούνται με ελλιπές προσωπικό να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού.«Έχουμε ενημερώσει τις τοπικές αρχές και τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί. Σε συνδυασμό με την υποστελέχωση που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Λιμενικό Σώμα, ο ‘Καλικράτης’ στον κλάδο μας δεν θα είναι λειτουργικός. Ένας μεγάλος τομέας που καλύπτει ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου μεταφέρεται σε άλλες Λιμενικές Αρχές και η κάλυψη δεν θα είναι πλήρης» υπογράμμισε ο κ. Κορίζης και τόνισε: «Αυτό που ζητάμε εμείς αυτή τη στιγμή, είναι να εξαιρεθεί ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου από την πλήρη κατάργησή του και να μετατραπεί σε Λιμενικό Φυλάκιο, υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Κατακόλου, για να μπορέσουν έστω να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες. Καλούμε λοιπόν και την απερχόμενη δημοτική αρχή Ήλιδας και τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και τους βουλευτές του Νομού να λάβουν θέση επί του θέματος. Αυτή τη στιγμή όλοι κρίνονται για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους και θα τους κρίνει ο λαός».

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:55 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πρόσκληση κατάταξης στρατεύσιμων κλάσεων 1991-2016


-Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2014 Ε΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2016 (γεννημένοι το έτος 1995), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Αττικής (Σ.Υ. Αθήνας).


Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1991 έως και 2016 (γεννημένοι το 1970 έως και το 1995), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2014 έως και 30 Ιουνίου 2014.

Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1991 έως και 2016 (γεννημένοι το 1970 έως και το 1995), που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31 Αυγούστου 2014.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

Η 8η Σεπτεμβρίου 2014, για τους στρατεύσιμους που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η 15η Σεπτεμβρίου 2014, για τους λοιπούς στρατευσίμους.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.
patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Παραμένει στην κορυφή η «Μύκονος» της Πελοποννήσου


-Θα πας Κουρούτα και δε θα μείνεις ευχαριστημένος; Αποκλείεται! Το γνωστό σύνθημα του καλοκαιριού, λοιπόν, επαληθεύεται και φέτος που «οι μύγες δεν είναι τόσο παχιές…» - κατά την
παράφραση της λαϊκής ρήσης - και έτσι θα μπορέσει ο καθένας που θα την επισκεφθεί να συνδυάσει μπάνιο, καφέ και φαγητό, άθληση, διασκέδαση και νυχτερινό ξεφάντωμα με σειρά από event που έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Αύγουστο. Ο μήνας αυτός είναι κατ’ εξοχήν μήνας γιορτής για την πανέμορφη παραλιακή τοποθεσία της Αμαλιάδας που την τελευταία δεκαετία έχει απογειωθεί στις προτιμήσεις ξένων και ντόπιων επισκεπτών χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε και στις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν από τους φορείς, να εκσυγχρονίσουν το πατροπαράδοτο θέρετρο του ηλειακού  κάμπου!
-
Όμως μένουν ακόμη να γίνουν πολλά… αφού η Κουρούτα είναι ένα ακόμη τουριστικό καταφύγιο της χώρας μας «χτυπημένο» από την ανελέητη οικονομική στενότητα των Ελλήνων επισκεπτών του και συνάμα, οι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν την φοροεισπρακτική επιδρομή των κάθε φορά νέων μέτρων, άλλοτε κατά της φοροδιαφυγής κι άλλοτε κατά της αισχροκέρδειας, όπως ονομάζονται αντίστοιχα, με κριτήριο το πόσο κοντύτερα ή όχι βρισκόμαστε ημερολογιακά σε εκλογική αναμέτρηση!
-

Τώρα μπήκε το καλοκαίρι;
Κι όσο κι αν ακουστεί άτοπο ότι στα μέσα Αυγούστου ήρθε το καλοκαίρι στην περιοχή, εντούτοις αυτό υποστήριζαν όλοι όσοι ερωτήθηκαν από πλευράς επιχειρηματιών στην Κουρούτα. Μόλις στις αρχές του τρέχοντος μήνα ένιωσαν να δονείται η βαλτωμένη κίνηση στην περιοχή! «Οι άδειες τώρα ξεκίνησαν για τους ταλαιπωρημένους Έλληνες και νωρίτερα εδώ ήταν σαν Φθινόπωρο. Κάτι οι καιρικές συνθήκες που δεν βοήθησαν κάτι και ο κόσμος που δε διαθέτει άνεση οικονομική, δουλέψαμε ένα Σαββατοκύριακο κάθε εβδομάδα και πάλι ανάλογα με τα κέφια του καιρού!» μας εξήγησε ο κ. Γιάννης Κότσυφας που διατηρεί το ομώνυμο ψητοπωλείο στην πλατεία της Κουρούτας.
«Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας φέτος γι’ αυτό και καθυστερήσαμε όλοι να αισθανθούμε καλοκαίρι. Τόσο οι λουόμενοι και οι παραθεριστές όσο και εμείς οι επιχειρηματίες μείναμε «στον πάγο» όλο το προηγούμενο διάστημα! Τώρα τον Αύγουστο ό,τι γίνει και πάλι μέχρι τις είκοσι του μήνα που παραδοσιακά λήγουν οι άδειες των περισσοτέρων!» σχολίασε και ο κ. Παναγιώτης Ρέντεσης.
-
Και για του λόγου το αληθές λίγα μέτρα πιο κάτω εντοπίσαμε μια παρέα κοριτσιών που μόλις είχαν πατήσει το πόδι τους στην Κουρούτα έχοντας ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές διάρκειας δυο εβδομάδων που θα φιλοξενηθούν σε φιλικό τους σπίτι στην Αμαλιάδα εξοικονομώντας έτσι όσο το δυνατόν  περισσότερα χρήματα. Διάλεξαν, μας είπαν, η Μεταξία,η Νικολέττα και η Νίκη, την περιοχή αφενός γιατί η μια τους κατάγεται από εδώ και διέθετε εξοχικό και αφετέρου γιατί, εδώ, θα τα συνδύαζαν όλα. Μπάνιο, καφέ, ποτό και διασκέδαση!

Τιμές στα πρότυπα της κρίσης
Και στην Κουρούτα οι τιμές είτε κρατήθηκαν στα περσινά και προπέρσινα επίπεδα είτε και κινήθηκαν καθοδικά προκειμένου να δελεάσουν κόσμο στην περίοδο που η περιοχή δεν συγκέντρωνε επισκέπτες  εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών και της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών.
-
Και έτσι όμως το αγοραστικό ενδιαφέρον παρέμενε σχεδόν ανέπαφο! Και απόρροια  αυτού είναι και το γεγονός πως φέτος τα εστιατόρια του δημοτικού κάμπινγκ Κουρούτας δεν άνοιξαν γιατί κρίθηκε ασύμφορη η προσφορά μίσθωσης τους -όπως μας πληροφόρησαν πηγές  -για μια σύντομη, όπως όλα έδειχναν, φετινή σεζόν, που και άργησε να ξεκινήσει και νωρίτερα αναμένεται να τελειώσει!
Σε ένα παραλιακό κατάστημα μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι οι τιμές του στα αναψυκτικά και τους χυμούς «έπεσαν» κατά 50 λεπτά ενώ στον καφέ έμειναν αυστηρώς στα τρία ευρώ προκειμένου να αυξήσουν την κίνηση ακόμη και μέσα στον Αύγουστο που είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας κίνησής τους!

Υποδομή ύπνου

Όσο κι αν η Κουρούτα φημίζεται ότι τα έχει όλα φαίνεται να μην διαθέτει το βασικότερο… την υποδομή παραμονής παραθεριστών και τουριστών για μακρύ διάστημα στην περιοχή, αφού ο αριθμός των ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών είναι εξαιρετικά περιορισμένος παρόλο που λειτουργεί χρόνια τώρα και το δημοτικό κάμπινγκ για φθηνές διακοπές.
Αυτό σχολιάστηκε από ανθρώπους που χρόνια τώρα επιχειρούν με αξιώσεις στην περιοχή. Ο κ. Γιάννης Ρέντεσης στην Κουρούτα αλλά και ο γνωστός στη Ζάκυνθο επιχειρηματίας Χρήστος  Ξένος, που λειτουργεί συνολικά 3500 κλίνες στο νησί και ήρθε στην περιοχή μας για αναψυχή και ανεύρεση οικοπέδου αφού κατάγεται από τα Σαβάλια και δεν ξεχνά ποτέ την αγάπη του για την Ηλεία! «Θα έλεγα ευθαρσώς ότι η Κουρούτα είναι ομορφότερη από την Ζάκυνθο όμως θεωρώ ότι έχει να καλύψει ακόμη πολύ δρόμο για τη βελτίωση υποδομών της. Είναι να απορεί κανείς πως μέσα στην Κουρούτα απουσιάζει ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα εκτίναζε τον τουρισμό της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνον για τη σεζόν» σχολίασε ο κ. Ξένος.
-
«Είναι γεγονός πως και καλά ξενοδοχεία έγιναν στην ευρύτερη περιοχή και εμείς οι επαγγελματίες αναδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας την Κουρούτα. Όμως υστερεί στην υποδομή ύπνου η περιοχή και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον. Εδώ μέσα στον παραλιακό ιστό έχει ανάγκη ο τουρίστας να έρθει να διανυκτερεύσει και όχι στα δυο και τρία χιλιόμετρα μακριά» σχολίασε και ο κ. Γ. Ρέντεσης.

Προσέχουμε για να έχουμε!

Είναι δίκοπο μαχαίρι να στηλιτεύσεις τις ελλείψεις μιας περιοχής που κάθε χρόνο παραδοσιακά το καλοκαίρι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων λουόμενων και η αλήθεια είναι πως η παραλία Κουρούτας εδώ και δεκαετίες κερδίζει, όχι τυχαία, τον τίτλο μιας εκ των καλύτερα οργανωμένων πλαζ στην Ευρώπη! Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που την «πληγώνουν» με πράξεις ή και παραλείψεις τους δημιουργώντας συνθήκες δυσφήμισης σε μια περιοχή που και μόνο που υπάρχει ομορφαίνει τις μέρες μας και δίνει εργασία σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Στο σημείο αυτό θα παραθέσω την άποψη της κας  Όλγας Χατζηηλία,που τα τελευταία 15 χρόνια παραθερίζει κάθε Αύγουστο στην Κουρούτα ερχόμενη από το Μαρούσι και με λύπη της είδε τις τελευταίες μέρες την θάλασσα να έχει ρυπανθεί, ευτυχώς πρόσκαιρα… «Δεν τιμά κανέναν μας ούτε εμάς ως παραθεριστές ούτε τους φορείς ούτε τους κατοίκους ούτε τους επαγγελματίες, η εικόνα ρύπανσης στην θάλασσα. Η Κουρούτα εάν έχει ένα «όπλο», είναι η θάλασσά της κι αυτό κάποιοι δεν το διαφυλάττουν» αρκέστηκε να σχολιάσει.
Η απουσία βιολογικού καθαρισμού που θα συγκέντρωνε λύματα από τις εκβολές των ρεμάτων Μπουρλέσας και Ροβιάτας που χύνονται τη θάλασσα και η επιβάρυνση των θαλασσών μας από ποικίλες παρεμβάσεις χωρίς να εξετάζονται τα αίτια και να μην αποδίδεται ευθύνη, καθιστούν το μέλλον του τουρισμού μας αβέβαιο εάν μένουμε απλώς θεατές των γεγονότων και δεν χτυπάμε το «κακό από τη ρίζα»!

Από την Μαρία Χρυσικοπούλου
[email protected]
&nbsp [www.patrisnews.com]

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ''Καταπέλτης" ο ιατροδικαστής. Η διακοπή ρεύματος "σκότωσε" την τετραπληγική στην Κρήτη


- Μία ακόμα επιβεβαίωση για την αιτία του θανάτου της 56χρονης τετραπληγικής, Ευτυχίας Ποποδάκης έρχεται αυτή τη φορά από τις ιστολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα
αποτελέσματά τους, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά ήρθε μετά από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών. Η 56χρονη Ευτυχία, έπασχε από διπλή καρδιολογική πάθηση κι εκτιμάται πως «οποιαδήποτε αιτία θα οδηγούσε σε μείωση της οξυγόνωσης της θα ήταν μοιραία για τη ζωή της». «Από τη μεριά μου ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Από την πρώτη εξέταση και τα ιστολογικά στοιχεία που ερεύνησα διεπίστωσα ότι η γυναίκα έπασχε από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή η αρχική μακροσκοπική διάγνωση. Σε ό,τι αφορά τώρα τη διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων έχω να πως το εξής. Οι προϋπάρχουσες δύο καρδιοπάθειες που είχε η γυναίκα έκαναν την καρδιά στο σύνολό της να είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε κατάσταση που θα έχει ελλιπής οξυγόνωση. Δηλαδή αν για οποιαδήποτε αιτία ελάττωναν την παροχή οξυγόνου μέσω του αίματος στην καρδιά ήταν επόμενο ότι θα επιτείνει την ίδια υπάρχουσα σοβαρή πάθηση. Οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο. Αυτές οι δύο παθήσεις και ειδικά η πρώτη είχαν κάνει την καρδιά πολύ ευάλωτη ακόμα και στην απλή οξυγόνωση του αίματος και θα οδηγούσαν εύκολα στον θάνατο» είπε σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης. Υπενθυμίζουμε ότι η 56χρονη αντιμετώπιζε βαρύτατα προβλήματα υγείας με την ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα – ενώ η ίδια ζούσε με μηχανική υποστήριξη – και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ είχε υποστηρίξει πως η γυναίκα δεν είχε δηλωθεί ως «ευάλωτος καταναλωτής» και ως εκ τούτου η επιχείρηση δεν γνώριζε ότι έχριζε μηχανικής υποστήριξης. Ολόκληρη ανακοίνωση της επιχείρησης:
«Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι: Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας. Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770».
Πηγή: cretapost.gr Πηγήnews247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Αχαΐα: Απειλούσε με κυνηγετικό μάνα και κόρη – Πανικός σε καφενείο στα Σαγέικα


- Εκτενείς αναζητήσεις πραγματοποιούνται από χθες βράδυ στη Δυτική Αχαΐα προκειμένου να εντοπιστεί ένας
ηλικιωμένος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προχθες το βράδυ απείλησε με κυνηγετικό όπλο μάνα και κόρη για…  οικονομικές διαφορές.
Όπως αναφέρουν πηγές, ο άνδρας εισέβαλε σε καφενείο κοντά στα Σαγέικα και σήκωσε το όπλο που κρατούσε απειλώντας τις δυο γυναίκες οι οποίες και προσπάθησαν να κρυφτούν για να αποφύγουν τη μήνι του ηλικιωμένου.
Τελικά μετά από λίγο ο δράστης αποχώρησε από το σημείο και λίγη ώρα αργότερα οι γυναίκες υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, με τον άνδρα να αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Πηγήpatrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πύργος: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ πατερα και γιου


- Ένας άντρας ηλικίας περίπου 35 ετών τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον πατέρα του χθες Δευτ'έρα18 Αυγούστου σε κεντρικό δρόμο του Πύργου.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο γιος τους σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ΑΔ Ηλείας.

Περισσότερα σε νεότερη αναρτηση... Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Κάστρο Ηλείας: Το χωριό με τις αιωνόβιες γυναίκες


- Τέσσερις γυναίκες έχουν περάσει τα 100 έτη ζωής και ζουν στη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου ΧλεμούτσιΤο μυστικό της μακροζωΐας πρέπει να κρύβεται στο χωριό Κάστρο της Ηλείας. Στη σκιά του κάστρου Χλεμούτσι, με θέα τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, ο χρόνος κυλάει αργά. Αυτό αποδεικνύουν τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν «πατήσει» τα εκατό χρόνια ζωής και συνεχίζουν με χαμόγελο. Τέσσερις γυναίκες, οι δύο μεγαλύτερες εξ αυτών διανύουν το 105 !!! έτος της ζωής τους. Την Κυριακή τιμήθηκαν με ένα ιδιαίτερο βραβείο αυτό της Ηλικίας, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος».
-
Η Ελένη Β. Κουρή διανύει το 105ο έτος της και χθες δέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που της προσέφεραν μια ανθοδέσμη και την τιμητική πλακέτα.
-
Συνομήλικη η Κωνσταντίνα Ζωγοπούλου στα 105 της και αυτή, στο δωμάτιο της, μαζί με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, υποδέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που την τίμησαν για την μακροβιότητά της.
-
Τρίτη από τις αιωνόβιες γυναίκες του Κάστρου, είναι η Βεατρίκη Πανταζή
-
Ενώ τέταρτη είναι η Παναγιώτα Κουρή, που κλείνει εκατό χρόνια ζωής και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος της.
Οι τέσσερις γυναίκες μαζί με άλλους υπερήλικες στο χωριό κατοίκους, φαίνεται πως ξέρουν καλά το μυστικό της μακροζωίας, που ακολουθούν στο Κάστρο, αν και πρόκειται για έναν υπέροχο και πανέμορφο τόπο με μεγάλη ιστορία, γεγονός που μπορεί να περιλαμβάνεται στο «μυστικό»…
Οι φωτογραφίες είναι του καλό φίλου Χρήστου Ασημακόπουλου από το Κάστρο. Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2014 | 4:00 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: