1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Αμαλιαδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Lllazaros: Σημάδια της παρουσίας του Χριστού

-Ο Χριστός, όπως τότε που εδίδασκε, όπως τότε που έκανε τους χωλούς να πηδούν και να περιπατούν, τους τυφλούς να αναβλέπουν, τους νεκρούς να εγείρωνται, έτσι ακριβώς είναι μπροστά μας αυτήν την ώρα. Δεν τον φέρομε απλώς στην σκέψη μας, αλλά πραγματικά έρχεται μπροστά μας, γίνεται παρών Εκείνος, ο διδάσκαλος, ο προφήτης, ο θαυματουργός. Είναι τώρα μπροστά μας ο Χριστός που σταυρώθηκε, που αναστήθηκε, που αναλήφθηκε! Όλα αυτά που βλέπομε εδώ μέσα, οι πολυέλαιοι, ο ιερεύς, η αγία Τράπεζα, το Ευαγγέλιον, τα τίμια δώρα, η είσοδος η μικρά και η μεγάλη, τα πάντα γίνονται σημάδια της παρουσίας του Χριστού.

Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: Με πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζεται η ανακύκλωση

-Κανονικά και με πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζεται η ανακύκλωση στον δήμο του Πύργου, η οποία γίνεται το τελευταίο διάστημα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διονύσης Μπέλτσος, με εντατικούς ρυθμούς στην πόλη του Πύργου. Χθες το πρωί, ο κ. Μπέλτσος, προέβη σε δηλώσεις, ύστερα από σωρεία τηλεφωνημάτων που έχουν δεχθεί οι υπηρεσίες του δήμου από πολίτες σχετικά με την ανακύκλωση και αν αυτή συνεχίζεται, τονίζοντας πως η ανοδική πορεία της ανακύκλωσης αποτυπώνεται από την αύξηση των τόνων που στέλνει ο δήμος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα κατά τον τρέχοντα μήνα. «Η ανακύκλωση στο Δήμο συνεχίζεται κανονικά και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που έστειλε ο Δήμος Πύργου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα το μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στους 97 τόνους, ενώ το μήνα Αύγουστο η αντίστοιχη ποσότητα ανερχόταν σε 40 τόνους περίπου. Άρα είχαμε αύξηση της ανακύκλωσης στον Δήμο μας, μέσα σε διάστημα ενός μηνός περίπου 143%, ένα ποσοστό αύξησης αρκετά μεγάλο, αν συνυπολογίσουμε ότι τον μήνα Αύγουστο στον Δήμο Πύργου, είχαμε έλευση τουριστών και ετεροδημοτών. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών κατά 57 τόνους, συνέβαλε στην μείωση των αστικών απορριμμάτων», ανέφερε ο κ. Μπέλτσος.
Ευαισθητοποιημένοι οι πολίτες
Παράλληλα όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την ανακύκλωση, Διονύσης Μπέλτσος, η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών οφείλεται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου Πύργου, στην πύκνωση του μπλε δικτύου (κάδοι ανακύκλωσης) σε κομβικά σημεία του δήμου αλλά και στην συνεργασία των επιχειρήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.
«Παρακαλούμε όλους του Δημότες του Δήμου μας, να συνεχίσουν την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη μείωση του όγκου των αστικών απορριμμάτων του Δήμου μας. Οι προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής για την προώθηση της ανακύκλωσης, θα ενταθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου, θα αρχίσει η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα ανακύκλωσης σε όλες τις πρωτοβάθμιες σχολικές μονάδες και θα τοποθετηθούν τα απαραίτητα μέσα και υλικά ανακύκλωσης (κάδοι ανακύκλωσης, καμπάνες γυαλιού, κυτία αποκομιδής τηγανέλαιου, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών) σε στοχευμένα σημεία του Δήμου, για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων προϊόντων», κατέληξε ο κ. Μπέλτσος.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 4:48 pm


Πύργος Press: «Χειροπέδες» φόρεσε ο δήμος Πύργου

-Σε καθεστώς επιτήρησης και επίσημα, μπήκε πλέον ο δήμος του Πύργου, ύστερα από το έγγραφο «φωτιά» που έφτασε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και το οποίο συστήνει στη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε εφαρμογή μέτρων για τη διόρθωση της αρνητικής απόκλισης που διαπιστώθηκε στον προϋπολογισμό του 2014.
Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προέβη στην αξιολόγηση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου για το Α’ και Β’ τρίμηνο του 2014 και συγκεκριμένα για τους μήνες Ιανουάριο έως και Ιούνιο του 2014, διαπιστώνοντας αρνητική απόκλιση έως και 23%, για την οποία είχε ενημερώσει και πάλι εγγράφως τον δήμο του Πύργου από τον περασμένο Αύγουστο.
Ωστόσο, φαίνεται πως οι συστάσεις του Παρατηρητηρίου δεν έγιναν πράξη, με αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, εκ νέου έγγραφο από την πρόεδρο του Παρατηρητηρίου, Γεωργία Μαραγκού, το οποίο παρέχει οδηγίες στον δήμο του Πύργου για τη διόρθωση της προμησθείσας αρνητικής απόκλισης του Α’ και Β’ τριμήνου του 2014, ποσό το οποίο ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο, να γυρίζω σελίδες του παρελθόντος και να αρχίσω να αποδίδω ευθύνες στον έναν ή τον άλλον. Κανένας δεν θα ήθελε να αναλώσει χρόνο, που πρέπει να αφιερωθεί σε δράση, στο να ψάχνουμε να βρούμε ποιος έφταιγε. Όμως είχα κάνει ορισμένες προβλέψεις. Δεν ήταν προβλέψεις κάποιου ανθρώπου που βλέπει το μέλλον αλλά ήταν προβλέψεις ενός απλου οικονομολόγου που με την πρώτη αναλογιστική μελέτη που έκανε είδε τα οικονομικά δεδομένα του δήμου και είπε ότι δεν είναι ανατάξιμη η πορεία του. Έκανα ότι μπορούσα να κινητοποιήσω τις υπηρεσίες του δήμου και να τις οργανώσω. Δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά φταίει το σύστημα που τους έχει διαλύσει τελείως. Φταίει μια διοίκηση αδύναμη που δεν μπόρεσε να κουμαντάρει ένα μεγάλο καράβι», σχολίασε ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, για το ζήτημα της επιτήρησης στο οποίο μπήκε ο δήμος.

Μειώσεις μισθών, αύξηση τελώνκαι εφαρμογή μέτρων
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ. 1754 έγγραφο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ο δήμος του Πύργου, προκειμένου να διορθώσει την αρνητική απόκλιση στον προϋπολογισμό του 2014, θα πρέπει να προχωρήσει σε επίπεδο εσόδων στην «άμεση εφαρμογή μέτρων για την διασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεών του, στην αύξηση των τελών των ανταποδοτικών υπηρεσιών», αλλά και σε επίπεδο δαπανών «στον περιορισμό των δαπανών μόνο σε αυτές τις μισθοδοσίας και τις απολύτως ανελαστικές, περιορίζοντας στο ελάχιστο ή και περικόπτοντας δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης».
«Μπήκαμε και επίσημα στη διαδικασία της επιτήρησης. Ο δήμος πια φόρεσε χειροπέδες. Όσοι επιχειρούσαν κατά το παρελθόν με ψέμματα και με κακή απεικόνιση των οικονομικών του δήμου να πουν άλλα πράγματα πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.Η θέση η δική μου είναι αντί να μεμψοιμηρούμε για εκείνα που χάσαμε, βάζουμε όσο μυαλό έχουμε στη διάθεσή μας, όση δυνατότητα επιστημονική διαθέτουμε και όση δύναμη μας έχει απομείνει και επαφίεται και στον πατριωτισμό των υπαλλήλων, στην καλή πρόθεση των πολιτών, στην κατανόηση όλου του κόσμου, το γεγονός ότι πρέπει να σώσουμε την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Λιατσής ενώ τόνισε πως από την πλευρά του, δεν θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της αύξησης των τελών, ειδικά, όσο διάστημα τα σκουπίδια παραμένουν άλυτο πρόβλημα στην πόλη, ωστόσο μίλησε για πλήρη διάλυση του δήμου Πύργου τα τελευταία τρία χρόνια την οποία θα προσπαθήσει να βάλει σε «τάξη» ζητώντας από τους υπαλλήλους να πράξουν το αντίστοιχο.
Παράλληλα ο κ. Λιατσής, επεσήμανε πως θα κάνει από εδώ και στο εξής καθημερινό έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ είναι έτοιμος να αφαιρέσει ακόμα και αξιώματα από τους συνεργάτες του (αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους κ.α.), σε περίπτωση που διαπιστώσει πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών αποτελεσμάτων για τα δύο τρίμηνα του 2014, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ο στόχος του Α’ και Β’ τριμήνου του 2014 στα έσοδα του δήμου Πύργου ανερχόταν στα 19.064.660,8 ευρώ και η εκτέλεση του προϋπολογισμού διαπίστωσε έσοδα 14.684.959,0 ευρώ με ποσό απόκλισης εκτέλεσης από το στόχο τα 4.379.701,8 ευρώ φτάνοντας το ποσοστό στο -23%.Όσο για τα έξοδα ο στόχος του Α’ και Β’ τριμήνου ανερχόταν σε 13.752.513,4 ευρώ και η εκτέλεση του προύπολογισμού διαπίστωσε έξοδα 12.088.016,0 ευρώ με ποσό απόκλισης το 1.664.497,4 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 4:45 pm


Πύργος Press: «Γιατί δεν υπογράφει η Περιφέρεια για την Οσία Ξένη;…»

-Την δυσαρέσκειά του για την μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής του φακέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στη νέα θέση της Οσίας Ξένης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, εξέφρασε χθες το απόγευμα, στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Πάτρα ο υπουργός με φορείς της περιοχής.Ο κ. Λιατσής, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ολοκλήρωση του φακέλου του δήμου, για την αδειοδότηση της νέας θέσης ώστε να προχωρήσει στη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων την οποία έχει ήδη προτείνει, σχολιάζοντας προς τον υπουργό πως «ένα μήνα μετά η διαδικασία βρίσκεται στο ίδιο σημείο, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι», παρότι ο δήμος του Πύργου, έχει καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Τα …είπε στον Μανιάτη
Ο κ. Λιατσής, εξέθεσε τους λόγους της επίσκεψής του, στον υπουργό Γιάννη Μανιάτη ο οποίος από την πλευρά του έδωσε αμέσως εντολή σε δύο συμβούλους του, να ενημερωθούν συγκεκριμένα από τον δήμαρχο του Πύργου, για την κατάσταση που επικρατεί και οι οποίοι, στη συνέχεια θα τον ενημερώσουν εφ’ όλης της ύλης. Μάλιστα ο κ. Μανιάτης, ανέφερε στον κ. Λιατσή πως θα διερευνήσει ο ίδιος το ζήτημα της μη υπογραφής του φακέλου, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα να προβεί στην υπογραφή, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του νέου χώρου.
Ευθύνες στον περιφερειάρχη
Ο κ. Λιατσής, επέρριψε ευθύνες στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα πως δεν υπογράφει τον φάκελο που έχει καταθέσει ο δήμος του Πύργου, κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει.Νωρίτερα το πρωί ο κ. Λιατσής σε συνέντευξη τύπου είχε αναφέρει συγκεκριμένα για το θέμα, ότι: «Επειδή ο κ. Κατσιφάρας είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα της πόλης και επικαλείται μια περιβαλλοντολόγο και δεν υπογράφει, θα δώσω στον κ. Μανιάτη έμμεσα διαμαρτυρόμενος γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας και τη στάση και συμπεριφορά που έχουν απέναντί μας, τον φάκελο ακριβώς όπως τον έχουμε δώσει στον κ. Κατσιφάρα και θα του ζητήσω να καλύψει τον κ. Κατσιφάρα και να βάλει αυτός την υπογραφή του αφού ο κ. Κατσιφάρας δεν την βάζει. Όποιοι επιχειρήσουν να μας βάλουν και πάλι τη θηλειά στο λαιμό καλώ τον λαό της πόλης μας να είναι σε πλήρη εγρήγορση γιατί μπορεί να χρειασθεί η βοήθειά του για να επιβάλλουμε τις απόψεις που πρέπει σε όσους πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 4:44 pm


Γιαννιτσοχώρι: Χτες ήταν η γιορτή του ΟΧΙ. Σήμερα;

-/kavouras12.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 2:30 pm


Γιαννιτσοχώρι: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΖΩΗΣ!!!-"Η πείνα δεν είναι ένα ατυχές γεγονός, αλλά μια συνέπεια του συστήματος. Τον περασμένο Αύγουστο η Ινδία διέκοψε τις συνομιλίες για την επίτευξη μιας παγκόσμιας εμπορικής συμφωνίας. Η ινδική κυβέρνηση δεν ήθελε να σταματήσει την επιδότηση των βασικών αγαθών διατροφής για τους φτωχούς. Σύμφωνα με τους δυτικούς κανόνες, αυτό είναι μια επέμβαση στις δυνάμεις της αγοράς."
-Πρέπει να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ πόσο κτηνώδες και απάνθρωπο είναι το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού που έχει επιβληθεί.  Εάν δεν αντιδράσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι με λόγια από τους καναπέδες, επέρχεται η πιο σκοτεινή περίοδος της ανθρωπότητας..
[Από κείμενο του Δημ. Ζεβόλη]

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 2:04 pm


Γιαννιτσοχώρι: ο ήχος της μάκινας

-Το ωραίο αυτό κείμενο που είναι μια λυρική ελεγεία για τις σταφίδες από τον Κώστα Περδίκη, που με τρυφερή και άκρως συναισθηματική γραφή  γεμάτη αναμνήσεις, το αφιερώνω στους αξέχαστους συγκάτοικους μου στη Θεσσαλονίκη στα αλλοτινά φοιτητικά μας χρόνια. Στον Γιώργο Ασημακόπουλο από την Κορδόρουγα και τον Μέλιο Γκουβάτσο από τη Ζούρτσα. Γειάσου ρε Κορέλα. Σε θυμάμαι σαν τον πιο γλυκό άνθρωπο που γνώρισα στη ζωή μου. Κάποια μέρα σχεδιάζω να σου χαρίσω μια ειδική ανάρτηση με όσαες ωραίες σκηνές θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια στην ερωτιάρα Σαλόνικα.Όλο λέω να το κάνω κι όλο το αφήνω..  Τον πρώτο χρόνο στην Κασάνδρου 78, τον άλλον στη Λιτωχώρου 4 και τον άλλο στην Τήλου 2. Που θα μου πάει κάποτε θα το κάνω, το έχω σαν τάμα!  Παράξενο δεν είναι:Πάνε σαράντα χρόνια και θυμάμαι και τα νούμερα, εγώ που ποτέ δεν περηφανευόμουν για το θυμητικό μου. Πόσο μάλλον Τώρα.... Να με συμπαθάτε αλλά το Κωστάκη τον Περδίκη τον γνώρισα τότε που ερχόταν αδειούχος φανταράκος σε ένα από εκείνα τα σπίτια, μετα τις σπουδές του στο Μετσόβιο.    Όλος ο κάμπος της Ηλείας, τότε, μια απέραντη πράσινη θάλασσα.-Γι’ αυτήν πάλευαν τον περισσότερο καιρό.Την κλάδευαν για να βγάλει νέα βλαστάρια.Την έσκαβαν για να αφρατέψει το χώμα και μετά σβάρνιζαν τα κουτρούλια.Τη χαράκωναν για να "δέσει" σταφύλια.Τη ρένταγαν και τη θειάφιζαν για περονόσπορο κι άλλες αρρώστιες.Την ξεφύλλιζαν για να παίρνει ήλιο και αέρα. Την τρύγαγαν και την άπλωναν στα αλώνια για να ξεραθεί.Τέλος τη μακινάριζαν για να βγει το καθαρό προϊόν, που το πούλαγαν, ύστερα, στον ΑΣΟ ή στους χοντρέμπορους της περιοχής.Με τα λεφτά, που έπαιρναν, έπρεπε να βγάλουν κουτσά- στραβά όλη τη χρονιά.
Εκείνον  τον καιρό, θυμάμαι, κάθε Αύγουστο μήνα μετά της Παναγίας, έπιαναν οι πρώτες μπόρες.Αυτά τα πρωτοβρόχια ήσαν ό,τι πιο καταραμένο γεγονός μπορούσε να συμβεί στη σοδειά, που λιαζόταν απλωμένη στα αλώνια, έτοιμη σχεδόν για μάζεμα.Η σταφίδα δεν ήθελε και πολύ, ακόμη και να μύριζε υγρασία, της έφτανε για να μουχλιάσει και να πάει στράφι όλος ο κόπος.Τα αδιάβροχα υλικά, νάυλον κ.λ.π., ήσαν άγνωστα τότε.Οι έρμοι αγρότες έτρεχαν αλλόφρονες με τα σταφιδόπανα και τα πισσόχαρτα, φορτωμένα πάνω στ’ άλογα και στα γαϊδούρια, για να προλάβουν το κακό.Πότε από τα καπρίτσια του καιρού και πότε από την εξευτελιστική τιμή, το όφελος της μιας χρονιάς, την άλλη γινόταν καπνός.Είδαν κι απόειδαν ότι από τη σταφίδα μεγάλη προκοπή, όσο και να περίμεναν, δεν θα ερχόταν.Μέσα σε μια πενταετία τις ξερίζωσαν απ’ άκρη σ’ άκρη και τις αντικατέστησαν με το νέο είδος της εποχής, τη ντομάτα, που άφηνε μεγαλύτερες προσδοκίες για κέρδη.
Όλες οι ασχολίες, που σχετίζονταν με τη σταφίδα, μου προξενούσαν το ενδιαφέρον.Εκείνη όμως που πραγματικά με μάγευε ήταν το μακινάρισμα και αυτό για δύο λόγους.Ο ένας ήταν γιατί η όλη δουλειά γινόταν πάντοτε τη νύχτα, που η ξεραμένη σταφίδα ήταν δροσερή και σφριγηλή και αυτό έκανε πιο εύκολη την επεξεργασία της. Ο άλλος ήταν αυτό το ίδιο το μηχάνημα, που έκανε αυτή τη δουλειά, η μάκινα όπως τη λέγανε.Έμοιαζε σαν ένα μεγάλο κιβώτιο, δυόμισι περίπου μέτρα μήκος, ένα και κάτι πλάτος και γύρω στα δύο ύψος.Είχε ξύλινα και μεταλλικά μέρη.Ο καρπός έπεφτε μέσα σε μια μεταλλική σκάφη στο πάνω μέρος της μάκινας και καθώς κατέβαινε σιγά-σιγά προς τα κάτω, περνούσε από διαδοχικά κόσκινα, μέχρι να καταλήξει στο κάτω μέρος καθαρός, μέσα στο σακί.Μια μεγάλη μανιβέλα που τη γύριζε ο πιο μπρατσωμένος εργάτης και μερικά λουριά και γρανάζια έδιναν κίνηση στα κόσκινα, βγάζοντας ταυτόχρονα ένα ρυθμικό μεταλλικό ήχο.Κρακ-κρακ-κρακ,  κρακ-κρακ-κρακ.Το μακινάρισμα άρχιζε όταν η νύχτα έπεφτε για τα καλά και κράταγε μέχρι το πρώτο φως της μέρας.
Εμείς τότε δεν είχαμε δική μας σταφίδα.Ο πατέρας μου ήταν από τους πρώτους που φρόντισε να απαλλαχθεί από δαύτη.Τα βράδια, από τη βεράντα του μικρού εξοχικού μας, έβλεπα μακριά, το άσπρο φως από τις λάμπες λουξ να καταυγάζει κάποιο αλώνι, μέσα στον κάμπο και άκουγα τον ήχο της μάκινας ανακατεμένο με τις φωνές των εργατών.Φανταζόμουνα, τότε, ότι ήμουνα κι εγώ εκεί, στο αλώνι, ανάμεσά στους εργάτες, που λούτσα στον ιδρώτα δούλευαν αδιάκοπα, πειράζοντας ο ένας τον άλλο και ότι  συμμετείχα στην όλη διαδικασία.
Όταν μετά από λίγο έπεφτα στο κρεβάτι μου, ψόφιος από τη νύστα, μέσα στο σκοτάδι, έφτανε στ’ αφτιά μου το ρυθμικό κρακ-κρακ-κρακ,  κρακ-κρακ-κρακ της μάκινας, έκλεινα τα μάτια  και ο ύπνος μ’ έπαιρνε γλυκά… 

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 2:00 pm


Lllazaros: Η πιο όμορφη εικόνα

-Όμορφη για να διώχνει την ασχήμια μας...
Λαμπρή για να φωτίζει το σκοτάδι μας...
Αληθινή για να νικάει το ψεύδος μας...
"Μεγάλη" για να θυμίζει πόσο μικροί είμαστε....
Αγνή για να καθαρίζει τα πάθη μας...
Λυτρωτική, γιατί για εμάς βάφτηκε με αίμα Θεικό...
Χριστέ μου, σε προσκυνώ και σου ζητώ να γίνεις οδηγός μου...

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 3:00 am


Καλημέρα Ηλεία: Ένα μήνα χωρίς τηλέφωνο και internet!

-
Αναδημοσίευση από το Site..Patrisnews


ΗΛΕΙΑΈνα μήνα χωρίς τηλέφωνο και internet!ΛΥΚΕΙΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ (30/10/2014 09:58)-
Απίστευτο και όμως ελληνικό αυτό που συμβαίνει με το Λύκειο στο Σιμόπουλο του δήμου Ήλιδας, με τους αρμοδίους του ΟΤΕ να το έχουν αφήσει για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και χωρίς σύνδεση με το internet!Ακούγεται εξωπραγματικό είναι όμως η πραγματικότητα και δυστυχώς πλήττεται αυτή τη στιγμή ο χώρος της εκπαίδευσης, επειδή κάποιοι σε αυτή τη χώρα αποδεικνύονται άκρως δυσκίνητοι για να δώσουν λύσεις, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αδιαφορία ή η αδυναμία τους.
Πρόβλημα εξαρχήςΤο Λύκειο Σιμοπούλου έφυγε από τις λυόμενες αίθουσες στα τέλη Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε στο πρώην Δημαρχείο Σιμοπούλου, που διαμορφώθηκε σε σχολικό κτίριο.Ως όφειλε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Χρήστος Σχοινάς, προχώρησε... τις διαδικασίες για να διακοπεί η τηλεφωνική σύνδεση του σχολείου από τις λυόμενες αίθουσες και να συνδεθεί εκ νέου στο νέο κτίριο.
Επειδή όμως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, στην προκειμένη περίπτωση τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα διακοπής της τηλεφωνικής σύνδεσης. Ο κ. Σχοινάς τηλεφώνησε αρχικά στο νούμερο 1388 για να ζητήσει διακοπή, παραπέμφθηκε στο κατάστημα της Αμαλιάδας για να υποβάλλει τη σχετική αίτηση, στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Αθήνα και πάει λέγοντας, η ουσία είναι ότι τελικά η αίτηση υποβλήθηκε και η τηλεφωνική σύνδεση διεκόπη στις 22 Σεπτεμβρίου.Από τότε, το τηλέφωνο του Λυκείου Σιμοπούλου δεν ξαναχτύπησε, αφού οι αρμόδιοι του ΟΤΕ μερίμνησαν για τη διακοπή, όχι όμως και για την επανασύνδεση.
Στην αναμονήΜάταια περιμένουν εδώ και ένα μήνα μαθητές και εκπαιδευτικοί, το τηλέφωνο δεν χτυπά. Ο διευθυντής του σχολείου έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα και ο άνθρωπος δεν ξέρει πλέον τι να κάνει, αφού καθημερινά απευθύνεται σε Αμαλιάδα, Πύργο, Πάτρα, Αθήνα και πάλι από την αρχή, αλλά λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει.Ο τάδε δηλώνει αναρμόδιος, ο δείνα το ίδιο, από την άλλη δεν υπάρχει συνεργείο, μετά προκύπτει η μεταφορά μιας κολώνας, αμέτρητες δικαιολογίες αλλά καμία ουσιαστική απάντηση και κυρίως λύση.«Κανείς δεν είναι υπεύθυνος να δώσει υπεύθυνη απάντηση η ουσία όμως είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο. Μου λένε ότι έχουν άλλοι προτεραιότητα και έχουν αφήσει το σχολείο για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς τηλέφωνο. Δεν ξέρω πλέον που να απευθυνθώ» αναφέρει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Σχοινάς.Εκτός του ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο και το σχολείο είναι αποκομμένο, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να επικοινωνεί αποκλειστικά με το κινητό του με ότι συνεπάγεται αυτό και ειδικά όταν μιλά με ΟΤΕ ο άνθρωπος χρεώνεται μισάωρα στην αναμονή, δεν υπάρχει σύνδεση internet. Το σχολείο έχει αποκοπεί από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, ο διευθυντής τρέχει στο Γυμνάσιο να τυπώσει ότι προλαβαίνει και αναγκάστηκε το διήμερο να πάρει τον εκτυπωτή στο σπίτι του για να τυπώσει όλα τα έγγραφα προκειμένου να αρχίσουν να απαντούν οι καθηγητές, αν και θα τους πάρει κανένα δίμηνο να δώσουν απολογία με την αλληλογραφία που έχει συγκεντρωθεί τόσο καιρό.Και φυσικά, οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν project γιατί δεν έχουν internet και φυσικά το σχολείο υπολειτουργεί, μέχρι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι του ΟΤΕ και να κατανοήσουν ότι το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει γιατί τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.
Μαρία Καραμπάτση([email protected])
ΔΕΙΤΕ...ΕΔΩ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:16 pm


Lllazaros: Εκκλησία, το μεγάλο Νοσοκομείο

-Οι Πατέρες λένε πως η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο που εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.
Ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει για όλους.
Για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Για πλούσιους και για άπορους.
Για επώνυμους και ανώνυμους και περιθωριακούς ανθρώπους.
Ένα μεγάλο Νοσοκομείο στο οποίο αντιμετωπίζεται κάθε νόσημα όσο βαθύ, όσο λοιμώδες και όσο θανατηφόρο και αν είναι.
Ένα μεγάλο Νοσοκομείο στο οποίο:
Μπαίνεις άρρωστος και βγαίνεις υγιής, όπως η αιμορροούσα.
Μπαίνεις διώκτης και βγαίνεις Απόστολος, όπως ο Παύλος.
Μπαίνεις αμαρτωλός και βγαίνεις άγιος, όπως η αγία Μαρία η Αιγυπτία.
Μπαίνεις λύκος και βγαίνεις αρνί, όπως ο άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας.
Μπαίνεις πτώμα εν αποσυνθέσει και ανίστασαι τετραήμερος, όπως ο Λάζαρος!

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:44 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Στο 1-1 ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη


- Η βαθμολογία του 1ου Ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδος Δε βγήκε στον Ολυμπιακό το πείραμα με τις ρεζέρβες απέναντι στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» ήταν άκρως μαχητικοί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και κατάφεραν να περιορίσουν τους «ερυθρόλευκους», που παρότι είχαν και τρία δοκάρια, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το 1-1.

Το σκορ στο Φάληρο άνοιξε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Φορτούνης στο 13ο λεπτό. Ο Πανιώνιος απάντησε με κεφαλιά του Μητρόπουλου στο 24’. Η ομάδα του Μίτσελ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, όμως είδε τον Γιαννακόπουλο να έχει σύμμαχο τα δοκάρια του στις προσπάθειες των Διαμαντάκου (2’, 86’) και Μπουχαλάκη (39’).

Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 βαθμούς, έπειτα από δύο αγωνιστικές στον 1ο όμιλο, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική:

Τρίτη 28/10
Φωστήρας – Παναχαϊκή 0-2
(36’ Μαρουκάκης, 64’ Μαρουκάκης)

Τετάρτη 29/10
Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1-1
(13’ Φορτούνης – 24’ Μητρόπουλος)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο:
1. Ολυμπιακός 4
2. Παναχαϊκή 3
3. Πανιώνιος 2
4. Φωστήρας 1

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:
Τετάρτη 07/01
Φωστήρας – Ολυμπιακός
Πανιώνιος – Παναχαϊκή

Το ματς:

Ιδανικό το ξεκίνημα του ματς για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν με το… καλησπέρα ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο και άγγιξαν το γκολ σε δύο φάσεις (1’ Διαμαντάκος –προβολή, 2’ Γκαζαριάν – δοκάρι) πριν καν την συμπλήρωση πέντε λεπτών στο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να «παγώσει» τον ρυθμό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανές πως ήθελαν να καθαρίσουν από νωρίς. Το γκολ ήρθε σε ιδανικό σημείο, με τον Φορτούνη να στέλνει στο 13ο λεπτό την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γιαννακόπουλου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με κάποια γεμίσματα να δημιουργήσουν κινδύνους στην άμυνα του Μέγερι και τελικά στην πρώτη τους σωστά οργανωμένη προσπάθεια, ο Μητρόπουλος πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχή και με κεφαλιά στο 21’ έκανε το 1-1.


Το γκολ των «κυανέρυθρων» αιφνιδίασε κάπως τους παίκτες του Μίτσελ, που αιφνιδιάστηκαν από την τροπή που ήρθε κόντρα στην ροή του ματς. Σταδιακά, η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου κατάφερε να πάρει «ανάσες» στα μετόπισθεν, κερδίζοντας μέτρα στον χώρο του κέντρου και βγάζοντας τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς από την περιοχή της. Σε ένα διάστημα πάντως, που ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε «φρέσκος» επιθετικά, άγγιξε το 2-1 με το Μπουχαλάκη να βλέπει τη σέντρα-σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στο δοκάρι (39’). Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο 45’, με τον Διαμαντάκο να βλέπει τον Γιαννακόπουλο να διώχνει ενστικτωδώς την κεφαλιά που επιχείρησε.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο και κυκλοφορώντας την μπάλα στην μεσαία γραμμή προσπαθούσαν να βρουν κενά στην άμυνα του Πανιώνιου. Από την μεριά τους οι Νεοσμυρνιώτες συνέχισαν να κλείνουν σωστά τους διαδρόμους και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, προσπάθησαν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους, όμως αδυνατούσαν να πλησιάσουν με προϋποθέσεις την εστία του Μέγερι, που είχε ρόλο θεατή.

Με το πέρασμα των λεπτών το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του. Η ομάδα του Μίτσελ αν και έψαχνε το γκολ, έδειξε να μπλοκάρει στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «φτιάξει» φάσεις. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Πανιώνιος ξεθάρρευε και προσπάθησε για το τέρμα με κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακό από την μεριά του άγγιξε το 2-1 με τον Διαμαντάκο στο 86’, όμως η εξαιρετική προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι. Παρά την πίεση στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν λύγισαν και κράτησαν την ισοπαλία.


Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46’ Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79’ Βέργος), Φορτούνης, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (59’ Κασάμι), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φουστέρ, Σάλιακας, Τσιμικάς

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Φούντας, Γκίνης, Χατζηισαϊας, Γιάννου (57’ Ντουρμισάι), Πάνος, Μπουμάλ, Κολοβός, Γκέζος

Στον πάγκο: Καλογεράκης, Μπούζας, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Φουρλάνος, Παντίδος

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Πηγή: Sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας


-Νέα «λεηλασία» από διαρρήκτες στο Ινστιτούτο Αμπέλου Κοροίβου
Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών Πύργου (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) στον Κόροιβο, καθώς προχθές το απόγευμα άγνωστοι έσπασαν την κλειδαριά με αιχμηρό αντικείμενο και άρπαξαν μία μπαταρία από γεωργικό ελκυστήρα, δύο σταυρούς από το ψεκαστικό και τη φρέζα. Ενώ από το ψεκαστικό δεν γλίτωσε ούτε το λάστιχο.
ΚουρτέσιΑυτοκίνητο με βλάβη
έκλεψαν στο Κουρτέσι! Το όχημα, μάρκας Datsun, ήταν «παρκαρισμένο» σε χωράφι για περίπου μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι… επιτήδειοι να το βάλουν στο μάτι δίχως να γνωρίζουν επ’ ακριβώς πώς έχει η κατάσταση! Έτσι, μπήκαν στο αγρόκτημα και το άρπαξαν, προκαλώντας ζημιά 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη.
ΖαχάρωΚλέφτες με αδυναμία στα ηλεκτρονικά είδη και στις κουβέρτες εισέβαλαν σε εξοχικό στη Ζαχάρω  και αφού παραβίασαν την γκαραζόπορτα και έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι, αφαίρεσαν 5 αποκωδικοποιητές, μία τηλεόραση Plasma, δύο DVD player, και κλινοσκεπάσματα αξίας 2000 ευρώ!
Κάστρο ΚυλλήνηςΤη μοτοσικλέτα αξίας περίπου 2.000 ευρώ ενός αρτοποιού από το Κάστρο Κυλλήνης  έκλεψαν άγνωστοι έξω από την οικία του. Η κλοπή φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
ΓαστούνηΓια δουλειά βρέθηκε στη Γαστούνη μία δικηγόρος από την Αθήνα και έπεσε θύμα κλοπής, αφού της «άνοιξαν» το αυτοκίνητο, της αφαίρεσαν μία συσκευή tablet, ένα ρολόι, την ταυτότητά της και διάφορα έγγραφα και προσωπικές της σημειώσεις.
ΚαπελέτοΤριάντα ένα κουνέλια έκλεψαν άγνωστοι από περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή Παπαγιαννέικα στο Καπελέτο το βράδυ του Σαββάτου. Οι επίδοξοι ζωοκλέφτες άνοιξαν την ανασφάλιστη πόρτα και χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας, άρπαξαν  τα κουνέλια και εξαφανίστηκαν.
Λευκοχώρι ΓαστούνηςΤζάμπα κόπο και χρόνο σπατάλησαν επίδοξοι αλλά… μάλλον άπειροι κλέφτες στο Λευκοχώρι Γαστούνης. Οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να παραβιάσουν εξοχική κατοικία σπάζοντας την κεντρική σιδερένια πόρτα. Αφού κατάφεραν μετά κόπων και βασάνων να την ανοίξουν, μπήκαν στο σπίτι και έφυγαν άπρακτοι, αφού δεν βρήκαν κάτι αξιόλογο για να κλέψουν.  
 patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:50 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ευαγγελισμός: "Καίει" τον καρδιοχειρουργό η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 66χρονου


- Του ζητούσε φακελάκι 1500 ευρώ και τον απειλούσε ότι δεν θα τον εγχειρίσει αν δεν τα πάρει - Οι 18 ημέρες καθυστέρησης της επέμβασης αποδείχθηκαν μοιραίες για τον άτυχο καρδιοπαθήΗ έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καίει τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που ζητούσε φακελάκι από καρδιοπαθή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της επέμβασής της και τον θάνατο του ασθενούς. Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό με βαριά καρδιολογική πάθηση και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του Mega οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού «ο 66χρονος είχε παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο». Ο άτυχος άντρας εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 25 Ιουνίου, αλλά παρόλα αυτά μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου. Όπως τόνισε o Βασίλης Γιαννακόπουλος συγγενής του 66χρονου, ο καρδιοχειρουργός απειλούσε ότι αν δεν έπαιρνε το φακελάκι δεν θα τον χειρουργούσε, ενώ έλεγε στον ασθενή ότι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα του δώσει εξιτήριο. Τα παζάρια διήρκησαν 18 μέρες με αποτέλεσμα η υγεία του ασθενούς να επιδεινωθεί και να χάσει τη ζωή του.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο 66χρονος δεν ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία ο καρδιοχειρουργός λειτουργούσε κατά αυτόν τον τρόπο: Άλλοι δύο ασθενείς εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια της υπ[όθεσης και κατήγγειλαν ότι είχε ζητήσει καια πό αυατούς φακελάκι. Ο ένας μάλιστα που είναι άνεργος και του το ανέφερε, πήρε την απάντηση ότι «πρέπει να βρεις 1500 ευρώ γιατί για εμένα δεν με νοιάζει αλλά πρέπει να πληρώσω το team και δεν πρόκειται να τα βάλω από την τσέπη μου». Εναντίον του καρδιοχειρουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, τέσσερις μήνες μετά ακόμ,η δεν έχει ληφθεί απάντηση. Όμως αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση. Πηγήprotothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:40 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Καταγγελίες για οικονομικές διαφορές και υπεξαιρέσεις

-Οι καταγγελίες για οικονομικές διαφορές και υπεξαιρέσεις,  διαδέχονταν η μία την άλλη, το απόγευμα της Δευτέρας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας. Μια συνεδρίαση στη διάρκεια του οποίου το «θερμόμετρο» ανέβηκε αρκετές φορές, όπως και οι τόνοι, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Αηδόνη να κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Τ.Κ Στρεφίου Παναγιώτη Μουζή για αυθαίρετη διαχείριση δημόσιου χρήματος και τον πρώην συνεργάτη του δημάρχου, Γιάννο Παπαϊωάννου, να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Α.Ο Γιώργο Λινάργο, για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαβάστηκε η επιστολή του κ.Αηδόνη προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Πέτρο Γιάννακόπουλο, για το θέμα της μη απόδοσης χρημάτων για την άρδευση του ΤΟΕΒ, από τον πρώην πρόεδρο Παναγιώτη Μουζή, στον δήμο. Μίλησε για ποσό 5.000 ευρώγια τις χρονιές 2011 και 2012, τα οποία είχε συγκεντρώσει από πληρωμές δημοτών, για ποσό3.800 ευρώ που είχε εισπράξει από τους διοργανωτές της Εμποροπανηγύρεως για την ενίσχυση των συλλόγων, χωρίς παραστατικά ή αποδείξεις και τα οποία δεν αποδόθηκαν, αλλά και για προμήθεια υλικού, αξίας 5.700 ευρώ από συγκεκριμένη επιχείρηση, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση, κανένα έγγραφο, καμία περιγραφή ή κωδικός πληρωμής. «Όταν, παρά την προφορική διαβεβαίωση ότι θα τα επιστρέψει στον δήμο, δεν το έκανε, ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου, είπε, ότι δαπάνησε τα χρήματα για εργασίες στο χωριό του, που δεν έκανε ο δήμος. Η δουλειά του προέδρου, είναι να υποδεικνύει τις ανάγκες του χωριού του και όχι να διαχειρίζεται τα χρήματα. Και ρωτάω τον δήμο, θα έχουν και τα υπόλοιπα 40 χρονιά την ίδια μεταχείριση;», σημείωσε ο κ.Αηδόνης, δηλώνοντας μάλιστα, στις δύσκολες αυτές εποχές, έχει δηλώσει ότι θα είναι στο πλευρό της δημοτική αρχή για να πάρει ο δήμος μπροστά, αλλά, σε θέματα παραβατικότητας , αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας, η παράταξη του θα είναι «καταπέλτης».Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πάντως, ο κ.Γιαννακόπουλος, όσον αφορά το θέμα της μη απόδοσης των χρημάτων στον δήμο, σημείωσε πως ο πρόεδρος, έχει καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία στο δήμο, για την πραγματοποίηση έργων και εργασιών. Ο ίδιος πάντως, με τον οποίο προσπάθησε η εφημ. «Πατρίς» να επικοινωνήσει, δεν «ανευρεθεί» στο τηλέφωνο.Οι εντάσεις δεν τελείωσαν εκεί όμως, όσον αφορά το Στρέφι, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο νέος πρόεδρος Θοδωρής Τζούβαλης, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη «Αηδόνη», με την οποία έχει εκλεγεί, κάτι που όμως, δεν έχει οριστικοποιηθεί και, πιθανότατα, να μείνει στα λόγια και να μην περάσει στα χαρτιά.«Κατηγορώ» και για το ΦεστιβάλΚι ενώ όλα φαίνονταν πως θα κυλήσουν ήρεμα στην πορεία, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννος Παπαϊωάννου, έχοντας ζητήσει το λόγο από το προεδρείο, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Α.Ο Γιώργο Λινάργο, και σύμβουλο τότε του Φεστιβάλ, για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Φεστιβάλ. «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» ο κ.Λινάρδος, σημειώνοντας μάλιστα ότι, «επί προσωπικού, θα «απαντήσει» μέσα στις επόμενες ημέρες».Η απάντηση του Δήμου Αρχαίας ΟλυμπίαςΕρωτηθείς, και για τα δυο ζητήματα, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Δεββές, μετά από συνεργασία και επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχος κ.Κοτζιάς (σ.σ βρίσκεται στην Αθήνα) δήλωσε τα παρακάτω:Για το θέμα των καταγγελιών του κ.Παπαϊωάννου - πρώην συμβούλου του Δημάρχου- για  «κενό» που υπήρξε στην διαχείριση του Φεστιβάλ το έτος 2011 από μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ο οποίος αντικαθιστούσε τότε τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, σημείωσε «Παρότι η καταγγελία έγινε με τρία χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα την στιγμή που ο κος Παπαϊωάννου δεν επαναπροσελήφθη στην θέση του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, ο Δήμος δεν πρόκειται να  αφήσει να αιωρείται οποιαδήποτε υπόνοια για κακοδιαχείριση  που αφορά το Φεστιβάλ.Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, έχω να δηλώσω ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των παραστατικών του Φεστιβάλ για το συγκεκριμένο διάστημα, ακόμα και αν χρειαστεί η  παρουσία ορκωτού λογιστή.  Οτιδήποτε προκύψει θα τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση και αξιολόγηση.Θα παραπέμψουμε στις αρμόδιες αρχές για καταλογισμό αν προκύψει ότι έχει βλαφτεί το  συμφέρον του Δήμου από οιονδήποτε». Εξάλλου, για το θέμα της μη απόδοσης των χρημάτων του ΤΟΕΒ, ο κ.Δεββές σημείωσε «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου και συζητήθηκε το θέμα, εδόθησαν διάφορες εξηγήσεις από τον προηγούμενο πρόεδρο της Τ.Κ. Στρεφίου για τα καταγγελλόμενα. Τοποθετήσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρεφίου, ο οποίος μάλιστα με αφορμή τις καταγγελίες αυτές  παραιτήθηκε από την παράταξη του κου Αηδόνη δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητος.  Άσχετα όμως  από τα παραπάνω ο δήμος, θα ελέγξει επισταμένως τα καταγγελθέντα, σε συνδυασμό με τα όσα κατατέθηκαν στην συνεδρίαση και θα ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.Στην προσπάθεια του να διορθώσει στρεβλές λειτουργίες πολλών χρόνων σε  ότι αφορά την σχέση του με τον ΤΟΕΒ, θεσμοθετεί νέο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης, την οποία μέχρι σήμερα υλοποιούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων με αποτέλεσμα πολλές φορές να εκτίθενται, καθώς και νέου τρόπου υπολογισμού του ανταποδοτικού της κόστους».Καταλήγοντας, ο κ.Δεββές, διαβεβαίωσε, πως «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας η διαφάνεια και προπαντός η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου ήταν και είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Την εμπιστοσύνη των δημοτών να διαχειριστούμε και αυτή την δημοτική περίοδο τις τύχες του δήμου μας θα την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού». 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:36 pm


Πύργος Press: Οι «κυνηγοί χαλκού» «σήκωσαν» το Εργαστήριο Φυσικής!

-Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το  - άλλοτε υπερσύγχρονο - Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Καράτουλα, που έγινε στόχος διαρρηκτών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οι «κυνηγοί» χαλκού, «σήκωσαν» ότι μεταλλικό βρήκαν στο χώρο, ακόμα και την πόρτα και τα σώματα καλοριφέρ του παλαιού σχολείου.Το υπερσύγχρονο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Καράτουλα - που στήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και μεράκι από τους εκπαιδευτικούς, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και προϋπολογισμό 90.000 ευρώ - ελλείψει χώρων στο λυόμενο συγκρότημα που στεγάζεται το σχολείο, μαζί με το Γυμνάσιο, μετά τους σεισμούς του 2008, παρέμενε «κλειδωμένο» στο παλιό, υπό κατεδάφιση σχολείο. Τότε, όπως εξηγεί ο καθηγητής Φυσικής, Θοδωρής Παναγιωτόπουλος, είχε μεταφερθεί στο χώρο των λυόμενων, το 50% του υλικού του Εργαστηρίου, για τις ανάγκες των μαθημάτων. Οι εγκαταστάσεις  (ηλεκτρολογικές και υδραυλικές), η βαριά επίπλωση και μέρος των οργάνων, παρέμεναν στην αίθουσα του 1ου ορόφου, κλειδωμένη και καλά ασφαλισμένη.Μπήκαν από το παράθυροΩστόσο, η καλά σφραγισμένη πόρτα, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους διαρρήκτες, που βρήκαν τρόπο πρόσβασης από το παράθυρο. «Η αίθουσα ήταν ασφαλής και δεν μπορούσε να διαρρηχθεί. Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, οι διαρρήκτες μπήκαν στο χώρο, από το εξωτερικό παράθυρο, χρησιμοποιώντας σκάλα. Έσπασαν το τζάμι, μπήκαν στο χώρο και από μέσα πια, τράβηξαν τους πύρους ασφαλείας και άνοιξαν την πόρτα, την οποία στην συνέχεια ξήλωσαν και πήραν μαζί τους, όπως και πολλά παράθυρα και όλα τα καλοριφέρ του σχολείου», εξηγεί ο διευθυντής του Λυκείου Καράτουλα, Νίκος Σεβόπουλος.Οι διαρρήκτες, ξήλωσαν τους 8 νεροχύτες που βρίσκονταν στο χώρο για τον καθαρισμό των αντικειμένων μετά τις εργασίες και τα πειράματα, ξήλωσαν ότι ηλεκτρολογική εγκατάσταση μπορούσαν και άνοιξαν όλα τα κουτιά, βαλίτσες, κιβώτια και ντουλάπες, αφαιρώντας μόνο τα μεταλλικά αντικείμενα. Ωστόσο, η ζημιά είναι ολοκληρωτική. «Η  καταστροφή είναι ολική γιατί, αυτά που έμειναν, χωρίς αυτά που έχουν πάρει, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να χρησιμεύσουν σε κάτι», εξηγεί ο κ.Παναγιωτόπουλος.Τους είδαν κάτοικοιΓια το θέμα, ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου και από κατοίκους της περιοχής, που, το βράδυ του Σαββάτου, είδαν το φορτωμένο φορτηγό να απομακρύνεται από το χωριό, όχι διερχόμενο από το Καράτουλα και τη Μαγούλα, αλλά διαμέσω Χειμαδιού. Μάλιστα, συνέδεσαν το ύποπτο «φορτίο» με το σχολείο, λόγω αντικειμένου που έπεσε από το φορτηγό, κατά τη μεταφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, οι κάτοικοι, έδωσαν το αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στις Αστυνομικές Αρχές.Ζητούμενο, η ανέγερση σχολείωνΗ λεηλασία του παλιού σχολείου αλλά και του Εργαστηρίου, φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το θέμα της ανέγερσης του νέου σχολείου για τους 170 μαθητές που εδώ και 6 χρόνια στεγάζονται στα λυόμενα. Πέραν τούτου, η περιουσία του σχολείο, λόγω έλλειψης χώρου, βρίσκεται «διάσπαρτη» σε διάφορα κτήρια, του δήμου ή της Εκκλησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Βιβλιοθήκη του Σχολείου, που επίσης είχε στηθεί μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος και βρίσκεται ουσιαστικά σε «κούτες» φυλαγμένες σε κτίριο της Εκκλησίας.Να προχωρήσουν τις διαδικασίεςΟ διευθυντής του Λυκείου κ.Σεβόπουλος, είχε κάνει παραστάσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και της προηγούμενης και της παρούσας Δημοτικής Αρχής, προκειμένου, αφενός να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την ανέγερση του σχολείου που δικαιούνται τα παιδιά αλλά και να τους εξασφαλίσουν δυο ακόμα λυόμενες αίθουσες για το στήσιμο του Εργαστηρίου και τη συγκέντρωση των περιουσιακών στοιχείων του σχολείου, ώστε να αξιοποιηθούν για την εκπαιδευτική διαδικασία και τους μαθητές που τόσα χρόνια βρίσκονται στα λυόμενα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:35 pm


Πύργος Press: Έρχεται στο Κατάκολο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

-Στο Κατάκολο αναμένεται να έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, όπως ενημέρωσε άτυπα ο ίδιος, προκειμένου να παραστεί σε ημερίδα ενημέρωσης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή και να δώσει περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες. Άλλωστε, το συγκεκριμένο αίτημα είχε διατυπωθεί από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ηλείας, αφού η περίπτωση των κοιτασμάτων του Κατακόλου θεωρείται ως η ωριμότερη από πλευράς μελετών και ερευνών. Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη θα παραστεί σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα για το ίδιο θέμα στις 10:30 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Τμήμα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βουλευτές, Δήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των παραρτημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, των Οικονομικών Επιμελητηρίων, των Επαγγελματοβιοτεχνικών Επιμελητηρίων, η ΟΙΚΙΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Την Κυριακή ο υπουργος θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει κύκλο επαφών με την αμερικανική κυβέρνηση και με υποψήφιους επενδυτές με το θέμα των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες να κυριαρχεί στην ατζέντα.Στο ταξίδι του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη ο Έλληνας υπουργός έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Εrnest Μoniz, την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για θέματα ενέργειας, Catherine Novelli, ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων πετρελαϊκών εταιρειών όπου θα παρουσιαστούν οι δυο γύροι παραχωρήσεων.Παράλληλα, θα γίνουν δυο διαλέξεις σε ενεργειακά think tank: η πρώτη στο Center for Strategic and International Studies με θέμα τις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου και η δεύτερη στο Πανεπιστήμιο  Columbia της Νέας Υόρκης.Ο κ. Μανιάτης θα έχει επίσης συνάντηση με τον ελληνο-αμερικανό μεγαλοεπενδυτή που ειδικεύεται σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας Γ. Σακελλάρη.Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου έχει επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια της Ελλάδας για ανάπτυξη των υδρογονανθράκων, το αντίθετο μάλιστα. «Το ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο και έντονο. Οι επενδύσεις αυτές είναι μακροπρόθεσμες και δεν επηρεάζονται από βραχυπρόθεσμες αλλαγές των τιμών. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός των εταιρειών δείχνει ότι θα αυξηθούν οι τιμές».Όπως ο ίδιος τόνισε, η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για το shale gas και ότι δεν θα δώσει άδεια ακόμη κι αν υπάρξει σχετικό αίτημα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:34 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πύργος: 66χρονος αποπλάνησε 14χρονη με γλυκά, σοκολάτες και χρήματα – Τον σταμάτησε η ΔΙ.ΑΣ.


- Και τι δεν κατεργάστηκε ένας 66χρονος Βούλγαρος στον Πύργο, προκειμένου να παρασύρει μαζί του μια 14χρονη ΡΟΜΑ με σκοπό το σεξ το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Ο ηλικιωμένος περιφερόταν με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ γνωστού σούπερ μάρκετ στα ανατολικά της πόλης, όταν «έβαλε στο μάτι» την 14χρονη. Την προσέγγισε με το πρόσχημα να της δώσει γλυκά και σοκολάτες για να μπει μαζί του στο αυτοκίνητο. Κατάφερε το σκοπό του προσφέροντάς της στη συνέχεια πέντε ευρώ. Η ανήλικη μπήκε στο αυτοκίνητο και τότε ο 66χρονος της πρότεινε να της δώσει 50 ευρώ προκειμένου να μεταβούν σε μια ερημική τοποθεσία προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Την ώρα που ο ηλικιωμένος ξεκινούσε με το αυτοκίνητό του, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν την περίεργη αυτή «συνύπαρξη» μέσα στο αυτοκίνητο, του 66χρονου Βούλγαρου και της 14χρονης ΡΟΜΑ, τους σταμάτησαν και τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου αποκαλύφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί. Η υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση… Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Στα χέρια της Αστυνομίας ο 19χρονος βιαστής που είχε αναστατώσει την Καλαμάτα


- Για τον άγριο βιασμό (χωρίς όμως συνουσία) μίας 19χρονης κοπέλας με προβλήματα νοητικής υστέρησης, αφού πρώτα την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία,
την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε τουλάχιστον μία  κοπέλα (η Αστυνομία εξετάζει άλλες δύο περιπτώσεις), καθώς και για την απειλή με μαχαίρι, στην προσπάθειά του να εκφοβίσει για να μην αποκαλυφθούν οι πράξεις του, συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας 19χρονος Αρμένιος και αύριο απολογείται στον Ανακριτή.
Πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες της ληστείας του καταστήματος ταχυμεταφορών Western Union  - ΤΝΤ στην οδό Ασκληπιού στην Καλαμάτα, το Φεβρουάριο του 2011.
Τότε ο 16χρονος Αρμένιος είχε ληστέψει το κατάστημα μαζί με ένα 19χρονο Ρουμάνο, ενώ με τη χρήση ενός πλαστικού πιστολιού είχαν αποσπάσει 2.500 ευρώ.
Ο 19χρονος σήμερα Αρμένιος είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους.

Λιποθύμησε
Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, λίγο μετά τη 1.30 τη νύχτα, μια 20χρονη κοπέλα, έντρομη και σε κατάσταση σοκ, φτάνει σε πιάτσα ταξί και σχεδόν λιποθυμάει. Όπως εξηγεί λίγη ώρα αργότερα στους αστυνομικούς, επέστρεφε στο σπίτι της, κινούμενη πεζή επί της οδού Αναγνωσταρά και μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο. Πριν καλά καλά προλάβει να συνειδητοποιήσει ότι κάποιος την ακολουθεί, ένιωσε έναν άγνωστο να της σηκώνει τη φούστα και να τη θωπεύει.
Αντέδρασε άμεσα, φωνάζοντας δυνατά, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή. Αν και δεν είδε τα χαρακτηριστικά του, κατάφερε να συγκρατήσει αρκετά στοιχεία από το σωματότυπό του και να τα περιγράψει στους αστυνομικούς.
Ωστόσο, αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν δεχτεί τον τελευταίο μήνα πληροφορίες για αλλοδαπό που παρενοχλεί σεξουαλικά κοπέλες, ενώ αναζητώντας περισσότερα στοιχεία μετά και το περιστατικό της Πέμπτης, ανακάλυψαν πως η δράση του δεν είχε περιορισθεί στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά είχε βιάσει μια 19χρονη.

Τη βίασε και την εγκατέλειψε
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, στις 10 Οκτωβρίου το βράδυ ο 19χρονος Αρμένιος έπεισε 19χρονη με προβλήματα νοητικής υστέρησης να τη μεταφέρει με το μηχανάκι του στο σπίτι της.
Η 19χρονη πείσθηκε, όμως ο Αρμένιος, αντί για το σπίτι της, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία έξω από την Καλαμάτα και τη βίασε χωρίς συνεύρεση (με τα χέρια). Μάλιστα, στη συνέχεια την εγκατέλειψε στο σημείο, με την έντρομη κοπέλα σε άθλια κατάσταση να περπατάει χιλιόμετρα για να επιστρέψει σπίτι της.
Και σαν μην έφταναν αυτά, τις επόμενες ημέρες άρχισε να εκφοβίζει και να απειλεί με μαχαίρι συγγενείς της 19χρονης, στους οποίους η κοπέλα είχε αποκαλύψει τι συνέβη, ώστε να μην αποκαλύψουν τίποτα, διότι θα τους σκοτώσει.
Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας παρακολούθησαν και συνέλαβαν στο κέντρο της Καλαμάτας το 19χρονο, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τα θύματά του. Μάλιστα, ιατροδικαστής έχει επιβεβαιώσει όλα όσα κατέθεσε η 19χρονη που βιάστηκε.
Ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το Σάββατο, του άσκησε δίωξη για βιασμό, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οπλοφορία και απόπειρα παράνομης βίας. Αύριο ο 19χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλα δύο περιστατικά με κοπέλες που παρενόχλησε σεξουαλικά, τα οποία και ερευνά η Αστυνομία. Πηγήtharrosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Πύργος: 13χρονος δραπέτης ΡΟΜΑ, "ρήμαζε" ΙΧ στο πάρκινγκ του νοσοκομείου- Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας 13χρονος ΡΟΜΑ, που κατηγορείται για διάρρηξη αυτοκινήτου στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Πύργου. Ο ίδιος μαζί με
δύο άλλους ανήλικους ομόφυλους του, είχαν προβεί στην πράξη αυτή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ είχε καταγγείλει την διάρρηξη στην Αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας που περιπολούσαν στο κέντρο του Πύργου, εντόπισαν τον 13χρονο, για τον οποίο γνώριζαν πως ήταν έγκλειστος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, τον καταδίωξαν και πολύ γρήγορα τον συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά του να κρυφτεί και να  διαφύγει.
Όταν προσήχθη στην Ασφάλεια ομολόγησε την πράξη του και κατονόμασε δύο ακόμα ανήλικους ομόφυλους του που συμμετείχαν μαζί του. Έσπασαν με πέτρες το τζάμι του αυτοκινήτου και αφού έψαξαν για χρήματα, βρήκαν ένα πορτοφόλι το οποίο ήταν άδειο και το άφησαν πάλι στο αυτοκίνητο για να τραπούν στη συνέχεια σε φυγή. Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΕΝΦΙΑ: Απαλλαγή ή έκπτωση έως 50% για 1.456.955 ιδιοκτήτες


-Έκπτωση από 20% έως 50% ή πλήρης απαλλαγή από Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έχουν 1.456.955 ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προέκυψε από την εκκαθάριση του υπουργείου Οικονομικών.
Τα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν ήδη στο TAXISnet και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτουν τα ακόλουθα.Με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προέκυψε ότι:- 1.296.801 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 1.097.309 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 50% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 82.986.698,03 ευρώ.- 80.805 φορολογούμενοι, που αντιστοιχούν σε 50.623 οικογένειες, έτυχαν μείωσης κατά 100% επί του ΕΝΦΙΑ και το ποσό μείωσης ανήλθε σε 10.362.703,67 ευρώ.- Μείωση 20% χορηγήθηκε σε 110.170 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (εμπράγματα δικαιώματα) κατηγορίας 1, 2, ή 3 (διαμέρισμα, μονοκατοικία, επαγγελματική στέγη). Το συνολικό ποσό της μείωσης ανέρχεται σε 4.685.611,80 ευρώ και αφορά σε 78.399 ιδιοκτήτες.Διευκρινίζεται ότι:1. Αρχές Νοεμβρίου, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, δήλωση Ε9, με την οποία θα είναι δυνατή η διόρθωση, η διαγραφή και η συμπλήρωση στοιχείων των ακινήτων τους, ώστε η εικόνα τους στο σύστημα να είναι η πραγματική.2. Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.3. Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, μέχρι 30/11, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου μετά από έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου.4. Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εκκαθάρισης των ανωτέρω περιπτώσεων μέσα στον Δεκέμβριο και εφόσον παρουσιασθούν υποθέσεις φορολογουμένων, οι οποίες δεν μπορούν να υποστηριχθούν ηλεκτρονικά, λόγω της έλλειψης ουσιωδών στοιχείων, καθώς και διορθώσεις υπολογισμού του φόρου, για τις οποίες είτε απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών είτε δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης, αυτές θα εκκαθαρισθούν ανά υπόθεση με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπου απαιτείται.Πηγήnews247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: βελτίωση σήμερα Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση


-

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε σχετική βελτίωση. Δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:


 
Την Πέμπτη 30/10 και την Παρασκευή 31/10 περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία το πρωί 12 με 13oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20οC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά μεταβλητοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                 
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:50 , 29-10-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 29-10-2014Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:50 pm


Καλημέρα Ηλεία: Τρελάθηκαν οι Άνθρωποι Και νέα Αναβολή στο Περιοχικό witch on

-

Πηγή.... [www.digitaltvinfo.gr]


Επίσημα στις 21 Νοεμβρίου το επόμενο στάδιο της ψηφιακής μετάβασης-Η επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαμε δημοσιεύσει τις δύο προηγούμενες ημέρες, ότι θα παραταθεί για μία ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης, και ότι το αναλογικό switch off στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου μετατίθεται για τηνΠαρασκευή 21...Γράφτηκε από: Σ.Χ.Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services3Η επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαμε δημοσιεύσει τις δύο προηγούμενες ημέρες, ότι θα παραταθεί για μία ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης, και ότι το αναλογικό switch off στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου μετατίθεται για την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, ήρθε σήμερα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Digea, και αναφέρει ότι η αναβολή γίνεται «για τεχνικούς λόγους» και το τελικό χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης διαμορφώνεται ως εξής:

21/11/2014: Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα

19/12/2014: Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία

29/12/2014: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία και Καστελόριζο

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

ΣΣ. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!--Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, ένας από τους "τεχνικούς λόγους" που σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οδήγησαν στην αναβολή της ψηφιακής μετάβασης, είναι η έλλειψη ρευστότητας που παρουσιάζει το ταμείο της Digea, η οποία περιμένει την έγκριση ενός δανείου για προχωρήσει στην προμήθεια των αναμεταδοτών και την πληρωμή των εξόδων. Φαίνεται ότι από τη μία πλευρά οι μέτοχοι της εταιρείας δεν χρηματοδοτούν τις επενδύσεις της, ενώ ταυτόχρονα αρκετά κανάλια, ιδιαίτερα περιφερειακά από την Αττική, χρωστούν αρκετά χρήματα.   ΔΕΙΤΕ...ΕΔΩ..Συνημμένα αρχεία:
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:46 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη

-Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν. Μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο και την δυτική πελοππονησο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που το βραδύ θα ενταθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 31-10-2014
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία ασθενούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Σάββατο 01-11-2014 και Κυριακή 02-11-2014
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα
νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 03-11-2014 και Τρίτη 04-11-2014
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν. Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες
διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:40 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Σαν σήμερα


-  Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου1793: Εκτελούνται στη γκιλοτίνα οι Γιρονδίνοι της Γαλλικής Επανάστασης, με εντολή των Ιακωβίνων.

1831: Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, συλλαμβάνεται ο Νατ Τέρνερ, δραπέτης σκλάβος, που ηγήθηκε της πιο αιματηρής εξέγερσης σκλάβων στην αμερικανική ιστορία. Έπειτα από λίγες μέρες θα απαγχονιστεί μαζί με 21 συντρόφους του.

1905: «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Μετά τη στρατιωτική ήττα από τους Ιάπωνες και την εκδήλωση της πρώτης Ρωσικής Επανάστασης, ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί συνταγματικά δικαιώματα στο λαό και πολιτικές ελευθερίες, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.

1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακά τα ιππήλατα. Τα επόμενα δύο χρόνια, το δίκτυο του τραμ απέκτησε 257 οχήματα -150 κινητήρια και 107 ρυμουλκούμενα- μαζί με τα παλιά, που επαναχρησιμοποιήθηκαν ως ρυμουλκούμενα. Το τελευταίο κουδούνισμα από καμπανάκι αθηναϊκού τραμ ακούστηκε έξω από το αμαξοστάσιο της Αγίας Τριάδας Κεραμεικού, τα μεσάνυχτα της 15ης προς 16η Οκτωβρίου του 1960. Παρέμενε, ωστόσο, η γραμμή του τραμ του Περάματος. Στις 4 Απριλίου 1977, Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα, το τραμ του Περάματος, προερχόμενο από το Πέραμα και κατευθυνόμενο στον Πειραιά, στολισμένο με λουλούδια και πανό, κάνει το τελευταίο του δρομολόγιο. Σαράντα τέσσερα  χρόνια μετά, το τραμ επέστρεψε στους δρόμους της πρωτεύουσας και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Ιουλίου 2004, σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

1930: Βενιζέλος και Ατατούρκ υπογράφουν στην Άγκυρα σύμφωνο φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1863: Φτάνει στην Ελλάδα ο Δανός πρίγκηπας, Γεώργιος Γκλύξμπουργκ. Μετά την εκθρόνιση του Όθωνα οι προστάτιδες δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία δέχονται έπειτα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις, την αγγλική πρόταση για εκλογή του Δανού πρίγκιπα Γουλιέλμου Γεωργίου Γκλύξμπουργκ στον ελληνικό θρόνο. Ο νέος βασιλιάς φτάνει στην Ελλάδα και αναγορεύεται συνταγματικός βασιλεύς των Ελλήνων με το όνομα Γεώργιος Α'. Την επομένη θα αναλάβει επισήμως τη βασιλική εξουσία, δίνοντας τον προβλεπόμενο βασιλικό όρκο.

1918: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Υπογράφεται η πρώτη ανακωχή του πολέμου, η Συνθήκη ανακωχής του Μούδρου, μεταξύ του Άγγλου ναυάρχου Κάλθορπ, πληρεξούσιου των Συμμάχων της Αντάντ αφενός και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αφετέρου. Αυτή η συνθήκη θα αποτελέσει την απαρχή της λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1938: Ο Όρσον Ουέλς σκορπά τον πανικό μεταδίδοντας ραδιοφωνικά με μοναδικό ρεαλισμό την εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη μας, πείθοντας τους Αμερικανούς ότι, η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς.

1941: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούσβελτ, προσφέρει εφόδια αξίας ενός δισ. δολαρίων στους σοβιετικούς.

1944: Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή. Τμήματα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τους Μάρκο Βαφειάδη και Ευριπίδη Μπακιρτζή απελευθερώνουν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς. Ο λαός της πόλης χειροκροτά με έξαλλο ενθουσιασμό αντάρτες και αντιστασιακές οργανώσεις, που παρελαύνουν στη λεωφόρο Νίκης.

1956: Βρετανία και Γαλλία προβάλλουν βέτο στην απαίτηση των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης για κατάπαυση του πυρός στο μέτωπο Ισραήλ-Αιγύπτου, στην κρίση του Σουέζ.

1974: Διεξάγεται στην Κινσάσα του Ζαΐρ ένας από τους κορυφαίους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.

1975: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ισπανίας, όταν ο δικτάτορας Φράνκο δηλώνει «πολύ άρρωστος για να κυβερνήσει».

1983: Διεξάγονται οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή.

1995:  Σε δημοψήφισμα στο Κεμπέκ, οι γαλλόφωνοι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται κατά της απόσχισης της χώρα τους από τον Καναδά (50,6% υπέρ- 49,4% κατά).

2003: Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει άρση της ασυλίας μελών της. Πρόκειται για πέντε βουλευτές που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για ψευδορκία και χειροδικία.

Γεννήσεις

1751 - Ρίτσαρντ Σέρινταν, Ιρλανδός δραματουργός
1762 - Αντρέ Σενιέ, Ελληνογάλλος ποιητής
1871 - Πωλ Βαλερύ, Γάλλος ποιητής, συγγραφέας και φιλόσοφος
1885 - Έζρα Πάουντ, Αμερικανός ποιητής του μοντερνισμού και δοκιμιογράφος
1888 - Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, αθλητής του Πανελληνίου και ολυμπιονίκης
1896 - Κώστας Καρυωτάκης, Έλληνας ποιητής και πεζογράφος
1900 - Ράγκναρ Γκράνιτ, Φινλανδός νευροεπιστήμονας, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 1967
1914 - Λεαμπούα Τζόναθαν, πρώτος πρωθυπουργός του Λεσότο
1937 - Κλοντ Λελούς, Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα το 1966
1939 - Γκρέις Σλικ, τραγουδίστρια, μέλος του συγκροτήματος Jefferson Airplane
1941 - Τέοντορ Χεντς, Νομπελίστας (2005) Γερμανός φυσικός
1947 - Τίμοθι Σμιτς, μπασίστας (μέλος των Eagles)
1957 - Φελίξ Καμάτσο, Κυβερνήτης του Γκουάμ από τις 6 Ιανουαρίου 2003
1959 - Γιάννης Αγγελάκας, Έλληνας τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής
1959 - Παύλος Χαϊκάλης, ηθοποιός, στο Κατάκολο Ηλείας
1960 - Ντιέγκο Μαραντόνα, Αργεντίνος ποδοσφαιριστής
1967 - Λεωνίδας Καβάκος, δεξιοτέχνης του βιολιού
1969 - Βαγγέλης Βουρτζούμης, καλαθοσφαιριστής (Εθνική Ελλάδας, 8 συμ., 47 π.)
1970 - Κατερίνα Βόγγολη, Ελληνίδα αθλήτρια της δισκοβολίας
1975 - Σταύρος Λαμπριάκος, ποδοσφαιριστής (Ξάνθη)
1978 - Γιάννης Χλωρός, ποδοσφαιριστής (Λάρισα, Ηρακλής)
1979 - Κική Λιόση, αργυρή ολυμπιονίκης (2004) της υδατοσφαίρισης από την Αθήνα
1979 - Γιούκι Νακάμα, Γιαπωνέζα ηθοποιός
1981 - Ιβάνκα Τραμπ, Αμερικανίδα μοντέλο
1984 - Έβα Πίγκφορντ, Αφροαμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός
1989 - Σεθ Άντκινς, Αμερικανίδα ηθοποιός
1989 - Νάστια Λιούκιν, Αμερικανίδα γυμνάστρια, τετράκις εθνική πρωταθλήτρια στη ρυθμική γυμναστική, πρωταθλήτρια κόσμου

Θάνατοι

1459 - Τζιαν Φραντσέσκο Πότζιο Μπρατσιολίνι (γεν. 1389) Ιταλός ουμανιστής
1522 - Ζαν Μουτόν, Γάλλος συνθέτης
1553 - Γιάκομπ Στουρμ φον Στούρμεκ (γεν. 1489), Γερμανός πολιτικός και μεταρρυθμιστής
1602 - Ζαν Ζακ Μπουασάρ (γεν. 1528), Γάλλος αρχαιολόγος και κλασικιστής λόγιος
1611 - Κάρολος Θ΄ ο Μέγας (γεν. 1550), βασιλιάς της Σουηδίας (1604-11)
1626 - Βίλεμπρορντ Σνελ ή Σνέλιους (γεν. 1580), Ολλανδός αστρονόμος και μαθηματικός
1654 - Γκο Κόμιο (γεν. 1633), Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας (1643-52)
1676 - Αχμέτ Κιοπρουλού, Μέγας Βεζίρης της Τουρκίας, στρατιωτικός
1680 - Αντουανέτ Μπουρινιόν (γεν. 1616), Φλαμανδή μυστικιστής
1685 - Μισέλ λε Τελιέ (γεν. 1603), Γάλλος πολιτικός
1757 - Οσμάν Γ΄ (γεν. 1696), Σουλτάνος της Τουρκίας (1754-57)
1793 - Αρμάν Ζανσονέ (γεν. 1758), Γάλλος πολιτικός, Γιρονδίνος
1794 - Λοτφ Αλί χαν Ζαντ (γεν. 1766), Σάχης του Ιράν (1789-94)
1816 - Φρειδερίκος Α' της Βιρτεμβέργης (γεν. 1754), δούκας (1797-1803) και Βασιλιάς (1806-16)
1823 - Έντμουντ Καρτράιτ (γεν. 1743), Άγγλος εφευρέτης του αργαλειού
1842 - Άλαν Κάνινγκχαμ (γεν. 1784), Σκοτσέζος ποιητής και συγγραφέας
1853 - Πιέτρο Ραϊμόντι (γεν. 1786), Ιταλός συνθέτης
1883 - Ρόμπερτ Φόλκμαν (γεν. 1815), Γερμανός συνθέτης
1893 - Σερ Τζον Άμποτ (γεν. 1821), Πρωθυπουργός του Καναδά (1891-92)
1894 - Ονορέ Μερσιέ (γεν. 1840), ο 9ος Πρωθυπουργός του Κεμπέκ (1887-1891)
1910 - Ερρίκος Ντυνάν (γεν. 1828), Ελβετός γιατρός, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού
1912 - Τζέιμς Σέρμαν (γεν. 1855), αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
1914 - Ερνστ Στάντλερ, φιλόλογος και λυρικός ποιητής
1915 - Τσαρλς Τάπερ (γεν. 1821), 6ος Πρωθυπουργός του Καναδά (1896-96)
1918 - Έγκο Σίλε (γεν. 1890), Αυστριακός ζωγράφος
1923 - Άντριου Μπόναρ Λόου (γεν. 1858), Πρωθυπουργός της Βρετανίας
1936 - Τζαφάρ Πασά Ασκαρί (γεν. 1887), Πρωθυπουργός του Ιράκ (1923-24, 1926-28)
1961 - Λουίτζι Εϊναούντι (γεν. 1874), πρώτος Πρόεδρος της Ιταλίας, οικονομολόγος
1966 - Γιώργος Θεοτοκάς (γεν. 1906), λογοτέχνης
1968 - Κόνραντ Ρίχτερ (γεν. 1890), Αμερικανός μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος
1968 - Ραμόν Νοβάρο (γεν. 1899), Μεξικανός ηθοποιός
1969 - Ποπς Φόστερ (γεν. 1892), μουσικός της τζαζ
1975 - Γκούσταβ Λούντβιχ Χερτζ (γεν. 1887), Γερμανός φυσικός
1979 - Παντελής Νικολαΐδης (γεν. 1942), βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
1979 - Μπάρνες Ουόλις (γεν. 1887), Βρετανός αεροναυπηγός
1981 - Στυλιανός Μαυρομιχάλης (γεν. 1902), Πρωθυπουργός της Ελλάδας
1985 - Κέρμπι Γκραντ (γεν. 1911), Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής
1986 - Τάσος Σχορέλης (γεν. 1923), ρεμπέτης, τραγουδιστής και συγγραφέας
1988 - Τάσος Λειβαδίτης (γεν. 1922), Έλληνας ποιητής
1996 - Κριστόφ Ναζικίουα, αρχιεπίσκοπος του Ζαΐρ
1997 - Σάμιουελ Φούλερ (γεν. 1912), Αμερικανός σκηνοθέτης
2000 - Ελίζαμπεθ Μπράντλεϊ (γεν. 1922), Αμερικανίδα ηθοποιός
2000 - Στιβ Άλεν (γεν. 1922), κωμικός, συγγραφέας και συνθέτης
2002 - Αλίκη Διπλαράκου (γεν. 1912), η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη
2002 - DJ Τζαμ Mάστερ Τζέι (γεν. 1965), τραγουδιστής της ραπ
2002 - Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ (γεν. 1922), Ισπανός σκηνοθέτης
2004 - Πέγκι Ράιαν (γεν. 1924), Αμερικανίδα χορεύτρια των μιούζικαλ.
2004 - Φερνάντο Τσουέκα Γκοΐτια (γεν. 1911), Ισπανός αρχιτέκτονας και ιστορικός
2005 - Τετσούο Χαμούρο (γεν. 1917), Ιάπωνας ολυμπιονίκης (1936) της κολύμβησης.
2005 - Επαμεινώνδας Παπαδόπουλος, γνωστός διεθνώς ως Nonda (γεν. 1923), ζωγράφος και γλύπτης.
newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:30 pm


Το Μπισχίνι μας: Εκδρομή στη Δημητσάνα

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:06 am


Musiconline: 27- 10- 2014

-- Με ένα λακωνικό «τιτίβισμα» στο προσωπικό του Twitter, ο Liam Gallagher έθεσε τέλος στους Beady Eye, το συγκρότημα που ίδρυσε στα 2009 μετά τη διάλυση των Oasis, με τους Gem Archer, Andy Bell & Chris Sharrock. «Beady Eye τέλος, σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», έγραψε ο Gallagher, ο οποίος κι έβγαλε δύο όλα κι όλα άλμπουμ με το συγκεκριμένο γκρουπ: το Different Gear, Still Speeding το 2011 και το περσινό BE.Ήδη ασφαλώς κάποιοι φαντασιώνονται ότι μπορεί να ξαναδούμε τους Oasis εν δράσει. Λες και οι Beady Eye ήταν το εμπόδιο... --  Στις Η.Π.Α., η Μαύρη Παρασκευή (η επόμενη μέρα δηλαδή της Γιορτής των Ευχαριστιών) είναι αναγνωρισμένη ημιαργία και έχει συνδυαστεί τα τελευταία χρόνια με ένα όργιο υπερκατανάλωσης: χαρακτηριστικά, θεωρείται ως η πιο επικερδής μέρα όλου του έτους για τα αμερικανικά καταστήματα, ξεπερνώντας ακόμα και τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.Διόλου περίεργο, λοιπόν, που οι Αμερικανοί δισκοπώλες έχουν κι αυτά μπει με τα μπούνια στην υπόθεση Μαύρη Παρασκευή, ανακοινώντας ειδική Ημέρα Δισκοπωλείων για την 28η του Νοέμβρη. Ήδη ανακοινώνονται μάλιστα διάφορα ονόματα που θα συμμετάσχουν με αποκλειστικό υλικό, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η St. Vincent. Η τελευταία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κόψει ένα ειδικό single 10 ιντσών για την 28η του Νοέμβρη, στο οποίο θα περιέχονται δύο νέα τραγούδια, ονόματι "Pieta" και "Sparrow". 
---            Οι νόμοι της Φυσικής είναι ξεκάθαροι: στο Διάστημα δεν υπάρχει ήχος, γιατί δεν υπάρχει αέρας -και είναι αδύνατον ο ήχος να μεταφερθεί στο κενό.Αλλά η NASA δημοσιεύει τώρα ένα αρχείο με ήχους από τις αποστολές της στο Διάστημα, στον επίσημο λογαριασμό που δημιούργησε πρόσφατα στο Soundcloud . Tο αρχείο περιέχει προς το παρόν 60 ντοκουμέντα, στα οποία μπορεί κανείς να ακούσει εκφράσεις που έμειναν στην ιστορία της εξερεύνησης του Σύμπαντος όπως το «Houston, we've Got a Problem», αρκετές συνομιλίες μεταξύ αστροναυτών και βάσης, αλλά και την ομιλία του Προέδρου Κένεντι, η οποία προηγήθηκε της αποστολής Apollo 11 στη Σελήνη.  Τα διαστημόπλοια της NASA κατέγραψαν όμως και ήχους από άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όπως και από τη μετάδοση ηχητικών σημάτων στη στρατόσφαιρα, τα οποία στάλθηκαν στα πλαίσια ερευνών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο ήχος στο Διάστημα δεν υπάρχει μεν με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε στη Γη, αλλά υπάρχει με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων, οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από τα ειδικά μηχανήματα της NASA και να «μεταφραστούν» κατόπιν σε κάτι με νόημα για τα αυτιά μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η δημοσίευση μέρους του ηχητικού αρχείου της NASA στο Soundcloud συμπίπτει χρονικά με τη συνεργασία του Soundcloud με το Twitter, όπου οι χρήστες μπορούν να ποστάρουν και να ακούν μουσική και podcasts απευθείας από ένα tweet.-
--  Την απόφαση να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους μετά από 25 χρόνια κοινής πορείας πήραν τα μέλη των Orbital. Τα αδέλφια Paul και Phil Hartnoll ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους την απόφαση τους να μην συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί και ευχαρίστησαν τους θαυμαστές τους για την στήριξη και την αγάπη τoυς λέγοντας πως μπορεί το συγκρότημα να πέρασε από πολλές διαφορετικές φάσεις και να είχε τα «πάνω του και τα κάτω του» όμως αδέλφια Hartnoll θα θυμούνται πάντα τις ξεχωριστές στιγμές που έζησαν μέσα από αυτό καθώς κι όλα τα μέρη στα οποία βρέθηκαν για να παίξουν μουσική.Την ίδια στιγμή, όμως, μαζί με το αντίο έστειλαν και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους φανς τους αφού τους διαβεβαίωσαν πως το πνεύμα των Οrbital θα συνεχίσει να ζει μέσα από την επερχόμενη σόλο δισκογραφική δουλειά του Paul που είναι ήδη στα σκαριά και θα έχει τον τίτλο "8:58".Το άλμπουμ θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 και θα περιέχει πολύ... θέατρο αφού θα ξεκινάει με έναν δραματικό μονόλογο του ηθοποιού Cillian Murphy,  γνωστό από τους ρόλους του στο "Batman Begins" και στο "Peaky Blinders". 
-  Οι 10 δίσκοι που μας άρεσαν πιο πολύ τον Οκτώβρη με 1 απόσπασμα από τον καθένα:
1.  Andy Burrows – Fall together again2. Baxter Dury – It’s a pleasure3. Ben Howard – I forget where we were4. Inspiral Carpets – Inspiral Carpets5. Mark Lanegan band – Phantom radio6.  U2 – Songs of Innocence7.  Johnny Marr – Playland8. Caribou – Our love9. The 2 Bears – The night is young10. Jamie T – Carrie on the grudge
ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ
-  Attaque – Only you
 Ο djτου technoστην πρώτη του soloδουλειά.

-  Martin Carr – The breaks
 Μέλος των Boo Radleys , στον νέο προσωπικό δίσκο.
 -  Annie Lennox – Nostalgia
 Τρίτος δίσκος με διασκευές στην καριέρα της 30χρονης πια τραγουδίστριας των Eurythmics.
 -  Taylor Swift – 1989
 Ο πρώτος δίσκος που την βγάζει από τα μονοπάτια της new country που όπως δήλωσε τελείωσε για αυτή σαν είδος.
 -  The Coral – Curse of  love
 Ακυκλοφόρητος από το παρελθόν , έρχεται φέτος στην δημοσιότητα!
 -  The Twilight Sad – Nobody wants to be here & nobody wants to live
 Μαύρος τίτλος για τον εξαιρετικό indie rock δίσκο!
 -  The Ting Tings – Super critical
 Συνεχίζουνκαι εδώ με χαρωπή ποπ!
 Playlist top – 20  
 1(2) Ryan Adams – Gimme something good-2(3) The Pierces – Creation3(1) Cats on Trees – Sirens call4(5) TV on the Radio – Happy idiot5(7) Robert Plant – Rainbow6(8) U2 – Miracle (of Joey Ramone)7(11) Royksopp – Sordid affair8(9) The Pineapple Thief – Alone at sea9(10)Jagaara – Faultline10(12) The Charlatans – Talking in tones11(14)Kindness – With you (feat. Kelela)12(4) La Roux – Uptight downtown13(6) Peaking Lights – Breakdown14(15) TV on the radio – Careful you15(16)Mark Lanegan Band – Harvest home16(17)Noel Gallagher’s Hogh Flying Birds – In the heat of the moment17(18)Damien Rice – I don’t want to change you18(19)Chvrches – Richard Pryor19(20)Ben Howard – I forget where we were20(-)The Twilight Sad – Last January.

Single of the weekThe Twilight Sad – Last January
 Toένα από τα δύο σκοτεινά singlesπου προηγήθηκαν του δίσκου τους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:17 am


Lllazaros: Η ζωή είναι μικρά πολύ μικρά καθημερινά πράγματα

-Μια από την βασικές αιτίες που δεν χαιρόμαστε στην ζωή μας, είναι ότι περιμένουμε να συμβεί κάτι σπουδαίο, μεγάλο, φοβερό και εκπληκτικό, για να πούμε έχω αιτία να είμαι χαρούμενος.
Όμως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα.
Άδικα περιμένουμε.
Η ζωή είναι μικρά πολύ μικρά καθημερινά πράγματα.
Εκεί είναι η ομορφιά της.
Μαθαίνουμε να μην αναβάλουμε την χαρά, περιμένοντας μια μεγάλη στιγμή.
Η χαρά είναι κρυμμένη στο πρωινό ξύπνημα, στην χαραυγή, στο καφέ ή τσάι που φτιάχνεις ή πίνεις.
Στην προσευχή που έχει ευχαριστία και δοξολογία.
Σε ένα καντήλι που θα ανάψεις, σε ένα λιβάνι που θα μυρίσεις, στο φαγητό που ετοιμάζεις για σένα ή την οικογένεια σου.
Στην δουλειά που κάνεις ή μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους.
Στον περίπατο με έναν φίλο, με ένα ζώο ή με έναν καλό φίλο.
Στην βροχή που σε πλένει, στην γη που σε κρατά, στον αέρα που σε σκορπά, στην φωτιά που μέσα σου κεντά.
Στην χειραψία που είσαι παρών.
Στην αγκαλιά που δεν είσαι απών.
Στο φιλί που λαχταράς, στην ψυχή που αγαπάς στο έρωτα που δεν ρωτά.
Πάψε να τα αναβάλεις όλα για μετά, δεν υπάρχει παρά μόνο στον νου σου, το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα, και εσύ δυστυχώς έμεινες στο πουθενά.

Πηγή:  [www.diakonima.gr]

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:33 am


Σπιάτζα: ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνεχίζονται οι χειμερινές θείες λειτουργίες για τρίτη χρονιά στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Σπιάτζας. Στις 12 και 26 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν δύο θείες λειτουργίες για αυτό το μήνα. Αρκετός ήταν ο κόσμος που ήρθε και συμμετείχε σε αυτές.
Μετά την θεία λειτουργία ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας πρόσφερε καφέ και γλυκίσματα στους παραβρισκομένους.
Η επόμενη Θεία Λειτουργία θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου 2014. 


12-10-2014
-
-
-
-
-
-
26-10-2014

-


-
-
-
-

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:59 am


Lllazaros: Καταφυγή και προστασία στην Παναγία

-Μερικές φορές η ψυχή μου κρύβει μέσα της πολλή αγάπη και θέλω να την στείλω και δεν γνωρίζω που να την στείλω. Και τότε την απευθύνω εις την Μανούλα μου, την Παναγία και την παρακαλώ αυτή να παρηγορήσει όποιον υποφέρει και βασανίζεται, όποιον τον πικραίνουν οι αυταρχικοί χαρακτήρες, όποιον φλέγουν τα πάθη.
Η αγάπη προς την Παναγία μας είναι κάτι το πολύ τρυφερό και άγιο. Δεν μπορείς να σκεφθείς την Παναγία μας και να μη πλημμυρίσεις από συναισθήματα ιερά και άγια.
Η αγάπη προς την Παναγία μας διαπορθμεύει την ψυχή μας εις τον μέλλοντα αιώνα, δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Είναι κάτι που δεν εκφράζεται, αλλά σε κάνει να σκιρτάς από χαρά προς αυτή που είναι η κιβωτός της σωτηρίας και ταμείον των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος.

Την πάσαν ελπίδα μου, εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον με υπό την σκέπην σου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 5:00 pm


Πύργος Press: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Στον Πύργο ο Ηλίας Φυντάνης

-Ως νέος τεχνικός του Πανηλειακού έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα ο Ηλίας Φυντάνης. Για τον συγκεκριμένο προπονητή έχουμε περιγράψει αναλυτικά από τα προηγούμενα ρεπορτάζ, ότι είχε ήδη φτάσει από την Πέμπτη σε προφορική συμφωνία, γι' αυτό άλλωστε και μετέβη και στον αγώνα της Κυριακής.
Μετά από ένα τελευταίο ραντεβού που έγινε τη Δευτέρα με τους ανθρώπους της ομάδας του Πανηλειακού, ώστε να γίνει και 100% το... 99% που ήδη έχουμε φτάσει, της συμφωνίας, ο έμπειρος τεχνικός ήταν χθες στον Πύργο για την πρώτη προπόνηση.Από εδώ και πέρα ο στόχος των «ερυθροκεύκων» είναι ως το τέλος Δεκεμβρίου να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στις θέσεις των πλέι άουτ παραμονής και αυτό θα επιδιώξει στα επόμενα ματς που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τότε.Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, μετά το χθεσινό ρεπό υπάρχει η (και προαναφερόμενη) επάνοδος στις προπονήσεις σήμερα, όπου ξεκινάει και η προετοιμασία για το προσεχές ματς της 4ης αγωνιστικής, με τα Χανιά στον Πύργο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή και σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο. To παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15:00 και δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Τι επιτρέπεται στις μεταγραφές ΙανουαρίουΣτο κομμάτι, περί μεταγραφών Ιανουαρίου, να αναφέρουμε ότι:Ο Πανηλειακός έχει και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο τους περιορισμούς λόγω της έλλειψης αδειοδότησης. Για την αδειοδότηση υπενθυμίζεται ότι το όριο της συμπλήρωσης και κατάθεσης στην ΕΠΟ του σχετικού φακέλου, για κάθε ΠΑΕ είτε Σούπερ Λίγκας (σε αυτή ζητούνται βέβαια περισσότερα κριτήρια), είτε Φούτμπολ Λιγκ, είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε χρόνου. Και αφορά ολόκληρη την επόμενη περίοδο. Π.χ., τον προσεχή Απρίλιο (2015) θα δοθεί ή όχι στις ΠΑΕ η αδειοδότηση που θα διαρκεί (ή όχι αντίστοιχα) από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016, κ.τ.λ.
Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Πύργου (όπως και οι άλλες που έχουν παρόμοια έλλειψη), σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, μπορεί να πάρει τον Ιανουάριο:α) Απεριόριστο αριθμό Ελλήνων παικτών από 24 ετών και κάτω. β) Έναν Έλληνα παίκτη πάνω από 24 ετών ή έναν ξένο παίκτη από 24 ετών και κάτω.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 4:54 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Υπό βροχή και χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η παρέλαση

-Με μεγάλη συμμετοχή από τους πολίτες παρά την κακοκαιρία ολοκληρώθηκε η παρέλαση των μαθητών, των πολιστικών συλλόγων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον Πύργο.Παρότι η βροχή έκανε την εμφάνισή της κατά διαστήματα, μικροί και μεγάλοι κρατώντας ομπρέλες και φορώντας αδιάβροχα, κατέκλυσαν τα σιδηροφραγμένα πεζοδρόμια της οδού Μανωλοπούλου και παρακολούθησαν την παρέλαση απαθανατίζοντας μαθητές, στρατιώτες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στήθηκε ειδική εξέδρα για τους εκπαιδευτικούς, ενώ και φέτος δεν υπήρχε εξέδρα για τους επίσημους.Η παρέλαση ξεκίνησε με τους λιλιπούτειους μαθητές των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων, ενώ τη «σκυτάλη» πήραν οι μαθητές-τριες των δημοτικών, των γυμνασίων και των Λυκείων του Πύργου, εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό.Επιβλητικοί και εντυπωσιακοί, οι υπηρετούντες στα σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαγνήτισαν τους παρευρισκόμενους και απέσπασαν παρατεταμένα επιφωνήματα επιδομασίας.Δεν έλειψαν ούτε και φέτος τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν ακροβολισμένες κατά μήκος της παρέλασης, ενώ τα κιγκλιδώματα μετέτρεψαν σε... φρούριο την οδό Μανωλοπούλου για μία ακόμα παρέλαση...

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 4:52 pm


Πύργος Press: ΗΛΕΙΑ Την Πέμπτη τελειώνει ο «εφιάλτης»

-Την Πέμπτη φαίνεται να τελειώνει ο «εφιάλτης» των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν σωρρευθεί επικίνδυνα στο χώρο της Συντριάδας, δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς μέχρι σήμερα και λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.
Το ζήτημα της μεταφοράς των σκουπιδιών, αναμένεται να βρει τη λύση του, αύριο, όπου θα γίνει η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου και από εκεί και πέρα, η μεταφορά θα ξεκινήσει σταδιακά ώστε να αποσσυμφορηθεί η περιοχή από τους τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται εκτεθειμένα στο σημείο.
Παράλληλα, συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά του δήμου Πύργου, αλλά και στην πόλη, όπου μηχανήματα, φορτηγά και απορριμματοφόρα μαζεύουν τα σκουπίδια, ωστόσο εκείνο που αναμένει ο δήμος του Πύργου είναι εκτός από την οριστικοποίηση της μεταφοράς των σκουπιδιών και την έγκριση του φακέλου αδειοδότησης του χώρου, στον οποίο θα μπορέσει να δώσει μια μακροχρόνια βιώσιμη λύση, στο ζήτημα της διαχείρισης.
Αναμένει την έγκρισηΣύμφωνα με ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Πύργου, ήδη ο φάκελος της αδειοδότησης του χώρου που θα δώσει νόμιμη, μακροχρόνια, ασφαλή περιβαλλοντικά και οικονομική λύση, στην περιοχή της Οσίας Ξένης, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται η έγκρισή του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της τελικής επίλυσης του προβλήματος.
Όσο για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Συντριάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι: «Η προσωρινή εναπόθεση στο Νοσοκομείο, έγινε όπως και επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για να μεταφερθούν από εκεί στη Ναύπακτο. Η καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ και των υπολοίπων γραφειοκρατικών ενεργειών, δημιούργησε το πρόβλημα στο χώρο. Ελπίζουμε ότι από την Πέμπτη και μετά, το πρόβλημα θα λυθεί σταδιακά, και οριστικά εάν λάβουμε την αδειοδότηση του χώρου μας».

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 4:48 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ο ΕΟΡΤΣΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

-Πραγαμτοποιήθηκε χθες ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Υπό το την σιγανή βροχή έγινε  η παρέλαση στο χωριό μας το Νεοχώρι Κυλλήνης .

-Το πρωί τελέστηκε  δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νεοχωρίου .
Το πανηγυρικό της ημέρας εξιστόρισε ο Διευθυντής του Δημ.σχολείου Κος Γεώργιος Σαϊτάς .
                                    
-
Κατέθεσαν  στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων οι μαθητές του νηπιαγωγείου ,δημοτικού και γυμνασίου .
Και ο νέος τοπικός άρχοντας της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Κος Βασίλειος Τσάκος .
Όλοι οι δάσκαλοι του δημ σχολείου  και οι καθηγητές του γυμνασίου ήταν παρόντες στην παρέλαση καθώς και οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου .

Πληροφορίες για τον εορτασμό μας έδωσε η Κα Αμαλία Χαβιαρά και οι φωτογραφίες εστάλλησαν από τον Κο Αθανάσιο Ψυχογιό  ..Τους οποίους και ευχαριστούμε !!!!
Δείτε τις φωτογραφίες ...

-
-


-


-


-
-
-
--


Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 4:00 pm


Γιαννιτσοχώρι: Δηλαδή, εσείς τι περιμένατε;

-/kavouras12.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 2:30 pm


Γιαννιτσοχώρι: ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΖΑΧΑΡΑΙΟΙ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ. Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΊΝΑΙ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ!!!!!

      Τι να πω για τα όσα συμβαίνουν στη Sugartawn; Πραγματικά θλίβομαι πάρα πολύ γιατί ρε γαμώτο αγαπώ και πονάω αυτόν τον τόπο περισσότερο από κάθε τι. Φυσικά όταν λέμε ο τόπος μας εννοούμε και ότι έμψυχα και άψυχα περιέχει, τους φίλους μας τους πρώτους και παντοτινούς, τους συγγενείς και κουμπάρους μας τους καλούς. Τόσα χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και είπα λίγο να τα ..αφήσω αλλά σε αφήνουν τα τόσα ανδραγαθήματα; Τελευταίο τα δημοτικά τέλη και δη όπως τα δικαιολογούν μερικοί δημότες με πρώτο τον"δήμαρχο" τον Πανταζή (1).       Σίγουρα έχετε μάθει τα νέα και από πρώτο χέρι αλλά ποιος περίμενε τέτοια ελεεινή αντίδραση από πολλούς πατριώτες. Ο δήμαρχος λοιπόν εν μέσω βαθύτατης κρίσης, ο αθεόφοβος,  αυξάνει τα δημοτικά τέλη 50%. Τα έξοδα λένε είναι μεγάλα, αγγίζουν το εκατομμύριο μηνιαίως και τα έσοδα είναι περίπου το 1/3 οπότε πρέπει  να γίνει αύξηση. Μα καλά ρε λεβέντες της δεκάρας τόσα που διατυμπανίζετε για ευρωστία του δήμου  τι σημαίνουν; Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;-      Καλά όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες και οι ανίδεοι   αλλά τον μεγαλύτερο τραγέλαφο   τον έχουν οι ....δημότες. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια κωθώνια; Είναι και παραείναι! Λέει ο Πανταζής σιγά ρε την αύξηση, η επιβάρυνση είναι μισό ευρώ το νοικοκυριό, τίποτα δεν είναι! (2)   Κι αυτοί όχι μόνο τον ανέχονται και τα χάφτουν αλλά τον τραπεζώνουν κιόλας. Μα καλά όσοι γλείφουν ένα κόκαλο κι αυτοί είναι αρκετοί αλλά οι άλλοι, ο απλός κόσμος; Αφελής είσαι μου λέει ένας φίλος, τους έχει όλους αυτούς, επαγγελματίες και μη, δέσει από το λαιμό.  "Τι να κάνουμε λένε αρκεί να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια και θα το υπομείνουμε". Καταλάβατε το μέγεθος της μωρίας;      Αλλά και εκείνος ο Γιαννιτσοχωρίτης  που βάζει πλάτες ώστε "με την αύξηση αυτή να παρέχουν από δω και πέρα καλύτερο έργο και να λυθούν τα προβλήματα του Δήμου";Μπράβο σου ρε Κυριάκο, που μας έβγαλες όλους τους Γιαννιτσοχωρίτες ασπροπρόσωπους....        Αμ το άλλο  που ισχυρίζονται; Λένε: Το "2011 έγινε μια αναπροσαρμογή των τελών, όμως κανονική αύξηση έχει να γίνει εδώ και 10 χρόνια".  Το πήρανε κι αυτοί το παραμύθι της Κυβέρνησης. Αναπροσαρμογή, αναδόμηση και λοιπά.   Κάνετε και κλικ εδω, εδώ  -       Για δε τη λαϊκή πολιτική του δήμου μας και την φροντίδα του για τους φτωχούς αξίζει να διαβάσετε την ανάρτηση αυτή ΕΔΩ (3)  Φανφάρες και κορδακισμοί!!!       Πω... πω, οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους...       Πώς θα ξεμπλέξουμε από δαύτους..... 

(1) Αλήθεια πόσος καιρός πάει από την έκπτωση, καθαίρεση από το δικαστήριο κι ακόμη να αποσταλεί η διαπιστωτική πράξη από τη Περιφέρεια; Καλά λέει κι ο καλός μας φίλος ο Μπαλαδήμας ότι τέτοιο κράτος κωλοχανείο που έχουμε γιαυτό φθάσαμε εδώ που είμαστε!(2) Αυτό είναι πρωτοφανές. Σαν τους κακοποιούς αποικιοκράτες που κορόιδευαν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια και χάντρες. Μα καλά πόσα νοικοκυριά έχουμε στο δήμο; Είναι 3000, είναι 5000, 7000; Υπόψη οι κάτοικοι δεν φθάνουν ούτε τις 10000, αλλά ας το δεχθούμε... Τότε σύμφωνα με αυτά που  πασάρει ο Πανταζής ο δήμος θα ωφεληθεί όυτε 10 χιλιάδες το μήνα! Ρε παιδιά φθάνει πια...τέτοια κοροϊδία....Τι διάβολο είπε ο μεγάλος τέτοιες κοτσάνες; Αλλά αφενός αφού το γράφουν οι δικοί του στον Πύργο και αφετέρου σε τι κουτορνίθια απευθύνεται γιατί  να μην είναι αληθινό;΄
(3) Είχα και εγώ ένα φίλο στο στο Δήμο και τον έχασα... Τι να κάνουμε Λάκη μου; Πώς το λένε, ο καιρός φέρνει τα λάχανα, ο καιρός τα παραπούλια! 

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 2:00 pm


Γιαννιτσοχώρι: [nt]

-

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 1:50 pm


Γιαννιτσοχώρι: "Το σώμα είναι το κέλυφος της ψυχής


Ο διάσημος Γερμανός φωτογράφος Klaus Kampert λατρεύει το γυμνό και τους χορευτές μπαλέτων. Παθιάζεται με τις γραμμές των γυμνασμένων σωμάτων, την έκφραση και την ένταση των μυών.Χορογραφικές κινήσεις, ανεπιτήδευτος ερωτισμός, απόλυτη αρμονία. "Το σώμα είναι το κέλυφος της ψυχής. Η δουλειά μου περιστρέφεται κυρίως γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Παρόλα αυτά, δεν θεωρώ ότι οι εικόνες μου θεωρούνται κλασικά γυμνά ή ερωτικές φωτογραφίες.  Δεν με ενδιαφέρει να παρουσιάσω την ομορφιά σαν εξωτερικό φαινόμενο. Αντίθετα, θα ήθελα να παρουσιάσω τον άνθρωπο ως σύνολο: Το σώμα και το μυαλό ενωμένα. Το γυμνό σε μια εικόνα μπορεί να αποκαλύψει συναίσθημα.   Μεταξύ των μοντέλων μου, οι χορευτές μπαλέτου είναι εκείνοι που πετυχαίνουν να εκφράσουν αυτό το όραμα ολοκληρωτικά. Τα σώματά τους προδίδουν τη συνεχή επιδίωξη της ομορφιάς, τη χάρη, την επίτευξη και την τελειότητα."
- --

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 1:30 pm


Καλημέρα Ηλεία: Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

-
Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
 Αναδημοσίευση από το Site..της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας: EMY-

Έκτακτα Δελτία σε ισχύ
-
-
-
Ώρα έκδοσης: 28/10/14 10:30
-
WOGR91 LGAT 281030

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 28-10-2014 / 1230 Β
Α.Α. 33/ 2014
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ).
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ), ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ).
2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-10-14) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ .emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

[www.hnms.gr]

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 11:38 pm


Καλημέρα Ηλεία: ΔΕΛΙΟ ΤΥΠΟΥ-*Επιδείνωση του καιρού (28/10-29/10) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες 28-10-2014

-

Πηγή... Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

-Επιδείνωση του καιρού (28/10-29/10) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες 28-10-2014
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 28/10/2014 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη (28-10-2014) σε ορισμένες περιοχές της χώρας (δυτικά και νότια).

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τρίτη (28-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική).
2. Αύριο Τετάρτη (29-10-14) τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές αλλά το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την ...
εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 11:31 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 9:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5 30

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5 30

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 7:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 5:00 pm


Lllazaros: Έκτακτο Ανακοινωθέν

Έκτακτο Ανακοινωθέν

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 5:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: «Ο καθηγητής δεν έκοψε τις φλέβες του αλλά αυτοτραυματίστηκε»

-
patrisnews.com

Νέα τροπή στην υπόθεση αυτοτραυματισμού του Καθηγητή στο 8ο Λύκειο Πατρών δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι αναφέρεται:
«Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Πατρών αναφερόμενος στο σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σχολείο την περασμένη Πέμπτη 23-10-2014 κατά την 7η ώρα διδασκαλίας δηλώνει ότι:1. Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας του συναδέλφου2. Δεν έκοψε τις φλέβες του3. Υπήρξε ελαφρύς αυτοτραυματισμός στην εξωτερική πλευρά του πήχη, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με Hansaplast4. Δε ζητήθηκε ιατρική συνδρομή και ουδέποτε κλήθηκε ασθενοφόρο στο Σχολείο5. Ο συνάδελφος αποχώρησε από το Σχολείο με τη συνοδεία των οικείων του.Ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας και την επανόρθωσή της από την πλευρά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ο νόμος και η ηθική ορίζουν.Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου ΓΕΛ Πατρών».


αυτοτραυματισμού του Καθηγητή στο 8ο Λύκειο Πατρών δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι αναφέρεται:
«Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Πατρών αναφερόμενος στο σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σχολείο την περασμένη Πέμπτη 23-10-2014 κατά την 7η ώρα διδασκαλίας δηλώνει ότι:1. Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας του συναδέλφου2. Δεν έκοψε τις φλέβες του3. Υπήρξε ελαφρύς αυτοτραυματισμός στην εξωτερική πλευρά του πήχη, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με Hansaplast4. Δε ζητήθηκε ιατρική συνδρομή και ουδέποτε κλήθηκε ασθενοφόρο στο Σχολείο5. Ο συνάδελφος αποχώρησε από το Σχολείο με τη συνοδεία των οικείων του.Ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας και την επανόρθωσή της από την πλευρά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ο νόμος και η ηθική ορίζουν.Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου ΓΕΛ Πατρών».patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 4:30 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ : ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ : ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 4:20 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ’40

-
της Ελένης Παπαποστόλου

1933-1934. Μαύρα σύννεφα καλύπτουν την Ευρώπη.Η φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι  στην Ιταλία έχει ήδη αντικαταστήσει το δημοκρατικό πολίτευμα.  Η οικονομική κρίση οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια ανθρώπων. Στη Γερμανία, ο αγκυλωτός σταυρός παίρνει την εξουσία. Ο Χίτλερ, ανακηρύσσει το «Τρίτο Ράιχ», μια νέα αυτοκρατορική Γερμανία. Όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ναζιστικού τίθενται εκτός νόμου. Οι Εβραίοι, πρώτοι απ’ όλους, ως κατώτερη ράτσα, είναι στο στόχαστρο των φασιστών και των ναζιστών. Οι τσιγγάνοι, οι διανοούμενοι, οι κομμουνιστές και όσοι αντιστέκονται στο ναζισμό και στο φασισμό ακολουθούν. Η βία και η τρομοκρατία είναι κοινές μέθοδοι. Οι μελανοχίτωνες στην Ιταλία και τα τάγματα εφόδου (απ’ όπου θα προκύψουν αργότερα τα Ες-Ες) στη Γερμανία, τρομοκρατούν προπηλακίζουν, δέρνουν ή και δολοφονούν αθώους πολίτες αν τυχόν δε χαιρετίσουν τα φασιστικά σύμβολα. Οι Εβραίοι στερούνται κάθε δικαιώματός τους ως πολίτες, εκδιώκονται και στέλνονται μαζί με όλους τους άλλους πολιτικούς αντιπάλους των ναζιστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απώτερο στόχο την εξολόθρευσή τους. Η εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα γράμματα και οι τέχνες ασφυκτιούν κάτω από τη  μπότα των ολοκληρωτικών αυτών καθεστώτων. Οι διανοούμενοι που δε συμφωνούν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Γερμανία. Ένας νέος μεσαίωνας απειλεί τον κόσμο με το σκοταδιστικό του πέπλο.
Στην Κεντρική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και τη Ν. Αμερική τα δημοκρατικά πολιτεύματα αντικαθίστανται από φασιστικά καθεστώτα.

1936. Στην Ελλάδα επιβάλλεται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Τα κόμματα τίθενται εκτός νόμου, η αστυνομία και οι υπηρεσίας της ασφάλειας οργανώνονται κατά τα φασιστικά πρότυπα. Επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία και η χώρα βυθίζεται σε πρωτοφανή σκοταδισμό. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση πολιτικών ελευθεριών, συστηματική καταδίωξη όλων των διαφωνούντων, εξορίες. Αλλά και οργανώσεις νεολαίας, τύπος και δημόσιοι εορτασμοί που υμνούν το καθεστώς και τον αρχηγό του. Ένα τοπίο που δεν απέχει από αυτό των άλλων φασιστικών καθεστώτων. Μία από τις πρώτες πράξεις της 4ης Αυγούστου ήταν το κάψιμο των «ενοχλητικών» βιβλίων: Μαρξ, Χάινε, Φρόιντ, Ντοστογιέφσκι, Γκαίτε, Δαρβίνος, Παπαδιαμάντης, Καρκαβίτσας και πολλοί άλλοι οι ανεπιθύμητοι συγγραφείς που τα βιβλία τους ρίχνονται στην πυρά. Ο λαός καλείται να παρακολουθεί αυτές τις βαρβαρότητες,  κατά τα πρότυπα των ναζιστών..Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ γράφει:
******(ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.)
1939-1940.  Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν. Ο Χίτλερ έχει ήδη προσαρτήσει την Αυστρία, τη Ρηνανία, καθώς και Τσεχοσλοβακικά εδάφη. Η Ιαπωνία έχει ήδη εμπλακεί σε πόλεμο με την Κίνα. Ο  Μουσολίνι καταλαμβάνει την Αλβανία.  Κατόπιν ο Χίτλερ εισβάλλει στην Πολωνία ταυτόχρονα με τους Σοβιετικούς. Η Γαλλία και η Αγγλία, κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία. Η Δανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία καταλαμβάνονται διαδοχικά. Η Αγγλία που μένει μόνη της, βομβαρδίζεται ανηλεώς αλλά και βομβαρδίζει αποτελεσματικά τη Γερμανία. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη  ζοφερή πραγματικότητα.
Τα παιδιά για άλλη μια φορά ζουν τον παραλογισμό του πολέμου. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ γράφει
********** (ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ)


Μετά την κατάληψη της Αλβανίας η Ιταλία δείχνει τα δόντια της στην Ελλάδα.  Η πρώτη πρόκληση έρχεται τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, στην Τήνο: τορπιλίζεται απροειδοποίητα, την ώρα της μεγάλης γιορτής, η φρεγάτα «Έλλη». Όσο κι αν το Μεταξικό καθεστώς προσπαθεί να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους, όλοι γνωρίζουν πως πίσω από αυτή την άνανδρη πράξη κρύβεται ο Μουσολίνι. Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 η Ιταλία στέλνει τελεσίγραφο με το οποίο ζητά να περάσουν ελεύθερα τα Ιταλικά στρατεύματα από το Ελληνικό έδαφος.  H Ελληνική ουδετερότητα, την οποία επιθυμούσε και ο Μεταξάς και οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, γίνεται αδύνατη ποια. Ο Ελληνικός λαός παίρνει θέση: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ. Ο Ιωάννης Μεταξάς, παρά τη βαθύτερη θέλησή του, υποκύπτει στο μεγαλείο του Ελληνικού λαού και απορρίπτει το τελεσίγραφο. Το πρωί της 28ηςΟκτωβρίου 1940 ο λαός είναι στο πόδι, το ξεκίνημα για τον πόλεμο μοιάζει με πανηγύρι: Οι γυναίκες και οι μανάδες αποχαιρετάν τους φαντάρους που φεύγουν για το μέτωπο με χαμόγελα και αυτοί ανταποδίδουν το ίδιο. Είναι χαρούμενοι γιατί  θα υπερασπιστούν την ελευθερία της πατρίδα τους,  αλλά και την ελευθερία όλου του κόσμου από το καρκίνωμα του φασισμού.
Ο Άγγελος Τερζάκης γράφει:

«Ήταν η ώρα έξι όταν οι σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας ξύπνησαν την πολιτεία…. Οι άνθρωποι ξυπνούσαν ξαφνιασμένοι, ρωτούσαν τους πρώτους διαβάτες. Ένα βουητό ανέβαινε λίγο-λίγο από γύρω. Από μακριά τα πρώτα ομαδικά βήματα πάφλασαν στην άσφαλτο. Μάτια υψώνονταν στον ουρανό, έψαχναν. Όμως σ’ όλη αυτή την κίνηση που άρχιζε και πύκνωνε σε μικρές συντροφιές, σε ομάδες που κίνηση που άρχιζε και πύκνωνε σε μικρές συντροφιές σε ομάδες που ξεκινούσαν για το κέντρο, δεν ξεχώριζες ταραχή ή αγωνία. Μια διάθεση ευφορίας, κέφι ανάλαφρο, αλλόκοτο, ξεσήκωνε τις ψυχές, πρωινό αγέρι που κομπώνει το πανί. Στα μάτια των ανθρώπων αντικρίζονταν, έφεγγε ένα χαρούμενο ξάφνιασμα, σάμπως όλος αυτός ο κόσμος να μάθαινε ξαφνικά πως έχει μέσα του κρυμμένα νιάτα» (Άγγελου Τερζάκη, Ελληνική εποποιία)


Η εποποιία του πολέμου των Ελλήνων ενάντια στους Ιταλούς στα βουνά της Πίνδου και στην Αλβανία, κράτησε 160 ημέρες και ήταν ένας πόλεμος δίκαιος και νικηφόρος. ¨Ήταν ημέρες νίκης, χαράς, δόξας.  Όλοι βοηθάνε στον πόλεμο. Οι φαντάροι που πολεμούν γενναία. Οι γυναίκες της Πίνδου που μεταφέρουν πυρομαχικά στο μέτωπο του πολέμου. Οι μανάδες που αποχαιρετώντας τα παιδιά τους τα προστάζουν να νικήσουν. Οι διανοούμενοι, και οι καλλιτέχνες που βρίσκονται στα μετόπισθεν βοηθάν και αυτοί εμψυχώνοντας τον λαό.  Επιθεώρηση, γελοιογραφίες, τραγούδια, διαμαρτυρίες, όλα επιστρατεύονται.
Ο απόηχος των τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο φθάνει ως το μέτωπο του πολέμου:
********ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ»

Δεν είναι όμως ένας εύκολος πόλεμος. Ο πιο δύσκολος εχθρός είναι η πείνα και το κρύο. Τα πόδια των πολεμιστών γεμίζουν χιονίστρες, πολλοί ακρωτηριάζονται.
Ο ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, και φαντάρος στο Αλβανικό μέτωπο, περιγράφει στο Άξιον Εστί την πορεία προς το μέτωπο:
          «Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω από τον άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου φορές εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας. Και τις λίγες φορές όπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε κουβέντα, μονάχα σοβαροί και αμίλητοι. Φέγγοντας μ΄ ένα μικρό δαδί, μία-μία εμοιραζόμασταν τη σταφίδα. Ή φορές πάλι ααν ήταν βολετό, λύναμε βιαστικά τα ρούχα μας και ξυνόμασταν με λύσσα ώρες πολλές, όσο να τρέξουν αίματα. Τι μας είχε ανέβει η ψείρα ως το λαιμό, κι ήταν αυτό πιο κι απ’ την κούραση ανυπόφερτο. Τέλος κάποτε ακουγότανε στα σκοτεινά η σφυρίχτρα, σημάδι ότι κινούσαμε, και πάλι σαν τα ζα τραβούσαμε μπροστά να κερδίσουμε δρόμο, πριχού ξημερώσει και μας βάλουνε στόχο τ’ αεροπλάνα. Επειδή ο Θεός δεν κάτεχε από στόχους ή τέτοια, κι όπως το ‘χει συνήθειό του στην ίδια πάντοτε ώρα ξημέρωνε το φως.           Τότες, χωμένοι μες στις ρεματιές, γέρναμε το κεφάλι από το μέρος το βαρύ, όπου δε βγαίνουνε όνειρα. Και τα πουλιά μας θύμωναν, που δε δίναμε τάχα σημασία στα λόγια τους – ίσως και που ασκημίζαμε χωρίς αιτία την πλάση. (Οδυσσέα Ελύτη, Άξιο Εστί)

Οι φαντάροι αυτοί, οι παγωμένοι από το κρύο, πεινασμένοι, ψειριασμένοι, ακρωτηριασμένοι, με μοναδικό  μεταφορικό μέσο τα πόδια τους και κάποια γαϊδουράκια για τα χρειαζούμενα στον πόλεμο, αυτοί οι “άγνωστοι-γνωστοί”, τίμησαν τη σημαία που κρατούσαν όσο λίγοι. Και μαζί μ’ αυτούς και όλος ο λαός που ολόψυχα τους στήριξε με κάθε τρόπο.Η συγγραφέας Ρένα Καρθαίου γράφει:
**************ΠΟΙΗΜΑ 28η Οκτωβρίου 1940

O ελληνικός στρατός όχι μόνο διώχνει τους Ιταλούς από το ελληνικό έδαφος αλλά και προελαύνει μέσα στο Αλβανικό έδαφος απωθώντας τους περισσότερο από 60 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Ταυτόχρονα, η ελληνική αεροπορία με μονάχα 115 αεροπλάνα και το ναυτικό, άξιο της παράδοσης, εκτελούν απαράμιλλα το καθήκον τους.
Και πάλι ο Ελύτης, στο άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας. 
*********ΠΟΙΗΜΑ άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας

Οι ελληνικές επιτυχίες στην Αλβανία είναι και η πρώτη νίκη των συμμάχων την ώρα που ο εχθρός φαινόταν πανίσχυρος. Ενθαρρύνονται έτσι και οι άλλοι λαοί, ενώ καταστρέφεται το γόητρο του Μουσολίνι.
Ο διανοούμενος Γάλλος Αντρέ Ζιντ γράφει σε επιστολή του:

«…..Γενναίε Ελληνικέ λαέ! Καταλαβαίνετε τι είσαστε για μας σήμερα; Για πολλούς φοβερούς μήνες δεν είχαμε γνωρίσει παρά χρεοκοπίες, πικρίες, το γκρέμισμα των αιτιών της περηφάνιας μας και των ελπίδων μας…. και ξαφνικά, σαν από το βάθος ενός πάρα πολύ αγαπητού παρελθόντος, η φωνή σας η πολυαγαπημένη υψώνεται και κυριαρχεί αμέσως στους συγκεχυμένους θορύβους της κόλασης….  Αντιπροσωπεύετε για μας το θρίαμβο της παλικαρίσιας αρετής, της πραγματικής αξίας, εκείνης των ολιγάριθμων. Και τι ευγνωμοσύνη αισθάνονται για σας, γιατί ξαναδώσατε σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα εμπιστοσύνη, θαυμασμό , αγάπη κι ελπίδα στον άνθρωπο» Αντρέ Ζιντ
6 Απριλίου 1941. Η Γερμανία χτυπά την Ελλάδα. Ο ελληνικός στρατός, μετά από ηρωική αντίσταση αναγκάζεται να υποκύψει στην συντριπτική υπεροπλία των Γερμανών. Η στρατιωτική ηγεσία συνθηκολογεί μετά από 18 ημέρες. Η αντίσταση όμως στην Κρήτη κρατά ακόμα ως το Μάιο του 1941 και προκαλεί την καταστροφή εκλεκτών γερμανικών δυνάμεων. Καθυστερεί έτσι η επίθεση του Χίτλερ κατά της Σοβιετικής Ένωσης, πράγμα που συνέβαλε κατά πολύ στην νίκη των Σοβιετικών.

27 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί εισέρχονται στην πρωτεύουσα. Παρελαύνουν στους έρημους δρόμους  κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα ελάχιστων διαβατών. Η κατοχή έχει αρχίσει. Μετά την κατάληψη και της Κρήτης, η Ελλάδα διαμελίζεται ανάμεσα στους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους. Οι κατακτητές και ιδίως οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι όχι μόνο συντηρούνται από την ελληνική παραγωγή αλλά υποχρεώνουν την Ελλάδα να καταβάλει και μεγάλα χρηματικά ποσά για τον ίδιο λόγο. Λεηλατείται ολόκληρη η γεωργική  παραγωγή, τα αγαθά και ο φυσικός πλούτος της χώρας. Δεσμεύονται όλα τα εμπορεύματα που υπάρχουν σε αποθήκες. Η προμήθεια τροφίμων και όλων των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται προβληματική για τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή. Η μεγάλη πείνα έχει αρχίσει. Το χρήμα χάνει την αξία του. Την ίδια στιγμή που η πείνα θερίζει, μερικοί, ανάξιοι να ονομάζονται άνθρωποι, κερδίζουν από το εμπόριο τροφίμων στη μαύρη αγορά. 300.000 άνθρωποι πεθαίνουν τον τρομερό χειμώνα του 41-42 στην Ελλάδα.
Ένας λογοτέχνης περιγράφει:
«Χειμώνας του 41 με 42. Τώρα πεινώ και φοβάμαι. Η Αθήνα ρημάζει μέρα με τη μέρα. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια. Οι άνθρωποι ζαρώνουν και τρέχουν να ζεσταθούν. Πολλοί φορούν τις ρόμπες τους για πανωφόρια. Κάποιο είναι τυλιγμένοι τσουβάλια και εφημερίδες. Κόπηκε και το ηλεκτρικό ρεύμα κατόπιν από το ψωμί. ….Αν προχωρούσες από την Ομόνοια στο Σύνταγμα σε πεντέξι σημεία θα συναντούσες κόσμο γύρω από σωριασμένους στο δρόμο. Μπουλούκια παιδιά ζητιάνευαν στους δρόμους και αρπούσαν ό,τι βρίσκαν που να μασιέται. Πολλά βλέπουν το ενδιαφέρον που προκαλούν οι πεσμένοι, ξαπλώνουν και κείνα στο πεζοδρόμιο, το ένα πλάι στο άλλο, κι εκεί ξεχνιούνται κι αρχίζουν να παίζουν. Κάποτε ο θάνατος τα μαζεύει ευχαριστημένα. Είδαμε στην πλατεία Κλαυθμώνος ένα τσούρμο παιδάκια μισόγυμνα κι ένας μαντράχαλος 25 χρονών σα χασές άσπρος από την πείνα, ο αρχηγός τους. Τα παιδάκια λεηλατούσαν τους σκουπιδοτενεκέδες από τα γύρω εστιατόρια των «των Αθηνών» και του «Αβέρωφ» που τρώγαν οι Γερμανοί» (ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ)


Ακόμα μια μαρτυρία:
Πεινώ Κατοχή. Στις γωνιές των δρόμων οι ντενεκέδες με τα σκουπίδια περιμένουν όχι το αυτοκίνητο ή μάλλον το κάρο να τους αδειάσει. Περιμένουν τους πεινασμένους ανθρώπους να ψάξουν μέσα να βρουν κάτι φαγώσιμο: λεμονόκουπα, φύλλα κρεμμυδιού... [...] Τα μπακάλικα άδεια. Το μόνο που βρίσκαμε ήταν μουστάρδα. Ο κυρ Βαγγέλης -ο παντοπώλης μας- διερωτάται πώς αγοράζουμε όλο μουστάρδα... Μια μέρα του έλυσα την απορία αυτή: "Σπουδαίο φαγητό" του λέω...
Η λέξη "πεινώ" αντηχούσε συνεχώς στ' αυτιά μας. Παιδιά γύριζαν σκελετωμένα, ωχρά, σύρριζα στο πεζοδρόμιο και φώναζαν "πεινώ" για να τ' ακούσουν οι ένοικοι των ισογείων σπιτιών να συγκινηθούν και να τους δώσουν κάτι, αν είχαν. [...] Κάποτε μας έδιναν με δελτίο λίγο ψωμί οι φούρνοι. Ήταν από σκουπόσπορο. Αν το κρατούσες στα χέρια να πας στο σπίτι, κάποιος σου τ' αρπούσε χωρίς ντροπή...
(Έφη Mελέκου, στο: Χατζηπατέρα-Φαφαλιού, Μαρτυρίες 40-44, β' έκδοση, Αθήνα, Κέδρος, 1993, σ. 305)Κι ο παράνομος ελληνικός τύπος:
«Τις πρωινές ώρες στα μικρά δίτροχα καρράκια και στα κάρα καθαριότητας ακόμη φορτώνονται οι νεκροί που δε μπόρεσαν να φτάσουν στα σπίτια τους…. Η αυτοσυντήρηση σε όσους ακόμα μπορεί να λειτουργήσει, οδηγεί στις πρώτες διαρπαγές των μεταφερόμενων τροφίμων. Και οι ηρωικοί αυτοί επιδρομείς δέχονται κατάστηθα  τις σφαίρες των Γερμανών και των Ιταλών ενώ από το στόμα τους πέφτουν λίγες σταφίδες που δεν πρόλαβαν να καταπιούν.. Οι αγωνιώδεις παρακλήσεις των πεινασμένων μέσα στο σκοτάδι προκαλούν σπαραγμό. Τα πτώματα των ενδόξων τραυματιών μας, που πετάχτηκαν στους δρόμους παραμερίζονται για να μη σκοντάφτουν απάνω τους τα ανθρώπινα κτήνη (οι κατακτητές).» (ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ)
Η διαστροφή της ναζιστικής εξουσίας δεν αρκείται στη γενοκτονία του ελληνικού λαού μέσω του λιμού. θέλει την μαζική εξόντωση ειδικότερα των Εβραίων. Στη Θεσσαλονίκη  αδειάζουν οι εβραϊκές συνοικίες. Από τους 50.000 περίπου Εβραίους στην αρχή της κατοχής, απομένουν μόνο 2000 το 1947. Οι υπόλοιποι εξοντώνονται μαζικά στα εφιαλτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γράφει***********ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ»

Μπροστά σ’ αυτό το άγριο τοπίο της καταστροφής της κοινωνίας ο ελληνικός λαός οργανώνει την αντίστασή του. Πρωτόφαντες μορφές αυτοβοήθειας εμφανίζονται και σε πολλά μέρη τα τοπικά εργατικά κέντρα, οι σύλλογοι των υπαλλήλων και οι επαγγελματίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχηματίζουν ανεπίσημες «Λαϊκές επιτροπές» με πρωταρχικό στόχο να αποσπάσουν τρόφιμα από τις κατοχικές δυνάμεις και από τις αποστολές του Ερυθρού Σταυρού για να τραφεί ο πληθυσμός. Τα λαϊκά συσσίτια είναι η πρώτη αυθόρμητη αντιστασιακή πράξη.
Η Άλκη Ζέη στο βιβλίο της «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» περιγράφει το συσσίτιο σ’ ένα δημοτικό σχολείο, καλή ώρα σαν το δικό μας.
**************** « Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» - TO ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Το Μάιο του 1941 δυο φοιτητές ο Μανόλης Γλέζος και ο Αποστόλης Σάντας κατεβάζουν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Το πρώτο αποτελεσματικό ράπισμα στα στρατεύματα κατοχής έχει δοθεί. Η Εθνική αντίσταση είναι πραγματικότητα.Απεργίες ενάντια στην πολιτική επιστράτευση για υποχρεωτική εργασία στη Γερμανία,  φοιτητικές διαδηλώσεις αλλά και σαμποτάζ είναι μόνο η αρχή. Η αντίσταση στην ύπαιθρο κορυφώνεται και απελευθερώνονται ολόκληρες πόλεις. Τα αντίποινα των κατοχικών δυνάμεων, παραπάνω από σκληρά, κτηνώδη. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν για να κάμψουν την αντίσταση, και βρίσκουν βοήθεια και από τους «ταγματασφαλίτες». Τα μπλόκα όπου οι δοσίλογοι Έλληνες, συνεργάτες των Γερμανών υποδεικνύουν τους αντιστασιακούς, είναι καθημερινά. Οι μαζικές εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο Χαϊδάρι, στο Επταπύργιο και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης -  είναι η άνανδρη εκδίκηση των Γερμανών για τις δολιοφθορές των αντιστασιακών μέσα στις πόλεις.
«Οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου θυμούνται:
**************** ΠΟΙΗΜΑ «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Όμως οι μεγάλες πόλεις δεν έχουν την αποκλειστικότητα στις θηριωδίες των Γερμανών. Τα ολοκαυτώματα στα Καλάβρυτα στην Κάνδανο και στο  Δίστομο εξαφανίζουν τις περιοχές αυτές από το χάρτη.  Στη Δράμα μια εξέγερση πνίγεται στο αίμα από τους Βουλγάρους. Η αντίσταση όμως του Ελληνικού λαού αντί να κάμπτεται, γιγαντώνεται. 
Τα παιδιά έχουν και αυτά το δικό τους ρόλο σ’ αυτό τον αγώνα. Ο «μικρός ήρωας» είναι ένα παιδί της κατοχής που παίζει πραγματικά τον πόλεμο:.
*********ΘΕΑΤΡΙΚΟ «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ»

Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της νικήθηκαν. Η ανθρωπότητα γλίτωσε τότε από το τρομακτικό όραμα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Ο πόλεμος και η κατοχή άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρών και μια χώρα κατεστραμμένη και διαιρεμένη. Σε άλλες χώρες, της απέναντι όχθης άφησε ακόμα πιο ανεξίτηλα σημάδια, εκείνα του πυρηνικού ολέθρου. Τα παιδιά είναι πάντα οι τραγικές φιγούρες. Γι΄ αυτά,  δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Παιδιά της κατοχής, παιδιά του Άουσβιτς, παιδιά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, παιδιά ορφανά, παιδιά τρομοκρατημένα.Υπάρχουν όμως και σήμερα παιδιά του πολέμου. Υπάρχουν και σήμερα υποστηρικτές μιας ανάλογης Νέας Τάξης Πραγμάτων, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Είναι χρέος όλων μας να λέμε καθημερινά ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ρατσισμό και το φασισμό, ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Νέα Τάξη Πραγμάτων,  και ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και στην καταστροφή της κοινωνίας και της ανθρωπότητας.  Για να βρουν κάποτε όλα τα παιδιά της γης ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.
****************Συνέχεια του ποιήματος ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΕ.BURNS – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ – ΕΚΔ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΒ.ΣΚΟΥΛΑΤΟΥ-Ν.ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Σ.ΚΟΝΔΗ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ – ΤΕΥΧΟΣ Γ’  (Ο.Ε.Δ.Β.)
MARK MAZOWER  - Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΕΚΔ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 4:10 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 4:00 pm


Νεοχώρι Κυλλήνης: Ηλεία: Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση


-Mε αρκετή ψύχρα και βροχές θα κυλήσει το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας.Βροχές κατά βάση ασθενείς περιμένουμε από το μεσημέρι της Δευτέρας. Την Τρίτη ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου,  σύμφωνα με τα νεότερα στοιχειά θα επικρατήσει χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχερό καιρό καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες και την Τετάρτη.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:Την Τρίτη 28/10 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά βάση ποτιστικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία το πρωί 12 με 13oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16οC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί έως μέτριοι 5,από το απόγευμα νοτιοανατολικοί σε σημαντική ενίσχυση έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 29/10 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20οC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στοmetar.gr/camera/ilias               
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:50 , 27-10-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 27-10-2014Πηγήilialive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2014 | 3:50 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: