Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Πύργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κατίνα Παξινού Η αξεπέραστη παγκόσμια ιέρεια, του θεάτρου και του κινηματογράφου μας !

Κατίνα Παξινού
Η αξεπέραστη παγκόσμια ιέρεια, του θεάτρου και του κινηματογράφου μας !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σαν φωτεινό μετέωρο εμφανίστηκε στην καλλιτεχνική σκηνή του πρώτου μισού του 20-ου αιώνα στην Ελλάδα, η μοναδική Κατίνα Παξινού, για να πραγματοποιήσει μια εκτυφλωτική – ονειρική στην κυριολεξία – καλλιτεχνική καριέρα, να διώσει σαν αστραπή το πολιτισμικό μας πεδίο, να διακριθεί παγκοσμίως θεατρικά και κινηματογραφικά, με ανεξάλειπτα αποτυπώματα στο Χόλυγουντ, να αποσπάσει στα 1944 το βαρύτιμο Βραβείο Όσκαρ, για την συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία του Σαμ Γούντ, «Για ποιόν κτυπά η καμπάνα» και να αναγορευθεί από την αδέκαστη ιστορική μοίρα, ως κορυφαία ελληνίδα ηθοποιός του 20-ου αιώνα ! Αυτή η ιέρεια του θεάτρου μας, που με το αξεπέραστο δραματικό της κύτταρο, συγκλόνισε την Ελλάδα καλλιτεχνικά και της προσέδωσε με το δυσθεώρητο  καλλιτεχνικό της ανάστημα, διεθνές κύρος !

Γεννημένη  στις 27 Δεκεμβρίου του 1900 στον Πειραιά, μέσα στην ηθική θαλπωρή μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, με πατέρα τον αλευροβιομήχανο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, που τις παρείχε πλουσιοπάραχα όλες τις εκπαιδευτικές ανέσεις και δυνατότητες μιας μεγα-λοαστικής οικογένειας, δεν θα μπορούσε παρά να σφυρηλατήσει η νεαρή Αικατερίνη, ένα επίζηλο και πολυεδρικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Μάλιστα μετά τις εγκύκλιες γυμνασιακές της σπουδές  και έχοντας υψιπετές όραμα στον καλλιτεχνικό ορίζοντα για να γίνει μια μεγάλη αρτίστα, πηγαίνει να σπουδάσει μουσική και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο της Γενεύης, αλλά και σε ανάλογες υψηλής περιωπής σχολές του Βερολίνου και της Βιέννης.   Εν παραλλήλω έτσι με το σπάνιο λυρικό κύτταρο που διέθετε και τον προικισμένο σωμα-τότυπο, προδιέγραφε την καταλυτική της επέλαση στην καλλιτεχνική και πολιτισμική μας σκηνή. Πρόβα τζενεράλε στο λυρικό μελόδραμα η μεγάλη Κατίνα Παξινού, θα πραγματο-ποιήσει πρωταγωνιστικά, από την θεατρική έπαλξη του περίφημου – με τεράστια προσφο-ρά στα θεατρικά και πολιτισμικά μας δρώμενα – Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στα 1920 και στην όπερα «Αδελφή Βεατρίκη», του μεγάλου μας μουσουργού Δημήτρη Μητρόπουλου.

Εμβόλιμα είχε ωστόσο εμφιλοχωρήσει και ο έρωτας στη ζωή της, έχοντας παντρευτεί τον βιομήχανο Γιάννη Παξινό, με τον οποίο απέκτησαν δυο κόρες, από τις οποίες μοίρα τραγική η μία έφυγε νεότατη από την ζωή. Η αγωνιώδης ωστόσο προσπάθεια της ελπιδοφόρας Κατίνας Παξινού, να εδραιωθεί στο λυρικό μελόδραμα, με λαμπρές μάλιστα για την εποχή της σπουδές, δεν θα ευοδωθεί και έτσι κάνει στροφή στην πρόζα. Πραγματοποιεί την πρωτόλεια εμφάνισή της το 1929, συμμετέχοντας στην παράσταση του Ανρί Μπατάιγ «Γυμνή γυναίκα», συνιστώντας μέλος του θιάσου της κραταιάς Μαρίκας Κοτοπούλη. Αλλά η απαρχή των ερμηνειών της στο πεδίο της πρόζας στον θίασο της Κοτοπούλη, συνδυάζεται και με ένα άλλο γεγονός, που θα αποβεί καθοριστικό τόσο για την καλλιτεχνική της απογείωση, όσο και για την προσωπική της ευτυχία. Γνωρίζει και ερωτεύεται στον θίασο, τον λαμπρό μας θεατράνθρωπο και διανοούμενο Αλέξη Μινωτή, τον οποίο και παντρεύεται και αφού χωρίσει τον Γιάννη Παξινό, του οποίου όμως θα διατηρήσει το όνομα. Έκτοτε θα συμπορευτούν πέρα από την ζωή και θεατρικά και συζεύγοντας τις τεράστιες καλλιτεχνικές τους αρετές και δυνάμεις, θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό δίδυμο της σύγχρονης Ελλάδας. 

Στα 1931 η Κατίνα Παξινού με τον πυγμαλλίωνά της Αλέξη Μινωτή, επιχειρούν μια θεατρική συνεργασία, με τον Συνεταιριστικό Θίασο του Αιμίλιου Βεάκη, ο οποίος με υψηλό πολι-τισμικό κύρος έπαιζε μεγάλες παραστάσεις του διεθνούς δραματολογίου. Με χαρακτηρι-στικότερες τις : «Ο πατέρας» του Αύγουστου Στρίνμπεργκ, «Ο θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ, «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» κ.α.

Την περίοδο 1932 – 1940 η μεγάλη μούσα του ελληνικού θεάτρου ερμηνεύει κορυφαίους ρόλους στο Εθνικό Θέατρο, με το οποίο έχει εγκαινιάσει καλλιτεχνική συνεργασία και με το άφθαστο δραματικό της τάλαντο, εξακοντίζεται το καλλιτεχνικό της κύρος, όχι μόνο στην Ελλάδα, μα και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό υποδύεται στην ομώνυμη μνημειώδη παρά-σταση του Εθνικού, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, την κεντρική ηρωίδα και προξενεί στην κυριο-λεξία πανδαιμόνιο, όπου εμφανίζεται. Στο ίδιο μήκος επιτυχίας και οι αξεπέραστες ερμη-νείες της, ως Γερτρούδη στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ και ως κυρία Άλβινγκ στους «Βρικόλα-κες» του Ερρίκου  Ίψεν. Στα χρόνια του μεσοπολέμου, η μεγάλη Κατίνα Παξινού, ακαταδά-μαστο πνεύμα, καλλιτεχνικά καθώς είναι, φεύγει για την Αμερική, όπου σύντομα εδραιώνε-ται στο Μπρόντγουει και υποδύεται με το μοναδικό της λυρικό κύτταρο, δυσβάσταχτους ρόλους, που την καταξιώνουν παγκοσμίως. Είναι οι μεγάλες ώρες, αυτής της αξεπέραστης ελληνίδας – ντίβας !

Θα επανακάμψει στην Ελλάδα, στα 1950, εμφανιζόμενη ξανά στο Εθνικό Θέατρο, από κοινού με τον Μινωτή, ενώ πραγματοποιούν  και περιοδείες στην Ευρώπη και την Αμερική. Στην Νέα Υόρκη ξαναπαίζει στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάντα  Άλμπα» του Φρειδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σπουδαία παράσταση, την οποία ξαναπαίζει  στο Θέατρο Κοτοπούλη, στην Αθήνα. Από το 1957 και εντεύθεν η μεγάλη Κατίνα Παξινού, βρίσκει μόνιμη θεατρική στέγη στο Εθνικό, υποδυόμενη ρόλους του αρχαίου θεάτρου, αλλά και του διεθνούς δραματολο-γίου. Με χαρακτηριστικότερες συμμετοχές της στις παραστάσεις, «Μήδεια», «Εκάβη», «Βάκχες», «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, «Η επίσκεψις της γηραιάς κυρίας» του Ντίρενματ, «Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού, «Ο πατέρας» του Στρίντμπεργκ, «Μάκβεθ» του Σαίξ-πηρ, «Το ταξίδι της μακράς μέρας μέσα στην νύχτα» του Ο΄ Νήλ κ.α.

Το αξεπέραστο καλλιτεχνικό μας δίδυμο Παξινού – Μινωτής, θα συνεχίσει την καταλυτική του επέλαση και στα 1968 συγκροτούν θεατρικό σχήμα, που εμφανίζεται στο Θέατρο «Αυλαία» της νύμφης του Βορρά, αλλά και στο θέατρο «Διάνα» στην Ιπποκράτους στην Αθήνα. Ακόμα στο κινηματοθέατρο «Σινεάκ», που αργότερα θα λάβει το όνομά της σε θέατρο «Κατίνα Παξινού», πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις «Οι βρικόλακες» του Ίψεν, «Η Ήρα και το παγώνι» του Σόν Ο΄Κέιζι, «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα κ.α. Το διάστημα 1971-72, παίζει την ακροτελεύτια μεγάλη της επιτυχία, «Μάνα Κουράγιο», του Μπέρτολντ Μπρέχτ.

Αλλά εξίσου αξεπέραστη δραματικά με το θέατρο, ήταν η μεγάλη μας ντίβα και στην μεγάλη οθόνη, όπου μέσα από την μεγάλη της εκλεκτικότητα και εκεί μας χάρισε ερμηνεί-ες, ασύλληπτου δραματικού ήθους. Μόλις 11 είναι οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε, αλλά συνιστούν μνημεία υποκριτικής ερμηνείας, μια εκ των οποίων θα τις χαρίσει τον παγκόσμιο κότινο αριστείας για έναν ηθοποιό, ήτοι το επίζηλο Βραβείο Όσκαρ. Σε αυτό το πεδίο συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και μας χάρισε τα αριστουργήμα-τά της. Συνεργάστηκε έτσι με τον Λουκίνο Βισκόντι το 1960, στην ταινία «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του», παίζοντας μαζί με τον Αλαίν Ντελόν – ένας από τους κινηματογραφικούς γιούς της – τον Όρσον Γουέλς το 1955 στην ταινία «Ο κύριος Αρκάντιν» και βεβαίως στην επική ταινία «Για ποιόν κτυπά η καμπάνα» του Σάμ Γούντ, για την οποία απέσπασε το 1944, το χρυσό αγαλματίδιο του Β γυναικείου ρόλου. Στην ταινία, η έξοχη Κατίνα Παξινού, υποδύετο μια ηρωική αντάρτισσα του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, που μπορούσε να αναλύει το μέλλον. Αλλά ένα ακόμα μεγάλο βραβείο θα λάβει το 1949, το Βραβείο Κοκτό στο Φεστιβάλ Μπιαρίτς, για την συγκλονιστική υποκριτική της, στην ταινία «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», του Ντάντλεϊ Νίκολς.

Στην Ελλάδα η Κατίνα Παξινού, συμμετείχε σε μια μόνον ταινία, ήτοι «Το νησί της Αφροδί--της» του Γιώργου Σκαλενάκη, που εδράζονταν στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Αλέξη Πάρ-νη. Ο εμπνευσμένος Αλέκος Σακελλάριος είχε επιλέξει την μεγάλη Κατίνα Παξινού, για να υποδυθεί τον ρόλο της θείας Καλλιόπης, στην ομώνυμη ταινία του «Η θεία από το Σικάγο», πάραυτα αντετάσσετο ο Φιλοποίμην Φίνος, εκτιμώντας ότι η ταινία δεν θα είχε επιτυχία, δοθέντος ότι το κοινό είχε γνωρίσει την Κατίνα Παξινού, από τους δραματουργικούς ρόλους της στην Επίδαυρο και όχι σε ελαφρότερα έργα του κινηματογράφου. Ένα ακόμα πεδίο στο οποίο άθλησε η αξεπέραστη ντίβα μας, ήταν οι θεατρικές μεταφράσεις, όπου και μετέφρασε έργα του Ευγένιου Ο΄Νήλ, ενώ συνάμα έγραψε ούσα πολυδύναμο καλλιτεχνικό όν και την μουσική, για την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, που ανέβασε το Εθνικό σε σκηνοθεσία του Φώτου Πολίτη το 1933 και σε σκηνοθεσία του Αλέξη Μινωτή το 1952.

Για την πολυεδρική προσφορά της στην δραματουργική τέχνη και τον πολιτισμό, η αξεπέραστη Κατίνα Παξινού, τιμήθηκε με τον Χρυσό Ανώτερο Ταξιάρχη του Γεωργίου Α΄, καθώς και με τον Ανώτερο Ταξιάρχη της Γερμανίας. Ακόμα τιμήθηκε με το αριστείο του Αξιωματούχου Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας, όπως και με το Βραβείο «Ιζαμπέλα Ντ΄Εστέ». Στις 22 Φεβρουαρίου του 1973, χτυπημένη ήδη από το 1969 από καλπάζουσας μορφή καρκίνο και σε  ηλικία 72 ετών, η λαμπρή καλλιτεχνικά Κατίνα Παξινού, που στην υποκριτική της δονήθηκαν παγκοσμίως καρδιές, εκδήμησε από την ζωή, έχοντας διαγράψει μιας ασύλληπτης έκτασης παγκόσμια καλλιτεχνική πορεία, που στην κυριολεξία τα είχε όλα,  περιλαμβανομένου και του Όσκαρ ! Το αλγεινό άγγελμα του θανάτου της, προξένησε ρίγη συγκίνησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ήταν αδιαμφισβήτητα αυτή η μούσα των τεχνών, η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός, του 20-ου αιώνα. Πλαισιώνοντας άξια στο πάνθεον της παγκόσμιας δραματουργικής τέχνης, την μοναδική Μαρία Κάλλας. Και στην καλλιτεχνική μνήμη της, θα σεμνύνεται για πάντα όλη η Ελλάδα.

Φιλμογραφία 

«For Whom the Bell Tolls», ελλην. τίτλος: «Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα», του Σαμ Γουντ (1943), «Hostages», ελλην.τίτλος: «Πυρ!»,του Φρανκ Τατλ(1943)
«Confidential Agent», ελλην.τίτλος: «Ο εμπρηστής»,του Χέρμαν Σάμλιν(1945)
«Uncle Silas»,ελλην.τίτλος: «Η οργή του Θεού», του Τσαρλς Φρανκ (1947)
«Mourning Becomes Electra», ελλην. τίτλος: «Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα», του Ντάντλεϊ Νίκολς (1947)
«Prince of Foxes»,ελλην.τίτλος: «Καίσαρ Βοργίας», του Χένρι Κινγκ (1949)
«Confidential Report», ελλην. τίτλος: «Ο κύριος Αρκάντιν», του Όρσον Γουέλς(1955)
«Τhe miracle», ελλην.τίτλος: «Το θαύμα», του Έρβιν Ρέιπερ (1959)
«Rocco e i suoi fratelli», ελλην.τίτλος: «Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του», του Λουκίνο Βισκόντι(1960)
«Τante Zita», ελλην. τίτλος: «Πως γνώρισα τον έρωτα», του Ρομπέρ Ανρικό (1968)
«Un ete Fauvage» του Μαρσέλ Καμί (1969)
«Το νησί της Αφροδίτης», του Γιώργου Σκαλενάκη (1969)

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 9:11 pm


Αφροδίτη της Μήλου, ο δαιδαλώδης μισεμός ενός αριστουργήματος !

Αφροδίτη της Μήλου, ο δαιδαλώδης μισεμός ενός αριστουργήματος !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Ποιος θα μπορούσε να υποψιαστεί τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής θα ξενιτεύονταν για την Γαλλία και μάλιστα ότι για λίγες μόνο ημέρες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ο εκπατρισμός του;  Φυσικά κανείς. Διότι κανείς δεν μπορεί να υποπτευθεί τις περίεργες βουλές της ιστορίας, που αρέσκεται να «παίζει» με τα υποκείμενά της. Πως έχουν όμως τα πράγματα για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής τέχνης, την Αφροδίτη της Μήλου;  Τον Απρίλιο του 1820 στην τουρκοκρατούμενη Μήλο ένας φτωχός αγρότης ο Γιώργος Κεντρωτάς, αποζητά πέτρες για να χτίσει έναν τοίχο. Σκάβει έτσι το χωράφι του, ώσπου η τσάπα του χτυπάει έναν υπόγειο θόλο. Κατεβαίνει κάτω στην μεγάλη τρύπα που έχει ανοίξει και έκπληκτος αντικρίζει ένα πανέμορφο άγαλμα. Απεικόνιζε μια ωραία κοπέλα με γυμνά
στήθη και τα δυο της χέρια κομμένα. Αλλά με άρτιο όλο το υπόλοιπο σώμα. Το σώμα του αγάλματος ήταν τεμαχισμένο στα δυο και το δεύτερο του μισό (κάτω τμήμα) θα βρεθεί στον ίδιο επίσης χώρο, μετά από ολίγες ημέρες. Ο Κεντρωτάς μην μπορώντας να αποτιμήσει την αξία του αγάλματος μίλησε στους συγχωριανούς του για το εύρημά του. Στο μεταξύ όμως έχει προσαράξει λόγω της κακοκαιρίας στο λιμάνι της Μήλου το γαλλικό πλοίο «Εσταφέτ». Και ένας βαθμοφόρος του πληρώματος επ΄ ονόματι «Βουτιέ» πληροφορούμενος το γεγονός σπεύδει να το δεί. Διάβασε μάλιστα στη βάση του αγάλματος και το όνομα «Αφροδίτη».Στο λιμάνι σε λίγες μέρες θα καταπλεύσει και ένα ακόμα γαλλικό πλοίο το «Σεβρέτ», του οποίου το πλήρωμα γρήγορα μαθαίνει για το εύρημα. Ο αξιωματικός του Ντομόν ντ’ Ουρβίλ εκφράζει ενδιαφέρον για το άγαλμα και μέσα από μια διεξοδική του συνομιλία με τον Βουτιέ, αποφαίνονται μαζί για την μεγάλη αξία της αρχαιότητας, που η τσάπα του Κεντρωτά από λάθος είχε φέρει στην επιφάνεια. Αποπλέουν για την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να ενημερώσουν τον πρέσβη της Γαλλίας στην πόλη. Όμως η αξία του αγάλματος έχει διαρρεύσει στη Μήλο και έτσι στο παιχνίδι της διεκδίκησής του έχουν μπεί και άλλοι. 


Δεν θα μπορούσε άλλωστε η ιστορία που ήδη εξυφαίνει τους δαιδάλους της, να τους αφήσει έξω ! Πρώτος και  καλύτερος ο γάλλος πρόξενος στη Μήλο Βρέστ. Περιέργως όμως και ένας καλόγερος που μόνο φιλότεχνος δεν είναι. Πρόκειται για ένα ασήμαντο μοναχό, που του έχουν προσάψει κατηγορίες για ατασθαλίες και τον έχουν καλέσει στην Κωνσταντινούπολη για απολογία. Ο παμπόνηρος καλόγερος σκέφτεται έτσι να αγοράσει από τον Κεντρωτά το άγαλμα και να το κάνει δώρο στον διερμηνέα του στόλου, προκειμένου να τον εξευμενίσει. Το αξίωμα του διερμηνέως του στόλου κατείχε τότε ο πρίγκιπας Νικόλαος Μουρούζης, γιός του ηγεμόνα της Μολδαβίας. Όμως ο γάλλος πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολή καθώς ενημερώνεται για την ύπαρξη του αγάλματος προβαίνει σε ενέργειες για να το αγοράσει νόμιμα. Στην προσπάθειά του αυτή και για να κάνει πιο εύκολη την αγορά της «Αφροδίτης», παίρνει και μερικά «υψηλά χαρτιά». Αποσπά έτσι βούλα της υψηλής πύλης για να την προσκομίσει στους Τούρκους, αλλά και επιστολή του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ για τους έλληνες. Ως εκπρόσωπό του για να διενεργήσει την αγορά αποστέλλει στη Μήλο τον υποκόμη Μάρκελο, ο οποίος καταπλέει με το «Εσταφέτ» στο λιμάνι της νήσου στις 20 Μαΐου του 1820. Και κυριολεκτικά μόλις προλαβαίνει την έξοδο του αγάλματος από το νησί. Ήδη  βρίσκεται φορτωμένο σε ένα σπετσιώτικο καΐκι με τουρκική σημαία, έτοιμο να ταξιδέψει για την πόλη και από κεί για την Μολδαβία. Πως όμως έχει περιέλθει ο αρχαιολογικός θησαυρός στα χέρα των Τούρκων;  Ο άμοιρος οικονομικά Κεντρωτάς δέχεται από παντού πιέσεις για να πουλήσει το άγαλμα. Η οικονομική του ένδεια, αλλά και το χαμηλό του μορφωτικό επίπεδο δεν του επιτρέπουν άλλες σκέψεις για το μέλλον της πολύτιμης «Αφροδίτης» Αποφασίζει έτσι να το δώσει στους Τούρκους, οι οποίοι του υπόσχονται ότι θα τον ανταμείψουν πλουσιοπάροχα. Το λόγο τώρα όμως έχει ο Μάρκελος που θα προσπαθήσει να ξαναπάρει το άγαλμα από τους Τούρκους επιστρατεύοντας όλα τα μέσα με τα οποία τον έχει εφοδιάσει ο γάλλος πρέσβης στην πόλη, βεβαίως και πολλά χρήματα. Θα επακολουθήσει ένας σκληρός κύκλος διαπραγματεύσεων και μέσα από έναν αδιευκρίνιστο τρόπο ο Μάρκελος – που πιθανόν να περιελάμβανε από δωροδοκία των τούρκων ναυτών, μέχρι και επίθεση του γαλλικού πλοίου στο καΐκι - κατορθώνει τελικά να αποσπάσει το άγαλμα. Όσο για τον φτωχό και δυστυχή Κεντρωτά που προσέβλεπε σε ένα καλό οικονομικό ποσό για να φύγει από τα δεσμά της φτώχειας, η αμοιβή του είναι πολύ μικρή, αφού το όλο εγχείρημα θα κοστίσει στους γάλλους χίλια φράγκα. Έτσι ένα αριστούργημα της αρχαιοελληνικής τέχνης, μέσα από έναν τελείως τυχοδιωκτικό τρόπο περνά σε γαλλικά χέρια, για να καταλήξει στις μέρες μας    στο περίφημο Μουσείο του Λούβρου. Και η ειρωνεία, ότι λίγους μόνον μήνες αργότερα θα εκσπάσει η ελληνική επανάσταση, που θα μπορούσε να διασώσει το άγαλμα στην πατρώα του γή. Βλέπετε περίμενε η «Αφροδίτη» είκοσι δύο αιώνες κρυμμένη στα χώματα της Μήλου και δεν είχε υπομονή για λίγους μήνες που ξέσπασε η επανάσταση ! Έτσι φαίνεται πως είχε καθορίσει την μοίρα της η ιστορία και τον άδικο για την ελληνική πατρίδα μισεμό της …

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 1:34 pm


Ηθικός αίνος για τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, στον ομώνυμο ναό του Αγίου Παύλου Αθηνών !

Ηθικός αίνος για τον Απόστολο των Εθνών Παύλο,
στον ομώνυμο ναό του Αγίου Παύλου Αθηνών !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε κλίμα ηθικής έξαρσης και με την καθολική συμμετοχή του λαού του κέντρου των Αθηνών και πλήθους άλλων πιστών από τα Διαμερίσματα της Αθήνας, εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 29-6-19,  πανηγυρικά και με ξεχωριστή λαμπρότητα, ο μεθεόρτιος εσπερινός, για την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθών Παύλου, στον ομώνυμο ναό της λαοφιλούς περιοχής του Αγίου Παύλου, στο κέντρο των Αθηνών. Του οιστρηλατημένου δασκάλου του ευαγγελίου, που από απηνής διώκτης του χριστιανισμού, μετηλλάχθη με την παρέμβαση του Ιησού, σε διαπρύσιο κήρυκα της αγάπης του. «Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις» ! Με έκδηλη την ηθική φροντίδα και μέριμνα του αρχιερατικού υπευθύνου του ναού, σεπτού πατέρα Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Ορφανουδάκη, των άλλων εφημερίων της εκκλησίας σεβαστών ιερέων κ.κ.  Τασόπουλου Γαβριήλ, Καστανά Μιλτιάδους , Χριστοφόρου Eμμανουήλ, και του διακόνου κ-ου Κωστή Χρήστου, της ενοριακής επιτροπής, αλλά και των εθελοντών, έλαμπε ο περικαλλής ναός της οδού Ψαρρών, σημαιοστολισμένος μέσα στην βυζαντινή πορφύρα και προσέφερε στο χριστεπώνυμο πλήθος, μοναδική ηθική ανάταση. Και την κατανυκτική ατμόσφαιρα διαδέχονταν η βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και το πνευματικό φέγγος και θάμπος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Του εξαίρετου Ταρσέως, που δίδαξε στην οικουμένη τον λόγο του ιερού ευαγγελίου και μεταλαμπάδευσε με άφατη προσήλωση σε όλο τον κόσμο της εποχής του, την αγάπη του Χριστού, για να παραδώσει την έξοχη χριστιανική καρδιά το στον φονικό Νέρωνα.

Του μεθεόρτιου εσπερινού χοροστάτησε  ο Άγιος Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τον σεβαστό Αρχιμανδρίτη κ.κ. Φιλόθεο Ορφανουδάκη, με την αρωγή ακόμα των εφημερίων του ναού και πολλών ακόμα ιερέων που προσήλθαν ευλαβικά, για να τιμήσουν την σεπτή μνήμη του Αποστόλου Παύλου. Με το πέρας του εσπερινού επακολούθησε  εκλιτάνευση της εφέστιας εικόνος του Αποστόλου και αποτμήματος των ιερών λειψάνων του, στους παρακείμενους δρόμους του ναού, υπο τους γλυκείς παιάνες της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας,  που σκόρπισε με τις  ευφρόσυνες νότες της τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα στους πιστούς. Συγκινητική η ηθική συμμετοχή των κατοίκων κατά την λιτανεία, που από τους ορόφους των πολυκατοικιών τους, έραιναν την ιερή εικόνα του Αποστόλου με μύρο και ροδοπέταλα, εκφράζοντας νοερά την κατανυκτική τους παρουσία, στην εορτή του κορυφαίου της ορθοδοξίας Αποστόλου Παύλου. Και ανέδυε αυτή η μοναδική κοσμοπλημύρα  της πομπής μια ανεκλάλητη ηθική δύναμη και ψυχική έξαρση, αναδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά την βρυσομάνα πηγή της Ορθοδοξίας, ως τον διαχρονικό εγγυητή της ηθικής ενότητας του ελληνισμού. Επίκαιρος παρά ποτέ εδώ ο οικουμενικός μας ποιητή Οδυσσέας Ελύτης «Στις εκκλησιές, ο ελληνικός λαός αναγεννιέται ψυχικά και βρίσκει την ηθική ενότητά του» και «Όποιος δεν μπορεί να αντλήσει δύναμη από αυτές ,του λείπει το εσωτερικό βάρος» !

Με την  επάνοδο της πομπής στο ναό, ο ευλαβής αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Φιλόθεος Ορφανουδάκης,  αφού διαβίβασε το ευγενές μήνυμα του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου, για την επιβαλλόμενη αναβάπτιση των πιστών, μέσα στις έξοχες ορθόδοξες διδαχές του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, διακήρυξε την ηθική υπεροχή του κορυφαίου της ορθοδοξίας μας και την μοναδική ευκαιρία που μας δίνει η εορτή της μνήμης του, να προσεγγίσουμε ακόμα πιο κοντά του λόγο του κυρίου και να ενωτιστούμε το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης του Χριστού μας. 

Παράλληλα ευχαρίστησε ευγενικά τον Άγιο Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομο που χοροστάτησε και τίμησε με την παρουσία του, τον έφορο της περιοχής Απόστολο Παύλο, τους εθελοντές, την ενοριακή επιτροπή και όσους ακόμα με αγάπη και περίσσευμα καρδιάς, συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή του εορταστικού διημέρου. Συνάμα  ευχαρίστησε τους πιστούς, που με ξεχωριστή αγάπη και πύρωμα ψυχής συμμετείχαν στην ιερά πανήγυρη, την φιλαρμονική για την πολύ ουσιαστική συμμετοχή της, την τροχαία Αθηνών, για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων τάξης, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες για την ευγενή συμμετοχή τους στην λαμπρή εορτή του Αποστόλου. Επακολούθησαν εξαιρετικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς, από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο της περιοχής, που λάμπρυναν περαιτέρω με το ωραίο ηθικά χρώμα τους, την πανηγυρική εορτή. Παρόντες και εμείς, για να τιμήσουμε τον Απόστολο των Εθνών και κορυφαίο της Ορθοδοξίας μας Άγιο Παύλο, αλλά και να αρδεύσουμε ηθικές δυνάμεις, από την ακένωτη αγάπη και ευλογία του.

Χρόνια Πολλά αγαπημένες μου φίλες και φίλοι και η ευλογία και οι ιερές διδαχές του Αποστόλου των Εθνών, να κατευοδώνουν εσάς και τις  σεβαστές οικογένειές σας. Χρόνια Πολλά και πανευφρόσυνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 1:14 am


Σκέψεις για τις «Πρέσπες» 2018-2019 Ιωάννου Θ. Μάζη, Εκδόσεις «Λειμών»

Σκέψεις για τις «Πρέσπες» 2018-2019
Ιωάννου Θ. Μάζη, Εκδόσεις «Λειμών»

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Ρέκτης της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής επιστήμης, ο εμπνευσμένος καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει αποτυπώσει με τις εμπεριστατωμένες μελέτες του, αδρά τον ίσκιο του στα διεθνοπολιτιά δρώμενα της Ελλάδος και πολλές φορές με την νηφάλια και οξυδερκή σκέψη του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για τα λάθη και τις παλινωδίες μας στην εξωτερική πολιτική. Με το νέο καλοφρόντιστο βιβλίο του, από τις ποιοτικές εκδόσεις «Λειμών», που επιγράφεται «Σκέψεις για τις Πρέσπες» 2018-19, με τον υπαινικτικό υπότιτλο «Η μελαγχολική saga της ελληνικής διπλωματίας», επιχειρεί με τον έμπεδο και οξυδερκή λόγο του, μια πανοραμική κάτοψη, στα λάθη και τις δυστοκίες της ελληνικής διπλωματίας, που οδήγησαν πρίν λίγο καιρό, με την απαράδεκτη – ιστορικά, διπλωματικά και νομικά – συμφωνία, στην ιστορική ήττα της ελληνικής διπλωματίας και την οδυνηρή εθνική ταπείνωση της Ελλάδος. Αξίζει ωστόσο εδώ, πρίν παραθέσουμε τα στέρεα επιχειρήματα του καθηγητή Γιάννη Μάζη για την επικίνδυνη αυτή συμφωνία, που νομιμοποιεί από το παράθυρο – με την αχαρακτήριστη παράδοση στα Σκόπια, της γλώσσας και της εθνότητας, που ουσιαστικά σημαίνει παράδοση της ιστορίας, της πολιτισμικής ταυτότητας και της εθνικής μας κληρονομιάς – τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, να παραθέσουμε τα λόγια για το πρόβλημα, πρίν είκοσι περίπου χρόνια του, του λαμπρού μας διανοούμενου, καθηγητή και ακαδημαϊκού Μανώλη Ανδρόνικου. Ήτοι : «Στο θέμα των Σκοπίων, συμπεριφερθήκαμε, με ηττοπαθή και φοβικά σύνδρομα, λες και είμαστε μείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας» !!! Αλλά άς έλθουμε ευσύνοπτα στα επιχειρήματα που επιστρατεύει ο οιστρηλατημένος Γιάννης Μάζης, για να καταδείξει τις νομικές και διπλωματικές βλάβες της συμφωνίας. Βάσει της νομικής τάξης, θα έπρεπε να έχει αποσταλεί πρώτα ο φάκελος της Συμφωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και μετά να ξεκινήσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εδώ έγινε το αντίθετο και μάλιστα ακόμα ο φάκελος δεν έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Δεν έλαβε χώρα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια από πλευράς των Σκοπίων – που είναι απαρέγκλιτος όρος στις διεθνείς συμφωνίες – η επιτυχής ολοκλήρωση της συνταγματικής αλλαγής στα ΣΚΟΠΙΑ έως τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά πολύ αργότερα ! Στο άρθρο 1 παραγ 4.  Προβλέπεται κύρωση
από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο της Συνθήκης, ενώ στην παράγραφο 4 προβλέπεται δημοψήφισμα, που δημιουργεί τυπικό ζήτημα αναντιστοιχίας και ασυμμετρίας των διαδικασιών μονογραφής και κυρώσεως της Συμβάσεως αμφιπλεύρως, ενώ συνάμα δημιουργείται θέμα και μέγα ζήτημα συνταγματικής τάξης στην Ελληνική Δημοκρατία, για την οποία δεν προβλέφθηκαν, ανάλογες θεσμικές και πολιτικές διαδικασίες, εντός του κειμένου της Συμφωνίας, γράφει εύγλωττα ο καθηγητής Μάζης.  Ακόμα κατά το άρθρο 7 παράγραφος 1, πρόνοια, δεν καθορίζεται σαφώς ποια θεωρεί το Δεύτερο Μέρος – Σκόπια, ότι είναι η πολιτιστική κληρονομιά του και σε συνδυασμό με την πρόταση των Σκοπίων, για ονοματολογική λύση του ονόματος «Μακεδονία του Ίλιντεν», αλλά και με το περιεχόμενο της παραγράφου 4, του ιδίου άρθρου, ο επικίνδυνος αλυτρωτισμός των Σκοπίων, φεύγει από τα αρχαία χρόνια του Αλεξάνδρου  -  όπου δεν μπορεί να σταθεί -  και μεταφέρεται στην ιστορική περίοδο των μέσων των ΙΘ΄αιώνος, μέχρι και το τέλος του Κ, όπου εκεί τα Σκόπια έχουν  την σθεναρή υποστήριξη της Άγκυρας, αλλά και όλων των εθνικιστικών αλβανικών κομμάτων και πολιτιστικών σωματείων. Ακόμα κατά τα ισχύοντα βάσει της Συμφωνίας της Βιέννης (23-5-1969), για την ισχύ των διεθνών συνθηκών, δεν τηρήθηκε και μια πλειάδα άλλων παραμέτρων, που αναφέρονται ακροθιγώς στο βιβλίο και συνεπάγονται την κατάρριψη της ανομολόγητης Συνθήκης.

Με την παρούσα μελέτη του, ο ακαταπόνητος και έντιμος πνευματικά καθηγητής της Γεωστρα-τηγικής Γιάννης Μάζης, για άλλη μιαν φορά συνεισφέρει ζωτικά στην ελληνική εξωτερική πολι-τική και τον δημόσια διάλογο και προξενεί καθολική αφύπνιση, στις ναρκωμένες πολιτικές μας ελίτ, που μέσα στην νιρβάνα της κομματικής τους μακαριότητας, παραδίδουν αμαχητί τα πάντα! Θερμά συγχαρητήρια στις εκδόσεις «Λειμών», για την άψογη αισθητικά έκδοσή τους, αλλά και στην εμμονή τους, με εκδόσεις ποιότητας, να συνδράμουν ζωτικά τον δημόσιο διάλογο.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21-6-2019, στην Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο), από τους : κ.κ. Περικλή Νεάρχου, Πρέσβυ ε.τ. της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λάμπρο Καλαρρύτη δημοσιογράφο, Παναγιώτη Ήφαιστο Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δημήτρη Απόκη διεθνολόγο – δημοσιογράφο. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Περικλής Γρύσπος.

 *Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 11:35 pm


Θερμά συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου αδελφή Ελένη Αβραμοπούλου, για την πρωτιά της στην Περιφέρεια Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη !

Θερμά συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου αδελφή Ελένη Αβραμοπούλου, για την πρωτιά της στην Περιφέρεια Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη !

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, για τους υποψηφίους Συμβούλους των Περιφερειακών Εκλογών, εχθές Πέμπτη 20-6-19, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, έκλεισε και τυπικά ο κύκλος μιας μεγάλης εργώδους προσπάθειας, για την αγαπημένη μου αδελφή Ελένη Αβραμοπούλου, που ήταν υποψήφια με τον άξιο και ελπιδοφόρο Γιώργο Πατούλη, στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής. Τον Γιώργο Πατούλη, που αναβαπτισμένος με την λαϊκή εντολή, θα ξεκινήσει την μεγάλη του προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της πολύπαθης Αττικής. Και είναι βέβαιον ότι με το πάθος του για την αυτοδιοίκηση, το πολυμερές και υποστατό έργο που έχει μέχρι σήμερα παραγάγει, θα συνδέσει το όνομά του, με την μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της Αττικής. Δικαιώνοντας στο έπακρο τους πολίτες της, που τον τίμησαν.


Τα οριστικά αποτελέσματα κατέταξαν την Ελένη στην πρώτη θέση των υποψηφίων του Κεντρικού Τομέα του Συνδυασμού, «Νέα Αρχή για την Αττική», με τον μεγάλο αριθμό των 18.171 σταυρών. Σταυροδοσία ρεκόρ, που την κατατάσσει «πρώτη των πρώτων» ! από όλα τα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια της Αττικής ! Μια μεγάλη ηθική τιμή για την αγαπημένη μου αδελφή, αλλά συνάμα και ευθύνη, προς όλους τους πολίτες του Κεντρικού Τομέα της Αττικής, που την τίμησαν με την εκλογικής τους ετυμηγορία και την περιέβαλλαν απερίφραστα με την αγάπη τους. Και εκτιμούμε ότι με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ακαταπόνητη εργατικότητά της, θα τιμήσει την αγάπη και την πολιτική επικρότηση των ανθρώπων, που τόσο γενναιόδωρα την τίμησαν.


Μαζί όμως με την αυτονόητη αγάπη προς την αδελφή μου Ελένη, θα ήθελα να εκφράσω πάνω από όλα τα θερμά μου συγχαρητήρια, στον μεγάλο ΜΑΧΗΤΗ της ζωής, που έχω την ηθική τιμή να είναι αδελφή μου. Την γρανιτένια ψυχικά Ελένη, που αντίπερα στους ριπτασμούς της ζωής, με ένα άκαμπτο ηθικό φρόνημα, έχει δώσει άπειρες μάχες, κερδίζοντας πάντα τους πολέμους ! Την Ελένη που δεν λύγισε ποτέ – καίτοι σχεδόν συνομήλικη με εμένα – και με εκείνες τις αστείρευτες ολύμπιες ψυχικές δυνάμεις της, κράτησε την οικογένειά μας ηθικά υψηλά, σε κάθε αντιξοότητα της ζωής. Σχεδόν φτιαγμένη από μέταλλο, δεν εκάμφθη σε καμία δυσκολία. Αναγεννιώταν από την τέφρα της, μέσα από τα αστείρευτα ψυχικά της αποθέματα, με όραμα, ψυχή και καρδιά λιονταριού και απαντούσε αποτελεσματικά σε όλες τις προκλήσεις. Είχαμε την τραγωδία να χάσουμε τον πατέρα μας στα τρία μας χρόνια και να μας βαρύνει η πικρή πατρική ορφάνια, αλλά η Ελένη πέρα από την αγωνίστρια μητέρα μου Αδαμαντία Αβραμοπούλου, σαν ένας ανίκητος Αχιλλέας στο σπίτι, με το ακλόνητο φρόνημά της, το υψηλό της όραμα για την ζωή και τις ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις, που άρδευε από το ιδώδες της Ορθοδοξίας και τις αρετές της ελληνικής ζωής, έθεσε τις βάσεις για την ηθική ευημερία της οικογένειας.

Αριστούχος και σημαιοφόρος στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, αλλά και σε πλείστες άλλες μάχες, έριξε το γλυκύ και ηθικά ευγενές φώς της στην οικογένεια μας και την λάμπρυνε. Όσο για εμένα, υπήρξε πάντα ο φύλακας άγγελος μου, που σμίλευσε στην κυριολεξία το μέλλον μου. Με ενέγραψε στην Σχολή Αναβρύτων, ένα από τα καλύτερα Λύκεια στην Ελλάδα – άσχετα του αν δεν την ακολούθησα τελικά – με έγραψε στα καλύτερα φροντιστήρια των Αθηνών, εισάγοντας με στην μαγεία του Κωστα Μανωλκίδη στον «Ηράκλειτο», «έχτισε» την εισαγωγή μου στο Πολυτεχνείο, με έντυσε με τους μισθούς της, σαν πριγκιπόπουλο και με φωτοδότησε με στόχους υψηλούς στο κοινωνικό και πολιτισμικό προσκήνιο. Της οφείλω τα πάντα και με όλες μου τις ηθικές δυνάμεις, μαζί και με την αγαπημένη μας άλλη αδελφή Γιάννα Αβραμπούλου, θα είμαστε πάντα δίπλα της, για να την στηρίξουμε στα άξια και ωραία κοινωνικά της φτερουγίσματά !

Θερμά συγχαρητήρια αγαπημένη μου αδελφή Ελένη. Είμαι περήφανος για εσένα. Αλλά τα πιο θερμά συγχαρητήρια, στα στέλνει από υψηλά ο πατέρας μας Νίκος Αβραμόπουλος ή Πεπελάσης, που έφυγε άτυχος νέος από τη ζωή και δεν ζει να σε καμαρώσει. Πάντα άξια, πάντα υψηλά, πάντα γρανιτένια, πάντα άκαμπτη !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 21-6-19
www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 8:26 am


Κορυφαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος!!

Κορυφαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος!!

Την ευτυχέστερη κατάληξη, με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, είχε η πολύμηνη προσπάθεια της μαθητικής ομάδας του σχολείου μας Vytina Aerospace, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στις νικήτριες ομάδεςτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού Mission Space Lab, που διοργανώθηκε από την ESA (European SpaceAgency) και το Raspberry pi Foundation.

Η έκθεση της έρευνας που υπέβαλε η ομάδα των μαθητών/-τριών των Ε-ΣΤ τάξεων του σχολείου μας αξιολογήθηκε ως "…μία από τις εξαιρετικότερες για την επιστημονική της αξία, τη μέθοδο που ακολουθήθηκε, την επιτυχία πειραμάτων και την ποιότητα της αναφοράς της...".Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 471 ομάδες από 24 χώρες μέλη της ESA, από τις οποίες τελικά επιλέχθηκαν οι 11 νικήτριες ομάδες, αυτές που κατέθεσαν τις πιο ενδιαφέρουσες και επιστημονικά άρτιες αναφορές ερευνών.


Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να σχεδιάσουν και να διεξαγάγουν μια πρωτότυπη επιστημονική έρευνα στο διάστημα, συλλέγοντας και αναλύοντας πραγματικά δεδομένα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στη διαμόρφωση θετικών στάσεων και αντιλήψεων των παιδιών για τις θετικές επιστήμες, τη γνωριμία με τα  βασικά στάδια της επιστημονικής έρευνας κα.

Περισσότερα για την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας παρακάτω


Η ομάδα του σχολείο μας Vytina Aerospace συγκροτήθηκε από μαθητές και μαθήτριες των Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων, με στόχο να μελετήσει την κλιματική αλλαγή καταγράφοντας δεδομένα και φωτογραφίες που απεικόνιζαν μεγάλες λίμνες της επιφάνειας της Γης.

Για τη λήψη των δεδομένων αξιοποιήθηκε ο μικροϋπολογιστής AstroPi που στάλθηκε στο σχολείο από την ESA προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές. Οι μαθητές/-τριες ακολουθώντας τις οδηγίες επέλεξαν τις βασικές παραμέτρους του κώδικα και μετά από πολλές δοκιμές τον υπέβαλαν  πίσω στην ESA, όπου και έλαβε έγκριση αποστολής στον ISS (International Space Station).Ο κώδικας στον μικροϋπολογιστή AstroPi, που ήταν προσαρμοσμένος σε ένα από τα παράθυρα του Διαστημικού Σταθμού, έτρεξε για τρεις ώρες το πρωί της 14ης Απριλίου 2019 όταν και ο ISS ολοκλήρωσε δύο περιφορές γύρω από τη Γη σε υψόμετρο περίπου 400χλμ. Στη διάρκεια αυτή λήφθηκαν περίπου 1600 φωτογραφίες.
Οι καταπληκτικότερες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει ποτέ οι μαθητές/-τριες έφτασαν στα χέρια τους, ένας θησαυρός που μόνο οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Η θέα της Γης από το διάστημα είναι απίθανη!

Η Ερυθρά Θάλασσα ανάμεσα στο Τζιμπουτί και την Υεμένη
Η λίμνη Ισσύκ Κουλ στην Κιργιζία
Η Κασπία θάλασσα στα σύνορα Καζακστάν-Τουρκμενιστάν
Η λίμνη Τουρκάνα στην Κένυα
Κάτω από την πυκνή νέφωση οι βόρειες ακτές της Ιαπωνίας

Στην τελική φάση της έρευνας, η ομάδα προχώρησε στην ανάλυση των φωτογραφιών.
Αρχικά οι λήψεις ανέβηκαν σε έναν ψηφιακό χάρτη google maps με βάση τα αποθηκευμένα στοιχεία γεωγραφικών συντεταγμένων για την αναγνώριση της τοποθεσίας λήψης.Στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι φωτογραφίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκαν συγκρίσεις με ιστορικές φωτογραφίες της τελευταίας 30ετίας, που βρέθηκαν στο ιστορικό αρχείο του google earth και στο αρχείο δορυφορικών φωτογραφιών της ESA space in images.
Google Earth Pro

Μετά την μελέτη των αποτελεσμάτων η μαθητική ομάδα υπέβαλε στην ESA μια έκθεση αναφοράς για τη μέθοδο εργασίας και τα συμπεράσματα της έρευνας, στα τέλη του Μαΐου, η οποία ελέγχθηκε από ειδική επιστημονική επιτροπή.
Οι  νικήτριες ομάδες έχουν την καταπληκτική ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον αστροναύτη Frank de Winne, επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης αστροναυτών της ESA και να υποβάλλουν ερωτήσεις για θέματα επιστήμης και διαστήματος.
Βίντεο ανασκόπησηςΤο πρόγραμμα Mission Space Lab της ESA υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/-τριες των Ε-ΣΤ τάξεων του σχολείου μας ως μέρος του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο "Μικροί Επιστήμονες"   και συντονίστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Καρούντζο Ιωάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 8:07 pm


Τίτος Βανδής Ο έξοχος και διεθνώς αναγνωρισμένος πρωταγωνιστής μας !

Τίτος Βανδής
Ο έξοχος και διεθνώς αναγνωρισμένος πρωταγωνιστής μας !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Γεννημένος  με σπουδαίο υποκριτικό τάλαντο, φυσική ομορφιά, αλλά και με μια ακόρεστη δίψα για το θέατρο, δεν θα μπορούσε παρά να ακούσει την φωνή της καρδιάς του, ο έξοχος Τίτος Βανδής και να διαγράψει μια σπουδαία καμπύλη προόδου και ευημερίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, που ήδη συνιστά κεφάλαιο για την έβδομη τέχνη μας. Μας πρόσφερε δραματικές ερμηνείες πολύ υψηλού ήθους στο θέατρο  - τόσο από το εγχώριο, όσο και από το διεθνές δραματολόγιο - με αντίστοιχα λαμπρά αποτυπώματα και στην μεγάλη οθόνη και η καριέρα του εξακοντίστηκε διεθνώς, παίζοντας με ξεχωριστή επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ και το Χόλυγουντ ! Επίτευγμα μέγα για έλληνα ηθοποιό και μάλιστα της δύσκολης μεταπολεμικής μας περιόδου.

Ο Τίτος Βανδής είδε το φως της ζωής στην Αθήνα το 1917, αλλά πάραυτα μεγάλωσε στην Καβάλα. Ακολούθησε σπουδές στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, που σμίλευσε καθοριστικά την δραματική του ταυτότητα. Ήδη από τα παιδικά του χρόνια, ζούσε για να γίνει ηθοποιός όταν μεγαλώσει. Θα εξομολογηθεί κάποτε στον έγκριτο Άρη Σκιαδόπουλο, «Ήθελα να γίνω ηθοποιός, από όταν ήμουν 5 ετών. Καθόμουν, κλεινόμουν μέσα στο δωμάτιο και έκανα ιστορίες. Περισσότερο έπαιζα τον Ταρζάν και την αδερφή μου την είχα για Τζέιν. Ήθελα μάλιστα να την παντρευτώ την αδερφή μου, αλλά 8 ετών κατάλαβα ότι αυτό δεν γίνεται. Συνειδητά είπα ότι θα γίνω ηθοποιός όταν ήμουν 11 ετών» ! Και αυτή του η θεία δίψα για την θεατρική τέχνη, θα ικανοποιηθεί με την ακατάβλητη αποφασιστικότητα του, πολύ γρήγορα ! Καθώς ήταν έτσι σπουδαστής του Γαλλικού Λυκείου, αλλά και του Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 16 ετών τα «βρόντηξε», για να έλθει στην Αθήνα και να εγγραφεί στο μεγάλο σχολείο της υποκριτικής, την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόβα τζενεράλε ο μεγάλος μας ηθοποιός θα κάνει στο σανίδι το 1934, στην παράσταση «Ιούδας» του μεγάλου μας συγγραφέα και ακαδημαϊκού Σπύρου Μελλά και σε παραγωγή του εθνικού θεάτρου. Θα επακολουθήσουν κεντρικές του ερμηνείες στην κρατική σκηνή, ήτοι «Θυσία του Αβραάμ» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που αχνά- αχνά προμηνύουν την καταλυτική του επέλαση στα θεατρικά μας δρώμενα. Στα 1940 ξεκινάει συνεργασία με το σχήμα της κραταιάς Μαρίκας Κοτοπούλη και το 1941, συνεργάζεται με το θέατρο της κ-ας Κατερίνας, στο οποίο και απέδωσε ορισμένες από τις καλύτερες, δραματικές του ερμηνείες. Είχε πλέον εκπέμψει το σπουδαίο θεατρικό του σήμα στα καλλιτεχνικά μας δρώμενα ο έξοχος Τίτος Βανδής και απολάμβανε της εκτίμησης του θεατρικού κόσμου. Με την απελευθέρωση συνεχίζει την θεατρική του παρουσία, συστήνοντας σχήμα με τους Αλέκα Παΐζη και Δήμο Σταρένιο, ενώ αργότερα επανακάμπτει στο θέατρο «Κοτοπούλη», αλλά και στον θίασο της Κατερίνας Ανδρέαδη.

Στην μεγάλη μας οθόνη θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση το 1953, συμμετέχοντας στην ταινία «Το κλειδί της ευτυχίας», αλλά η φήμη του στο ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό, θα εξακοντιστεί με την περίφημη ταινία – στην οποία πρωταγωνιστεί η ανυπέρβλητη Μελίνα Μερκούρη – του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή», το 1960. Έκτοτε θα επακολουθήσει μια μακρά αλυσίδα ταινιών, στις οποίες ο κορυφαίος μας ηθοποιός, ξεδιπλώνει το λυρικό του κύτταρο και αποσπά την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού της μεγάλης μας οθόνης.  Στα 1962 μάλιστα θα κερδίσει και το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την συμμετοχή του στην ταινία «Πολιορκία» ελληνογαλλικής παραγωγής του Κλόντ Μπερνάρ Ομπέρ. Στα χρόνια που θα επακολουθήσουν ο Τίτος Βανδής συνεχίζει την καταλυτική του παρουσία στον κινηματογράφο, πραγματοποιεί καλλιτεχνικές συνεργασίες με μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ προχωρά σε ένα μεγάλο εγχείρημα που αποτυπώνει εν άλλοις και την άμετρη αγάπη του, για την τέχνη της υποκριτικής, ιδρύοντας με τον επίσης σπουδαίο δάσκαλο Γιώργο Θεοδοσιάδη, Σχολή Δραματικής Τέχνης, στην οποία και δίδαξε υποκριτική.

Ωστόσο τα εγχειρήματά του γύρω από τον δύσκολο χώρο του θεάτρου, του σωρεύουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που τον αναγκάζουν το 1965 να φύγει στην Αμερική, αποζητώντας την ευκαιρία να ορθοποδήσει και προϊόντος του χρόνου, να αποπληρώσει τις οφειλές του. Ξεκινάει έτσι με όραμα και μεράκι να κάνει μια νεα αρχή, στα βαθιά νερά του αμερικάνικου θεάτρου και κινηματογράφου και κατορθώνει με το πείσμα και την ακαταπόνητη εργατικότητά του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εδραιωθεί και να πραγματοποιήσει μια δεύτερη καριέρα στο Μπρόντγουεϊ στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Θα αντιμετωπίσει αρχικά δυσκολία με την γλώσσα, δοθέντος ότι ήξερε άπταιστα γαλλικά, αλλά καθόλου αγγλικά. Πάραυτα είχε την αρωγή ενός βοηθού, που του μάθαινε τα λόγια των ρόλων του και έτσι υπερκέρασε και αυτό το εμπόδιο, μέχρι να μάθει και τα αγγλικά.

Στο Μπρόντγουέι διεύρυνε την δημοτικότητά του, συμμετέχοντας σε υψηλού κύρους κινηματογραφικές ταινίες όπως : «Youngs Doctors in Love», «Τα πάντα γύρω από το σεξ» του Γούντυ Άλεν, «The Betsy», «Εξορκιστής», ενώ  συμπρωταγωνίστησε και με την κραταιά Μελίνα, στην διασκευή του «Ποτέ την Κυριακή». Συνάμα συμμετείχε και σε μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικά σήριαλ στην Αμερική, όπως τα «Χαβάη 5-0» και «Κότζακ», με τον επίσης σπουδαίο Έλληνοαμερικανό ηθοποιό Τέλυ Σαβάλας, που εξακτίνωσαν το καλλιτεχνικό του κύρος, στην αμερικάνικη σκηνή. Ένα ακόμα επίσης πεδίο στο οποίο ο μεγάλος έλληνας ηθοποιός άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, ήταν οι μεταφράσεις θεατρικών έργων,  ενώ δίδαξε υποκριτική στο κολέγιο της Σάντα Μόνικα, στη δύση της δεκαετίας του ΄70.

Ωστόσο σε κάθε βήμα και επιτυχία του μεγάλου μας ηθοποιού, ενυπήρχε ο νόστος και  η μύχια σκέψη να γυρίσει στην μητέρα Ελλάδα. Για τούτο κρατούσε την επαφή με την Ελλάδα, παίζοντας κατά καιρούς στο Εθνικό μας Θέατρο, όπως στην παράσταση «Λυσσασμένη γάτα» του σπουδαίου Τενεσί Ουίλιαμς και σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους.  Αλλά να που το 1982, ο έρωτας θα χτυπήσει ξανά την πόρτα του Τίτου Βανδή, καθώς ερωτεύεται την μεγάλη μας ηθοποιό Μπέτυ Βαλάση –  η οποία μας είχε δώσει μεταξύ άλλων και μια αριστουργηματική ερμηνεία στην σειρά «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στην ΕΡΤ, ένα έξοχο σήριαλ, που πραγματεύονταν την ηθική μεγαλουργία, αλλά και το δράμα συνάμα του ελληνισμού της Ιωνίας, που με την μικρασιατική τραγωδία, εκπαραθυρώθηκε από τις προαιώνιες πατρογονικές του εστίες. Δυο χρόνια αργότερα θα παντρευτούν και επιστρέφουν μαζί οριστικά στην Ελλάδα, δοθέντος , ότι η Μπέτυ Βαλάση, τον είχε ακολουθήσει στην Αμερική. 

Στα 1983 ο μεγάλος μας ηθοποιός θα δρέψει τις δάφνες ενός ακόμα βραβείου, αυτό του Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Προσοχή Κίνδυνος». Ενώ με την ίδια ηθική ένταση και αγάπη συνέχιζε να παίζει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Κλείσιμο της αυλαίας θα σημάνει για αυτόν καλλιτεχνικά το 2000, οπότε και συμμετείχε στο σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Παππούδες εν δράσει». Θα γράψει ακόμα και ένα αυτοβιογραφικού χαρακτήρα βιβλίο υπο τον τίτλο «Κουβέντα με τους φίλους μου», στο οποίο με αδρές πινελιές, αποτύπωνε την πολύπλαγκτη καλλιτεχνική του διαδρομή, με μαρμαρυγές της προσωπικής του ζωής και της κοινωνικής του δράσης. Ο Τίτος Βανδής, ήταν ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο, με άτεγκτο δημοκρατικό ήθος και με πλούσια και από τις επάλξεις της τέχνης, πολιτική δράση. Είχε ενταχθεί στις γραμμές του ΚΚΕ – από τις οποίες και εξέπεμψε τις διαυγείς και κρυστάλλινες θέσεις του, για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τέχνη – και είχε μυηθεί και στο ΕΑΜ, από τον άλλο επίσης μεγάλο μας ηθοποιό Δήμο Σταρένιο. Έκτοτε πάλευε από τις γραμμές του ΚΚΕ για τις ιδέες του, με ήθος και συνέπεια. Για την κοινωνική παθητικοποίηση και τον «ωχαδελφισμό» των νεοελλήνων, ο κορυφαίος μας ηθοποιός έλεγε χαρακτηριστικά, στηλιτεύοντας την αδιαφορία «Θα κάνω μια ευχή. Να καταργηθεί το ρητό "Η σιωπή είναι χρυσός". Γιατί η σιωπή είναι ντροπή. Και να φωνάζουμε όλοι μαζί για το Δίκιο. Για τη Λευτεριά. Για τον Άνθρωπο». Αυτή ήταν η ηθική και πολιτική βιοσοφία του εκλεκτού της τέχνης μας Τίτου Βανδή. Το 2003 σε ηλικία 86 ετών πλήρης δόξης και ημερών, ο Τίτος Βανδής, εκδήμησε από την ζωή. Ο θάνατός του σκόρπισε πάνδημη θλίψη στον καλλιτεχνικό μας κόσμο που τον εκτιμούσε βαθύτατα ως περίσεπτο και διεθνώς διακεκριμένο μέλος του, αλλά πολύ περισσότερο στον  ελληνικό λαό, που τον περιέβαλλε με την θάλλεια της αγάπης του, ως έναν κορυφαίο του πρωταγωνιστή !

Υ.Γ. Ο πολιτισμός στις οδυνηρές οικονομικά μέρες μας, είναι τελείως περιθωριοποιημένος από την πολιτεία και υποχρηματοδοτημένος, με τις κεντρικές του δομές να αργοσβήνουν μία, μία. Πέρα από τον ελάχιστο παραπάνω οφειλόμενο φόρο τιμής, στους μεγάλους έλληνες κωμικούς μας, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο πνευματικό ήθος του ελληνικού λαού και τον στήριξαν ηθικά στις δίσεκτες μεταπολεμικές μας δεκαετίες, που τις σκίαζαν οι οικονομικές στρεβλώσεις και οι κοινωνικές δυσπλασίες, οφείλουμε σήμερα ως πολιτεία με σοβαρότητα και ευθύνη, να καταστρώσουμε ένα κεντρικό Master Plan για τον πολιτισμό, που συνυφαίνοντας αρμονικά, τις αρχαιότητες, την πολιτισμική κληρονομιά και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, σε κάθε γωνιά της ελληνικές περιφέρειας, θα δώσει ώθηση στην εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 9:33 am


O Δρόμος της Εκεχειρίας μία μοναδική γιορτή για την ΕιρήνηΗ επιτυχία και του εφετινού Δρόμου Εκεχειρίας που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» καταδεικνύει ότι ένας νέος θεσμός εδραιώθηκε στα δρομικά δρώμενα της χώρας, τον οποίο η κοινωνία αγκαλιάζει κάθε χρόνο και περισσότερο.
Περίπου 550 δρομείς, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά,  πέρασαν μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας προκειμένου να φθάσουν στην Αρχαία Ολυμπία και να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που ήταν προαπαιτούμενο για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.
Η πομπή ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί και παρά τα εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα (ήλιος, αέρας, σύννεφα, βροχή) οι δρομείς λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα μπήκαν στην Ολυμπία με τον κόσμο στα πεζοδρόμια να τους επευφημεί.
Η ιδιαιτερότητα του Δρόμου της Εκεχειρίας, που εφέτος έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Νίκη αποτελεί ο τερματισμός και για τον λόγο αυτό βραβεύονται με αριθμημένο μετάλλιο όλοι οι δρομείς που τερματίζουν. Ο Δρόμος στηρίζεται στην ίδια λογική με την Εκεχειρία, η εφαρμογή της οποίας, όταν έχει επιτυχία οδηγεί στην ειρήνη.
Οι δρομείς ξεκίνησαν το πρωί και πέρασαν μέσα από 13 χωριά (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Καράτουλα, Μαγούλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος, στα οποία οι κάτοικοι τους υποδέχονται με τοπικά εδέσματα. Σε όλα τα χωριά από όπου διέρχεται το Μονοπάτι της Εκεχειρίας οι κάτοικοι είχαν ετοιμασθεί για το μεγάλο γεγονός. Οι κάτοικοι κάθε χρόνο γίνονται εθελοντές και προσφέρουν στους δρομείς τη μοναδική Ηλειακή φιλοξενία, υποδεχόμενοι τους δρομείς όχι μόνο με νερά και χυμούς αλλά και καλούδια του τόπου τους που έχουν ετοιμάσει οι τοπικοί Σύλλογοι. Οι δρομείς ξεκουραζόμενοι ανασυντάσσονταν για  το επόμενο χωριό και συνέχιζαν  μέχρι τον τερματισμό,   στην Αρχαία Ολυμπία. 
Παρά την βροχή που έπεσε περίπου στο 30ο χιλιόμετρο (Από το Χειμαδιό στο Σόπι) οι δρομείς δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να βαδίζουν μέχρι το παγκόσμιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αξιών, την Ολυμπία!
Η εικόνα του πεζόδρομου της Ολυμπίας πλημμυρισμένη από δρομείς, δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν, καθώς αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο στην περιοχή της Ηλείας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα η συγκεκριμένη περιοχή, με την μοναδική ιστορία και το απαράμιλλο κάλος.
Της πορείας ηγείτο ο πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Τρίπυλας, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία.
Η τελετή έναρξης
To Σάββατο 4 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδος, έγινε η τελετή έναρξης, από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο της διοργανώτριας του Δρόμου, Συμπολιτείας Ολυμπίας, στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και στην προβολή της Ηλείας.
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κυρία Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη επισήμανε ότι «Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ, ίσως  αυτός ο θεμελιακός όρος για τη διεξαγωγή των Αγώνων- ο όρος της Εκεχειρίας- να είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού. Γιατί για να έχουν μέλλον οι λαοί του κόσμου, και στο σύνολό της η ανθρωπότητα, πρέπει να πάψουν οι εχθροπραξίες μεταξύ μας και να έχουμε ειρήνη. Και το πρώτο βήμα είναι να τους πούμε όλοι μαζί «να ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία».
Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε δρώμενο με αναπαράσταση Ολυμπιακών αθλημάτων από μαθητές του δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus «το Σχολείο είναι η φλόγα».
Ειδικό βραβείο δόθηκε στον κ. Γιάννη Τρίπυλα που ηγήθηκε του Δρόμου της Εκεχειρίας και στον ιατρό κ. Σπύρο Τζουλέκη, πρ. αντιδήμαρχο Ήλιδας για την διαρκή προσφορά του στην Εκεχειρία.
Τα κεράσματα ήταν ευγενική προσφορά των συλλόγων Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου και «Πύρρων».
Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Passepartout όπου δρομείς και μουσικοί έγιναν ένα πάνω στη σκηνή σε μια εκδήλωση χαράς και κεφιού.
Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Βασ. Σεϊντής (εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου), η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και Γ.Γ. της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστ. Μαρτζάκλης, ο πρ. βουλευτής και υπουργός κ. Γ. Κοντογιάννης, ο πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης, ο κ. Πάνος Μπράμος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Χήνος, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Δρόμο της Εκεχειρίας διοργανώνει κάθε χρόνο η «Συμπολιτεία Ολυμπίας». Εφέτος συνδιοργάνωτες ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενος φορέας υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Καλλιπάτειρας, την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ και του Πολεμικού Μουσείου, θεσμικούς φορείς υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης, την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία και την WIIS HELLAS Γυναίκες στη Διεθνή Ασφάλεια.
Τις εκδηλώσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας υποστηρίξαν οι: ΟΠΑΠ, AVANCE car rental, FARGECO Hellas, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Στέφανος Πλαφουντζής, Λουξ, solidus securities χρηματιστηριακή, προμηθευτές υποστηρικτές ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, Ασφαλιστικοί σύμβουλοι ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, Bioilis, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ελληνικό φιστίκι, Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, ΟΕΣΗ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας,

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Π.Σ.Α.Τ., RUNNING NEWS.GR, WeLoveSports.gr, Apopseis.gr, The OVI, Greek Teachers.


Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:45 am


Η φανέλα 7 στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Η μάχη τελικά είναι για τη «φανέλα», είναι για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και εγώ για τη «φανέλα» κατέβηκα να παίξω. Βεβαίως και θέλω να εκλεγώ και μάλιστα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου. Το ζήτημα είναι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της «Νέας Δημοκρατίας».
Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα.
Αυτή όμως θα είναι η νίκη μόνο του α΄ ημιχρόνου. Το β΄ ημίχρονο θα είναι οι εθνικές εκλογές. Από το αποτέλεσμα όμως του α΄ ημιχρόνου, από το εύρος της νίκης μας στις ευρωεκλογές, θα κριθούν πολλά.
Πρώτα απ’όλα με τι σύστημα θα κατέβουν οι αντίπαλοι.
Είναι σίγουρο ότι ο θρίαμβός μας στο α΄ημίχρονο δεν θα τους αφήσει περιθώρια για δημιουργικό και παραγωγικό παιχνίδι. Θα προτιμήσουν το καταδικασμένο πλέον «κατενάτσιο», δηλαδή το ανούσιο, καταστροφικό παιχνίδι της καμένης γης. Αυτό που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει στην συντριβή.
Τεράστιοι παίχτες που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο (π.χ.Γκαρίντσα, Ζαϊρζίνιο, Μπεστ) φόρεσαν το νούμερο 7 στην πλάτη. Θέλει ψυχή, φαντασία, και γνώση για να φορέσει κάποιος το νούμερο 7.

Αυτή είναι η δική μου φανέλα!

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:03 am


Αναστάσιμες ευχές Αθανάσιου Κατσίμπελη

Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να προσφέρει σε όλους μας Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις των καιρών!


Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:17 am


1ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με Ηλείο εκλεγμένο στην Κεντρική Επιτροπή


Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Απριλίου 2019 το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με κεντρικό σύνθημα "Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" με την εκλογή του Αθανάσιου Κατσίμπελη, Γραμματέα Παιδείας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Στην κεντρική ομιλία του αλλά και στην ομιλία του προς την νέα Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης υπογράμμισε την σημασία των επερχόμενων Ευρωεκλογών και την δέσμευση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συνθήκης του Μαρακές.
Picture
Στηλίτευσε τις συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις της κυβέρνησης στους διαφωνούντες πολίτες, που αρνούνται να συμβιβαστούν με το έγκλημα των Πρεσπών και αναφέρθηκε στις συμμαχίες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με τις ανερχόμενες δυνάμεις της πατριωτικής Δεξιάς που θα ανατρέψουν το διεφθαρμένο καθεστώς των Βρυξελλών υπέρ μιας συμμαχίας ελεύθερων Εθνών - Κρατών, ενάντια στο επιδοτούμενο ισλαμικό εποικισμό και την κατάλυση της Εθνικής Ταυτότητας και μιας αποτυχημένης συνταγής στην οικονομία που 10 χρόνια τώρα παράγει όλο και χειρότερα αποτελέσματα. Κάλεσε δε τους πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, να συστρατευθούν μαζί της για να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας.

Picture
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ παρουσίασε επίσης τους 32 από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.
Picture
Ακολούθησαν βιντεομηνύματα με θερμούς χαιρετισμούς του Γκέρολφ Άννεμανς, Προέδρου του Κινήματος για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, στο οποίο ανήκει η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, καθώς και της Μαρίν Λεπέν, Προέδρου του Εθνικού Συναγερμού για την Γαλλία, Ευρωβουλευτού και ψυχή του Κινηματος, καλώντας τους Έλληνες να υπερψηφίσουν την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τον Φαήλο Κρανιδιώτη στις Ευρωεκλογές.
Picture
Η ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα που ανάεγνωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου Γιώργος Καραποστόλου:

"Το πατριωτικό ανατρεπτικό Κίνημα Αλληλεγγύη , πιστόστην αναγκαιότητα εφαρμογής χρηστής πολιτικήςΕθνικής σωτηρίας στέκεται αποφασιστικά μπροστάρης στους αγώνες του Ελληνικού Λαού αλλά και δίπλα στους αγωνιζόμενους Έλληνες. Γι’ αυτό με περηφάνεια χαιρετίζουμε το πανελλήνιο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ευχόμενοι δύναμη, αντοχή, σπαργή και σφρίγος και κάθε επιτυχία στους στόχους του κινήματος.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Ελένη Θεοχάρους 
Ευρωβουλευτης και πρόεδρος του Κινηματος Αλληλεγγυη"

Παρόντες στο συνέδριο ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, ο Στηβ Λάλας, ήρωας για κάθε Έλληνα πατριώτη, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που απηύθυναν θερμό χαιρετισμό στους πάνω από 600 συνέδρους από όλη την Ελλάδα.

Picture
Picture
Picture
Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και το νέο Καταστατικό του κόμματος, με τροποποιήσεις που αναλύθηκαν από τον εισηγητή Χρήστο Χρηστίδη και εγκρίθηκαν από την απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων
Picture
Τέλος με μυστική ψηφοφορία και σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και ενότητας Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Φαήλος Κρανιδιώτης και Γενικός Γραμματέας ο Χρήστος Χρηστίδης.
Picture
Στην Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν ως μέλη:
Αλειφτήρας ΙωάννηςΑλέξης ΚωνσταντίνοςΒεργίνη-Μόσχη Θεοδώρα, Βλάχος ΓεώργιοςΓκούρλας ΚωνσταντίνοςΓκριτζάνης ΧρήστοςΓούλα ΒασιλικήΓούλας ΓεώργιοςΔημητρόπουλος ΝικόλαοςΔημολιός ΦιλήμωνΖάννας ΚωνσταντίνοςΖάχος ΚωνσταντίνοςΙωσηφίδης ΝικόλαοςΚαλυμνίου ΑντώνιοςΚαπλάνης ΝικόλαοςΚαραθανάσης ΔημήτρηςΚαραλάζος ΔημήτρηςΚαραλάζος ΠέτροςΚαράμπελας ΠαναγιώτηςΚαραποστόλου ΓεώργιοςΚατσίμπελης ΑθανάσιοςΚώσση ΡέναΚωστόπουλος ΗλίαςΜαγειρόπουλος ΑνδρέαςΜάστορα ΙωάνναΜελετιάδης ΚώνσταντίνοςΜηνόπετρας Χαράλαμπος, Παλάζης ΓεώργιοςΠαλάσκας ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλος Βασίλης, Παπαλαζάρου ΠαναγιώτηςΡάλλη ΙωάνναΣκαπινάκης Θεόδωρος - ΟρέστηςΣοφούλης ΑναστάσιοςΣτάγγος ΧρήστοςΣταύρακας ΜιχάληςΣτρωματιάς Ηλίας , Τζάνη ΜαρίαΤζωρτζόπουλος ΓεώργιοςΤσελεκίδης ΓιάννηςΦαραντάτος ΑναστάσιοςΧατζή Αντωνία Ψωμιάδης Χαρίλαος.

Το χθεσινό 1ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δεξιάς οριοθέτησε την αρχή της νικηφόρου πορείας του κόμματος. Διεξήχθη μέσα σε ένα πραγματικά πολιτισμένο περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Η άρτια οργάνωση, οι εισηγήσεις, και η συμβολική παρουσία των κυρίων Καπερνάρου, Τσιάρτα και Στηβ Λάλα εμπλούτισε την πλειάδα των εξαιρέτων συμμετεχόντων. Η ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου που παρουσίασε ο Πρόεδρος καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για επιτυχία στις επερχόμενες ευρωεκλογές με συμμάχους την ευρωπαϊκή ομάδα της "Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας".

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 9:21 pm


Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Κορυφαία ημέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και ο ευλαβής λαός των Αθηνών, έσπευσε με άφατη κατάνυξη, να εορτάσει την έλευση του Ιησού από την Βηθυνία στα Ιεροσόλυμα, «μετά βαΐων και κλάδων». Κατά την Καινή Διαθήκη ο Χριστός ερχόμενος στην ιερή πόλη, έστειλε δυο μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι, πάνω στο οποίο διέβη την πόλη. Ο λαός στο άκουσμα του ερχομού του, έσπευσε να τον υποδεχτεί πανηγυρικά και του έστρωσε είτε με τα ταπεινά ρούχα του, είτε με κλαδιά από δένδρα, για να περάσει. Και περιχαρής ηθικά, αναφωνούσε «: Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ». Ωστόσο η είσοδος του Χριστού στα
Ιεροσόλυμα, είναι και η είσοδος του μαρτυρίου, στην επίγεια ζωή του κυρίου ! Της σεπτής θείας λειτουργίας που ανέτεινε ηθικά το χριστεπώνυμο πλήθος, χοροράστησε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κονταρίνης Ευγένιος, συγχοροστατούντων των ευλαβών πατέρων κ.κ. Δουληγέρη Νικολάου και Δημητρίου Παπανδρέου.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαρακη, ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος, στον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», επισκεφθήκαμε την εκκλησία, την ιερή αυτή ημέρα και ενωτιστήκαμε την άχραντο λυρισμό και τη ευλάβειά της, όπου και τύχαμε θερμής υποδοχής από το λαό των 5-ου και 6-ου Διαμερίσματος των Αθηνών.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ο ευλαβής πατέρας κ-ος Δημήτριος Παπανδρέου, που εξέφρασε δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες προς τον τ. Υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, για την σθεναρή στήριξή του, στην συντήρηση και αποκατάσταση, των ατίμητης αξίας αγιογραφιών του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, του κορυφαίου μας ζωγράφου και εμπνευσμένου διανοούμενου Φώτη Κόντογλου – αλλά και την σύνολη εν γένει αρωγή του, στις ανάγκες του ναού – μας πρόσφερε ευγενικά, έναν καφέ, σε παρακείμενη στο ναό καφετέρια. Τον ευχαριστήσαμε εγκάρδια και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ-ος Βουλγαράκης, εδεσμεύθη, με την ίδια αγάπη και ευαισθησία, να συνεχίσει να προστρέχει την ενορία, από κάθε του μετερίζι.

Και του χρόνου με υγεία ευλαβείς Αθηναίες και Αθηναίοι και η ευλογία του Ιησού, να σκέπει και να χαριτώνει τις αξιοπρεπέστατες οικογένειές σας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη


www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 1:58 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Είχα την ηθική τιμή, να φιλοξενηθώ προ ολίγου, σήμερα Παρασκευή 19-4-19,  ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», υπο τον εμπνευσμένο Γιώργο Βουλγαράκη, στα ραδιοκύματα του φιλόξενου «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1» και στην εκπομπή του έγκριτου Διευθυντή του Σταθμού κ-ου Λάμπρου Καλαρρύτη και να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση, για τα νέα αυτοδιοικητικά προτάγματα της Αθήνας μας, αλλά και για μείζονα ιστορικά στοιχεία της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…».

Μιλήσαμε έτσι εκτενώς, για το μεγάλο όραμα του Γιώργου Βουλγαράκη, για μια Αθήνα του πολιτισμού της ασφάλειας και της ευημερίας, πολλώ μάλιστα που ο εμπνευσμένος και μαχητικός Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. Υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να μετουσιώσει το σπουδαίο του αυτό κεφάλαιο, σε ωφέλιμο αυτοδιοικητικό έργο, για την ταχεία ανασυγκρότηση της Αθήνας μας.

Ενώ κάναμε διεξοδικές αναφορές, στα σπουδαία ιστορικά ορόσημα της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…» - για το οποίο πολλές φορές τιμητικά μας έχει φιλοξενήσει και η επιτυχημένη  εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» -  όπως : Την έπαυλη Μάλκομ – Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, τις φοβερές Φυλακές Αβέρωφ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την περίφημη «Μπλε Πολυκατοικία» στα Εξάρχεια, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τον Πύργο της Κυρρύστου - Αέρηδων στην Πλάκα, τον «Μενδρεσέ», αλλά και την ιστορική Πλατεία του Ψυρρή, που κομίζει τόσες σπουδαίες εθνικές μνήμες !


Τέλος αναφέραμε ιστορικά, πως προέκυψαν οι λέξεις : «Τραμπούκοι», «Μόρτηδες», αλλά και οι φράσεις «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Δεν κάνει ούτε για ζήτω», σύμφυτες με την Πλατεία Ψυρρή στην παλιά Αθήνα, αλλά και μια σκληρή δημοτική αναμέτρηση στην Αθήνα, στις αρχές του 20-ου αιώνα.


Με μπροστάρη τον Γιώργο Βουλγαράκη, συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα, για την μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη.  Μια μεγαλειώδη μας νίκη, για την Αθήνα του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον ακροατή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Fm 90,1» κ-ο Δάλλα, για το συγχαρητήριο ευγενικό μήνυμά του στον σταθμό, «Ευχαριστούμε τον κ-ο Αβραμόπουλο, μας έκανε σοφότερους». Εγώ ευχαριστώ για την ηθική σας ευγένεια κ-ε Δάλλα !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:55 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον  Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, 
με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Είχαμε την χαρά και την ηθική τιμή σήμερα Τρίτη 16-4-19, το πρωί και στα υψηλού πολιτισμικού ήθους ραδιοκύματα της ΕΡΤ, να κάνουμε  μια ραδιοφωνική παρέμβαση για την υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», με τον Γιώργο Βουγαράκη.

Πρωτίστως ευχαριστούμε από καρδιάς, τους αγαπημένους μας ακροατές της ΕΡΤ, για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μαζικά απέστειλαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής, αλλά και τον ηθικά ευγενή και αδέσμευτο δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη, για την ηθική του φιλοξενία στην εκπομπή. Μια δυνατή ραδιοφωνική εκπομπή, που αγκαλιάζει ο λαός των Αθηνών, για την δημοσιογραφική της ανεξαρτησία και τον αδέσμευτο λόγο της.

Μιλήσαμε με παρρησία για :

Το σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας και αρχηγού του συνδυασμού μας «ΑΘΗΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ»  Γιώργου Βουλγαράκη, που ως τ. υπουργός Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, μπορεί με την ατίμητη πελώρια εμπειρία του, να υπηρετήσει τα νέα  μεγάλα αυτοδιοικητικά προτάγματα της πόλης.

Τις κεντρικές μας κατευθυντηρίους, ως υποψήφια Δημοτική Αρχή και τις θεσμικές παρεμβάσεις που προτιθέμεθα να κάνουμε, για  μια Αθήνα :

Καθαρή, Ασφαλή, Σύγχρονη, Φωτεινή, Πράσινη


Για την αναβάθμιση του διεθνούς πολιτισμικού κύρους της πόλης, που έχει κατρακυλήσει στο ναδίρ. Για το μείζον θέμα των σκουπιδιών στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται ιδιωτικοποίηση, αλλά ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών των Σκουπιδιών στον Δήμο της Αθήνας, με την παράλληλη ηθική στήριξη του προσωπικού, που καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, για να κρατήσει την πόλη καθαρή. Για την αναγκαία επανακατοίκηση με την επακόλουθη κινητροδότηση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, ώστε να ξαναγίνουν και πάλι ζωντανά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της Αθήνας. Για την ανάδειξη των πανέμορφων λόφων της Αθήνας, σε προορισμών ανάτασης και αναψυχής των Αθηναίων, με την διοργάνωση από τον Δήμο, περιοδικών πολιτισμικών events, αλλά και εστίες εν γένει πολιτισμού. Για τον φωτισμό της πόλης, που είναι εγκαταλελειμμένος στα γραφειοκρατικά γρανάζια της σημερινής δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα, στο σκοτάδι να αναφύεται το έγκλημα και η παρανομία. Για τη υποστήριξη με την δημιουργία νέων σύγχρονων και φιλικών προς τον πολίτη δομών, της εργαζόμενης μητέρας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, των φοιτητών, των ανεργων και όλων όσων, θέλουν να μετουσιώσουν την δημιουργικότητά τους, σε ωφέλιμο κοινωνικό έργο.
Τέλος μιλήσαμε, αναφέροντας αποσπάσματα από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα …» για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας – που τιμητικά μας φιλοξενεί και η επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»-  για το πώς βγήκαν οι «τραμπούκοι», οι «μόρτηδες», αλλά και η ιστορική έκφραση «χαιρέτα μου τον πλάτανο» !!!

Με μπροστάρη τον εμπνευσμένο και δυναμικό Γιώργο Βουλγαράκη, στις Δημοτικές εκλογές της 26-ης Μαίου και με την στήριξη του ωραίου και αξιαγάπητου αθηναϊκού λαού, κάνουμε πράξη, το μεγάλο μας όραμα, για την Αθήνα, του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής ευημερίας.


Με αγάπη
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ» - Γιώργος Βουλγαράκης
Α’ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.μ συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 1:27 pm


Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής πανδαισίας και με την καθολική συμμετοχή του λαού της Αθήνας, έγινε σήμερα Κυριακή 14-4-19 στις 12:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων – στο περίφημο παλιό Πηλοποιείο Πουλοπούλου – «Πιλ-Πούλ», στα Πετράλωνα, η παρουσίαση το ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», από τον αρχηγό του Συνδυασμού, τ. Βουλευτή της Α΄ Αθηνών και υπουργό κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη. Πρωτίστως τα λόγο έλαβε ο πρύτανης της αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και κατ΄ επανάληψη Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ-ος Άγγελος Μοσχονάς και με τα διάστικτα από αγάπη και σεβασμό λόγια του για τον Γιώργο Βουλγαράκη, ανέφερε συνοπτικά, το πόσο σπουδαίο ρόλο, μπορεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. υπουργός Πολιτισμού και Δημοσίας Τάξεως, στην κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της Αθήνας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός του συνδυασμού κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης και με αδρές γραμμές και με τον μεστό και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο του, εξέθεσε τις κεντρικές θεσμικές παρεμβάσεις του συνδυασμού στην πόλη, για να εκκινήσει άμεσα, η επείγουσα προσπάθεια της ανασυγκρότησης της λατρεμένης μας Αθήνας, που σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Κατόπιν  έγινε η παρουσίαση του υποψηφίων, που με τον πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα τους, δίνουν την αύρα ενός πολύ δυνατού, μαχητικού και αξιόπιστου ψηφοδελτίου. Με την συμμετοχή επιστημόνων, εμπόρων, βιοτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών και πολλών ακόμα άξιων ανθρώπων, από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, που κάθε μέρα με την έντιμη και ευπρεπή παρουσία τους, δίνουν ηθική αξία και ζωή στην Αθήνα !

Έχουμε την ηθική τιμή να συμμετάσχουμε και εμείς ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη και θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, με σηματωρό την δική σας αγάπη και στήριξη, για την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης. Ευχαριστούμε έτσι θερμά, τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, που μας απηύθυνε την μεγάλη τιμή, να συμμετάσχουμε στο ελπιδοφόρο και μαχητικό ψηφοδέλτιό του, που κομίζει στις εκλογές της 26-ης Μαίου 2019, τις πιο μεγάλες ελπίδες, για την πραγματική επανεκκίνηση της Αθήνας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν προσωπι-κότητες από όλο το κοινωνικό πεδίο της πόλης, που αποτυπώνει και την υψηλή αποδοχή του συνδυασμού. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον τ. πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ-ο Αντώνη Αντωνάκο, τους τ. ποδοσφαιρι-στές του Παναθηναϊκού κ.κ. Νίκο Καρούλια και Μιχάλη Γεροθό-δωρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κ-ο Βασίλη Πολυμερόπουλο κ.α..


*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκηwww.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 8:05 pm


Με Κατσίμπελη ο Γιάννης Αργυρόπουλος ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο του "Οράματος Δημιουργίας"

Δήλωση Αθανάσιου Κατσίμπελη

Με πίστη, πως μπορούμε να αλλάξουμε την Πόλη του Πύργου και να την μετατρέψουμε σε μια πολιτισμένη πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας που σέβεται τα δικαιώματα όλων των δημοτών και κυρίως των παιδιών και προσφέρει ποιότητα ζωής, ανταποκρίνομαι θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Αργυρόπουλου να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό του Δήμου Πύργου.
Αντιστέκομαι διαχρονικά στις δυνάμεις της συντήρησης και της αφωνίας και ενώνω τις δυνάμεις μου με έναν νέο άνθρωπο που προτείνει λύσεις για την Υπέρβαση της Παρακμής που βιώνουμε.Οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις οδηγούν στη  σύνθεση και όλοι εμείς που έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στον Δήμο Πύργου, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε πως μπορούμε να τον αλλάξουμε.Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.
Με Όραμα Δημιουργίας μπορούμε να νικήσουμε την Παρακμή.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:24 pm


Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για να μπορέσει να ευημερίσει ένας λαός πρέπει πρωτίστως να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια σήμερα και την κοινωνική γαλήνη του τόπου, υπονομεύουν την κοινωνική του ευημερία και την οικονομική του ανάπτυξη. Την μεγάλη αυτή αλήθεια για την κοινωική ευταξία και γαλήνη που όπως προαναφέραμε είναι οι γεννεσιουργές αιτίες της ευημερίας ενός λαού, δεν φαίνεται να παρουσιάζει η Αθήνα, στις μέρες μας. Η Αθήνα, σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα εγκατάλειψης, κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης και πάνω απο όλα είναι μια πόλη θεοσκότεινη. Η ένδεια οραμάτων, η απουσία συγκροτημένης αυτοδιοικητικής πρότασης και η πλήρης έλλειψη εμπνευσμένων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να τροχιοδορμήσουν σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας τον Δήμο της Αθήνας, είναι έκδηλα παντού. Προξενώντας άφατη ηθική θλίψη και απογοήτευση στους πολίτες της πόλης, που είχαν αποθέσει ελπίδες για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο οποίος είναι και οδοδείκτης της τοπικής αυτοδιοίηκησης.  Αλλά ας προσεγγίσουμε το θέμα της ανασφάλειας στην Αθήνα, που έχει προξενήσει πλήθος αρρυθμίες στον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό. Είναι αλήθεια ότι τις μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον Δήμο, οφείλει να τις κάνει η κεντρική κυβέρνηση, με την πλατιά συναίνεση βεβαίως των πολιτών, που θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν συμπεριφορές ανοχής, σε κάθε μορφής παραβατική συμπεριφορά. Δν γίνεται δυστυχώς και να ανεχόμαστε, ενίοτε και να επικροτούμε τους «μπαχαλάκηδες» και παράλληλα να θέλουμε και την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία στην πόλη !!! Το ιερό ευαγγέλιο μας διδάσκει «Μην δύναστε και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και σε απλή μετάφραση «Και τούτο κάνεις, αλλά και το άλλο δεν αφήνεις». Ωστόσο πέρα απο την όποια προσπάθεια της οιασδήποτε κεντρικής κυβέρνησης, όφειλε και ο δήμαρχος της πόλης, με σύγχρονες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις, να βοηθήσει να εξαλειφτούν όλες οι εστίες, που υποθάλπουν την παρανομία και δίνουν ζωτικό χώρο, για να αναφυεί το έγκλημα, η κλοπή, η διακίνηση ναρκωτικών  και κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Ο αρχηγός του συνδυασμού μας «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης, ένας άνθρωπος με δεδοκιμασμένη εμπειρία και άμεσο και απτό πολιτικό αποτέλεσμα, απο όποια θεσμική έπαλξη του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία και με την ατίμητη εμπειρία που αποκόμισε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζεται μαζί μας, ένα πλήρες πακέτο ρηξικέλευθων δράσεων, για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Αθήνα και την καταστολή της παραβατικότητας. 

Προεξάρχει σ΄ αυτές τις προτάσεις το μείζον πρόβλημα του φωτισμού στην πόλη, για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή,  δεν μπόρεσε να κάνει παντελώς τίποτα. Και όμως με απλές κινήσεις, χωρίς κόστος, αλλά με το όραμα και την προοπτική του ανθρώπου που παρακολουθεί τον κοινωνικό βηματισμό, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης και να την απεμπλέξει ουσιαστικά απο όλο το φάσμα της παρανομίας. Να φωτίζεται δηλαδή κάθε πάρκο, κάθε δρόμος, κάθε στενάκι, που μέσα απο το σκοτάδι του συνιστά σήμερα προσφερόμενη εστία για έκνομες συμπεριφορές. Και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όπου υπάρχει φώς, υπάρχει κίνηση, ζωή, κόσμος και επομένως το έγκλημα υποχωρεί. Δυστυχώς αυτές τις τόσο απλές και χωρίς καν σοβαρό οικονομικό κόστος κινήσεις, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τις έκανε, εγκαταλείποντας την πόλη στην τραγική της μοίρα. Με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σήμερα, να σφύζει απο παρανομία, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να τρέμουν καθημερινά, ζώντας σε καθεστώς ηθικού ζόφου και ανασφάλειας και επομένως να έχει οδηγηθεί σε μαρασμό ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός της πόλης. Με τον εμπνευσμένο αρχηγό του συνδυασμού μας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων για την ασφάλεια στην πόλη, που θα την αποκαθάρει απο κάθε μορφής παραβατικότητα, θα απαλλάξει τους πολίτες και τους επαγγελματίες απο το φάσμα του ζόφου και της ηθικής τρομοκρατίας που υφίστανται σήμερα και θα επανατροχιοδρομήσει έτσι την πόλη σε πορεία, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η Αθήνα μας, η λατρεμένης μας πόλη, «Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δαχτυλίδι», όπως την τραγούδησε ο μέγας λυράρης του λαού μας Κωστής Παλαμάς, έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική ευταξία, για να προοδεύσει και να ευδοκιμήσει. Και όχι στην εγκατάλειψη και το σκοτάδι!!! Έχει δικαίωμα στο φως, τον πολιτισμό και όχι στην παρακμή.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:54 pm


Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !

Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !


http://www.real.gr/politiki/arthro/ypopsifios_dimotikos_symboulos_athinaion_me_ton_giorgo_boulgaraki_o_panos_n_abramopoulos-535570/

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 5:56 am


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη, για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη,
για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

  Αθηναίες και Αθηναίοι,

Στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αγαπημένη μας Αθήνα, συμφωνήσαμε από κοινού, με τον αρχηγό του συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα», τον ευπρεπή και επιτυχημένο, τ. υπουργό Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος Αθηναίων και από την θεσμική μου ιδιότητα, αφενός του Α΄ Αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων, αφετέρου του ενεργού πολίτη, που κατατρίβεται διεξοδικά με την ιστορία και το πολιτισμό της.

Στα χρόνια που πέρασαν, με σηματωρό την ατίμητη ηθική σας στήριξη, χτίσαμε μια δυνατή σχέση αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία υπήρξε η γενεσιουργός αιτία, για να εντείνω την ενασχόλησή μου, τόσο με τα προβλήματα της πόλης, όσο και με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Και καρπός αυτής της αγάπης, υπήρξε και το βιβλίο μου «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» που πραγματεύεται την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης, το οποίο αγκάλιασε με τόσην θέρμη ο αθηναϊκός λαός και για το οποίο έτυχα αρκετές φορές της καθόλα τιμητικής τηλεοπτικής φιλοξενίας , της επιτυχημένης εκπομπής, για την παλιά Αθήνα, «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Με αυτή την ζέση και αγάπη, με καταστήσατε εκλέξιμο Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων, στις εκλογές του 2010, με 2.400 σταυρούς, ως υποψήφιο του Συνδυασμού «Αθήνα, πόλη της ζωής μας». Ενώ και στις εκλογές του 2014, με την αμείωτη πάντα ηθική σας στήριξη, με αναδείξατε με 2.200 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς»,   Α΄ Αναπληρωτή Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων.

Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019, σας καλώ, με την ίδια αγάπη και ηθική ζέση, να μου δώσετε την δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και να αποτελέσω την ηθική σας προέκταση, για τα προβλήματα της πόλης. Να «τριτώσει» με επιτυχία η προσπάθειά μας και να αγωνιστώ με αυταπάρνηση, δημοκρατικό ήθος και αγάπη για την πόλη και για όλα τα μεγάλα κοινωνικά προτάγματα, που θέλουμε νε εκφράζει στον σύγχρονο και ταχύ κοινωνικό μας βηματισμό. Για μια Αθήνα, λειτουργική, ασφαλή, φιλική και προσπελάσιμη στα ηθικά αγαθά και της υπηρεσίες της από τους πολίτες, «πράσινη» - με όλες τις προνομίες για το περιβάλλον, σύγχρονη, καινοτόμα στις σύγχρονες υπηρεσίες της και προπαντός ανθρώπινη. Μια Αθήνα, με υψηλό πολιτισμικό ήθος, που αρμόζει στην τιμημένη τρισχιλιάχρονη ιστορία της – ως γενέθλια γή του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του Ξενίου Διός- φιλοξενίας. Αλλά και μια Αθήνα, με το διεθνές κύρος, που αρμόζει στα βαριά ιστορικά της βήματα.

Μαζί με τον ευπρεπή και επιτυχημένο Γιώργο Βουλγαράκη, θα δώσω τον αγώνα τον καλό, για την κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της πόλης μας και σας καλώ να μας στηρίξετε στην οραματική προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ από τα μύχια της καρδιάς μου, για την στήριξή σας και σας μεταφέρω, τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα, αισιοδοξίας και νίκης.

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 12:22 am


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:39 pm


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:30 pm


Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αναφύεται συχνά  - πυκνά τον  τε-λευταίο καιρό στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα, πιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει η Ευρώπη, σήμερα που ο Ντόναλντ Τράμπ, με τις ρη-ξικέλευθες πολιτικές του, αναδια-τάσσει παγκοσμίως τις σφαίρες γεωστρατηγικής ισχύος. Αλλά οιοσδήποτε ρόλος γεωπολιτικού παίκτη της Ευρώπης παγκοσμίως, με μείζονα συμμετοχή στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, δεν νοείται χωρίς την πρωταγωνιστι-κή παρουσία της Γερμανίας, που έχει ξεχωριστές επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς.  Το Ηνωμένο Βασίλειο που και αυτό κατά παράδοση, παρουσιάζει σπουδαίες ικανότητες στα θέματα γεωστρατηγικής και άμυνας, διέρχεται σήμερα μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, με την τραγωδία του Brexit, που τόσο αλόγιστα και επιπόλαια η πολιτική του τάξη, δρομολόγησε αυτοπαγιδευμένη ! Ενώ και η Γαλλία, που παρουσιάζει ενίοτε ορισμένες αναλαμπές ισχύος, με τις εξαγγελίες του Μακρόν, έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα να λύσει, για να μπορέσει να εισφέρει ζωτικά, σε ένα υψηλού κύρους διεθνές ευρωπαϊκό power game !

Μπορεί όμως η υπόλοιπη Ευρώπη, πέρα από τις τρείς πιο πάνω ηγέτιδες δυνάμεις της, να αποδεχτεί την Γερμανία, σε ρόλο και γεωστρατηγικού ηγέτη, την ώρα που κανοναρχεί τις λειτουργίες της γηραιάς ηπείρου, σε οικονομικό επίπεδο; Να την αναγάγει δηλαδή σε τυπικό κλειδοκράτορα του ευρωπαϊκού συνασπισμού, που θα ελέγχει και θα ορίζει τα πάντα ; Και ακόμα παραπέρα, πόσο είναι διατεθειμένη και η ίδια η Γερμανία, έστω και αν το υπαγορεύει το γεωστρατηγικό momentum, να αναλάβει έναν τόσο κεντρικό ρόλο, με την διεύρυνση των στρατιωτικών και διεθνοπολιτικών της υποχρεώσεων παγκοσμίως ; Όταν η ίδια η παγκόσμια ιστορία – με το οδυνηρό παρελθόν της Γερμανίας στους δυο προηγούμε-νους παγκοσμίους πολέμους – επιβάλει σε μια μερίδα της γερμανικής πολιτικής τάξης, μια συστολή και επιφύλαξη, έναντι τέτοιων προκλήσεων, ενώ ένεκα του φυσικού τους συντηρητισμού, δεν προτίθενται οι Γερμανοί να εμπλακούν, σε μεγάλα διεθνοπολιτικά παιχνίδια, που θα απαιτήσουν αυξημένα οικονομικά κονδύλια, για σκοπούς όχι αμιγώς δικούς τους. Πάραυτα κομμάτι της γερμανικής ηγεμονεύουσας πολιτικής τάξης, προεξαρ-χούσης της κ-ας Μέρκελ ,αντιλαμβάνεται την πρόκληση και προσπαθεί δειλά – δειλά, να εκπέμψει ένα στίγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικές οι τελευταίες διαφωνίες της Άνγκελας Μέρκελ, με τον Ντόναλντ Τράμπ, σχετικά με τον αγωγό North Stream, τις εξωτερικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία, την χρήση κινεζικών τεχνολογιών στα επικοινωνίες, αλλά και το ζέον θέμα των κυρώσεων, απέναντι στο Ιράν. Όλα τούτα δείχνουν ότι η Γερμανία, απέναντι στον πλανητάρχη,  «κλωτσάει» ! Η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά αυτά τα διαδραματιζόμενα, ωστόσο δεν έχει την δύναμη, να έχει κάποιο ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο. 

Υπάρχει όμως και ένα κομβικό σημείο, που προτάσσει η γερμανική πολιτική ελίτ, σχετικά με τον αν θα καταφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και να παίξει έναν κεντρικό γεωστρατηγικό ρόλο, παγκοσμίως. Είναι αυτό το θέμα της ομοφωνίας, στους κόλπους του ευρωπαϊκού συνασπισμού, σχετικά με τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.  Υποδεικνύουν δηλαδή την αλλαγή του τρόπου των αποφάσεων, από την ομοφωνία που ισχύσει σήμερα, στην ενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που θα  προσδώσει στην Ένωση, ταχύτητα στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και διεθνοπολιτική ευελιξία.  Η Ελλάδα σταθερά αντιτίθεται σε μια τέτοια κομβική αλλαγή, διότι θα απολέσει το δικαίωμα του βέτο, ιδίως απέναντι στην Τουρκία, αλλά και άλλων επιθετικών γειτόνων μας. Έναντι έτσι αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής, θα μπορούσε να ζητήσει αντισταθμιστικά για να συναινέσει, την ρητή και κατηγορηματική εγγύηση των συνόρων της, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν θα της είναι πλέον «χρήσιμο» το δικαίωμα του βέτο, στην λογική της προάσπισης της άμυνάς της. Πρόκειται σαφώς για μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα, που μπορεί μεθοδικά και με κατάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς, σταδιακά να επιτευχθεί !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 1:44 am


Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

http://www.real.gr/koinonia/arthro/panos_n_abramopoulos_to_istoriko_kafeneio_tis_palias_athinas_o_mauros_gatos-532823/


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:45 pm


Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σύμφυτο με πολλές ιστορικές μνήμες, αλλά και την μεγαλουργία των ελληνικών γραμμάτων υπήρξε στο λυκαυγές του 20-ου, αιώνα το καφενείο των παλιών Αθηνών, «Ο μαύρος γάτος». Από τις ταπεινές καρέκλες και τους καναπέδες του, πέρασαν κορυφαίοι της ελληνικής διανόησης, ενώ μέσα από το ηθικό του κλίμα διαμορφώθηκαν πολλά μανιφέστα στο φάσμα των πρωτόφαντων τότε στην αθηναϊκή κοινωνία, σοσιαλιστικών ιδεών. Κανείς σήμερα έτσι διαβάτης  ή πελάτης του γευστικότατου ψητοπωλείου «Προδόρπιον», στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, δεν υποπτεύεται ότι στον ίδιο ακριβώς χώρο, αλλά σε παλαιό προϋφιστάμενο οίκημα, υπήρχε ένας από τους «ναούς» του ελληνικού πνεύματος, από τις τάξεις του οποίου πέρασαν οι κορυφαίοι της ελληνικής γραμματολογίας. Δεν έλλειψε εξάλλου από την ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού πολιτισμικού πυρήνα της παλιάς Αθήνας, μήτε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που διέμενε δίπλα σχεδόν, επι της οδού Ασκληπιού 3, η οποία τότε ελέγετο οδός Πινακωτών. Ιδιοκτήτης του καφενείου – πνευματικής εστίας κατ΄ ουσίαν, ήταν ο Γιάννης Σπαταλάς, αδελφός του γνωστού ποιητή Γεράσιμου Σπαταλά. Λέγεται μάλιστα για τον πρωτόθρονο ποιητής μας Κωστή Παλαμάς – τον ποιητή του έξοχου «Δωδεκάλογου του γύφτου» - ότι κάποτε καθώς μπήκε στον «Μαύρο γάτο», ο Γιάννης Σπαταλάς, που είχε ενημερωθεί από τον αδελφό του, για το τεράστιο ηθικό κύρος του, τον επευφήμησε «έναν καφέ περιποιημένο, στον κ-ο Παλαμά», αλλά καθώς δεν άρεσαν στον ποιητή αυτού του είδους οι αβρότητες, θύμωσε και έκτοτε δεν ξανακατέβηκε τα σκαλιά του «Μαύρου Γάτου» !

Αλλά ποια ήταν τα βασικά στελέχη, του σπουδαίου αυτού πνευματικά καφενείου, που πύργωσαν το κύρος του; Απο τα βασικά του στελέχη ήταν ο κορυφαίος ποιητής των «Μοιραίων» Κωστής Βάρναλης, ο λεπταίσθητος και αισθαντικός Άγγελος Σικελιανός,  ο ρομαντικός ποιητής Κλέων Παράσχος, ο Σωτήρης Σκίπης, ο Μαρίνος Σιγούρος κ.α. δηλαδή ο Παρθενώνας της ελληνικής ποίησης ! Ακόμα την χρυσή σύνθεση του «Μαύρου γάτου», αποτελούσαν  ο πρωτοπόρος οπαδός του φουτουρισμού στην Αθήνα, Φώτος Γιοφύλλης, ο φέρελπις ποιητής Κωστής Βελμύρας, φορώντας μια χαρακτηριστική φλοτάν γραβάτα, οι έξοχοι στο φάσμα της διανόησης πατέρας και γιός Ταγκόπουλος, που εξέδιδαν το περίφημο περιοδικό στο πεδίο των γραμμάτων «Ο Νουμάς»,  ο ιστορικός της λογοτεχνίας, ποιητής, πρωτοπόρος του δημοτικιστικού κινήματος, δημοσιογράφος, αλλά και πολεμιστής ! στην κρητική επανάσταση του 1897, της οποίας και έγραψε την Ιστορία, με έξοδα της επαναστατικής επιτροπής,  Ηλίας Βουτιερίδης, ο Καρθαίος, ο υπέρμαχος του δημοτικισμού, αλλά και των σοσιαλιστικών ιδεωδών Κωστής Παρορίτης, με πολύ γερή φιλολογική αρματωσιά και ως Δ/ρας της κλασικής φιλολογίας κ.α. Όλη η αφρόκρεμα δηλαδή της πνευματικής μας ζωής, που με την ηθική της ικμάδα και την δημιουργία της, έδινε τότε τον τόνο του πολιτισμού στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως με τα αισθητικά ρεύματα που διακινούνταν και ζυμώνονταν στο «Μαύρο γάτο» και μέσα στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του Α΄  παγκοσμίου πολέμου (1917-1919), ελάμβαναν χώρα και πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο του, με την διακίνηση των σοσιαλιστικών ιδεών, που τελούσαν τότε στην «παρανομία». Για τούτο και οι αστυνομικές αρχές της εποχής, που ήθελαν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων, απέστελλαν στο καφενείο, αστυνομικούς με πολιτικά, για να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ! Δυσμενής απόρροια αυτού του γεγονότος, ήταν κάποτε να συλληφθούν οι αδελφοί Σπαταλά – για «υπόθαλψη σοσιαλιστικών ιδεών» - και να οδηγηθούν στην Ασφάλεια για εξηγήσεις. Όμως αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον ιδιοκτήτη του καφενείου Γιάννη Σπαταλά, που εξετίμησε, ότι τα «πολιτικά», θα του διαλύσουν το καφενείο. Κάποτε μάλιστα θύμωσε τόσο πολύ, που εγκατέλειψε τον αγαπημένο του
«Μαύρο γάτο», ο ποίος πέρασε μετά από μερικούς μήνες, σε άλλη διεύθυνση ! Και με την νέα ιδιοκτησία του ο «Μαύρος γάτος», θα αναπτύξει μια σημαντική δυναμική, ιδίως από νέους ποιητές, που τον είχαν ορμητήριό τους, στην προσπάθεια να εισδύσουν στις μεγάλες πόρτες της ελληνικής διανόησης. Μερικοί από αυτούς τους δραστήριους νέους ποιητές, συνέστησαν εντός του καφενείου, την «Καλλιτεχνική συντροφιά», η οποία με πρωτοβουλία της Ευγενίας  Ζωγράφου, εξέδιδε το πολιτισμικού χαρακτήρα περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση». Αρωγοί μάλιστα στην έκδοση του περιοδικού, ήλθαν και οι κορυφαίοι της ποιητικής μας τότε δημιουργίας, Κλέων Παράσχος, Φώτος  Γιοφύλης, Τέλος Άγρας κ.α. Το καφενείο σε κείνη του την φάση γνώρισε μεγάλη ακμή και έτσι στην ιστορική γωνιά της Ακαδημίας με την Ασκληπιού, ελάμβαναν χώρα υψηλού κύρους ποιητικές απαγγελίες, αλλά και συναυλίες.

Όμως τα ωραία και δημιουργικά αυτά χρόνια του «Μαύρου γάτου», ήλθαν στα 1920 να τα σκιάσουν οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην «Μικρά Ασία», που είχαν στην κυριολεξία εξουθενώσει, την νεολαία της εποχής. Η πλειονότητα τότε των νέων της Αθήνας, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εξ΄ επαγωγής, ήταν και θαμώνες του καφενείου, κλήθηκε να στρατευτεί και έτσι, το καφενείο απερημώθηκε. Ενώ και από τους πελάτες των μεγαλύτερων ηλικιών, παρατηρούνταν μια μεγάλη αφαίμαξη, αφού αναζήτησαν άλλες ποιητικές συντροφιές και στέκια, με αποτέλεσμα προϊόντος του χρόνου, ο «Μαύρος γάτος» να περιέλθει σε μαρασμό. ‘Ήταν τότε που τα σκήπτρα της πνευματικής Αθήνας, παρέλαβε από τον «Μαύρο γάτο», το καφενείο της Πλατείας Ομονοίας «Αθήναιον»,  στεγάζοντας πλέον αυτό στις φιλόξενες αγκάλες του, την πνευματική αφρόκρεμα της Αθήνας. Αυτή  ήταν εν σπέρματι η ιστορία του παλιού – λογοτεχνικού καφενείου των Αθηνών, ο «Μαύρος γάτος», που συνέβαλε ζωτικά, με τους κορυφαίους των γραμμάτων μας θαμώνες του, στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας, της Αθήνας στις αρχές του 20-ου αιώνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 10:16 am


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:36 pm


Πύργος - Ειδήσεις και Νέα

Πύργος Ν. Φώκαιας: Ιστορία εξακοσίων και πλέον ετών - Χαλκιδική Πολιτική

Πύργος Ν. Φώκαιας: Ιστορία εξακοσίων και πλέον ετών  Χαλκιδική Πολιτική

Έχει βάση 50 τ.μ, ύψος 17 μέτρα και είναι χτισμένος με υλικά αρχαίων οικοδομών. Γύρω του, με το πέρασμα των χρόνων, αναπτύχθηκαν κι άλλα κτίσματα, από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:05 pm


Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Δύο μανιάτικοι πύργοι - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Δύο μανιάτικοι πύργοι - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ενας συνηθισμένος τύπος οχυρής κατοικίας στη Μάνη ήταν βέβαια οι πύργοι των καπετάνιων της. Η καταγωγή αυτών των πύργων, λόγω και της ομοιότητας που ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 7:00 pm


Ο Πύργος μια δεκαετία με τα δέματα ...αμανάτι! - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line - Ενημέρωση Online

Ο Πύργος μια δεκαετία με τα δέματα ...αμανάτι! - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line  Ενημέρωση Online

Λύσεις αναζητάει μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή στην ανατολική είσοδο του Πύργου,. 22. Ιουλίου / 2019. SHARE. AddThis Sharing Buttons. Share to ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 6:33 pm


Νίκος Νικολόπουλος: «Ναι στην επαναδημοπράτηση Πάτρα-Πύργος αν υπάρχουν τα λεφτά» - Pronews

Νίκος Νικολόπουλος: «Ναι στην επαναδημοπράτηση Πάτρα-Πύργος αν υπάρχουν τα λεφτά»  Pronews

Κληθείς ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος να σχολιάσει την πρόταση του Υπουργού Υποδομών ΚώσταΑχ. Καραμανλή ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:07 pm


Κατρίνης κατά Καραμανλή για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Κατρίνης κατά Καραμανλή για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Για τον κ. Καραμανλή δεν έχει σημασία η καθυστέρηση στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος. Για τους πολίτες της Ηλείας έχει πολύ μεγάλη σημασία κ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 2:37 pm


Φεστιβάλ Νάξου, μια απροσδόκητη μύηση στην καρδιά των Κυκλάδων, Της Μαριαλένας Σπυροπούλου - Η Καθημερινή

Φεστιβάλ Νάξου, μια απροσδόκητη μύηση στην καρδιά των Κυκλάδων, Της Μαριαλένας Σπυροπούλου  Η Καθημερινή

Μόνο εφήμερο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το Φεστιβάλ Νάξου μετά την πολυετή και σταθερή παρουσία του στον χάρτη των Κυκλάδων. Με μια εικαστική έκθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:15 pm


Ομιλία επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή - Ερα Πύργου

Ομιλία επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή  Ερα Πύργου

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. 21 Ιουλίου 2019. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,. Κατ' αρχάς, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:00 pm


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας - Ερα Πύργου

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας  Ερα Πύργου

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 12:52 pm


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ …. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. - Ερα Πύργου

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ …. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.  Ερα Πύργου

Φίλε Χάρη,. Προς οικονομία χρόνου και εξοικονόμηση χώρου υπενθυμίζω : 1. Αναλαμβάνω Δήμαρχος αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν ασκώ καθήκοντα Δημάρχου στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 12:50 pm


Πατρών - Πύργου: Συζητείται με την ΕΕ ακύρωση και επαναδημοπράτηση σε μια εργολαβία - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πατρών - Πύργου: Συζητείται με την ΕΕ ακύρωση και επαναδημοπράτηση σε μια εργολαβία - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια ριζική λύση χρειάζεται για το έργο της νέας Πατρών - Πύργου, που σήμερα βρίσκεται στον 'αέρα' ανέφερε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:19 am


Πενήντα χιλιάδες τόνοι σκουπίδια αντί για έργα: Χωματερή το Πάτρα - Πύργος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Πενήντα χιλιάδες τόνοι σκουπίδια αντί για έργα: Χωματερή το Πάτρα - Πύργος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μια χωματερή με 50.000 τόνους σκουπίδια στη θέση των εργοταξίων του Πάτρα - Πύργος παρέλαβε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, από τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:48 am


Μπουρτζ Χαλίφα: Οι αριθμοί του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο (vid) - Sportime

Μπουρτζ Χαλίφα: Οι αριθμοί του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο (vid)  Sportime

Το Μπουρτζ Χαλίφα, είναι ουρανοξύστης στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 8:08 pm


Πύργος Μονοφατσίου: Ανοίγει τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών τεχνών και λαϊκής τέχνης - neakriti.gr

Πύργος Μονοφατσίου: Ανοίγει τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών τεχνών και λαϊκής τέχνης  neakriti.gr

Μια αξιόλογη εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αγορά του Πύργου Μονοφατσίου και θα ακολουθήσει γλέντι με τον Αντώνη Μαρτσάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 12:31 pm


Μάνη: Αρχέγονη ομορφιά, κάστρα, σπήλαια και αίσθηση ελευθερίας - ΘΑΡΡΟΣ

Μάνη: Αρχέγονη ομορφιά, κάστρα, σπήλαια και αίσθηση ελευθερίας  ΘΑΡΡΟΣ

Μπορεί να μη φημίζεται για τις αχανείς αμμουδιές ή την πυρετώδη νυχτερινή ζωή, διαθέτει όμως επιβλητικά τοπία, ονομαστά σπήλαια, φαράγγια και αρχιτεκτονική, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 8:41 am


Πώς θα είναι η Κύπρος το 2025 με τις μεγάλες αναπτύξεις - Ο Φιλελεύθερος

Πώς θα είναι η Κύπρος το 2025 με τις μεγάλες αναπτύξεις  Ο Φιλελεύθερος

Ένα μεγάλο εργοτάξιο έχει γίνει η Κύπρος, με τις κατασκευαστικές εταιρείες να εργάζονται στο φουλ για την ολοκλήρωση των πολυώροφων κτηρίων που αλλάζουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 5:01 am


Δυσφορούν οι Παριζιάνοι εξαιτίας του μαζικού τουριστικού ρεύματος - Η Καθημερινή

Δυσφορούν οι Παριζιάνοι εξαιτίας του μαζικού τουριστικού ρεύματος  Η Καθημερινή

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν μέτρα συγκράτησης του αριθμού των επισκεπτών. Η γαλλική πρωτεύουσα δέχεται κάθε χρόνο περί τα 25 εκατομμύρια τουρίστες.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 11:15 pm


Στις προγραμματικές θα μάθουμε την τύχη της Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Στις προγραμματικές θα μάθουμε την τύχη της Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο πεδίο των υποδομών τελικά θα κρίνει την τύχη πολλών έργων. Η τελική απόφαση πολλών έργων θα γίνει γνωστή από τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:21 am


Αντωνακόπουλος προς Μιχαλακόπουλο: Κι όμως θα πετύχουμε... - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντωνακόπουλος προς Μιχαλακόπουλο: Κι όμως θα πετύχουμε... - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Το μέλλον ανήκει στους αισιόδοξους και σε αυτούς που το προετοιμάζουν Απάντηση στην πρόσφατη τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Αναγένεσις στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 4:17 pm


Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα – Δείτε video από τον Πύργο Αθηνών - mononews.gr

Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα – Δείτε video από τον Πύργο Αθηνών  mononews.gr

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία επικράτησε στην Αθήνα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 την ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 3:39 pm


Πάτρα - Πύργος και ΒΟΑΚ “μοντέλα” για το Καλαμάτα - Μεθώνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Πάτρα - Πύργος και ΒΟΑΚ “μοντέλα” για το Καλαμάτα - Μεθώνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών επανεξετάζει τα έργα Πάτρα - Πύργος και Βόρειος Αξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ) που αποτελεί "μοντέλο" για το Καλαμάτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:04 am


Πύργος: Εξιχνίαση 30 κλοπών σε σπίτια - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Εξιχνίαση 30 κλοπών σε σπίτια  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος πέντε ανδρών, ηλικίας από 20 έως και 36 ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 7:01 pm


Πύργος: Αντικατάσταση λαμπτήρων στη οδό Πατρών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αντικατάσταση λαμπτήρων στη οδό Πατρών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ξεκίνησε σήμερα η αντικατάσταση των λαμπτήρων με λάμπες led  στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Πατρών. Με τον τρόπο αυτό θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 4:31 pm


Πύργος: Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες - υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες - υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έδρασαν απατεώνες, που προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ εξαπάτησαν ή προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 7:22 am


Ηλεία: 3,1R ανάμεσα Πύργο και Αμαλιάδα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ηλεία: 3,1R ανάμεσα Πύργο και Αμαλιάδα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή της Ηλείας στη 1.30. Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 3.1R και επίκεντρο στην περιοχή ανάμεσα στον Πύργο και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:30 am


«Ο γυάλινος πύργος του εγωισμού μας» – TrikalaVoice - TrikalaVoice.gr

«Ο γυάλινος πύργος του εγωισμού μας» – TrikalaVoice  TrikalaVoice.gr

π. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουμε διαμορφώσει έναν τρόπο ζωής που εξυπηρετεί μόνον την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 3:02 pm


Ρωσία: Νέος τηλεχειριζόμενος πύργος για το ΤΟΜΑ Τ-15 - Pronews

Ρωσία: Νέος τηλεχειριζόμενος πύργος για το ΤΟΜΑ Τ-15  Pronews

Ένα νέο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο ανέπτυξε και πρόκειται να δοκιμάσει η εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ) για το ρωσικό ΤΟΜΑ Τ-15. Το τηλεχειριζόμενο σύστημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 11:58 pm


ONE: Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο πύργος της Pafilia - kathimerini.com.cy

ONE: Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο πύργος της Pafilia  kathimerini.com.cy

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των οικοδομικών και τεχνικών εργασιών του υψηλότερου παραλιακού οικιστικού κτιρίου της Ευρώπης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 2:59 pm


Πύργος: Δεν ήρθαν τα ανοικτά λεωφορεία - Προέκυψαν νομικά θέματα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Δεν ήρθαν τα ανοικτά λεωφορεία - Προέκυψαν νομικά θέματα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Η πρεμιέρα που πολυδιαφημίστηκε για την έλευση των τουριστικών διώροφων ανοικτών λεωφορείων από το Κατάκολο στον Πύργο, αναβλήθηκε, μετά από νομικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 1:53 pm


Πύργος: Ο αστυνομικός που έγινε παράδειγμα προς μίμηση -... - Newsit

Πύργος: Ο αστυνομικός που έγινε παράδειγμα προς μίμηση -...  Newsit

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, που πριν από λίγες ημέρες βρήκε και παρέδωσε χρηματικό ποσό σε χώρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:52 am


Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας: Ξανά τα σκουπίδια στο προσκήνι... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας: Ξανά τα σκουπίδια στο προσκήνι...  ΗΛΕΙΑLIVE!

Το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία αλλά και η διοργάνωση προσυνεδριακής διημερίδας ενόψει ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 9:34 am


Προς ακύρωση οι διαγωνισμοί για Πάτρα - Πύργος και τον ΒΟΑΚ, του Γιώργου Λιάλιου - Η Καθημερινή

Προς ακύρωση οι διαγωνισμοί για Πάτρα - Πύργος και τον ΒΟΑΚ, του Γιώργου Λιάλιου  Η Καθημερινή

Την ακύρωση των 8 διαγωνισμών για τον οδικό άξονα Πάτρας - Πύργου και των δύο διαγωνισμών για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) εξετάζει σοβαρά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 7:33 pm


Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήλωση για το θέμα της Πατρών - Πύργου έκανε η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 3:53 pm


ΕΒΕ Ηλείας: Αυστηρό χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα τριετίας για την Πατρών – Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

ΕΒΕ Ηλείας: Αυστηρό χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα τριετίας για την Πατρών – Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος για το θέμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 2:37 pm


«Πύργος Μαντάνια». Η ζωή μέσα στο παρθένο δάσος του Ασπροποτάμου - TrikalaVoice.gr

«Πύργος Μαντάνια». Η ζωή μέσα στο παρθένο δάσος του Ασπροποτάμου  TrikalaVoice.gr

Ο Πύργος Μαντάνια, ο ξενοδοχείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της χώρας, μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι. Το συγκρότημα παραδοσιακών ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 1:51 pm


Ένας σύγχρονος πύργος αντάξιος του οράματος της Generali για το μέλλον! - Nextdeal.gr

Ένας σύγχρονος πύργος αντάξιος του οράματος της Generali για το μέλλον!  Nextdeal.gr

Σε ένα υπερσύγχρονο Πύργο στην μοντέρνα καρδιά του Μιλάνου στεγάζει η Generali τα όνειρα της για ένα πιο ασφαλές μέλλον. Στα εγκαίνια του Πύργου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:44 am


Επανεξετάζονται οι 8 δημοπρασίες: Πιθανή επαναδημοπράτηση του Πάτρα – Πύργος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Επανεξετάζονται οι 8 δημοπρασίες: Πιθανή επαναδημοπράτηση του Πάτρα – Πύργος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στην εξέταση και των 8 τμημάτων του δρόμου Πάτρα- Πύργος θα προχωρήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Η επανεξέταση του έργου ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 9:58 am


Διχάζει τη Λεμεσό ο πιο ψηλός πύργος - Stockwatch

Διχάζει τη Λεμεσό ο πιο ψηλός πύργος  Stockwatch

Ο 45 ορόφων πύργος Aura της εταιρείας Σιακόλα στη Λεμεσό διχάζει το δημοτικό συμβούλιο με μερίδα συμβούλων να τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης και άλλους ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 7:01 am


Πύργος: "Φούντωσε" το πρανές της Εθνικής Οδού - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Φούντωσε" το πρανές της Εθνικής Οδού - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου στο πρανές της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στο τμήμα ανάμεσα στις διασταυρώσεις Φιλοθέης ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:00 am


Την Τρίτη το πρώτο διώροφο τουριστικό λεωφορείο στον Πύργο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Την Τρίτη το πρώτο διώροφο τουριστικό λεωφορείο στον Πύργο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια και επιμονή του Δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, υπεγράφη από τον τ. Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη η κοινή υπουργική ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Καρφώθηκε στη βιτρίνα με τη μηχανή [pics] - Newsit

Πύργος: Καρφώθηκε στη βιτρίνα με τη μηχανή [pics]  Newsit

Ατύχημα το πρωί στο κέντρο της πόλης του Πύργου όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να μπει σε κατάστημα κινητής ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μηχανάκι "μπούκαρε" στη Vodafone - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Μηχανάκι "μπούκαρε" στη Vodafone - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ένα απρόοπτο ευτυχώς χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες, τροχαίο ατύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Πύργου. Ο οδηγός ενός δικύκλου κάτω ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μια γυναίκα τραυματίας σε τροχαίο έξω από το νοσοκομείο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Μια γυναίκα τραυματίας σε τροχαίο έξω από το νοσοκομείο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά σε τροχαίο που συνέβη στην είσοδο του νοσοκομείου Πύργου, το μεσημέρι της Τετάρτης στις 2,30. Το μηχανάκι που ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Έκανε ράλι μεθυσμένος μέσα στην πόλη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Έκανε ράλι μεθυσμένος μέσα στην πόλη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στην σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν οι Αρχές το απόγευμα της Τρίτης στον Πύργο, καθώς οδηγούσε επικίνδυνα και υπό την επήρεια μέθης.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Νέο κρούσμα αγορών με κλεμμένη χρεωστική κάρτα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Νέο κρούσμα αγορών με κλεμμένη χρεωστική κάρτα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη ένας 19χρονος Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός Το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία ενώ κολλούσε αφίσες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία ενώ κολλούσε αφίσες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 46χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος, χωρίς τις αισθήσεις του δίπλα σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Πύργος - Έκλεψαν κάρτα ανάληψης από όχημα και ύστερα τη χρησιμοποίησαν - Patras Events

Πύργος - Έκλεψαν κάρτα ανάληψης από όχημα και ύστερα τη χρησιμοποίησαν  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι την 07-07-2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ανήλικες έκαναν αγορές με κλεμμένη κάρτα - Sofokleousin.gr

Πύργος: Ανήλικες έκαναν αγορές με κλεμμένη κάρτα  Sofokleousin.gr

Υπολόγιζαν χωρίς την... τεχνολογία τρεις ανήλικες στον Πύργο οι οποίες «βούτηξαν» μια κάρτα ανάληψης από ξεκλείδωτο ένα αυτοκίνητο σε μια γειτονιά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ελεύθερος με περιοστικούς όρους ο 30χρονος για το επεισόδιο στο Κατάκολο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ελεύθερος με περιοστικούς όρους ο 30χρονος για το επεισόδιο στο Κατάκολο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 30χρονος, οποίος κατηγορείται πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, προκάλεσε βαριά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Ο χάρτινος πύργος της Folli Follie - Ο Φιλελεύθερος

Ο χάρτινος πύργος της Folli Follie  Ο Φιλελεύθερος

Θέμα ωρών, αν όχι ημερών, είναι η παράδοση της έκθεσης γνώμης του ελεγκτικού οίκου PwC για τη Folli Follie. Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Capital.gr πως η ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 8:25 am


Πύργος: Μια σπρωξιά τον έστειλε στην Εντατική! Αγωνία για... - Newsit

Πύργος: Μια σπρωξιά τον έστειλε στην Εντατική! Αγωνία για...  Newsit

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται 45χρονος επιχειρηματίας από τον Πύργο, ύστερα από επεισόδιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών: Ο Λευκός Πύργος βάφτηκε στα µπλε... - Ethnos

Αποτελέσματα εκλογών: Ο Λευκός Πύργος βάφτηκε στα µπλε...  Ethnos

Χειροκροτήµατα και πανηγυρισµοί στο κεντρικό περίπτερο της ΝΔ, την ώρα που στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε «παγωµάρα». Οι λόγοι που οδήγησαν σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Εντοπίστηκε νεκρός 60χρονος κάτω από το αναποδογυρισμένο τρακτέρ του - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Εντοπίστηκε νεκρός 60χρονος κάτω από το αναποδογυρισμένο τρακτέρ του  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο άτυχος άντρας εκτελούσε αγροτικές εργασίες το απόγευμα του Σαββάτου όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ και βρήκε τραγικό θανατο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: τρεις ανήλικοι λήστεψαν 18χρονο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: τρεις ανήλικοι λήστεψαν 18χρονο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το protothema.gr ξανά case study για τη Google - Μαζί με μεγαθήρια όπως New York Times και Washington Post! Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ανήλικες έκλεψαν πιστωτική και βγήκαν για ψώνια - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ανήλικες έκλεψαν πιστωτική και βγήκαν για ψώνια - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τρεις ανήλικες βρήκαν τον τρόπο να πάνε για ψώνια στην αγορά του Πύργου. Απο ανασφάλιστο αυτοκίνητο οι νεαρές κοπέλες 17, 17 και 15 ετών, αφαίρεσαν μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 24χρονος ημεδαπός και δυο ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Τον περικύκλωσαν και τον λήστεψαν - Τον έστειλαν... - Newsit

Πύργος: Τον περικύκλωσαν και τον λήστεψαν - Τον έστειλαν...  Newsit

Θύμα ληστείας και μάλιστα μέρα - μεσημέρι έπεσε ένας 18χρονος στην κεντρική πλατεία του Πύργου...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Λαθρέμπορος θα διακινούσε πάνω από 11 κιλά καπνού - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Λαθρέμπορος θα διακινούσε πάνω από 11 κιλά καπνού  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 53χρονος συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια όπου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, παραδέχθηκε ότι είχε προμηθευτεί τον λαθραίο καπνό από έναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


«Πνίγονται» στα σκουπίδια Πύργος και τα γύρω χωριά (φωτο) - aftodioikisi.gr

«Πνίγονται» στα σκουπίδια Πύργος και τα γύρω χωριά (φωτο)  aftodioikisi.gr

Ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι είναι γεγονός για την Ελλάδα και την Ηλεία και στον Πύργο, τα σκουπίδια βρίσκονται σε σωρούς στους δρόμους. Η.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Διάλογος Δεύτερος – Πύργος του Μαρκέλλου: Ομαδική έκθεση στην Αίγινα - CultureNow

Διάλογος Δεύτερος – Πύργος του Μαρκέλλου: Ομαδική έκθεση στην Αίγινα  CultureNow

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής «Διάλογος δεύτερος: Πύργος του Μαρκέλλου» παρουσιάζεται στην Αίγινα, στον Πύργο του Μαρκέλλου. AddThis ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών - Sofokleousin.gr

Πύργος: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών  Sofokleousin.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, για την εξάρθρωση σπείρας, που διακινούσε ποσότητες κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Οδηγούσε μεθυσμένος και ενεπλάκη σε τροχαίο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Οδηγούσε μεθυσμένος και ενεπλάκη σε τροχαίο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς  του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 50χρονος ημεδαπός. Σε τροχονομικό έλεγχο που του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Μελίσσια στη στέγη του Πύργου Συγγρού σε μια πρωτοβουλία του ΙΓΕ - AgroNews

Μελίσσια στη στέγη του Πύργου Συγγρού σε μια πρωτοβουλία του ΙΓΕ  AgroNews

Με παράδοση 90 ετών στη μελισσοκομία, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευραλγικού αυτού κλάδου, στηρίζοντας τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ζευγάρι έταξε επιστροφή φόρου σε ηλικιωμένη και την ξάφρισε - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Ζευγάρι έταξε επιστροφή φόρου σε ηλικιωμένη και την ξάφρισε  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 45χρονος άνδρας και η 23χρονη γυναίκα που τον συνόδευε, είχαν πλησιάσει την ανυποψίαστη ηλικιωμένη ενώ περπατούσε προς το σπίτι της και της είχαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Η τέχνη του «Εφήμερου» κατοικεί τον εντυπωσιακό Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο - Αθηνόραμα

Η τέχνη του «Εφήμερου» κατοικεί τον εντυπωσιακό Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο  Αθηνόραμα

Επισκεφθήκαμε το αιγαιοπελαγήτικο νησί και μεταφέρουμε εντυπώσεις από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ephemeral» που κατοικεί το μεταβυζαντινό μνημείο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μεθυσμένος αλλοδαπός χωρίς χαρτιά χτύπησε γυναίκα και αστυνομικούς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Μεθυσμένος αλλοδαπός χωρίς χαρτιά χτύπησε γυναίκα και αστυνομικούς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ηταν μεθυσμένος, βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και δεν διέθετε διαβατήριο ούτε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το μοτοποδήλατο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Θλίψη για το πρόωρο φευγιό του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Θλίψη για το πρόωρο φευγιό του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ένας νέος άνθρωπος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Σπ. Γιαννόπουλος από τον Πύργο, έδωσε τη μάχη του με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση - CNN Greece

Πύργος: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση  CNN Greece

Ειδήσεις - Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Σκουροχώρι Δήμου Πύργου , λίγο μετά το μεσημέρι της ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μεγάλη φωτιά στο Σκουροχώρι - Έκαψε ελαιόδεντρα (photos) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Μεγάλη φωτιά στο Σκουροχώρι - Έκαψε ελαιόδεντρα (photos) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Σκουροχωρίου σε αγροτική έκταση. Η φωτιά καίει κύριως σε έκταση με ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Διαρρήκτες άρπαξαν 40.000 ευρώ κοσμήματα και χρυσαφικά - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πύργος: Διαρρήκτες άρπαξαν 40.000 ευρώ κοσμήματα και χρυσαφικά  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μπήκαν από το παράθυρο και άρπαξαν έναν «μικρό θησαυρό»

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πάτρα-Πύργος: Μετά τις εκλογές η λύση στο γόρδιο δεσμό των εργολαβιών Καλογρίτσα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πάτρα-Πύργος: Μετά τις εκλογές η λύση στο γόρδιο δεσμό των εργολαβιών Καλογρίτσα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε γόρδιο δεσμό έχουν μετατραπεί οι δύο εργολαβίες που έχουν ανάδοχο την κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών. Μετά την έκπτωση από το Υπουργείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Σκουροχωρίου – Σκαφιδιάς (φωτο) - aftodioikisi.gr

Πύργος: Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Σκουροχωρίου – Σκαφιδιάς (φωτο)  aftodioikisi.gr

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ Σκουροχωρίου και Σκαφιδιάς του Δήμου Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, ισχυρές ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πύργος: "Χρυσοχέρηδες" διαρρήκτες με λεία 40.000 ευρώ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Χρυσοχέρηδες" διαρρήκτες με λεία 40.000 ευρώ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Γερή μπάζα” έκαναν άγνωστοι διαρρήκτες στον Πύργο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε σχετικά κεντρικό δρόμο του Πύργου . Οι δράστες εισέβαλαν σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αλλοδαπός ήρθε στα χέρια με αστυνομικούς στη μέση του δρόμου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αλλοδαπός ήρθε στα χέρια με αστυνομικούς στη μέση του δρόμου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συμπλοκή μεταξύ ενός αλλοδαπού και δύο αστυνομικών συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στον Πύργο. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πύργου κλήθηκαν για να ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Στον Πύργο της Ευθανασίας χανιωτεσ στο στρατοπεδο εξοντωσησ - Χανιώτικα Νέα

Στον Πύργο της Ευθανασίας χανιωτεσ στο στρατοπεδο εξοντωσησ  Χανιώτικα Νέα

Ο μεσαιωνικός πύργος του Χάρτχαϊμ στην Αυστρία, δεν ήταν απλά ένα από τα πολλά υποστρατόπεδα του Μαουτχάουζεν. Δεν ήταν ένα τυπικό στρατόπεδο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Τι χρώμα είχε ο Πύργος του Αιφελ όταν κατασκευάστηκε; - Pronews

Τι χρώμα είχε ο Πύργος του Αιφελ όταν κατασκευάστηκε;  Pronews

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Εγκαινιάστηκε το 1889 και κατασκευάστηκε από τον σπουδαίο μηχανικό Γκουστάβο Άιφελ. Αν και με ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Κοινοί εγκληματίες καίνε ξανά τη Σπιάντζα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Κοινοί εγκληματίες καίνε ξανά τη Σπιάντζα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή της Σπιάντζας, δεν έχει τέλος η κατάντια με την διαχείριση των σκουπιδιών. Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Θαλάσσια χελώνα γεννά τα αυγά της μπροστά σε λουόμενους (video) - ΣΠΟΡ FM 94.6

Πύργος: Θαλάσσια χελώνα γεννά τα αυγά της μπροστά σε λουόμενους (video)  ΣΠΟΡ FM 94.6

Απόβαση στην παραλία Λεβεντοχωρίου στην Ηλεία, κάνουν οι θαλάσσιες χελώνες τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν καταγραφεί 15 φωλιές τις οποίες έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Πώς είναι να βλέπεις τους Manowar από έναν... πύργο με φόντο το Φάληρο (pics & vids) - gazzetta.gr

Πώς είναι να βλέπεις τους Manowar από έναν... πύργο με φόντο το Φάληρο (pics & vids)  gazzetta.gr

Αν κάποιος με ρωτούσε, πριν 15 χρόνια, για ποιους λόγους ήθελα να έρθω Αθήνα να σπουδάσω, ένας από αυτούς θα ήταν οι συναυλίες. Βλέπετε, μεγαλωμένος ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: «Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: «Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστου Γαβρά. Η πολυαγαπημένη του μητέρα, Γεωργία Νικ. Γαβρά, «έφυγε» από τη ζωή σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Ξενάγηση στον πύργο της βασίλισσας Αμαλίας στο Ιλιον -Η έπαυλη με την εντυπωσιακή βαυαρική αρχιτεκτονική [εικόνες] - iefimerida

Ξενάγηση στον πύργο της βασίλισσας Αμαλίας στο Ιλιον -Η έπαυλη με την εντυπωσιακή βαυαρική αρχιτεκτονική [εικόνες]  iefimerida

Ενα από πιο άγνωστα μνημεία της νεότερης ελληνικής ιστορίας είναι ο πύργος της βασίλισσας Αμαλίας στο Ιλιον Αττικής. | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr | ίλιον, πύργος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 4:06 pm


Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση - Athens Voice Online

Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση  Athens Voice Online

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι Πηνείας, στην Ηλεία. Εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πυρκαγιά στο Μαζαράκι Πηνείας - ert.gr - ΕΡΤ

Πύργος: Πυρκαγιά στο Μαζαράκι Πηνείας - ert.gr  ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι Πηνείας, στην Ηλεία. Στην περιοχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Η υπέροχη μεταμόρφωση ενός ερειπωμένου πύργου στη Μάνη -Πολυτελές ξενοδοχείο στην άγρια λακωνική φύση [εικόνες] - iefimerida

Η υπέροχη μεταμόρφωση ενός ερειπωμένου πύργου στη Μάνη -Πολυτελές ξενοδοχείο στην άγρια λακωνική φύση [εικόνες]  iefimerida

Σε ένα πέτρινο πύργο του 19ου αιώνα που διαθέτει εκπληκτική πανοραμική θέα στη νότια πλαγιά του Ταϋγέτου και τη θάλασσα βρίσκεται το ξενοδοχείο Tainaron ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 8:49 pm


Η Λαμπρινή Καρακώστα σε μια μοναδική εμφάνιση στον Πύργο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Η Λαμπρινή Καρακώστα σε μια μοναδική εμφάνιση στον Πύργο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Πύργοςκαι συγκεκριμένα η μουσική σκηνή του "Ακροβάτη"είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς που κάνει φέτος η Λαμπρινή Καρακώστα σε μια μοναδική ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Όσα δεν ξέρετε για τον Πύργο του Άιφελ - Τι χρώμα είχε όταν κατασκευάστηκε; - Pronews

Όσα δεν ξέρετε για τον Πύργο του Άιφελ - Τι χρώμα είχε όταν κατασκευάστηκε;  Pronews

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Εγκαινιάστηκε το 1889 και κατασκευάστηκε από τον σπουδαίο μηχανικό Γκουστάβο Άιφελ. Αν και με ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: "Χρυσοί" οι διαρρήκτες μπούκαραν από τη μπαλκονόπορτα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Χρυσοί" οι διαρρήκτες μπούκαραν από τη μπαλκονόπορτα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

'Χρυσές' δουλειές έκαναν άγνωστοι δράστες που μπούκαραν σε ισόγεια κατοικία στον Πύργο αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Οι δράστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Απόλλων Πύργου: «Στήριξε και εσύ έναν αθλητή ή αθλήτρια, μπορείς» - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Απόλλων Πύργου: «Στήριξε και εσύ έναν αθλητή ή αθλήτρια, μπορείς» - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Η «Ολυμπιακή Ένωση» Ταξί, αρωγός στον εξαθλητή Τσαμπά Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΤΑΧΙ «Ολυμπιακή Ένωση» Δημήτρης Μιαούλης και τα μέλη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Η πόλη που πάει μπροστά με όπισθεν ολοταχώς - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Η πόλη που πάει μπροστά με όπισθεν ολοταχώς - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με 'παραδοσιακούς' τρόπους της τετραετίας 2012 - 2016 συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Πύργου. Με φορτηγά και φορτωτές μαζεύονται από ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πενταμελής σπείρα πίσω από σωρεία διαρρήξεων με λεία 25.000 ευρώ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Πενταμελής σπείρα πίσω από σωρεία διαρρήξεων με λεία 25.000 ευρώ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Διακριβώθηκε η δράση της συμμορίας - Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε δραστών και σχηματίστηκε δικογραφία  σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών, για το Νοσοκομείο Πύργο (Μερική απασχόληση) Προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ανακοίνωση για την διακοπή της υδροδότησης στην πόλη του Πύργου την Πέμπτη 27/6 εξέδωσε η ΔΕΥΑΠ. 'Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Ο πύργος του Δουράκη στην Καστάνια - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Ο πύργος του Δουράκη στην Καστάνια - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση στη Μάνη εκτός από τα κάστρα της (Ζαρνάτας, Πασαβά, Κελεφάς κ.ά.) είναι οι πολυάριθμοι πύργοι της. Το 1834 οι πύργοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Γνώρισε τον Πύργο της Ουρανούπολης - Parallaxi Mag

Γνώρισε τον Πύργο της Ουρανούπολης  Parallaxi Mag

Λέξεις-Εικόνες: Λιάνα Στεφανή. Ο Πύργος της Ουρανούπολης είναι ένα επιβλητικό μνημείο που δεσπόζει στο θαλάσσιο μέτωπο του μικρού οικισμού. Η αρχική του ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Θλίψη στον Πύργο για τον 48χρονο Λάμπη Μιχαλακόπουλο - BEST News

Θλίψη στον Πύργο για τον 48χρονο Λάμπη Μιχαλακόπουλο  BEST News

«Έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, το αγαπημένο παιδί της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Νέες εξελίξεις στην Πατρών-Πύργου για την διπλή εργολαβία Καλογρίτσα - Patras Times

Νέες εξελίξεις στην Πατρών-Πύργου για την διπλή εργολαβία Καλογρίτσα  Patras Times

Πρόταση έκπληξη για την ανάληψη των προβληματικών εργολαβιών 1 και 4, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, έκανε με επιστολή της η GD Infrastrutture με ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Πατρών - Πύργου: Μια 27χρονη σοβαρά σε μετωπική στην Ανδραβίδα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πατρών - Πύργου: Μια 27χρονη σοβαρά σε μετωπική στην Ανδραβίδα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη ο "Πύργος" - Tennis24

Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη ο "Πύργος"  Tennis24

Ο Χουάν Μαρτίν Ντε Πότρο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο δεξί του γόνατο…

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Αγ. Ηλίας Πύργου: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά - Πρόλαβαν τα χειρότερα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αγ. Ηλίας Πύργου: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά - Πρόλαβαν τα χειρότερα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Αγ. Ηλία Πύργου, κοντά στον παραλιακό οικισμό και το δάσος. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχυμένες δυνάμεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πύργος

Φιλικοί ιστότοποι: