Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Νέα προσφυγικά ναυάγια στην Κάτω Ιταλία

Στιγμές αγωνίας για δεκάδες μετανάστες κοντά στις ιταλικές ακτές, για μία ακόμη φορά. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα και στην Καλαβρία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:17 pm


Στο στόχαστρο του Πεκίνου οι εισαγωγές χοιρινού από την ΕΕ

Ψύχραιμα αντιδρούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί χοιρινού στις κινεζικές απειλές για επιβολή δασμών στις εισαγωγές. Κινεζική αντίδραση στους δασμούς της ΕΕ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 6:01 pm


Αναβάλλεται η συμφωνία για τις ηγετικές θέσεις της ΕΕ

Οι «27» συμπίπτουν κατ' αρχήν στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις της ΕΕ στην επόμενη πενταετία. Ωστόσο δεν κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:00 pm


Spiegel: Ευθύνεται το Λιμενικό για τον θάνατο μεταναστών;

Ο γερμανικός Τύπος για τις κατηγορίες του BBC ότι το Λιμενικό φέρεται να πέταξε στη θάλασσα αιτούντες άσυλο, τη γερμανική οικονομία και την εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:45 pm


Ρωσία: Το αφόρητο ψυχολογικό αποτύπωμα του πολέμου

Επιστρέφοντας από το ουκρανικό μέτωπο πολλοί Ρώσοι στρατιώτες πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Οι ειδικοί προειδοποιούν: "Κίνδυνος για τη ρωσική κοινωνία".

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:54 pm


Πύλος: Αναπάντητα ερωτήματα έναν χρόνο μετά

Συμπληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ένας χρόνος από το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο της Μεσογείου. Στο βάθος η ανάγκη για δικαιοσύνη. Και πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:46 am


Ένας χρόνος από την καταστροφή του υποβρυχίου «Τιτάν»

Η καταστροφή του «Τιτάν» με πέντε νεκρούς στον Βόρειο Ατλαντικό συγκλόνισε την υφήλιο. Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, υπάρχουν ήδη σχέδια για νέες αποστολές στον «Τιτανικό».

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:44 am


Πόσο ελεύθερη είναι η έκφραση στα γερμανικά πανεπιστήμια

Οι κινητοποιήσεις για τη Γάζα έχουν προκαλέσει εδώ και καιρό διαμάχη γύρω από την ελευθερία έκφρασης στα πανεπιστήμια και τα όριά της. Πανεπιστημιακοί επικρίνουν το υπ. Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:35 pm


Και όμως, οι «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις επιμένουν

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί «γρίφο» και αντικείμενο επίμονων κομματικών αντιπαραθέσεων. Αξίζει μία προσπάθεια για νηφάλια αποκωδικοποίηση.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:12 pm


Όταν η Lufthansa φλερτάρει με την …Luftwaffe

Στη Γερμανία η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επηρεάζει και τον ρόλο της Lufthansa, που συνεργάζεται όλο και πιο στενά με την πολεμική αεροπορία. Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει η LHT Defense.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 9:49 am


80 χρόνια Gaslight: Από το θρίλερ στην ψυχολογία

Το 1944 προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία Gaslight με πρωταγωνίστρια την Ίνγκριντ Μπέργκμαν. 80 χρόνια αργότερα το “gaslighting” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 4:15 pm


Όταν η σχέση τελειώνει…

Η απώλεια μιας σχέσης μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια διαδικασία τεσσάρων σταδίων ώστε να ξεπεραστεί. Το σίγουρο είναι ότι ο πόνος κάποτε τελειώνει.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:31 am


Θανάτωση χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία;

Παντού στην Τουρκία υπάρχουν αδέσποτα και συνήθως τα πηγαίνουν καλά με τους ανθρώπους. Ορισμένες φορές όμως γίνονται επιθετικά. Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο της ευθανασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 1:33 amΦιλικοί ιστότοποι: