Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Mission impossible: Γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Οι Γάλλοι όμως βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 7:21 pm


Η κακοτυχία του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ

Εντείνεται η πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό μετά την απομάκρυνση του Ν. Ζαχάουι ενώ τα σχόλια για τη δυναμική του Σούνακ στη θέση αυτή δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 5:28 pm


Μετά τα Leopard και μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία;

Ο καγκελάριος Σολτς απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο έχει ξεκινήσει ένας ευρύτερος δημόσιος διάλογος με απόψεις και υπέρ της αποστολής μαχητικών αεροσκαφών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 3:33 pm


Εκατό ημέρες Τζόρτζια Μελόνι στην εξουσία

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογραμμίζει τον περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και του σπρεντ κατά εξήντα μονάδες. Οι σχολιαστές όμως εντοπίζουν και προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 2:15 pm


Σημάδια φθοράς της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Σε σχόλιό της η SZ αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και η ελευθερία του Τύπου. Ρεπορτάζ στην ΤΑΖ και για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:25 pm


Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η άνοδος του Χίτλερ;

Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Φύρερ ορίζεται καγκελάριος. Σε μια εξαντλητική αναμέτρηση με το τότε ιστορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι ιστορικοί εξετάζουν αυτό το - θεωρητικό - ερώτημα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 3:22 amΦιλικοί ιστότοποι: