Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Σχεδόν ανύπαρκτη η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία

Έκθεση του γερμανικού υπ. Εξωτερικών εκτιμά ότι στην Τουρκία δεν γίνονται σεβαστά θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν «σχεδόν ευθυγραμμιστεί πλήρως» με την κυβερνητική γραμμή.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 3:54 pm


Νέα έκθεση: Δραματική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία 

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και όσοι κινδυνεύουν από τη φτώχεια στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊός έχει παίξει το ρόλο του. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 2:56 pm


Πέντε χρόνια ρωσικής εμπλοκής στη Συρία

Με πρόσχημα τη μάχη κατά της τρομοκρατίας η Ρωσία ενεπλάκη ενεργά στον πόλεμο της Συρίας πριν από πέντε χρόνια. Τι πέτυχε όμως η Μόσχα έκτοτε και με ποιο τίμημα; Εκτιμήσεις αναλυτών. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 2:06 pm


Μέρκελ: Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα σύρραξης

Σε ομιλία της στη γερμανική βουλή η καγκελάριος αναφέρθηκε στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εμμένει στη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. Κριτική στην Ελλάδα για τη Μόρια. Σημαντική μια ευρωπαϊκή συμφωνία στο προσφυγικό.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 1:13 pm


Ντιμπέιτ: Χάος, ύβρεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση

Το τηλεοπτικό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα εξαντλήθηκε σε επιθέσεις επί του προσωπικού, με κατηγορίες και υπεκφυγές σε βασικά ζητήματα. Δύο υπερήλικες πρόσφεραν κακή υπηρεσία στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 11:02 am


Γερμανικός Τύπος: «Ο Πομπέο στηρίζει την Ελλάδα»

Ανάλυση για τα ελληνοτουρκικά, η οποία εστιάζει στην «υποχώρηση» της Τουρκίας, το ρόλο της Μέρκελ αλλά και τη νέα στήριξη των ΗΠΑ στο Focus. Η SZ αναλύει την στάση της Κύπρου ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 9:19 amΦιλικοί ιστότοποι: