Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Η Γερμανία υποδέχεται 150 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Aσυνόδευτα από τη Μόρια θα έρθουν την Τετάρτη στη Γερμανία. Μαζί τους θα έρθουν και άρρωστα προσφυγόπουλα με τις οικογένειες τους. Το Βερολίνο επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δέχεται μόνο ελληνόφωνους ειδικούς ασύλου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 6:16 pm


Πορτογαλία: Απουσία σχεδιασμού στην πρόληψη πυρκαγιών

Κάθε χρόνο τα πορτογαλικά δάση καίγονται. Παρά την πρόοδο στην πυρόσβεση απουσιάζει μια αποτελεσματικότερη πρόβλεψη, ενώ τα όποια μέτρα δεν εφαρμόζονται ή αποδεικνύονται στην πράξη ανεπαρκή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 3:44 pm


Αιτήσεις ασύλου: Γιατί δεν θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια η Ελλάδα;

Στο προσφυγικό και την εξέταση των αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα ειδικότερα εστιάζει αποκλειστικό ρεπορτάζ του RND, στους στόχους της επίσκεψης Πομπέο η Die Zeit. 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 1:56 pm


Νέο μέτωπο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας

Νέο μέτωπο φαίνεται πως άνοιξε, αυτή την φορά στα βορειοανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων φέρνουν για μια ακόμη φορά σε αντίθετα στρατόπεδα την Άγκυρα με την Μόσχα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 11:58 am


Η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντά της στον Καύκασο

Η ανάφλεξη του μετώπου Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την Άγκυρα να προωθήσει τα συμφέροντά της στο πλευρό των Αζέρων και να αναδειχθεί σε παράγοντα στην περιοχή του Καυκάσου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 11:24 am


Γιατί αργούν τόσο πολύ οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα;

Παρά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, τις επικρίσεις πολλών και διαφορετικών φορέων αλλά και τη νομολογία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα συνεχίζει να καθυστερεί έντονα στην εξέταση αιτήσεων ασύλου. Γιατί;

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 9:26 amΦιλικοί ιστότοποι: