Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Γερμανία: Πρώτα σημάδια ελπίδας για την πανδημία

Μικρή, αλλά αισθητή πλέον μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία. Ωστόσο είναι νωρίς για αλλαγή πορείας και κατάργηση των περιοριστικών μέτρων, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 8:45 pm


Στην Κ. Χαρβάτη το κορυφαίο γερμανικό βραβείο έρευνας

Με τις έρευνές της η παλαιοανθρωπολόγος Κατερίνα Χαρβάτη (Πανεπιστημίο Τίμπινγκεν) ξαναγράφει την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Φέτος τιμάται με το βραβείο Leibniz, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο έρευνας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 6:31 pm


Προς βρετανικού τύπου λοκντάουν και η Γαλλία

Από την Κυριακή οι Ευρωπαίοι που θέλουν να επισκεφθούν τη Γαλλία πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο έχει γίνει 72 ώρες πριν. Εξαιρούνται διασυνοριακοί εργαζόμενοι και οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 2:02 pm


Θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο;

Το ερώτημα είναι εύλογο εν μέσω πανδημίας. Ο ιάπωνας πρωθυπουργός επιμένει ότι θα γίνουν και οι προετοιμασίες συνεχίζονται. Αλλά οι Times έχουν άλλη ενημέρωση. Καταλυτική ημερομηνία για την απόφαση η 25η Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 11:18 am


Δώρον άδωρον η Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών

Μετά την επικύρωση από 51 χώρες η Συνθήκη τίθεται σήμερα 22/1 σε ισχύ: Για τους πολέμιους των πυρηνικών όπλων μια ιστορική ημέρα. Παρόλα αυτά από την ΕΕ την έχει επικυρώσει μόνο η Ιρλανδία, η Αυστρία και η Μάλτα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 10:08 am


Spiegel:«Αλέξης, ο μεγαλύτερος οπαδός της Μέρκελ»

Ο μεγαλύτερος οπαδος της Μέρκελ είναι Έλληνας! Στον γερμανικό τύπο επίσης η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας στην ΕΕ και οι πρώτες πράξεις του Μπάιντεν που επαναφέρουν τις ΗΠΑ στη διεθνή κοινότητα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2021 | 12:44 amΦιλικοί ιστότοποι: