Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Πρώτη φορά Τουρκοκύπριος στην Ευρωβουλή

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Κύπρο θα μείνουν σίγουρα στην ιστορία. Για πρώτη φορά εκλέγεται τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής με ελληνοκυπριακό κόμμα: ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ με το αριστερό ΑΚΕΛ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 12:15 pm


Η ΕΕ ψάχνει τον διάδοχο του Γιούνκερ

Ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές δεν είναι βέβαιο ότι πρόεδρος της Κομισιόν θα αναδειχθεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Kόμμα, που έχασε σε δύναμη, πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες. Τέλος του μεγάλου συνασπισμού;

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 11:40 am


Χάνουν την πλειοψηφία ΕΛΚ και Σοσιαλιστές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αποτελεί τομή μόνο για τους γερμανούς Συντηρητικούς και Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και για το ευρωκοινοβούλιο, όπου ΕΛΚ και Σοσιαλιστές χάνουν την πλειοψηφία που διέθεταν μέχρι τώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 2:49 am


«Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας»

Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, γράφει η Die Zeit. Πλήθος οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 2:09 am


Εκλογές ζητά η Μαρίν Λεπέν μετά τη νίκη της

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές στη Γαλλία ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν με 24,2%, αφήνοντας πίσω του την ευρωπαϊκή λίστα «Αναγέννηση» του Εμμανουέλ Μακρόν. Μεγάλη έκπληξη και στη Γαλλία οι Πράσινοι του Γιανίκ Ζαντό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 12:31 am


Νάλες: «Οδυνηρά αποτελέσματα για το SPD»

Πρώτες αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων από τη Γερμανία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Βαθύς προβληματισμός στους Σοσιαλδημοκράτες, κλίμα ευφορίας στους Πρασίνους.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 11:27 pmΦιλικοί ιστότοποι: