Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

75 χρόνια από το Μπρέτον Γουντς, αλλάζει το ΔΝΤ

Ακριβώς 75 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που οι ισχυροί του κόσμου επισφράγισαν τη νέα τάξη πραγμάτων στη διεθνή οικονομία με τη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς- δίνοντας κυρίαρχο ρόλο στο ΔΝΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 5:24 pm


«Ο ρώσος βασιλιάς της Θεσσαλονίκης»

Δυο γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες και η οικονομική τους δράση στις σελίδες του ευρωπαϊκού Τύπου: η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και η Neue Zürcher Zeitung για τον Ιβάν Σαββίδη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:19 pm


Συνάντηση για το προσφυγικό στο Παρίσι

Συνομιλίες για την κατανομή προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι σε επίπεδο υπουργών μετά από γαλλογερμανική πρωτοβουλία. Γαλλία και Γερμανία ελπίζουν σε συμφωνία μέχρι το Σεπτέμβριο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:15 pm


Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Λονδίνου-Τεχεράνης

Τη κατάλληλη απάντηση στη κατάσχεση του, υπό βρετανική σημαία, δεξαμενόπλοιου Stena Impero από το Ιράν αναζητεί το Λονδίνο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικού χτυπήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:48 pm


Ο Ζελένσκι επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου

Με τις πρόωρες εκλογές της Κυριακής το κόμμα του πρόεδρου Ζελένσκι κατάφερε να διασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στη βουλή. Για να κυβερνήσει ωστόσο χρειάζεται έναν εταίρο. Θα είναι ο ροκ σταρ Βακάρτσουκ ή η Τιμοσένκο;

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:14 pm


Οι Χοεντσόλερν ζητούν πίσω τη βασιλική περιουσία

Εδώ και χρόνια απόγονοι της δυναστείας των Χοεντσόλερν βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το γερμανικό κράτος διεκδικώντας μέρος της αμύθητης αυτοκρατορικής περιουσίας. Αν θα το καταφέρουν παραμένει ωστόσο ακόμη αβέβαιο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:48 amΦιλικοί ιστότοποι: