Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Ναφτάλι Φιρστ: Επώδυνες μνήμες από το ολοκαύτωμα

Επέζησε από δύο στρατόπεδα εξόντωνσης. Ήταν ένα δωδεκάχρονο παιδί. Σήμερα, 88 χρονών, νοιώθει την ανάγκη να μιλήσει. Για τις τραυματικές εμπειρίες του. Για την πορεία θανάτου μέσα στο χιόνι, δίπλα σε πτώματα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 4:33 pm


Στο έλεος του Εγκέλαδου η Τουρκία

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 382 τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 6,8 Ρίχτερ, που έπληξε την ανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής. H Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 2:52 pm


«Καλύτερες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Τουρκία»

Ο ειδικός σε θέματα μετανάστευσης Φρανκ Ντουβέλ μιλά στο ZDF για το προσφυγικό συγκρίνοντας την κατάσταση σε ελληνικά και τουρκικά προσφυγικά κέντρα. Σχόλια στον γερμανικό τύπο και για τη συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 2:37 pm


"Ο Ερντογάν δημιουργεί, δεν λύνει προβλήματα"

Kριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στους χειρισμούς του Βερολίνου, ασκεί η Σεβίμ Νταγκντελέν, βουλευτής τουρκικής καταγωγής στο γερμανικό Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 12:07 pm


Η Ευρώπη συνομιλεί με τον ...εαυτό της

Η "Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης" καλείται να βρει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν την ΕΕ. Η Κομισιόν παρουσιάζει σχετικές προτάσεις, αλλά δεν λείπουν οι αμφιβολίες και οι διαφωνίες.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 9:46 am


Μέρκελ-Ερντογάν: Πολλά προβλήματα, πολλά χαμόγελα

Παραμένουν οι διαφορές Γερμανίας-Τουρκίας για προσφυγικό, Συρία, ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, Ερντoγάν και Μέρκελ καταβάλλουν προσπάθεια να επιδείξουν διάθεση συνεννόησης, σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 10:23 pmΦιλικοί ιστότοποι: