Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 15-16 Μαΐου

ΑΣΤΡΑ

Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 15-16 Μαΐου

Σάββατο, Ιούνιος 15, 2019 - 07:00

ΚΡΙΟΣ: Θα αρχίσετε να βρίσκετε τη φόρμα σας και να αντιμετωπίζετε με χιούμορ ακόμα και κάποιες σκληρές κριτικές που μπορεί να δεχθείτε από άτομα του εργασιακού σας χώρου. Διευθετήστε εκκρεμότητες και μην είστε απρόθυμοι να βοηθήσετε όπου και όταν μπορείτε.

ΤΑΥΡΟΣ: Ξανακερδίστε τον έλεγχο με μικρά και προσεκτικά βήματα, ώστε να έχετε καλύτερη θεώρηση της πραγματικότητας στον τομέα των συνεργασιών αλλά και των σχέσεων. Φανείτε εργατικοί και υπεύθυνοι, ώστε κανείς να μην μπορεί να σας κατηγορήσει ή να σας θίξει.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Τα θέματα της καριέρας σας θα έχουν τον πρώτο λόγο και οι αλλαγές που θα προκύψουν θα βελτιώσουν την απόδοσή σας. Η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο ευχάριστη και οι σχέσεις σας με τα πρόσωπα της οικογένειάς σας θα είναι αρμονικές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Προστατευτείτε από τη φθορά και την κούραση, γιατί μπορεί η νίκη να είναι δική σας, αλλά μέχρι στιγμής αφήνεστε σε περιττές ταλαιπωρίες. Θα δοκιμαστούν έντονα οι αντοχές σας και θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα για να κρατηθείτε ακμαίοι.

ΛΕΩΝ: Θα βγουν στην επιφάνεια όλο το άγχος και η ένταση, ενώ δεν θα λείψουν οι γκρίνιες, καθώς οι γύρω σας θα είναι αδιάλλακτοι στις απόψεις τους. Να είστε προσεκτικοί στον τρόπο επικοινωνίας σας με τους συνεργάτες σας και με άτομα κύρους στον εργασιακό χώρο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Μπορείτε να κάνετε ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Θα έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για να ελιχθείτε, να αρπάξετε σημαντικές ευκαιρίες στην προσωπική σας ζωή, αλλά και να αφεθείτε σε μια σημαντική αισθηματική σχέση.

ΖΥΓΟΣ: Επιβάλλεται να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει και να βάλετε σε πρώτη μοίρα τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας. Χαλαρώστε και δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας, γιατί είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τις αλλαγές που έγιναν σε κάποιες επαγγελματικές, οικονομικές ή ερωτικές σχέσεις σας. Είναι κάτι που χρειαζόσασταν εδώ και πολύ καιρό, ώστε να πάρετε ώθηση και να οδηγηθείτε σε πιο αισιόδοξους δρόμους.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Οι εργασιακές σχέσεις σας θα αρχίσουν να βελτιώνονται και θα δημιουργήσετε ένα καλύτερο περιβάλλον, ώστε να εργάζεστε με λιγότερο άγχος. Αναπτύξετε τον κοινωνικό κύκλο σας και επιδιώξτε να κάνετε περισσότερες καινούργιες γνωριμίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αποφύγετε την άσκοπη ταλαιπωρία και μην απασχολήστε όλη την ώρα με πράγματα που σας ενοχλούν. Η εμφάνισή σας δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα, αλλά καλό θα ήταν να μην την ξεχάσετε, ούτε να παραμελήσετε εντελώς τον εαυτό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Τα διλήμματα που θα έρθουν στο προσκήνιο θα αφορούν την αισθηματική σας ζωή. Βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας και κάντε την μέρα σας πιο ενδιαφέρουσα. Προσέξτε τις διατροφικές συνήθειες που έχετε αποκτήσει τον τελευταίο καιρό.

ΙΧΘΥΕΣ: Θα πάρετε ολοκάθαρα μηνύματα για το πού σας συμφέρει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας. Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια για καλή συνύπαρξη με τους συνεργάτες σας, προσπαθώντας να διατηρήσετε αρμονικό το κλίμα στον εργασιακό χώρο σας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:00 am


ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Κοτζιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Espresso» κάνει dislike!

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Κοτζιάς

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 17:19

❱❱ Το... φυσάει και δεν κρυώνει ο Νίκος Κοτζιάς μετά την εκδίωξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν του προτάθηκε ποτέ εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, όπως επιθυμούσε διακαώς ο ίδιος.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με την κληρονομιά της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται έξαλλος με τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει προς τα έξω πως ουδέποτε ζήτησε να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι Αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι το Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι, κόφτε το» έγραψε στα social media.

Το σχόλιο του κ. Κοτζιά έρχεται αμέσως μετά την οριστική ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΡΑΤΤΩ, μετά την ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην υπουργού ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Πλέον, ο πολιτικός που ταύτισε το όνομά του με την ταπεινωτική και επικίνδυνη για τα εθνικά δίκαια υποχώρησή μας οδεύει κι αυτός σταθερά στο πολιτικό περιθώριο. Ωστόσο, η ζημιά που έγινε επί ημερών του στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας, δυστυχώς, θα παραμείνει.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 5:19 pm


Η λαμπερή βραδιά των βραβείων του «ΟΠΑΠ Forward»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η λαμπερή βραδιά των βραβείων του «ΟΠΑΠ Forward»

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 17:11

Δείτε τα highlights της εκδήλωσης

Οι πρωτοπόρες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του «ΟΠΑΠ Forward» πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο ΟΠΑΠ και η Endeavor, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, για την απονομή των πρώτων βραβείων του προγράμματος. Τα βραβεία παρέλαβαν οι εταιρείες, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του κύκλου εργασιών τους. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα συνολικά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι 40 εταιρείες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα, καθώς και 10 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες εντάσσονται πλέον στη δυναμική ομάδα του «ΟΠΑΠ Forward».

Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρών η επιχειρηματική κοινότητα και εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου:

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» ξεκίνησε το 2016, σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Σαράντα εταιρείες, οι οποίες παρακολούθησαν τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, κατάφεραν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον κύκλο εργασιών τους κατά 21%. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 751 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 5.410 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» αριθμεί πλέον 50 εξωστρεφείς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι 10 νέες εταιρείες, οι οποίες θα παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, είναι οι:  Τυροκομείο Κωσταρέλου, Zakcret AE, Funky Buddha, ΟΚ! Anytime Markets Α.Ε., MLS Innovation Inc, ΕΖΑ Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Agrino, EUROCHARTIKI, Milkplan και Κορωνάκης ΑΒΕΕ.

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 5:11 pm


«Αναψε ένα κερί για το μωρό»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αναψε ένα κερί για το μωρό»

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:57

❱❱ Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των δυτών όταν ανακάλυψαν το πτώμα της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη του τρόμου

Ραγίζει και τις πιο σκληρές καρδιές ο διάλογος των δυτών που εντόπισαν το άψυχο κορμάκι της μικρής Σιέρα, το οποίο ανέσυραν από τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο της Κύπρου, όπου την είχε ρίξει ο serial killer ίλαρχος με το ψευδώνυμο «Ορέστης», που σκόρπιζε απλόχερα τον θάνατο.

Η σορός της άτυχης μικρούλας βρέθηκε σε βάθος 6 μέτρων, τυλιγμένη με ένα σεντόνι και μονωτική ταινία και δεμένη με τσιμεντομπλόκ για να παραμείνει στον βυθό. Τη στιγμή που ο δύτης Πάμπος Ομήρου πιάνει το άψυχο σώμα του παιδιού έχει τον εξής διάλογο με τον συντονιστή της επιχείρησης Εντουάρντο Μπράνκο:

Δύτης: Edward...
Συντονιστής: Ελα, Πάμπο...
Δύτης: Αναψε ένα κερί.
Συντονιστής: Θα ανάψω, Πάμπο μου. Γιατί;
Δύτης: Για το μωρό. Βαστώ το στην αγκαλιά μου, Edward! Βαστώ το, λαλώ σου (συγκινημένος).
Συντονιστής: Δεν έχω λόγια...

Τον συγκλονιστικό διάλογο ανέβασε στα social media η εταιρία Brasal Marine Services, που είχε αναλάβει τις έρευνες στη λίμνη, προκαλώντας ρίγος σε όσους τον είδαν. Η εξάχρονη Σιέρα ήταν το τελευταίο από τα επτά θύματα του Νίκου Μεταξά, που εντοπίστηκε ύστερα από περίπου δύο μήνες ερευνών. Ετσι έκλεισε ο κύκλος του θανάτου, που εμπνεύστηκε και έκανε πράξη το αρρωστημένο μυαλό του πρώην αξιωματικού.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:57 pm


Του έσκαψε τον λάκκο δύο μέρες πριν τον «φάει»

COVER STORY
ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ

Του έσκαψε τον λάκκο δύο μέρες πριν τον «φάει»

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:40

❱❱ Οι οικονομικές διαφορές που είχε με τον Δημήτρη Γραικό ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του ξεπερνούσαν τα 200.000 ευρώ!

Αποδομείται ο βασικός ισχυρισμός του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Δημήτρη Γραικού ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα «της κακιάς στιγμής», καθώς οι Αρχές φέρεται ότι έχουν εντοπίσει ευρήματα που αποκαλύπτουν πως ο λάκκος που έμελλε να μετατραπεί σε τάφο για τον 61χρονο επιχειρηματία είχε ανοιχτεί μόλις δύο ημέρες πριν από τη στυγερή δολοφονία του!

Την ώρα που η χαροκαμένη σύζυγος και τα παιδιά του άτυχου επιχειρηματία περνούσαν χθες το κατώφλι της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, σοκάρουν οι πληροφορίες ότι το άγριο έγκλημα ήταν προμελετημένο. Οπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τη χήρα και τα παιδιά του θύματος, επιστημονικά ευρήματα φανερώνουν πως ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του επιχειρηματία και κίνητρό του ήταν οι οικονομικές διαφορές.

«Οπως πληροφορήθηκα, τα στοιχεία συνηγορούν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, καθώς οι λάκκοι στους οποίους θάφτηκαν η σορός και το αυτοκίνητο του Γραικού είχαν ανοιχτεί δύο μέρες πριν από το έγκλημα» αποκάλυψε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε: «Εχουμε να κάνουμε με ένα στυγερό έγκλημα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του απρόοπτου εγκλήματος».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχει στην κατοχή της η οικογένεια, τα οποία αποκαλύπτουν τις οικονομικές διαφορές θύτη και θύματος, που μάλιστα φέρεται ότι ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ. Τα στοιχεία αυτά «καίνε» τον 46χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος αφενός υποστήριζε ότι ο θάνατος του 61χρονου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη μεταξύ τους συμπλοκή και αφετέρου αρνιόταν κατηγορηματικά την ύπαρξη μεγάλου χρέους, κάνοντας λόγο για… μικρού ύψους συναλλαγές!

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει εντοπίσει η οικογένεια, ο δράστης χρωστούσε 200.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Κούγιας και δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το αν ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος.

Σε δηλώσεις της η χήρα του επιχειρηματία εξήγησε πως μετά το έγκλημα είχε πάει στην κτηνοτροφική μονάδα και σε συζήτηση με τον 46χρονο ιδιοκτήτη της εκείνος τη διαβεβαίωσε πως ό,τι χρωστάει θα της το δώσει! «Με πήρε άλλη μία φορά τηλέφωνο για να μάθει για τις έρευνες για τον “φίλο του” τον Δημήτρη, ενώ έπαιρνε αρκετά συχνά και άλλα πρόσωπα και ρωτούσε» ανέφερε η κυρία Γραικού.

Τα αδέλφια

Την ίδια ώρα, την επιθυμία να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά την «ενδοοικογενειακή διαμάχη» ανάμεσα στη χήρα και στα αδέλφια του αδικοχαμένου επιχειρηματία δείχνουν και οι δύο πλευρές. «Δεν είναι προτεραιότητά μας οι μηνύσεις» τόνισε ο κ. Κούγιας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κάποιοι οφείλουν να ζητήσουν ακόμα και τώρα συγγνώμη από την κυρία Γραικού». «Ενώ έχει διευκρινιστεί πώς έγινε το έγκλημα, ποιος είναι ο δολοφόνος, να μη βγαίνει κανείς να πει ένα ζεστό, ειλικρινές “συγγνώμη” προς την κυρία Γραικού και τα παιδιά της, που επί δύο χρόνια έζησαν ένα μαρτύριο;» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.

Η Δέσποινα Γραικού δεν έκρυψε πως, εκτός από τον χαμό του 61χρονου, η οικογένειά της έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και απέδωσε την εγκατάλειψή της από τον κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρό της στη στοχοποίησή της. «Περάσαμε δυόμισι πολύ δύσκολα χρόνια, ώσπου να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί» είπε, ενώ ο δικηγόρος της συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να στραφούμε εναντίον πονεμένων αδελφών. Μέλημά μας είναι να αποκατασταθούν η τιμή και η υπόληψη της κυρίας Γραικού».

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:40 pm


Πλούσια χήρα ήξερε τον φονιά της

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Πλούσια χήρα ήξερε τον φονιά της

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:31

❱❱ Η 63χρονη πριν από λίγο καιρό είχε πουλήσει το ξενοδοχείο της στη Σαντορίνη

Τον γρίφο της άγριας δολοφονίας μιας πλούσιας 63χρονης χήρας και μητέρας δύο παιδιών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης καλούνται να λύσουν οι αστυνομικές Αρχές, που προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι αφαίρεσαν με απίστευτη αγριότητα τη ζωή της χτυπώντας τη βάναυσα στο κεφάλι, με άγνωστο προς το παρόν κίνητρο.

Οπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς η κόρη της 63χρονης Ιφιγένειας, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε φύγει από το διαμέρισμα όπου έμενε μαζί με τη μητέρα της επί της οδού Πασαλίδη στην Καλαμαριά, ήταν η πρώτη που βρέθηκε χθες το πρωί μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του πτώματος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Βλέποντας το φρικιαστικό θέαμα, έτρεξε να δει αν η μητέρα της ήταν ζωντανή και, μόλις διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε, άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει δυνατά, με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε κατά τη μακροσκοπική εξέταση που έκανε στο σώμα της 63χρονης ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι, γεγονός που επιβεβαίωνε ότι ήταν θύμα δολοφονίας. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου. Η Εγκληματολογική Υπηρεσία ερεύνησε σε όλους τους χώρους τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του διαμερίσματος, αναζητώντας σημάδια διάρρηξης και αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης και οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα εξετάζουν το ενδεχόμενο η 63χρονη Ιφιγένεια να άνοιξε η ίδια την πόρτα στον δολοφόνο. Σε αυτήν την περίπτωση οι έρευνες στρέφονται μοιραία στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον της. Μάλιστα, ήδη οι διωκτικές Αρχές έχουν αρχίσει να παίρνουν καταθέσεις.

Πριν από λίγους μήνες η άτυχη γυναίκα είχε έρθει σε συμφωνία για την πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας που διατηρούσε στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ισως, λοιπόν, η 63χρονη να έγινε στόχος, αφού δεν ήταν και λίγοι αυτοί από το οικογενειακό και το ευρύτερο φιλικό της περιβάλλον που γνώριζαν πως βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη με «ζεστό» χρήμα. Οι άνδρες της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν αν κάποιος ασκούσε πιέσεις στην 63χρονη ή βρισκόταν σε ρήξη μαζί της. Οπως εξήγησε η κόρη της, ούτε σε εκείνη ούτε και στον αδελφό της είχε εκφράσει ανησυχίες η μητέρα τους.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:31 pm


Prison Break, καταδιώξεις και απαγωγές ενός επικηρυγμένου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΦΑΝΤΟΜΑ» ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΑΙΟΚΏΣΤΑ

Prison Break, καταδιώξεις και απαγωγές ενός επικηρυγμένου

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:25

❱❱ O διαβόητος κακοποιός περιγράφει μια... φυσιολογική ζωή! Το παρατσούκλι «Ρομπέν των φτωχών» και η επιβίωσή του ως Νταβέλη

Κινηματογραφικές αποδράσεις αλά... Prison Break, μυθιστορηματικές καταδιώξεις, απαγωγές με ιδεολογικό υπόβαθρο και αποκαλύψεις «φωτιά» που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του διαβόητου «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου», το οποίο βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων!

Στις 600 σελίδες της αυτοβιογραφίας του ο επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ από την Interpol κακοποιός, ο οποίος φέρεται ότι πετούσε πεντοχίλιαρα στους φτωχούς -εξ ου και το παρατσούκλι του «Ρομπέν των φτωχών»-, εξιστορεί διάφορα γεγονότα από την περιπετειώδη ζωή του μέσα στην παρανομία, όπως οι απαγωγές των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Χαΐτογλου και Γιώργου Μυλωνά και οι δύο επιτυχημένες αποδράσεις με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βιβλίο αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στις κλοπές και τις ληστείες τραπεζών που έχει διαπράξει κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων που ζει στο «κόκκινο», σε εκείνες που -όπως υποστηρίζει- του έχει «χρεώσει» η Αστυνομία, αλλά και στην περίοδο που περιπλανιόταν στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας σαν σύγχρονος «Νταβέλης»!

Οι προϋποθέσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σημείο του βιβλίου στο οποίο ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος αναλύει πώς γινόταν η επιλογή του επιχειρηματία που θα απήγε: «Η επιλογή του προσώπου θα έπρεπε να πληροί τρεις βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, να μπορεί σίγουρα να ανταποκριθεί στις οικονομικές μας απαιτήσεις χωρίς να καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Δεύτερον, να υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον με συνοχή (γονείς, σύζυγος, παιδιά κ.λπ.) για την ομαλή διαπραγμάτευση και εξασφάλιση της καταβολής των λύτρων. Τρίτον, να έχει καλή υγεία, να αντέξει αυτή τη δοκιμασία» αναφέρει ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ωστόσο, ακόμη πιο σοκαριστική είναι η αποκάλυψή του ότι ανάμεσα στους πιθανούς στόχους απαγωγής ήταν και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης! Ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας τη γλίτωσε, τελικά, χάρη στο... εναλλακτικό προφίλ που διατηρεί!

«Διαβάζοντας πολλές από τις συνεντεύξεις του και μαθαίνοντας ότι ήταν ο ιδρυτής του Αρκτούρου, κατάλαβα ότι διέθετε μια εναλλακτική ματιά απέναντι στα πράγματα και στη ζωή. Ακόμα και στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς δεν λειτουργούσε όπως οι γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες... Ετσι βγήκε από το κάδρο» τονίζει ο διαβόητος δραπέτης, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να μην έκανε... λάθος!

----

«Εζησα σε αργή κίνηση την απόδραση με το ελικόπτερο»

Στον Βασίλη Παλαιοκώστα ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος «μετρ των αποδράσεων», καθώς επιστράτευσε με επιτυχία ελικόπτερο και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές!

Ο ίδιος περιγράφει τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν τη στιγμή που άφηνε πίσω του τις Φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά την πρώτη επιτυχημένη απόδραση, τον Ιούνιο του 2006:

«Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Ολα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ενιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία. Οι πιτσιρικάδες δεν χαλάρωσαν λεπτό, ακόμη απειλούσαν με το πιστόλι και τη χειροβομβίδα τον πιλότο φοβερίζοντάς τον.

- Εντάξει, παιδιά. Δώστε μας όπλα, αναλαμβάνουμε εμείς.

Ο Σπυράκος έβγαλε απ’ το σακίδιο ένα Σκόρπιον για τον Αλκέτ κι ένα κοντό καλάσνικοφ για μένα. Το όπλισα κι απευθύνθηκα στον πιλότο.

- Ηρέμησε, μην τα σκατώσεις τώρα που τελειώνει η περιπέτειά σου. Θα μας αφήσεις στο νεκροταφείο του Σχιστού για να πας εσύ στο σπίτι σου κι εμείς στις δουλειές μας.

Το κλίμα αποφορτίστηκε μέσα στην καμπίνα, οι αεροπειρατές μάς χαμογέλασαν γεμάτοι καμάρι. Ηταν λεβεντόπαιδα. Αποδείκνυαν πως η ψυχή μπορεί να πετάξει και χωρίς μηχανική υποστήριξη, αλλά αν αυτή βρεθεί, γίνεται θεαματική εναέρια απόδραση».

----

Η περιπέτεια που... άρεσε στον Χαΐτογλου

Τον Δεκέμβριο του 1995 ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με τον αδελφό του, Νίκο, έστησαν ενέδρα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Μακεδονικός Χαλβάς Αλέκο Χαΐτογλου (μικρή φωτό) και τον απήγαγαν έξω από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο Ελληνας «φαντομάς» περιγράφει πώς έγινε η απαγωγή:

«Ηταν μέσα Δεκέμβρη. Εκανε αρκετή ψύχρα. Φορούσα γάντια, ψεύτικα γυαλιά μυωπίας, σκούφο που κάλυπτε μέτωπο και αυτιά και στο πίσω μέρος της ζώνης του παντελονιού μου είχα περασμένο ένα Μπράουνινγκ με δύο εφεδρικούς γεμιστήρες, έτοιμο για χρήση. Στο μικρό σακίδιο πλάτης, εκτός των άλλων, βρισκόταν ένα Σκόρπιον με πολλούς γεμιστήρες, συν δύο χειροβομβίδες... Δεν θα πέρασαν ούτε δέκα λεπτά, όταν είδα το Ραβ να κατηφορίζει φέρνοντας καροτσάδα το κόκκινο δίπορτο Οπελ του Χαΐτογλου.

Ο Νίκος, σαν νομοταγής πολίτης, σταμάτησε πίσω από το προπορευόμενο Ραβ. Εκανε καλή δουλειά ο Νίκος. Η πόρτα του συνοδηγού του Οπελ σχεδόν με ακούμπησε. Την άνοιξα σαν να μη συμβαίνει κάτι! Ομως, είχε ήδη το Μπράουνινγκ στο δεξί μου χέρι και του το κόλλησα στα πλευρά.

“Κάνε ό,τι σου λέω γιατί θα σε εκτελέσω επί τόπου”. Πανικοβλήθηκε... Προσπάθησε να βγάλει τη ζώνη και τον χτύπησα με την αριστερή παλάμη στο στήθος. Γραπώνοντας ταυτόχρονα τα πέτα του μπουφάν και του πουκαμίσου του, τα πίεσα με δύναμη στον λαιμό του... “Μην τολμήσεις, χλεχλέ! Θα σε σκίσω”. Παραδόθηκε...».

Επί 80 ολόκληρες μέρες οι απαγωγείς περιπλανιόνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Ελλάδα και απελευθέρωσαν τον όμηρο μόνο όταν πήραν στα χέρια τους τις 260.000.000 δραχμές που κατέβαλε η οικογένειά του για την απελευθέρωσή του. Στο ΚΤΕΛ της Καρδίτσας ο αείμνηστος επιχειρηματίας φέρεται ότι αποχαιρέτησε διά ασπασμού τους απαγωγείς του και τους είπε φανερά χαρούμενος: «Παιδιά, αν δεν κόστιζε τόσο πολύ, θα ήθελα μια ακόμη περιπέτεια»! «Μη σε απασχολεί. Κάνουμε σκόντο» του απάντησαν εκείνοι!

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:25 pm


To Open είπε «καληνύχτα» στον Καλημέρη

TV GOSSIP
«Καληνύχτα», Mr Καλημέρη

To Open είπε «καληνύχτα» στον Καλημέρη

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:16

❱❱ Το Open αποχαιρέτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο, χρεώνοντάς του λάθος επιλογές στον ψυχαγωγικό και τον ενημερωτικό τομέα

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά η χθεσινή δεν ήταν η καλύτερη για τον Τζώνη Καλημέρη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν ανακοίνωσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Οpen τη λύση της συνεργασίας τους.

Από την προηγούμενη Πέμπτη γίνονταν διεξοδικές συζητήσεις μεταξύ του Τζώνη Καλημέρη και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Λουντμίλα Μποροντίνα για την πορεία του καναλιού, στις οποίες του τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, όταν ο σταθμός έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις και έχει φιλοξενήσει στο πρόγραμμά του υψηλού προϋπολογισμού παραγωγές.

Με λίγα λόγια, η διοίκηση του σταθμού «χρέωσε» στον έμπειρο στα μιντιακά Τζώνη Καλημέρη λανθασμένες επιλογές τόσο στον ψυχαγωγικό τομέα όσο και στον ενημερωτικό.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, αυτό είναι το πρώτο κύμα απολύσεων στο Open (στο τέλος του μήνα θα ακολουθήσει το διαζύγιο από την Ελλη Στάη), καθώς μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει δεύτερο... τσουνάμι, το οποίο, όπως λέγεται, θα συμπαρασύρει τη διευθύντρια Προγράμματος Αλκηστη Μαραγκουδάκη, η οποία βολιδοσκοπείται για την ίδια θέση στο ΟΝΕ, το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πανικός

Οπως είναι φυσικό, στο κανάλι του Σαββίδη επικρατεί πανικός, καθώς, φεύγοντας ο Τζώνη Καλημέρης από το πόστο του, αφήνει σε γενική αβεβαιότητα εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών αλλά και απλήρωτους σκηνοθέτες, σεναριογράφους, τεχνικούς και ηθοποιούς. Από την άλλη πλευρά, οι Νίκος Μουτσινάς, Κατερίνα Καινούργιου και Σίσσυ Χρηστίδου είναι οι μόνοι παρουσιαστές που μπορούν να κάνουν ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, καθώς έχουν τη διαβεβαίωση της Λουντμίλα Μποροντίνα ότι συνεχίζουν τη νέα σεζόν, ενώ όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι... στον αέρα.

Μάλιστα, φήμες θέλουν την Αλκηστη Μαραγκουδάκη, όταν ρωτάται από παρουσιαστές, δημοσιογράφους, σεναριογράφους, σκηνοθέτες ποια είναι τα σχέδια του Open για τη νέα τηλεοπτική περίοδο, να μην ξέρει τι να απαντήσει. Αυτό ισχύει και για την ψυχαγωγία και για την ενημέρωση, καθώς ειδησεογραφικές εκπομπές που διέγραψαν πολύ καλή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης δεν έχουν πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:16 pm


«Χρυσάφι» στα πόδια Ελληνίδας

SHOWBIZ

«Χρυσάφι» στα πόδια Ελληνίδας

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:07

❱❱ Η Μάρθα Καλιφατίδη μετά το reality «Married at first sight 2019» αποτελεί την πιο αγαπημένη γυναίκα των διαφημιστικών εταιριών

Στο χρήμα κολυμπάει μετά την έξοδό της από το reality που την έκανε διάσημη η ελληνικής καταγωγής Μάρθα Καλιφατίδη, η οποία είναι γνωστή και ως «Κιμ Καρντάσιαν της Αυστραλίας».

Η 30χρονη με τις καμπύλες που κόβουν την ανάσα όχι μόνο δεν κρύβει τη χλιδή στην οποία πλέον ζει, αλλά την επιδεικνύει στο Instagram δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη νέα Lamborghini που απέκτησε με τα χρήματα που ρίχνουν στα πόδια της μεγάλες εταιρίες για να τις διαφημίσει στα social media.

Η Καλιφατίδη, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη και χρησιμοποιεί επίσης το καλλιτεχνικό όνομα Μάρθα Μαφς, είχε κάνει καριέρα ως μακιγιέζ και μοντέλο πριν συμμετάσχει στο reality «Married at first sight 2019» (Παντρεμένοι με την πρώτη ματιά) της Αυστραλίας. Μπορεί να έγινε μία από τις πιο μισητές παίκτριες στον γυναικείο πληθυσμό της Αυστραλίας με τα πικρόχολα σχόλιά της, παράλληλα όμως έγινε η πιο αγαπημένη γυναίκα των διαφημιστικών εταιριών.

Παντρεύτηκαν

Η 30χρονη, που ζει ακόμη με τον σύζυγό της Μάικλ Μπρουνέλι, με τον οποίο παντρεύτηκε στο reality, δέχεται τη μία προσφορά για διαφημίσεις μετά την άλλη.

«Είναι η χρονιά των Διδύμων... και δεν αστειευόμαστε» έγραψε στο σχόλιο που συνόδευε φωτογραφία της στο Instagram, την ώρα που ποζάρει δίπλα από τη νέα Lamborghini Huracan Spyder που απέκτησε. Οταν μάλιστα κάποιος πικρόχολος σχολίασε ότι το πιθανότερο είναι να την ενοικίασε, η ομογενής απάντησε με emoji που τον διέψευδε.

Η «Ελληνίδα θεά», όπως την αποκαλεί η έκδοση της «Daily Mail» στην Αυστραλία, μετά την ολοκλήρωση του reality, πριν από λίγους μήνες, άρχισε να ποστάρει συχνά στο Instagram, όπου έχει 277.000 followers, φωτογραφίες της με πανάκριβα ρούχα και τσάντες, και να επιδεικνύει τη χλιδάτη ζωή που κάνει.

Ενδεικτικό των χρημάτων που κερδίζει είναι ότι ο ατζέντης Μαξ Μάρκσον που εκπροσωπεί διάφορες παίκτριες του «Married At First Sight» αποκάλυψε ότι οι πελάτισσές του μπορεί να βγάλουν μέχρι και 9.000 ευρώ από μία και μόνο διαφημιστική συμφωνία για τα social media.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:07 pm


Θα παίξει μπάλα «εντός έδρας»!

SHOWBIZ

Θα παίξει μπάλα «εντός έδρας»!

Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019 - 16:00

❱❱ Η Αντιγόνη Δεικτάκη, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2019 που θα γίνει στην Κρήτη

Στο όμορφο νησί της Κρήτης θα στεφθεί η Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2019, καθώς στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκεί ο 23ος διεθνής διαγωνισμός.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 25 πρέσβειρες της ομορφιάς και του τουρισμού από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ κ.ά.

Την Ελλάδα μας θα εκπροσωπήσει η Μις Τουρισμός 2019, η οποία παίζει... μπάλα στην έδρα της, αφού είναι γέννημα θρέμμα Κρητικιά! Η όμορφη Αντιγόνη Δεικτάκη είναι 24 ετών, Ταύρος στο ζώδιο, έχει ύψος 1,74 μ., γαλαζοπράσινα μάτια και κατάγεται από το Ηράκλειο.

Εχει σπουδάσει λογιστική και χρηματοοικονομικά στο ΤΕΙ Ηρακλείου και ασχολείται με το μόντελινγκ τα τελευταία χρόνια. Εχει κερδίσει τίτλους σε τοπικά καλλιστεία της Κρήτης, όπως Α΄ Αναπληρωματική Miss Beauty Ambassador FoRe Crete, πριν από τρία χρόνια, και συμμετείχε και στα Miss Crete του 2018. Η μεγάλη ευκαιρία της, όμως, να διακριθεί και εκτός ελληνικών συνόρων είναι με αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό. Οι 25 διαγωνιζόμενες θα φτάσουν στην Κρήτη μία εβδομάδα πριν από τη μεγάλη βραδιά και θα διαμείνουν σε Ηράκλειο, Χανιά, Χερσόνησο, Μάλια και άλλες περιοχές του νησιού, κάνοντας έτσι και μια πρώτης τάξης διαφήμιση μέσω των social media τους στο ελληνικό νησί και στην περίφημη κρητική κουζίνα και φιλοξενία.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 4:00 pmΦιλικοί ιστότοποι: