Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Ναυτεμπορική

Μαξίμου: Απόφαση της Πολιτείας το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών

Στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος Πολιτείας - Εκκλησίας της 6ης Νοεμβρίου, προχωρά η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να υπογραμμίζει πως το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 6:05 pm


Βερολίνο: Ψυχραιμία για την Ιταλία, προετοιμασία για το Brexit

H Eυρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα καλύτερα εξοπλισμένη να αντιμετωπίσει μία χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μένουν ακόμη να γίνουν. Αυτό επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι το Βερολίνο είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με το Παρίσι για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, αλλά και έναν κοινό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 6:02 pm


Άνοδος 333% στις ελληνικές εξαγωγές στην Ταιβάν

Κατακόρυφη άνοδο παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Ταιβάν, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το διεθνές περιοδικό European Business Review σε συνεργασία με το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα με θέμα «EU – TAIWAN Economic Relations & the Bilateral Investment Agreement», στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:57 pm


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «Ωρίων-18»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «Ωρίων-18», με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών, Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, αλλά και μονάδων της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:54 pm


Πολεμικές βόμβες από κεντρικό δρόμο του Ιλίου απομάκρυνε ο Στρατός

Επτά βόμβες 120 λιβρών και δύο πυροσωλήνες βομβών περισυνέλεξαν ναρκαλιευτές του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς από κεντρικό δρόμο στο Ίλιον, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:45 pm


Significant increase in number of US citizens studying in Greece through educational exchange

The number of Greek citizens studying in the United States increased by 3.3 percent during the 2017/18 academic year, while the number of US students in Greece increased 21.1% during the 2016/17 academic year, the US embassy in Athens announced on Friday.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:44 pm


Ενεργοποίησε το πρόστιμο κατά Γιαννακόπουλου η Euroleague

Βαρύτατο πρόστιμο που φτάνει τις 440.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά την φραστική επίθεση εναντίον των διαιτητών του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:34 pm


Goldman: Tι περιμένει στη Βρετανία, τι φοβάται στην Ιταλία

Κόπωση, αβεβαιότητα, προκλήσεις. Αυτές οι λέξεις στοιχειώνουν σήμερα την ευρωπαϊκή οικονομία. Σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές προοπτικές η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η ανάκαμψη θα εξακολουθεί να χάνει την ορμή της και η μεταβλητότητα στις αγορές θα επιμείνει. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία και την Ιταλία. Η επενδυτική τράπεζα θεωρεί τις πρόωρες κάλπες πιθανό σενάριο όχι μόνο για την πρώτη, αλλά και για τη δεύτερη, καθώς η απομάκρυνση από την οικονομική ορθοδοξία γεννά αδιέξοδα. Ποια η επίδραση στη ζώνη του ευρώ.  

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:31 pm


CE: Πού θα γείρει η ζυγαριά Κομισιόν- ΕΚΤ- ΕSM για Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ζυγίζουν αυτό το διάστημα τις επιλογές τους για την Ιταλία.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:25 pm


Tsipras says former French president Hollande a 'true friend of Greece'

Greek Prime Minister Alexis Tsipras greeted former French president Francois Hollande to the Maximos Mansion government house on Friday with the adage "true friends are revealed in difficult times," saying the latter was a true friend of Greece during his tenure.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:22 pmΦιλικοί ιστότοποι: