Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Χρυσή αυγή

Νέα ηλεκτρονική διεύθυνση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από 1η Αυγούστου

Από ΑΥΡΙΟ, 1η Αυγούστου, η ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στην ΝΕΑ ηλεκτρονική διεύθυνση www.xrisiavgi.com

Φροντίστε να ανανεώσετε τους σελιδοδείκτες σας και διαδώστε την νέα μας διεύθυνση στους φίλους σας! Η μαχητική ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση συνεχίζεται στο διαδίκτυο!

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 3:15 pm


Για δημοκρατία της Δυτικής Θράκης μίλησαν στο μνημόσυνο του Σαδίκ! Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σας παραθέτουμε αυτούσια απόσπασμα της ομιλίας της πολιτικού των “Γκρίζων Λύκων” μέσα στην Ελληνική Θράκη, όπου μιλά ευθέως για τουρκική Ξάνθη και Κομοτηνή και το κράτος των ραγιάδων αντί να τους απελάσει την ίδια στιγμή, δεν είπε λέξη! Διαβάστε τι είπε η Αξενέρ: 

Ομιλία περί “Δημοκρατιών Δυτικής Θράκης” στην τελετή για τον Σαδίκ από την πρόεδρο του κόμματος ΙΓΙ Μεράλ Αξενέρ!

“Εγώ είμαι ένα παιδί μιας οικογένειας ανταλλάξιμων. Αν η οικογένειά μου αντί να είναι από τη Δράμα, ήταν από την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, τότε θα ήμουνα ένα μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η Τουρκική δημοκρατία είναι υποχρεωμένη και χρωστάει προς την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Δύο Δημοκρατίες ίδρυσαν. Την πρώτη το 1913. Ενάντια στους κομιτατζήδες των Βαλκανίων, το οθωμανικό κράτος τους είπε “ιδρύστε”. Και τότε η τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης απάντησε “Οπως διατάζετε” και ίδρυσε. Την ίδρυσαν ο Σουλεϊμάν Ασκερι και ο Χασάν Ταχσίν Αργκούν. Εγώ η Μεραλ Αξενερ μιλάω σαν ανιψιά του Χασάν Ταχσίν Αργκούν. Αργότερα ηττήθηκε το οθωμανικό κράτος. Είπαν τότε “Δώστε τα αυτά”.  Δεν τα έδωσαν. Ξάνθη και Κομοτηνή στολίστηκαν με μαύρες σημαίες. Στολίστηκαν με σημαίες που έγραφαν “Δεν υπάρχει άλλος ο Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ. Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ”. Είχαμε και μάρτυρες. Δεν τα έδωσαν! “

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 2:50 pm


Τετάρτη 31 Ιουλίου - Τελετή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη

Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης θα τιμήσει τον Εθνομάρτυρα Ίωνα Δραγούμη με μία λιτή τελετή Μνήμης μπροστά στο Μνημείο του επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας 77Α.

Ο Ίων Δραγούμης είναι ο πνευματικός πατέρας του σύγχρονου Ελληνικού Εθνικισμού, ένας μαχητής της πένας και του ξίφους που αφιέρωσε όλη του την ζωή στην Αιώνια Ελλάδα και αγωνίστηκε για την Μακεδονία που πρόδωσαν.

ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Τετάρτη 31 Ιουλίου - 20:00 μμ
Βασ. Σοφίας 77Α - Στο Μνημείο του Ήρωα

ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 1:40 pm


“Πολέμαρχος” για γέλια και για κλάματα ο Μητσοτάκης στην Κύπρο

Την Κύπρο επισκέφτηκε  ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε σύμφωνα με τους γλείφτες της Ν.Δ. που πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό μετά την 7η Ιουλίου 2019, το παρακάτω “αυστηρό” μήνυμα προς την Τουρκία: 

«Ζούμε σε μία ταραγμένη περίοδο με προκλήσεις αστάθειας. Το δικό μας μήνυμα είναι σαφές. Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιλέγουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.»

Και συγκινήθηκε ο Ερντογάν όταν το άκουσε και περιμένει ακόμη την απάντηση του “πολέμαρχου” Κυριάκου για τις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο! Όμως, ο Κυριάκος δεν στάθηκε μόνον σε αυτήν την “αυστηρή” απάντηση και την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα έχε την Ευρώπη στο πλευρό της. Που το είδε αυτό αλήθεια; Μήπως στη Γερμανία που πουλάει πολεμικό υλικό στην Τουρκία; 

Η Τουρκία όμως κατά τον Μητσοτάκη είναι σε δύσκολη θέση γιατί με τις παράνομες ενέργειές της… απομονώνεται! Είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: 

«Παρά τις ρητορικές εξάρσεις, οι παράνομες γεωτρήσεις απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία. Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στο απόλυτο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται το σύνολο των ενεργειακών πόρων εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Ώστε έτσι λοιπόν, απομονώνεται η Τουρκία… Που την είδε την απομόνωση ο Κυριάκος; Και τι θα γίνει τελικά εάν λεηλατήσει και τον φυσικό πλούτο της περιοχής; Θα απομονωθεί περισσότερο; 

Η στάση του μας θυμίζει αυτήν του Καραγκιόζη στο Θέατρο Σκιών, που τρώγοντας ξύλο από τον Βεληγκέκα λέει: “Τι θα κάνει; Θα με δείρει, θα με δείρει, θα ιδρώσει θα πάθει πνευμονία και θα πεθάνει”! Έτσι και η Ελλάδα της Ν.Δ. του Κυριάκου με την Τουρκία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 12:55 pm


Βενεζουέλα: ο αυτοεκλεγμένος Γκουαϊντό, δεν μπορεί να ανατρέψει τον Μαδούρο

Εδώ και πολλούς μήνες ο αυτοεκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊντό υποστηριζόμενος από το βαθύ σιωνιστικό κράτος της Ουάσιγκτον και από πολλές δυτικές χώρες, ως και ο Μητσοτάκης αναγνώρισε τον πραξικοπηματία ως μεταβατικό πρόεδρο, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ανατρέψει τον πρόεδρο της χώρας Μαδούρο.

Η σιωνιστική πλέμπα της Ουάσιγκτον (Πομπέο, Μπόλτον) προσπαθεί να αναβιώσει στην Βενεζουέλα το δόγμα Μονρόε (Monroe Doctrine) που εξαγγέλθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1823 από τον τότε πρόεδρο Τζέιμς Μονρόε, σύμφωνα με το οποίο «οι ΗΠΑ θα παρεμβαίνουν όποτε ευρωπαϊκό έθνος προσπαθήσει να καταπιέσει ή να ελέγξει άλλο έθνος στο δυτικό ημισφαίριο, εκλαμβάνοντας την κίνηση των Ευρωπαίων ως πράξη επιθετικότητας». Πρωταρχικός στόχος του δόγματος ήταν κυρίως η προάσπιση της ηγεμονικής θέσης των ΗΠΑ στα κράτη της Λατινικής Αμερικής που μόλις είχαν απελευθερωθεί τον 19ο αιώνα. Το δόγμα αυτό αποτελεί ουσιαστικά τη θεωρία δύο ξεχωριστών σφαιρών επιρροής, του Νέου και του Παλαιού Κόσμου, και εξαγγέλθηκε με δεδομένες τις ανησυχίες των ΗΠΑ, αφενός ότι οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις θα επιχειρούσουν την ανάκτηση των χαμένων αποικιών της Ισπανίας και αφετέρου ότι οι Ρώσοι φιλοδοξούσαν να επεκταθούν σε  τμήματα της αμερικανικής ηπείρου.

Δεδομένης της αποτυχίας Γκουαϊντό να ανατρέψει τον αντιπαθή στην Δύση Μαδούρο, η αμερικανική κυβέρνηση αναζητά άλλη στρατηγική για την αλλαγή καθεστώτος στο Καράκας και πιέζει για περισσότερες οικονομικές κυρώσεις από την Δύση, κυρώσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας. Ο Γκουαϊντό δεν μπορεί πλέον να κινητοποιήσει τον βενεζουελάνικο λαό σε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο, οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να βγαίνουν στους δρόμους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Η στενή σχέση μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία Γκουαϊντό,  αντιπολίτευση η οποία χρηματοδοτείται φανερά από τις ΗΠΑ, προκαλεί αυξανόμενο σκεπτικισμό καθώς οι Βενεζουελάνοι γνωρίζουν τον τρόπο που ασκεί η Ουάσιγκτον εδώ και δυο αιώνες την ιμπεριαλιστική εξουσία της στην Λατινική Αμερική.

Στο παρασκήνιο με πρωτοβουλία της Μόσχας και μεσολάβηση της Νορβηγίας εξακολουθούν να υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις στις Μπαχάμες μεταξύ του Μαδούρο και της αντιπολίτευσης, αν και ο Γκουαϊντό αρνείται να διαπραγματευτεί πριν την αποχώρηση του Μαδούρο από την εξουσία. Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις στην αντιπολίτευση πλην αυτής του Γκουαϊντό, καθώς οι εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προκαλούν την Βενεζουέλα με υπερπτήσεις κατασκοπευτικών drones, αν και έχουν πεισθεί ότι η ανατροπή του Μαδούρο δεν μπορεί να προέλθει ούτε από την κινητοποίηση των μαζών σε διαδηλώσεις που οργανώνει ο Γκουαϊντό, ούτε από την αποδυνάμωση των βενεζουελάνικων ενόπλων δυνάμεων.  Ο μόνος μοχλός πίεσης που έχει απομείνει στις ΗΠΑ είναι οι κυρώσεις με τις οποίες επιδιώκουν την μέγιστη οικονομική πίεση έτσι ώστε να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, εις βάρος των ανθρώπων των οποίων η δυσαρέσκεια ελπίζει η Ουάσιγκτον ότι θα επιφέρει αλλαγή καθεστώτος στο Καράκας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί υπερασπιστές της «δημοκρατίας» στην Βενεζουέλα, μεταξύ αυτών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που αναγνώρισε τον Γκουαϊντό ως μεταβατικό πρόεδρο, κατόπιν βέβαια εντολής του έπαρχου-πρεσβευτή των ΗΠΑ Pyatt. Σε αυτούς τους «υπερασπιστές» απευθύνονται τα παρακάτω ερωτήματα:

 - Τι πρεσβεύει το Διεθνές Δίκαιο για τις οικονομικές κυρώσεις, την πολιτική και στρατιωτική παρέμβαση εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας;

- Είναι νόμιμο για τις ΗΠΑ (την Ρωσία ή την Κίνα) να αιμορραγούν με οικονομικές κυρώσεις μια τρίτη χώρα, να δεσμεύουν περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό, να αναγνωρίζουν κάποιον από την αντιπολίτευση ως νέο αρχηγό κράτους και να του προσφέρουν υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια για πραξικόπημα;

- Κατηγορείται η Βενεζουέλα για εγκλήματα πολέμου, για γενοκτονία, για εθνοκάθαρση, για σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κάτι τέλος πάντων που θα δικαιολογούσε την παρέμβαση μεγάλων δυνάμεων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ;

- Σε ποιες άλλες χώρες θα έπρεπε να ασκήσουν πίεση ή να παρέμβουν οι ΗΠΑ (Ρωσία ή Κίνα) για την βελτίωση του οικονομικού και πολιτικού πεπρωμένου των πληθυσμών; Μήπως στο Κονγκό, στην Ρουάντα, στο Μπανγκλαντές,  στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην Ζάμπια, στην Νιγηρία, στην Ζιμπάμπουε;

- Ποιος είναι ο ρόλος των ενεργειακών κοιτασμάτων της Βενεζουέλας στην παρέμβαση των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Δύσης;

-Υπό ποία διεθνή νομική βάση οι ΗΠΑ και η ΕΕ αναγνωρίζουν μεταβατικό πρόεδρο και απαιτούν εκλογές σε μια ξένη χώρα, με απειλή μάλιστα συνεπειών; 

Όσο κακός και αν είναι ο Μαδούρο, οι ΗΠΑ και η Δύση προφανώς δεν είναι αξιόπιστοι εταίροι για να επαναφέρουν σε κάποια ομαλότητα την κατάσταση στην Βενεζουέλα. Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα οι ΗΠΑ επανειλημμένα παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής, επειδή θεωρούν αυτή την περιοχή της υφηλίου ως γεωπολιτική τους ενδοχώρα. Η «επαναφορά της δημοκρατίας» στην Βενεζουέλα από σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετούν τον σιωνιστικό καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό δεν προδικάζει αίσιο μέλλον για τον βενεζουελάνικο λαό.

Γ. Λιναρδής

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 11:25 am


Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 1146

Κυκλοφόρησε ΣΗΜΕΡΑ το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία Τύπου όλης της χώρας. Στο νέο μας φύλλο διαβάστε:

- ANOIXTA ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Ο «πατριωτισμός» της... φούσκας

- Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Γι' αυτούς που δεν μας πρόδωσαν ΠΟΤΕ

- ΑΙΓΑΙΟ: ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

- ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ

- Μια επίκαιρη ανάρτηση του μεγάλου συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη: «H NΔ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ»

- “Πατριώτες” σε διατεταγμένη υπηρεσία - Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται και μετά τις εκλογές

- ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

- Ίων Δραγούμης: «Ένας του Γένους»

- H EΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ

- ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

- Το μεγάλο “λάθος” της Χρυσής Αυγής - Το κύριο άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ - ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:06 am


Άγαλμα για τον Σολωμό Σολωμού στην Κρήτη

Άξιοι συγχαρητηρίων οι συμπατριώτες μας που δεν ξεχνούν και πήραν την πρωτοβουλία για την κατασκευή αγάλματος του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού στην Κρήτη.

Αιώνια θα μείνουν χαραγμένες οι μοναδικές εκείνες στιγμές που οδήγησαν το παλληκάρι με το τσιγάρο στο στόμα στην Αθανασία! Στην σημερινή όμως εποχή των απάτριδων και των εθνομηδενιστών φιλελεύθερων και μαρξιστών, δεν έχει αξία όποιος πεθαίνει για να κατεβάσει μια τουρκική σημαία, αλλά όποιος καίει την Ελληνική Σημαία… 

Ενάντια στο πνεύμα αυτής της αντεθνικής εποχής στο χωριό Αξός στη Κρήτη, κατασκευάστηκε άγαλμα προς τιμή του ήρωα Σολωμού Σολωμού. Στην Κύπρο εδώ και 23 χρόνια, οι Κυπριακές Κυβερνήσεις, δεν αδειοδοτούν το μνημείο που έκανε ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, προς τιμή του ήρωα.

Γιατί αλήθεια οι κυβερνήσεις της Λευκωσίας δεν δίνουν την άδεια για το μνημείο του Ήρωα; Ίσως γιατί οι λύσεις που μεθοδεύουν για την Κύπρο δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα ενός Σολωμού Σολωμού.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 8:48 am


ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ… ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΝ!

Α, όλα κι όλα, δεν είναι μόνο αμερικανόδουλοι οι… εθνικόφρονες της κατοχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχουν κι άλλα αφεντικά, τα οποία δεν παραλείπουν να προσκυνούν.

Έτσι, μετά τις συναντήσεις του με τον αφέντη του, Ύπατο Αρμοστή Πάιατ, ο υπουργός Νατοϊκής Αμύνης Παναγιωτόπουλος υπέβαλλε τα σέβη του και στην πρέσβη του Ισραήλ   Irit Ben Abba – η οποία είναι υπό αντικατάσταση, αλλά μένει μέχρι που να φύγει…Ιδού και η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Νατοϊκής Αμύνης:

«O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα συνάντηση, με την Πρέσβη του Ισραήλ ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΤ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 12:50 am


30 Ιουλίου 1937 - Το διάταγμα 447 και οι δίκες της Μόσχας

82 χρόνια έχουν περάσει από την έκδοση του περίφημου διατάγματος 447, το οποίο αποτέλεσε εφαλτήριο για τις δίκες της Μόσχας, στις οποίες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν εκατομμύρια πολιτών με την κατηγορία της αντισοβιετικής δράσης. Μέσα σε μόλις δυο έτη, το 1937 και το 1938 συνελήφθησαν πάνω από 1.500.000 πολίτες εκ των οποίων θανατώθηκαν οι 681.692. Ένας κομματικός κομισάριος, ένας υπάλληλος της NKVD και ένας της εισαγγελίας εξέταζαν τις περιπτώσεις και στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι θεωρούνταν ένοχοι ως επικίνδυνοι για το κόμμα και το σταλινικό καθεστώς.

Ανάμεσα στους διάφορους κατηγορουμένους, τεράστιος είναι ο αριθμός αυτών που ήταν στελέχη του κόμματος και της κεντρικής επιτροπής αυτού, καθώς και αντιπρόσωποι στο τελευταίο συνέδριο (17ο). Το επίσης παράδοξο στην όλη υπόθεση, όχι και τόσο βέβαια για αυτούς που γνωρίζουν το ποιόν και την εγκληματική φύση των μπολσεβίκων, είναι ότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις υπήρξε ομολογία ενοχής, ακόμη και σε περιπτώσεις εξόφθαλμης αδικίας.

Εις ότι αφορά τους Έλληνες, οφείλουν να θυμούνται το Διάταγμα 447, καθώς ο ελληνικός πληθυσμός της Ρωσίας θεωρήθηκε συλλήβδην ένοχος και η εθνοτική καταγωγή Έλληνας πλέον θεωρούνταν συνώνυμη της αντισοβιετικής δράσης. Με αυτό το σκεπτικό, στα πλαίσια του Διατάγματος 447, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, επιμελώς αποκρυμμένη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντο, με τον αριθμό των θυμάτων να αγγίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες. Το σταλινικό καθεστώς δείχνει για ακόμη μια φορά το ανθελληνικό του μένος.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 11:20 pm


Αερόστατο κατά Λαθρομεταναστών !

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μας κάνει ποτέ να πλήξουμε… Η παρακάτω είδηση είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα:

“Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, στην Σάμο, αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης που διατέθηκε από την Frontex και το οποίο για διάστημα 28 ημερών θα επιτηρεί και θα μεταδίδει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως.

Τα συστήματα του αερόστατου θα παρακολουθούν οποιαδήποτε δραστηριότητα αναπτύσσεται στην θάλασσα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και θα παρακολουθεί ειδικότερα τις αναχωρήσεις και τις κινήσεις των σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.”

Και τι θα κάνει αλήθεια το αερόστατο; Τον τροχονόμο; Ή μήπως φοβούνται τώρα στον καιρό της Νέας Δημοκρατίας ότι εκτός από στεριά και θάλασσα θα έρχονται λαθρομετανάστες και από τον αέρα;

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 9:55 pm


Ιδού, το «νέο ήθος» της Νέας Δημοκρατίας !

Ο Γεωργιάδης, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Τραπεζών, προωθεί νομοθετική ρύθμιση για «ποινική ασυλία» τραπεζικών στελεχών, που ασχολούνται με την αναδιάρθρωση δανείων.

Η είδηση κυριαρχεί στο διαδίκτυο και εξαφανίζει την οποιαδήποτε αφελή προσδοκία κάποιων, για νέο πολιτικό ήθος, τώρα που δεν κυβερνά η «πρώτη φορά αριστερά».

Όπως αντιλαμβάνεστε, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα δάνεια των πολιτών, ο «καβγάς γίνεται για το πάπλωμα» των δανείων των κομμάτων. Για την μαγική απαλοιφή των χρεών, όλων εκείνων που διασπάθισαν τα χρήματα του δημοσίου που διαχειρίστηκαν, μασούλησαν τα τεράστια δάνεια που προκλητικά τους χορηγήθηκαν και τώρα που ζόρισε η κατάσταση, ψάχνουν να βρουν σωσίβιο, για εκείνα τα τραπεζικά στελέχη που παραβιάζοντας τους νόμους, τους έδωσαν υπέρογκα ποσά χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις.

Και φυσικά είναι τόσο κυνικοί που δεν το κάνουν, για να βοηθήσουν εκείνους που τους χρύσωσαν αλλά για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να παίρνουν κι άλλα στο μέλλον, αφού δεν θα κινδυνεύουν από τον νόμο, οι συνεργοί τους.

Ένας τεράστιος ιστός, από αδηφάγες πολιτικές αράχνες, με έναν ολόκληρο λαό πιασμένο σαν ανήμπορα έντομα στα βρόχια.

Κι όμως, υπάρχει άλλο ήθος. Κι όμως υπάρχει νέμεση και δικαιοσύνη. Είναι ο δρόμος του Εθνικισμού. Είναι η στήριξη σε εκείνους που φώναξαν κλέφτες τους κλέφτες και προδότες τους προδότες.

Το μόνο που απαιτείται είναι αυτογνωσία.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 8:30 pm


ΟΥΑΟΥ! ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚΙΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ «ΛΟΑΤ+» ΑΤΟΜΩΝ) ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τους Γενικούς Γραμματείς της Προεδρίας της Κυβέρνησης, που θα είναι υπεύθυνοι για το Συντονισμό των τομέων Οικονομικών – Αναπτυξιακών και Εσωτερικών Πολιτικών και του Σύγχρονου Πολιτισμού, ανακοίνωσε η… εθνική κυβέρνησις των… αρίστων του Κούλη Μητσοτάκη.

Εις εξ’ αυτών είναι ο αμερικανοσπουδαγμένος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι «δικαιωματάκιας» – όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ: «έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΤ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 6:55 pm


Ο “πατριωτισμός” της ΦΟΥΣΚΑΣ - Στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί αύριο

Στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί αύριο: "ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ και με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Πολιτική «όπου φυσάει ο άνεμος» και... αέρα στα πανιά μας «πατριώτες». Και με την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής, ήρθε η ώρα για μεγάλες (και ανενόχλητες) μάσες και βουτιές στα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους «πρόσφυγες». Εσείς φάτε... πατριωτισμό της φούσκας!

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ στα περίπτερα, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Η φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών!

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 5:21 pm


Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο! Σιωπή από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΑΡΧΙΣΕ Η “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ” ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Είχαμε χθες την πρώτη μαζική παραβίαση των Ελληνικών συνόρων από τουρκικά μαχητικά και την πτήση τους επάνω από Ελληνικό έδαφος μετά την εκλογή Μητσοτάκη.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε σχηματισμό για … προσβολή στόχων επιφανείας(!) πέταξαν επάνω από Ελληνικό έδαφος στην περιοχή των νήσων Φούρνοι.

Συνολικά τέσσερα τουρκικά μαχητικά δύο F-16 Block 40 και δύο μαχητικά τακτικής κρούσης F-4 πέταξαν 5 χλμ. επάνω από τις νήσους Στρογγύλη και  Πλάκα και στην συνεχεία επάνω από τις νήσους Ανθρωποφάγοι.

Που είναι όλα αυτά τα “παπαγαλάκια” της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγαν ότι εάν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάρουν αυτοί την εξουσία θα αλλάξει η πολιτική της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις; Που είναι όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι, που πουλάγανε “Ελλάδα” προεκλογικά για να πάρουν την εξουσία και τώρα ίδιοι γενίτσαροι με τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν την ολέθρια πολιτική του ραγιαδισμού; Την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της ελληνοτουρκικής “φιλίας” απέναντι στην οποία μόνο ένα κόμμα αντιστέκεται;  Ίσως και για τον λόγο αυτό φρόντισαν με τρόπους πονηρούς και βρώμικες μεθοδεύσεις να κτυπήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… Όμως τα προβλήματα μένουν και οι μόνοι που έχουν την απάντηση σε αυτά ήταν και είναι οι Εθνικιστές! 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 4:00 pm


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: Νέα Αλβανική πρόκληση στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ επεισόδιο με Αλβανούς δημοσιογράφους σημειώθηκε στο 9μηνο μνημόσυνο του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες.

Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι συνεχίζουν να δείχνουν το μίσος τους κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Για άλλη μια φορά δεν σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας που δεν ήθελε να τραβήξουν πλάνα απ’ το μνημόσυνο.

Αυτό εξόργισε την ηρωίδα μάνα του Κωνσταντίνου η οποία 9 μήνες τώρα ζητά δικαίωση περιμένοντας το πόρισμα των αλβανικών εισαγγελικών αρχών για την εν ψυχρώ εκτέλεση του παλικαριού της από τις επίλεκτες δυνάμεις RENEA της αλβανικής αστυνομίας.

Η προκλητική εμφάνιση τους στον τόπο αναπαύσεώς του, την εξόργισε με αποτέλεσμα να τους πάρει στην κυριολεξία στο κυνήγι, οδηγώντας τους έξω απ’ το χώρο του νεκροταφείου!

Το γεγονός αυτό έκανε τα αλβανικά ΜΜΕ να κάνουνε λόγο για απρόκλητη «επίθεση» που δέχτηκαν απ’ τη μητέρα του, την οποία κατηγορούν ότι τους έσπασε μια τηλεοπτική κάμερα κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Αλβανία του δολοφόνου Ράμα αντί να κάνει βήματα προς την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου έχει μετατραπεί σε ένα κράτος που διοικούν εγκληματίες. Οι διεθνείς οργανισμοί αντί να επιτηρούν την σταδιακή εγκαθίδρυση δικτατορικού καθεστώτος στην χώρα οφείλουν να σταματήσουν να βρίσκονται σε ρόλο θεατή και να αντιδράσουν δυναμικά τόσο για να ριχτεί άπλετο φως στην στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας όσο και στην συνεχιζόμενη προσπάθεια εκφοβισμού και ξεριζωμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την γη των προγόνων της.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 2:40 pm


Ανάκριση κατά αστυνομικού γιατί αντιστάθηκε σε “πρόσφυγα” !!!

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι άλλαξαν τα πράγματα σχετικά με τους περίφημους “πρόσφυγες” μετά την αλλαγή της κυβερνήσεως. Ίσως γι’ αυτό και ψήφισαν μαζικά την Νέα Δημοκρατία…. Κάνουν όμως λάθος!

Όπως έκανε λάθος ο αστυνομικός που τον έσπρωξε ένας αλλοδαπός στο αεροδρόμιο και αντέδρασε! Η συνέχεια έχει ως εξής: “Επείγουσα έρευνα διέταξε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μέσω βίντεο, και παρουσιάζει έναν αστυνομικό να κλοτσά έναν αλλοδαπό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από ότι φαίνεται αρχικά ο αστυνομικός μιλά στον αλλοδαπό για κάποιο θέμα με τις αποσκευές του με τον τελευταίο να μην φαίνεται καθόλου συνεργάσιμος.

Ο αλλοδαπός επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικά επιστρέφοντας, όπως λέγεται  στη Λέσβο (που σημαίνει ότι πιθανά έχει επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις εκεί) και κατά τη διάρκεια ελέγχου των εγγράφων του στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ήρθε σε συμπλοκή με τον αστυνομικό, αφού  έσπρωξε πρώτα τον αστυνομικό. .”

Θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα και οι αστυνομικοί και ο λαός ότι ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα ακολουθήσει και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πρόβλημα λαθρομετανάστες και “πρόσφυγες”.  Και όσοι πίστεψαν κάτι διαφορετικό απλά εξαπατήθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 1:30 pm


Πολύ καλά δασκαλεμένοι οι “παράτυποι” μετανάστες !!!

Θα πίστευε κανείς ότι, εκείνοι που παράνομα εισέρχονται στην χώρα, θα απέφευγαν την Αστυνομία.

Κι όμως, στα περίεργα και ύποπτα χρόνια που ζούμε, έχει ξεκινήσει μια καινούργια «φάμπρικα».  Τελευταία η ειδησεογραφία κατακλύζεται από ειδήσεις που λένε ότι οι «επενδυτές» τρώνε σε ακριβά εστιατόρια και αρνούνται να πληρώσουν, ώστε  να προκαλέσουν την σύλληψη τους.

Επίσης πολύ πρόσφατα μερικές εκατοντάδες έχουν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα των Διαβατών και εθελοντικά ζητούν την σύλληψή τους!

Είναι βλέπετε καλά δασκαλεμένοι από διάφορους (καθόλου άγνωστους) κύκλους ότι με αυτό τον τρόπο, μπορούν να ζητήσουν την έκδοση εγγράφων παραμονής και ουσιαστικά να πετύχουν την νομιμοποίησή τους.

Αντιλαμβάνεστε ότι, στην πράξη έχει καταλυθεί ο ρόλος της αστυνομίας και του κράτους. Η χώρα είναι πλέον επισήμως παραδομένη στις διαθέσεις όποιου αποφασίζει να περάσει τα σύνορα;

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 11:20 am


Μεγάλη ξεφτίλα! τουρκικά προϊόντα στο στρατό!

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη κάνει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “Μακεδονία news” (mknews.eu).

Στα στρατιωτικά πρατήρια, πωλούνται προϊόντα από την τουρκία! Η σχετική φωτογραφία είναι αποκαλυπτική.

Αποκαλύπτει την ηλιθιότητα, που έχει διαποτίσει, ένα αποχαυνωμένο κράτος. Ένα κράτος βυθισμένο στην απάθεια και τελικά στην αυτοκαταστροφή.

Δεν βρέθηκε κανείς υπεύθυνος, στρατιωτικός ή πολιτικός προϊστάμενος, να σταματήσει τέτοιες πρακτικές και να τις καταγγείλει; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι τα χρήματα από αυτές τις οικονομικές συναλλαγές, γίνονται καύσιμα για τα τουρκικά αεροπλάνα που παραβιάζουν καθημερινά την Ελληνική κυριαρχία; Γίνονται σφαίρες για τους τούρκους που πυροβολούν Έλληνες ψαράδες γύρω από νησιά που προσπαθούν να «γκριζάρουν»;

Πόσο αυτοκτονικά αδιάφορος μπορεί να είναι κάποιος, που σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θα έχει πληρώσει τις σφαίρες που θα σκοτώσουν τους στρατιώτες μας;

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 9:40 am


Η διαμάχη ΗΠΑ - Τουρκίας για τα S-400 συνεχίζεται και οξύνεται !

Παρά τα αντιθέτως γραφόμενα από κάποιους αναλυτές και δημοσιογράφους, η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τα ρωσικά αντιβαλλιστικά-αντιαεροπορικά συστήματα S-400 συνεχίζεται και παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας. Τις τελευταίες ώρες νέες απειλές ανταλλάσουν το ΝΑΤΟ με την Άγκυρα, ενώ είναι βέβαιο ότι το βέτο του Τραμπ στην απόφαση του Κογκρέσου για κυρώσεις στην Τουρκία είναι προσωρινό. Ένα είναι σίγουρο: Στο έδαφος της Τουρκίας δεν πρόκειται να συνυπάρξουν F-35 και S-400.

Στην ιστοσελίδα μας έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο θέμα των S-400, ένα σύστημα που από τους περισσότερους ειδήμονες θεωρείται το καλύτερο αντιαεροπορικό-αντιβαλλιστικό του κόσμου, ικανό να καταστρέψει πολεμικά αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth). Και αυτό είναι το πρόβλημα με τα F-35 που είχε προγραμματίσει να προμηθευτεί η τουρκική πολεμική αεροπορία. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των S-400 είναι σε θέση να αντλήσουν πληροφορίες από κοντινή απόσταση από τα F-35 και αυτές οι πληροφορίες αξιολογούμενες καταλλήλως από Ρώσους τεχνικούς θα  κάνουν τα stealth της Lockheed Martin ακόμη πιο ευάλωτα.

Οι ΗΠΑ παρά τις πιέσεις που άσκησαν δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την παράδοση των ρωσικών συστημάτων στην Τουρκία, έφτασαν δε στο έσχατο σημείο να ζητήσουν σχεδόν παρακλητικά μέσω του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο να μην θέσει η Άγκυρα σε επιχειρησιακή λειτουργία τα ρωσικά συστήματα. Παρεμπιπτόντως σε τέτοιου είδους «παρακλήσεις» δεκτικό είναι μόνο το «υπερήφανο» δημοκρατικό τόξο της Ελλάδας, το οποίο αφήνει τα συστήματα S-300 να σαπίζουν στην Κρήτη και να χρησιμοποιούνται τα ραντάρ του μόνο όταν θέλει να πραγματοποιήσει ασκήσεις η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, ως γνωστόν η Τεχεράνη διαθέτει το ιδίου τύπου συστήματα. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι για την Τουρκία απαράδεκτο, ουδείς πληρώνει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα όπλο το οποίο στην συνέχεια θα το αφήσει να σαπίζει. Ουδείς εκτός Ελλάδας. Το ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε κάτι τέτοιο από την Άγκυρα δείχνει τον βαθμό απελπισίας των ΗΠΑ για την εγκατάσταση των S-400 στο έδαφος της νατοϊκής Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ ήδη έχουν αποβάλλει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, αλλά αυτό ουδόλως προβληματίζει ή εντυπωσιάζει την Άγκυρα καθώς η Ρωσία έχει ενημερώσει τους Τούρκους ότι μπορεί να τους προμηθεύσει τα υπερσύγχρονα stealth μαχητικά της Su-57, τα οποία είναι ανώτερα σε πολλούς τομείς από τα F-35, ιδιαίτερα στα οπλικά συστήματα που ενσωματώνουν.

Η Τουρκία δεν παρέμεινε αδρανής στην αποβολή της από το πρόγραμμα F-35. Απαντώντας ανακοίνωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ότι εξετάζει την ακύρωση παραγγελίας της Turkish Airlines προς την Boeing ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η Boeing η οποία ήδη έχει αρκετά προβλήματα με τον τύπο αεροσκάφους 737 Max χάνει έτσι έναν μεγάλο πελάτη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον κατασκευαστή των F-35 Lockheed Martin, καθώς η παραγγελία της Τουρκίας ήταν για 100 μαχητικά αξίας περίπου 10 δις δολαρίων.

Είναι αναμενόμενο ότι το λόμπι της αεροπορικής βιομηχανίας στην Ουάσιγκτον θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση, όμως η αλλαγή πορείας της Τουρκίας προς ανατολάς δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον Τραμπ και το σιωνιστικό επιτελείο του, στην κορυφή του οποίου είναι ο Μπόλτον (Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας) και ο Πομπέο (υπουργός Εξωτερικών).

Γ. Λιναρδής

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 8:35 am


29 ΙΟΥΛΙΟΥ - Η μάχη του Κλειδίου

Συντριβή των Βουλγάρων από τον Βασίλειο τον Β’ τον Βουλγαροκτόνο

2

Στις 29 Ιουλίου 1014 μ.Χ. πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του Βουλγαρικού κράτους η μάχη του Κλειδίου, ως η κορυφαία στιγμή της  πεντηκονταετούς διαμάχης μεταξύ του Βασιλείου Β’ του Βουλγαροκτόνου και του  Σαμουὴλ της Βουλγαρίας. Η μάχη τελείωσε με νίκη των Βυζαντινών και συνετέλεσε στην καταστροφή της βουλγαρικής αυτοκρατορίας.

Παρά τις ισχυρές οχυρώσεις και τις τάφρους κατά μήκος των συνοριακών γραμμών που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Σαμουήλ καθώς και την ισχυρή στρατιωτική παρουσία βουλγαρικών στρατευμάτων, οι Βυζαντινοί κατόρθωσαν να περάσουν από την Κωνσταντινούπολη στην Κομοτηνή, την Δράμα και τις Σέρρες φτάνοντας στο Κλειδί και σκοτώνοντας την εκεί βουλγαρική φρουρά σχεδόν στο σύνολό της. Βουλγαρικές δυνάμεις έφτασαν στην Νεστορίτσα και από εκεί στην Θεσσαλονίκη αλλά κατατροπώθηκαν από τους Βυζαντινούς.

Στους Βούλγαρους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν επιβλήθηκε η ποινή της τύφλωσης με διαταγή του Βασιλείου Β’. Ο αριθμός τους παρουσιάζει αυξομείωση στην βιβλιογραφία. Ο πιο εντυπωσιακός είναι αυτός που μιλάει για 15.000. Ο Σαμουήλ ναι μεν επέζησε από την ολέθρια συντριβή του βουλγαρικού στρατού αλλά πέθανε  λίγο αργότερα από καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τους μελετητές, δεν άντεξε όταν είδε τους τυφλούς στρατιώτες του. Η Βουλγαρία τελικά κατέληξε θέμα του Βυζαντίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 11:19 pmΦιλικοί ιστότοποι: