Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Χρυσή αυγή

ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΛΒΑΝΩΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δ«Αλληλέγγυοι» ρουφιάνοι του Σόρος, που πολύ τα ψάχνετε κάτι τέτοια, να μια είδηση που -υπό άλλες συνθήκες- θα σας ενδιέφερε…

Άγρια ρατσιστική συμπλοκή μεταξύ Αλβανών και Πακιστανών κρατουμένων, έγινε σήμερα το μεσημέρι στις φυλακές των Χανίων.

Η καθαρά ρατσιστική συμπλοκή έγινε την ώρα του φαγητού, με άγνωστη αιτία, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εκ των συμπλεκομένων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

https://ethnikismos.net/2019/07/20/ιδου-οι-ρατσιστικεσ-επιθεσεισ-αγρια-σ-3/

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 12:33 am


Ο Μητσοτάκης έκανε επίθεση… φιλίας στον Ερντογάν λίγες ώρες μετά την απειλή του σουλτάνου για νέο Αττίλα στην Κύπρο μας

Μίλησε και στα… κινέζικα για την προδοσία της Μακεδονίας μας: «Προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αιχμή εδώ αποτελεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Βόρεια Ελλάδα…»

Στην πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάποιες χλιαρές αναφορές στα εθνικά θέματα. Για την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία και ΣΕΒΕΤΑΙ, είπε την εξής αοριστία: «Προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…» Και όποιος κατάλαβε, ας μας εξηγήσει και σε εμάς πως θα… αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες, όταν ήδη το ελληνικό κράτος έχει παραδώσει το Ιερό όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς σφετεριστές της ιστορίας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτεινε επίσης χείρα… φιλίας στον σουλτάνο Ερντογάν δηλώνοντας: «Πυξίδα για τις σχέσεις μας παραμένει το Διεθνές Δίκαιο και η διάθεση φιλικής συνεργασίας. Χωρίς ρητορικούς παροξυσμούς και με ισχυρή εθνική αυτοπεποίθηση. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζω να καλέσω τον Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρήσουμε μια αμοιβαία προσέγγιση. Να κάνουμε μαζί ένα τολμηρό βήμα μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι από την γεωγραφία να ζούμε μαζί.  Η αχρείαστη ένταση και οι κούρσες εξοπλισμών στερούν και από τις δύο χώρες πολύτιμους πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών μας».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε την Κύπρο με νέο Αττίλα σε μήνυμα για την 45η επέτειο από την εισβολή. «Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι μάταιη η προσπάθειά τους», είπε ο Τ. Ερντογάν. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα αντιταχθούν στις προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους του νησιού και διαμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να παρέμβει, όπως έκανε πριν από 45 χρόνια, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων όποτε κριθεί απαραίτητο: «Αν απειληθεί η ασφάλεια των  Τουρκοκυπρίων κανείς να μην αμφιβάλλει πως θα κάνουμε τα ίδια βήματα όπως πριν 45 χρόνια» αναφέρει στο μήνυμά του.

Και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια θαυμάσια ευκαιρία να απαντήσει σε αυτόν τον παροξυσμό θράσους και προκλητικότητας, εκείνος προτίμησε να κάνει επίθεση… φιλίας, λες και οδήγησε κάπου μέχρι σήμερα η «πολιτική» του ραγιαδισμού, που ακολουθούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:52 pm


ΡΩΣΙΑ  «Νιέτ» στους υποχρεωτικούς  εμβολιασμούς από την  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Στοπ στην άρση της γονικής ευθύνης και στην αντικατάστασής της από ένα υπερκράτος που θα έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου, διαχείρισης των πολιτών του και εμποτισμού τους με άγνωστης σύστασης και επίδρασης ουσίες επιχειρεί να βάλει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός, κοντά στον λαό της Ρωσίας και τα ζωτικά προβλήματά του.

Ορισμένοι νομοθέτες στην Ρωσία πρότειναν νέους νόμους που θα έκαναν υποχρεωτικά τα εμβόλια, καθιστώντας δύσκολο για τους διαφωνούντες γονείς να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών τους. Απαντώντας σε αυτήν την επιχείρηση επιβολής, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δημοσίευσε μια δήλωση, υποστηρίζοντας δημοσίως ότι είναι αντίθετη στην προτεινόμενη νομοθεσία και ενθάρρυνε τους Ρώσους νομοθέτες να μην την εφαρμόσουν.

Η δήλωση γράφτηκε από την Πατριαρχική Επιτροπή για την Οικογένεια, ένα επίσημο συμβουλευτικό συμβούλιο που αναφέρεται στον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής περιλαμβάνουν δυο εξέχουσες προσωπικότητες του Ρωσικού κλήρου,  τους Ντμίτρι Σμιρνόφ και Μαξίμ Ομπούκοφ οι οποίοι μίλησαν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών στη Βερόνα της Ιταλίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Σχετικά με τα δικαιώματα των γονέων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών και της ανοσοπροφύλαξης:

Δήλωση της Πατριαρχικής Επιτροπής για την Οικογένεια και προστασία της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας:

Η Πατριαρχική Επιτροπή για την Οικογένεια, την Μητρότητα και την Παιδική ηλικία έλαβε εκκλήσεις για να σχολιάσει την δημόσια συζήτηση για τα μέτρα που προτείνονται από μεμονωμένους νομοθέτες, εκπροσώπους κυβερνητικών υπηρεσιών και ειδικούς, προκειμένου να αυξηθεί η κάλυψη του πληθυσμού -ιδίως των παιδιών- με προληπτικά εμβόλια.

Προτάθηκαν τα ακόλουθα μέτρα για δημόσια συζήτηση, και συγκεκριμένα:

-περιορισμός του δικαιώματος των γονέων να ενημερώνονται οικειοθελώς για τον προφυλακτικό εμβολιασμό των παιδιών ή την άρνησή τους, περιορίζοντας τα δικαιώματα των μη εμβολιασμένων παιδιών να παρακολουθήσουν μαθήματα σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, επιβάλλοντας την εισαγωγή των διαβατηρίων υποχρεωτικού εμβολιασμού για παιδιά (συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών) και τον καθορισμό των λόγων άρνησης αυτών ή άλλων εμβολιασμών, και περιορίζοντας την διάδοση των πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια.

Η Πατριαρχική Επιτροπή θεωρεί απαραίτητο να δηλώσει τα εξής:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διαχρονικά σεβασμό για τις ιατρικές δραστηριότητες, με στόχο την πρόληψη και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».  Χάρη στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της πρόληψης, κατέστη δυνατή η πρόληψη και η θεραπεία πολλών ασθενειών, καθώς και η σοβαρή ανακούφιση από την ταλαιπωρία στους ανθρώπους.

Η Εκκλησία δεν αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και τον κίνδυνο παρενεργειών συγκεκριμένων ιατρικών παρεμβάσεων και φαρμάκων. Μια τέτοια εκτίμηση αποτελεί το αντικείμενο έρευνας που βασίζεται σε επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία και την ελεύθερη ακαδημαϊκή συζήτηση μεταξύ ειδικών. Ταυτόχρονα, «η Εκκλησία προειδοποιεί κατά των προσπαθειών απολυτοποιήσεως των ιατρικών θεωριών»,  υπενθυμίζοντας ότι οι επιστημονικές απόψεις αναπτύσσονται και είναι πάντοτε ανοιχτές σε έγκυρη κριτική, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση και, ενίοτε, σε αναθεώρηση οικείων ιδεών.

Ταυτόχρονα, η Εκκλησία δεν μπορεί να παρεκκλίνει από την αξιολόγηση των ηθικών πτυχών αυτής της σφαίρας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ειδικότερα, η θέση της βασίζεται στην ακόλουθη αρχή: «Η σχέση ιατρού-ασθενούς πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό της ακεραιότητας, της ελεύθερης επιλογής και της αξιοπρέπειας του ατόμου. Ο χειρισμός του ανθρώπου είναι απαράδεκτος ακόμη και για λόγους κάλλιστων σκοπών».

Πρώτα απ’ όλα, το ενδιαφέρον για την ευημερία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της υγείας τους, ανατίθεται από τον Θεό στους γονείς τους. Το κράτος και η κοινωνία θα πρέπει να σέβονται την προτεραιότητα των δικαιωμάτων και των ευθυνών των γονέων, με βάση το τεκμήριο της καλής πίστης τους. Οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, την εκπαίδευσή τους και την υγειονομική τους περίθαλψη. Η εξαίρεση από αυτήν την αρχή μπορεί να είναι μόνο για σκόπιμα κακόβουλες ή εγκληματικές ενέργειες γονέων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αναγνώριση στα νομικά συστήματα διαφόρων χωρών της ανάγκης για ενημερωμένη οικειοθελή συγκατάθεση στην ιατρική παρέμβαση και το δικαίωμα άρνησης αυτής, ήταν συνέπεια της καταδίκης των ναζιστικών εγκλημάτων στην δίκη της Νυρεμβέργης, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών ιατρικών χειρισμών και πειραμάτων που πραγματοποίησαν τους ανθρώπους. Έκτοτε, ο σεβασμός αυτών των δεοντολογικών και νομικών αρχών έχει γίνει γνωστό χαρακτηριστικό της κάθε κανονικής κοινωνίας.

Αυτές οι αρχές αναγνωρίζονται από την ρωσική νομοθεσία. Ορισμένοι ομοσπονδιακοί νόμοι διακηρύσσουν το δικαίωμα των γονέων να δώσουν οικειοθελή συγκατάθεση για ιατρική παρέμβαση σε σχέση με τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένων προληπτικών εμβολιασμών, ή να τους αρνηθούν .

Είναι γνωστό ότι, μαζί με τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών - ακόμη και του θανάτου - ως αποτέλεσμα του προληπτικού εμβολιασμού. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο ίδιος ο ασθενής πρέπει να κάνει την επιλογή. Στην περίπτωση ενός παιδιού, οι γονείς πρέπει να κάνουν την επιλογή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές και τις συστάσεις των ειδικών, καθώς και άλλες πληροφορίες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αυτή την επιλογή,έστω και αν καθοδηγούνται από την κατανόηση των δικαιωμάτωντου παιδιού.

Η Πατριαρχική Επιτροπή θεωρεί ότι:

Οι γονείς θα πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών εμβολιασμών, χωρίς να υπόκεινται σε καμία πίεση. Η δίωξη των γονέων για την χρήση αυτού του δικαιώματος είναι απαράδεκτη.

Οι γονείς δεν πρέπει να υποχρεώνονται με κανένα τρόπο να δηλώσουν τους λόγους στους οποίους στηρίζονται οι επιλογές τους. Το γεγονός της ιατρικής παρέμβασης ή της άρνησής της πρέπει να παραμείνει ιατρικό μυστικό που προστατεύεται από τον νόμο.

Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να περιορίζεται επειδή οι γονείς τους αρνούνταν να προβαίνουν σε προληπτικούς εμβολιασμούς, εκτός από περιπτώσεις που υπάρχουν μαζικές μολυσματικές ασθένειες ή άμεση απειλή επιδημιών .

Οι γονείς πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις. Ο περιορισμός της διανομής κρίσιμων πληροφοριών, δεν θα οδηγήσει σε αυξημένη εμπιστοσύνη των γονέων στους επαγγελματίες και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η εμπιστοσύνη αυτή θα διευκολυνθεί μόνο με την ειλικρινή και ανοικτή παροχή στους γονείς, πλήρων, επαληθευμένων και αξιόπιστων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Από αυτή την άποψη, η Πατριαρχική Επιτροπή για την Οικογένεια, την Προστασία της Μητρότητας και την Παιδική ηλικία δεν μπορεί να υποστηρίξει τα μέτρα».

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 9:30 pm


Οι ΗΠΑ και η διπρόσωπη πολιτική τους

Το ενεργειακό «παιγνίδι» στην περιοχή του Αιγαίου, θα κρίνει την οικονομική (τουλάχιστον) ευημερία της Ελλάδος για τις επόμενες δεκαετίες.

Διανύουμε μιαν ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο σχετικά με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας μας, μια περίοδο που αν δεν καταφέρουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματά μας, θα βρεθούμε χαμένοι και θα έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον πολλών μελλοντικών γενεών!

Οι Αμερικανοί «φίλοι και σύμμαχοί» μας, δεν κρύβουν το έντονο ενδιαφέρον τους για το θέμα αυτό, το οποίο έχουν τοποθετήσει στην ψηλότερη θέση της πολιτικής τους για την περιοχή. Σύμφωνα με την συνήθη τακτική τους, δείχνουν να έχουν διάθεση συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά, προωθούν μια πολιτική, η οποία προσπαθεί να αποσυνδέσει τον ενεργειακό πλούτο από την Ελληνική κυριαρχία και να τον παρουσιάσει σαν πολυεθνικά συμφέροντα, ώστε να αποδυναμώσει τις εύλογες απαιτήσεις μας.

Δεν είναι τυχαία η συνεχής αναφορά του Αμερικανού Πρεσβευτή Πάιατ, στα ενεργειακά θέματα και ο τρόπος που κρατά το ζήτημα στην επικαιρότητα. Πρόσφατα με την ευκαιρία της παρουσίας του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε, ότι η Ελλάδα, έχει αναδειχθεί «σε ευρωπαϊκό κόμβο-«κλειδί» για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας κι αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν.»

Όπως προανέφερα, αυτή είναι μια κατ’ αρχήν ανακοίνωση υπέρ της Ελλάδος, όμως διαβάζοντας ανάμεσα στα γράμματα, αντιλαμβανόμαστε, ότι δίνοντας στην δήλωσή του, «ευρωπαϊκή» διάσταση στην Ελλάδα, συνδέει την Ελληνική κυριαρχία με την Ευρωπαϊκή. Συνδέει έτσι, την διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων και με την Ε.Ε. Αυτόματα, συνδέονται τα χρέη της Ελλάδος με την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων.

Επίσης, είναι ηχηρότατη, η απουσία από Αμερικανικής πλευράς, της οποιαδήποτε στηλίτευσης για τις τουρκικές παρενοχλήσεις στις κυπριακές εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε κάτι, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ξεκαθαρισμένο, ότι η τουρκία παρενοχλεί τις έρευνες, σε περιοχή στην οποία δεν συνορεύει με την Κύπρο! Η στάση της δηλαδή είναι εντελώς αδικαιολόγητη και στηρίζεται στην διπλωματική τακτική της τουρκίας, να ζητά πάντα ότι περισσότερο μπορεί, ώστε ότι και να πάρει θα βγει κερδισμένη, αφού έτσι κι αλλιώς, δεν το δικαιούται.

Οι Αμερικανοί, συνεχίζοντας μια πολιτική εξαπάτησης των Ελληνικών Κυβερνήσεων και απαξίωσης της συμμαχικής διάθεσης των Ελλήνων, προωθούν τα συμφέροντά τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για διεθνή δίκαιο ή για ηθικές πολιτικές δεσμεύσεις. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι, ο παρών αλλά και ο μελλοντικός γεωπολιτικός σχεδιασμός μας, δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι παθητικός στις Αμερικανικές αποφάσεις.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα μας, έχει πολλές φορές προκαλέσει με αγενείς και δασκαλίστικες προτροπές, όχι μόνο προς τις κυβερνήσεις αλλά και προς τον Ελληνικό Λαό.

Ο Λαός λοιπόν, πρέπει να αντιληφθεί ότι, δεν υπάρχει περιθώριο για διστακτικές πολιτικές και πρέπει να συνταχθεί ένα Εθνικό σχέδιο με βάση το οποίο, θα θωρακισθούν τα Ελληνικά συμφέροντα, στην ευρύτερη περιοχή. Μια τέτοια προοπτική, προφανώς δεν μπορεί να υλοποιήσει κανείς άλλος εκτός από τους Εθνικιστές καθότι, μόνον οι Εθνικιστές έχουμε αποδείξει, ότι δεν υποχωρούμε σε πιέσεις κάθε είδους και προστατεύουμε αταλάντευτα την Ελληνική Κυριαρχία.

Μυρμιδόνας

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 8:00 pm


Τουρισμός:  Λιγότερο χρόνο, λιγότερα χρήματα από τους ξένους επισκέπτες.

Ολοένα και περιορίζεται ο χρόνος που αφιερώνουν οι Έλληνες στις διακοπές. Η οικονομική δυσπραγία, η αβεβαιότητα και η ανεργία, μαζί με την κατάθλιψη και την εγκατάλειψη έχουν κλείσει τους Έλληνες στα σπίτια τους ή στα καφέ και τα μαγαζιά έτοιμου φαγητού. Οι παραδοσιακές αποδράσεις  της Λαμπρής και του Καλοκαιριού προς τα χωριά τους , και πολύ περισσότερο οι εξορμήσεις σε κοσμοπολίτικα Ελληνικά νησιά αποτελούν για τους περισσότερους παρελθόν. Διόδια και ακριβά καύσιμα έχουν καταστήσει απαγορευτικές τις μετακινήσεις.  Όμως και οι ξένοι επισκέπτες φαίνεται ότι περνούν ολοένα και λιγότερο χρόνο στις διακοπές τους. Η παραμονή των επισκεπτών στους νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας  σημειώνει μείωση από τις 10,7 ημέρες το 2005 στις 7,5 ημέρες το 2018. Προορισμοί όπως η βόρειος Αφρική τους προσφέρουν περισσότερα προνόμια και καλύτερες τιμές.

Το δυνατό σημείο της Ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, βρίσκεται για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο. Οι αλλοπρόσαλλες πρακτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τους πράκτορες και τους ξενοδόχους σε αδιέξοδα.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), η πτώση αυτή στην παραμονή των ξένων επισκεπτών σε ελληνικούς προορισμούς, συνοδεύεται και από μια συνεχή  μείωση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης των εισερχόμενων τουριστών στην ελληνική επικράτεια, γεγονός που εγείρει ακόμα περισσότερες ανησυχίες για το μέλλον της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που έχουν διαμορφώσει αυτήν την αρνητική κατάσταση στους διαφόρους τομείς και στις υπηρεσίες φιλοξενίας, και πώς μπορεί να ανατραπεί η καθοδική πορεία την οποία διαπιστώνει η έρευνα, και η οποία οδηγεί στην «υποβάθμιση» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος;

Για να τονωθεί ο Τουρισμός, αναφέρει η έρευνα,  και να βελτιωθεί το αρνητικό κλίμα στην ταξιδιωτική κίνηση προς την χώρα μας, πρέπει να υπάρξει ακαδημαϊκή αναβάθμιση των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο του Τουρισμού στο σύνολό του, προκειμένου να παρέχονται ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες  θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών, οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί. Σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση αποδίδουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς. 

Αν και η Μέση κατά Κεφαλήν Δαπάνη (ΜΚΔ) παρουσιάζει σαφή διαχρονική τάση μείωσης, με τα έξοδα ανά τουρίστα στη χώρα μας να μειώνονται από τα 745,7 ευρώ το 2005 στα 519,6 ευρώ, οι ειδικοί του ΙΝΣΕΤΕ διαπίστωσαν ότι η Μέση Ημερήσια Δαπάνη (ΜΗΔ), παρά τις μικρές αυξομειώσεις κατά την διάρκεια της τελευταίας 15ετίας, κυμαίνεται περίπου στα 70 ευρώ, ανεξάρτητα από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των αφίξεων, λόγω της κατακρήμνισης της Ελληνικής Οικονομίας, με αποτέλεσμα από τα 15,5 εκατομμύρια το 2012, να διπλασιαστούν φθάνοντας στα 30,1 εκατομμύρια το 2018.

Το «παράδοξο» με την καταναλωτική συμπεριφορά των ξένων τουριστών  εξηγείται από τη Μέση Διάρκεια Παραμονής (ΜΔΠ) στην Ελλάδα, η οποία έχει μειωθεί κατά 29,3% το διάστημα 2005-2018. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες αφιερώνουν τουλάχιστον τρεις ημέρες λιγότερες από τις διακοπές τους στην χώρα μας, με αποτέλεσμα ο κλάδος του Τουρισμού να έχει χάσει -μόνο πέρυσι- 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 30,1 εκατομμύρια που επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες της τάσης των σύντομων διακοπών, ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι εκτός του ότι παραθερίζουν για λιγότερες ημέρες στην Ελλάδα, έχουν και μικρότερη αγοραστική δυνατότητα σε σχέση με τουρίστες οι οποίοι προέρχονται από άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου. Έτσι, το 2018, η ΜΚΔ των ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σημείωσε πτώση της τάξεως του 30,3%, δηλαδή σημείωσε μείωση κατά  226,1 ευρώ. Από την μείωση αυτή το 63,3% ή 143 ευρώ οφείλονται στην μείωση της παραμονής, το 29,0% ή  65,5 ευρώ στην αλλαγή του μίγματος της προελεύσεως των επισκεπτών και το 7,8% ήτοι  17,5 ευρώ στην μείωση της ημερήσιας δαπάνης.

Μπορεί οι αριθμοί να είναι ανησυχητικοί, ωστόσο υπάρχει αντίδοτο στην καθοδική πορεία. Είναι η εκπαίδευση, η αυθεντικότητα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η καλλιέργεια του συνεδριακού, του θρησκευτικού και του πολιτιστικού τουρισμού,  και βέβαια η εκπαίδευση και η εξειδίκευση σε θέματα υπηρεσιών φιλοξενίας και τουρισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 6:30 pm


Γι’ αυτούς που δεν μας ψήφισαν (Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου)

Θα ήθελα με απλά λόγια να εκφράσω κάποιες εύλογες απορίες μου σε όλους αυτούς οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στις 7 Ιουλίου 2019 δεν μας ψήφισαν. Φυσικά και ήταν δημοκρατικό τους δικαίωμα, το οποίο και δεν αμφισβητώ, ούτε και ποτέ ισχυρίστηκα ότι μας ανήκουν κατά αποκλειστικότητα οι ψήφοι των Ελλήνων και των Ελληνίδων, οι οποίοι κατά καιρούς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Πριν όμως εκφράσω τα ερωτήματά μου σε όλους αυτούς θέλω για μια ακόμη φορά να σφίξω το χέρι στις περισσότερες από 165.000 Ελλήνων και Ελληνίδων, που ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οι οποίοι θα μας έδιναν συμμετοχή στη Βουλή εάν ακόμη μόλις 3.700 περίπου ψηφοφόροι είτε ψήφιζαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είτε δεν ακυρωνόντουσαν οι ψήφοι τους. Όλοι αυτοί είναι που μας κάνουν να παραμένουμε όρθιοι και να συνεχίζουμε τον αγώνα και για τις ιδέες μας, αλλά και για χάρη τους κυριολεκτικά.

Θα ήθελα όμως τώρα να ρωτήσω πρώτα απ’ όλα αυτούς οι οποίοι κάνουν τους ιδεολόγους εθνικιστές, τους “ακραίους”, γιατί δεν ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Υπήρχε κάποιο πιο “ακραίο” κόμμα από εμάς και δεν το ξέραμε; Ή μήπως ο φθόνος και η νοοτροπία του γκρουπούσκουλου τους οδήγησε στο να κτυπήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μόνο και μόνο γιατί δεν μπόρεσαν να σταθούν ικανοί να είναι στις γραμμές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Από όλους αυτούς τους “αγωνιστές” του πληκτρολογίου χορτάσαμε λόγια και “επαναστάσεις” πάντοτε βέβαια στο διαδίκτυο και πάντοτε ανώνυμα... Αλλά ας αφήσουμε όμως την περίπτωση τους η οποία είναι περιθωριακή και αφορά ένα ελάχιστο τμήμα αυτών που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και δεν ψήφισαν.

Απευθύνομαι τώρα σε αυτούς, οι οποίοι απείχαν γιατί όλοι είναι ίδιοι... Σοβαρώς κύριοι; Όλοι είμαστε ίδιοι; Και τότε γιατί μόνον εμάς πολεμάει με τόσο βρώμικο τρόπο το σύστημα και μας έχει αποκλείσει από όλα τα ΜΜΕ; Πρέπει να γνωρίζετε ότι με την αποχή σας δώσατε μεγαλύτερη δύναμη στο πρώτο κόμμα αυτών των εκλογών, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία, που ασφαλώς και δεν προτιμάτε.

Υπήρχαν και όχι πολλοί, οι οποίοι προτίμησαν αντί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Φαίνεται πως τον προτίμησαν λόγω της πολιτικής του διαδρομής από το ΠΑΣΟΚ στο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, τον οποίο δήλωνε δημόσια ότι δεν θα προδώσει ποτέ, και μετά στην Νέα Δημοκρατία και μετά στο κόμμα που ίδρυσε και με το οποίο εισήλθε στην Βουλή των Ελλήνων. Θα έπρεπε να ξέρουν όλοι αυτοί ότι εμείς ποτέ δεν ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βελόπουλος, ποτέ στην Νέα Δημοκρατία και ποτέ μας δεν ψηφίσαμε μνημόνιο. Φαίνεται όμως πως αυτοί έχουν περάσει από διάφορα κόμματα (δικαίωμά τους, ψηφοφόροι είναι...) και έτσι δεν τους ενοχλούσε και πολύ να ψηφίσουν τώρα Βελόπουλο.

Τέλος, θέλω να απευθυνθώ στους κατά τεκμήριο περισσότερους από αυτούς που δεν ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Την Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών, θα σεβαστεί τις συμφωνίες με τους θεσμούς, δηλαδή, την δουλεία των τόκων, η οποία μοιραία προκύπτει από το χρέος της χώρας στους ξένους, χρέος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλοι εσείς αγαπητοί, είστε συνένοχοι σε όσα θα συμβούν στην Πατρίδα μας υπό την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι ψηφοφόροι είναι πουλιά αποδημητικά και έχοντας στο πλευρό μας τους Ιδεολόγους και τους Πιστούς, που είναι Κίονες αμετακίνητοι από τις περιστάσεις, θα δώσουμε την μάχη την πολιτική μήπως επιτέλους ξυπνήσουν περισσότεροι Έλληνες και στηρίξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που ποτέ δεν πρόδωσε κανέναν και που την πρόδωσαν πολλοί.

Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 5:06 pm


ΒΟΥΛΗ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Ντίνο Ηλιόπουλο που σε ατάκα ταινίας του Ελληνικού κινηματογράφου, για να σπάσει την αμηχανία της παρέας ανέφερε ότι είναι μία ωραία παρέα. Η ατάκα αυτή ταιριάζει γάντι στην προσφάτως συσταθήσα Βουλή.

  Στα μάτια μου μοιάζει με ένα θίασο που ο καθένας έχει τον ρόλο του. Υπάρχουν φιλίες, συμπάθειες, λυκοφιλίες εχθρότητες μέχρι τα όρια της χειροδικίας και του ξεκατινιάσματος. Πίσω όμως στα παρασκήνια, ως συνάδελφοι στο θίασο και καλά αμοιβόμενοι από τον θιασάρχη, μην έχοντας να χωρίσουν κάτι, είναι όλοι φίλοι. Άντε να υπάρχουν κάποιες διαφορές του τύπου ποιος έχει καλύτερη αμοιβή από το αφεντικό και τι έχει προσφέρει στον θίασο σε σχέση με τους άλλους.

   Ως ιατρός και μάλιστα μάχιμος ιδιώτης με 2 ιατρεία στο Μενίδι και στην Σκύρο, όχι κρατικοδίαιτος όπως πολλοί αριστεροί συνάδελφοί μου που κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με θέσεις στο ΕΣΥ και στις ΤΟ.Μ.Υ.=πρώην ΙΚΑ, παρατηρώ τους πρωταγωνιστές του θιάσου στον τομέα της υγείας. Από την μία οι προηγούμενοι που έκαναν τα πάντα για να πεθαίνουν οι Έλληνες μία ώρα αρχίτερα και να βολεύονται μόνο οι λαθρομετανάστες (κακοί πολιτικοί). Από την άλλη οι ‘’καλοί’’ , οι γραβατομένοι πατριώτες που θα μας κάνουν Έλληνες και  ....’’πρόσφυγες’’ να απολαμβάνουμε υγειονομική κάλυψη ασφαλισμένων στο ακριβότερο σύστημα ιδιωτικής υγείας. Φυσικά αυτά που ευαγγελίζονται δεν είναι παρά το πρόγραμμα υγείας της Χρυσής Αυγής κομμένο και ραμμένο στο σενάριο του θιάσου.

  Τι άλλαξε άραγε και πριν τις εκλογές οι ‘’θεσμοί’’ έδιναν  σκληρή γραμμή ζητώντας περικοπές στην υγεία για να έχουμε μεγαλύτερα πολεονάσματα και τώρα χαλάρωσαν τις απαιτήσεις τους; Μήπως αυτά και άλλα σε άλλους τομείς ψίχουλα είναι το δόλωμα; Μιλάμε για ψίχουλα που πριν θα ήταν αναγκαία, τώρα να φαίνονται ως παροχές. Αφου πρώτα   από το  100 μας  πήγαν  στο -200 τώρα η  επιστροφή στο  -100 φαντάζει όαση, παρόχή. Ναι αλλά με τι αντάλλαγμα αγαθέ Έλληνα; Μα φυσικά με αυτό που είχαν εξαρχής στο μυαλό.Πάει η Μακεδονία! Η ΝΔ δέχεται κατά δήλωσή της την προδοσία των Πρεσπών. Ακολουθεί η προδοσία της Θράκης και η συνεκμετάλλευση των υδρογοναθράκων του Αιγαίου, η λησμονιά της Β. Ηπείρου

  Ο καιρός γαρ εγγύς. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους ενώ εσύ ευκολόπιστε πατριώτη θα πανηγυρίζεις για την ανάσα στην υγεία σου. Δεν το πιστεύεις; Ε μάθε ότι ο ‘’ακροδεξιός’’ Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση των οριακών βουλευτών απέκτησε πρόεδρο στην Βουλή. Η Χρυσή Αυγή με υπερδιπλάσιο ποσοστό και αριθμό βουλευτών....ΟΧΙ στις προηγούμενες. Ο Πολάκης και ο βιβλιοπώλης, ο ‘’κάποτε για όλα φταίνε οι  Εβραιοι, τώρα οι Ναζί’’ Γεωργιάδης που ξεκατινατίστηκε με τον Πολάκη  για τα σκάνδαλα της Υγείας με αναφορές ακόμα και στις συζύγους τους από εδράνου της Βουλής, πιάστηκαν να χαιρετιούνται αδελφικά μετά την ορκομωσία τους. Λογικό, ο ένας έβρισε χυδαία την γυναίκα του άλλου στην πρόζα τους επάνω. Στα καμαρίνια είναι συνάδελφοι!

Ο νοών νοήτω. Περαστικά σας.

Παν. Κελεπούρης

Καρδιολόγος-Υπερήφανος Χρυσαυγίτης

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 4:00 pm


20 Ιουλίου 2019 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αποφράς ημέρα και η σημερινή με την εισβολή των βάρβάρων Τούρκων στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου το 1974. Αποφράς και η χθεσινή, 19 Ιουλίου που είναι η ημέρα που ο ψευτοεθνάρχης Μακάριος πραγματοποίησε την κατάπτυστη ομιλία του στον ΟΗΕ που κάλεσε στην ουσία τους Τούρκους να κάνουν την εισβολή.

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του δείχνουν το αντεθνικό του μίσος.

1. Αποκαλεί την ΕΟΚΑ Β τρομοκρατική οργάνωση:

"Ο κυπριακός λαός είχε την αίσθηση, εδώ και πολύ καιρό, ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα από την ελληνική χούντα, και η αίσθηση αυτή έγινε ακόμα εντονότερη τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΟΚΑ Β», υποκινούμενη από την Αθήνα, πολλαπλασίασε τις βιαιότητές της."

2. Θεωρεί κίνδυνο την Ελλάδα, τον δε τουρκικό, ασήμαντο:

"Ακολούθως, με επισκέφθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής στην Κύπρο, κατόπιν εντολής της κυβερνήσεώς του, για να μού εξηγήσει, ότι η αριθμητική μείωση των μελών της εθνοφρουράς ή η αποχώρηση των Ελλήνων αξιωματικών θα οδηγούσαν στην εξασθένιση της κυπριακής άμυνας, σε περίπτωση τουρκικού κινδύνου. Αυτό το επιχείρημα, παρόλο που φαινόταν λογικό, δεν ήταν καθόλου πειστικό, διότι γνώριζα, ότι πίσω από αυτό εκρύβοντο άλλα συμφέροντα. Απάντησα ότι, όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό."

3. Ευχαριστεί τους πάντα ανθέλληνες  Βρεττανούς:

"Είμαι ευγνώμων στη βρεττανική κυβέρνηση, που μού χορήγησε ελικόπτερο, το οποίο με μετέφερε από την Πάφο στις βρεττανικές βάσεις, και αεροπλάνο από τις βάσεις στο Λονδίνο, μέσω Μάλτας."

4. Κατηγορεί ως διπρόσωπη την πολιτική της Ελλάδος στις συνομιλίες με την Τουρκία στον ΟΗΕ και στην οποία αποκλειστικά ρίχνει την ευθύνη απενοχοποιώντας την δεύτερη.

"Επί μακρό χρονικό διάστημα διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το Κυπριακό, πράγμα που επανειλημμένως έχει απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και την ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και δύο συνταγματολόγοι από την Ελλάδα και την Τουρκία παρακολούθησαν τις συνομιλίες αυτές. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δύο φορές το χρόνο ανανέωσε τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, εκφράζοντας κάθε φορά την ελπίδα του για τη σύντομη εξεύρεση λύσεως του προβλήματος. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μέχρι σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες. Πώς μπορούσε, όμως, να υπάρξει πρόοδος, όταν η πολιτική της Αθήνας για την Κύπρο ήταν διπρόσωπη;...

Η διπρόσωπη πολιτική του ελληνικού καθεστώτος ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην πρόοδο των συνομιλιών"

5. Βγάζει χολή κατά των Ελλήνων αξιωματικών:

"Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο."

6. Αποκαλεί κακοποιό τον ήρωα Σαμψών και κακοποιά στοιχεία τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ Β.

"Μετά το πραξικόπημα, οι πράκτορες του ελληνικού καθεστώτος στην Κύπρο διόρισαν πρόεδρο έναν πασίγνωστο κακοποιό, το Νίκο Σαμψών, ο οποίος, με τη σειρά του, διόρισε υπουργούς γνωστά κακοποιά στοιχεία και οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΕΟΚΑ Β»."

7. Αποκαλεί ενώπιον όλων των εκπροσώπων του ΟΗΕ τρομοκράτες όσους ήθελαν την ένωση με την Ελλάδα!

"Αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί τότε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας δημιούργησε και υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΟΚΑ Β», που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και της οποίας τα μέλη αυτοαποκαλούντο «ενωτικοί»; "

8. Εξισώνει τους γηγενείς Έλληνες με τους κατακτητές βαρβάρους

"Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους."

9. Καλεί στην ουσία με προδοτικό τρόπο τους Τούρκους να επέμβουν όπως και φάνηκε στην πορεία

'Καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να κάνει χρήση όλων των τρόπων και μέσων που διαθέτει, ώστε να αποκατασταθούν χωρίς καθυστέρηση η συνταγματική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου."

 

Είναι απορίας άξιο γιατί οι Τούρκοι αρκέστηκαν στην κατάληψη μόνο της μισής Κύπρου και δεν προχώρησαν στην ολοκληρωτική για να ικανοποιήσουν πλήρως τον ευεργέτη τους.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα αναφέρεται στη "Χούντα των Αθηνών" και θα πλασάρει πάλι το σύνθημα "Δεν ξεχνώ" για την εισβολή των Τούρκων.

Εμείς θα συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε "Δεν ξεχνάμε τους προδότες του Ελληνισμού".

Βασίλειος Γραμματικός

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 2:40 pm


Η ΝΔ ταυτίζεται πλέον με τις απαιτήσεις των δανειστών ,δείχνοντας το αληθινό αντιλαϊκό πρόσωπό της

Στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις κινείται από τώρα η ΝΔ, καθώς υποχρεώνεται από νωρίς από τους δανειστές σε αναδίπλωση από τις φιλόδοξες εξαγγελίες της για άμεση φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, οι δανειστές ζητούν απολύτως κοστολογημένες παρεμβάσεις, επαναφέροντας στο τραπέζι θέμα μείωσης του αφορολογήτου, έστω με χαμηλότερους συντελεστές. Η γνωστή λαϊκή ρήση   «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση όλων των εναλλασσόμενων μνημονιακών κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου», οι οποίες παραδίδουν «Γη και Ύδωρ» στους ξένους εντολείς τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 1:20 pm


Το «παιδί για τα θελήματα» του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, επέλεξε η ΝΔ για Επίτροπο της Ελλάδας.

Το «παιδί για τα θελήματα» του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, επέλεξε η ΝΔ για Επίτροπο της Ελλάδας.

 

Η τοποθέτηση από την ΝΔ του «παιδιού για τα θελήματα» του  Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου είναι ενδεικτική της στάσης εθελοδουλίας που θα κρατήσει (κι αυτή) απέναντι στους δανειστές. Ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν και στενός συνεργάτης του Γιούνκερ τελικά επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η πρόταση της κυβέρνησης  για επίτροπος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος τελικά παρέμεινε στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες του πολυπόθητου για την κυβέρνηση deal για το χαρτοφυλάκιο, επελέγη ύστερα από καραμπόλες, καθώς μία από τις σκέψεις του Μητσοτάκη ήταν να τον αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του, όμως κύκλοι των Βρυξελλών ήθελαν την παραμονή του  Σχοινά.

Ο Σχοινάς έγινε ευρύτερα γνωστός ως εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν κατά τη θητεία του Γιούνκερ, ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά. Όμως ο Σχοινάς είχε πρότερη θητεία στην Ευρώπη, ενώ είχε διατελέσει και ευρωβουλευτής της ΝΔ την περίοδο 2007-2009.

Είναι από τις κλασικές περιπτώσεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που πρώτα σκέφτονται την καριέρα τους και μετά τα Εθνικά Δίκαια της Χώρας. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι  η υποστήριξη στην κατάπτυστη  Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Σχοινάς είχε χαρακτηρίσει «σημαντική» και ως εκπρόσωπος της Κομισιόν στις αρχές του 2019 διεμήνυε προς την Βουλή των Ελλήνων να την ψηφίσει... Επίσης, τον Απρίλιο, είχε κριτικάρει όσους τάσσονταν υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε., λέγοντας ότι «οι πόρτες της Ε.Ε. είναι ανοιχτές και παραμένουν ανοιχτές, αλλά οι μεντεσέδες πρέπει να λειτουργούν για να παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες», αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο Σχοινάς είχε χαρακτηρίσει «λύση στο κυπριακό πρόβλημα» με «ευεργετικές συνέπειες για την Ε.Ε.» το προωθούμενο «Σχέδιο Ανάν 2 » στο Κραν Μοντανά!

Με την επιλογή του «his master’s voice» Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου, η ΝΔ αποδεικνύεται, με την σειρά της, εντολοδόχος των Βρυξελλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 12:00 pm


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο μας το 1974 - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Έκαναν νόμο το 1975 με τον οποίον αναβλήθηκε η άσκηση ποινικής διώξεως για κάθε αδίκημα σχετικό με την υπόθεση της Κύπρου! 

Προ ετών είχε καταθέσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη ένα υπόμνημα ο δημοσιογράφος κ. Δημητρακόπουλος, με το οποίο ζητούσε να ασκηθεί δίωξη κατά του τότε υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσσιγκερ, που υπήρξε ο μεγάλος ένοχος της κυπριακής τραγωδίας. Στο υπόμνημα του κ. Δημητρακόπουλου απήντησε ο Εισαγγελεύς Εφετών ότι δεν υπάρχει δυνατότης ασκήσεως ποινικής διώξεως κατά του Κίσσιγκερ γιατί… με νόμο του 1975 αναβάλλεται η δίωξη για κάθε αδίκημα σχετικό με την υπόθεση της Κύπρου! 

Για να κατανοήσει ο αναγνώστης γιατί όλη αυτή η προσπάθεια συσκότισης, ας διαβάσει το ακόλουθο κείμενο το οποίο αναδημοσιεύουμε κάθε χρόνο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1974

"Ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΟΣ Αναγγελία αξιοποίνων πράξεων του κ. Γεωργίου Αλφαντάκη, Δικηγόρου Αθηνών, υπερασπιστού κατηγορούμενων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συνεπεία των τελευταίων καταμηνύσεων και διώξεων αυτών, συμφώνως Τω άρθρ.40 Του Κωδ. Ποιν. Δικονομίας.

ΠΡΟΣ Τον Αξιότιμον κ. Προϊστάμενον Της Εισαγγελίας Πλημμ/κών Αθηνών.

Κατ' εντολήν πελατών μου, ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών, κατηγορουμένων και συκοφαντουμένων εσχάτως εν χορώ, εκ διαφόρων κατευθύνσεων και συνεπεία Της αδυναμίας αυτών όπως προβώ σε νέες δημοσίας δηλώσεις, αναγγέλλω Υμίν Τα κάτωθι:

1) Εις προγενεστέρας δηλώσεις μου, δημοσιευθείσας μόνον από μίαν πρωϊνήν εφημερίδα των Αθηνών "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" Της 27/10 αφορώσας το Κυπριακόν θέμα εζήτησα από την Κυβέρνησιν να ΕΙΠΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ εις τον Ελληνικόν λαόν ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΝ ΚΥΠΡΟΝ.

Εζήτησα επίσης να απομακρύνη πάραυτα τους εν ενεργεία εισέτι ανωτάτους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι κατά το δεκαήμερον από 15 έως 23 Ιουλίου 1974 επρόδωσαν την Κύπρον, κατά την έννοιαν του άρθρου 26 εδάφ. β' του στρατιωτικού Ποινικού Κώδικος, γινόμενοι περαιτέρω υπαίτιοι, ως κατωτέρω θέλει καταδεχθεί και άλλων στρατιωτικών αδικημάτων.

2) Παρήλθεν έκτοτε εν δεκαήμερον και ουδέν ηκούσθη εις απάντησιν των δηλώσεων αυτών, τόσον από επισήμου Κυβερνητικής πλευράς όσον και από πλευράς των ευκρινώς διαφαινομένων τότε ως καταγγελλομένων.
Επιθυμούν καταδήλως την συσκότισιν περί το Κυπριακόν και την παραπλάνησιν του Ελληνικού Λαού.

3) Υπεσχέθην τότε, ότι θα επανέλθω με πλήρως αποκαλυπτικά στοιχεία εάν δεν ετύγχανον προσοχής. Εδέχθην ανωνύμους απειλάς και πιέσεις ν' απόσχω πάσης περαιτέρω συνεχείας. Μου εδημιούργησαν την συναίσθησιν κινδύνου, και δι' αυτό θεωρώ πλέον ιεράν μου υποχρέωσιν ν' αποκαλύψω τα όσα δύνανται αυτήν την στιγμήν να λεχθούν. Και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΝ:

4) Μετά την ενέργειαν κατά του Μακαρίου, ο Αρχηγός Των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος, προειδοποιήθη και ενημερώθη αρκούντως δια την επικειμένην Τουρκικήν εισβολήν και δη:

α) Δι' επανειλημμένων αποκαλυπτικών σημάτων, του βοηθού Στρατιωτικού ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας του Λονδίνου (από 15 έως 19 Ιουλίου) Ταγματάρχου κ. Αθανασίου Περδίκη.

β) Υπό του Έλληνος Ταξιάρχου κ.Σωτηριάδου, υπηρετούντος εις το Αρχηγείον του ΝΑΤΟ Σμύρνης, όστις ενημερώθη υπό του Αμερικανού Στρατηγού - Διοικητού των Δυνάμεων ΝΑΤΟ Νοτίου Ευρώπης, περί της πραγματοποιήσεως τουρκικής εισβολής εις Κύπρον, εντός 48 ωρών, με την εντολήν όπως ενημερώση τον Έλληνα Αρχηγόν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ταξίαρχος κ.Σωτηριάδης, έσπευσεν εις την Ελλάδα και ενημέρωσε την 18.7.74 τον κ. Μπονάνο.

γ) Υπό Του ΓΕΕΦ Κύπρου, όπερ από του παρελθόντος έτους είχεν ενημερωθή λεπτομερειακώς από Βρεττανόν ανώτατον αξιωματικόν περί του Τουρκικού σχεδίου εισβολής, όπερ και πράγματι εφηρμόσθη υπό των εισβολέων τελικώς.

δ) Υπό την Ναυτικήν Διοίκησιν Κύπρου από της 10ης νυκτερινής της 19ης Ιουλίου '74 ήτις δια του Διοικητού αυτής Αντιπλοιάρχου κ. Γ. Παπαγιάννη, ειδοποίησε τον κ. Μπονάνον περί κατευθύνσεως της τουρκικής αρμάδας προς τας ακτάς της Κυρηνείας.

ε) Από το ΓΕΕΦ και την Ναυτικήν Διοίκησιν Κύπρου τας πρώτας πρωϊνάς ώρας της 20.7.1974 με την πολεμικήν κραυγήν "ευρίσκονται εις απόστασιν 20 μιλίων, πλησιάζουν 15... 10... 5... μίλια..."

5) Παρά ταύτα το Αρχηγείον Ενόπλων Δυνάμεων, ηγνόησε την προειδοποίησιν και δεν ενίσχυσε την Κυπριακήν Εθνοφρουράν κατά το πενθήμερον 15 έως 20 Ιουλίου και ΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ 700 εμπείρων ανδρών της ΕΛΔΥΚ την 18 έως 19 Ιουλίου 1974 υπό απείρων κληρωτών αγνοούντων και τας τοπικάς Κυπριακάς συνθήκας.

6) Οι Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχηγείου Στρατού κ.κ. Μπονάνος και Γαλατσάνος όταν πέραν των άνω προενημερώσεων ειδοποιήθησαν την πρωϊαν της 20.7.1974 παρά του ΓΕΕΦ ότι ρίπτονται Τούρκοι αλεξιπτωτισταί και ενώ προηγουμένως η τουρκική αεροπορία είχε βομβαρδίσει αγρίως το στρατόπεδον της ΕΛΔΥΚ δεν διέταξαν τας Ελληνικάς Κυπριακάς δυνάμεις να αρχίσουν το πυρ. Δεν διέταξαν πύρ, μέχρι της 8.50 πρωϊνής της 20.7.1974.

Την 8.50 ως άνω πρωϊνήν, ο μόνος αφιχθείς εις την αίθουσαν επιχειρήσεων του Αρχηγείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης κ. Λούκουτος προσωπικώς είπε τηλεφωνικώς εις τον Διοικητήν του ΓΕΕΦ Ταξίαρχον κ.Γεωργίτσην "κτυπάτε δι' όλων των μέσων". Έτσι κατόρθωσαν να προγεφυρωθούν ένιοι μονάδες των ρηθέντων τούρκων αλεξιπτωτιστών.

7) Επίσης ιδία πρωτοβουλία των Ελληνο - κυπριακών μονάδων Κυρηνείας επλήγη το πρώτον κύμα της τουρκικής αποβάσεως, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να έχουν 2.000 - 3.000 νεκρούς και τραυματίας.

8) Η Κυβέρνησις και η Επανάστασις της 25.11.1973 απεφάσισαν και διέταξαν Γενικήν Επιστράτευσιν την 20.7.1974, ήτις ήρξατο εφαρμοζομένη από της 9ης πρωϊνής ώρας. Αυτήν απήτουν αι περιστάσεις και τα στρατιωτικά δεδομένα. Ο Στρατηγός Μπονάνος μετά των επιτελών του, την 11ην πρωϊνήν της αυτής ημέρας(20.7.1974) ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ την γενικήν επιστράτευσιν, ΔΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

9) Την 21.7.1974 ημέραν Κυριακήν, συνήλθε υπό την Προεδρίαν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γκιζίκη το Συμβούλιον Εθνικής Ασφαλείας της Χώρας. Η Ηγεσία του Έθνους κατά τας στιγμάς εκείνας. Συμμετέσχον οι κ.κ. Γκιζίκης, Ανδρουτσόπουλος, Μπονάνος, Γαλατσάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου και ο Ταξίαρχος τότε κ. Δημήτριος Ιωαννίδης. Ενημερώθησαν:

α) Υπό του Αρχηγού, Αντιναυάρχου κ. Αραπάκη ειπόντες: “Ευρίσκομαι προ των ακτών της Κυρηνείας με ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (τσέπης Γερμανικά) εξωπλισμένα δια 14 τορπιλλών – πυραύλων έκαστον. Έχω τα 11 τουρκικά πλοία της αποβάσεως εις τα περισκόπια και τα σκόπευτρα. Λογικώς και μαθηματικώς δεν δύναται να εκφύγη ουδέν τουρκικόν πλοίον. (Κυβερνήται των υποβρυχίων γνωστοί πλωτάρχαι του πολεμικού ναυτικού.) Έχω λάβει πρόνοιαν και  δια τον υπόλοιπον τουρκικόν στόλον.”

β) Υπό του Αρχηγού Αεροπορίας κ. Παπανικολάου ειπόντος: “Τα Φάντομς ευρίσκονται εις την Κρήτην και φέρουν βόμβας – πυραύλους εκ των οποίων δεν δύναται να γλυτώσουν τα τουρκικά πλοία.”

ΔΥΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙAΙ:

Ο  Τούρκοι δεν είχον μέσα ανασχέσεως ούτε των δύο υποβρυχίων ούτε των Ελληνικών Φάντομς ΔΙΟΤΙ:

αα) Τα εν λόγω υποβρύχια πλέοντα εις βάθος 200 μέτρων και με 21 – 22 μίλια ωριαίως υπό την επιφάνειαν της θαλάσσης – κοινόν μυστικόν – δεν δύνανται να επισημανθούν υπό των τουρκικών αντιτορπιλλικών – καταστροφέων. Διότι τα ηχοληπτικά όργανα αυτών μετά την ταχύτητα των 18 μιλίων ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

ββ) Οι Τούρκοι εστερούντο Φάντομς και ΟΥΔΕΝ ΕΤΕΡΟΝ ΜΕΣΟΝ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ των Ελληνικών Φάντομς διέθετον.

γγ) Υπό του Αρχηγού Στρατού κ. Γαλατσάνου ειπόντος: “εις τον Έβρο είμεθα έτοιμοι δια βολάς πυροβολικού. Η άμυνα αυτού είναι πλήρως και μαθηματικώς εξησφαλισμένη. Οι Τούρκοι δεν δύνανται να περάσουν”.

10) ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ της Ηγεσίας του Έθνους: “κ. Αραπάκη την πρωϊαν της Δευτέρας 22.7.1974 ότε θέλει  αρχίσει η κυρία απόβασις των Τούρκων, βυθίσατε τα προ του λιμένος Κυρηνείας ευρισκόμενα εις συγκέντρωσιν, τουρκικά αποβατικά και λοιπά σκάφη του εχθρού.

Κύριε Παπανικολάου κατά την αυτήν ώραν αποστείλατε εξ (6) Φάντομς από Κρήτην εις Κυρήνειαν (διάρκεια πτήσεως Κρήτη – Κύπρος 9′) και πλήξατε τα τουρκικά σκάφη.

Κύριε Γαλατσάνε αρχίσατε βολάς πυροβολικού εις Εβρον δι’ αντιπερισπασμόν.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ κατά του τουρκικού εδάφους.

Κύριε Μπονάνε εποπτέυσατε την εκτέλεσιν των διαταγών”.

11) Μετά ταύτα ελύθη η συνεδρίασις του Έθνους ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ.

12)Την πρωϊαν της Δευτέρας 22.7.1974:

α) Ο κ. Αραπάκης διέταξε ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εκ Κύπρου καταλειπόντα τον εχθρόν ελεύθερον και ανενόχλητον να πραγματοποιήση την στρατιωτικώς αστείαν απόβασίν του.

β) Ο κ. Παπανικολάου εσταμάτησε τα 6 Φάντομς εις την Κρήτην, με αποτέλεσμα αι Ελληνο – κυπριακαί δυνάμεις να σφυροκοπώνται ανελέητα υπό της απαιδεύτου τουρκικής αεροπορίας και  λοιπά λέγων απευθυνόμενος και  προς κατωτέρους, αξιωματικούς “πώς να στείλω Φάντομς, οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν, έχουν συγκεντρωθή εις τα σύνορα, θα πάθωμε συμφορά.” Ενώ τούτο ήτο απολύτως ανακριβές.

γ) Ο κ. Γαλατσάνος δεν επέτρεψε τας βολάς πυροβολικού.

δ)Ο κ. Μπονάνος συνετόνισε τας ενεργείας των τριών Αρχηγών των Επιτελείων του δια να προληφθή Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ.

ΜΕΡΙΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΙ:

α) Ο Ελληνικός στρατός ουδέποτε ήτο καλύτερον ωπλισμένος μέχρι της 20.7.1974.

β) Πολεμοφόδια και υλικά υπήρχαν άφθονα ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΠΗΓΑΣ, αντιθέτους πληροφορίας.

γ) Οι Τούρκοι είχον αεροναυμαχήσει μεταξύ των κει είχον: 1) Καταβυθίσει εν αντιτορπιλικόν, 2) είχον αχρηστεύσει έτερα δύο, 3) είχον τα πλησσόμενα αντιτορπιλικά καταρρίψει  δύο ιδικά των αεροσκάφη και 4) το ελληνικόν πυροβολικόν – όχι  επάκτιον – είχεν αχρηστεύσει έτερα δύο τουρκικά αντιτορπιλικά εις την Κυρήνειαν.

δ) Ο Αμερικανός Υφυπουργός κ. Σίσκο, τον οποίον ηρνούντο να δεχθούν πλέον – 20.7.74 και εντεύθεν – ο  κ.κ. Γκιζίκης και Ανδρουτσόπουλος, ως επιτηρητήν των Τουρκο – αμερικανών συνηντάτο την 21.7.74 μετά την ως άνω σύσκεψιν της Ηγεσίας του Έθνους, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ κ.κ. ΜΠΟΝΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΠΑΚΗ.

Εις το γραφείον του κ. Μπονάνου – άγνωστον ποίος τον πήγεν – ηκούσθη να λέγη: “σταματείστε τον στόλον και την αεροπορίαν σας και ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΩΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΝ”.

15) Ο Αντιστράτηγος κ. Λάμπρος Σταθόπουλος, Διοικητής της Κ.Υ.Π. τότε, ανέφερεν εις την Ηγεσίαν, ότι είχε την πληροφορίαν ότι υπήρχεν συγκέντρωσις βουλγαρικού στρατού εις τα Ελληνο – βουλγαρικά σύνορα και αεροσκαφών τύπου ΜΙΓΚ. Οι επιτελείς του στρατηγού κ. Γαλατσάνου υποψιασθέντος δολίαν προέλευσιν της πληροφορίας ηρώτησαν σχετικώς τα αρμόδια κλιμάκια της Κ.Υ.Π. τα οποία την διέψευδον. Επεκοινώνησαν με τα 2α γραφεία των ταγμάτων της Ελληνο – βουλγαρικής μεθορίου και ταύτα όχι μόνον διέψευσαν την πληροφορίαν του κ. Σταθοπούλου, αλλά είπον ότι οι Βούλγαροι είχον αραιώσει εσχάτως τα μεθοριακάς φρουράς.

Ο κ. Σταθόπουλος την πληροφορίαν είχε από αγγλο – αμερικανικάς πηγάς.

16) Ο Αντιστράτηγος κ. Αγαμέμνων Γράτσιος Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν. τότε συνέδραμε με τους κ.κ. Σταθόπουλον και Παπανικολάου εις το θέμα των Βουλγάρων, λέγων ενώπιον αξιωματικών κατά την 21ην, 22αν Ιουλίου: “Οι Βούλγαροι θα μας πάρουν την Θεσσαλονίκη. Ο στρατός μας δεν αντέχει. Οι επίστρατοι είναι  διαλυμένοι και δεν έχουν ηθικόν.” Οτε και  ηρωτήθη από Ταγματαρχών του Γεν. Επιτελείου πώς δύναται  να λέγη τοιαύτας ανακριβείας όταν έχει και ο ίδιος επιστράτους εις την Α.Σ.Δ.Ε.Ν. ενώ πάντα ταύτα ήσαν ανακριβή. (…)

(…) Θα αναμείνω, ελπίζω όχι πάλιν επί ματαίω και εκ νέου κυβερνητικήν ενέργειαν δια την επιβεβαίωσιν των ανωτέρω, δια την απόδοσιν του δικαίου και  εξύψωσιν των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος.

Επειδή λαβών γνώσιν των ανωτέρω εξ ων προκύπτει η διάπραξις των περιγραφομένων κακουργημάτων, υπόχρεως καθίσταται κατά Νόμον και δη κατ’ άρθρ. 40 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας ν’ αναγγείλω ταύτα προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επειδή τ’ ανωτέρω δέον προς τούτοις να τεθώσιν πρωτίστως υπ’ όψιν του αξιοτίμου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Αντισαγγελέως Εφετών κ. Φαφούτη, αρμοδίου κατά νόμον προς δίωξιν πάσης αξιοποίνου πράξεως. Τούτο δε έστω και εάν τα προκύπτοντα αδικήματα διώκονται παρά των Στρατιωτικών Δικαστικών αρχών, αίτινες δέον να λάβωσι  γνώσιν προδήλως παρ’ Αυτού.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ τα ανωτέρω υπό την επιφύλαξιν παντός εν γένει δικαιώματός μου ως Έλληνος πολίτου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς τον αξιότιμον κ. Προϊστάμενον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών των Αθηνών προς γνώσιν του και  δια την διενέργειαν των νομίμων.

Εν Αθήνας τη 8η Νοεμβρίου 1974″

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:31 am


20 Ιουλίου 1974: Οι ήρωες της Κύπρου

H μάχη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ 20-22 Ιουλίου, 14-16 Αυγούστου 1974

Το πρωί της 20ης Ιουλίου του 1974 είχε όλα εκείνα τα σκληρά χαρακτηριστικά του καυτού και άνυδρου καλοκαιριού της Κύπρου. Λίγο μετά την Ανατολή, οι 40 βαθμοί υπό σκιάν θα έκαναν το έδαφος να βράζει και την έκθεση στον ήλιο, που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι άνθρωποι της υπαίθρου, ανυπόφορο μαρτύριο.

Η 22α Ιουλίου του ’74 όμως, ήταν μια μέρα ξεχωριστή, ειδικά για την νέα σειρά των ελλαδιτών εφέδρων, που μόλις πριν λίγες ώρες έφτανε στη Λευκωσία για να στρατοπεδεύσει στις εγκαταστάσεις της ελληνικής δυνάμεως Κύπρου. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά-19χρονοι οπλίτες επάνδρωναν κατά πλειοψηφία την ΕΛΔΥΚ- η ημέρα αυτή θα άλλαζε ριζικά την ζωή τους. Χαρίζοντάς τους, μαζί με το προνόμιο να λέγονται ήρωες και δεκάδες ελαφρά ή βαριά τραύματα στο σώμα, αλλά και την ψυχή…

Λίγο μετά την Ανατολή του καυτού καλοκαιρινού ήλιου, ένα στενό τμήμα κυπριακής Γής- βορειοδυτικά της Λευκωσίας- έπαιρνε φωτιά. Όχι από τις, χλιαρές ακόμη, ηλιακές ακτίνες, αλλά από τον βομβαρδισμό των αεροπλάνων. Τόνοι μετάλλου και δεκάδες εμπρηστικές βόμβες, κόντρα σε κάθε συνθήκη και στους διεθνείς κανόνες του πολέμου, έπλητταν τις ελληνικές θέσεις. Αρκετές ώρες αργότερα ακόμα, η αποχωρούσα σειρά, που είχε εγκαταλείψει την προηγούμενη ημέρα την Μεγαλόνησο, επέστρεφε, για να αντικρίσει καπνούς και συντρίμμια στην θέση του οργανωμένου της στρατοπέδου. Κι όμως, μέσα σε αυτό το χάος οι επιστρατευμένοι Ελδυκάριοι δεν κατάφεραν να βρουν ούτε ένα πτώμα συναδέλφου τους. Λίγο αργότερα, η πλήρης δύναμη που επάνδρωνε το «τραυματισμένο» στρατόπεδο θα εμφανιζόταν από τις προκεχωρημένες θέσεις διασποράς της. Η ΚΥΠ είχε ενημερώσει από το προηγούμενο βράδυ την διοίκηση της δυνάμεως, πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αποβιβαστούν σε κυπριακό έδαφος. Και βέβαια η πρώτη και βασικότερη κίνηση που θα προετοίμαζε την ενέργεια αυτή, θα ήταν ο βομβαρδισμός της ΕΛΔΥΚ.

Έφοδος στο «τουρκικό» χωριό

Αλλά και για τους «νεοφερμένους» άνδρες, η έκπληξη που συνόδευσε την έλευση των στρατιωτών της παλιάς σειράς, δεν ήταν μικρή. Από πολύ νωρίς, το ΡΙΚ και το Μπαϊράκ, μετέδιδαν πως το τουρκικό ναυτικό είχε βυθίσει το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», που μετέφερε τους άντρες της ΕΛΔΥΚ από και προς την Ελλάδα. Η αλήθεια βέβαια ήταν πως οι Τούρκοι ίχαν χτυπήσει δικό τους αντιτορπιλικό. Το πλοίο αυτό μάλιστα είχε υψωμένη την τουρκική σημαία, η αεροπορία τους όμως θεώρησε πως επρόκειτο για κίνηση τακτικής των Ελλήνων και έτσι προχώρησε στην βύθιση του σκάφους. Την ίδια περίπου ώρα το «ΛΕΣΒΟΣ» βομβάρδιζε τον τουρκικό θύλακα της Πάφου και αποβίβαζε τους Έλληνες στρατιώτες, που εκτελώντας δεκαπεντάωρη νυχτερινή πορεία υπό τις πλέον σκληρές συνθήκες, θα έφταναν στην Λευκωσία την επομένη.

Όσο διαρκούσε ο αγώνας των στρατιωτών αυτών για επιστροφή στην πρώτη γραμμή οι συνάδελφοί τους έδιναν σκληρές μάχες, καταλαμβάνοντας το τουρκικό στρατόπεδο και προχωρώντας εις βάθος εντός του τουρκικού θύλακος. Αμέσως μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό της ΕΛΔΥΚ, οι Έλληνες μαχητές εγκατέλειψαν τις θέσεις καλύψεως εφορμώντας με τις λόγχες στη βάση της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ.

Δύο τάγματα Ελδυκάριων μετωπικά και ασθενείς δυνάμεις της εθνοφρουράς πλαγιοκοπώντας, κατέλαβαν άμεσα τις εχθρικές θέσεις. Θέσεις που φυλάγονταν από ασθενείς δυνάμεις, μιας και το μεγαλύτερο τμήμα της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ είχε μεταφερθεί στο Κιόνελι, το καλύτερα οχυρωμένο σημείο του θύλακος, με σκοπό να δημιουργήσει προγεφύρωμα για τις αποβατικές δυνάμεις που συνεχώς κατέφθαναν. Στο Κιόνελι λοιπόν, χτύπησε και η ΕΛΔΥΚ. Πεζικάριοι τελείως ακάλυπτοι, χωρίς τεθωρακισμένα και με ελάχιστη υποστήριξη από βαρέα όπλα βάδισαν πάνω σε γυμνό πεδίο, στόχος κάθε στιγμή των εχθρικών πολυβολείων. Αν έπεφτε το Κιόνελι δεν θα υπήρχε άλλο ισχυρό τουρκικό έρεισμα μετά την κατάληψη και του Αγίου Ιλαρίωνος. Γι’ αυτό και ο εχθρός έριξε σε εκείνο ακριβώς το σημείο όλες του τις δυνάμεις. Απέναντί τους, λίγες εκατοντάδες αποφασισμένων ανδρών που είχαν ήδη υπερβεί όλα τα όρια αντοχής μιας τυπικής στρατιωτικής μονάδος. Το Κιόνελι δεν έπεσε τελικά και το στρατόπεδο της ΤΟΥΡΔΥΚ που άλλαξε χέρια δύο συνεχόμενες φορές εγκαταλείφθηκε, έπειτα από μια ανεξήγητη απόφαση του επιτελείου.

Οι Τούρκοι όμως είχαν ήδη πληρώσει πολύ ακριβά την απόφασή τους να επιτεθούν. 22 αεροσκάφη τους κατερρίφθησαν κατά την πρώτη φάση του πολέμου στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Σε δύο από αυτά μάλιστα, οι κυβερνήτες ήταν βρετανοί πιλότοι, που πολύ σύντομα θ’ αφήνονταν ελεύθεροι, έπειτα από απειλές προς την Κυπριακή ηγεσία, πως επίσημη καταγραφή του γεγονότος θα οδηγούσε στην απώλεια ολόκληρης της νήσου. Μαρτυρίες ανώνυμων στρατιωτών κάνουν λόγο και για άλλους Άγγλους πιλότους, των οποίων τα σκάφη κατερρίφθησαν, που δεν κατάφεραν όμως να διασωθούν, καθώς δεν αιχμαλωτίστηκαν από στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά από εξαγριωμένους άτακτους χωρικούς.

Το βράδυ της 22ας Ιουλίου, μερικές ώρες μετά την υπογραφή της εκεχειρίας, ο εχθρός επιτίθεται ξανά στην ΕΛΔΥΚ. Με τον ίδιο ύπουλο κι ανέντιμο τρόπο χτυπά το Ελληνικό στρατόπεδο, θεωρώντας πως οι δυνάμεις μας το έχουν εγκαταλείψει κι έχουν αποσυρθεί. Οι βολές των πυροβόλων είναι τυφλές στο σκοτάδι της νύχτας. Θα αποδεκατίσουν όμως σε πολύ σύντομο χρόνο τις ακάλυπτες δυνάμεις του εχθρού, που μέσα σε μερικές ώρες θ’ αφήσει εκατοντάδες νεκρούς στο γυμνό πεδίο που δεσπόζει βορειοδυτικά του ελληνικού στρατοπέδου.

Οι αξιωματικοί που διηύθυναν την επιχείρηση αυτή, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Τούρκοι επιτελικοί που αντιμετώπισαν την ΕΛΔΥΚ θα καταδικαστούν από στρατοδικείο λίγο αργότερα, για τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν οι μονάδες τους. Όλη την 23η Ιουλίου οι τούρκοι περισυνέλλεγαν πτώματα απ’ τον κάμπο…

Τα «φτερά» της Πατρίδας

Και τις τρεις ημέρες που οι μάχες μαίνονταν, η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ ελάμβανε διαρκώς σήματα που ενημέρωναν για την έλευση ικανών Ελληνικών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι ήταν η βοήθεια που παρείχε η Ελλάς στους δοκιμαζόμενους αγωνιστές του μετώπου. Καμία ουσιώδης κίνηση, πλην δύο περιπτώσεων, τη γνωστή αποστολή ΝΙΚΗ με την τραγική κατάληξη και μία άλλη ενέργεια που θάφτηκε στο σκοτάδι του διεθνούς παρασκηνίου. Ενώ οι μάχες μαίνονται στην Κύπρο, απ’ την Κρήτη απογειώνονται τέσσερα PHANTOM, αεροσκάφη υπερσύγχρονα την εποχή εκείνη, που η παρουσία τους στον ουρανό της Μεγαλονήσου είναι βέβαιο πως θα άλλαζε όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Στον εναέριο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου επεμβαίνει ο 6ος Αμερικανικός στόλος που τις ημέρες εκείνες είχε αποκλείσει αεροναυτικά την Μεσόγειο. Με την απειλή της κατάρριψης, αναγκάζει τους Έλληνες πιλότους να επιστρέψουν στη βάση τους, στερώντας απ’ τα μαχόμενα τμήματά μας, τη σωτήρια εναέρια κάλυψη. Τα 15 «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» με τους καταδρομείς, που κατάφεραν τελικά μέσω Κρήτης να προσεγγίσουν το πεδίο των μαχών, θα χτυπηθούν από ελληνικές σφαίρες πάνω απ’ το αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Με το τραγικό γεγονός της κατάρριψης ενός εξ αυτών να επισκιάζει την ενέργεια της αποστολής ελάχιστης έστω βοήθειας απ’ την πατρίδα. Οι λίγοι καταδρομείς που θα προσγειωθούν τελικά, θα ριχτούν αμέσως στη μάχη, συντελώντας στο να διατηρηθεί η Ελληνική κατοχή σ’ ένα απ’ τα πλέον νευραλγικά σημεία του μετώπου, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Αντίσταση στην δεύτερη εισβολή

Διαχωρισμός μεταξύ πρώτης και δεύτερης φάσης των γεγονότων ουσιαστικά δεν υπάρχει. Όσο διαρκεί η εκεχειρία, οι τούρκοι οργανώνονται στρατιωτικά, ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και επιτίθενται σποραδικά στις λιγοστές ελληνικές δυνάμεις. Οι μάχες δεν σταματούν ούτε μια ημέρα. Επεισόδια σημειώνονται σε όλο το μήκος του μετώπου με καταγεγραμμένες φονικές μάχες: Λαπήθου, Καραβά, Βασίλεια. Όλα δείχνουν πως ο «Αττίλας» ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο, η ελληνική πλευρά όμως, διαπράττει ολέθρια σφάλματα που σύντομα θα κληθεί να πληρώσει ακριβά. Απέναντι στην ιταμή υποχώρηση των πολιτικών- γιατί περί υποχωρήσεως και όχι περί αμελείας επρόκειτο- θα σταθούν οι ελάχιστοι πολεμιστές του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, που το διήμερο 14-16 Αυγούστου θα προσφέρουν λαμπρά παραδείγματα πολεμικής αρετής.

Το ξημέρωμα της 14ης Αυγούστου, οι ελάχιστοι εναπομείναντες Έλληνες στρατιώτες καταλαμβάνουν για ακόμη μια φορά με έφοδο την ΤΟΥΡΔΥΚ. Το επιτελείο, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο έχει σπάσει στην μέση κι έτσι μια δύναμη μόλις 380 ανδρών θα επωμιστεί τις ημέρες αυτές όλο το βάρος της άμυνας. Αυτοί οι 380 πολεμιστές θα αντιμετωπίσουν εντελώς μόνοι, με τον ατομικό τους οπλισμό, τη προέλαση χιλιάδων ανδρών του εχθρικού πεζικού άρματα μάχης και πολεμική αεροπορία. Μόνο το βράδυ της 14ης Αυγούστου η ΕΛΔΥΚ θα αναγκαστεί να μετασταθμεύσει τρείς φορές απ’ το «Γράμαρ Σκούλ» στην Μακεδονίτισσα και από κει σε τρίτη ανοχύρωτη θέση. Και αυτό όχι για να μην γίνεται αντιληπτό από τους τούρκους, αλλά από τους «Άγγλους ειρηνευτές» που κατέγραφαν τις συντεταγμένες των Ελλήνων και τις παρέδιδαν στο εχθρό, ώστε να θερίσει αργότερα με βολές πυροβολικού τις θέσεις μας.

Με το ξέσπασμα του δεύτερου Αττίλα οι τούρκοι γνώριζαν με λεπτομέρειες τον συνολικό χώρο αμύνης. Κάθε οχυρή θέση, κάθε εξοπλισμένο όρυγμα. Αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο αν οι Βρετανοί τους παρέδιδαν τις φωτογραφίες του ελληνικού στρατιωτικού τομέα…

Μέσα σε όλα αυτά, η παντελής έλλειψη βαρέως εξοπλισμού, έκανε την περαιτέρω άμυνα αδύνατη. Στην αρχή οι Ελδυκάριοι γέμιζαν τενεκέδες τα χαρακώματα της πρώτης γραμμής, αναστέλλοντας έτσι την πορεία των τούρκων που νόμισαν πως επρόκειτο για αντιαρματικές νάρκες. Αλλά με σφαίρες πυροβόλων και με τέτοια απλά τεχνάσματα, ήταν αδύνατο να περιοριστεί για πολύ η προέλαση των τεθωρακισμένων που οι τούρκοι αποβίβαζαν καθ’ όλη την διάρκεια της εκεχειρίας. 

Οι Έλληνες μαχητές, θα διατηρήσουν τελικώς τις θέσεις τους για τρείς ολόκληρες ημέρες προξενώντας τεράστιες απώλειες στον εχθρό και θα υποχωρήσουν συντεταγμένα όταν ο αγώνας θα καταστεί μάταιος. Επί τρείς ημέρες πολέμησαν σκληρά και έδωσαν τόσο υψηλά δείγματα πολεμικής αρετής, που πολύ εύστοχα κάποιοι παρομοίασαν την αντίσταση των 380 ανδρών της ΕΛΔΥΚ με την αντίσταση των 300 Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες.

Ταγμένοι στο καθήκον και αποφασισμένοι να πέσουν μέχρι ενός, θα οπισθοχωρήσουν τελικά έπειτα από προσωπική εντολή του υποδιοικητή τους που με δική του πρωτοβουλία θα προλάβει μια ανούσια σφαγή. Στο πεδίο της μάχης θα αφήσουν 57 νεκρούς συμπολεμιστές, τα νεκρά σώματα των οποίων θα μεταφέρουν σε ελεύθερο έδαφος, έξη μέρες αργότερα…

Μεγαλείο Ψυχής

Σήμερα στην Ελλάδα του «εκσυγχρονισμού» και των «Olympic games», κανείς δεν θυμάται την ένδοξη ιστορία της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου. Οι μαχητές που έγραψαν με το αίμα τους την ιστορία αυτή είναι πλέον λησμονημένοι νεκροί ή « ασήμαντοι» ζωντανοί. Τυπικοί άνθρωποι του καιρού μας, που κρατούν καλά κρυμμένες στις ψυχές τους, τις πληγές και τα σημάδια μιας πολύ σκληρής εποχής.

Μιας εποχής που βολεύει όλους τους εχθρούς της Ελλάδος είτε αυτοί βρίσκονται εντός, είτε εκτός των τειχών, να διαγραφεί από την ιστορική μνήμη του λαού μας.

Κι όμως, η Μνήμη είναι αδύνατο να διαγραφεί και δεν πρόκειται να διαγραφεί όσο ο ήλιος της Ελλάδος ανατέλλει πάνω από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, πάνω από τα μνήματα των ανώνυμων παλαιών πολεμιστών, πάνω από τους τάφους των τελευταίων νεκρών ηρώων της Κύπρου. Πάνω από τα σκοτωμένα κορμιά όλων αυτών, που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς και της Ένωσης με την Πατρίδα….

του Ηλία Κασιδιάρη. Από το το 113ο τεύχος του περιοδικού "Χρυσή Αυγή"

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 9:00 am


Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» (2)

Η ολοκλήρωση της ανάλυσής μας για την «εργαλειοποίηση» της λαθρομετανάστευσης και την σημασιολογική μετάλλαξη της έννοιας του ανθρωπισμού συνεπάγεται και την αναφορά μας σε δύο ακόμη παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν επιβοηθητικά στην νομιμοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα αυτό, δηλαδή την χρήση του ηθικού λόγου και τον ρόλο των ΜΜΕ. Ο ανθρωπιστικός λόγος είναι κατά βάση ηθικός λόγος (για κάποιους ηθικολογικός), ιδιαίτερα όταν αρθρώνεται στην πολιτική και στα ΜΜΕ.

Η επίκληση προαιώνιων, αναλλοίωτων και επιτακτικών ανθρωπιστικών αξιών, η πριμοδότησή τους με αξιώσεις καθολικότητας, εκπίπτουν εύκολα και γρήγορα στον δυαδικό κώδικα λειτουργίας της ηθικής, το καλό/κακό. Όταν «το μόνο που μετράει είναι η ανθρωπότητα» ή, όπως είχε πει και ο Γιούνκερ, «τα σύνορα είναι η χειρότερη ανακάλυψη των πολιτικών. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους», τότε «το καλό» παίρνει συγκεκριμένη μορφή και εξάλλου ποιος δεν θα ήθελε να είναι με την πλευρά «του καλού»; Πολύ περισσότερο δε να προσφέρει την συναίνεσή του σε αυτούς «που αγωνίζονται για το καλό»;

Η επιβαλλόμενη σημερινή μορφή «ηθικής» στην πολιτική επικοινωνία προσφέρει μια γρήγορη και κατηγορηματική επιλογή θέσης, καθιστώντας περιττή, ακόμα και εξοργιστική, μια πιο ενδελεχή ανάλυση και ύποπτη την διερώτηση. Εννοείται, ότι εκείνος που εισάγει τον ηθικό λόγο και το περιεχόμενό του, τοποθετεί τον εαυτό του στην πλευρά του καλού, επιχειρώντας την αυτοεξαίρεσή του από ευρύτερες διαδικασίες αξιολόγησης. Ο υπηρέτης του καλού δεν μπορεί παρά να είναι εν γένει καλός.

Επίσης, οι εντολείς και οι σύμμαχοι, αλλά και οι υπηρέτες του υπηρέτη του καλού, δεν μπορεί παρά κι αυτοί να έχουν την στόφα του καλού. Έτσι, η κομμουνίστρια στα νιάτα της και φιλελεύθερη σήμερα, αλλά αποκαλούμενη μέχρι πρότινος ως… «ναζίστρια», Μέρκελ, μετασχηματίζεται αίφνης σε φύλακα των ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών ιδεωδών, ο «υπάλληλος των πολυεθνικών» Γιούνκερ σε no border ακτιβιστή (δείτε την δήλωσή του, που παραθέσαμε λίγο νωρίτερα) και τα σώματα ασφαλείας από «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» βραβεύονται για το ανθρωπιστικό τους έργο. Οι πολιτικές αμαρτίες-εγκλήματα στα ζητήματα των μνημονίων, του χρέους και των διεθνών σχέσεων χρειάζονται την ηθικοανθρωπιστική κολυμπήθρα εξαγνισμού τους.

Τα συστημικά ΜΜΕ, οργανώνοντας την λειτουργία τους γύρω από τον κώδικα πληροφορία/μη πληροφορία, αναπτύσσουν έναν πολύ υψηλό βαθμό επιλεκτικότητας (ποια πληροφορία αξίζει να αναπαραχθεί, ποια να φραγεί και ποια να διαστρεβλωθεί) και μια υψηλή ταχύτητα αντικατάστασης (μόλις η πληροφορία δημοσιοποιηθεί, παλιώνει και «μπαγιατεύει», μετατρέπεται σε μη πληροφορία και χρειάζεται μια νέα να την αντικαταστήσει), καθώς ο Μινώταυρος της πληροφόρησης πρέπει να τρέφεται καθημερινά με φρέσκιες ειδήσεις. Πατώντας πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο η (εκάστοτε) κυβέρνηση του εγχώριου πολιτικού συστήματος ουσιαστικά δανείζεται την αυτοπεριγραφή της «κοινωνίας της ανθρωπιάς» που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ, την ενισχύει και την διοχετεύει (υπό την μορφή παροχής) στην κοινωνία, επιχειρώντας να αντλήσει νομιμοποίηση. Με συνεχείς δηλώσεις και συμβολικές χειρονομίες-κινήσεις, το πολιτικό-δημοσιογραφικό προσωπικό του συστήματος εξαίρει πότε τους «φιλόξενους νησιώτες», πότε τα «σώματα ασφαλείας», πότε τους «ηρωικούς εθελοντές», τους «σώφρονες γονείς» κ.ο.κ. ή αντίστοιχα και κατ’ αντιδιαστολή, επιτίθεται στους «ρατσιστές», «ξενοφοβικούς», «μισαλλόδοξους», κ.ο.κ., οι οποίοι συγκροτούν την αναπόφευκτη, αλλά απομονωμένη και φιμωμένη, παραφωνία.

Ας σκεφτούμε, βεβαίως, ότι η κατάρρευση του αντιμνημονιακού πολιτικού σχεδίου στον μνημονιακό καταναγκασμό διατήρησε, αν δεν ενίσχυσε, τις πρόσφατες καταστάσεις ραγδαίας κοινωνικής υποβάθμισης και ένδειας διόλου ευκαταφρόνητων τμημάτων του ντόπιου πληθυσμού. Η αδυναμία-αδιαφορία των εναλλασσόμενων μνημονιακών κυβερνήσεων να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ίδιους τους πολίτες της Χώρας που κυβερνούν, δημιουργεί μια σαφή αίσθηση αλά καρτ επίκλησης των ανθρωπιστικών αξιών, η οποία με την σειρά της δημιουργεί μια διάχυτη απορία που μετατράπηκε σε δυσφορία των πληττόμενων ντόπιων λαϊκών στρωμάτων.

Είναι σαφές ότι στο λεγόμενο «προσφυγικό/μεταναστευτικό» ζήτημα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λίγο πολύ, (πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) συμμερίζονται το «ανθρωπιστικό σχέδιο» που κατέθεσε και εφάρμοσε η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση. Αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων αποδέχεται τα κυρίαρχα πολιτικά ιδεολογήματα της Δύσης, τα οποία μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων καθίστανται πλέον πλανητικά: ανθρώπινα δικαιώματα, αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ελευθερία της αγοράς, συνεχή οικονομική μεγέθυνση. Δεύτερον, όλο το τμήμα της αντιπολίτευσης του «Συνταγματικού τόξου» κινείται και τρέφεται από την ίδια σχέση εξάρτησης και υποταγής με την κυβέρνηση απέναντι στο ευρωπαϊκό κέντρο αποφάσεων, το οποίο ουσιαστικά υπέβαλε το «ανθρωπιστικό σχέδιο», ξεκινώντας από αφετηρία, η οποία σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την πραγματική προστασία των ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους. Επομένως, η ουσιαστική σύζευξη και συμπόρευση κυβέρνησης και του συνόλου της αντιπολίτευσης του «Συνταγματικού τόξου» (και) στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο στέκονται επί εσκεμμένα λανθασμένης βάσης, δείχνει ότι μόνο σοβαρά φαινόμενα δυσλειτουργίας μπορούν να προκαλέσουν στην ασφάλεια της Πατρίδας και την κοινωνική συνοχή του Λαού. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

διαβάστε το Α' μέρος: Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» 1

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 8:09 am


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ … ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ!

Έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και το λέει σήμερα και η ΝΔ ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα γίνουν τα Σκόπια επαρχεία της Τουρκίας. Τα γεγονότα άλλα δείχνουν …

Αντιπροσωπεία από Σκοπιανούς βουλευτές ευρίσκεται ήδη στα Κατεχόμενα  της Κύπρου μας για την «μαύρη» επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο για να … τιμήσουν(!)  τους εισβολείς, δείχνοντας πόσο υπολογίζουν τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα που τους έδωσε (ΟΧΙ μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ!) την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, το όνομα "Μακεδονία"!

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα  από το πρωί είχαν επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την «κυβέρνηση» και την «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από τα Σκόπια, το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία και το Τσαντ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΦΙΛΙΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ Η ΝΔ. ΜΙΑ “ΦΙΛΙΑ” ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 12:07 am


ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ! ΝΑΙ ΑΠΟ ΝΔ...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ! Η ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως επισημάναμε σε χθεσινή μας ανάρτηση, το «κεντρώο» (σύμφωνα με την χωροταξική θέση που διάλεξε στη βουλή…) μόρφωμα Βελόπουλου, έδωσε εξετάσεις υποταγής στο σύστημα και τις πέρασε με άριστα. Ψήφισε τον νεοδημοκράτη Τασούλα για πρόεδρο της βουλής και πήρε μια θέση αντιπροέδρου – την οποία αρνούντο επί μια ολόκληρη επταετία οι συστημικοί στην τότε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Ζ΄ αντιπρόεδρος της βουλής, λοιπόν, εξελέγη ο Απόστολος Αβδελάς, βελοπουλοβουλευτής Θεσσαλονίκης ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://ethnikismos.net/2019/07/19/αυτο-θα-πει-αποδοχη-η-κουκουεδια-δεν-κα/

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 10:00 pm


Σε πλήρη συνεργασία αριστεροί και “δεξιοί”.

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του Προέδρου της Βουλής, πρέπει να σημειώσουμε ότι, πανηγυρικά απεδείχθη πως, με την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, επήλθε πλέον «κανονικότης».

Την εκλογή του νέου ΠτΒ Κώστα Τασούλα στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Το ΚΚΕ, δήλωσε "παρών".

Ο Κώστας Τασούλας, ανάμεσα σε πολλά του βιογραφικού του,  υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευαγγέλου Αβέρωφ. Δεν τίθεται θέμα για την «συντηρητική και δεξιά» ιδεολογία του. Κι όμως τον υπερψήφισε μέχρι και ο Πάολας του Βαρουφάκη!!!

Τελικά υφίσταται η «δεξιά» χροιά της Νέας Δημοκρατίας ή είναι ένα επικοινωνιακό παραμύθι για μικρόνοες αστούς ψηφοφόρους; Πως γίνεται ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ να μην καταψηφίζουν μια τέτοια υποψηφιότητα;

Όταν η Χρυσή Αυγή μιλούσε για το «κόμμα των κομμάτων» πολλοί μας είπαν υπερβολικούς. Όμως βλέπουμε σύσσωμη την Βουλή να υπερψηφίζει τον ΠτΒ. Και το ΚΚΕ, κι εκείνο,  να μην καταψηφίζει, αλλά να δηλώνει «παρών».

Αυτό, είναι ένα ακόμη, σημείο για σχολιασμό. Η «κανονικότης» επήλθε, αφού έφυγε από την Βουλή η Χρυσή Αυγή, που ήταν δήθεν εχθρός του πολιτεύματος. Όμως δεν διαταράσσεται η «κανονικότης» από το ΚΚΕ, που εκ πεποιθήσεως δεν ψηφίζει ΠτΒ!

Υποτίθεται ότι το «δημοκρατικό τόξο» δεν ανεχόταν την Χρυσή Αυγή, λόγω του ακραίου λόγου της. Ανέχεται όμως το ΚΚΕ, παρά τις ακραίες πράξεις του!

Κάποιοι, κάποτε, πρέπει να πάψουν να είναι κορόιδα.

Μυρμηδόνας

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:15 pm


Και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέρ της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ένας ακόμη υπουργός της ΝΔ φανερώνει το πραγματικό πρόσωπό του γύρω από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με δήλωση του στο συνέδριο του «Economist»  είχε πει,  αναφερόμενος στην συγκεκριμένη συμφωνία , πως «αν εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον»! Όσο και αν προσπάθησε «να μαζέψει» στην συνέχεια την αρχική του δήλωση, ο … «μακεδονομάχος» Παναγιωτόπουλος εκτέθηκε και μαζί του εκτέθηκε και η ΝΔ, η οποία με σειρά υπουργών, βουλευτών και άλλων στελεχών της δείχνει την πραγματική ανθελληνική θέση της γύρω από την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ουσιαστικά υπερασπίζεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 6:50 pm


Πολιτική εκδήλωση: “Η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές”

Το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20:00 μμ, στην Τοπική Οργάνωση Αθηνών (Δηλιγιάννη 50) θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση με θέμα "Η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές - Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Εθνικιστικό Κίνημα".

Ομιλητής θα είναι ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος ενώ στην συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος.

Καλούνται όλοι οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Λαϊκού Συνδέσμου να παρευρεθούν.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 5:30 pm


Σοβιετικός Ολοκληρωτισμός στο ΑΠΘ

Μια καταγγελία έχει εμφανισθεί το διαδίκτυο, μια καταγγελία που αν και αφορά ένα θέμα από τον Απρίλιο, περιέργως προσφάτως πήρε δημοσιότητα και καταδεικνύει τον ξεπεσμό της πολιτικής, τον ξεπεσμό της παιδείας και την αυτοκτονική απάθεια της κοινωνίας.

Στο ΑΠΘ, συμβασιούχος διδάσκων, στο μάθημά του, ανέφερε το ΚΚΕ ως «ολοκληρωτικό καθεστώς» και στο μάθημα μπούκαρε Καθηγητής που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έκανε φασαρία και τον πήγε στον Πρύτανη!

Κατόπιν, παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, μαζί με φοιτητές του Τμήματος, απαιτώντας την κατάργηση του μαθήματος «Θεωρίες για τον Ολοκληρωτισμό». Επίσης, απόφαση αίτησης ανάκλησης του μαθήματος πήρε και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος.

Το θέμα συνεχίστηκε, το ΚΚΕ έκανε συναντήσεις, ομιλίες και γενικά απαίτησε να μην θεωρείται η Σοβιετική Σταλινική εποχή «ολοκληρωτικό καθεστώς».

Ενώ λοιπόν, η Ελλάδα είναι σπαρμένη με νεκροταφεία γεμάτα θύματα από την ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση, που στόχο είχε να περάσει την χώρα στο «δημοκρατικό σοβιετικό μπλοκ», οι απόγονοι των Σταλινιστών, έχουν καπελώσει την παιδεία και ελέγχουν την γνώση και την ιστορία, πατώντας στο λαιμό με την σοβιετική μπότα, την ελευθερία του λόγου, την ιστορική αλήθεια αλλά και την κοινή λογική.

Τι κάνει η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και οι ακόλουθοί τους;

Σέβονται τους αγώνες της αριστεράς.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 4:10 pm


Ντροπή: ο «ζητιάνος» Δένδιας εκλιπαρεί τις ΗΠΑ να σταθούν «ασπίδα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Αίσχος, ντροπή, αηδία. Αυτές είναι οι πλέον κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουν την είδηση που ακολουθεί, όπως την διαβάσαμε σε ημερήσια εφημερίδα: «Την παρέμβαση των ΗΠΑ και την «καθαρή στήριξη» τους στην Ελλάδα σε περίπτωση που απαιτηθεί για να αποτραπεί ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία ζήτησε ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο».

Η λογική του «ζητιάνου» από τον Δένδια , τον «κολλητό» του συκοφάντη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Δημήτρη Ψαρρά, και η αναβίωση του αξέχαστου και θλιβερού «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ», που είπε ανερυθρίαστα τον Φεβρουάριο του 1996 από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός της ντροπιαστικής νύχτας των Ιμίων Κώστας Σημίτης. Τότε και τώρα η Εθνική Ασφάλεια της Χώρας εξαρτάται όχι από το Ακαταμάχητο των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, αλλά από τα παρακάλια στις ΗΠΑ...

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 2:45 pmΦιλικοί ιστότοποι: