1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
 3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κοπανακι    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κοπανακι και εμείς θα το προσθέσουμε.

«Φωτεινό παράδειγμα ανθρώπινης προσφοράς η συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τη δωρεά μυελού των οστών. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου κου Οικονομόπουλου Δημήτρη , του διδακτικού προσωπικού σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την πρόεδρο κα Παυλικάκη Ελένη. 
Στην όλη εκδήλωση καταλυτικό ρόλο έπαιξε  η κα Κατσαρού Ελένη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Αιματολογικού Τμήματος κος Αδαμόπουλος Ιωάννης ο οποίος τόνισε ότι η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή ασθενών, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία και μεσογειακή αναιμία. Γι’ αυτό το λόγο, είναι επιτακτική η ανάγκη για τη χώρα μας να αναπτυχθεί η δωρεά μυελού και ομφάλιου αίματος σε Δημόσια  Τράπεζα.

Πολλά νοσήματα που μέχρι πρότινος ήταν μοιραία, όπως η λευχαιμία, μπορούν σήμερα να αντιμετωπισθούν με την αντικατάσταση του μυελού των οστών του πάσχοντα με αιμοποιητικά κύτταρα, που λαμβάνονται από το μυελό, το αίμα ή το ομφάλιο αίμα ενός άλλου ανθρώπου, συμβατού αδελφού ή εθελοντή δότη. Η πιθανότητα εύρεσης συμβατού με τον ασθενή αδελφού είναι μόνο 30%, γεγονός που κάνει φανερή την ανάγκη ύπαρξης μιας μεγάλης Δεξαμενής Εθελοντών δοτών, ώστε όλοι οι ασθενείς που χρειάζονται αλλογενή μεταμόσχευση να μπορούν να έχουν αυτή την ευκαιρία.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε και στη χώρα μας ότι μπροστά στην αρρώστια,, εμείς και οι άλλοι είμαστε όλοι μέρος μιας αλυσίδας. 
Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου. 
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας έννοιας που στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που ο ατομισμός και η ιδιώτευση έχουν αναχθεί σε αξίες της εποχής, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη.

Η προσέλευση των γονέων και των δασκάλων ήταν αθρόα και η προσφορά για εγγραφή στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών μαζική.  Μετά την ενημέρωση έγινε εγγραφή 48 δοτών.

Η εθελοντική συνείδηση όλων των παραγόντων του 9ο Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ανθρώπινης προσφοράς για όλους τους συμπολίτες μας γιατί όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:39 pm


ΔΕΗ: Εκπτωση έως και 54% για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 600.000 πολίτες.

Οι κατηγορίες καταναλωτών που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι:
 • Οι μακροχρόνια άνεργοι για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες και οι καταναλωτές με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο των 12.000€ προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Διευκρινίζεται ότι η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 1.500 kWh.
 • Οι γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€, προσαυξημένο κατά 6.000€, εφόσον κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 1.700 kWh.
 • Τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και μέση 4μηνιαία κατανάλωση από 200 kWh έως 1.700 kWh.
 • Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών και οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€. Στην περίπτωση αυτή η μέση 4μηνιαία κατανάλωση θα πρέπει να κυμαίνεται από 200 kWh έως 2.000 kWh, ενώ πέραν του ορίου αυτού τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στη συνολική 4μηνιαία κατανάλωση.
Στα όρια κατανάλωσης όλων των κατηγοριών δε λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Η ΔΕΗ καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση άμεσα προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους. Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr, και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.–7 μ.μ.
Τα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης είναι λογαριασμός ρεύματος της κύριας κατοικίας στο όνομα του ενδιαφερόμενου, προσωπικά στοιχεία (αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ και ΑΦΜ συζύγου για τους έγγαμους. Για τους ανασφάλιστους καταναλωτές απαιτείται ο αριθμός πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο και ο ασφαλιστικός φορέας που εξέδωσε τη βεβαίωση.
Τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να δηλώσουν επιπλέον: αριθμό ΑΜΚΑ, αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα στον οποίο υπάγονται, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης και θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση κάθε χρόνο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε τηλεφωνείστε στο 11770 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.dei.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:31 pm


ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ - Εισαγγελικές πηγές: ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατονόμασε πρόσωπο ο κ. Χαϊκάλης


Εισαγγελικές πηγές: Ουδέποτε κατονόμασε πρόσωπο ο κ. Χαϊκάλης

Δύο φορές προσήλθε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, αλλά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, και τις δύο φορές δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό.
Η πρώτη φορά ήταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογικάκο, παρουσία και του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ήταν εκείνος που υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να δώσει αμέσως κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά τις επίμαχες καταγγελίες και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου.
Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, το οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδείκνυε τις καταγγελίες του, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που επιχειρούσε να τον δωροδοκήσει.
Η δεύτερη φορά που ο βουλευτής βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν στις 08:30 τις 12ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στον εισαγγελέα νέο ηχητικό υλικό, χωρίς όμως και πάλι να αποκαλύψει το όνομα του καταγραφέντος προσώπου, όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές πηγές.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην Ασφάλεια, με εντολή από τον εισαγγελέα να ερευνηθεί το επίμαχο υλικό του κ. Χαϊκάλη, ώστε αφού διαπιστωθεί ότι είναι γνήσιο και όχι προϊόν συρραφής να εντοπιστούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι γι αυτές, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έδωσε στην Ασφάλεια την πρώτη κατάθεσή του, ενώ ακολούθησε και μία ακόμη, πριν δύο ή τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του. 
Μάλιστα, ο βουλευτής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο. Γι αυτό τον λόγο, η Ασφάλεια, ήδη, έχει αποστείλει έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:26 pm


Αρχές του 2015 η επιδότηση αγοράς laptop ή tablet στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Στις αρχές του 2015 αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή του Taxis, που αφορά την επιδότηση 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό laptop ή tablet και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο internet.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι περίπου 290.000 δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι οκτώ περιφερειών της χώρας οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.
Για κάθε δικαιούχο θα εκδίδεται ένα voucher, το οποίο ο καταναλωτής θα δίνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στα καταστήματα τεχνολογίας που θα λάβουν μέρος στη δράση. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα φτιάξει μέχρι και 15 πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές με στόχο να αποσπάσει την προτίμηση όσο των δυνατόν περισσότερων.
Την επόμενη εβδομάδα, οι εταιρείες θα παρουσιάσουν τις προσφορές τους.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:10 pm


ΟΑΕΔ: Στις 29/12 η ανακοίνωση μοριοδότησης για την κατάρτιση ανέργων 29 - 64 ετών

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν στη σελίδα του ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα μοριοδότησης για τους υποψήφιους του προγράμματος κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών.
Τα αποτελέσματα αφορούν τη δράση με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 08/2014 για voucher κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29-64 ετών).
Η ανάρτηση θα γίνει στις 11 το πρωί και θα παραμείνει έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:06 pm


«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη


«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη - (δείτε όλη τη συνέντευξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων)

Πολιτικό σεισμό, με ανεξέλεγτες διαστάσεις, προκαλούν οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για την υπόθεση, παρά κάποια βίντεο με συνομιλίες του βουλευτή με κάποιον πρώην τραπεζικό με το όνομα Γ. Α., το όλο σκηνικό που έχει στηθεί χαρακτηρίζεται νοσηρό. 
Λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγωνιώδης προσπάθεια για συνεννόηση ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, προκαλείται μια άνευ προηγουμένου αναταραχή που σαφέστατα δημιουργεί νέα δεδομένα.
Οπως λένε καλά γνωρίζοντες το πολιτικό κλίμα στα κόμματα, ακόμη κι αν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν καταφέρουν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, η φωτιά που έχει ανάψει δύσκολα μπορεί να σβήσει και θα σημαδέψει τις επόμενες ψηφοφορίες. «Ποιος ανεξάρτητος βουλευτής ή βουλευτής των ΑΝΕΛ που σκεφτόταν να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, θα το κάνει τώρα; Θα φοβάται ότι θα στιγματιστεί με τα όσα ακούγονται περί χρηματισμού. Ακόμη και να μην υπάρχει story και να πρόκειται απλά για ''λάσπη στον ανεμιστήρα'' το κλίμα έχει πολωθεί σε τέτοιο σημείο που δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί η ηρεμία».
Αυτό τονίζουν κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση οι οποίοι τονίζουν ακόμη πιο δηκτικά: «Είναι μια καλοστημένη υπόθεση η οποία βάζει μπουρλότο στο πολιτικό σύστημα, με τη βοήθεια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα σπεύσει να το εκμεταλλευτεί.
Καμμένος: Θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία πριν την τρίτη εκλογή
Πριν την τρίτη εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχουμε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για να μην υπάρχουν σκιές, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το θέμα. Υπογράμμισε ακόμη ότι «Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει τη σύσταση της κυρίας Βούλτεψη και δεν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, εγώ θα τα δώσω». Ο κ. Καμμένος, δείχνοντας ένα CD στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι σε αυτό, υπάρχει βίντεο από την πρώτη συνάντηση που φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα. Οπως ανέφερε, η συνάντηση με το πρόσωπο που πρότεινε το χρηματισμό καταγράφηκε με κάμερα - ρολόι που φορούσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Τόνισε δε ότι ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις.
Αναφορικά με τον μεσάζοντα δήλωσε ότι αυτός εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Ανέφερε δε ότι «Γνώρισα το μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ». Κατήγγειλε και τον πρωθυπουργό, ότι έπαιρνε τηλέφωνο βουλευτές του κόμματος για να τους πείσει να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οσον αφορά στις συνομιλίες του μεσάζοντας με τον κ. Χαϊκάλη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι το πρόσωπο αυτό τόνισε στο βουλευτή ότι μπορεί να του δώσει 700.000 ευρώ άμεσα. «Κάποια απ' αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ' την απαγωγή Παναγόπουλου», συμπλήρωσε.
Χαϊκάλης: Πέραν κάθε φαντασίας όσα ακούγονται στους διαλόγους
Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δε τον έχει πάρει τηλέφωνο, αλλά τόνισε ότι με τον μεσάζοντα είχε φιλική σχέση. «Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, μετά άρχισε να σοβαρεύει» τόνισε. Είπε ακόμη ότι ήθελε να έχει ο Λάκης Λαζόπουλος το βίντεο «σε περίπτωση που μου συμβεί τίποτα». Αναφορικά με το γιατί ο μεσάζων δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού στο οποίο είχαν συμφωνήσει, είπε «ίσως είχε καταλάβει κάτι, ίσως τον ενημέρωσαν». Για το επίμαχο ραντεβού που δεν έγινε πότέ είπε ότι «Η Αστυνομία περίμενε να τον συλλάβει με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Ανέφερε ότι «Από την πρώτη στιγμή δόθηκε το όνομα του μεσάζοντα στην Ασφάλεια» και ότι όσα ακούγονται στους διαλόγους των συνομιλιών τους είναι «πέραν πάσης φαντασίας», ενώ απαντώντας σε κατηγορίες που έχουν ακουστεί εις βάρος του μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας «Ισως αποδείξω για πρώτη φορά στη ζωή μου ότι έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο μου».

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 3:01 pm


ΜΕΣΣΗΝΗ - Η Λευκοχώρα με το βλέμμα ενός μικρού ...

Τη Λευκοχώρα με το βλέμμα ενός μικρού παιδιού θα παρακολουθήσουν σε ψηφιακό ντοκιμαντέρ και σε φωτογραφίες  που επεξεργάστηκε σε υπολογιστή  ο Κωνσταντίνος Μαλλιαρός για το χωριό του, τις  οποίο και δημοσίευσε  στην ιστοσελίδα www.leukoxora.blogspot.gr . 
Στο πλαίσιο της προβολής των χωριών της Μεσσηνίας από τη σχολή πληροφορικής Αλγόριθμος ο Κωνσταντίνος Μαλλιαρός μαθητής της τετάρτης δημοτικού ανέλαβε και   φωτογράφισε  τοπία  και σκηνές από τη καθημερινότητα της Λευκοχώρας του Δήμου Μεσσήνης. 
Στη συνέχεια επεξεργάστηκε το φωτογραφικό υλικό και δημιούργησε εκτός από την ιστοσελίδα  ένα ολιγόλεπτο βίντεο με εικόνες εφέ και μουσική το οποίο και αναρτήθηκε στη σελίδα «Στην ομορφιά που χάνεται» στο facebook.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:39 am


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Μοίρασαν τρόφιμα οι Τρίτεκνοι !

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει πως την Πέμπτη 18/12 στο νεοϊδρυθέν κοινωνικό παντοπωλείο για άπορες Τρίτεκνες οικογένειες μοιράσαμε τρόφιμα, καθαριστικά, πατάτες, γλυκά, λάδι και κρέας σε 58 οικογένειες από όλη τη Μεσσηνία. 
Στόχος μας είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να βοηθούμε με είδη πρώτης ανάγκης τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν έντονα βιοποριστικά προβλήματα. 
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αποτελούν το περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης απλών πολιτών , τοπικών επιχειρήσεων , συλλόγων και φορέων του νομού και ειλικρινά τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Επίσης ευχαριστούμε τους εθελοντές μέλη του συλλόγου που συγκέντρωσαν και διένειμαν τα είδη πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν από το παντοπωλείο μας . 
Επισημαίνουμε πως το παντοπωλείο μας είναι το μοναδικό που εκτείνει την δράση του σε όλο το νομό Μεσσηνίας.
Τέλος καλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις , φορείς και μεμονωμένους πολίτες να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν με τρόφιμα και άλλα είδη, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει το παντοπωλείο τρόφιμα σε πολυμελείς οικογένειες που βιούν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:36 am


Πάτρα: Χειρουργός έφαγε το ξύλο της χρονιάς του από πελάτη

 Τον είχε «μαδήσει» κατ’ επανάληψη για επεμβάσεις στη σύζυγό του 

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Mπλε- Μαρέ έκανε γνωστό χειρουργό της Πάτρας ο άντρας μιας ηλικιωμένης, στην οποία ο παθών είχε κάνει κατ’ επανάληψη επεμβάσεις, φυσικά με το αζημίωτο.
Ο γιατρός – βαρύνεται και με περίπτωση που αφορά σε χρηματισμό του όταν ήταν στον Δημόσιο τομέα – που θωρείται από τους καλύτερους στο είδος του αλλά είναι φιλοχρήματος, είχε «βάλει» νυστέρι στην γυναίκα του άντρα που του επιτέθηκε, άλλες τρεις φορές και για κάθε φορά έλαβε για τις υπηρεσίες του, ποσά τα οποία κυμάνθηκαν από δύο έως και 9000 ευρώ.
Η τέταρτη φορά ήταν και η φαρμακερή, καθώς μετά την επέμβαση ο άντρας της χειρουργημένης γυναίκας ζήτησε να μάθει τι οφείλει, με τον χειρουργό να του δηλώνει κατ’ επανάληψη πως θα του πει προσεχώς, αλλά να καθυστερεί να αναφέρει το ακριβές ποσό.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν μετά από επίσκεψη για την πραγματοποίηση αλλαγής,  ζητήθηκε από τον γιατρό να αναφέρει το ποσό που απαιτούσε. 
Η απάντηση ήταν αυτή που προκάλεσε την οργή του συζύγου.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ)

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:31 am


ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ – Μέσα στις γιορτές έκοψαν το ρεύμα σε μακροχρόνια άνεργο !!!

Εδώ και τέσσερα χρόνια  είναι μακροχρόνια  άνεργος αφού έκλεισε η επιχείρηση  που εργαζόταν , σε ηλικία περίπου 60 ετών αδυνατεί να βρει πλέον εργασία 

Δίχως να έχει κανένα εισόδημα  έκανε αίτηση να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο  και να τύχει μιας κάποιας προστασίας 


Το αποτέλεσμα ήταν να πάει χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ στο… σπίτι του των 40 τετραγωνικών σε τοπική κοινότητα  του δήμου Πύλου –Νέστορος  και να του κόψει την παροχή ηλεκτροδότησης, αναγκάζοντάς τον να κοιμηθεί με ανυπόφορο ψύχος με διπλές κουβέρτες και ένα κερί ενώ  συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή 


Η αξία του ρεύματος είναι 650  ευρώ για  6 μήνες συνυπολογίζοντας  δημοτικά τέλη και χαράτσια 


Σκεφτείτε δηλαδή πόσο ρεύμα καταναλώνει σε ένα σπιτάκι 40 τετραγωνικών σε χωριό της Μεσσηνίας 

Η Κυβέρνηση  και η ΔΕΗ που διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουν το ρεύμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς είπαν και λένε ψέματα στον κόσμο. 

Άμεσα λοιπόν πρέπει κάτι να κάνουν προτού θρηνήσουμε νεκρούς από το ψύχος μέσα στις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων .Υ.Γ 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ;

ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Αλλά εμείς θα επιμείνουμε…..


‘Όποιος από τους αναγνώστες μας επιθυμεί να βοηθήσει για την επανασύνδεση του ρεύματος  ας επικοινωνήσει  μαζί μας στο email  [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:24 am


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών

Συνολικά 13 άτομα εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» και η οποία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Οι αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωσή της συλλαμβάνοντας με την αυτόφωρη διαδικασία επτά μέλη της οργάνωσης, πέντε Αλβανούς και δύο Έλληνες. Ανάμεσά τους είναι και δύο ηγετικά στελέχη της.
Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 40χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για «συμβόλαια θανάτου», «προστασίες» και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ο ένας για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο άλλος για ναρκωτικά, ενώ ως περιφερειακά μέλη κατηγορούνται άλλοι δύο Έλληνες.
Από την έως τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος «πωλούσαν προστασία» σε 24 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία εισέπρατταν από 200 έως 700 ευρώ το μήνα.
Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».
Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και υπόθεση εκβίασης και διάπραξης σωματικών βλαβών, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης, σε βάρος ιδιώτη, για δήθεν οικονομικές οφειλές του προς τρίτο πρόσωπο και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 12.250 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.
Η αστυνομική έρευνα, την οποία διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:23 am


Ακυβέρνητο σκάφος με 200 λαθρομετανάστες δυτικά της Πύλου


Ρυμουλκείται από πλοίο με προορισμό τη Σικελία

Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα, 117 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι παράτυποι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβασθούν σε κάποιο από αυτά με προορισμό την Ελλάδα.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις, το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο, με προορισμό τη Σικελία.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Νοέμβριο του 2014 σημειώθηκαν στη χώρα μας συνολικά 193 περιστατικά παράνομης εισόδου και εξόδου παράτυπων μεταναστών, συνελήφθησαν 3.447 αλλοδαποί και 57 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 23 σκάφη και 16 οχήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 8:20 am


Έρευνα του MIT - Οι ανεμογεννήτριες δεν βλάπτουν την υγεία

Η διαβίωση κοντά σε ανεμογεννήτριες δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία

σύμφωνα με νέα συγκεντρωτική μελέτη που υπογράφουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσσέτης (MIT).

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν μεταξύ άλλων επιπτώσεων στην υγεία που έχουν συνδεθεί με τη λειτουργία των ανεμογεννητριών, το άγχος, η ενόχληση και οι διαταραχές ύπνου.

“Δεν υφίσταται ξεκάθαρη ή συνεπής συσχέτιση μεταξύ του θορύβου από τις ανεμογεννήτριες και οποιασδήποτε συγκεκριμένης ασθένειας ή άλλης διαταραχής στην ανθρώπινη υγεία” είναι το συμπέρασμα της μελέτης.

Οι επιστήμονες του MIT έλαβαν υπόψη μια σειρά από περιπτωσιολογικές μελέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ώστε να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο του υπόηχου στην ποιότητα ζωής των κατοίκων περιοχών όπου βρίσκονται εγκατεστημένα αιολικά πάρκα.

Παρότι τα παράπονα των κατοίκων ήταν συχνότερα κατά τη φάση της κατασκευής των αιολικών πάρκων, η εγκατάσταση εξορυκτικών δραστηριοτήτων, όπως το αέριο και το πετρέλαιο συγκέντρωσε περισσότερα πυρά.

Μια περίπτωση στη βόρεια Πολωνία, στη μεγαλύτερη μελέτη σχετικά με το θόρυβο των ανεμογεννητριών, έδειξε ότι εκείνοι που κατοικούσαν ακριβώς δίπλα σε αιολικά πάρκα είχαν τη βέλτιστη ποιότητα ζωής, ενώ εκείνοι που κατοικούσαν πάνω από 1500 μέτρα μακρυά τη χείριστη.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Ιβάν Πινέδα, αναλυτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) επισήμανε ότι “τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να καθησυχάσουν τις ανησυχίες που ορισμένοι πολίτες ενδέχεται να διατηρούν σχετικά με τη διαβίωσή τους κοντά σε ανεμογεννήτριες”.

Οι μετρήσεις των ήχων χαμηλής συχνότητας, υποήχου και τόνου έδειξαν ότι πράγματι οι ανεμογεννήτριες παράγουν υπόηχους, αλλά οι ενοχλήσεις στις κατοικίες είναι πολύ χαμηλότερες από τα επίπεδα ακουστικότητας, δηλαδή από αυτές που μπορεί να “συλλάβει” το ανθρώπινο αφτί.

Τέσσερεις μεγάλες ανεμογεννήτριες και 44 μικρότερες ελέγχθηκαν στην Ολλανδία, ωστόσο ο υπόηχος δεν φάνηκε να επηρεάζει τα νοικοκυριά, ενώ συνολικά ο θόρυβος από τη λειτουργία τους βρέθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτόν που παράγουν άλλες πηγές ηχορρύπανσης όπως η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους.

Τη μελέτη που μπορείτε να βρείτε εδώ χρηματοδότησαν η Καναδική Ένωση Αιολικής Ενέργειας και η EWEA, χωρίς ωστόσο να εμπλακούν στην ανεξάρτητη έρευνα και τη διατύπωση των συμπερασμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή διεθνής έρευνα που είχαμε παρουσιάσει στο econews έδειχνε ότι, οι προσφυγές στα δικαστήρια κατά της λειτουργίας αιολικών πάρκων με το δικαιολογητικό ότι βλάπτουν τη δημόσια υγεία στη συντριπτική τους πλειονότητα απορρίπτονται από τα δικαστήρια.

Τέλος, επισημαίνεται το πόρισμα αυστραλιανής έρευνας που είχε δείξει ότι τα παράπονα για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι πολύ συχνότερα σε περιοχές έντονης δραστηριοποίησης οργανώσεων κατά της αιολικής ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 1:17 am


Spiegel: Ελλάδα, πετρέλαιο και ρούβλι το «εκρηκτικό κοκτέιλ» - Ερχεται παγκόσμια οικονομική κρίση;

Spiegel: Ελλάδα, πετρέλαιο και ρούβλι το «εκρηκτικό κοκτέιλ» - Ερχεται παγκόσμια οικονομική κρίση;
Το ενδεχόμενο ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, της πτώσης του ρουβλιού και της απειλής νέας αναταραχής στην Ελλάδα να αποτελεί το μείγμα της νέας οικονομικής κρίσης διερευνά άρθρο του περιοδικού «Der Spiegel», στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» και ότι μπορεί να γίνει και πάλι αφορμή για αναταραχή στις αγορές.
«Παγκοσμίως αυξάνεται η ανησυχία για μια νέα μεγάλη κρίση. Τι θα συμβεί αν το ρωσικό πρόβλημα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες; Τι θα συμβεί αν η τιμή του πετρελαίου κατρακυλήσει ακόμη πιο δραματικά και η αξία του δολαρίου συνεχίσει να ανεβαίνει; Τι θα συμβεί αν στην Ελλάδα έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία; Πρόκειται για έναν επικίνδυνο συνδυασμό διαφόρων κρίσεων, ο οποίος θα κρατήσει τις επόμενες εβδομάδες υπ΄ατμόν τον οικονομικό κόσμο», αναφέρει ο συντάκτης και μεταφέρει την άποψη του τέως επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ: «Οι επενδυτές είναι εντελώς ανασφαλείς. Θέλουν να βγουν από ο,τιδήποτε μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο με κινδύνους. Ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης κρίσης είναι εδώ». Ο επικεφαλής οικονομολόγος της DZ Bank Στέφαν Μπιλμάιερ είναι πιο αισιόδοξος: «Έχουμε κάποια συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες αναταραχές στις αγορές», δηλώνει, αλλά αναφέρεται και σε θετικούς παράγοντες, όπως η σταθερή οικονομία στις ΗΠΑ και στην Γερμανία και τα διεθνώς χαμηλά επιτόκια. «Η πιθανότητα μεγαλύτερης αναταραχής έχει αυξηθεί, αλλά παραμένει κάτω από το 50%», διευκρινίζει.
Ο συντάκτης επισημαίνει ακόμη το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από «επικίνδυνες» επενδύσεις και αγοράζουν γερμανικά και αμερικανικά κρατικά ομόλογα, παρότι τα επιτόκια είναι ιδιαίτερα χαμηλά. «Το γεγονός ότι οι επενδυτές 'παρκάρουν' τα χρήματά τους στον σίγουρο οφειλέτη που λέγεται Γερμανία, παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο είναι σχεδόν μηδενικό, αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι κρίσης», αναφέρει ο συντάκτης.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα, το δημοσίευμα τονίζει ότι στο τέλος του έτους η Ευρωζώνη ενδέχεται και πάλι να ταράξει τις αγορές, με αιτία και πάλι την Ελλάδα. Ο συντάκτης εξηγεί την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναφέρει ότι στην πρώτη ψηφοφορία ο υποψήφιος απέτυχε παταγωδώς, ενώ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απορρίπτει την πολιτική διάσωσης της τρόικας και αναμένεται να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι οικονομολόγοι είναι ανήσυχοι, συνεχίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία, θα πάμε σε κρίση των ελληνικών τίτλων στις χρηματαγορές», τονίζει ο κ. Ζιν και εξηγεί ότι οι αγορές ανησυχούν ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα προβληθούν από την πλευρά της Ελλάδας «υπερβολικές απαιτήσεις» για άφεση μέρους του χρέους. «Ήδη η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει για να δανειστεί από τις αγορές υψηλότερα επιτόκια από ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες. Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, αυτό θα είναι μόνο μια πρόγευση ενός νέου γύρου κρίσης στην Ευρωζώνη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 1:11 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 19 Δεκεμβρίου 1919. Παραιτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και Δικαιοσύνης Σωτήρης Τζανετουλέας

Σαν σήμερα, στις 19 Δεκεμβρίου 1919, παραιτήθηκε ο Μεσσήνιος Υπουργός Οικονομικών και Δικαιοσύνης Σωτήρης Τζανετουλέας. 
Γεννήθηκε το 1868 στο χωριό Σταυροπήγιο Αβίας. 
Σπούδασε νομικά και οικονομικά. Διορίστηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έφτασε στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή. 
Το 1916 επιλέχτηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Σπ. Λάμπρο και ορκίστηκε υπουργός Οικονομικών και Δικαιοσύνης. 
Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης επανήλθε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
Μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκη στα 1923 επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου και το νόμο του Α΄ Αναγκαστικού Εσωτερικού Δανείου. 
Πέθανε το 1927.

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 12:05 am


Κολασμένο .....γυναικείο Μοναστήρι - Εφαγαν 28 εκατ. ευρώ μοναχοί και μοναχές !


To γυναικείο μοναστήρι ήταν... κολασμένο. Εφαγαν 28 εκατ. ευρώ μοναχοί και μοναχές

Την παραπομπή έξι ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενων για «κομπίνα» εκατομμυρίων που στήθηκε στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς.
Ανάμεσα σ' αυτούς που προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη είναι δύο μοναχοί, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί, μεταξύ αυτών κι ένας δικηγόρος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της απάτης σε βάρος ΝΠΔΔ, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ. Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ που προηγήθηκε προέκυψε ότι μέσω πληρεξούσιου που απέσπασαν, έλαβαν μεγάλα τραπεζικά δάνεια, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δανειοδοτήσεις «πιστών» για την αγορά ακινήτων. Ακόμη, κατά το ίδιο πόρισμα, φέρονται ότι ίδρυσαν off shore εταιρεία σε χώρα της Αφρικής μέσω της οποίας διενεργούσαν ύποπτες συναλλαγές.
Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας «αθωώνει» την ηγουμένη του γυναικείου μοναστηρίου και μία ακόμη μοναχή, για τις οποίες προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που θα εκδώσει το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων σε δίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 11:47 pm


Οι πρώτες δύο ημέρες της ψυχής μετά το θάνατο – Τα τελώνια, οι σαράντα μέρες, και η Τελική Κρίση

Από το βιβλίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ.

Οι πρώτες δύο ημέρες μετά το θάνατο.

Για διάστημα δύο ημερών η ψυχή απολαύει σχετικής ελευθερίας και έχει δυνατότητα να επισκεφθεί τόπους που της ήτα προσφιλείς στο παρελθόν, αλλά την Τρίτη ημέρα μετακινείται σε άλλες σφαίρες.
Εδώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης απλώς επαναλαμβάνει τη διδασκαλία που η Εκκλησία ήδη γνωρίζει από τον 4ο αιώνα, όταν ο άγγελος που συνόδευσε τον Αγ. Μακάριο Αλεξανδρείας στην έρημο, του είπε, θέλοντας να ερμηνεύσει την επιμνημόσυνη δέηση της Εκκλησίας για τους νεκρούς την Τρίτη ημέρα μετά θάνατο: «Όταν γίνεται η προσφορά της αναίμακτης θυσίας (μνημόσυνο στη θεία λειτουργία) στην Εκκλησία την τρίτη ημέρα, η ψυχή του κεκοιμημένου δέχεται από τον φύλακα άγγελο της ανακούφιση για τη λύπη που αισθάνεται λόγω του χωρισμού της από το σώμα…
Στο διάστημα των δύο πρώτων ημερών επιτρέπεται στην ψυχή να περιπλανηθεί στον κόσμο, οπουδήποτε εκείνη επιθυμεί, με τη συντροφιά των αγγέλων που τη συνοδεύουν. Ως εκ τούτου η ψυχή, επειδή αγαπά το σώμα, μερικές φορές περιφέρεται στο οίκημα στο οποίο το σώμα της είχε σαβανωθεί, περνώντας έτσι δύο ημέρες όπως ένα πουλί που γυρεύει τη φωλιά του.
Αλλά η ενάρετη ψυχή πλανιέται σε εκείνα τα μέρη στα οποία συνήθιζε να πράττει αγαθά έργα. Την τρίτη ημέρα, Εκείνος ο Οποίος ανέστη ο Ίδιος την τρίτη ημέρα από τους νεκρούς καλεί την ψυχή του Χριστιανού να μιμηθείτη δική Του ανάσταση, να ανέλθει στους Ουρανούς όπου θα λατρεύει το Θεό όλων.»
Στην Ορθόδοξη νεκρώσιμη ακολουθία, ο Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός περιγράφει παραστατικά την κατάσταση της ψυχής η οποία, έχοντας μεν αφήσει το σώμα αλλά παραμένοντας στη γη, είναι ανίκανη να επικοινωνήσει με τους αγαπημένους της τους οποίους βλέπει: «Οίμοι, οίον αγώνα έχει η ψυχή χωριζόμενη εκ του σώματος! Οίμοι, πόσα δακρύει τότε, και ουχ υπάρχει ο ελεών αυτήν! Προς τους αγγέλους τα όμματα ρέπουσα, άπρακτα καθικετεύει προς τους ανθρώπους τας χείρας εκτείνουσα, ουκ έχει τον βοηθούντα. Διό, αγαπητοί μου αδελφοί, εννοήσαντες ημών το βραχύ της ζωής, τω μεταστάντι την ανάπαυσιν, παρά Χριστού αιτησώμεθα, και ταις ψυχαίς ημών το μέγα έλεος».
Σε γράμμα του προς τον αδελφό μιας αποθνήσκουσας γυναίκας, ο Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος γράφει: «Η αδελφή σου δεν θα πεθάνει. Το σώμα του ανθρώπου πεθαίνει, αλλά η προσωπικότητά του συνεχίζει να ζει. Απλώς μεταφέρεται σε μια άλλη τάξη ζωής… Δεν είναι εκείνη που θα βάλουν στον τάφο. Εκείνη βρίσκεται σε έναν άλλο τόπο όπου θα είναι θα είναι ακριβώς το ίδιο ζωντανή όσο και τώρα.
Τις πρώτες ώρες και ημέρες θα βρίσκεται γύρω σου. Μόνο που δεν θα λέει τίποτα και εσύ δεν θα μπορείς να την δεις. Θα είναι όμως ακριβώς εδώ. Να το έχεις αυτό στο νου σου. Εμείς που μένουμε πίσω θρηνούμε για τους κεκοιμημένους, όμως για εκείνους τα πράγματα είναι αμέσως πιο εύκολα. Είναι πιο ευτυχισμένοι στη νέα κατάσταση. Όσοι έχουν πεθάνει και κατόπιν επαναφέρθηκαν στο σώμα διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν μια πολύ στενάχωρη κατοικία. Και η αδελφή σου θα αισθάνεται έτσι. Είναι πολύ καλύτερα εκεί, και εμείς νοιώθουμε οδύνη σαν να της έχει συμβεί κάτι απίστευτα κακό! Θα μας κοιτάζει και σίγουρα θα μένει κατάπληκτη με την αντίδρασή μας».
Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η ανωτέρω περιγραφή των πρώτων δύο ημερών του θανάτου αποτελεί γενικό κανόνα, ο οποίος κατά κανένα τρόπο δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Πράγματι τα περισσότερα παραδείγματα από την Ορθόδοξη γραμματεία, δεν συνάδουν με αυτόν τον κανόνα, και ο λόγος είναι φανερός: οι άγιοι, μην έχοντας καμιά απολύτως προσκόλληση στα εγκόσμια και ζώντας σε διαρκή προσδοκία της αναχώρησής τους για την άλλη ζωή, δεν ελκύονται καν από τους τόπους όπου έπρατταν τα αγαθά τους έργα αλλά ξεκινούν αμέσως την άνοδο τους στους Ουρανούς.
Άλλοι, ξεκινούν την άνοδο τους πριν το τέλος των δύο ημερών για κάποιον ειδικό λόγο που μόνον η Θεία Πρόνοια γνωρίζει. Από την άλλη οι σύγχρονες «μεταθανάτιες» εμπειρίες, ατελείς καθώς είναι, ανήκουν όλες στον εξής κανόνα: η «εξωσωματική» κατάσταση αποτελεί μόνο το ξεκίνημα της αρχικής περιόδου ασώματης «περιπλάνησης» της ψυχής στους τόπους των επιγείων δεσμών της. Όμως κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει παραμείνει νεκρός για αρκετό χρονικό διάστημα, έστω μέχρι να συναντήσει τους αγγέλους που πρόκειται να τον συνοδεύσουν.
Μερικοί επικριτές της Ορθόδοξης διδασκαλίας για την μετά θάνατον ζωή, θεωρούν ότι τέτοιες αποκλίσεις από το γενικό κανόνα για την μεταθανάτια εμπειρία αποδεικνύουν την ύπαρξη «αντιφάσεων» στην Ορθόδοξη διδασκαλία. Αυτοί οι επικριτές όμως είναι απλώς και μόνο προσκολλημένοι στις «κατά γράμμα» ερμηνείες.
Η περιγραφή των πρώτων δύο ημερών, καθώς και των επομένων, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί κάποια μορφή δόγματος. Είναι απλώς ένα «μοντέλο», το οποίο μάλιστα εκφράζει την πιο συνηθισμένη χρονική σειρά των εμπειριών της ψυχής μετά τον θάνατο.
Οι πολλές περιπτώσεις, τόσο στην Ορθόδοξη γραμματεία όσο και στις αναφορές σύγχρονων σχετικών εμπειριών, όπου οι νεκροί έχουν στιγμιαία εμφανιστεί στους ζωντανούς μέσα στην πρώτη ή τις δύο πρώτες ημέρες μετά το θάνατο, μερικές φορές σε όνειρα, είναι παραδείγματα που επαληθεύουν το ότι όντος η ψυχή συνήθως παραμένει κοντά στη γη για κάποια σύντομη χρονική περίοδο. Κατά την τρίτη ημέρα, και συχνά πιο πριν, η περίοδος αυτή φθάνει στο τέλος της.
Τα τελώνια
Την ώρα αυτή (την τρίτη ημέρα), η ψυχή διέρχεται από λεγεώνες πονηρών πνευμάτων που παρεμποδίζουν την πορεία της και την κατηγορούν για διάφορες αμαρτίες, στις οποίες αυτά τα ίδια την είχαν παρασύρει. Σύμφωνα με διάφορες θεϊκές αποκαλύψεις υπάρχουν είκοσι τέτοια εμπόδια, τα επονομαζόμενα «τελώνια», σε καθένα από τα οποία περνά από δοκιμασία κάθε μορφή αμαρτίας.
Η ψυχή αφού περάσει από ένα τελώνιο, συναντά το επόμενο, και μόνον αφού έχει διέλθει επιτυχώς από όλα τα τελώνια μπορεί αν συνεχίσει την πορεία της χωρίς να απορριφθεί βιαίως στη γέεννα. Το πόσο φοβεροί είναι αυτοί οι δαίμονες και τα τελώνια τους φένεται στο γεγονός ότι η ίδια η Παναγία, όταν πληροφορήθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον επικείμενο θάνατο Της, ικέτευσε τον Υιό Της να διασώσει την ψυχή Της από αυτούς τους δαίμονες και απαντώντας στην προσευχή Της, ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός εμφανίστηκε από τους Ουρανούς για να παραλάβει την ψυχή της Πάναγνου Μητρός Του και να την οδηγήσει στους Ουρανούς. Φοβερή είναι πράγματι, η τρίτη ημέρα για την ψυχή του απελθόντος, και για το λόγο αυτό η ψυχή έχει ιδιαίτερη ανάγκη τότε από προσευχές για την σωτηρία της.
Σύντομα, μετά τον θάνατο, η ψυχή πράγματι βιώνει μια κρίση, τη Μερική Κρίση, ως τελική συγκεφαλαίωση του «αοράτου πολέμου» που έχει διεξαγάγει ή που απέτυχε να διεξαγάγει, στην επίγεια ζωή κατά τω πεπτωκότων πνευμάτων. Συνεχίζοντας την επιστολή του προς τον αδελφό της αποθνήσκουσας γυναίκας, ο Όσιος Θεοφάνης ο έγκλειστος γράφει: «Λίγο μετά το θάνατο, η ψυχή αρχίζει έναν αγώνα για να καταφέρει να διέλθει από τα τελώνια.
Στον αγώνα της η αδελφή σου χρειάζεται βοήθεια! Θα πρέπει να στρέψεις όλη σου την προσοχή και όλη σου την αγάπη γι’ αυτήν στο πως θα την βοηθήσεις. Πιστεύω πως η μεγαλύτερη έμπρακτη απόδειξη της αγάπης σου θα είναι να αφήσεις την φροντίδα του νεκρού της σώματος στους άλλους, να αποχωρήσεις και, μένοντας μόνος σου οπουδήποτε μπορείς, να βυθιστείς σε προσευχή για την ψυχή της, για τη νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεται και για τις καινούριες, απροσδόκητες ανάγκες της.
Συνέχισε την ακατάπαυστη ικεσία σου στον Θεό για έξι εβδομάδες και περισσότερο. Όταν πέθανε η Οσία Θεοδώρα, το σακούλι από το οποίο πήραν χρυσό οι άγγελοι για να τη γλιτώσουν από τα τελώνια ήταν οι προσευχές του πνευματικού της πατέρα. Έτσι θα γίνει και με τις δικές σου προσευχές. Μην παραλείψεις να κάνεις όσα σου είπα. Αυτό είναι η πραγματική αγάπη.»
Το «σακούλι» από το οποίο πήραν «χρυσό» οι άγγελοι και «εξόφλησαν τα χρέη» της Οσίας Θεοδώρας στα τελώνια έχει συχνά παρανοηθεί από κάποιους επικριτές της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Μερικές φορές συγκρίνεται με τη λατινική έννοια του «πλεονάσματος χάριτος» των αγίων. Στην περίπτωση αυτή, τέτοιοι επικριτές ερμηνεύουν κατά γράμμα τα Ορθόδοξα κείμενα.
Σε τίποτε άλλο δεν αναφέρεται το παραπάνω απόσπασμα παρά στις προσευχές της Εκκλησίας για τους αναπαυθέντες και ειδικότερα στις προσευχές ενός αγίου ανθρώπου και πνευματικού πατέρα. Είναι σχεδόν περιττό να πούμε ότι όλες αυτές οι περιγραφές έχουν μεταφυσική έννοια.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τη διδασκαλία περί τελωνίων τόσο σημαντική, ώστε έχει συμπεριλάβει σχετικές αναφορές σε πολλές από τις ακολουθίες της, μερικές εκ των οποίων αναφέρονται στο κεφάλαιο περί τελωνίων. Ειδικότερα, η Εκκλησία θεωρεί ιδιαιτέρως απαραίτητο να συνοδεύει με αυτήν τη διδασκαλία κάθε τέκνο της που αποθνήσκει. Στον «Κανόνα για την Αναχώρηση της Ψυχής», που διαβάζεται από τον ιερέα στο νεκρικό κρεβάτι κάθε πιστού, υπάρχουν τα παρακάτω τροπάρια:
«Καθώς φεύγω από τη γη, αξίωσέ με να διέλθω ανεμπόδιστα από τον άρχοντα του αέρα, το διώκτη και βασανιστή, εκείνον που ως άδικος ανακριτής στέκεται πάνω στους φοβερούς δρόμους». (4η Ωδή)
«Ω Πανένδοξε Θεοτόκε, οδήγησέ με εις τους Ουρανούς, στα ιερά και πολύτιμα χέρια των αγίων αγγέλων ώστε, προστατευμένος μέσα στα φτερά τους, να μην αντικρύσω τη ρυπαρή, αποκρουστική και σκοτεινή μορφή των δαιμόνων». (6η Ωδή)
«Ω Αγία Θεοτόκε, Εσύ η Οποία γέννησες τον Παντοδύναμο Κύριο, απομάκρυνε από εμένα τον άρχοντα των φοβερών τελωνίων, τον κυβερνήτη του κόσμου, όταν φθάσει η στιγμή του θανάτου μου, ώστε να Σε δοξολογώ αιωνίως». (8η Ωδή)
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα λόγια της Εκκλησίας προετοιμάζουν τον αποθνήσκοντα Ορθόδοξο Χριστιανό για τις δοκιμασίες που θα συναντήσει μπροστά του.
Οι σαράντα ημέρες
Κατόπιν, έχοντας επιτυχώς διέλθει από τα τελώνια και υποκλιθεί βαθιά ενώπιον του Θεού, η ψυχή για διάστημα τριάντα επτά επιπλέον ημερών επισκέπτεται τις ουράνιες κατοικίες και τις αβύσσους της κολάσεως, μη γνωρίζοντας ακόμα που θα παραμείνει, και μόνον την τεσσαρακοστή ημέρα καθορίζεται η θέση στην οποία θα βρίσκεται μέχρι την ανάσταση των νεκρών.
Σίγουρα δεν είναι παράξενο ότι η ψυχή, έχοντας διέλθει από τα τελώνια και παύσει μια για πάντα κάθε σχέση με τα επίγεια, εισάγεται στον αληθινά άλλο κόσμο, σε ένα τμήμα του οποίου θα παραμείνει αιωνίως. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Αγγέλου στον Αγ. Μακάριο Αλεξανδρείας, η ειδική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των απελθόντων την ένατη ημέρα μετά τον θάνατο (πέραν του γενικού συμβολισμού των εννέα αγγελικών ταγμάτων) πραγματοποιείται επειδή μέχρι τότε παρουσιάζονται στην ψυχή τα θαυμάσια του Παραδείσου, και μόνον κατόπιν αυτού, για το υπόλοιπο των σαράντα ημερών, της παρουσιάζονται τα μαρτύρια και τα φρικτά της κολάσεως, πριν τοποθετηθεί την τεσσαρακοστή ημέρα στη θέση στην οποία θα αναμένει την ανάσταση των νεκρών και την Τελική Κρίση.
Θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι οι αναφερόμενοι αριθμοί αποτελούν γενικό κανόνα ή «μοντέλο» της μεταθανάτιας πραγματικότητας, και αναμφισβήτητα δεν ολοκληρώνουν όλες οι ψυχές των απελθόντων την πορεία τους ακριβώς σύμφωνα με τον «κανόνα». Γνωρίζουμε σαφώς ότι η Οσία Θεοδώρα, στην πραγματικότητα, ολοκλήρωσε το «γύρο της κολάσεως» ακριβώς την τεσσαρακοστή ημέρα, σύμφωνα με τη γήινη μέτρηση του χρόνου.
Η κατάσταση των ψυχών μέχρι την Τελική Κρίση
psixi_2Μερικές ψυχές βρίσκονται (μετά τις σαράντα ημέρες) σε μια κατάσταση πρόγευσης της αιώνιας αγαλλίασης και μακαριότητας, ενώ άλλες σε μια κατάσταση τρόμου εξαιτίας των αιωνίων μαρτυρίων τα οποία θα υποστούν πλήρως μετά την Τελική Κρίση. Μέχρι τότε εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της κατάστασής τους, ιδιαιτέρως μέσω της υπέρ αυτών προσφοράς της Αναίμακτης Θυσίας (μνημόσυνο στη Θεία Λειτουργία), και παρομοίως μέσω άλλων προσευχών.
Τα οφέλη της προσευχής, τόσο της κοινής όσο και της ατομικής για τις ψυχές που βρίσκονται στην κόλαση, έχουν περιγραφεί σε πολλούς βίους Αγίων και ασκητών καθώς και σε Πατερικά κείμενα.
Στο βίο της μάρτυρος του 3ου αιώνα Περπετούας, για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι η κατάσταση της ψυχής του αδελφού της Δημοκράτη της αποκαλύφθηκα με την εικόνα μιας στέρνας γεμάτης νερό, η οποία ήταν όμως τόσο ψηλά που δεν μπορούσε να τη φτάσει από τον ρυπαρό, καυτό τόπο όπου ήταν περιορισμένος. Χάρη στην ολόθερμη προσευχή της Περπετούας επί μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα ο Δημοκράτης έφτασε τη στέρνα και τον είδε να βρίσκεται σε έναν φωτεινό τόπο. Από αυτό η Περπετούα κατάλαβε ότι ο αδελφός της είχε απελευθερωθεί από τα δεινά της κολάσεως.
Στο βίο μιας ασκήτριας που πέθανε μόλις τον 20ο αιώνα αναφέρεται μια παρόμοια περίπτωση. Πρόκειται για τη Οσία Αθανασία (Αναστασία Λογκάτσεβα), πνευματική θυγατέρα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Όπως διαβάζουμε στο βίο της: «Η Αναστασία είχε έναν αδελφό που τον έλεγαν Παύλο. Ο Παύλος κάποτε ήταν μεθυσμένος και κρεμάστηκε. Κι η Αναστασία αποφάσισε να προσευχηθεί πολύ για τον αδελφό της.
Μετά το θάνατο του, η Αναστασία πήγε στο μοναστήρι Ντιβέγιεβο, του Οσίου Σεραφείμ, για να μάθει τι ακριβώς έπρεπε να κάνει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του αδελφού της, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με τρόπο δυσσεβή και ατιμωτικό… Ήθελε να συναντήσει την Πελαγία Ιβάνοβνα και να ζητήσει τη συμβουλή της…
Η Αναστασία επισκέφθηκε την Πελαγία. Εκείνη της είπε να κλειστεί στο κελί της σαράντα μέρες, να προσευχηθεί και να νηστέψει για τον αδελφό της και κάθε μέρα να λέει εκατόν πενήντα φορές: «Υπεραγία Θεοτόκε, ανάπαυσον τον δούλον σου.»
Όταν συμπληρώθηκαν οι σαράντα ημέρες, η Αναστασία είδε ένα όραμα. Βρέθηκε μπροστά σε μία άβυσσο. Στο βάθος της ήταν ένας βράχος από αίμα. Πάνω στο βράχο κείτονταν δύο άνδρες με σιδερένιες αλυσίδες στο λαιμό τους. Ο ένας ήταν ο αδελφός της.
Η Αναστασία διηγήθηκε το όραμα στην Πελαγία και κείνη της είπε να συνεχίσει την νηστεία και την προσευχή.
Τελείωσαν κι άλλες σαράντα ημέρες με νηστεία και προσευχή κι η Αναστασία είδε το ίδιο όραμα. Η ίδια άβυσσος κι ο βράχος πάνω στον οποίο βρίσκονταν οι δύο άνδρες με αλυσίδες στο λαιμό τους. Αυτή τη φορά όμως ο αδελφός της ήταν όρθιος. Περπατούσε πάνω στο βράχο, έπεφτε και ξανασηκωνόταν. Οι αλυσίδες ήταν ακόμα στο λαιμό του.
Η Πελαγία Ιβάνοβνα, στην οποία κατέφυγε και πάλι η Αναστασία, της είπε να επαναλάβει την ίδια άσκηση για Τρίτη φορά.
Όταν τελείωσε και το τρίτο σαρανταήμερο της νηστείας και της προσευχής, η Αναστασία ξαναείδε το ίδιο όραμα. Η ίδια άβυσσος, ο ίδιος βράχος. Τώρα όμως πάνω στο βράχο ήταν μόνο ένας άνδρας, αγνωστός της. Ο αδελφός της είχε απελευθερωθεί από τα δεσμά. Δε φαίνονταν πουθενά. Ο άγνωστος άνδρας ακούστηκε να λέει: «Είσαι τυχερός εσύ. Έχεις πολύ ισχυρούς μεσίτες στη γη.»
Η Αναστασία ανέφερε στην Πελαγία Ιβάνοβνα το τρίτο όραμά της και εκείνη της απάντησε:
«Ο αδελφός σου λυτρώθηκε από τα βάσανα. Δεν μπήκε όμως στη μακαριότητα του Παραδείσου.»
Πολλά παρόμοια περιστατικά αναφέρονται σε βίους Ορθοδόξων Αγίων και ασκητών. Σε περίπτωση που κάποιος έχει την τάση να ερμηνεύει κατά γράμμα τέτοια οράματα, ίσως θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι βεβαίως οι εικόνες με τις οποίες εμφανίζονται τέτοια οράματα, συνήθως σε όνειρα, δεν «φωτογραφίζουν» κατ’ ανάγκη τον τρόπο ύπαρξης της ψυχής μετά τον θάνατο.
Πρόκειται περισσότερο για εικόνες οι οποίες μεταβιβάζουν την πνευματική αλήθεια της βελτιώσεως της καταστάσεως της ψυχής στον άλλο κόσμο χάρη στις προσευχές εκείνων που παραμένουν στον κόσμο τούτο.


Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 11:11 pm


Το Βίντεο που σαρώνει στο Ιντέρνετ -Έχει προβληθεί 57.044.448 φορές !

Μια κυρία στέκεται στην άκρη προβλήτας με το σκυλάκι της κι αμέριμνη ποζάρει στο φακό βιντεοκάμερας που πιθανόν κρατάει κάποιος δικό της.
 
Ξαφνικά πετάγεται μέσα από τη θάλασσα ένα "ψάρι τέρας" και καταβροχθίζει το σκυλάκι προκαλώντας απίστευτο πανικό.
 
Δείτε το βίντεο...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 10:56 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Έχασε την ζωή της από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του σπιτιού της !

Από ηλεκτροπληξία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  76 χρονη έχασε την ζωή της στο μπάνιο του σπιτιού της σήμερα το πρωί στα Καλύβια Καλαμάτας  

Η άτυχη γυναίκα  βρέθηκε νεκρή από τον γιό της στο μπάνιο του σπιτιού της ενώ ο θερμοσίφωνας ήταν ανοικτός ..


Η 76 χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της 


Η Νεκροψία –Νεκροτομή που θα διενεργηθεί από τον ιατροδικαστή αναμένεται να  ρίξει φώς στα  αίτια θανάτου

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 10:38 pm


ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ - Βόμβες Πούτιν κατά Ελλάδας για αγωγούς, «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο»

Βόμβες Πούτιν κατά Ελλάδας για αγωγούς, «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο»
Ο κόμβος διανομής φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας είναι δυνατός, όπως και η διέλευση του αερίου αυτού μέσω της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως ένα τέτοιο σχέδιο, δεν εξαρτάται κυρίως από τη Ρωσία, αλλά από την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην καθιερωμένη απολογιστική του συνέντευξη για το πέρας του έτους.
Ο κόμβος «εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Θέλουν να έχουν από τη Ρωσία σταθερές, εγγυημένες, απολύτως κατανοητές και χωρίς κινδύνους από τη διακίνηση, προμήθειες ενεργειακών πηγών, τις οποίες χρειάζονται σε εξαιρετικό βαθμό; Υπέροχα, τότε θα εργαστούμε», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην πρόσφατή απόφασή του να ακυρώσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος επρόκειτο να διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας και να καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη.

«Τότε μπορούμε μέσω της Ελλάδας να περάσουμε στην FYROM (σ.σ.: ο κ. Πούτιν χρησιμοποίησε τον όρο της ρωσικής διπλωματίας «Μακεδονία»), μπορούμε περαιτέρω να βγούμε στη Σερβία, μπορούμε και πάλι να φθάσουμε στο Μπάουμγκάρτεν στην Αυστρία. Δεν το επιθυμούν; Τότε δεν θα πάμε. Απλώς το ερώτημα είναι ότι φθηνότερες και πιο αξιόπιστες προμήθειες αερίου από εκείνες της Ρωσίας δεν υπάρχουν και στην εγγύς ιστορική προοπτική δεν προβλέπονται», παρατήρησε ο Ρώσος ηγέτης, υπογραμμίζοντας την αύξηση της τουρκικής οικονομίας και την ανάγκη για αποστολή μεγαλύτερων όγκων φυσικού αερίου στη γείτονα χώρα.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για το Κυπριακό, ο Βλ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του προσπαθεί να τηρεί «ισορροπημένη θέση» στο ζήτημα. Ωστόσο ο. κ. Πούτιν χρησιμοποίησε αμφιλεγόμενη διπλωματική ορολογία, που δεν συνάδει ούτε με τις έως τώρα ρωσικές θέσεις για το Κυπριακό, ούτε με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

«Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τη "Βόρεια" και την Κυπριακή Δημοκρατία στο Νότο, γνωρίζετε ότι προσπαθούμε να έχουμε ισορροπημένη θέση και να οδηγήσουμε την υπόθεση έως την επίλυση του προβλήματος, η οποία θα ικανοποιούσε τόσο το "βόρειο", όσο και το "νότιο τμήμα" τής νήσου, τόσο το τουρκικό, όσο και το ελληνικό», είπε ο Ρώσος ηγέτης, που ενέπλεξε και την Ελλάδα στους συλλογισμούς του περί «ισορροπημένης ρωσικής θέσης».

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, επομένως, έτσι, είτε αλλιώς, αυτές επεκτείνονται και στη "Βόρεια Κύπρο" και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, εννοώντας την κοινή θρησκεία. Αυτά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και το ζήτημα απολύτως τοπικό, αλλά πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους», σχολίασε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «θα επιδιώκουμε, όπως και στο παρελθόν μια ισορροπημένη λύση, χωρίς έξωθεν επιβολή, που είναι πολύ βασικό, ώστε οι άνθρωποι να συμφωνήσουν μόνοι τους μεταξύ τους». Γιατί, είπε, όταν επεμβαίνει κάποιος απέξω και προσπαθεί κάτι να επιβάλει, οι συμφωνίες που προκύπτουν δεν διαρκούν πολύ.

«Υπάρχει, όμως, παρ' όλ' αυτά, ορισμένη αισιοδοξία, πότε μεγαλύτερη, πότε μικρότερη, υπάρχουν εντούτοις επαφές και στα σύνορα υπάρχει κάποια φιλελευθεροποίηση και χαλάρωση. Θα κινηθούμε περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος εγκωμίασε προσωπικά τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν γιατί δεν υποκύπτει, όπως υπονόησε, σε εξωτερικές πιέσεις, αλλά και το παράδειγμα της συμφιλίωσης στην Ευρώπη και ειδικά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, για να υπογραμμίσει ότι η Ρωσία έχει «πάρα πολλά συμπίπτοντα περιφερειακά συμφέροντα» με την Τουρκία, γι' αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών, που θα προωθηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 10:17 pm


ΒΙΝΤΕΟ - «Γιώργο μαζί για την αλλαγή»: Αποθέωσαν τον Γ.Παπανδρέου στην Κοζάνη !

Με χειροκροτήματα και συνθήματα πλήθος κόσμου υποδέχτηκε  τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Κοζάνη όπου φιλοξενείται η έκθεση ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Ο κύριος Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα ενώ οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, που ήταν γεμάτη κόσμο από νωρίς, χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα όπως «Γιώργο μαζί για την αλλαγή».

Στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου προανήγγειλε την δημιουργία νέου κόμματος. 

Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για κινηματικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση από τη βάση.
Ωστόσο, δεν είπε πότε θα προχωρήσει και επίσημα στη δημιουργία του νέους κόμματος, περιμένοντας ίσως τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου καθώς ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου απομακρύνεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε δεν συμμετέχει στα όργανα του κόμματος και κατά την προχθεσινή ψηφοφορία ψήφισε και έφυγε αμέσως. Εκτιμάται δε ότι θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα και στις επόμενες ψηφοφορίες, ενώ ζήτησε κι αυτός τη συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δνε πρέπει να ιδρύσει νέο κόμμα, ούτε και να είναι ξανά υποψήφιος για τη Βουλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός απέρριψε το κριτήριο του παραβάν (είναι ΠαΣοΚ όποιος ψηφίζει ΠαΣοΚ πίσω από το παραβάν) που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και την διεκδίκηση του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ να μετατραπεί η παράταξη στον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος ο οποίος θα εγγυηθεί την εθνική σταθερότητα. Επιπλέον διακήρυξε ότι «αξίζει κάθε πρωτοβουλία» για να δημιουργηθεί η «μεταπελατειακή Ελλάδα, η Ελλάδα των αξιών».
«Υπάρχει κόσμος», είπε ο κ. Παπανδρέου, «που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠαΣοΚ. Δεν θέλει να το κρύψει – ούτε θέλει η επίκληση του ονόματος ΠαΣοΚ να γίνεται μόνο προεκλογικά και μόνο για την ψήφο στο παραβάν.  
Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών.
gap1Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά. Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα. Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση».
«Όλοι όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση. Κινηματικά, στη βάση. Με αυτοοργάνωση», συνέχισε. «Με συμμετοχή. Να γίνουμε εμείς πρώτοι η Αλλαγή που οραματιζόμαστε. Ξανά. Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την «Μεταπελατειακή Ελλάδα», την Ελλάδα των αξιών.
Η δύναμή μας, όταν αποτινάξουμε την ηττοπάθεια, όταν συμμετέχουμε, όταν αυτοργανωθούμε, όταν δικτυωθούμε, όταν δεν περιμένουμε τη λύση από αυτόχθονες ή έξωθεν σωτήρες, η δύναμη όλων σας, όλων μας, δεν είναι απλά μια φωνή διαμαρτυρίας, είναι μια δύναμη ­ φορέας μιας δυναμικής πρότασης, είναι δύναμη παραγωγική, δημιουργική, είναι και μια δύναμη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνικού λαού, και μαζί, μια δύναμη προσφοράς, αλληλεγγύης, δημιουργίας, που ενώνει απέναντι στις αντιλήψεις των κάθε λογής κατεστημένων. Αυτή η προσπάθεια, είναι που έχει αξία και σημασία. Για αυτήν θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για αυτήν, αξίζει κάθε πρωτοβουλία. Για τις αξίες μας, την ιστορία μας, αξίζει κάθε πρωτοβουλία».
Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έστω και αυτή την ύστατη ώρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον. Και επανέφερε την πρόταση του για την άμεση συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, η οποία όπως είπε θα πρέπει:
-Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.
-Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.
-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση ­ προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας ­ για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.
-Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.
-Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα
-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».
«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτή η πρόταση που κατέθεσα προ ημερών, είναι πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τη χώρα και μαζί είναι πρόταση προοπτικής και μιας βιώσιμης πορείας. Και βεβαίως ­ για την διασφάλιση μιας βιώσιμης πορείας για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 10:15 pm


ΠΡΟΣΟΧΗ - Εξαπάτησαν 50.000 Έλληνες τάζοντας διακοπές σε ανύπαρκτα ξενοδοχεία!

Εξαπάτησαν 50.000 Έλληνες τάζοντας διακοπές σε ανύπαρκτα ξενοδοχεία!
Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι ιστοσελίδες που διαφημίζουν πάμφθηνες διακοπές τόσο στο εξωτερικό όσο και σε προορισμούς στην Ελλάδα, προκειμένου να εισπράξουν τις προκαταβολές και στη συνέχεια να... εξαφανιστούν. 
Μέχρι στιγμής πάνω από 50.000 είναι τα θύματα, ανάμεσα στα οποία είναι και επώνυμοι Αθηναίοι μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία διαφήμιζε χαμηλό κόστος διαμονής σε ανύπαρκτα ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι τηλεοπτικοί αστέρες αλλά και επιφανείς πολίτες, οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα του κυκλώματος και πλήρωσαν για τις «υποτιθέμενες» χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε ανύπαρκτα όμως σαλέ, στην Ελβετία.

Σε εξευτελιστικές τιμές θα μπορούσε κανείς -σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα- να ενοικιάσει δωμάτια σε τουριστικές - για την εποχή – περιοχές, όπως για παράδειγμα είναι οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, από την εν λόγω ιστοσελίδα δεν απουσιάζουν ούτε τα πανάκριβα σπίτια ή ρετιρέ σε περιοχές της Αθήνας όπου τα ενοίκια για το μέσο Έλληνα, είναι απλησίαστα.Για παράδειγμα, μια διώροφη μεζονέτα στο Κολωνάκι, η οποία περιέχει από χαμάμ μέχρι και εσωτερική πισίνα και θερμαινόμενα πατώματα, δινόταν προσφορά ημερήσιας ενοικίασης 300 ευρώ, αντί 5.000 ευρώ που ήταν η κανονική τιμή.Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το κύκλωμα έδινε προσφορές ενοικίασης για πολυτελή οικήματα από 200 ευρώ μέχρι και 1000 ευρώ ημερησίως ή το διήμερο ενώ οι τιμές σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φθάνουν τα 9.000 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα. 

Πώς γινόταν η απάτη
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κύκλωμα είχε αναρτήσει αγγελίες με απατηλό και παραπλανητικό περιεχόμενο προκειμένου να “ψαρέψει” τα θύματα του και να τους αποσπάσει προκαταβολές αλλά και προσωπικά στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.
Το κύκλωμα προέβαινε σε ένα “ηλεκτρονικό ψάρεμα” (phishing) και αποσπούσε προκαταβολές των 100, 200 και 300 ευρώ από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Για να είναι πιο πειστικές οι σελίδες αυτές, αναφέρονται στη μεσολάβηση γνωστών επιχειρηματικών ιστοσελίδων ενώ περαιτέρω πληροφορίες στα θύματα τους δίνουν μόνο μέσω e mail, προφανώς για να μην γίνεται εύκολα ο εντοπισμός τους. 

Τι πρέπει να αποφύγετε 
Η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτρέπει τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες πριν δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή προκαταβολές σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, συνιστάται:

•να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε αγγελιοδότη, μέσω δεύτερης πηγής ή τηλεφωνικού καταλόγου
•να επιβεβαιώνεται η φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
•Να αξιολογούνται προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω διαδικτίου και να δίνεται προσοχή όταν δεν αναφέρεται το όνομα της εν λόγω εταιρείας. Αυτό είναι ένδειξη για ψεύτικη αγγελία.
•Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσύνδεσμοι (links) όταν ελέγχονται οι πηγές των διαδικτιακών αγγελιών.
•Να δημιουργείται εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας άλλος λογαριασμός για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες.


Για ανάλογα περιστατικά τηλεφωνήστε στον πενταψήφιο αριθμό 111 88 ή στείλτε e maıl στο: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:31 pm


Μπέπε Γκρίλο για Τσίπρα: «Με τέτοια Αριστερά, τι να την κάνεις τη.... Δεξιά»!


Μπέπε Γκρίλο για Τσίπρα: «Με τέτοια Αριστερά, τι να την κάνεις τη Δεξιά»!

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στο ευρώ θα παραμείνει και εντός των συνθηκών του κοινού νομίσματος» τόνισε ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.
Ο Μπέπε Γκρίλο, που με το κίνημα του ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές για «συμβουλευτικό δημοψήφισμα» με στόχο την έξοδο της χώρας του από το ευρώ, ανέφερε ότι αντί να συνεργασθεί και να ανοίξει διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, «ο Τσίπρας, στις ευρωεκλογές, θέλησε να δημιουργήσει δικό του κόμμα, στην Ιταλία, με τη στήριξη διανοουμένων».
«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις για το δημόσιο χρέος και τα ευρωομόλογα, αλλά πρέπει κανείς να πάρει θέση, συνολικά, με αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.
Ο εμπνευστής των Πέντε Αστέρων, ο οποίος την τελευταία περίοδο έχει προχωρήσει σε διαγραφές σειρά στελεχών που διαφώνησαν με την γραμμή του, είπε ακόμη πως «αν ο Τσίπρας είναι η Αριστερά, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πια η Δεξιά», και προσέθεσε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν πολιτική πρόταση, διότι διαβάζει τον ιταλικό Τύπο, ο οποίος παραπληροφορεί».

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:15 pm


Ρέμος πρός Σφακιανάκη : «Notis, ησύχασε...»


Στα... χαρακώματα Ρέμος - Σφακιανάκης: «Notis, ησύχασε...»

Για μία ακόμη φορά Αντώνης Ρέμος και Νότης Σφακιανάκης βρίσκονται σε... αντίπαλα στρατόπεδα.
Αφορμή στάθηκε πρόσφατη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή «Mega με μία», όπου αναφέρθηκε στο συνάδελφό του δηλώνοντας: «Τον Ρέμο τον συμπαθώ. Το όνομά του είναι Πασχαλίδης, πόσο ωραίο όνομα, αλλά όταν ξεκινάς και τους αφήνεις τους άλλους να σου αλλάζουν το όνομά σου κάτι δεν πάει καλά».
Η απάντηση ήρθε λίγες ημέρες αργότερα από τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία στο Instragram με την εξής λεζάντα: «Notis, ησύχασε...». Σχολιάζοντας έτσι με τον τρόπο του και την «αλλαγή» του ονόματος του συναδέλφου του, που κατά κύριο λόγο αναγράφεται παντού με λατινικούς χαρακτήρες...
Σημειώνεται ότι η κόντρα των δύο τραγουδιστών δεν είναι καινούργια. Είχε προηγηθεί η οργισμένη απάντηση του Αντώνη Ρέμου προ ετών, όταν οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τα πολιτικά πιστεύω του είχαν δημιουργήσει αίσθηση στο Πανελλήνιο...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 8:32 pm


ΦΩΤΟ - Ποιο δέντρο...ποιο καράβι ... ο τύπος στόλισε αγροτικό!

Κάτι καλύτερο από το κλασσικό Χριστουγεννάτικο δέντρο ή το καράβι σκέφτηκε να στολίσει ένας ...καινοτόμος Κρητικός! 
Με δεκάδες φωτάκια και Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ο ευρηματικός ιδιοκτήτης του αγροτικού αυτοκινήτου της φωτογραφίας τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών και έδωσε μία εύθυμη νότα στο κέντρο του Ηρακλείου.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης!
Σίγουρα πάντως κέρδισαν την εκτίμηση της Τροχαίας!

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 8:22 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: