1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κοπανακι    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Κοπανακι και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Κοπανακι

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΔΕΗ: Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων


ΔΕΗ: Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων

Το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, αποφάσισε σήμερα την παράταση της ρύθμισης για ένα μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους.
Τέλος, και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 7:12 pm


2.692 τουρίστες στην Καλαμάτα με κρουαζιερόπλοια την Πέμπτη 29/9 και το Σάββατο 1/10

Στο λιμάνι της Καλαμάτας θα προσεγγίσουν δύο κρουαζιερόπλοια, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, στα οποία θα επιβαίνουν συνολικά 2.692 τουρίστες, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Καλαμάτας και της περιοχής της.

Αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, θα αφιχθεί το ''Τhomson Dream'', νηολογίου Μάλτας, με 1.524 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Βρετανούς (1.479) και 635 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος θα έλθει από το Ηράκλειο και θα αναχωρήσει για Κέρκυρα. Θα καταπλεύσει στις 7.00 και θα αποπλεύσει στις 14.00.

Το ''Costa Neoclassica'', νηολογίου Ιταλίας, θα έλθει στο λιμάνι της Καλαμάτας το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8.00, από τη Νάπολη της Ιταλίας, μεταφέροντας 1.168 επιβάτες και διαθέτοντας πλήρωμα 572 ατόμων. Θα αποπλεύσει στις 20.00, με προορισμό το Ναύπλιο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 7:00 pm


Αραγε:Να υπάρχει ζωή στο φεγγάρι του Δία ;

Η NASA ανακοίνωσε ότι κάτω από το κέλυφος πάγου που καλύπτει την Ευρώπη, ένα από τα φεγγάρια του Δία, κρύβεται πιθανότατα ένας μεγάλος...
αλμυρός, πιθανώς φιλόξενος ωκεανός.
Σε συνέντευξη τύπου, ερευνητές της NASA και του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, παρουσίασαν νέες ενδείξεις για πίδακες υδρατμών που εκτινάσσονται σε ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων από ρωγμές στην παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου.
Οι πίδακες είχαν καταγραφεί για πρώτη φορά το 2013 από το Hubble , αλλά δεν είχαν παρατηρηθεί ξανά από τότε. Αύτη τη φορά το Hubble διέκρινε πίδακες υδρατμών παρατηρώντας την Ευρώπη με φόντο τον φωτεινό Δία.
Υπολογίζεται ότι ποσότητα νερού περίπου ίση με αυτή μιας ολυμπιακής πισίνας, εκτινάσσεται σε ύψος 200 χλμ. και ύστερα πέφτει πάλι στην επιφάνεια του πλανήτη. Πρόκειται όμως για ένα σποραδικό φαινόμενο που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί το γιατί συμβαίνει.
Το τηλεσκόπιο κατέγραψε τους πίδακες τρεις φορές το 2014, κυρίως από τις νότιες πολικές περιοχές της Ευρώπης, εκεί όπου είχε παρατηρήσει στην αρχή της δεκαετίας αυξημένα επίπεδα υδρογόνου και οξυγόνου, των συστατικών δηλαδή στοιχείων του νερού.
«Εάν οι πίδακες είναι πραγματικοί, ενδεχομένως να μας κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στον υπόγειο ωκεανό, χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσουμε χιλιόμετρα πάγου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Γουίλιαμ Σπαρκς από το επιστημονικό ινστιτούτο διαστημικών τηλεσκοπίων του Γκρίνμπελτ στο Μέριλαντ.
Η NASA σκοπεύει να εκτοξεύσει αποστολή το 2020, προκειμένου να εξακριβώσει το κατά πόσο μπορεί ο δορυφόρος να φιλοξενήσει ζωή. Σύμφωνα με τους ερευνητές η φασματική ανάλυση των υδρατμών θα επέτρεπε την ανίχνευση οργανικών ουσιών που σχετίζονται με την ύπαρξη ζωής.
Ο τεράστιος ωκεανός της Ευρώπης εικάζεται ότι περιέχει δύο φορές το νερό των ωκεανών της Γης.
Η Ευρώπη λοιπόν θεωρείται ένας από τους πλέον υποσχόμενους υποψήφιους για ύπαρξη ζωής στο ηλιακό μας σύστημα καθώς ίσως περιλαμβάνει τα τρία βασικά συστατικά για την ανάπτυξη της ζωής. Αυτά είναι η ενέργεια, που υπάρχει λόγω του βαρυτικού πεδίου που ασκεί ο Δίας, το υγρό νερό, του οποίου η ύπαρξη επιβεβαιώθηκε και τέλος, τα βασικά χημικά στοιχεία της ζωής, που πρόκειται να εξακριβωθεί αν υπάρχουν σε μελλοντική αποστολή.
Εκτός από την Ευρώπη ανάλογο ενδιαφέρον για την αναζήτηση μικροβιακής ζωής παρουσιάζει ο δορυφόρος του Δία, Γανυμήδης και ο δορυφόρος του Κρόνου που επίσης καλύπτεται από πάγο, Εγκέλαδος.


Α.Χ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 6:00 pm


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με δωροεπιταγές Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλος στο Facebook!

apati-facebook-sklavenitisΕπιστούμε την προσοχή σε όλους τους χρήστες του Facebook καθώς από το πρωϊ της Τρίτης στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες δημοσιεύσεις-διαγωνισμοί με δώρο δωροεπιταγές των σουπερ μάρκετς Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι fake και το site στο οποίο οδηγούν τα links (play4rewards.net) δεν έχει καμία σχέση με τις νόμιμες επιχειρήσεις που προαναφέρθηκαν.
Ο σκοπός του είναι να εκμαιεύσει στοιχεία χρηστών που αφελώς τα καταθέτουν στην αντίστοιχη φόρμα για λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
Οπότε μην κάνετε click, like, share σε αυτές τις δημοσιεύσεις καθώς παρασύρετε και άλλους χρήστες στο να το κάνουν!

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 5:47 pm


Η Ράνια Τζίμα απαντά και διαψεύδει

Με μια σύντομη ανάρτηση η γνωστή δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα διαψεύδει τις φήμες που τη θέλουν ναπροσλαμβάνεται στην ΕΡΤ.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook: 


Αγαπημένοι συνάδελφοι, επειδή το διάβασα….δεν πηγαίνω στην ΕΡΤ...

aixmi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 5:08 pm


Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 ΕΤΩΝ - Μπλακ-άουτ στη νότια Αυστραλία μετά από ισχυρή καταιγίδα


Μπλακ-άουτ στη νότια Αυστραλία μετά από ισχυρή καταιγίδα

Όλη η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας έμεινε χωρίς ρεύμα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), καθώς επλήγη σφοδρά από τεράστια καταιγίδα, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία South Australian Power Networks που είναι ο διαχειριστής μεταφοράς ρεύματος.
Η εταιρεία ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο twitter ότι η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε προβλήματα τροφοδοσίας. «Δεν παίρνουμε ρεύμα από το δίκτυο διανομής και έτσι όλη η Πολιτεία είναι τώρα χωρίς τροφοδοσία», ανέφερε η εταιρεία.
Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Τζέι Γουίδεριλ, ανάρτησε στον δικό του λογαριασμό στο twitter τα νέα για τη διακοπή ρεύματος και κάλεσε τους κατοίκους να χρησιμοποιούν ραδιόφωνα με μπαταρίες για να πληροφορούνται τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 5:02 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ»: Τι είπε η Φωτίου για τους δημόσιους υπάλληλους


Fotiou_DimosioiYpallilo
Η ΚΑ ΘΕΑΝΩ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ "

ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ...ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ !!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημόσια αναφορά πριν από λίγα 24ωρα της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη κατά δημοσίων υπαλλήλων που, όπως τονίζει, «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».
Όπως αναφέρει μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν». Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν.
Κάποιοι μάλιστα, όπως λέει, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί… «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», προσθέτει.
Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της στη Νέα Σμύρνη:

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 4:00 pm


Μουσουλμάνα με μαντίλα έγινε… εξώφυλλο στο Playboy

Η φωτογράφιση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα περίμεναν πολλοί.

Είναι μια φωτογράφιση που όχι απλά θα συζητηθεί, αλλά είναι και… πρωτοποριακή και προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Το αμερικανικό Playboy Οκτωβρίου φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του την 22χρονη μουσουλμάνα δημοσιογράφο, Νούρ Τάγκουρι.

Η φωτογράφιση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα περίμεναν πολλοί. Είναι μια ντυμένη μουσουλμάνα που φορά μαντίλα και δηλώνει: «Για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πώς να είσαι μια μουσουλμάνα που φέρει μαντίλα, με έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη [όλων όσων κάνω συνέντευξη].

Ξέρω πως είναι να εκμεταλλεύεται κάποιος την κοινωνία από την οποία προέρχεσαι και να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της. Εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ξέρω πως η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει πραγματικά κίνητρα».


gossip-tv.gr​

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 3:00 pm


ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ !!! Oδηγός έδειξε σε γυναίκα τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκα οδηγό και μετά την έδειρε!

Για εξύβριση, απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατηγορείται
ένας 53χρονος στον Αλμυρό, που χθες το απόγευμα, εξοργισμένος από την οδηγική συμπεριφορά της γυναίκας της έκλεισε το δρόμο, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και ξέσπασε πάνω της!
Όλα έγιναν στις 17.50 χθες το απόγευμα στο δρόμο Αλμυρού – Βρύναινας. Η 49χρονη γυναίκα οδηγός προπορευόταν και, προφανώς ο 53χρονος,εκνευρισμένος που κινούνταν αργά, την προσπέρασε και την έκλεισε το δρόμο, για την ακινητοποιήσει.
Σύμφωνα με την γυναίκα οδηγό και τη μήνυση που κατέθεσε σήμερα σε βάρος του 53χρονου, δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο, την εξύβρισε και την απείλησε, κατέβασε το παντελόνι του και της έδειξε τα γεννητικά του όργανα (!)και στη συνέχεια της επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές, προκαλώντας της ελαφρές σωματικές βλάβες.
Σήμερα το πρωί η 49χρονη από τον Αλμυρό κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 53χρονου,που επίσης κατοικεί στον Αλμυρό, που εντοπίστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών και συνελήφθη.
Μάλιστα, με εντολή του εισαγγελέα, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα και αύριο Τετάρτη θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 2:00 pm


Ρέθυμνο: Ξύλο και χημικά έξω από το δημαρχείο για το προσφυγικό


Ρέθυμνο: Ξύλο και χημικά έξω από το δημαρχείο για το προσφυγικό

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου όπου έχει προγραμματιστεί από το δημοτικό συμβούλιο συζήτηση με θέμα την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη. Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα ατόμων που διαφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί ήρθαν σε αντιπαράθεση με ομάδα αλληλέγγυων με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έρθουν σε σύγκρουση. Στο σημείο αναπτύχθηκαν άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση ενώ λόγω της κατάστασης προκλήθηκε και κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 1:51 pm


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΑΛΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ"! Χίος: Συγκέντρωση και πορεία «ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα»

Με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ' τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο χοτ σποτ», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στην πόλη της Χίου και στα χωριά, σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν «σε μεγάλη ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση»,  στην πόλη της Χίου.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστέι για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
«Ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που μας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».
Εν τω μεταξύ παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί.
Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι, με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 1:48 pm


ΔΙΗΓΗΜΑ - Τ’ άλογα

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου

                   Με τα δάκρυα παγωμένα στις κόχες των ματιών, τις γραμμές του πόνου κόκκινες στο σώμα μας, εκείνα τα αμνημόνευτα χρόνια της νιότης μας, αφήναμε το φως που έμπαινε χλωμό απ’ τα ανοιχτά παράθυρα και τρέχαμε να συναντήσουμε το θρόνο μιας νύφης φύσης. Κι έτσι ζεστά που μας αγκάλιαζε και γιάτρευε τις μοναχικές καρδούλες μας, σκόρπιζαν οι ωχρές έγνοιες μας, κοιμόνταν οι συμφορές, το χώμα στη χούφτα μας έπαιρνε την όψη του χρυσού.   
                             Αναβάτες στους δυο μας πήγασους, τον Κίτσο και το Ντορή κάναμε τρέξιμο φτερωτό, φτάναμε στο φως των άστρων. Μ’ ένα σάλτο βρισκόμαστε στη ράχη τους. Εκείνα χλιμίντριζαν, χτυπούσαν τα δυο μπροστινά πόδια στο χώμα, χάιδευαν με τις ουρές τους  τα θρεμμένα καπούλια τους και περίμεναν το σύνθημα. Με του πτερνίσματος το πρόσταγμα κινούσαν, γίνονταν απειλή, τον άνεμο χτυπούσαν σαν δαίμονες πυρροί.
                     Εντυπωσιακός ο στολισμός τους, φροντισμένα τα  φανταχτερά μπιχλιμπίδια που έντυναν τα γυμνασμένα τους μέλη. Πολύχρωμες χάντρες στο μέτωπο, καμπανίτσες πλεχτές στα χάμουρα κι ένα κόκκινο χαϊμαλί στο στήθος για να τα φυλάει. Σαμάρια από ξύλο πελεκητό, κιλίμια του αργαλειού, δερμάτινα καπίστρια και λουριά. Σκάλες σφυρηλατημένες στο χέρι, κολιτσάκια φτιαγμένα στη φωτιά του σιδερά.
                     --- Καθίστε πάνω σαν ιππότες ευγενείς και όχι σαν ασιάτες πολεμιστές! Δώστε το χάδι σας, αυτό ζητούν. Την υπεροψία σας τη μισούν! Θυμηθείτε πως έχετε κάνει κατάληψη στη ράχη τους!  μας έλεγε ο πατέρας και τους απέδιδε χάδι στοργικό περνώντας το χέρι του στις λευκές τους χαίτες.
                     Ο πατέρας είχε λόξα μεγάλη  με το πετάλωμα.  Το λιωμένο πέταλο δεν το ήθελε σε πόδι αλόγου. Έτρεμε μη χαλάσει η οπλή, έπαιρνε  όψη δράκοντα σαν έβλεπε το άλογο κουτσό. Τότε η ψυχοφθόρος οργή του ξεσπούσε άτεγκτη και ανελέητη επί της κεφαλής μας.
                      Και η ιππασία μάς άρεσε πολύ. Μας έτερπε και μας συγκινούσε στο έπακρον. Πετούσαμε στον έβδομο ουρανό καλιασμένοι πάνω τους πιάνοντας τα καπίστρια. Ζητωκραυγάζαμε όταν προσπερνούσαμε όνους και πόλους και εκβάλαμε αναστεναγμούς όταν έφιπποι εμείς συναντούσαμε πεζοπορούσες κορασίδες.
                      Οι κοιλιές τους ήταν χορτασμένες, η βρώμη και το τριφύλλι δεν τους έλειπε και ο ντορβάς τους φουσκωμένος. Τα καλοκαίρια τα ζεστά τους παρείχαμε δροσιά στον ίσκιο του πουρναριού, ξύστρισμα, περιποίηση και γυάλισμα των οπλών. Κουρά στις χαίτες και στις ουρές.
                     Η φωνή του πατέρα πάντα από ενδιαφέρον, μας ρωτούσε γελώντας:
            --- Τα ταίσατε;
             Παύαμε το ξύστρισμα, κοιτάζαμε τις σφιχτοδεμένες σάρκες τους και του λέγαμε:
            --- Ναι! Κοίτα τις κοιλιές τους πως είναι πρησμένες!
             Έσκυβε, στηριζόταν στα δυο άλογα, κοίταζε πέταλα και καρφιά, ψηλάφιζε με τα δάχτυλα τα καπούλια τους, τα χάιδευε στις χαίτες και έριχνε το βλέμμα του στη δημοσιά που στο τέλος της χανόταν η πηγή τού Αϊ - Γιάννη. Έσφιγγε ελαφρά τα χείλη, σκεφτόταν κάτι και ρωτούσε με αστεϊσμό:         
             --- Τα ποτίσατε;
             --- Όχι ακόμη! Σε λίγο!
             --- Καβαλάτε τα κι άστε σιγά – σιγά! Κοντεύει μεσημέρι θα διψάνε! μας παρότρυνε με ανθισμένο λόγο και πιάνοντας τα χαλινάρια τους μας τα έδινε. Σκαρφαλώναμε στις ράχες τους και ξεκινούσαμε. Εκείνος έπαιρνε θέση στον όχθο και περίμενε τον καλπασμό τής επιστροφής μας. Χρόνια το έκανε αυτό να μας θαυμάζει να τρέχουμε πάνω στα άλογα και καμάρωνε που έβλεπε μια τόση ζωντανή παράσταση από τους καβαλάρηδες γιους του και τους δυο  πήγασους.
              Όταν ξεδιψούσαν τα άλογα, τα βάζαμε στη γραμμή και τους ρίχναμε μια βιτσιά στα καπούλια. Ξεκινούσαν σαν σίφουνες και κάλπαζαν με ασύγκριτη ορμή. Κολλημένοι πάνω τους νιώθαμε τη δυνατή ριπή τού ανέμου να μας ανοίγει τα φτερά και  νομίζαμε πως πετάμε!
               Στο τέρμα, ο πατέρας ερχόταν κοντά και χάιδευε τα δυο καταπονημένα ζώα που ξεφυσούσαν φουσκωμένα και μου έλεγε, έχων σκοπό  να με πειράξει: 
               --- Τα θαλάσσωσες στην αρχή γι’ αυτό ήρθες δεύτερος. Ο Ντορής του αδερφού σου ξεκίνησε σαν αστραπή ενώ ο δικός σου ο Κίτσος κόλλησε.
               Τον κοιτούσα γλυκά και του ‘λεγα:
                --- Δεν τα ‘παμε; Μία του και μία μου! Δε θα ‘ρχομαι εγώ πάντα πρώτος! Χτες ήρθα!
                Έδειχνε δύσπιστος στα λόγια μου   και   μου  απαντούσε για να με ειρωνευτεί:
                 --- Τα λες να δικαιολογηθείς! Δεν είναι έτσι. Φταις  που ήρθες στην ουρά γιατί δεν ακούς τις ορμήνιες μου!
                 Τον θωρούσα βαθιά μέσα στα ωχρά του μάτια  και του ψιθύριζα:
                 --- Ποιες ορμήνιες σου;
                 --- Αυτές που σου έχω πει και τις ξεχνάς. Να μην κρατάς το άλογο στην αρχή! Να το αφήνεις ελεύθερο να φεύγει σαν πουλί απ’ το κλουβί. Να μη σου γυρνά μπρος πίσω χορεύοντας στα πόδια του! Σου τρώει  χρόνο έτσι!
                --- Κάποιο καρφί θα το’ χει πληγώσει! δικαιολογιόμουν και πηδούσα κάτω να του κοιτάξω την οπλή.
                --- Πάψε, ντε! Όλο τα ίδια λες! με απόπαιρνε κι έσκαγε τα γέλια για να προσθέσει με τα μάτια του γεμάτους κυματισμούς:
                --- Πρώτος ή δεύτερος δεν έχει σημασία! Η κούρσα σας ήταν συναρπαστική, ευχή μου να τρέχετε και οι τέσσερις, πολλούς χρόνους ακόμη!
                 Στον ίσκιο τού πουρναριού μετά πιάναμε μαζί του γλυκιά κουβέντα για λιμάνια, παλικαράδες και κόσμους τριμμένους στον τροχό του καιρού.

                     Ζήσαμε μαζί με τούτους τους δυο πήγασους δέκα και παραπάνω χρόνια. Γίναμε έφηβοι όταν τους αποχωριστήκαμε πηγαίνοντας στην πόλη για σπουδές και δουλειά. Στο γυρισμό μας τους αναζητήσαμε. Όταν δεν τους είδαμε στο στάβλο, στο χωράφι, στο πράσινο τριφύλλι και στην πηγή, το βλέμμα μας λεπίδι έσκισε την καρδιά τού πατέρα. Ένα βράδυ μας ζύγωσε και κάτω από το φως του ωχρού φεγγαριού μάς είπε τρίβοντας στη χούφτα του ένα σβώλο χώμα:
                      --- Πάνε τα άλογα μην τα ψάχνετε! Δεν υπάρχουν! Τα ‘φαγε ο χρόνος. γέρασαν και ψόφησαν!  Στο ρέμα είναι τα κόκαλά τους!
                      ---  Τόση ήταν η γιορτή τους; είπα.
                       Ο αδελφός αμίλητος σφούγγισε ένα δάκρυ με την κηλίδα του πόνου στο μάγουλό του.
                        Ο γέροντας σηκώθηκε και έφυγε για την αποθήκη. Γύρισε μ’ ένα πέταλο στο χέρι. Μας το  ‘δωσε λέγοντας με πόνο αψύ:
                        --- Να, ότι απόμεινε! Είναι του Ντορή! Ο χρόνος τ’ αφάνισε, τους ρήμαξε νιότη και σφρίγος. Ψόφησαν και τα δυο μες στη γαλήνη  του μεσημεριού και με τον ήλιο πάνω τους να φτιάχνει  κύκλους χρυσούς.      
            Μιλούσε κι έτρεμε. Η φωνή του άκομψη και σβηστή, τα μάτια του υγρά και θολά.
            Με τον αδερφό κινήσαμε για το δάσος.  Κι εκεί αμίλητοι για πολλή ώρα  ακούγαμε τις καρδιές μας που πήδαγαν άταχτες μες στα στήθη μας.  
  
                       ellinikoxronografima.blogspot.gr      

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 1:33 pm


ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ...ΚΕΡΑΤΟ ! Πώς σχετίζεται η ΑΠΙΣΤΙΑ με τα…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του ζευγαριού!

Οι επιτυχημένες εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες έχουν αισθητά μεγαλύτερο εισόδημα από τον σύζυγό τους και ειδικά εκείνοι
που δεν είχαν θέσει ποτέ ως στόχο να κάνουν κάτι τέτοιο, έχει αποδειχτεί παλιότερα ότι να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένες από την συζυγική ζωή, με βάση έρευνα από την εταιρεία Working Mother Media.
Και τώρα, τα ευρήματα μιας μελέτης για την απιστία έρχονται να δώσουν έναν ακόμα λόγο... ανησυχίας για τις ίδιες.
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το πόσοι άνθρωποι απιστούν στο πλαίσιο του έγγαμου βίου τους, επειδή πολλοί μπορεί να μην το παραδέχονται στις έρευνες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 20-25% των παντρεμένων ανδρών και το 10%-15% των παντρεμένων γυναικών έχουν εμπλακεί σε κάποια εξωσυζυγική σχέση.
Απιστία: Πότε είναι πιο πιθανή – Τέσσερις φάσεις στην ζωή του ζευγαριού
Αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Sociological Review, έδειξε ότι οι άνδρες που είναι 100% οικονομικά εξαρτημένοι από τις συζύγους τους, είναι πιο πιθανό να απιστήσουν απέναντί της, σε ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο από την πιθανότητα να κάνει κάτι αντίστοιχο η γυναίκα (δηλαδή να απατήσει τον άνδρα από τον οποίο εξαρτιέται 100% οικονομικά).
Η γυναικεία απιστία σε Infographic
Συγκεκριμένα, ενώ κατά μέσο όρο οι γυναίκες που είναι εντελώς εξαρτώμενες οικονομικά από τους συζύγους τους έχουν πιθανότητα περίπου 5% να απιστήσουν, υπάρχει μια πιθανότητα περίπου 15% ότι ένας άνδρας παντρεμένος με μια γυναίκα που τον στηρίζει πλήρως οικονομικά, θα την απατήσει.
"Έχει να κάνει με την πολιτιστική μας αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι άντρας και τι... κοινωνικές προσδοκίες αντιστοιχούμε με τον ανδρισμό", αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Christin Munsch, επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.
Όντας εξαρτώμενοι οικονομικά από τους συζύγους τους, πολλοί άντρες νιώθουν -έστω και υποσυνείδητα- ότι απειλείται ο ανδρισμό τους, πρόσθεσε ο Munsch, και αυτό τους κάνει να αναζητούν σε κάποια άλλη γυναίκα την αίσθηση του δυναμισμού και της κυριαρχίας στην ζωή και την σχέση.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 1:00 pm


Η υπερφορολόγηση αυξάνει έσοδα και... χρέη στο δημόσιο

Συνολικά παλαιά και φρέσκα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν πλέον τα 91,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για τον Αύγουστο, δείχνουν ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν 57 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με το στόχο. Οι φόροι πληρώθηκαν, θα συμπεράνει κανείς.
Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δείχνουν για τον Αύγουστο αύξηση 1,014 δισ. ευρώ. Οι φόροι δεν πληρώθηκαν, το συμπέρασμα.
Παρ' ότι τα δύο συμπεράσματα κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και τα δύο στοιχεία είναι σωστά. Και αποδεικνύουν το μέγεθος της υπερφορολόγησης που υφίσταται η ελληνική κοινωνία. Έχουν επιβληθεί τόσοι φόροι, ώστε ακόμα και εάν μεγάλο ποσοστό τους μένει απλήρωτο πάλι είναι αρκετοί για να βγαίνουν τα «κουκιά» του προϋπολογισμού.
Αν μειώνονταν οι φόροι, θα σκεφτεί κανείς, μήπως η εισπραξιμότητα θα ήταν μεγαλύτερη; Ερώτημα, επί του παρόντος, ρητορικό.
Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ δείχνουν ότι τον Αύγουστο, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, με εξαίρεση τις μη φορολογικές κατηγορίες διαμορφώθηκε σε 7,755 δισ. ευρώ έναντι 6,741 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα. Συνολικά (μαζί με τις μη φορολογικές κατηγορίες) τα ληξιπρόθεσμα διαμορφώθηκαν σε 8,986 δισ. ευρώ από 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Συνολικά παλαιά και φρέσκα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν πλέον τα 91,5 δισ. ευρώ. Έως το τέλος του 2015 οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 82,596 δισ. ευρώ και σε αυτές προστίθενται τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των 8,986 δισ. ευρώ.
Σε αυτό το τοπίο, η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (στην εφημερίδα Real), συνεχίζει να επιδιώκει τη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.
Το εγχείρημα, όπως φάνηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις, υποστηρίζει και η Νέα Δημοκρατία αφού και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω κάτω τις ίδιες θέσεις έχει με την κυβέρνηση –με κάποιες διαφοροποιήσεις για να είμαστε ακριβείς- αναφορικά με τα μέτρα για την επέκταση του πλαστικού χρήματος.
Φορείς της αγοράς, εκτιμούν ότι η δημιουργία του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού με ένα ποσοστό προστασίας έστω 60% έναντι κατασχέσεων για παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, θα αύξανε την εισπραξιμότητα των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών. Το πρόβλημα είναι ότι οι δανειστές – ιδίως το ΔΝΤ- δεν θέλουν καν να ακούσουν για ρυθμίσεις. Στην τελευταία έκθεσή του μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματά του για την ανάγκη αποστάσεων από νέες ρυθμίσεις ανέφερε ότι από το 2001 έως σήμερα έχουν γίνει ή προωθηθεί περισσότερες από 60.
Χωρίς ρύθμιση - μόνο κατασχέσεις
Χωρίς νέες ρυθμίσεις, το μοναδικό όπλο για την είσπραξη παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Κι αυτά όμως, δεν μπορούν να κάνουν θαύματα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Φορολογική Διοίκηση έχει ενεργοποιήσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης –κυρίως κατασχέσεις- για έναν στους δύο φορολογούμενους στους οποίους έχει τη σχετική δυνατότητα. Τον Αύγουστο, 4.030.910 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι οφειλέτες στους οποίους μπορούσαν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονταν σε 1.541.970 και οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 774.321 ή σε ποσοστό 50,22% (από 49,20% τον προηγούμενο μήνα).
Ακόμα και έτσι όμως οι εισπράξεις είναι αμελητέες μπροστά στο βουνό των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα, περισσότερα από 8 δισ. ευρώ αφορούν ΔΕΚΟ, πάνω από 12 δισ. ευρώ είναι χρέη πτωχευμένων, 35,5 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις και 26,6 δισ. ευρώ φυσικά πρόσωπα.
Από τα 82 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων έως το τέλος του 2015, η Φορολογική Διοίκηση έχει καταφέρει ναεισπράξει 1,838 δισ. ευρώ στη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουαρίου-Αυγούστου.
Από τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα εισπράχθηκαν 1,83 δισ. ευρώ (ποσοστό 16,8%). Άθροισμα 3,6 δισ. ευρώ σε σύνολο 91,5 δισ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 12:00 pm


Ο «μιζεραμπλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευ. Βενιζέλος  γνώριζε πολύ καλά ότι εάν αποκαλούσε στη Βουλή συλλήβδην του Συριζαίους «άθλιους, αξιοθρήνητους, ελεεινούς», τότε θα του ζητούσαν να ανακαλέσει και ο προεδρεύων θα έδινε εντολή να μη γραφούν καν στα πρακτικά. Συνεπώς έπρεπε να εφεύρει κάτι ώστε να τους χαρακτηρίσει έτσι (και να εξηγήσει και γιατί) χωρίς τον φόβο της ανάκλησης. Γλωσσομαθής όπως είναι, δανείστηκε μια λέξη από τα γαλλικά που στη μετάφρασή της σημαίνει όλα τα παραπάνω που ήθελε να πει. Ποια ήταν αυτή η λέξη; «Μιζεραμπλισμός του ΣΥΡΙΖΑ», που προέρχεται από το... «miserable». «Δεν μπορώ να ακούω άλλα κλάματα στην κυβέρνηση, ότι της επιτίθενται και ότι γίνεται δολοφονία χαρακτήρων και να τα λένε αυτά άνθρωποι που οικοδόμησαν τη σταδιοδρομία τους στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους» είπε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί που τα άκουσαν από τα υπουργικά έδρανα δεν ήταν άλλοι από τους Γ. Κατρούγκαλο και Ευ. Τσακαλώτο.
 Ο κ. Βενιζέλος στα λίγα λεπτά που είχε στη διάθεσή του τόνισε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός ότι υπάρχει προοπτική», κάνοντας λόγο για «μιζεραμπλισμό» και «αποθέωση της μιζέριας και της ηττοπάθειας». 
Να σημειώσω ότι όταν ο κ. Βενιζέλος ομιλεί στη Βουλή το καφενείο του Κοινοβουλίου αδειάζει, αφού οι πάντες θέλουν να τον ακούσουν. Αφήστε που ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν και σημειώσεις.
Ο Κατρούγκαλος και το ψέμα

Ηρθε κάπως καθυστερημένα στη Βουλή ο (πολύς) Γ. Κατρούγκαλος, με το γνωστό του ύφος (κεφάλι πάνω και φτιάχνοντας καθ' οδόν την τούφα από τα μαλλιά του), κοστουμαρισμένος, με το (απαραίτητο) ποσέτ (με λαχούρια) και μπήκε απευθείας στην αίθουσα της Ολομέλειας. Και έπεσε σε θέμα της... αρμοδιότητάς του: το ψέμα! Οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Βρούτσης και του ΠαΣοΚ Ι. Μανιάτης τον κατηγορούσαν ευθέως ως... ψεύτη αφού είχε υποσχεθεί φοροαπαλλαγή σε νέους αγρότες, επιστήμονες κ.τ.λ. και δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Μάλιστα του υπενθύμισαν τις εμφανίσεις του στο Σύνταγμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση μαζί με τους τότε αγανακτισμένους που ξεσπάθωνε εναντίον των περικοπών στις συντάξεις και στους μισθούς, λέγοντάς του ότι κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός υπουργός στον πλανήτη που... «ξε-ψήφισε νόμο». Δηλαδή ψήφισε έναν δικό του νόμο και εν συνεχεία ξαναψήφισε έναν άλλον δικό του νόμο που καταργούσε τον πρώτο νόμο που ψήφισε. Ο κ. Κατρούγακλος ζήτησε αμέσως τον λόγο επί προσωπικού. Απόλυτη σιωπή στην Ολομέλεια και είπε το αμίμητο ότι «το ψέμα σκοτώνει τον κοινοβουλευτισμό» κατηγορώντας τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ ως... «ψεύτες». Σείστηκε η αίθουσα από γέλια.
 
 ΒΗΜΑτοδότης

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 11:01 am


ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ !!! Χάος με τις αποδοχές κληρονομιάς !

Το  σημείο του νόμου που προκαλεί μαζικές αντιδράσεις και πλήθος σχολείων στη διαβούλευση, είναι η διάταξη του νόμου που επεκτείνει την υποχρέωση για βεβαιώσεις μηχανικών ακόμη και σε περιπτώσεις αποδοχής κληρονομιάς.
Τις αντιδράσεις για την επίμαχη πρόβλεψη εκδηλώνουν πρωτίστως συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υλοποίηση του νόμου σε αυτό το σκέλος θα εγκλωβίσει πολλούς πολίτες και θα παγώσει τις αντίστοιχες δικαιοπραξίες στερώντας έσοδα τόσο από τους ίδιους όσο και από το κράτος.
Τονίζουν μάλιστα τον αναγκαστικό χαρακτήρα της πράξης και την χαμηλή οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με γονικές παροχές και δωρεές, που δημιουργεί συνθήκες ακόμη και αποποίησης κληρονομιάς αφού σε περίπτωση εντοπισμού της αυθαιρεσίας, ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να νομιμοποιήσει πρώτα το αυθαίρετο και στη συνέχεια να πάρει την βεβαίωση από το μηχανικό ώστε να πραγματοποιηθεί η αποδοχή κληρονομιάς. Τί θα γίνει όμως στην περίπτωση που δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλλει το τίμημα;
« Η διάταξη αυτή πέρα από τα νομικά προβλήματα που θα προκαλέσει, χτυπάει τα λαϊκά στρώματα και κυρίως τους πολίτες της επαρχίας και της υπαίθρου. 
Ένας αστός έχει δύο διαμερίσματα αξίας 300.000 ευρώ και θα χρειάζεται π.χ. 300 ευρώ για δύο βεβαιώσεις. Ένας αγρότης έχει 10 αγρούς αξίας 30.000 ευρώ και θα χρειάζεται 1.500 ευρώ για δέκα βεβαιώσεις.
Η βεβαίωση από μηχανικό προκειμένου να επικυρωθεί η ανυπαρξία αυθαιρεσίας σε ένα ακίνητο πρωτοεμφανίστηκε στον προηγούμενο νόμο για τα αυθαίρετα. Περιοριζόταν όμως μόνο στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Με το νέο σχέδιο νόμου καλύπτει την αποδοχή κληρονομιάς, τις μισθώσεις αλλά και τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης (καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικών επιχειρήσεων, εργοστασίων, πρατηρίων καυσίμων κ.α).
Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης δέχεται τα πυρά κατά του νόμου, ωστόσο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει να αντιπαρατεθεί μεταξύ του παλιού και του καινούριου.
«Μιλάμε για μια κοινωνία που έχει εθιστεί στο μπάχαλο έχει εθιστεί στο να διαμαρτύρεται όταν πλημμυρίζει στο σπίτι της αλλά όταν μπαίνει η πυροσβεστική να μην χρειάζεται να ξέρει που είναι πυράντοχες πόρτες, ή αν κάποιος αδαής γκρέμισε πέντε κολόνες για να μεγαλώσει ένα χώρο που πάνω του λειτουργεί φροντιστήριο», δήλωσε πρόσφατα σε συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αναφερόμενος στην χρησιμότητα της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου που όπως είπε, οι επικριτές της έχουν βγάλει ταρίφα τα 400 ευρώ.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 11:00 am


ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ! Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει υψηλό σεισμικό δυναμικό

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:17 στον μεσσηνιακό κόλπο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 8 χλμ. δυτικά της Κορώνης και 38 χλμ νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει υψηλό σεισμικό δυναμικό.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 10:56 am


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αναστάτωση από τον ισχυρό σεισμό των 5 ρίχτερ στη Κορώνη

 ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ 5.2 ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑ !

 ΕΩΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ !
Αναστάτωση στην Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της νότιας Πελοποννήσου απο τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή της Κορώνης
Ο σεισμός είναι μεγέθους 5 ρίχτερ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:17 το πρωί της Τετάρτης στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Κορώνη και το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 10:44 am


ΤΩΡΑ ! ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ - " ΧΟΡΕΨΕ " ΜΕ 5 ΡΙΧΤΕΡ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ


ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ  - " ΧΟΡΕΨΕ " ΜΕ 5 ΡΙΧΤΕΡ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ  7 χιλιομετρα απο κορωνη 
Νεώτερα σε λίγο ....

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 10:33 am


Η ώρα της λεμονόκουπας, στα σκουπίδια της Ιστορίας

Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να περάσει τα μισά από όσα πέρασε χθες η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στη Βουλή, σήμερα η Αθήνα θα (ξανα)καιγόταν, την ώρα που ο νυν πρωθυπουργός και ο νυν υπουργός Αμυνας θα απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια τους προδότες που ξεπουλάνε την πατρίδα…
  Αν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί απειλούνται με τις κατασχέσεις που σήμερα γίνονται πραγματικότητα, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος θα καλούσαν τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να επαναστατήσει, όπως θα έκαναν και αν συνέβαινε το ίδιο με τα σπίτια που τώρα συμβαίνει... Αν είχε στηθεί ένας τέτοιος διαγωνισμός – παρωδία για τα κανάλια, με την κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί όχι για να βάλει τάξη αλλά για να ελέγξει όπως εκείνη θέλει το τηλεοπτικό τοπίο, θα έλεγαν ότι ήρθε το τέλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα…
Αν οι συντάξεις είχαν υποστεί τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες και συνεχίζονται, η κυβέρνηση και η βουλευτές που τη στηρίζουν θα ήταν όλη μέρα εκεί που σήμερα δεν τολμούν να πλησιάσουν: στο πεζοδρόμιο, να ξεσηκώνουν το λαό… Ομως, τα «αν» δεν έχουν σημασία. Εκείνο που έχει σημασία, είναι το που κατάντησαν αυτόν τον τόπο. Και δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία, ότι όσο κι αν κορόιδεψαν, όσο κι αν ξέφυγαν, όλα αυτά πια τελειώνουν. Γιατί τελειώνει πλέον και η χρησιμότητά τους. Αυτή η κυβέρνηση, που κατέλαβε την εξουσία μοιράζοντας ελπίδα και την άσκησε σκορπώντας απελπισία σε τεράστια τμήματα του πληθυσμού, δεν έχει πια πολύ καιρό μπροστά της. Ισως να νομίζει ακόμα ότι έχει, επειδή οι δανειστές την προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού: ποιος άλλος θα τους τα έκανε όλα αυτά;
 Όμως αυτό τελειώνει πια σύντομα. Γιατί η δουλειά έγινε και η οργή πια είναι τεράστια. Και τώρα φτάνει πλέον η ώρα της στημένης λεμονόκουπας. Η ώρα να βρουν οι κυβερνώντες τη θέση που τους αξίζει, στα σκουπίδια που στοιβάζονται οι μεγάλες απάτες της Ιστορίας. Μα τώρα πια δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα γι αυτό... 
 
  Γ. Μαλούχος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 10:01 am


ΦΩΤΟ ! ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ - Απίστευτο: Μετανάστες και Πρόσφυγες ξήλωσαν τη στέγη και τα παράθυρα της Μονής Πέτρας Ολύμπου για να ζεσταθούν!


Απίστευτο: Πρόσφυγες ξήλωσαν τη στέγη και τα παράθυρα της Μονής Πέτρας Ολύμπου για να ζεσταθούν!


Τεράστιες ζημιές έχουν προκαλέσει μετανάστες και  πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.
moni petras1.jpg
Όπως αναφέρει το vimaorthodoxias, αν και ο χώρος φυλάσσεται, πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρνουν να αφαιρούν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων, ενώ από τα παράθυρα παίρνουν την ξυλεία, ώστε να την χρησιμοποιήσουν για να ανάψουν φωτιές τα βράδια.
moni petras.JPG
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μητρόπολη Κίτρους έχει προβεί σε έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες προς την αστυνομία, αλλά και προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την καταστροφή που προκλήθηκε στα κτίρια της ιστορικής μονής Πέτρας Ολύμπου.
moni petras2.JPG

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 10:00 am


ΦΡΙΚΗ !!! Λέσβος: Θύμα ομαδικού βιασμού 16χρονος Πακιστανός στο ... hot spot της Μόριας

 ΠΡΟΣΦYΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ;
Θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις ανήλικους ομοεθνείς του έπεσε, σύμφωνα με καταγγελία, στο hot spot της Μόριας, 16χρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας; από το Πακιστάν.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το γεγονός συνέβη την περασμένη Κυριακή το πρωί.
To θύμα κατήγγειλε το περιστατικό σε εργαζόμενο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Στη συνέχεια, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, τα ευρήματα της οποίας επιβεβαίωσαν όσα είχαν καταγγελθεί.
Ακολούθησε η σύλληψη των τεσσάρων οι οποίοι σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 9:45 am


ΒΙΝΤΕΟ - Μάγος έβγαλε το σουτιέν της Ελληνίδας παρουσιάστριας ζωντανά στον αέρα !!!

ΣΤΟ MEGA ΚΥΠΡΟΥ

Μάγος έβγαλε το σουτιέν της Ελληνίδας παρουσιάστριας ζωντανά στον αέρα της εκπομπής της αφήνοντάς τη με το
στόμα ανοιχτό, αφού δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είχε συμβεί.  Δείτε ακόμα ένα απίστευτο βίντεο που έγινε γρήγορα viral.
Αυτές είναι εκπομπές με βαθύ ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό, αφού οι μάγοι, τελικά όλα τα μπορούν.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Για σένα» που παρουσιάζει η κατάξανθη αγαπημένη Χριστιάνα Αριστοτέλους ήταν πρόσφατα ο «Ξανθός μάγος».. 

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού δυο «ξανθά» θέματα στην ίδια εκπομπή μάλλον είναι το τέλειο συστατικό επιτυχίας.
Ο «Ξανθός μάγος» οποίος βρίσκεται αυτό το χρονικό διάστημα στην Κύπρο για παραστάσεις κλήθηκε από την εκπομπή να δείξει κάποια κόλπα του ώστε να εντυπωσιάσει τους τηλεθεα της στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.
Έτσι, βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να δείξει τα μαγικά του κόλπα, και να ξεδιπλώσει on air όλη του την μαεστρία όχι σε κάποιο μοντέλο αλλά πάνω στην ίδια την παρουσιάστρια, οπού φάνηκε να μην περίμενε το αποτέλεσμα.

Ζήτησε από την Χριστιάνα να βάλει ένα μαντίλι στο στήθος της και στην συνέχεια ο ξανθός μάγος το τράβηξε και μαζί με το μαντίλι έβγαλε και τον στηθόδεσμο της παρουσιάστριας!
Απλά δεν υπάρχει, αυτό το κόλπο, που έκανε να μείνει εντελώς αποσβολωμένη η παρουσιάστρια, χωρίς σουτιέν.

Μαλιστα ο «Ξανθός μάγος» για να την καθησυχάσεις της είπε: «Μην ανησυχείς θα σου δώσω το σουτιέν αργότερα».

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 9:32 am


ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ! Μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα


Μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα

Λάθη στον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε πρωτοφανείς περικοπές ως και 50,24% αλλά και σε μειώσεις συντάξεων κάτω από το όριο προστασίας του νόμου, δηλαδή κάτω από τα 1.300 ευρώ, αποκαλύπτουν τα εκκαθαριστικά πληρωμών με τα νέα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι, μετά το άγριο κούρεμα που τους επιβλήθηκε από το νόμο Κατρούγκαλου. Συγκεκριμένα το ΕΤΕΑ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με οριζόντιο τρόπο επέβαλε ακόμη και σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.300, που προέβλεπε ο νόμος, μειώσεις που ξεπερνούν το 50%. Οι περικοπές των επικουρικών έγιναν με καπέλο και με αλχημείες στην εφαρμογή του επανυπολογισμού, με αποτέλεσμα να βρεθούν 150.000 συνταξιούχοι με ποσοστό αναπλήρωσης από την επικουρική τους σύνταξη στο 5% των συντάξιμων αποδοχών τους από 20% που είχαν πριν από το ψαλίδι.
Το λάθος δεν έχει διορθωθεί, θα δουν και στη μείωση που θα λάβουν τον Οκτώβριο την ίδια, άδικη μείωση, που περιορίζει την επικουρική τους σύνταξη κάτω από το μισό.
Το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, όπως φαίνεται, επέβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο χωρίς να λάβουν όμως υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους.
Έτσι σύμφωνα συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%.
Άλλος δικαιούχος, λάμβανε επικουρική 290 ευρώ, με τον επανυπολογισμό μειώθηκε στα 103 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε μετά το ψαλίδι να παίρνει 227 ευρώ..

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 9:06 am


Σύρος: Ούτε που φαντάζεστε με τι πήγε στην εκκλησία το ζευγάρι!

Αναμφίβολα ο γάμος είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές ενός ζευγαριού…
Δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο σε ένα γάμο να φτάνει ο γαμπρός και η νύφη με λεωφορείο…
 Πόσο μάλιστα όταν σε τέτοια οχήματα, ο γαμπρός βγάζει και το μεροκάματο του.
Κάπως έτσι το είχε στο μυαλό του και ο γαμπρός, ενός ξεχωριστού γάμου, που πραγματοποιήθηκε ένα απόγευμα Σαββάτου, στην Σύρο με το ζευγάρι να καταφτάνει στην εκκλησία με… Λεωφορείο!
Ούτε Mercendes, ούτε Porse, αλλά με Λεωφορείο τουριστικού Πρακτορείου, επέλεξε ο γαμπρός για να μεταβεί στην εκκλησία και να παντρευτεί την αγαπημένο του. Καλά ακούσατε, ο Φραγκίσκος και η Κατερίνα απο την Σύρο επέλεξαν να κάνουν την διαφορά.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2016 | 9:00 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: