1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κοπανακι    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Κοπανακι και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Κοπανακι

ΦΩΤΟ - Ουρές χιλιομέτρων σε βενζινάδικα στη Γαλλία


Ουρές χιλιομέτρων σε βενζινάδικα στη Γαλλία (pics)
Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Γάλλοι οδηγοί έξω από τα βενζινάδικα από τα οποία προμηθεύονται βενζίνη με κουπόνια των 20 ευρώ.
Τα αποθέματα βενζίνης έχουν στερέψει, λόγω των μπλόκων που έχουν σχηματιστεί στα διυλιστήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νόμο.
Πολλοί Γάλλοι επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τις γειτονικές χώρες, το Βέλγιο, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.
Δύο συνδικάτα το CGT, το οποίο πρόσκειτ
αι στους κομουνιστές και το FO, η Εργατική Δύναμη, έχουν μπλοκάρει τα 6 από τα 8 διυλιστήρια, απ’ όπου φεύγουν τα βυτία για τη διανομή καυσίμων ανά τη Γαλλία.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ισχυρή αστυνομική δύναμη με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού κατάφερε να λύσει χαράματα, το μπλόκο στο κομβικό διυλιστήριο στο λιμάνι Fos sur Μer πλησίον της Μασσαλίας. Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί αλλά και ορισμένοι απεργοί.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 8:00 am


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο Γιώργος Μπέζος «αδειάζει στεγνά» την Εύη Χριστοφιλοπούλου

ΔΗΛΩΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προχθές Δευτέρα 23-5-2016 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας,  μένω πραγματικά έκπληκτος τόσο από το περιεχόμενο της δριμείας επίθεσης  που εξαπέλυσε όσο και από την παραποιημένη εικόνα που παρουσίασε με ανακοίνωσή της, η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βουλευτής Εύης Χριστοφιλοπούλου την οποία και εκτιμώ.
Επειδή το αξιακό  πλαίσιο στο οποίο κινούμαι, μου επιβάλει να υπερασπίζομαι πάντα το δίκαιο και την αλήθεια, νοιώθω την ηθική υποχρέωση να προβώ στην αποκατάσταση των πραγμάτων.
Θέλω λοιπόν να την ενημερώσω, ότι στο ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη όσο και η δική μου, δεν περιείχαν  κανένα ίχνος υποσχεσιολογίας ή «ταξίματος» όπως ανέφερε. Η μόνη   αναφορά που έγινε αφορά    διαδικασίες πρόσληψης που ήδη έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα  ή που είναι σε εξέλιξη.
Και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Καλαμάτας:
1.     Ενισχύθηκε το τελευταίο 6μηνο  με 25 επικουρικούς ιατρούς διετούς σύμβασης και με ειδικότητες που δεν προϋπήρξαν ποτέ (π.χ νευροχειρουργός)
2.     Προκηρύχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από                         6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων  οι πρώτες 3 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ (Αναισθησιολγίας-Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας) και τις επόμενες ημέρες άλλες 2 (ΜΕΘ-Παθολογίας).
3.     Εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5κ/2015  του ΑΣΕΠ από την οποία αναμένονται 6 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.
4.     Αναμένονται 5 άτομα Νοσηλευτικό Προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΛΠΝΟΟ  και ένας ιατρός για την ΜΕΘ  και
5.     Με την μόλις πρόσφατη θεσπισμένη απλοποίηση της διοικητικής διαδικασίας ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούνιο 15 μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού από Νοσοκομεία της Αθήνας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε αυτά λοιπόν έγινε αναφορά και μόνον σε αυτά. Προς τι και για ποια υποσχεσιολογία;
Ός΄ αφορά, για την σύναψη των ατομικών συμβάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αποτελεί  ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, που δεν επιβλήθηκε από κανέναν Υπουργό παρά μόνο από την ευθύνη μας, να εξοικονόμησουμε 250.000€ ετησίως  και να δώσουμε την δυνατότητα σε 60 οικογένειες από την Καλαμάτα, που ήδη εργάζονταν μέχρι σήμερα στα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία να ζήσουν με μια σχετική αξιοπρέπεια και με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές.
Τέλος, θέλω να κάνω γνωστό,  ότι στο τομέα της Υγείας στη Μεσσηνία την τελευταία πενταετία, καταβάλλεται μια σκληρή και συλλογική προσπάθεια, που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά οι υπηρεσίες υγείας στο Νομό. Συνεπώς, τόσο η ίδια όσο και οι Μεσσήνιοι  δεν χρειάζονται να ανησυχούν.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 7:18 am


Αγωγές σε Καρανίκα και Τσίπρα από την Ραχήλ Μακρή


Clipboard

Αγωγές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά του συμβούλου του, Νίκου Καρανίκα ετοιμάζεται να καταθέσει η Ραχήλ Μακρή για τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους εκφράστηκε για το άτομό της ο σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Facebook.
«Η κοπελιά είναι ρετάλι τσίρκου και ηθικά ξεπλυμένη όσο το σεμεδάκι που της ταιριάζει αισθητικά – ηθικά» έγραψε μεταξύ άλλων, ο κ. Καρανίκας.
«Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα. Θα προχωρήσω σε αγωγές κατά του κ. Καρανίκα καθώς και κατά του Πρωθυπουργού, στο γραφείο του οποίου υπηρετεί, και στην Γραμματεία Ισότητας» απάντησε η Ραχήλ Μακρή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 7:11 am


Υποθηκοφύλακας καλείται να πληρώσει στο Δημόσιο 409.162 ευρώ!

Υποθηκοφύλακας θα πληρώσει στο ελληνικό Δημόσiο ποσό των 409.162 ευρώ! 
Ο λόγος είναι ότι την πενταετία 1999-2004 δεν απέδωσε στο Δημόσιο δικαιώματα που είχαν καταβληθεί από μεταγραφές, δωρεές κ.λπ.
Συγκεκρίμενα από έλεγχο των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών το 2007 διαπιστώθηκε πως το αρχικά το έλλειμα στο υποθηκοφυλακείο ήταν ύψους 708.642 ευρώ από τη μη απόδοση δικαιωμάτων του Δημοσίου από καταχωρήσεις στα βιβλία του υποθηκοφυλακείου που αφορούσαν μεταγραφές ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και άλλες πράξεις. Όπως διαπιστώθηκε ο υποθηκοφύλακας καταχωρούσε στα βιβλία του εισπράξεις τελών, δικαιωμάτων, κ.λπ. χαμηλότερες από τις πραγματικές.
Εν συνεχεία ο υποθηκοφύλακας κατέθεσε οικειοθελώς το ποσό των των 299.479 ευρώ, μειώνοντας έτσι τη το έλλειμμα στα 409.162 ευρώ.
Στην συνέχεια κλήθηκε ο υποθηκοφύλακας μέσα σε 48 ώρες να καταβάλλει το ποσό των 409.162 ευρώ, που αντιστοιχούσε στο έλλειμμα και τις προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν, λόγω της μη απόδοσης των παρακρατουμένων ποσών. Ο υποθηκοφύλακας δεν κατέθεσε το επίμαχο ποσό και προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της καταλογιστικής πράξης, ωστόσο, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε την αίτηση του.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 7:00 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 6:07 am


ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ !!! Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για το κλείσιμο του MEGA

 Ψάχνοντας πάντως για τον εν λόγω κύριο στο google βρήκαμε και αυτήν ΕΔΩ την ανάρτηση !!!

Δεν την υιοθέτουμε , απλά την παραθέτουμε
 
Θέλει η Βασίλω να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει λέει η λαϊκή παροιμία. 

Το ότι πολλοί ανώνυμοι κι επώνυμοι ψηφοφόροι  του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για τα δεινά του ''Μεγάλου Καναλιού'' νομίζοντας ότι κατάφεραν να νικήσουν τη διαπλοκή το βλέπουμε εδώ και καιρό αλλά από αυτό μέχρι να πανηγυρίζουν για το ''κλείσιμο '' του και μάλιστα να εύχονται στο προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να παίρνουν σειρά κι άλλοι υπάρχει μια μεγάλη απόσταση

Λες και ενδεχόμενο κλείσιμο αυτού ή άλλου μέσου δε θα αφήσει 100δες τίμιους και άξιους εργαζόμενους χωρίς δουλειά σε μια εποχή που το κόμμα που ψηφίζουν ή στηρίζουν φέρνει κι άλλους φόρους κι άλλη ανεργία κι άλλη ανέχεια

Μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά όμως τον κ. Κώστα Κυργιαλάνη υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και μέλος της ΚΕ του κόμματος που ανήρτησε το παράκατω ποστ στη σελίδα του στο facebook.
Ψάχνοντας πάντως για τον εν λόγω κύριο στο google βρήκαμε και αυτήν ΕΔΩ την ανάρτηση. Δεν την υιοθέτουμε , απλά την παραθέτουμε


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 6:04 am


Eurogroup: Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος


Eurogroup: Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος

Σε συμφωνία επί της αρχής για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το ύψος της επόμενης δόσης κατέληξε το Eurogroup, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση δέκα ωρών. Οι υπουργοί Oικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία και για το χρέος. Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπήρξε συμφωνία για την εκταμίευση των 10,3 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως υπήρξε στο ζήτημα του χρέους συμφωνία στα βραχυπροθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και σ' ένα μηχανισμό μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.
«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από το τέλος του χρόνου, είπε ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ. Δύο βήματα θα προηγηθούν, μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και η αξιολόγηση των μέτρων για το χρέος που αποφασίστηκαν σήμερα.
Ο «οδικός χάρτης» για το χρέος 
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους σε ρυθμιστεί, όπως αποφασίστηκε, σε τρεις φάσεις:
Βραχυπρόθεσμα συμφωνήθηκε μια πρώτη δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και έως τα τέλη του προγράμματος το 2018. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν ένα πιο ήπιο προφίλ αποπληρωμής των δανείων του EFSF με βάση την μέση, σταθμισμένη ωρίμανση και την χρήση διαφοροποιούμενης στρατηγικής του EFSF/ESM για τη μείωση του επιτοκιακού κινδύνου.
Μεσοπρόθεσμα, και δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα εφαρμοστεί μια δεύτερη σειρά μέτρων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η επιστροφή στην Αθήνα των κερδών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.
Μακροπρόθεσμα, όπως τονίζεται, το Eurogroup είναι αισιόδοξο ότι η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας για τα βασικά μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους μαζί με την επιτυχημένη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM και την επίτευξη του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα επαναφέρουν το ελληνικό χρέος σε ένα βιώσιμο δρόμο. «Tην ίδια ώρα, το Eurogroup συμφώνησε στην δημιουργία ενός δημοσιονομικού μηχανισμού έκτακτης ανάγκης που θα ενεργοποιηθεί μετά το πρόγραμμα του ESM για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμα σε περίπτωση που ένα δυσμενέστερο σενάριο κάνει την εμφάνισή του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Eurogroup.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 5:53 am


Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι μέχρι τις 6 Ιουνίου

Συνεχίζεται έως τις 6 Ιουνίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει εκ νέου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 1:00 am


Στην επιτροπή marketing της ΔΟΕ η Πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη!

Μία πολύ σημαντική θέση ανακοινώθηκε ότι ανατέθηκε στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Πιο συγκεκριμένα η αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης επιλέχθηκε να είναι ένα από τα δύο νέα μέλη της επιτροπής Μarketing της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτροπές της ΔΟΕ και απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού και των επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. 

H επιλογή αυτή της Κοζομπόλη, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα απόρροια των δράσεών της για την ανάπτυξη και προαγωγή του αθλητισμού, με αποκορύφωμα το βραβείο “IOC Women & Sports Trophy 2015”. Επιπλέον είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που λαμβάνει παρόμοια θέση μέσα στις τάξεις της ΔΟΕ. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Tsunekazu Τakeda, o οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απευθυνόμενος στη Βούλα Κοζομπόλη σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας καλωσορίζω στην επιτροπή Marketing και είμαι σίγουρος ότι και με τη δική σας συνδρομή, η επιτροπή μας θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, αρχής γενομένης της επόμενης συνεδρίασής μας τον Νοέμβριο του 2016». 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών από την πλευρά της, μετά την ανακοίνωση της επιλογής, ευχαριστώντας την ΔΟΕ, δήλωσε: «Αποδέχομαι με εξαιρετική χαρά την μεγάλη αυτή τιμή και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ όλων των προσδοκιών σας, ώστε να δημιουργήσουμε τη δυναμική που έχει ανάγκη το Ολυμπιακό Κίνημα στην εποχή μας».

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 12:05 am


ΓΙΝΑΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: Με εμφιαλωμένο νερό πλένουν τα νεογνά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου


Neogna_Rethymno


Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου που επισκέπτονται τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχει χαλάσει το ειδικό φίλτρο καθαρισμού νερού που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πτέρυγας με αποτέλεσμα τα νεογνά να πλένονται με… εμφιαλωμένο νερό.
Γονείς κατήγγειλαν ότι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πλένουν τα μωρά τους, γιατί το νοσοκομείο δεν διαθέτει κατάλληλο και καθαρό νερό για αυτό το σκοπό.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο rethemnosnews.gr ο εκτελών χρέη Διοικητής Σπύρος Μικρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι αλήθεια πως εδώ και περίπου 15 ημέρες υπάρχει πρόβλημα. Χάλασε το φίλτρο του νερού και βρισκόμαστε στις διαδικασίες αγοράς νέου».
Ο κ. Μικρούλης τόνισε, ότι υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα στη διαδικασία για την αγορά νέου φίλτρου, καθώς έχουν επιβληθεί πολύ αυστηροί κανονισμοί στις δαπάνες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο σε τυπικό επίπεδο να εξασφαλιστεί έγκαιρα το ποσό που απαιτείται.

 rethemnosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 12:03 am


Συνελήφθη 66χρονος επιχειρηματίας για ασέλγεια σε 17χρονη στην Κέρκυρα


Σοκ! Συνελήφθη 66χρονος επιχειρηματίας για ασέλγεια σε 17χρονη
Για ασέλγεια σε 17χρονη νεαρή, συνελήφθη 66χρονος επιχειρηματίας από την Κέρκυρα.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 66χρονος προσήχθη  στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας, μετά από καταγγελία των γονιών της 17χρονης για κατά εξακολούθηση ασέλγεια κατά της ανήλικης κόρης τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 66χρονος κατηγορείται για ασέλγεια με ανήλικη και κατάχρηση σε ασέλγεια κατά εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αφού σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν απαγορευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ο συλληφθείς βρίσκεται αυτή την ώρα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ αναμένεται να ζητήσει προθεσμία αναβολής για να απολογηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 12:00 am


ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ MEGA – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τι ανακοίνωσε πριν λίγο στους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Πεφάνης


mega_metoxoiΜέρα διαρκών εξελίξεων και ανατροπών στα δεδομένα που ισχύουν για το Mega φέρνει η νεότερη ενημέρωση του Νίκου Πεφάνη στους εργαζομένους, σύμφωνα με την οποία οι μέτοχοι του καναλιού είναι έτοιμοι να βάλουν έως αύριο 17,5 εκατ. ευρώ, ώστε να μην τραβήξουν το «σωληνάκι» οι τράπεζες.


Σύμφωνα με το koolnews.gr τα λόγια του κ. Πεφάνη είναι μάλιστα καταγεγραμμένα από τους εργαζομένους σε βίντεο, το οποίο τραβούσαν με κάμερα και με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου είπε στους εργαζομένους, μιλώντας εκ μέρους των μετόχων, ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των τραπεζών, οι οποίες και θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν την πρόταση των μετόχων και σύμφωνα με τον ίδιο, δύσκολα θα την αρνηθούν.
Έτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι δύο παλιοί μέτοχοι του Mega, Γιώργος Μπόμπολας (7,5 εκατ. ευρώ) και Σταύρος Ψυχάρης (5 εκατ. ευρώ), βάζουν το μερίδιό τους που είναι συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ και ένας νέος, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, θα προσθέσει 5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Ψυχάρης επιβεβαίωσε την είδηση αυτή μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες.
Ο κ. Πεφάνης ενημέρωσε επίσης ότι σήμερα το βράδυ, έως αύριο το πρωί, θα απαντήσει η πλευρά Βαρδινογιάννη διά εκπροσώπου της εάν θα συμμετάσχει και εκείνη στην ΑΜΚ, συμμετέχοντας με το μερίδιό της που είναι άλλα 5 εκατ. ευρώ, ώστε να φτάσει συνολικά τα 22,5 εκατ. ευρώ.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 11:16 pm


Σφοδρές απεργίες στην Γαλλία: Eργαζόμενοι έχουν καταλάβει 5 διυλιστήρια

Ρεπορτάζ: Νίκη Τσουκαλά

Πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη από εργαζομένους στην Γαλλία.
Οι κινητοποιήσεις καλά κρατούν και παίρνουν διάφορες μορφές όπως καταλήψεις και απεργίες ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.
«Πέντε από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας απεργούν, έχουν σταματήσει ή σταματούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Εμμανουέλ Λεπίν, ομοσπονδιακός γραμματέας του πετρελαϊκού κλάδου της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT, που ηγείται της κινητοποίησης. Εκατοντάδες μέλη της CGT έχουν εξάλλου αποκλείσει σήμερα την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ (νοτιοανατολική Γαλλία), συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις που έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες στη βόρεια και τη δυτική Γαλλία.
«Κανένα πλοίο δεν φορτώνει ούτε ξεφορτώνει σήμερα στις εγκαταστάσεις», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Πασκάλ Γκαλεοτέ, γενικός γραμματέας της CGT στη Μασσαλία.
 Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επέκρινε τους αποκλεισμούς ως «μη θεμιτούς», και επανέλαβε σήμερα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να τους σταματήσει.

kar.org.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 11:01 pm


Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Η ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Mega


Mega_ESHEA

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA εξέδωσε η Ένωση Συντακτών.
Σε αυτή επισημαίνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτώντας από τη διοίκηση του καναλιού την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και καλεί τους καναλάρχες να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η κρίση που προκάλεσαν οι εργοδότες-μέτοχοι οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, «στο ‘’Μεγάλο Κανάλι’’ η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που τακτοποιεί η κυβέρνηση.
Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζομένους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και τα Σωματεία» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ. «Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας με άκρατο τραπεζικό δανεισμό».
Από την άλλη, «η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής, παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, – αν όχι αποδοχή – των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν».
Η Ένωση Συντακτών καλεί την κυβέρνηση να προασπίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να δώσει δείγμα γραφής. Τέλος, οι εργαζόμενοι του καναλιού, προχώρησαν σε νέα οκτάωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 02:00, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις δραματικές εξελίξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 11:00 pm


ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΖΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ. 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΑΣΗ.
 ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΖΑΧΑΡΗ.


Η Βενεζουέλα βρίσκεται εν μέσω μιας βαθιάς ύφεσης, και οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες καθώς και οι λεηλασίες έχουν αυξηθεί καθώς χειροτερεύουν η έλλειψη τροφίμων, οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και ο ψηλότερος πληθωρισμός παγκόσμια.

Η εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στη Βενεζουέλα διέκοψε την παραγωγή του δημοφιλούς αναψυκτικού λόγω έλλειψης ζάχαρης, είπε εκπρόσωπος της Coca-Cola χθες.


Η παραγωγή των αναψυκτικών που βασίζονται στη ζάχαρη ως γλυκαντικό έχει σταματήσει, αλλά εκείνη των διαιτητικών αναψυκτικών όπως η Coca-Cola light και άλλων ποτών που δεν χρησιμοποιούν ζάχαρη συνεχίζεται, είπε η εκπρόσωπος Κέρι Τρέσλερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Οι προμηθευτές ζάχαρης στη Βενεζουέλα μας έχουν πληροφορήσει πως θα διακόψουν προσωρινά τις λειτουργίες τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών", πρόσθεσε η Τρέσλερ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:30 pm


Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών & Costa Navarino - «Εν πτήσει» οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ιστορικές φωτογραφίες του Α. Μάγερ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών & Costa Navarino !

Ένα ταξίδι στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τις ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγερ, θα κάνουν οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μάλιστα «στο εσωτερικό ενός αεροσκάφους». 
 
Είκοσι πέντε λιτές φωτογραφίες με «ζωντανή κίνηση», τοποθετημένες στα φινιστρίνια και στο «πιλοτήριο», ταξιδεύουν τους «επιβάτες» πίσω στην Αθήνα του 1896 και στο χρονικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με το βλέμμα της Εύας Νάθενα», που διοργανώνεται με αφορμή την εφετινή ολυμπιακή χρονιά και τα 120 χρόνια από τους πρώτους Αγώνες της σύγχρονης εποχής. 
 
Διοργανωτές είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη και το Costa Navarino.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» του αεροδρομίου, η έκθεση ξεκινά από τη Διεθνή Επιτροπή και τον έλληνα δωρητή και εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ που φρόντισε για την αναστήλωση του αρχαίου Σταδίου της πόλης με δική του δαπάνη και φτάνει στον Σπύρο Λούη, που ποζάρει στον επίσημο φωτογράφο των αγώνων Άλμπερτ Μάγερ, φορώντας τη χιονάτη φουστανέλα του μετά τη νίκη του στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου. Οι φωτογραφίες «ζωντανεύουν» μέσα από μια ειδική επεξεργασία που δημιουργεί την εντύπωση της ψηφιακής κίνησης των πρωταγωνιστών.

Το φωτογραφικό υλικό του λευκώματος του Αλμπερτ Μάγερ φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, ενώ τις ιστορικές αυτές στιγμές αναβίωσε με μοναδικό τρόπο η εικαστικός Εύα Νάθενα και οι συνεργάτες της.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (είσοδος 3 / χώρος προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου) και θα διαρκέσει ως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ παράλληλα βρίσκεται στη Μεσσηνία, στο Costa Navarino, από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016. 
 
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:00 pm


Panama Papers - Απάντηση σε δημοσίευμα του Newsmessinia για την εταιρεία Hedley Finance Limited του Δημ.Παρασκευά

Στη βάση των Panama Papers υπάρχει το όνομα της υπεράκτιας Hedley Finance Limited η οποία ελέγχεται από την Ελληνική δικαιοσύνη ως παρατράπεζα.

Ως ενδιάμεσος της Hedley Finance LTD φαίνεται ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευάς,

Δημοσιεύουμε  την απάντηση του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευά, που μας εστάλη μετά τη δημοσίευση του κειμένου:

 Aπάντηση Δ.Παρασκευά

Αγαπητοι κύριοι/κυρίες,

Ενημερώθηκα στο Λονδίνο, όπου κατοικώ μονίμως και εργάζομαι από το 2010, για δημοσιεύματα σχετικά με την εταιρεία Hedley, που φέρεται ότι συστήθηκε το 1996 με τη "μεσολάβησή" μου, και περιλαμβάνεται στα γνωστά ως Panama Papers.

Σχετικώς -και εκ των υστέρων, καθώς δεν μου ζητήθηκε να λάβω θέση πριν από τα δημοσιεύματα- επισημαίνω τα εξής:

1. Ο όρος "intermediary," που αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο, χρησιμοποιείται διεθνώς για επαγγελματίες (δικηγόρους, λογιστές, τραπεζίτες, συμβούλους, κλπ.), που κατ’ εντολή πελατών τους ζητούν από γραφεία των οικείων χωρών τη σύσταση εταιρείας για τις δραστηριότητες των πελατών τους.

2. Τέτοιες χώρες με φιλική προς τις εταιρείες νομοθεσία είναι, εκτός του Παναμά ή των νησιών της Καραϊβικής, και πολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Κύπρος, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, κ.α. Φιλική νομοθεσία έχουν και πολιτείες των Η.Π.Α., όπως το Ντελαγουέρ, η Νεβάδα, πρώην αποικίες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, καντόνια της Ελβετίας, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ κ.λπ.

3. Η σύσταση μιας εταιρείας για λογαριασμό πελάτη είναι διεθνώς παρεχόμενη και απολύτως νόμιμη υπηρεσία. Σημειωτέον ότι η Ναυτιλία, στην οποία η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως, εξυπηρετείται σχεδόν αποκλειστικώς από εταιρείες αυτού του είδους.

4. Είναι αυτονόητο ότι ο δικηγόρος ή σύμβουλος που μεσολαβεί για τη σύσταση μιας εταιρείας δεν έχει καμία ευθύνη για τις τυχόν εν συνεχεία μη νόμιμες δραστηριότητες όσων την διοικούν, εφόσον ο ίδιος δεν συμμετείχε σ’ αυτές.

 Η σύνδεσή μου καθ’ οιονδήποτε τρόπο με παράνομες δραστηριότητες της προαναφερόμενης εταιρείας είναι γι’ αυτό ατυχής αλλά και παραπλανητική.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε νόμιμη επικοινωνία και παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα,  ώστε να ενημερωθούν με τρόπο αντικειμενικό οι ενδιαφερόμενοι.

Βαρκελώνη, 24 Μαΐου 2016

Δ. Η. Παρασκευάς

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:58 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Καταγραφή «Εσείς της Αριστεράς ψηφίζετε όσα δεν έχει ψηφίσει η Δεξιά»

Την έντονη δυσαρέσκεια για τα Μνημόνια και τα δυσβάσταχτα μέτρα που ψηφίζει η Αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εισπέραξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ασφαλιστικό.
«Ψηφίζετε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μνημόνια και νόμους που δεν έχει ψηφίσει ούτε καν η Δεξιά. 
Και πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που γίνονται, η Αριστερά δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι», είπε ένας από τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης, εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Κατρούγκαλο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:58 pm


ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ALTER - ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA;

Το τέλος φαίνεται ότι γράφτηκε πριν από λίγη ώρα... στην αίθουσα συνεδρίασης του ΔΣ της Τηλέτυπος, για το MEGA.

Το πρώτο κανάλι της χώρας δυστυχώς περνάει στην Ιστορία με τον χειρότερο τρόπο, κηρύσσοντας δηλαδή πτώχευση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω των τραπεζών, που έχουν υποθηκευμένα τα δάνειά του.

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ ο Θεοχάρης Φιλιππόπούλος απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες, «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».

Την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. 

Τούτο σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο MEGA.


  Tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:43 pm


ΣΦΙΧΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ !!! Αλέκος Αλαβάνος - «Προδοσία ! Ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος δεν έκαναν τέτοιο ξεπούλημα…».

«Χοντρή επίθεση» εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος κατά του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος δεν έκαναν τέτοιο ξεπούλημα…».

«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. 
Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος.  
Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1″ και στους Μαριάννα Πυργιώτη και Ανδρέα Παπαδόπουλο. «Είναι δυνατόν να θεωρείτε το Φλαμπουράρη, το Βούτση, τον Παπά υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την αριστερά; Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία» τόνισε και πρόσθεσε πως «υπάρχουν ποινικές ευθύνες γιατί πρόκειται για εκποίηση δημόσιας περιουσίας». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τη διαδοχή του είπε: «Δεν είμαι Θεός κι ο Θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ότι ο Ιησούς στους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα». Πρόσθεσε επίσης πως «ο κάθε άνθρωπος κρίνεται κάθε στιγμή. Κανείς δεν έχει ασυλία. Ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε ο Γλέζος, ούτε ο Σάντας είχε». Τέλος τόνισε πως υπάρχουν διαδικασίες συσπείρωσης της κατακερματισμένης αριστεράς και σημείωσε πως έχει «εξαιρετικές σχέσεις με τη ΛΑΕ». «Και η κ. Κωνσταντοπούλου έχει σχέσεις με τη ΛΑΕ. Ελπίζω σε μια συσπείρωση», κατέληξε.
 


thecaller.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:08 pm


Η Πελοπόννησος κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2016 από το Lonely Planet

Στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών για το 2016 κατέταξε το Lonely Planet την Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Guardian, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος «αποτελεί μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας. 

Παραμένει ένας προσιτός θύλακας μαγευτικών αρχαίων μνημείων όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό μονοπάτι του Μαινάλου, στα κρασιά της Νεμέας, που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε όλον τον κόσμο, στην άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, αλλά και στο ατμοσφαιρικό Ναύπλιο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας, με δηλώσεις του, ότι «το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες θέσεις με δυναμικό τρόπο και η Πελοπόννησος συνιστά, πλέον, διεθνή πόλο έλξης, τόσο στο επίπεδο της προσέλκυσης τουριστών, όσο και επενδύσεων, όπως χαρακτηριστικά η πρόσφατη σύνδεση της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Καλαμάτας και η σύνδεση της Aegean με δύο πόλεις της Δανίας».

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η στρατηγική επιλογή της περιφερειακής Αρχής να επενδύσει με σχέδιο στο τουριστικό προϊόν, δημιουργώντας συνθήκες ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξης, αποδίδει εντυπωσιακά.

Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «άρρηκτα συνδεδεμένο με την αειφορία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την αναπτυξιακή διάστασή της» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να λάβει, επιτέλους, τις αποφάσεις της για το θέμα αυτό και να σταματήσει να εμποδίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της περιφερειακής Αρχής».

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:01 pm


Υπέρογκες αυξήσεις στους Αρχαιολογικούς μας Χώρους και Μουσεία

Μία θετική εξέλιξη στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο

Η συμφωνία στο περιφερειακό Συμβούλιο για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία είναι μία θετική εξέλιξη.
Χαιρετίζω την αποδοχή του προβληματισμού μου για τις υπέρογκες αυξήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Χώρας, από τις πτέρυγες του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, εκτός ολίγων που συνεχίζουν τη μοναχική πορεία τους, ονειρευόμενοι μία κοινωνία, όπου ο κρατισμός θα κυριαρχεί και όπου εφαρμόσθηκε το πρότυπο διακυβέρνησης που πιστεύουν ως ορθό , απέτυχε.
Έτσι μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, αναδείχθη η ανάγκη να διεκδικηθεί η άρση της επιβολής των υπέρογκων αυξήσεων στους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα Μουσεία και κατατέθηκαν προτάσεις από τους περισσότερους. Επίσης προβληματισμός υπήρξε για τη δεινή θέση των Ελλήνων, που μετά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης , εξορίζονται από την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Καλαμάτα 24 Μαΐου 2016

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:00 pm


ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ στους Αγίους Θεοδώρους! Τέσσερις κουκουλοφόροι με όπλα λήστεψαν πελάτες και κατάστημα


Σοκ στους Αγίους Θεοδώρους! Τέσσερις κουκουλοφόροι με όπλα λήστεψαν πελάτες και κατάστημα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη αγνώστων, που με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και ιδιοκτήτρια καταστήματος και τους λήστεψαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Συγκεκριμένα, τέσσερις άγνωστοι χθες βράδυ μπήκαν μέσα σε κάβα ποτών στο 64,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους, φορώντας κουκούλες και γάντια και λήστεψαν το κατάστημα και τους πελάτες.
Αρχικά ο ένας εκ των ληστών χτύπησε με γροθιά έναν ηλικιωμένο πελάτη που προσπάθησε να τους εμποδίσει και στη συνέχεια με την απειλή κυνηγετικού όπλου ακινητοποίησαν τέσσερις πελάτες και την ιδιοκτήτρια της κάβας και τους λήστεψαν, παίρνοντας από το κατάστημα 120 ευρώ από το ταμείο, τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και δύο κούτες τσιγάρων, ενώ έκαναν σωματική έρευνα και λήστεψαν και δύο πελάτες παίρνοντας χίλια ευρώ από έναν Γερμανό και το κινητό τηλέφωνο από έναν Αλβανό.
Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την ασφάλεια Κορίνθου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 8:34 pm


"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2016 " - Μεγάλα ονόματα στην Καλαμάτα το Σάββατο 28 Μαίου !

 Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας 28 Μαίου 2016 και ώρα 17.45

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

 • Άνδρες: 100, 200, 400, 800, 110 Εμπόδια, Άλμα σε Μήκος Άλμα Τριπλούν ,Ακοντισμός, Σφαιροβολία Β.
 • Γυναίκες: 100, 200, 400, 800, Σφαιροβολία

Γερές κόντρες και υψηλός συναγωνισμός που θα δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκινήσεις στους φίλους του στίβου, οι οποίοι θα βρεθούν στο στάδιο της Καλαμάτας το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου για να παρακολουθήσουν τα φετινά «Παπαφλέσσεια».

Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που αναμένεται να αγωνιστούν στην Καλαμάτα και έχουν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ άλλων είναι και οι:
Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα είναι στη γραμμή εκκίνησης των 100μ όπου θα συναντήσει και την Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη, αλλά και τις Πολίτη, Βενιέρη.
Στα 100μ ξεχωρίζει η συμμετοχή του Λυκούργου Τσάκωνα που μετά το 20.36 στα 200μ στην Οστράβα θα επιχειρήσει ένα δυνατό τεστ ταχύτητας (ατομικό ρεκόρ στα 100μ 10.27) αντιμετωπίζοντας τους Ανδρεάδη (10.38), Τριβυζά (10.50) και Τσούση (10.55). Ο Πέτρος Κυριακίδης θα αγωνιστεί στα 400μ (47.51) και μαζί του Λογοθέτης (48.46) και Αλμπάνης (48.22).
Υψηλών προδιαγραφών θα είναι το μήκος ανδρών όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Γιώργος Τσάκωνας, Μιχάλης Μερτζανίδης και Μίλτος Τεντόγλου ενώ στο τριπλούν παρόντες θα είναι Δημήτρης Μπαλταδούρος, Νίκος Τσιώκος και Θοδωρής Ζιντζόβας.
Η πρωταγωνίστρια στα «Χανιά 2106» Ελισσάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστεί και στην Καλαμάτα στα 100μ εμπόδια, ελπίζοντας σε βελτίωση της επίδοσής της που θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς (όριο 13.00) ενώ οι δίδυμες Ειρήνη και Άννα Βασιλείου θα αγωνιστούν στα 400μ όπως και η Μουρτά.
Όρια στο μήκος θα επιδιώξουν να πετύχουν οι Αλεξούλη και Κολοκυθά ενώ θα αγωνιστεί επίσης και η νεάνιδα Κωνσταντίνα Ρωμαίου επιδιώκοντας όριο για το παγκόσμιο της κατηγορίας της.
Οι διοργανωτές επεξεργάζονται ήδη τις συμμετοχές με βάση τις οποίες αναμένεται να γίνουν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα τα οποίο θα ανακοινωθεί έγκαιρα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 8:20 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: