1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κοπανακι    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κοπανακι και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ 6.146 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, έληξε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για φοίτηση στο «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)» και στο «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν ανήλθε σε 6.146 και για τα δύο προγράμματα. Ειδικότερα:


ΕΠΠΑΙΚ
ΠΕΣΥΠ

Προσφερόμενες θέσεις
Υποβληθείσες αιτήσεις
Προσφερόμενες θέσεις
Υποβληθείσες αιτήσεις
ΑΘΗΝΑ
280
1133
130
292
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
160
916
40
190
ΠΑΤΡΑ
160
404
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
120
293


ΒΟΛΟΣ
150
521
50
101
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
160
375
40
73
ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
120
264
40
64
ΡΟΔΟΣ
200
180
50
43
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
200
209
50
61
ΚΟΖΑΝΗ
200
587
50
110
ΑΡΓΟΣ
200
262
50
68
ΣΥΝΟΛΟ
1950
5144
500
1002

Η Ηλεκτρονική Κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11.00, στο ΕΑΠ (πάροδος οδού Αριστοτέλους 18, Πάτρα) παρουσία όσων ενδιαφερόμενων το επιθυμούν. 
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.aspete.gr και aspete.eap.gr. Επίσης, όλοι οι αρχικά επιλεγέντες θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό τους λογαριασμό (email) που δήλωσαν στην αίτησή τους.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ευχαριστεί τους 6.146 υποψηφίους για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν όσον αφορά την παιδαγωγική τους κατάρτιση και συμβουλευτική τους ειδίκευση και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητος υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 5:38 pm


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 Η δυνατή ομάδα του Πέτρου Τατούλη που θα εργαστεί για την Πελοπόννησο 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τις αποφάσεις ορισμού Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων συμβούλων, προέβη στην κάτωθι δήλωση:  
«Ο θεσμός του Καλλικράτη εισέρχεται στη φάση ωρίμανσης του και η σημερινή διαδικασία ανάθεσης των αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους αποτελεί ύψιστη πολιτική στιγμή για την Πελοπόννησο. Το επιτελείο που θα επωμιστεί την διακυβέρνηση της Περιφέρειας αποκτά σήμερα την πλήρη ανάπτυξη του. Με πλάνο και σοβαρότητα αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από την διάρθρωση αυτή για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης μας.
Η Νέα Ελλάδα των Περιφερειών αποκτά πλέον ένα νέο πολιτικό προσωπικό, τα χαρακτηριστικά του οποίου έχουν την αναλογικότητα των τοπικών ιδιαιτεροτήτων σε κάθε σημείο της επικράτειας, αλλά και την πολιτική διάσταση της διακυβέρνησης. Σε μια περίοδο που το κεντρικό κράτος κλονίζεται πολιτικά και δομικά ο θεσμός του Καλλικράτη αποτελεί με την σημερινή διάρθρωση του το τελευταίο ανάχωμα πυλώνα της δημοκρατίας και της προόδου». 
  
Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ορίζονται οι κ.κ.
·         Περικλής Μαντάς, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.
·         Κωνσταντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας.
·         Άγγελος Παπαγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας, με αρμοδιότητα θέματα οικονομικών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκτέλεσης προϋπολογισμού.
·         Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
·         Φάνης Στεφανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και τόνωσης της Απασχόλησης.
·         Ηλίας Στρατηγάκος, περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, με αρμοδιότητα θέματα πρωτογενούς τομέα και κτηνοτροφίας.

Ο κύριος όγκος των διοικητικών αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας θα μεταβιβαστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, η οποία είναι υπό έκδοση, στους Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Εντεταλμένος Σύμβουλος, επί θεμάτων σχετικών με τις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και εξουσιοδοτημένος να υπογράφει «Με εντολή Περιφερειάρχη», τα έγγραφα και τις αποφάσεις που αφορούν στα ανωτέρω θέματα ορίζεται ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας.
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίζεται η κα Νικολάκου Κωνσταντίνα.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ορίζονται επίσης Εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι κ.κ.

·         Αλέξιος Αλεξόπουλος, με αρμοδιότητα θέματα συμμετοχής σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων
·         Χρήστος Αντωνόπουλος, με αρμοδιότητα θεσμικά θέματα και την νομική θωράκιση/εμβάθυνση του θεσμού του Καλλικράτη
·         Ευρυπίδης Γκιάτας, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Κορινθίας
·         Αθανάσιος Γκίκας, με αρμοδιότητα θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων
·         Απόστολος Γκούνης, με αρμοδιότητα θέματα επίλυσης διαφορών στις συναλλαγές /πληρωμές της περιφέρειας
·         Ηλίας Κανελλάκης, με αρμοδιότητα θέματα πολιτικής προστασίας στην ΠΕ Λακωνίας
·         Γιάννης Κατσίρης, με αρμοδιότητα θέματα δια βίου μάθησης
·         Παναγιώτης Καρράς, με αρμοδιότητα τον συντονισμό σε θέματα  δημόσιας τάξης και παραβατικότητας
·         Κώστας Λέγγας, με αρμοδιότητα θέματα επενδύσεων (δημιουργία γραφείου επενδύσεων και one stop shop)
·         Γιώργος Μπακούρης, με αρμοδιότητα  θέματα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και νέων καλλιεργειών
·         Σταματική Μπελεγρή, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Λακωνίας
·         Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Μεσσηνίας
·         Ιωάννης Μπουκουβάλας, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών επενδύσεων στην ΠΕ Λακωνίας
·         Θεόδωρος Ντάνος, με αρμοδιότητα θέματα που άπτονται του συντονισμού και της λειτουργίας των Αναπτυξιακών Εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
·         Ελένη Παναγιωτοπούλου, με αρμοδιότητα τις θεσμικές μεταβολές στον τομέα της υγείας.
·         Κλημεντίνη Παπαντωνίου- Κορώνη, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Αρκαδίας
·         Γιώργος Πετρίτσης, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Κορινθίας
·         Αθανάσιος Πισιμίσης, με αρμοδιότητα θέματα αθλητισμού και αθλητικού τουρισμού.
·         Γιώργος Ρουμελιώτης, με αρμοδιότητα θέματα πολιτικής προστασίας
·         Ιωάννης Σαρρής, με αρμοδιότητα θέματα ενεργειακής αναβάθμισης /εξοικονόμησης ενέργειας σε εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της περιφερειακής διοίκησης (κτίρια, φωτισμός δρόμων κοκ)
·         Αναστάσιος Τζανής, με αρμοδιότητα θέματα ιχθυοκαλλιεργειών
·         Ιωάννης Τζεφεράκος, με αρμοδιότητα θέματα αγροτικών επιδοτήσεων και νέας ΚΑΠ
·         Άγγελος Χρονάς, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 5:33 pm


Η Διοίκηση της Περιφέρειας και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)

* Άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Πατσαρίνου για τις Μελέτες Περιβαλοντικών Επιπτώσεων

Μετά την 1η συνεδρίαση 15/9/2014 του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) φαίνεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας του κ. Τατούλη συνεχίζει τον «χαβά» της με την αντιμετώπιση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις οποίες καλείται να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τις ΜΠΕ τις έχει κάνει Μεθόδους Περιβαλλοντικών Εκτροπών. Τις χρησιμοποιεί σαν εργαλεία «κατά το δοκούν» εξυπηρετώντας διάφορους στόχους που όμως θίγουν το ίδιο το περιεχόμενό τους και όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτές.
Ας δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα παλαιότερα και πρόσφατα:
 • Στην 1η συνεδρίαση του νέου ΠΕ.ΣΥ. μας έδειξε τις διαθέσεις του φέρνοντας προ ημερησίας διάταξης την ΜΠΕ για το έργο «Αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές Βασιλοποτάμου για την αντιμετώπιση υφαλμύρωσης περιοχών Δ. Έλους και επέκτασης στις πεδιάδες Μολάων και Ασωπού Ν. Λακωνίας». Μια μελέτη που, με σοβαρές παρατηρήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας, έχει διχάσει την τοπική κοινωνία των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας, απασχολεί τον αγροτικό – παραγωγικό κόσμο της περιοχής, έχει προκλητικές ασάφειες, ελλείψεις και παρατυπίες (γίνεται αναφορά για περιοχή Ναυπάκτου!), έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί αλλάζοντας την αρχική προσέγγιση και βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας από 18/8/2014. Κι όμως μ’ αυτά τα στοιχεία γνωμοδότησαν θετικά και δεν δέχθηκαν την αναβολή του θέματος για να γίνει ουσιαστική συζήτηση μ’ αποτέλεσμα να κινδυνεύει ν’ αυτοαναιρεθεί.
Μ’ αφορμή αυτή τους την στάση προσπαθούν να καλύψουν τις αυθαιρεσίες τους, απαιτώντας από τους Περιφερειακούς Συμβούλους να μεταφέρουν τις παρεμβάσεις τους κατά τη φάση της διαβούλευσης των μελετών και όχι μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 • Από τις 28/7/2014 έγινε θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την «ΜΠΕ αποκατάστασης λατομείου εντός της λατομικής περιοχής ΔΕ Πολιανής του Δ. Καλαμάτας» χωρίς άποψη του Δήμου, με σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο υφίσταται εκεί λατομική περιοχή, με σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και χωρίς ακόμα αν και έχει περάσει η προβλεπόμενη προθεσμία να έχει γίνει ανάρτηση των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 • Έχει ολοκληρωθεί από 14/8/2014 ο χρόνος διαβούλευσης για την ΜΠΕ του έργου «προστασία ακτής από διάβρωση της θάλασσας στη θέση Αγ. Νικόλαος Τ.Κ. Βασιλιτσίου Δ. Πύλου – Νέστορος ΠΕ Μεσσηνίας» και ακόμα δεν έχει έλθει για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφορά τα πολυσυζητημένα έργα του κ. Σκαλτσίδη για τα οποία έγιναν μέχρι και κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορα πρωτοτύπησε σε ταχύτητα λήψης θετικής απόφασης για το έργο και γίνονται μεγάλες και συνεχείς αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μπορεί να μας έλθει κι αυτό επείγον και προ ημερησίας διάταξης.
 • Στο μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ΜΠΕ πέρασε με τη βοήθεια των ΜΑΤ. Έχουν αρχίσει όλες οι πόλεις της Περιφέρειας και «γεύονται» τα κατορθώματα της διαχείρισης αυτού του έργου από τον κ. Τατούλη (Τρίπολη, Ερμιονίδα, Ξυλόκαστρο, Πύλος, Καλαμάτα κ.ά.)
 • Η ΜΠΕ για το νέο Mall στην Κόρινθο πέρασε «αστραπή» από το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολλές παρατυπίες και ελλείψεις και έχοντας απέναντι την τοπική κοινωνία.
 • Η ΜΠΕ για προσθήκη νέων εγκαταστάσεων στα διυλιστήρια Κορίνθου, χωρίς να κατατεθούν τ’ απαραίτητα στοιχεία, πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο βιαστικά, πρόχειρα και προσβάλλοντας τους κατοίκους μιας περιοχής που υφίσταται ιδιαίτερη περιβαλλοντική μόλυνση.
 • Ακόμα περιμένουμε, εδώ και χρόνια, να έλθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ για τα λιγνιτωρυχεία στην περιοχή Φαλάνθης του Δ. Πύλου – Νέστορος. Την «κατάπιε» κι αυτή η σκοπιμότητα και τα ιδιοτελή συμφέροντα.
 • Η ΜΠΕ για το βιοαέριο, στην περιοχή Μαντινείας της Π.Ε. Αρκαδίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο συνοδεύτηκε από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τον τρόπο αντιμετώπισης της Διοίκησης της Περιφέρειας στα περιβαλλοντικά ζητήματα των έργων. Παρά την σωστή στάση των Υπηρεσιακών παραγόντων γίνεται ένα συνεχές «παιχνίδι» από τη Διοίκηση της Περιφέρειας που κυριαρχούν άλλου είδους προτεραιότητες, σκοπιμότητες και συμφέροντα (έχουμε ζήσει και τη φάση με αρνητικές εισηγήσεις των Υπηρεσιών το Περιφερειακό Συμβούλιο να γνωμοδοτεί θετικά!).

Δυστυχώς δεν φαίνεται η Διοίκηση της Περιφέρειας να παίρνει το μήνυμα ότι ακόμα και σε περίοδο κρίσης όπου θίγεται ο άνθρωπος και το περιβάλλον: Έργο απέναντι στη φύση και στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει και να σταθεί. Έχουν εντάξει ακόμα και τα περιβαλλοντικά ζητήματα στις δικές τους σκοπιμότητες. Εμείς είμαστε εκεί και θα προσπαθήσουμε για να μπουν οι ελάχιστοι κανόνες για σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Καλαμάτα, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Νίκος Πατσαρίνος
Περιφερειακός Σύμβουλος «Πελοπόννησος Πρώτα»

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 5:08 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μελή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, είχε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Πύλου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, με σκοπό να συζητήσουν θέματα που αφορούν  στην αποτίμηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, αλλά και την προοπτική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Πύλου σε Υπηρεσία.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας  που ακολουθήθηκαν στο κρίσιμο διάστημα του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και λοιπά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το χρόνιο αίτημα του Δήμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία. Ως συνέπεια αυτής της αναβάθμισης προκύπτει η εξεύρεση κτιριακών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να καλύψει τις ανάγκες όλου του δήμου Πύλου-Νέστορος.
Με τη συμπαράσταση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας στη διεκδίκηση αυτών των στόχων, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δεσμεύτηκε να βρει τις ιδανικότερες εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Π.Υ, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.
Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Λεωνίδα Γαϊτάνη, του Γραμματέα της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Μεσσηνίας, κ. Φιλόπουλου Σταύρου, του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Μεσσηνίας, κ. Αριστείδη Χτίστη και του μέλους της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Μεσσηνίας, κ. Σωτήρη Παπαβασιλόπουλου.
Τέλος, τονίστηκε η άριστη συνεργασία και από τις δύο πλευρές, αλλά και ο συντονισμός της λειτουργίας των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τόσο την πρόληψη και όσο και τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 5:03 pm


''Γαλάζιο'' φλερτ στη Βουλή

Ο νεαρός βουλευτής και η... μεγαλοκοπέλα

Πιτσιρικάς βουλευτής εκείνος. Μεγαλοκοπέλα βουλευτίνα εκείνη.
Εξαιτίας της καψούρας, ο νεαρός «γαλάζιος» βουλευτής αποφάσισε να εγκαταλείψει την αρραβωνιαστικιά του, για τα μάτια της μέχρι πρότινος παντρεμένης και με παιδί συναδέλφου του.
Το ζευγάρι, τώρα, σκέφτεται σοβαρά ακόμη και τον γάμο. 
 

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 2:47 pm


ΟΙΧΑΛΙΑ - Άρχισαν τα " δικαστικά όργανα " για τον Σταθόπουλο !

Αρχισε από χθες η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο βήμα στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από το 2012 και από την οποία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προκύπτουν ενδείξεις για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, καθώς και για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.
Τα 11 φυσικά πρόσωπα που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα κ. Κορέα να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις κατέθεσαν μέσω των δικηγόρων τους υπομνήματα και πλέον ο δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Οπως έγινε γνωστό, άπαντες αρνούνται τις κατηγορίες.
Η πρώτη υπόθεση άρχισε με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες μετά την έκρηξη στον φούρνο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012. 
Η δεύτερη αφορά τις καταγγελίες από μέλη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των πινάκων διαιτησίας τον Αύγουστο του 2012. Οι δύο υποθέσεις συσχετίστηκαν μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα πρόσωπα που κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, ο β΄ αντιπρόεδρος Γ. Παπακωνσταντίνου, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Αρ. Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Θ. Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γ. Κομπότης και οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας Απ. Αμπάρκιολης, Γ. Κάμπαξης και Κ. Ιωαννίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 2:08 pm


Το λάθος του φαρμακοποιού την έριξε σε κώμα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η άτυχη γυναίκα!
Η περιπέτεια της γυναίκας, που αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα, ξεκίνησε όταν προ ημερών πήγε σε ορθοπεδικόπαραπονούμενη για έντονους πόνους στα πόδια της...
Μία ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, μετά από λήψη μεγάλης δόσης χαπιών συγκριτικά με την ποσότητα που συνταγογράφησε ο γιατρός της. Σε αντίθεση με τις ιατρικές οδηγίες, ο φαρμακοποιός της έδωσε άλλες λανθασμένες για την πόση των χαπιών. Το αποτέλεσμα μετά τις δύο κιόλας λήψεις του ισχυρού φαρμάκου ήταν να πέσει σε κώμα!

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για την υγεία της έγινε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί έδωσαν μάχη να επαναφέρουν σταδιακά τις ζωτικές λειτουργίες της σε βαθμό που να ξεπεράσει τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή της. 

Η γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα, μετέβη προ ημερών σε ορθοπεδικό, παραπονούμενη για έντονους πόνους στα πόδια της. Ο γιατρός μετά την εξέταση συνταγογράφησε το φάρμακο που έπρεπε να πάρει, ώστε να ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τη συνταγογράφηση θα έπρεπε να λαμβάνει δύο χάπια την εβδομάδα. Όμως από αμέλεια, ο φαρμακοποιός της έγραψε ότι πρέπει να παίρνει δύο χάπια το πρωί και δύο το βράδυ! 
Οι δύο λήψεις των διπλών χαπιών σε ένα 24ωρο προκάλεσαν τις σοβαρές επιπτώσεις. 
Η γυναίκα κατέρρευσε και σε κωματώδη κατάσταση εισήχθη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου, με την οικογένειά της να παρακολουθεί μέρα με την ημέρα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο οργανισμός της για να ανακάμψει.

  Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 1:59 pm


Rheinische Post: Η ζωή στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία

Η ζωή στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία είναι το θέμα άρθρου που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
«Πως ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία» επιγράφεται ανάλυση της γερμανικής εφημερίδας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός πληθυσμός. «Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης», αναγράφεται στον υπότιτλο.
«Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως όπως», αναφέρεται στο άρθρο.
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, σημειώνει ο αρθρογράφος. «Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. «Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία. Την ίδια στιγμή 19 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Όμως ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα. Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς», καταλήγει η Rheinische Post.

Πηγή: Deutsche Welle

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 1:23 pm


Ανεστάλη η καταβολή 60 συντάξεων σε συνταξιούχους... αντιρρησίες συνείδησης!


Ανεστάλη η καταβολή 60 συντάξεων σε συνταξιούχους... αντιρρησίες συνείδησης!

Στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ), προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.
Την πληροφορία αυτή παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.
Στη γραπτή απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και, συγκεκριμένα, ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 1:02 pm


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Το «φάντασμα» του κάστρου του Ντόβερ

Δείτε τη μαύρη σκιά που προβλημάτισε μέχρι και το φύλακα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει μία μαύρη σκιά να περνάει μπροστά από την είσοδο του ιστορικού κάστρου του Ντόβερ στο Κεντ της Βρετανίας , ενώ στο συγκεκριμένο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο, μπορεί κανείς να διακρίνει και τον φύλακα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη σκιά και ψάχνει να καταλάβει τι ήταν αυτό που πέρασε μπροστά του.
«Ορκίζομαι ότι είναι αληθινό... δε ξέρω καν πώς θα μπορούσα να το κατασκευάσω» ανέφερε ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο YouTube
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 12:19 pm


Και με τη ...."Βούλα " Πολιτικό το Αεροδρόμιο Τρίπολης

Πέτρος Τατούλης: «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και την Αττική»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα»

«Στην περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από κοινού με τον ΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. 
Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. 
Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics
 Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία».

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 11:42 am


ΝΕΟ "ζεστό" κρατικό χρήμα στα ταμεία των κομμάτων !!!


Πώς διανέμεται στα κόμματα η β΄ δόση της κρατικής επιχορήγησης

Τη διανομή σε 10 πολιτικά κόμματα της β' δόσης της κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους 2,712 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.
Η κατανομή των πόρων γίνεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2009 και του 2012 ενώ, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, τα κονδύλια που αναλογούν στη Χρυσή Αυγή δεν θα αποδοθούν λόγω της σχετικής απόφασης που έχει λάβει η Ολομέλεια της Βουλής.

Με βάση τον πίνακα που δημοσιεύεται στο σχετικό ΦΕΚ, τα κόμματα δικαιούνται τα ακόλουθα ποσά:

1. Η Νέα Δημοκρατία 814.370,01 ευρώ

2. Ο ΣυΡιζΑ 744.192,56 ευρώ

3. Το ΠαΣοΚ 374.106,53 ευρώ

4. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 253.227 ευρώ

5. Η Χρυσή Αυγή 238.249 ευρώ

6. Η Δημοκρατική Αριστερά 221.348,16 ευρώ

7. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 176.988,33 ευρώ

8. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 62.868,89 ευρώ

9. Οι Οικολόγοι Πράσινοι 62.868,89 ευρώ και

10. η Δημιουργία Ξανά (στην οποία συμμετείχαν Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία) 29.780 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 11:28 am


Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ για νοικοκυριά

Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ για νοικοκυριά

Tο «πτωχευτικό δίκαιο» των νοικοκυριών έρχεται... ο «νόμος Kατσέλη» φεύγει... Tο υπουργείο Aνάπτυξης ετοιμάζει θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ακόμη και τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να πετυχαίνουν ολική διαγραφή των οφειλών τους προς Δημόσιο και τράπεζες.
O υπουργός Aνάπτυξης N. Δένδιας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την καθιέρωση νόμου που θα δίνει το δικαίωμα σε πολίτες που δεν είναι επιχειρηματίες να αιτούνται τη διαγραφή των χρεών τους. Πρόθεση του υπουργού είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας για τους οφειλέτες. Ωστόσο, θα απαιτείται η αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, όπως για παράδειγμα ακίνητα ακόμη και η κύρια κατοικία, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «H», στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Aνάπτυξης, που συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης γι' αυτό το θέμα, είναι το σχετικό σχέδιο να έχει ετοιμαστεί και αν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί στην τρόικα ακόμη και σε αυτήν την επίσκεψή της.
Tο «πτωχευτικό δίκαιο» των νοικοκυριών θα αντικαταστήσει τον νόμο Kατσέλη, ο οποίος, προϋποθέτοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παρέχει τη διαγραφή οφειλών προς τράπεζες και όχι προς το Δημόσιο. Eπίσης οι διατάξεις του υπάρχοντος πλαισίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προστατεύουν την κύρια κατοικία από διαδικασίες εκποίησης, κάτι όμως που δεν θα συμβαίνει με το «άρθρο 99» των φυσικών προσώπων.
Για την υπαγωγή στην πτωχευτική διαδικασία θα υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά κυρίως θα θεσπιστεί περίοδος δύο ή τριών ετών για την παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης και συμπεριφοράς του οφειλέτη. H κυβέρνηση εξετάζει κατά κύριο λόγο τα μοντέλα στο Hνωμένο Bασίλειο, την Iρλανδία, ενώ συζήτηση έχει ανοίξει και στην Kύπρο.
Δύο είναι οι κατηγορίες των νοικοκυριών που μπορούν να υπαχθούν. Tα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία και εκείνα που διαθέτουν ακίνητα.
[1] Aπαλλαγή μικρών οφειλών από φυσικά πρόσωπα χωρίς εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.
H συγκεκριμένη διαδικασία που θα ακολουθείται εφαρμόζεται στο Hνωμένο Bασίλειο και στην Iρλανδία, ενώ επιδιώκεται να εφαρμοστεί και στην Kύπρο. Yπάρχει λοιπόν καθορισμένο ένα ανώτατο συνολικό ύψος χρεών, το οποίο αν οι οφειλέτες αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν τότε αυτό θα διαγράφεται. Στην Iρλανδία αυτό είναι 20.000 ευρώ. Aξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες στον νόμο Kατσέλη τρεις στις δέκα υποθέσεις αφορούν σε οφειλές καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, και εκείνοι που τα χρωστούν δεν διαθέτουν κατοικία, ακίνητο ή περιουσιακά στοιχεία. Συνεπώς θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την πτωχευτική διαδικασία με πιο γρήγορους ρυθμούς. Eπιπλέον, θεωρείται ότι τέτοιες οφειλές οι τράπεζες τις έχουν υπολογίσει στις επισφάλειές τους, έχουν ως δεδομένο ότι δεν θα τις εισπράξουν ποτέ.
H διαδικασία που μελετάται προβλέπει την καθιέρωση ενδιάμεσων φορέων, ίσως δικηγόροι, οικονομολόγοι και άλλοι ειδικοί, οι οποίοι θα βοηθούν τον οφειλέτη να συμπληρώνει μία αίτηση απαλλαγής οφειλών. O ενδιάμεσος φορέας, επίσης, θα τον συμβουλεύει αν τον συμφέρει να μπει στην πτωχευτική διαδικασία.
O οφειλέτης μπαίνει σε ένα καθεστώς παρακολούθησης. Για την ακρίβεια για ένα χρονικό διάστημα, συνήθως δύο ετών, εκείνος που παίρνει το διάταγμα απαλλαγής οφειλών υπόκειται σε περιορισμούς. Δηλαδή, δεν μπορεί να δανειστεί από ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και πάνω ή αν προτίθεται να το πράξει θα πρέπει να ενημερώσει τον πιστωτή του.
Eπίσης δεν μπορεί χωρίς να πάρει άδεια από το δικαστήριο να κάνει μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή να γίνει διευθυντής εταιρείας. Aν στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης ο οφειλέτης αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία ή επιπλέον εισόδημα τότε ένα ποσοστό από αυτά θα ανακτάται προς όφελος του πιστωτή.
[2] Aπαλλαγή οφειλών από φυσικά πρόσωπα με εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.
Tο σχέδιο αφορά νοικοκυριά τα οποία έχουν εισόδημα και υποθηκευμένη ή όχι ακίνητη περιουσία, ακόμη και την κύρια κατοικία, αλλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την εφορία και την τράπεζα ακόμη και σε βάθος ετών. Kαι με ρύθμιση, δηλαδή, οφειλών δεν μπορούν αυτά να τα εξυπηρετήσουν. Για αυτούς από τη στιγμή που θα υποβάλουν αίτηση θα ορίζεται μία περίοδος παρακολούθησης ίσως δύο ή και τρία χρόνια. Mετά την πάροδο και εφόσον είναι συνεργάσιμοι τότε θα απαλλάσσονται πλήρως από τα χρέη τους.
O οφειλέτης θα υποβάλει αίτημα πτώχευσης στο δικαστήριο. Aπό τη στιγμή που έχει υποθηκευμένη περιουσία θα την εκχωρεί π.χ. κύρια κατοικία ή άλλο ακίνητο στους πιστωτές και το κράτος. Aυτοί με τη σειρά τους θα ορίζουν έναν διαχειριστή πτώχευσης, ο οποίος θα διαθέτει τα περιουσιακά στοιχεία στους πιστωτές αλλά και στο Δημόσιο, εφόσον οφείλει ποσά κι εκεί.
Aν στη διάρκεια επιτήρησης ο οφειλέτης επανακτήσει την ικανότητα πληρωμής, π.χ. πάρει αύξηση ή βρει εργασία, τότε μπορεί να υποχρεωθεί να διαθέτει στους πιστωτές ένα πληρωτέο ποσοστό.
Kαι για τις περιπτώσεις αυτές θα υπάρχει το δικαίωμα διατήρησης ενός εισοδήματος το οποίο θα καλύπτει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ «Kαπνός» έγιναν 2.352 οφειλέτες και χρέη 303 εκατ.
Tη ρύθμιση χρεών 303 εκατ. ευρώ στα Tαμεία έχασαν το τρίμηνο Iουνίου - Aυγούστου 2.352 οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Kέντρου Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών, το οποίο εισέπραξε, στο ίδιο διάστημα, υπό την απειλή κατασχέσεων και άλλων αναγκαστικών μέτρων, συνολικά 48,2 εκατ. ευρώ! Oπως προκύπτει από το μητρώο εισπράξεων και απωλειών του KEAO (στο οποίο έχουν μεταφερθεί χρέη οφειλετών του IKA, του OAEE και του OΓA ύψους άνω των 5.000 ευρώ):
• Tον Iούνιο εισπράχθηκαν 14,6 εκατ. ευρώ και χάθηκαν 72,2 εκατ. ευρώ, καθώς 743 έχασαν τις ρυθμίσεις.
• Tον Iούλιο το KEAO εισέπραξε 18,3 εκατ ευρώ, αλλά 780 βγήκαν «εκτός ρύθμισης» με οφειλές 59,8 εκατ. ευρώ.
• Tον Aύγουστο εισπράχθηκαν 15,3 εκατ. ευρώ και «εκτός ρύθμισης» τέθηκαν 829 οφειλέτες με χρέη 171 εκατ. ευρώ.
«Τειρεσίας»: Οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 282,7 εκατ. στα τέλη Αυγούστου
Στα 282,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Aυγούστου του 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 251,5 εκατ. ευρώ στα τέλη Iουλίου, σύμφωνα με τον «Tειρεσία».
Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Iανουαρίου - Aυγούστου 2014 ανήλθαν σε 15.040 τεμάχια, 45,93% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 38.415, καταγράφοντας μείωση 28,09% σε σύγκριση με την περίοδο Iανουαρίου - Aυγούστου του 2013.
Oι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Aυγούστου στα 222,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 59,9 εκατ. ευρώ. Tον Aύγουστο σφραγίσθηκαν 1.593 ακάλυπτες επιταγές αξίας 24,1 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 4.324 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 7,08 εκατ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο διαμορφώθηκαν στα 38.415 τεμάχια, αξίας 59,9 εκατ. ευρώ. Σε μηνιαία βάση, οι απλήρωτες συναλλαγματικές (σε τεμάχια) υποχώρησαν 6,65%, ενώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο υποχώρησαν κατά 28% (σε ποσά μειώθηκαν 3,59% στον μήνα και 17,64% στο έτος).

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 10:46 am


ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ! Τα «μαζεύει» ο ΕΟΠΥΥ για το «τεστ Παπ» - Απαραίτητο λέει τώρα !!!


Τα «μαζεύει» ο ΕΟΠΥΥ για το «τεστ Παπ» - Απαραίτητο λέει τώρα

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το «μαχαίρι» στις διαγνωστικές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών.
Ειδικά για το «τεστ Παπ» ο οργανισμός «σεβόμενος τις απόψεις των Ελλήνων γιατρών» σημείωσε ότι τελικά θα αποζημιώνει τα τεστ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, μια φορά τον χρόνο.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνεται ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους.
Ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δικαίωσε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, καθώς και ότι ο καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Καρακίτσος, επιβεβαίωσε ότι οι Οδηγίες τεκμηριώνονται επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ορίζει ως έναρξη το 21ο έτος ηλικίας για το «τεστ Παπ» όταν οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν το 25ο έτος».
Παράλληλα τόνισε ότι «αν μιλάμε για πρόληψη χωρίς συμπτωματολογία η επανάληψη ανά τρία χρόνια τεκμηριώνεται πλήρως επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προϋπόθεση ότι εκτελείται ανά τρία χρόνια». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα η μικρότερη ηλικία εμφάνισης καρκίνου της μήτρας είναι το 29ο έτος».
Ο ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει τα «τεστ Παπ» για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μία φορά το χρόνο. Κι αυτό γιατί σέβεται τις απόψεις αρκετών ιατρών στην Ελλάδα που προτείνουν τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση κάθε χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώθηκε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο ΕΟΠΥΥ είναι ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες για τη βελτίωση του πλαισίου των κατευθυντήριων οδηγιών.
Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την πρόληψη και ενθαρρύνουν την επέκτασή τους σε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που παραθέτει δείχνουν ότι είναι μικρός ακόμη ο αριθμός των γυναικών που κάνει «τεστ ΠΑΠ» και μαστογραφία, όπως και οι άνδρες που κάνουν PSA για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
«Πρέπει να τονίσουμε ότι στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε και να περικόψουμε εξετάσεις που δεν έχουν άλλωστε και μεγάλο κόστος, όπως ψευδώς μας καταγγέλλουν κάποιοι, αλλά αντίθετα να ενισχύσουμε και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον τομέα της πρόληψης», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.
Αναφερόμενος στους κανόνες και τα όρια συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων η ανακοίνωση του οργανισμού τονίζει ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας «εισάγουμε κανόνες και ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό της μεγάλης σπατάλης στις διαγνωστικές εξετάσεις».
Είναι γνωστό ότι εισάγεται αριθμητικό όριο συνταγογράφησης ανά κατηγορία ιατρικής πράξης από κάθε ιατρική ειδικότητα. Τίθενται περιορισμοί στη δυνατότητα έκδοσης παραπεμπτικών, έτσι ώστε οι εξετάσεις να συνταγογραφούνται από ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά, εκτιμά ο οργανισμός, εισάγονται κανόνες για το πότε, από ποιους και σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονται οι ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις.
«Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική αφού οι διαγνωστικές εξετάσεις και κυρίως οι πιο ακριβές έχουν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ειδικά, οι μαγνητικές τομογραφίες και τα triplex έχουν ανοδική εξέλιξη το δωδεκάμηνο Αύγουστος 2013- Ιούλιος 2014» όπως τονίζεται.
Αναφέρονται δε τα εξής στοιχεία: Σε σύνολο έτους, από τον Αύγουστο 2013 ως τον Ιούλιο 2014, οι αξονικές ανήλθαν σε 1.011.358, δαπάνης 51.941.837 ευρώ, οι μαγνητικές έφτασαν τις 581.242, ύψους 92.544.373 ευρώ και τα triplex σε 639.699, δαπάνης 25.698.276 ευρώ.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν μία εφιαλτική εικόνα, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ. Οι τόσες πολλές απεικονιστικές εξετάσεις δεν αποτελούν μόνο αιτία εκτροχιασμού των οικονομικών της υγείας αλλά συνιστούν και μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας τονίζει ο Οργανισμός και επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν όσα μέτρα χρειάζονται ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της κατάστασης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 10:38 am


ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 Από το Fimotro 
 
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ... ΠΑΣΟΚ
 

Μπορεί για τους περισσότερους από τους ανεπάγγελτους συμβούλους και συνεργάτες που έχει δίπλα του ο Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, οι πρόωρες εκλογές να είναι εντελώς απαγορευμένες, εν τούτοις υπάρχουν... 2-3 που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό χωρίς να έχουν θεσμικό ρόλο, έχουν μυαλό και δεν έχουν καμία σχέση με τους άσχετους που έχει μαζέψει ο Σαμαράς κοντά του.
Αυτοί οι 2-3 λοιπόν, είναι αυτοί που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ώστε να πραγματοποιήσει ηρωική πολιτική έξοδο και να διασώσει ότι μπορεί από την αξιοπρέπεια της χώρας και της παράταξής του.
Είναι αυτοί που επειδή έχουν μυαλό και δεν είναι βολεμένοι σε κρατικές θέσεις μετακλητών, έχουν αντιληφθεί ότι όσο περισσότερο μένει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες όχι απλά να υποστεί συντριβή την ώρα της κάλπης, αλλά κυριολεκτικά να μετατραπεί σε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ με μονοψήφια ποσοστά κοντά στο 8% και 9%.
Σε αντίθεση με τους πεφωτισμένους που δεν εξαρτούν το επαγγελματικό τους μέλλον από την πορεία της ΝΔ και έχουν το θάρρος να μιλάνε ελεύθερα στον Σαμαρά, δίπλα στον πρωθυπουργό υπάρχουν μια σειρά από επαγγελματίες κομματικά στελέχη, ανεπάγγελτους και ανύπαρκτους επιστημονικά που ξέρουν ότι όταν ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το Μαξίμου θα εξαφανιστούν και οι ίδιοι από την ειδησεογραφία.
Είναι αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά στην εξουσία χωρίς να υπολογίζουν το βαρύ πολιτικό κόστος για τη χώρα και το πολύ υπαρκτό ενδεχόμενο να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη η Νέα Δημοκρατία.
Είναι αυτοί που δεν είναι σε θέση να σκεφτούν πως αν υπάρχει μια περίπτωση στο εκατομμύριο ο Σαμαράς να μείνει στην αρχηγία της ΝΔ, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μια αξιοπρεπή εκλογική ήττα.
Αντώνη μάζεψε όλους τους ανεπάγγελτους που έχουν εγκατασταθεί στο Μαξίμου πήγαινε σε πρόωρες εκλογές και προετοιμάσου για να χάσεις με αξιοπρέπεια.
Δεν έχεις άλλωστε και πολλές επιλογές. Εκλογές με αξιοπρεπή ήττα ή διατήρηση με νύχια και με δόντια στην εξουσία και αποχώρηση στο τέλος της τετραετίας με... ελικόπτερο!
Ιδού η Ρόδος...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 10:30 am


«Ανέστησε» τη θεία της και εισέπραττε τη σύνταξη της για 6 χρόνια


«Ανέστησε» τη θεία της και εισέπραττε τη σύνταξη της για 6 χρόνια

Για απάτη συνελήφθη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης μία 64χρονη, η οποία παρίστανε τη νεκρη θεία της και εισέπραττε κατ' εξακολούθηση τη σύνταξή της.
Όπως έγινε γνωστό, η 64χρονη έκανε αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό της εκλιπούσας θείας της, εμφανιζόμενη ως νόμιμη δικαιούχος.
 Από το 2006 ως το 2012 εισέπραξε, παράνομα, συνολικά περισσότερα από 33.000 ευρώ. 
Η 64χρονη οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 10:19 am


Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχετικά με την προβοκάτσια στο Μελιγαλά

Τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΤΟ Καλαμάτας της ΧΑ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε με αισχρό τρόπο το ΚΚΕ για «βεβήλωση του μνημείου στον μαρτυρικό τόπο της πηγάδας του Μελιγαλά». 
Στην πραγματικότητα άθλιοι προβοκάτορες έγραψαν στις μάντρες του μνημείου συνθήματα με κόκκινο χρώμα, τα οποία προσπάθησαν να τα συνδέσουν με το κόμμα μας υπογράφοντας ως «ΚΚΕ», «ΕΑΜ», «ΕΛΑΣ».
Απ’ ότι φαίνεται οι χρυσαυγίτες της περιοχής επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα στην άμεση απάντηση βάση των  «ατράνταχτων» στοιχείων για να κατηγορήσουν και να σπιλώσουν το ΚΚΕ, λίγες μόνο μέρες πριν την φιέστα που ετοιμάζουν οι συγκεκριμένοι φασίστες στη Πηγάδα.
Αυτές οι προβοκάτσιες καμιά σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ, αντίθετα εξυπηρετούν τους χρυσαυγίτες και τους μηχανισμούς τους για να αποπροσανατολίζουν και να κρύβουν την εγκληματική τους δράση, που αποκαλύπτεται στο λαό.
Ο λαός μας έχει εμπειρία από τέτοιου είδους ενέργειες που σκηνοθετούνται για να φέρουν σε πέρας τα σχέδια των φασιστοειδών και των αφεντικών τους.
Μόνο το οργανωμένο  εργατικό κίνημα  μπορεί να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά, αξιοποιώντας την ένδοξη ιστορία του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 9:20 am


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! «Μπλόκαρε»; το taxis και δεν δίνει τις επιστροφές φόρου στους πολίτες !


«Μπλόκαρε» το taxis και δεν δίνει τις επιστροφές φόρου στους πολίτες

Τουλάχιστον 3 μήνες θα πρέπει να περιμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου καθώς το σύστημα μπλόκαρε ξανά και δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση στοιχείων για τυχόν οφειλές.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία οι οφειλές για ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται με επιστροφές φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, προβλέπεται ότι για να γίνει επιστροφή φόρου θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος για οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να γίνει συμψηφισμός. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει λόγω εμπλοκής στο σύστημα με αποτέλεσμα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που περίμεναν από τον Ιούλιο να πάρουν πίσω λεφτά, δεν μπορούν να το κάνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η διασταύρωση θα καθυστερήσει και τυχόν επιστροφές θα γίνουν… καλά Χριστούγεννα.
Αιτία των καθυστερήσεων είναι ο φόρτος εργασίας στο taxisnet μετά και τις απανωτές αλλαγές στο φόρο ακινήτων με αποτέλεσμα να πάνε πίσω όλες οι άλλες υποχρεώσεις της εφορίας προς τους πολίτες. Το σύστημα, λένε οι αρμόδιοι, θα «ξεκολλήσει» μετά τις 20 Σεπτεμβρίου ώστε να γίνουν οι διασταυρώσεις και να επιστραφούν τα ποσά μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 9:13 am


Ο Τύπος της Μεσσηνίας 16-9-2014

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 9:01 am


Ελληνική ομάδα φωτογραφήθηκε τσίτσιδη σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Αν νομίζετε ότι συμβαίνουν μόνο στα… ξένα είστε γελασμένοι!
 Συμβαίνουν και στην Ελλάδα.
Οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κω, Δόξα Καρδάμαινας, φωτογραφήθηκαν (σχεδόν) τσίτσιδοι για να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο Κώστα Καΐσερλη με τη λεζάντα «κύριε δήμαρχε ο αθλητισμός στην Καρδάμαινα έχει μείνει γυμνός».
Η φωτογραφία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στα social media από το βράδυ της Δευτέρας και αναμένεται να γίνει viral!

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 8:56 am


ΒΙΝΤΕΟ : Athens Flying Week FLY IN 2014 - Mig 29 θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα !

Το ρωσικής κατασκευής μαχητικό θα πετάξει στον ουρανό της Αττικής μεταξύ 24 και 30 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός της χρονιάς το Athens Flying Week FLY IN 2014

Η οργανωτική επιτροπή του AFW και η ΑΟΡΑ HELLAS διοργανώνει το Athens Flying Week FLY IN 2014, στις 15/09 – 5/10/2014 για τα Ελληνικά αεροδρόμια.
Το μεγαλύτερο αεροπορικό event της Αθήνας, AFW, θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (22-28 Σεπτεμβρίου 2014) στο αεροδρόμιο Τατοίου.
Τα αεροσκάφη του Fly In θα μπορούν να επισκεφτούν και να παραμείνουν στο αεροδρόμιο Τατοίου από 24/09 μέχρι 30/09/2014.
Ανάμεσα στις πτήσεις επίδειξης που θα γίνουν έχει προγραμματιστεί να γίνει και δύο πτήσεις από Mig 29 της Πολωνικής Αεροπορίας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.
Τα δύο Mig 29 των Πολωνών θα προσγειωθούν στην Τανάγρα και από εκεί θα απογειωθούν για να κάνουν την εναέρια επίδειξή τους ,ένα κάθε μέρα.
Μια γεύση στο βίντεο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 8:45 am


ΠΑΤΡΑ - Συνελήφθησαν γονείς και γιαγιά για αρπαγή και κακοποίηση βρέφους


Συνελήφθησαν γονείς και γιαγιά για αρπαγή και κακοποίηση βρέφους

Ένα αγγελούδι μόλις ενός έτους έπεσε θύμα κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς του οι οποίοι το έδεναν και το έδερναν. 
Η καταγγελία έφθασε στα αυτιά των αρμοδίων Αρχών οι οποίες παρενέβησαν αφαιρώντας την επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς τους.
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στο «Μητέρα» στην Αθήνα. 
Όμως οι γονείς του μαζί με την γιαγιά του μετέβησαν στο Νοσοκομείο και στην κυριολεξία άρπαξαν το παιδί από την κλινική.
Αμέσως σήμανε συναγερμός. Τελικά αστυνομικοί τους εντόπισαν, τους συνέλαβαν και πλέον αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αρπαγής παιδιού.
  
patrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 8:36 am


ΔΕΙΤΕ πως ΔΕΝ θα κολλήσετε γρίπη αυτό τον χειμώνα...

Το καλοκαίρι μας αφήνει σιγά-σιγά και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Και μαζί με τον χειμώνα έρχεται και η εποχική γρίπη και το κοινό κρυολόγημα...

Υπάρχει ένα πολύ απλό μυστικό για να μην κολλήσετε καθόλου την εποχική γρίπη αυτόν το χειμώνα.
 
Εκτός από το να αποφεύγετε την άμεση σωματική επαφή με κάποιο άτομο που γνωρίζετε πως είναι άρρωστο, πρέπει να αποφύγετε και την έμμεση επαφή. Και επειδή κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, υπάρχει ένα πολύ απλό μέσο πρόληψης για να περιορίσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να κολλήσετε κάποια εποχική ασθένεια.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.
Μέσα στην ημέρα, αγγίζετε ανθρώπους, διάφορες επιφάνειες και αντικείμενα, εκατοντάδες φορές. Κάθε φορά, τα χέρια σας γεμίζουν μικρόβια και βακτήρια, τα οποία ζουν εκεί για αρκετές ώρες. Από τη στιγμή που θα τρίψετε τα μάτια σας, θα ακουμπήσετε τα χείλη σας ή θα ξύσετε τη μύτη σας, είναι θέμα χρόνου αυτά τα μικρόβια να εισέλθουν στον οργανισμό σας και να αρρωστήσετε.
Πότε πρέπει να πλένετε τα χέρια σας
-Πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την προετοιμασία του φαγητού, ιδιαίτερα αν χειρίζεστε ωμό κρέας ή πουλερικά
-Πριν από το φαγητό
-Πριν και μετά τη φροντίδα σας σε κάποιον που είναι άρρωστος
-Πριν φορέσετε τους φακούς επαφής σας
-Μετά τη χρήση της τουαλέτας
-Πριν και αφότου χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα ή το μπάνιο, ενώ πριν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος που είναι άρρωστος
Επίσης, όταν βρίσκεστε σε δημόσιο, κλειστό χώρο, προσπαθήστε να είστε κοντά σε κάποιο παράθυρο ή πόρτα σε περίπτωση που ο αέρας στον χώρο δεν φιλτράρεται επαρκώς.

onmed.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 12:34 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 16 Σεπτεμβρίου 1903. - Ο Βουλευτής Σάκκης καταγγέλει την εξαφάνιση των πρακτικών εκλογής δημάρχου στη Βουφράδα

Σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1903, ο βουλευτής Πυλίας Παναγιώτης Σάκκης καταγγέλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής του δήμου Βουφράδας εξαφάνισε τα πρακτικά εκλογής δημάρχου και ότι φοβάται για αιματηρές συγκρούσεις στα Βουφραδοχώρια. 
Η αθηναϊκή εφημερίδα «Εμπρός» γράφει για το γεγονός:  
 «Ο βουλευτης  Πυλίας κ. Σάκκης δια τηλεγράφηματός του προς το υπουργείον Εσωτερικών αναφέρει, ότι ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής του δήμου Βουφράδος εξηφάνισε τα πρακτικά της εκλογής, ένεκα δε τούτου επίκεινται αιματηραί σκηναί».
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Σάκκης είχε γεννηθεί το 1859 και πέθανε το 1940. Αντιπροσώπευσε στη Βουλή την Επαρχία Πυλίας και το Νομό Μεσσηνίας για 27 χρόνια. 
Διακρίθηκε για την πολιτική του κατάρτιση και την τιμιότητά του.

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 12:23 am


Στις 30 Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια (και Καλαμάτας ;) !!!


Στις 30 Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

ΕΠΤΑ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ !

Σε δύο εβδομάδες θα κληθούν οι επτά κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις που θα συνοδευτεί με επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από τους επενδυτές για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικούς φακέλους και η προσέλευση αναμένεται μεγάλη καθώς από τα 14 προς ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια διακινούνται πάνω από 18 εκατ. επιβάτες.
Υπό παραχώρηση βγαίνουν δύο ομάδες από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη.
Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. 

Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία μεταξύ των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου 
και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.
Επίσης, με την εξαγορά θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων.
Τα σχήματα που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές - παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμαχίες της τελευταίας στιγμής- είναι οι : Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ-Zurich Airport, Fraport - Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur, και η Advent International.
ΜΕΤΚΑ
Στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά αεροδρόμια προτίθεται να συμμετάσχει η ΜΕΤΚΑ, ατομικά ή ως μέλος κοινοπραξίας, όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «η ΜΕΤΚΑ προτίθεται να συμμετέχει (είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος κοινοπραξιών ή ενώσεων) στις διαδικασίες για την ανάληψη έργων, προμηθειών και παροχή υπηρεσιών που προκηρύσσει το Ελληνικό Δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου ή του ευρύτερου Ελληνικού Δημοσίου Τομέα».

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2014 | 12:18 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: