1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κοπανακι    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κοπανακι και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 4 Μαρτίου 1941. Τρεις Μεσσήνιοι σκοτώνονται στο αλβανικό μέτωπο

Σαν σήμερα που το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαρτίου 1941, τρεις Μεσσήνιοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο αλβανικό μέτωπο πολεμώντας του Ιταλούς εισβολείς και περνούν στο πάνθεο των ηρώων. 

Πρόκειται για τους:


Μπουσούνη Γεώργιο του Παναγιώτη που είχε γεννηθεί το 1911 στον οικισμό Κακόρρευμα Χράνων Πυλίας. Υπηρετούσε στρατιώτης στο 34ο Σύνταγμα Πεζικού. Τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Πεστάνης και πέθανε στο χωριό Ζέη.


Κουρούση θεόδωρο του Παναγιώτη που είχε γεννηθεί το 1910 στο χωριό Μεσοπόταμο Πυλίας. Υπηρετούσε στρατιώτης στο 30ο Σύνταγμα Πεζικού. Πέθανε στο Σ1 Νοσοκομείο Διακομιδής, στο Μπουλαράτ.


Πάχη Γεώργιο του Σωτηρίου που είχε γεννηθεί το 1912 στην Καλαμάτα. Υπηρετούσε στρατιώτης σε μονάδα του αλβανικού μετώπου. Φονεύτηκε στην περιοχή Πεστάνη, στα στενά της Κλεισούρας.


Πηγή: Τ. Αποστολόπουλος «Μεσσηνιακή Εκατόμβη»


Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 12:05 am


ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; Πως χορεύεται ο Καλαματιανός χορός !


Ο Καλαματιανός, είναι ένας συρτός χορός που χορεύεται σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, διαφοροποιούμενος ελάχιστα, σε ότι αφορά το ύφος του και το ρυθμό. 
Το χορευτικό του μοτίβο απαρτίζεται από 12 κινήσεις που χορεύονται συγχρόνως απ’ όλους τους χορευτές. και επαναλαμβάνονται σ’ όλη τη διάρκεια του χορού, στρωτά για τις γυναίκες και λίγο πιο πηδηχτά για τους άνδρες.

Μόνο ο πρωτοχορευτής μπορεί να παραλλάζει τα βασικά βήματα του χορού, συνήθως με μια στροφή δεξιά. 
Ο συρτός φαίνεται πως προέρχεται από την αρχαία εποχή. 
Σχετικά με την προέλευση της ονομασίας του φαίνεται πως οφείλεται στα λόγια του τραγουδιού «σαν πας στην Καλαμάτα…» με αναφορά στο μαντήλι, ιερό σύμβολο κάθε παραδοσιακής γαμήλιας τελετής.
Τα βήματα του Καλαματιανού είναι τα εξής:

1:  Το δεξιό πόδι, βήμα δεξιά
2:  Το αριστερό πόδι βήμα αριστερά.
3:  Το δεξιό πόδι βήμα δεξιά.
4:  Το αριστερό πόδι βήμα δεξιά
5:  Το δεξιό πόδι βήμα δεξιά.
6:  Το αριστερό, δεξιά με δάχτυλα στο κέντρο.
7:  Το δεξί πόδι δεξιά, με δύναμη.
8:  Το αριστερό με βήμα δεξιά, διασταυρώνεται με το δεξιό και πατά δυνατά στα δάχτυλα ενώ συγχρόνως γίνεται άρση του δεξιού πίσω, ελαφρώς λυγισμένου.
9:  Το δεξιό πόδι πατά πάλι δυνατά στη θέση του
10: Το αριστερό πόδι, βήμα αριστερά (αντίθετα)
11: Το δεξί με βήμα αριστερά διασταυρώτνεται με το αριστερό και πατά δυνατά στα δάχτυλά του, ενώ συγχρόνως γίνεται άρση του αριστερού πίσω, ελαφρώς λυγισμένου.
12 : Το αριστερό πατά δυνατά στη θέση του και γίνεται ελαφριά άρση του δεξιού.

Τα υπόλοιπα βήματα που διακρίνονται στο σχήμα, είναι οι παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πρωτοχορευτής για να ποικίλει τον χορό του.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:53 pm


«Σαρώνουν» ότι αποθεματικό υπάρχει για να πληρώσουν τις δόσεις του Μαρτίου


«Σαρώνουν» τα αποθεματικά για να πληρώσουν τις δόσεις του Μαρτίου

Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση πηγών που θα ενισχύσουν την ρευστότητα του δημοσίου επιδίδεται η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και δεν θα δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.
Για το σκοπό αυτό ζητεί από οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στον κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) όπου ήδη σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη υπάρχει ένα "μαξιλαράκι" 3- 4 δισ. ευρώ το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή και των δόσεων προς το ΔΝΤ.
"Αυτές οι ιστορίες είναι υπερβολικές. Έχουμε διάφορα 'μαξιλάρια' συμπεριλαμβανομένων των 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας", δήλωσε ο κ. Σταθάκης στην Daily Telegraph.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει με υπουργική απόφαση την αξιοποίηση 230 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας μίλησε και για "μαξιλαράκι" 1,5 δισ. ευρώ από το "πράσινο" ταμείο δηλαδή από χρήματα που έχουν προέλθει από την νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
"Υπάρχει τρίτος πόρος που μπορούμε να εξοικονομήσουμε να αντλήσουμε 1,5 δισ. από τα συνολικά 2-2,5 δισ. περίπου του 'πράσινου' ταμείου που είναι δεσμευμένα στο Παρακαταθηκών και Δανείων, 2 δισ. από τα διαθέσιμα των ταμείων", είπε στα Παραπολιτικά ο κ. Μπαλάφας.
Ωστόσο οι διοικήσεις των Ταμείων αντιδρούν στην μεταφορά των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΙΚΑ δεν διαθέτει αποθεματικά, ενώ ο ΟΓΑ θα μπορούσε να συνεισφέρει 130 εκατ. ευρώ ωστόσο η εισήγηση του διοικητή του ταμείου είναι αρνητική. "Όχι" αναμένεται να πει και ο ΟΑΕΕ με τα διαθέσιμά του να μην ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ. Αρνητική είναι και η αρχική απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ, απόφαση που όπως λέει η διοίκηση δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο ΟΑΕΔ θα μπορούσε να συνεισφέρει με σχεδόν 400 εκατ. ευρώ. "Όχι" απάντησε και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ που αρνείται να μεταφέρει στον κοινό λογαριασμό διαθέσιμα ύψους 230 εκατ. ευρώ. "Όχι" και από το Δ.Σ του ΤΠΔΥ που δεν μπορεί να μεταφέρει διαθέσιμα 10 εκατ. ευρώ καθώς αυτά θα πάνε σε καταβολές εφάπαξ.
Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για αξιοποίηση των αποθεματικών των 40 δήμων.
Ερώτηση για την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους συναρμόδιους Υπουργούς κατέθεσαν και 17 βουλευτές της Ν.Δ με ερώτημα αν είναι σύννομη αυτή η απόφαση αλλά και τι καθυστερήσεις θα μπορούσε να προκαλέσει στην απόδοση επιδοτήσεων στους αγρότες.
Την ίδια στιγμή σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί και ο περιορισμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Το πρωί ξέσπασε άγρια κόντρα, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την απόφαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να μειώσει την χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία καλώντας τις διοικήσεις να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά τους για τις τρέχουσες ανάγκες τους με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να απαντά ότι αυτό δημιουργεί μαύρη τρύπα.

Πηγή: Mega

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:34 pm


Ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα


Αποκάλυψη: Ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη του Σκάι εγγράφου σύμφωνα με το οποία δόθηκε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση ώστε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται
Σύμφωνα με την διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Σύμφωνα με τον Σκάι, όσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρα, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρα θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων.
Συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής.
"Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα", τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.
"Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση", καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.
Συνοριοφύλακες

Λίγο αργότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό
«Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.
Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.
Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).
Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.
Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.
Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.
Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:32 pm


Οι σοκαριστικές προβλέψεις της τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ Vanga !

Οι προβλέψεις μίας τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ ονόματι Vanga, η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.

Η μάντισσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία και οι προφητείες τις αναφέρονται συχνά σε ρωσικά ταμπλόιντ έπειτα από μεγάλες καταστροφές.

Μία από τις μεγαλύτερες προβλέψεις της έγινε το 1980 όταν είχε πει: «Στην αλλαγή του αιώνα, τον Αύγουστο του 1999 ή του 2000, η πόλη Κουρσκ θα καλυφτεί με νερό και όλος ο κόσμος θα βυθιστεί στη θλίψη». 
Δύο δεκαετίες αργότερα, τον Αύγουστο του 2000, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ βυθίστηκε στην θάλασσα Μπάρεντς παίρνοντας μαζί του 118 ζωές.
Λέγεται ότι η Vanga έχασε την όραση της στην ηλικία των δώδεκα ετών κάτω από περίεργες συνθήκες. Από το 1941 και έπειτα άρχισε να μιλα για πράγματα εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν ακόμα συμβεί. Επίσης, άρχισε να πληροφορεί διάφορους ανθρώπους για το που είναι οι συγγενείς τους και αν ζουν ακόμα.
Η φήμη της εξαπλώθηκε ραγδαία και ο θρύλος λέει ότι όταν την επισκέφτηκε ο Χίτλερ αφότου κατέλαβε τη Βουλγαρία του είπε,: «Άσε την Ρωσία εν ειρήνη! Θα τον χάσεις αυτόν τον πόλεμο!».
Φαίνετε ακόμα να έχει προβλέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν είπε το 1989,: «Φρίκη, Φρίκη! Οι Αμερικανοί αδελφοί μας θα πέσουν έπειτα από την επίθεση που θα δεχτούν από τα ατσαλένια πουλιά. Οι λύκοι θα ουρλιάζουν και αθώο αίμα θα αναβλύζει».

Η Vanga υποστήριζε ότι έπαιρνε τις "πληροφορίες" από μία «μη-ανθρώπινη» φωνή. Υποστήριζε επίσης, ότι οι ζωές από όσους έβλεπε περνούσαν από μπροστά της από την αρχή μέχρι το τέλος σαν ταινία. 
Ακόμα, είχε πει ότι τη είχαν επισκεφτεί εξωγήινοι από τον πλανήτη Vamfim, περιγράφοντάς τους ως «όμορφους και αδύνατους».

Όμως προτού την ανακηρύξετε σαλεμένη, πάρτε υπόψη τις προβλέψεις της από το 1950 κι έπειτα.
« Ψυχρές περιοχές θα γίνουν θερμές. και ηφαίστεια θα ξυπνήσουν. Ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μία μεγάλη ακτή γεμάτη με ανθρώπους και πόλεις και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό».
Παρά τις επιτυχίες της (ερευνητές του πανεπιστημίου της Σόφιας εκτιμούν ότι ήταν ακριβής στο 85% των προβλέψεων της), η δημοτικότητα της στη Ρωσία είναι εν μέρη πεσμένη, λόγω της προφητείας της που προβλέπει ότι η Ρωσία θα ξαναγίνει πάλι μία μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Ίσως, η μόνη δύναμη.
«Όλα θα λιώσουν, όπως λιώνει ο πάγος. Μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει ανέγγιχτο. 
Η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας. 
Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία», είπε σε έναν Σοβιετικό συγγραφέα στα τέλη του 70. Δεν διευκρίνισε όμως σε ποιον Βλαδίμηρο αναφερόταν. 
Στον Λένιν, ή τον Πούτιν.
Για το 2088, όταν ο κόσμος θα έχει ξανασταθεί στα πόδια του και με τους Μουσουλμάνους να κυριαρχούν στην Ευρώπη, η Vanga έκανε λόγο και για την απαρχή μίας νέας αρρώστιας. 
Μία αρρώστια που θα κάνει τους ανθρώπους γέρους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η νόσος αυτή θα ηττηθεί τελικά το 2097.
Η ταινία «ο εξολοθρευτής» γίνεται πραγματικότητα το 2111, όταν οι άνθρωποι θα εξελιχτούν σε ρομποτικά υβρίδια (cyborgs), πράγμα ασήμαντο μπροστά στα γεγονότα του 2183, όταν μία αποικία στον Άρη θα αποκτήσει πυρηνικά και θα διακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γη.
Η λίστα με τις προβλέψεις της συνεχίζει μέχρι το 5079, όπου είναι και το τέλος του κόσμου. 

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 10:37 pm


Η λίστα με τα ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ιαματικά βότανα και τι θεραπεύει το καθένα ξεχωριστά!

Η φύση δίνει απλόχερα τη βοήθειά της. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως διαβάσαμε σε άρθρο αφιέρωμα ειδησιογραφικού πόρταλ. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορες ασθένειες.

Ασθένειες και Βότανα

ΑΓΧΟΣ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ (ΑΤΟΝΙΑ): Αγγελική, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο.
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Λουΐζα, Μάραθος, Αψιθιά.
ΑΕΡΙΑ: Μαντζουράνα, Λουΐζα, Μάραθος, Θρούμπι.
ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: Αχιλλαία, Λάπαθο, Πολύκομπο, Τσουκνίδα.
ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ: Έφεδρα, Εκουΐζετο.
ΑΚΜΗ: Εχινάκια, Τίλιο, Φυτολάκα, Χαμομήλι.
ΑΜΝΗΣΙΑ: Μελισσόχορτο, Τζινσενγκ, Θυμάρι, Μαντζουράνα.
ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ: Σκόρδο, Απήγανος.
ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ: Γάλιο, Μύρο, Εχινάκια, Ύδραστις, Φασκόμηλο, Φυτολάκα, Αγριμόνιο.
ΑΝΑΙΜΙΑ: Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Αγγελική, Λάπαθο, Κρόκος.
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Δίκταμο, Κάρδαμο σπόρος.
ΑΝΟΡΕΞΙΑ: Αγκινάρα, Αγγελική, Αψιθιά, Γαϊδουράγκαθο, Γεντιανή.
ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ: Φασκόμηλο, Τίλιο, Σημύδα, Σπειραία, Κριθάρι, Αγγελική.
ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ: Βίσκος, Κράταιγος, Σκόρδο.
ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ: Ιξός, Τίλιο, Κράταιγος, Σκόρδο.
ΑΣΘΜΑ: Βάλσαμο, Ευκάλυπτος, Γλυκόριζα, Ρίγανη, Λεβάντα, Λομπέλια, Εφέδρα, Ινούλα.
ΑΫΠΝΙΑ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Τίλιο, Λυκίσκος, Χαμομήλι.
ΑΦΘΕΣ: Αλταία, Βάτος, Τσουκνίδα, Τριαντάφυλλο.
ΒΗΧΑΣ: Βήχιο, Ρίγανη, Τσάϊ Βουνού, Βερμπάσκο, Νεπέτα, Γλυκάνισο, Μαρρούβιο, Πλάταγκο, Πριμούλα, Σύμφυτο, Ύδραστις, Ύσσωπος, Θυμάρι, Αλθαία, Ζαμπούκος, Φασκόμηλο, Πολυτρίχι.
ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ: Αλθαία, Μολόχα, Βερμπάσκο, Μαρούβιο, Γλυκάνισο, Τουριλάγκο, Γλυκόριζα, Ευκάλυπτος, Θυμάρι, Κρόκος.
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαϊδουράγκαθο, Άνηθος, Μάραθος, Τριγωνέλλα.
ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ: Αλθαία, Μολόχα, Γεράνιο, Φασκόμηλο, Σπειραία, Φτελιά, Σύμφυτο, Υδράστις, Χαμομήλι.
ΓΡΙΠΗ: Δυόσμος, Αχιλλαία, Εχινάκια, Καγιέν, Τσάι Βουνού, Ζαμπούκος, Σινάπι, Ύδραστις.
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ: Βασιλικός.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ (ΣΑΚΧΑΡΟ): Αγκινάρα, Αγριμόνιο, Αμυγδαλιά, Καρυδόφυλλα, Αψιθιά, Λαγοκημιθιά, Τσουκνίδα, Μύρτιλλος, Φύλλα Ελιάς.
ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ: Αγριάδα, Σκορπίδι, Γένια Καλαμποκιού, Τσουκνίδα, Λουΐζα.
ΔΙΑΡΡΟΙΑ: Σπειραία, Αλχιμίλλα, Γόμα Αραβίας, Αψιθιά, Γεράνιο, Αγριμόνιο, Σύμφυτο, Τριαντάφυλλο.
ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ: Βασιλικός, Καρυδόφυλλα, Λάπαθο.
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Φύλλα Αιγύπτου, Αψιθιά, Κόλιανδρος, Χαμομήλι, Μέντα, Δίκταμο, Δυόσμος, Κάρδαμο, Φασκόμηλο, Μάραθος, Γαϊδουράγκαθο, Τριφύλλι, Μελισσόχορτο, Πιπερόριζα, Άκορος.
ΔΥΣΠΝΟΙΑ: Ευκάλυπτος, Ζαμπούκος, Βασιλικός.
ΕΛΚΗ (ΣΤΟΜΑΧΙΚΑ): Μύρο, Φασκόμηλο, Χαμομήλι.
ΕΛΚΗ (ΔΕΡΜΑΤΟΣ): Καλέντουλα, Εχινάκια, Ύδραστις.
ΕΛΚΗ (ΠΕΠΤΙΚΑ): Αλθαία, Σπειραία, Χαμομήλι, Δίκταμο, Λουΐζα.
ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ: Αμυγδαλιά, Λυγαριά.
ΕΚΖΕΜΑ: Άρκτιο, Γάλιο, Τίλιο, Ίριδα, Στελάρια, Τριφύλλι, Τσουκνίδα, Ύδραστις, Χαμομήλι.
ΕΜΕΤΟΣ: Βαλλωτή, Γαρύφαλλο, Δυόσμος, Σπειραία.
ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: Κρόκος, Τσιμιτσιφούγκα, Λυγαριά, Βάλσαμο.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΕΠΩΔΥΝΗ): Ανεμώνη, Βαλεριάνα, Τσιμιτσιφούγκα, Πετασίτης, Σκουτελάρια, Τζινσενγκ.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ): Απήγανος, Αχιλλαία, Λυγαριά, Φλισκούνι.
ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΡΟΗ): Αλχιμίλλη, Γεράνιο, Ύδραστις.
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ: Νταμιάνα, Τζίντζερ, Καγιέν, Ταραξάκο.
ΕΠΙΛΗΨΙΑ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Σκουτελλάρια, Ύσσωπος.
ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ: Ευφραγία, Καλέντουλα, Χαμομήλι.
ΕΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡ: Αχιλλαία, Ζαμπούκος, Ιξός, Πασιφλώρα, Βάλσαμο.
ΕΦΙΔΡΩΣΗ: Φασκόμηλο.
ΖΑΛΑΔΕΣ: Αψιθιά, Τριαντάφυλλο.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ: Λεβάντα, Τίλιο, Χρυσάνθεμο.
ΗΠΑΤΟΣ (ΤΟΝΩΤΙΚΑ): Κενταύριο, Ταράξακο, Ίριδα, Αμυγδαλιά.
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ: Γλυκάνισο, Γλυκόριζα.
ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ: Αγγελική, Σκόρδο.
ΙΚΤΕΡΟΣ: Βερβένα, Βερβερίδα, Ταρά-ξακο, Λάπαθο, Γαϊδουράγκαθο, Λιναρόσπορος.
ΙΛΑΡΑ: Κολιτσίδα, Συκιά.
ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ: Ζαμπούκος, Σολιντανγκο, Φυτολάκα, Χαμομήλι.
ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ: Τσιμιτσιφούγκα, Βάλσαμο, Αχιλλαία, Μέντα.
ΙΛΙΓΓΟΣ: Μελισσόχορτο, Μαντζουράνα, Θρύμπα, Φασκόμηλο, Λεβάντα.
ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ: Άνηθος, Μοσχοκάρυδο, Μάραθος.
ΚΑΟΥΡΕΣ: Αλθαία, Σπειραία, Μολόχα, Σύμφυτο.
ΚΑΡΔΙΑ: Κράταιγος, Σκόρδο, Μελισσόχορτο.
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Βρώμη, Νταμιάνα, Σκουτελλάρια.
ΚΙΡΣΟΙ: Κράταιγος, Καστανιά.
ΚΟΚΙΤΗΣ: Λομπέλια, Τουσιλάγκο, Τριφύλλι, Μάραθος, Ρίγανη.
ΚΟΛΙΚΟΙ: Αγγελική, Άνηθος, Βαλεριάνα, Πιπερόριζα, Μέντα, Κάρδαμο.
ΚΟΛΙΤΙΔΑ: Αγριμόνιο, Αλθαία, Σύμφυτο.
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ: Τσάϊ Βουνού, Αχιλλαία, Αγγελική, Ζαμπούκος, Ύσσωπος, Πιπερόριζα, Μέντα, Κάρδαμο.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Πιπερόριζα, Καγιέν, Σινάπι.
ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ: Αγριάδα, Αρκτοστάφυλλος, Αχιλλαία, Τσουκνίδα.
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Αγριάδα, Μαϊντανός, Κουμαριά.
ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ: Μολόχα, Βελανιδιά, Θυμάρι, Εχινάκια, Φασκόμηλο, Χαμομήλι, Αλθαία.
ΛΕΙΧΗΝΕΣ: Αχιλλαία, Καρυδόφυλλα.
ΛΕΥΚΟΡΡΟΙΑ: Αλχημίλλη, Μύρο, Ξενέκιο, Ύδραστις, Θυμάρι, Τριαντάφυλλο.
ΜΗΤΡΟΡΡΑΓΙΑ: Αλχημίλλη, Γεράνιο, Ύδραστις.
ΜΥΚΗΤΩΣΕΙΣ: Καλέντουλα, Μύρο.
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ: Χελιδόνιο, Θούγια.
ΜΑΤΙΑ: Μποράντζα.
ΝΑΥΤΙΑ: Βαλλωτή, Μέντα, Δυόσμος, Μάραθος, Μελισσόχορτο.
ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ: Βαλεριάνα, Ιξός, Τσιμιτσιφούγκα, Πασιφλώρα, Δενδρολίβανο, Χρυσάνθεμο, Βάλσαμο.
ΝΕΦΡΟΛΙΘΟΙ (ΠΕΤΡΑ): Αγριάδα, Αρκτοστάφυλλο, Σκορπίδι, Γένια Καλαμποκιού, Αγριμόνιο, Πολυκόμπι, Αλθαία.
ΟΙΔΗΜΑ: Ζαμπούκος, Κανέλλα.
ΟΡΑΣΗ: Μάραθος, Καρότο.
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ: Καγιέν, Σενέκιο.
ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ: Αγριάδα, Γένια Καλαμποκιού.
ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ: Αγριάδα, Βερμπάσκο, Γένια Καλαμποκιού, Τσουκνίδα.
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Χαρούπια Σπόρος.
ΟΥΛΙΤΙΔΑ: Μύρο, Φασκόμηλο, Φυτολάκα, Εχινάκια.
ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ: Γαρύφαλλο, Δίκταμο, Γλυκάνισο.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: Δενδρολίβανο, Ρίγανη, Μέντα, Πράσινο Τσάϊ, Κολιανδρο, Σινάπι, Τριαντάφυλλο.
ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ: Βαλεριάνα, Λυγαριά, Σκουτελάρια, Τίλιο.
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ: Αγριάδα, Νταμιάνα, Περδικάκι, Γένια Καλαμποκιού, Πολυτρίχι, Υδράγγεια, Σερενόα, Επιλάβιο, Αμυγδαλιά.
ΠΥΡΕΤΟΣ: Αγγελική, Πιπερόριζα, Νεπέτα, Αχιλλαία, Τριφύλλι, Αγριμόνιο, Χαμομήλι.
ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ: Αγριμόνιο, Αχιλλαία, Ζαμπούκος.
ΠΙΤΥΡΙΔΑ: Δενδρολίβανο, Καρυδόφυλλα, Τσουκνίδα.
ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙ: Αγγελική, Άρκτιο, Άρνικα, Αχιλλαία, Ζαμπούκος, Σπειραία, Τίλιο, Τσουκνίδα, Τριφύλλι, Χρυσάνθεμα.
ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ: Αλχιμίλλη, Καλέντουλα.
ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ: Αγριμόνιο, Γεράνιο.
ΣΤΗΘΑΓΧΗ: Κράταιγος, Λεόνουρος.
ΣΥΚΩΤΙ: Αγκινάρα, Γαϊδουράγκαθο, Αψιθιά.
ΣΤΟΜΑΧΙ: Δίκταμο, Χαμομήλι, Μέντα, Λουΐζα, Γλυκάνισο, Κόλιανδρος, Δυόσμος, Κρόκος, Λουΐζα, Μάραθος.
ΣΤΡΕΣ: Ιξός, Χαμομήλι, Τίλιο, Σκουτελάρια, Πράσινο Τσάι.
ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ: Βαλεριάνα, Λεόνουρος, Λεβάντα, Μελισσόχορτο.
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: Δάφνη, Δενδρολίβανο, Καρυδιά, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο, Κρεμμύδι.
ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΙ: Γλυκάνισο, Δενδρολίβανο, Κάρδαμο, Κόλιανδρος, Μάραθος, Μέντα, Φλισκούνι.
ΤΡΑΥΜΑΤΑ: Καλέντουλα, Δίκταμο, Χαμομήλι, Ζαμπούκος, Σύμφυτο.
ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ: Τζινσενγκ, Μελισσόχορτο, Θυμάρι, Δενδρολίβανο.
ΥΠΕΡΤΑΣΗ: Κράταιγος, Ιξός, Βαλεριάνα, Τίλιο, Φύλλα Ελιάς, Μελισσόχορτο, Σκόρδο.
ΥΠΟΤΑΣΗ: Κράταιγος, Πιπερόριζα, Κόκκινη Πιπεριά.
ΥΠΕΡΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ: Πράσινο Τσάϊ, Σκόρδο.
ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ: Καστανιά, Ιξός, Κράταιγος, Τίλιο.
ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ: Αγριμόνιο. Φασκόμηλο, Αλθαία, Ζαμπούκος.
ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ: Καρυδόφυλλα, Λεβάντα, Ρίγανη, Λάπαθο.
ΧΟΛΗ: Γαϊδουράγκαθο, Αγκινάρα, Λινάρι, Βερβένα, Ταράξακο.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: Αγκινάρα, Ταράξακο, Φύλλα Ελιάς, Πράσινο Τσάϊ, Σκόρδο, Αντράκλα, Κιτρινόριζα.
ΨΩΡΑ: Γλυκάνισο, Λάπαθο, Κανέλα.
ΨΩΡΙΑΣΗ: Γαϊδουράγκαθο, Γάλιο, Ίριδα, Τριφύλλι, Άρκτιο, Λιναρόσπορος.
ΨΕΙΡΕΣ / ΨΥΛΛΟΙ: Σάσσαφρας.
ΩΤΙΤΙΔΑ: Αγκινάρα, Κισσός.
ΩΟΘΗΚΕΣ (ΠΟΝΟΙ): Ανεμώνη, Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Βάλσαμο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 10:12 pm


ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ποιο Φονικό φίδι στον Κόσμο

Η μαύρη Μάμπα είναι το γρηγορότερο αλλά και φονικότερο φίδι στον κόσμο.
 
 Στο video που ακολουθεί, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό το φίδι...δεν αστειεύεται! 

 
Δείτε το Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 9:29 pm


Τι έγινε Αλέξη;Από «αποικιοκράτες» έγιναν «σύντροφοι» οι Κινέζοι!

Είναι 2009 και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με δύο νυν υπουργούς, του κ. Θοδ. Δρίτσα και Παν. Λαφαζάνη κατεβαίνουν στο λιμάνι για να συμπαρασταθούν στους απεργούς λιμενεργάτες που αντιδρούν στη συμφωνία με την Cosco.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει έναν «δεκάρικο» στο πόδι και λέει μεταξύ άλλων: «Η μόνη λύση είναι να ανακτήσει το Δημόσιο αυτό που του ανήκει.
Να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις για εκατοντάδες εργαζόμενους», ενώ χαρακτήρισε αποικιοκρατική τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την COSCO και εξέφρασε ερωτήματα για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης.
"Δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τον εξέπληξαν θετικά οι λιμενεργάτες με "την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα, ενός αγώνα για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι για λογαριασμό δικό τους", συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι, αλλά για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτά πριν από πέντε χρόνια.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας σημαιοστολισμένος, με υπουργική συνοδεία και τον Καμμένο στην πρώτη γραμμή. Ο πρωθυπουργός μέχρι και στα κινεζικά χαιρέτησε και φούσκωσε από περηφάνια. «Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε πως «η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινεζικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, προς το κοινό όφελος και συμφέρον των λαών μας. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του Πειραιά σε κόμβο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».
Τι έγινε σύντροφε Αλέξη; Η αποικιοκρατική συμφωνία έγινε συμφέρουσα επένδυση και για τους δύο λαούς;

πηγή 

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 9:17 pm


For Her: Ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που χτυπάει τις γυναίκες


For Her: Ξεκινά η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που χτυπάει τις γυναίκες

"Τι θα έκανες για εκείνη για να την προστατεύσεις; Αν ήσουν εκείνη τι θα έκανες για να προστατευθείς; Οι ιδιαιτερότητες του καρκίνου στη γυναίκα είναι πολλές και περίπλοκες, αντιμετωπίζονται με επιτυχία μόνο αν εξασφαλιστεί η συμμετοχή των ίδιων των γυναικών. 
Η σύμπραξη όλων είναι καθοριστική για να καταφέρουμε να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε όλες τις γυναίκες, ότι οφείλουν να προστατέψουν οι ίδιες τον εαυτό τους με τη σωστή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής», με αφορμή την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας.
Η καμπάνια "For Her", από τη Roche Hellas, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women for Oncology» (Γυναίκες στην Ογκολογία) και την υποστήριξη του Συλλόγου «'Αλμα Ζωής», θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Μαρτίου 11:00-15:00, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε εκδήλωση στο Golden Hall, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς, ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ψηλάφηση μαστού από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της «Women for Oncology ».
Παράλληλα, στο πλαίσιο της "For Her", το δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία", θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, το Σάββατο 7 Μαρτίου ώρα 15:00.
Οι Παθολόγοι Ογκολόγοι, εκπρόσωποι του δικτύου «Women for Oncology», Έλενα Λινάρδου και Ελένη Γαλάνη, εστίασαν στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αναφέροντας, ότι ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και η γνώση και η ενημέρωση όλων, -και όχι μόνο των γυναικών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία.
O καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες καθώς παγκοσμίως περισσότερες από 1,6 εκ. γυναίκες εμφανίζουν την νόσο ετησίως. Στην Ευρώπη περισσότερες από 450.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού και περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο σε ετήσια βάση. Στην Ελλάδα, πάνω από 4.900 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού ετησίως, ενώ περισσότερες από 2.000 χάνουν τη μάχη για τη ζωή κάθε χρόνο. Με περισσότερα από 530.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο παγκοσμίως, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η 3η πιο κοινή μορφή καρκίνου στη γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού (22,9%) και τον καρκίνο του παχέος εντέρου (9,4%). Η έγκαιρη διάγνωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της νόσου, ανέφερε η κ. Λινάρδου και σημείωσε, ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν θα υπάρχει στο μέλλον αν τα εμβόλια εφαρμοσθούν ευρέως».
Άλλη μορφή γυναικολογικού καρκίνου είναι των ωοθηκών, όπου στη χώρα μας πάνω από 900 περιστατικά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, ενώ περισσότερες από 500 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο σε ετήσια βάση. Στην Ευρώπη, σε περισσότερες από 70.000 γυναίκες το χρόνο εμφανίζεται καρκίνος των ωοθηκών και περίπου 45.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 9:06 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Η μάχη είχε έναν νικητή: Δηλητηριώδης αράχνη vs θανατηφόρου φίδιού !

Στη κάμερα καταγράφηκε η μάχη μεταξύ ενός θανατηφόρου φιδιού και μιας αράχνης στην Αυστραλία. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αγρόκτημα στο Gooroc της Victoria και καταγράφηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός αγρότη.

Η μαύρη αράχνη (red-back spider) κατάφερε να ακινητοποιήσει το φίδι(eastern brown snake) , τυλίγοντάς το μέσα στον ιστό της ενώ κατάφερε να το σηκώσει από το έδαφος και να το τραβήξει προς τη φωλιά της, την οποία είχε "χτίσει" στο κάτω μέρος ενός αυτοκινήτου.

"Δείτε μια αράχνη Redback να παλεύει με ένα καφέ φίδι και να το κερδίζει- Δύο Αυστραλοί δολοφόνοι μάχονται για την κυριαρχία- στο γκαράζ μου" ανέφερε ο Postlethwaite.

Ο ίδιος εντόπισε το μικρό φίδι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με την τεράστια αράχνη να στέκεται επάνω του.
Προς έκπληξή του το φίδι ήταν ακόμη ζωντανό.

telegraph.co.uk

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:51 pm


ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ...ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τηλεδιάσκεψη Βαρουφάκη με την τρόικα αλλά .....Μνημόνιο δεν υπάρχει !!!

Κατά τ’ άλλα μνημόνιο και τρόικα καταργήθηκαν «μ’ ένα νόμο» (κατά το «μ’ ένα πόνο», όπως εύχονται στις έγκύους)!

Κι η μεσημεριανή τηλεδιάσκεψη του Γιάννη Βαρουφάκη και των εκπροσώπων του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ, της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ, τι ήταν;

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, αποτέλεσαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα και το ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα μια υποδόση από τα 7,5 δισ. των δανείων, εφόσον εφαρμόσει άμεσα κάποια από τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στις Βρυξέλες τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών.

Στο Eurogroup ο Γ. Βαρουφάκης θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα για το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις (ΟΣΕ) και τα  ΣΔΙΤ Ακινήτων.

πηγή 

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:32 pm


ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ !!! Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί κατάργησης των ΤΕΙ


Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί κατάργησης των ΤΕΙ

Διαψεύδει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης δημοσιεύματα που τον φέρουν να δηλώνει, ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου, η κατάργηση των ΤΕΙ.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Χασάπης επισημαίνει, ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση. «Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής, διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ. Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, είχε συνάντηση με την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, έπειτα από πρόσκληση του νυν υπουργού και ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό πνεύμα, ενώ υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:06 pm


ΙΚΑ: Με δανεικά και ρέπος 260 εκατ. ευρώ οι συντάξεις Απριλίου


ΙΚΑ: Με δανεικά και ρέπος 260 εκατ. ευρώ οι συντάξεις Απριλίου

Με...δανεικά από “αδελφά” Ταμεία (110 εκατ ευρώ) και ρέπος σε τράπεζες (στις οποίες θα βάλει ως “εγγύηση” ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 150 εκατ ευρώ που κατέχει) θα “καλύψει” το ΙΚΑ τις πληρωμές των συντάξεων του μηνός Απριλίου.
Την απόφαση λαμβάνει μέσα στα επόμενα 24ωρα η διοίκηση του ΙΚΑ με δεδομένες τις ταμειακές ανάγκες (μετά την υστέρηση εσόδων) για τις πληρωμές των συντάξεων στα τέλη του Μαρτίου.
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ είχε υποχρεωθεί να ζητήσει και τον προηγούμενο μήνα “ταμειακή διευκόλυνση” από τα Ταμεία υγείας και συντάξεων του Δημοσίου και των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ενώ είχε πραγματοποιήσει, αντίστοιχα, συναλλαγές ρέπος για λίγες ημέρες έτσι ώστε να γίνουν ομαλά οι πληρωμές.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:04 pm


FORBES - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι ποιό πλούσιοι Έλληνες για το 2015

Ο  Φιλάρετος Καλτσίδης  είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας στον πλανήτη σύμφωνα με την νέα λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Η περιουσία του υπολογίζεται σε 4,5 δισ. δολάρια, ποσό που τον  κατατάσσει στην 369η θέση στον πλανήτη για το 2015 .
Ο  Φιλάρετος Καλτσίδης   είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών κινείται δε μεταξύ Μόσχας - Καλαμάτας  και  Γενεύης
Πριν από χρόνια  αγόρασε μία έπαυλη στο Βασιλίτσι Κορώνης  από όπου έχουν περάσει μεγιστανες του πλούτου ,πολιτικές προσωπικότητες ενώ κατά καιρούς είδαν το φώς της δημοσιότητας πληροφορίες ότι επισκέψεις έχει κάνει και ο Βλαντιμήρ Πούτιν
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αδελφός του Φώτης Καλτσίδης και η οικογενειά του διαμένουν μόνιμα στην Μεσσηνία
Ακολουθεί ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 2,5 δισ. δολάρια, ποσό που κατατάσσει τον 61χρόνο συλλέκτη και επιχειρηματία στην 737η θέση στον πλανήτη για το 2015 από 687η που ήταν το 2014.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία ύψους 2,4 δισ. ευρώ ο οποίος βρίσκεται στην 782ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη έναντι 506ης για το 2014.
 Ο εφοπλιστής με δραστηριότητες και στον χρηματοοικονομικό τομέα αδικείται από την αποτύπωση της στιγμής (Φεβρουάριος 2015) περίοδο που οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά.
Τέλος την λίστα με τους  δισεκατομμυριούχους του πλανήτη από ελληνικής πλευράς συμπληρώνει ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με δραστηριοποίηση κυρίως στα ορυχεία.
Η περιουσία του υπολογίζεται σήμερα σε 2,2 δισ. δολάρια (894η θέση το 2015, 687 το 2014).

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:00 pm


Στο τέλος ο Σόιμπλε θα τους εξαναγκάσει σε συγκυβέρνηση!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Μετά την ολοκλήρωση του δράματος στο Eurogroup και τη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους δανειστές της, που οδήγησε στην αποδοχή της επέκτασης του Μνημονίου, η χώρα ξεκίνησε την πορεία προς τη «σταύρωση». Ελπίζουμε πως στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει και ανάσταση στο έργο, με πρωταγωνιστή τον υπερτιμημένο κ. Βαρουφάκη και τον Γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει ανοικτά την απέχθειά του…

Εχω την αίσθηση ότι όπως όλοι οι πολιτικοί, έτσι και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ανέμενα διαφορετικούς, ζουν στον μικρόκοσμο του κέντρου της Αθήνας, διότι δείχνουν με έντονo τρόπο ότι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που περιτριγυρίζουν όχι τους ίδιους και το κόμμα τους, αλλά τη χώρα.

Ας το ξαναπούμε: Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγοι αυτοί που δεν επιθυμούν την επιτυχία της κυβέρνησης, και όποιας κυβέρνησης προσπάθησε ή προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και είναι αδιανόητο Ελληνες να εύχονται αποτυχία του κ. Τσίπρα και της ομάδας του, που ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά τις εκλογές. Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι με όλους και με όλα, αλλά την ίδια στιγμή είναι καθήκον και υποχρέωση να νοιαζόμαστε και να προ­σπαθούμε για το καλό της πατρίδας.

Επανα­λαμ­βά­νουμε το ναι, λοιπόν, στην έξοδο από τα Μνημό­νια και τα Προγράμματα. Απαντού­με δυ­να­­τά και ισχυρά ότι ακόμα και η ρήξη είναι επιθυμητή. Αν θέλετε, είναι και αυτό το στοιχείο της κούρασης που επηρεάζει το μυαλό και τις δυνάμεις του καθενός. Δεν κομίζω γλαύκα ες Αθή­νας, αλλά αυτό είναι το απαύγασμα του προγράμ­­μα­τος του ΣΥΡΙΖΑ και του σημερινού πρωθυπουργού.

Ομως υπάρχει ένα ερωτηματικό που ισοπεδώνει την παραπάνω θέση μας. Μπορεί να ζήσει η χώρα χωρίς δανεικά; Και ο μεγαλύτερος αντιμνημονιακός θα απαντήσει αρνητικά. Ούτε τώρα, δυστυχώς, ούτε στο μέλλον. Και εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας και αποκλειστεί μία διά παντός το «κούρεμα», θα έχουν δεσμευθεί οι ζωές ακόμα δύο γενεών.

Οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν και αυτή η πληροφορία πρέπει να προβληματίσει και να ξυπνήσει τον πολιτικό κόσμο. Θα το καταγράψω όσο πιο ωμά το άκουσα από σοβαρό αξιωματούχο: Ο κ. Σόιμπλε έχει θέσει στόχο να υποχρεώσει τον κ. Τσίπρα σε συγκυβέρνηση με τους εχθρούς του. Και όσοι έχουν μελετήσει τον Γερμανό υπουργό, γνωρίζουν πως οι σχεδιασμοί του πάντα υλοποιούνται…

http://www.ethnos.gr,
http://www.mignatiou.com

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:53 pm


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ! «Ξυδάκι σε όσους αντιδρούν στην αύξηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ»

ΟΙ  ΠΟΛΛΟΙ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ  ΠΑΙΡΝΟΥΝ ...ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ !!
 
Επίθεση κατά των ΜΜΕ και όσων αντιδρούν στην αύξηση των μισθών της ΔΕΗ... εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
«Τώρα σας έπιασε ο πόνος;» διερωτάται χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για υποκρισία και φαρισαϊσμό στις αντιδράσεις: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας» σημειώνει ειρωνικά.
Αναφερόμενος στην καταβολή επιδόματος "τροφείου" ύψους 6 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους στην επιχείρηση όπως προβλέπει η νέα ΣΣΕ, ο κ. Φωτόπουλος αντιτείνει ότι «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές». Κάνει λόγο για «μεγαλοσχήμονες που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών» και καταλήγει:
«Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;».
Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση του Νίκου Φωτόπουλου:
ΣΕΙΣΜΟΣ-ΛΙΜΟΣ-ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΜΟΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;
Γιατί λέει, θα πάρουν έξι (6) ευρώ σε κουπόνι σίτισης ως τροφείο (δηλαδή ένα σάντουιτς και ένα καφέ) οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ!
ΝΤΡΟΠΗ
ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Ντροπή γιατί όλοι εσείς που από χθες σκούζετε στα κανάλια και τα ραδιόφωνά σας ξαναβάζοντας μπροστά την κρεατομηχανή του κιμά που λειτουργούσατε στις μαύρες μέρες των μνημονίων, με ανθρώπινες σάρκες, ήσασταν απόντες και μουγκοί όλα αυτά τα
χρόνια που συγκεκριμένοι εκλεκτοί κύριοι κατακλέβουν τη ΔΕΗ. Τώρα σας πήρε ο πόνος για την επιχείρηση, τώρα θυμηθήκατε ότι υπάρχουν καταναλωτές;
1. Που είσαστε όλοι εσείς όλα αυτά τα χρόνια που σήμερα σας πήρε ο πόνος να
υπερασπιστείτε τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές όταν μια σειρά μεγαλοσχήμονες
. πότε μέσω της αλχημείας στην Ο.Τ.Σ.
. πότε μέσω του ΜΑΜΚ
. πότε μέσω των ΑΔΙ
οικονόμησαν εκατοντάδες εκ. € σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών;
Γιατί δεν μιλήσατε γι αυτά; Που ήσασταν; Δεν ακούγατε; Δεν βλέπατε; Γιατί δεν μιλάτε έστω και σήμερα;
2. Που είσαστε όλοι εσείς που έχετε πέσει πάνω στους εργαζόμενους και τη ΓΕΝΟΠ (αν και άλλος είναι ο πραγματικός σας στόχος, γιατί οι θέσεις του και οι θέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ΔΕΗ δε σας άρεσαν) όταν το ΕΤΜΕΑΡ από 0,30 €/MWh πήγε στα 20,8, αυξήθηκε δηλαδή 6,933% ζημιώνοντας τους καταναλωτές με εκατοντάδες εκατομμύρια €;
Γιατί δεν μιλήσατε γι’ αυτά;
3. Που είσαστε όλοι εσείς που σήμερα σαν ύαινες ξεσκίζετε τις σάρκες μας όταν μια σειρά
αεριτζήδες
. χωρίς να πάρουν κανένα ρίσκο
. χωρίς να βάλουν μία
. χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας
αφέθηκαν ελεύθεροι και ανενόχλητοι, χωρίς να επιτρέπεται στη ΔΕΗ να τους ανταγωνιστεί, να της αρπάξουν 201.000 κερδοφόρους πελάτες της ζημιώνοντάς την με εκατοντάδες εκ. €; Δεν τους βλέπατε;
4. Που είσαστε όλοι εσείς να μιλήσετε, να φωνάξετε και να διαμαρτυρηθείτε για το απαράδεκτο γεγονός του ότι επί χρόνια η ΔΕΗ αναγκάζεται να δίνει το ρεύμα ακόμη και στους ανταγωνιστές της επί ζημία;
Αυτό δεν το βλέπετε;
Ντροπή και πάλι ντροπή, γιατί έχετε επιλεκτικές ευαισθησίες, όραση και ακοή!
Βλέπετε οι εργαζόμενοι και τα 6€ των εργαζομένων δεν αφορούν τα αφεντικά σας.
Αλλά ας έρθουμε στην ουσία.
Λέτε ότι με τα 6€ σε κουπόνι σίτισης η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί περίπου 25 εκ. € (12 εκ. € η μητρική και 13 εκ. € οι θυγατρικές). Πολύ ωραία. Αφού θέλετε να είστε αντικειμενικοί, γιατί δεν γράφετε και δεν λέτε ότι (και) από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δις. € τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους; Ποσό που καρπώθηκε, ωφελήθηκε η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές; Αυτά δεν είχαν αξία;
Για να το κλείσω, γιατί θα μπορούσα να γράψω πολλά, για τα οποία έχετε πιει το αμίλητο νερό, σας ρωτώ:
. Πως τους θέλετε τους εργαζόμενους, δούλους, σκυφτούς μέσα στη μιζέρια;
. Να μη διεκδικήσουν;
. Να μην αγωνιστούν;
. Ποιος πρέπει να είναι οι μισθός τους και από τι πρέπει να καθορίζεται;
. Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας (του κάθε εργαζόμενου όπου κι αν δουλεύει); Οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;
Με βάση αυτό (το να ζούμε αξιοπρεπώς), ποιος πρέπει να είναι ο μισθός για τον κάθε εργαζόμενο;.
Κλείνω θυμίζοντας σε όλους εσάς που για μια φορά ακόμη στοχοποιείτε κλάδους
εργαζομένων, ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν είναι συντεχνίτες.
Συντεχνία είστε όλοι εσείς (συντεχνία του σκότους) που βιάζετε και τρομοκρατείτε όποιους
πάνε να σηκώσουν κεφάλι.
Στην κατηγορία της συντεχνίας σας απαντάμε:
. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και το συνδικάτο τους είναι αυτό που έχει κάνει δεκάδες μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές, συλλαλητήρια και καταλήψεις που για όλα αυτά δεν είπατε τίποτα για να σταματήσει μια σειρά σκάνδαλα και να προασπίσει τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των καταναλωτών.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί που αποκάλυψαν τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου στα αφεντικά της χώρας σε σχέση με το χαράτσι και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είναι αυτοί που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί το αποκάλυψαν.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί που από την πρώτη στιγμή εμπόδισαν να αποσταλούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι και γι αυτό και πάλι σέρνονται στα δικαστήρια.
Για αυτά έχετε να πείτε τίποτα; Έτσι είναι οι συντεχνίτες;
Στα δικαστήρια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, γιατί κάναμε το χρέος μας απέναντι στην
κοινωνία, όλους εσάς που αλέθετε με την κρεατομηχανή του κιμά, και εξαιρώ μια σειρά
αξιόλογους δημοσιογράφους που υπηρετούν την αλήθεια, δεν σας είδαμε πουθενά.
Την Τετάρτη 11 Μάρτη δέκα συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μετά από αλλεπάλληλες αναβολές
ξαναδικαζόμαστε.
Γι αυτό θα πείτε, θα γράψετε κάτι ή δε σας βολεύει γιατί εμείς χαλάμε και
ξεσκεπάζουμε τις βρωμοδουλειές των αφεντικών σας;
Υ.Γ. 1: Επαναλαμβάνω έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός σας στόχος.
Πάρτε το χαμπάρι
Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΑΛΑΣΕ
Υ.Γ. 2: Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που θα ξανανοίξει η ΕΡΤ.
Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που η κυβέρνηση θα ξαναπροσλάβει τις καθαρίστριες.
Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που θα επαναπροσληφθούν όσοι εκδιώχθηκαν και
απολύθηκαν βάναυσα.
Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που ο βασικός μισθός θα πάει στα 751€.
Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας".

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:34 pm


ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ !!!Τώρα διαψεύδουν πως διασκέφθηκαν με την Τρόικα

Τα όρια του γραφικού πλέον αγγίζει η επικοινωνιακή διαχείριση των συνεχόμενων πολιτικών κυβιστήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Αφού ενώ “ο κόσμος το χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι”, ενώ Ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν αναμεταδώσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ είδηση πως οι Βαρουφάκης – Χουλιαράκης έκανε τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα, με 4 ώρες καθυστέρηση-προφανώς με υπόδειξη του Μαξίμου – αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε!
 Βαρουφάκης: Δεν είχα σήμερα συνάντηση με τους θεσμούς
«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Η αλήθεια βεβαίως είναι άλλη αφού  κυβερνηση και Τρόικα  βρίσκονται πλέον σε «ανοικτή γραμμή», καθώς μέσα στην ημέρα συνεχίζονται οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους δανειστές.
Το απόγευμα θα υπάρξει μάλιστα και νέα επικοινωνία του συνεργάτη του κ.Βαρουφάκη και προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Γιώργου Χουλιαράκη και των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ, της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κλάους Μαζούχ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:04 pm


Χάθηκε....

Xάθηκε κι αυτός ο Βαρουφάκης... 
Έντεκα ώρες έχει να δώσει μια συνέντευξη. 
Τι να συμβαίνει;

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:59 pm


«Το άγνωστο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας»: ομιλία από τη Δρα. Ξένη Αραπογιάννη

Η Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια των Ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, θα μιλήσει με θέμα: «Το άγνωστο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Θουρίας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:57 pm


Μετά τις επιδοτήσεις των αγροτών ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ και στα επιδόματα ανέργων !!!

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει το ζήτημα με την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και το τι συμβαίνει με τη χορήγηση των ενισχύσεων των αγροτών του ΟΠΕΚΕΠΕ και των επιδομάτων των ανέργων του ΟΑΕΔ.

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:

            «Μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την μεταφορά των διαθέσιμων από επιδοτήσεις και ενισχύσεις αγροτών στην Τράπεζα της Ελλάδος, έρχεται η σειρά των επιδομάτων ανέργων, αφού μετά το αίτημα του ΟΔΔΗΧ για την αξιοποίηση και διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων που εποπτεύετε, αποστείλατε επιστολή και προτρέπετε τις διοικήσεις  Ταμείων και του ΟΑΕΔ να επενδύσουν με τη σύναψη πράξεων διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας (repos).

Επειδή το προηγούμενο διάστημα έχετε ως κυβέρνηση δηλώσει δια στόματος Πρωθυπουργού, Αν. Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γ. Γραμματέα (κ. Ρωμανιά) ότι παραλάβατε τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, εντελώς άδεια, την ίδια ώρα που προτρέπετε τις διοικήσεις να επενδύσουν τα διαθέσιμα (!!!) και

επειδή έχει διαπιστωθεί και από εσάς ότι πολύ μικρό ποσοστό ανέργων λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, το οποίο μάλιστα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε:

1.Υπάρχουν τελικά διαθέσιμα ή είναι άδεια τα ταμεία των Ασφαλιστικών Ταμείων;
2.Γιατί στο παρελθόν είχατε καταγγείλει τη διαδικασία αυτής της επένδυσης  από ασφαλιστικά ταμεία;
3.Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές σε περίπτωση που η επένδυση που προτείνετε ως Υπουργός στους Οργανισμούς αποβεί ζημιογόνος;
4.Αν εγκαταλείψατε την προγραμματική δέσμευση για αύξηση των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων που θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας αφού με μια απλή τροποποίηση των προϋποθέσεων μπορεί να διατεθεί μέρος των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σ αυτό το σκοπό και
Παρακαλώ να μου καταθέσετε τα αντίστοιχα έγγραφα στα οποία φαίνεται, για κάθε ταμείο:
α)Το ταμειακό διαθέσιμο του κατά  το προηγούμενο μήνα
β) Τα αναμενόμενα έσοδα του για το επόμενο τρίμηνο
γ)Τα αναγκαία ποσά για την καταβολή των συντάξεων και των άλλων υποχρεώσεων των ταμείων για το επόμενο τρίμηνο και
δ) Αν προτίθεστε να εκδώσετε Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων 2015;»

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:52 pm


Οικογενειακή τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή η 44χρονη κόρη, σε κωματώδη κατάσταση ο πατέρας


Οικογενειακή τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή η 44χρονη κόρη, σε κωματώδη κατάσταση ο πατέρας

Νεκρή βρέθηκε το πρωί 44χρονη, μητέρα δύο παιδιών και σε κωματώδη κατάσταση ο 77χρονος πατέρας της, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, στην Ανατολή Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε πεθάνει η σύζυγος του 77χρονου.
Ειδικότερα, το πρωί, συγγενείς και φίλοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη 44χρονη και τον πατέρα της χωρίς αποτέλεσμα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο σπίτι έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην τουαλέτα, ενώ ο πατέρας της μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9:00 στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής, καθηγητής κ. Βουγιουκλάκης, μετά τη νεκροψία- νεκροτομή, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, καθώς καμία πόρτα του σπιτιού δεν είχε παραβιαστεί.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:45 pm


ΣΟΚ - Εσφαξαν 35χρονο μπροστά στα μάτια μαθητών στο άλσος Χολαργού


Εσφαξαν 35χρονο μπροστά στα μάτια μαθητών στο άλσος Χολαργού

Μάρτυρες ενός φρικτού εγκλήματος έγιναν, άθελά τους, σήμερα το πρωί, στο δημοτικό άλσος Χολαργού, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί και ενώ οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού βρίσκονταν εκδρομή στο δημοτικό άλσος, απέναντι από το δημαρχείο της πόλης, είδαν έναν άντρα να τρέχει προς το μέρος τους, κυνηγημένος από έναν άλλο.
Με το που μπήκαν στο πάρκο, από την οδό 25ης Μαρτίου, οι δύο άντρες, ο ένας άρχισε να μαχαιρώνει με μανία τον άλλον στο θώρακα, μπροστά στα μάτια των παιδιών!

Κατόπιν τα παιδιά είδαν το θύμα να πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος και τον δράστη να το σκάει τρέχοντας.

«Όταν πλησιάσαμε το θύμα, πήρε δυο ανάσες, δεν πρόλαβε να μας πει κάτι και πέθανε», περιγράφει ένας μαθητής τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Αμέσως πλησίασαν το θύμα, που ήταν ακόμα εν ζωή, και κάλεσαν το 166.

Λίγο μετά ο άντρας, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ξεψύχησε.

Αυτήν την ώρα οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση και παίρνουν καταθέσεις από τους μαθητές - αυτόπτες μάρτυρες.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:43 pm


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΟΓΑ: Στις 6 Μαρτίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων


ΟΓΑ: Στις 6 Μαρτίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σε 36.383 δικαιούχους, τα Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) που αφορούν τροποποιητικές αιτήσεις (A21) για τα έτη 2013 και 2014.
Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν οι 33.347 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2014 και 3.036 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 23.051.939 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:42 pm


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΦΩΤΙΑ! Στο στόχαστρο της εφορίας καταθέσεις, μετοχές, δάνεια και ασφαλιστήρια ζωής!


Στο στόχαστρο της εφορίας καταθέσεις, μετοχές, δάνεια και ασφαλιστήρια ζωής!

Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν από φέτος όχι μόνο οι καταθέσεις και μετοχές αλλά και οι δόσεις που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, τα μερίσματα και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας.
Τα στοιχεία αυτά, θα αξιοποιηθούν για διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΓΓΔΕ και θα εμπλουτίσουν το Περιουσιολόγιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα ενεργοποιηθεί πλήρως τον Ιούνιο του 2016.
Την ίδια ώρα όμως αυξάνονται τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις ( από 50.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ ) και για τα χαρτοφυλάκια κινητών αξιών ( από 100.000 σε 200.000 ευρώ).
Ειδικότερα με την απόφαση της Κ. Σαββαϊδου τράπεζες, ΕΛΤΑ, η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια και οι εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών πρέπει να στείλουν έως τις 31 Μαρτίου στοιχεία αναφορικά με:
1. Καταθέσεις. Αποστέλλονται στοιχεία που αφορούν σε δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης, μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.
Διαβιβάζονται :
α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών ή ΕΛΤΑ,
β) Ονοματεπώνυμο δικαιούχων του λογαριασμού,
γ) ΑΦΜ των δικαιούχων ή όταν δεν υπάρχει, ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου,
δ) Αριθμός λογαριασμού,
ε) Ποσά συνολικής χρέωσης σε ευρώ,
στ) Ποσά συνολικής πίστωσης σε ευρώ,
ζ) Το ποσό της μεγαλύτερης συναλλαγής, χρέωσης ή πίστωσης, ανά λογαριασμό,
η) Υπόλοιπα λογαριασμού σε ευρώ με ημερομηνία 31/12 τόσο για έκαστο ημερολογιακό έτος αναφοράς όσο και για το αμέσως προηγούμενο,
θ) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,
2. Κινητές αξίες. Διαβιβάζονται στοιχεία χαρτοφυλακίου φυσικών προσώπων που αφορά σε κινητές αξίες, με ημερομηνία 31/12 τόσο έκαστου ημερολογιακού έτους αναφοράς όσο και του αμέσως προηγούμενου, χρηματικής αξίας μεγαλύτερης από διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.
Τα στοιχεία αφορούν :
α) Ονοματεπώνυμο δικαιούχων,
β) ΑΦΜ των δικαιούχων ή όταν δεν υπάρχει, ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου,
γ) Αριθμός λογαριασμού στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άυλων Τίτλων), εφόσον τηρείται τέτοιος αριθμός επ' ονόματι δικαιούχου ενεργού χαρτοφυλακίου,
δ) Αποτίμηση χαρτοφυλακίου σε ευρώ την 31/12 τόσο για έκαστο ημερολογιακό έτος αναφοράς όσο και για το αμέσως προηγούμενο, ε) Ημερολογιακό έτος αναφοράς.»
3. Μερίσματα. Διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν σε μερίσματα, που διανεμήθηκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα στοιχεία αφορούν :
α) Ονοματεπώνυμο-επωνυμία δικαιούχων,
β) Α.Φ.Μ των δικαιούχων,
γ) Αριθμός λογαριασμού στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άυλων Τίτλων), εφόσον τηρείται τέτοιος αριθμός επ' ονόματι δικαιούχου ενεργού χαρτοφυλακίου,
δ) Την Δ.Ο.Υ. στην οποία υπάγονται οι δικαιούχοι,
ε) Επωνυμία της εταιρείας που διένειμε το μέρισμα,
στ) Α.Φ.Μ της εταιρείας που διένειμε το μέρισμα,
ζ) Το ποσό του μερίσματος,
η) Το ποσό του φόρου που αναλογεί στο μέρισμα,
θ) Ημερολογιακό έτος αναφοράς.»
4. Δάνεια. Διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν σε χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας.
Τα στοιχεία αφορούν :
α) Κωδικός Πιστωτικού Ιδρύματος
β) Είδος δανείου (1:Στεγαστικό, 2:Καταναλωτικό, 3:Άλλο)
γ) Συνολικό ύψος εκταμιευμένου δανείου σε ευρώ
δ) Ημερομηνία χορήγησης δανείου
ε) Συνολικό καταβληθέν ποσό για απόσβεση δανείου (τόκοι και κεφάλαιο)
στ) Πλήθος οφειλετών/ συνοφειλετών
ζ) ΑΦΜ πρώτου οφειλέτη ή ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου
η) Ποσοστό συμμετοχής πρώτου οφειλέτη
θ) Ονοματεπώνυμο πρώτου οφειλέτη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία ζ, η και θ επαναλαμβάνονται για κάθε οφειλέτη, όταν υπάρχουν συνοφειλέτες.»
5. Ασφαλιστήρια Συμβόλαια. Διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:40 pm


Αυξήσεις - φωτιά φέρνει ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ - Ποια προϊόντα θα είναι πιο φθηνά


Αυξήσεις - φωτιά φέρνει ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ - Ποια προϊόντα θα είναι πιο φθηνά

Της Μαρίας Βουργάνα

Την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ φαίνεται πως άρχισαν να σκέφτονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 
Μετά τις δηλώσεις για αύξηση του ΦΠΑ σε ένα άνευ σημασίας προϊόν, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης άλλαξε άποψη για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στο καθεστώς ΦΠΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ή δύο συντελεστών ΦΠΑ αντί για τρεις που ισχύουν σήμερα (6,5%, 13% και 23%).
Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι το όλο σύστημα των συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να αλλάξει, «γιατί ο υψηλός συντελεστής είναι υπερβολικός». Διευκρίνισε δε ότι «θα ήθελα μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 15% με 16% και τότε να δούμε τον εξορθολογισμό των χαμηλών συντελεστών, και από επάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα επάνω».
Ουσιαστικά, ο υπουργός με τις δηλώσεις του αυτές άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται η πρόταση που είχε διατυπώσει από το 2011 το ΔΝΤ για ενιαίο συντελεστή μεταξύ του 13% και του 23% με παράλληλη κατάργηση όλων των εξαιρέσεων. Το ΔΝΤ έχει τοποθετήσει το επίπεδο του ενιαίου συντελεστή μεταξύ του 19% και του 21%, ενώ ο κ. Βαρουφάκης με τη δήλωσή του τοποθέτησε το επίπεδο αυτό στο 15%-16%.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το 23% ΦΠΑ είναι πάρα πολύ υψηλό και έχουμε ένα πολύ μεγάλο συντελεστή ΦΠΑ τον οποίο τον πληρώνουν σχετικά λίγοι, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα... Η κατεύθυνση στην οποία θα ήθελα να προχωρήσουμε είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ από το 23% περίπου στο 15-16% και τότε να μπορέσουμε να ακυρώσουμε πολλές από τις εξαιρέσεις και γενικότερα να υπάρξει μια σύγκλιση αλλά όχι προς τα πάνω...».
Αλλά και το βράδυ στο Star χαρακτήρισε απαράδεκτο τον συντελεστή 23% και είπε ότι θα ήθελε σταδιακά να το δει να μειώνεται στο 15%.
Μπορεί και δύο συντελεστές ΦΠΑ
Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό μπορεί να μην υπάρχει μόνο ένας ενιαίος συντελεστής αλλά και ένας δεύτερος χαμηλότερος συντελεστής στον οποία θα υπάγονται συγκεκριμένα αγαθά π.χ. φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, είδη πρώτης ανάγκης, εφημερίδες, βιβλία. Όπως είπε, «δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ένας (συντελεστής), μπορεί να υπάρξουν δύο, αλλά τουλάχιστον να υπάρξει μια σύγκλιση και από τα κάτω προς τα πάνω και από τα πάνω προς τα κάτω.
Εκτός από κάποια αγαθά, για παράδειγμα όπως τα βιβλία και ο Τύπος που είναι εντελώς διαφορετικά αγαθά, είναι λειτουργήματα και αποτελούν κοινωνικά αγαθά που θα πρέπει να τα δούμε διαφορετικά». Βέβαια ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να προσθέσει ότι πρόκειται για τη φιλοσοφία του για το θέμα του ΦΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά που λέω μην αρχίσουμε και να ερμηνεύουμε ως εξαγγελίες, μοιράζομαι μαζί σας τη φιλοσοφία μου».
Σε περίπτωση, πάντως, που αποφασισθεί η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ, τα περισσότερα αγαθά και οι υπηρεσίες θα φορολογούνται με συντελεστή 15% ή 16% από 13% σήμερα. Επίσης, αυτό θα οδηγήσει στην κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών που ισχύουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα αν υιοθετηθούν δύο συντελεστές ΦΠΑ:
1. Τα είδη που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23% όπως ένδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα φορολογούνται με τον ενιαίο συντελεστή 15%-16%.
2. Τα αγαθά που εντάσσονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% όπως τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, εστιατόρια καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μέσων μαζική μεταφοράς κ.α. θα μεταφερθούν στον υψηλό συντελεστή 15%-16%.
3. Φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και θέατρα που εντάσσονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5% θα υπαχθούν στον χαμηλότερο από τους δύο συντελεστές που θα καθιερωθεί.
Eκτακτη εισφορά
Σε «φιλοσοφικού τύπου συζή- τηση» απέδωσε ο Γ. Βαρουφάκης την πρόσφατη δήλωσή του περί έκτακτης εισφοράς, εφ' όσον χρειαστεί. Όπως είπε, δεν προανήγγειλε καμία έκτακτη εισφορά, αλλά, εάν συμβεί, «θα στοχεύει όσους δεν πλήρωναν τόσα χρόνια. Δεν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά, ρωτήθηκα σε μία φιλοσοφικού τύπου συζήτηση».
Αλλαγή
Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι το όλο σύστημα των συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να αλλάξει, «γιατί ο υψηλός συντελεστής είναι υπερβο- λικός». Διευκρίνισε δε ότι «θα ήθελα μείωση του ΦΠΑ και από επάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα επάνω».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 10:04 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: