1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ 1
 2. ΕΡΤ 2
 3. ΕΡΤ 3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κυπαρισσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Κυπαρισσια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Κυπαρισσια

Δεύτερη φορά αριστερά ! Μειώσεις έως 20% σε όλες τις συντάξεις

Kλιμακωτές μειώσεις στα ποσά που παίρνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι ανάλογα με το μισθό (ή τα έτη ασφάλισης) και την ηλικία που είχαν όταν αποχώρησαν από την εργασία θα περάσει από τη Βουλή ως τα μέσα Δεκεμβρίου η κυβέρνηση. 

Οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% για τις χαμηλότερες συντάξεις και θα ξεπερνούν - με βάση το ευνοϊκότερο σενάριο - το 20% για συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μεικτά.

Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ως βασικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και από την 1η/1/2016 όλες οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν για το τμήμα άνω των 384 ευρώ με συντελεστές που θα καθορίζουν το λεγόμενο αναλογικό τμήμα σύνταξης.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου που θα συζητηθεί σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις δεν αποτρέπονται, αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες μόνο αν πληρώσουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις με αύξηση των εισφορών κατά 2% (1%+1% αντίστοιχα).

Αν οι δανειστές δεν αποδεχτούν την αύξηση των εισφορών, τότε οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεπερνούν το 20%.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν μειώσεις κύριων συντάξεων με επανυπολογισμό. Οι σημερινές συντάξεις θα «διαχωριστούν» στο ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ και στο ποσό της αναλογικής, αυτής δηλαδή που θα έπρεπε να πάρουν οι συνταξιούχοι ανάλογα με την ηλικία αποχώρησής τους από την εργασία και τα χρόνια ασφάλισης. 

Οι μειώσεις που φέρνει το μοντέλο του επανυπολογισμού κυμαίνονται από 5% έως και 20%.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αποχώρησαν λόγω ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τα 45 τους (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων), ενώ ακολουθούν όσοι και όσες έφυγαν από τα 50 είτε με κανονική συνταξιοδότηση λόγω ευνοϊκών διατάξεων (γυναίκες με ανήλικο τέκνο στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες) είτε με κίνητρα εθελουσίας αποχώρησης, πάλι από ΔΕΚΟ και τράπεζες. 

Μια σύνταξη που ήταν πριν από τις μειώσεις 1.600 ευρώ και μετά έπεσε στα 1.150 ευρώ θα διαχωριστεί στα 384 ευρώ και στα 1.216 ευρώ. Τα 1.216 ευρώ θα υπολογιστούν ξανά με συντελεστές από 0,7% για τα πρώτα 15 έτη έως 1,2% για τα 40 έτη. Η ηλικία αποχώρησης θα «απομειώνει»το ποσό για όσους έφυγαν πριν από τα 65 ή τα 67 (σήμερα). 

Αν η ηλικία εξόδου, ο μισθός και τα έτη ασφάλισης βγάζουν 630 ευρώ αντί 1.216 ευρώ, τότε αυτή θα είναι η νέα αναλογική σύνταξη. 
Στα 630 ευρώ θα προστεθούν τα 384 ευρώ και η νέα σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.014 ευρώ, που σημαίνει ότι η καταβαλλόμενη σύνταξη των 1.150 ευρώ θα μειωθεί κατά 12% ή κατά 136 ευρώ. 

Το κλειδί στις περικοπές είναι το ποσοστό του μισθού (ποσοστό αναπλήρωσης) της σύνταξης. Οι δανειστές το θέλουν στο 55% μετά από 40 έτη εργασίας. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει «αναπλήρωση» ως και 62%, αλλά επανεξετάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά στα ποσοστά των δανειστών.
Ψαλίδι 8% ως 12% θα επιβληθεί στις επικουρικές για τα ελλείμματα του 2015 και του 2016. 

Το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν αποκλείει τη συγχώνευση επικουρικής και κύριας σε μια σύνταξη, αλλά και τη διατήρηση των επικουρικών ξεχωριστά από τις κύριες. 

Στη μεν πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ένα ποσό και πιθανώς μικρότερες μειώσεις, ενώ στη δεύτερη το ΕΤΕΑ -αν διατηρήσει την αυτονομία του- θα πρέπει να κόψει ως και 12% τις συντάξεις που σήμερα υπερβαίνουν τα 80-90 ευρώ (κατώτατα όρια) με δύο δόσεις μέσα στο 2016.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 10:00 am


Ο πόλεμος ξεκίνησε! Πούτιν: "Καταρρίψτε όποιο αεροσκάφος μπει εμπόδιο στη Ρωσική αποστολή..."

Εντολή ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph που έχουν μεταφερθεί στη Συρία και “κλειδώματος” κάθε τουρκικού αεροσκάφους που απογειώνεται με κατεύθυνση τα σύνορα προς τη Συρία, έδωσε η Μόσχα.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πώς υπάρχει ρητή εντολή πώς αν παραβιασθεί ο εναέριος χώρος της Συρίας για περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα ή αξιολογηθεί πως τίθενται σε κίνδυνο ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αποστολή εντός της Συρίας τότε τα τουρκικά αεροσκάφη θα καταρρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σημειώνεται πώς οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει S-400 στη Συρία (κάτι που ανέδειξε το pronews.gr) και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση σε απόλυτη συνεργασία και με άλλα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως επίσης και με το καταδρομικό Moskva που προωθείται και πάλι ανοιχτά της Λαττάκειας φέροντας συστήματα S-300.

Η Ρωσία δημιουργεί πλέον μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας του εναέριου χώρου της Συρίας και ταυτόχρονα με την απογείωση μαχητικών Su-30SM στον αέρα και με διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο, σχεδιάζει προσεκτικά, και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία να κάνει τη λάθος κίνηση.

Και δεν μένει μόνο σε αυτά. Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το υπουργείο Άμυνας ότι το Su-24 δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αντιθέτως τα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο για να εκτοξεύσουν πύραυλο κατά του ρωσικού αεροσκάφους και με το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ πως μπορεί η Συμμαχία να υποστηρίζει την Τουρκία, αλλά η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” στη σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας, στέλνει μήνυμα άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε από τους συναδέλφους του ΝΑΤΟ να είναι αμερόληπτοι. Σίγουρα θα συνταχθούν με την Τουρκία που είναι σύμμαχος τους. Αλλά και εμείς δεν μπορούνε να λειτουργούμε βάση των αποφάσεων του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov μετά από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του στη Νέα Υόρκη.

Κανείς δεν ξέρει λοιπόν που και πώς μπορεί να εκδηλωθεί η απάντηση της Μόσχας, αλλά τόσο ο Ρωσικός Τύπος όσο και Ρώσοι αναλυτές προεξοφλούν τα αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας.

Όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Μόσχα έχει δώσει εντολή να “τσακιστούν” οι Τούρκοι και οι Τουρκμάνοι στο βόρειο θύλακα της Συρίας που ευθύνονται και για τη δολοφονία των δύο πιλότων του Su-24. Στην περίπτωση που η Άγκυρα κάνει το λάθος να τους υπερασπιστεί τότε η απάντηση θα είναι δεδομένη.

Τα S-400, και όχι μόνο είναι έτοιμα να απαντήσουν. Κι αυτό γιατί τώρα οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν πώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται εχθρικά. Μέχρι τώρα το είχαν πάρει μάλλον λίγο αψήφιστα και γι' αυτό άφησαν χωρίς κάλυψη από μαχητικά Su-20SM το Su-24 να κάνει επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Πρόκειται για ένα αντιαεροπορικό σύστημα που εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους. Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χλμ το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας που είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία stealth καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων.


 
Tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 9:47 am


Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ


Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Tο νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, που κυκλοφορεί επισήμως στην Ευρωζώνη σήμερα, παρουσίασε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας.
Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας, ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, ορατή και από τις δύο όψεις του.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, που κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.
«Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 9:00 am


Αγριεύει ο καιρός - Ερχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτίους άνεμους αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο καιρός αναλυτικά 
 
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ των φαινομένων στα δυτικά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση τη νύχτα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από τη νύχτα
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Λευκάδα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 26-11-2015
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και
Τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλασσιές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις οι οποίες στη δυτική Ελλάδα θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: σε πτώση.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:58 am


Δύο ισχυροί σεισμοί 7.6 και 7,5 βαθμών, στα σύνορα Περού - Βραζιλίας

Δύο ισχυροί σεισμοί 7.6 και  7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξαν τα σύνορα Περού-Βραζιλίας στη λεκάνη του Αμαζονίου ποταμού χθες, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.
Ο σεισμός,  7,6 στη κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 296 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Περουβιανής πόλης Πουέρτο Μαλδονάδο.
Το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, στα 602 χιλιόμετρα υπό το έδαφος, σε μια ζούγκλα με χαμηλό πληθυσμό, οπότε δεν αναμένεται να έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές ή θύματα.
 Τον σεισμό των 7.6 ακολούθησε δεύτερος σεισμός 7.5 με το ίδιο επίκεντρο

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:53 am


ΟΡΓΗ ! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ζητούν το «κεφάλι» του Ερντογάν από τον Πούτιν!

Οργή στη Ρωσία προκάλεσε η κατάρριψη του μαχητικού SU-24 από τα τουρκιά μαχητικά f-16.

Η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα σε
προσωπικές σελίδες και ιστολόγια Ρώσων πολιτών, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη χώρα.Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:30 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:18 am


«Εξαρτημένοι» από το διαδίκτυο όλο και περισσότεροι Ελληνες

Χρόνο με το χρόνο 

«Εξαρτημένοι» από το διαδίκτυο εμφανίζονται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Ελληνες, καθώς, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, Insafe το ποσοστό της υπερβολικής χρήσης του Ιντερνετ στην Ελλάδα για το πρώτο εννιάμηνο του 2015 ανήλθε σε 40%.
Παρατηρείται μάλιστα αύξηση σε ποσοστό 9% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ ανεβασμένος είναι και ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ο οποίος ανέρχεται στο 7% από 5% το προηγούμενο διάστημα.

Η ιδιωτικότητα online καταλαμβάνει τη 2η θέση με 25%, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των 9 μονάδων, γεγονός που δείχνει την άγνοια των χρηστών του Διαδικτύου -και ειδικά των νέων- να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, σημειώνουν οι υπεύθυνοι του δικτύου.
Στην 3η θέση παραμένει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με ποσοστό 16%, σημειώνοντας όμως μείωση σε σχέση με το 19% του προηγούμενου εξαμήνου. Τα αντίστοιχα ποσοστά στον ευρωπαΐκό μέσο όρο ανέρχονται σε 13% για την ιδιωτικότητα (ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το 12%) και 15% για το διαδικτυακό εκφοβισμό που δείχνει μια σημαντική μείωση σε σχέση με το 21% του προηγούμενου εξαμήνου.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών έχει έμπρακτα αποτελέσματα, προάγοντας παράλληλα το διαδικτυακό πολιτισμό και τις ηθικές αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας online» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις online εμφανίζονται επίσης αυξημένες καθώς το ποσοστό ανέβηκε στο 11% από 9% το β’ μισό του 2014. Αντιθέτως, οι αναφορές για grooming, sexting, σεξουαλική παρενόχληση, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα.

Η συντριπτική πλειονότητα των αναφορών είναι τηλεφωνικές με ποσοστό 77% έναντι 19% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 3% του chat. Επιπλέον, το 70% των αναφορών αυτών προέρχονται από το γυναικείο φύλο και 30% από το ανδρικό, ενώ στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 9% είναι ανήλικοι, ένα 15% είναι εκπαιδευτικοί και ένα 74% είναι γονείς.
Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για όλες τις χώρες υπάρχουν στη διεύθυνση: http://helplines.bik-net.eu.  ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 12:10 am


Πιείτε αυτό το ρόφημα και δεν θα αρρωστήσετε: Ένα πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό!!!

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.
Το πλεονέκτημα είναι ότι σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά, αυτό δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι είναι απολύτως αξιόπιστο.
Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, σύμφωνα με το pronews, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.
Συστατικά:
100 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα και τοποθετήστε το σ’ ένα γυάλινο βάζο.
Εάν “τσιμπήσετε” κάποιο κρυολόγημα τότε:
Ημέρα 1η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε μία ώρα
Ημέρα 2η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε δύο ώρες
Ημέρα 3η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές μέσα στην ημέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 12:02 am


ΦΩΤΟ - Κατερίνα Στικούδη: Δείτε με ποιον κοιμάται αγκαλιά

Η τραγουδίστρια σε μια προσωπική της στιγμή 
Η Κατερίνα Στικούδη, μοιράστηκε στο Instagram μια προσωπική της στιγμή, καθώς «ανέβασε» στον λογαριασμό της μια εικόνα από τον καναπέ της, την ώρα που την έχει πάρει ο ύπνος. 
H σέξι τραγουδίστρια έχει φορέσει τις πιτζάμες της και κοιμάται αγκαλιά με τον αγαπημένο της γάτο. Φυσικά τα σχόλια και τα likes από φίλους και θαυμαστές έπεσαν σαν «βροχή».

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 11:30 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Η νύφη έλαμπε από ομορφιά, αλλά ο γαμπρός λιποθύμησε την πρώτη νύχτα γάμου όταν είδε ...

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα νιόπαντρο ζευγάρι που λάμπει από ομορφιά και ευτυχία, μετά το γαμήλιο πάρτι....

 Αφού αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλους, αποσύρθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για την περίφημη πρώτη νύχτα του γάμου. 

Όπως θα δείτε και εσείς, ο γαμπρός κάθισε στο κρεβάτι, όπου ήταν απλωμένα ροδοπέταλα σε σχήμα καρδιάς.

Τα μάτια του ήταν συνεχώς καρφωμένα στο πρόσωπο της εκθαμβωτικης νύφης, η οποία πλησίασε τον καθρέφτη και άρχισε να ξεντύνεται.
Ωστόσο, το χαμόγελο του γαμπρού διαδέχθηκε μια έκφραση απορίας και απογοήτευσης. Η νύφη άρχισε να μεταμορφώνεται σε μια ψεύτικη κούκλα – από το πρόσωπο μέχρι το στήθος της. Το τελειωτικό χτύπημα, όμως, ήρθε όταν πήγε να βγάλει την… μασέλα της, όπου και ο γαμπρός έπεσε λιπόθυμος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 11:02 pm


Τι δείχνει έρευνα - Οι τρεις λόγοι που οι γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό

Η έλλειψη οργασμού στις γυναίκες είναι ένα πολυσυζητημένο φαινόμενο που απασχολεί τόσο τις ίδιες όσο και τους συντρόφους τους. 

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπήκε αυτή τη φορά ο γυναικείος οργασμός.

 Οι ειδικοί έψαξαν να βρουν τις αιτίες που ορισμένες γυναίκες δυσκολεύονται να νιώσουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία του προβλήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη από το μέγεθος της κλειτορίδας.
Η μελέτη με τίτλο: «Κλειτοριδικό μέγεθος και σχέση της κλειτορίδας σε σχέση με τη σεξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πυέλου», τεκμηρίωσε ότι ο γυναικείος οργασμός είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που σχετίζεται τόσο με την γυναικεία ανατομία όσο και με διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες.
Έτσι οι ειδικοί ανακάλυψαν κατά την διάρκεια μελέτης που πραγματοποίησαν με την συμμετοχή γυναικών που δεν είχαν βιώσει ποτέ οργασμό αν και είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα ορμονολογικά ή βλάβες στα νεύρα της πυέλου.
Εξετάζοντας πιο προσεκτικά τις αξονικές τομογραφίες των γυναικών αυτών εντόπισαν ότι αντιμετώπιζαν και άλλα ανατομικά προβλήματα που σχετίζονταν με την απόσταση της κλειτορίδας από τον κόλπο της γυναίκας.
Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο δρ Κέβαν Γουάιλι ειδικός Σεξουαλικής Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία επισημανε ότι η έλλειψη οργασμού σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως:
- τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών,
- την έλλειψη προσοχής από τους σύντροφο τους,
- έντονο στρες και άγχος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 11:00 pm


ΦΩΤΟ ! ΑΤΙΜΗ ΚΡΙΣΗ - Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη!

Η Λίλα Κυριαζοπούλου δεν μένει πια εδώ. Βάση της εκρηκτικής dj είναι πλέον το Κάρντιφ της Ουαλίας. Εκεί έχει μεταναστεύσει από τις αρχές Οκτωβρίου, «μαγειρεύοντας» ένα αγγλόφωνο άλμπουμ.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είχε γίνει πλέον ανυπόφορη λόγω της κρίσης. Αγαπώ τη χώρα μου, αλλά θεωρώ ότι στο εξωτερικό μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα» εξομολογείται η ίδια στην «Espresso» και συνεχίζει.
«Στο Κάρντιφ είναι ειδυλλιακά. Εχω βρει ήδη πρακτορείο και δουλεύω ως μοντέλο, ενώ ασχολούμαι εντατικά και με τη μουσική που λατρεύω. Σε πρώτη φάση, έχω στείλει ένα αγγλόφωνο demo μου σε παραγωγούς και είμαστε σε επικοινωνία για να συνεργαστούμε σ' ένα στούντιο άλμπουμ».
Η Λίλα, από την άλλη μεριά, προωθεί το ελληνικό hip hop στα clubs της πόλης, μοιράζοντας στους djs που γνωρίζει επιλεγμένα κομμάτια τα οποία έχει συγκεντρώσει σε USB sticks. «Εχει πολλούς Ελληνες εδώ. Περπατάω στον δρόμο και ακούω τη γλώσσα μου. Εμένα, βέβαια, με περνούν για ξένη και με προσεγγίζουν περισσότερο Αγγλοι. Γίνεται χαμός! Εχω μεγαλύτερη επιτυχία εδώ απ' ό,τι στην Ελλάδα. Με σταματούν στον δρόμο και δεν ζητούν απλώς το τηλέφωνό μου, αλλά μου κάνουν προτάσεις για δείπνο» αναφέρει η χυμώδης ξανθιά. Και η ίδια, πάντως, κάνει ό,τι μπορεί για να... αναστατώσει τα αντρικά πλήθη.

Σε καθημερινή βάση διοχετεύει σέξι φωτογραφίες της στα social media. «Τι να κάνω; Εχει πολύ ωραία εσώρουχα εδώ. Να μην τα δείξω;» σχολιάζει γελώντας η Λίλα. Οι «καυτές» φωτογραφίες της, πάντως, έγιναν αφορμή για να φάει... πόρτα από το Instagram, κάτι που είχε συμβεί παλαιότερα και στη σούπερ σταρ Ριάνα. Το υλικό που ανέβασε στον λογαριασμό της θεωρήθηκε προκλητικό και οι ιθύνοντες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προχώρησαν στην κατάργησή του.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 10:30 pm


Σύλληψη 88χρονης που... «έλυνε μάγια» έναντι χρηματικής αμοιβής


Σύλληψη 88χρονης που... «έλυνε μάγια» έναντι χρηματικής αμοιβής

Συνελήφθη, σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, μία 88χρονη κατηγορούμενη για απάτη κατ' επάγγελμα, η συνολική ζημία από τη δραστηριότητα της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, όπως αναφέρει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.
Ειδικότερα στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η 88χρονη δέχεται στην οικία της άτομα, τα οποία εξαπατά με το πρόσχημα ότι μπορεί να λύσει οποιαδήποτε πρόβλημά τους που οφείλεται σε μάγια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν συντονισμένες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι η 88χρονη κατά τα τελευταία τρία έτη είχε διαπράξει με παρόμοιο τρόπο τουλάχιστον 81 απάτες, έχοντας ως θύματα μεγάλο αριθμό ατόμων από διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (100) ευρώ,
* ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις,
* φωτογραφίες,
* φάκελοι αλληλογραφίας,
* δελτία ταχυπληρωμών, καθώς και
* πληθώρα αντικειμένων σχετικών με την παράνομη δραστηριότητα της.

Η συλληφθείσα, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος της δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 10:03 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Με αυτήν τη δασκάλα ποιός θα κάνει ....κοπάνα!

Με αυτήν τη δασκάλα ποιός θα κάνει ....κοπάνα! 
Δείτε το Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 10:00 pm


ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ !!! Για συνέλθετε ρε μάγκες !

Περισσότερο φακελάκι τώρα...
Διάβασα ότι ασθενής πήγε σε χειρουργό που έχει ορίσει το δικαστήριο, για πραγματογνωμοσύνη κι αυτός ζήτησε...3000€ μαύρα.
Μεγαλόσχημοι χειρουργοί, γιατροί μικρού και μεγάλου βεληνεκούς έχουν...ξεφύγει!
 Ζητούν υπέρογκα ποσά ακόμη και για απλές περιπτώσεις από τον κοσμάκη.
Είμαι ο τελευταίος που θα έλεγε οι γιατροί να μην πληρώνονται.
Αλλά εδώ υπάρχει εκτροχιασμός.
Για συνέλθετε!

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 9:30 pm


ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο άπιστες είναι τελικά οι Ελληνίδες;

Η γνωστή ιστοσελίδα για παράνομα ζευγάρια AshleyMadison.com, πραγματοποιεί κάθε χρόνο παγκόσμια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, ανά χώρα, φύλο, ηλικία.

Στη φετινή έρευνα έλαβαν μέρος 26 χώρες και ρωτήθηκαν 74.640 μέλη, σχετικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις άλλα και ποιοι είναι πρωταθλητές στο sexting.

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στο sexting το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο δημοφιλές μέσο σεξουαλικής έκφρασης και στα δύο φύλα, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Μάλιστα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Οι Έλληνες αγαπούν το sexting και το κάνουν με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα , κυρίως από το σπίτι και από την εργασία τους . Προτιμώμενη μάρκα κινητού είναι το iphone και η αμέσως επόμενη προτίμηση είναι η Samsung .

«Πέρα από τους δονητές, τη σημερινή εποχή και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι ικανά να προκαλέσουν ερωτικό παροξυσμό. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα καλά στην ερωτική μας ζωή, μέσω του sexting. Από τα πικάντικα μηνύματα μέχρι το κλείσιμο ενός ερωτικού ραντεβού, τα κινητά πλέον αποτελούν πύλη για τη σεξουαλική ικανοποίηση» όπως σχολίασε ο Δρ. Έρικ Άντερσον, καθηγητής σεξολογίας.

Εκτός του sexting, που είναι αρκετά δημοφιλής στους Έλληνες με ποσοστά στους άνδρες 87% και στις γυναίκες 81%, αρκετά διαδεδομένα είναι τα selfies την ώρα του sex. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 76% των ανδρών και το 68% των γυναικών παίρνουν βίντεο όταν κάνουν sex με την ερωμένη/τον εραστή τους σε αντίθεση με το 23% των ανδρών και το 21% των γυναικών αντίστοιχα όταν κάνουν sex με τους/ τις συζύγους τους.

Ο Noel Biderman , Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ιστοσελίδα, σχολίασε μεταξύ άλλων: “… επί του παρόντος, η τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απιστία . Ήταν σαφές ότι τα μέλη που συμμετείχαν στην έρευνα δεν αισθάνονται ένοχοι για τις πράξεις τους , αλλά οι περισσότεροι θεώρησαν ότι βελτίωσε πραγματικά το γάμο ή τη σχέση τους. Στη χώρα μας,  μόνο το 8 % των γυναικών που απάτησαν τους συντρόφους τους ή τους συζύγους τους αισθάνεται ένοχο, αντιθέτως το 25% των ανδρών εξέφρασε την άποψη ότι ένιωθαν ένοχοι . Παράλληλα το 77% των Ελληνίδων μελών δήλωσαν ότι η απιστία βελτίωσε το γάμο ή τη μακροχρόνια σχέση τους

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 9:00 pm


Mαλλιοτραβήχτηκαν μαμάδες έξω από Δημοτικό Σχολείο

Ο καβγάς μεταξύ μαθητών του δημοτικού μεταφέρθηκε στις μαμάδες, με αποτέλεσμα η μία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η άλλη να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.
 
Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Λάρισας, όταν η μητέρα μαθητή, ο οποίος της είχε αναφέρει ότι ένας άλλος μαθητής τού «κλέβει» τα σχολικά του είδη (χάρακες, μολύβια, γομολάστιχες κλπ), απευθύνθηκε στη διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου μεταφέροντας αυτά που της είχε καταγγείλει το παιδί της. Το περιστατικό διερευνήθηκε από τη δασκάλα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι είχαν βάση.

Χθες όμως οι δυο μητέρες, του μαθητή που διαμαρτυρήθηκε για την αφαίρεση των σχολικών ειδών του και του μαθητή που φέρεται ως υπεύθυνος γι αυτό, συναντήθηκαν στο σχολείο το πρωί την ώρα που πήγαιναν τα παιδιά τους και... το ένα έφερε το άλλο και πιάστηκαν στα χέρια.
 
Πάνω στον καβγά, η μία μητέρα απώθησε την άλλη με αποτέλεσμα η δεύτερη να πέσει και να χτυπήσει στο πεζοδρόμιο οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κλήθηκε η αστυνομία και η γυναίκα που βρέθηκε στο νοσοκομείο υπέβαλε μήνυση σε βάρος της άλλης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 8:30 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : 1ο Σεμινάριο Ανθοδετικής

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων το Εργαστήριο Ανθοδετικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου υλοποιεί κύκλους σεμιναρίων πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης στην ανθοδετική τέχνη.

 Σκοπός των σεμιναρίων είναι η απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων για την άσκηση μιας αντίστοιχης δραστηριότητας σε ερασιτεχνικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, δύναται να αποτελέσει μέρος των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Πελοποννήσου και στοχεύει στο να προσελκύσει ερασιτέχνες, επαγγελματίες φυτωριούχους και ανθοπώλες και φοιτητές οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε έναν εξειδικευμένο κλάδο ο οποίος μπορεί να τους προσφέρει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο πρώτος κύκλος έχει ήδη ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του πρώτου Σεμιναρίου μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα http://floral.teikal.gr. Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου όπου υπάρχουν οι υποδομές για την άρτια διδασκαλία και πρακτική.

 Εκτός των ομαδικών προγραμμάτων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται ατομικές εκπαιδεύσεις κατόπιν σχετικού αιτήματος και συνεννόησης με τους εκπαιδευτές.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 8:30 pm


ΤΙ ΕΙΧΕ «ΔΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Η προφητεία του Γέροντα Παϊσιου για πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας

Στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου κατέφυγαν αρκετοί μετά την αιφνίδια κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας λόγω της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.
Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει για πολλά και είχε κάνει προβλέψεις για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις
 • «Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη. Την Πόλη θα μας τη δώσουν. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418
 • Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
 • «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419
 • «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
 • «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431″.
Ο Γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1924 και πέθανε στις 12 Ιουλίου 1994. Ηταν μοναχός και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στις 13 Ιανουαρίου 2015.
 
 
iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 8:14 pm


Οργή Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών - Θα υπάρξουν συνέπειες


Οργή Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών - Θα υπάρξουν συνέπειες

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν "σοβαρές συνέπειες" στις σχέσεις τους έπειτα από την "πισώπλατη μαχαιριά" του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία.
"Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών", δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.
"Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα (...). Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό", συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος.
Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το αεροσκάφος χτυπήθηκε στη Συρία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία και συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα δηλώνει πως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
"Βέβαια, θα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Και αυτό το τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις", προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Οργή Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών - Θα υπάρξουν συνέπειεςΣύμφωνα με τον Πούτιν, το αεροσκάφος και οι ρώσοι πιλότοι "δεν απειλούσαν καθόλου την Τουρκία" εφόσον "εκπλήρωναν την κύρια αποστολή τους" χτυπώντας ομάδες μαχητών που αποτελούνται κυρίως από ρώσους πολίτες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκεια.
'Είχαμε πάντα με την Τουρκία καλές σχέσεις γειτονίας αλλά ακόμη περισσότερο φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποιος είχε ανάγκη αυτό που συνέβη σήμερα. Σίγουρα όχι εμείς", είπε ο Πούτιν.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του που η Άγκυρα ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αντί να συζητήσει το θέμα αυτό απευθείας με τη Μόσχα.
"Υπογράψαμε με τους Αμερικανούς μια συμφωνία για την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο. Η Τουρκία αποτελεί τμήμα εκείνων που υποτίθεται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας στον αμερικανικό συνασπισμό", υπενθύμισε ο Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο σημείο η συμφωνία αυτή αφορά την Άγκυρα.
Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της
Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της και ν' απαντήσει αν ο εναέριος χώρος της παραβιαστεί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.
Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου είπε πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως η Τουρκία θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο" προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.
Αποστάσεις από ΗΠΑ
Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία εμπλοκή στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Επιβεβαίωσε ωστόσο τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι οι Τούρκοι πιλότοι είχαν προειδοποιήσει περί τις 10 φορές τους Ρώσους πριν προβούν στην κατάρριψη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 8:04 pm


ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ - Η μοναξιά ανοίγει τον δρόμο στην αρρώστια και στον πρόωρο θάνατο


Η μοναξιά ανοίγει τον δρόμο στην αρρώστια και στον πρόωρο θάνατο

Η μοναξιά δεν είναι μόνο ένα επώδυνο συναίσθημα, αλλά επίσης ένας παράγοντας αυξημένου κινδύνου για διάφορες ασθένειες, ενώ αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου ενός ηλικιωμένου κατά 14%, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα αντίστοιχα ευρήματα. Η νέα μελέτη, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Τζον Κακιόπο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ και μελέτησε τόσο ανθρώπους (μοναχικούς και μη, για λόγους σύγκρισης), όσο και μοναχικές μαϊμούδες, ρίχνει περισσότερο φως στους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων δρα η μοναξιά σε κυτταρικό επίπεδο.
Σε γενικές γραμμές, η κοινωνική απομόνωση μειώνει την αποτελεσματικότητα του αμυντικού (ανοσοποιητικού) μηχανισμού ενός ανθρώπου και αυξάνει το επίπεδο της χρόνιας φλεγμονής.
Όπως διαπίστωσε η νέα έρευνα, εξαιτίας της μοναξιάς, αυξάνεται η έκφραση (ενεργοποίηση) των γονιδίων που εμπλέκονται στη χρόνια εσωτερική φλεγμονή, ενώ αντίστροφα μειώνεται η έκφραση των γονιδίων που εμπλέκονται στην άμυνα κατά των ιών.
Η συνέπεια είναι ότι τα λευκοκύτταρα (βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος) στους μοναχικούς ανθρώπους έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα να καταπολέμήσουν τις λοιμώξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 8:00 pm


Τουρκμένοι τζιχαντιστές: Εμείς σκοτώσαμε τους Ρώσους πιλότους στον αέρα!

Επισήμως οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές στη Συρία ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τους δύο Ρώσους πιλότους, του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 την Τρίτη, ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτά τους.
«Και οι δύο πιλότοι βρέθηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ εναντίον τους στον αέρα [ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτα] και σκοτώθηκαν στον αέρα», δήλωσε ο Αλπασλάν Τσελίκ (Alpaslan Celik), Τουρκμένος οπλαρχηγός που μάχεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα και μισθοφόροι των Τούρκων.
Νωρίτερα, ακόμα ένας τζιχαντιστής, ο Αμπού Ιμπραήμ Αλ Σέγκρι (Abu Ibrahim Al Sheghri), τζιχαντιστής στη 10η παράλια Ταξιαρχία του «μετριοπαθούς» Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), είχε δηλώσει ότι Τουρκμένοι με οπλοπολυβόλα και αυτόματα έριχναν στους πιλότους για να τους σκοτώσουν στον αέρα.
Οι Τουρκμένοι είναι μια τουρκική φυλή που ζει στη Συρία και πολεμάνε με τους τζιχαντιστές ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τους Τουρκμένους να πυροβολούν με ό,τι έχουν στοχεύοντας τους Ρώσους πιλότους:
Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi κατερρίφθη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.
Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν το μαχητικό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Οργισμένη απάντηση Πούτιν: Η Τουρκία χρηματοδοτεί τζιχαντιστές

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Sukhoi από την Τουρκία στα σύνορα με την Συρία, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Άγκυρας, την οποία κατηγόρησε ευθέως πλέον ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστές μέσα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
«Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές τζιχαντιστικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον» σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας «λιανά» τα όσα είχε καταγγείλει από βήματος της συνόδου των G20 πριν από δύο εβδομάδες στην Αττάλεια. Υπενθυμίζεται ότι εκεί ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τονίσει ότι 40 κράτη χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τους G20, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
«Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους; Ξέρω ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα όπως αυτό που συνέβη σήμερα και ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά του κοινού κακού. Στηριζόμαστε σε όλες τις χώρες της περιοχής σε αυτόν τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με ειδικούς και μέλη της ασφαλείας και το υπουργείο Αμύνης και σε συνεργασία με τα γειτονικά κράτη», πρόσθεσε ο Πούτιν, αναφορικά με την απόφαση για έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας.
«Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας» πρόσθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα.
«Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός» πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Πολεμική πρόκληση Νταβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία

Με ευθεία πρόκληση απάντησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπεραμυνόμενος της απόφασης να καταρριφθεί το ρωσικό αεροσκάφος.
Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι είναι «δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της εφόσον παραβιάζεται».
Νωρίτερα, ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ανοιχτά ότι η Τουρκία μέσα από το λαθρεμπόριο και το πετρέλαιο χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.
«Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους θυσία σχετικά με την ασφάλεια, τη ζωή των πολιτών μας και την ασφάλεια των συνόρων μας. Η κατάρριψη του αεροσκάφους που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο σήμερα πρέπει να εξεταστεί ενός αυτού του πλαισίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μετατρέποντας ουσιαστικά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους σε… παραδειγματισμό και ένδειξη πολεμικής ετοιμότητας απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν.
«Δεν υιοθετούμε μία προσέγγιση που αμφισβητεί την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας. Αλλά ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ότι είναι διεθνές δικαίωμά μας και εθνικό μας καθήκον να λάβουμε μέτρα ενάντια σε όποιον παραβιάσει τα σύνορά μας στη γη και στον αέρα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις», τόνισε ο Νταβούτογλου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 7:49 pm


“Η Τεχνολογία συναντά τον Τουρισμό” στην Καλαμάτα !

Το 5οOpenTourism Kalamata είναι γεγονός. 
Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA (www.mataroa.org/opentourism) διοργανώνει το OpenTourism Kalamata, “Η Τεχνολογία συναντά τον Τουρισμό”, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 07:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Galaxy (www.galaxy-hotel.gr - πλησίον ιερού ναού Αγίου Νικολάου) και σας προσκαλεί να περιηγηθούμε μαζί στη συνάντηση του Τουρισμού με τις νέες τεχνολογίες.
Θα παρουσιαστούν εφαρμογές που απευθύνονται σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα. Θα αναλύσουμε με τη χρήση της τεχνολογίας την τουριστική εικόνα της Καλαμάτας και θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες της ψηφιακής στρατηγικής, στο marketing και στο branding/ταυτότητα του Τουρισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γιάννης Πάζιος | Υπεύθυνος OpenTourism Kalamata | Mέλος Mataroa
″Καλωσόρισμα – Λίγα λόγια για το φετινό OpenTourism

Βασίλης Πουλόπουλος |Μέλος Mataroa | Υπεύθυνος Τεχνολογικού Τομέα Mataroa
Tουρισμός και Τεχνολογία - λίγα λόγια για την περιοχή μας

Σταύρος Χαμπάκης | Managing Director Μ-hospitality | www.m-hospitality.com
Total Guest Relationship Management″ - ″Ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών

Δημήτρης Κοντογιάννης | Business Development  Roomcase | www.roomcase.com
Οργανώνοντας ηλεκτρονικά την επιχείρησή μου

Ιάσονας Μηλιώνης | Γενικός Διευθυντής  Mozaik | www.mozaik.com
Ψηφιακό Marketing και Branding στο Τουρισμό
Όπως πάντα, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και η είσοδος είναι ελεύθερη!
Βρείτε την εκδήλωση στο facebookhttps://www.facebook.com/events/1001775513221084/

Περισσότερες Πληροφορίες:
Γιάννης Πάζιος | Υπεύθυνος OpenTourism Kalamata | 6942902915 | [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 7:30 pm


ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την πρώτη του συμμετοχή ως Δημοτικός Σύμβουλος είχε ο κ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, καθώς εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη.
Ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος εκλέχθηκε ως πρώτος επιλαχών,  του επιτυχόντα συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», της εκλογικής περιφέρειας Νέστορος. Ως εκ τούτου, αποκαθίσταται το κενό που δημιουργήθηκε στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση της κ. Λαμπρινής Πετροπούλου, πρώην Δημοτικής Συμβούλου της ίδιας εκλογικής περιφέρειας και συνδυασμού, για λόγους σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα.
Νωρίτερα το μήνα Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο, η ορκωμοσία του κ. Παναγιώτη Παντελόπουλου, ως πρώτου επιλαχών, του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού «ΕΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», της εκλογικής περιφέρειας Πύλου. Ο κ. Παντελόπουλος αντικατέστησε τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Καραμπάτσο, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος μια καλή και εποικοδομητική θητεία, αναφέρθηκε δε στη σημαντική προσφορά της κ. Λαμπρινής Πετροπούλου και του κ. Δημήτριου Καραμπάτσου στα δρώμενα του Δήμου. Με τη σειρά τους οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεσμεύτηκαν πως θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναβάθμιση του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2015 | 7:30 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: