1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κυπαρισσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κυπαρισσια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Νίκη του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που στιγματίστηκε από τα εσωκομματικά "μαχαιρώματα" αποφάσισε έκτακτο συνέδριο του κόμματος για τον Σεπτέμβριο, υιοθετώντας έτσι την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για διαρκές συνέδριο μειοψήφισε, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση των ψήφων, καθώς το προεδρείο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως ήταν σαφής η άποψη του σώματος. Μάλιστα, όταν ένα στέλεχος προσκείμενο στην Αριστερή Πλατφόρμα θέλησε να γίνει καταμέτρηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον σταμάτησε θεωρώντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι αμφισβητήσιμο.

Η απόφαση αυτή σημαίνει αρχικά μία προσωρινή νίκη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του οποίου πλέον τα χέρια λύνονται έτσι ώστε μέχρι τις 20 Αυγούστου να συνάψει τη συμφωνία με τους δανειστές.
Επιπλέον το γεγονός πως θα γίνει έκτακτο συνέδριο δίνει το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και νέες εγγραφές μελών, με στόχο να αποδυναμωθεί η Αριστερή Πλατφόρμα.


Ωστόσο, παρά την απόφαση αυτή οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και ήδη υπάρχει έντονη φημολογία πως τρεις βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ σκοπεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Κοδέλα, Χατζηλάμπρου και Σωτηρίου, οι οποίοι νωρίτερα με επιστολή τους με άλλα 14 μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει πως μετά το τέλος της Κ.Ε. θα παραιτηθούν από μέλη της.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί και η περαιτέρω στάση της Αριστερής Πλατφόρμας αν και θεωρείται από πολλούς σίγουρο πως μέχρι το έκτακτο συνέδριο θα συνεχίσουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το τρίτο Μνημόνιο, αλλά και να φέρνουν κοινοβουλευτικά εμπόδια στον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πάντως που διήρκησε περισσότερες από 12 ώρες στιγματίστηκε από σοβαρές αντιπαλότητες μεταξύ των στελεχών, κάτι που δείχνει πως ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με το ενδεχόμενο της διάσπσης να είναι αρκετά σοβαρό.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 1:21 am


7 γυναίκες αποκαλύπτουν για ποιο πράγμα που έκαναν στο σεξ μετανιώνουν περισσότερο

7 γυναίκες μας αποκάλυψαν για ποιο πράγμα που έκαναν στο σεξ μετανιώνουν περισσότερο
Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας ερευνητές βρήκαν πως το να μετανιώνεις για κάτι είναι μέρος της διαδικασίας εξέλιξης του χαρακτήρα μας.
Στο κομμάτι του σεξ οι άντρες συνήθως μετανιώνουν γιατί δεν κοιμήθηκαν με περισσότερες συντρόφους (!) ενώ οι γυναίκες μετανιώνουν γιατί κοιμήθηκαν με τους λάθους άντρες.
Ρωτήσαμε 7 γυναίκες και μας απάντησαν με ειλικρίνεια τις δικές τους σκέψεις για τα "λάθη" που έκαναν στον ερωτικό τομέα.
"Μεγάλο λάθος που έκανα σεξ με το αφεντικό μου. Έπρεπε να δουλέψω μαζί του για ακόμη έξι μήνες, οι συνάδελφοι κουτσομπόλευαν κάθε μέρα και γενικά ήταν πολύ αμήχανη εμπειρία. Δεν θα το έκανα ποτέ ξανά". Κική, 25 ετών.
"Μετανιώνω που στο πανεπιστήμιο είχα αγόρι γιατί και δεν κατέληξε πουθενά και έχασα όλη τη διασκέδαση των φοιτητικών χρόνων!". Δήμητρα, 27 ετών.
"Μετάνιωσα που δεν είχα αρκετές σχέσεις, δηλαδή περισσότερο σεξ και εμπειρίες, πριν παντρευτώ τον αγαπημένο μου στα 30 μου". Μαρία, 50 ετών.
"Τα online dating sites ήταν για μένα μεγάλο λάθος. Γνώρισα κάποιον, βγήκαμε ραντεβού, κάναμε σεξ και δεν είχα νέα του ποτέ ξανά. Δεν ζήτησε καν το τηλέφωνό μου". Νίκη, 33 ετών.
"Το ότι είχα σεξουαλικές σχέσεις με άντρες που δεν μπορούσαν να μου δώσουν αυτά που ήθελα. Και έμενα μαζί τους από ανασφάλεια". Νατάσσα, 36 ετών.
"Νομίζω η επιλογή που με κάνει να μετανιώνω περισσότερτο είναι πως η πρώτη μου φορά έγινε ενώ δεν ήμουν έτοιμη. Ένιωθα πιεσμένη που όλες μου οι φίλες έκαναν σεξ και έτσι νόμιζα πως ήμουν και εγώ έτοιμη. Τελικά δεν ήμουν. Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω θα περιμένα ένα - δυο χρόνια ακόμη". Κατερίνα, 29 ετών.

 
 

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 1:08 am


Θαν. Πετρακος : Είναι τρέλα το τρίτο μνημόνιο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και μετά από 6 μήνες σκληρής προσπάθειας και δώδεκα νόμων που οι περισσότεροι από αυτούς ακύρωσαν μνημονιακές ρυθμίσεις, έρχεται και φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Εδώ υπάρχει τρέλα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.
«Γιατί φτάσαμε εδώ; Το δίλημμα είναι λοιπόν όπως είπε ο πρόεδρος, δύσκολος συμβιβασμός ή άτακτη χρεοκοπία διότι δεν είχαμε κάποια καλύτερη εναλλακτική λύση; Γιατί αν πραγματικά το δίλημμα ήταν αυτό τότε τι λέγαμε στον κόσμο; Τι λέγαμε όταν ζητούσαμε την ψήφο του; Τι είπαμε στη Βουλή και χειροκροτήθηκε ο πρόεδρος; Είπε ότι αποφάσισα να πρωτοτυπήσω και να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου», είπε ο κ. Πετράκος και αναρωτήθηκε γιατί φτάσαμε εδώ.
Σχολιάζοντας την άποψη ότι φτάσαμε σε συμφωνία γιατί δεν είχαμε εναλλακτική, είπε ότι η εναλλακτική πρόταση ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:54 am


ΤΑ ...ΕΙΔΑΝ ΟΛΑ ! ! «Νεκρή»... ξύπνησε ουρλιάζοντας στο γραφείο κηδειών!

Τα «είδαν όλα» τον προηγούμενο Μάρτιο σε γηροκομείο του Βερολίνου όπου ο γιατρός αφού εξέτασε την ηλικιωμένη και μην βρίσκοντάς της σφυγμό έκρινε ότι είναι νεκρή
Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι εισαγγελείς στη Γερμανία έπειτα από καταγγελία ότι ένας 53χρονος γιατρός «πέθανε» με το έτσι θέλω μία 92χρονη ασθενή. Όλα συνέβησαν τον προηγούμενο Μάρτιο σε γηροκομείο του Βερολίνου όπου ο γιατρός αφού εξέτασε την ηλικιωμένη και μην βρίσκοντάς της σφυγμό έκρινε ότι είναι νεκρή.

Η άτυχη γυναίκα οδηγήθηκε στο γραφείο κηδειών όταν ξαφνικά από το ψυγείο ακούστηκαν τα ουρλιαχτά της 92χρονης.

Τελικά, η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έπειτα από δύο μέρες πέθανε από καρδιακή νόσο.


 Πρώτο Θέμα

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:37 am


Blue Moon: Τι είναι το μπλε φεγγάρι που θα κατακλύσει τον ουρανό την Παρασκευή

Blue Moon: Τι είναι το μπλε φεγγάρι που θα κατακλύσει τον ουρανό την Παρασκευή
Σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, είναι η πανσέληνος η οποία έχει καθιερωθεί να ονομάζεται σε όλο τον κόσμο Blue Moon, το οποίο σε αυτολεξεί μετάφραση σημαίνει Μπλε Φεγγάρι, αλλά κάποιες ερμηνείες του blue στα ελληνικά το θέλουν και μελαγχολικό.

Οπως αναφέρει και η βικιπαίδεια, μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, η οποία σημειώνεται σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους.
 Τα περισσότερα έτη έχουν 12 πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα.
Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει 12 σεληνιακούς κύκλους και 11 ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια να έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια.
Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι».
Μύθοι και πραγματικότητα
Πάντως, το «μπλε φεγγάρι» δεν θεωρείται έτσι μια απλή «έξτρα» πανσέληνος που συμβαίνει κάθε 2,5 με τρία χρόνια, αλλά έχει και μεταφορική σημασία. Για παράδειγμα, στα αγγλικά όταν θέλουμε να τονίζουμε ότι κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια, ήτοι σε απλά ελληνικά, «μία στο τόσο», λέμε «once in a blue moon» (μία σε κάθε μπλε φεγγάρι).
Γιατί όμως αυτή την έξτρα πανσέληνο την χαρακτηρίζουμε μπλε; Γιατί ειδικά μπλε; Η απάντηση έρχεται μέσα από την πραγματικότητα. Ενα φεγγάρι μπορεί όντως να φέρει μπλε χρωματισμούς, λόγω διάφορων διαταραχών στην ατμόσφαιρα.
Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και, αξιοσημείωτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών.
Σήμερα 31 Ιουλίου είναι πανσέληνος η οποία σύμφωνα, με μια δοξασία, χαρακτηρίζεται «Blue moon», μπλε (ή και μελαγχολικό) φεγγάρι.
Δύο «μπλε φεγγάρια»
Την τελευταία φορά που είχαμε «blue moon» ήταν η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου το 2013 και συγκεκριμένα της 21ης Αυγούστου. Οσο για την επόμενη, εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα.
Το 2008 αναμένεται μαύρο φεγγάρι, κι αυτό γιατί κατά τον Φεβρουάριο δεν υα υπάρξει καθόλου πανσέληνος και ως αποτέλεσμα θα υπάρξουν δυο μπλε φεγγάρια μες την ίδια χρονιά, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν πριν από 16 χρόνια, το 1999.
Ο σύντομος Φεβρουάριος είναι ο μήνας-κλειδί για να σημειωθούν δύο μπλε φεγγάρια, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
Πάντως, οι αστρονόμοι χαρακτηρίζουν λανθασμένη την υιοθέτηση του όρου «μπλε φεγγάρι» για τη διπλή πανσέληνο μέσα στον χρόνο.


 iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:26 am


Η κατάθεση της Διαβολικής χήρας: Πως δολοφόνησε τον σύζυγό της -Τα τελευταία λόγια που είπαν

«Μου είχε πει παλιότερα ο Θανάσης ότι αν με έπιανε με άλλον θα σκότωνε πρώτα εμένα και ύστερα τον άλλον. Αυτό σκέφτηκα όταν είδα να με κοιτάει με βλέμμα γεμάτο μίσος».

Με τα λόγια αυτά η 37χρονη συζυγοκτόνος περιέγραψε σε μία από τις πολυσέλιδες καταθέσεις της στην Αστυνομία τα όσα υποστηρίζει ότι έζησε λίγο πριν ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου πέσει νεκρός με δύο σφαίρες στην Κοιλάδα της Αργολίδας.
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν διαβάσει με προσοχή τις καταθέσεις της «διαβολικής χήρας» -όπως αποκαλείται πλέον στον τόπο της- έχουν εξετάσει ένα προς ένα τα λεγόμενά της προκειμένου να σχηματιστεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη δικογραφία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η 37χρονη περιγράφει την ολέθρια σχέση που είχε με τον 42χρονο καπετάνιο προσπαθώντας να πείσει τους αστυνομικούς και τη Δικαιοσύνη ότι όλα έγιναν λόγω της παθολογικής του ζήλιας. Για τη μοιραία ημέρα της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αναφέρει: «Ανησύχησα που έλειπε ο Θανάσης και με το αυτοκίνητο πήγα στο σπίτι του επιστήθιου φίλου του. Πάρκαρα το αυτοκίνητο και εκεί είδα το μηχανάκι του. Ο άντρας μου ήταν όρθιος μπροστά στην είσοδο του σπιτιού. Ήταν σκυθρωπός με δολοφονικό βλέμμα και με κοιτούσε με μίσος. Πλησιάζοντας τον ρώτησα τι συμβαίνει. Το βλέμμα του τον πρόδιδε ότι κακό συνέβαινε. Εμφανώς εκνευρισμένος μου είπε ειρωνικά: «να μου απαντήσεις εσύ τι συμβαίνει» δίνοντας μου να καταλάβω ότι το μυαλό του είχε πάλι κολλήσει και πίστευε ότι έχω γκόμενο. Από το βλέμμα του και την ειρωνεία ήμουν σίγουρη ότι κάτι κακό θα επακολουθούσε».
«Ταυτόχρονα μου ήρθαν στο μυαλό οι κουβέντες που μου είχε πει ότι δηλαδή, εάν με έπιανε με γκόμενο, πρώτα θα σκότωνε εμένα και ύστερα τον άλλον. Όλα ήταν στη φαντασία του Θανάση. Με όποιον μίλαγα, νόμιζε ότι τον είχα γκόμενο. Ξαφνικά βλέπω το Θανάση και να με σημαδεύει με ένα όπλο. Τρόμαξα. Σταμάτησα απότομα και του λέω: τι κάνεις εκεί; Είσαι τρελός σημαδεύεις εμένα; Ο Θανάσης δεν μου απάντησε και συνέχισε να με σημαδεύει στο ύψος του στήθους. Παρέμενε σιωπηλός. Έδειχνε σαν ζόμπι και αποφασισμένος να με αποτελειώσει. Φοβήθηκα. Ταράχτηκα τόσο πολύ. Έπεσα στα γόνατα μπροστά στα πόδια του και εκλιπαρώντας τον του έλεγα να σκεφτεί τι πάει να κάνει και ότι δεν έχω γκόμενο. Συνέχισε να με σημαδεύει με παγερό βλέμμα, χωρίς να μιλάει και να κουνιέται».
Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξηγούν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει δεν προκύπτει μόνο ότι ο καπετάνιος ζήλευε την 37χρονη αλλά και ότι εκείνη ζήλευε το σύζυγό της. Την ημέρα του εγκλήματος, μάλιστα, φέρεται να διάβασε μήνυμα γυναίκας στο κινητό τηλέφωνο του Θανάση Λάμπρου με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί. Το μήνυμα φέρεται από την Αστυνομία να το διέγραψε μετά τη δολοφονία για να μην κινήσει υποψίες.
«Ήμουν βέβαιη ότι είχε έρθει το τέλος μου και ενστικτωδώς αντέδρασα. Σηκώθηκα απότομα και με το χέρι μου άρπαξα το όπλο για να τον σταματήσω. Απευθείας το έστρεψα στο κεφάλι μου, βάζοντας το δάχτυλό μου στη σκανδάλη και του είπα: «αφού δεν τα έκανες εσύ, θα το κάνω εγώ για να ησυχάσω». Βρέθηκα σε πλήρη σύγχυση και δεν έκανα μπλόφα. Το εννοούσα. Με το όπλο στο αυτί μου έκανα 3 βήματα πίσω για να μην με ζυγώσει και μου πάρει το όπλο. Αυτός όρμησε και με τα δυο του χέρια με άρπαξε από τα χέρια και βιαίως με τράβηξε προς το μέρος του κολλώντας με πάνω στο σώμα του. Με το δεξί χέρι του άρπαξε το αριστερό μου και με το άλλο το δεξί μου χέρι, με το όποιο κρατούσα το όπλο, με το δάχτυλο μου στη σκανδάλη».
Από τα λεγόμενα της οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν μόνο το γεγονός ότι πριν πέσει νεκρός ο Λάμπρου υπήρξε πάλη ανάμεσα σε εκείνον και τη δράστιδα. Αυτό προκύπτει από το DNA της συζυγοκτόνου που βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του θύματος. Η «διαβολική χήρα» -παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι σκηνοθέτησε την «αυτοκτονία» του άντρα της- υποστήριζε σθεναρά στις καταθέσεις της ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε: «Τραβώντας με βίαια πάνω στο σώμα του τα χέρια μου εκτάθηκαν, ακούμπησαν στο σώμα του στο ύψος του στήθους του σαν να τα οδήγησε ο ίδιος καθώς συνέχισε να με κρατά με δύναμη από τους καρπούς. Τότε προκλήθηκε πυροβολισμός. Είδα τον Θανάση να τραντάζεται και να λυγίζουν τα πόδια του συνεχίζοντας να κρατά με δύναμη τα χέρια μου, γονάτισε και με παρέσυρε προς τα κάτω, στιγμή κατά την οποία προκλήθηκε ο δεύτερος πυροβολισμός».

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:14 am


ΜΕΣΣΗΝΗ - Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου "ΠΑΜΙΣΟΣ"

  
Μιχ.Γαβράς
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ                                                
 
Τρεις στόχους έχει η σημερινή μας παρουσία στην Συνέντευξη Τύπου:
1.    Να επαναβεβαιώσουμε για δεύτερη φορά την παρουσία του Πάμισου στην Αρχαία Μεσσήνη, με μια Ποιητική μουσική βραδιά αφιερωμένη αυτή τη φορά στον Μανώλη Αναγνωστάκη. Πέρσι ήταν στον Άγγελο Σικελιανό και την Ευα Πάλμερ. Θα θέλαμε να περιλαμβάνει και άλλες μορφές τέχνης η παρουσία μας, αλλά οι συνθήκες ανέτρεψαν τον οποιονδήποτε άλλο σχεδιασμό είχαμε. (Για το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα μιλήσουν αναλυτικότερα οι καλλιτέχνες).
2.    Να δηλώσουμε την συνεργασία μας για πρώτη φορά με τον Δήμο Μεσσήνης, τον οποίο και ευχαριστούμε, στην πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης και την οποία ευελπιστούμε να διευρύνουμε μέσα από την Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού του Δήμου, που συνεστήθη και στην οποία συμμετέχουμε.
3.    Να δηλώσουμε πως η παρουσία του Δήμου Μεσσήνης στη πολιτιστική λειτουργία της Αρχαίας Μεσσήνης είναι δικαιωματική και υποχρεωτική. Θα πρέπει δε να πάρει θεσμική μορφή από του χρόνου και εμείς είμαστε εδώ μαζί με όλες τις δυνάμεις της πόλης, να συμμετάσχουμε και να βοηθήσουμε σ' αυτή την προσπάθεια. Η Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού του Δήμου, στην οποία συμμετέχουμε,  να ξεκινήσει από φέτος τον Σεπτέμβριο, την σύσταση και οργάνωση του Θεσμού πλέον Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης, ή όποιο άλλο όνομα πάρει, περιλαμβάνοντας όσο το δυνατό περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τέλος,
εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΜΙΣΟΥ, ευχαριστούμε όλο τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας, έντυπο και ηλεκτρονικό, για την σημαντική βοήθεια που μας προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια, προβάλλοντας τις δραστηριότητες του ΠΑΜΙΣΟΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:05 am


"Σφαγή" στον ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης και Ζωή κατά Τσίπρα - Παραιτήθηκαν 18 μέλη της Κ.Ε

Την ίδια ώρα, 18 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος παραιτήθηκαν.
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην γεμάτη ένταση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έβαλαν κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η Πρόεδρος της Βουλής κατά την παρέμβασή της είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με μνημόνιο ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για δικτατορία του ευρώ.

Την ίδια ώρα, 18 μέλη της Κέντρικής Επιτροπής του κόμματος παραιτήθηκαν.

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση, είπαμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν είναι σουρεαλισμός», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Ευρώπη αλλάζει η ελπίδα έρχεται είπαμε, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα επιτρέψουμε ότι η ελπίδα θα σβήσει υπό το κράτος του δικού μας πανικού. ... Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε πως η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, αλλά η Αριστερά δεν είναι ικανή για όλα, ανέφερε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο ”the game is over”, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση.

Η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου, τα ερωτήματα είναι αδήριτα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν με απερίφραστο τρόπο εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων ως επικήδειος, σημείωσε, επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή, θεσμική νομιμοποίηση, το δημοκρατικό δικαίωμα να αλυσοδέσει τη χώρα με Μνημόνιο και πως δεν είναι δυνατό πρώτα να ψηφιστεί Μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:54 pm


ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ !!! Δύο οι υπερτυχεροί της κλήρωσης του Τζόκερ

Μετά από σερί τζακ ποτ στο Τζόκερ, απόψε στην κλήρωση βγήκαν δύο υπερτυχεροί!

Αυτοί κερδίζουν από 4,8 εκατ.ευρώ καθώς το ποσό είχε εκτοξευθεί στα 9,6 εκατ.ευρώ για την πρώτη κατηγορία του Τζόκερ.
Τα οκτώ πεντάρια που βγήκαν από την κληρωτίδα παίρνουν από περίπου 60.000 ευρώ, ενώ τα 79 κερδισμένα δελτία στην κατηγορία 4+1 από 2.500 ευρώ.
Συνολικά παίχτηκαν περίπου 11 εκατ. στήλες.

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν, είναι οι εξής: 

17, 22, 29, 31, 44
ΤΖΟΚΕΡ ο αριθμός: 4


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:47 pm


Ελληνίδα κουκλάρα: «Θέλω να κάνω... τρίο»

Λίγοι θα την ξέρετε, αλλά πολλοί θα την... αγαπήσετε. 
 
Ειδικά όταν δείτε τις φωτογραφίες της!
Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Στουτγάρδη. Τις αρέσουν οι μακρυμάλληδες με τα σκισμένα τζιν, τα σκουλαρίκια, οι μεταλάδες και αυτοί που έχουν ράστα μαλλιά.

Επίσης, για την Ιζαμπέλα Στρατηγάκη ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαμε από συνεντεύξεις ότι έχει κερατώσει και έχει κάνει και one night stand, αλλά και ότι έχει φαντασιώσεις και κρυφές επιθυμίες στο σεξ και θέλει να κάνει... τρίο!

Δείτε την!

sportdog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:30 pm


ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΡΟΦΟΥ 1.000 Τ.Μ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γ.Μπέζος:  «Αυτό που για το Νοσοκομείο μας φάνταζε μέχρι χθες άπιαστο όνειρο, σήμερα  μετατρέπεται σταδιακά σε χειροπιαστή πραγματικότητα. Στρατευόμαστε όλοι  στην επίτευξη αυτού του μεγάλου συλλογικού μας στόχου».

Παραδόθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης 30/7/2015 από την μελετητική εταιρία      BETAPLAN  Α.Ε  στη  Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας η οριστική μελέτη εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης τόσο της προσθήκης  ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική όσο και της  αναδιαρύθμισης του   χώρου των Επειγόντων Περιστατικών.
Σημειώνεται ότι το κόστος της μελέτης αποτελεί δωρεά της οικογένειας του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και ύστερα από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας,  εγκρίνεται η μελέτη των δύο ανωτέρω έργων και ο φάκελος αμέσως διαβιβάζεται  στο Υπουργείο Υγείας για την απαραίτητη  έγκριση-υπογραφή του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ταυτόχρονα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος έχει έρθει ήδη σε επαφή  με το Γενικό Γραμματέα  Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, συμπατριώτη μας Αλέξη Χαρίτση και έχει οριστεί μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να διερευνηθεί-προσδιοριστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Με αφορμή την σημερινή παράδοση της μελέτης από την εταιρία  BETAPLAN Α.Ε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Ένα ακόμη σημαντικό και αναμφισβήτητα ουσιαστικό έργο  προχωρά ικανοποιητικά. Πριν από λίγο καιρό κάτι τέτοιο φάνταζε άπιαστο όνειρο. Σήμερα όμως, βλέπουμε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε χειροπιαστή πραγματικότητα. Γνωρίζουμε, ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Είμαστε όμως σίγουροι και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας.
Για ακόμη μια φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αχιλλέα  Κωνσταντακόπουλο και στην οικογένειά του. Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την έναρξη αυτού του τόσου σημαντικού εγχειρήματος.
Στόχος μας τις επόμενες ημέρες να  πάρουμε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και μέσα  στο 2016 να έχουμε την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια καθοριστική παρέμβαση  που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και θα δώσει άλλον αέρα στο
Νοσοκομείο μας. Έχουμε δηλώσει, ότι θέλουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας –πέρα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας- να αποτελεί  το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Ειδικά σήμερα, που ο Νομός μας- η Μεσσηνία- κινείται και  χαρακτηρίζεται από μια αναπτυξιακή δυναμική της αξίζει και  ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.
Από την πλευρά μας  έχουμε θέσει τη παρακολούθηση και την εποπτεία των διαδικασιών αυτού του έργου,  ως μέγιστη βασική καθημερινή μας προτεραιότητα. Δεν μας φοβίζουν οι όποιες δυσκολίες καθημερινά συναντούμε. Το έργο αυτό όσο και μεγάλο είναι, πρέπει να γίνει και θα γίνει. Αυτό εάν θέλετε είναι και το συλλογικό μας διακύβευμα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου που καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:14 pm


Πλακώθηκαν Κωνσταντοπούλου - Παππάς για το ΕΣΡ και το... αμάρτημα της μητρός


Πλακώθηκαν Κωνσταντοπούλου - Παππάς για το ΕΣΡ και το... αμάρτημα της μητρός


Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέλιου Παππά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τη συμμετοχή της μητέρας της στο ΔΣ του ΕΣΡ.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της ΚΕ ήταν ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας κλείνοντας την παρέμβασή του είπε ότι οι νέες τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν με τη νόμιμη σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ, την οποία αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με δήλωση της κας Κωνσταντοπούλου εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας, Στέλιος Παππάς, είπε: «κάποιοι έχουν συγγενείς εκεί». Αμέσως η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο προεδρείο της ΚΕ και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.
«Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Επικρατείας, ο σύντροφος και φίλος Νίκος Παππάς έκανε αναφορά στη διαδικασία επιλογής του ΕΣΡ. Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή τα μέλη της οποίας ορίζονται από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με πλειοψηφία 4/5», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως την ώρα ο υπουργός έκανε αυτή την αναφορά, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει ευθύνη στη Βουλή που δεν έχει διορίσει τα υπολειπόμενα τρία από τα επτά μέλη του ΕΣΡ, ακούστηκε ο σύντροφος Στέλιος Παππάς να φωνάζει ότι κάποιοι έχουν συγγενείς τους στο ΕΣΡ.
«Να υιοθετεί μια από τις πολλές επαίσχυντες συκοφαντίες στο πρόσωπο μου αλλά και στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που προσωπικά δεν επιτρέπω να σπιλώνει κανείς. Την Λίνα Αλεξίου που είναι μια δημοσιογράφος άσπιλη που δεν είχε αφεντικά και υπέβαλε την παραίτησή της πολλές φορές αν και είχε ανήλικα παιδιά, βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στο σύζυγό της που φυλακίστηκε», είπε η πρόεδρος της Βουλής.
Πλακώθηκαν Κωνσταντοπούλου - Παππάς για το ΕΣΡ και το... αμάρτημα της μητρόςΗ κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η Λίνα Αλεξίου διορίστηκε το 2011 στο ΕΣΡ και δεν την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν δέχεται και δεν θα δεχόταν παρεμβάσεις από κανέναν, ούτε από συγγενείς της, ούτε από κανέναν. «Και γι΄αυτό το λόγο δέχθηκε συκοφαντική επίθεση», όπως είπε, από εφημερίδα, «συκοφαντία που στράφηκε και κατά της ιδίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε η μητέρα της να εισπράττει παρανόμως επίδομα ανήλικου τέκνου 29 ευρώ και ονειδίστηκε μέχρι να δικαιωθεί δικαστικά κάτι που αποσιωπήθηκε».
«Εάν σύντροφε Στέλιο αυτά είναι τα όπλα για να δώσουμε τον πόλεμο, έχουμε πρώτα ηττηθεί μέσα μας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στο βήμα ακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος είπε: «Στην παρέμβασή μου ήμουν σαφής. Λέω ότι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:01 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Το παρκάρισμα του ...αιώνα από Ρωσίδα οδηγό !

Αυτό που συνέβη σε έναν δρόμο 5 λωρίδων στη Ρωσία, θα μπορούσε να έχει πολύ πιο άσχημη κατάληξη…


Δείτε το σε αργή κίνηση:

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:00 pm


Ο δεκάλογος του Ελληνάρα οδηγού

Ο δεκάλογος του Ελληνάρα οδηγούΣε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τίποτα δεν δουλεύει σωστά και «νόμος είναι το δίκιο του Έλληνα» ο Κ.Ο.Κ και η σωστή οδηγική συμπεριφορά είναι ψιλά γράμματα, για τους ξενέρωτους. Ο Ελληνάρας ο σωστός λοιπόν δεν δίνει μία για προτεραιότητες πεζών, διαχωριστικές λωρίδες, στοιχειώδη περιβαλλοντική συνείδηση και άλλα τέτοια ευρωπαϊκά. Αντιθέτως, έχει τους δικούς του κώδικες οδηγικής συμπεριφοράς τους οποίους τηρεί κατά γράμμα κάθε φορά που βγαίνει σβάρνα στον δρόμο.

Ο Ελληνάρας οδηγός λοιπόν:

* Δεν ξέρει τα δικαιώματα των πεζών. Και αν τα ήξερε, δεν τον αφορούν οπότε δεν τους δίνει και τόση σημασία. Έτσι αγνοεί χαρακτηριστικά τις διαβάσεις οπουδήποτε και αν υπάρχουν και αρνείται πεισματικά να ελαττώσει ταχύτητα γιατί «έλα μωρέ πεζοί είναι θα περάσουν μετά από μένα». Επίσης δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γεγονός ότι όταν αναβοσβήνει το πορτοκαλί βέλος στο φανάρι θα πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα στους πεζούς αν έχουν εκείνοι πράσινο φανάρι και διάβαση. Και όταν του κάνουν παρατήρηση ανοίγει παράθυρο και βρίζει.


* Πετάει οποιοδήποτε σκουπίδι από το παράθυρο. Γιατί ο δρόμος είναι κτήμα του και στο κτήμα του μπορεί να πετάει ό,τι σκουπίδι θέλει: τσιγάρα, πακέτα από τσιγάρα, περιτυλίγματα, αποδείξεις διοδίων, σούπερ μάρκετ και οτιδήποτε του χαλάει την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο και δεν έχει θέση εκεί.

* Δοκιμάζει σε καθημερινή βάση το νέο ηχοσύστημα που απέκτησε δίνοντας ένα σκασμό λεφτά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβάζοντας την ένταση κάθε φορά που περνάει από περιοχή με κόσμο. Την ίδια στιγμή χαμηλώνει το παράθυρο και βάζει το τελευταίο καγκουρο-κλαμπο-χιτάκι για να ακούσουν όλοι την σούπερ ανάλυση των ηχείων του.

* Παραμένει σε μόνιμη βάση στην αριστερή λωρίδα, ακόμα και αν δεν πηγαίνει με παραπάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα. Στην τελική, τι θέλουν όλοι οι βιαστικοί και συνωστίζονται σε αυτήν; Τόσες λωρίδες υπάρχουν. Bonus η χρήση κινητού ενώ βρίσκεται στη λωρίδα αυτή και το σκρολάρισμα σε σελίδες του Facebook.

* Δεν έχει ιδέα τι στον Χάρο είναι η ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης). Για εκείνον είναι ακόμα μια λωρίδα για να χωθεί- προσπεράσει και να φτάσει στον προορισμό του πέντε λεπτά πιο γρήγορα. Φυσικά, οι υπόλοιποι που κάθονται υπομονετικά στις λωρίδες τους είναι βλακέντιοι και εκείνος ο «ψαγμένος». Το ίδιο άγνωστη είναι για εκείνον και η βοηθητική λωρίδα, την οποία βλέπει σαν ακόμα μια έξτρα λωρίδα για προσπέρασμα, μέχρι να κολλήσει δέκα μέτρα παραπέρα και να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την κίνηση.

Ο δεκάλογος του Ελληνάρα οδηγού * Δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για τα δέκα αυτοκίνητα που περιμένουν υπομονετικά το φανάρι για να στρίψουν δεξιά ή αριστερά. Είναι εξυπνίδης και θα χωθεί μπροστά για να καθυστερήσει όλους τους υπόλοιπους περιμένοντάς τους να κορνάρουν για να ξεκινήσει.

* Κορνάρει απαραιτήτως στον μπροστινό σπάζοντας το φράγμα των 2 δεκάτων του δευτερολέπτου αφού ανοίξει το πράσινο φανάρι. Γιατί φυσικά ο μπροστινός είναι υποχρεωμένος να μαρσάρει σε όλη τη διάρκεια του κόκκινου και με το που θα ανοίξει το πράσινο να αφήσει ντεμπραγιάζ και να ξεχυθεί μπροστά σαν τον μακαρίτη τον Πωλ Γουόκερ στο Fast and Furious.

* Θεωρεί κάθε πεζοδρόμιο – διάβαση πεζών – διάβαση αναπήρων μια ακόμα δωρεάν θέση πάρκινγκ. Γιατί «πεζοί είναι από κάπου θα βρουν να περπατήσουν» και «αφού δεν έβρισκα πού να το αφήσω;». Φυσικά και θα διαμαρτυρηθεί όμως όταν του κόψουν κλήση από τη δημοτική αστυνομία ή την τροχαία και θα τρέξει σε κατάσταση αμόκ στο τμήμα για να του τη σβήσουν αραδιάζοντας ένα σωρό δικαιολογίες.

* Ενώ ξέρει ότι θα δε προλάβει να περάσει απέναντι λόγω αυξημένης κίνησης πριν ανάψει το κόκκινο, περνά κανονικά και καταλήγει να κάθεται μέσα στη μέση του κόμβου/ σταυροδρομίου ακινητοποιημένος προκαλώντας πανδαιμόνιο. Παράλληλα όμως, θα κορνάρει σαν τρελός στον μπροστινό του για να πάει δύο μέτρα μπροστά και να κλείσει τη διάβαση έτσι ώστε «να μην τον πιάσει το κόκκινο».

* Αν είναι οδηγός μηχανής θα πηγαίνει απαραιτήτως πάνω στη διαχωριστική γραμμή κλείνοντας δύο λωρίδες. Ακόμα καλύτερα, θα βγει στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει σα να μη συμβαίνει τίποτα και θα συνεχίσει την πορεία του εκεί πηγαίνοντας κανονικά στην αντίθετη λωρίδα. Φυσικά και θα βρίσει όποιον του κάνει παρατήρηση, ενώ γυρνώντας σπίτι θα γκρινιάξει για το γεγονός ότι οι Έλληνες οδηγοί «δεν προσέχουν τα μηχανάκια».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 10:30 pm


ΕΜΦΡΑΓΜΑ: 10 συμπτώματα που εμφανίζονται 30 ημέρες νωρίτερα

Οι γυναίκες βρίσκονται σε πολύ δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με τους άντρες στο θέμα της καρδιακής προσβολής. 
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να πεθάνουν, να αποκτήσουν μόνιμη αναπηρία ή να παρουσιάσουν δεύτερο επεισόδιο μέσα στον χρόνο. Ωστόσο, ελάχιστες πληροφορίες παρέχονται στις γυναίκες προκειμένου να αποτραπούν οι καρδιακές προσβολές.
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 δολοφόνος των αντρών και γυναικών στην Αμερική και αντιπροσωπεύει το 40% όλων των θανάτων στις ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από τους θανάτους από όλες τις μορφές καρκίνου σε συνδυασμό. Παρακάτω περιγράφονται τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.
Η καρδιά είναι το όργανο που επιτελεί το πιο δύσκολο έργο από όλα τα υπόλοιπα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας αντλεί συνεχώς αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας μέσω ενός δικτύου αρτηριών και το μεταφέρει σε όλους τους ιστούς του σώματος. Προκειμένου να εκτελέσει το επίπονο έργο της άντλησης του αίματος στο υπόλοιπο σώμα, ο καρδιακός μυς χρειάζεται άφθονο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο, το οποίο παρέχεται μέσω των στεφανιαίων αρτηριών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 10:00 pm


H ΕΛΑΣ προειδοποιεί: Αν σας τηλεφωνήσουν για «κακά μαντάτα» μπορεί να είναι απάτη

H ΕΛΑΣ προειδοποιεί: Αν σας τηλεφωνήσουν για «κακά μαντάτα» μπορεί να είναι απάτηΤην προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους μέσω του διαδικτύου και ειδικά για μια νέα περίπτωση από επιτήδειους, που ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιο οικείο ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπιστεί» η πάθηση του οικείου τους. Στη συνέχεια και αφού έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, απαιτώντας να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να μην δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο το υλικό της καταγραφής.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:
- Να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές.
- Να εξακριβώνουν την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.
- Να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.


protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 9:00 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Δε θα γίνει η «Γιορτή Αγρότη» στον Άρι

Η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, στην Τοπική Κοινότητα Άριος, με τίτλο «Γιορτή αγρότη», ακυρώνεται.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 8:00 pm


Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μ@@@@ιες


Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μ@@@@ιες


Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει πολλές... μαλακίες και πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτών που λέει μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπλήρωσε λέγοντας πως αν ίσχυαν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, «αλλά δεν ισχύουν», πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση μια ολιγάριθμης μερίδας στελεχών που φώναζαν «αίσχος».
Επίσης ο κ. Φίλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χάρτης δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται  έξω από την «κακή» ευρωζώνη. Ανέφερε ότι το μυστικό Ρlan B σημαίνει πραξικόπημα. Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε με συνείδηση αριστερής ψήφου, είναι ψήφος αναζήτησης εμπιστοσύνης στο νέο. Εκτίμησε πως ο λαός επιμένει ως πρώτη επιλογή του να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 7:30 pm


ΣΕ ONLINE ΚΑΙ MOBILE ΕΚΔΟΣΗ - Το CNN από φθινόπωρο και στα... ελληνικά


Το CNN από φθινόπωρο και στα... ελληνικά

Ένα δυναμικό ψηφιακό μέσο ενημέρωσης στα ελληνικά, το CNN.gr, το οποίο «θα συνδυάζει την άριστη προβολή της διεθνούς ειδησεογραφίας με το αμιγώς ελληνικό περιεχόμενο», πρόκειται να λανσάρει το CNN International Commercial Group, σε συνεργασία με την DPG Digital Media.
Το CNN.gr, που θα είναι διαθέσιμο τόσο online, όσο και μέσω mobile εφαρμογής, θα προσφέρει περιεχόμενο εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα καλύπτει και τη διεθνή ειδησεογραφία και τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα ρεπορτάζ του CNN και του συνεργαζόμενου δικτύου του.
«Φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το CNN και να προσφέρουμε την αναγνωρισμένη δημοσιογραφική μας ποιότητα σε σημαντικές αγορές, όπου φέρουν τις απαραίτητες συνθήκες και δυναμική» δήλωσε ο Rani R. Raad, Chief Commercial Officer του CNN International. «Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακός, είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω το CNN.gr ως μια αυτόνομη υπηρεσία ενημέρωσης με τη σφραγίδα του CNN, και το οποίο ξεκινάμε με έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη», προσέθεσε.

«Με την Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής των Μέσων διεθνώς, είναι η ιδανική στιγμή να προσφέρουμε στο Ελληνικό κοινό το περιεχόμενο του CNN στα Ελληνικά και, ταυτόχρονα, να επεκτείνουμε τις ειδησεογραφικές πηγές του δικού μας δικτύου στη χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Greg Beitchman, Vice President, Content and Partnerships του CNN International. .
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του DPG Group εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο όμιλος γίνεται μέλος «της διεθνούς οικογένειας του CNN μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία» και σημείωσε ότι «το CNN.gr στοχεύει να προσφέρει άμεσα και με ακρίβεια ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία, με τη μοναδική σφραγίδα ποιότητας του CNN σε όλο το ελληνόφωνο κοινό, φέρνοντας παράλληλα και τους Έλληνες της διασποράς πιο κοντά στη μητέρα πατρίδα».
Τα γραφεία σύνταξης του CNN.gr θα έχουν ως έδρα την Αθήνα, όπου θα τους παρέχεται στενή και συνεχής υποστήριξη από το CNN London, το μεγαλύτερο διεθνές γραφείο του CNN. Παράλληλα, η συνεργασία με την DPG Digital Media θα επεκτείνει τις ειδησεογραφικές πηγές του CNN στην Ελλάδα. 
Σχετικά με το CNN International
Οι ειδησεογραφικές υπηρεσίες του CNN είναι διαθέσιμες σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε όλες τις σημαντικές πλατφόρμες στην τηλεόραση, το internet και το mobile, φτάνοντας σε περισσότερα από 395 εκατομμύρια σπίτια σε ολόκληρη την υφήλιο. Το CNN International είναι το κορυφαίο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι για ενημέρωση, σύμφωνα με έρευνες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Λατινική Αμερική, ενώ έχει αναβαθμισμένη παρουσία στις Η.Π.Α. μέσα από το πρόσφατο λανσάρισμα του CNNgo. Έχει κερδίσει πολλαπλά σημαντικά βραβεία κατά τη διάρκεια των ετών για το δημοσιογραφικό του έργο, με πιο πρόσφατα τα Asian Television Award Cable & Satellite Network και Channel of the Year, ενώ έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Royal Television Society News Channel of the Year. Το CNN Digital είναι κορυφαίο δίκτυο ενημέρωσης μέσω online, mobile και social media. Το CNN έχει συνολικά 41 ειδησεογραφικά γραφεία και πάνω από 1.100 συνεργάτες παγκοσμίως μέσω του CNN Newsource. Το CNN International είναι μέλος του Turner Broadcasting System, Inc., μιας εκ των εταιριών της Time Warner.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 7:00 pm


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - Τέλος στα beach party βάζει το ΥΠΟΙΚ


Τέλος στα beach party βάζει το ΥΠΟΙΚ

Τέλος στα beach party επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Σε εγκύκλιο που απέστειλε στους δήμους, σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα της χώρας με την οποία τους απαγορεύει κάθε είδους Beach parties, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.
Μάλιστα, το Υπουργείο υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση. Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 6:28 pm


Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Συνεδρίασε σήμερα η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» του Διοικητηρίου, προκειμένου να γίνει η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.

Έγινε παράδοση της προεδρίας της Αμφικτυονίας από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση στον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.

Η κα Αλειφέρη ανέφερε την ένθερμη υποστηρικτική της συνέχεια για την ενότητα όλων των Μεσσηνίων και τόνισε την προσφορά της Αμφικτυονίας και το έργο που έχει προσφέρει στα χρόνια της λειτουργίας της.

Ο νέος πρόεδρος κ. Κατσίβελας ανέφερε ότι προχωράμε χωρίς ιδιοτέλειες, συνθετικά και με σταθερότητα. Το λίγο δεν φτάνει, θα κυνηγήσουμε το περισσότερο.

Δεν είμαστε οι καλύτεροι εκπρόσωποι των Μεσσηνίων για να συγκροτήσουμε αυτό το σώμα. Έχουμε υποχρέωση να βρούμε ακόμη καλύτερες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν λάμψει, για ένα μεγαλύτερο άλμα. Δεν είμαστε στατικοί, το καλό έχει εχθρό το καλύτερο. Οι Σύλλογοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Η Αμφικτυονία όμως θα κάνει ό,τι πρέπει.

Το Δ.Σ, μετά τη νέα του σύνθεση, έχει ως εξής:
Πρόεδρος                   Παναγιώτης Κατσίβελας

Συμπρόεδρος              Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση

Α΄ Αντιπρόεδρος τον πρώτο χρόνο Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τον San Francisco και τον δεύτερο χρόνο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος από το Σικάγο.

Β΄ Αντιπρόεδρος Τζούλη Τσαρίδη από το Σίδνευ.

Εκπρόσωπος από την Ευρώπη Αθανάσιος Ψαρούλης από τη Στοκχόλμη.
Γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος.

Ταμίας Ιωάννης Πράνταλος, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά

ομόφωνα απορρίφθηκε.

         Αναπληρωματικά μέλη

Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Λιακάκη Μαρία, Λούτος Παναγιώτης, Βοργιάς Κώστας,

Παπανδρέου Έλενα, Κούκουλα-Μπαλντά Βάσια, Σωτηροπούλου Λίλια.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 6:00 pm


Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο Π.Τατούλης

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο ακόμα έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση – Συντήρηση Δρόμου Άρις – Κόμβος Αίπειας» και «Στηθαία ασφαλείας οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:00 pm


Δυτική Μάνη: Γλυκιά πλάνη

%IMAGEALT%
Στην ποδιά του Ταΰγετου και η πέτρινη Λαγκάδα
Κείμενο: Ολγα Χαραμή  
Φωτογραφίες: Ηρακλής Μήλας

Οταν η λέξη Μάνη παύει να σημαίνει αγριάδα, όταν κυπαρίσσια και λιόδεντρα σκεπάζουν την πέτρα, όταν τα ανεμοδαρμένα ακρωτήρια γίνονται χρυσές αμμουδιές κι οι αυστηροί μανιάτικοι κανόνες μπολιάζονται με γλύκα, πάλι στη Μάνη είσαι. Στην ειρηνική Μεσσηνία πια.

Εξω Μάνη. Μεσσηνιακή Μάνη. Δυτική Μάνη. Κάποιο από αυτά λες για να την ξεχωρίζεις απ' την άλλη, τη Μέσα-Λακωνική-Ανατολική. Λέμε τώρα... για πλάκα την ξεχωρίζεις. Απ' τα κυπαρίσσια και τα λιόδεντρα, ως το νερό. Απ' τον Ταΰγετο. Πράσινο παντού - πάει η πέτρα. Απ' την ξανθή άμμο - πάει η βραχούρα. Απ' το φως που ρίχνει χρυσάφια στα πάντα τα απογεύματα. Γλύκα. Απ' τους ανθρώπους.

%IMAGEALT%
Η Μεταξία Χοντζέα φτιάχνει λαλάγγια στο Καρυοβούνι
Λες και συντονίζονται με το τοπίο ένα πράγμα - μερεύουν. Πάει η μανιάτικη αυστηρότητα. Πατάει Μεσσηνία, ρίχνει νερό στο κρασί της. Ψέματα. Δεν πίνει κρασί · τσίπουρο και ούζο πίνει. Πλάι στις θάλασσες και στα ποτάμια. Τις παραλίες και τις ορεινές πλατείες. Τρώει «ξεβροχιασμένα» λούπινα, χοιρινό παστό, γουρνοπούλα, σπαράγγια, λαλάγγια. Μικροσκοπικές ελιές, ψωμί αληθινό με λάδι βάλσαμο και χοντρό αλάτι.

Κατάχαμα να 'ναι, στα ξέφωτα του Ταΰγετου ή τη Βασιλική, βασιλιάς νιώθεις. Ευφορία όσο δεν πάει. Ξέρουν οι ντόπιοι να ζουν. Πού ζουν. Γουρουνάδες, κτιστάδες, λιοτριβιάρηδες, ξενοδόχοι, ταβερνιάρηδες, ψαράδες, αλατάδες, αυτοδίδακτοι μάστορες. Οταν μένεις στην επαρχία όλα τα κάνεις. Κι όλα τα μαθαίνεις. Κι άμα μένεις και στην Εξω Μάνη πιο εύκολα.

Θάλασσα και βουνό σε μπολιάζουν ενέργεια. Συνειδητά ή ασυνείδητα, καλλιτέχνης γίνεσαι. Μιλιούνια οι Μανιάτες από επιλογή. Κι ολοζώντανα τα χωριά, μην ακούς τι λένε. Στη Μέσα Μάνη, ρημάζουν τα πυργόσπιτα. Αλλη μοίρα εδώ. Τα καλοκαίρια να δεις. Γεμίζουν οι πλατείες επαναπατρισμένους, γεμίζουν οι παραλίες επισκέπτες, γεμίζουν τα ποτήρια ακατάπαυστα. Μια οικογένεια. Τεράστια. Κι ο Ταΰγετος εικόνισμα.


Ενας κεντρικός δρόμος γεμάτος στροφές σε φέρνει από την Καλαμάτα. Γύρω στα 35 χιλιόμετρα κι έφτασες Καρδαμύλη. Κι ώσπου να πιάσεις Οίτυλο και να σε περιλάβει η πέτρα έχεις ποτίσει ως το κόκαλο γλύκα. Συνέχεια σταματάς. Πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες, χωριά και κάστρα, παραλίες, παλιοί γνώριμοι...

Ενας μεζές δίπλα στη θάλασσα, ένα καφεδάκι δίπλα στη βρύση, ένα τσιπουράκι κάτω από τον πλάτανο, σε έπιασε η νύχτα. Ντάλα καλοκαίρι και θες ζακέτα. Κατεβάζει απ' τις ρεματιές ο Ταΰγετος τα σώψυχά του. Ρίγη. Αυτά τα ευχάριστα, τα καλοκαιρινά, ξέρεις.

Γοητευτικό μείγμα
«Είναι η τρέλα, η κουλτούρα μας, πώς να το πω; Ας μη συμφέρει, η ποιότητα δεν θυσιάζεται». Γνήσιος λιοτριβιάρης είναι, της παλιάς σχολής, τι θα 'λεγε; Μέχρι και το πιεστήριο παραδοσιακό είναι και το νερό κρύο, άρα δίνει λάδι πρώτης ψυχρής πίεσης. Σε απλά ελληνικά: κρατάει όλα τα ωφέλιμα στοιχεία του. Λιοτρίβι Σκαρπαλέζου, στη Μάλτα Σταυροπηγίου. Από το 1765 και επισκέψιμο. Ο κ. Γιώργος κι οι κόρες. Καλοφάγωτο λένε και γεμίζουν το σφηνοπότηρο. Εδώ το λάδι το πίνεις. Μια κι έξω. Γιατρικό.

Πύργος Κουμουνδούρου και Αγ. Θεόδωροι οι λόγοι που θα σταθείς στον Κάμπο, καστρόπυργος Καπετανάκη στη Χαραυγή, κάστρο Ζαρνάτας στο Σταυροπήγι. Γεννήσεις πρωθυπουργών στο πρώτο, αγιογραφίες στο δεύτερο, οργάνωση βεντέτας με τους Κουμουνδούρους στο τρίτο, «βεντέτα» του Μπέη Κουμουνδουράκη με τους Τούρκους και τους Μανιάτες καπεταναίους στο τελευταίο. Τι νόμιζες; Επειδή είναι πιο ήμερη ήταν φιλειρηνική;

Μάνη ίσον πόλεμος· με τον δίπλα, τον παραδίπλα, τον όποιο απειλούσε τα κεκτημένα, τέλος πάντων. Προς τη θάλασσα το λιμανάκι στις Κιτριές κι η παραλία Σάντοβα. Προς το βουνό η Αλτομιρά, το Ανατολικό, το Κέντρο, η Χώρα Γαϊτσές. Από το Κέντρο περπατάς για το Πηγαδιώτικο γεφύρι, την εξωπραγματική διπλή καμάρα. Από τις Γαίτσες ή τα Αλτομιρά μπαίνεις αν θες και στο Ρίντομο. Α, κι από τα Σωτηριάνικα πιο πίσω, φτάνεις στο Μπίλιοβο το καλύτερα διατηρημένο καλντερίμι της Μάνης.


%IMAGEALT%
Αυτά τα ηλιοβασιλέματα της Εξω Μάνης μπορούν να σε... αρρωστήσουν. Στο λιμανάκι της Καρδαμύλης

Κι άλλος πύργος στο Προσήλιο, του Πατριαρχέα, κι άλλη ολόδροση πλατεία στα Τσέρια. Συν η αρχή του φαραγγιού του Βυρού. Του θαύματος. Η Καρδαμύλη στο πιάτο. Από τα πιο διάσημα καρέ της Μάνης. Κίνηση στον κεντρικό. Αυτός είναι όλη κι όλη η Καρδαμύλη μη νομίζεις. Στο λιμανάκι γουλίζουν οι ψαράδες τα χταπόδια. Στο νησάκι Μερόπη βαριανασαίνει η Κοίμηση της Θεοτόκου. Στις αυλές, τις βεράντες και τα καλοφτιαγμένα μαγαζιά αναστενάζει η πολυεθνική κοινότητα που έκανε την Εξω Μάνη σπίτι, κρατώντας τη «Μάνη» του Πάτρικ Λι Φέρμορ, του διασημότερου εποίκου της.

Αλλοι κρατούν τον Αλέξη Ζορμπά που λεγόταν Γιώργος, ζούσε κάπου στην Στούπα κι εκεί τον βρήκε ο Καζαντζάκης και τον έκανε θρύλο. Στην παλιά Καρδαμύλη η αναστήλωση του Αγ. Σπυρίδωνα καλά κρατεί. Καμπαναριό για πολλά χειροκροτήματα. Ο πύργος Μούρτζινων - Τρουπάκηδων έτοιμος. Ωραίο μουσείο. Πιο πάνω το Εξωχώρι. Ετσι, να ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια.


%IMAGEALT%
Εδώ σε θέλω! Αντιμέτωπο με τις Μανιάτισσες στο Καρυοβούνι

Ταΰγετος και μεσσηνιακός κόλπος μονίμως σε ισοπαλία. Πύργος Κιτρινιάρη, Μονή Βαϊδενίτσας, Μονή Σαμουήλ· η μαχητική τριλογία της Εξω Μάνης. Φύλαγαν σαν κέρβεροι τη βασιλική οδό. Βασιλική οδός· η στρατηγική στράτα που ερχόταν από Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου. Εκεί στα ψηλά και η Σαϊδόνα. Απ' το όνομα και μόνο γοητεύεσαι. Κι απ' το... θράσος να 'ναι ανταρτοχώρι μες την «βασιλοκρατούμενη» Μάνη. Κι απ' την απλότητα. Καρέκλα πλάι στην καρυδιά κι η κυρά Λιου στην κουζίνα να σπάει μύτες. Για πολλά τσίπουρα.

Καστάνια. Ισως το ωραιότερο χωριό της Εξω Μάνης. Κι ο Πύργος Δουράκη, απ' τους ωραιότερους της Μάνης ολόκληρης. Εδωσε ο θεός κι αποφασίστηκε η αναστήλωσή του. Και του Αγ. Πέτρου σε εξέλιξη. Ενας φίλος του χωριού έδωσε για την ακρίβεια... Ενα το ταβερνάκι στην πλατεία κι άλλο ένα στα σκαριά τέρμα πάνω. Θα ΄χει γουρουνοπούλα λέει. Κι αν την έχει θα 'ναι η καλύτερη, τέλος.


%IMAGEALT%
Πόσο μικρός μπορείς να νιώσεις μπρος στον Ταΰγετο; Το χωριό Κάμπος

Μετράει η εξειδίκευση. Στον Πύργο ας πούμε βρίσκεις τα λάδια του Φριτς Μπλάουελ, του Αυστριακού με το ρομαντικό όνειρο - από εκείνα που γίνονταν κάποτε, όταν η πίστη και η σκληρή δουλειά αρκούσαν για να τα κάνουν πραγματικότητα. Ηρθε στη Μάνη το '70 και κατάφερε να εξαγάγει πρώτος βιολογικό, έξτρα παρθένο λάδι. Στο Νιοχώρι βρίσκεις το καλύτερο ψωμί, παξιμάδι και λαλάγγι. Στον Φαϊππέα. Στο Νιοχώρι επίσης διαλέγεις ποια στράτα θα ακολουθήσεις. Πάνω ή κάτω;
Λαλάγγια και πέτρα
Στο Καρυοβούνι. Αράχοβα για τους παλιούς. Κάποιο μεσημέρι, κάποιας άνοιξης. Δροσιά ατέλειωτη. Πλατεία, βρύση, πλάτανος, ρεματιά. Τα πόστα μοιρασμένα. Οι γιαγιάδες κι οι παγκάδες τους. Ασάλευτες στη σκιά του πύργου Γουδέλη. Οι γυναίκες και τα λαλάγγια τους. Μεταξία και Κούλα παλεύουν με τα τηγάνια και τα μυρωδάτα κορδόνια που λέγονται και τηγανίδες. Οι άντρες και τα κρέατά τους. Καπνίζει και καπνίζεται ο Περικλής απ' τα φασκόμηλα, γίνεται το χοιρινό θείος άρτος.


%IMAGEALT%
Η Καρδαμύλη. Μέρα - νύχτα ερωτεύσιμη

Ψήνει ο Δημήτρης τα παϊδάκια με τη ρέγουλά του. Ζηλεύεις ρυθμό... Και το χαμόγελο του παππού Αριστομένη. Αιώνιο, σαν τους άρχοντες Μανιάτες στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο λιοτρίβι - μουσείο - ταβέρνα. Κέντρο διερχομένων πες. Μηλιά και μπαρουτόμυλοι. Τους κατάπιε η ρεματιά, πάμε για άλλα. Μηλιά και Παναγιά Γιάτρισσα. Μέγα προσκύνημα αν και κάμποσα χιλιόμετρα ΒΑ και Λακωνία θεωρητικά.

5 συνοικίες το χωριό. 3 σημαντικές εκκλησίες. 2 πύργοι. 8 χιλιόμετρα και βγήκες Πλάτσα. Πέτρα, πέτρα, πέτρα. Σε σπίτια, εκκλησίες, δρόμους. Αρχοντιά. Και ένα λαογραφικό μουσείο. Του κουτιού. Το βράδυ ξανά εδώ. «Στου Γιατρού». Να ξυπνούν οι ροκιές εφηβείες, να μοιάζουν τα ποτά ελιξίρια Στου Νομιτσή απανωτά τα «χτυπήματα». Κάθε λίγα μέτρα βυζαντινό εκκλησάκι. Σαν παιδικά παιχνίδια ξεχασμένα στον δρόμο.
%IMAGEALT%
Μπορεί να είναι και ο ομορφότερος πύργος της Μάνης αυτός του Δουράκη, στην Καστάνια

Στις Θαλάμες χορταίνεις πέτρα. Οργανωμένη αναστήλωση. Παραδοσιακός οικισμός με τη βούλα. Και στην Λαγκάδα. Κι ας μην έχει βούλα. Εχει τα κλειδιά του πύργου Καπιτσίνου, να μπεις. Να δεις οικονομία χώρου. Με το ζόρι χωράς στη σκάλα, βρίσκεις συνέχεια. Ρε 'σεις πώς ζούσαν εδώ μέσα οι άνθρωποι; Δεν ζούσαν, παραμόνευαν. Ψάχνεις εχθρούς από τα μικροσκοπικά ανοίγματα. Βουνό και θάλασσα βλέπεις. Και το αρχοντικό Κισκήρα που σφυρίζουν τα φαντάσματα ιστορίες παραφροσύνης και τέτοια.

Αλλιώς κάθεσαι με τις γιαγιάδες στον δρόμο. Καρέκλα πλάι στη Μεταμόρφωση. Τίποτα δεν τους ξεφεύγει. Εσύ μόνο που τσουλάς ως τον Αγ. Νίκωνα και μπαίνεις σε άλλον κόσμο, Λακωνικό. Λες και το τοπίο κάνει το σύνορο. Η πέτρα κι η βλάστηση. Λες κι είπε κάποιος Εξω Μάνη εδώ, Μέσα Μάνη εκεί. Ετσι έγινε.
Καλοκαιρινά καταφύγια
Στούπα. Πίσω πάλι. Κάτω πάλι. 
Στραφταλίζει η θάλασσα σαν σπαρταριστό ψάρι. Φύλλο δεν κουνιέται. Μήτε κι άνθρωπος. Και να φανταστείς πως είναι το κέντρο της περιοχής. Μετά την Καρδαμύλη. Και να φανταστείς πως το καλοκαίρι γίνεται εδώ το αδιαχώρητο. Καρέκλα δε βρίσκεις στα μαγαζιά κι ας είναι τόσα. Με το μικροσκόπιο ψάχνεις ελεύθερη άμμο.
Τα ίδια και στην Καλόγρια δίπλα. 
Στην άκρη της σχηματίζεται πισίνα στα βράχια. Νερό μπούζι. Μια βουτιά και βγήκες 10 χρόνια νεότερος. 
Στον Αγ. Νικόλαο μετά. Σελίνιτσα αλλιώς. Καΐκια και βάρκες σε μια αγκαλιά που δεν γίνεται να μη ζηλέψεις. Ψάρι, καφές, καμιά βουτιά στο δρόμο έως τον Αγ. Δημήτριο. Μετά ντουγρού για Τραχήλα. Παραλιακά. 7 χλμ. τρέλα. Μη σου πω η ωραιότερη διαδρομή στην Εξω Μάνη, θα 'ναι υπερβολή μες στον Ταΰγετο, αλλά κατάλαβες. Ισως είναι κι η ίδια η Τραχήλα που το κάνει.
Τέλος δρόμου. Ησυχία. Εξοχικά που πλέκουν καλοκαιρινές συνωμοσίες. Σαν καταφύγιο. Αλλος έχει το όνομα όμως. 
Το Καταφύγι πιο πριν, πριν φτάσεις Τραχήλα. Πλακούρες πάνω από νερά κρύσταλλο. Καίνε το βράδυ. Γδυτός κοιμάσαι. Στα βράχια - αμφιθέατρο, πλάι στις σπηλιές. Σκάει κι η πανσέληνος απέναντι... Τι να λέμε... Εξω Μάνη. Μάγισσα πες, να ΄σαι μέσα.

 πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 4:00 pm


Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ - Επιλογές επιβίωσης «γνωστής πολιτικής παρέας» η παράταση εκλογής Προέδρου στην Ν.Δ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Θεωρώ ότι οι επιλογές της προσωρινής πολιτικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η θητεία της οποίας πρόσφατα παρατάθηκε, ως στόχο έχει την επιβίωση μιας «γνωστής πολιτικής παρέας» και ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των πολιτών από την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς.
Αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα και τον πολιτικό σουρεαλισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακολουθώντας παράλληλα την προσωπική επίθεση σπίλωσης και συκοφάντησής μου, απευθύνομαι στους πολίτες και δηλώνω ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της πολιτικής διεκδίκησης για την ανάταξη των παραγωγικών πατριωτικών δυνάμεων της χώρας, με κύριο σημείο αναφοράς την ενότητα του Ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσει να εκφράσει τη Νέα Ελλάδα της δημιουργίας και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σύγχρονης εποχής.
Μόνο μέσα από ανατρεπτική δημιουργία, που θα απορρίπτει οτιδήποτε συστημικό και παλαιοκομματικό, που ευθύνεται για το αδιέξοδο της χώρας, είναι εφικτός ο άδολος ακομμάτιστος πατριωτισμός, που θα προσφέρει το ενωτικό όραμα της επόμενης ημέρας».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 3:20 pm


Μυστήριο: Κύπρια φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μεγάλη Βρετανία

Μυστήριο: Κύπρια φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μεγάλη ΒρετανίαΜυστήριο πέπλο καλύπτει το θάνατο μιας 26χρονης φοιτήτριας, κυπριακής καταγωγής, που ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία – Εντοπίστηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Blackpool – Σοκαρισμένοι καθηγητές και συμφοιτητές της
Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο η Daily Mail, σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας η Carly Potts εντοπίστηκε νεκρή στο δωμάτιο του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Blackpool, την Κυριακή 19 Ιουλίου.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η νεκροψία που διενεργήθηκε επί της σορού της άτυχης κοπέλας έδειξε ότι ο θάνατος της προήλθε από ασφυξία που προκλήθηκε από απαγχονισμό.
Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν άλλα Βρετανικά ΜΜΕ, οι έρευνες για το θάνατο της 26χρονης διακόπηκαν και θα επαναρχίσουν στις 10 Δεκεμβρίου.
Σοκαρισμένοι...
Η Daily Mail γράφει ότι η νεαρή Carly Potts, που γεννήθηκε στη Λεμεσό, ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Preston και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.
Η είδηση του χαμού της συγκλόνισε την πανεπιστημιακή κοινότητα, με εκατοντάδες συμφοιτητές και καθηγητές της άτυχης 26χρονης να την αποχαιρετούν με σχόλια στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε social media.
Στις αναρτήσεις τους μιλούν για μια πολύ φιλική κοπέλα, πάντα χαμογελαστή, «ζεστή» και ιδιαίτερη προσωπικότητα, εκφράζοντας έκπληξη για τον αδόκητο χαμό της.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 3:00 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: