1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κυπαρισσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κυπαρισσια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Χτύπησαν και κατέβασαν με τη βία από το λεωφορείο γυναίκα επειδή νόμιζαν ότι έχει Έμπολα​Τρόμος φαίνεται πως επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα, που μάλιστα έχει κυριεύσει μικρούς και μεγάλους, λόγω του ιού Έμπολα! Αυτό φαίνεται και από ένα περιστατικό βίας που εξελίχθηκε την Τρίτη, σε λεωφορείο της Ρώμης, με θύμα μια νεαρή γυναίκα.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη Φαταομάτα Σομπάρε, από την Γουινέα της Αφρικής, καθόταν σε μια θέση του λεωφορείου όταν μία 13χρονη μαθήτρια με τις φίλες της την έσπρωξε, φωνάζοντας της: «Φύγε, θα με κολλήσεις Έμπολα». Την στιγμή που εκείνη προσπαθούσε να κατέβει από το λεωφορείο, το οποίο στο μεταξύ είχε φτάσει στον τερματικό σταθμό στην περιοχή Γκρότε Τσελόνι, τα κορίτσια συνέχισαν να την βρίζουν και να της φωνάζουν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το περιστατικό πήρε ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις, όταν συγγενείς των κοριτσιών που τα περίμεναν στη στάση, αντί να τα μαλώσουν, επιτέθηκαν και αυτοί στην άτυχη γυναίκα, χτυπώντας την! Μετά τις πρώτες γροθιές που δέχθηκε από δύο άνδρες, επενέβησαν αστυνομικοί για να επαναφέρουν την τάξη, ενώ εκείνη μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα ελαφρά ευτυχώς τραύματά της.

«Μου είπαν ότι έχω Έμπολα και ότι πρέπει να κατέβω από το λεωφορείο», δήλωσε η ίδια, η οποία όπως έγινε γνωστό από τον Ιταλό σύντροφό της με τον οποίο συζεί, θα κινηθεί δικαστικά κατά των ανδρών που τη χτύπησαν.

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 12:30 pm


ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - Το πρώτο 10 ημερο του Νοέμβρη οι επιδοτήσεις !!!

 ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ !
 
Εννέα δικαιολογητικά πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος πληρωμής ανά Νομό ή Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και παρτίδα, προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που τοποθετείται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η σχετική εγκύκλιος που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Αποστολάκος, έχει θέμα: 
«Διαδικασία έγκρισης πληρωμής του καθεστώτος της ενιαίας ενίσχυσης του τίτλου ΙΙΙ, των καθεστώτων ενίσχυσης του τίτλου IV που εξαιρέθηκαν εν όλω ή εν μέρει από το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης (συνδεδεμένα καθεστώτα), των μέτρων στήριξης του Άρθρου 68 του ΚΑΝ (ΕΚ)73/2009, καθώς και των ειδικών μέτρων στήριξης των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους του ΚΑΝ (ΕΚ) 1405/2006 για το έτος αιτήσεων 2014».
Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:
Α. Στα πλαίσια του άρθρο 3 της αριθμ. 252831/11-03-2010 KYA, το ελεγκτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, εξουσιοδοτείται για τον έλεγχο και την έγκριση (αναγνώριση και εκκαθάριση) της πληρωμής:
· του καθεστώτος της ενιαίας ενίσχυσης του τίτλου III του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ.73/2009,
· των καθεστώτων ενίσχυσης του τίτλου IV που εξαιρέθηκαν εν όλω ή εν μέρει από το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης (συνδεδεμένα καθεστώτα)
· των μέτρων στήριξης του άρθρου 68, του Καν (ΕΚ) 73/2009,
· των ειδικών μέτρων στήριξης των Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους
σύμφωνα με τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των στοιχείων των αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης και των καταχωρηθέντων αποτελεσμάτων των διενεργηθέντων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, για το έτος 2014, που τηρούνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με απόφαση του προέδρου δύναται να πραγματοποιούν τον έλεγχο και την έγκριση της πληρωμής (αναγνώριση και εκκαθάριση) και υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ που κατέχουν κωδικό ελεγκτή ανεξαρτήτως της οργανικής μονάδας που υπηρετούν.
Β. Η έγκριση πληρωμής διενεργείται στο σύνολο της Επικράτειας, ή ανά Νομό ή Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και παρτίδα βάσει «φακέλου πληρωμής», ο οποίος περιλαμβάνει :
 1. τη συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής
2. την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής
3. λίστα των επιλεγέντων βάσει του μηχανογραφικού δείγματος παραγωγών με τη μορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωμής για κάθε Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)
4. τη λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου για κάθε Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) υπογεγραμμένη από τους ελεγκτές  
5. την έκθεση ελέγχου με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 2).
 6. την έκθεση ελέγχου με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο των χαρτογραφικών στοιχείων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 3).
7. την έκθεση ελέγχου με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα διοικητικών και επιτοπίων ελέγχων, μετά την ολοκλήρωση και καταχώρηση στη βάση δεδομένων των αποτελεσμάτων των διενεργηθέντων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 4, 4α, 4β, 4γ)
8. την έκθεση ελέγχου ορθού υπολογισμού των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2014, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 5)
9. τη λίστα ελέγχου πληρότητας του φακέλου πληρωμής με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν υπογεγραμμένη τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 6, 6α).
Γ. Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές που ορίζονται να πραγματοποιήσουν το διοικητικό και υπολογιστικό έλεγχο προβαίνουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο σύμφωνα με την παράγραφο Β2 του άρθρου 3 της αριθμ. 252831/11-03-2010 KYA προς επιβεβαίωση του ορθού υπολογισμού του ποσού πληρωμής των εγκεκριμένων αιτήσεων και συμπληρώνουν και υπογράφουν την λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν.
Ειδικότερα, μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος της ΑΕΕ 2014 και τις σχετικές «οθόνες» επιλέγεται η (Δ.Α.Ο.Κ.) και πραγματοποιείται έλεγχος σύμφωνα με τα παρακάτω :
1. Μέσα από το αρχείο των πληρωμών της επιλεχθείσας προς έλεγχο Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) καθορίζεται με τυχαία δειγματοληψία το ποσοστό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αιτήσεων των γεωργών, το οποίο πρέπει να κυμαίνεται από 1‰ μέχρι 1%
2. Ακολούθως, από το λογισμικό της εφαρμογής, καθορίζεται μηχανογραφικά με τυχαία δειγματοληψία το δείγμα των προς έλεγχο παραγωγών το οποίο εκτυπώνεται σε κατάσταση δείγματος ελέγχου υπό μορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωμής
3. Ο ένας ελεγκτής προβαίνει στον έλεγχο του συνόλου του δείγματος ενώ ο δεύτερος σε δειγματοληπτικό έλεγχο τουλάχιστον του 10% των ελεγχθέντων δικαιούχων.
4. Στη συνέχεια συμπληρώνεται και υπογράφεται από τους δύο ελεγκτές η λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου της επιλεχθείσας προς έλεγχο Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)
5. Εκτυπώνεται η πρώτη και η τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής
6. Εκτυπώνεται η συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής
Δ. Η Διεύθυνση Πληροφορικής μεριμνά για:
1. την εκτύπωση της πρώτης και τελευταίας σελίδας της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής καθώς και της συγκεντρωτικής κατάστασης πληρωμής,
2. τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου πληρωμής σε μαγνητικό μέσο (cd) το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των αναλυτικών καταστάσεων και την συγκεντρωτική κατάσταση κάθε εκκαθαριζόμενης παρτίδας (οι οποίες θα μπορούν να εκτυπώνονται), και θα αποτελεί στοιχείο του φακέλου πληρωμής που τηρείται στη Διεύθυνση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων προκειμένου να ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής με την έκδοση της σχετικής εντολής.
Ε. Η συγκεντρωτική και η αναλυτική κατάσταση πληρωμής υπογράφονται από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου Τμήματος, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς και τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και στη συνέχεια ο φάκελος πληρωμής πλήρως συμπληρωμένος με τα προαναφερόμενα στο σημείο Β, διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και στη συνέχεια την πίστωση των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων.
ΣΤ. Η ανάκτηση τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών (του ίδιου ή και προηγούμενου οικονομικού έτους) πραγματοποιείται είτε με συμψηφισμό με επόμενες πληρωμές του δικαιούχου είτε κατ’ εφαρμογή των προβλεπομένων στο άρθρο 28 του Ν2520/1997.

Βρείτε εδώ το σχετικό έγγραφο: Εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2014.pdf

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:57 am


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας «Your first EURES job»

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με Περιφέρειες και οργανισμούς του εξωτερικού, συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Your first EURES job».

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική εξάσκηση) και απασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα και σε 350 ακόμη επαγγελματικές ειδικότητες. Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε σύγχρονο επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία) και η πρακτική εξάσκηση και απασχόληση σε καινοτόμες εταιρείες της Γερμανίας, για χρονικό διάστημα 24 μηνών (για κάποιες ειδικότητες είναι 36 μήνες).
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας υψηλών προδιαγραφών, ώστε να δημιουργήσει στελέχη υψηλής κατάρτισης και διακεκριμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, τα οποία κατά την επιστροφή τους θα διεκδικήσουν και θα διαμορφώσουν με αξιώσεις το επαγγελματικό τους μέλλον.  Θα κληθούν επίσης να συνεισφέρουν στον τόπο τους με νέα εφόδια και εμπειρίες, αλλά και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές τοπικής ανάπτυξης και διεθνών συνεργασιών.

Οι τομείς των κατασκευών και των λοιπών 350 επαγγελματικών ειδικοτήτων είναι καινοτόμοι και πρωτοποριακοί στη Γερμανία, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και τεχνολογικές μεθόδους, και μπορούν να προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρία στους εκπαιδευόμενους, καθώς και την εξασφάλιση της μελλοντικής τους επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξης.

Διαδικασία συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 12 Νοεμβρίου 2014, με τους κάτωθι τρόπους:

α) online αίτηση στο διαδικτυακό τόπο: http://www.youth-con.eu/el/applicants/apply/.
β) υποβολή βιογραφικού και αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: magklari@arcadia.gr,
γ) υποβολή βιογραφικού και αίτησης εγγράφως στην διεύθυνση: Περιφέρεια Πελοποννήσου (Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, Τρίπολη, 22100) και
δ) υποβολή βιογραφικού και αίτησης μέσω τηλεμοιοτυπίας (φαξ) στο: 2713601115.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στο 2713601116 (κα Ειρήνη Μάγκλαρη).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι-νέες (18-30 ετών) από την Πελοπόννησο. Σημαντικό πλεονέκτημα έχουν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάποια σχετική επαγγελματική κατάρτιση ή εργασιακή εμπειρία και γνωρίζουν τη Γερμανική γλώσσα (κατά προτίμηση) ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι, αφού αποστείλουν την αίτησή τους, θα κληθούν σε συνάντηση γνωριμίας - συνέντευξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη.

Οι επιλεγέντες θα ξεκινήσουν άμεσα δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας και εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας στην Πελοπόννησο. Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επιλογή των ατόμων και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβολαίου του επιλεχθέντος με αντίστοιχη Γερμανική εταιρεία πριν τη μετακίνησή του στη Γερμανία και για χρονική διάρκεια 2-3 ετών.

Το πρώτο διάστημα της παραμονής στη Γερμανία οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κέρπεν (Κολωνία, Β. Ρηνανία-Βεστφαλία) και στη συνέχεια θα τους δοθεί ένα χρηματικό ποσό ως βοήθημα για την πρώτη τους εγκατάσταση.

Ιστοσελίδα Προγράμματος: www.youth-con.eu

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:56 am


Δύο πασίγνωστοι τραγουδιστές... ξεσκονίζονται από «Ράμπο» του ΣΔΟΕ


Οι δύο πασίγνωστοι τραγουδιστές που... ξεσκονίζονται από «Ράμπο» του ΣΔΟΕ

Από το κόσκινο των Ράμπο του ΣΔΟΕ περνούν δύο διάσημοι Ελληνες τραγουδιστές, οι οποίοι, φέρονται εν μέσω της κρίσης να έχουν βγάλει 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την «Espresso» οι δύο τραγουδιστές έστειλαν τα χρήματα στη Γερμανία. 
Για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί από άνδρες του ΣΔΟΕ να προσκομίσουν στοιχεία ώσε να αποδείξουν με επίσημα έγγραφα από πού και πώς περιήλθαν στην κατοχή τους τα χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό. Αν βέβαια αποδείξουν ότι πρόκειται για χρήματα που είχαν νομίμως δηλωθεί και φορολογηθεί, τότε θα αποφύγουν την πρόσθεση φορολόγηση. 
Σε περίπτωση, όμως, που δεν προσέλθουν ή δεν δώσουν επαρκείς αποδείξεις, θα κινηθούν εναντίον τους όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Οπως σημειώνει η «Espresso», πρόκειται για έναν νεαρό τραγουδιστή, ιδιαίτερα αγαπητό στη νεολαία, με πλούσια δισκογραφία αλλά και συχνές εμφανίσεις στα εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων. 
Ο δεύτερος ερμηνευτής έχει μακρά πορεία στον χώρο της μουσικής και με τα τραγούδια του έχουν μεγαλώσει γενιές.
Πάντως, εκτός από τους δύο τραγουδιστές ελέγχονται και 148 υποθέσεις φορολογουμένων από λίστα 54.000 προσώπων που φυγάδευσαν γύρω στα 22 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:29 am


Δεν θα το πιστεύετε αυτό που έγινε! AYTO EINAI Το θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος...

Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοpιτσάκια τους: το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών… 
Τα κορίτσια τα έθαψε ζωντανά!

Ύστερα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κοpίτσια τα σκότωσε ένας θείος τους.

Μετά από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι δικοί του αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη σορό στον τάφο όπου βρισκόταν η μητέρα και τα δύο κοpιτσάκια. Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοpιτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!

Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.

«Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό«, ήταν η απάντηση της μικρής. «Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου«.

Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!«.

Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ. Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 10:43 am


ΕΕΔΕ: Ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Πύργο

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ταυτόχρονα με την Αθήνα και τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, προχωρά στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Πύργο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας.  Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΕΕΔΕ πραγματοποιείται για 1η φορά στον Πύργο με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014.
                                                                                                                                                                  
Η ΕΕΔΕ στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, επιθυμεί να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο Ηλείας για τη σημαντική συνδρομή του, που συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Επιχειρήσεων της Ηλείας μέσα από την επένδυση στη γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και αυτοαπασχολούμενων που επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης και γενικότερων καθηκόντων (general management). Επισημαίνεται δε ότι στα 25 χρόνια λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει Πανελλαδικά 4.000 στελέχη που ήδη έχουν επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων.
Η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην παρακολούθηση των σύγχρονων εξελίξεων στο διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον μια που η επιχειρηματική δραστηριότητα αποκτά όλο και πιο έντονα παγκόσμιο χαρακτήρα.
Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό Καθηγητών με έμπειρους μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων. 
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 15 μήνες και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί) στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας, 28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων, Πύργος.
Το κόστος του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με το 0.45% (0.24% από 01/07/2014) της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγ. Ανδρέου, Πάτρα, κ. Άντυ Γαρδίκη, Τηλ: 2610 318 573, Fax: 2610 361 517, email: [email protected], website: www.eede.gr  ή στο Επιμελητήριο Ηλείας, 28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων, Πύργος, κ. Δημήτρη Βαρελά, Τηλ: 26210 29177 / 26210 32225, Fax:26210 31791, e-mail:[email protected], [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 10:34 am


Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Εξοικονομούμε μια ώρα ύπνου γυρνώντας τα ρολόγια μας πίσω

Μία ώρα πίσω θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου (από 4:00 θα δείξουν 3:00).
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 10:06 am


Πάγκαλος: Εθνικοφασιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Πάγκαλος: Εθνικοφασιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολυμέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πως είναι «πολιτικάντηδες» και ότι έχουν ανέλθει δημοσκοπικά κερδίζοντας την υποστήριξη των δυσαρεστημένων «περιθωρίων» της ελληνικής κοινωνίας.
Υποστήριξε δε πως αποτελεί «ένα άκρο» με τη ακροδεξιά και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικο, εθνικοφασιστικό κόμμα».
«Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συγχώνευση των δύο άκρων σε ένα κόμμα με φασιστική νοοτροπία», τόνισε στο Σκάι.
Εκτίμησε πως τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε το ίδιο βράδυ «μήνυμα στις αγορές να καταποντίσουν την Ελλάδα, και θα την καταποντίσουν».

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 9:56 am


Έχασε την μάχη για την ζωή ο 16 χρονος στους Γαργαλιάνους

Τη ζωή του έχασε ένας 16χρονος Ρουμάνος σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στη Λεύκη Γαργαλιάνων.
Το μοιραίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο 16χρονος εξετράπη της πορείας του για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά λόγω της σοβαρής κατάστασής του μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Αττικής «Ερυθρός Σταυρός».
 Ο 16χρονος έδωσε μεγάλη μάχη σύμφωνα με τους γιατρούς για να διατηρηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 9:40 am


ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ - Πειραματικό φάρμακο καταστρέφει αποτελεσματικά τους επιθετικούς καρκίνους των πνευμόνων σε πειραματόζωα


Πειραματικό φάρμακο καταστρέφει αποτελεσματικά τους επιθετικούς καρκίνους των πνευμόνων σε πειραματόζωα

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο, που δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ με την προσωρινή ονομασία OTS964, μπόρεσε να καταστρέψει τελείως τους επιθετικούς καρκινικούς όγκους ανθρωπίνων πνευμόνων, οι οποίοι είχαν μεταμοσχευθεί σε ποντίκια. Το φάρμακο κρίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο λόγω της μεγάλης αποτελεσματικότητάς του, όπως έδειξαν οι δοκιμές στα πειραματόζωα, καθώς πέτυχε το πλήρες «ξερίζωμα» των όγκων.
Οι αμερικανοί και ιάπωνες ερευνητές, με επικεφαλής τον ιαπωνικής καταγωγής καθηγητή ιατρικής Γιουσούκε Νακαμούρα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", δήλωσαν ότι το φάρμακο μπορεί να ληφθεί είτε σε ενέσιμη μορφή (ενδοφλέβια) είτε ως χάπι, ενώ και στις δύο περιπτώσεις είναι καλά ανεκτό και έχει περιορισμένη τοξικότητα, με συνέπεια και οι παρενέργειές του να είναι μικρές.
Το φάρμακο αναστέλλει τη δράση μιας πρωτεΐνης (ενζύμου), της ΤΟΡΚ, η οποία υπερπαράγεται σε αρκετά είδη καρκινικών όγκων, όπως των πνευμόνων και του μαστού. Χωρίς την εν λόγω πρωτεΐνη, τα καρκινικά κύτταρα αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κυτταρικής διαίρεσης και τελικά πεθαίνουν.
Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη - στόχο πριν από μια σχεδόν δεκαετία, αλλά τους πήρε όλο αυτό το διάστημα, έως ότου ανακαλύψουν ένα φάρμακο που να «φρενάρει» τη δράση της. Χρειάστηκε να δοκιμάσουν περίπου 300.000 φυσικές δραστικές ουσίες και πάνω από 1.000 συνθετικές μέχρι να καταλήξουν στο φάρμακο ΟΤS964. «Πιστεύουμε ότι έχουμε πλέον στα χέρια μας κάτι πολλά υποσχόμενο», δήλωσε ο Γιουσούκε Νακαμούρα.
Η πρώτη δοκιμή έγινε σε έξι ποντίκια, στους πνεύμονες των οποίων είχε μεταμοσχευθεί ένας ιδιαίτερα επιθετικός καρκίνος των ανθρώπινων πνευμόνων. Όταν πλέον οι όγκοι είχαν αναπτυχθεί σε μέγεθος 150 κυβικών χιλιοστών (περίπου όσο μια σταφίδα), οι επιστήμονες άρχισαν να δίνουν ενδοφλέβια το νέο φάρμακο δύο φορές την εβδομάδα επί τρεις εβδομάδες.
Οι όγκοι συρρικνώθηκαν πολύ γρήγορα και συνέχισαν τη συρρίκνωσή τους ακόμη και μετά τη διακοπή της φαρμακοθεραπείας. Σε πέντε από τα έξι ποντίκια οι καρκινικοί όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως σε 25 έως 29 ημέρες από την έναρξη της θεραπείας - χωρίς ορατές παρενέργειες λόγω τοξικότητας.
Ανάλογη αποτελεσματικότητα υπήρξε στη δεύτερη δοκιμή, που αφορούσε τη χορήγηση του ίδιου φαρμάκου από το στόμα κάθε μέρα επί δύο εβδομάδες. Και στα έξι ποντίκια υπήρξε πλήρης εξαφάνιση των όγκων στους πνεύμονές τους. Η μόνη παρενέργεια ήταν η μείωση του αριθμού των λευκοκυττάρων στο αίμα των πειραματόζωων μετά τη λήξη της θεραπείας, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από δύο εβδομάδες.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αν και επρόκειτο για μια μελέτη σε μικρό δείγμα, το αποτέλεσμα ήταν δραματικό. «Είναι σπάνιο να δει κανείς πλήρη καταστροφή των όγκων στα ποντίκια. Πολλά φάρμακα μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των όγκων, αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς το ξερίζωμά τους. Κάτι τέτοιο σπανιότατα έχει αναφερθεί», δήλωσε ο Γιουσούκε Νακαμούρα, ο οποίος έως το 2012 ήταν διευθυντής του Γραφείου Ιατρικών Καινοτομιών της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το φάρμακο θα είναι χρήσιμο και σε άλλους όγκους, όπως του εγκεφάλου, του ήπατος, της ουροδόχου κύστης, καθώς και σε μερικά είδη λευχαιμίας. Ήδη, σε συνεργασία με ογκολόγους του Πανεπιστημίου του Σικάγο, σχεδιάζουν την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους, η οποία θα ξεκινήσει έως το φθινόπωρο του 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 9:31 am


Συνελήφθη πρώην δημάρχος της Φθιώτιδας για διακίνηση λαθραίου καπνού !!!

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από έναν έλεγχο ανδρών της Ασφάλειας Λιβαδειάς. 
Σε όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα βρέθηκε σε τρεις συσκευασίες ψιλοκομμένος λαθραίος καπνός η ποσότητα του οποίου άγγιζε το 1 κιλό.
Οι επιβάτες του οχήματος δεν άργησαν να αποκαλύψουν τον προμηθευτή του καπνού κατονομάζοντας τον πρώην αυτοδιοικητικό.
Η έρευνα που ακολούθησε παρουσία εισαγγελέα σε αποθηκευτικούς χώρους και το σπίτι του πρώην δημάρχου κατέληξε στη σύλληψή του αφού βρέθηκαν 800 κιλά λαθραίου καπνού και ποσότητα πάνω από 15 κιλά καπνού ψιλοκομμένου και έτοιμου για διάθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 9:03 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αναβολή των εκδηλώσεων «Τέχνη στην πόλη μου»

Αναβάλλονται λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις με τίτλο «Τέχνη στην πόλη μου», που είχαν προγραμματισθεί για την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, από τις 18.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 8:51 am


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις, θα τιμηθεί η εθνική επέτειος του «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό, που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία των Ελλήνων και την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα καθώς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, έδρες Δημοτικών Ενοτήτων, την παραμονή 27 αλλά και ανήμερα την 28ηΟκτωβρίου, ως εξής:
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
 • Ώρα 10.00: Ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
 • Ώρα 11.00: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες στην Καλαμάτα, επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, στους ανδριάντες των ηρώων, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 • Ώρα 12.00: Κατάθεση στεφάνων από φοιτητές Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σπουδαστές ΤΕΙ Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στις προτομές των ηρώων επί της πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 • Ώρα 13.00: Ομιλία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», προς τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών, από τη Μαρία Κρόμπα, Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Την εορταστική εκδήλωση θα πλαισιώσει το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.
Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

•        Καλαμάτα: Στις 7.00 το πρωί της Δευτέρας θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. Στις 8.00 θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στις 10.15 θα αναπεμφθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνιος Πυρούσης, φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με τίτλο «Το Έπος του ’40 – Μια ιστορική και ηθική θεώρησή του». Ακολούθως, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου και θα κατατεθούν στέφανοι.

parelasi 1Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, επί της οδού Αριστομένους.

•        Άρις: Στον Άρι, περί ώρα 9.30, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεσθεί δοξολογία και στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος. Θα επακολουθήσει στην πλατεία παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αικατερίνη Κάρκαλη, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Άριος. Επίσης, μαθητές του Δημοτικού θα απαγγείλουν ποιήματα. Μετά το πέρας της εορτής θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην πρώην αίθουσα ΚΕΠ Άριος.
•        Αρφαρά: Στ’ Αρφαρά, στις 9.45 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον φιλόλογο του Γυμνασίου Αρφαρών κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο. Ακολούθως, στην πλατεία του ηρώου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Κατόπιν, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών. Στη συνέχεια, στη νέα πλατεία, μετά την προσφώνηση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας, μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα και κατόπιν μαθήτριες και μαθητές θα αποδώσουν εθνικούς χορούς. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας της θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.
•        Θουρία: Στη Θουρία, στις 10.30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας. Στη συνέχεια θα τελεσθεί τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρώων. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την Παναγιωτίτσα Ανδρεάκου, διευθύντρια του Γυμνασίου Θουρίας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας της, θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Δημοτικής Ενότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 8:46 am


Δείτε σε ποια ηλικία παχαίνουν περισσότερο οι άνδρες και σε ποια οι γυναίκες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παίρνουν περισσότερα κιλά μετά από μια ορισμένη ηλικία.
Αυτό οφείλεται τόσο στο μεταβολισμό που επιβραδύνει όσο και στις πολλές ώρες δουλειάς, τη μόνιμη σχέση και το μεταμεσονύκτιο τσιμπολόγημα.Η "επικίνδυνη" ηλικία είναι για τις γυναίκες τα 35 με 40, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας συμπληρωμάτων Forza.
Οι γυναίκες δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά μετά από αυτήν την ηλικία, καθώς τα 40 είναι για τις περισσότερες από αυτές μια "τρομακτική" ηλικία που τις κάνει να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους και τη διατροφή τους.Για τους άνδρες, η "επικίνδυνη" ηλικία είναι λίγο αργότερα – μεταξύ 40 και 45 ετών.Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν πως είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος συγκεκριμένα στα 44, καθώς είναι μια ηλικία που η καριέρα τους βρίσκεται στο απόγειό της και δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν.Όσο περνούν τα χρόνια, χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Έτσι, απαιτούνται μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες ώστε να παραμείνουμε στο επιθυμητό μας βάρος

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 8:12 am


Αμφίπολη: Νέο τρισδιάστατο βίντεο "φτάνει" μέχρι τα έγκατα του τάφου!

Ένα νέο τρισδιάστατο βίντεο ανέβηκε σήμερα στο διαδίκτυο για τον τάφο της Αμφίπολης και φτάνει μέχρι το σημείο που βρέθηκαν οι σφίγγες λίγο πριν το νεκρικό θάλαμο.  
 Το βίντεο ξεκινάει από την είσοδο του τάφου στον λόφο Καστά και προχωράει βήμα - βήμα από όλους τους θαλάμους. Καταλήγει στο ψηφιδωτό με τον Ερμή, τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη, περνάει από πάνω του, ανοίγει την μαρμάρινη θύρα και καταλήγει εκεί που δεν έχει φτάσει ακόμα η αρχαιολογική σκαπάνη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 8:01 am


ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ - Ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ

ΜΑΧΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕ (ΙΣΧΥΡΕΣ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ) ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις που επικρατούν στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης λίγες ώρες πριν προσέλθουν στις κάλπες οι 325 δήμαρχοι μαζί με 175 δημοτικούς συμβούλους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα για να αναδείξουν το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Ενδεικτικό του κλίματος και του παρασκηνίου που επικρατεί είναι ότι ο Δ. Αθηναίων Γ. Καμίνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος καθώς όσες φορές του έχει τεθεί το ερώτημα αποφεύγει να απαντήσει καθώς αναζητεί ισχυρές συμμαχίες μέχρι και την τελευταία στιγμή στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης άνοιξε από την πρώτη στιγμή τα χαρτιά του και εκδήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του για την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ συστήνοντας από τον Αύγουστο το «Κίνημα Ανατροπής» με συμπαραστάτη τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και άλλους 73 δημάρχους από όλη την χώρα .

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ -  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο Δημήτρης Καφαντάρης επανεξελέγη για δεύτερη φορά στον Καλλικρατικό δήμο Πύλου – Νέστορος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Ο Γ. Πατούλης περιόδευσε σε όλη την χώρα έθεσε καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και συσπείρωσε στη βάση της αποκατάστασης και της αναβάθμισης του θεσμού, την πλειοψηφία των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα.

Το Κίνημα Ανατροπής μέσα από την διακήρυξή του παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες για τη μείωση των επιχορηγήσεων, αλλά και την ευρύτερη μη αναγνώριση του πραγματικού κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτό το ξεκαθάρισμα από την αρχή και παρά τον πυρήνα του, που έχει κεντροδεξιές καταβολές κατάφερε και απευθύνθηκε και σε αρκετούς Δημάρχους κεντροαριστερής προέλευσης δημιουργώντας μία δυναμική η οποία εκφράστηκε και στις εκλογές της ΠΕΔ.


Το δίδυμο Καμίνη - Μπουτάρη προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την αυτοδυναμία Πατούλη και να συσπειρώσει στο πρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων  τους κεντροαριστερούς Δημάρχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο Γ. Σακελαρίδης θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αιγάλεω Δ. Μπιρμπα και ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο «ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία σε επίπεδο στήριξης του κ. Καμίνη στην ΚΕΔΕ. Δεν υπάρχει επίπεδο πολιτικής συνεννόησης με τον κ. Καμίνη»

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ. Ένας ακόμη «πράσινος» Δήμαρχος ο Απ. Κοιμήσης τοπικός «άρχοντας» της Αμφιλοχίας και μέχρι πρότινος Γραμματέας της ΚΕΔΕ έθεσε υποψηφιότητα για το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:47 am


ΜΕΣΣΗΝΙΑ : Βροχοπτώσεις , δυνατοί άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα Πέμπτη (23/10/2014)  κακοκαιρία πλήττει τη χώρα μας και την Μεσσηνία με έντονες, κατά διαστήματα, βροχοπτώσεις, πολύ δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας 

Ο ΚΑΙΡΟΣ  ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ (ΩΡΑ 7.10 π.μ )

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:27 am


Ο Τύπος της Μεσσηνιας 23-10-2014


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:14 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 23 Οκτωβρίου 1951.- Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παίρνει θέση για το σχολείο στο Βλάση

Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου 1951, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παίρνει θέση στην αντιδικία του δημοσίου με την εκκλησία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δημοτικού σχολείου του χωριού Βλάση. 
Το έγγραφο που  έστειλε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις 23 Οκτωβρίου 1951 στον οικονομικό έφορο της Καλαμάτας αναφέρει τα εξής: 
«Κοινοποιηθέντος ημίν την 17-10-1951 αντιγράφου της υπ΄ αριθ. 121/48 αποφάσεως του Προέδρου των αυτόθι Πρωτοδικών δι΄ ης επί τη αιτήσει του εν Βλάσση Πυλίας ιερού Ναού Αγία Παρασκευή καθορίσθη εις δραχ. (300) τριακοσίας το βασικόν μίσθωμα των εν τω χωρίω Βλάσση κειμένων δυο συνερχομένων συνεπεία μισθώσεως ως δημοτικόν σχολείον παρακαλούμεν όπως ειδοποιήσητε τον δικηγόρον κ. Φ. Κατσανόν και καταθέση την προσήκουσαν εκ μέρους του Δημοσίου έφεσιν κατά της ως είρηται αποφάσεως καθ΄ όσον ως δείκνυται εκ της από 20-6-48 πράξεως του μεταγραφοφύλακος Βουφράδας αι περί ων πρόκειται οικίαι ανήκουσιν εις την κυριότητα του εν Βλάσση σχολικού Ταμείου Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως μεταγραφείσαι επ΄ ονόματι αυτού εις τα βιβλία μεταγραφών του τέως Δήμου Βουφράδος εν τόμω 59 και αριθμώ 105 και κατ΄ ακολουθίαν δεν ενομιμοποιείτο ενεργητικώς ο προρηθείς Ιερός Ναός προς υποβολήν της εφ΄ ης εν λόγω απόφασις αιτήσεως». 
Το έγγραφο υπογράφει ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κ. Δημητρακάκης.
Ας δούμε, όμως, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς σε όλη του την έκταση. Το 1926 ο επιθεωρητής Ζαχαρίας Καπερνάρος με έγγραφό του μας πληροφορεί ότι το διδακτήριο παραχωρήθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο δημόσιο για τη στέγαση του σχολείου. 
Από εκεί και μετά αρχίζουν μια σειρά από ενέργειες για να χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο και να χτιστεί το διώροφο κτίριο. Έτσι με ημερομηνία 30 Ιουνίου 1935 ο τότε υπουργός Θρησκευμάτων και Παιδείας Δ. Χατζίσκος με έγγραφό του ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν επιχορήγηση 25.000 δρχ. για την ολοκλήρωση του έργου, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα. 
Στις 25 Οκτωβρίου 1935 η δασκάλα Μαρία Μαντάγαρη μαζί με τον πρόεδρο της σχολικής εφορείας Βασίλειο Κοτσόβολο ζητά δεύτερη επιχορήγηση για την αποπεράτωση της στέγης. 
Το ίδιο είχαν κάνει και στις 3 Σεπτεμβρίου 1935 με την 9η πράξη ο πρόεδρος της  σχολικής εφορείας Βασίλειος Κοτσόβολος, ο ταμίας Διονύσης Αποστολόπουλος,  και τα μέλη Νίκος Ασημάκης και Μάρκος Κακούρης αφού για μια σειρά έργων όπως η κατασκευή της κύριας πόρτας, η κατασκευή της τσιμεντένιας σκάλας, η κατασκευή των τεσσάρων παραθύρων είχαν ξοδέψει 41.750 δρχ. Το 1936 στις 20 Ιουλίου έχουμε νέα επιχορήγηση από το κράτος. 
Όταν δασκάλα ήταν η Μαρία Μαντάγαρη η οποία και έκανε δωρεά και δικά της χρήματα στο σχολείο έγινε και η μεταγραφή του σχολείου στα βιβλία Μεταγραφών του τέως δήμου Βουφράδας στο 59 τόμο με αριθ. 105 και με ημερομηνία 20 Ιουλίου 1938. Τη μεταγραφή την υπογράφει ο Μεταγραφοφύλαξ Κώστας Θεοδώρου Μαργέλης. 
Η μεταβίβαση από τον Ιερό Ναό «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στο τοπικό ταμείο Εκπαιδευτικής Πρόνοιας της κοινότητας Βλάση έγινε με το άρθρο 3 του υπ΄ αρ. 2442 της 22ας Ιουνίου 1920.
 Η καθ΄ υπόθεση αξία του ανήλθε τότε στις 20.000 δρχ. Η οικία τώρα, το προαύλιο, ο κήπος μεταβιβάστηκαν με το άρθρο 22 του υπ΄ αρ. 5010 του έτους 1931 νόμου, έχοντας την κατοχή, τη νομή και την κυριότητα πλέον το σχολικό ταμείο της στοιχειώδους εκπαίδευσης.
 Η δε μεταγραφή έγινε με βάση το εδάφιο 1 του άρθρου 22 του νόμου 5019 του 1931. 
Το 1951 το εκκλησιαστικό συμβούλιο αρχίζει δικαστικό αγώνα να πάρει πάλι πίσω το σχολείο και να υποχρεώσει το δημόσιο να καταβάλλει ενοίκιο για το σχολείο καθώς και αποζημίωση. 
Στις 19 Δεκεμβρίου 1951 καταθέτει αγωγή κατά του δημοσίου απευθυνόμενη στο ειρηνοδικείο Αθηνών. 
Στη δικάσιμο της 2ας Φεβρουαρίου 1952 ζητά από το δημόσιο να καταβάλλει το ποσό των 1.125.000 δρχ για μισθώματα από 1-1-1947 μέχρι 31-12-1951. Παράλληλα με την υπ. Αριθ. 121/48 απόφαση του προέδρου των πρωτοδικών το μίσθωμα ορίζεται στις 300 δρχ. 
Ο δικηγόρος του δημοσίου Φ. Κατσανός καταθέτει έφεση  εκ μέρους του δημοσίου. Η έφεση έγινε στις 3 Νοεμβρίου 1951 προς το Ν.Σ. Κράτους με την υπ΄ αριθ. 8549. 
Σε εκτέλεση όλων των παραπάνω με βάση την υπ΄αριθ. 108.565/5.168/29-11-51 ο οικονομικός έφορος Καλαμάτας με την υπ΄αριθ. 10.243/14-12-1951 άσκησε εκ μέρους του δημοσίου έφεση. 
Στην εκδίκαση της έφεσης το δημόσιο αδράνησε για άγνωστους σε μας λόγους και το 1959 το σχολείο πέρασε και πάλι στην κατοχή της εκκλησίας.

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 12:05 am


Costa Navarino - «Να μην προκαλέσουμε, μωρέ»....

Η μεγάλη παρουσίαση του Passat στο παγκόσμιο δίκτυο της VW.
 
Εως και τις 4 Δεκεμβρίου, σχεδόν 25.000 στελέχη, επιχειρηματίες κ.λπ. θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino». Πάνω από 250 αυτοκίνητα βρίσκονται εκεί για το ανάλογο test drive, το οποίο περιλαμβάνει τη διαδρομή Μαραθόπολη -Γαργαλιάνοι - Χώρα - Costa Navarino - Μαραθόπολη.

Οι επισκέπτες γεύονται ελληνικά φαγητά με μεσσηνιακό λάδι, χωριάτικη σαλάτα και φέτα, χοιρινό, χόρτα και φρούτα από τη μεσσηνιακή γη, γύρο και σουβλάκια, ριζότο με κρόκο Κοζάνης κ.λπ. Οπως καταλαβαίνετε, τόσο οι πρατηριούχοι της περιοχής, που εφοδιάζουν καθημερινά με καύσιμα τα αυτοκίνητα, όσο και οι προμηθευτές των τροφίμων (μόνο ντόπια) τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Ετσι ξαφνικά, δηλαδή, η τουριστική περίοδος στην περιοχή πήρε τρεις μήνες παράταση, μόνο και μόνο επειδή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να κάνει αυτή τη μεγάλη εκδήλωση στη Μεσσηνία, αφήνοντας πολλά εκατομμύρια στην περιοχή. Ολα βαίνουν καλώς, οι επισκέπτες φεύγουν από την περιοχή ενθουσιασμένοι και γεμάτοι εικόνες, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται ότι σύντομα θα επισκεφθούν την περιοχή οικογενειακώς.

Η εκδήλωση αυτή, είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς τα ελληνικά ΜΜΕ (εκτός απ’ όσα ασχολούνται με αυτοκίνητο) δεν την προβάλλουν. Και αυτό επειδή τα περισσότερα δεν γνωρίζουν τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξέρω αν πρόκειται για πολιτική που καθορίζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία - γενικώς όμως δεν υπάρχει καμία προσπάθεια προβολής του γεγονότος, εκτός από ένα λιτό δελτίο Τύπου που βγήκε από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία της VW, λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση. Τηλεοπτικά πλάνα δεν υπάρχουν, φωτογραφίες δεν υπάρχουν και φυσικά ούτε ζωντανές συνδέσεις δελτίων ειδήσεων υπάρχουν.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν γίνονται εκδηλώσεις, ακόμα και μικρότερης εμβέλειας (μόνο για την Ευρώπη), βλέπουμε την είδηση στα βραδινά δελτία ειδήσεων, ενώ έχω παραβρεθεί σε παρουσιάσεις αυτοκινήτου που μετατράπηκαν σε εθνική γιορτή για την πόλη, όπως είχε γίνει, για παράδειγμα, στο Τορίνο, όταν παρουσιάστηκε το νέο 500ράκι. 
Θα μου πείτε η Fiat είναι ιταλική, οπότε είναι λογικό αυτό. Ναι, αλλά δεν είναι κρατική, ενώ πλέον έχει τη φορολογική της έδρα στη Μεγάλη Βρετανία. Ομοίως και η Γερμανική VW, που παράγει τον μεγαλύτερο όγκο των αυτοκινήτων της εκτός Γερμανίας.

Απλά στις άλλες χώρες έχουν ξεπεράσει τον όποιο άκρατο αριστερισμό, κατάλοιπα του οποίου έχουν ακόμα πολλοί Ελληνες κι ας διαθέτουν «δεξιές τσέπες». «Φτιάξτε πρώτα τους δρόμους και μετά κάντε παρουσιάσεις...» κραυγάζουν κάποιοι σε μπλογκ, λες και δεν χρειάζονται αυτά τα χρήματα που θα αφήσει η παρουσίαση (από φόρους κ.λπ.) για να φτιαχτούν όλα...

Εν κατακλείδι, το ποιος έχει την ευθύνη προβολής του γεγονότος αυτού δεν το γνωρίζω. Απλώς... το φαντάζομαι.
Ομως δυστυχώς η νοοτροπία «να μην προκαλέσουμε, μωρέ» υπάρχει ακόμα σε στελέχη (πολιτικά και μη) για τέτοιου είδους εκδηλώσεις...
 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 12:00 am


«Προσκύνησε» και η Γιουβέντους στο Φάληρο, τεράστια νίκη 1-0 ο Ολυμπιακός

Το «Γ. Καραϊσκάκης» αποδεικνύεται απόρθητο κάστρο για όλες τις ομάδες της Ευρώπης κι απόψε ήταν η σειρά της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Γιουβέντους, να το καταλάβει από «πρώτο χέρι».

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη διάσημη αντίπαλό του με 1-0, χάρις στο γκολ του Κασάμι στο 36ο λεπτό και έβαλε ξανά «από κάτω» τη «βέκια σινιόρα» στην κατάταξη του 1ου ομίλου, καθώς την άφησε στους τρεις βαθμούς την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους έξι, όσους και η Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία μοιράζονται την κορυφή.
Η ανασταλτική αδυναμία την οποία εμφάνισε η ομάδα του στους τελευταίους αγώνες της θα ήταν «αυτοκτονία» αν επαναλαμβανόταν και απέναντι σε έναν αντίπαλο της κλάσης, της ποιότητας και του επιπέδου της Γιουβέντους, και ο Μίτσελ το ήξερε καλύτερα από τον καθένα.
Ως εκ τούτου στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» εμφανίστηκε μια ενδεκάδα με πολύ ενισχυμένο κέντρο, αφού για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί Μανιάτης, Κασάμι. Ντινγκά και Μιλιβόγεβιτς. Ο σκοπός προφανής, αφού το σχέδιο ήταν να εξουδετερωθεί η πολύ καλή κυκλοφορία της Γιουβέντους και ο ρυθμός που της δίνει η τριπλέτα των Πίρλο, Πογκμπά και Βιδάλ.
Με τον Ντομίνγκες σε ρόλο ελεύθερο μπροστά από τους μέσους και τον Μήτρογλου μόνο μπροστά και με εντολή να «σπάει» την μπάλα στα πλάγια και κυρίως αριστερά, εκεί όπου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Μασουακού «οργίασε», όπως έδειξε από το 5ο λεπτό όταν «σέρβιρε» στον Μήτρογλου, ο οποίος πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Ο Τζίτζι Μπουφόν έδειξε την κλάση του δύο λεπτά αργότερα, όταν «απογειώθηκε» για να αποκρούσει στο δεξί «παράθυρο» το φάουλ του Ντομίνγκες, ενώ στο 27΄ εξουδετέρωσε και το σουτ του Κασάμι. Ατυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, όμως, έμεινε όρθιος στο 36΄, όταν στην πολύ ωραία εναλλαγή του «Τσόρι» με τον Μήτρογλου ο τελευταίος γύρισε στον διεθνή Ελβετό που ερχόταν «τρέιλερ» και ο οποίος με αριστερό τεχνικό σουτ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ.
Νωρίτερα (27΄) ο Ντομίνγκες με ενέργεια παγκόσμιας κλάσης «τσίμπησε» την μπάλα και σούταρε άμεσα ελάχιστα άστοχα, την ώρα που η Γιουβέντους φαινόταν απειλητική μόνο στις «στημένες μπάλες», όπου και πάλι οι γηπεδούχοι παρουσίασαν αδυναμία. Όπως στο 13΄ για παράδειγμα, όταν σε κόρνερ του Πίρλο και προβολή του Βιδάλ ο Μανιάτης απέκρουσε στη γραμμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο η επιλογή ήταν να δοθούν κάποια μέτρα στους «μπιανκονέρι» και με την ίδια καλή αμυντική λειτουργία να ψάξουν την ευκαιρία της αντεπίθεσης. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή αλλά ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος, όταν στο 54΄ ο Μιλιβόγεβιτς αστόχησε σε σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 60΄ ο Κασάμι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν σε έξοχο γύρισμα του Ντομίνγκες πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Από την πλευρά τους οι παίκτες του Αλέγκρι έγιναν πολύ απειλητικοί στο δίλεπτο 64΄-65΄, όταν αρχικά το σουτ του Τέβες πέρασε άουτ και εν συνεχεία ο Ρομπέρτο έκανε απίστευτη απόκρουση στο σουτ του Μοράτα.
Η Γιουβέντους πίεζε πια πολύ και στο 72΄ η κεφαλιά του Μοράτα έφυγε άουτ, στο 74΄ σουτ του ίδιου απέκρουσε ο Ρομπέρτο, όπως έκανε και στις προσπάθειες των Πογκμπά στο 75΄, Τέβες στο 76΄ και Μοράτα στο 81΄, με την μπάλα μετά την απόκρουση να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι, κρατώντας την πολύ μεγάλη νίκη.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:44 pm


ΤΕΛΙΚΟ - Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1 -0

Ο Ολυμπιακός παίρνει μια σπουδαία νίκη με τον Παίτίμ Κασάμι να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 35ο λεπτό και περνά πρώτος στον Α όμιλο μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που κέρδισε 4-0 την Μάλμε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:39 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παρέμβαση στην κοίτη του Νέδοντα

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στην κοίτη του Νέδοντα από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, για αποκατάσταση των τσιμεντένιων τοιχωμάτων στο σημείο συνάντησής τους. 
Η παρέμβαση συνίσταται σε διάστρωση μπετόν στο διάκενο, που με τον καιρό και από τη ροή του νερού προκλήθηκε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:34 pm


Νυχτερινές παραβιάσεις του FIR από τουρκικά μαχητικά - Τι δοκιμάζει στο Αιγαίο η Άγκυρα;

Σε νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου προχωρά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, στέλνοντας τα μαχητικά της πάνω από το Αιγαίο σε ώρες που δεν μας ... είχε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr, η συχνότητα των νυχτερινών εισβολών στο FIR Αθηνών γίνονται με τέτοιους ρυθμούς που μόνο τυχαίες και αποσπασματικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν...

Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου ολόκληρη η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου φλέγεται από πολεμικές συγκρούσεις και εντάσεις, δημιουργεί μοιραία περίεργους συνειρμούς. Αν σε όλο αυτό το κλίμα προστεθούν οι εξελίξεις και οι αλλαγές που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, εκεί όπου Ελλάδα και Κύπρος φιλοδοξούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Η Πολεμική Αεροπορία είναι σε θέση να δίνει απαντήσεις και να παίρνει ... ουρές (όποτε αυτό "επιτρέπεται" ή επιβάλλεται από τις συνθήκες) ημέρα και νύχτα. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα οι νυχτερινές απογειώσεις και τα scramble τείνουν να γίνουν κανόνας για τα πληρώματα επιφυλακής στις αεροπορικές βάσεις της ΠΑ στα νησιά του Αιγαίου όπου μετασταθμεύουν τα μαχητικά μας αεροσκάφη, αλλά και στις μητρικές βάσεις όποτε αυτό απαιτηθεί...

Το σίγουρο είναι πως σε μια κρίσιμη καμπή για την περιοχή μας, οι συνήθεις ύποπτοι θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα, αν και μόνο έκπληξη δεν πρέπει να μας προκαλεί αυτή η εξέλιξη και οι προκλήσεις πάσης φύσεως από τη γείτονα, "φίλη" και "σύμμαχο" χώρα. Αλλαγή στρατηγικής από την Άγκυρα; Νέες "δοκιμές" των χρόνων αντίδρασης και ετοιμότητας των ελληνικών αεροσκαφών και του δικτύου αεράμυνας; Ότι και να ισχύει ο νυχτερινός αγώνας πάνω από το Αιγαίο είναι πλέον μια πραγματικότητα, με τους Έλληνες επιτελείς να παρακολουθούν με προσοχή το ... φαινόμενο και να το αξιολογούν.

defenceline.gr/ Γιώργος Λαμπράκης

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:26 pm


Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι


Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει, σύμφωνα με το βούλευμα, κι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».
Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. «Με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18:32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα των πράξεων τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:02 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: