1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Κυπαρισσια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Κυπαρισσια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία. 28 Μαρτίου 1943. Εκτελείται από τους Ιταλούς ο Νικόλαος Λόντος

Σαν σήμερα, 28 Μαρτίου 1943 εκτελείται από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στο Κοπανάκι ο Μεσσήνιος Νικόλαος Λόντος του Αντωνίου ο οποίος είχε γεννηθεί το 1924 στο χωριό Αετός Τριφυλίας.


Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 12:05 am


Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...


Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...

Την οργή ακόμη και φίλων και συμμάχων του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο φέρεται να προκαλεί η ελληνική η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του Ελληνας πρωθυπουργού στο Βερολίνο αλλά και τα τελευταία σενάρια για τις κινήσεις που σχεδιάζει η Αθήνα, υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.
Το καλό κλίμα στις συνομιλίες Τσίπρα - Μέρκελ αυτή την εβδομάδα δεν φέρεται αρκετό για να λύσει την αντιπαράθεση και να ξεκλειδωθεί η βοήθεια προς την Αθήνα εκτιμά αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.
Ακόμη και μέλη των Σοσιαλδημοκρατών - κυβερνητικών εταίρων της καγκελαρίου - οι οποίοι επιδίωξαν έναν πιο μετριοπαθή τόνο για την Ελλάδα, φέρονται να μην έχουν πεισθεί για το αν και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση, τονίζεται στο δημοσίευμα.
«Ότι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» αναφέρει ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Joachim Poss. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική – είμαστε έκπληκτοι βλέποντας τις εξελίξεις».
«Μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για όλη την ιδέα της Ευρώπης» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Thomas Oppermann. «Φυσικά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Πρώτα απ' όλα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση εάν θα κάνει ότι απαιτείται για να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:20 pm


Πώς θα βρείτε το ειδοποιητήριο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ του 2013 στα ακίνητα


Πώς θα βρείτε το ειδοποιητήριο για το χαράτσι του 2013 στα ακίνητα

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:14 pm


Π. Τατούλης - «Ανεπίτρεπτη μεθόδευση η ακύρωση του διαγωνισμού του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα»

«Χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της Κυβέρνησης και των δύο Υπουργών», όπως δήλωσε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέκρινε τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων». Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάσπαση του έργου σε 6 με 8 έργα, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη συμπεριφορά αυτή ως «νέο πνεύμα διαπλοκής», αφού με τη στάση αυτή «στέλνουν στις καλένδες την προτεραιότητα του δρόμου, παραβιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την αναγκαιότητα και τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ακόμη «προσβλητική» τη συμπεριφορά αυτή, αφού το έργο ήταν ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα στα εμπροσθοβαρή λόγω προτεραιότητας, και ο χαρακτήρας του ήταν αυστηρά δημόσιος, αφού δεν ανήκει στις παραχωρήσεις.
«Φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά όλη την Πελοπόννησο και τη χώρα, αφού είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «η άποψη του οποίου είναι η κυρίαρχη σε όλα τα θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε όσους με τις αποφάσεις τους στέκονται απέναντι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου, που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι πολίτες της».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:04 pm


Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Μεγαλόπολης -Ανδρίτσαινας λόγω κακοκαιρίας


φωτο: kafeneio-megalopolis.gr
ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΣΤΑ !


Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, λόγω της κακοκαιρίας και της σφοδρής χαλαζόπτωσης.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 10ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, από και προς Καρύταινα και Ανδρίτσαινα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:48 pm


Δύο 40χρονες εκβίαζαν 26 χρονη νοσηλεύτρια στη Θεσσαλονίκη

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβιασμού σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο 40χρονες, εκ των οποίων μία νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής και μία τραπεζική υπάλληλος, όπως επίσης μία 41 ετών λογίστρια.
Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η 26χρονη απολύθηκε από την κλινική, όπου εργαζόταν.
 Παράλληλα, με την κοινοποίηση της απόλυσής της, η λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό της επιχείρησης, φέρεται ότι απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους του ποσού που θα της κατατίθετο ως αποζημίωση και από οφειλές της μισθοδοσίας της.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συνολικό ποσό που κατά την καταγγέλλουσα θα ελάμβανε προσέγγιζε τα 2800 ευρώ, από τα οποία όμως της ζητήθηκε να επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό (περί τα 2000 ευρώ).
Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η λογίστρια κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε απειλές σε βάρος της νοσηλεύτριας ότι εάν δεν συναινούσε θα τη δυσφήμιζαν κάτι που θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να βρει δουλειά.
Την επόμενη μέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό της ενός μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να φαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.
Έπειτα από την αντίδραση της νοσηλεύτριας, η 41 ετών λογίστρια κατηγορείται ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ' εντολήν της, φέρεται ότι επενέβη στον τραπεζικό λογαριασμό της νοσηλεύτριας, αφαιρώντας τα χρήματα και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική κλινική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ορισμένα εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλαστογραφημένα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:37 pm


2o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, από 15 έως 18 Απριλίου 2015

taugetos 2H Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πελοποννήσου οργανώνει το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, για εκπαιδευτικούς.
 Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2015, για 150 εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας, τις οποίες παρεχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι κατασκηνώσεις βρίσκονται στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μ., σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.
 
Η οργάνωση γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τοπικών συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας, καθώς και με τη βοήθεια δεκάδων εκπαιδευτικών, εθελοντών και φίλων του Σχολείου της Φύσης, προς τους οποίους οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες. 
Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα προσεγγίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και θα βιώσουν τις τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
 
taugetos 4
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 5 Απριλίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην ομάδα της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου: Σίση Πλακονούρη (τηλ. 6976390430), Λίλιαν Καραβά (τηλ. 6972373426), Αφροδίτη Χριστοπούλου (τηλ.  6936470427), Δημήτρη Δημητρίου (τηλ.  6972612275) και ηλεκτρονικά: [email protected]
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:14 pm


Γ.Παπανδρέου: Χαίρομαι που η Αυγή παραδέχεται ότι «λεφτά υπάρχουν»

Ως «άκρως ενδιαφέρον» χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ ", με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» ο εμπνευστής του προεκλογικού συνθήματος (το 2009) Γιώργος Παπανδρέου.
«Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του πρώην Πρωθυπουργού.
Δηλώνει ότι χαίρεται που «σήμερα, ως αρχή τουλάχιστον, υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήριζαν όταν έπρεπε και δεν τα πολεμούσαν, θα φθάναμε σε μια λειτουργική δημοκρατία πολύ πιο σύντομα και σίγουρα».
Και διερωτάται: «Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ  για μεταρρυθμίσεις; Γιατί εξαντλούνταν,  μαζί με πολλούς άλλους,  στην λασπολόγηση της αρχής μιας άκρως μεταρρυθμιστικής παραγράφου του Γιώργου Παπανδρέου; Και γιατί, έστω και τώρα, δεν βλέπουμε ένα σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση;»

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:51 pm


Γ. Πανούσης στην Τρίπολη: Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες»


Γ. Πανούσης: Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες»

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.
Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».
Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.
Επεσήμανε, δε, πως πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Πάνουσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.
Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου., με τη συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου
Στην Τρίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε για τη νέα αστυνομία, το μεταναστευτικό αλλά και για το πρόβλημα της πόλης με τα απορρίμματα.
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουρφός τονίζοντας πως «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».
Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.
Επεσήμανε, δε, πως πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Πάνουσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.
Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου., με τη συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:41 pm


Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα – Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!

Η Αχαΐα, γνωστή για το πλούτο της στο πράσινο, προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό θέαμα στους λάτρεις της φύσης…
Ο ιερός ναός της Παναγιάς Πλατανιώτισσας απέχει 30 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων. Αξίζει να τον επισκεφθείτε γιατί βρίσκεται σε μια υπέροχη καταπράσινη τοποθεσία με πολλά τρεχούμενα νερά.
Το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς έχει χτιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου υπεραιωνόβιου πλατάνου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο των χρόνων ενώθηκαν δημιουργώντας αυτό το ξεχωριστό θέαμα.
Ο πλάτανος αυτός έχει ύψος 25 μ. και περίμετρο περίπου 16 μ. Έχει χωρητικότητα 20 ατόμων. Υπάρχει ένα μικρό τέμπλο με δυο κίονες οι οποίοι σχηματίζουν την Ωραία Πύλη.
Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!
Η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μ. από το έδαφος στο εσωτερικό του κοιλώματος. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα αποτυπώθηκε στον πλάτανο στα χρόνια της εικονομαχίας, όταν οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου για να σώσουν την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας τη μετέφεραν από τόπο σε τόπο.
Έτσι διανυκτέρευσαν ένα βράδυ στο χωριό Κλαπατσούνα (όπως λεγόταν τότε), μέσα στο φυσικό κοίλωμα του πλατάνου. Το πρωί όταν πήραν την εικόνα για να συνεχίσουν το δρόμο τους είδαν έκπληκτοι το αποτύπωμά της στον κορμό του δέντρου, στην τοποθεσία που την είχαν ακουμπήσει. Έτσι ονομάστηκε Παναγία η Πλατανιώτισσα καθώς και το χωριό.
Δείτε τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Ιωσήφ Ιωσιφίδη!
Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!
Πηγή: patrasevents.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:28 pm


Πανικός σε ξενοδοχείο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: 19χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα του

Σοκ και πανικός επικράτησε σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ένας 19χρονος επιτέθηκε... στη μητέρα του, μαχαιρώνοντάς τη με μανία και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του μικρού του αδερφού.

Ειδικότερα ο 19χρονος, ο οποίος έμενε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με τη μητέρα του και τον 9χρονο αδερφό του, άρπαξε τα ξημερώματα ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στην 37χρονη μητέρα του.

Από τις φωνές επικράτησε πανικός και αναστάτωση, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη και η μητέρα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο -όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή- και ο μικρός αδερφός στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα με τα δύο παιδιά της έφθασε τη Δευτέρα στην Αθήνα από τη Ρωσία για τη διεθνή έκθεση γούνας έκθεση γούνας «Fur Excellence» -που διεξάγεται στο Metropolitan expo. Ευκατάστατη οικογένεια, ήθελε να παραστεί και να παρακολουθήσει όλα τα επώνυμα ονόματα παραγωγών γούνας από όλο τον κόσμο, ενώ διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το ξενοδοχείο αναστατώθηκε από τις φωνές και τα ουρλιαχτά της μάνας που καλούσε σε βοήθεια. Έντρομοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου πήγαν στο δωμάτιο και μόλις αντίκρισαν την 37χρονη βουτηγμένη στο αίμα και μαχαιρωμένη και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών ο νεαρός αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:23 pm


Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή


Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την «κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη» ότι «είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων».
Συμπληρώνει δε ότι «το σύρσιμο πίσω-μπρος έχει όμως τεράστιο κόστος», και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι «εντολή και δικαίωμα να μεταφέρουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, δεν έχουν».
Ειδικότερα, σε δήλωσή του, υπενθυμίζει ότι με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση «απέναντι στις διάφορες δηλώσεις υπουργών, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, που αφήνουν ανοικτό το σενάριο της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, αν δεν γίνουν αποδέκτες οι ελληνικές προτάσεις και δεν δοθούν οι καθυστερημένες και οι τρέχουσες προφανώς δόσεις των δανείων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ». Προσθέτει ότι «η γραπτή θέση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι δυστυχώς ακόμη πιο ανεύθυνη, γιατί θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα. Και όταν αντιλαμβάνεται τι λέει, διευκρινίζει ότι αυτό αφορά προγενέστερη φάση της διαπραγμάτευσης. Η ουσία όμως παραμένει».
Κάνοντας λόγο για «θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας που έχει δυστυχώς ακόμη θεατές», ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ζητά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο, το οποίο «η ίδια δήλωνε ότι θα καταργήσει και τώρα το αποζητά, αλλά αρνείται να πει το όνομά του».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «τίθενται πλέον επιτακτικά ερωτήματα που αφορούν την πορεία της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια», τα οποία, μαζί με πολλά άλλα συναφή και εξίσου κρίσιμα όπως αναφέρει, «μπορούν να απαντηθούν μόνο από μια κυβέρνηση που έχει καθαρή γραμμή».
Τα 7 ερωτήματα που θέτει ο κ. Βενιζέλος:
«1. Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι με αυτές τις παλινωδίες διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για μια συμφωνία με τους εταίρους; Με ποιο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2015; Με ποιο στόχο; Την έξοδο από το Μνημόνιο ή την είσοδο στο Μνημόνιο 3; Αυτό θα γίνει για πόσο χρόνο και με πόσο νέο δάνειο, το οποίο ποιος θα χορηγήσει και θα εγκρίνει και με ποιους όρους;
2. Τι είπε τελικά ο κ. Τσίπρας στην κα Μέρκελ; Όσα είπε δημόσια ή όσα υπαινίσσονται οι υπουργοί του και τί απάντηση έλαβε ;
3. Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι έτσι θα πείσει το παγκόσμιας σύνθεσης διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, από το οποίο κυρίως έχουμε να λαμβάνουμε δόσεις;
4. Αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας τη ζημιά που κάνει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική πραγματική οικονομία που κινδυνεύει να αποκοπεί από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι ;
5. Κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι όταν υπουργοί και βουλευτές του λένε «αν δεν έχω να πληρώσω και μισθούς / συντάξεις και διεθνείς υποχρεώσεις, θα πληρώσω μόνο μισθούς / συντάξεις» , σε λίγο δεν θα έχεις να πληρώσεις ούτε μισθούς και συντάξεις; Προφανώς η πρώτη υποχρέωση του κράτους είναι να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτό χρειάζεται πραγματικά λεφτά, δεν γίνεται ούτε με αέρα, ούτε με τα «λεφτά που υπάρχουν» στο πρωτοσέλιδο της Αυγής .
6. Αν η κυβέρνηση είναι τόσο «σκληρή», γιατί της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα εκλιπαρεί να της επιστραφούν μόνο 1,2 δις που λέει ότι έδωσε πίσω κατά λάθος;
7. Θυμάται η κυβέρνηση ότι χάριν στις παρεμβάσεις του 2012 στο δημόσιο χρέος, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του έχει μειωθεί κατά περίπου 60% σε σχέση με το 2009; Πότε και με ποια αξιοπιστία θα θέσει πράγματι - και όχι στα λόγια - το ζήτημα της εφαρμογής των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι μας το 2012 για περαιτέρω παρεμβάσεις στο χρέος;».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:18 pm


4 στους 10 σας Ψήφισαν ! Καμία ρήξη με την Ε.Ε δεν έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός κ. Τσακαλώτε

Έγραφα χθες ότι έχω πάψει να παίρνω στα σοβαρά οποιαδήποτε κυβερνητική δήλωση η οποία δεν προέρχεται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και θα εφαρμόσω την ίδια τακτική και σήμερα με την επίμαχη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσακαλώτος είπε σε πρωινή συνέντευξη του:
Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. 
Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι για 2.598η φορά ότι από την ασφάλεια ενός πρωινάδικου ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τρίζει τα δόντια του στον...καπιταλισμό. Το αληθινά επικίνδυνο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι ένα τέτοιο σχέδιο «το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός». Κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει συμβεί.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει λάβει εντολή ρήξης με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. Έχει πάρει σαφή εντολή παραμονής στην Ευρωζώνη και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν έχουν αλλάξει γνώμη. Αντιθέτως, προτιμούν ευρώ ακόμα κι αν απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο ρήξης που να μην περιλαμβάνει και σενάριο...πτήσης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πριν αναγκαστούν άρον-άρον να τοποθετήσουν ξανά τα κάγκελα έξω από τη Βουλή, ας σοβαρευτούν κι ας αρχίσουν επιτέλους να κυβερνούν τη χώρα. 
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 8:04 pm


Reuters: Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα;

Reuters: Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα; Μάλλον απίθανη θεωρείται μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σκόπιμα ή λόγω κάποιου «ατυχήματος», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Αθήνα μπορεί να μη βρεθεί υποχρεωμένη να εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε συνδυασμό με το ευρώ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχος.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει παράλληλα την προειδοποίηση αξιωματούχου αυτή την εβδομάδα ότι η Αθήνα ενδέχεται να «ξεμείνει» από ευρώ έως τις 20 Απριλίου.
«Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs (από το «I Owe You», δηλαδή «σου χρωστάω»), τίτλους κάποιας μορφής που θα διασφαλίζουν την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους», σύμφωνα με ανώτατο Ευρωαπαίο αξιωματούχο.
«Αυτού του είδους οι τίτλοι θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε ''νόμισμα'', παράλληλα με το ευρώ», προσθέτει ο εν λόγω αξιωματούχος.
Reuters: Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα; Σημειώνεται ότι τα IOUs δεν θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά για κάθε είδους συναλλαγή, όπως για αγορές σε καταστήματα, αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, τουλάχιστον αρχικά.
Στη συνέχεια, αν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων για να αποτρέψει τη μαζική φυγή καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο, αναφέρει το δημοσίευμα
Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θα κρατούσε τα ευρώ από την καταβολή φόρων για να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους και να αποφύγει τη στάση πληρωμών.
«Αυτός ο διακανονισμός θα ήταν προσωρινός για να κρατηθεί η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους εταίρους για να ξεκλειδώσει περισσότερα χρήματα», υποστηρίζει άλλος αξιωματούχος στο Reuters.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η Αθήνα αποκλεί αυτό το ενδεχόμενο, αν κι έχει στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να αναβάλλει τις πληρωμές στο εσωτερικό για να εξυπηρετήσει το χρέος.
«Δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις μια χώρα να φύγει από το ευρώ ή από την Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει από μόνη της».
«Εάν θέλουν να χρεοκοπήσουν είναι καλύτερα να το κάνουν μέσα στην Ευρωζώνη παρά έξω από αυτήν», υπογραμμίζει τρίτος αξιωματούχος.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο ερώτημα σε αυτό το ενδεχόμενο είναι τι θα κάνει η ΕΚΤ με τις ελληνικές τράπεζες: Θα τις άφηνε να καταρρεύσουν αναγκάζοντάς τες να ανακεφαλαιοποιηθούν με το νέο νόμισμα; Ή θα μπορούσε ίσως να συμφωνήσει, εάν η κατάρρευση είχε τόσο τρομακτικές συνέπειες, να τις ανακεφαλαιοποιήσει μέσω του ESM;
Το Reuters καταλήγει την ανάλυσή του τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι επιλογές αυτές είναι θεωρητικές και δεν έχουν καν συζητηθεί επίσημα, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι που επικαλείται.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 7:56 pm


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Το χρονικό του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου

Με αφορμή την ακύρωση της αναμενόμενης δημοπράτησης του έργου της Πατρών – Πύργου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη η οποία και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δίνει στη δημοσιότητα το χρονικό του έργου.

Το χρονικό της Πατρών – Πύργου

2007:     Εντάχθηκε – ψηφίστηκε στη Βουλή η κατασκευή του στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος –Τσακώνα.
2010:     Σταμάτησαν τα μεγάλα οδικά έργα – Ολυμπία – Ιόνια Οδός και ξεκινά ο «Γολγοθάς» της επανεκκίνησης για το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου – Η Περιφέρεια μπροστάρης στον αγώνα.
2011 – 2012:       Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των φορέων και κατοίκων της περιοχής για ανατολική χάραξη, νότια της Πάτρας και άνοιξε ο δρόμος καταβολής των απαλλοτριώσεων.
2013 (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ):      Ψηφίστηκε στη Βουλή ο διαχωρισμός του τμήματος από την σύμβαση παραχώρησης και αποφασίστηκε η κατασκευή των τμημάτων Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα με δημόσια δαπάνη (εθνικοί και Ευρωπαϊκοί πόροι) και με χρόνο κατασκευής τον ίδιο με Πάτρα –Κόρινθος).
2014 (ΙΟΥΛΙΟΣ):                Δώσαμε αγώνα – για την σύνδεση της με τους αναπτυξιακούς πόλους – ΒΙΠΕ – Αεροδρόμιο Αράξου –Κυλλήνη – Αρχαία Ολυμπία – Κατάκολο και την μετατόπιση σημείων διοδίων – Το πετύχαμε.
2014 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ) δηλαδή ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:           Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υποδομών με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών  -> 25/01/2015 και με υποσημείωση: Ναι γνωστό της πάσης. Να μην ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές πριν την οριστική έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου στην Ε.Ε. (άρα κανείς δεν κορόιδεψε κανέναν). Επιλέχθηκε η μέθοδος αυτή για να κερδίσουμε χρόνο από τις πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες – ολοκλήρωση των διαδικασιών. Ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ένταξη στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020.
2014 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:         Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών που προβλέπει ρητά την ένταξη και την υλοποίηση των έργων Πάτρα –Πύργος και Καλό Νερό –Τσακώνα.
Εδώ και πέντε (5) μήνες οι κυβερνήσεις χάνουν χρόνο από την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου και ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, αλλά οι κυβερνώντες –πριν και σήμερα.
ΟΠΟΙΟΣ-ΟΙ  δεν αξιοποιούν την μεγάλη κατάκτηση της ένταξης και την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών ας αναλάβουν την ευθύνη τους.
ΟΠΟΙΟΣ –ΟΙ  προσπαθούν να συσκοτίσουν –διαστρεβλώσουν την αλήθεια, γιατί θέλουν να κατατμήσουν ή να αλλάξουν χάραξη, καλύτερα είναι να πουν τους πραγματικούς λόγους της αναβολής στους πολίτες. Αυτό είναι σωστό.

Τι γίνεται σήμερα
 Ένα είναι βέβαιο απομακρυνόμαστε από το μεγάλο Εθνικό και Περιφερειακό στόχο που είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.
Προσωπικά
Θα διεκδικήσω σταθερά και σθεναρά την κατασκευή του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου.
Δεν με ενδιαφέρει πόσες εργολαβίες θα βγουν.
Υπενθυμίζω
Ότι Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός. Η Ολυμπία Οδός είναι διευρωπαϊκό δίκτυο με όρους και κανόνες.
Ο αγώνας μέχρι την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση του έργου είναι μεγάλος – δύσκολος.
Θα τον δώσουμε με τους πολίτες και τους φορείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 7:13 pm


Και οι δύο κυρίες στο γραφείο του υπουργού!

Σας έχω ενημερώσει ότι ο Κατρούγκαλος έχει...φύγει και δεν το ξέρει ε;

 Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα αύριο η εφημερίδα "Παραπολιτικά", έχει διορίσει στο υπουργείο δύο θηλυκού γένους δικηγόρους που εργάζονται στο δικηγορικό του γραφείο .

Μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα ότι έκανε ο υπουργός ...χατίρι στις δύο κυρίες, αλλά και νέα στοιχεία για τις υποθέσεις που αναλάμβανε και οι οποίες σχετίζονταν με επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 7:13 pm


ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !!! ΕΚΟΨΑΝ τα τα... 50€ ετήσιας συνδρομής στο μοναδικό περιοδικο της Μεσσηνίας Flash!!!

 Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟ FLASH !!!

Εάν είναι... δυνατόν, θα έλεγε κανείς!!!
Κι όμως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το έκανε και αυτό!!!
Έκοψε τη μοναδική συνδρομή του... μυθικού ποσού των 50€ το χρόνο στο μοναδικό περιοδικό της Μεσσηνίας το Flash!!!
Σε μια  πρωτοφανή κίνηση προχώρησε λοιπόν το Επιμελητήριο, θέτοντας
 - μάλιστα ζήτημα βιωσιμότητας του θεσμού, την στιγμή που κανείς δεν ξέρει τί γίνεται εκεί και την στιγμή που προσλαμβάνονται-μονιμοποιούνται τέτοιες εποχές 10 άτομα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ορίστε η επιστολή που έστειλαν:

"Προς
FLASH της Μεσσηνίας
 
Σε απάντηση της επιστολής σας (με ημερ. 12/3/2015) σχετικά με την ετήσια συνδρομή για το έτος 2015 του περιοδικού FLASH της Μεσσηνίας, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης, δυστυχώς θα πρέπει να διακόψουμε τη συνεργασία μας, λόγω περικοπής δαπανών στον προϋπολογισμό έτους 2015, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα του θεσμού δεν είναι εξασφαλισμένη από 01-01-2015 λόγω της μη υποχρεωτικότητας συνδρομής.
Ευελπιστούμε στο μέλλον οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να είμαστε και πάλι συνδρομητές του περιοδικού σας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία."
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 6:48 pm


ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην " Παραγωγή " που κυκλοφορεί !

Σε «γκρίζα ζώνη» οι Έλληνες κτηνοτρόφοι
Παράταση δηλώσεων ΟΣΔΕ ενόψει απλοποίησης της ΚΑΠ
Τα «κλειδιά» για την επιβίωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
Μεταποιητήριο στέβιας στην Καρδίτσα από το καλοκαίρι
Ευρώ – ευρώ τον καημό μας…
Πώς θα ρυθμίσετε ευνοϊκά ασφαλιστικές οφειλές
Τα επόμενα βήματα στο ελληνικό «σίριαλ» μέχρι το καλοκαίρι
4+1 σημαντικές αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 6:06 pm


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας

Την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας παρουσία των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του νομού, των πολιτευτών, των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, αυτοδιοικητικών και άλλων κομματικών στελεχών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 6:03 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ  5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Για την καθιερωμένη με το 447/1976 Προεδρικό Διάταγμα, Ιστορική Επέτειο σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης (3/4/1770) του ήρωα της Επανάστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ορίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στον τόπο γέννησής του, στη θέση Ραμοβούνι, Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ως εξής:
-          Γενικός σημαιοστολισμός της Τοπικής Κοινότητας Μίλα & Βασιλικού από της 7ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 5ης Απριλίου 2015.
-          Φωταγώγηση της Τοπικής Κοινότητας Μίλα, από της δύσης του ηλίου μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της  εορτής.
-          Τόπος τέλεσης τελετής: Ραμοβούνι Δήμου Οιχαλίας.

             ΜΕΡΟΣ Α΄
Ώρα 10.30  Άφιξη μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, 
                    Προσκόπων και Οδηγών Δήμου Οιχαλίας.
 Ώρα 10.45 Άφιξη Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Κοινού.
 Ώρα 10.55  Έπαρση σημαίας στο χώρο του ανδριάντα του Ήρωα.
 Ώρα 11.00  Τέλεση τρισάγιου προ του ανδριάντα του Ήρωα, από τον Σεβασμιώτατο
                   Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Πέρας προσέλευσης επισήμων ώρα 10.50.
                                               
Κατάθεση στεφάνων από:
α) Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο Βουλής των Ελλήνων, γ)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας,  δ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ε) Δήμαρχο Δήμου Οιχαλίας, στ) Εκπρόσωπο Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», ζ) Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Μίλα, η) Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Βασιλικού, θ) Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλαίων «Το Ραμοβούνι», ι) Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων.

·         Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη του Εθνικού Ήρωα.
·         Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Διευθυντή Λυκείου Μελιγαλά.  
·         Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων Δήμου Οιχαλίας.
·         Εθνικός Ύμνος.
             ΜΕΡΟΣ Β΄
 • Παραδοσιακοί χοροί  από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά. και από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα παρατεθεί μικρή δεξίωση από το Δήμο Οιχαλίας.

Παρακαλούνται όπως ρυθμίσουν τα σχετικά με:
-          Την τέλεση του τρισάγιου η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
-          Την παράταξη και απόδοση τιμών μερίμνη Α.Δ.Φ.Κ.
-          Την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας.
-          Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Ηλία Ηλιόπουλο και τον κ. Δημήτριο Καραμπέτσο.
                                                                                 Καλαμάτα   25   Μαρτίου  2015
                                                                                Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                       ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 5:56 pm


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την ανάγκη καλύτερου συντονισμού και ετοιμότητας των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την πυροπροστασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος επεσήμαναν οι εμπλεκόμενοι φορείς, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριου Καφαντάρη.

Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την πρόληψη, την ετοιμότητα, καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των αρμόδιων φορέων, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Εκτενέστερα, συζητήθηκαν οι δράσεις, όπως η μέριμνα για τον καθαρισμό βλάστησης, ο καθαρισμός και ο έλεγχος των χωματερών, αλλά και ο απαραίτητος εξοπλισμός και η συντήρησή του, για τη σωστή αντιμετώπιση συνεπειών από πυρκαγιές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις κινδύνου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΔΕΥΑ Πύλου, και των υπόλοιπων φορέων, τόνισαν πως αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και δράσεων τη στιγμή που προκύπτει το πρόβλημα. Ως επιπλέον μέτρα πρόληψης, οι εμπλεκόμενοι φορείς συζήτησαν για την αναγκαιότητα της άμεσης και επαναλαμβανόμενης ενημέρωσης των πολιτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, όπως επίσης για τον σχεδιασμό εκκένωσης των χώρων, υπό εξέλιξη πυρκαγιάς, ανά τοπική κοινότητα και για την επαρκή εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Τη σπουδαιότητα επίτευξης συντονισμού τόνισε κατά την εισήγησή του και ο κ. Καφαντάρης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Δασαρχείο Καλαμάτας, το Δασονομείο Πύλου και των Τοπικών Συμβουλίων. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή εργάζεται συστηματικά και στοχευόμενα, δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, για να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές και να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος του τόπου μας. Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν δώσει βαρύτητα στα σημεία που γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, έτσι ώστε να επέμβουνε άμεσα. Χρειάζεται όμως αυξημένη και συνεχής ετοιμότητα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς πρέπει να επιλυθούν μια σειρά από οργανωτικά ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τους μειωμένους πόρους του Δήμου.»

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ως Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καραμπάτσος, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Λιμενικής Αρχής, και της υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Πύλου, ακολούθησαν αναλυτικές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, με στόχο την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων που χρειάζεται να υλοποιηθούν.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μετά από αίτημα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με τον σύλλογο επιχειρηματιών τουριστικής ανάπτυξης Πύλου (Σ.Ε.Τ.Α.Π.) και τον σύλλογο Επαγγελματιών Γιάλοβας, πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενημερωτικό σεμινάριο, σχετικό με την πυροπροστασία στους χώρους συνάθροισης των πολιτών. Υπεύθυνη της ενημέρωσης ήταν η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, κ. Γόνη Διαμαντοπούλου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημερίδας οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για την πρόληψη, καθώς και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 5:51 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Οδηγίες για την προστασία των μελισσών από την χρήση φυτοφαρμάκων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ενημερώνει τους καλλιεργητές για την προστασία των μελισσών από την χρήση των φυτοπροστατευτικών προιόντων, ενόψει της έναρξης των ψεκασμών των καλλιεργειών καθώς και της ζιζανιοκτονίας.
Κατά την διάρκεια της Άνοιξης και την άνθιση των καλλιεργούμενων φυτών αλλά και της αυτοφυούς βλάστησης υπάρχει έντονη δραστηριότητα των μελισσών. Οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προιόντα  την εποχή αυτή δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, διότι τα περισσότερα από αυτά είναι μελισσοτοξικά με αποτέλεσμα τον θάνατο των μελισσών.
Ο ρόλος των μέλισσας είναι κομβικής σημασίας γιατί εξασφαλίζει την αποτελεσματική επικονίαση και γονιμοποίηση και τελικά την παραγωγή των φρούτων, καρπών αλλά και την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι δεδομένο ότι η οικονομική συμβολή των μελισσών στην φυτική παραγωγή και στο περιβάλλον είναι πολλαπλάσια από ότι στην παραγωγή μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων.  
Για τους παραπάνω λόγους οι καλλιεργητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
            Συγκεκριμένα:
 1. Απαγορεύονται οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φυτοπροστατευτικά προιόντα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των καλλιεργειών ( Στην ετικέτα όλων των Φ.Π. υπάρχει σε ευδιάκριτη θέση πληροφόρηση για την μελισσοτοξικότητα)
 2. Να κάνουν  χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών φαρμάκων και τήρηση των οδηγιών χρήσης.
 3. Να κάνουν χρήση Φ.Π. όταν είναι απολύτως απαραίτητα και όχι για   προληπτικούς λόγους
 1. Να αποφεύγουν τους  ψεκασμούς ελαιώνων και οπωρώνων με
      ζιζανιοκτόνα, διότι την περίοδο αυτή οι μέλισσες εκμεταλλεύονται την
      ανθοφορία των άγριων αυτοφυών φυτών (ζιζανίων). Εναλλακτικά
      προτείνεται το κόψιμο των ζιζανίων, για να μην υπάρχει ανάγκη για τον
      ψεκασμό τους, βελτιώνοντας παράλληλα το έδαφος αυξάνοντας την οργανική
      του ουσία.
 1. Να ψεκάζουν κατά προτίμηση όταν οι μέλισσες δεν πετούν, κυρίως μετά την δύση του ηλίου.
 2. Να ενημερώνουν τους μελισσοκόμους για τον χρόνο ψεκασμού, ώστε να
      απομακρύνουν τα μελίσσια τους ή να τα προστατεύσουν κατάλληλα
      Για το λόγο αυτό οι μελισσοκόμοι να αναγράφουν στις κυψέλες τους το
      τηλέφωνό τους και την διεύθυνσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2721361214, γραφείο 214, Διοικητήριο
( Κ. Θανοπούλου, Δ. Μανωλόπουλος).

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 5:45 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμουτ ην Πέμπτη 2 & Παρασκευή 3 Απριλίου από 9.00 έως 13.30.
Παράλληλα θα διεξαχθεί σε δεκατέσσερις (14) πόλεις στην Ελλάδα:Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρόδος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά.Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου, όπου στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις σε κοινή παρουσίαση με τηλεδιάσκεψη.
Το φεστιβάλ έχει σκοπό:
·         Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
·         Την ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών
·         Την παρουσίαση πρωτότυπων έργων σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στην ευρύτερη κοινωνία.
·         Την ενημέρωση σχετικά με τις μαθησιακές δραστηριότητες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση, καθώς και διάδοσης των δραστηριοτήτων αυτών.
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν 35 ψηφιακά έργα από 24 σχολεία:
Δημοτικά: 3ο, 4ο, 11ο , 21ο, 22ο,24ο Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το 2οΔημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 1ο Δημοτικό Ιλίου (με τηλεδιάσκεψη)
Γυμνάσια:Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας,1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας , 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,  7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Γυμνάσιο Θουρίας, 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, και 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Λύκεια:3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας,1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, Γενικό Λύκειο Μεθώνης, ΓΕΛ Χώρας και ΓΕΛ Έλους Λακωνίας

Παράλληλα με την παρουσίαση των έργων στο Αμφιθέατρο, στο φουαγιέ του Πνευματικού κέντρου τις ίδιες ημέρες και ώρες, τόσο οι μαθητές από άλλα σχολεία όσο και το κοινό(εκπαιδευτικοί, γονείς κλπ), θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τα ψηφιακά παιχνίδια που δημιούργησαν μαθητές κάθε ηλικίας, ή να ζητήσουν πληροφορίες και διευκρινήσεις για κάθε ψηφιακό έργο, (ψηφιακό παραμύθι,κόμικς, βίντεο, ιστοσελίδα, ρομποτική κατασκευή κλπ) από τους ίδιους τους μαθητές-δημιουργούς.
Μια γενική εικόνα για τη θεματολογία των έργων που θα παρουσιαστούν από κάθε σχολείο,μπορεί κανείς να έχει από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ στη διεύθυνση http://www.5digifestkal.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 5:37 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Νέες ληστείες ηλικιωμένων σε Χώρα και Αμπελόφυτο


Άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένους σε δύο χωριά της Μεσσηνίας

ΤΡΙΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !!!!
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση δύο υποθέσεων ληστείας, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε βάρος ηλικιωμένων, σε δύο χωριά της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αμπελόφυτο του δήμου Πύλου τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπήκαν στο σπίτι που διαμένουν ένας 90χρονος κι ένας 79χρονος και αφού τους χτύπησαν, τους λήστεψαν, παίρνοντάς τους όσα χρήματα βρήκαν να έχουν στο σπίτι κι εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων βρήκαν και κατάσχεσαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο που άφησαν πίσω τους οι τρεις ληστές, οι οποίοι αναζητούνται.
Στην δεύτερη περίπτωση, τα ξημερώματα σήμερα στην Χώρα Τριφυλίας, τρεις άγνωστοι, αφού μπήκαν στο σπίτι μιας 92χρονης με την απειλή βίας τη λήστεψαν, αφαιρώντας της όσα χρήματα είχε στο σπίτι της και ένα κόσμημα και στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 4:20 pm


Σοκ στη Χαλκίδα: Βουτιά θανάτου για γνωστό πολιτικό μηχανικό από την Υψηλή Γέφυρα


Σοκ στη Χαλκίδα: Βουτιά θανάτου για γνωστό πολιτικό μηχανικό από την Υψηλή Γέφυρα

Σοκ έχει προκαλέσει στη Χαλκίδα η αυτοκτονία γνωστού πολιτικού μηχανικού της πόλης, ο οποίος πήδηξε από την Υψηλή Γέφυρα. Τον άτυχο άνδρα βρήκε στις 7.20 το πρωί στον χωμάτινο δρόμο κάτω από τη γέφυρα ένας πρώην διαιτητής που έκανε τζόκινγκ και ειδηποίησε την αστυνομία.
Το τραγικό περιστατικό εικάζεται σύμφωνα με τις αρχές ότι συνέβη σήμερα τα ξημερώματα

Ο άτυχος άντρας, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διερχόμενους οδηγούς, αφού στάθμευσε το όχημά του, ένα Ι.Χ φορτηγάκι, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, μετά τη Γέφυρα στο δρόμο προς την Αθήνα, προχώρησε 50 μέτρα και «βούτηξε» στο κενό.

Ο 49χρονος δεν είχε αφήσει σημείωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι το κίνητρο της αυτοκτονίας ήταν οικονομικό. Το τελευταίο διάστημα ο 49χρονος -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών- δεν είχε δουλειά με αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό του.

Συντετριμμένη η σύζυγός του, η οποία εργάζεται σε Τράπεζα στη Χαλκίδα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της θα προέβαινε σε μία τέτοια κίνηση. Η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον 16χρονο γιο του και την 13χρονη κόρη του, που δεν πίστευαν ότι ο αγαπημένος τους πατέρας δεν είναι πια κοντά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία που ερευνά τα κίνητρα της αυτοκτονίας η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

Η ώρα θανάτου θα διαπιστωθεί με τη νεκροψία-νεκροτομή.

 eviakosmos

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 4:16 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: