Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εγκαινιάζεται από την Όλγα Γεροβασίλη το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Πράμαντα

Ένα διαχρονικό δίκαιο αίτημα της περιοχής γίνεται πράξη


   Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 10 π.μ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου, θα επισκεφθούν την ιστορική Γέφυρα Πλάκας και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο (διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ)
   Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η κ. Γεροβασίλη θα εγκαινιάσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
   Το Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην περιοχή, την ασφάλεια των παραδοσιακών οικισμών, των κατοίκων και των επισκεπτών αλλά και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου.
   Θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με δώδεκα πυροσβέστες και θα εξοπλιστεί με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με τον εξοπλισμό τους.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 11:30 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Με τη Λυδία Κονιόρδου στην ιστορική Γέφυρα Πλάκας

Κερδήθηκε το στοίχημα, η αναστήλωση ολοκληρώνεται το φθινόπωρο


   Ήταν πρωί της 1ης του Φλεβάρη του 2015, μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας κατέρρευσε. Από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε στοίχημα για την κυβέρνηση και για τον Ηπειρώτη πρωθυπουργό προσωπικά, η αναστήλωση αυτού του εμβληματικού μνημείου, που αποτελεί σύμβολο όχι μόνο για τα Τζουμέρκα και την Ήπειρο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Και, όπως φαίνεται, το στοίχημα κερδήθηκε.
   Αύριο, Κυριακή 21 Απριλίου, στις 10 π.μ, δυο γυναίκες , που η κάθε μία από το πόστο της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αίσια έκβαση του μοναδικού στην Ελλάδα εγχειρήματος, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα επισκεφθούν την ιστορική Γέφυρα Πλάκας και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
   Οι εργασίες για τη β’ φάση της αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας, που είχαν διακοπεί στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, λόγω χειμώνα, επανεκκίνησαν από τη Δευτέρα 8 Απριλίου.


   Μετά τη διαμόρφωση του εργοταξίου στην κοίτη του Αράχθου και του χώρου πάνω από το ανατολικό βάθρο, το επόμενο βήμα θα είναι η μεταφορά και εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού της εταιρείας «Νήρικος Α.Ε.», ώστε στη συνέχεια να γίνει η τοποθέτηση του μεταλλότυπου και να ξεκινήσει η αποκατάσταση του κεντρικού τόξου (μήκους 27,6 μέτρων), του καταστρώματος και των στηθαίων, καθώς και των υπόλοιπων εργασιών ολοκλήρωσης της αποκατάστασης της γέφυρας.


   «Είμαι απόλυτα αισιόδοξος, θα έλεγα σίγουρος, ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το γεφύρι θα στέκεται ξανά πάνω από τον Άραχθο», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή, που έδωσαν την άδειά τους για να διαμορφωθούν προσβάσεις προς τον χώρο του εργοταξίου, με τρόπο που να παρακάμπτεται πλήρως η κοίτη του ποταμού, γεγονός που θα επιτρέψει την εκτέλεση των εργασιών, ακόμη κι αν υπάρχει σημαντικός όγκος νερού από συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις ή από το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 11:09 pm


Κλωτσάω από τα γέλια με τη δημοσκόπηση στην Άρτα

- Τρελό γέλιο με τα δημοτικά...
- Αν είναι έτσι, να κατέβω εγώ αδέλφια και να βγω και Δήμαρχος κιόλας!


   Κλωτσάω από τα γέλια με τη δημοσκόπηση που βλέπω για την Άρτα.
   Μέσα σε 2 μέρες, λέει, ρώτησαν, απ' άκρη σ' άκρη του νομού (μάλλον με παραλλαγή θα 'ταν, μιας και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι) 905 πολίτες (με κάλπη; τηλεφωνικά; δεν μας το λένε) και βρήκαν:
   - Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 16 %
   - Η ΝΔ 31%
   - Το ΚΙΝΑΛ 6%
   Οπότε, ΚΚΕ, Χ.Α., Λεβέντης, ΛΑΕ, παίρνουν 47%. Α, sorry, είναι κι ο Βελόπουλος που διεκδικεί πρωθυπουργία!
   Νταξ. το προσπερνάνε αυτό, γράφοντας "Με πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, συν όσοι δεν δέχθηκαν να απαντήσουν".
   Πόσοι δηλαδή; 15, 25, 45%, πόσοι είναι οι ακατάδεκτοι που αρνήθηκαν να απαντήσουν;
   Και καλά δεν απάντησαν στη δημοσκόπηση, στο παραβάν δεν θα απαντήσουν;
   Κι αν η απάντησή τους στην κάλπη είναι το ίδιο βροντερή με τις προηγούμενες φορές που έστειλαν τις δημοσκοπήσεις στα σκουπίδια;
   Ούτε γι' αυτό έχουμε απάντηση....
   Εκεί, όμως, που πέφτει τρελό γέλιο, είναι με τα δημοτικά!
   Αν και, για να σας πω την αλήθεια, έχω την εντύπωση ότι τα προηγούμενα, τα κομματικά, ήταν απλά το πρελούδιο, το εισαγωγικό κομμάτι, για να παιχθεί μετά η φούγκα, τα δημοτικά, όπου εκεί βλέπουμε με γουρλωμένα μάτια: "Στο Δήμο Αρταίων προηγείται ο Τσιρογιάννης (27%) και ακολουθεί ο Παπαλέξης με 15%, ενώ όλοι οι άλλοι είναι κάτω του 8%."
   Ώπα, για στάκα λίγο. Δηλαδή κάτω από 8% οι Ταπραντζή, Μπαλάγκας, Καλλώνης, Κιτσαντά. Ότι δηλαδή, η Ταπραντζή, με φουλ ψηφοδέλτιο και με πολλούς ψηφοσυλλέκτες μέσα σ' αυτό, παίρνει κάτω από 2000 ψήφους σε όλο το Δήμο. Δηλαδή οι υποψήφιοί της, παίρνουν μέσο όρο 40 ψήφους ο καθένας!
   ΟΚ, μας πείσατε!
   Αλλά και τ' άλλο, πού το πας; Δηλαδή, όλοι αυτοί μαζί (οι κάτω του 8%) παίρνουν χοντρικά κάτω από 30%; Και 27 ο Τσιρογιάννης, μας κάνει 57. Και 15 ο Παπαλέξης, τελικό συνολικό ποσοστό 72%.
   Να το τυλίξω ή θα το φάτε εδώ;
   Το υπόλοιπο 28%, που είναι και πλειοψηφικό, ποιος το παίρνει; Αυτοί που αρνήθηκαν να απαντήσουν; Αυτοί που δεν θέλουν κανέναν από τους παραπάνω; Που θέλουν κάποιον άλλον;
   Σας παρακαλώ, ξεκαθαρίστε το, γιατί αν υπάρχει τέτοιο κενό εκπροσώπησης, να κατέβω εγώ αδέλφια και να βγω και Δήμαρχος κιόλας!

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:29 am


Σε 3 εκδηλώσεις παρουσιάζει πρόγραμμα και υποψήφιους η Τζένη Ταπραντζή

Ορεινός όγκος, Κάμπος-Αμβρακικός, πόλη της Άρτας


   Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων και επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης", Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια θα παρουσιάσει σε τρεις εκδηλώσεις το πρόγραμμα της παράταξης καθώς και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους της ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Ροδαυγή, την Κορωνησία και την πόλη της Άρτας.
   Αρχή γίνεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στις 11 το πρωί, στη Ροδαυγή, όπου η Τζένη Ταπραντζή θα παρουσιάσει κομμάτι του προγράμματος, καθώς και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου,

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 11:12 am


Αλέξης Τσίπρας: Κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες

Ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, πόλος συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων


   Μιλώντας στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο πρωθυπουργός τόνισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ότι «η μαζική προσέλευση στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε»
   Η ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στο επίκεντρο της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με κομματικές πηγές, επικεντρώθηκε και στην αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα.
   «Η μαζική προσέλευση στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας.
   Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.
   Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Αλ.Τσίπρας, σημείωσε ότι θα αναδειχτούν τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων.
   «Τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη, και το αν ο πιστός φίλος του Κ.Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ.Βέμπερ, θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς»..
   Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε».

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 10:26 am


Ο Μεϊμαράκης ο φιλοΣΥΡΙΖΑς..

Στη Ν.Δ. τα όργανα μόλις άρχισαν...


   Φαίνεται ότι το κύριο θέμα της χθεσινής «Αυγής» (Μια ωραία ατμόσφαιρα - Μαχαιρώματα, αδειάσματα και νεύρα στη "γαλάζια" πολυκατοικία), σχετικά με τις αναταράξεις και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., πέτυχε τον στόχο του.
   Λυτοί και δεμένοι της Πειραιώς βγήκαν από το πρωί στα κανάλια να μας διαβεβαιώσουν ότι ο Β. Μεϊμαράκης ουδέν μεμπτόν καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία. Γενικώς την άποψή του για τα Νόμπελ Ειρήνης πήγε να διατυπώσει, νομίζοντας μάλλον ότι βρισκόταν στη Βουλή των Εφήβων.
   Αλλά η ιταμή μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πει καλό για τον Τσίπρα. Και οπωσδήποτε είναι κάθετα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   Αυτά, πάνω - κάτω, μας είπαν ερμηνεύοντας τον Β. Μεϊμαράκη. Με μια κουβέντα, παριστάνουν αφελώς ότι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς είπε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και σε ποιον.
   Ο Β. Μεϊμαράκης δεν ήθελε ούτε πάσα στον Τσίπρα να κάνει ούτε υπέρ των Πρεσπών να μιλήσει. Εξέφρασε ηχηρά τη διαφοροποίησή του από την ακροδεξιά επιθετική γραμμή που έχουν επιβάλει στη Ν.Δ. ο Γεωργιάδης και η ομάδα Σαμαρά. Όλος ο κόσμος αυτό κατάλαβε. Μόνο στην Πειραιώς σφυρίζουν αδιάφορα.
   Αλλά και στην Πειραιώς μια χαρά έχουν καταλάβει. Γι' αυτό, με όχημα τους «σκληρούς» δημοσιογράφους του αντιπολιτευτικού μπλοκ, έχει ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του Μεϊμαράκη, την οποία έσπευσαν να σιγοντάρουν η Ντ. Μπακογιάννη και ο Λ. Αυγενάκης. Ο Μεϊμαράκης, λένε, είναι φιλοΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως αν κανείς δεν διανοείται να το το πει στα ίσια.
   Μέχρι τώρα ξέραμε ότι, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο ομαλοποιείται η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των κομμάτων. Στη Ν.Δ. τα όργανα μόλις άρχισαν...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 10:12 am


Όλγα Γεροβασίλη: Η μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες αποτελεί γνώρισμα και δικαίωμα των δημοκρατικών κοινωνιών

- «Δημοκρατία ανάπηρη, η δημοκρατία χωρίς την προστασία των ατόμων με αναπηρία»
- «Να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη και να αποκαταστήσουμε τα κουτσουρεμένα δικαιώματα των συμπολιτών μας αυτών»


   Στην κατάμεστη αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, το απόγευμα, η ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.


   Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.


   Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σχολιάζοντας, σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, το θέμα των ατόμων με αναπηρία τόνισε πως η ευαισθητοποίηση απέναντι τους αποτελεί μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας όσο και της δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως: « η δημοκρατία χωρίς την προστασία, χωρίς την διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με την πλειοψηφία, εάν δεν πάρει μέτρα∙ τότε είναι μία δημοκρατία ανάπηρη».


   Απαραίτητη, μάλιστα, θεώρησε τη συνεργασία κράτους και πολιτών για την καλυτέρευση της ζωής τους επισημαίνοντας πως: «Είναι ανάγκη να κάνουμε τις πόλεις προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία. Να αποκαταστήσουμε τα κουτσουρεμένα δικαιώματα των συμπολιτών μας. Θεσμοί, κεντρικό κράτος, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες αλλά και κάθε πολίτης ατομικά οφείλουμε να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση.»


Χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην  εκδήλωση «Ο ρόλος και η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία», στην Κοζάνη
Η προστασία και φροντίδα των ευάλωτων ομάδων από την πολιτεία  ήταν από πάντα ένδειξη του πολιτισμού και της ποιότητας του πολιτεύματος μιας κοινωνίας.
Οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να διακρίνονται με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά, οπότε να χρειάζονται με ένα τρόπο την πρόνοια του κράτους για να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στη ζωή τους.
Μπορεί όμως η  ευπάθειά τους να οφείλεται σε αδυναμίες που έχουν να κάνουν με την τύχη, τις συγκυρίες ή εγγενή παθολογικά αίτια.
Είναι  η περίπτωση των ατόμων που διακρίνονται από σωματικές αναπηρίες, οι οποίες τους εμποδίζουν να παρακολουθήσουν όπως θα επιθυμούσαν την ζωή.
Που δεν τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων.
Στην περίπτωση αυτή η πρόνοια του κράτους πρέπει να είναι διπλή.
Η μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς ήταν και οφείλει να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και δικαίωμα των δημοκρατικών κοινωνιών.
Προς τεκμηρίωση των παραπάνω θα ήθελα να σας θυμίσω δυο σημεία από την ομιλία στο δικαστήριο ενός ανάπηρου στην Αρχαία Αθήνα, όπως έχει αποτυπωθεί στον Υπέρ Αδυνάτου λόγο του Λυσία.
Ο Αθηναίος αυτός πολίτης διευκρινίζει ότι παρουσιάζεται μπροστά στο δικαστήριο να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην πρόνοια της πολιτείας λόγω της αναπηρίας του, επειδή  έχει πέσει η τυραννία και έχει αποκατασταθεί η Δημοκρατία. Διαφορετικά όχι μόνο δεν θα το τολμούσε αλλά θα κοίταζε να φύγει από την πόλη.
Προτρέπει μάλιστα τους δικαστές να είναι δίκαιοι στην κρίση τους και στην απόφασή τους, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη όχι μόνο των ομοιοπαθών του αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στην πολιτεία.
Στις σύγχρονες κοινωνίες η αλήθεια είναι ότι σε θεωρητικό επίπεδο η ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας είναι αυξημένη.
Στην πράξη όμως διαπιστώνουμε ότι, με πρόσχημα τους ρυθμούς της καθημερινότητας, να παραβιάζουμε συχνά όλα τα πρακτικά θεσμοθετημένα για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας αυτών.
Διαβάσεις απροσπέλαστες, ράμπες κατειλημμένες, δημόσιες υπηρεσίες χωρίς πρόσβαση, παρκαρίσματα σε θέσεις αναπήρων και όλα τα συναφή.
Αδιαφορία  για όσα διευκολύνουν τα άτομα τα οποία αδυνατούν να  έχουν τον ίδιο οδικό και επικοινωνιακό χάρτη στην καθημερινή τους ζωή με την πλειοψηφία των πολιτών.
Η ψυχολογική και σωματική βία και κακοποίηση που ασκείται απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία είναι πολύ μεγαλύτερης έντασης όταν  δεν γίνονται σεβαστές οι αρχές που διευκολύνουν τη ζωή τους.
Έχουμε λοιπόν από την μια την ίδια την κοινωνία που θα πρέπει όχι μόνο με την απειλή του νόμου αλλά από λόγους συνείδησης και αλληλεγγύης να δίνει τον οφειλόμενο χώρο στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Την ανάγκη να ενσωματώσει στην καθημερινή της συμπεριφορά τα αντανακλαστικά πρόνοιας και σεβασμού των δικαιωμάτων τους.
Από την άλλη έχουμε την ευθύνη του κράτους να θεσμοθετήσει και να τηρήσει τους κανόνες για να διευκολύνει στην πράξη τη ζωή της ευάλωτης αυτής ομάδας.
Κάπου εδώ έρχεται ο ρόλος της Αστυνομίας. Ένας ρόλος προληπτικός καταρχήν και κατασταλτικός όπου χρειάζεται.
Θα ήταν ωστόσο άδικο και  μεγάλη παρεξήγηση να ταυτιστεί ο ρόλος του αστυνομικού με το να βάζει κλήσεις ή να φέρνει το γερανό για τα οχήματα που κλείνουν τις ράμπες η τα σημεία διέλευσης στα άτομα  με αναπηρία.
Η Αστυνομία πράγματι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετακίνησης των ευαίσθητων πληθυσμιακά ομάδων, ενημερώνει, εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα,  πραγματοποιεί δράσεις, συνεργάζεται με συλλόγους ΑΜΕΑ, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, σχολεία και κοινωνικούς φορείς.
Παίρνει πρακτικά μέτρα  ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρίες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και να ζητήσουν την συνδρομή της αστυνομία όποτε την χρειάζονται. Όμως αυτά δεν αρκούν.
Είναι ανάγκη να κάνουμε τις πόλεις και όλους τους χώρους κοινωνικής και  επαγγελματικής δραστηριότητας προσβάσιμους στα άτομα με αναπηρία.
Να κάνουμε προσβάσιμη την ίδια τη ζωή.
Να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη και να αποκαταστήσουμε τα κουτσουρεμένα δικαιώματα των συμπολιτών μας αυτών.
Θεσμοί, κεντρικό κράτος, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες αλλά και κάθε πολίτης ατομικά, οφείλουμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε στην κατεύθυνση αυτή.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να τάζουμε «ελευθερία ανάπηρη» στην ίδια μας την κοινωνία, στην ίδια τη Δημοκρατία.
Σας ευχαριστώ.Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:45 pm


Αλέξης Τσίπρας: Άμεση ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία για τη διεκδίκηση των απαράγραπτων αξιώσεων - VIDEO

- «Καμιά σφαγή, καμιά θηριωδία, ούτε μια σταγόνα αίμα δεν πρόκειται να μπει στη ζυγαριά με κανένα μνημόνιο»
- «Δεν μπορούν θύτες και θύματα να εξισωθούν»


   «Καμιά σφαγή, καμία θηριωδία, κανένα έγκλημα, ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα μπορούσε να μπει και δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη ζυγαριά με κανένα μνημόνιο», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δε θα χρησιμοποιούσε τις αξιώσεις της για να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους το χρέος
   "Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να απευθύνει ρηματική διακοίνωση στην κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με την οποία θα επαναλαμβάνει τις απαράγραπτες αξιώσεις της που προκύπτουν από την ναζιστική εισβολή και κατοχή καθώς και από τα εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές.
   Και σύμφωνα με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής οι απαράγραπτες αξιώσεις αφορούν:
   Α. τις πολεμικές επανορθώσεις για τις υλικές καταστροφές και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας
   Β. τις αποζημιώσεις για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων εγκλημάτων πολέμου
   Γ. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου
   Δ. Την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και κειμηλίων.
   Απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ομονοήσουν αυτή τη φορά, για το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να μην καταλήξει στις καλένδες.  «Από το 1974 μέχρι το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ»
   Στην αρχή της ομιλίας του, το απόγευμα της Τετάρτης 17/4, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν έχει σκοπό να συγκρουστεί με την αξιωματική αντιπολίτευση και γενικότερα με την αντιπολίτευση στη συζήτηση, αλλά ακούγοντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, που μίλησε πριν αντέδρασε.
   "Από το 1974 μέχρι το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο λογαριασμός Βαρουφάκη, αλλά ένα θέμα μεγάλης σημασίας για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο. Πάει πολύ εκεί που μας χρωστάγαν να μας ζητάνε και το βόδι! Εσείς που ο Σαμαράς πήγαινε και έλεγε "ουδείς αναμάρτητος" κι εγώ βρέθηκα στο Βερολίνο ως ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που έθεσα το ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Και είπα ότι είναι πρωτίστως ηθικό, γιατί αυτή είναι μια σοβαρή γραμμή διεκδίκησης. Δεν διαβάσατε ούτε καν το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου που έγραψε "και ένα μάρκο να ήταν" », είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
   Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, οφείλουμε να μνημονεύουμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που πολέμησαν ενάντια στο φασισμό. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε, όχι σαν ήρωες του παρελθόντος αλλά σαν σύμβολα του μέλλοντος
   Η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, απειλούν να δηλητηριάσουν και να διχάσουν ξανά. Απειλούν να γυρίσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτάδι του μίσους. Θέτουν σε κίνδυνο τις μεγάλες κατακτήσεις των τελευταίων 70 ετών. Την ίδια την Δημοκρατία και την Ευρώπη. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
   Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε συνεδρίαση "σταθμό" χαρακτήρισε τη σημερινή της Βουλής. "Είναι μια συνεδρίαση φόρος τιμής στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, στα θύματα του Διστόμου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, της Καισαριανής, αλλά και στα θύματα του Άουσβιτς, του Νταχάου, της Τρεμπλίνκα, του Σομπιμπόρ, του Μπέλζεκ", είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
   "Φόρος τιμής στους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πολέμησαν και πέθαναν για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, τη δική τους και των πατρίδων τους, απέναντι στις θηριωδίες των φασιστών και των ναζί. Φόρος τιμής σε όσους πολέμησαν μέχρι τις εσχατιές του κόσμου"
   "Σήμερα πιο πολύ από ποτέ οφείλουμε να τους μνημονεύουμε. Να τους θυμόμαστε και να τους τιμάμε. Όχι σαν ήρωες του παρελθόντος αλλά σαν σύμβολα του μέλλοντος", επισήμανε.
   "Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, γιατί οι εχθροί της ελευθερίας σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη. Η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, απειλούν να κυριαρχήσουν, να μας δηλητηριάσουν και να μας διχάσουν ξανά. Απειλούν να γυρίσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτάδι του μίσους. Και θέτουν σε κίνδυνο τις μεγάλες κατακτήσεις των τελευταίων 70 ετών. Την ίδια την Ενωμένη Ευρώπη, την ίδια τη δημοκρατία. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε", παρατήρησε.

  «Μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης και νίκη της μνήμης ενάντια στην λήθη»
   Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη δράση και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, λέγοντας πως "αποτελεί ντροπή και όνειδος για την ιστορία του λαού μας η Χρυσή Αυγή".
   "Ας στείλει η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ένα μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης, ας είναι μια νίκη της μνήμης ενάντια στην λήθη", τόνισε ο κ. Τσίπρας
   "Ας γίνει σταθμός για την επούλωση των βαθιών πληγών που άφησε στην συλλογική συνείδηση της Ελλάδας και της Ευρώπης ο πόλεμος και η φρίκη.
   Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ειλικρίνεια και θάρρος. Από όλες τις πλευρές. Απαιτείται αμοιβαία αναγνώριση που είναι προϋπόθεση της συγχώρεσης. Αλλά αυτή η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να είναι συνώνυμη του συμψηφισμού. Δεν μπορούν θύτες και θύματα να εξισωθούν", σημείωσε. 
   "Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι δήθεν η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις αξιώσεις της από τα εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας για να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους το χρέος και τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά αυτή η αποκρουστική ιδέα χαρακτηρίζει αυτούς που την συνέλαβαν. Όχι την Ελλάδα. Όχι εμάς. Όχι εμένα", επισήμανε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας.

  «Καμιά σφαγή, καμία θηριωδία, ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα μπορούσε να μπει στη ζυγαριά με κανένα μνημόνιο»
   "Καμιά σφαγή, καμία θηριωδία, κανένα έγκλημα, ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα μπορούσε να μπει και δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη ζυγαριά με κανένα μνημόνιο, καμία διαπραγμάτευση, καμία πληρωμή τοις μετρητοίς. Το αποδείξαμε αυτό", δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

  «Καμία σκιά»
   Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει τώρα το πόρισμα στη Βουλή, αν και ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο του 2016, για να μην υπάρξει καμία σκιά.
   "Για να μην δώσουμε το δικαίωμα στους κακεντρεχείς που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης να επαναλάβουν όσα άθλια είπαν το 2015", είπε και συνέχισε: "Γιατί είναι αλήθεια ότι οι σχέσεις μας με τη Γερμανία, εξαιτίας του ειδικού βάρους και του ειδικού ρόλου της, καθ' όλη τη μνημονιακή περίοδο υπήρξαν τεταμένες. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού πολλά από όσα έγιναν αυτή την περίοδο χρεώθηκαν στην Γερμανική αδιαλλαξία. Άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως. Ήταν εξάλλου πολλοί και στην ίδια τη Γερμανία που είχαν την ίδια άποψη".

  «Να ανοίξουμε ξανά τον διάλογο σε ένα θέμα όχι απλά ευαίσθητο αλλά ιστορικά, συναισθηματικά και ηθικά φορτισμένο»
   "Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά. Η ολοκλήρωση του προγράμματος, η έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία, η εξομάλυνση και η θεαματική βελτίωση στη συνέχεια των σχέσεων με τη Γερμανία έχουν δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον, μια συνθήκη αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και εμβάθυνσης του διαλόγου", είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση έφερε τώρα το πόρισμα στη Βουλή και όχι νωρίτερα. "Και με αυτή τη διάθεση, με αυτό το θετικό κεκτημένο μπορούμε σήμερα να ανοίξουμε ξανά τον διάλογο σε ένα θέμα όχι απλά ευαίσθητο αλλά ιστορικά, συναισθηματικά και ηθικά φορτισμένο", πρόσθεσε.
   "Ο βασικός μας στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος σε αυτή τη φάση από το να συμφωνήσουμε με τη Γερμανία να προσέλθουμε επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου. Σαν ισότιμοι εταίροι, σαν φίλοι και σαν σύμμαχοι", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί για μας ένα χρέος ιστορικό και ηθικό. Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις σχέσεις μας με τη Γερμανία. Σήμερα λοιπόν έχουμε καθήκον να δώσουμε την ευκαιρία στους δύο λαούς να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο.


70 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:12 pm


Η δημοσκόπηση των τηλεθεατών

- Ποσοστά τηλεθέασης... Champions League ο Αλέξης Τσίπρας
- 1.200.000 τηλεθεατές είδαν Τσίπρα έναντι 262.000 του Μητσοτάκη


   Ποσοστά τηλεθέασης... Champions League σημείωσε η ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, η τηλεθέαση άγγιξε το 29,1 και τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στο τελευταίο τέταρτο. Σε αντίθεση δηλαδή με το σύνηθες, που είναι τα υψηλά ποσοστά να σημειώνονται στην αρχή και προς το τέλος να χάνεται το ενδιαφέρον του κοινού.
   Τα νούμερα αυτά είναι πραγματικά εντυπωσιακά, συγκρίνοντας μάλιστα το (μη) ενδιαφέρον των πολιτών για τη συνέντευξη που παραχώρησε προ δυο εβδομάδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έλλη Στάη και το Open.
   Βαριά 262.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν τη -μαγνητοσκοπημένη- συνέντευξη του αρχηγού της Ν.Δ., το χαμηλότερο νούμερο τηλεθέασης που σημείωσε η συνέντευξη ήταν 3,9%, ενώ το μεγαλύτερο ήταν 10,3%. Αύξηση που σημειώθηκε στο μέρος της εκπομπής όπου η Έλλη Στάη συζητούσε για τον έρωτα, τη διάσταση, την επανασύνδεση και τη χαρούμενη οικογενειακή ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι...
   Αλήθεια, είναι αυτή εικόνα ενός πρωθυπουργού «σκιάς του εαυτού του» και ενός αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι και οι αγορές βλέπουν τη νίκη του και πανηγυρίζουν κάνοντας δώρα στην ελληνική οικονομία; «Έχω μάθει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες» είπε ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου και τα παραπάνω στοιχεία συνιστούν μια σημαντική δημοσκόπηση.
   Από τη μια, ο πρωθυπουργός που επιλέγει σε ζωντανή μετάδοση, σε τηλεοπτικό περιβάλλον «εκτός έδρας», να απαντήσει χωρίς... ραβασάκια και έτοιμες ερωτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δελτίο πριν τη συνέντευξη Τσίπρα είχε ατζέντα άκρως εχθρική προς την κυβέρνηση: Ανομία, ληστείες, κουκουλοφόροι, ακήρυχτος πόλεμος στα Εξάρχεια, σκευωρία Novartis. Και η συνέντευξη με ερωτήματα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, με πίεση και ουσία.
   Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ν.Δ., στο ασφαλές πλαίσιο της μαγνητοσκόπησης, με σημαντικό μέρος της συνέντευξης να αφορά την προσωπική του ζωή και τους τηλεθεατές να επιλέγουν το Master Chef.
   Θαρρείς πως ήξεραν από πριν τι θα ακούσουν ή απλώς βαρέθηκαν. Θα πει κανείς, «άλλη τηλεοπτική ώρα». Ακόμα και στη σύγκριση με την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 14.1.2019, σε μια πολιτική συγκυρία που «έκαιγε» λόγω Συμφωνίας Πρεσπών, αβανταδόρικη θα έλεγε κανείς για τη Ν.Δ., στο «πικ» της τηλεθέασης άγγιξε τους 811.000 τηλεθεατές. 400.000 λιγότεροι από όσους παρακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 9:46 pm


Αλέξης Τσίπρας: Το ΔΝΤ φεύγει, πλέον ορίζουμε εμείς το μέλλον μας - Video

«Ήρθε η ώρα της φορολογικής ελάφρυνσης και των κινήτρων για την παραγωγή» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός για τη μεσαία τάξη


   Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης στον Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε χθες στην περιοχή, στον αυτόνομο, και με την πρωθυπουργική "βούλα", Δήμο Βελβεντού. Τα χειροκροτήματα του κόσμου και τα χαμόγελα δικαιολογούνται βέβαια από την απόφαση της κυβέρνησης να "σπάσει" τον καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού - Σερβιών, ένα πάγιο και σταθερό αίτημα των κατοίκων που λειτουργούν αυτόνομα, μέσα από την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.
   "Όπως εσείς, ως Δήμος Βελβεντού, αποκτάτε την αυτονομία σας, έτσι και ως χώρα συνολικά αποκτούμε την αυτονομία μας και την οικονομική μας ανεξαρτησία" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση της πόλης, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα των εκλογών: συνέχιση και ενίσχυση του ενάρετου οικονομικού κύκλου ή ελλείμματα, απολύσεις και ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ;  Το τέλος του ΔΝΤ
   "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια στιγμή απολογισμού αλλά και σε μια στιγμή που είναι γιορτή της δημοκρατίας, τις εκλογές. Πριν από τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε στην άκρη του γκρεμού, αλλά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εκτός Μνημονίων" υπογράμμισε μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση ο Αλ. Τσίπρας.
   Αναφερόμενος στην απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί οι οποίοι έπαιρναν αποφάσεις, λάθος τις περισσότερες φορές, και είμαστε πια σε θέση να χαράξουμε έναν δρόμο, με επίγνωση όμως των δυσκολιών, διότι το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα". Επισήμανε δε ότι πλέον "είμαστε σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας" με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα και στη χρεοκοπία, αλλά ταυτόχρονα να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι, υπογραμμίζοντας ξανά τον στόχο για στήριξη της μεσαίας τάξης. Κάτι που υπογράμμισε και στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
   Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μεσαία τάξη επωμίσθηκε μεγάλο μέρος του κόστους, αναφέροντας ότι μέχρι το 2012 έχασε 5.500 ευρώ εισόδημα, αλλά μετά το 2016 άρχισε να αυξάνεται. "Τώρα ήρθε η ώρα της φορολογικής ελάφρυνσης και των κινήτρων για την παραγωγή" τόνισε.
  "Βγαίνουμε στις αγορές"
   Εξηγώντας τη σημασία της εξόδου του ΔΝΤ από την Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε την πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη. "Δεν υπήρξε άλλη χώρα στην ιστορία του ΔΝΤ που να είναι οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα. Αυτά τα αποτελέσματα είχαν οι αποφάσεις κάποιων τεχνοκρατών που έπαιρναν αποφάσεις αυτοί έναντι των εκλεγμένων κυβερνήσεων" είπε χαρακτηριστικά. "Αυτά όμως όλα είναι πια παρελθόν. Διότι η χώρα έχει πια την κεφαλαιακή επάρκεια, τη ρευστότητα για να μπορεί να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται" πρόσθεσε.
  Το δίλημμα των εκλογών
   Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά ότι αυτή έγινε με τη στήριξη της κοινωνίας, των τμημάτων εκείνων που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα θέτοντας παράλληλα το διακύβευμα των εκλογών: "Ένα είναι το ερώτημα από εδώ και στο εξής: αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα συνεχιστεί ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα ενισχυθεί και θα βρει αντίκρισμα και στην καθημερινότητα των ανθρώπων ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα, στις απολύσεις, στα ασφαλιστικά τύπου Πινοσέτ, στις συνθήκες της χρεοκοπίας;". "Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες" επισήμανε.
  Άδεια ταμεία και ανθρωπιστική κρίση
   "Βρεθήκαμε μπροστά σε άδεια ταμεία, δεν υπήρχε σάλιο, σκουπίζαμε τα αποθεματικά για να πληρώσουμε τις συντάξεις" ανέφερε σχετικά με την κατάσταση που βρήκε στα ταμεία όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση. Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα ήταν μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας. "Πετύχαμε αυτά τα χρόνια κανένας συμπολίτης μας να μην βρεθεί χωρίς βοήθεια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 6:45 pm


Γρηγόρης Βλάρας: Επιθυμία μου και στόχος είναι να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου!

Με την Τζένη, για να ανοίξουμε νέους δρόμους που θα βγάλουν το Δήμο μας από το τέλμα που βρίσκεται και θα του δώσουν την προοπτική που του αξίζει


   Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Ι. Παπαλέξη, ο Γρηγόρης Βλάρας, αυτή τη φορά επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση και την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή.
   «Συμπορεύομαι με την Τζένη, διότι, από τις πρώτες μου συναντήσεις μαζί της, από τις πρώτες συζητήσεις μας για το πώς ονειρευόμαστε το Δήμο και με ποιον τρόπο θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας, με έπεισε ότι διαθέτει και το όραμα και το σχέδιο και την πολιτική βούληση να πάει το Δήμο μας όχι ένα αλλά πολλά βήματα παρακάτω. Επιπλέον, είναι μια δυναμική αυτοδιοικητική γυναίκα, με εξαιρετικά δείγματα γραφής σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημειώνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Βλάρας.
   Όσο για το πώς κρίνει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Τσιρογιάννη, ο κ. Βλάρας τονίζει: « Όπως ακριβώς την κρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη. Και σίγουρα πολύ κατώτερη των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Εκλέχθηκε με το αφήγημα ότι είναι γνώστης και ότι στην Άρτα θα γινόταν κοσμογονία. Αντί γι’ αυτό, αποδείχθηκε ότι ήταν γνώστης στη βιομηχανία παραγωγής μελετών και μακετών. Και η κοσμογονία έγινε στο facebook, με selfies του απερχόμενου δημάρχου μπροστά σε έργα βιτρίνας».
   Η συνέντευξη του Γρηγόρη Βλάρα:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά από άλλο μετερίζι. Γιατί με την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια;
Απάντηση: Το μετερίζι είναι το ίδιο, είναι αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από αυτό συνεχίζω να δίνω τη μάχη για τα κοινά. Τη μάχη για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, για να ανοίξουμε νέους δρόμους που θα βγάλουν το Δήμο μας από το τέλμα που βρίσκεται και θα του δώσουν την προοπτική που του αξίζει.
Για όλους αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με την Τζένη. Διότι, από τις πρώτες μου συναντήσεις μαζί της, από τις πρώτες συζητήσεις μας για το πώς ονειρευόμαστε το Δήμο και με ποιον τρόπο θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας, με έπεισε ότι διαθέτει και το όραμα και το σχέδιο και την πολιτική βούληση να πάει το Δήμο μας όχι ένα αλλά πολλά βήματα παρακάτω. Επιπλέον, είναι μια δυναμική αυτοδιοικητική γυναίκα, με εξαιρετικά δείγματα γραφής σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συμπολίτες της. Ήρθε η ώρα να πάρει μια γυναίκα στα χέρια της το τιμόνι του Δήμου και να φέρει την αναγέννηση, τη «Δημοτική Αναγέννηση» στην πόλη μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς θα κρίνατε τη θητεία του Χρήστου Τσιρογιάννη;
Απάντηση: Όπως ακριβώς την κρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη. Και σίγουρα πολύ κατώτερη των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Εκλέχθηκε με το αφήγημα ότι είναι γνώστης και ότι στην Άρτα θα γινόταν κοσμογονία. Αντί γι’ αυτό, αποδείχθηκε ότι ήταν γνώστης στη βιομηχανία παραγωγής μελετών και μακετών. Και η κοσμογονία έγινε στο facebook, με selfies του απερχόμενου δημάρχου μπροστά σε έργα βιτρίνας.
Δείτε τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας και κάντε μια σύγκριση. Παντού έργα που αλλάζουν την εικόνα και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση. Στο Δήμο μας, απλή διαχείριση και πουθενά έργα ουσίας.
Και όλα αυτά, παρότι η πολιτική συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για την περιοχή μας. Ο κ. Τσιρογιάννης δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε -για τους δικούς του λόγους- να την αξιοποιήσει προς όφελος του Δήμου μας. Η κάλπη θα τον «ανταμείψει» ανάλογα…
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες νομίζετε πρέπει να είναι οι δικές σας προτεραιότητες;
Απάντηση: Οι προτεραιότητες της δημοτικής μας παράταξης είναι ίδιες με αυτές των συμπολιτών μας. Θέλουμε ένα Δήμο με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους φιλόξενο και εξωστρεφή, που οι ίδιοι οι δημότες θα σέβονται και θα αγαπούν. Στον οποίο η δημοτική αρχή δεν θα αποτελείται από «άρχοντες» αλλά από «υπηρέτες» των αναγκών της πόλης, των χωριών, των κατοίκων.
Που θα αναδείξει την Άρτα της Ιστορίας και του Πολιτισμού και θα την καταστήσει «Μυστρά του Βορρά» στην πραγματικότητα και όχι ως σχήμα λόγου. Μια πόλη πράσινη και φιλική, που θα αναπτύσσεται με γνώμονα τον άνθρωπο και την προστασία του μοναδικού μας φυσικού περιβάλλοντος.
Που θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού μας κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής.
Που θα βάζει στην ίδια ζυγαριά τα μέρη της αρχαίας Αμβρακίας και του Πύρρου, του Αράχθου και του Αμβρακικού, τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορική εμπορική και αγροτική δραστηριότητα, την κοινωνική πολιτική και τις ανάγκες της νέας γενιάς .
Για ένα Δήμο δημοκρατικό και προοδευτικό, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της εποχής
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι;
Απάντηση: Όπως και παλιότερα, έτσι και τώρα, ο προσωπικός μου στόχος παραμένει αταλάντευτα ο ίδιος: Να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου. Να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, όχι μόνο του κέντρου αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων. Και να συμβάλλω στο να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα και να γίνει η Άρτα, τα χωριά, ο κάμπος ένας τόπος ανάπτυξης.
Για να γίνει ο Δήμος μας σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν μας λείπει τίποτα. Αντίθετα, τα έχουμε όλα και τα έχουμε αφήσει αναξιοποίητα. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Και θα αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 6:16 pm


Οργή Ξαρχάκου κατά Μητσοτάκη: Να κατεβεί άμεσα το σποτ – Μόνο ο Τσίπρας ενδιαφέρθηκε για το θέμα μας

Η οργισμένη αντίδραση του Σταύρου Ξαρχάκου στην προσπάθεια διασποράς fake news από τη ΝΔ


   Η οργισμένη αντίδραση του Σταύρου Ξαρχάκου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε να προστεθεί στη θύελλα που έχει προκαλέσει η προσπάθεια διασποράς fake news από τη ΝΔ, που χρησιμοποίησε συνάντηση του προέδρου της με καλλιτέχνες για τη δημιουργία προεκλογικού σποτ.
   Η συνάντηση των καλλιτεχνών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε στο πλαίσιο των επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, αυτό όμως δεν πτόησε την αξιωματική αντιπολίτευση που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και μάλιστα, όπως προκύπτει, εν αγνοία των ενδιαφερομένων.
   Σε μία πολύ σκληρή ανάρτηση, όπως νωρίτερα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που αποκτά βαρύνουσα σημασία, μια και ο γνωστός καλλιτέχνης έχει διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, αλλά και υποψήφιος στις ευρωεκλογές το 2014.
   Και τονίζει μάλιστα ότι έχει συναντηθεί με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε ακαριαία, ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέμα και δε βγήκε στα κανάλια για να το διαφημίσει…

   Γράφει λοιπόν αναλυτικά στο Facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος:


Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 6:04 pm


Παραιτήθηκε η Τζένη Ταπραντζή, στη θέση της ο Δημήτρης Τρομπούκης

- Τ. Ταπραντζή: Ώστε αναπόσπαστα να αφιερωθώ σ' αυτό που με τους συμπολίτες του Δήμου μας συστρατευθήκαμε
- Δ. Τρομπούκης: Nα αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι είναι αναγκαίο για να πάρει ξανά μπροστά η ατμομηχανή της Άρτας


   Παραιτήθηκε από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου και της αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου η Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια, η οποία κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση".
   Η Τζένη Ταπραντζή προχώρησε σε αυτή την απόφαση, σταθμίζοντας το γεγονός ότι οι αυξημένες της υποχρεώσεις ως υποψήφιας δημάρχου θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην συνεπή εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου στο περιφερειακό συμβούλιο.
   Έτσι, με αυξημένη αίσθηση ευθύνης, προς τους συναδέλφους της αλλά και προς τον κόσμο που την τίμησε με την ψήφο του, έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο καθένας από μάς, στο σταυροδρόμι των δύσκολων αποφάσεων στην στάση του στα κοινά, εκτιμάει με τους δικούς του ανθρώπους, με τον εαυτό του και την οικογένειά του, μαζί με συνδημότες και συντρόφους στον αγώνα, και τελικά αποφασίζει σε ποιό μετερίζι θα στρατευτεί, υπηρετώντας την συνείδησή του και τον τόπο.

   Σ'αυτή την στιγμή, μετά από 20 περίπου χρόνια σαν εκλεγμένη στην υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών, και μπροστά στον κίνδυνο να μείνουμε πιό πίσω και από το χθές, στον δικό μας τόπο, στον δήμο της Άρτας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί, ηγούμαι της Δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση" και ανακοίνωσα υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου στο Δήμο Αρταίων. Στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, την Άρτα, στον διευρυσμένο Δήμο μας, καταθέτω πιά την αυτοδιοικητική μου παρουσία.

   Ο κάθε ένας από εμάς, που ορίζουμε τον εαυτό μας στην κρίση των συμπολιτών μας, πρώτα απ'όλα πρέπει να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα και την αυτοτέλεια του χώρου που συναποφασίζουμε να υπηρετήσουμε. Έτσι, είναι κορυφαία υποχρέωση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας αλλά και σεβασμού στους συναδέλφους μας, να επιλέγουμε συλλογικά χώρο ενασχόλησης και εκλεγμένης διοίκησης στα κοινά. Πιστή σ'αυτή την αντίληψη, παραιτούμαι από την θέση του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου και του περιφερειακού συμβούλου, έτσι ώστε αναπόσπαστα να αφιερωθώ σ'αυτό που με τους συμπολίτες μου του Δήμου μας συστρατευθήκαμε αλλά και έλλειμμα να μην έχει ο κόσμος που μας εμπιστεύθηκε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές καθώς και οι σοβαρές υποχρεώσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

   Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τόσο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, που για δύο συνεχείς θητείες και με συνολική αποδοχή με εκλέξατε αντιπρόεδρό σας, μα περισσότερο για την συνεργασία σας, όπως επιβάλει η λαϊκή εντολή και η συνείδηση όλων μας.

   Θα έχω πάντα, και σαν εμπειρία αλλά και σαν συναίσθημα αυτά τα 5 χρόνια μέσα στην καρδιά μου. Καλή αντάμωση και συνεργασία από καινούργια αυτοδιοικητικά μετερίζια αγώνα!


Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια

αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, περιφερειακή σύμβουλος, υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων

   Τη θέση της Τζένης Ταπραντζή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, με την παράταξη του Γιώργου Ζάψα, Δημήτρης Τρομπούκης, ο οποίος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δηλώνει:

Μετά την παραίτηση της Κυρίας Ταπραντζη από Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω των πολλών υποχρεώσεων της ως υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, ήρθε η σειρά μου να αναλάβω την ευθύνη εκπροσώπησης του νομού Άρτας.
Αρχικά να ευχηθώ στην κυρία Ταπραντζη Καλή δύναμη και Καλή Επιτυχία στον δύσκολο αγώνα της!
Κυρίως όμως, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλο τον κόσμο ο οποίος πίστεψε σε μένα και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Να είστε σίγουροι οτι έστω και για αυτούς τους λίγους μήνες που θα είμαι Περιφερειακός Σύμβουλος θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι είναι αναγκαίο για να πάρει ξανά μπροστά η ατμομηχανή της Άρτας!!


Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 5:47 pm


Novartis: Περιμένοντας τους επόμενους

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον


   Όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο θέμα της Novarits η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε αποκλειστικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προώθησε στα ΜΜΕ τη γραμμή της «παραγραφής» και των σκληρών αντιποίνων για εσχάτη προδοσία» αδειάζοντας ακόμα και τον Α. Λοβέρδο, που ζητάει να αρθεί η ασυλία του για να αποδείξει ότι είναι θύμα στοχοποίησης.
   Τόση φασαρία έκανε ο Άδ. Γεωργιάδης, ώστε ελάχιστοι πρόσεξαν ότι κανένα πολιτικό ή νομικό όργανο της Ν.Δ. δεν συγκλήθηκε προκειμένου να ασχοληθεί με «τη μεγαλύτερη σκευωρία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα». Τη νομική άποψη της παραγραφής έσπευσε να στηρίξει μόνο ο Α. Αθανασίου, του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά, ο οποίος όμως τα έκανε ελαφρώς μαντάρα.
   Τώρα η Ν.Δ. αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Άδ. Γεωργιάδη, δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, ότι προτιμά τις πολιτικές λύσεις από τα αντίποινα και, κυρίως, ότι θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες αν η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητήσει και την άρση ασυλίας κάποιου τέως υπουργού Υγείας και από τη Ν.Δ.; Τι θα γίνει αν αυτός ο τέως υπουργός, σε αντίθεση με τον Α. Λοβέρδο. επιμένει στην άποψη της παραγραφής και δεν αποδεχτεί την άρση της ασυλίας του; Θα τον καλύψει η Νέα Δημοκρατία ή θα ψηφίσει και γι' αυτόν άρση της ασυλίας όπως κάνει με τον Λοβέρδο; Και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στην περίπτωση αυτή όσον αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Πειραιώς;
   Η Novartis αποδεικνύεται πολύ δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση για την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 4:53 pm


Προσλαμβάνονται 1.500 εποχικοί Πυροσβέστες, για τη φετινή Αντιπυρική περίοδο

Το σχετικό αίτημα της Όλγας Γεροβασίλη υπογράφηκε ήδη


   Το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με την άμεση πρόσληψη 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με σχέση ορισμένου χρόνου, διάρκειας 6 μηνών, για την Αντιπυρική περίοδο 2019.
   Το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογράφηκε ήδη από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Οικονομικών.
   Θα ακολουθήσει η έκδοση της Προκήρυξης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 11:15 pm


Βίκυ Σιαπάτη: Παρούσα στη μάχη για να βγάλουμε την Άρτα από τον λήθαργο

Ήρθε η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει σελίδα, να αποκτήσει ξανά όραμα και ελπίδα και να τελειώσουν οι δικαιολογίες για την παράλυση και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης των τελευταίων χρόνων


   Δεν θα μπορούσα να απέχω από αυτή την αυτοδιοικητική μάχη προκειμένου να αντιστρέψουμε τους όρους και να βγάλουμε την Άρτα από τον λήθαργο.
   Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και να χαράξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο που είναι αναγκαίο για το Δήμο μας.
   Χρόνια τώρα, ο Δήμος μας, διοικείται από τις ίδιες παρέες και φατρίες με αποτέλεσμα να οδηγείται στην θεσμική και οικονομική αποδιάρθρωση. Ουσιαστικά ο Δήμος μας έχει χάσει την ικανότητα αυτοτελούς υπάρξεως, σχεδιασμού και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Κύριο μέλημά του πλέον είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων ενώ αφήνει τις υποδομές να καταρρέουν και τις γειτονιές στην αδιαφορία και εγκατάλειψη, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
   Εμείς πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή για το Δήμο μας να αλλάξει σελίδα και να μπουν επιτέλους στο περιθώριο όλοι εκείνοι που τον οδήγησαν στην απαξίωση.
   Πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα πρέπει να λειτουργεί σωστά έτσι ώστε να λύνονται τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, χωρίς μικροπολιτικές και ανταλλάγματα.
   Πιστεύουμε ότι οι αιρετοί, είναι οι άνθρωποι που επιλέγονται για να χαράζουν πολιτικές για την ανάπτυξη των Δήμων τους και όχι για εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων ομάδων.
   Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Άρτα να δημιουργήσει τις υποδομές για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η κεντρική κυβέρνηση και δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
   Πιστεύουμε ότι η Άρτα πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια και να ξεκινήσουν άμεσα έργα για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα.
   Τέλος, πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να τελειώσουν οι δικαιολογίες για την παράλυση και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης στο δήμο μας.
   Θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε εσάς που θεωρείτε ότι η Άρτα μας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, να επιλέξετε ανθρώπους που θα την υπηρετήσουν με ήθος, ειλικρίνεια και καθαρότητα προθέσεων και σας ζητώ να προσπαθήσουμε μαζί, με ότι μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει, αρχίζοντας από την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, χωρίς μεγαλοστομίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Φτάνει πια η παρουσίαση μελετών και μακετών από τη σημερινή δημοτική αρχή. Οφείλουμε όσοι αγαπάμε τον τόπο μας να έχουμε ενεργό ρόλο και να επαναπροσδιορίσουμε το όραμα και την ελπίδα, για να ξαναβρεί πλέον ο Δήμος μας την χαμένη του αξιοπρέπεια.
   Είμαι παρούσα λοιπόν και σε αυτό τον αγώνα, με διάθεση να εργαστώ για να δω την Άρτα μας, την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω να βγαίνει από το περιθώριο και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει. Στηρίζομαι για αυτό στις γνώσεις και στην εμπειρία μου, μέσα από τις σπουδές μου και στις θέσεις που καλέστηκα να υπηρετήσω ανιδιοτελώς στον εργασιακό, πολιτικό και κοινωνικό μου βίο.

Βίκυ Σιαπάτη (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αρταίων με το συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση και επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή).

  Σύντομο βιογραφικό
   Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα.
   Σπούδασα Λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και στη συνέχεια απέκτησα Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ με κατεύθυνση ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
   Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας Φοροτεχνικός – Λογίστρια Α΄ τάξης και μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη σύνταξη και υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ επιχειρήσεων (1998-2010). Από το 2011 έως σήμερα είμαι Δικαστική Υπάλληλος στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών αρχικά και στο Υποθηκοφυλακείο Άρτας έως σήμερα.
   Ασχολούμαι έντονα με τα κοινά και συγκεκριμένα:
   - Ήμουν εκλεγμένη στη Δημοτική Κοινότητα του Δ. Αρταίων με τη παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη 2010-2014.
   - Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2014-2016.
   - Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2017-2018.
   - Ειδική γραμματέας του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2016-2017.
   - Αντιπρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2018 έως σήμερα.
   - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τις 24/8/2018 μέχρι σήμερα.
   - Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2018 έως σήμερα.
   - Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Άρτας.
   Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Θεοδόση λογιστή – φοροτεχνικό και πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας και μητέρα 2 παιδιών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 8:50 pm


Αγλαΐα Νάτσικα: Μια νέα εποχή για την Άρτα με τη Δημοτική Αναγέννηση στο «τιμόνι»

Για ένα δήμο που θα ξεχωρίσει, ανάμεσα στους άλλους, για τις δημοκρατικές του διαδικασίες, για τις παροχές του προς όλους τους πολίτες, για τις δυνατότητες που θα δημιουργήσει για τις νεότερες γενιές


   Η πεποίθησή μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα του δήμου Άρτας δεν ξεκινά και τελειώνει σε βαρύγδουπες δηλώσεις που συνηθίζουν να επαναλαμβάνουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προεκλογικά. Όταν κάτι θέλεις να το αλλάξεις, έχεις έτοιμο και αυτό που θα το αντικαταστήσει. Με κορωνίδα μας, λοιπόν, το κοινωνικό πρόσημο, θα προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες, να φτιάξουμε έναν άλλο δήμο. Ένα δήμο που θα ξεχωρίσει, ανάμεσα στους άλλους, για τις δημοκρατικές του διαδικασίες, για τις παροχές του προς όλους τους πολίτες, για τις δυνατότητες που θα δημιουργήσει για τις νεότερες γενιές.
   Όσοι, λοιπόν, από εμάς ζητούμε την ψήφο των συμπολιτών μας, θα πρέπει να ξέρουμε το γιατί. Τι είναι αυτό που ζούμε. Από πού πηγάζουν τα προβλήματα και ποιος ο τρόπος να τα λύσουμε.
  Τι έφερε μαζί του ο «Καλλικράτης»
   Το πρόγραμμα Καλλικράτης, που εφαρμόστηκε από το 2011 ως συνέχεια του προγράμματος Καποδίστρια, είχε βασικό κορμό την συγχώνευση δήμων και κοινοτήτων, για την «καλύτερη» λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως υποστήριξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι αντιδράσεις από την αρχή της εφαρμογής, υπήρξαν πάρα πολλές, δεδομένου ότι επί του πρακτέου, «κόπηκε» η οικονομική στήριξη σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας μας, κυρίως στην επαρχία, που τόσο πολύ το είχε και το έχει ανάγκη.
   Η κριτική όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Η λειτουργία του Καλλικράτη σε πολλές περιπτώσεις έπαιρνε αντιδημοκρατικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα. Δημιούργησε πολυπλοκότητα στο θεσμικό πλαίσιο, με τη συγχώνευση υπηρεσιών σε ένα ήδη κορεσμένο και βεβαρυμμένο λειτουργικό σύστημα. Οι πολίτες άρχισαν να ταλαιπωρούνται ολοένα και περισσότερο, αφού ακόμη και για ένα απλό χαρτί που έπαιρναν μέχρι τότε από την κοινότητα ή το δήμο τους, κλήθηκαν να διανύσουν χιλιόμετρα για να μεταβούν στην υπηρεσία του νέου τους δήμου. Και αυτό είναι ένα μόνο απλό παράδειγμα.
  Οι μεγάλες αλλαγές του «Κλεισθένη»
   Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφουγκραζόμενη τις ανάγκες που προέκυψαν αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που «άνοιξε» ο Καλλικράτης, φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη, παρέχοντας έτσι άμεσες λύσεις. Ο «Κλεισθένης» για την ιστορία, είναι η πρώτη μεγάλη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Με την εμβάθυνση της δημοκρατίας και άνοιγμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνία. Με την ουσιαστική παρέμβαση των πολιτών, με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που μέχρι τώρα έμεναν στην αφάνεια και εκτός νομοθετικού πλαισίου, όπως τα δημοτικά και περιφερειακά δημοψηφίσματα, τις λαϊκές συνελεύσεις και την ισχυροποίηση επιτροπών διαβούλευσης.
  Τοπική Αυτοδιοίκηση και Απλή Αναλογική
   Κομβικό σημείο του «Κλεισθένη», η απλή αναλογική, η οποία βάζει τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Τα οφέλη της απλής αναλογικής δεν σταματούν όμως εδώ. Ρίχνει «αυλαία» στον μονοπαραταξιακό έλεγχο των επιτροπών, εμποδίζοντας παράλληλα το καλπονοθευτικό σύστημα που αναπτύχθηκε σε πολλές περιπτώσεις σε εκλογικές διαδικασίες με την ενισχυμένη αναλογική. Για πρώτη φορά αποσπάται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ο έλεγχος της νομιμότητας, ενώ συγκροτούνται Διυπουργικές Επιτροπές Ανακαθορισμού Αρμοδιοτήτων και Διαδικασιών, καθώς και Επιτροπή συντονισμού και Ελέγχου Εποπτείας ΟΤΑ, ενισχύοντας έτσι τις αναπτυξιακές δυνατότητες των δήμων.
   Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως του νέου προγράμματος, κυρίως για την επαρχία που εκ των πραγμάτων παρουσιάζει μειωμένες δυνατότητες απασχόλησης σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι η αύξηση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ για το 2018 και 2019 και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα προγράμματα φέρνουν χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αυτές είναι πια εφικτές, διότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να επαναφέρει τον κανόνα 1/1 για το δημόσιο, τη στιγμή που η ΝΔ επιμένει στο πάγωμα των προσλήψεων και στο 1/5, μία πρόσληψη δηλαδή σε πέντε αποχωρήσεις.
  Για πρώτη φορά τόσα χρήματα στην Άρτα
   Για πρώτη φορά αξιοποιείται προς όφελος της Άρτας το χρηματοδοτικό εργαλείο Φιλόδημος Ι και ΙΙ. Από την ανάπλαση του Ξενία με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, την αξιοποίηση των θρησκευτικών μας μνημείων, τα αντιπλημμυρικά έργα και τη διευθέτηση την κοίτης του Άραχθου, η διευθέτηση του Αμμοτόπου, μέχρι τα οδικά έργα και την αποκατάσταση του Ιμαρέτ της Άρτας. Το ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, αναπαλαιώνεται και αξιοποιείται, με κονδύλι ύψους 2 εκατ. ευρώ.
   Πέρα από τα μεγάλα έργα ανάπλασης, έχει δρομολογηθεί ένα ακόμη τεχνικό πολύ σημαντικό έργο. Εκείνο της συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας καθώς και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Φιλιππιάδας, με προϋπολογισμό 13,1 εκατ. ευρώ.
   Ακόμη, εγκρίθηκε το έργο μεταφοράς λυμάτων οικισμών των πρώην δήμων Αμβρακικού και Αράχθου, με προϋπολογισμό 14,2 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις αυτές λύνουν ουσιαστικά και μόνιμα, χρόνια προβλήματα τόσο στην πόλη της Άρτας όσο και στην τουριστική ζώνη. Το ύψος της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού, θα ξεπεράσει το 1.700.000 και το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού τις 120.000 ευρώ. Η μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας, περιλαμβάνει επίσης και την ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού νηπιαγωγείου Άρτας, έργα τα οποία θα κοστίσουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ.
   Η κυβέρνηση στηρίζει και το κομμάτι των κοινωνικών δομών του δήμου Αρταίων. Κοντά στις 300.000 ευρώ θα «πέσουν» για τη λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας. Αυτό θα γίνει με τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, ενώ οικονομική στήριξη θα δοθεί και στις δομές Παροχής βασικών αγαθών (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, κοινωνικό φαρμακείο), ύψους 416.520.000 ευρώ. Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων τέλος, θα δοθούν για λειτουργικά έξοδα 293.761 ευρώ.
   Ένα εκατ. ευρώ θα «πέσει» στον τομέα του Πολιτισμού, με την βελτίωση- αποκατάσταση του οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ, ενώ 293.761 θα δοθούν για τη δημιουργία προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών. Έτσι λοιπόν η Άρτα μετατρέπεται σε έναν αξιοπρεπές τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη, την εισροή χρήματος στην τοπική κοινωνία και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για τους νέους της περιοχής μας.
  Τα «έργα» της σημερινής δημοτικής αρχής
   Είδαμε και εδώ στην Άρτα την αδιαφανή λειτουργία και την ελλιπή δημόσια λογοδοσία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Είδαμε –ή μάλλον δεν είδαμε-χωροταξικό σχεδιασμό. Γίναμε θεατές της αναποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου. Καθυστερήσεις, νέα εμπόδια και σε πολλές περιπτώσεις αδιαφορία.
   Πού είναι η συμμετοχή των πολιτών; Γιατί η σημερινή δημοτική αρχή δεν προέβαλλε την κοινωνική εκπροσώπηση και συμμετοχή; Γιατί θα πρέπει να αισθάνονται οι δημότες της Άρτας πιόνια στη σκακιέρα του εκάστοτε δημάρχου, δίχως να μπορούν δημόσια να εκφράσουν λόγο και άποψη;
   Όσον αφορά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του σημερινού δημάρχου για την «επιτυχία του» για την μελέτη που ξεκινά για την Οριοθέτηση και την Αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου, να του θυμίσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ξεπάγωσε το έργο, που αντιλήφθηκε την ανάγκη της περιοχής, που αφουγκράστηκε τις φωνές μας, όταν «άλλοι» όλα αυτά τα χρόνια κώφευαν συνειδητά. Και φυσικά τα εύσημα δεν αποδίδονται σε αυτόν που ευκαιριακά και λόγω ηγετικής θέσης κρατά τα ηνία της πόλης. Αλλά σε αυτούς που χρόνια φωνάζουν, χρόνια παλεύουν, χρόνια δίνουν μάχες ενάντια στο σύστημα το πελατειακό, που δεν άφηνε την περιοχή μας να αναπτυχθεί. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και την αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.
 «Να ανακτήσει ο δημότης την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης»
   Η δική μας πρόταση για την Άρτα, στηρίζεται σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Σε έναν τρόπο σκέψης που έχει τη ματιά του στο θεσμικό πλαίσιο της δημοκρατίας, της αυτοτέλειας, της διαφάνειας και της κοινωνικής συνοχής. Θέλουμε να ανοίξουν οι πόρτες των υπηρεσιών, του δημαρχείου, να έχει και ο τελευταίος δημότης πρόσβαση και λόγο.
   Να γίνει ο δήμος κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης. Για το λόγο αυτό θα προταθεί η δημιουργία δικτύων και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης, που θα εστιάζουν στον πολιτισμό και την παιδεία. Σε αγαστή συνεργασία με τα σχολεία μας, με το Πανεπιστήμιο και τις άλλες εκπαιδευτικές δομές της Άρτας. Οι προτάσεις μας για την Άρτα, για τα έργα που θα προτείνουμε, λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις γεωμορφολογικές συνθήκες της περιοχής μας. Από την ορεινότητα μέχρι τον Αμβρακικό.
   Με σεβασμό στις πολιτιστικές και ιστορικές μας αναφορές.
   Και με τη διευκόλυνση όπως προείπα, της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα.
   Είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε τις ιδέες μας, με τεχνογνωσία και σχεδιασμό, για να καλυτερεύσουμε την καθημερινή ζωή του Αρτινού.
   Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα στο δήμο Άρτας. Μαζί με όλους τους πολίτες.
   Καλό αγώνα.
Γράφει η Αγλαΐα Νάτσικα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
   Η Αγλαΐα Νάτσικα (του Λάμπρου) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Άρτα.
   Από το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου του πατέρα της, Λάμπρου Νάτσικα, εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η φετινή σχολική χρονιά τη βρίσκει στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ως καθηγήτρια πιάνου
   Είναι καθηγήτρια Ανωτάτων Θεωρητικών και Διπλωματούχος Πιανίστρια.
   Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος του μαθητικού της ΕΚΟΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2009.
   Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Αλλαγή επικεφαλής της οποίας ήταν η τωρινή Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασιλη. Το 2014 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για το Δήμο Αρταίων με την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζένη Κοίλια-Ταπραντζή
   Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χουλιάρα Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Έχουν έναν γιο, τον Άλκη που είναι τριών ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 8:28 pm


Για πρώτη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας συμμετέχει ομαδικά σε έναν ορεινό αγώνα τρεξίματος!

Άθλος Τζουμέρκων και εναλλακτικά, για όσους δεν συμμετάσχουν, πεζοπορία Καταρράκτης - Άγναντα


   Για πρώτη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας συμμετέχει ομαδικά σε έναν ορεινό αγώνα τρεξίματος. Με σύνθημα "Τρέχουμε όλοι μαζί στον Άθλο Τζουμέρκων".
   Πρόκειται για τον Άθλο Τζουμέρκων mountain running, που διοργανώνεται για 18η χρονιά στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων θα είναι το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο Γυμνάσιο/Λύκειο, στο χωριό Άγναντα Άρτας.
   Εναλλακτική πρόταση του Συλλόγου, για όσους δεν συμμετάσχουν στον απαιτητικό ορεινό αγώνα τρεξίματος και προτιμήσουν να εμψυχώσουν τους αθλητές, είναι να περπατήσουν σε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή και να απολαύσουν τη θέα των χιονισμένων Τζουμέρκων.
   Η πορεία ξεκινάει από τον Καταρράκτη, για να περάσει από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και την Ανάληψη Αγνάντων, για να καταλήξει στην Άγναντα.
   Βαθμός Δυσκολίας: 1
   Ώρες πορείας: περίπου 5
   Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης (τηλ. 6944549854)
   Αναχώρηση: Κυριακή 21 Απριλίου, στις 7:30 το πρωί, από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα.
   Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.
   Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου. Επικοινωνήστε στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή επισκεφτείτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου, Αμβρακίας 38, στην Άρτα.


Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 7:58 pm


Αλέξης Τσίπρας: Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη - VIDEO

- Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ
- Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
- Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


   «Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη. Είναι στρατηγική επιλογή οι εκλογές τον Οκτώβριο, που δεν θα αλλάξει, γιατί συνιστά επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές γιατί θεωρούν ότι είναι η στιγμή να δρέψει τους καρπούς μίας θετικής πορείας. Οι κάλπες θα είναι για τις ευρωεκλογές, κρίσιμες εκλογές, για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές ακόμη και για κοινοτάρχες»: με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στις αρχικές ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας.
   Όπως υπενθύμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση «το 2009 ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει για να αποφύγει το πικρό ποτήρι που ερχόταν. Το 2000 ο Κώστας Σημίτης αντέστρεψε την διαφορά από τις ευρωεκλογές που έχασε με τέσσερις μονάδες και κέρδισε τις εθνικές».
   «Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «χαίρομαι αν η εκτίμηση των πολιτικών μας αντιπάλων είναι ότι θα είναι εύκολες γι αυτούς. Το βουβό κύμα των πολιτών που αποφασίζουν με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τον τόπο, θα εκφραστεί στις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.  «Η Συμφωνία των Πρεσπών πέτυχε το βέλτιστο υπό τις δεδομένες συνθήκες»
   Ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών είχε κόστος, δεν το σκέφθηκα, είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να επιλύσω μία διαφορά που στοίχιζε στην χώρα και τώρα δίνει πλεονεκτήματα δεν σκέφθηκα το κόστος». Είπε ότι ήταν καλή συγκυρία και ότι και οι προκάτοχοί του αν είχαν βρεθεί σε παρόμοια συγκυρία θα είχαν πράξει το ίδιο.
   Η συμφωνία πέτυχε το βέλτιστο δυνατό υπ΄ αυτές τις συνθήκες για την χώρα μας. Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων ζούσε σε μία συλλογική ψευδαίσθηση. Κανείς δεν μιλούσε για ΠΓΔΜ αλλά για Σκόπια και Σκοπιανούς, τους αποκαλούσαμε με το όνομα της πρωτεύουσας του κράτους τους. Εμείς εφαρμόσαμε την εθνική γραμμή που υπήρχε από το 2004.
   Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς δύο φορές για σύσκεψη ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία ακραία αντιπολιτευτική στάση. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε την συνωμοσιολογική κατηγορία ότι υπήρξε συναλλαγή με τις συντάξεις. Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να το αποδείξει. «Υπάρχουν υπαρκτά σκάνδαλα και τεχνητή σκανδαλολογία»
   Από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη υπάρχει "πετσιτολογία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης".
  «Είμαστε ανοικτοί σε κάθε έλεγχο»
   «Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο που έχει σχέση με δημόσιο χρήμα να μας το πούνε», ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Πετσίτη και πρόσθεσε: "Είμαστε ανοικτοί να έλθει όποιος θέλει για να δούμε τους λογαριασμούς μας και πως ζούμε". Θύμισε ότι παλαιότερα "όταν είπα στην βουλή κανένα πολιτικό πρόσωπο με offshore έτρεχαν να κρυφτούνε.
  «Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό δεν υπάρχει σκευωρία»
   Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "το ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη".
   Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η εισαγγελία διαφθοράς έβαλε την υπόθεση στο αρχείο για τέσσερα πρόσωπα δείχνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία. Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο αυτός είναι ο κ. Βενιζέλος που έφτιαξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε.
  «Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή των δανείων»
   Η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, η δεύτερη πιο σημαντική μετά την έξοδο από τα προγράμματα τον Αύγουστο του 2018, υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι έχουμε ανάπτυξη 2,2 με 2,4 μονάδες, τη μεγαλύτερη στην ΕΕ, ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Αυτό συμβαίνει είπε, γιατί σήμερα έχουμε ρευστότητα ενώ παρέλαβα άδεια ταμεία. Αυτά δεν τα πέτυχε ο Τσίπρας τα πέτυχε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του.
  «Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου»
   «Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου», δήλωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε: "έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές), έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε.
   «Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κρίτήρια". Σημείωσε ότι μετά το ταξείδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.
  «Καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει μεταρρυθμίσεις»
   Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του άσκησε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι, «φυσικά και τα οφέλη της βελτίωσης της οικονομίας θα πρέπει να διανεμηθούν σε όσους έχουν πληρώσει και στην μεσαία τάξη» ωστόσο, τόνισε, "διαφωνώ κάθετα με την αντίληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τα δώσει αυτά που υπόσχεται έναντι μεταρρυθμίσεων και καταλαβαίνουμε τι εννοεί όταν λέει μεταρρυθμίσεις".
  «Ενισχύουμε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημιουργούμε το νέο ΠΑΣΟΚ»
   Η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε σαν καταλύτης στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, δήλωσε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά σημείωσε ότι "ενδυναμώνουμε τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν φτιάχνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ».
  «Δεν έχω αγωνία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, άλλοι έχουν»
   "Δεν έχω αγωνία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, άλλοι έχουν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εθνικές εκλογές. "Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Τα αξιώματα δεν τα διεκδίκησα, τα έφερε η ζωή, δεν είχα ποτέ την δαμόκλειο σπάθη να γίνω πρωθυπουργός για να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση γιατί δεν είμαι γιος πρωθυπουργού", εξήγησε ο πρωθυπουργός.
  Γραφειοκρατικά προβλήματα μπλοκάρουν επενδύσεις
   Στα γραφειοκρατικά προβλήματα απέδωσε τις επενδύσεις που έχουν μπλοκάρει όπως το Ελληνικό, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τα θετικά που είναι η έκρηξη των άμεσων ξένων επενδύσεων που έφθασε στα επίπεδα του 2006 και πρόσθεσε ότι μία σειρά επενδύσεις προχωρούν.
  «Χρειάζεται συνολική παρέμβαση για την αναμόρφωση της περιοχής των Εξαρχείων»
   Η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν διαμορφώθηκε τώρα αλλά χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει, σημείωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι "το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει σοβαρές επεμβάσεις, έχει εξαρθρώσει συμμορίες. Πιστεύω ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των Εξαρχείων χρειάζεται μία σοβαρή προσπάθεια που δεν θα είναι μόνο καταστολή αλλά σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Πολυτεχνείο για την συνολική αναμόρφωση της περιοχής".
  «Δεν θέλουμε έναν αποσταθεροποιημένο γείτονα, αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση»
   "Δεν θέλουμε έναν αποσταθεροποιημένο γείτονα αλλά έναν γείτονα με πολιτική σταθερότητα και ανοικτούς διαύλους διαλόγου για τα εκκρεμή ζητήματα", ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Οι εξελίξεις είναι ιστορικές είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι "μας δημιουργεί ανησυχία το ενδεχόμενο προσκόλλησης της Τουρκίας σε έναν άλλο άξονα από αυτόν που κινείται η χώρα μας με την αυτονομία της πάντα, αλλά το αντιμετωπίζουμε με την αυτοπεποίθηση μιας αναβαθμισμένης παρουσίας".

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ξεκινώ με το ερώτημα που είναι στα χείλη όλων. Βέβαια δεν ξέρω, εάν έχει απάντηση. Είχατε πει πρόσφατα ότι πολλοί σας «γαργαλάνε» για τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Εσείς μιλάτε διαρκώς για εξάντληση της τετραετίας. Γνωρίζω ότι οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται. Ωστόσο το ερώτημα είναι: μήπως οι δημοσκοπήσεις αυτού του μήνα που θα πάρετε στα χέρια σας τις επόμενες ημέρες σας αλλάξουν γνώμη; Και αλήθεια, δεν φοβάστε ότι, εάν στις ευρωεκλογές υπάρξει μία διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία σαν αυτές που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ότι αυτή μπορεί να μεγαλώσει μετά πηγαίνοντας σε εκλογές το Φθινόπωρο;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, καταρχάς είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη. Το έχω αποδείξει αυτό και τον Γενάρη του ’15 και τον Σεπτέμβρη του ’15 και στο δημοψήφισμα και το ’14. Αλλά, κοιτάξτε να δείτε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό που ζητάει η αντιπολίτευση εκλογές, σχεδόν μονότονα, δίνω την απάντηση. Οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της τετραετίας. Πιστεύω ότι αυτό είναι…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι οριστικό αυτό;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:.. Είναι μία στρατηγική επιλογή από την πλευρά μου, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξει, διότι πραγματικά θεωρώ ότι είναι μία απτή απόδειξη της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως εγώ, όταν σας άκουσα να λέτε ότι «σας γαργαλάνε διάφοροι», φαντάστηκα, σκέφτηκα, ότι αφήνετε ένα μικρό παραθυράκι ανοικτό.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, είπα την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις ως προς αυτό, με την έννοια ότι πολλοί θεωρούν, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή η κυβέρνηση να δρέψει τους καρπούς μιας πολύ θετικής πορείας της οικονομίας μετά από την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που είχαμε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πέρυσι τον Σεπτέμβρη. Όμως, εγώ πιστεύω και το επαναλαμβάνω. Οι κάλπες που θα στηθούν, θα είναι οι κάλπες για τις ευρωπαϊκές εκλογές – κρίσιμες κάλπες, οι κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τις περιφέρειες, τους δήμους, για πρώτη φορά και για τους κοινοτάρχες. Θα έχουμε τέσσερις κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όντως. Να θυμίσω ένα παράδειγμα από το παρελθόν; Ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήγε σε ευρωεκλογές, τις έχασε με τέσσερις μονάδες διαφορά – όχι κάποια πολύ μεγάλη διαφορά – και στη συνέχεια έχασε τις εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου με πάνω από 10 μονάδες. Δεν φοβάστε μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξεχνάτε ότι ο Κώστας ο Καραμανλής, επέλεξε να επισπεύσει την εκλογική αναμέτρηση του Φθινοπώρου το 2009 κατά δύο ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιες περιστάσεις. Δεν ολοκλήρωσε την τετραετία ο Κώστας ο Καραμανλής. Επέλεξε τότε να δραπετεύσει από το «πικρό ποτήρι» το οποίο ερχόταν. Και βεβαίως έχουμε αντίστοιχα παραδείγματα, τα οποία είναι αντίστροφα αυτού που εσείς πριν από λίγο μου αναφέρατε. Πάλι ο Σημίτης με τον Καραμανλή, αν δεν κάνω λάθος, βρέθηκαν σε μία ευρωεκλογική αναμέτρηση την οποία την κέρδισε τότε η αντιπολίτευση και ο Σημίτης τότε αντέστρεψε παρόμοια διαφορά γύρω στις τέσσερις μονάδες στις εθνικές κάλπες. Όμως εγώ αυτό το οποίο θέλω να σας πω, είναι…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ελπίζετε ότι αυτό θα συμβεί τώρα; Ελπίζετε, δηλαδή, ότι θα κάνετε μία μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και θα το αναστρέψετε στη συνέχεια;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, της προοδευτικής συμμαχίας που έχουμε συγκροτήσει, είναι, να δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί μετά από τέσσερα χρόνια, βεβαίως και να στηρίξει μία κυβέρνηση η οποία κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να πετύχει πολύ σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών και που έχει ένα σαφέστατο στίγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές. Δεν είναι η ήττα με χαμηλό σκορ.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ακούω ολοένα και πιο συχνά, και το ακούω από πάρα πολλούς, ότι, εάν ο Τσίπρας δεν είχε υπογράψει με τον Ζάεφ τη συμφωνία στις Πρέσπες, μπορεί τα πολιτικά πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά. Μπορεί, δηλαδή, να είχαμε ντέρμπι τώρα στις επόμενες εκλογές ή και να κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε μεγάλο πολιτικό κόστος από αυτή τη συμφωνία, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως στη Μακεδονία. Θέλω να σας ρωτήσω, αν κοιτάζοντας προς τα πίσω, μετανιώνετε για τη στιγμή που επιλέξατε να προχωρήσετε στη συμφωνία αυτή. Αν αισθάνεστε, δηλαδή, ότι η συμφωνία αυτή οδήγησε την παράταξή σας σε μεγάλο πολιτικό κόστος;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, έχει ενδιαφέρον η ερώτησή σας. Καταρχάς θέλω να σας πω ότι, μην βιάζεστε και μην βάζετε τα λεφτά σας ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι ντέρμπι. Χαίρομαι, εάν αυτή η εκτίμηση…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν είμαι ο Λαλιώτης εγώ. Δεν στοιχηματίζω ποτέ.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Χαίρομαι, εάν αυτή η εκτίμηση, είναι η εκτίμηση του επιτελείου των πολιτικών μας αντιπάλων, διότι θα μας κάνουν πολλά δώρα στην πορεία προς τις εκλογές. Μην ξεχνάτε ότι, όχι μόνον έχουν διαψευσθεί πολλές φορές οι δημοσκοπήσεις, αλλά ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών που κρίνει κάθε φορά τις εκλογές, είναι αυτό το βουβό κύμα το οποίο εκφράζεται με βάση αυτό που αισθάνεται και που ελπίζει ότι θα είναι καλύτερο για τον τόπο. Θα εκφρασθεί αυτό το κύμα την ώρα της κάλπης. Μην ανησυχείτε για σήμερα. Αλλά, όμως, θα απαντήσω στο ερώτημα που θέσατε.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεν είχε κόστος αυτή η συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα απαντήσω στο ερώτημα που θέσατε. Θα σας πω ευθέως, κύριε Χατζηνικολάου. Η εκτίμησή μου είναι, ότι εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει μία πολύ μεγάλη δυνατότητα μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και την αναδιάταξη των διαχωριστικών γραμμών να συγκροτήσει αυτόν τον προοδευτικό πόλο. Αλλά, ακόμα και αν είχε κόστος, κύριε Χατζηνικολάου, δεν ξέρω, εσείς είσαστε αρκετά χρόνια, ως δημοσιογράφος έχετε πάρει συνεντεύξεις από, σχεδόν, τους περισσότερους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης. Αλήθεια, στα κρίσιμα εθνικά θέματα οι προκάτοχοί μου σκεφτόντουσαν το πολιτικό κόστος; Εγώ ούτε μία στιγμή δεν το σκέφθηκα αυτό στις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές που είχα κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας μου. Ούτε το καλοκαίρι του ’15 όταν με την απόφασή μου να πάω σε έναν δύσκολο συμβιβασμό έχανα τη μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ήξερα ότι αυτό που κάνω είναι το ορθό  για τη χώρα και η συνείδησή μου ήταν ότι πρέπει να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τη χώρα. Και βεβαίως ούτε μία στιγμή, όταν μου δόθηκε αυτή η μεγάλη ιστορική ευκαιρία να λυθεί μία διαφορά 30 ετών, και να λυθεί προς όφελος της χώρας, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες της χώρας, το κύρος της στο εξωτερικό, λύνει μία διαφορά που ήταν εμπόδιο με μία χώρα στα βόρεια σύνορα που είχε γυρίσει την πλάτη της προς την Ελλάδα, που θα’ ήταν και είναι ο φυσικός της σύμμαχος, που μας δίνει τώρα τη δυνατότητα εμείς να έχουμε οικονομική δραστηριότητα εκεί, αυτοί να είναι οι βασικοί στρατηγικοί μας εταίροι. Τα αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας αντί των τουρκικών F16 να είναι αυτά που επιτηρούν τον δικό τους εναέριο χώρο. Αυτές τις μεγάλες δυνατότητες, αυτή την εθνικής σημασίας και πατριωτικής αξίας συμφωνία που ήμουν τυχερός, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω. Αν είχανε και άλλοι πρωθυπουργοί αυτή την ευκαιρία, θα το κάνανε. Δεν την είχαν, γιατί απέναντί τους δεν είχαν έναν συνομιλητή αξιόπιστο. Θα την αρνιόμουνα στο όνομα του όποιου πολιτικού κόστους; Όχι, δεν θα το έκανα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βέβαια, η αντιπολίτευση λέει ότι αυτή δεν είναι μία καλή συμφωνία. Ότι δηλαδή, είναι μία συμφωνία που και στο θέμα του ονόματος και στο θέμα της γλώσσας και στο θέμα της υπηκοότητας, δεν συμβαδίζει με τα εθνικά συμφέροντα. Ότι δηλαδή, τους χαρίζουμε «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική υπηκοότητα» ενώ θα έπρεπε να είναι Βορειομακεδόνες και ότι εν πάση περιπτώσει το όνομα Μακεδονία έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό, εκχωρήθηκε.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό που ξέρω, κύριε Χατζηνικολάου…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και μάλιστα, πολλοί από αυτούς λένε, γιατί, ενώ την άλλη φορά έκανε δημοψήφισμα στην άλλη μεγάλη κρίση το ’15, δεν έκανε εδώ δημοψήφισμα να ρωτήσει το λαό;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μα, θα κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονές μας; Κοιτάξτε, κύριε Χατζηνικολάου. Εγώ αυτό που γνωρίζω, είναι ότι σήμερα, αν μπείτε στο διαδίκτυο και πληκτρολογήσετε τη λέξη «MACEDONIA», δεν βγαίνουν τα Σκόπια. Μέχρι προχθές έβγαιναν τα Σκόπια. Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι οι γείτονές μας για πρώτη φορά συναίνεσαν στο να αλλάξουν το όνομά τους και να βάλουν γεωγραφικό προσδιορισμό. Μέχρι προχθές, η συνταγματική τους ονομασία ήταν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και εμείς τους αναγνωρίζαμε ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και όχι απλά άλλαξαν το όνομά τους σε Βόρεια Μακεδονία, που δεν είναι εθνοτικός αλλά γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά άλλαξαν και το Σύνταγμά τους βγάζοντας όλες τις αλυτρωτικές αναφορές τελειώνοντας οριστικά το ζήτημα περί πιθανότητας διεκδίκησης ομογένειας στη χώρα. Άλλαξαν τις πινακίδες στα δημόσια κτήρια, άλλαξαν τις ταμπέλες στα αεροδρόμιά τους, στους εθνικούς τους δρόμους, άλλαξαν τις ταμπέλες στα αυτοκίνητά τους. Ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας, που είναι κομμάτι αναπόσπαστο του ελληνισμού. Τι άλλο θα μπορούσαμε να διεκδικούμε περισσότερο; Βεβαίως, δεν καταλάβαμε τα Σκόπια. Δεν είχαμε μία πολεμική αναμέτρηση όπου επιβάλλαμε όλους τους δικούς μας όρους. Αυτό είναι γεγονός. Είχαμε μία συμφωνία, η οποία έπραξε αυτό το οποίο ήταν το βέλτιστο δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες. Καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, όμως, δεν είχε τέτοιου είδους συμφωνία.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τότε γιατί υπάρχει αυτή η λαϊκή αντίδραση… πως το εξηγείτε;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων, το είπα μια στη Βουλή αυτό, ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση. Κανείς από μας, ούτε σεις, ούτε εγώ, οι δημοσιολογούντες δεν ομιλούσαμε περί πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Δεν τολμούσαμε να το πούμε. Μιλούσαμε για Σκόπια και Σκοπιανούς. Αναφέραμε αυτούς τους ανθρώπους με το όνομα της πρωτεύουσας τη χώρας τους, του κράτους τους. Αυτό ήταν μια συλλογική ψευδαίσθηση. Συνεπώς η ρητορική, η συνομωσιολογική ρητορική ακραίων κύκλων δημιούργησε την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έρχεται να εφαρμόσει τη εθνική γραμμή ενώ αυτό κάναμε. Την γραμμή που είχαμε από το 2004 αλλά έρχεται να δώσει κάτι, το οποίο όμως δεν το έδωσε διότι το είχαν ήδη. Δεν δώσαμε κάτι πήραμε από αυτή την υπόθεση. Άρα, λοιπόν, με ρωτήσατε κάτι και σας απαντώ αλλά θέλω πριν κλείσετε να σας πω κάτι.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Για να κλείσω το συγκεκριμένο θέμα εννοώ. Να προσθέσω μία παράμετρο. Λένε οι της αντιπολίτευσης, μπορούσε ο Πρωθυπουργός να δημιουργήσει ένα κλίμα συναίνεσης, να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Γιατί για παράδειγμα δεν έγινε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών; Γιατί δεν φωνάξατε, έστω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρείτε ένα κοινό τόπο;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προφανώς και φώναξα δυο φορές τους αρχηγούς των κομμάτων.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γι αυτό το θέμα;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προφανώς, δεν το θυμάστε; Για το Μακεδονικό δυο φορές, αλλά ήταν προδιαγεγραμμένη η στάση του Κυριάκου του Μητσοτάκη, την οποία την είχε διαμηνύσει μέσω κύκλων και συμβούλων πολύ νωρίτερα, για λόγους που είχαν τότε να κάνουν με τις εσωτερικές αντιφάσεις στο κόμμα του. Αργότερα διότι φιλοδοξούσε να πατήσει πάνω σε αυτό το κλίμα, την ευαισθησία μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Κράτησε μία στάση η οποία ήταν ακραία αντιπολιτευτική. Αλλά πριν πάμε σε αυτό, εγώ θέλω να σας πω κάτι το οποίο για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, γραφτεί πάρα πολλά. Είδαμε και τις αντιδράσεις των ακραίων κύκλων κι αν θέλετε, για μένα το χειρότερο που έπραξε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ότι κράτησε μια στάση ανακόλουθη με αυτή που είχε το κόμμα του, ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας του όταν ήταν Πρωθυπουργός. Το χειρότερο που έκανε ήταν ότι υιοθέτησε τη συνομωσιολογική ρητορική ότι δήθεν  υπήρξε μια συναλλαγή με το ζήτημα των συντάξεων, κάτι το οποίο, χωρίς επιχειρήματα, αστήρικτο. Ούτε ο ίδιος προφανώς μπορεί να το αποδείξει, αλλά ούτε και αυτός ο οποίος κατηγορείται δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αλλά κοιτάξτε να δείτε, έλεγε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι σε δέκα χρόνια αυτό το θέμα θα το χουμε ξεχάσει. Εγώ σήμερα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα το θυμόμαστε για πάντα και ότι σε δέκα χρόνια και σε πολύ λιγότερο, ακόμα κι αυτοί που σήμερα καλοπροαίρετα διαφωνούν, θα έχουν συνειδητοποιήσει την μεγάλη ιστορική αξία και σημασία για την Ελλάδα αυτής της Συμφωνίας. Για την Ελλάδα που γίνεται ξανά ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια, για την Ελλάδα η οποία έχει αυτοπεποίθηση, για την Ελλάδα η οποία ανακτά την ιστορική της κληρονομιά. Το πρόβλημά μας με τους γείτονες ήταν ότι είχανε έναν περίεργο εθνικιστή πρόεδρο όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως πρωθυπουργό, που γέμιζε όλη τη χώρα του με Μεγαλέξανδρους και Φίλιππους και φαντασιώνονταν ότι ήταν απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Σήμερα έχουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να μιλήσουν σοβαρά, θέλουν να δουν το μέλλον τους. Λένε, βεβαίως ότι κατοικούνε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ότι η χώρα τους έχει αυτή την ονομασία και δέχονται τον γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά θέλουν να κοιτάνε προς τη Ελλάδα. Θέλουν να γίνουνε ο στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας. Θέλουν οι οικονομικές τους σχέσεις  να είναι εδώ. Θέλουν η στρατιωτική τους συνεργασία να είναι εδώ. Ε, αυτό το μεγάλο δώρο για τη χώρα, εγώ απέναντι σε οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, ως ένας Πρωθυπουργός με αίσθηση της εθνικής ευθύνης δεν μπορούσα να το απορρίψω κ. Χατζηνικολάου.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλάζω θέμα και έρχομαι στις ευρωεκλογές και στο πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο πηγαίνουμε στις ευρωεκλογές. Κύριε Πρόεδρε θα συζητήσουμε για την Ευρώπη; Θα συζητήσει η χώρα για τα μεγάλα θέματα που συνδέονται με τη επόμενη ημέρα της και με την Ευρώπη; Ή θα μείνουμε μέχρι τις ευρωεκλογές στο δίπολο Νοβάρτις – Πετσίτης; Γιατί η αίσθηση που έχουμε αυτό το τελευταίο διάστημα είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα κονταροχτυπιούνται στο γήπεδο των σκανδάλων και όχι στο γήπεδο της πραγματικής πολιτικής. 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κονταροχτυπιόμαστε στο γήπεδο των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας. Και ότι από τη μια υπάρχουν σκάνδαλα υπαρκτά, σκάνδαλα τα οποία δεν τα ανέδειξε η κυβέρνηση αλλά η δικαιοσύνη, σκάνδαλα τα οποία τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και από την άλλη υπάρχει η πετσιτολογία. Δια πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης. Λοιπόν, εντάξει εγώ όπως γνωρίζετε…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως δεν είναι φανταστικό πρόσωπο ο Πετσίτης, υπήρξε.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι φανταστικό πρόσωπο, δεν είναι σκάνδαλο, δεν υπάρχει κι αν υπάρχει να μου το εξηγήσετε, να καταλάβω κι εγώ ποιο είναι. Διότι από την μία λοιπόν υπάρχει…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε σήμερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καλεί το Μέγαρο Μαξίμου, καλεί εσάς δηλαδή, να πείτε που πήγαιναν τα χρήματα που ο Πετσίτης απέκτησε από ιδιωτικές εταιρείες και αν εξακολουθείτε να διατηρείτε εμπιστοσύνη απέναντι στον υπουργό τον κ. Ν. Παππά. Είναι σημερινή ανακοίνωση.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κάθε μέρα βγάζει και μια ανακοίνωση, αλλά θέλω να σας θυμίσω ότι η υπόθεση αυτή έχει προκύψει από κάποια δημοσιεύματα του φιλικού τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από οκτώ μήνες και ανασύρεται κάθε φορά που προκύπτει όχι από δημοσιεύματα αλλά από πράξεις της δικαιοσύνης μία υπόθεση η οποία είναι ενοχλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν για παράδειγμα προέκυψε η δικογραφία…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως λέτε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας απαντήσω αλλά αφήστε με να ολοκληρώσω.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Παρακαλώ.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όταν προέκυψε η δικογραφία στη Βουλή για τα 241 εκατ. από το rebate στις φαρμακευτικές βιομηχανίες που δεν υπέγραφαν υπουργική απόφαση οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και είναι έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου αυτά τα χρήματα. Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, μας είπαν Πετσίτης. Όταν προέκυψε ποινική δίωξη για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ για τα 400 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια, δανεικά και αγύριστα, δεν μας δώσανε απαντήσεις αλλά μας είπαν Πετσίτης. Όταν προέκυψε η καταδίκη από δικαστήριο για τον στενό σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο, προέκυψε η απάντηση Πετσίτης. Για κάθε νόσο υπάρχει ένας Πετσίτης. Εν τοιαύτη περιπτώσει  εγώ θέλω να είμαι απόλυτα καθαρός. Εμείς κ. Χατζηνικολάου είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι να έρθουνε όλοι να δούμε τους λογαριασμούς μας, να δούμε το πώς ζούμε, το που βρισκόμαστε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά που ανοίγει ένα ζήτημα εγώ πηγαίνω στη Βουλή και λέω «εδώ επί του τύπου των ήλων». Όταν είχαν ανοίξει μια συζήτηση θυμάμαι για τις off shore, διότι ήμασταν αναγκασμένοι να περάσουμε τη νέα νομοθεσία που προέβλεπε ποιες θεωρούνται off shore και ποιες όχι, είχε σηκώσει μια ομίχλη η αξιωματική αντιπολίτευση. Πήγα λοιπόν εγώ ο ίδιος θυμάμαι στη Βουλή και είπα: νόμος από δω και στο εξής κανένα πολιτικό πρόσωπο σε off shore.Τρέχανε να κρυφτούνε. Τώρα λοιπόν που ξανανοίγουν αυτή την ιστορία και βγάζουν υποτίθεται και δημοσιεύματα που βγαίνει η ίδια η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και λέει ότι είναι παραπλανητικά και ότι τα διαψεύδει στην ουσία, πήγα στη Βουλή και είπα, ωραία να ανοίξουν λοιπόν οι λογαριασμοί όσων ελέγχονται για πόθεν έσχες, όλων των πολιτικών προσώπων και να δούμε που βρίσκονται λοιπόν αυτά. Και πάλι το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Αν υπάρχει λοιπόν οποιοδήποτε σκάνδαλο, οποιοδήποτε σκάνδαλο που έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα να μας το πούνε, να μας το αποδείξουνε. Εδώ όμως δεν μιλάμε για σκάνδαλο, μιλάμε για σκανδαλολογία. Από την άλλη πλευρά όμως μιλάμε για σκάνδαλα. Σκάνδαλα τα οποία εμείς δεν τα διαχειριζόμαστε, με έναν τρόπο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Διακοπή δευτερολέπτων, η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ επισημαίνουν ότι στην υπόθεση NOVARTIS, ήδη οι 4 από τους 10, για τους οποίους στήθηκαν κάλπες στη Βουλή, πήγαν στο αρχείο οι υποθέσεις τους …
ΤΣΙΠΡΑΣ:… και αυτό τι σημαίνει;
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:… και μάλιστα καλούν….
ΤΣΙΠΡΑΣ:… αυτό σημαίνει ότι είναι σκευωρία;
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:… την κυβέρνηση να ζητήσει μία συγνώμη από ανθρώπους σαν τον Πικραμμένο για παράδειγμα, ο οποίος βρέθηκε για παράδειγμα να κατηγορείτε άδικα. Ο Λοβέρδος ήταν το σκάνδαλο NOVARTIS τελικά; Ή ίσως και ο Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί διάβασα σήμερα στην «Αυγή»…
ΤΣΙΠΡΑΣ:… μην μου βάζετε όλα τα ερωτήματα μαζί γιατί…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:… ένα και σταματώ μετά και περιμένω απάντηση. Διάβασα στην «Αυγή» και το διάβασα ομολογώ μετά από tweet του Αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος διαμαρτυρόταν ότι η «Αυγή» προαναγγέλλει την δίωξη του.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Μα την έχει προαναγγείλει ο ίδιος εδώ και 2 μήνες, η «Αυγή» την προαναγγέλλει; Ο ίδιος είχε βγει και είχε πει ότι αναμένεται να διωχθώ και θα κάνω μήνυση στους διώκτες μου. Λοιπόν να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Πρώτα από όλα τα σκάνδαλο του φαρμάκου είναι υπαρκτό ή δεν είναι κύριε Χατζηνικολάου; Ας ξεκινήσουμε από εκεί.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σαφώς είναι παγκόσμιο σκάνδαλο.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν είναι ένα σκάνδαλο το οποίο το ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και θα έλεγα ότι αυτό το οποίο εμάς μας αφορά, είναι το γεγονός ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 90, μέχρι και το 2011, όταν ξεκίνησε η μείωση του κόστους της υπερκοστολόγησης του φαρμάκου, η Ελλάδα, η χώρα μας, έδωσε περίπου, λένε οι ειδικοί, πάνω από 30 δις ευρώ δημόσιο χρήμα παραπάνω από αυτό που αντιστοίχως έδιναν άλλες χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό της Ελλάδας. Το 2011 λοιπόν η Ελλάδα είχε δαπάνη γύρω στα 8,5 δις, ενώ η Πορτογαλία, ή η Σουηδία, με αντίστοιχο πληθυσμό της  Ελλάδας είχαν 4 και 4,2 δις. Δεν είναι οι Έλληνες πιο φιλάσθενοι και χρειάζονται περισσότερα φάρμακα. Άρα εδώ έχουμε ένα διαχρονικό σκάνδαλο, το οποίο ορθώς αντιμετωπίστηκε μέσα από την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Είναι σκευωρία αυτό το οποίο καταγράφεται στα έγγραφα, στα εκατοντάδες, χιλιάδες έγγραφα της δικογραφίας, και αυτά τα οποία λένε τα εσωτερικά έγγραφα της NOVARTIS, ότι εκείνη την περίοδο, ενώ έπεφτε η φαρμακευτική δαπάνη, η NOVARTIS εξασφάλιζε εξαιρετικά θετικές τιμές εισάγοντας νέα φάρμακα, που της έδιναν την δυνατότητα να διατηρεί υψηλό τζίρο και υψηλά κέρδη; Είναι σκευωρία  το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, λένε τα έγγραφα του FBI,  ότι αυτό το επιτύγχαναν, ο κύριος Φρουζής και τα άλλα στελέχη της NOVARTIS δωροδοκώντας στελέχη της κυβέρνησης; Το FBI τα γράφει. Είναι σκευωρία αυτό το ποίο παραδέχονται, σε εσωτερικά έγγραφα της NOVARTIS, τα οποία υπάρχουν στην δικογραφία, ότι είχαν εσωτερική πληροφόρηση, διότι το Ελληνικό Δημόσιο τους πλήρωνε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ότι θα γίνει το PSI και θα κουρευτούν και φρόντισαν να τα πουλήσουν στην δευτερογενή αγορά, χάνοντας μόνο ένα 2% της αξίας, όταν οι άλλες εταιρίες έχασαν 20%;  Αυτό δεν μπορεί να είναι σκευωρία. Από εκεί και πέρα, ποιος, με ποιο τρόπο, ποιος πολιτικός, ποιος υπουργός, ποιο στέλεχος, πού είναι τα λεφτά, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, είναι οι δικαστές υπεύθυνοι να τα κρίνουν αυτά. Και ένα τελευταίο…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η αντιπολίτευση λέει ότι ελέγχεται μόνο η δική της περίοδος και όχι η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή για παράδειγμα δεν ελέγχθηκε η περίοδος του κυρίου Κουρουμπλή, ή δεν ελέγχεται η περίοδος του κυρίου Ξανθού και του κυρίου Πολάκη.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Καταρχάς γνωρίζετε, γιατί μου είπατε πιο πριν για τον Πικραμμένο, είπατε πολλά ερωτήματα σε ένα πιο πριν και θέλω να σας πω ότι από μόνο του το γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερα πρόσωπα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία, κάνει κάποια δουλειά.  Δεν ξέρω εγώ ποια είναι ακριβώς αυτή η δουλειά, αλλά δεν πηγαίνει σε όλους να χρεώσει ευθύνες, αλλά εκεί που υπάρχουν στοιχεία. Κάποιους έβαλε στο αρχείο, κάποιους όχι. Τώρα αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Πικραμμένο, μάλλον είναι ο κύριος Βενιζέλος, που έχει φτιάξει αυτό τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών και το κατάπτυστο άρθρο 86. Ποιός είναι αυτός ο Νόμος, μεταξύ άλλων, δεν αναφέρομαι τώρα στο θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας, της παραγραφής, αλλά λέει ότι μόλις ο Εισαγγελικός λειτουργός πέσει επάνω σε ένα πολιτικό πρόσωπο, υποχρεούται, χωρίς να έχει κάνει έρευνα σε βάθος, να το στείλει στην Βουλή. Έρχομαι λοιπόν να σας πω τώρα εγώ, γιατί, προφανώς αυτή ήταν μία αιχμή που θέσατε αρχικά, αν θα πάμε με τα σκάνδαλα στις εκλογές. Κοιτάξτε εμείς την υπόθεση αυτή την χειριστήκαμε όσο πιο θεσμικά δεν έχει χειριστεί καμία άλλη κυβέρνηση παρόμοια υπόθεση σκανδάλου. Σας θυμίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο τότε από τον πολιτικό του αντίπαλο, όχι με έγγραφα χιλιάδων σελίδων, εσωτερικά ή στην δικογραφία, ή με πολλές μαρτυρικές καταθέσεις, ή με έγγραφα στο FBI, ή με  όλα αυτά που έχουμε σήμερα, αλλά με δύο απλές καταθέσεις δύο μαρτύρων,  οι οποίοι είδαν τα Pampers να μετακινούνται. Πήγαν στο Ειδικό Δικαστήριο τη μισή κυβέρνηση. Εμείς δεν στήσαμε κανένα Ειδικό Δικαστήριο. Εμείς είπαμε ότι αρμόδια να δικάσει και να κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Ο φυσικός δικαστής που λέμε. Ο τακτικός δικαστής. Εν τοιαύτη περιπτώσει, ή έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, ή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Και έρχεται λοιπόν η Αντιπολίτευση και κυρίως αυτοί οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ως εμπλεκόμενοι –και δεν είχαν όλοι την ίδια συμπεριφορά και εμένα αυτό κάτι μου λέει- για παράδειγμα αυτοί οι οποίοι αναφέρονται ότι μπήκαν στο αρχείο δεν βγήκαν να μας πουν θα σας στήσουμε Ειδικά Δικαστήρια εσάς. Σε μας που δεν στήσαμε κανένα Ειδικό Δικαστήριο και είπαμε η Δικαιοσύνη να αποφασίσει, μας κουνάνε το δάκτυλο και μας λένε έχετε το θράσος να μας ελέγχετε; Μόλις εμείς ξαναεκλεγούμε, θα σας στήσουμε Ειδικό Δικαστήριο, θα σας πάμε για εσχάτη προδοσία. Και βγαίνει προχθές ο μέγας ποιητής του Συντάγματος, ο κύριος Βενιζέλος, ο οποίος έχει την φοβερή ικανότητα να επιχειρηματολογεί για το ακριβώς αντίθετο επιχείρημα με το ίδιο πάθος και με την ίδια ζέση, ο οποίος το 2011 σε αρθρογραφία του στην «Ελευθεροτυπία» επιχειρηματολογούσε ότι το άρθρο 86, που ο ίδιος συνέταξε, δεν δίνει προοπτική παραγραφής  στο αδίκημα της δωροδοκίας, να επιχειρηματολογήσει τώρα λέγοντας ότι αυτό έχει τώρα  παραγραφεί. Και ότι, όποιος το προχωρήσει διαπράττει έγκλημα εναντίον του Συντάγματος και θα λογοδοτήσει με εσχάτη προδοσία. Και υιοθετεί αυτό το επιχείρημα και ο κύριος Αθανασίου, η ΝΔ δηλαδή. Έχουμε φύγει από την υπόθεση της σκευωρίας και έχουμε πάει στην υπόθεση της παραγραφής.  Εγώ, κύριε Χατζηνικολάου σηκώνω τα χέρια ψηλά και το μόνο που λέω είναι ότι οι πολίτες έχουν κρίση και κρίνουν.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα πάμε και σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τους πολίτες. Θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι πριν από 2 24ωρα, μάλλον ένα 24ωρο, συμφωνήθηκε η αποπληρωμή τμήματος των δανείων του ΔΝΤ, και μάλιστα εκείνων των δανείων που έχουν τα υψηλότερα επιτόκια που είναι τα πιο ακριβά δάνεια. Θέλω σας ρωτήσω αν αυτό σημαίνει και πολιτική απεμπλοκή από το Ταμείο, ή αν αντίθετα το Ταμείο παραμένει στην ζωή μας και το ρωτώ αυτό γιατί το Ταμείο είναι και σύμβουλος της Γερμανίας, εξ όσων όλοι έχουμε καταλάβει, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Χατζηνικολάου είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη. Εγώ θα τολμούσα να πω ότι είναι η δεύτερη σημαντικότερη μετά την λήξη των Προγραμμάτων, την έξοδο από τα Προγράμματα που έγινε στις 21 Αυγούστου 2018. Είναι μία σημαντική εξέλιξη αυτή διότι όλοι γνωρίζουμε  ότι αυτή η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και αυτές οι λάθος επιλογές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, έρχονταν από εκεί. Και όλοι γνωρίζουμε ότι εν πάση περιπτώσει αν ήταν μια τραγικά λανθασμένη επιλογή τότε από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, ήταν η επιλογή να προσκαλέσει το ΔΝΤ. Βέβαια τότε ήταν ο Στρος Καν…. 
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα με γαργαλάει, επειδή είπατε για λανθασμένες επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά έχετε υπουργούς του στην κυβέρνηση σας. Έχετε υπουργούς του και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής στην κυβέρνηση σας. Είναι οι ίδιοι στους οποίους κάνατε κριτική.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Τι σημαίνει αυτό; Η ζωή προχωράει, η ζωή εξελίσσεται, προφανώς αυτοί έκαναν λάθος  και το διορθώνουν τώρα, γιατί εγώ συνεχίζω να ασκώ κριτική όπως βλέπετε. Κοιτάξετε κύριε Χατζηνικολάου, η χώρα και όσο περνάμε και βγαίνουμε –για να κλείσουμε την παρένθεση- όσο βγαίνουμε από αυτήν την περίοδο της μη κανονικότητας του Μνημονίου, που ανακατώθηκε όλο το πολιτικό σκηνικό, γυρνάμε ξανά στην βασική διαχωριστική γραμμή, που είναι προοδευτική παράταξη,  συντηρητική παράταξη. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και άρα εδώ όσοι άνθρωποι και πολιτικοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν και την αυτοκριτική τους, καταθέτουν την διαθεσιμότητα τους σε ένα κοινό στόχο, που είναι η χώρα να έχει μία διαρκή προοδευτική πορεία.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το κρατώ και θα έρθω ξανά σε αυτό για να σας αφήσω να ολοκληρώσετε την απάντηση για το Ταμείο. Φεύγει το Ταμείο, ή θα είναι παρόν ακόμα και τώρα που αποπληρώνουμε πια ένα μεγάλο τμήμα του δανεισμού μας από αυτό; Γιατί καταλαβαίνω ότι είναι τεχνικό σύμβουλος της Γερμανικής κυβέρνησης, θα το έχουμε στα πόδια μας δηλαδή.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Θέλω να σας εξηγήσω για ποιο λόγο λέω ότι είναι μία ιστορική εξέλιξη αυτή. Είναι μια ιστορική εξέλιξη γιατί διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την ελληνική οικονομία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει. Έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,2 με 2,4% για το 2019 που είναι διπλάσιοι από πολλές χώρες της ευρωζώνης, ενώ υπάρχει επιβράδυνση σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Από τις εξαγωγές, μέχρι το δείκτη PMI, που είναι 10 μονάδες πάνω από την Γερμανία. Μάλιστα σε ένα δημοσίευμα του Spiegel λέει ότι θα τους στείλουμε εμείς τρόικα τώρα. Όλοι οι οίκοι, οι πιστοληπτικοί, αξιολόγησης αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα φτάσω στους πολίτες. Αυτό λοιπόν συμβαίνει για μια σειρά από λόγους. Κυρίως όμως συμβαίνει και γιατί  η Ελλάδα ,ενώ όταν ανέλαβα την διακυβέρνηση,  βρήκα απολύτως άδεια ταμεία και μάλιστα αναγκαζόμασταν  να κάνουμε Repos για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, είχαμε, στεγνώσει σήμερα έχουμε ορισμένες δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ ρευστότητας. Αυτά δεν είναι κατορθώματα του Τσίπρα, είναι του ελληνικού λαού. Είναι αν θέλετε οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτά όμως, τώρα μας δίνουν την δύναμη να διώξουμε από τη χώρα, πάνω από το κεφάλι μας, αυτούς οι οποίοι κατά καιρούς  μας οδήγησαν σε λάθος επιλογές. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας. Και πράγματι, έρχομαι σε αυτό που είπατε εσείς,  βεβαίως καλό πράγμα είναι οι αριθμοί να ευημερούν πρέπει και οι πολίτες να αρχίσουν  να ευημερούν. Εγώ αυτό που έχω να σας πω είναι ότι τον Σεπτέμβρη του ’18…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ρωτώ γιατί … του ΟΟΣΑ για τα νοικοκυριά τα οποία είναι στοιχεία που δείχνουν πολύ μεγάλη δυσκολία  στα νοικοκυριά και σε αυτό που κάποτε καλούσαμε μεσαία τάξη.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα αμφισβητήσω καθόλου τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Θα αμφισβητήσω βεβαίως την κριτική που ασκείται από την πλευρά αυτών που λεηλάτησαν την μεσαία τάξη. Ήδη, τα στοιχεία την ΕΛΣΤΑΤ μας λένε ότι το εισόδημα στην μέση οικογένεια της μεσαίας τάξης ετησίως μειώνονταν κατά  5.258  από το 2014 και από το ’15 και μετά αυξάνεται το εισόδημα της μεσαίας τάξης. Λίγο, αλλά αυξάνεται. Η ανεργία μειώνεται. Έχει μειωθεί  κοντά στις 10 μονάδες. Η αδήλωτη εργασία μειώνεται, το εισόδημα αυξάνεται αλλά δεν θέλω να κάνω αυτή τη σύγκριση. Εγώ θέλω να σας πω κάτι που έχει μια στρατηγική σημασία. Κοιτάξτε, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια νέα πίστα να το πω διαφορετικά μετά την απόφαση για την έξοδο από το ΔΝΤ και πιστεύω ότι διαμορφώνονται οι όροι ώστε να εκβαθυνθεί αυτή η νέα οικονομική πολιτική  που άρχισε, εξαγγέλθηκε και άρχισε να εφαρμόζεται μετά από τη ΔΕΘ. Το Σεπτέμβριο εγώ στη ΔΕΘ είπα «τελειώνει η λιτότητα έχουμε 1 δις επέκταση, μέτρα επέκτασης, με αμφισβητούσατε τότε  λέγατε «θα τα κάνει;» Έχουν όλα υλοποιηθεί. Απομείωση του ΕΝΦΙΑ 30 %, μειώσεις φόρων ως  σημαντικά μέτρα στήριξης , προστασία πρώτης κατοικίας , επίδομα ενοικίου, μια σειρά από μέτρα. Και βεβαίως η μη μείωση, η μη περικοπή των συντάξεων. Το κορυφαίο.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα υπάρχει μπροστά μας το αφορολόγητο.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και βεβαίως προφανώς με αυτές τις θετικές ειδήσεις που έχουμε  ούτε λόγος να γίνεται για μείωση του αφορολογήτου. Αυτή νέα οικονομική…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε γιατί εδώ βγάλατε είδηση. Να μην το περνάμε έτσι . Είπατε «ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου». Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να τελειώσει με το θέμα αυτό πριν από τις εθνικές εκλογές ή θα το αφήσετε για μετά;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό που θέλω να σας πω είναι, για να προλάβω και άλλα ερωτήματά σας, ότι εγώ ως Πρωθυπουργός έχω τα εξής δεδομένα: Χαμηλό ιστορικό  στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου φτάνει το 3,1 και μπορεί να φτάσει και κάτω από το 3%  να πάει στο 2, 2,5% δεν ξέρω πόσο θα πάει. Ιστορικό χαμηλό. Πριν από 4 μήνες ο κ. Μητσοτάκης  αμφισβητώντας ότι δεν έχουμε 4ο μνημόνιο, όταν όλες του οι προβλέψεις καταστράφηκαν,  έλεγε ότι έχετε  βγάλει το μνημόνιο παρά το ότι δεν μειώσατε τις συντάξεις  γιατί στις αγορές δεν θα βγήκατε ποτέ και βγαίνουμε με το χαμηλότερο ιστορικά ομόλογο 10ετές από τότε που καταγράφεται η καμπή  του 10ετούς ομολόγου. Άρα, λοιπόν, έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποχωρεί ουσιαστικά  και έχουμε μια υπεραπόδοση της οικονομίας  καταγεγραμμένη και διάφορες  τεχνικές που διαμορφώνουν δημοσιονομικό χώρο παρά το 3,5 % που είναι πράγματι υψηλό. Άρα, λοιπόν, εγώ  σε όλα αυτά τα  υποθετικά ερωτήματά σας  « για το τι θα κάνετε με το αφορολόγητο ή με αυτό το δημοσιονομικό χώρο  που με βάση τους υψηλούς στόχους παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι θα έχουμε» θα σας απαντήσω…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Προλάβατε,  γιατί σκεπτόμουν να ρωτήσω αν εμφανιστεί μια καλή εικόνα και πλεόνασμα στην ελληνική οικονομία θα το διανείμετε προεκλογικά; Δηλαδή, και σας ρωτώ, έχω εδώ ένα ερώτημα  θα σας το διαβάσω είναι από τηλεθεατή μας  στο twitter  ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. «Το επόμενο κρίσιμο ερώτημά σου Νίκο Χατζηνικολάου πρέπει να είναι αν ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε παροχές προκειμένου να καλύψει τη διαφορά  εφ’ όσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές  μια και είναι το πιθανότερο σενάριο».
Λοιπόν το ερώτημα απλό. Εάν έχετε πλεόνασμα  θα το διανείμετε πριν τις εκλογές  ή θα το δώσετε προίκα στην όποια κυβέρνηση θα εκλεγεί από τις εθνικές κάλπες;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου θέλω να σας πω ότι όλες οι επιλογές που έχουμε κάνει ως  σήμερα ήτανε επιλογές  με σχέδιο. Δεν ήταν επιλογές στον αέρα του «βλέπουμε και κάνουμε». Η επιλογή μας να προχωρήσουμε γρήγορα στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα να πάμε στο ασφαλιστικό όπου φύγαμε από ένα ελλειμματικό σύστημα  που μας έβαζε μέσα 1,1 δις το χρόνο και τώρα έχουμε τον ΕΦΚΑ που μας βάζει  900 εκατομμύρια πλεόνασμα τον χρόνο. Και να το φέρομε νωρίς αυτό. Η επιλογή μας στα όποια δύσκολα μέτρα να τα φέρουμε νωρίς. Η επιλογή μας να προχωρήσουμε εντατικά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ήταν όλα με σχέδιο. Και τώρα με σχέδιο θα κινηθούμε. Το σχέδιό μας, βεβαίως οι εκλογές είναι ένας παράγοντας που όλοι οι πολιτικοί το λαμβάνουν υπόψη. Θα ήμουν ψεύτης αν θα σας έλεγα. Δεν θα προβούμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά σε κινήσεις ουσιαστικού σχεδιασμού. Δηλαδή, εγώ έχω αυτά τα δεδομένα μπροστά μου, σας τα περιέγραψα πιο πριν. Τις θετικές ειδήσεις, την προοπτική νέου δημοσιονομικού χώρου ακόμα και για το 2019. Μετά τις υποχρεώσεις που θα έχω το επόμενο διάστημα θα μεταβώ και στην Κίνα για μια συνάντηση εκεί με τον Κινέζο Πρόεδρο στο μεγάλο Παγκόσμιο φόρουμ που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση, όταν θα επιστρέψω μετά τις γιορτές θα συναντήσω τον υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο, θα κάτσουμε θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε με απόλυτη ασφάλεια σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και το αύριο της χώρας, τι μπορούμε να δώσουμε, όχι ως προεκλογικό  αντίδωρο, δεν θα δείτε εμάς να πηγαίνουμε και να δίνουμε αντίδωρα προεκλογικά, αλλά ως μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης  διότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα  και όπως είπατε και εσείς πριν δεν  αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί  πρέπει να το αισθανθούν οι πολίτες που παράγουν.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με το αφορολόγητο δεν μου είπατε τι θα κάνετε τελικά.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι  ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι γνωστό…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι σας χρησμός του Μαντείου των Δελφών όπου έγινε πρόσφατα και το Οικονομικό Συνέδριο. Δηλαδή μπορεί να το αφήσετε το θέμα ανοικτό  για την επόμενη κυβέρνηση;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα …σχέδιο…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το αφορολόγητο είναι να μειωθεί  1η 1ου  του’20.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ :Όπως οι συντάξεις  δεν μειώθηκαν την 1η 1ου  του ‘19 και ήμουν αυτός πρώτος  ο οποίος και σε εσάς το είχα πει και το αμφισβητήσατε έτσι  τώρα σας λέω με απόλυτη επίγνωση ότι όσο η χώρα κινείται σε αυτή τη σταθερή τροχιά την οποία εμείς με σχέδιο την βάλαμε δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε πολιτικές οι οποίες θα δημιουργούν δημοσιονομική αυστηρότητα. Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης από δω και πέρα. Διότι έχουμε ρευστότητα, διότι έχουμε δημοσιονομικό περιθώριο, διότι έχουμε αξιοπιστία στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές. Όσο λοιπόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωση του αφορολογήτου δεν θα υπάρξει. Αντιθέτως, θα υπάρξει ένας σχεδιασμός  για θετικά μέτρα ελάφρυνσης κυρίως σε εκείνες τις κατηγορίες οι οποίες  έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα θυσιών για να βγούμε σήμερα από την κρίση.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε …
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αλλά δεν θα σας απαντήσω ανοίγοντας όλη την βεντάλια. Και δεν θα σας απαντήσω γιατί, πολύ ειλικρινώς σας λέω, ότι αυτές είναι συλλογικές αποφάσεις τις οποίες θα τις πάρω από κοινού με τους πρωτομάστορες  της οικονομικής πολιτικής. Με αυτούς τους οποίους θα καλέσω  σύντομα στο γραφείο μου για να φτιάξουμε ένα σχεδιασμό  που θα αφορά, επαναλαμβάνω,  όχι τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά θα αφορά την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια που θα είναι και το βασικό δίλημμα των εκλογών αν θέλετε. Διότι το βασικό δίλημμα των εκλογών…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέρετε, σας ρωτώ για παράδειγμα θα μπορούσατε να νομοθετήσετε την κατάργηση του αφορολόγητου πριν από τις εκλογές.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι και αυτό μια σκέψη αλλά το βασικό δίλημμα των εκλογών αν θέλετε είναι αν η χώρα, των εθνικών όχι των ευρωπαϊκών, που θα έχουμε τον Οκτώβρη, είναι αν η χώρα θα συνεχίσει αυτή την ομαλή πορεία μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο που μας έβγαλε από τα μνημόνια, που μας έδωσε τη δυνατότητα σήμερα οι διεθνείς αγορές  να αναγνωρίζουν τις μεγάλες επιτυχίες της  χώρας η θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή ελλειμμάτων και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλλά και των κατακτήσεων των πολλών. Διότι, από την άλλη πλευρά, βλέπω ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν το φανερώνει και πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον είδα προχθές που πήγε και μίλησε σε αυτό το περίφημο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, σε μια σκληρά νεοφιλελεύθερη λέσχη, όπου είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ ότι συμφωνεί με τις απόψεις τους. Και κατά καιρούς έχει εκφράσει τις απόψεις του σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό -οι ίδιοι το έχουν χαρακτηρίσει σύστημα-Πινοσέτ- θα βάλει μέσα τα δημόσια ταμεία και θα δημιουργήσει και τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Ο ίδιος έχει βγει και έχει πει ότι δεν θέλει το ένα προς ένα, που εμείς έχουμε πετύχει, σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, αλλά θα γυρίσει στο ένα προς πέντε. 
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως, μιλά και για χαμηλότερη φορολογία στη μεσαία τάξη ο κύριος Μητσοτάκης.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αλήθεια είναι αυτό.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και θέλω να σας ρωτήσω αν αυτό είναι κάτι που το σκέφτεστε και εσείς, η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Για παράδειγμα, ο πρώτος φορολογικός συντελεστής θα μπορούσε να κατέβει από το 22% που είναι σήμερα; Η εισφορά αλληλεγγύης θα μπορούσε να καταργηθεί έως τις 30 χιλιάδες ευρώ εισόδημα; Θέλω να πω και η αγορά αναμένει φορολογική ενθάρρυνση, για να ζωντανέψει πάλι.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, είναι γεγονός ότι η αγορά περιμένει το επόμενο διάστημα στον βαθμό που η χώρα μπορεί να συνεχίσει να πετυχαίνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στον ρυθμό που θα συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία της οικονομίας, τα οφέλη να πάνε και στην αγορά να πάνε και σε αυτό που ονομάσατε μεσαία τάξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Εγώ, όμως, θα διαφωνήσω κάθετα με την αντίληψη που έχει εκφράσει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι αυτά τα υπόσχεται να τα δώσει ως αντάλλαγμα για μέτρα –μεταρρυθμίσεις λέει, λέει χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων- και όταν λέει μεταρρυθμίσεις εμείς καταλαβαίνουμε τι εννοεί. Είναι όλα αυτά τα οποία σας είπα πιο πριν. Εμείς, ξέρετε, κατανοούμε απολύτως την ανάγκη από το πλεόνασμα να καρπώνεται, πρωτίστως, ο κόσμος ο οποίος έχει βάλει πλάτη σε αυτή τη δυσκολία. Αλλά, ταυτόχρονα, κατανοούμε και υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες κατακτήσεις που εμείς φέραμε και αφορά τους πολλούς. Δηλαδή, αυτούς που ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τρεισήμισι εκατομμύρια Έλληνες όταν εγώ ανέλαβα τη διακυβέρνηση ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τρία δισεκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει αυτά τα χρόνια γι’ αυτόν τον κόσμο που απέκτησε δυνατότητα και προοπτική. Το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, με πολιτικές για το παιδί, με πολιτικές κατά της φτώχειας, με το επίδομα ενοικίου, με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτά δεν πρέπει να καταργηθούν στο όνομα της όποιας ελάφρυνσης. Άρα, το μεγάλο στοίχημα είναι και αυτά να διατηρηθούν και να υπάρχουν και ελαφρύνσεις.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επειδή από το κοντρόλ με πιέζουν με τον χρόνο…
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το καταλαβαίνω.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: … ότι έχουμε δυο-τρία λεπτά ακόμη, θα παρακαλέσω εάν μπορούν να εξασφαλίσουν λίγο χρόνο ακόμη, γιατί έχω δεκάδες ερωτήματα που δεν έχουν τεθεί. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, θα πιαστώ από κάτι που είπατε πριν από λίγο. Είπατε ότι επιστρέφουμε, τώρα που η κρίση πέρασε, στην κόντρα από τη μία μεριά της συντηρητικής και από την άλλη της προοδευτικής παράταξης. Εδώ σας κατηγορούν ότι τον τελευταίο καιρό διαλύετε κόμματα. Ότι αφήσατε εκτός Βουλής, ουσιαστικά χωρίς φωνή στη Βουλή, τον πρώην κυβερνητικό σας εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι αφήσατε χωρίς βήμα στη Βουλή το Ποτάμι και ότι τώρα ότι έχετε βάλει στο μάτι και προσπαθείτε να εξαϋλώσετε το Κίνημα Αλλαγής με μεταγραφές στελεχών του. Το ερώτημα είναι απλό. Αν θα συνεχίσετε αυτή την τακτική. Αν δηλαδή θα επιδιώξετε και άλλες μεταγραφές από το Κίνημα Αλλαγής ή άλλα κόμματα το επόμενο διάστημα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, εκτός Βουλής αφήνει κόμματα ο ελληνικός λαός όχι εγώ. Ούτε διαλύω κόμματα…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Απώλεσαν τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες…
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Απώλεσαν τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, με συγχωρείτε …
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:… διότι κάποια στελέχη τους προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα μπορούσε κανείς να πει το ίδιο για το γεγονός ότι εδώ, αν δείτε ποιοι έχουν μεταγραφεί στη ΝΔ από την Ένωση Κεντρώων και από το Ποτάμι, θα δείτε μια ντουζίνα στελεχών. Έτσι; Δεν είναι άρα λοιπόν αυτή η λογική. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, κοιτάξτε, τελικός μας κριτής είναι ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός. Αλλά περιγράψατε μια διαδικασία αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, στην οποία αναφέρθηκα και εγώ λίγο πιο πριν. Και οι Πρέσπες ήταν καταλύτης γι’ αυτό. Είπατε ότι κινδυνεύω να χάσω τις εκλογές για τις Πρέσπες. Εγώ θέλω να σας πω ότι εξαιτίας των Πρεσπών φτιάχνουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Αποκτά ταυτότητα ξανά αυτός ο μεγάλος χώρος…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το κόμμα των Πρεσπών, δηλαδή, όπως είχε γράψει η Real News;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, όχι, δεν είναι το κόμμα των Πρεσπών. Δεν εξαντλείται στην εξωτερική πολιτική η παρουσία μας και η ταυτότητά μας, αλλά είναι ένα βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας το θέμα του πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πατριωτισμό και του πώς εμείς βάζουμε μέτωπο στο κυρίαρχο ρεύμα σήμερα στην Ευρώπη, που είναι η ανάδυση της ακροδεξιάς και του ακροδεξιού λαϊκισμού.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας άκουσα να λέτε στην τελευταία ομιλία σας να καλείτε να σηκώσουν όλοι την πράσινη σημαία της Αριστεράς. Και πρέπει να σας πω λίγο μπερδεύτηκα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εξήγησα τι εννοούσα, ε;
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λίγο μπερδεύτηκα. Εξηγήσατε ότι εννοείτε τον οικολογικό χαρακτήρα. Αλλά θέλω να σας ρωτήσω επ’ ευκαιρία. Μήπως, κατ’ ουσία, φτιάχνετε ένα καινούργιο κόμμα. Μήπως, κατ’ ουσία, φτιάχνετε το νέο ΠΑΣΟΚ.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ’ ουσία, αυτό το οποίο κάνουμε –γελάω διότι αυτό έχει καταντήσει ανέκδοτο με το νέο ΠΑΣΟΚ- αυτό το οποίο κάνουμε στην ουσία, είναι να ενδυναμώνουμε τα χαρακτηριστικά, τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά μιας Αριστεράς του 21ου αιώνα, μιας ανοιχτής Αριστεράς η οποία προφανώς και δεν μπορεί παρά να συγκροτείται και από αριστερούς σοσιαλδημοκράτες και από παραδοσιακούς αριστερούς, να το πω με αυτή την έννοια, αλλά και από την Αριστερά, την Οικολογία, τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες, από δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι θέλουν σε ένα μίνιμουμ πολιτικών θέσεων που έχουν να κάνουν, τόσο με την πορεία της διακυβέρνησης του τόπου που πρέπει να μείνει σε προοδευτική κατεύθυνση, όσο, όμως, και σε ό,τι αφορά τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης που είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας, που είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, που είναι οι πολιτικές της λιτότητας που πρέπει να τις σταματήσουμε. Βρίσκουμε, λοιπόν, ένα κοινό έδαφος κοινού αγώνα και κοινής διεκδίκησης.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα-δύο γρήγορα ερωτήματα για να κλείσουμε. Είστε νέος μεν στην ηλικία, αλλά παλαιός στην πολιτική. Ήδη, είστε Πρόεδρος του κόμματός σας για περισσότερα από 11 χρόνια. Το συνειδητοποίησα, διαβάζοντας για τη συνέντευξη, ότι έχετε κλείσει 11 χρόνια στην ηγεσία του κόμματός σας. Το ερώτημά μου είναι πάρα πολύ απλό. Αν οι επόμενες εκλογές, οι επόμενες εθνικές εκλογές, δεν πάνε όπως περιμένετε  και χάσετε. Θα επιδιώξετε να παραμείνετε στην ηγεσία του κόμματός σας ή όχι;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάντως, είναι πράγματι γεγονός ότι είμαι 45 χρονών, αλλά έχω ήδη 11 χρόνια στην πλάτη ως Πρόεδρος κόμματος και τέσσερα και ως Πρωθυπουργός. Αυτό είναι από τη μία ένα προτέρημα γιατί δύσκολα το βρίσκει κανείς –το γνωρίζετε, γιατί και εσείς νέος αποκτήσατε status κορυφαίου δημοσιογράφου- αλλά είναι και ένα μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τις μεγάλες απώλειες που έχει κανείς στην καθημερινότητά του και στην προσωπική του ζωή. Εγώ αυτό που θέλω να σας πω, όμως, είναι ότι κύριε Χατζηνικολάου όλα τα σημαντικά αξιώματα που έχω κατακτήσει, δεν τα διεκδίκησα. Ήρθαν διότι η ζωή τα έφερε. Δεν γεννήθηκα εγώ με τη μεγάλη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου ότι πρέπει, γιατί είναι οικογενειακή παράδοση να γίνω Πρωθυπουργός, στα χνάρια του πατέρα μου. Ούτε, αυτή τη στιγμή, έχω καμιά τέτοια αγωνία. Αν έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, άλλοι έχουν αγωνία. Εγώ δεν έχω.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν μου απαντάτε, ξεφεύγετε. Αλλά δεν θα επιμείνω, γιατί απλούστατα αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν απαντάται πριν από τις εκλογές. Και όπως είπατε, είμαι αρκετά έμπειρος για να το γνωρίζω αυτό. Όμως, θέλω πολύ γρήγορα να σας θέσω δύο ερωτήματα, που δεν τα είχα προβλέψει, αλλά ήρθαν από πάρα πολλούς τηλεθεατές μας. Το ένα είναι από τους απόδημους Έλληνες, που ρωτούν γιατί δεν τους δίδετε το δικαίωμα, στη διασπορά, το δικαίωμα να ψηφίζει στις εθνικές εκλογές στον τόπο που ζει. 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εξ όσων γνωρίζω, υπήρξε μία Επιτροπή η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών με διακεκριμένους καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο κύριος Νικολακόπουλος, αν δεν κάνω λάθος ο κύριος Αλιβιζάτος και άλλοι, που κατέληξε σε ένα πόρισμα το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή. Ένα πόρισμα το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα παροχής ψήφου στη διασπορά, μέσα όμως από ένα σύστημα όπου οι Έλληνες που ζουν, για παράδειγμα, σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως, εννοώ σε άλλες ηπείρους του πλανήτη μας, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική, θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέγουν τους δικούς τους βουλευτές μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα τους λαμβάνει υπόψη, αλλά δεν θα αλλοιώνει τους συσχετισμούς δυνάμεων των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και που, εν πάση περιπτώσει, έχουν ένα λόγο παραπάνω για τη διαμόρφωση των δυνάμεων, διότι ζουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές εδώ.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πολύ σύντομα θέλω την απάντηση, παρ’ ό,τι ξέρω ότι ανοίγω με το τελευταίο μου ερώτημα μεγάλο κεφάλαιο. Επενδύσεις: Το Ελληνικό έχει κολλήσει ξανά. Δεν έχουν μπει οι μπουλντόζες ακόμη. Η COSCO με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ναι μεν ξεκόλλησαν τα ξενοδοχεία, τα άλλα θέματα των επενδύσεων παραμένουν. Η Ιταλία μάλιστα τους παρακαλά τους Κινέζους να πάνε εκεί. Κι εμείς προσπαθούμε ακόμη να λύσουμε τα διαδικαστικά μας, τα γραφειοκρατικά μας. Και μόλις προχθές η Real News έκανε μία λίστα με τις επενδύσεις που «λιμνάζουν» στη δικαιοσύνη, κύριε Πρόεδρε, με καθυστερήσεις πολυετείς 10 ετών, 8 ετών.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα μου δώσετε, όμως, ένα λεπτό γιατί βάλατε σοβαρό θέμα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να κλείσουμε με αυτό λοιπόν, που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα για τη χώρα και για την πορεία της.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, κύριε Χατζηνικολάου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στη χώρα υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι πολλές φορές περίπλοκο, πολλές φορές δύσκολο, δημιουργεί εμπόδια. Ένας τρόπος είναι να πει κανείς εντάξει δεν πειράζει, θα τα διαμορφώσουμε τα πράγματα παρακάμπτοντας αυτό το πλαίσιο και ερχόμαστε πάντοτε και πέφτουμε στην πόρτα, στον τοίχο του ΣτΕ. Ένας άλλος τρόπος είναι να προχωρήσουμε με σχέδιο, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και να ξεκολλήσουμε τις επενδύσεις. Εγώ, λοιπόν, δεν αντιλέγω με όσα γράψατε στο δημοσίευμα της Real News γι’ αυτές τις επενδύσεις οι οποίες έχουν κολλήσει γι’ αυτό τον λόγο, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήγαιναν άρπα-κόλλα να τις προχωρήσουν. Αλλά θα σας παρακαλούσα σε ένα από τα επόμενα δημοσιεύματα αυτής της πραγματικά αντικειμενικής –θέλω να το τονίσω- προσπάθειας δημοσιογραφικής που κάνετε, να πείτε και για μια σειρά από επενδύσεις, οι οποίες έχουν προχωρήσει στη χώρα. Διότι το 2018 καταγράψαμε ρεκόρ και άμεσες ξένες επενδύσεις, 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με αντίστοιχο να έχουμε να δούμε από το 2006 όπου είχε πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα στη γαλλική τράπεζα. Είχαμε μια μεγάλη αγορά τότε, γι’ αυτό είχαμε παραπάνω. Άρα, έχουμε ένα πολύ θετικό ισοζύγιο σε ξένες επενδύσεις. Είχαμε τη Phillip Morris που έκανε μια επένδυση 300 εκατομμυρίων σε καπνικά, στο εργοστάσιο καπνικών, που στον κόσμο ολόκληρο υπάρχουν μονάχα άλλα δύο με το τρίτο στην Ελλάδα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το ηλεκτρονικό, το icos. Είχαμε την ολοκλήρωση της επένδυσης της Fraport για τα 14 αεροδρόμια 1,2 δις. Είχαμε την επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η γαλλική εταιρεία 1,1 δις. Είχαμε την ολοκλήρωση του master plan με την COSCO.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεσμεύομαι να κάνω το δημοσίευμα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Την ολοκλήρωση του master plan με την COSCO για τον Πειραιά. Είχαμε στη Σύρο, αμερικανικών συμφερόντων η ONEX, η Σύρος έχει ξαναγεννηθεί. Το Ναυπηγείο της Σύρου. Είχαμε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, 400 εκατομμύρια …
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κλείνω με το πιο ενοχλητικό ερώτημα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ελληνικό, δεν απάντησα. Όχι εκεί που μας χρωστάγανε να μας πάρουν και το βόδι. Για σιγά. Παραλάβαμε ένα χάος, μια σύμβαση που εγώ δεν θα την υπέγραφα ποτέ. Τη βρήκα, όμως. Τη σεβάστηκα. Άλλαξα ό,τι μπορούσα να αλλάξω. Προχώρησα σε εκείνες τις διορθώσεις, διότι δεν είχαν λύσει ούτε τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με το Δασαρχείο, ούτε τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την Αρχαιολογία , ούτε με τη διευθέτηση των ρεμάτων. Έλεγαν ότι θα τα λύσουν μετά τον διαγωνισμό, ενώ αποτελούσαν προϋπόθεση για τον διαγωνισμό. Και γιατί καθυστερεί τώρα το Ελληνικό, ενώ βγάλαμε το Προεδρικό Διάταγμα στο ΣτΕ από αρχές του 2018; Γιατί καθυστερεί το Ελληνικό; Καθυστερεί, διότι υπάρχει ο διαγωνισμός που δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση νομοθέτησε, χωροθέτησε το καζίνο.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Για το καζίνο.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Χωροθέτησε το καζίνο, αναθεώρησε το θεσμικό νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο καζίνο με άλλες χρήσεις γης. Και υπάρχει ο διαγωνισμός, που δεν θα έλεγα ότι είναι παράλογο, είναι σύνηθες. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία βρισκόταν σε πολύχρονη διαπραγμάτευση  με τους επενδυτές για τους όρους του διαγωνισμού και καθυστέρησε ο διαγωνισμός, θα ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου. Μην ρίχνουν λοιπόν σε εμάς τις ευθύνες. Άλλοι έχουν τις ευθύνες.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κλείνω με ενοχλητικό ερώτημα. Είναι τα Εξάρχεια Μονμάρτρη, κύριε Πρόεδρε; Είναι Μονμάρτρη τα Εξάρχεια; Δηλαδή, μπορεί κανείς να πάει εκεί στην πλατεία και να ζωγραφίσουν το πορτραίτο του; Ή θα βγει φλεγόμενο και το πορτραίτο και το μοντέλο;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εντάξει, αλλά επειδή δεν άκουσα τη δήλωση αυτή, να μην αδικούμε και την κυρία Παπακώστα. Γιατί φαντάζομαι ότι είπε πως θα έπρεπε να είναι Μονμάρτρη, δεν είναι.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το είπε ακριβώς έτσι.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Δεν το ξέρω.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εκεί υπάρχει ένα μεγάλο διαρκές πρόβλημα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Από την άλλη, όμως, πρέπει να δούμε πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και όχι να προσπαθούμε να βγάζουμε διαρκώς, να έχουμε πολιτικό όφελος, μέσα από μια αντιπαράθεση που δεν έχει νόημα. Διότι, ξέρετε, εγώ επειδή έζησα αρκετά χρόνια της ζωής μου σε αυτή την περιοχή ως φοιτητής του Πολυτεχνείου και αργότερα έμενα κοντά σε αυτή την περιοχή …
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα οι κάτοικοι λένε ότι είναι αβίωτη αυτή η περιοχή.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: … πραγματικά έχω ένα σοβαρό θέμα, διότι η κατάσταση δεν έγινε τώρα αβίωτη, αλλά χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ αυτό που θέλω να σας πω είναι δυο πράγματα. Πρώτον…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και με αυτό θα κλείσουμε.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει πάρα πολύ σοβαρές παρεμβάσεις, όχι γενικότερα καταστολής «σκούπα» και προληπτικές συλλήψεις, αλλά επιχειρήσεις σοβαρές. Διότι πιστεύω πραγματικά ότι η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πολύ ικανά στελέχη που κάνουν σοβαρή δουλειά επαγγελματική και έκαναν δυο φορές επεμβάσεις. Τελευταία έγινε τον Μάρτιο που μας πέρασε με 110 συλλήψεις. Εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση 93 ατόμων, πάνε στα δικαστήρια, ναρκωτικά. Εν πάση περιπτώσει, όχι μόνο ναρκωτικά, αλλά και κλοπές και όλα αυτά. Το δεύτερο που θέλω να πω, όμως, και αυτό είναι το ουσιαστικό, είναι ότι πιστεύω πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των Εξαρχείων χρειάζεται μία σοβαρή προσπάθεια, που δεν θα είναι μόνο από την πλευρά της καταστολής, αλλά χρειάζεται και ένα σχέδιο σε συνεργασία και με τον δήμο της Αθήνας, σε συνεργασία και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που παίζει έναν σημαντικό ρόλο εκεί, σε συνεργασία όμως και με τους κατοίκους και με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Ένα σχέδιο ριζικής αναμόρφωσης όλης αυτής της περιοχής. Γιατί μόνο με την καταστολή, η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, όσο δεν με πυροβολούν από το κοντρόλ εγώ συνεχίζω, ελπίζοντας ότι θα κερδίσω ένα-δυο λεπτά ακόμη. Βλέπω στο χαρτί μου ότι δεν σας έχω ρωτήσει για τα ελληνοτουρκικά, που είναι το πιο σημαντικό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Θέλω να σας ρωτήσω πόσο ανήσυχος είστε για το γεγονός ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον έχουν διαταραχθεί, λόγω της παραγγελίας των S400 και γενικά λόγω της προσέγγισης με τη Ρωσία και τον Πούτιν και αν μπορεί να βρούμε απέναντί μας –ήδη έχουμε μια Τουρκία που συμπεριφέρεται συχνά προκλητικά- αν μπορεί να βρούμε απέναντί μας μια ανεξέλεγκτη Τουρκία το επόμενο διάστημα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις. Δεν μας κάνει χαρούμενους το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνεται ή παίρνει αποστάσεις από αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό δρόμο ή δυτικό κόσμο. Δεν θέλουμε έναν γείτονα αποσταθεροποιημένο. Θέλουμε έναν γείτονα με πολιτική σταθερότητα. Και θέλουμε, παρά τη διαφορά που έχουμε στο Αιγαίο και την Κύπρο, που είναι τα βασικά μας θέματα που πρέπει να επιλύσουμε, να έχουμε έναν διάλογο για να τα επιλύσουμε αυτά και άρα ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Οι εξελίξεις που έχουμε στην περιοχή, σωστά τις περιγράφετε ως κοσμογονικές, υπάρχει άρα –δεν θα το κρύψω- ένα στοιχείο ανησυχίας. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και ένα στοιχείο αυτοπεποίθησης, διότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με τη στρατηγική της, μια στρατηγική ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, έχει στήσει τριμερείς μορφές συνεργασίας με πολύ κρίσιμες δυνάμεις στην περιοχή, Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, Ελλάδα-Κύπρος-Ιορδανία, χθες ήμουν εκεί. Ακόμα και με την Παλαιστίνη, γιατί έχουμε ιστορικά καλές σχέσεις με τους Άραβες. Στρατηγικής σημασίας έργο είναι ο EastMed. Η Ελλάδα γίνεται όχι μόνο παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας, αλλά και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή: Η γέφυρα τριών ηπείρων. Είμαστε η μοναδική χώρα στην περιοχή που κάνουμε πράξη τη θεωρία της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας. Έχουμε τον ΤΑΠ, έχουμε ρωσικό αέριο. Και τώρα με τον EastMed πραγματικά γινόμαστε μια χώρα η οποία αναβαθμίζει το status της στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, ναι μεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις πολύ κοντά και πράγματι έχουμε μια ανησυχία για το πώς θα πάνε τα πράγματα σε σχέση με αυτή την αντιπαράθεση, την προσκόλληση, θα έλεγε κανείς, της Τουρκίας σε έναν άλλον άξονα από αυτόν που ήταν ο λεγόμενος άξονας στον οποίο ανήκει και η χώρα με την ανεξάρτητη όμως παρουσία της. Από την άλλη, όμως, έχουμε –επαναλαμβάνω- και την αυτοπεποίθηση μιας αναβαθμισμένης παρουσίας ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ, είδατε και το νομοσχέδιο που κατατίθεται στο Κογκρέσο από δύο …
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι πολύ θετικό για τη χώρα.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: …βουλευτές, έναν δημοκρατικό και έναν ρεπουμπλικάνο. Άρα, βλέπουμε ότι η χώρα έχει ένα αυξημένο κύρος. Άρα, έχουμε αυτοπεποίθηση. Ούτε απειλούμε, αλλά ούτε απειλούμαστε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιμένουμε στην ανάγκη του διαλόγου και της συνεννόησης.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ θερμά, κύριε Πρόεδρε, για τη συνέντευξη.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και εγώ σας ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 7:13 pm


Η πατριδοκαπηλία της Ν.Δ. και η βόμβα Μεϊμαράκη

Το καζάνι της Ν.Δ. δείχνει σημεία βρασμού και στο πρώτο στραβοπάτημα θα ανοίξουν στόματα. Κοντά είμαστε...


   Η δήλωση του Β. Μεϊμαράκη, ότι «η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης είναι τιμητική για τη χώρα», έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Πειραιώς. Και δικαίως. Γιατί δεν είναι μόνο ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. προβαίνει σε μια δήλωση πολιτικού πολιτισμού, την ώρα που το κόμμα του επιλέγει τη στρατηγική της πόλωσης. Είναι ότι η δήλωση αυτή στοχεύει κατευθείαν στη «σκληρή» γραμμή που έχει χαράξει η Ν.Δ. για τις Πρέσπες.
   Υπάρχει κάτι ακόμα βαθύτερο σε αυτή την υπόθεση: Η επιλογή της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη να ενδώσουν στην πατριδοκαπηλία, πάνω στο ζήτημα των Πρεσπών, συνδέεται άμεσα με το άνοιγμα του κόμματος σε ακροδεξιά ακροατήρια, καθώς και με την ενίσχυση των ακροδεξιών και των «σαμαρικών» εσωκομματικά. Την κάθετη αντίθεσή του με αυτή την κατάσταση εξέφρασε προφανώς ο Β. Μεϊμαράκης, σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής του, «οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Ν.Δ.».
   Είναι γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του βρίσκονται σε κλοιό προστασίας από τα ισχυρά ΜΜΕ. Έτσι, οι ηχηρές διαφοροποιήσεις του Β. Μεϊμαράκη που -αν είχαν εκδηλωθεί σε άλλο πολιτικό χώρο- θα είχαν προκαλέσει επικοινωνιακό σεισμό, στην περίπτωση της Ν.Δ. απλώς υποβαθμίζονται μέχρις εξαφανίσεως. Όμως τα νεύρα των στελεχών της Ν.Δ., που βγήκαν στα κανάλια για να «διορθώσουν» ή να ανασκευάσουν τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, είναι περισσότερο από προφανή.
   Όλοι αυτοί πάντως απέφυγαν ευθείες αναφορές στον Β. Μεϊμαράκη και έκαναν ότι δεν είδαν το γάντι που πέταξε ο πρώην πρόεδρος στον νυν. Το καζάνι της Ν.Δ. δείχνει σημεία βρασμού και στο πρώτο στραβοπάτημα θα ανοίξουν στόματα. Κοντά είμαστε.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 3:06 pm


Αντάλλαξαν την άνοιξη με τις συντάξεις!

Να βγει με παρρησία ο Μητσοτάκης να τα πει έξω από τα δόντια


   Φτάσαμε -αισίως δεν το λες- στα μέσα του Απρίλη και άνοιξη δεν λέει να μυρίσει. Αντ' αυτού ζούμε με την ομπρέλα στο χέρι και ουδείς αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Η κατά τα άλλα λαλίστατη αντιπολίτευση και τα φιλικά της μέσα σιωπούν. Πουθενά ένα από τα γνωστά εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για τις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα.
   Είναι απορίας άξιο που το ικανό και πολιτικά εύστοχο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας με τη βοήθεια των καρδιακών της φίλων δημοσιογράφων δεν υποστήριξαν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε την άνοιξη, τις λιακάδες και τη ζεστούλα, με τις συντάξεις.
   Να βγει, ας πούμε, το «Πρώτο Θέμα» με ένα σχετικό πρωτοσέλιδο, να δημοσιεύσει ένα... διασταυρωμένο ρεπορτάζ ο κ. Μαρινάκης σε μια από τις... αδέκαστες εφημερίδες του. Να γεμίσουν τα περίπτερα αποκαλύψεις που να κάνουν και τα μανταλάκια να τρέμουν. Να βγει ένας μετεωρολόγος στον ΣΚΑΪ να μιλήσει επιστημονικά για το φαινόμενο και να εξηγήσει -επίσης... επιστημονικά- τις εύλογες πολιτικές του διαστάσεις και τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντας και σχετικούς πίνακες.
   Μάταια αναζητούν οι πολίτες τα καταγγελτικά «τιτιβίσματα» του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Καμία αντίδραση και από τον Άδ. Γεωργιάδη. Σιωπή ακόμα και από τους Άρη Πορτοσάλτε και Γιάννη Λοβέρδο (!).
   Ακόμα να κάνει δήλωση η Φώφη Γεννηματά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις άθλιες καιρικές συνθήκες που επέβαλε επιδιώκει να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής.
   Πού είναι ο Γιώργος Αυτιάς να πάρει μια δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός ως κύριος υπεύθυνος για τις χαλαζοπτώσεις;
   Ίσως αυτή η σιωπή να σπάσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει επιτέλους, με την πρώτη ευκαιρία, να μιλήσει ανοιχτά, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Να πει καθαρά ότι η κυβέρνηση προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπούν την καλοκαιρία και έκανε αυτό που «βόλευε» τους Ευρωπαίους εταίρους που έχουν συνηθίσει στον παλιόκαιρο, έδωσε την άνοιξη παίρνοντας ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή.
   Να βγει με παρρησία και να υποσχεθεί ότι θα αγωνιστεί και αυτός προσωπικά και η παράταξή του για να απαλύνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας, ότι θα παλέψει να υποστηριχθεί το brand της ελληνικής λιακάδας.
   «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με την άνοιξη. Επιτρέψτε μου να κάνω τις εκτιμήσεις μου. Στην πολιτική και τη μετεωρολογία υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». Αυτό περιμένουν να ακούσουν οι πολίτες από τα χείλη του ανθρώπου που επιθυμεί να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας και το χειρόφρενο της κοινωνίας.
   Ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει κι αυτό. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιες... γενναίες δηλώσεις.
   ΥΓ.: Καλό θα ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης να εξαγγείλει ότι θα ιδρύσει και Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη χώρα. Και τέτοιες εξαγγελίες συνηθίζει...
γράφει η Παπαλάμπραινα

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:52 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Στην Άρτα, η υποψήφια που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μετά βεβαιότητας στο δεύτερο γύρο

- Με πιθανότερο αντίπαλο τον εν ενεργεία δεξιό Δήμαρχο
- "Θα είμαι υποψήφια βουλευτής στον τόπο μου"
- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να συγκυβερνήσουν για να παραγραφούν τα αδικήματα των πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis


   «Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με βάση στοιχεία και έκανε τη δική της έρευνα. Έχει κατασχέσει αρχεία, υπολογιστές, έχει βρει στοιχεία, έχει καταθέσεις και όλα αυτά θα τα εξετάσει η ελληνική δικαιοσύνη και θα βγάλει τα συμπεράσματα της» τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο σκάνδαλο Novartis.
   «Είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα fm» και τους δημοσιογράφους Νίκο Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα. «Αν υπάρχουν ένοχα πολιτικά πρόσωπα, η δικαιοσύνη θα το ερευνήσει», σημείωσε και πρόσθεσε: «Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. κουνούν το δάκτυλο και κάνουν καμπάνια με τίτλο “ψηφίστε μας για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας” από την μια, καθυβρίζοντας και μηνύοντας την δικαιοσύνη από την άλλη, απειλώντας την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τους βουλευτές ότι θα σας πάμε στα ειδικά δικαστήρια… Αυτό ξέρω ότι είναι ένας πανικός, τον οποίο δεν αντιλαμβάνομαι. Και μετά απ’ όλα αυτά, έρχονται να μας πούνε ότι όλη η ιστορία γίνεται για το αν θα θεωρηθούν παραγεγραμμένα ή όχι. Είναι σοβαρή στάση αυτή να συζητήσουμε εάν είναι παραγεγραμμένα ή όχι; Θα το κρίνει η δικαιοσύνη».
   «Το ακούσαμε από τον κύριο Βενιζέλο χθες ότι θα συγκυβερνήσουμε με την Νέα Δημοκρατία και θα φροντίσουμε με βάση την ερμηνεία κυρίως του άρθρου 86. Δηλαδή ψηφίστε μας στις επόμενες εκλογές για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας», επισήμανε η Όλγα Γεροβασίλη. Αναφερόμενη στην τελευταία επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. «σχεδιάζει και επικαιροποιεί σχέδια, αυξάνοντας παράλληλα την εμφανή αστυνόμευση σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας».
   Τόνισε ότι η προσπάθεια είναι διαρκής και θύμισε ότι σε άλλη επιχείρηση πριν από λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή, εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα και έγιναν 130 συλλήψεις. «Δεν είναι η μοναδική επιχείρηση και βεβαίως έχουμε και παλαιότερα και άλλες επιχειρήσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χθεσινή επιχείρηση «ήταν προετοιμασμένη από καιρό και προγραμματισμένη από καιρό. Δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρηση του Λιμενικού». «Η αστυνομία θα συνεχίσει τη δράση της», σημείωσε.
   Για άλλη μια φορά, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι αποτελεί μύθο και μικροπολιτική στάση όσοι ισχυρίζονται ότι «κάποιος ο οποίος σήμερα ηγείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμποδίζει την Ελληνική Αστυνομία να μην κάνει τη δουλειά της. Δεν είναι απλά μύθος αλλά είναι κακόβουλο. Υπάρχουν βεβαίως και φωνές και από πλευρά των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι σιγοντάρουν προς αυτή την κατεύθυνση».
   «Το ζήτημα των Εξαρχείων είναι ένα σύνθετο θέμα, το οποίο δεν είναι εύκολο στην αντιμετώπισή του και κυρίως δεν είναι εύκολο όταν αυτό επιχειρείται να αντιμετωπιστεί μόνο από την Ελληνική Αστυνομία. Μόνη της η Αστυνομία έχει το ρόλο της καταστολής. Οφείλει να βρίσκεται και δίπλα στον πολίτη, του οποίου απειλείται κάποια στιγμή η ασφάλειά του» και ανέφερε ως παράδειγμα την περιοχή του Φιλοπάππου και το Πεδίο του Άρεως, που «σήμερα έχουν αποδοθεί πλήρως και με ασφάλεια στους πολίτες, διότι υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής… Ξέρετε, χρειάζεται ο φωτισμός, χρειάζεται η καθαριότητα, χρειάζονται οι κοινωνικές δράσεις…», κατέληξε η Υπουργός.
   Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε, για ακόμη μία φορά, ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Άρτα και όσον αφορά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η Υπουργός επεσήμανε ότι «Στην Άρτα η υποψήφια η οποία στηρίζεται από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά βεβαιότητας θα είναι στο δεύτερο γύρο, εκτιμάμε με τον εν ενεργεία δεξιό Δήμαρχο».

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:20 pm


Η Προοδευτική Συμμαχία παίρνει σάρκα και οστά

Δυναμική συσπείρωσης και ρεύμα νίκης
- Δημοκρατική απάντηση στην Ακροδεξιά και την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος


   Σε θέση εκλογικής μάχης τέθηκε το μέτωπο των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθώς προχθές, στην πρώτη συνεδρίαση της πλατιάς Εκλογικής Επιτροπής της Συμμαχίας, συζητήθηκαν η στρατηγική και τα επόμενα βήματα στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 26ης Μαΐου.
  Δυναμική συσπείρωσης και ρεύμα νίκης
   Με τον αέρα που φύσηξε στο Γαλάτσι, στη μεγάλη συγκέντρωση μια εβδομάδα πριν, αλλά και στην κατάμεστη αίθουσα στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου την Παρασκευή, η ιστορική προσπάθεια για την ενότητα και τη συμπόρευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων φαίνεται πως αποκτά σταθερή δυναμική. Από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις αλλά και τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, γίνεται σαφές ότι το «μούδιασμα» του κόσμου της περασμένης τετραετίας ανήκει στο παρελθόν, μαζί με τα Μνημόνια και τις όποιες αντιφάσεις. Εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά στην κυβέρνηση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, αυτό θα σημάνει ρεύμα νίκης στις κάλπες.
  Γεμάτες αίθουσες
   Όπως παρατηρείται, οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα διεξάγονται σε αίθουσες γεμάτες, ενώ ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα η συμμετοχή είναι μεγάλη, με τις «συγκεντρώσεις» των «μακεδονομάχων» να σπανίζουν ή να αφορούν πολίτες μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περιοδεία της Έφης Αχτσιόγλου την Πέμπτη και την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα, όπου η ανταπόκριση των πολιτών και των θεσμικών φορέων ήταν ιδιαιτέρως θετική.
  Η ομολογία της παλινόρθωσης
   Η αμηχανία της δύσκολης περιόδου των αντιφάσεων, των συγκρούσεων και των συμβιβασμών δίνει σταθερά τη θέση της στον ενθουσιασμό και στην αποφασιστικότητα για συστράτευση στην υπόθεση του προοδευτικού μετώπου απέναντι στην Ακροδεξιά. Μα κυρίως απέναντι στα σχέδια παλινόρθωσης των «νόμιμων ιδιοκτητών» της χώρας. Με αφορμή το αίτημα της Δικαιοσύνης για άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. με βασικό εκφραστή τον Ευ. Βενιζέλο, ξεκαθάρισαν ότι φιλοδοξούν να συγκυβερνήσουν προκειμένου να συγκαλύψουν μέχρι παραγραφής τυχόν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο.
  Κινητοποίηση μελών και υποστηρικτών παντού
   Το στοίχημα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία είναι αυτό το εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, να εμπνεύσει τους πολίτες και να γίνει «κτήμα» της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, κεντρική κατεύθυνση προς τα στελέχη και τα μέλη του εγχειρήματος είναι η Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για τον προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.
   Ο στόχος που τίθεται είναι η οργάνωση επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους. Μια λογική που θυμίζει τον τρόπο που ο Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βρετανία κατάφερε να συσπειρώσει χιλιάδες νέους και νέες και τα πιο ριζοσπαστικά τμήματα της κοινωνίας στις τάξεις των Εργατικών. Όπως άλλωστε επισημαίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας δεν σημαίνει δημιουργία νέου κόμματος. Απεναντίας, είναι μια συμμαχία διακριτών πολιτικών δυνάμεων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 6:00 pm


Κάτι έγινε εκεί στο Γαλάτσι...

Κάτι ξεχωριστό. Που ίσως σημαίνει πολλά. Και συνεπάγεται περισσότερα...


   Εκεί στο Γαλάτσι, το Σάββατο 6 Απριλίου, φαίνεται πως κάτι συνέβη. Κάτι ξεχωριστό. Που ίσως σημαίνει πολλά. Και συνεπάγεται περισσότερα.
   Δεν ήταν μόνο οι πολλές, πολύ περισσότερες του αναμενομένου «σημαίνουσες» παρουσίες. Δεν ήταν οι μαχητικές παρεμβάσεις. Δεν ήταν καν η ειδικού πολιτικού βάρους ομιλία του πρωθυπουργού. Και δεν ήταν επίσης το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος. Ήταν όλα αυτά, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο. Ήταν πολιτικό ξέσπασμα. Ναι, έτσι μπορείς να το πεις, πολιτικό ξέσπασμα. Που δείχνει ότι, ίσως, μόλις τώρα αρχίζουν όλα...
   Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του, τώρα, από κει ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας. Και, απ’ ό,τι φαίνεται, κάπως έτσι θα πάει ως προς τη μαχητικότητα, την ένταση και το πάθος. Γιατί εκεί, στο Γαλάτσι, ο κόσμος της Αριστεράς ξανασυναντήθηκε με την πολιτική του αυτοπεποίθηση...
   Όταν ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στο προσκλητήριο για τη συγκρότηση της μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας, ήταν ακριβώς τη σωστή ώρα. Στη βάση δύο γεγονότων - πολιτικών σταθμών: την έξοδο από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και την κυβερνητική απεμπλοκή από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Πολιτικούς σταθμούς απολύτως απαραίτητους, προκειμένου αφενός να καταπέσουν διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και αφετέρου να ξεκαθαρίσει το τοπίο από γκρίζες πολιτικές ζώνες για την αναγκαία προοδευτική συσπείρωση. Κι από την άλλη, ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών, με το προφανές πολιτικό της βάρος, να λειτουργήσει ως καταλύτης για το φιλόδοξο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο που η επ’ αυτής στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., «απελευθέρωσε» δυνάμεις, διαμόρφωσε πολιτικό κενό στα όριά του, κάνοντας έτσι πολύ ευχερέστερη, σχεδόν μονοδρομική τη επιλογή. Για κείνους τουλάχιστον για τους οποίους τέτοιου ειδικού βάρους ζητήματα τίθενται στην κορυφή της κλίμακας των αξιών.
   Έτσι, ο αγώνας, ο προεκλογικός αλλά και ο ευρύτερος, ο στρατηγικού χαρακτήρα και μακράς προοπτικής αγώνας, ξεκινάει με ξεκάθαρα τα μέτωπα. Το συντηρητικό από τη μία μεριά, με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη επικεφαλής, με όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά που τον τελευταίο καιρό έχει αυτοβούλως ενδυθεί. Εκεί όπου το μείγμα Ακροδεξιάς, νεοφιλελευθερισμού και εθνικισμού, καθίσταται κυριολεκτικά εκρηκτικό. Και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον θλιβερό ρόλο του συνοδοιπόρου - ουραγού. Ρόλο τον οποίο επίσης αυτοβούλως έχει επιφυλάξει για τον ιστορικό χώρο η σημερινή του ηγεσία...

  Όσοι πιστοί...
   Το άλλο πολιτικό μέτωπο, το προοδευτικό, διαμορφώνεται ήδη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με πλούσια κιόλας τη «συγκομιδή» εταίρων πρόθυμων και μαχητικών, «έτοιμων» για τον μεγάλο αγώνα. Τον αγώνα όχι απλώς κατά της συντήρησης, αλλά κατά του κινδύνου δραματικής οπισθοδρόμησης. Προκειμένου δηλαδή να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα μπρος, προς την κατεύθυνση μιας «νέας πολιτειακής και πολιτικής κανονικότητας» με προοδευτικό πρόσημο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή...
   Σ’ αυτό το εγχείρημα έχουν ασφαλώς θέση και ρόλο, σύμφωνα και με το προσκλητήριο του πρωθυπουργού, όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί πολίτες. Κι επειδή δεν έχει ακόμη εφευρεθεί κάποιο «αριστερόμετρο» ή «προοδευτικόμετρο», ας λείπουν οι ανεύθυνες (και συνήθως άδικες) επ’ αυτού κρίσεις. Πολύ περισσότερο αφού ουδείς απολύτως διαθέτει το δικαίωμα απονομής ή αφαίρεσης των σχετικών τίτλων.
   Όσο για την εκ μέρους των ηγεσιών, προπάντων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και της Ν.Δ., επιχείρηση αμφισβήτησης του πολιτικού εκτοπίσματος των προσελθόντων στο προοδευτικό προσκλητήριο, ε, ας ρίξουν μια ματιά δίπλα τους, γύρω τους. Στο περιβάλλον και στις τάξεις τους. Ας κάνουν τις αναγκαίες συγκρίσεις και θα καταλάβουν...
   Εκεί λοιπόν, στο Γαλάτσι, το Σάββατο 6 Απριλίου, κάτι συνέβη. Κάτι μεγάλο. Συναντήθηκαν εκεί οι γενιές και οι «διαδρομές» και οι αγώνες του καλού οι ποικίλοι, με κοινό στόχο. Εκεί όπου ο κόσμος της Αριστεράς, ο κόσμος της προόδου ξανασυναντήθηκε με την πολιτική του αυτοπεποίθηση. Ενόψει των μεγάλων αναμετρήσεων, των μεγάλων σταθμών.
   Και όχι, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καινούργιο κόμμα στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανοήτως λέγεται και γράφεται. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί το πείραμα με τις «συνιστώσες». Δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλοιώσει τα βασικά του πολιτικά χαρακτηριστικά ως κόμματος της ανανεωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι αυτή η πολιτική του σκευή η αναντικατάστατη. Που δεν παζαρεύεται, ούτε εκποιείται κατά περίπτωση...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 12:29 pm


Η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου... ο "Μεγαλέξανδρος" και το "κατηραμένο φίδι"

Η Τζένη Ταπραντζή λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους και ξεμπροστιάζει τον απελπισμένο, πανικόβλητο, απερχόμενο... τελάλη!


   Ο "Μεγαλέξανδρος" και το "κατηραμένο φίδι" (πράξη 1η από το θέατρο των διαφημιζόμενων μεγάλων έργων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής...προσεχώς και οι υπόλοιπες πράξεις...)
   Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η ιστοριούλα μας: "Ακούυυυυυσατε, ακούσατε!.. Υπεγράφη, επιτέλους, σήμερα κατόπιν ενεργειών μας στο Υπουργείο Υποδομών και ξεκινά άμεσα η μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου!.. Από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις της Δημοτικής μας Αρχής. Ένα έργο “βαλτωμένο” εδώ και δεκαετίες. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα τέλη του ’15, δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του ’16 αλλά, βρε παιδί μου, μας καθυστέρησαν οι εμπλεκόμενες εταιρείες με τις ενστάσεις τους τρία χρόνια τώρα... Χάρις στο πείσμα και την επιμονή μου, όμως, τα κατάφερα. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές (έτσι γενικά, ή έχουμε πολιτικό πολιτισμό ή δεν έχουμε…). Τώρα να δείτε μεγαλεία... Θα βλέπετε την Άρτα και δεν θα τη γνωρίζετε!". Διαβάζοντας το πρόσφατο δελτίο τύπου του απερχόμενου Δημάρχου κου Τσιρογιάννη, που παραφράζοντάς το πολιτικά σας μεταδώσαμε, ήταν σαν να άκουγα μέσα μου έναν τελάλη να διαλαλεί τα έργα «του πολυχρονεμένου μας Δημάρχου». Ομολογώ ότι είναι με πολύ έντεχνο τρόπο γραμμένο, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται την δυναμική ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή μας έργου, να θολώνει τα νερά για το ποιος έκανε τι και κάτω από ποιες συνθήκες και, τέλος, να πιστώνει το έργο στον Δήμαρχο.
   Επειδή, όμως, είμαστε σίγουροι ότι οι Αρτινοί δεν εντυπωσιάζονται από πυροτεχνήματα (έστω και εντέχνως διατυπωμένα) θα θέλαμε να σημειώσουμε κάποια σημεία, προς χάρη της αλήθειας:
      - Το έργο δεν το κάνει ο Δήμος, αλλά το Κράτος. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 και δημοπρατήθηκε το 2016, μέσα στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια, εν μέσω διαπραγματεύσεων και με την απειλή του grexit.
      - Η Κυβέρνηση λοιπόν, ακόμη και με την πλάτη στον τοίχο, επέλεξε να προχωρήσει σε ένα τέτοιας έκτασης και σπουδαιότητας έργο που, κατά τα λεγόμενα του κου Τσιρογιάννη, ήταν “βαλτωμένο” για δεκαετίες. Ποιοι, αλήθεια, κυβερνούσαν τις δεκαετίες αυτές; Πόσα (πολύ περισσότερα…) χρήματα υπήρχαν τότε για έργα σαν την οριοθέτηση και την αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου; Γιατί αυτά τα έργα δεν έγιναν τότε που υπήρχε η δυνατότητα; Πού ήταν τότε η Δημοτική Αρχή (η όποια Δημοτική Αρχή…) να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει;
      - Πόσο θράσος χρειάζεται κανείς για να διαλαλεί ότι “μετά από και δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις” το έργο προχώρησε; Δεν εξυπακούεται ότι, για ένα τέτοιας σπουδαιότητας έργο, το οποίο γίνεται με κρατικά κονδύλια στην περιοχή, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι σε άμεση και συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών; Δεν είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων του και του ρόλου του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου της τοπικής κοινωνίας; Διαφορετικά τι χρειάζεται η Δημοτική Αρχή;
      - Αυτό που ενοχλεί όσους πραγματικά γνωρίζουν είναι η ανερυθρίαστη προσπάθεια του κου Τσιρογιάννη να “καπελώσει” το έργο, αφήνοντας για το τέλος μια γενικόλογη, τυπική, θολή και διεκπεραιωτική ευχαριστία, με πνεύμα αβροφροσύνης. Ευχαριστεί, λοιπόν, “για την συμβολή τους” την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών (έτσι γενικά…), τους βουλευτές της Άρτας (ονοματεπώνυμα;) και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και του Δήμου Αρταίων. Με άλλα λόγια όλους αυτούς που οραματίστηκαν, ενέταξαν στο ΠΔΕ κάτω από αντίξοες συνθήκες και εν τέλει προχωρούν στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου…
   Μετά από την παράθεση των παραπάνω, δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάποιες σκέψεις και ερωτήματα:
   Γιατί ο κος Τσιρογιάννης προβάλλει ως “εξαιρετική υπηρεσία” προς την Άρτα το αυτονόητο; Μέσα από το συγκεκριμένο δελτίο τύπου είναι σαν να τον βλέπουμε να διαγκωνίζεται για να πιάσει θέση στην πρώτη γραμμή μιας φωτογραφίας, ενώ η πραγματική του θέση είναι στην δεύτερη!..
   Μπορούμε, βέβαια, να καταλάβουμε ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας “θέλει να δείξει έργο”. Αυτό, όμως, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο τραγικά γι’ αυτόν. Γιατί δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς ότι η Δημοτική Αρχή του κου Τσιρογιάννη δεν έχει να επιδείξει κάτι χειροπιαστό πέρα από μελέτες, οι οποίες για κάποιο λόγο δεν προχώρησαν προς την υλοποίησή τους.
   Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν πολλές. Η ουσία είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ!..
   Σίγουρα, δεν φταίει μόνον η Κρίση ή η υποστελέχωση του Δήμου, όπως διαλαλεί παντού ο κος Δήμαρχος. Αν ήταν έτσι, δεν θα γίνονταν έργα ούτε στους όμορους Δήμους, ούτε στην υπόλοιπη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Αν, όμως, κάποιος δει την αναπτυξιακή δυναμική που υπάρχει αλλού, έστω και με λιγότερους πόρους, δεν θα αργήσει να διαπιστώσει πως “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”…
   Με λίγα λόγια: το εν λόγω δελτίο τύπου είναι ενδεικτικό του πανικού και της απελπισίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, μιας και δεν έχει να επιδείξει κάποιο ουσιαστικό έργο. Προσπαθεί, λοιπόν, να πιαστεί απ’ όπου μπορεί. Να “καπελώσει” την οριοθέτηση και την αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου, προβάλλοντάς την σαν ένα γκολ που ίδρωσε μεν, αλλά κατάφερε να βάλει στο 91ο λεπτό του αγώνα… Ποντάρει στο ότι οι Αρτινοί θα μείνουν μόνο στο έργο καθαυτό, πιστώνοντάς το στον Δήμαρχο, και όχι σε ό,τι και όσους βρίσκονται πραγματικά πίσω από αυτό…
   Για να τελειώσουμε στο πνεύμα που αρχίσαμε, συνεχίζοντας το “τελάλημα” της αρχής: η συγκεκριμένη ενέργεια του κου Τσιρογιάννη θυμίζει μια σκηνή από μια παράσταση του πολυαγαπημένου μας Καραγκιόζη, όπου ο ήρωας κορδώνεται ότι αυτός ήταν που σκότωσε το Καταραμένο Φίδι. Μόνο που το φίδι το σκότωσε ο Μεγαλέξανδρος και ο ήρωάς μας επεδίωκε με ύπουλο τρόπο να εισπράξει την αμοιβή… Η συνέχεια στην παράσταση είναι γνωστή: ο Καραγκιόζης τιμωρείται για το ψέμα που είπε. Μένει να δούμε αν η δικαιοσύνη της παράστασης θα αποδοθεί και στην πραγματική ζωή…

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια 
υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής "Δημοτικής Αναγέννησης"

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:47 am


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Mεγάλη Εβδομάδα στην Ενορία της Αγίας Θεοδώρας στην Αρτα - artabest.net

Mεγάλη Εβδομάδα στην Ενορία της Αγίας Θεοδώρας στην Αρτα  artabest.net

Mεγάλη Εβδομάδα στην Ενορία της Αγίας Θεοδώρας στην Αρτα. Και φέτος θα αναβιώσουν τα έθιμα στην Ενορία της Αγίας Θεοδώρας τα οποία λαμβάνουν χώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:43 pm


Το προεκλογικό πρόγραμμα και την επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού παρουσίασε ο Χρ. Τσιρογιάννης - MAXITIS ARTAS

Το προεκλογικό πρόγραμμα και την επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού παρουσίασε ο Χρ. Τσιρογιάννης  MAXITIS ARTAS

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Ζητάμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την Άρτα». Της Ειρήνης Κατσούλα. Στο Επιμελητήριο ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 8:06 pm


Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα - EpirusPost.gr

Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα  EpirusPost.gr

Άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριµάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ανοιχτό παιχνίδι στον ∆ήµο Αρταίων και άρωµα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 7:06 pm


Άρτα: Κατάλαβαν ότι βρίσκονταν κοντά τους αστυνομικοί και... - Newsit

Άρτα: Κατάλαβαν ότι βρίσκονταν κοντά τους αστυνομικοί και...  Newsit

Αποφάσισαν να ρισκάρουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν. Η τύχη όμως, αυτή τη φορά δεν ήταν μαζί τους...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 6:18 pm


Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Άρτα. Σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 3:41 pm


Άρτα:Πρόγραμμα Μ. Εβδομάδος Ι.Ν. Παναγίας Γίατρισσας Νοσοκομείου - artabest.net

Άρτα:Πρόγραμμα Μ. Εβδομάδος Ι.Ν. Παναγίας Γίατρισσας Νοσοκομείου  artabest.net

Το Πρόγραμμα Μ. Εβδομάδος Ι.Ν. Παναγίας Γίατρισσας Νοσοκομείου στην Αρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 1:31 am


Παράταση στις προθεσμίες για το Κτηματολόγιο, σε Άρτα, Πρέβεζα και Γιάννενα - Pame Preveza

Παράταση στις προθεσμίες για το Κτηματολόγιο, σε Άρτα, Πρέβεζα και Γιάννενα  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 7:47 pm


Στην Άρτα η προπόνηση του ΑΟΧ/Κισσαμικού - Prisma News

Στην Άρτα η προπόνηση του ΑΟΧ/Κισσαμικού  Prisma News

Πρωινή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, στην Αρτα, περιλάμβανε το πρόγραμμα της Πέμπτης (18/04) για την ομάδα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:05 pm


Πυροβόλησαν πελαργό με αεροβόλο στην Άρτα - Pame Preveza

Πυροβόλησαν πελαργό με αεροβόλο στην Άρτα  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Οργή και θλίψη προκαλεί η ενέργεια ασυνείδητων οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 2:07 pm


Ανακοπή στην εκπνοή ο ΑΟΤ και τώρα "τελικός" στην Άρτα - Trikalanews

Ανακοπή στην εκπνοή ο ΑΟΤ και τώρα "τελικός" στην Άρτα  Trikalanews

Δεν είχες την τύχη με το μέρος του ο Α Ο Τρίκαλα στον αγώνα του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη αλλά η ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 12:51 pm


Όταν ο έρωτας «χτυπά» στην Αρτα! - artabest.net

Όταν ο έρωτας «χτυπά» στην Αρτα!  artabest.net

Όταν ο έρωτας χτυπά στην Αρτα, μάλλον είσαι έτοιμος/η να κάνεις τα πάντα! Ως και πινακίδα σήμανσης αγάπης να τοποθετήσεις....!! Η παραπάνω φωτογραφία με ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 1:14 am


Master Plan για τη ΔΕΥΑ Άρτας - artabest.net

Master Plan για τη ΔΕΥΑ Άρτας  artabest.net

Υποβολή πρότασης για τη μελέτη σύνταξης Master Plan για τη ΔΕΥΑ Άρτας Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών υπεβλήθη για ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 12:19 am


Η πιο ωραία «διαφήμιση» για την Αρτα!!! - artabest.net

Η πιο ωραία «διαφήμιση» για την Αρτα!!!  artabest.net

Η πιο ωραία "διαφήμιση" για την Άρτα!!! Αυτήν την εικόνα αντικρύζουν καθημερινά οι Αρτινοί αλλά και οι τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή με το υπεραστικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 12:16 am


Οι δηλώσεις Βοσνιάδη - Τόλι μετά την ισοπαλία στην Άρτα - Football League - Athletic Radio

Οι δηλώσεις Βοσνιάδη - Τόλι μετά την ισοπαλία στην Άρτα - Football League  Athletic Radio

Η τοποθέτηση του κ. Βοσνιάδη ήταν η εξής: «Ενας ακόμη βαθμός για εμάς. Συνεχίζουμε τη συγκομιδή για να μπορέσουμε αρχικά να “κλειδώσουμε” το θέμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 7:56 pm


Ματς δίχως αύριο για Ηρόδοτο και Πλατανιά, δύσκολη έξοδο στην Άρτα για τον Α.Ο.Χ Κισσαμικό - Prisma News

Ματς δίχως αύριο για Ηρόδοτο και Πλατανιά, δύσκολη έξοδο στην Άρτα για τον Α.Ο.Χ Κισσαμικό  Prisma News

Με τις τρείς από τις τέσσερις κρητικές ομάδες να παίζουν διεξάγεται σήμερα η εμβόλιμη 28η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Football League. O Ηρόδοτος και ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:24 am


Η Άρτα προς «Αναζήτηση» επόμενου/ης ΔΗΜΑΡΧΟΥ - artabest.net

Η Άρτα προς «Αναζήτηση» επόμενου/ης ΔΗΜΑΡΧΟΥ  artabest.net

Η Άρτα προς "αναζήτηση" του επόμενου/ης Δημάρχου. Έξι οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για να διεκδικήσουν τον Δήμο Αρταίων. Η κ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 1:13 am


Τελευταία προπόνηση στην Αρτα - Flashnews.gr

Τελευταία προπόνηση στην Αρτα  Flashnews.gr

Στη Γαβριά Αρτας πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη ο ΑΟΧ/Κισσαμικός.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 8:18 pm


Πολιτική εκδήλωση ΚΙΝΑΛ σήμερα στην Άρτα για ευρωεκλογές - ΕΡΤ

Πολιτική εκδήλωση ΚΙΝΑΛ σήμερα στην Άρτα για ευρωεκλογές  ΕΡΤ

Πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές πραγματοποιείται σήμερα, 8 το βράδυ, στην Άρτα, στην οποία παίρνει μέρος τετραμελές κλιμάκιο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 9:08 am


Περιοδεία υποψηφίου ευρωβουλευτή ΝΔ Δ. Μελά σε Άρτα και Φιλιππιάδα - ΕΡΤ

Περιοδεία υποψηφίου ευρωβουλευτή ΝΔ Δ. Μελά σε Άρτα και Φιλιππιάδα  ΕΡΤ

Την Άρτα και Φιλιππιάδα πρόκειται να επισκεφθεί μεθαύριο Πέμπτη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μελάς, ο οποίος στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 9:06 am


Η Άρτα τελευταία κατοικία για τον 39χρονο αστυνομικό - ΕΡΤ

Η Άρτα τελευταία κατοικία για τον 39χρονο αστυνομικό  ΕΡΤ

ΠΑΝΔΗΜΗ χτες η κηδεία του 39χρονου ανθυπαστυνόμου, Ηλία Καλαϊτζή, που έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε περιοχή της Κόνιτσας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 8:52 am


Άρτα: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε σε χαράδρα - Zougla

Άρτα: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε σε χαράδρα  Zougla

Με αστυνομικές τιμές και με πένθιμα εμβατήρια να παιανίζουν τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Άρτα η κηδεία του 39χρονου...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 2:40 am


Στην έκθεση φρούτων και λαχανικών FRESKON η Άρτα - artabest.net

Στην έκθεση φρούτων και λαχανικών FRESKON η Άρτα  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Στηρίζουμε την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων» Στην εμπορική έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRESKON που διεξήχθη στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 12:07 am


Η αποστολή για την Αρτα - Flashnews.gr

Η αποστολή για την Αρτα  Flashnews.gr

Το βράδυ της Δευτέρας (15/04) αναχωρεί η αποστολή του ΑΟΧ/Κισσαμικού για την Αρτα και το εκτός έδρας παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τον Καραϊσκάκη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 5:13 pm


Μνήμη Αγωνιστών της Ελευθερίας και Ευεργετών στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μνήμη Αγωνιστών της Ελευθερίας και Ευεργετών στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Μνήμη Αγωνιστών της Ελευθερίας και Ευεργετών στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 3:17 pm


Από θέση ισχύος στην Αρτα - Flashnews.gr

Από θέση ισχύος στην Αρτα  Flashnews.gr

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός βαδίζει προς την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του για το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 5:16 pm


"Ω! Γλυκύ μου Έαρ" - Εκδήλωση για το Πάσχα στην Άρτα - Pame Preveza

"Ω! Γλυκύ μου Έαρ" - Εκδήλωση για το Πάσχα στην Άρτα  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Οι μικροί μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 4:05 pm


Με κάθε επισημότητα το Δημοτικό Μνημόσυνο στην Άρτα - artabest.net

Με κάθε επισημότητα το Δημοτικό Μνημόσυνο στην Άρτα  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Τιμούμε τους ανθρώπους που προσέφεραν στον τόπο μας» Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Κοιμητηριακό Ναό ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 12:06 pm


Υπογραφές για την Οριοθέτηση και Αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου - artabest.net

Υπογραφές για την Οριοθέτηση και Αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανάπτυξη όλης της παραποτάμιας περιοχής της Άρτας, με έργα γεφυρώσεων, αναπλάσεων, αναψυχής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 11:30 pm


Υποψήφια στην Άρτα! - EpirusPost.gr

Υποψήφια στην Άρτα!  EpirusPost.gr

Υποψήφια βουλευτής στην Άρτα θα είναι και πάλι η Όλγα Γεροβασίλη. Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο «Θέμα» ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 3:21 pm


Τι απαντά η Προϊστάμενη του πρώην ΤΕΒΕ στην Άρτα για την Κατεστραμμένη Σημαία - artabest.net

Τι απαντά η Προϊστάμενη του πρώην ΤΕΒΕ στην Άρτα για την Κατεστραμμένη Σημαία  artabest.net

Απάντηση σχετικά με την χθεσινή δημοσίευση της κατεστραμμένης Ελληνικής σημαίας που κυματιζει πάνω από την υπηρεσία του πρώην ΤΕΒΕ. Οπως δήλωσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 3:14 am


Άρτα:Υποβολή προτάσεων για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων - artabest.net

Άρτα:Υποβολή προτάσεων για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων  artabest.net

Υποβολές προτάσεων για δημιουργία και αναβάθμιση στάσεων και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων Το «πράσινο φως» για την υποβολή της πρότασης για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 1:18 am


Ξεκούραστο... τρίποντο και το βλέμμα στην Άρτα! - Football League - Athletic Radio

Ξεκούραστο... τρίποντο και το βλέμμα στην Άρτα! - Football League  Athletic Radio

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν να παίξει με τον Αήττητο Σπάτων, ωστόσο η ομάδα έχει αποχωρήσει και έτσι θα πάρει ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 7:20 pm


Άρτα: 457χιλ. ευρώ, στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, για νέα έργα καθημερινότητας - Pame Preveza

Άρτα: 457χιλ. ευρώ, στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, για νέα έργα καθημερινότητας  Pame Preveza

Πρόκειται για παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα καθημερινότητας και διευκολύνουν την πρόσβαση και την μετακίνηση των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 3:16 pm


Άρτα: Στον Εισαγγελέα για παραποιημένο κυνηγετικό όπλο - Pame Preveza

Άρτα: Στον Εισαγγελέα για παραποιημένο κυνηγετικό όπλο  Pame Preveza

Συχνοί οι έλεγχοι και περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 3:05 pm


Κοινή δήλωση για τα μεγάλα έργα στην Άρτα - EpirusPost.gr

Κοινή δήλωση για τα μεγάλα έργα στην Άρτα  EpirusPost.gr

Τρία σημαντικά έργα βαίνουν προς υλοποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Άρτα, που θα δώσουν μια νέα δυναμική ανάπτυξης στη ευρύτερη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 12:01 pm


Άρτα: Αξιοποίηση του χώρου των πρώην αποθηκών της ΕΑΣΑΦ - Pame Preveza

Άρτα: Αξιοποίηση του χώρου των πρώην αποθηκών της ΕΑΣΑΦ  Pame Preveza

Χρ. Τσιρογιάννης: Ένα σημαντικό έργο δίπλα στο ιστορικό Γιοφύρι.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 7:54 pm


Άρτα: Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ - MAXITIS ARTAS

Άρτα: Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+  MAXITIS ARTAS

Από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου 2019 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:00 am


Γιορτή ανακύκλωσης στην Άρτα - ΕΡΤ

Γιορτή ανακύκλωσης στην Άρτα  ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, μαζί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 9:17 am


Στην Άρτα ο Νίκος Ανδρουλάκης - Typos-i.gr

Στην Άρτα ο Νίκος Ανδρουλάκης  Typos-i.gr

Στην Άρτα θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 8:56 am


Άρτα:Το Σάββατο 13 Απριλίου το ετήσιο Δημοτικό Μνημόσυνο - artabest.net

Άρτα:Το Σάββατο 13 Απριλίου το ετήσιο Δημοτικό Μνημόσυνο  artabest.net

Το καθιερωμένο Δημοτικό Μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 9 στο πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων του Κοιμητηρίου της Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 1:29 am


Στο Οικ. Πατριαρχείο προσκυνητές από την Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στο Οικ. Πατριαρχείο προσκυνητές από την Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Στο Οικ. Πατριαρχείο προσκυνητές από την Άρτα. Η Ενορία Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Let's Do It στην Άρτα:Ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού έστειλαν οι Αρτινοί - artabest.net

Let's Do It στην Άρτα:Ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού έστειλαν οι Αρτινοί  artabest.net

Ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού έστειλαν εκατοντάδες Αρτινοί στη δράση του Let's Do It που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων Ένα ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 9:25 pm


Άρτα:Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα του Επιμελητηρίου Άρτας - artabest.net

Άρτα:Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα του Επιμελητηρίου Άρτας  artabest.net

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 6:27 pm


Στις 13 Απρίλη στην Άρτα η τελευταία παράσταση της «Μαύρης Πεταλούδας» - 902.gr

Στις 13 Απρίλη στην Άρτα η τελευταία παράσταση της «Μαύρης Πεταλούδας»  902.gr

Στο Λαύριο δόθηκε την Κυριακή 7 Απρίλη η παιδική παράσταση «Η Μαύρη Πεταλούδα» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ για τα παιδιά του Σωματείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 11:40 am


Άρτα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού»:Απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς κ. Θώδη Δημήτρη για τον αγώνα - artabest.net

Άρτα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού»:Απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς κ. Θώδη Δημήτρη για τον αγώνα  artabest.net

Απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς κ. Θώδη Δημήτρη για τον αγώνα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» Σχετικά με τα όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 12:48 am


Άρτα:Με 48 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 10 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων - artabest.net

Άρτα:Με 48 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 10 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων  artabest.net

2η Τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2019 (αριθ.4/2019 Α.Ε.Ε.) Υποβολή Πρότασης για την «Αναβάθμιση στάσεων για την εξυπηρέτηση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 12:38 am


Α1 Γυναικών: Φίλιππος Βέροιας – Άρτα 24-28 - Είκοσι λεπτά ήταν “όλα τα λεφτά” (βίντεο) - Verianet

Α1 Γυναικών: Φίλιππος Βέροιας – Άρτα 24-28 - Είκοσι λεπτά ήταν “όλα τα λεφτά” (βίντεο)  Verianet

Μετά από έναν αγώνα που είχε τα χαρακτηριστικά “αγωνιστικής υποχρέωσης” και έληξε μέσα σε αμοιβαίες χειραψίες, η ομάδα της Άρτας νίκησε τον Φίλιππο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 7:45 pm


Πάνοπλη στην Άρτα η Δόξα Δράμας - SDNA

Πάνοπλη στην Άρτα η Δόξα Δράμας  SDNA

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχτεί στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής (7/4 16:00) κόντρα στον Καραϊσκάκη η Δόξα Δράμας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - Κτίζει γεφύρια… στην Άρτα - newsbomb.com.cy

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - Κτίζει γεφύρια… στην Άρτα  newsbomb.com.cy

Τέτοια καρτερικότητα και τόση ανοχή είχαμε να δούμε από την εποχή των πρωτοχριστιανών. Να βρίζεται να λοιδορείται κι εκείνος με γαλήνια την όψη να γυρίζει το ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 9:02 am


Υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το ΚΙΝ.ΑΛ. η Βούλα Γεωργάκη από την Άρτα - Πολιτική - AgrinioTimes

Υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το ΚΙΝ.ΑΛ. η Βούλα Γεωργάκη από την Άρτα - Πολιτική  AgrinioTimes

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε η Βούλα Γεωργάκη, η οποία θα είναι υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: 19χρονος "βούτηξε" φωτογραφική μηχανή - Pame Preveza

Άρτα: 19χρονος "βούτηξε" φωτογραφική μηχανή  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου για ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Ξεκινά την Κυριακή το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Άρτα - artabest.net

Ξεκινά την Κυριακή το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Άρτα  artabest.net

Ξεκινά την Κυριακή το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νομού Άρτας που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες, αριθμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 12:51 am


Πεζοδρόμια και φωτισμός στην Άρτα - EpirusPost.gr

Πεζοδρόμια και φωτισμός στην Άρτα  EpirusPost.gr

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Ι.ΚΑΛΛΙΑΣ&ΣΙΑ Ε.Ε. για δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις σε Γιάννενα και Άρτα για οπλοκατοχή, ναρκωτικά και κλοπή - Pame Preveza

Συλλήψεις σε Γιάννενα και Άρτα για οπλοκατοχή, ναρκωτικά και κλοπή  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Tο taxis τρελάθηκε και... προήγαγε σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ μία τραπεζοκόμο στην Αρτα - Ελεύθερος Τύπος

Tο taxis τρελάθηκε και... προήγαγε σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ μία τραπεζοκόμο στην Αρτα  Ελεύθερος Τύπος

Δεν πίστευε στα μάτια της η τραπεζοκόμος από το Γενικό Νοσοκομείο 'Αρτας, όταν τύπωσε το αποδεικτικό μισθοδοσίας της από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: Πωλούσε χιλιάδες τσιγάρα που γέμιζε με λαθραίο καπνό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Πωλούσε χιλιάδες τσιγάρα που γέμιζε με λαθραίο καπνό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 58χρονος λαθρέμπορος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Σοκ στην Άρτα με άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στη ταράτσα πολυκατοικίας - Sinidisi.gr

Σοκ στην Άρτα με άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στη ταράτσα πολυκατοικίας  Sinidisi.gr

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Άρτας με ένα νέο περιστατικό αυτοχειρίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου.Ένας άνδρας ηλικίας 74 ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Στην Άρτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλος - ΕΡΤ

Στην Άρτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλος  ΕΡΤ

Την Άρτα επισκέπτεται σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση με ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 9:04 am


2 Συλλήψεις στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα για λαθραίο καπνό - artabest.net

2 Συλλήψεις στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα για λαθραίο καπνό  artabest.net

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σήμερα (03-04-2019) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 3:00 am


«Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ των παραγωγών της Άρτας» - artabest.net

«Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ των παραγωγών της Άρτας»  artabest.net

Ο Γ. Στύλιος, συζητά στη Βουλή με τον Υπουργό τις αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ των παραγωγών της Άρτας και την ενίσχυσή τους λόγω κλιματικής αλλαγής Πως θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στην Άρτα - artabest.net

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στην Άρτα  artabest.net

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι με τον Λύκο & τα 7 Κατσικάκια & την 1η σεζόν του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Διήμερη εκδρομή στην Άρτα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Διήμερη εκδρομή στην Άρτα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, συμμετέχει στην Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Άρτα Δευτέρα 13 - Τρίτη 14 Μαΐου 2019. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: «Τίτλοι τέλους» για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ - Press Publica

Άρτα: «Τίτλοι τέλους» για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ  Press Publica

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια, για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στην Αρτα. Την απόφαση έλαβε το Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ πριν από λίγες ημέρες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Οι «ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ» στην Αρτα! - artabest.net

Οι «ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ» στην Αρτα!  artabest.net

«ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ» ΚΩΜΩΔΙΑ του Βαγγέλη Δουκουτσέλη Μια κωμωδία με συγκίνηση και ένα δράμα με πολύ γέλιο! Γέλιο και δάκρυ, χιούμορ και συγκίνηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς χειρουργεία το Παίδων Πεντέλης, χωρίς γιατρούς στην Άρτα - The TOC

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς χειρουργεία το Παίδων Πεντέλης, χωρίς γιατρούς στην Άρτα  The TOC

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) καταγγέλει ότι αποψιλώνονται τα νοσοκομεία από ιατρούς με ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Ο Φ. Κουρμούσης σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου στην Άρτα - ΕΡΤ

Ο Φ. Κουρμούσης σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου στην Άρτα  ΕΡΤ

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «120 δόσεις προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ΕΦΚΑ, κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Άρτα:Αξιοποιώντας τα ευφυή συστήματα στο Ηπειρωτικό Κρέας - artabest.net

Άρτα:Αξιοποιώντας τα ευφυή συστήματα στο Ηπειρωτικό Κρέας  artabest.net

EUKREAS - Προηγμένη ιχνηλασιμότητα του Ηπειρωτικού κρέατος για την βελτίωση της παραγωγικής απόδοσης, ποιότητας και υγιεινής αξιοποιώντας ευφυή ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 2:15 am


Ολοκληρώνεται το κτηματολόγιο σε Αρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και Λευκάδα ως 24 Απριλίου - artabest.net

Ολοκληρώνεται το κτηματολόγιο σε Αρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και Λευκάδα ως 24 Απριλίου  artabest.net

Εκ μέρους της κοινοπραξίας «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡΡΑΣ Ι.» αναδόχου της μελέτης για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή, θα θέλαμε ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 12:59 am


3.500 δρομείς έτρεξαν στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού" στην Άρτα - Pame Preveza

3.500 δρομείς έτρεξαν στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού" στην Άρτα  Pame Preveza

Η Άρτα επίκεντρο πλέον μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, τονίζει ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Μήνυμα αγώνα έστειλαν τα School Art Festival σε Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Μήνυμα αγώνα έστειλαν τα School Art Festival σε Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα (ΦΩΤΟ)  902.gr

Το Σάββατο 30 Μάρτη οι Συντονιστικές Επιτροπές των Μαθητών σε Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα με αποφάσεις 15μελών, μέσα στη «φωτιά του αγώνα» ενάντια στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα - Έθνος

ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα  Έθνος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας βλέπει την επένδυσή του στους αυτόµατους πωλητές να αποδίδει καρπούς, καθώς ολοένα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Περαταριά: Το χειροκίνητο τελεφερίκ στην Άρτα - EpirusPost.gr

Περαταριά: Το χειροκίνητο τελεφερίκ στην Άρτα  EpirusPost.gr

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής μηχανικής ανά την Ελλάδα είναι η λεγόμενη Περαταριά, που βρίσκεται στο Μεσόπυργο Άρτας, στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Συνεχίζονται οι κλοπές στην Άρτα - Pame Preveza

Συνεχίζονται οι κλοπές στην Άρτα  Pame Preveza

Σχεδόν καθημερινά, περιπτώσεις κοσμούν τα αστυνομικά δελτία.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής η οποία έγινε μέσα σε καταστήματα της Άρτας - artabest.net

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής η οποία έγινε μέσα σε καταστήματα της Άρτας  artabest.net

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, κλοπή πορτοφολιού από κατάστημα, που διαπράχθηκε την 23-02-2019 στην Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Συνελήφθησαν στην Άρτα 2 ιδιόκτητες καταστημάτων για ηχορύπανση - artabest.net

Συνελήφθησαν στην Άρτα 2 ιδιόκτητες καταστημάτων για ηχορύπανση  artabest.net

Συνελήφθησαν, σήμερα (30-09-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος 'Άρτας και του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Αύριο στην Άρτα και την Κυριακή στα Ιωάννινα η Ν. Κεραμέως - ΕΡΤ

Αύριο στην Άρτα και την Κυριακή στα Ιωάννινα η Ν. Κεραμέως  ΕΡΤ

Εκτός από την Άρτα αύριο Σάββατο, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, επισκέπτεται την Κυριακή και τα Ιωάννινα όπου θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Let's Do It στην Άρτα την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 - artabest.net

Let's Do It στην Άρτα την Κυριακή 7 Απριλίου 2019  artabest.net

Ο Δήμος Αρταίων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμμετέχει στο Let's Do It, την Πανελλαδική δράση που στόχο έχει την προώθηση του εθελοντισμού. Φέτος το ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Σήμερα το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της πόλεως Άρτης, τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Οι Adámas για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Άρτα (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Οι Adámas για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Άρτα (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Oι afro–latin, psych–funk/soul(ers) Adámas επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να μας μυήσουν στο δικό τους θαυμαστό πολυπρισματικό σύμπαν.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Τώρα! Τροχαίο ατύχημα στην Άρτα - artabest.net

Τώρα! Τροχαίο ατύχημα στην Άρτα  artabest.net

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Περιφερειακή Οδό της Άρτας πριν το Δημαρχείο της πόλης,στο ρεύμα προς Γιάννενα. Μόνο υλικές ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Άρτα - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Άρτα  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η Ιερατική Σύναξη μηνός Μαρτίου, για τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Πέμπτη συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στην Άρτα - AlfaVita

Πέμπτη συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στην Άρτα  AlfaVita

Από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου 2019 στην Άρτα και στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Μικτές ΕΠΣΑ:Με Αθήνα οι Παίδες, με Άρτα οι Νέοι - Gnomip.gr

Μικτές ΕΠΣΑ:Με Αθήνα οι Παίδες, με Άρτα οι Νέοι  Gnomip.gr

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. η κλήρωση της 4ης φάσης των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 και Κ-16, η οποία ανέδειξε τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Πάνω από 3.500 δρομείς στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού", στην Άρτα - Pame Preveza

Πάνω από 3.500 δρομείς στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού", στην Άρτα  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Με πάνω από 3.500 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του αγώνα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


ΑΡΤΑ:Η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» έρχεται στην Άρτα - artabest.net

ΑΡΤΑ:Η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» έρχεται στην Άρτα  artabest.net

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Άρτα το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και Χάχανα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Η Άρτα τίμησε την Εβραϊκή Κοινότητα - EpirusPost.gr

Η Άρτα τίμησε την Εβραϊκή Κοινότητα  EpirusPost.gr

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Άρτας, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Με λαμπρότητα τίμησε η Άρτα την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Pame Preveza

Με λαμπρότητα τίμησε η Άρτα την επέτειο της 25ης Μαρτίου  Pame Preveza

Χρ. Τσιρογιάννης: «Να διδαχθούμε από τα ιδανικά των προγόνων μας και με ομοψυχία και συνεργασία να πάμε την Άρτα μπροστά!»

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Άρτα:Ζητείται Delivery στο Magic Cafe - artabest.net

Άρτα:Ζητείται Delivery στο Magic Cafe  artabest.net

Ζητείται άτομο για delivery στο Magic Cafe στην Αρτα, Σκουφά 24. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 2681181050 6987761112 6909839994.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Εορτασμός Επετείου 25ης Μαρτίου 2019 στην Άρτα-(φωτό-live μετάδοση) - artabest.net

Εορτασμός Επετείου 25ης Μαρτίου 2019 στην Άρτα-(φωτό-live μετάδοση)  artabest.net

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην οδό Σκουφά την Άρτα κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Άρτα:45χρονη έκλεψε τσάντα από 37χρονη - artabest.net

Άρτα:45χρονη έκλεψε τσάντα από 37χρονη  artabest.net

Συνελήφθη, χθες (23-03-2019) το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 45χρονη ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Άρτα:Δημιουργία Σκοπευτηρίου στην Γραμμενίτσα - artabest.net

Άρτα:Δημιουργία Σκοπευτηρίου στην Γραμμενίτσα  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έργο σημαντικό για τους φίλους της Σκοποβολής και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας» Σε μια ιδιαίτερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


«Βουλιάζει» ο Ηρακλής: Ήττα στην Άρτα και τώρα... τρέχει - SDNA

«Βουλιάζει» ο Ηρακλής: Ήττα στην Άρτα και τώρα... τρέχει  SDNA

Σε «μπελάδες» μπαίνει ο Ηρακλής, καθώς μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕ Καραϊσκάκης βρίσκεται κάτω από την δέκατη θέση της Football League, με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Άρτα:Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και πεζοδρόμησης στις οδούς Δρυάδων, Πρωταγόρα και Αμβρακιώτη - artabest.net

Άρτα:Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και πεζοδρόμησης στις οδούς Δρυάδων, Πρωταγόρα και Αμβρακιώτη  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Βελτιώνουμε με έργα την καθημερινότητα των δημοτών» Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθημερινότητας για την πόλη της Άρτας ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: Μετέφερε με λεωφορείο ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Μετέφερε με λεωφορείο ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Βρέθηκαν στην κατοχή οκτώ «φιξάκια» με ηρωίνη , άλλες έξι συσκευασίες με κοκαΐνη και μια ακόμη με κάνναβη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Η ατζέντα Παπαδόπουλου-Θεοδωρίδη στην Άρτα - MetroSport.gr

Η ατζέντα Παπαδόπουλου-Θεοδωρίδη στην Άρτα  MetroSport.gr

Στο επίκεντρο το οικονομικό και η λειτουργία του Ηρακλή. Στην Αθήνα αφίχθη χθες ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε., Θανάσης Παπαδόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Δημιουργείται σκοπευτήριο στην Άρτα - Η πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση σε όλη τη χώρα - Pame Preveza

Δημιουργείται σκοπευτήριο στην Άρτα - Η πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση σε όλη τη χώρα  Pame Preveza

Έργο σημαντικό για τους φίλους της Σκοποβολής και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας, τονίζει ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: "Αγόρασαν" μηχάνημα με πλαστή επιταγή - Pame Preveza

Άρτα: "Αγόρασαν" μηχάνημα με πλαστή επιταγή  Pame Preveza

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και κλοπής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: