Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η σύνθετη πολιτική πραγματικότητα

Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ χρειάστηκε να ξεπεράσει τις 3 ώρες, δείχνει τον όγκο και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα την αντιπολιτευτική ατζέντα


   Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ χρειάστηκε να ξεπεράσει τις 3 ώρες, δείχνει τον όγκο και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα την αντιπολιτευτική ατζέντα.
   Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, τα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολυάριθμα. Αφορούν την οικονομία, τα πλεονάσματα, τα φορολογικά, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την παλινόρθωση της διαπλοκής, τη ΔΕΗ, την Ελληνικός Χρυσός. Αλλά και πιο θεσμικά ζητήματα όπως τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την ψήφο των ομογενών.
   Πολλές από τις πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής απειλούν ευθέως την κοινωνία και υπονομεύουν βασικές δικλείδες προστασίας των αδύναμων. Είναι η ίδια η κοινωνία που πρέπει να οργανωθεί για να τα αποτρέψει. Και η Αριστερά πρέπει να στρέψει προς τα εκεί τις οργανωτικές και πολιτικές της προσπάθειες γιατί αυτή είναι η πρωταρχική της αποστολή: να είναι εκεί που οι αδύναμοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
   Παράλληλα, η αντιπολίτευση οφείλει να πετύχει αυτό που η Ν.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει: την απευθείας αντιπαράθεση και την άμεση πολιτική σύγκρουση, ώστε να ξεσκεπαστούν η υποκρισία, η διγλωσσία και οι πραγματικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό απαιτεί ακατάβλητη και άκρως επιθετική κοινοβουλευτική δραστηριότητα, τεκμηριωμένες θέσεις, ταχύτητα αντιδράσεων, δημιουργία πολιτικών γεγονότων.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Αυτή η ανασυγκρότηση θα πετύχει τους στόχους της αν, μαζί με την πολιτική και προγραμματική ανανέωση του κόμματος, απαντά και στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου δράσης.
   Είναι ψηλά ο πήχης. Αλλά μόνο έτσι αξίζει τον κόπο.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:51 pm


Δεν φτάνουν τα λεφτά για κοινωνικό μέρισμα... μας τα 'φαγε ο ΣΕΒ

Δεν βγαίνουμε, έχουμε να εξοφλήσουμε κάτι πολιτικές συναλλαγματικές σε «επενδυτές» και «εργολάβους»...


   Και πώς να φτάσουν τα λεφτά για κοινωνικό μέρισμα αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες των 468 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας χαρίζοντάς τους τις φοροελαφρύνσεις που κάποιοι άλλοι αφελώς περίμεναν;
   Και πού να βρεθούν τα επιπλέον χρήματα για να καλύψουν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να χαρίσει μια γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες;
   Και πού να βρεθούν τα λεφτά για την πολυδιαφημισμένη φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης αφού η κυβέρνηση είχε ως προτεραιότητα την εξόφληση κάτι πολιτικών συναλλαγματικών σε «επενδυτές» και «εργολάβους»;
   "Δεν βγαίνουμε" αρχίζουν να μουρμουρίζουν οι μέχρι πρότινος λαλίστατοι υπουργοί της Ν.Δ. και ο ένας μετά τον άλλον παραπέμπουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για το 2020 και 2021 επιχειρώντας με τη βοήθεια των «επιτελικών ΜΜΕ» να καρπωθούν ως δικές τους κάποιες κοινωνικές πρόνοιες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
   Κόβουν το κοινωνικό μέρισμα, ετοιμάζονται να καταργήσουν τα κοινωνικά επιδόματα υποσχόμενοι ένα θολό και αόριστο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αυξάνουν τον ΕΦΚΑ, ανεβάζουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και όλα αυτά σε ένα επικοινωνιακά ελεγχόμενο περιβάλλον όπου οι πολίτες τροφοδοτούνται με έρευνες και δημοσκοπήσεις όπου οι έντεκα στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την κυβερνητική πολιτική. Μόνο που δεν μας λένε αν οι ερωτήσεις έγιναν σε ιδιοκτήτες ακινήτων του Ψυχικού και της Εκάλης ή σε μέλη του ΣΕΒ. Γιατί πέραν τούτων ποιος μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος όταν του μεταθέτουν για το βάθος της τετραετίας όσα προεκλογικά του υποσχέθηκαν ή του αφαιρούν όσα η προηγούμενη κυβέρνηση του εξασφάλιζε;
   Τι απαντά, αλήθεια, στη «δημοσκόπηση» της καθημερινότητας η μεσαία τάξη καθώς βλέπει να εξανεμίζονται οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη; Πώς σχολιάζουν άραγε οι μικρομεσαίοι το γεγονός πως το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των λίγων και των ισχυρών, αυτών που αποτελούν την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, τους οποίους η κυβέρνηση πριμοδοτεί με φοροελαφρύνσεις, αλλά και με νομοθετικά εργαλεία συμπίεσης του εργατικού κόστους;
   Τι θα πουν άραγε οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης όταν πολύ σύντομα θα έρθουν ξανά αντιμέτωποι με τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων;
   Περιμένουμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της επόμενης δημοσκόπησης.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:31 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Διπλά δειλός ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Novartis

- Δειλός απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο, δειλός και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη
- «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία»


   «Δειλό απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» χαρακτηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου τον κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για «νέο φθηνό τακτικισμό»
   «Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
   Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά - Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα».
   «Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου.
   «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

  Αλέξης Τσίπρας: "Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης"
   Την περασμένη Κυριακή, στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο, σε ερώτηση για το σκάνδαλο Novartis ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
   Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει προανακριτική επιτροπή, εξεταστική, ειδικά δικαστήρια για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:21 pm


Οι μνημονιακές πολιτικές χωρίς μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη προσβάλλουν υπέρμετρα την Ήπειρο και τους πολίτες της

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται μια περιοχή οι πολίτες της οποίας, αν περάσουν τα αντεργατικά νομοθετήματά του για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, θα έχουν χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες


   Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ήπειρο, στην οποία και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ, θα οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις, τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας.
   Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται μια περιοχή οι πολίτες της οποίας, αν περάσουν τα αντεργατικά νομοθετήματά του για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, θα έχουν χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
   Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει στους πολίτες της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης γιατί αποφάσισε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, αντί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη μείωση σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ή να δώσει τους επιπλέον πόρους σε δράσεις κοινωνικής φροντίδας, όπως για παράδειγμα τα ολοήμερα σχολεία, ή τα δωρεάν σχολικά γεύματα.
   Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει γιατί αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ειδικά σε μια περιοχή που είναι αγροτική και το ενεργειακό κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, μια περιοχή που χρειάζεται να ζεσταθεί τον χειμώνα.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν προχωρά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μένουν σχολεία, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς εκπαιδευτικούς.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης σε μια πόλη «πρώτη στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» γιατί επιλέγει σε κρίσιμες εθνικά θέσεις κομματικά αρεστούς και όχι άριστους, χωρίς τα απαραίτητα πτυχία και μάλιστα αλλάζοντας νόμους για χάρη τους. Πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης κόμπαζε για την αριστεία.
   Επίσης, ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί κατάργησε τη δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση από τα Πανεπιστήμια μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Επιμόρφωσης, σε μια εποχή που υπάρχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για επαγγελματική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, αναγκάζοντας χιλιάδες νέους να πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές στον ιδιωτικό τομέα.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις επενδύσεις και τις μπουλντόζες που όλο έρχονται, όπως υπόσχονταν πριν τις εκλογές και τώρα οι Ηπειρώτες βλέπουν άδηλο το μέλλον της σύνδεσης Ιωάννινα- Κακαβιά και της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.
   Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ υπόσχονταν «επιστροφή στην κανονικότητα». Αυτό που δεν διευκρίνισε, όμως, ήταν ότι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αφορούσε επιστροφή στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης και της νομής της εξουσίας των πραγματικών φίλων του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι 14 χιλιάδες ιδιοκτήτες της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα δουν για πρώτη φορά να μειώνεται σε αυτούς ο ΕΝΦΙΑ και οι 468 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που θα δουν υπέρμετρα μεγάλη μείωση στον φόρο επιχειρήσεων.
   Για όλους τους υπόλοιπους, τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις start up επιχειρήσεις, τα έργα και οι ημέρες του κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές είναι επιστροφή σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Ας ξέρει, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ότι για όλους αυτούς, τους απόκληρους των πολιτικών της κυβέρνησής του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.

Κώστας Μπάρκας, 
βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:36 pm


Είναι απίστευτοι! Όχι μόνο τρώνε από τα έτοιμα, τα παρουσιάζουν και σα δικά τους!

Και η Μιχαηλίδου στο δρόμο που χάραξε ο Βρούτσης...


   Τι αναφέρει σε δήλωση της η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β' Αθήνας, Νότιου Τομέα, Θεανώ Φωτίου:
   Στην εκπομπή του κ. Αυτιά, στις 14/9 η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε είτε να αγνοεί είτε να ψεύδεται συνειδητά για θέματα του χαρτοφυλακίου της για τα οποία έχει λεπτομερώς ενημερωθεί, τόσο από την πρώην Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, όσο και εγγράφως από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, του φορέα παροχής των επιδομάτων.
   1ον. Για τα άτομα με αναπηρία:
   Δήλωσε: «βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον ΟΠΕΚΑ για να δούμε τι θα κάνουμε για την τακτική χορήγηση, σε μηνιαία βάση, των αναπηρικών επιδομάτων». Το γνωρίζει, αλλά εκ νέου την πληροφορούμε ότι, εδώ και 6 μήνες, οι ανάπηροι πληρώνονται κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.
   2ον. Για τις μη αναστρέψιμες παθήσεις των ΑμεΑ:
   Είπε ότι θα κάνει κάτι ώστε άτομα με μη αναστρέψιμες αναπηρίες να μη χρειάζεται να ξαναπερνάνε ΚΕΠΑ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον Ιανουάριο του 2018 ένα νέο πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες δεν χρειάζεται επανεξέταση από ΚΕΠΑ, αυξάνοντάς τις από 45 που ήταν σε 140.
   3ον. Για το ακατάσχετο των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας:
   Είπε ότι κοιτάζουν πώς τα αναπηρικά (προνοιακά) επιδόματα που δίνονται σε ΑμεΑ δεν θα κατάσχονται, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει ότι τα επιδόματα που δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε ΑμεΑ είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και μη προσμετρώμενα στο εισόδημα.
   4ον. Για το ΚΕΑ: 
   Είπε ότι θα φροντίσουν ώστε οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να μπαίνουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας, όταν γνωρίζει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, εδώ και δυο χρόνια, απορροφούνται σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας μοριοδοτούμενοι ειδικά.
   Αντί η κ. Μιχαηλίδου να εξαγγέλλει όσα ήδη έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πει αν θα αυξήσει το επίδομα του ΚΕΑ κατά 11%, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2020, ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού ή αν θα αυξήσει, όπως είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων δικαιούχων του ΚΕΑ που υποχρεωτικά προωθούνται σε θέσεις εργασίας σε 20%.
   5ον. Για τις συντάξεις χηρείας:
   Όσο για τις συντάξεις χηρείας, που παρουσίασε ως επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτές νομοθετήθηκαν τον Μάιο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς εφαρμόζουν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:36 pm


Πού βρήκατε τα 725.000 ευρώ κ. Πρωθυπουργέ;

- Το θαύμα των Παρισίων: Ταμείο €10.000 γέννησε… €725.000!
- Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;


   Αποκαλυπτικό ως συνήθως, το Documento της περασμένης Κυριακής, στο οποίο αποκαλύπτεται ένα άγνωστο μέχρι τώρα στοιχείο,. Ότι για την αγορά του διαβόητου σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι, ο Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ως πηγή προέλευσης του ακινήτου αναγράφεται «δάνειο», ενώ, πέρα από το δάνειο των 900.000 ευρώ, καταβλήθηκαν και 725.000 ευρώ μετρητά, τα οποία είναι «ορφανά», καθώς δεν δικαιολογούνται από πουθενά!
   Ενώ λοιπόν η εταιρεία έχει μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, καταβάλλει ποσό σχεδόν 725.000 ευρώ,
  Αμείλικτα τα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ: Πώς μια εταιρεία που μόλις συστάθηκε και δήλωσε τα κεφάλαιά της βρίσκεται μερικά 24ωρα μετά να καταβάλλει τόσο υψηλό αντίτιμο σε μετρητά; Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν;
   Πώς συνέβη αυτό το θαύμα των Παρισίων; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;

   Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento:

Στις 16 Ιουνίου του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής και υπόχρεος δήλωσης πόθεν έσχες καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επιστολή με την οποία ενημερώνει πως ο έγγαμος βίος του έχει διαταραχτεί και είναι σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Στις 30 Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης χωρίς να συμπεριλαμβάνει σε αυτή την κ. Γκραμπόφσκι. Την ίδια μέρα που καταθέτει το πόθεν έσχες, η Μ. Γκραμπόφσκι όλως διαβολικώς δημιουργεί στο Παρίσι την εταιρεία SCI Personal Ventures. Η εταιρεία ανήκει κατά 95% σε αυτήν και κατά 5% στον ετεροθαλή αδελφό της Γιώργο Παπαζήση. Το μετοχικό κεφάλαιο με το οποίο δημιουργείται η εταιρεία είναι 10.000 ευρώ.
Μερικές μέρες μετά, στις 11 Ιουλίου, η εταιρεία αυτή αγοράζει από το ίδρυμα διαχείρισης περιουσίας του Pierre Cardin το γνωστό σπίτι στις όχθες του Σηκουάνα που υπήρξε τόπος διαμονής του Βολταίρου.
Οπως προκύπτει από το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, η Μ. Γκραμπόφσκι είχε υπογράψει προσύμφωνο αγοράς του σπιτιού από τις 5 Μαΐου του 2006, αλλά προχωρά στην κανονική εμφανή αγορά μόνο αφότου ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες που δεν τη συμπεριλαμβάνει.
Από τα έγγραφα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά κυρίως από αυτά που κατέθεσε η σύζυγος του πρωθυπουργού διά του δικηγόρου της σε δίκη εναντίον του Documento, φαίνεται ότι ποσό 900.000 ευρώ δίνεται για την αγορά του σπιτιού από δάνειο ενώ οι υπόλοιπες 725.000 δίνονται μετρητά και αφορούν το υπόλοιπο του τιμήματος του σπιτιού μαζί με φόρους και μεσιτείες (επίσημο συμβόλαιο μεταφρασμένο από την πλευρά της Γκραμπόφσκι):
«Οσον αφορά την καταβολή του τιμήματος, για την αγορά του ως άνου περιγραφόμενου ακινήτου, αναφέρεται ότι ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ, εν προκειμένω δηλαδή η αναφερόμενη ως άνω εδρεύουσα στο Παρίσι εταιρεία, προέβη στην υλοποίηση της καταβολής αυτού, ως εξής: α. Μέχρι του ποσού των 900.000 ευρώ μέσω δανείου ευέλικτης πίστωσης που χορηγήθηκε από την Τράπεζα GE MONEY BANK, περιγραφή του οποίου υπάρχει στο συμβόλαιο και β. Μέχρι ποσού των 570.000 από ίδια κεφάλαια».
Επίσης, η εταιρεία καταβάλλει μετρητά και πλέον του ποσού που έχει πάρει απ’ το δάνειο, 74.823 ευρώ για φόρους και 80.000 για μεσιτεία. Δηλαδή 724.823 ευρώ καταβάλλονται μετρητά από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
Αυτά προκύπτουν από τα έγγραφα της κ. Γκραμπόφσκι. Η εταιρεία της έντεκα μέρες αφού έχει συσταθεί καταβάλλει αυτό το μεγάλο ποσό σε μετρητά από τα κεφάλαιά της. Από τα αρχεία εταιρειών στη Γαλλία προκύπτει πως η εταιρεία SCI Personal Ventures έχει μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ. Αυτό το παραδέχεται και η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνει το 2016, όπου καταθέτει ότι το μετοχικό κεφάλαιο είναι 10.000 ευρώ.
Το θαύμα των Παρισίων και το ανακριβές πόθεν έσχες
Ενώ λοιπόν η εταιρεία έχει μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, καταβάλλει ποσό σχεδόν 725.000 ευρώ, τα οποία προφανώς δεν υπάρχουν στα ίδια κεφάλαια από τα οποία καταβάλλεται το υπόλοιπο σε μετρητά για την αγορά του σπιτιού.
Πώς μια εταιρεία που μόλις συστάθηκε και δήλωσε τα κεφάλαιά της βρίσκεται μερικά 24ωρα μετά να καταβάλλει τόσο υψηλό αντίτιμο σε μετρητά; Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν;
Το συγκεκριμένο ποσό δεν σχετίζεται με ενδεχόμενα ποσά που μπορεί να έχει η σύζυγος του πρωθυπουργού σε τράπεζες, αφού είναι εταιρικό και όχι προσωπικό χρήμα. Αν καταβλήθηκε, όπως γράφουν τα συμβόλαια, από την εταιρεία, έπρεπε να υπάρξει έστω και μέσα στις πρώτες μέρες λειτουργίας της αντίστοιχη αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας από τη Μ. Γκραμπόφσκι και τον αδελφό της. Τέτοια διαδικασία ούτε έχει καταγραφεί στο εμπορικό μητρώο της Γαλλίας ούτε ομολογείται από την ίδια.
Πώς συνέβη αυτό το θαύμα των Παρισίων; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;
Η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις όπως οφείλει, αλλά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2016 ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει σε ανακρίβεια. Στη σελίδα 12 της δήλωσης φαίνεται πως η σύζυγός του είναι μέτοχος κατά 95% στη γαλλική εταιρεία Personal Ventures, η οποία είναι «ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επιφανείας 92 τμ με αποθήκη και γκαράζ». Ως πηγή προέλευσης του ακινήτου αναγράφεται «δάνειο». Αποκρύπτεται δηλαδή πως το ακίνητο δεν αγοράστηκε μόνο με δάνειο αλλά καταβλήθηκε και ποσό 725.000 ευρώ από την εταιρεία σε μετρητά. Η μαύρη τρύπα επιχειρείται να εξαφανιστεί και από το πόθεν έσχες αφού προηγουμένως εξαφανίστηκε από τους ελέγχους με τον πλέον αδιαφανή τρόπο, όπως αποδεικνύει η έρευνα του Documento που ακολουθεί.
Μαύρες τρύπες στην έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ για μαύρο χρήμα
Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του Documento για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού και της συζύγου του σκόνταψε σε παραγραφή και ξέχασε να ερευνήσει το μη παραγραμμένο αδίκημα του πιθανού ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι δεν μπορεί να γίνει φορολογικός έλεγχος σε βάθος χρόνου πέραν της πενταετίας, αλλά κυρίως τη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ερμηνεία που έδωσε σε αυτή την απόφαση ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, η υπόθεση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ακολούθησε τον δρόμο της παραγραφής όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς και άλλες μεγάλες υποθέσεις. Δεν αποδείχθηκε λοιπόν με στοιχεία η «αθωότητα της Μαρέβας» αλλά η παραγραφή και μόνο. Κατά τη διαδικασία, ωστόσο, που ακολουθήθηκε από την έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ αποδεικνύεται πως ενώ το τυχόν μαύρο χρήμα δεν είχε παραγραφεί, ουδέποτε αναζητήθηκε και ουδέποτε ελέγχθηκε επαρκώς και διεξοδικά. Κυρίως αποδείχθηκε ότι οι ελεγκτές δημιούργησαν σκόπιμες συγχύσεις στην έρευνα. Ετσι εμφανίζουν τη Μαρέβα Γκραμπόφκσι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Μετά τις αποκαλύψεις του Documento τον Φεβρουάριο του 2017 για το πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη και την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου, εισαγγελία, ΑΑΔΕ και Βουλή δεν κινήθηκαν αυτεπάγγελτα για να βρουν την αλήθεια. Ετσι στις 10 Φεβρουαρίου του 2017 ο υπογράφων θέλησε να κινήσει διαδικασίες έρευνας με μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και αυτή με τη σειρά της ζήτησε έρευνα από το Β΄ Τμήμα Ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι ελεγκτές, Καθαρός Ιωάννης και Βέρρος Ιωάννης, πραγματοποίησαν φορολογικό έλεγχο και διαβίβασαν στην επίκουρη εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Μιχαλοπούλου το πόρισμά τους, όπου συμπεραίνουν πως όσα αφορούν στις χρονιές από το 2011 έως το 2006 έχουν παραγραφεί.
«Λαθροχειρίες» και δημιουργία σύγχυσης
Ενώ λοιπόν οι δύο ελεγκτές δεν μπορούν να ελέγξουν τις παραβάσεις λόγω παραγραφής, φροντίζουν να συντάξουν μία παράγραφο πονηρής διατύπωσης που προκαλεί σύγχυση. Γράφουν συγκεκριμένα: «Σημειώνεται ότι με βάση τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών προϊόντων και ειδικότερα αυτά που υφίσταντο στις 31/12/2005, τα οποία επίσης η ελεγχόμενη έθεσε υπόψη του ελέγχου, σε συνδυασμό με τα εισοδήματά της προ της αγοράς του ως άνω ακινήτου (σ.σ.: σπιτιού Βολταίρου), ήτοι εισοδήματα χρήσεων 2005 και προγενέστερων, όπως αυτά δηλώθηκαν με τις οικείες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλλε, φαίνεται ότι δύνατο αυτή να καλύψει το μέρος του τιμήματος για την αγορά του υπόψη ακινήτου, το οποίο δεν αποτέλεσε προϊόν χρηματοδότησης μέσω δανείου». Οι ελεγκτές κάνουν τρεις εξόφθαλμες εξυπηρετήσεις προς όφελος της κ. Γκραμπόφσκι, οι οποίες κατά την κρίση μας αποτελούν και παράβαση καθήκοντος, η οποία οδήγησε σε μη συνειδητή προφανώς αρχειοθέτηση μιας προδήλως βάσιμης καταγγελίας και στην επιβολή «στοπ» στον περαιτέρω έλεγχο της συζύγου του πρωθυπουργού ο οποίος, εάν γινόταν, κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς θα σκόνταφτε.
1. Εκφέρουν άποψη για υπόθεση που έχει παραγραφεί και, όπως ομολογούν, δεν μπορούν να ελέγξουν.
2. Φροντίζουν να αφήσουν να εννοηθεί πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, από μια ματιά που έριξαν, είχε τα εισοδήματα για να καλύψει την αγορά. Ακόμη και να είχε τα εισοδήματα, πώς γνωρίζουν ότι τα ποσά αυτά δόθηκαν από αυτά τα εισοδήματα και όχι από άλλα, μαύρα. Η διαπίστωση αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο δικαστήριο από την κ. Γκραμπόφσκι στην προσπάθειά της να καταδικάσει το Documento, δηλώνοντας «αθώα», πλην όμως εις μάτην.
3. Το βασικότερο όμως είναι ότι αναφέρουν την κ. Γκραμπόφσκι ως φυσικό πρόσωπο που έχει την οικονομική δυνατότητα αγοράς του σπιτιού, ενώ τα μετρητά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα κατέβαλε η εταιρεία η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ. Δημιουργούν σύγχυση μεταξύ φυσικού προσώπου και εταιρείας, πράγμα που δεν θα ήταν τόσο γενναιόδωροι να πράξουν για έναν απλό πολίτη της χώρας.
Υποπτα ποσά σε προσωπικούς λογαριασμούς
Τα περίεργα της έρευνας, όμως, έχουν και συνέχεια. Η Μαρ. Γκραμπόφσκι ελέγχεται για τις χρονιές 2011 και 2012, αφού οι φορολογικές παραβάσεις δεν έχουν παραγραφεί γι’ αυτήν τη διετία. Για τη χρονιά 2012 οι ελεγκτές έχουν καταγράψει ποσά 4.000 ευρώ, 4.000 ευρώ, 5.432 και 3.250 στους προσωπικούς λογαριασμούς της Μαρ. Γκραμπόφσκι. Για τα ποσά αυτά σημειώνουν: «για τις πιστώσεις αυτές, η ελεγχόμενη υποστήριξε ότι αφορούν τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία SCI Personal Ventures η οποία εδρεύει στη Γαλλία όπου φορολογείται». Δηλαδή οι ελεγκτές εντοπίζουν ποσά που λαμβάνει από μισθώματα σε προσωπικούς λογαριασμούς, ενώ έπρεπε να είναι σε εταιρικούς της γαλλικής εταιρείας.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι εύρημα σε λογαριασμούς το 2010, όπου αναφέρεται «μεταξύ των κινήσεων υπό έρευνα στη χρήση 2010 είναι και δύο πιστώσεις για ποσά 50.000 ευρώ και 7.635 αντίστοιχα. Για τις πιστώσεις αυτές η ελεγχόμενη υποστήριξε ότι αφορούν είσπραξη επιταγών από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΠΑΗ, για τη σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου VOYAGER. Προσκόμισε δε προς απόδειξη του ισχυρισμού της μεταξύ άλλων αποσπάσματα από 14/5/2010 Εμπιστευτικής Αιτιολογικής Επεξηγηματικής Εκθεσης σχετικά με το επενδυτικό κεφάλαιο VOYAGER360D LTD. Στο απόσπασμα αυτό η ελεγχόμενη μετά του κου ΣΠΑΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αναφέρονται ως Principals της εδρεύουσας στα νησιά CAYMAN εταιρείας με την επωνυμία ETERNIA CAPITAL MANAGEMENT η οποία με τη σειρά της παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδύσεων και είναι διαχειρίστρια εν προκειμένω του Επενδυτικού Κεφαλαίου VOYAGER360D».
Δηλαδή για μια ακόμη φορά στους προσωπικούς λογαριασμούς της Μαρέβας Γκραμπόφσκι βρίσκονται μεγάλα ποσά που έπρεπε να βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για ποσά που σχετίζονται με την offshore εταιρεία των Paradise Papers. H συγκεκριμένη εταιρεία της συζύγου του πρωθυπουργού συνδέεται με το fund Voyager που σχετίζεται με τον Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τα Panama Papers και τη λίστα Λαγκάρντ.
Πέφτοντας σε αυτό το εύρημα οι ελεγκτές δεν θεώρησαν πως βρήκαν κάτι που πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος, ώστε να εξαπατήσουν με τον χειρότερο τρόπο την εισαγγελία. Για την ιστορία και μόνο, μετά το συγκεκριμένο πόρισμα και οι δύο ελεγκτές προήχθησαν σε σημαντικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ
Το Documento προσπάθησε επανειλημμένως και επί σειρά ημερών να επικοινωνήσει με τον ελεγκτή του ΚΕΦΟΜΕΠ Ιωάννη Καθαρό, ο οποίος μαζί με τον ελεγκτή Ιωάννη Βέρρο συνέταξε το πόρισμα που αφορούσε την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου. Παρότι ενημερώσαμε τον κ. Καθαρό με μηνύματα για τον ακριβή λόγο για τον οποίο τον καλούμε, καθώς και ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις μας προκειμένου να δώσει τη θέση του επί του θέματος. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο εκδότης του Documento Kώστας Βαξεβάνης απέστειλε στον κ. Καθαρό το παρακάτω μήνυμα:
«Κύριε Καθαρέ, είμαι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Σας αναζητούμε δύο μέρες στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και το σπίτι του Βολταίρου. Υπήρξατε ελεγκτής της συγκεκριμένης υπόθεσης. Εχουμε στη διάθεσή μας το πόρισμά σας και υπάρχουν θέματα για τα οποία σύμφωνα με τους νομικούς μας συμβούλους ενδεχομένως να έχετε πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Συνοπτικά:
1. Ενώ για την υπόθεση δεν μπορούσατε να κάνετε έλεγχο λόγω παραγραφής καταθέτετε ως μη οφείλετε την άποψη (αφού δεν εξετάσατε την ουσία) πως η κυρία Γκραμπόφσκι είχε εισοδήματα τα προηγούμενα έτη που δικαιολογούν την αγορά του ακινήτου. Πώς καταλήγετε σε αυτή την άποψη αφού δεν ξέρετε λόγω της μη έρευνας πώς πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό; Πώς ξέρετε ότι πληρώθηκε με τα εισοδήματα;
2. Ενώ η αγορά έγινε από εταιρεία με μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, που μόλις είχε συσταθεί, μιλάτε για τα εισοδήματα της Γκραμπόφσκι και όχι για την εταιρεία που είναι η αγοράστρια.
3. Η καταβολή μετρητών άνω των 700.000 χιλιάδων από τη συγκεκριμένη εταιρεία με μόλις 10.000 ευρώ κεφάλαιο είναι κλασική περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος. Οχι μόνο δεν το εξετάζετε αλλά δημιουργείτε σύγχυση μεταξύ εταιρείας και φυσικού προσώπου.
4. Όπως εσείς έχετε καταγράψει για το 2012 έχουν κατατεθεί στους προσωπικούς λογαριασμούς της Γκραμπόφσκι ποσά από μισθώματα αλλά και άλλα ποσά από τον κύριο Σπαή. Γιατί τα ποσά αυτά δέχεστε ότι είναι εταιρικές συναλλαγές ενώ μπαίνουν σε προσωπικό και όχι εταιρικό λογαριασμό;
Σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε αύριο μαζί μου για να δώσετε τη θέση σας».
Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.
Ακολούθησαν και άλλα μηνύματα προς τον κ. Καθαρό:
6 Σεπτεμβρίου, 11.20 «Καλημέρα, κ. Καθαρέ, από το Documento σας τηλεφωνώ πάλι».
5 Σεπτεμβρίου, 17.42 «Καλησπέρα, κ. Καθαρέ, είμαι ο Ανδριανόπουλος Βασίλης από το Documento. Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου. Ευχαριστώ».
11 Σεπτεμβρίου 2019, 15.39 «Καλησπέρα, κ. Καθαρέ, είμαι ο Ανδριανόπουλος Βασίλης από το Documento. Επιμένετε να μην απαντάτε στις κλήσεις και στα μηνύματά μας, παρότι φαίνεται ότι τα παραλαμβάνετε. Μάλιστα ο Κώστας Βαξεβάνης σας έχει αποστείλει σχετικό μήνυμα που σας ενημερώνει για τις λεπτομέρειες του θέματος. Σας παρακαλώ, για ακόμη μια φορά, να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ευχαριστώ».
Το Documento στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τον Ιωάννη Βέρρο επικοινώνησε με το ΚΕΦΟΜΕΠ, από όπου μας γνωστοποίησαν ότι ο κ. Βέρρος έχει αποσυρθεί από το κέντρο και πλέον εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Από την επικοινωνία μας με το υπουργείο Οικονομικών κατέστη αδύνατο να συνομιλήσουμε με τον κ. Βέρρο ή έστω να μάθουμε σε ποια υπηρεσία του υπουργείου υπάγεται.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:07 am


Η Φλόγα της Αγάπης ανάβει απόψε στην Άρτα

- 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
- Έναρξη στην κεντρική πλατεία Αγ. Δημητρίου, τερματισμός στην πλατεία Σκουφά
- Η εκδήλωση θα κλείσει με KROTAL ARTA και Μουσικό Σχολείο


   Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Άρτας και ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας συμμετέχουν στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
   Η Λαμπαδηδρομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και να ηχήσει το μήνυμα της προσφοράς αίματος σε όλη την Ελλάδα.
   Η Φλόγα της Αγάπης θα περάσει από την πόλη μας την ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Η έναρξη θα γίνει στην κεντρική πλατεία Αγ. Δημητρίου (γραφείο Συλλόγου Αιμοδοτών: Σκουφά 79) στις 19:00 και ο τερματισμός στην πλατεία Σκουφά.
   Οι Λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:
   - Αγ. Δημήτριος, Σκουφά 79
   - Σκουφά προς Άγ. Γεώργιο
   - Αμβρακίας
   - Τζαβέλλα
   - Πριοβόλου
   - Λαϊκή Αγορά
   - Καραϊσκάκη
   - Σκουφά προς Πλ. Κιλκίς
   - Παντοκράτορος
   - Αποκαύκου
   - Τερματισμός: Πλατεία Σκουφά (έναντι Παρηγορήτριας)
   Σε αυτή την εκδήλωση αγάπης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, ατομικά ή ομαδικά (σχολεία, ομάδες μαθητών-φοιτητών, ποδηλάτες, αθλητικοί όμιλοι και σωματεία, μορφωτικοί, πολιτιστικοί, επαγγελματικοί και άλλοι σύλλογοι, λοιποί φορείς κ.τ.λ.).
   Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι KROTAL ARTA και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:20 am


Επιβεβαιώθηκε: Πάει και το κοινωνικό μέρισμα, το κατάργησαν! - VIDEO

- Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το κοινωνικό μέρισμα που δινόταν κάθε χρόνο, από το 2016, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
- Άλλη είναι η προτεραιότητά τους, η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών


   Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά σήμερα (15/9) και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την απέκλεισε.
   Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την καταβολή επιδόματος (13η σύνταξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες.
   Ωστόσο, όπως σχολιάζει το sofokleousin.gr, το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, είχε ευρύτερη διάσταση και καταβαλλόταν γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν σίγουρα αυτόν τον Δεκέμβριο.
   Βέβαια, οι προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ διαφορετικές, αν αναλογιστούμε ότι επέλεξε, πριν από ένα μόλις μήνα, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
   Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι), με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

  Αλέξης Χαρίτσης: «Υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας»
   “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την παραπάνω κίνηση.
   “Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”, επισήμανε.


  Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει  τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:12 pm


Η ΝΔ μισεί τους αξιοπρεπείς μισθούς και μας το «σερβίρει» μέσω... Ζιμπάμπουε και γερμανικής κατοχής!

Το ειρωνικό non Paper της ΝΔ, που εκδηλώνει την απέχθειά της για τους μισθούς των εργαζομένων και η καυστική απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου


   Με ένα ειρωνικό non paper της ΝΔ, το απόγευμα της Δευτέρας 16/9, εκδηλώθηκε η απέχθεια του κυβερνώντος κόμματος για τους μισθούς των εργαζομένων αλλά και η άγνοια (βλέπε ιδεολογική εμμονή στο νεοφιλελευθερισμό) περί της ευεργετικής για την πραγματική οικονομία αύξησης των μισθών.
   Μάλιστα, η απαξίωση της αύξησης του εισοδήματος των εργαζόμενων, εκδηλώνεται μέσω... Ζιμπάμπουε (!), αφού γίνεται αναφορά στην εκτίναξη του πληθωρισμού της το 2008.
   Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, πηγές της Πειραιώς ανέφεραν: «Αυτό που δεν κατάφεραν να λύσουν οι μεγάλοι δάσκαλοι της οικονομικής θεωρίας, όσοι έσπαγαν (ματαίως και επί αιώνες) το κεφάλι τους για να βρουν ένα τρόπο να ανακουφίσουν τον πλανήτη από τη φτώχεια, το έλυσε με μια απλή σκέψη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτα αυξάνεις τους μισθούς και μετά έρχεται η ανάπτυξη. Η ακριβής διατύπωση είναι η εξής: 'Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη'».
   Οι ίδιες πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι «η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν χώρες που δοκιμάστηκε το μοντέλο του πρώην πρωθυπουργού». «Τι συνέβη; Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε τέτοιο βαθμό, που εξαφανίστηκαν από τα καταστήματα οι βαλίτσες, καθώς οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να κουβαλούν με αυτές τα χαρτονομίσματα που χρειάζονταν για να αγοράσουν π.χ. ένα κουτί γάλα. Για παράδειγμα, στη Ζιμπάμπουε ο πληθωρισμός έφτασε το 2008 στο 79.600.000.000% και οι τιμές διπλασιάζονταν με την πάροδο μόλις 24 ωρών. Δισεκατομμύρια, όμως, κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες και κατά την περίοδο της κατοχής. Αρκεί να επισκεφθεί κανείς το Νομισματικό Μουσείο για να δει τα χαρτονομίσματα. Το μεγαλύτερο σε ονομαστική, αλλά με μηδενική πραγματική αξία, ανερχόταν λίγο μετά την κατοχή σε 100 δισεκατομμύρια δραχμές. Ήταν πλούσιοι τότε οι Έλληνες και "κάλπαζε" η ανάπτυξη;», προσθέτουν.
   Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές επιμένουν στους ισχυρισμούς ότι δεν ήταν εφαρμόσιμο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού, σχέδιο το οποίο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, δεν παραβίαζε την συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, «δεν υπήρχε λόγος να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

  Δεν άργησε να έρθει η απάντηση στη ΝΔ, μέσω social media, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος πρότεινε και τη σχετική βιβλιογραφία στους κυβερνώντες:


Non Paper της ΝΔ που εκδηλώνει την απέχθειά τους για τους μισθούς των εργαζομένων.
The eyes are open, the mouth moves, but Mr Brain has long since departed, hasn't he Percy? (Rowan Atkinson - Μαύρη Οχιά).
Όπως έλεγε η γιαγιά μου στη Θεσσαλονίκη η κακία παλεύεται, η βλακεία όχι. Θα πρόσθετα το ίδιο ισχύει και για την άγνοια. Απο την δεκαετία του 1980 που ο George Akerlof και ο Joseph Stiglitz (και οι 2 νομπελίστες) γράφανε για τα efficiency wages ξέρουμε για ποιο λόγο μπορούν να λειτουργήσουν θετικά οι υψηλότεροι μισθοί στην πραγματική οικονομία.
Όχι μόνο μακροοικονομικά αλλά κυρίως μικροοικονομικά, ως κίνητρο για τους εργαζόμενους και για τους εργοδότες να αυξήσουν την παραγωγικότητα με επενδύσεις.
Συστήνω στους οικονομολόγους της ΝΔ να διαβάσουν τη σχετική βιβλιογραφία που μπορούν να τη δουν στο τελευταίο βιβλίο του David Blanchflower
(Not Working: Where Have All The Good Jobs Gone? , Princeton University Press, 2019) το οποίο αναλύει τη θεωρία και σύγχρονη εμπειρία στις οικονομίες του ΟΟΣΑ με στάσιμους μισθούς και άθλιες θέσεις εργασίας.
Μάλλον δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν ούτε στη Ζιμπάμπουε (στην οποία αναφέρεται η ΝΔ) ούτε στο Μοσχατο.
It's never too late.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:18 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Δεν ήμασταν και ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι με τη ΝΔ

Θα αντισταθούμε στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προγραμματική μας πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση

Συνέντευξη της Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και το δημοσιογράφο Γιάννη Καμπουράκη

   Ο Θανάσης Καρτερός, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, έγραψε πρόσφατα στην «Αυγή» ότι είστε ένα κόμμα σε κατάθλιψη. Ισχύει;
   Η διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της δομικής αντιστοίχησής του με την ευρεία πλειοψηφική προοδευτική παράταξη, της οποίας είναι ο κεντρικός πόλος, κάθε άλλο παρά καταθλιπτική είναι. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα! Η εντολή την οποία λάβαμε από την κοινωνία ήταν σαφής και ως προς το σκέλος του αντιπολιτευτικού μας έργου. Θα αντισταθούμε στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προγραμματική μας πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση.

   Ασκείτε από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης σκληρή και εφ’ όλης της ύλης αντιπολίτευση, ενώ δεν έχουμε ακούσει αυτοκριτική από την πλευρά σας. Τελικά, γιατί χάσατε;
   Η κυβέρνησή μας παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και στην ολοκλήρωση της θητείας της την έθεσε σε αναπτυξιακή τροχιά. Σε αυτό το τόσο δύσκολο περιβάλλον, πετύχαμε, σε πείσμα των λαϊκιστικών, υπερσυντηρητικών δυνάμεων, τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας. Τίποτε από αυτά δεν ήταν εύκολο και η κόπωση του κοινωνικού συνόλου έπειτα από μια δεκαετία ύφεσης ήταν αναπόφευκτη. Δεν θα υποστηρίξω πως όλα ήταν τέλεια. Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών, οι διαδικασίες του μετασχηματισμού του κόμματος και η λειτουργία των συλλογικών οργάνων έχουν στον πυρήνα τους την αυτοκριτική για τα πεπραγμένα μας. Ταυτόχρονα, δίνουν και την προοπτική μας για την επόμενη μέρα, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η νέα προοδευτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

   Τελικά, ήταν συμφωνημένη με τους θεσμούς η πρότασή σας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, ή δεν ήταν, όπως λένε ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Γ. Τσίπρας;
   Θέλω να σας υπενθυμίσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, ζήτησε και πέτυχε ως κυβέρνηση τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%, από 4,5% το οποίο είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κραύγαζαν «βάστα, Σόιμπλε». Εμείς, με δεδομένες τις υποχρεώσεις της χώρας, δημιουργήσαμε δημοσιονομικό χώρο, συνοδευόμενο από συγκεκριμένα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Αυτό απέχει πάρα πολύ από την προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για την άμεση μείωση των πλεονασμάτων χρησιμοποιώντας το υποτιθέμενο κεφάλαιο εμπιστοσύνης που διέθετε και την αγαστή συνεργασία του με τον κ. Βέμπερ. Αποδείχθηκε ότι η πολυδιαφημισμένη εμπιστοσύνη ήταν ανύπαρκτη και οι συμμαχίες ήταν ανίσχυρες.

   Θα στηρίξετε την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2021 και του 2022;
   Οπως σας είπα και προηγουμένως, εμείς πετύχαμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 4,5% σε 3,5% σε πείσμα όσων κινούνταν από αντιπολιτευτική ιδιοτέλεια, αλλά ζημίωναν, στ’ αλήθεια, την εθνική υπόθεση. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ελαφρυνθεί η ελληνική κοινωνία από την εμμονική προσέγγιση των αυξημένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Σας επαναλαμβάνω πως, επειδή ακριβώς δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ Νέα Δημοκρατία, δεν θα συμπεριφερθούμε ποτέ με τον ίδιο τρόπο.

   Διαφωνείτε με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη λειτουργία της Βουλής, ακόμα και αν εκλέγεται στην πέμπτη ψηφοφορία, με απόλυτη πλειοψηφία;
   Πρώτα από όλα θέλω να υπενθυμίσω πως εμείς προτείναμε την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Οπως όμως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ζήτημα ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Θα πρέπει να αποτελεί αιτία σύγκλισης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων περιβάλλοντας τον θεσμό με το ανάλογο κύρος. Εύλογα θα αναρωτηθούν πολλοί για το αν οι 151 ψήφοι συμβαδίζουν με το αίτημα της όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής στο πρόσωπο του Προέδρου.

   Αληθεύει ότι θα προτείνετε δική σας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιδιώκοντας τη συναίνεση του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25;
   Η στάση των πολιτικών κομμάτων στην εκλογή του Προέδρου αποτελεί μείζον ταυτοτικό ζήτημα. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για τις επιλογές του.

   Εχει εγκαταλειφθεί η πρόταση του κ. Τσίπρα για απευθείας εκλογής αρχηγού από τη βάση ή ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Συνέδριο και αν περάσει θα γίνει μετά;
   Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη θέση του, κάνοντας σαφές ότι προέχει η δομική και οργανική αντιστοίχηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις μεγάλες προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες εκφράζει. Η διαδικασία του μετασχηματισμού του κόμματος είναι σε εξέλιξη. Ο ευρύς αυτός διάλογος με την κοινωνία και τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να προκαταλαμβάνονται.

   Η αρχική καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης επιδομάτων, κατάργησης της ρύθμισης των 120 δόσεων, κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης, μείωση του ΕΝΦΙΑ μόνο για τους πλούσιους κ.λπ. δεν επιβεβαιώνεται. Θα συνεχίσετε σε αυτήν τη γραμμή; «Οχι» σε όλα;
   Η θέση μας στο φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η κριτική μας στάση στα άλλα νομοσχέδια που ήρθαν με επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες και τροπολογίες νύχτας χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, δεν συμφωνούν με το πνεύμα της ερώτησής σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ασκεί τον θεσμικό του ρόλο πέρα από λαϊκισμούς και κραυγές, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα γίνουμε ποτέ! Ωστόσο, δεν μπορούμε να μη σταθούμε στις πανηγυρικές διαψεύσεις της προεκλογικής ρητορείας του κ. Μητσοτάκη την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τη μονομέρεια σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα υπέρ των λίγων, και μάλιστα συγκεκριμένων. Τέλος, μην περιμένετε να κλείσουμε τα μάτια σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της κυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:27 pm


Αλέξης Τσίπρας: Ανάπτυξη δεν είναι oi «αρπαχτές», τα «δώρα» στους εργολάβους και οι αντεργατικές ρυθμίσεις - VIDEO

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει μαχητική, προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση


   "Μαχητική, σύγχρονη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ, επικεντρώνοντας την κριτική του στην δημαγωγία και την υποκριτική στάση του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. τις υπαναχωρήσεις και τις μνημονιακές "μεταρρυθμίσεις" που θα προωθήσει.
   «Δεν είμαι απ αυτούς που πιστεύουν ότι εμπειρία και ωρίμανση σημαίνει δεν διεκδικούμε μαχητικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή τού τόπου και κυβερνητική εμπειρία, και δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία.
  "Εποικοδομητική και μαχητική" αντιπολίτευση
   Ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε την κριτική του στα "συνειδητά ψεύδη" του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση για την οικονομία και το δήθεν 4ο μνημόνιο καθώς και για τη Συμφωνία των Πρεσπών που σήμερα θα τιμήσει όπως λέει. Εμείς δεν θα κάνουμε τέτοια αντιπολίτευση αλλά μια αντιπολίτευση "εποικοδομητική και μαχητική".Για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης ήταν η δεύτερη ερώτηση με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του για το: "νέο εθνικό εργολάβο"
"Για πάρα πολλά χρόνια στον τόπο η ανάδοχος εταιρεία είχε χαρακτηριστεί ο εθνικός εργολάβος και όχι μάλιστα από μένα αλλά και από προκατόχους μου στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε μια διαπλοκή αλλά καθόρισε τους όρους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Η ανάδοχος εταιρεία και τότε και τώρα είναι μια από τις πιο σημαντικές κατασκευαστικές εταιρείες στο χώρο. Συνεργαστήκαμε άψογα και για αυτό τρέξαμε το έργο 3 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα χρόνια. Σε 2.5 μόλις χρόνια φτάσαμε το έργο στο 75% ενώ τα προηγούμενα χρόνια ως το 2016 μόλις στο 30%. Μόλις βγήκε η νέα κυβέρνηση η εταιρεία άρχισε να πετάει αϊτό. Γιατί άραγε;" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Παραδεχόμενος ο Μητσοτάκης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, που δεν υπάρχουν, δίνει το πάτημα να διεκδικήσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος εργολάβος προεκλογικά είχε μιλήσει για αύξηση στα διόδια στην Αττική Οδό και δεν του το επιτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου."
Ούτε αρχαία, ούτε μετρό δεν θα έχει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας της απόφασης του Κυρ. Μητσοτάκη
"Οι καθυστερήσεις στο μετρό προκύπτουν από τις επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. Εμείς είπαμε και αρχαία και μετρό και σήμερα ξαναγυρνάμε ούτε αρχαία ούτε μετρό. Υπάρχει μια προϊστορία στον τόπο. Η ΔΕΗ έπρεπε να έχει προσανατολιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάτι που δεν είχε γίνει. Εμείς ξεκινήσαμε κάτι τέτοιο..."
"Ενέταξα χθες το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος ως στοιχείο της δικής μας αυτοκριτικής είπε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι θα ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ μια πολύ μεγάλη συζήτηση ενόψει της ανασυγκρότησης του για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική και τι σημαίνει για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων."
"Αν θα πάμε σε φυσικό αέριο, ή θα μείνουμε στο πετρέλαιο θα είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας αφορά. Το πετρέλαιο ανήκει στο χθες και όχι στο αύριο".
"Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης"
Σε ερώτηση για το σκάνδαλο Novartis ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: "Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης". Το σκάνδαλο Novartis αφορά συγκεκριμένα πράγματα, την υπερτιμολόγηση. Κανείς δεν μπορεί να μιλά για σκευωρία γιατί υπάρχει συγκεκριμένο εισαγγελικό πόρισμα καθώς και έρευνα του FBI. Σε εσωτερικά έγγραφα της Νοβάρτις ο κ. Φρουζής κόμπαζε μαζί με άλλους για την προνομιακή μεταχείριση για τις τιμές.
"Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει προανακριτική επιτροπή, εξεταστική, ειδικά δικαστήρια για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία."
Aναπτυξιακό νομοσχέδιο της Ν.Δ.
"Και διαφωνούμε κάθετα με το μοντέλο και δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, το μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας μας οδήγησε στην κρίση.
Πέρα από τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περνά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει μια σειρά από φωτογραφικές διατάξεις σε κλάδους της οικονομίας που δεν προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην παραγωγική διαδικασία. Επιδοτούνται τα ντιλίβερι, οι εξορύξεις και το μονοπώλιο στην διακίνηση του έντυπου τύπου. Τα ζήσαμε αυτά, τα χρόνια των κουμπάρων".
Δεν είναι δυνατόν να βγάζει μόνος του ο υπουργός Ανάπτυξης να δίνει μόνος του αδειοδοτήσεις για επενδύσεις.
Αλ. Τσίπρας: Η ασυδοσία δεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη
"Δεν μπορεί να αυξάνετε κατά το δοκούν ο συντελεστής δόμησης" έφερε για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το τι σημαίνει ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας είπε:
"Ναι στην διευκόλυνση των επενδυτικών σχεδίων, ναι στην γρηγορότερη απόδοση δικαιοσύνης. Εμείς αλλάξαμε το πλαίσιο για την συντόμευση της δημιουργίας μιας επιχείρησης, σε ένα τέταρτο μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση. Όχι όμως στην ασυδοσία. Η ασυδοσία δεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη."
 "Με λένε Τσίπρα, δεν με λένε Μητσοτάκη" απάντησε στην ερώτηση αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές διότι ήθελε να δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα με την βοήθεια μερίδας των μίντια κυρίως όμως το έκανε για να συσπειρώσει το κόμμα του. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να διχάσω. Να δημιουργήσω τοξικό κλίμα. Έχω ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου. Θα κάνουμε μια μαχητική αντιπολίτευση αλλά η ίδια η ζωή και ο πρωθυπουργός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα δείξει αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα πλεονάσματα: "Θα είχαμε την δυνατότητα με 1% δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες ελαφρύνσεις και δαπάνες στήριξης. Μας κατηγορούσε ο κ. Μητσοτάκης ότι φέραμε ψηλά πλεονάσματα όταν η Ν.Δ. του Σαμαρά είχε υπογράψει 4.5%. Τα πλεονάσματα είναι η συνεισφορά της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που παραμένει πολύ υψηλό και έγινε τόσο από τα αποτυχημένα προγράμματα διάσωσης."
"Αν ζητήσουμε να μειώσουμε την δική μας συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους προφανώς δεν θα είναι κάτι που τίθεται εύκολα αν προσβλέπει κανείς σε θετική απάντηση."
"Τα 37 δις ευρώ ταμειακό απόθεμα που εξασφαλίσαμε είναι και το διαβατήριο μας στις αγορές. 5.5 δις από τα 37 είχαμε πει να πάει σε έναν ειδικό λογαριασμό ώστε το 3.5% να γίνει 2.5. Άρα προσφέραμε μια λύση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς να παραβιάζουμε την συμφωνία. Αυτή η λύση δεν είχε ανάγκη διαπραγμάτευσης. Αυτή η λύση συζητήθηκε με τους εταίρους μας και δεν υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις διότι θα τις ξέρατε... θα υπήρχαν ανακοινώσεις."
"Όταν ανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης απέρριψε το σχέδιο αυτό και τάζει στους εταίρους σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για να πάρει χαμηλότερα πλεονάσματα. Ενώ το 2020 θα είχαμε χαμηλότερα πλεονάσματα άρα μεγαλύτερο περιθώριο φοροελαφρύνσεων για τον ελληνικό λαό τώρα με τον κ. Μητσοτάκη θα έχουμε 3.5%"
Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον στο Ελληνικό
Ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις επενδύσεις: "Καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης της ελληνικής οικονομίας. Το Ελληνικό από το 2001 - 2014 ερχόντουσαν και φεύγανε σχέδια επί χάρτου. Εμείς διαπραγματευτήκαμε την σύμβαση, την αλλάξαμε κάναμε προσπάθεια να έχουμε συμμαχο το ΣΤΕ. Φέραμε το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπήρχε ούτε κτηματολόγιο, ούτε καθορισμός του αιγιαλού. Φέραμε την διαδικασία ως το 80% υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον".
Δεν βάλαμε στέλεχος της Lamda στην κυβέρνηση... Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Οκτώβριο και αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μας δράσης.
"Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα που της αξίζουν "οι αρπαχτές" στις επενδύσεις. εμείς είχαμε και ρεκόρ στις επενδύσεις και υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ερώτηση για την συνταγματική αναθεώρηση, την απλή αναλογική, τον Προκόπη Παυλόπουλο και για τις διπλές εκλογές απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας:
Στα 4.5 χρόνια που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι πρωθυπουργός διαχειρίστηκα κρίσιμα θέματα για τον τόπο. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις παραλείψεις ή τα λάθη, στα κρίσιμα ζητήματα που άπτονταν το αύριο δεν τα διαχειρίστηκα με βάση το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος ή κόστος και πήρα δύσκολες αποφάσεις.
"Μπορούσα να μην έχω προτείνει τον Προκ. Παυλόπουλο αλλά στέλεχος από την Αριστερά. Πρότεινα ένα πρόσωπο από την συντηρητική παράταξη και δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος γιατί χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας."
Αντιθεσμική η πρόταση της Ν.Δ. για εκλογή του ΠτΔ με 151 ψήφους

 Σε κρίσιμα θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο εξουσίας δεν μπορείς να λειτουργείς ανεύθυνα. Φέραμε πρόταση απεμπλοκής της εκλογής του ΠτΔ από τις εκλογές. Το Σύνταγμα πρέπει να εκβιάζει την συναίνεση, να την απαιτεί... Η Ν.Δ. άλλαξε πολλές φορές θέση τότε και σήμερα φέρνει την πρόταση για εκλογή με 151. Είναι μια αντιθεσμική και ανεύθυνη στάση αυτή.
"Θεσμικό ατόπημα η πρόταση της Ν.Δ. για εκλογή του προέδρου με απλή πλειοψηφία. Δεν είναι κομματάρχης ο ΠτΔ."

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλ. Τσίπρας ενώ όπως ανέφερε οι θέσεις του κόμματος για την απλή αναλογική είναι πάγιες.
Για τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι "δύο φορές περήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών" επειδή έλυσε η τότε κυβέρνηση έναν γόρδιο δεσμό ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών και γιατί δεν υποχώρησα εξαιτίας του πολιτικού κόστους.
Για τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ η ερώτηση. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι "δύο φορές περήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών" επειδή έλυσε η τότε κυβέρνηση έναν γόρδιο δεσμό ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών και γιατί δεν υποχώρησα εξαιτίας του πολιτικού κόστους.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πολιτικό κόστος που ανέλαβε και τον πόλεμο που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε περήφανοι που αναλάβαμε αυτό το πολιτικό κόστος.
"Είμαστε περήφανοι που αναλάβαμε το πολιτικό κόστος για την Συμφωνία των Πρεσπών" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από το Σεπτέμβριο του 2018 η μεσαία τάξη άρχισε να βλέπει φοροελαφρύνσεις και εφαρμόστηκαν όλα είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το φορολογικό και τις ελαφρύνσεις.
"Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση ενοικίου σε 400.000 νοικοκυριά, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια (που τώρα παίρνετε πίσω από την αύξηση των τιμολογίων), η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά όλα αυτά και πολλές άλλες παρεμβάσεις αφορούσαν την μεσαία τάξη". 
"Όταν δώσαμε την 13η σύνταξη μας έλεγαν ότι είναι παροχές και έλεγαν ότι εκτροχιάζουμε τον προϋπολογισμό. Όταν κέρδισαν πάνω άλλαξαν αυτά. Πάνω από 500.000 ευρώ περιουσία δεν είναι μεσαία τάξη. Κάποτε πρέπει να καθορίσουμε ποια είναι η μεσαία τάξη."
Το "μαξιλάρι" που είχαμε για να διασφαλίσουμε τον προϋπολογισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν το έδωσε στην μεσαία τάξη. Πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη αντ' αυτού όμως βλέπω όσα καταφέραμε για την μεσαία τάξη, να κατευθύνονται απευθείας στους ισχυρούς. Θα το δούμε βέβαια στον προϋπολογισμό του 2020. Μακάρι να διαψευστώ.
Η πραγματικότητα των πολιτών δεν μπορεί να διαμορφώνεται με επικοινωνιακούς όρους. Όταν περιμένει ο πολίτης φοροελαφρύνσεις και θα του έρθουν αυξήσεις όπως τώρα στα τιμολόγια της ΔΕΗ η οργή θα είναι πολλαπλάσια.
Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε "ακατανόητη" την απόφαση για κλείσιμο της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε τα ιδιωτικά και έτσι στέλνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό αλλά εκείνοι στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια του κ. Γαβρόγλου και της κυβέρνησης μας για να υπάρξουν περισσότεροι φοιτητές στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Μήπως οι ιδεοληψίες δεν είναι της Αριστεράς;;
Το Πάτρα - Πύργος πρέπει να προχωρήσει γιατί είναι απαραίτητο για την περιοχή.
Να σταματήσει η σπέκουλα με τους μετακλητούς ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε 53 μετακλητούς στο γραφείο του... έναντι 12 που είχε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Επιπλέον άλλαξαν το νόμο για να μην υπάρχουν κριτήρια ούτε καν για το πτυχίο και ας ομνύουν υπέρ της "αριστείας".
Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο με στοιχεία διαφανή. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να λειτουργούν με όρους διαφάνειας απάντησε ο Αλ. Τσίπρας σε ερώτηση που όπως είπε αφορούσε όμως τον πρωθυπουργό
"Ένα κόμμα σύγχρονο, προοδευτικό, δυναμικό που θα διεκδικήσει όχι μόνο να έρθει στην εξουσία αλλά θα έχει ως στόχο να αλλάξει την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία" κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
Η προσπάθεια παραγωγής επικοινωνίας και όχι ουσίας μπορεί να έχει πρόσκαιρο αποτέλεσμα αλλά δεν έχει βάθος. Η Ν.Δ. έλεγε ότι μια εβδομάδα μετά την εκλογική της νίκη θα είχαν "καθαρίσει" δύο μήνες μετά και τίποτα, αντ' αυτού βλέπουμε επιχειρήσεις με μωρομάνες. Δεν είναι η μάνα με το παιδάκι η απειλή αλλά οι "έμποροι" και οι σπείρες ναρκωτικών. Εμείς είχαμε σημαντικές επιτυχίες όπου η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε 3 σπείρες ναρκωτικών. Βέβαια ούτε εμείς λύσαμε το πρόβλημα διότι χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις που δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.
"Το φάρμακο στην Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα (μαζί με τα εξοπλιστικά) που ευθύνονται και για την χρεοκοπία. Η Νοβάρτις εξελίσσεται σε ένα διπλό σκάνδαλο καθώς πρόκειται και για σκάνδαλο συγκάλυψης και ρεβανσισμού." 
"Είμαι και είμαστε εδώ" απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη καθώς και "καλά ξεμπερδέματα" παίρνοντας αφορμή από δύο editorial συμπολιτευόμενου τύπου που το ένα καλούσε τον πρωθυπουργό να πάει σε εξεταστική και το άλλο όχι γιατί θα είναι "βούτυρο στο ψωμί" της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Μας αφορά και μας ενδιαφέρει να είμαστε σε συνεννόηση, σύνθεση και συζήτηση με όλες τις δυνάμεις που αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για την κοινωνία απέναντι στην νεοφιλελεύθερη δεξιά που επικρατεί και στην Ευρώπη. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει ένα ρόλο καταλύτη και γέφυρα ώστε να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων ώστε να υπάρξουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη."
Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ στον Αλέξη Τσίπρα
Μέσα σε δύο μήνες όλη την προσπάθεια που κάναμε στην εποχή των μνημονίων για να επαναφέρουμε τις ΣΣΕ, την επεκτασιμότητα, πλαίσια κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, να καταγράφονται οι υπερωρίες... κ.α. όλα αυτά καταργούνται μέσα σε δύο μήνες κατ' εντολή του ΣΕΒ.
Θα οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο μνημονιακής πολιτικής χωρίς να υπάρχει μνημόνιο. Τα μνημόνια αποτέλεσαν ένα μέσο να εφαρμοστεί μια επιλογή ώστε να εφαρμοστούν όλα τα αντεργατικά μέτρα στην Ελλάδα.
Ασυδοσία στον χώρο της εργασίας, συμπίεση των μισθών και πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων θα το καταλάβει αυτό και εδώ θα είναι ένα ιδεολογικό και πρακτικό σημείο που η διαφορά στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού και η δική μας η προοδευτική συγκρούονται κάθετα. Διότι εμείς θεωρούμε την προστασία της εργασίας, προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
ΔΕΗ
Στο manual του νεοφιλελευθερισμού είναι να απαξιώνεις μια επιχείρηση ώστε να πουληθεί στον ιδιώτη. Ο κ. Χατζηδάκης το ξέρει καλά αυτό καθώς το έπραξε και στην Ολυμπιακή.
Τα προβλήματα στην ΔΕΗ βεβαίως και δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική που ακολούθησε η δική μας διακυβέρνηση. Προέκυψαν από την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κυρίως από το 2010 και μετά.
Πολιτική που είχε οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών και αδυναμία πολιτών να ανταπεξέλθουν. Κατά 60% αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ τότε. Στην δική μας περίοδο διακυβέρνησης ο δανεισμός της εταιρείας μειώθηκε κατά 1 δις, κάναμε κοινωνική πολιτική και τα τιμολόγια μειώθηκαν κατά 11%.
Είχαμε σχέδιο για τον εξορθολογισμό της ΔΕΗ. Διατηρήσαμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και φύγαμε από το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τακτική της απαξίωσης προετοιμάζει πολύ μεθοδικά την πώληση σε ιδιώτες των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που έχουν αξία όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και ενδεχομένως να ξανανοίξει η συζήτηση για τα υδροηλεκτρικά. Τέλος αδίκως επιβαρύνει τον μέσο καταναλωτή. Που είναι η έγνοια για την μεσαία τάξη; Αυτοί που θα επιβαρυνθούν από τα τιμολόγια τι είναι;
Μέχρι τέλος του μήνα η πολιτική διακύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουμε κόμμα συλλογικό και συμμετοχικό
«Αν με αφορά κάτι σήμερα και θέλω να αγωνιστώ για αυτό είναι όχι ένα κόμμα αρχηγικό αλλά ένα ακόμα πιο βαθιά δημοκρατικό, συμμετοχικό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το ερχόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η πολιτική διακήρυξη του κόμματος. Το επόμενο τρίμηνο θα τρέξει καμπάνια, κάλεσμα για το μετασχηματισμό του κόμματος.
   «Τους πολίτες θέλουμε να τους κάνουμε συμμέτοχους και συνοδοιπόρους» είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι η πορεία της καμπάνιας θα δείξει πολλά για τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
   «Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας καμπάνιας που ελπίζουμε ότι θα πλαισιωθεί από πολλούς χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες [...] (Για έναν ΣΥΡΙΖΑ) που θα έχει φιλοδοξία όχι μόνο να επανέλθει στην εξουσία, αλλά θα έχει το σχέδιο και την εμπειρία για να αλλάξει την Ελλάδα σε μια κατεύθυνση προοδευτική και δημοκρατική» τόνισε.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:09 pm


Συγκλόνισε το Βελλίδειο ο Αλέξης Τσίπρας για την Συμφωνία των Πρεσπών - VIDEO

- Όταν το κατάμεστο Βελλίδειο όρθιο χειροκροτούσε την ομιλία-καταπέλτη για τη δημαγωγία και την απίστευτη υποκρισία του Μητσοτάκη και της ΝΔ
- «Υποκριτές, διπλοπρόσωποι για λίγους ψήφους και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα γιατί κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει πατώντας σε δύο βάρκες»
- «Πού πήγαν άραγε οι δήθεν Μακεδονομάχοι και δήθεν πατριώτες; Δεν τους είδε κανείς φέτος έξω από το Βελλίδειο»


   Ιδιαίτερη στιγμή της χθεσινής ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που ξεσήκωσε το κατάμεστο Βελλίδειο, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ήταν όταν αναφέρθηκε στον πόλεμο που υπέστη από τη σημερινή κυβέρνηση και χθεσινή αντιπολίτευση για την Συμφωνία των Πρεσπών και την θεαματική κωλοτούμπα της Ν.Δ. στο εθνικό αυτό θέμα. 
   Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε κατά του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για τη δημαγωγία και την απίστευτη υποκρισία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.   «Ξεπέρασε τον εαυτό του σε δημαγωγία και υποκρισία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα θέμα που ταλαιπώρησε πολύ τον τόπο σας, την πόλη σας, την Βόρεια Ελλάδα. Ταλαιπώρησε πολύ την Μακεδονία μας.
   Ταλαιπώρησε πολύ κάθε Δημοκράτη, προοδευτικό, πατριώτη που βρέθηκε στην γωνία όλο το προηγούμενο διάστημα διότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε μία πατριωτική Συμφωνία με τους γείτονές μας και λοιδωρηθήκαμε, πολεμηθήκαμε, βρεθήκαμε στον τοίχο να απολογούμαστε γιατί υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό συμφέρον, την ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες μας».
   «Και έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν Μακεδονομάχων και δήθεν πατριωτών. Πού πήγαν αυτοί άραγε; Δεν τους είδε κανείς φέτος έξω από το Βελλίδειο.
   Αυτοί που πέρσι μας λοιδωρούσαν και ανέχονταν τις επιθέσεις στους βουλευτές πριν ψηφίσουν στην Βουλή.
   Αυτοί που έλεγαν προδοτική η Συμφωνία, επιζήμια η Συμφωνία. Αυτοί τώρα έρχονται και λένε ότι όχι μόνο θα την εφαρμόσουν αλλά θα την τιμήσουν!»
   «Πολύ καλά θα κάνετε που θα την τιμήσετε διότι είναι μια συμφωνία που αξίζει να τιμηθεί από κάθε κυβέρνηση».
   «Υποκριτές, διπλοπρόσωποι για λίγους ψήφους και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα γιατί κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει πατώντας σε δύο βάρκες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:35 pm


Ο Αλέξης Τσίπρας για τον οργουελικό τρόπο που αλλάζουν νόημα οι λέξεις στα κανάλια - VIDEO

Το απόσπασμα από την ομιλία του για τον οργουελικό τρόπο αλλάζουν νόημα οι έννοιες και οι όροι


   Στις αρχές που οικοδομείται ένα πραγματικά προοδευτικό σχέδιο για την κοινωνία αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.
   Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για το τι σημαίνει πρόοδος, με ιδιαίτερη αναφορά στον οργουελικό τρόπο που αλλάζουν νόημα οι λέξεις στα κανάλια:
   «Πρόοδος δεν είναι το καθημερινό λιβάνισμα της κυβέρνησης, ο μέσος τηλεθεατής, ο ελληνικός λαός όλος, από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους εκεί που με οργουελικό τρόπο αλλάζουν νόημα οι έννοιες και οι όροι:
   Η συντήρηση ονομάζεται πρόοδος, οι εκτροπές ονομάζονται αποφασιστικότητα, η συναλλαγή ονομάζεται φιλοεπενδυτική πολιτική, οι αγράμματοι ονομάζονται άριστοι και η τιμωρία των εργαζόμενων ονομάζεται φροντίδα».   «Πρόοδος είναι η πραγματική ισότητα, η δημοκρατική πολυφωνία, η διαφάνεια, πρόοδος είναι η δίκαιη ανάπτυξη με την εργασία στο επίκεντρο και με προστασία του περιβάλλοντος.
   Πρόοδος είναι ο σεβασμός στην πατρίδα του άλλου, του όποιου άλλου, όχι μόνο του ισχυρού. 
   Πρόοδος είναι οι εγγυήσεις ελευθερίας, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, όχι μόνο στην διαφορετικότητα των επιφανών που μας κάνουν περήφανους με τους επιδόσεις τους στον αθλητισμό, αλλά και των μικρών παιδιών που τους στερήσανε το ΑΜΚΑ και δεν μπορέσανε να πάνε στα σχολειά, των παιδιών από τις προσφυγικές δομές».
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:02 pm


Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε εδώ για την κοινωνία, την πρόοδο, τη Δημοκρατία - VIDEO

- Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν όσα χτίσαμε με κόπο
- Ο κ. Μητσοτάκης θέλει ανάπτυξη μόνο για τους φίλους του


   Δίκαιη ανάπτυξη, οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, ψηφιοποίηση της Δημόσιας διοίκησης, διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και ασφάλεια για τους πολίτες, αυτοί είναι οι 4 βασικοί άξονες του προοδευτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, παρουσιάζοντας το εναλλακτικό προοδευτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
   Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στη δημαγωγία και την υποκρισία της Ν.Δ. από τα ζητήματα της οικονομίας και τις διαψεύσεις που επεφύλαξε για την μεσαία τάξη ως την μεγάλη κυβίστηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   Ενώ εκτενέστατες ήταν οι αναφορές για τα ντίλ που ετοιμάζει η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, το Ελληνικό, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, την Eλ Ντοράντο, τα δώρα σε εργολάβους και ιδιωτικές ασφαλιστικές. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να ξέχασε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν άκουσα κάτι για αύξηση του κατώτατου μισθού… μάλλον θα του ξέφυγε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στις παραγωγικές δυνάμεις, στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες για μια σύγχρονη Ελλάδα, δημοκρατική, κοινωνική, ανοιχτή, ανεκτική, προοδευτική.

"Είμαστε εδώ"

"Είμαστε εδώ μετά από 4.5 χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα και την Ελλάδα. Είμαστε εδώ ξανά για την κοινωνία, την πρόοδο, την Δημοκρατία και την Ελλάδα" με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε επιγραμματικά την κατάσταση στην οποία ανέλαβε την χώρα, «μια πραγματικότητα ολέθρου» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τιμήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Γνωρίζουν πως ζούσαν το 2015 και πως ζουν σήμερα.
"Καταφέραμε πολλά χωρίς να λύσουμε ως δια μαγείας. Η κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει και αυτό είναι έργο της δικής μας κυβέρνησης. Πετύχαμε όλα όσα δεν πέτυχαν οι τρεις προηγούμενες κυβέρνησεις: να χαμηλώσουμε τα πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να περάσουμε στην ανάπτυξη, ρυθμίσαμε το χρέος, ρίξαμε την ανεργία κατά 10 μονάδες, επαναφέραμε τις ΣΣΕ, τον κατώτατο μισθό και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια".
Πετύχαμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε. Βάλαμε τα θεμέλια για την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους. Στηρίξαμε τους πιο αδύναμους. Τον Αύγουστο του 2018 πετύχαμε μια μεγάλη & ιστορική τομή. Βγάλαμε τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων & ρυθμίσαμε το χρέος.

"Από αυτό το βήμα της ΔΕΘ πέρσι είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω όλα τα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα ένα προς ένα: Μείωση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση φορολογίας κατά 1% με στόχο να συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο, την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού"
Πριν από ένα χρόνο, από το βήμα της , είχα εξαγγείλει τα πρώτα μέτρα της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος των μνημονίων και την ρύθμιση του χρέους.
Θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα. Ένα προς ένα.


Προβολή εικόνας στο Twitter

Τέσσερα σημεία αυτοκριτικής επισήμανε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας πρώτον την καθυστέρηση λήψης μέτρων ελάφρυνσης εξαιτίας των θεσμών. Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους.
Ένα τρίτο, να επικοινωνήσουμε σωστά την πολιτική μας στους πολίτες και ένα τέταρτο το στίγμα μας στην περιβαλλοντική πολιτική. «Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι "σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και προχωράμε".
"Η χώρα έχει μία νέα κυβέρνηση αλλά έχει και μια ισχυρότατη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που είναι εδώ για να αγωνίζεται και να αντιστέκεται. Με το 1/3 των πολιτών να μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην δυσχερότερη εκλογική μάχη των τελευταίων χρόνων. Είμαστε εδώ ως ο δημοκρατικός, προοδευτικός πόλος, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς, της Αριστεράς με την μεγάλη Ιστορία σε αυτόν τον τόπο."
"Η στήριξη των συμπολιτών μας μας γεμίζει ευθύνη. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα με κόπους του ελληνικού λαού  κερδήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα ακούσετε μια ανέξοδη, αδιέξοδη καταστροφολογία για την οικονομία για αντιπολιτευτικές στοχεύσεις και μικροκομματικά συμφέροντα όπως έκανε ο αρχηγός της και η Ν.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια".
"Όπως και δεν επιτρέψουμε να χαθούν όλα όσα κερδίσαμε. Δεν θα επιτρέψουμε πορεία οπισθοδρόμησης και να χαθούν οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού."

Τον Μάιο του 2019 ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε μια δεύτερη δέσμη θετικών μέτρων. Η νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, υπάκουε σε συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως δική της, ενώ τότε την λοιδορούσε.


Προβολή εικόνας στο Twitter

«Ήταν και είναι η Αριστερά που σέβεται την Δημοκρατία και τιμά τους θεσμούς και η Δεξιά που δεν δίνει δεκάρα»

«Η πορεία, λοιπόν, της οικονομίας είναι θετική. Οι μαύρες ημέρες της χρεωκοπίας είναι πίσω μας. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα. Και αυτή είναι μια εικόνα που μας κάνει όλους υπερήφανους. Αυτή η εικόνα, όμως, θα είναι ευθύγραμμη και δεδομένη για το απώτερο μέλλον ;»
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς όπως είπε «το δείγμα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ αυτούς τους δύο μήνες, μας επιβεβαιώνει.»
«Γιατί με το καλημέρα είδαμε να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα μπροστά μας, το σχέδιο οικοδόμησης του νέου κράτους της Δεξιάς. Ένα καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό. Ένα καθεστώς με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες. Κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς, δικαιοκρατικούς.»

«Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά και μιλούν από μόνα τους. Στο πεδίο των θεσμών: Η σύνθεση της κυβέρνησης με υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών που λίγους μήνες πριν εκπροσωπούσαν ολιγαρχες και σήμερα βρίσκονται δήθεν να εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο στη διαπραγμάτευση μαζί τους.»

«Στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας όπου ένα πρωθυπουργικό σκάνδαλο πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων, αφού ο κος Μητσοτάκης επέλεξε έναν δικό του, τον κο Κοντολέοντα, για επικεφαλής της ΕΥΠ χωρίς να πληροί καν τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε ο νόμος. Δεν είχε δηλαδή καν πτυχίο. Αλλά αν δεν συμφωνεί ο νόμος με τις επιθυμίες του κου Μητσοτάκη αλλάζουμε απλά τον νόμο. Κατά τα άλλα ομνύουν στην αριστεία» .  

Για πολλούς λοιπόν τα ψίχουλα των 200 ευρώ, για τους λίγους η ελαφρύνσεις των 200.000

Το παράδειγμα της μείωσης του φόρου επιχειρήσεων από το 28 στο 24% για το 2020, είναι εδώ ενδεικτικό. Όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι παραγωγικοί φορείς, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με κερδοφορία μικρότερη των 5000. Μιλάμε εδώ για το 90% των επιχειρήσεων περίπου.
Μια τέτοια λοιπόν επιχείρηση θα έχει ελάφρυνση λιγότερο από 200 ευρώ το χρόνο.

 Αντίθετα οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα πάρουν την μερίδα του λέοντος από αυτή την φοροελάφρυνση. Καθώς μια επιχείρηση με κέρδη 1 εκ ευρώ θα έχει ελάφρυνση 40.0000 ευρώ το χρόνο ενώ μια επιχείρηση με κέρδη 5.000.000 θα έχει ελάφρυνση 200.000 ευρώ. Για πολλούς λοιπόν τα ψίχουλα των 200 ευρώ, για τους λίγους η ελαφρύνσεις των 200.000.

Και αναρωτιέμαι αυτή είναι η ανάπτυξη για όλους ; Αυτή είναι η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης ; Είναι μεσαίοι αυτοί που έχουν κέρδη 5 εκ το χρόνο ; Εμείς είχαμε προγραμματίσει το αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο για το 2020 να τον διαθέσουμε με δικαιοσύνη και στοχευμένα για τη μεσαία τάξη. 
Με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος. Με τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100 στο 50%. Ενώ η ΝΔ αγνοεί τη μεσαία τάξη για να κάνει πιο γενναία  δώρα στους φίλους και χορηγούς  της.

 Το ίδιο όμως δεν έκανε και με τον ΕΝΦΙΑ ; Όταν εμείς νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και κατά 20% για τις μεσαίες περιουσίες. Η ΝΔ μαζί με τον κο Στουρνάρα, αμφισβητούσαν την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση αυτή.

Τώρα βέβαια που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν οι κανόνες των μαθηματικών και  τα νούμερα βγαίνουν. Ανακάλυψαν μάλιστα επιπλέον 250 εκ. για το 2019. Αλλά που αποφάσισαν να τον ξοδέψουν; Στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ.
Αυτή είναι η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική του κου Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί.  Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη.

 Δώρα στους επιχειρηματίες - Ανάπτυξη μόνο για τους χορηγούς της Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική με αφορμή όσα προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στη ΔΕΗ, το Ελληνικό, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, την Εl Dorando Gold.
«Από την πρώτη στιγμή το σύνολο της κυβέρνησης με πρωταγωνιστή τον κο Χατζηδάκη επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της ΔΕΗ. Γιατί ;

Για να δικαιολογήσουν τη προειλημμένη απόφασή τους να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλώντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ότι έχει τη μεγαλύτερη αξία, όπως για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ ή οι υδροηλεκτρικές μονάδες.

 Και στο Ελληνικό αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών 4 φορές: Την πρώτη εβδομάδα θα μπουν μπουλντόζες, σε 45 μέρες θα μπουν μπουλτόζες, στα τέλη του 2019 θα μπουν μπουλντόζες, στις αρχές του 2020 θα μπουν μπουλντόζες, σήμερα νίπτουν τας χείρας τους. Μας λένε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έναρξη των εργασιών αλλά του επενδυτή.

Και για να τον βοηθήσουν, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development ώστε φυσικά το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις Τράπεζες.

Και την ίδια στιγμή δίνουν και ένα ακόμη σπουδαίο δώρο στον ίδιο επιχειρηματία. Αποφασίζουν τη πώληση των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω χρηματιστηρίου.  Δηλαδή χωρίς να ζητάνε, όπως εμείς, ταυτόχρονη πώληση και από τον όμιλο Λάτση, που θα έδινε πρίμνιουμ μετοχές και υψηλή τιμή στην πώληση των μετοχών του Δημοσίου.

Με δυο λόγια αποδέχονται τη ζημία του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτό ανάπτυξη για όλους ; Ή ανάπτυξη και κέρδη για τους χορηγούς της ΝΔ ;
Στην υπόθεση της El Dorado Gold που αφορά ειδικότερα τη Βόρειο Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι: με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο να επιδοτήσουν και από πάνω με Δημόσιο χρήμα τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελ Ντοράντο.
Προετοιμάζονται να αναθεωρήσουν προς όφελος της εταιρείας την σύμβαση που υπογράφηκε το 2004, για να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Αγνοούν κάθε περιβαλλοντικό όρο, κάθε μέριμνα για την περιβαλλοντική προστασία και ετοιμάζουν επέκταση των εργασιών της εταιρείας και στη Θράκη, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ντίλ άνευ προηγουμένου στο Μετρό με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Ντιλ άνευ προηγουμένου, με θύματα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για το Μετρό χαρακτήρισε τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα του μετρό ο Αλέξης Τσίπρας.

 Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να τρέξουμε το έργο τρεισήμισι φορές πιο γρήγορα από ότι τα δέκα προηγούμενα χρόνια. Αρχές του 2016 ήμασταν στο 30% του έργου και έχουμε φτάσει στο 75%. Ήδη έχει κατασκευαστεί στο σύνολό της η γραμμή του μετρό.

Ο σχεδιασμός μας ήταν τέλη του 2020, δηλαδή σε έναν χρόνο από τώρα περίπου, το μετρό να αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Και ξαφνικά επανέρχεται από το πουθενά θέμα με τη κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.  Και ξαναμπαίνει το ψευδοδίλλημα «ή αρχαία ή μετρό». Και ξαναγίνεται ανέκδοτο το μετρό της Θεσσαλονίκης.
 Εμείς καταφέραμε να προχωρήσουμε στη λύση «και αρχαία και μετρό» και τώρα δυστυχώς περνάμε στο «ούτε αρχαία ούτε μετρό». Διότι, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, αντί για τέλη του 2020, θα έχουν την ευκαιρία –και εάν, λέω εγώ– να δουν το μετρό να λειτουργεί την άνοιξη του 2023.

Γιατί ο κ Μητσοτάκης ήρθε στην ΔΕΘ και αποφάσισε να προκαταλάβει τις αποφάσεις αρμόδιων υπηρεσιών, όπως του ΚΑΣ και ανακοίνωσε αλλαγή σχεδίων για το σταθμό Βενιζέλου. Λέγοντας μάλιστα ψευδώς ότι δεν υπάρχει μελέτη, ενώ αυτή είναι κατατεθειμένη. Και το ερώτημα είναι γιατί το κάνει αυτό ;

Γιατί αποφασίζει ένα βάναυσο χτύπημα στη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και ταυτόχρονα μια αφόρητη παράταση στη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων; Και η απάντηση βρίσκεται στην παραδοχή του ιδίου από αυτό εδώ το βήμα για καθυστερήσεις του έργου που όμως δεν υφίστανται. Ο εργολάβος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Κόλαφος για τα εργασιακά – Πρωτάκουστο ντιλ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές

Με ένα νομοσχέδιο κυριολεκτικά κόλαφο για τα εργασιακά δικαιώματα, , ετοιμάζουν: Την ουσιαστική κατάργηση των βασικών αρχών που υποστηρίζουν την συλλογική διαπραγμάτευση, την αρχή της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και την αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Οι επιχειρήσεις πλέον θα μπορούν να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις απομείνουν και να μειώνουν μισθούς και δικαιώματα.
Ενώ κόκκινο πανί χαρακτήρισε ο Αλ.. Τσίπρας, την κατάργηση του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία που περιορίζεται τόσο που ουσιαστικά καταργείται. «Οι εργαζόμενοι πλέον θα διεκδικούν κλαδικές συμβάσεις, οι εργοδότες θα αρνούνται και η ιστορία θα τελειώνει εκεί. Χωρίς καμία άλλη επιλογή για τους εργαζόμενους.»

 Δημιουργείται, έτσι, ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός συμπίεσης μισθών και δικαιωμάτων. Ένας μηχανισμός εξαιρετικά γνώριμος για τη χώρα μας. Τον γνωρίσαμε στα σκληρά μνημονιακά χρόνια της εφαρμογής της πιο ακραίας λιτότητας. Η αγορά εργασίας κάνοντας ένα άλμα πίσω στο χρόνο θα βρεθεί ξανά στο απόλυτο μνημονιακό σκοτάδι της περιόδου 2012 – 2014.

Και φυσικά ούτε λόγος για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019. Τί έγινε άραγε με την προγραμματισμένη από εμάς αύξηση 7%+7% τα επόμενα δυο χρόνια ;
Ενώ όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ένα σχέδιο που ακυρώνει προκλητικά όλη την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Ένα σχέδιο που θέτει και πάλι σε διακινδύνευση τις συντάξεις και τις εισφορές των ασφαλισμενων, τους κόπους μιας ζωής.

 Και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο να ξανανοίξει το ασφαλιστικό; Ποιος μας πιέζει για κάτι τέτοιο; Ποια ανάγκη ; Ποιος άραγε ωφελείται από ένα τέτοιο σχέδιο; Όσες φορές κι αν ρωτήσαμε τη ΝΔ δεν πήραμε απάντηση.

Πώς άλλωστε να ξεστομίσει μια κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα τέτοιο πρωτάκουστο ντιλ, μόνο και μόνο για να κομίσει όφελος σε πολύ συγκεκριμένες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι πόση υποκρισία πια μπορεί να έχει κανείς για να παρουσιάζει αυτό το σχέδιο υπο τον τίτλο «ανάπτυξη για όλους»; Πόση δημαγωγία μπορεί να κρυφτεί πίσω από τρεις μονάχα λέξεις; Στην υποκρισία και τη δημαγωγία ομολογώ, βέβαια, ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Και ο τομέας της οικονομίας δεν είναι ούτε ο μόνος ούτε ο πρώτος.
Η υποκρισία και η δημαγωγία της ΝΔ γίνεται πρωτίστως φανερή στο προσφυγικό ζήτημα.
Τώρα που ανακάλυψε πως οι προσφυγικές ροές δεν είναι αποτέλεσμα του «ανίκανου»  ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γεωπολιτικό ζήτημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τις τέσσερις προτεραιότητες του εναλλακτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία και την οικονομία με πρώτη προτεραιότητα την Δίκαιη ανάπτυξη.
Άρα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ψηφιακή οικονομία, αλλά και σε στοχευμένες επενδύσεις στον Τουρισμό που θα συνδέουν τις τουριστικές μονάδες με την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση.
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υποστήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και παραγωγής με ιδιαίτερη στήριξη των ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.
Με ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών αλλά νέων υγιών συνεταιρισμών.
Προτεραιότητα δεύτερη: Η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.
Βάλαμε τα θεμέλια στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια αλλά και την κοινωνική ασφάλιση. Και πρέπει να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Με κύριο στόχο τον περιορισμό των ανισοτήτων, δηλαδή την ισότητα αποτελέσματος. Και όχι απλώς την ισότητα ευκαιριών που θέλουν οι φιλελεύθεροι.

Διότι στον 21ο αιώνα καμία κοινωνία δεν πρέπει να εκδικείται και να περιθωριοποιεί όσους αποτυγχάνουν, όσους βρέθηκαν μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά και όσους είχαν την ατυχία να μην ανήκουν στην τάξη των «κληρονόμων».

Προτεραιότητα Τρίτη: Η ψηφιοποίηση της Δημόσιας διοίκησης

 Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας  σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος όλων: με διαφάνεια, αξιοκρατία και κοινωνική λογοδοσία.


Μια διοίκηση που θα σέβεται τους πολίτες και θα λειτουργεί με απλές και ψηφιοποιημένες διαδικασίες και θα ελέγχει την τήρηση των κανόνων της ιδιωτικής οικονομίας με ουδετερότητα και αντικειμενικότητα.

Και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους που εμείς ξεκινήσαμε, με σοβαρούς όρους για να τελειώνουμε οριστικά με τα πελατειακά δίκτυα.

Όπως επίσης και την ολοκλήρωση της τεράστιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε για το Ψηφιακό Δημόσιο, με την αναβάθμιση των υποδομών και τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων.

Προτεραιότητα τέταρτη: Η Διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η ασφάλεια για τους πολίτες
Στη δική μας προοπτική και αντίληψη η ελευθερία και η ασφάλεια είναι έννοιες συμπληρωματικές και όχι αντιθετικές. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για  ένα κράτος που την ίδια ώρα που καταπολεμά το έγκλημα και διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών την ίδια ώρα διευρύνει δικαιώματα και ελευθερίες.

Για αυτό το προοδευτικό πολιτικό σχέδιο, για αυτή τη στρατηγική, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα τη πορεία προς τα μπροστά, Πορεία που χάραξε τα χρόνια της διακυβέρνησής μας, είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μαζί με το λαό, μαζί με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του τόπου.   Και σε αυτό το σχέδιο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν ειδικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Η Θεσσαλονίκη θέλουμε και μπορεί να γίνει η Πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι η παραγκωνισμένη Συμπρωτεύουσα. Με το μετρό που πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα μέχρι το τέλος του 2020 σε όλη του την έκταση.

Με τα αρχαία στη θέση τους ώστε να αναδεικνύουν τη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης που είναι ο μεγάλος της πλούτος. Με την ανάπλαση της ΔΕΘ, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο του Μητροπολιτικού πάρκου Θεσσαλονίκης που θα συμπεριλαμβάνει και την μετεγκατάσταση του 3ου Σώματος Στρατού ώστε ο χώρος να αποδοθεί ως δημόσιος χώρος προς χρήση για τους Θεσσαλονικείς.

 Με τη Δημιουργία ενός μεγάλου διαμετακομιστικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου, που έχει ήδη ξεκινήσει. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να γίνει το μεγάλο hub των Βαλκανίων.

Οι προτεραιότητες μας και αυτό το σχέδιό μας για την κοινωνία και την οικονομία είναι που μπορούν να εγγυηθούν μια αληθινά προοδευτική πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτός είναι ο πραγματικά προοδευτικός δρόμος για τη χώρα. Αλλά αυτός ο δρόμος δεν αφορά  μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που χρειάζεται μια συνολική αλλαγή πλεύσης. Για να απαντήσει στις ανάγκες των λαών της και όχι στις ανάγκες των οικονομικά ισχυρών. Για να πολεμήσει τον εθνικισμό και την ακροδεξιά.

«Σε αυτή τη μάχη σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είμαστε όλοι εδώ. Στη πρώτη γραμμή. Για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, για τη Πρόοδο, για τη Δικαιοσύνη, για τα Δικαιώματα, για τους μη προνομιούχους, για τη Δίκαιη ανάπτυξη, για τη περιβαλλοντική προστασία, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την Ελλάδα.»

«Είμαστε εδώ και απευθύνουμε ένα μεγάλο, ένα ανοιχτό κάλεσμα: Στους εργαζόμενους, στις παραγωγικές δυνάμεις, στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Να πορευτούμε μαζί για μια Ελλάδα που δεν θα χάσει ξανά την ευκαιρία. Να πορευτούμε μαζί για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, κοινωνική. Για μια Ελλάδα ανοιχτή, ανεκτική, προοδευτική.»

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 10:48 pm


Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι της Άρτας

Παρά την έντονη φημολογία ότι θα υπήρχε γυναίκα Αντιδήμαρχος, ακόμα και προερχόμενη από άλλη δημοτική παράταξη, τελικά, ο Δήμος μας, θα είναι, για ένα χρόνο τουλάχιστον, ανδροκρατούμενος


   Ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη οι 6 Αντιδήμαρχοι, με θητεία μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2020.
   Παρά την έντονη φημολογία ότι θα υπήρχε γυναίκα Αντιδήμαρχος, ακόμα και προερχόμενη από άλλη δημοτική παράταξη, τελικά, ο Δήμος μας, θα είναι, για ένα χρόνο τουλάχιστον, ανδροκρατούμενος.
   Αναλυτικά οι νέοι Αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες έχουν ως εξής:
  - Χριστόφορος Σιαφάκας: Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας (αναπληρωτής Δημάρχου)
   - Γιώργος Πανέτας: Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας (Δ.Ε Βλαχερνών)
   - Παντελής Κωλέτσος: Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας (Δ.Ε Αμβρακικού και Δ.Ε Φιλοθέης)
   - Κώστας Χαρακλιάς: Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη (Δ.Ε Αρταίων)
   - ΝίκοςΛιόντος: Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (χωριά και οικισμοί Δ.Ε Αρταίων)
   - Γιώργος Μπουκουβάλας: Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης και προστασίας Περιβάλλοντος (Δ.Ε Ξηροβουνίου)
   Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων ορίστηκε ο Κώστας Ζέρβας, που στο παρελθόν είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος αλλά τώρα δεν εκλέχθηκε.
   Στο Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, παρέμειναν οι αρμοδιότητες του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού.


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:09 pm


Η Άρτα κερνάει Ήπειρο

Από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, δεκάδες παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, προϊόντα της Ηπειρώτικης γης και της φύσης και γνωρίζονται με το καταναλωτικό κοινό


   Η Άρτα παίρνει σειρά και κερνάει Ήπειρο αυτό το τριήμερο διήμερο. Η έκθεση τοπικών προιόντων που έγινε ήδη στα Σύβοτα και την Πρέβεζα κάνει τον τρίτο της σταθμό, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Άρτα.
   Από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, δεκάδες παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, προϊόντα της Ηπειρώτικης γης και της φύσης και γνωρίζονται με το καταναλωτικό κοινό. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σκουφά, απέναντι από την Παρηγορήτισσα.
   Η προϊσταμένη Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου και υπεύθυνη της διοργάνωσης, Σοφία Φούκη, ανέφερε ότι φέτος οι παραγωγοί που θα προβάλλουν τα προϊόντα τους είναι περισσότεροι από κάθε προηγούμενη χρονιά.
   Ταυτόχρονα μίλησε για επιτυχία του θεσμού που αγκαλιάζεται όχι μόνο από τους εκθέτες αλλά και από το κοινό, κάτι που διαπιστώθηκε στις προηγηθείσες εκθέσεις σε Σύβοτα και Πρέβεζα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 6:37 pm


Για τόσο επιτελικό κράτος μιλάμε...

- Έτσι και το είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, τα κανάλια μαζί με τον Αμβρόσιο θα χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα
- Τώρα, όμως, σιωπή γιατί, εκτός από το επιτελικό κράτος, υπάρχουν πλέον και τα «επιτελικά ΜΜΕ»


   «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στον χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».
   Αυτή ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία, στις 7 Αυγούστου, υποσχόταν σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας πως θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από το φαρμακείο της γειτονιάς και η είδηση παρουσιάστηκε με πομπώδη και διθυραμβικά σχόλια για το «επιτελικό κράτος» της Νέας Δημοκρατίας.
   Αυτά στις 7 Αυγούστου, γιατί, στις 11 Σεπτεμβρίου, πέρασαν στα ψιλά αυτά που ο αρμόδιος υπουργός Υγείας εξομολογήθηκε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Στα ψιλά, βλέπεις, πέρασαν τα όσα είπε ο κ. Κικίλιας, καθώς τα λόγια του έρχονταν να αποδομήσουν τις αυγουστιάτικες μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού.
   «Προς ώρας δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωσή σας, πρέπει να τα δίνετε δωρεάν χωρίς να αμείβεστε» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας στους φαρμακοποιούς ζητώντας τους ουσιαστικά να ξεκινήσουν τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων, αλλά χωρίς να αμείβονται για την υπηρεσία τους αυτή, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι σε αυτούς για το αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα βγουν αύριο τα φερέφωνα της κυβέρνησης να ρίξουν το φταίξιμο στους «ανάλγητους» φαρμακοποιούς που ζητούν να βγάλουν κέρδος από βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας.
   Μονά - ζυγά κερδισμένος θα φροντίσουν κάποιοι να βγει επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, έτσι και δεν γίνει πράξη η εξαγγελία του, είτε δεν θα το μάθει κανείς -όπως ελάχιστοι πληροφορήθηκαν τις χθεσινές δηλώσεις Κικίλια στους φαρμακοποιούς- ή στο τέλος θα την πληρώσουν οι φαρμακοποιοί, στους οποίους η κυβέρνηση ανέθεσε ένα έργο χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει μαζί τους τις οικονομικές δυσχέρειες που το υπουργείο τώρα επικαλείται.
   Για τόσο επιτελικό κράτος μιλάμε. Τόσο που, έτσι και το είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση τα κανάλια μαζί με τον Αμβρόσιο θα χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα. Τώρα, όμως, σιωπή, γιατί ο πρωθυπουργός μας έχει πάει στο Τατόι να παρακολουθήσει τένις και καλό είναι να μην χαλάσουμε την τηλεοπτική μας κανονικότητα με λεπτομέρειες περί φαρμάκων, φαρμακοποιών και βαριά πασχόντων.
   Γιατί, εκτός από το επιτελικό κράτος, υπάρχουν πλέον και τα «επιτελικά ΜΜΕ».
γράφει ο Πέτρος Καρσάκος στα Ψιλά στην ΑΥΓΗ, με τίτλο "Τέλος τα συστημικά. Τώρα επιτελικά ΜΜΕ"

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 3:15 pm


Ο θρίαμβος της κανονικότητας: Ο Πρετεντέρης πρόεδρος στο Μέγαρο Μουσικής!

- Να ηρεμήσουν όσοι ανησυχούσαν τι θα γίνει μ' αυτό το παιδί και ποιο κρατικό πόστο θα αναλάβει
- H ανταμοιβή για τις καθημερινές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε


   Να ηρεμήσουν όσοι ανησυχούσαν τι θα γίνει μ' αυτό το παιδί και ποιο κρατικό πόστο θα αναλάβει.
   Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zougla.gr, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης αναλαμβάνει πρόεδρος στο Μέγαρο Μουσικής.
   Ως γνωστόν, εργάστηκε μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα της Κυριακής, (πρώην ΔΟΛ και νυν Μαρινάκης), αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
   Ετσι εξηγούνται και οι αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, στην καθημερινή αρθρογραφία του.
   H ανταμοιβή δεν άργησε...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 1:21 pm


Στην 84η ΔΕΘ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στην αποψινή ομιλία του θα παρουσιάσει τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την πορεία της χώρας


   Τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την πορεία της χώρας, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στην 84η ΔΕΘ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 σήμερα στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
   Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων. Αυτή την ώρα περιοδεύει σε περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.


   Η επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει, στις 12:30 (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»).

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 12:40 pm


Διαπλοκή - Μετρό Θεσσαλονίκης 1-0

Πώς ονομάζεται όλο αυτό; Α, ναι. Διαπλοκή. Καλώς ήρθατε ξανά στην κανονικότητα...


   Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε το μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρωμένο κατά 30% μετά από δεκαετίες αναβολών και καθυστερήσεων. Μέσα σε τέσσερα χρόνια το πήγε στο 75%. Το υπόλοιπο 25% σκόπευε να το ολοκληρώσει στα επόμενα δύο χρόνια.
   Ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι τελικά θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα. Είναι καλύτερα, είπε, να καθυστερήσει όλο το μετρό, παρά μόνο ο σταθμός Βενιζέλου. Και το Βελλίδειο τον χειροκρότησε.
   Ενώ κάποιοι σχολαστικοί δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν με ποιον φορέα της πόλης συνεννοήθηκε ο πρωθυπουργός πριν ανακοινώσει τη χειρότερη λύση για τα αρχαία της Βενιζέλου και την καθυστέρηση της παράδοσης του πολύπαθου έργου κατά δύο χρόνια.
   Με κανέναν φορέα δεν συνεννοήθηκε. Και η σύναξη “γαλάζιων” αυτοδιοικητικών που μάζεψε άρον - άρον την επομένη ο Τζιτζικώστας για να κάνει αβάντα στον πρωθυπουργό του κάθε άλλο παρά την πόλη εκπροσωπεί. Ο μόνος που βγαίνει ωφελημένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο εργολάβος.
   Επομένως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακοινώσει μονομερώς μέτρα ανακούφισης του εργολάβου, χωρίς ο εργολάβος να το ξέρει, ή τα ανακοίνωσε έχοντας προσυνεννοηθεί με τον εργολάβο.
   Η δεύτερη περίπτωση είναι πιθανότερη. Ειδικά όταν λίγες μέρες πριν ο εργολάβος, κι αυτός μονομερώς, είχε ανακοινώσει ότι τελικά δεν θα επιβληθούν οι αυξήσεις στα διόδια, τις οποίες είχε ανακοινώσει προεκλογικά. Τυχαίο κι αυτό; Τόση καλοσύνη;
   Δύο πλευρές λοιπόν συναντώνται μυστικά και κανονίζουν να προστατεύσουν αμοιβαία τα πολιτικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και το δημόσιο συμφέρον πετιέται στα σκουπίδια μαζί με τις συμβατικές υποχρεώσεις του κατασκευαστή.
   Πώς ονομάζεται όλο αυτό; Α, ναι. Διαπλοκή.
   Καλώς ήρθατε ξανά στην κανονικότητα.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 12:26 pm


Ο Μητσοτάκης οφείλει να στείλει άμεσα τον στενό του συνεργάτη σε... «συνεργείο»!

- Οι δηλώσεις Πέτσα βαρύνουν όλη την κυβέρνηση
- Εκτός κι αν υπάρχει νέα προσέγγιση της Ν.Δ. προς τη Χρυσή Αυγή, κάτι παρόμοιο με όσα διαδραματίζονταν με πρωταγωνιστή τον Μπαλτάκο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά


   Η χτεσινή απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013 αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τη Χρυσή Αυγή.
   Το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκαν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί και οι συνεργοί τους, αλλά και τα δυο κορυφαία στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης Λαγός και Μίχος ως ηθικοί αυτουργοί, έχει ιδιαίτερη σημασία, εφόσον πιστοποιεί το γεγονός ότι το δικαστήριο αποκάλυψε τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου (μέλη, πυρηνάρχες, περιφερειάρχες) και απέδωσε τις ευθύνες στην ηγεσία που δίνει τις εντολές.
   Αλλά, κυρίως, αυτή η απόφαση αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, ο οποίος –ως μη όφειλε– είχε σπεύσει από προχτές να υιοθετήσει την άποψη της οργάνωσης ότι μετά την εισαγγελική πρόταση θα απαλλαγούν τα στελέχη της, εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτή η απαλλαγή προκύπτει από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
   Τώρα που αποδείχτηκε ότι η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως οφειλόταν μόνο στη δική της πρωτοβουλία να μετατρέψει την κατηγορία –κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο–, οι δηλώσεις του κ. Πέτσα βαρύνουν όλη την κυβέρνηση και την εμφανίζουν να προκαταλαμβάνει μια δικαστική απόφαση, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο προσφέρει υπηρεσίες στη ναζιστική οργάνωση και την υπόδικη ηγεσία της.
   Είναι κοινός τόπος ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υποχρεώνει τους εκάστοτε αρμόδιους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και να χρεώνονται αστοχίες συναδέλφων τους προκειμένου να διασώσουν την εικόνα της κυβέρνησης. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβεί κάποιος σε μια παρόμοια άστοχη κίνηση που υποδηλώνει άγνοια των δεδομένων και τελικά αποτελεί ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
   Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό υπήρξε απλώς ένα ολίσθημα του άπειρου ακόμα κ. Πέτσα και δεν υποδηλώνει μια νέα προσέγγιση στελεχών της Ν.Δ. προς τη Χρυσή Αυγή, κάτι παρόμοιο με όσα διαδραματίζονταν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με πρωταγωνιστή τον κ. Μπαλτάκο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά.
   Αλλά, αν δεν πρόκειται για πολιτική μεταστροφή της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να στείλει άμεσα τον στενό του συνεργάτη σε «συνεργείο»...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 12:09 pm


Αλέξης Τσίπρας: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων στους εργολάβους - VIDEO

«Δεν πρόκειται για γκάφα, για προχειρότητα ή ερασιτεχνισμό, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ωραίο δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο»


   Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στο ζήτημα του Μετρό Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντησή του με την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.
   «Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια γκάφα και μια προχειρότητα από πλευράς του πρωθυπουργού ο οποίος ήρθε στη ΔΕΘ και έδωσε πάσα στον νέο εθνικό εργολάβο παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.
   Ωστόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται για γκάφα, για προχειρότητα, ή ερασιτεχνισμό, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ωραίο δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος, από αυτή την καθυστέρηση στην πλάτη των πολιτών της Θεσσαλονίκης, θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ίσως περισσότερα απ' όσα θα διεκδικούσε αν τον αφήναμε και δεν τον σταματούσαμε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αυξήσει τα διόδια στην Αττική Οδό».
   «Δυστυχώς επιστρέψαμε στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων στους εργολάβους. Στην πλάτη όμως των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια δικαιούνται το Μετρό και βεβαίως εις βάρος της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομάς της πόλης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:19 pm


Η υπουργός Πολιτισμού «αδειάζει» τον πρωθυπουργό

- Για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης
- Ούτε λίγο ούτε πολύ, τον είπε «αδιάβαστο»


   Έκθετο για μια ακόμα φορά αφήνει τον πρωθυπουργό η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην προκειμένη περίπτωση για την υπόθεση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης.
   Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ την απόσπαση και επανατοποθέτησή τους η υπουργός Πολιτισμού χθες, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία για να ληφθεί συγκεκριμένη θέση για το θέμα. Ο πρωθυπουργός δηλαδή ήταν αδιάβαστος.
   Η υπουργός Πολιτισμού είπε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, επισήμως φάκελος από την Αττικό Μετρό, με τα πλήρη δεδομένα και τα πλήρη στοιχεία του έργου, δεν έχει έρθει στο υπουργείο Πολιτισμού. Γι' αυτό και το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι ακόμα σε θέση να αξιολογήσει τα δεδομένα σήμερα. Θα πάρουμε σαφή θέση τη στιγμή που θα έχουμε όλα τα δεδομένα».
   Αυτή είναι η τρίτη φορά, μέσα στο πρώτο δίμηνο κυβερνητικής πορείας της Νέας Δημοκρατίας, που η υπουργός Πολιτισμού «αδειάζει» τον πρωθυπουργό, μετά το σχέδιο για την ενοποίηση Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πολυτεχνείου και “Ακροπόλ” και τα γλυπτά του Παρθενώνα. Τρίτη και φαρμακερή;
   Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των σπουδαίων αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης κι ενώ η πόλη είναι ανάστατη, με φορείς της, επιστημονική κοινόητα, αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες να προβάλλουν εντονότατες αντιδράσεις, η υπουργός έλυσε τη σιωπή της χθες και επιλέγοντας το προστατευμένο έδαφος του φιλοκυβερνητικού ραδιοσταθμού «Παραπολιτικά» για να τοποθετηθεί, τελικά δημιούργησε ένα μείζον πολιτικό και πρωτίστως κυβερνητικό ζήτημα.
   Η Λίνα Μενδώνη είπε επίσης χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού ανήγγειλε αυτό το οποίο επιθυμεί να συμβεί στον σταθμό Βενιζέλου, διότι, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία προφανώς είχε στη διάθεσή του και ο πρωθυπουργός, θεωρήθηκε ότι είναι η καλύτερη λύση για να κατασκευαστεί μετρό». Είναι παγκοίνως γνωστό ότι προκειμένου να ληφθεί τέτοιου είδους απόφαση, όπως είναι η απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου, προϋποτίθεται γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και ακολούθως υπουργική απόφαση. Ούτε η μία ούτε η άλλη υπάρχουν προκειμένου να προβεί ο πρωθυπουργός σε τέτοια εξαγγελία.

  Συνεχίζονται οι εργασίες
   Οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου ωστόσο συνεχίζονται ώς σήμερα, με το γράμμα του αρχαιολογικού νόμου και βάσει γνωμοδότησης και Υπουργικής Απόφασης του 2017, επί υπουργείας Λυδίας Κονιόρδου, με την οποία προκρίθηκε η διατήρηση των αρχαιοτήτων κατά χώρα και η λύση «και αρχαία και μετρό».
   Εδώ, βέβαια, η υπουργός, στη συνέντευξή της, ακολουθώντας την προσφιλή πρακτική της, επιχείρησε να βγάλει έκνομους τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Την περίοδο 2013-2014 το υπουργείο Πολιτισμού είχε πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, για τη διαχείριση των ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου. Αποφάσεις οι οποίες, ειδικά η μία, η κρίσιμη απόφαση εκρίθη απολύτως σύννομη από το ΣτΕ το 2016. Από κει και πέρα, με την αλλαγή της κυβέρνησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διαχειριστεί με έναν διαφορετικό τρόπο τις αρχαιότητες, χωρίς να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ, όπως συνήθως γίνεται, έκανε μια συγκεκριμένη επιλογή».
   Η κ. Μενδώνη εννοεί την προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ, εναντίον της υπουργικής Απόφασης Πάνου Παναγιωτόπουλου του 2014, με την οποία, μετά από γνωμοδότηση του ΚΑΣ, προέκρινε απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Όντως το ΣτΕ, με βάση τα στοιχεία του 2014, απέρριψε την προσφυγή του Δήμου τον Ιούνιο του 2015.
   Από τη στιγμή όμως που υπήρξε αναπομπή της υπόθεσης στο ΚΑΣ, που αυτή τη φορά γνωμοδότησε υπέρ της διατήρησης κατά χώρα των αρχαιοτήτων και ανάδειξή τους, και με την Υπουργική Απόφαση που ακολούθησε, ο δρόμος για τη συνέχιση των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου είχε ανοίξει. Το ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου δεν σημαίνει ότι απαγόρευσε την οποιαδήποτε άλλου είδους διαχείριση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.
   Από την άλλη, σήμερα οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες με αυτές του 2014. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει και το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ή μάλλον θα έβαινε, αν δεν αποφάσιζε η κυβέρνηση να το περιπλέξει εκ νέου, βάζοντας τους Θεσσαλονικείς σε νέες περιπέτειες, το μετρό σε αναμονή και τις αρχαιότητες σε επικίνδυνη τροχιά.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:45 pm


Κραουνάκης για Παναγιωταρέα: «Ουστ ελεεινή»!

Ξέσπασε μετά απ' αυτά που διάβασε...


   Η κανονικότητα ήρθε και ο.. αμπέχονας έφυγε για την Άννα Παναγιωταρέα η οποία με το κείμενό της, στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως, εδώ και δύο μήνες, που έχει έρθει η ΝΔ στην εξουσία, «βλέπει» αλλαγή του κλίματος και πρωτίστως στο τρόπο ντυσίματος των γυναικών, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
   Ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί μετά από αυτά που διάβασε και ξέσπασε μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, δημοσιοποιώντας μια εικόνα στην οποία γράφει:


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:24 pm


Η Άννα Παναγιωταρέα, τα αμπέχονα και η λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου

- Όπως όλοι θυμόμαστε, πριν τις εκλογές, επί ΣΥΡΙΖΑ, το κέντρο της Αθήνας θύμιζε χίπικο καταυλισμό, όπου όλοι κυκλοφορούσαν με αμπέχονα και αφάνα μαλλί για να μοιάζουν με την εξουσία και (άρα) να έχουν τα οφέλη από κάτι τέτοιο
- Ένας ύμνος στον Κυριάκο και την κανονικότητά του που θα μείνει ως μνημείο σουρεαλισμού


   Η Άννα Παναγιωταρέα αγαλίασε αφού η κανονικότητα έδιωξε τα αμπέχωνα. Όπως όλοι θυμόμαστε, πριν τις εκλογές, επί ΣΥΡΙΖΑ το κέντρο της Αθήνας θύμιζε χίπικο καταυλισμό, όπου όλοι κυκλοφορούσαν με αμπέχωνα και αφάνα μαλλί για να μοιάζουν με την εξουσία και (άρα) να έχουν τα οφέλη από κάτι τέτοιο.
   Προφανώς κρίνει εξ ιδίων, αλλά αυτό ας το αφήσουμε στην κρίση ενός εκάστου.
   Η σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού, δημοσιογράφος κυρία Άννα Παναγιωταρέα, στο άρθρο της στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, έχει κεντήσει έναν ύμνο στον Κυριάκο και την κανονικότητά του που θα μείνει ως μνημείο σουρεαλισμού.
   Προσπαθώντας να πείσει ότι το επικοινωνιακό μπαράζ (πολύ επιτυχημένο ομολογουμένως) της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αλλάξει τη χώρα, την καθημερινόητα, το μέλλον και το σύμπαν όλόκληρο, η Άννα Παναγιωταρέα με το κείμενό της, γεμάτο φοβικά και υποτιμητικά κλισέ ρίχνει μια δόση χρύσκονης σ' αυτό το μπαράζ ενώ η ουσία του είναι στην τελευταία γραμμή: Μπορεί ακόμη τα οικονομικά μεγέθη να μη άλλαξαν, όμως η αισιοδοξία και η ελπίδα αλλάζουν το κλίμα. Τα άλλα έπονται.
   Μέχρι να φτάσεις όμως στην τελευταία γραμμή έχει προλάβει η δημοσιογράφος να μιλήσει για νεοτρογλωδύτες, για ντύσιμο Λαικής Αγοράς (στην Καλλιδρομίου μάλιστα, του αβάτου των Εξαρχείων- άραγε από εκεί ψωνίζει τα Σάββατα;), αμπέχονα κλπ.


   Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:10 pm


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Έργα ασφαλτόστρωσης βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη της Άρτας - Pame Preveza

Έργα ασφαλτόστρωσης βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη της Άρτας  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν και συνεχίζονται τα έργα ασφαλτόστρωσης στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 4:16 pm


Τρέξτε κατεβάστε όλοι σημαίες. Να δούμε πού θα μας βγάλει 16 Sep 2019 - avant-garde.com.cy

Τρέξτε κατεβάστε όλοι σημαίες. Να δούμε πού θα μας βγάλει 16 Sep 2019  avant-garde.com.cy

GUEST STAR/Γράφει η Μαριάννα Νικολάου. Όχι. Το παιδί που κατέβασε τη σημαία δεν είναι ήρωας, μην προσπαθείτε να το μετατρέψετε σε έναν. Μην τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:25 am


Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 67 δασικές πυρκαγιές, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο-Σε ύφεση όλες οι φωτιές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:13 pm


Σε εξέλιξη ισχυρή πυρκαγιά στον Παχυκάλαμο της Άρτας - XrimaOnline

Σε εξέλιξη ισχυρή πυρκαγιά στον Παχυκάλαμο της Άρτας  XrimaOnline

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην Άρτα το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Παχυκάλαμος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:39 pm


Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Η φωτιά στην Άρτα εντοπίζεται σε γεωργικές εκτάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών-Στην Κέρκυρα παραμένει σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα παρότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:36 pm


Φωτιά τώρα στην Άρτα - City View

Φωτιά τώρα στην Άρτα  City View

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Παχυκάλαμος του δήμου Ν. Σκουφά Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:27 pm


Φωτιά τώρα στην Άρτα - Σπεύδει η Πυροσβεστική - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News

Φωτιά τώρα στην Άρτα - Σπεύδει η Πυροσβεστική - Dikaiologitika News | Ειδήσεις  Dikaiologitika News

#Πυρκαγιά σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Παχυκάλαμος του δήμου Ν. Σκουφά Άρτας. Επιχειρούν 22 #πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 Ε/Π.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:17 pm


Πυρκαγιά στην Άρτα - newsbreak.gr

Πυρκαγιά στην Άρτα  newsbreak.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Παχυκάλαμος του δήμου Ν. Σκουφά Άρτας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:08 pm


Κλείνει Μπαλάφα η Νίκη - FL News

Κλείνει Μπαλάφα η Νίκη  FL News

Η Νίκη Βόλου έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Σωτήρη Μπαλάφα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 2:33 pm


Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα:Κοινή ανακοίνωση Δημάρχων για την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού - artabest.net

Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα:Κοινή ανακοίνωση Δημάρχων για την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού  artabest.net

Κοινή ανακοίνωση για την ύδρευση από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού για την κάλυψη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 6:22 pm


Η Περιφέρεια … «κερνάει Ήπειρο» στην Άρτα - Epirus News

Η Περιφέρεια … «κερνάει Ήπειρο» στην Άρτα  Epirus News

Η Περιφέρεια από σήμερα έως και την Κυριακή… «κερνάει Ήπειρο» στην Άρτα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Σε συνέντευξή της, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:14 pm


Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αρταίων - Pame Preveza

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αρταίων  Pame Preveza

Κριτήριο αξιολόγησης, η αποτελεσματικότητα στην θέση ευθύνης που αναλαμβάνετε. Στον αγώνα για μια υπερήφανη Άρτα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:09 am


Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή - Pame Preveza

Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:01 pm


Άρτα: Μαθήματα βυζαντινής μουσικής - Epirus News

Άρτα: Μαθήματα βυζαντινής μουσικής  Epirus News

Δωρεάν μαθήματα βυζαντινής μουσικής διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Οι εγγραφές νέων μαθητών έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 1:25 am


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ)  902.gr

Για άλλη μια χρονιά ο λαός και η νεολαία της Άρτας αγκάλιασαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που είχε μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα σήμερα το πρωί συνάντηση – Σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών - PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών  PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα διοργανώνει η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Μνήμες μιας άλλης εποχής ξύπνησε η 3η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων, που πραγματοποίησε η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας την Παρασκευή. Εκατοντάδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Νωρίτερα στην Άρτα - FL News

Νωρίτερα στην Άρτα  FL News

Αλλαγή ώρας στο φιλικό του Καραϊσκάκη Άρτας με την Παναχαϊκή.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του - News.in.gr

Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του  News.in.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr, o ηλικιωμένος που ζούσε μόνος του βγήκε στην αυλή του σπιτιού του λίγο πριν τους Κωστακιούς και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας 80χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.: Αποστόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Τυφέκια, φυσίγγια, πυροκροτητές και πολλά άλλα βρέθηκαν σε δύο σπίτια του 80χρονου που συνελήφθη στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα - iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα  iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Άρτα. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | πυρκαγιά, φωτιά, Άρτα, Πυροσβεστική.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος - Ethnos

Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος  Ethnos

Πολεμικά τουφέκια, πυρομαχικά και εξαρτήματα εντπίσαν οι αστυνομικοί σε δύο ακίνητα του συλληφθέντα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά στην Αρτα - 902.gr

Πυρκαγιά στην Αρτα  902.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Τανάγρα - Μαίνεται η φωτιά στην Άρτα - altsantiri.gr

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Τανάγρα - Μαίνεται η φωτιά στην Άρτα  altsantiri.gr

Σε ύφεση είναι και η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/08) σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου συνεχίζουν να.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου - Ermis News

Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου  Ermis News

Δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην 'Αρτα από την τοπική Δόξα. Η ομάδα του Ιονίου ηττήθηκε με 2-0 και έτσι αποχαιρέτησε με το καλημέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 12:16 pm


Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, το σύμβολο της πόλης, και συμβολίζοντας τη «γεφύρωση» της υπό ολοκλήρωση δημοτικής περιόδου με τη νέα, αλλά και την «ένωση» ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ.... - Newsit

Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ....  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Την 3η έκθεση κλασικών οχημάτων οργανώνει η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στην πλατεία Εθνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην εξέλιξη της Ιστορίας του τόπου - Ύπαιθρος Χώρα

Άρτα: Η επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην εξέλιξη της Ιστορίας του τόπου  Ύπαιθρος Χώρα

Η ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου, αλλά και του φυσικού του περιβάλλοντος, όπως και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της μουσικής παράδοσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων διοργανώνει έκθεση οχημάτων - Epirus News

Άρτα: Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων διοργανώνει έκθεση οχημάτων  Epirus News

Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας, πιστή στο ραντεβού της, προσκαλεί όλους του λάτρεις των κλασικών μοτοσικλετών και αυτοκινήτων στην 3η έκθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2019 | 10:00 am


Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:00 am


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Άρτα - Cretalive.gr

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Άρτα  Cretalive.gr

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Αυτό γνωστοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Tags. Φωτιά Άρτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα - Parallaxi Mag

Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα  Parallaxi Mag

Υπό μερικό έλεγχο είναι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά στο Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Την είδηση γνωστοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα - CNN Greece

Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα  CNN Greece

Ειδήσεις - Εκτός της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Αγριλίτσα στην Εύβοια, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε Θήβα , Ιωάννινα και Άρτα .

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Πύρινα μέτωπα σε Άρτα και Ιωάννινα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Πύρινα μέτωπα σε Άρτα και Ιωάννινα - Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέτες από χθες για να περιορίσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Πωγώνι Ιωαννίνων και το Πλατύ Κομποτίου στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Τρία δενδρύλλια στην αυλή του σπιτιού του - Pame Preveza

Άρτα: Τρία δενδρύλλια στην αυλή του σπιτιού του  Pame Preveza

Συνελήφθη 53χρονος σε χωριό του Δήμου Αρταίων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα - mononews.gr

Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα  mononews.gr

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ - www.enikos.gr

Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ  www.enikos.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι - Athens Voice Online

Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι  Athens Voice Online

Φωτιά στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο - Sputnik Greece

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο  Sputnik Greece

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις - Η Καθημερινή

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις  Η Καθημερινή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Αρτας. Στην επιχείρηση για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άρτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Τα πύρινα μέτωπα - Τα Νέα Οnline

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άρτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Τα πύρινα μέτωπα  Τα Νέα Οnline

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική περιοχή στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας και από την πρώτη στιγμή έσπευσαν δυνάμεις και εναέρια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα - Insider.gr

Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα  Insider.gr

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Καλαμάτα και Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το αποδεικτικό της τράπεζας αποδείχθηκε πλαστό και ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην Ασφάλεια στις 12 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


40,3 Κελσίου στην Άρτα - Typos-i.gr

40,3 Κελσίου στην Άρτα  Typos-i.gr

Θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα οι υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου κατά τόπους θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ... - Newsit

Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΡΤΑ). Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ανακοίνωση για τις Βάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου θύμα απατεώνων στην Άρτα - Πως τον εξαπάτησαν - Pame Preveza

Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου θύμα απατεώνων στην Άρτα - Πως τον εξαπάτησαν  Pame Preveza

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονης σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μέσα στο τελευταίο επτάμηνο, η σπείρα είχε εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένες από τις οποίες είχε αρπάξει συνολικά 2.350 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα - Newsit

Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα  Newsit

Συνέβη χθες βράδυ, στον κόμβο του στρατοπέδου της Άρτας, στο ύψος του κολυμβητηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε... - Newsit

Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε...  Newsit

Ατάκες καρμπόν από αδίστακτους απατεώνες. Κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 2.000 ευρώ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 25χρονος Έλληνας οδηγός συνελήφθη άμεσα ενώ ο 35χρονος Αλβανός συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και συνελήφθη μετά από λίγο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics) - Ethnos

Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics)  Ethnos

Κοµµάτι κοµµάτι ανασυντίθεται η Αρχαία Αµβρακία, η κορινθιακή αποικία που ιδρύθηκε στο τέλος του 7ου π.Χ. αιώνα και αναπτύχθηκε στην ίδια θέση όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με... - Newsit

Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με...  Newsit

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που οδήγησαν σε συλλήψεις. Οι πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας - romfea.gr

Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας  romfea.gr

Η ανασκαφική έρευνα που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας έφερε στο φως εξαιρετικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν  Πρώτο ΘΕΜΑ

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους συμπατριώτες τους οι 7 δράστες, για να ζητήσουν έπειτα από συγγενείς στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα - Ethnos

Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα  Ethnos

Τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν το κύκλωμα των Πακιστανών διακινητών, οι οποίοι ζητούσαν από ομοεθνείς τους λύτρα 1.500 με 10.000 ευρώ για να τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας - Zougla

Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας  Zougla

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας στο ύψος της διασταύρωσης Καλοβάτου...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα  Newsbeast.gr

Τρεις εκπροσώπους στέλνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο η εκλογική περιφέρεια της Άρτας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, έναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 39,94%, Ψήφοι 19.411, Έδρες 1. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου 8.882. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο! - Newsit

Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο!  Newsit

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Άρτας, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής!

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο - Athens Voice Online

Άρτα: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο  Athens Voice Online

Ένα ακόμα θύμα στην άσφαλτο. Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στην Άρτα μετά από τροχαίο.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει ιδιαίτερη κατάρτιση, σχεδόν… στελέχους του ΕΦΚΑ στο ασφαλιστικό - Μπορεί να εκδώσει ακόμη και σύνταξη!

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας - romfea.gr

Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας  romfea.gr

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, μετά από σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία - EpirusPost.gr

Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία  EpirusPost.gr

Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού και για την Ήπειρο ήταν αυτό που πέρασε. Την Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφει στην Άρτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 7:27 pm


Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι άγνωστοι ιδιοκτήτες τους τα είχαν θάψει σε σημείο το οποίο καλύπτεται από μια συστάδα θάμνων, κοντά στην κοινότητα Γλυκόρριζο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες - /entertainment.in.gr

Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες  /entertainment.in.gr

«Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:00 am


Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα - Newsbeast.gr

Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα  Newsbeast.gr

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και της ποικιλομορφίας της Ηπείρο», αναδεικνύει ειδικό αφιέρωμα που έχει κάνει η γερμανική ιστοσελίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες] - iefimerida

Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες]  iefimerida

Μπορεί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι ο ιδανικός για βουτιές, ωστόσο σε άλλες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:47 pm


Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα - Typos-i.gr

Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα  Typos-i.gr

Επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και συμμετοχή σε εκθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο ναός που άνοιξε τις πόρτες του στους πιστούς το 1281αποτελεί σπάνιο αρχιτεκτονικό μνημείο και σημείο αναφορά για τους βυζαντινολόγους μελετητές.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή… - Zougla

Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή…  Zougla

Τελικά μοίρασε ή όχι γαλάζια μονόπετρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης; Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του zougla.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου - Athens Voice Online

Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου  Athens Voice Online

Μαλλιά κουβάρια στην Άρτα με την υποψήφια δήμαρχο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπρατζή - Κοίλια να επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη - Τα Νέα Οnline

Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη  Τα Νέα Οnline

Η υποψήφια δήμαρχος Άρτας διαψεύδει δημοσιεύματα για επεισόδιο της ίδιας με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Κυριακής του β' γύρου των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα - Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα  Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα, στις περιφερειακές εκλογές, έχει ως εξής: Αξιοβίωτη Ανάπτυξη-Α. Καχριμάνης. 1 ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7.651.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Στον δεύτερο γύρο η Άρτα - Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο η Άρτα  Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή δημάρχου Αρταίων, μεταξύ του απερχόμενο Χρήστου Τσιρογιάννη, που έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα και της Τζένης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα - LiFO

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα  LiFO

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Άρτα όπου φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, τραυματίζοντας παράλληλα μια άστεγη γυναίκα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο - Athens Voice Online

Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο  Athens Voice Online

Τραγικό δυστύχημα στην Άρτα. Οδηγός φορτηγού σκότωσε κατά λάθος 39χρονο άστεγο και τραυμάτισε σοβαρά μία 51χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη - Capital.gr

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη  Capital.gr

Με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός με σκοπό τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη - Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΠΟΕΔΝ υποστηρίζει ότι επί χρόνια τα περιστατικά που χρειάζονταν αξονική τομογραφία μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο της κυρίας Γεροβασίλη – Για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός - Athens Voice Online

Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός  Athens Voice Online

Νέες αιχμές Τσίπρα. «Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι», είπε από την Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα - Τα Νέα Οnline

Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα  Τα Νέα Οnline

Πώς ένα τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, που οφείλει να είναι ανεξάρτητο, αναδεικνύει μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει ανάγκη ούτε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video) - Η Αυγή

Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video)  Η Αυγή

Yποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς και πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video) - Η Αυγή

Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video)  Η Αυγή

Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα - Ethnos

Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα  Ethnos

Ξεκινώντας από το Ψαθοτόπι, τα πολύτιμα μαύρα και φαιοπράσινα «μαργαριτάρια» της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Εντοπίστηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου - Στο πένθος... - Newsit

Άρτα: Εντοπίστηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου - Στο πένθος...  Newsit

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην υπόθεση εξαφάνισης ενός 60χρονου από την Παντάνασσα Άρτας...

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα ύποπτα πέρα-δώθε ενός μοτοποδηλάτου σε σημεία όπου συχνάζουν χρήστες ναρκωτικών στην πόλη τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: Σκέτη μαφία η οικιακή βοηθός - Οι αποδείξεις ενοχής... - Newsit

Άρτα: Σκέτη μαφία η οικιακή βοηθός - Οι αποδείξεις ενοχής...  Newsit

Η οικιακή βοηθός άρχισε να πιάνει δουλειές στην Άρτα και κατάφερε να κερδίσει τις αρχικές εντυπώσεις. Χωρίς να το ξέρει υπήρχαν μάτια που την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:00 am


Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα - EpirusPost.gr

Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα  EpirusPost.gr

Άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριµάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ανοιχτό παιχνίδι στον ∆ήµο Αρταίων και άρωµα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 7:06 pm


Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια, για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στην Αρτα μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ πριν από λίγες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Ληστεία στην Άρτα - Typos-i.gr

Ληστεία στην Άρτα  Typos-i.gr

Ένας άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, κατηγορούμενος ότι μαζί με συνεργό ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:00 am


Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα - The TOC

Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα  The TOC

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση ενός από τα ιστορικά γεφύρια της Κοιλάδας του Αχελώου, της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στη Μεγαλόχαρη 'Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: Χειροπέδες σε οδηγό και συνοδηγό - Οι εικόνες από το... - Newsit

Άρτα: Χειροπέδες σε οδηγό και συνοδηγό - Οι εικόνες από το...  Newsit

Πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα και μία 27χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τα σπουδαία μνημεία της συχνά επισκιάζουν το άλλο της πρόσωπο: ενός τόπου που ζει με και για τη μουσική. «Βρέχει ακόμη στην Άρτα;» Η παροιμιώδης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο... - Newsit

Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο...  Newsit

Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Άρτας με μια 68χρονη γυναίκα στην Άρτα, που νοικιάζει τις γκαρσονιέρες της μόνο σε νεαρούς φοιτητές και αργά το βραδύ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ως και τσιλιαδόρο διέθετε το καφενείο όπου είχε φουντώσει ο «πυρετός» του παράνομου τζόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: