Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μαϊμού δημοσκόπηση και στην Άρτα

Αυτόν που σε έπεισε να την κυκλοφορήσεις, να τον διώξεις από το επιτελείο σου, κακό σου κάνει, φιλικά στο λέω...


   Κύριε δήμαρχε, αγαπητέ Χρήστο, αυτόν που σε έπεισε να κυκλοφορήσεις μια τόσο εξόφθαλμα μαϊμού δημοσκόπηση, να τον διώξεις από το επιτελείο σου.
   Κακό σου κάνει, φιλικά στο λέω...
   Πρώτον, επειδή κοιτάει ο άλλος τα νούμερα της δημοσκόπησης -που βγάζουν μάτι- και φυσιολογικά εξοργίζεται επειδή τον θεωρείτε τόσο χάπατο, που περιμένετε να την καταπιεί αμάσητη,
   Δεύτερον, επειδή "βγάζει", σε όποιον τη διαβάζει, τόση απόγνωση να σε δείξει ακαταμάχητα δυνατό, που τελικά σε αποκαλύπτει γυμνό και αδύναμο και
   Τρίτον, επειδή το να στέλνεις τη δημοσκόπηση με μαζικά sms, προδίδει την ανασφάλεια που γεννά η συνειδητοποίηση της αδυναμίας.
   Κι έτσι, αποκαλύπτεσαι περισσότερο ανασφαλής και αδύναμος, ακόμη και από όταν, εκεί που το έπαιζες "ανεξάρτητος", αναγκάστηκες και σύρθηκες να ζητήσεις στήριξη από τη ΝΟΔΕ, μπας και σταματήσει η ακατάσχετη "αιμορραγία" σου.

ΥΓ: Ακόμα γελάνε στον κάμπο με το ποσοστό που δίνεις στον εσωκομματικό σου αντίπαλο. 1%?!?!?!
ΥΓ2: Ούτε το ΠΑΜΑΚ δεν βγάζει τέτοιες δημοσκοπήσεις καλέ μου δήμαρχε...
ΥΓ3: Δεν είναι και για θάνατο που δεν θα επανεκλεγείς, δεν θα είσαι δα και ο πρώτος...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:23 pm


Με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των μεταλλικών πυλώνων


   Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας.
   Τα συνεργεία που εργάζονται εντατικά, εκμεταλλεύτηκαν τις καλές καιρικές συνθήκες του φετινού φθινοπώρου και αναπλήρωσαν έτσι τον χαμένο χρόνο, λόγω της εμπλοκής στο Ελεγκτικό Συνέδριο, των 2 καλοκαιρινών μηνών.
   Ήδη τοποθετήθηκαν όλοι οι μεταλλικοί πυλώνες, που θα χρησιμοποιηθούν την άνοιξη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για να στηριχθεί η νέα γέφυρα.
   Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, παρά τις αρχικές απαισιόδοξες προβλέψεις ότι πιθανόν να πάει πίσω έναν ολόκληρο χρόνο η αναστήλωση, τα χρονοδιαγράμματα φαίνεται πως θα τηρηθούν και έτσι, του χρόνου το φθινόπωρο, το ιστορικό γεφύρι-ορόσημο της περιοχής θα στέκεται και πάλι πάνω από τον Άραχθο. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 12:59 pm


Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για τη σύνδεση της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα

- Ένα έργο που φέρνει τα πανέμορφα χωριά της περιοχής κοντά σε έναν μεγάλο οδικό άξονα
- Αθήνα - Τζουμέρκα σε περίπου 4 ώρες


   Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου και σημαντικού οδικού άξονα στην Ήπειρο. Πρόκειται για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα.
   Ένα δρόμο δέκα χιλιομέτρων περίπου που θα φέρουν τα πανέμορφα χωριά της περιοχής κοντά σε έναν μεγάλο οδικό άξονα. Με αυτό τον κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού προς τα Τζουμέρκα, κάποιος θα μπορεί να φτάσει από την Αθήνα στα Τζουμέρκα σε περίπου 4 ώρες, με την συμβολή της Ιόνιας Οδού. Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.
   Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου πριν μερικούς μήνες και πλέον οι εργασίες εξελίσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα.
   Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου με τριάντα εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η έκπτωση που έχει δοθεί από τον εργολάβο ξεπερνά το 50%.
   Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27 m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.
   Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:53 am


ΣΚΑΪ, Αριστερά και τρομοκρατία

Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι ένα ζήτημα. Η εργαλειακή της χρήση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Γιατί αυτό, το δεύτερο, είναι στο οποίο επιδίδονται από χθες ο ΣΚΑΪ και η Νέα Δημοκρατία


   Ζήτημα πρώτον: Η Αριστερά έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο. Όλοι ξέρουν ότι η Αριστερά ούτε έχει ούτε θέλει να έχει οποιαδήποτε σχέση με ενέργειες σαν την προχθεσινή βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. Αυτοί που έσπευσαν να βγάλουν από αυτή την υπόθεση πολιτική υπεραξία στην αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε εμπαθείς, είτε πολιτικοί απατεώνες.
   Ζήτημα δεύτερον: Η επίθεση με βόμβα σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, είναι επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών είναι αυτονόητη και χωρίς αστερίσκους. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να ορίζει την ατζέντα του στον δημόσιο χώρο χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από οποιονδήποτε.
   Ζήτημα τρίτο: Η θέση αυτή σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον ΣΚΑΪ από την κριτική για το είδος της ενημέρωσης που προσφέρει. Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να μην γίνει σήμερα, αν η ιδιοκτησία του καναλιού δεν επέλεγε να υποδείξει την Αριστερά ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης (απαιτώντας όμως παράλληλα να σταματήσει το εμπάργκο).
   Η απάντηση σε αυτό είναι λοιπόν η εξής: Σε αντίθεση με τις βόμβες, που πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου η δημόσια κριτική στην εμπάθεια και τη συστηματική διαστρέβλωση που συστηματικά χρησιμοποιεί ο ΣΚΑΪ, συνιστά ΚΑΙ υπεράσπιση της δημοκρατίας ΚΑΙ υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει.
   Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι ένα ζήτημα. Η εργαλειακή της χρήση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Γιατί αυτό, το δεύτερο, είναι στο οποίο επιδίδονται από χθες ο ΣΚΑΪ και η Νέα Δημοκρατία.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:39 am


Το... faux Χριστουγεννιάτικο χωριό (ο Θεός να το κάνει) της Άρτας!

"... έτσι ώστε οι δημότες της Άρτας να γνωρίζουν την αλήθεια"


   Όποιος επισκεφθεί την κεντρική πλατεία της Άρτας, θα "θαυμάσει" το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας, που με τόσο καμάρι μας προσφέρει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα. Αποπνέει τέτοια αισθητική, που σε κάνει να αναρωτιέσαι μπας και είχε δίκιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πρόσφατα, ενώ έκανε τα ψώνια του στην αγορά των Ιωαννίνων, εξαπέλυσε επίθεση στην Άρτα και στη μίζερη αισθητική της. Του Δημοτικού Συμβουλίου της Άρτας είναι πρόεδρος, ε, κάτι θα ξέρει καλύτερα. (Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του δημοτικού "άρχοντα", όπως και την απάντηση που πήρε τότε από τον Πρόεδρο των Καταστηματαρχών Εστίασης της Άρτας).
   Το Χριστουγεννιάτικο χωριό (ο Θεός να το κάνει), λοιπόν, προκάλεσε την καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, με επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στους αρμόδιους, ακολούθησε απάντηση της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια, χθες το βράδυ, ανταπάντηση από τον Σύλλογο που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο του νομού μας.
   Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
   Με μεγάλη μας έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε ότι σε ένα από τα σπιτάκια στο κέντρο της πόλης, που "ο Θεός να το κάνει χριστουγεννιάτικο χωριό" πωλούνται faux bijoux.
   Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική κίνηση να δημιουργεί ο Δήμος ένα "παζάρι" στο κέντρο της πόλης και να αγνοεί τους τοπικούς εμπόρους του συγκεκριμένου αντικειμένου.
   Σας θυμίζω ότι στην συνάντηση που είχαμε πριν 20 ημέρες και στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σιαφάκας, ο Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Λιοντος, ο Πρόεδρος καταστημάτων εστίασης κ. Γκανιάτσας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Χουλιάρας συμφωνήσαμε για τις εκδηλώσεις, για τον στολισμό και για το πού θα μπουν τα σπιτάκια (δεν μπήκαν στις τρεις πλατείες που είπαμε).
   Σε αυτή την συνάντησης Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ μας ανέλυσαν ότι τα σπιτάκια θα έχουν να κάνουν με την διασκέδαση των παιδιών, δηλαδή ζωγραφική, παιχνίδια, ξωτικά, κλόουν, ζαχαρωτά, και γενικά απασχόληση για τα παιδιά!!! Επίσης, κανονίστηκε τελική συνάντηση για το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου …….που δεν έγινε ποτέ!!!
   Καταγγέλλουμε αυτό το έκτρωμα με το σπιτάκι-παζάρι- faux bijoux και απαιτούμε από τον δήμο να το κλείσει αμέσως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

   Σε αυτή την επιστολή απάντησε το Δημαρχείο ως εξής:

Απάντηση σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας 
   Σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για το Χριστουγεννιάτικο χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Νίκος Λιόντος αναφέρουν σε απάντηση:
   «Στη συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εστίασης ενημερώσαμε για το σχεδιασμό του Δήμου όσον αφορά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ενημερώσαμε ότι στα σπιτάκια θα μπουν κάποια γλυκίσματα και μικρό-δωράκια όπως σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώσαμε, ακόμη, ότι τα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στις κεντρικές πλατείες, όπως και τοποθετήθηκαν. Ζητήθηκε να τοποθετηθεί και κάποιο σπιτάκι στην πλατεία Κιλκίς, κάτι το οποίο δυστυχώς κατέστη ανέφικτο λόγω της ανισόπεδης πλατείας, μετά και από τον έλεγχο των υπηρεσιών μας. Ενημερώσαμε, επίσης, ότι το δέντρο και η φάτνη θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του Αγίου Δημητρίου που επίσης δεν έγινε λόγω αδυναμίας της υπηρεσίας να εγγυηθεί την ασφάλεια της κατασκευής.
   Όλες τις ημέρες που γίνονταν οι εργασίες ο Δήμος βρισκόταν σε επαφή συνεχώς και καθημερινά με όλους τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες και τους δημότες, ώστε να ξεπεραστεί οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιζόταν και να ενημερώσει για τις προθέσεις και το σχεδιασμό του, με στόχο την τόνωση της κίνησης στο κέντρο της πόλης.
   Σε ό,τι αφορά την χρήση στα σπιτάκια, υπήρξαν έξι αιτήσεις επαγγελματιών οι οποίες ικανοποιήθηκαν όλες και η διαδικασία ήταν διαφανής, ανοικτή και δεν αποκλείστηκε κανένας.
   Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ήταν σοφότερο και πιο χρήσιμο, αν αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα να ενημερώσει το Δήμο με σκοπό την επίλυσή του και όχι να καταφεύγει σε καταγγελίες για εντυπωσιασμό, τη στιγμή που φέτος ο Δήμος μετέφερε τη διοργάνωση στο κέντρο της πόλης ακριβώς για να τονώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των εορτών.
   Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει με προτάσεις και δράσεις στη διάρκεια των εορτών, ώστε να βοηθήσει και αυτός με τις δυνάμεις του, τους Αρτινούς συμπολίτες και τους επισκέπτες να έχουν καλές και ευχάριστες διακοπές Χριστουγέννων στην Άρτα»

                     Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων            Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ
                      Χριστόφορος Σιαφάκας                       Νικόλαος Λιόντος

   Χθες το βράδυ στάλθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Ο αντιδήμαρχος της πόλης μας κος Σιαφάκας Χριστόφορος και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κος Λιόντος Νικόλαος, απάντησαν στην επιστολή διαμαρτυρίας μας.
   Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να ανταπαντήσει ξεχωριστά σε κάθε παράγραφο έτσι ώστε οι δημότες της Άρτας να γνωρίζουν την αλήθεια.
   Μας απαντήσατε: "Σε ό,τι αφορά την χρήση στα σπιτάκια, υπήρξαν έξι αιτήσεις επαγγελματιών οι οποίες ικανοποιήθηκαν όλες και η διαδικασία ήταν διαφανής, ανοικτή και δεν αποκλείστηκε κανένας".
   Σας απαντάμε: Είμαστε τυχεροί που στις έξι αιτήσεις που κάνατε εμφανίστηκε μόνο ένας επαγγελματίας με ασημικά και δεν εμφανίστηκαν και άλλοι με ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, καφέδες. Δεν κατηγορήσαμε την διαδικασία και την διαφάνειά της αλλά στον βωμό του χρήματος- για να νοικιάσετε τα σπιτάκια- δεν σας ενδιέφερε το αντικείμενο, παρόλο που είχε συμφωνηθεί, να έχει να κάνει με παιδιά-απασχόληση και γιορτές.
   Μας απαντήσατε: "Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ήταν σοφότερο και πιο χρήσιμο, αν αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα να ενημερώσει το Δήμο με σκοπό την επίλυσή του και όχι να καταφεύγει σε καταγγελίες για εντυπωσιασμό, τη στιγμή που φέτος ο Δήμος μετέφερε τη διοργάνωση στο κέντρο της πόλης ακριβώς για να τονώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των εορτών".
   Σας απαντάμε: Άρα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια που το κάνατε εκτός αγοράς , δύο φορές στο κάστρο και μια φορά στην πλατεία Σκουφά δεν σας ενδιέφερε η τόνωση της αγοραστικής κίνησης !!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να πείτε την αλήθεια. Ότι ξοδέψατε τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 200 χιλ ευρώ (όπως αναφέρει η ΑΔΑΕ-ΟΤΑ) και αποτύχατε στα Χριστουγεννιάτικα χωριά και τώρα με ψίχουλα προσπαθείτε να κάνετε "παραμυθένιο χωριό". Ακόμη περιμένουμε να μας καλέσετε στην δεύτερη συνάντηση όπως είχαμε συμφωνήσει για την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος. Όταν δεν καταλαβαίνετε από μόνοι σας τι πρόβλημα δημιουργείτε στους επαγγελματίες της Άρτας και περιμένετε να σας το πει ο Σύλλογος……τα λόγια είναι περιττά.
   Μας απαντήσατε: "Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει με προτάσεις και δράσεις στη διάρκεια των εορτών, ώστε να βοηθήσει και αυτός με τις δυνάμεις του, τους Αρτινούς συμπολίτες και τους επισκέπτες να έχουν καλές και ευχάριστες διακοπές Χριστουγέννων στην Άρτα".
   Σας απαντάμε: Προφανώς ξεχνάτε ότι είμαστε συνδικαλιστικό όργανο και ότι οι πόροι μας είναι ελάχιστοι, αλλά και αυτό δεν μας κάνει εντύπωση γιατί και τα προηγούμενα χρόνια σε συναντήσεις για τον σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων, μας ζητούσατε χρήματα (υπάρχουν πρακτικά) . Οι δράσεις στις γιορτές είναι δουλειά των Δήμων, αντισταθμιστικές με τα δημοτικά τέλη, οι σύλλογοι βοηθούν επικουρικά όπως και όταν μπορούν. Να σας θυμίσουμε ότι έχετε στα χέρια σας από πέρυσι ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου χωριού σε όλο τον κεντρικό ιστό, από τον Άγιο Γεώργιο έως την πλατεία Κιλκίς, (υπάρχουν τα πρακτικά από την παρουσίαση στον κ. Ζέρβα).
   Για να κλείσουμε, λοιπόν, σας θυμίζουμε ότι μπορείτε ακόμα να διορθώσετε το λάθος σας, αποσύροντας αυτό το σπιτάκι . Επίσης έρχονται άγιες ημέρες και ένα συγνώμη από πλευράς σας προς τους επαγγελματίες θα ήταν πρέπον εκτός αν θεωρείτε ότι έχετε το αλάθητο !!!!

Καλές Γιορτές, Ευτυχισμένο και σοφότερο το νέο έτος !!! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 12:17 am


Όλγα Γεροβασίλη: Σας βουλιάζουν στα Μυστικά του Βάλτου κύριε Μητσοτάκη και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι - VIDEO

- «Συζητάμε τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι»
- Κάποιοι εμπλέκουν σκόπιμα την πολιτική αντιπαράθεση στοχεύοντας αλλού


   Για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τοποθετήθηκε, στην αρχή της ομιλίας της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2019, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
   Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:
   "Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και να πω για ακόμη μία φορά πως η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτα.
   Στα ευνομούμενα κράτη και τη Δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο.
   Θέλω να σας διαβεβαιώσω εδώ σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
   Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση και την τρομοκρατία.
   Κι εμείς το κάνουμε καθαρά, το λέμε και το εννοούμε. Επειδή η Αριστερά τους αγώνες της τους κάνει πάντα στο φως.
   Με εμπιστοσύνη στο δημόσιο διάλογο και την ελεύθερη βούληση των πολιτών."   Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη τοποθετήθηκε για τον Προϋπολογισμό του 2019, του πρώτου προϋπολογισμού μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για τον οποίο "έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι" και εστίασε σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
   Συγκεκριμένα, είπε:

"Συζητάμε τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι.
Η χώρα βγήκε από τον μνημονιακό νάρθηκα και επανεντάσσεται στο διεθνές οικονομικό σύστημα.
Με δυο λέξεις, μπαίνει στην κανονικότητα και η οικονομία αρχίζει να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Μια παρατεταμένη λιτότητα που ξέρουμε όλοι ποιοι μας οδήγησαν με τις πολιτικές τους, οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, νυν ΚΙΝΑΛ.
Σήμερα ο λαός μας ωφελείται από τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής και κοινωνικής μας πολιτικής.
Η κυβέρνηση με σύνεση, μεθοδικότητα και σχέδιο, έφερε στα ίσα το καράβι της ελληνικής οικονομίας.
Δεν ήταν μια πορεία εύκολη.
Ήταν μια πορεία δύσκολη για την κυβέρνηση. Ωστόσο ήταν μία πορεία που δεν ήταν μοναχική.
Είχε δίπλα της τον ελληνικό λαό που την εμπιστεύθηκε και δεν είχε καμιά όρεξη να ξαναβρεθεί στα σαγόνια του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.
Τα χρόνια αυτά της κρίσιμης εθνικής προσπάθειας, η αντιπολίτευση, με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, αντί να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο που απαιτούσε η σοβαρότητα της κατάστασης, επιδόθηκε σε ένα ανεκδιήγητο αντιπολιτευτικό γαϊτανάκι.
Ο κ. Μητσοτάκης, από την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζει στην ψευδαίσθηση μιας φαντασιακής προεκλογικής περιόδου.
Έτσι αποφάσισε να επενδύσει όλη την αντιπολιτευτική του πολιτική στην παντί τρόπω αποτυχία της κυβέρνησης.
Όμως η μια μετά την άλλη οι ελπίδες του κατέρρεαν.
Από την επιτυχία της μιας αξιολόγησης περνούσε στην αναμονή αποτυχίας της άλλης.
Από την μια διάψευση περνούσε στην επόμενη.
Κι όταν αυτές κατέρρεαν, έβγαινε στο σεργιάνι ανά την Ευρώπη άλλοτε εκλιπαρώντας, άλλοτε απαιτώντας κι άλλοτε ζητώντας στοργή από ευρωπαίους ομοϊδεάτες, να μην επιτρέψουν να ληφθούν θετικά μέτρα για τη χώρα μας.
Ήταν τέτοιος ο πολιτικός του παραλογισμός που δεν έβρισκε ανταπόκριση ούτε στους ιδεολογικά ομολόγους του.
Και όλο αυτό το περιγράφει ως εθνικά ενωτική αντιπολιτευτική θέση!
Παρόλα αυτά, οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων ολοκληρώθηκαν κι από τα μνημόνια βγήκαμε.
Τελικά αμήχανη και εκνευρισμένη η Νέα Δημοκρατία τα πόνταρε όλα στις συντάξεις και στη βεβαιότητα ότι θα περικοπούν.
Όταν είδε ότι κι αυτό της πήγαινε στράφι άρχισε να μαλώνει τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τέλος, αφού είδε και αποείδε, επινόησε την απίθανη ανοησία ότι δηλαδή η μη περικοπή των συντάξεων ήταν αντάλλαγμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια.
Τόση πολιτική μιζέρια και αναλυτική στενότητα πρέπει να δουλέψει κάποιος πολύ για να την αποκτήσει!
Σας βουλιάζουν στα Μυστικά του Βάλτου κύριε Μητσοτάκη και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Κυρίες και κύριοι,
Η κυβέρνηση σταθεροποίησε το δημοσιονομικό και επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, αύξησε το κύρος και την αξιοπιστία της στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.
Σήμερα ξεκινά να επιστρέφει στους δικαιούχους, δηλαδή στον ελληνικό λαό, τα οφειλόμενα.
Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια ξανάρχισε το ίδιο τροπάρι.
Η ανταμοιβή των ασθενέστερων στρωμάτων που επλήγησαν από την κρίση και ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να ανταμειφτούν και να ανασάνουν, τα ονομάζει δωράκια, πορμπουάρ, προεκλογικά tips, παροχολογίες.
Καταρχάς αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ δεν είναι παροχολογίες. Είναι παροχές.
Άλλο παρέχω στα λόγια κι άλλο παρέχω στη πράξη.
Παροχολογίες είναι τα δυο χιλιάδες ευρώ που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης σε κάθε νεογέννητο. Είναι μία παροχολογία.
Παροχές είναι τα αναγγελθέντα που έχουν ήδη αρχίσει, ξεκινώντας από τους ένστολους, να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Κι έτσι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού γίνονται πράξη:
- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι παροχή;
- Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είναι ασφαλιστική ανάσα;
- Η στήριξη των νέων με την επιδότηση κατά το ήμισυ των ασφαλιστικών τους εισφορών δεν είναι υποστήριξη ;
- Η αναβάθμιση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», με πρόσληψη 3200 υπαλλήλων δεν είναι πραγματική βοήθεια στους ανήμπορους και ηλικιωμένους;
- Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία δεν είναι ελάφρυνση;
- Ενοχλεί που πάνω από 1.500.000 δικαιούχοι έχουν ήδη ωφεληθεί από το κοινωνικό μέρισμα των 710 εκατομμυρίων ευρώ;
- Η αύξηση στις συντάξεις των 620.000 συνταξιούχων με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου είναι περιφρονητέο;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η χώρα μας δοκιμάστηκε σκληρά έχοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έφερε από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη η αστάθεια του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.
Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να συμβάλει στη διαχείρισηςτης μεγαλύτερης μεταπολεμικά προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που γνώρισε η Ευρώπη.
Με μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό, μειωμένα τα μέσα, διότι θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε φροντίσει το 2014 να καταργήσει 6.700 οργανικές θέσεις από την Ελληνική Αστυνομία και να την αποψιλώσει από υλικοτεχνική υποδομή.
Όμως η Ελληνική Αστυνομία συνέβαλε στη θωράκιση των συνόρων της χώρας.
Ενώ, ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει την αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, που είναι επόμενο να προκαλεί μια περίοδος κρίσης τέτοιας έντασης και τέτοιας έκτασης.
Παρά ταύτα η Ελληνική Αστυνομία, σημείωσε αξιοσημείωτες επιτυχίες.
Εξιχνίασε υποθέσεις και επέφερε σοβαρά πλήγματα στο οργανωμένο έγκλημα.
Βγάλαμε περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζοντας το νέο σχέδιο “ΠΕΡΣΕΑΣ” για εμφανή αστυνόμευση με στόχο την μικρο - παραβατικότητα.
Ήδη, στο πρώτο δίμηνο της εφαρμογής του, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Με επικαιροποιημένα σχέδια, η Αστυνομία κατάφερε να ελέγξει την παραβατικότητα στην περιοχή του Φιλοπάππου και να αποδώσει και πάλι στους πολίτες το Πεδίο του Άρεως ελεύθερο και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Κυρίες και κύριοι
Όποιος δεν το αναγνωρίζει το έργο αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν διαπράττει μόνο απρέπεια και αδικία. Συγχρόνως υπονομεύει την κοινωνική ασφάλεια και ειρήνη.
Δυστυχώς, αυτό ακριβώς κάνει η Νέα Δημοκρατία.
Υποθάλπει τα πιο φοβικά ένστικτα της κοινωνίας.
Ποντάρει στο φόβο.
Επιχειρεί να στήσει ένα εικονικό σκηνικό ανασφάλειας.
Της είναι αδιάφορο κατά πόσο είναι μακριά αυτό από την πραγματικότητα. Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα αν δεν είναι στα μέτρα του δικού της σεναρίου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επικεντρώσει την ασφάλεια της Ελλάδας στην ανασφάλεια των Εξαρχείων.
Μάλιστα προέβη στην μεγαλειώδη συγκριτική προσομοίωση τους με τη Συρία!
Εδώ λίγο μέτρο δεν θα έβλαπτε κανέναν!
Ισχυρίζεστε ακόμη συνάδελφοι της ΝΔ ότι τα πανεπιστήμια έχουν γίνει άντρο παρανομίας.
Αιτία; Το άσυλο!
Επειδή δήθεν δεν μπορεί να μπει και να παρέμβει η αστυνομία. Το ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά:
Η αστυνομία μπορεί άμεσα να παρεμβαίνει για πλημμεληματικές πράξεις όταν κληθεί από τις πρυτανικές αρχές και αυτεπάγγελτα για κακουργηματικές όταν ενημερωθεί.
Αυτό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα τριών και πλέον μηνών και εξαρθρώθηκε ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο ίσως, δίκτυο ναρκωτικών στην περιοχή.
Οι πρυτανικές αρχές ευχαρίστησαν βεβαίως την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά, ταυτόχρονα, έλαβαν την ανήκουστη απόφαση, να μην γίνουν μαθήματα την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!
Και για να φρεσκάρω λιγάκι την μνήμη σας, τα χρόνια που είχατε καταργήσει το άσυλο με τον νόμο Διαμαντοπούλου η κατάσταση όχι μόνο δεν είχε βελτιωθεί, αλλά είχε επιδεινωθεί.
Το πανεπιστήμιο, σε όλες τις φάσεις της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας, υπήρξε χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Αυτό ακριβώς είναι που ταράζει τον ύπνο κάποιων. Δεν θέλουν Δημόσιο πανεπιστήμιο με κύρος. Δεν θέλουν πανεπιστημιακό άσυλο, δεν θέλουν ακαδημαϊκή και κοινωνική ελευθερία.
Θέλουν καταστολή και αστυνομοκρατία. Με τη στάση τους προσπαθούν να δυσφημίσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και τη χώρα διεθνώς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η ασφάλεια της κοινωνίας, είναι από τα πρωτεύοντα αγαθά και αξίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.
Για το λόγο αυτό επιχειρούμε να βάλουμε γερά θεμέλια και νέες βάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αναμορφώνουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις σχολές των Αστυνομικών.
Μέσω του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας αναπτύσσουμε μια σειρά προγράμματα που αφορούν την αναβάθμιση της ασφάλειας στο σύνολο των υποδομών της χώρας.
Όμως ασφάλεια δεν είναι μόνο ό,τι έχει να κάνει με την Αστυνομία.
Ασφάλεια είναι και η κατοχύρωση των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις έκτακτες ανάγκες.
Προχωράμε λοιπόν στην ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας όπως την ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.
Η νέα αρχή υιοθετεί ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών.
Η προσέγγιση είναι ολιστική:
Από την φάση της πρόληψης ως την φάση της αποκατάστασης.
Ενιαία για όλες τις κατηγορίες κινδύνων και ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ένταση των καταστάσεων έκτατης ανάγκης.
Η προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Δεν χρειάζεται βεβαίως να επιχειρηματολογήσει κανείς για τη σπουδαιότητα του επιχειρησιακού ρόλου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η ανάγκη ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσής του είναι προφανής και επιτακτική.
Η πρόσφατη εμπειρία με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές και η επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή με τη συνεπαγόμενη αύξηση και κλιμάκωση συμβάντων το επιβάλλουν.
Προχωρήσαμε στην πρόσληψη Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Μονίμων.
Συγκεκριμένα παρατάθηκε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019, η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων - επιλαχόντων:
   • των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης από την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι συνιστούν έμπειρο προσωπικό.
   • των Δοκίμων Πυροσβεστών από τον τελευταίο διαγωνισμό του 2011
Επί πλέον επεξεργαζόμαστε ζητήματα αναφορικά με τους εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες.
Εκσυγχρονίζουμε τον πυροσβεστικό στόλο με την προμήθεια 139 νέων πυροσβεστικών οχημάτων σε συνεργασία με τις Περιφέρειες αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Αξιοποιούμε εθνικούς πόρους καθώς και σημαντικές δωρεές και αναβαθμίζουμε την υλικοτεχνική υποδομή του Σώματος, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα ατομικά μέσα προστασίας και το εκπαιδευτικό πυροσβεστικό σύστημα.
Η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια της κοινωνίας, είναι αξία συνδεδεμένη με την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, την αναχαίτιση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Κυρίες και κύριοι
Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν θα εκλείψει από την κοινωνία.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι από την μια να περιοριστούν οι αιτίες που τις προκαλούν και από την άλλη να αντιμετωπισθούν με καλά οργανωμένο μηχανισμό και σχέδιο.
Δεν προκρίνουμε την τυφλή, άκρατη καταστολή η οποία δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τον πλήρη εκτροχιασμό της τάξης και της ασφάλειας.
Αυτά δοκιμάστηκαν στη χώρα μας και απέτυχαν όταν είχαν επιλεγεί ως μέσα.
Όποιος τάζει ότι - δεν ξέρω πώς - με την προσωπική του γοητεία η τα πολιτικά του προσόντα (ή τι άλλα κόλπα), θα βάλει τάξη με το καλημέρα, επιεικώς δεν ξέρει τι του γίνεται.
Προκρίνουμε τον περιορισμό των αιτιών, την πρόληψη, τη συνεργασία και το διάλογο με την κοινωνία των πολιτών
Εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη και ευρωπαϊκή.
Κι όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο με όρους εμβάθυνσης της δημοκρατίας."

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 11:47 pm


Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Καταβλήθηκαν ήδη 676.000.000 ευρώ σε 1.464.000 νοικοκυριά, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου


   Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου η πρώτη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2018 σε 1.463.524 δικαιούχους-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 3.617.131 ωφελούμενους) συνολικού ύψους 676.199.675 ευρώ.
   Όσοι πολίτες είχαν εγκεκριμένη αίτηση κοινωνικού μερίσματος και δεν πληρώθηκαν ανήκουν σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:
   1η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν έχουν απορριφθεί και παραμένουν εγκεκριμένες για την επόμενη πληρωμή. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.
   Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν.
   Προς το σκοπό καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν:
   (α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι
   ή / και
   (β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.
   Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τα έγγραφα που μπορούν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία αυτά. 
   https://www.hba.gr/UplDocs/Sistithikate-Gr-forPreview_july18.pdf
   Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
   2η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων την τελευταία πενταετία. Σημειώνεται ότι σε βάθος πενταετίας πραγματοποιείται έλεγχος είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Οι περισσότερες αιτήσεις όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία απορρίφθηκαν αμέσως. Για μία μικρή μερίδα οι αιτήσεις απορρίφθηκαν κατόπιν περαιτέρω ελέγχων και οι αιτούντες έλαβαν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον είχε δηλωθεί κατά τη διάρκεια της αίτησης.

   Η πλατφόρμα για την υποβολή/τροποποίηση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Συχνές ερωτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

 1. Διαδικασία αίτησης
A1. Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;
Για να υποβάλετε αίτηση και να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να μπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (σύμφωνα με την ΚΥΑ αρθ. 3 παρ.1). Εάν είστε δικαιούχος του μερίσματος και συνταξιούχος ή λαμβάνετε το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δείτε την ερώτηση Α6.
A2. Ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσω στην αίτηση;
Με την είσοδο σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Θα σας ζητηθεί επίσης να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας και τα προστατευόμενα τέκνα σας. Επίσης, θα πρέπει να δηλώσετε ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροίτε τα κριτήρια. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας. Τα οικονομικά/περιουσιακά στοιχεία θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν είναι δυνατή.
Σας συνιστούμε να μην παραλείψετε να δηλώσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς στέλνονται ειδοποιήσεις σε περίπτωση προβλημάτων και αποτυχίας πληρωμής του μερίσματος στον λογαριασμό σας.
A3. Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω εάν προκύψει ανάγκη για ενημέρωση στοιχείων που εμφανίζονται στην αίτηση;
Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τα στοιχεία σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στους παρακάτω φορείς:
 • στα ΚΕΠ εάν το πρόβλημα αφορά στον ΑΜΚΑ (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ερώτηση Α5)
 • στον ΕΦΚΑ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ασφάλισης
 • στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ερώτηση Ε1)
Στη συνέχεια, πρέπει να ξαναμπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Η διαδικασία θα πρέπει πάντως να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
A4. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω σε περίπτωση που εμφανίζονται λάθος κάποια από τα προσωπικά μου στοιχεία;
Στην περίπτωση αυτή και εφόσον εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα, πρέπει να πάτε σε ένα ΚΕΠ και να διορθώσετε το στοιχείο που είναι λάθος χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο μπορεί να αποδείξει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε.
A5. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω σε περίπτωση που δεν πιστοποιείται ο συνδυασμός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ;
Στην περίπτωση αυτή και εφόσον εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα, πρέπει να πάτε σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσετε να ενημερώσετε την εγγραφή του ΑΜΚΑ σας ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είστε εσείς (ΑΔΤ, Διαβατήριο, κτλ) και ένα έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ μαζί με τα προσωπικά στοιχεία σας (πχ εκκαθαριστικό εφορίας). Στη συνέχεια, πρέπει να ξαναμπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Η διαδικασία θα πρέπει πάντως να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
A6. Εάν είμαι άνω των 70 ετών και δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, είναι απαραίτητο να κάνω αίτηση;
Εάν είστε άνω των 70 ετών και λαμβάνετε σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης. Εφόσον πληροίτε τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το κοινωνικό μέρισμα θα σας καταβληθεί αυτόματα στο λογαριασμό στον οποίο λαμβάνετε τη σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αυτόματη καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τα παραπάνω, αφορά μόνο σε όσα νοικοκυριά αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι και δεν ισχύει όταν υπάρχουν και άλλα μέλη στο νοικοκυριό.
Αν πληρούσατε αυτά τα κριτήρια και πέρυσι και υπήρξε πρόβλημα με την πληρωμή σας για το μέρισμα του 2017, δείτε την ερώτηση Γ16 για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.
Α7. Πώς μπορεί ο αιτών να διαπιστώσει εάν το νοικοκυριό του είναι επιλέξιμο για το κοινωνικό μέρισμα;
Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι. Εάν τα κριτήρια ικανοποιούνται, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται αναλυτικά οι λόγοι μη εκπλήρωσης των κριτηρίων.
A8. Για ποιο λόγο μπορεί να μην εμφανιστεί το αποτέλεσμα της αίτησης;
Αν δεν βλέπετε την πληροφορία για το αν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι, κάποιο από τα μέλη του νοικοκυριού δεν έχει δώσει ακόμα την συναίνεση του ή δεν έχετε οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης.
A9. Έχω υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση για το έτος 2017. Ποια στοιχεία θα εμφανιστούν στην αίτησή μου για το κοινωνικό μέρισμα;
Στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, θα εμφανίζονται τα στοιχεία της τροποποιημένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εφόσον αυτή έχει υποβληθεί έως 31/10/2018.
A10. Είχα πέρυσι εγκεκριμένη αίτηση και τελικά δεν πληρώθηκα, τι πρέπει να κάνω φέτος;
Σε όσες αιτήσεις έγινε έλεγχος, είτε είχε δοθεί λάθος IBAN, είτε ο λογαριασμός ήταν ανενεργός κατά την ημέρα καταβολής του μερίσματος. Σας προτρέπουμε να ελέγξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας, την ορθότητα του αριθμού λογαριασμού που έχει περαστεί, και να συμπληρώσετε σωστά στοιχεία επικοινωνίας.
A11. Είμαι άστεγος. Μπορώ να κάνω αίτηση;
Στο κοινωνικό μέρισμα έχουν ίδιο δικαίωμα αίτησης και όσοι έχουν επιλέξει στην τελευταία φορολογική τους δήλωση την ένδειξη «άστεγος-σκηνίτης».
Β. Διαδικασία πληρωμής – προβλήματα με IBAN
B1. Τι γίνεται σε περίπτωση που δηλώσω λάθος ΙΒΑΝ στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;
Στο μέρισμα του 2018 θα γίνει διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού σας και θα βλέπετε προειδοποιητικό μήνυμα αν τα στοιχεία δεν διασταυρώνονται. Στην περίπτωση μη έγκυρου IBAN, μπορείτε να ακυρώσετε την αίτησή σας και να υποβάλλετε νέα, συμπληρώνοντας αυτή τη φορά σωστά το ΙΒΑΝ, πάντα εντός της προθεσμίας των αιτήσεων. Προσοχή: Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN.  Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.
Β2. Η αίτηση μου για το Κοινωνικό Μέρισμα του 2018 είναι εγκεκριμένη αλλά δεν μου έχουν πιστωθεί τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Τι να κάνω;
Για την πίστωση του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του Κοινωνικού Μερίσματος. Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Μερίσματος δεν πραγματοποιούνται. Προκειμένου η μη πληρωμή εξαιτίας αδυναμίας ταυτοποίησης, σας προτρέπουμε:
(α) να ακυρώσετε την αίτηση και να προβείτε σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσετε στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι
ή / και
(β) να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία του ΑΦΜ σας στην τράπεζα που συνεργάζεστε προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τα έγγραφα που μπορούν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.
Γ. Σύνθεση νοικοκυριού
Γ1. Μπορεί να μεταβληθεί η σύνθεση του νοικοκυριού;
Η μόνη δυνατή μεταβολή της σύνθεσης είναι η περίπτωση γέννησης τέκνου μετά την 31/12/2017. Το τέκνο μπορεί να προστεθεί εισάγοντας τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. Καμία άλλη αλλαγή στη σύνθεση του νοικοκυριού δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση θανάτου μέλους του νοικοκυριού, η ενημέρωση γίνεται αυτόματα εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο ληξιαρχείο (καθώς αυτόματα ενημερώνεται το μητρώο του ΑΜΚΑ).
Γ2. Οι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα;
Ναι, αρκεί να πληρούν το κριτήριο νόμιμης και μόνιμης διαμονής για μία πενταετία στην Ελλάδα.
Γ3. Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχουν φιλοξενούμενα μέλη στο νοικοκυριό;
Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο Taxis-net, για την επεξεργασία των δεδομένων τους.
Η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αίτησης. Συνεπώς, πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τους φιλοξενούμενούς σας (στη φόρμα αναγράφονται τα στοιχεία των ατόμων των οποίων η συναίνεση απαιτείται) ώστε να μπουν στον δικτυακό τόπο με τους δικούς τους κωδικούς και να συναινέσουν.
Γ4. Μπορώ να αλλάξω τη σύνθεση του νοικοκυριού σε περίπτωση που είχα κάποιον φιλοξενούμενο, αλλά δεν τον φιλοξενώ πλέον;
Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία που απεικονίζονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Εάν στην τελευταία δήλωση εμφανίζεται φιλοξενούμενο άτομο, ακόμα και αν αυτό έχει αποχωρήσει πλέον από το νοικοκυριό, δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη σύνθεση του νοικοκυριού.
Γ5. Τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση που φαίνεται ως φιλοξενούμενός μου άτομο το οποίο μου είναι άγνωστο;
Η ύπαρξη φιλοξενούμενων μελών έχει επιβεβαιωθεί μέσω ηλεκτρονικής αντιπαραβολής από τις τελευταίες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος κατά τις οποίες η φιλοξενία επιβεβαιώθηκε τόσο από το φιλοξενούντα όσο και από το φιλοξενούμενο. Οπότε πλέον δεν υφίσταται πρόβλημα ύπαρξης φιλοξενούμενων για τους οποίους ο φιλοξενών δεν έχει γνώση.
Γ6. Ο αδερφός μου είναι φιλοξενούμενος από τους γονείς μας. Μπορεί να αιτηθεί για το κοινωνικό μέρισμα;
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αιτηθεί για το κοινωνικό μέρισμα είτε ο πατέρας σας είτε η μητέρα σας και να τον συμπεριλάβουν στην αίτηση ως φιλοξενούμενο μέλος. Επίσης, στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού (αν υπάρχουν) που κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη.
Γ7. Τι γίνεται στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος φαίνεται στην τελευταία φορολογική δήλωση φιλοξενούμενος, ενώ το τρέχον διάστημα μένει σε δικό του σπίτι ή σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία; Μπορεί να κάνει αίτηση μόνος του;
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλο φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.
Γ8. Όσοι σπουδάζουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνοι τους ή θεωρούνται προστατευόμενα μέλη;
Όσοι σπουδάζουν (μέχρι την ηλικία των 25 ετών) θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων τους ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ακόμη και αν υποβάλλουν δική τους ξεχωριστή δήλωση. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση.
Γ9. Παντρεύτηκα το 2018, αλλά έμενα μόνος το 2017, μπορώ να κάνω αίτηση μαζί με τον/την σύζυγο ;
Δεν μπορεί να γίνει κοινή αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, αφού η αίτηση απεικονίζει την εικόνα του φορολογούμενου σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή τυχόν τροποποιητικές της μέχρι 31/10/2018.
Γ10. Πώς προκύπτει ο αριθμός των ανάπηρων μελών;
Όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, θα προκύπτει από την εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή τυχόν τροποποιητικές της μέχρι 31/10/2018.
Γ11. Τι να κάνω στην περίπτωση που με φιλοξενούσε άτομο που έχει αποβιώσει;
Σε αυτή την περίπτωση, η πλατφόρμα αναγνωρίζει αυτόματα το πρόβλημα και επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να κάνουν αίτηση, αρκεί να έχει δηλωθεί ο θάνατος στο ληξιαρχείο (οπότε και ενημερώνεται αυτόματα το μητρώο του ΑΜΚΑ).
Γ12. Φιλοξενούσα ένα άτομο για δύο μήνες εντός του 2017. Εμφανίζεται σωστά στην αίτησή μου για το κοινωνικό μέρισμα;
Το σύστημα δεν μετράει μήνες φιλοξενίας. Τουλάχιστον ένα μήνα να έχει φιλοξενηθεί κάποιος εντός του 2017 θεωρείται φιλοξενούμενος.
Γ13. Φιλοξενήθηκα για έναν μήνα το 2017. Μπορώ να κάνω αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;
Το σύστημα δεν μετράει μήνες φιλοξενίας. Τουλάχιστον έναν μήνα να έχει φιλοξενηθεί κάποιος εντός του 2017 θεωρείται φιλοξενούμενος.
Γ14. Μπορεί να αφαιρεθεί φιλοξενούμενο μέλος που απεβίωσε το 2018;
Τα φιλοξενούμενα μέλη που έχουν αποβιώσει αφαιρούνται αυτόματα από τη σύνθεση του νοικοκυριού αρκεί να έχει δηλωθεί ο θάνατος στο ληξιαρχείο (οπότε και ενημερώνεται αυτόματα το μητρώο του ΑΜΚΑ).
Γ15. Φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα μπορούν να κάνουν αίτηση;
Οι φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μερίσματος, δεν λογίζονται ως φιλοξενούμενοι. Συνεπώς όσοι έχουν στο πεδίο της φιλοξενίας συμπληρώσει ΑΦΜ συλλογικού ιδρύματος δεν θα εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι. Επομένως, αυτοί μπορούν να κάνουν κανονικά αίτηση εφόσον έχουν κωδικούς taxis.
Γ16. Είμαι 70 ετών και άνω, έκανα αίτηση και πέρυσι, και ενώ πληρούσα τις προϋποθέσεις για το μέρισμα του 2017 δεν μου καταβλήθηκε. Τι πρέπει να κάνω φέτος;
Το γεγονός ότι δεν σας καταβλήθηκε το μέρισμα πέρυσι πιθανώς ευθύνεται σε λάθος στοιχεία δικά σας ή του/της συνυπόχρεου. Σας προτρέπουμε να κάνετε αίτηση φέτος και να μην περιμένετε οίκοθεν καταβολή, προκειμένου να αποφευχθεί αντίστοιχο πρόβλημα με την περυσινή καταβολή. Το πιο συχνό πρόβλημα είναι ασυμφωνία του πεδίου του ΑΦΜ στο μητρώο του ΑΜΚΑ για τον υπόχρεο, τον/την σύζυγο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι είτε το πεδίο είναι κενό είτε είναι συμπληρωμένο λάθος. Η διόρθωση θα πρέπει να γίνει στα ΚΕΠ. Δείτε επίσης την ερώτηση Α5.
Γ17. Η οικία που είναι δηλωμένη από το νοικοκυριό ανήκει σε ανήλικο μέλος που δεν μπορεί να αιτηθεί, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι δηλωμένα ως φιλοξενούμενα. Μπορεί να γίνει αίτηση;
Ναι μπορεί να γίνει αίτηση. Στην περίπτωση που η οικία ανήκει σε ανήλικο μέλος, τότε η αίτηση θα υποβληθεί από τον πρώτο ενήλικα φιλοξενούμενο ο οποίος θα θεωρείται και δικαιούχος.
Δ. Κριτήρια επιλεξιμότητας (εισόδημα, ακίνητη, καταθέσεις)
Δ1. Τι λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του εισοδήματος για το κοινωνικό μέρισμα;
Λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων είτε αυτά φορολογούνται κανονικά είτε απαλλάσσονται από το φόρο είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο, καθώς και το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων όλων των μελών του νοικοκυριού. Ο υπολογισμός γίνεται προ φόρων, αφού έχουν αφαιρεθεί οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.
Δ2. Το επίδομα ανεργίας συνυπολογίζεται στο εισόδημα;
Ναι, το επίδομα ανεργίας θεωρείται εισόδημα.
Δ3. Είμαι δικαιούχος άλλου επιδόματος (οικογενιακού, ανεργίας, ΚΕΑ, κλπ). Μπορεί να διακοπεί η καταβολή των άλλων επιδομάτων εάν λάβω το κοινωνικό μέρισμα;
Όχι. Το κοινωνικό μέρισμα δεν θα προσμετρηθεί στο εισόδημά σας για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος.
Δ4. Εξαιρούνται τα αναπηρικά επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις από τον υπολογισμό του εισοδήματος;
Τα αναπηρικά επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του εισοδήματος. Ωστόσο, οι υψηλότερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ισοδύναμου εισοδήματος (τα εισοδηματικά όρια και το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε ανάπηρο μέλος στο νοικοκυριό). Συνεπώς, μεταξύ νοικοκυριών με την ίδια ακριβώς σύνθεση, ευνοούνται αυτά που περιλαμβάνουν μέλη με προβλήματα αναπηρίας.
Δ5. Στο νοικοκυριό μας εισπράξαμε κατά το έτος 2017 εισοδηματική ενίσχυση από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Συνυπολογίζεται το ποσό αυτό ως εισόδημα στην αίτηση του κοινωνικού μερίσματος;
Ναι, το ποσό αυτό συνυπολογίζεται ως εισόδημα.
Δ6. Τι δεν θεωρείται εισόδημα για τον υπολογισμό του κοινωνικού μερίσματος;
Η αποζημίωση απόλυσης, η διατροφή συζύγου και τέκνων για το νοικοκυριό που τη λαμβάνει, καθώς και οι περιπτώσεις που συμπληρώνονται στους κωδικούς 781-782 του εντύπου Ε1 (Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κλπ).
Δ7. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που πούλησα, μετά την 01/01/2018 ακίνητη περιουσία την οποία κατείχα το 2017;
Η αίτηση απεικονίζει όλα τα στοιχεία της περιουσιακής σας κατάστασης όπως αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ το έτος 2018. Η περιουσιακή κατάσταση δεν γίνεται να μεταβληθεί ακόμα και εάν έχει πραγματοποιηθεί πώληση περιουσίας μετά την 1/1/2018.
Δ8. Πώς θα υπολογιστεί το σύνολο των καταθέσεών μου;
Το ποσό των τόκων προκύπτει από την εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή τυχόν τροποποιητικές της μέχρι 31/10/2018 και δεν είναι δυνατό να αλλάξει. Βάσει του παραπάνω ποσού των τόκων εκτιμάται το ύψος των καταθέσεων, χρησιμοποιώντας το μέσο καταθετικό επιτόκιο του έτους 2017 βάσει των σχετικών στατιστικών στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Δ9. Είμαι συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό. Πώς θα υπολογιστούν οι καταθέσεις μου;
Σε αυτή την περίπτωση, οι τόκοι που είναι προσυμπληρωμένοι στη φορολογική δήλωση αφορούν το σύνολο του κατατεθειμένου ποσού, εκτός εάν σε συνεννόηση με τους λοιπούς συνδικαιούχους είχατε συμπληρώσει στη φορολογική δήλωση το ποσό που σας αναλογεί.
Δ10. Τι σημαίνει η αναφορά σε όσους έχουν δαπάνες για οδηγούς, οικιακούς βοηθούς, δασκάλους και λοιπό προσωπικό;
Δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα όσοι δηλώνουν δαπάνες που καταβάλλονται για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που ο φορολογούμενος απασχολεί έναν μόνο οικιακό βοηθό ή όταν ο φορολογούμενος ή πρόσωπο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει έχει αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό και πάνω (67%) ή είναι ηλικίας άνω των εξήντα πέντε (65) ετών και απασχολεί ένα νοσοκόμο, καθώς δεν έχει υποχρέωση συμπλήρωσης των ανωτέρω δαπανών στον κωδικό 770.
Δ11. Υπάρχουν διαφορετικά εισοδηματικά όρια για νοικοκυριά με μονογονεϊκές οικογένειες;
Για τα μονογονεϊκά νοικοκυριά δίνεται προσαύξηση 25%, τόσο στα εισοδηματικά όρια όσο και στο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης για το πρώτο ανήλικο τέκνο, αρκεί η μονογονεϊκή οικογένεια να λαμβάνει το επίδομα παιδιού, από το μητρώο του οποίου διασταυρώνεται αν πρόκειται για μονογονεϊκό νοικοκυριό.
Δ12. Δεν έχω υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος το έτος 2018 (φορολογικό 2017). Μπορώ να υποβάλλω αίτηση για το μέρισμα;
Οι δικαιούχοι του μερίσματος θα πρέπει να έχουν υποβάλλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2017 έως την 31/10/2018.
Δ13. Δεν έχω υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για κάποιο από τα έτη της προηγούμενης πενταετίας, μπορώ να υποβάλλω αίτηση για το μέρισμα;
Ο δικαιούχος του μερίσματος θα πρέπει να έχει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία πέντε έτη ή να εμφανίζεται ως σύζυγος, εξαρτώμενο τέκνο ή φιλοξενούμενος σε μία δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία πενταετία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτός ο έλεγχος είναι οι δικαιούχοι να έχουν συμπληρώσει σωστά τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ τους στις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος.
Δ14. Τα τελευταία δύο χρόνια υποβάλλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως υπόχρεη αλλά τα προηγούμενα τρία χρόνια, έμενα με τους γονείς μου. Το σύστημα εμφανίζει ότι δεν πληρώ το κριτήριο της μόνιμης διαμονή στην Ελλάδα κατά την τελευταία πενταετία. Για ποιο λόγο λαμβάνω αυτό το μήνυμα;
Το πιο συχνό σφάλμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν εμφανίζεστε ως εξαρτώμενο τέκνο στη φορολογική δήλωση των γονέων σας για κάποιο/κάποια από τα έτη που μένατε μαζί τους, ή είναι κενό/λάθος το πεδίο του ΑΜΚΑ σας σε αυτές τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πληροφοριακό σύστημα δεν μπορεί να πιστοποιήσει τη μόνιμη διαμονή σας στην Ελλάδα για την προηγούμενη πενταετία.
Ε. Πιστοποίηση ανεργίας
E1. Είμαι ή ήμουν άνεργος το 2018, αλλά δεν έχει αφαιρεθεί από τα εισοδήματά μου το ποσό που προβλέπει η υπουργική απόφαση. Τι συμβαίνει;
Μπορεί να μην έχετε συμπληρώσει 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση, περίπτωση κατά την οποία δεν δικαιούστε μείωση των εισοδημάτων σας.
Εάν έχετε συμπληρώσει 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας, υπάρχει κάποιο λάθος στα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οπότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΟΑΕΔ για τη διόρθωση των στοιχείων σας. Στη συνέχεια, πρέπει να ξαναμπείτε στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Η διαδικασία θα πρέπει πάντως να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
E2. Ήμουν άνεργος για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες το 2018, αλλά όχι πλέον. Δικαιούμαι την έκπτωση από τα εισοδήματα του 2017;
Ναι. Δεν είναι απαραίτητο να είστε άνεργος τη στιγμή υποβολής της αίτησης, εφόσον έχετε συμπληρώσει 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας εντός του έτους 2018.
E3. Ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας κατά το έτος 2017, φορολογούμαι όμως ως μισθωτός και έχω τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας το 2018. Δικαιούμαι την έκπτωση στα εισοδήματα του 2017;
Ναι, τη δικαιούστε. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν φορολογούνται ως μισθωτοί.
E4. Είμαι άνεργος πρώην ασφαλισμένος ΝΑΤ ή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Δικαιούμαι τη μείωση στα εισοδήματα μου;
Δικαιούστε τη μείωση. Θα γίνει διασταύρωση από την ΗΔΙΚΑ με τα μητρώα ανέργων που τηρούν τα εν λόγω ταμεία αντί του ΟΑΕΔ. Εάν δεν φαίνονται οι μήνες ανεργίας σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο ταμείο σας και να ξαναπροσπαθήσετε λίγες μέρες αργότερα.
ΣΤ. Πιστοποίηση ασφάλισης (ΕΦΚΑ και άλλα ταμειά)
ΣΤ1. Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν ασφάλιση (π.χ. χήρες συνταξιούχων) δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση;
Ναι, γιατί είναι δικαιούχοι σύνταξης. Το ίδιο ισχύει και για όσους λαμβάνουν τη σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων.
ΣΤ2. Στη φορολογική δήλωση του 2017 δικαιούμαι μείωση φόρου λόγω αναπηρίας. Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα διαφέρουν στην περίπτωση μου;
Ναι, διαφέρουν. Η προϋπόθεση του τουλάχιστον ενός μήνα ασφάλισης για την καταβολή του μερίσματος δεν ισχύει στην περίπτωση σας. Επιπλέον, τα εισοδηματικά όρια και το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε ανάπηρο μέλος στο νοικοκυριό σας.
ΣΤ3. Υπό ποιες περιπτώσεις εξαιρούμαι από το κριτήριο υποχρεωτικής ασφάλισης;
Το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός (1) μήνα μέχρι 31.10.2018 δεν ισχύει για τις εξής περιπτώσεις: α) για δικαιούχους 67 ετών και άνω, β) για νοικοκυριά στα οποία ο δικαιούχος ή ο συνυπόχρεος, εφόσον υπάρχει, είναι πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, γ) για μονογονεϊκά νοικοκυριά στα οποία ένα τουλάχιστον μέλος είναι πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (κωδικοί εντύπου Ε1: 001, 002, 005, 006 905, 906, 913 και 914).
ΣΤ4. Έχω ασφαλιστική ικανότητα (πχ δικαίωμα περίθαλψης) αλλά η αίτηση μου δεν εγκρίνεται. Γιατί;
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το κριτήριο της κριτήριο ασφάλισης αναφέρεται σε ασφάλιση τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός (1) μήνα μέχρι και 31.10.2018, όπως αυτό προκύπτει από το Μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ είτε να είναι συνταξιούχος εξ ιδίου δικαιώματος ή εκ μεταβιβάσεως είτε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85). Επομένως η ύπαρξη ασφαλιστικής ικανότητας δεν επιτρέπει στον αιτούντα να παρακάμψει το κριτήριο ασφαλιστικής κάλυψης για τουλάχιστον ένα μήνα.
Ζ. Αχρεωστήτως- Επιστροφή
Ζ1. Μου έχει καταβληθεί το ποσό του μερίσματος είτε από λάθος είτε χωρίς να έχω κάνει αίτηση. Τι πρέπει να κάνω;
Είναι δυνατή η οικειοθελής επιστροφή από τον λαβόντα του πιστωθέντος στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσού κοινωνικού μερίσματος, με την κατάθεσή του στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος [Νο  200211 (GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211)]. Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται «επιστροφή κοινωνικού μερίσματος»
Υποστήριξη πολιτών – Υποβολή ερωτημάτων
Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].
Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.
Τα τεχνικά προβλήματα θα επιλύονται το συντομότερο δυνατό, οπότε και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους θα πρέπει να δοκιμάσουν να την επανυποβάλουν μετά από μερικές μέρες, και εντός πάντα της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 8:14 pm


Πώς αναλύονται οι αυξήσεις που θα δουν αυτές τις ημέρες 620.000 συνταξιούχοι με το νέο σύστημα υπολογισμού

Σημαντικές αυξήσεις για 400.000 συντάξεις γήρατος, 174.000 συντάξεις χηρείας και 44.000 συντάξεις αναπηρίας


   Τις σημαντικές αυξήσεις για 400.000 συντάξεις γήρατος, 174.000 συντάξεις χηρείας και 44.000 συντάξεις αναπηρίας, που είναι πολύ μεγαλύτερες όταν έχουν προηγηθεί αυξημένες εισφορές των δικαιούχων, ανέλυσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Προανήγγειλε παράλληλα νέο μοντέλο ρύθμισης οφειλών για όσους δεν έχουν καμία δραστηριότητα αλλά και παρεμβάσεις στο υφιστάμενο καθεστώς ρύθμισης οφειλών.
   Αναλυτικά οι μέσοι όροι των αυξήσεων ανά κατηγορία:  
   Από τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, που πιστώνονται αυτές τις ημέρες στους λογαριασμούς των δικαιούχων, «620.000 που ήδη χορηγούνται με το παλιό σύστημα θα έχουν αύξηση υπολογιζόμενες με το νέο», είπε ο κ. Πετρόπουλος, περιγράφοντας αναλυτικά τους μέσους όρους αυτών των αυξήσεων στις συντάξεις:
   - γήρατος: για 400.000 δικαιούχους αύξηση 15% ή 96 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως
   - χηρείας: για 174.000 δικαιούχους αύξηση 32% ή 111 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως
   - αναπηρίας: για 44.000 δικαιούχους αύξηση 16% ή 89 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως
   Υπάρχουν όμως συντάξεις με πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις, καθώς έχουν δώσει πολύ μεγαλύτερες εισφορές. Το σύστημα είναι ανταποδοτικό για αυτούς που κατέβαλαν μεγάλες εισφορές, διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.
   «Δεν θέλουμε σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να χορηγεί σύνταξη 15.000 ευρώ το μήνα, δεν είναι αυτός ο σκοπός της σύνταξης ... δεν θέλουμε και η κατώτατη σύνταξη να μην καλύπτει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης ... πρέπει να είναι και δίκαιη με όρους ανταποδοτικότητας», σημείωσε.
   «Μας έλεγαν ότι φτιάξαμε σύστημα που φτωχαίνει αυτούς που δίνουν πολλά. Δεν αποδεικνύεται ... έχει αποδειχθεί ήδη πως όταν δίνεις πολλές εισφορές έχεις θεαματικά υψηλές συντάξεις ... ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται επικριτικά σχόλια για μεγάλες συντάξεις που παίρνουν οι νέοι, ότι αδικούνται οι παλιοί. Δεν μπορείς να τους βρεις ούτε στο κρύο ούτε στη ζέστη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.
  Ετοιμάζονται νέα μοντέλα ρύθμισης οφειλών
   Νωρίτερα, αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει νέα ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «η δική μας πολιτική στόχευση στην ελάφρυνση των οφειλετών είναι διαρκής» και θύμισε ότι «μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 δημιουργήθηκε το 97% των οφειλετών, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Ειδικά για εκείνους τους οφειλέτες «που δεν έχουν καμία δραστηριότητα, έχουν "κλείσει" τα ΑΦΜ τους, δεν έχουν καμία δυνατότητα απασχόλησης, είναι μέτρα που θα δούμε το επόμενο διάστημα».
   Προειδοποίησε παράλληλα, καθώς υπάρχει σε λειτουργία ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός, «να μην περιμένει κανείς πως, ενώ ταιριάζει η περίπτωσή του στα υπάρχοντα μοντέλα (σ.τ.σ. ρύθμισης), εάν βγει θα ωφεληθεί από άλλα ... κανείς δεν πρόκειται να μπει σε ευνοϊκότερη ρύθμιση, όταν καλύπτεται από την υπάρχουσα».
   Προανήγγειλε επίσης παρεμβάσεις στο υφιστάμενο καθεστώς ρύθμισης οφειλών, όσον αφορά τον τρόπο που λαμβάνουν υπόψιν οφειλές προς τα Ταμεία σε σχέση με άλλες προς τράπεζες και τα εμπόδια που αυτές βάζουν σε μία συνολική ρύθμιση. «Τέτοιου είδους ζητήματα βελτιώνονται ήδη στην πλατφόρμα ... ταυτοχρόνως γίνονται αυτά, ρυθμίζουμε νομοθετικά και προχωράμε τα μηχανογραφικά συστήματα για να εξυπηρετούν τις νομοθετικές διατάξεις ... επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων δουλεύουν όλες τις παραμέτρους».
   Ειδικά για την περίπτωση που οφειλές κυρίως προς τον ΟΑΕΕ αλλά και άλλα ταμεία εμποδίζουν την απόδοση σύνταξης, εάν δεν μειωθεί η οφειλή κάτω από τις 20.000 ευρώ και ρυθμιστεί το υπόλοιπο σε δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «ο λογαριασμός αυτός θα αποτυπωθεί με ακρίβεια όταν κάνουμε τις νέες μας ρυθμίσεις για οφειλές. Θα προσδιοριστεί άλλο ύψος οφειλής για πολλές περιπτώσεις και δεν θα έχουμε αυτό το πρόβλημα ... το κυριότερο θέμα είναι το ύψος της οφειλής, αν δεν μπορείς να το εξυπηρετήσεις, τι να τις κάνεις τις δόσεις; Και οι δόσεις πρέπει να είναι σχετικές με το πόσο καιρό αναμένει κανείς να παίρνει την σύνταξη, δεν μπορεί να είναι π.χ. για 80 χρόνια».
   Ξεμπλοκάρισμα επικουρικών συντάξεων
   Τέλος, για τις επικουρικές συντάξεις θύμισε ότι με διατάξεις τις τελευταίες εβδομάδες «όπου χορηγείται κύρια σύνταξη, εφόσον ταυτίζονται οι χρόνοι ασφάλισης θα χορηγείται και η επικουρική χωρίς έρευνα. Θα ξεμπλοκάρουν πάρα πολλές επικουρικές, θα δώσουμε πολύ γρήγορα πολλές επικουρικές. Ήδη τον Δεκέμβριο έχουν αυξηθεί, θα δώσουμε πολύ περισσότερες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όπως και εφάπαξ».

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 7:15 pm


Αυξημένο το επίδομα θέρμανσης

Δύο νέες αποφάσεις, που θα “ζεστάνουν” χιλιάδες νοικοκυριά, αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών


   Δύο νέες αποφάσεις που θα “ζεστάνουν” χιλιάδες νοικοκυριά και αφορούν το επίδομα θέρμανσης, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών. 
   Αναλυτικά:
   - Με την πρώτη θα ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας καταβολής ενός έξτρα ποσού 15.000.000 ευρώ από το υπερπλεόνασμα σε όσους έλαβαν και την προηγούμενη σεζόν επιδότηση θέρμανσης. Το έξτρα επίδομα θα είναι μεγαλύτερο για τα νοικοκυριά που κατοικούν στις ορεινές περιοχές, ενώ οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έως τις 28 Δεκεμβρίου.
   - Η δεύτερη απόφαση θα αφορά το νέο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από τις 15 Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Απριλίου 2019. Η καταβολή του θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019. Επισημαίνεται ότι, τα κριτήρια χορήγησης, εισοδηματικά και περιουσιακά, του επιδόματος δεν αναμένεται να αλλάξουν, όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι το ποσό της επιδότησης θα αυξηθεί από τα 12,5 λίτρα το λίτρο στα επίπεδα των 15 έως 20 λεπτών το λίτρο.
  Τι ισχύει για το φετινό επίδομα θέρμανσης
   Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο από τις 1/10/2018 έως τις 30/4/2019 θα είναι:
   - Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος (2017) είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και την 1 η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
   - Έγγαμοι φορολογούμενοι καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης, οι οποίοι το 2017 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και την 1η/1/2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
   - Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το 2017 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η /1/2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 6:57 pm


1η Διακρατική συνάντηση Erasmus για το Γυμνάσιο Πέτα

Μαθητές και καθηγητές από 5 χώρες, επισκέπτονται τα σχολεία των άλλων χωρών, με απώτερο στόχο την ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς


   Στην Άρτα και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Πέτα πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 5/12/2018 έως και την Κυριακή 9/12/2018 η πρώτη διακρατική συνάντηση καθηγητών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA2 στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με θέμα “Dimensions of European Cultural Heritage”(Διαστάσεις της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς).
   Συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Πολωνία και συμμετέχουν ως εταίροι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Μαρτινίκα (Γαλλία). Στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018 - Σεπτέμβριος 2020) μαθητές και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα σχολεία των άλλων χωρών για ανταλλαγή απόψεων και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα τόσο της τοπικής τους όσο και της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς με απώτερο στόχο την ανάδειξη και τη διαφύλαξή της.
    Η πολιτιστική κληρονομιά διαμορφώνει την ταυτότητά μας και την καθημερινή μας ζωή, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πόλεων, των φυσικών τοπίων και των αρχαιολογικών χώρων της Ευρώπης. Δεν βρίσκεται μόνο στη λογοτεχνία, στην τέχνη και στα αντικείμενα, αλλά και στις παραδοσιακές τέχνες που μαθαίνουμε από τους προγόνους μας, στις ιστορίες που αφηγούμαστε στα παιδιά μας, στις γεύσεις που μοιραζόμαστε και στις κινηματογραφικές ταινίες που βλέπουμε στις οποίες αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.
   Οι καθηγητές συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον σχεδιασμό υλοποίησης του προγράμματος, αντάλλαξαν πρακτικές για την διδασκαλία της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για αυτούς οι μαθητές και οι γονείς του Γυμνασίου Πέτα. Επισκέφθηκαν επίσης τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα βυζαντινά και αρχαιολογικά μνημεία της Άρτας.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ιωάννης Ζαχαρέλος καθώς και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και υπεύθυνη για παιδαγωγικά και επιστημονικά θέματα του Γυμνασίου Πέτα κ. Φανή Μπισκανάκη, μίλησαν με τους καθηγητές για την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης και η αντιδήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση..
   Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Μαρτινίκα από 2/2/2018 έως 8/2/2018.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 1:45 pm


Αλέξης Τσίπρας: Η επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία

Όλγα Γεροβασίλη: Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται - VIDEO


   Η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ:
   Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.
   Αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση, στο σημείο βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε ότι «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».
   Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου σήμερα, στις 02:35 τα ξημερώματα, σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.
   «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.   Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία, αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:18 am


Αλέξης Τσίπρας: Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη δική σου πατρίδα, όχι να μισείς τις πατρίδες των άλλων - VIDEO

Είναι η έγνοια για την πρόοδο και τη συλλογική ευημερία της δικής σου πατρίδας


   Σκληρή απάντηση επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παλαί ντε Σπορ στις βαρύτατες κατηγορίες ακροδεξιάς κοπής που εκστόμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης μέσα στο Κοινοβούλιο αναφερόμενος στον πατριωτισμό και πώς τον αντιλαμβάνονται οι δημοκρατικοί πολίτες.
   Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι: "Για μας, Πατριωτισμός είναι η έγνοια για την πρόοδο και τη συλλογική ευημερία της δικής σου πατρίδας. Δεν είναι η καταστροφή μιας άλλης πατρίδας. Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη δική σου πατρίδα και να θυσιάζεσαι γι’ αυτή. Όχι να μισείς άλλες πατρίδες. Και ας το κάνω ακόμη πιο σαφές:


 
   Εγώ, εμείς όλοι, η Αριστερά, σε όλες τις στιγμές της Ιστορίας, και με όλες της τις εκφράσεις, έχουμε αποδείξει την αγάπη μας για την πατρίδα. Με αγώνες και με θυσίες. Όχι με τραμπουκισμούς και με τρίκυκλα. Με αίμα και στη πρώτη γραμμή του μετώπου για τη πατρίδα και τη λευτεριά. Όχι δίπλα στο κατακτητή και στις κυβερνήσεις του. Δεν πουλάει, λοιπόν, η αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας".
   "Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους. Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα με την έγνοια εκείνη, που σε κάνει να δεις καθαρά ότι το συμφέρον της δικής σου χώρας απαιτεί τη συνεργασία και τη φίλια με το γείτονα".
   "Γιατί πατριωτισμός είναι να είσαι περήφανος για τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου σου. Και να αντλείς αυτοπεποίθηση από την πλούσια κληρονομιά μιας χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Μιας χώρας που ενέπνευσε και εμπνέει την κλασσική και τη σύγχρονη κριτική σκέψη, και διαχρονικά αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού στις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό. Όχι να είσαι φοβικός, όχι να αναζητάς συνωμοσίες και αόρατους εχθρούς, να κυνηγάς μάγισσες, να κερδοσκοπείς με τα πατριωτικά αισθήματα των άλλων".
   "Πατριωτισμός είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν με τη σημαία στο χέρι. Τη γαλανόλευκη που ανέμιζε στα χωριά και τις πόλεις της Ελεύθερης Ελλάδας του ΕΑΜ, που έδιωξε τον κατακτητή. Πριν τον εμφύλιο.Τη γαλανόλευκη που τύλιγε στις πλάτες του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, οργώνοντας ολόκληρη την Ελλάδα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Πριν πέσει νεκρός από τους Γκοτζαμάνηδες".
   Τη γαλανόλευκη που σήκωσαν ψηλά στην πύλη του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της αντιδικτατορικής πάλης. Πριν βαφτεί με το αίμα τους, όταν γκρέμιζε την πύλη το τανκ.
   "Πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις, απέναντι στο τέρας του φασισμού. Να σηκώνεις ανάστημα απέναντι σε αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδυνάμων. Απέναντι σε αυτούς που με το ένα χέρι κραδαίνουν τον ήλιο της Βεργίνας και στο άλλο έχουν πάνω στο δέρμα τους τον αγκυλωτό σταυρό".


   "Πατριωτισμός είναι να είσαι Θεσσαλονικιός και να απαντάς στους φασίστες που σκορπίζουν το μίσος και το διχασμό στην πόλη, Με τα ονόματα των 147 σφαγιασθέντων από το Σούμπερτ και τους ταγματασφαλίτες, στο Χορτιάτη το ‘44. Να τους απαντάς, με τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου που γέννησε η εικόνα της μάνας που θρηνεί πάνω από το δολοφονημένο γιό της, το Μάη του ’36, λίγα μέτρα μακριά από δω. Να τους απαντάς με την πρώτη σκηνή στο εργοστάσιο, από τις «Μέρες του ’36» του Αγγελόπουλου. Να τους απαντάς με τη μνήμη, την ιστορία, τα πεπραγμένα τους σε αυτή την περήφανη πόλη."
   "Πατριωτισμός είναι να μην ξεχνάς την Κύπρο και αυτούς που την πρόδωσαν. Εθνικόφρονες δήλωναν και εκείνοι. Αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο και τη γέμισαν με φυλακές και τόπους μαρτυρίου, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της. Αυτοί και οι απόγονοι τους είναι που σήμερα φωνάζουν «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» Γιατί, τελικά, ο πραγματικός τους εχθρός είναι η ίδια η Δημοκρατία. Είναι χρέος κάθε Έλληνα δημοκράτη, να βάλει φραγμό στην ανάδυση της ακροδεξιάς και του φασισμού. Θα έλεγα ότι είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων"

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 11:21 pm


Απόψε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαί ντε Σπορ

Τα δύο μηνύματα που στέλνει η σημερινή συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα


   Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί Ντε Σπορ), στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Μια εκδήλωση, όπου η Θεσσαλονίκη της δημοκρατίας θα δώσει ηχηρό «παρών» «για τη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, όχι του μίσους και του εθνικισμού», που εξαιτίας όσων έχουν προηγηθεί με τα μισαλλόδοξα καλέσματα ακραίων και εθνικιστικών κύκλων για αντισυγκεντρώσεις, λαμβάνει χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αντιφασιστικού προσκλητηρίου για όλο τον προοδευτικό κόσμο.
   Τα ακραία στοιχεία δεν κρύβουν τις προσθέσεις τους και δυστυχώς η Ν.Δ., για ακόμη μια φορά, επέλεξε να «φλερτάρει» με τα ακραία αυτά στοιχεία και όχι να κρατήσει αποστάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας χθες στην ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι «ξεπερνάει κάθε όριο -ακόμα και για τη Ν.Δ. του Ά. Γεωργιάδη και του Μ. Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ" Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ., λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, "βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη" και "διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης". Μάλιστα, η Ν.Δ. όχι μόνο ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα, αλλά καταλογίζει προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη γι' αυτά!
   Όμως, όσο κι αν η Ν.Δ. ονειρεύεται Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, όπως γράφει σήμερα η ΑΥΓΗ, στέλνει δύο μηνύματα.
   Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι άνθρωποι αυτής της κυβέρνησης, μετά το τέλος της στενής επιτροπείας, βγαίνουν στον κόσμο να εξηγήσουν και να υπερασπιστούν την πολιτική της. Δεν το αποφεύγουν, όπως επιμένει να λέει κάθε τρεις και λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συχνά ξεπερνώντας και τα κοινοβουλευτικά εσκαμμένα. Επιδιώκουν να συνομιλούν με την κοινωνία, ξέρουν ποιον εκπροσωπούν και για ποιον δουλεύουν.
   Το δεύτερο είναι ότι το παραμύθι με το Μακεδονικό δεν έχει δράκο. Ότι, παρά τις κραυγές της Ακροδεξιάς και των “νεομακεδονομάχων”, πίσω από τις οποίες στοιχίζεται η Νέα Δημοκρατία -και όχι μόνο-, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι της τελικής επικύρωσης τη συμφωνία των Πρεσπών.
   Μια συμφωνία θετική για τη χώρα μας, για τη χώρα τους, για την ειρήνη και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Μια συμφωνία που καθυστέρησε εγκληματικά, ένα τέταρτο του αιώνα, για να κάνουν καριέρα λαθρέμποροι και ψευδοπατριώτες.
   Γι' αυτό και σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαί ντε Σπορ. Στο δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι περήφανος για τις αξίες του. Που ξέρει καλά ότι η Ελλάδα -και η Θεσσαλονίκη- θέλει οι γείτονές της να τη σέβονται κι όχι να τη φοβούνται. Επειδή σέβεται με τη σειρά της το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει την καλή γειτονία.
   Επειδή αντιστέκεται στο εσωτερικό της, στη μισαλλοδοξία, επειδή δεν θέλει να την εκπροσωπούν οι επαγγελματίες “πατριώτες” που ετοιμάζουν απόψε να φορέσουν τις περικεφαλαίες.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 10:54 am


Υπογράφηκε η χρηματοδότηση ύψους 3,43 εκατ € για το έργο "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΕΤΡΑΚΩΜΟΥ ΦΡΑΞΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ"

- Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018
- Περιγραφή του έργου - Σκοπιμότητα/αναμενόμενα αποτελέσματα


   Υπογράφηκε, από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, η απόφαση χρηματοδότησης του έργου "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΕΤΡΑΚΩΜΟΥ ΦΡΑΞΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ", ύψους 3.43 εκατ €.
   Στην απόφαση αναφέρεται:
   1. Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, στη ΣΑΕΠ-030 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία όπως περιγράφονται στον "πίνακα" της απόφασης αυτής.
   2. Οι εγκρίσεις αυτές θα περιληφθούν στην τροποποίηση 01 της ΣΑΕΠ-030 οπότε παύει να ισχύει η παρούσα απόφαση.
   3. Η Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί εντολές κατανομής χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ηπείρου μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση για το παρακάτω έργο.


   Στο Τεχνικό Δελτίο του έργου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:15 pm


Τη μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα πέραν της βασικής θεραπείας των καρκινοπαθών εισάγει το υπ. Υγείας

Σημαντική οικονομική ανακούφιση της ευαίσθητης και ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα


   Νέο διευρυμένο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς με μηδενική συμμετοχή έχει διαμορφώσει το Υπουργείο Υγείας.
   Πέραν της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς, που χορηγούνται για τη θεραπεία της κύριας νόσου, τώρα πλέον θα χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή και φάρμακα που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας ή με τις παρενέργειες της θεραπευτικής αγωγής (πχ φάρμακα υποστηρικτικά της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, αντιεμετικά, αντιθρομβωτικά, αναλγητικά, κορτιζονούχα σκευάσματα, αντιβιοτικά για λοιμώξεις που συνδέονται με τη χημειοθεραπεία κτλ).
   Το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.
   Με την αλλαγή αυτή προκύπτει μια σημαντική οικονομική ανακούφιση της ευαίσθητης και ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα, υλοποιώντας τη βασική πολιτική επιλογή της εγγυημένης και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, με σταδιακή μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 1:03 pm


Κουκούλωμα των θετικών μέτρων με... περικεφαλαία

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή και η άποψη ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων με το Μακεδονικό, το μακελειό στο Στρασβούργο, τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο και ο ξυλοδαρμός ενός από τους κατηγορουμένους στη φυλακή, η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει τεμάχια γης που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, οι εξελίξεις στη Γαλλία και τη Βρετανία, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Συμπεριφορά θρασύδειλου

Καθώς η ΝΔ «δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία», παρά τα ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού (αναλυτικά)

«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει αποτελεσματικές δικλείδες ασφαλείας»

Πώς σχολίασαν κυβερνητικές πηγές τα τελικά σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, που κατέθεσε σήμερα ο Ζ. Ζάεφ - «Η νέα διατύπωση στην παράγραφο 3 του άρθρου 49 που αναφέρεται στη "diaspora" (ομογένεια) είναι αντίστοιχη με τις ανάλογες ρυθμίσεις του άρθρου 108 του ελληνικού Συντάγματος», υπογραμμίζει το Μαξίμου (αναλυτικά)

Αντί να πάρει αποστάσεις από τους ακροδεξιούς

Όχι μόνο δεν απαντάει στις προκλήσεις και τις απειλές των εθνικιστών εναντίον της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπως την κάλεσε η Κουμουνδούρου, αλλά,, αντίθετα, η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ (επειδή δήθεν επιχειρεί «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα!) και επί της ουσίας νομιμοποιεί τους ακροδεξιούς (αναλυτικά)

Πρεμιέρα του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια

Ξεκίνησε, παρουσία του πρωθυπουργού, η συζήτηση του πρώτου μεταμνημονιακού Προϋπολογισμού (αναλυτικά)

Σε συνεννόηση εδώ και καιρό τα συναρμόδια υπουργεία για να δοθεί λύση στο θέμα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά

Σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση με τα παιδιά που φιλοξενούνται κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», και «Αγλαΐα Κυριακού» (αναλυτικά)

Σχέδιο νόμου για πολυετή σχεδιασμό προσλήψεων, απλοποίηση ΑΣΕΠ και τροποποιήσεις του υπαλληλικού κώδικα

Το σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τις γιορτές. (αναλυτικά)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συγχαίρει τον Τσίπρα: Κάνατε πράξη την υπόσχεσή σας

«Μας υποσχεθήκατε ότι θα πάρετε πίσω τον άδικο φόρο στο κρασί και τον πήρατε»: Επιστολή του προέδρου του ΣΕΟ προς τον πρωθυπουργό (αναλυτικά)

Π. Μοσκοβισί: Ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας η μη περικοπή των συντάξεων

Την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, χαιρέτισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. (αναλυτικά)

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και το 2019

Μέχρι τα Χριστούγεννα η τροπολογία για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες (αναλυτικά)

«Mαζική συμμετοχή ξένων επενδυτών στους διαγωνισμούς για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στους δημοσιογράφους Νίκο Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και η εικόνα στον τομέα της ενέργειας, όπου γίνονται μεγάλες επενδύσεις, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, δείχνει ότι η χώρα προσελκύει πλέον και ξένα κεφάλαια» (αναλυτικά)

Παρέμβαση για τις φασιστικές αναρτήσεις στρατιωτικών

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Ρήγα, απέστειλε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή δημοσίευμα για φασιστικές αναρτήσεις στρατιωτικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αναλυτικά)

Υπεγράφη η παραχώρηση του Παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ολοκληρώθηκε, με αίσια έκβαση, η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης – απόδοσης στην τοπική κοινωνία - του πρώην Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. (αναλυτικά)

Ρ. Δούρου: Θα στηρίξουμε για άλλα τρία χρόνια τα Κέντρα Κοινότητας

Η Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης (αναλυτικά)

Προς την οριστική επίλυση μίας εκκρεμότητας 30 ετών

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο πρότασης για το πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες, βάσει προσόντων που προσδίδουν οι τίτλοι σπουδών που αποκτούν οι πτυχιούχοι Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Δομικών Έργων ή Έργων Υποδομής (ή ισοδύναμης κατεύθυνσης) (αναλυτικά)

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Αττική

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα που τραυματίστηκαν κατά τις πυρκαγιές σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, στις 23 και 24 Ιουλίου (αναλυτικά)

Τα οφέλη από τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός αναφέρθηκε στα οφέλη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού (αναλυτικά)

«Διόνυσος» στου Φιλοπάππου: Θα απαλειφθεί οποιαδήποτε αναγνώριση κυριότητας του ΕΟΤ

Στις 7-12-2018 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα της περιοχής Φιλοπάππου και συγκεκριμένα το καθεστώς του οικοπέδου όπου εκτείνονται οι εγκαταστάσεις του εστιατορίου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ». (αναλυτικά)

Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας. (αναλυτικά)

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 12:41 pm


Ξεπέρασε κάθε όριο η χυδαία ανακοίνωση της ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που ονειρεύεται Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα

 
   Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς.
   Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α. Γεωργιάδη και του Μ..Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους.
   Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.
   Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη χυδαία ανακοίνωση της ΝΔ για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 12:24 pm


Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

- Υπερπατριώτης ενάντια στις συντάξεις και τυχοδιώκτης ενάντια στις Πρέσπες
- Θα ήταν γραφικός αν δεν δούλευε τόσο εντατικά για λογαριασμό της Ακροδεξιάς. Τώρα είναι και επικίνδυνος


   Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.
   Γι' αυτό προφανώς έδωσαν στον Τσίπρα τις συντάξεις, ώστε να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αν λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει κάτι τέτοιο, όφειλε να το έχει πει ανοιχτά και δημόσια και μάλιστα να το πει και στους ίδιους. Όμως ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, έστειλε τη Μαρία Σπυράκη να πιει καφέ με τον Ζάεφ. Ενώ στους εταίρους του, στο ΕΛΚ, άφηνε να εννοηθεί ότι “δεν θα ήταν εντελώς αρνητικός” στη συμφωνία.
   Επιπλέον, αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει σοβαρά ότι έγινε παζάρι του μακεδονικού με τις συντάξεις, όφειλε να το επισημάνει όταν υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Και να μην περιμένει να κλείσει το θέμα των συντάξεων για να το πει. Θα το έλεγε στον Μοσκοβισί, όταν ο επίτροπος επισκέφθηκε την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο. Αντ' αυτού, του ζήτησε να μην ακυρωθούν οι περικοπές επικαλούμενος τη ζημιά που θα πάθαινε το κόμμα του -όχι η χώρα.
   Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και από τη Μέρκελ. “Μην τους δώσετε τις συντάξεις γιατί μας κρεμάτε”. Το μακεδονικό ούτε που του πέρασε από το μυαλό τότε. Του πέρασε όταν κατάλαβε ότι θα συρθεί στη Βουλή για να ψηφίσει την ακύρωση των περικοπών.
   Ο Κ. Μητσοτάκης είναι υπερπατριώτης ενάντια στις συντάξεις και τυχοδιώκτης ενάντια στις Πρέσπες. Θα ήταν γραφικός αν δεν δούλευε τόσο εντατικά για λογαριασμό της Ακροδεξιάς.
   Τώρα είναι και επικίνδυνος.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 10:25 am


Με συμπεριφορά θρασύδειλου ο Μητσοτάκης

- Η ΝΔ δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε Μητσοτάκης
- Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει εξηγήσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο
- Δ. Παπαδημούλης για Κυρ. Μητσοτάκη: Και ψεύτης και «κότα»!


   «Η ΝΔ δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία», τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας ότι «αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους θρασύδειλους».
   «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη "συναλλαγή" με τον Πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στην αυριανή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός φυσικά εάν επιλέξει να μην πάει για να γλιτώσει το φιάσκο», επαναλαμβάνει το Μαξίμου.
   H ΝΔ επιμένει να μην απαντάει επί της ουσίας, όπως αποδεικνύει η νέα της ανακοίνωση:
   «Ο πανικός του Μαξίμου προκαλεί πλέον θυμηδία. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν ήδη από την Κυριακή το βράδυ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ, λόγω του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ας μην ανησυχούν, ωστόσο, στο Μαξίμου. Μπορεί να μην παραστεί η Νέα Δημοκρατία στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά θα παραστεί το ΕΛΚ στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά».
   Στο προηγούμενο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφερόταν ότι: «χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
   Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα.
   Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα; Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις.»
   Η (πρώτη) μη απάντηση, νωρίτερα, της Ν.Δ.
   Με μία ολιγόλογη ανακοίνωση απάντησε (;) νωρίτερα η ΝΔ στην προηγούμενη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. «Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», τονίζει η Πειραιώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ το κύριο άρθρο της Αυγής: Ο εύκολος πατριωτισμός των απατεώνων

    Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει εξηγήσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο
   Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
   Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αιχμή τα όσα είπε περί συναλλαγής σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις « ο κ. Μητσοτάκης έχει πει αθλιότητες έχει υπερβεί και τον ίδιο του τον εαυτό και το χαμηλό του επίπεδο κριτικής».
   Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά σαν μαθητής του κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο είπε πως είναι ο εμπνευστής αυτής της ιδέας της συναλλαγής με τους εταίρους.
   Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους- , θα το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις» τόνισε και πρόσθεσε «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες» ενώ επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί τη μη περικοπή των συντάξεων αποτέλεσμα συναλλαγής να μην την ψηφίσει. Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη διπρόσωπο πολιτικό ο οποίος μετατοπίζει τη ΝΔ προς την Ακροδεξιά και την μεταμορφώνει σε ΛΑΟΣ και εκτίμησε ότι για αυτή τη μεταστροφή θα του ζητήσει λογαριασμό και η κοινωνία και το ΕΛΚ.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Τσακαλώτος: Διχαστική η ομιλία Μητσοτάκη, όμοιά της δεν έχω ξανακούσει

    Γ. Κατρούγκαλος: Απαράδεκτος ο συσχετισμός της μη περικοπής συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών
   Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» τόνισε: «Ήταν εντελώς απαράδεκτη η δήλωση συσχετισμού δυο διαφορετικών και εντελώς ανόμοιων πραγμάτων [...] Ποτέ δεν είχαν σχετιστεί τα θέματα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα η θέση της χώρας μας μετά την επιτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ήταν καθοριστικό στοιχείο, ειδικά για το ζήτημα των συντάξεων».
   Δ. Παπαδημούλης για Κυρ. Μητσοτάκη: Και ψεύτης και «κότα»!
   Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει στο σχόλιό του για τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή:

O @kmitsotakis υπέστη χθες ένα ακόμη κοινοβουλευτικό βατερλό απέναντι στον @atsipras. Κορυφαία αθλιότητά του, η συνειδητή συκοφαντία: «Δώσατε την Μακεδονία, για να πάρετε τις αυντάξεις»! Τολμά άραγε να ξεράσει αυτή τη λάσπη, μπροστά κ σε Μέρκελ κ Γιούνκερ; Και ψεύτης και «κότα»!
126 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

   Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της Βουλής περί ανταλλαγής των μειώσεων στις συντάξεις με τη συμφωνία για το Μακεδονικό ο κ. Παπαδημούλης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9»: «Ήταν το αποκορύφωμα της συκοφαντίας και της χυδαιότητας ότι τόλμησε να ξεστομίσει αυτή την απίστευτη και αντιπατριωτική συκοφαντία, ότι "δώσατε τη Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις". Οι πάντες στον πλανήτη γνωρίζουν ότι αυτό το πράγμα είναι ένα χυδαίο ψέμα. Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τολμήσει να ψελλίσει τα ίδια μπροστά στην Άγγελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επιλέγω συνειδητά αυτά τα δύο πρόσωπα, διότι ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην ευρωπαϊκή Δεξιά. Δεν θα τολμήσει να το κάνει, γιατί εκτός από χυδαίος ψεύτης είναι και κότα».
     Ρ. Σβίγκου: Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία από τον κ. Μητσοτάκη
   Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία και σήμερα στη βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε, φυσικά, προοδευτικά μέτωπα και συγκλίσεις με τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρει στο σχόλιό της για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη η Ράνια Σβίγκου.

Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία και σήμερα στη βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε, φυσικά, προοδευτικά μέτωπα και συγκλίσεις με τον κ. Μητσοτάκη
75 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 10:11 am


Επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στην Τζένη για το Δήμο Αρταίων

Ενωτική, σύγχρονη και προοδευτική αυτοδιοικητική παράταξη, που συσπειρώνει τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του Δήμου μας, για να δοθεί μια νέα προοπτική στην Άρτα


   Επίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα της Τζένης Κοίλια-Ταπραντζή για το Δήμο Αρταίων δίνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με Δελτίο Τύπου που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα.
   Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έκρινε, μετά από ένα μακρό διάστημα διαβούλευσης και συζητήσεων, ότι αυτή είναι η υποψηφιότητα που διαθέτει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, συσπειρώνοντας όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θα εργαστούν για να δώσουν μια νέα προοπτική στην Άρτα.
   Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς λειτουργίας της δημοκρατίας, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα των πολιτών. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, φαίνεται να ξαναβρίσκει τον βηματισμό της, αλλά και με τις νέες δυνατότητες εκδημοκρατισμού και συνεννόησης που προσφέρει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ο ρόλος αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
   Έχοντας ως δεδομένο ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μετά από ένα μακρό διάστημα διαβούλευσης και συζητήσεων για τη στήριξη ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο Αρταίων, με σκοπό να συσπειρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θα εργαστούν για να δώσουν μια νέα προοπτική στην Άρτα, αποφάσισε να παρέχει στήριξη στην υποψηφιότητα της Τζένης Κοίλια-Ταπραντζή.
   Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του Δήμου μας να συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητα αυτή στη βάση της δημιουργίας μιας ενωτικής, σύγχρονης και προοδευτικής αυτοδιοικητικής παράταξης, που θα αλλάξει τις σημερινές ισορροπίες και τους συσχετισμούς, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 1:39 pm


Άρτα και Κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα με τους Δήμους που θα παρέχεται δωρεάν Wi-Fi

Δωρεάν πρόσβαση στο internet σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος


   Επιλέχθηκαν οι δήμοι που θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν δωρεάν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος. Πρόκειται για πρόγραμμα της ΕΕ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.
   Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση:
   «Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2.800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.
   Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους».
   Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξουν τρεις επιπλέον προσκλήσεις για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι. Η δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019. Συνολικά, περίπου 8.000 δήμοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς έως το 2020.
   Οι πρώτοι Δήμοι της Ηπείρου που θα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi είναι:
   - ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - Municipality of Kentrika Tzoumerka
   - ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Municipality of Arta
   - ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Municipality of Ioannina
   - ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Municipality of Pogonio

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:39 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι ΑΝ εκλεγεί θα θεσπίσει, για τα ΑμεΑ, αυτά που... ισχύουν από πέρυσι!

- Πιστεύει στ' αλήθεια ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν γνωρίζει;
- Αναλυτικά οι πολιτικές για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ


   Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και δήλωσε ότι αν εκλεγεί Πρωθυπουργός θα θεσπίσει εθνικό συντονιστή για την εφαρμογή των πολιτικών για την αναπηρία σε ανώτατο επίπεδο.
   Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη για την ύπαρξη του νόμου 4488/2017 που θέτει σε εφαρμογή της διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες. Το κόμμα του είχε αφήσει κενό καθώς δεν εφάρμοσε ποτέ την Σύμβαση όσο κυβερνούσε.
   Πληροφορούμε τον κύριο Μητσοτάκη για την ύπαρξη του Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και λειτουργεί αρκετό καιρό. Η χώρα έχει σχέδιο και θεσμικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρίες.
   Τέλος, παραθέτουμε τον σύνδεσμο (https://government.gov.gr/politikes-gia-ti-thorakisi-ton-dikeomaton-ton-amea/?fbclid=IwAR1cPkW8Nn04OeyGo88NIcaXcrlpg5GiUfGNfjerlXs_WeQTwvI81KHrSDI) που αναφέρει αναλυτικά τις δράσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των αναπήρων και των οικογενειών τους.

Πολιτικές για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ


Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας θυμίζει ότι ο αγώνας για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών είναι καθημερινός και διατρέχει όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής. Η κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στην κοινωνική ισότητα και αλληλεγγύη εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής:
Παιδεία – Ειδική αγωγή
• Ίδρυση, μετά από 8 χρόνια, 36 Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 570 Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
• Αύξηση αριθμού προσλήψεων προσωπικού, σε αριθμό υπερδιπλάσιο των προ 3ετίας πραγματοποιούμενων προσλήψεων (2014-15 : 6.300 και 2018-19 : 15.500).
• Ενίσχυση της προσβασιμότητας των σχολικών κτιρίων μέσω οικονομικής χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
• Κάλυψη, για πρώτη φορά, 7.600 μαθητών που χρήζουν παράλληλης στήριξης.
• Οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί προσωπικού στην Ειδική Αγωγή  που θα υλοποιηθούν το 2019 αποτελούν σταθμό στα χρονικά της εκπαίδευσης καθώς: α) μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας στην εκπαίδευση οι έναρξη διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού γίνονται καταρχήν στην Ειδική Αγωγή και β) καθ’ όλη την ιστορία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος πρώτη φορά γίνονται διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.
Κοινωνικές Πολιτικές – Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
• Ψήφιση Ν. 4488/2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
• Η ελληνική νοηματική γλώσσα αναγνωρίζεται ως ισότιμη με την ελληνική γλώσσα.(ν.4488/2017)
• Η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών(ν.4488/2017)
• Για πρώτη φορά δόθηκε σαφής Ορισμός της έννοιας της αναπηρίας σε αρμονία με το προοίμιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα ΑμεΑ(ν.4488/2017)
• Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 58 Δήμοι σε όλη την Επικράτεια και οι προτάσεις που έχουν γίνει ξεπερνούν τις 70 και ο π/υ τα 12 εκατ. €. Οι 49 δήμοι και χωρικές ενότητες που έχουν ενταχθεί έχουν αιτηθεί περί των 130 υποδομών, και ο προϋπολογισμός τους ξεπερνάει τα 7 εκατ. €. Το σύνολο της πρόσκλησης ανέρχεται στα 15 εκατ. €.
• 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με ποσοστό 50% και άνω και από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω. Επιπρόσθετα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. (ν.4440/2016). Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 1600 πολίτες με βάση αυτόν τον νόμο.
• Δημιουργούμε Σημεία Αναφοράς σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας, για την παρακολούθηση εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
• Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας που δικαιούνται οι ανήλικοι ανάπηροι δύναται να παραχωρείται έως την ενηλικίωσή τους στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιονδήποτε λόγο έχει την επιτροπεία τους για ένα μόνο όχημα (άρθρο 29 του νόμου 4539/2018).
• Άρση αποκλεισμού των ΑμεΑ από τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες δραματικές σχολές, καθώς καταργήθηκε σχετική αναχρονιστική διάταξη του ΠΔ 370/1983.

Μέτρα Κοινωνικής Φροντίδας (βλ. και σχετική σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)
 • Νόμος για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, κανένα παιδί στα ιδρύματα
Με την ψήφιση του ν. 4538/2018 το «γκρίζο τοπίο» των διαδικασιών υιοθεσίας και των αναδοχής αλλάζει ριζικά. Ο νόμος θεσπίζει την υποχρεωτική εγγραφή των παιδιών και των υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων σε ηλεκτρονικά Εθνικά Μητρώα με ταυτόχρονη επίβλεψη από έναν νεοσύστατο φορέα, το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας, που συστήνεται στο το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σημαντική καινοτομία του νέου νόμου είναι και η ίδρυση ηλεκτρονικού μητρώου πιστοποιημένων κοινωνικών λειτουργών ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες που καθυστερούσαν υπερβολικά λόγω της αποψίλωσης των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών, των Ιδρυμάτων και των δικαστηρίων..
Η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί μια εξίσου καινοτόμο ρύθμιση στο χώρο της παιδικής προστασίας, δεδομένου ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η θέσπιση κεντρικού οργάνου, που θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους φορείς παιδικής προστασίας, θα επιλύει τα όποια προβλήματα ερμηνείας του νόμου και θα επιβλέπει πανελλαδικά την εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας. 
Στο ΕΣΑνΥ συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, κοινωνικοί λειτουργοί καθώς και εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και διαφόρων φορέων. Το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής, Υιοθεσίας απαρτίζεται συνολικά από 12 μέλη, με πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Καρέλλα.
• Πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης 
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 ετών και σκοπός του είναι η οργάνωση και λειτουργία Δομών, Δράσεων και Προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης ατόμων με αναπηρία, που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στα παραρτήματα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος θα υλοποιηθεί η μεταστέγαση όλων των φιλοξενούμενων και η διαβίωσή τους σε ασφαλή και υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου ή η επιστροφή στην οικογένεια με ταυτόχρονη υποστήριξή τους από το πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο του πιλοτικού, η αποϊδρυματοποίηση και η πρόληψή της περιλαμβάνει την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία, δηλ. Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την ανάπτυξη προγράμματος επαγγελματικής αναδοχής και προγράμματος υιοθεσίας για παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται σε παραρτήματα των δύο Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή ζητείται η εισαγωγή τους σε αυτά. 
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία δομών βραχείας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία (Ξενώνες  Βραχείας Παραμονής, για παιδιά κάτω των 6 ετών), τη σύσταση  Κινητών Μονάδων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε οικογένειες με άτομα με αναπηρία είτε βιολογικές, είτε θετές, είτε ανάδοχες. 
Παράλληλα, το Υπουργείο προγραμματίζει την αύξηση των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αλλά και των ΚΔΑΠ μεΑ, προωθώντας έτσι την ένταξη των παιδιών με αναπηρία στην ζωή της κοινότητας. 
• Ηλεκτρονικός Φάκελος Αναπηρίας
Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων Ατόμων με Αναπηρία βάζει ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Αναπηρίας, που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική. Στόχος είναι σταδιακά η διαδικασία να ψηφιοποιηθεί πλήρως, ώστε να απαλλαχθεί ο ενδιαφερόμενος από την περιττή γραφειοκρατία. Κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί ή μειωθεί. 
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ανέπτυξε μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις στο πλαίσιο της πιλοτικής διαδικασίας. Στο πιλοτικό εντάσσονται τα άτομα με αναπηρία από την Περιφέρεια Αττικής που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση επιδόματος. Όσοι ενταχθούν στο πιλοτικό απαλλάσσονται από το παράβολο των 46 ευρώ για εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής (η λίστα στο www.opeka.gr) καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, Πατησίων 30, Αθήνα. Για να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και  να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα (ή διαβατήριο) και ένα αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού. Οι εκπρόσωποι πρέπει να προσκομίζουν και εξουσιοδότηση. 
• Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.Αλ.Ο) 
Προς την κατεύθυνση της προώθησης της ένταξης στην αγορά εργασίας κινείται και η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που υπάγεται στην Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του ΥΠΕΚΑΑ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4430/2016 (ΦΕΚ 205 Α’) «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», δύνανται να συστήνονται Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ), οι οποίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που επιτελούν: 
Α. Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης, οι οποίες διακρίνονται σε δύο υποκατηγορίες:
1.  Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, οι οποίες επιδιώκουν την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή, των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ποσοστό 30% κατ’ ελάχιστον των μελών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν υποχρεωτικά σε αυτές τις κατηγορίες. 
2.  Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ειδικών Ομάδων, οι οποίες επιδιώκουν την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις ειδικές ομάδες πληθυσμού. Ποσοστό 50% κατ’ ελάχιστον των μελών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν υποχρεωτικά σε αυτές τις κατηγορίες. 
Β. Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής ωφέλειας, οι οποίες αναπτύσσουν δραστηριότητες «βιώσιμης ανάπτυξης», ή και παρέχουν «κοινωνικές υπηρεσίες γενικού ενδιαφέροντος. 
Η σύσταση Κοιν.Σ.Επ. και η υπαγωγή της στις διατάξεις του νόμου αυτού συντελείται με την εγγραφή της στο Μητρώο, οπότε αποκτά νομική προσωπικότητα και εμπορική ιδιότητα. Το Μητρώο είναι η βάση δεδομένων που τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή από το Τμήμα Μητρώου της Διεύθυνσης και στο οποίο εγγράφονται οι φορείς. Αποτελεί σημαντική βάση δεδομένων και πολύτιμο εργαλείο, καθώς παρέχει πλήρη εικόνα των υφιστάμενων  Κοιν.Σ.Επ. 
• Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)
Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μονάδες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, οι οποίες όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην εξατομικευμένη φροντίδα υψηλής ποιότητας που απαιτείται για τους φιλοξενούμενους (παιδιά, Αμέα, ηλικιωμένους), αλλά αποτελούν και το υπόβαθρο διαρκούς αναπαραγωγής της «ιδρυματοποίησης» που εμφανίζουν οι ωφελούμενοι, κατά το διάστημα φιλοξενίας τους, σε τέτοιου τύπου δομές. Οι εναλλακτικές μορφές τοποθέτησης –εντός μικρών και ευέλικτων δομών, δυναμικότητας μονοψήφιου αριθμού όπως είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης- έχουν από δεκαετίες σταθμιστεί και κριθεί ως η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη μορφή φιλοξενίας. Είναι αποτελεσματικότερη, καθώς έχει θετικό αντίκτυπο σε πλείστους δείκτες ψυχικής και σωματικής υγείας των φιλοξενούμενων, εκπαίδευσης και εκμάθησης κοινωνικών και εκπαιδευτικών δεξιοτήτων και απώτερης ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Αντίστοιχα, κρίνεται αποδοτικότερη γιατί σε βάθος χρόνου επιτυγχάνει «οικονομίες κλίμακας». Ταυτόχρονα λειτουργούν με συνθήκες προσομοίωσης της ζωής στην κοινότητα, προετοιμάζοντας τους φιλοξενούμενους που έχουν τις προϋποθέσεις, για την μελλοντική κοινοτική τους ένταξη.  Πανελλαδικά λειτουργούν 40 στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και ο μελλοντικός σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης περιλαμβάνει τη δημιουργία 70 νέων ΣΥΔ.
•  Κατασκηνώσεις για όλους 
Ανοίγουμε κλειστές και ανενεργές για χρόνια κατασκηνώσεις και δημιουργούμε νέα πρότυπα.
Τρεις νέες κατασκηνώσεις, ανενεργές επί μια δεκαετία, λειτούργησαν φέτος: στη Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στα Σκλαβιά Χίου. 
Συνολικά υλοποιήσαμε 15 κατασκηνωτικά προγράμματα σε ισάριθμούς δήμους για 13.000 ωφελούμενους. 

Ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στο τηλεοπτικό προϊόν
Υπογράψαμε Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν. Ένα πρώτο βήμα για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
Ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
Προχωρούμε στην κατάθεση Σχεδίου Νόμου στη  Βουλή, με σκοπό να αποκτήσουν τα Άτομα με Άναπηρία ίσες ευκαιρίες για την ισότιμη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο (εφαρμογές σε φορητές συσκευές) των φορέων του δημοσίου.
Το Σχέδιο Νόμου, που ενσωματώνει σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία:
• Βελτιώνει την καθημερινότητα των ΆμεΆ και διασφαλίζει την πλήρη και ουσιαστική συμμετοχή τους ισότιμα στην κοινωνία με τους συμπολίτες τους, εξασφαλίζοντάς τους αυτονομία, επαγγελματική ένταξη και συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
• Συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της επικοινωνίας και των συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
• Εξασφαλίζει με αποτελεσματικό τρόπο και ισότιμους όρους τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας των ΆμεΆ στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
• Εξασφαλίζει την ισότιμη επιλογή,παρουσία και λειτουργία υπαλλήλων ΆμεΆ του δημόσιου τομέα στους φορείς τους, μέσω της πρόσβασης σε ιστότοπους και εφαρμογές για φορητές συσκευές που εξυπηρετούν τόσο την εσωτερική λειτουργία των φορέων όσο και  τη συνεργασία- επικοινωνία με τρίτους φορείς.
• Άξιοποιεί τις τεχνολογίες πληροφορικής για την προώθηση της «έξυπνης» και καινοτομικής διακυβέρνησης, με στόχο την εξάλειψη του αποκλεισμού των ΆμεΆ, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες των ιστοτόπων και των εφαρμογών  για φορητές συσκευές του δημόσιου τομέα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.
• Ενισχύει, σε συνεργασία με τον κοινωνικό εταίρο (ΕΣΆμεΆ), την ικανότητα κατάργησης διακρίσεων σε βάρος των παιδιών με αναπηρία και των γονέων αυτών, διακρίσεων που δεν προάγουν τη «συμπεριληπτική εκπαίδευση» ή «εκπαίδευση για όλους» που η χώρα μας έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.
• Ευνοεί τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού των φορέων του δημόσιου τομέα σε θέματα προσβασιμότητας, μέσω του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Άυτοδιοίκησης.
• Ενισχύει τη δυνατότητα οι φορείς του δημόσιου τομέα να ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τους πολίτες σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας.
• Θέτει τις βάσεις για μελλοντική επέκταση του πεδίου εφαρμογής.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:26 pm


Η επιστροφή του κοινωνικού κράτους

Τα σχέδια της Αριστεράς για τα κοινωνικά δικαιώματα δείχνουν το βαθύ χάσμα που τη χωρίζει από τη Δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό


   Τα σχέδια της Αριστεράς για τα κοινωνικά δικαιώματα δείχνουν το βαθύ χάσμα που τη χωρίζει από τη Δεξιά. Η αναθεωρητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζει τα δικαιώματα στην υγεία, την κοινωνική πρόνοια, εγγυάται τον δημόσιο έλεγχο του νερού και της ενέργειας και κατοχυρώνει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Για τη Νέα Δημοκρατία το μόνο πρόβλημα είναι η τροποποίηση του άρθρου 16 και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τη συνοδεύει η συνταγματοποίηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.
   Σε μια περίοδο που η χώρα μας βγαίνει από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, η αντιπολίτευση δεν έχει να πει τίποτε για την υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και προειδοποιεί για την περαιτέρω συρρίκνωσή του. Είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του «υπαρκτού» που μια επιθετική ιδεολογία, ο νεοφιλελευθερισμός, οι ιδιωτικοποιήσεις και η σμίκρυνση του κράτους, συνταγματοποιείται.
   Τα μνημόνια γυρίζουν και γίνονται μόνιμα. Αυτοί που επετίθεντο στην κυβέρνηση για τον κόφτη που της επιβλήθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ τον κάνουν συνταγματική επιταγή. Δεν με εξέπληξε. Το σχέδιο Συντάγματος που συνέταξε επιτροπή στην οποία συμμετείχαν συνταγματολόγοι που συμβουλεύουν τη Ν.Δ., αφαιρεί όλα τα υπάρχοντα κοινωνικά δικαιώματα «λόγω επιστημονικής ειλικρίνειας», αλλά αναγνωρίζει ως δικαίωμα την ανταπεργία. Εχουμε έναν προϊδεασμό του εφιάλτη που μας περιμένει, αν δοθεί στη Δεξιά η ευκαιρία να αλλάξει το Σύνταγμα.
  Γάμος ευκαιρίας
   Το κοινωνικό κράτος που θεσμοθετήθηκε μετά τον Β’ Π.Π. ήταν κατάκτηση εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων αλλά και παραχώρηση του κεφαλαίου για να δημιουργήσει έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Αποτελούσε έναν γάμο ευκαιρίας μεταξύ καπιταλισμού και δημοκρατίας που συνδυάζει αντίθετους μηχανισμούς διανομής του οικονομικού πλούτου, την αγοραία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για τους νεοκλασικούς οικονομολόγους, οι τιμές και η ατομική ιδιοκτησία αποτελούν την πιο δίκαιη και αποτελεσματική διανεμητική αρχή. Οσοι αποτυγχάνουν οικονομικά, εγκαταλείπονται και γίνονται αντικείμενο φιλανθρωπίας και αστυνομικής καταστολής.
   Για την Αριστερά, οι βασικές κοινωνικές ανάγκες πρέπει να ικανοποιούνται ανεξάρτητα από οικονομική επίδοση στην αγορά. Οι διανεμητικές αποφάσεις επηρεάζονται επομένως από ταξικούς αγώνες, από πολιτισμικούς παράγοντες και τις συλλογικές πίστεις περί ήθους και ηθικής. Η κοινωνική δικαιοσύνη εκφράζεται με τυπικές και άτυπες αποφάσεις δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, με τις εκλογές και την πολιτική. Μ’ αυτόν τον τρόπο διορθώνονται και μετριάζονται η ανεξέλεγκτη δράση των αγορών και η παντοδυναμία των περιουσιακών δικαιωμάτων.
   Αλλά από τη δεκαετία του ‘70, το κεφάλαιο άρχισε να σπάει τις «αλυσίδες» που επέβαλε η δημοκρατία. Με το τέλος του ψυχρού πολέμου το διαζύγιο ολοκληρώθηκε. Η φιλελευθεροποίηση του καπιταλισμού, η καταστροφή του κοινωνικού κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων πόρων και κοινών αγαθών, η απορρύθμιση των αγορών, ο περιορισμός και η περιφρόνηση της δημοκρατίας απελευθέρωσαν την αγοραία από την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι κυβερνήσεις δεν ζητούν πια τη συναίνεση των πολιτών, αλλά την αγάπη των αγορών και των δανειστών. Η κοινωνική δικαιοσύνη υποχωρεί μπροστά στην υποχρέωση ασταμάτητης βελτίωσης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
   Στην Ελλάδα, η λιτότητα και η εσωτερική υποτίμηση επέβαλαν την πιο δραστική μείωση του κοινωνικού κράτους σε περίοδο ειρήνης. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα μέτρα της κυβέρνησης δρομολόγησαν την επιστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με τη συνταγματική αναθεώρηση προχωράμε άλλο ένα βήμα. Αναβαθμίζουμε την κανονιστική τους «πυκνότητα» ώστε να μπορούν πολίτες να τα απαιτούν στο δικαστήριο.
  Τρεις γενιές δικαιωμάτων
   Στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα τα κοινωνικά δικαιώματα ενσωματώνονται στην ιδιότητα του πολίτη και αποσκοπούν να μετασχηματίσουν τον άκρατο καπιταλισμό. Οι οικονομικές ανισότητες δεν πρέπει να περιορίζουν βασικές πλευρές της ανθρώπινης ευημερίας, όπως η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια. Τα κοινωνικά δικαιώματα επομένως δεν οργανώνονται βάσει της αρχής της αγοράς. Η ικανότητα πληρωμής δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ικανοποίηση της ανάγκης για ιατρική περίθαλψη ή φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η θεωρητική αρχή των κοινωνικών δικαιωμάτων.
   Αλλά η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη άποψη που γνώρισα στο Λονδίνο της Θάτσερ και διατρέχει τις προτάσεις της Ν.Δ. μάς γυρίζει πίσω. Τα κοινωνικά δικαιώματα αποτελούν ένα περιορισμένο δίχτυ ασφαλείας από τη φτώχεια. Τα λίγα που θα επιβιώσουν είναι προνόμια ή «παροχές» του κράτους συμβατές με την αρχή της αγοράς. Ετσι η Νέα Δημοκρατία συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος και προτείνει την παροχή ενός ελάχιστου εισοδήματος που θα κατευθύνει τους φτωχούς στις ιδιωτικές υπηρεσίες. Πρέπει να υπάρχει αισθητή ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις «δωρεάν» παροχές του κράτους και τις υπηρεσίες που αγοράζουν οι πλούσιοι. Τα δημόσια πανεπιστήμια και νοσοκομεία πρέπει να υπολείπονται σαφώς από τα ιδιωτικά. Αυτό είναι το μέλλον, αν αλλάξει το άρθρο 16.
   Ο νεοφιλελευθερισμός αντιστρέφει τη λογική: όσοι χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες είναι «προνομιούχοι» γιατί παίρνουν δωρεάν ό,τι οι άλλοι πληρώνουν. Τα πραγματικά προνόμια των πλουσίων μεταμορφώνονται σε άχθος, επειδή φορολογούνται για να απολαμβάνουν άλλοι τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά το τμήμα της φορολογίας που χρηματοδοτεί το κοινωνικό κράτος δεν είναι ανταποδοτικό, υλοποιεί την αναδιανεμητική αρχή.
   Ο νεοφιλελευθερισμός αποστρέφεται τα κοινωνικά δικαιώματα γιατί απονευρώνουν και υποσκάπτουν τον άγριο καπιταλισμό. «Δεν τα αντέχουμε», λένε οι δεξιοί, «είναι ακριβά». Αλλά όλα τα δικαιώματα έχουν κόστος. Με αυτό το κριτήριο, οι εκλογές του 2019 πρέπει να καταργηθούν και το κτηματολόγιο να εγκαταλειφθεί γιατί «κοστίζουν». Τα δικαιώματα αντισταθμίζουν τη δύναμη του κεφαλαίου και οι φόροι την αδικία των αγορών. Στο κοινωνικό κράτος καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις ικανότητές του και καθένας λαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του. Από εδώ ξεκινάει ο αγώνας για τον κοινωνικό μετασχηματισμό.
   Τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με επαναστάσεις και αγώνες των δημοκρατών και σοσιαλιστών σε διαδοχικά κύματα ή γενιές. Τα ατομικά με τη Γαλλική Επανάσταση, τα πολιτικά με τους μεγάλους αγώνες για την καθολική ψήφο, τα κοινωνικά μετά τον πόλεμο. Κάθε γενιά δικαιωμάτων αναγνωρίζει μια διαφορετική πλευρά της ιδιότητας του πολίτη και προωθεί την κοινή τους αρχή, την ισότητα.
   Στα ατομικά δικαιώματα η ισότητα είναι τυπική και επομένως συμβατή με τον καπιταλισμό. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, το πρότυπο και θεμέλιο του φιλελευθερισμού, ελάχιστοι μόνο μπορούν να αγοράσουν ένα γιοτ. Τα πολιτικά δικαιώματα επεκτείνουν την ελευθερία και την κάνουν συλλογική, εισάγοντας τις λαϊκές τάξεις στην πολιτική.
   Οι αγώνες για τα δικαιώματα νέων κατηγοριών πολιτών ή για την επέκταση του χώρου εφαρμογής τους μπαίνουν στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Με το κοινωνικό κράτος, η αριστερή πολιτική αμφισβητεί την κοινωνική εξουσία, δίνοντας θεσμική μορφή στην αλληλεγγύη. Η συνταγματική νομοθέτηση κάνει την αλληλεγγύη αδιαπραγμάτευτη αρχή. Ο κοινωνικός συνταγματισμός δεν θα επιλύσει βέβαια την αντίφαση δημοκρατίας και καπιταλισμού. Εν τούτοις μπορεί να μας προστατεύσει από τις υπερβολές του καπιταλισμού και να αναγνωρίσει τον ρόλο της ηθικής στην οικονομία.
   Για την Αριστερά, τα κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι δευτερεύοντα ή παρακατιανά. Δεν αποτελούν απλά δίχτυ ασφαλείας για τους φτωχούς συμπολίτες μας, μια επέκταση ή προέκταση της φιλανθρωπίας. Αντίθετα, το κοινωνικό κράτος αποτελεί καίριο μέρος στο όραμα και το πολιτικό μας πρόγραμμα. Εδώ θα συγκρουστούν τα εναλλακτικά μοντέλα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
γράφει ο Κώστας Δουζίνας, Βουλευτής Α’ Πειραιά, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:04 pm


Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

Ένας θεσμός που διευρύνει το δημόσιο σύστημα Υγείας προς όφελος του πολίτη


   Καμπάνια ενημέρωσης για τη λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας, (ΤΟΜΥ) με στόχο την εγγραφή των πολιτών στον οικογενειακό γιατρό και την πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας για θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ξεκινάει το υπουργείο Υγείας.
   Η αλλαγή στη διάρθρωση των υπηρεσιών, η εμπέδωση νέων ρόλων από τους επαγγελματίες υγείας και η εξοικείωση των πολιτών με τις νέες διαδικασίες και διαδρομές καθίσταται αναγκαία, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2019, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα είναι υποχρεωτικός και μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 1,2 εκατ. πολίτες. Σημειώνεται ότι ο κάθε οικογενειακός γιατρός έχει πληθυσμό ευθύνης του 2.250 άτομα. Σήμερα λειτουργούν 101 ΤΟΜΥ πανελλαδικά -συνολικά προβλέπεται να λειτουργήσουν 239- και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία ακόμη 19 δομών.
   «Σε περίπτωση μη εγγραφής «ο πολίτης δεν θα έχει σύμβουλο Υγείας, ενώ σε περίπτωση πλήρους εφαρμογής του συστήματος δεν θα μπορεί να λάβει στοχευμένη παραπομπή εντός αυτού», διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός. Τονίζει επίσης ότι για τις περιοχές όπου δεν υφίσταται ακόμη οικογενειακός γιατρός, ο πολίτης θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες συνήθειες όσον αφορά την υγειονομική του κάλυψη.

Σχετική εικόνα
«Έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό από τις αρχές του χρόνου είναι ένα αυστηρό και ανελαστικό μέτρο. Ο οικογενειακός γιατρός είναι ένας θεσμός που διευρύνει το δημόσιο σύστημα Υγείας προς όφελος του πολίτη. Η εγγραφή του δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υποχρεωτική και ότι αντιστοίχως η μη εγγραφή επισείει κυρώσεις ή αποκλεισμό. Είναι προφανές ότι ο πολίτης που έχει πρόσβαση στην υπηρεσία του οικογενειακού γιατρού γιατί στην περιοχή του έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία ΤΟΜΥ ή υπάρχει Κέντρο Υγείας από το οποίο μπορεί να εξυπηρετηθεί και να εγγραφεί στον γενικό γιατρό ή παθολόγο, και στον παιδίατρο, ή ενδεχομένως υπάρχει ιδιώτης συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να επωφεληθεί από την χρήση των υπηρεσιών του», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρδαρός. Εξηγεί ότι για τις περιοχές όπου δεν υφίσταται για την ώρα οικογενειακός γιατρός, «εξυπακούεται ότι ο πολίτης θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες συνήθειες όσον αφορά την υγειονομική του κάλυψη. Πολύ απλά θα πω ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρις ότου διευρυνθεί η δυνατότητα εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό, φθάνοντας και στην περιοχή του. Από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία μεταρρύθμιση που υλοποιείται σταδιακά και ως εκ τούτου όσο έχουμε νέες ΤΟΜΥ και νέες συμβάσεις με ιδιώτες τόσο πιο αποτελεσματικό θα γίνεται το σύστημα».

Ειδικότητα του οικογενειακού γιατρού-συνταγογράφηση εξετάσεων 
Ο κ. Βαρδαρός αναφέρει ότι «ο οικογενειακός γιατρός είναι γενικός γιατρός, ή παθολόγος. Όσον αφορά τον ανήλικο πληθυσμό ο οικογενειακός γιατρός είναι παιδίατρος. Μπορεί κανονικά να συνταγογραφεί γενικές προληπτικές εξετάσεις και όσες προβλέπονται από την ειδικότητά τους. Για άλλες εξετάσεις παραπέμπει στον ειδικό γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας. Είναι εύλογο, στην περίπτωση που έχουμε ένα περιστατικό που χρειάζεται φροντίδα από γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας, να δίνεται παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό προς τον γιατρό της ειδικότητας».
Οι χρονίως πάσχοντες που τους παρακολουθεί γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας, θα λαμβάνουν από τον οικογενειακό γιατρό μια ετήσια παραπομπή, εκτός αν χρειάζονται τις υπηρεσίες του οικογενειακού γιατρού για κάποιο άλλο θέμα.
Πώς γίνεται η εγγραφή στον Οικογενειακό Γιατρό
Ο πολίτης μπορεί να προσέλθει και να πραγματοποιήσει την εγγραφή του στην ΤΟΜΥ της περιοχής του (εάν λειτουργεί), προσκομίζοντας έναν λογαριασμό κοινής ωφέλειας στο όνομά του ή εναλλακτικά μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει που κατοικεί μόνιμα, βεβαίωση ΑΜΚΑ και ταυτοποιητικό έγγραφο (π.χ. φωτοτυπία ταυτότητας, διαβατηρίου).
Σε περίπτωση που στην περιοχή του δεν υπάρχουν ΤΟΜΥ ακόμα, μπορεί να εγγραφεί με τον ίδιο τρόπο σε γενικό γιατρό ή παθολόγο του τοπικού Κέντρου Υγείας ή άλλων δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Περιφερειακά ή Τοπικά Ιατρεία. Σε περίπτωση που και αυτή η επιλογή δεν είναι εφικτή, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει από τους διαθέσιμους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακούς γιατρούς της περιοχής του.
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέσω της ΗΔΙΚΑ (www.rdv.healthnet.gr) με τους κωδικούς του Taxis Net και επιλογή του μενού «Οικογενειακός Γιατρός». Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να προσκομισθεί βεβαίωση ΑΜΚΑ. Απαραίτητο είναι ο πολίτης να επισκεφθεί μετά τον οικογενειακό γιατρό του, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.
idika eisodos
Για την αίτησή σας μέσω της εφαρμογής ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
1. Είσοδος στο πληροφορικό σύστημα (rdv.ehealthnet.gr), με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ.
2. Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων σας (βάσει των στοιχείων που θα συμπληρωθούν θα γίνει η επιλογή του Οικογενειακού Ιατρού).
3. Επιλογή Οικογενειακού Ιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι Οικογενειακοί Ιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο βήμα 2 και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης.
4. Υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
5. Εκτύπωση της αίτησης.
Για να υποβάλετε την αίτησή σας σε οποιαδήποτε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χρειάζεστε ένα ταυτοποιητικό έγγραφο και να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας. Το προσωπικό θα ζητήσει τα στοιχεία σας για να ολοκληρώσει την αίτηση και θα κληθείτε να επιλέξετε Οικογενειακό Ιατρό από τους διαθέσιμους. Στο τέλος θα σας παραδώσει την ηλεκτρονικά υποβληθείσα αίτηση.
Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον Οικογενειακό Ιατρό που αναγράφεται στην αίτηση, μαζί με:
 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Ταυτοποίησης (π.χ Δελτίο Ταυτότητας) αιτούντος.
 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Απόδειξης Διεύθυνσης Κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη).
 • Ειδική Περίπτωση: Για αίτηση δια νόμιμου αντιπροσώπου απαιτείται επιπλέον:
 • Βεβαίωση Οικογενειακής κατάστασης από την οποία να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας ή
 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή
 • Φωτοαντίγραφο Εγγράφου απονομής της επιμέλειας.
 • Μετά την παρέλευση τριμήνου, από την υποβολή της αίτησης, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του Οικογενειακού Ιατρού που έχει επιλεγεί.
 
Μόνο το 1,5% των πολιτών που προσήλθαν στις ΤΟΜΥ παραπέμφθηκε σε Νοσοκομείο 
Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που εισάγει μια νέα φιλοσοφία για την λειτουργία του Συστήματος Υγείας και η μεγάλη πρόκληση και δυσκολία ταυτόχρονα, είναι η αλλαγή κουλτούρας του πληθυσμού που επί δεκαετίες αναζητούσε υπηρεσίες υγείας χωρίς καθοδήγηση, χωρίς έλεγχο, χωρίς πρώτο σημείο επαφής με το Σύστημα Υγείας, αλλά και των επαγγελματιών υγείας. «Πρέπει πείσουμε ότι το νέο μοντέλο δεν δημιουργεί εμπόδια πρόσβασης, δεν ταλαιπωρεί, δεν επιβαρύνει με κόστος χρόνου ή με οικονομικό κόστος τους ασθενείς και ιδιαίτερα τους χρονίως πάσχοντες. Αλλά, αντίθετα, εξασφαλίζει εγγυημένη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, αναφέρει ο κ. Βαρδαρός.
«Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι οι πολίτες επωφελούνται από τις νέες δυνατότητες που τους παρέχει το σύστημα και γι' αυτό το χρησιμοποιούν. Να σημειωθεί ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο οι ΤΟΜΥ δέχθηκαν πάνω από 80.000 επισκέψεις, εκ των οποίων, σχεδόν 70.000 αφορούσαν αποκλειστικά το ιατρικό προσωπικό», επισημαίνει ο κ. Βαρδαρός. Συνολικά έχουν καταγραφεί 500.000 επισκέψεις στις 101 ΤΟΜΥ και μόνο το 1,5% των πολιτών που προσήλθαν σε αυτές χρειαζόταν να παραπεμφθεί σε νοσοκομείο. Ο οικογενειακός γιατρός λειτουργεί και ως φίλτρο για το σύστημα υγείας, φυσικά εξαιρούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Κάθε αρχή και δύσκολη…
Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού υλοποιείται για 1η φορά στη χώρα μας, αναπτύσσεται σταδιακά, με δυσκολίες, προβλήματα και καθυστερήσεις. Η πολιτική ηγεσία παραδέχεται περιορισμένη ανταπόκριση στην κάλυψη των θέσεων οικογενειακών γιατρών και όπως τονίζει αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη διαρροή ιατρικού δυναμικού στο εξωτερικό, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις οικονομικές απολαβές των γιατρών, οι οποίοι ζητούν αύξηση των οικονομικών κινήτρων για να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (έως σήμερα έχουν συμβληθεί 700 γιατροί)
«Από πέρυσι τον Αύγουστο έχουν διενεργηθεί δύο ανοιχτοί διαγωνισμοί για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ με ιατρικό προσωπικό. Παρά την ανταπόκριση κυρίως των νέων και σε αυτό θα επιμείνουμε γιατί πρόκειται για ανθρώπους με νοοτροπία που επιζητούμε, αλλά και για την πιο παραγωγική δύναμη της χώρας διαπιστώσαμε ότι οι γιατροί μας επιδεικνύουν μία αστυφιλία στις επιλογές τους, αποφεύγοντας την επιλογή περιοχών μακριά από τα αστικά κέντρα ακόμα και στην περιφέρεια. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί και η στάση των ιατρικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένα, ιατρικών κύκλων του ιδιωτικού τομέα, που προφανώς είδαν τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ανταγωνιστικά ως κάποιον που έρχεται να πάρει ένα μέρος από τη δουλειά τους. Και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Έχουμε πει με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι η μεταρρύθμιση γίνεται με στόχο τη διεύρυνση του δημόσιου συστήματος. Αυτό έχει κάποιο κόστος, αλλά όπως φαίνεται στην πράξη από απολογιστικά στοιχεία που έχουμε για τον ένα χρόνο λειτουργίας των ΤΟΜΥ, ο κόσμος εμπιστεύεται τις νέες δομές, κάνει χρήση των υπηρεσιών τους και ο νέος θεσμός κερδίζει έδαφος. Ο αριθμός των γιατρών που έχουμε στο σύστημα αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητικός, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που ακόμα δεν καλύπτονται, κυρίως σε Αθήνα και Πειραιά. Δίνουμε έμφαση στο «ακόμα» γιατί πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα που συνεχώς διευρύνεται είτε με τη λειτουργία νέων δομών ΤΟΜΥ είτε με νέες συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ».

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 11:47 am


Ο ΣΥΡΙΖΑ σώζει τις συντάξεις, η Ν.Δ. απαντά με διχασμό

Για να αλλάξει την ατζέντα από τη μη περικοπή των συντάξεων και τη διάψευση της καταστροφολογίας, ο Μητσοτάκης κατέφυγε, χθες στη Βουλή, στον «χρυσαυγιτισμό»


   Για να αλλάξει την ατζέντα από τη μη περικοπή των συντάξεων και τη διάψευση της καταστροφολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε, χθες στη Βουλή, στον «χρυσαυγιτισμό» της Ν.Δ. και δεν δίστασε να διχάσει την Ελλάδα σε εθνικόφρονες και μιάσματα, σε πατριώτες και προδότες. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει τις συντάξεις, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Μακεδονία», υιοθετώντας την εκδοχή του χρυσαυγίτικου συνθήματος «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»!
   «Ντροπή σας! Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες εδώ μέσα» του απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε: «Αφού εμείς κάναμε ανταλλαγή της Μακεδονίας με αυτό τον νόμο, τότε γιατί τον ψηφίζετε; Πόσο χαμηλά θα πέσετε; Σας καλώ να αλλάξετε αμέσως την ψήφο σας αν θεωρείτε ότι ο νόμος είναι προϊόν συναλλαγής». Όμως ο Κ. Μητσοτάκης δεν ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό προδότες...
   Αντίθετα, βουλευτές της Ν.Δ., όπως η Άννα Καραμανλή, υπό την ανοχή του προέδρου του κόμματος, φώναζαν «προδότες» απευθυνόμενοι στα κυβερνητικά έδρανα. Έτσι η Βουλή, επειδή η Ν.Δ. δεν αντέχει να μιλήσει για την προστασία των συντάξεων που πέτυχε η κυβέρνηση, γύρισε στις μετεμφυλιακές εποχές!
   Βεβαίως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τις απόψεις για «ανταλλαγή» των συντάξεων με το «Μακεδονικό» δεν τις είδε μπροστά του για πρώτη φορά. Εκτός από την ακροδεξιά ομάδα της Ν.Δ. που τις διακινεί, ο Κ. Μητσοτάκης τις είχε διαβάσει στα «Νέα» του Μαρινάκη: «Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό» έγραφε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της στις 14 Απριλίου. Ευλόγως λοιπόν ο πρωθυπουργός του επισήμανε ότι πρόκειται για «γραμμή ανατροφοδοτούμενη» από τον «φίλο σας εφοπλιστή».
   Οι γνωστές σχέσεις Μητσοτάκη - Μαρινάκη αποτέλεσαν σημείο αιχμής κατά την πολωτική χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε σειρά fake news που προέρχονται από τα έντυπα Μαρινάκη και αξιοποιήθηκαν από τη Ν.Δ. προκαλώντας εκνευρισμό στον Κ. Μητσοτάκη. «Για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας με τόσα δημοσιεύματα fake και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, μάλλον κάτι θα περιμένει από εσάς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.
   Εκεί όμως που πραγματικά εκτέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν όταν προσπάθησε να διαψεύσει ότι σε συνέντευξή του στο Politico αναφέρθηκε σε «αυτονομιστικές δυνάμεις που θα δουν τη συμφωνία (των Πρεσπών) ως ευκαιρία για να οργανωθούν». «Δεν το είπα ποτέ. Δεν το είπα ποτέ», φώναζε ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα για διασπορά fake news. Όμως ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά τη συνέντευξη εκθέτοντας τον Κ. Μητσοτάκη!
   Ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εφόσον θεωρεί ότι η κυβέρνηση απώλεσε την πολιτική εμπιστοσύνη, καθώς από την επόμενη εβδομάδα περνά το εξάμηνο από την πρόταση μομφής που είχε κάνει τον Ιούνιο η Ν.Δ. και αποκτά το πολιτικό όπλο. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να γίνουν εκλογές πριν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
   Επί της ουσίας του «Μακεδονικού» ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητούνται τούτες τις μέρες στη Βουλή της όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει, έχουμε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έχουμε στείλει σαφώς μηνύματα εκεί που πρέπει να δοθούν και όχι στον δημόσιο διάλογο για εντυπωσιασμό».
γράφει ο Κώστας Πουλακίδας

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 11:41 am


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Novasports Running Team, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με «Captain» τον Περικλή Ιακωβάκη - Newsbeast.gr

Novasports Running Team, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με «Captain» τον Περικλή Ιακωβάκη  Newsbeast.gr

Η Nova, κορυφαίος πάροχος καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, στήριξε επικοινωνιακά, αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:49 pm


Πώς τους έβγαζαν παλιά το λάδι! - MAXITIS ARTAS

Πώς τους έβγαζαν παλιά το λάδι!  MAXITIS ARTAS

Κείμενο-φωτό: Βασίλης Μαλισιόβας*. «Εξαιρετικό το λάδι που μου έφερες απ' το χωριό σου! Για να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου, δεν ήξερα ότι, εκτός από ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 4:13 pm


Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μπερλινάλε - Parallaxi Mag

Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μπερλινάλε  Parallaxi Mag

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ένα μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα του παράλληλου τμήματος Panorama. Το πρόγραμμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 4:07 pm


Θ. Θεοχαρόπουλος: Διεκδικούμε το αυτονόητο, δυνατότητες εκλογής και στα μέλη της ΔΗΜΑΡ - Η Αυγή

Θ. Θεοχαρόπουλος: Διεκδικούμε το αυτονόητο, δυνατότητες εκλογής και στα μέλη της ΔΗΜΑΡ  Η Αυγή

Αποκαλυπτικός ήταν και για την αναταραχή που υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 2:42 pm


Εκπλήξεις, γκρίνιες, αναταράξεις | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Εκπλήξεις, γκρίνιες, αναταράξεις | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ο απόηχος της ανακοίνωσης των πρώτων 242 υποψηφίων βουλευτών με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ○ Οι λόγοι της αιφνίδιας απόσυρσης του Θ. Μωραΐτη, οι παραιτήσεις και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 1:20 pm


Εκδρομή στην Άρτα - FL News

Εκδρομή στην Άρτα  FL News

Οι φίλοι της Σπάρτης διοργανώνουν εκδρομή στην Άρτα για το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 12:17 pm


Οριστικό «όχι» της Φώφης στη ΔΗΜΑΡ για την Άρτα - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Οριστικό «όχι» της Φώφης στη ΔΗΜΑΡ για την Άρτα  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Άρτα δεν ανακοινώθηκε την Κυριακή, ως μία ένδειξη καλής θέλησης από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά προς τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 11:41 am


Άρτα: Αναπλάσεις πλατειών από το «πράσινο ταμείο - ΕΡΤ

Άρτα: Αναπλάσεις πλατειών από το «πράσινο ταμείο  ΕΡΤ

Στο «Πράσινο Ταμείο» με συνολικό προϋπολογισμό 736.000 ευρώ εντάχθηκε τα έργα αναπλάσεων στην Πλατεία Αγίας Θεοδώρας στην πόλη της Άρτας και στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:47 am


Ρομπέρτο Καραχάννας (ΕΛΠΕ): «Η προεκλογική περίοδος βάζει σε σκέψεις τους επενδυτές - mononews.gr

Ρομπέρτο Καραχάννας (ΕΛΠΕ): «Η προεκλογική περίοδος βάζει σε σκέψεις τους επενδυτές  mononews.gr

Τον προβληματισμό τους για την επίπτωση στην αποφασιστικότητα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τα ΕΛΠΕ τις περιρρέουσας ατμόσφαιρας εξέφρασαν.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:04 am


Άρτα: Συνελήφθη 39χρονος για κλοπή σε φαρμακείο - artabest.net

Άρτα: Συνελήφθη 39χρονος για κλοπή σε φαρμακείο  artabest.net

Συνελήφθη, χθες νωρίς το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 39χρονος, διότι λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει από ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 8:50 pm


Κίνημα Αλλαγής: Όλα τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Κίνημα Αλλαγής: Όλα τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν ανακοινώθηκαν Αχαΐα και Άρτα - Απουσιάζει από τον Νότιο Τομέα ο Σπύρος Καρανικόλας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 1:47 pm


O εκλογικός χάρτης του ΚΙΝΑΛ: Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι ανά περιφέρεια - Έθνος

O εκλογικός χάρτης του ΚΙΝΑΛ: Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι ανά περιφέρεια  Έθνος

Παραµένουν τα προβλήµατα για τις υποψηφιότητες στις µεγάλες περιφέρειες, κυρίως του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 12:43 pm


Καινοτόμες δράσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Άρτα | TornosNews.gr - Tornos News

Καινοτόμες δράσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Άρτα | TornosNews.gr  Tornos News

Σε πρόταση για την υλοποίηση της πράξης που αφορά σε καινοτόμες δράσεις στην Άρτα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 11:10 am


Φυγόποινη συνελήφθη στο Αγρίνιο για κλοπή που είχε διαπράξει στην Άρτα - Sinidisi.gr

Φυγόποινη συνελήφθη στο Αγρίνιο για κλοπή που είχε διαπράξει στην Άρτα  Sinidisi.gr

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, μία 47χρονη ημεδαπή, διότι σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 9:24 am


Πρόβλημα η υποψηφιότητα Χρ. Μέγα στην Άρτα - Typos-i.gr

Πρόβλημα η υποψηφιότητα Χρ. Μέγα στην Άρτα  Typos-i.gr

Να επιμείνει το Κίνημα Αλλαγής «σταθερά στην όσμωση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:37 am


Τα δρομολόγια της ΚΑΜ στην Άρτα από Δευτέρα 17/12 εώς Κυριακή 23/12/2018 - artabest.net

Τα δρομολόγια της ΚΑΜ στην Άρτα από Δευτέρα 17/12 εώς Κυριακή 23/12/2018  artabest.net

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 17 έως 23 Δεκεμβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 8:42 pm


Ασύρματο «κουπόνι» και στην Άρτα - Typos-i.gr

Ασύρματο «κουπόνι» και στην Άρτα  Typos-i.gr

Στο voucher WiFi4EU μπήκε και η Άρτα, ούτως ειπείν θα πάρει 15.000 ευρώ για να εγκαταστήσει ασύρματα δίκτυα και να τα συνδέσει με το ίντερνετ, σε δημόσιους ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:46 pm


Η Αρτα... άναψε φωτιές στο ΚΙΝΑΛ - Euro2day

Η Αρτα... άναψε φωτιές στο ΚΙΝΑΛ  Euro2day

Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί την υποψηφιότητα του Χρ. Μέγα προκάλεσε την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ. Πονοκέφαλος και η υποψηφιότητα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 1:45 pm


Στηρίξεις ΚΙΝΑΛ σε Άρτα και Ηγουμενίτσα για υπ. Δημάρχους - Epirus News

Στηρίξεις ΚΙΝΑΛ σε Άρτα και Ηγουμενίτσα για υπ. Δημάρχους  Epirus News

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στην Ήπειρο ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής. Οι ανακοινώσεις, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 1:13 pm


Άρτα: 3,4 εκ. για το δρόμο Τετρακώμου - Καστανιάς - ΕΡΤ

Άρτα: 3,4 εκ. για το δρόμο Τετρακώμου - Καστανιάς  ΕΡΤ

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης βατότητας του δρόμου Τετρακώμου – Φράξου Καστανιάς, με συνολικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 6:28 am


Νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου - artabest.net

Νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου  artabest.net

Η επέκταση του χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Γορίτσας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 12:23 am


Επέλαση του χιονιά σε Άρτα και Ιωάννινα - artabest.net

Επέλαση του χιονιά σε Άρτα και Ιωάννινα  artabest.net

Xιόνιζε, από τις πρωινές ώρες, σε Ιωάννινα και Άρτα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. 28 μηχανήματα επιχειρούσαν για ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:54 pm


Εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά στην Άρτα - artabest.net

Εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά στην Άρτα  artabest.net

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Παρασκευή στις 14 του Δεκέμβρη και ώρα 19:30, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς», παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:49 pm


O Γιώργος Στύλιος ρωτά για τις ενισχύσεις deminimis στους ελαιοκαλλιεργητές - artabest.net

O Γιώργος Στύλιος ρωτά για τις ενισχύσεις deminimis στους ελαιοκαλλιεργητές  artabest.net

Το θέμα της λήψης αντισταθμιστικών μέτρων για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδαεπανέφερε με νέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 8:24 pm


Άρτα: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πηγής Τετρακώμου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άρτα: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πηγής Τετρακώμου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Άρτης: Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, το πρωΐ, στην πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Πηγή Τετρακώμου Άρτης, ελειτούργησε ο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 11:30 am


Ψυχρή εισβολή σε Hπειρο και Θεσσαλία - Χιονίζει σε Αρτα, Γιάννενα, Τρίκαλα και Καρδίτσα (φωτογραφίες - βίντεο) - Η Καθημερινή

Ψυχρή εισβολή σε Hπειρο και Θεσσαλία - Χιονίζει σε Αρτα, Γιάννενα, Τρίκαλα και Καρδίτσα (φωτογραφίες - βίντεο)  Η Καθημερινή

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης χιονίζει σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. Χιόνι πέφτει και σε όλες ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:34 am


Χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Βουτιά έκανε ο υδράργυρος σε Γιάννενα και Αρτα - Τα Νέα Οnline

Χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Βουτιά έκανε ο υδράργυρος σε Γιάννενα και Αρτα  Τα Νέα Οnline

τα λευκά έχουν ντυθεί Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ιωάννινα καθώς χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:27 am


7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής - artabest.net

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής  artabest.net

Το συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής θεσπίστηκε και οργανώθηκε για πρώτη φορά από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου το έτος 2006 στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 3:14 am


ΑΡΤΑ:Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτίστηκε η πόλη, ζεστάθηκαν οι… καρδιές - artabest.net

ΑΡΤΑ:Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτίστηκε η πόλη, ζεστάθηκαν οι… καρδιές  artabest.net

Άναψε το βράδυ της Τρίτης το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Άρτας.Και ήταν σαν από το φως του να φωτίζεται όλη η πόλη. Λίγη λάμψη χρειαζόμαστε στη ζωή μας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 3:05 am


Με Παπαλέξη στην Άρτα και Γόγολο στην Ηγουμενίτσα το ΚΙΝΑΛ - EpirusPost.gr

Με Παπαλέξη στην Άρτα και Γόγολο στην Ηγουμενίτσα το ΚΙΝΑΛ  EpirusPost.gr

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής. Οι ανακοινώσεις έγιναν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 10:07 pm


Ξεκίνησε το φετινό "Χριστουγεννιάτικο ταξίδι" στην Άρτα - Pame Preveza

Ξεκίνησε το φετινό "Χριστουγεννιάτικο ταξίδι" στην Άρτα  Pame Preveza

Χρ. Τσιρογιάννης: «Δίνουμε χρώμα και Χριστουγεννιάτικη διάθεση σε όλες τις γειτονιές της Άρτας»

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 10:03 pm


Ενημέρωση για την γρίπη και τον εμβολιασμό στην Άρτα - Pame Preveza

Ενημέρωση για την γρίπη και τον εμβολιασμό στην Άρτα  Pame Preveza

Από Δήμο Αρταίων, Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρική Εταιρεία και Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 4:34 pm


Πρέβεζα-Αρτα: Οικόπεδο με θέα στα... κοιτάσματα - Έθνος

Πρέβεζα-Αρτα: Οικόπεδο με θέα στα... κοιτάσματα  Έθνος

Εντός του 2019 θα ξεκινήσουν οι γεωφυσικές έρευνες σε Πρέβεζα και Αρτα, που αποτελούν και τις πιο ελπιδοφόρες χερσαίες περιοχές για την ανεύρεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 10:16 am


Η ΑΡΤΑ σήμερα ανάβει το δέντρο της-συναυλία με Μύρωνα Στρατή - artabest.net

Η ΑΡΤΑ σήμερα ανάβει το δέντρο της-συναυλία με Μύρωνα Στρατή  artabest.net

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Άρτας στον Άγιο Δημήτριο, αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ξεκινούν οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 4:04 am


Κυριακή Ι’ Λουκά στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Κυριακή Ι’ Λουκά στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 12:10 pm


Nικητής στο Καυτανζόγλειο ο Καραϊσκάκης - artabest.net

Nικητής στο Καυτανζόγλειο ο Καραϊσκάκης  artabest.net

Ο Καραϊσκάκης κατάφερε να κάνει όσα έπρεπε στην έδρα του «Γηραιού , αραιπήρε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και το διατήρησε ως το τέλος. Το μοναδικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:41 pm


Άρτα: Την Τρίτη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου - aftodioikisi.gr

Άρτα: Την Τρίτη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  aftodioikisi.gr

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Άρτας στον Άγιο Δημήτριο, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ξεκινούν οι.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Ξεκινάν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου σε Άρτα και Πρέβεζα - politik.gr

Ξεκινάν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου σε Άρτα και Πρέβεζα  politik.gr

Έντεκα ενημερωτικές ημερίδες σε Δήμους όπου αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη ερευνητική περίοδος –διάρκειας τριών ετών– πραγματοποίησε κλιμάκιο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 9:27 am


Η Άρτα υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Άρτα υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Άρτης: Την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό των Αγίων Αποστόλων της πόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 11:15 am


Πέντε συλλήψεις για ζάρια σε καφενείο στην Άρτα - Pame Preveza

Πέντε συλλήψεις για ζάρια σε καφενείο στην Άρτα  Pame Preveza

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (07-12-2018) το βράδυ, σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:00 am


111 ιδρυτικά μέλη στην παράταξη Ζάψα - EpirusPost.gr

111 ιδρυτικά μέλη στην παράταξη Ζάψα  EpirusPost.gr

Στην ίδρυση της νέας παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου, προχώρησαν οι συνεργαζόμενες περιφερειακές παρατάξεις «Ήπειρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 10:00 am


Ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας στην Άρτα - artabest.net

Ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας στην Άρτα  artabest.net

Απολογιστική εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αρταίων Απολογιστική εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 12:47 am


ΑΡΤΑ: Θανάσιμος τραυματισμός 50χρονου, κατά τη διάρκεια κοπής δένδρου - artabest.net

ΑΡΤΑ: Θανάσιμος τραυματισμός 50χρονου, κατά τη διάρκεια κοπής δένδρου  artabest.net

Σήμερα Πέμπτη (06-12-2018) το μεσημέρι στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης Άρτας, βρέθηκε νεκρός 50χρονος , ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Τραγωδία στην Άρτα: Τον σκότωσε το δέντρο που έκοβε - Newsbomb.gr - NewsBomb

Τραγωδία στην Άρτα: Τον σκότωσε το δέντρο που έκοβε - Newsbomb.gr  NewsBomb

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην περιοχή Γεωργοπουλέικα στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, στην προσπάθειά του να κόψει με αλυσοπρίονο ένα δέντρο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


ΑΡΤΑ: Επιστημονική εκδήλωση για τη γρίπη και τον εμβολιασμό τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου - artabest.net

ΑΡΤΑ: Επιστημονική εκδήλωση για τη γρίπη και τον εμβολιασμό τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου  artabest.net

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρία Άρτας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας πραγματοποιούν επιστημονική ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


ΑΡΤΑ: 28χρονη έκλεψε πορτοφόλι συνομήλικης της - artabest.net

ΑΡΤΑ: 28χρονη έκλεψε πορτοφόλι συνομήλικης της  artabest.net

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 28χρονης αλλοδαπής, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Άρτα: Τον σκότωσε το δέντρο που έκοβε - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Άρτα: Τον σκότωσε το δέντρο που έκοβε - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Τη ζωή του έχασε σήμερα ένας μεσήλικας στην περιοχή Γεωργοπουλέικα στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, στην προσπάθειά του να κόψει με αλυσοπρίονο ένα δέντρο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Στην Άρτα ταξιδεύει η θεατρική παράσταση "Η Κόμισσα της φάμπρικας" από την θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. - Pame Preveza

Στην Άρτα ταξιδεύει η θεατρική παράσταση "Η Κόμισσα της φάμπρικας" από την θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.  Pame Preveza

Στην Άρτα ταξιδεύει η ηθογραφία της δεκαετίας του '60 «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» του Κώστα Πρετεντέρη, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


«Η Κόμισα της Φάμπρικας» στην Άρτα – Από τη θετρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. - Epirus News

«Η Κόμισα της Φάμπρικας» στην Άρτα – Από τη θετρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.  Epirus News

Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην αίθουσα «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας Στην Άρτα ταξιδεύει η ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Ξεκινάει το Κτηματολόγιο σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα! - Pame Preveza

Ξεκινάει το Κτηματολόγιο σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα!  Pame Preveza

Ξεκινάει το Κτηματολόγιο στις Π.Ε. Πρέβεζας, Λευκάδας και Άρτας και συγκεκριμένα αφορά στους Δήμους Ζηρού, Πάργας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Μεγανησίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Γεύσεις και αρώματα στην Ανέζα για την 5η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς - MAXITIS ARTAS

Γεύσεις και αρώματα στην Ανέζα για την 5η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς  MAXITIS ARTAS

Χρ. Τσιρογιάννης: «Ο πρωτογενής τομέας έχει παρόν και μέλλον στην Άρτα». Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


«Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις - Typos-i.gr

«Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις  Typos-i.gr

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


Εσπερινός Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Εσπερινός Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 7:29 am


Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Open Mall στην Άρτα - Pame Preveza

Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Open Mall στην Άρτα  Pame Preveza

Υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Αρταίων και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για την δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Γάμος αλά συριζαίικα στην Αρτα - Espresso

Γάμος αλά συριζαίικα στην Αρτα  Espresso

❱❱«Στης Πάργας τον ανήφορο, κανέλα και γαρίφαλο»! Από τη. Βίβιαν Μπενέκου. Οι συριζαίοι χόρεψαν, τραγούδησαν κι ευχήθηκαν «βίον ανθόσπαρτον» στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα - Typos-i.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα  Typos-i.gr

Σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην επαρχιακή οδό Λουτρότοπου – Συκεών Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 61χρονος άνδρας έφυγε από το δρόμο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Η εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Αρτα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Αρτα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, το ευρισκόμενο εντός του Ιερού Ναού ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Άρτα: 61χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Newsbomb.gr - NewsBomb

Άρτα: 61χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Newsbomb.gr  NewsBomb

Ένας 61χρονος ημεδαπός έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα του έγινε το πρωί της Δευτέρας (3/12). Το δυστύχημα έγινε στην Επαρχιακή Οδό Λουτρότοπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Άρτα: Μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του - Epirus News

Άρτα: Μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του  Epirus News

Σήμερα (03-12-2018) στην Επαρχιακή Οδό Λουτρότοπου – Συκεών Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Νίκη για τους Νέους του Χαρίλαου Τρικούπη στην Άρτα - Sinidisi.gr

Νίκη για τους Νέους του Χαρίλαου Τρικούπη στην Άρτα  Sinidisi.gr

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ η under21 ομάδα του Συλλόγου μας ταξίδεψε στην Άρτα όπου αντιμετώπισε τη τοπική Δόξα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


«Καθάρισε» και στην Άρτα ο Απόλλων Λάρισας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Καθάρισε» και στην Άρτα ο Απόλλων Λάρισας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

(φωτό αρχείου). Ο Απόλλων Λάρισας πανηγύρισε το «διπλό» στην Άρτα κερδίζοντας με σκορ 0-1 την ΑΕ Καραϊσκάκης για την 7η αγωνιστική της Football League ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Άρτα: Εγκληματική οργάνωση διακινούσε χασίς και κοκαΐνη - Κατασχέθηκαν χρήματα, ΙΧ κι ένα σκάφος! - Newsbomb.gr - NewsBomb

Άρτα: Εγκληματική οργάνωση διακινούσε χασίς και κοκαΐνη - Κατασχέθηκαν χρήματα, ΙΧ κι ένα σκάφος! - Newsbomb.gr  NewsBomb

Ειδήσεις - Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Βροντερό «παρών» και στην Άρτα - Χάντμπολ - gavros.gr

Βροντερό «παρών» και στην Άρτα - Χάντμπολ  gavros.gr

Παντού κοντά η Θύρα η 7! Παντού κοντά ο λαός του Θρύλου. Σε όποιο μέρος κι αν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ανεξαρτήτως αθλήματος. Όπως έγινε και το ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Άρτα: Xριστουγεννιάτικο παζάρι από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Άρτας - artabest.net

Άρτα: Xριστουγεννιάτικο παζάρι από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Άρτας  artabest.net

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Άρτας σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Εύκολο απόγευμα του Ολυμπιακού στην Άρτα - gazzetta.gr

Εύκολο απόγευμα του Ολυμπιακού στην Άρτα  gazzetta.gr

Χάντμπολ: Άλλες Ειδήσεις & Ολυμπιακός - Για την Α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 36-14 τον Πρωτέα στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Η αποστολή του Απόλλωνα Λάρισας για την Άρτα | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ - SportLarissa

Η αποστολή του Απόλλωνα Λάρισας για την Άρτα | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ  SportLarissa

Μετά την προπόνηση του Σαββάτου (01/12) και λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα οδικώς για την Άρτα ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Μαρσέλο Τροΐζι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Στην Άρτα ξεκινάει το ταξίδι για το Κύπελλο - Fosonline

Στην Άρτα ξεκινάει το ταξίδι για το Κύπελλο  Fosonline

Η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Όμιλου Ξυνή» αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Άρτας σήμερα στις 16:00 για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Συνεργασία Δημοτικής Αρχής με φορείς ΑμεΑ για την βελτίωση της καθημερινότητας στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Συνεργασία Δημοτικής Αρχής με φορείς ΑμεΑ για την βελτίωση της καθημερινότητας στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

Ευρεία συνάντηση με φορείς των ατόμων με αναπηρία της Άρτας είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 7:53 pm


Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στην Άρτα: Συνελήφθησαν επτά άτομα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στην Άρτα: Συνελήφθησαν επτά άτομα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η αστυνομία αναζητά άλλο ένα άτομο - Ανάμεσα στους συλληφθέντες ένας 25χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


2 προσλήψεις στην Άρτα - workenter

2 προσλήψεις στην Άρτα  workenter

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 7 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: Εκπαιδευτική ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό - aftodioikisi.gr

Άρτα: Εκπαιδευτική ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό  aftodioikisi.gr

Εκπαιδευτική ημερίδα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον προσανατολισμό καριέρας για τους μαθητές Λυκείων, φοιτητές και για ανέργους ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Ο Εσπερινός του Αγ. Ανδρέα στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Εσπερινός του Αγ. Ανδρέα στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Ορίζοντες Ηπείρου: αλλαγή συντονιστή στην Άρτα - Typos-i.gr

Ορίζοντες Ηπείρου: αλλαγή συντονιστή στην Άρτα  Typos-i.gr

Οι Ορίζοντες Ηπείρου ανακοινώνουν ότι τα καθήκοντα του συντονισμού δράσης στην Άρτα αναλαμβάνει το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας Στάθης Νάνος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 4:28 pm


Άγνωστο το μέλλον του ΚΕΝ στην Άρτα - Pame Preveza

Άγνωστο το μέλλον του ΚΕΝ στην Άρτα  Pame Preveza

Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απάντηση για τις προοπτικές του ΚΕΝ Άρτας, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε απάντηση του προς το Περιφερειακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, φοιτητές και ανέργους - artabest.net

Άρτα: Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, φοιτητές και ανέργους  artabest.net

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και ώρα 10.00 πμ. έως 1.00 μμ. εκπαιδευτική ημερίδα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Η Αρτα πανηγύρισε τον Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Αρτα πανηγύρισε τον Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου-Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης, ετελέσθη Πολυαρχιερατικό.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


ΑΡΤΑ:Δημοπρατούνται 17 Δεκεμβρίου ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων 23,5 χιλιομέτρων από το Δήμο Αρταίων - artabest.net

ΑΡΤΑ:Δημοπρατούνται 17 Δεκεμβρίου ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων 23,5 χιλιομέτρων από το Δήμο Αρταίων  artabest.net

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δημοπρατήσαμε μέχρι τώρα πάνω από 50 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, ενισχύοντας αγρότες, κτηνό-πτηνοτρόφους και επιχειρήσεις» ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις (VIDEO-ΦΩΤΟ) - 902.gr

Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις (VIDEO-ΦΩΤΟ)  902.gr

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε νομούς της Ηπείρου και συγκεκριμένα σε Γιάννενα και Άρτα, μετά από κάλεσμα των αντίστοιχων ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: Κλειστό το δημοτικό κολυμβητήριο λόγω.. υψηλού κόστους - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Άρτα: Κλειστό το δημοτικό κολυμβητήριο λόγω.. υψηλού κόστους  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κατά τη χειμερινή περίοδο απαιτούνται σχεδόν 700 λίτρα πετρέλαιο την ημέρα για τη λειτουργία του»

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Ενημερωτικές δράσεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία - Pame Preveza

Ενημερωτικές δράσεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία  Pame Preveza

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές διαλέξεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους της Ηπείρου, στις περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


ΠΕ ΑΡΤΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση προμήθειας ελαστικών - artabest.net

ΠΕ ΑΡΤΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση προμήθειας ελαστικών  artabest.net

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση προμήθειας ελαστικών για τις ανάγκες των ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου στην Άρτα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου στην Άρτα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

I. M. Άρτης: Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων Θεοτόκου-Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης, ετελέσθη.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Η Άρτα ως παράδειγμα ανάπτυξης τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα - Insider.gr

Η Άρτα ως παράδειγμα ανάπτυξης τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα  Insider.gr

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με σημαντικές τουριστικές εκθέσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, μεγαλώνει η συζήτηση για το πώς μπορεί τελικά να ευδοκιμήσει ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Στην Άρτα η Ολυμπία Τελιγιορίδου - Ύπαιθρος Χώρα

Στην Άρτα η Ολυμπία Τελιγιορίδου  Ύπαιθρος Χώρα

Την Άρτα επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Σε Άρτα και Αθήνα η 5η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς - Zougla

Σε Άρτα και Αθήνα η 5η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς  Zougla

Σε Άρτα και Αθήνα θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Νεαρή φοιτήτρια στην Άρτα, καταγγέλει τον 54χρονο πατέρα της για ασελγείς πράξεις - Epirus News

Νεαρή φοιτήτρια στην Άρτα, καταγγέλει τον 54χρονο πατέρα της για ασελγείς πράξεις  Epirus News

Σε τακτικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης θα απολογηθεί 54χρονος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του.Στη σύλληψή του προχώρησαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Συναντήσεις στην Άρτα για την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης - artabest.net

Συναντήσεις στην Άρτα για την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  artabest.net

Την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά για τις ενέργειες του Δήμου Αρταίων στον πολύ σημαντικό τομέα της αγροτικής πολιτικής, καθώς και για τα βασικότερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Γιορτή Μανταρινιού σε Άρτα και Αθήνα - ΕΡΤ

Γιορτή Μανταρινιού σε Άρτα και Αθήνα  ΕΡΤ

Σε Άρτα και Αθήνα θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία διεξάγεται για 5η συνεχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Άρτα- Ζηρός, υπογραφές για δρόμους και νερό - EpirusPost.gr

Άρτα- Ζηρός, υπογραφές για δρόμους και νερό  EpirusPost.gr

Την έναρξη κατασκευής δύο σημαντικών έργων για τους κατοίκους της Στρογγυλής και του Αγίου Σπυρίδωνα υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Εσπερίδα για την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων την Παρασκευή 23/11 στην Άρτα - Ύπαιθρος Χώρα

Εσπερίδα για την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων την Παρασκευή 23/11 στην Άρτα  Ύπαιθρος Χώρα

Το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Επιχειρήσεων – Μελών του σε θέματα ανάπτυξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


H Μαριλένα Δρούγκα χήρα του αείμνηστου Γεωρ. Παπαγεωργίου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ - MAXITIS ARTAS

H Μαριλένα Δρούγκα χήρα του αείμνηστου Γεωρ. Παπαγεωργίου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ  MAXITIS ARTAS

Κύριε διευθυντά, Είμαι από τους φανατικούς αναγνώστες της εφημερίδας σας και παραδοσιακός οπαδός της ΝΔ, που τον συνέδεε στενή προσωπική φιλία με τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: 20χρονος "βούτηξε" 400 ευρώ από 65χρονο - Pame Preveza

Άρτα: 20χρονος "βούτηξε" 400 ευρώ από 65χρονο  Pame Preveza

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 65χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα - artabest.net

Άρτα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα  artabest.net

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Μεσολογγίτες φθάνουν ως την Άρτα για οφθαλµολογικές θεραπείες - Κοινωνία - AgrinioTimes

Μεσολογγίτες φθάνουν ως την Άρτα για οφθαλµολογικές θεραπείες - Κοινωνία  AgrinioTimes

Οι πρόσφατες αλλαγές στο σύστηµα έγκρισης των θεραπειών, δεν βρήκαν έτοιµο το Νοσοκοµείο Αγρινίου - Ξεκίνησε η διαδικασία εγκατάστασης της υποδοµής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2018 | 10:00 am


Δύο συλλήψεις για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην Άρτα - Pame Preveza

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην Άρτα  Pame Preveza

Στα ίχνη και στη σύλληψη δύο διακινητών ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2018 | 10:00 am


Άρτα: Στην πόλη με το περίφημο γεφύρι και τη βυζαντινή παράδοση - Reader.gr

Άρτα: Στην πόλη με το περίφημο γεφύρι και τη βυζαντινή παράδοση  Reader.gr

Εξόρμηση στην Ήπειρο. Ελλάδα. Σάββατο, 20. Οκτωβρίου 2018 - 9:20. Φημισμένη για το γεφύρι της και τους μύθους γύρω από αυτό, η Άρτα είναι ευρέως γνωστή ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 10:00 am


Τον τσάκωσαν μέσα στη χασισοφυτεία του στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τον τσάκωσαν μέσα στη χασισοφυτεία του στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία περί εμπλοκής του 53χρονου σε κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στην περιοχή της Φιλιππιάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 am


Εντυπωσιακό ψηφιδωτό στην Αρτα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη - Η Καθημερινή

Εντυπωσιακό ψηφιδωτό στην Αρτα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη  Η Καθημερινή

Ψηφιδωτό δάπεδο, από τον 4ο π.X. αιώνα, που κοσμεί τον κυκλικό χώρο ενός λουτρού έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, κατά τις ανασκαφικές εργασίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2018 | 10:00 am


Φρίκη στην Άρτα: Σκότωσαν 32χρονο και τον τεμάχισαν με τσεκούρι - Έγκλημα | News 24/7 - News247.gr

Φρίκη στην Άρτα: Σκότωσαν 32χρονο και τον τεμάχισαν με τσεκούρι - Έγκλημα | News 24/7  News247.gr

Μία άγρια δολοφονία σε βάρος ενός εργάτη από το Πακιστάν έχει αναστατώσει τον Άγιο Σπυρίδωνα. Οι δράστες τον σκότωσαν με απανωτά χτυπήματα με αιχμηρό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: