Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ούτε στην Άρτα τόλμησε ο Μητσοτάκης!

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Άρτας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην περιοχή μας


Ούτε στην Άρτα τόλμησε ο κ. Μητσοτάκης!
   Τελικά ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να μπει στην πόλη και να μιλήσει ανοιχτά στο λαό της Άρτας.
   Απέφυγε την αμηχανία της αναπόφευκτης σύγκρισης με τη μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος της Άρτας στον Αλέξη Τσίπρα.
   Και έδειξε πόσο πολύ ενοχλήθηκε απ’ την επιλογή των συμπολιτών μας στην ευρωκάλπη. Γι’ αυτό ζήτησε, με αλαζονεία και αδημονία, να τον βοηθήσουν «να γίνει η Άρτα μπλε».
   Στη συνέχεια, όμως, επέλεξε να πάει σε διπλανό χωριό και να μιλήσει σε «προστατευμένο περιβάλλον», σε μία κλειστή συγκέντρωση 50 επιλεγμένων στελεχών και φίλων.
   Σε αυτούς ανέπτυξε το πρόγραμμά του, που δεν τολμά να πει ανοιχτά στον ελληνικό λαό.
   Ίσως επειδή το πρόγραμμά του απευθύνεται σε αυτούς, τους λίγους, τους αρεστούς.
   Έτσι ακριβώς δεν το τολμά, αλλά αντιθέτως επιλέγει να κρυφτεί και από το debate με τον Αλέξη Τσίπρα. Για να αποφύγει την αντιπαράθεση σε επίπεδο προγραμμάτων. Για να μη δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να συγκρίνει και να κρίνει..
   Σε αντίθεση με τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβει το δικό του πρόγραμμα. Απευθύνεται στο λαό με ένα έντιμο και καθαρό πρόγραμμα, που δεσμεύεται για στήριξη του κοινωνικού κράτους, προστασία της εργασίας και προοδευτικές ελαφρύνσεις και στήριξη για τους πολλούς. Έτσι ώστε τα οφέλη της ανάπτυξης να διαχυθούν στο σύνολο της κοινωνίας και να μην μείνουν αποκλειστικά στα χέρια των οικονομικά ισχυρών.
   Στις 7 του Ιούλη, αποφασίζουμε για τη ζωή μας

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 3:52 pm


Η Όλγα Γεροβασίλη για την τοποθέτηση Μητσοτάκη στην Άρτα: Η αλαζονεία και η αδημονία του δεν κρύβονται

- Φαίνεται πως ενοχλήθηκε απ’ την επιλογή των συμπολιτών μας στην ευρωκάλπη
- Ούτε η Άρτα ούτε η Ελλάδα θα γίνει το μπλε λάφυρο των νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών σχεδίων του


   Η αλαζονεία και η αδημονία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβονται. Ζήτησε σήμερα, από την Άρτα, να τον βοηθήσουμε να γίνει και «ο Νομός μας μπλε».
   Φαίνεται πως ενοχλήθηκε καταφανώς απ’ την επιλογή των συμπολιτών μας στην ευρωκάλπη.
   Στο απολυταρχικό νεοφιλελεύθερο μονόχρωμο που ονειρεύεται για τη χώρα μας του απαντάμε με το πολύχρωμο της Δημοκρατίας, με την ισχυροποίηση του μετώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στο χάρτη των Ευρωεκλογών θα του απαντήσει ο χάρτης της 7ης Ιουλίου.
   Ούτε η Άρτα ούτε η Ελλάδα θα γίνει το μπλε λάφυρο των νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών σχεδίων του.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:31 pm


Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες - VIDEO

- Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη και συντονισμός κινήσεων


   Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου.   Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε -κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ- με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.
   Συμφωνήσαμε, είπε ο πρωθυπουργός, να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη εβδομάδα, η σύνοδος κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:41 pm


Καταγγελία: Εργοδότης πολιτευτής της ΝΔ επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ στη Χίο

Οι δηλώσεις του "οδοστρωτήρα" Μητσοτάκη στην Κω τους άνοιξε την όρεξη...


   Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή πολιτευτή της ΝΔ στη Χίο καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται η επίθεση εργοδότη ακτινοδιαγνωστικού κέντρου στην πόλη της Χίου, σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ, ο οποίος εκτελούσε έλεγχο για την ύπαρξη αδήλωτης εργαζομένης στο χώρο. Ήδη έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνο Κορφιάτη.
   Το πραγματικά εξωφρενικό, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται και για βουλευτής της ΝΔ στον νομό Χίου»
   «Οδοστρωτήρες της καθημερινότητας: Εργοδότης πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ», τιτλοφορείται ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (15/6/19), με την οποία καταγγέλλεται η επίθεση του Κ. Τρομπούκη, εργοδότη (ιδιοκτήτη ακτινοδιαγνωστικού κέντρου) και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, σε βάρος επιθεωρητή της Επιθεώρησης Εργασίας. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα του Σαββάτου 15/6:
«Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών.
Χθες, κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού διέταξε εργαζόμενη που απασχολούνταν αδήλωτη στον χώρο να απομακρυνθεί, στην συνέχεια, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον Επιθεωρητή του  Σ.ΕΠ.Ε που διενεργούσε τον έλεγχο απειλώντας την ζωή του, και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον Επιθεωρητή στο χέρι.
Ήδη για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε, Πάνο Κορφιάτη.
Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται  και για βουλευτής της ΝΔ στον νομό Χίου.
Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές».
Δεν διαψεύδει την επίθεση ο Τρομπούκης: «Ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος»
Το στέλεχος της ΝΔ, σε απάντησή του, κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση» χωρίς ωστόσο να διαψεύδει ούτε ότι επιτέθηκε στον επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε. ούτε ότι διέταξε την εργαζόμενη να απομακρυνθεί από το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο:
«Η απόγνωση ενόψει της κατάρρευσης οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο χυδαία προπαγάνδα και την παραγωγή με ταχύτατους πλέον ρυθμούς ψευδών ειδήσεων και γεγονότων.
Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Και αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ.
Είναι ότι αυτονόητο ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες».
Το περιστατικό σχολίασε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος:
«Στέλεχος της ΝΔ στη Χίο προπηλάκισε Επιθεωρητή Εργασίας επειδή τόλμησε να του ζητήσει στοιχεία μίας αδήλωτης εργαζόμενης.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νέων ηθών που θέλει να επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στην αγορά εργασίας.
Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε. Δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους ή επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».
Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:

Ο Κων. Τρομπούκης, πολιτευτής της ΝΔ κ εργοδότης, επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ στη Χίο. Ο τραμπουκισμός του Τρομπούκη, δείχνει πως εννοούν στην ΝΔ τους «οδοστρωτήρες εναντίον όσων εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα». Όλα καλά κ με αυτόν κ. @kmitsotakis; https://left.gr/news/syriza-ergodotis-politeytis-tis-nd-epitethike-se-epitheoriti-toy-sepe-sti-hio 

88 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 8:56 pm


Δείτε πώς σώθηκε η... αντικειμενική προπαγάνδα χάρη στη «γενναιοδωρία» του Κυριάκου Μητσοτάκη - VIDEO

- Όταν ο Αυτιάς ευχαρίστησε τον Κυριάκο…
- Ο δημοσιογράφος - προπαγανδιστής του ΣΚΑΪ χθες το πέρασε σε άλλο επίπεδο και ακόμη κι ο πιο αφελής τηλεθεατής κατάλαβε...


   Ο Γιώργος Αυτιάς φιλοξένησε χθες το πρωί στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
   Υποτίθεται ότι θα του έπαιρνε συνέντευξη, αλλά αυτό που είδαμε τον Αυτιά με μαεστρικό τρόπο να μην κάνει καμία, ούτε μία επί της ουσίας ερώτηση στον Μητσοτάκη, αλλά μόνο απανωτές πάσες, που θα ζήλευε κι ο Μέσι. Και όποτε ο Μητσοτάκης ξεδίπλωνε γενικόλογους μονολόγους με αοριστολογίες και αποφεύγοντας να δεσμευθεί για το τι και το πώς, ο Αυτιάς κουνούσε με ικανοποίηση το κεφάλι, λέγοντας "Ναι, ναι, έτσι είναι", συμφωνώντας και επικροτώντας.
   Δεν ήταν η πρώτη φορά, επί χρόνια αυτό έκανε με τις εκπομπές του, που ήταν μνημεία προπαγάνδας, αλλά χθες το έφτασε σε άλλο επίπεδο. Έφτασε στο σημείο να πει στον Μητσοτάκη πως, αν ο μη γένοιτο του ασκήσει άδικη κριτική, έχει το ελεύθερο να τον πάρει τηλέφωνο να του το πει. Ποια ελευθερία του Τύπου; Οι δημοσιογράφοι ζητούν πλέον από μόνοι τους τις παρεμβάσεις των πολιτικών, αν δεν τους αρέσει η κριτική που τους ασκείται!
   Όμως, ο δημοσιογράφος - προπαγανδιστής του ΣΚΑΪ, φύλαξε για το φινάλε μια προσωπική αναφορά. Όπως είπε στον «αέρα» της εκπομπής ένιωσε την ανάγκη να πει ένα «μεγάλο διπλό ευχαριστώ» στον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόταση που του είχε κάνει να είναι υποψήφιος για τις εκλογές, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε.
    «Αφού κλείσαμε την κουβέντα θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα διπλό ευχαριστώ. Σας το οφείλω δημοσίως. Μου κάνατε πρόταση να είμαι υποψήφιος όπου ήθελα και ό,τι άλλο ήθελα. Σας ευχαριστώ πρώτα γι’ αυτό. Και το δεύτερο, μου δώσατε ένα διαβατήριο ζωής όταν τη Μεγάλη Τετάρτη καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και μου είπατε "Γιώργο δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτή τη μεγάλη αγάπη του κόσμου προς εσένα" και ότι εν πάση περιπτώσει η ζωή είναι μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αυτιάς.
   Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: «Θα ήσασταν πολύ χρήσιμος στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά θα είστε ακόμα πιο χρήσιμος στη δημοσιογραφία».

Δείτε πώς σώθηκε η... αντικειμενική προπαγάνδα χάρις στη «γενναιοδωρία» του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:07 am


Αλέξης Τσίπρας: Σαφές μήνυμα στην Τουρκία και κυρώσεις αν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις - VIDEO

- Όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες
- Πλήρη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ


   "Οποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης των ηγετών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Μάλτα.
   Την ανάγκη η ΕΕ να στηρίζει τα κράτη μέλη της απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε μετά την 6η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στην Βαλέτα της Μάλτας.
   Στη Σύνοδο, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, έγινε συζήτηση μετά από ενημέρωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, που "κλιμακώθηκαν με πρωτοφανείς παραβιάσεις και συμπεριφορές άκρως αντίθετες σε όλες τις αρχές της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου".Είναι εξαιρετικά σημαντικό το σαφές μήνυμα που δώσαμε σήμερα, ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει τα μέτρα που θα πάρει, εάν η Τουρκία δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητά της. Ο μόνος δρόμος για σταθερότητα & συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο, είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου.
37 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

"Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το σαφές μήνυμα που στέλνουμε σήμερα, ότι η ΕΕ θα εξετάσει και θα λάβει μέτρα αν η Τουρκία δεν σταματήσει την παράνομη δραστηριότητά της στην ΑΟΖ της Κύπρου", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Εκφράσαμε την πλήρη στήριξή μας στο Νίκο Αναστασιάδη". Σημείωσε ότι "δεν αποτελεί ένα διμερές ζήτημα της Τουρκίας και της Κύπρου, ή της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι ευρωτουρκικά ζητήματα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Ο πυρήνας της δικής μας αντίληψης είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες". Οι ηγέτες των έξι χωρών εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Νίκο Αναστασιάδη και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν: "Εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο και στον σεβασμό της κυριαρχίας της. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες της στην ΑΟΖ της Κύπρου".
Στήριξη της ΕΕ στην Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόσο στην Σύνοδο όσο και στις δηλώσεις του μετά, αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή της έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη και τη σταθερότητα της περιοχής μας και η υποστήριξη της Ευρώπης είναι σημαντική. Κατά την διάρκεια της Συνόδου ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ταχεία έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., αναγνωρίζοντας τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της". Τη θέση αυτή θα επαναλάβει η Ελλάδα και στο προσεχές Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η ΕΕ πρέπει να δείξει ότι στηρίζει ουσιαστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την περιφερειακή σταθερότητα, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.
Τονίσαμε ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Υποστήριξα την ταχεία έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας στην ΕΕ αναγνωρίζοντας τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
84 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στην Σύνοδο συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Αλβανία, και όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας "τονίσαμε τη σημασία να παραμείνει και η Αλβανία στην ευρωπαϊκή πορεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει".
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην σημασία της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, "μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που άρχισε από την Αθήνα και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τον συντονισμό των χωρών μας στα κρίσιμα θέματα για την Ευρώπη".
Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν σε μεγάλο βαθμό, μια κοινή εμπειρία ως προς τις σημαντικότερες κρίσεις που πέρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οικονομία, στο προσφυγικό, αλλά και σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας που περιβάλλουν την Μεσόγειο, είπε ο πρωθυπουργός.
Συζητήθηκε το προσφυγικό και μεταναστευτικό, και οι ηγέτες τόνισαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από το πρίσμα της αρχής της αλληλεγγύης και του διαμερισμού της ευθύνης και όχι μέσα από μια αντίληψη που επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στις χώρες πρώτης εισόδου.
Ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας
Έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα και στην ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός προϋπολογισμός για την ευρωζώνη ο οποίος θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση στις χώρες του ευρώ. "Είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση, με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων και να ενισχύσουμε την προστασία για τους νέους και τους άνεργους, με κοινό ταμείο ανεργίας και την καθιέρωση κοινού κατώτατου μισθού για τους ευρωπαίους πολίτες", ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Στην Σύνοδο συζητήθηκε η κλιματική αλλαγή και συμφωνήθηκε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία ως προς την τήρηση των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων.
Σήμερα δώσαμε ισχυρό μήνυμα για μια νέα ευρωπαϊκή ατζέντα: Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική Ευρώπη και την επένδυση στις νέες τεχνολογίες.
30 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Η διακήρυξη της Συνόδου
H πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη των επτά χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου προς την τη Κύπρο στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εντός της ΑΟΖ της, η αναγνώριση της σημασίας εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς η υποστήριξη πολιτικών υπέρ της κοινωνικής Ευρώπης της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, περιλαμβάνονται στην Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής «Med7» της Μάλτας, στην οποία συμμετείχαν οι επτά ηγέτες των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ήτοι της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, η Διακήρυξη της 7ης Συνόδου των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου επιβεβαιώνει τη μεγάλη επιτυχία της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε η Ελλάδα πριν από 3 χρόνια.
Στην Κοινή Διακήρυξη τους, οι «Med7» εκφράζουν «την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη» τους με την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της να εξερευνά, να εκμεταλλεύεται και να αναπτύσσει τους φυσικούς πόρους της εντός της ΑΟΖ της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με προηγούμενα Συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι «7» υπενθυμίζουν την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Παράλληλα, εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη που η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ που καταδικάζουν τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και εκφράζουν τη σοβαρή τους ανησυχία για τις υφιστάμενες ή ενδεχόμενες γεωτρητικές δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.
Καλούν την ΕΕ «να συνεχίσει να εμπλέκεται σε αυτό το θέμα και σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της να μελετήσει τη λήψη κατάλληλων μέτρων σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο. Οι «Med7» καλούν την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του πλαισίου διαπραγμάτευσης, περιλαμβανομένης της πλήρους και χωρίς διακρίσεις εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης σε σχέση με όλα τα κράτη μέλη. Επαναλαμβάνουν επίσης ότι «η αναγνώριση όλων των κρατών μελών είναι απαραίτητη». Ως προς αυτό, επαναλαμβάνουν την έκκληση τους προς την Τουρκία για ομαλοποίηση των σχέσεων της με την Κύπρο.
Παράλληλα, οι «Med7» αναγνωρίζουν την ιστορική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη σημασία εφαρμογής της, καθώς θα ωφελήσει και την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Μακρόν σε Τουρκία: Σταματήστε τις παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο
Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τη Μάλτα, μετά τη λήξη των εργασικών της 6ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία, διαμήνυσε εξάλλου ο Μακρόν.
Αν. Κόστα: Υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου
Την πλήρη συμπαράστασή της Πορτογαλίας στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα κατά τις κοινές δηλώσεις των 7 ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Προέταξε μάλιστα την ανάγκη υπεράσπισης των διεθνών δικαιωμάτων και του δικαίου σε όλες τις περιπτώσεις και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου για την εκμετάλλευση των ίδιων της πόρων. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε επίσης ότι η αξία της αλληλεγγύης είναι θεμελιώδης στην ΕΕ και αφορά την Κύπρο και όλες τις χώρες όποτε η ακεραιότητά τους απειλείται.
Μουσκάτ: Πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο για την κλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία
Την στήριξη και την αλληλεγγύη τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της αλλά και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, εξέφρασαν οι ηγέτες των MED7 στο πλαίσιο των δηλώσεων τους αμέσως μετά το κύριο μέρος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται, στη Βαλέτα της Μάλτας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να τους ευχαριστεί.
Ο οικοδεσπότης, Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε ότι «το έχουμε καταστήσει απόλυτα σαφές ότι παρέχουμε πλήρη στήριξη μας στους Κύπριους φίλους μας για τα παρόντα θέματα και αυτή η στήριξη είναι αμέριστη».
Κόντε: Η Κύπρος έχει απολυτό δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ
Την πλήρη υποστήριξη του στην Κύπρο, διαμηνύοντας πως έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. «Εκφράζουμε την πλήρη μας υποστήριξη προς την Κύπρο. Η Κύπρος έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δηλαδή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητες θεωρεί ότι είναι προς όφελος της χώρας της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε και στη συνάντηση και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Μάλτα ο Ιταλός πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη λήξη των εργασιακών της 6ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.
Σάντσεθ: Θα ήθελα να εκφράσω πλήρως την αλληλεγγύη της ισπανικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό
Θα ήθελα να εκφράσω πλήρως την αλληλεγγύη της ισπανικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.
Ν. Αναστασιάδης: Ευχαριστίες για την πλήρη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ
Για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τους ηγέτες των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στη διάρκεια της Συνάντησης τους στη Μάλτα.
Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη Συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να συμβάλλει για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τους άλλους ηγέτες για την υποστήριξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Ολοκληρες οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την 6η Σύνοδο των χωρών του Νότου της Ε.Ε.
Ευχαριστώ θερμά τον Γιόζεφ για τη φιλοξενία του. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Μάλτα, στην 6η Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου. Η πρώτη Σύνοδος ήταν τον Σεπτέμβριο του ’16 στην Αθήνα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω ότι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αθήνα σήμερα παίρνει έναν χαρακτήρα μονιμότητας και αναδεικνύει το γεγονός ότι οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχουν κοινή εμπειρία, έχουν κοινά συμφέροντα να υπερασπιστούν για τους λαούς τους και κοινές επιδιώξεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυρίως, όμως, κοινές εμπειρίες, που έχουμε αποκτήσει και κατά τη διάρκεια της κρίσης της οικονομικής, της προσφυγικής, και όλα αυτά τα ζητήματα τα συζητήσαμε σήμερα μπροστά στις νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Συζητήσαμε για τη στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προτεραιότητές της την επόμενη πενταετία. Μιλήσαμε για τις περιφερειακές εξελίξεις. Και, βεβαίως, συμφωνήσαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν ισχυρό διεθνή ρόλο να διαδραματίσει, αναδεικνύοντας μια ενεργητική εξωτερική πολιτική και δίνοντας σαφή μηνύματα υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου, αλλά και της ειρήνης.  
Σε αυτό το πλαίσιο, βεβαίως, αποτέλεσε σημαντικό μέρος της συζήτησής μας σήμερα οι εξελίξεις που αφορούν τις παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκφράσαμε την πλήρη στήριξή μας στον Νίκο Αναστασιάδη και βεβαίως συμφωνήσαμε ότι το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί ένα διμερές ζήτημα της Κύπρου και της Τουρκίας. Ενδεχομένως και τα ζητήματα που προκύπτουν στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι διμερή ζητήματα. Είναι ευρωτουρκικά ζητήματα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το σαφές μήνυμα που δίνουμε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, εάν η Τουρκία δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητά της. Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών είναι ο διάλογος. Εμείς υποστηρίζουμε ως μόνο δρόμο τη συνεργασία και την επιδίωξη της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και άρα βασικός πυρήνας της δικής μας αντίληψης είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Και όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υφίσταται συνέπειες.
Συζητήσαμε, βεβαίως, και για την ανάγκη να υποστηριχτεί η εφαρμογή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, για τη σταθερότητα συνολικά στην Ευρώπη, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική των λαών της Βαλκανικής. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξα την ταχεία έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη γειτονική μας χώρα, για τη Βόρεια Μακεδονία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες. Τη θέση αυτή θα επαναλάβω και στη Σύνοδο Κορυφής, τη μεθεπόμενη εβδομάδα.  
Πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ένα θετικό μήνυμα στους λαούς των Βαλκανίων. Προχωρούν με τόλμη, επιχειρούν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον εθνικισμό. Και, βεβαίως, πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος για όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εξετάσουμε καθεμία ξεχωριστά σε σχέση με την πρόοδο που καταφέρνει να επιδείξει. Θα ήμασταν ευτυχείς, λοιπόν, αν και η Αλβανία μπορούσε να προχωρήσει σε αυτήν την πορεία. Να προχωρήσει σε περισσότερες και ουσιαστικότερες μεταρρυθμίσεις.
Συζητήσαμε, επίσης, σήμερα  το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και τονίσαμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από το πρίσμα της αρχής της αλληλεγγύης και του διαμερισμού της ευθύνης και όχι μέσα από μία αντίληψη που επιρρίπτει τις ευθύνες στις χώρες πρώτης εισόδου. Και γι’ αυτό τονίσαμε όλοι ότι χρειάζεται ένα νέο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών.  
Κουβεντιάσαμε για την ανάγκη να ενισχυθεί ο λεγόμενος κοινωνικός πυλώνας, την ανάγκη να προχωρήσουμε σε άμεσα μέτρα για την κοινωνική και γεωγραφική σύγκλιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων, να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες μέσω της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την καταπολέμηση της ανεργίας. Και αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική κοινή θέση. Η άποψη δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο προστασίας για τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους στην Ευρώπη. Ένα κοινό ταμείο ανεργίας και ένας κοινός κατώτατος μισθός για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους.  
Τέλος, συζητήσαμε διεξοδικά για την κλιματική αλλαγή. Για το πολύ θετικό μήνυμα που λάβαμε από τους Ευρωπαίους πολίτες που ευαισθητοποιούνται στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Και ιδιαίτερα από τους νέους και τις νέες. Αυτή η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών πρέπει να είναι εντολή σε όλους εμάς, τις κυβερνήσεις της Ε.Ε., ώστε η επόμενη πενταετία να είναι μία πενταετία που θα τεθούν σε προτεραιότητα ζητήματα του περιβάλλοντος και της προστασίας της ποιότητας της ζωής μας. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων.  
Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις θα ήθελα για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τον Γιόζεφ για τη φιλοξενία. Να ευχαριστήσω και όλους τους ηγέτες των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα γεωπολιτικής σημασίας ζητήματα που τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων. Την υποστήριξη, δηλαδή, στις πάγιες θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην εύθραυστη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και του Αιγαίου.
Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις για άλλη μία φορά ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:35 am


Και όμως ανατρέπεται: Η Ήπειρος στις Περιφέρειες με τη χαμηλότερη ανεργία στην Ελλάδα!

- Τρίτη από το τέλος, με χαμηλότερες μόνο την Κρήτη και την Πελοπόννησο
- Ένα αποτέλεσμα που μοιάζει απρόσμενο, αλλά δεν είναι


   Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα, το πρώτο τρίμηνο του 2019, έκρυβαν ένα αποτέλεσμα που μοιάζει απρόσμενο, αλλά δεν είναι.
   Μετά από πάρα πολλά χρόνια, που είχαμε συνηθίσει σε τίτλους, όπως "Πρωταθλήτρια η Ήπειρος στην ανεργία" και "Στην κορυφή της ανεργίας η Ήπειρος", η Ήπειρος είναι τρίτη από το τέλος (λιγότερη ανεργία έχουν μόνο η Κρήτη και η Πελοπόννησος) στον ανεργιακό πίνακα της χώρας, σε δεκατρείς Περιφέρειες, σε επίπεδο τριμήνου, με 16,6% ποσοστό ανεργίας για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019, περίπου τρεις μονάδες χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο 19,2% (μεσοσταθμικά για το 1ο τρίμηνο, 18% το Μάρτιο).
   Όπως έλεγα νωρίτερα, το αποτέλεσμα μοιάζει απρόσμενο, αλλά δεν είναι. Κι αυτό διότι, μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας, μετά τον υπερτριπλασιασμό των κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, μετά την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, ΦιλόΔημος), τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται: Πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα η ανεργία στην Ήπειρο ήταν στο 23% και φέτος, σημείωσε εντυπωσιακή πτώση σχεδόν 6,5 ποσοστιαίων μονάδων, στο 16,6%!
   Παρά ταύτα, δεν πρέπει ούτε να θριαμβολογούμε, ούτε να εφησυχάζουμε. Το 16,,6% μπορεί να μοιάζει μικρό, σε σχέση με το 34%, που ήταν πριν 5 χρόνια, αλλά είναι ακόμη πολύ μεγάλο ποσοστό. Υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανύσουμε και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια στόχευση: ανάπτυξη για όλους (ΚΑΙ για την μέχρι πρότινος παραγκωνισμένη Ήπειρο), που έχει ως φυσικό αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:48 pm


Οργανώνει τη μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα

Ανοιχτή συνέλευση, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας, ώστε να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας για τη μεγάλη νίκη


   Την Πέμπτη 13/6/2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα, Όλγας Γεροβασίλη, Βασίλη Τσίρκα, Γρηγόρη Βλάρα, Ελπίδας Μπέκα και Δημήτρη Τάτση.
   Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα σχετικά με τη μεγάλη μάχη των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
   Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 18/6, στις 8.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, ανοιχτή πολιτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εθνικών εκλογών, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας, ώστε να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη.
   Εισηγητές στη συνέλευση θα είναι η Υπουργός και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πολιτίδης.
   Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας!

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 2:14 pm


Αλέξης Τσίπρας: Νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς - VIDEO

Έχουμε άλλη αντίληψη για την εργασία και την ανάπτυξη
- Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε από το 20% στο 8,9%
- Με την ηλεκτρονική δήλωση ωραρίου και υπερωριών, 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας 726.000 εργαζομένων, που δεν δηλώνονταν πριν πουθενά, σήμερα δηλώνονται και πληρώνονται


   «Η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας με αυξημένους μισθούς αποτελεί κοινωνική ανάγκη και εθνικό στόχο» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς η ασφάλεια είναι στοιχείο δημοκρατίας και η ασφάλεια στην εργασία βασικός μας στόχος».
   Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υφυπουργό Εργασίας και υποψήφιο βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής του ΣΕΠΕ, σημείωσε πως "μέσα από τη δράση του ΣΕΠΕ οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι υπάρχει νόμος και ότι μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
   Υπογραμμίζοντας την κατάσταση την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΠΕ, τόνισε: «Παραλάβαμε ένα Σώμα με σοβαρές ελλείψεις και σήμερα έχουμε αυξήσει το δυναμικό του κατά 35%», ενώ σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ΣΕΠΕ καθώς δρομολογούνται άμεσα 150 προσλήψεις. »Προχωράμε σε προσλήψεις για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια επιθεωρητών υγείας και ασφάλειας. Γιατί για εμάς η ασφάλεια είναι στοιχείο δημοκρατίας και η ασφάλεια στην εργασία βασικός μας στόχος» τόνισε χαρακτηριστικά.  "Έχουμε άλλη αντίληψη για την εργασία και την ανάπτυξη"
   «Υπάρχουν δύο αντιλήψεις για το πώς θα βγούμε από την κρίση» είπε ο Αλ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Η άποψη που εκφράζουμε εμείς είναι ότι η συλλογική πρόοδος, η ανάπτυξη και η προκοπή προϋποθέτουν την ενίσχυση των αμοιβών, τη μείωση της ανεργίας, ποιοτικές δουλειές και επίσης την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.
   Η άλλη αντίληψη είναι, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη, να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και να κάνουμε τα στραβά μάτια στην παραβατικότητα. Εκτός από ιδεολογικό πρόσημο, οι δύο αυτές αντιλήψεις δείχνουν και ποια Ελλάδα θέλουμε. Η παραβατικότητα δεν είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα, δείχνει την παλιά Ελλάδα που αφήσαμε πίσω. Δημιουργεί άνισες συνθήκες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ίδιους τους επιχειρηματίες...».
  110.000 προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς
   Συνεχίζοντας ανέφερε ότι αυτά που φωτογραφίζουν το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας της κοινωνίας πρέπει να έλθουν και να στοιχηθούν με τις σημαντικές επιτυχίες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τόνισε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού τηρείται σχεδόν καθολικά. Επίσης, αντίθετα από ό,τι προέβλεπαν κάποιοι, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα. Είχαμε 110.000 προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς και ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας συνεχίζεται. Έχουμε καλύψει 380.000 από το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο 2010-2014. Έχουμε φθάσει να καλύψουμε περίπου το μισό από ό,τι χάσαμε».
  Δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα η τήρηση του νόμου
   Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού στην Κω και στο σχετικό βιντεάκι που διέρρευσε στο Διαδίκτυο: «Είδα σε μία συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν από τους επιχειρηματίες να του ζητά να αλλάξει η κείμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το πενθήμερο και το οκτάωρο. Έλεγε μάλιστα μετ' επιτάσεως 'όχι έξι μέρες εργασίας, επτά ημέρες'. Το δεύτερο αίτημα του επιχειρηματία ήταν το αίτημα να τελειώνουμε με τους εκβιαστικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε:
   «Γιατί όμως είναι εκβιασμός να ζητείται από όλους να δίδουν τα δικαιώματα που ορίζει ο νόμος στους εργαζομένους; Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκλεισε χωρίς να απαντήσει ευθέως σε αυτά που έλεγε ο επιχειρηματίας, αλλά με το μήνυμα ότι θέλει να είναι οδοστρωτήρας για τα εμπόδια μπροστά στην επιχειρηματικότητα. Δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα το να τηρείται ο νόμος, να τηρείται το οκτάωρο και το πενθήμερο. Η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ταυτόχρονα αναπτυξιακό μοχλό και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η επόμενη μέρα για τη χώρα δεν περνάει λοιπόν μέσα από την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αντίληψη να αφήσουμε τους εργαζόμενους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τους εργοδότες και με το κράτος σε ρόλο θεατή».
  "Ωραία ιδέα", αλλά δείτε τι έγινε στην Τράπεζα Πειραιώς
   Ο Αλ. Τσίπρας αποδοκίμασε την άποψη της ηγεσίας της Ν.Δ. ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αυτορρυθμίζεται. Αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μπορούν να συναποφασίζουν, και προσέθεσε: «Είναι μία ωραία ιδέα, μόνο που οι όροι της συναπόφασης όταν η ανεργία είναι στο 18% δεν είναι ισότιμοι»!
   Αναφερόμενος στη δουλειά τού ΣΕΠΕ τόνισε ότι χρειάστηκε να μπουν μερικά τσουχτερά πρόστιμα όπως στην Τράπεζα Πειραιώς, υπήρξαν όμως σημαντικά αποτελέσματα. «Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε από το 20% στο 8,9%... Η ηλεκτρονική δήλωση ωραρίου και υπερωριών που θεσπίστηκε από το υπουργείο Εργασίας υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που είδαν τις υπερωρίες τους να δηλώνονται το τελευταίο οκτάμηνο από 348.000 σε 726.000 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και τον συνολικό αριθμό των δηλωμένων ωρών να αυξάνεται κατά 170%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας, που δεν δηλώνονταν πριν πουθενά, σήμερα δηλώνονται και πληρώνονται».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στην κεντρική Διεύθυνση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη προκειμένου να τηρείται η νομιμότητα στην αγορά εργασίας. Προκειμένου η χώρα μας να μην έχει άβατα και να μην έχει, αν θέλετε, φωλιές εργοδοτικής αυθαιρεσίας και να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ότι υπάρχει νόμος ότι μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, την εφαρμογή του νόμου.
Και θέλω να πω, ξεκινώντας από αυτό που είπε ο Νάσος πιο πριν, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να γνωρίζουμε, πως η δική σας η δουλειά, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο το βρήκαμε υποστελεχωμένο, αλλά όχι μόνο υποστελεχωμένο, κυρίως αδρανοποιημένο, σε ό, τι αφορά τις δυνατότητες που είχε να κάνει πραγματικούς ελέγχους.
Ακριβώς επειδή κυριαρχούσε μια διαφορετική αντίληψη για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις. Η δική σας η δουλειά, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μια πολύ κρίσιμη δουλειά.
Και πραγματικά θέλω να σας ευχαριστήσω, για το γεγονός ότι βρεθήκατε στο καθήκον σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, διότι εμείς, από ψηλά πολλές φορές, βλέπουμε όλα αυτά τα ζητήματα ως στατιστική. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με αριθμούς.
Όμως, πίσω από τους αριθμούς, ιδίως όταν μιλάμε για εργαζόμενους, κρύβονται ανθρώπινες ζωές, ιστορίες εργαζομένων που όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αρχίσει να εφαρμόζεται μια πολιτική ισχυρής βούλησης για να εφαρμοστεί η νομιμότητα, βρισκόντουσαν, σχεδόν, στη σκιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Και πολλές φορές με την αίσθηση που κυριαρχεί, δυστυχώς, έξω από εδώ, στην πραγματική ζωή, ότι το μόνο δίκαιο που ισχύει, είναι το δίκαιο του ισχυρού.
Και πολλές φορές γνωρίζω, ότι βρεθήκατε αντιμέτωποι και με δύσκολες καταστάσεις, βρεθήκατε αντιμέτωποι και με απειλές, βρεθήκατε αντιμέτωποι και με συνθήκες δύσκολες προκειμένου να επιτελέσετε το καθήκον σας.
Το αποτέλεσμα, βεβαίως, είναι ότι έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά το νερό στ’ αυλάκι. Σίγουρα, δεν έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε μια αγορά εργασίας, όπου στο 100% θα τηρούνται όλοι οι νόμοι, δεν θα υπάρχει παραβατικότητα. Όμως, νομίζω,  ότι ορισμένοι αριθμοί που καταφέραμε να πετύχουμε, για να μιλήσω πάλι εγώ από την πλευρά αυτών που βλέπουν τις στατιστικές, σε ένα μεγάλο βαθμό, οφείλεται και στην δική σας συνεισφορά.
Βεβαίως, ενισχύσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και σε ανθρώπινο, έμψυχο δυναμικό, γνωρίζω πολύ καλά, ότι χρειάζεται ακόμα περαιτέρω ενίσχυση. Και προγραμματίζεται, έχω ήδη επικοινωνήσει, έχουμε σχεδιάσει με την αρμόδια Υπουργό να υπάρξουν 150 θέσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το επόμενο διάστημα. Ακριβώς για να ενισχυθεί αυτός ο ουσιαστικός ρόλος και, βεβαίως,  για πρώτη φορά προσλήψεις και Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας κάτι το οποίο έχει να γίνει από το 2000.
Θέλω, όμως, να μου επιτρέψετε, να εκφράσω μια συνολικότερη συλλογιστική. Διότι, εάν θέλετε, εδώ υπάρχει και μια σύγκρουση δύο διαφορετικών αντιλήψεων για το πώς η κοινωνία μας θα βγει από την κρίση, η οικονομία μας θα βγει από την κρίση και η κοινωνία θα βγει από την κρίση. Και πως θα ανακυκλωνόμαστε μέσα σε αυτή την κρίση, διαρκώς, χωρίς να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα της συλλογικής προόδου.
Η άποψη που εκφράζουμε εμείς και που προσπαθήσαμε μέσα σε δύσκολες  συνθήκες να την υλοποιήσουμε σε όλους τους τομείς και κυρίως τον τομέα της εργασίας. Είναι η άποψη που λέει, ότι η συλλογική πρόοδος, η ανάπτυξη, η προκοπή προϋποθέτει την ενίσχυση των αμοιβών των εργαζόμενων. Προϋποθέτει, όχι μόνο την ενίσχυση των αμοιβών, αλλά την μείωση της ανεργίας, περισσότερες δουλειές, ποιοτικές δουλειές. Και, κυρίως, προϋποθέτει, πέρα από την ενίσχυση σε αριθμό των θέσεων εργασίας και της ποιότητας  των θέσεων αυτών, προϋποθέτει και την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, των κανόνων. Πράγμα το οποίο στο τέλος της ημέρας σημαίνει ασφάλεια, για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.
Μια άλλη αντίληψη είναι αυτή η οποία λέει ότι για να έχουμε ανάπτυξη, προϋπόθεση είναι να συρρικνώσουμε το λεγόμενο μισθολογικό κόστος και να κάνουμε τα «στραβά μάτια» στην παραβατικότητα. Πιστεύω βαθιά, ότι αυτές οι δύο αντιλήψεις που συγκρούονται είναι και, όχι μόνο έχουν ένα ιδεολογικό πρόσημο, αλλά είναι και οι δύο αντιλήψεις για το ποια Ελλάδα θέλουμε.
Πιστεύω, επίσης, βαθιά, ότι η παραβατικότητα δεν είναι φιλική προς την επιχειρηματικότητα. Αντιθέτως, η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, στις συνθήκες και στους νόμους της αγοράς εργασίας, είναι η παλιά Ελλάδα που γνωρίσαμε και πρέπει να την αφήνουμε πίσω.
Όχι μόνο, διότι συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και γιατί δημιουργεί άνισες συνθήκες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ίδιους τους επιχειρηματίες. Όταν έχουμε τους υγιώς σκεπτόμενους, τους έντιμους επιχειρηματίες που τηρούν τους κανόνες, που τηρούν την νομιμότητα, που δεν φοροδιαφεύγουν, που δεν παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία. Και από την άλλη, έχουμε κάποιους «έξυπνους», κάποιους «πονηρούς», οι οποίοι θέλουν να κερδοσκοπήσουν, θέλουν να κερδίσουν κάτι περισσότερο. Πώς, όμως; Παραβιάζοντας την νομοθεσία, είτε φοροδιαφεύγοντας είτε μειώνοντας παρανόμως το μισθολογικό τους κόστος. Τότε, διαμορφώνεται, εκ των πραγμάτων, ένας άνισος ανταγωνισμός, ένας ανταγωνισμός, που βεβαίως, δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αυτό το οποίο οραματιζόμαστε εμείς, για το μοντέλο της υγιούς επιχειρηματικότητας  και της κοινωνικής προόδου.
Άκουσα, αυτές τις μέρες, είδα, μάλλον, στο διαδίκτυο σε μια συνάντηση που είχε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  με κάποιους εργοδότες στο χώρο του τουρισμού. Έναν από αυτούς, επίμονα να του ζητάει δύο πράγματα. Το πρώτο, να αλλάξει η κείμενη νομοθεσία εις ότι αφορά το πενθήμερο και το οχτάωρο. Και μάλιστα έλεγε μετ’ επιτάσεως,  όχι έξι μέρες, εφτά μέρες εργασία. Προκειμένου, βεβαίως, ειδικά στο χώρο του τουρισμού να υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα κέρδη, όμως ξεζουμίζοντας ανθρώπους. Παίρνοντας τους κατευθείαν από το σκλαβοπάζαρο, διότι τέτοιες συνθήκες εργασίας, εφτά συνεχόμενων ημερών, χωρίς να τηρείται δηλαδή το πενθήμερο και το οχτάωρο, μια κατάκτηση σημαντική στο χώρο της εργασίας. Τέτοιες συνθήκες εργασίας είναι συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Αλλά, εγώ δεν θέλω να μείνω σ’ αυτό, διότι αυτό έχει συζητηθεί πολύ. Θέλω να εστιάσω στο δεύτερο αίτημα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, και δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά με την αντίληψη. Το δεύτερο αίτημα, «να τελειώνουμε με τους ελέγχους, τους εκβιαστικούς», είπε, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Γιατί εκβιαστικοί οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας; Είναι εκβιασμός να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας, ότι θα είναι ίσος απέναντι στο νόμο; Και ότι ο ανταγωνισμός θα είναι υγιής ανάμεσα στους επιχειρηματίες, τηρώντας όλη την κείμενη νομοθεσία; Γιατί εκβιασμός; Είναι εκβιασμός να ζητείται από όλους να δίδουν τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες;
Βεβαίως, στο τέλος της συζήτησης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έκλεισε χωρίς να απαντήσει ευθέως σε αυτά τα αιτήματα, αλλά δίνοντας ένα μήνυμα. Ότι θέλει λέει να είναι οδοστρωτήρας απέναντι στα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά στην επιχειρηματικότητα.
 Και εγώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι για μας δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα το να τηρείται ο νόμος. Δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα το να τηρείται το οκτάωρο και το πενθήμερο. Δεν είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα το να υπάρχουν κανόνες δικαιοσύνης και για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιχειρηματίες.
Θέλω, τέλος, να σας πω, ότι όλα αυτά που «φωτογραφίζουν», το μοντέλο εργασίας, ανάπτυξης και λειτουργίας της ίδιας της κοινωνίας μας, πρέπει να έρθουν και να στοιχηθούν και με τις εξελίξεις που έχουμε το τελευταίο διάστημα και αφορούν στις σημαντικές κατ’ εμάς επιτυχίες, στα πλαίσια της δημοσιονομικής δυσκολίας που βρεθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, και αφορούν τις σημαντικές επιτυχίες σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων. Την αύξηση, δηλαδή, του κατώτατου μισθού που μέσα σε μια νύχτα είχε μειωθεί κατά 22%, ας μην το ξεχνάμε, το 2012, κατά 11% πριν από λίγους μήνες.
Είμαι ευτυχής που πληροφορήθηκα σήμερα ότι  μέσα και από τους δικούς σας ελέγχους, τηρείται η αύξηση του κατώτατου μισθού σχεδόν καθολικά, δεν υπάρχουν παραβιάσεις για τους εργαζόμενους που παίρνουν τον κατώτατο μισθό. Και, βεβαίως, όχι μόνο τηρείται, αλλά και δεν έχει δημιουργήσει, όπως πολλοί είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν, προβλήματα σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.  Αφομοιώθηκε αυτή η αύξηση του 11%. Όχι μόνο δεν είχαμε μείωση στον αριθμό των προσλήψεων στο πρώτο τετράμηνο του 2019, είχαμε 110.000 προσλήψεις. Συνεχίζεται δηλαδή ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας. Μέχρι την 31η του Δεκέμβρη του 2018, έχουμε καλύψει ένα σημαντικό χάντικαπ 380.000 θέσεων εργασίας από το 1 εκατομμύριο που χάθηκαν την πολύ δύσκολη τετραετία 2010-2014, 2015. Και μαζί με τις 110.000 περίπου που έχουμε υπολογίσει, με βάση τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», στο πρώτο τετράμηνο του 2019 βρισκόμαστε σε έναν αυξητικό ρυθμό, σε μια δυναμική ενίσχυσης της εργασίας. Έχουμε φτάσει δηλαδή να καλύψουμε σχεδόν το μισό από όλα όσα χάσαμε την καταστροφική πενταετία 2010-2015.
Με αυτούς τους ρυθμούς, λοιπόν, μπορούμε να ξαναγίνουμε στο τέλος της επόμενης τετραετίας - και να το βάλουμε αυτό ως εθνικό στόχο- μια κανονική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον σκληρό της πυρήνα. Διότι δεν μπορεί να είναι κανονική χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια χώρα που έχει ανεργία 18% όσο είναι σήμερα, πόσο δε μάλλον 28% περίπου το 2014, 26% όταν την παραλάβαμε.
 Κανονική χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαίνει μια χώρα με ανεργία αντίστοιχη των υπόλοιπων χωρών, στο μέσο όρο δηλαδή της Ε.Ε και με δικαιώματα στους εργαζόμενους, με ποιοτικές θέσεις εργασίας, ασφαλείς θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Αυτό πρέπει να είναι κατ’ εμάς ο εθνικός στόχος για την επόμενη τετραετία και ένα μοντέλο στο οποίο αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε για να φτάσουμε ως εκεί.
Βεβαίως, από την άλλη πλευρά υπάρχει η άποψη - την περιέγραψα λίγο πιο πριν εστιάζοντας στον τομέα της παραβατικότητας – ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αυτορυθμίζεται χωρίς κανόνες. Μπορεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο να συναποφασίζουν. Είναι μια πολύ ωραία ιδέα, αυτή της συναπόφασης. Όμως, όταν ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι το 18% των ενεργών πολιτών βρίσκονται στην ανεργία και ότι πολύ εύκολα και αυτός μπορεί να βρεθεί στην ανεργία, να είστε σίγουροι ότι δεν είναι ισότιμοι οι όροι της συναπόφασης.
Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτεία, το Υπουργείο Εργασίας, πρέπει να έχει, οφείλει να έχει μια διαρκή παρουσία εποπτείας και ελέγχου στην αγορά εργασίας. Και αυτό προσπάθησε να κάνει μέσα σε δυσκολίες αλλά με μεγάλη επιτυχία πιστεύω, χάρη και σε σας, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας τα προηγούμενα χρόνια.
Μόνο από τη θέσπιση της ηλεκτρονικής δήλωσης των υπερωριών για όλες τις επιχειρήσεις, είχαμε πάρα πολύ σημαντικά κέρδη. Μόνο από αυτή τη θέσπιση, 6 εκατ. ώρες δηλώθηκαν μέσα σε 8 μήνες. 6 εκατ. ώρες υπερεργασίας, δηλαδή της μία ώρας παραπάνω, που στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ο εργαζόμενος καθόταν χωρίς να μπορεί να αντιμιλήσει προφανώς και χωρίς να τις πληρώνεται. Από τους 320.000 εργαζόμενους, οι οποίοι δήλωναν υπερωρίες, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε αυτούς τους 8 μήνες, διπλασιάστηκε πάνω 700.000.
Και, βεβαίως, να αναφερθώ ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως στις τράπεζες, όπου οι τραπεζικοί υπάλληλοι, έχω την αίσθηση ότι χάρη στις δικές σας προσπάθειες, τους ελέγχους, αλλά και την πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου, συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει νόμος για αυτούς και ότι δουλεύουν πια σε ωράρια ανθρώπινα και όταν είναι ανάγκη να δουλέψουν παραπάνω, πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Και πληρώνονται και την ώρα της υπερεργασίας αν αυτή είναι αναγκαίο να συμβεί.
Πώς γινόταν όλο αυτό στο παρελθόν το γνωρίζουμε. Εκεί που έχουμε φτάσει να μιλάμε για την ανάγκη να ψηφιοποιηθούν τα πάντα στη δημόσια διοίκηση, οι τράπεζες είχαν τρία διαφορετικά βιβλία κάτω από το συρτάρι. Διότι επέμεναν, η καταγραφή των υπερωριών να γίνεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, με το χαρτί και το μολύβι. Και είχαν ένα βιβλίο για όταν έρχεται η Επιθεώρηση Εργασίας, ένα άλλο για όταν δεν έρχεται και αυτό που θα παρουσίαζαν στο τέλος. Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθήσαμε έχοντας πολιτική βούληση σύγκρουσης να την ανατρέψουμε.
Πετύχαμε πολλά σε αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, χρειάστηκε να μπούνε και κάποια τσουχτερά πρόστιμα, όπως αυτό στην τράπεζα Πειραιώς ύψους 1,5 εκατ. Αλλά αν δεν συγκρουστείς, ιδίως όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αν δεν έχεις σαφή πολιτική βούληση και αν δεν συγκρουστείς, δεν έχεις αποτέλεσμα.
Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι υπήρξαν σημαντικά αποτελέσματα, καταγράφονται και από τις στατιστικές έρευνες της «ΕΡΓΑΝΗ». Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε από το 20% στο 8,9% σήμερα. Υπάρχει ακόμα, είναι ένα αγκάθι στην αγορά εργασίας, όπως και η υποδηλωμένη, αλλά αυτή η σημαντική  μείωση είναι μια σημαντική κατάκτηση. Και πιστεύω ότι και σε αυτό τον δρόμο πρέπει να προχωρήσουμε.
Όπως, βεβαίως, και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο για μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Ενώ στα σκληρά χρόνια της πολύ έντονης κρίσης 2012-2013 είχαμε φτάσει στο σύνολο της εργασίας, να είναι σχεδόν το 60%, 55%-60% των θέσεων, θέσεις μερικής απασχόλησης, να έχει αντιστραφεί ο συσχετισμός μερικής - σταθερής απασχόλησης. Ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των θέσεων μερικής απασχόλησης από αυτόν της σταθερής. Σήμερα ξαναβρισκόμαστε κοντά στα προ κρίσης επίπεδα με ένα 70% σταθερή, 30% μερική.
Βεβαίως πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η αναλογία. Να αυξηθεί υπέρ των θέσεων σταθερής, μόνιμης και ποιοτικής εργασίας. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται αυτή η πολιτική βούληση στήριξης της νομιμότητας, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.
Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω θερμά για όλα αυτά τα επιτεύγματα. Διότι έγιναν χάρη σε σας, με λιγοστές δυνάμεις. Ο αριθμός των εργαζομένων και των επιθεωρητών είναι ακόμα μικρός. Δέσμευσή μας να τον αυξήσουμε. Διότι έχουμε την πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε συνθήκες δικαιοσύνης και να σταματήσουμε την εικόνα της εργασιακής ζούγκλας και της επικράτησης του δίκαιου του ισχυρού που επικρατεί ακόμα εκεί έξω.
Έχουμε να δώσουμε ακόμα σημαντικές και μεγάλες μάχες για να το πετύχουμε αυτό, αλλά είμαι βέβαιος ότι με την αποφασιστικότητα και την συνεισφορά σας, θα το καταφέρουμε.
Για ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ θερμά.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 1:03 pm


Τι δείχνει για το μέλλον ο εκβιασμός των διαγνωστικών κέντρων

- Καλώς έγιναν αυτά τώρα, πριν τις εκλογές. Έτσι η κοινωνία μπορεί να πάρει μια ιδέα για το τι θα συμβεί αν η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη καταφέρει να έρθει στα πράγματα
- Να καταλάβει πόση αρπακτικότητα και πόση αυθαιρεσία μπορεί να αναδυθεί από την κρατικοδίαιτη και άνευ ανταγωνισμού επιχειρηματικότητα


   Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκβιασμός των διαγνωστικών κέντρων ασκήθηκε ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές.
   Η παράνομη απαίτησή τους να εισπράττουν από τους ασφαλισμένους το 85% του κόστους της εξέτασης (αλήθεια, δεν υπήρξε πουθενά ένας εισαγγελέας που να ενδιαφέρεται για την παραβίαση των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ;) επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας που τελικά -έτσι πίστευαν- θα το χρεωνόταν πολιτικά η κυβέρνηση.
   Και, ταυτόχρονα, τα διαγνωστικά απέδειξαν ότι προσδοκούν την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με μια κυβέρνηση «πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα», εις βάρος, φυσικά, του δημοσίου συμφέροντος.
   Έτσι η κοινωνία μπορεί να πάρει μια ιδέα για το τι θα συμβεί αν η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη καταφέρει να έρθει στα πράγματα. Να καταλάβει πόση αρπακτικότητα και πόση αυθαιρεσία μπορεί να αναδυθεί από την κρατικοδίαιτη και άνευ ανταγωνισμού επιχειρηματικότητα. Πόση πίεση μπορούν να ασκήσουν τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα όταν βρουν περιβάλλον «φιλικό προς την ιδιωτική πρωτοβουλία».
   Πόσο κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή κρύβουν οι φαινομενικά αθώες εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για αγορά υπηρεσιών του ΕΣΥ από ιδιώτες και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα στη δημόσια υγεία. Όλα θα πηγαίνουν ρολόι μέχρι οι ιδιώτες να καταλάβουν ότι μπορούν, εκβιάζοντας, να κερδίσουν περισσότερα. Και το κράτος, προκειμένου να ανταποκριθεί, θα επιταχύνει το ξήλωμα της δημόσιας υγείας.
   Καλώς λοιπόν έγιναν αυτά τώρα, πριν τις εκλογές. Ώστε να καταλάβει ο κόσμος και να πάει στην κάλπη με νου και γνώση. Ξέροντας δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που θα υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και ποιοι σκοπεύουν να το μοιραστούν με τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα ως λάφυρο.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:51 am


Όλγα Γεροβασίλη: Aποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής

Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της


   "Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα" σημειώνει σε δήλωσή της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη
   Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα.
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής.
Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 8:55 pm


Ξεκινά τον Ιούλιο το νέο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»

- Με διευρυμένα εισοδηματικά όρια, προκειμένου να έχουν δυνατότητα ένταξης και νοικοκυριά με μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα
- Γ. Σταθάκης: Στο προηγούμενο πρόγραμμα εντάχθηκαν 43.000 κατοικίες
- Πρόεδρος ΤΕΕ: Πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα κινήσει την αγορά


   Στις 12 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με διευρυμένα εισοδηματικά όρια, προκειμένου να έχουν δυνατότητα ένταξης και νοικοκυριά με μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα.
   Το νέο πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ (250 εκατ. δημόσια χρηματοδότηση και 150 εκατομμύρια ιδιωτική συμμετοχή) ενώ υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν 25.000 ιδιωτικές κατοικίες.
   Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν στον πρώτο κύκλο του Εξοικονομώ κατ' Οίκον ο οποίος προκηρύχθηκε πέρυσι. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ανώτατο εισοδηματικό όριο που ήταν 50.000 ευρώ για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί σημαντικά η ενδεχομένως ακόμη και θα καταργηθεί ώστε, όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Μιχάλης Βερροιόπουλος, πολίτες που ανήκουν στα μεσαία στρώματα να μπορούν να τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης του προγράμματος.
   Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι 70%, ποσοστό που εφαρμόζεται στα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα ενώ στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα το ποσοστό επιδότησης μειώνεται και τελικά αντί επιδότησης παρέχεται άτοκο δάνειο.
   Το σύνολο των χαρακτηριστικών του προγράμματος θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες με την δημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής.
   Μιλώντας κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 43.000 κατοικίες εκ των οποίων οι 15.000 έχουν ήδη αναβαθμιστεί ενεργειακά ενώ οι επενδύσεις που κινητοποιήθηκαν έφτασαν τα 640 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε εξάλλου ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του 10% των κτιρίων της χώρας που προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο ενέργειας και κλιματικής αλλαγής οδηγεί σε επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη δεκαετία 2020 - 2030 καθώς και σε δημιουργία πάνω από 25.000 νέων θέσεων εργασίας.
   Παράλληλα ανακοινώθηκε η προκήρυξη προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δημοσίου συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ώριμα έργα προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση και αφορούν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κολυμβητήρια και λοιπά δημοτικά κτίρια.
   Ο γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής ανέφερε ότι η αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων θα γίνει με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ κάλεσε τους ενδιαφερόμενους φορείς να μελετήσουν ενεργειακά τα κτίριά τους ώστε να είναι έτοιμοι να υποβάλουν προτάσεις.
   Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα κινήσει την αγορά εφόσον κινηθεί αρκετά γρήγορα, ενώ δήλωσε ότι το ΤΕΕ θα είναι παρών να βοηθήσει όπου μπορεί με ανθρώπινο δυναμικό τεχνογνωσία και τεχνικές οδηγίες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 12:01 pm


Με γραμμή Ν.Δ., περί 4ου Μνημονίου, το ΚΙNΑΛ

- Ο Γ. Καμίνης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, "φοβάται" 4ο Μνημόνιο λόγω των... παροχών Τσίπρα
- Στο "γαλάζιο" αφήγημα της "καμένης γης" προσχωρεί και η Φ. Γεννηματά


   Σε στρατηγικό ίλιγγο βρίσκεται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παρότι επαναλαμβάνει μονότονα το πόσο “προοδευτική” παράταξη είναι και πόσο πολύ επιθυμεί να γίνει το “ανάχωμα” απέναντι στη συντήρηση της Δεξιάς, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει την προσμονή του για νίκη και αυτοδυναμία της Ν.Δ., αλλά πλέον συμμερίζεται και το προεκλογικό αφήγημα περί “καμένης γης” που προσπαθεί να στήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει την (όχι και τόσο) κρυφή ατζέντα του για την επόμενη μέρα.
   Ο Γ. Καμίνης, πρώην δήμαρχος και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής, που η Φ. Γεννηματά τελικά τοποθέτησε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έσπευσε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, να δηλώσει ότι ένα 4ο Μνημόνιο “είναι πάρα πολύ πιθανό” και ότι ο ίδιος δεν θα το απέκλειε. Την ευθύνη, γι’ αυτόν τον κίνδυνο που διαβλέπει, την απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στις “παροχές” του που, όπως άφησε να εννοηθεί, υπονομεύουν τα πλεονάσματα. “Τον ακούσαμε να τάζει λαγούς με πετραχήλια”, “η αναφορά του ότι έχουμε την οικονομία θωρακισμένη μού θύμισε Καραμανλή και με έκανε να ανατριχιάσω” είπε για τον πρωθυπουργό. Παρέπεμψε γενικά και αόριστα σε “σοβαρούς ανθρώπους” που αρθρογραφούν ότι “αυτές οι παροχές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας” και πρόσθεσε ότι “εγώ φοβάμαι πάρα πολύ” για το μέλλον της οικονομίας.
  Γεννηματά όπως Καμίνης
   Χθες η Φ. Γεννηματά υπονόησε την ίδια “αγωνία”, αν και με πιο εύσχημο τρόπο, αποφεύγοντας να κάνει ευθεία αναφορά σε “4ο Μνημόνιο”. Άλλωστε το είχε κάνει ήδη ο υποψήφιός της, τον οποίο επέλεξε για να “συμβολίσει τη διεύρυνση προς τον προοδευτικό χώρο”, ο Γ. Καμίνης. Είπε, από συνέδριο για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ότι “δεν χρειάζεται παρά να διαβάσει κανείς την έκθεση των θεσμών και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να συνειδητοποιήσει την καθήλωση της ελληνικής οικονομίας και τον κίνδυνο νέων αδιεξόδων. Κι αυτό παρά τις πολύχρονες προσπάθειες και κυρίως τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει αφήνοντας πίσω βαριά κληρονομιά”.
  “Εγγυήτρια” της σταθερότητας
   Μετά το ξήλωμα των ίσων αποστάσεων προς όφελος μιας καθολικής μονομέτωπης επίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τακτική που συνέπεσε χρονικά και με την αποπομπή Βενιζέλου, η Φ. Γεννηματά και τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να μετριάσουν τις εντυπώσεις προσέγγισης με τη Ν.Δ. που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και εκτοξεύουν πού και πού μια βολή και προς τη “γαλάζια” παράταξη.
   Την ίδια στιγμή όμως, όχι μόνο δεν ζητούν στρατηγική ήττα του, κατά τα άλλα, “ιδεολογικού αντιπάλου της”, της Ν.Δ., αλλά του ΣΥΡΙΖΑ, “ώστε να μην μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις”, αλλά και προαναγγέλλουν ότι θα παρέχουν συναίνεση σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου χρειάζεται.
   Από την ίδια ομιλία και με αφορμή τους όρους για προσέλκυση επενδύσεων, η Φ. Γεννηματά αξιοποίησε την ευκαιρία για να στείλει το μήνυμα πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στην επόμενη διακυβέρνηση. “Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα” είπε, εξηγώντας ότι αυτή “εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις”.
  Ταυτόσημες θέσεις με τη Ν.Δ. για τη φορολογία
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αντιπολιτευτικού παροξυσμού της Χαρ. Τρικούπη είναι ότι ενώ η Φ. Γεννηματά σε χθεσινή ομιλία της παρουσίασε θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη φορολογία προκειμένου να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές του, οι θέσεις που ανακοίνωσε είναι ταυτόσημες με της Ν.Δ., την οποία όμως επίσης κατηγόρησε ότι “η οριζόντια μείωση των φόρων που επαγγέλλεται δεν θα φέρει αυτόματα την ανάπτυξη”...
  Δεν άκουσε τον Χαρίτση
   Σε ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα, η Φ. Γεννηματά αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της για τις επενδύσεις κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν βρήκε μια λέξη να πει στην ομιλία του για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Είτε συνειδητά είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρέκαμψε το γεγονός ότι, λίγο πριν από τον Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Αλ. Χαρίτσης παρουσίασε τους προγραμματικούς στόχους για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις (έως το 2025 διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων, περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ, με χρηματοδοτήσεις 15 δισ ευρώ για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία).

  ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ. ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
  Η Γεννηματά αποδέχεται τις θέσεις Καμίνη, που ταυτίζονται με το αφήγημα Μητσοτάκη;
  «Για ποιες "παροχές", αλήθεια, μιλάει ο κ. Καμίνης; Εννοεί αυτές που υπερψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής;»
   Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ότι “οι παροχές της κυβέρνησης στην ουσία υπονομεύουν το μέλλον της χώρας” και ότι “είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην επιβολή ενός 4ου Μνημονίου”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε “ξεκάθαρες απαντήσεις της κ. Γεννηματά”. Συγκεκριμένα, στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν: “Για ποιες 'παροχές', αλήθεια, μιλάει ο κ. Καμίνης; Εννοεί αυτές που υπερψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής; Συμμερίζεται, άραγε, τις απόψεις του κ. Καμίνη, οι οποίες ταυτίζονται με το αφήγημα της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, που ψάχνει άλλοθι για να φέρει ξανά πίσω τις πολιτικές ΔΝΤ, ώστε να επιβάλει την αντικοινωνική και σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική του;”.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 11:46 am


Στάζει αίμα το μάτι τους: Κόψτε τις συντάξεις, λάθος η 13η - VIDEO

- Ο οδοστρωτήρας δεν είναι μόνο για τα εργασιακά
- Θέλουν να ξαναφέρουν το ΔΝΤ από την πίσω πόρτα


   Ανοιχτά υπέρ της περικοπής των συντάξεων τάχθηκε ξανά η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και γνωστή για τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις της, κατακρίνοντας μάλιστα την κυβέρνηση για την 13η σύνταξη.
   Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του 2ου InvestGR forum, υπεραμύνθηκε της άποψης της ότι θα πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, καθώς, όπως είπε, στην Ελλάδα «πληρώνουμε το υψηλότερο ποσοστό ως προς το ΑΕΠ για τις συντάξεις και επανέλαβε ότι ήταν λάθος το να δοθεί η 13η σύνταξη».
   Η Μιράντα Ξαφά δεν έμεινε εκεί αλλά αναφέρθηκε και στις κρατικές επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ζημιογόνες, καθώς, όπως είπε, επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, συμβουλεύοντας την χώρα να σκεφτεί καλά για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εννοώντας, προφανώς, ότι θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ή ίσως και να χαριστούν, όπως άλλωστε συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 11:22 am


14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Στην Άρτα τη γιορτάζουμε προσφέροντας δώρο ζωής

- Εθελοντική Αιμοδοσία: Ασφαλές αίμα για όλους
- Οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ. Αν υπάρχει αίμα, είναι γιατί υπάρχετε όλοι εσείς!!!

   Την Παρασκευή 14 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Και, όπως σε κάθε γιορτή, οι καλεσμένοι φέρνουμε δώρα.
   Δίνουμε το πολυτιμότερο δώρο, το δώρο της ζωής. Δίνουμε άλλο ένα γέλιο, άλλη μια αγκαλιά, άλλη μια βόλτα μ' ένα φίλο, άλλη μια επέτειο, άλλη μια ευκαιρία.
   Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άρτας, διοργανώνουν αιμοδοσία την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 9 π.μ. - 1:30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, Σκουφά 79.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:37 am


Δεν είναι αφελής η μεσαία τάξη

- Ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η δίκαιη ανάπτυξη με προοδευτικές ελαφρύνσεις και στήριξη για τους πολλούς
- Το αντίπαλο σχέδιο στηρίζει τους ισχυρούς και σημαίνει τεράστια οπισθοδρόμηση για όλους τους υπόλοιπους


   Πολλή φόρα φαίνεται να έχουν πάρει ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του στο χαϊδολόγημα της μεσαίας τάξης.
   Αλλά είναι προφανές ότι το χαϊδολόγημα αυτό βασίζεται σε λανθασμένες και απολύτως αυθαίρετες εκτιμήσεις.
   Πρώτον: Θεωρούν ότι η μεσαία τάξη αισθάνεται ανταγωνιστικά απέναντι στους πιο αδύναμους και τους επισφαλείς. Και ότι πιστεύει πως, αν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αφεθούν στην τύχη τους, η ίδια θα δει καλύτερες μέρες. Κάνουν λάθος. Η κοινωνία διατηρεί ακόμα χαρακτηριστικά συνοχής και αλληλεγγύης. Και θυμάται πολύ καλά ποιοι την έσπρωξαν στον γκρεμό. Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
   Δεύτερον: Πιστεύουν ότι η μεσαία τάξη νιώθει σύμμαχος με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και εδώ κάνουν λάθος: Οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι μικροί επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι η εύνοια του Κ. Μητσοτάκη στους δυνατούς θα χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός των ασθενέστερων. Και ότι οι ίδιοι δεν έχουν κανένα μέλλον στην ανάπτυξη που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος της Ν.Δ.
   Τρίτον: Θεωρούν ότι η μεσαία τάξη δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό κράτος. Και εδώ κάνουν λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί καταλαβαίνουν αρκετά ώστε να ενδιαφερθούν για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία πριν χάσουν οριστικά την πρόσβασή σε αυτές.
   Είναι λοιπόν λάθος οι υπολογισμοί της Ν.Δ. Και η Αριστερά πρέπει να εξηγήσει καθαρά στον κόσμο ότι ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η δίκαιη ανάπτυξη με προοδευτικές ελαφρύνσεις και στήριξη για τους πολλούς. Και ότι το αντίπαλο σχέδιο στηρίζει τους ισχυρούς και σημαίνει τεράστια οπισθοδρόμηση για όλους τους υπόλοιπους. Δεν είναι αφελής η μεσαία τάξη.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 9:47 am


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στους 4 νομούς της Ηπείρου


   Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.
   Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα.
   Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική περίοδο ορίζεται η Έφη Αχτσιόγλου.
   Ακολουθούν οι υποψηφιότητες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες:

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ ΑΝΝΙΤΑ
ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ
ΖΟΡΜΠΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΛΟΥΒΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΑΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΑ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
Β3' ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΡΩΣΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
ΖΑΡΚΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ)
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΕΦΑΛΑ ΒΙΚΥ
ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)
ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙΤΗ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΒΑΒΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ

Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΤΑΡΠΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΑΥΓΕΡΗ ΔΩΡΑ
ΓΑΙΤΑΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΤΣΟΛΠΑ ΣΟΦΙΑ
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΔΡΑΜΑΣ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΠΑΓΚΑΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΡΑΣΧΙΔΗΣ-ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΤΖΟΥΛΗΣ
ΕΒΡΟΥ
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ
ΜΠΕΖΙΑΤ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
ΡΟΥΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΪΧΑΝ
ΤΣΙΟΥΜΑΚΑ-ΤΣΑΤΣΑΡΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΚΙΟΥΡ
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΦΡΟΣΩ)
ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΥΗ
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΠΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΨΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΕΛΛΗΣ
ΚΡΗΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ
ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΡΙΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΖΑΡΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΝΘΟΥΛΑΚΗ ΚΑΦΕΝΙΑ
ΒΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΑΣΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΦΩΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΝΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΑΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΟΣΚΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΜΠΓΙΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ)
ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΡΤΗΣ
ΒΛΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΜΠΕΚΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΤΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΥ ΝΙΚΗ
ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗ ΦΑΝΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΑΣΣΗ ΟΛΓΑ
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΡΙΤΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΟΤΖΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
ΑΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΒΕΡΙΛΛΗΣ ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ
ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ-ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ
* ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΝΑ
ΓΕΛΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΟΥΡΛΑΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΑΚΗΣ
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΟΥΤΣΙΦΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΛΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΞΑΦΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΑΡΥΔΑΚΗ-ΓΡΙΜΑΝΗ ΚΙΚΗ
ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΩΠΟΔΗ-ΝΤΕΛΗΜΕΡΗ ΖΕΤΑ-ΖΩΗ
ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΜΑΥΡΕΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ (Συνεργαζόμενος – Πρόεδρος Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας)
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΧΑΪΑΣ
* ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ)
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΟΝΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΗΛΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΟΤΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΖΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΤΣΙΦΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ
ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΝΤΕΛΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΣΙΜΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΛΑΘΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΜΩΥΣΗΣ
ΣΚΟΝΔΡΙΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΗΛΙΩΡΙΤΣΑ ΗΛΕΚΤΡΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΙΧΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΩΡΙΚΗ ΜΥΡΤΩ
ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΩΚΙΔOΣ
ΓΚΙΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΚΟΥΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΑ
ΣΤΑΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΚΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ
ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΜΟΥ
ΓΑΓΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΙΟΥ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΣΕΡΓΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΚΑΣΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΟΣΧΟΝΑ ΑΝΝΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΓΓΕΛΑΤΑΚΗ ΑΛΕΚΑ
ΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΡΗΓΟΥ ΙΡΕΝ (ΕΙΡΗΝΗ)
ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΖΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΛΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ-ΛΟΥΤΡΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΧΑΝΙΩΝ
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ)
ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:07 pm


Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha: Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών - VIDEO

- Να εξηγήσουμε ποιο είναι το δικό μας σχέδιο και ποιος ο "οδοστρωτήρας" που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα
- Προτεραιότητα μας είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή για οφέλη στην μεσαία τάξη


   Έξοδος από τα μνημόνια, ή πισωγύρισμα είναι το δίλημμα των εκλογών όπως το προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha - "Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων"
   "Προτεραιότητα μας είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή για οφέλη στην μεσαία τάξη" τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
   Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε κατ αρχήν στα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της πλειοψηφίας που ανακοίνωσε πριν τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα. "Τα ανακοινώσαμε όταν επιτέλους είχαμε την δυνατότητα και θα τα υλοποιήσουμε χωρίς να διαλύσουμε τους πιο αδύνατους. Οι αντίπαλοι μας λένε ότι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν γενναίες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό θα ήταν καλό αν γινόταν δίχως περικοπές στα πιο χαμηλά και μεσαία στρώματα. Αυτά που προβάλλουν ως μεγάλες φοροελαφρύνσεις είναι οι αντίστοιχες μειώσεις και οι περικοπές που θα γίνουν στις δαπάνες σε μισθούς συντάξεις, στη στήριξη της παιδείας και του κοινωνικού κράτους"."Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες. Δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα"
Ανέφερε επίσης ότι "αν δεν υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα σχέδιο που έχει ήδη πει στον ελληνικό λαό τότε θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να τα ανατρέψουν, δηλαδή οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, οι μειώσεις του ΦΠΑ κ.α."
Αναφορικά με τον κ. Στουρνάρα ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι: Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε "πιστοληπτική γραμμή στήριξης".
Για τις "ορέξεις" που άνοιξαν τα μηνύματα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ομιλίες του.
Μόλις εξαγγείλαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Βέμπερ και αμέσως μετά ο κ. Ρεγκλινγκ.
Στις εκλογές στις 7 Ιουλίου, διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα για την επόμενη μέρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον στην εθνική κάλπη επικροτηθεί το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί θα παραμερίσουν μπροστά στην κοινή λογική. Αν δεν υπάρξει αυτό θα υπάρξουν μονάχα φοροελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους.
"Στην Έκθεση της Κομισιόν για πρώτη φορά υπήρξε ζήτημα απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα, που είχε να τεθεί από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, την διακυβέρνηση του τόπου. Τέθηκε για πρώτη φορά διότι, όπου στέκεται και ομιλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλά για το 1:5 ενώ εμείς το φέραμε στο 1:1"
"Κάθε χρόνο φεύγουν από το Δημόσιο 9.000" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι "εμείς καταφέρνουμε να προσλαμβάνουμε τόσους σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές. Η Ν.Δ. έχει πει μόνο για 1.500 αστυνομικούς που είναι με βάση το 1:5 οι μόνοι που μπορεί να προσλάβει."
Για τις μετατάξεις στην Βουλή ανέφερε ότι προφανώς δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για "καλύτερη θέση" για δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για μια πληγή. Ήταν λάθος αυτό που έγινε και αυτό μετά από την τροπολογία του κ. Τραγάκη.
Χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό στον ελληνικό λαό. Όχι μόνο στα μέλη μας και στα κόμματα. Όταν έμαθα για αυτό ζήτησα να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις και υπήρξε και η ακόλουθη αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου. Προς τιμήν της πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει.

"Η υπόθεση Novartis δεν τιμά το πολιτικό σύστημα"

"Η υπόθεση Novartis δεν τιμά το πολιτικό σύστημα" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας. Ένα διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία διότι όταν άλλες χώρες είχαν 4 δις λιγότερη φαρμακευτική δαπάνη...
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εξ αντικειμένου. Εμπιστευτήκαμε τη Δικαιοσύνη και δώσαμε πίσω την υπόθεση να την διερευνήσει όπως είχαμε κάνει και με την υπόθεση Παπαντωνίου.
Τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην διερεύνηση που βάζει ερωτήματα ή ασυλίας για κάποιους ή ομηρείας για κάποιους άλλους που δεν ευθύνονται. "Θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και να την αφήσουμε να λειτουργεί απερίσπαστα"
"Μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν"
"Οφείλουμε να είμαστε απολύτως προσεκτικοί και στο τι λέμε και το τι κάνουμε" είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή την κυβέρνηση ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από την Δικαιοσύνη. "Δεν έχουμε ανοικτά θέματα με την Δικαιοσύνη, ούτε δάνεια, ούτε Siemens, δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε κανένα λόγο να θέλουμε να ελέγξουμε την Δικαιοσύνη"
"Θα μιλάω με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο τον Κοτζιά. Θα τον τιμώ για την μεγάλη προσφορά του. Δεν μπόρεσα να τον μεταπείσω να συμμετέχει. Αν δεν βρεθούμε μαζί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σίγουρα θα είμαστε από κοινά μετερίζια στο μέλλον"
Για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε ότι είναι εφικτό να γυρίσει το αποτέλεσμα - ΄"Μπορούμε να το αντιστρέψουμε αν κοιτάξουμε με ειλικρίνεια τους ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν αλλά δεν μας έκλεισαν την πόρτα".

Να εξηγήσουμε ποιο είναι το δικό μας σχέδιο και ποιος ο "οδοστρωτήρας" που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα

"Να εξηγήσουμε ποιο είναι το δικό μας σχέδιο και ποιος είναι ο οδοστρωτήρας που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα".
Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα γιατί έχω κατακτήσει πράγματα που δεν γεννήθηκα για να τα αποκτήσω. Δεν γεννήθηκα σε πριγκιπικές καρέκλες. Όλη η παρουσία μου στην πολιτική έχει ένα γνώμονα, να είμαι χρήσιμος για την παράταξή μου και όταν απέκτησα θεσμικό ρόλο, για την πατρίδα. Βρέθηκα μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις.
Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να μην γυρίσει η χώρα πίσω - Ξέρετε κανέναν μαχητή να πηγαίνει για να χάσει; αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.
Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε επ' ουδενί. Ο υπουργός Άμυνας με την ευθύνη που τον διακρίνει έχει μιλήσει δημόσια και επ' ουδενί δεν μίλησε για θερμό επεισόδιο. Αυτό το είπε ο κ. Σημίτης και θα πρέπει να τον ρωτήσετε.
Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια ισχυρότερες συμμαχίες από αυτές που έχει τώρα. Έχει στέρεα θέση στον πυρήνα της Ευρώπης, αναδείχθηκε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και με τις συνεργασίες της σε Βαλκάνια, με το Ισραήλ και διεθνώς...
Δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία. Είμαστε μια χώρα ειρήνης, διαλόγου και συνεργασίας. Δεν απειλούμαι κανέναν και ούτε θα δεχθούμε από κανέναν να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Αν τολμήσουν να παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αυτό θα έχει συνέπειες είπε απαντώντας στην τελευταία ερώτηση της συνέντευξης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:35 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ θέλει να επαναφέρει το παραγωγικό μοντέλο που πτώχευσε τη χώρα

Στις εκλογές θα αναμετρηθούν προγράμματα. Προγράμματα που θα δείχνουν αν είναι ρεαλιστικά, αν είναι κοστολογημένα, αν ακολουθούν το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα και βεβαίως αν μας πάνε μπροστά ή μας γυρίζουν πίσω


   Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6 fm» και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.
   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα


Δημοσιογράφος : Καλημέρα και σε σας.


Δημοσιογράφος : Η κυρία Γεροβασίλη είναι από τις πέντε που κέρδισαν τον νομό στις Ευρωεκλογές.


Δημοσιογράφος: Αλήθεια είναι αυτό, πέντε ή έξι νομίζω. Γιατί ήταν ο νομός Άρτας, ήταν η Β΄ περιφέρεια Πειραιά, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Αχαΐα. Αυτοί ήταν οι πέντε νομοί στους οποίους ο Σύριζα ήταν πρώτο κόμμα.


Δημοσιογράφος: Και νομίζω και η Β΄ Πειραιά. 


Δημοσιογράφος: Ναι το είπα και η Β΄ Πειραιά. Κυρία Γεροβασίλη χθες άκουσα με μεγάλη προσοχή θα έλεγα, το προεκλογικό σας πρόγραμμα. Δεν είχα εικόνα στην τηλεόραση και δεν αναγνώριζα τις φωνές. Θα έλεγα ότι μοιάζει πολύ με της Νέας Δημοκρατίας: μειώσεις φόρων, τι; Τελικά είστε με τους φτωχούς ή με την μεσαία τάξη, γιατί έχουμε μπερδευτεί λίγο με εσάς.


Δημοσιογράφος: Τώρα πάμε μεσαία τάξη μάλλον.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μάλλον δεν μας προσέχατε πολύ όλο αυτό το διάστημα.


Δημοσιογράφος: Α, μην το λέτε κυρία Γεροβασίλη..


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μάλλον δεν προσέχατε.


Δημοσιογράφος: Όχι εμείς ο λαός, ο λαός καταψήφισε. 


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς μιλάω για την συζήτησή μας διότι ο λαός προφανώς και θα ακούσει και θα κρίνει. Και νομίζω ότι θα προσπαθήσει να ακούσει διότι οι εκλογές…


Δημοσιογράφος: Ναι, το λέω ξέρετε γιατί η μείωση της φορολογίας -γιατί εκεί στάθηκε κυρίως ο πρωθυπουργός θα μου επιτρέψετε να πω και σε άλλα θέματα- ήταν το κυρίως αφήγημα, είναι το κυρίως αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.  


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, μόνο που σε μας είναι πράξη. Υπάρχει μία διαφορά.


Δημοσιογράφος: Ναι, θα γίνει πράξη, άκουσα…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς έχουμε μιλήσει για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας. Όχι τώρα, αλλά σας θυμίζω από την Θεσσαλονίκη. Και σας θυμίζω ότι έχει νομοθετηθεί ήδη σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μέχρι το 2020 και το 1 % υλοποιείται από φέτος. Δηλαδή, θέλω να σας πω ότι προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίζουμε με τόσο υψηλή φορολογία σε διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, όπως αυτό που λέμε για τους μικρούς και τους μεσαίους. Αυτά όμως τα έχουμε ήδη πει και έχουμε αρχίσει να τα δρομολογούμε. 


Δημοσιογράφος: Τι δεν κατάλαβε ο λαός που είπε και ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν εννοώ αυτό. Κοιτάξτε το τι δώσαμε εμείς, να γίνει κατανοητό ότι είναι μια άλλη συζήτηση. Ωστόσο έχουμε την ευκαιρία τώρα, είναι ένας προεκλογικός χώρος και χρόνος μέχρι τις εκλογές για να μιλήσουμε ολοκληρωμένα. Διότι ξέρετε, μερικές φορές, οι τίτλοι δεν αποδίδουν την πραγματικότητα και κυρίως οι τίτλοι που σου βάζει ο αντίπαλος. Εμείς λοιπόν δεν μιλήσαμε ποτέ ότι πρέπει να είναι υψηλή η φορολογία αλλά ότι πρέπει να είναι δικαιότερη. Και σε αυτό το βηματισμό συνεχίζουμε με σταδιακές μειώσεις, κοστολογημένες και ρεαλιστικές.


Δημοσιογράφος: Η διαφορά είναι ότι εσείς λέγατε για την αναγκαιότητα.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ορίστε;


Δημοσιογράφος: Εσείς λέγατε ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί αλλά επειδή κυβερνούσατε δεν είχανε μειωθεί γι’ αυτό ο κόσμος ψήφισε κατά.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση αυτή ολοκλήρωσε και υλοποίησε όρους μνημονίου σε μία χώρα την οποία παραλάβαμε χρεωκοπημένη. Και μία χώρα στην οποία σήμερα έχουμε φτάσει να έχει οικονομική ασφάλεια και με το μαξιλάρι που έχει δημιουργηθεί των περίπου 34 δισ. Αυτός όλος ο αγώνας δεν ήταν ούτε εύκολος, ούτε αυτονόητος. Και προφανώς ακολουθήσαμε ένα σχέδιο για να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια το οποίο απεδείχθη πετυχημένο. Δηλαδή βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια…


Δημοσιογράφος: Εντάξει κυρία Γεροβασίλη. Ο αντίλογος λέει ότι αν δεν κάνατε αυτά που κάνατε το πρώτο εξάμηνο του ‘15, η χώρα θα είχε βγει από το 2015 από τα μνημόνια και δεν θα χρειαζόταν να βγει το ‘19.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτές είναι εύκολες αναγνώσεις διότι είχαν προηγηθεί δύο μνημόνια με στόχο να βγάλουν την χώρα από τα μνημόνια και απέτυχαν και τα δύο. Το μνημόνιο που εφαρμόσαμε εμείς, όμως, πέτυχε να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο. Αυτή είναι η διαφορά. Και μέσα σε αυτό ασκήθηκαν πολιτικές οι οποίες δεν ήταν πάντα ούτε από εμάς, ούτε εύκολες αποφάσεις από εμάς…


Δημοσιογράφος: Όταν όμως εξαγγείλατε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ξέρατε ότι είχατε μνημόνιο μπροστά σας. Ξέρατε τις δυσκολίες και παρόλα αυτά το είπατε και παρόλα αυτά το ανακοινώσατε. Μήπως και τώρα είστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση; Δηλαδή ενώ ξέρετε ότι έχουμε δύσκολα πράγματα μπροστά μας, εξακολουθείτε να χαϊδεύετε αυτιά με 500.000 θέσεις εργασίας;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ μίλησα για την Θεσσαλονίκη της τελευταίας χρονιάς. Για το πρόγραμμα στη ΔΕΘ. Τελευταίας, εσείς αναφέρεστε στο ‘15.


Δημοσιογράφος: Αναφέρομαι στο ‘15. Ναι, βεβαίως.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το ‘15 όμως εμείς βάλαμε την πρότασή μας στον ελληνικό λαό και του είπαμε: κοιτάξτε, είμαστε υποχρεωμένοι να αναδιπλωθούμε και να οπισθοχωρήσουμε. Ποιος θέλει να διαχειριστεί την τύχη της χώρας; Και μας έδωσε την εντολή. Και τότε στην Θεσσαλονίκη ειπώθηκαν πράγματα όσον αφορά το πώς και με ποιο σχέδιο θα βγάλουμε την χώρα. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Σήμερα, λοιπόν, που έχουμε βγει από το μνημόνιο -επαναλαμβάνω δεν ήταν ούτε αυτονόητο, ούτε εύκολο-  σήμερα έχει το δικαίωμα, και εμείς να μιλήσουμε για το δικό μας πρόγραμμα αλλά και τα άλλα κόμματα…


Δημοσιογράφος: Μάλιστα, κύρια Γεροβασίλη. Όμως αυτό το επίτευγμά σας, ότι βγάλατε την χώρα από το μνημόνιο, το είπατε δυνατά και πριν από τις Ευρωεκλογές αλλά το αποτέλεσμα δεν σας δικαίωσε.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε. Εμείς δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι στο λόγο μας για να κρύψουμε ή να δικαιωθούμε. Εμείς θα μιλήσουμε ειλικρινά στον ελληνικό λαό. Θα μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας. Το πρόγραμμα που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε και να υλοποιούμε μόνοι μας με αξιοπρέπεια για την χώρα. Η αξιοπρέπεια της χώρας επανακτήθηκε. Αυτά δεν μπορούμε να τα παραβλέπουμε. Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίζουμε και πού παραλάβαμε την χώρα και τι κάναμε αυτά τα χρόνια που αποδεικνύουν τις προθέσεις μας και βεβαίως το πρόγραμμά μας την επόμενη τετραετία.


Δημοσιογράφος: Κυρία Γεροβασίλη είστε πολιτικός και ξέρετε ότι στην πολιτική πολλές φορές αυτού του είδους τα επιτεύγματα και αυτού του είδους οι επιτυχίες -στο βαθμό που εσείς το θεωρείτε επιτυχία και κάποιοι άλλοι όχι- προεξοφλούνται πολιτικά. Δηλαδή, λέει ok, αυτό έγινε. Τώρα από εδώ και μπρος θέλουμε κάτι καινούργιο. Προσδοκούμε κάτι καινούργιο. Μπορείτε να το εκφράσετε αυτό; Και το λέω για να επιστρέψω στην πρώτη ερώτηση γιατί εσείς ως τώρα υπερασπιστήκατε με πάθος τα πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Και προσφέρατε αυτή την 13η σύνταξη όπως την λέτε εσείς, οι άλλοι τη λένε επίδομα, το μπόνους στο τέλος του χρόνου κλπ. Από εδώ και μπρος όμως βλέπουμε αυτή τη στροφή στην επιχειρηματολογία σας και στην κατεύθυνσή σας προς τη μεσαία τάξη. Αυτά τα δύο μπορείτε να τα κάνετε μαζί; Θα τα κάνετε μαζί; Γιατί ο κ. Τσακαλώτος, τον άκουσα επίσης χθες, ήταν σε άλλη κατεύθυνση.


Δημοσιογράφος: Τι είπε ο Τσακαλώτος;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νομίζω είχαμε ακριβώς την ίδια…


Δημοσιογράφος: Είπε ας πούμε πάντα είναι αντίπαλός του η μεσαία τάξη, του κ. Τσακαλώτου.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό το εξής: «κανείς μόνος του στη κρίση». Αυτό έκρυβε μέσα του και πολιτικές προφανώς. Δεν ήταν μια ευχή ή μια συμπαράσταση.


Δημοσιογράφος: Βεβαίως.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και βεβαίως σταδιακά αρχίσαμε να υποστηρίζουμε εκείνα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και είχαν βρεθεί κάτω από τα όρια της φτώχειας ή και στα όρια της φτώχειας που, σας θυμίζω, βρέθηκε και μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης. Άρα, οφείλαμε να υπερασπιστούμε με προτεραιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε κανέναν Έλληνα πολίτη και νομίζω ότι αυτό θα ξαναρωτήσουμε τον ελληνικό λαό. Κάναμε καλά που προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε κανένα μόνο του, να μην αφήσουμε ανθρώπους να τρώνε στα σκουπίδια; Κάναμε καλά που εξασφαλίσαμε την πρόσβαση στην υγεία στα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους; Κάναμε καλά που δώσαμε επιδόματα ενοικίου; Έτσι; Αυτά, κοιτάξτε, αυτά ήταν υποχρέωσή μας να τα κάνουμε με βάση τις εξαγγελίες μας και το πρόγραμμα μας. Σήμερα η χώρα αναπνέει και προχωράμε. Έχουμε κάνει το ένα βήμα, πάμε να κάνουμε το ολοκληρωμένο βήμα. Αυτό θα πούμε στον ελληνικό λαό.


Δημοσιογράφος: Κυρία Υπουργέ, θα σας πουν όλοι καλά κάνατε, αλλά θα σας πουν η μεσαία τάξη, που λέτε ήταν από τις βασικές αιτίες που…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε στα δύο πρώτα μνημόνια.


Δημοσιογράφος: …θα σας πουν τα κάνατε καλά για τους άλλους φτωχοποιώντας εμάς. Αυτή είναι η ένσταση που υπάρχει.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι. Η μεσαία τάξη, σας θυμίζω, ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις είχαν κλείσει μέχρι το 2014, η ανεργία εκτινάχτηκε στο 28% μέχρι το 2014. Εμείς προσπαθήσαμε και αντιστρέφουμε αυτήν την εικόνα. Αλλά ξέρετε, η μεσαία τάξη η οποία τροφοδοτήθηκε από την κατανάλωση κλπ, έπρεπε να στηριχτούν και άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να φτάσουν στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα.


Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Δεν είναι μόνο, κυρία Γεροβασίλη, ότι εσείς την πιέσατε πάρα πολύ με τους φόρους και όχι μόνο τη μεσαία τάξη, είναι ότι την κάνετε και ταξικό αντίπαλο. Δηλαδή μέσα στην επιχειρηματολογία, όχι ίσως τη δική σας αλλά…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ποτέ δεν συνέβη αυτό.


Δημοσιογράφος: ...πολλούς συναδέλφους σας ουσιαστικά τους βάλατε απέναντι στις φτωχοποιημένες τάξεις και αυτό για μένα είναι το μεγάλο πρόβλημα.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, είναι άλλο να μιλάμε για το 5% μιας επιχειρηματικής ελίτ, η οποία έχει…


Δημοσιογράφος: Μα με την ελίτ μια χαρά τα πήγατε.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, εμείς δεν στηρίζουμε κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και από άποψη, αλλά ενώ την ίδια άποψη διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία, βλέπουμε να κάνει ακριβώς το αντίστροφο και να θέλει να μας επαναφέρει σε ένα τέτοιο μοντέλο, το οποίο πτώχευσε τη χώρα. Ποια είναι η διαφορετικότητα στο παραγωγικό μοντέλο που προτείνει η Νέα Δημοκρατία; Δεν βρίσκω. Βρίσκω ή το κρύβει και δεν μας το λέει...


Δημοσιογράφος: Κυρία Γεροβασίλη, δώστε μας πριν κάνει την ερώτηση ο κ. Φελέκης..


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: ή ότι θέλει να μας επιστρέψει στο ίδιο ακριβώς παραγωγικό μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα.


Δημοσιογράφος: Όχι, λέω, δηλαδή μας λέτε ότι μπορεί και να γυρίσει το παιχνίδι με δέκα μονάδες διαφορά στις Ευρωεκλογές;


Δημοσιογράφος: Σε 27 μέρες, ναι…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στις εκλογές δεν θα αναμετρηθούν τα ποσοστά των Ευρωεκλογών μεταξύ τους.


Δημοσιογράφος: Σωστό.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στις εκλογές θα αναμετρηθούν προγράμματα. Προγράμματα που θα δείχνουν εάν βασίζονται σε πραγματικότητα ή αν δε βασίζονται, αν είναι ρεαλιστικά, αν είναι κοστολογημένα, αν ακολουθούν το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα και βεβαίως αν μας πάει μπροστά ή μας γυρίζει πίσω.


Δημοσιογράφος: Και ποιος θέλετε να κυβερνήσει τη χώρα, ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και τελικά την ώρα που ο κάθε πολίτης θα πάει στην κάλπη για να αποφασίσει για τη ζωή του ακριβώς το δίλλημα θα είναι εκεί. Επομένως, ναι, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών βεβαίως και έδωσε ένα σήμα, βεβαίως και δίνει ένα δυνατό σήμα το οποίο και εμείς το πήραμε και όχι μόνο εμείς. Γι’ αυτό και γίνεται όλη αυτή η συζήτηση. Είναι ένα σήμα, ωστόσο δεν έκρινε τις εθνικές εκλογές. Μέχρι τότε λοιπόν υπάρχει δρόμος και μένει να φτάσουμε στην ημέρα της κάλπης που τότε όμως ελπίζω και από την πλευρά της αντιπολίτευσης να έχει ξεδιπλωθεί με ειλικρίνεια πρόγραμμα, γιατί προς το παρόν βρίσκονται σε μια κρυψώνα επί της ουσίας.


Δημοσιογράφος: Να σας πω κάτι άλλο. Εσείς είστε βέβαια στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και δεν μπορείτε εύκολα να διορίσετε αστυνομικούς. Εσείς διορίσατε κανέναν εκεί, που αυτά που έγιναν με την Τασία, τον Βούτση και αυτούς. Δεν ήταν όμορφη εικόνα αυτή.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Επειδή υπήρξα Υπουργός και στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κοιτάξτε… Κατ’ αρχάς δεν πρόκειται για διορισμούς, πρόκειται για μετατάξεις.


Δημοσιογράφος: Ναι, ότι είναι αυτό το πράγμα.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρόκειται για μετατάξεις οι οποίες αναλύθηκαν και με ποιον τρόπο γίνονται και μέσω κινητικότητας.


Δημοσιογράφος: Ε, δείχνει μια διάθεση βολέματος, ακόμη και ως μετατάξεις.


Δημοσιογράφος: Τελευταία στιγμή κυρία Όλγα Γεροβασίλη.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, θα αντισταθώ, θα αντισταθώ σε αυτό.


Δημοσιογράφος: Κυρία Γεροβασίλη, απόδειξη ότι το αποδοκίμασε και ο Πρωθυπουργός, απόδειξη ότι παραιτήθηκε και η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, είναι άλλο πράγμα σε μερικούς χειρισμούς όσον αφορά το θέμα και είναι άλλο πράγμα αν το σύστημα της κινητικότητας -και θα μου επιτρέψετε να το υπερασπίσω και να το υπερασπίσω- γιατί ξέρω και τι προσπάθεια κάναμε σειρά Υπουργών στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να εγκαθιδρύσουμε ένα σύστημα κινητικότητας δηλαδή…


Δημοσιογράφος: Ναι κυρία Γεροβασίλη αυτό γίνεται για να κάνουμε καλύτερο το Δημόσιο. Για να κάνουμε πιο λειτουργικό το Δημόσιο είναι η κινητικότητα. Δεν γίνεται μετάταξη παραμονή εκλογών για να πας από το Υπουργείο Παιδείας στη Βουλή.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, οι μετατάξεις δεν είναι μόνο γι’ αυτό. Δεν είναι καλύτερο μόνο. Στην κινητικότητα ξέρετε, από την ώρα που αιτείσαι μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάταξή σου, το διάστημα είναι τρεις με τέσσερις μήνες που σημαίνει: ό,τι ολοκληρώθηκε σήμερα έχει ξεκινήσει τρεις - τέσσερις μήνες και στη Βουλή, προκειμένου με συναίνεση διακομματική...  


Δημοσιογράφος: Ναι.Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …Το σύστημα της κινητικότητας έγινε για να καταργηθεί το ότι πρέπει να περάσω από Βουλευτή και από Υπουργό και ότι άλλο «πετάει», για να μπορέσω να μετακινηθώ, όπως έγινε διαχρονικά στη χώρα. Μετάταξη, απόσπαση χωρίς μέσον, δεν είχε γίνει ποτέ. Για να μην ξεχνιόμαστε.


Δημοσιογράφος: Ωραία. Δύο πράγματα.


Δημοσιογράφος: Οι μετατάξεις που πυροδότησαν αυτή την πολιτική ένταση δεν έγιναν με μέσον; Με μέσον δεν γίνανε;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι.


Δημοσιογράφος: Ε, πώς όχι κυρία Γεροβασίλη;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όπου δεν υπάρχει ψηφιακό οργανόγραμμα επίσης και μοριοδότηση των ανθρώπων που τις αιτούνται με βάση το περίγραμμα θέσης εργασίας δεν…


Δημοσιογράφος: Εδώ η κυρία Χριστοδουλοπούλου ομολόγησε ότι ναι είχα γνωριμίες και έγινε η μετάταξη. Τώρα γιατί το αρνείστε;


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Επειδή δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση αυτή.


Δημοσιογράφος: Ούτε εμείς θέλουμε να σας βάλουμε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και αυτή είπε κάτι άλλο, αλλά που δεν το είπε σωστά. Εν πάση περιπτώσει εγώ θέλω να υπερασπιστώ και το σύστημα κινητικότητας που είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα που εφαρμόζει η χώρα και καταργεί το ρουσφετολογικό σύστημα…


Δημοσιογράφος: Σωστό είναι αυτό. Μισό λεπτό. Δεν μπορεί να είναι όμως οι συγγενείς και οι φίλοι στην κινητικότητα. Εδώ έγινε ο ντόρος όλος…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στην κινητικότητα….


Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό. Έγινε ο ντόρος για δύο πράγματα. Πρώτον γιατί έγινε την τελευταία στιγμή; Μας λέτε εσείς ωρίμασε. Γιατί είχε γίνει πριν τρεις μήνες και το βασικότερο είναι σε συγγενείς, φίλους και παρατρεχάμενους. Αυτό έγινε.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ωραία. Θα σας εξηγήσω λοιπόν…


Δημοσιογράφος: Και γι’ αυτό ο Τσίπρας είπε στοπ. Στοπ είπε ο Τσίπρας.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …το θέμα της κινητικότητας. Ορθώς είπε ο Πρωθυπουργός, διότι διάφορα πράγματα δεν είναι να είναι άλλα, και άλλα να δείχνουν. Δεν είναι να συμβαίνουν απλώς, αλλά και να φαίνονται. Η κινητικότητα λοιπόν, οι θέσεις που προκηρύσσονται για κάλυψη από κινητικότητα βγαίνουν ανοιχτά στο διαδίκτυο. Και όποιος Οργανισμός δεν έχει ψηφιακά οργανογράμματα, με περιγράμματα, θέσεις εργασίας και αποδεδειγμένα κενά δεν μπορεί να συμμετάσχει στον μηχανισμό της κινητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά διαφανώς, χωρίς να προκαλούνται κενές θέσεις με μέσον, οι θέσεις αναρτώνται στο διαδίκτυο και έχει δικαίωμα ο καθένας να κάνει την αίτησή του και επίσης μετά την επιτροπή κινητικότητας, διαφανώς βγαίνει το γιατί πήγε ο ένας ή ό άλλος. Αυτό είναι το σύστημα της κινητικότητας.


Δημοσιογράφος: Όλοι θέλουν να πάνε στη Βουλή. Την τελευταία στιγμή και να είναι όλοι συγγενείς. Αυτό είναι.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στη Βουλή διαχρονικά διορίστηκαν τα παιδιά. Και διορίστηκαν - δεν μετατάχθηκαν ή αποσπάστηκαν απλώς. Διορίστηκαν τα παιδιά βουλευτών, Υπουργών παλαιότερων και εν ενεργεία. Και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.


Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Τελοσπάντων. Εγώ είδα ότι έχουν αυξηθεί κατά διακόσια άτομα.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε κ. Φελέκη. Είναι άλλο πράγμα ο συνεργάτης που θα πάρω εγώ ως Υπουργός στο γραφείο μου που προφανώς θα έχει μια πολιτική σχέση μαζί μου ή σχέση εμπιστοσύνης και είναι άλλο πράγμα το ποιος διορίζεται στο Δημόσιο. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.


Δημοσιογράφος: Εντάξει και διορισμούς στο Δημόσιο κάνατε κα Γεροβασίλη.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Διορισμούς στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ έχω προκαλέσει να μου φέρετε ένα παράδειγμα.


Δημοσιογράφος: Πάρα πολλές. Φορτώσατε το Δημόσιο όταν η κρίση προκλήθηκε από το Δημόσιο.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κάνετε λάθος.


Δημοσιογράφος: Με ΑΣΕΠ. Λέει με ΑΣΕΠ.


Δημοσιογράφος: Ναι αλλά το ΑΣΕΠ το έχετε κάνει λάστιχο οι πολιτικοί.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κάνετε λάθος. Είναι όλα μέσω ΑΣΕΠ και μάλιστα με αναβάθμιση του ρόλου του ΑΣΕΠ.


Δημοσιογράφος: Όταν του βάζετε τους όρους που θέτετε. Το ΑΣΕΠ επιλέγει με βάση τους όρους. Όταν ο όροι είναι σημαδεμένοι…


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ποιους όρους; Τους διαβάσατε για σημαδεμένους; Αυτά έχουν περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο και έχουν κριθεί θετικά κ. Κούτρα…


Δημοσιογράφος: Σύμφωνοι κυρία Γεροβασίλη. Αλλά είχατε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και βάζατε τους όρους σας.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …με σύμφωνη γνώμη και άλλων κομμάτων.


Δημοσιογράφος: Εν πάση περιπτώσει.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι θα επιμείνω. Δεν κάνουμε ό,τι θέλουμε. Άλλοι έκαναν ότι ήθελαν σε αυτή τη χώρα και την έφεραν εδώ.


Δημοσιογράφος: Να σας πω στο Υπουργείο σας. Εσείς τώρα βλέπω η εγκληματικότητα χαμηλού τύπου έχει μειωθεί. Ή μάλλον όχι, του υψηλού τύπου.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το αντίστροφο είναι ναι. Κοιτάξτε η μάχη με την παραβατικότητα -δεν θα κουραστώ να το λέω- είναι διαρκής. Δεν είναι κάτι με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό που έχει μια μεγάλη σημασία είναι το πώς το αντιμετωπίζεις και πόσο προσαρμόζεις τα επιχειρησιακά σου προγράμματα με βάση αναλύσεις, πού στρέφεις και πώς οργανώνεις την προσοχή σου. Η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει μεγάλη βάση βεβαίως στην βαρύνουσα εγκληματικότητα και στο οργανωμένο έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι πολύ σοβαρά, διότι οι μειώσεις, σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία και όχι με τυχαίους μήνες, είναι περίπου στο 30%. Αν το πρόβλημα υπάρχει; Πρόβλημα υπάρχει και η προσπάθεια θα είναι διαρκής. Ωστόσο όποιος προσπαθεί για το θέμα ασφάλεια να μιλήσει μόνο για το ρόλο της αστυνομίας επίσης λέει ψέματα. Και επίσης κάνει λάθος και δεν μπορεί ποτέ να είναι αποτελεσματικός. Διότι έχει μια σημασία αν δεν κάνεις σωστή διάγνωση στο πρόβλημα, αποκλείεται να κάνεις σωστή θεραπεία.


Δημοσιογράφος: Δεν έχουμε άλλο χρόνο κυρία Γεροβασίλη. Θα τα ξαναπούμε μέχρι τις εκλογές. Έχουμε 29 ημέρες. Καλή επιτυχία στο Νομό Άρτας.


Δημοσιογράφος: Στην Άρτα, στην Άρτα η κυρία Γεροβασίλη.


Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.


Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 2:06 pm


Η επαναφορά του μνημονιακού κανόνα 1:5, που εξήγγειλε η ΝΔ, δεν επιτρέπει κανένα διορισμό εκπαιδευτικού και γιατρού - VIDEO

Η Κυβέρνηση προσθέτει φέτος 9.800 άτομα σε Παιδεία και Υγεία, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις


   Η Κυβέρνηση προσθέτει φέτος 4.500 εκπαιδευτικούς στα σχολεία και συνολικά 9.800 άτομα σε Παιδεία και Υγεία, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις. Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει την επαναφορά του μνημονιακού κανόνα 1 προς 5, που πρακτικά δεν επιτρέπει κανέναν διορισμό εκπαιδευτικού και γιατρού, τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
   Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι παρέλαβε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τι παραδίδει με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως τα τελευταία 10 χρόνια τα σχολεία δούλευαν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ο προϋπολογισμός της Παιδείας κατακρημνίστηκε στο 1.4% του ΑΕΠ, ενώ ο κρίσιμος τομέας της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ήταν εγκαταλελειμμένος. Επίσης, στην Επαγγελματική Εκπαίδευση η Κυβέρνηση καλέστηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από εκρηκτικές συνθήκες, με 2.500 εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης και με κατηργημένες κρίσιμες ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου.   Η κα Τζούφη τόνισε πως εξελίσσεται ήδη η διαδικασία για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχουν εξαγγελθεί 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για το 2020 και το 2021. Επίσης, ο προϋπολογισμός έφτασε το 3% του ΑΕΠ και πρόθεση είναι να φτάσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους του 4-5%. Παράλληλα, ιδρύθηκαν νέα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, τμήματα ένταξης και θεσμοθετήθηκε η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
   Ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν και η αναμόρφωση του Επαγγελματικού Λυκείου, με νέα δομή, νέα προγράμματα σπουδών και αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», με τοποθέτηση ψυχολόγων και ενισχυτική διδασκαλία στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά, όπως και το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Ακόμα, διευρύνθηκε η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η θεσμοθέτηση των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ, εντός των Πανεπιστημίων.
   Επιπρόσθετα, οι δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα αυξήθηκαν κατακόρυφα. Τα Πανεπιστήμια ενισχύθηκαν με προσωπικό, έπειτα από 10 χρόνια, ενώ δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες, συμβάλλοντας -μεταξύ άλλων- στην επιστροφή των νέων επιστημόνων από το εξωτερικό.
   Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία, υπάρχει ανησυχία για την ανακοπή της συγκεκριμένης πορείας. Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από την πρόσφατη εξαγγελία για επιστροφή στο μνημονιακό κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις, η οποία θα ακυρώσει στην πράξη την απαραίτητη επαναστελέχωση της Παιδείας και της Έρευνας με νέο δυναμικό.
   «Αντί των 9.800 διορισμών στο Δημόσιο, φέτος θα πέσουμε στους 1.800… και η Νέα Δημοκρατία επιμένει πως οι 1.200 πρέπει να είναι αστυνομικοί. Πρακτικά λοιπόν δεν θα μπορεί να διοριστεί κανένας εκπαιδευτικός στο σύστημα».

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 1:38 pm


Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση

- Χορηγούνται υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, προβλέπονται αναλυτικά ποια είναι, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας και καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί)
- Αλέξης Χαρίτσης: Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γίνεται πράξη


   Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, καθώς και μέτρα προληπτικής ιατρικής.
   Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Δημοσιεύτηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
   Από το 2017, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή μας, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας χορηγούνται πλέον υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.
   Τώρα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπονται αναλυτικά τα μέσα αυτά, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών εργασιακών κινδύνων.
    Επιπλέον, καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος των εργαζόμενων (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί) και πρότυπη γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, για την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
   Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων γίνεται πράξη».

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 11:54 am


11ο Art Festival στην Άρτα

- Ο καλοκαιρινός θεσμός των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (πρώην ΤΛΠΜ) συνεχίζει για 11η χρονιά το μουσικό του ταξίδι
- Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στην Άρτα

   Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου) ανακοινώνουν τη συνέχεια του Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή”. Ο καλοκαιρινός θεσμός που συνεχίζει για 11η χρονιά το μουσικό του ταξίδι.
   Μετά την περσινή επιτυχία στην πόλη της Άρτας φέτος επιστρέφει στο μέρος που ξεκίνησε για να το μετατρέψει σε ένα καλλιτεχνικό σταυροδρόμι. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τη σύμπραξη της ποικιλομορφίας που κουβαλά ο κάθε φοιτητής από όλα τα μέρη της Ελλάδας με το ΤΜΣ (πρώην ΤΛΠΜ) και τις καλλιτεχνικές τους “ανησυχίες” που πραγματώνονται στο τμήμα.
   Οι φοιτητές του ΤΜΣ με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Αρταίων, ενάντια στις κάθε φύσεως δυσκολίες επιστρατεύουν όρεξη, δουλειά και ενέργεια για ένα καλλιτεχνικό διήμερο: Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου στο Campus στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς. Ώρα Έναρξης Συναυλιών στις 20:15 μ.μ. O χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικός και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα των Φοιτητών του Τμήματος καθώς και του Μουσικού Σχολείου Άρτας.
   Η αυλαία του Festival ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:15 με το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Συνεχίζουμε με τους “ΔΙΚΡΙΑΝ” ένα σχήμα μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε ένα ταξίδι στο κόσμο του ρεμπέτικου. Στο προσκήνιο έρχονται οι “North Ensemble” με μουσικές από τα Βαλκάνια. Έπειτα στην σκηνή ανεβαίνουν οι “Ποτ Πουρέδες” περπατώντας σε λαϊκά μονοπάτια. Αμέσως μετά έρχονται στην σκηνή οι “TranditionART” για να μας ξεσηκώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Στην συνέχεια έχουμε την “Δημοτική Ζυγιά” με Ηπειρώτικα ακούσματα. Στο stage έρχεται ο “Θρακικός Άνεμος” για να αρχίσει το γλέντι με χορούς από την περιοχή της Θράκης. Τη βραδιά θα κλείσουν οι “Λα#μπεμόλ” με παραδοσιακό γλέντι και με κυρίαρχο όργανο το κλαρίνο που θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
   Το Σάββατο 15 Ιουνίου, ξεκινάμε στις 20:15 με τους ” Πουφ Πρίτς” με ένα μουσικό ταξίδι με Ethnic, Spiritual και Rock στοιχεία. Συνεχίζουμε με τους “Coverdose” με ελληνικό έντεχνο και Rock ύφος. Έπειτα στην σκηνή ανεβαίνουν οι “Ρεμπετιστάν” με ένα όμορφο αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου. Την σκυτάλη παίρνει ο “Bitter Cake Project” παρουσιάζοντας μας δικές του συνθέσεις με Ambient, Experimental και Electronic στοιχεία. Συνεχίζουμε με τους “Altern Ego” διατηρώντας την ρυθμικότητα περνάμε σε ρυθμούς Alternative Hip Hop και Beatbox. Αμέσως μετά έρχονται τα “Λαϊκά Προ-άστεία” με ρεμπέτικη διάθεση. Το μουσικό μας ταξίδι συνεχίζει το σχήμα “Ταξίμι” σε μια σύμπραξη λαϊκού και ρεμπέτικου. Συνεχίζουμε με τους “Cesni” με μουσικές από την Ανατολή. Στο σημείο αυτό στο προσκήνιο έρχονται τα κοπέλια από την Κρήτη με το σχήμα “Κρήτη μου, όμορφο νησί μου” για να μας ξεσηκώσουν με τον πεντοζάλη τους. Η αυλαία του 11ου Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή” κλείνει με “Ταξίδι στο Αιγαίο” με χορούς και τραγούδια από τα όμορφα νησιά μας.
   Το Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή” αποτελούσε και θα αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κίνηση φοιτητών, με σκοπό την συνδιαλλαγή προβληματισμών και δημιουργικών ιδεών μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρίσμα και γι’ αυτό έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στην πόλη της Άρτας.
   Για περισσότερες πληροφορίες: 6987307187 Θανάσης Κουτσούνης, Πρόεδρος Φοιτητών Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 11:26 am


Μια ζωή Αναγέννηση

Η Ιστορία της Αναγέννησης Άρτας σε μια συλλεκτική έκδοση 450 σελίδων

   Κυκλοφορεί το βιβλίο του ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΗ με τίτλο «Μια ζωή Αναγέννηση». Η Ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αναγέννησης Άρτας αποτυπώνεται σε μια μοναδική έκδοση 450 σελίδων. Με άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και ακόμα όλους τους αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία.
   Το βιβλίο είναι καρπός πολύχρονης έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία εφημερίδων. Αντλεί πρωτογενή στοιχεία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από απλές συνομιλίες με παλιούς και νεώτερους ποδοσφαιριστές.
   Η νοσταλγία των αρτινών φιλάθλων για τις περασμένες δόξες της ιστορικής Αναγέννησης, η ανάγκη για τεκμηρίωση της σκόρπιας ιστορίας της ομάδας της πόλης της Άρτας, αλλά και οι προσωπικές μνήμες του συγγραφέα γέννησαν αυτό το βιβλίο.
   Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιέχονται αυθεντικές ιστορίες και άγνωστα περιστατικά που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στο δεύτερο μέρος, στο παράρτημα, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά την “αγωνιστική ιστορία” της Αναγέννησης -μέσα από τους αγώνες, τις συνθέσεις, τους σκόρερς και τις βαθμολογίες- που ξεκινάει από την ίδρυση της και φτάνει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας.
   Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να διαβάσει και να έχει την Ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σ΄ έναν τόμο.
   ΔΙΑΘΕΣΗ: Βιβλιοπωλείο “Η πολυθρόνα του Νίτσε”, Φιλελλήνων 24, τηλ. 26810 77631

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:37 am


Επίδομα για τους υπερήλικες ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες

- Είχε καταργηθεί με το πρώτο μνημόνιο, επανέρχεται με τροπολογία και μετά την παρέμβαση των Ηπειρωτών βουλευτών Γ. Στέφου, Κ. Μπάρκα και Μ. Κάτση
- Ικανοποίηση της ελληνικής μειονότητας, που ευχαριστεί τον Αλ. Τσίπρα, Έ. Αχτσιόγλου και Γ. Κατρούγκαλο
- Γ. Στέφος: «Δεν είναι ελεημοσύνη αλλά υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες που βρέθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων»


   Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στην εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας η αναθεώρηση των κριτηρίων χορήγησης σύνταξης ΟΓΑ στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες ομογενείς.
   Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας «ΟΜΟΝΟΙΑ» ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, που εισήγαγαν τη σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και «σύμφωνα με την οποία χιλιάδες ανασφάλιστοι συνταξιούχοι υπερήλικες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) στην Αλβανία θα λαμβάνουν επίδομα με λιγότερο αυστηρά κριτήρια, καθώς δρομολογήθηκε εξορθολογισμός του Άρθρου 93 του Νόμου 4387/2016 (Α‘ 85)».
   Το ειδικό επίδομα αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ) θα εισπράττουν στο εξής όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που είναι μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
   Το επίδομα είχε καταργηθεί στο πλαίσιο των μέτρων του πρώτου μνημονίου και επανέρχεται με τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και μετά την παρέμβαση των Ηπειρωτών βουλευτών Γιάννη Στέφου, Κώστα Μπάρκα και Μάριου Κάτση.
   Ειδικότερα, με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, προβλέπεται ότι, στην περίπτωση των ανασφάλιστων υπερηλίκων δεν βρίσκουν εφαρμογή οι περιορισμοί που έθετε ο νόμος και προϋπέθεταν τη μόνιμη και νόμιμη διαμονή του υπερήλικος στην Ελλάδα για δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης, ή δεκαπέντε χρόνια μεταξύ 17 και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα δέκα συνεχόμενα πριν την υποβολή της αίτησης, καθώς και η μόνιμη και σταθερή διαμονή στην Ελλάδα.
   Επίσης, όσον αφορά στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, δεν θα εφαρμόζεται η διάταξη ως προς το ποσό του επιδόματος που καταβάλλεται ανάλογα με τα έτη διαμονής στη χώρα. Έτσι, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, αποφεύγεται η διακοπή ή και η μη χορήγηση σύνταξης στους υπερήλικους, που έχουν την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.
   Τέλος, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ετήσια δαπάνη από την χορήγηση του ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.
   «Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν είναι ελεημοσύνη αλλά υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες που βρέθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων», σχολίασε με νόημα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος.
   

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:21 am


Ναι, αγάπη μου, αυτό που νομίζεις είναι

Και αυτοί το κατάλαβαν κι εμείς μια χαρά το καταλάβαμε, μόνο η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα. Και προσπαθεί να καμουφλάρει, μέχρι τις εκλογές, τον οδοστρωτήρα...


   Έκανε πολλή προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. να μας πείσει ότι οι ενθουσιώδεις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στο επταήμερο αφορούν την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων τους. Και όσοι κατάλαβαν το αντίθετο είναι θύματα της μονταζιέρας των μαδούρων. «Δεν είναι αυτό που νομίζετε...» λέει η Πειραιώς.
   Να όμως που ο συνομιλητής του Κ. Μητσοτάκη, στο περίφημο βίντεο, δεν δείχνει να το κατάλαβε έτσι. Ο άνθρωπος, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ξενοδόχος, γνωρίζει ασφαλώς ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν επταήμερη λειτουργία ούτως ή άλλως. Επομένως δεν είναι αυτό που ζητάει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ζητάει επταήμερη εργασία. Και επειδή γνωρίζει ότι αυτό είναι παράνομο -όπως και η εξαήμερη, που δεν του φτάνει- ζητάει να σταματήσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα.
   Και ο Κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα κόπτεται για την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, αντί να τον διακόψει και να του πει «όχι, ρε φίλε, δεν κατάλαβες, και επιπλέον αυτό που μου ζητάς είναι παράνομο...», απλώς ακούει χαλαρός. Για να πει στο τέλος ότι είναι οδοστρωτήρας και θα σαρώσει κάθε τι που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.
   Να μην είμαστε αφελείς λοιπόν. Είναι απολύτως σαφές ότι η επταήμερη εργασία είναι μέσα στα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη.
   Μια χαρά το κατάλαβε ο ξενοδόχος της Κω. Μια χαρά το κατάλαβε και η ΔΑΚΕ που φώναζε.
   Και μια χαρά το καταλάβαμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Αυτό που νομίζουμε είναι. Μόνο η Πειραιώς σφυρίζει αδιάφορα. Και προσπαθεί να καμουφλάρει, μέχρι τις εκλογές, τον οδοστρωτήρα.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:33 am


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Μουσικό ταξίδι στην Κοιλάδα του Αχελώου - EpirusPost.gr

Μουσικό ταξίδι στην Κοιλάδα του Αχελώου  EpirusPost.gr

Μουσικοί από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώνουν και φέτος τις μελωδίες και τις φωνές τους σε ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Μουσικής κατά μήκος της Κοιλάδας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 8:09 pm


Εκλογές 2019: Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Μητσοτάκης από την Άρτα - CNN Greece

Εκλογές 2019: Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Μητσοτάκης από την Άρτα  CNN Greece

Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 1:03 pm


Άγνωστες αγιασμένες μορφές της «εν Άρτη» εκκλησίας (Στα ενδότερα του Αρτινού Αγιολογίου) - MAXITIS ARTAS

Άγνωστες αγιασμένες μορφές της «εν Άρτη» εκκλησίας (Στα ενδότερα του Αρτινού Αγιολογίου)  MAXITIS ARTAS

Στην ιστορία της Εκκλησίας μας το Πνεύμα το Άγιο αναδεικνύει κάποιες πνευματικές προσωπικότητες, οι οποίες όχι μόνο χαρακτηρίζουν την εποχή τους, αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 12:55 pm


Κ. Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα και όχι ανεύθυνη δραματοποίηση - Zougla

Κ. Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα και όχι ανεύθυνη δραματοποίηση  Zougla

Υπέρ της κατάθεσης από την Ελλάδα και την Κύπρο αιτήματος για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας τάχθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 12:53 pm


Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00 - Athina 9.84 fm

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00  Athina 9.84 fm

Στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο της ΕΕ φέρνουν τις τουρκικές ενέργειες η Αθήνα και η Λευκωσία, επιδιώκοντας στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης να ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 12:13 pm


Επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην αγροτική παραγωγή με ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς - 902.gr

Επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην αγροτική παραγωγή με ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς  902.gr

Την επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην αγροτική παραγωγή, που προϋποθέτει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 11:35 am


Στην Πάλαιρο διανυκτέρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ΑgrιnιοΝews.gr

Στην Πάλαιρο διανυκτέρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Πάλαιρο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσoτάκης διανυκτέρευσε στην όμορφη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας φθάνοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 11:19 am


«Ισχυρή εντολή» ζήτησε από την Άρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Athens Voice Online

«Ισχυρή εντολή» ζήτησε από την Άρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Athens Voice Online

Κατά τη διάκρεια περιοδείας του στην Ήπειρο, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες της Άρτας «ισχυρή εντολή» με στόχο η Ελλάδα να κάνει «μια μεγάλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:52 am


Άρτα: Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άρτα: Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ.Άρτης: Την 16η Ιουνίου 2019, Κυριακή της Πεντηκοστής, το πρωΐ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, της πόλεως Άρτης, ελειτούργησε ο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:00 am


Ο Αλέξης θα είναι ο ενδέκατος; - Cretalive.gr

Ο Αλέξης θα είναι ο ενδέκατος;  Cretalive.gr

Ένα ακόμη 24ωρο πέρασε και δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα είναι κάποιο από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 8:00 am


Όλγα Γεροβασίλη: Ούτε η Άρτα, ούτε η Ελλάδα μπλε λάφυρο των σχεδίων Μητσοτάκη | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Όλγα Γεροβασίλη: Ούτε η Άρτα, ούτε η Ελλάδα μπλε λάφυρο των σχεδίων Μητσοτάκη | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

«Αλαζονεία και αδημονία» καταλόγισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς, όπως σημείωσε σε δήλωσή της, ο κ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 11:42 pm


Ρ. Δούρου: Στις κρίσιμες στιγμές είμαστε ενωμένοι - Zougla

Ρ. Δούρου: Στις κρίσιμες στιγμές είμαστε ενωμένοι  Zougla

Τα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, απαιτούν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συνεννόησης, με τους εταίρους μας και την ίδια την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 8:38 pm


Σε… θερμό κλίμα! - EpirusPost.gr

Σε… θερμό κλίμα!  EpirusPost.gr

Ντίνος Παπαδημητρίου και Στάθης Γιαννούλης από την Άρτα, Σπύρος Κυριάκης από την Πρέβεζα… Θερμές κι εγκάρδιες χειραψίες με τον πρόεδρο της Νέας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 5:55 pm


Μπαλάφας: Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο η ΝΔ αποκαλύπτεται - Zougla

Μπαλάφας: Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο η ΝΔ αποκαλύπτεται  Zougla

Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο η ΝΔ αποκαλύπτεται: κατάργηση επιδομάτων, μείωση συντάξεων, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 1:44 pm


Η διαφορετική διακαναλική του Μητσοτάκη - Στην Άρτα την Κυριακή - Insider.gr

Η διαφορετική διακαναλική του Μητσοτάκη - Στην Άρτα την Κυριακή  Insider.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει «ραντεβού» με την κοινωνία σε διάφορες φάσεις της περιοδείας του, ενώ ξεκινά την ελληνική εκδοχή των townhall meetings σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:19 am


Πρόλαβαν να ξεπουλήσουν την ηρωίνη στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόλαβαν να ξεπουλήσουν την ηρωίνη στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα άλλα αντικείμενα με ίχνη του σκληρού ναρκωτικού.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 11:46 pm


Άρτα: Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του δικτύου ομβρίων στην Λιμίνη - Pame Preveza

Άρτα: Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του δικτύου ομβρίων στην Λιμίνη  Pame Preveza

Χρ. Τσιρογιάννης: «Προστατεύουμε κατοίκους και περιουσίες από πλημμυρικά φαινόμενα»

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 12:44 pm


Στις 5 Ιουλίου στην Αρτα οι αγώνες μπάσκετ Αll Star αγοριών – κοριτσιών της ΕΣΚΑΒΔΕ - AgrinioPress

Στις 5 Ιουλίου στην Αρτα οι αγώνες μπάσκετ Αll Star αγοριών – κοριτσιών της ΕΣΚΑΒΔΕ  AgrinioPress

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 στο ΝΕΟ Τ9 ΑΡΤΑΣ, θα διεξαχθούν οι αγώνες ALLSTAR ΑΓΟΡΙΩΝ και ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ που επιλέχθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:18 pm


Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη Κυριακή σε Μέτσοβο και Άρτα - Epirus News

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη Κυριακή σε Μέτσοβο και Άρτα  Epirus News

Περιοδεία στην Ήπειρο ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, πραγματοποιεί την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα όσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:36 pm


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα - eklogika

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα  eklogika

Το ψηφοδέλτιο του ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές 2019 στην.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 2:36 pm


Άρτα: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά - Pame Preveza

Άρτα: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Συνελήφθησαν, χθες (13-6-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 1:06 pm


Υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Άρτα - Typos-i.gr

Υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Άρτα  Typos-i.gr

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Άρτα για τις εκλογές του Ιουλίου, αποτελούν οι εξής: Αλιφτήρας Γιώργος: πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας; Αναγνώστου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 12:23 pm


Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα - Newsbeast.gr

Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα  Newsbeast.gr

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και της ποικιλομορφίας της Ηπείρο», αναδεικνύει ειδικό αφιέρωμα που έχει κάνει η γερμανική ιστοσελίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 9:06 pm


Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα - eklogika

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα  eklogika

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές 2019 στην.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 3:49 pm


Άρτα: Έβαλε στο μάτι το ηχοσύστημα - Pame Preveza

Άρτα: Έβαλε στο μάτι το ηχοσύστημα  Pame Preveza

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 25χρονος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 2:30 pm


Παράταση για το Κτηματολόγιο στην Άρτα - artabest.net

Παράταση για το Κτηματολόγιο στην Άρτα  artabest.net

Στις 10-06-2019 με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δόθηκε παράταση μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή δήλωσης στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:35 am


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα - artabest.net

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα  artabest.net

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές - Υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές Ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:25 am


Δύο ντουζίνες μετάλλια για το Ναυσίθοο, στην Άρτα - CorfuPress.com

Δύο ντουζίνες μετάλλια για το Ναυσίθοο, στην Άρτα  CorfuPress.com

Ολοκληρώθηκαν οι θερινοί αγωνες προαγωνιστικων και η ημερίδα Ορίων το Σάββατο 8 Ιουνίου στο κολυμβητηριο της Άρτας, με τους αθλητές του Ναυσίθοου να ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 3:21 am


Εορτή του Αγίου Λουκά στην Αρτα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εορτή του Αγίου Λουκά στην Αρτα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ετελέσθη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:34 pm


Αποκλειστικό: Οι γυναίκες του ΚΙΝΑΛ σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα – Η Βάνα Μπάρμπα στα Γιάννενα - Epirus News

Αποκλειστικό: Οι γυναίκες του ΚΙΝΑΛ σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα – Η Βάνα Μπάρμπα στα Γιάννενα  Epirus News

Συμπλήρωσε λίγο νωρίτερα σήμερα το Κίνημα Αλλαγής τα ψηφοδέλτια του για την Ήπειρο, εκεί όπου εκκρεμούσαν οι γυναικείες υποψηφιότητες. Η Βάνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 8:17 pm


Η αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη Ριγανά στην Άρτα | TornosNews.gr - Tornos News

Η αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη Ριγανά στην Άρτα | TornosNews.gr  Tornos News

Στις 23 Ιουνίου στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα, θα αναβιώσει το ξεχωριστό έθιμο του Αϊ Γιάννη του Ριγανά. Κύριο χαρακτηριστικό του εθίμου, είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:59 am


Με Ευχέλαιο ολοκληρώθηκε η Πανήγυρις του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Άρτα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με Ευχέλαιο ολοκληρώθηκε η Πανήγυρις του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Άρτα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ετελέσθη το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 11:08 pm


Άρτα:Άμεση καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές λόγω χαλαζόπτωσης σε καλλιέργειες ζητά ο Δήμαρχος - artabest.net

Άρτα:Άμεση καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές λόγω χαλαζόπτωσης σε καλλιέργειες ζητά ο Δήμαρχος  artabest.net

Με αφορμή την χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε μεγάλο μέρος του κάμπου της Άρτας προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, ο Δήμαρχος Αρταίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:39 pm


Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε τα Γιάννενα – Χαλαζόπτωση στην Άρτα - Epirus News

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε τα Γιάννενα – Χαλαζόπτωση στην Άρτα  Epirus News

Καλοκαιρινό μπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης έπληξε σήμερα το απόγευμα την πόλη των Ιωαννίνων με σφοδρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 8:56 pm


Αφησε τον Βόλο, στράφηκε στην Άρτα ο Ηρακλής! - MetroSport.gr

Αφησε τον Βόλο, στράφηκε στην Άρτα ο Ηρακλής!  MetroSport.gr

Μετά το ναυάγιο με τον ΝΠΣ Βόλο, ο Ημίθεος παίζει το τελευταίο χαρτί για την αγορά του Α.Φ.Μ. της ομάδας από την Άρτα. Η υπόθεση Βόλος κλείνει από τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 8:20 pm


Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Αττική, Τρίκαλα και Άρτα (Video&Photos) - Lykavitos

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Αττική, Τρίκαλα και Άρτα (Video&Photos)  Lykavitos

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε Αττική, Τρίκαλα και Άρτα. Συγκεκριμένα, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 6:18 pm


Άρτα: Σε απόγνωση από το χαλάζι κάτοικοι κι αγρότες - Athens Voice Online

Άρτα: Σε απόγνωση από το χαλάζι κάτοικοι κι αγρότες  Athens Voice Online

Σε απόγνωση από το χαλάζι κάτοικοι κι αγρότες στην Άρτα. Ολοκληρωτική καταστροφική σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:51 pm


Καιρός: Μπουρίνι και ισχυρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και την Άρτα - Red Pepper News

Καιρός: Μπουρίνι και ισχυρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και την Άρτα  Red Pepper News

Καιρός: Απότομη αλλαγή του καιρού το μεσημέρι της Τρίτης στα Τρίκαλα και στην ευρύτερη περιοχή. Loading video. trikalavoice. 579 subscribers. Subscribe.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:45 pm


Χαλάζι έπληξε την παραγωγή στην Άρτα - Zougla

Χαλάζι έπληξε την παραγωγή στην Άρτα  Zougla

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στον κάμπο της Άρτας, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση διάρκειας περίπου μισής ώρας, η οποία έπληξε την παραγωγή τους...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:05 pm


Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα - Typos-i.gr

Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα  Typos-i.gr

Επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και συμμετοχή σε εκθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 11:00 am


Τεράστιες ζημιές από το χαλάζι - EpirusPost.gr

Τεράστιες ζημιές από το χαλάζι  EpirusPost.gr

Σοβαρές ζημιές σε ακτινίδια και εσπεριδοειδή προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που χτύπησε την Άρτα και ειδικά τα χωριά του κάμπου. Ο Αγροτικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 9:55 am


Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην Άρτα - eklogika

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην Άρτα  eklogika

Τα επικρατέστερα ονόματα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, μέχρι σήμερα. Σε αναβρασμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων, μέχρι την ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 1:43 pm


Απάτη 880 ευρώ Άρτα :Κινητό πλήρωσε και κινητό δεν είδε! - artabest.net

Απάτη 880 ευρώ Άρτα :Κινητό πλήρωσε και κινητό δεν είδε!  artabest.net

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος 24χρονου ημεδαπού.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 11:19 pm


Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο ναός που άνοιξε τις πόρτες του στους πιστούς το 1281αποτελεί σπάνιο αρχιτεκτονικό μνημείο και σημείο αναφορά για τους βυζαντινολόγους μελετητές.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:58 am


«Έσπειραν» φιξάκια χασίς γύρω από το σπίτι τους στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Έσπειραν» φιξάκια χασίς γύρω από το σπίτι τους στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί ξετρύπωσαν τη μια μετά την άλλη κρυμμένες δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 33,46 γραμμαρίων έτοιμες για ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Ενημέρωση από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το Alzheimer στην Άρτα - artabest.net

Ενημέρωση από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το Alzheimer στην Άρτα  artabest.net

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, το πρωί , στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας «΄Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», με την ευλογία και προτροπή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 9:00 am


Στην «φάκα» δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών - artabest.net

Στην «φάκα» δύο νεαροί για διακίνηση ναρκωτικών  artabest.net

Συνελήφθησαν, (07-06-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 8:53 am


Άρτα:31χρονος συνελήφθη χωρίς δίπλωμα και μεθυσμένος - artabest.net

Άρτα:31χρονος συνελήφθη χωρίς δίπλωμα και μεθυσμένος  artabest.net

Συνελήφθη, σήμερα (07-06-2019) τα ξημερώματα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:48 pm


ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκε κιμάς κοτόπουλου με σαλμονέλα από την Άρτα - Red Pepper News

ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκε κιμάς κοτόπουλου με σαλμονέλα από την Άρτα  Red Pepper News

Κιμά κοτόπουλου όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 3:41 pm


Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή… - Zougla

Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή…  Zougla

Τελικά μοίρασε ή όχι γαλάζια μονόπετρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης; Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του zougla.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Αρτα: Ενημέρωση από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το Alzheimer (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αρτα: Ενημέρωση από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το Alzheimer (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», με την ευλογία και προτροπή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ:Σάλος με τα δημοσιεύματα του τσακωμού τους-Πληροφορίες ARTAbest - artabest.net

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ:Σάλος με τα δημοσιεύματα του τσακωμού τους-Πληροφορίες ARTAbest  artabest.net

Βούτηξαν οι εφημερίδες με τον τσακωμό μεταξύ της Γεροβασίλη και της Ταπραντζή, το βράδυ της Κυριακής όταν άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα του β' ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


3ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου- Δυναμικού βαδίσματος στην Άρτα «Arta Night Run 1881» στις 22 Ιουνίου - artabest.net

3ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου- Δυναμικού βαδίσματος στην Άρτα «Arta Night Run 1881» στις 22 Ιουνίου  artabest.net

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την 24η Ιουνίου 1881, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας ο Δήµος Αρταίων και υπο την ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»: Σήμερα στην Άρτα η ενημέρωση για το Alzheimer - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»: Σήμερα στην Άρτα η ενημέρωση για το Alzheimer - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και με την πολύτιμη συνδρομή της εταιρείας ΜΕΓΑ, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» της.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Τρεις κόμβοι σε Άρτα-Πρέβεζα-Παραμυθιά - Typos-i.gr

Τρεις κόμβοι σε Άρτα-Πρέβεζα-Παραμυθιά  Typos-i.gr

Τρεις νέοι κόμβοι έχουν αναδόχους, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου: Στην εθνική Άρτας-Ιωαννίνων (θέση Ελεούσα – Εργατικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 3:11 pm


"Follow the River": Αγώνες δρόμου σε Τρίκαλα, Έδεσσα, Άρτα - The TOC

"Follow the River": Αγώνες δρόμου σε Τρίκαλα, Έδεσσα, Άρτα  The TOC

Ένας νέος Μεγάλος θεσμός Αγώνων Δρόμου είναι Γεγονός. Το “Follow the River” ξεκινάει με τον πρώτο αγώνα Δρόμου στις 16 Ιουνίου 2019 στην υπέροχη πόλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Εξιχνιάστηκε κλοπή πορτοφολιού 64χρονης σε σουπερ μάρκετ στην Άρτα - artabest.net

Εξιχνιάστηκε κλοπή πορτοφολιού 64χρονης σε σουπερ μάρκετ στην Άρτα  artabest.net

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 53χρονου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 2:05 pm


Αργά προχωρά η κτηματογράφηση στην Άρτα. Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κτηματολογικό γραφείο - MAXITIS ARTAS

Αργά προχωρά η κτηματογράφηση στην Άρτα. Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κτηματολογικό γραφείο  MAXITIS ARTAS

Το Κτηματολογικό γραφείο Άρτας επισκέφτηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώθηκε ενδελεχώς για τις εξελίξεις στη διαδικασία ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 12:46 pm


Διαγωνισμός βίντεο στην Άρτα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας! - artabest.net

Διαγωνισμός βίντεο στην Άρτα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας!  artabest.net

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία εγκαινιάζει ερασιτεχνικό διαγωνισμό βίντεο για τον εορτασμό της ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:44 am


Η 4η Συνάντηση Εταίρων του Έργου QNeST για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Άρτα - artabest.net

Η 4η Συνάντηση Εταίρων του Έργου QNeST για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Άρτα  artabest.net

Την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνάντησης και Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού έργου QNeST «Δίκτυο Ποιότητας για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ένταση στην Αρτα - Eθνικός Κήρυξ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ένταση στην Αρτα  Eθνικός Κήρυξ

ΑΘΗΝΑ. Δεν υπήρξε συμμετοχή της υπουργού Ολγας Γεροβασίλη ή άλλων πολιτικών προσώπων σε περιστατικό «έντασης» μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Ασφαλείς μετακινήσεις στην Άρτα - EpirusPost.gr

Ασφαλείς μετακινήσεις στην Άρτα  EpirusPost.gr

Ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων ξεκίνησε, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες οριζόντιας σήμανσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Αρτα:Στις 8 Ιουνίου ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Νέου Καταστήματος – ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΕΝΤΟΠΟΙΪΑ - artabest.net

Αρτα:Στις 8 Ιουνίου ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Νέου Καταστήματος – ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΕΝΤΟΠΟΙΪΑ  artabest.net

Η Δήλωση της κ. Ταπραντζή μετά τα αποτελέσματα του β' γύρου · Δήλωση Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη για την επανεκλογή του → ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Άρτα:Τα πρώτα αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών - artabest.net

Άρτα:Τα πρώτα αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών  artabest.net

Τα πρώτα αποτελέσματα του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών για το Δήμο Αρταίων. Στην ενσωμάτωση 94,79% 1.ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Τσιρογιάννης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Τα δρομολόγια ΚΑΜ σε Αρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και Θεσπρωτία - artabest.net

Τα δρομολόγια ΚΑΜ σε Αρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και Θεσπρωτία  artabest.net

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 03 έως 09 Ιουνίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ποιοι εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι - Typos-i.gr

Ποιοι εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι  Typos-i.gr

Η σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Άρτα Τροχαίο με μηχανές:Ο ένας οδηγός έγινε «Λούης» και ο άλλος στο νοσοκομείο - artabest.net

Άρτα Τροχαίο με μηχανές:Ο ένας οδηγός έγινε «Λούης» και ο άλλος στο νοσοκομείο  artabest.net

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, περίπου στις 9μμ σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου , στην Περιφερειακή Οδό Αρτας, λίγο πριν την γέφυρα της Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Ανακατασκευές πεζοδρομίων σε όλη την Άρτα - artabest.net

Ανακατασκευές πεζοδρομίων σε όλη την Άρτα  artabest.net

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανακατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη της Άρτας συνολικού προϋπολογισμού 360.730 ευρώ. Το έργο κρίνεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Άρτα, Ηράκλειο, Αχαΐα, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία- όπου και αύξησε τα ποσοστά του- «κράτησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ - TheCaller

Άρτα, Ηράκλειο, Αχαΐα, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία- όπου και αύξησε τα ποσοστά του- «κράτησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ  TheCaller

Στους Νομούς Άρτας, Ηρακλείου, Αχαΐας, Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας πέτυχε τα καλύτερα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής 26ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα - Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα  Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα, στις περιφερειακές εκλογές, έχει ως εξής: Αξιοβίωτη Ανάπτυξη-Α. Καχριμάνης. 1 ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7.651.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Αφιέρωμα στη »Μάνα»-Συναυλία την Πέμπτη 30 Μαΐου στην πλατεία Σκουφά - artabest.net

Άρτα:Αφιέρωμα στη »Μάνα»-Συναυλία την Πέμπτη 30 Μαΐου στην πλατεία Σκουφά  artabest.net

Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.» (Ο. Ελύτης, Εκ του πλησίον) Την ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Alzheimer - MAXITIS ARTAS

Άρτα: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Alzheimer  MAXITIS ARTAS

Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 7:47 pm


Ευρωεκλογές 2019: Κρήτη και Άρτα δίνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖ - Maleviziotis.gr

Ευρωεκλογές 2019: Κρήτη και Άρτα δίνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖ  Maleviziotis.gr

Σε 6 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες των ευρωεκλογών προηγείται η κυβερνώσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε 51. Σε Ξάνθη και ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Άρτα Δημοτικές 2019:Τσιρογιάννης – Ταπραντζή στο Β` γύρο - artabest.net

Άρτα Δημοτικές 2019:Τσιρογιάννης – Ταπραντζή στο Β` γύρο  artabest.net

Με καταμετρημένο το 93,75% των εκλογικών τμημάτων στο Δήμο Αρταίων, ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης συγκεντρώνει 36,48% έναντι 19,88% της ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Στον δεύτερο γύρο η Άρτα - Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο η Άρτα  Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή δημάρχου Αρταίων, μεταξύ του απερχόμενο Χρήστου Τσιρογιάννη, που έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα και της Τζένης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Συγκεντρωτικά αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στα 203 από τα 204 εκλογικά κέντρα (ποσοστό ενσωμάτωσης 99,51%), τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ- Τα αποτελέσματα και οι έδρες - artabest.net

Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ- Τα αποτελέσματα και οι έδρες  artabest.net

Στην ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι έδρες, με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση σε ποσοστό 88,40% . Στην ΠΕ ΑΡΤΑΣ με ενσωμάτωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Σταυροδοσία και ονόματα στην ΠΕ ΑΡΤΑΣ - artabest.net

Σταυροδοσία και ονόματα στην ΠΕ ΑΡΤΑΣ  artabest.net

Δείτε αναλυτικά την σταυροδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας στο 99,51 % της ενσωμάτωσης. Σε 203 επί συνόλου 204 Εκλ. Τμημάτων. Συγκεντρωτικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Ευρωεκλογές 2019: Στην Άρτα ψήφισε η Όλγα Γεροβασίλη - Newsbeast.gr

Ευρωεκλογές 2019: Στην Άρτα ψήφισε η Όλγα Γεροβασίλη  Newsbeast.gr

Ημέρα της Δημοκρατίας σήμερα, ημέρα που ο καθένας αποφασίζει για τη ζωή του στην πόλη τ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Το ARTAbest Στο NEWS 24/7 στους 88,6-Άρτα: Αναμετάδοση εκλογικού κλίματος - artabest.net

Το ARTAbest Στο NEWS 24/7 στους 88,6-Άρτα: Αναμετάδοση εκλογικού κλίματος  artabest.net

Αναμετάδοση του εκλογικού κλίματος από την Άρτα έκανε το ARTAbest πριν λίγη ώρα στο NEWS 24/7 στους 88,6. Από το εκλογικά κέντρα 46,47,48 στην Άρτα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Άρτα Σήμερα:Το THE SWING έχει γενέθλια!Κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας - artabest.net

Άρτα Σήμερα:Το THE SWING έχει γενέθλια!Κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας  artabest.net

To the swing κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και συνεχίζει με αμείωτη αγάπη. Υποδέχεται τους LES AU REVOIR για μια και μοναδική εμφάνιση σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα - LiFO

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα  LiFO

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Άρτα όπου φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, τραυματίζοντας παράλληλα μια άστεγη γυναίκα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Φορτηγό παρέσυρε δύο πεζούς - Νεκρός ένας 36χρονος - Epoli.gr

Άρτα: Φορτηγό παρέσυρε δύο πεζούς - Νεκρός ένας 36χρονος  Epoli.gr

Θανατηφόρο τροχαίο, σημειώθηκε σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στο ύψος της Περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Έργα διαγραμμίσεων στην Άρτα - Pame Preveza

Έργα διαγραμμίσεων στην Άρτα  Pame Preveza

Προβλέπεται να διαγραμμισθούν οριογραμμές δημοτικών οδών σε όλο το εύρος του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:35 pm


Απόπειρα διάρρηξης αυτοκίνητου στην Άρτα - artabest.net

Απόπειρα διάρρηξης αυτοκίνητου στην Άρτα  artabest.net

Συνελήφθησαν, χθες (22-05-2018) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα - artabest.net

Άρτα:Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα  artabest.net

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και του αναδόχου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάστασης Τεχνικών και φθορών οδικού δικτύου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα. Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Μαθητές από την Αρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη - Protagon

Μαθητές από την Αρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη  Protagon

Με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός με σκοπό τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Στην Άρτα το 11ο Συνεδρίο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Στην Άρτα το 11ο Συνεδρίο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Η Άρτα επιλέχθηκε για τη φιλοξενία του 11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Debate ζητά ο Χ. Τσιρογιάννης - Epirus News

Άρτα: Debate ζητά ο Χ. Τσιρογιάννης  Epirus News

Με δύο επιστολές, μια προς τον τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής και μια προς ραδιοφωνικό σταθμό ο Δήμαρχος Αρταίων και υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Δεν θα δοθεί παράταση για το Κτηματολόγιο για κατοίκους εσωτερικού - artabest.net

Άρτα:Δεν θα δοθεί παράταση για το Κτηματολόγιο για κατοίκους εσωτερικού  artabest.net

Η «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡΡΑΣ» ανάδοχος κοινοπραξία εκπόνησης της μελέτης Κτηματολογίου σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα διευκρινίζει ότι δεν θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Επισκέψεις – Ομιλίες Α. Καχριμάνη σε Άρτα, Ζαγόρι, Μέτσοβο - Epirus News

Επισκέψεις – Ομιλίες Α. Καχριμάνη σε Άρτα, Ζαγόρι, Μέτσοβο  Epirus News

Την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς. Θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα έργα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Δραπέτης μετέφερε μετανάστη με κλεμμένο αμάξι στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Δραπέτης μετέφερε μετανάστη με κλεμμένο αμάξι στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σαν σε πίστα της Φόρμουλα 1 έτρεχε στην Ιόνια Οδό ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας!

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Επίσημη έναρξη του Έργου INNO.TRITION του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020 - artabest.net

Άρτα:Επίσημη έναρξη του Έργου INNO.TRITION του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020  artabest.net

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης (Kick off meeting) του έργου INNO.TRITION, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας την ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: «Κυνηγοί μετάλλων» έκλεβαν βάνες και κρουνούς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: «Κυνηγοί μετάλλων» έκλεβαν βάνες και κρουνούς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 32 και 44 χρόνων - Άρπαξαν συνολικά τέσσερις μεταλλικούς κρουνούς άρδευσης και τέσσερις μπρούτζινες βάνες από ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Ρήμαζε επί ένα χρόνο δυο εξωκλήσια στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ρήμαζε επί ένα χρόνο δυο εξωκλήσια στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν ως δράστη τον 50χρονο και βρήκαν στην κατοχή του τα χρήματα που είχε αρπάξει μαζί με τα αφιερώματα πιστών ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τα σπουδαία μνημεία της συχνά επισκιάζουν το άλλο της πρόσωπο: ενός τόπου που ζει με και για τη μουσική. «Βρέχει ακόμη στην Άρτα;» Η παροιμιώδης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: