1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Βονιτσα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βονιτσα και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ: Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 19 θέσεις στην ΔΕΗ!

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ: Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 19 θέσεις στην ΔΕΗ!
Εκδόθηκε η 1Ε/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με τις διαδικασίες του άρθρου 19 του Ν.2190/1994, 19 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ ΑΕ.
Σημειώνεται, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 24ης Δεκεμβρίου 2014.


Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Η αίτηση με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Ε/2014

Κατηγορία : Ε.Ε.Π.

Τ.Θ. 14 308

Αθήνα Τ.Κ. 115 10.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:20 pm


Απόγνωση! Πουλάει το νεφρό της για να πληρώσει την κηδεία του παιδιού της!

Απόγνωση! Πουλάει το νεφρό της για να πληρώσει την κηδεία του παιδιού της!
Ο λόγος για μια 54χρονη Τρικαλινή, η οποία έχει απευθυνθεί εδώ και 5 μήνες περίπου στον Δήμο Τρικκαίων για μια οικονομική στήριξη ώστε να τακτοποιήσει το χρέος της σε γραφείο τελετών που έκανε την κηδεία του γιου της…
Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με το αιτιολογικό της εξάντλησης του σχετικού κωδικού του Δήμου για τέτοιες περιπτώσεις, όσο και η νέα Δημοτική Αρχή, έχουν αναλωθεί σε… υποσχέσεις προς την 54χρονη για οικονομική στήριξη.

Απελπισμένη η 54χρονη από τις υποσχέσεις, αναζητεί το ποσό που οφείλει στο γραφείο τελετών, θέλοντας να πουλήσει το νεφρό της, αφού δεν έχει οικονομικούς πόρους.

Πηγή: trikalanews

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:10 pm


Τους «τσακώμασε»! Ποιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz πήγε για ψώνια και φαγητό; (PHOTOS)

Τους «τσακώμασε»! Ποιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz πήγε για ψώνια και φαγητό; (PHOTOS)
Είναι μαζί περίπου 1,5 χρόνο και πολύ ερωτευμένοι αλλά –για την ώρα- ούτε λόγος για στεφάνι!Διανύουν μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στην προσωπική τους ζωή μακριά -όσο μπορούν- από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Νίκος Οικονομόπουλος και η Βίκυ Κάβουρα συζούν σε διαμέρισμα στη Βούλα, αλλά τα τελευταία δημοσιεύματα που τους θέλουν να παντρεύονται κάτω από άκρα μυστικότητα φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τα πάντα περί του γάμου τους δεν ισχύουν.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο τραγουδιστής των επιτυχιών και η ηθοποιός αν και κατά διαστήματα έχουν παραδεχτεί σε συνεντεύξεις τους την σχέση τους δεν επιβεβαιώνουν σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, αφού ακόμα δεν νιώθουν εντελώς έτοιμοι.
214696214698
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:00 pm


Γιόρτασαν οι ένοπλες δυνάμεις (φωτορεπορτάζ)

Γιόρτασαν οι ένοπλες δυνάμεις (φωτορεπορτάζ)
Ημέρα γιορτής για το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και υπερηφάνειας τόσο για το στρατευμένο έμψυχο δυναμικό τους, όσο και για τους απανταχού Έλληνες.

Μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η ημέρα εορτασμού των εισοδίων της Παναγίας μας Υπεραγίας ,που με την προστασία και τις ευλογίες της το Ελληνικό έθνος και ειδικότερα οι ένοπλες δυνάμεις μας, κατέγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών. Και στο Μεσολόγγι γιορτάστηκε η ημέρα αυτή με τη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου παρευρέθηκαν ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Γ. Νικολόπουλος και άλλοι αξιωματικοί, η Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σταρακά, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Μπουσμπουρέλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Γ. Αγγελόπουλος και διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου Β. Μαδιάς, η αξιωματικός του Λιμεναρχείου Βασιλική Πολύζου που στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Τριγώνου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
.aixmi-news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:54 pm


Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα φυματίωσης στην Ελλάδα;


Η φυματίωση φαίνεται να απειλεί και πάλι τη χώρα μας! Μια ξεξασμένη νόσο από το παρελθόν είναι ξανά απειλή γαι τη χώρα μας. Τι είναι όμως η φυματίωση;  Γιατί επανεμφανίζεται τα τελευταία χρόνια με ανοδικές τάσεις; Πως μπορεί τα παιδιά να προστατευθούν;
Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Της Ελένης Γ. Μπανιά Πνευμονολόγου - Φυματιολόγου

Πρόκειται για μεταδοτικό νόσημα, το οποίο οφείλεται στον βάκιλλο του Koch.
Παρόλο που η νόσος είναι γνωστή από την αρχαιότητα , η μεταδοτικότητά της αναγνωρίστηκε με τη βιομηχανική επανάσταση , όταν ξεκίνησε η αστυφιλία, η εξαθλίωση των μαζών και οι κακές συνθήκες υγιεινής, με αποτέλεσμα την ευρεία διάδοση της νόσου και το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η φυματίωση προσβάλλει τους πνεύμονες αλλά και  άλλα όργανα, δημιουργώντας πολλά μικρά οζίδια, τα φυμάτια, τα οποία αντικαθιστούν τις φυσιολογικές δομές και καταστρέφουν τους ιστούς, δημιουργώντας κοιλότητες ή σπήλαια. Αναπτύσσεται αργά και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο αν μείνει αθεράπευτη.

Η νόσος προσβάλλει εξασθενημένους οργανισμούς, ασθενείς με κακό ανοσοποιητικό σύστημα, ασθενείς που υποσιτίζονται ή πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Τα συμπτώματα, που χαρακτηρίζουν τη νόσο είναι ο επίμονος βήχας, αίσθημα κόπωσης, απώλεια βάρους, νυχτερινοί ιδρώτες, ανορεξία, δεκατική πυρετική κίνηση και αιμόπτυση.

Αν ο ασθενής νοσήσει και δεν λάβει την κατάλληλη θεραπεία, η νόσος  μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα όργανα όπως τα οστά, οι νεφροί, ο εγκέφαλος κ.λ.π, ενώ η πλέον μεταδοτική μορφή της είναι η φυματίωση του λάρυγγα.

Η φυματίωση μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια, τα οποία εκπέμπουν οι ασθενείς όταν βήχουν, φτερνίζονται ή μιλούν.

Η έγκαιρη διάγνωση και η λήψη της σωστής φαρμακευτικής αγωγής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας της φυματίωσης. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια, καθώς λαμβάνονται αντιβιοτικά για 6-12 μήνες .
Πολλοί ασθενείς δυσκολεύονται να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας,  με αποτέλεσμα την ατελή θεραπεία της νόσου. Οι ασθενείς αυτοί θα υποτροπιάσουν και θα μεταδώσουν τη νόσο και σε άλλους ενώ  ευνοούν την ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών στα φάρμακα.

Τα στελέχη αυτά της φυματίωσης τα οποία αναπτύσσονται από ατελείς θεραπείες ονομάζονται  πολυανθεκτικά στελέχη και απαιτούν περισσότερα και διαφορετικά θεραπευτικά σχήματα για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά και περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σήμερα, ο ρυθμός εμφάνισης της πολυανθεκτικής φυματίωσης αυξάνεται ανησυχητικά ενώ τα διαθέσιμα αντιβιοτικά δεν φαίνεται να μπορούν να καλύψουν τους ασθενείς και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν νέα αντιβιοτικά για να βοηθηθούν οι ασθενείς.

Σημαντικός παράγοντας της αύξησης της φυματίωσης στη χώρα μας αποτελεί η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τους οποίους το  κράτος αδυνατεί να ελέγξει υγειονομικά.

Το πρόβλημα της φυματίωσης φαίνεται να είναι τεράστιο επειδή δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος για τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τον Έβρο και οι διαδικασίες ελέγχου γίνονται μόνο στην Αθήνα, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα πολυσύνθετο και χρονοβόρο.

Η επίπτωση κατά γεωγραφική περιοχή κυμάνθηκε από 2,6 έως 5,9 ανά 100.000 πληθυσμό ενώ η μεγαλύτερη επίπτωση καταγράφηκε στην περιοχή της Αττικής και η μικρότερη στην περιοχή των Νήσων Αιγαίου-Κρήτης.

Από την άλλη πλευρά παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του AIDS, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της φυματίωσης από άτυπα μυκοβακτηρίδια.

Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο που αναδεικνύεται από την αύξηση αυτή είναι η πρωτοφανής επιδημία στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών με ποσοστιαία αύξηση 1500%.
Έτσι καταλήγουμε ότι το 4% των κρουσμάτων της φυματίωσης στην Ελλάδα είναι η πολυανθεκτική μορφή της νόσου, ενώ στις χώρες της ΕΕ ο μέσος όρος είναι 1%.

Στην Ελλάδα της κρίσης το θεραπευτικό κόστος της φυματίωσης πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν, καθώς για την απλή φυματίωση ανέρχεται στα 30 μόλις ευρώ το μήνα για 6 τουλάχιστον μήνες, ενώ για την ανθεκτική φυματίωση ανέρχεται σε 2500 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια και την πολυανθεκτική φυματίωση 5000 μηνιαίως για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Πληθυσμοί επιρρεπείς στην εμφάνιση φυματίωσης:

Μετανάστες που ζουν ομαδικά
Κρατούμενοι Φυλακών
Εκδιδόμενες γυναίκες που δεν ελέγχονται για λοιμώδεις νόσους
Άτομα που δεν διατρέφονται σωστά ή υποσιτίζονται
Ασθενείς με AIDS

Χρήστες ναρκωτικών ουσιών
Ηλικιωμένοι ασθενείς
Ανοσοκατεσταλμένοι
Καλλιτέχνες που εργάζονται νύχτα και σε κλειστούς χώρους, άνεργοι, άστεγοι, ανασφάλιστοι.

Η φυματίωση είναι νόσος η οποία προλαμβάνεται και θεραπεύεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Τουμπή, η φυματίωση εμφανίζεται και πάλι με νέα μορφή , αυτή της πολυανθεκτικής νόσου (23ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο).
Η πολιτική δημόσιας υγείας οφείλει να ενημερώνει το κοινό, ώστε να γίνεται  η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ατόμων με φυματίωση πριν αναπτύξουν ενεργή νόσο, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Η ανεπάρκεια του συστήματος υγείας στη χώρα μας στον τομέα της πρόληψης αποτελεί  το όπλο για την εξάπλωση της φυματίωσης σε μία Ελλάδα  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εδώ στην Ευρώπη.

Παρά την ανάπτυξη της πνευμονολογίας, η φυματιολογία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, έχει χάσει την αίγλη της με την κατάργηση των περισσότερων αντιφυματικών ιατρείων τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη , καθώς επικράτησε η άποψη ότι η φυματίωση δεν υπάρχει πια.

Δυστυχώς η φυματίωση επανέρχεται δυναμικά και είναι εδώ!Ελένη Γ. Μπανιά
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
Εξειδικευμένη στην Εντατικολογία
Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας
e-mail: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:51 pm


Διακοπή κυκλοφορίας στο 2ο χλμ της επ. οδού Αγρινίου – Νεάπολης

Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το 2ο χλμ ( κόμβο Αμαλίας)  έως το 3ο χλμ ( Διασταύρωση Τριαντέικα) της Δημοτικής Οδού  Αγρινίου – Νεάπολης και εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων,  λόγω εκτέλεσης εργασιών, αποκατάστασης Γέφυρας αποφάσισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Ι. Ματσούκας.
Αναλυτικά η απόφαση:
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
ΑΡΘΡΟ (1)
α. Tην διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων  από το 2ο χλμ ( κόμβο Αμαλίας)  έως το 3ο χλμ ( Διασταύρωση Τριαντέικα) της Δημοτικής Οδού Αγρινίου – Νεάπολης και εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων,  κατά το χρονικό διάστημα από 21-11-2014 έως και 26-11-2014, λόγω εκτέλεσης εργασιών, αποκατάστασης Γέφυρας .
 
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται  από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου Αγρινίου καθημερινά κατά τις ώρες 07.00΄ έως την 18.00΄ .
β. Η Τεχνική εταιρεία του Δήμου Αγρινίου, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση για τα εκτελούμενα έργα,  για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
 
ΑΡΘΡΟ (2)
Η παρούσα απόφαση ισχύει ΜΟΝΟ κατά την ως άνω χρονική διάρκεια και αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/1-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003].
Οι παραβάτες της παρούσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) περί Κ.Ο.Κ., όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α-50) και η εφαρμογή της ανατίθεται στο Τ.Τ. Αγρινίου, το οποίο παρακαλείται για την λήψη των επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του, επιβλέποντας την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης στο χώρο από την αρμόδια εταιρεία.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:42 pm


Αμφίπολη: Νέο σκίτσο της πύλης των Καρυάτιδων λίγο πριν την ανακοίνωση του υπουργείου! (ΦΩΤΟ)

Αμφίπολη: Νέο σκίτσο της πύλης των Καρυάτιδων λίγο πριν την ανακοίνωση του υπουργείου! (ΦΩΤΟ)
Μία νέα σχεδιαστική αναπαράσταση της πύλης των Καρυάτιδων έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας, με τα χρώματα να κυριαρχούν και την εντυπωσιακή αρπαγή της Περσεφόνης να δίνει άλλη διάσταση στο χώρο, λίγες ώρες πριν τη νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις εξελίξεις στον εκπληκτικό τάφο της Αμφίπολης.
Μετά την ανακάλυψη του σκελετού στον τύμβο της Αμφίπολης, στο λόφο Καστά, όλοι περιμένουν με αγωνία τη νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τις εξελίξεις των ανασκαφών.

Ολόκληρο το κείμενο
Ο σκελετός αναμένεται να εξεταστεί σε ειδικά εργαστήρια κι όλοι ελπίζουν το DNA να δώσει τις πολυπόθητες απαντήσεις σχετικά με το φύλο, την ηλικία και εν γένει την ταυτότητα του νεκρού.

Την ίδια ώρα, ένα νέο εντυπωσιακό σκίτσο του γνωστού ζωγράφου, Γεράσιμου Γερολυμάτου, δημοσιεύτηκε στο blog που διατηρεί κι απεικονίζει την πύλη των Καρυάτιδων, με μία έγχρωμη αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης.Ο Γ. Γερολυμάτος αναφέρει πως η εικόνα αυτή είναι μονάχα το... πρόγευμα από την ολόκληρη εικόνα την οποία σχεδιάζει και θα παρουσιάσει ολόκληρη μετά την ολοκλήρωσή της.

Εκτός από το εντυπωσιακό σκίτσο, το κείμενο του γνωστού ζωγράφου αναφέρει:

"Αναρωτιέται κανείς, αν έπειτα από τρεις μήνες αντιπαραθέσεων, διεξοδικών αναλύσεων και προσφοράς θεωριών, έχει απομείνει κάτι νέο να ειπωθεί. Κάτι που να μην έχει προταθεί ακόμα, σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης.
Ζωγραφίζοντας ακόμα την δεύτερη και τελευταία έγχρωμη αναπαράσταση της Πύλης των Καρυατίδων και εφαρμόζοντας ένα λελογισμένο συνδυασμό πραγματικών και υποθετικών χρωμάτων, έρχομαι σταδιακά αντιμέτωπος με μια αναδυόμενη πολυτέλεια. Μια καλαισθησία που πραγματικά έχει εκπλήξει και εμένα τον ίδιο για την επιμέλεια της κατασκευής της, όσο και για την αφθονία και τον πλούτο των χαρακτηριστικών της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επί μέρους δομικά, καλλιτεχνικά και διακοσμητικά στοιχεία του ταφικού μνημείου. Click4more: Η Αμφίπολη, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ερωτήματα για τον τέταρτο θάλαμο Όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά της πολυτέλειας των υλικών και της σοφής πολυχρωμίας, όπως εμφανίζονται στην αναπαράσταση μου, ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα της προσεγγίζει το ήμισυ της αληθινής αισθητικής μορφής που εμφάνιζε το μνημείο τις ημέρες της κατασκευής του, καθιστούν ολοφάνερο πως δεν πρόκειται για έναν από τους συνήθεις μακεδονικούς τάφους που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η έρευνα που έχω διεξάγει, προκειμένου να μελετήσω τα διακοσμητικά και χρωματικά στοιχεία άλλων μακεδονικών τάφων, ώστε να αναπληρώσω με αρκετές πιθανότητες τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην κατεστραμμένη διακόσμηση του τάφου της Αμφίπολης, μου έδειξε απλά πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο σύγκρισης μεταξύ τους, ούτε στο μέγεθος, ούτε στην πολυτέλεια της διακόσμησης, αλλά ούτε και στην αφθονία των υλικών.

Μου προκαλούν, λοιπόν, την απορία οι δηλώσεις κάποιων αρχαιολόγων, που αποκαλούν το μνημείο της Αμφίπολης «συνηθισμένο», «όχι και τόσο σπουδαίο», πως «υπάρχουν και άλλοι τάφοι αυτού του είδους» και πως το μνημείο χτίστηκε για ένα Δήμαρχο της Αμφίπολης, ή ακόμα και για έναν πλούσιο «απλό πολίτη»! Μη όντας ειδικός αρχαιολόγος και εξετάζοντας πάντα το ζήτημα από την οπτική του καλλιτέχνη, θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει, να μου δείξει τις φωτογραφίες αυτών των ταφικών μνημείων που είναι εφάμιλλα, όπως λέγουν, ή ακόμα και ανώτερα από τον τάφο της Αμφίπολης. Υπάρχουν; Αν ναι, ποια; Πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχουν. Αν θεωρήσει κάποιος πως ο τάφος του Φιλίππου Β΄στην Βεργίνα υπήρξε ένα υπόδειγμα-ορόσημο, ή πως οι τάφοι των «Ανθεμίων» και της «Ευρυδίκης», ήταν μέχρι πρόσφατα οι σπουδαιότεροι των μακεδονικών τάφων, τότε, ο τάφος της Αμφίπολης υπερέχει από κάθε άποψη. Click4more: Αμφίπολη: τι λέει η Λ. Μενδώνη για τις έρευνες στα οστά και την ανασκαφή στον τάφο Οι αναγνώστες που αγαπούν τις τέχνες και την ιστορία και οι οποίοι έχουν επισκεφτεί όπως και εγώ την Βεργίνα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ή έχουν δει έστω φωτογραφίες αυτών των τάφων, είναι βέβαιο πως αντιλαμβάνονται τι ακριβώς εννοώ. Ατελείωτα κυβικά μέτρα ακριβού μαρμάρου, ένα έγχρωμο μωσαϊκό δάπεδο αρκετών τετραγωνικών, τέσσερα μεγάλα γλυπτά εξαιρετικής τέχνης από μάρμαρο, ένα μεγάλων διαστάσεων εικονιστικό ψηφιδωτό, επίσης υψηλής τεχνικής και δαπάνης, συνθέτουν ένα μνημείο πρωτόγνωρων διαστάσεων και αισθητικής μορφής-όπως όλοι δηλώνουν- μήκους περίπου 25 μέτρων και εμβαδού 100 τ.μ, χώρια το ύψος των 9 μέτρων στον θάλαμο του τάφου. Συνυπολογίζοντας δε και την μήκους 497 μέτρων μαρμάρινη περίμετρο και τον Λέοντα, η εκπληκτική εντύπωση μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο. Αν μπορούσα να κάνω μια σύγκριση υπό όρους και προϋποθέσεις που αφορούν μόνο τις διαστάσεις και όχι την διαφορετική τεχνική, την αρχιτεκτονική και την εποχή τους, τότε ο τάφος της Αμφίπολης θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τον τάφο του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, χωρίς να είναι βέβαιο, ότι ο μυκηναϊκός βασιλικός τάφος θα έπαιρνε τα πρωτεία. Αν γνωρίζει κάποιος ένα σωζόμενο μεγαλύτερο τάφο στην Ελλάδα, ας με πληροφορήσει να τον μάθω και εγώ.

Άρα, ποιος να ήταν αυτός ο «Δήμαρχος», ή ο «Διοικητής», ή ο πλούσιος «απλός πολίτης», που έκανε τον Φίλιππο τον Β΄να μοιάζει με φτωχό συγγενή; Που ενώ ο ίδιος έμενε σε πολυτελή μεζονέτα στην Εκάλη, ο άλλος μοιάζει σαν να έμενε σε δυαράκι στο Παγκράτι; Ποιος ήταν αυτός που τόλμησε, είκοσι-τριάντα χρόνια έπειτα από τον θάνατο του Φιλίππου, να φτιάξει για τον εαυτό του έναν τάφο μεγαλύτερο από εκείνον του σπουδαιότερου Μακεδόνα βασιλιά και να σφετεριστεί τα δυναστικά του σύμβολα, χωρίς να βρεθούν οι φύλακες του στέματος «να του τραβήξουν το αυτί» και να τον επαναφέρουν στην τάξη; Ήταν αυστηρή η εποχή και επρόκειτο για μοναρχία. Ποιος να ήταν λοιπόν αυτός ο απλός πολίτης, που η ιστορία τον προσπέρασε και τον ξέχασε ως ασήμαντο, αλλά που με το παχύ πουγκί του μπόρεσε να αγοράσει τον μεγαλύτερο τάφο στην Ελλάδα όλων των εποχών;

Η λογική είναι μοιραίο πως θα συγκρουστεί με την ιστορία. Και επειδή η λογική και μάλιστα η κοινή, δεν κάνει λάθος, αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Πως η επίσημη ιστορία είναι, είτε σκοπίμως ψευδής, είτε ελλιπώς καταγεγραμμένη.

Υγ: Η εικόνα είναι μια λεπτομέρεια του έργου, που συνεχίζει να εξελίσσεται. Τη δημοσιεύω μόνο για να έχετε μια ιδέα".

Πηγή: peritexnisologos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:42 pm


Επιτέλους το παραδέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη: "Μου ανέβηκε η κοιλιά στο..."!!!

Επιτέλους το παραδέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη:
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με θεόστενο φόρεμα εμφανίστηκε στην εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη, μετά τα δημοσιεύματα που έσκασαν πριν από κάνα μήνα περίπου και αποκάλυπταν την ΤΕΤΑΡΤΗ εγκυμοσύνη της

Η παρουσιάστρια όπως θα δείτε και στο video, μπορεί όλες αυτές τις εβδομάδες να επέλεγε ριχτά ρούχα (τόσο στην εκπομπή όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις της) ώστε να κρύβει την φουσκωμένη της κοιλιά, φαίνεται όμως πως τώρα που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, αποφάσισε να το επιβεβαιώσει… έμμεσα.

Μετά την δήλωση που έκανε on air ότι «στην κατάστασή μου δεν είμαι για σέξι εμφανίσεις», σήμερα στην εκπομπή της εκτός από το «αποκαλυπτικό» φόρεμα», μαρτύρησε πως έχει ζητήσει από τον floor manager της να την κρατά ώστε να μπαίνει στο πλατό, επειδή όταν βγαίνει από το καμαρίνι της υπάρχει μια κατηφόρα και φοβάται μην πέσει.

Μόνο που όπως περιέγραψε η ίδια, ο συνεργάτης της το παράκανε, με αποτέλεσμα να την πάρει αγκαλιά και να την σφίγγει, τόσο που όπως είπε η Ελένη «μου ανέβηκε η κοιλιά στο λαιμό!»

Καταλάβατε έτσι; Μπορεί να μην λέει ευθέως «είμαι έγκυος», αλλά το «κραυγάζει» με όλους τους άλλους δυνατούς τρόπους!

Βέβαια τα πλάνα στην εκπομπή της, συνεχίζουν να παραμένουν μακριά, και πάνω από τον αφαλό.

star

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:30 pm


Δεν θα ανασάνουμε ποτέ! Η νέα χρονιά θα φέρει περισσότερους φόρους κατά 1,4 δις!!!

Δεν θα ανασάνουμε ποτέ! Η νέα χρονιά θα φέρει περισσότερους φόρους κατά 1,4 δις!!!
Ποιος είπε ότι η κρίση τελειώνει;

Περισσότερους φόρους κατά 1,4 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε το 2015 παρότι δεν έχουν επιβληθεί νέα φορολογικά μέτρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το newsit.gr.

Από τα αναλυτικά στοιχεία του προϋπολογισμού προκύπτει ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα θα διαμορφωθούν το 2015 στα 47,033 δισ. ευρώ έναντι 45,624 δισ. ευρώ φέτος.

- Από τους άμεσους φόρους έχουν προϋπολογιστεί έσοδα στα 21,880 δισ. ευρώ, έναντι 21,396 δισ. ευρώ φέτος.

- Από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 520 εκατ. ευρώ

- Αντιθέτως από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 66 εκατ. ευρώ

- Συνολικά από τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους στην περιουσία θα είναι υψηλότερα κατά 80 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν στα 3,512 δισ. ευρώ, έναντι 3,432 δισ. ευρώ το 2014.

- Από τους έμμεσους φόρους έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 25,154 δισ. ευρώ ευρώ, έναντι 24,228 δισ. ευρώ φέτος.
Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά στον ΦΠΑ και είναι 519 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:20 pm


Tο βίντεο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (VIDEO&PHOTOS)

Tο βίντεο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (VIDEO&PHOTOS)
Σε μία πρωτότυπη προσπάθεια για να καταστεί σαφές στον κόσμο τι είναι το άτμισμα και ποιες οι συνέπειές του, η NOBACCO ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για να αντιμετωπίσει την καλλιέργεια του πανικού που επιχειρείται για το προϊόν.
Στην προσπάθεια αυτή, έχει δημιουργηθεί και μια πρωτότυπη καμπάνια της γνωστής Ελληνικής εταιρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων, που καλεί τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους την αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διεκδικώντας παράλληλα το δικαίωμά τους στο "άτμισμα"!
Το βίντεο με τίτλο "Melitzanistas" ξεκινάει με την δήλωση "Είναι γεγονός... Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!" και ακολουθεί μπαράζ κωμικών συνθημάτων! Η πρωτόπυπη καμπάνια κάνει έμμεση κριτική στην απουσία νομοθετικού πλαισίου αλλά και στο "κυνήγι μαγισσών" στο οποίο έχει επιδοθεί μέρος των media, εξισώνοντας χιουμοριστικά την νικοτίνη που περιέχεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με την (σίγουρα μικρότερη) ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται  στην γνωστή μας μελιτζάνα (!)
Δείτε στο athensmagazine.gr την απίστευτη διαφήμιση, που κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:10 pm


Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ! Τι εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη;;;

Συναγερμός έξω από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη - Εντόπισαν `ύποπτη` μηχανή - Είχε κλαπεί από το 2013
- To σπίτι του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι απέναντι από το Καλλιμάρμαρο
- Εκεί υπήρχε για περισσότερες από 3 ημέρες μία παρατημένη μηχανή απέναντι από το σπίτι του
- Αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση με ειδικά σκυλιά της αστυνομίας
- Όπως αποδείχθηκε η μηχανή είχε κλαπεί από το 2013
Μεγάλη κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περισσότερες από τρεις ημέρες απέναντι από το σπίτι του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν μία παρατημένη μηχανή, η οποία κίνησε την περιέργεια της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία που ανακάλυψε πως η μηχανή ήταν κλεμμένη από το 2013.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να ερευνήσουν τόσο τη μηχανή και τη γύρω περιοχή.
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:06 pm


Δύο αυτοκινητόδρομοι φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά

Δύο αυτοκινητόδρομοι φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά
Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα.
Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθηση σε όλους τους νομούς της ευρύτερης περιοχής.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015 με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Στην παρούσα φάση, η συνολική πρόοδος των εργασιών αγγίζει το 43,8%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

-0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

-76,6 χλμ. - 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή Συκουλα. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

-145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

-170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

Στα εργοτάξια της Ιόνιας οδού απασχολούνται 1.795 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως τέλος του έτους. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι ιδιόκτητα, αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά.
Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε 65)


Το έργο παραχώρησης του Ε65 αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στην εκμετάλλευση του τμήματος της ΠΑΘΕ από την Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες. Αυτό το 2ο κομμάτι αφορά σε έργα που εκτελούνται και θα παραχωρηθούν προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει συνολικό μήκος 57,02 χλμ. 

Ο Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Το κύριο μέρος του κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε σύγχρονα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στοχεύοντας στην ασφάλεια και άνεση των χρηστών και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης χρόνου και καυσίμων. 

Η κατασκευή του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδος: 
συνεισφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομική συνοχή
ολοκληρώνει το σύστημα μεταφορών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο
βελτιώνει τις κυκλοφοριακές ταχύτητες, τις συνθήκες ασφαλείας και περιορίζει τα ατυχήματα
συνδέει την κεντρική Ελλάδα με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα
συνδέει τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Βόλου
εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση
Στην πρώτη φάση των εργασιών του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (τμήμα από 32 χλμ. έως 110 χλμ., δηλαδή Ξυνιάδα – Τρίκαλα) κατά την οποία έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, περιλαμβάνονται τα παρακάτω εργοτάξια: 

-60 χλμ.: Εργοτάξιο Ανάβρας 
-80 χλμ.: Εργοτάξιο Καρδίτσας
-104 χλμ.: Εργοτάξιο γέφυρας Πηνειού 

Στις κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες και διάφορα τεχνικά έργα όπως η γέφυρα Πηνειού, διάνοιξη σήραγγας μετά το Σ.Σ. Αγγείων, καθώς και κατασκευή οδοστρωσίας από Α/Κ Ανάβρας έως και Α/Κ Καρδίτσας. Σήμερα η συνολική πρόοδος των εργασιών στο παραπάνω τμήμα είναι της τάξεως του 42,37%. 

Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του έργου, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού και μηχανημάτων έχει ενεργοποιηθεί. Περισσότερα από 800 άτομα ήδη εργάζονται στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί για την πρώτη φάση, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνται (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ξεπερνά τα 510. 

Στη δεύτερη φάση (0 χλμ. έως 32ο χλμ. δηλαδή περιοχή Λαμίας και 110χλμ. έως 175 χλμ., δηλαδή Τρίκαλα – Καλαμπάκα- Εγνατία) περιλαμβάνονται τα εξής εργοτάξια: 

-10 χλμ. : Εργοτάξιο Λαμίας
-130 χλμ. Εργοτάξιο Καλαμπάκας
Σήμερα η συνολική πρόοδος εργασιών σε αυτά τα τμήματα της δεύτερης φάσης είναι της τάξεως του 15%.

 


ΟΦΕΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-Ποιότητα και έγκαιρη κατασκευή σε συνδυασμό με βέλτιστες υπηρεσίες συντήρησης και εξυπηρέτησης: Η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η εμπειρία των εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των ‘έργων αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τη δημιουργία και παράδοση εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων έργων ποιοτικών, με υψηλά standards. 

-Βελτίωση της ασφάλειας και ελαχιστοποίηση κινδύνων: Πλήθος ενεργειών πραγματοποιούνται με στόχο τη μέγιστη δυνατή παροχή συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης. Και στις δυο περιπτώσεις κατά μήκος των έργων θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μετωπικών συγκρούσεων. Οι οδικοί άξονες θα παρακολουθούνται τόσο μέσω ειδικών συστημάτων, όσο και από διαρκείς περιπολίες που θα εξετάζουν καθημερινά την κατάσταση τους. Με τις προγραμματισμένες αλλά και τις έκτακτες εργασίες συντήρησης, θα διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα. 

-Ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου διαδρομής: Με την ολοκλήρωση των έργων, μειώνεται σημαντικά ο μέσος χρόνος διαδρομής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη διαδρομή Αντίρριο - Ιωάννινα θα έχουμε μείωση άνω της μιας ώρας, ενώ η συνολική εξοικονόμηση για τους χρήστες του Ε65 εκτιμάται κατ’ ελάχιστο σε 1 ώρα, σε σχέση με το χρόνο που κάνουν τη διαδρομή σήμερα.

-Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης: Πέραν των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, την τοποθέτηση ειδικών τηλεφώνων κατά μήκος των οδικών αξόνων καθώς και τη δημιουργία ασφαλών χώρων προσωρινής στάθμευσης, στη διάθεση των οδηγών θα βρίσκονται ομάδες άμεσης επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

-Ενισχυμένη προστασία του περιβάλλοντος: Κάθε έξι μήνες κατά την περίοδο κατασκευής, οι εταιρίες καταθέτουν εκθέσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης που πιστοποιούν την τήρηση των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων. Έχει συνταχθεί και εφαρμόζεται Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης και Ελέγχου, που περιλαμβάνει ενέργειες σχετικά με την επί τόπου παρακολούθηση των περιβαλλοντικών όρων, καθώς και Σχέδιο Επέμβασης με τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση ατυχηματικής ρύπανσης των ευαίσθητων περιοχών του Έργου. Η προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, η κατασκευή ειδικών διαβάσεων για τα άγρια ζώα, η αποκατάσταση της βλάστησης, η εφαρμογή σημαντικών αντιθορυβικών μέτρων με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, η δημιουργία ακουστικών ζωνών και αναχωμάτων με ειδικές φυτεύσεις, η διαρκής παρακολούθηση των ατμοσφαιρικών ρύπων, των δονήσεων, του θορύβου, της κυκλοφορίας και πλήθος άλλων μέτρων διασφαλίζουν την αρμονική ένταξη των οδικών αξόνων στο περιβάλλον. 

-Ενισχυμένες προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες απασχόλησης: Οι αξιόπιστες, ασφαλείς και ταχύτερες συνθήκες μεταφοράς θα ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, επηρεάζοντας θετικά τη δραστηριότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και κάθε πολίτη. Επιπλέον, τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής όσο και έπειτα κατά τη διάρκεια παραχώρησης η απασχόληση θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς οι απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό καλύπτονται από τους κατοίκους των κατά τόπων περιοχών.
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:02 pm


"Διαφορετικά δεν νιώθει άντρας." - Τι απαντά η Βίκυ Κάβουρα για τις δηλώσεις του Οικονομόπουλου;;


Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε Βίκυ Κάβουρα και Νίκος Οικονομόπουλος.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του τραγουδιστή ο οποίος είπε πως «όταν τρώω δεν σηκώνω το πιάτο μου... δεν δέχομαι η γυναίκα να είναι πιο πάνω από μένα», η αγαπημένη του, βγήκε και απάντησε σε όσα ακούστηκαν.
«Το έχουμε κάνει σοβαρό το θέμα. Όλο αυτό προκύπτει από τον θαυμασμό που έχει ο Νίκος για την πατριαρχική οικογένεια, η οποία είναι το πρότυπό του, γιατί με αυτό το πρότυπο μεγάλωσε. Προέρχεται από την βαθιά ευγνωμοσύνη που έχει για τον παππού και την γιαγιά του, οι οποίοι τον μεγάλωσαν».

Κατά τη γνώμη του, «ένας άντρας που σε κοιτάει στα μάτια, δεν σου χαλάει χατίρι ποτέ, σε αγαπάει και το βλέπεις, θες να κάνεις κάτι για να τον ευχαριστήσεις και προσφέρεις ο,τι μπορείς. Ένα πιάτο φαγητό; Κάτι άλλo; Oτιδήποτε!»

Άλλωστε όπως είπε έχει μεγαλώσει κι εκείνη με ένα ανάλογο οικογενειακό πρότυπο:

«Επειδή έχω μεγαλώσει με δυο πολύ αγαπημένους γονείς και παππούδες, είναι πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι καθένας προσφέρει ο,τι μπορεί, όχι γιατί πρέπει αλλά επειδή θέλει. Είναι πολύ όμορφο σε έναν άνθρωπο να αγαπάει κάποιον και να θέλει να του προσφέρει!»

Για να καταλήξει ότι «έτσι πρέπει να νιώθει ο άντρας. Ότι είναι από πάνω. Γιατί διαφορετικά δεν νιώθει άντρας. Ευνουχίζεται!».

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 6:00 pm


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ - Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά & ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά;

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ - Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά & ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά;
Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ήδη έγινε γνωστό το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόταση του εμπορικού συλλόγου προς τους καταστηματάρχες έχει ως εξής :

Σάββατο 13 και 20 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00 και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 20.00.
Κυριακή 14 και 21 Δεκεμβρίου 2014, 11.00 - 18.00
Δευτέρα έως Παρασκευή 15 - 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 21.00
Τετάρτη 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου καθώς και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Μετά την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 3 Ιανουαρίου 2015 καθώς λόγω της εργασίας για τις 21/12/2014 θα δοθεί μια μέρα αδείας στο προσωπικό.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:50 pm


Επεισόδιο στην πύλη Πενταγώνου σε…replay!

Image
Από ώρα σε ώρα αναμένεται το πόρισμα της “άτυπης διοικητικής εξέτασης” που έκανε ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Πέτκος, Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ, για το επεισόδιο που έγινε στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ μεταξύ ναυάρχου και υπαξιωματικού.

Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην γίνει η οποιαδήποτε έρευνα από το ΓΕΝ αλλά να ανατεθεί στο ΓΕΕΘΑ και στον Επιτελάρχη του, είναι μία ακόμη ένδειξη ότι από ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας θέλει να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά ,ότι θα υπάρξει μεροληψία κατά του υπαξιωματικού. Κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί με τα στοιχεία που υπάρχουν και τις καταθέσεις που δόθηκαν απ΄ όλους τους αυτόπτες μάρτυρες. Κι όχι μόνο …

Υπάρχει βίντεο

Ο Αντιπτέραρχος Πέτκος εκτός από τις καταθέσεις των μαρτύρων είχε την δυνατότητα να δει και το βίντεο του επεισοδίου όπως είχε καταγραφεί από τις κάμερες που υπάρχουν στην είσοδο του ΥΠΕΘΑ. Μπορεί ο ήχος να μην είναι πολύ καλός ,αλλά η εικόνα, όπως λένε όσοι το έχουν δει είναι υπέρ του υπαξιωματικού και επιβαρυντική για τον ναύαρχο. Ο οποίος δεν φορά στολή αλλά με “πολιτικό” μπουφάν. Μπλέξιμο…

Το πόρισμα της έρευνας Πέτκου θα παραδοθεί σε Α/ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ και αναμένεται η συνέχεια της υπόθεσης.

Ο ναύαρχος υπηρετεί σε υψηλή θέση του ΓΕΝ και είναι από τα “φαβορί” για ανέλιξη στην ιεραρχία.

Γιατί δεν γράφουμε τ΄ όνομά του; Γιατί δεν είναι αυτή η ουσία του θέματος. Όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα οριστικά μπορούν να γραφτούν και ονόματα.

Το θέμα είναι ότι τέτοιες συμεπριφορές όπως μας επεσήμαναν και δύο Επίτιμοι Αρχηγοί “να παταχθούν άμεσα” . Οι Επίτιμοι Αρχηγοί συμφωνούν απόλυτα με την άποψη του του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια που είπε ότι “στέλνουμε λάθος μήνυμα στο προσωπικό”.
onalert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:40 pm


Έλεος: Τους έπιασαν να κάνουν ΣΕΞ στην Εθνική Οδό! Καλά πώς δεν τράκαρε το παλικάρι;

Έλεος: Τους έπιασαν να κάνουν ΣΕΞ στην Εθνική Οδό! Καλά πώς δεν τράκαρε το παλικάρι;
Αν τα παιδιά είναι στα μέλια... στα γαλακτομπούρεκα και στα γούστα... δεν υπολογίζουν ώρα, μέρα, στιγμή. Ειδικά δε όταν πιάνουν ευθεία στην Εθνική οδό τότε το «κόλπο» γίνεται ακόμη πιο εύκολο.
Τα λόγια είναι περιττά. Και η ερώτηση μια. Πώς μπορείς αγόρι μου... ήρωά μου μέντορά μου να κρατάς το τιμόνι σταθερό; Ε; Να μας κάνεις σεμινάρια... διότι πολλοί το επιχείρησαν και το λιγότερο που κατάφεραν ήταν να τρακάρουν... για να μη σκεφτώ το χειρότερο.
Δείτε το video
nassosblog

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:30 pm


ΣΟΚ : Ιερόδουλες ΧΤΥΠΗΣΑΝ και έκλεψαν 54χρονο...

ΣΟΚ στην Πάτρα: Ιερόδουλες ΧΤΥΠΗΣΑΝ και έκλεψαν 54χρονο...
Ένα βίαιο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Τσαμαδού, που θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά στέκια του αγοραίου έρωτα.

Εκεί, 10 ιερόδουλες με καταγωγή από την Νιγηρία, επιτέθηκαν σε έναν 54χρονο ομοεθνή τους. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία, εκείνες τον χτύπησαν στα χέρια και στο κεφάλι και του άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω του, περίπου 100 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν δυο από αυτές, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από το θύμα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:20 pm


Η ΔΙΑΙΤΑ του γραφείου! TIPS για τις 5 ΜΕΡΕΣ της εβδομάδας που είσαι στη δουλειά!

Η ΔΙΑΙΤΑ του γραφείου! TIPS για τις 5 ΜΕΡΕΣ της εβδομάδας που είσαι στη δουλειά!
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης σού δίνει τη δίαιτα του γρεφείου. Ένα πρόγραμμα απλό κια πρακτικό για τις 5 μέρες της εβδομάδας που είσαι στη δουλειά.

Εύκολα σνακ

Έχεις μία ελαφρια λιγούρα μέχρι το μεσημέρι; Λίγοι ξηροί καρποί και φρυγανιές είναι μερικά μόνο από τα «έξυπνα» σνακ που θα ξεγελάσουν την πείνα σου!

Experss lunch

Επειδή τις περισσότερες φορές το μεσημέρι σε βρίσκει στο γραφείο, πάρε μαζί σου σαντουιτσάκι ή μία αραβική πίτα. Συνδύασέ το με σαλάτα και θα είσαι χορτάτη μέχρι το βράδυ.

Φαγητό που… αντέχει!

Ετοίμασε τα γεύματά σου από το Σ/Κ. Τα λαδερά και τα όσπρια συντηρουνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες, ενώ τα ψητά και τα ζυμαρικά φτιάχνονται σε λιγότερο από 30′.

Ελεύθερο Σ/Κ

Το Σαββατοκύριακο φάε κανονικά χωρίς παρεκτροπές!
youweekly.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:10 pm


ΒΟΜΒΑ από τον Alpha! Ποιος δημοσιογράφος αναλαμβάνει πρωινή εκπομπή;

ΒΟΜΒΑ από τον Alpha! Ποιος δημοσιογράφος αναλαμβάνει πρωινή εκπομπή;
Στα σημεία της Αθήνας όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης, στην καρδιά των γεγονότων, εκεί όπου οι πολίτες αναζητούν ένα βήμα, ο Alpha κάνει καθημερινό ρεπορτάζ. Ζωντανό ρεπορτάζ, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ... «Πρωινό ρεπορτάζ».
Την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Μάρκος ξεπερνά οτιδήποτε συμβατικό και βγαίνει έξω από το στούντιο για να καταγράψει την επικαιρότητα όπως αυτή εξελίσσεται. Ένας δημοσιογράφος με επικοινωνιακό χάρισμα, που καταφέρνει να ξεκλειδώνει τους ανθρώπους ώστε να εκφράζουν την άποψή τους για ζητήματα καυτά, χωρίς ενδοιασμούς και φόβο. Μια ζωντανή εκπομπή, που παρακολουθεί τα γεγονότα και είναι συνεχώς στις επάλξεις.Το «Πρωινό ρεπορτάζ» θα μας ενημερώνει καθημερινά (Δευτ. - Παρ.) στις 07:00 - 08:00 με αξιοπιστία αλλά και κριτικό σχολιασμό για θέματα πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού ενδιαφέροντος. Θα ξεφυλλίζει τις εφημερίδες, θα παρουσιάζει την ατζέντα της ημέρας και δεν θα αφήνει τίποτα να περάσει στα ψιλά. Το ρεπορτάζ, σε αρκετές περιπτώσεις θα ενισχύουν καλεσμένοι που θα συναντούν τον Δημήτρη Μάρκο σε στέκια, δρόμους και ζωντανές γωνιές της πόλης.

zappit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 5:00 pm


ΣΠΑΝΙΟ και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Γέννησε τρίδυμα αγοράκια με... - Τι συνέβη στο Ηράκλειο;;

ΣΠΑΝΙΟ και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Γέννησε τρίδυμα αγοράκια με... - Τι συνέβη στο Ηράκλειο;;
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει μια οικογένεια από το Ηράκλειο Κρήτης, καθώς, απέκτησε τρίδυμα αγοράκια, με την περίπτωσή τους να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σπάνια.

Τα τρία νεογέννητα τρέφονταν με τον ίδιο πλακούντα και κάτι τέτοιο συμβαίνει μια στις 100.000.

Η ευτυχισμένη οικογένεια αριθμεί πλέον τέσσερα αγόρια, καθώς, τα νεογέννητα έχουν και έναν μεγαλύτερο αδελφό.

Σήμερα τα ξημερώματα, η 33χρονη γυναίκα, έφερε στον κόσμο τα τρία υγιέστατα αγοράκια, βάρους 1200 ως 1400 γραμμαρίων.

Οπως αναφέρει το creteplus, η γυναίκα νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική, λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης της, αφού κυοφορούσε τα τρία μωρά, τα οποία βρίσκονταν σε τρεις σάκους, αλλά τρέφονταν από τον ίδιο πλακούντα. Μια περίπτωση σπάνια, για την οποία υπήρχε πάντα ο κίνδυνος της επιπλοκής, μιας και σε τέτοιες εγκυμοσύνες είναι πιθανή η «υποκλοπή αίματος» του ενός εμβρύου από τα άλλα.

Σύμφωνα με τον μαιευτήρα κ. Σταύρο Σηφάκη, που είχε την ευθύνη της υπερηχογραφικής παρακολούθησης των εμβρύων και με την εμπειρία του συνέβαλε στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και στην έγκαιρη αναγνώριση της τυχόν εμφάνισης του επικίνδυνου «συνδρόμου της υποκλοπής», αυτή η περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια και συμβαίνει μία φορά στις 100.000 κυήσεις.

Τα μωράκια γεννήθηκαν πρόωρα μεν σε καλή κατάσταση δε. Όπως εξηγεί ο κ. Σηφάκης, μιλωντας αποκλειστικά στο CretePlus.gr: «η περίπτωση αυτή είναι πολύ σπάνια, καθώς τα μωρά τρέφονταν και αναπτύσσονταν από τον ίδιο πλακούντα. Πρόκειται για μονοζυγωτική, μονοχοριονική, τριαμνιακή κύηση.

Υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος της υποκλοπής αίματος εμβρύου από έμβρυο. Δηλαδή μπορούσε να υπάρξει άνιση παροχή του αίματος από τον πλακούντα στα τρία διαφορετικά έμβρυα, με αποτέλεσμα το ένα μωρό να γίνεται παθολογικά μεγάλο και το άλλο (ή τα άλλα δύο) να εκδηλώσει σοβαρή υπολειπόμενη ανάπτυξη, με συνολικά κακή έκβαση της κύησης»

Σήμερα λοιπόν τα μεσάνυχτα, το ιατρικό επιτελείο που παρακολουθούσε την εγκυμονούσα προχώρησε σε καισαρική για να έρθουν στον κόσμο τα μωράκια, παρά το γεγονός πως η εγκυμοσύνη ήταν στην 30η εβδομάδα. Είχε προηγηθεί αυτόματη ρήξη των υμένων στον ένα από τους τρείς σάκους και αναπόφευκτα ακολούθησαν πρόωρες συστολές μήτρας.

Στην επέμβαση συμμετείχε ο γυναικολόγος κ. Δημήτρης Κουτρουλάκης, ο οποίος είναι ο θεράπων γιατρός που παρακολουθούσε την 33χρονη, καθώς και ο κ. Ρελάκης Διευθυντής της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:58 pm


ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Το SEX TAPE των ΟΡΓΙΩΝ γνωστής Παρουσιάστριας με Έλληνα Ποδοσφαιριστή!!!

878787
Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει τις τελευταίες μέρες γνωστός ποδοσφαιριστής, καλό όνομα, που παίζει μπάλα στη χώρα μας.

Ο διεθνής άσος εκβιάζεται από σέξι τηλεπερσόνα με την οποία συνευρέθηκε ερωτικά για ένα βράδυ. Πώς έχει η ιστορία;

Οι δυο τους διασκέδαζαν πριν από καιρό σε ένα γνωστό νυχτερινό κέντρο. Μετά το ποτό βρέθηκαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή με σκοπό να περάσουν μία ξέφρενη ερωτική νύχτα.

Στο παιχνίδι συμμετείχε και ένας φίλος του άσου της μπάλας ο οποίος τραβούσε με την κάμερα του κινητού του τα όργια που γίνονταν στο κρεβάτι.

Η βιντεοσκόπηση έγινε με την έγκριση της τηλεπερσόνας και μετά το τέλος της πράξης ζήτησε το βίντεο προκειμένου να θυμάται το έξαλλο βράδυ που πέρασε με τον ποδοσφαιριστή.

Από την επόμενη μέρα μέχρι και σήμερα, η καυτή γυναίκα απειλεί τον μπαλαδόρο ότι θα βγάλει στη φόρα το ερασιτεχνικό sex tape αν δεν της ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες.

Σκοπός της τηλεπερσόνας είναι να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τον ποδοσφαιριστή με κύριο μέλημα να κερδίσει σε δημοσιότητα αλλά και χρήμα.

Προς το παρόν,σύμφωνα με το sportdog.gr, ο διεθνής άσος δεν έχει μασήσει από τις απειλές της και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον της έτσι ώστε να προλάβει τον διασυρμό μετά από πιθανή δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:40 pm


ΘΡΗΝΟΣ στον καλλιτεχνικό χόρο: Έφυγε εντελώς ξαφνικά, πασίγνωστος Έλληνας μουσικός... [photo]


Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα ξαφνικά από τη ζωή... σε ηλικία 62 ετών, ο μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος είχε τροφοδοτήσει επί δεκαετίες το ελληνικό τραγούδι, αρχικά με τους στίχους του και τις μουσικές του.

Γεννημένος στην Αμοργό έκανε τις πρώτες στιχουργικές του απόπειρες στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οπότε συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Νοσταλγία” σε μουσική Αντώνη Πολίτη.Ακολούθησαν πολλά ακόμη τραγούδια και δισκογραφικές δουλειές, σε κάποιες από τις οποίες μάλιστα υπέγραφε, εκτός από τους στίχους και τη μουσική.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του ο Βαγγέλης Σίμος συνεργάστηκε με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, η Καίτη Γκρέυ, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Γιώργος Κόρος κ.α.

Ήταν ένας δημιουργός χαμηλών τόνων που αγαπούσε βαθιά το ελληνικό τραγούδι και τους εκπροσώπους του.

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:30 pm


Του την έπεσε ληστής με ΜΑΧΑΙΡΙ και αυτός τα έκανε πάνω του: Δείτε την αντίδραση του ληστή... [video]Έχει βέβαια πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση του ληστή...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:20 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνοιξε η γη και κατάπιε εκσκαφέα ! Δείτε εικόνες από το σημείο...[photos]


Είχε πραγματικά άγιο μια γυναίκα το μεσημέρι της Πέμπτης, στην περιοχή Προσφυγικά (Πλάτανος) Σάμου στην πρωτεύουσα του νησιού...

Ένας βαρύς εκσκαφέας που βρισκόταν εν κινήσει (σε αργή ταχύτητα) και μια γυναίκα που ακολουθούσε πεζή από πίσω, κυριολεκτικά άνοιξε ο δρόμος και «ρούφηξε», και τους δυο, σε βάθος 2 μέτρων!

Η άτυχη γυναίκα ευτυχώς τραυματίστηκε από την πτώση ελαφρά στο πόδι ενώ το μηχάνημα (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες) συγκρατήθηκε από μια κολόνα της ΔΕΗ.

Όπως γράφει η Σαμιακή Γνώμη, που έχει και το ρεπορτάζ, στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τη γυναίκα.

Το σημείο που έγινε το ατύχημα περνά από κάτω το Ηγεμονικό ρέμα και βρίσκεται 300 περίπου μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Βαθέως όπου στην μεγάλη νεροποντή πριν λίγες ημέρες είχε πέσει ο πέτρινος τοίχος καταπλακώνοντας 3 αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένα παιδί.

Δείτε φωτογραφίες:

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:14 pm


Κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 5ο Λύκειο Αγρινίου και πορεία στο κέντρο της πόλης

mathites-poreia (2)
Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο εξεταστικό σύστημα με την «τράπεζα θεμάτων», την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του «νέου Λυκείου» αλλά  και τα κενά στους εκπαιδευτικούς.

Η πορεία κατέληξε έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου όπου οι μαθητές φώναξαν συνθήματα.


aerasnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 4:10 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: