1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Βονιτσα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βονιτσα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Αγία Θεοδώρα Βάστα. 17 πανύψηλα δένδρα στη στέγη της εκκλησίας, χωρίς κανένα ίχνος ρίζας κάτω από την στέγη ή μέσα στο εκκλησάκι!

timthumb

Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα στην στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου.
Μια εικόνα που αν στις φωτογραφίες φαίνεται εντυπωσιακή, από κοντά προκαλεί τουλάχιστον δέος. Πιστοί αλλά και σκεπτικιστές επισκέπτονται κατά χιλιάδες το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας που πανηγυρίζει σήμερα για να δουν το θαύμα ή το παράδοξο, ανάλογα με την οπτική του καθενός.
Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού Ναού της Αγίας Θεοδώρας άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της.
Ιστορικά και βιογραφικά στοιχεία για την Αγία Θεοδώρα
Σχετικά με την Οσιοπαρθενομάρτυρα Θεοδώρα, της οποίας η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, έχουν ακουστεί πολλές και διάφορες ιστορίες, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να υπηρετεί το μοναχισμό.
Οι δύο πιο γνωστές ιστορίες αναφορικά με την Αγία Θεοδώρα έχουν ως εξής: σύμφωνα με την πρώτη, η Αγία καταγόταν από μία φτωχή οικογένεια και εφόσον ήταν το μεγαλύτερο παιδί της, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας της οικογένειάς της, αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε άνδρα και να υπηρετήσει ως μισθοφόρος στρατιώτης.
Τότε τον ερωτεύτηκε μία νεαρή κοπέλα (ως Θεόδωρο πλέον) και επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον Θεόδωρο, η νεαρή τον κατηγόρησε ότι την είχε αφήσει έγκυο.
Έτσι φαίνεται να οδηγήθηκε στο μαρτύριο από την οικογένεια της κοπέλας.
Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, η Αγία καταγόταν από χωριό της Πελοποννήσου, με πιθανότερες τις περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Η οικογένειά της ήταν εξαιρετικά θεοσεβούμενη και προφανώς έτσι ήρθε και εκείνη κοντά στο Θεό.
Αποκορύφωμα της αφοσίωσής της και της αγάπης της γι’ Αυτόν αποτέλεσε η απόφασή της να συνεχίσει τη ζωή της σε μοναστήρι και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο Χριστό.
Συνέβη όμως το εξής παράδοξο γεγονός: η Αγία Θεοδώρα προτίμησε να εγκαταβιώσει σε ανδρική Μονή και όχι σε γυναικεία. Ωστόσο στη Μονή της Παναΐτσας, όπου και έμενε μεταμφιεσμένη σε άνδρα με το όνομα Θεόδωρος, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση χάρη στην υπακοή και την ταπεινοφροσύνη της.
Γι’ αυτό και ο Ηγούμενος της είχε αναθέσει εξαιρετικά υπεύθυνες εργασίες στη Μονή. Κατά την περίοδο που έπληττε λιμός την περιοχή ο μοναχός Θεόδωρος επισκεπτόταν τα σπίτια των Χριστιανών αναζητώντας βοήθεια.
Μία από τις γυναίκες όμως που επισκέφθηκε τον κατηγόρησε πως την άφησε έγκυο. Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει.
Παρόλα αυτά η Αγία Θεοδώρα, αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες, ακολούθησε τους γονείς της γυναίκας ως το χωριό Βάστα της Αρκαδίας, όπου και εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό.
Όταν πλέον οι κατήγοροί της αντίκρισαν το γυμνό σώμα της και κατάλαβαν τι είχε συμβεί ζήτησαν συγχώρεση από το Θεό. Σύμφωνα με την παράδοση μάλιστα, η Αγία θεοδώρα φαίνεται να παρακάλεσε το Θεό, πριν τον αποκεφαλισμό της, οι τρίχες του κεφαλιού της να γίνουν δέντρα, το αίμα της ποτάμι για να τα ποτίζει και το σώμα της ναός.
Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, π. Ιάκωβο Κανάκη, η επικρατέστερη άποψη είναι η δεύτερη.
Ο π. Ιάκωβος αναφέρει πως σύμφωνα με την έρευνα της Μητροπόλεως που έχει βασιστεί σε εικόνες και συναξάρια, η Αγία Θεοδώρα παντού εμφανίζεται ως ασκητική φυσιογνωμία και πουθενά ως στρατιώτης.
Η έρευνα της Μητροπόλεως επικεντρώνεται σε δύο πιθανότητες για το λόγο που οδήγησε την Αγία να εγκαταβιώσει σε ανδρώο μοναστήρι: α) με αυτόν τον τρόπο ήθελε να κάνει περισσότερους και ενεργούς ασκητικούς αγώνες και β) έτσι θα χάνονταν πλήρως τα ίχνη της.
Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας
Το εκκλησάκι βρίσκεται κοντά στη Μεγαλόπολη. Το προσκύνημα είναι ανοικτό για το κοινό από το πρωί έως τη δύση του ήλιου και σε αυτό τελούνται παρακλήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα θαύμα της φύσης, αφού το μικρό κτίσμα περιβάλλεται από 17 δέντρα που με την πρώτη ματιά του περιηγητή φαίνεται να προέρχονται κατευθείαν από τη στέγη του και οι κορμοί τους να διακλαδίζονται προς τον ουρανό. Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως.
Στην πραγματικότητα οι ρίζες των δέντρων περνώντας μέσα από τους τοίχους καταλήγουν στο έδαφος, ενώ οι κορμοί και τα κλαδιά αναρριχώνται και βρίσκουν διέξοδο από τη στέγη.
Όσον αφορά στο εσωτερικό, μπορούμε να πούμε πως είναι ένας πολύ μικρός χώρος, λιτός, με ξεθωριασμένες από τη φθορά του χρόνου τοιχογραφίες και χωρίς ιδιαίτερους στολισμούς και εκκεντρικότητες.
Όπως μας διαβεβαίωσε ο π. Ιάκωβος Κανάκης οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως έχουν απευθυνθεί σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και άλλους επιστήμονες όπως αρχιτέκτονες και γεωπόνους, οι οποίοι θεωρούν ως ένα επιστημονικά ανεξήγητο φαινόμενο το ότι τα πλατάνια βρίσκονται τόσα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες σε αυτή τη θέση.
Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγγελο οι επιστήμονες που έχουν κληθεί το θεωρούν κυριολεκτικά θαυμαστό και υπερφυσικό φαινόμενο.
Όπως ανέφερε ο ίδιος το προσκύνημα δεν έχει μόνο Έλληνες επισκέπτες αλλά προκαλεί το ενδιαφέρον και των ξένων επισκεπτών. Ανάμεσά τους βέβαια, θα συναντήσει κανείς και δύσπιστους προσκυνητές που προσπαθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο π. Ιάκωβος, να βρουν τη λύση «ανάμεσα στις πέτρες του κτίσματος», χωρίς όμως τελικά να μπορούν να ερμηνεύσουν το γεγονός.
dogma.gr
Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα στη στέγη μιας εκκλησίας! Κι όμως, υπάρχει. Πολλοί επισκέπτονται το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Το νερό που τρέχει στο ποτάμι ποτίζει τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται, τα δέντρα και το νερό είναι το δώρο της Αγίας Θεοδώρας, που, όπως λέγεται, παρακάλεσε στην προσευχή της λίγο πριν μαρτυρήσει: «Τα μαλλιά μου να γίνουν δέντρα και το αίμα μου ποτάμι για να τα ποτίζει».
diaforetiko.gr : ekklisakiagtheodora Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας με τα 17 πλατάνια στη στέγη του (εικόνες)
diaforetiko.gr : ekklisakiagtheodora4 Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας με τα 17 πλατάνια στη στέγη του (εικόνες)
diaforetiko.gr : ekklisakiagtheodora3 Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας με τα 17 πλατάνια στη στέγη του (εικόνες)
 http://thekrantrocknews.com/

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 4:00 am


Μύκονος: Έβγαλε το παντελόνι και... άφησε πολύ λίγα για τη φαντασία όλων - Η καλλονή που ''τρέλανε'' μικρούς και μεγάλους στην Ψαρρού (Βίντεο)!

Μύκονος: Έβγαλε το παντελόνι και... άφησε πολύ λίγα για τη φαντασία όλων - Η καλλονή που ''τρέλανε'' μικρούς και μεγάλους στην Ψαρρού (Βίντεο)!

Όλα τα βλέμματα καρφώθηκαν πάνω της όταν έκανε την εμφάνισή της στην Ψαρρού της Μυκόνου αλλά δεν ήταν μόνο η πρώτη της εικόνα...
Η μελαχροινή καλλονή που βλέπετε στα πλάνα απόλαυσε τον ήλιο και την θάλασσα και τρέλανε με την παρουσία της τον ανδρικό πληθυσμό.

Φορώντας φανταχτερό μαγιό που άφηνε λίγα στην φαντασία, έγινε το επίκεντρο των συζητήσεων με τους άνδρες της παραλίας να έχουν να λένε τόσο για την καλλίγραμμη... όψη της, όσο και τις... εμπρόσθιες καμπύλες της!


Πάντως, εκείνη είχε μάτια μόνο για τον ευκατάστατο κύριο που την συνόδευε, με τον οποίο δεν σταμάτησε να ανταλλάσσει αγκαλιές και φιλιά και να κοιτάζεται στα μάτια! Οι καρδιοπαθείς με τα υπογλώσσια ανά χείρας...

 

Πηγή: mykonoslivetv

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 3:30 am


2 Πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν δεν του σηκώνεται!


Η βραδιά με τον σύντροφο σου έχει ξεκινήσει πολύ όμορφα και ρομαντικά και καταλήγετε στο σπίτι σου ή και στο δικό του για να συνεχίσετε και αφού έχουν ανάψει τα αίματα, συνειδητοποιείτε ότι έχει πρόβλημα με την στύση του.

Τι κάνεις λοιπόν τότε; Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχείς, μιας και σε όλους τους άντρες έχει τύχει να μην έχουν στύση για διάφορους λόγους και να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει να κάνει με σένα.

Υπάρχουν όμως δύο πραγματάκια που μπορείς να κάνεις όταν δεν του σηκώνεται, για να τον βοηθήσει και άλλα δύο που απαγορεύονται δια ροπάλου, εκτός και αν θέλεις να τον ξενερώσεις τελείως.

Τι θέλει να κάνεις όταν δεν του σηκώνεταιΔείξε ότι δεν ξενέρωσες και θέλεις να βοηθήσεις

Αντί να κάθεσαι και να ψάχνεις το τι πήγε στραβά και το γιατί, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να του προτείνεις διάφορα πράγματα για να διορθώσεις την κατάσταση.

Μπορείς είτε να σκεφτείς εσύ να του προτείνεις να κάνεις κάτι seχy με το οποίο νιώθεις άνετα και εσύ, ή αν δεν έχεις κάποιο κόλλημα να τον ρωτήσεις ευθέως και με πολύ seχy τρόπο, το τι θα ήθελε εκείνος να του κάνεις για να τον βοηθήσει.

Φυσικά το πιο πιθανό είναι να θέλει να χρησιμοποιήσεις τα χείλη σου, αλλά σκέψου μετά τα αποτελέσματα και απλά απόλαυσε το.Κάντε συζήτηση για το προφυλακτικόΠολλοί άντρες έχουν θέμα όταν φοράνε προφυλακτικό και είναι πολύ πιθανό να ρίξει εκεί το φταίξιμο. Τώρα αν έχετε καιρό σχέση και θέλεις να το διακινδυνεύσεις μπορείς να του προτείνεις να μην το φορέσει.Αν πάλι όχι εξήγησε του, όσο δύσκολο και αν είναι ότι πρέπει να το φορέσει και απλά ψάξτε μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τύπος προφυλακτικού που θα τον βόλευε περισσότερο. Βέβαια αν έχεις πάρει και αντισυλληπτικά ακόμη καλύτερα.Τι να μην κάνεις όταν ο σύντροφος σου έχει πρόβλημα με την στύσηΜην τον ρωτάς αν του έχει ξανά συμβεί

Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να του κάνεις αυτή την ερώτηση, γιατί θα του δείξεις ότι σε έχει ενοχλήσει αυτή η κατάσταση και θα τον φέρεις σε δύσκολη θέση.

Επίσης, αυτή η συζήτηση δεν θα βοηθήσει κανέναν σας γιατί εσύ θα αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι με τις πρώην του δεν είχε πρόβλημα, άρα φταις εσύ και εκείνος θα αρχίσει να σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά και θα έχει περισσότερο άγχος.Μην σκέφτεσαι ότι δεν σε θέλειΌλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας μπορεί να έχει στυτική δυσλειτουργία και μέσα σε αυτούς είναι η κούραση, το άγχος και φυσικά το αλκοόλ.

Με το να αρχίσεις να γίνεσαι ανασφαλής και να τον ρωτάς διάφορα του τύπου, δεν σου αρέσω πια και τέτοια, το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Για να έχετε φτάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρα, ή έστω το σαλόνι και το μπάνιο αυτό σημαίνει πως σε θέλει και αυτό που ήθελε είναι να το κάνει μαζί σου. Οπότε απλά βρες τρόπο να τον ενθαρρύνεις.
Εσύ πως είχες βοηθήσει τον σύντροφο σου σε ανάλογη περίπτωση, ώστε να το ξεπεράσει;

.ediva.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 3:00 am


Απήγαγαν γιο πασίγνωστου γιατρού και ζητούσαν 200.000€ - Άγνωστες πτυχές από το θρίλερ στις Λιβανάτες!

Φθιώτιδα: Απήγαγαν γιο πασίγνωστου γιατρού και ζητούσαν 200.000€ - Άγνωστες πτυχές από το θρίλερ στις Λιβανάτες!

Ο 15χρονος μαθητής άκουγε δεμένος τους απαγωγείς να συνομιλούν με τους γονείς του - Η σκέψη της αστυνομίας, που οδηγεί πολύ κοντά στη σύλληψή τους...
Ανάστατη και σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνίας της Λοκρίδας, από την είδηση της απαγωγής του 15χρονου μαθητή, με τη μέθοδο «της τίγρης». Το παιδί –γιος γνωστού στην περιοχή χειρουργού ορθοπεδικού - πήγαινε την περασμένη Παρασκευή στο φροντιστήριο αγγλικών όταν ξαφνικά άγνωστοι το άρπαξαν και το έβαλαν με τη βία σε ένα λευκό βαν.


Οι απαγωγείς κράτησαν τον 15χρονο στο βαν με δεμένα τα χέρια και τα μάτια και για δυο ώρες περίπου, που κράτησε η ομηρία και η επικοινωνία με τους γονείς, έκαναν βόλτες στην περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα άφησαν τον μαθητή στη θέση "δεξαμενή" στις Λιβανάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά οι απαγωγείς ζήτησαν 200.000 ευρώ από τους γονείς. Τους είπαν επίσης ότι όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και χωρίς να εμπλακεί η αστυνομία. Όταν οι γονείς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι είναι παράλογα τα ποσά που ζητούν, οι απαγωγείς σταδιακά άρχισαν να ζητάνε όλο και λιγότερα πέφτοντας στα 20.000 ευρώ και τελικά στα 12.000.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνούσε η ώρα και συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση οι απαγωγείς έδειχναν ότι διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ύψος του ποσού, ενώ τους είχε κυριεύσει πανικός. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν δόθηκαν τα λύτρα και οι απαγωγείς άφησαν τον 15χρονο ή αν απελευθέρωσαν τον μαθητή γιατί κατάλαβαν ότι η αστυνομία είχε μπει στο παιχνίδι και είχε αρχίσει να "χτενίζει" την περιοχή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί το λευκό βαν, το οποίο έχει μπει στο "μικροσκόπιο" του εγκληματολογικού και ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες τους συνδέουν με μια απόπειρα ληστείας που έγινε πρόσφατα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο σπίτι. Τα πρόσωπά τους φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας της οικίας, γεγονός που βοηθά τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί επίσης μετέφεραν τα ρούχα του παιδιού στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε κάποιον από τους δράστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά κατά τη διάρκεια προσαγωγών υπόπτων.

«Η αρπαγή της τίγρης» Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι η απαγωγή είναι ολιγόωρη, το θύμα κρατείται συνήθως σε όχημα, τα λύτρα είναι λίγα, ενώ βασικός σκοπός των δραστών είναι η αρπαγή να λήξει γρήγορα πριν κινητοποιηθεί η Αστυνομία. Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο.

Πηγή: lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 2:30 am


Το «γιατρικό» που πρέπει να πάρεις. Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια στύση!

diaforetiko.gr : sex 600x400 Το «γιατρικό» που πρέπει να πάρεις. Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια στύση!

Δε θα πιστέψετε τι βοηθά τον άνδρα να έχει καλή στύση. Τι υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες
Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το “γιατρικό” για τη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, αρκούν δύο κούπες καφές τη μέρα για να βελτιώσουν τη στύση ενός άνδρα.
Οι άνδρες που έπιναν δύο κούπες καφέ την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες το όριο πρέπει να είναι οι δύο κούπες καφές και αυτό γιατί στις 3 κούπες το ποσοστό έπεσε στο 39%.

Γενικά, η μελέτη έδειξε ότι  η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2 φλιτζάνια καφέ.

Άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, αναφέρει πως Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 4.000 άνδρες οι οποίοι έπιναν καφέ και γενικά ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και συμπέραναν πως η καφεΐνη συνδέεται με τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, λόγω της χάλασης των λείων μυϊκών ινών και αύξηση της αιματικής ροής.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πως ισχύει και για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, όπως είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, David Lopez.

Σημειώνεται ότι ανάλογη έρευνα που έγινε το 2006 σε θηλυκά ποντίκια, έδειξε πως η καφεΐνη ενεργοποιεί εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου που αφορούν την σεξουαλική διέγερση, αυξάνοντας τη λίμπιντο.

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με την καφεΐνη και την υπερκατανάλωση αυτής, καθώς πίνοντας πάνω από 4 κούπες καφέ την ημέρα βλάπτει την υγεία μας, προκαλώντας αϋπνία, στομαχικό πόνο, τρέμουλο κά. Από την άλλη, άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι 3-5 κούπες καφές τη μέρα μειώνουν τη πιθανότητα αύξησης εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 2:15 am


ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ: Ο Τάκης, η Κατίνα και το νησί…

takis-katina-620x330

Ο Τάκης και η Κατίνα πετούν προς Αυστραλία για δύο εβδομάδες διακοπές για να γιορτάσουν την 40ή επέτειό τους.
Ξαφνικά, ακούγεται ο κυβερνήτης από τα μεγάφωνα: «Κυρίες και κύριοι, φοβάμαι ότι έχω κάποια πολύ άσχημα νέα… Οι μηχανές του αεροπλάνου σταμάτησαν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.»
«Για καλή μας τύχη βλέπω ένα αχαρτογράφητο νησί κάτω από εμάς και μάλλον θα καταφέρουμε να προσγειωθούμε στην παραλία. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι θα είναι από πολύ δύσκολο εως αδύνατον να μπορέσουν ποτέ να μας εντοπίσουν και θα πρέπει να ζήσουμε για πάντα στο νησί»
Χάρη στην ικανότητα του πληρώματος, το αεροπλάνο προσγειώνεται με ασφάλεια στο νησί. Μετά από μια ώρα, ο Τάκης γυρίζει στη γυναίκα του και την ρωτά:
«Κατίνα, εξοφλήσαμε την κάρτα της American Express;»
«Όχι, γλυκέ μου», του απαντά η Κατίνα. Ο Τάκης, που είναι ακόμη ταραγμένος από την προσγείωση,    ρωτά στη συνέχεια: «Κατίνα, την πληρώσαμε την MasterCard;»                                                                              
«Ω, όχι! Συγγνώμη. Ξέχασα να κάνω την κατάθεση», λέει η Κατίνα.
«Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο ρε Κατίνα. Μήπως θυμάσαι αν εξόφλησες την Visa αυτό το μήνα;»
«Σχώρα με Τάκη», λέει η Κατίνα κλαίγοντας, «αλλά ούτε αυτή πρόφτασα να ξοφλήσω…»
Ο Τάκης την αρπάζει και της δίνει το μεγαλύτερο φιλί εδώ και 40 χρόνια. Η Κατίνα, τραβιέται και τον ρωτά με απορία, «Τι ήταν αυτό;»
Και ο Τάκης απαντά: «Σωθήκαμε. Θα μας βρούνε!!!»

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 2:00 am


Δυστυχώς άσχημα τα νέα για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Βρέθηκε νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στις Σέρρες

Νεκρός βρέθηκε 70χρονος κτηνοτρόφος από το Αχλαδοχώρι Σιντικής, που αγνοούνταν από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.


Το άψυχο σώμα του κτηνοτρόφου βρέθηκε το απόγευμα σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την κτηνοτροφική του μονάδα, μέσα σε μια χαράδρα και εντοπίστηκε από εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΜΑΚ.

Ο θάνατος του κτηνοτρόφου φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.


"Φως" στην υπόθεση θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 1:30 am


Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!

diaforetiko.gr : 34342 vittra Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!

Το Vittra Södermalm βρίσκεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας κια θεωρείται σχολείο – πρότυπο. Εκτός από τις καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι, ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του κτιρίου έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου σχολείου.
Σύμφωνα λοιπόν με το όραμα του Rosan Bosch Studio, το σχολείο χωρίς θρανία είναι γεγονός!
diaforetiko.gr : 1236 img12439 d9f3fe4d3c7ee6f1e553377f9ebddafb 600 400 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!
diaforetiko.gr : 1236 img31874 4c97d2d0c3415a5dfbc1ab8c0a63c822 630 432 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!
diaforetiko.gr : 1236 img31875 b802e53e96cdbe3e84fec3538738d02c 630 432 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!
diaforetiko.gr : 1236 img12436 58fb1687698d345c7472cd0101434f77 600 400 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!
diaforetiko.gr : 1236 img31876 5003e775a10cf604f5b8850632434ce9 630 432 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!
diaforetiko.gr : 1236 img12437 64ab570196ca8db5525c85ce60d34a44 600 400 Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 1:00 am


“Δεν μπορώ να σταματήσω να κερατώνω τον άντρα μου. Μήπως είμαι π…”; Διαβάστε την αληθινή εξομολόγηση της Κατερίνας!

keratoma

“Είμαι μανιακή να απατάω τον άντρα μου. Πολλοί θα με σιχαθούν ή θα με λυπηθούν και ίσως αυτό μου αξίζει. Τα νιώθω κι εγώ συχνά για τον εαυτό μου…
Ο γάμος μου ποτέ δεν ήταν τέλειος. Ο άντρας μου πιστεύει οτι του είμαι πιστή τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ εγώ τα προηγούμενα δύο έχω πάει με πέντε άντρες και πολύ περισσότερους τα προηγούμενα!
Τους ψάχνω. Άλλες φορές online, κάποιες σε μπαρ έξω. Είμαι ευλογημένη να είμαι όμορφη, γοητευτική, με χιούμορ και να δείχνω ευάλωτη, γεγονός που τραβάει τους άντρες σε εμένα. Ξέρω ακριβώς τι να κάνω για να φέρω έναν άντρα στο κρεβάτι μου. Ξέρω ακόμα να επιλέγω και το κατάλληλο ποτό για να του τραβήξω το ενδιαφέρον!

Δεν είμαι εθισμένη με την συνουσια. Δεν ψάχνω την αγάπη. Για εμένα είναι περισσότερο ένας τρόπος αυτοθεραπείας από την τραυματική μου παιδική ηλικία. Κι όμως δεν δουλεύει γιατί με αφήνει θυμωμένη και κενή. Ο μπαμπάς μου με κακοποιούσε και έχω τέτοια ζητήματα. Εκτός των άλλων αντιμετώπισα διπολική διαταραχή για κάποια χρόνια.

Ο σύζυγός μου μπορεί να με αγαπάει όμως με αναγκάζει να τον απατήσω με την συμπεριφορά του. Η αγάπη του με κρατάει μαζί του και το χρειάζομαι όσο δυσλειτουργική κι αν είμαι κάποιες φορές. Η επαφή με άλλους άντρες, μπορεί να είναι φθηνός, αλλά είναι ένας τρόπος να τονώσω τον εγωισμό μου.
Μπορεί να απαλύνει τις πληγές από τα λόγια του πατέρα μου στα 12 μου, πως είμαι μία ανάξια πουτ&@α. Ωστόσο απορώ…τι έχω γίνει τελικά;”

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 12:30 am


Αυτά είναι τα 37 είδη oργασμών! (άκρως χιουμοριστικό)

diaforetiko.gr : 120197 1200x630 600x315 Αυτά είναι τα 37 είδη oργασμών! (άκρως χιουμοριστικό)
Μια ακραία αλλά τρομερά χιουμοριστική λίστα από το παρελθόν που έγραψε ιστορία! Εάν δεν την έχετε δει απολαύστε την και μην ξεχάσετε να την κοινοποιήστε γιατί σίγουρα αξίζει!
diaforetiko.gr : 37 442x1024 Αυτά είναι τα 37 είδη oργασμών! (άκρως χιουμοριστικό)
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2015 | 12:00 am


ΕΞΑΛΛΟΣ ο Σωτήρης Νίνης και ο Παναθηναϊκός! Ποια ήταν η ερώτηση που προκάλεσε... τρίτο παγκόσμιο;Μία ερώτηση του Αντώνη Καρπετόπουλου στον Σωτήρη Νίνη, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του παίκτη όσο και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» έκανε δηλώσεις στη Nova.

Ωστόσο, μια ερώτηση προκάλεσε αντιδράσεις στο πράσινο στρατόπεδο. Ποια ήταν αυτή η ερώτηση;Δείτε το σχετικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 11:40 pm


Αυτός είναι ο λόγος που η Κύπρος δεν έδωσε στην Ελλάδα το 12άρι

Αυτός είναι ο λόγος που η Κύπρος δεν έδωσε στην Ελλάδα το 12άρι
Iδιαίτερη αίσθηση και έντονη συζήτηση προκάλεσε στη φετινή Eurovision, η μη ανταλλαγή 12αριών Ελλάδας και Κύπρου. Πως συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με το επίσημο site της Eurovision.tv η εξήγηση είναι αυτή.

Η Κυπριακή επιτροπή ψήφισε την Ελλάδα στην 6η θέση, και αυτό ήταν αρκετό για να δοθούν στην Ελλάδα μόλις 8 βαθμοί.

Η Κυπριακή κριτική επιτροπή μπορεί να έδωσε στη Μαρία Έλενα Κυριάκου την 6η θέση, ωστόσο το televoting της χάρισε την πρωτιά.

Η κατάταξη βάσει televoting:

1. Ελλάδα
2. Ιταλία
3. Ρωσία
4. Σουηδία
5. Αρμενία
6. Ισραήλ
7. Βέλγιο
8. Ρουμανία
9. Εσθονία
10. Αυστραλία

Η κατάταξη βάσει κριτικής επιτροπής:
1. Σουηδία
2. Νορβηγία
3. Ιταλία
4. Λετονία
5. Βέλγιο
6. Ελλάδα
7. Ισραήλ
8. Αυστραλία
9. Γαλλία
10. Εσθονία

Τι βαθμούς έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στα τραγούδια;Σύμφωνα με το eurovision.tv η ελληνική επιτροπή ανέδειξε 1η την Ιταλία, 2η την Κύπρο και 3η τη Ρωσία.

Αναλυτικά οι 10 πρώτες χώρες σύμφωνα με την ελληνική επιτροπή:

1. Ιταλία (12)
2. Κύπρος (10)
3. Ρωσία (08)
4. Αυστραλία
5. Βέλγιο
6. Λετονία
7. Σουηδία
8. Αρμενία
9. Αλβανία
10. Ρουμανία

Η Κύπρος βγήκε 3η στο televoting της Ελλάδας, και 2η στις ψήφους των επιτροπών. Η 5μελης επιτροπή κατέταξε την Κύπρο 3η, με τα μέλη της να δίνουν στη γειτόνισσά μας τις θέσεις 9, 2, 2, 1 και 4 αντίστοιχα.

Έτσι, ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι επιτροπές, η Ελλάδα θα είχε δώσει 8 βαθμούς στην Κύπρο.

Οι 5 εκπρόσωποι των επιτροπών ήταν οι εξής:

A – Jick Nakassian
B – Αντώνης Καρατζίκος
Γ – Ελένη Γιαννατσούλια
Δ – Γιάννης Κουτσαφτάκης
Ε – Μαριάννα Ευστρατίου

any-news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 11:20 pm


Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

diaforetiko.gr : 4d7feacab1c8a376824131d939b32361 6 600x444 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα των γαμήλιων δεξιώσεων είναι η κοπή της τούρτας. Το ζευγάρι κόβει το γλυκό του γάμου του μπροστά σε φίλους και συγγενείς και δηλώνει τον έρωτα του.
Η τούρτα που επιλέγουν, οφείλει να κρύβει την προσωπικότητα τους. Έχει κάτι από τις επιθυμίες, το χιούμορ κι ίσως και τον αυτοσαρκασμό τους. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο πρωτότυπες γαμήλιες τούρτες όλων των εποχών. Θα τις λατρέψετε!
1. Δέχομαι λέμε!
 diaforetiko.gr : 1bc0b2ad69d74e1cf73b07df88086c32 1 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
2. Φορτώθηκε τα οικογενειακά βάρη!
 diaforetiko.gr : ebb1349c21c480c42bcdf6c58d081aa2 2 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
3. Που πας; Γύρνα πίσω!
 diaforetiko.gr : 41e8a9282ae0cbead9a34c692cd7b1bd 3 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
4. Θα σε φιλάω κάθε μέρα, μήπως και γίνεις επιτέλους πρίγκιπας!
 diaforetiko.gr : 65746952af5c9f3f018ec7fdfc5135dd 4 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
5. Ουπς, συγνώμη αγάπη μου!
 diaforetiko.gr : 3861a6e07ddea73ccbd5737f61016853 5 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
6. Ψάρεψε για καλά!
 diaforetiko.gr : 4d7feacab1c8a376824131d939b32361 61 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
7. Αντισυμβατικό ζευγάρι.
diaforetiko.gr : f42a8e64cc6a5d5089ba506a5360d739 7 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

8. Κολλημένοι με το facebook!

diaforetiko.gr : 312004b830099cb66b63cc3a2e599a02 8 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

9. Αυτό το ζευγάρι έχει χιούμορ!

diaforetiko.gr : c304f079f852adc57f67e35482c87567 9 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
10. Έχει μεγάλη υπομονή μαζί του.
diaforetiko.gr : 0cec191d17063b4f63ef9cf518ada35e 10 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

11. Ορεξάτη η νύφη…

diaforetiko.gr : 6df1cef35b18ad4b57271aadf641c485 11 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
12. Εκείνη έχει πάντα δίκιο!
diaforetiko.gr : f4ef794f332f5125cd3de7d8d94fe426 12 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
14. Ποιος είπε πως τα alien δεν παντρεύονται;
diaforetiko.gr : 115a8a8fdf77bc54b11b7bf26a213dea 14 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
15. Πάρε για να μάθεις!
diaforetiko.gr : 996fb0c23844b666a5f875049925367f 15 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
16. Τον τσάκωσε!
diaforetiko.gr : 329e63f12a7c28ee38cb4b290a5bbccb 16 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.

17. Ό,τι συμβαίνει στο Vegas, μένει στο Vegas…

diaforetiko.gr : 018c00fbc71e3c01327e6eccdf8ee03a 17 Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να γελάς όταν δεις αυτές τις 16 γαμήλιες τούρτες.
διαφορετικό

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 11:00 pm


Βίντεο φρίκης: Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανή 16χρονη (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!)

Βίντεο φρίκης: Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανή 16χρονη (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!)


Εικόνες φρίκης κάνουν τον γύρο του κόσμου από τον θάνατο που βρήκε μια 16χρονη στη Γουατεμάλα.


Η ανήλικη φέρεται να ήταν μέλος μιας ομάδας που σκότωσε τον 68χρονο οδηγό ταξί Carlos Enrique González Noriega.
Στο τρομακτικό βίντεο φαίνεται να ξυλοκοπούν βάναυσα τη 16χρονη, να την περιλούζουν με βενζίνη και να την καίνε ζωντανή.Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως τη δολοφονία της παρακολουθούν μικρά παιδιά και ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ το πλήθος ζητωκραυγάζει. Το άγριο έγκλημα διαδραματίστηκε στο χωριό Rio Bravo στη Γουατεμάλα, με εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει πως οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν αλλά εγκωβίστηκαν από το πλήθος.Πηγή: LiveLeakMirror

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 10:40 pm


Ομολόγησε ότι έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στη μπανιέρα - Οι τελευταίες προφητικές αναρτήσεις της άτυχης μητέρας στο facebook (Φωτό)!

Πάτρα: Ομολόγησε ότι έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στη μπανιέρα - Οι τελευταίες προφητικές αναρτήσεις της άτυχης μητέρας στο facebook (Φωτό)!

Τραγική φιγούρα το 14χρονο παιδί του ζευγαριού που είδε τη μητέρα του νεκρή - Συγκλονίζουν τη χώρα οι άγνωστες πτυχές του αποτρόπαιου εγκλήματος...

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 26 Μαΐου ζήτησε και έλαβε ο 45χρονος που σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και εκεί ο δράστης φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε. 


Τόνισε πως έφτασε στη δολοφονία επειδή τη ζήλευε παθολογικά και έβλεπε πως δεν υπήρχε τρόπος να την πείσει να επιστρέψει στο σπίτι και να ζήσουν με το 14χρονο παιδί τους.


ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι περνούσε κρίση και η γυναίκα είχε ζητήσει από τον 45χρονο να χωρίσουν. Η κηδεία της 48χρονης θα γίνει σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, με το στυγερό έγκλημα να σοκάρει τόσο την Πάτρα όσο και τους χρήστες των social media, που σχολιάζουν τις τελευταίες αναρτήσεις της άτυχης γυναίκας.

Η φράση «τα λάθη , τα πάθη και τα γούστα , πληρώνονται φίλε» είναι αυτή που είχε αναρτήσει λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της στην οδό Μειλίχου από το σύζυγό της Θ.Λ. η 48χρονη Γ.Σ στο facebook...
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Σε άλλη της ανάρτηση η 48χρονη έγραφε « στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο…»
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλονίζει
Το απόγευμα του Σαββάτου, η γυναίκα πήγε στο σπίτι της οδού Μειλίχου καθώς ο 45χρνος. την έπεισε να πάει εκεί, με το πρόσχημα πως την ζητούσε το παιδί, φροντίζοντας ωστόσο να έχει στείλει το παιδί στη γιαγιά του.

Η συνάντηση με τον άντρα της συνοδεύθηκε για ακόμα μια φορά από ένταση, με τον 45χρονο χειριστή γερανών σε μεγάλη πατρινή εταιρεία, να πνίγει την γυναίκα του μέσα στην μπανιέρακαι στη συνέχεια να την μεταφέρει στο κρεβάτι. Στη συνέχεια ο άνδρας προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας με αιχμηρό αντικείμενο τις φλέβες του.

Η αποκάλυψη του δράματος
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, επέστρεψε στο σπίτι από την γιαγιά του 
και με το κλειδί που είχε προσπάθησε να μπει στο σπίτι αλλά η προσπάθειά του απέβη άκαρπη καθώς ο πατέρας του είχε φροντίσει να κλειδώσει από μέσα και να έχει το κλειδί πάνω στην πόρτα.
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον 14χρονο η αδελφή του άνδρα, η οποία άρχισε να καλεί στο τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά να μην παίρνει απάντηση, με αποτέλεσμα – γνώριζε για τις εντάσεις στη σχέση τους – να παει στο διαμέρισμα της οδού Μειλίχου  και αφού αρχικά προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία, φοβούμενη πως κάτι κακό είχε συμβεί. Και τελικά δεν έπεσε έξω...

Το άνοιγμα της πόρτας από ειδικό έφερε την αδελφή του άνδρα και τους αστυνομικούς αντιμέτωπους με την εικόνα της γυναίκας να είναι νεκρή στο κρεβάτι και δίπλα πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος ο άντρας της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Πηγή: thebest.grpatrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 10:20 pm


Αν είσαι θείος ή θεία πρέπει να διαβάσεις αυτό!

diaforetiko.gr : o SINGLE MOM facebook 600x300 Αν είσαι θείος ή θεία πρέπει να διαβάσεις αυτό!
Πριν λίγες μέρες έγινα για δεύτερη φορά θεία και εκτός του ότι είμαι πολύ χαρούμενη άρχισα να σκέφτομαι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που ο θείος και η θεία βιώνουν τελείως διαφορετικά.
Συνειδητοποίησα πόσο συγκινητικό είναι να προσπαθούν να προφέρουν για πρώτη φορά το όνομά σου. Τα βλέπεις να προσπαθούν να σε φωνάξουν και το αποτέλεσμα είναι απλά ξεκαρδιστικό και αξιολάτρευτο.
Όταν στα μάτια τους βλέπεις πως είσαι  η/ο  φίλη/ος με τον οποίο  μπορούν να παίξουν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν.
Όταν θυμάσαι όλα τα αγαπημένα τους πράγματα όπως την αγαπημένη τους γεύση παγωτό, χρώμα, φαγητό  κλπ και απλά γίνεσαι ο ήρωάς τους.
Όταν γελάς με ότι κάνουν και απλά προσποιείσαι πως θυμήθηκες ένα αστείο που είχες ακούσει πιο πριν.
Πόσο αστείο είναι όταν χρησιμοποιούν μια μεγαλίστικη φράση που άκουσαν από εσάς και είναι απλά αξιολάτρευτα.
Το ότι σου θυμίζουν πως είναι να είσαι ξανά παιδί.Η αθωότητα , ο φόβος, η απλοϊκότητα και ο τρόπος που βλέπουν τον κόσμο τα ανιψάκια σου, σου θυμίζουν πόσο υπέροχο να είναι να είσαι παιδί.
Τα ανίψια σου  απλά αγνοούν τις ατέλειές σου. Τα ανίψια σου δεν νοιάζονται αν τα πήγες χάλια σήμερα στην δουλειά ή επειδή δεν πήρες την προαγωγή που ήθελες.Για αυτά είσαι η κουλ θεία που ήρθε να παίξει μαζί τους.

Βλέπεις τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα αδέρφια σου. Τα ανίψια σου σου θυμίζουν τον αδερφό ή την αδερφή σου στις κινήσεις τους ή στον τρόπο ομιλίας τους ή βλέπεις πολλές διαφορές. Όλα αυτά σου θυμίζουν πως ήσασταν μικροί και κάνατε τρέλες με τα αδέρφια σας.

Είσαι τόσο χαρούμενος που είσαι θείος ή θεία τους αλλά όχι ο γονιός τους.Τα παιδιά εννοείται είναι τέλεια αλλά έρχονται στιγμές που πρέπει  να επιβληθεί η  τάξη και ευτυχώς υπάρχει ο γονιός τους για αυτό και εσείς δεν χρειάζεται να μπείτε σε αυτή την διαδικασία.

Πόσο υπέροχη είναι μια αγκαλιά όταν γίνεται από ένα τόσο μικρό πλασματάκι. Είναι μια αγνή μικροσκοπική και γεμάτη αγάπη αγκαλιά.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 10:00 pm


ΒΟΜΒΑ: Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας δημοσιογράφος...Σάλος έχει προκληθεί από την σύλληψη γνωστού δημοσιογράφου του Πειραιά. Πρόκειται για ρεπόρτερ μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγο στην... Αγία Σοφία. 
Η σύλληψη του Γιώργου Σαραντάκου έγινε γνωστή από τον ίδιο τον δημοσιογράφο, ο οποίος πρόλαβε πριν οι πάνοπλοι αστυνομικού του περάσουν τις χειροπέδες να ανεβάσει την αποκλειστική φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο facebook


Μάλιστα, σύμφωνα με γάργαρες "πηγές" από το περιβάλλον του δημοσιογράφου, ο ίδιος αντιμετώπισε με χιούμορ τη σύλληψη του, ενώ προσπάθησε να δελεάσει τους αστυνομικούς που ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί, προτείνοντας τους να τους φτιάξει μια μακαρονάδα να κάτσουν να φάνε σαν άνθρωποι!

Εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον ρεπόρτερ από τον Πειραιά, φίλοι του ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτιάξουν ομάδα "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ"!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:40 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτό είναι το ΤΕΣΤ που κάνει ΘΡΑΥΣΗ στο διαδίκτυο!! (Κάντο και εσύ και δες ότι ισχύει)

thrafsi
Η φωτογραφία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και κάνει …πάταγο!


Κοιτάξτε την κόκκινη κουκίδα στη μύτη της κοπέλας της φωτογραφίας για 30 δευτερόλεπτα.

 Έπειτα στρέψτε το βλέμμα σας σε μια μεγάλη κενή επιφάνεια (τοίχος, ταβάνι κ.λπ.).

Τέλος, αρχίστε να ανοιγοκλείνετε γρήγορα τα μάτια σας και δείτε το αποτέλεσμα…
http://thekrantrocknews.com/Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:20 pm


«Ένα πλοίο γεμάτο ηλίθιους»: Η ιστορία που γράφτηκε πριν χρόνια αλλά είναι πολύ επίκαιρη

diaforetiko.gr : 114Mykines 1 600x416 «Ένα πλοίο γεμάτο ηλίθιους»: Η ιστορία που γράφτηκε πριν χρόνια αλλά είναι πολύ επίκαιρη!
Μια ιστορία με πρωταγωνιστές τη ματαιοδοξία και την ασέβεια…

Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.
Έστρεψαν το πλοίο βόρεια και προχώρησαν μέχρι που συνάντησαν παγόβουνα και επικίνδυνους ογκόπαγους. Συνέχισαν να πηγαίνουν βόρεια σε όλο και περισσότερο επικίνδυνα νερά με μόνο σκοπό να δώσουν στους εαυτούς τους ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερα λαμπρά κατορθώματα στην ναυσιπλοΐα.
Καθώς το πλοίο έφτανε σε όλο και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα γίνονταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι.
Άρχισαν καυγάδες μεταξύ τους και παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.
«Τρέμω από το κρύο», είπε ένας ρωμαλέος ναυτικός. «Αυτό είναι το χειρότερο ταξίδι που έχω βρεθεί. Το κατάστρωμα είναι γλιστερό από τον πάγο. Όταν είμαι στο παρατηρητήριο ο αέρας περνά το πανωφόρι μου σαν μαχαίρι. Κάθε φορά που δένω το πανί της πλώρης τα δάχτυλά μου πάνε να παγώσουν. Και γι’ όλα αυτά παίρνω μόνο πέντε πενιχρά σελίνια το μήνα».
«Νομίζεις ότι εσύ μόνον την έχεις άσχημα;», είπε μια γυναίκα επιβάτης. «Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ από το κρύο. Οι κυρίες σε αυτό το πλοίο δεν παίρνουν όσες κουβέρτες παίρνουν οι άντρες. Αυτό δεν είναι δίκαιο».
Ένας μεξικανός ναύτης παρεμβαίνει στην συζήτηση. «Εγώ παίρνω μόνο τον μισό μισθό από ότι παίρνουν οι άγγλοι ναύτες. Χρειαζόμαστε αρκετή ποσότητα φαγητού για να είμαστε ζεστοί σε αυτό το κλίμα και δεν παίρνω το μερίδιό μου. Οι Άγγλοι παίρνουν περισσότερο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι οι αξιωματικοί μου δίνουν διαταγές στα αγγλικά αντί στα ισπανικά».
«Εγώ έχω περισσότερους λόγους να διαμαρτύρομαι από οποιονδήποτε άλλο», είπε ένας Ινδιάνος ναύτης. «Αν τα χλωμά πρόσωπα δεν μου είχαν κλέψει την προγονική μου γη, δε θα ήμουν καν σε αυτό το πλοίο μέσα στα παγόβουνα και τους αρκτικούς ανέμους. Θα ήμουν σε ένα κανό και θα κωπηλατούσα σε μια ωραία γαλήνια λίμνη. Μου αξίζει αποζημίωση. Τουλάχιστον ο καπετάνιος πρέπει να με αφήσει να παίζω ζάρια για να βγάζω μερικά λεφτά».
Ο λοστρόμος τότε φώναξε: «Χτες ο πρώτος αξιωματικός με αποκάλεσε «πούστη» μόνο και μόνο επειδή παίρνω πίπες. Έχω το δικαίωμα να παίρνω πίπες χωρίς να μου αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς».
«Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έχουν κακή μεταχείριση σ’ αυτό το πλοίο…», παρενέβη μια φιλόζωη από τους επιβάτες, με φωνή τρεμάμενη από αγανάκτηση, «…γιατί την τελευταία εβδομάδα είδα τον δεύτερο αξιωματικό να κλοτσά τον σκύλο του πλοίου δύο φορές».
Ένας από τους επιβάτες ήταν καθηγητής κολεγίου. Σηκώνει τα χέρια και κραυγάζει: «Ρατσισμός, σεξισμός, ειδισμός, ομοφοβία και εκμετάλλευση της εργατικής τάξης!Είναι διακρίσεις! Πρέπει να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη: ίσους μισθούς για τους μεξικανούς ναύτες, υψηλότερους μισθούς για όλους τους ναύτες, αποζημίωση για τον Ινδιάνο, ίσο αριθμό κουβερτών για τις κυρίες, εγγυημένο δικαίωμα το να παίρνει πίπες κανείς και όχι άλλες κλωτσιές στον σκύλο».
«ΝΑΙ-ΝΑΙ», φωνάζουν οι επιβάτες. «ΝΑΙ-ΝΑΙ», φωνάζει και το πλήρωμα. «Είναι διακρίσεις πρέπει να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας».
Ο μικρός καμαρότος καθάρισε το λαιμό του:
«Χμ. Χμ. Όλοι έχετε καλούς λόγους για να παραπονιέστε. Αλλά εμένα μου φαίνεται ότι αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε είναι να γυρίσουμε αυτό το πλοίο προς τα πίσω και να πάμε νότια. Γιατί αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόρεια σίγουρα θα ναυαγήσουμε αργά ή γρήγορα και τότε οι μισθοί σας, οι κουβέρτες σας και το δικαίωμα να παίρνεται πίπες δε θα προσφέρουν τίποτα γιατί θα έχουμε πνιγεί όλοι».
Αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασία γιατί ήταν ένας μικρός καμαρότος.
Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί από την βάση τους στο πρυμναίο κατάστρωμα, έβλεπαν και άκουγαν.
Τώρα αυτοί χαμογελούν και κλείνουν το μάτι ο ένας στον άλλο. Με ένα νεύμα του καπετάνιου ο τρίτος αξιωματικός κατέβηκε από το πρυμναίο κατάστρωμα, σουλατσάρισε μέχρι εκεί που είχαν συγκεντρωθεί οι επιβάτες και το πλήρωμα και σπρώχνοντας με τον ώμο του μπήκε ανάμεσά τους.
Πήρε μια πολύ σοβαρή έκφραση στο πρόσωπό του και μίλησε έτσι: «Εμείς οι αξιωματικοί πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποια πραγματικά ασυγχώρητα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το πλοίο. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα μέχρι που ακούσαμε τα παράπονά σας. Εμείς είμαστε άντρες με καλή θέληση και θέλουμε να είμαστε σωστοί μαζί σας.
Αλλά όμως ο καπετάνιος είναι σχετικά συντηρητικός και επιβάλει τους δικές του θέσεις, Μάλλον χρειάζεται ένα μικρό σκούντημα πριν κάνει οποιαδήποτε απτή αλλαγή. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν διαμαρτύρεστε έντονα –αλλά πάντα ειρηνικά και χωρίς να παραβιάζετε τους κανόνες του πλοίου– θα ταρακουνήσετε τον καπετάνιο που αδρανεί και θα τον αναγκάσετε να καταπιαστεί με τα προβλήματα για τα οποία τόσο δίκαια διαμαρτύρεστε».
Αφού είπε αυτά ο τρίτος αξιωματικός γύρισε πίσω στο πρυμναίο κατάστρωμα. Καθώς πήγαινε, το πλήρωμα και οι επιβάτες του φώναζαν: «Μετριοπαθή! Ρεφορμιστή! Ψευτοπροοδευτικέ! Τσιράκι του καπετάνιου!»
Όμως, παρ’ όλα αυτά, έκαναν όπως αυτός τους είπε. Μαζεύτηκαν μπροστά από το πρυμναίο κατάστρωμα φωνάζοντας βρισιές προς τους αξιωματικούς και ζητώντας τα δικαιώματά τους. «Θέλω υψηλότερο μισθό και καλύτερες συνθήκες εργασίας», φώναξε ο ρωμαλέος θαλασσοπόρος.
«Ίσες κουβέρτες για τις γυναίκες», φώναξε η γυναίκα επιβάτης. «Θέλω να λαμβάνω τις διαταγές μου στα ισπανικά», κραύγασε ο μεξικάνος ναύτης. «Θέλω το δικαίωμα να παίζω ζάρια», φώναξε ο ινδιάνος ναύτης. «Δεν θέλω να με λένε πούστη», φώναξε ο λοστρόμος. «Όχι άλλες κλοτσιές στον σκύλο», φώναξε η φιλόζωη. «Επανάσταση τώρα», φώναξε ο καθηγητής.
Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί μαζεύονται και συσκέπτονται για μερικά λεπτά, κλείνοντας το μάτι ο ένας στον άλλο, γνέφοντας καταφατικά και γελώντας. Τότε ο καπετάνιος στάθηκε μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα και με μια σπουδαία προσποίηση καλοσύνης, ανακοίνωσε ότι:
– Ο μισθός του ρωμαλέου ναυτικού θα ανέβει στα έξι σελίνια το μήνα.
– Ο μισθός του μεξικανού ναυτικού θα ανέλθει στα δύο τρίτα του μισθού των άγγλων.
– Η διαταγή για δέσιμο του πανιού της πλώρης θα δίνεται στα ισπανικά.
– Οι γυναίκες επιβάτες θα πάρουν άλλη μια κουβέρτα.
– Ο ινδιάνος ναύτης θα έχει το δικαίωμα να στήνει ένα παιχνίδι ζάρια τα σαββατόβραδα.
– Ο λοστρόμος δε θα αποκαλείται πούστης όσο κρατά την πεολειχία αυστηρά ιδιωτική.
– Και το σκυλί δεν θα τρώει κλωτσιές εκτός αν κάνει κάποια αταξία, όπως το να κλέψει φαγητό από το μαγειρείο.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα γιόρτασαν αυτές τις παραχωρήσεις σαν μεγάλη νίκη, αλλά το επόμενο πρωί αισθάνονταν πάλι δυσαρεστημένοι.
«Έξι σελίνια το μήνα είναι πενταροδεκάρες και ακόμα παγώνουν τα δάκτυλά μου όταν δένω το πανί της πλώρης», γκρίνιαξε ο ρωμαλέος ναυτικός.
«Ακόμα δεν παίρνω τον ίδιο μισθό με τους άγγλους ή αρκετά τρόφιμα γι’ αυτό το κλίμα», είπε ο μεξικανός ναύτης.
«Εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε ακόμα αρκετές κουβέρτες, που να μας κρατάν ζεστές», είπε η γυναίκα επιβάτης. Οι υπόλοιποι εξέφρασαν παρόμοια παράπονα και ο καθηγητής τους παρότρυνε.
Όταν τελείωσαν, ο μικρός καμαρότος μίλησε αυτή τη φορά αρκετά δυνατά ώστε οι υπόλοιποι να μην μπορούν εύκολα να τον αγνοήσουν: «Είναι πραγματικά τρομερό που το σκυλί τρώει κλωτσιές επειδή κλέβει ένα κομμάτι ψωμί από το μαγειρείο, και ότι η γυναίκες δεν έχουν ίσο αριθμό κουβερτών και ότι παγώνουν τα δάχτυλα του ναύτη και δεν βλέπω τον λόγο ο λοστρόμος να μη παίρνει πίπες αν το θέλει.
Αλλά κοιτάτε πόσο χοντρά έχουν γίνει τα παγόβουνα και πόσο ο άνεμος φυσάει όλο και πιο άγρια. Πρέπει να γυρίσουμε το πλοίο προς τον νότο γιατί αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόρεια θα ναυαγήσουμε και θα πνιγούμε».
«Ω!, ναι», είπε ο λοστρόμος. «Είναι τόσο απαίσιο να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε βόρεια, αλλά γιατί πρέπει εγώ να παίρνω πίπες κρυφά; Γιατί πρέπει να αποκαλούμαι πούστης; Δεν είμαι εγώ καλός όπως οι άλλοι;»
«Το να πλέουμε βόρεια είναι τρομερό», είπε η γυναίκα επιβάτης. «Αλλά δεν βλέπεις; Γι’ αυτό ακριβώς οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες κουβέρτες για να μένουν ζεστές. Απαιτώ ίσες κουβέρτες για τις γυναίκες τώρα».
«Είναι αλήθεια», είπε ο καθηγητής, «ότι το να πλέουμε προς τα βόρεια επιφέρει μεγάλες κακουχίες σε όλους μας. Αλλά το να αλλάξουμε πορεία προς το νότο είναι ουτοπικό. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το ρολόι. Πρέπει να βρούμε έναν ώριμο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».
«Κοιτάτε» είπε ο μικρός καμαρότος. «Αν αφήσουμε αυτούς τους τέσσερις παράφρονες στο κατάστρωμα την πρύμνης να έχουν τη δική τους πορεία θα πνιγούμε όλοι. Αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να απομακρύνουμε το πλοίο από τον κίνδυνο, τότε μπορούμε να ανησυχούμε για τις εργατικές συνθήκες, της κουβέρτες για τις γυναίκες, και το δικαίωμα στην πεολειξία.
Αλλά πρώτα πρέπει να στρίψουμε προς τα πίσω το σκάφος. Αν κάποιοι από εμάς μαζευτούν, φτιάξουν ένα σχέδιο και δείξουν λίγο θάρρος, μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειάζονται πολλοί από εμάς, έξι με οχτώ φτάνουν. Μπορούμε να καταλάβουμε την πρύμνη, να πετάξουμε αυτούς τους τρελούς έξω από το πλοίο, και να πάμε προς το νότο».
Ο καθηγητής σήκωσε τη μύτη του και είπε αυστηρά: «Δεν πιστεύω στην βία. Είναι ανήθικο».
«Είναι αήθης η χρήση βίας πάντα», είπε ο λοστρόμος.
«Με τρομάζει η βία», είπε η γυναίκα επιβάτης.
Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί έβλεπαν και άκουγαν όλη αυτή την ώρα. Με ένα σήμα από τον καπετάνιο ο τρίτος αξιωματικός κατέβηκε κάτω στο κυρίως κατάστρωμα. Μπήκε ανάμεσα στους επιβάτες και στο πλήρωμα, λέγοντάς τους ότι ακόμα υπάρχουν πολλά προβλήματα στο πλοίο.
«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», είπε. «Αλλά, απομένουν ακόμα πολλά για να γίνουν. Οι συνθήκες εργασίας για τον ναύτη είναι ακόμα σκληρές, ο μεξικάνος δεν παίρνει ακόμα τα ίδια λεφτά με τον άγγλο, οι γυναίκες δεν έχουν ακόμα τις ίδιες κουβέρτες με τους άντρες, το παιχνίδι με ζάρια του ινδιάνου τα σαββατόβραδα είναι πενιχρή αποζημίωση για την χαμένη γη του, είναι άδικο για τον λοστρόμο να παίρνει πίπες στα κρυφά και ο σκύλος ακόμα να τρώει κλωτσιές πότε -πότε.
Νομίζω ότι ο καπετάνιος χρειάζεται ακόμα ένα σκούντημα. Θα βοηθούσε αν όλοι εσείς πραγματοποιούσατε ακόμα μια διαμαρτυρία εφ’ όσον αυτή παραμένει μη βίαιη».
Καθώς ο τρίτος αξιωματικός πήγαινε πίσω στην πρύμνη, οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου τον έβριζαν αλλά μολαταύτα έκαναν αυτό που τους είπε και μαζεύτηκαν μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα για ακόμα μια διαμαρτυρία. Φώναζαν με στόμφο και ενθουσιασμό κραδαίνοντας τη γροθιά τους και ακόμα πέταξαν ένα κλούβιο αυγό στον καπετάνιο (ο οποίος το απέφυγε με έναν επιδέξιο ελιγμό).
Αφού ακούσαν τα παράπονά τους, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί, μαζεύτηκαν για μια κουβέντα κατά την οποία έκλειναν το μάτι ο ένας στον άλλο και γελούσαν πονηρά.
Μετά ο καπετάνιος στάθηκε μπροστά στο πρυμναίο κατάστρωμα και ανακοίνωσε ότι:
– Ο ρωμαλέος ναύτης θα πάρει γάντια για να κρατά τα δάκτυλά του ζεστά.
– Ο μεξικάνος ναύτης θα παίρνει μισθό ίσο με τα τρία τέταρτα του άγγλου ναυτικού.
– Οι γυναίκες θα πάρουν μια ακόμα κουβέρτα.
– Ο ινδιάνος ναύτης θα μπορεί να στήνει το παιχνίδι του και το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ.
– Ο λοστρόμος θα μπορεί να παίρνει πίπες δημοσίως αφού νυχτώσει
– Και κανείς δε θα κλωτσά τον σκύλο χωρίς ειδική εντολή από τον καπετάνιο.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα έμειναν εκστασιασμένοι από αυτή τη μεγάλη επαναστατική νίκη, αλλά το επόμενο πρωί πάλι αισθάνονταν δυσαρεστημένοι και άρχισαν να γκρινιάζουν για τις ίδιες παλιές κακουχίες.
Ο μικρός καμαρότος αυτή τη φορά άρχισε να οργίζεται:
«Βρε ηλίθιοι», φώναξε, «δεν βλέπετε τι κάνουν ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί; Σας κρατούν απασχολημένους με τα ασήμαντα παράπονά σας για κουβέρτες, μισθούς, και κλωτσιές στο σκύλο ώστε να μη σκέφτεστε τι πραγματικά πάει στραβά σε αυτό το πλοίο, το ότι δηλαδή πάει όλο και περισσότερο προς τα βόρεια και όλοι θα πνιγούμε.
Αν κάποιοι από εσάς έρθετε στα συγκαλά σας, μαζευτούμε και καταλάβουμε το πρυμναίο κατάστρωμα, θα μπορούσαμε να στρέψουμε αυτό το πλοίο και να σώσουμε τις ζωές μας. Αλλά το μόνο που κάνετε είναι να κλαψουρίζετε για τόσο μικρά θέματα όπως οι συνθήκες εργασίας, παιχνίδια με ζάρια και το δικαίωμα να παίρνει κανείς πίπες».
Οι επιβάτες και το πλήρωμα εξαγριώθηκαν.
«Μικρό!!» φώναξε ο Μεξικανός. «Θεωρείς λογικό το να παίρνω μόνο τα τρία τέταρτα του μισθού του άγγλου; Είναι αυτό μικρό πράγμα;»
«Πώς μπορείς να λες το παράπονό μου ασήμαντο!!» φώναξε ο λοστρόμος. «Δεν ξέρεις πόσο υποτιμητικό είναι να σε φωνάζουν πούστη;»
«Το να κλωτσάς ένα σκύλο δεν είναι μικρό θέμα», φώναξε η φιλόζωη. «Είναι άκαρδο, αισχρό και κτηνώδες».
«Εντάξει τότε», απάντησε ο μικρός καμαρότος, «τα θέματα αυτά δεν είναι μικρά και ασήμαντα. το να κλωτσάς είναι αισχρό και κτηνώδες και υποτιμητικό να σε αποκαλούν πούστη. Αλλά σε σχέση με το πραγματικό μας πρόβλημα, σε σχέση με το ότι το πλοίο πηγαίνει ακόμα βόρεια, τα παράπονά σας είναι μικρά και επουσιώδη. Επειδή, αν δεν γυρίσουμε αυτό το πλοίο σύντομα, θα πνιγούμε όλοι».
«Φασίστα», είπε ο καθηγητής.
«Αντεπαναστάτη», είπε η γυναίκα επιβάτης.
Κι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα μπαίνουν στην κουβέντα ο ένας μετά τον άλλο αποκαλώντας τον μικρό καμαρότο φασίστα και αντεπαναστάτη. Τον έσπρωξαν μακριά και συνέχισαν να γκρινιάζουν για μισθούς, κουβέρτες για τις γυναίκες, για το δικαίωμα στην πεολειχία και για τη συμπεριφορά στο σκύλο.
Το πλοίο συνέχισε να πλέει βόρεια και μετά από λίγο συντρίφτηκε ανάμεσα σε δύο παγόβουνα και πνίγηκαν όλοι.
(To κείμενο αυτό γράφτηκε το 1999 μέσα στην φυλακή από τον Ted Kaczynski γνωστότερο ως UNABOMBER και δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 9, Δεκέμβριος 2002).
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:00 pm


Πέφτει πίσσα στην Ιόνια Οδό!

Πέφτει πίσσα στην Ιόνια Οδό!
Άρχισε σήμερα το στρώσιμο με πίσσα ενός κομματιού περίπου 5 χιλιομέτρων από τον κόμβο Κεφαλοβρύσου έως τον κόμβο Πλευρώνας Μεσολογγίου.
Τα μηχανήματα της Κοινοπραξίας δουλεύουν στο φουλ ώστε εντός του Ιουνίου το τμήμα αυτό να δοθεί στην κυκλοφορία. Στη συνέχεια ο σημερινός κλάδος θα κατασκευαστεί ξανά για να… κουμπώσουν και οι δύο κατευθύνσεις της Ιόνιας Οδού και να ολοκληρωθεί το κομμάτι.
Τα προβλήματα βέβαια με τις απαλλοτριώσεις εξακολουθούν να υφίστανται καθώς ένα… ποιμνιοστάσιο εμποδίζει την ολοκλήρωση του τμήματος Κεφαλόβρυσο - Μεσολόγγι. Εάν ξεπεραστεί και αυτό άμεσα τότε ίσως έως το τέλος του έτους να παραδοθεί όλο το τμήμα στους οδηγούς ώστε μπαίνοντας κάποιος από το Μεσολόγγι να βγαίνει μετά την Αμφιλοχία στην παλιά εθνική οδό. Στην περίπτωση αυτή η διαδρομή Αντίρριο - Γιάννενα θα είναι κατά ένα τέταρτο περίπου γρηγορότερη...
 aixminews.gr

Image Gallery

 • Click to enlarge image DSC_1880.jpg
 • Click to enlarge image DSC_1882.jpg
 • Click to enlarge image DSC_1886.jpg
 • Click to enlarge image DSC_1887.jpg
 • Click to enlarge image DSC_1889.jpg
 • Click to enlarge image DSC_1890.jpg

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 8:40 pm


Μr. Quizdom! Τι λέει ο δημιουργός του παιχνιδιού με τις 1.000.000 λήψεις

lif-quizdom-xilouris
Το όνομά του είναι Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, έχει καταγωγή (όπως εύλογα… φανταστήκατε εξαιτίας του επιθέτου του) από την Κρήτη, είναι μόλις 30 ετών κι έχει καταφέρει να εθίσει περισσότερους από 1.000.000 χρήστες στον κόσμο του Quizdom.
Ένας νέος επιχειρεί στην Ελλάδα της κρίσης και τα καταφέρνει. Αυτή η φράση θα μπορούσε να συνοψίσει την ιστορία του Τριαντάφυλλου, ο οποίος βαρέθηκε τα μαθηματικά και αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Κάτι που βέβαια ήξερε πως θα γίνει από τα 14 του χρόνια, όταν και πούλησε το πρώτο παιχνίδι που δημιούργησε.
Για όσους δεν γνωρίζουν το Quizdom που έχει κάνει… πάταγο, να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι ερωτήσεων σε κινητά iOS και Android. Μία ερώτηση, τέσσερις πιθανές απαντήσεις. Πως τότε, κάτι τόσο απλό κατάφερε να διαγράψει μία τόσο εντυπωσιακή πορεία και να γίνει σημείο αναφοράς;
Με πολύ απλά λόγια μας εξήγησε την συνταγή της επιτυχίας του ο Τριαντάφυλλος, τον οποίο συναντήσαμε στο κέντρο της Αθήνας. Μία συνάντηση που ξεκίνησε με μία ανακουφιστική ηλιοφάνεια και ολοκληρώθηκε με μία ακατανόητη καταιγίδα.
Η πραγματική “καταιγίδα” ωστόσο, ήταν ο Τριαντάφυλλος. Κι αυτό γιατί σαν… σωστός μαθηματικός, εξιστορούσε το προσωπικό του, απόλυτο success story, σαν να σου λέει πως 1+1=2!
Το… who is who του Τριαντάφυλλου Ξυλούρη
Ποιος είναι όμως ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης;
Τριαντάφυλλος: “Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία. Σπούδασα μαθηματικά, έκανα διδακτορικό στα μαθηματικά, είχα ασχοληθεί και με προγραμματισμό και με ενδιέφεραν πάντα τα IT startups. Μεγάλωσα στην δεκαετία του ’90 που άρχισαν τα πρώτα startups, όπως το ebay, το amazon. Όλοι τότε είχαμε έναν υπολογιστή και λέγαμε γιατί να μην κάνουμε ένα δικό μας;
Είχα προγραμματίσει όταν ήμουν 13 το πρώτο μου παιχνίδι, το πούλησα όταν ήμουν 14, στα 18 είχα εταιρεία που πουλούσε ιστοσελίδες οπότε πάντα σκεφτόμουν να κάνω κάτι. Δεν το έκανα, σπούδασα μαθηματικά και δούλεψα σαν σύμβουλος εταιρειών αλλά μετά σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι δικό μου. Είχα πολλές ιδέες και μία από αυτές ήταν το Quizdom, σαν social παιχνίδι. Ήμασταν πολλά άτομα στην αρχή αλλά κυρίως εγώ. Ήμουν full time και έβαλα όλα τα έξοδα που χρειάζονταν από χρήματα που είχα μαζέψει από την εταιρεία που εργαζόμουν. Είχα δει μαζί με άλλους ότι είναι ένα πολύ ωραίο concept που υπάρχει σε πολλές χώρες και γλώσσες. Έκανα έρευνα και είδα ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα” απαντά κάνοντας… απλή υπόθεση την επόμενη ερώτηση.
Γιατί Ελλάδα και όχι Γερμανία εφόσον ήσουν ήδη εκεί;
Τριαντάφυλλος: “Τότε ήμουν στην Γερμανία, αλλά σκεφτόμουν να κάνω ένα IT project ειδικά με προγραμματιστές στην Ελλάδα επειδή αρχικά μου άρεσε η Ελλάδα και την αγαπώ. Την ήξερα από τις διακοπές και τους συγγενείς μου και ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα. Από την άλλη ήξερα ότι υπάρχουν πολλοί καλοί προγραμματιστές στην Ελλάδα που δεν τους απορροφάει τόσο γρήγορα η οικονομία. Αυτοί οι δύο λόγοι με έκαναν να ασχοληθώ περισσότερο με τη χώρα μας, μήπως μπορώ να βοηθήσω κι εγώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω το Quizdom. Η απόφαση πάρθηκε στις αρχές του 2014 και βγήκαμε live στις 31 Ιουλίου του 2014 σε iOS και σε Android παράλληλα.
Στην Γερμανία επίσης υπήρχαν πολλές εφαρμογές που θα ήταν ανταγωνιστικές γι’ αυτό το απέκλεισα. Υπήρχαν άλλες χώρες που από άποψη πληθυσμού ήταν καλύτερες επιλογές. Σε μία τέτοια εφαρμογή δεν θα μιλήσεις για χώρα αλλά για γλώσσα. Οπότε αν το δεις “ελληνόφωνα”, μετράς μαζί με την Κύπρο περίπου 12 εκατομμύρια πληθυσμό που είναι σχετικά μικρός. Επίσης τα λεφτά που θα βγάλεις ανά χρήστη θα είναι σίγουρα λιγότερα από τις περισσότερες αναπτυσσόμενος χώρες. Κι αυτό γιατί ο ρυθμός των διαφημίσεων θα είναι πιο χαμηλός. Από άποψη business λοιπόν, αν βάλεις την Ελλάδα σε ένα excel μαζί με άλλες 50 χώρες και δεις το market potential, θα είναι πολύ κάτω. Έλα όμως που είμαι Έλληνας και μ’ αρέσει η Ελλάδα και πήγε πάνω! Μερικές φορές χρειάζεται να είσαι και κοντά στην κουλτούρα”.
Τι κάνει το Quizdom τόσο ιδιαίτερο; Και ρωτάω γιατί σαν concept είναι κάτι που συναντάς σε αρκετά παιχνίδια.
Τριαντάφυλλος: “Το γεγονός ότι υπάρχει παντού, είναι ένδειξη ότι είναι ένα καλό concept. Είναι πιο πολύ θετικό ότι υπάρχει παντού παρά αρνητικό. Επίσης είναι εθιστικό γιατί διαλέγεις κάτι και θέλεις να είναι σωστό. Κι αν δεν είναι σωστό, στο Quizdom γίνεται κόκκινο και βγάζει κι έναν όχι ευχάριστο ήχο, οπότε θα παίξεις μέχρι να βγει πράσινο και να ακουστεί ένας ευχάριστος ήχος. Άρα είναι και ψυχολογικά εθιστικό κι ακόμη περισσότερο ενώ το παίζεις σε κινητό και πατάς τις απαντήσεις για να βγουν αυτοί οι ήχοι. Το δεύτερο κομμάτι είναι πως μέχρι τώρα δεν μπορούσες να παίξεις εναντίον άλλων παικτών κι αυτό είναι η πρωτοτυπία του παιχνιδιού. Ακόμη στα θετικά βάζουμε ότι μαθαίνεις πράγματα και δεν χάνεις τον χρόνο σου άσκοπα, ενώ τα levels και τα rankings δημιουργούν και λίγο ανταγωνισμό. Τέλος, νομίζω ότι δίνουμε έναν καλό συνδυασμό ερωτήσεων. Και εύκολες και δύσκολες και αστείες και περίεργες, κάτι που νομίζω ότι κάνει το παιχνίδι ευχάριστο και διασκεδαστικό”.
Το ότι η βάση είναι στην Γερμανία, αφορούσε μόνο στο ότι ζούσες εκεί ή έπαιξε ρόλο και το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα για να μην την επιλέξεις ως έδρα;
Τριαντάφυλλος: “Δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο. Ήταν πιο εύκολο γιατί συνεχίζω να διατηρώ επαφές στην Γερμανία και είμαι πολύ συχνά εκεί. Ήξερα καλύτερα τα φορολογικά της Γερμανίας και έχω κι έναν φοροτεχνικό εκεί που με βοήθησε. Επειδή σκοπεύουμε να το κάνουμε παγκοσμίως, η νομική βάση της εταιρείας είναι στην Γερμανία. Βέβαια έχω ακούσει το ότι εδώ οι νόμοι μπορούν να σου δυσκολέψουν τη ζωή. Δεν μπορώ να τα κρίνω. Με το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή αλλά ο λόγος είναι ότι σκεφτόμασταν να έχει το project παγκόσμια βάση. Ούτως ή άλλως οι εφαρμογές αυτές διατίθενται μέσω των app stores που είναι μία παγκόσμια κοινότητα. Δηλαδή νομικά παρέχουμε μία εφαρμογή παγκοσμίως.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, προφανώς υπάρχουν προβλήματα αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι στην Ελλάδα λείπει η νοοτροπία για να δημιουργήσει κάποιος κάτι τέτοιο. Από την μία λείπουν κάποιες γνώσεις και η εμπειρία στον τομέα του start up. Τα IT start ups λειτουργούν με μία πολύ διαφορετική λογική που δεν είναι δύσκολη αλλά πρέπει να την μάθεις. Στην Ελλάδα υπάρχει πιο πολύ το προσωπικό στυλ, δηλαδή κάποιος να δημιουργεί κάτι τέλειο αλλά χρονοβόρο. Τα IT λειτουργούν διαφορετικά. Ξεκινάς γρήγορα, παίρνεις feedback, κάνεις ό, τι θέλουν οι άλλοι.
Επίσης λείπει το όραμα. Οι νέοι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν κάτι. Έχουν χάσει την ελπίδα τους κάτι που είναι τραγικό. Δεν μπορώ να πω τι φταίει αλλά από όσα έχω δει, για να προωθηθεί κάτι στην Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο η «γνωριμία» και λιγότερο το ότι έχω ένα φοβερό product και γι’ αυτό το αγοράζουν. Γι’ αυτό ίσως δεν έχουν αυτό το όραμα κι έχουν χάσει την ελπίδα. Πιστεύουν ότι είναι «μικροί» ότι δεν μπορούν να βγάλουν κάτι διαφορετικό. Εδώ όποιος είναι κάτω των 30 θεωρείται μικρός. Στην Αμερική ο 30άρης έχει κάνει τρεις εταιρείες”.
Κεφάλαιο… Αλέξης Τσίπρας!
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην αποκτήσει πολιτικό «χρώμα» αφού όπως μας εξηγεί ο Τριαντάφυλλος, η επιτυχία ή μη του οποιουδήποτε εγχειρήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πολιτικό σκηνικό.
Πως βλέπεις την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σαν νέος που επιχειρεί;
Τριαντάφυλλος: “Πρώτα απ’ όλα, έχω δει ότι ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβρη που άρχισε μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, έχει μειωθεί ο ρυθμός στις διαφημίσεις. Υπάρχει πολιτική αστάθεια, οι εταιρείες δεν επενδύουν τόσο πολύ, δεν έχουν πολλά budget, δεν παίρνουν λεφτά απ’ έξω, οπότε σίγουρα και στα νούμερα που βλέπω, πιστεύω ότι επηρεάζει αρνητικά η πολιτική αστάθεια την οικονομία. Πλέον με την πολιτική αστάθεια, η πρόβλεψη δείχνει πως τα χρήματα από τις διαφημίσεις έχουν μειωθεί στο μισό.
Το βλέπω και στις συνεργασίες. Κάνουμε συζητήσεις και υπάρχουν συνεργάτες που λένε το εξής: «Εννοείται ότι αν ο Τσίπρας δεν υπογράψει το μνημόνιο την ξεχνάμε την συνεργασία. Καταλαβαίνεις ότι δεν θα γίνει τίποτα επειδή δεν υπάρχουν λεφτά». Από την άλλη, η Ελλάδα είναι στον αέρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πάντα λειτουργεί με τον σκεπτικό ότι δουλεύουμε κι ελπίζουμε να μην έρθει η… «κλωτσιά» από την πολιτική.
Σίγουρα θα είχαμε περισσότερες συνεργασίες αν δεν ήταν έτσι η κατάσταση. Όλοι στις εταιρείες κάθονται με το ένα πόδι στο φρένο όταν βλέπουν νόμους να αλλάζουν. Όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο budget για να κάνουν επενδύσεις, αυτή την στιγμή θα κάνουν τα μισά. Αν δεν υπήρχε αυτό το ερωτηματικό, δηλαδή αν θα είμαστε τον επόμενο μήνα στο ευρώ ή αν θα πληρωθούν οι συντάξεις και ήξεραν όλοι ότι είμαστε σταθεροί, τότε θα «έπαιρνε φόρα» η χώρα. Αυτή την στιγμή είμαστε στον πάτο και δεν βγαίνουμε επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα”.
Στα του… Quizdom!
Πως γεννήθηκε το όνομα του παιχνιδιού;
Τριαντάφυλλος: “Έχω μία φίλη που είναι ειδικός σε αυτό το κομμάτι, την Σοφία Παπαπολύζου, η οποία βρήκε το όνομα. Βέβαια είχαμε μία μεγάλη λίστα με πολλά ονόματα και μετά από μερικά κριτήρια την περιορίσαμε. Αυτό είχε να κάνει με το πως ακούγεται το όνομα, αν μπορείς να το γράψεις, αν μπορείς να το θυμηθείς. Έτσι φτάσαμε στα 10 ονόματα και μετά από ένα γκάλοπ καταλήξαμε στο Quizdom. Εγώ είχα σκεφτεί κάποια που μου άρεσαν περισσότερο όπως το quizclub, το quizfun, το quizwar, το quizfriends ή ακόμη και απλά το “κουϊζ!” στα ελληνικά, που έφτασε στα 3 τελευταία αλλά τελικά καταλήξαμε στο Quizdom”.
Έσοδα και στόχοι
Στην συνέχεια ρωτήσαμε τον Τριαντάφυλλο σχετικά με τα έσοδα που αποφέρει το Quizdom, αλλά και ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά στην επόμενη μέρα. Εξελίσσεις περαιτέρω το Quizdom ή φτιάχνεις κάτι νέο;
Τριαντάφυλλος: “Τα έσοδά μας έρχονται από διαφημίσεις και In app αγορές (σ.σ. αγορές μέσα στην εφαρμογή). Ο αρχικός, μίνιμουμ στόχος ήταν οι 200.000 λήψεις. Είχα φιλοδοξίες για πολύ μεγάλα νούμερα και το έκανα με αυτή την ελπίδα. Πως πάει κάποιος στην Ολυμπιάδα που είναι καλός κι έχει την ελπίδα να πάρει το χρυσό; Μπορεί να έχουν δέκα άτομα την ελπίδα αλλά ένας θα το πάρει. Εγώ ήξερα ότι πήγαινα για το χρυσό και ίσως οι 1.000.000 λήψεις που φτάσαμε είναι το χρυσό. Ήξερα ότι οι πιθανότητες είναι λίγες αλλά πίστευα στο concept. Τελικά τις 200.000 λήψεις τις φτάσαμε περίπου στις 20 Ιανουαρίου του 2015 και το 1.000.000 στις 16 Μαϊου.
Αυτή την στιγμή ασχολούμαστε κυρίως με την βελτίωση του Quizdom. Σε λίγες εβδομάδες θα αλλάξει ριζικά, αφού θα μπορεί ο χρήστης να βάζει και φωτογραφία στο προφίλ του. Ήδη αυτή την στιγμή πάρα πολλοί χρησιμοποιούν το chat, περίπου το 20% των παικτών. Θέλουμε να γίνει πιο social, επίσης βάζουμε συνεχώς νέες ερωτήσεις αφού πλέον υπάρχουν 20.000 από 4.000 που ξεκινήσαμε και θέλουμε να πάμε το Quizdom και σε άλλες χώρες.
Ωστόσο σκεφτόμαστε κι ένα νέο παιχνίδι, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά. Πάλι ένα social game, παιχνίδι εναντίον άλλων χρηστών. Η αρχική ιδέα υπάρχει, αλλά θα αργήσει ακόμα γιατί έχει πολλή δουλειά το Quizdom”.
 
Μας βρίζουν την μάνα!
Έχεις αντιληφθεί πάντως ότι το παιχνίδι έχει δημιουργήσει μία φρενίτιδα;
Απατώντας σχετικά με την ανταπόκριση των χρηστών, ο Τριαντάφυλλος μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και περιγράφει τον… “αθάνατο Έλληνα!”.
Τριαντάφυλλος: “Υπάρχουν χρήστες που παίζουν και 10 ώρες την ημέρα. Εμείς βλέπουμε πόσα παιχνίδια παίζουν οι χρήστες την ημέρα και κάποιοι παίζουν ακόμη και 300 σε 24 ώρες. Επίσης παίρνουμε πάρα πολλά μηνύματα κάθε μέρα. Οι πιο πολλοί στέλνουν πολύ θετικά σχόλια, κάποιοι κάνουν παρατηρήσεις και υπάρχει κι ένα 5% που βρίζουν την μάνα μας! Για τα πάντα! Επειδή τους βγήκε μια διαφήμιση, επειδή μπορεί να “κράσαρε” κάπου… Βρίζουν πολύ, δεν το πίστευα! Όταν αρχίσαμε να βάζουμε κάποιες διαφημίσεις, μας έγραψε κάποιος: “Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!”.
Εδώ να σημειώσουμε πως στην συνέχεια ο Τριαντάφυλλος μας είπε πως αυτό το μήνυμα συνοδεύτηκε από μία βρισιά η οποία δεν γίνεται να… δημοσιευτεί! Και συνεχίζει απολαυστικός ο Τριαντάφυλλος: “Δεν το’ ξερα αυτό, δεν το είχα ακούσει ξανά! Ρώτησα αν είναι κάτι αρνητικό, φαντάστηκα ότι μάλλον δεν είναι θετικό αλλά δεν το’ ξερα, δεν το πίστευα.
Επίσης στην αρχή κάποιοι βρήκαν ένα «παραθυράκι» για να κλέβουν! Δηλαδή έβλεπαν την σωστή απάντηση, έκλειναν την εφαρμογή, έμπαιναν ξανά και την έβαζαν σωστά! Το κλείσαμε αυτό το «παραθυράκι» αλλά όταν υπήρχε και βλέπαμε ότι κάποιοι το έκαναν, τους λέγαμε ευγενικά να προσέξουν γιατί διαμαρτύρονταν οι υπόλοιποι χρήστες… Και μας απαντούσαν:Με ποιο δικαίωμα λέτε ότι έκλεψα, δεν ντρεπόσαστε, το παιχνίδι είναι άθλιο, είστε ανίκανοι, γελοίοι και πολλά άλλα τέτοια. Έτσι γνωρίσαμε και την ομάδα των Ελλήνων που τους αρέσει να βρίζουν. Παντού ισχύει αυτό αλλά οι βρισιές που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν συνηθίζονται αλλού!
Εδώ ό, τι κι αν κάνεις δεν αλλάζει αυτό. Και να τους χαρίσεις 1 εκατομμύριο ευρώ θα σε βρίσουν που δεν τους χάρισες δύο. Υπάρχει ο Έλληνας που αν δει εσένα να περπατήσεις πάνω στο νερό, θα πει «κοίτα τον μαλάκα ούτε κολύμπι δεν ξέρει». Είναι στο dna τους αλλά οι Έλληνες έχουν περισσότερη ψυχή και ίσως γι’ αυτό να βρίζουν περισσότερο. Αλλά αυτή η ψυχή τους κάνει και πιο συμπαθείς”, καταλήγει δείχνοντας μάλλον να δίνει ένα ελαφρυντικό στην… επιστημονικών επιπέδων αθυροστομία των Ελλήνων.
Λίγο πριν την τελευταία στροφή της συνέντευξης, ρωτήσαμε τον Τριαντάφυλλο ποιες είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι ο… mr. Quizdom και η απάντηση έχει και πάλι χρώμα… “γαλανόλευκο”!
Ένας ταξιτζής όταν το έμαθε πήρε τηλέφωνο καθ’ οδόν την μάνα του για να της το πει! Έπαιζε πολύ με την μάνα του και το κορίτσι του… Είναι ενδιαφέρον ότι πήρε τη μάνα του κι όχι το κορίτσι του! Αγαπάμε νομίζω οι Έλληνες τις μάνες μας!

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 8:20 pm


Η αλήθεια που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μας αποκαλύψουν…ΔΙΑΔΩΣΤΕ για να το μάθουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες !!!

diaforetiko.gr : 0657550001418321557 600x450 Η αλήθεια που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μας αποκαλύψουν…ΔΙΑΔΩΣΤΕ για να το μάθουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες !!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ..
Η “Χούντα” το 74 παραδίδει στον “Εθνάρχη” υγιές χρέος 330 εκατ.
(υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το
χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο “Εθνάρχης” μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ
(σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών
και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες
βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ,
ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται
“EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια
(από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν
σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ)
και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα
(όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει
περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο
στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του “Τσοβόλα δώστα όλα” δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει
ο πολύ μ@λ@κ@ς λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα
μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να “δέσει” την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές
Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το
“EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ
αργότερα το “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο πρώτα φυσικών
προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
– Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει
ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις “χαρίσει”
σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
– ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman
Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει
το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό
το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του
Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman
Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής
κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια
της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το
κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά
μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής
της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και
ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο
και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW,
BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault,
Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο
κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις
Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το
“EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα
όδευαν καλά “δεμένα” και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το
“EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη
απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων
ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα
ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για
να δουν τις μετοχές τους…
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο
και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος.
Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να
πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν
δώσει με “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα.
Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το
“EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και
τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-
δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει
ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η
Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του
Ανδρέα να μας βαραίνουν.
Ήταν καιρός για το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν
υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους)
οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν
μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός
(Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας
έτσι το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν
την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να
ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας
Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο
λέγεται “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων
Έχουμε 3 δεδομένα:
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν
τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε,
αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των
Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη
κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας
και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός
για το τελικό “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα:
Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των
δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα
που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για
τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της
Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι “μπαμπούλας Τουρκία” κατέρρεε, τα κέρδη και η
επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν
θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά
συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από
Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό
πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον
τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι
ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση
του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του
δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον
λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές
θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα)
γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι…………..
….. Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει
λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν
άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως
ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να
τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς.
Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη
ήξερε καλά τι έκανε . Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ
είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον.
Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική;
τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ
στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε…
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την
καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το “λεφτά υπάρχουν”,
ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”, ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η
Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα
markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times
του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι
ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους
επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων,
και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα
στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία
να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει
την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν
τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος
Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη
στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα
έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες
και όχι ο λαός). Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού
FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά,
τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds.
Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα
οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός
οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι
της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε
χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε
δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan,
Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης
για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing)
ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως
οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο
“Πεντελικόν” στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs
Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν
Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του
σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο
μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν
να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν
επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση
με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η
Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την
δική της ισχύ” και μέσα στο άρθρο λέει ότι “τοποθετήσανε” τον Πέτρο
Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου
που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά
το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της
(τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank
έβγαλαν στην αγορά ένα “προϊόν” ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να
τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει
να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των
CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής)
της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα.
Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο “παπαγαλάκια” και η κοινή γνώμη χάφτει
ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με
έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο:
δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να
καθόμαστε εμείς…)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως) Περιέργως τα funds του Σόρρος “προέβλεψαν” ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ… (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)
ΔΝΤ
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών – που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση
να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ
Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ
αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε
υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους
οποίους χρωστάμε…
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που
έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την
κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ… Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του
στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός
δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα
που φυσικά δεν έδωσε.
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και
ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα
νεοέλληνα Ρωμιού.
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν
οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε,
υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την
εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα
βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε.
Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα,
τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη,
θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς, τι έχει ΝΑ γίνει.
Μέχρι τότε θα παίξει “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
Το τελικό “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.
Φοβούνται την άχνα…!!!!!!!!!!!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 8:00 pm


Νεκρός από σφαίρες πυροβόλου 35χρονος - Βρέθηκε μέσα σε στάβλο!

Ηλεία: Νεκρός από σφαίρες πυροβόλου 35χρονος - Βρέθηκε μέσα σε στάβλο! Επι τόπου η αστυνομίαΝεκρός βρέθηκε 35χρονος σε στάβλο στη Βάλμη Πηνείας του δήμου Ήλιδας.


Σύμφωνα με τις πρώτες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες, που επικαλείται το patrisnews.com φέρει σημάδια πυροβολισμού.


Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία.


Στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 7:45 pm


Ποίος ήταν ο σοβαρός λόγος που επισκέφτηκε το Αγρίνιο ο Παντελής Παντελίδης;
Για πολύ άσχημο λόγο  ήρθε στο Αγρίνιο   σήμερα ο διάσημος τραγουδιστής  ο Παντελής Παντελίδης.Συγκεκριμένα,χθες έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη του γιαγιά και σήμερα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου η  εξόδιος ακολουθία .


Ευχόμαστε στον Παντελή Παντελίδη τα θερμά μας συλληπητήρια

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 7:32 pm


Βρέθηκε το φάρμακο που σκοτώνει τον καρκίνο: -Σε 2 εβδομάδες εξαφάνισε 70 θανατηφόρους καρκινικούς όγκους

Βρέθηκε το φάρμακο που σκοτώνει τον καρκίνο: -Σε 2 εβδομάδες εξαφάνισε 70 θανατηφόρους καρκινικούς όγκους

Εξέπληξε τους γιατρούς όταν 70 δυνητικά θανατηφόροι καρκινικοί όγκοι εξαφανίστηκαν σε 2 εβδομάδες
Ένας Βρετανός με καρκίνο εξέπληξε τους γιατρούς του όταν 70 δυνητικά θανατηφόροι καρκινικοί όγκοι εξαφανίστηκαν από το σώμα του μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.
Ο 47χρονος Ίαν Μπρουκς είχε εκδηλώσει το 2001 μία σπάνια μορφή μη Χότζκιν λεμφώματος – ενός καρκίνου που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι θεραπείες που έκανε τότε καταπολέμησαν αποτελεσματικά τη νόσο, αλλά το 2008 ο καρκίνος του επανεμφανίστηκε πιο επιθετικός παρά ποτέ.
Οι εξετάσεις του αποκάλυψαν 60 -70 διάσπαρτους όγκους από το κεφάλι έως την κοιλιά του και οι γιατροί του έδωσαν λίγες εβδομάδες ζωής.
Η τελευταία λύση ήταν να δοκιμάσει ένα πειραματικό εκείνη την εποχή φάρμακο – μία λύση την οποία πρόθυμα δέχτηκε, αφού «αν δεν έκανα τίποτα, ήταν θέμα εβδομάδων ο θάνατός μου».
Δύο εβδομάδες αργότερα, όμως, οι γιατροί του στο Νοσοκομείο Christie του Μάντσεστερ ανακάλυψαν με έκπληξη ότι το πειραματικό φάρμακο είχε καθαρίσει το σώμα του απ’ όλους τους καρκινικούς όγκους.
Το φάρμακο που πήρε ο κ. Μπρουκς λέγεται μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη (brentuximab vedotin) και είναι ένα είδος μονοκλωνικού αντισώματος, το οποίο εγκρίθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2011 και το 2012 αντιστοίχως.
Το φάρμακο έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση του Χότζκιν λεμφώματος, καθώς και μιας σπάνιας μορφής λεμφώματος που λέγεται αναπλαστικό λέμφωμα από μεγάλα κύτταρα (από αυτό έπασχε ο κ. Μπρουκς).
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», η ανταπόκριση του κ. Μπρουκς στο φάρμακο ήταν τέτοια, ώστε ο γιατρός του, δρ Άνταμ Γκίμπ, δήλωσε πως οι εξετάσεις του πριν και μετά τη λήψη του φαρμάκου «είναι πιθανώς το πιο εντυπωσιακό σετ εξετάσεων που έχω δει ποτέ».
Ο κ. Μπρουκς βρίσκεται σήμερα σε ύφεση και οι γιατροί του αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.
Αισθάνομαι ότι κάποιος με προσέχει, επειδή έπειτα απ’ όλες αυτές τις θεραπείες και τους όγκους που είχα, είμαι ακόμα εδώ», δήλωσε ο 47χρονος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 7:20 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: