1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Βονιτσα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βονιτσα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Αυτοκίνητο στη θάλασσα(φωτο- βίντεο)


Ανελκύθηκε το αυτοκίνητο που έπεσε χθες το βράδυ στη θάλασσα και οι δυο επιβάτες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και χαίρουν 
άκρας υγείας. Το αυτοκίνητο παρεκώλυε την θαλάσσια κυκλοφορία και ειδικά στις εκσκαφές του διαύλου.


http://www.lefkasnews.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 4:22 pm


Μεγάλη δημοσκόπηση Alco - Newsit: ΣΥΡΙΖΑ 27,9% - ΝΔ 23,5% - Τρίτο κόμμα αλλά "κουτσουρεμένη" η Χρυσή Αυγή - Τέταρτο κόμμα Το Ποτάμι!

Μεγάλη δημοσκόπηση Alco - Newsit: ΣΥΡΙΖΑ 27,9% - ΝΔ 23,5% - Τρίτο κόμμα αλλά `κουτσουρεμένη` η Χρυσή Αυγή - Τέταρτο κόμμα Το Ποτάμι!
 Εξαφανισμένη από τον πολιτικό χάρτη η ΔΗΜΑΡ
- Στήθος με στήθος Σαμαράς και Τσίπρας στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός
- Οι πολίτες ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση για την αναταραχή στις αγορές
- Δεν θέλουν εκλογές με αφορμή την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
- Διαβάστε και κατεβάστε όλη την Δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr


Αποκαλυπτική για τις προθέσεις των πολιτών σε σχέση με μεγάλα πολιτικά γεγονότα όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι εκλογές αλλά και οικονομκά όπως η ρύθμιση του χρέους είναι η μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 4,4 μονάδες, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της όμως πολύ μειωμένο, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%. Εντυπωσιακό είναι ότι στον πολιτικό χάρτη δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ.
Από το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ελαφριά κάμψη σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις με αυτό να συμπίπτει χρονικά μετά την κρίση στις αγορές.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

 

ΚόμμαΠοσοστό
Νέα Δημοκρατία23,5%
ΣΥΡΙΖΑ27,9%
ΠΑΣΟΚ4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες2,9%
Χρυσή Αυγή5,4%
ΚΚΕ4,3%
Το Ποτάμι4,5%
Αναποφάσιστοι12,7%
Άλλο6,3%
Λευκό3,6%
Αποχή4,9%


Η δημοσκόπηση θέτει πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές» οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν είναι σαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, οι απαντήσεις δείχνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει.
Εκεί που φαίνεται να ισοβαθμούν Σαμαράς και Τσίπρας είναι στο θέμα της πολιτικής ατζέντας.Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη πολιτική η διαφορά τους είναι μια μονάδα.
Η δημοσκόπηση έγινε από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων από την Alco

Σχεδόν παρόμοιες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο ικανός να πετύχει καλύτερη συμφωνία για το χρέος. 
Στο πολύ σημαντικό ερώτημα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες κόντρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα τον ωφελήσει και πάρα πολύ.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα της αξιοπιστίας μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Μια μονάδα χωρίζει τους δυο με τα ποσοστά να είναι Σαμαράς 32% και Τσιπρας 31%.


Κατερίνα Σερέτη
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 4:08 pm


Οξυά: Αραβική επένδυση… μακέτα

epi-oxia-emiris
Το 2013 ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι είχε αγοράσει το μικρό ακατοίκητο νησί Οξυά του Ιονίου, με στόχο να το μετατρέψει σε πρότυπο τουριστικό θέρετρο.

Μεγαλεπήβολα τα σχέδια του εμίρη για την Οξυά, την οποία ήθελε να μετατρέψει σε… art island, δηλαδή σε νησί τέχνης και πολιτισμούΕπρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο project, την αδειοδότηση (τα σχέδια και την άδεια δόμησης) του οποίου είχε αναλάβει το γραφείο του έμπειρου αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη. Ουσιαστικά, η συνεργασία ήταν ανάμεσα στη -λιβανέζικων συμφερόντων- εταιρεία «Pimara» που διαχειρίζεται την Οξιά και τον γνωστό αρχιτέκτονα που σχεδίαζε να μετατρέψει το νησάκι του Ιονίου σε «art island», δηλαδή σε νησί τέχνης και πολιτισμού.

Στην πορεία όμως, οι δύο πλευρές, η «Pimara» και το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο, «δεν τα βρήκαν». Έτσι, το δεύτερο προχώρησε στη δημιουργία των μελετών μετατροπής της Οξιάς σε «art island», παρότι η αδειοδότηση του νησιού δεν είχε προχωρήσει, τουλάχιστον, όσο γρήγορα επιθυμούσαν οι Άραβες. Η «Pimara» κατέβαλε ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του αρχιτεκτονικού γραφείου, διακόπτοντας στη συνέχεια τη συνεργασία. Ως αποτέλεσμα, το τελευταίο κατέθεσε αγωγή εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας, διεκδικώντας αποζημίωση για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει.

Σε κάθε περίπτωση η αδειοδότηση του νησιού παραμένει στον… αέρα, καθώς δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα για ένταξη στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

Η διαφήμιση της… μακέτας

Γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα η παρουσίαση του έργου της μετατροπής της Οξιάς σε «art island» σε ειδική πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύθηκε στη Wall Street Journal το τριήμερο της 10-12 Οκτωβρίου (Παρασκευή έως Κυριακή). Πρόκειται για μία τετρασέλιδη καταχώρηση, με τίτλο «Μεταβαίνοντας σ” ένα νέο οικονομικό κατώφλι», που έχει συνταχθεί από τον δημοσιογράφο David Nickolson και στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις στελεχών, μεταξύ άλλων, της ελληνικής κυβέρνησης και του IMF.

Το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επένδυση των Αράβων στην Οξυά, παρόλο που το έργο παραμένει ακόμα… μακέτα.
Στο δημοσίευμα-διαφημιστική καταχώρηση, για την οποία δημιουργείται το ερώτημα εάν έχει παραγγελθεί από το ελληνικό Δημόσιο, παρουσιάζεται η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας σχετικά με την εμφάνιση πλεονάσματος, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση γης. Έτσι, εμφανίζεται η αγορά του νησιού της Οξιάς από τον τέως εμίρη του Κατάρ, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί η επένδυση να παραμένει απλώς μια μακέτα, όμως στο διαφημιστικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο εμίρης σχεδιάζει να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει την Οξιά σε νησί πολιτισμού με αμφιθέατρο, ξενοδοχεία, θέρετρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, μπαρ, εστιατόρια και ελικοδρόμιο.

«Ο Αλ Θάνι προσέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο «Στέλιος Αγιοστρατίτης και συνεργάτες» για να δημιουργήσει τα σχέδια ανάπτυξης του νησιού, που θα συνδυάζει τέχνη, πολιτισμό και φιλοξενία, και θα προσφέρει διαμονή σε καλλιτέχνες και τις οικογένειές τους. Ό,τι δημιουργούν οι καλλιτέχνες θα αποτελεί ιδιοκτησία τους, αλλά θα παραμένει στο νησί» αναφέρει το δημοσίευμα. Αυτό, όταν η -ευρέως πια γνωστή- αντιδικία της «Pimara» με τον γνωστό αρχιτέκτονα προγραμματίζεται να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη στις 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη «WSJ» το έργο στην Οξιά θα είναι έτοιμο για το κοινό το 2016Μάλιστα, η «ειδική διαφημιστική καταχώρηση» αναφέρει πως η πώληση της Οξιάς είναι ένα από τα πιο υψηλού προφίλ παραδείγματα ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα. Τονίζεται, όμως, ότι χρειάστηκαν 18 μήνες διαπραγματεύσεων μέχρι ο εμίρης να λάβει το πράσινο φως για την αγορά της έκτασης «λόγω της περίφημης ελληνικής γραφειοκρατίας».

Την ώρα που τίποτα δεν έχει αδειοδοτηθεί, στην καταχώρηση επισημαίνεται ότι η πολιτιστική πλευρά του νησιού θα επιθεωρηθεί από την κόρη του πρώην εμίρη που είναι επικεφαλής των μουσείων του Κατάρ. Σύμφωνα με όσα γράφονται, το «art island», που θα προσφέρει 700 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και περίπου 200-250 στη φάση της λειτουργίας, θα ανοίξει στο κοινό το 2016.

Με την αντιδικία ανάμεσα στον Έλληνα αρχιτέκτονα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την αδειοδότηση του έργου να είναι στο μηδέν, θα έλεγε κάποιος ότι φαίνεται να αναβιώνει… το «φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις»!

zougla.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 4:05 pm


Βρέθηκε το μαχαίρι της άγριας δολοφονίας: Ο νεαρός ενώ ψυχοραγούσε ικέτευε για βοήθεια...


Σοκαρίστηκαν ακόμη και οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα του 30χρονου άνδρα στην οδό Σκλαβούνου στον Πειραιά καθώς τον βρήκαν άγρια δολοφονημένο...

Πως έγινε το άγριο φονικό

Γύρω στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης στην ήσυχη γειτονιά της Καλλίπολης ακούγονται φωνές σαν κάποιοι να καυγαδίζουν. Γρήγορα οι φωνές παύουν να ακούγονται και οι γείτονες ησυχάζουν.

Ωστόσο το κακό είχε γίνει. Οι δολοφόνοι του 30χρονου άνδρα τον μαχαίρωσαν μέσα στο σπίτι του. Του κατάφεραν 3 μαχαιριές στην πλάτη και τον άφησαν να ψυχοραγεί σε μια λίμνη αίματος.

Επί του παρόντος κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί. Το σπίτι του θύματος είναι άνω - κάτω και ενώ αρχικά εξετάστηκε σοβαρά το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας να ήταν η ληστεία καθώς ο 30χρονος είναι ιδιοκτητης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ και ίσως είχε μαζί του χρήματα από τις εισπράξεις του πρακτορείου, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει.

Η αστυνομία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχομένο να πρόκειται για προσωπικές διαφορές.

Αυτό που παραμένει γρίφος για τους αστυνομικούς ειναι οτι η πόρτα του διαμερίσματος δεν φέρει ίχνη παραβίασης. Ηξερε το θύμα τους δολοφόνους του; Πήγαν μαζί στο σπίτι; Ή του όρμησαν την ώρα που εκείνος ανοιγε την πόρτα του σπιτιού του; Για την αστυνομία όλα είναι ανοιχτά. Οι δράστες ή ο δράστης μπορεί να προέρχεται από το επαγγελματικό, το φιλικό, ακόμη και το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

Το θύμα ενώ ψυχοραγούσε ικέτευε για βοήθεια

Συγκλονίζει η απόκαλυψη πως ο νεαρός ενώ ήταν βαριά τραυματισμένος από τις μαχαιριές, προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια.

Είναι ενδεικτικό οτι οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας εντόπισαν κηλίδες αίματος ακόμη και στο κεφαλόσκαλο στην είσοδο της πολυκατοικίας που έγινε το φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό και από το αυτοκίνητο που ειναι παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία.

Βρέθηκε το μαχαίρι του εγκλήματος

Το μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησαν τον 30χρονο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του εγκληματος, σε ένα πάρκινγκ στα 50 μέτρα, κάτω από έναν θάμνο. Εκεί εντοπίστηκε και ένα μπουφάν γεμάτο αίματα.

Τραγική ειρωνεία; Το πρακτορείο του θύματος ήταν μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 3:30 pm


Ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς

Ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς της Θράκης
Περισσότεροι από 4.000 καρκινοπαθείς στην Θράκη βρίσκονται στον "αέρα" καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει χαλάσει το μοναδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά δεκάδες άρρωστοι πολίτες από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Έβρο, την Καβάλα και τη Δράμα να αναγκάζονται να ταξιδεύουν ως τη Θεσσαλονίκη για τη θεραπεία τους.

"Υπάρχει ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα. Το μοναδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας στη Θράκη έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα οι συνάνθρωποί μας να ταλαιπωρούνται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο "Θεαγένειο" νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η επισκευή του εν λόγω μηχανήματος κοστίζει περί τα 150.000 ευρώ, με κίνδυνο στο μέλλον να παρουσιάσει εκ νέου πρόβλημα" περιγράφει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

Σε επιστολή που έστειλε πολίτης στον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει γλάφυρα ότι "ασθενείς και συνοδοί συγγενείς των καρκινοπαθών από τον Έβρο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα αναγκάζονται να μετακινηθούν προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τη σχεδόν καθημερινή θεραπευτική αγωγή, προσθέτοντας μια ακόμα σωματική και οικονομική ταλαιπωρία στον γολγοθά της ασθενείας τους".

Πηγή: Δημοκρατία 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 3:20 pm


ΦΩΤΟ- Δέος από τις αστραπές τη νύχτα στον Πύργο

ΦΩΤΟ- Δέος από τις αστραπές τη νύχτα στον Πύργο
Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι του Πύργου και των ευρύτερων περιοχών στο νομό Ηλείας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σύνολο σχεδόν του νομού. Οι άνεμοι στα παράκτια πνέουν πολύ θυελλώδεις με ριπές που ξεπερνούν τα 120km/hr- 12 μποφόρ.  

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, τα ξημερώματα της Παρασκευής ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κατάκολο κατέγραψε ριπές σε επίπεδα θύελλας που έφτασαν τα 128.7km/hr! 

Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές του νομού η νύχτα έγινε μέρα από την μεγάλη συχνότητα πτώσης κεραυνών η οποία προκάλεσε παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.
Πηγή ΦΩΤΟ: metar.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 3:09 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Το ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ από τους ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ το 1916! [photos]

Tου Ιωάννη Πασσά
“Όπα! Μά τί ψαχουλεύουν αυτοί εκεί κάτω;
1916…

Βρέ τούς αρχαιολόγους μας!
Τί ανακάλυψαν εν έτη 2014...Αυτά πού οι εγγλέζοι ήξεραν από τό 1916!

Καί τώρα; Τί έχουν νά πούνε; “Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ”

                   
Αλήθεια όλες αυτές τις φωτογραφίες, ο αρχαιολόγος Λαζαρίδης που όπως λένε είχε τάξει την ζωή του στο έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, δεν τις είχε υπ’όψιν του; Πώς είναι δυνατόν οι άγγλοι να ήξεραν ΑΚΡΙΒΩΣ που να ψάξουν ( μιλάμε για βάθος πάνω από 10 μέτρα, όπως φαίνεται στην φωτό) ώστε να βρεθούν στην είσοδο του τάφου ( καμάρα με λέοντες ή σφίγγες όπως λένε) και ολόκληρος αρχαιολόγος να έχει στρέψει την προσοχή του σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου της Αμφιπόλεως παρά στον λόφο όπου και το μεγαλειώδες Μαυσωλείο …
Αυτό είναι τουλάχιστον …περίεργο, άν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και η είσοδος του τάφου ήταν γνωστή από το 1916 όπως μαρτυρούν οι φωτό των πλιατσικαδόρων εγγλέζων !!!

Μά τί κάνουν αυτά τά παιδάκια; Αυτά τά μικρά Ελληνόπουλα; Τά καθοδηγούν οι εγγλέζοι στόν τόπο τού “εγκλήματος”. Στόν Τάφο τής Αμφίπολης . Είναι οι μικροί εργάτες τους.

Πολλά…μά πάρα πολλά παιδάκια – εργάτες . Τά ανυποψίαστα παιδάκια. Δουλειά γιά τούς πλιατσικαδόρους κίμβρους.

               
Στις δυο πρώτες φωτό διακρίνονται,σύμφωνα με το filosofia-erevna.blogspot.gr, οι άγγλοι στρατιώτες να συλλέγουν κάποια αντικείμενα; τί πλιάτσικο έγινε άραγε; Άν υπολογίσουμε πως ο Λέων ανευρέθη στα 1913 ( β΄βαλκανικός πόλεμος) το 1916 στην διάρκεια του Α΄Π.Π. έχουμε το πλιάτσικο από τους άγγλους που λες και ήρθαν συστημένοι. Δεν πρόλαβαν να πάρουν τα κομμάτια του Λέοντα προφανώς λόγω του μεγάλου όγκου του και επειδή τους πρόλαβαν οι βομβαρδισμοί των βουλγάρων… όπως αναφέρει ο συγγραφέας Oscar Breneer, στό βιβλίο του το οποίο εκδόθηκε το 1941 αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ στα ελληνικά.!!!

Γι’αυτό ο Βενιζέλος κοπτόταν τόσο πολύ να μας βάλει στον πόλεμο; Μέχρι έναν ολόκληρο διχασμό δημιούργησε ( κυβέρνηση Θεσ/νίκης) για να το πετύχει.

Στις δυο φωτο με τα παιδιά λέει: Hundreds of Greek boys paid one franc per day to pick up stones for use in roadmaking, under supervision of a sapper from the Royal Engineers δηλ. εκατοντάδες ελληνόπουλα πληρώνονταν ένα φράγκο για να μαζεύουν πέτρες, υπό την εποπτεία ένας σκαπανέα του βρεττανικού μηχανικού.

Μήπως τα παιδάκια αυτά τα έβαλαν να μαζεύουν το χώμα στο άνοιγμα του τάφου στην Αμφίπολη;”
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 3:07 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΒΙΝΤΕΟ-Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς
Ένας άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι επετέθη εναντίον ομάδας αστυνομικών της Νέας Υόρκης που πόζαρε για φωτογράφιση και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, πριν ο ίδιος πυροβοληθεί και σκοτωθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Ξαφνικά, ένας άνδρας με τσεκούρι επετέθη κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον δεύτερο στο κεφάλι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου. Τα στοιχεία της ταυτότητάς του δεν έχουν ανακοινωθεί.
Μία 29χρονη περαστική τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται.
"Αυτήν τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε το κίνητρο της επίθεσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η αστυνομία δεν σχολίασε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα και ότι εσωτερικό έγγραφο καλεί τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οτάβα.
Πηγή βίντεο: youtube/NewsNow

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 3:00 pm


Βρήκαν χασισόδεντρα ύψους 2,2 μέτρων

Βρήκαν χασισόδεντρα ύψους 2,2 μέτρων
Έντεκα αποξηραμένα δενδρύλλια ύψους μέχρι τρία μέτρα βρήκαν οι αστυνομικοί σε ένα στάβλο στα Καπαριανά της Κρήτης. Αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά, συνέλαβαν έναν 59χρονο και αναζητούν τον 38χρονο γιο του.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, συνελήφθη σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, 59χρονος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 38χρονος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του ανωτέρω Δήμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 59χρονου, 11 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,20 μέτρα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:50 pm


H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που έκανε το κοινό να δακρύσει: "Όλα "πάγωσαν" μέσα του, όταν η αποστολέας..."


«Είχα φτάσει σε σημείο να τη διώξω από το σπίτι»...
 Πρωταγωνιστές του πρώτου πακέτου είναι η Χρυσούλα και ο Στάθης.

Κανένας από όσους τους γνωρίζει δεν θα φανταζόταν ότι κάτι θα μπορούσε να διαλύσει την τόσο δυνατή σχέση τους.


Αποστολέας και παραλήπτης έχουν περάσει μαζί δια πυρός και σιδήρου και για πολλά χρόνια λειτουργούσαν σαν ένα σώμα.

Για τον Στάθη, η Χρυσούλα ήταν τα πάντα, η ηρωίδα του. Όλα όμως «πάγωσαν» μέσα του, όταν η αποστολέας αποφάσισε να ακολουθήσει επικίνδυνα μονοπάτια. Η οργή του Στάθη ήταν τέτοια που έδιωξε την Χρυσούλα από το σπίτι και την τιμώρησε με την αδιαφορία του. Η Χρυσούλα έρχεται στην εκπομπή για να διεκδικήσει ξανά μια θέση στην καρδιά του.

«Είχα φτάσει σε σημείο να τη διώξω από το σπίτι. Να της φαίρομαι ρατσιτσικά θα έλεγα, γιατί ήξερα πως άμα της δείξω αγάπη, έμμεσα θα τη σκοτώσω. Γιατί όταν σε ένα άτομο που πάσχει από αυτό οτν εθισμό δείχνει αγάπη, στην ουσία του εμπνεεις σιγουριά» είπε ο αδελφός της Χρυσούλας, εξηγώντας πως ο εθισμός της στα ναρκωτικά μπήκε ανάμεσα τους. Δείτε όσα είπε και την συντάντηση τους:

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:48 pm


ΦΩΤΟ-Καταστροφές στη Ζάκυνθο από ανεμοστρόβιλο

ΦΩΤΟ-Καταστροφές στη Ζάκυνθο από ανεμοστρόβιλο
Αρκετές υλικές ζημιές άφησε ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του, από το Καλαμάκι Ζακύνθου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ κατέστρεψε μπαλκόνια και σάρωσε ότι βρέθηκε στο διάβα του. Το θετικό είναι ότι δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ή κάποιο θύμα.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι σκεπές από τους στάβλους βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά, γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη του ανεμοστρόβιλου, που έπληξε την περιοχή.
Το φαινόμενο των ανεμοστρόβιλων στο Καλαμάκι αλλά και στη γειτονική περιοχή του Αργασίου, είναι ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια, πράγμα που ανησυχεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών.


Πηγή ΦΩΤΟ: imerazante.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:40 pm


ΦΩΤΟ-Περιπολικό έγινε "σίδερα", ένας τραυματίας

ΦΩΤΟ-Περιπολικό έγινε σίδερα, ένας τραυματίας
Η ολισθηρότητα του δρόμου ήταν η αιτία που εξετράπη περιπολικό του τμήματος Ναυπλίου με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο, να χτυπήσει σε ελιά και να ντεραπάρει μέσα σε χωράφι.
Ο οδηγός του περιπολικού τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ενώ στο σημείο κατέφθασαν περιπολικά της αστυνομίας και οδική βοήθεια για τη μεταφορά του περιπολικού.
Το τροχαίο συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Επιδαύρου, στο ύψος του χωριού Πυργιώτικα.
Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:31 pm


To 92% των αντρών δεν μπορεί να βρει το λάθος στην φωτό! Εσύ μπορείς; [photo]Κάτι είναι λάθος στην συγκεκριμένη φωτό...
Τι να είναι άραγε;

Αυτή η κοπέλα είπε να δοκιμάσει τα νέα της τακούνια και να σηκώσει και μερικά βάρη!
tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:21 pm


Προεδρική εκλογή μέσω… Ρομπέρτο

Προεδρική εκλογή μέσω… Ρομπέρτο
Λύση στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής έδωσε η κερκίδα της ελληνικής βουλής στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της Τετάρτης. Την παράσταση, εκτός από τον Ρομπέρτο, έκλεψε ο Γιάννης Τραγάκης ενώ βουλευτές όλων των κομμάτων πανηγύρισαν μαζί τον θρίαμβο του Ολυμπιακού κόντρα στη Γιουβέντους, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Είναι δυνατόν οι αποκρούσεις που έκανε ο Ρομπέρτο στον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους να αυξήσουν την αισιοδοξία γαλάζιων βουλευτών ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή; Και όμως συνέβη αυτό στις κερκίδες του  «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Ι. Τραγάκης σε κάθε απόκρουση του τερματοφύλακα των Ερυθρολεύκων έλεγε σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που κάθονταν πλάι του ότι «είμαι αισιόδοξος για τους 180». Αν εξαιρέσει κανείς τον (παλαίμαχο και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας) Κ. Πολυχρονίου, που ρωτούσε και αυτός συνεχώς «τι θα γίνει, ρε Γιάννη, θα πιάσουμε τους 180;», οι υπόλοιποι παλαίμαχοι Δαρίβας και Αγγελής είχαν στρέψει περισσότερο το ενδιαφέρον τους στο να μη φάει κανένα γκολ ο Ρομπέρτο σε κάποιες από τις επιθέσεις της Γιουβέντους.

Τα φιλάκια στον Λοβέρδο

Αλλά ο κ. Τραγάκης φαινόταν ασυγκράτητος στην κερκίδα, κυρίως μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Πέραν του γεγονότος ότι έστελνε συνεχώς... φιλάκια στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο που καθόταν κάπως μακριά του, έκανε και για άλλη μία φορά τον... κόουτς του Ολυμπιακού. Φώναζε, για παράδειγμα, μπας και τον άκουγε ο Μίτσελ ότι ο Αμπιντάλ είναι...«γέρος» και κουράζεται εύκολα, ότι ο Κασάμι είναι μεν ψηλός, αλλά δεν... πηδάει (αυτό το έλεγε προτού σκοράρει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού), έκανε αναλύσεις του παιχνιδιού και του... σωματότυπου των ποδοσφαιριστών στους Τ. Νεράντζη και Κ. Αρβανιτόπουλο και πανηγύρισε το γκολ ωσάν να ήταν στη Θύρα 7.

Το ποδόσφαιρο ενώνει τους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Υπήρξε στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης» πλήρης ομοψυχία, συναίνεση και κατανόηση. Κανένας δεν διαφωνούσε με κανέναν και εάν εξαιρέσει κανείς έναν βουλευτή που έβριζε (κατά την έξοδό του) σκαιότατα τους εν Ελλάδι αντιπάλους του Ολυμπιακού, το κλίμα και η ατμόσφαιρα που υπήρξε στο γήπεδο θα το ζήλευε και η Βουλή των Ελλήνων. Τους ένωσε ο... Ρομπέρτο».

Πηγή: tovima.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:20 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πώς ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου δείχνει την ηλικία του κατόχου του...Κάντε το τεστ


Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ένα μαθηματικό και άκρως διασκεδαστικό τεστ με προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς που ξεκινά από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου καταλήγει να δείχνει την... 
ηλικία του κατόχου του.

Το τεστ:
1) Γράψτε το τελευταίο ψηφίο του κινητού τηλεφώνου σας.

2) Πολλαπλασιάστε το επί 2.

3) Μετά προσθέστε το 5.

4) Πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 50.

5) Στο γινόμενο προσθέστε το 1764.

6) Από το αποτέλεσμα αφαιρέστε το έτος της γέννησής σας.

Τώρα έχετε βρει έναν τριψήφιο αριθμό.

Το πρώτο ψηφίο είναι το τελεταίο ψηφίο του κινητού σας. Τα άλλα δύο ψηφία δείχνουν την πραγματική σας ηλικία

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:16 pm


Handelsblatt: Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα

Handelsblatt: Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα

«Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται καταρχήν στην περίπτωση ενός Γερμανού συνταξιούχου ο οποίος πριν από δυο μήνες ένα μικρό εξοχικό στο Σούνιο.

Όπως επισημαίνεται: «(Ο Πέτερ Πόστελ) κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010. Ο Πόστελ πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. Ο Έλληνας προκάτοχος χρειαζόταν επειγόντως χρήματα».

«Η Ελλάδα», συνεχίζει το δημοσίευμα», βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες, μια αύξηση κατά 22,1 % σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, οι ξένοι αγοραστές έφεραν στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013».

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή. Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:10 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Χιονισμένη η ορεινή Καστοριά

ΒΙΝΤΕΟ-Χιονισμένη η ορεινή Καστοριά
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην ορεινή Καστοριά.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: Γιώργος Σπύρου

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:57 pm


Χειμώνας σε όλη τη χώρα

Χειμώνας σε όλη τη χώρα
Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και αρκετό κρύο προβλέπει η ΕΜΥ για το επόμενο τετραήμερο.

Ήδη έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. «Το κρύο έγινε αισθητό από σήμερα στα περισσότερα μέρη της χώρας, ενώ από αύριο η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως «ο ελληνικός χειμώνας έκανε την εμφάνισή του».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή στα δυτικά και νότια θα σημειωθούν βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ βαθμιαία θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εξασθένιση προβλέπεται από το βράδυ στα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, θα πνέουν 8 και από το βράδυ 9 μποφόρ.

Το Σάββατο, στη Θεσσαλία, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο και ανατολική Στερεά θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο ελαφρά σε ένταση. Τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα συνεχιστούν, όπως και οι άνεμοι στα πελάγη.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ξεκινάει εξασθένιση των φαινομένων. Την Κυριακή και Δευτέρα η εικόνα θα είναι καλύτερη στα βόρεια, το Ιόνιο και την Ήπειρο, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κατά τόπου βροχές.

Την Τρίτη, 28η Οκτωβρίου, συννεφιά, ψιλόβροχο και κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ στη βορειανατολική Αττική, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:56 pm


Λήστεψαν και ξυλοκόπησαν ζευγάρι ηλικιωμένων

Λήστεψαν και ξυλοκόπησαν ζευγάρι ηλικιωμένων
Αντιμέτωπο με τον τρόμο ήρθε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, σήμερα το πρωί, στη Λάρισα, όταν δυο ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους ξυλοκόπησαν, τους έδεσαν και τους λήστεψαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους, μπήκαν στο σπίτι, όπου διαμένουν ο 75χρονος και η 72χρονη σύζυγός του και αφού τους ακινητοποίησαν, με την άσκηση σωματικής βίας, απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Πριν από τη διαφυγή τους απέκοψαν τα καλώδια της συσκευής της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 75χρονου.

Οι δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Λάρισας και η κατάσταση του ηλικιωμένου, λόγω του ξυλοδαρμού, κρίνεται σοβαρή ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:56 pm


Αιτωλοακαρνανία:Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργιες από την κακοκαιρία

χαλάζι
Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα, που συνοδεύτηκε από χαλάζι και δυνατή ανεμοθύελλα.

Η πραγματικά δυνατή καταιγίδα, η οποία και συνοδεύτηκε από σφοδρή ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση, που σε ορισμένα σημεία είχε τέτοια διάρκεια, ένταση και μέγεθος πάγου που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή, οδήγησε κατά δεκάδες σήμερα το πρωί τους αγρότες στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, στα ΚΕΠ και στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε να υποβάλλουν δήλωση αναγγελίας ζημιάς, προς τον ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες έχουν προθεσμία 15 ημερών απ’ την εκδήλωση της καταστροφής, για να κάνουν την αναγγελία. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν βεβαίως πληρώσει την ασφάλιση, να έχουν καταβάλει την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ.

Το χαλάζι, που είχε μέγεθος μικρού καρυδιού, έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και οι περισσότερες αναγγελίες προέρχονται από παραγωγούς στη ζώνη από Νεάπολη μέχρι Καινούριο (Παναιτώλιο, Ν. Αβώρανη, Kαμαρούλα, Ρουπακιάς, Αγ. Ιωάννης κ.α.). Φυσικά, όπου πέρασε το χαλάζι, η καταστροφή, στις ελιές κυρίως, είναι ολοκληρωτική. Σημειώνουμε ότι για να εγκριθεί κάποιο ποσό, η καταστροφή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 25% της παραγωγής.

Με δεδομένο ότι η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, τα συνεργεία του ΕΛΓΑ θα βγουν για τις εκτιμήσεις τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί, τέλος,  ότι για την περιοχή της Γουριάς, όπου ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα, η διαδικασία αποζημίωσης θα είναι χρονοβόρος, καθώς θα γίνει μέσω των ΠΣΕΑ, αφού ο ΕΛΓΑ καλύπτει μόνο τον καρπό και όχι τα ίδια τα δέντρα.

e-ea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:46 pm


Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του στην τάξη μπροστά στους μαθητές του - Πανικός την τελευταία ώρα του μαθήματος!

Πάτρα: Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του στην τάξη μπροστά στους μαθητές του - Πανικός την τελευταία ώρα του μαθήματος!
Πρωτοφανείς εικόνες σε Λύκειο της Πάτρας, με τους μαθητές να φωνάζουν σοκαρισμένοι για βοήθεια - Οι κινήσεις του καθηγητή σόκαραν τα παιδιά και τους συναδέλφους του...
Τρόμος σε Λύκειο της Πάτρας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Εντρομοι οι μαθητές είδαν καθηγητή τους, την τελευταία ώρα του μαθήματος, να παίρνει έναν χαρτοκόπτη και να κόβει τις φλέβες του μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.


Οι μαθητές άρχισαν να φωνάζουν καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μπουν και άλλοι καθηγητές και να σταματήσουν τον παρολίγον αυτόχειρα, ο οποίος - σύμφωνα με μαρτυρίες παιδιών - έβαζε το αίμα από τις φλέβες του στο μέτωπό του.

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι μαθητές υπέστησαν σοκ από το θέαμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά παρόλα αυτά, συνέχιζε να διδάσκει στο σχολείο του.

Πηγή: patrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:45 pm


Όταν έβγαζε τα ρούχα της μπροστά στον υπολογιστή δεν φανταζόταν με τίποτα τα όσα θα επακολουθούσαν - Ο εφιάλτης της όμορφης γυναίκας!

Πέλλα: Όταν έβγαζε τα ρούχα της μπροστά στον υπολογιστή δεν φανταζόταν με τίποτα τα όσα θα επακολουθούσαν - Ο εφιάλτης της όμορφης γυναίκας!
Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε τους τελευταίους μήνες...
Δράστης και θύμα «γνωρίστηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, που λειτουργεί στα πρότυπα του facebook. Γεωργιανοί και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα, οι διαδικτυακοί φίλοι άρχισαν να συνομιλούν μέσω internet από τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάποια στιγμή η σχέση τους... ανέβηκε επίπεδο και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βιντεοκλήσεων με το γνωστό πρόγραμμα skype. Με τη βοήθεια της κάμερας στους υπολογιστές τους είχαν την ευκαιρία να βλέπει ο ένας τον άλλον κατά τη συνομιλία. Ετσι άρχισε να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.


Ο νεαρός όμως, όπως αποδείχτηκε, είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Βλέποντας ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της 37χρονης, πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική κατά τη συνομιλία τους! Οπως φαίνεται, ο αρχικός δισταγμός και οι όποιες αντιστάσεις της κάμφθηκαν και άρχισε να βγάζει ολοένα και περισσότερα ρούχα.

Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς. «Θέλω χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο internet και να μην τις στείλω στους συγγενείς σου» της είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Η κοπέλα δεν πείστηκε και τότε ο δράστης ανέβασε για λίγο τις φωτογραφίες στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης! Εντρομη τον παρακάλεσε να τις κατεβάσει και άρχισε να καταθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που της ζητούσε.


Συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ, ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα, τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα, καθώς ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγοράσει αυτοκίνητο. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για την 37χρονη, που απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ψηφιακά ίχνη του νεαρού και τον συνέλαβαν στη Σκύδρα, όπου κλείστηκε το ραντεβού για να πάρει επιπλέον 3.000 ευρώ. Λίγο πιο κάτω ήταν και ένας 19χρονος φίλος του, τον οποίο είχε πάρει για προστασία.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 12:15 pm


Με την απειλή κυνηγετικού όπλου έδεσαν μάνα και γιο σε αγροικία στην Χρυσοβίτσα

Με την απειλή κυνηγετικού όπλου έδεσαν μάνα και γιο σε αγροικία στην Χρυσοβίτσα
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται εδώ και περισσότερο από ένα 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κακοποιών που λήστεψαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου έναν 45χρονο κτηνοτρόφο και την 74χρονη μητέρα του στο Ξηρικό Χρυσοβίτσας. Οι Αλβανοί δράστες έδρασαν με πρωτοφανή αγριότητα δένοντας πισθάγκωνα και φιμώνοντας τον 45χρονο και την ηλικιωμένη γυναίκα, προκειμένου να έχουν όλο τον χρόνο για να ερευνήσουν το σπίτι και να βρουν χρήματα. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν, ήταν μία καραμπίνα.
Ο 45χρονος παρέμεινε δεμένος για αρκετή ώρα 300 μέτρα μακριά από το σπίτι του, στο σημείο όπου τον συνάντησαν οι δύο Αλβανοί, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν αυτή που κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της και να ειδοποιήσει γείτονες και συγγενείς, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αστυνομία.
Το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι, ωστόσο ουδείς αντιλήφθηκε το παραμικρό, καθώς το σπίτι βρίσκεται σε έναν απομακρυσμένο αραιοκατοικημένο οικισμό, που η πρόσβαση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μόνο ένας κακοτράχαλος χωματόδρομος. Οι δράστες εκτιμάται πως έφτασαν στο σπίτι με τα πόδια, όπως με τα πόδια διέφυγαν προς την παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και στήθηκαν μπλόκα σε κομβικά σημεία. Μάλιστα, σε μία ενέδρα οι αστυνομικοί βρέθηκαν κοντά στη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαφύγουν.
Από χθες το μεσημέρι το περιστατικό είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στην Χρυσοβίτσα. Οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι στην πλειονότητά τους, δηλώνουν πως φοβούνται και αισθάνονται απροστάτευτοι στο έλεος του κάθε κακοποιού, καθώς η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι υποτυπώδης.πηγή:vimanews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 12:00 pm


Ξεκολλάει η μεταφορά του αξονικού τομογράφου

Το κονδύλι για την μεταφορά - εγκατάσταση του μηχανήματος βρέθηκε και οι διαβεβαιώσεις λένε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η διευθέτηση της μεταφοράς
Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η μεταφορά του αξονικού τομογράφου από το νοσοκομείο Αγρινίου σε αυτό του Μεσολογγίου, μια υπόσχεση ετών που κολλάει στην έλλειψη της απαραίτητης βούλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, το θέμα έχει ανακινηθεί για τα καλά και υπάρχει πλέον εκπεφρασμένη βούληση όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων για να γίνει πράξη η μεταφορά και μάλιστα άμεσα. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς που τις προηγούμενες ημέρες είχε επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, αλλά και τους διοικητές των νοσοκομείων.

Αρχικά ο πρώην υπουργός επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και ζήτησε να εγκριθεί τάχιστα το κονδύλι για την μεταφορά του τομογράφου και την διαμόρφωση της ειδικής αίθουσας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 30.000 – 40.000 ευρώ που τον τελευταίο καιρό όλο ακούγαμε ότι έχει βρεθεί και όλο χανόταν σε κάποιους διαδρόμους γραφείων... Η δέσμευση που δόθηκε είναι πως θα εξασφαλιστεί άμεσα και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας...Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 23/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο [email protected] ή στο τηλ. 26310 22793

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:50 am


Τι άλλο θα ακούσουμε στη…Ναύπακτο;

κατάλογος
Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον ιό του Έμπολα να …εξαπλώνεται στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τις…φήμες οι έγχρωμοι μικροπωλητές που θα παραμείνουν στην πόλη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης (Παζάρια Ναυπάκτου) είναι πιθανό να φέρουν τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και να τον μεταδώσουν σε πολίτες της πόλης !

Ψυχραιμία! Ο ιός Έμπολα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 40 χρόνια και δεν είναι νέος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν έχει εκδηλωθεί κανένα κρούσμα του ιού σε ολόκληρη τη χώρα.

 nafsclick.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:40 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: