Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Κατουνα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΜΙΑΣ ΚΙ Ο ΚΙΑΜΟΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ "ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ"

Στίχοι: Δακρυσμένο φεγγάρι θα γίνω Και θα στάξω του πόθου φωτιές Να με σκέφτεσαι όλες τις νύχτες Το όνομά μου να λες Την καρδιά μου στα χέρια σου αφήνω Παρ’ την να ‘χεις εσύ δυο καρδιές Αφού εγώ αναπνέω κι υπάρχω Μόνο για να με καις
Θέλω να σε ξαναδώ Να μου πεις και να σου πω τα κρυμμένα σ’ αγαπώ Που ‘ναι κόμπος στο λαιμό Ξέρω ότι δεν μπορείς Ξέρεις ότι δεν μπορώ Μα είτε λάθος ή σωστό Θέλω να σε ξαναδώ Δίχως συμβιβασμό κανένα
Στη δική μου τη ζωή Εσύ νούμερο ένα Και δε σε συγκρίνω με κανένα Ξέχνα όσα ήξερες Κι όλα τα περασμένα Δώσε χώρο στις εκπλήξεις Κι άσε τα δεδομένα Εμπεριστατωμένα, χωρίς αμφιβολίες Δίχως ανασφάλειες και μούφα ιστορίες Ξέρω καλά να ξεχωρίζω το καλό απ’ το κακό Τόσο απλό…


Πολύ απλά, σταράτα, εξηγημένα

Δεν έχω πλέον χρόνο για άλλα όνειρα χαμένα Όχι άλλο μπέρδεμα τουλάχιστον για μένα
Έχω τα κλειδιά για όσα έχεις κλειδωμένα
Με μια διάθεση να κάνω πάνω απ’ όσα μπορώ Ανοίγομαι χωρίς επιφυλάξεις και απορώ
Πως μου το έβγαλες αυτό
Έλα και πάρε το δώρο σου ένα ευχαριστώ!
Ένα τεράστιο κενό θα είναι όλα μακριά σου Μπαίνω βαθιά στ’ όνειρά σου
Ποιος θα μου το ΄λεγε πως θα αναζητούσα τα φιλιά σου Και στόχο έχω την καρδιά σου Πως θέλω κάθε μέρα μία καλημέρα να σου λέω Μα την αλήθεια μου σου λέω Μόνο με σένα στη ζωή μου κάθε μέρα αναπνέω
Θέλω να σε ξαναδώ Να μου πεις και να σου πω τα κρυμενα σ’ αγαπώ Που ‘ναι κόμπος στο λαιμό Ξέρω ότι δεν μπορείς Ξέρεις ότι δεν μπορώ Μα είτε λάθος ή σωστό Θέλω να σε ξαναδώ............


Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 9:40 am


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανακοίνωση για Δημοπράτηση έργου

Δημοπράτηση έργου
«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας»
Αγαπητοί Συνδημότες/ Συνδημότισσες,
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το έργο«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910,56€, θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη 19/07/2018 και ώρα 10:00 π.μ. μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αστακός, 20/06/2018
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Δημοπράτηση έργου
«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας»
Αγαπητοί Συνδημότες/ Συνδημότισσες,
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το έργο«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910,56€, θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη 19/07/2018 και ώρα 10:00 π.μ. μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
1. Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.
2. Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 μ2 μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 μ2του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του δημοτικού, των 41,25 μ2 του υπόστεγου του νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 μ2.
Άλλη μια Δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της παιδείας γίνεται πραγματικότητα.
Από το
Δήμο Ξηρομέρου


Ακολουθεί Περίληψη ΔιακήρυξηςΔημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 9:37 am


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6/18 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΑΝΙΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:54 pm


Δημοτικό Στάδιο Αμφιλοχίας Φιλικός Αγώνας παλαιμάχων Αμφίλοχος - Αμβρακικός Βόνιτσας 8-4

Τα γκολ για τον Αμφίλοχο 1 Μακρής 1 Σαμψώνας 4 Ευθυμίου 1 Καραδήμας 1 Τραγουδάρας

Για τον Αμβρακικό Βόνιτσας 1 Γεωργαλής
3 Παλιογιάννης
Αμφίλοχος 
Νταλάκος, Διαμάντης, Μακρής, Γαλάνης, Βασιλείου, Σούνας, Καβαλάρης, Στάμος, Σαμψώνας, Γάκης, Ευθυμίου,
Αγωνίστηκαν και οι Τραγουδάρας, Λούντζης, Καζάκος, Μιμιγιάννης, Μανθος.
Αμβρακικός Βόνιτσας
Παπαβασίλης, Ζάβρας, Κατσαρός, Φερεντίνος, Μουρλής, Γεωργικής, Μουσικός, Τζουμερκιώτης, Νάκας, Παλιογιάννης
Επίσης αγωνίστηκαν και οι Κτενάς,Παχύς, Κυρήκος.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:
Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:42 pm


Λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου, μεταφέρεται ο εορτασμός του Αγίου Βαρβάρου στην Τρύφου

-Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρύφου φέτος η εορτή του Αγίου Βαρβάρου
Τo Σάββατο 23 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω Ξηρομέρου Ασκήσαντος.
Λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου και αδυναμίας προσβάσεως στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου, ο οποίος βρίσκεται στα Λουτρά Τρύφου, στον τόπο που ασκήτεψε ο Άγιος όπου είναι και ο τάφος του Αγίου, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου.........
-Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7.00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
-Το Σαββάτου 23 Ιουνίου το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.
xiromeritis

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:41 pm


ΑΤΟΜΑ «ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ…ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FB!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν ηλεκτρονικά ίχνη διαχειριστών- «ψεύτικων» προφίλ. που φέρονται να έχουν δημιουργηθεί από την περιοχή του Αγρινίου. Aσχέτως του τι πιστεύουν οι παραβάτες, δεν μπορούν να κρύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και με την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξουν ενδιαφέροντα στοιχεία αφού όπως λένε οι πληροφορίες μας οι καταγγελίες αφορούν σε άτομα «Υπεράνω πάσης υποψίας»!
agriniosite

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:21 pm


ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ. (Τάφερε ο πελαργός)

Οι πελαργοί ήρθαν και πάλι φέτος στο Μοναστηράκι ζευγάρωσαν εδώ και αρκετές μέρες απέκτησαν 2 πελαργόπουλα. 
η  αναπαραγωγή των πελαργών
Οι πελαργοί είναι μονογαμικά πουλιά. Όταν ωριμάσουν και ζευγαρώσουν, το αρσενικό με το θηλυκό διατηρούν το δεσμό τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την άφιξη ή την εκλογή της συντρόφου, το θηλυκό γεννά τον Απρίλιο, συνήθως 2-3, πολλές φορές όμως ως και 6 αυγά. Κάθε δύο μέρες γεννά και ένα αυγό, που είναι ελλειπτικό, καθαρόλευκο, ζυγίζει 110 περίπου γραμμάρια και έχει διαστάσεις 52Χ75 χιλιοστά.
Το κλώσισμα, που κρατάει 30 περίπου ημέρες, γίνεται και από τούς δυο γονείς. Αλλά και όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί, πάντα ένας από τους δυο γονείς μένει κοντά τους για να τους προστατεύει από τούς εχθρούς, τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη. Στην αρχή οι δυο γονείς εναλλάσσονται κανονικά. Φεύγει ο ένας και ξαναγυρίζει μετά δύο ώρες, για να φύγει ο άλλος.
Τα νεογνά όταν εκκολαφθούν, έχουν τα μάτια ανοιχτά και το σώμα τους σκεπάζεται με πτίλα, αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη φωλιά και να πετάξουν. Γι’ αυτό αναγκαστικά τρέφονται από τους γονείς τους. Τα μικρά έχουν μαύρο ράμφος που καθώς μεγαλώνουν, γίνεται καστανόχρωμο. Οι νεαροί πελαργοί που δεν έχουν ακόμα ενηλικιωθεί έχουν ωχρό κόκκινο ως πορτοκαλί ράμφος και πόδια.
Σε 3-4 εβδομάδες οι νεοσσοί μπορούν και στέκονται για μερικά λεπτά στα πόδια τους και μετά από επτά εβδομάδες για ένα τέταρτο περίπου. Αποκτούν τα πρώτα τους φτερά στην τρίτη εβδομάδα από όταν γεννηθούν, αργότερα αρχίζουν να εξασκούνται στο πέταγμα. Αλλά και όταν αρχίσουν να πετούν, επί 15 μέρες ακόμη εξακολουθούν να τρέφονται από τους γονείς τους και να κοιμούνται στη φωλιά. Κατόπιν γίνονται ανεξάρτητοι.
Οι μικροί πελαργοί τρέφονται και από τους δυο γονείς τους. Στην αρχή αυτοί αποβάλλουν με την μορφή εμετού την τροφή στο μέσο της φωλιάς απ’ όπου οι νεοσσοί την παίρνουν μόνοι τους. Οι γονείς, ιδίως τις θερμές ημέρες, ποτίζουν συχνά τα μικρά τους με νερό. Τα αχώνευτα μέρη της τροφής όπως τρίχες, κομμάτια από δέρμα ή όστρακα, άμμο, πετραδάκια κλπ., από ηλικία 20 ημερών οι μικροί πελαργοί μαθαίνουν να τα αποβάλλουν από το στόμα, συνήθως την νύχτα, σε μορφή μικρών σβόλων.
Όταν οι νεοσσοί αντιληφθούν κάποιον κίνδυνο πέφτουν στο δάπεδο της φωλιάς και πέφτουν σε ακινησία. Αυτό το κάνουν ακόμα και όταν επιστρέφουν οι γονείς τους στην φωλιά. Αυτή η συμπεριφορά βοηθάει πολύ τους επιστήμονες όταν τα δακτυλιώνουν μιας και οι νεοσσοί δεν αντιδρούν καθόλου.
Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, εκτός από τα ζευγάρια των πελαργών, γυρίζουν εδώ και εκεί και αζευγάρωτοι πελαργοί, που σε μερικές περιοχές πηγαίνουν κοπαδιαστά σε ομάδες έως 30 άτομα. Αυτοί είναι ανώριμα άτομα, αλλά και «εργένηδες», που για διάφορους λόγους δεν κλωσούν. Με την περίοδο της αναπαραγωγής συμπίπτει επίσης και η πτερόρροια για την ανανέωση ενός μέρους των ερετικών φτερών. 
Φωτο Θοδωρής Μπακογιάννης
Κείμενο: ornithologiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:17 pm


ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΝΗΣΣΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 01/07/2018 ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Αναβλήθηκε από τους διοργανωτές η μεγάλη γιορτή στη  Νήσσα λόγω πρόβλεψη κακοκαιρίας. 
Το 10ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων Αλόγου στη Νήσσα Μεδεώνος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 01 Ιουλίου 2018, το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
Ο Ιππικός Όμιλος Κατούνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σας προσκαλεί σε ένα ακόμη Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων αλόγου στη θέση Νήσσα, στην Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος κοντά στην Κατούνα και Τρύφου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 
Παρουσίαση των αλόγων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις 11.30 το πρωί. 
Στις 12.00 παραδοσιακοί χοροί από τον χορευτικό όμιλο Κατούνας. 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πεντανόστιμη ψητή προβατίνα που θα προσφέρει ο σύλλογος, οι φίλοι του και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και με ζωντανή Δημοτική Μουσική.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 3:03 pm


Πήγε στη Λευκάδα από τα Ιωάννινα για να δει τα εγγονάκια του να χορεύουν και πέθανε!

Ήρθε από τα Γιάννενα για να παρακολουθήσει την παράσταση χθες στο κλειστό γυμναστήριο που χόρευαν τα εγγονάκια του. Δεν πρόλαβε όμως να μπει στο χώρο όταν λίγο πριν την είσοδο σωριάστηκε στο έδαφος.Συμπολίτης μας που βρέθηκε εκεί ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε πολύ γρήγορα. Ωστόσο η προσπάθεια όσων βρέθηκαν εκεί να κάνουν κάτι δεν είχε αποτέλεσμα γιατί ο άτυχος άνδρας είχε ήδη σταματήσει να αναπνέει. Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατό του.

lefkadapress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 2:48 pm


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Αρτέμης Σώρρας, με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες, καταβεβλημένος, σχεδόν αγνώριστος. οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

         
Ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε έωλο το κατηγορητήριο και προανήγγειλε προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο σε πέντε ημέρες για άρση της κράτησής του. 
Οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας «αρχηγέ, αρχηγέ». 

iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 2:13 pm


Σε σπίτι κοντά στο Αντίρριο εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της Λαγούδη

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι βρέθηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 44χρονης, το οποίο αναζητούσαν όλο αυτό το καιρό στη λίμνη, όπου βρέθηκε νεκρή.
«Ενδιαφέρθηκαν Έλληνες από την Αμερική, οι οποίοι δούλευαν στο FBI, ζητήσαμε τη βοήθειά τους και την ενίσχυσή τους δύο μήνες μετά το θάνατο της Ειρήνης κι εκείνοι εντόπισαν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Ειρήνης σε συγκεκριμένο σπίτι, δίνοντάς μας οδό και αριθμό. Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε μια παραλίμνια πόλη, κάτι που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς», είπε ο κ. Ταουξής στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα».
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος αναρωτήθηκαν πώς γίνεται το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη να εκπέμπει από το συγκεκριμένο σημείο.
«Μάθαμε τη διεύθυνση, στείλαμε ντετέκτιβ και ότα μάθαμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μείναμε άφωνοι», είπε ο κ. Ταουξής.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη σημείωσε ότι ακόμα αναρωτιούνται πώς αυτή η γυναίκα που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της, δεν άφησε ένα σημείωμα και δεν αποχαιρέτησε τα παιδιά της, αλλά το μόνο της μέλημα ήταν να εξαφανίσει το κινητό της τηλέφωνο.
Το στίγμα του κινητού βρέθηκε ένα μήνα μετά από το θάνατο της Ειρήνης. Το ζήτημα αυτό διερευνάται από τις αρχές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος.
Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες αναζητούσαν το κινητό της Ειρήνης στη λίμνη Τριχωνίδα.
«Μας ενημέρωσαν λοιπόν από το FBI ότι το κινητό είναι κλειστό και εντοπίζουν το στίγμα του σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας και μας έδωσαν τη διεύθυνση. Όταν πήγαμε και εντοπίσαμε το σπίτι πέσαμε ξεροί γιατί ανήκει σε άτομο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέεται με την υπόθεση, αλλά εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξή του», είπε ο κ. Ταουξής.
Το συγκεκριμένο σπίτι μάλιστα βρίσκεται μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς την περίοδο της εξαφάνισης της Λαγούδη, πρόσωπο που συνδέεται με την υπόθεση είχε μετακινηθεί μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.

newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:13 pm


Το κάστρο της Στέρνας στην Πλαγιά Ακτίου - Βόνιτσας (Γνωρίζοντας τα μνημεία του τόπου μας)

Το κάστρο της Στέρνας βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο πάνω από το παλιό χωριό της Πλαγιάς.  Πάνω από την παλιά Πλαγιά στην μακρόστενη Κορυφή Στέρνα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος κάστρο και καστέλια, ο οποίος αποτελούσε τμήμα οχυρωματικού συγκροτήματος. Η κορυφή είναι ψηλότερη της χερσονήσου (υψόμετρο 507μ. )και από εκεί εποπτευόταν ολόκληρη η περιοχή προς Λευκάδα, νότια προς τις Εχινάδες και βόρεια προς τις Ηπειρωτικές ακτές και την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Το όνομα στέρνα αποδόθηκε ασφαλώς από άγνοια μόνο και μόνο από την αρχαία δεξαμενή που διασώζεται. Το Κάστρο κατασκευάσθηκε τον 5ο αι.π.Χ. και κατα μια εκδοχή πιστεύεται ότι ήταν αποικία των Κορινθίων Σόλλιο. 
        
Όμως αυτό δεν φαίνεται πιθανό, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το Σόλλιο βρισκόταν στην παραλία απέναντι από την Λευκάδα. Είναι πολύ πιθανό το κάστρο της Στέρνας να αποτελούσε οχυρό της αρχαίας Παλαίρου, με το οποίο επόπτευε τις παραπάνω περιοχές, Αφού η θέση της πόλης δεν τις έδινε τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της περιοχής.
Tea Time Creations

Επιμέλεια: Κουτιβής Ευάγγελος Δ. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:11 pm


Να μάθεις να φεύγεις...........Να φεύγεις από όσα νόμισες γι’ αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ'αυτά....

Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν
Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας.
Να φεύγεις – αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο
Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι
Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο
Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ
Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε.
Όχι αγκαλιές, γράμματα, αφιερώσεις, κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αγάπη μου
(Όλα τα βράδια και τα τραγούδια δεν θα είναι ποτέ δικά σας – αποδέξου το).
Να σταματήσεις να αγαπάς τον Μέλλοντα, όταν αυτό που έχεις είναι μόνο ο Ενεστώτας
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι – από ‘κει που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε
Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες.
Δεν έχεις τόση περιορισμένη φαντασία όσο νομίζεις
Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι.
Από το δυσανάλογο, το μέτριο και το λίγο
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω – δεν τους το χρωτάς
Να μάθεις να σέβεσαι την αγάπη σου, το χρόνο σου και την καρδιά σου
Μην πιστεύεις αυτά που λένε – η αγάπη δεν είναι ανεξάντλητη, τελειώνει
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει.
Να μην συγχωρείς όσους δεν σου έπλυναν τα πόδια σου με δάκρυα μετανοίας
Να καταλάβεις πως οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για τους δειλούς, οι τρίτες για τους γελοίους
Μην τρέμεις την αντιστοιχία λέξεων-εννοιών, να ονομάζεις σχέση την σχέση την κοροϊδία κοροϊδία
Να μαλώνεις τον εαυτό σου καμιά φορά που κάθεται και κλαψουρίζει σαν μωρό
κι εσύ κάθεσαι και του δίνεις γλυφιτζούρι μη και σου στεναχωρηθεί το βυζανιάρικο.
Να μάθεις να ψάχνεις για αγάπες που θυμίζουν Καζαμπλάνκα, όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Και. Να μάθεις να φεύγεις. Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα
Να φεύγεις από όσα νόμισες γι’ αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ'αυτά....


Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:10 pm


ΒΟΝΙΤΣΑ: ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ... ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΑΠΟΚΟΣΜΗ... ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ

Φτάνοντας στην Βόνιτσα, απλώνεται στα μάτια το πιο χαρακτηριστικό σημείο της, η παραλία της Σάλτινης με το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας..
Βουτηγμένη στο γαλάζιο του Αμβρακικού, μια μικρή χαϊδεμένη πριγκιπέσσα, με το καταπράσινο των πεύκων της και το μικρό κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, μοιάζει εξωτική, πανέμορφη ..
Είναι από εκείνα τα τοπία που συνθέτουν την εικόνα της Αιτωλοακαρνανίας και την κάνουν ένα τόπο μοναδικό, ευλογημένο από τον Θεό..
Η Κουκουμίτσα φαντάζει αλλιώτικη, αποκομμένη από την τυπική αισθητική της κωμόπολης, μια εικόνα απ' τα παλιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πορεία της περιοχής μέσα στο χρόνο, ένας χώρος ελεύθερος και προσβάσιμος για τους κατοίκους, ένα απάνεμο λιμάνι.
Βόλτες με τα ποδήλατα, κολύμπι στην παραλία,μαγικές συναυλίες μεταμεσονύχτιες, αγαπημένος τόπος συνάντησης, ένα ζωντανό και παλλόμενο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας..
Στο παρελθόν οι κάτοικοι ευλαβικοί προσκυνητές, διέσχιζαν τα νερά με τα πόδια για να φτάσουν ως εκεί, να πανηγυρίσουν στην εκκλησία, σήμερα όμως το καμπυλωτό, πετρόχτιστο γεφυράκι συνδέει το νησί με την στεριά..
Υπέροχα φωτισμένο την νύχτα, δίνει την αίσθηση ενός πλοίου έτοιμου να σαλπάρει, νιώθει κανείς να περνά σε μιαν άλλη διάσταση, εξωπραγματική κι απόκοσμη, παραμυθένια!!
Λουσμένη στο φως του ήλιου, μαγευτική στο ηλιοβασίλεμα, ονειρική κι αισθαντική τις νύχτες, πλούσια σε χρώματα και αισθήσεις, μας καλεί να την γνωρίσουμε, να την ανακαλύψουμε, να βουτηχτούμε μέσα της και με την απαράμιλλη ομορφιά και την γοητεία της να αισθανθούμε περισσότερο άνθρωποι, τυχεροί που ζούμε σ' αυτό τον υπέροχο τόπο...
Υ.Γ.
Υπάρχουν αξίες που δεν αποτιμώνται σε μετρητά, σε χρήμα, γιατί είναι πραγματικά ανεκτίμητες..

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ Δ.  

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:09 pm


ΣΤΗ ΖΑΒΕΡΔΑ ΚΑΠΟΤΕ: Όταν ο Ωνάσης ήθελε να αγοράσει νησάκι στην Πάλαιρο!

Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται πως οΑριστοτέλης Ωνάσης ετοιμαζόταν το 1963 να κάνει δικό του νησάκι στην Πάλαιρο αλλάζοντας τη μοίρα της παραλιακής κωμόπολης. 
Το σίγουρο είναι ότι η Πάλαιρος ξελόγιασε τον Αριστοτέλη Ωναση, ο οποίος, όπως θέλουν οι αναφορές, την περίοδο που έψαχνε να αγοράσει ένα δικό του νησί, επισκεπτόταν συνεχώς την Πάλαιρο και αναζητούσε τρόπο να αποκτήσει ένα νησάκι. 
Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη τις επισκέψεις του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» τόσο στην Πάλαιρο, όσο και στη Βόνιτσα που ήθελε να αποκτήσει το καμάρι της Πόλης, την Κουκουμίτσα. Ο Ελληνας κροίσος όμως, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό νησάκι στην Πάλαιρο, άγνωστο για ποιο λόγο και την ίδια χρονιά (1963) έβαλε πλώρη για το Σκορπιό.
palairosnews

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:07 pm


Ο μύθος του Γκιώνη

Κάποτε ήταν δυο αδέρφια.
Ο Αντώνης και ο Γιώργης.Ο Γιώργης μια μέρα έχασε τ’ άλογα.
Γυρνώντας σπίτι ανοικοίνωσε στον Αντώνη, το χαμό τους κι
εκείνος πάνω στο θυμό του,μετά από λογομαχία σκότωσε τον αδερφό του .
Όταν κατάλαβε τί έκανε  έκλαιγε τόσο πολύ…χτυπιόταν,φώναζε ούρλιαζε.
Έκλαιγε τόσο πολύ,μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του..για ασήμαντη αφορμή.
Μετανιωμένος…απεγνωσμένος ο Αντώνης,παρακαλούσε το Θεό να του αφαιρέσει την-άδικη πια-  ζωή του.
Εκείνος, ακούγοντας τον κλαυθμό του, τον μεταμόρφωσε σε πουλί…τον γκιώνη (εκ του Αντώνης).
Πάνω στο παραλήρημά του, θρηνώντας τον αδερφό του, ο Αντώνης φώναζε «Γιώργο…Γιώργο….τά  βρες τ’ άλογα;»
ενώ αργότερα άφηνε ένα μακρόσυρτο και γεμάτο απελπισία: «γγγ…γγγγγ….γγγγγγ…γγγ.»
Λένε οτι η μέρα του Αγ. Γεωργίου το πουλί αυτό μετά το χαρακτηριστικό μελαγχολικό «γκιών» ,λέει και το προαναφερόμενο γγγγγγγγγγ, ως ανάμνηση του αδερφού του Γιώργη.
panaitolionews

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:07 pm


Μέντα, χαμομήλι και ιβίσκος: Τα φάρμακα της φύσης

Στην ελληνική επικράτεια συναντιούνται σχεδόν παντού τρία ιδιαίτερα ευεργετικά φυτά: η μέντα, το χαμομήλι και ο ιβίσκος. Άραγε, γνωρίζουμε το πόσο ευεργετικά είναι για την υγεία μας;

Μέντα

Είναι ένα ποώδες πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος ως 70 πόντους. Αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό, τόσο για τις αρωματικές του, όσο και για τις γευστικές του ιδιότητες. Τα χρήσιμα μέρη της μέντας είναι τα άνθη και τα φύλλα. Χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, στη φαρμακευτική καθώς και σε πολλά βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Συστατικά της μέντας περιέχονται σε οδοντόπαστες, μαστίχες, σαπούνια, κρέμες, γλυκά και φάρμακα για τον βήχα. ......

Η χρήση της ξεκίνησε κυρίως από την Ασία και από τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Σε πολλούς πολιτισμούς, θεωρείτο σύμβολο φιλίας και φιλοξενίας. Στην Μ. Ανατολή, ακόμη και σήμερα, το ρόφημα μέντας σερβίρεται στους καλεσμένους κατά την άφιξή τους, ενώ στην Αρχαία Ελλάδα τα φύλλα της σκορπίζονταν στο τραπέζι ως ένδειξη θερμού καλωσορίσματος.
Η διατροφική αξία της μέντας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Περιέχει βιταμίνες Α και C και βιταμίνη Β2, σε μικρότερες ποσότητες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου. Αν η μέντα καταναλώνεται σε μικρότερες ποσότητες, τα θρεπτικά συστατικά της είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό. Πέρα όμως από βιταμίνες, η μέντα περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο.
Η μέντα έχει μακρά ιστορία σε σχέση με τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί άριστο φάρμακο κατά της δυσπεψίας και για αυτόν τον λόγο συστήνεται ένα ρόφημα μέντας μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Έχει χωνευτικές ιδιότητες, καθώς ελαττώνει τους μυϊκούς σπασμούς και διευκολύνει την πεπτική διαδικασία. Προλαμβάνει το σχηματισμό στομαχικού έλκους και διεγείρει τις χολικές εκκρίσεις.
Το βασικό συστατικό της μέντας, η μενθόλη, βοηθά σημαντικά στα αναπνευστικά προβλήματα. Μειώνει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, χαλαρώνοντας τους μύες γύρω και μέσα στο έντερο, καθώς επίσης και τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.
Εξωτερικά, η μενθόλη της μέντας βρίσκει εφαρμογή σε προϊόντα που προσδίδουν δροσερή αναπνοή όπως μαστίχες, καραμέλες και διαλύματα. Χρησιμοποιείται σε σαπούνια και γαλακτώματα και δίνει αίσθηση δροσιάς στο σώμα. Είναι αντιβακτηριδιακή και προστατεύει από τους έρπητες του στόματος και των γεννητικών οργάνων. Αλλά και ιατρικά, η μέντα φαίνεται να έχει προστατευτικές ιδιότητες σε ασθενείς με καρκίνο, που υποβάλλονται σε ακτινοβολία.

Ακόμη και το άρωμα της μέντας φαίνεται να βοηθά στην μνήμη, για αυτόν τον λόγο μπορεί να φανεί χρήσιμο πριν από κάποιες εξετάσεις.
Χαμομήλι
Είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό φυτό και συναντιέται σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Η συγκομιδή του γίνεται κυρίως τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Ταπεινό στην εμφάνιση, αλλά πολύ σημαντικό σε φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ήδη από την αρχαιότητα, χρησιμοποιείτο για θεραπευτικούς σκοπούς. Καταναλωνόταν για ενοχλήσεις του στομάχου, του εντέρου ή της χολής. Το συνιστούσαν σε γυναίκες, για τη μείωση των πόνων κατά την έμμηνη ρύση. Επιπλέον, χρησιμοποιείτο τοπικά ως επίθεμα σε πληγές, για να επουλωθούν πιο γρήγορα.
Πλέον, οι ουσίες και η δράση του χαμομηλιού έχουν ερευνηθεί σημαντικά σε ερευνητικό επίπεδο, πιστοποιώντας τις περισσότερες από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι ιδιότητες του χαμομηλιού οφείλονται σε δραστικές ουσίες όπως η κουμαρίνη, τα αιθέρια έλαια, τα φλαβονοειδή, το αζουλένιο, κάδμιο και μεταλλικά στοιχεία.
Σήμερα, η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού έχει σχέση με την ικανότητα του να ηρεμεί τα νεύρα και να χαλαρώνει, διώχνοντας την αϋπνία και ενισχύοντας τον ύπνο. Επιπλέον, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, καταπραϋντικές και αντιαλλεργικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρέως για τα έλκη του πεπτικού, το φούσκωμα και την καούρα.
Ανακουφίζει από τα αναπνευστικά προβλήματα, τα κρυολογήματα, το βήχα, τον πυρετό, τα προβλήματα της χοληδόχου κύστεως, τα εντερικά αέρια, τη γαστρίτιδα, τις αιμορροΐδες, τη δυσπεψία, την αϋπνία, τις στομαχικές φλεγμονές και τους δερματικούς ερεθισμούς. Με εξωτερική εφαρμογή συντελεί στην επούλωση των εγκαυμάτων και των εκζεμάτων, ενώ είναι χρήσιμο στην ουλίτιδα και στις οφθαλμικές πλύσεις. Οι κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού είναι καταπραϋντικές για κάθε είδους δερματικό πρόβλημα.
Το χαμομήλι βρίσκει πολλές εφαρμογές στον χώρο της αισθητικής, κυρίως λόγω των ευεργετικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων του στο δέρμα. Αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα καθαρισμού, ντεμακιγιάζ αλλά και ενυδάτωσης του δέρματος. Τα φλαβονοειδή που περιέχει έχουν θετικά αποτελέσματα επί της περιφερικής κυκλοφορίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αντιδράσεις φλεγμονής, λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης.
Ιβίσκος
Αν και διακοσμητικό φυτό, φαίνεται να έχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες. Πολλά μέρη του φυτού όπως τα φύλλα, οι ρίζες και οι κάλυκες είναι χρήσιμα. Τα μικρά φύλλα τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικά.
Οι κάλυκες του ιβίσκου περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά (κυρίως φλαβονοειδή), καθώς επίσης και βιταμίνες και ανόργανα άλατα, όπως ριβοφλαβίνη, ασκορβικό οξύ, νιασίνη, καροτένιο και σίδηρο.
Ο ιβίσκος παλαιότερα χρησιμοποιείτο σε αρκετά γιατροσόφια. Ακόμη και σήμερα, καταναλώνεται για την αύξηση της διούρησης, κυρίως λόγω του γλυκολικού οξέος που περιέχει. Επειδή περιέχει κιτρικό οξύ, χρησιμοποιείται για ανακούφιση από τη ζέστη, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και διαστέλλοντας του πόρους. Τα φύλλα και τα άνθη του ιβίσκου χρησιμοποιούνται σε ρόφημα, που ανακουφίζει από πεπτικά και νεφρικά προβλήματα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ρόφημα από ιβίσκο μπορεί να μειώσει και την αρτηριακή πίεση.
mednutrition
 healthierworld.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:05 pm


Ο Κορμός .... Η απειλή της κενολογίας

Είναι εκπληκτικό το ότι στην Ελλάδα της Κρίσης με τα μύρια όσα προβλήματα και απειλές για τον καθένα μας ανεξαιρέτως, το FaceBook αντί να αποτελεί μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, έχει καταντήσει να χρησιμοποιείται ως Αυτολογοκριμένη Αερολογία με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο των χρηστών του.
Ποστάρουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό ασημαντότητες και άλλα αντ’ άλλων να αγαπιόμαστε, ενώ η χώρα βυθίζεται και ο διάλογος αν μη τι άλλο είναι πιο απαραίτητος από ποτέ στο παρελθόν.
Σαν επιδημία έχει πέσει πάνω μας η μανία των σχολιασμών περί ανέμων και υδάτων, γευμάτων και χαρωπών ‘αυτό-φωτογραφήσεων’. Και άντε στις μικρές ηλικίες είναι φυσιολογικό. Ας γλιτώσουμε τους εφήβους από τη στεναχώρια της πραγματικότητας.
Οι μεγαλύτεροι όμως; Όλοι εμείς που βιώνουμε την απώλεια του βιοτικού επιπέδου;

Πόσο πιο φοβισμένοι ατομικιστές, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό μας μπορούμε να γίνουμε τελικά;
Αναρωτιέμαι αν έχει πάτο το βαρέλι της εσωστρέφειάς μας σε μια κοινωνία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως είναι εξωστρεφής.
Το παρήγορο είναι πως δεν είμαστε οι μόνοι στρουθοκαμηλίζοντες της πρόσφατης ιστορίας μας.
Έχουμε παράδοση σε αυτά, καθώς αυτή η ατραπός θυμίζει το τι συνέβαινε και πριν την καταστροφή της Σμύρνη, όπου με φρου φρου και αρώματα και μικροαστική επιφανειακότητα οι προπάπποι μας και οι προγιαγιάδες μας ξόρκιζαν τον Φόβο.
...κάτι είναι κι αυτό, κρατάμε την παράδοση στο ύψος της.
...και έτσι ξέρουμε από πριν και την κατάληξή μας και δεν αγχωνόμαστε για το τι θα συμβεί.
...έχει μια σοφία αυτό μέσα του.
Βέβαια και τότε πίστευαν ότι ο καθένας με τα λεφτά του, τις γνωριμίες του και τα κονέ του θα βρει μια άκρη. Έτσι οικογενειακά για τους δικούς του ανθρώπους, θα έβρισκε τη διέξοδο.
"...κανείς δε χάνεται τζιέρι μου...", λέγαν οι Σμυρνιές στους μοσχαναθρεμμένους τους.
"...κανείς δε χάνεται, τίποτα δε θα γίνει…"
Και τότε υπήρχε διχασμός και εσωτερικές συγκρούσεις για τα πολιτικά ιδεολογήματα και μια υφέρπουσα ναρκισσιστική αισιοδοξία.
Και τότε οι Πολιτικοί κοιτούσαν την επιβίωσή τους στον Πολιτικό στίβο κοντόφθαλμα, συμπεριφερόμενοι «ευφυώς» με τακτικισμούς χωρίς Εθνική Στρατηγική.
Όταν κάποια στιγμή άρχισε το κακό, τότε το πληρώσανε όλοι ανεξαιρέτως και καθολικά είδανε την κόλαση επί γης, ενώ ήτανε αργά να ξυπνήσουν από τον αυτάρεσκο ύπνο τους.
Οι «ευέλικτοι» και «ευφυείς» αστοί που είχαν το ένα πόδι στα καλούδια της μακραίωνης ομολογουμένως αστικής τους καταγωγής - επίσημα πολίτες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που κατέρρεε - και το άλλο πόδι βουτηγμένο στη Μεγάλη Ιδέα, κάνανε τις κινήσεις τους πορευόμενοι τη μέση οδό.
Έτσι και τώρα, λίγοι συνομιλούν ... ενώ η φωτιά ζυγώνει. Και οι πολλοί πορεύονται τη μέση οδό της ευελιξίας και της πολιτικής ορθότητας.
…και τώρα για μια φορά ακόμη το μήνυμα «να κοιτάς την οικογένειά σου και άσε τους άλλους», συνδυασμένο με μπόλικη φοβικότητα πασπαλισμένη με περίσσια πονηριά, μας οδηγεί στην ίδια κατιούσα!
Υπάρχει, όμως, μια τρομακτική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: Ο Ελληνισμός πάντοτε άνθιζε ξανά από τα κλαδεμένα του κλαριά. Έβρισκε τρόπους να αναζωογονηθεί.
ΤΩΡΑ δεν υπάρχουν κλαδιά για να κοντύνουν άλλο.
ΤΩΡΑ θα την πληρώσει ο κορμός, μια κι έξω.
Ο ίδιος κορμός που αρνείται να συνομιλήσει ψύχραιμα, με αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, είναι αυτός που θα υποστεί τις επιπτώσεις της αυτολογοκριμένης του κενολογίας.
Θα είναι χαράματα όταν θα κληθούμε να ωριμάσουμε 3 γενιές μέσα σε λίγες ώρες.
…ένα αλλόκοτο πρωινό όταν θα ακούσουμε την πρώτη τσεκουριά…
macroskopio

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:05 pm


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών από όλο το Νομό έγινε χθες, 20/06/2018, η πρώτη ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση μελών του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο.

Τη Συνέλευση άνοιξε η κεντρική ομιλήτρια Κατερίνα Μπατζελή, πρώην Υπουργός, η οποία αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα και ανέλυσε την πολιτική και αυτοδιοικητική πλατφόρμα του νέου φορέα. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία και το ρόλο των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος, που την Κυριακή, 24/06/2018, θα εκλέξουν τις Συντονιστικές τους Γραμματείες. Τέλος, ζήτησε τη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία. 
Ακολούθησαν παρεμβάσεις στελεχών και μελών. 
Υπενθυμίζουμε ότι μετά τον ορισμό των Εφορευτικών Επιτροπών και την κατάθεση των αιτήσεων υποψηφιοτήτων όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής.
Τα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλους τους Δήμους της Αιτωλ/νίας από τις από τις 8.00 έως τις 20.00 ως εξής:
Μεσολόγγι: στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Αγρίνιο: στην Αίθουσα τραίνων
Ναύπακτος: Αίθουσα Ναυπακτία, στο λιμάνι.
Αμφιλοχία: Αίθουσα Τρομπούκη
Βόνιτσα: στο Δημαρχείο Ακτίου - Βόνιτσας
Αστακός: στο Δημαρχείο Αστακού
Θέρμο: στο Δημαρχείο Θέρμου
Καλούμε τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΤΑ ΜΕΛΗ Ν.Ε.
Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 12:49 pm


Αυτοί είναι οι Αλβανοί δραπέτες και οι συνεργοί τους – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των Αλβανών κακοποιών που είχαν ρημάξει περισσότερα από 70 σπίτια στην Αττική. Ανάμεσα στους κακοποιούς είναι και οι τρεις δραπέτες από το Αστυνομικό Τμήμα της Αργυρούπολης.
Οι τρεις δραπέτες εξακολουθούν να είναι άφαντοι μετά τη διαφυγή τους από το Α.Τ. Αργυρούπολης. Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει τα στοιχεία και φωτογραφίες όλων των μελών της σπείρας με στόχο τόσο των εντοπισμό όσων έχουν διαφύγει, αλλά και για να έρθουν στο φως κι άλλα αδικήματα που πιθανώς έχουν διαπράξει.
Οι τρεις πρώτοι είναι οι κακοποιοί που απέδρασαν από το Α.Τ. Αργυρούπολης.
Πρόκειται για τους:
(επ) DEDOLLI ( o ν) MARJUS του ASTIR και της GULLETA , γεν. 8-9-1987 στην Αλβανία
(επ) VRUSHAJ ( o ν) GERTIAN του ALEKO και της DALLANDYSHE , γεν. 5-5-1994 στην Αλβανία

(επ) ΓΚΙΚΟΥΛΗ ( o ν) ΛΑΣΚΕ του Χρηστάκη και της Βιολίτσα, γεν. 11-7-1991 στην Αλβανία

(επ) MAHMUTAJ ( o ν) PANAJOT του IRFAM και της LINDITA , γεν. 25-5-2001 στην Αλβανία
(επ) MAHMUTAJ ( o ν) PANAJOT του IRFAM και της LINDITA, γεν. 25-5-2001 στην Αλβανία
Η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 72 διαρρήξεις αρπάζοντας από χρήματα και κοσμήματα, ως ηλεκτρονικές συσκευές και ρουχισμό, ενώ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις είχαν αρπάξει και τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους.
Με λεία άνω των 400.000 ευρώ, όπως υπολογίζει η Αστυνομία, οι δράστες έκαναν “μεγάλη ζωή” κυκλοφορώντας με πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit η επιχείρηση για τη σύλληψή τους επισπεύσθηκε καθώς ετοιμάζονταν και για διακοπές χλιδής στη Μύκονο.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 12:48 pm


Κέντρο Υγείας Αστακού: Καταγγέλλουν ιδιώτη γιατρό για επίθεση!

Ζητούν την λήψη μέτρων από την 6ηΥΠΕ
Ένα πρωτοφανές περιστατικό με ιδιώτη γιατρό, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Αστακού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» οι Διοικούντες του Κέντρου Υγείας, καταγγέλλουν στην 6ηΥΠΕ σωματική και υβριστική επίθεση κατά εφημερευόντος γιατρού από τον ιδιώτη.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του Κέντρου Υγείας, το περασμένο Σάββατο, πρωινές ώρες, υπήρξε κλήση για αντιμετώπιση περιστατικού διαβητικού σε κατάσταση πιθανού υπογλυκαιμικού επεισοδίου, στο κοντινό Βασιλόπουλο.
Κατά τη διάρκεια μετάβασης του ασθενοφόρου στο περιστατικό, ο ιδιώτης γιατρός, διακόμισε ο ίδιος τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας και για το λόγο αυτό το ασθενοφόρο κλήθηκε να επιστρέψει. Κι ενώ ο ασθενής μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων και ανέλαβε την αντιμετώπισή του ο Γενικός Ιατρός με μετεκπαίδευση στην Διαβητολογία, παρουσία της αγροτικού ιατρού και νοσηλεύτριας, ο ιδιώτης εισήλθε εντός του χώρου και όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει μιας και το περιστατικό αντιμετωπίζονταν, άρχισε να υβρίζει τον γιατρό, χτυπώντας τον μάλιστα με γροθιά, την ώρα που επιχειρούσε να καθετηριάσει αγγείου του ασθενούς! Το επεισόδιο όμως συνεχίστηκε και για το λόγο αυτό στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν.

Οι Διοικούντες του Κέντρου Υγείας ζητούν από την 6η ΥΠΕ να λάβει άμεσα μέτρα σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός δημιουργεί προβλήματα.

Για το θέμα μάλιστα επρόκειτο να συνεδριάσει χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:49 am


Κούγιας για Μπαρμπαρούση: «Ανόητος αλλά απαράδεκτη η ποινική δίωξή του»

Ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης»

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την ποινική δίωξη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.
Ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» συνελήφθη μετά από ένταλμα συλλήψεως που εκτελέστηκε σε βάρος του με αφορμή την πρόκληση από το βήμα της Βουλής, απ΄όπου κάλεσε σε πραξικόπημα αναφορικά με το Σκοπιανό.
Μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σχολιάζοντας την ποινική δίωξη και το ένταλμα συλλήψεως του Μπαρμπαρούση, ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του ανέφερε πώς παρόλο που ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» είναι «ανόητος και αγράμματος», η σύλληψή του αποτέλεσε προσπάθεια «ταπεινής πολιτικής εκμετάλλευσης».
OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ:
«Ως ποινικολόγος επί 40 και πλέον χρόνια και καθαρά από στενό, το τονίζω, νομικό ενδιαφέρον αλλά και αγάπη για τη Δικαιοσύνη, θέλω να τοποθετηθώ για την ποινική δίωξη και το ένταλμα συλλήψεως που εκδόθηκε και εκτελέστηκε εις βάρος του Κων/νου Μπαρμπαρούση.
Περίμενα από την ημέρα που ο ανόητος, και χρησιμοποιώ επιεικές επίθετο, Μπαρμπαρούσης στο πολιτικό του παραλήρημα στη Βουλή, επιπέδου αναλόγου του κόμματος, στο οποίο ανήκει, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις τους στο Σκοπιανό ζήτημα, να τοποθετηθούν για την απαράδεκτη νομικά ποινική δίωξη που ασκήθηκε και για το απαράδεκτο ένταλμα συλλήψεως που εκδόθηκε από Τακτική Ανακριτή, δηλ. από Τακτική Δικαστή, οι θεσμικοί φορείς της χώρας, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων να υποβαθμίζεται ο μόνος θεσμός που, κατά την προσωπική μου κρίση, έχει μείνει πραγματικά όρθιος στην περίοδο που ζούμε από το 2009 και μέχρι σήμερα.
Ο θεσμός αυτός είναι η Δικαιοσύνη και μου κάνει εντύπωση που ούτε η Ένωση Εισαγγελέων ούτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ούτε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων ούτε καθηγητές του Ποινικού Δικαίου σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας αλλά ούτε και ένας μεμονωμένα Εισαγγελέας ή ένας μεμονωμένα Δικαστής δεν αντέδρασαν σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία.
Είναι δυνατόν, κύριοι Συνάδελφοι Νομικοί (Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι), να απουσιάζετε και να μην παίρνετε θέση για μια τέτοια προσπάθεια ταπεινής πολιτικής εκμετάλλευσης, που στο τέλος θα υποβαθμίσει και τη κοινωνική και νομική απαξία του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, της συμπεριφοράς ενός αγραμμάτου ανοήτου, που στα πλαίσια ενός προσωπικού του παραληρήματος εξέφρασε μια κωμική και αδύνατη να πραγματοποιηθεί πρόσκληση προς τις ένοπλες δυνάμεις, και να μη σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει Δικαστήριο στην Ελλάδα και Έλληνες Δικαστές, οι οποίοι, αν τελικώς παραπεμφθεί η υπόθεση αυτή, θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη γραφική προσωπικότητα για το αδίκημα που σήμερα κατηγορείται.
Επιτέλους, θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν κάνει διακρίσεις για το ποιος είναι ο κατηγορούμενος, σε ποιο κόμμα ανήκει, αν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι μορφωμένος ή αγράμματος, αν είναι διανοούμενος ή όχι, αλλά επιτάσσει όλοι οι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας να απολαμβάνουν ίσης νομικής μεταχειρίσεως.
Προσωπικά, αν με ρωτούσατε για τον Μπαρμπαρούση, θα σας έλεγα ότι πρόκειται για ένα γραφικό αγράμματο πρόσωπο που δυστυχώς, όπως καταντήσαμε, και υπάρχουν αρκετοί όμοιοί του στη Βουλή σε όλα τα κόμματα, είναι Βουλευτής, άρα ψηφίζει για τη ζωή μας, αλλά ακόμη και αυτού του είδους η προσωπικότητα έχει το δικαίωμα να τυγχάνει μεταχειρίσεως από τη Δικαιοσύνη, όπως θα τύγχανε και ο οποιοσδήποτε άλλος Βουλευτής οποιουδήποτε άλλου Κόμματος ή χρώματος που θα τολμούσε να εκφράσει στη Βουλή μια τέτοια πρόσκληση προς τις ένοπλες δυνάμεις, και η μεταχείριση αυτή είναι μία και μοναδική: θα αντιμετωπιζόταν όχι ως νομικά ενδιαφέρων αλλά ως γελοίος.
Ακόμη και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει τι είναι προπαρασκευαστικές πράξεις, αλλά και ακόμη και ο νεαρότερος Έλληνας Δικαστής γνωρίζει με ποιες νομικές προϋποθέσεις εκδίδονται εντάλματα συλλήψεως.
Με προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό


Αλέξιος Χ. Κούγιας

star.gr
sinidisi

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:48 am


Κ. Μπατζελή: Το Κίνημα Αλλαγής με δικούς του υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές (φωτο)Ικανοποιημένα θα πρέπει να είναι τα στελέχη που απαρτίζουν την Νομαρχιακή Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την νομαρχιακή συνέλευση με ομιλήτρια την Κατερίνα Μπατζελή που έγινε σήμερα στο Αγρίνιο και που είναι πρώτη μετά τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής και το ιδρυτικό συνέδριο του.
Η συνέλευση είχε σημαντική προσέλευση , που θα ζήλευαν για παράδειγμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει κάτι ήδη γνωστό: Πως σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον υπάρχει καλά οργανωμένη κομματική βάση στον φορέα που βασική του συνιστώσα είναι το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. λύτρας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Γιάννης Βαϊνάς, ο υπεύθυνος Συνεταιριστικών θεμάτων του Κινήματος Θ. Κουτσουπιάς, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αντώνης Γκριμότσης κ.α.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Ζήσιμος ξεκίνησε την διαδικασία ενημερώνοντας για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέων Συντονιστικών στις Δημοτικές Οργανώσεις, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ.
«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινή πορεία μας, όμως αυτό που υπάρχει και είναι η βάση της εντολής που πήραμε στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού, είναι ότι έχουμε όλη τη διάθεση, όλη την υποχρέωση να συμμετέχουμε στη διαβούλευση των θέσεων μας εσωτερικά, απαιτείται όμως, η πολιτική έκφραση του Κινήματος είναι ενιαία και αδιαίρετη», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν οι μεγάλοι στόχοι των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και δεν επιτρέπονται φοβικά σύνδρομα.
Ακόμη, συμφώνησε απόλυτα με τα μηνύματα που έλαβε στο Αγρίνιο, μηνύματα ενότητας όπως είπε. «Υπάρχει ένα κενό πολιτικό. 
Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέουν κοινωνικά και πολιτικές, η κοινωνία φτωχοποιείται και η συντηρητική παράταξη το μόνο που θέλει είναι να υπόσχεται ελαφρύνσεις στους έχοντες. Εμείς πρέπει να αναδείξουμε τον κοινωνικό μεσαίο χώρο, να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε πολιτικές που θα απεγκλωβίσουν αυτόν τον κόσμο» είπε επίσης η πρώην υπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η κ. Μπατζελή τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ σε όλες τις Περιφέρειες θα προσπαθήσει να έχει δικά του σχήματα, με βάση και το δυναμικό που διαθέτει. «Δεν θα αφήσουμε το Κίνημα χωρίς εκπροσώπηση στην αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι ένα μήνυμα σαφές που δίνουμε από τώρα στους αυτοδιοικητικούς ώστε από τώρα να οργανωθούν».
Η συνέλευση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις παρισταμένων στελεχών και μελών.agriniopress

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 11:49 pm


Πέθανε ο Ερρίκος Μπριόλας, ο ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου

Ενας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ερρίκος Μπριόλας «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 85 ετών.Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.
O Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του
1933.

Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.
Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής.
Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.
Φιλμογραφία
Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης
Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου
Ο στόχος (1983)
Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) ….. Δήμος
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος
Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Λάουρα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος
Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος
Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης
Νόμος της ζωής (1967)
Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης
Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος
Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου
Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής
Βάνα (1965) ….. Πέτρος
Το λάθος (1965) ….. Αλέξης
Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς
Η πρώτη αγάπη (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Στη σκιά της άλλης (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης
Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης
Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής
Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας
Ίλιγγος (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο
Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων
Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων
Thetoc.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 10:00 pm


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ


Είναι η πολλοστή φορά που Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας φέτος  καθαρίζει το κάστρο που στέκει  φρουρός πάνω από την Βόνιτσα  αγναντεύοντας τον Αμβρακικό.  
Ο δήμος με τον πρόεδρο της Βόνιτσας Χρήστο Χασακή σε τέτοια θέματα καθαριότητας και αποψίλωσης ενεργεί μόνος η σε συνεργασία με την αρχαιολογία αν και το Κάστρο υπάγεται όπως ξέρουμε όλοι στην εφορεία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.   
Ενημερώνουμε τους φίλους και διερχόμενους από την Βόνιτσα μπορούν να επισκεφτούν το πανέμορφο και πεντακάθαρο κάστρο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι που υπάρχει φύλακας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 9:57 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Κατουνα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr