Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Θεσσαλία    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο αρχείο η δολιοφθορά με το πορνό στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου

Στο αρχείο αναμένεται να τεθεί τελικά η υπόθεση της προβολής υλικού με άσεμνο περιεχόμενο από την τηλεόραση του εκλογικού κέντρου του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την πρόσφατη υποβολή της έκθεσης της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική δικογραφία, η εισαγγελέας που χειρίσθηκε την υπόθεση απέρριψε τελικά τη μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Καλογιάννης.

Άγνωστοι τον περασμένο Μάιο παρενέβησαν νύχτα, μέσω κινητού, στην οθόνη προβολής προεκλογικού υλικού, στο προεκλογικό κέντρο του δημάρχου Καλογιάννη, απέναντι από το αρχαίο θέατρο, και το έκαναν να μεταδίδει ...τσόντα.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ρένα Καραλαριώτου Ελευθερία Τζανακούλη, κατέγραψε σε βίντεο την οθόνη με το πορνό και το ανέβασε στο Facebook ζητώντας ...εξηγήσεις από τον συνδυασμό Καλογιάννη.

Ο δήμαρχος υπέβαλε μήνυση κατ΄αγνώστων, η σχετική έρευνα δεν έδειξε ποιος το έκανε και τελικά η αστεία αυτή υπόθεση πάει στο αρχείο.

kosmoslarisssa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2020 | 8:39 am


Η πόλη ξαναβρίσκει το χρώμα της - Ανοίγουν σήμερα Καφέ και εστιατόρια

Από σήμερα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια της Λάρισας είναι έτοιμα και υποδέχονται τους πελάτες τους, καθώς μετά από δύο μήνες μπορούν να λειτουργήσουν, έστω και υπό ειδικό καθεστώς. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ένα βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας παίρνει μπροστά, η ψυχολογία των ανθρώπων αλλάζει και η ζωή ξαναβρίσκει τον κανονικό της ρυθμό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, στα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Το προσωπικό στα καταστήματα θα είναι υποχρεωμένο να φορά μάσκες, ενώ για τους πελάτες η χρήση τους είναι προαιρετική.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης:

Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Προς το παρόν δεν θα γίνεται χρήση εσωτερικών χώρων, αλλά μόνο εξωτερικών, με την κυβέρνηση να έχει προαναγγείλει πως στόχος είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι ως τις 15 Ιουνίου, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Επίσης, αλλαγμένα θα είναι και τα ταμεία, τα σημεία παράδοσης take-away και οι τουαλέτες των καταστημάτων. Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καταστημάτων να τα απολυμαίνουν συστηματικά.

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ

Οδηγίες για τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες έχει δώσει και ο ΕΦΕΤ. Αναλυτικά:

Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασασνέρ.

Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση

Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών.

Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη

Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις.

Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)

Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)

Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι. Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away).

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το προσωπικό και οι διανομείς (delivery) πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2020 | 7:22 am


Κοπή χόρτων και απομάκρυνση κλαδιών στον Δήμο Τεμπών

Σε παρεμβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ, που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Τεμπών, προχώρησε η ΕΥΔΕ Θεσσαλίας καθώς και η παραχωρησιούχος εταιρεία Αυτοκινητόδρομος  Αιγαίου Α.Ε. κόβοντας χόρτα, κλαδιά δένδρων και καθαρίζοντας τάφρους σε επικίνδυνα σημεία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημείωσε τα εξής: «Το αίτημά μας για την υλοποίηση εργασιών που αφορούν την κοπή χόρτων και απομάκρυνση κλαδιών σε σημεία του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου μας, βρήκε ευήκοα ώτα από την ΕΥΔΕ Θεσσαλίας  και  την παραχωρησιούχο εταιρεία Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ευθύνης των οποίων είναι τα ανωτέρω σημεία.

Πρόκειται για χρήσιμες και καίριες παρεμβάσεις που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων  και την αύξηση της οδικής ασφάλειας. 

Ιεραρχούμε ανάγκες, συνεργαζόμαστε και  δίνουμε λύσεις υλοποιώντας παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας».

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 9:04 pm


Ανοίγουν 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Το άνοιγμα δημοτικών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Ειδικότερα, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

- οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

- οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

- οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων είχε εκφραστεί ο εκπρόσωπος του υπ.Υγείας, Δ. Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, αναφέροντας τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων.

naftemporiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 8:24 pm


Οι προτάσεις της Λαρισαίων Κοινόν για την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αντιπροσωπεία της "Λαρισαίων Κοινόν" συμμετείχε στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο μνημείο που βρίσκεται στην συνοικία Αβέρωφ. 

Έθεσε όμως τόσο στον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων όσο και στον περιφερειάρχη και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης τις εξής προτάσεις:

-    Ουσιαστική αναβάθμιση της εκδήλωσης με: Συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ομιλίες και οργάνωση ομάδων για την εκπόνηση project με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

-    Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Παιδαγωγικό τμήμα και τμήμα Ιστορίας .

-    Θέσπιση χρηματικών βραβείων για σχετικές Μεταπτυχιακές-Διδακτορικές έρευνες και εργασίες.

-    Παρουσίαση των εργασιών σε ημερίδα σε δημοτικό χώρο υπό την αιγίδα του Δήμου.

-    Διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με Ποντιακά και Μικρασιατικά συγκροτήματα.

-    Αποστολή με έξοδα του Δήμου και της Περιφέρειας αντιπροσωπειών μαθητών και φοιτητών στις αλύτρωτες πατρίδες του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας για βιωματική εμπειρία και ουσιαστική γνώση της Ιστορίας του Ελληνισμού.

-    Διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου με πρόσκληση αναγνωρισμένων ιστορικών με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη μη δικαίωση της.

Το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν παραγράφεται. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναγνωριστεί διεθνώς αυτή η τραγωδία και η Τουρκία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην ιστορία.

Δεν υπάρχει χώρος ούτε στην άγνοια ούτε στη λήθη. Η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη, ώστε να διδαχθούν οι νεότερες γενιές τα μαρτύρια που υπέστησαν οι Πόντιοι αδελφοί μας. Είναι χρέος μας απέναντι στα αθώα θύματα αυτής της Γενοκτονίας.

Τα παραπάνω είναι  σε συνέχεια του ψηφίσματος που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/5/20, το οποίο  έγινε δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε ότι οι  προτάσεις μας , που είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, θα υιοθετηθούν, θα συμπληρωθούν και θα υλοποιηθούν σύντομα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 8:07 pm


Απάντηση Ψάρρα σε Ξηρομερίτη: "Κατανοούμε την ανάγκη του για αυτοπροβολή"

Σε απάντησή της η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα αναφορικά με καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε πρόσφατη συνεδρίασή του προχώρησε στην λήψη αποφάσεων για τις τεχνικές περιγραφές συμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν και οι οποίες αφορούν την συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τη φύλαξη. Πρόκειται για διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και  να συνεχίζουν να προσφέρουν στην Πινακοθήκη δυο εξαίρετοι συνεργάτες, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν είναι δυνατόν να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Νομικά Πρόσωπα.

Αρα η όλη συζήτηση δεν αφορά αποφάσεις αναθέσεων έργου, αλλά εγκρίσεις τεχνικών προδιαγραφών ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που θα καταλήξουν σε υπογραφή νέων συμβάσεων. Πρόκειται για δυο ίδιες ενέργειες.

Ο κ. Ξηρομερίτης, στην ανακοίνωσή του παραπλανά και κρύβει εντέχνως για να δημιουργήσει εντυπώσεις, άλλες διαστάσεις της υπόθεσης. Καταρχήν δεν υπήρξε στην συνεδρίαση καμία έννοια επείγουσας διαδικασίας, όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του με προφανή σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις,  ότι κάτι κρύβεται από πίσω.  

Τα θέματα ήρθαν κανονικά προς συζήτηση στο Δ.Σ. και οι εισηγήσεις εστάλησαν στα μέλη του τρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση. Κανένας αιφνιδιασμός και καμία επείγουσα διαδικασία. 

Ο ίδιος δε ο κ. Ξηρομερίτης, επέλεξε να υπερψηφίσει την εισήγηση για τις συντηρήσεις των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αλλά καταψήφισε την ανάλογη εισήγηση για την φύλαξη. Ακριβώς, ίδια η διαδικασία αλλά ο κ. Ξηρομερίτης επέλεξε με δυο «μέτρα και δυο σταθμά».

Για την συμβαση της συντήρησης, δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς αφού η ίδια διαδικασία ακολουθείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακόμα και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια που ο κ. Ξηρομερίτης ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Θυμίζω πως  η «Προεδρία Ξηρομερίτη» ήταν η πρώτη περίπτωση στην ιστορία της Πινακοθήκης μας  που παραβιάστηκε η διαθήκη του αείμνηστου Γ. Ι. Κατσίγρα, η οποία ορίζει ρητώς πως πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει να είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Λαρισαίων.

Αφού λοιπόν  ο κ. Ξηρομερίτης αποδέχεται τη διαδικασία ως προς την πρώτη περίπτωση, θεωρώντας προφανώς πως πρόκειται για σωστή και αναγκαία,   καταψήφισε την δεύτερη που αφορά τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί πως και στις δυο περιπτώσεις οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. της Πινακοθήκης τάχθηκαν υπέρ των εισηγήσεων, εκτός της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε με σκεπτικό υπέρ των μόνιμων προσλήψεων προσωπικού. 

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Ξηρομερίτης λειτουργεί ως υπερασπιστής συμφερόντων εταιρειών security.

Ισως βέβαια να υπάρχει κάποια δικαιολογία από το γεγονός ότι παρότι μέλος του Δ.Σ. απουσιάζει πολύ συχνά από τις συνεδριάσεις. Είναι σχεδόν άφαντος. Το ίδιο συνέβαινε και κατά τη διετία 2014 – 2016 όταν και τότε είχε οριστεί μέλος του Δ.Σ.

Κατανοούμε την ανάγκη του για αυτοπροβολή, αλλά θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικός.

Η παραγωγή πολιτισμού σε ένα  μουσείο,  δεν είναι μόνο ο εικαστικός πλούτος που διαθέτει και το κτίριο που στεγάζεται , αλλά οι άνθρωποι που το υπηρετούν με αγάπη και αφοσίωση.

Οι συμπολίτες μας, οι άνθρωποι του πολιτισμού σ΄ αυτή την πόλη γνωρίζουν  καλά το έργο που παράγεται τα τελευταία χρόνια μέσα απο  τις εκθέσεις και δράσεις  στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα!

Όπως είναι γνωστή και η εξωστρέφεια της Πινακοθήκης μας τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν τα άλματα της Δημοτικής Πινακοθήκης και επί Προεδρίας του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Απ. Καλογιάννης είναι ο Δήμαρχος που στηρίζει τον πολιτισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις."

Στην καταγγελία του με τίτλο «απευθείας αναθέσεις παντού ο Δήμαρχος Λαρισαίων» ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης ανέφερε τα εξής:

«Ενώ κάποτε ως αντιπολιτευόμενος - ο νυν Δήμαρχος κος Καλογιάννης-  μιλούσε με σκληρή πολιτική γλώσσα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για τις απευθείας αναθέσεις άλλων δημοτικών αρχόντων ,τώρα η δημοτική του αρχή τείνει να σπάσει τα ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις.

Άλλη μια απευθείας ανάθεση έχει εγκριθεί στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο  της Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Κατσίγρα για την φύλαξη του κτιρίου(πριν λίγες μέρες ).

Δυστυχώς είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο και  σε συγκεκριμένη εταιρία αναθέτεται υπηρεσία φύλαξης  (για την διάθεση ενός ατόμου) με ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητου.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται με τη μορφή κατ επείγοντος αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια από τον προεδρεύοντα στην Πινακοθήκη, Δήμαρχό μας. Ποιό το νόημα του επείγοντος όταν ένα πρόβλημα το γνωρίζουμε για τέσσερα χρόνια; Πόσα χρόνια χρειάζεστε κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Πινακοθήκης για να διενεργήσετε έναν διαγωνισμό; Γιατί προτιμάτε τις απευθείας  αναθέσεις;

Mέσα σε 4 ολόκληρα χρόνια θα μπορούσατε να δώσετε μια άλλη λύση στο πρόβλημα με απόσπαση υπαλλήλου, μετακίνηση ή  τελικά να προχωρήσετε σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό γιατί σίγουρα μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχει «επείγον»  αλλά είναι καθαρά θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ και όπως έχει  διαφανεί  ο Δήμαρχος Καλογιάννης προτιμά τις σύννομες απευθείας αναθέσεις.

Ωστόσο στην συνείδηση του λαού και των πολιτών είναι πλέον  γνωστό ότι το πολιτικά νόμιμο δεν είναι και ηθικό!

Ποιό βέβαιο είναι ότι η μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία δημιουργεί πολλά δεινά !

Έστω και την ύστατη στιγμή προτείνω να βρούμε όλη μαζί μια άλλη λύση  εκτός της απευθείας ανάθεσης που γεννά πολλά ερωτηματικά- τουλάχιστον- ,στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!»

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 7:43 pm


Ε. Λιακούλη: "Οι εργαζόμενοι στις δομές αστέγων, δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας"

Ερώτηση- παρέμβαση στους  Υπουργούς Οικονομικών και  Εσωτερικών  υπέβαλε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής και κοινοβουλευτική υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών , Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας να αναγνωριστεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους στις δομές αστεγίας, τονίζοντας τα εξής:

«Με αφορμή την παρούσα παγκόσμια υγειονομική κρίση, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε τον βαθμό και την έκταση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού χαρακτήρα της εργασίας του προσωπικού και στις δομές αστεγίας(Υπνωτήρια Αστέγων και Ανοιχτών Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργούν σε ΟΤΑ Α’ & Β’ Βαθμού και στα ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ).

Ειδικότερα, έχοντας υπόψιν τον Ν.4483/2017 και ειδικότερα το άρθρ. 98, με βάση το οποίο προστίθενται ως δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας, οι μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών (συγκεκριμένων ειδικοτήτων) κρίνεται αναγκαία η επέκτασή του και σε όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες που απασχολούνται στα Υπνωτήρια Αστέγων και στα Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων των Δήμων, οι οποίοι αποδεδειγμένα ασκούν επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εξαιτίας της φύσης της δουλειάς, οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με άτομα που δεν τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και πάσχουν από διάφορες μεταδοτικές ασθένειες.

Επιπλέον, τα Υπνωτήρια Αστέγων και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων των Δήμων αποτελούν ανοιχτές δομές, στις οποίες οι ωφελούμενοι εγγράφονται, χωρίς να έχουν προηγουμένως περάσει από ενδελεχή ιατρικό έλεγχο και εξετάσεις, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να είναι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε είδους μεταδιδόμενα νοσήματα, ειδικά στο στάδιο της προσέλευσης .

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι λόγω της εκτεταμένης λειτουργίας των ανωτέρω δομών (σχεδόν 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, 24ωρη λειτουργία) οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε καθήκοντα, που δεν συνδέονται απαραίτητα με το αντικείμενο των ειδικοτήτων και συμβάσεων τους π.χ. καθαριότητα δομής, οργάνωση χώρου κλπ

Οι δομές αστεγίας χρηματοδοτούνται (έως το 2023) από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ, όποτε η ένταξη των εργαζόμενων,  δεν θα δημιουργήσει κάποιο δημοσιονομικό αποτύπωμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση,   βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Συγκρότηση και ορισμός μελών Διυπουργικής Επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, έδωσε νέα παράταση στην αναδιάρθρωση και στον καθαρισμό των δικαιούχων του επιδόματος έως 30/6/2020.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ,  να συμπεριλάβει στην απόφασή της και τους ανωτέρω εργαζομένους.

Θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, χωρίς να απαιτείται καμία παρέμβαση, καθώς ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό βαραίνει, αλλά κυρίως είναι  δίκαιο και ηθικό». 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 7:23 pm


"Πράσινο φως" για το άνοιγμα στα δημοτικά σχολεία

"Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες”, είπε χαρακτηριστικά ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, κατά την ενημέρωση της Κυριακής, με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

O ίδιος, συνέχισε με ένα άλλο μείζον ζήτημα: «Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», είπε στη συνέχεια προσθέτοντας «οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1».

Σύμφωνα με τον Δ. Χατζηγεωργίου ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας, ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές αλλα
τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν,  οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι μικρές, δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός.

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι θα υπάρξει σύντομα επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

(ethnos.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 6:55 pm


Xατζηχριστοδούλου: Προσπαθούμε να ανακόψουμε τα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η πανδημία στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στην ιστοσελίδα iatropedia.gr σχετικά με την επιδημιολογική αξιολόγηση της άρσης  των πρώτων μέτρων που λήφθησαν από τις 4 Μαϊου, τονίζει ότι "φαίνεται να πηγαίνουμε καλά", εκτός από την έξαρση των κρουσμάτων που προσπαθούν οι υγειονομικές αρχές να περιορίσουν στη Λάρισα:

“Δεν φαίνεται να έχουμε πρόβλημα προς το παρόν. Η μετάδοση κινείται σε χαμηλά επίπεδα επί του παρόντος. Να δούμε και την επόμενη εβδομάδα.

Έχουμε μόνο κάποιες μεμονωμένες εξάρσεις στη Λάρισα με τους Ρομά, που ακόμα συνεχίζεται μια μετάδοση εκεί πέρα και προσπαθούμε να την ανακόψουμε, αλλά κατά τα άλλα δεν βλέπω προς το παρόν να υπάρχει πρόβλημα”

Όσον αφορά στο εάν υπάρχει κίνδυνος να υπάρχουν “κρυφή” μετάδοση του κορωνοϊού, που δεν έχουν εντοπιστεί από την υγειονομική καταγραφή, ο καθηγητής αναφέρει, ότι οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι η τάση της πανδημίας στην Ελλάδα είναι πτωτική:

“Αυτό που καταγράφουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι τα κρούσματα που δίνουν συμπτωματολογία. Από εκεί και κάτω, είναι αυτά που δίνουν ήπια συμπτωματολογία και κάποιοι ασυμπτωματικοί έτσι κι αλλιώς.

Σημασία έχει να βλέπουμε την καμπύλη και την τάση που έχουμε. Η τάση είναι πτωτική.

Και στις νοσηλείες το βλέπουμε αυτό και στα κρούσματα που δηλώνονται. Άσχετα αν τα κρούσματα που δηλώνονται είναι ένα κλάσμα των πραγματικών.

Αυτό πάντα ισχύει. Αυτά μας δίνουν πάντα τις τάσεις: αν έχω αύξηση ή πτώση ή σταθερότητα αυτά το δείχνουνε”, καταλήγει ο καθηγητής.

iatropedia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 6:25 pm


Κοροναϊός: Μόλις δύο νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.878.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 171 συνολικά.

Την ίδια στιγμή, 19 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ 100 άτομα εξήλθαν συνολικά από αυτές.

(in.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 6:10 pm


Την Τρίτη αρχίζουν οι προπονήσεις στον Απόλλωνα Λάρισας

Στις προπονήσεις ετοιμάζονται να επιστρέψουν και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας.

Τη Δευτέρα (25/5) οι «κυανόλευκοι» θα κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό και εφόσον όλα τα αποτελέσματα βγουν αρνητικά, η δουλειά θα αρχίσει την Τρίτη (26/5) για τους παίκτες του Αριάν Μπελά.

Φυσικά, σε πρώτη φάση θα προπονούνται χωρισμένοι σε γκρουπ οι Θεσσαλοί, μέχρι να δοθεί το «οκ» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

a-sports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 5:41 pm


Ο συνδυασμός Κολλάτου για τις τρεις γαλάζιες σημαίες στην παραλία Αιγάνης

Ο συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κολλάτο, σχετικά με τις γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του δήμου Τεμπών αναφέρει τα εξής:

"Για μια ακόμη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η Παραλία Αιγάνης του Δ.Τεμπών, κερδίζει ανελλιπώς τρείς γαλάζιες σημαίες.

Γαλάζια σημαία σημαίνει, καθαρότητα υδάτων μετά από επισταμένες μετρήσεις, καθαρότητα ακτών, ασφάλεια των λουομένων με την ύπαρξη ναυαγοσωστών και σωστικών μέσων, εύκολη πρόσβαση στην παραλία ατόμων με κινησιακά προβλήματα με την δημιουργία ραμπών, άρτια και έγκαιρη προετοιμασία φακέλου για την υποβολή πρότασης στην αρμόδια Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης(ΕΕΠΦ) από την αεικίνητη τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.

Ολα αυτά λειτούργησαν αρμονικά για την επίτευξη σημαντικής διάκρισης για την παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα-Καστρί-Λουτρό) του Δήμου Τεμπών για μια ακόμη χρονιά.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος, η προσεγμένη εικόνα αλλά και η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την τοπική κοινωνία μας.

Κοντολογίς, η περιβαλλοντική αφύπνιση και η αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (Επαγγελματιών, φορέων, κατοίκων και επισκεπτών) θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας σε μια ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία."

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 5:13 pm


Λάρισα: Η πανδημία εκτίναξε την ανεργία - Kατάρρευση των εποχιακών προσλήψεων

Δραματικές είναι οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην πορεία της ανεργίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ,  τον περασμένο Απρίλιο η εγγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε κατά 21,73% ήτοι κατά 211.526 άτομα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Τα στοιχεία «φωτογραφίζουν» την απόλυτη κατάρρευση των προσλήψεων εποχικών απασχολουμένων, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε επίπεδο νομού Λάρισας καταγράφηκε για τον Απρίλιο θετικό ισοζύγιο, με 353 προσλήψεις, στο σύνολο όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" καταγράφηκαν 1.140 προσλήψεις στο νομό, ωστόσο τον ίδιο μήνα του 2019 είχαν καταγραφεί 3.254 προσλήψεις.

Τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση των εποχικών προσλήψεων, που συνεπάγεται αύξηση- ρεκόρ της ανεργίας.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr - Τ.Π.)

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 4:44 pm


Στις 13 Σεπτεμβρίου το Run Greece στη Λάρισα

Όπως ήταν λογικό οποιαδήποτε εκδήλωση η αθλητικός αγώνας είχαν αναβληθεί εξαιτίας την πανδημίας.

Σιγά σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα και ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα το νέο πρόγραμμα της σειράς αγώνων Run Greece.

Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο πρόγραμμα της σειράς αγώνων Run Greece, που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του ιού covid-19.

Οι επτά αγώνες σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Καστοριά, Πάτρα, Ιωάννινα, Ρόδο και Ηράκλειο (θα γίνει παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10 χλμ σε Δημόσια οδό) θα διεξαχθούν το διάστημα 6 Σεπτεμβρίου με 25 Οκτωβρίου.

Η ομοσπονδία στίβου προχώρησε στη συγκρότηση ενός νέου προγράμματος για το φθινόπωρο με την πεποίθηση, ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί και οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο θα μπορούν να διεξαχθούν κανονικά σε νέες συνθήκες και νέους κανόνες.

Με την οριστικοποίηση του πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων και των απαιτήσεων σε μέτρα αποφυγής διασποράς της νόσου, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγώνων. Τα όρια εγγραφών ανά διοργάνωση και αγώνα Run Greece 2020, θα οριστικοποιούνται ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Πολιτείας.

Το νέο καλαντάρι:

6/9/2020 RUN GREECE Αλεξανδρούπολη

13/9/2020 RUN GREECE Λάρισα

4/10/2020 RUN GREECE Καστοριά

4/10/2020 RUN GREECE Πάτρα

11/10/2020 RUN GREECE Ιωάννινα

18/10/2020 RUN GREECE Ρόδος

25/10/2020 RUN GREECE Ηράκλειο

25/10/2020 ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. 10 χλμ σε Δημόσια οδό, Ηράκλειο

fosonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 4:02 pm


To χώρο του Κοινωνικού Συσσιτίου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας

Στον χώρο του Α΄ Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας, όπου παρασκευάζονται καθημερινά τα γεύματα για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, βρέθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) κ. Ελ. Ταζέ.

Σκοπός του Δημάρχου ήταν να συναντήσει από κοντά τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Οργανισμού και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού συσσιτίου με την παρασκευή και διανομή των γευμάτων σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Με την ευκαιρία, ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε την αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠ Ελ. Ταζέ για τον συντονισμό και την επιτυχία του προγράμματος, το οποίο σε λιγότερο από 2 μήνες κατάφερε να εξυπηρετεί 90 άτομα σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας.

Ευχαρίστησε επίσης τη Διευθύντρια του ΟΚΠΑΠ κ. Αθ. Τζιώλα – Τζιαφέτα για την άψογη συνεργασία στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΚΠΑΠ στο πρόγραμμα και την πρόεδρο των «Ελασσονιτών Εθελοντών» κ. Κατ. Τζουανάκη για την εθελοντική συμμετοχή μελών στην παρασκευή του κοινωνικούσυσσιτίου.

Η κ. Ε. Ταζέ δήλωσε πως η εθελοντική στήριξη του συλλόγου «Ελασσονίτες Εθελοντές – Ενεργοί Πολίτες» ήταν πολύτιμη, καθώς και οι προσφορές των δωρητών και χορηγών τροφίμων, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι λόγω της άρσης των περιορισμών μετακίνησης η διανομή των γευμάτων γίνεται πλέον μόνο από τις δομές του οργανισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 3:26 pm


Συνελήφθη με μικροποσότητα ηρωίνης στη Λάρισα

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένα άτομο, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 3:10 pm


Λάρισα: Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τιμήθηκε σήμερα το πρωί στην Λάρισα στο Μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στη συνοικία Αβέρωφ, η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των στρατιωτικών αρχών καθώς και συλλόγων της πόλης, οι οποίοι στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια. Χαιρετισμό απήυθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, Χρήστος Τοπαλίδης.

*φωτό tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 1:16 pm


Χωρίς γέφυρα αυτό το καλοκαίρι στα Τέμπη

Ούτε στο τέλος Αυγούστου πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενίσχυσης της παλαιάς γέφυρας στην κοιλάδα των Τεμπών, οι οποίες άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο και επρόκειτο να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” επικαλούμενο ενημέρωση από την “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”.

Η καθυστέρηση των εργασιών οφείλεται στην εμφάνιση της πανδημίας και για το λόγο αυτό η εταιρεία ζήτησε και πήρε από το υπουργείο Υποδομών δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των έργων. 

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες ενός μέρους των παραλίων της Λάρισας και του Πλαταμώνα, το φετινό καλοκαίρι, θα επιβαρύνονται για ένα μπάνιο με το ποσό των 6,40 ευρώ πήγαινε έλα (2,50 ευρώ Μακρυχώρι και 0,70 τα πλευρικά), ανά ΙΧ, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τις σήραγγες.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 8:19 am


Μία κηδεία σήμερα Κυριακή 24 Μαϊου 2020

Μία κηδεία σήμερα Κυριακή 24 Μαϊου 2020 στο νομό Λάρισας

Γεράσιμο (Βασίλη) Μαρίνο ετών 89

Ώρα 11:00 π.μ. Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 7:26 am


Τραυματισμός αναβάτη μηχανής στη σήραγγα των Τεμπών

Ένας νέος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πριν λίγη ώρα στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε εντός της σήραγγας των Τεμπών, μετά τον Ευαγγελισμό. Κινούμενος με την μηχανή του, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2020 | 9:02 pm


Θεσσαλία - Ειδήσεις και Νέα

Henry Wood Nevinson (1854-1941) - Ελευθερία

Henry Wood Nevinson (1854-1941)  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2020 | 6:30 pm


Ανακαλύψτε την Θεσσαλία - Τα Μετέωρα

Ανακαλύψτε την Θεσσαλία  Τα Μετέωρα

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2020 | 4:59 pm


Δείτε αγγελίες σε Θεσσαλία

Φιλικοί ιστότοποι: