Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πεδίο μάχης το κέντρο του Αγρινίου-τραυματίστηκε γυναίκα στο κεφάλι(φωτο)Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο του Αγρινίου, μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών.

Μετά τα επεισόδιο στην πλατεία Μαβίλη , αυτά μεταφέρθηκαν στο κέντρο , στην πλατεία Δημοκρατίας και την πλατεία Δημάδη και υπάρχει μια νεαρή γυναίκα τραυματισμένη στο κεφάλι, πιθανώς από πέτρα που πέταξαν οι κουκουλοφόροι.

Επί τόπου σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από την χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη συνέχεια προς την οδό Βλαχοπούλου με τους άγνωστους νέους να καταδιώκονται από τους αστυνομικούς, κοντά στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προσαγωγές.

Δείτε φωτογραφίες:

agriniopress.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:43 pm


Τώρα: Επεισόδια και μολότοφ στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα (συνεχής ενημέρωση-φωτο)


Ρίψεις μολότωφ σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα σε βάρος αστυνομικών κοντά στην οδό Μαβίλη στο Αγρίνιο. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εντολή να επέμβουν.....


Λίγο μετά τις 20:30 ξεκίνησε, μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο η πορεία για την συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στην συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Η ΛΑΕ, καθώς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, και μερικά από αυτά , που βρίσκονται στην «ουρά» φέρουν κράνη , κουκούλες full face και καδρόνια.

Σε διάφορα σημεία του Αγρινίου, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για την αποτροπή επεισοδίων

agriniopress


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:21 pm


ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Απολογισμός καθημερινότητας δεν μας ακούει κανείς, κάντε κάτι!!!
Γράφει ο : Παναγιώτης Ηλ. Χολής


       -Ότι είχα φτάσει στο χωριό και πήγα κατευθείαν στο νεκροταφείο για τους δικούς μου ανθρώπους. 
      Μπαίνοντας συνάντησα την ηλικιωμένη κυρία να καθαρίζει με ένα τσαπάκι τα χόρτα γύρω από το μνήμα συγγενικού της προσώπου. Χέρια ροζιασμένα αλλά τίμια, πρόσωπο φωτεινό και υπερήφανο, η προσωποποίηση τις εργασίας πάνω της αλλά με όρεξη για ζωή και προσφορά, όπως σχεδόν όλες οι γυναίκες τις γενιάς της στο χωριό μου, το ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

           Χαιρετηθήκαμε και μάλλον άρπαξε την ευκαιρία να μου μιλήσει για τα χάλια του χωριού. Άλλο που δεν ήθελα και 'γω και καθισμένοι στην άκρη του μνήματος επί 20λεπτα μου εξιστορούσε το πόσο εγκαταλελειμμένο είναι το χωριό μας και μάλιστα αναφέροντας και παραδείγματα............

 
         Τα περισσότερα τα ήξερα, κάποια όμως όχι. Αναπολούσε τα χρόνια των κοινοτήτων αφού όπως είπε, τουλάχιστον τότε όταν είχαμε ένα πρόβλημα πηγαίναμε στο πρόεδρο όποτε θέλαμε και του λέγαμε το πρόβλημα. 
        Τώρα που να πάμε, κανείς δεν μας ακούει, κανείς δεν μας δίνει σημασίακαι δεν έχουμε τώρα σε τούτη την ηλικία που είμαστε όλοι στο χωριό, τη δύναμη ή το χρόνο να παρακαλάμε τον κάθε υπεύθυνο για το αυτονόητο! 
         -Κοίτα χάλι στο νεκροταφείο, κόβουν τα χορτάρια αλλά δεν ρίχνουν μετά λίγο φάρμακο για μα μη ξαναβγούν! Χρειάζεται να είσαι σοφός να ξέρεις ότι τα χορτάρια με την πρώτη βροχή θα ξαναβγούν; 
        -Δες τους δρόμους που δεν μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας και κουβαλάμε στο κεφάλι το νερό η τα σταφύλια η τις ελιές. 
      -Δες τα εκκλησάκια μας θα πέσουν, δες 100μ χωματόδρομος για να ανεβαίνουμε μέχρι την Αγία Παρασκευή, τόσο δύσκολο είναι, λίγο τσιμέντο να ρίξουν;!!
         -Κοίτα προς το Άγιο Νικόλαο δεν ανεβαίνεις... Ένα χρόνο η εκκλησία μας δεν έχει νερό, ίσα που στάζει, πήγε η …..(αναφέρει το όνομα) στο Δήμαρχο και του το είπε, της το υποσχέθηκε, ε... και δεν έγινε τίποτα
      -Πήγαν τα εγγόνια τις …(αναφέρει το όνομα) στη παιδική χαρά να παίξουνε, μόλις είχαν έρθει από την Αθήνα, τι να δουν σκουπίδια ξεχαρβαλωμένες κούνιες, τα πήρε και έφυγε και πόσα αλλά να σου πω βρε Παναγιώτη σε φορτώνω και σένα, αλλά που να τα πούμε ποιος θα ενδιαφερθεί; 
         -Εδώ δεν κόβουμε τα χορτάρια από τα κήπια μας ή τα χωράφια μας, θα πιάσουμε φωτιά κάποια στιγμή και θα καούμε. Η γενιά μας θα φύγει το χωριό θα ερημώσει. Θυμάμαι και θα το θυμάσαι και εσύ, δουλεύαμε εθελοντικά για το χωριό, μαζεύαμε χρήματα κινητοποιούσαμε το κόσμο και ο κόσμος πρόσφερε ότι είχε από το υστέρημα του για να γίνει κάτι στο χωριό.
      Τώρα τίποτα, να τρώνε ξέρουν μόνο και αν κάποιος ενδιαφερθεί, γιατί διαφέρει από αυτούς, αρχίζουν να τον κατηγορούν οπότε και αυτός απογοητεύετε και τα παρατάει.


           Κάπου εδώ τέλειωσε η 20λεπτη συνομιλία μου με την αξιέπαινη συγχωριανή μου που ξέρω πολύ καλά τι πρόσφερε στο χωριό μου με την εθελοντική της προσφορά, την οποία και συνεχίζει. Και καθώς έφευγα την βλέπω να βγάζει ένα ψεκαστήρα χειρός το οποίο είχε φέρει από το σπίτι της με ζιζανιοκτόνο και συνέχισε να ψεκάζει το χώμα για να μη βγουν ξανά τα χορτάρια. Τόσο απλά.

        Κάπως έτσι θα τα έλεγε πιστεύω και στο Δήμαρχο και στον υποστηρικτή του, κάπως έτσι θα τα έλεγε στον οποιοδήποτε είχε την τοπική εξουσία, αρκεί να την συναντούσανε, πράγμα αδύνατο για το δήμο μας και ειδικά στο χωριό μας. 
      Είναι γνωστό ότι ένας ηχογραφημένος και σε ασφαλές περιβάλλον δωματίου απολογισμός (καφενείου!) με συνομιλητές τους εαυτούς τους και παρατηρητή το μαγνητοφωνάκι, είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τους ηγέτες που τους λατρεύει ο λαός!!!-Γιατί να αντικρίσουν την κυρία και την κάθε κυρία;......


Παναγιώτης Ηλ. Χολής
Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:15 pm


Νέο site δημιουργήθηκε που αποτυπώνει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας |Βόνιτσα, Ανακτόριο, Μεδεώνα, Κεκροπία

         Στο διαδίκτυο έκανε την εμφάνιση του ένα καινούργιο site που αποτυπώνει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας |Βόνιτσα, Ανακτόριο, Μεδεώνα, Κεκροπία.
 Όπως σημειώνει στο προλογικό σημείωμα: 

   Σκοπός της σελίδας αυτής είναι να αναδειχτούν οι φυσικές ομορφιές που υπάρχουν στον τόπο μας. 
    Το παραμύθι της Βόνιτσας έχει γραφτεί με τον σκοπό να σας προτρέψουμε να παρακολουθήσετε όλο το οδοιπορικό που έχουμε για την περιοχή μας.
  Πιστεύουμε πως είναι μια πολύ όμορφη περιοχή που διαθέτει τα πάντα. Στα βουνά μας υπάρχουν πανέμορφα ποτάμια, λίμνες, φαράγγια, σπήλαια καθώς και ιαματικά λουτρά.
   Ζητάμε σε όλους εσάς να περπατήσουμε μαζί, να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε....

Καλή πλοήγηση: (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

    Εμείς θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή αρχή στη νέα σελίδα, στην προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.
Καλοτάξιδη….

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 7:35 pm


Ο Σύλλογος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ξηρομέρου πραγματοποιεί εκδρομή στην Παναγία Σουμελά | την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

         Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ξηρομέρου, διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
  Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής: Μέτσοβο, Παναγία Σουμελά, Έδεσσα, Γιάννενα. 
-Τιμή εισιτηρίου 20 € 

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο: 6984720796 και 6975591260.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 6:36 pm


Προβλήματα με την υδροδότηση στο ΜΑΧΑΙΡΑ Ξηρομέρου

       Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το χωριό Μαχαιράς Ξηρομέρου, απο τα μέσα Αυγούστου, λόγω του ότι χάλασε η Πομόνα της γεώτρησης.
        Οι καθημερινές παρεμβάσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκου Τριάντη, ο οποίος ενεργοποιεί χειροκίνητα την άλλη πομόνα απο το παλιό δίκτυο, δεν αποκατέστησαν το πρόβλημα και οι διακοπές στην υδροδότηση παραμένουν...........


     Οι Κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και μας γράφουν: 
"Διαμαρτυρία κατοίκων χωριού Μαχαιράς Ξηρομέρου. Έχει χαλάσει η πομόνα τής γεώτρησης και ο Δήμος αδιαφορεί!
Και έτσι αναγκάζεται ο Πρόεδρος τής κοινότητας να ενεργοποιεί τρείς φορές την ημέρα το παλιό δίκτυο για να μην μείνει το χωριό από νερό! 
Ο Δήμος μας θυμάται μόνο για τους λογαριασμούς!"......


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 5:16 pm


Βασίλης Φεύγας: Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μονόδρομος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας


Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Τα περίπτερα των επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου......
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του τόπου μας και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Με αφορμή την επίσκεψη του στα περίπτερα της δήλωσε ότι: «Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μονόδρομος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα στηρίζεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι η γεωστρατηγική της θέση, οι φυσικοί πόροι, οι δυναμικοί επιχειρηματίες και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό».Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο κ. Φεύγας βρέθηκε με τον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό  News 24/7 με αφορμή την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φεύγας ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως σημαντική τομή την εξαγγελία της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους, τονίζοντας ότι: «Η φορολογική αποκέντρωση είναι σημαντική τομή και κάτι που ισχύσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Οι Δήμοι θα μπορούν να εκμεταλλευθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα που προέρχονται τον ΕΝΦΙΑ, να προγραμματίζουν έργα και παροχή υπηρεσιών σε βάθος χρόνου και δεν θα είναι άμεσα εξαρτώμενοι από το κεντρικό κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση»

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 1:25 pm


Απίστευτο! Τοποθέτησαν Πινακίδα στο ΡΙΒΙΟ και έκρυψαν καθρέπτη ασφαλείας δρόμου σε επικίνδυνη στροφή!


         Χθες στο Ρίβιο, συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου τοποθέτησε μία μεγάλη πινακίδα για τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου.
   Όλα καλά μέχρι εδώ. Η συγκεκριμένη πινακίδα όμως τοποθετήθηκε ακριβώς μπροστά από τον καθρέπτη ασφαλείας του δρόμου και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ορατότητας στους οδηγούς που θέλουν να δουν  και να ελέγξουν αν έρχεται αυτοκίνητο στην επικίνδυνη στροφή...........


        Ένας κάτοικος Ρίβιου μας γράφει: "Κάτι είδα σήμερα εδώ στο Ρίβιο, το οποίο μου προκάλεσε γέλιο στην αρχή αλλά μετά απορία και λέω δεν παίζονται οι άνθρωποι... 
Και τι εννοώ: Έβαλαν μια πινακίδα για τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου (πολύ καλό και σωστό γιατί το ζητούσαμε χρόνια) αλλά αυτοί οι απίθανοι άνθρωποι του Δήμου τοποθέτησαν την πινακίδα μπροστά ακριβώς από έναν καθρέφτη που κατά κάποιο τρόπο ρυθμίζει την κυκλοφορία του δρόμου του χωριού διότι υπάρχει μια κλειστή και επικίνδυνη στροφή εκεί.. (με λίγα λόγια ο καθρέφτης είναι διακοσμητικός πλέον)"...

     Νομίζουμε πως ο Δήμος Ξηρομέρου θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί να μετακινήσει την πινακίδα, η οποία κρύβει τον καθρέπτη και αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους σύγκρουσης...Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 12:46 pm


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΡΟ ΝΙΚΟ ΝΤΑΗ -ΜΥΤΙΚΑΣ: Εγώ δεν θα σας ενημερώσω για το τις πταίει, αλλά θα σας πω τι πταίει....

Αγαπητέ φίλε κύριε Νίκο Νταή, εγώ δεν θα σας ενημερώσω για το τις πταίει, αλλά θα σας πω τι πταίει....

Του Παναγιώτη Στάϊκου

        Αγαπητέ φίλε κύριε Νίκο Νταή, εγώ δεν θα σας ενημερώσω για το τις πταίει, αλλά θα σας πω τι πταίει και έμεινε ο Μύτικας έξω από το Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων, που αν προσέξατε η ανακοίνωση έγραφε ακριβώς: 
    "Οριστικοποιήθηκε ο πίνακας για την ένταξη της δεύτερης φάσης αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020".
     Δηλαδή υπήρξε και Πρώτη φάση το 2015 από το Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, στο οποίο ο Δήμος Ξηρομέρου δεν είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα, όπως δεν είχε ενταχθεί το 2012 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που είχε ανοίξει το αντίστοιχο Πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2007- 2013 (στην θητεία μου 2007-2010 δεν είχε ανοίξει το πρόγραμμα αυτό, για να μην βρεθούν κάποιοι και μου την πέσουν, αλλά άνοιξε το 2012).
         Και πταίει απλούστατα γιατί οι Δημοτικές Αρχές, δεν είχαν ολοκληρώσει έγκαιρα τους φακέλους υποβολής με τα τεχνικά δελτία ή ακόμη καλύτερα με ολοκληρωμένες μελέτες!!!
  -Να λοιπόν η αξία της ύπαρξης ώριμων μελετών στον Δήμο!!!..........       Εγώ όταν παρέδωσα τον Δήμο Αστακού παρέδωσα και 13 ώριμες μελέτες ακόμη και με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης και έτσι η σημερινή Δημοτική Αρχή, πήρε δυο από αυτές για την Αγροτική Οδοποιία, στις οποίες οι μελετητές εκεί που έγραφε Δήμος Αστακού σε μισό λεπτό έγραψαν Δήμος Ξηρομέρου και σε πέντε λεπτά έκαναν επικαιροποίηση τιμών και έτσι εντάχθηκαν και δημοπρατήθηκαν οι ασφαλτόστρωση των δρόμων Μπαμπίνης –Άγιος Γεώργιος και στην Παλαιομάνινα, πράγμα για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα, μιας και οι δόμοι αυτοί ήταν έτοιμοι, να δημοπρατηθούν από το Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, όπως  και ο Δρόμος προς την Παναγία την Φανερωμένη, αλλά σταμάτησε η δημοπράτησή τους, επειδή το πρόγραμμα Μπαλτατζής λόγω της οικονομικής κρίσης δεν προχώρησε.

               Στον Αντίποδα κάποιοι Δήμοι οι οποίοι ήταν έτοιμοι, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων μπήκε και το 2012 στο πρόγραμμα και Δημοπράτησε την ανάπλαση μπροστά στην Εκκλησία τους και στους γύρο δρόμους και το 2015 στην πρώτη φάση της Νέας Προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όπως  σε αυτή την φάση έκανε Αστική Ανάπλαση και στα Καλάβρυτα  και στην Δήμο Κλειτορίας, ο οποίος με τον Καλλικράτη, είχε υπαχθεί στον Νέο Δήμο Καλαβρύτων και εντάθηκε πάλι και στην δεύτερη φάση Αστικών Αναπλάσεων το 2018.!!!!
-Μπράβο τους!!!!
-Να λοιπόν η απάντηση για το τι πταίει.
-Η μη  έγκαιρη υποβολή του φάκελου με τεχνικά δελτία ή έτοιμες μελέτες!!!

           Οι συνεργάτες μου και εγώ όταν ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού κάναμε σημαντική αστική ανάπλαση με την πεζοδρόμηση- πλακόστρωση του παραλιακού δρόμου στο λιμάνι, ο οποίος έτσι έγινε πλατεία, με την πλακόστρωση, την τοποθέτηση καλαίσθητων μαντεμένιων φωτιστικών σωμάτων και των παρτεριών με το γκαζόν και τους φοίνικες, με πόρους της Κοινότητας Αστακού, όπου το καλοκαίρι κάθονται 2.000 άτομα τα βράδια, όπως και παλαιότερα είχαν γίνει σημαντικές Αστικές Αναπλάσεις, από τους κυρίους Στράτο, Πιτσούλια και Σαμαρά, για τις οποίες θα γράψω εκτενώς σε άλλη ανάρτηση όπως επίσης υπήρξε μια ακόμη πιο σημαντική Αστική Ανάπλαση με την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση των δρόμων στην περιοχή που κτίσαμε τότε το Δημαρχείο (όπου θα πρέπει, "να συγχαρούμε την Αξιότιμο Δημοτική μας Αρχή" για τα χάλια με το γκαζόν μπροστά στο Δημαρχείο, εικόνα που ασφαλώς δεν συναντά κάποιος σε κανένα Δημαρχείο της Πατρίδας μας), που ήταν βούρκος και το νερό τον Χειμώνα πλησίαζε το (1) ένα μέτρο  και έτσι στην γειτονιά αυτή κτίστηκαν από τότε περίπου (200) διακόσια νέα σπίτια.!!!!
      Και επίσης την κατασκευή του μόλου στο Εσχατολάγκαδο, ο οποίος εξυπηρετεί αρκετές δεκάδες σκάφη τουριστικά και αλιευτικά.!!!!

         Όμως  μπορεί τα Καλάβρυτα,  να κατάφεραν αυτά με τις Αστικές Αναπλάσεις, την περίοδο 2007-2010, δεν κατάφεραν αυτό, που καταφέραμε εμείς ως Δήμος Αστακού μαζί με τον τότε Νομάρχη κύριο Σώκο και δώσαμε την μάχη μέσα στην Πάτρα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο (στην έδρα τους και τον δυνατό πόλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Πάτρα) και εντάξαμε και Δημοπρατήθηκε η νέα χάραξη – ασφαλτόστρωση  του  Δρόμου Κουβαράς –Μπαμπίνη με την παράκαμψη των Φυτειών και του δρόμου Πλατυγιάλι –Άγιος Δημήτριος, που είναι πραγματικές Λεωφόροι και μπορεί κανείς να τρέξει και πιο πάνω από το νόμιμο όριο των 80 χιλιομέτρων την ώρα  (πέρα από τα προβλήματα  κατασκευής ένεκα τσαπατσούλη εργολάβου, τα οποία θα αναγκαστεί από τον νόμο να αποκαταστήσει), ενώ δεν κατάφεραν παρά τα δυνατά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα με ένα χιονοδρομικό κέντρο με πολύ χιόνι πολύ κοντά στην Αθήνα και την Πάτρα, τον Θρησκευτικό τουρισμό λόγω Αγίας Λαύρας και το Μέγα Σπήλαιο, όπως και για Ιστορικούς λόγους με την Αγία Λαύρα και το μνημείο με την θηριωδία των Ναζί, να κατασκευάσουν έστω και ένα μικρό τμήμα των δύο δρόμων που οδηγούν στα Καλάβρυτα είτε μέσω Πάτρας- Χαλανδρίτσας ή Διακοφτού – Καλαβρύτων, οι οποίοι είναι στην κυριολεξία καρόδρομοι , με πολύ στενά σημεία και στροφές πολύ κλειστά πέταλα, που είσαι αναγκασμένος να πας με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων την ώρα, όπως φαίνεται και σε μερικές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που τράβηξα κατά την πρόσφατη μονοήμερη εκδρομή μας στα Καλάβρυτα, όπου ανεβήκαμε μέσω Χαλανδίτσας και κατεβήκαμε  μέσω Άνω- Κάτω Διακοφτού!!!
           Δείχνω λίγες από τις φωτογραφίες των Αστικών Αναπλάσεων Καλαβρύτων και των καρόδρομων πρόσβασης  τους και τις  αναπλάσεις όταν ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, πως ήταν πριν, πως ήταν μέχρι την στιγμή που αποχώρησα από Δήμαρχος Αστακού  και πως είναι σήμερα .!!!

Y.Γ.1
Να πως ήταν η παραλιακή πλατεία του Αστακού το 1983 (εγώ ανέλαβα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού 1/1/1987).!!!!

Υ.Γ.2
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, πως ήταν οι φοίνικες και το γκαζόν τότε και πως είναι σήμερα (και αυτός που για κάποιο λόγο τότε ξεράθηκε, αντικαταστάθηκε αμέσως..!!!!

Υ.Γ.3

Υ.Γ.4
Θαυμάστε την εικόνα με το γκαζόν μπροστά στο Δημαρχείο, μοναδική στην Ελλάδα.!!!

Αστακός 18/9/2018
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού και Δήμου Αστακού.ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ


ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΔημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 11:28 am


ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Καλαμάτα: Ζευγάρι πήγε στο γάμο με ομπρέλα για να «προφυλαχτεί» από το ρύζι - Με κράνος ο γαμπρός

          Το ξεχωριστό ήταν το κράνος που φορούσε ο γαμπρός, αλλά και η ομπρέλα που κρατούσε η νύφη αφού οι φίλοι του ζευγαριού αποφάσισαν να πάρουν μια «γλυκιά εκδίκηση» από το γαμπρό

     Μια ξεχωριστή έξοδο έκανε ένα ζευγάρι νεόνυμφων το βράδυ του Σαββάτου σε μια εκκλησία στην Καλαμάτα.
     Το ξεχωριστό ήταν το κράνος που φορούσε ο γαμπρός, αλλά και η ομπρέλα που κρατούσε η νύφη αφού οι φίλοι του ζευγαριού αποφάσισαν να πάρουν μια «γλυκιά εκδίκηση» από το γαμπρό, που στους προηγούμενους γάμους των φίλων του πετούσε μετά μανίας το ρύζι σε αυτούς............


  
    Έτσι υποψιασμένος ότι θα του απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα, αποφάσισε να φορέσει κράνος και να προστατέψει την σύζυγό του με μια ομπρέλα.


https://www.protothema.gr/


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:54 am


Σεισμική δόνηση στην Πάτρα, αισθητή και στην Αιτωλοακαρνανία- Λέκκας: Μπορεί να επηρέασε το Ναυάγιο

     Σεισμική δόνηση στις 5:50 τα ξημερώματα της Τρίτης ανησύχησε την Πάτρα.
       Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας............ Σύμφωνα πάντως με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
      Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι «οι πολίτες ανησύχησαν ιδιαίτερα λόγω της ώρας που έγινε ο σεισμός, το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, ενώ προέρχεται από γνωστά ρήγματα στην περιοχή».
        O κ. Λέκκας συμπλήρωσε ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός σε Μεσολόγγι, Αίγιο και Ζάκυνθο και υπάρχει περίπτωση να επηρέασε μερικώς και την παραλία του Ναυαγίου».

iefimerida.gr
https://www.agriniopress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:32 am


Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 ευρώ


Νέα εμφάνιση αποκτούν τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, με ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά που τα προστατεύουν απ’ την πλαστογράφηση αλλά και μικρότερο μέγεθος.
Τα νέα χαρτονομίσματα, που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν το ίδιο ύψος με εκείνα των 50 ευρώ ώστε να είναι πιο δύσκολο να σκιστούν.
Επίσης, έχουν βελτιωμένο ολόγραμμα που δείχνει μικρά σύμβολα του ευρώ να κινούνται γύρω απ’ τον αριθμό.

Όπως τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, με τη μετάβαση στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ ολόκληρη η σειρά των τραπεζογραμματίων ευρώ θα εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία έναντι της παραχάραξης.
Έτσι, όχι μόνο ενισχύεται περισσότερο η ασφάλεια των τραπεζογραμματίων ευρώ, αλλά και διευκολύνεται η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους και ο χειρισμός τους.
Ανέφερε επίσης ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα. Το τελευταίο αναμένεται να γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης στις 28 Μαΐου

https://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:30 am


Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πόσα χρήματα θα δοθούν, σε ποιους και πότε

«Η εκτίμησή μας είναι πως θα υπάρχει χώρος για κοινωνικό μέρισμα, πάει καλά η οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε εξαγγελίες για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος 2018, που αναμένεται να έχει τη μορφή υπεραπόδοσης πλεονάσματος, προχώρησαν με δηλώσεις τους και οι υπουργοί Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «…δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, 750 εκατ. ευρώ από το 2019, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί…».
«…το θέμα συζητείται από το οικονομικό επιτελείο, ώστε να κατανεμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει υπερπλεόνασμα για το 2018, που σημαίνει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη διανομή του, όπως έγινε το 2016 και το 2017…», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στην «…ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης των αναδιανεμητικών πολιτικών στην οικονομία…», μέσω -μεταξύ άλλων – Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και κοινωνικού μερίσματος.
Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωνε ότι η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που «μεταφράστηκε» σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους.
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, με τη σειρά του, είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρχει πάλι σχετική πρόβλεψη, με βάση τα πρώτα 700 εκατ. ευρώ που θα μπουν στον προϋπολογισμό.
Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα, λοιπόν, συγκλίνουν στο ότι το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί και το 2018, εφόσον υπάρξει πλεόνασμα.
Ωστόσο, δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και… μοιράζουν από 500 έως 650 ευρώ, δεν έχουν καμία απολύτως βάση.
Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενα στην αναδιανομή του πλεονάσματος που θα προκύψει, παραδέχτηκαν μεν ότι θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2018, χωρίς όμως να αναφερθούν ούτε στο ύψος του μερίσματος, ούτε στις κατηγορίες των δικαιούχων και φυσικά ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί.
 https://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:05 am


Στη δημοσιότητα νέο τρομακτικό βίντεο από τη φωτιά στο Μάτι

Πάνω από 1,5 μήνας έχει περάσει από τη φονική φωτιά στο Μάτι, αλλά οι εφιαλτικές εικόνες και οι δραματικές στιγμές δεν μπορούν να ξεχαστούν από κανέναν.
Μέσα σε λίγη ώρα το Μάτι έγινε κρανίου τόπος με 99 θύματα και οικογένειες να θρηνούν την απώλεια των ανθρώπων τους και των περιουσιών τους.

Κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε σπίτι στο Μάτι, στη συμβολή των οδών Στεφάνου και Ερσης, μόλις 196 μέτρα από την λ. Μαραθώνος αποκαλύπτουν σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο, λεπτό προς λεπτό η ταχύτητα και το μένος της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε τα πάντα.
Στις 18:07 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ο άνεμος γίνεται πιο δυνατός, αλλά τίποτε δεν προμηνύει ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει ζωή στο γραφικό τοπίο. Έχει περάσει μόλις 1 λεπτό όταν φαίνεται καπνός, σκοτεινιάζει, και το φωτοκύτταρο ανάβει για να συνεχιστεί η καταγραφή. Το τοπίο αλλάζει δραματικά. Η κάμερα ασφάλειας θα χρειαστεί να αλλάξει φίλτρο για να συνεχίσει την καταγραφή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από την εμφάνιση της φλόγας και η πυρκαγιά κατακαίει πια τα πάντα στο διάβα της και τα συγκλονιστικά πλάνα θυμίζουν σε όλους τον εφιάλτη που είχε ως αποτέλεσμα 99 νεκρούς και μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

 https://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:04 am


ΟΑΕΔ: Τα τέσσερα προγράμματα του Φθινοπώρου με 27.800 νέες θέσεις

Στην τελική ευθεία για την έκδοση τεσσάρων νέων προγραμμάτων για τη συνολική απορρόφηση 27.800 ανέργων, βρίσκεται ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οργανισμού, τα τέσσερα νέα προγράμματα θα εκδοθούν εντός του Φθινοπώρου με το πρώτο να βγαίνει στον αέρα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμού του ΟΑΕΔ, με την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, για την δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη του 2018.
Ειδικότερα τα τέσσερα προγράμματα που έρχονται είναι:
(1) Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση 15.000 νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και  της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης
 Με το πρόγραμμα θα επιχορηγηθούν έως 15.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση υποχρεούνται να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για επιπλέον χρονικό διάστημα, ίσο με το αιτούμενο και εγκριθέν διάστημα διάρκειας της επιχορήγησης. Το χρονικό διάστημα της δέσμευσης ξεκινά από την επόμενη της λήξης του χρονικού διαστήματος επιχορήγησης δηλαδή από την 01-09-2018 και μετά.
Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, εφόσον πληρούν  τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) έχουν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Μάιο του 2017, με την πρόσληψη πρώην ανέργων κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2017 έως 31-5-2018:
 1. i)  με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης,
 2. ii) με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή/και με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης,
β) δεν έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού που είχαν κατά τον Μάιο του 2017, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος και
γ) θα μετατρέψουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης καθώς και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου ή αορίστου χρόνου,  για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018,  σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής.
(2) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

 • Αφορά σε ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών
 • Τους δίνεται δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς
 • Αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ
Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει διττό στόχο: α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να  πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.
Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:
α) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες,
β) ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό,
γ) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών,
δ) διδακτορικός τίτλος σπουδών,
ε) εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
στ) ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
(3) 2.300 άνεργοι σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων (Γ΄ Κύκλος)
Αφορά σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δομές υποστήριξης των προσφύγων για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
 • Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε δομές υποστήριξης προσφύγων για 8 μήνες
 • Στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και
 • σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων
 • Το νέο πρόγραμμα δεν αφορά σε κατάρτιση, αλλά ολοκληρωμένη απασχόληση. Γι’ αυτόν τον σκοπό, αναμένεται να διατεθεί ποικιλία θέσεων σε υποστηρικτικές ειδικότητες ανά την επικράτεια
 • Το νέο προσωπικό πρόκειται να καλύψει ποικιλία υποστηρικτικών ειδικοτήτων ανά την επικράτεια, με σημαντικό (επιπρόσθετο του μισθού) χρηματικό κίνητρο μετεγκατάστασης ή μετακίνησης, ύψους 300 ευρώ
Μεταξύ των ειδικοτήτων αναμένεται να περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οδηγοί, οικοδόμοι και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων κ.α.
(4) Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας
Αφορά σε ανέργους πρώην επιχειρηματίες (αναμένεται να αγγίξει τις 5.000 θέσεις, με επιχορήγηση έως 36.000 ευρώ)
Δικαιούχοι: Όσοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 • άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
 • εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)
Τρία νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση 25.500 θέσεων εργασίας, θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ. Τα τρία προγράμματα του Οργανισμού έχουν στόχο την πρόσληψη ανέργων αλλά και τη διατήρηση μέσω επιδότησης θέσεων εργασίας.
Αφορούν πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Άνεργους πτυχιούχους ηλικία 22 – 29 ετών με στόχο την πρόσληψη τους στο δημόσιο καθώς και την επιδότηση επιχειρήσεων για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
 https://www.aftodioikisi.gR

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 7:54 am


Lidl: Αποσύρθηκε μουχλιασμένο ψωμί σικάλεως -Οδηγίες στους καταναλωτές

Στην απόσυρση μουχλιασμένου ψωμιού σικάλεως προχώρησε η Lidl Hellas, μετά από σχετική καταγγελία καταναλωτή. Πρόκειται για το προϊόν “Maitre Jean Pierre Rye Bread 500g”, με ημερομηνίες λήξεις 19.09.2018, 26.09.2018 και 03.10.2018 που παράγεται από την εταιρεία Harry-Brot GmbH.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία «παρακαλεί τους πελάτες της που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.»
 https://www.aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 7:47 am


Χειροτονία Διακόνου Σωκράτη Ψιλιά, στη ΛΕΠΕΝΟΥ, από τον Μητροπολίτη μας κ. ΚΟΣΜΑ   Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς εορτάσθηκε με λαμπρότητα η  μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018
     Η Ενορία της Λεπενούς ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο και έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ιερά Μονή Δουσίκου, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του η οποία σε τακτικά διαστήματα έχει μεταφερθεί στη Λεπενού προς προσκύνηση, γεγονός που μαρτυρείται από το 1865, έτος που διασώζεται η πρώτη γραπτή πρόσκληση.......


Στην πανηγυρική ακολουθία του όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χειροτονία διακόνου, όπου ο χειροτονούμενος κ. Σωκράτης Ψιλιάς,  έλαβε το όνομα Σιλουανός, προς τιμήν του συγχρόνου Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.

Ο νέος διάκονος π. Σιλουανός, είναι πτυχιούχος δύο πανεπιστημιακών σχολών, Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της Λειτουργικής, καθώς και υποψήφιος Διδακτορικού στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μέχρι σήμερα διηκόνησε ως κατηχητής και λαϊκός ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία έτη στο κατηχητικό έργο της ενορίας της Λεπενούς. Επίσης με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, επιμελούνταν το θείο κήρυγμα στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγρινίου.

Κατά την προσφώνησή του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στο μέγα υπούργημα της Ιερωσύνης, επισημαίνοντας ότι προσωπικά για αυτόν είναι μια «αποκαλυπτική πρόσκληση». Μίλησε για τη μετοχή του ανθρώπου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η ανταπόκρισή του σε αυτή την κλήση του Θεού, δεν γίνεται από υπέρμετρη φιλοδοξία, αλλά από ζήλο και πόθο για θυσιαστική διακονία. Συναισθανόμενος ιδιαίτερα την αναξιότητά του μπροστά στο μεγαλείο της Ιερωσύνης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, αναξίως διαβαίνω την ωραιοτέρη Πύλη του κόσμου, πορευόμενος εις τα Άγια των Αγίων, «όπου πάρεστιν ο Χριστός, διακόσμων την Τράπεζαν», προκειμένου να διακονήσω τα θειότατα και υμνημένα. Γνωρίζω απόλυτα την αναξιότητά που φθαρτά φέρω, αν όμως αποτολμώ το εγχείρημα τούτο, δεν το πράττω γιατί πιστεύω ότι είμαι άξιος. Αποπειρώμαι, στηριζόμενος στην άκρα φιλανθρωπία και αγάπη του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού μου, τον οποίο αγαπώ εκ βάθους καρδίας. Κατά τον Απ. Παύλο, κανένας από μόνος του δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να λαμβάνει την πρωτοβουλία για την τιμητική θέση της Ιερωσύνης, αλλά μόνον, «ο καλούμενος υπό του Θεού»  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όσους τον ενίσχυσαν και τον βοήθησαν στην καλλιέργεια της κλίσης του προς την Ιερωσύνη, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά, για την πνευματική στήριξή του και την έμπρακτη αγάπη προς το πρόσωπό του.

    Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος θυσιάζει τις τόσες περγαμηνές, για ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο Θεό. Συνεχάρη τους οικείους του που προσφέρουν το παιδί τους στην Εκκλησία και ευχήθηκε να αναδειχθούν κι άλλοι μιμητές των γονέων αυτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «θείο δώρο» της Ιερωσύνης, εστιάζοντας τον λόγο του σε τρία βασικά σημεία, τα οποία και κάλεσε τον χειροτονούμενο να τα εφαρμόσει:  

α). «Ο κληρικός», τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας «οφείλει να καλλιεργεί την αρετή της ταπεινοφροσύνης». Δεν πρέπει να παρασύρεται από την εγωκεντρικότητα και ίσως την κοσμική καταξίωση, παρά να αγωνίζεται να πράττει διαρκώς το θέλημα του Κυρίου.  β). Επέστησε την προσοχή του στην καλλιέργεια της προσωπικής καθαρότητος: «Η ζωή του ιερέως πρέπει να είναι μια αγγελική ζωή. Καλείται να προσεγγίζει το ιερό θυσιαστήριο έχοντας καθαρισθεί από τον ρύπο της αμαρτίας. Είναι τιμή, αλλά συγχρόνως και μεγίστη πνευματική ευθύνη η Ιερωσύνη για τον άνθρωπο». γ)Αναφέρθηκε στην αρετή της αφιλοχρηματίας, και επεσήμανε πως ο κληρικός δεν πρέπει να μένει δέσμιος στην ύλη και στα χρήματα, τα οποία είναι δυνατόν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στον πνευματικό όλεθρο, αλλά και στην απώλεια οποιουδήποτε πνευματικού πράγματος έχει δημιουργήσει στη ζωή του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον π. Σιλουανό για την απόφασή του να εισέλθει στις ιερατικές τάξεις, μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που επικρατεί η αμισθία του κλήρου, ευχόμενος να ακολουθήσουν κι άλλοι νέοι άνθρωποι το ευλογημένο παράδειγμά του

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως
Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 12:35 am


Πρωτόγνωρο θέαμα: Πέπλο αράχνης 300 μέτρων στο Αιτωλικό! (φωτό)

Κείμενο – φωτογραφίες Γιάννης Γιαννακόπουλος

             Ενα περίεργο και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισα απόψε το βράδυ στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν την γέφυρα, υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστο 300 μέτρων.....


        Οι κάτοικοι μιλάνε για πρωτοφανές γεγονός επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη κουνουπιών. Στη συνέχεια προφανώς αράχνες άπλωσαν το τεράστιο πέπλο, που φαίνεται στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα κουνούπια.
         Πιθανώς πρόκειται για μία αντίδραση της φύσης ώστε να υπάρξει ισορροπία στο σύστημα με τον περιορισμό των κουνουπιών. Η φύση έχει τους δικούς της αλάθητους κανόνες που δυστυχώς πολλές φορές εμείς οι «σοφοί» άνθρωποι τους καταστρατηγούμε με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι οδυνηρές.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χαμηλό φωτισμό λόγω του περασμένου της ώρας. Ωστόσο όμως το φαινόμενο αποδίδεται επαρκώς.


https://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 12:10 am


Αντώνης Ρέμος – Υβόννη Μπόσνιακ: Το φωτογραφικό άλμπουμ του παραμυθένιου γάμου τους!


O παραμυθένιος γάμος του Αντώνη Ρέμου με την Υβόννη Μπόσνιακ, έγινε στο κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Βαρυμπόμπη, με παρανυφάκι την λατρεμένη τους κόρη Ελένη. Στο υπέροχο κτήμα με τις ανθισμένες ροδιές, πραγματοποιήθηκε η ρομαντική τελετή στην άκρη της υπέροχης λίμνης, όπου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώπιον 500 καλεσμένων.
Η νύφη συνοδευόμενη από τον πατέρα της, έφτασε μέσα στην υπέροχη παραδοσιακή βαρκούλα, με τις πάπιες να κολυμπούν τριγύρω, ενώ ακούγονταν κεφαλλονίτικες καντάδες που συγκίνησαν όλους.................


Με την λήξη της θρησκευτικής λειτουργίας, το ζευγάρι αποχώρησε με την κόρη του -πάλι εν πλω-  ενώ ο Γιώργος Ντάβλας τους συνόδευε ηχητικά τραγουδώντας το Sole Mio. Ταυτόχρονα, όλοι οι καλεσμένοι ελευθέρωναν στον ουρανό λευκά φωτεινά μπαλόνια,δίνοντας την δική τους ευχή για το ζευγάρι.
Τα λουλούδια που επέλεξε & στόλισε με πολύ μεράκι η ‘Εμυ Δρίζου, ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους baby’s breath, που είναι και το «λουλούδι των γάμων», καθώς και λευκές τουλίπες που συμπλήρωναν και ταίριαζαν με το όλο ρομαντικό και παραμυθένιο σκηνικό.
Μετά την τελετή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από τα αστέρια, και τα χιλιάδες φωτάκια που στόλιζαν τον ουρανό, οι καλεσμένοι χαλάρωσαν στο prosseco bar δοκιμάζοντας νόστιμα hors d’oeuvres.
Όλοι μαζί μετά οδηγήθηκαν κάτω από στολισμένες αψίδες λουλουδιών που «έκρυβαν» κλασσική μουσική στον χώρο της δεξίωσης, όπου στην τεράστια σκηνή που είχε στηθεί πλήθος καλλιτεχνών τραγούδησε για την ευτυχία του ζευγαριού.
Το elegant black tie κοστούμι του γαμπρού των Brook Brothers και το elegant υπέροκψο νυφικό της Υβόννης Μπόσνιακ – δημιουργία της ίδιας – έκαναν το ζευγάρι να λάμψει και να μείνει αξέχαστο σε όλους!
Ένας γάμος που ήταν σαν να βγήκε από παραμύθι, που συγκίνησε και μάγεψε!

https://www.tlife.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 9:48 pm


Διάσωση τραυματισμένου Μπούφου από εθελοντές στην ΠΟΓΩΝΙΑ Παλαίρου | ΦΩΤΟ

        Χθες βράδυ Κυριακής 16.9.2018 μετά από ειδοποίηση κατοίκου της περιοχής Πογωνιάς Παλαίρου, πραγματοποιήθηκε από τον Πάνο Μπουρδάρα απο την Πλαγιά Βόνιτσας, μέλος της εθελοντικής Ομάδας "Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου" και εθελοντής της Ελληνικής ορνιθολογικής Εταιρείας, μαζί με εθελοντές, περισυλλογή ενός τραυματισμένου μπούφου (Bubo bubo) απο τάφρο 8 μέτρων.
         To πουλί έφερε τραύμα στο φτερό και στάλθηκε στο Σωματείο «Δράση για την άγρια ζωή», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περίθαλψη και επανένταξη του ζώου στο περιβάλλον..............Αναλυτικά ο Πάνος Μπουρδάρας σημειώνει: 

        Χθες το βράδυ μου τηλεφώνησε από την Πογωνιά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ο Τριαντακωνσταντής Θεόδωρος και με ενημέρωσε ότι στο κτήμα του και συγκεκριμένα σε μια τάφρο 8 μέτρων βρίσκονταν ένας μπούφος τραυματισμένος στο δεξί φτερό. 
       Αμέσως πήγα στο σημείο μαζί με τον Giannhs Maxaliwths, και δημιουργήσαμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθεί το άγριο αυτό ζώο. 
     Στη επιχείρηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Makis Triantakonstantis και ο Παργινός Βελλισάρης σε μια πολύ δύσκολη διάσωση καθώς αν δεν υπήρχαν όλοι οι παραπάνω δεν θα κατάφερνα μόνος μου να κατέβω στην τάφρο και τους ευχαριστώ για όλα.... 
            Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικόλαο Νούλα για τις πολύτιμες οδηγίες.. Το πτηνό σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο ΚΤΕΛ Λευκάδας και από εκεί στο κέντρο περίθαλψης «Δράση για την άγρια ζωή» στην Θεσσαλονίκη .... Τέλος ένα μεγαλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ΚΤΕΛ και τον αποθηκάριο κύριο Σπύρο για την δωρεάν μεταφορά και το μεγάλο ενδιαφέρον τους...
Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 8:30 pm


ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Ξεκίνημα με αγώνες κυπέλλου-πρωταθλήματος, αγιασμός και κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Αστακού αρχίζει επίσημα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις την Τετάρτη 19/09/2018, αντιμετωπίζοντας σε αγώνα κυπέλλου στο γήπεδο Αστακού στις 4.30 μ.μ. τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Θέρμου.
     Την Πέμπτη 20/09/2018 στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός πριν την προπόνηση............


    
      Το Σάββατο 22/09/2018 στις 5.00 μ.μ. στο γήπεδο Αστακού ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα αντιμετωπίσει τον ΑΧΕΛΩΟ Αγγελοκάστρου σε αγώνα πρωταθλήματος Α΄ Αιτωλοακαρνανίας.
        Καλούμε τους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ να προσέλθουν στο γήπεδο και να ενισχύσουμε την ομάδα μας στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 7:26 pm


Συνεδριάζει το ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξηρομέρου, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.9.2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

        Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή Πρώτη (21η) του Μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού) για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:

1.-ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΕ 32 ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. 
2.-ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018-2019.........

 
3.-ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΈΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ’ ΕΤΟΥΣ 2018-2019.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Τακτικά Μέλη
1.-Ναούμης Νικόλαος
2.-Βελόνας Απόστολος
3.-Σαλτογιάννης Χρήστος
4.-Kάντζου Δέσποινα
5.-Πολύζος Βασίλειος
6.-Κολλιάς Ιωάννης

Αναπληρωματικά Μέλη 
7.-Τσάρκος Βασίλειος
8.-Ταμπάκης Ηλίας 
9.-Ζαγκότας  Βασίλειος
10.-Καλλισώρας Νικόλαος 
11.-Σταμουλάκης Σωτήριος
12.-Τζοβόλα Ουρανία

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 7:04 pm


Μπαράζ Κλοπών σε εξοχικά στον ΜΥΤΙΚΑ Αιτ/νίας

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

        Με το τέλος της τουριστικής περιόδου ανέλαβαν δράση οι κλέφτες. Με τα εξοχικά σπίτια που βρίσκονται προς «Παλιόβαρκα» κλειστά, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν και να προβούν σε εκτεταμένες κλοπές που όπως πληροφορηθήκαμε αφορούσαν κυρίως εξωλέμβιες μηχανές...............            Με έκπληξη οι ιδιοκτήτες των σπιτιών το Σαββατοκύριακο ανακάλυψαν την δράση των «ποντικών» και σίγουρα η αστυνόμευση της περιοχής πρέπει να γίνει πιο αυστηρή γιατί πάντα τέτοια περίοδο έχουμε τα ίδια συμβάντα. 

https://mytikaspress.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:26 am


ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ η 8η Ιππική Συνάντηση στον ΑΣΤΑΚΟ

          Δεν θα πραγματοποιηθεί για φέτος 2018, η προγραμματισμένη 8η Ιππική Συνάντηση απο τον Ιππικό Σύλλογο Ξηρομεριτών «Ο Φίλιππος» στον Αστακό, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Μαύριακα. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

     "Προς τα μέλη και φίλους του Ιππικού Συλλόγου Ξηρομεριτών «Ο Φίλιππος», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, η ετήσια προγραμματισμένη “8η Ιππική Συνάντηση” του Συλλόγου μας, δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. 
           Ζητάμε την κατανόησή σας και την στήριξη σας".

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:13 am


ΝΙΚΟΣ Θ. ΝΤΑΗΣ: Ο ΜΥΤΙΚΑΣ εξαιρέθηκε απο το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για Αστική Ανάπλαση, Τις πταίει;

Τις πταίει;
Αστική Ανάπλαση στον Αστακό: 1.368.400 €. 
Αστική Ανάπλαση στη Πάλαιρο: 696.000 €. 
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ;

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή
             σ. Συμβολαιογράφου

     Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ – ΑΔΙΚΗ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ, να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ! Αυτή η ΕΞΑΙΡΕΣΗ του Μύτικα προκάλεσε θλίψη, οργή, πόνο και αγανάκτηση και εξέγειρε την κοινή γνώμη, όχι μόνον των κατοίκων του Μύτικα, αλλά και όλων των κατοίκων του πρώην Δήμου Αλυζίων, οι οποίοι προσβλέπουν και ελπίζουν πολλά για το παρόν και το μέλλον από την τουριστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ του Μύτικα!
          Επικοινώνησα τηλεφωνικά με υπεύθυνα και γνώστες του θέματος πρόσωπα και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι με πληροφόρησαν ότι, για να ενταχθεί μία Δ.Κ. ή Τ.Κ. στον εν λόγω πρόγραμμα ΠΡΕΠΕΙ ο κατά τόπο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.
       Στο ερώτημα μας λοιπόν αυτό, που είναι και ερώτημα ολόκληρης της Κοινωνίας του τέως Δήμου Αλυζίας, πρέπει να δοθεί ΑΠΑΝΤΗΣΗ...........       Ο προικισμένος από την φύση χαρισματικός αυτός Μύτικας, με την απέραντη παραλία του και με το απέναντι απείρου κάλλους σύμπλεγμα των δύο καταπράσινων νησιών μας Καλάμου και Καστού, με ανεγειρόμενα παραλιακά Ξενοδοχεία, που η μεγάλη παραλιακή 5άστερη Ξενοδοχειακή μονάδα του επιχειρηματία κ. Κώστα Αυδή, δυναμικότητας 240 κλινών, με προβλεπόμενο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και σύγχρονους χώρους αναψυχής, θα λειτουργήσει την ερχόμενη τουριστική περίοδο και με ένα συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα ντόπιων και ξένων, επωνύμων και ανωνύμων τουριστών, που εφέτος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ;
           Ποιος ο Μύτικας που όλοι τον χαρακτηρίζουν το πιο ελπιδοφόρο μέρος τουριστικής ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Μύτικας που είναι εγκαταλειμμένος, με πολλά χρονίζοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα, «ων ουκ έστι αριθμός»: Κέντρο Υγείας, Λιμάνι, Βιολογικός Καθαρισμός, εφαρμογή και επέκταση σχεδίου πόλης, με αδιάνοικτους δρόμους υφιστάμενου σχεδίου πόλης από το 1936;
ΜΥΤΙΚΙΩΤΕΣ – ΑΛΥΖΙΟΙ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΓΕΡΘΗΤΙ! Δεν πάει άλλο!

        Εμείς η παλαιά γενιά, ο ένας μετά τον άλλο ΑΠΕΡΧΟΜΕΘΑ προς τα αιωνίους Μονάς. Στα χέρια σας επαφίεται η τύχη και το μέλλον του τόπου μας!
Κληρονομείτε πολλά προβλήματα και αμαρτήματα.
«Οι καιροί ου μενετοί»….. ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Μύτικας 15 Σεπτεμβρίου 2018 

Νίκος Θωμά Νταής

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Συμφωνούμε απόλυτα με τον αρθρογράφο. Η σημαντική λέξη είναι μελέτες και δυστυχώς μία επισκόπηση των Τεχνικών Προγραμμάτων του Δήμου Ξηρομέρου τα τελευταία χρόνια, θα επιβεβαιώσει την ένδεια που έχουμε στην εκπόνηση μελετών, κατόπιν συνειδητής επιλογής των διοικούντων βεβαίως και όχι τυχαίως.


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 9:49 am


Φυτειες - Ειδήσεις και Νέα

Επίσκεψη στην Τανζανία

 1. Επίσκεψη στην Τανζανία  neakriti.gr
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 11:28 am


«Indian Summers» στην ΕΡΤ1

 1. «Indian Summers» στην ΕΡΤ1  ΕΡΤ
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2018 | 11:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες


Φιλικοί ιστότοποι: