Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΝΑΟΑΣ: Γλέντι και κοπή πίτας στο κτήμα "ΙΟΝΙΟ"- Την Παρασκευή 16.2.2018

             Στην κοπή της πίτας του, που θα συνδυαστεί με λαϊκό-δημοτικό γλέντι, καλεί ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αστακού (ΝΑΟΑΣ), την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, στις 9:00 το βράδυ, στο κτήμα "ΙΟΝΙΟ" στον Αστακό. 
Να είμαστε όλοι εκεί...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 3:02 pm


ΝΑΟΑΣ: Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ Μασκέ! -Κυριακή 11/2 στον Αστακό. Σας περιμένουμε!

          Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αστακού (ΝΑΟΑΣ), την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στις 5:00 το απόγευμα, διοργανώνει Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ Μασκέστο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Γυμνασίου.
         Πολλή μουσική, χορός, φουσκωτα παιγνίδια, αναψυκτικά, εκπλήξεις και η Κλοουνίτσα Βαλεντίνα είναι μερικά από τα συστατικά που θα συνθέσουν ένα άκρως διασκεδαστικό αποκριάτικο κάλεσμα για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένουμε...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 2:45 pm


Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη – Βρέθηκε το κινητό και ο φορητός υπολογιστής της – Μήνυμα «φωτιά» στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

            Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, αποκαλύπτει στο enikos.gr, ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου, ο οποίος είναι διορισμένος από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.
     «Χθες το βράδυ, δέχτηκα ένα μήνυμα στο κινητό μου, στο οποίο ο αποστολέας του, κατονομάζει δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ως τους δολοφόνους της Ειρήνης. Ήδη έχω ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες το εξετάζουν. Την γυναίκα την σκότωσαν και εν συνεχεία την μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε», τονίζει στο enikos.gr ο κ. Σπύρου και συμπληρώνει:.......


      «Οι αστυνομικοί, βρήκαν στην Αθήνα ένα κινητό που χρησιμοποιούσε η Ειρήνη Λαγούδη αλλά και τον φορητό της υπολογιστή. Δεν είμαι σε θέση ακόμα να αποκαλύψω που βρέθηκαν. Ωστόσο, είναι στα χέρια των αρχών και εξετάζονται», αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής.
         Μάλιστα, ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι εκ μέρους της οικογένειας διορίστηκε ιατροδικαστής, ο οποίος θα προχωρήσει σε νέα εξέταση της σορού της άτυχης γυναίκας και είναι βέβαιος, ότι πολύ σύντομα θα λάμψη η αλήθεια για το τι πραγματικά προκάλεσε τον θάνατο της.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 2:21 pm


Διπλή συνεδρίαση το ΣΑΒΒΑΤΟ (20.1.2018) στο ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

           Διπλή συνεδρίαση το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στο ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:
1- Τακτική συνεδρίαση στις 11:00 το πρωί, με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη, ενώ μια ώρα αργότερα στον ίδιο χώρο,
2.-Ειδική συνεδρίαση στις 12:00 με μοναδικό θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ –ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.

Αναλυτικά......

1.ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΡΑ 11:00 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

          Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή (20η) του Μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:

1.-ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018
2.-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΙΣΜΟΙ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2017
3.-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018
4.-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. 4412/2016 ΕΤΟΥΣ 2018 
5.-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ –ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018
6.-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 61 ΠΑΡ. 1  ΚΑΙ 2 ΤΟΥ  Ν.3979/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018
7.-ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΈΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ’ ΕΤΟΥΣ 2017-2018.
8.-ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4ΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017  

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Μουρκούσης Βασίλειος   

2.ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΡΑ 12:00 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

           Καλεί σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή (20η) του Μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 159 του Ν. 3463/2006  και 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ –ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018  

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Μουρκούσης Βασίλειος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Τακτικά Μέλη
1.-Ναούμης Νικόλαος
2.-Βελόνας Απόστολος
3.-Σαλτογιάννης Χρήστος
4.-Kάντζου Δέσποινα
5.-Πολύζος Βασίλειος
6.-Κολλιάς Ιωάννης

Αναπληρωματικά Μέλη 
7.-Τσάρκος Βασίλειος
8.-Ταμπάκης Ηλίας 
9.-Ζαγκότας  Βασίλειος
10.-Καλλισώρας Νικόλαος 
11.-Σταμουλάκης Σωτήριος
12.-Τζοβόλα Ουρανία

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:40 pm


Παρουσίαση του βιβλίου «Δήμος Εχίνου ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» του ΝΙΚΟΥ Θ. ΜΗΤΣΗ στο ΑΓΡΙΝΙΟ, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018


Παρουσίαση νέου βιβλίου του ΝΙΚΟΥ Θ. ΜΗΤΣΗ: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» στο ΑΓΡΙΝΙΟ - Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
    Ο Δήμος Αγρινίου και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)
σας προσκαλούν 
  στην παρουσίαση του βιβλίου: «Δήμος Εχίνου, ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» του Νίκου Θεοδ. Μήτση, έκδοσης της Ο.Π.ΣΥ.Ξ, 
    την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, ώρα 06:30 μ.μ., στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
*******************

        Το νέο βιβλίο του ΝΙΚΟΥ Θ. ΜΗΤΣΗ: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», είναι ένα σπάνιο βιβλίο - ντοκουμέντο για το ΔΗΜΟ ΕΧΙΝΟΥ που έρχεται να καλύψει το κενό γύρω από την τοπική μας ιστορία και στο οποίο αποτυπώνονται τα ιστορικά συμβάντα που σημάδεψαν τον τόπο μας.
     Επίσης δημοσιεύονται χειρόγραφα ντοκουμέντα και έγγραφα από ανέκδοτες πηγές τα οποία διαφωτίζουν άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ιστορίας μας. 
      Πρόκειται για μια μια ανεπανάληπτη ιστορική έρευνα, ένα βιβλίο μοναδικό του Ιστορικού Συγγραφέα Νίκου Θ. Μήτση, αφού συγκεντρώνει για πρώτη φορά στα εκδοτικά χρονικά του τόπου μας, κορυφαίας ιστορικής σημασίας σπάνια - ορισμένα σχεδόν άγνωστα - ντοκουμέντα από το μεγαλείο της Ξηρομερίτικης ψυχής.

Νίκος Θεοδ. Μήτσης
ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ
ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821

απ΄τους οικισμούς και τα χωριά του Ξηρομέρου:
Κατούνα, Λουτράκι, Αχυρά, Βούστρι, Μπόϊκον, Τρύφου, Αλεβρά, Στεβενά, Κομποτή, Παλιόκαστρο,  Αετός, Κωνωπίνα, Καλλίτσα,  Άνινος, Παπαδάτου, Μαχαλά, Γαρδί και Μπαμπίνη..............
   Πρόκειται για ένα ιστορικό πόνημα που στηρίζεται πρώτα απ΄όλα σε ευρήματα που έρευνα κοπιαστική, δαπανηρή, χρονοβόρα – πάνω από 30  έτη -έφερε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) και κατά δεύτερον, σε ευρήματα από έρευνα πλούσιας βιβλιογραφίας σε περιοδικά, χάρτες, γκραβούρες και εφημερίδες  του 19ου αιώνα, σε βιβλία Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων, καθώς και έρευνα  στους  φακέλους των αγωνιστών – μαχητών, από το Τμήμα Χειρογράφων και Ομοιότυπων και στα  «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» -Μητρώα των οπλαρχηγών του 1821 στην Εθν. Βιβλιοθήκη κ.λ.π κρατικές αρχειακές πηγές.
      Η παρούσα έκδοση που αφορά, κυρίως, το ιστορικό γίγνεσθαι στα 1821 -1845  του τ. Δήμου Εχίνου (Κατούνα Ξηρομέρου), καταπιάνεται με την προσφορά των καπεταναίων και  οπλαρχηγών και  απλών, αλλά Λησμονημένων Μαχητών του 1821 από  το Ξηρόμερο και τον τ. Δήμο Εχίνου, όπου τούτο γίνεται για  πρώτη φορά. Είναι μια ιστορική εργασία, ένα φτωχό κι όμως ευλαβικό μνημόσυνο, σ΄ αυτούς που όταν έπεσαν στα πεδία  των  μαχών  δεν κύλησε  για  χάρη τους κανένα δάκρυ… και μείνανε ατύμβευτοι, αμνημόνευτοι, αλιβάνιστοι,  που τους αποσκέπασε η λησμονιά  και  δεν  ανάβει  κανένα  αγιοκέρι  στη  μνήμη τους, το πρεπούμενο  αγιοκέρι  της  εθνικής  μνήμης.
        Στο βιβλίο αυτό που αποτελείται από (720) εφτακόσιες είκοσι σελίδες περιέχει, συν τοις άλλοις, πρωτότυπους χάρτες, πλούσιο  και  ανέκδοτο  ιστορικό και αναρίθμητο φωτογραφικό  υλικό, προερχόμενο ως  επί το πλείστον  από τα διάσπαρτα  και  κακέκτυπα  πολλές φορές  χειρόγραφα που εμπεριέχονται  μέσα  στους φακέλους  των  αγωνιστών – μαχητών από τον τ. Δήμο Εχίνου, αλλά και από τους δυσεύρετους στην έρευνα  στρατολογικούς  καταλόγους  των Ακαρνάνων  οπλαρχηγών  στα 1821-1829 . 
      Οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Ξηρομερίτες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι πέριξ της Κατούνας  Ξηρομέρου, θα έχουν την ευκαιρία, να εντρυφήσουν με περίσσιο ζήλο και διάθεση, το από πάσης πλευράς, μεστό και καλαίσθητο πόνημα και να πληροφορηθούν μέσα από τις ιστορικές πηγές αλλά και από τα αδιάσειστα ντοκουμέντα και στοιχεία τα παρακάτω:  
                                    
-Για το σχηματισμό και την εξέλιξη των τ. Δήμων Εχίνου (πρωτεύουσα η Κατούνα Ξηρομέρου) από το 1836 έως το 1912 και Μαραθίας (πρωτεύουσα η Μπαμπίνη Ξηρομέρου) από το  1836 έως  το 1842. Ονόματα διατελεσάντων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Δημαρχιακών Παρέδρων, Πάρεδρων, Ορκωτικών Δικαστών, Επαρχιακών Συμβούλων, Ιερείς, Μοναχοί, πληθυσμιακή εξέλιξη του Δήμου Εχίνου και των χωριών του ως τις ημέρες μας . Αποφάσεις, σφραγίδες και πρωτότυπες υπογραφές  των τότε Δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων (1836 -1862 ).

-Τα ονόματα της  Δημογεροντίας του Ξηρομέρου και της Βόνιτσας στα 1835, καθώς και τα  Φ.Ε.Κ δημιουργίας των Δήμων 1836-1842, αλλά  κ.λ.π. αποφάσεων και σχετικών, τότε, βασιλικών Διαταγμάτων. Επίσης  πρωτότυπα στοιχεία για τους Δήμους της Βόνιτσας και του Ξηρομέρου  όπως π. χ των δήμων:Ανακτορίων  (Βόνιτσα), Παλαίρου, Σολλίου (Μύτικας), Αστακού και των Οινιαδών (Κατοχή).

-Για το πρώτο Ειρηνοδικείο στο Ξηρόμερο με έδρα την Μπαμπίνη και ακολούθως με έδρα τον Αστακό, όπως και για το Ειρηνοδικείο Εχίνου με έδρα την Κατούνα.

O Γαλάνης Γαλάνης του Πάνου ή Μεγαπάνος, προαχθείς σε στρατηγό το 1825

-Για τη συμβολή του κλήρου και των Μοναστηριών του τ. Δήμου Εχίνου και Μαραθίας καθώς και το βασιλικό διάταγμα κατάργησης το 1833 των μοναστηριών εχόντων λιγότερους από 6 μοναχούς . 

-Για τον αμφισβητούμενο από πολλούς ρόλο των προεστών – κοτσαμπάσηδων του Ξηρομέρου αλλά και για την αναντίρρητη εθνική τους προσφορά.

-Για τις Συνελεύσεις των Ξηρομεριτών, στο Βραχώρι στις 4-9 Νοεμβρίου 1821, στην Κατούνα (1825), στην Μπαμπίνη (1823), στο Αιτωλικό (1824), στον Αστακό (1843), στην Κατοχή (1843), καθώς και  τις αποφάσεις με τα  πρωτότυπα  πρακτικά  αυτών και  με τα ονόματα  των  συμμετασχόντων και τις  πρωτότυπες  υπογραφές τους.

-Για τους 120 αξιωματικούς στο Ταξιαρχικό Σώμα επί Καποδίστρια το 1830 στη Βόνιτσα και τους αξιωματικούς στη Βασιλική Φάλαγγα του 1836. Για τα Ελαφρά Τάγματα  το 1834 , τον Τακτικό στρατό  και  τις Τετραρχίες (1836) στη βασιλική Φάλαγγα στη Βόνιτσα  και ιδιαίτερα  τους  αξιωματικούς αυτής που  κατάγονταν  από τον  τ. Δήμο Εχίνου (Κατούνα) και Μαραθίας (Μπαμπίνη). Για τη χορήγηση προικοδοτήσεων (μισθοί – συντάξεις και βαθμοί), άδεια εκποιήσεως προικοδοτικών γραμματίων, αλλά και εθνικών γαιών  (χωράφια , μύλοι , αμπέλια  κλπ) στους απόμαχους αγωνιστές του ΄21 απ΄ τον  τ. Δήμο Εχίνου και το Ξηρόμερο  γενικότερα . 

-Για τα ΑΡΙΣΤΕΙΑ (Αργυρούν, Χαλκούν, Σιδηρούν) που χορηγήθηκαν από τον Βασιλιά Όθωνα στους Λησμονημένους Μαχητές του τ. Δήμου Εχίνου Ξηρομέρου.

-Για την οργανωτική και στρατιωτική δομή και τις προαγωγές των αξιωματικών του στρατού (στρατηγοί, αντιστράτηγοι, χιλίαρχοι, πεντακοσίαρχοι, εκατόνταρχοι, πενήνταρχοι , εικοσιπένταρχοι )  από  το 1821 έως  και  το 1836 καθώς και  για  τα περιβόητα  «καπάκια »  και  τον «αμφίβολο»   από  πολλούς  ρόλο  του  στρατηγού Γεωργίου Νικολού Βαρνακιώτη. Για τους στρατολογικούς κατάλογους  Ξηρομεριτών και Βονιτσάνων οπλαρχηγών με τους υπ΄ αυτών στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των.

-Για τα επαναστατικά γεγονότα στο Ξηρόμερο και στην Αιτωλοακαρνανία,με ιδιαίτερη αναφορά  σε όλες τις διεξαχθείσες μικρές  ή μεγάλες  μάχες, από το 1821 έως και 1829 στη Δυτική Ελλάδα,  καθώς  και  τους νεκρούς  και τραυματίες στις εν λόγω  μάχες. Όπως  π.χ  για τις μάχες του Αετού , Παπαδάτου-  Μαχαλά, Λιγοβιτσίου, Ρίβιου, Ρίγανης, Παλιομάνινας, Αιτωλικού, Κατοχής, Μεσολογγίου, Αράχωβας, Δόμβρενας, Διστόμου, Χαλκίδας, Αθηνών, Τρίπολης, Μαραθώνα, Καλαμάτας, Μάνης, Άρτας, Πέτα, Τζουμέρκων, Μακρυνόρους, Αμφίσσης, Καρπενησίου, Δραγαμέστου, Χρυσοβίτσας, Αχυρών, Λουτρακίου, Καρβασαρά  και Βόνιτσας.

-Για την κραταιά και περίτρανη μάχη στον Προφήτη Ηλία στον Αετό του Ξηρομέρου στις 9 Αυγ. 1822, καθώς και για τους Ξηρομερίτες οπλαρχηγούς και καπεταναίους (Βαρνακιώτης, Γρίβας, Δήμο Τσέλιος, Χασάπης, Παλιογιάννης, Κουσουρής, Κατσαρός, Γαλάνης, Γριβογιώργος, Χεινόπωρος κ.λ.π) που συμμετείχαν σ΄ αυτή την μάχη.

-Για την μάχη της Βόνιτσας, τον επιτελικό ρόλο του αρχιστράτηγου Ρίχαρντ  Τζωρτζ και τη συμμετοχή των Ακαρνάνων και Σουλιωτών αξιωματικών σ΄ αυτή τη μάχη όπως των: Γεωργίου Τσόγκα, Γαρδικιώτη Γρίβα, Δήμου Τσέλιου, Στάθη Κατσικογιάννη, Κωνσταντή Βέρρη, Γιαννάκη Στράτου, Κ. Βλαχόπουλου, Γιώτη Βαρνακιώτη, Δημήτρη ή Τσάμη Γριβογιώργου, Κωνσταντή Βαλιανάκη, Νικολάου Τσέλιου ή Δραγαμεστινού, Σπύρου Καρπούζη, Πάνου Γαλάνη και των Σουλιωτοηπειρωτών: Διαμαντή Ζέρβα, Νικολάου Ζέρβα, Γιάννη Κώνστα.

-Για τις Εκατονταρχίες Ξηρομεριτών Οπλαρχηγών καταγόμενων  απ΄ το Δραγαμέστο, την Μπαμπίνη, τη Ζάβιτσα, τον Αετό, την Κατούνα, τον Μαχαλά, την Παπαδάτου, τον Τρύφου, την Κομποτή  κ.λ.π.

-Για τα στρατόπεδα στην Ακαρνανία στα 1828-1832 (Δραγαμέστο, Παλιομάγαζα, Κόλυμπος, Λειβάδι Βάτου, Αετός, Χρυσοβίτσα, Λιγοβίτσι, Βόνιτσα, Μακρυνόρος) και τον στρατηγικό τους ρόλο ως στρατόπεδα στην περιοχή.

-Για τη συμμετοχή των Ξηρομεριτών στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Πελοπόννησο το 1824-1825 όπου δυστυχώς – άθελα ή ηθελημένα – οι περισσότεροι οπλαρχηγοί έβαψαν τα σπαθιά τους με αδελφικό αίμα ( Κερπενή, Καλάβρυτα, Σφακτηρία, Τρίπολη, Ναύπλιο, Μεθώνη, Μάνη, Καλαμάτα , Αργος , Κόρινθος  κ.λπ ).

-Για την Αδελφότητα Φιλοδικαίων στο Μεσολόγγι το 1825 και την Αδελφότητα Ρουμελιωτών στο Ναύπλιο το 1826, αποτελούμενες ως επί το πλείστον από Ξηρομερίτες και Βονιτσάνους  επιφανείς τότε οπλαρχηγούς .

-Για το Σώμα των Ξηρομεριτών στην Α΄ και στην Β΄ πολιορκία του Μεσολογγίου, καθώς επίσης και τη συμμετοχή τους στο Παλαμήδι-Ναύπλιο, αλλά και στην Αράχωβα Βοιωτίας και στην Αττική όπου διέπρεψαν κοντά στον Γεώργιο Καραισκάκη .

-Για τη συμβολή των Ψυχογιών – Γελεκτζήδων στα στρατόπεδα Ακαρνάνων οπλαρχηγών. 

-Για την πολιορκία και παράδοση του Αιτωλικού στους Τούρκους με ατιμωτικούς όρους και τα μοιραία πρόσωπα που συνεργάστηκαν στην παράδοση του Αιτωλικού στον εχθρό ( π.χ  Τάτζης Μαγγίνας, Πάνος Γαλάνης).

-Για την 3η πολιορκία και συνθήκη της παράδοσης του Μεσολογγίου στους Έλληνες (2 Μαΐου 1829), όπου η συνθήκη υπογράφεται για λογαριασμό των Ελλήνων απ΄ τους Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο και τον στρατηγό  Γεώργιο Βαρνακιώτη .

-Για την Πρόνοια και την Κοινωνική μέριμνα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1829  στον Μύτικα Ξηρομέρου  προς  στις χήρες και  στα  ορφανά των Ξηρομεριτών  που χάθηκαν στον πόλεμο του 1821-1829.

-Για τη συμβολή του αρχιστράτηγου των στρατευμάτων στη Δυτική Ελλάδα, Ρίχαρντ Τζωρτζ, του Πληρεξούσιου του Κυβερνήτη, Αυγουστίνου Καποδίστρια, και την απελευθέρωση της Δυτ. Ελλάδος. Πρωτότυπες αποφάσεις προαγωγής του  Τζωρτζ από την  Γ΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων  το 1827 και την παραίτηση αυτού στην Δ΄ Εθνοσυνέλευση το 1828 .


Ο πεντακοσίαρχος Κωνσταντής Βαλιανάκης απ΄ τον Αετό Ξηρομέρου στους καταλόγους του Χιλίαρχου από τη Ζάβιτσα Ξηρομέρου, Δήμου Τσέλιου

-Για τη συμμετοχή των Ξηρομεριτών  στις Εθνοσυνελεύσεις (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, και Ε΄) κατά  τη διάρκεια της Επανάστασης του ΄21, καθώς και στην Συνταγματική Εθνοσυνέλευση  της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 . Τους πρώτους Πληρεξουσίους και τους Ξηρομερίτες  Βουλευτές που συμμετείχαν σε  αυτές.

-Για την εξέγερση των Ακαρνάνων  αξιωματικών κατά του Όθωνα  στις 3 Φεβρουαρίου του 1836. Για τις εκδιώξεις και τις καθαιρέσεις απ΄ τις τάξεις του στρατού  πολλών Ξηρομεριτών αξιωματικών που συμμετείχαν σ ΄ αυτήν , καθώς και για την αποκατάσταση τους μετά  την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 .

-Για τις Επιτροπές Στρατιωτικών Εκδουλεύσεων του 1833,1845 και 1865 που απένειμαν βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση σε αδικημένους αγωνιστές και σχετικές αποφάσεις  αυτών με πρωτότυπες υπογραφές και σφραγίδες.

-Για το πολεμικό Κριτήριο και πολεμικό Συμβούλιο στη Δυτ. Ελλάδα με πρόεδρο αυτού τον  στρατηγό Γεώργιο Νικολού Βαρνακιώτη και μέλη του, επιφανείς τότε αξιωματικοί της βασιλικής Φάλαγγας.

-Τα βασιλικά διατάγματα και αποφάσεις χορήγησης βαθμών, προαγωγών, άδειες εκποιήσεων  προικοδοτικών γραμματίων και εθνικών γαιών στους απόμαχους Ακαρνάνες αξιωματικούς.

-Για άγνωστους μέχρι τώρα Ακαρνάνες  λόγιους, μοναχούς, πολιτικούς, στρατιώτες, αξιωματικούς  και στρατιωτικούς που συμμετείχαν στον αγώνα της εθνικής Παλιγγενεσίας.

-Θα διαβάσετε  και  θα  δείτε για  τους 580 και  πλέον Λησμονημένους Μαχητές  απ΄ ολόκληρο τον Δήμο Εχίνου  δηλαδή των 18 χωριών του, που προαναφέρουμε, με πλήρεις  βιογραφίες των  αγωνιστών  και   των  μαχητών  καθώς  και πρωτότυπα  έγγραφα με πιστοποιητικά στρατιωτικών εκδουλεύσεων  αυτών, όπως  σφραγίδες  και υπογραφές  οπλαρχηγών  εκείνης της εποχής (1821-1865) .


   Και  τέλος, ο αναγνώστης θα  πληροφορηθεί  μέσα από αδιάσειστα  στοιχεία: Για τις πλούσιες σε δράση  και προσφορά των διασημότερων, τότε,  οικογενειών που αγωνίστηκαν στους αγώνες της εθνικής Παλιγγενεσίας  όπως  π.χ  οι  οικογένειες: 

από Κατούνα οι: ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ,  ΖΕΛΛΟΣ, ΚΑΣΟΥΡΑΣ, ΚΟΥΤΙΒΗΣ, ΜΑΓΑΖΗΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ, ΝΑΚΟΣ, ΠΕΤΙΜΕΖΗΣ, ΣΑΜΑΝΤΑΣ, ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ, ΤΖΙΤΖΩΝΗΣ, ΤΖΙΤΖΟΣ, ΣΤΟΥΠΑΣ κ.λ.π 
από Βούστρι οι: ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΑΜΟΛΑΣ, ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ, ΜΠΑΚΑΔΗΜΑΣ, ΝΙΚΟΥ, ΤΖΑΤΖΟΜΗΤΣΟΣ, ΤΣΟΥΝΗΣ  κ.λ.π
από Αχυρά οι: ΑΧΥΡΙΑΤΗΣ, ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ, ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ, ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ, ΤΡΑΥΛΟΣ κ.λπ 
από Τρύφου οι: ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ΚΑΡΑΛΗΣ, ΛΑΧΗΣΤΡΟΣ, ΜΠΑΡΔΗΣ, ΜΠΕΙΡΟΣ, ΝΙΚΑΚΗΣ, ΣΚΑΡΜΗΤΣΟΣ, ΣΟΥΛΙΟΤΗΣ κ.λ.π
από Κομποτή οι: ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΗΣ, ΛΙΒΑΣ, ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟΣ κλπ 
από Αετό ΒΑΛΙΑΝΑΚΗΣ, ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ, ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΜΑΝΙΑΒΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΑΠΑΣ κ.λ.π
από Κωνωπίνα οι: ΓΡΙΒΟΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΙΑΜΗΣ,  ΛΟΥΤΖΗΣ, ΜΟΥΡΚΑΣ, ΜΠΕΚΙΡΑΚΗΣ, ΜΠΟΥΡΓΑΝΗΣ, ΡΑΠΟΣ κ.λ.π
από Παπαδάτου οι: ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ, ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΦΛΩΡΟΣ, ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ κ.λ.π 
από Μαχαλά οι: ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΛΑΝΗΣ, ΚΙΤΖΑΛΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΝΑΣ, ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΗΣ κ.λ.π
από Μπαμπίνη οι: ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ, ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΤΟΝΤΟΣ, ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ κ.λ.π
       δηλαδή, ονόματα εγνωσμένων οικογενειών που  συμμετείχαν ενεργά στα τεκταινόμενα του αγώνα στα 1821 -29, αλλά και μετέπειτα και, όπως πάντα και για πάντα, μέσα από αδιάσειστα έγγραφα  που είναι εμπλουτισμένα  με  πρωτότυπα  και ανέκδοτα ιστορικά ντοκουμέντα του 1821 (στρατολογικοί κατάλογοι, αποφάσεις, προαγωγές αξιωματικών, διώξεις, εξορίες, μισθολογικές καταστάσεις, σφραγίδες, πιστοποιητικά στρατιωτικών εκδουλεύσεων κ.λ.π) . 

         Το βιβλίο αυτό των 720 σελίδων, που εκδίδεται από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), είναι αποκλειστικά επίμονη, επίπονη και από πολλά χρόνια ιστορική  έρευνα  στα Γενικά Αρχεία  του  Κράτους (Γ.Α.Κ ) και άλλες κρατικές αρχειακές πηγές, του Νικόλαου Θεοδ. Μήτση.
     Πρόκειται για το 8ο σε  σειρά ιστορικό βιβλίο που έχει γράψει και κυκλοφορήσει ο εξ Αρχοντοχωρίου (Ζάβιτσα) Ξηρομέρου συμπατριώτης μας Νίκος Θεοδ. Μήτσης. 
        Το βιβλίο αυτό είναι αποκλειστική εκμετάλλευση της Ο.Π.ΣΥ.Ξ  και διατίθεται απ΄ αυτήν και μόνον απ΄ αυτήν, καθότι όλα τα απ΄ τον νόμο απορρέοντα δικαιώματά του ο συγγραφέας τα  έχει  εκχωρήσει  στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών  Συλλόγων  Ξηρομέρου  (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)  προς ευόδωση των σκοπών της την οποία  και  επί σειρά ετών (20 χρόνια)  την έχει υπηρετήσει σε όλα της τα αξιώματα.

H  παρουσίαση του βιβλίου που φέρει τον τίτλο : 
Νίκος Θεοδ. Μήτσης
ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ
ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821

απ΄τους οικισμούς και τα χωριά του Ξηρομέρου:
Κατούνα, Λουτράκι, Αχυρά, Βούστρι, Μπόϊκον, Τρύφου, Αλεβρά, Στεβενά, Κομποτή, Παλιόκαστρο, Αετός, Κωνωπίνα, Καλλίτσα, Άνινος, Παπαδάτου, Μαχαλά, Γαρδί και Μπαμπίνη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:32 pm


Συνάντηση του Κώστα Καραγκούνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, συναντήθηκε το Σάββατο 13/01/2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.  Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα στο Αγρίνιο και ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μπλέτσα Στυλιανό για θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής του Νομού, μεγάλο μέρος των οποίων επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των περασμένων μηνών.

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της κάθετης σύνδεση του Αγρινίου, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, αναγκάζοντας τους πολίτες να χρησιμοποήσουν την έξοδο του Αγγελοκάστρου ή της Ρίγανης. Σημειώθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου Αγρινίου- Καρπενησίου, όπως και της Παραιονίας Οδού, που θα διευκολύνουν καθοριστικά τις μετακινήσεις εντός και εκτός Νομού και θα βοηθήσουν καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, όσον αφορά το λιμάνι του Αστακού επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης του με την Ιονία Οδό.  Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ τόνισαν ότι το λιμάνι του Αστακού βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “agroport», δηλαδή σε ένα λιμάνι προώθησης αγροτικών προιόντων δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά αναπτύσσοντας και την τοπική αγροτική παραγωγή.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μοιράστηκε την ανησυχία του για την κακή κατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί.  Άλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις εικόνες ντροπής των περασμένων μηνών.
Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και η μεταλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Τριχωνίδα.  Θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για όλους τους Έλληνες και προορισμός τουριστικός.  Στην πραγματικότητα αν δεν προχωρήσει η Παρατριχώνιος οδός, η Τριχωνίδα θα παραμείνει περιθωριοποιημένη και προσβάσιμη στους λίγους.
Μεγάλη συζήτηση έγινε γύρω από θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και το εξοντωτικό σύστημα εισφορών που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες και στους μηχανικούς.  Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη για ενιαία αντιμετώπιση των δημοσίων και ιδιωτικών έργων σε θέματα προδιαγραφών κτλ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:27 pm


Πολύ γέλιο: Ο Αρκάς σατιρίζει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Άπαιχτος ο Αρκάς ! Αξεπέραστος !
Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 12:40 pm


Δήμος Αγρινίου:«Σε πολύ καλή κατάσταση ο ΧΥΤΑ – Λύσαμε τα προβλήματα του παρελθόντος»


Ο Δήμος Αγρινίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τον ΧΥΤΑ, το οποίο έχει ως εξής:
«Σε αποκατάσταση των δυσλειτουργιών  και των προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί σε ελέγχους στον ΧΥΤΑ προχώρησε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Δ/νσης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής  Ενότητας.Όπως προκύπτει από το πόρισμα της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού  της ΠΔΕ λειτουργεί πλέον σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Από την αυτοψία προέκυψε ενδεικτικά ότι: «έχει επέλθει συμμόρφωση αναφορικά με τα διαπιστωθέντα κατά τις προηγούμενες αυτοψίες και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα ο ΧΥΤΑ λειτουργεί επαρκώς ως προς τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Στούπας ανέφερε σχετικά: «Από το Νοέμβριο του 2014, όταν αναλάβαμε  την διαχείριση του Φορέα, στόχος μας  ήταν η εξυγίανση και η αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Ένα από τα πολλά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστούμε  αφορούσε στην αντιμετώπιση του προστίμου για μη συμμόρφωση σε περιβαλλοντικούς όρους και κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ. Με συνετή διοίκηση και ορθολογική διαχείριση καταφέραμε να αντιστρέψουμε το, εις βάρος μας,  κλίμα και να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Η δικαίωση των προσπαθειών μας ήρθε με το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ αφού προτεραιότητα μας παραμένει  η ελαχιστοποίηση  των κινδύνων που αφορούν την δημόσια υγεία σε ένα έργο που δέχεται καθημερινά απορρίμματα από τρεις διαφορετικούς δήμους».
Σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε στις 01-08-2013  καθώς και επαναληπτικό στις 25-06-2014 & 30-06-2014 ο ΧΥΤΑ αντιμετώπιζε σωρεία προβλημάτων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αφού προχώρησε στην αποκατάσταση των προβλημάτων ζήτησε εκ  νέου σύσταση  κλιμακίου της (Κ.ΕΠ.ΠΠΕ) για αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ η οποία διαπίστωσε ότι:«έχει αποκατασταθεί το Κύτταρο Κ1 και έχει εγκατασταθεί μηχανισμός άρδευσης και τα στραγγίσματα επιστρέφουν στο σώμα του ΧΥΤΑ. Η περιμετρική ζώνη είναι καθαρή και δεν υπάρχουν διαρροές προς το παρακείμενο ρέμα. Έχει γίνει αντικατάσταση μεμβρανών και πραγματοποιείται επεξεργασία της λυματολάσπης καθώς και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η εγκατάσταση βιοαερίου και το σύστημα συλλογής λειτουργούν κανονικά. Το Κύτταρο Κ2 βρίσκεται σε αποκατάσταση και η εναπόθεση πραγματοποιείται στο Κύτταρο Κ3 και εκτελείται η σχετική επιχωμάτωση… Ο  ΧΥΤΑ λειτουργεί επαρκώς ως προς τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις».

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 11:33 am


Κάλεσμα από το «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Δικαστήρια του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» καλεί την Τετάρτη 17/1/2018 και ώρα 3.00 μ.μ. στα Δικαστήρια Αγρινίου – Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, όλους τους φορείς, κινήματα, σωματεία, φοιτητές, αγρότες και γενικά όλους τους πολίτες, στην αποτροπή προγραμματισμένων πλειστηριασμών (3) στο Αγρίνιο, (1) Αμφιλοχία, (1) Βόνιτσα περιουσίας συμπολιτών.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα αρχίσουν από 21 Φεβρουαρίου.
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Δήμους που θα αρχίσουν από 1η Μαΐου.
  • Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.
Εφιστούμε την προσοχή:
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των Συμβολαιογράφων, όσο συνεχίζουν την αποχή από κάθε είδους πλειστηριασμό, αλλά και από την πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα σταθούμε απέναντί τους, γιατί πλέον θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα ταχθούν ή με τον λαό ή με τις τράπεζες – Funds.
  • Όσοι προτίθενται να αποκτήσουν ακίνητο από πλειστηριασμό (σπίτι, μαγαζί, χωράφι) να το σκεφτούν καλά πριν κάνουν αυτή την κίνηση.
Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Με 263 πλειστηριασμούς (13 ηλεκτρονικοί) ακινήτων (εκ των οποίων οι 127 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες, οι 130 σε οικόπεδα και αγρούς και οι 141 σε επαγγελματικούς χώρους), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 18 πλειστηριασμοί (εκτός των ηλεκτρονικών) ακινήτων στην Αθήνα, 57 (εκτός των ηλεκτρονικών) στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής, 30 στην Θεσσαλονίκη και 2 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 144 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Έβρου, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων).
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
* 30 πλειστηριασμοί ακινήτων με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 €
* 55 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 50.000 έως 100.000 €
* 51 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 100.000 έως 200.000 €
* 32 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 200.000 έως 300.000 €
* 41 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 300.000 έως 500.000 €
* 54 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 500.000 €
Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας ανά πλειστηριασμό έως 300.000 € επισπεύδονται οι 168 απ’ τους 263 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 63,9% τουλάχιστον.
ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Ή ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισπεύδοντες, οι 226 (85,9%) είναι τράπεζες/funds, οι 26 (9,9%) είναι ιδιώτες και οι 11 (4,2%) είναι εταιρίες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 11:31 am


Μεσολόγγι: Κοσμοσυρροή στην κοπή πίτας, της παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


            Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εκδήλωση – κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Marina Sunset στη μαρίνα Μεσολογγίου. 
    Η συμμετοχή 200 και πλέον ατόμων στην ανωτέρω εκδήλωση προσδίδει νέα δυναμική στο αυτοδιοικητικό μας σχήμα και επιπρόσθετα μας επιφορτίζει με αυξημένες ευθύνες απέναντι στην τοπική κοινωνία......

       Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Π. Παπαδόπουλος, δίνοντας το στίγμα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 και εν όψει του προγραμματισμένου τον επόμενο μήνα Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε σε πέντε (5) κρίσιμα ζητήματα: την αυτονόμηση του ΤΕΙ, την αποσύνδεση – αυτονόμηση του Νοσοκομείου, την οδική σύνδεση Πλατυγιάλι – Ιόνια Οδός και των συνδετήριων οδών με το Μεσολόγγι, το θαλάσσιο μέτωπο και την μαρίνα Μεσολογγίου καθώς και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Καλλικρατικού Δήμου.
       Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ηλία κ. Μιχάλης Μπάλας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δ.Κ. Μεσολογγίου κκ Ανδρέας Σπανός και Σπύρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλης Μπαρμπετάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σπύρος Πλάγκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καλαντζής, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Σπύρος Σταματάτος, ο Τελώνης Μεσολογγίου κ. Νότης Γεωργούσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Μεσολογγίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Άρης Τριβλής, κοινωνικοί φορείς και επιχειρηματίες της πόλης, καθώς και το σύνολο σχεδόν της Γραμματείας και των στελεχών της αυτοδιοικητικής μας κίνησης.
         Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους επαγγελματίες του Δήμου για τις σημαντικές προσφορές που διέθεσαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και τη διεύθυνση της επιχείρησης Marina Sunset (κ. Δημήτρη Βασιλείου) για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης. Υποσχόμαστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη καλύτεροι, καθότι ο χώρος αποδείχθηκε αρκετά μικρός για την “υποδοχή” που μας επιφύλαξαν οι συνδημότες μας και για τον λόγο αυτό τους εκφράζουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 11:21 am


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Ο 40ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, στο μεζεδοπωλείο ¨Το μυστικό" στον Υμηττό!

         Συνεχίζοντας την παράδοση και την ιστορία του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, Σαράντα χρόνια τώρα, θα πάμε και φέτος στο χορό, όπως κάθε χρόνο. 
        Οι Εμπεσιώτες της Αθήνας και πολλοί φίλοι μας θ΄ ανταμωθούμε στο μεζεδοπωλείο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ" Αμισσού και Ανδρ. Λεντάκη στον Υμηττό, το Σάββατο 3 του Φλεβάρη 2018, στις 9:30 το βράδυμε ζωντανή μουσική.........


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 11:07 am


Κόβει την πίτα του ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» στο ΑΙΤΩΛΙΚΟ

           To Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης, στο Αιτωλικό.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:45 am


Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

              Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί, στην Βιβλιοθήκη στο "Βυρώνειο" κτίριο, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:14 am


Το γεφύρι της Άρτας θωρακίστηκε…

 Μετά από αρκετές ημέρες σκληρής, επίπονης και λεπτομερούς εργασίας, ολοκληρώθηκε η παρέμβαση που έγινε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας.
Το έργο εκτελέστηκε από την Περιφέρεια με σκοπό την θωράκιση των θεμελίων του γεφυριού, όπου είχαν διαπιστωθεί προβλήματα μετά τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή το 2015.
Το διάστημα των εργασιών, η ΔΕΗ έκλεισε το φράγμα στο Πουρνάρι και ο Άραχθος στέγνωσε.

 Έτσι τα συνεργεία έπιασαν δουλειά και μεταξύ των άλλων, τοποθέτησαν λιθόστρωτα συρματοκιβώτια στην κοίτη του ποταμού και σε μήκος τριών μέτρων ανάντη και πενήντα κατάντη των βάθρων της γέφυρας και σε πλάτος εκατό μέτρων περίπου.
Το απόγευμα της Παρασκευής, οι σύγχρονοι μάστορες και μαθητάδες, ολοκλήρωσαν την παρέμβαση και ο Άραχθος επέστρεψε στην κανονική του ροή.
EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:01 am


Μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση στην υπόθεση αρπαγής τσάντας στο Αγρίνιο

Διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση της σύλληψης μιας 42χρονης  και μιας 27χρονης γυναίκας , στην οποία προχώρησαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι αστυνομικοί στο Αγρίνιο. Οι δυο γυναίκες  λίγο νωρίτερα φέρεται πως είχαν αφαιρέσει τσάντα 72χρονης και είχαν τραπεί σε φυγή, σύμφωνα με την καταγγελία της ηλικιωμένης. Η αρπαγή της τσάντας έγινε σε  σημείο έξω από το σπίτι του θύματος που την είχε αφήσει για λίγο  και η παθούσα κατήγγειλε τις δυο γυναίκες , που περνούσαν από την περιοχή και μοίραζαν φυλλάδια.

 Η 72χρονη φαίνεται να υποψιάστηκε τις δυο γυναίκες , χωρίς όμως να τις δει να κλέβουν την τσάντα, με αποτέλεσμα αυτές να συλληφθούν και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.  Όμως και οι ίδιες , που αρνούνται τις κατηγορίες, προχώρησαν σε μήνυση σε βάρος της ηλικιωμένης για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως στενός συγγενής της παθούσας ζητά την απόσυρση των μηνύσεων, αφού όπως φαίνεται η  όλη υπόθεση περιπλέχθηκε εξαιτίας “παρεξήγησης”.
Η τσάντα που περιείχε φάρμακα, βιβλιάριο υγείας κλπ δεν έχει βρεθεί.
http://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:59 am


Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του Συλλόγου Γυναικών Αστακού- Σάββατο 20.1.2018

              Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 20/01/2018.
  -Ώρα προσέλευσης 9:00 το βράδυ στο κτήμα "ΙΟΝΙΟ" του Βαγγέλη Χολή.
    -Τιμή πρόσκλησης 15 € με πλήρες μενού, κρασί και αναψυκτικά ελεύθερα.
   -Θα υπάρχει ζωντανή μουσική με το συγκρότημα Συνεπιβάτες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6943148580 του Βαγγέλη Χολή.
Το Δ.Σ.


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:58 am


Δυτική Ελλάδα: Πληρώνουν τους δικηγόρους με καυσόξυλα και… κοκόρια!

Συνεχίζεται το… φέσι (πάει «σύννεφο») σε βάρος δικηγόρων της Πάτρας. Η κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από οφειλές που τους αφήνουν οι πελάτες τους. Προ ημερών πελάτης έδωσε «απλόχερα» εντολή στον δικηγόρο του προκειμένου να προχωρήσει τη δικαστική υπόθεση καταθέτοντας αγωγή εναντίον του αντίδικου.
Ο δικηγόρος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κατέθεσε την αγωγή πληρώνοντας τα έξοδα από την τσέπη του και στη συνέχεια ζήτησε από τον πελάτη του τα χρήματα. Και τότε ο πελάτης δήλωσε έκπληκτος από το ύψος του χρηματικού ποσού που έπρεπε να καταβάλει. Και σαν να μην έφθανε αυτό, άρχισε να κατηγορεί τον δικηγόρο του λέγοντάς του ότι αφού κόστιζε τόσο πολύ η αγωγή, δεν έπρεπε να την καταθέσει έστω κι αν εκείνος του είχε δώσει τη σχετική εντολή. Η κατάληξη ήταν ο πελάτης να αποχωρήσει εκνευρισμένος από το γραφείο του δικηγόρου, χωρίς να του δώσει …δεκάρα τσακιστή και λέγοντάς του ταυτόχρονα να… ακυρώσει την αγωγή. Κάποιοι δε πληρώνουν και σε είδος! Δικηγόρος της Πάτρας πληρώθηκε από πελάτη του… με καυσόξυλα και κάποια «κοκόρια»!
dete.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:57 am


Ιόνια Οδός: Ολική διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη στην περιοχή του Αντιρρίου μεταξύ 00:00 και 02:00

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αντιρρίου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης γέφυρας σήμανσης.
Ειδικότερα, από τις 00:00 έως τις 02:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας από το σημείο ένωσης με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» έως τον Ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ Αντιρρίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου αμέσως μετά τη διέλευσή τους από τη Γέφυρα σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου.
Ακολούθως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου μέσω του κλάδου εξόδου του Α/Κ Αντιρρίου και μέσω του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, καθώς και σημαιοφόρων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αντιρρίου συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τη Γέφυρα.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

 http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:55 am


549.545 επιβάτες εξωτερικού στο Άκτιο!

Στην επίσημη σελίδα της Fraport δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία και για τον μήνα Δεκέμβριο αποδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το αεροδρόμιο του Ακτίου στην τουριστική κίνηση της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Παρότι η σεζόν για το αεροδρόμιο “κλείνει” ουσιαστικά το Νοέμβριο υπήρξαν 16 επιβάτες διεθνών πτήσεων και για το μήνα Δεκέμβριο.
Σε ότι αφορά τις αφίξεις εσωτερικού αυτές τόσο για τον μήνα Δεκέμβριο όσο και για ολόκληρο τον χρόνο παρουσίασαν πτώση σε σχέση με το 2016.
Συγκεκριμένα τον φετινό Δεκέμβριο κινήθηκαν 332 επιβάτες (αντί 438 του 2016) μια μείωση της τάξης του 24,2 %.
Σε επίπεδο δωδεκαμήνου οι επιβάτες εσωτερικού το 2017 ήταν 19.704 αντί 21.598 του 2016 (μείωση της τάξης του 10.3%).
Σε ότι αφορά τις διεθνείς πτήσεις αυτές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 19,3% με 549.545 επιβάτες το 2017 αντί 460.716 χιλιάδων το 2016.
Συνολικά οι επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού το 2017 ανήλθαν σε 569.249 έναντι 482.674 το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2016.
epiruspost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:54 am


Ξεκινούν τα μπλόκα οι αγρότες

Θα στήσουν μπλόκο, στις 22 του μηνός, στον Ε65, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, αποφάσισαν σήμερα το βράδυ οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Πιο νωρίς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και "βγήκαν" ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα, συνέχισε, είναι μεγάλα και οξυμμένα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει αλλά τα οξύνει ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας, πως το εισόδημα του αγρότη συνεχώς μειώνεται, ενώ οι φόροι αυξάνονται. Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τοποθετήθηκαν για τη μορφή και την ημερομηνία που θα έχει η κινητοποίηση, ενώ τόσο ο κ. Μπούτας, όσο και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι ο αγώνας είναι συνεχής και δεν σταματά με ένα μπλόκο.
https://www.dikaiologitika.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:30 am


Κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής για το 2017 ο Πετρούνιας

Ο Ελληνας «άρχοντας των κρίκων» επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μια κι έτσι πήγαν στην Ελλάδα τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, μετά τη σχετική ψηφοφορία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου.
Τον ελληνικό θρίαμβο ολοκλήρωσε η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, κερδίζοντας πανηγυρικά το έπαθλο στην κατηγορία της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (“Team of the Year”), με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%.
Η ψηφοφορία του κοινού διεξήχθη μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη, εκεί όπου παρών θα είναι και ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως αντιπρόεδρος της UEG.
Συγχαρητήρια Παυλόπουλου
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, δέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά τον θρίαμβο του «άρχοντα των κρίκων» στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων της χρονιάς που έφυγε.
Ο ΠτΔ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, εκφράζοντας του τα θερμά συγχαρητήρια για την επικράτηση του σε δύο κατηγορίες, αυτές του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή και της Κορυφαίας Εμφάνισης για το 2017.

https://www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:28 am


Έτσι γλιτώνει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς της Εφορίας

Η πρώτη επιλογή είναι το πάγωμα, υπό προϋποθέσεις, της διαδικασίας έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού για την κύρια και μοναδική κατοικία του οφειλέτη και η δεύτερη είναι η επιλογή της προσφυγής στη δικαιοσύνη με βάση όσα προβλέπει ο νόμος Κατσέλη. Και στις παραπάνω επιλογές, βέβαια, δεν περιλαμβάνεται αυτή της ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή της ρύθμισης με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά μόνο για τους επιτηδευματίες.

Σε εγκύκλιο του 2010 προβλέπεται ότι ο προϊστάμενος της εφορίας δεν είναι υποχρεωμένος να βγάλει στο σφυρί ακίνητο οφειλέτη, υπό προϋποθέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με κοινωνικούς λόγους (εγκύκλιος 1055/2010). Δεν εκδίδεται πρόγραμμα πλειστηριασμού από τον έφορο εφόσον υποβληθεί αίτηση από τον οφειλέτη και αποδεδειγμένα, η κατοικία που πρόκειται να εκπλειστηριαστεί είναι η κύρια και μοναδική κατοικία του οφειλέτη, η επιφάνεια της οποίας καλύπτει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του και η αντικειμενική της αξία δεν απέχει σημαντικά από τα όρια για την απαλλαγή της απόκτησης κύριας κατοικίας από τον Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.
Έτσι η εφορία δεν βγάζει στο σφυρί την κύρια και μοναδική κατοικία του οφειλέτη που είναι έως 70 τετραγωνικά για άγαμο ή έγγαμο, προσαυξανόμενη κατά 20 τετραγωνικά για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά και κατά 25 τετραγωνικά για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα. Για παράδειγμα. για έναν έγγαμο με τρία παιδιά το όριο προστασίας είναι τα 135 τετραγωνικά. Θα πρέπει, προκειμένου να μην γίνει πλειστηριασμός, η αξία της κατοικίας να μην ξεπερνά κατά πολύ για τον άγαμο τα 200.000 ευρώ, για τον έγγαμο 250.000 ευρώ, όριο το οποίο προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα. Έτσι για μια τετραμελή οικογένεια προστατεύεται η κατοικία αντικειμενικής αξίας έως και λίγο παραπάνω από 300.000 ευρώ.
Για να πειστεί ο έφορος να εξαιρέσει από το πρόγραμμα πλειστηριασμού ένα ακίνητο, θα πρέπει ο οφειλέτης να υποβάλει σχετική αίτηση. Ο έφορος από την πλευρά του θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται ο πλειστηριασμός.
Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι οφειλέτες στη διάθεσή τους προκειμένου να γλιτώσουν την κατοικία στην οποία διαμένουν, είναι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με επίκληση του νόμου Κατσέλη που προστατεύει την κύρια κατοικία των υπερχρεωμένων. Τυπικά, η εφορία μπορεί να κατασχέσει ένα ακίνητο όταν ο ιδιοκτήτης της έχει οφειλή προς την εφορία άνω των 500 ευρώ.
 https://www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:27 am


ΕΛΤΑ Courier: Απόφαση για 100 μόνιμες προσλήψεις (ειδικότητες)

Σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού (100 ατόμων) προχωρούν τα ΕΛΤΑ Courier. Οι προσλήψεις θα είναι αορίστου χρόνου και θα γίνουν μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες και τα προσόντα που θα προβλέπει η προκήρυξη για την ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ περιλαμβάνονται στην παρακάτω απόφαση:

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:24 am


Τσελέντης: Από το ρήγμα της Ν. Μάκρης ο σεισμός – Θέλει παρακολούθηση

Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισε ότι πρόκειται για σεισμό 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε πολύ αισθητός γιατί είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος με επίκεντρο κοντά στη Νέα Μάκρη.
Αποτελεί συνέχεια των σεισμικών δονήσεων που είχαμε στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως επεσήμανε δεν θα πρέπει να περιμένουμε πιο μεγάλα γεγονότα αλλά το φαινόμενο θέλει παρακολούθηση.
Τέλος υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η ακολουθία με μικρούς σεισμούς για τους οποίους δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία.
 http://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:23 am


Τι αλλάζει στα γυαλιά που δικαιούστε από τον ΕΟΠΥΥ (διαδικασία)

Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανήρτησε σήμερα πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών.

Εως σήμερα, ο ασφαλισμένος κατέβαλε ο ίδιος την δαπάνη για γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια.
Με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία για τον ασφαλισμένο απλοποιείται, και εκσυγχρονίζεται η διοικητική διαδικασία με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού. Ειδικότερα, επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι οποίοι πλέον δεν θα προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών και παράλληλα, αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με την εξάλειψη των φαινομένων συνωστισμού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή αιτημάτων αποζημίωσης.
Επίσης, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από την κατάθεση αιτημάτων αποζημίωσης από ασφαλισμένους. «Απελευθερώνεται» προσωπικό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού που μέχρι σήμερα ασχολείται με την πρωτοκόλληση των αιτημάτων, αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, παρελήφθησαν περίπου 29.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα για την κατηγορία των οπτικών. Πρόσθεσαν δε, ότι με δεδομένο ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις της Αττικής δεν έχουν ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό, σήμερα η διαχείριση των αιτημάτων είναι εξαιρετικά δυσχερής, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περισσότερα από 95.000 αιτήματα μόνο για οπτικά είδη.
Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.
Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).
Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.
 http://www.aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:22 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr