Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διακοπές ύδρευσης στον Δήμο Ξηρομέρου, δημοτών που χρωστάνε λογαριασμούς.


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του ανακοίνωση, καλούσε τους δημότες που χρωστάνε τα τέλη ύδρευσης να προχωρήσουν σε εξόφληση τους (δείτε εδώ), ειδάλλως θα προχωρήσει σε σφράγιση παροχών........


Πληροφορηθήκαμε ότι Δευτέρα και Τρίτη, δημιουργήθηκε αρκετά μεγάλη αναστάτωση στον Μύτικα και αιτία ήταν ότι συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου προχωρούσε σε διακοπές παροχών νερού συνδημοτών μας.
Εμείς έχοντας λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη και έχοντας μπροστά μας τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου θα πούμε τα εξής:

·                     Ο Δήμος ορθά πρέπει να μεριμνά ώστε όλοι οι δημότες να πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης και αυτή η μέριμνα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής και όχι περιοδική και να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει και γενικά όποτε το θυμόμαστε. Δεν νοείται και είναι μέγιστη αδικία, κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι και μία από τις προβλεπόμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η διακοπή του νερού.

·                     Οι ενέργειες του Δήμου πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον κανονισμό ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις σε πρόσωπα, χωρίς εξαιρέσεις σε χωριά και με εφαρμογή της αρχής της δημοσιότητας (χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων). Οι ενέργειες να είναι κλιμακούμενες και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των δημοτών.

Με αυτά λοιπόν κατά νου εκφράζουμε τις παρακάτω σκέψεις - ερωτήματα:

1. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που ο υδρολήπτης καθυστερεί την εξόφληση δυο τουλάχιστον λογαριασμών ή λογαριασμό ποσού άνω των 200 €, τότε του διακόπτεται η παροχή με το σφράγισμα του κρουνού πριν το υδρόμετρο».

Μας καταγγέλθηκε από συνδημότες μας ότι υπήρξε αφαίρεση υδρομέτρων, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης. Άλλωστε τα υδρόμετρα είναι πληρωμένα από τους καταναλωτές αν δεν κάνουμε λάθος. Αληθεύει αυτό;

2. Στο άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης αναφέρει: «Σε περίπτωση που η διακοπή λόγω οφειλών είναι αδύνατη εξ’ αιτίας της αρνητικής και δύστροπης συμπεριφοράς του καταναλωτή, ή τα υδρόμετρα βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και οι δημότες εμποδίζουν την είσοδο των υπαλλήλων, γίνεται από την υπηρεσία εγγράφως προειδοποίηση με προθεσμία 5 ημερών και αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές εντός της προθεσμίας διακόπτεται η παροχή από τον αγωγό και στην εξόφληση των οφειλών υπολογίζεται από την υπηρεσία και το κόστος διακοπής και το κόστος επανασύνδεσης νερού από τον αγωγό».

Για συμπολίτες μας που αντιδρούν, εκφράζουν ενστάσεις ή δυστροπούν την ώρα που το συνεργείο έχει πάει για να διακόψει την παροχή, σύμφωνα με το κανονισμό δικαιούνται και μία τελευταία διορία 5 ημερών, αφού παραλάβουν εγγράφως και την τελευταία προειδοποίηση. Εδόθη αυτή η ύστατη τελευταία 5ήμερη προθεσμία που ο κανονισμός προβλέπει ή πήγαμε κατευθείαν σε διακοπή;

3. Για να έχει αξιοπιστία η όλη διαδικασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της δημοσιότητας. Δηλαδή μία ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου στην ιστοσελίδα του ότι συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου κόβουν παροχές ύδρευσης οφειλετών που χρωστάνε από 1.000 € και πάνω παράδειγμα και κόπηκαν σε κάθε οικισμό αυτός ο αριθμός παροχών. Δηλαδή στον Μύτικα πόσες παροχές κόπηκαν; Στον Αστακό; Στις Φυτείες; Στην Κανδήλα; Στο Αρχοντοχώρι κλπ; Αν κόβεις του νερού κάποιου και του παραδίπλα που είναι ίδια περίπτωση δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Αν κόβεις το νερό κάποιου στον Αστακό που χρωστά και για την ίδια περίπτωση στον Μύτικα και στην Κανδήλα δεν το κόβεις, υπάρχει πρόβλημα. Δημοσιότητα λοιπόν, χωρίς αναφορά προσωπικών δεδομένων.

4. Φρονούμε ότι παράλληλα με την διαδικασία της κοπής νόμιμων παροχών σε δημότες που χρωστάνε, πρέπει να γίνει σφράγιση των παράνομων παροχών νερού που είναι πάρα πολλές και μάλιστα κάποιες είναι κατευθείαν στον κεντρικό αγωγό, για να μην πούμε ότι αυτοί πρέπει να προηγηθούν για λόγους δικαιοσύνης. Εκεί λοιπόν τι κάνει η δημοτική αρχή; Πόσες παράνομες έχει κόψει και που;

Επίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις οφειλές δημοτών της Δ.Ε. Αλυζίας, που ανήκουν στην περίπτωση της υπόθεσης με το έλλειμμα στα τέλη ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, για το οποίο κατηγορείτε και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Ξηρομέρου. Υπάρχουν τέτοιοι μέσα σε αυτούς που φαίνονται να χρωστάνε και κινδυνεύουν με διακοπή του νερού τους;

5. Το θέμα της διακοπής των παροχών ύδρευσης δεν πρέπει να πάρει την μορφή του σώου, της φασαρίας και ενός ιδιότυπου τσαμπουκά, με φωνές και αστυνομίες για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους, να τρομάξουν συνανθρώπους μας και να αναδειχτούν, νομίζοντας με το φτωχό τους το μυαλό ότι έτσι παράγουν έργο.
Επίσης είναι ανεπίτρεπτο οι βρισιές και οι απειλές εκ μέρους εκλεγμένων και δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Το θα δείτε ποιος είμαι εγώ και το ένα και το άλλο, που άφρονα εκστομίζονται από κάποια χείλη και κάτι τέτοια όμορφα που μαθαίνουμε, δεν αρμόζουν, υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία.

Με εφαρμογή κατά γράμμα του κανονισμού ύδρευσης, χωρίς εξαιρέσεις προσώπων και χωριών, με εφαρμογή του κανόνα της δημοσιότητας, με διακριτική συμπεριφορά των συνεργείων διακοπής του Δήμου Ξηρομέρου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κουστωδίες, με τη λογική του σώου και με έσχατο μέτρο την αποστολή των οφειλών στο Δημόσιο Ταμείο, ο Δήμος Ξηρομέρου θα καταστεί αξιόπιστος σε αυτή την διαδικασία και θα καταφέρει να εισπράξει τα τέλη ύδρευσης. Γνώμη μας είναι ότι ούτε Αστυνομία χρειάζεται, ούτε τίποτα. Αποστολή στο Δημόσιο Ταμείο είναι η τελευταία λύση και εκεί ο δημότης θα έχει την επιλογή της ρύθμισης των οφειλών του σχεδόν αναγκαστικά, γιατί εκεί τα πράγματα ζορίζουν πολύ.


Τελειώνουμε αναφέροντας ξανά ότι συμφωνούμε ο Δήμος Ξηρομέρου να κάνει ενέργειες για να έχει εισπραξιμότητα στα τέλη ύδρευσης (και πολύ άργησε), γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα φροντίσουν να καταλάβουν άλλα από αυτά που εμείς εδώ γράφουμε, αλλά αυτό να γίνει με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο, ώστε να πείσουμε και τους δημότες ότι υπάρχει δικαιοσύνη στις ενέργειες μας, ανεξαιρέτως προσώπων και οικισμών και όχι πάλι αυτοσχεδιάζοντας, κάτι για το οποίο ο Δήμος Ξηρομέρου μας έχει συνηθίσει σε πολλά από τα θέματα του.

mytikaspress


Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 1:57 pm


Μάγεψε η παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου ΒΟΝΙΤΣΑΣ: «Φωνάζει ο Κλέφτης» στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου (ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλος)

    

    Το γνωστό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» απέδωσε με μεγάλη επιτυχία η θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Βόνιτσας, στα πλαίσια του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται απο τον Δήμο Αγρινίου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
        Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δ. Ψαθά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, από τη θεατρική ομάδα Γ τάξη του Γυμνασίου Βόνιτσας, χθες Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, το βράδυ, με υπεύθυνους καθηγητές τους: Παλούκη Καλλιρρόη, Ζαχαράκης Κωνσταντίνος και Αραβανής Κωνσταντίνος........


      Η εξαιρετική παράσταση κέρδισε από την αρχή το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, χάρισε άφθονο γέλιο και εντυπωσίασε με την καλλιτεχνική της αρτιότητα.
     Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση ερμήνευσαν με ιδιαίτερη ωριμότητα τους ρόλους τους και κατάφεραν να κάνουν τους θεατές να γελάσουν και να προβληματιστούν, προκαλώντας θερμό χειροκρότημα στο τέλος του έργου.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές τους.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ: 
Ντίνος Φώτης                             Σόλων
Ασπρογέρακας Παναγιώτης   Τιμολέων
Γκέκας Δημήτρης                      Αντώνης 
Νταλταγιάννης Ιορδάνης        Διοικητής
Λουριώτης Αναστάσιος           Αρχιφύλακας
Προδρομίτη Αμαλία                Λία
τσιλιγιάννη Ουρανία               Λέλα
Βρακοζώνη Αθανασία             Τασία
Στράτου Αικατερίνη                Γιατρός 

Υποβολείς:
Κωνσταντατου Δήμητρα

Σκηνικά:
Φούκας Αθανάσιος
Πατσούρας Δημήτριος
Καππές Νικόλαος 
Μπούση Ρεντόν
Καπότης χρήστος
Φρέρης Αχιλλέας
Πεσιλής Σταύρος
Κότση βασιλική
Στραβοκέφαλος Αποστόλης
Ρέππα Μαρία 
Γουρούνα Χαρίκλεια

Κουστούμια μακιγιαζ
τσιλιγιάννη Αικατερίνη
Βέττα Ελένη

Ηχητικά: 
Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος
Δελαπόρτας Χρήστος

Δημοσιογραφική ομάδα:
Τσάρκου Πηνελόπη
Καλογεροπάνου Ευθημία Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 12:59 pm


Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle στο Ιόνιο και στη Λευκάδα πριν τον γάμο τους!

Ένα διάλειμμα από τις προετοιμασίες του γάμου τους θα κάνουν, σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle. Το ζευγάρι, που θα παντρευτεί στις 19 Μαΐου, ετοιμάζει ένα ταξίδι στα νησιά του Ιονίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι δυο τους φαίνεται πως σχεδιάζουν μια μίνι κρουαζιέρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «αν και το πλήρες πρόγραμμα των μελλόνυμφων θα κρατηθεί μυστικό, το ζευγάρι αναμένεται να πετάξει στην Κέρκυρα, τον τόπο γέννησης του παππού του Harry, πρίγκιπα Φίλιππου. Από εκεί αναμένεται να επιβιβαστούν σε yacht για να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο και σε άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα, που είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του πρίγκιπα Κάρολου, πατέρα του Harry».
Το ταξίδι προγραμματίζεται για τις αρχές του Μαΐου, λίγες εβδομάδες πριν από τον πολυαναμενόμενο γάμο.
aromalefkadas.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 11:12 am


Σοβαρός τραυματισμός 16χρονης σε τροχαίο στα Τριαντέικα!

Σε Νοσοκομείο της Πάτρας μεταφέρθηκε μία 16χρονη καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική της στήλη, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ στα Τριαντέικα, πλησίον του πρώην Δημαρχείου Νεάπολης.

Η 16χρονη με την 15χρονη αδερφή της, επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος με συνοδηγό έναν ακόμη 21χρονο, όλοι τους κάτοικοι της περιοχής. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη αριστερά εκτός του δρόμου αφού πρώτα ξήλωσε δύο στύλους φωτισμού!
Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Αρχικά η 16χρονη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.
 http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 11:11 am


Το «Δικαίωμα στη ζωή» καταγγέλλει τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό περιουσίας Αγρινιώτη από συμβολαιογράφο της Αθήνας

To Κίνημα Πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή» συνέταξε και έδωσε στην δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου: 
«Την Τετάρτη 21/3/2018 και από ώρα 14.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ. πραγματοποιείται ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός περιουσίας Αγρινιώτη συμπολίτη μας, ο οποίος μεταφέρεται στην Αθήνα και θα διεξαχθεί από την μεγαλοσυμβολαιογράφο Αθηνών (ομάδας Ρούσκα) Σγούρα Βαρβάρα, στην οδό Καποδιστρίου αρ. 18, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Eurobank.

Μετά το τέλος της αποχής του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Πατρών – Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ιονίων Νήσων), αρχίζουν ελεύθερα, οι αιτήσεις πιστοποιήσεων συμβολαιογράφων για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Αθηνών.
Επίσης έχουμε μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που μεταφέρονται από την επαρχία στην Αθήνα.
Πλέον στεκόμαστε απέναντι στους συμβολαιογράφους – κοράκια που αποφάσισαν να πάνε με το μέρος των Τραπεζών – Funds και στην λεηλασία εκποίησης της λαϊκής περιουσίας.
Ο αγώνας του Κινήματος δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται αλλά συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά και μαζικά να αντιστέκεται, να μάχεται έναντι των ορέξεων των Τραπεζών, Ε.Ε., Funds-κορακιών, για την απόκτηση της λαϊκής περιουσίας».

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 11:00 am


Σε περισσότερα από 200 παιδιά είχε ασελγήσει ο 63χρονος παιδεραστής

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 63χρονος παιδεραστής μετά από την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 63χρονου, ο οποίος ασελγούσε σε μικρά αγόρια στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης έχει ασελγήσει σε περισσότερα από 200 παιδιά, σε χρονικό διάστημα 20 ετών.
Μάλιστα, φέρεται να ομολόγησε ότι κακοποιούσε τα παιδιά δίπλα από το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν κατάκοιτη η γυναίκα του.
Ο ίδιος φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα μου κοιμόταν, δεν ξυπνούσε εύκολα. Έφερνα τα παιδιά και πηγαίναμε στο δωμάτιο μου. Κάναμε ησυχία, δεν την ενοχλούσαμε».
Χθες το πρωί οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:58 am


Έκθεση-καταπέλτης της ΕΕ για τρεις ελληνικούς αυτοκινητόδρομους

Έκθεση-καταπέλτη για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τριών αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία εξέδωσε ο λογιστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο εκτιμά πως οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65, της Ολυμπίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Μορέας, ενώ παράλληλα αφήνουν αιχμές για κακό σχεδιασμό των έργων που οδήγησε σε υπερτίμηση της των προοπτικών κερδοφορίας τους.
Κύριες αιτίες πίσω από την «τρύπα» ήταν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, που κυμαίνονται ανάμεσα σε 37 και 52 μήνες, και η αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους ανάδοχους ιδιώτες – η οποία κρίθηκε αναγκαία από το κράτος διότι η κρίση έφερε κατάρρευση της κίνησης και των εσόδων από τα διόδια.
Ως συνέπεια αυτών των προβλημάτων, η συνολική δαπάνη ανά χιλιόμετρο για τις τρεις ΣΔΙΤ αυξήθηκε κατά 36%, ενώ δύο από τα έργα κάλυψαν μικρότερες αποστάσεις από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί. Επιπλέον, η συγχρηματοδότηση που δόθηκε από τα ευρωπαϊκά ταμεία σχεδόν διπλασιάστηκε.
Το εύρος των έργων για την εθνική οδό Ε-65 μειώθηκε κατά 55%, όμως το κόστος ανά χιλιόμετρο αυξήθηκε κατά 47%, με συνέπεια οι φορολογούμενοι να πληρώσουν 413 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προϋπολογιστεί. Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες πλήρωσαν τελικά 20,2 εκατομμύρια ευρώ ανά χίλια μέτρα οδοστρώματος.
Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα από τη ΣΔΙΤ για την Ολυμπία Οδό, όπου το εύρος του πρότζεκτ μειώθηκε κατά 45%, αλλά το κόστος ανά χιλιόμετρο αυξήθηκε κατά 69%, προκαλώντας επιπρόσθετη επιβάρυνση της τάξης των 678 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην περίπτωση του Μορέα, το κόστος ανά χιλιόμετρο διογκώθηκε κατά 16%, με την επιπλέον δαπάνη για τους φορολογούμενους να φτάνει τα 84 εκατομμύρια ευρώ.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ υπογραμμίζει ακόμα ότι εξ αρχής φαίνεται να είχε υπερτιμηθεί ο όγκος οχημάτων που θα χρησιμοποιούσαν τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.
Δίνοντας έμφαση στην περίπτωση του Ε-65, οι ευρωπαίοι λογιστές αναφέρουν ότι ο 2013 η εκτίμηση ήταν πως μόλις 1.792 οχήματα θα χρησιμοποιούσαν την εθνική οδό ανά ημέρα, ήτοι 63% χειρότερα από τους αρχικούς υπολογισμούς που ούτως ή άλλως «δεν επαρκούσαν» για να δικαιολογηθεί η κατασκευή ενός τέτοιου έργου.
Επισημαίνουν μάλιστα ότι η μείωση του εύρους του έργου σημαίνει πως δεν θα στρωθούν συνδετήριοι άξονες με άλλες εθνικές οδού, περαιτέρω υποβαθμίζοντας τις προοπτικές κερδοφορίας του E-65.
Συνολικά, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι ΣΔΙΤ παρείχαν στις δημόσιες αρχές τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις για υποδομές μεγάλης κλίμακας μέσω μιας ενιαίας διαδικασίας, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο ανεπαρκούς ανταγωνισμού και, κατά συνέπεια, αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική θέση των αναθετουσών αρχών.
Προτρέπουν δε την ΕΕ να αποφύγει την ευρύτερη χρήση των ΣΔΙΤ έως ότου να λυθούν τα προβλήματα.
 http://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:22 am


Αύξηση θητείας για 3 μήνες και προσλήψεις μονίμων

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες-Ετοιμάζουν και 4.000 προσλήψεις μονίμων» κυκλοφορεί την Τετάρτη ο Φιλελεύθερος. Οι επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων πιέζουν για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Σήμερα τα παιδιά στον Στρατό Ξηράς υπηρετούν 9 μήνες, ενώ η θητεία είναι τρεις μήνες μεγαλύτερη για Ναυτικό και Αεροπορία. Αύξηση θητείας έχει ζητήσει και… η τρόικα προκειμένου να περιοριστεί το κόστος για επαγγελματίες οπλίτες.
Ωστόσο, την τελευταία φορά που ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του χρόνου της θητείας, κάτι που, προς το παρόν, δεν μπορεί να γίνει.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:21 am


Σάλος: Αυτή είναι η τρανσέξουαλ ερωμένη του Μητροπολίτη –Τι περιγράφει (φωτο)


Η ΤΡΑΝΣ ΕΡΩΜΕΝΗ του Μητροπολίτη σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτεται στην espresso.
Πρόκειται για την Αφροδίτη Κωνσταντίνου, η οποία μιλάει ξετυλίγοντας το κουβάρι των συνταρακτικών αποκαλύψεων γύρω από την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη: «Αποφάσισα να ανακαλύψω τον Θεό που έκρυβα μέσα μου και βρήκα τον… διάολό μου»! Με τη φράση αυτή η εξ αλλαγής φύλου Αποκαλυπτική η Αφροδίτη Κωνσταντίνου γυναίκα και πρώην ιερόδουλη αρχίζει την αφήγησή της στην πρώτη συνάντηση που είχα μαζί της, όταν θέλησε να αποκαλύψει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Η ίδια λέει πως η σχέση της με τον ιεράρχη άρχισε όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα το αμαρτωλό παρελθόν της και τα σκοτεινά δωμάτια του πληρωμένου έρωτα, με μοναδικό στόχο τη σωτηρία της ψυχής της.

«Ολα ξεκίνησαν, όταν πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την πορνεία και τη ζωή μέσα στους οίκους ανοχής. Είχα συγκεντρώσει πλέον μια καλή περιουσία, που μου εξασφάλιζε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου. Από την άλλη, είχα μπουχτίσει απ’ όλη αυτή τη βρομιά που είχα ζήσει και ήθελα να αλλάξω διαδρομή. Ετσι, αποφάσισα να ψάξω να βρω τον Θεό. Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία, ντυνόμουν μάλιστα και παπαδάκι. Η γιαγιά μου ήταν θρήσκα και μύησε κι εμένα. Ετσι, πάντα πίστευα πως υπάρχει ο Ενας και μοναδικός Θεός. Ακόμα και όταν δούλευα στους οίκους ανοχής, εγώ νόμιζα πως με βοηθάει ο Θεός και βγάζω όλα αυτά τα λεφτά! Τόσο χαζή ήμουν, γιατί άλλες συναδέλφισσές μου δεν κατάφεραν αυτά που έκανα εγώ. Εξασφάλισα πραγματικά το μέλλον μου και μάλιστα όλα νόμιμα και δηλωμένα».
Η αναζήτηση αυτή οδήγησε την Αφροδίτη Κωνσταντίνου να επισκεφτεί πολλά προσκυνήματα σε εκκλησίες και μοναστήρια.
«Ημουν πάντα προσεκτική, ντυμένη όπως πρέπει, χωρίς να θέλω να προκαλώ, αλλά το καμάκι που δεχόμουν δεν είχε τελειωμό. Ετσι, σε ένα από τα προσκυνήματα βρέθηκα μπροστά στον μητροπολίτη και στο πεπρωμένο μου. Εκεί κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Επαθα πλάκα από την ομορφιά του, αλλά είχε και πειθώ, από την πρώτη κιόλας γνωριμία. Είναι άνδρας παλαιάς κοπής και το ξέρει! Τρελάθηκε όταν με είδε, το λάγνο βλέμμα του έλεγε πολλά! Εντυπωσιάστηκε τόσο, που ήθελε να μάθει τα πάντα για μένα. Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Για τουλάχιστον δύο χρόνια τον είχα καψουρευτεί τόσο, που δεν ήθελα να βλέπω και να επικοινωνώ με κανέναν άλλον. Τον αποκαλούσα μάλιστα… πάτερ ημών…».
Από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους η τρανσέξουαλ αισθάνθηκε πως βρήκε επιτέλους στη ζωή της τη σανίδα σωτηρίας που αναζητούσε από τη μέρα που αποφάσισε να σταματήσει να εκδίδεται.
«Τη δεύτερη φορά, και αφού είχαμε ανταλλάξει πολλά μηνύματα, συναντηθήκαμε στον προσωπικό του χώρο όπου με κάλεσε. Του μίλησα για μένα, γιατί δεν ήθελα να τον κοροϊδεύω. Ηθελα να ξέρει τα πάντα, για την πορνεία, την αλλαγή φύλου, όλα. Εκεί νιώσαμε πολύ τρυφερά ο ένας για τον άλλον. Χωρίς να το καταλάβουμε, μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν γυμνοί. Αφεθήκαμε ο ένας στα χάδια του άλλου και κάναμε έρωτα. Τότε κατάλαβα ότι και οι δυο δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πάθος μας».
Τα δύο πρώτα χρόνια του δεσμού του το παράνομο ζευγάρι έζησε έναν τρελό, ανομολόγητο έρωτα και, όπως αποκαλύπτει η Αφροδίτη Κωνσταντίνου, ο δεσπότης ήταν άψογος απέναντί της.
«Ημουν τόσο ερωτευμένη, που δεν καταλάβαινα τίποτα. Ο ίδιος προσπαθούσε να είναι πιο προσεκτικός, αλλά μάταια. Η αλήθεια είναι πως είχα γίνει υπερβολική, ήμουν άρρωστη μαζί του, το παραδέχομαι. Με καλούσε παντού, όπου ιερουργούσε ήθελε να είμαι κι εγώ. Τον έβλεπα στο γραφείο του σαν να μην τρέχει τίποτα. Αδιαφορούσα αν μπορεί κάποιος να υποπτευόταν τι συμβαίνει ανάμεσα σε μένα και σ’ εκείνον. Είχα ενθουσιαστεί από όλη αυτή τη δόξα, ενώ με είχε πείσει πως ήμουν η εκλεκτή» εξομολογείται χαρακτηριστικά! «Ηταν αμέτρητες οι φορές που κάναμε έρωτα κι εγώ ένιωθα κάθε φορά ότι ερχόμουν ολοένα και περισσότερο κοντά του» λέει αποκαλύπτοντας τα πρώτα κομμάτια της σχέσης τους…
Μεγάλωσε με τη γιαγιά της, στα 17 της άλλαξε φύλο και έβγαλε αρκετά λεφτά χάρη στον στόλο
Με καταγωγή από το χωριό Ανάργυροι της Φλώρινας, η Αφροδίτη Κωνσταντίνου βρέθηκε σε ηλικία μόλις 40 ημερών να μεγαλώνει με τη γιαγιά της.
«Οι γονείς μου έκαναν καθένας τη ζωή του, με αποτέλεσμα να με μεγαλώσει η γιαγιά μου. Εως τα 14 ήμουν εκεί, αλλά της έφυγα και πήγα στη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισα να εκδίδομαι. Στα 17 κατέβηκα στην Αθήνα για την ίδια δουλειά, ενώ στα 20 έκανα την αλλαγή φύλου. Εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ με μένα, γιατί μαζί μου ασχολήθηκαν τα μεγαλύτερα περιοδικά και οι τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας. Μου έγιναν πολλές προτάσεις, μέχρι και οι Dolce & Gabbana με είχαν δει τότε στο αεροδρόμιο και μου έδωσαν την κάρτα τους για να πάω να τους συναντήσω στο Μιλάνο! Γύρισα όλη την Ελλάδα, έκανα χρήματα, ενώ, κάθε φορά που ερχόταν κάποιος στόλος σε Κρήτη ή Ρόδο, μου έμεναν πολλά λεφτά! Εκατομμύρια. Να είναι καλά ο στόλος» διηγείται.
Η Αφροδίτη αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στους πελάτες της βρέθηκαν και πολλοί επιφανείς άνδρες.
«Εχω ξαπλώσει στο κρεβάτι με πολλούς επωνύμους, γι’ αυτό μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί πως χρησιμοποιώ τον άνθρωπο αυτόν. Δεν έχω κανέναν λόγο. Αν ήταν, θα μπορούσα να μιλήσω και για άλλους σημαντικούς άνδρες που βρέθηκαν στη ζωή μου, με τους οποίους είχα και κάτι σοβαρό. Κι όμως, ποτέ δεν είπα τίποτα για κανέναν. Όσο έκανε τη δουλειά αυτή, η Αφροδίτη ήταν σωστή και ήξερε πώς να συμπεριφερθεί σε όλους όσοι την πλησίασαν».
 “espressonews.gr”


Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:20 am


«Τέλος» το «φθηνό και οικονομικό ντιζελάκι» -Τι θα κάνουν κάτοχοι I.X.

Η δεδομένη οικονομία καύσιμου, σε συνδυασμό με το φθηνότερο (έναντι της βενζίνης) πετρέλαιο κίνησης, άλλαξε εντελώς το μείγμα των πωλήσεων, με τα αυτοκίνητα με diesel κινητήρες να καταλαμβάνουν ακόμα και το 67% των συνολικών πωλήσεων. Βέβαια υπήρξαν και φαινόμενα υστερίας, ακόμα και σε μικρά νησιά της χώρας μας, όπου υποψήφιοι αγοραστές επέλεγαν να αγοράσουν diesel έστω και αν τα χιλιόμετρα που διανύουν είναι ελάχιστα. Μάλιστα αυτοί επέμεναν στην επιλογή αυτή ακόμα και όταν ο πωλητής τούς αποδείκνυε ότι με τα χιλιόμετρα που θα έκαναν δεν θα απόσβεναν σε οικονομία τη διαφορά τιμής ενός diesel με το αντίστοιχο βενζίνης αυτοκίνητο ούτε σε 20 χρόνια. Το αποτέλεσμα της ντιζελο-υστερίας ήταν να πουληθούν στην Ελλάδα, από το 2011 μέχρι το 2017, 328.728 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, με τον συνολικό αριθμό να υπολογίζεται στο μισό εκατομμύριο.

Αυτή η τάση μειώνεται δραστικά, με τους υποψήφιους αγοραστές να δείχνουν πλέον ενημερωμένοι για τα αυτοκινητικά τεχνολογικά δρώμενα και για το τι έρχεται για τα diesel. Τα δεδομένα αλλάζουν πλέον, με την αναλογία πετρελαίου και βενζίνης των πωληθέντων αυτοκινήτων να εναρμονίζεται για πρώτη φορά με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή τάση. Οι πωλήσεις των diesel έπεσαν στο 40% στη λιανική, με το 59% να επιλέγει πλέον κινητήρες βενζίνης. Βάζοντας μαζί τις πωλήσεις των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και τις εταιρικές (πωλητές κ.λπ.) η αναλογία πετρέλαιο – βενζίνη είναι στο 50-50.
Αντίστοιχα με την Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη η ζήτηση για τα diesel πέφτει, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι η πτώση θα φτάσει και το 30%. Ειδικοί κάνουν λόγο μέχρι και για εξαφάνιση των μικρού κυβισμού κινητήρων πετρελαίου τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω και της αυστηροποίησης των προδιαγραφών εκπομπών ρύπων, από EURO 6 που είναι σήμερα, στο EURO 7. Η παραπάνω υστερία, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στους αετονύχηδες να κερδίσουν πολλά χρήματα, εκμεταλλευόμενοι την έντονη επιθυμία του Ελληνα για «φθηνό και οικονομικό ντιζελάκι». Η ανεξέλεγκτη εισαγωγή μεταχειρισμένων diesel οχημάτων έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε γηροκομείο αυτοκινήτων της Ευρώπης.
Ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα που δεν τα ήθελαν άλλο χώρες της Ευρώπης εισάγονται με ευκολία στη χώρα μας έχοντας εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Αυτά βέβαια, αφού τα γυαλίσουν, τα φρεσκάρουν και τα μετατρέψουν σε θελκτικά σε εμπορικό επίπεδο γυρίζοντας τα χιλιόμετρα, τα πουλάνε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Η εξαπάτηση, όμως, δεν σταματά εδώ, αφού τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν παράνομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν οι κάτοχοί τους…Παράνομο το 60% των diesel 
Η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή παλαιών μεταχειρισμένων diesel έχει γεμίσει -κυρίως- τις μεγάλες πόλεις με κακοσυντηρημένα, ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα. Πέραν της εξαπάτησης του αγοραστή, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και της απώλειας σημαντικών εσόδων από τα κρατικά ταμεία, υπάρχει πλέον και νομικό θέμα, αφού σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από το 60% των συγκεκριμένων αυτοκινήτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι παράνομα. Κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι τεχνολογίας EURO 4 και παλιότερα. Αυτό όμως απαγορεύεται ρητά, σύμφωνα με την απόφαση απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης που ίσχυσε από το 2011, η οποία ορίζει ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία των diesel Ι.Χ. προδιαγραφών EURO 5 και μετά, δηλαδή και EURO 6.
Ο νόμος 4030 /2011 αναφέρει χαρακτηριστικά: «1. Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων χιλιάδων (4.000) χιλιογράμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 1959/1991 (Α’ 123), εφόσον η τεχνολογία τους πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονισμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 ( EURO V και EURO VI) ή μεταγενέστερου». Το πώς κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια κυκλοφορίας οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ: συγκεκριμένοι έμποροι αυτοκινήτων τούς συμβούλεψαν να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ότι κατοικούν εκτός Αθηνών (στο χωριό του παππού ή το εξοχικό), όπου και δήλωναν πως θα χρησιμοποιούν το diesel που αγόρασαν. Την υπεύθυνη δήλωση την εγκρίνουν εύκολα και με χαμηλό κόστος κάποιοι στα γραφεία ταξινόμησης του υπουργείου Μεταφορών και έτσι εκδίδεται η άδεια.
Από εκεί και πέρα, όμως, αρχίζουν οι ευθύνες, οι βαριές κυρώσεις και τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται αποκλειστικά στον χρήστη και τον κάτοχο του αυτοκινήτου. Σημειώστε, δε, ότι ο κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου δε θα μπορέσει να το πουλήσει ή μεταβιβάσει σε κάτοικο της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμα και αν το κάνει ο νέος κάτοχος δεν έχει δικαίωμα να το κυκλοφορεί στις δύο αυτές περιοχές, όπως ίσχυε με την απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα εφόσον εμπλακεί το αυτοκίνητο σε ατύχημα εντός Αττικής ή Θεσσαλονίκης, αφού η ασφαλιστική έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να μην αποζημιώσει ούτε το θύμα ούτε τον θύτη.
Για ελέγχους φυσικά ούτε λόγος, με την Τροχαία εκ του αποτελέσματος να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, αφού θα πρέπει να ερευνηθούν τη στιγμή του επιτόπιου ελέγχου στον δρόμο οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων του κάθε αυτοκινήτου. Αυτό το πρόβλημα βέβαια θα μπορούσε εύκολα να λυθεί με την υποχρεωτική ένδειξη των προδιαγραφών (να αναγράφει τα EURO) στην άδεια κυκλοφορίας του… Για του λόγου το αληθές, το 2016 η Τροχαία βεβαίωσε μόλις 24 παραβάσεις αυτού του είδους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών είναι σε θέση άμεσα να κάνουν άμεση διασταύρωση των στοιχείων του αυτοκινήτου και της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας του κατόχου που έχει δηλώσει στην Εφορία, κάτι που αναμένεται να συμβεί τους επόμενους μήνες…
Εξωση των diesel από τις πόλεις
Εντονος προβληματισμός επικρατεί στους κατόχους πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και με τον παγκόσμιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει κατά των παλαιών diesel Euro 3, Euro 4 και σε πολλές περιπτώσεις EURO 5.
Προ μηνών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την «έξωσή» τους από την πρωτεύουσα έως το 2025. Στο Μεξικό, όπου διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων C40, προέκυψε ότι πέντε μεγάλες πόλεις θα δείξουν άμεσα κόκκινη κάρτα στα diesel αυτοκίνητα. Ετσι, μαζί με το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και την Πόλη του Μεξικού, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι στις προθέσεις του είναι να σταματήσουν να κυκλοφορούν diesel οχήματα στην πρωτεύουσα μέχρι το 2025. Οι τοπικοί άρχοντες αναφέρθηκαν στις βλαβερές συνέπειες που πηγάζουν από τη χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Tο Λονδίνο πρόσφατα επέβαλε τέλος εισόδου στους οδηγούς παλιών αυτοκινήτων. Ετσι, τα βενζινοκίνητα Euro 3 ή πετρελαιοκίνητα Euro 5 και παλιότερα αυτών που θα μπαίνουν στο κέντρο της πόλης καλούνται να καταβάλουν σε καθημερινή βάση ένα αρκετά υψηλό τέλος εισόδου (21,5 λίρες). Παράλληλα, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στις Βρυξέλλες και το Aμστερνταμ θα απαγορευtεί η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 4 και παλιότερων. Στο Μιλάνο, λόγω των υψηλών ποσοστών ρύπανσης, οι οδηγοί βενζινοκίνητων αυτοκινήτων Euro 2, πετρελαιοκίνητων Euro 4 και παλιότερων, οφείλουν να πληρώνουν τέλος εισόδου που ανέρχεται στα 5 ευρώ ημερησίως. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου με παλιότερα αυτοκίνητα πληρώνουν μειωμένο τέλος 2 ευρώ ανά ημέρα, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εισέρχονται δωρεάν και τα υβριδικά εξαιρούνται ως την 15η Οκτωβρίου 2019.
Οι παραπάνω απαγορεύσεις -κυρίως στη Γερμανία- προκάλεσαν τις αντιδράσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες προσέφυγαν με τη σειρά τους στη Δικαιοσύνη για να αναιρέσουν αυτές τις αποφάσεις. Τελικά, τo Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας στη Λειψία έκρινε πως η κάθε πόλη έχει δικαίωμα να πάρει την απόφαση που επιθυμεί προκειμένου να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Κατά συνέπεια, οι όποιες απαγορεύσεις συνεχίζουν να είναι σε ισχύ και ανοίγει ο δρόμος και για άλλες σε όλη Ευρώπη. Η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια ιδιοκτήτες παλιών diesel στη Γερμανία, καθώς η μεταπωλητική αξία τους έχει πάρει την κατιούσα και οι έμποροι αυτοκινήτων αναζητούν διόδους προς άλλες εκτός Ε.Ε. χώρες (Βαλκάνια, Αφρική, Ρωσία), ή την Ελλάδα που ακόμα δέχεται με περισσή προθυμία αυτά τα αυτοκίνητα…
Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:18 am


Σπίρτζης: Μείωση 50% των προστίμων του ΚΟΚ

Την μείωση των προστίμων του ΚΟΚ κατά 50% ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις μεταφορές.

Ως τώρα το πρόστιμο που πληρωνόταν εντός 10 ημερών είχε μείωση 50%. Με την προϋπάρχουσα ρύθμιση στο νομοσχέδιο καταργείτο η μείωση για πληρωμή εντός 10ημέρου και το πρόστιμο μειωνόταν 40% που σημαίνει ότι ο παραβάτης θα πλήρωνε υψηλότερο πρόστιμο σε σχέση με σήμερα. Με την νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης παραμένει στο ίδιο επίπεδο το πρόστιμο που πληρώνεται από τους παραβάτες.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 10:17 am


"Φουσκωμένο" το ποτάμι στα ΑΧΥΡΑ (Νήσσα) -ΒΙΝΤΕΟ

          ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ απο την υπέροχη σελίδα "Μια Φωνή από τα χωριά μας", το ποτάμι στα Αχυρά, στη περιοχή της Νήσσας, το οποίο λόγω κακοκαιρίας έχει φουσκώσει και έχει γίνει ιδιαίτερα ορμητικό. Η σελίδα γράφει: 
   "Αγριος πολύ ο χειμώνας με βροχές και καταιγίδες στα χωριά μας, χωρίς κρύα και παγωνιά,ευτυχώς μόνο βροχές αλλά πολλές βροχές, πολύ νερό.
Στο βίντεο ένα μικρό δείγμα απο τις τελευταίες νεροποντές στο ποτάμι της Νήσσας, απολαύστε το !!"...

ΒΙΝΤΕΟ....

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 12:22 am


Smoothie με 6 υλικά εκτοξεύει τις επιδόσεις στο σεξ…


Μια ομάδα εξειδικευμένων ανεξάρτητων Αμερικανών ερευνητών δημιούργησε το φρουτοποτό που αποδεδειγμένα εκτοξεύει την σεξουαλική ενέργεια στα ύψη.

Τα υλικά  που θα χρειαστείτε για το smoothie, που θα σας... ανεβάσει στο σεξ, είναι:

 • Μία μπανάνα
 • Μία κούπα μύρτιλα
 • Μία κούπα θρυμματισμένα παγάκια
 • Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
 • Μία κουταλιά μέλι
 • Ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα ή χυμό της επιλογής σας
 • Τζίντζερ ή μοσχοκάρυδο
Για την παρασκευή του ποτού ........ 
αρκεί να τα βάλετε όλα σε ένα μπλέντερ και είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, που εμπνεύστηκαν το smoothie, τα συστατικά του περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και λιπαρά οξέα που όταν συνδυάζονται πολλαπλασιάζουν την ενέργεια του οργανισμού.

Τι προσφέρει το κάθε υλικό...

 • Μπανάνες: Περιέχουν κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε ενέργεια, αυξάνοντας την αντοχή και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
 • Μύρτιλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, που καθαρίζουν τις αρτηρίες. Βελτιώνουν τη ροή του αίματος, ενισχύοντας τη στύση, ειδικά στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Λιναρόσπορος: Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και είναι γεμάτη με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως Ω-3 και Ω-6, διατηρώντας τις ορμόνες του σεξ σε υψηλά επίπεδα.
 • Τζίντζερ: Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.
 • Μοσχοκάρυδο: Διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο σας βοηθά να χαλαρώσετε.
 • Μέλι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή της τεστοστερόνης, ενώ επίσης αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες.
 •  http://www.iatropedia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 11:30 pm


Βόνιτσα: Κατήγγειλε την κλοπή του κυνηγητικού του όπλου και κατέληξε με χειροπέδες

Ένας 55χρονος κατήγγειλε την κλοπή του κυνηγητικού του όπλου σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, που διέθετε νόμιμα, αλλά βρέθηκε με χειροπέδες για την πλημμελή φύλαξη του όπλου του. Παράλληλα η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του όπλου.

 http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 8:44 pm


Τρακτέρ καταπλάκωσε δύο ανθρώπους στην Κεφαλλονιά

Ένας 84χρονος άντρας και η νύφη του, ηλικίας 65 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Κοντογενάδα της Παλλικής στην Κεφαλλονιά, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ο άντρας ντελαπάρισε με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Αναλυτικότερα, τα δύο άτομα βρισκόντουσαν πάνω σε αγροτικό όχημα το οποίο από άγνωστη αίτια εξετράπη της πορείας, με αποτέλεσμα να τους πλακώσει και να τους κόψει το νήμα της ζωής. Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστική δύναμη για να απεγκλωβίσει τα δύο άτομα, τα οποία μετά από αρκετή ώρα μεταφέρθηκαν στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο όπου κατέληξαν.
ant1news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 8:35 pm


40 ήμερο μνημόσυνο στον Ήρωα Καταδρομέα Γεώργιο Χολή στο Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου, ο οποίος έλαβε μέρος στην Επιχείρηση "ΝΙΚΗ" τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο!


            Με ανακοίνωση του ο πολεμικός Σύλλογος Κομάντος ’74 γνωστοποίησε το 40ήμερο μνημόσυνο του Εφέδρου Καταδρομέα Α΄(35) (Γ΄ΜΑΚ) Καταδρομών Γεώργιου Χολή στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας. 
       Ο Γεώργιος Χολής ήταν ένας από τους Αιτωλοακαρνάνες λοκατζήδες, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» και στις πολεμικές επιχειρήσεις της Α΄ Μοίρας Καταδρομών (ΑΜΚ-35 ΜΚ) στην Κύπρο το έτος 1974. Προσγειώθηκαν από τα Χανιά στην Κύπρο με κίνδυνο της ζωής τους και πολέμησαν σώμα με σώμα, με θάρρος και αυταπάρνηση με τους Τούρκους εισβολείς.
      Ο Γεώργιος Χολής ήταν ένας από τους σύγχρονους «300» που πήραν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» το μαύρο 1974 και το μήνυμα της μεγάλης προσφοράς του στην πατρίδα, είναι πέρα για πέρα επίκαιρο. Ο Γιώργος μαζί με τους συμπολεμιστές του, έχοντας απέναντι του τις ορδές του «Αττίλα», με τη στάση τους και την αντίσταση τους κατόρθωσαν να κρατήσουν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.
          Πρέπει να είναι υπερήφανοι οι δικοί του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι χωριανοί του, για την ηρωϊκή του συνεισφορά στον αγώνα για την πατρίδα μας.
Αναλυτικά...

....................
Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 7:47 pm


Σοβαρό τροχαίο στο 1ο χλμ Λευκάδας – Νυδριού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Σοβαρό τροχαίο έλαβε χώρα πριν από λίγο στο 1ο χλμ Λευκάδας – Νυδριού. Ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο, στο ύψος που έγινε και το θανατηφόρο τροχαίο το προηγούμενο  καλοκαίρι. Όπως όλα δείχνουν είχαμε τον ελαφρύ τραυματισμό του επιβάτη του δικύκλου και υλικές ζημιές. Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως στο χώρο κατέφθασε η αστυνομία και το ασθενοφόρο, μόλις στα 12′. Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους πριν έρθει το καλοκαίρι και αυξηθεί η κίνηση.

lefkasnews.gr
Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 7:22 pm


Η Σπιναλόγκα το 1915 περίπου


http://www.anlo.net/

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 6:03 pm


Ο Διευθυντής Δασών Αιτωλοακαρνανίας, Νικήτας Μάζης, για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

21 Μαρτίου Παγκόσμια  Ημέρα Δασοπονίας

            Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ καθιέρωσε την πρώτη ημέρα της άνοιξης (21 Μαρτίου), ως ημέρα προβληματισμού γύρω από τη δασοπονία, ως έννοιας, αλλά και ως θεσμού που είναι επιφορτισμένος με το βαρύ έργο της προστασίας και ανάπτυξης του δασικού πλούτου.
          Ο εορτασμός των δασών σε παγκόσμια κλίμακα είναι μια ευκαιρία για να τονίσουμε τη σημασία των δασών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μας τροφοδοτούν και μας προστατεύουν. Το δέντρο, το δάσος και το ξύλο έχουν σημαντικές οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες............       Αυτό το χρονικό διάστημα βιώνουμε μια εκτεταμένη αστικοποίηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ισοδύναμο του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα ζήσουν σε πόλεις το 2050. Αλλά η αύξηση της αστικοποίησης δεν πρέπει να είναι συνώνυμη με τις μολυσμένες και φορτισμένες με ρύπους πόλεις. Ο φετινός εορτασμός της ημέρας θα πρέπει να μας αφυπνίσει ώστε να είναι αφιερωμένος στα αειφόρα δάση και τις πόλεις, με το σύνθημα "Ας κάνουμε τις πόλεις μας πιο πράσινες και υγιεινότερες για να ζήσουν!" 
         Τα δάση και τα δέντρα, χάρη στην ικανότητά τους να αποθηκεύουν άνθρακα, βοηθούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις περιφερειακές αστικές περιοχές. Τα δέντρα αμβλύνουν τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και συμβάλλουν έτσι στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση κατά 20 έως 50%. Με τη φύτευση δέντρων σε στρατηγικές τοποθεσίες σε αστικές περιοχές, ο αέρας ψύχεται (κάτω από 8 ° C), με αποτέλεσμα τη μείωση των απαιτήσεων κλιματισμού κατά 30%.
         Στην πόλη, τα δέντρα είναι εξαιρετικά φίλτρα αέρα επειδή απομακρύνονται τα λεπτά σωματίδια και οι επιβλαβείς ρύποι από την ατμόσφαιρα. Τα δέντρα μειώνουν τη ρύπανση του θορύβου, προστατεύοντας τα σπίτια από τον θόρυβο από τους δρόμους και τις γύρω βιομηχανικές περιοχές.
        Η καύσιμη ύλη από αστικά δέντρα και δασικές φυτείες στα περίχωρα των πόλεων παρέχουν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για θέρμανση, μειώνοντας την πίεση στα φυσικά δάση και μειώνοντας την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα .
       Τα δάση μέσα και γύρω από τις αστικές περιοχές βοηθούν στη διήθηση και ρύθμιση του νερού, επιτρέποντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά νερά. Τα δάση προστατεύουν επίσης τις λεκάνες απορροής και προλαμβάνουν τις πλημμύρες, επειδή τα δέντρα αποθηκεύουν νερό στα εναέρια μέρη τους και στο έδαφος.
        Στο χέρι μας είναι η προστασία των δασών η οποία θα πρέπει να είναι εκτός από υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές και δικαίωμα μας για ποιοτικότερη ζωή .

Νικήτας Μάζης MSc
Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος
Δ/ντής  Δασών  Αιτωλ/νίας

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 5:54 pm


Στην Πάτρα συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί σε συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή, για τα 100 χρόνια του Κόμματος, με έργα του Θάνου Μικρούτσικου, την οποία ο συνθέτης αφιερώνει στη συγκεκριμένη επέτειο.
      Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Παρασκευή 23 Μάρτη, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00 (ώρα προσέλευσης 19:30). Για προσκλήσεις, δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ: 26410-57875 (ώρες 10:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00). Επίσης θα αναχωρήσει λεωφορείο την Παρασκευή και ώρα 17:30, από τον παλιό Σταθμό των τρένων στο Αγρίνιο............Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:
Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.
Στην «Καντάτα» ο Θ. Μικρούτσικος μελοποιεί ποιήματα που έγραψε ο Γ. Ρίτσος ενώ ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, τον Αύγουστο και το Φλεβάρη του 1949. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται ολόκληρο μετά από 42 χρόνια.
Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Ξεχωριστή στιγμή είναι η παρουσίαση του ανέκδοτου τραγουδιού «Το Ρόδι», σε στίχους του Δ. Ραβάνη - Ρεντή, που μελοποίησε ο συνθέτης για εκδήλωση που είχε παρουσιαστεί στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τη φωνή της αξέχαστης Μαρίας Δημητριάδη.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 5:43 pm


Ερώτηση KKE για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

          Ερώτηση του ΚΚΕ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος.
Αναλυτικά αναφέρουν:

   «Στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" εργάζονται σε 875 δομές 3.500 εργαζόμενοι. Εδώ και 15 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσφέρουν κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας που εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑμΕΑ, υπερήλικες κ.ά.).
        Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" συνεχίζει με εφήμερο χαρακτήρα και είναι κάθε χρονιά στον αέρα αφού η χρηματοδότησή του και λειψή είναι και πατά σε ανεπαρκείς και θνησιγενείς πηγές χρηματοδότησης......      Το πρόγραμμα διατηρείται με συνεχείς παρατάσεις και παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εσκεμμένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Έτσι ώστε να περάσουν πιο εύκολα οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί -ήδη νομοθετημένοι και υπό αναστολή- που στόχο έχουν τέτοιες προνοιακές δομές να απευθύνονται στους πιο εξαθλιωμένους υπερήλικες, αποκλείοντας τη μεγάλη μάζα ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, να παραδοθεί ως δράση στην επιχειρηματικότητα και την ανταποδοτικότητα, στους φορείς της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας.
         Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι" παραμένουν χρόνια σε ομηρία και ο αριθμός τους φθίνει αφού σπάνια αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτηθέντες λόγω υποχρηματοδότησης του προγράμματος. Στα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχεται την όξυνση του προβλήματος. Όμως αντί να δρομολογεί την ανακοπή αυτής της πορείας -με πρώτο μέτρο τη μονιμοποίηση των υφιστάμενων εργαζομένων- με το νόμο 4512/18 άρθρο 242 επανέφερε την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη των αρνητικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στο πρόγραμμα. Γιατί γνωρίζει ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εμπεριέχεται πια ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και άρα μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και αυτή η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.
         Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος, τη χρηματοδότησή του, τη διεύρυνσή του. Εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ έχουν σήμερα ανάγκη από παροχές και υπηρεσίες σαν αυτές του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Για να ικανοποιηθεί στοιχειωδώς αυτή η ανάγκη απαιτείται άμεσα απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Τα επιχειρήματα περί διαφάνειας στη διαδικασία των προσλήψεων είναι παραπλανητικά αφού έτσι και αλλιώς οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και το κύριο η σημαντική εμπειρία τους σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα είναι μια επιπλέον κρίσιμη παράμετρος για τη συνέχειά του.

           ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε από τη μία να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και από την άλλη να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι με κύριο αυτό της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου;».


Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 5:29 pm


Πρόσκληση συμμετοχής στην επιτροπή διαβούλευσης Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Δημότες, Φορείς, Σύλλογοι, Οργανώσεις του Δήμου, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους έως και την Κυριακή 01.4.2018, στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου στον Αστακό και στον υπάλληλο Γερόλυμο Σωτήριο.
        Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
α)-των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β)-των επιστημονικών συλλόγων και φορέων.........


γ)-των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ)-των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε)-των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ)-των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ)-των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η)-άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ)-εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι)-δημότες.

         Στην εγκ. 59/74896/30.12.2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α. και Η.Δ. διευκρινίζεται ότι η απαρίθμηση των φορέων, που δύνανται να συμμετάσχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης κατά την παρ.1 του άρθρου 76 του Ν.3852/2010, είναι ενδεικτική και στην επιτροπή μπορούν να κληθούν να συμμετάσχουν φορείς, σύλλογοι ή οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στο δήμο.
          Επιπλέον, στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν, μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεπτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ' αυτή.
        Στην παρ.4 του άρθρου 1 του Κανονισμού Λειτουργίας αναφέρεται ότι οι φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει αφενός να είναι ενεργοί (να έχουν αναπτύξει συναφή με το αντικείμενό τους δραστηριότητα κατά την τελευταία πενταετία) και αφετέρου να έχουν συσταθεί τουλάχιστον ένα έτος πριν από την είσοδό τους στην επιτροπή διαβούλευσης.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
       Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.
-Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.
         Επιπρόσθετα εννοείται πως δύναται να αποσταλούν τα αιτήματα των φορέων ή και δημοτών ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου [email protected] καθώς και στο fax 2646042531.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ


Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 4:59 pm


Εικόνα εγκατάλειψης στον οικισμό ΛΟΥΤΡΑΚΙ Κατούνας (ΦΩΤΟ)

       Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών προκάλεσαν αρκετές ζημιές, στον οικισμό Λουτράκι Κατούνας στον Αμβρακικό Κόλπο.
       Η Θάλασσα φούσκωσε και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών να συσσωρευτούν στο παραλιακό δρόμο, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα σημεία όπου εκβάλουν τα ρέματα. 
       Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε στύλο με φωτιστικό σώμα καθώς και στους μεγάλους προβολείς που φώτιζαν τις βάρκες και τώρα είναι βουτηγμένες στο σκοτάδι.
        Οι Αρμόδιοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ας περάσουν μια βόλτα από το Λουτράκι να δουν την κατάσταση........


Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 3:01 pm


Στο νούμερο 1 του “Ράδιο Αρβύλα” η… ανάλυση του αντιδημάρχου Ναυπακτίας! (video)

Όχι μόνο μπήκε στο τοπ επικαιρότητας της πιο δημοφιλούς εκπομπής της Ελληνικής τηλεόρασης, αλλά κατέλαβε την πρώτη θέση!
Η ερώτηση έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας από την κ. Ζιαμπάρα προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Σύψα, και αφορούσε το κόστος της τέντας για την έκθεση ΝΟΣΤΟΣ 2017.

Η εξήγηση του Γιάννη Σύψα για το κόστος, δημοσιεύτηκε από το npress.gr και έγινε από  την προηγούμενη εβδομάδα viral.
 Δείτε πως παρουσίσασαν το θέμα τα παιδιά του Ράδιο Αρβύλα στον Αντ1:


http://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 12:49 pm


Πρέβεζα: Πλήγμα σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών-Κατασχέθηκαν 26,7 κιλά κοκαΐνης!

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών,  πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (19-03-2018) σε περιοχή της Πρέβεζας, πέντε (5) άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.\
 Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 19-03-2018, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε (24) δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (26) κιλών και (677) γραμμαρίων.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων:
 • Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
 • Το χρηματικό ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
 • (9) κινητά τηλέφωνα και (12) πακέτα σύνδεσης,
 • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • (256) νάιλον συσκευασίες και
 • (4) ρολά μονωτικής ταινίας.
Επίσης, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 12:43 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr