Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

AUTO CENTER (Κουτρουλός Γιάννης): Το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων στη Βόνιτσα | Εικόνες: Στέλλα ΛιάπηAUTO CENTER (Κουτρουλός Γιάννης)
Υπεύθυνος: κος ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διεύθυνση: 1.5 χλμ Εθνικής Οδού Βόνιτσας - Παλαίρου, ΒΟΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: 2643022207, Κινητό: 6977454450

           Το γενικό συνεργείο αυτοκινήτων AUTO CENTER στη Βόνιτσα είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας και της υπευθυνότητας στο service του αυτοκινήτου. Πρωταρχικό μέλημά του είναι η σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα του αυτοκινήτου σας. Βρίσκεται λίγο έξω απο την Βόνιτσα, στο 1.5 χλμ της Οδού Βόνιτσας - Παλαίρου και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα διάγνωσης και επισκευής, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.........      Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με επικεφαλής τον μηχανικό Γιάννη Κουτρολό προσφέρει άριστες υπηρεσίες επισκευής, συντήρησης και βελτίωσης του αυτοκινήτου σας, εξασφαλίζοντας σας πάντα τις καλύτερες τιμές της αγοράς και παράδοση στο χρόνο που απαιτείται. 

       Στην έκθεση θα βρείτε πλούσια ποικιλία από αξεσουάρ, λιπαντικά και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. 

Υπηρεσίες:
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΒΗΣΙΜΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ – ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ ΒΑΦΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΣΟΥΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ – ΜΠΟΥΚΕΣ ΧΡΩΜΙΑ
ΣΠΟΙΛΕΡ ΑΕΡΟΤΟΜΕΣ – ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΝΗΣΙΑ-ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ-ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ, ΒΕΝΖΙΝΗΣ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ο Γιάννης Κουτρουλός εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος! Καλές γιορτές σε όλους!.......

 
 

  

 

 
 
Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 7:00 pm


ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Κατασπαταλήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

-Παρακαλώ τον αναγνώστη πριν διαβάσει το σημερινό άρθρο, να διαβάσει την ανακοίνωση της 16ης-12-2018, που επισυνάπτουμε (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
 Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙOI.

           Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου το Φθινόπωρο του 2014 ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης με περισσή αλαζονεία και απύθμενη έπαρση είπε: «Εμάς εξέλεξαν οι Δημότες, θα κάνουμε ότι θέλουμε και στο τέλος  θα μας κρίνουν». Νοοτροπία σαφώς αντιδημοκρατική.  
      Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει και σωστά οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ανομία  ούτε βεβαίως ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Για να το κάνουμε κατανοητό θα χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα:   
        Ας πούμε ότι ο Δήμος διαθέτει 50.000 ευρώ είτε από ιδίους πόρους, είτε από χρηματοδότηση κρατική ή από άλλη πηγή. Το έργο ή τη προμήθεια που θα δαπανηθεί το ποσό αυτό είναι δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής (σύμφωνα με τη πολιτική της) κατόπιν αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων. Το πώς θα γίνει όμως η δαπάνη καθορίζεται από τη νομοθεσία. Εγγραφή στο τεχνικό πρόγραμμα, στο προϋπολογισμό, απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μελέτη του έργου, παραλαβή του έργου, βεβαίωση καλής εκτέλεσης.........

   
       Στη πορεία αυτή ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ και  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ο διάλογος είναι απαραίτητο συστατικό της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή των Δημοτών επιβάλλεται να ενθαρρύνεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης και βασική της υποχρέωση είναι ο έλεγχος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έχουν το τελευταίο  λόγο. Αυτή είναι η νόμιμη και χρηστή διοίκηση.

         Στο Δήμο μας δυστυχώς τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι πολυτέλεια. Το λέω με γνώση, θλίψη και απογοήτευση. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα πολιτεύονται με τη λογική ότι ο Δήμος τους ανήκει, έχουν νοοτροπία κτητική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία, τα πάσης φύσεως  αγαθά που προέρχονται από αυτή και φυσικά η επανεκλογή.  

       Η φραστική επίθεση που δέχτηκα από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη  ήταν προγραμματισμένη. Ούτε τυχαία ήταν, ούτε σε τυχαίο χρόνο έγινε. Στη πολιτική είμαι από το 1977. -Δεν θα πέσω στη παγίδα σας Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. -Η αδυναμία σας να με αντιμετωπίσατε πολιτικά σας έσπρωξε σε αυτό το ατόπημα ολκής. -Βρίσκεστε σε πολιτικό πανικό και πορεία πολιτικής κατάρρευσης. Δεν θα πέσω στη παγίδα σας, τη πολιτική αντιπαράθεση να τη μετατρέψετε σε προσωπική αντιδικία.  Το θέμα της αναίτιας προσβολής μου θα το διερευνήσει η συντεταγμένη πολιτεία. 

         Αν έχετε πολιτικό ανάστημα, πολιτικό θάρρος εκεί είναι οι διοικητικοί και οι πολιτικοί  προϊστάμενοι της υπηρεσίας που εργάζομαι. Δεν έχετε παρά να κάνετε τις καταγγελίες σας ή ότι άλλο σας συμβουλεύσει  η νομική σας υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση ψάξτε, να μάθετε ποιών πολιτικά είναι χαρακτηριστικό η συκοφαντία.  

Πάμε στο πολιτικό σκέλος του θέματος.
Παρακαλώ αγαπητοί αναγνώστες δείτε τη συνοπτική οικονομική κατάσταση προϋπολογισμού Εσόδων- Εξόδων του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας οικονομικού έτους 2018.
         Είναι έγγραφο  της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου (δημοσιευμένο στην διαύγεια με ΑΔΑ   Ω87Ω6Ζ-ΦΔΥ) με αριθμό 1661, ημερομηνία 22/02/2018 και φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κ Αποστολάκη.  
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ για το 2018= 17.789.812,75 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ για το 2018= 17.789.812,75 ευρώ


Δήμαρχε κ. Αποστολάκη 
        Φοβάστε τους ενημερωμένους Δημότες. Τρέμετε τους ελεύθερους και ενεργούς πολίτες. Είστε υπέρμαχος της αδιαφάνειας. Είστε από τους λίγους Δημάρχους που δεν τολμήσατε στη διάρκεια της θητείας σας να κάνετε τη προβλεπόμενη από το νόμο ειδική συνεδρίαση που συνηθίζεται να ονομάζεται λογοδοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. 
   Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχετε να παρουσιάσετε αξιόλογο αναπτυξιακό έργο παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που κόπηκαν σε χρηματικά εντάλματα πληρωμής από 1-9-2014 που αναλάβατε μέχρι σήμερα. Πακτωλός χρημάτων πήγε σε κατάλληλα επιλεγμένους εργολάβους και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων. 

          Αυτά και άλλα πολλά δεν θέλετε να μάθουν οι Δημότες. Ματαιοπονείτε όμως.  Οι Δημότες  γνωρίζουν και το επόμενο διάστημα με τη κυκλοφορία του βιβλίου μου θα μάθουν πολλά και πολύ περισσότερα.   Είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε το βιβλίο μου θα φτάσει παντού.

Επαναλαμβάνω τη πρόταση – πολιτική πρόκληση:
       Διαλέξτε τηλεόραση, δημοσιογράφους και ελάτε όποτε είστε έτοιμος να συζητήσουμε για όλα τα θέματα του Δήμου. Με εμένα  συνομιλητή δεν θα τολμήσετε να πείτε αυτά που λέτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημότες. Διαχειριστήκατε πολλά χρήματα και δεν εισπράξατε τις οφειλές των Δημοτών για να έχετε εκλογική πελατεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Αγαπητοί Αναγνώστες
-Εύχομαι σε όλους Υγεία, Καλές Γιορτές και Εκπλήρωση κάθε επιθυμίας σας.
-Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση σας. Μην ανησυχείτε. Στο πλαίσιο της  νομιμότητας έχω πάρει όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας  μου.  
-Από το  βιβλίο μου θα μάθετε   πόσα εκατομμύρια ευρώ  κατασπαταλήθηκαν με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο.  Αυτά δεν θέλει να μάθετε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.
Επαληθεύτηκα πλήρως. Τώρα γνωρίζετε τα πάντα. 

-ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΙ- ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ- ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ παρά ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ.
-ΕΙΜΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ.
-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
-Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Την 1η-12-2017 λόγω των φοβερών καταιγίδων  από το Δήμο  Aκτίου- Βόνιτσας, η ΔΕ Ανακτορίου, η ΔΕ Μεδεώνος, και μόνο η πρώην Κοινότητα Βάτου κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης. 
Το υπόλοιπο μέρος της ΔΕ Παλαίρου γιατί δεν κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
    Πως μοιράστηκε το τεράστιο χρηματικό ποσό;  Θα το μάθετε στο επόμενο άρθρο.

2)-Πόσοι εργολάβοι ή προμηθευτές εισέπραξαν τη τωρινή δημοτική περίοδο περίπου 2.000.000 ευρώ;  Πάνω ή κάτω από επτά; Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 4:08 pm


Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Σπανομήτσου, ηγούμενου της Ι.Μ. Αγίας Ελεούσας στην Κλεισούρα

Εκδημία αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Σπανομήτσου

           Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης) Κλεισούρας Αιτωλικού μακαριστού αρχιμ. Ιεροθέου Σπανομήτσου.

       Ο μακαριστός π. Ιερόθεος (κατά κόσμον Δημήτριος) Σπανομήτσος γεννήθηκε το 1925 στο Λημέρι Ευρυτανίας. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιερόθεο το έτος 1954. Τοποθετήθηκε Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης) που βρίσκεται στην Κλεισούρα Αιτωλικού, όπου ηγουμένευσε για περισσότερα από 60 χρόνια. Παράλληλα υπηρέτησε ως εφημέριος στο διπλανό χωριό Φραγκουλέικα, όπου ανήγειρε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου........      Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Φραγκουλεΐκων. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:58 pm


Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Ευχαριστεί θερμά τον κο Τάκη Μπαμπούρη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, ευχαριστεί θερμά τον κο Τάκη Μπαμπούρη για το πανί προβολής προτζέκτορα που μας δώρισε. Η προσφορά του αυτή αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μια φορά την στήριξη και την αγάπη του προς το σύλλογό μας.

Του ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και ευτυχία!
Με  εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:35 pm


Χριστουγεννιάτικες Ευχές Αντώνη Χαροκόπου


Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:18 pm


ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ( ΜΕΡΟΣ ‘Β) ΣΤO ‘’ΕΝ ΝΕΑ – TV GROUP’’ – (09.12.2018)
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ),

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ‘’ΕΝ ΝΕΑ TV GROUP’’ – ΜΕΡΟΣ Β/Γ (09.12.2018).......
« ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ.

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ, ΓΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!!! ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 600ΔΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΑ 30 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕΛΙΔΩΝ, ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΚΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.

ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΡΚΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ;;)

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ! ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ.

ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΜΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΘΕΩΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΝ ΝΕΑ TV GROUP» Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ,ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΔΟΓΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΑΠΟΚΡΥΒΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ».


medeonanews


Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:15 pm


ΣτΕ: Επιστροφή 13ου – 14ου μισθού -Ποιους δημοσίους υπαλλήλους αφορά


Άνοιξε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως μάλιστα του ύψους του μηνιαίου μισθού τους..... Μετά την απόφαση αυτή, που εκδόθηκε από το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012 με τις οποίες καταργήθηκαν από την 1η/1/2013 τα επιδόματα εορτών και αδείας που καταβάλλονται σε όσους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου ελάμβαναν μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές μέχρι 3.000 ευρώ.

Με βάση τις δεκάδες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων, που το ένα μετά το άλλο δικαιώνουν συνταξιούχους αλλά και εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους στη δικαστική τους μάχη για τη διεκδίκηση της επιστροφής των δώρων, πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης στη βάση της εφαρμογής όλων αυτών των θετικών αποφάσεων της Δικαιοσύνης.


Πάντως πολλοί δημόσιοι σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση για να πάρουν πίσω τα δώρα τους.


Ποιους αφορά

 Στους υπαλλήλους που «πιάνει» η απόφαση του ΣτΕ περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις:

1.    Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, που από τον Οκτώβριο του 2011 έως την 31/12/2015 αμείβονταν με το ενιαίο μισθολόγιο του ν. 4024 / 2011 και από την 1/1/2016 μέχρι και σήμερα αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο του νόμου 4354/2015. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:


    Όλοι οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου που υπηρετούν στα υπουργεία, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές (ΑΔΑ) που δεν έχουν νομική προσωπικότητα στη Βουλή των Ελλήνων.


    Οι υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (ΑΔΑ) με νομική προσωπικότητα.


    Οι υπάλληλοι των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).


    Οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι – Περιφέρειες).


     Οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

    Οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ.


    Οι υπάλληλοι των Δημοσίων Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιρειών.


    Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


    Οι υπάλληλοι της Γραμματείας των δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας.


    Οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί.

    Οι υπάλληλοι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).


    Οι υπάλληλοι των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.


    Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιουμένων προς αυτά των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


2.    Οι λοιποί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου:


    Οι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι διπλωματικοί υπάλληλοι για χρονικές περιόδους από την 1/1/2013 και μετά, κατά τις οποίες οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές τους δεν υπερέβαιναν το ποσό των 3.000 ευρώ.


    Οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

aftodioikisi


Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:07 pm


Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΑΣΤΑΚΟ | Εικόνες: Make Art


            Μέσα σε εορταστικό πνεύμα με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Αστακό, το στόλισμα και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
          Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ.  «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου»...........          Άγιος Βασίλης, ξωτικά, κλόουν, χαρούμενες παιδικές φωνούλες, ταχυδακτυλουργός, το Bazaar από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, συμπλήρωσαν την εορταστική ατμόσφαιρα ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων με το μήνυμα και το πνεύμα των Χριστουγέννων.
            Αρκετός κόσμος και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή και ευχήθηκαν καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερ. Γαλούνης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου κ. Βασίλης Μουρκούσης και εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Και του χρόνου με υγεία...
Καλά Χριστούγεννα...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 11:06 am


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ΑΣΤΑΚΟΥ-ΦΥΤΕΙΩΝ-ΚΑΝΔΗΛΑΣ)-Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

(ΑΣΤΑΚΟΥ-ΦΥΤΕΙΩΝ-ΚΑΝΔΗΛΑΣ)


Σας ενημερώνουμε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αστακού, Φυτειών και Κανδήλας κατά τη διάρκεια των εορτών θα ακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα:


ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΤΡΙΤΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018                 ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018


 ................................................................
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018               ΑΝΟΙΧΤΑ (ΚΔΑΠ Κανδήλας και

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018        Αστακού 4:00-10:00 μ.μ. , ΚΔΑΠ 

                                                                     Φυτειών 1:30-9:30 μ.μ.)


ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΤΡΙΤΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019                  ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019                 ΑΝΟΙΧΤΑ (ΚΔΑΠ Κανδήλας και

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019          Αστακού 4:00-10:00 μ.μ. , ΚΔΑΠ 

                                                                     Φυτειών 1:30-9:30 μ.μ.)Από 7 Ιανουαρίου τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν κανονικά.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:21 am


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ γιορτή ΤΩΝ 3 ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΚΑΝΔΗΛΑΣ-ΦΥΤΕΙΩΝ στο νέο Κλειστό γήπεδο Μπασκετ (ΔΑΚ Αστακου) | Παρασκευή 21.12.2018, 6:00 μ.μ.

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ 3 ΚΔΑΠ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στον ΑΣΤΑΚΟ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των 3 ΚΔΑΠ για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στις 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ.στο νεο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αστακου (ΔΑΚ Αστακού) και το πρόγραμμα της γιορτής...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΔΑΠ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

-Καλωσόρισμα γιορτής
-Χαιρετισμός επισήμων
-Τραγούδι Άγια Νύχτα από το ΚΔΑΠ Φυτειών
-Ποιήματα από το ΚΔΑΠ Αστακού: Είδα χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου, Χριστούγεννα, Γιορτή στο τζάκι, Καλικαντζαράκια και αγγελάκια
-Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε όλη την Ελλάδα: Αναδρομή σε ήθη και έθιμα από το ΚΔΑΠ Κανδήλας
-Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Μακεδονίας από το ΚΔΑΠ Κανδήλας
-Χριστουγεννιάτικα κάλαντα Πελοποννήσου (Μοραΐτικα) από το ΚΔΑΠ Κανδήλας
-Ποιήματα από το ΚΔΑΠ Αστακού: Οι τρεις Μάγοι, Πρωτοχρονιά, Ο καινούριος Χρόνος
-Θεατρικό Το έλατο από το ΚΔΑΠ Αστακού
-Κουκλοθέατρο Οι νάνοι και ο Τσαγκάρης από το ΚΔΑΠ Φυτειών
-Χορευτικό Rockin’ around the Christmas tree από το ΚΔΑΠ Φυτειών
-Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του τόπου μας από τα τρία ΚΔΑΠ
-Ο Άη Βασίλης με τα δώρα
-Χριστουγεννιάτικο party με face painting και animateur

*Η εκδήλωση περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με κατασκευές από τα τρία ΚΔΑΠ , τα οποία δίνονται σε συμβολική τιμή για φιλανθρωπικό σκοπό.
*Προσφέρεται μπουφές με γλυκίσματα, ροφήματα και φαγητό για μικρούς και μεγάλους.

Χρόνια πολλά με υγεία!
ΚΔΑΠ ΞηρομέρουΔημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:02 am


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Το άστρο της Βηθλεέμ, που ακόμα λάμπει…

Χριστούγεννα: Το άστρο της Βηθλεέμ, που ακόμα λάμπει…


«…Οι δε μάγοι, αφού ήκουσαν τα λόγια του Βασιλέως, εξεκίνησαν και επορεύοντο εις την Βηθλεέμ και ιδού το Λαμπρόν αστέρι, που είχαν ίδει εις την Ανατολήν, επροπορεύετο και τους ωδηγούσεν, έως ότου ήλθε και εστάθη επάνω από τον τόπον όπου ευρίσκετο το παιδίον. Οι Μάγοι, όταν είδαν τον αστέρα, εδοκίμασαν πολύ μεγάλην χαράν διότι ευρήκαν πάλιν τον ασφαλή οδηγόν Των…» 
Το κατά Ματθαίον

Γράφει ο: Χρήστος Γερ. Σιάσος, Καθηγητής 

         Έφθασαν για άλλη μια φορά οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Το λαμπερό αστέρι που έδειξε στους τρεις Μάγους με τα δώρα, (χρυσό, λίβανο και σμύρνα),  το δρόμο προς τη Φάτνη και το νεογέννητο Θείο Βρέφος και που φώτιζε το ταξίδι των εκατοντάδων μιλίων μέχρι το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, το λαμπερό αστέρι που μυριάδες φορές από τότε μας δείχνει το πολύ σπουδαίο γεγονός που συμβαίνει αυτές τις ημέρες πάνω στη Γή μας, είναι το φως που ευλαβικά φωτίζει τις ψυχές μας, την ημέρα των Χριστουγέννων.  
           Χριστούγεννα, Δεσποτική γιορτή της Χριστιανοσύνης όπου τιμάτε «… η κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού…». Το βράδυ εκείνο, πλήθος Αγγέλων έψαλλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»....          Η Εκκλησία μας, με πολλή σοφία όλο αυτόν τον καιρό, μας δίνει την ευκαιρία της πνευματικής προετοιμασίας για να γιορτάσουμε το μεγάλο μυστήριο της Ενσαρκώσεως του Λόγου του Θεού. Σε λίγες ημέρες ξημερώνει η Άγια μέρα, καμπάνες πρωινές θα χτυπούν χαρμόσυνα, γρήγορα βήματα στους δρόμους, εκκλησίες πάμφωτες γεμάτες κόσμο. Ευλογημένοι και μακάριοι αυτοί που διώχνουν κάθε βιοτική μέριμνα και μπορούν να δουν με τα μάτια της ψυχής των το θαύμα που συντελείται αυτές τις Άγιες ημέρες, «Χριστός γεννάται δοξάσατε…». 

        Προάγγελοι των Χριστουγέννων είναι τα παιδιά που τραγουδούν την παραμονή τα  κάλαντα: «Καλήν ημέραν άρχοντες, αν είναι ορισμός σας, Χριστού τη θεία Γέννηση, να πω στ’ αρχοντικό σας… Σ’ αυτό το σπίτι το ψηλό, πέτρα να μη ραγίσει, κι ο νοικοκύρης του σπιτιού,  χίλια χρόνια να ζήσει.». Με την παρουσία τους τα μικρά παιδιά και τραγουδώντας τα κάλαντα, φέρουν την ευλογία της Εκκλησίας μας μέσα σε κάθε σπίτι. 

            Όλες τις ημέρες του δωδεκαημέρου η νοικοκυρά και ο νοικοκύρης θα φροντίσουν για ό,τι χρειαστεί το σπίτι τηρώντας και τα έθιμα της περιοχής, όπως, ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου  δένδρου που είναι το σύμβουλο της ζωής, το σφάξιμο του γουρουνιού, της κότας και της γαλοπούλας, που εξακολουθούν και σήμερα να βρίσκονται σε προτεραιότητα, το παραδοσιακό χριστόψωμο με την διακόσμηση του και με ένα σταυρό στο κέντρο του, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως, κουραμπιέδες, μελομακάρονα,  δίπλες και άλλα.

             Στη δύση αυτής της χρονιάς ας δεχτούμε με αγάπη την ανατολή του νέου έτους, 2019. Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος, τούτες τις Άγιες ημέρες, ας γιορτάσει για άλλη μια χρονιά το μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου, της Σωτηρίας και της Λύτρωσης των ανθρώπων από τα δεινά των αμαρτιών του. Ο Ελληνισμός ας γεμίσει Θεία Χάρη και Ευλογία από το μεγάλο  μυστήριο της ενσαρκώσεως, της ενανθρωπήσεως του Θεού μας…

Τα φετινά Χριστούγεννα και το νέο έτος, 2019, ας είναι η απαρχή μιας νέας ζωής γεμάτη από Χάρη και Ευλογία Θεού, που τόσο αγαπά την Ελλάδα μας. 

Απολυτίκιο εορτής των Χριστουγέννων
Η Γέννησίς σου Χριστε ο Θεος ημών
ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως
εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες
υπο αστέρος εδιδάσκοντο
Σε προσκυνείν τον ήλιον της δικαιοσύνης
και Σε γινώσκειν εξ ύψους ανατολήν
Κύριε δόξα Σοι.

Φιλικά, δεχτείτε τις εγκάρδιες ευχές μου:

Άρωμα Αγάπης, Υγείας, Ευτυχίας, Δημιουργίας
ας φέρει στις ψυχές μας τούτες 
τις Άγιες ημέρες το Μικρό Βρέφος της Βηθλεέμ, 
ο Ιησούς Χριστός μας,
που έδωσε ζωή και ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. 
Μπορούμε να ελπίζουμε… ας ξεκινήσουμε…
Χρόνια Πολλά 
Ειρηνικό Δημιουργικό και Καρποφόρο το 2019

Χρήστος Γερ. Σιάσος 
Καθηγητής 


Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:48 am


ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: Το νέο Βιβλίο του ΝΙΚΟΥ Θ. ΜΗΤΣΗ για την οικογένεια των ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΩΝ από την ΚΑΤΟΥΝΑ παρουσιάζεται στην ΑΘΗΝΑ


ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΟΙ
Προεστοί, Λόγιοι, Οπλαρχηγοί, Πολιτικοί

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ),
η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ,
παρουσιάζουν

στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 6.00μ.μ
στη Στοά του Βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου Αθήνα,
το βιβλίο του συμπατριώτη μας Νικολάου Θεοδ. Μήτση,
 το οποίο και αναφέρεται λεπτομερώς και με αδιάσειστα στοιχεία για την προσφορά της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομματαίων, οι οποίοι ως γνωστόν κατάγονταν από την  εύανδρο Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας και που  διαδραμάτισαν  σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα του αγώνα της εθνικής Παλιγγενεσίας......            Οι Μαυρομματαίοι υπήρξαν άνδρες με αρετές, λόγιοι, πεφωτισμένοι, αλλά και αγωνιστές του΄21, όπου προσέφεραν στην πατρίδα μέγιστες υπηρεσίες και με θύματα σε κάθε εθνικό προσκλητήριο. Πρόκειται για την εύανδρο οικογένεια της επαρχίας Ξηρομέρου που εντάχθηκε στις ιστορικές οικογένειες του ΄Εθνους και τα μέλη της δεν δίστασαν να προσφέρουν πάντοτε εξαιρετικές υπηρεσίες  στην πατρίδα και στον τόπο τους, όπου και καταφρόνησαν δόξα, αξιώματα, πλούτη και  προνόμια που είχαν εξ οφίτσιο, ως προεστοί - πρόκριτοι,  απ’ τις τότε οθωμανικές διοικήσεις.
            Οι Μαυρομματαίοι έχασαν κινητή και σημαντικότατη ακίνητη περιουσία στον αγώνα του ΄21. Στον ξεσηκωμό του Γένους η παρουσία τους ήταν καταλυτική και στήριξαν ψυχή τι και σώματι  τον αγώνα. Με την αρωγή τους τον στήριξαν όχι μόνο ενεργά, αλλά και στην πράξη, εφόσον εκτός από πολιτικοί  ήταν και οπλαρχηγοί  και συμμετείχαν σε αρκετές μάχες που διεξήχθησαν στα 1821-1828 αφήνοντας συγχρόνως και θύματα στον αγώνα της εθνικής Παλιγγενεσίας.
         Σ’ αυτή λοιπόν την αρχοντική οικογένεια των γραμμάτων και της εθνικής προσφοράς, την οικογένεια των Μαυρομματαίων από την Κατούνα Ξηρομέρου Ακαρνανίας, που η υπέρ του Γένους προσφορά τους εγκαινιάζεται από χρόνους μακρινούς, αρκετά οφείλει ο τόπος μας, μας αναφέρει με αδιάσειστα και τεκμηριωμένα  ιστορικά στοιχεία  ο συγγραφέας του βιβλίου  Νίκος Θεοδ. Μήτσης. 

        Αναντίρρητα λοιπόν η οικογένεια των Μαυρομματαίων εντάχθηκε στις ιστορικές οικογένειες του Έθνους και τα μέλη της δεν δίστασαν να προσφέρουν πάντοτε εξαιρετικές υπηρεσίες, ώστε να αποτελούν το σέμνωμα της περιοχής  όχι μόνον της Κατούνας αλλά κι ολόκληρης της Επαρχίας Βονίτσης και Ξηρομέρου [ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ], απ’ την οποία και κατάγονται και  τα συμφέροντα της οποίας πολλές φορές και με διάφορους τρόπους με θέρμη και μέγιστο πατριωτισμό εξυπηρέτησαν. 
        Αυτά και άλλα πολλά άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως τούρκικα χοτζέτια (μουσαρελές, ιλιάμι) του 1798, προικοσύμφωνα του 1794, του 1821 και του 1829, πληρεξούσια του 1809, έγγραφα με αλληλογραφίες της οικογένειας, προαγωγές των Μαυρομματαίων σε αξιώματα  όπως: επί Παλιγγενεσίας, επί Καποδίστρια και επί  Όθωνα, πιστοποιητικά στρατιωτικών εκδουλεύσεων του 1835, αλλά  και πολλά άλλα έγγραφα προερχόμενα από πρωτογενείς αρχειακές πηγές, θα έχει την δυνατότητα να δει ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, τα  με επιμονή και υπομονή  ανέκδοτα μέχρι στιγμής ιστορικά  στοιχεία  που με πολυετή έρευνα και κόπο συλλέχθηκαν, καταγράφηκαν και παρουσιάζονται στο παρόν πόνημα, απ΄ τον εξ Αρχοντοχωρίου ( Ζάβιτσα ) Ξηρομέρου της  Αιτωλ/νίας  καταγόμενο Νικόλαο Θεοδ. Μήτση .
  
    Το βιβλίο, ήδη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "ΗΡΟΔΟΤΟΣ", Μαντζάρου 9, Αθήνα, τηλεφ:  2103626348, www.herodotos.net

   Το παλαιό αρχοντικό των Μαυρομματαίων στην Κατούνα Ξηρομέρου που κατεδαφίστηκε περί τα 1970. 
        Κατά την παράδοση σ΄αυτό το σπίτι φιλοξενήθηκε ο Αλή πασάς των Ιωαννίνων, όπως και ο Αυγουστίνος Καποδίστριας ο τότε πληρεξούσιος Τοποτηρητής του Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και ο Άγγλος περιηγητής William Leake ο οποίος στις 9 Μαρτίου 1809 πέρασε από την Κατούνα Ξηρομέρου.Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:22 am


Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους μέσω του «Προγράμματος κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ στο Δασαρχείο Αγρινίου

          Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ είχε συνάντηση την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη με τους εργαζόμενους μέσω του «προγράμματος  κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ στο Δασαρχείο Αγρινίου, με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, και το Μιχάλη Κατσιγιάννη μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.......           Κατά την συνάντηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία τους για το λανθασμένο πακέτο ασφαλιστικής κάλυψης, για όλους τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος. Όπως  τόνισαν τους αφαιρεί το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις να είναι δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος που κάθε χρόνο ανάλογα με τα ένσημα του προηγούμενου χρόνου δίνεται σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του δασεργάτη.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:
•-Όλοι οι εργάτες - εργάτριες να δηλώνονται στον Κωδικό Ειδικότητας του ΕΦΚΑ που αντιστοιχεί στην ειδικότητα του δασεργάτη. Όλες οι μηνιαίες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα στον ΕΦΚΑ με λανθασμένο Κωδικό Ειδικότητας να διορθωθούν και να αποτυπωθεί η σωστή ασφαλιστική εικόνα-ειδικότητα για κάθε ασφαλιζόμενο δασεργάτη.
•-Μέτρα υγιεινής, προστασίας και μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας με οχήματα της υπηρεσίας.
•-Μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία του Δασαρχείου Αγρινίου.

      Ο Μιχάλης Κατσιγιάννης κάλεσε τους εργαζόμενους, μέσα από τη συλλογική συζήτηση να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην επίθεση που συνεχίζεται.
      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή στις 18 Δεκέμβρη.
    Γι’ αυτό το λόγο το ΔΣ του ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να δώσουν μαχητικό, αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκέμβρη και ώρα 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον προϋπολογισμό της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.

       Στη συνέχεια ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις προωθούν την ευέλικτη και με ημερομηνία λήξης εργασία μέσα από τα διάφορα προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας, που η ίδια η πολιτική τους δημιουργεί. Μια από αυτές τις μορφές αποτελούν και τα κοινώς λεγόμενα οχτάμηνα ανακύκλωσης της ανεργίας, η ονομαζόμενη "κοινωφελής εργασία", στην οποία οι άνεργοι "παρκάρουν" για 8 μήνες αμειβόμενοι με ψίχουλα και καλούμενοι να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εφόδια.
         Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η "κοινωφελής εργασία" στο Δασαρχείο Αγρινίου που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην κοπή, συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών και άλλων αντικειμένων και γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσεκούρια κλπ. Γίνεται κατανοητό πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από τη στιγμή που απασχολούνται ως δασεργάτες θα πρέπει να είναι αντίστοιχη και η ασφαλιστική τους κάλυψη. 
        Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει δίκαια την ανησυχία των εργαζομένων καθώς εκτός του ότι η συγκεκριμένη εργασία και αντίστοιχα η εργασιακή εμπειρία αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και μπορεί να αξιοποιηθεί στη διεκδίκηση ανάλογων θέσεων εργασίας στο μέλλον,  χάνουν την δυνατότητα να είναι δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος δασεργάτη.
         Επίσης οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών όπου εργάζονται, καθώς καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν. Η πυροπροστασία δεν αφορά μόνο μία σεζόν, αλλά είναι απαραίτητη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος. Επομένως, χρειάζεται τα οχτάμηνα της "κοινωφελούς" να γίνουν μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

        Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κλείνοντας  ανέφερε  ότι το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την ανάδειξη των προβλημάτων και στη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα με τη διόρθωση της αναγραφής της ειδικότητας των συγκεκριμένων εργαζομένων. 
          Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ για να πιάσει τόπο ο  αγώνας ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τα όνειρα και το μέλλον τους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 11:16 pm


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Ευχαριστίες στους Δημότες για την συμμετοχή τους στην εκλογή του ονόματος της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

      Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες ονοματοδοσίας της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, με καταληκτική ημερομηνία την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2018.
         Μέσα από τα συλλογικά όργανα θα αξιολογηθούν οι προτάσεις σας και σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Με εκτίμηση
Νέα αυτοδιοικητική παράταξη με επικεφαλής
τον κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:49 pm


51 χρονη στο Αγρίνιο κατηγορείται ότι ξυλοφόρτωσε την πεθερά της…


 
Στη σύλληψη μιας γυναίκας 51 ετών προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί στο Αγρίνιο. Η γυναίκα κατηγορείται πως εξύβρισε και στη συνέχεια χτύπησε με τα χέρια της την 81χρονη πεθερά της.....


 

Αυτά ισχυρίστηκε η ηλικιωμένη γυναίκα στους αστυνομικούς, που ενεργούν τη σχετική προανάκριση.

 

Η 51χρονη κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση. Η σύλληψη έγινε από την Άμεση Δράση Αγρινίου και η δικογραφία σχηματίζεται από το Α.Τ. Αγρινίου.
agriniopress


Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:39 pm


Χειροπέδες σε 51χρονο φυγόποινο στο Αγρίνιο για θανατηφόρο τροχαίο στην ΑθήναΣτη σύλληψη ενός 51χρονου άνδρα προχώρησαν σήμερα το απόγευμα αστυνομικοί στο Αγρίνιο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για θανατηφόρο τροχαίο στην Αθήνα.....


 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία προβλέπει την ποινή φυλάκισης δύο ετών σε βάρος του 51χρονου και την οποία ουδέποτε εξέτισε.

 

Ο άνδρας θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Αγρινίου
agriniopress


Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:30 pm


Χριστουγεννιάτικη εορτή κατηχητικών σχολείων Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου

Με μεγάλη επιτυχία η εορτή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας το Σάββατο 15 Δεκέμβριου 2018. Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη προσευχή από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Κων/νο Γατσούλη και τον αρχιερατικό επίτροπο Βονίτσης πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Βέττα ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.....
Στην συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό και απήγγειλαν ποιήματα καθώς επίσης έψαλλαν χορωδιακά τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο τέλος της εορτής ο π. Κων/νος ευχαρίστησε τόσο τους ενορίτες για την συμμετοχή τους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, όσο και τα ίδια τα παιδιά που με τόση θέληση και υπομονή κατάφεραν να προσφέρουν ένα εκπληκτικό θέαμα γεμάτο συναισθήματα και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές
Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:11 pm


Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΩΝ | Πρόεδρος ο κ. Γρηγόρης Τσίντζος

Δελτίο Τύπου

         Στην Αθήνα σήμερα την 16η Δεκεμβρίου 2018, εκλήθησαν και πήραν μέρος στη Συνεδρίαση του Συλλόγου Μαχαιριωτών τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ., τα οποία προέκυψαν από τια αρχαιρεσίες της 8ης Δεκεμβρίου 2018.          Κατόπιν ψηφοφορίας το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου ως κατωτέρω:

Πρόεδρος: Τσίντζος Γρηγόριος του Ευσταθίου 
Τηλ. 6945803144
Αντιπρόεδρος: Πουλής Αντώνιος του Νικολάου
Τηλ. 6946105915
Γενικός Γραμματέας: Κορρέ Σοφία του Νικολάου 
Τηλ. 6938444554
Ταμίας: Καραγιάννης Γεώργιος του Ευστρατίου
Τηλ. 6977722569 
Ειδικός Γραμματέας: Τιμοθεάτου - Παπαστάμου Θεοδώρα του Νικολάου
Τηλ. 6944900493
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μπούρχα Αθηνά του Δημητρίου
Τηλ. 6939035467
Μέλος: Γκούμα Πηνελόπη του Χρήστου 
Τηλ. 6976677821.......    Ο Σύλλογος Μαχαιριωτών έχει ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ.

     Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά και το Νέο Έτος ας είναι το ξεκίνημα της αφετηρίας μιας δημιουργικής εποχής για το χωριό μας.
Χρόνια Πολλά σε όλους!

*Για οποιαδήποτε επικοινωνία μπορείτε να καλείτε στα αντίστοιχα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 9:00 pm


Οι Σύλλογοι ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΩΝ και ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ πάνε ΘΕΑΤΡΟ, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στη παράσταση: Η «Κούλα του Βαγγέλη», στην ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Σύλλογος των Απανταχού Παλαιριωτών "η Κεχροπούλα" και 
Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων "Ο Αμβρακικός"

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, των συλλόγων μας
σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε

τη θεατρική παράσταση Η «Κούλα του Βαγγέλη», το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στο θέατρο Άβατον, ωρα: 21:00. Διεύθυνση θεάτρου: Ευπατριδών 3,  Κεραμεικός. 
Τιμή εισιτηρίου: 8 €. 

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στα τηλέφωνα: 
Τσακάλη Γεωργία: 6945515121 και Ματούλα Κυρίκου Καραούλη: 6972412541............


     Η «Κούλα του Βαγγέλη»  είναι η Μάνα κάθε οικογένειας, η Μάνα της γειτονιάς, η Μάνα της διπλανής πόρτας. 
     Αφηγούμενη  το προσωπικό της δράμα, μας ενθουσιάζει με τη διόρασή της και μας διασκεδάζει με το ταλέντο της στη μελοντολογία!
     Μια διαδραστική παράσταση όπου το γέλιο διαδέχεται  τη συγκίνηση, η κωμωδία το δράμα και το όνειρο την πραγματικότητα.

Σας περιμένουμε όλους 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στο ρόλο της Κούλας  - Αναστασία Γκολέμα
Ευγενική συμμετοχή - Ελένη Κρίτα, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δέσποινα Ρεντούμη
Κείμενο - Λένα Τερκεσίδου
Σκηνοθεσία- Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά Κοστούμια - Άννα Χρυσοχέρα
Μουσική επιμέλεια - Νίκος Κωφός
Γραφιστικά - Μάριλυ Ιωακειμίδου
Φωτογράφιση - STUDIO MATH
Φωτισμοί - Βασίλης Αβραμάκος
Video/Montage - Κοσμάς Φιλιούσης

Παραστάσεις - Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης – 90 λεπτα
Διεύθυνση θεάτρου - Ευπατριδών 3,  Κεραμεικός
Μετρό- Κεραμεικός
Πάρκινγκ – Μπροστά απο το θέατρο 


Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 6:38 pm


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Απόφαση επιλογής πρακτορείου για την εκδρομή της Α' Λυκείου στην ΑΘΗΝΑ

         Σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στο γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων ΠΑΛΑΙΡΟΥ, κ. Δημήτριου Δάγλα, συγκλήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων, για την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α' Λυκείου Παλαίρου, στην Αθήνα από 31/1 έως 1/2/2019. 
      Η επιτροπή αξιολόγησε όλες τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, συνέκρινε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις τιμές τους και επέλεξε ομόφωνα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες να αναθέσει τη διεξαγωγή της εκδρομής στο ταξιδιωτικό γραφείο KOSMAS TOURS, ΠΡΕΒΕΖΑ, διότι έκρινε ως πλέον συμφέρουσα την προσφορά του.
      Αναλυτικά η Πράξη Επιλογής Ταξιδιωτικού Γραφείου για εκδρομή της Α' Λυκείου Παλαίρου:

ΘΕΜΑ: Πράξη  Επιλογής Ταξιδιωτικού Γραφείου  
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Λ.Τ. ΠΑΛΑΙΡΟΥ

          Σήμερα Δευτέρα 17/12/2018 και ώρα 11..00 π.μ στο γραφείο του Διευθυντή έγινε η αποσφράγιση των προσφορών για την  διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που θα πραγματοποιήσει το σχολείο στην Αθήνα (31/1 -1/2/2019).
   Ως συμφέρουσα προσφορά επιλέχθηκε αυτή του πρακτορείου: KOSMAS TOURS, Λεωφόρος Ειρήνης 44, ΠΡΕΒΕΖΑ 

Ο Διευθυντής 
Δάγλας Ν. Δημήτριος 
Μηχ. Αυτ/σμού ΠΕ20, Msc Εκπ/κής Ψυχολογίας

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 5:14 pm


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (32/17-12-2018) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από τη Δευτέρα 17-12-2018 μέχρι και την Τρίτη 18-12-2018 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-12-2018) και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας......Πιο αναλυτικά:

1. Τη Δευτέρα (17-12-2018)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές τους), από τις βραδινές ώρες την Πελοπόννησο και αργά τη νύχτα - ξημερώματα Τρίτης (18-12-2018) -πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ανατολικές ηπειρώτικες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).2. Την Τρίτη (18-12-2018)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο Βόρειο Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Στο μεταξύ, σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Επίσης, συνιστάται στους πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επισυνάπτονται γενικές οδηγίες.

Έντονα καιρικά φαινόμενα – Γενικές Οδηγίες

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.

Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.

Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.

Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μόλις περάσει η κακοκαιρία

Παρακολουθείτε συνεχώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις επίσημες προειδοποιήσεις ή συμβουλές.

Ελέγξτε το σπίτι και τα λοιπά περιουσιακά σας στοιχεία για να καταγράψετε πιθανές ζημιές.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).

Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.

Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.

Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.

Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.

Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.

Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

► ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

► ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.

Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

► ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις

Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.

Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.

Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.

Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.

Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.

Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.

Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

► ΠΑΓΕΤΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ.

Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κ.λπ.).

Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ

Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε

Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές. Για επιπλέον οδηγίες μπορείτε να απευθύνεστε στους κατά τόπους φορείς ύδρευσης .

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 4:15 pm


Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΑΒΒΑΣ επανεξελέγη πρόεδρος | Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων "Τα Κόροντα" | ΦΩΤΟ


           Συγκροτήθηκε σε σώμα χθες Κυριακή 16.12.2018, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων "Τα Κόροντα". Επανεξελέξη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ο Ταξιάρχης Σάββας.

        Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, το οποίο έχει ως εξής: 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Πρόεδρος: Ταξιάρχης Σάββας,
Αντιπρόεδρος: Σπύρος Αθ. Ράπτης
Γενική Γραμματέας: Καλλιρρόη Γεωργούλα
Ταμίας: Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Μιρέλα Χαντζή
Σύμβουλοι: Αλέξανδρος Σάββας, Κώστας Ευστ. Κοντής
και αντιπρόσωπος για την Γ. Σ. της ΟΠΣΥΞ εκλέχτηκε ο Θεόδωρος Γεωργούλας
και για την εξελεγκτική επιτροπή η Κατερίνα Κρανιώτη, η Ελένη Σάββα και ο Νίκος Ταρκαζίκης...Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα"

        Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16.12.2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝΣΥ (Πατησίων 5), Ομόνοια, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης: 
α)-Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του Δ. Σ. Από 11/11/2017 έως 16/12/2018, 
β)-εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. και αντιπροσώπου στην Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

      Στη Γ.Σ. υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του Συλλόγου και του χωριού. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, πρόεδρος της Γ. Σ. για την διεύθυνση των εργασιών εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Σάββας.
    Αμέσως μετά διάβασε τον Διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος Ταξιάρχης Σάββας και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός, τον οποίο διάβασε ο ταμίας Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς. Στη συνέχεια η Ελένη Βασ. Σάββα διάβασε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.
      Μετά τα μέλη του Συλλόγου ζητούσαν κι έπαιρναν το λόγο από τον πρόεδρο κι έκαναν παρατηρήσεις πάνω στους απολογισμούς, καθώς και προτάσεις που αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και το χωριό.
        Συγκεκριμένα μίλησαν: ο Αλέξανδρος Σάββας, ο οποίος πρότεινε να γίνει η χοροεσπερίδα στης 24/2/2019 την Κυριακή το μεσημέρι, να γίνει η επίσκεψη στο θωρηκτό "Αβέρωφ", που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας "Χρυσοβιτσάνικα Νέα", να σταλούν δώρα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας και στο διάλογο που άρχισε εν οψει δημοτικών και κοινοτικών εκλογών για τα προβλήματα του χωριού, ο σύλλογος μας να προτείνει ως βάση συζήτησης το σχετικό υπόμνημα που έστειλε στον Δήμαρχο Ξηρομέρου.
           Ο Κώστας Γεωργούλας, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, μετέφερε στη Γ.Σ. το χαιρετισμό και τις ευχές του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη κι ενημέρωσε τα μέλη για τα προβλήματα που προωθήθηκαν για επίλυση στο Δήμο και για το μεγάλο έργο που επιτέλεσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου στην οποία προΐσταται. Αμέσως μετά τέθηκαν σε ψηφοφορία κι εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός κι ο Οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. . Μετά το πέρας των εργασιών της Γ. Σ. 
        Η εφορευτική επιτροπή διενήργησε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπου στην Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
  Πηγή: http://xiromeritis.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 3:22 pm


ΑΣΤΑΚΟΣ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥΜΗ: "ο λυγμός της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ" | ΦΩΤΟ: Make Art

            Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου, στον Αστακό, η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥΜΗ με τίτλο "ο λυγμός της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Αστακού και της ΒΕΓΑΣ εκδοτική πολιτιστική.......


       Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς απο την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αστακού κα Ιωάννα Ζούλα-Ρεπάνη και ακολούθως χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. 
         Την Παρουσίαση συντόνισε ο κ. Βασίλης Μουρκούσης πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου και για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί κα Θεοδώρα Παπανικολάου και ο κ. Βασίλης Ζαγκότας και  την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Νίκος Ναούμης με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους, όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του βιβλίου.
        Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την παρουσίαση, ενώ στο τέλος τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν το συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

         Να τονίσουμε ότι το ταξίδι του βιβλίου "ο λυγμός της καταιγίδας", ξεκίνησε χθες από τον Αστακό και ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 17 του μήνα Δεκέμβρη, σειρά παίρνει το Αγρίνιο και η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial, 1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου - Αμφιλοχίας και ώρα 18:30.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Ο ΛΥΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
    Σε έναν ουρανοξύστη στην αποκλεισμένη λόγω κακοκαιρίας Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα, αναπολεί και καταγράφει την ιστορία της ζωής  της, στην εποχή της κρίσης.
     Γράφει για να θυμηθεί και να ξεχάσει. Να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις.
    Θυμώνει, οργίζεται, χαίρεται, λυπάται, αναρρωτιέται, στεναχωριέται και ελπίζει.
   Την ίδια στιγμή, ένα αόρατο δίχτυ κατασκοπείας εξυφαίνεται γύρω της…......
      Η θέση της στον Ο.Η.Ε., χωρίς να το έχει η ίδια αντιληφθεί, είναι τόσο σημαντική για κάποιους και πολύτιμη, που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα.
        Παράλληλα, ο μεγάλος της έρωτας, θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή της. Θα μπορέσει άραγε να την γλιτώσει, τόσο εκείνη, όσο και την κόρη της;Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου «ο λυγμός της καταιγίδας», παρελαύνει με απίστευτο ρεαλισμό η σύγχρονη Ελλάδα. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, θέματα όπως η αναπηρία, οι οικογενειακές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία, η πολιτική, ο έρωτας και η αγάπη για την πατρίδα, αναζητούν απαντήσεις και προβληματίζουν.
Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Ένα κείμενο από την πένα του Νίκου Ναούμη, ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνατότητες του στον χόρο της λογοτεχνίας και μας καλεί να ταξιδέψουμε παρέα στον μαγικό κόσμο των λέξεων.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 
       Ο Νίκος Ναούμης, γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από αγρότες γονείς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
  Εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής και είναι άγαμος.
      Από την ηλικία των είκοσι ετών, ηλικία που απώλεσε την όρασή του, αγωνίζεται σκληρά από διάφορες θέσεις για τα δικαιώματα των αναπήρων για ίσες ευκαιρίες στην εργασία και τη ζωή.
     Το 2014, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής του, το Ξηρόμερο Αιτ/νίας.
     Το 2015, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με έλλειψη όρασης, ίδρυσε μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., που έχει ως στόχο την ένταξη αναπήρων στο πολιτιστικό προίόν.
      Αρθρογραφεί τακτικά κυρίως μέσω του διαδικτύου και είναι καλός γνώστης του χειρισμού Η/Υ. Μιλά καλά αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.
Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 2:13 pm


Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού ευχαριστεί όσους προσέφεραν τρόφιμα και χρήματα σε άπορες οικογένειες

            Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσέφεραν χρήματα και τρόφιμα για οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
-Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πολύτιμη!

-Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τα καταστήματα Λ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (proton) και ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΗΓΑΛΟΣ (ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ).

       Σας ευχόμαστε να έχετε Καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να φέρει γαλήνη και αγάπη στις καρδιές μας!
Το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 11:59 am


Kλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον ΑΣΤΑΚΟ


             Σύμφωνα με πληροφορίες ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου αφού το μοναδικό κατάστημα στην περιοχή της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό Ξηρομέρου, που εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες βάζει λουκέτο τέλος Φεβρουαρίου
       Το κλείσιμο του καταστημάτος θα συμβάλει στην περατέρω υποβάθμιση της περιοχής αφού ΗΔΗ αρκετές δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τους πολίτες του Ξηρομέρου μετακόμισαν με αποτέλεσμα καθημερινά να χρειάζεται να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα σε Αγρίνιο η Μεσολόγγι για να εξυπηρετηθούν. Το ερώτημα είναι ενα: ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ;.....
Πηγή: https://xiromeropress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:30 am


Φυτειες - Ειδήσεις και Νέα

Μεσσηνία: 5 προφυλακίσεις για καλλιέργεια και εμπορία χασίς - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: 5 προφυλακίσεις για καλλιέργεια και εμπορία χασίς - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στη φυλακή οδηγούνται ως προσωρινά κρατούμενοι οι 5 από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη 10μελή εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:11 am


Απελευθερώθηκε η απαχθείσα μικρανιψιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Press Publica

Απελευθερώθηκε η απαχθείσα μικρανιψιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες  Press Publica

Βρέθηκε και απελευθερώθηκε η μικρανιψιά του εκλιπόντος Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η 34χρονη Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία, η οποία ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 6:34 pm


Το διαφορετικό «αμερικανικό όνειρο» του κοριτσιού από τη Γουατελάμα που τελείωσε στο Τέξας - CNN Greece

Το διαφορετικό «αμερικανικό όνειρο» του κοριτσιού από τη Γουατελάμα που τελείωσε στο Τέξας  CNN Greece

Ειδήσεις - Περπάτησε περισσότερα από 3.200 χιλιόμετρα, σε ηλικία επτά ετών, προκειμένου να βρεθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό , με σκοπό να δουλέψει ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 11:22 pm


Ανάβουν και φέτος τα κέδρα στη Φυτειά (Κυριακή 23/12/2018) - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Ανάβουν και φέτος τα κέδρα στη Φυτειά (Κυριακή 23/12/2018)  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Το έθιμο του ανάμματος των Κέδρων στη ορεινή Φυτειά του Δ. Βέροιας θα αναβιώσει και φέτος, στις 12 τα μεσάνυχτα της 23ης (προς 24η) Δεκεμβρίου 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 9:06 pm


Ναύπακτος: Εορτή Αγίου Διονυσίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο - Sinidisi.gr

Ναύπακτος: Εορτή Αγίου Διονυσίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο  Sinidisi.gr

Εορτή Αγίου Διονυσίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Ναυπάκτου. agios-dionisios-nafpaktos. Φυτείες: Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης στον Ιερό Ναό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 1:44 pm


Φυτείες: Εργασίες ανακαίνισης του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (φωτο) - AgrinioPress

Φυτείες: Εργασίες ανακαίνισης του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (φωτο)  AgrinioPress

Οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φυτειών έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν καθαίρεση των παλαιών επιχρισμάτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 1:26 pm


Μεσσηνία: Προφυλακίζονται δύο ηγετικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά - Newsbomb.gr - NewsBomb

Μεσσηνία: Προφυλακίζονται δύο ηγετικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά - Newsbomb.gr  NewsBomb

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο πρώτοι από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην 10μελή εγκληματική οργάνωση. Η σπείρα καλλιεργούσε τις μεγάλες ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 10:39 pm


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με μεθόδους… CSI: Καλλιεργούσαν και πωλούσαν χασίς σε όλη την Πελοπόννησο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με μεθόδους… CSI: Καλλιεργούσαν και πωλούσαν χασίς σε όλη την Πελοπόννησο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και μεθόδους που θυμίζουν την αμερικάνικη σειρά CSI, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εξάρθρωσαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 9:18 am


Πελοπόννησος: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών - Policenews

Πελοπόννησος: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  Policenews

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 6:55 pm


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χασίς και αρχαίων στην Πελοπόννησο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χασίς και αρχαίων στην Πελοπόννησο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μετά από ένα χρόνο ερευνών, η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει οργάνωση που καλλιεργούσε τεράστιες χασισοφυτείες - Ορισμένα μέλη της σπείρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 3:59 pm


Στρώνει το κρεβάτι του Τραμπ - Documento

Στρώνει το κρεβάτι του Τραμπ  Documento

Το 1999 η Βικτορίνα Μοράλες, μια αγράμματη αγρότισσα απ' τη Γουατεμάλα που δεν άντεχε να σιγολιώνει στις φυτείες καλαμποκιού, πέρασε παράνομα στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 1:46 pm


Γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρόμερου - AgroNews

Γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρόμερου  AgroNews

Στις 26 Δεκέμβρη στις 11:30πμ στην πλατεία Φυτειών Ξηρόμερου διοργανώνεται η 14η γιορτή τσιγαρίδας με πρωτοβουλία του συλλόγου Ακαρνανικό Φως, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 11:53 am


Φυτείες: Σύλληψη 48χρονου με πάνω από 16 κιλά λαθραίο καπνό - Ειδήσεις - Επικαιρότητα - AgrinioTimes

Φυτείες: Σύλληψη 48χρονου με πάνω από 16 κιλά λαθραίο καπνό - Ειδήσεις - Επικαιρότητα  AgrinioTimes

Δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορία – σχηματίστηκε σε βάρος ενός 48χρονου, καθώς μετά από νομότυπη έρευνα σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 9:19 pm


Φυτείες: Συνελήφθη 48χρονος με περισσότερα από 16 κιλά λαθραίο καπνό - Sinidisi.gr

Φυτείες: Συνελήφθη 48χρονος με περισσότερα από 16 κιλά λαθραίο καπνό  Sinidisi.gr

Δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 48χρονου, καθώς μετά από νομότυπη έρευνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 7:40 pm


Startups4Peace: Διαγωνισμός για δικοινοτικές Startups από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο - Startupper

Startups4Peace: Διαγωνισμός για δικοινοτικές Startups από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο  Startupper

Το πρόγραμμα Startups4Peace, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της δικοινοτικής συνεργασίας και επαφής στη Κύπρο, ολοκλήρωσε τον 5ο κύκλο του με τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 1:59 pm


Μπανάνες θερμοκηπίου για αναχαίτιση του μύκητα του Παναμά - AgroNews

Μπανάνες θερμοκηπίου για αναχαίτιση του μύκητα του Παναμά  AgroNews

Ερευνητές στην Ολλανδία συνεργάζονται με την Chiquita καθώς η ασθένεια Panama απειλεί την κυριότερη ποικιλία μπανάνας, Cavendish. Μέσα στην εβδομάδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 9:33 am


Επιχείρηση σκούπα Europol - "Σήκωσαν" και κυπριακά σπίτια (ΦΩΤΟΣ) | News - SigmaLive

Επιχείρηση σκούπα Europol - "Σήκωσαν" και κυπριακά σπίτια (ΦΩΤΟΣ) | News  SigmaLive

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση σκούπα πραγματοποίησε η Europol την περασμένη βδομάδα. Στο στόχαστρο, οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όπλων, αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 9:18 am


Και φέτος γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες- η ιστορία του εθίμου - AgrinioNews

Και φέτος γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες- η ιστορία του εθίμου  AgrinioNews

Η γιορτή της Τσιγαρίδας ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια στις Φυτείες με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως».Το έθιμο αναβιώνει και φέτος, στις 26.

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 9:40 pm


Ποιες ταινίες παίζουν σήμερα βράδυ στην τηλεόραση | Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Ποιες ταινίες παίζουν σήμερα βράδυ στην τηλεόραση | Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Η φωτογραφία είναι από την ταινία Blow - μέτρια η ταινία αλλά εκπληκτική η ηθοποιία του Johnny Depp. Η Πενέλοπε Κρουζ ήταν υποψήφια για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 8:05 pm


Μειώνονται κάθε χρόνο οι φυτείες χριστουγεννιάτικων δέντρων στον Ταΰγετο - ΘΑΡΡΟΣ

Μειώνονται κάθε χρόνο οι φυτείες χριστουγεννιάτικων δέντρων στον Ταΰγετο  ΘΑΡΡΟΣ

Σίγουρα είναι πολλοί λίγοι αυτοί που ξέρουν ότι στο μεσσηνιακό Ταΰγετο, εδώ και πολλές δεκαετίες, υπάρχουν ιδιωτικές φυτείες χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 9:33 am


Φυσικά έλατα στο «Πάρκο των Ευχών» - Ελευθερία

Φυσικά έλατα στο «Πάρκο των Ευχών»  Ελευθερία

Στο ναδίρ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η αγορά φυσικών δέντρων ελάτης για τον στολισμό τους τα Χριστούγεννα, με τη ζήτηση να μειώνεται ραγδαία τα τελ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 pm


Για 14η χρονιά η "Γιορτή Τσιγαρίδας" στις Φυτείες Ξηρομέρου - AgrinioNews

Για 14η χρονιά η "Γιορτή Τσιγαρίδας" στις Φυτείες Ξηρομέρου  AgrinioNews

O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών "Ακαρνανικό Φώς" προσκαλεί για 14η συνεχόμενη χρονιά στην "Γιορτή Τσιγαρίδας" στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 7:07 pm


Το μπουρίνι και ο κακός μας ο καιρός! - Ο Φιλελεύθερος

Το μπουρίνι και ο κακός μας ο καιρός!  Ο Φιλελεύθερος

Ένα μπουρίνι ήτανε και όμως ήταν αρκετό για να επικρατήσει ο χαμός και να αναδείξει τον κακό μας τον καιρό! Τρόμος, χάος και καταστροφή. Χαλασμός Κυρίου!

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:17 am


Να χαίρεστε την Αλβανία… εταίρο, με τους 1.000 τόνους χασίς σε ετήσια βάση! - Defence-Point.gr

Να χαίρεστε την Αλβανία… εταίρο, με τους 1.000 τόνους χασίς σε ετήσια βάση!  Defence-Point.gr

Σε 100 εκτάρια παράγονται 10 τόνοι ναρκωτικών, αλλά σε 10 ή 20 ή 30 χιλιάδες εκτάρια πόσα; Η λύση του προβλήματος έχει μία λέξη Σκιπέρια- Αλβανία. Το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Ο ξυλοδαρμός ενός ντελιβερά - In.gr

Ο ξυλοδαρμός ενός ντελιβερά  In.gr

Ο κύριος Τάσος Τοπαλίδης είναι διανομέας τροφίμων στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Νέος άνθρωπος 36 χρονών, πατέρας ενός 9χρονου παιδιού. Πριν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Ένα μέτρο νερό σε πλημμυρισμένο σπίτι - Καταγραφή των ζημιών της θεομηνίας από τον ΟΓΑ - ANT1

Ένα μέτρο νερό σε πλημμυρισμένο σπίτι - Καταγραφή των ζημιών της θεομηνίας από τον ΟΓΑ  ANT1

Ανάσα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πήρε η Κύπρος, με τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, ωστόσο, να μετρά της ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 8:30 pm


Το βρωμερό φρούτο που αποδεικνύεται «χρυσάφι» - Newsbeast.gr

Το βρωμερό φρούτο που αποδεικνύεται «χρυσάφι»  Newsbeast.gr

Ψηλά στα κατάφυτα και καταπράσινα βουνά του Raub, στη Μαλαισία, ένα φρούτο κάνει την παρουσία του αισθητή χωρίς καν κάποιος να το βλέπει.

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:00 am


Δέκα χρόνια από τον πνιγμό των τριών ψαράδων στις εκβολές του Αχελώου - AgrinioPress

Δέκα χρόνια από τον πνιγμό των τριών ψαράδων στις εκβολές του Αχελώου  AgrinioPress

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου του 2008,κοντά στις εκβολές του Αχελώου, όπου "χάθηκαν" τρεις ψαράδες.

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 10:00 am


Σίγησε η Bonita Mabo, η μητέρα της συμφιλίωσης στην Αυστραλία - Neos Kosmos

Σίγησε η Bonita Mabo, η μητέρα της συμφιλίωσης στην Αυστραλία  Neos Kosmos

Η Bonita Mabo άφησε τα εγκόσμια στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο Τάουνσβιλ, σε ηλικία 75 ετών (είχε γεννηθεί το 1943 στο Χάλιφαξ του Κουίνσλαντ). Η κηδεία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 6:23 am


Εσπερίδα για τις βιομηχανικές καλλιέργειες για την παραγωγή ενέργειας - Insider.gr

Εσπερίδα για τις βιομηχανικές καλλιέργειες για την παραγωγή ενέργειας  Insider.gr

Το ΚΑΠΕ και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:15-20:00, εσπερίδα με τίτλο: ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Ο λόγος που οι θεομηνίες του τελευταίου έτους είναι εντονότερες | News - SigmaLive

Ο λόγος που οι θεομηνίες του τελευταίου έτους είναι εντονότερες | News  SigmaLive

Τα ακραία -πολλές φορές- καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Κύπρο τον τελευταίο χρόνο προκαλώντας πολλές καταστροφές δημιουργούν ερωτήματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Εσπερινός και Λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στην Παπαδάτου Ξηρομέρου (φωτο) - AgrinioPress

Εσπερινός και Λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στην Παπαδάτου Ξηρομέρου (φωτο)  AgrinioPress

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου, τελέστηκε και φέτος Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Eικόνας της Αγίας Βαρβάρας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος «ανεφοδιασμός» της αγοράς με έλατα - Ύπαιθρος Χώρα

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος «ανεφοδιασμός» της αγοράς με έλατα  Ύπαιθρος Χώρα

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, η διακίνηση και η διάθεση των φυσικών ελάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Ερώτηση του Γ. Κασαπίδη στη Βουλή για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά - kozanilife.gr

Ερώτηση του Γ. Κασαπίδη στη Βουλή για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά  kozanilife.gr

Η ανυπαρξία ελέγχων σχετικά με την παράνομη διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους επιδημιολογικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Βραβεύτηκε στις Φυτείες η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kick Boxing Μαριάννα Τσιλίκη (φωτο) - AgrinioNews

Βραβεύτηκε στις Φυτείες η παγκόσμια πρωταθλήτρια Kick Boxing Μαριάννα Τσιλίκη (φωτο)  AgrinioNews

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Φυτειών, η βράβευση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Kick Boxing, Μαριάννας Τσιλίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε η υπόθεση «Μανωλάδα» - Αναμένεται η απόφαση - Policenews

Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε η υπόθεση «Μανωλάδα» - Αναμένεται η απόφαση  Policenews

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Έργα αποκατάστασης σε δρόμους των περιοχών Μεσολογγίου, Βάλτου και Ξηρομέρου - AgrinioNews

Έργα αποκατάστασης σε δρόμους των περιοχών Μεσολογγίου, Βάλτου και Ξηρομέρου  AgrinioNews

Στην εγκατάσταση εργολάβου για το έργο της αποκατάστασης οδικών τμημάτων των πρώην επαρχιών Μεσολογγίου, Βάλτου και Ξηρομέρου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Μανωλάδα: Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αθώωση για εμπορία ανθρώπων στα φραουλοχώραφα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μανωλάδα: Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αθώωση για εμπορία ανθρώπων στα φραουλοχώραφα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μετά από αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης - Η όποια απόφαση εκδοθεί δεν θα έχει έννομη συνέπεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση της Μανωλάδας - Το Βήμα Online

Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση της Μανωλάδας  Το Βήμα Online

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Ημαθίας: Αλλαγή στο πρόγραμμα δρομολογίων - Verianet

ΚΤΕΛ Ημαθίας: Αλλαγή στο πρόγραμμα δρομολογίων  Verianet

Από το ΚΤΕΛ Ημαθίας ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων συγκεκριμένων γραμμών. Αναλυτικά: ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Πρόσωπα | Carl Emil Pettersson: ο βασιλιάς των κανιβάλων - MAXMAG

Πρόσωπα | Carl Emil Pettersson: ο βασιλιάς των κανιβάλων  MAXMAG

Από ναύτης, εργάτης στο Γερμανικό εμπορικό κέντρο της Νέας Γουινέας, για να καταλήξει ναυαγός σε ένα νησί κανιβάλων. Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Στα Coffee Dive η απόλαυση του καφέ είναι εμπειρία - News.gr

Στα Coffee Dive η απόλαυση του καφέ είναι εμπειρία  News.gr

Τα καφεκοπτεία που θα σε συστήσουν στο σαγηνευτικό κόσμο του speciality καφέ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Τα εβδομαδιαία δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων - 29 Δυτικά

Τα εβδομαδιαία δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων  29 Δυτικά

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 9:00 am


Tι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες στην παραγωγή καφέ - Athens Voice Online

Tι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες στην παραγωγή καφέ  Athens Voice Online

Την παγκόσμια ημέρα καφέ, 1η Οκτωβρίου ο illy σέρβιρε εσπρέσσο σε μισό φλιτζάνι για να δείξει τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες στην παραγωγή καφέ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Γιατί τα ΤΕΙ γίνονται Πανεπιστήμια με νόμο; - HuffPost Greece

Γιατί τα ΤΕΙ γίνονται Πανεπιστήμια με νόμο;  HuffPost Greece

Πρώτιστος στόχος η ψηφοθηρία και τα συμφέροντα των καθηγητών, όχι οι ανάγκες της κοινωνίας. Δεν διδαχτήκαμε από την κρίση!

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Η Volvo Trucks προσφέρει αυτόνομη λύση μεταφοράς στην Brønnøy Kalk AS - Ύπαιθρος Χώρα

Η Volvo Trucks προσφέρει αυτόνομη λύση μεταφοράς στην Brønnøy Kalk AS  Ύπαιθρος Χώρα

Η Volvo Trucks μόλις υπέγραψε μία συμφωνία ορόσημο με την Brønnøy Kalk AS στη Νορβηγία, προσφέροντας την πρώτη της εμπορική αυτόνομη λύση για τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Λάρνακα: Είδε τη σοδειά του να "χάνεται" μέσα σε λίγα λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ) - Alphanews.Live

Λάρνακα: Είδε τη σοδειά του να "χάνεται" μέσα σε λίγα λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)  Alphanews.Live

Εικόνες βιβλικής καταστροφή στο Μαρώνι μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Τα κολεόπτερα της Κύπρου (WEB TV) - Politis News

Τα κολεόπτερα της Κύπρου (WEB TV)  Politis News

Τα κολεόπτερα (σκαθάρια - Beetle) ανήκουν στα έντομα και αποτελούν τη μεγαλύτερη τάξη (Coleoptera) από την ομοταξία των εντομών. Στον πλανήτη υπάρχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Πάτρα: Την Πέμπτη η παρουσίαση του βιβλίου "Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη" - BEST News

Πάτρα: Την Πέμπτη η παρουσίαση του βιβλίου "Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη"  BEST News

Ο σύλλογος Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι», το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Καρτέλ Κοκαΐνης: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά σύνδεση με τη δολοφονία Μακρή - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Καρτέλ Κοκαΐνης: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά σύνδεση με τη δολοφονία Μακρή  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Συνεργάτες πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο συμμετείχαν και δύο Έλληνες, αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. στη χώρα μας όσο σε Εκουαδόρ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2018 | 10:00 am


Κύκλωμα κοκαΐνης: «Εγώ πήγα για φυτείες κακάο» λέει ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγου - Συγκλονιστικές εικό... - Dikaiologitika News

Κύκλωμα κοκαΐνης: «Εγώ πήγα για φυτείες κακάο» λέει ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγου - Συγκλονιστικές εικό...  Dikaiologitika News

H υπόθεση με το κύκλωμα των ναρκωτικών που δρατηροποιούταν στην Λατινική Αμερίκη αλλά είχε τις «ρίζες» του στην Ελλάδα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:00 am


Το Reuters στις φυτείες του κρόκου Κοζάνης - Protagon

Το Reuters στις φυτείες του κρόκου Κοζάνης  Protagon

Το διεθνές πρακτορείο ταξίδεψε με τον φακό του στα μωβ χωράφια του κρόκου Κοζάνης όπου παράγεται ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά του κόσμου. Το σαφράν ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 10:00 am


Φυτείες Ξηρομέρου: Στο «πόδι» η Πυροσβεστική για φωτιά στο δασύλλιο - AgrinioPress

Φυτείες Ξηρομέρου: Στο «πόδι» η Πυροσβεστική για φωτιά στο δασύλλιο  AgrinioPress

Φωτιά απασχόλησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας έπειτα από πτώση δέντρου σε καλώδιο της ΔΕΗ, στο δασύλλιο, στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2018 | 9:00 am


Πελένδρι: Υπό κράτηση «οι συνέταιροι» για μεγάλη ποσότητα φυτών κάνναβης - newsit.com.cy

Πελένδρι: Υπό κράτηση «οι συνέταιροι» για μεγάλη ποσότητα φυτών κάνναβης  newsit.com.cy

Ειδήσεις: Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των δυο προσώπων, από την Επαρχία Λάρνακας, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2018 | 10:00 am


Πειραματικές φυτείες για καφέ και μπανάνα στήνει η ΑΓεΣ - AgroNews

Πειραματικές φυτείες για καφέ και μπανάνα στήνει η ΑΓεΣ  AgroNews

Αν το µέλλον ανήκει σε αυτούς που ξέρουν να το προετοιµάζουν, τότε η Ελλάδα δεν αποκλείεται, κάποια στιγµή, µέσα στις επόµενες δεκαετίες, να έχει στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Φυτείες: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο - Sinidisi.gr

Φυτείες: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο  Sinidisi.gr

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Φυτειών Ξηρομέρου με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν τα έργα ανακαίνισης στον ιστορικό ναό και Το ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 am


Η ασθένεια stolbur απειλεί την καλλιέργεια λεβάντας - Ύπαιθρος Χώρα

Η ασθένεια stolbur απειλεί την καλλιέργεια λεβάντας  Ύπαιθρος Χώρα

Σημαντικότερος λόγος εξάπλωσής της είναι τα παράνομα φυτώρια που διακινούν μη πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό, αλλά και οι εισαγωγές φυτών ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 10:00 am


Οι φυτείες βιομηχανικής κάνναβης έκαναν «φτερά» | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Οι φυτείες βιομηχανικής κάνναβης έκαναν «φτερά» | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Εκατοντάδες δενδρύλλια βιομηχανικής κάνναβης εκλάπησαν, με διαφορά ενός μηνός, από δύο καλλιέργειες στην περιοχή του Κορωπίου. Οι άγνωστοι δράστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2018 | 10:00 am


Φαίδωνας: Φυτείες ναρκωτικών σε συγκεκριμένη περιοχή της Πάφου | News - SigmaLive

Φαίδωνας: Φυτείες ναρκωτικών σε συγκεκριμένη περιοχή της Πάφου | News  SigmaLive

Στην Πάφο και συγκεκριμένα σε δασώδη περιοχή στην κοινότητα Πελαθούσας υπάρχει καινούργια φυτεία ναρκωτικών, καταγγέλλει με νέες σημερινές του δηλώσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2018 | 10:00 am


Αγρίνιο: Παραδόθηκε ο κόμβος Κουβαρά - ΕΡΤ

Αγρίνιο: Παραδόθηκε ο κόμβος Κουβαρά  ΕΡΤ

Κλιμάκιο με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων Γιάννη ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2018 | 10:00 am


Ο Aγροτικός συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε στην διεθνή έκθεση κάνναβης στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Ο Aγροτικός συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε στην διεθνή έκθεση κάνναβης στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο πρωτοπόρος Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε στην έκθεση κάνναβης στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2018 | 10:00 am


Διακινούσαν χασίς από τις μίνι φυτείες τους στους Λειψούς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Διακινούσαν χασίς από τις μίνι φυτείες τους στους Λειψούς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Για τους γραφικούς Λειψούς, η είδηση ότι έφτασαν αστυνομικοί από το τμήμα της Λέρου για να συλλάβουν όχι ένα αλλά τρία άτομα, επειδή καλλιεργούσαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2018 | 10:00 am


Παρελήφθη και Διοικητικά το Κουβαράς – Φυτείες με επίσκεψη Χρ. Σταρακά και Γ. Λύτρα - AgrinioPress

Παρελήφθη και Διοικητικά το Κουβαράς – Φυτείες με επίσκεψη Χρ. Σταρακά και Γ. Λύτρα  AgrinioPress

Δύο μήνες μετά την παράδοση του δρόμου Κουβαρά - Φυτείες σε κυκλοφορία ολοκληρώθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2018, και η διοικητική παραλαβή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2018 | 10:00 am


Φυτείες: Γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (φωτο) - AgrinioPress

Φυτείες: Γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (φωτο)  AgrinioPress

Oι Φυτείες Ξηρομέρου γιόρτασαν χθες τον πολιούχο τους Άγιο Ιωάννη Θεολόγο.Έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, συνοδεία χορευτικών τμημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2018 | 10:00 am


Καμερούν: Στον… αέρα δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας - Αγροτικά | News 24/7 - NEWS 24/7

Καμερούν: Στον… αέρα δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας - Αγροτικά | News 24/7  NEWS 24/7

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας στο Καμερούν. Ο λόγος είναι η βαθιά πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:00 am


Η πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Αιτωλοακαρνανία αποδίδει καρπούς - AgrinioPress

Η πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Αιτωλοακαρνανία αποδίδει καρπούς  AgrinioPress

Προοπτικές για ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών δίνει η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στις Φυτείες.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Πώς η Αστυνομία έφτασε στην φυτεία 250 δενδρυλλίων χασίς (φωτο) - AgrinioPress

Φωκίδα: Πώς η Αστυνομία έφτασε στην φυτεία 250 δενδρυλλίων χασίς (φωτο)  AgrinioPress

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Φωκίδα οργανωμένη φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 250 περίπου δενδρύλλια.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2018 | 10:00 am


Παιδιά από το Βιετνάμ σκλάβοι σε φυτείες κάνναβης του Λονδίνου; - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Παιδιά από το Βιετνάμ σκλάβοι σε φυτείες κάνναβης του Λονδίνου;  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φόβους ότι μεγάλος αριθμός παιδιών σκλάβων πιθανόν να εργάζεται σε φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο εκφράζουν ειδικοί μετά τα νέα ευρήματα για την άνοδο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2018 | 10:00 am


Οι πειραματικές φυτείες στην Κύπρο που έγιναν... - Reporter Cyprus

Οι πειραματικές φυτείες στην Κύπρο που έγιναν...  Reporter Cyprus

Πώς θα αυξήσουμε τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών καλαμποκιού στην Ευρώπη βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητά τους, την απόδοση και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:00 am


Οι Βραζιλιάνοι καλλιεργούν μαζικά σόγια για τους Κινέζους, REUTERS - Η Καθημερινή

Οι Βραζιλιάνοι καλλιεργούν μαζικά σόγια για τους Κινέζους, REUTERS  Η Καθημερινή

Σε αλλαγές όσον αφορά την καλλιέργεια της γης οδηγούνται οι Βραζιλιάνοι αγρότες, σπεύδοντας να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2018 | 10:00 am


Εντόπισαν φυτεία με 765 δενδρύλλια κάνναβης στη Μαλακάσα (φωτό) - The TOC

Εντόπισαν φυτεία με 765 δενδρύλλια κάνναβης στη Μαλακάσα (φωτό)  The TOC

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2018 | 10:00 am


Αιτωλοακαρνανία: Θέρισαν την κάνναβη οι αγρότες (video) - AgrinioPress

Αιτωλοακαρνανία: Θέρισαν την κάνναβη οι αγρότες (video)  AgrinioPress

Τα πρώτα της βήματα με αισιόδοξα μάλιστα μηνύματα κάνει φέτος η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης (ποικιλία finola) στην Αιτωλοακαρνανία.

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2018 | 10:00 am


12 νέες παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων - Agrinionews

12 νέες παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων  Agrinionews

Την προένταξη δώδεκα έργων, μελετών και προμηθειών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα έτους 2018 αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2018 | 10:00 am


Φυτείες: Video και φωτογραφίες από τη χθεσινή βραδιά με Θ. Αδαμαντίδη και Ι. Καλλιμάνη - AgrinioPress

Φυτείες: Video και φωτογραφίες από τη χθεσινή βραδιά με Θ. Αδαμαντίδη και Ι. Καλλιμάνη  AgrinioPress

Μια εξαιρετική βραδιά απήλαυσαν χθες, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, όσοι παρευρέθηκαν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2018 | 10:00 am


Εντοπίστηκαν φυτείες κάνναβης σε Λουτράκι και Βαρνάβα - iefimerida

Εντοπίστηκαν φυτείες κάνναβης σε Λουτράκι και Βαρνάβα  iefimerida

Οργανωμένη χασισοφυτεία με 780 δενδρύλια, εντοπίστηκε απο την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε δύσβατη, ημικτημνώδη δασική περιοχή, στη Μαυρολίμνη ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2018 | 10:00 am


Ινδία: 400.000 εργάτες στις φυτείες τσαγιού απεργούν για αύξηση 40 σεντς την ημέρα - Η Καθημερινή

Ινδία: 400.000 εργάτες στις φυτείες τσαγιού απεργούν για αύξηση 40 σεντς την ημέρα  Η Καθημερινή

Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στις φυτείες τσαγιού στο Νταρζίλινγκ της ανατολικής Ινδίας ξεκίνησαν σήμερα απεργία ζητώντας αύξηση σαράντα σεντς την ημέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2018 | 10:00 am


Στο φως δύο μεγάλες φυτείες χασίς σε Αττική-Εύβοια | naftemporiki.gr - Nαυτεμπορικη

Στο φως δύο μεγάλες φυτείες χασίς σε Αττική-Εύβοια | naftemporiki.gr  Nαυτεμπορικη

Δύο φυτείες με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια χασίς έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα σε Αττική και Εύβοια. Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2018 | 10:00 am


Τα Αυγουστιάτικα πανηγύρια της Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioPress

Τα Αυγουστιάτικα πανηγύρια της Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioPress

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των πανηγυριών για τα περισσότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2018 | 10:00 am


Στην κυκλοφορία ο δρόμος Κουβαράς- Φυτείες (βίντεο-φωτο) - Agrinionews

Στην κυκλοφορία ο δρόμος Κουβαράς- Φυτείες (βίντεο-φωτο)  Agrinionews

Εξελίξεις και για άλλα οδικά έργα στο Ξηρόμερο. ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας. 138 subscribers. Subscribe · 2018.08.02 - ΠΔΕ - Δρόμος Κουβαρά - Φυτείες - Αστακός ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2018 | 10:00 am


55 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στις Φυτείες με τους έξι νεκρούς - AgrinioPress

55 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στις Φυτείες με τους έξι νεκρούς  AgrinioPress

55 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που στις στροφές των Φυτειών λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε στο γκρεμό.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2018 | 10:00 am


Τρεις φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο - The TOC

Τρεις φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο  The TOC

Τρεις φυτείες όπου καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά είκοσι τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως δύο μέτρων εντοπίστηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:00 am


ΕΛΑΣ: Εντόπισε δύο νέες φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή «προϊόντος» αξίας 1 εκατ. ευρώ - Documento

ΕΛΑΣ: Εντόπισε δύο νέες φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή «προϊόντος» αξίας 1 εκατ. ευρώ  Documento

Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στην Ελλάδα και το Βέλγιο (οδικώς) εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2018 | 10:00 am


Μεγάλη επιχείρηση στην Φθιώτιδα για φυτείες κάνναβης -Εχουν συλληφθεί 8 άτομα - iefimerida

Μεγάλη επιχείρηση στην Φθιώτιδα για φυτείες κάνναβης -Εχουν συλληφθεί 8 άτομα  iefimerida

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών σε περιοχή της Φθιώτιδας για τον εντοπισμό δύο μεγάλων φυτειών καλλιέργειας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 10:00 am


Καρδίτσα: Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. η φυτεία με τα 10.500 χασισόδεντρα; - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καρδίτσα: Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. η φυτεία με τα 10.500 χασισόδεντρα;  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 44χρονος καλλιεργητής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και η τοπική Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2018 | 10:00 am


Αναζητείται ο δράστης που δηλητηρίασε αμνοερίφια στις Φυτείες Ξηρομέρου - AgrinioPress

Αναζητείται ο δράστης που δηλητηρίασε αμνοερίφια στις Φυτείες Ξηρομέρου  AgrinioPress

Δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος θανάτωσε τρία αμνοερίφια στις Φυτείες Ξηρομέρου παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 10:00 am


Κρήτη: Το νησί της… κάνναβης – 30 φυτείες εντοπίστηκαν μόλις σ' ένα μήνα - Cretapost.gr

Κρήτη: Το νησί της… κάνναβης – 30 φυτείες εντοπίστηκαν μόλις σ' ένα μήνα  Cretapost.gr

Το νησί της… κάνναβης φαίνεται ότι αποτελεί η Κρήτη καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με την καλλιέργεια χασίς με αποτέλεσμα να… θησαυρίζουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2018 | 10:00 am


Κάνοντας τέχνη στις φυτείες ρυζιού στην Κίνα - Newsbeast.gr

Κάνοντας τέχνη στις φυτείες ρυζιού στην Κίνα  Newsbeast.gr

Ένα εντυπωσιακό κλιπ από drone πάνω από τις φυτείες ρυζιού στην επαρχία...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2018 | 10:00 am


Πάνω από 2.500 δενδρύλλια σε φυτείες κάνναβης στην Ιεράπετρα (video) - ΕΡΤ

Πάνω από 2.500 δενδρύλλια σε φυτείες κάνναβης στην Ιεράπετρα (video)  ΕΡΤ

Περισσότερα από 2,5 χιλιάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν σε φυτεία, μέσα σε θερμοκήπια, σε περιοχή της Ιεράπετρας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:00 am


Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης σε 20 φυτείες | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης σε 20 φυτείες | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισαν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου σε περιοχές του Μυλοποτάμου, μετά από επιχείρηση που ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2018 | 10:00 am


Φυτείες με χιλιάδες χασισόδεντρα εντόπισε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. - ΦΩΤΟ - www.enikos.gr

Φυτείες με χιλιάδες χασισόδεντρα εντόπισε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. - ΦΩΤΟ  www.enikos.gr

Πάνω από δέκα φυτείες που αποτελούνται από 3.000 χασισόδεντρα εντόπισαν χθες οι αστυνομικές αρχές μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2018 | 10:00 am


Στα άδυτα των παράνομων φυτειών κάνναβης της Παραγουάης - TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Στα άδυτα των παράνομων φυτειών κάνναβης της Παραγουάης  TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Η Pedro Juan Caballero είναι μια μικρή πόλη της Παραγουάης, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βραζιλία και θεωρείται από πολλούς ως η πρωτεύουσα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2018 | 9:21 pm


Video: Οι Φυτείες από ψηλά - AgrinioPress

Video: Οι Φυτείες από ψηλά  AgrinioPress

Ένα πανέμορφο για διαφορετικό video από το χωριό των Φυτειών Ξηρομέρου, τραβηγμένο από ψηλά, με ελικοπτεράκι drone. Το video ανήκει στον Τάκη ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2018 | 10:00 am


Η γιορτή της γυναίκας στις Φυτείες - Sinidisi.gr

Η γιορτή της γυναίκας στις Φυτείες  Sinidisi.gr

Οι γυναίκες των Φυτειών διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στην γιορτή της γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στο μεζεδοπωλειο «Ο Μαχαλάς». Βραδιά ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2018 | 10:00 am


Ξηρόμερο: H διαδρομή Μπαμπίνη – Κουβαράς – ένα σημαντικό οδικό έργο (video) - AgrinioPress

Ξηρόμερο: H διαδρομή Μπαμπίνη – Κουβαράς – ένα σημαντικό οδικό έργο (video)  AgrinioPress

Ένα βίντεο που καταγράφει τη διαδρομή των 6,9 από τα 9,2 χιλιόμετρα του υπό κατασκευή οδικού έργου Μπαμπίνη – Κουβαράς. Τα 3,2 δόθηκαν στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 10:00 am


Επιτυχημένη και φέτος η Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες - Agrinionews

Επιτυχημένη και φέτος η Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες  Agrinionews

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε , σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, η γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρομέρου. Η γιορτή, που πραγματοποιείται από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2017 | 10:00 am


Mε μεγάλη συμμετοχή και φέτος η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες (φωτο) - AgrinioPress

Mε μεγάλη συμμετοχή και φέτος η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες (φωτο)  AgrinioPress

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και τη φετινή χρονιά, σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρομέρου.Η γιορτή, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2017 | 10:00 am


Γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας - Ύπαιθρος Χώρα

Γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας  Ύπαιθρος Χώρα

Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν όπου οι οικογένειες χρησιμοποιούσαν το χοιρινό λίπος για τη διατήρηση των προϊόντων της.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2017 | 10:00 am


Ερέτρια: 72χρονος συνελήφθη με τρεις υδροπονικές φυτείες κάνναβης και για πορνογραφία ανηλίκων - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ερέτρια: 72χρονος συνελήφθη με τρεις υδροπονικές φυτείες κάνναβης και για πορνογραφία ανηλίκων  Πρώτο ΘΕΜΑ

Είχε στην κατοχή του έναν φορητό υπολογιστή και κινητό στα οποία βρέθηκε φωτογραφικό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2017 | 10:00 am


Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με 205 δενδρύλλια κάνναβης (pics) - CNN Greece

Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με 205 δενδρύλλια κάνναβης (pics)  CNN Greece

Ειδήσεις - Έρευνες για τη σύλληψη των καλλιεργητών δύο φυτειών με δενδρύλλια κάνναβης, που εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία, επιχειρεί η αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2017 | 10:00 am


Οδοιπορικό από τις Φυτείες Ξηρομέρου προς το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Οδοιπορικό από τις Φυτείες Ξηρομέρου προς το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό από τις Φυτείες Ξηρομέρου προς το Αγρίνιο,παρουσιάζει με το φακό του ο σκηνοθέτης Γιάννης Γιαννακόπουλος. Διακρίνονται το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2016 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι: