Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του γέροντα Αυγουστίνου Κατσαμπίρη στα Σκλάβαινα Παλαίρου (φωτο)

            Μέσα σε κλίμα συγκίνησης το Σάββατο 16 Ιουνίου τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου Κατσαμπίρη στο μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Σκλάβαινα Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας.
        Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον π. Αναστάσιο Σπυρόπουλο, εφημέριο του Αγίου Παντελεήμονα Κυψέλης Αγρινίου, μετά από πρόσκληση των πνευματικών παιδιών του γέροντα.............      Ο π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στη ζωή και το πνευματικό έργο του μακαριστού γέροντα, αποκαλύπτοντας πολλές εμπειρίες που έζησε δίπλα του, κυρίως τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τις μοιράστηκε με όλους όσους παραβρέθηκαν, αλλά και με τους κληρικούς που συμπροσευχήθηκαν στο ιερό βήμα.
       Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής και κατόπιν κατευθύνθηκαν στον τάφο του μακαριστού γέροντα για να τελέσουν τρισάγιο.
      «Να έχουμε την ευχή του και ας μας συνοδεύουν οι προσευχές του από την βασιλεία του Θεού όπου βρίσκεται», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση των πνευματικών τέκνων του μακαριστού γέροντος.ΠΗΓΗ: https://www.agrinionews.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:08 pm


Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Τρίτη, στη ΒΟΝΙΤΣΑ

Το Κίνημα Αλλαγής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση στη Βόνιτσα, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 19:00μμ, στην καφετέρια Παπαθανασίου στην παραλία της Βόνιτσας.

Ανακοίνωση 
          Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προχωρά και στην περιοχή μας ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ στη συγκρότηση με τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Τοπικής Οργάνωσης. 
     Στα πλαίσια της οργανωτικής συγκρότησης θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στελεχών-μελών Τ.Ο. με στόχο τη γενικότερη συζήτηση, την οργάνωση της διαδικασίας εκλογής Συντονιστικής Γραμματείας της Τ.Ο. καθώς και τον ορισμό των μελών που θα συγκροτήσουν την 3μελή Εφορευτική Επιτροπή, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις 19:00μμ, στην καφετέρια Παπαθανασίου στην παραλία της Βόνιτσας.
       Στη συνέλευση θα παραβρεθεί και η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κινήματος αλλαγής να να παραβρεθούν για να ενημερωθούν για την εκλογική διαδικασία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:06 pm


Δικηγόρος Μπαρμπαρούση: Όταν είπε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» εννοούσε να μην… κάνουν λάθος στη συμφωνία!

         Στη ΓΑΔΑ είναι κρατούμενος ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για την προτροπή του από το βήμα της Βουλής στη στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε πραξικόπημα. 
        Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Κοραζόπουλος επεσήμανε πως ο πελάτης του προέβη σε λεκτικές υπερβολές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Ακούστηκαν ορισμένες εκφράσεις, οι οποίες είναι ανοίκειες, υπερβολικές, εν πάσει περιπτώσει, είναι λεκτικές υπερβολές. Αυτό είναι σαν γεγονός»....

ΒΙΝΤΕΟ....
             Μιλώντας στο Epsilon, ο κ. Κοραζόπουλος σχολίασε τη φράση του Μπαρμπαρούση «τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» για τους κ.κ. Τσίπρα και Παυλόπουλο λέγοντας πως ο Μπαρμπαρούσης ουδέποτε μίλησε για… αποκεφαλισμούς:....................


     «Αυτό δεν το είπε. Είναι λάθος πραγματικότητα. Ποιος να αποκεφαλιστεί; -Να μιλήσουμε με πραγματικότητες, ή με αυτά που θα θέλαμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε εντυπώσεις; Πώς νοηματοδοτούνται από εσάς τα κεφάλια τους στις Πρέσπες; Μίλησε για αποκεφαλισμούς και για περιφορά κεφαλών εις τις Πρέσπες; Δηλαδή το κεφάλια τους στις Πρέσπες που μπορεί να νοηματοδοτηθεί κι έτσι ήταν η πρόθεσή του, διαφορετικά, γιατί το παρερμηνεύετε και μάλιστα με αρνητικό πάντα πρόσημο;».
        «Όταν λέει ο άνθρωπος αυτή την έκφραση, σήμαινε ακριβώς την προσοχή σας εις τις Πρέσπες, τη σκέψη σας στις Πρέσπες, προσέχετε μην κάνετε κανένα λάθος στις Πρέσπες. Αυτή είναι η διατύπωση του βουλευτή», είπε ο κ. Κοραζόπουλος.

*****************
«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει τώρα ο Κ. Μπαρμπαρούσης

       Για τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα διαβεβαιώνει κατόπιν εορτής ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης με δήλωσή του που διένειμε ο δικηγόρος του. Ο συλληφθείς βουλευτής χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή ως «λεκτικές υπερβολές» αλλά διευκρινίζει ότι θεωρεί την ανακλήσή τους όχι προϊόν φόβου αλλά συνειδητή επιλογή. Προεξοφλεί τέλος ότι θα έχει σύντομα την ευκαιρία να δώσει και στη Βουλή ανάλογες εξηγήσεις.
Ολόκληρη η δήλωση Μπαρμπαρούση έχει ως εξής:

         «Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.
       Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. 
        Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.
         Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.
     Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.
       Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.
       Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.»

https://www.eleftherostypos.gr/
http://www.kathimerini.gr


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:56 pm


Μπαρμπαρούσης: "Θα παραδινόμουν στο Αγρίνιο αλλά σκέφτηκα την ταλαιπωρία"

           Άγνοια για το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, και μιλώντας με αστυνομικούς υποστήριξε ότι ο ίδιος νόμιζε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει αυτόφωρο και πως προσπαθούσε να περάσει ο χρόνος ώστε να αποφύγει τη σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.
       Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o Mπαρμπαρούσης είπε ότι «πήγα στο χωριό μου την Παρασκευή, αν και είχα μια διαίσθηση ότι κάτι κακό θα γίνει. Δεν ήξερα ότι υπήρχε ένταλμα και πίστευα πως όταν περάσει το αυτόφωρο θα μπορούσα να κυκλοφορώ ελεύθερος» είπε ο ίδιος.......       Στη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς, φυσικά και τέθηκε το θέμα της άγριας καταδίωξης στην εθνική οδό και των επικίνδυνων ελιγμών που έκανε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών.
       Ο Μπαρμπαρούσης είπε: «Δεν σταμάτησα γιατί, εντάξει, δεν ήμουν και κανένας μεγάλος κακοποιός. Δεν κυνηγούσαν τον μεγάλο ληστή και δολοφόνο. Ούτε κατάλαβα ότι αυτό που έκαναν ήταν καταδίωξη. Το πρώτο βράδυ πήγα στο χωριό μου και κοιμήθηκα σε έναν γνωστό μου. Μετά αποφάσισα να παραδοθώ. Χτες βράδυ, ξεκίνησα να επιστρέψω στην Αθήνα, όχι, όμως, από το εθνικό δίκτυο Πάτρας-Αθήνας αλλά ακολούθησα τη διαδρομή μέσω Λιβαδειάς και βγήκα στην άλλη εθνική Αθηνών–Λαμίας».
          Στην συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να πάρουν απολογία από τον κατηγορούμενο, ο Μπαρμπαρούσης είπε επίσης ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να πάει και να παραδοθεί στο Αγρίνιο, όμως, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σκέφτηκα ότι θα ταλαιπωρηθώ με τις μεταγωγές και αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα μόνος μου και αν στη διαδρομή με σταματούσαν σε κάποιο μπλόκο, δεν θα αντιδρούσα και θα παραδινόμουν».
        Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, πάντως, φαίνεται να έχει πια καταλάβει ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι ιδιαιτέρως σοβαρό για αυτό και πολλές φορές στο κελί που κρατείται μονολογεί τη φράση «μπλέξαμε».

Την Τετάρτη η απολογία του
        Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κων. Μπαρμπαρούσης αναμένεται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται. 
      Ο συνήγορός του κ. Κορατζόπουλος ισχυρίστηκε πως όσα είπε ο βουλευτής στη Βουλή ήταν «ατυχής επιλογή εκφράσεων» και πως «εσωματώθηκαν στον λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού».
       «Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορο να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους» τόνισε ο ίδιος.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ • 18 ΙΟΥΝ 2018 
http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:32 pm


Λείπει η διεκδίκηση για τα οδικά έργα που θα συνδέσουν Πλατυγιάλι με Ιόνια και Αστακό

Κινητικότητα για τους επενδυτές, ακινησία για τη οδική σύνδεση με Αστακό και Ιόνια Οδό…

«Κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας της Αιτωλοακαρνανίας» χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα η ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου.

      Ένα λιμάνι που στο πέρασμα των χρόνων  πρωταγωνίστησε σε πιθανά και απίθανα επενδυτικά σενάρια που όμως όλα έμειναν στα χαρτιά… Σενάρια με τοξικά, άνθρακες, ΑΠΕ,  αέρια, τραπεζίτες και…εμίρηδες.  
        Ποιος ξεχνά την ιστορία του 2010 με την κυβέρνηση Παπανδρέου να προσπαθεί να πείσει τον Εμίρη του Κατάρ να εγκαταστήσει στο λιμάνι μονάδα  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη το LPG, βαπτίζοντας την μάλιστα «πράσινη επένδυση».
       Μια ιστορία που κατέληξε σε φιάσκο όπως και όσες προηγήθηκαν για την αξιοποίηση του λιμανιού που είναι μεν ιδιωτικό όμως για την κατασκευή του δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος............          Την ιστορία όμως της ΝΑΒΙΠΕ φαίνεται πως την μελέτησαν καλά οι σημερινοί κυβερνητικοί ιθύνοντες πριν εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με επενδυτικά σχήματα (από Αμερική έως Κίνα)
         Κρατούν χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος ωστόσο  πρόσφατα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας έδειξε αισιόδοξος αναφέροντας ότι είναι σε συζητήσεις με δυο επενδυτικά σχήματα, που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό το καθένα. Προανήγγειλε  θετικές εξελίξεις σύντομα με την Κυβέρνηση να παρουσιάζει στις Τράπεζες (στην ιδιοκτησία των οποίων είναι η ΝΑΒΙΠΕ) μια πρόταση. Το 2018 έτσι κ αλλιώς είναι κομβική χρόνια για το ζήτημα  καθώς οι τράπεζες στις οποίες ανήκουν οι εγκαταστάσεις  πρέπει να πωλήσουν τα ακίνητα τους.
            Καταγράφεται κινητικότητα λοιπόν στο σκέλος των επενδυτών. Σκοπός ο «κοιμώμενος γίγαντας» να ξυπνήσει… Είναι πανθομολογούμενο όμως πως για αυτό το ξύπνημα δεν αρκεί  να βρεθεί επενδυτής. Απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι το σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα συνδέει το λιμάνι αφενός με τον Αστακό και αφετέρου με την Ιόνια Οδό. Και δυστυχώς σε αυτό το μέτωπο επικρατεί ακινησία.

Πηγή: https://www.agrinionews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:11 pm


Μέτρα για την λαθραλιεία στον Αμβρακικό

             Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, στο κτίριο της Π.Ε. Άρτας.
          Στη συνάντηση η οποία ήταν καθοριστική ως προς τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, κλήθηκαν να παρευρεθούν υπηρεσίες και φορείς που θα εμπλέκονται στην εφαρμογή του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα των θέσεων και απόψεων τους.............         Σε ένα γόνιμο διάλογο οι συμμετέχοντες συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», για την προστασία των προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, οι οποίοι λόγω χωρικής αρμοδιότητας, ειδικών γνώσεων και εμπειρίας εμπλέκονται στην προστασία και παρακολούθηση των ειδών άγριας πανίδας και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
        Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση.
                 Σύμφωνα με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» καθορίζεται σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων με τη λαθροθηρία υπηρεσιών και λοιπών φορέων, καθώς και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες για τον εν γένει επιχειρησιακό συντονισμό τους, ώστε να αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσα και ο εξοπλισμός τους για τον εντοπισμό και τον έλεγχο περιστατικών λαθροθηρίας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής.
          Οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετήσια βάση, μετά από σχετική πρόσκληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που θα έχει τη μέριμνα για τη σύγκληση της ετήσιας σύσκεψης, θα παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, θα αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους.

          Υπεύθυνοι φορείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, οι δυο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, οι ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού, οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», και λοιπές υπηρεσίες και φορείς που θα καλούνται στην ετήσια σύσκεψη, όπως Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα κλπ.
         Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Άρτας, ο Συντονιστής και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, ο Προϊστάμενος Λ.Σ. από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και εκπρόσωπος από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πρέβεζας.

https://www.epiruspost.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:55 pm


Εξιχνιάστηκε η κλοπή στον Ιερό Ναό στο Αθάνι Λευκάδας

Συνελήφθησαν τρείς (3) συνολικά  ημεδαποί, κατά περίπτωση για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος  στη Λευκάδα.
Συνελήφθησαν το Σάββατο (16-06-2018) το μεσημέρι στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας δύο ημεδαποί 28 και 19 ετών για το αδίκημα της κλοπής καθώς επίσης και ένας 41χρονος ημεδαπός για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας που διερεύνησαν την υπόθεση, ο 28χρονος μαζί με τον 19χρονο πρωινές ώρες του Σαββάτου (16-06-2018) αφαίρεσαν από Ιερό Ναό στην περιοχή Αθάνι Λευκάδας, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας ημεδαπός 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς σε ιδιωτικό του χώρο βρέθηκαν τα αντικείμενα  που είχαν αφαιρεθεί.
Οι τρείς (3) ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
 https://www.mylefkada.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:05 pm


ΤΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Αρχηγείο Ξηρομέρου - Λευκάδας του ΔΣΕ (ΦΩΤΟ)           Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Αρχηγείο Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ, διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ, με αφορμή τα 71 χρόνια από την Μάχη της Πούντας, το βράδυ της Κυριακής 17 Ιούνη, στην πλατεία Πάνου Γιαννούλη, στην πόλη της Λευκάδας...............      Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ μίλησε η γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ευτυχία Καραβασίλη και ακολούθησε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».
      Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Αρχηγείου από ομάδες καταδιωκόμενων αγωνιστών, μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, της Λευκάδας υπό την αρχηγία του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Πάνου Γιαννούλη και του Ξηρομέρου υπό την αρχηγία του Λάκη Κατσαρού. Οι δυο τους, θα αποτελέσουν αργότερα την διοίκηση του Αρχηγείου Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ, ο πρώτος ως διοικητής και ο δεύτερος ως στρατιωτικός, ενώ ο Κώστας Παπαδόπουλος θα αναλάβει τη θέση του πολιτικού επιτρόπου.
           Στην Λευκάδα είχε προηγηθεί τον Απρίλη του 1946 και ενώ η ομάδα των ένοπλων αγωνιστών είχε εμπλακεί ήδη με εκατέρωθεν θύματα σε συγκρούσεις με χωροφύλακες και παρακρατικές ομάδες, συνάντηση του γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Λευκάδας του ΚΚΕ Σπύρου Ντεμίρη (Νίκου) με την ομάδα των αγωνιστών στην θέση Κεραμιδάκι (Γράβαλα) της Νικιάνας, όπου τους γίνεται ενημέρωση για την ανάγκη συγκρότησης τμήματος του ΔΣΕ, ενώ τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου ο Πάνος Γιαννούλης επικοινωνεί με το στέλεχος του ΔΣΕ Γιώργο Γιαννούλη, ο οποίος σε γραπτό του σημείωμα προτρέπει τους καταδιωκόμενους αγωνιστές σε δράση και τους ενημερώνει για την σύνθεση των διοικήσεων και τμημάτων του ΔΣΕ.
         Η διεκπεραίωση τελικά της λευκαδίτικης ομάδας στο Ξηρόμερο θα γίνει τον Μάη του 1947. Αφού ενωθεί με τους Ξηρομερίτες αντάρτες θα ιδρύσουν το Αρχηγείο Ξηρομέρου-Λευκάδας του ΔΣΕ με απώτερο σκοπό να προωθηθούν στην Ήπειρο και να ενωθούν με τα τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού που δρούσαν στην περιοχή.
           Ύστερα από διάφορες συγκρούσεις με χωροφύλακες και χίτες στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και του Ξηρομέρου οι αντάρτες για να αποφύγουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των αντιπάλων, για τους οποίους είχε σημάνει γενικός συναγερμός, θα αναγκαστούν να χωριστούν σε δύο τμήματα.
                 Το λευκαδίτικο τμήμα θα καταφύγει στην Πούντα του Ακτίου με σκοπό να περάσει ξανά στην Λευκάδα όπου ήξερε καλά τα μέρη και είχε την στήριξη του ντόπιου πληθυσμού. Εκεί εντοπίστηκαν από τους αριθμητικά υπέρτερους αντιπάλους και αναγκάστηκαν να χωριστούν σε μικρές ομάδες και να σκορπιστούν σε διάφορες κατευθύνσεις να να διαφύγουν από τον κλοιό. Στην Μάχη αυτή της Πούντας σκοτώθηκαν αρκετοί μαχητές του ΔΣΕ ενώ την ίδια κατάληξη θα είχε λίγο αργότερο, ύστερα από προδοσία, και ο θρυλικός διοικητής του Αρχηγείου Πάνος Γιαννούλης στην προσπάθειά του να διαφύγει με δύο συναγωνιστές του.

             Ως απάνθρωπη πράξη του αντιπάλου έχει μείνει στη μνήμη του λευκαδίτικου λαού ο αποκεφαλισμός εφτά μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού που τους κρέμασαν τα κεφάλια στο Πεντοφάναρο της κεντρικής πλατείας της πόλης της Λευκάδας. Οι εφτά αγωνιστές ήταν: Νίκος Γαζής (Παπλογιάννης), Κώστας Ζακυνθινός (Ρέντζος), Γεράσιμος Θερμός (Τιλίλας), Γιάννης Κοντογεώργης (Μπαλέρτας), Ζώης Παπαδόπουλος, Τάσος Θ. Μανωλίτσης (Βρακάς) και Μίνος Παναγιώτης (κομματικός υπεύθυνος από τη Μερόπη Πωγωνίου Ιωαννίνων).

         Την ίδια τύχη θα είχε και η 10μελής ομάδα των Ξηρομεριτών μαχητών, που αναγκάστηκε να χωριστεί επίσης σε μικρές ομάδες. Άλλοι σκοτώθηκαν μετά από μάχη και άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Στο κλείσιμο της ομιλίας της η Ε. Καραβασίλη επισήμανε:
«Αναδεικνύουμε το μεγαλείο του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη σύγχρονη εργατική-κομμουνιστική πάλη της ιστορίας μας. Επιθυμούμε να αναδείξουμε τα σύγχρονα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη μελέτη της ιστορίας μας την περίοδο εκείνη και που μας βοηθάνε για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την προετοιμασία για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, μέχρι να γίνει η ίδια η εργατική τάξη, ο λαός μας αφέντης».

 
https://www.902.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:02 pm


Σύλλογος Αιμοδοτών Αλυζίας «Άγιος Παντελεήμων»: Εθελοντική αιμοδοσία στον ΜΥΤΙΚΑ -Κυριακή 24.6.2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δ.Ε. Αλυζίας «Άγιος Παντελεήμων» οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 24-06-2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.00 π.μ. έως 01.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας..............

 
       Η αιμοδοσία είναι η εκούσια προσφορά μικρής ποσότητας από το αίμα μας, για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας. Η αιμοδοσία είναι πράξη δωρεάς, είναι το κατ’ εξοχήν έργο της αγάπης. 
         Εθελοντές αιμοδότες, δώστε το αίμα σας για τη ζωή και τη χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. 
Σας περιμένουμε όλους !!! 
ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ, είναι στο ΧΕΡΙ μας !!!

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλεξοπούλου Αικατερίνη  Λιβιτσάνης Χαράλαμπος

Υ.Γ. Οι νέοι αιμοδότες να έχουν μαζί τους τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Ταυτότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:37 pm


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη σε Ιόνιο & Αιγαίο – Ψάχνουν τη φυτεία στη Ζάκυνθο


Με μια κομβική σύλληψη στο λιμάνι της Σύρου, παράλληλες εφόδους που ξεκίνησαν από τον Νέο Κόσμο και απλώθηκαν μέχρι το νησί της Ζακύνθου, οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σύρου, έβαλαν στο χέρι ένα σημαντικό κύκλωμα που φέρεται να έσπρωχνε κάνναβη σε Αιγαίο και Ιόνιο. Η σύλληψη, ενός 35χρονου λογιστή που ταξίδεψε από το λιμάνι του Πειραιά φορτωμένος με μισό κιλό κάνναβης, μετά από ελέγχους των λιμενικών στη Σύρο, ήταν αυτή που έδωσε στα χέρια των αρχών το κύκλωμα δίνοντας τέλος στη δράση των μελών του.

Πρωταγωνιστικά πρόσωπα εκτός από τον λογιστή, φέρονται να είναι μια 56χρονη Φιλιππινέζα αλλά και η 28χρονη κόρη της η οποία είναι σύντροφος του νεαρού. Οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σύρου, μετά τη σύλληψη του 35χρονου, έπαιζαν κυριολεκτικά με τον χρόνο και ενήργησαν άμεσα προκειμένου να μπορέσουν με δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Νέο Κόσμο και Ζάκυνθο να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες, να τους περάσουν χειροπέδες και να τις οδηγήσουν στην Εισαγγελία Σύρου όπου έχει διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης.
Οι λιμενικοί από τις έρευνες εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερο από ένα κιλό ινδικής κάνναβης, περίπου 8300 ευρώ όμως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αυτό που προσπαθούν να εντοπίσουν είναι τη φυτεία της κάνναβης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι στην περιοχή της Ζακύνθου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι επαφές των συλληφθέντων προκειμένου να διαπιστωθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος αλλά και η πελατεία σε Κυκλάδες και Ζάκυνθο.
patrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:36 pm


Επίθεση με σανό στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στην Αθήνα [εικόνες]


Ακτιβιστές επιτέθηκαν στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού πετώντας σανό. 
     «Όπως εσείς μας ταΐζετε σανό τόσο καιρό, έτσι και εμείς σας φέραμε λίγο» είπαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους για την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα του Πάνου Καμμένου, οι δύο «ακτιβιστές».
      Μία εκ των δύο ατόμων» που προχώρησαν στην επίθεση είναι η Α. Βουτσινά, η οποία είχε το 2016 είχε προβεί σε κίνηση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου πετώντας μία κότα στην είσοδο του Μεγάρου............      Η Αυγή Βουτσινά, ιδρύτρια της κίνησης πολιτών «Επιχειρείν».  Η κα Βουτσινά φορούσε και θεματικά συναφές μπλουζάκι με το μήνυμα «Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα».


 


https://www.eleftherostypos.gr/


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:07 pm


Προσλήψεις 20 ατόμων με 5 ημερομίσθια στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

          Ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ανακοινώνει την πρόσληψη 20 ατόμων μέχρι και 5 ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του....

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.....


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:35 pm


ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ- 27.6.2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Για την δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή των Κ.Δ.Α.Π. Ξηρομέρου στο Ναύπλιο)

              Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου σε συνεργασία με τα τρία (3) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αστακού – Κανδήλας- Φυτειών διοργανώνουν ημερήσια εκδρομή  για τα παιδιά που συμμετέχουν και παρακολουθούν το πρόγραμμα των Κ.Δ.Α.Π. , στο Ναύπλιο,  την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. 
      Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Κ.Δ.Α.Π. και τους εκπαιδευτικούς κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες,  στα πιο κάτω τηλ. 
Κ.Δ.Α.Π. Αστακού: 26460-41482
Κ.Δ.Α.Π. Κανδήλας: 26460-51427
Κ.Δ.Α.Π. Φυτειών: 26460- 22322..........Δηλώσεις συμμετοχής έως την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

*Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα ΚΔΑΠ ώστε να προμηθευτούν την δήλωση για τη συμμετοχή τους και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.  
*Η εκδρομή είναι δωρεάν για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Αστακός, 18/6/2018

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 2:48 pm


Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού (ΦΩΤΟ: Make Art)

Καλοκαιρινή εκδήλωση Δημοτικού Σχολείου Αστακού 

         Με μια υπέροχη εκδήλωση γιόρτασαν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς το τέλος των μαθημάτων του δημοτικού σχολείου Αστακού.
      Με κέφι και τραγούδι, από τα παιδιά του Α1 και Γ2, έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Αστακού, που αποχαιρέτησε παράλληλα και τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου.

Από τους Δασκάλους και τους Μαθητές
του Δημοτικού Σχολείου Αστακού
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!.......Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 2:28 pm


Ενα όμορφο κουτάβι στον Αστακό ζητά οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Αρσενικό κουτάβι στον Αστακό, ζητά οικογένεια που να αγαπάει τα ζώα!
Επικοινωνία: 6978697914


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:45 pm


Γέμισε λάδια η Ιόνια από βλάβη λεωφορείου της Αεροπορίας

Έκλεισε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Γαυρολίμνης στο ρεύμα προς Αντίρριο, επειδή στο οδόστρωμα υπάρχουν λάδια.

Πριν από λίγη ώρα, υπέστη μηχανική βλάβη ένα λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε κατεύθυνση προς Αντίρριο, στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες με αποτέλεσμα να πέσουν λάδια σε μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος. Το λεωφορείο  μεταφέρθηκε εκτός δρόμου με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, ενώ τοποθετήθηκε ειδικό πριονίδι στο επικίνδυνο σημείο και απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων,  για την αποφυγή ατυχημάτων. 
http://www.aixmi-news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:38 pm


Κρατούμενος ο Μπαρμπαρούσης – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη

– Αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, λέει ότι ήταν μια στιγμή έξαρσης – Η σύλληψη Μπαρμπαρούση έγινε το πρωί από την Αντιτρομοκρατική – Ο βουλευτής πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη, ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης θα παραμείνει κρατούμενος. Νωρίτερα ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Η σύλληψη του βουλευτή έγινε νωρίς σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος του ο Κ. Μπαρμπαρούσης θα αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Κορατζόπουλος δήλωσε: «Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μία στιγμή έξαρσης του θυμικού. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προβτων ευθυνών τους».
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στην Αττική χθες το απόγευμα. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν την ώρα που έβγαινε από σπίτι στην οδό Κυβέλης στο Πάτημα Χαλανδρίου. Ο βουλευτής δεν προέβαλε καμία αντίσταση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr έμοιαζε να μην έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της κατηγορία;ς που αντιμετωπίζει μετά την έκκλησή του προς τον Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:30 pm


«Έφυγε απο τη ζωή» η μητέρα του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιου Καραγεώργου

            Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με θλίψη ανήγγειλε την κοίμηση της Κωνσταντίας Καραγεώργου, μητέρας του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη Επιφανίου Καραγεώργου.
            Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 11:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τριαντεΐκων Αγρινίου.

https://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:57 pm


«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναξε ο Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγείτε ο συλληφθέντας Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Βγαίνοντας από την Γαδά φώναξε στους δημοσιογράφους: « Η Μακεδονία, είναι ελληνική»....

ΒΙΝΤΕΟ....
    Στην Πεντέλη συνελήφθη τελικά ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
     Η αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση από την Παρασκευή, έπειτα από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη, στο σπίτι ενός φίλου του...........


       Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.
      Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.
        Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

https://www.eleftherostypos.gr


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:14 pm


Το συγκινητικό μήνυμα του Πύρρου Δήμα για το θάνατο της συζύγου του

Η ανάρτηση στο Facebook και η κοινή τους φωτογραφία από όταν είχαν πρωτογνωριστεί

       O πόνος του Πύρρου Δήμα και των τεσσάρων παιδιών του μετά το χαμό της συζύγου του Αναστασίας είναι αβάσταχτος. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειάς του αυτά τα τρία χρόνια που η σύζυγός του έδινε την πιο σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Πύρρος στο μήνυμά του ανέβασε και μια κοινή τους φωτογραφία από όταν είχαν πρωτογνωριστεί. Γράφει λοιπόν:................«Αγαπητοί φίλοι,
δυσκολεύομαι να βρω τα σωστά λόγια να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση σας, μετά τον χαμό της Αναστασίας μου. Εγώ και η οικογένεια μου, μέσα στην οδύνη και στη συντριβή, αισθανθήκαμε σαν ζεστό χάδι παρηγοριάς τα λόγια και τα μηνύματά σας. Η Αναστασία αγωνίστηκε τρία χρόνια απέναντι στο καρκίνο. Στάθηκε γενναία. Ήταν πάντα γεμάτη δύναμη. Και αυτή η δύναμη δίνει σε μένα και στα παιδιά μας το κουράγιο να σταθούμε όρθιοι.
        Θα ήθελε να σας ευχαριστήσει όλους, έναν προς έναν για την ευγένεια και την καλοσύνη σας. Το κάνω εγώ και τα παιδιά εκ μέρους της.
        Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που έδωσαν τις γνώσεις, τον χρόνο και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν την Αναστασία. Το κάνουν καθημερινά, προσφέροντας βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.
   -Στο Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», στον νευροχειρουργό Νίκο Γεωργακούλια και στην ομάδα του.
     -Στον όμιλο «Υγεία», στον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Καρταπάνη, στην Ευαγγελία Ραζή και στην Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα της, στον ογκολόγο Κωνσταντίνο Δαρδούφα.
    -Στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο.
   -Στην Αμερική, τις οικογένειες του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση και του Τέντι και της Ντέμπι Δημητριάδη.
      -Το ίδιο θερμά θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό που συναντήσαμε σε θαλάμους, διαδρόμους, εργαστήρια νοσοκομείων, αίθουσες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, χειρουργεία. Ο καρκίνος θα ηττηθεί γιατί έχει έναν κόσμο από υπέροχους ανθρώπους να τον πολεμάει.
Να είστε όλοι καλά.
Πύρρος, Ελένη, Βίκτωρ, Μαρία, Νικόλας» 

https://www.protothema.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:58 am


Με λίγο κόσμο λόγω βροχής το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην ΚΑΤΟΥΝΑ


        Στο δεύτερο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας που έγινε στην Κατούνα, διακρίθηκαν τα πιάτα που αποτελούσαν γνήσια και αντιπροσωπευτικά πιάτα του Ξηρομέρου και ήταν: Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.

          Με την αρωγή του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας, στην πλατεία της Κατούνας. Λίγος κόσμος παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει υπό βροχή την εκδήλωση........

 
       Στο εν λόγω φεστιβάλ συμμετείχαν το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το ΚΑΠΗ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυνιακών Μύτικα, η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS.
         Κριτές της εκδήλωσης ήταν ο Carlos Martin Cosme, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS και ο Chef Κολύδας Βασίλης, οι οποίοι δοκίμασαν, αξιολόγησαν  και βαθμολόγησαν τα γαστρονομικά επιτεύγματα των διαγωνιζομένων.
         Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.
       Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό της Κατούνας και το χορευτικό του Κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.


 

 

ΦΩΤΟ: Gewrgia Tambaki, Χαρά Αχυριάτη 


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:40 am


Διακοπές στη Λευκάδα για την Ισαβέλλα Δάρρα (ΦΩΤΟ)


Υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα και πολλοί μιλούσαν για σπάνια ομορφιά. Η μελαχρινή καλλονή, Ισαβέλλα Δάρρα τα τελευταία χρόνια, έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας κι ασχολείται αποκλειστικά με το μεγάλωμα του 13χρονου γιου της, Αχιλλέα, που έχει αποκτήσει με τον Κωνσταντίνο Θεοφίλου.

Πριν λίγες ημέρες ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την πρώην Μις Ευρώπη σε χαλαρές στιγμές στο «Pavezzo Country Retreat» στη Λευκάδα. Στα 40 της χρόνια η Ισαβέλλα δείχνει να είναι στα καλύτερά της με κορμί που κόβει την ανάσα, όπως θα δείτε και στις παρακάτω αρετουσάριστες φωτογραφίες από τις διακοπές της στο όμορφο νησί του Ιονίου.

http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:37 am


Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

-Εντοπίστηκε στο σπίτι  μίας  φίλης του
-Αστυνομικοί εκτιμούν ότι  έφυγε από την Αιτωλοακαρνανία, από δρόμους που δεν υπάρχουν διόδια, προκειμένου να μην εντοπιστεί

            Σε σπίτι φίλης  του στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
       Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
      Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, έφυγε από την Αιτωλοακαρνανία, από δρόμους που δεν υπάρχουν διόδια, προκειμένου να μην εντοπιστεί.........

 
        Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

https://www.protothema.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:27 am


Σε συγκινησιακό κλίμα η εκδήλωση για τους Πεσόντες Αεροπόρους στο Μέγα Δένδρο Θέρμου (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα,  σήμερα 17 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση τιμής  στους Πεσόντες Αεροπόρους στο λόφο του Αγίου Κοσμά Μέγα Δένδρου Θερμου.  Τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε ο Ιπτάμενος -Σμήναρχος κ. Ιωάννης Κωτσάκης , Διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης .
Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των οικογενειών των Πεσόντων Αεροπόρων Δήμου Θέρμου , καθώς και οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές. Το άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές μετά το τρισάγιο που τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Ράπτη.

Στις φετινές εκδηλώσεις τιμήθηκε ο Ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος και παρέστη ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριος Τσιαντής , ο οποίος και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα .ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΟΥ  κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ
  1. Αγαπητοί Γονείς και συγγενείς των πεσόντων αεροπόρων μας
  1. Πανοσιολογιότατε – Άγιοι Πατέρες ,
  2. Κύριε εκπρόσωπε του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων
  3. Κύριε Δήμαρχε του τιμωμένου Δήμου Πλαστήρα
  4. Κύριοι Δήμαρχοι
  5. Κύριοι Εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών
Κύριες και Κύριοι , 
Προσήλθαμε και φέτος εδώ στο λόφο του Αγίου Κοσμά , για να τελέσουμε τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  για τους πεσόντες αεροπόρους του τόπου μας και  από αυτόν τον ευλογημένο λόφο να απευθύνουμε δέηση μνήμης σε όλους εκείνους που έπεσαν  υπέρ πατρίδος .

Εφέτος οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες  εκτός  από τους δικούς μας  συμπολίτες , στον ήρωα Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, από το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας .  Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και η  μνήμη του αποτελεί πλέον  πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις  της χώρας μας και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για τις Ελληνίδες και του Έλληνες .
Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου  που ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τσιαντής  έκανε  ένα κοπιώδες ταξίδι για να βρεθεί  σε αυτή την συγκινητική εκδήλωση .
Η απόδοση τιμής σε ήρωες , όπως οι πεσόντες αεροπόροι μας είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή. Μια πράξη υπόμνησης της  αγωνιστικής πορείας του  λαού μας , που διερχόμενος στο χρόνο , κάνει αγώνα για την εξασφάλιση της  εθνικής του ανεξαρτησίας για την  αξιοπρέπεια την  οικονομική αυτοδυναμία και κοινωνική του πρόοδο. Οφείλουμε να στρέψουμε τα βλέμματα πίσω και τα ιστορικά διδάγματα, που οφείλουμε όλοι να αντλούμε από το χθες της ιστορίας μας, να είναι η πυξίδα για την πορεία του σήμερα και του αύριο της Ελλάδας .
Η θυσία  του Νικολάου Σιαλμά , του Κωνσταντίνου Κοντογιώργου ,  του Βασιλείου Κουρκούτα ,  του Ευσταθίου Τσίγκα , του Ευάγγελου Σταθοπούλου , του Μπαλταδώρου  , του Αλεξανδράκη και όλων των ηρώων , είναι ένα τμήμα δόξας   από τις σελίδες  της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας ,  συνέχεια  στις θυσίες γενεών για ελευθερία και σταθερή πίστη  στην ανάγκη προάσπισης  της εθνικής ακεραιότητος  της πατρίδας μας .
Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, έχουν ακόμα σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες- αεροπόρους μας ,  να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων  κυρίως  για τις νεώτερες γενιές ,  ώστε να οικοδομήσουν  την βαθιά εθνική πεποίθηση  , ότι η πατρίδα , μας θέλει   αποφασισμένους  να δώσουμε  και το αίμα  μας  ακόμη για την υπεράσπιση της .
Ως  ελάχιστος φόρος τιμής φιλοτεχνήθηκε αυτό το μνημείο, για να συμβολίζει το ασίγαστο πάθος για την εθνική ακεραιότητα  της Ελλάδας μας  και δείχνει  την ευαισθησία  της δημοτικής μας αρχής , ότι οι ήρωες  πρέπει εμπράκτως να τιμούνται  και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας  προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , και όλους του Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων  που αγκάλιασαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του οράματος μας .
Αυτό ακριβώς το μνημείο  μας βοήθησε  να είμαστε εδώ σήμερα  για να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν , για την προάσπιση της πατρίδας  μας , την ίδια τους τη ζωή.
Σήμερα είναι χρέος όλων όσων παρουσιάζονται να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αιγαίου  να παρέμβουν αποφασιστικά προς την πλευρά της γείτονος χώρας και να της υποδείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια συμπεριφορά  παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου.
Να την καλέσουν να συμμορφωθεί προς τη διεθνή έννομη τάξη και να απελευθερώσει αμέσως  τους  έλληνες  που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη . Ιδιαίτερα από πλευράς Ε.Ε. θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς την γείτονα χώρα ,  ότι συνέχιση της  αμφισβήτησης και της παραβίασης του εναέριου χώρου της Ελλάδας , σημαίνει  παραβίαση  και των ευρωπαϊκών συνόρων .
Το χρέος μας απέναντι στους ήρωες που τιμούμε σήμερα, επιτάσσει να επανακαθορίσουμε τα βήματα μας ,  προκειμένου να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο , να επιλυθεί επιτέλους το Κυπριακό ζήτημα ,  να σταματήσει η αμφισβήτηση της Θράκης   , του εναέριου  ελληνικού χώρου   στο Αιγαίο  ,  της  υφαλοκρηπίδας  και των νησιών μας .
Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα εκπέμπουν από τα πανάρχαια βάθη της ιστορίας στους αιώνες το παράγγελμα που απορρίπτει  κάθε παραίτηση από όσα ορίζει η ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο .
«Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης».
Όμοια κι εμείς.  Ακούμε το παράγγελμά τους.  Διαβάζουμε τους οιωνούς της νέας εποχής, αλλά και ανταποκρινόμαστε στο πολύβουο κάλεσμα της ιστορίας.  Να κτίσουμε το καινούριο με όραμα και πυξίδα πλεύσης τις άφθορες διαχρονικά αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο, η μέγιστη τιμή για την αγέραστη μνήμη των αθάνατων ηρώων που τιμούμε σήμερα.
Τέλος  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά  τον κ. Διοικητή  της 116 Πτέρυγας Μάχης  ως εκπρόσωπο του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων για την υψηλή τιμη να είναι κοντά μας  , το άγημα  που απέδωσε τιμές , καθώς και την μπάντα  της Πολεμικής Αεροπορίας  που έκανε ένα πού μακρινό ταξίδι  από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας  που βρίσκονταν στα πλαίσια εκδηλώσεων  ,  να είναι μαζί μας στο ιστορικό Θέρμο για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους Ήρωες μας .
Ζήτω  το Έθνος ,
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ,
Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία .
Οι  Ήρωες μας να είναι Αθάνατοι .
Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:27 am


Αγρίνιο: κατήγγειλε πως τον έδειραν η γυναίκα του και τα παιδιά τους!

Μια ασυνήθιστη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές του Αγρινίου. 59χρονος κατήγγειλε πως υπέστη ξυλοδαρμό από την 47χρονη αλλοδαπή σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά (έναν 28χρονο και μια 13χρονη). Μετέβη μάλιστα στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το επεισόδιο συνέβη τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ενώ οι τρεις φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, στις 20.50 από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή Εισαγγελέα.
https://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:15 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr