Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ υποδέχθηκε το Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου | ΦΩΤΟ


            Κλήρος και Κάτοικοι της Παλαίρου υποδέχθηκαν, απόψε Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα στην Αγία Παρασκευή Παλαίρου. 
       Το Ιερό Λείψανο (η δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού) υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς και μετά την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός.

        Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Πάλαιρο έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019..

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 12:47 am


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ απο τα μικρά ψάρια που βγήκαν στη στεριά στον ΑΣΤΑΚΟ


          Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν οι κάτοικοι του Αστακού, όταν χθες το βράδυ της Δευτέρας η παραλία γέμισε από μικρά ψάρια.
         Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν έκπληκτοι, χωρίς να μπορέσουν να εξηγήσουν τι προκαλεί αυτή την συμπεριφορά των μικρών ψαριών. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ απο το dragamesto news....

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 12:34 am


Θυρανοίξια στο νέο παρεκκλήσι του Αγίου ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ του Αγιορείτου στον Κουβαρά ΦΥΤΕΙΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ανακοινώνεται ότι την:
-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεστούν υπο του Σεβ. Μητροπλίτου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, τα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του παρεκκλησίου του Αγίου ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ του Αγιορείτου στον Κουβαρά ΦΥΤΕΙΩΝ (Ιδιοκτησία π. Νικοδήμου Ζαβογιάννη) και το:
-ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία. 

Ιερομόναχος 
Νικοδήμος Ζαβογιάννης

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ...


ΒΙΝΤΕΟ 1: Δημήτρης Σκεπετάρης 


ΒΙΝΤΕΟ 2......Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:23 pm


Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Πως θα διοικηθούν τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ


Τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ Α’ και Β βαθμού, αφορά η αριθμ.102/13.9.2019 Εγκύκλιος του Υφυπουργού Εσωτερικών.....
Με αυτήν, ο Θ. Λιβάνιος ενημερώνει ότι για τη συγκρότηση και τη λειτουργία υπό νέα Διοίκηση των Ν.Π. των ΟΤΑ τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του αρ. 6 του ν.4623/2019 και του αρ. 10 του ν.4625/2019. Όπως προκύπτει από την Αιτιολογική Έκθεση της διάταξης, σκοπός των διατάξεων αυτών είναι να διασφαλίζεται, σε κάθε περίπτωση, ότι η πλειοψηφία προέρχεται από τον Συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης, ώστε να μπορεί να διοικηθεί το Ν.Π. και να λαμβάνονται αποφάσεις που απηχούν τη λαϊκή εντολή.
Στη διάταξη της παρ.1 του αρ.6 του ν.4623/2019 αναφέρεται: Όπου στις διατάξεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προβλέπεται ο ορισμός μελών στη Διοίκηση των Ν.Π. των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των Συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα 3/5 των μελών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Δ.Σ., με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και τα 2/5 από τις λοιπές Παρατάξεις.

Κατόπιν ερωτημάτων που έχουν περιέλθει στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των Δ.Σ. των Ν.Π. των ΟΤΑ βάσει της ανωτέρω διάταξης, στο πλαίσιο δε ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας και της χάραξης και υλοποίησης της πολιτικής για την οποία εξελέγησαν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, ο Υφυπουργός στην Εγκύκλιο επισημαίνει τα εξής:

– Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, όπου προβλέπεται ο ορισμός μελών στη Διοίκηση των Ν.Π. των Δήμων και των Περιφερειών, αυτά υποδεικνύονται κατά τα 3/5 από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη.

– Η ποσοστιαία αναλογία των 3/5 υπολογίζεται επί του αριθμητικού συνόλου των μελών του Συμβουλίου και ανεξάρτητα από τις ιδιότητες με τις οποίες αυτά συμμετέχουν (Αιρετοί, δημότες κλπ).

– Η υπόδειξη του Δημάρχου είναι δεσμευτική για το Συμβούλιο, όπως άλλωστε οπουδήποτε η νομοθεσία προβλέπει υποδεικνυόμενα μέλη στις Διοικήσεις Ν.Π., πλην της περίπτωσης που ρητώς ορίζεται στην παρ.1 του αρ.13 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (εφόσον το αρμόδιο για την υπόδειξη όργανο, εν προκειμένω ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης, δεν υποδείξει μέλη, η συγκρότηση του οικείου Συμβουλίου τεκμαίρεται νόμιμη χωρίς αυτά).

– Για την πλήρωση της ποσοστιαίας αναλογίας των 3/5 δύναται να υποδειχθούν μέλη (τακτικά και αναπληρωτές) και από άλλες Παρατάξεις, εφόσον η διάταξη δεν θέτει περιορισμούς.

– Μέλη ex officio, καθώς και οι εκπρόσωποι Φορέων και εργαζομένων, δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της υπόδειξης του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.

– Σε περίπτωση που κατά τον υπολογισμό της ποσοστιαίας αναλογίας των 3/5 δεν προκύψει ακέραιος αριθμός, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, πάντοτε με γνώμονα την βασική αιτιολογική σκέψη της διάταξης του αρ.6 του ν.4623/2019 ότι «σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των μελών προέρχεται από το Συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης».

Επί παραδείγματι, εάν τα οριζόμενα μέλη είναι 2, η ποσοστιαία αναλογία των 3/5 είναι 1,2 και στρογγυλοποιούμενη στην αμέσως επόμενη ακέραια μονάδα, δίνει άθροισμα 2.

– Ο ορισμός του Προέδρου του Δ.Σ. περιλαμβάνεται στα 3/5 των μελών που υποδεικνύονται δεσμευτικά από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη αντίστοιχα.

– Για τον υπολογισμό της αναλογίας που προβλέπεται στην παρ.1β’ του αρ.6 του ν.2839/2000, όπως ισχύει, περί της υποχρεωτικής αναλογικής εκπροσώπησης κάθε φύλου, αυτή υπολογίζεται στο 1/3 επί των μελών που υποδεικνύονται (για τα υποδεικνυόμενα μέλη) και επί του 1/3 για τα λοιπά προτεινόμενα προς το Συμβούλιο, πλην της αιτιολογημένης ανεπάρκειας ικανού αριθμού εκπροσώπων του ετέρου φύλου και εξαιρουμένων των ex officio μελών.

– Στους Συνδέσμους ΟΤΑ η διάταξη εφαρμόζεται μόνο ως προς τα μέλη που αναλογούν στον εκάστοτε συμμετέχοντα Δήμο κι όχι ως προς τον ορισμό του Προέδρου, όπου ισχύουν οι ειδικότερες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

– Αντιστοίχως, η διάταξη εφαρμόζεται μόνο στον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση μετόχων των πολυμετοχικών Ανώνυμων Εταιρειών ΟΤΑ.

Κατά τα λοιπά, τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια συγκροτούν τα Δ.Σ. των οικείων Ν.Π. κατά τις ειδικότερες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Στη συνέχεια, η Εγκύκλιος περιλαμβάνει ειδικότερες αναφορές για τις Διοικήσεις των εξής Ν.Π.:

– Δημοτικά Ιδρύματα,

– ΝΠΔΔ βάσει των αρ.239-240 του ΚΔΚ – Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία,

– Σχολικές Επιτροπές, όπου επισημαίνεται πως για τη συγκρότηση των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών, έχει ήδη προωθηθεί προς δημοσίευση Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την αριθμ.8440/2011 Υ.Α., πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα των διατάξεων του αρ.6 του ν.4623/2019, η οποία θα αποσταλεί από το Υπουργείο ευθύς μόλις εκδοθεί, με ειδικότερες οδηγίες εφαρμογής,

– Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ (αρ.254 κ.ε. ΚΔΚ),

– Δημοτικές Ανώνυμες Εταιρείες (μονομετοχικές),

– Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ,

– Διαδημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις,

– ΔΕΥΑ.

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου, ΕΔΩ.

sinidisi.


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:53 pm


Ο τρύγος στα ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ Βόνιτσας | ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη
              Τελειώνοντας ο Αύγουστος, αρχίζοντας ο Σεπτέμβρης ο "τρυγητής" και στα Παλιάμπελα Βόνιτσας ξεκινά ο τρύγος, όπως συνηθίζεται και σε όλη την Ελλάδα, αυτή την περίοδο.
     Εδώ στο χωριό ο τρύγος είναι οικογενειακός και συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά και συχνά έρχονται για να βοηθήσουν συγγενείς ή φίλοι από τα κοντινά χωριά.
       Ο τρύγος αρχίζει, συγκεντρώνουν τα τσαμπιά μέσα σε καφάσια και σιγά – σιγά ετοιμάζονται για το πάτημα των σταφυλιών και την παρασκευή του κρασιού και του τσίπουρου.
Και του χρόνου και καλή σοδειά....
 
Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 7:45 pm


Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Ρίγανη ΑιτωλοακαρνανίαςΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας....

Ανήμερα της εορτής Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑ.

Τον θείο λόγο κήρυξε o Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μετά από τις ευχές και τις πνευματικές παραινέσεις προς το εκκλησίασμα, χειροθέτησε οικονόμο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π.Νικόλαο Κατσούπη όπως επίσης χειροθέτησε και αναγνώστη τον κ.Νικόλαο Σαμαρά.


agriniopress.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 6:04 pm


Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ στην 84η ΔΕΘΠερισσότεροι από 48 εκθέτες – παραγωγοί από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας παρουσίασαν στην 84ηΔΕΘ τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα.....

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςκαι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ έδωσαν για μία ακόμη φορά τη δυνατότητα να αναδειχθεί ο αγροδιατροφικός πλούτος της περιοχής. Ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, ζυμαρικά, σταφίδες, γαλακτοκομικά είδη, ποτά και αυγοτάραχο είναι ορισμένα μόνο από τα προϊόντα που κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών στην 84ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 – 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ειδικότερα, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στην έκθεση «Η Ελλάδα στο … πιάτο μας», στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων.

Οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να προωθήσουν, αποτελεσματικά την εταιρική τους ταυτότητα και παράλληλα, να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στο περίπτερο και δοκίμασαν ποικιλίες γεύσεων από τα παραγόμενα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Μιχαλόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:33 pm


Λίγο πριν τη βροχή στη ΒΟΝΙΤΣΑ | ΦΩΤΟ: Vicky Pantazis           Απίστευτες φωτογραφίες λίγο πριν τη βροχή, τράβηξε με τη φωτογραφική της μηχανή η Vicky Pantazis, πριν λίγες μέρες στη Βόνιτσα. 
      Εντυπωσιακή βαριά συννεφιά πάνω από τη Πόλη, λίγο πριν ξεσπάσει η μπόρα.....


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:38 pm


Υπολοχαγός ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ από τα ΑΧΥΡΑ Ξηρομέρου: Πολέμησε στη Μικρασιατική εκστρατεία 1919-1922 και σκοτώθηκε στην περιοχή του Πανόρμου Μικράς Ασίας

Υπολοχαγός Γιάννης Μπακογιώργος από τα Αχυρά Ξηρομέρου. Σκοτώθηκε την 17η του Μάρτη του 1921, στην περιοχή του Πανόρμου Μικράς Ασίας.

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS
Γράφει ο Δημήτριος Μπακογιώργος
σ. εκπαιδευτικός

        Υπάρχει αναγνώστη μου ένας θρύλος που (σύμφωνα με τον Ν. Πολίτη) λέει: «....και θα σηκωθεί ο Βασιλιάς και θα μπει στην πόλη από την Χρυσόπορτα και κυνηγώντας με τα φουσάτα του τους Τούρκους, θα τους διώξει ως την κόκκινη Μηλιά».
       Από τότε η φανταστική αυτή η τοποθεσία αναφέρεται πολλές φορές από τον Πατροκοσμά μέχρι τον Κωστή Παλαμά στην «Φλογέρα του Βασιλιά» και στοίχειωσε την «Μεγάλη Ιδέα» των απαρχών του 1900 και όχι μόνο.
           Αυτή την ουτοπία της Κόκκινης Μηλιάς κυνηγήσαμε το 1919 - 1922, με αποτέλεσμα την Μικρασιατική καταστροφή, που αυτές της ημέρας -αν η ημερομηνία της πυρπόλησης της Σμύρνης είναι το ορόσημο- κλείνει 97 έτη. Σίγουρα λίγος χρόνος ιστορικά για να έχουμε μία ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα, όχι τόσο για το τι έγινε τότε, αλλά τι μας οδήγησε σ' αυτό....       Δεν είναι όμως άκαιρο να θυμίσουμε τηλεγραφικά μερικά από τα σπουδαιότερα γεγονότα εκείνης της εποχής, τόσο πυκνής χρονικά, που παραφράζοντας τον ποιητή θα λέγαμε ότι: «.....πέρασαν αιώνες πολλοί, μέσα σε λίγα χρόνια».

         Έτσι λοιπόν το Μάιο του 1919, ελληνικά στρατεύματα αποβιβάζονται στη Σμύρνη και διορίζεται ο Αριστείδης Στεργιάδης σαν ύπατος αρμοστής. Τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1920, έχουμε τη συνθήκη των Σεβρών, που εκτός των άλλων, μας εξουσιοδοτεί για ελληνική διοίκηση στη Σμύρνη και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο Βενιζέλος, πέρα από κάθε προσδοκία, χάνει τις εκλογές.
         Τον Αύγουστο του 1921, ο ελληνικός στρατός στον Σαγγάριο, χωρίς να ηττηθεί, αναγκάζεται να καθηλωθεί και στη συνέχεια να συμπτυχθεί.
Αρχίζει η κατάρρευση του μετώπου....

       Τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο του 1922, τα Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη Σμύρνη, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος θανατώνεται από τον φανατισμένο όχλο και πυρπολείται η πόλη.
         Το Νοέμβριο έχουμε τη δίκη και εκτέλεση των έξι. Ο λαός ζητούσε επίμονα αποδιοπομπαίους τράγους και τους είχε.
        Τέλος τον Ιούλιο του 1923, με τη συνθήκη της Λωζάνης, εκτός των άλλων υποχρεωθήκαμε σε ανταλλαγή πληθυσμών, τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία σύμφωνα με το National Geographic. 1.400.000 Έλληνες από τη μία μεριά και 400.000 Τούρκοι από την άλλη.

       Θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετα. -Ωραία και γιατί μας τα λες όλα αυτά; -Για δυο λόγους αναγνώστη μου. Γιατί η μνήμη θα πρέπει να μένει ζωντανή και γιατί η ιστορία θα πρέπει να διδάσκει.

Και μία προσωπική αναφορά κλείνοντας. Την 17η του Μάρτη του 1921, σκοτώθηκε στην περιοχή του Πανόρμου Μικράς Ασίας, ο αδελφός του πατέρα μου Γιάννης Μπακογιώργος, Υπολοχαγός.

        Ο Γιάννης Μπακογιώργος γεννήθηκε στα Αχυρά Ξηρομέρου και τελειώνοντας το Δημοτικό, φυγαδεύτηκε από συγγενή του στη Λευκάδα για να συνεχίσει στο Γυμνάσιο (ο παππούς Μητσάνης ήθελε χέρια για τα χωράφια και όχι γραμματισμένους).
       Μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων πρώτος και ήταν αρχηγός τάξης, πρωτόγνωρο γεγονός για την εποχή που η σχολή φιλοξενούσε τους γόνους της Ελληνικής κοινωνικής ελίτ.
        Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ποτέ χρονικά, είχαμε μεγάλη απόσταση, Στοίχειωσε όμως τα νεανικά μου χρόνια, με τη φωτογραφία του στο σαλόνι και τις διηγήσεις του πατέρα μου. Ήταν ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων, ο δικός μου Τάκης Πλούμας.

      Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μητέρας γης της Ιωνίας που τον σκεπάζει, όπως και χιλιάδες άλλα Ελληνόπουλα, που χάθηκαν κυνηγώντας την ουτοπία της Κόκκινης Μηλιάς ή σε μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση, δίνοντας το απαραίτητο «καύσιμο» για τη μηχανή των συμφερόντων των τότε «μεγάλων».

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:10 am


Ανεξήγητο: Μικρά ψάρια βγήκαν στη στεριά στον ΑΣΤΑΚΟ - [ΦΩΤΟ]

         Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν οι κάτοικοι του Αστακού, όταν σήμερα το βράδυ της Δευτέρας η παραλία γέμισε από μικρά ψάρια.
         Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν έκπληκτοι, χωρίς να μπορέσουν να εξηγήσουν τι προκαλεί αυτή την συμπεριφορά των μικρών ψαριών. 

          Η Xaroulita Lazoura τράβηξε ΦΩΤΟ και σημειώνει: "Αυτή την στιγμή στον Αστακό βγήκαν τα ψάρια έξω από την θάλασσα και γέμισε παντού μικρά ψαράκια. Όσα προλάβαμε τα ρίξαμε πάλι μέσα, όσα δεν προλάβαμε «ψοφήσανε» στην ακτή...."....
Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:16 am


Φυλάκιση 4 μηνών σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Ντερτιλή

Τι ανέφεραν οι μάρτυρες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου

           Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.
     Ως μάρτυρες εξετάστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και τους τότε βουλευτές. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι , όπως διαπίστωσαν, προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων...........       Οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή των κατηγορουμένων, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «νομικής πλάνης» καθώς όπως είπαν οι πρώην βουλευτές δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».
       Η καταδίκη των πρώην βουλετών της Χρυσής Αυγής έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά από αυτή του Ιωάννη Λαγού και του Νίκου Μίχου για την επίθεση σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» και ενώ έχει μπει στην τελική της ευθεία η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

https://www.newsbeast.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:17 pm


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Το φέρι μποτ "Ionion Pelagos" πιάνει λιμάνι στον ΑΣΤΑΚΟ

           ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ απο dragamesto news, το καράβι "Ionion Pelagos" που εκτελεί δρομολόγια ΑΣΤΑΚΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, τη στιγμή που πιάνει λιμάνι στον ΑΣΤΑΚΟ...

ΒΙΝΤΕΟ .......


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:58 pm


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Επίσημο μνημόσυνο του αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσου Βλάχου την Κυριακή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

           Ο Δήμος Αγρινίου τιμώντας τον αγωνιστή της αγροτιάς ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ τελεί επίσημο μνημόσυνο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Κυψέλης.

Διοργάνωση: 
-Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς
-Τοπική Κοινότητα Κυψέλης
-Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ένωση»
-Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ελπίδα»
-Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς
-Οικογένεια Βλάχου

-Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:25 pm


Συνεδριάζει την Παρασκευή 20.9.2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

               Καλεί σε Τακτική  Δημόσια Συνεδρίαση την εικοστή (20η) του Μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2019 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:

1.-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019.
2.-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
3.-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 174 ΤΟΥ Ν. 3463/2006.......


4.-ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.
5.-ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  (Γ΄ΚΑΤΑΝΟΜΗ).
6.-ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. 
7.-ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣ. 
8.-ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΕ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK.
9.-ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΔΔ ‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ’  ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.
10.-ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΔΔ ‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ’  ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.
11.-ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΔΔ ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’  ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.
12.-ΕΓΚΡΙΣΗ  ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’  ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.
13.-ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΙΔ ‘ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ’   ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018.
14.-ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
15.-ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2Ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

-Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα.
-Στην συνεδρίαση καλούνται να παραστούν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μασσαλής Γεώργιος καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Ραλάτου Ζαχαρούλα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  
8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  
9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 
11. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
12.ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 
14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ 
17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ 
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ 
20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
23.ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
24.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 
25.ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
26.ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
------------------------
Κοιν. 
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΚ ΔΗΜΟΥ Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:31 pm


Συνεδριάζει το ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.9.2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

               Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή (20η) του Μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού), για λήψη Απόφασης στo κάτωθι θέμα:
-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Μουρκούσης Βασίλειος.....ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Τακτικά Μέλη
1.-Ναούμης Νικόλαος
2.-Βελόνας Απόστολος
3.-Σαλτογιάννης Χρήστος
4.-Kάντζου Δέσποινα
5.-Πολύζος Βασίλειος
6.-Κολλιάς Ιωάννης

Αναπληρωματικά Μέλη 
7.-Τσάρκος Βασίλειος
8.-Ταμπάκης Ηλίας 
9.-Ζαγκότας  Βασίλειος
10.-Καλλισώρας Νικόλαος 
11.-Σταμουλάκης Σωτήριος
12.-Τζοβόλα Ουρανία

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:57 pm


Συνάντηση Κ. Καραγκούνη με την Ν. Κεραμέως για τα κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 16.09.19, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης τόσο με την Υπουργό Παιδείας Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ όσο και με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία ΖΑΧΑΡΑΚΗ.

Ο κος Καραγκούνης εξέθεσε ζητήματα που αφορούν τα κενά που υπάρχουν στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον Νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρθηκε στα 40 κενά που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία (εκ των οποίων 10 αφορούν πρωινά και 30 ολοήμερα) του νομού, όπως για παράδειγμα στα δημοτικά Βόνιτσας, Λουτρού κ.λπ. (πρωινά) και λοιπά ολοήμερα ολιγοθέσια δημοτικά της περιφέρειας. Κενά διαπιστώνονται επίσης και σε νηπιαγωγεία του Νομού όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Βάρνακα που αφορά πρωινό πρόγραμμα και σε λοιπά ολοήμερα όπως της Κάτω Δάφνης, του Αγίου Θωμά, του Λεσινίου, της Κυψέλης κ.ο.κ.Έπίσης, ο κος Καραγκούνης υπόμνησε και το γεγονός ότι 3 σχολεία της Ναυπάκτου στερούνται δασκάλων φυσικής αγωγής.
Τόσο η Υπουργός κα. Κεραμέως όσο και η υφυπουργός κα. Ζαχαράκη τόνισαν ότι το Υπουργείο Παιδείας επικαιροποιεί αυτή τη στιγμή τη λίστα κενών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο Νομό Αιτ/νίας και δρομολογείται άμεσα η δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Έτσι το Υπουργείο δεσμεύεται όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία, να προχωρήσει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη κενών που υπάρχουν.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:23 pm


Δείτε όμορφες εικόνες από τα χωριά του Ξηρομέρου

Όμορφες εικόνες μας έστειλε φίλος πριν από λίγο από τα χωριά του Ξηρομέρου, που μας χαλαρώνουν και μας ταξιδεύουν, τραβήχτηκαν σήμερα  στο Αγράμπελο Πρόδρομο και  Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου…..
Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 3:30 pm


Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου από τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ κ Κοσμά (φωτο)
Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τελέστηκε νωρίτερα σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, σηματοδοτήθηκε και η έναρξη της δικαστικής χρονιάς.....

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου των δικαστικών υπαλλήλων και τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά.

Στην τέλεση του αγιασμού παρέστησαν  Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, ο πρόεδρος κ. Νικάκης και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου κ. Υφαντής και Ζώης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ακαρνανίας Ταξίαρχος Παν. Πετσίνης, αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, πλήθος δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος των δικαστικών υπαλλήλων στο Αγρίνιο, το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε αρκετές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεράσιμος Μαλούσης, δέχθηκε τα συγχαρητήρια τόσο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όσο και των προσκεκλημένων για την πρωτοβουλία.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, αντηλλάγησαν και οι καθιερωμένες ευχές για καλή και εποικοδομητική χρονιά στα δικαστήρια.
agriniopress

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:09 pm


Κάτοικοι ΠΕΡΑΤΙΑΣ σε απόγνωση: "Δεν πάει άλλο!! Νέο κρούσμα βανδαλισμού και καταστροφή της Ξύλινης Πεζογέφυρας"


         Νέος βανδαλισμός και καταστροφή στη ξύλινη πεζογέφυρα στη θέση «Βαγιά» στην Περατιά (Ακτίου-Βόνιτσας), μόλις ένα μήνα από τον προηγούμενο βανδαλισμό της, όταν έβαλαν φωτιά και έκαψαν ένα μέρος.
       Σύμφωνα με καταγγελία Κατοίκου της Περατιάς, περνώντας χθες το πρωί αντίκρισε άλλη μια εικόνα καταστροφής στη πεζογέφυρα. Οι άγνωστοι δράστες κτύπησαν με μανία, ξήλωσαν τις σανίδες, ξύλινους πασσάλους και κιγκλιδώματα, δημιουργώντας απίστευτες καταστροφές
       Ο ενεργός πολίτης που μας έστειλε την ΦΩΤΟ μας γράφει απελπισμένος: "Τετέλεσται η Πεζογέφυρα"...

       Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των συνεχών κρουσμάτων βανδαλισμών και ζητούν από την Πολιτεία άμεσα να εντοπιστούν οι αδίστακτοι δράστες...


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 12:11 pm


Παραλίγο τραγωδία στο «καρτέρι» για αγριογούρουνο στο Καρπενήσι

          -Ένας κυνηγός τραυματίστηκε στο «καρτέρι» για αγριογούρουνο το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου, στο Καρπενήσι.
      -Ποδαρικό με ατύχημα στο κυνήγι αγριογούρουνου, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

      Κάτω από συνθήκες που διερευνά το ΑΤ Καρπενησίου, κυνηγός τραυματίστηκε από σκάγια στο πόδι του, ενώ περίμενε σε πέρασμα αγριόχοιρων.......     Το ατύχημα συνέβη στον πρώην Δήμο Ποταμιάς, κοντά στο Μεγάλο Χωριό, το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την 1η ημέρα της φετινής κυνηγητικής περιόδου για αυτό το είδος ζώου.
        Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυνηγός είχε βρεθεί στην Ευρυτανία από την Αθήνα για να κυνηγήσει με ντόπιους φίλους του. Οι τελευταίοι ήταν αυτοί που ειδοποίησαν ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:47 am


ΑΥΡΙΟ Τρίτη στο Αγρίνιο η κηδεία του 28χρονου Γιώργου Βλαχοδήμου, που έφυγε απο τη ζωή μετά την πτώση του οχήματος σε αύλακα στα Αμπάρια Παναιτωλίου

              Την Τρίτη 17/9/2019 θα γίνει στο Αγρίνιο η κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου Βλαχοδήμου. Ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο προχθές το πρωί κατά την πτώση του οχήματος που οδηγούσε σε αύλακα στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου.
         Για τις συνθήκες του συμβάντος ενεργείται προανάκριση ενώ για τα αίτια του θανάτου αναμένεται και το αποτέλεσμα της νεκροψίας στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας.
         Ο 28χρονος κατοικούσε στο Αγρίνιο, καταγόταν απο χωριό της ενότητας Στράτου και είχε μια κόρη.
     Η κηδεία θα γίνει στις 11.00 της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:36 am


Τραγωδία στο Μεσολόγγι: 50χρονος σκοτώθηκε μετά από πτώση με το αλεξίπτωτο του

          Ένας 50χρονος, γνωστός επαγγελματίας του Μεσολογγίου, έχασε τη ζωή του χθες αργά το απόγευμα σε δυστύχημα με το αλεξίπτωτο του.

           Ο άτυχος άνδρας μετέβη χθες το μεσημέρι στα Ρέτσινα Μεσολογγίου με δύο φίλους του και τα αλεξίπτωτα τους και επιχείρησαν προσγείωση στις αλυκές Μεσολογγίου. Οι δύο φίλοι του προσγειώθηκαν κανονικά στο προκαθορισμένο σημείο, όμως ο 50χρονος, λόγω της έντασης των ανέμων έπεσε στην περιοχή των Αλυκών δίπλα από έναν χείμαρρο.........           Οι φίλοι του τον βρήκαν στις 16:30 σοβαρά τραυματισμένο και κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου και νοσηλευτικές για περίπου 4 ώρες, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή. 
        Τελικά στις 20:40 ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν. Ο 50χρονος ήταν πατέρας δυο παιδιών.Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:21 am


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

-Πωλείται άδεια για Τσίπουρο και καζάνι χωρητικότητος 110 LT. αποστάξεως τσίπουρου, πλήρως λειτουργικό, άριστη κατάσταση, κομπλέ
-Περιοχή Ξηρόμερο 
-Τηλ. επικοινωνίας: 690 7648731....

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:17 pm


Αιτωλοακαρνανία: Δυσάρεστη πρωτιά σε περιστατικά μέθης!


Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Τρομακτικάείναι τα συνολικά στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2019, για την Αιτωλοακαρνανία......


Ενδεικτικά, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 265 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.345 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 232 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 99 στην Αιτωλοακαρνανία! Το 40% δηλαδή των παραβάσεων σε όλη την Περιφέρεια καταγράφηκε στην περιοχή μας, με μέσο όρο 3,3 περιστατικά μέθης ανά ημέρα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η «Σ» 62 περιπτώσεις μέθης καταγράφηκαν στις περιοχές ευθύνης της Α.Δ. Ακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο) και 37 στις περιοχές της Α.Δ. Αιτωλίας (έδρα Μεσολόγγι).

Πρόκειται για άκρως ανησυχητικά στοιχεία τα οποία αφενός δείχνουν την έλλειψη οδικής παιδείας στην κοινωνία μας από τους οδηγούς και αφετέρου τους σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Εξάλλου, νωπές παραμένουν οι μνήμες, από την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία στις Καμάρες Αιγίου, όταν 28χρονος μεθυσμένος οδηγός «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι εγκαταλείποντας μάλιστα το σημείο, ενώ προ ημερών στην Πάλαιρο, οδηγός φορτηγού, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή, ευρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με τους Τροχονόμους να δείχνουν μηδενική ανοχή στους παραβάτες για περιστατικά μέθης.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:44 pm


Βόνιτσα: Πλούσιο θέαμα στους 11ους ιππικούς αγώνες - [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Στέλλα Λιάπη]

        

       Ένα πλούσιο ιππικό θέαμα προσέφεραν για μια ακόμα φορά στους θεατές που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας, οι 11οι Ιππικοί Αγώνες Γεωργαλίδικων αλόγων και η 19η Ιππική παρουσίαση, που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Βόνιτσας....

ΒΙΝΤΕΟ...
        Οι Ιππικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, το πρωί, στο άλσος της Σάλτινης στη Βόνιτσα, σε έναν πολύ ωραίο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για να υποδεχθεί άλογα, ιππείς και θεατές. 
      Οι συμμετοχές ιππέων με τα άλογά τους ήταν πολλές όχι μόνο από τη Βόνιτσα και το νομό μας αλλά και από διάφορα μέρη της χώρας. Ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες ήταν αρκετός και οι οποίοι θαύμασαν τα άλογα και καταχειροκρότησαν τους αναβάτες..........

 


 
Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 6:42 pm


Φυτειες - Ειδήσεις και Νέα

Skunk: Το ναρκωτικό που θερίζει στα σχολεία της Αθήνας - Lamianow

Skunk: Το ναρκωτικό που θερίζει στα σχολεία της Αθήνας  Lamianow

Ποια είναι η νέα μορφή κάνναβης που έχει γίνει μόδα σε μαθητές 13 και 14 ετών – Οι dealers αλωνίζουν στα σχολεία ψάχνοντας τα θύματά τους, ενώ τα αλβανικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 1:52 pm


Αστυνομεύεστε μας - Ο Φιλελεύθερος

Αστυνομεύεστε μας  Ο Φιλελεύθερος

Σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει ωριμότητα, το αίτημα θα έπρεπε να ήταν λιγότερη αστυνόμευση. Στη δική μας κοινωνία όμως, το αίτημα είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:38 am


Στο σημερινό Doodle της Google ο Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός BB King - Notosnet

Στο σημερινό Doodle της Google ο Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός BB King  Notosnet

Τον Αμερικανό μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιό B.B. King τιμάει η Google με το σημερινό της Doodle, με αφορμή τα 94 χρόνια από τη γέννησή του. Ήταν ένας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:48 pm


Εντόπισαν τρεις χασισοφυτείες με 2.303 δενδρύλλια στο Αλεποχώρι - Dikastiko.gr

Εντόπισαν τρεις χασισοφυτείες με 2.303 δενδρύλλια στο Αλεποχώρι  Dikastiko.gr

Share on FacebookShare on Twitter. Τρεις μεγάλες χασισοφυτείες, που συνδέονταν μεταξύ τους με κοινό σωλήνα ποτίσματος, εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:02 pm


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας - Patras Times

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας  Patras Times

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 4:00 pm


Μηδική: Και έκτο χέρι κοπής θα προλάβουν οι παραγωγοί - Ύπαιθρος Χώρα

Μηδική: Και έκτο χέρι κοπής θα προλάβουν οι παραγωγοί  Ύπαιθρος Χώρα

Το σύνολο των παραγωγών της χώρας «πήρε» το πέμπτο χέρι κοπής και ορισμένοι ετοιμάζονται για το έκτο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις κλιματολογικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 2:18 pm


Ανάπτυξη με... δωρεάν εργασία | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ανάπτυξη με... δωρεάν εργασία | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πριν από την απαγόρευση της δουλείας σε Βρετανία και ΗΠΑ, οι σκλάβοι και η δωρεάν εργασία τους αποτέλεσαν μια από τις πιο κερδοφόρες μηχανές παραγωγής ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:06 pm


Μόνο σκοτάδι και σίδερο | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Μόνο σκοτάδι και σίδερο | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σ' όλη τη διαδρομή και το στροφιλίκι, όλα τους ήταν ακόμη εκεί: οι στοές, τα αφημένα βαγονέτα, τα παλιά σίδερα των μεταλλείων. Ηταν 21η Αυγούστου 1916.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:00 am


«Καμπανάκι» για τα τροπικά δάση | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

«Καμπανάκι» για τα τροπικά δάση | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Εκτάσεις δασών ίσες με τη Βρετανία χάνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της αποψίλωσης, με την πλειονότητά τους να εντοπίζονται στα τροπικά, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:55 pm


ΔΑΟΚ Σερρών: Οδηγίες για την αποφύλλωση του βαμβακιού - epiloges

ΔΑΟΚ Σερρών: Οδηγίες για την αποφύλλωση του βαμβακιού  epiloges

Η αποφύλλωση είναι μια απαραίτητη επέμβαση, προκειμένου να επιταχύνουμε το άνοιγμα, να πετύχουμε καλή συγκομιδή, αλλά και καλή ποιότητα του σύσπορου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:59 pm


Φυτείες: Μία καθαρά γεωργική περιοχή θα μετατραπεί σε ρυπογόνο Βιομηχανική Ζώνη - Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Φυτείες: Μία καθαρά γεωργική περιοχή θα μετατραπεί σε ρυπογόνο Βιομηχανική Ζώνη  Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Πρόσφατα πάνω από εβδομήντα αιτήματα έχουν υποβληθεί και εγκριθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, περιλαμβανομένων και των μελετών ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 4:17 pm


Στο “φως” δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης (εικόνες) - Ant1News

Στο “φως” δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης (εικόνες)  Ant1News

Μεγάλη επιτυχία της της ΕΛΑΣ. Πάνω από 1.200.000 ευρώ τα έσοδα. Τέσσερις συλλήψεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 2:19 pm


Botanic Fictions: Τι σχέση έχουν τα φυτά με την πολιτική; - LiFO

Botanic Fictions: Τι σχέση έχουν τα φυτά με την πολιτική;  LiFO

Το ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει από τις 11 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου ένα πρωτότυπο αφιέρωμα με προβολές ταινιών, ερευνητικό περίπατο στον Εθνικό Κήπο και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 3:11 pm


Δύο φυτείες με 41 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν στην Καστοριά (ΦΩΤΟ) - Typosthes

Δύο φυτείες με 41 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)  Typosthes

Συνελήφθησαν από την αστυνομία δύο άτομα 25 και 27 ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 9:30 am


Κοζάνη: Τα drone της αστυνομίας κατέγραψαν αυτές τις εικόνες... - Newsit

Κοζάνη: Τα drone της αστυνομίας κατέγραψαν αυτές τις εικόνες...  Newsit

Συλλήψεις και αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση. Οι δράστες είχαν στήσει δύο τεράστιες χασισοφυτείες σε περιοχή της Κοζάνης...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 5:05 am


Βοτανικές μυθοπλασίες – Περί των πολιτικών αφηγημάτων των φυτών - Athens Voice Online

Βοτανικές μυθοπλασίες – Περί των πολιτικών αφηγημάτων των φυτών  Athens Voice Online

Η ATHENS VOICE συνάντησε την επιμελήτρια Anja Lückenkemper και μίλησε μαζί της για το όλο εγχείρημα «Votanic Project»

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Επιστολή στον ΛΑΟ - Τα χωριά Φυτειά και Άγιος Πέτρος Κυνουρίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Επιστολή στον ΛΑΟ - Τα χωριά Φυτειά και Άγιος Πέτρος Κυνουρίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Του Δρ. Κωνσταντίνου Καρρά, Vivaldiweg 6, 70195 Stuttgart* Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Βεροίας Κωνσταντίνε Βοργιαζίδη,Αξιότιμε κ. Πρόεδρε Φυτιάς Κώστα...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Πέθανε 67χρονη Λαρισαία - Larisanew

Πέθανε 67χρονη Λαρισαία  Larisanew

Στην εκκλησία του αγίου Νικολάου στο Δαμάσι θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. η νεκρώσιμη ακολουθία για την Αντωνία Αγγελη που ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


20χρονη μπήκε σε καφετέρια στη Λάρισα και με μαεστρία άδειασε τις τσέπες των σερβιτόρων - Larisanew

20χρονη μπήκε σε καφετέρια στη Λάρισα και με μαεστρία άδειασε τις τσέπες των σερβιτόρων  Larisanew

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονης. Ειδικότερα, όπως ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Τα drone της αστυνομίας "έδειξαν" δύο τεράστιες χασισοφυτείες στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ) - Patras Times

Τα drone της αστυνομίας "έδειξαν" δύο τεράστιες χασισοφυτείες στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ)  Patras Times

Μετά από έξι μήνες παρακολούθησης, οι αστυνομικοί έχουν αποδείξεις για τις δύο τεράστιες χασισοφυτείες σε περιοχή της Κοζάνης. Τα drones της αστυνομίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Drones της αστυνομίας "ξετρύπωσαν" στην Καρδίτσα χασισοκαλλιέργειες αξίας ενός εκατ. ευρώ - economico.gr

Drones της αστυνομίας "ξετρύπωσαν" στην Καρδίτσα χασισοκαλλιέργειες αξίας ενός εκατ. ευρώ  economico.gr

Δύο χασισοκαλλιέργειες εντοπίστηκαν από drones της αστυνομίας σε δασική περιοχή της Καρδίτσας. Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Καρδίτσα: Εντοπίστηκαν φυτείες με πάνω από 1.200 δενδρύλλια κάνναβης (video) - newsbreak.gr

Καρδίτσα: Εντοπίστηκαν φυτείες με πάνω από 1.200 δενδρύλλια κάνναβης (video)  newsbreak.gr

Δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που είχε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Κάλυπταν τον ποδηλατικό αγώνα και κατέγραψαν φυτείες κάνναβης στις ταράτσες των σπιτιών - Ελεύθερος Τύπος

Κάλυπταν τον ποδηλατικό αγώνα και κατέγραψαν φυτείες κάνναβης στις ταράτσες των σπιτιών  Ελεύθερος Τύπος

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε ένα τηλεοπτικό ελικόπτερο το οποίο κάλυπτε έναν ποδηλατικό αγώνα δρόμου στην Καταλονία. Το ελικόπτερο που πετούσε πάνω ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Ισπανία: Φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν από τα πλάνα μετάδοσης ποδηλατικού αγώνα - HuffPost Greece

Ισπανία: Φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν από τα πλάνα μετάδοσης ποδηλατικού αγώνα  HuffPost Greece

Φυτείες κάνναβης στην Ισπανία εντοπίστηκαν από ελικόπτερο που μετέδιδε τον φημισμένο ποδηλατικό αγώνα Vuelta a Espana. Η αστυνομία της Καταλονίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Διεπαγγελματικές άνευ επαγγελματιών - AgroNews

Διεπαγγελματικές άνευ επαγγελματιών  AgroNews

Το αν είναι ηλεκτρική η καρέκλα του δεν ανησυχεί τον υπουργό της πλατείας, που σε πρόσφατη συνέντευξή του εµφανίστηκε πολύ κουλ στην προοπτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


"Βούλιαξε" η Φυτειά την 2η μέρα του παραδοσιακού πανηγυριού της (βίντεο - φώτο) - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

"Βούλιαξε" η Φυτειά την 2η μέρα του παραδοσιακού πανηγυριού της (βίντεο - φώτο)  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του πανηγυριού της Φυτειάς, που διοργάνωσε και φέτος ο Εκπολιτιστικός - Μορφωτικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Πανηγύρι στη Φυτειά για τα 9μερα της Παναγίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πανηγύρι στη Φυτειά για τα 9μερα της Παναγίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με αφορμή τα εννιάμερα της Παναγίας, έγινε και φέτος στη Φυτειά, με πολύ κόσμο και κέφι το καθιερωμένο διήμερο πανηγύρι στις 22 και 23...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Η "Κυριώτισσας Ουτοπία" στη Φυτειά με θεατρική παράσταση (24/8/19) - Verianet

Η "Κυριώτισσας Ουτοπία" στη Φυτειά με θεατρική παράσταση (24/8/19)  Verianet

Η Θεατρική ομάδα τής Κίνησης Πολιτών για την Αισθητική και Αρχαιολογική Προστασία της διατηρητέας περιοχής της Κυριώτισσας συμμετέχει στις ξεχωριστές ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Ξεκίνησε "δυνατά" το διήμερο πανηγύρι στη Φυτειά (φώτο) - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Ξεκίνησε "δυνατά" το διήμερο πανηγύρι στη Φυτειά (φώτο)  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Με πολύ κόσμο, κέφι και καλή διάθεση ολοκληρώθηκε η 1η μέρα του διήμερου πανηγυριού της Φυτειάς, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 και 23 ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ένα «δάσος» από 1.600 δενδρύλλια χασίς στην Αμφίκλεια! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ένα «δάσος» από 1.600 δενδρύλλια χασίς στην Αμφίκλεια! [εικόνες & βίντεο]  iefimerida

Μία από τις μεγαλύτερες φυτείες κάνναβης, την οποία διαχειρίζονταν διακινητές χασίς, ανακάλυψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λιβαδειάς στον δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 1:25 pm


Πάνω από 3000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε σε φυτείες η Δίωξη Ναρκωτικών - SKAI

Πάνω από 3000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε σε φυτείες η Δίωξη Ναρκωτικών  SKAI

Η Δίωξη Ναρκωτικών σε ελέγχους της εντόπισε φυτείες κάνναβης με συνολικά πάνω από 3000 δενδρύλλια....

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Τεράστια φυτεία κάνναβης στα Βίλια - Zougla

Τεράστια φυτεία κάνναβης στα Βίλια  Zougla

Μια τεράστια φυτεία με χασίς εντόπισε η αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε στα Βίλια Αττικής, ενώ προέβη και σε δύο συλλήψεις των ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Περισσότερα από 3000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε σε φυτείες η Δίωξη Ναρκωτικών – Δύο συλλήψεις - TheCaller

Περισσότερα από 3000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε σε φυτείες η Δίωξη Ναρκωτικών – Δύο συλλήψεις  TheCaller

Περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στα Βίλια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Μερικές αλήθειες για το είδος ξύλου παυλώνια ή παουλώνια - Ελευθερία

Μερικές αλήθειες για το είδος ξύλου παυλώνια ή παουλώνια  Ελευθερία

Πάρα πολλή συζήτηση έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά για το είδος Paulownia (παουλώνια ή παυλώνια) και έχει έντονα διαφημιστεί αφενό...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Καταστράφηκαν φυτείες και καλλιέργειες από το χαλάζι στην επαρχία Πάφου - Alphanews.Live

Καταστράφηκαν φυτείες και καλλιέργειες από το χαλάζι στην επαρχία Πάφου  Alphanews.Live

Κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας και του ΟΓΑ μετέβη το πρωί στην περιοχή του Στατού – Αγίου Φωτίου και κατέγραψε τις καταστροφές που προκλήθηκαν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2019 | 10:00 am


Κατέστρεψε φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή η χθεσινή χαλαζόπτωση. Απελπισμένοι παραγωγοί στην Πάφο (pics) - cyprustimes.com

Κατέστρεψε φυτείες λίγο πριν τη συγκομιδή η χθεσινή χαλαζόπτωση. Απελπισμένοι παραγωγοί στην Πάφο (pics)  cyprustimes.com

Καταστροφές σε καλλιέργειες άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που συνοδευόταν από χαλαζόπτωση – Φυτείες καταστράφηκαν ακριβώς την περίοδο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2019 | 10:00 am


Φυτείες: Πολύς κόσμος στο αυγουστιάτικο γλέντι με την Αρετή Κετιμέ (φωτο) - AgrinioPress

Φυτείες: Πολύς κόσμος στο αυγουστιάτικο γλέντι με την Αρετή Κετιμέ (φωτο)  AgrinioPress

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στις Φυτείες Ξηρομέρου, το καλοκαιρινό γλέντι στη Πλατεία του Χωριού από τον Πολιτιστικό...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 10:00 am


Η Αρετή Κετιμέ απόψε στις Φυτείες Ξηρομέρου σ' ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι! - Εκδηλώσεις - AgrinioTimes

Η Αρετή Κετιμέ απόψε στις Φυτείες Ξηρομέρου σ' ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι! - Εκδηλώσεις  AgrinioTimes

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» σας προσκαλεί σήμερα Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 σ΄ένα αυθεντικό παραδοσιακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 10:00 am


Πιερία: Καλλιεργούσε σε δύο φυτείες κάνναβη - Ethnos

Πιερία: Καλλιεργούσε σε δύο φυτείες κάνναβη  Ethnos

Δύο φυτείες κάνναβης διατηρούσε 63χρονος στην Πιερία, ο οποίος, αφού συνελήφθη από αστυνομικούς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ειδικότερα, ο 63χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 10:00 am


Απόψε το αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι στις Φυτείες - Sinidisi.gr

Απόψε το αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι στις Φυτείες  Sinidisi.gr

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», προσκαλεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 σ΄ ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι που ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 10:00 am


Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε δύο φυτείες χασίς στην Ελασσόνα - Nooz.gr

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε δύο φυτείες χασίς στην Ελασσόνα  Nooz.gr

Δύο μικρές φυτείες με χασισόδενδρα αποκάλυψε το... ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


«Λαβράκι» από την ΕΛΑΣ: Τρεις φυτείες κάνναβης και 76 δενδρύλλια στο Ηράκλειο - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

«Λαβράκι» από την ΕΛΑΣ: Τρεις φυτείες κάνναβης και 76 δενδρύλλια στο Ηράκλειο - Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των δήμων Μαλεβιζίου και Αρχανών-Αστερουσίων, στο Ηράκλειο αποκάλυψε τρείς φυτείες με συνολικά 76 δενδρύλλια ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Δύο φυτείες κάνναβης με συνολικά 741 δενδρύλλια βρέθηκαν στη Μάνη - laconialive.gr

Δύο φυτείες κάνναβης με συνολικά 741 δενδρύλλια βρέθηκαν στη Μάνη  laconialive.gr

Εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις σε αγροτοδασικές περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης, δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Σπάρτη: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης - Zougla

Σπάρτη: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης  Zougla

Δύο φυτείες, στις οποίες καλλιεργούνταν εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισε η αστυνομία σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Δύο φυτείες με 741 χασισόδεντρα, που έφθαναν έως τα 4,1 μέτρα στην Ανατολική Μάνη (φωτογραφίες) -... - Εφημερίδα Ελευθερία

Δύο φυτείες με 741 χασισόδεντρα, που έφθαναν έως τα 4,1 μέτρα στην Ανατολική Μάνη (φωτογραφίες) -...  Εφημερίδα Ελευθερία

Δύο φυτείες με 741 χασισόδεντρα συνολικά, που έφθαναν έως και τα 4,1 μέτρα... ξετρύπωσε το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ανατολική Μάνη. Τι...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στις Φυτείες Ξηρομέρου, όπου θα συμμετέχει ο σύλλογος "Ακαρνανικό Φως". Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής...

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Φωκίδα-Φθιώτιδα: Στο φως φυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια χασίς | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Φωκίδα-Φθιώτιδα: Στο φως φυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια χασίς | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Πάνω από 1.000.000ευρώ θα αποκόμιζε από τα τουλάχιστον 410 κιλάαποξηραμένου ακατέργαστου χασίς που καλλιεργούσε σε τρεις φυτείες και σκόπευε ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε Φθιώτιδα και Φωκίδα - Δυτικές ματιές

Συλλήψεις για φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε Φθιώτιδα και Φωκίδα  Δυτικές ματιές

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με πεδίο δράσης την οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, σε περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Η Αρετή Κετιμέ την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις Φυτείες Ξηρομέρου - Μουσική - AgrinioTimes

Η Αρετή Κετιμέ την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις Φυτείες Ξηρομέρου - Μουσική  AgrinioTimes

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών "Ακαρνανικό Φως" σας προσκαλεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 σ΄ενα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Φυτεία-μαμούθ κάνναβης εντόπισαν στη Λάρισα - Sofokleousin.gr

Φυτεία-μαμούθ κάνναβης εντόπισαν στη Λάρισα  Sofokleousin.gr

Την μεγαλύτερη φυτεία χασίς που βρέθηκε ποτέ στον νομό Λάρισας εντόπισαν στην Καρίτσα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 10:00 am


Συμπληρώνονται 56 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στις Φυτείες - AgrinioPress

Συμπληρώνονται 56 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στις Φυτείες  AgrinioPress

Το τραγικό δυστύχημα στις Φυτείες Ξηρομέρου με έξι νεκρούς, συνέβη ανήμερα της Αγίας Παρασκευής το 1963 και βύθισε στο πένθος το Ξηρόμερο. Λεωφορείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Συναγερμός στην Κολομβία για θανατηφόρο μύκητα που... - Newsit

Συναγερμός στην Κολομβία για θανατηφόρο μύκητα που...  Newsit

Η Κολομβία, χώρα που κατατάσσεται έκτη μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων μπανάνας παγκοσμίως, εντόπισε πιθανή εστία θανατηφόρου για τις μπανανιές ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Κρήτη | Βρέθηκαν δύο φυτείες με 129 χασισόδεντρα δίπλα σε... μαντρί | Photos - ZarpaNews

Κρήτη | Βρέθηκαν δύο φυτείες με 129 χασισόδεντρα δίπλα σε... μαντρί | Photos  ZarpaNews

Ακόμη δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Νέα Φυτεία Κάνναβης στο Μάραθος - Παραπολιτικά Κρήτης

Νέα Φυτεία Κάνναβης στο Μάραθος  Παραπολιτικά Κρήτης

Συνεχίζουν οι αρχές στην Κρήτη την πάταξη της καλλιέργειας χασισοφυτειών, αφού εντοπίστηκε μία ακόμη καλά οργανωμένη φυτεία ινδικής κάνναβης κοντά στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Δύσβατες περιοχές, μεγάλες φυτείες κάνναβης | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Δύσβατες περιοχές, μεγάλες φυτείες κάνναβης | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός καλλιεργειών κάνναβης που εντοπίζουν οι διωκτικές αρχές. Το 2016, κατασχέθηκαν σε όλη τη χώρα 38.624 ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Βιορευστά - Φυτείες Ξηρομέρου: Να τερματισμεί ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - Άρθρα-Απόψεις - AgrinioTimes

Βιορευστά - Φυτείες Ξηρομέρου: Να τερματισμεί ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - Άρθρα-Απόψεις  AgrinioTimes

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Σήμερα είδαμε ότι ο αγώνας των συμπολιτών μας στη Χίο ενάντια στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Τρεις νέες “ορφανές” φυτείες εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο - Cretapost

Τρεις νέες “ορφανές” φυτείες εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο  Cretapost

Μία ακόμη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο όπου εντοπίστηκαν τρεις ακόμη φυτείες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Ομολόγησε πως έστειλε το φίλο του στη ΜΕΘ - Προφυλακιστέοι οι «κουμπάροι» για τις φυτείες - neakriti.gr

Ομολόγησε πως έστειλε το φίλο του στη ΜΕΘ - Προφυλακιστέοι οι «κουμπάροι» για τις φυτείες  neakriti.gr

Σε περιβόλια στην Τύλισο καλλιεργούσαν τις φυτείες - Ομολόγησε ότι χτύπησε τον φίλο του κατά τη διάρκεια καβγά.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Δύο φυτείες κάνναβης με 690 δενδρύλλια εντοπίστηκαν στο Πόρτο Ράφτη - Newsbeast.gr

Δύο φυτείες κάνναβης με 690 δενδρύλλια εντοπίστηκαν στο Πόρτο Ράφτη  Newsbeast.gr

Δύο φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Εξακόσια ενενήντα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στα Κύθηρα - The TOC

Φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στα Κύθηρα  The TOC

Φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στη δύσβατη ημιορεινή περιοχή Αγ. Αναστασία των Κυθήρων. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 2.310 δενδρύλλια ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Φυτείες: Διατρανώθηκε η απόφαση των κατοίκων, ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ! - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Φυτείες: Διατρανώθηκε η απόφαση των κατοίκων, ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ! - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 22/6/2019, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυτειών, η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Σήμερα η λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά - Sinidisi.gr

Σήμερα η λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά  Sinidisi.gr

Στο Δήμο Ξηρομέρου (περιφέρεια Φυτειών) έχει εγκριθεί από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και ευθύνη της.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 10:00 am


Καλαμάτα: Φυτεία με 1.660 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι Αρχές - Ethnos

Καλαμάτα: Φυτεία με 1.660 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι Αρχές  Ethnos

Φυτεία με περισσότερα από 1.660 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Αστυνομία, σε περιοχή του δήμου Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, έπειτα από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Κρήτη: Εντοπίστηκαν πέντε φυτείες κάνναβης στον Μυλοπόταμο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Κρήτη: Εντοπίστηκαν πέντε φυτείες κάνναβης στον Μυλοπόταμο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Εντοπίστηκαν νέες φυτείες κάνναβης στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου - In.gr

Εντοπίστηκαν νέες φυτείες κάνναβης στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου  In.gr

Βρέθηκαν πέντε φυτείες στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνης με την Aστυνομία να αναζητά τους καλλιεργητές, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν και ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: Δύο φυτείες με 1.701 δενδρύλλια σε Πυλία και Μάνη - Ύπαιθρος Χώρα

Μεσσηνία: Δύο φυτείες με 1.701 δενδρύλλια σε Πυλία και Μάνη  Ύπαιθρος Χώρα

Δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία και κατασχέθηκαν συνολικά -1.701- δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Φυτείες κάνναβης στην Αρτέμιδα - Συνελήφθη ένας 35χρονος - Athens Voice Online

Φυτείες κάνναβης στην Αρτέμιδα - Συνελήφθη ένας 35χρονος  Athens Voice Online

Φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Αρτέμιδα Αττικής. Στα χέρια των αρχών ένας 35χρονος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν στην Αρτέμιδα Αττικής (φωτογραφίες - βίντεο) - Η Καθημερινή

Φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν στην Αρτέμιδα Αττικής (φωτογραφίες - βίντεο)  Η Καθημερινή

Σε θαμνώδη περιοχή στην Αρτέμιδα Αττικής εντοπίστηκαν φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Περιοδεία του ΚΚΕ στις Φυτείες και ομιλία του Νίκου Μωραΐτη στην Παπαδάτου - AgrinioPress

Περιοδεία του ΚΚΕ στις Φυτείες και ομιλία του Νίκου Μωραΐτη στην Παπαδάτου  AgrinioPress

Περιοδεία στις Φυτείες και συγκέντρωση στη Παπαδάτου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, από την ΚΟ Φυτειών του ΚΚΕ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Καρτέλ που θυμίζει Κολομβία: Ένοπλοι φρουρούσαν φυτείες κάνναβης στη Βοιωτία - HuffPost Greece

Καρτέλ που θυμίζει Κολομβία: Ένοπλοι φρουρούσαν φυτείες κάνναβης στη Βοιωτία  HuffPost Greece

Καρτέλ που θυμίζει αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις της λατινικής Αμερικής εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Βοιωτία. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Φυτεία κάνναβης στη Βοιωτία: Οι διάλογοι για «κατσίκες» και «κουνούπια» - The TOC

Φυτεία κάνναβης στη Βοιωτία: Οι διάλογοι για «κατσίκες» και «κουνούπια»  The TOC

Να απαγάγουν και να εξαφανίσουν όσους προσέγγισαν την φυτεία με τα 12.800 δενδρύλλια χασίς στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, ήταν οι εντολές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Βοιωτία: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης - Τα Νέα Οnline

Βοιωτία: Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης  Τα Νέα Οnline

Από την επιχείρηση εντοπίστηκαν δύο φυτείες με περισσότερα από 12.800 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και κατασχέθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Εντοπίστηκε φυτεία υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε αποθήκη στους Αγίους Αναργύρους - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Εντοπίστηκε φυτεία υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε αποθήκη στους Αγίους Αναργύρους - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Κατασχέθηκαν 740 δενδρύλλια κάνναβης, 23,4 κιλά τρίμματα κάνναβης, 4,75 κιλά αποξηραμένης κάνναβης και πάνω από ένα κιλό κατεργασμένης κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Το instagram με τις βιολογικές φυτείες του βουνού - Πρώτο ΘΕΜΑ

Το instagram με τις βιολογικές φυτείες του βουνού  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μια οικογενειακή επιχείρηση –δύο μέλη της οποίας διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών- με αποκλειστική ειδίκευση στις καλλιέργειες βιολογικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Ξηρόμερο: Συνεχίζεται ο αγώνας για την αποτροπή εγκατάστασης Μονάδων Βιορευστών στις Φυτείες - Sinidisi.gr

Ξηρόμερο: Συνεχίζεται ο αγώνας για την αποτροπή εγκατάστασης Μονάδων Βιορευστών στις Φυτείες  Sinidisi.gr

Με ένα έγγραφο,με ημερομηνία 31/5/2019, που υπογράφεται, όχι από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά από την Προϊσταμένη Δ/νσης Νομοθετικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Παρέδωσαν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό - Sinidisi.gr

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Παρέδωσαν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό  Sinidisi.gr

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Οι άδειες των εργοστασίων βιορευστών στις Φυτείες - 29 Δυτικά

Οι άδειες των εργοστασίων βιορευστών στις Φυτείες  29 Δυτικά

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δίπλα στο λαό του Ξηρομέρου και στους αγωνιζόμενους κατοίκους των ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Στην Κέρκυρα ο υπερτυχερός του Τζόκερ – πεντάρι στις Φυτείες Ξηρομέρου - AgrinioPress

Στην Κέρκυρα ο υπερτυχερός του Τζόκερ – πεντάρι στις Φυτείες Ξηρομέρου  AgrinioPress

Ένα τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία κατά τη χθεσινή διαλογή της 2018ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζει το ποσό των €6.898.720,04 και το οποίο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Ερώτηση Κωνσταντόπουλου σε Σταθάκη για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες - AgrinioPress

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου σε Σταθάκη για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες  AgrinioPress

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: Πανό στην πλατεία Δημοκρατίας ενάντια στις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Πανό στην πλατεία Δημοκρατίας ενάντια στις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου  Sinidisi.gr

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου τοποθετήθηκε σήμερα πανό το οποίο αναγράφει "Όχι βιορευστά στις Φυτείες". Φορείς από το Ξηρόμερο από καιρό είναι σε.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Πανό στην πλατεία του Αγρινίου ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Πανό στην πλατεία του Αγρινίου ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Φορείς και κάτοικοι του δήμου Ξηρομέρου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με την χρήση Βιορευστών ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα σχεδιάζουν οι Ξηρομερίτες για τα βιορευστά στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα σχεδιάζουν οι Ξηρομερίτες για τα βιορευστά στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης στο Κοινοτικό κατάστημα Φυτειών και της ομόφωνης απόφασης του Δήμου Ξηρομέρου, των Φορέων και των κατοίκων για ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Διαμαρτύρονται στις Φυτείες για τα βιορευστά (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Διαμαρτύρονται στις Φυτείες για τα βιορευστά (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι και Φορείς αντιδρούν στις μονάδες καύσης βιορευστών. Έντονες διαμαρτυρίες για τις μονάδες καύσης βιορευστών ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Πλήθος κόσμου κατά των βιορευστών στις Φυτείες-έκλεισαν την Ιόνια (φωτο) - AgrinioPress

Πλήθος κόσμου κατά των βιορευστών στις Φυτείες-έκλεισαν την Ιόνια (φωτο)  AgrinioPress

Μεγάλη η συμμετοχή στην κινητοποίηση των κατοίκων του Ξηρομέρου στον κόμβο Κουβαρά, ενάντια στην λειτουργία μονάδων από καύση βιορευστών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Συμβολική κινητοποίηση την Τρίτη στην Ιόνια Οδό για τα βιορευστά στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Συμβολική κινητοποίηση την Τρίτη στην Ιόνια Οδό για τα βιορευστά στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών . Εκδόθηκε Ψήφισμα και αποφασίστηκε συμβολική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Νέα παρέμβαση Ανδρέα Μακρυπίδη για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες - AgrinioPress

Νέα παρέμβαση Ανδρέα Μακρυπίδη για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες  AgrinioPress

«Οι κοινωνικά δίκαιοι και περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, αποδείχθηκαν κοινωνικά ανάλγητοι και περιβαλλοντικά αδιάφοροι», σημειώνει σε νέα παρένβαση του ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Σύσκεψη στην Αθήνα συλλόγων και φορέων ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Σύσκεψη στην Αθήνα συλλόγων και φορέων ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 17/4/2019, η ενημερωτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), των ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 10:00 am


Ψήφισμα από το «Ακαρνανικό Φως» ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες - ΑgrιnιοΝews.gr

Ψήφισμα από το «Ακαρνανικό Φως» ενάντια στα βιορευστά στις Φυτείες  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» συνεδρίασε με θέμα την αδειοδότηση και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 10:00 am


Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στο Περιστέρι – Κατασχέθηκαν 915 δενδρύλια - In.gr

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στο Περιστέρι – Κατασχέθηκαν 915 δενδρύλια  In.gr

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:00 am


Να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης καύσης βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης καύσης βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως η δημοκρατία εξαφανίζεται σε κάποιες κόλες χαρτιού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πλειοψηφία της Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


Φυτείες Ξηρομέρου: Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη» - AgrinioPress

Φυτείες Ξηρομέρου: Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη»  AgrinioPress

Με τη σύναψη συνεργασιών με νέους παραγωγούς για την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε όμορες περιοχές, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες - AgrinioPress

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τις μονάδες βιορευστών στις Φυτείες  AgrinioPress

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση με θέμα «Αδειοδότηση μονάδων ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 9:00 am


Οι Φυτείες Ξηρομέρου από ψηλά (φωτο) - AgrinioPress

Οι Φυτείες Ξηρομέρου από ψηλά (φωτο)  AgrinioPress

Δείτε υπέροχες εικόνες από drone που δείχνουν τις Φυτείες Ξηρομέρου από ψηλά. Απολαύστε φωτογραφίες που τράβηξε ο Δημήτρης Σκεπετάρης. xiromeronews.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:00 am


Φυτείες Ξηρομέρου: Υπόμνημα πολιτών κατά της δημιουργίας μονάδων βιορευστών - ΑgrιnιοΝews.gr

Φυτείες Ξηρομέρου: Υπόμνημα πολιτών κατά της δημιουργίας μονάδων βιορευστών  ΑgrιnιοΝews.gr

Ομάδα πολιτών απέστειλε υπόμνημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από το οποίο ζητά να απορριφθεί...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Φυτείες: Πήραν έγκριση περιβαλλοντικών όρων τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιορευστά - AgrinioPress

Φυτείες: Πήραν έγκριση περιβαλλοντικών όρων τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιορευστά  AgrinioPress

Μετά την θετική γνωμοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Ρέθυμνο: Σχηματίστηκε δικογραφία για 48χρονο με φυτείες κάνναβης - Τα Νέα Οnline

Ρέθυμνο: Σχηματίστηκε δικογραφία για 48χρονο με φυτείες κάνναβης  Τα Νέα Οnline

Ο συλληφθείς είχε δυο φυτείες με 449 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου ενώ εμπλέκεται και στην καλλιέργεια και άλλων δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Φυτείες: Πλήθος κόσμου στη γιορτή τσιγαρίδας (φωτο) - AgrinioPress

Φυτείες: Πλήθος κόσμου στη γιορτή τσιγαρίδας (φωτο)  AgrinioPress

Περίτρανα αποδείχθηκε ότι η γιορτή τσιγαρίδας που πραγματοποιείται στις Φυτείες Ξηρομέρου, αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Ξεκίνησε η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Ξεκίνησε η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Τα γιορτινά της φόρεσε η κεντρική πλατεία των Φυτειών, με την Γιορτή Τσιγαρίδας που διοργανώνει ο σύλλογος "Ακαρνανικό Φως" και ο Δήμος Ξηρομέρου...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Παρελήφθη και διοικητικά το έργο Κουβαράς – Φυτείες με επίσκεψη Σταρακά - Agrinionews

Παρελήφθη και διοικητικά το έργο Κουβαράς – Φυτείες με επίσκεψη Σταρακά  Agrinionews

Δύο μήνες μετά την παράδοση του δρόμου Κουβαράς – Φυτείες σε κυκλοφορία ολοκληρώθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2018, και η διοικητική παραλαβή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι: