Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωταθλητής χειμώνα, αήττητος στην Α2 ο "Χαρ. Τρικούπης"! Γράφει ιστορία η ομάδα μπάσκετ του Μεσολογγίου

Επικρατώντας στην παράταση 88 - 84 (75-75 η κανονική διάρκεια) επί του Απόλλωνα Πατρών η ομάδα μπάσκετ του Χαρίλαου Τρικούπη ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της για τον Α΄γύρο του πρωταθλήματος της Α2.
Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μετά και τη σημερινή της 15η συνεχόμενη νίκη απολαμβάνει την "μοναξιά" στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και γίνεται η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Α2 που πετυχαίνει ανάλογη επίδοση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ 75-57

Α': 18-16 Β': 38-27 Γ': 52-43

ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 64-74

Α': 17-22 Β': 39-46 Γ': 58-62

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 78-84

Α': 25-32 Β': 45-56 Γ': 63-69

ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ 69-71

Α': 18-18 Β': 34-36 Γ': 56-56

ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-64 (28')  ΔΙΕΚΟΠΗ λόγω καπνογόνων αλλά ξανάρχισε

Α': 25-24 Β': 49-50 Γ':

ΤΡΙΤΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 62-68

Α': 19-11 Β': 39-25 Γ': 53-48

Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 88-84 (παράταση)

Α': 22-23 Β': 48-44 Γ': 60-62 Δ': 75-75

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 7:18 pm


Ο Τάκης Κοτσόργιος θέτει σειρά ερωτημάτων με "φόντο" την Μαρίνα Μεσολογγίου στον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νιας Π. Παπαδόπουλου


Με νέα του γραπτή δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Δημήτρης Κοτσόργιος θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου δίνοντας ταυτόχρονα απαντήσεις σε όσα του καταλόγισε ο τελευταίος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).


Η δήλωση του κ. Κοτσόργιου έχει ως εξής:


«Κάτω από μια φωτογραφία με το οργισμένο βλέμμα του κ. Παπαδόπουλου είδα την απάντηση στην δική μου επιστολή.

Κύριε Παπαδόπουλε το «κόκκινο» στην επιστολή μου γράφτηκε απόλυτα ειρωνικά γιατί είσαι ένας απ’ αυτούς  που κατέστρεψαν την αριστερά με τις  γνωστές μνημονικές πολιτικές.

Όσο αφορά τα δύο σου ερωτήματα έχω να σου πω τα εξής:

To 2012 ήμουνα πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος και θεσμικά πραγματοποιούσα συναντήσεις ακόμα και με φορείς και ανθρώπους που δεν ήθελα.

Ήμασταν από τότε σε αντιπαλότητα και θα ήταν τρελό να έρθω σε σένα και να σου ζητήσω να με βάλεις στο Δ.Σ. της Μαρίνας (και για ποιο λόγο άλλωστε).  Όμως συναντήθηκα μαζί σου και σου ζήτησα την συμμετοχή των θεσμικών οργανώσεων των ψαράδων στη Λιμενική Επιτροπή, όπως ζητήσαμε και από τον φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού και που ο σημερινός πολύ κόκκινος και αυτός ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σου, τότε παράγοντας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Θάνος  μας το αρνήθηκε.
Αυτό έκανες κα εσύ  «σύντροφε Πάνο». Γνωρίζεις αλλά ξεχνάς συνειδητά ότι οι θεσμικές οργανώσεις ορίζουν τον αντιπρόσωπό τους και δεν αυτοχρίζεται κανείς.

Εμείς  διεκδικήσαμε τότε τη συμμετοχή μας και εσύ ως γνήσιος «λάιτ αριστερός» μας το αρνήθηκες. Τύφλα νάχουν οι δεξιοί μπροστά σου.

Η προσπάθεια σου  να με εμπλέξεις  με το Δ.Σ  της Μαρίνας είναι τουλάχιστον άθλια .

Πήγα ως μάρτυρας στο δικαστήριο:

1) Για να καταθέσω αυτό που με τα ίδια μου τα μάτια έβλεπα και που και όλοι οι Μεσολογγίτες έβλεπαν ότι δηλ.  ο Μεσολογγίτης   μέτοχος  κατασκεύαζε  τα έργα της Μαρίνας στην οποία  εγώ και οι άλλοι ψαράδες ελλιμενίζαμε τα σκάφη μας μέχρι που έγινε το αλιευτικό καταφύγιο

2)Γιατί το μέλος της λιμενικής επιτροπής επί προεδρίας σου  ο κύριος Καλιαµπάκος  Κώστας που είχατε  ορίσει ως εκπρόσωπο  σας στο Λ.Τ καταστρατήγησε την απόφαση της Λιμενικής επιτροπής  που όριζε να είναι και οι τρεις μέτοχοι στο Δ.Σ της Μαρίνας  παρ. αυτά όμως ο εκπρόσωπος σας  ψήφισε  τον εαυτό του τον ολλανδό μέτοχο και αντί του Μεσολογγίτη επενδυτή  τον μακαρίτη, δικηγόρο Ν. Μπλαγκα   αλλοιώνοντας με αυτό τον τρόπο την σύνθεση του Δ.Σ . 

Αυτά πήγα να καταθέσω   ΕΣΥ  όμως κύριε Παπαδόπουλε τι έκανες  ως πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής για να ακυρώσεις αυτή την απόφαση του εκπροσώπου σας  που ήταν σε ευθεία αντίθεση με την λιμενική επιτροπή ;;;;

Κύριε Παπαδόπουλε  στην πρόσφατη συνέλευση των μέτοχων της Μαρίνας  ο Ολλανδός μέτοχος  σας πρότεινε για μέλος  του Δ.Σ της μαρίνας  ΓΙΑΤΙ ;;;

Σε  γνώριζε από παλιά  ο Ολλανδός μέτοχος ;;; και από που ;;;

Σε εμπιστευόταν τόσο πολύ ;;; και γιατί ;;; ώστε  να φτάσει στο σημείο να κάνει  αυτή την πρόταση.

Γιατί πρέπει ο Μεσολογγίτης επενδυτής της τάξης του 47.5% να είναι εκτός Δ.Σ της Μαρίνας;;;

Πέστε μας δημόσια ποιος είναι ο νομικός σας σύμβουλος ;;; ποιος ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Καλιαµπάκος στο δικαστήριο που ήμουν μάρτυρας ;;; ποιος είναι ο νομικός σύμβουλος του Ολλανδού μετόχου ;;; Απαντήστε μας για να βγάλουμε  ασφαλή συμπεράσματα. Είστε χρόνια συνδικαλιστής και γνωρίζεται καλά ότι η διαπλοκή δεν έχει ονοματεπώνυμο αλλά οσμή.

Το  συνδικαλιστικό κίνημα κύριε Παπαδόπουλε έχει καταστραφεί από ανθρώπους αργόσχολους ανίδρωτους και συμβιβασμένους που ότι έκαναν το έκαναν από ιδιοτέλεια και μόνο. Οποίοι είχαν διαφορετική κατεύθυνση στοχοποιηθηκαν με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Στην κεφαλή κάθε πορείας», έλεγε ο Μπρεχτ «βρίσκεται συνήθως ο μεγαλύτερος εχθρός της» .

Καταλαβαινόμαστε Πάνο, δεν χρειάζονται περισσότερα.

Κλείνοντας την απάντηση μου θα ήθελα αν έχεις την δύναμή να ενημερώσεις  τους δημότες ως πρώην πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής,  ως αρχηγός παράταξης, ως δημοτικός σύμβουλος σήμερα και ως προτεινόμενο μέλος στο Δ.Σ της μαρίνας από τον Ολλανδό σχετικά μα τα παρακάτω:

1) Ποσά χρήματα εισέπραξε η μαρίνα από την ημέρα που ανέλαβες την προεδρία της λιμενικής επιτροπής μέχρι και σήμερα ;;;

2)Ποσά χρήματα εισέπραξε ο εκπρόσωπος της λιμενικής επιτροπής κύριος Καλιαµπάκος ;;; Ο εκπρόσωπος του δημοτικού λιμενικού ταμείου πρώην δήμαρχος κύριος Καραπάνος ;;; Ο νομικός σύμβουλος  του κύριος Βλάχος Λεωνίδας ;;; και ο νομικός σύμβουλος του Ολλανδού  ;;; 

Εγώ δεν γνωρίζω και πιστεύω πως ούτε και ο δήμαρχος Κώστας Λύρος.

ΕΣΥ όμως σαν προτεινόμενο μέλος για το ΔΣ της μαρίνας από τον Ολλανδό μέτοχο, μέσω του εκπροσώπου του του κυρίου Μπουσμπουρέλη (ΕΤΣΙ  ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ), που διοικεί την μαρίνα από τότε που ήσουν πρόεδρος της Λ.Ε.  κάτι θα ξέρεις αφού τόσο κόβεσαι  για τα συμφέροντα των εργαζομένων,  όταν σαν συνδικαλιστής μάλιστα γνωρίζεις πολύ καλά τη στάση της κάθε εργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους  όταν μάλιστα απαιτείται να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της (ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  κτλ. )

3)Κύριε  Παπαδόπουλε  για να λέμε και τα «σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη» σήμερα αμείβεσαι με τον μισθό της εργασίας σου που έκανες χρόνια και που την αγαπάς τόσο πολύ   ή με  μισθό του διευθυντή του νοσοκομείου;;;  έτσι απλά για να καταλάβουμε την τάση που έχεις  .......... «ΣΥΝΤΡΟΦΕ  Πάνο».

Υ.Γ.  Θεωρούσα οτι την ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό την θέση  του κάθε συνδυασμού γη αυτόν την γνωστοποιεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  ο επικεφαλής της παράταξης  και την ημέρα εκείνη ΕΣΥ  μου έδωσες την εντύπωση οτι είσαι  ο επικεφαλής  όταν είπες με στόμφο «ο συνδυασμός μας θα ψηφίσει παρόν»  ...λες  να κάνω λάθος ;;;

ΤΑ  ΚΑΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 6:08 pm


Φάκελο με τον σχεδιασμό και προτεινόμενες εκδηλώσεις για 200 χρόνια από την επέτειο της "25ης Μαρτίου" εκπόνησε ο σύλλογος φίλοι της μουσικής "Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ"


Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου, έχοντας ξεκινήσει απ’ το 2019 το όμορφο ταξίδι στην Ιστορία και την Μουσική με την αναβίωση της μνήμης του Ιερού Λόχου και της Κήρυξης της Επανάστασης από τον Αρχηγό της, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, εγκαινίασε το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο δράσεων, που δεν είναι άλλο απ’ τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε συναντήσεις κατά το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου, με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά, παρόντος του Πρωτοσυγγέλου πατρός Επιφανίου, τον Δήμαρχο της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, παρόντος του εντεταλμένου της Περιφέρειας για το 2021 κ. Ανδρέα Φίλια, το ΔΣ του συλλόγου παρουσίασε τον φάκελο με τον σχεδιασμό και τις προτεινόμενες εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της Εθνεγερσίας.«Όλοι όσοι συναντήσαμε μας υποδέχτηκαν θερμά, εκφράστηκαν ευμενώς για όσα τους παρουσιάσαμε και δήλωσαν τη θετική διάθεσή τους να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες μας και να συνεργαστούν στην πραγματοποίησή τους.

Θεωρώντας πως η αλληλεγγύη και η αρμονική συνύπαρξη όλων των φορέων έχει πρωτεύουσα θέση στην αποστολή μας να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να προτείνει και να δέχεται προτάσεις για επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του Γένους μας.» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 5:23 pm


Με καταγωγή από το Αιτωλικό ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος


Τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επέλεξε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ, ορίζοντας ως νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Στράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ τους,  Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Ο νέος «Αρχιστράτηγος» των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Αιτωλοακαρνανία, αφού κατάγεται από το Αιτωλικό, όπου γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε ο πατέρας του Νικόλαος Φλώρος που κι αυτός είχε κάνει, ως αξιωματικός, αξιόλογη καριέρα στον Στρατό Ξηράς, ενώ η Ναύπακτος αποτελεί αγαπημένο του, προορισμό για τις διακοπές του.

Ταυτόχρονα, με τις σημερινές κρίσεις ολοκλήρωσαν τη λαμπρή σταδιοδρομία τους στις ένοπλες δυνάμεις ο Πτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αντιστράτηγος, Γεώργιος Καμπάς ως Αρχηγός ΓΕΣ και ο Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ως Αρχηγός ΓΕΝ.


Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.


Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.


Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.


Το 1999, εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).


Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).


Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).


Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.


Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).


Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.


Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.


Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».


Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.


Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες.


Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.


Ομιλεί την Αγγλική.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 5:06 pm


Αναταράξεις στη "γαλάζια" πολυκατοικία της Αιτωλοακαρνανίας για χειρισμούς στο μεταναστευτικό...

Αναταράξεις στη "γαλάζια" πολυκατοικία της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία προκαλεί ανακοίνωση τύπου του βουλευτή, Κ. Καραγκούνη για το ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας  κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Οι αναταράξεις προκαλούνται από το γεγονός ότι ο κ. Καραγκούνης δεν μετείχε σε καμία σύσκεψη που έγινε για το ζήτημα είτε στην Αμφιλοχία είτε στην Αθήνα, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του και κυρίως από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας πρότεινε εναλλακτική λύση, που βρίσκει σύμφωνο το αρμόδιο υπουργείο.
Έτσι η ανακοίνωση τύπου του κ. Καραγκούνη προκάλεσε δυσαρέσκεια και οργή τόσο στους συναδέλφους του, κ.κ. Σαλμά και Λιβανό όσο και στη δημοτική αρχή της Αμφιλοχίας καθώς την εξέλαβαν ως "οικιοποίηση" μιας συντονισμένης προσπάθειας στην οποία ο ίδιος είχε από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή.
Μια οργή και ένας προβληματισμός που πηγάζει και από τον επιπρόσθετο λόγο ότι στην ανακοίνωση  γίνεται επίκληση της συνεισφοράς του Υφ. Αλ. Στεφανή, την στιγμή όμως που από προχθές ο κ. Στεφανής στο μεταναστευτικό έχει αρμοδιότητα μόνο της επιτήρησης των συνόρων....
Σε κάθε περίπτωση όμως για το μείζον ζήτημα, το μεταναστευτικό,  θετικό είναι ότι η συνεργασία δήμου, περιφέρειας, βουλευτών, κυβέρνησης  μάλλον θα αποδώσει θετικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους μετανάστες και την τοπική κοινωνία και κυρίως θα ανακουφίσει τους νησιώτες.., 


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 8:03 pm


ΟΙΝΙΑΔΟΜΑΧΙΕΣ


«Τροφή» για δημιουργία σεναρίων έδωσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, Αγαθάγγελου Κότσαλουστην πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου. Μια τοποθέτηση που είχε τα χαρακτηριστικά της εμπεριστατωμένης γνώσης του θέματος, θέτοντας ταυτόχρονα κατευθυντήριους άξονες για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.

Πολλοί όμως εξέλαβαν την τοποθέτηση αυτή «ως μεγάλη μάχη και σκληρό πόκερ εντός της παράταξης του πρώην δημάρχου Νίκου Καραπάνου για το ποιος θα γίνει «ΟΙΝΙΑΔΑΡΧΗΣ», μεταξύ των κ.κ. Α. Κότσαλου και Κ. Δαουτίδη».


Κώστας Δαουτίδης


Αγαθάγγελος Κότσαλος
Οι ίδιοι παρατηρητές των δημοτικών δρώμενων υποστηρίζουν ότι «αφενός ότι ότι η τοποθέτηση Κότσαλου δεν ήταν άκρως επικριτική για τη δημοτική αρχή και αφετέρου το ύφος της προκάλεσε έκπληξη για τους χαμηλούς τόνους», ταυτόχρονα εκτίμησαν «ότι ο Κώστας Δαουτίδης ενοχλήθηκε από την συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Γεγονός πάντως είναι ότι στους κόλπους της παράταξης του πρώην δημάρχου τουλάχιστον στην περιοχή των Οινιαδών είναι σε εξέλιξη «άτυπη» μονομαχία για τα «πρωτεία» με άγνωστο αποτέλεσμα…


Α.Α.Σ.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2020 | 2:00 pm


Με τον "δικό" μας Phil Diamond (Στέφανο - Φίλιππο Διαμαντίπουλο) η πρώτη για το 2020 μουσική εκδήλωση στον "Κοχλία"

Οι εκδηλώσεις του 2020 στον τεχνοχώρο "ΚΟΧΛΙΑΣ" στο Μεσολόγγι ξεκινούν φιλοξενώντας τον Στἐφανο - Φίλιππο Διαμαντόπουλο aka Phil Diamond. 
Ανεβαίνει στο stage του "Κοχλία" κουβαλώντας στις αποσκευές του σημαντικές συνεργασιές (Adámas, Monophonics, Jungle Fire, Orgone, Roy Z,Phil Chen, Blue Square, The Bet, Alex Dante, Travel Mind Syndrome κ.α.), ηχογραφήσεις, δίσκους, συμμετοχές σε soundtracks και side projects.
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 21.30, θα απολαύσουμε Rock και Soul μελωδίες από έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη.
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 5:52 pm


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Εγκρίθηκαν πυροπροστασία, ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ για τις σχολικές μονάδες του Δήμου


Εγκρίθηκαν για τον Δήμο Ναυπακτίας δύο σημαντικές προτάσεις που αφορούν σε δράσεις του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  ΙΙ».  Η πρώτη φέρει τον τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας» με συνολικό προϋπολογισμό 262.489,96 ευρώ.  Η εν λόγω προβλέπει τη σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας για τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, σχεδίων κάτοψης τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, ενώ θα ακολουθήσει η εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα απολύτως αναγκαίο για τη θωράκιση των σχολείων από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, δεδομένου ότι τα συστήματα πυροπροστασίας είτε είναι ελλιπή είτε απαρχαιωμένα.


Η δεύτερη πρόταση που εγκρίθηκε φέρει τον τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες Δήμου Ναυπακτίας» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 117.180,00 ευρώ.  Η συγκεκριμένη αφορά σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (6 Νηπιαγωγεία, 8 Δημοτικά Σχολεία, 2 Γυμνάσια και το ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), στις οποίες θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής και ράμπες πρόσβασης για ΑμεΑ.  Βασική στόχευση είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζαςσημείωσε: «Ένας χώρος οφείλει να μη δημιουργεί την αίσθηση της διαφορετικότητας, αλλά να εξασφαλίζει σε κάθε άτομο την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτόν.  
Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προσβασιμότητας, πολύ περισσότερο όταν αφορά σε σχολικές μονάδες.  
Προς τούτο, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στοχεύουμε στη βελτίωση των υποδομών των σχολείων μας και στη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για τους μαθητές ΑμεΑ.  
Ταυτόχρονα, θωρακίζουμε τις σχολικές μας μονάδες από τον κίνδυνο πυρκαγιάς βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού».Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 5:35 pm


Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες ταχύτητες και αποτελεσματικότητα» Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη στην Πάτρα με τον Υπουργό Υγείας


Τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για  τα έργα και τις δράσεις του χώρου της Υγείας που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στην περιοχή και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε τη σημασία τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και επιτάχυνσης των διαδικασιών από όλους τους φορείς, τονίζοντας πως η Δυτική Ελλάδα απαιτεί μεγάλες ταχύτητες και αποτελεσματικότητα για να πετύχει ένα σημαντικό άλμα προόδου.
Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε συζήτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη λειτουργίας της Θωρακοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς επίσης και για το μεγάλο έργο, κτιριακής και ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Επίσης, συζητήθηκαν έργα και σχέδια που αφορούν τα νοσοκομεία του «Άγιου Ανδρέα» (στην Πάτρα), του Αγρινίου καθώς και του Πύργου, με τον κ. Φαρμάκη να επισημαίνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου «τοπίου» στη Δημόσια Υγεία και προς αυτή τη κατεύθυνση, θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, σε ό,τι χρειαστεί. 

Ο Υπουργός Υγείας από την πλευρά του μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει από την πρώτη στιγμή με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, εκφράζοντας επίσης τη βούληση για ενέργειες με άμεσο αποτέλεσμα και αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτηςκαι Ιάσονας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε., Θανάσης Γιάνναρης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, κ.ά.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 5:27 pm


Να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας "Μάρκου Μπότσαρη" στο Μεσολόγγι


Μέσω διαρροών σε απόλυτα «φιλικό» με τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου μέσο διαβάσαμε, ότι σύντομα θα ξεκινήσουνεργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη», προϋπολογισμού 600.000€. Ένα έργο που θα γίνει σύμφωνα, με τον προγραμματισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Με δεδομένο ότι στη «διαρροή» δεν υπήρξε ολοκληρωμένη ενημέρωση για το τι πρόκειται για κατασκευαστεί ή ανακατασκευαστεί, στην κεντρική πλατεία θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Εκτίμησή μας είναι ότι πριν τη δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, η μελέτη προκειμένου έγκαιρα να διαπιστωθούν τυχόν μελετητικές αστοχίες και να διατυπωθούν προτάσεις για τη συνολική λειτουργικότητα της πλατείας, μετά την ανάπλασή της (διοργάνωση εκδηλώσεων, ανάδειξη δημαρχιακού μεγάρου, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, κλπ.) .
Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της ανάπλασης.Και εδώ τίθεται το ερώτημα με ποια διαδικασία έγινε η σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης. Να θυμίσουμε εδώ, ότι για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Αγρινίου είχε γίνει πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Στο Μεσολόγγι;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την στιγμή που ο δήμος αποφάσισε να προβεί στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας θα πρέπει αυτή να γίνει σωστά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, τόσο για την αισθητική όσο κυρίως για τη λειτουργικότητα.

Κι αυτό διότι σχεδόν όλες οι δημοτικές αρχές της Μεταπολίτευσης «προσπάθησαν» να φτιάξουν την πλατεία με το αποτέλεσμα να  είναι.. το σημερινό «μωσαϊκό» που αντικρύζουμε καθημερινά…


Δ.Μ. 


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 5:09 pm


Με διάκριση η συμμετοχή της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ στο2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας


Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με τη συμμετοχή περίπου 1000 συνέδρων. Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ, Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου, Κατερίνα Γυφτογιάννη, Μαρία Γυφτογιάννη και Αντιγόνη Τρούπου, συμμετείχαν ως προσκεκλημένες ομιλήτριες στις εργασίες του συνεδρίου με δύο προφορικές ανακοινώσεις και ένα Workshop.


Η Δρ. Α. Κωτσοπούλου ανέπτυξε τη χρήση της Μεθόδου ¨Touch & Say¨στη Λογοθεραπεία. Οι κ.κ Γυφτογιάννη Κ., Γυφτογιάννη Μ., Τρούπου Α. πραγματοποίησαν Διαδραστικό Εργαστήρι (Workshop) στους συνέδρους διάρκειας δύο ωρών με θέμα ¨Ανακαλύπτοντας τις Δυσκολίες Σίτισης των παιδιών με ΔΑΦ ¨. Επίσης, παρουσίασαν την έρευνά τους με θέμα: ¨Η ύπαρξη αυτιστικού φαινότυπου μητέρων παιδιών με ΔΑΦ σχετίζεται με τις διατροφικές συνήθειες και την εικόνα σώματος;¨. Η συγκεκριμένη εργασία έλαβε τιμητική διάκριση με το 2ο Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσης.

Τα Μέλη της Δ.Ο. της ΕΨΥΠΕΑ ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στις εργασίες του συνεδρίου. 
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 2:07 am


Μία ακόμη βράβευση για την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου


Σε μια σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα μετά από πρωτοβουλία της ΠΕΠΥΔ Δυτ.Ελλάδας, (Πυροσβεστική Υπηρεσία) έγινε η βράβευση των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της ΠΕΠΥΔ Δυτ.Ελλάδας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτ Ελλάδος κ Ν Φαρμάκης, αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ Ν Γυφτάκης,καθώς και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Από αυτή την  εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου που τιμήθηκε με έπαινο για την προσφορά της και την παραγωγή της σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η βράβευση μας αυτή,και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να παράγουμε έργο και να είμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπό μας όποτε και όταν μας χρειαστεί,γιατί εγώ και οι συνάδελφοί μου(που τους ευχαριστώ πολύ)ξέρουμε μια μόνο γραμμή....την ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ., Διονύσης Τσιρόγλου.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 1:43 am


Σπήλιος Λιβανός: "Κοινοβουλευτική πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για την αγροτική πολιτική" (VIDEO)


Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική, ανέδειξε την κοινοβουλευτική πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού παρόλο που επεδίωκε να αναδείξει την έλλειψη πολιτικής, τελικά έδωσε τη τέλεια ευκαιρία στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρουσιάσει τη στιβαρή κυβερνητική πολιτική.
 Συγκεκριμένα, ο Σπήλιος Λιβανός επεσήμανε:

  1. Την αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό κόσμο, αφού κατά τη συζήτηση της επερώτησης δεν ήταν στην Ολομέλεια ούτε το 1/3 των βουλευτών που υπέγραψαν την επερώτηση.

  2. Την αντίφαση στα λεγόμενα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αφενός μιλούσαν για «ανυπαρξία πολιτικής» του Υπουργείου και αφετέρου ασκούσαν κριτική στην πολιτική αυτή. Ο Σπήλιος Λιβανός τους κάλεσε να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει.

  3. Την αλλεργία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή του κράτους δικαίου και της ασφάλειας. Ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα θέσει τέλος στο μπάχαλο που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και θα προστατεύσει τη Δημοκρατία.

  4. Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι πλέον είναι ένα κόμμα με θεσμικό ρόλο, και όχι ένα κόμμα του 3%, ώστε να καλεί σε διαδηλώσεις. Κάλεσε δε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τι συνέβη όταν δύο πρώην υπουργοί του, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Φίλης, βρέθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές.

  5. Την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβάζοντας την αυστηρή κριτική «για ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» που ασκούσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημερινός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν ήταν βουλευτής ΚΙΝΑΛ τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός  κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε αυτοκριτική των κυβερνητικών του πεπραγμένων ενώ τόνισε ότι κατά την σημερινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης  ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 1:36 am


Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για συμμετοχή στην «FOOD EXPO GREECE & OENOTELIA 2020»,


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια προγραμματισμού και εκτίμησης της δυνατότητας συμμετοχής του στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO GREECE & OENOTELIA 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 9 Μαρτίου 2020 στο Metropolitan Expo Center στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»,  καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα να  αποστείλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον αρμόδιο υπάλληλο του  Επιμελητηρίου κ. Ρόμπολα  Γεώργιο είτε στο e-mail: [email protected] είτε στο fax: 2641022590 έως την Δεύτερα 20 Ιανουαρίου 2020.

Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων περιπτέρων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 1:26 am


Την παρέμβαση του Νεκτάριου Φαρμάκη για την αδειοδότηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Αιτ/νια ζητά ο τ. αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης


Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να αποσαφηνισθεί το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ανάπτυξη, αδειοδότηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στην Αιτωλοακαρνανία ζητά με επιστολή στο περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Μπαλαμπάνης.

Στην επιστολή του ο κ. Μπαλαμπάνης σημειώνει:

«Έντονο είναι το φαινόμενο και τείνει να γίνει Μείζον , όσον αφορά την Αδειοδότηση  και την Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών επί εδάφους στην Αιτωλοακαρνανία.                                      Αναφερόμαστε στην έξαρση  που υπάρχει τους τελευταίους μήνες, από Φυσικά Πρόσωπα, Αγρότες, Εταιρείες και Ενεργειακές Κοινότητες, για την κατάθεση Αιτήματος  στον Αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας - Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου  και  την Εξασφάλιση Όρων Σύνδεσης για την Μελετούμενη δραστηριότητα, η οποία ως επι το πλείστον είναι της τάξης των 500 kw ανά Επένδυση.
Πρόκειται για Φακέλους  οι οποίοι κατακλύζουν καθημερινά την Αρμόδια Υπηρεσία για να Αξιολογηθούν και εφόσον κριθούν πλήρεις Δικαιολογητικών, ζητείται  καταβολή ποσού  της τάξης των χιλίων Ευρώ ανά φάκελο, προκειμένου ο ΔΕΔΔΗΕ να προβεί στην Εξέταση και την Διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης.

Το κάθε αίτημα συνεπάγεται από την πλευρά του Επενδυτή, κατάθεσης Εξειδικευμένης Μελέτης, Ύπαρξης Αγροτεμαχίου επι του οποίου θα εγκατασταθεί ο Σταθμός, που σε πολλές των περιπτώσεων Μισθώνει μακροχρόνια ή Αγοράζει, κατάθεσης του ποσού στον ΔΕΔΔΗΕ για την Εξέταση φακέλου και Εξασφάλισης Χρηματοδότησης για την κατασκευή του Σταθμού, μια δηλαδή αλληλουχία παραμέτρων που έχουν οικονομικό Αντίκτυπο στον Ενδιαφερόμενο.

Το ανησυχητικό της όλης κατάστασης είναι ότι  δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την Τύχη των αιτήσεων , ούτε για το τι  Μέλλει γενέσθαι.                                      Ερωτώμενοι, σε σχέση με το πρόβλημα συμφόρησης που έχει δημιουργηθεί στον ΔΕΔΔΗΕ, από αιτήσεις Εκατοντάδων Υποψήφιων επενδυτών που ζητούν Όρους Σύνδεσης, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν ως απάντηση  < Ότι είναι υπαρκτό πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται από το πλήθος των Ενεργειακών Κοινοτήτων που δια Νόμου έχουν χρονικά προτεραιότητα στην εξέταση του αιτήματος >.                                                      Παράλληλα σύμφωνα με  διάχυτη άτυπη Πληροφόρηση και Φήμη, σύντομα από το Υπουργείο θα υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να Συνεχιστεί η ευνοϊκή αντιμετώπιση των Ενεργειακών Κοινοτήτων,  άρθρο 11 παραγ. 6 του Ν 4513/18, χωρίς όμως να "Μπλοκάρει" το σύστημα για τους υπόλοιπους επενδυτές. Επικρατεί δηλαδή μια Ασάφεια όσον αφορά την Αίτηση που έχει Προτεραιότητα και τα Χρονικά Κριτήρια που αυτή εξετάζεται .                                                                                                                  Και όλα αυτά σε ένα Δίκτυο το οποίο τείνει και αυτό να  "  Κορεσθεί  ".

Στην όλη βεβαρημένη κατάσταση ήρθε το Δεκέμβριο του 2019 ο Νόμος 4613, 23/12/2019 άρθρο 24, ο οποίος, για Εγκαταστάσεις μικρότερες του 1 Mw , Επιτρέπει σε Γή Υψηλής παραγωγικότητας την δημιουργία Φ/Σ , που αθροιζόμενοι με Αυτές που ήδη καλύπτουν Φωτοβολταϊκοί σταθμοί οι οποίοι ήδη  λειτουργούν ή έχουν χορηγηθεί δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης, αλλά και τις εκτάσεις που καλύπτουν φωτοβολταϊκοί σταθμοί που εγκαθίστανται σύμφωνα με την παράγραφο 11 του άρθρου 51 του ν. 4178/2013 (Α ́ 174), ΔΕΝ υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.


Εν κατακλείδι έχει Προκληθεί μια Σύγχυση και Ανησυχία στους Μικρούς Επενδυτές της Αιτωλοακαρνανίας, που από την μία Πλευρά βλέπουν το Υπουργείο να θεσπίζει Νόμους με απώτερο Σκοπό  την Αύξηση της συμμετοχής πολιτών στην εγκατάσταση Φ/Σ  και από την άλλη να τους κρατά σε μια στάση Αναμονής για το Αν θα μπορέσουν Τελικά να Επενδύσουν στις ΑΠΕ ,χωρίς να καθορίζεται με σαφήνεια ποιος έχει προτεραιότητα και με ποιούς όρους καθορίζονται οι όροι  προτεραιότητας.

Κύριε Περιφερειάρχα,

  • Έχει γνώση η Περιφερειακή Αρχή επι του Θέματος?

Φρονώ ότι είναι Επιτακτική Ανάγκη Άμεσης Ενημέρωσής σας επί του Προκειμένου από τους αρμοδίους, ώστε να Υπάρξει μιας σαφής Ενημέρωση.

  • Πρέπει να συνεχίσει η Αρμόδια υπηρεσία να λαμβάνει Αιτήματα , όταν ήδη εκκρεμούν πληθώρα αυτών και δεν γνωρίζουμε καν την <Αντοχή> του Δικτύου? 

  • Πρέπει να καθορισθούν  Κριτήρια προτεραιότητας Εξέτασης των αιτήσεων?

  • Πρέπει το Αρμόδιο Υπουργείο να καθορίσει Όρους για την Προστασία των Επενδυτών?»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 1:19 am


"Πέρασε" και από τον Αμύντα ο Τρικούπης! Συνεχίζει την αήττητη πορεία στην Α2 του μπάσκετ

Συνεχίζει την αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 του μπάσκετ η ομάδα του "Χαρίλαου Τρικούπη" καθώς επικράτησε πριν από λίγο και στη "δύσκολη" έδρα του Αμύντα με σκορ 60-70.
Έτσι το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία που μετά από 14 αγωνιστικές οδηγεί την κούρσα για την άνοδο στην Α1!
Μάλιστα στο σημερινό αγώνα στερήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την συμμετοχή λόγω τραυματισμού του Φώτη Βασιλόπουλου, ενώ να σημειωθεί ότι σε κάποιο σημείο του Α΄ημιχρόνου έχανε με διαφορά 17 πόντων την οποία και υπερκάλυψε στο Β΄ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:


Αγρίνιο - Ανατόλια 64-66

Καρδίτσα - Κόροιβος Αμαλιάδας 95-78

Διαγόρας Δρυοπιδέων - Παγκράτι 98-96

Ολυμπιακός Β' - Ψυχικό 65-71

Ελευθερούπολη - Δάφνη Δαφνίου 89-71

Απόλλωνας Πάτρας - Τρίτωνας 79-58

Αμύντας - Χαρίλαος Τρικούπης 60-70

Οίακας Ναυπλίου - Φίλιππος Βέροιας 83-60
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2020 | 7:11 pm


Συγκέντρωση του συνδυασμού "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" την Τετάρτη 15/1 στο Μεσολόγγι


Ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει στο Μεσολόγγι για θέματα του δήμου ο συνδυασμός «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρεται:

"Καλούμε τους φίλους της παράταξής μας και τους δημότες του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε ανοικτή συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο Θεοξένια, την Τετάρτη   15/1/2020 και ώρα 18.30.
Σκοπός της συγκέντρωσής μας είναι, να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις επί θεμάτων που απασχολούν τον δήμο,  να ακούσουμε τις απόψεις σας και να λάβουμε υπόψη μας τις υποδείξεις σας"Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2020 | 1:12 pm


«Η Ευρώπη συναντά το Αφγανιστάν» στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος»


Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα η "Διέξοδος" ανοίγει το παράθυρο στον κόσμο του Αφγανιστάν, φιλοξενώντας δύο παράλληλες Πανευρωπαϊκές εκθέσεις textile art: Tulip is a tulip is a tulip    +     Keep an eye on the Planet

Κοινός παρονομαστής και των  δύο εκθέσεων, η συνεργασία Ευρωπαίων δημιουργών με Αφγανές γυναίκες απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών.

Μια συνεργασία που ξεκίνησε  το 2002 από την μη κερδοσκοπική οργάνωση DAI (Deutsche Afganische Initiative), με σκοπό να στηρίξει, μέσω του προγράμματος GULDUSI,. γυναίκες και παιδιά των περιοχών Laghmani και Herat, που έχουν πληγεί από  τον πόλεμο δύο δεκαετιών.

Αναβιώνοντας  παλαιές  τεχνικές  κεντήματος 200 περίπου Αφγανές γυναίκες παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Αποκτούν τακτικό εισόδημα, μαθαίνουν γράμματα, μορφώνουν τα παιδιά τους. Τα μικρά τους κεντήματα, μοναδικά ναΐφ  κομψοτεχνήματα που σχεδιάζουν μόνες τους και αντανακλούν τον τρόπο ζωής τους, διοχετεύονται στην Ευρώπη και εμπνέουν έργα δημιουργών textile art που συμμετέχουν σε θεματικές εκθέσεις οι οποίες κατά καιρούς οργανώνονται για τον σκοπό αυτό.

Η έκθεση «Tulip is a tulip is a tulip»  που πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2017 στη Γερμανία,  έχει ως θέμα τις τουλίπες οι οποίες ως φυτό,  έφτασαν  τον 16ο αιώνα  από την Ασία στην Ευρώπη, και  έγιναν αντικείμενο  λατρείας και  θέμα  έμπνευσης  των  καλλιτεχνών.

Η έκθεση « Keep on eye on the Planet»  πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 στα πλαίσια του 26ου ετήσιου Φεστιβάλ  Πάτσγουωρκ στην Αλσατία. Πρόκειται για 45 έργα που ενσωματώνουν κεντήματα με μάτια τα οποία  καλούν  τον θεατή να ρίξει  το βλέμμα  του προσεκτικά πάνω στον πλανήτη μας αφού  αντανακλούν ποικίλα συναισθήματα  σχετιζόμενα με  τη Γη και τη ζωή μας σε  αυτήν.

Τα έργα και των δύο εκθέσεων παρουσιάζουν μια έντονη ποικιλία σε υλικά, σχεδιασμό, τεχνικές βαφής, ύφανσης και συρραφής. Πρόκειται για μια συναρπαστική τέχνη,  ελάχιστα γνωστή στην Ελλάδα.

Συντονίστρια  και των δύο αυτών εκθέσεων στην Ελλάδα είναι η Μαιρηλί Χαραμή, η οποία συμμετέχει με δύο δικά της  έργα.

Η
έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2020 | 1:06 pm


Με δικό της Περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION 2020»

Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της χώρας γενικότερα. Γι αυτό το λόγο η Περιφέρειά μας, με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και την προβολή και προώθηση των ιδιαίτερων και ποιοτικών προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, θα είναι παρούσα στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών.
Η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, θα λάβει χώρα στην έκθεση «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION 2020» που θα διεξαχθεί 24-26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι, με κύριο σκοπό την προβολή, προώθηση και διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων που παράγονται εντός των ορίων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καλεί τους παραγωγούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω έκθεση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 15-1-2020 στα τηλέφωνα 2613613276 και 2613613210, στα οποία θα δίδονται και περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το περίπτερο της Περιφέρειας. Η έκθεση αυτή ίσως αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προβολής στους παραγωγούς και τυποποιητές του δήμου μας, που διαθέτουν βέβαια τις ανάλογες πιστοποιήσεις. 
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 2:48 pm


Η επιλογή του Δαυίδ - Ρεαλιστική εθνική πολιτική με βάση το συμφέρον της Ελλάδας.

Ο αγωγός EastMed θα περάσει από το Μεσολόγγι;

Η επιλογή του Δαυίδ.

Η υπογραφή, στις 2/1/2020 στην Αθήνα, της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού EastMed ήλθε για να αποκαταστήσει μια αδικία – τολμώ να πω – δεκαετιών: Την αποξένωση της χώρας μας από τον μοναδικό πραγματικό της σύμμαχο στη μέση Ανατολή, το Ισραήλ. Παράλληλα φαίνεται να κλείνει και ένας ιστορικός κύκλος που είχε ανοίξει με την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από των Κωνσταντίνο Μητσοτάκη καθώς σήμερα στην Πρωθυπουργία της χώρας βρίσκεται ο γιος του Κυριάκος.


Η περίφημη πλέον φράση «Η Ελλάς πολιτικά, αμυντικά ,οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις τη Δύση» του –για πολλούς Εθνάρχη- Κωνσταντίνου Καραμανλή εμπεριέχει μέσα της  μια μεγάλη αλήθεια. Για να υπάρχει και στο μέλλον Ελλάς, ως ελεύθερη και δημοκρατική χώρα θα πρέπει να ανήκει εις τη Δύση. Πέρα από την κοινή μοίρα που μας δένει με τους αδελφούς  Κύπριους, πέρα από την όποια ομπρέλα και στήριξη μπορεί να έχουμε από τους «εταίρους» μας Ευρωπαίους, πέρα ακόμα και από την «προστασία» από το «Θείο Σαμ», τους «μεγάλους»  Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, πέρα ακόμη κι από το «Ξανθό Γένος» η Realpolitik επιβάλει στην χώρα μας να ευθυγραμμιστεί και να συμπράξει με το μοναδικό κράτος στην εγγύς Ανατολή με το οποίο έχουμε απολύτως κοινά εθνικά συμφέροντα: Το κράτος του Ισραήλ.
Εφόσον σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό  μας μπορούμε με γυμνό μάτι να δούμε ότι –κατά κάποιο τρόπο- ακολουθούμε βίους παράλληλους με τους Ισραηλινούς. Και αυτοί, όπως κι εμείς είναι μια χώρα με πληθυσμό περί τα δέκα εκατομμύρια με υπεράριθμους «δύστροπους» γείτονες που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να βρίσκονται διαρκώς σε απειλή, εντός και εκτός της πατρίδας τους. Και αν οι απειλές που δέχονται οι Ισραηλινοί είναι πολύ πιο άμεσες και ουσιαστικές θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι ούτε καν 20 χρόνια μετά  από την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο στον Ισμαήλ Τζεμ (2001) και ο Κώστας Καραμανλής γινόταν κουμπάρος στο γάμο της κόρης του Ερντογάν (2004) φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε οι γείτονες για «γαλάζιες πατρίδες» και τον «ποταπό Έλληνα» που θα τον πετάξουν στη θάλασσα.

Δυστυχώς είναι κάποια πράγματα που θα πρέπει να τα δούμε όπως είναι. Η πατρίδα μας, εφόσον θέλει να υπερασπίσει το κεκτημένο της Δημοκρατίας αλλά και του τρόπου ζωής που έχει επιλέξει θα πρέπει να τείνει μεν πάντα κλαδί ελιάς αλλά και να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ακεραιότητά της με την ισχύ. Και στην περίπτωση της αποδυναμωμένης αυτή την περίοδο Ελλάδα της κρίσης η ισχύς βρίσκεται «εν τη ενώσει». Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή των συνεργατών μας δεν θα πρέπει να πρέπει να γίνετε με βάση τις δηλώσεις υποστήριξης που κάνουν ή τα όπλα που είναι διατεθειμένοι να μας πουλήσουν αλλά στο κατά πόσο στην πραγματικότητα έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς και είναι σε θέση και διαθέτουν την ικανότητα να δράσουν για να τα διαφυλάξουν.

Η διεθνής γεωπολιτική σκακιέρα, όπως είναι στημένη αυτή την στιγμή, επιτάσσει να επιλέξουμε τους φίλους μας προσεκτικά. Και κατά τη γνώμη το γράφοντος η ιδανική επιλογή δεν είναι άλλη από την επιλογή του Δαυίδ. Ας σταματήσουμε λοιπόν πολλοί από μας να δαιμονοποιούμε άδικα τους Εβραίους και ας προσπαθήσουμε να εμπνευστούμε και να παραδειγματιστούμε απ’  τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα το κράτος του Ισραήλ.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 2:27 pm


Γευστικές αποδράσεις αποτοξίνωσης ΚΑΙ στην Αιτωλοακρνανία

Επτά ταβέρνες για αποτοξίνωση μετά την κραιπάλη των γιορτών - Ψάρι και όχι μόνοFOOD & DRINK

Ετσι, για να ξεφύγουμε από τη χοληστερίνη του κρέατος περνάμε στους μεζέδες της θάλασσας. Ταβέρνες με γεύση Αιγαίου, με αρμύρα ξερόβραχου φαγωμένου από κύμα και φαντασία…
Οι γιορτές φεύγουν όπως ήρθαν απαλά κι αέρινα σαν πρωινή δροσιά… Μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα κιλά μένουν βαριά κι ανυποχώρητα κι οι τύψεις για την υπερβολή που επιτάσσουν οι μέρες, μας κυνηγούν και μας κατατρύχουν.


Τι αγριογούρουνα, τι χοιρινά με πρασοσέλινα, τι σπλήνες γεμιστές, τι γουρουνόπουλα στη γάστρα και μανιτάρια άγρια και ροκφόρ από τη Γαλλία και μπρι και ρεμπλοσόν και αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά ξινόμαυρα από τη δυτική Μακεδονία και μπρούσκα σκέτο αίμα από την Ηπειρο και μετά πουτίγκες και παύλοβες και προφιτερόλ και μπαμπαδάκια με ρούμι…
Και ξημερώνει τ’ Αι Γιαννιού και τάζεις μέχρι τ’ Αι Θανάση να ‘χεις έρθει στα ίσα σου… Αλλά δεν σ’ αφήνουν ν’ αγιάσεις. Κάτι ο φίλος ο Στάθης που σε διαολίζει κάθε Σάββατο, κάτι η ζωή που περνάει και χάνεται και λες:«Να μην φύγει στεγνή και άσιτη»… οι ταβέρνες σου γνέφουν ξανά σαν γυναίκες με πάθος και θέρμη. «Ελα – σου λένε- έλα μια τελευταία φορά». Κι εσύ ενδίδεις· αυτό και τέλος, λες βέβαιος κατά βάθος πως είναι σαν να ξεκινάς τώρα από την αρχή…

Ετσι, για να ξεφύγουμε από τη χοληστερίνη του κρέατος περνάμε στους μεζέδες της θάλασσας. Ταβέρνες με γεύση Αιγαίου, με αρμύρα ξερόβραχου φαγωμένου από κύμα και φαντασία… Πατήστε τους όρκους και γονατίστε στα «άγια» των αγίων σεφ που πιάνουν τον αχινό και τον χτενίζουν, που χαϊδεύουν το χταπόδι κι εκείνο παραδίνεται μαλακό στους ουρανίσκους…


Αργουρα - Τζιτζιφιές
Τ’ «Αργουρα» τα γνωρίσαμε πριν από χρόνια. Τρυπωμένα στις πολύβουες Τζιτζιφιές χρειάστηκε η προτροπή φίλου για να τα ανακαλύψουμε. Κι από τότε, είναι η πρώτη μας πρόταση σαν ρωτάει κάποιος για ψαρομεζέδες. Ο κύριος Νίκος Μιχαήλ με καταγωγή από το Αργυρό (Αργουρα η αρχαία ονομασία του) της Εύβοιας… βαπτίστηκε στη θάλασσα κι έμαθε από μικρός τα μυστικά της. Και σαν μεγάλωσε είπε να δώσει γεύση ξεχωριστή στα καλούδια του αρμυρού νερού και το κατάφερε.

Χώρος λιτός, το μαγαζί,που θυμίζει το σπίτι της θείας σαν την επισκεπτόμασταν στη γιορτή της με το παλιό σερβάν να δεσπόζει στο σαλόνι, τραπέζια ξύλινα βαριά που απολήγουν σε λεοντοπόδαρα, καρέκλες γουστόζικες παλιακές, παράταιρες η μια με την άλλη και χαμηλός φωτισμός και λαμπερό χαμόγελο από τον κ. Νίκο που έρχεται για να πάρει παραγγελία πάντα χαρούμενος και ετοιμόλογος. Αφήστε τον να «κάνει παιχνίδι» μόνος· απλά ενημερώστε τον αν πεινάτε πολύ ή λίγο και τι δεν σας αρέσει…

Για αρχή η ποικιλία καρπάτσιο. Δεν λες τίποτα. Μόνο κλείνεις τα μάτια κι απολαμβάνεις κλασσική μουσική γεύσεων. Ταραμοσαλάτα – αφρός με τσιπς γλυκοπατάτας! Χέλι καπνιστό τυλιγμένο σε μια… εσάρπα μελιτζάνας! Γαρίδες με φάβα! Και ριζότο και μάγουλα ροφού και αυγά από φαγκρί κορωνάτο και χτένια και άγρια στρείδια και για κλείσιμο μια «γούνα», λίοκαυτο ψαράκι στη σχάρα και ό,τι βάζει ο νους του ανθρώπου που θέλει να φύγει από μια ταβέρνα και να πει: «Αύριο θα ξανάρθουμε»! Σαλάτες που εντυπωσιάζουν όπως τα κολοκυθάκια με παπαρουνόσπορο και γλυκά όπως προφιτερόλ, μπουγάτσα με κολοκύθα! Και πας και ξαναπάς στα «Αργουρα» και πάντα ανοίγεις την πόρτα για να φύγεις και κοντοστέκεσαι: «Μωρέ μήπως να είχα πάρει και κάτι ακόμα;» λες και παρηγοριέσαι: «Την άλλη φορά»!

Άργουρα: Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ: 217 7173.200.

Λαγουδέρα - Πέραμα
Στο Πέραμα περνάς για Σαλαμίνα κι έτσι κονόμησε τ΄όνομά της η περιοχή. Γνωστό το Πέραμα και για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και για τα ορεινά παραγκόσπιτα, τα απομεινάρια της προσφυγιάς, για τις ταινίες με τον κυνηγημένο από τη μοίρα Νίκο Ξανθόπουλο και το θρυλικό τραμ που πια υπάρχει σαν μουσειακό έκθεμα. Α, στο Πέραμα υπάρχει και η «Λαγουδέρα». Στη Λαγουδέρα τα φρέσκα όστρακα είναι πειρασμός κι όταν τα χορτάσεις πνίγοντάς τα σε γλυκόπιοτο τσίπουρο περνάς σε παστουρμά θαλάσσης και  λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και ψαράκια κάθε λογής και μεγέθους και χταποδάκι όπως το επιθυμείτε. Δεν είναι μακριά το Πέραμα. Ξεκινάτε λοιπόν!

Λαγουδέρα:  Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, τηλ:210-44.14.154.

Λιμανάκι – Κερατσίνι
Κερατσίνι πλάι στο Πέραμα υπό τη σκέπη της καμινάδας της ΔΕΗ, με τον Σαρωνικό να απλώνεται στα πόδια του και να το χαϊδεύει. Κερατσίνι, κι αυτό φτωχογειτονιά προσφυγιάς και κυνηγημένων από χαμένες πατρίδες. Κερατσίνι των μερακλήδων, των καλοφαγάδων, των ρεμπέτηδων, του Νικολάου και της παρέας του που ανασταίνουν νεκρούς με τα έγχορδα όργανά τους… Κερατσίνι και «Λιμανάκι» με μύδια, με τηγανητό ψαράκι, με άγρια χόρτα μαζεμένα από γιαγιάδες, με καλαμαράκι «μπε μπε» (γόνο), με τηγανητή τυροκαυτερή (!), και θραψαλάκι στην εποχή του και φάβα με χοντροκομμένο κρεμμύδι βάτικο και γλυκάκι στο τέλος για να κλείσει μια ακόμη μέρα γεμάτη με ομορφιές. Εκεί στο Κερατσίνι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι παλιακοί της 10ετίας του ’50, τότε που η Ελλάδα χτιζόταν με αγάπη και μεράκι. Σήμερα στο έμπα της 10ετίας του ’20 (γεράσαμε Αντρέααα) πιες το τσιπουράκι σου χωρίς φειδώ, φάε το γαυράκι σου και θα τους ανακαλύψεις να πίνουν πλάι σου και να σου χαμογελούν…

Λιμανάκι: Ταλάντου 1 & Προποντίδος, Πλησίον ΔΕΗ, Κερατσίνι - Μόλος Κερατσινίου τηλ:

2104004721

Αίολος Παραλία Καινούριου
Αντε να φύγουμε από την Αττική γη και να ταξιδέψουμε, όχι πολύ μακριά, να μέχρι την παραλία του Καινούριου, πλάι στα Καμένα Βούρλα. Εκεί στη θάλασσα του Μαλιακού μπροστά  είναι το ταβερνάκι «Αίολος». Παράδοση χρόνων, πείρα, θέα στη γαλάζια ομορφιά και μεζέδες ξεχωριστοί. Γλώσσες τηγανητές, ψιλό ψαράκι, σαλάτες φρεσκοκομμένες, και περιβάλλον οικείο και ζεστό. Αν σας κούρασαν τα φώτα τα ακαλαίσθητα της Αθήνας, αν βαρεθήκατε τα ίδια τα τετριμμένα, ούτε δυο ώρες οδήγηση και ο Αίολος ανοίγει τον ασκό των γεύσεών του και σας παρασέρνει σε ονειροπόληση. Καλό δρόμο!

 Αίολος: Παραλία Καινούριου, τηλ: 2235 080220.


Φάρος – Σκάλα Αταλάντης

Και πριν φτάσετε στο Καινούριο, η Αταλάντη και η Σκάλα της κι απέναντι το Αταλαντόνησο, νησί – θρύλος για τους κυνηγούς που ειδικεύονται στα «δεμένα» θηράματα… Στην όμορφη Σκάλα λοιπον είναι ο «Φάρος» των γεύσεων. Η Μαριλού συναγωνίζεται σε φαντασία και δημιουργία φτασμένους σεφ και θα το νιώσετε αμέσως σαν δοκιμάσετε τις γεύσεις που σας προτείνει: αχνιστές καραβίδες με βανίλια, για παράδειγμα, χταπόδι με μέλι επίσης, σαλάτα «θαλασσινή» με χταποδάκι και γαύρο μαριναρισμένο, καραβιδομακαρονάδα και αστακομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά και μύδια μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους και κυδώνια και γυαλιστερές και πετροσωλήνες και σκορπίνα που σου λέει τραγούδια και γλώσσα τηγανητή να την τρως και να λες να μην τελειώσει όλο αυτό και πρέπει να γυρίσω! Και φεύγεις, αλλά ξαναγυρίζεις! Για να πάρεις ό,τι δεν πήρες!

Φάρος Αταλάντης: Σκάλα Αταλάντης τηλ: 22330 31131

Μονόματος  - Αιτωλικό
Επιστρέφοντας από μια όμορφη εξόρμηση στη Λευκάδα και στην Πρέβεζα επιβάλλεται να σταματήσετε στον «Μονόματο» στο Αιτωλικό για να γευτείτε τους ψαρομεζέδες του κυρίου Γιώργου:τις «λίγδες» και το «πετάλι» (τρόπος ψησίματος του ψαριού) λαυράκι και τσιπούρα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας. Η ταβέρνα σφηνωμένη στα πλευρά της πόλης που την τυλίγει η Λιμνοθάλασσα έχει ζεστό διάκοσμο που σε γοητεύει. Γυρίζετε από Ηπειρο ή τα χωριά του Βάλτου ή το Αγρίνιο (ακούς Θανάση Γαλήνα;) κάντε μια στάση στο Αιτωλικό, αναζητήστε τον Μονόματο και ανοίξτε τα μάτια σας από θαυμασμό!

Μονόματος: Αιτωλικό, Βασιλέως Παύλου, τηλ: 2632 022763.

Πέλαγος- Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας

Κι αν κλειστό τον βρεις τον «Μονόματο», το ταξίδι δεν σε γέλασε… Στην Κάτω Βασιλική, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι πριν φθάσεις στο Αντίρριο, υπάρχει το «Πέλαγος». Ψαράκι «πετάλι» κι εδώ, όπως ένα μυξινάρι και τσιπούρα και λαυράκι πεντανόστιμο και σαλάτες υπέροχες και θέα τη γέφυρα του Ρίου απέναντι να θυμίζει πως ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, αρκεί να μην υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Καλό ταξίδι λοιπόν στις γεύσεις και δίαιτα; Από Δευτέρα…

Πέλαγος: Κάτω Βασιλική, τηλ: 2634045110


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 1:56 pm


ΠΩΣ Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Γράφει η Αλεξάνδρα Πουρνάρα 
Ειδική στα Φαρμακευτικά Προϊόντα, 
Μηχανικός Περιβάλλοντος, Integrated Master, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο καρκίνος απεικονίζεται και καταστρέφεται


Η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου συμβαίνουν επί του παρόντος ξεχωριστά, με θεραπείες που γενικά περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση ή θεραπείες με σημαντικές παρενέργειες. Μια ενιαία, στοχευμένη τεχνολογία για την ανίχνευση και την καταπολέμηση του καρκίνου θα μπορούσε να διευκολύνει την ταλαιπωρία του ασθενούς, καθώς και να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Οι νέες τεχνικές μοριακής απεικόνισης, που συχνά βασίζονται σε νανοσωματίδια, δίνουν την υπόσχεση για ευκολότερη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου, αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ του προβλήματος. Δεν θέλουμε απλά να βρούμε τα καρκινικά κύτταρα, θέλουμε να εντοπίσουμε τα κύτταρα, να κάνουμε μια ορθολογική επιλογή για το αν πρέπει να καταστραφούν και, αν ναι, να προχωρήσουμε αμέσως στη θεραπεία.

Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα των νανοσωματιδίων πυρήνα-κελύφους για συνδυασμένη απεικόνιση και θεραπεία του καρκίνου.
Η τεχνολογία βασίζεται σε «nanoshells» που έχουν συντονισμένες οπτικές ιδιότητες. Ένα σωματίδιο με πυρήνα πυριτίου 120 nm και κέλυφος χρυσού 10 nm δίνει κορυφές σκέδασης και απορρόφησης στο εγγύς υπέρυθρο (NIR), όπου οι ιστοί του σώματος είναι πιο διαφανείς. Η στόχευση των νανοσωματιδίων σε όγκους επιτρέπει τον ορατό έλεγχο του καρκίνου μέσω της σκέδασης. Η ισχυρή απορρόφηση NIR μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία θερμότητας και την καταστροφή του όγκου. Αυτή η μέθοδος ανοίγει την πόρτα για ένα μη χειρουργικό μέσο απεικόνισης και θεραπείας του καρκίνου.

Οι ερευνητές δέσμευαν ένα αντίσωμα στους νανοσωλήνες για να τους κατευθύνουν σε κύτταρα καρκίνου του μαστού. Έδειξαν την απεικόνιση των κυττάρων υπό μικροσκόπιο πριν υποβληθούν τα κύτταρα σε ακτινοβολία NIR. Μόνο αυτοί που στοχεύουν με τα προϊόντα σύζευξης αντισώματος-nanoshellκαταστράφηκαν.


Σχεδιασμός νανοσωματιδίων για τη θεραπεία του καρκίνου του αίματος


Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κατασκευάσει πολυλειτουργικά νανοσωματίδια που συνδυάζουν χημειοθεραπεία με κυτταρική στόχευση και λειτουργίες κατά της προσκόλλησης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος (ΠM), ενός καρκίνου των κυττάρων πλάσματος στο μυελό των οστών.

Αυτός ο καρκίνος του αίματος μπορεί να είναι δύσκολος στη θεραπεία λόγω των καρκινικών κυττάρων που αναπτύσσουν αντοχή στη δοξορουβικίνη, την κύρια χημειοθεραπευτική αγωγή, όταν προσκολλώνται σε ιστούς στο μυελό των οστών. Ωστόσο, αυτά τα νέα νανοσωματίδια μείωσαν την αντοχή στη δοξορουβικίνη, καθώς επίσης εξασφάλιζαν ότι τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν ενεργά τα νανοσωματίδια φορτωμένα με φάρμακο και μειώνουν την τοξικότητα του φαρμάκου στα υγιή όργανα. Η έρευνα παρήγαγε μια ενισχυμένη αποτελεσματικότητα του φαρμάκου μειώνοντας παράλληλα τη συστηματική τοξικότητα που αποτελεί παρενέργεια της χημειοθεραπείας.

Εικόνα ενός φορτωμένου με φάρμακο πολυσθενούς νανοσωματιδίου.
Η μελέτη, βασίστηκε σε ένα συνδυασμό εμπειρίας στη χημεία και σε βάθος γνώση του ΠM, του δεύτερου πιο συνηθισμένου τύπου καρκίνου του αίματος, που παραμένει ανίατη. Η ομάδα κάλυψε τα νανοσωματίδια με ένα πεπτίδιο που μπορεί να στοχεύει έναν συγκεκριμένο υποδοχέα στο εξωτερικό των κυττάρων πολλαπλού μυελώματος, γεγονός που προκαλεί την προσκόλληση των κυττάρων στον ιστό μυελού των οστών και την ενεργοποίηση μηχανισμών αντοχής στα φάρμακα. Ωστόσο, το πεπτίδιο επιτρέπει στα νανοσωματίδια να δεσμεύονται στους υποδοχείς, εμποδίζοντας τα καρκινικά κύτταρα να προσκολληθούν στον μυελό των οστών στην πρώτη θέση. Τα σωματίδια φέρουν επίσης μαζί το χημειοθεραπευτικό φάρμακο, έτσι όταν ένα σωματίδιο συνδέεται με ένα ΠM κύτταρο, το κύτταρο παίρνει γρήγορα το νανοσωματίδιο που απελευθερώνει το φάρμακο έτσι ώστε το DNA των καρκινικών κυττάρων να αποσυντίθεται και το κύτταρο να πεθαίνει.


Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν επικεντρώθηκαν στη βιοτεχνολογία, στην ανάπτυξη των σωματιδίων, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούσαν να διαχειριστούν με ακρίβεια τα φάρμακα και τα στοιχεία στόχους σε κάθε νανοσωματίδιο και επίσης να επιτύχουν ομοιογενή κατανομή μεγέθους νανοσωματιδίων και να αποφευχθεί η μεταβλητότητα μεταξύ παρτίδων στην παραγωγή των σωματιδίων. Αυτή η προσέγγιση στον σχεδιασμό νανοσωματιδίων θα μπορούσε να προσφέρει ένα πρότυπο για νανοφαρμακευτικές συνθέσεις για την καταπολέμηση του πολλαπλού μυελώματος μέσω ενισχυμένης αποτελεσματικότητας και μειωμένης τοξικότητας και θα μπορούσε να γίνει κοινή πρακτική στην ανάπτυξη ακριβώς συντιθέμενων φαρμακευτικών σωματιδίων. Η ομάδα θα αναλάβει τώρα περαιτέρω έρευνα για να βοηθήσει στη βελτίωση του σχεδιασμού σωματιδίων για την επίτευξη του καλύτερου αριθμού και του συνδυασμού χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για τη νέα θεραπεία, προτού προχωρήσουμε σε προκλινικές δοκιμές και κλινική ανάπτυξη σε προχωρημένο στάδιο.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 1:07 pm


Καλό ταξίδι κυρ - Αλέκο...


Συγκίνηση σκόρπισε στην κοινωνία του Μεσολογγίου η είδηση του θανάτου του Αλέκου Χολέβα η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Μέχρι και πριν μερικές μέρες όταν και ασθένησε ο αγαπητός κυρ – Αλέκος, παρά τα 90 του και κάτι χρόνια, ήταν ένα δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας με ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης.

Μέλος πολλών συλλόγων αλλά με ιδιαίτερη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρούλα, τα παιδιά του Ελένη(σ.σ. επί σειρά ετών δραστήριο μέλος του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής) και Σπύρο (σ.σ. καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου) εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι κυρ – Αλέκο…Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 12:34 pm


Στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο Νεκτάριος Φαρμάκης


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης βρίσκεται από χθες στη  Λωζάνη της Ελβετίας, προκειμένου να παραβρεθεί στη σημερινή  έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

Ο κ. Φαρμάκης αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, προκειμένου να ενισχύσει προσωπικά την ελληνική αποστολή στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της περαιτέρω ανάδειξης της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κατά την παραμονή του θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, καθώς επίσης με μέλη της Δ.Ο.Ε., της Ε.Ο.Ε, και άλλους παράγοντες της διεθνούς αθλητικής κοινότητας.

Σημειώνεται πως το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά και τον προσεχή Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Φαρμάκης θα επιδιώξει την αναβάθμιση των σχέσεων της περιοχής με το διεθνές ολυμπιακό κίνημα, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της «Γης της Φλόγας» και την εκμετάλλευση πολυεπίπεδων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 12:05 pm


Βασίλης Φεύγας: Θετικό το ισοζύγιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Τράμπ


Τα οφέλη της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρόεδρο ανέλυσε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.  


«Κάθε επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο έχει ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική εξωτερική πολιτική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα εθνικό γεγονός. Ειδικά, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενός νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργού, με τον Αμερικανό Πρόεδρο και τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Το ισοζύγιο της συνάντησης είναι θετικό» τόνισε ο κ. Φεύγας.


Ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στον Αμερικανό Πρόεδρο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναπτύξει τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των μνημονίων που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη, οι οποίες αποσταθεροποιούν ολόκληρη την ισορροπία στην περιοχή.

Ο κ. Φεύγας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος εκφράστηκε με θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γιατί όπως επεσήμανε η Ελλάδα επιθυμεί να υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις στη χώρας μας. Κάτι που αν συμβεί δεν θα ωφελήσει μόνο την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξή της θα ισχυροποιήσει τη χώρα μας και γεωπολιτικά.


Όσον αφορά τον αγωγό East Med, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τράμπ, όπου με σαφήνεια και ξεκάθαρα τονίζεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το συγκεκριμένο έργο.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο κ. Φεύγας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ελλάδας για το πρόγραμμα F-35, η οποία εφόσον προχωρήσει θα ενισχύσει την αμυντική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ, αλλά και θα θωρακίσει τη χώρα μας.

Τέλος, χαρακτήρισε βιαστική και άκομψη την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον κ. Τράμπ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει πρώτα να ενημερωθεί και μετά να ασκήσει την όποια κριτική του.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2020 | 11:59 am


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Οι Blues Bash LIVE στο Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Οι Blues Bash LIVE στο Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2020 | 5:56 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: