Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ημερίδα της Φορολογικής Αρχής (Α.Α.Δ.Ε.) στον Πλάτανο Ναυπακτίας για καταγραφή προβλημάτων με το TAXIS


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 11πμ στον Πλάτανο Ναυπακτίας ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Καταγραφή προβλημάτων των τοπικών Κοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών με τις συναλλαγές στο TAXIS»

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ειδικότερα  σε λογιστές και επιχειρηματίες, ενώ στο περιθώριό της, θα συζητηθούν  θέματα που αφορούν το Μητρώο, το ΦΠΑ, τις Δηλώσεις, τις Ρυθμίσεις και ότι άλλο θέμα τεθεί, από τους παρευρισκόμενους.

Οι εργασίες της ημερίδας θα γίνουν στον Ξενώνα «Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας»
Κεντρικοί εισηγητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Περιφερειακός Δ/ντής Πατρών, Χαράλαμπος Κοντογιάννης και οι προϊστάμενοι των Δ..Ο.Υ. Αγρινίου και Μεσολογγίου, Σπύρος Βαλσαμόπουλος και Βασίλης Αυδής.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της φορολογικής αρχής αποσκοπεί στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και ταυτόχρονα στην επιτόπια καταγραφή προβλημάτων.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 5:06 am


"νταούλια και ζουρνάδες" από σήμερα στο Μεσολόγγι για τον μοναδικό αστικό πανηγύρι της χώρας! Το πανηγύρι του Άη Συμιού!


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15 έως και Τρίτη 18 Ιουνίου 2019) διοργανώνεται  στο Μεσολόγγι το «Πανηγύρι του Άη-Συμιού». Μια παραδοσιακή γιορτή που στο πέρασμα του χρόνου διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία που την συνθέτουν.

Πρόκειται, για ένα αυθεντικό πανηγύρι με ιστορικό και θρησκευτικό χαρακτήρα, που διοργανώνεται στο Μεσολόγγι από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Ιερής Πόλης, σύμφωνα με τεκμηριωμένες ιστορικές μαρτυρίες και το οποίο θεωρείται και είναι το μόνο αστικό πανηγύρι σε όλη την Ελλάδα.

Η προεργασία του πανηγυριού έχει ήδη ξεκινήσει από τη γιορτή της Αναλήψεως, εδώ και δέκα ημέρες περίπου.  Οι Μεσολογγίτες που συμμετέχουν στο πανηγύρι χωρίζονται στους «αρματωμένους» και στους «καταβαλαραίους».

Οι αρματωμένοι δημιουργούν  7 με 8 συνήθως παρέες από 8-20 άτομα και ντύνονται με την παραδοσιακή μεσολογγίτικη φορεσιά(ντουλαμάς).  Οι καβαλαραίοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, ιππεύουν άλογα. Αυτοί στολίζουν το πανηγύρι και εκδηλώνουν το σεβασμό της νέας γενιάς στις ωραίες παραδόσεις του τόπου.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για το πανηγύρι του Άη – Συμιού έχει ως εξής:
Σάββατο, 15  Ιουνίου 2019:

Το βράδυ του Σαββάτου ξεκινά το πανηγύρι με τις παρέες των πανηγυριστών να συγκεντρώνονται στα στέκια τους σε διάφορα σημεία της πόλης του Μεσολογγίου ξεκινώντας το παραδοσιακό γλέντι υπό του ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019:

Από το πρωί της Κυριακής ο πρώτος της κάθε παρέας, με τα όργανα που δεν παύουν να παίζουν, επισκέπτεται τα σπίτια των αρματωμένων της παρέας του κι έτσι από κάθε σπίτι προστίθεται κι ένας. Στο τέλος πηγαίνουν στο σπίτι του καπετάνιου, δηλαδή του αρχηγού της παρέας. Σε κάθε σπίτι κερνιούνται με ούζο και ραβανί (τοπικό γλυκό). Στη συνέχεια κι αφού περιδιαβούν την πόλη κατευθύνονται στα στέκια τους όπου συνεχίζουν το γλέντι ως αργά το απόγευμα.

Στις 7 και μισή το απόγευμα όλες οι παρέες (αρματωμένοι και καβαλαραίοι) συγκεντρώνονται  στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα προσκυνούν και παίρνουν από το εφημέριο του ναού τη Σημαία των Εξοδιτών για να ξεκινήσουν προς τον Κήπο των Ηρώων όπου στις 8 και μισή το βράδυ θα τελεσθεί επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο των Ηρώων.

Ακολούθως οι πανηγυριστές ξεκινούν για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος (2χλμ.  Από τον  κόμβο του ΤΕΙ Μεσολογγίου) όπου και θα συνεχίσουν το γλέντι τους έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ μαζί τους θα συμμετέχουν στο γλέντι εκατοντάδες ντόπιων και ξένων επισκεπτών, που μετέχουν και αυτοί στο ιστορικό πανηγύρι.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019:

Το πρωί της Δευτέρας, του Αγίου Πνεύματος, η μικρή καμπάνα του μοναστηριού τους καλεί όλους να συμμετάσχουν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των τοπικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Μετά την κατανυκτική λειτουργία, στις 10 το πρωί όλοι μαζεύονται σιωπηλοί για το Μνημόσυνο των Εξοδιτών στον τόπο του μαρτυρίου, εκεί που είχαν συμφωνήσει να συγκεντρωθούν όσοι θα είχαν την τύχη να γλιτώσουν από την Έξοδο, εκεί που οι εχθροί, καλά πληροφορημένοι, τους περίμεναν για να τους αποτελειώσουν και όπου τώρα ένας πελώριος άσπρος Σταυρός υψώνεται στη μνήμη τους.

Ύστερα γυρίζουν στα στέκια τους στον περίβολο της Μονής και κάτω απ' τα πλατάνια συνεχίζουν το γλέντι τους μέχρι το δειλινό, οπότε ετοιμάζονται για το γυρισμό στην πόλη του Μεσολογγίου στις 7:30μμ.  το βράδυ.

Το βράδυ το πανηγύρι συνεχίζεται. Μετέχει πλήθος κόσμου όχι μόνο από το Μεσολόγγι αλλά απ’ όλη την Ελλάδα.


Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019:

Την Τρίτη γιορτάζει η Αγία Τριάδα, το ιστορικό εκκλησάκι της θρυλικής Κλείσοβας.

Νωρίς το απόγευμα, μετά τις 7,  αρματωμένοι και οι επισκέπτες διασχίζουν με γαΐτες και πριάρια τη χιλιοτραγουδισμένη  λιμνοθάλασσα και βγαίνουν στο νησάκι της Κλείσοβας για να ανάψουν το κεράκι τους και να προσευχηθούν.

Στις 7 και μισή το απόγευμα,  στο Μνημείο των Πεσόντων τελείται επιμνημόσυνη Δέηση και γίνεται κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές.

Ακολούθως όλες οι παρέες των πανηγυριστών συνεχίζουν το γλέντι τους στα στέκια τους στην πόλη έως τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Κάπου εκεί τελειώνει το μοναδικό και ωραίο εθνικό-θρησκευτικό πανηγύρι του Άη-Συμιού, με τους πανηγυριστές να αποχαιρετίζονται με το τραγούδι:

«Πάλε καλές αντάμωσες,

πάλε ν’ ανταμωθούμε

στον Άη - Συμιό, στον πλάτανο

και στην κρύα βρυσούλα…”


Σ.σ. Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από τον εορτασμό του πανηγυριού πριν 10 χρόνια όπως και αυτές που ακολουθούν! 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:41 pm


Ο Γιώργος Κατσαγάνης περιγράφει την "εμπειρία ζωής" του από τη συμμετοχή του πρόγραμμα αναδάσωσης Sadahna Forest σε Κένυα και Αϊτή

Τις εμπειρίες του από την ενεργή συμμετοχή του στο πρόγραμμα αναδάσωσης  Sadahna Forest σε Κένυα και Αϊτή περιγράφει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο ο Γιώργος Κατσαγάνης στο κείμενο που ακολουθεί:


Η αγάπη μου για το ταξίδι γενικότερα, χρόνος, ενέργεια και ανθρωπιά είναι τα στοιχεία και το  κίνητρο που αποφάσισα να προσφέρω  εθελοντικά εργασία στην Κένυα και  Αϊτή στο έργο αναδάσωσης  Sadahna Forest το 2018 και 2019 αντίστοιχα. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά  θα προσπαθήσω να σας  μεταφέρω έστω και για λίγο εκεί να μοιραστώ  τις ξεχωριστές αυτές εμπειρίες .

Ο οργανισμός  άρχισε τη δράση του στην Ινδία αρχικά. Αργότερα εξαπλώθηκε σε Αϊτή και Κένυα.

Η εμπειρία στην Κένυα

Στην Κένυα ταξίδεψα με το γκρουπ της καρδιάς μας wheeling2help με  τοπικό  λεωφορείο ξεκινώντας από Ναιρόμπι προς Κισίμα/Μαραλάλ γύρω στις 9 ώρες για την άφιξή μας στον οργανισμό. Περιμένοντας στο λεωφορείο πολλοί πλανόδιοι πουλάνε νερά, μπισκότα, παστέλια και οτιδήποτε άλλο και είναι ιδιαίτερα επίμονοι. Μετά το Νιαχουρούρου το τοπίο μετατρέπεται σε σαβάνα και έπειτα σε έρημο ..τα παράθυρα δεν κλείνουν και η άμμος είναι παντού..

Ο οργανισμός ήταν σε  ένα ήσυχο και όμορφο μέρος όμως ιδιαίτερα φτωχό  χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό  ρεύμα. Οι έντονοι περίοδοι ξηρασίας  των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει σε δίψα, φτωχή  διατροφή  και  εξάπλωση ασθενειών  λόγω κακών συνθηκών υγιεινής. Ιδρύθηκε στην Κένυα το 2003.Εκει δουλέψαμε με τη κοινότητα για τη προστασία του οικοσυστήματος, την ορθή  διαχείριση του νερού ,φυτέψαμε δέντρα που θα δώσουν τροφή καθώς και βοηθήσαμε στην διαμόρφωση του τοπικού  σχολείου.

Ο σκοπός να φυτεύουμε δέντρα και να μάθω όσο γίνεται περισσότερα για  τη τεχνική στο αντικείμενο αυτό αλλά και για τους ντόπιους και την κουλτούρα τους  με έκαναν ανυπόμονο και ήταν ένα όμορφο και δημιουργικό κίνητρο για μένα. Οι άνθρωποι της τοπικής φυλής ονομαζόνταν  σαμπούρου δηλαδή  πεταλούδα στην τοπική  γλώσσα  και ήταν ιδιαίτερα ζεστοί ,φιλικοί και ανοιχτοί για να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν μαζί μας. Μας δέχθηκαν στη κοινότητά  τους  σαν ένα με αυτούς. Το τοπίο ήταν συναρπαστικό. Ένα απέραντο ξερό τοπίο με ένα ατελείωτο ορίζοντα όσο πάει το μάτι. Είδαμε από απόσταση αναπνοής άγρια ζώα όπως ελέφαντες, αντιλόπες καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες.

Στο κάμπινγκ υπήρχαν προοδευτικές  ιδέες ως  προς ένα φιλικό  τρόπο ζωής για το περιβάλλον με μηδενικά απόβλητα και εναλλακτικές  κατασκευές, ηλιακή ενέργεια ,καθαριστικών και τουαλέτες  κομποστοποίησης αλλά και τους σταθμούς πλύσης  χεριών και μπάνιου.

Σχετικά με μια τουαλέτα κομποστοποίησης  χρησιμοποιείς δυο διαφορετικά δοχεία, έπειτα πριονίδι για κάλυψη και για οσμές και μετέπειτα από ανάλογη εργασία χρησιμοποιείται για λίπασμα. To μπάνιο είναι μια κατασκευή εξοικονόμησης νερού. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό μεταλλικό δοχείο, ένα μεγαλύτερο δοχείο ένα σχοινάκι και ενα μέρος να κρεμαστεί. Κάνουμε τρύπες στο μεταλλικό δοχείο σαν σουρωτήρι και πετυχαίνουμε την ανάλογη αργή ροή. Για να το χρησιμοποιήσουμε φέρναμε ένα κουβά γεμάτο με νερό ..Κάποιοι όπως εγώ τον άφηνα λίγο στον ήλιο για να ζεσταθεί. Τα πρωινά είχαμε κάποια καθήκοντα ανά ομάδα που περιλαμβάνουν δενδροφύτευση, κόψιμο γρασιδιού, φόρτωμα βαν, το μαγείρεμα πρωινού, μεσημεριανού και δείπνου, πότισμα δέντρων, συλλογή σπόρων, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων.

Τα δέντρα τα φυτεύαμε σε αγροκτήματα και αυλές ιδιωτών. Η πολιτική  του οργανισμού ήταν ότι όλοι όσοι παρακολουθούν μια εκπαίδευση δεντροφύτευσης μπορούν να εγγραφούν σε μια λίστα και να λάβουν τη βοήθεια ενός η περισσοτέρων δέντρων στην ιδιοκτησία τους δωρεάν.

Σαν εθελοντής του οργανισμού  σημαίνει ότι δεν κάνεις μόνο τη καθημερινή σου εργασία αλλά και ότι είσαι μέρος της κοινότητας. Έτσι πρέπει να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους και να κάνεις ανιδιοτελή υπηρεσία (seva) για τη κοινότητα. Επίσης σέβεσαι τις αρχές περί εντελώς vegan διατροφής δίχως αλκοόλ, καφεΐνη και τσιγάρο διαφορετικά μπορείς  να αποχωρήσεις.

Η ειδική μέθοδος δενδροφύτευσης στην Κένυα αποτελείται από ένα βουναλάκι στο οποίο στην κορυφή του φυτεύουμε τοποθετώντας κοντά στη ρίζα ένα μπουκαλάκι νερό με μια τρύπα για να ποτίζεται η ρίζα του σε παρατεταμένη ξηρασία αλλά και ένα πιο βαθύ  λάκκο δίπλα σε αυτό.

Είχαμε τις δικές μας σκηνές και υπνόσακους καθώς και φύλαξη το βράδυ λόγω των άγριων ζώων .χαρακτηριστικός ο ήχος από τις ίαινες.. Και οι ντόπιοι άναβαν φωτιά μέσα στο σπίτι για προστασία αλλά και είχαν αυτοσχέδιες μάντρες από το δέντρο ακακία.

Το πρωινό είχε συνήθως βρώμη και φρέσκα φρούτα κυρίως καρπούζια, παπάγια, μάνγκο, φρούτα πάθους, ανανά, σούρσοπ, πορτοκάλια, μπανάνες. Κάποιες φορές και ψημένα φυστίκια. Για μεσημεριανό  γεύμα ήταν το παραδοσιακό  ουγκάλι από αλεύρι καλαμποκιού  που ψήνεται σε νερό  και μοιάζει σαν ζύμη κατά τη προσωπική  μου εκτίμηση άγευστο εντελώς. Ένα μείγμα λαχανικών κυρίως ντομάτες, καρότα, λάχανο, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια, φασόλια με ρύζι και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά.

Η εμπειρία στην Αϊτή

Για την Αϊτή  ταξίδεψα από την  πρωτεύουσα της Δομινικανής  Δημοκρατίας το Σάντο Ντομίνγκο με τοπικό  λεωφορείο και έπειτα από 8 ώρες με πολλές στάσεις  φτάνω  στο Πεντρενάλες ένα μικρό  χωριό  κοντά  στα σύνορα. Τα σύνορα είναι κλειστά  το απόγευμα. Την άλλη μέρα πρωί  επικοινωνία με οργανισμό  και πέρασμα τα σύνορα περπατώντας για το Άνσε α Πίτρες μια αγροτική  κοινότητα  με 12500 κατοίκους  στην νοτιοανατολική  γωνία της Αιτής. Έπειτα από τις γραφειοκρατικές  διαδικασίες και έκδοση βίζας  πέρασμα στην πλευρά της  Αιτής. Ενα μεγάλο χωριό  με συνθήκες κάτω από το όριο της  φτώχιας αλλά πολύ φιλικό. 

Το τρεχούμενο νερό  και ηλεκτρικό  ρεύμα είναι είδος πολυτέλειας. Ένα μεγάλο ποσοστό  πάσχει από υποσιτισμό  και από προβλήματα που σχετίζονται με υγεία. Η Αϊτή είναι μια από τις πιο αποψιλωμένες χώρες στον κόσμο. Ένας από τους λόγους είναι η επιχείρηση άνθρακα .Μια από τις μόνες επιλογές που έχουν να επιβιώσουν είναι να κόψουν τα δέντρα και να τα μετατρέψουν σε κάρβουνο. Για αυτό και τα  δέντρα που φυτεύουμε δεν φυτεύονται στην ύπαιθρο αλλά σε αυλές και σπίτια ανθρώπων που μπορούν να τα προστατεύσουν η σε δημόσιους χώρους πάρκα και σχολεία. Το δέντρο Μάγια είναι το επίκεντρο  μιας και είναι εξαιρετικά  θρεπτικός ο καρπός του. Βόλτα στο χωριό…στην παραλία  και επικοινωνία με κάποιους  ντόπιους που ήταν αρκετά  φιλόξενοι.

Γνωριμία στον οργανισμό  με τα υπόλοιπα μέλη και σχετικές  οδηγίες για το πρότζεκτ και τους  χώρους γενικότερα. Ύπνος σε πατάρι με ξύλινα παρτέρια σαν δεντρόσπιτα

Εκτός από τη φύτευση και την καλλιέργεια δέντρων στην Αιτή  είναι η διατήρηση του νερού. Επειδή  βρίσκεται σε βράχο όπου υπάρχει μικρό  έδαφος είναι πολύ δύσκολο να γίνει συντήρηση νερού. Έτσι σχεδιάστηκε ένα σύστημα συγκράτησης νερού με δέσμες στα πετρώματα αλλά  και με τις ρίζες των δέντρων που φυτεύονται θα σπάσουν αργά το βράχο και θα βοηθούν το νερό  να διαβρωθεί  στον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης ελαχιστοποίηση σπατάλης  νερού  με διάφορους τρόπους όπως να πλένουμε τα χέρια μας  με νερό  που ρέει από το κέλυφος μιας καρύδας με μια τρύπα στη βάση της και μειώνει εντυπωσιακά  την ποσότητα  νερού  που χάνεται.

Στα ταξίδια μου αυτά όχι μόνο φύτεψα και πρόσφερα βοήθεια  αλλά  γνώρισα τους ανθρώπους αυτούς από κοντά ,έγινα μέρος της καθημερινότητάς τους, έμαθα από αυτούς, γιόρτασα  με αυτούς  και έπαιξα με τα παιδιά  δημιουργώντας μια σχέση τόσο ιδιαίτερη με αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω  ποτέ  και θα με συντροφεύουν  στην υπόλοιπη ζωή μου!

Μετά  από όλο αυτό  κοιτώντας  πίσω μπορώ  να πω ότι υπήρξε μια ιδιαίτερη μοναδική εμπειρία. Από τη μια μαθαίνεις  για τη ζωή του τοπικού  πληθυσμού  και από την άλλη φυτεύεις  δέντρα που παράγουν τρόφιμα για τους ανθρώπους που το χρειάζονται όσο τίποτε άλλο ζώντας  μέσα στην φύση, χωρίς απόβλητα και στο μέγιστο φιλικό  προς το περιβάλλον  τρόπο, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους εμάς  και φυσικά  για τον πλανήτη μας. Δίνεις  τόσα λίγα και παίρνεις  τόσα πολλά…

Όταν ονειρευόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο για όλους οι αλλαγές που θέλουμε να δούμε  στο κόσμο αρχίζουν πρώτα από εμάς με μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης, αλληλεγγύης και φροντίδας. Έτσι  θα νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό  μας αποκτώντας εμπειρίες και έντονα συναισθήματα που συνεπάγεται μια στάση ζωής. Όσο περισσότερο δίνουμε τόσο περισσότερο έχουμε, όσο περισσότερο αγαπάμε τόσο περισσότερο μας αγαπούν. Ακολουθούμε τη καρδιά μας και τη φωνή της φύσης για ένα κόσμο ίσο, όμορφο και ειρηνικό για κάθε ύπαρξη του πλανήτη.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:10 pm


Κορυφαία διάκριση για τον Μεσολογγίτη οφθαλμίατρο Ηλία Φερέτη το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ! Συγχαρητήρια ανακοίνωση του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής


Κατά την διάρκεια του 52ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου  που έγινε από 6 έως 8 Ιουνίου, στο οποίο συμμετείχαν και μεγάλες προσωπικότητες της Οφθαλμολογίας από Ευρώπη και Αμερική, έγινε βράβευση του συμπατριώτη μας,  Ηλία Φερέτη, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ.

Το Συνέδριο έγινε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην Αθήνα. Ο κ. Ηλίας Φερέτης έδωσε διάλεξη επ’ ευκαιρία της βράβευσής του, στην Αίθουσα ΣΚΑΛΚΩΤΑ του ΜΕΓΑΡΟΥ.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΝΤΑ δίνεται κάθε 2 χρόνια σε εξέχοντες Οφθαλμιάτρους, που διαχρονικά είχαν μεγάλη προσφορά στην Επιστήμη της Οφθαλμολογίας. Το βραβείο έχει καθιερωθεί  προς τιμήν ενός μεγάλου Έλληνα Οφθαλμιάτρου, του Αλ. Τράντα, με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.
Με την ευκαιρία της βράβευσης εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, ο πρόεδρος του, Γιώργος Αντύπας σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει, τα θερμά του συγχαρητήρια για τη βράβευση και μας κάνει υπερήφανους σαν Μεσολογγίτες, καθώς η φήμη του συμπολίτη μας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της χώρας μας, αφού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μεγάλων προσωπικοτήτων της Οφθαλμολογίας, από την Ευρώπη και την Αμερική.

Εκ μέρους δε του Συλλόγου, ευχόμαστε ολόψυχα στον Ηλία Φερέτη κι’ άλλες επιτυχίες, με παρόμοιες διακρίσεις στο μέλλον.»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:38 pm


Ο Λεωνίδας Στούμπος «αιχμαλώτισε την ομορφιά» και την «απελευθέρωσε» στη «Διέξοδο» - Εγκαινιάστηκε η πρώτη του έκθεση φωτογραφίας

Το άνοιγμα το χεριών και της καρδιάς του Λεωνίδα  ίσως δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει την αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο που βρέθηκε κοντά του στο ξεκίνημα της πρώτης του έκθεσης.

Μέσα σε μια κοσμοπλημύρα φίλων της φωτογραφίας και του Λεωνίδα Στούμπου εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου»  η πρώτη  έκθεσή του.

Ο Λεωνίδας Στούμπος εκτός από τη βαθύς γνώστης και δάσκαλος της  Ελληνικής Λαϊκής  Μουσικής τα τελευταία χρόνια  αποκάλυψε ότι διαθέτει και  μεγάλο  ταλέντο στη φωτογραφία.

Με έναν ευαίσθητο τρόπο και μια ξεχωριστή ματιά κατορθώνει, με τη μικρή φωτογραφική μηχανή τσέπης που μόνιμα κρατά στο χέρι του,   να «αιχμαλωτίζει» την ομορφιά του Μεσολογγίτικου τοπίου και παράλληλα  να την  «απελευθερώνει».  Έχοντας  αγάπη και  σεβασμό στη φύση, την καδράρει σε δικά του πλαίσια και στη συνέχεια την  δίνει λαμπερή και ξάστερη να την απολαύσει ο θεατής.

Την θέαση εξήντα τέτοιων «απελευθερωμένων» τοπίων  απόλαυσαν στο ξεκίνημα της έκθεσης οι εκατοντάδες φιλότεχνοι και φίλοι του Λεωνίδα που  έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να δουν  τις δημιουργίες του,  να  ακούσουν τις σκέψεις του και να τον συγχαρούν.

Τον συντονισμό των εγκαινίων  είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Διεξόδου» η επιμελήτρια του Ιστορικού της  Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα η οποία  πρώτο κάλεσε στο βήμα τον  δημοσιογράφο Χρήστο  Χαλαζιά  που μίλησε για την προσωπικότητα του καλλιτέχνη ενώ στη  συνέχεια  η  διακεκριμένη φωτογράφος Άντα Κάζαγλη  μίλησε για  την προσωπική της γνωριμία με τον Λεωνίδα  και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον   Πανεπιστημιακό Καθηγητή Φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη   ο οποίος προσέγγισε τις  εκτιθέμενες «φωτογραφικές ματιές» από καλλιτεχνικής πλευράς χαρακτηρίζοντάς τες «γέφυρες επικοινωνίας με τη φύση την γαλήνια και συνάμα δυναμική που σε  ταξιδεύει και  σε κάνει να ονειρεύεσαι». 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) 11 – 1 το πρωί και 8 – 10 το βράδυ, πάντα με ελεύθερη είσοδο.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:22 pm


Ευχαριστήρια επιστολή της Νάγιας Δακαλάκη


Η Παναγιώτα (Νάγια) Δακαλάκηπου ως γνωστό ήταν υποψήφια σύμβουλος στην Αιτωλοακαρνανία με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή» του νεοκλεγέντα περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη (σ.σ. συγκέντρωσε 5.570 ψήφους!),  σε ευχαριστήρια επιστολή της μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας περιφερειακής αρχής στη Δυτική Ελλάδα σημειώνει:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές.

Συμμετείχα, ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, στον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, "Όλα από την αρχή", για τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός.

Σε όλο αυτό το ταξίδι της προεκλογικής περιόδου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω παλιούς μου φίλους οι οποίοι ήταν στο πλευρό μου σ' αυτά τα 17 χρόνια πολιτικής μου διαδρομής στην Αυτοδιοίκηση. Όπως, επίσης, είχα την χαρά να κάνω νέους φίλους από όλο το Νομό μας και με όλους εσάς μαζί χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Και το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη στην θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Παρόλο που δεν εξελέγην,  έχω ήρεμη την συνείδησή μου ότι αγωνίστηκα μη έχοντας ουδεμία πολιτική ή κομματική στήριξη και κυρίως χωρίς κανένα πατρονάρισμα συγγενικού ή άλλου πολιτικού οικογενειακού ονόματος
Έκανα έναν ηθικό και τίμιο αγώνα, σεβόμενη τις αξίες και τα όρια της πολιτικής αρένας χωρίς να προσβάλλω ή να εκθέσω συνυποψηφίους τόσο του ιδίου όσο και άλλου συνδυασμού.

Σ' αυτό το σημείο, θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, που για μια ακόμη φορά με ανέδειξαν ΠΡΩΤΗ στην κατάταξη της σταυροδοσίαςΠρόκειται για ανθρώπους τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, μοιραζόμαστε στιγμές της καθημερινότητάς μας και, όλοι μας, κρινόμαστε τόσο ως άνθρωποι όσο και ως πολίτες αυτής της πόλης.

Φίλες και φίλοι,

Σ' αυτόν τον αγώνα με όρους δικαίου και διαφάνειας, είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, η οποία από την πρώτη στιγμή με στήριξε και την οποία ωφείλω να ευχαριστήσω θερμά.

Υπόσχομαι να τιμήσω και πάλι, την επιλογή σας στο πρόσωπό μου
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:06 pm


Την ενεργή στήριξη της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση της κατασκήνωσης ζητά το ΔΣ του "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ"


Την ενεργή στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω της διάθεσης συγκεκριμένων υλικών, ζητά το ΔΣ του εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» προκειμένου να λειτουργήσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα σε ανοιχτή επιστολή του ΔΣ αναφέρεται:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα λειτουργήσει το Κατασκηνωτικό του Πρόγραμμα στο χώρο του Ναυταθλητικού μας Κέντρου στο Μεσολόγγι (περιοχή Πλώσταινα) το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 και 15 Ιουλίου 2019, όπου οι νέοι μας επί δέκα ημέρες θα απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποιοτικών υπηρεσιών άθλησης, ψυχαγωγίας, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν στους εκπαιδευόμενους νέους μας.   

Απευθύνουμε έκκληση στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, προσφέροντας τρόφιμα, χαρτικά είδη (χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, πάνες ακράτειας, χαρτί κουζίνας) και απορρυπαντικά (πλυντηρίου ρούχων, πλυντηρίου πιάτων, χλωρίνες, σαμπουάν και αφρόλουτρα).
Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλετε στην υλοποίηση του δύσκολου στόχου μας που είναι η προστασία της πιο ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες που δεν μπορούν να διεκδικήσουν από μόνοι τους τίποτα στη ζωή.»                                 Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 7:42 pm


Το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Σπ. Λιβανό


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Βασικό θέμα στην ατζέντα το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, με τον Σπήλιο Λιβανό, να ενημερώνει τον Πρόεδρο της ΝΔ για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τις προοπτικές σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα τόσο πανελλαδικά όσο και στο επίπεδο του νομού της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Κεντρική θέση στη συζήτηση είχαν οι προτεραιότητες της ΝΔ για την όσο το δυνατόν υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ καθώς και η ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων των Ενώσεων και των ομάδων παραγωγών. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού αλλά και στην είσοδο της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία για την επίτευξη της απαραίτητης εξωστρέφειας των παραγωγών.
Εκτενής ήταν η αναφορά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, στη βασική στόχευση της αγροτικής πολιτικής της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια διασφάλισης καλύτερης τιμής για τον παραγωγό, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα που θα διευκολύνουν την εξαγωγική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν ειδικότερα τα αντίστοιχα προβλήματα στην καλλιέργεια και εμπορία της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και του γάλακτος, των κτηνοτροφικών και τυροκομικών προϊόντων. Αναδείχθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το δυναμικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και την ανάγκη χωροθέτησης και αξιοποίησής τους,  αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τις δενδροειδείς καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών από τις παράτυπες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις πρώτων υλών και προϊόντων από το εξωτερικό.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 7:34 pm


IN MEMORIAΜ: Τέσσερα χρόνια χωρίς τόν Νικο Μπλάγκα…


Νέοι τότε, ορμητικοί και περισσότερο εκείνος,  με ανοιχτές τις κεραίες του, μέσα σε όλα, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφο, φιλοσοφία, πολιτική, με πολλές και  ωραίες ελπίδες που κάποιες μπορεί να διαψεύτηκαν κι άλλες να αποδείχθηκαν  φρούδες.-

Μας άφησαν όμως εκείνο το πολύτιμο όσο και βασανιστικό γονίδιο τής αναζήτησης.

Υπέροχος αφηγητής δια ζώσης  και δια της γραφίδος, εύθυμος σαν απλός θνητός, ζώντας τα ανθρώπινα, ευρύστερνος στα πιστεύω του και στην απόλαυση του πολιτισμού, αλλά αυστηρός με τις ελαφρότητες πού μάς καταδυναστεύουν από τότε, περιφρονώντας τούς αμαθείς και οίκτίροντας  την κυριαρχία τών φληναφημάτων της  σύγχρονης  καθημερινότητας.

Πνεύμα  ελεύθερο, προσηνής, συντροφικός,  ένας πανηγυριστής της ζωής και ταυτόχρονα αναχωρητής, μονήρης και μοναχικός, στοχαστικός, αλλά πάντα ευγενικός, ποιητής-πολεμιστής, ήπιος ακόμα και μ’ αυτούς που τον εχθρεύτηκαν ή τον φοβήθηκαν και προσπάθησαν να μειώσουν το ανάστημά του,ακόμη και μετα το θανατό του…. και υπηρξαν δυστυχως …Διεισδυτικός μελετητής  και γνώστης της αρχαίας και νεοελληνικής λογοτεχνίας.-

Αιχμηρός και αυστηρός κριτής της καθημερινότητας, φανατικός γραφιάς και ακούραστος αναγνώστης, ασυμβίβαστος, ανήσυχος, φορές αφοριστικός, πάντα ομως μια σταθερά στις ζωές μας.

Αγωνιζόταν πάντα με νεανικό ενθουσιασμό γιά μία ανοιχτή, προοδευτικη και δημιουργική κοινωνία, που όμως φάνταζε σαν άπιαστο όνειρο. 

Επέλεξε  να ζήσει όχι μία, αλλά πολλές ζωές παράλληλα, συχνά αντικρουόμενος, όλες με ένταση και πάθος. Άλλοτε με ρεαλισμό, άλλοτε  κυνηγώντας το όνειρο, την απραγματοποίητη δυνατότητα.

Αγάπησε με πάθος ένα Μεσολόγγι  «…τότε πού  είχε θάλασσα και μεσολογγίτες ..» όπως έλεγε καί η Ακακία. 

Η αντοχή, η γενναιότητα και η αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκε μπροστά στην δοκιμασία δεν μας ξάφνιασε, Δεν εγκατέλειψε τη μάχη, έχοντας επίγνωση τού τέλους, πάντα άνθρωπος της αντίστασης.-

Συνειδητοποιούμε  όλο και περισσότερο, ότι χάσαμε ένα πραγματικό φίλο, ένα άνθρωπο αξίας, με συγκρότηση, ευγένεια, πρόθυμο πάντα να βοηθήσει, να υποδείξει, να προφυλάξει, να νουθετήσει.-

Είναι βέβαιο, ότι οι άνθρωποι πού φεύγουν από κοντά μας, υπάρχουν και ζουν μόνο στίς μνήμες των ανθρώπων και  πουθενά αλλού….

Μας πρόσφερε πολλά και ομόρφυνε τις ζωές μας.

Μας λείπει και θα τόν θυμόμαστε πάντα με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού, υπερήφανοι για την ποιότητα της προσωπικότητάς του, για το γνήσιο που αντιπροσώπευε.-

Στο μυαλό μου έρχεται μια φράση με την οποία τελειώνει την αυτοβιογραφία της  μιά αξιόλογη γαλλίδα διανοούμενη ,πιστεύοντας  ότι έτσι θα τελείωνε και ο Νικος την δική του……

«..Γεννήθηκα για ένα εντελώς άλλο πλανήτη, αλλά κάπου στο δρόμο χάθηκα…».


Μάριος Παπαθεοδώρου
Μεσολόγγι  Ιούνιος 2019Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 7:22 pm


Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου παρουσιάστηκαν στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς


Με μεγάλη επιτυχία  έγινε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 η παρουσίαση των δράσεων του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου για τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης βασίστηκε στην παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποίησαν οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. 
Τα προγράμματα είχαν ως αντικείμενο:

1)      Σχολική επιχειρηματικότητα με οδηγό την παράδοση

2)      Η ξενοφοβία και η άνοδος του ναζισμού στην Ευρώπη

3)      Κοιτίδες ελληνισμού στην Ευρώπη: Γερμανία

4)      Θεατρική ομάδα 2ου Γυμνασίου-παράσταση «Έξοδος»
Παρουσιάστηκε επίσης το προϊόν της συνεργασίας του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με το project Messolonghi  by locals με θέμα τους πέντε (5) πρωθυπουργούς καθώς και χορευτικό κομμάτι από την ομάδα μοντέρνων χορών του σχολείου.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε περίπτερο με τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν και τυποποιήθηκαν από τα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος «Σχολική επιχειρηματικότητα με οδηγό την παράδοση».

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την αρτιότητα και την καινοτομία του όλου εγχειρήματος.  

Είχαν επίσης  τη δυνατότητα να επισκεφτούν την αίθουσα τεχνολογίας με τις δημιουργίες των μαθητών καθώς και το μουσείο του σχολείου που λειτουργεί από πέρυσι.

Στο τέλος  «γλυκάθηκαν» δοκιμάζοντας ντόπια ρεβανί από το μπουφέ


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 4:49 pm


Δεκτή η ένσταση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Η οδός Λ. Βύρωνος στο Μεσολόγγι θα σε μετατραπεί Open Mall 
Δεκτή έγινε η ένσταση που υπέβαλλε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφορικά με το θέμα της ένταξης στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», από την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων. Μετά την θετική αυτή εξέλιξη, αναμένεται ο οριστικός πίνακας αξιολογημένων προτάσεων, όπου πλέον περιλαμβάνεται η πρόταση του Δήμου και η τελική ένταξή της στη δράση «Aνοικτά Kέντρα Eμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία - ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 4:31 pm


"Μετεκλογική" δήλωση του Γιάννη Κανή


Αγαπητοί συνδημότες

Με συμπολίτες που προκρίνουν το Δημόσιο Συμφέρον και πολύ κόπο, ιδρύσαμε το ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Μετά από επίμονες και επίπονες διαδικασίες αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Δημοτικές Εκλογές. 
Ορίσαμε επικεφαλής τον συμπολίτη μας Τάκη Κοτσόργιο και με συγκεκριμένες θέσεις – δεσμεύσεις που δημοσιοποιήσαμε αρκετά νωρίτερα, προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε όλους αυτούς, που απογοητευμένοι και προβληματισμένοι απέχουν απ’ το πολιτικό γίγνεσθαι. Τα καταφέραμε σε ένα μικρό βαθμό. 
Το γεγονός όμως, ότι περάσαμε τις “συμπληγάδες” της συναλλαγής και εκπροσωπούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο από έναν Πανελληνίως και Διεθνώς αναγνωρίσιμο συμπολίτη μας, με συγκεκριμένους αγώνες υπέρ των τοπικών συμφερόντων, είναι επιτυχία


Η προσπάθειά μας ήταν ένας ακτιβισμός και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί αρκετά. 
Σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, που δεν έχει προηγούμενο “ψηφίστηκαν” το Δημοτικό “παγκάρι” και το κράτος σ’ όλες του τις εκφάνσεις: το Νοσοκομείο, η Εφορεία, οι Ελληνικές Αλυκές, το ΠΙΚΠΑ (δωρεά ομογενών Καναδά), η ΔΕΥΑΜ, το ΚΔΑΠ κ.α. Η επιχειρηθείσα από μας πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και σχεδίων, απεδείχθη ματαιοπονία. 
Παρ’ όλα αυτά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι δεσμευθήκαμε
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους αυτούς που με ψήφισαν, αλλά και όλους εκείνους που “έπρεπε” αλλά επιφυλάχθηκαν, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην ψήφο αυτών που με τίμησαν. Με τα πρώτα απτά αποτελέσματα στα Δημοτικά μας πράγματα, είμαι βέβαιος ότι θα σπεύσουν να δυναμώσουν το ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ιούνιος 2019

Φιλοφρόνως υμέτερος

Γιάννης ΚανήςΔιαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 4:19 pm


Αναδείχθηκαν για πέμπτη χρονιά οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»


Οι επιχειρήσεις που με τα επιτεύγματά τους και τη σκληρή και μεθοδική τους προσπάθεια οδηγούν τη χώρα και την οικονομία μπροστά, τιμήθηκαν στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε για πέμπτη φορά η Direction Business Network, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.


Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία περισσότερων από 600 υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, επιβραβεύθηκαν επιχειρήσεις που αποτελούν το λαμπρό παρόν και μέλλον του ελληνικού επιχειρείν και προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα.


Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας της Direction Βusiness Network, που μόλις κυκλοφόρησε.

Αναλυτικότερα, αρχικά τιμήθηκαν οι Πρωταγωνιστές των κλάδων, που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, με βάση τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη προ φόρων και τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι  Άμβυξ Α.Ε. (Αλκοολούχα Ποτά), Ιαπωνική Α.Ε. (Ανταλλακτικά 0χημάτων), Γιώτης Α.Ε. (Βιομηχανία Τροφίμων - Παιδικές Τροφές), Spot Thompson (Διαφημιστικές Εταιρείες), Τhe Mall Athens (Εμπορικά Κέντρα), ΔΕΗ Α.Ε. (Ενέργεια), Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Ζυθοποιία), Πλαίσιο Computers (H/Y - Τεχνολογία), Εκπαιδευτικός Όμιλος Ακμή(Ιδιωτική Μεταλυκειακή Εκπαίδευση), Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες (Ιχθυοκαλλιέργειες), Καβίνο ΑΒΕ (Οινοποιία), AB Βασιλόπουλος Α.Ε. (Σούπερ Μάρκετ), Accenture Α.Ε.(Υπηρεσίες Παροχής Επιχειρηματικών Συμβουλών), ΑCS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες ΑΕΕ (Υπηρεσίες Ταχυμεταφοράς), ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Φαρμακαποθήκες), ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. (Χαρτικά Ατομικής Υγιεινής) και Coca-Cola3Ε Ελλάδος ΑΒΕΕ (Χυμοί - Αναψυκτικά).


Επίσης, οι AΠΣΙ - Η Πίνδος και LidlHellasτιμήθηκαν για τις σημαντικές κινήσεις τους στους τομείς της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, ενώ οι ΒicΒΙΟΛΕΞ Α.Ε., Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, Παυλίδης A.E. Μάρμαρα-Γρανίτες, Pharmathen, Σελόντα Ιχθυοτροφεία ΑΕΓΕ, Septona ΑΒΕΕ και Uni-Pharmaβραβεύθηκαν επειδή ξεχώρισαν στο χώρο της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας.


Βραβεία Turnaround Business απονεμήθηκαν στις εταιρείες HyundaiEλλάς ΑΒΕΕ, Premier Capital HellascDonalds) και Venus Growers, σε αναγνώριση του επιτεύγματός τους να υπερκεράσουν τις όποιες δυσκολίες γνώρισαν και να επιστρέψουν σε πορεία ανάπτυξης.
Επιβραβεύθηκαν, επίσης, οι Greek Business Champions, επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο που υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες -όπως προκύπτει από τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2017- κατόρθωσαν τη συγκεκριμένη χρονιά να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων τους πάνω από 20%.


Αναλυτικότερα, σε αυτήν την κατηγορία βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες:  Άκτιβ Κομπιούτερ Σύστεμς Α.Ε., Βιολάντα Α.Ε., CarrierFrigelΑποστόλου, FCA Greece A.E., HAFCO A.E., HST A.E., Θράκων Κονιάματα Θράκης, Ιmagin Facilty Management, InventorA.G. Α.Ε., ΙΦΕΤ Α.Ε., Mαυρογένης Δ. «Nippon» Α.Ε., MellonTechnologiesAEBE, MSPS ΑΕ, Navicon Α.Ε., NCR (Ελλάς) ΑΒΕΕ, ΝovastarEΠΕ, NRG Trading House Eνεργειακή Α.Ε., Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες, Polisan Eλλάς Α.Ε., Προπορεία ΕΠΕ «Avance», Siemens HealthCareΑBEE, ΣΕΚΕ ΑE, Tanko Petfood Α.Ε., Λ. Τασούλας Α.Ε., Τεορέν Μότορς Α.Ε., Τουριστικαί Επιχειρήσεις Χαλκιδικής, West A.E., Yδρομαρίν Α.Ε. και Zeus Ιnternational.
Oι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι, που γιορτάζουν φέτος την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυσή τους, καθώς και η Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902, βραβεύθηκαν ως Ιστορικές Επιχειρήσεις. Επίσης, με το Αριστείο Διεθνούς  Έλληνα Επιχειρηματία, που έχει θεσπιστεί από το 2017, για να τιμήσει συμπατριώτες μας που διαπρέπουν επιχειρηματικά εντός και εκτός συνόρων, τιμήθηκε ο Πάνος Γερμανός, Ιδρυτής του Ομίλου Olympia, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Καραγιάννης, πρόεδρος του ομίλου.


Τέλος, στην κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης, Επιχείρηση της Χρονιάς, αναδείχθηκε η Παπαστράτος, μετά από ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, μεταξύ 7.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Υποψήφιες ήταν 20 από τις πιο σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις με θετική πορεία και δυναμικές κινήσεις ανάπτυξης, που προέκυψαν μετά από διαδικασία προεπιλογής, στην οποία προχώρησε η ειδική επιτροπή βραβεύσεων της διοργάνωσης.


Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος ανέφερε «Πραγματικοί πρωταγωνιστές για τη βράβευση της Παπαστράτος  ως Επιχείρηση της Χρονιάς είναι οι 1.420 συνάδελφοί μου, οι οποίοι με τη δουλειά τους, με την αφοσίωση, με την τόλμη τους, υπογράφουν αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση και εμένα μου δίνουν το προνόμιο να έρχομαι εδώ εκ μέρους τους να παραλάβω αυτό το βραβείο. Εμείς στην Παπαστράτος πιστεύουμε ότι είναι χρέος και υποχρέωσή μας να βγαίνουμε μπροστά, να δημιουργούμε δυνατότητες έτσι ώστε να πολλαπλασιάζεται το καλό και να παίρνουμε μαζί μας όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.  Έχουμε την ευθύνη του ρόλου μας ως κοινωνικού και επιχειρηματικού ηγέτη. Δεν θα περιμένουμε τον κόσμο να αλλάξει για να προχωρήσουμε μπροστά, έχουμε αποφασίσει να τον αλλάξουμε μαζί και θα παρασύρουμε όσους περισσότερους μπορούμε μαζί μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον»


Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη, ενώ τη βραδιά άνοιξε ο εκδότης - διευθυντής της Direction Business Network, Ευάγγελος Παπαλιός, ο οποίος τόνισε πως «όλες οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν αλλά και όλες όσες αναφέρονται στην έκδοση Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας, αποτελούν το σήμερα και το αύριο του ελληνικού επιχειρείν. Με τα επιτεύγματά τους δείχνουν πως όποια κι αν είναι η κυβέρνηση μετά την 7η Ιουλίου, θα πρέπει να έχει σαν Νο 1 προτεραιότητά της την επιχειρηματικότητα».


Με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, για ακόμα μία χρονιά, ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του ΣΕΒ. Μεγάλος χορηγός ήταν η Max MediaGreece.


TelecomsProvider ήταν η Wind, ενώ Χορηγοί οι εταιρείες IRI, EvinIntzoglou και  Άμβυξ (Glenfiddich). Yποστηρικτές ήταν η Ελληνικά Κελάρια Οίνων, The Design Agency και CEO Clubs Greece. Επίσης, τη διοργάνωση στήριξαν οι Weber Shandwick, Ιmage Pro, We For Media (Οfficial Partners), PressiousArvanitidis, Polichromo, Mass Courier.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 4:09 pm


Η αντίδραση του δημάρχου Αγρινίου για την έδρα της Γεωπονικής

Σε γραπτή δήλωση του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην Γεωπονική Σχολή  Αιτωλοακαρνανίας τονίζεται:
«Για  μια ακόμη φορά ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου μέσω  δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ύστερα από διαρροή εξωθεσμικού οργάνου, ενός  κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι. 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ποιος εξουσιοδότησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ν’ αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και γιατί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση στον Δήμο Αγρινίου. Ο συγκεκριμένος Υπουργός  Παιδείας είχε μόνος του σχεδιάσει  τη δομή του πανεπιστημιακού  χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να λάβει ποτέ υπόψιν του την πρόταση μας για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Δεν είχε όμως ποτέ το θάρρος να το παραδεχτεί και λειτουργώντας καθαρά  κομματικά  επέλεξε να ικανοποιήσει  προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων. 
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, χωρίς να ενημερώσει  την τοπική κοινωνία,  προσπέρασε όλες τις δεσμεύσεις προς το Αγρίνιο  και αποφάσισε να ικανοποιήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. 
Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες  των καθησυχαστικών δηλώσεων των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν τη διασφάλιση και στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας. 
Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες μας για θωράκιση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος με τη δημιουργία μια πραγματικά βιώσιμης  Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, προσέκρουσαν  στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Επέλεξαν δε,  την ημέρα προκήρυξης των εκλογών  για να διαρρεύσουν  την απόφασή τους.    
Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα. 
Είναι σαφές για εμάς ότι όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση θα βρουν απέναντι τους  πολίτες του Αγρινίου και για έναν ακόμη λόγο. 
Με αυτές τις πρακτικές  προσπαθούν να επαναφέρουν έριδες  ανάμεσα στις δύο πόλεις και να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. 
Εμείς,  αταλάντευτα και στοχευμένα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την πόλη μας, την  επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος». 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 5:56 pm


Στο Μεσολόγγι η έδρα της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών


Ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, προφανώς με την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να ορίσει, το Μεσολόγγι, ως έδρα της κοσμητείας της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής σχολής, τμήματα της οποίας θα αναπτυχθούν και στο Αγρίνιο:

«Ο απόηχος των τριών εκλογικών αναμετρήσεων στην χώρα αλλά κυρίως των αυτοδιοικητικών στο δήμο μας, άφησε να περάσει “απαρατήρητη” μια όντως σπουδαία εξέλιξη. Ο λόγος για την απόφαση της Συγκλήτου των Πανεπιστημίου Πατρών η έδρα της νέας Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλ/νία να είναι το Μεσολόγγι! Πρόκειται για μια απόφαση που τα επόμενα χρόνια θα σηματοδοτεί με κυρίαρχο τρόπο τις όποιες εξελίξεις για ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο Νομό μας – με πέντε (5) τμήματα – που αφενός δικαιώνει όλους όσους αγωνίσθηκαν για κάτι τέτοιο και αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις εδραίωσης μιας σχολής η οποία θα είναι άρρηκτα δεμένη με την πρωτογενή παραγωγή αλλά και με τα εν γένει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Στο χέρι όλων στο εξής είναι να εδραιωθούν και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για μια πραγματικά ζηλευτή πανεπιστημιακή δραστηριότητα που θα υπηρετεί το νομό και τον τόπο μας, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του παραγωγικού του μέλλοντος.

Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας     Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 5:47 pm


Το πρώτο μετεκλογικό "τετ α τετ" Φαρμάκη με Κατσιφάρα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εθιμοτυπική συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Φαρμάκη για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και του πρότεινε, εφόσον επιθυμεί, να την παρακολουθήσει.

Θα ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις για ενημέρωση σε διοικητικά θέματα.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 5:20 pm


Το Πανηγύρι του Αη Συμιού από 15 έως 18 Ιουνίου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι Σύλλογοι Πανηγυριστών σας προσκαλούν στο παραδοσιακό, εθνικό και θρησκευτικό πανηγύρι του Αη Συμίου που ξεκινά το Σάββατο 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 18/6.
Το Πανηγύρι του Αη Συμιού, εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018, καθώς αναγνωρίζεται ως «...μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την πόλη του Μεσολογγίου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο ξεχωριστά δρώμενα της περιοχής της Αιτωλίας..».

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας- Σύνδεσμος Ευρετηρίου:


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 7:39 pm


Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσολογγίου την Τετάρτη 12/6

Με σχετική ανοιχτή πρόσκληση ο  ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ περιοχής Μεσολογγίου καλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη σε ανοιχτή συνέλευση που διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΕΙΑ.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 7:29 pm


ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: "Αυτά που δεν θα σας πουν"


Από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίουεκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με τίτλο «Αυτά που δεν θα σας πουν»:

  • «Υπεγράφη η εγκριτική απόφαση για τον ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΌ 10.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ. Αίτημα του υπ. Παιδείας προς το ΑΣΕΠ για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη.
  • Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε δήμους και κοινότητες. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΎΔΡΕΥΣΗΣ των δήμων της χώρας ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΎΝ ΜΕ 8.000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ βάζοντας τέλος στο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων.

  • 20 εκ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II σε δήμους και κοινότητες για τα αδέσποτα. Οι δήμοι καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις για κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ. Η γερμανική κυβέρνηση παρέλαβε και επισήμως στις 4 Ιουνίου τη ρηματική διακοίνωση για τις αποζημιώσεις και τις επανορθώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα για τον Α' και  Β' Παγκόσμιο πόλεμο.


Προχωράμε μπροστά...Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 3:01 pm


Συγχαρητήρια επιστολή στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μεσολογγίου από τους Μεσολογγίτες της Αθήνας


Σε συγχαρητήρια επιστολή στον νεοκλεγέντα δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής – εκ μέρους του ΔΣ – Γιώργος Αντύπας αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο και πιστεύει ότι με το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα που έχει, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την εξωστρέφεια του τόπου.  

Η ανιδιοτελής προσφορά όλων μας, χωρίς ίντριγκες, εξυπηρετήσεις ημετέρων, προσωπικά συμφέροντα και προβολές διαφόρων προσώπων, αλλά με την πραγματική συνεργασία όλων, πιστεύουμε ότι θα είναι ο κοινός παρανομαστής ανάπτυξης του Δήμου μας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε, ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με το Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής, προς όφελος του τόπου μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας, τις γνωριμίες και τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος με τις αρμόδιες κεντρικές Αρχές, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας.

Εμείς από τη πλευρά μας, ευχόμαστε ολόψυχα Καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 2:54 pm


Με επισημότητα ο εορτασμός της απελευθέρωσης του Αγρινίου

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου για να τιμήσει την απελευθέρωση της πόλης. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Χρήστος Κολοβός, διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας. «Χρέος όλων μας είναι η σθεναρή και αταλάντευτη προάσπιση των εθνικών δικαίων μέσα σε κλίμα εθνικής ενότητας, ομόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Το χρωστάμε σε αυτούς που ανιδιοτελώς θυσιάστηκαν …» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κολοβός. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, συλλόγων και φορέων της πόλης.


Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια ιστορική ημέρα για την πόλη μας. Η 11η Ιουνίου 1821 σηματοδοτεί μια επέτειο που υπενθυμίζει σε όλους το εθνικό μας χρέος. Οι Έλληνες δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και πολέμησαν με πάθος υπερασπιζόμενοι την ελευθερία τους. Οφείλουμε τιμή στους περήφανους προγόνους μας για την πατρίδα που μας παρέδωσαν».
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 2:39 pm


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Κοιλάδα του Αχελώου για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής


Μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων θα γίνουν στην Κοιλάδα του Αχελώου εκεί δηλαδή που συναντιούνται Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Καρδίτσα και Άρτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής της  Μουσικής.Εκδηλώσεις που συνιστούν το «Φεστιβάλ της Κοιλάδας του Αχελώου».

Το πρόγραμμα του  Φεστιβάλ  που θα γίνει στις 22 και 23 Ιουνίου έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


Γέφυρα Πετρωτού Αργιθέας 11:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πετρωτιωτών «ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΟ» & τον Σύλλογο Ανθηρού Καρδίτσας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

- Έντεχνη και λαϊκή μουσική με τον Σπύρο Νικολάου και τους Resalto

- Ποίηση: Μενέλαος Παπαδημητρίου

Επισκοπή Βραγκιανών Καρδίτσας 14:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βραγκιανιτών Καρδίτσας.

- Ποίηση: Κωστής Τσιάκαλος με Μουσική επένδυση από τον Δημήτρη Ξαξίρη (τον Άρχοντα των βουνών) με τη φλογέρα του.Πηγές Άρτας (Αρχαία Τετραφυλλία-οικισμός Αγ. Βασιλείου) 14:30

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας.

- Τοπική μουσική παράδοση με τους: Παναγιώτη Νικολάου, Θωμά Κάβουρα και Νίκο Κάβουρα.

- Ποίηση: Μαρία Βούλγαρη.


Μεγαλόχαρη Άρτας - κεντρική πλατεία 16:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με την Μουσική Μπάντα του Αχελώου.

- Παραδοσιακή Μουσική με τους: Δημήτρη Κωσταγιώργο στο βιολί, Λάζαρο Τσαμπά στο λαούτο και Λάμπρο Ζούμπο στο κλαρίνο.


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Παλιογέφυρα & Γέφυρα Τέμπλας Αχελώου - Ευρυτανία 14:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με το σχήμα του Γιώργου Ιωάννου

- Ελληνική Λαϊκή Μουσική με τους: Γιώργο Ιωάννου στο μπουζούκι, Γιώργο Μπαγιώγρο στην κιθάρα και Ανδρέα Σελιμά στο τραγούδι.


Περδικάκι Ορεινού Βάλτου 16:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με την «Σακαρετσιάνικη Παρέα».

- Τοπική Μουσική Κληρονομιά.


Εμπεσός (οικισμός Φτελιά) 17:00

Πολιτιστική Ομάδα Αχελώου σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «το Σπίτι του Θανάση» και την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος. Πολιτισμός & περιβάλλον.

- Έκθεση Ζωγραφικής: Λάμπρος Κατσαντώνης.

- Μουσικοί και μουσική: Ελισσάβετ Αναστασίου, Θάνος Αρτινός καθώς το συγκρότημα «ARMONIA GRECA» του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

- Απαγγελία: Ερμίνα Ταρατσα.

- Αστροπαρατήρηση. Ώρα έναρξης 21.30


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 4:39 pm


Το ευχαριστώ, η υπόσχεση και το "παράπονο" της Αριστέας Ρόμπολα - Ζήκου μετά την ικανοποιητική εκλογική της επίδοση


Ικανοποιητική επίδοση στη σταυροδοσία του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) είχε η Αριστέα Ρόμπολα – Ζήκου, αφού αφενός συγκέντρωσε 472 ψήφους και αφετέρου κατετάγη πρώτη ανάμεσα στις συνυποψήφιες της στο λίστα του συνδυασμού για την εκλογική περιφέρεια Οινιαδών.

Επίδοση άκρως ικανοποιητική για τον επιπρόσθετο λόγο ότι στον συνδυασμού του Νίκου Καραπάνου ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση, του ενός "έξω" σταυρού από τις δυο άλλες περιφέρειες, λόγω του τρόπου συγκρότησης του συνδυασμού καθώς σε κάθε περιφέρεια υπήρχαν υποψηφιότητες με «δυνατά» ερείσματα στις άλλες…

Έτσι η Αριστέα Ρόμπολα εμφανώς χαρούμενη από την εκλογική της επίδοση σε ευχαριστήρια ανάρτησή της στο Facebook σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω πρώτον: τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του πιστεύοντας από την αρχή την αξία μου σαν γυναίκα κ σαν άνθρωπος που αγαπάω τον τόπο μου το χωριό μου τους ανθρώπους του Δήμου μου!!!

Θέλω δεύτερον: να ευχαριστήσω τον πατέρα μου Σταΐκο Ρόμπολα που ήταν αθόρυβα από την αρχή δίπλα μου και μετά δεν με παράτησε στην προσπάθεια μου γιατί όλα ξεκινάνε από την βάση της οικογένειας μας...

Επίσης ευχαριστώ τους δυο άντρες της ζωής μου τον σύζυγό μου Αντώνη Ζήκοπου ήταν συνέχεια κοντά μου να μου δίνει ΔΥΝΑΜΗ και τον γιο μου Μιχάλη που δίνει πανελλήνιες και κάθε φορά που έφευγα περιοδεία τον ρωτούσα: «να τα παρατήσω ναμαι κοντά σου;» και μου απαντούσε: «προχώρα μάνα είσαι κοντά μας δείξε την αξία σου και πολέμα για τον Δήμο μας

Τρίτον: θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους όλους που μου εμπιστεύτηκαν τον ψήφο τους, ανεξάρτητα αν εκλεγόμουν, με τίμησαν, μου κλείσανε το μάτι, την ώρα που πήγαιναν στην κάλπη, μου χαμογέλασαν κι αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ, είναι τιμή μου!!!!

Τέταρτον: Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους συγγενείς, φίλους, γνωστούς που δεν με ψήφισαν κι όταν με έβλεπαν την ώρα της κάλπης άλλαζαν κατεύθυνση και να τους πω ότι στην αρχή θύμωσα, πείσμωσα… Μετά όμως κατάλαβα μου έκαναν καλό γιατί έμαθα ότι δεν μπορούμε όλοι να είμαστε αρεστοί σε όλους και οτι η ψήφος είναι δικαίωμα καθενός μας.

Τέλος, όσοι με πολέμησαν σκληρά στο ίδιο το χωριό μου και ξέρουν καλά ποιοι είναι, αυτούς λοιπόν δεν τους ευχαριστώ, τους συγχωρώ. Όμως, στα μάτια μου απλά ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΑΝ. Ίσως να τρόμαξαν με το ανάστημα μου, την επιλογή να μπω σ ένα ψηφοδέλτιο με δυνατά ονόματα, δεν άντεξαν οτι με το χαμόγελο μου και την κοινωνική μου διαδρομή, κερδίζονται ΚΑΘΑΡΟΙ ΨΗΦΟΙ.

Για εμένα οι 472 ψήφοι μου ήταν «παρθένοι», χωρίς εξαγορά, χωρίς λυκοφιλίες, χωρίς συνεταιρισμούς, ήταν ψήφοι που περνάνε πλέον απ όλους σας, σαν ΠΟΛΙΤΙΚΗ μου ΠΡΟΙΚΑ για το μέλλον και σας ευχαριστώ όλους για αυτή την τιμή!

Στο χώρο του ποδοσφαίρου που υπηρετώ με αποκαλούν «σιδηρά κυρία»του ποδοσφαίρου, στην πολιτική ακόμα κι αν δεν κέρδισε ο συνδυασμός μου με αποκαλούν «Τζαβέλαινα»!

Τι μεγαλύτερη επιτυχία να αποκτάς μόνη σου τέτοια προσωνύμιαΔιαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 4:08 pm


ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΖΩΝΤΑΝΟ!!


Με αφορμή την 9η Ιουνίου παγκόσμια μέρα για την ασθένεια Batten o Μεσολογγίτης γυμναστής Δημήτρης Ζαπαντιώτης απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης και ενίσχυσης στην οικογένεια του Θοδωρή Ντούμα του οποίου υπήρξε από το 2009 θεραπευτής-συνοδός και διατηρεί φιλική σχέση μέχρι και σήμερα. Ο στόχος  του καλέσματος πέρα από την οικονομική ενίσχυση είναι να ανοίξει συζήτηση στα σχολεία, στους μαθητές, στις οικογένειες, στην κοινωνία για ζητήματα αλληλεγγύης, συνεργασίας και διαφορετικότητας.
Ως “θαύμα” χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Θοδωρή Ντούμα, του μοναδικού φοιτητή παγκοσμίως που διαγνώστηκε με νόσο Batten σε ηλικία έξι ετών και σήμερα ζει στοχεύοντας να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα φοιτά στο 3ο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Η νόσος Batten είναι μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία “χτυπά” πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος μπορεί να προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής, όμως, με τη δύναμη που έκρυβε κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.


Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Θοδωρή Ντούμα να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ., η οικογένειά του έχει ξεκινήσει μια πανελλαδική καμπάνια ευαισθητοποίησης και γνωστοποίησης της ασθένειας Batten, με διάφορες δράσεις που γίνονται στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας.
Στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας η οικογένεια έχει φτιάξει βραχιολάκια Theodore's Miracle και διατίθενται στην τιμή των 5 ευρώ. Οι δράσεις που θα γίνουν στα πλαίσια αυτού του καλέσματος  στο Μεσολόγγι ,στις οποίες θα διατίθενται τα βραχιολάκια καθώς και κουμπαράς ενίσχυσης είναι οι εξής:
1. Ημερίδα του "Παίζω και Γυμνάζομαι" με θέμα "τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής στην
παιδική ηλικία" που θα πραγματοποιηθεί στο Ράδιο Μέγαρο στο Μεσολόγγι το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 11πμ έως τις 5μμ. Πέρα από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει θα υπάρχει τραπεζάκι Theodore's Miracle στην είσοδο.
2. Ποδηλατικός γύρος για μαθητές Δ'-Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού που διοργανώνει το 3ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. Στο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει τραπεζάκι Τhodore's Miracle για όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά.
Όποιος σύλλογος , σχολείο, ή οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ζαπαντιώτη Δημήτρη καθώς διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια, στο τηλ 6992227421.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΖΩΝΤΑΝΟ!
Για μεγαλύτερη ενημέρωση επισκεφθείτε το https://www.theodoresmiracle.org/

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 12:51 am


Το debate Μάριου Σαλμά και Ανδρέα Ξανθού για τη δημόσια υγεία (VIDEO)

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας, πώς η Δημόσια Υγεία θα γίνει αποτελεσματικότερη και στην υπηρεσία της Κοινωνίας. 
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, άνοιξαν το φάκελο Υγεία, στην «Αλλη Διάσταση» της ΕΡΤ1.
Παρακολουθείστε το debate στο βίντεο που ακολουθεί:
Αναδημοσίευση από την ert.gr 
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 5:04 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Πληροφορίες για επίσκεψη Γαβρόγλου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Πληροφορίες για επίσκεψη Γαβρόγλου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Για επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, αύριο, Τρίτη 17 Ιουνίου, κάνουν λόγο πληροφορίες που επιβεβαιώνουν στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 8:51 pm


Μεσολόγγι: 22 Ιουνίου ποδηλατούμε για την λιμνοθάλασσα - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: 22 Ιουνίου ποδηλατούμε για την λιμνοθάλασσα  ΑgrιnιοΝews.gr

Κοινό κάλεσμα έξι φορέων-συλλόγων-ομάδων πολιτών, για ποδηλατοβόλτα στο Μεσολόγγι, με στόχο την προστασία της Λιμνοθάλασσας:

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 7:56 pm


Μεσολόγγι: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου στη "Διέξοδο" - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου στη "Διέξοδο"  ΑgrιnιοΝews.gr

Με την παρουσία πολλών φίλων της φωτογραφίας εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο της "Διεξόδου" η πρώτη έκθεση του Λεωνίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:50 pm


Μεσολόγγι: Νεκρός ο κολυμβητής που χάθηκε μετά την ξαφνική καταιγίδα - neakriti.gr

Μεσολόγγι: Νεκρός ο κολυμβητής που χάθηκε μετά την ξαφνική καταιγίδα  neakriti.gr

Τραγωδία για το νεαρό άντρα ο οποίος έκανε το τελευταίο του μπάνιο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:36 pm


Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε 31χρονος χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε 31χρονος χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα όταν εκδηλώθηκε καταιγίδα με δυνατούς ανέμους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:20 pm


Μεσολόγγι: Ευχαριστήριο της Ε.Ο.Ε.Δ. για τον καθαρισμό της Τουρλίδας - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ευχαριστήριο της Ε.Ο.Ε.Δ. για τον καθαρισμό της Τουρλίδας  Sinidisi.gr

Για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της παραλίας Τουρλιδας βοήθησαν κάποιοι χορηγοί που πρέπει να ευχαριστήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 11:25 am


"Νταούλια και ζουρνάδες" από σήμερα στο Μεσολόγγι για το μοναδικό αστικό πανηγύρι της χώρας! Το πανηγύρι του Άη Συμιού! - Sinidisi.gr

"Νταούλια και ζουρνάδες" από σήμερα στο Μεσολόγγι για το μοναδικό αστικό πανηγύρι της χώρας! Το πανηγύρι του Άη Συμιού!  Sinidisi.gr

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15 έως και Τρίτη 18 Ιουνίου 2019) διοργανώνεται στο Μεσολόγγι το «Πανηγύρι του Άη-Συμιού». Μια παραδοσιακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:19 pm


15 Ιουνίου 1977: Όταν το Μεσολόγγι πανηγύριζε την άνοδο της ΑΕΜ στη Β’ Εθνική - AgrinioPress

15 Ιουνίου 1977: Όταν το Μεσολόγγι πανηγύριζε την άνοδο της ΑΕΜ στη Β’ Εθνική  AgrinioPress

15 Ιουνίου 1977. Ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου.Μετά από επίπονες προσπάθειες δύο δεκαετιών περίπου,

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:51 am


Μεσολόγγι: Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για το κύκλωμα απατεώνων - Άρθρα-Απόψεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για το κύκλωμα απατεώνων - Άρθρα-Απόψεις  AgrinioTimes

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», τα προηγούμενα δυο χρόνια είχε κάνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς τα μέλη της, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:31 pm


Σπουδαία νέα για το Μεσολόγγι / Πήρε τμηματική άδεια η Μαρίνα - Αιχμή News - Αιχμή

Σπουδαία νέα για το Μεσολόγγι / Πήρε τμηματική άδεια η Μαρίνα - Αιχμή News  Αιχμή

Με σχετική απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου (Α.Π. 11629/14-6-201.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 8:40 pm


Αύριο Σάββατο στις 20:30 στο Μεσολόγγι ο τελικός Κ16 ανάμεσα σε ΑΕΜ – Ελπίδες Αγρινίου - Sinidisi.gr

Αύριο Σάββατο στις 20:30 στο Μεσολόγγι ο τελικός Κ16 ανάμεσα σε ΑΕΜ – Ελπίδες Αγρινίου  Sinidisi.gr

Τελικός του πρωταθλήματος Κ16 της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αύριο Σάββατο στις 20:30 στο ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου ανάμεσα στην ΑΕ Μεσολογγίου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 5:33 pm


Έγινε το αυτονόητο! Το Μεσολόγγι πήρε την έδρα της Γεωπονικής - Αιχμή News - Αιχμή

Έγινε το αυτονόητο! Το Μεσολόγγι πήρε την έδρα της Γεωπονικής - Αιχμή News  Αιχμή

Ελάχιστο δείγµα ηθικής αποκατάστασης / Αισιόδοξη η ακαδηµαϊκή κοινότητα για το µέλλον της Σχολής / Αντιδράσεις από το Αγρίνιο. Έγινε το αυτονόητο!

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:14 am


Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/6/2019 η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ Μεσολογγίου στο Ξενοδοχείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:12 am


Ο καιρός σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμφιλοχία μέχρι και την Τρίτη 18/6 - Sinidisi.gr

Ο καιρός σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμφιλοχία μέχρι και την Τρίτη 18/6  Sinidisi.gr

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και ζέστη,αλλά και απογευματινές καταιγίδες από την Κυριακή και μετά,θα έχουμε τις επόμενες μέρες στη Δυτική Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:08 am


Μεσολόγγι: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Λύρου - Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Λύρου - Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του νέου Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου με τον απερχόμενο Δήμαρχο. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 2:16 am


Μεσολόγγι: Έκκληση για τρόφιμα, απορρυπαντικά και χαρτικά είδη για την κατασκήνωση του «Παναγία Ελεούσα» - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Έκκληση για τρόφιμα, απορρυπαντικά και χαρτικά είδη για την κατασκήνωση του «Παναγία Ελεούσα»  AgrinioPress

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» θα λειτουργήσει το Κατασκηνωτικό του Πρόγραμμα στο χώρο του Ναυταθλητικού.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 12:37 pm


Μεσολόγγι: Μετεκλογική Δήλωση από το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Μετεκλογική Δήλωση από το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Αγαπητοί συνδημότες Με συμπολίτες που προκρίνουν το Δημόσιο Συμφέρον και πολύ κόπο, ιδρύσαμε το ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 4:09 pm


Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου και στο Μεσολόγγι: Δεκτή η ένσταση του δήμου - ΑgrιnιοΝews.gr

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου και στο Μεσολόγγι: Δεκτή η ένσταση του δήμου  ΑgrιnιοΝews.gr

Δεκτή έγινε η ένσταση που υπέβαλλε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφορικά με το θέμα της ένταξης στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»,

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 2:58 pm


Μαζί του έχει το Μεσολόγγι ο Νίκος Αλιάγας! - Αιχμή News - Αιχμή

Μαζί του έχει το Μεσολόγγι ο Νίκος Αλιάγας! - Αιχμή News  Αιχμή

Στην καρδιά του έχει το Μεσολόγγι ο γνωστός παρουσιαστής της Γαλλικής τηλεόρασης Νίκος Αλιάγας και δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει τον τόπο που αγαπά ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 2:02 pm


Μεσολόγγι - Ανήλικοι έκλεψαν χρήματα από 58χρονο - Patras Events

Μεσολόγγι - Ανήλικοι έκλεψαν χρήματα από 58χρονο  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι, ενεργώντας από κοινού ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 2:00 pm


Μεσολόγγι: Νεκρές και τραυματισμένες χελώνες Caretta - Caretta - Τι αναφέρει ο Φ.Δ./Λ.Μ. - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νεκρές και τραυματισμένες χελώνες Caretta - Caretta - Τι αναφέρει ο Φ.Δ./Λ.Μ. - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων ανησυχεί για την ανεύρεση το τελευταίο διάστημα νεκρών και τραυματισμένων ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 11:42 am


Aνήλικοι κλέφτες στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Aνήλικοι κλέφτες στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος για κλοπή κατά συναυτουργία .

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:16 am


Διαβάσαμε: "1821: Τριπολιτσά - Μεσολόγγι" του Θάνου Μ. Βερέμη - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάσαμε: "1821: Τριπολιτσά - Μεσολόγγι" του Θάνου Μ. Βερέμη - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η νεοελληνική ταυτότητα όπως διαμορφώνεται κατά τη μακρά διάρκεια της Τουρκοκρατίας φέρει τα στοιχεία της εκκλησιαστικής παράδοσης αλλά και της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο - Μεσολόγγι: Ο Νέος Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Αγρίνιο - Μεσολόγγι: Ο Νέος Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Δείτε πως διαμορφώνεται ο Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 11:47 pm


Τα επτά Πανεπιστημιακά Τμήματα σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι, μέσα από τον νέο Χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - AgrinioPress

Τα επτά Πανεπιστημιακά Τμήματα σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι, μέσα από τον νέο Χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  AgrinioPress

Το Νέο Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε σημείο του χάρτη,

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 9:40 pm


Μεσολόγγι: Καμία επικοινωνία μεταξύ Νίκου Καραπάνου και Κώστα Λύρου - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Καμία επικοινωνία μεταξύ Νίκου Καραπάνου και Κώστα Λύρου - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Παρότι πέρασε ήδη μια εβδομάδα από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών οπότε και προέκυψε νέα Δημοτική Αρχή στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν υπήρξε ακόμη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 11:45 am


Στο Μεσολόγγι και όχι στο Αγρίνιο η έδρα της Γεωπονικής Σχολής - ΑgrιnιοΝews.gr

Στο Μεσολόγγι και όχι στο Αγρίνιο η έδρα της Γεωπονικής Σχολής  ΑgrιnιοΝews.gr

Διάχυτη ικανοποίηση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Μεσολόγγι για το γεγονός πως η πόλη θα φιλοξενεί την έδρα της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής Σχολής της ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 8:29 pm


Τελικός Κ16: Το Σάββατο στο Μεσολόγγι το ΑΕΜ - Ελπίδες Αγρινίου - ΑgrιnιοΝews.gr

Τελικός Κ16: Το Σάββατο στο Μεσολόγγι το ΑΕΜ - Ελπίδες Αγρινίου  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Ενωσιακό Γήπεδο Θ. Πασσιόπουλος θα λάβει χώρα ο τελικός του πρωταθλήματος Κ16, ΑΕΜ - Ελπίδες Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 7:50 pm


Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περιοχής Μεσολογγίου καλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη σε ανοιχτή συνέλευση.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 5:11 pm


Μεσολόγγι: Η μικρή Ειρήνη συνεχίζει να στέλνει δώρα από τον ουρανό - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Η μικρή Ειρήνη συνεχίζει να στέλνει δώρα από τον ουρανό  AgrinioPress

Μετά το 1ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου η οικογένεια Τριανταφύλλου έκανε μια ακόμη σημαντική δωρεά, αυτή τη φορά στο 4ο δημοτικό.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 12:24 pm


Το Πανηγύρι του Αη Συμιού από 15 έως 18 Ιουνίου στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Το Πανηγύρι του Αη Συμιού από 15 έως 18 Ιουνίου στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Δήμος Μεσολογγίου και οι Σύλλογοι Πανηγυριστών προσκαλούν στο παραδοσιακό, εθνικό και θρησκευτικό πανηγύρι του Αη Συμίου που ξεκινά το Σάββατο 15 ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 11:28 am


Μεσολόγγι: 15χρονος έκλεψε 650 ευρώ από ηλικιωμένη - AgrinioVoice

Μεσολόγγι: 15χρονος έκλεψε 650 ευρώ από ηλικιωμένη  AgrinioVoice

Συνελήφθη 15χρονος το πρωί της Παρασκευής (7/6) στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, διότι το μεσημέρι της Πέμπτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:49 am


Ομιλίες του Καραγκούνη σε Πάτρα, Αθήνα και Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Ομιλίες του Καραγκούνη σε Πάτρα, Αθήνα και Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Το πρόγραμμα των προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Βουλευτή. Ο Βουλευτής κι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:32 am


Μεσολόγγι: Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ιόνια Οδό, στο ρεύμα προς Αντίρριο, στο ύψος περίπου του Μεσολογγίου. Η οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου στο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 2:39 pm


Μεσολόγγι: Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κωστής Παλαμάς - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κωστής Παλαμάς  Sinidisi.gr

Την Πέμπτη έγιναν εκλογές αντιπροσώπων στον Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσολογγίου Κωστής Παλαμάς.Ψήφισαν: 351 μέληΈγκυρα ήταν: 341Έλαβαν:

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 7:44 pm


Πυρκαγιά σε ακατοίκητο σπίτι στο Μεσολόγγι (Φωτό) - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Πυρκαγιά σε ακατοίκητο σπίτι στο Μεσολόγγι (Φωτό) - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε ακατοίκητο σπίτι στο Μεσολόγγι, το οποίο βρίσκεται κοντά στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στο σημείο βρίσκονται δυο οχήματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 1:42 pm


Μεσολόγγι: 15χρονος Ρομά "μπούκαρε" σε σπίτι ηλικιωμένης - 650 ευρώ η λεία του - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: 15χρονος Ρομά "μπούκαρε" σε σπίτι ηλικιωμένης - 650 ευρώ η λεία του  Sinidisi.gr

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το μεσημέρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 11:04 am


Μεσολόγγι: 15χρονος κλέφτης χωρίς ...ταυτότητα - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: 15χρονος κλέφτης χωρίς ...ταυτότητα  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 15χρονος , διότι προχθές το μεσημέρι.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:20 am


2ος ποδηλατικός αγώνας δρόμου δημοτικών σχολείων στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

2ος ποδηλατικός αγώνας δρόμου δημοτικών σχολείων στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο 2ος ποδηλατικός αγώνας δρόμου δημοτικών σχολείων θα λάβει χώρα στο Μεσολόγγι την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 9:30 το πρωί. Ο αγώνας είναι μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 9:56 pm


Μεσολόγγι: Κάλεσμα στήριξης του Θοδωρή που πάσχει από την σπάνια ασθένεια Batten - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Κάλεσμα στήριξης του Θοδωρή που πάσχει από την σπάνια ασθένεια Batten  AgrinioPress

Κάλεσμα αλληλεγγύης και βοήθειας στην οικογένεια του Θοδωρή ο οποίος πάσχει από ασθένεια Batten απευθύνει με αφορμή την 9η Ιουνίου που είναι η ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 9:36 pm


Μεσολόγγι: Άρχισαν οι προφυλακίσεις για το κύκλωμα των απατεώνων - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Άρχισαν οι προφυλακίσεις για το κύκλωμα των απατεώνων - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Απολογήθηκαν χθες οι 4 πρώτοι από τους 15 συλληφθέντες του κυκλώματος εξαπάτησης, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Μεσολογγίου Ο ένας από αυτούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ημερίδες eTwinning και Scientix για εκπαιδευτικούς της Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Ημερίδες eTwinning και Scientix για εκπαιδευτικούς της Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Στην παρακολούθηση ημερίδων eTwinning (Σχεδιασμός ενός Ποιοτικού Συνεργατικού eTwinning έργου) και Scientix για εκπαιδευτικούς Α' Βαθμιας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 1:46 pm


Μεσολόγγι: 35χρονος συνελήφθη επειδή δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 35χρονος συνελήφθη επειδή δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 12:39 pm


Επίσκεψη Λιβανού στα ΚΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Επίσκεψη Λιβανού στα ΚΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Σπήλιος Λιβανός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην Ειδική Αγωγή στηρίζοντας τα ΚΕΣΥ». Τα γραφεία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Αντώνης Αλετράς για εκλογές στο Μεσολόγγι: «Δεν έχω ξαναζήσει πιο εξαχρειωμένη περίοδο» - AgrinioPress

Αντώνης Αλετράς για εκλογές στο Μεσολόγγι: «Δεν έχω ξαναζήσει πιο εξαχρειωμένη περίοδο»  AgrinioPress

Ενδιαφέρον προκαλεί το ευχαριστήριο μήνυμα του τέως δημάρχου Οινιαδων και εκλεγμένου δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Αντώνη Αλετρά.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συγχαρητήρια επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου προς τον νέο Δήμαρχο Κ. Λύρο - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Συγχαρητήρια επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου προς τον νέο Δήμαρχο Κ. Λύρο  Sinidisi.gr

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας απευθύνει τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Η αστυνομία ενημέρωσε για την προστασία από τους απατεώνες - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Η αστυνομία ενημέρωσε για την προστασία από τους απατεώνες - Αιχμή News  Αιχμή

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε χθες.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Την Δευτέρα στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια της συμμετοχικής έκθεσης φωτογραφίας: Το Πανηγύρι τ' Άη Συμιού - ΑgrιnιοΝews.gr

Την Δευτέρα στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια της συμμετοχικής έκθεσης φωτογραφίας: Το Πανηγύρι τ' Άη Συμιού  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Local Hub-Τοπικός Κόμβος (Local Hub Messolonghi By Locals) προσκαλεί στα εγκαίνια της Συμμετοχικής Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο «Το Πανηγύρι τ' Άη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 7:27 pm


Μεσολόγγι: 16 συλλήψεις μελών του κυκλώματος εξαπάτησης - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 16 συλλήψεις μελών του κυκλώματος εξαπάτησης - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου σε Αττική και Πύργο, ως μέλη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - Euro2day

Μεσολόγγι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες  Euro2day

Οι απάτες έχουν διαπραχθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια Νησιά, μέχρι τα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


"Διέξοδος" Μεσολόγγι: «Αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά» Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου - Sinidisi.gr

"Διέξοδος" Μεσολόγγι: «Αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά» Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου  Sinidisi.gr

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 9 το βράδυ εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου με εικόνες που ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα Δημόσιο καινοτόμο σχολείο, που δίνει την ευκαιρία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Η δήλωση του Πάνου Παπαδόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα - Άρθρα-Απόψεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η δήλωση του Πάνου Παπαδόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα - Άρθρα-Απόψεις  AgrinioTimes

Στις 2/6/2019 οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους έπραξαν το αυτονόητο για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Απομάκρυναν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τον κ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εκδήλωση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου στο λιμάνι - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Εκδήλωση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου στο λιμάνι  Sinidisi.gr

To Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει εκδήλωση για τη λήξη των χορευτικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Δήμαρχος ο Κώστας Λύρος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Δήμαρχος ο Κώστας Λύρος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στον α' γύρο, ο Κώστας Λύρος ήρθε δεύτερος με μικρή διαφορά έναντι του απελθόντος δημάρχου Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


1740: Όταν η πανούκλα έφτασε από το Μεσολόγγι στη Λευκάδα και «αφάνισε» το νησί - AgrinioPress

1740: Όταν η πανούκλα έφτασε από το Μεσολόγγι στη Λευκάδα και «αφάνισε» το νησί  AgrinioPress

Στις αρχές του 1740, επιδημία πανώλης μάστιζε τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Την άνοιξη του 1743 ένα πλοίο από το Μεσολόγγι μετέφερε.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πρόσκληση Καραπάνου σε Λύρο για δημόσιο διάλογο - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πρόσκληση Καραπάνου σε Λύρο για δημόσιο διάλογο - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Συμπολίτισσες και συμπολίτες Φίλες και φίλοι Την Κυριακή θα κάνετε την τελική σας επιλογή, αποφασίζοντας οριστικά για το μέλλον του Δήμου μας. Με.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Οι πρώτοι στον συνδυασμό Καραπάνου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Οι πρώτοι στον συνδυασμό Καραπάνου  Sinidisi.gr

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ την έβδομη (και εκλόγιμη) θέση καταλαμβάνει η εκπαιδευτικός Σόφη Λαναρά.Ακολουθεί ο 8ος ο Πρόεδρος του.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Οι προβληματισμοί ενός νέου για τον τόπο του - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Οι προβληματισμοί ενός νέου για τον τόπο του - Αιχμή News  Αιχμή

Γράφει ο Γεώργιος Χαϊδής Μαθητής της Γ' Λυκείου. Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου... Ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει τόσες ομορφιές ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ακυβέρνητο σκάφος στο Μεσολόγγι – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες - Boat & Fishing

Ακυβέρνητο σκάφος στο Μεσολόγγι – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες  Boat & Fishing

H Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, στις 24-05 και κατά τις απογευματινές ώρες, ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 3:34 pm


Μεσολόγγι: Διαδικασίες ρυθμίσεων οφειλών Ασφαλιστικών Ταμείων και Δημοσίου - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Διαδικασίες ρυθμίσεων οφειλών Ασφαλιστικών Ταμείων και Δημοσίου - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Κυρίες, Κύριοι, Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ 73Α), για ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 11:34 am


Μεσολόγγι: Επεισόδια σε αγώνα τοπικού - Έξι αστυνομικοί τραυματίες - Ethnos

Μεσολόγγι: Επεισόδια σε αγώνα τοπικού - Έξι αστυνομικοί τραυματίες  Ethnos

Επίθεση σε βάρος αστυνομικών σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τη λήξη του αγώνα Όμηρος Νεοχωρίου - ΑΕΜ Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Θερμή υποδοχή για τους πρωταθλητές στο Μεσολόγγι (video) - AgrinioPress

Θερμή υποδοχή για τους πρωταθλητές στο Μεσολόγγι (video)  AgrinioPress

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΜ από το Νεοχώρι στο Μεσολόγγι και την μεγάλη νίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Θερμή υποδοχή για την ΑΕΜ στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Θερμή υποδοχή για την ΑΕΜ στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΜ από το Νεοχώρι και την μεγάλη νίκη που χάρισε το πρωτάθλημα και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τι συμβαίνει στην καταχώρηση σταυρών και καθυστερεί η διαδικασία - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Τι συμβαίνει στην καταχώρηση σταυρών και καθυστερεί η διαδικασία  Sinidisi.gr

Πώς γίνεται η καταχώρηση των σταυρών προτίμησης στο σύστημα. Επειδή για πρώτη φορά υπάρχει αρκετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Καλεί στην αποψινή του συγκέντρωση στο Μεσολόγγι ο Κ. Λύρος: «Όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη Ανατροπή!» - AgrinioPress

Καλεί στην αποψινή του συγκέντρωση στο Μεσολόγγι ο Κ. Λύρος: «Όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη Ανατροπή!»  AgrinioPress

Κάλεσμα για την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών, απευθύνει ο Κώστας Λύρος.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Θερμή υποδοχή για τους πρωταθλητές της ΑΕΜ στο Μεσολόγγι – Νίκη με 1-2 μέσα στο Νεοχώρι! (video + pics) - sportstonoto

Θερμή υποδοχή για τους πρωταθλητές της ΑΕΜ στο Μεσολόγγι – Νίκη με 1-2 μέσα στο Νεοχώρι! (video + pics)  sportstonoto

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΜ από το Νεοχώρι (1-2) και την μεγάλη νίκη που χάρισε το πρωτάθλημα και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα τοπικά συμβούλια - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα τοπικά συμβούλια  Sinidisi.gr

Οι σύμβουλοι που εκλέγονται από το ανεξάρτητο είναι οι: Μπούρος Δημήτρης, Γατζούδης Χρήστος και Κουσαρίδας Παναγιώτης, ενώ από το ψηφοδέλτιο του.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για την καταμέτρηση των ψήφων - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για την καταμέτρηση των ψήφων - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Χάος επικρατεί στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα έχει υπερφορτωθεί και δεν λειτουργεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Ομιλία Φαρμάκη στο Μεσολόγγι απόψε - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ομιλία Φαρμάκη στο Μεσολόγγι απόψε - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 9:46 am


Μεσολόγγι: Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε Αφρικανός µετανάστης - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε Αφρικανός µετανάστης  Sinidisi.gr

Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος έφθασε στο Μεσολόγγι από την Μόρια, έχοντας εξεταστεί από γιατρούς εκεί, που του είχαν συστήσει φαρμακευτική αγωγή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για κλοπές σε Πύργο, Μεσολόγγι και Κόρινθο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συλλήψεις για κλοπές σε Πύργο, Μεσολόγγι και Κόρινθο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Έχουν συλληφθεί μια 46χρονη Ελληνίδα, ένας 51χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος Έλληνας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο με τον νεκρό φαντάρο - CNN Greece

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο με τον νεκρό φαντάρο  CNN Greece

Ειδήσεις - Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που χθες, Κυριακή, το πρωί συγκρούστηκε με το δίκυκλο 19χρονου φαντάρου , ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - Νίκος Καραπάνος: "Συνεχίζουμε δυναμικά για την Νίκη την ερχόμενη Κυριακή"! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - Νίκος Καραπάνος: "Συνεχίζουμε δυναμικά για την Νίκη την ερχόμενη Κυριακή"!  Sinidisi.gr

Ένα μεγάλο ειλικρινές και έντιμο «ευχαριστώ» σε όλους τους συνδημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν την πρώτη θέση στην κάλπη ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νεκρός 19χρονος φαντάρος που είχε πάρει εκλογική άδεια - CNN Greece

Μεσολόγγι: Νεκρός 19χρονος φαντάρος που είχε πάρει εκλογική άδεια  CNN Greece

Ειδήσεις - Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής ένας 19χρονος από τη Γουριά Μεσολογγίου , ο οποίος βρέθηκε μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νεκρός ανασύρθηκε 19χρονος από αρδευτικό κανάλι - Epoli.gr

Μεσολόγγι: Νεκρός ανασύρθηκε 19χρονος από αρδευτικό κανάλι  Epoli.gr

Επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι φόβοι των πυροσβεστών για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Προηγείται ο Κ. Λύρος στο Μεσολόγγι – μαζί με Νίκο Καραπάνο στον β’ γύρο - AgrinioPress

Προηγείται ο Κ. Λύρος στο Μεσολόγγι – μαζί με Νίκο Καραπάνο στον β’ γύρο  AgrinioPress

Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Κώστα Λύρου και Νίκου Καραπάνου εξελίσσεται για τον Δήμο Μεσολογγίου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή»

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Σκύλος δάγκωσε 17χρονη στο Μεσολόγγι - Κοινωνία - BEST News

Σκύλος δάγκωσε 17χρονη στο Μεσολόγγι - Κοινωνία  BEST News

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, διότι χθες το βράδυ αδέσποτος σκύλος ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 12:48 pm


Μεσολόγγι: Μηχανική βλάβη σε σκάφος - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Μηχανική βλάβη σε σκάφος  AgrinioPress

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:09 am


Μεσολόγγι: Βέβαιος για την νίκη του στις εκλογές της Κυριακή ο Νίκος Καραπάνος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Βέβαιος για την νίκη του στις εκλογές της Κυριακή ο Νίκος Καραπάνος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Βέβαιος για την νίκη του στις εκλογές της Κυριακής εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος από την κεντρική του ομιλία στην πλατεία του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Σκύλος δάγκωσε ανήλικη στο Μεσολόγγι - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Σκύλος δάγκωσε ανήλικη στο Μεσολόγγι - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για σωματική βλάβη από αμέλεια, διότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Συνελήφθη ένας ακόμη φυγόποινος στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Συνελήφθη ένας ακόμη φυγόποινος στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 51χρονος φυγόποινος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


O χάρτης της Α2: Στο Μεσολόγγι θα βρεθεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν - Αιχμή News - Αιχμή

O χάρτης της Α2: Στο Μεσολόγγι θα βρεθεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν - Αιχμή News  Αιχμή

Μοιάζει απίστευτο, όμως μετά και την επικύρωση του αθλητικού δικαστή αποτελεί μια πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι στην Α2 και το SDNA αναλύει τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Βρήκαν και τον δεύτερο της απάτης με τη μηχανή, στο Μεσολόγγι - BEST News

Βρήκαν και τον δεύτερο της απάτης με τη μηχανή, στο Μεσολόγγι  BEST News

Εξιχνιάσθηκε και ως προς τον δεύτερο δράστη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Πλήθος κόσμου στην ομιλία Λύρου στο Μεσολόγγι: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη!»(φωτο) - AgrinioPress

Πλήθος κόσμου στην ομιλία Λύρου στο Μεσολόγγι: «Πάμε για τη μεγάλη νίκη!»(φωτο)  AgrinioPress

Παρουσία πλήθους πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Λύρου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Αγγίζει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή ο Καραπάνος - https://www.parapolitika.gr

Μεσολόγγι: Αγγίζει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή ο Καραπάνος  https://www.parapolitika.gr

Μεγάλο προβάδισμα και πολύ κοντά στη νίκη από την πρώτη Κυριακή βρίσκεται ο νυν δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, που σε έρευνα της εταιρείας ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 1:33 pm


Μεσολόγγι: Πρόσληψη έντεκα ατόμων για καθαριότητα με ατομικές συμβάσεις - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πρόσληψη έντεκα ατόμων για καθαριότητα με ατομικές συμβάσεις - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται η πρόσληψη έντεκα (11) ατόμων εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - «Εθισμός στο Διαδίκτυο»: Δράση του Κέντρου Κοινότητας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Επιστήμες - AgrinioTimes

Μεσολόγγι - «Εθισμός στο Διαδίκτυο»: Δράση του Κέντρου Κοινότητας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Επιστήμες  AgrinioTimes

Τη Δευτέρα 20/5/2019 και ώρα 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με 313,000 ευρώ - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με 313,000 ευρώ - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Με το ποσό των 313.000 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ληξιπροθέσμων του Υπουργείου Εσωτερικών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο Πρόεδρός του και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι που θέλουµε - Αιχμή News - Αιχμή

Το Μεσολόγγι που θέλουµε - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019 Του Σπύρου ΔιαμαντόπουλουΟικονομολόγο MBA.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Στη φυλακή 15 άτομα για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Στη φυλακή 15 άτομα για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών  ΑgrιnιοΝews.gr

Στην φυλακή οδηγήθηκαν περίπου 15 άτομα που καταδικάστηκαν για την μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Συνεχίζονται οι εναέριοι ψεκασμοί κουνοποκτονίας σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό - Αιχμή News - Αιχμή

Συνεχίζονται οι εναέριοι ψεκασμοί κουνοποκτονίας σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό - Αιχμή News  Αιχμή

Μετά την σχετική ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι εναέριοι ψεκασμοί κουνοποκτονίας στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών μελών του Μεσολόγγι 2008 (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών μελών του Μεσολόγγι 2008 (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών μελών του Μεσολόγγι 2008, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της, η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Μπέρδεμα με τα... e-mail άφησε το Μεσολόγγι χωρίς «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου - AgrinioVoice

Μπέρδεμα με τα... e-mail άφησε το Μεσολόγγι χωρίς «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου  AgrinioVoice

Αναγραμματισμός στο e-mail του Δήμου από το Υπουργείο προκάλεσε μηδενισμό της πρότασης για «Open Mall» στο Μεσολόγγι! Ένα… μεγάλο μπέρδεμα με τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Έριξε «καμπάνες» το Δικαστήριο για τα ναρκωτικά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Έριξε «καμπάνες» το Δικαστήριο για τα ναρκωτικά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στην φυλακή οδηγήθηκαν περίπου 15 άτομα που καταδικάστηκαν για την μεγάλη υπόθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Μαθητές από το Αμβούργο περιηγήθηκαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Μαθητές από το Αμβούργο περιηγήθηκαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Για δεύτερη χρονιά επισκεφτήκαν την πόλη μας μαθητές από το Αμβούργο στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος οι «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους».

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Δυναμική προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Σύψα και στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Δυναμική προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Σύψα και στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Μετά την πετυχημένη προεκλογική του συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ο Γιάννης Σύψας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Περιφερειακή Αρχή και Μεσολόγγι… - Αιχμή News - Αιχμή

Περιφερειακή Αρχή και Μεσολόγγι… - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019. Του Σωκράτη Στέλλιου. Η αρθρογραφία των ημερών έχει εστιαστεί έως τώρα στα πεπραγμένα ή μη της δημοτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Από τη Γαστούνη στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Από τη Γαστούνη στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Η προσπάθεια μετάβασης στο Μεσολόγγι …… Ήταν ακόμη μέρα όταν φθάσαμε στην Θάλασσα και βρήκαμε εδώ μερικά σπίτια, από τα οποία ένα άνηκε στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: