Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κύτταρο γνώσης η νεοσύστατη "βιβλιοθήκη - κειμηλιοθήκη" στη μνήμη του π. Νικολάου Αρτίκου στην Ιερά Μονή Κατερινούς στη Γαβαλού Μακρυνείας


Από το απόγευμα του  Σαββάτου 8/9 στην Ιερά Μονή ΠαναγίαςΚατερινούς στη Γαβαλού λειτουργεί ένας χώρος «γνώσης» και «μελέτης» που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για την «Βιβλιοθήκη – Κειμηλιοθήκη» του ιστορικού μοναστηριού της περιοχής μας που δημιουργήθηκε με τη γενναιόδωρη συνδρομή της οικογένειας του αειμνήστου ιερέως Νικολάου Αρτίκου, αλλά και με τη διάθεση αρχειακού υλικού από κατοίκους της περιοχής.

Τα παιδιά του παπά Νίκου» θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του πατέρα τους σκέφθηκαν να δημιουργήσουν στο χώρο της Ιεράς Μονής   βιβλιοθήκη στην οποία και θα τοποθετήσουν τους εκατοντάδες τίτλους βιβλίων θεολογικού, φιλοσοφικού, λογοτεχνικού, ιστορικού και εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα του πατέρα τους με απώτερο στόχο αυτά τα βιβλία να μπορούν να διαβαστούν από τον οποιοδήποτε.
Ο πατήρ Νικόλαος Αρτίκος αφού χειροτονήθηκε ιερέας τοποθετήθηκε στη Γαβαλού όπου και ιερουργούσε έως το 1970 για να μετατεθεί στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην ενορία της Αγίας Παρασκευής όπου ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του ασκούσε ιερατικά καθήκοντα έως και το θάνατό του το 2005.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από την ηγουμένη της Ιεράς Μονής οσιολογιωτάτη Μαριάμ και έτσι με την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου που διατέθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έγιναν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα αποτελέσει έναν επιπρόσθετο λόγο για να επισκεφθεί κάποιος το μοναστήρι και να παραμένει εκεί για αρκετές ώρες για μελέτη και ανάγνωση.

Παράλληλα με τα εγκαίνια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ψήγματα Σοφίας» ενός βιβλίου που δεν πρόλαβε να εκδώσει ο πατήρ Νικόλαος Αρτίκος, λόγω  του απρόσμενου θανάτου και που αποτελεί την επιτομή της ανάγνωσης και της μελέτης, που ήταν το «χόμπι» του στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο από τις ιερατικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Στην παρουσίαση του βιβλίου για τον «Παπά Νίκο» μίλησαν ο καθηγητής τις Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστος Κουφός, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Αντώνης Μαυρομμάτης και ο καθηγητής Φυσικής, Βασίλης Τσούνης, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλαβέτα να συντονίζει την εκδήλωση.Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς,ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος του εκπολιτιστικού συλλόγου Γαβαλούς Τέλης Σουφλής, η ηγουμένη της Μονής, Μαριάμ και εκ μέρους της οικογενείας ο Βασίλης Αρτίκος.

Τα παιδιά του «παπά Νίκου», Βούλα, Αλέκα και Βασίλης  με την υλοποίηση αυτής τους της ιδέας, δηλαδή, να δημιουργήσουν έναν χώρο μελέτης και ανάγνωσης εκεί όπου ξεκίνησε την σπουδαία ιερατική του διαδρομή ο πατέρας τους, όχι απλώς τιμούν τη μνήμη του με απόλυτα συμβατό τρόπο με τις αρχές που πρέσβευε και υπηρέτησε, αλλά σκόρπισαν μια απίστευτη αισιοδοξία στους εκατοντάδες επισκέπτες και προσκυνητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου και των εγκαινίων της βιβλιοθήκης.

Ως επίλογο σας μεταφέρουμε την προσδοκία της ηγουμένης η βιβλιοθήκη που διευρυνθεί και να αποτελέσει σημείο φιλαναγνωσίας, έρευνας και μελέτης για την περιοχή.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 2:12 pm


Ζωντανά η τελετή εγκαινίων της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Μεσολογγίου


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 7:30 pm


Δεν "κλείνει" το στρατόπεδο "Σπύρου Μουστακλή" στο Μεσολόγγι. Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για τη συνάντηση Καμμένου - ΚαραπάνουΘα συνεχίζει να «κυματίζει» πολεμική σημαίαστο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι, , καθώς μετά την αναδιάρθρωση της δομής του Στρατού Ξηράς στο σκέλος της κατάταξης νεοσυλλέκτων το 2/39Σ.Ε. δεν θα έχει ρόλο ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αλλά θα ενταχθεί στο οργανόγραμμα με διαφορετικό ρόλο και αποστολή, επίσης στο Μεσολόγγι, θα συσταθεί και θα λειτουργήσει Πολεμικό Μουσείο τύπου Β.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση του εκδόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνοςμε τον Υπουργό  Πάνο Καμμένο, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η οποία ανέφερε τα εξής:
Ενώ σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει ο Δήμος εδώ και αρκετούς μήνες με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, συνεχίζεται ενώ κάθε συζήτηση βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία. Την προσεχή Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΥΠΕΘΑ θα επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποιώντας αρχικά συνάντηση στο Δημαρχείο και ακολούθως αυτοψία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις . Κύριο μέλημά μας ως Δήμος, είναι η διασφάλιση της ιστορικής, κοινωνικής και στρατιωτικής  συνέχειας του 2/39 Σ.Ε., έτσι όπως αξίζει και επιβάλλεται από την Ιστορία, είτε της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου είτε του ίδιου του Συντάγματος».Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 4:46 pm


Σε Πάτρα και Αγρίνιο οι εργασίες διήμερου συνεδρίου για τις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct Patras” Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο, με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, Ελλάδα - Ευρώπη: προκλήσεις και προοπτικές».


Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.00, θα λάβει χώρα στην Πάτρα στο Θέατρο Royal, (Aκτή Δυμαίων 51), ημερίδα διαλόγου με φορείς και πολίτες. Στην εκδήλωση θα περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και του ταυτόχρονου εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, την ίδια ημέρα και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, εκδήλωση με θέμα: «Φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ».


Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.30, θα διεξαχθεί ημερίδα διαλόγου με φορείς και πολίτες στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53).


Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.


Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:


¾     για το συνέδριο της Πάτρας ΕΔΩκαι 

¾     για το συνέδριο του Αγρινίου ΕΔΩ

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω livestreamingστη σελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Facebook.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 4:23 pm


Βασίλης Φεύγας: «Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μονόδρομος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» - Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Τα περίπτερα των επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του τόπου μας και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Με αφορμή την επίσκεψη του στα περίπτερα της δήλωσε ότι: «Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μονόδρομος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα στηρίζεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι η γεωστρατηγική της θέση, οι φυσικοί πόροι, οι δυναμικοί επιχειρηματίες και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό».


Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο κ. Φεύγας βρέθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό  News 24/7 με αφορμή την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φεύγας ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως σημαντική τομή την εξαγγελία της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους, τονίζοντας ότι: «Η φορολογική αποκέντρωση είναι σημαντική τομή και κάτι που ισχύσει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Οι Δήμοι θα μπορούν να εκμεταλλευθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα που προέρχονται τον ΕΝΦΙΑ, να προγραμματίζουν έργα και παροχή υπηρεσιών σε βάθος χρόνου και δεν θα είναι άμεσα εξαρτώμενοι από το κεντρικό κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 4:13 pm


“Proof of Concept (PoC)” το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών για τη μετατροπή ερευνητικών προτάσεων σε εμπορικά προϊόντα


Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών δίνοντας βαρύτητα στην αναστροφή του brain drain σε brain gain, προκηρύσσει το νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Proof of Concept (PoC)” που στοχεύει στην εμπορική εκμετάλλευση καινοτόμων ερευνητικών προτάσεων. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους επιστήμονες και ερευνητές ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων καθώς και εταιριών από όλη την Ελλάδα να προωθήσουν τις ερευνητικές τους προτάσεις και να τις μετατρέψουν σε εμπορικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην βιωσιμότητα της πρότασης σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο, στην αδειοδότηση/εκμετάλλευση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τη διαχείριση τους, στη διαπραγμάτευση της πρότασης καθώς και  στην ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος ή μιας νέας επιχείρησης.

Το πρόγραμμα PoC υποστηρίζεται οικονομικά από Δωρητές. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 € ετησίως για την υποστήριξη 10 προτάσεων (μέχρι 50.000€/πρόταση). Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης 6 μηνών χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξή της.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον χειμερινό κύκλο έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το έργο θα κάνει δεκτές προτάσεις για αξιολόγηση 2 φορές το χρόνο όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα.


Προθεσμία υποβολής

Ολοκλήρωση αξιολόγησης

Εαρινός κύκλος

30 Απριλίου

25 Μαΐου

Χειμερινός Κύκλος

31 Οκτωβρίου

25 Νοεμβρίου


Μετά το πέρας της υποβολής των προτάσεων, οι κριτές αξιολογούν τις προτάσεις και εισηγούνται στην  Συμβουλευτική Επιτροπή. Οι κριτές είναι εξειδικευμένα άτομα από το τεχνολογικό οικοσύστημα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και δίνουν τις απόψεις τους σε ειδικά-τυποποιημένα φύλλα για κάθε πρόταση ξεχωριστά. Κάθε πρόταση αξιολογείται από 3 κριτές.

Το πρόγραμμα PoC συντονίζεται από 5-μελή Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα. Η Συμβουλευτική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις, αφού λάβει υπόψη τις αξιολογήσεις των εξωτερικών κριτών. Παρακολουθεί σε τακτική βάση τα χρηματοδοτούμενα έργα και εγκρίνει τη συνέχιση τους και τον προϋπολογισμό τους. Κάθε πρόταση αξιολογείται συνεχώς και διακόπτεται αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα PoC είναι διαθέσιμες στην διεύθυνση http://www.psppoc.gr, ή στην κ. Μαρία Κωνσταντίνου, ([email protected], τηλ: 2610 911557).Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 4:06 pm


Παυσανίας Παπαγεωργίου: "Κάνουμε νέο ξεκίνημα για τις πολιτικές για τους νέους"


«Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα νέο ξεκίνημα όσον αφορά τις πολιτικές για τους νέους», επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναλύοντας άξονες δράσης της γραμματείας για τη νεολαία και την απρόσκοπτη συμμετοχή της στο διάλογο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Βασικός στόχος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς είναι η διασφάλιση της δυνατότητας κεντρικού συντονισμού των οριζόντιων πολιτικών για τη νεολαία. Άλλωστε, οι επτά άξονες «πατάνε» πάνω σε αυτά που οι νέοι ζήτησαν μέσα από τη σχετική διαδικασία διαβούλευσης που είχε προηγηθεί.

Διασφάλιση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, ανάπτυξη δεξιοτήτων και αξιοποίησή τους στην τοπική αγορά εργασίας, συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες και δομές λήψης αποφάσεων, πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση –οι κομβικές αξιώσεις των νέων του σήμερα.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Το Πλαίσιο Στρατηγικής για την ενδυνάμωση των Νέων περιλαμβάνει τους 7 βασικούς στόχους βάσει των οποίων καταρτίζονται οι πολιτικές μας.

         Προαγωγή της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή.

         Προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση-κατάρτιση-μαθητεία.

         Αξιοπρεπής εργασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

         Διασφάλιση υγείας, πρόνοιας και ευεξίας.

         Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή.

         Μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων.

         Τέλος, δημιουργία πόλεων φιλικών προς τους νέους και δημογραφική ανανέωση της υπαίθρου.

Στόχος της ΓΓΝΓ είναι οι προτεραιότητες της στρατηγικής της να διαμορφώνονται μέσα από διαρκή διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, που δεν είναι άλλα από τους ίδιους τους νέους και τις τοπικές κοινωνίες». Ερωτηθείς για το αν τα προγράμματα εκπαίδευσης βοηθούν δεδομένων των ποσοστών ανεργίας που εξακολουθούν να υπάρχουν, τόνισε: «Σήμερα πλέον αναστρέφεται το σκηνικό και έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε τις πρώτες κινήσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στον χώρο της ποιοτικής κατάρτισης και της μαθητείας πολλοί εκπαιδευόμενοι, αφού περάσουν την περίοδο της πρακτικής τους άσκησης σε κάποιες επιχειρήσεις, μετά παραμένουν ως εργαζόμενοι, εντάσσονται δηλαδή στο στελεχικό δυναμικό της επιχείρησης.

Άρα αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος που αποδεικνύει ότι οι σπουδαστές βοηθιούνται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω αυτού του τρόπου».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παυσανία Παπαγεωργίου, εδώ:


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 3:58 pm


Ξεκίνησαν σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο οι εγγραφές στις σχολές Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 έχουν αρχίσει οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα:


 • Στην Ιερή Πόλη  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:


Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» λειτουργούν τμήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων: κανονάκι, βιολί, ούτι, τουμπελέκι, λαϊκή κιθάρα και πιάνο. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26310 23301).


Στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, σχεδίου, ζωγραφικής, πηλού και ντεκουπάζ. (Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26310 23546).


Και οι δύο Σχολές στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη διεύθυνση Γ. Χονδρού και Κανατά. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά (ώρες καταστημάτων) έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Βιβλιοπωλείοτης Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας»στην Πλατεία Κέννεντυ (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26310 26549).


 • Στο ΑΓΡΙΝΙΟ:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» στεγάζεται στην οδό Αγίας Τριάδος 2. Στη Σχολή λειτουργούν εκτός από τα τμήματα της βυζαντινής μουσικής και τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων: κρητική και πολίτικη λύρα, κρητικό και πολίτικο λαούτο, βιολί, παραδοσιακά κρουστά, κανονάκι, κλαρίνο και έγχορδα – πνευστά (λαούτο, νέϊ, καβάλ, ούτι, ταμπουράς, ποντιακή λύρα).


Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.


Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη διεύθυνση της Σχολής καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από Πέμπτη 20 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρες 18:00’ – 20:00’. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26410 31083).


Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» στεγάζεται στην οδό Μελεάγρου 30. Στη Σχολή λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής και σχεδίου για παιδιά και ενήλικες. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη διεύθυνση της Σχολής καθημερινά από Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00’ – 12:00’ και 17:00’ – 20:00’. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26410 55567).Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 3:52 pm


28 & 29/9 το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2018 στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνωνΗ Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας την πολυετή προσπάθειά της για μετάδοση επίκαιρης γνώσης και ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2018,στο διάστημα 28-29 Σεπτεμβρίου (Παπαστράτειο Μέγαρο).

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 2ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, απευθύνεται όχι μόνο στους Καρδιολόγους αλλά ευρύτερα στους Ιατρούς που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ). Το διήμερο επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας.

Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος έχει ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης,  με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρες 15.00-19.00), η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες υγείας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με ένα δωρεάν Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, το οποίο θα είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Επίσης, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Νόσους, που αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στη χώρα μας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο, Καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.

Η τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 19.15μ.μ.

"Οι εργασίες του συνεδρίου και ιδιαίτερα οι δράσεις που αφορούν τους πολίτες είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στη σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου." τονίζεται σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 3:40 pm


Π. Κατσούλης: Κλειστά κυλικεία για 500 μαθητές των Γυμνασίων Μεσολογγίου με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής


Ολιγωρία στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου επιρρίπτει ο πρώην δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Κατσούλης για το γεγονός της καθυστέρησης των διαδικασιών για την εκμίσθωση των κυλικείων στο 1οκαι 2ο γυμνάσιο της πόλης με αποτέλεσμα αυτά να μην λειτουργούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο κ. Κατσούλης τονίζει:

«Προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας μάλλον δεν προκάνετε να καταθέσετε. Με την Τεχνική υπηρεσία υπό διάλυση είναι πολύ δύσκολη δουλειά και δεν μπορεί να ανατεθεί και στη «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ»

Αλλά ούτε και τους διαγωνισμούς των κυλικείων δεν μπορείτε να κάνετε εγκαίρως; Σύμφωνα με το νόμο «Η ανάθεση της εκμετάλλευσης των κυλικείων των δημοσίων σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γίνεται μόνον κατόπιν διαγωνισμού από τη Σχολική Επιτροπή». Από την 31η Μαΐου 2018 έληξαν οι μισθώσεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και 4 μήνες μετά δεν «καταφέρατε» να κάνετε τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να βρίσκονται σε λειτουργία από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Το αποτέλεσμα της ανικανότητας σας το βιώνουν από την Τρίτη που άνοιξαν τα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο Γυμνασίων της πόλης. Οι μαθητές δικαίως διαμαρτύρονται γιατί θα πρέπει να μπαινοβγαίνουν στα δύο αυτά σχολεία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες σίτισης και πόσης, κάτι που απαγορεύεται γιατί εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια τους. Οι εκπαιδευτικοί αδίκως γίνονται οι αποδέκτες αυτών των διαμαρτυριών, αφού δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη έγκαιρη λειτουργία των σχολικών κυλικείων. Ταυτόχρονα οφείλουν να μετατρέπονται σε παιδοφύλακες για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των μικρών μαθητών.

Η ομαλότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαταράσσεται και καθώς φαίνεται η κατάσταση θα χειροτερέψει αφού η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν τον Οκτώβριο και αφού προηγουμένως ο δήμος και οι εκμισθωτές των δύο αυτών κυλικείων θα έχουν χάσει χρήματα χωρίς λόγο.

Τελικά εκτός από αναθέσεις, κάτι άλλο είστε ικανοί να κάνετε στο δήμο;»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2018 | 4:18 pm


Ν. Καραπάνος: " Μιλάμε με έργα και λόγια!" - Έτοιμα τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, τένις και βόλεϊ στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.(VIDEO)


Εάν γυρίσουμε  το χρόνο πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 θα θυμηθούμε την κατασκευή τότε στη δυτική πλευρά του βοηθητικού στο Εθνικό Στάδιο Μεσολογγίου, γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, με ασφάλτινους ή τσιμεντένιους τάπητες, δεν θυμόμαστε ακριβώς…

Το γήπεδα αυτά για πολλά χρόνια χρησιμοποιούταν για την άθληση των νέων της πόλης και ειδικά αυτό του μπάσκετ χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για επίσημους αγώνες του Χαρίλου Τρικούπη. Από τότε τα γήπεδα αυτά ελάχιστα είχαν συντηρηθεί με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να καταστούν ακατάλληλα.

Πριν λίγους μήνες ο δήμος Μεσολογγίου είχε ανακοινώσει ότι τα γήπεδα αυτά θα συντηρηθούν ώστε να είναι και πάλι λειτουργικά, κάτι που πλέον είναι πραγματικότητα, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής και από την επόμενη εβδομάδα θα είναι στη διάθεση του κοινού και των σωματείων της περιοχής.Μάλιστα σήμερα το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου (σ.σ. όπως έχει μετονομαστεί το Εθνικό Στάδιο) επισκέφτηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Τάσο Σκαρμούτσο και των έφορο αθλητισμού Γιάννη Δελαπόρτα για μια τελευταία «επίβλεψη» των εργασιών.

Όπως είναι αναμενόμενο κατά την επίσκεψη ήταν διάχυτη η ικανοποίηση καθώς οι χώροι που διαμορφώθηκαν αναμένεται να χρησιμοποιούνται από αρκετό κόσμο και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στη δημοτική αρχή να μιλά για «ουσιαστικές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής».

Έτσι σε δηλώσεις του ο κ. Καραπάνος είπε μεταξύ άλλων: «Παραδίδουμε τα έργα το οποία είχαμε υποσχεθεί από την αρχή της θητείας μας ,έργα για τα παιδιά μας , έργα για τους δημότες μας», ενώ επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του για κατασκευή κολυμβητηρίου υπογράμμισε: «Κάποιοι επικρίνουν τόσο  την κατασκευή των νέων γηπέδων αλλά και την κατασκευή του κολυμβητηρίου για την οποία θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σύντομα. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για το καλό του Δήμου και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2018 | 4:10 pm


Έρχονται εκλογές! "Πίσσα" 50 εκ.€ σε σχεδόν όλους τους δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας!


Τουλάχιστον 50 εκ. € από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατεθούν, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, το ποσό αυτό είναι κατά 37 εκ.€ αυξημένο από αυτό που αρχικά είχε εγκριθεί από τη Κυβέρνηση.
Έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή συνεδρίασή του να εγκρίνει την κατανομή του επιπρόσθετου ποσού σε 10 υποέργα δηλαδή σε 10 ακόμη εργολαβίες.

Αναμφίβολα, η ολοκλήρωση των έργων αυτών, με την παραδοχή της τήρησης με ακρίβεια των όσων προβλέπουν,  οι μελέτες τους και δεν γίνει «εργολαβικό» πάρτι θα δώσουν μια νέα προοπτική στην περιοχή σε συνάρτηση φυσικά με και με τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού..

Ταυτόχρονα όμως, τα έργα αυτά ίσως και αποτελέσουν «όπλο» ενόψει και των εκλογών του Μαΐου στη συνεργασία του νυν περιφερειάρχη με το κυβερνών κόμμα κάτι που ανακοίνωσε την Κυριακή με εμφατικό τρόπο από τη ΔΕΘ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας για την κατανομή του ποσού των 50 εκ.€ έχει ως εξής:

«Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η τροποποίηση του τεχνικού δελτίου του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», η οποία προβλέπει ένταξη νέων υποέργων και αύξηση του προϋπολογισμού από 13.000.000,00€ σε 49.770.000,00€. Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ, ενώ τα νέα υποέργα που εντάσσονται είναι τα εξής:

35           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗ-ΑΕΤΟΣ-ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ-ΚΑΝΔΗΛΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ         3.000.000,00

36           ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ, ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                3.000.000,00

37           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ        3.000.000,00

38           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 40ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΛΑΜΠΙΡΙ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ 3ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΧΑΝΙ ΜΠΑΓΙΑ-ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΛΕΙΣΟΡΕΥΜΑΤΑ           4.000.000,00

39           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΚΑΤΟΧΗ-ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ,ΤΗΣ 38ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ :ΓΟΥΡΙΑ-ΛΕΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 50ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ-ΠΗΓΑΔΙΑ        5.000.000,00

40           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ: 35Η (ΚΑΣΤΡΑΚΙ-ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ-ΚΟΜΠΟΤΙ), 36Η (ΠΕΤΡΩΝΑ-ΑΛΕΥΡΑΔΑ),         11Η(ΡΟΥΣΕΪΚΑ-ΣΠΟΛΑΙΤΑ), 51Η(ΚΕΧΡΙΝΙΑ-ΛΕΠΕΝΟΥ) ΚΑΙ        37Η (ΛΟΥΤΡΟ-ΣΤΑΘΑ)          5.000.000,00

41           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 48ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΑΣΤΑΚΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ, ΤΗΣ 32ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΒΟΝΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΙΡΟΣ –ΜΥΤΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 31Ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΑΣΤΑΚΟΣ –ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ-ΒΕΛΑ 4.000.000,00

42           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ 3.500.000,00

43           ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ: 17Η , 21Η, 23Η, 24Η ,25Η ΚΑΙ 43Η, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                6.000.000,00

44           ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SCADA, ΤΩΝ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΪΟΝΙΑΣ ΕΠ. ΟΔΟΥ  270.000,00

                Τα έργα αυτά έχουν ως σκοπό την ομαλή και χωρίς κινδύνους κυκλοφορία των οχημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου και αφορούν:

α) στην συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου ορεινών περιοχών της ΠΕ, συμβάλλοντας στην άρση της απομόνωσής τους και στην σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην κίνηση επισκεπτών προς αυτά, καθώς αποτελούν αναπτυσσόμενους προορισμούς τουρισμού.

 β) στην βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου περιοχών στα δυτικά παράλια της ΠΕ, συμβάλλοντας στην ταχύτερη σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην κίνηση επισκεπτών από και προς αυτά, καθώς πρόκειται για ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές .

γ) στην βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου περιοχών, στην περιοχή διασύνδεσης του οδικού δικτύου με την Ιόνια Οδό ,συμβάλλοντας στην ταχύτερη σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά προϊόντων του πρωτογενούς τομέα .

δ) στην συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας (μήκος 2.200 χλμ περίπου) ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια.  

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι εκσκαφές ,άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός των ερεισμάτων από τα φυτικά, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων (εκσκαφές, κατασκευή επιχώματος, οδοστρωσία &  ασφαλτικά), σκυροδέματα (επενδύσεως τάφρων, τοίχων), καθώς και κατασκευή συρματοκιβωτίων για αντιστήριξη ανάντη και κατάντη πρανών των οδών .     

Επίσης θα γίνουν αποκαταστάσεις του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με επούλωση λάκκων και κατασκευή ασφαλτικών ισοπεδωτικών στρώσεων κυκλοφορίας και  κατασκευή στρώσεων κυκλοφορίας. Θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, που αφορά διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Τέλος θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακές, ρυθμιστικές και κινδύνου.«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην θητεία μας καθώς έχουμε μια γενναία αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας κατά σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι μπορούμε να διαθέσουμε ένα ποσό που να αρμόζει στο μέγεθος και τις δυσκολίες του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής μας Ενότητας ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών. Είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του οδικού δικτύου και όχι μικρές παρεμβάσεις. Η εξασφάλιση επιπλέον χρημάτων για την οδική ασφάλεια είναι μια πολιτική κατάκτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Το όραμά μας και η προσήλωση όλων μας στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, κάνουν πράξη το σύνθημα «πράξεις και όχι λόγια», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 3:33 pm


Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου


Άλλαξε η επωνυμία του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  μετά την εφαρμογή του νέου καταστατικού και ο τίτλος του είναι «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ».

Επίσης έγινε αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση της 7/9/2018, για να γίνει εναρμόνιση με τις διατάξεις του νέου καταστατικού.

Έτσι μετά από ψηφοφορία προέκυψε ομόφωνα η εξής, διάρθρωση για το τελευταίο έτος θητείας του:
 1. Πρόεδρος, Μπαρμπετάκης Βασίλειος

 2. Αντιπρόεδρος Κουφός Χρήστος (επί θεμάτων υπηρεσιών ποιότητας ζωής)

 3. Αντιπρόεδρος, Κιρκινέζος Χαράλαμπος (επί θεμάτων διοικητικών, οικονομικών υπηρεσιών)

 4. Γενικός Γραμματέας, Ντούμας Αθανάσιος

 5. Ταμίας, Μαντζουράτος Κωνσταντίνος

 6. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Βασιλείου Νεκτάριος

 7. Αναπληρωτής Ταμίας , Μανιάτης Δημήτριος


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 12:13 pm


Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της πρώην επαρχίας Τριχωνίδας

Ο Απόστολος Κατσιφάρας κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου με τον ανάδοχος, Κώστα Αντωνίου


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της πρώην επαρχίας Τριχωνίδας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, με την υπογραφή της Σύμβασης χθες Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

Το έργο αφορά στην συντήρηση των επαρχιακών οδών της πρώην επαρχίας Τριχωνίδας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι αποκατάσταση φθορών στον ασφαλτοτάπητα με την επούλωση λάκκων, κατασκευή ταπητηδίων, ανακατασκευή των καθιζήσεων, επενδυμένη τάφρο, αποστράγγιση, κατασκευή τεχνικών. Επίσης προβλέπονται εργασίες συμπλήρωσης οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. 
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με προτεραιότητες από την τροχαία και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

«Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελεί μόνο την αρχή στις παρεμβάσεις μας στα συγκεκριμένα σημεία. Συνεχίζουμε και με νέο έργο.», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας.Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ανέφερε ότι «Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες. Το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας είναι το μεγαλύτερο επαρχιακό δίκτυο νομού. Ωστόσο, εμείς, με νέα έργα, συνεχίζουμε σε κάθε γωνιά της περιφερειακής μας ενότητας


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 12:03 pm


Π. Κατσούλης: «Μόνο ΠΟΛΛΟΙ … μόνο ΜΑΖΙ! σταματάμε την παρακμή» - Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση από τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου


«Μόνο ΠΟΛΛΟΙ … μόνο ΜΑΖΙ! σταματάμε την παρακμή» είναι το θέμα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι, ο συνδυασμός «Αλλαγή Πορείας» του πρώην δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Κατσούλη.

Η εκδήλωση που θα γίνει στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου αναμένεται να σημάνει την έναρξη της διεργασίας με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου ενός πλειοψηφικού μετώπου  ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου.


Ακολουθεί η ανοιχτή πρόσκληση στην εκδήλωση:

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 11:50 am


Κώστας Λύρος: "Η πραγματική έννοια της προόδου συνεπάγεται να γίνουν οι γενιές που ακολουθούν, καλύτερες από τη δική μας"


«Στην αφετηρία της έναρξης του καινούριου σχολικού έτους, τα παιδιά μας, η γενιά στην οποία έχουμε χρέος να κληρονομήσουμε μια κοινωνία καλύτερη από εκείνη την οποία βρήκαμε εμείς, ξεκινούν και πάλι το ταξίδι στη γνώση, στις καινούριες εμπειρίες, σε ένα ακόμη σκαλοπάτι για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Η πραγματική έννοια της προόδου συνεπάγεται να γίνουν οι γενιές που ακολουθούν, καλύτερες από τη δική μας .

Για να αφήσουν το δικό τους, διακριτό αποτύπωμα, στην εθνική διαδρομή προς το μέλλον και αυτός είναι ο σκοπός στον οποίο πρέπει όλοι να συστρατευθούμε εκπαιδευτικοί και γονείς .
ΚΑΛΗ σχολική χρονιά με πίστη και αφοσίωση στους εκπαιδευτικούς μας όλων των βαθμίδων και καλή δύναμη στους γονείς!

ΚΑΛΗ σχολική χρονιά στους μαθητές μας!!» αναφέρει σε χθεσινή ανάρτησή του, στο facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 11:38 am


Παλιό μεν, αξιοσημείωτο δε: Με κρασί από το "δικό" μας οινοποιείο "Σωτηρίου" το γεύμα του Αλ. Τσίπρα στην Ιθάκη!


Η προ εικοσαημέρου επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ιθάκη για το διάγγελμα του «τέλους των μνημονίων» άφησε ένα «θετικό» αποτύπωμα, για τη «δυναμική» των προϊόντων του δήμου Μεσολογγίου!

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων ιστοσελίδων (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του Πρωθυπουργού το κρασί που σερβιρίστηκε είναι μεσολογγίτικης παραγωγής και εμφιάλωσης!Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας συνόδευσε το φαγητό του, με το κρασί «Έρωτες». Κρασί που παράγεται και εμφιαλώνεται στο Οινοποιείο «Σωτηρίου» στο Λεσίνι Οινιαδών και πρόκειται για υψηλής ποιότητας παλαιωμένο μονοποικιλιακό λευκό κρασί, από σταφύλια της ποικιλίας «Αυγουστολίδι»και το οποίο εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ύστερα από τριετή παλαίωση σε ξύλινα βαρέλια.

Να τονιστεί επίσης ότι τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην οινοποίηση παράγονται στους αμπελώνες του οινοποιείου «Σωτηρίου» που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 4:11 pm


"stand-up comedy" στο Μεσολόγγι και στον "Κοχλία" την Παρασκευή 14/9


Τρεις καταξιωμένοι ηθοποιοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί κάνουν την εμφάνιση τους στο Μεσολόγγι. Οι Αλέξανδρος Τσουβέλας, Θανάσης Παπαγεωργίου και Κώστας Παπαγεωργίου, θα μας παρουσιάσουν μια παράσταση stand-up comedy.

Έξυπνες ατάκες, χιουμοριστικές ιστορίες, σατυρικά μονόπρακτα, μιμήσεις, αυτοσχεδιασμός και ανατροπές χαρακτήρων σε μία αμφίδρομη σχέση που χτίζεται με τον θεατή, κάνοντας τον να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και να συνδέεται με τους χαρακτήρες.

Τα παραπάνω και άλλα πολλά θα διαδραματιστούν στη σκηνή του "Κοχλία" (Πεζόδρομος Λ. Βύρωνος 37), την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 21.30.

Είσοδος: 5€


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 3:22 pm


Το "πρώτο κουδούνι" με τον καθιερωμένο Αγιασμό για τους μαθητές του Μεσολογγίου


Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Ο αν. Δημάρχου Σπ.  Καρβέλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Α. Σκαρμούτσος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ 4ης Γ.Ε. Λάμπρος Σταθόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γεώργιος Κοντογιάννης, συμμετείχαν εκπροσωπώντας το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις τελετές Αγιασμού του 1ουΔημοτικού Σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Μεσολογγίου.Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου η έναρξη του σχολικού έτους έγινε παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Χρήστου Κολοβού καθώς επίσης του Διοικητή Τροχαίας Μεσολογγίου Νικόλαου Καμπά.
Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρει «Εύχομαι υγεία και πρόοδο στα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Η νέα χρονιά ας είναι δημιουργική, με αισιοδοξία και ελπίδα για όλους. Κυρίως όμως ας είναι για τα παιδιά μας η αφετηρία μιας γόνιμης διαδικασίας κατάκτησης της γνώσης, των στόχων και των επιδιώξεών τους».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 12:37 pm


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου για την "απώλεια" του Αντώνη Μυλωνά


Στο Κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολόγγι έγινε το περασμένο Σάββατο 8/9 η ταφή του εκπαιδευτικού Αντώνη Μυλωνά που άφησε την τελευταία του πνοή, από παθολογικά αίτια, σε ηλικία 83 ετών, το απόγευμα της Πέμπτης. Νωρίτερα σε πάνδημο κλίμα τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεσολογγίου.

Ο Αντώνης Μυλωνάς υπηρέτησε με αξιοζήλευτο ζήλο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχής, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή σε πολλούς συλλόγους της πόλης, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου.

Το ΔΣ του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου σε έκτακτη συνεδρίαση του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Αριθμ. Πρωτ. 727/7-9-2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018, συνήλθε έκτακτα το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» με το άγγελμα του θανάτου του Αντωνίου Μυλωνά, που για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του Συλλόγου μας και τον υπηρέτησε στο Δ.Σ. και στη θέση του Γενικού Γραμματέα, με μεγάλη προσφορά, όπως αξιόλογη ήτο η προσφορά του στην Παιδεία και στη Kοινωνίας μας, και ομόφωνα εξέδωσε το παρόν ψήφισμα.

 1. Το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» εκφράζει και εκ μέρους των μελών και συνεργατών του, τα βαθειά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αειμνήστου εκλιπόντος και μέλους μας Αντωνίου Μυλωνά, που υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις το Δ.Σ. με πολύχρονη και σημαντική προσφορά, όπως και στην παιδεία και στη κοινωνίας μας, αφήνοντας αξιόλογο έργο και παράδειγμα ενεργού και έντιμου πολίτη και οικογενειάρχη.

 2. Το Δ.Σ. να παραστεί σύσσωμο και να αναγνώσει το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μεσολογγίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018  και ώρα 6 το απόγευμα, και να συνοδεύσει τη σωρό του εκλιπόντος.

 3. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να γίνει αναφορά στην πρώτη Γ.Σ. των μελών του Συλλόγου μας για την εν ζωή προσφορά και έργο του αειμνήστου εκλιπόντος και επιτίμου μέλους μας Αντωνίου Μυλωνά.


Ιερά Πόλη Μεσολογγίου  7-9-2018


Ο Πρόεδρος Γιάννης Ατσαλάκης              Η Γενική Γραμματέας Παναγιώτα Αμούργη

Τα Μέλη

Δημήτρης Μαλαβέτας, Σπυρίδων Πασιόπουλος, Ολγα Δασκαλή, Γιώργος Φλώρος

(Δικαιολογημένος απών ο Παναγιώτης Μυλωνάς , υιός του εκλιπόντος)»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 4:01 am


Τα βλαχοχώρια της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας συναντώνται στη «Διέξοδο»


Το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Κέντρο Εικόνας και Ήχου του Βουκουρεστίου υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε της Σόφιας αναδεικνύουν τον πολιτισμό των Βλαχόφωνων χωριών της Ελλάδος και της Ρουμανίας.

Πρόκειται  για  μία  διαβαλκανική συνεργασία που θα διεξαχθεί με  την πραγματοποίηση ημερίδων  στο Μεσολόγγι, τη Θεσσαλονίκη, το Βουκουρέστι και τη Σόφια. Η συνεργασία αυτή, την οποία επιμελείται ο φιλόλογος  Γρηγόρης Δουλιώτης,  στοχεύει στην ανάδειξη των  βλάχικων κοινοτήτων της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Μέσω ομιλιών,  εκθεμάτων  και  προβολής τριών  ντοκιμαντέρ θα παρουσιασθεί ο τρόπος ζωής, τα ήθη και τα έθιμα της βλάχικης κοινότητας, όπως διασώζονται σε διαφορετικές περιοχές των Βαλκανίων.
Η ημερίδα του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» με ελεύθερη είσοδο και θα πλαισιωθεί με εισηγήσεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Στεργίου και της δικαστικής υπαλλήλου Σταυρούλας Σαμαλέκου  οι οποίοι ως καταγόμενοι από  βλάχικα  χωριά του Ξηρομέρου  θα αναφερθούν  στην ιστορία της φυλής, το γλωσσικό της ιδίωμα, τα ήθη και τα έθιμα που διασώζονται  μέχρι σήμερα στην περιοχή τους  ενώ παράλληλα θα προβληθούν τρία  ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας που αναφέρονται  στους Βλάχους της Αιτωλοακαρνανίας,  της Θεσσαλίας – Μακεδονίας και της Ρουμανίας.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 3:31 am


Η οικονομική εξυγίανση του δήμου Μεσολογγίου το κύριο προεκλογικό επιχείρημα του Νίκου Καραπάνου. Πολύς ο κόσμος στην "πρώτη" προεκλογική εκδήλωση (VIDEO)


Η οικονομική εξυγίανση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια της τετραετούς του θητείας θα αποτελέσει, το κύριο προεκλογικό επιχείρημα του δημάρχου της πόλης Νίκου Καραπάνου με βάση τη χθεσινή ομιλία του στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού στην απολογιστική πολιτική εκδήλωση της παράταξής του.

Στο ασφυκτικά γεμάτο «θεατράκι» ο Νίκος Καραπάνος παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν σε όλο το εύρος του δήμου δίνοντας έμφαση στο «νοικοκύρεμα» των οικονομικών, αφού όπως υποστήριξε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο δήμος είχε έλλειμμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με πολλές οφειλές σε προμηθευτές και πλέον παρουσιάζει ταμειακό πλεόνασμα, χωρίς υποχρεώσεις σε τρίτους.

Έτσι αναπτύσσοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει έως και το τέλος της θητείας του ο κ. Καραπάνος υπογράμμισε ότι μπορεί ο δήμος να προγραμματίσει την κατασκευή έργων, ενώ επεσήμανε την έναρξη της κατασκευής άμεσα μιας σειράς έργων που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους με στόχο την αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου της περιοχής.

Όσον αφορά τις παρουσίες στην εκδήλωση εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή πολλών γνωστών στελεχών που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Παναγιώτης Σταράμος απουσίαζε λόγω ζητήματος υγείας.

Επίσης οι απουσίες των κ.κ. Διαμαντόπουλου, Γιαννόπουλου, Κώτση και Τσέλιου ήταν αναμενόμενες μιας και από καιρό έχουν διαφοροποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείται να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του δημάρχου Μεσολογγίου:
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2018 | 1:40 pm


Η συγκινητική ανάρτηση του Μεσολογγίτη υφ. Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά για την τραγική απώλεια του 38χρονου γιου του, Χρήστου

Ο 38χρονος Χρήστος Δημαράς που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από μπαλκόνι 3ου ορόφου του σπιτιού του στην Αθήνα. 


«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Χρήστο

Αναρτώ ένα από τα ποιήματα και τρία από τα ζωγραφικά σου έργα, χωρίς την άδεια σου . ο πατέρας σου» είναι ο αποχαιρετισμός με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του συμπατριώτη μας υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Δημαρά στον αδικοχαμένο γιό του, Χρήστοπου βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από την πτώση του από τον 3ο όροφο του κτηρίου που κατοικούσε με τους γονείς του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Την ανάρτηση του ο κ. Δημαράς την συνοδεύει με ένα ανέκδοτο ποίημα και με τρεις πίνακες ζωγραφικής που είχε γράψει και φιλοτεχνήσει ο 38χρονος Χρήστος.

«Πόσο μακριά είναι το φως» είναι ο τίτλος του ποιήματος που ακολουθεί:

Πόσο μακριά είναι το φως

Μία απόσταση που φαντάζει απέραντη και μια χαρά που όμως εμφανίζεται ως ένα ψεγάδι στην αιωνιότητα…

Σκέψεις που ταξιδεύουν ανάμεσα σε μηχανές και αντιδράσεις όπου μόνο ο αυθορμητισμός τους δίνει ζωή.

Και αν όμως όλα μοιάζουν ιδανικά, η απορία πάντα παραμένει.

Πόσο;

Πόσο μπορώ να δεχτώ το όνειρο;

Πόσο μπορώ να ελπίσω πως δεν θα προσγειωθώ ανώμαλα στο έδαφος;

Ένα φως που δείχνει το δρόμο και ένα καράβι που παλεύει να παραμείνει στην σωστή κατεύθυνση.

Μία πυξίδα που σημαδεύει τον ουρανό αλλά και πάλι καμία ανησυχία στο κατάστρωμα.

Μακριά;

Μπα εδώ δίπλα είναι, δεν την νιώθεις;

Μία ακτή που περιμένει τους κουρασμένους ταξιδιώτες και ένα φως έτοιμο να τους γεμίσει την καρδιά…

Ένα φως που τα σώματα τους θα διαπεράσει και αυτοί εξαντλημένοι θαπροσγειωθούν στην ακτή…

Ένας ύπνος υπό τον ήχο των κυμάτων και μία αγκαλιά.

Ένας λαβύρινθος και μία έξοδος.

Μία σειρά από αναμνήσεις που θα χαθεί στην αλμύρα των κυμάτων.

Ένα γλυκό φιλί και μία λάμψη.

Μια ηρεμία και μία σιωπή.

Ένας αποχαιρετισμός και μια αισιοδοξία.

Ένα κλείσιμο των ματιών και ένα φως.

Ένα μαγευτικό τοπίο και ένα κοινό


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2018 | 5:15 pm


Με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο λιμάνι Μεσολογγίου ξεκινά την Κυριακή 9/9 την προεκλογική του εκστρατεία ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. ΚαραπάνοςΤην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του Μαΐου «σηματοδοτεί» η ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 9/9, στο Μεσολόγγι, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο στο λιμάνι Μεσολογγίου ο δήμαρχος Μεσολογγίου αφού κάνει έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων, της μέχρι τώρα τετραετούς θητείας του, θα ανακοινώσει και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 4:22 pm


Παναγιώτης Κατσούλης: "Ακριβή (20.000 €), η μελέτη της φτώχειας στο δήμο μας!"


Να δοθούν στη δημοσιότητα από τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου όλα τα στοιχεία που αφορούν την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην περιοχή ζητούν με κοινή τους δήλωση ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του, Παντελής Καρατσόλης.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

«Στις 27 Ιουλίου η δημοτική πλειοψηφία ενέκρινε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο «την αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας», αυτή τη φορά του «Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού». Προηγήθηκαν και άλλες πιστοποιήσεις «αδυναμίας» εκτέλεσης δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες οδήγησαν και οδηγούν σε αναθέσεις αυτών των υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτή τη φορά η «αδυναμία» αφορούσε στην εκπόνηση μελέτηςκαταπολέμησης της φτώχειας στο δήμο μας, η οποία ακολούθως θα συμβάλει στην ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τρεις ημέρες πριν την απόφαση του Δ.Σ., στις 24 Ιουλίου 2018, με απόφαση δημάρχου είχε εγκριθεί η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης της παραπάνω υπηρεσίας. Μάλιστα στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται πως «η αξιολόγηση της εν λόγω προμήθειας θα διενεργηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου χωρίς να απαιτείται η συγκρότηση συλλογικού οργάνου, όταν γίνει η παραλαβή της».Δηλαδή η υπηρεσία που «αδυνατεί»να εκτελέσει τη μελέτη, κατόπιν θα έρθει να την αξιολογήσει ώστε να πληρωθεί αυτή, αποφεύγοντας τα «συλλογικά όργανα»!
Σήμερα 4/9/2018, με απόφαση δημάρχου ανατέθηκε έναντι ποσού 20.000 € η μελέτη στην εταιρεία «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ), οι λεγόμενες και ως εμπορικές  «εταιρείες του ενός ευρώ» θεσπίστηκαν το 2012, αλλά αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των ασφαλιστικών εισφορών, αφού στις ΙΚΕ τις ασφαλιστικές εισφορές καλείται να πληρώσει μόνο ο διαχειριστής, με αποτέλεσμα αυξημένο ποσοστό κέρδους σε σχέση με τις άλλες εταιρείες (ατομικές, ομόρρυθμες κ.α.).

Προφανώς ο δήμαρχος αξιολόγησε θετικά την πολυετή εμπειρία και επαρκή τεχνογνωσία της εν λόγω εταιρείας και της ανέθεσε ταχύτατα τη μελέτη έναντι των 20.000 €. Αναζητήσαμε στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία και δυστυχώς «δεν πέσαμε από τα σύννεφα», αφού πλέον οι κινήσεις του κ. Καραπάνου είναι απολύτως ερμηνεύσιμες.

Η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη και συστάθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα, στις 18 Ιουλίου 2018. Επομένως έχει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα δημοτικά λαγωνικά την ανακάλυψαν πριν ακόμη βγει στην αγορά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Η εταιρεία εμφανίζει ως διαχειρίστρια Ολλανδό υπήκοο (το όνομα της μπορεί να δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο), συστάθηκε δε με το ιλιγγιώδες ποσό των 200 ατομικών μεριδίων, αξίας 10 € έκαστο, ήτοι συνολικού ποσού 2000 €. Δηλαδή μια παντελώς άγνωστη και χθεσινή εταιρεία, με κεφάλαιο 2000 € θα εισπράξει «με το καλημέρα» δημοτικό χρήμα ύψους 20.000 €!

Απαιτούμε από τον κ. Καραπάνο, πριν προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες μας, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εν λόγω εταιρεία καθώς και την αιτιολογία στην οποία στηρίχθηκε για την ανάθεση αυτή.

Έχετε τρεις ημέρες περιθώριο. Κατόπιν προβλέπεται θύελλα…»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 4:13 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

«Οδοιπορικό σε κάστρα, πόλεις κι ακροπόλεις» της ...

 1. «Οδοιπορικό σε κάστρα, πόλεις κι ακροπόλεις» της ...  Agrinionews (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 11:24 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι


Φιλικοί ιστότοποι: