Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

16αδα νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου. Ανάμεσά του οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου Σπ. Βασιλείου και Δημ. Κοκοτός!


Σχεδόν καθημερινές ήταν οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» του Κώστα Λύρου από την προ μηνός περίπου τελευταία σχετική ανάρτησή μας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Υποψηφιότητες που μεθοδικά αφενός «χτίζουν» το προφίλ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού και αφετέρου γίνεται προσπάθεια για το «πάντρεμα», στην τελική συγκρότηση, του παλιού και του νέου όσον αφορά την εμπειρία.

Έτσι, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαμε ανακοινώσεις πολιτών που για πρώτη φορά κατέρχονται ως υποψήφιοι, τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε η συμμετοχή στον συνδυασμό του κ. Λύρου δυο «εν ενεργεία» δημοτικών συμβούλων, των κ.κ. Σπύρου Βασιλείου και Δημήτρη Κοκοτούπου έχουν εκλεγεί με τους συνδυασμούς των Νίκου Μουρκούση και Πάνου Παπαδόπουλου αντίστοιχα, ενώ έχει ανακοινωθεί και η συμμετοχή του πρώην δημάρχου Οινιαδών Αντώνη Αλετρά.

Ακολουθούν οι δηλώσεις που έκαναν για τη συμμετοχή τους στον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» του Κώστα Λύρου οι κ.κ. Σπύρος Βασιλείου, Δημήτρης Κοκοτός, Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος,   Βασιλική Γκασούκα, Δήμητρα  Κουμπαρούλη – Καρατζογιάννη, Κώστας Νικ. Μουρκογιάννης, Γιάννης Χονδρογιάννης, Ελένη Σαλαγιάννη, Νικολίτσα Τσελίκα-Μπλαχούρα,  Ανδρέας Παπαδογεώργος, Θεόδωρος Κονδύλης, Τριάδης Μιχόπουλος, Ελένη Πρίφτη – Τσιλιγιάννη, Μιχαλίνα (Λίνα) Δημητρίου, Δημήτρης Ράπτης καιΧρήστος Πασπαλιάρης:


Σπύρος Βασιλείου: "

Πιστεύω λοιπόν πως αρωγός σε αυτή την πολιτική μου πορεία και συνέχεια είναι η σύμπραξη μου με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λύρο ένα πολιτικά καθαρό άνθρωπο".

«Η θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος είναι γνωστή σε όλους και ξεπερνά πολιτικές , ιδεολογικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Υπηρέτησα ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς προσωπικές επιδιώξεις με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον.

Η επιδίωξή μου να παραμείνω ενεργός πολίτης και να στέκομαι ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στους δημότες και τα προβλήματά τους αποτελεί όχι μόνο άποψη και θέση αλλά επιτακτική ανάγκη.

Πιστεύω λοιπόν πως αρωγός σε αυτή την πολιτική μου πορεία και συνέχεια είναι η σύμπραξη μου με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λύρο ένα πολιτικά καθαρό άνθρωπο.

Στόχος αυτής της συνεργασίας με αίσθηση του χρέους και  σεβασμό στον πολίτη   είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας για την πρόοδο και την ανάπτυξη που δικαιούται ο δήμος μας.»


Δημήτρης Κοκοτός: "

Σας ζητώ να στηρίξετε το όραμα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες και τον τόπο μας"

«Το 2014 οι πολίτες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τίμησαν και με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στο πλάι του Πάνου Παπαδόπουλου.

Αυτά τα 4 και κάτι χρόνια δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό όλων των πολιτών, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που ξέμεινε από ιδέες και όραμα. Η τακτοποίηση των δικών τους παιδιών, των ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν το δημοτικό χρήμα προς δικό τους όφελος και οι διώξεις δημοτικών συμβούλων που έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν την δημοτική αρχή πρέπει να λάβει τέλος.

Η "Δημιουργική Ανατροπή" με Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τον Κώστα Λύρο αλλά και η ποιότητα των ανθρώπων που έχουν βρεθεί διπλά του, μου έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν πρότυπο και καινοτόμο δήμο που θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Σας ζητώ να στηρίξετε το όραμα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες και τον τόπο μας.»
                                                                                                                                                               

Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος, Τελειόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Ιδιωτικός Υπάλληλος: "

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη από την δική του ο καθένας θέση και δυναμική για την Δημιουργική Ανατροπή του Δήμο μας."

Ως νέος άνθρωπος που ζω και εργάζομαι στο Μεσολόγγι εδώ και δεκαπέντε χρόνια στο χώρο της εστίασης είχα την τύχη να γνωρίσω την πόλη μου σε ρυθμούς ανάπτυξης (ΤΕΙ, Στρατόπεδο, Μαρίνα) και την ατυχία να την βλέπω τα τελευταία χρόνια να μαραζώνει και να φθάνει στην πλήρη απαξίωση.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη από την δική του ο καθένας θέση και δυναμική για την Δημιουργική Ανατροπή του Δήμο μας.

Γνωρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια προσωπικά τον Κώστα Λύρο για την εργατικότητα και την τιμιότητά του, εμπιστεύομαι την δική του πρόταση για τον τόπο μας και για το λόγο αυτό συστρατεύομαι και τάσσομαι υποψήφιος δίπλα του.


Βασιλική Γκασούκα συζ. Μάχα  Χρυσοβαλάντη: "

Με πίστη στις καθαρές προθέσεις και στις ικανότητες του υποψηφίου Δημάρχου θα προσφέρω κι εγώ τις δυνάμεις μου στον αγώνα για το καλύτερο στον τόπο μας"

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  κοντά στον Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο .

Με πίστη στις καθαρές προθέσεις και στις ικανότητες του υποψηφίου Δημάρχου θα προσφέρω κι εγώ τις δυνάμεις μου στον αγώνα για το καλύτερο στον τόπο μας .»


Δήμητρα  Κουμπαρούλη – Καρατζογιάννη, Πτυχιούχος, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών: "Μετέχω 

την ουσιαστική προσπάθεια για την αλλαγή στον τόπο μας"

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου για να συμμετάσχω στο συνδυασμό του στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές .

Θέλω από την θέση μου να λάβω κι εγώ μέρος σε αυτήν την ουσιαστική προσπάθεια για την αλλαγή στον τόπο μας που είμαι βέβαιη ότι θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωή μας σε όλα τα επίπεδα .


Κώστας Νικ. Μουρκογιάννης, Τελειόφοιτος Γεωπόνος: "Η νέα γενιά οφείλει να δραστηριποποιηθεί"

«Χαίρομαι, που μπαίνω σε μια διαδικασία να προσφέρω στον τόπο μου .

Δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κώστα Λύρο και με την ομάδα της Δημιουργικής Ανατροπής  θα συμπορευτώ για το καλύτερο ,γιατί κι εμείς που αποτελούμε την νεότερη γενιά οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας .»Χονδρογιάννης Γιάννης, αγρότης (Χαλίκι Αιτωλικού): "Προσπάθεια να γίνει ο τόπος καλύτερος"

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό της Δημιουργικής Ανατροπής και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο .

Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου και ως νέος να συμβάλλω στο να γίνει ο τόπος μου καλύτερος.


Ελένη Σαλαγιάννη, πτυχιούχος φιλολογίας- αστυνομικός υπάλληλος: ".

Θα αγωνιστούμε  από κοινού με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια  για την προκοπή του τόπου μας!"

«Η δημιουργία και η συνεχής επαγρύπνηση για την εξέλιξη  και το συμφέρον  της περιοχής μας, αποτελεί για μένα θέμα ύψιστης σημασίας !Οι αξίες  και τα ιδανικά όμως, είναι  θέμα επιλογής ...επιλέγω λοιπόν ,την Δημιουργική Ανατροπή

με τον αξιότιμο επιχειρηματία και ενεργό πάντα στα πολιτικά  και κοινωνικά δρώμενα  κ. Κώστα  Λύρο ! Θα αγωνιστούμε  από κοινού με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια  για την προκοπή του τόπου μας!»


Νικολίτσα Τσελίκα-Μπλαχούρα, Αγρότισσα (Πεντάλοφος): "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο δήμο"

Σκεπτόμενη τα προβλήματα του τόπου και των συνδημοτών μου πήρα την απόφαση να μπω στο πλάι του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο δήμο, με ανθρώπους που το μοναδικό μέλημα τους είναι να αφήσουν παρακαταθήκη στα παιδιά τους.


Ανδρέας Παπαδογεώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος: "Θα προσπαθήσω το καλύτερο"

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο.

Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια κοινωνία καλύτερη για όλους μας, Δημιουργώντας τις υποδομές για ένα καλύτερο αύριο.


Θεόδωρος Κονδύλης, Αγρότης: "Για το καλό του δήμου και του χωριού μου"

Συμμετέχω και εγώ με τον συνδυασμό  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου  κ. Κώστα Λύρο, για το καλό του δήμου μας και του χωριού μου.


Τριάδης Μιχόπουλος, Επιχειρηματίας εστίασης: "Ενεργοποιούμαι και πάλι"

Μετά από την χρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά-δημοτικά δρώμενα και βλέποντας τους εκλεγμένους να έχουν την θέση μόνο θεσμικά, χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μας, πήρα την απόφαση και θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο.Ελένη Πρίφτη – Τσιλιγιάννη, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρώην Τραπεζικός Υπάλληλος: "Σκοπός μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα των χωριανών μου τα οποία θα στηρίξω με καθαρό λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια"

Σαν ενεργός και  υπεύθυνος πολίτης που αισθάνομαι και έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης των καθηκόντων αυτής της θέσης αποδέχτηκα την πρόσκληση να θέσω την υποψηφιότητα μου στο συνδυασμό  «Δημιουργική Ανατροπή» του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου.

Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεπερνά τις κομματικές, ιδεολογικές  και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των χωριανών μου τα οποία θα στηρίξω με καθαρό λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Μιχαλίνα (Λίνα) Δημητρίου, Απόφοιτος του Γαλλόφωνου πανεπιστημίου CFES στο τμήμα της Οικονομικής και Κοινωνικής Διαχείρισης: "Συμμετέχω στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης μου"

Με μεγάλη μου χαρά δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κ.Κώστα Λύρου.

Ως νέος άνθρωπος,  που γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω στο Μεσολόγγι και ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης αποφάσισα να συμμετέχω στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης μου και να στηρίξω την προσπάθεια του υποψηφίου  κ. Κώστα Λύρου στο να διεκδικήσουμε το δήμο μας με καθαρότητα και αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Κώστα Λύρου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή».

Δημήτρης Ράπτης, Απόφοιτος Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ: "

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό αποτύπωμα στον δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μόνο θετικό πρόσημο δεν διαθέτει."

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό αποτύπωμα στον δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μόνο θετικό πρόσημο δεν διαθέτει. Ο δήμος μας έχει έλλειψη αναπτυξιακής πνοής τόσο κεντρικά όσο και στα τοπικά διαμερίσματα, τα οποία στενάζουν κάτω από την απουσία βασικών υποδομών, χωρίς έργα που να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών του δήμου μας και να μας επιτρέπουν να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Η συμπόρευση μου με τον Κώστα Λύρο, έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει στην πράξη την αγάπη του για το δήμο μας και είναι απόλυτα προσηλωμένος στο συμφέρον τον δημοτών είναι μονόδρομος.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του συστρατεύομαι μαζί του για να υπερασπιστώ και να στηρίξω και εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα των συνδημοτών μου, θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση τους και δεσμευόμενος ότι θα εργαστώ σκληρά, πάντα με εντιμότητα, σεβασμό και αξιοπρέπεια, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των συνδημοτών μας και να ξαναδώσουμε στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου την δυναμική για το μέλλον που του αξίζει.

Ένα μέλλον που πρέπει να περιλαμβάνει ουσιαστικές και βιώσιμες προτάσεις βελτίωσης και καλυτέρευσης του και όχι απλά διαχειριστικές λύσεις. Ένα μέλλον που να ανήκει σε όλους τους δημότες και όχι σε λίγους και αρεστούς.

Τιμώντας την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο Κώστας Λύρος, αποδέχομαι την πρόσκλησή του και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για το μέλλον του δήμου μας, το δικό μας και της γενιάς μας.


Χρήστος Πασπαλιάρης, Τελειόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών: "Εμπιστεύομαι  την εντιμότητα, την καθαρότητα και την εμπειρία του Κώστα Λύρου"

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εκλογών, της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας.

Με την σειρά μου, λοιπόν, και εγώ ως νέος, γεννημένος και μεγαλωμένος σε αυτόν τον τόπο βλέποντας τις εξελίξεις συνεχώς να υπονομεύουν την πόλη μου, τα πράγματα να οδεύουν από το κακό στο κάκιστο και την ανάπτυξη να μοιάζει απλά ένα όνειρο απατηλό, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ενεργά με τον συνδυασμό "Δημιουργική Ανατροπή" και τον κ. Κώστα Λυρο, γιατί εμπιστεύομαι  την εντιμότητα, την καθαρότητα και την εμπειρία , που διαθέτει  ο ίδιος και κατ' επέκταση ο συνδυασμός του!

Τέλος, ευελπιστώ σε ένα καλύτερο αύριο, με πραγματικές υποδομές για το μέλλον και δεσμεύομαι δημοσίως για έναν ειλικρινή και έντιμο αγώνα για το καλό της πόλης και του τόπου μας!


 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:37 am


Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για το ΤΕΙ

"Εν όψει του Σχεδίου Νόμου για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του δήμου Μεσολογγίου μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων του υπουργείου παιδείας για τις σχολές που θα λειτουργήσουν στην Αιτωλοακαρνανία.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:12 am


Δημήτρης Σταμάτης: "Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσω το τέλος του ταξιδιού!"


Με μια ανάρτησή του στο Facebook την περασμένη Πέμπτη, ο Δημήτρης Σταμάτηςανακοίνωσε, τη μη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το δήμο Μεσολογγίου, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί, νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Σταμάτης αναφέρει: «Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσω το τέλος του ταξιδιού!

Κρατώ την αγάπη μου για το Μεσολόγγι και τους έντιμους, αγνούς και πραγματικά σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι, μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό !!!
Δυστυχώς η υπονόμευση, την οποία βιώσαμε απέδειξαν πόσο φοβήθηκαν κάποιοι, για τα προσωπικά τους συμφέροντα ....

Επιλέγω να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια την δική μου, αλλά και των συνεργατών μου με αυτή μου την απόφαση.

Πλέον και έως τις εκλογές θα σιωπήσω... Δεν θέλω να συμβάλλω έστω και στο ελάχιστο στον διχασμό που βλέπω να έρχεται...»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:02 am


Το ευχαριστώ και η προσδοκία του Κωστή Στεφανάτου


«Και επειδή η ζωή έχει πάντα δυο όψεις, από τη μια νιώθω πως πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την θλίψη μου για την ατυχή πολιτική κατάληξη του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στον οποίο συμμετείχα μέχρι το τέλος, από την άλλη όμως θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντοπίτες και συντοπίτισσές μου, Μεσολογγίτες και Μεσολογγίτισσες, που ένθερμα, ειλικρινά και με αγάπη δήλωσαν στήριξη στο πρόσωπό μου.

Δηλώνω τα αμέριστα ευχαριστώ μου και την προσδοκία μου για ένα καλύτερο Μεσολόγγι με όραμα, προοπτική και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Σας ευχαριστώ από ψυχής» σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Εκδότης εφημερίδας «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ» - Χημικός Κωστής Στεφανάτος.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 12:40 pm


Απόλυτος παραλογισμός... "Ο Γαβρόγλου θα αποφασίσει το γνωστικό αντικείμενο του 3ου τμήματος της Γεωπονικής στο Μεσολόγγι!!! "


Στα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών έχει δοθεί ενημερωτικό σημείωμα για το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο. Συγχώνευση που εκ των πραγμάτων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ενημερωτικό σημείωμα το υπουργείο προτείνει την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία με τρία τμήματα στο Αγρίνιο και τρία στο Μεσολόγγι, χωρίς να αποσαφηνίζει στο σημείωμα που θα είναι η έδρα της κοσμητείας και κυρίως να μην αναφέρει στο σημείωμα το γνωστικό αντικείμενο της 3ης σχολής που θα ιδρυθεί στο Μεσολόγγι!!!

Δηλαδή ενώ παρά το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες είναι σε διαβούλευση η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη φθάνουμε στο «και πέντε» χωρίς ακόμη το υπουργείο να έχει αποφασίσει το γνωστικό αντικείμενο των τριών τμημάτων που θέλει να λειτουργήσουν στο Μεσολόγγι!

Και μάλιστα στο ενημερωτικό σημείωμα για το σχέδιο νόμου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την απόφαση θα πάρει ο υπουργός!

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Μεσολόγγι θα είναι σε λειτουργεία τρία νέα τμήματα;


 Ακολουθεί  το ενημερωτικό σημείωμα:Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:01 pm


Στο Αγρίνιο η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων από την Αιτωλοακαρνανία του συνδυασμού "Όλα από την Αρχή" του Νεκτάριου Φαρμάκη


Στο Αγρίνιο σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Όλα από την Αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στην σχετική πρόσκληση – κάλεσμα αναφέρεται:

«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  κ. Νεκτάριος Φαρμάκης  σας προσκαλεί την TPITH 19/3/19 και ΩPA 20:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου όπου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου της Αιτωλοακαρνανίας. Σας περιμένουμε εκεί!»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 6:24 pm


Τα τραγούδια που θα παρουσιάσει το Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου αύριο στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών στο Μεσολόγγι


Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 η  Χορωδία της β γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας  με το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Αλεξανδροπούλου, με το σύνολο που αποτελούν 31 μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια

  1. Του μικρού Βοριά (μουσική Μ. Θεοδωράκης, Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης)

  2. Μαλαματένια Λόγια (μουσική Γ. Μαρκόπουλος, στίχοι: Μάνος Ελευθερίου)

  3. Έλα διώξε μου τη λύπη (μουσική Μ. Χατζιδάκης, στίχοι: Γκάτσος Νίκος)

  4. Ερωτικό (Εγώ κι Εσύ) (μουσική Ν. Μαυρουδής, στιχοι: Νανά Νικολάου)

Την Χορωδία αποτελούν οι1.       Αγγελή Ελένη

2.       Βρανά Aντωνία – Ιωάννα

3.       Γκούμα Λυδία

4.       Γκρέκα Μαρία – Λεμονιά

5.       Ευκαρπίδη Όλγα

6.       Ζευγίτη Διονυσία

7.       Ζυγούρης Παναγιώτης

8.       Κανατσούλη Κωνσταντίνα

9.       Καραγιώργου Σοφία

10.   Καροπούλου Μαρία

11.   Κοντονάσιου Σπυριδούλα

12.   Λαγοπάτη Πολυξένη

13.   Λαυράνου Μαρία

14.   Νικολακοπούλου Ειρήνη

15.   Νικολοπούλου Αθανασία

16.   Παπαχρήστος Αθανάσιος

17.   Ρέντζου Εμμέλεια

18.   Σαλταούρα Κωνσταντίνα

19.   Σαμαρά Χριστιάνα

20.   Σιδέρη Αλεξάνδρα

21.   Σκούρα Αικατερίνη

22.   Τασιούλη Ιωάννα

23.   Τασιούλη Μαρία

24.   Τρίμπου Δανάη

25.   Τσιρώνης Χριστόφορος

26.   Τσούμα Αγγελική

27.   Φαρμάκη Παρασκευή

28.   Χαραλαμπάκη Αναστασία

29.   Χαραλάμπους Ανδρέας

30.   Χασιώτη Σπυριδούλα

31.   Χήρα Σωτηρία
Παίζουν:

Βιολί: Κριστάλια Αποστολιώτη (α2)

Φλάουτο: Ευανθία/ Διάνα Κατσαρού (α1)

Μπουζούκι: Βρανά Αντωνία – Ιωάννα & Μιστυλής Ιωάννης
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 6:00 pm


Οι 32 "πρώτοι" υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη "ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου Θύμιος Γερολυμάτος στην "πρώτη" του

Μέσα σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου, εποικοδομητικής κριτικής, αρραγούς ενότητας και με επιτυχία όσον αφορά τη συμμετοχή, διεξήχθη χθες η πρώτη συγκέντρωση - σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσολογγίου που έγινε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Παραβρέθηκαν πολίτες από όλες τις περιοχές του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις και προτάσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Εισηγητικά ο Δημήτρης Φραγκούλης, μέλος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Μεσολογγίου, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και παρουσίασε τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσολογγίου», Θύμιο Γερολυμάτο.
Ο Θύμιος Γερολυμάτος, στέλεχος του ΚΚΕ παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις γενικότερες θέσεις του κόμματος για τις επερχόμενες τριπλές ή και τετραπλές εκλογές και την ανάγκη υπερψήφισης των συνδυασμών του ΚΚΕ παντού, ως τη μοναδική δύναμη που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και αντιστέκεται στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ειδικότερα προβλήματα όλων των περιοχών του διευρυμένου δήμου, για το νοσοκομείο, τη λιμνοθάλασσα, το νερό του Αιτωλικού, το ΤΕΙ, το λιμάνι, τα βιορευστά, τα επί μέρους προβλήματα κοινοτήτων και άλλα.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μαργαρίτηςπου έκανε αναφορά στα θέματα που ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση όλα τα προηγούμενα χρόνια και  μίλησε για την ανάγκη συσπείρωσης, με αυτήν, ακόμα πιο πολλών λαϊκών δυνάμεων.

Εκτεταμένη ήταν η τοποθέτηση του μέλους του σωματείου των συνταξιούχων περιοχής Μπάμπη Τουλιάτου που αναφέρθηκε αναλυτικά στα περισσότερα από τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, άσκησε κριτική στα κακώς κείμενα και παρουσίασε πτυχές της δραστηριότητας που πρέπει να έχει ο λαϊκός αγωνιστής δημοτικός σύμβουλος που είναι αφιερωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.

Μεσολογγίου
Παρεμβάσεις έκαναν ακόμα οι Ανδρέας Αλεξανδράτος, Χρήστος Πρέντζας, Σόφη Μαλάτου και Πάνος Παυλιδάκης.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι δράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο που είναι συγκεκριμένα:

Σάββατο  16-3: Πανεξόρμηση ώρα 10 π.μ. στη Λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Ραντεβού πλατεία δικαστηρίων.

Κυριακή    17-3: Σύσκεψη στο δημαρχείο Αιτωλικού  ώρα 11.00 π.μ., με θέμα «Το νερό και οι διώξεις εναντίον των κατοίκων του Αιτωλικού».

Στο κλείσιμο της συγκέντρωσης - σύσκεψης, ο Μίλτος Λιάπης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παρουσίασε τα πρώτα 32 ονόματα υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω, με την  επισήμανση πως ακολουθούν πολλά ακόμα.

Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι οι εξής:

1.            Αλεξανδράτος   Ανδρέας              Οικοδόμος                          Μεσολόγγι

2.            Δρόσος Κώστας Συνταξιούχος δάσκαλος Βραβευμένος με το μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων για τη δράση του κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.               Μεσολόγγι

3.            Ευδοκιά Χρυσούλα Συνταξιούχος Αιτωλικό

4.            Ζαμπαντιώτης   Δημήτρης Καθηγητής ειδικής αγωγής     Μεσολόγγι

5.            Κάππας Νικόλαος Συνταξιούχος Πεντάλοφος

6.            Καραγιάννης Βασίλης Άνεργος  Μεσολόγγι

7.            Καρβέλη Νεκταρία          Άνεργη                 Αιτωλικό

8.            Kουρούπη Αντωνία Ιδιωτική υπάλληλος Μεσολόγγι

9.            Κούσουλας Αθανάσιος  Λογιστής  Μεσολόγγι

10.          Λιάπης Μιλτιάδη Δημόσιος Υπάλληλος Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, μέλος γραμματείας Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσολόγγι

11.          Λίγκας Βασίλης Οικοδόμος                          Μεσολόγγι

12.          Μαλάτου Σόφη Καθηγήτρια       Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Α΄ΕΛΜΕ         Ευηνοχώρι

13.          Μαργαρίτης Θεόδωρος καθηγητής Δημοτικός Σύμβουλος            Μεσολόγγι

14.          Μασσαούτης Πέτρος     ΕΒΕ                         Μεσολόγγι

15.          Μουρελάτος Γιάννης Οικοδόμος Μεσολόγγι

16.          Μποβολής Νίκος Αυτοαπασ/νος Κατοχή

17.          Παναγόπουλος Μπάμπης Οικοδόμος Ευηνοχώρι

18.          Παπαδάτος Ναπολέων Συνταξιούχος Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νεοχωρίου Νεοχώρι

19.          Πατρινός Παύλος Συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος Ελληνικά

20.          Πρέντζας Χρήστος Οικοδόμος Μούσουρα

21.          Σταμούλης Γιώργος Συνταξιούχος ΟΤΕ Σταμνά

22.          Σταθελάκης Πάνος ΕΒΕ Μεσολόγγι

23.          Στογιάννης Δημήτριος   Ιδιωτικός υπάλληλος Αιτωλικό

24.          Τάσσος Χρήστος Συνταξιούχος Δικαστικός υπάλληλος Μεσολόγγι

25.          Τόλης Γιώργος Αυτοαπασ/νος Αιτωλικό

26.          Τουλιάτος Γεράσιμος Ιδιωτικός υπάλληλος Μεσολόγγι

27.          Τσιλιγιάννης Θανάσης Εργάτης Μεσολόγγι

28.          Τσοκάντας Χρίστος Βιομηχανικός εργάτης Mέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Αιτωλικό

29.          Ψαράκος Δημήτριος Συνταξιούχος οικοδόμος Μεσολόγγι

30.          Φραγκούλης Δημήτρης Δάσκαλος Μέλος Δ.Σ συλλόγου δασκάλων περιοχής Μεσολογγίου           Μεσολόγγι

31.          Χασιώτης Γιώργος Μηχανικός Νεοχώρι

32.          Χριστοδούλου Βασίλειος Δασολόγος Γουριά

                                                                               Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:50 pm


«5η ελαία: Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο Αγρίνιο


Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος, Αναστασιάδη 1) θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση με θέμα: «Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο πλαίσιο του θεσμού  λαία που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. -Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.

Αμέσως μετά στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση “λαία” με έργα σημαντικών δημιουργών  καθώς και το εικαστικό και εποπτικό έργο του Εμμανουήλ Βάθη από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:29 pm


Την Κυριακή 17/3 η "πρώτη" του συνδυασμού «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Βασίλη Μπρούμα.


Την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει αύριο Κυριακή 17/3 στο Μεσολόγγι ο συνδυασμός «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Βασίλη Μπρούμα.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρεται:

«Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών δεν περιμένουμε να δούμε «τι θα γίνει» και «τι θα κάνουν» οι άλλοι. Κοιτάμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε, και θα το κάνουμε. Μαζευόμαστε την Κυριακή 17/3/2019 στην καφετέρια La Storia, έξω από τον Κήπο των Ηρώων, στις 6:30 το απόγευμα, να συζητήσουμε τις θέσεις μας και να προγραμματίσουμε την περαιτέρω δράση μας.  Καλούμε όλους τους υποψηφίους και φίλους της παράταξής μας να προσέλθουν σε μια  όμορφη, ενδιαφέρουσα κι ελπιδοφόρο διαδικασία.»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:23 pm


Το μήνυμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά για την "Κυριακή της Ορθοδοξίας"


ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2019 (17/3/2019)- ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Ο ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Προς τον ιερόν κλήρον, τις μοναστικές αδελφότητες

και τον ευσεβή λαό της καθ’ ημάς θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως.«Κράτει ο έχεις, ίνα μηδείς λάβη τον στέφανόν σου…» (Αποκ. Γ 11)


Η προτροπή αυτή, είναι προτροπή του Αγίου Πνεύματος προς τον Επίσκοπο της Φιλαδελφείας και περιέχεται στο τρίτο (Γ ) κεφάλαιο του Ιερού βιβλίου της Αποκαλύψεως. Προτρέπει, το Πανάγιο Πνεύμα, τον Επίσκοπο να διαφυλάξη θερμή, ακεραία και αμόλυντη την πίστι του. Κράτα καλά την πίστι που έχεις, για να μην πάρη κανείς το στεφάνι σου και την ανταμοιβή των αγώνων σου.

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η προτροπή αυτή είναι κατ’εξοχήν επίκαιρη, αξιοπρόσεκτη και σωτήρια για όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς. Μιλάει και στον καθένα μας το Πανάγιο Πνεύμα: Χριστιανέ της συγχρόνου εποχής, «κράτει ο έχεις…». Μένε στις επάλξεις του ορθοδόξου αγώνος σου. Κράτησε καλά, δυναμικά στο νου και την καρδιά σου, την ορθόδοξη αλήθεια και πίστι, κράτησέ την καθαρή, αμόλυντη, ακαινοτόμητη και ζέουσα. Φύλαξέ την ως κόρη οφθαλμού, γιατί υπάρχει κίνδυνος μεγάλος, να σου την μολύνουν, να την αλλοιώσουν, να την παραχαράξουν και συ να χάσης τη σωστή πορεία για τη σωτηρία σου.
Η ορθόδοξη αλήθεια, η ορθοδοξία μας, αγαπητοί, είναι μοναδικός θησαυρός, ουράνιος, θείος. Δεν την εφεύρε ούτε άνθρωπος, ούτε άγγελος. Την απεκάλυψε Αυτός ο Σαρκωθείς Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, ο Ένας της Αγ. Τριάδος, την εδίδαξε στον κόσμο και την επικύρωσε με το Πανάγιο Αίμα της σταυρικής Του θυσίας, για να έχει αιώνιο, απρόσβλητο και ακατάλυτο κύρος. Αυτή την αλήθεια, όπως την προσέφερε ο Κύριος, την εκήρυξαν οι θεοκήρυκες Απόστολοι, την κατηγλάϊσαν οι Άγιοι Πατέρες και οι Ομολογητές με τη μαρτυρική τους ομολογία, την εστερέωσαν οι μάρτυρες και νεομάρτυρες με το αγιασμένο αίμα τους.

Όλοι τους, με την υπακοή, το σεβασμό και την πιστότητα στο λόγο της Αγ. Γραφής, χωρίς εγωισμούς και παρεμβάσεις, διετήρησαν μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας και παρέδωσαν σε μας, την αποκαλυφθείσα, την σώζουσα αλήθεια, ακριβή, τελεία, καθαρή, αγνή, ανόθευτη, ακαινοτόμητη, απηλλαγμένη από πλάνες και αιρετικές δοξασίες. Οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με πολύ φόβο, ταπείνωσι και προσευχή, και όχι με τις πυγολαμπίδες της εγωιστικής φιλοσοφικής και κοσμικής σκέψεως, διαχειρίστηκαν την αλήθεια του θεοπνεύστου Ευαγγελίου. Απόδειξις η ομολογία της Ζ  Οἰκουμενικῆς Συνόδου: «Ημείς κατά πάντα των θεοφόρων Πατέρων ημών τα δόγματα και πράγματα κρατούντες, κηρύσσομεν εν ενί στόματι και μια καρδία, μηδέν προστιθέντες, μηδέν αφαιρούντες των εξ αυτών παραδοθέντων ημίν». Αυτό έγινε και γίνεται πάντοτε στην μόνη εν κόσμω Εκκλησία, την ορθόδοξο Εκκλησία μας.

Ο Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος ομολογεί: «Η πίστις μου είναι αυτή την οποία ήκουσα από τα θεία λόγια, την οποία εδιδάχθην παρά των αγίων Πατέρων… την πίστι αυτή δεν θα παύσω να διδάσκω. Μαζί της εγεννήθηκα και με αυτήν “συναπέρχομαι” της παρούσης ζωής…».

Και ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ υπογραμμίζει: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι αυτή με την Εκκλησία όλων των εποχών και μάλιστα με την πρώτην Εκκλησίαν…».

Κάθε θησαυρός, όμως, έχει εχθρούς φοβερούς, διατρέχει κινδύνους μεγάλους από άρπαγες, κλέπτες, ληστές.

Μελετώντας την αιματοβαμμένη πορεία της ορθοδόξου Εκκλησίας μας, βλέπουμε τους εκάστοτε «λύκους βαρείς», τους ασπόνδους εχθρούς της ορθοδόξου αληθείας, δια της οποίας ο άρχων του κόσμου θέλει να ματαιώσει τη σωτηρία μας.

Ιουδαίοι, Αρειανοί, Πνευματομάχοι, Μονοφυσίτες, Εικονομάχοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Χιλιαστές, Παπικοί, Ουνίτες, Προτεστάντες, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελικοί, και τόσοι άλλοι, «ως λέοντες ωρυόμενοι», πάντοτε και σήμερα, διακονούντες τον αρχέκακο δράκοντα, ροκανίζουν νύκτα και ημέρα το άγιο δένδρο της Ορθοδοξίας μας. Σ’ αυτούς όλους να προσθέσουμε τον νεοεποχίτικο εχθρό της ορθοδόξου αληθείας και πίστεως, την παναίρεσι του Οικουμενισμού. Με κάθε τρόπο ο Οικουμενισμός σήμερα, με σκοτεινές δυνάμεις, ύπουλα και φανερά, με αλλοίωσι των θεσμών, των αιωνίων αληθειών, αλλά και με διωγμούς ακόμη, πολεμεί τη θεότητα του Χριστού μας και θέλει να θέση το όνομα του Αναστάντος Κυρίου και Θεού μας ανάμεσα στα ονόματα των ψευτοθεών του κόσμου. Απόδειξι η αλλοίωσι του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία της Ορθοδόξου Ελλάδος μας.

Άγαπητοί αδελφοί, τη φωνή του αγίου Πνεύματος ας την ακούσουμε καλά σήμερα, που γιορτάζει η μεγάλη μας μητέρα, η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. «Κράτει ο έχεις, ίνα μηδείς λάβη τον στέφανόν σου…».

Ο Απ. Παύλος γράφοντας στον μαθητή του Απόστολο Τιμόθεο, που ήταν Επίσκοπος Εφέσσου, τον προτρέπει: «Ω Τιμόθεε την παρακαταθήκην φύλαξον…». «Παιδί μου Τιμόθεε, φύλαξε καλά την αλήθεια του Ευαγγελίου, που μας εμπιστεύθηκε ο Κύριος ως πολύτιμο θησαυρό και απόφευγε τους κούφιους και ματαίους λόγους, που βεβηλώνουν και νοθεύουν την αλήθεια» (Α  Τιμ. στ 20).

Τη φωνή της μητέρας μας ορθοδόξου Εκκλησίας ας ακούσουμε σήμερα και μεις.

Την μεταφέρουν σε μας οι Άγιοι Απόστολοι, οι Πατέρες, οι ομολογητές, οι μάρτυρες, οι νεομάρτυρες.

Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σταθήτε άγρυπνοι στις επάλξεις. Κρατάτε, φυλάξτε αυτό που έχετε, το θησαυρό της ορθοδόξου αληθείας. Μόνο με την αδαμαντίνη ορθόδοξο αλήθεια, θα επιτύχουμε τη σωτηρία μας.

Εφρύαξαν οι πολέμιοι του Χριστού μας. Εφρύαξαν τα χωρίς Χριστό έθνη. Θέλουν να ξεριζώσουν την ορθοδοξία από τις καρδιές μας. Θέλουν να κάνουν άθρησκη την Ελλάδα μας. Την Ελλάδα των Πατέρων, των οσίων, των μαρτύρων, των νεομαρτύρων, των ηρώων των θαυμάτων.

Κρατείστε την ορθοδοξία ζωντανή και καθαρή, άμεμπτη στην ψυχή σας και τη ζωή σας. Μην προδώσετε το Χριστό μας. «Αν δεν Τον αρνηθούμε δεν μπορούν να μας Τον πάρουν», λέει ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός.

Να ευχηθούμε, αγαπητοί όλοι μας, κληρικοί και λαϊκοί, να κρατήσουμε σφικτά την ορθόδοξη αλήθεια στη ζωή μας, για να λάβουμε και μεις τον αμαράντινο της ουρανίου δόξης στέφανο. Αμήν.


Μετά πατρικῶν ἑορτίων εὐχῶν


+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:14 pm


Σπήλιος Λιβανός: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τους αγώνες για τρεις νίκες»


Στη γεμάτη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρίνιου, τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, βουλευτή κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δηλώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα δώσουν κοινό αγώνα για εκλογική επικράτηση σε όλα τα μέτωπα.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου της ΝΔ κ. Λιβανός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε τη σημασία όλοι να στοχεύσουν στην ευρύτατη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές. “Είμαστε όλοι στον αγώνα, έτοιμοι, για να πάρουμε τη νίκη, η οποία θα απαλλάξει τη χώρα από τον κ. Τσίπρα και την παρέα του” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στο ψυχικό δέσιμο που νιώθουν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Μεϊμαράκη, χρησιμοποιώντας τη φράση “ο Πρόεδρος, ο φίλος, ο Νεοδημοκράτης της καρδιάς μας”. Παράλληλα, ο κ. Λιβανός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη, που πλαισιώνεται από άξιους συνυποψήφιους στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ευχόμενος σε όλους “καλή πορεία”.

Κλείνοντας, ο κ. Λιβανός τόνισε την αναγκαιότητα όλοι να συνεισφέρουν στην προεκλογική προσπάθεια, είτε είναι υποψήφιοι είτε όχι, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, καθώς στόχος όλων πρέπει να είναι η ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:01 pm


Σχεδόν απίθανη η αύξηση του αριθμού των φοιτητών στο Μεσολόγγι! Το αντίθετο ίσως συμβεί...

2004. Οι χιλιάδες τότε φοιτητές στο ΤΕΙ πανηγυρίζουν του EURO! 

Οι αυριανές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, θα προσγειώσουν σε σκληρή πραγματικότητα το παραγωγικό κομμάτι του Μεσολογγίου.

Κι αυτό διότι δύσκολα ο σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί, θα είναι ικανός, για να ανατρέψει την αρνητική οικονομική πορεία της πόλης, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο μετά το καταστροφικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» πριν έξι, χρόνια.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν πιστέψει ή είχαν θρέψει ελπίδα για ανάταξη της κατάστασης στη «ρητορική» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην περίοδο των διεργασιών για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ όσο κυρίως αργότερα όταν από τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κατά την άποψή μας ο αριθμός των φοιτητών που θα διαμένουν στο Μεσολόγγι για τις σπουδές μετά την ίδρυση των τμημάτων της Γεωπονικής είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι μεγαλύτερος από τον σημερινό. Και ειλικρινά μακάρι να διαψευσθούμε...

Συνεπώς επιβάλλεται με κάθε τρόπο να επανασχεδιαστεί το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της πόλης ώστε αυτή να συνεχίσει να υπάρχει…

Προϋποθέσεις υπάρχουν, όρεξη και μεράκι απαιτείται με ταυτόχρονη απομόνωση αυτών που για ιδία οφέλη επενδύουν στην ανακύκλωση της μιζέριας και της εσωστρέφειαςΔιαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:43 pm


"Καρότο και μαστίγιο" για Μεσολόγγι και Αγρίνιο η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη! "Ιδρύεται Γεωπονική σχολή καταργούνται ή μεταφέρονται στην Πάτρα τα υφιστάμενα τμήματα" λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ριζούλης


Έτοιμο είναι το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το ΑΕΙ της Πάτρας και αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί κι επισήμως από το υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσα στα άλλα που θα περιλαμβάνει το σχέδιο είναι και η οριστικά απόφαση για τη δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Παράλληλα δημιουργείται και Γεωπονική Σχολή με 3 τμήματα στο Αγρίνιο και άλλα τρία στο Μεσολόγγι καθώς και τμήμα στην Αμαλιάδα. Επίσης φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τα τμήματα Μηχανικών του ΤΕΙ τα οποία θα ενταχθούν στο ΑΕΙ Πελοποννήσου αλλά θα έχουν την έδρα τους στην Πάτρα.

Πέραν των παραπάνω το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή της Σχολής Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος του Αγρινίου σε Σχολής Ιστορίας-Αρχαιολογίας και την μεταφορά της στην Πάτρα.

Επίσης το Τμήμα των Φυσικών Πόρων του Αγρινίου μεταφέρεται στην Μηχανολογική Σχολή των Πατρών και παίρνει κατά πάσα πιθανότητα την ειδικότητα των Μηχανολόγων Περιβάλλοντος.

Η Αιτωλοακαρνανία παίρνει, ως «αντιστάθμισμα» την Γεωπονική Σχολή.
Αναφορικά με τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, όπου υπάρχουν αυτά (Αίγιο κ.α.), ουσιαστικά πανεπιστημιοποιούνται και θα είναι πλέον τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, εκτός από τα τμήματα Μηχανικών που όπως προαναφέρθηκε θα υπάγονται διοικητικά στο ΑΕΙ Πελοποννήσου.

Τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ένα ακόμα θέμα, που αφορά τους πτυχιούχους των παλιών ΤΕΙ και των σημερινών τετραετών και 5ετών (Πολυτεχνείων και Γεωπονικών), επειδή η λογική του Υπουργείου είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι ίδια για όλους, όπως επισήμανε ο κ. Ριζούλης, στα 4ετης φοίτησης Γεωπονικά και Πολυτεχνικά τμήματα θα δημιουργηθεί επιτροπή και θα αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε με την έγκριση της επιτροπής, αυτοί να έχουν ισόβαθμο πτυχίο με τα 5ετούς, και για τους παλιούς σπουδαστές των ΤΕΙ, με βάση προϋπηρεσία, εργασία, που έχουν αποφοιτήσει από εκεί, θα υπάρξει μια διευθέτηση, ώστε όλοι να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.


Αναδημοσίευση από το dete.gr


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:17 pm


Θερινός κινηματογράφος στην «καρδιά» της πόλης του Μεσολογγίου


Μετά από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, δημοτικός χώρος εντός της πόλης του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα το οικόπεδο απέναντι από την Πυροσβεστική, πρόκειται να μετατραπεί σε θερινό κινηματογράφο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ακίνητο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου: «έγινε από δραστήριους συμπολίτες μας που επιθυμούν όχι μόνο να παραμείνουν στον τόπο τους, αλλά να επενδύσουν σ αυτόν, δημιουργώντας ένα ακόμη σημείο πολιτιστικής δραστηριότητας που αφορά την « 7η Τέχνη».»

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αποκτά ένα ακόμη πόρο εσόδων, με την αξιοποίηση του παραπάνω ακινήτου.

Όπως διαβεβαιώνουν οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την δημιουργία και λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, στόχος είναι η «πρώτη» προβολή ταινιών σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, κάτι που η πόλη του Μεσολογγίου είχε στερηθεί για πολλά χρόνια.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 5:48 pm


Για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία...


Γράφει ο Παναγιώτης Κατσούλης


τ. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας 
με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Απόστολου Κατσιφάρα


Ο διοικητικός στίβος της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού είναι σκληροτράχηλος. Κρίνεσαι καθημερινά και ανελέητα στο πεδίο της πράξης. Δεν ενδείκνυται για δημόσιες σχέσεις και life style εμφανίσεις τύπου κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όσοι παραμένουμε σε αυτόν ανιδιοτελώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει γίνει το “σαράκι” μας. Μας “τρώει”, αλλά και δεν μπορούμε να ζήσουμε δίχως αυτό.

Πολλοί εσφαλμένα θεωρούν πως το αγκαθωτό γίγνεσθαι της καθημερινότητας αφορά μόνο τους δήμους, ειδικά μετά τη θεσμοθέτηση του Καλλικράτη. Πως οι περιφέρειες και οι αιρετοί τους την “γλυτώνουν”, αφού ως θεσμός έχει μόνο επιτελικό χαρακτήρα και βρίσκεται μακριά από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Λάθος αντίληψη, τόσο στο διαχειριστικό - υπηρεσιακό πεδίο όσο και σ’ εκείνο της στρατηγικής - σχεδιαστικής αφήγησης.  Θα καταθέσω, προς το παρόν, τις σκέψεις μου σε βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών.
1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Σε καιρούς ακραίων καιρικών φαινομένων, ο ρόλος της Περιφέρειας είναι καθοριστικόςγια την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων. Προαπαιτούμενο η καλή συνέργεια των δήμων και των κρατικών φορέων, ο σχεδιασμός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως για παράδειγμα ο ουσιαστικός και έγκαιρος καθαρισμός των ρεμάτων ως προληπτικό μέσο αντιμετώπισης των πλημμυρών και των πυρκαγιών. Το όλο θέμα αναδεικνύεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις τοπικές μας κοινωνίες. Το “παιχνίδι” της μετάθεσης των ευθυνών μέσα στο δεδομένο γραφειοκρατικό θεσμικό περιβάλλον δεν αφορά τους πολίτες και καθιστά επιβεβλημένο τον ορθό σχεδιασμό, την ετοιμότητα του συνόλου του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας και τη διαφανή διαχείριση των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων.

2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Σ’ ένα τόπο με τόσο πλούσιο και σύνθετο  οικοσύστημα όπως αυτό της Αιτωλοακαρνανίας, η προστασία του είναι κεφαλαιώδες ζήτημα, ειδικά στην εποχή που πίσω από τον τίτλο των “Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας” υποκρύπτονται κάποιες φορές αλλότρια συμφέροντα. Ο σωστός χωροταξικός σχεδιασμός, η διαβούλευση με τους δήμους και τους πολίτες και η έγκυρη επιστημονική γνώση, είναι ο μοναδικός δρόμος αποφυγής αρνητικών φαινομένων. Ταυτόχρονα οφείλουμε να συνδυάσουμε το φυσικό μας πλούτο με τις υπάρχουσες υποδομές (τριτοβάθμια εκπαίδευση, νέα εθνικά οδικά δίκτυα, γέφυρα Χ. Τρικούπης, αεροδρόμιο και υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου), ξεπερνώντας τα γνωστά “θεσμικά εμπόδια” που καθυστερούν ή ακυρώνουν την υγιή επιχειρηματικότητα, ώστε να αναδείξουμε το περιβάλλον ως πηγή ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο στην πράξη, όμως οφείλουμε να κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά γιατί ως επιλογή προοπτικής είναι μονόδρομος.

3. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αναμφίβολα η δημιουργία νέων υποδομών (Σχολεία, Μουσεία, Χώροι άθλησης), καθώς και η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων, αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη δίχως τέλος. Ο ρόλος των δήμων και σε αυτόν τον τομέα είναι κρίσιμος. Όμως το κεφάλαιο “Παιδεία – Πολιτισμός” δεν εξαντλείται στις υποδομές. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα “Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού” είναι μια “υποδομή” διαφορετικού χαρακτήρα. Στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής μας σε αναγνωρισμένο - ποιοτικό τουριστικό προορισμό, μέσω της ευφυούς προβολής και αξιοποίησης των μνημείων της φύσης (Λιμνοθάλασσα, λίμνες, ορεινοί όγκοι), του πολιτισμού μας (Αρχαία Θέατρα), καθώς και του συνδυασμού αυτών με τον τομέα της αγροδιατροφής.

Η προβολή του εξειδικευμένου τουριστικού μας προϊόντος (πολιτιστικός, θρησκευτικός, ιαματικός τουρισμός), πρέπει να συνδυαστεί με τις αντίστοιχες υποδομέςπου σε μεγάλο βαθμό δεν υφίστανται σήμερα, καθώς και με την ανάπτυξή του πρωτογενούς μας τομέα, ώστε να έχει πραγματική προστιθέμενη αξία για όλους μας.

Πολιτισμός όμως δεν είναι η δίχως κριτήρια επιχορήγηση “γιορτών και πανηγυριών”. Θα υπάρξει και αυτή όπου ποιοτικά ενδείκνυται, αλλά το βασικό πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας είναι τα ζωντανά κύτταρα των πολιτιστικών μας συλλόγων. Με αυτούς πρέπει να αποκτηθεί μια διαφορετική σχέση υποστήριξης ποιοτικών προγραμμάτων παραγωγής ντόπιου λαϊκού πολιτισμού (θέατρο, εικαστικά, μουσική, παραδοσιακοί χοροί). Έχει υπάρξει στο παρελθόν (2006 – 2010), δύναται να υπάρξει και αύριο.

Μεγάλη αξία για μένα έχει να γνωρίζετε για ποιους λόγους ζητώ τη ψήφο σας. Να είστε οι εκ των προτέρων κοινωνοί της αντίληψης και των“θέλω” μου για τη λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν,  τις “χαραμάδες” που πρέπει να αναζητηθούν και τις ρήξεις που ενδεχομένως προκύψουν ώστε να καταστούν αυτές υλοποιήσιμες, μέσω της παράταξης “Δικαίωμα στην πρόοδο”του τωρινού και αυριανού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ δήλωσε πριν από πολλά χρόνια: “Στην πολιτική από τότε που το θέλω να κάνω αντικαταστάθηκε από το θέλω να γίνω, χάθηκε η ουσία της πολιτικής”.

Το ενστερνίζομαι στον απόλυτο βαθμό.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 4:16 pm


Το "ευχαριστώ" του δημάρχου Μεσολογγίου για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας


Μετά την ανάρτηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου της ανακατασκευής και διαρρύθμισης  κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) στο Μεσολόγγι προκειμένου να στεγασθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος σε δήλωσή του αναφέρει: «Ένας συλλογικός αγώνας ετών είχε αίσιο τέλος. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και το προσωπικό της, σύντομα θα στεγασθούν σε ένα νέο, ανακαινισμένο χώρο με κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Από την αρχή της θητείας μας το 2014, κατανοήσαμε την σοβαρότητα του θέματος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες επιστροφής του κτηρίου που ανήκε στο Δήμο, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την διαδικασία μεταβίβασής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων, οι επαφές και συνεργασίες με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν διαρκείς και το αίτημα της μεταστέγασης πάγιο.
Την 1η Νοεμβρίου 2018, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρήστο Τέγα και τον Γραμματέα Μιχάλη Μπιλάλη, επισκεφθήκαμε στο γραφείο της την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών μεταφοράς της Διεύθυνσης σε νέο κτήριο.

Η τελική υπογραφή της κυρίας Υπουργού, αποτελεί την δικαίωση αυτής της προσπάθειας ετών.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, το Γενικό Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα Ταξίαρχο Νίκο Κοτρωνιά, τον Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Ματσούκα και τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέα Τσαπικούνη, με τους οποίους  είχαμε άριστη συνεργασία.

Ευχαριστώ επίσης τους συνδικαλιστές κ.κ. Χ. Τέγα και Μ. Μπιλάλη για τον συντονισμό των ενεργειών μας κι ασφαλώς την ίδια την κυρία Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για την οριστική λύση σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:34 pm


Εντυπωσιακή συγκέντρωση του Μάριου Σαλμά στο "κλειστό" του Πανελληνίου!


Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων κοινοβουλευτικής του θητείας ο Μάριος Σαλμάς πραγματοποίησε χθες το βράδυ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, στην Αθήνα, συνεχίζοντας έτσι μια «παράδοση» διοργάνωσης ανάλογων συγκεντρώσεων σε «κλειστά» αφού στο παρελθόν και με αξιοσημείωτη παρουσία κόσμου το ίδιο είχε κάνει σε Αγρίνιο, Αθήνα στο «Σπόρτνγκ» και στο Μεσολόγγι.

Έτσι και χθες  κατάμεστο ήταν το κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου όπου  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, μίλησε με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων κοινοβουλευτικής θητείας.

Στην ομιλία του ο κ. Σαλμάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να παρουσίασε μια σειρά από κυβερνητικές του ενέργειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και γενικότερα της σπατάλης στο χώρο της υγείας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Μάριο Σαλμά. Επίσης παρευρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Ανδριανός,  Γιώργος Βλάχος, Κώστας Βλάσσης, Βασίλης Γιόγιακας, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Κοντογιώργος, Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Φορτσάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ό πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Δέρβος ο πρώην Υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, οι πρώην βουλευτές Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Απόστολος Κωστόπουλος δήμαρχοι και  πολλοί άλλοι.


Ακολουθεί η ομιλία του κ. Μάριου Σαλμά:


«Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθιος μπροστά σας 20 χρόνια πρίν ως υποψήφιος βουλευτής        ήμουν ένας νέος, γιατρός, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από μία μικρή επαρχία.

Ο γιός ενός οικοδόμου, ένα από τα 3 παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας που μοιράζονταν την αγάπη, την κοινή προσπάθεια για προκοπή, τις αρχές της αξιοπρέπειας της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Το παιδί μιας γειτονιάς στην Αμφιλοχία που δεν ήταν εύπορη αλλά μοιράζονταν όνειρα και δημιουργούσε  όμορφες αναμνήσεις.

Και τα όνειρα αυτά ήθελα να γίνουν πραγματικότητα.

Σας μίλησα για αισιοδοξία.

Γιατί αυτή η αισιοδοξία ήταν που κρατούσε το χαμόγελο στα χείλη του πατέρα μου, όπλιζε τη μάνα μου με καλοσύνη να χει το σπίτι ανοιχτό , έδινε δύναμη στον αγρότη να οργώνει το χωράφι, ωθούσε τον έμπορο να κάνει νέες δουλειές, έδινε κίνητρο στους  μαθητές, στους  απόφοιτους των Πανεπιστημίων, που όλοι μαζί αγαπούσαν τη πατρίδα και την στήριζαν.

Ήταν τότε στην δεκαετία του 70 που όλοι δούλευαν σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεροκάματο αλλά οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι γέλαγαν

Εξίμιση χρονών καλοκαίρι του 74 κοντά στον πατέρα μου στην οικοδομή οι πρώτες μου παραστάσεις από μία γενιά οικοδόμων, εργατών που εξέπεμπαν σιγουριά ότι η χώρα θα μεγαλουργήσει. Το απόγευμα κοντά στο χωράφι με τις ελιές και μαζί στο ανθοπωλείο.

Είναι οι ίδιες παραστάσεις, είναι τα ίδια βιώματα που είναι χαραγμένα και σε σας αλλά που λείπουν από τους σημερινούς κυβερνώντες.

Άνθρωποι που μεγάλωσαν στα σαλόνια, αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι,

άνθρωποι που έκαναν καταλήψεις μαθητές αλλά μεγάλοι τις ταυτίζουν με ακροδεξιές συμπεριφορές,

άνθρωποι που πρωτοστατούσαν σε πορείες νέοι αλλά μεγάλοι στέλνουν τα ΜΑΤ,

άνθρωποι που νέοι κήρυταν έξοδο από το ΝΑΤΟ αλλά μεγάλοι άφησαν όλο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Άνθρωποι που νέοι κατηγορούσαν το κεφάλαιο αλλά μεγάλοι το αγκάλιασαν,

άνθρωποι που νέοι πίστευαν στην κοινωνική οικονομία αλλά μεγάλοι έγιναν υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς.


Σας μίλησα για ελπίδα

Είναι αυτή η ελπίδα που έχει τώρα χαθεί.

Που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ότι όποιος και να κυβερνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Δεν είναι αλήθεια.

Σήμερα με την συγκινητική παρουσία σας εδώ όλοι εσείς νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, άνδρες, γυναίκες, φοιτητές, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, το αποδεικνύετε περίτρανα.

Η ελπίδα είναι ζωντανή και η πολιτική αλλαγή έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός της χώρας.

Ένας πολιτικός σύγχρονος, με εξαιρετική παιδεία, με ήθος με αρχές και ειλικρίνεια, που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στο 2021 όπου η Πατρίδα συμπληρώνει 200 χρόνια από την εθνική παλλιγεννεσία.

Εδώ σας έφερε η  πεποίθηση ότι οι αγωνίες μας θα συναντηθούν, οι αξίες μας και η δικαίωση της προσφοράς μας στην Πατρίδα θα βρεθούν μαζί, θα ανταμώσουν οι πράξεις που έκανε ο καθένας μας από το μετερίζι του για την Ελλάδα.

Ήρθατε στην πρόσκλησή μου όχι μόνο για να συναντήσετε εμένα, αλλά αυτό που σηματοδοτεί η πορεία μου στην πολιτική και στη ζωή.

Λίγη σημασία έχει εαν θα ξαναγιορτάσουμε τα 25 χρόνια.

Αυτό που έχει νόημα είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτό που εσείς αναγνωρίσατε στο πρόσωπό μου 20 χρόνια τώρα και που πρέπει να παραμείνει ζωντανό με κάθε θυσία.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το όνειρο που έχει κάθε μάνα για το παιδί της, κάθε πατέρας για την φαμίλια του, κάθε δάσκαλος για το μαθητή του.

Με απλά λόγια η Δημιουργία, ο κόπος, ο μόχθος, η καταξίωση, η προσφορά στον συνάνθρωπο, η αφοσίωση στην πατρίδα.

Σας μίλησα για αλλαγή

Και τα άλλαξα όλα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία. Έστησα τον ΕΟΠΥΥ στα πρώτα του βήματα, αφού ανέλαβα καθήκοντα 6 μήνες μετά την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα λειτουργεί με τον δικό μου κανονισμο παροχών. Μείωσα τις τιμές δεκάδων διαγνωστικών εξετάσεων, Το σύστημα ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών όπως λειτουργεί σήμερα, η ψηφιοποίηση συνναλαγών με τα διαγνωστικά και κλινικές, οι κλειστοί προϋπολογισμοί με περιορισμό της σπατάλης σε διαγνωστικά, κλινικές, φάρμακο, τα νέα υδατογραφημένα κουπόνια στα φάρμακα, η συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, η βάση δεδομένων, η μείωση τιμών στα φάρμακα κατά 23%, η ασφαλιστική μειωμένη τιμή που αγόραζε ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα αντί της λιανικής που αγόραζε τα προηγούμενα χρόνια έγιναν στην θητεία μου

Με όλες συνολικά τις μεταρρυθμίσεις που προανέφερα το υπουργείο Υγείας βγήκε από το μνημόνιο και η εξοικονόμηση συνολικά από ΕΟΠΥΥ και φάρμακο έφτασε το 1,5 δις ετησίως δηλαδή από το 2013 μέχρι σήμερα το κράτος ωφελήθηκε από τις πολιτικές μου αθροιστικά 8 δις ευρώ.

Έτσι αποφεύχθηκε η περεταίρω περικοπή των συντάξεων


Μέρος από αυτήν την εξοικονόμηση επέστρεψα στους ασθενείς.


Έτσι οι ρευματοπαθείς έπαιρναν έκτοτε τα φάρμακά τους με 10% συμμετοχή αντί 25%, οι νεφροπαθείς δωρεάν όλα τα φάρμακα, όπως και οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία για τα φάρμακα που αφορούν σε επιπλοκές της νόσου.

Οι σακχαροδιαβητικοί έπαιρναν δωρεάν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου και πολλά άλλα.

Στην θητεία μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

Για να καταλάβει κανείς το πάρτυ που γινόταν πριν με τα κουπόνια στα φάρμακα που τα κολούσαν σε πλασματικές συνταγές, τα χρέωναν στα ταμεία και εξήγαγαν τα κουτια, θα δώσω ένα παράδειγμα.

Μετά από όλες τις αλλαγές που έκανα σε δείπνο στην Αθήνα με τον Ελληνικής καταγωγής Υπουργό Υγείας της Αλβανίας το 2013  μου εξήγησε ότι έκανα ένα καλό και ένα κακό στην Αλβανία.

Το καλό ήταν ότι μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων εκεί αφού παίρνουν το μέσο όρο της Ελλάδας των Σκοπίων και της Ιταλίας.

Και το κακό ότι τους άφησα χωρίς φάρμακα αφού σταμάτησε η εξαγωγή από φαρμακαποθήκες της Ηπείρου φαρμάκων προς την Αλβανία με φορτηγά αφού όμως κολλούσαν τα κουπόνια σε συνταγές, χρεώνοντας πλασματικά τα ασφαλιστικά ταμεία..

Στα πλαίσια αυτά εντόπισα με ελέγχους που διέταξα παράνομες χρηματοδοτήσεις ταξιδιών από την εταιρεία Novartis σε δημόσιους λειτουργούς, δηλαδή γιατρούς, φαρμακοποιούς και υπαλλήλους που εμπλέκονταν με το φάρμακο.

Σας μίλησα για την Αιτωλοακαρνανία

Έκανα το χρέος μου στο ακέραιο

Το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας το 2009, η μονάδα εντατικής θεραπείας, η πτέρυγα διοικητικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το ΚΑΦΚΑ της Αμφιλοχίας, το ΚΥ Κατούνας, το ΚΥ Μύτικα, οι 4 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ σε Αγρίνιο Μεσολόγγι, Ναύπακτο, τα ασθενοφόρα στα ΚΥ Αμφιλοχίας, Θέρμου, Βόνιτσας, τα αγροτικά ιατρεία σε Γαβαλού, Μεσάριστα, Κεχρινιά, Θύρειο, Πλαγιά, Παλιάμπελα, Στάνος, ο σταθμός ΕΚΑΒ στην Αμφιλοχία, 63 νέες θέσεις γιατρών στο νομό και άλλα έγιναν στην θητεία μουΜεσολάβησαν όμως 4 καταστροφικά κίτρινα χρόνια μέχρι και σήμερα.

4 χρόνια που ο λαικισμός, το ψέμα και η υποκρισία κυριάρχησαν

4 χρόνια που απεδειξαν ότι το αφήγημα περί ενός άλλου δρόμου της αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ότι όλα όσα έλεγαν, πίστευαν και έγραφαν οι μέντορες της αριστεράς στην πράξη δεν γίνονται. Είναι μόνο θεωρία, είναι μόνο στα χαρτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε υποτίθεται για να διώξει την Τρόικα και να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών, αλλά υπεγραψε τρίτο μνημόνιο δυσβάστακτο και έβαλε την χώρα σε ενισχυμένη εποπτεία για πολλά χρόνια.

Ήρθε για να σώσει την δημόσια περιουσία από τους δανειστές και υποθήκευσε μέχρι και τα αρχαία μνημεία για 100 χρόνια

Ήρθε για να διώξει την κακιά Μέρκελ και τους ιμπεριαλιστές Αμερικανούς και έγιναν οι πιο καλοί φίλοι

Ήρθε γιατί τους ενοχλούσε να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία και η κυρίαρχη θρησκεία μας και προσπαθούν να το πετύχουν με την αναθεώρηση του συντάγματος.

Ήρθε για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και κατάφερε το αντίθετο να τις εξαυλώσει και μαζί και τις μετοχές που είχε το δημόσιο ζημιώνοντάς το κατά πολλά δις ευρώ.

Ήρθε για να φορολογήσει του πλουσίους αλλά μόλις προχθές μειώθηκε ο συντελεστής με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων από 15 σε 10%

Την ίδια ώρα που αύξησε την φορολογία σε όλη την μεσαία τάξη και αποφάσισε και ψήφισε το αφορολόγητου που σημαίναι ότι από του χρόνου τα εισοδήματα 600 ευρώ το μήνα ενώ δεν πλήρωναν φόρο τώρα θα πληρώνουν.

Ήρθε για να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά  τους έκοψε το ΕΚΑΣ και την επικουρική σύνταξη. Την ίδια ώρα που στερεί από 300.000 νεοσυνταξιούχους την σύνταξή τους αφού περιμένουν 3 χρόνια για να την πάρουν.

Ήρθε υποτίθεται για να στηρίξει τους φτωχούς και τους εγλώβισε στην παγίδα της φτώχειας, στο επίδομα των 200 ευρώ χωρίς να μπορούν να επανενταχθούν στην εργασία.

Ήρθε για να πολεμήσει την διαφθορά αλλά κρυφός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής.

Δυστυχώς όμως κατάφερε και πολλά

Κατάφερε να φορτώσει το δημόσιο πάλι με στρατιές συμβούλων, μετακλητών και δημοσίων υπαλλήλων αδιαφορώντας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις

Κατάφερε να χαρίζει επιλεκτικές οφειλές στο δημόσιο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, την ώρα που οι οφειλές των πολιτών προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 100 δις

Ευτυχώς όμως κατάφερε και ένα καλό Το επισήμαναν μία σειρά ιστορικών στελεχών της αριστεράς ότι απομυθοποίησε τον εναλλακτικό δρόμο. Είδε ο κόσμος τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και ενωμένες οι φωνές θα υψωθούν και θα πουν ποτέ πια ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ πια λαικισμός ποτέ πια ρεβανσισμός.

Ήθελε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και δυστυχώς τα κατάφερε

Αλλά ακόμη και οι εικόνες του εξαντλημένου μικρού παιδιού στην αγκαλιά ενός αγνώστου χωρίς όνομα που περισυλλέγεται από μια βαρκα στο Αιγαίο αντιμετωπίστηκε με κυνισμό.

Όλοι οι Έλληνες θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, όλοι εύχονται να μην υπήρχαν πόλεμοι, όλοι θα προτιμούσαν η Τουρκία να μην χρησιμοποιεί αυτά τα παιδιά, και όλοι συμφωνούν ότι η πολιτική εισόδου, παραμονής και εξόδου από την χώρα είναι σε λάθος δρόμο.

Η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για την επιδείνωση του φαινομένου στα νησιά, σπατάλησε τα εκατομμύρια σε μη αποτελεσματικές ΜΚΟ με αποτέλεσμα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόρια με απαράδεκτες συνθήκες και τώρα ακούω για χιλιάδες Ελληνοποιήσεις μήπως και κερδηθούν οι εκλογές.

Η κυβέρνηση έδειξε να αδιαφορεί  για τους θεσμούς όταν ο επικεφαλής ανωτάτου δικαστηρίου μετακινείται στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού και αποκτά πολιτική ταυτότητα και στην συνέχεια μετακινείται επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής.

Ο Πρωθυπουργός ανέχεται ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και δηλώσεις υπουργών του, που εξευτελίζουν το πολιτικό ήθος και απαξιώνουν τον πολιτικό λόγο.

Και ο ευτελισμός της πολιτικής δίωχνει τη νεολαία γιατί δημιουργεί πίστη ότι εδώ το πολιτικό προσωπικό είναι μη σοβαρό και ως εκτούτου η ελπίδα χάνεται.

Νέοι επιστήμονες που εστιάζουν στα χείλη των Υπουργών μήπως και διακρίνουν σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά αυτό που εισπράτουν είναι χυδαίος πολιτικός και διχαστικός λόγος, δεκάδες ώρες στα tweets και το facebook αντί για δουλειά, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, ύβρεις και σκευωρίες.

Και απογοητεύονται και παίρνουν τη δύσκολη απόφαση. Και φεύγουν και στερούν από την Πατρίδα ότι καλύτερο υλικό έχει.

Αλλά και όταν φύγουν δεν σκέφτονται να γυρίσουν.

Και αποστεώνεται η χώρα από την γνώση και την καινοτομία που αυτά τα παιδιά αποκτούν σε ξένες χώρες.

Η Βουλή έχασε το κύρος και την αίγλη της. Βουλευτές με παντόφλες, συνεργάτες Βουλευτών με παρεώ, παρασκήνιο πάνω από το προσκήνιο, εικόνα που δημιουργεί αποστροφή στην πολιτική.

Αρνούνται ακόμη να κάνουμε τα αυτονόητα για να βγει από το τέλμα ο τόπος. Να θεσμοθετίσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μην ξεσπιτώνονται και φεύγουν οι νέοι μας να σπουδάζουν στην κύπρο.

Κανένα μέτρο για να αντιμετωπστεί η  υπογεννητικότητα, που μαζί με την γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε εκκρηκτικό δημογραφικό πρόβλημα που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

Οι γενιές πλέον δεν αλλάζουν κάθε 25 χρόνια αλλά κάθε 4 χρόνια θεωρείται τεχνολογικά και επιστημονικά μία νέα γενιά.

Φανταστείτε πόσες γενιές Ελληνόπουλων έμειναν πίσω σε σχέση με τους άλλους λαούς στα χρόνια της κρίσης?


Σήμερα όμως 20 χρόνια μετά σας καλώ να κάνουμε μία νέα συμφωνία

Σήμερα θα σας μιλήσω για την επόμενη μέρα.

Μαζί να αγωνιστούμε απέναντι σε ότι χωρίζει τους Έλληνες και να προστατεύσουμε ότι μας ενώνει.

Μαζί και να σταματήσουμε τον Λαικισμό, και να αντισταθούμε στο ψέμα και να σηκώσουμε τείχος προστασίας για τη θρησκεία μας, και να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των όσων μας παρέδωσαν με αίμα οι παπούδες μας, όπως η μοναδικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας.

Μαζί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα αντίθετα με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που οι σημερινή κυβέρνηση προωθεί, υιοθετώντας το σχέδιο ξένων παραγόντων

Μαζί να στηρίξουμε το θεσμό της οικογένειας

Μαζί να αναδείξουμε μία κυβέρνηση που δεν θα είναι πρόθυμη για τους ξένους, αλλά χρήσιμη για τον Ελληνικό λαό

Μαζί να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να διαφυλάξουμε αυτή από τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Μαζί να δημιουργήσουμε μία πολιτεία ισονομίας, με σταθερούς κανόνες,  με σεβασμό στους θεσμούς

Μαζί να επενδύσουμε στην παιδεία, την υγεία, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια, τον τουρισμό

Μαζί να προστατεύσουμε την ιδεολογία μας από στρεβλώσεις που δεν είναι αποδεκτές και που δίνουν αφορμή στην ευρωπαίκή αριστερά να μιλάει για διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων και συσσώρευση του πλούτου.

Η ιδεολογία μας επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες, κυριάρχησε σε όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες χώρες.

Αναμφίβολα όμως δεν τέθηκαν σε εφαρμογή φίλτρα ελέγχου των ανεξέλεγκτων αποτελεσμάτων που παρήγαγε στους κοινωνικούς δείκτες.

Έτσι ενώ παρήχθη απεριόριστος πλούτος οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν.

Η παραγωγική επιχειρηματικότητα έδωσε την θέση της σταδιακά σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και στα golden boys.

Οι παραδοσιακοί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τραπεζίτες έβαζαν τα χρήματά τους ως αρχικό κεφάλαιο στις τράπεζές τους. Οι σημερινοί επενδύουν αδιαφανώς τα χρήματα των πολιτών παγκοσμίως σε φορολογικούς παραδείσους και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται οι κόποι του.

Την ίδια ώρα που η παγκοσμιοποίηση ανέβασε την ανεργία στις ανεπτυγμένες χώρες, οι ισπανοί εργάτες έβλεπαν τις αποδοχές τους να κατρακυλούν, οι Γάλλοι συνταξιούχοι  έβλεπαν τις συντάξεις τους να μειώνονται, οι πορτογάλοι αγρότες τις τιμές να πέφτουν, οι κύπριοι τις καταθέσεις τους να κουρεύονται, οι Έλληνες να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά.

Και έτσι δόθηκε αντικείμενο ύπαρξης της αριστεράς που υποτίθεται ήρθε για να επιτελέσει το σκοπό.

Και βρήκε τους πολίτες κουρασμένους, που τους πίστεψαν που ήθελαν να δοκιμάσουν τον εναλλακτικό δρόμο.

Άρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρωτογεννές συμβάν αλλά παρενέργεια των δικών μας λαθών.

Λαθών που έχουν ή δεν έχουν να κάνουν με την ιδεολογία μας.

Λάθη που δεν έχουν να κάνουν με τις ιδεολογίες αλλά με την αποτελεσματική, προγραμματική και χρηστή διαχείρηση οδήγησαν  την χώρα στην κόψη του ξυραφιού,

Επί 4 δεκαετίες  στην Ελλάδα υπήρχε ιδεολογική διαμάχη μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλισμού. Και στη Γερμανία κυβέρνησαν φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες. Όμως η μία χώρα πρόκοψε ενώ η άλλη κινδύνεψε. Αυτό σημαίνει ότι η ιδεολογία από μόνη της δεν φτάνει

Λαθη που όταν τα διορθώσουμε θα πάψει η παρενέργεια. Γιαυτό σήμερα εστιάζουμε στην ενέργεια που πρέπει να κάνουμε,

Να ενδιαφερθούμε περισσότερο για την κοινωνία των πολιτών,

να κινητροδοτήσουμε περισσότερο την υγιή επιχειρηματικότητα

και να στηρίξουμε την επανένταξη των κοινωνικά αδυνάτων.

Είναι δική μας ευθύνη των νεοδημοκρατών να διορθώσουμε τις αδυναμίες της ιδεολογίας μας

Είναι δική μας ευθύνη μας να αλλάξουμε την Ευρώπη,

Είναι δική μας ευθύνη να αγωνιστούμε για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Είναι δική μας ευθύνη το παρόν και το μέλλον κάθε νέου παιδιού που γεννιέται.

Είναι δική μας ευθύνη να σκουπίσουμε τα δάκρυα από τα μάτια των δικών μας ανθρώπων που μας βλέπουν από τον ουρανό θλιμενοι για την κατάντια της χώρας.

Βλέπω σήμερα εδώ αγαπημένα πρόσωπα που είναι παιδιά και εγγόνια πιο αγαπημένων μου φίλων που ο θεός τους πήρε μαζί του.

Ανθρώπων που με ξεκίνησαν, με εμπιστεύτηκαν μόνο με μία ματιά και αγωνίστηκαν για να φτάσω εδώ που έφτασα.

Που πήγαιναν σπίτι σπίτι που πήγαιναν πόρτα πόρτα

που πήγαιναν καλύβα καλύβα για να ξεκινήσει το ρυάκι

και να γίνει χείμαρος

και να γίνει ποτάμι που πλημμήριζε με αξίες και ήθος την κοινωνία. Άνθρωποι που με πίστεψαν όσο ο πατέρας μου, με φρόντισαν όσο η μάνα μου με δίδαξαν όσο οι δάσκαλοί μου.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν τους ξέχασα δεν θα τους ξεχάσω. Τα ρυτιδιασμένα πρόσωπά τους θα μου δίνουν δύναμη, τα ροζιασμένα χέρια τους θα με κρατούν σφιχτά όρθιο, το βλέμμα τους θα με κρατά στο σωστό δρόμο και η ευχή τους θα με προστατεύει για να πετύχουμε το στόχο και να έρθει η δικαίωση.

Και θα αφήσω παρακαταθήκη στις γενιές που ακολούθησαν και ακολουθούν να μην λησμονούν αυτούς που τους αγάπησαν, τους στήριξαν, τους ευεργέτησαν.

Γιατί

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.


Φίλες και φίλοι Αιτωλοί, Ακαρνάνες και Αθηναίοι

Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο χρέος  είναι θηλιά στο λαιμό της χώρας

Είναι αλήθεια ότι είμαστε ένα κράτος χωρίς σταθερούς κανόνες με πολυνομία, γραφειοκρατία

Είναι αλήθεια ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ολιγαρχία ισχυρή στη χώρα  ακόμη και σήμερα Ότι οι τράπεζες έμειναν καχεκτικές και αδύναμες να υποστηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν στηρίχτηκαν,

Ότι αναλαμβάνουμε και εμείς το μερίδιο ευθύνης

Είναι κανείς ανάμεσά μας που πιστεύει ότι η λύση είναι εύκολη υπόθεση

Όχι δεν είναι κανείς

Όλοι όμως συμφωνούμε ότι για να γίνει η αρχή πρέπει ο καθένας μας να παραδεχθεί ότι εφεξής θα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος

Ότι θα αναλάβει ο καθένας μας το ατομικό του χρέος. Χρέος προς την οικογένειά του, χρέος προς την πατρίδα.

Να αποφύγουμε τα λάθη του χθές να σχεδιάσουμε τα βήματα του αύριο.

Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή κόματος

Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή υποψηφίου

Ατομικό χρέος σημαίνει να σηκωθούμε από τον καναπέ

Ατομικό χρέος σημαίνει ποτέ πια αριστερά, ποτέ πια διχασμός ποτέ πια σκευωρίες ποτέ πια κοματική δικαιοσύνη ποτέ πια ψέματα, ποτέ πια εθνομηδενισμός.

Και είμαστε και εμείς οι πολιτικοί έτοιμοι να κάνουμε το χρέος μας. Και το πρώτο που αλλάζουμε είναι να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα δεν είναι αν θα ξαναέρθω εγώ πρώτος βουλευτής ή ο Κώστας ή ο Σπήλιος.

Η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός στόχος και είμαστε όλοι μία γροθιά, μια αλυσίδα, μία ομάδα ενωμένοι αγαπημένοι για να γίνει ξανά αυτή η παράταξη μεγάλη.

Να γίνει ξανά γαλάζιος ο ουρανός

Να γίνει ο Κυριάκος ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας

Η λύση υπάρχει. Ο Κυριάκος  μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά προόδου , να ξαναδεί ο τόπος προκοπή, να ξαναγυρίσουν τα παιδιά μας πίσω, να δημιουργηθούν πάλι δουλειές, να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο

Η Νέα Δημοκρατία με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ζητάει την στήριξή σας κυρίως στις ευρωεκλογές αν προηγηθούν. Αυτό θα είναι η αρχή του τέλους του Σύριζα. Πρέπει να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Περιφερειαρχών μας του Γιώργου Πατούλη στην Αττική και του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Δυτική Ελλάδα.

Θέλω να είστε αισιόδοξοι

Θέλω να είστε δυνατοί

Κλείστε τα αυτίά σας στις σκευωρίες

Θέλω να αγωνιστείτε

Θέλω να θυμώσετε

Και δεν θέλω να ξεχνάτε ότι

Αυτή η σπουδαία χώρα πέρασε στην ιστορία της πολλές τρικυμίες, πολλές δυσκολίες και πάντα τα κατάφερε.

Κατάφερε να νικήσει μεγαλύτερους εχθρούς, κατάφερε να διδάξει αξίες. Κατάφερε να θεμελιώσει την δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην αναμέτρηση με τον κακό της εαυτό δεν τα κατάφερε.

Στην πρόσφατη ιστορία η Πατρίδα Πληγώθηκε από τον εθνικό διχασμό. Διδάχθηκε από τον Εθνικό διχασμό.

Αλλά σήμερα η αριστερά που απέτυχε ιστορικά να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας και να την βάλει σε λάθος δρόμο μεταπολεμικά, σήμερα με αφορμή δικά μας λάθη και παραλείψεις εκμεταλλεύτηκε την κρίση και την απογοήτευση και ήρθε να εκδικηθεί.

Ήρθε να ξαναυψώσει διαχωριστικές γραμμές που χρειάστηκαν μισό αιώνα να πέσουν.

Ήρθε να διχάσει.

Ήρθε να εφαρμόσει ότι πιο θλιβερό από την ιστορία το δόγμα Πολάκη. Να βάλουμε 2-3 φυλακή για να ξαναβγούμε.

Τους απαντώ

δεν υπάρχει μπλε Ελάδα, και κόκκινη Ελλάδα, και πράσινη ελλάδα, και δεξιά Ελλάδα, και αριστερή Ελλάδα υπάρχει μόνο μία Ελλάδα

η Ελλάδα όλων των Ελλήνων, η Ελλάδα του φωτός, η Ελλάδα του κόσμου.

Και θα μείνει ενωμένη και θα βγει δυνατή.

Σε κάποιους από εμάς έλαχε ο κλήρος να υποστούμε στοχοποίηση και το μένος μερίδας αυτής της αριστεράς.

Θα αντέξουμε και θα νικήσουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερά στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους.

Το έκανε η ΕΔΑ το 1965 στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν του έστεισαν προανακριτική μαζί μα 4 υπουργούς για την υπόθεση της ΠΕΣΙΝΕ και αν δεν είχε παραγραφεί θα τον έστελναν στο ειδικό δικαστήριο ενώ ήταν στην Γαλία.

Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς.

Εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε, κατηγορούν τους άλλους γιατί δεν τα έκαναν όλα.

Εκείνοι που υποχώρησαν σε όλα δείχνουν τους αντιπάλους τους γιατί δεν το καναν

Εκείνοι που όταν εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που είστε εδώ σήμερα. Το μήνυμά σας είναι ισχυρό. Σηκώνετε ασπίδα στη λάσπη, σπέρνετε τρόμο στους σκευωρούς και τους λέτε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αληθινές.»

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 2:10 pm


Με υπογραφή της Όλγας Γεροβασίλη η διακήρυξη της δημοπρασίας για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι!


Μια θετική εξέλιξη, για την επίλυση του ζητήματος της στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών στο Μεσολόγγι επεφύλασσε, η χθεσινή ημέρα. Η εξέλιξη έχει να κάνει με την υπογραφή και την ανάρτηση στη «Διαύγεια» από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη της διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου, της «ανακατασκευής και διαρρύθμισης» των πρώην αποθηκών καπνού στο Μεσολόγγι για την στέγαση και λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας. Ενός έργου αρχικού προϋπολογισμού 2.487.772,08€ (πλέον ΦΠΑ 24%). (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου εάν, όλα πάνε καλά - δηλαδή δεν υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές και λοιπές ενέργειες στις οποίες κατά καιρούς γινόμαστε μάρτυρες για ανάλογα έργα – ο εργολάβος έχει συμβατική υποχρέωση 2 ετών για να ολοκληρώσει το έργο. Έτσι η μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Σε κάθε περίπτωση όμως γεγονός είναι ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα ότι τέθηκαν οι βάσεις για να αποκτήσει η πόλη του Μεσολογγίου ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα όπου αφενός οι αστυνομικοί θα εργάζονται σε ανθρώπινο περιβάλλον και αφετέρου οι συναλλασσόμενοι πολίτες δεν θα νιώθουν ότι είναι σε τριτοκοσμική χώρα.

Όσον αφορά τις εργασίες που θα γίνουν αυτές θα είναι:
·        
Ανακατασκευή – επισκευή δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών δικτύων.


·         Δημιουργία δικτύου πυρανίχνευσης – πυρασφάλειας.

·         Δημιουργία δικτύου κλιματισμού – εξαερισμού.

·         Ελαιοχρωματισμός κτιρίου.

·         Στατική ενίσχυση κτιρίου.

·         Επισκευή ανοιγμάτων.

·         Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίου.

·         Δημιουργία χώρων κράτησης.

·         Ανακατασκευή χώρων υγιεινής.

·         Επισκευή στέγης.

·         Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.


Κλείνοντας ως MessolonghiNews μετά την εξέλιξη θα ήταν παράλειψή μας να μην επισημάνουμε τη βραδύτητα που προκαλεί η γραφειοκρατία, αφού οι σχετικές διαδικασίες για την μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στον κτήριο των πρώην αποθηκών καπνού ξεκίνησαν από τις αρχές του 2013, δηλαδή πριν 6 χρόνια! Και για να ολοκληρωθεί απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη δηλαδή χρειάζονται 8 χρόνια για να ανακατασκευαστεί και να διαρρυθμιστεί ένα υπάρχων κτήριο!

Όπως παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφερθούμε σε όσους «προέκριναν» το εν λόγω κτήριο για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών κάτι που αποτέλεσε πρόταση του MessolonghiNews τον Οκτώβριο του 2012 (ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ). Ανάμεσα σε αυτούς που τότε, την υιοθέτησαν ήταν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο νυν δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε "ψηλά' στην ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα που με τη λήξη της θητείας του φαίνεται ότι θα επιλυθεί.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 1:31 pm


Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Αγρίνιο την Παρασκευή 15/3


Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκηδιοργανώνει στο Αγρίνιο η ΝΟΔΕ Αιτωλοκαρνανίας της ΝΔ, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.).

 Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου και πρ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει με θέμα: "Η πορεία προς τις Ευρωεκλογές και τα Διλήμματα".


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:01 am


Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ο κ. Κατσιφάρας ανεπαρκής, ακόμα και ως… τροχονόμος των κονδυλίων του ΕΣΠΑ»


Με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες της Ελλάδας και το γεγονός πως η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται «κάτω από τη βάση», έχοντας δαπανήσει πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος, μόλις το 23,09% των πόρων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:

«Καμία έκπληξη. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η Δυτική Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλά. Και μας βεβαιώνουν ότι η οκταετία Κατσιφάρα, ήταν μία χαμένη οκταετία. Δυστυχώς, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης αποδεικνύεται ανεπαρκής, ακόμα και ως… τροχονόμος των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή που αποτυπώνουν οι ψυχροί αριθμοί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει απορροφήσει ούτε το ένα τέταρτο των πόρων, ενώ έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Πριν λίγο καιρό, κατά τον απολογισμό του Περιφερειάρχη, είχα τονίσει ότι με βάση τα πρακτικά της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στην Πάτρα μεταξύ 22-10-2018 & 23-10-2018, φαινόταν πως αν προχωρήσουμε με τη σημερινή  ταχύτητα, θα φτάσουμε στον τελευταίο χρόνο και θα πρέπει να δαπανήσουμε περίπου το 46% των πόρων του Προγράμματος.

Το success story του κ. Κατσιφάρα είναι μόνο μία μεγάλη φούσκα. Μία… φαρσοκωμωδία στις πλάτες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας!»
Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής, στο τέλος Ιανουαρίου, ο κ. Φαρμάκης είχε παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, προερχόμενα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα με τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία των έργων και ημερομηνία αναφοράς 27-01-2019. Πιο συγκεκριμένα, είχε πει:

«Το σύνολο Ενταγμένων Πράξεων μαζί με τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων : 268 (δεν περιλαμβάνονται έργα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) . Για αυτά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.  Από τις ανωτέρω 268 Πράξεις εντάχθηκαν στο Ε.Π. μεταξύ 01-07-2018 έως 27-01-2019 οι 97 που φυσικά όχι μόνο δεν έχουν Σύμβαση (δηλαδή Νομική δέσμευση) αλλά δεν έχει γίνει ακόμη ο Διαγωνισμός και η κατακύρωσης των έργων σε Ανάδοχο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την εμπειρία μας μεταξύ ένταξης και υπογραφής Ν.Δ. μεσολαβεί διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

Η συνολική Συγχρηματοδοτούμενη Επιλέξιμη Δ.Δ : 395.683.684€ όταν έχουμε 507m€ από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας + 50m€ (Ταμείο Συνοχής) που μας έχει εκχωρήσει το υπουργείο Υποδομών για έργα Αποχέτευσης και διάθεσης λυμάτων από τα οποία έχουμε δεσμεύσει τα 25m€ για την Πράξη «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων Δήμου Πατρέων)

Άρα έχουμε εντάξει: 395/557, δηλαδή το 71% των διαθέσιμων πιστώσεων, ενώ τρέχει ο έκτος χρόνος του Ε.Π.

Το ύψος των Νομικών Δεσμεύσεων μέχρι τώρα είναι συνολικά 165.079.270€. Άρα έχουμε Ν.Δ. μόνο για τις  165/395 δηλαδή το 42% των ενταγμένων Πράξεων ή 165/557ή το 30% του συνόλου των πιστώσεων συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Συνοχής.

Συνεχίζουμε , οι επιλέξιμες πληρωμές δικαιούχων είναι 98.272.706€. Δηλαδή 98/557 ή 17.6% λαμβάνοντας υπόψη και την εκχώρηση των 50m (Ταμείο Συνοχής) του Υπουργείου Υποδομών.

Από τα ανωτέρω 98m€, τα 44m€ προέρχονται από τα μεταφερόμενα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα 24m€ είναι κοινωνικές δράσεις του ΕΚΤ, άρα έχουμε πληρώσει μόνο 30m€ σε νέα έργα ή μάλλον λιγότερα διότι μέσα στα 30m υπάρχουν αρκετές δαπάνες για αμοιβές συμβούλων, οργανώσεις εκδηλώσεων και μετακινήσεις προσωπικού της ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:00 am


”Το γνώθι σαυτόν” θα απασχολήσει τη μηνιαία σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία»


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία», στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Ομιλήτρια θα είναι η οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κατερινούς μοναχή Μαριάμ.

Θα αναπτύξει το θέμα: «”Το γνώθι σαυτόν” θεμέλιο της πνευματικής ζωής. Από τα κείμενα Αυτογνωσίας του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως».

Θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:47 am


"ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2019": Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι νέοι του εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα" κατασκεύασαν πήλινες χελιδονοφωλιές!


Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στην Έδρα-Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η πολύ ευαίσθητη και καινοτόμα δράση «ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ».

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η τοπική ομάδα Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου είχαν την εξαιρετική πρωτοβουλία, για άλλη μια χρονιά, να επιλέξουν το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και συγκεκριμένα το τμήμα Κεραμικής στο Μεσολόγγι για την κατασκευή πήλινων φωλιών για τα χελιδόνια.  Οι εκπαιδευόμενοι νέοι του τμήματος Κεραμικής του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κατασκεύασαν με πηλό  από μία χελιδονοφωλιά ο καθένας, για τα χελιδόνια που θα επισκεφθούν τον τόπο μας και φέτος την άνοιξη.

«Συγχαίρουμε τους δύο Φορείς για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους ευχαριστούμε θερμότατα για την άψογη παρουσία τους, τη συνέπεια και τη συνεργασία τους με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους νέους μας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και ενθαρρύνθηκαν με τη δημιουργική αυτή δράση. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Νούλα, εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο οποίος μας προτείνει πάντα τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων νέων μας όταν υπάρχουν τέτοιου είδους δράσεις επαφής με τη φύση» σημείωσε σε δήλωσή της, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» η πρόεδρος του, κυρία Διονυσία Σαμαντά.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:23 am


Ο Δημήτρης (Τάκης) Κοτσόργιος υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου;


Ο Δημήτρης (Τάκης) Κοτσόργιος αναμένεται να τεθεί επικεφαλής, δημοτικής κίνησης, για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σύμφωνα, με διασταυρωμένες πληροφορίες μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτσόργιος μετέχοντας σε διεργασίες μεταξύ μιας πλειάδας πολιτών δέχτηκε να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού και μάλιστα εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.
Ο κ. Κοτσιόργιος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι γνωστός στην περιοχή όλου του δήμου Μεσολογγίου και όχι μόνο, μέσα από την έντονη συνδικαλιστική του δράση, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του αλιευτικού κόσμου, αλλά και την προστασία του αλιευτικού πλούτου από την υπεραλίευση.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:50 am


Με τον συνδυασμό "Δημιουργική Ανατροπή" του Κ. Λύρου ο τ. δήμαρχος Οινιαδών, Αντώνης Αλετράς!

Με τον συνδυασμό "Δημιουργική Ανατροπή" του Κ. Λύρου ο τ. δήμαρχος Οινιαδών, Αντώνης Αλετράς 

Μια υποψηφιότητα που αναμένεται να δώσει «δυναμική» στον συνδυασμό του και ιδιαίτερα στη δημοτική ενότητα Οινιαδών ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, με γραπτή δήλωση.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Ανατροπής» ανακοίνωσε τη «συμπόρευση» με την παράταξή του του πρώην δημάρχου Οινιαδών, Αντώνη Αλετρά. Μια υποψηφιότητα που εκτός των άλλων «σηματοδοτεί» και άνοιγμα στην «κεντροαριστερά» της εκεί περιοχής και όχι μόνο.

Στη δήλωσή του ο κ. Λύρος σημειώνει: «Καλωσορίζουμε στην δημοτική μας ομάδα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" τον τέως δήμαρχο Οινιαδών, Αντώνη Αλετρά.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να συνεργαστούμε με ένα έμπειρο και καταξιωμένο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 4:27 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Μεσολόγγι: Με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου ο Ανδρέας Αναγνωστόπουλος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή του Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου. Θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 3:07 pm


Μεσολόγγι: Η Ζωή Παρρά στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Ζωή Παρρά στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό την κυρία Παρρά Ζωή του Παναγιώτη, απόφοιτη τουριστικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 2:21 pm


Δυτική Ελλάδα: Πως δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών-σύλληψη στο Μεσολόγγι (φωτο) - AgrinioPress

Δυτική Ελλάδα: Πως δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών-σύλληψη στο Μεσολόγγι (φωτο)  AgrinioPress

Δηλώσεις έγιναν νωρίτερα σήμερα από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο Νικόλαου Κοτρωνιά και τον Προϊσταμένο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 1:12 pm


Μεσολόγγι: Σύλληψη 36χρονου για παράνομη είσοδο στη χώρα - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Σύλληψη 36χρονου για παράνομη είσοδο στη χώρα - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, σε χωριό του Μεσολογγίου, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 36χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:02 pm


Σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και Μεσολόγγι Δ. Παπαδημούλης και Π. Κουρουμπλής - Πολιτική - AgrinioTimes

Σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και Μεσολόγγι Δ. Παπαδημούλης και Π. Κουρουμπλής - Πολιτική  AgrinioTimes

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 1:00 το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Αμφιλοχία στο “καφέ ROYAL ” οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 11:58 am


Έσπασε το αήττητο έντεκα μηνών στο Άργος για το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News - Αιχμή

Έσπασε το αήττητο έντεκα μηνών στο Άργος για το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News  Αιχμή

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη την Κυριακή 17 Μαρτίου η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσολόγγι 2008, η οποία έχασε από τον Φειδωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 10:56 am


Μεσολόγγι: Στον συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Σπυρίδωνας Παπαγιάννης - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Στον συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Σπυρίδωνας Παπαγιάννης - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, καλωσορίζει στο συνδυασμό «δήμος για τα παιδιά μας», τον κ. Παπαγιάννη Σπυρίδωνα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:15 pm


Μεσολόγγι: Πρώτη συνάντηση γειτονιάς στην Καλλονή «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Πρώτη συνάντηση γειτονιάς στην Καλλονή «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου»  AgrinioPress

Την πρώτη της συνάντηση γειτονιάς στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην Καλλονή πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου», ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:20 pm


Μεσολόγγι: Στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου ο Σπυρίδων Παπαγιάννης (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου ο Σπυρίδων Παπαγιάννης (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου ο Παπαγιάννης Σπυρίδων (ΦΩΤΟ). Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, καλωσορίζει ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:53 pm


1821 Τριπολιτσά - Μεσολόγγι - Athens Voice Online

1821 Τριπολιτσά - Μεσολόγγι  Athens Voice Online

Ο Θάνος Βερέμης φωτίζει, επιλέγοντας και σχολιάζοντας τα λόγια των ίδιων των αγωνιστών, δύο κομβικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης: την πτώση στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:47 pm


Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Στέφανος Κανελέτης - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Στέφανος Κανελέτης  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου ο Κανελέτης Στέφανος. Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:52 pm


Μεσολόγγι: Ο Στέφανος Κανελέτης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Στέφανος Κανελέτης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό «δήμος για τα παιδιά μας», τον κ. Στέφανο Κανελέτη του Συμεών, έμπορο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:45 pm


Αναμονή στο Αγρίνιο-κινητικότητα στο Μεσολόγγι μετά τις διαρροές για την Πανεπιστημιακή Σχολή - AgrinioPress

Αναμονή στο Αγρίνιο-κινητικότητα στο Μεσολόγγι μετά τις διαρροές για την Πανεπιστημιακή Σχολή  AgrinioPress

Πολύ κρίσιμες είναι αυτές οι μέρες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην δυτική Ελλάδα, μετά και την γνωστοποίηση του τελικού σχεδίου του υπουργού Παιδείας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:40 pm


ΤΕΙ: Αντιδράσεις της «Πανσπουδαστικής» στο Μεσολόγγι για τις καταργήσεις Τμημάτων - AgrinioPress

ΤΕΙ: Αντιδράσεις της «Πανσπουδαστικής» στο Μεσολόγγι για τις καταργήσεις Τμημάτων  AgrinioPress

Σε μαζική παρουσία των φοιτητών στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσολογγίου καλεί η Πανσπουδαστική. Η φοιτητική παράταξη κάνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:52 am


ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ηλικιωμένη - news.makedonias.gr

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ηλικιωμένη  news.makedonias.gr

Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της στο Μεσολόγγι. Την ώρα που η 86χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της άγνωστοι της επιτέθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:25 am


Η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στo Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στo Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, μαζί με 2999 ακόμα εστιατόρια παγκοσμίως, μαγειρεύουμε «α λα Γαλλικά», βάζοντας το Μεσολόγγι (μοναδικό εκπρόσωπο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:53 am


Μεσολόγγι: Ο Σπύρος Βασιλείου με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Σπύρος Βασιλείου με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Η θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος είναι γνωστή σε όλους και ξεπερνά πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές αγκυλώσεις. Υπηρέτησα ενεργά την τοπική.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:37 pm


Μεσολόγγι: Στην ουρά… για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στην ουρά… για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος  Sinidisi.gr

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες – Σε διάστημα περίπου ενός έτους έχουν υποβληθεί 169 αιτήσεις. Συνολικά 169 αιτήσεις έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:51 pm


Τι δηλώνει ο ζωγράφος Walter Υu για την έκθεση "Συνέργεια" που παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Τι δηλώνει ο ζωγράφος Walter Υu για την έκθεση "Συνέργεια" που παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Η γκαλερί «Τύρβη» στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Ηλία Βασιλού και Walter Yu, με τίτλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:49 pm


Μεσολόγγι-Φόρουμ Ενεργών Πολιτών: Ο Τάκης Κοτσόργιος υποψήφιος δήμαρχος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι-Φόρουμ Ενεργών Πολιτών: Ο Τάκης Κοτσόργιος υποψήφιος δήμαρχος - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Αγαπητοί συμπολίτες, Ως Φόρουμ Ενεργών Πολιτών, παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις και καταγράφουμε τη ζώσα πραγματικότητα του τόπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:15 am


Το Μεσολόγγι είναι έτοιµο να δεχθεί το πλοίο; - Αιχμή News - Αιχμή

Το Μεσολόγγι είναι έτοιµο να δεχθεί το πλοίο; - Αιχμή News  Αιχμή

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019 Της Βάσως Βήττα • [email protected] Με μεγάλη χαρά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:18 am


Αναβρασμός και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Γαβρόγλου - ΑgrιnιοΝews.gr

Αναβρασμός και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Γαβρόγλου  ΑgrιnιοΝews.gr

Αναβρασμός επικρατεί στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Γαβρόγλου για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας ενώ συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:07 pm


Μεσολόγγι: Ύστατη παρέμβαση Καρατσόλη - "Σταματήστε να μας βάζετε τρικλοποδιές" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ύστατη παρέμβαση Καρατσόλη - "Σταματήστε να μας βάζετε τρικλοποδιές"  Sinidisi.gr

Μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία του Μεσολογγίου γράφεται… Σχεδόν δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:16 pm


Μακρύ το ταξίδι των µεταναστών µέχρι το Μεσολόγγι… - Αιχμή News - Αιχμή

Μακρύ το ταξίδι των µεταναστών µέχρι το Μεσολόγγι… - Αιχμή News  Αιχμή

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε ο γνωστός γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης / Και οι ΣΥΝάνθρωποι στο πλευρό τους / Την περιπέτειά τους διηγούνται δυο απ' τους µετανάστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 8:52 pm


Μεσολόγγι: Μύλος η συζήτηση για την Έδρα της Γεωπονικής Σχολής! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Μύλος η συζήτηση για την Έδρα της Γεωπονικής Σχολής!  Sinidisi.gr

Την υλοποίηση των περσινών εξαγγελιών που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι κυβερνητικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 6:55 pm


Μεσολόγγι: Ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς  Sinidisi.gr

Μετά από πρόκληση που είχε ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς, την Τρίτη 5 Μάρτη και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:10 am


Έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με τον Όμηρο στο Μεσολόγγι η ΑΕΜ - ΑgrιnιοΝews.gr

Έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με τον Όμηρο στο Μεσολόγγι η ΑΕΜ  ΑgrιnιοΝews.gr

Με προπόνηση στο ΔΑΚ Μεσολογγίου την Παρασκευή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΜ για το Κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής κόντρα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:06 am


Μεσολόγγι: Συνέντευξη Τύπου για το Διασυνοριακό έργο TRITON στο Μουσείο «Βάσω Κατράκη» - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Συνέντευξη Τύπου για το Διασυνοριακό έργο TRITON στο Μουσείο «Βάσω Κατράκη» - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Την Τρίτη 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Εύξεινη Πόλη το Ανοιχτό Εργαστήριο του έργου TRITON ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 3:57 pm


Στο Μεσολόγγι το ένα πεντάρι του τζόκερ! - Αιχμή News - Αιχμή

Στο Μεσολόγγι το ένα πεντάρι του τζόκερ! - Αιχμή News  Αιχμή

Τζακ-Ποτ σημειώθηκε στη χθεσινή διαλογή του τζόκερ, οπότε οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας θα μοιραστούν 700.000 ευρώ τουλάχιστον στην κλήρωση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 2:32 pm


«Χελιδονίσματα» στο Μεσολόγγι - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

«Χελιδονίσματα» στο Μεσολόγγι - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Για ακόμα μια χρονιά ο Φορέας Διαχειρίσης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στην εκδήλωση «Χελιδονίσματα» της Ελληνικής.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:35 pm


Μεσολόγγι: "Σπεράντζα" για τα Καλοκαίρια μας! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: "Σπεράντζα" για τα Καλοκαίρια μας!  Sinidisi.gr

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει σε λίγο χρονικό διάστημα ένα Νέο επιχειρηματικό εγχείρημα από δυο νέους και δραστήριους συμπολίτες μας τον Ηλία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:01 am


Μεσολόγγι: Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης - Αιχμή News  Αιχμή

Μέσα σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου, εποικοδομητικής κριτικής, αρραγούς ενότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:20 am


Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 η Χορωδία της Β' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:01 pm


Μεσολόγγι: Ο Χρήστος Πασπαλιάρης στον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Χρήστος Πασπαλιάρης στον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εκλογών, της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας. Με την σειρά μου, λοιπόν, και εγώ ως νέος,

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:22 pm


Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους Κεκοιμημένους - Κοινωνία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Επιμνημόσυνη δέηση για τους Κεκοιμημένους - Κοινωνία  AgrinioTimes

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 – Εορτή των Αγίων Θεοδώρων – αφιερώνεται στη Μνήμη των Κεκοιμημένων, σε ένδειξη σεβασμού κι έκφρασης ανθρώπινου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:42 pm


Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η κατασκευή του κτιρίου της Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η κατασκευή του κτιρίου της Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Μετά την ανάρτηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου της ανακατασκευής και διαρρύθμισης κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:38 pm


Μετά από δεκαετίες θερινός κινηματογράφος στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Μετά από δεκαετίες θερινός κινηματογράφος στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Μετά από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, δημοτικός χώρος εντός της πόλης του Μεσολογγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 2:40 pm


Αγρίνιο – Μεσολόγγι: Η Vodafone αναζητά ομάδα πωλήσεων - AgrinioPress

Αγρίνιο – Μεσολόγγι: Η Vodafone αναζητά ομάδα πωλήσεων  AgrinioPress

Είσαι έτοιμος να μπεις στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας; Η Vodafone επιθυμεί να στελεχώσει ομάδα πωλήσεων στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 1:40 pm


Μεσολόγγι: Χωρίς ρεύμα σπίτι στον Άγιο Γεώργιο γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει κολόνες - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Χωρίς ρεύμα σπίτι στον Άγιο Γεώργιο γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει κολόνες  Sinidisi.gr

Εδώ και τρεις μήνες περίπου περιμένει την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της η οικογένεια του Ανδρέα Καραπάνου στον Άγιο Γεώργιο παρόλο που.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 12:36 pm


Εκδηλώσεις αναβίωσης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Εκδηλώσεις αναβίωσης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης που είχε γίνει στην Αθήνα. Παρουσίαση της αναβίωσης του Ιερού Λόχου πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι την Κυριακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:29 am


Μεσολόγγι: «Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;» - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: «Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;» - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:32 pm


Πωλείται κατοικία στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πωλείται κατοικία στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πωλείται κατοικία Στο Μεσολόγγι ισόγειο και πρώτος όροφος ανεξάρτητα σε οικόπε.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 11:45 am


Η ίδρυση Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Η ίδρυση Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πληροφορήθηκα, καθυστερημένα και από τον ηλεκτρονικό τύπο του Μεσολογγίου, ότι τε.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 6:10 pm


Αγκαλιά με την επιστροφή στην Α΄ Εθνική το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News - Αιχμή

Αγκαλιά με την επιστροφή στην Α΄ Εθνική το Μεσολόγγι 2008 - Αιχμή News  Αιχμή

Νίκη με σκορ 4-1 για τα κορίτσια του Μεσολόγγι 2008 το μεσημέρι της Κυριακής στο ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου επί του Άρη Κορίνθου για την 10η αγωνιστική ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 4:43 pm


«Σύντομα το Μεσολόγγι θα έχει το δικό του Αρχαιολογικό Μουσείο» - Αιχμή News - Αιχμή

«Σύντομα το Μεσολόγγι θα έχει το δικό του Αρχαιολογικό Μουσείο» - Αιχμή News  Αιχμή

Η υλοποίηση ενός οραματικού έργου για το Μεσολόγγι, η αποκατάσταση του Ξενοκράτει.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 3:17 pm


Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Καλούνται όλοι οι υποψήφιοι και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συγκέντρωση - σύσκεψη την Τετάρτη 13 Μάρτη 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 2:31 pm


Μεσολόγγι: Μια νέα και δυναμική κοπέλα κατεβαίνει με Λύρο - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Μια νέα και δυναμική κοπέλα κατεβαίνει με Λύρο - Αιχμή News  Αιχμή

Με μεγάλη μου χαρά δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κ. Κώστα Λύρου.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:44 pm


Μεσολόγγι: Η Μαριάννα Κούρτη στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Μαριάννα Κούρτη στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό την κυρία Μαριάννα Κούρτη του Βασιλείου, Ελεύθερο Επαγγελματία, από ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:23 pm


"Τα Χελιδονίσματα" στο Μεσολόγγι από το "Παναγία Ελεούσα - Sinidisi.gr

"Τα Χελιδονίσματα" στο Μεσολόγγι από το "Παναγία Ελεούσα  Sinidisi.gr

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στην Έδρα-Α΄Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:39 am


Μεσολόγγι: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Δημήτρης Σταμάτης; - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Δημήτρης Σταμάτης; - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου Μεσολογγίου ανακοίνωσε ήδη σε κάποιους εκ των υποψηφίων του ο Δημήτρης ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 2:33 pm


Ατύχημα με ανεμοπτεριστή στο Μεσολόγγι - Γλίτωσε τα χειρότερα - Εφημερίδα Ημέρα, Ζάκυνθος

Ατύχημα με ανεμοπτεριστή στο Μεσολόγγι - Γλίτωσε τα χειρότερα  Εφημερίδα Ημέρα, Ζάκυνθος

Ατύχημα με ανεμοπτεριστή σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Κρυονερίου στο Μεσολόγγι. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ανεμοπτεριστή, ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 12:38 pm


Μεσολόγγι: Επανήλθε δυναμικά το καρναβάλι (φωτο) - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Επανήλθε δυναμικά το καρναβάλι (φωτο)  AgrinioPress

Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι επανήλθε δυναμικά στην πόλη. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα και συμμετείχαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 9:58 pm


Μεσολόγγι: Oι γυναίκες ξέρουν να γλεντούν! - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Oι γυναίκες ξέρουν να γλεντούν! - Αιχμή News  Αιχμή

Με πολύ κέφι γιορτάστηκε για άλλη μια χρονιά η Γιορτή της Γυναίκας και στο Μεσολόγ.

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 9:17 pm


Μεσολόγγι: Οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαί.

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 1:11 pm


Συλλήψεις σε Μεσολόγγι και χωριό της Ναυπακτίας για δίπλωμα οδήγησης και χασίς - ΑgrιnιοΝews.gr

Συλλήψεις σε Μεσολόγγι και χωριό της Ναυπακτίας για δίπλωμα οδήγησης και χασίς  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου ένας 25χρονος. Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 12:55 pm


Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Μεγάλη η συµµετοχή στην Ολοµέλεια / Σηµαντικά τα συµπεράσµατα της συνεδρίασης. Εξήντα πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ήρθαν στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 9:46 am


«Η Κοινωνία Μπροστά»-Μεσολόγγι: 60.000 ευρώ για υποστηρικτική μελέτη… για την σύνταξη οριστικής μελέτης! - ΑgrιnιοΝews.gr

«Η Κοινωνία Μπροστά»-Μεσολόγγι: 60.000 ευρώ για υποστηρικτική μελέτη… για την σύνταξη οριστικής μελέτης!  ΑgrιnιοΝews.gr

Η δημοτική παράταξη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Η Κοινωνία Μπροστά» του Π. Παπαδόπουλου αναφέρει σε ανακοίνωση της: 60.000 ευρώ για υποστηρικτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 4:28 pm


Η αναβίωση του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Η αναβίωση του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Παρουσίαση της αναβιώσεως της μνήμης του Ιερού Λόχου και του βιβλίου «Στα βήματα του Ιερού Λόχου», του κ. Γ. Σούρλα την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 2:42 pm


Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Ήττα με παράπονα στο Μεσολόγγι - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Ήττα με παράπονα στο Μεσολόγγι - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνακη ηττήθηκε στο Μεσολόγγι από τον Χαρ. Τρικούπη με 73-61 για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής. Ο πρόεδρος τoυ Κοροίβου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - "Κοινωνία Μπροστά": Προς κακοήθεις "αγνώστους" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - "Κοινωνία Μπροστά": Προς κακοήθεις "αγνώστους"  Sinidisi.gr

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Μεσολογγίου «Κοινωνία Μπροστά» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Κύριοι,. Καταρχήν έχουμε όνομα, φυσική παρουσία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ενημερώθηκαν οι μαθητές για την Ασφαλή Πλοήγηση - ΕΡΤ

Μεσολόγγι: Ενημερώθηκαν οι μαθητές για την Ασφαλή Πλοήγηση  ΕΡΤ

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν εκπαιδευτεί σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι στο Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 11:36 am


Επίθεση από 15 αδέσποτα δέχθηκε δικυκλιστής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Επίθεση από 15 αδέσποτα δέχθηκε δικυκλιστής στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας νεαρός δικυκλιστής μετά την επίθεση που δέχθηκε από.

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:35 am


Επιτυχημένη η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Επιτυχημένη η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Δυναμική παρουσία στην Πανελλήνια Δικηγορική κοινότητα εμφανίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που τις προηγούμενες ημέρες σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 4:41 pm


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

To Kέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Γραφείο ενημέρωσης αγροτών στο Μεσολόγγι - AgroNews

Γραφείο ενημέρωσης αγροτών στο Μεσολόγγι  AgroNews

Η ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής στο Μεσολόγγι ανακοινώθηκε στην Κατοχή Οινιάδων από τον Δήμο της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Θλίψη στο Μεσολόγγι για τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Χασιώτη - ΑgrιnιοΝews.gr

Θλίψη στο Μεσολόγγι για τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Χασιώτη  ΑgrιnιοΝews.gr

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου σήμερα το πρωί ο ιδιωτικός υπάλληλος, Βασίλης Χασιώτης σε ηλικία 60 ετών.. Αισθανόμενος κάποιες ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Απόκριες Μεσολόγγι vs Αγρίνιο η συνέχεια… και η λήξη! - AgrinioPress

Απόκριες Μεσολόγγι vs Αγρίνιο η συνέχεια… και η λήξη!  AgrinioPress

Θα επανέλθουμε φίλε αναγνώστη στο καυτό θέμα των ημερών. Ποια πόλη βιώνει το νόημα της Αποκριάς (οέο); Ποια κάνει τζέρτζελο (και καμιά “ζημιά” στα μαγαζιά);

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: 6ο Μαθητικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού - Μουσική - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 6ο Μαθητικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού - Μουσική  AgrinioTimes

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλοακαρνανίας, οργανώνει το 6ο κατά σειρά ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Γραφείο ενίσχυσης των αγροτών - ert.gr - ΕΡΤ

Μεσολόγγι: Γραφείο ενίσχυσης των αγροτών - ert.gr  ΕΡΤ

Η ίδρυση και λειτουργία Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής στο Μεσολόγγι ανακοινώθηκε στην Κατοχή Οινιάδων από τον Δήμο της περιοχής. Στόχος είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:49 am


"Έφυγε" ο καθηγητής Αθανάσιος Αργυρίου που δίδασκε στο ΤΕΙ στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

"Έφυγε" ο καθηγητής Αθανάσιος Αργυρίου που δίδασκε στο ΤΕΙ στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συγκίνηση προκάλεσε στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα, η χθεσινή αναγγελία του θανάτου του Αθανασίου Αργυρίου του Γεωργίου, σε ηλικία 58 ετών.Ο εκλιπών ήταν ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νέα αποχώρηση από τον συνδυασμό Σταμάτη - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νέα αποχώρηση από τον συνδυασμό Σταμάτη - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση καθώς με τίμησαν στις προηγούμενες εκλογές για τα ακόλουθα:

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για τον μνημειακό πλούτο γύρω από τη λιμνοθάλασσα - ΑgrιnιοΝews.gr

Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για τον μνημειακό πλούτο γύρω από τη λιμνοθάλασσα  ΑgrιnιοΝews.gr

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσκαλεί στην εκδήλωση "ο μνημειακός πλούτος γύρω από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Το ποντίκι που λέγεται «Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι» να βγει στο φως να δούμε ποια είναι η ταυτότητά του! - Αιχμή News - Αιχμή

Το ποντίκι που λέγεται «Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι» να βγει στο φως να δούμε ποια είναι η ταυτότητά του! - Αιχμή News  Αιχμή

Εσχάτως στα προεκλογικά δημοτικά δρώμενα – εκ μεταγραφής πιθανότατα – προέκυψε νέος(;) διάττων αστήρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ακούει στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε στο Μεσολόγγι (φωτό) - Αιχμή News - Αιχμή

Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε στο Μεσολόγγι (φωτό) - Αιχμή News  Αιχμή

Στο Μεσολόγγι έγινε η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Μνημείο πεσόντων δικαστικών στο Μεσολόγγι προτείνουν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας - ΑgrιnιοΝews.gr

Μνημείο πεσόντων δικαστικών στο Μεσολόγγι προτείνουν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  ΑgrιnιοΝews.gr

Με αξιοσημείωτη ,σχεδόν καθολική συμμετοχή, ολοκληρώθηκαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο Μεσολόγγι οι διήμερες εργασίες της «Ολομέλειας των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Μουσικό τσάι στο Μεσολόγγι από το «Παναγία Ελεούσα» - AgrinioPress

Μουσικό τσάι στο Μεσολόγγι από το «Παναγία Ελεούσα»  AgrinioPress

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Τσικνοπέμπτη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Τσικνοπέμπτη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Με πολύ χορό, κέφι και διάθεση αλλά και … τον καλό μας τον καιρό αυτή τη φορά, το Μεσολόγγι «τιμήσαμε» και φέτος την Τσικνοπέμπτη με τον καθιερωμένο για ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Η Βασιλική Γκασούκα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Βασιλική Γκασούκα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λύρου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ κοντά στον Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο. Με πίστη ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Ο έρωτας που γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και θα µείνει για πάντα... - Αιχμή News - Αιχμή

Ο έρωτας που γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και θα µείνει για πάντα... - Αιχμή News  Αιχμή

Τι λέει στην ΑΙΧΜΗ, το ζευγάρι από την Αθήνα, που γνωρίστηκε στην πόλη / Ο Γιάννης και η Μαρία επένδυσαν τόσο οικονοµικά όσο και συναισθηµατικά σε αυτό ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Από τη Δευτέρα στο Μεσολόγγι το Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο - ΑgrιnιοΝews.gr

Από τη Δευτέρα στο Μεσολόγγι το Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο  ΑgrιnιοΝews.gr

Περισσότεροι από 3.700 μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο και Ναύπακτο στο Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας - Insider.gr

Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας  Insider.gr

O τουριστικός «χάρτης» της περιοχής του Μεσολογγίου αναμένεται ν' αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Όλη η πόλη στο ρυθμό της... τσίκνας! (170 φωτό) - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Όλη η πόλη στο ρυθμό της... τσίκνας! (170 φωτό) - Αιχμή News  Αιχμή

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Μεσολογγίτες ξεκίνησαν από νωρίς το τσίκνισμα τηρώντ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μαθητές γδύθηκαν στην περιμετρική! - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Μαθητές γδύθηκαν στην περιμετρική!  ΑgrιnιοΝews.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σήμερα κατά τις 11:30 το πρωϊ στην δυτική περιμετρική του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με περιοίκους που μίλησαν στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Χασίς και κροτίδες σε σπίτι αλλοδαπού στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Χασίς και κροτίδες σε σπίτι αλλοδαπού στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Για παράβαση του νόμων περί όπλων και αθυρμάτων συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, 1 και 2 ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Χασίς, φυσίγγια και κροτίδες σε σπίτι 34χρονου - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Χασίς, φυσίγγια και κροτίδες σε σπίτι 34χρονου - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 34χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Ένα νοσταλγικό πάρτυ με τον Πασχάλη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News - Αιχμή

Ένα νοσταλγικό πάρτυ με τον Πασχάλη στο Μεσολόγγι! - Αιχμή News  Αιχμή

Το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια «ζωής» , με μεγάλη συμμετοχ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο Δημήτρης Πεσίνης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ο Δημήτρης Πεσίνης στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό τον κύριο Πεσίνη Δημήτριο του Κωνσταντίνου, Δημόσιο Υπάλληλο , από ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Εγκαινιάστηκε το Local Hub στο Μεσολόγγι (VIDEO) - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Εγκαινιάστηκε το Local Hub στο Μεσολόγγι (VIDEO) - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια για… «Το Μεσολόγγι των Ντόπιων». Εγκαινιάστηκε ο Κοινωνικοπολιτιστικός Τοπικός Κόμβος – Local Hub στο Μεσολόγγι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκυλάκι στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκυλάκι στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Τα σκάγια έσπασαν τα δόντια και έκοψαν τη γλώσσα του ενός σκύλου, ο οποίος πυροβολήθηκε και στο πίσω μέρος του σώματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο Ιερός Λόχος - ΕΡΤ

Μεσολόγγι: Ο Ιερός Λόχος  ΕΡΤ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλαιά Βουλή)η επίσημη, πανηγυρική παρουσίαση αναβίωσης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Ενημερώθηκαν στο Μεσολόγγι για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας - ΑgrιnιοΝews.gr

Ενημερώθηκαν στο Μεσολόγγι για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας  ΑgrιnιοΝews.gr

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παραρτήματος της Ι.Π. Μεσολογγίου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενημερωτική.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Έκοψε την πίτα της στο Μεσολόγγι η Α' ΕΛΜΕ - ΑgrιnιοΝews.gr

Έκοψε την πίτα της στο Μεσολόγγι η Α' ΕΛΜΕ  ΑgrιnιοΝews.gr

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


Στο Μεσολόγγι καρναβάλι στο Αγρίνιο τμήματα Αγίων… - AgrinioPress

Στο Μεσολόγγι καρναβάλι στο Αγρίνιο τμήματα Αγίων…  AgrinioPress

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι έχουν διαφορετική προσέγγιση στο πως μπαίνουμε στην Σαρακοστή. Στο θέμα των Αποκριών ειδικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Τραγωδία με ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι - NewsBomb

Τραγωδία με ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι  NewsBomb

Ειδήσεις - Έχασε τη μάχη με τη ζωή η ηλικιωμένη ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από λεωφορείο στο Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Λεωφορείο παρέσυρε γυναίκα ποδηλάτη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Λεωφορείο παρέσυρε γυναίκα ποδηλάτη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ στην οδό Ναυπάκτου στο Μεσολλόγι, όταν ένα λεωφορείο που είχε κατεύθυνση προς το ΚΤΕΛ, παρέσυρε μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 10:00 am


Ο «Θαλασσοσφυριχτής»… στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Ο «Θαλασσοσφυριχτής»… στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

H παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, Ο ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ, του Αιτωλικιώτη συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, θα πραγματοποιηθεί στην Βιβλιοθήκη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Η Αρχαιολογική Υπηρεσία εγκαινίασε την καινούργια της στέγη - Τέχνη - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η Αρχαιολογική Υπηρεσία εγκαινίασε την καινούργια της στέγη - Τέχνη  AgrinioTimes

Τα εγκαίνια της νέας στέγης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: