Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ευχαριστίες για τα «Δέματα Αγάπης» από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου


Η Ενοριακή Φιλόπτωχος Διακονία του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου ευγνωμονεί όλους αυτούς που και αυτή τη χρόνια στήριξαν την προσπάθεια των Δεμάτων Αγάπης του Πάσχα. Κάθε προσφορά προς την ενοριακή προσπάθεια, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερη αγάπη και κουράγιο την υλοποίηση του σκοπού μας, να γίνει ελαφρύτερος ο σταυρός κάποιου αναγκεμένου αδελφού. Ευχαριστίες σε όσους αφανώς βοήθησαν με το υστέρημα τους!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Ιερά Μόνη Ελεούσας, την αντιδήμαρχο κα Μπόκα Γεωργία, το κρεοπωλείο Γιγκλάς(Αγίου Δημητρίου 5, πλ.Χατζοπούλου), τα αρτοποιία Κατσούπης στο Δοκίμι Αγρινίου, το κρεοπωλείο Lainas Meat και φυσικά τα Τυροκομικά προϊόντα της Ένωσης Αγρινίου!

Είθε ο Αναστάς Κύριος να ανταποδώσει σε όλους το καλό που έκαναν για τους αδελφούς μας!

Ενοριακή Φιλόπτωχος Διακονία Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου




Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 3:06 pm


Και ο Φάνης Λαμπρόπουλος στις κερκίδες για το Παναιτωλικός Ατρόμητος

 


Στο κερκίδες του γηπέδου του Αγρινίου βρέθηκε χθες το βράδυ ο γνωστός κωμικός Φάνης Λαμπρόπουλος ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα Παναιτωλικός-Ατρόμητος.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του πολλοί νεαροί φίλαθλοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του ,με τον Φάνη φυσικά να μην χαλάει το χατίρι σε κανέναν.







Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 1:33 pm


Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής – Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία



 Πένθος στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία και την οικογένεια της ΕΡΤ από τον αδόκητο χαμό του Στράτου Σεφτελή, στα 68 του χρόνια.

Τη θλιβερή είδηση μαντάτο έκανε γνωστό ο αδελφός του, Κώστας, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Στράτος Σεφτελής γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1955 στην Μυτιλήνη. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την εφημερίδα «Φως των Σπορ», ενώ στη συνέχεια πέρασε από την «Αθλητική Ηχώ» και αργότερα στο «Έθνος», όπου έμεινε για πάνω από 30 χρόνια.

Από το 1981 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου κάλυψε αμέτρητους αγώνες ποδοσφαίρου, στίβου και υγρού στίβου, παρουσιάζοντας και αθλητικές εκπομπές, ενώ υπήρξε διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων στη δημόσια τηλεόραση από το 1993 έως το 1998. 

Πηγή: ertsports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 1:12 pm


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 198 έτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου(φωτο)


Με την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα, Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, οι λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 198ης επετείου της Εξόδου της ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός παρουσίασε τους Αγίους Αρχιερείς στους άρχοντες και τον λαό και τους ευχαρίστησε, γιατί λαμπρύνουν με την παρουσία τους τις φετινές Εορτές Εξόδου.

Αναφερόμενος στο διπλό μήνυμα της ημέρας μίλησε για την δεσποτική εορτή της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, λέγοντας: «εδώ, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου χτυπά σήμερα η καρδιά ολόκληρης της Ελλάδος, διότι για 198η φορά εορτάζουμε με την δέουσα λαμπρότητα και με την επιβάλλουσα ιεροπρέπεια το υπερμέγιστο γεγονός, την ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων και την θυσία τους για να μην παραδοθούν στα χέρια του Τούρκου δυνάστη και κατακτητή.

Οι Εξοδίτες νίκησαν επί ένα ολόκληρο έτος την εγκατάλειψη και τον φόβο. Νίκησαν ακόμη και αυτή την υπέρτατη ανάγκη του ανθρώπου να συντηρηθεί στη ζωή. Πείνασαν αλλά δεν παραδόθηκαν. Εγκαταλείφθηκαν από όλους, αλλά δεν έχασαν το θάρρος και την τόλμη τους. Αποφάσισαν την ηρωική Έξοδο, με σκοπό να εισέλθουν στα άγια των αγίων της ενδόξου ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τον θάνατο να μεταβούν στην όντως ζωή, να λάβουν το αμαράντινο στεφάνι της δόξας και της θυσίας και να σκορπίσουν το φως αυτής της ηρωικής Εξόδου στα μήκη και στα πλάτη της οικουμένης για να συνεγείρει το παγκόσμιο φιλελληνικό κίνημα, να καταστήσει τον αγώνα των Ελλήνων δίκαιο και να βρει συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στις Εορτές Εξόδου και αναφέρθηκε στους ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς που τους συνδέουν, στην αδελφική αγάπη και στην βαθιά εκτίμηση που τρέφει τόσο προς τα πρόσωπά τους, όσο και προς τα πρόσωπα των μακαριστών πνευματικών τους Πατέρων, του Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ και του Μητροπολίτου Ελασσώνος Βασιλείου.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Αθανάσιος, κατά το κήρυγμά του, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην θριαμβευτική υποδοχή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, αναλύοντας τα τρία λάβαρα, τα τρία σύμβολα νίκης και ζωής που έφερνε ο Χριστός μαζί Του.

Το πρώτο ήταν η ειρήνη. Ο Χριστός είναι η πραγματική και αληθινή ειρήνη. Η ειρήνη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Θεανθρώπου Κυρίου μας και ιδιαίτερο δώρο προς εμάς. Ειρήνη με τον Θεό, ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, ειρήνη με τον εαυτό μας, με τη συνείδησή μας.

Το δεύτερο σύμβολο ήταν η πραότητα. Ο Χριστός έρχεται στα Ιεροσόλυμα πράος και καταδεκτικός. Δεν είναι σκληρός και αυστηρός. Δεν απειλεί και δεν τρομάζει. Δεν απομακρύνει και δεν εξουθενώνει. Δεν καταδικάζει, δεν κρίνει, δεν τιμωρεί.

Το τρίτο σύμβολο ήταν η αγάπη. Κύριο γνώρισμα του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού είναι η αγάπη, αφού «ο Θεός αγάπη εστί».

Ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε «να σηκώσουμε και εμείς τα λάβαρα της ειρήνης, της πραότητος και της αγάπης και να προϋπαντήσουμε τον Κύριό μας με λαχτάρα και ελπίδα. Να του ανοίξουμε τις πύλες της ψυχής και να Τον υποδεχτούμε στην καρδιά μας. Να κρατούμε και εμείς στα χέρια μας τα βαΐα των αρετών μας και τους καρπούς του πνευματικού μας αγώνος. Να του προσφέρουμε ως δώρο την αληθινή μας μετάνοια. Και εισερχόμενοι στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα να προσπαθήσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να ετοιμαστούμε κατάλληλα να λάβουμε μέσα μας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας το βράδυ της Αναστάσεως για να εορτάσουμε το αληθινό Πάσχα, το Πάσχα των Ελλήνων, το Πάσχα των Ορθοδόξων, το Πάσχα της ζωής μας».

Ακολούθησε η λιτανευτική πομπή, με επικεφαλής την Εικόνα της Εξόδου, τον Σταυρό Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και το Ιερό Λάβαρο, από τον Ιερό Ναό στον Κήπο των Ηρώων. Στην ιερά λιτανεία συμμετείχαν οι Άγιοι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος και οι αρχές του τόπου, ενώ προηγήθηκαν μαθητικές αντιπροσωπίες των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και άλλων Νομών, φιλαρμονικές και τιμητικά αγήματα των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.

Στον Κήπο των Ηρώων, ενώπιον του Τύμβου, όπου φυλάσσονται τα οστά των Πεσόντων της Εξόδου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους: της Ελληνικής Κυβερνήσεως, της Βουλής των Ελλήνων, της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα ως τιμώμενης χώρας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δικαστικού Σώματος, της Ακαδημίας Αθηνών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Μόρφου, ως τιμώμενο αδελφοποιημένο Δήμο και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Διαμαντόπουλος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα















Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/Wev6KbxgRjpF4A9f7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας  της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 10:52 am


Αγρίνιο-Καταστήματα: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα

 Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά καταστήματα, αφού σε ισχύ έχει τεθεί το εορταστικό ωράριο για τις ημέρες του Πάσχα.

Σήμερα, Κυριακή θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και έως τις 8 το βράδυ για τα πολυκαταστήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 10:07 am


Παναιτωλικός: Η μαντινάδα του Γιάννη Πετράκη που δάκρυσε ενώ ο κόσμος τον αποθέωνε


Ο Γιάννης Πετράκης είπε on camera τη μαντινάδα του μετά τη διασφάλιση της παραμονής του Παναιτωλικού και δάκρυσε ενώ ο κόσμος τον αποθέωνε.

Συγκινητικές στιγμές για τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό του Παναιτωλικού, Γιάννη Πετράκη. Ο Κρητικός κόουτς την ώρα που έκανε δηλώσεις άκουγε από τα μεγάφωνα κρητικά τραγούδια και όταν του ζητήθηκε να πει μία μαντινάδα επισήμανε: «Άλλος μπερδεύει σε κλωστή και δένει να τον πνίξει (η κλωστή εννοεί) και άλλος στην άκρη του γκρεμού θα βρει φτερά να ανοίξει». Στη συνέχεια πήγε προς την εξέδρα δακρυσμένος με τον κόσμο να τον χειροκροτά και να τον αποθεώνει.

πηγή:gazzeta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 10:44 pm


Παναιτωλικός :Πήρε τον «τελικό» με τον Ατρόμητο και παρέμεινε στην σούπερ λιγκ



Με το «χρυσό» γκολ του Ταμπίντζε στο 53' ο Παναιτωλικός πήρε τον «τελικό» απέναντι στον Ατρόμητο με σκορ 1-0 στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός με το σημερινό τρίποντο πανηγύρισε την παραμονή του στη Super League καθώς η Κηφισιά ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-3.

Στο κατάμεστο γήπεδο του Παναιτωλικού το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ νευρικό με αρκετή ένταση και δυναμισμό, χωρίς τις μεγάλες φάσεις. 

Οι γηπεδούχοι είχαν άγχος και απείλησαν δύο φορές με τον Λομόνακο, ενώ ο Ατρόμητος ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Με τρεις στόπερ και καλή τακτική οι δύο ομάδες εξουδετέρωσαν η μία την άλλη. 

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 44’ με τον Τορεχόν να σουτάρει από την περιοχή μετά το γύρισμα του Λιάβα, αλλά ο Μαρκετζάνι να κάνει την απόκρουση με το πόδι στη γωνία. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λομόνακο δεν αξιοποίησε με καλό τελείωμα την πολύ ωραία επίθεση της ομάδας του με Πέρες, Ντίας, Τορεχόν και Μαυρία.


Με καλή ευκαιρία του Ντίας άρχισε το δεύτερο μέρος για τον Παναιτωλικό, όμως στο 53’ πέτυχε το γκολ με κεφαλιά του Ταπίντζε μετά από πρώτη του Μαλή στην εκτέλεση κόρνερ. Ο Ατρόμητος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο που σούταρε πάνω στον Οικονόμου ενώ είχε περάσει τον Τσάβες. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει, στο 80' ο Τσάβες απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Αθανασίου και στο 83' έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Αντζιέλσκι. Στο 87' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κούντε. Στις καθυστερήσεις μια κεφαλιά του Αντζιέλσκι απομακρύνθηκε από το Τσάβες ενώ φάνηκε να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Ταμπίντζε, ο Τσάβες έπαινε και τα... οφσάιντ, για να τελειώσει το ματς με τους έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.


Κόκκινες: 87' Κούντε (δεύτερη κίτρινη), 90'+6' Ταπίντζε

Κίτρινες: 29’ Πέρες, 33’ Λιάβας, 48’ Ταπίτζε, 94' Χατζηθεοδωρίδης - 11΄Κουεν, 31’ Κούντε, 60’ Ασεβέδο, 72’ Κιβρακίδης

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Οικονόμου (86' Μπακάκης), Ταμπίντζε, Μαυρίας, Πέρες (81' Τσιγγάρας), Λιάβας (68’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (86' Μπρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Λομόνακο (68’ Ζοάο Πέδρο), Ντίαζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης (82' Τριμμάτης), Ασεβέδο (75’Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε, Έντερ, Κούεν (74’ Βρακάς), Βαλένσια, Βέργος (74’ Ανγκιέλσκι)

Με πληροφορίες από fosonline.gr

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής 


Βαθμολογία 




Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 9:59 pm


Δείτε Live την βραδινή πομπή και την ανατίναξη στις Εορτές Εξόδου 2024


Ιερά Πόλη Μεσολογγίου - Εορτές Εξόδου 2024 | Σάββατο 27 Απριλίου 2024



Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 7:00 pm


Η 11αδα του Παναιτωλικού απέναντι στον Ατρόμητο

Η 11αδα της ομάδας μας για την 6η αγωνιστική των Playouts του πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο



Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 6:49 pm


Παναιτωλικός K19: Έχασε στις λεπτομέρειες


Παρά την καλή απόδοση που είχε η ομάδα Κ19 του Παναιτωλικού έχασε χθες εκτός έδρας από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με 2-1. Στη σημαντικότερη στιγμή του ημιχρόνου ο Καβαλλάρης αστόχησε με εξ’ επαφής κεφαλιά στο 40’. Η ομάδα μας είχε την υπεροχή, αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ στο διάστημα 72’ – 79’. Ενδιάμεσα (75’) ο Μορφάκης έχασε μοναδική ευκαιρία για ισοφάριση. Στο 87’ ο Κοντούρης με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία, όμως παρά την πίεση που άσκησε ο Παναιτωλικός το 2-1 έμεινε έως το τέλος.

Αγωνίστηκαν οι: Ζαραϊδόνης, Γαλιάτσος (88’ Καψής), Σκούρτης (88’ Λουλούδης), Μάνος, Ράδος, Γκόλιας (73’ Κεχαγιάς), Νικολάου, Κοντούρης, Γιωτόπουλος, Μορφάκης (80’ Κακιώνης), Καβαλλάρης (80’ Εσκεντζής).


Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 6:41 pm


Ανδρουλάκης:από Αγρίνιο «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας»(φωτο)


«Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας, καθώς τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

«Γιατί όμως δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια; Όταν δεν θες να συγκρουστείς με τους ισχυρούς που βγάζουν δισεκατομμύρια, προφανέστατα θα την πληρώσει ο λαός. Ολιγοπώλιο στις τράπεζες, ολιγοπώλιο στα τρόφιμα, ολιγοπώλιο στην ενέργεια, ολιγοπώλιο στην ιδιωτική υγεία» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αντέκρουσε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τυχόν μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, δεν θα περάσει στο ράφι. «Συνιστά ομολογία είτε ότι είναι ανίκανοι είτε ότι δεν έχουν τη διάθεση να ελέγξουν την κερδοσκοπία ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Να κάνετε ελέγχους και να βάζετε πρόστιμα, όπως στην Ισπανία, για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην τιμή του προϊόντος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε δηκτικά: «Κλαίει ο κ. Αυγενάκης για την αποτυχία του ΟΠΕΚΕΠΕ και επικαλείται το επιχείρημα ότι φταίει η Ευρώπη. Η Ευρώπη φταίει που άλλαξαν πέντε διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ σε πέντε χρόνια ή η Νέα Δημοκρατία; Φταίει η Ευρώπη για το γεγονός ότι δεν πήρατε τις ενισχύσεις, όπως θα έπρεπε;».

Ως προς τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε:«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» παροτρύνοντας τους πολίτες να σκεφτούν αν βελτιώθηκε η καθημερινότητά τους τους 10 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εθνικές εκλογές και την ευρεία εμπιστοσύνη που έδειξαν στη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι, λοιπόν, σημαντικό να στείλετε μήνυμα αποδοκιμασίας, αλλά και ένα δημιουργικό μήνυμα ψηφίζοντας ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα για να έχετε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την 9η Ιουνίου, αλλά και ισχυρή κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Και στην ερώτηση «γιατί να μην ψηφίσουμε την παρέα του κ. Κασσελάκη;», η απάντηση είναι γιατί αυτή η παρέα περιφρονεί τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς. Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες Αριστεροί νιώθουν πολύ άβολα με αυτά που λέει και κάνει ο κ. Κασσελάκης. Πώς μπορούν να εμπιστευθούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε κάποιον που ήταν υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη στη δημόσια αρθρογραφία του;» είπε απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες.

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όσους υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και υπηρετούν την εγχώρια ολιγαρχία για να έχουν προνομιακή σχέση με τα μίντια. Γιατί άκουσα τον Πρωθυπουργό να αναφέρει σε μια συνέντευξή του προχθές, ότι έχουμε ελευθερία του Τύπου, εφόσον ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του. Να του πούμε λοιπόν «ευχαριστώ», που μας επιτρέπει να λέμε τη γνώμη μας. Ναι, μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, αλλά στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα sites διαβάζουμε μόνο την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.








Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 6:06 pm


198 έτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου (φωτο)


Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμά εφέτος την 198η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου. 27 Απριλίου 2024 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στον Κήπο των Ηρώων, παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών.

Στη συνέχεια, με λιτανευτική πομπή, μεταφέρθηκαν η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε επιμνημόσυνες Δεήσεις και οι τοπικές αρχές κατέθεσαν στεφάνια στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας τα 200 χρόνια από τον θάνατό του, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 198η επέτειο από τον θάνατό τους.

Το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεσθεί ο τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Θα ακολουθήσει η λιτανευτική πομπή, με επικεφαλής την Εικόνα της Εξόδου, τον Σταυρό Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και το Ιερό Λάβαρο, από τον Ιερό Ναό στον Κήπο των Ηρώων, η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/WVymy9Qza6d14fo9A


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
















Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 6:03 pm


Δυτική Ελλάδα: Εικόνες και ευρήματα για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο


 Συνελήφθησαν τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της και οκτώ ακόμη συνεργοί τους στη διακίνηση των ναρκωτικών

Τέσσερις από τους συλληφθέντες που διακινούσαν ναρκωτικά είναι ανήλικοι  ηλικίας από 14 έως και 17 ετών

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ναρκωτικά μέσα σε σχολικό  συγκρότημα Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική οργάνωσε που διακινούσε ναρκωτικά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και 

πιο συγκεκριμένα:

•       Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,

•       Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα,

•       Έξι γονείς - κηδεμόνες των ανηλίκων,

•       Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό,βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τις έρευνές τους, διακρίβωσαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι  δρούσε τουλάχιστον ένα έτος στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον (65) αγοραπωλησίες  ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούςχώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατάσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην Πάτρα 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση, μέσω των ανηλίκων μελών της, χρησιμοποιούσε το σχολικό συγκρότημα ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο της για την  περεταίρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν :

•       212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

•       21,8 γραμμάρια κοκαΐνης

•       29,7 γραμμάρια MDMA

•       δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού

•       Τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα),

•       Δύο σιδερογροθιές,

•       Ένα ξύλινο μπαστούνι,

•       τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

•       δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

•       4450€

Οι δώδεκα συλληφθέντες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, στον οποίο θα υποβληθεί και η δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανηλίκων και της μαθήτριας Λυκείου, που κατείχε ναρκωτικά.





Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 5:47 pm


Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος στην Αγία Ελεούσα


Από την Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή οι παρακάτω Ακολουθίες:

α. Κυριακή Βαΐων : 09:00 μ.μ, Ακολουθία τού Νυμφίου

β. Μεγάλη Δευτέρα : 09:00 μ.μ, Ακολουθία τού Νυμφίου

γ. Μεγάλη Τρίτη : 09:00 μ.μ, Ακολουθία τού Νυμφίου

δ. Μεγάλη Τετάρτη : 09:00 μ.μ, Ακολουθία τού Νιπτήρος

ε. Μεγάλη Παρασκευή : 03:00 μ.μ, Ακολουθία τού Επιταφίου




Πληροφορίες το τηλέφωνο της Μονής : 2632022386

Εκ της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 2:04 pm


Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία – Έδερναν τους μαθητές εάν δεν τα διακινούσαν


Στην σύλληψη 12 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας προχώρησε η Αστυνομία. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 4 μαθητές.

Σύμφωνα με το tempo24.news οι αστυνομικοί στην Πάτρα συνέλαβαν και 6 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν εντός των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Μαρούδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (λούκι κεραμοσκεπής) εντός του σχολικού συγκροτήματος ζυγαριά ακριβείας και ποσότητα ναρκωτικών, ενώ σε ρολόι της ΔΕΗ εντοπίστηκαν χασίς, κοκαΐνη και MDMA. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν και χρήματα.

Εάν δεν πουλούσαν τα ναρκωτικά είχε ξύλο

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες χαρακτηριστικό της σκληρής δράσης της οργάνωσης είναι η κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε μαθητές και πολλές φορές αναγκάζονταν να παραδώσει στα αρχηγικά μέλη το χαρτζιλίκι των 2 ευρώ που του έδινε καθημερινά ο πατέρας του, ώστε να γλιτώσει το ξύλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική Αστυνομία χειριζόταν αρκετό καιρό την συγκεκριμένη υπόθεση, περιμένοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για να δράσει και επιλέγοντας για ευνόητους λόγους τη χθεσινή μέρα οπότε και έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Για την υπόθεση ενήμερη ήταν και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 2:00 pm


Σοβαρά επεισόδια την Πάτρα -Φωτογραφίες από τα όσα βρήκε η αστυνομία στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου


Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες (26 Απριλίου 2024) το μεσημέρι μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συνελήφθησαν -25- άτομα, ηλικίας 19 έως 35 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα πυρομαχικά, τις εκρηκτικές ύλες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς καθώς και της κατάληψης οδοστρώματος, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, οι οποίοι στην οδό Κορίνθου, στην Πάτρα, μπροστά από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, κατέλαβαν το οδόστρωμα και απέκλειαν σταδιακά την κυκλοφορία, ενώ με την χρήση σπρέι προκαλούσαν φθορές σε διερχόμενα αστικά λεωφορεία αναγράφοντας συνθήματα για κατηγορούμενο, που έχει συλληφθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης».

Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς που επενέβησαν για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, εκσφενδονίζοντας σε βάρος τους φιάλες, ξύλα, πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ ορισμένα άτομα, κρατώντας καρέκλες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα, αψηφώντας τον κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά οι αστυνομικοί.

Αφού οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους -25- κατηγορούμενους, ακολούθησε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, έρευνα στο εσωτερικό του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μάρμαρα, τούβλα έμφορτα σε καρότσι και σάκο καθώς και ξύλινα ρόπαλα πρόσφορα για επίθεση

• αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη,

• φιαλίδια υγραερίου (γκαζάκια), κενές γυάλινες φιάλες, στουπιά,

πλαστικά μπιτόνια με υπολείμματα βενζίνης και κροτίδα μεγάλης ισχύος, πρόσφορα για την κατασκευή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών,

• ψηφιακά πειστήρια (κεντρικές μονάδες Η/Υ και αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων USB και εκτυπωτές).

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το κτίριο μετά την έρευνα σφραγίστηκε και παραδόθηκε στο Δήμο Πατρέων.









Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 1:44 pm


Αγρίνιο: Ανοιχτή αύριο η αγορά- Το εορταστικό ωράριο



Ανοιχτή θα είναι αύριο Κυριακή των Βαΐων η αγορά του Αγρινίου καθώς ξεκινά η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου. 


Η αγορά θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 8:30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα λειτουργήσει από τη 11 το πρωί έως τις 6:30 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη του Πάσχα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 1:25 pm


«Λαζάρια 2024»: Πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο


Ο Δήμος Αγρινίου, η Κοινότητα Ματαράγκας και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, συνδιοργανώνου τις Επετειακές και Ιστορικές Εκδηλώσεις «Λαζάρια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στην Ματαράγκα Αγρινίου.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Λαζαράδων Ματαράγκας ,Ιππικός Όμιλος Μακρυνείας, Π.Α.Σ Αράκυνθος Ματαράγκας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Ματαράγκας, Χορευτικά και τμήματα παρέλασης Συλλόγων.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα Λαζάρια 2024 στην Ματαράγκα Μακρυνείας, Παρασκευή 26 Απριλίου το απόγευμα, με τον φακό του PanaitolioNews... πι κάτω 200 φωτογραφίες και βίντεο από τα Λαζάρια 2024 στην Ματαράγκα Μακρυνείας, Παρασκευή 26 Απριλίου το απόγευμα, με τον φακό του PanaitolioNews...

 
































































































































Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 1:13 pm


Το περιπετειώδης ταξίδι της εκπαίδευσης στο Φιλοσοφικό Καφενείο Αγρινίου την Κυριακή 28/4


Ποιος είναι ο σκοπός ενός εκπαιδευτικού συστήματος;

"Η παραδοσιακή αντίληψη, που πηγάζει από την Αναγέννηση, θέτει ως ύψιστους στόχους ζωής το να ερευνάς και να δημιουργείς- να ερευνάς τον πλούτο του παρελθόντος και να εσωτερικεύεις τα σημαντικά για σένα σημεία, να συνεχίζεις διευρύνοντας αυτή την αναζήτηση κατανόησης των πραγμάτων με το δικό σου προσωπικό τρόπο.

Από αυτή την οπτική, σκοπός της εκπαίδευσης είναι να βοηθά τους ανθρώπους να προσδιορίσουν πώς θα μαθαίνουν μόνοι τους.

Αυτή είναι η μια αντίληψη της εκπαίδευσης.

Η άλλη αντίληψη είναι, ουσιαστικά, χειραγώγηση.

Ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι οι νεαροί άνθρωποι, από παιδική ηλικία, πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο όπου θα ακολουθούν οδηγίες, θα αποδέχονται τα υπάρχοντα πλαίσια, δεν θα αμφισβητούν.

Στα πανεπιστήμια, στα σχολεία εκπαιδεύεσαι για να περάσεις εξετάσεις ή προετοιμάζεσαι για τη δημιουργική έρευνα, ακολουθώντας ενδιαφέροντα που εσύ επέλεξες ως απόρροια της παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία με άλλους;

Κι αυτό ισχύει για όλες τις βαθμίδες, μέχρι και τα μεταπτυχιακά και τα ερευνητικά.", Νόαμ Τσόμσκι, Αμερικανός φιλόσοφος.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 1:04 pm


Τακτική συνεδρίαση και συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις – προσκλήσεις στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου την Μεγάλη Δευτέρα (17:00 & 19:00)

Τακτική συνεδρίαση

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Αβρ. Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:Α) Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με τίτλο: «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας».

Β) Αποδοχή εξουσιοδότησης στο Δήμο Αγρινίου για την υποβολή της ανωτέρω Στρατηγικής σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 3533/26-08-2023 Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Πλωτός Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση “Κρεμαστά II” ισχύος 115,87968 MW των Δ.Ε. Φραγκίστας και Παρακαμπυλίων των Δ. Αγράφων & Αγρινίου, Π.Ε. Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας, Περιφερειών Στερεάς & Δυτικής Ελλάδας». (ΠΕΤ: 2204762518).

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2024.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 172/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 89/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «ΈγκρισηΚανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Αγρινίου».

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 178/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής και η υπ’ αριθμ. 10/2024 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαρνέζος).Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Μποκώρος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 και 81 του Ν. 3852/2010).Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 179/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής και η υπ’ αριθμ. 12/2024 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Μποκώρος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 και 81 του Ν. 3852/2010).Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για διάφορα θέματα.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 180/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής και η υπ’ αριθμ. 13/2024 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Μποκώρος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 και 81 του Ν. 3852/2010).Ονομασία και ονοματοθεσία ανώνυμων οδών της Κοινότητας Αγρινίου.

(Σχετ.: Οι υπ’ αριθμ. 2 και 5/2023 αποφάσεις Επιτροπής Ονοματοθεσίας και οι υπ’ αριθμ. 23 και 42/2023 αποφάσεις Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ονοματοθεσίας κ. Ζώης).Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Μποκώρος συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 και 81 του Ν. 3852/2010).Ονομασία και ονοματοθεσία ανώνυμων οδών Κοινοτήτων Δήμου Αγρινίου.

(Σχετ.: Οι υπ’ αριθμ. 3 και 7/2023 αποφάσεις Επιτροπής Ονοματοθεσίας και η υπ’ αριθμ. 3/2023 απόφαση Κοινότητας Νέας Αβόρανης, η υπ’ αριθμ. 2/2023 απόφαση Κοινότητας Παντάνασσας και η υπ’ αριθμ. 2/2023 απόφαση Κοινότητας Χούνης).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ονοματοθεσίας κ. Ζώης).Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 62/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 5/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Έγκριση προσχώρησης του Δήμου Αγρινίου στους όρους και συμφωνίες της σύμβασης του δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) για το έργο: “Ανάπλαση των Ο.Τ. 63-64 και Ο.Τ. 66 Σχεδίου πόλης Αγρινίου” που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ”, έτους 2019».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 63/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 41/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 14/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: “Λήψη απόφασης προκειμένου ο Δήμος Αγρινίου να προσχωρήσει στους όρους και συμφωνίες της υπό σύναψη σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με τίτλο: “ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016” και ειδικότερα του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Προγράμματος που αναφέρεται στην Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα”».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 64/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 42/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 421/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: “Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης τροποποίησης δεσμευμένου λογαριασμού “escrowaccount” στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014”».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 26517/10-4-2024 απόφασης Δημάρχου Αγρινίου με θέμα: «Απολύμανση τοποθεσίας, με απευθείας ανάθεση λόγω κατεπείγοντος».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 27660/17-4-2024 απόφασης Δημάρχου Αγρινίου με θέμα: «Απολύμανση τοποθεσίας, με απευθείας ανάθεση λόγω κατεπείγοντος».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 7/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθορισμός κωδικών αριθμών εξόδων προϋπολογισμού έτους 2024, δεκτικών έκδοσης ενταλμάτων προπληρωμής».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).Καθιέρωση εξαιρέσεων από το καθορισμένο ωράριο υπαλλήλων της Διεύθυνσης της πρώην Κ.Ε.Δ.Α. Δήμου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).Έγκριση της υπ’ αριθμ. 41/2024 απόφασης Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α. με θέμα: «Αποτίμηση σε χρήμα Μέσων Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκαρτσάρης).Έγκριση εγγραφών νηπίων και ωφελούμενων για τις Δομές της Διεύθυνσης πρώην ΚΟΙ.Π.Α. Δήμου Αγρινίου, για το σχολικό έτος 2023-2024.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκαρτσάρης).Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδας για αποζημίωση επικειμένων της περιοχής που περικλείεται μεταξύ των οδών Πυλλήνης – Πανεπιστημίου – Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων- Θουκυδίδη, σχ. πόλης Αγρινίου (Επέκταση 1991).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασιλείου).Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, έτους 2023.

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζώης).
Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 11:31 am


Καινούργιο: Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ηλικιωμένου


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου στο Καινούργιο όταν διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένο.

Το ατύχημα συνέβη περί τις 21:00 πλησίον του κληροδοτήματος Μούτσιου όταν το αυτοκίνητο που κινούνταν στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου παρέσυρε και τραυμάτισε τον ηλικιωμένο άνδρα ,κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Αγρινίου.

Ο τραυματίας  στην συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress.

Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ,ενώ η Τροχαία Αγρινίου διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.

φωτο αρχείου-kainourgiopress 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 11:19 am


Πασχαλινές λαμπάδες και ευχές από τον Δήμο στους ασθενείς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Γιάννης Κουτσοθεόδωρος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ζιζή Φούντα, την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα Ζαΐμη Ευστρατία και τα στελέχη των κοινωνικών δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας) στις 26/4/2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., επισκέφθηκαν εν όψει των εορτών του Πάσχα τους νοσηλευόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα».

Η Διοικήτρια κα. Ελένη Φιλιπποπούλου, καθώς και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Αγγελική Ακριβοπούλου καλωσόρισαν την Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου για την επίσκεψή τους και επαίνεσαν θερμά την πρωτοβουλία των κοινωνικών δομών να προσφέρουν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για Καλό Πάσχα στους ασθενείς και στο προσωπικό των κλινικών της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Οι ασθενείς αποδέχθηκαν αυτή την πρωτοβουλία με ιδιαίτερη χαρά και έδιναν ευχές και συγχαρητήρια για αυτή την ευχάριστη έκπληξη που τους έγινε κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους.

Η υλοποίηση αυτής της δράσης αποτελεί αφ’ ενός μεν την ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης της ψυχικής και σωματικής κατάστασης που βιώνουν οι ασθενείς, αλλά και τιμή αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, προς τον συνάνθρωπο.

Αντιδήμαρχος κος Κουτσοθεόδωρος ευχαρίστησε την Διοίκηση και το Ιατρικό Προσωπικό για την θερμή υποδοχή τους, τους ευχήθηκε Υγεία και Καλό Πάσχα στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο Κοινότητας λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.






Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 10:52 am


Αγρίνιο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα Παναιτωλικός-Ατρόμητος


Α Π Ο Φ Α Σ Η

«Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του γηπέδου Παναιτωλικού, για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου, για την 6η αγωνιστική ημέρα της φάσης των PLAY OUT του πρωταθλήματος της Stoiximan SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2023 - 2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Παναιτωλικός – Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27.04.2024 και ώρα 20.00΄ στο γήπεδο του Παναιτωλικού».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η:

Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Κ.Ο.Κ. που κυρώθηκε με το Νόμο 2696/99 (ΦΕΚ 57/23-3-1999) και αποσκοπούντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Το υπ’ αριθ. 1003/2/20 από 23/08/2023 Σχέδιό μας.

Την υπ’ αριθ…6313/24/845637 από 24/04/2024 αναφορά του Τ.Τ. Αγρινίου.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

ΑΡΘΡΟ (1)

α. Την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων, από 16.00΄ ώρα έως 23.00΄ ώρα του Σαββάτου 27.04.2024, στις οδούς: Δ. Σταϊκου (στο τμήμα από την συμβολή της με την οδό Προυσιωτίσσης έως διασταύρωση αυτής με οδό Ι. Ρίτσου), Νικηταρά, Προυσιωτίσσης (σε όλο το μήκος της), Βλαχοπούλου (από Καψάλη έως Ιπποκράτους), Πλατείας Παναιτωλικού, χώρος διασταύρωσης οδών Βλοχού και Αχελώου και

β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλες τις ανωτέρω οδούς, σε όλο το μήκος της οδού Αχελώου, καθώς και στην οδό Καζαντζάκη με κατεύθυνση από Διαμαντή προς Αχελώου από 17.00΄ ώρα έως 23.00΄ ώρα του Σαββάτου 27.04.2024 για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο προαναφερόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας.

ΑΡΘΡΟ (2)

Τα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

ΑΡΘΡΟ (3)

Έναρξη ισχύος της παρούσης από 16.00΄ ώρα του Σαββάτου 27.04.2024.

ΑΡΘΡΟ (4)

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ. Η εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.


-Ο-

Διευθυντής

Δημήτριος ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ

Ταξίαρχος




Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 10:40 am


Αλλαγές στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου από 27/4-12/5/2024


Από το  Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου  Α.Ε ανακοινώνονται τα νέα δρομολόγια (για την περίοδο του Πάσχα)που θα ισχύουν από το Σάββατο 27 Απριλίου 2023 ως Κυριακή 12 Μαϊού 2024. 

 





Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 10:21 am


«Κάθε χαραυγή»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Αχιλλέα Μωραΐτη


Με τον τίτλο “Κάθε χαραυγή” έρχεται το νέο single του Αχιλλέα Μωραΐτη σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του ίδιου. Άλλο ένα κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ του “Παράξενος χορός” καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην κυκλοφορία του άλμπουμ. Ένα κομμάτι-ερωτική εξομολόγηση σε ενδοσκοπικό ύφος. Καλή ακρόαση!

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fWbI3eH9aZ0


Στίχοι:

Έχουν τα χρόνια μου οργή

Μα δες έχουν και λύπες

Σε έζωσε πάλι η σιωπή

Μ' ακούω όσα δεν είπες

Εσύ εκεί κι εγώ εδώ

Σαν κοσμικό αστείο

Πως μπαίνει δεν περίμενες

Μες στις ψυχές το κρύο

Το ράδιο παίζει μουσική

Και ξαναγίνομαι παιδί

Σε κάθε χαραυγή

Κάπου έξω στήνουνε γιορτή

Και ξαναγίνομαι παιδί

Σε κάθε χαραυγή

Έχουν οι σκέψεις μου πνιγεί

Στου Αχέρωντα την άκρη

Γυρεύει τ' όνειρο η φυγή

Ξεφεύγει σ' ένα δάκρυ

Τυχαία σ' είδα μια βραδιά

Με φίλες σου περνούσες

Κοίταξες γύρω βιαστικά

Μα δε χαμογελούσες


Βρείτε τον Αχιλλέα Μωραΐτη

στο YouTube: https://www.youtube.com/@axilleas

στο Spotify: https://open.spotify.com/artist/1Kkczn8s7ngCoehUshtNg7

στο Bandcamp: https://achilleasmoraitis.bandcamp.com/

στο Instagram: https://www.instagram.com/axilleas.mor/

στο Facebook: https://www.facebook.com/axilleas.mor/

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 9:35 am


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο





Φιλικοί ιστότοποι: