Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγρίνιο :Οι τιμές της λαϊκής αγοράς παραγωγών,Τετάρτη 17-1-2018

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τιμές

Από το Δήμο Αγρινίου  και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Οικονομικής Ανάπτυξης δόθηκε
στη δημοσιότητα το δελτίο τιμών παραγωγών αγροτικών προϊόντων, όπως αυτό διαμορφώθηκε για την  Λαϊκή αγορά της Τετάρτης 17-1-2018 στην οδό Γριμπόβου στο Αγρίνιο.


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 2:10 pm


Αγρίνιο :Εκδήλωση με θέμα τη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο


Η ομάδα της ΟΓΕ Αγρινίου σας προσκαλεί στις 20 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00 μ.μ στην εκδήλωση που θα γίνει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου (ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-Δεληγιώργη 27) με θέμα ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Ομιλήτρια. Η κ.Τσίρκα Ασπασία Μαιευτήρας-Χειρ.Γυναικολόγος Διδάκτωρ Παν.Ιωαννίνων (ειδική στον προγεννητικό έλεγχο)

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Είσοδος ελεύθερη

Το ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 2:01 pm


Συνάντηση Κ. Καραγκούνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτ/νίαςΟ Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, συναντήθηκε το Σάββατο 13/01/2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα στο Αγρίνιο και ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μπλέτσα Στυλιανό για θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής του Νομού, μεγάλο μέρος των οποίων επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία των περασμένων μηνών.

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της κάθετης σύνδεση του Αγρινίου, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, αναγκάζοντας τους πολίτες να χρησιμοποήσουν την έξοδο του Αγγελοκάστρου ή της Ρίγανης. Σημειώθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου Αγρινίου- Καρπενησίου, όπως και της Παραιονίας Οδού, που θα διευκολύνουν καθοριστικά τις μετακινήσεις εντός και εκτός Νομού και θα βοηθήσουν καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


Επίσης, όσον αφορά το λιμάνι του Αστακού επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης του με την Ιονία Οδό.  Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ τόνισαν ότι το λιμάνι του Αστακού βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “agroport», δηλαδή σε ένα λιμάνι προώθησης αγροτικών προιόντων δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά αναπτύσσοντας και την τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μοιράστηκε την ανησυχία του για την κακή κατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί.  Άλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις εικόνες ντροπής των περασμένων μηνών.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και η μεταλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Τριχωνίδα.  Θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για όλους τους Έλληνες και προορισμός τουριστικός.  Στην πραγματικότητα αν δεν προχωρήσει η Παρατριχώνιος οδός, η Τριχωνίδα θα παραμείνει περιθωριοποιημένη και προσβάσιμη στους λίγους.

Μεγάλη συζήτηση έγινε γύρω από θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και το εξοντωτικό σύστημα εισφορών που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες και στους μηχανικούς.  Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη για ενιαία αντιμετώπιση των δημοσίων και ιδιωτικών έργων σε θέματα προδιαγραφών κτλ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:23 pm


Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» :Κάλεσμα σε αποτροπή πλειστηριασμών

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike δικαίωμα\

 Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» καλεί την Τετάρτη 17/1/2018 και ώρα 3.00 μ.μ. στα Δικαστήρια Αγρινίου- Αμφιλοχίας -Βόνιτσας, όλους τους φορείς, κινήματα, σωματεία, φοιτητές, αγρότες και γενικά όλους τους πολίτες, στην αποτροπή προγραμματισμένων πλειστηριασμών (3) στο Αγρίνιο, (1) Αμφιλοχία, (1) Βόνιτσα περιουσίας συμπολιτών μας.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα αρχίσουν από 21 Φεβρουαρίου.
Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Δήμους που θα αρχίσουν από 1η Μαΐου.
Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.


Εφιστούμε την προσοχή:

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των Συμβολαιογράφων, όσο συνεχίζουν την αποχή από κάθε είδους πλειστηριασμό, αλλά και από την πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα σταθούμε απέναντί τους, γιατί πλέον θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα ταχθούν ή με τον λαό ή με τις τράπεζες – Funds.
Όσοι προτίθενται να αποκτήσουν ακίνητο από πλειστηριασμό (σπίτι, μαγαζί, χωράφι) να το σκεφτούν καλά πριν κάνουν αυτή την κίνηση.
Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.Με 263 πλειστηριασμούς (13 ηλεκτρονικοί) ακινήτων (εκ των οποίων οι 127 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες, οι 130 σε οικόπεδα και αγρούς και οι 141 σε επαγγελματικούς χώρους), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 18 πλειστηριασμοί (εκτός των ηλεκτρονικών) ακινήτων στην Αθήνα, 57 (εκτός των ηλεκτρονικών) στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής, 30 στην Θεσσαλονίκη και 2 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 144 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Έβρου, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων).ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

* 30 πλειστηριασμοί ακινήτων με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 €

* 55 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 50.000 έως 100.000 €

* 51 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 100.000 έως 200.000 €

* 32 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 200.000 έως 300.000 €

* 41 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 300.000 έως 500.000 €

* 54 πλειστηριασμοί ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 500.000 €

Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας ανά πλειστηριασμό έως 300.000 € επισπεύδονται οι 168 απ’ τους 263 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 63,9% τουλάχιστον.

ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Ή ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισπεύδοντες, οι 226 (85,9%) είναι τράπεζες/funds, οι 26 (9,9%) είναι ιδιώτες και οι 11 (4,2%) είναι εταιρίες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:22 pm


Τροποποίηση Εβδομαδιαίου Δρομολογίου Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike kam

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι σήμερα 16-01-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, τροποποιείται το δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και θα βρίσκεται στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γραμμένη Οξυά - Καλλονή – Κυδωνιά.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:17 pm


Δήμος Αγρινίου :«Σε πολύ καλή κατάσταση ο ΧΥΤΑ. Λύσαμε τα προβλήματα του παρελθόντος».

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike χυτα

Σε αποκατάσταση των δυσλειτουργιών  και των προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί σε ελέγχους στον ΧΥΤΑ προχώρησε  ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Δνσης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής  Ενότητας. Όπως προκύπτει από το πόρισμα της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού  της ΠΔΕ λειτουργεί πλέον σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Από την αυτοψία προέκυψε ενδεικτικά ότι: «έχει επέλθει συμμόρφωση αναφορικά με τα διαπιστωθέντα κατά τις προηγούμενες αυτοψίες και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα ο ΧΥΤΑ λειτουργεί επαρκώς ως προς τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Στούπας ανέφερε σχετικά: «Από το Νοέμβριο του 2014,  όταν αναλάβαμε  την διαχείριση του Φορέα, στόχος μας  ήταν η εξυγίανση και η αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Ένα από τα πολλά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστούμε  αφορούσε στην αντιμετώπιση του προστίμου για μη συμμόρφωση σε περιβαλλοντικούς όρους και κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ. Με συνετή διοίκηση και ορθολογική διαχείριση καταφέραμε να αντιστρέψουμε το, εις βάρος μας,  κλίμα και να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Η δικαίωση των προσπαθειών μας ήρθε με το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ αφού προτεραιότητα μας παραμένει  η ελαχιστοποίηση  των κινδύνων που αφορούν την δημόσια υγεία σε ένα έργο που δέχεται καθημερινά απορρίμματα από τρεις διαφορετικούς δήμους».           
                  
Σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε στις 01-08-2013  καθώς και επαναληπτικό στις 25-06-2014 & 30-06-2014 ο ΧΥΤΑ αντιμετώπιζε σωρεία προβλημάτων.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αφού προχώρησε στην αποκατάσταση των προβλημάτων  ζήτησε  εκ  νέου σύσταση  κλιμακίου της (Κ.ΕΠ.ΠΠΕ) για αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ η οποία διαπίστωσε ότι: «έχει αποκατασταθεί το Κύτταρο Κ1 και έχει εγκατασταθεί μηχανισμός άρδευσης και τα στραγγίσματα επιστρέφουν στο σώμα του ΧΥΤΑ.

Η περιμετρική ζώνη είναι καθαρή και δεν υπάρχουν διαρροές προς το παρακείμενο ρέμα. Έχει γίνει αντικατάσταση μεμβρανών και πραγματοποιείται επεξεργασία της λυματολάσπης καθώς και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η εγκατάσταση βιοαερίου και το σύστημα συλλογής λειτουργούν κανονικά. Το Κύτταρο Κ2 βρίσκεται σε αποκατάσταση και η εναπόθεση πραγματοποιείται στο Κύτταρο Κ3 και εκτελείται η σχετική επιχωμάτωση…

Ο  ΧΥΤΑ λειτουργεί επαρκώς ως προς τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις».Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:15 pm


Αγρίνιο :Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κοπή τσάντας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike δημαρχείο

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 43 και 28 ετών,  διότι  ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν την τσάντα ηλικιωμένης ημεδαπής, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, τα φάρμακα της και μικρό χρηματικό ποσό. Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:02 pm


Με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμερτήσεις στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών ΜεσολογγίουΤην Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου μαζί με εξειδικευμένους ορνιθοπαρατηρητές και εθελοντές της περιοχής συμμετείχε στις Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδροβίων Πτηνών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Οι ΜΕΚΥΠ διενεργούνται σε πάνω από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.

Στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού παρατηρήθηκε μεγάλη ποικιλία  σε υδρόβια & παρυδάτια είδη καθώς επίσης σπάνια αρπακτικά πλαισίωσαν την όλη καταγραφή. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ο μεγάλος βιοτικός πλούτος που έχουν οι εν λόγω προστατευόμενες περιοχές για την φιλοξενία και την διατροφή αυτών των οργανισμών.

Το συντονισμό των εργασιών καταμέτρησης για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, έχει από το 1982 ο κ. Φώτης Περγαντής (Βιολόγος M.Sc. - Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου) και την όλη ομάδα πλαισίωσαν τα αρμόδια στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ.κ. Γιάννης Κασβίκης, Νίκος Παλαιός, Κυριακή Κουτσογιάννη.Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των καταμετρήσεων για το 2019, απολαμβάνοντας μία αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να αποταθούν στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (υπ’ όψη κ. Κασβίκη) στο τηλ. επικοινωνίας: 2632055094 ή μέσω e-mail: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 1:00 pm


Μεσολόγγι :«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίταΞεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εκδήλωση – κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Marina Sunset στη μαρίνα Μεσολογγίου. Η συμμετοχή 200 και πλέον ατόμων στην ανωτέρω εκδήλωση προσδίδει νέα δυναμική στο αυτοδιοικητικό μας σχήμα και επιπρόσθετα μας επιφορτίζει με αυξημένες ευθύνες απέναντι στην τοπική κοινωνία. Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Π. Παπαδόπουλος, δίνοντας το στίγμα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 και εν όψει του προγραμματισμένου τον επόμενο μήνα Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε σε πέντε (5) κρίσιμα ζητήματα: την αυτονόμηση του ΤΕΙ, την αποσύνδεση – αυτονόμηση του Νοσοκομείου, την οδική σύνδεση Πλατυγιάλι – Ιόνια Οδός και των συνδετήριων οδών με το Μεσολόγγι, το θαλάσσιο μέτωπο και την μαρίνα Μεσολογγίου καθώς και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Καλλικρατικού Δήμου.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ηλία κ. Μιχάλης Μπάλας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δ.Κ. Μεσολογγίου κκ Ανδρέας Σπανός και Σπύρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλης Μπαρμπετάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σπύρος Πλάγκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καλαντζής, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Σπύρος Σταματάτος, ο Τελώνης Μεσολογγίου κ. Νότης Γεωργούσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Μεσολογγίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Άρης Τριβλής, κοινωνικοί φορείς και επιχειρηματίες της πόλης, καθώς και το σύνολο σχεδόν της Γραμματείας και των στελεχών της αυτοδιοικητικής μας κίνησης.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους επαγγελματίες του Δήμου για τις σημαντικές προσφορές που διέθεσαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και τη διεύθυνση της επιχείρησης Marina Sunset (κ. Δημήτρη Βασιλείου) για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης. Υποσχόμαστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη καλύτεροι, καθότι ο χώρος αποδείχθηκε αρκετά μικρός για την “υποδοχή” που μας επιφύλαξαν οι συνδημότες μας και για τον λόγο αυτό τους εκφράζουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας.       
 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 12:55 pm


Ο γιατρός Ευθύμιος Παπαναστασίου και οι Πρόσκοποι


Ανακοίνωση 

Δια του παρόντος θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το θάνατο του εκλεκτού επιστήμονα και ανθρώπου της πόλης Ευθυμίου Παπαναστασίου.

Ο «γιατρός» ή «κύριος Θύμιος» όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας ως παρακαταθήκη την ενεργό αγάπη και προσφορά του στο τόπο, καθώς, και τους τρείς –επίσης επιστήμονες γιούς του.

Ωστόσο, εκείνο που δεν είναι καθόλου γνωστό για τον εκλιπόντα  ,καθώς τα τελευταία χρόνια ταυτίστηκε και έγινε γνωστός με την δράση της «Αστροφυσικής και Αστρονομική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας» , είναι ότι και ο ίδιος προ τριακονταετίας ασχολήθηκε ενεργά με τον Προσκοπισμό και τις Προσκοπικές δράσεις.

Διετέλεσε κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980  , Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής  Συμπαράστασης των  Προσκόπων Αγρινίου . Αξίωμα που και ο γιος του Γιώργος Ευθ. Παπαναστασίου είχε την τιμή να υπηρετήσει , 30 χρόνια μετά , ως πρόεδρος της Επιτροπής των Προσκόπων Αγρινίου .Διοργάνωσε με επιτυχία πολλές διαλέξεις με κορυφαίους επιστήμονες και κατά τα έτη 1985, 1986, και 1987 υπήρξε βασικός αρωγός και συντελεστής των «Πανελληνίων Προσκοπικών Αγώνων» που πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο και  υπήρξαν, πράγματι, μεγάλο αθλητικό γεγονός της εποχής και έτυχαν μεγάλης προβολής από την τότε κρατική τηλεόραση.Πήραν μέρος σ’ αυτούς πολλοί Πρόσκοποι-Αθλητές  απ’ όλη  την Ελλάδα και, πέραν των κλασσικών αγωνισμάτων, παρουσιάστηκαν Προσκοπικές επιδείξεις και άλλα δρώμενα.

Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αιωνία του η μνήμη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:35 am


Γενική πρόγνωση καιρού,Τρίτη 16/1

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniokike kair;ow

Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου  στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίο, ενώ τις πρωινές ώρες ενδέχεται να βρέξει σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 1 έως 14 και τοπικά 15 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από -2 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, από 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 15 και τοπικά 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς με την έντασής τους να φτάνει στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ.

πρόγνωση:http://www.weather.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:31 am


Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike περιφερειακό

Την Παρασκευή  19 Ιανουαρίου  2018 και ώρα 15.00΄, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής). 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας και πρόληψης των πολιτών, όπως επίσης η απόκτηση δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας από την ΠΔΕ συμπεριλαμβάνονται στα θέματα των που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση. 

Επίσης, τίθενται προς έγκριση τα αντίστοιχα Σχέδια Αντιμετώπισης Κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και σεισμικά γεγονότα.

Την  ίδια συνεδρίαση θα απασχολήσει και η αναγκαιότητα σύναψης συμβάσεων δρομολογίων με ιδιώτες μεταφορείς για τη μεταφορά μαθητών/τριών από το χωριό Μπόσι προς το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Ειδικότερα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Έγκριση του ετήσιου σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης  και προαγωγής  υγείας  των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το  έτος 2018 και έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας δαπανών υλοποίησης των επιμέρους δράσεων.  (εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας και  Κοιν.  Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Χαροκόπος)
Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας δαπάνης μέχρι του ποσού των 170.000 
           ευρώ(με ΦΠΑ) για την αγορά (2) δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας από την ΠΔΕ  (εισηγητής : Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας και  Κοιν.  Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Χαροκόπος)
Σύσταση ένδεκα (11) προσωποπαγών θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης κ. Δημήτριος Δριβίλας)
Έγκριση υποβολής πρότασης για τη Τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Έργου με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΩΝΩΠΩΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΕΤΩΝ 2017-2018» με κωδικό 2016ΕΠ50100000 της ΣΑΕΠ 501 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας)
Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018. (εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)
                               
Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018. (εισηγητής: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)
                             
Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018. (εισηγητής: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας)
                                                     
Έγκριση αναγκαιότητας σύναψης συμβάσεων δρομολογίων με ιδιώτες μεταφορείς για τη μεταφορά μαθητών/τριών από το χωριό Μπόσι προς το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018.  (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)
                                 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:28 am


Κατάρτιση των στρατολογικών πινάκων των στρατευσίμων κλάσεως 2023

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike 239

 Από την Δ/νση: Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα: Δημοτικής Κατάστασης,

Ληξιαρχείου & Μετανάστευσης) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι: Για την έγκαιρη κατάρτιση των στρατολογικών πινάκων των στρατευσίμων κλάσεως 2023 ( γεννηθέντων το έτος 2002 ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «περί στρατολογίας» , όπως αυτός ισχύει σήμερα, και του άρθρου 16 του Ν. 2119/93 «περί μητρώων αρρένων», παρακαλούνται οι γεννηθέντες το έτος 2002 , να προσέλθουν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημοτικό Κατάστημα (Σταυροπούλου 31 Ραδιομέγαρο), για να δηλώσουν εγγράφως τα στοιχεία της προσωπικής τους κατάστασης , οι ίδιοι ή οι γονείς τους ή οι πλησιέστεροι συγγενείς αυτών.
Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης λήγει το αργότερο έως το τέλος Απριλίου 2018.
 Σας επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η μη προσέλευση των ενδιαφερομένων επισύρει όχι μόνο πειθαρχική αλλά και ποινική δίωξη,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 27 του Ν. 2119/93».


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:27 am


Με το βλέμμα ίσια στις κορφές,στο ορεινό ΘέρμοΤο να αντικρίζει κανείς τον ήλιο κατάματα την ώρα που ετοιμάζεται να κρυφτεί πίσω από κάποια μακρινή κορυφή ή να βουτήξει στην απεραντοσύνη της θάλασσας βάφοντας με μύριες αποχρώσεις τα άσπρα σύννεφα στον ουρανό πάνω και απλώνοντας τις πιο απαλές ακτίνες του σαν αραχνοΰφαντο πέπλο στη γη κάτω, κάτι σαν απαλό χάδι στην πλάση λίγο πριν τον προσωρινό αποχωρισμό του από τα γήινα στοιχεία, είναι μια στιγμή που σίγουρα συναρπάζει.

Το να ατενίζεις, όμως, καταχείμωνο, και μάλιστα μια μέρα μισοσυννεφιασμένη, μέσα στα βουνά, αρκετή ώρα πριν ο ήλιος δύσει, τη μουντάδα της φύσης τριγύρω, στα βαθύσκιωτα φαράγγια και στα απόσκια, όπως και το ανοιχτό πορτοκαλί πέπλο που σκορπούν οι ακτίνες του στα ψηλώματα και στις κορυφές τριγύρω, από κάποιο μέρος που ο κλειστός από την πλευρά της δύσης ορίζοντας αποκλείει τη δυνατότητα να ακολουθήσεις με το βλέμμα τον ήλιο ως τη δύση του, καθώς οι γήινοι όγκοι που προεξέχουν από τη γη ως ψηλά πάνω δεν επιτρέπουν τέτοια οπτική επαφή, είναι κάτι που συναρπάζει το ίδιο ή και περισσότερο από το να αντικρίζεις τον ήλιο κατάματα.

Είναι διαφορετική η αίσθηση που βιώνεις στο βουνό, που το ηλιοβασίλεμα διαρκεί πολύ περισσότερο χρόνο από τη στιγμή που βλέπεις τις ακτίνες του ήλιου να αποσύρονται από το μέρος όπου βρίσκεσαι ως τη στιγμή που η νύχτα θα σκεπάσει με το μαύρο πέπλο της τα πάντα τριγύρω, παρακολουθώντας το σκούρεμα της φύσης που συντελείται με πολύ αργό ρυθμό και σε πολλά στάδια, σε σχέση με τη γρήγορη επέλαση της νύχτας που ακολουθεί το ηλιοβασίλεμα σε ένα ανοιχτό μέρος, όπου μπορείς να παρακολουθείς τον ήλιο κατάματα ως τη στιγμή που θα αποσυρθεί από τον ημερήσιο περίπατό του στον ουράνιο θόλο της γης.

Η αίσθηση, μάλιστα, είναι ακόμη πιο έντονη όταν σου δοθεί η δυνατότητα να απολαύσεις το φαινόμενο από κάποιο ψηλό μέρος με το βλέμμα ίσια στις κορφές που βάφονται στα χρώματα του δειλινού αλλάζοντας κάθε λίγο τόνο στο σκούρο, ωσότου  η νύχτα τις πάρει από τα μάτια σου. Κι ακόμη περισσότερο, αν έχεις την τύχη, όλο αυτό να το απολαύσεις από έναν κοινόχρηστο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο από την ανθρώπινη παρέμβαση. 

Μια τέτοια μοναδική αίσθηση μπορεί να αποκομίσει κανείς με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο από ένα μέρος που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων από τη θάλασσα, και συγκεκριμένα από τον εξώστη του λιθόχτιστου παραδοσιακού καφενείου του Αργυρού Πηγαδίου στο Ορεινό Θέρμο, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από προσωπική εμπειρία που είχα την τύχη να αποκομίσω πρόσφατα και ο ίδιος, όταν βρέθηκα εκεί μια τέτοια μέρα όπως η περιγραφόμενη παραπάνω.

Η προβαλλόμενη εικόνα, μία μόνο ενδεικτική από τις πολλές αντίστοιχες, είναι, πιστεύω, επιβεβαιωτική των αναφερόμενων εδώ, γιατί είναι άλλο πράγμα να ζεις το ηλιοβασίλεμα μέσα στα βουνά με το βλέμμα ίσια στις κορυφές, …στο Ορεινό Θέρμο!!!

https://www.facebook.com/nikos.kostakopoulos/posts/10210078546270240?notif_id=1516022856217091&notif_t=feedback_reaction_generic

Νικόλαος Κωστακόπουλος 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:23 am


Στην εκδήλωση των Guerreros


Στην εκδήλωση του Σ.Φ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – GUERREROS για τον εορτασμό των 12 χρόνων λειτουργίας και την κοπή της πίτας, βρέθηκαν μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο οι ποδοσφαιριστές μας Δημήτρης Κυριακίδης, Τάσος Τσοκάνης, Δημήτρης Χαντάκιας, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο αγωνιστικού τμήματος Μάκη Μπελεβώνη. Οι ποδοσφαιριστές πρόσφεραν φανέλα της ομάδας και μπάλα, με τις υπογραφές όλων. Η εκδήλωση είχε έντονο Παναιτωλικό χρώμα, με βραβεύσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 10:31 pm


"Βουνό" το χιόνι στο Βελούχι(Βίντεο)

Ο "Θησέας" πέρασε και απο την Ευρυτανία με το χιόνι να σκεπάζει για τα καλά περιοχές των Αγράφων και του Καρπενησίου.

Απο προχθές το χιόνι έπεφτε πυκνό στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ενώ ακόμα πιο έντονη ήταν η παρουσία του προς το χιονοδρομικό του Βελουχίου.Ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα χάρη και στις υπερποσπάθεια των εργαζομένων της Περιφέρειας που ..δίνοντας μάχη με τα "βουνά" απο χιόνι κράτησαν το οδικό δίκτυο ανοικτό με απαραίτητη ωστόσο την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Φουρνά, από 8ο έως 12ο χλμ. (Θέση «Βράχος») και στην Επ. Ο. Καρπενησίου- Χ/Κ, από το 5ο έως 15ο χλμ

Δείτε τα εκχιονιστικά στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό.


πηγή: http://www.vimapoliti.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 10:27 pm


«Η πιο Σκοτεινή Ώρα -Darkest Hour» από Πέμπτη στον Άνεσις

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ανεσιςΟ Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 θα προβάλει την ταινία:«Η πιο Σκοτεινή Ώρα -Darkest Hour»

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 7.00 μ.μ & 9.30 μ.μ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 6 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
4 ευρώ ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας )

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 10:19 pm


Αμφιλοχία :Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Αμφιλοχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ ΙερώνυμουΤην Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας αποφάσισε την Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Αμφιλοχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού του Αγ. Αθανασίου πολιούχο της πόλης.

 Η επέτειος αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για την πόλη της Αμφιλοχίας και οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ειδική τελετή Ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί κατά την διήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Αμφιλοχία και συγκεκριμένα ανήμερα του Αγ. Αθανασίου 18 Ιανουαρίου ώρα 12:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 8:57 pm


Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που μοίραζε "σπασμένα"συνδρομητικά πακέτα


Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με επιτυχία σε διεθνή επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών, στο διαδίκτυο
Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol συμμετείχαν αστυνομικές υπηρεσίες από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διεθνής επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol, συμμετείχαν ακόμα οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργασία με εκπρόσωπους εταιρειών συνδρομητικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης διακριβώθηκε παράνομη δραστηριότητα, που αφορούσε σε διαμοιρασμό δορυφορικού σήματος συνδρομητικών εταιριών - καναλιών, μέσω εξυπηρετητών (servers), που είχαν εγκατασταθεί σε Βουλγαρία και Ολλανδία.

Από την κοινή δράση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρία στην  Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία, ενώ πραγματοποιήθηκαν (17) έρευνες σε κατοικίες, εταιρίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (84) servers, (70) δορυφορικοί δεκτές και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων.

Οι servers μέσω των οποίων γινόταν ο διαμοιρασμός του δορυφορικού σήματος των συνδρομητικών εταιριών εντοπίσθηκαν και απενεργοποιήθηκαν ενώ οι IP διευθύνσεις, που φιλοξενούνταν σε ολλανδική εταιρία, απενεργοποιήθηκαν από τις ολλανδικές Αρχές.
Στη χώρα μας κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, ταυτόχρονες έρευνες, σε καταστήματα, αποθήκη, κατοικία και οχήματα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητό μέσο αποθήκευσης τύπου usb stick και δορυφορικός δέκτης, με (2) τροφοδοτικά και (2) χειριστήρια.
Το προανακριτικό υλικό και τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, υποβλήθηκαν, στη Δικαιοσύνη και στη συνεχεία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: FEELSAFE e-Commerce
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 7:57 pm


Αγρίνιο: Απεργιακή συγκέντρωση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας (φωτό-βίντεο)


Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη βουλή με τα μνημονιακά μέτρα της Γ’ αξιολόγησης και τους σχεδιασμούς του Υπ. Παιδείας, προγραμμάτισε σήμερα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης των πρωτόγνωρων αντιεργατικών, αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων 3ωρη απεργία και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.


Στο agrinioreport.com μίλησε ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί καθώς και στους λόγους για τους οποίους καλούνται να παλέψουν ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 7:10 pm


Παναιτωλικός :Πρόγραμμα αποθεραπείας και παιχνίδια κατοχής μπάλας


Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν χθες. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε παιχνίδια κατοχής μπάλας. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Μπράβο. Θεραπεία ο Τσέναμο (ενοχλήσεις στη γάμπα), ο Παρράς και ο Κουσιάδης. Η προπόνηση της Τρίτης θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 6:32 pm


Επίσκεψη του Λεωνίδα Καβάκου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου


Την Κυριακή 14.01.2018 ο διεθνούς φήμης βιολιστής Κος Λεωνίδας Καβάκος, μαζί με τον Κο Απόλλωνα Γραμματικόπουλο (βιολί) και την Κα Ίριδα Λουκά (βιόλα), μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), επισκέφθηκαν τους χώρους του ΜΣΑ και ξεναγήθηκαν σ’ αυτούς από τους υποδιευθυντές του σχολείου.

Η έκτακτη αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ξενάγησης του καταξιωμένου σολίστα από τον Πρόεδρο της ΓΕΑ, Κο Χρήστο Θετάκη, σε χώρους ενδιαφέροντος στην πόλη του Αγρινίου με αφορμή την συναυλία που δόθηκε το Σάββατο 13.01.2018 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου από την ΚΑΟ σε διεύθυνση Λεωνίδα Καβάκου.Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τη λειτουργία, το πρόγραμμα σπουδών, τις δράσεις, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή του ΜΣΑ, καθώς επίσης και για τα πάγια αιτήματα που αφορούν στην πρόσληψη καθηγητών μουσικής παιδείας και στην πιστοποίηση των γνώσεων των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων στα μαθήματα μουσικής παιδείας.

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας της ΚΟΑ με το ΜΣΑ με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την κλασσική μουσική.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 6:29 pm


Αγρίνιο :Γιορτάζει η "Παναγία η Παραμυθιά"¨στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας


Γιορτάζει η "Παναγία η Παραμυθιά"¨στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας 


Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 4:55 pm


Διαμαρτυρία του Γ.Ο.Ε.Β Αχελώου για την αποστράγγιση περιοχών της Αιτ/νιας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolke διώρυγ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή 12/1/18 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού και γενικότερα την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μεσολογγίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016 και του Δεκέμβρη 2017.

Επίσης, διαμαρτυρόμαστε γιατί όπως γνωρίζετε από την ισχύουσα νομοθεσία, την αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής, από τον ποταμό Εύηνο μέχρι και τον ποταμό Αχελώο γίνετε από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Οι εν λόγω Οργανισμοί προστατεύουν μεταξύ άλλων τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και τον πρώην Δήμο Οινιάδων. Επιπλέον θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι οι δύο αρδευτικές Διώρυγες Δ20 και Δ28 οι οποίες είναι αρδευτικές, κατά τους χειμερινούς λειτουργούν παράνομα και παράτυπα ως αποστραγγιστικές,

Προκειμένου να αποστραγγίσουν τα πλεονάζοντα νερά των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας προστατεύοντας τον Δήμο Αγρινίου από πλημμύρες. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε την ανάλογη εμπειρία και ευθύνη για την αποστράγγιση των παραπάνω περιοχών, Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υποδομών πριν προβεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας οδού και του Μεσολογγίου, να κληθούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας για τη βελτίωση ση της αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.
Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε επιτακτική την συνάντηση και παρακαλούμε για τα δέοντα.

Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 4:20 pm


Αγρίνιο:Δεκτή η παραίτηση του Δ.Μιχάλη από το Υπουργείο Υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike μιχάλης

Δεκτή έκανε η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας την παραίτηση που είχε υποβάλει ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας Δημήτρης Μιχάλης πριν περίπου δύο μήνες,όπως ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.

Ο κ.Μιχάλης συγκεκριμένα εξηγεί τους λόγους της παραίτησης και συγκεκριμένα αναφέρει:


"Μια διαδρομή έφτασε στο τέλος της.
Υποσχέθηκα πως όταν φτάσει η ώρα να παραιτηθώ θα το μάθετε από μένα τον ίδιο.
Αυτό έγινε σήμερα.

Λόγοι που έχουν να κάνουν με την αδυναμία ουσιαστικής και γόνιμης συνεργασίας με την Υ.ΠΕ και ανυπαρξία πραγματικής στήριξης της ΥΠΕ στο νοσοκομείο, είναι η βάση της από 21/11/2017 υποβολής της παραίτησής μου προς τον υπουργό η οποία έγινε τώρα δεκτή.

Οι παραφιλολογίες περί άλλων εκδοχών ανήκουν στους συνήθεις κατασκευαστές πληροφοριών και κριτές των πάντων και εξακολουθούν, όπως και πρίν, έτσι και τώρα να με αφήνουν αδιάφορο.
Όπως και τα περί βαθμολογιών και καρατομήσεως που θα παίξουν από τους συνήθεις «αγαπώντες με». Αλλά δεν έχουν καμία σημασία επί της ουσίας οι μικρότητες που δεν έπαψαν στιγμή και δεν θα πάψουν ούτε με όποιον επόμενο προσπαθήσει.

Μία διαδρομή όπου συνάντησα ανθρώπους με ψυχή και ανθρώπους με μικρό το ανάστημα. Και κυρίως αυτό ήταν οδυνηρό, όταν αφορούσε άτομα ευθύνης, καθόλου ασυνήθιστο.

Καλή τύχη σε όλους όσους προσπαθούν. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν στην προσπάθεια."

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 4:17 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr