Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγρίνιο :Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρηγανά


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Ρηγανά στο πλαίσιο του εορτασμού του Αη – Γιάννη του Προδρόμου διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου 2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

10:00 μ.μ. Λαϊκή βραδιά στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρηγανά
Με τον Δημήτρη Καραμανώλη και την Λίτσα Δημητριάδη

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
9:30 μ.μ. Παράσταση χορευτικών στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρηγανά

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:27 pm


Επανασυνδέονται με το ηλεκτρικό ρεύμα ευπαθή νοικοκυριά του Δήμου ΜεσολογγίουΜετά από σχετική ερώτηση του Συνδυασμού μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (11/6) συνεδρίασε την επόμενη ημέρα στο Αγρίνιο η συγκροτηθείσα με αριθ. πρωτ. 5238/343/26-3-2018 (ΑΔΑ: 7ΑΠΕΩΡΖ-Ζ6Σ) ειδική τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών καταναλωτών στο Δήμο μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΜ/ΥΠΡΓ/74081228 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής των ρυθμίσεων του άρθρου 38 του νόμου 4508/2017.

Επί του συνόλου των αρχικά κατατεθεισών δεκαεπτά (17) αιτήσεων επανασύνδεσης, έγιναν δεκτές έξι (6) που πληρούν τα κριτήρια υποβολής της αίτησης. Να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόγραμμα υποβολής των αιτήσεων είναι ανοικτό με την προϋπόθεση ότι η διακοπή του ρεύματος έχει γίνει μέχρι 14-2-2018.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ.

Για χρέη έως 6.000 ευρώ διαγράφεται το 100% της οφειλής, για ποσά ύψους 6.001 έως 9.000 ευρώ καλύπτεται το 75% της οφειλής και για οφειλές 9.001 έως 12.000 ευρώ το 30% της οφειλής.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη οι δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Ως «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρούμε την παραπάνω εξέλιξη ως ένα πρώτο θετικό βήμα στήριξης των φτωχών συμπολιτών μας και όλων όσων δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κοινωνική και οικονομική κρίση και θεωρούμε ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία πρέπει να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο – ως προς τα οικονομικά κριτήρια – ώστε ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη. Με δεδομένο δε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10 εκατ. ευρώ, θεωρούμε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας πρέπει να προστρέξουν τάχιστα να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Καλό είναι λοιπόν να μην ξεχνιόμαστε, γιατί κάποτε επενδύσαμε και σ’ αυτά…     

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:25 pm


Καινούργιο :Εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων του Αγίου Δημητρίου(φωτο-βίντεο)Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  η γιορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου.

Οι μαθήτριες και η υπεύθυνη τους, κ.Γεωργία Κουρεμένου,παρουσίασαν δύο μικρά θεατρικά σκετς και τραγούδησαν τραγούδια για το Χριστό,ενώ παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον Παύλο Μελά.

Το πρώτο σκετς είχε ως θέμα την σημασία του βιβλίου και με ποια κριτήρια οι νέοι αγοράζουν πλέον τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο "Η Γνώση" που άνοιξε για την περίσταση,ενώ  στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε  το πως οι ειδήσεις παραποιούνται και γίνονται στο τέλος "ραδιοσαλάτα"που σερβίρεται και καταναλώνεται αμάσητη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Κουρεμένου τόνισε ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την ιστορία της Ελλάδας καθώς η Μακεδονία πουλήθηκε,όπως ανέφερε και παρουσίασε αφιέρωμα στον Παύλο Μελά ο οποίος αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της.

Έγινε ανασκόπηση των φετινών δραστηριοτήτων,αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και  ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο σχολικό έτος .


Για το kainourgiopress Κατερίνα Ρεντίφη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:07 pm


Οδηγός για την ορθή διαχείριση προϊόντων στις υπεραγορές

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκε Οδηγός για τη Διαχείριση των Ζωικών Υποπροϊόντων στις υπεραγορές λιανικής πώλησης τροφίμων (Super Markets). Αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους επαγγελματίες του κλάδου, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση κατευθυντήριων οδηγιών για την ορθή διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων στις υπεραγορές λιανικής πώλησης τροφίμων.

Στον οδηγό αναφέρονται οι προϋποθέσεις  που πρέπει να τηρούνται από τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίζεται ο σωστός χειρισμός (θέματα υγιεινής) και ο περαιτέρω προορισμός (παρακολούθηση και ανίχνευση της προέλευσης ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια παραγωγής και διακίνησή του) των  ζωικών υποπροϊόντων, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.

Η έκδοση του εν λόγω εγχειριδίου  έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ (www.minagric.gr , ακολουθώντας τις ενότητες : Αγρότης Eπιχειρηματίας – Κτηνοτροφία – Ζωικά Υποπροϊόντα - Ενημερωτικό Υλικό για θέματα ΖΥΠ ή

 http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal production/zoikaypoproionta/3958-enhmerotiko-yliko-zyp).

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:44 pm


Ανοιχτή επιστολή για τη διάσωση του Παναιτωλικού όρους


Τον τελευταίο καιρό, γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες πληροφοριών σχετικών με την αιολική "εκμετάλλευση" διάφορων βουνών της πατρίδας μας. Σε αντίθεση με την παγκόσμια πρακτική της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών σε ομαλά εδάφη με χαμηλό υψόμετρο και της προστασίας των ορεινών ανάγλυφων και των βουνοκορφών, εδώ ακολουθείται η κλασική ελληνική μέθοδος της ισοπέδωσης και της τσιμεντοποίησης χωρίς όρια.


Το Παναιτωλικό, το μεγαλύτερο βουνό της Αιτωλοακαρνανίας, κατάφυτο με πλούσια δάση και ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 κινδυνεύει. Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη της αρμόδιας ΡΑΕ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αδειοδότηση γιγάντιων αιολικών εγκαταστάσεων σε όλο το μήκος της οροσειράς από βορρά προς νότο. Το νότιο τμήμα που φαίνεται με κίτρινο χρώμα και είναι σε φάση αρχικής διερεύνησης περιλαμβάνει όλες τις κορυφές που δεσπόζουν πάνω από το Αγρίνιο όπως η Κόκα, η Βγένα και η ψηλότερη του όρους, Κατελάνος (1924 μ). Το βορειότερο τμήμα που φαίνεται με πράσινο χρώμα περιλαμβάνει άγριες και παρθένες κορυφές όπως ο Προφήτης Ηλίας πάνω από τον Άγιο Βλάση, ο Κούτουπας και η Τσόκα. Το τμήμα αυτό, έχει ήδη περάσει την πρώτη φάση των αδειών και απαιτείται άμεση αντίδραση από τους πολίτες αν δεν θέλουμε να δούμε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας να καταστρέφεται! Πρόκειται για την περιοχή γύρω από την λίμνη Κρεμαστών, ένα μοναδικό «Ελβετικό τοπίο» που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με πυκνά ελατοδάση και απόκρημνα βουνά. Όλη αυτή η τοποθεσία, που περιλαμβάνει τον Κούτουπα, την Τσόκα, την Μεγάλη Ράχη, ακόμα και την περίφημη Χελιδόνα στην πλευρά της Ευρυτανίας, σχεδιάζεται να κατεδαφιστεί και να αποψιλωθεί από τα δάση της για να περάσουν οι τεράστιοι δρόμοι που θα οδηγούν στη βάση κάθε ανεμογεννήτριας καθώς και στους αμέτρητους πυλώνες που θα χρειαστούν για την μεταφορά του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.Επειδή γίνονται πολλές προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με την ωφέλεια των αιολικών πάρκων και της προόδου της υπόλοιπης Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται να τονίσουμε ότι πουθενά στον κόσμο δεν τοποθετούνται ανεμογεννήτριες σε τέτοια ανάγλυφα και υψόμετρα που εδώ πλησιάζουν τα 2000 μέτρα και είναι τα μεγαλύτερα της περιοχής. Όντως, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα αιολικά πάρκα έχουν μεγάλη διάδοση, τα συναντάμε όμως σε πεδιάδες και χαμηλούς λόφους, με ήπιο ανάγλυφο και σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν τις στήνουν πάνω στα κορφοβούνια, αντιθέτως, υπάρχουν χώρες που προστατεύουν ακόμα και με νόμους την ακεραιότητα των κορυφογραμμών τους. Αυτό, είναι ολοφάνερο σε όποιον ταξιδεύει στην Ευρώπη.
Αυτή η συνετή πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί και στον τόπο μας για να μην καταστραφεί ανεπανόρθωτα. Υπάρχει και το πρόσφατο παράδειγμα του Πεταλά, ενός βουνού χαμηλού και ομαλού, στο οποίο προχώρησε η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου χωρίς σημαντικές αντιδράσεις. Επειδή όμως πολλοί συμπολίτες μας ανησυχούν και το θέμα προβληματίζει, ζητούμε την προστασία του Παναιτωλικού όρους και την εξαίρεσή του από κάθε εγκατάσταση των ΒΑΠΕ. Καλούμε άμεσα να πάρουν θέση για το θέμα οι φορείς της πόλης και του νομού ώστε να αποτραπεί μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Καλούμε και τον δήμο Αγρινίου (στα όρια του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της οροσειράς) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε τέτοια σχέδια. Να θυμίσουμε ότι πριν μερικά χρόνια αποτράπηκε σε μια παρόμοια περίπτωση η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Τυμφρηστό (Βελούχι), με την συνδρομή του δήμου Καρπενησίου.


Συνοψίζοντας: Η τοποθέτηση αιολικών πάρκων σε μεγάλες και ψηλές οροσειρές προκαλεί ανεπανόρθωτη καταστροφή στο τοπίο, το οικοσύστημα, τη χλωρίδα και την πανίδα. Οι ίδιες οι προδιαγραφές των ανεμογεννητριών αναφέρουν βέλτιστη λειτουργία σε υψόμετρο κάτω των 1000 μέτρων. Οι εργολάβοι επιδοτούνται από τους ίδιους τους πολίτες μέσω του ειδικού τέλους για τις ΒΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 δις ανά έτος! Γι' αυτό και σπεύδουν να βγάλουν άδειες για χιλιάδες αιολικά σε όλη τη χώρα, έναν αριθμό που πρακτικά δεν έχει νόημα και τα καθιστά αχρείαστα. Στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε την περιοχή της λίμνης Κρεμαστών σκεπασμένη από τις κορυφές Μεγάλη Ράχη και Τσόκα. Πραγματικά ποιός νους θα ήθελε να καταστρέψει μια τέτοια εικόνα, ξηλώνοντας το πυκνό δάσος με δρόμους μέχρι πάνω, με ανεμογεννήτριες ύψους πάνω από 100 μέτρα και τσιμεντένιες βάσεις μεγέθους οικοδομικού τετραγώνου για την κάθε μια; Ας αναρωτηθούμε ποιά ανάπτυξη θέλουμε για τον τόπο μας και τι θα συνέβαινε αν αυτό το τοπίο βρίσκονταν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα.

Υ.Γ. Η Ελλάδα δεν είμαστε μόνο εμείς οι εφήμεροι άνθρωποι. Είναι η φύση, τα βουνά, τα ποτάμια και τα νησιά μας, που τα βρήκαμε αναλλοίωτα για γενιές και γενιές και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στους επόμενους. Αυτή είναι η περιουσία μας, και δεν μετριέται σε χρήμα.

Χρήστος Μακροζαχόπουλος

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, ορειβάτης μέλος ΕΟΣ Αγρινίου.

Επικοινωνία στο [email protected]


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:37 pm


Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Αγρινίου,επιστρέφουν Α.Καλαμπαλικής και Γ.Μελιάδης


Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου ορίστηκαν  οι νέοι Aντιδήμαρχοι. Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης. 

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις των  άρθρων 59  του ν. 3852/2010 και 89 του ΔΚΚ ν. 3463/2006 σχετικά με τους Αντιδημάρχους και την αναπλήρωση Δημάρχου.
Τις διατάξεις του  άρθρου 3  του ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40/29-2-2012 τεύχος Α’) σχετικά με τους Αντιδημάρχους που δικαιούνται αντιμισθίας.
Την υπ΄αριθμ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το ν.3852/2010», όπως ισχύει.
Τις διατάξεις του  άρθρου 3  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256/31-12-2012 τεύχος Α΄).
Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον  Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 3465/28-12-2012 τεύχος Β’), σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 94.181 κατοίκους.
Το γεγονός ότι ο Δήμος έχει δέκα (10) Δημοτικές Ενότητες (άρθρο 59 παρ. 2 του ν. 3852/2010).
Την ανάγκη ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ΟΕΥ του Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 2183/29-9-2011 τεύχος Β’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Tην ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

      Ορίζουμε Αντιδημάρχους του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ από δημοσιεύσεως της παρούσης, με θητεία εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και μεταβιβάζουμε σε αυτούς τους τομείς ευθύνης, ως εξής:

Γκρίζης  Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Β) Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Προγραμματισμού &  Ανάπτυξης καθώς και Αποτελεσματικότητας , Ποιότητας και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Δ)Τις αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Καλαντζής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ 
Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

Μελιάδης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
       Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών  της  Διεύθυνσης   Τεχνικών Υπηρεσιών.

Φαρμάκης Ιωάννης του Παναγιώτη
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Παπαγεωργίου Μαρία, συζ. Ιωάννη 
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

6.  Καλαμπαλίκης Ανδρέας  του Σωτηρίου 
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης      Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης  Οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
7.   Σαλμά Μαρία του Γεωργίου
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής,
Β)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ,  της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού  καθώς και τα θέματα Νέας Γενιάς .

8.  Γρίβας Ευθύμιος του Σπυρίδωνα 
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων καθώς και του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

9. Πιστιώλη -Σαλακίδου Όλγα συζ. Νικολάου 
Α)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Αναθέτει στον Γκούντα Χρήστο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο , την εποπτεία και το Συντονισμό  του συνόλου του Δημοτικού έργου.
Αναθέτει στον Αδάμη Σπυρίδωνα του Ανδρέα , Δημοτικό Σύμβουλο, την εποπτεία και τον συντονισμό σε θέματα Βιβλιοθηκών και αρχείων καθώς και την προώθηση και διαφύλαξη της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Δήμου Αγρινίου.

Αν ο Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος  (παρ. 7 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010).

Για λόγους ενιαίας άσκησης της Δημοτικής Πολιτικής οι Αντιδήμαρχοι για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους θα συνεργάζονται με το Δήμαρχο,  που έχει τη γενική εποπτεία των δραστηριοτήτων της Δημοτικής αρχής, καθώς επίσης και με τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους .
Οι Αντιδήμαρχοι έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους.
Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου η αναπλήρωσή του θα γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του ν.3463/2006, ως εξής:
      Ορίζεται αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Γκρίζης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, και σε περίπτωση απουσίας του η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.
Υπεύθυνη για την τέλεση πολιτικών γάμων ορίζεται η Αντιδήμαρχος Παπαγεωργίου Μαρία  σύζ. Ιωάννη  και σε περίπτωση απουσίας, η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.
Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από της δημοσίευσή της μία φορά σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας  του Νομού, σύμφωνα με τη παρ. 6 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010 και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
 Η παραπάνω απόφαση  να κοινοποιηθεί:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας, Δ/νση Διοίκησης, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ν.Π.
στους οριζόμενους Αντιδημάρχους
στις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τις αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου
τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αγρινίου
               
                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
           

       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:24 pm


«Τα τραγούδια της γειτονιάς»,από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό»


O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ  μια ξεχωριστή Μουσική βραδιά με την Χορωδία του συλλόγου με τίτλο «Τα τραγούδια της γειτονιάς»

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:31 pm


Το Μουσικό Σχολείο γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσικής


Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου παρουσιάζει το σύνολο Χάλκινων Πνευστών και το σύνολο μουσικής δωματίου, σε διδασκαλία Δημήτρη Τσιάντα & Ηλία Φουλίδη στον Πεζόδρομο Παπαστράτου, την Πέμπτη 21/6/2018 στις 20:00 .

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:25 pm


Καινούργιο :Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος "Η Χρυσοχεριά",σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν λαμπαδηδρομία και ποδηλατοδρομία ,ενώ στην συνέχεια θα παιχθεί παράσταση Καραγκιόζη, με τίτλο "Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης",στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου από τις 09:30-13:30.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:01 pm


Για έναν Δήμο ενεργών πολιτών

Γράφει ο Γιώργος Καραμητσόπουλος.

Ακούω όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, καθώς πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές εκλογές, για πρωτοβουλίες κομμάτων για τη δημιουργία «ανεξάρτητων» Δημοτικών σχημάτων.
Ακούω επίσης για υπόγειες κινήσεις οικονομικών και άλλων παραγόντων για προώθηση των δικών τους «ανεξάρτητων» υποψηφίων.
Έχω τη γνώμη ότι η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από ακόμα μία καθαρά κομματική παράταξη ενδεδυμένη το μανδύα της «ανεξάρτητης», που φυσικά δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα. Άλλωστε η εμπειρία μας από τις τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες κυριάρχησαν και στον Δήμο Αγρινίου οι κομματικές παρατάξεις μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους πολίτες και την πόλη μας.
Ούτε φυσικά έχει ανάγκη από αχυράνθρωπους στη θέση του Δημάρχου που θα «εργάζονται» για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.
Πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται ερήμην της κοινωνίας.
Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, χρειαζόμαστε μια κοινωνία ενεργών πολιτών. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνειδητοποίηση ότι τα προβλήματα δεν είναι ατομικά κι ούτε μπορούν να λυθούν ατομικά, παρά μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική διεκδίκηση.
Μόνο μια Δημοτική κίνηση που θα βασίζεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά και θα γεννηθεί όχι μέσα από μηχανισμούς, όχι για τα συμφέροντα των λίγων, αλλά από την ανάγκη να εκφραστεί το πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας που νιώθει ότι σήμερα δεν έχει φωνή και βρίσκεται στο περιθώριο, μόνο μια τέτοια Δημοτική κίνηση μπορεί χωρίς δεσμεύσεις να αγωνιστεί για τις ανάγκες όλων των Δημοτών.
Μια συνεργασία δηλαδή ενεργών πολιτών που αισθάνονται την ανάγκη να βοηθήσουν τον τόπο τους, που έχουν διάθεση και όρεξη να προσφέρουν ανιδιοτελώς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και να παλέψουν ενωμένοι για το κοινό καλό μακριά από εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα ή οικονομικούς και άλλους παράγοντες.
Σκοπός μια τέτοιας κίνησης δεν θα είναι «να πάρουμε στα χέρια μας τον Δήμο» που ακούω συχνά να λέγεται από κομματικά στελέχη ή οικονομικούς παράγοντες που θέλουν να ελέγχουν τον Δήμο, σκοπός μιας τέτοιας πραγματικά ανεξάρτητης κίνησης θα είναι οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους τον Δήμο.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 2:11 pm


Ναύπακτος :Επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδη Ζαμπάρα στο Κέντρο Υγείας


Στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, έγινε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ναύπακτο του Υποδιοικητή  της 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα.

Κατά την επίσκεψή του  ο κ. Ζαμπάρας  στο Κ. Υ. Ναυπάκτου, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Καρακώστα και Σιαμαντά καθώς και τον Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Κέστο, συναντήθηκε  με την Διευθύντρια κ. Όλγα Περδικάκη  καθώς και τους εργαζομένους όπου διαπιστώθηκε η επαρκής λειτουργία του Κέντρου Υγείας καλύπτοντας τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη συνάντηση ο   κ. Ζαμπάρας ανέφερε ότι επικαιροποιήθηκε προηγούμενο έγγραφο για την διακομιδή των ασθενών του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας. Επίσης ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και πολύ σύντομα θα γίνει αντικατάσταση του ακτινολογικού εμφανιστηρίου με αντίστοιχο ψηφιακό.

Για τις υποδομές του Κ.Υ. ανέφερε ότι άμεσα θα υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση στην τρέχουσα προκήρυξη του προγράμματος  LEADER  για την εκ βάθρων αντικατάσταση του δαπέδου καθώς και τη γενικότερη συντήρηση του κτιρίου, με σκοπό την ενεργειακή του  αναβάθμιση. Επιπλέον η Υ. ΠΕ. εξασφάλισε χρηματικό ποσό  για άμεσες εργασίες συντήρησης  που απαιτούνται και που θα υλοποιήσει ο δήμος με σχετική προγραμματική σύμβαση.

Κατόπιν ο κ. Ζαμπάρας συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κ. Λουκόπουλο  και πέραν των ανωτέρω , στα πλαίσια συνεργασίας με το Δήμο, ανακοίνωσε την επέκταση της παραχώρησης του κτιρίου του Υγειονομικού Σταθμού (στεγάζεται σήμερα η οικονομική υπηρεσία) στο Δήμο για τις ανάγκες του.

Τέλος ο κ.Ζαμπάρας επισήμανε ότι παρά τα θετικά βήματα που έγινα τα τελευταία χρόνια στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και   η Υγειονομική Περιφέρεια θα είναι  κάθε φορά αρωγός στις προσπάθειες για  την επίλυσή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:34 pm


«Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού».Στο Φετιχέ Τζαμί, στο Λιμάνι της Ναυπάκτου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, πραγματοποιούν από τις 15 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2018, Έκθεση με τίτλο: «Λιμνοθάλασσες, αυτές οι εύθραυστες οντότητες». Την Έκθεση πλαισιώνουν μια σειρά διαλέξεων και παράλληλων εκδηλώσεων.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με θέμα: «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού». Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στην οργάνωση και τον συντονισμό της εκπαιδευτικής εκδρομής.
Η εκδρομή ξεκίνησε με περιήγηση, συνοδεία αρχαιολόγου, στον χώρο της Αρχαίας Πλευρώνας, όπου πέραν των αρχαιοτήτων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από ψηλά, μέρος του Εθνικού Πάρκου και να ενημερωθούν για αυτό από το αρμόδιο στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης κα Καρανίκα Μ.. Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση από τον Διευθυντή της Αλυκής της Άσπρης Αλυκής στον χώρο της Αλυκής. Εκεί οι συμμετέχοντες με ευχαρίστηση παρατήρησαν ομάδα αργυροπελεκάνων μέσω τηλεσκόπιου και κιαλιών. Στο Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό, τα μέλη της εκδρομής είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα της γνωστής χαράκτριας, αρκετά από τα οποία έχουν ως θέμα την λιμνοθάλασσα και την παραδοσιακή αλιεία σε αυτή. Η εκδρομή έκλεισε με διάθεση ενημερωτικού υλικού του Φορέα Διαχείρισης.
Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου της Βάσως Κατράκη, που μας έδωσαν την δυνατότητα επίσκεψης των χώρων δικαιοδοσίας τους, καθώς αυτοί δεν είναι επισκέψιμοι τα Σαββατοκύριακα.
Στα πλαίσια των διαλέξεων που πλαισιώνουν την Έκθεση, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, κ. Σελιμάς Ιωάννης, θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00μ.μ στην αίθουσα Ναυπακτία (Λιμάνι Ναυπάκτου), Το Έργο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Σας περιμένουμε!
Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:28 pm


Πέθανε η μητέρα του αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΜΗΤΡΌΠΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας με πολύ θλίψη αναγγέλει την κοίμηση της Κωνσταντίας Καραγεώργου, μητέρας του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 11:00’,  στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τριαντεΐκων Αγρινίου.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:19 pm


Αγρίνιο :Η 6η ετήσια έκθεση φωτογραφίας από την ART8


Η φωτογραφική ομάδα art8, του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου διοργανώνει την 6η ετήσια έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στον πολιτιστικό χώρο της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (παλαιά Λαχαναγορά).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 21:00 όπου θα προλογίσει  ο αρχιτέκτων - φωτογράφος Λεωνίδας Φραγκούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου.
Το ωράριο λειτουργίας θα είναι: καθημερινά από 19.00 έως
22.30 όπου και θα σας περιμένουν τα μέλη της art8 για να σας ξεναγήσουν και να συζητήσουν μαζί σας.
Φέτος στη φωτογραφική μας έκθεση θα υπάρξουν 2 εκθεσιακά γεγονότα:
- Στην ισόγειο αίθουσα θα αναπτυχθεί το ελεύθερο θέμα.
- Στο πατάρι της αίθουσας θα αναπτυχθεί το θέμα με τίτλο: «Ανταπο-κρίσεις»
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Δημήτριος Παπανίκος– 6939246575
Email: [email protected] 
Web:   http://art8.gr


Το "Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι" είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και από το 1999 έχει διαρκή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου.
Γαλάνη 4 - Πλατεία Χατζοπούλου - Αγρίνιο. τηλ. 26413-03061
Λειτουργούν τμήματα:

* ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ (παιδικά - ενηλίκων)
* ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ - ΧΟΡΩΔΙΑΣ
* ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ art8

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:14 am


Η Κοιλάδα των Νεράιδων στο ορεινό Θέρμο (φωτο)


Κοιλάδα των Νεράιδων αποκαλείται το τμήμα που αναφέρεται στον μέσο ρου του Γιδομανδρίτη, το οποίο εκτείνεται σε μήκος περί τα τέσσερα χιλιόμετρα  από τη θέση Διποταμιά στη συμβολή του Γιδομανδρίτη με τον δεύτερο κύριο κλάδο του, το Κοσινόρεμα, ως τα Μαχαλιώτικα Στενά λίγο πριν τον Άγιο Θεόδωρο.

Η ονομασία αυτή οφείλεται στις τοπικές παραδόσεις περί ύπαρξης νεράιδων στην περιοχή, αλλά ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη αυτών των πλασμάτων, ο συγκεκριμένος τόπος συνιστά χαρακτηριστικό νεραϊδότοπο, καθώς τα φυσικά στοιχεία που τον συνθέτουν πληρούν με τον πληρέστερο τρόπο τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο.Η πλούσια βλάστηση, όπως αυτή προσδιορίζεται κυρίως από το παρόχθιο πλατανόδασος αλλά και από την ήμερη βλάστηση στις τεχνητές αναβαθμίδες (πεζούλες) που αφθονούν στην περιοχή, και η πολυποίκιλη γεωμορφολογία, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις πτυχώσεις και τις συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, το οποίο προβάλλει εντυπωσιακό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αποκαλύπτονται γυμνά τα σπλάχνα της γης μέσα από γεωλογικούς σχηματισμούς σε ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών, σχηματίζοντας έτσι ένα ζωντανό βιβλίο γεωλογίας, είναι τα στοιχεία που συνιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής.
Πρωταρχικά το πέτρινο γεφύρι της Διποταμιάς, αδερφωμένο με τον παλιό διώροφο νερόμυλο με την πέτρινη κάλανη, που  βρίσκεται ακριβώς δίπλα, σχηματίζουν ένα αδιάσπαστο αρχιτεκτονικό σύνολο, το οποίο συνιστά εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της αγροτικής κληρονομιάς. Ένα μνημείο αρμονικά συνδυασμένο με το εκπληκτικού κάλλους τοπίο σε μια θέση που αποτελεί σημείο αναφοράς για την εξερεύνηση του Γιδομανδρίτη μέσω ποταμοπορείας, καθώς βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης αντίστοιχων διαδρομών διά μέσω του κάτω ρου του Γιδομανδρίτη, του φαραγγιού του Κοσινορέματος και φυσικά διά μέσω της Κοιλάδας των Νεράιδων, της οποίας η εν λόγω θέση αποτελεί την πύλη.

Επιπλέον, τα δύο νεραϊδογέφυρα, τέσσερις ερειπωμένοι νερόμυλοι,  μια πληθώρα από τεχνητές αναβαθμίδες (πεζούλες) στα κάπως ομαλότερα τμήματα των πλαγιών εκατέρωθεν του ποταμιού, καμιά τριανταριά πέτρινα σπίτια διασκορπισμένα σε εφτά μικροσυνοικισμούς (Κούρβουλα, Συκιές, Λογγιές, Στουρνάρα, Κούμπουρλα, Ασφακολάγκαδα και Λημέρια), οι οποίοι συνιστούν το παραποτάμιο τμήμα του οικισμού Αμπέλια της Τοπικής Κοινότητας Κοκκινόβρυσης, που απλώνεται υπό μορφή αγροκτημάτων εκατέρωθεν του ποταμού, μερικά από τα οποία κατοικούνται ακόμη, ενώ από τα υπόλοιπα τα περισσότερα είναι ερειπωμένα, ερειπωμένες αποθήκες και στάβλοι, χωμάτινες στέρνες, βρύσες και μονοπάτια, είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την εικόνα των εδώ ανθρώπινων δημιουργημάτων.

Όλα τα παραπάνω συναπαρτίζουν ένα τοπίο εξαίσιου φυσικού και ανθρωπογενούς κάλλους. Ένα τοπίο με ελλιπείς υποδομές αλλά παρ' όλα αυτά καθόλου αδιάφορο. Την Κοιλάδα των Νεράιδων. Ένα τοπίο άγνωστο στους πολλούς, σε μια περιοχή επίσης άγνωστη, παρόλο που διαθέτει πολλαπλά θέλγητρα. Το ορεινό Θέρμο.

Την Κοιλάδα των Νεράιδων τη συναντάμε στο 17ο χιλιόμετρο της διαδρομής από Θέρμο προς Κοκκινόβρυση, 2 χμ. πριν τα Αμπέλια, και είναι προσβάσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια  του έτους.

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος
(Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου)
Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:09 am


Ημερίδα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου με θέμα "Strengthening synergies between practice, research and policy"


Στις 11 Μαΐου 2018, διοργανώθηκε στο Αγρίνιο, από την κ. Τσώλου Ολυμπία, Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής, επιμορφωτική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV), με θέμα "Strengthening synergies between practice, research and policy" στο πλαίσιο του προγράμματος Learning Environments where modern languages flourish, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Δ/νση Ευρ. και Διεθνών Θεμάτων).

Ο περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδος, κ. Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., κ. Μπάρης, συνεργάστηκαν με την κ. Τσώλου για τη διοργάνωση της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν 37 εκπαιδευτικοί, Δ/ντές σχολείων και Σχολικοί Σύμβουλοι, με την παρουσία και καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Αγρινίου.

Ο κ. Erin, expert και συνεργάτης του ECML και Έλληνες συνάδελφοί του (Βλ. πρόγραμμα στο σύνδεσμο παρακάτω) είχαν την ευθύνη της επιμόρφωσης.

Δείτε το σχετικό άρθρο του ECML, μέσω του κάτωθι συνδέσμου:

https://www.ecml.at/News/tabid/643/ArtMID/2666/ArticleID/1433/language/en-GB/Default.aspx

 Στο τέλος του άρθρου, θα βρείτε και χρήσιμο υλικό τόσο για το project του ΕCML που παρουσιάστηκε στην ημερίδα όσο και για άλλα projects του Κέντρου.


Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.


Με εκτίμηση,

Αικ. ΜπομπέτσηΔημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:58 am


Αγρίνιο :Σημαντικές παρεμβάσεις στην οδό Γρίβα


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αναδιαμόρφωση ενός κεντρικού δρόμου του Αγρινίου, της οδού Γρίβα,  μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η  «Ανακατασκευή και Διαμόρφωση της οδού  Γρίβα» συνολικού προϋπολογισμού  921.000,00 € (με Φ.Π.Α.)  περιλαμβάνει εργασίες σε όλο το μήκος της Γρίβα (420,00 μ.) από την οδό Ι. Σταΐκου έως την οδό Αλεξόπουλου.

Το σημαντικό αυτό έργο προβλέπει ανακατασκευή  του  δρόμου σε όλα τα επίπεδα Συγκεκριμένα στις υποδομές δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, στον ηλεκτροφωτισμό (πλήρη δίκτυα και οδοφωτισμός), οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια (κράσπεδα, ρείθρα, πλακόστρωση πεζοδρομίων κλπ.)  αλλά οριζόντια και κάθετη  σήμανση. Η κατασκευή περιλαμβάνει και τοπικά προσαρμογή της οδού Γρίβα με τις οδούς Μπαϊμπά, Παναγοπούλου, Μακρή κλπ.,  οδούς στα σημεία με τις οποίες διασταυρώνεται.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου: «Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης. Η διαμόρφωση της οδού Γρίβα θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Δεν λύνουμε απλά χρόνια προβλήματα στην λειτουργία ενός κεντρικού δρόμου αλλά παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της περιοχής. Οι εργασίες ανακατασκευής της Γρίβα είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου  σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα  σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού. Η Δημοτική Αρχή δεν σταματά να σχεδιάζει. Σε πείσμα των καιρών υλοποιούμε έργα προς όφελος των πολιτών». 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:44 am


Σύλληψη Μπαρμπαρούση μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Πεντέλη Η σύλληψη Μπαρμπαρούση έγινε περισσότερα από δύο 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την Παρασκευή - Η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου κρυβόταν ο βουλευτής - Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με δηλώσεις του ζητούσε την επέμβαση του Στρατού για συλλήψεις πολιτικών
Η σύλληψη Μπαρμπαρούση έγινε μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Πεντέλης στην Αττική και όχι στην Αιτωλοακαρνανία όπου αναζητούνταν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι πληροφορίες του newsit.gr κάνουν λόγο για επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής η οποία συμμετείχε στις έρευνες από το περασμένο Σάββατο.

Αν και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι ο βουλευτής είχε κινηθεί προς τον τόπο καταγωγής του κοντά στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας αφού κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν, τελικά φαίνεται ότι κατάφερε να επιστρέψει στην Αττική.

Η αντιτρομοκρατική τον εντόπισε σε σπίτιστην περιοχή της Πεντέλης όπου και τον συνέλαβε.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η σύλληψη έγινε το πρωί και ενώ ο Κ. Μπαρμπαρούσης έβγαινε από το σπίτι της οδού Κυβέλης. Όταν είδε τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, λέγεται ότι σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση είχε προσαχθεί και ένας ακόμη άνδρας, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς φαίνεται δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τώρα οι αστυνομικοί αναζητούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου είχε βρει καταφύγιο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

πηγή:newsit.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:35 am


Άστατος ο καιρός,βροχές ,καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες


Ο καιρός σήμερα προβλέπεται άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:32 am


Πέθανε ο Kώστας Πολίτης, ο προπονητής της "χρυσής" Εθνικής του 1987


Στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ... Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της "χρυσής" Εθνικής του 1987, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στον θρίαμβο του 1987 έφυγε από τη ζωή. Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της εθνικής ομάδας στο Eurobasket του 1987, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση 11 ετών από τον αξέχαστο θρίαμβο της 14ης Ιουνίου...

Ο εμβληματικός "Ευρω-κόουτς" συνδέθηκε άρρηκτα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και την πρώτη που έβγαλε στους δρόμους όλη τη χώρα. Ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το 1982 και έκλεισε την καριέρα του σε αυτό μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.

Πέρα από την εθνική ομάδα, ο Κώστας Πολίτης κοουτσάρισε ακόμα τον Παναθηναϊκό (την ομάδα όπου πέρασε όλη την καριέρα του ως παίκτης), τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τη Νήαρ Ηστ, έχοντας κατακτήσει με τους "πράσινους" τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας.

πηγή sport24/madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:28 am


Αγρίνιο :Σύλληψη για ναρκωτικά και σύλληψη μεθυσμένου οδηγού χωρίς ασφάλεια στο όχημά του

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τροχαία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 41χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου ένας 36χρονος ημεδαπός διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοποδήλατο στερούμενος ασφαλιστηρίου συμβολαίου και υπό την επίδραση μέθης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:54 pm


Αμφιλοχία :Αυτοπυροβολήθηκε 67χρονος στην Συκούλα

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καραμπίνα

Ένας 67χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα βάζοντάς τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον αυτόχειρα τον βρήκε η σύζυγος του μέσα στην οικία τους όπου σε κατάσταση πανικού ενημέρωσε την αστυνομία.
Την υπόθεση έχει αναλάβει για όλη την σχετική ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:22 pm


Αγρίνιο :Στην Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου 38χρονη μετά από απόπειρα αυτοκτονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike νοσομείο

Απόπειρα αυτοκτονίας με κατάποση μεγάλης ποσότητας χαπιών είχαμε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγρινίου από μια 38χρονη.

Η απόπειρα έγινε αντιληπτή από οικείους της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,όπως αναφέρει το aerasnews.gr.

Την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος ανέλαβε το Α.Τ. Αγρινίου ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η 38χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:11 pm


Αγρίνιο-Εκδήλωση με θέμα «Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών: Σπουδές και Προοπτικές».

Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μμ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Αναστασιάδη 1, κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος), εκδήλωση με θέμα

«Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών: Σπουδές και Προοπτικές».

Η εκδήλωση έχει στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των μαθητών Λυκείου, των γονέων και των καθηγητών τους σχετικά με την επιλογή του Τμήματος για σπουδές. Συγκεκριμένα, μέσω ομιλιών Καθηγητών και αποφοίτων του Τμήματος, θα πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν
o       Στο αντικείμενο της Επιστήμης του Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής
o       Στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης
o       Σε παραδείγματα επαγγελματικής εξέλιξης
o       Στις εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.


Με εκτίμηση,
Δρ. Λίνα Γιαννακοπούλου
Μηχανικός Η/Y & Πληροφορικής


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:10 pm


Τα Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου για την θερινή περίοδο 2018είτε την λίστα με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου για την θερινή περίοδο 2017
Πληροφορίες 26410-28109.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα δρομολόγια,ή για να τα εκτυπώσετε.Επίσης θα υπάρχει μόνιμη σελίδα με τα δρομολόγια στο agriniolike.gr
Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 9:10 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr