Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αστακος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Χρώματα του ΦθινοπώρουΧρώματα και εικόνες του Φθινοπώρου σε υπέροχες φωτογραφίες από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:05 pm


Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία
Συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, είχε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μεσολόγγι, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ΑνάπτυξηςΘεόδωρος Βασιλόπουλος,στο πλαίσιο των επαφών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:51 pm


Στην παρουσίαση του Τμήματος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά,


Συνοδοιπόρος και διαρκής αρωγός στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Στην παρουσίαση του Τμήματος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην κοινωνία η ΕΛΕΠΑΠ και ειδικότερα το Παράρτημα Αγρινίου.
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ για την παρουσίαση του Τμήματος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Όλοι οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ, οι γονείς, αλλά κυρίως τα παιδιά, μας δίνετε καθημερινά μαθήματα ζωής. Το έργο σας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο» τόνισε κατά τον χαιρετισμό της η κα. Σαλμά, τονίζονταςτην πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να είναι συνοδοιπόρος και διαρκής αρωγός στην προσπάθεια που γίνεταικαι πρόσθεσε:
«Έχετε αποδείξει ότι αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της ευρύτερης περιοχής, με σπουδαία κοινωνική και εκπαιδευτική δράση, η οποία εξελίσσεται συνεχώς.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι μόνιμος και διαρκής αρωγός της ΕΛΕΠΑΠ με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση του σημαντικού της έργου, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι, στον συνεχή και θεάρεστο αγώνα σας. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία, δύναμη και υγεία σε όλους τους ανθρώπους και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ».

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:48 pm


Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία‎:Παρουσίαση Επετειακού Βιβλίου ΠΑΝΣΥ...ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ.ΣΥ

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας της στον πολιτιστικό χάρτη του νομού μας, εξέδωσε το επετειακό της βιβλίο με τίτλο:
ΠΑΝ.ΣΥ. 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ(1989-2019)Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:33 pm


Φθινοπώριασε τα χελιδόνια ετοιμάζονται να αποδημήσουν(φωτο)

Φθινοπώριασε τα χελιδόνια ετοιμάζονται να αποδημήσουν να μας αφήσουν  για άλλους τόπους ποιο ζεστούς .

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 1:03 pm


Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ στην 84η ΔΕΘ

Περισσότεροι από 48 εκθέτες – παραγωγοί από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐαςκαι Ηλείαςπαρουσίασαν στην 84ηΔΕΘ τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα. 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:21 am


Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση, την εικοστή (20η) του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2019, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:43 pm


Πρόσκληση του Προέδρου του  Ν.Π.Δ.Δ ''Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός,  Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου'' Μουρκούση Βασίλειου  για την πραγματοποίηση Τακτικής Δημόσιας Συνεδρίασης  την 20.9.2019 ημέρα Παρασκευή  


 Πρόσκληση του Προέδρου του  Ν.Π.Δ.Δ ''Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός,  Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου'' Μουρκούση Βασίλειου  για την πραγματοποίηση Τακτικής Δημόσιας Συνεδρίασης  την 20.9.2019 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού).


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:52 pm


Τα Αποτελέσματα απο το βαλκανικό πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που διεξήχθη στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας την 14 - 15/9 /19 για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΑΣΤΑΚΟΥ:

 

Την θεση κατέλαβαν και τα δύο κορίτσια μας ΠΑΠΑΖΩΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ και ΜΑΥΡΙΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ μετά από νικηφόρους Αγώνες.!
Εκτός αυτού είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε ένα βαλκανικό πρωτάθλημα και να ζήσουμε όμορφες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες ως μέλη μιας σπάνιας παρέας αποτελούμενη από Αξιόλογους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ και μοναδικούς Αθλητές που αποτέλεσαν μια εκπληκτική Ελληνική Αποστολή..!!
Σας ευχαριστώ όλους για όσα ζήσαμε και μοιραστήκαμε.. 

Καλή Ανταμωση και καλή επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισπανία..!!

Γιώργος Μαρίνος

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:13 am


ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου

 Αυτή η πανσέληνος, όμως, η οποία είναι γνωστή και ως «πανσέληνος της συγκομιδής», θα φαίνεται πολύ μικρότερη απ’ ό,τι συνήθως. Κι αυτό διότι το φεγγάρι θα βρίσκεται στο απόγειό του, ήτοι το πιο μακρινό σημείο στην τροχιά του.


Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:40 pm


«Διαδρομές» Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης

Κομπλίτσης Αποστόλης

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε για το χωριό μας που φιλοξένησε και φέτος τα παιδιά του. Οι Μπαμπινιώτες είχαν και εφέτος μεγάλη προσέλευση. 
Άνοιξαν τα κλειστά σπίτια, γέμισαν με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στους δρόμους, στις πλατείες, στη παιδική χαρά, παντού, άκουγες φωνές και γέλια από παιδιά, μικρά και μεγάλα. 
Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν και εφέτος ικανοποιητικές, όπως στο νερό, στην καθαριότητα και στη σωστή εξυπηρέτηση των επαγγελματιών (καφέ-ταβέρνες κ.α.). Σε όλο αυτό το σκηνικό και το ευχάριστο κλίμα συνέβαλλε για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος του χωριού μας.
 Ο Σύλλογος που, από την ίδρυση του και μετά, συμβάλλει αποφασιστικά, θα μπορούσα να πω, στη συνένωση των πολλών Μπαμπινιωτών και φίλων τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 6:39 pm


Σίγησε το «αηδόνι» του δημοτικού τραγουδιού Γιώργος Τζαμάρας

Έφυγε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών…
Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ρούμελης κι όλης της Ελλάδας στα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, ο Γιώργος Τζαμάρας, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Στερεάς Ελλάδας Πάνος Κοτρώτσος και άμεσα η σελίδα του δημοφιλούς καλλιτέχνη κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης.
Ο Γιώργος Τζαμάρας ήταν το «αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού» σύμφωνα με τους χιλιάδες θαυμαστές του, που δεν έχαναν εμφάνισή του όπου κι αν βρισκόταν.
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες για την κηδεία του και θα σας ενημερώσουμε μόλις μάθουμε σχετικά.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:20 am


Γιάννης Τριανταφυλλάκης: «Δεν θα αφήσω ανενεργά τα τοπικά συμβούλια, θέλω συνεργασίες» (ηχητικό)

Στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ραδιοφώνου του Agriniowebradio.gr και του AntennaStar 103,5 μίλησε για όλα  ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Αναφέρθηκε στην ευθύνη του τεράστιου ποσοστού που έλαβε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, κάνοντας παράλληλα λόγο για τεράστια οικονομικά προβλήματα και για έλλειψη ακόμη και καυσίμων στον δήμο, διαβεβαιώνοντας ότι θα διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες γι α την κατάσταση αυτή.
Σχετικά με τον νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση ανέφερε πως έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να διοικηθούν οι δήμοι αλλά ο ίδιος θα ακούει και θα συνεργάζεται με τα τοπικά συμβούλια ενώ θα επιδιώξει, παράλληλα, τα θέματα στα δημοτικά συμβούλια να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Για τις προοπτικές της περιοχής, και ειδικά για το Πλατυγιάλι και το τουριστικό προϊόν, τόνισε πως χάθηκαν ευκαιρίες αλλά, όπως εξήγησε, υπάρχουν ιδέες ενώ προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους φορείς ώστε να διεκδικήσει το Ξηρόμερο αυτά που του αναλογούν.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο agriniowebradio:

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:14 am


ΑΓΡΙΝΙΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1944 / του Γιώργου Παληγεώργου
Τα ιστορικά γεγονότα, που έχουν σημαδέψει την πορεία του τόπου μας και του λαού μας, έχουν τη μεγάλη τους σημασία στην επιστήμη, μα κύρια  στη γνώση και στις καρδιές των ανθρώπων.

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Τα γεγονότα που αποτελούν αναπόφευκτους κόμβους της ιστορίας για κάποιες περιοχές, για κάποιες χώρες, για τεράστια τμήματα του πλανήτη, επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η μελέτη, η γνώση και η αναθύμηση αυτών των γεγονότων, που ξεφεύγουν απ’ τον ιστορικό τους χρόνο και σκορπίζουν μηνύματα θάρρους, ελπίδας και ανθρωπισμού, δε μπορεί παρά να βρίσκονται στο κέντρο των ενδιαφερόντων μας. Ένα τέτοιο γεγονός είναι η απελευθέρωση της χώρας μας απ’ τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα το 1944, όπως το έζησαν κατά τόπους οι Έλληνες!

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:07 pm


ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΓΟΣ.Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

ΑΜΠΕΛΙ-ΤΡΥΓΟΣ-ΜΟΥΣΤΟΣ
ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΓΟΣ


Το χωριό σε λίγο θα ξυπνούσε, η ώρα ήταν 6,30 το πρωί και ο ήλιος δεν είχε ακόμη ανατείλει. Το δροσερό πρωινό αεράκι έφερνε ένα μεθυστικό άρωμα που σου έφτιαχνε τη διάθεση. Η οικογένεια ξύπνησε νωρίς, '' σήμερα έχει τρύγο και πρέπει να πάμε στο αμπέλι πριν ανατείλει ο ήλιος '' είπε ο πρεσβύτερος και όλοι συμφωνήσαν. 

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:57 pm


Σήμερα :Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού


Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:05 am


Συνάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

70295009 763345337428342 7744463244625969152 n
 
Σήμερα 13/09/2019 και περί ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου κου Τριανταφυλλάκη Ιωάννη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Ταξίαρχο κο Νταλαχάνη Ιωάννη, παρουσία της Β' Υποδιευθύντριας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικής Υποδιευθύντριας κας Τζώτζου Ευανθίας και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, Υπαστυνόμου Α' κου Μπέσσα Ιωάννη, με κύριο θέμα συζήτησης: «Οργάνωση δράσης - εκστρατείας για την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις», όπως αυτό ετέθη ως Στρατηγικός Στόχος των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, κατόπιν Διαταγής του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:27 pm


Ένας ακούσιος φονιάς από τα Βρίστιανα… Μερικά σχόλια σ’ ένα κείμενο του 13ου αιώνα Γράφει: η Μαρία Ν. Αγγέλη

picture-1101
Εικόνα: Βρίστιανα Ξηρομέρου
Φωτο: Γ. Κουβέλης

Ένας ακούσιος φονιάς από τα Βρίστιανα…

Μερικά σχόλια σ’ ένα κείμενο του 13ου αιώνα

Γράφει: η Μαρία Ν. Αγγέλη

Σημείωμα φόνου (εγγύς εκουσίου)
«Ο από Μικράς Βαγενετίας, χωρίον Βρεστίανες, Θεόδωρος Βοδινόπουλος προσελθών ημίν αφηγήσατο, ως καταλαβόντος του ενεστώτος χειμώνος άλευρα, καθώς έστιν έθος εν τη χώρα αυτού, μετεκόμιζε προς χθαμαλώτερα μέρη και τα συνορούντα τω θέματι Νικοπολιτών,ένθα παραχειμάσαι έμελλε μετά των προσόντων  βοσκημάτων αυτώ, ως μη πλημμυρήσας, φησίν, ο ποταμός η Ρεάχοβα κωλύση τούτοις εκείθεν και την των αλεύρων διάβασιν.[…]
Και ο Θεόδωρος εκδικήσαι θέλων τους ξεναγούς ράβδον μετά χείρας έλαβε και τύψαι περί τους πόδας τον Μαύρονεπέδραμεν. Ο δε, πόδας και ώμους και κεφαλήν, ως την πληγήν αποκρούσεται, έλαθε, φυλάττων τους πόδας, την πληγήν λαβών κατά κεφαλής, και το απ’ εκείνου, φησίν Θεόδωρος, ημέρας δύο και δέκα επιβιούς τον παρόντα βίον μετήλλαξεν…»     [Αρχιμανδρίτου Ιερώνυμου Δελημάρη, Άπαντα Ιωάννου Αποκαύκου, Ναύπακτος 2000].

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 7:19 pm


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΑΠΟΦΑΣΗ 
101/2019 
Ο Δήμαρχος 
Έχοντας υπ' όψη: 
1. την περίπτ. ι’ της παρ.1 του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με την παρ.3 του άρθρου 44 του Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/16.06.2011 τεύχος Α’) 
2. το άρθρο 75 του Ν.3463/06 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 
3. Την ανάγκη ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:40 pm


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απαντά και στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ-Σχετικά με τα καύσιμα στο Δήμο Ξηρομέρου

Κύριε Μάντζαρη,
Το πότε έληξαν οι διαγωνισμοί και αν αυτό αποτέλεσε πρόβλημα για την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου αφήστε εμάς που διοικήσαμε να τα γνωρίζουμε καλύτερα. Η ουσία είναι ότι τα αυτοκίνητα δεν έμειναν ούτε μια μέρα χωρίς να εξυπηρετήσουν ηλικιωμένους, δεν έμειναν ούτε μια μέρα χωρίς καύσιμα στη διοίκησή μου, δεν έμειναν μια μέρα χωρίς τα απαραίτητα όλα τα προγράμματα. Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει το αντίθετο ας τοποθετηθεί δημόσια και τότε εγώ θα πω ναι έκανα λάθος...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:10 pm


Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τζαδήμας


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο συγχωριανός μας Γιώργος Τζαδήμας σε ηλικία 78 ετών ,εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου  και ώρα 11:00  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης 

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 9:40 pm


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλη την Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες


Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονταιστην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή),αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019,όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 2:37 pm


Αστακος - Ειδήσεις και Νέα

Το Ιόνιο Πέλαγος με το δρομολόγιο Αστακός - Κεφαλονιά (Σάμη) - (VIDEO) - Sinidisi.gr

Το Ιόνιο Πέλαγος με το δρομολόγιο Αστακός - Κεφαλονιά (Σάμη) - (VIDEO)  Sinidisi.gr

Αστακός: Το Ιόνιο Πέλαγος με το δρομολόγιο Αστακός - Κεφαλονιά (Σάμη) Αστακός: Το Ιόνιο Πέλαγος με το δρομολόγιο Αστακός - Κεφαλονιά (Σάμη)

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:39 pm


Αυτός είναι ο εξαιρετικά σπάνιος αστακός που έπιασε ψαράς στις ΗΠΑ (εικόνες) - https://www.parapolitika.gr

Αυτός είναι ο εξαιρετικά σπάνιος αστακός που έπιασε ψαράς στις ΗΠΑ (εικόνες)  https://www.parapolitika.gr

Ο συγκεκριμένος αστακός είναι δίχρωμος και εμφανίζεται μία φορά στις 50 εκατομμύρια.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 4:34 pm


Ένας στα 50 εκατομμύρια: Εξαιρετικά σπάνιο αστακό έπιασε ψαράς στις ΗΠΑ - CNN Greece

Ένας στα 50 εκατομμύρια: Εξαιρετικά σπάνιο αστακό έπιασε ψαράς στις ΗΠΑ  CNN Greece

Έναν εξαιρετικά σπάνιο αστακό αλίευσε ψαράς στις ΗΠΑ . Πρόκειται μάλιστα για εύρημα που εντοπίζεται μία φορά στις 50 εκατομμύρια !

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 12:51 pm


Δρομολόγια πλοίων Κεφαλονιάς - Κεφαλονίτικα Νέα

Δρομολόγια πλοίων Κεφαλονιάς  Κεφαλονίτικα Νέα

Όλα τα δρομολόγια από και προς την Κεφαλονιά. Κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, εύκολα και άμεσα, μέσα από τα Κεφαλονίτικα Νέα και το petas.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 3:45 pm


ΔΕΘ 2019: "Αστακός" η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Pagenews.gr

ΔΕΘ 2019: "Αστακός" η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη  Pagenews.gr

ΔΕΘ 2019: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκης στην φετινή ΔΕΘ.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Αστακός οι δρόμοι περιμετρικά της ΔΕΘ λίγο πριν τα εγκαίνια (φωτο) - Voria

Αστακός οι δρόμοι περιμετρικά της ΔΕΘ λίγο πριν τα εγκαίνια (φωτο)  Voria

Αρκετές και φέτος οι κλούβες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας-Κανονικά η κυκλοφορία ακόμα στο κέντρο της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Αστακός η Θεσσαλονίκη με 3.300 αστυνομικούς για τα εγκαίνια της ΔΕΘ - Voria

Αστακός η Θεσσαλονίκη με 3.300 αστυνομικούς για τα εγκαίνια της ΔΕΘ  Voria

Η Ελληνική Αστυνομία επιστρατεύει περίπου 3.300 αστυνομικούς - 11 διμοιρίες από Αθήνα και ελικόπτερο - Σε κλοιό τα κτήρια υπό κατάληψη.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 8:02 am


ΔΕΘ 2019: "Αστακός" η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Μητσοτάκη - Newsit

ΔΕΘ 2019: "Αστακός" η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Μητσοτάκη  Newsit

Δρακόντεια μέτρα στην Θεσσαλονίκη εν' όψει της ομιλίας Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Διμοιρίες από την Αθήνα μεταφέρονται για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Βόλταρε στην Σαντορίνη οπλισμένος σαν αστακός... - Newsit

Βόλταρε στην Σαντορίνη οπλισμένος σαν αστακός...  Newsit

Σοκ έπαθαν οι αστυνομικοί όταν αντίκρισαν τι έκρυβε στο δωμάτιο που νοίκιαζε στην Σαντορίνη ένας 43χρονος πολωνός. Ο όπως αποδείχθηκε επικίνδυνος ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Νέες προσπάθειες Alpha bank και Πειραιώς για μεταβίβαση του λιμανιού του Αστακού - economico.gr

Νέες προσπάθειες Alpha bank και Πειραιώς για μεταβίβαση του λιμανιού του Αστακού  economico.gr

Alpha και Πειραιώς προσπαθούν την τελευταία διετία να μεταβιβάσουν την έκταση και τις εταιρείες διαχείρισης του λιμανιού του Αστακού. Οι προσπάθειες δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο αστακός είναι τόσο ακριβός; - Newsbomb

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο αστακός είναι τόσο ακριβός;  Newsbomb

Ένα πλάσμα της θάλασσας που για να το απολαύσει κανείς θα πρέπει να ξοδέψει ένα παράλογα (;) μεγάλο ποσό.

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Αστακός το γήπεδο της Καραμπάχ (pics) - Reporter Cyprus

Αστακός το γήπεδο της Καραμπάχ (pics)  Reporter Cyprus

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Τόφικ Μπαχράμοφ» η Καραμπάχ, στο Μπακού. Οι γηπεδούχοι θα έχουν στο πλευρό τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Βρέθηκε αστακός που θυμίζει… ζαχαρωτό - Newsbomb

Βρέθηκε αστακός που θυμίζει… ζαχαρωτό  Newsbomb

Ειδήσεις - Έναν σπάνιο αστακό στα χρώματα… ζαχαρωτού, ανακάλυψε ψαράς στο Μέιν των ΗΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Τουρκική «καλή θέληση»: Αττίλας αστακός, σε επιθετική διάταξη - Η Σημερινή

Τουρκική «καλή θέληση»: Αττίλας αστακός, σε επιθετική διάταξη  Η Σημερινή

Πώς οι Κυβερνήσεις διέλυσαν το Δόγμα, ξήλωσαν την ΕΦ, έβαλαν στο ράφι τα νομικά και πολιτικά εργαλεία της ΕΕ και πώς το Κυπριακό οδηγείται είτε σε τουρκική ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Εντοπίστηκε αστακός που θυμίζει… ζαχαρωτό - CNN Greece

Εντοπίστηκε αστακός που θυμίζει… ζαχαρωτό  CNN Greece

Έναν σπάνιο αστακό στα χρώματα … ζαχαρωτού , ανακάλυψε ψαράς στο Μέιν των ΗΠΑ .

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Αστακός: Φωτιά στο Βαλτί απείλησε περιουσίες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αστακός: Φωτιά στο Βαλτί απείλησε περιουσίες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο κινητοποίησε χθες, τις Πυροσβεστικές Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας. Φωτιά η οποία ξέσπασε στο Βαλτί Αστακού απείλησε.

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Πολυτελής θαλαμηγός στο λιμάνι του Αστακού-ποιους φιλοξενεί (φωτο) - AgrinioPress

Πολυτελής θαλαμηγός στο λιμάνι του Αστακού-ποιους φιλοξενεί (φωτο)  AgrinioPress

Στο λιμάνι του Αστακού από χθες βράδυ έδεσε άγκυρα η υπερπολυτελής θαλαμηγός OASIS η οποία φιλοξενεί τον μεγαλοεπιχειρηματία Παντελιάδη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


1ος Λαϊκός αγώνας δρόμου στον Αστακό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

1ος Λαϊκός αγώνας δρόμου στον Αστακό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 3 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία ο «1ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου Αστακού» όπου μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Πιο 80s πεθαίνεις! Επικό βίντεο με διαγωνισμό χoρού σε ντίσκο του Αστακού το μακρινό 1988 - ΑgrιnιοΝews.gr

Πιο 80s πεθαίνεις! Επικό βίντεο με διαγωνισμό χoρού σε ντίσκο του Αστακού το μακρινό 1988  ΑgrιnιοΝews.gr

Ένα μοναδικό βίντεο έχει αναρτηθεί στο youtube και δείχνει πώς διασκέδαζαν τέλη δεκαετίες του '80 σε ντίσκο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Η θρυλική ντίσκο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Νόμιζες πως ο αστακός ήταν ανέκαθεν ένα πανάκριβο έδεσμα; Μάθε και κάτι που σίγουρα δεν ήξερες! - Athens Magazine

Νόμιζες πως ο αστακός ήταν ανέκαθεν ένα πανάκριβο έδεσμα; Μάθε και κάτι που σίγουρα δεν ήξερες!  Athens Magazine

Στο άκουσμα της λέξης "Αστακός", σίγουρα το μυαλό σου ερχεται το πανάκριβο θαλασσινό, που σερβίρουν στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 8:16 pm


Σύλληψη 33χρονου στον Πειραιά - Πήγαινε οπλισμένος σαν «αστακός» στη Μύκονο - Ethnos

Σύλληψη 33χρονου στον Πειραιά - Πήγαινε οπλισμένος σαν «αστακός» στη Μύκονο  Ethnos

Στη σύλληψη ενός 33χρονου προέβησαν σήμερα το πρωί, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Αστακός: Εντυπωσίασαν οι Harley Davidson στην παραλία (φωτο) - AgrinioPress

Αστακός: Εντυπωσίασαν οι Harley Davidson στην παραλία (φωτο)  AgrinioPress

Οι Harley Davidson "ξεσήκωσαν" την πόλη του Αστακού, περνώντας από αυτήν το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου. Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2019 | 10:00 am


Μια εντυπωσιακή θαλαμηγός στο λιμάνι του Αστακού (φωτο) - AgrinioPress

Μια εντυπωσιακή θαλαμηγός στο λιμάνι του Αστακού (φωτο)  AgrinioPress

Μαγνήτισε τα βλέμματα στο λιμάνι του Αστακού μια υπερπολυτελής θαλαμηγός.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:00 am


Αστακός: Πώς από «φαγητό της φυλακής» μετατράπηκε σε ένα από τα ακριβότερα εδέσματα - LiFO

Αστακός: Πώς από «φαγητό της φυλακής» μετατράπηκε σε ένα από τα ακριβότερα εδέσματα  LiFO

Λίγοι γνωρίζουν πως ο αστακός, αυτό το καρκινοειδές της συνομοταξίας των μαλακοστράκων, πριν από πολλά-πολλά χρόνια ήταν ένα ταπεινό φαγητό με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Σκάνδαλο Ρουζί: Χρυσά κουτάλια, αστακοί και μεγάλη ζωή «καίνε» τον Γάλλο υπουργό Περιβάλλοντος - iefimerida

Σκάνδαλο Ρουζί: Χρυσά κουτάλια, αστακοί και μεγάλη ζωή «καίνε» τον Γάλλο υπουργό Περιβάλλοντος  iefimerida

Πυκνώνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την πολυτελή ζωή που φαίνεται πως είχε οργανώσει για εκείνον, αλλά και (κυρίως ίσως) για τη σύζυγό του, ο νυν υπουργός ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


O ναός του Διός Καραού στην αρχαία πόλη του Αστακού - AgrinioPress

O ναός του Διός Καραού στην αρχαία πόλη του Αστακού  AgrinioPress

Ένα άγνωστο μνημείο της Ακαρνανίας βρίσκεται ο εξάστυλος, αμφιπρόστυλος ναός του Διός Καραού.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Πώς ο αστακός έγινε από φαγητό για κρατούμενους σε εκλεκτό έδεσμα πλουσίων - mononews.gr

Πώς ο αστακός έγινε από φαγητό για κρατούμενους σε εκλεκτό έδεσμα πλουσίων  mononews.gr

Η τιμή και η ζήτηση του αστακού δεν ήταν πάντα τόσο υψηλή. Πριν από εκατοντάδες χρόνια, η αφθονία του αστακού στην Αμερική ήταν τόσο μεγάλη.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Fish Bar «ο Αστακός»: Τα πιο… ροκ εγκαίνια έγιναν στα Καραπανέικα! (φωτο-video) - AgrinioPress

Fish Bar «ο Αστακός»: Τα πιο… ροκ εγκαίνια έγιναν στα Καραπανέικα! (φωτο-video)  AgrinioPress

Οι άνθρωποι του Fish Bar «ο Αστακός» θέλησαν μέσω των εγκαινίων, να δώσουν το στίγμα του καταστήματος της πλατείας Καραπανέικα,

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Τα δρομολόγια από Αστακό για Ιθάκη και Κεφαλονιά - ΑgrιnιοΝews.gr

Τα δρομολόγια από Αστακό για Ιθάκη και Κεφαλονιά  ΑgrιnιοΝews.gr

Τα δρομολόγια του «Ionio Pelagos» από Αστακό για Ιθάκη και Κεφαλονιά για το καλοκαίρι 2019. Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα δρομολόγια...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 10:00 am


Το Ισραήλ κλείνει το μάτι στην Κύπρο και γίνεται αστακός με πυραύλους των ΗΠΑ | Blog - SigmaLive

Το Ισραήλ κλείνει το μάτι στην Κύπρο και γίνεται αστακός με πυραύλους των ΗΠΑ | Blog  SigmaLive

Πόλεμος πυραυλικών συστημάτων διεξάγεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην περιοχή μας και ευρύτερα, με εμπλεκόμενο το Ισραήλ, αλλά και την Τουρκία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2019 | 7:54 am


ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης εστιατορίου βρήκε μπλε αστακό (Φώτος) - Offsite News

ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης εστιατορίου βρήκε μπλε αστακό (Φώτος)  Offsite News

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Μασαχουσέτη, όταν είδε έναν μπλε αστακό, ανάμεσα στα θαλασσινά που ήρθαν με την παραγγελία ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στον Αστακό στις 3 Αυγούστου - AgrinioPress

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στον Αστακό στις 3 Αυγούστου  AgrinioPress

Στον πρώτο λαϊκό αγώνα δρόμου, καλεί ο συλλόγος Εν Αθήναις Απανταχού Αστακιωτών και ο Σύλλογου Χοβολιωτών, το Σάββατο 3 Αυγούστου στον Αστακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Fish Bar «ο Αστακός»: Εγκαίνια με… πανδαισία θαλασσινών πειρασμών και ζωντανή μουσική - AgrinioPress

Fish Bar «ο Αστακός»: Εγκαίνια με… πανδαισία θαλασσινών πειρασμών και ζωντανή μουσική  AgrinioPress

Το Fish Bar "ο Αστακός", έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην πόλη του Αγρινίου από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του και το γιορτάζει.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Αστακός το δικαστικό Μέγαρο των Σερρών (Video) - serresLife.gr

Αστακός το δικαστικό Μέγαρο των Σερρών (Video)  serresLife.gr

Σε αστακό έχουν μετατρέψει το δικαστικό μέγαρο των Σερρών αστυνομικοί της διεύθυνσης Σερρών από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο λόγος της ισχυρής ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Αιτωλική Αναπτυξιακή: Ημερίδα στον Αστακό για το CLLD/ Leader - AgrinioPress

Αιτωλική Αναπτυξιακή: Ημερίδα στον Αστακό για το CLLD/ Leader  AgrinioPress

Η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού της Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Νέες αποδείξεις από τη Μύκονο που προκαλούν... ίλιγγο - 490 ευρώ η αστακομακαρονάδα - ΦΩΤΟ αναγνώστη - www.enikos.gr

Νέες αποδείξεις από τη Μύκονο που προκαλούν... ίλιγγο - 490 ευρώ η αστακομακαρονάδα - ΦΩΤΟ αναγνώστη  www.enikos.gr

Σχεδόν έναν... μισθό στοίχισε σε έναν πελάτη εστιατορίου στη Μύκονο μία αστακομακαρονάδα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Πολύ σπάνιος μπλε αστακός βρέθηκε σε κουζίνα εστιατορίου - Θα δοθεί σε ενυδρείο - LiFO

Πολύ σπάνιος μπλε αστακός βρέθηκε σε κουζίνα εστιατορίου - Θα δοθεί σε ενυδρείο  LiFO

Ο Νέιθαν Νίκερσον, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη Ίστχαμ της Μασαχουσέτης δεν πίστευε στα μάτια του όταν παρέλαβε την τελευταία παραγγελία με ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:00 am


Την Παρασκευή στον Αστακό η ομιλία του Γ. Τριανταφυλλάκη: «Να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα…» - AgrinioPress

Την Παρασκευή στον Αστακό η ομιλία του Γ. Τριανταφυλλάκη: «Να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα…»  AgrinioPress

O συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προσκαλεί στις 31 Μαΐου στις 09:00 μ.μ. στην κεντρική του ομιλία στον Αστακό.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


F-35: Έτσι εξοπλίζεται το stealth μαχητικό σαν «αστακός» [vid] - onalert.gr

F-35: Έτσι εξοπλίζεται το stealth μαχητικό σαν «αστακός» [vid]  onalert.gr

Με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στον Περσικό Κόλπο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν να ανεβαίνουν κατακόρυφα, η αμερικανική Πολεμική ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Τι κάνουν δύο… Αστακοί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου; (φωτο) - AgrinioPress

Τι κάνουν δύο… Αστακοί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου; (φωτο)  AgrinioPress

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους Αγρινιώτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης. Δύο… αστακοί , κατακόκκινοι και με διάθεση για πολύ…

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Λαμία: Αστακός το Εφετείο για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη... - Newsit

Λαμία: Αστακός το Εφετείο για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη...  Newsit

Από το προηγούμενο βράδυ η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε πάρει δρακόντεια μέτρα περιμετρικά του κτιρίου, ενώ από το πρωί η παρουσία ένστολων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Fish Bar «o Αστακός»: Το ιχθυοπωλείο του Αγρινίου που κάνει... επανάσταση - AgrinioVoice

Fish Bar «o Αστακός»: Το ιχθυοπωλείο του Αγρινίου που κάνει... επανάσταση  AgrinioVoice

Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο βήμα για τα δεδομένα της γαστρονομικής αγοράς της πόλης. Μία διαφορετική και επαναστατική αντίληψη για τα ιχθυοπωλεία φέρνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:00 am


Σύλληψη Τζούλιαν Ασάνζ: Φταίει ένας αστακός για την εκδίωξή του από την πρεσβεία του Ισημερινού; - iefimerida

Σύλληψη Τζούλιαν Ασάνζ: Φταίει ένας αστακός για την εκδίωξή του από την πρεσβεία του Ισημερινού;  iefimerida

Ενας αστακός φέρεται να είναι ο λόγος που ο Τζούλιαν Ασάνζ εκδιώχθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού. | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr | Τζούλιαν Ασάνζ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 4:57 pm


Ο Ασάνζ και ο... αστακός που τον «κάρφωσε»: Θεωρίες για την «προδοσία» του Mr. Wikileaks - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο Ασάνζ και ο... αστακός που τον «κάρφωσε»: Θεωρίες για την «προδοσία» του Mr. Wikileaks  Πρώτο ΘΕΜΑ

Γιατί θεωρήθηκε καταλυτική για την υπόθεση Ασάνζ η φωτογραφία με τον πρόεδρο του Ισημερινού να απολαμβάνει ξαπλωμένος σε κρεβάτι πολυτελούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 10:00 am


Αστακός: Το πρωτότυπο εκλογικό κέντρο του Κώστα Γαλάνη σε σκάφος! (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αστακός: Το πρωτότυπο εκλογικό κέντρο του Κώστα Γαλάνη σε σκάφος! (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Η πρωτοτυπία των εκλογών έρχεται από τον ΑΣΤΑΚΟ! Ο γνωστός Αστακιώτης Κώστας Γαλάνης, ο οποίος συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 10:00 am


Αστακός - Κώστας Γαλάνης: Καταγγέλλει για πιέσεις, εκφοβισμούς, απειλές και προσπάθεια κηδεμόνευσης του συνδυασμού του - Sinidisi.gr

Αστακός - Κώστας Γαλάνης: Καταγγέλλει για πιέσεις, εκφοβισμούς, απειλές και προσπάθεια κηδεμόνευσης του συνδυασμού του  Sinidisi.gr

Με την επικοινωνία μας αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω υπεύθυνα ότι ο συνδυασμός μας «ΦΑΡΟΣ», παραμένει και θα παραμείνει ανεξάρτητος και – φυσικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εκλογές (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εκλογές (ΦΩΤΟ)  902.gr

Συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αστακού πραγματοποίησε η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ την Κυριακή 31 Μάρτη. Η εκδήλωση άνοιξε με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Fish Bar «o Αστακός»: Στην «καρδιά» του Αγρινίου μυρίζει θάλασσα! - AgrinioPress

Fish Bar «o Αστακός»: Στην «καρδιά» του Αγρινίου μυρίζει θάλασσα!  AgrinioPress

«Αυτό που λείπει από το Αγρίνιο είναι η θάλασσα»: μια φράση που όλοι οι ντόπιοι λίγο- πολύ έχουν κάποια στιγμή πει στη ζωή τους. Και πράγματι, το Αγρίνιο δε ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Αστακό (φωτο) - AgrinioPress

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Αστακό (φωτο)  AgrinioPress

Με ηλιοφάνεια εορτάστηκε σήμερα η 25η Μαρτίου στον Αστακό. Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία και στη συνέχεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Αστακός: Πόνος ψυχής στο στερνό αντίο της 38χρονης Νεκταρίας Ρουπάκη, καθηγήτριας Αγγλικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αστακός: Πόνος ψυχής στο στερνό αντίο της 38χρονης Νεκταρίας Ρουπάκη, καθηγήτριας Αγγλικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πόνος ψυχής στον Αστακό σήμερα το μεσημέρι 22.3.2019, όπου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία για την καθηγήτρια Αγγλικών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Δεκαεπτά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν συνταγές του Αγίου Ορους -Καρπάτσιο αστακού, λαβράκι πρασοσέλινο, χελιδονόψαρο - iefimerida

Δεκαεπτά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν συνταγές του Αγίου Ορους -Καρπάτσιο αστακού, λαβράκι πρασοσέλινο, χελιδονόψαρο  iefimerida

Σπάει το «άβατο» της Αγιορείτικης Κουζίνας για τους Θεσσαλονικείς, καθώς από σήμερα και για δύο εβδομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ειδικά μενού ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 11:17 am


“Ο Αστακός” του Λάνθιμου στην ΕΡΤ2 - ΕΡΤ

“Ο Αστακός” του Λάνθιμου στην ΕΡΤ2  ΕΡΤ

Την πολυβραβευμένη ταινία του Γ. Λάνθιμου, ο «Αστακός», έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Αστακός ο Λαγκαδάς το Σάββατο για Παυλόπουλο-Διαμαρτυρία για Μακεδονία - Voria

Αστακός ο Λαγκαδάς το Σάββατο για Παυλόπουλο-Διαμαρτυρία για Μακεδονία  Voria

Σύλλογοι και ομάδες πολιτών για μια ακόμα φορά αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα - Αθηνόραμα

Ο Λάνθιμος, το «Taboo» και όλα όσα αξίζει να δεις στην ΕΡΤ αυτήν την εβδομάδα  Αθηνόραμα

Δύο ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου και σειρές σε α' τηλεοπτική προβολή, ανάμεσά τους και το «Taboo» με τον Τομ Χάρντι, σχηματίζουν μία από τις πιο δυνατές ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Ο Λάνθιμος στην ΕΡΤ - Το Σάββατο προβάλλεται η πολυβραβευμένη ταινία «Αστακός» (Trailer) - Documento

Ο Λάνθιμος στην ΕΡΤ - Το Σάββατο προβάλλεται η πολυβραβευμένη ταινία «Αστακός» (Trailer)  Documento

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί στην ΕΡΤ2 στις δέκα το βράδυ, λίγες μέρες μετά την παγκόσμια αναγνώριση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Αστακός: Έκλεισε οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (φωτο) - AgrinioPress

Αστακός: Έκλεισε οριστικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (φωτο)  AgrinioPress

Κλειστό βρήκαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό όσοι πήγαν το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 να διεκπεραιώσουν...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Όμορφες φωτογραφίες από την παραλία του Αστακού το 1981 - AgrinioPress

Όμορφες φωτογραφίες από την παραλία του Αστακού το 1981  AgrinioPress

Φωτογραφίες από την παραλία του Αστακού το 1981 που έχουν τραβηχθεί από την βεράντα του πετρόχτιστου αρχοντικού της οικογένειας Χασάπη, που βρίσκεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Αστακός με σάλτσα | Συνταγές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Αστακός με σάλτσα | Συνταγές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα: περίπου 40΄ Υλικά για 4 άτομα 2 μικροί αστακοί του 1/2 κιλού ο καθένας 1 ποτήρι (300 ml) λευκό, ... | Ημερήσια Πολιτική και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Αστακός η Τούμπα για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί - Voria

Αστακός η Τούμπα για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί  Voria

Φρούριο θα θυμίζει το γήπεδο της Τούμπας για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και τους Πειραιώτες - Τα μέτρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Οι γυναίκες του Αστακού αντιδρούν στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής (φωτο) - AgrinioPress

Οι γυναίκες του Αστακού αντιδρούν στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής (φωτο)  AgrinioPress

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γυναικών Aστακού, λαμβάνοντας υπόψη την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, αποφάσισε να δώσει.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Συλλαλητήριο - Συμφωνία των Πρεσπών: «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας - Alpha tv News

Συλλαλητήριο - Συμφωνία των Πρεσπών: «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας  Alpha tv News

Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με νέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε χαλάζι - «Άσπρισαν» Ζάκυνθος, Καλαμάτα και Αστακός - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε χαλάζι - «Άσπρισαν» Ζάκυνθος, Καλαμάτα και Αστακός  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Χαλκιδική - Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2019 | 10:00 am


Κωνσταντόπουλος: «Αναβρασμός στον Αστακό από το φημολογούμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας» - AgrinioPress

Κωνσταντόπουλος: «Αναβρασμός στον Αστακό από το φημολογούμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας»  AgrinioPress

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου σχετικά με τα πολλαπλά προβλήματα για τους κατοίκους από το επαπειλούμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:00 am


Αστακός – λαχείο: Οι πιθανότητες μιας τέτοιας ψαριάς; 1/30 εκατομμύρια! - CNN Greece

Αστακός – λαχείο: Οι πιθανότητες μιας τέτοιας ψαριάς; 1/30 εκατομμύρια!  CNN Greece

Είναι η Eve: Άλλο ένα… θύμα της σπάνιας ομορφιάς της . Ο, εξαιρετικής σπανιότητας, αστακός , θα είναι από εδώ και στο εξής κάτοικος όχι των νερών του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 10:00 am


Στον Αστακό η κηδεία του 52χρονου Αθ. Σταμούλη που πνίγηκε σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο νησί Πεταλάς - Sinidisi.gr

Στον Αστακό η κηδεία του 52χρονου Αθ. Σταμούλη που πνίγηκε σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο νησί Πεταλάς  Sinidisi.gr

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Αστακός λόγω του απροσδόκητου χαμού του 52χρονου Αθανάσιου Σταμούλη, που πνίγηκε χθες σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:00 am


«Αστακός» το μαγαζί που θα παραθέσει ο Τσίπρας το δείπνο στη Μέρκελ [εικόνες] - iefimerida

«Αστακός» το μαγαζί που θα παραθέσει ο Τσίπρας το δείπνο στη Μέρκελ [εικόνες]  iefimerida

Δείπνο στην Καστέλα, θα παραθέσει στις 20:00 ο Αλέξης Τσίπρας, προς τιμή της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | Αλέξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 7:27 pm


Σοκ στον Αστακό: Πνίγηκε εργαζόμενος ιχθυοτροφείου - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σοκ στον Αστακό: Πνίγηκε εργαζόμενος ιχθυοτροφείου  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Ένας 51χρονος πνίγηκε σε τραγικό δυστύχημα όπως φαίνεται, σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο νησί Πεταλάς, απέναντι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


“Αστακός” η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ! 2.000... - Newsit

“Αστακός” η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ! 2.000...  Newsit

Δρακόντια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, η οποία θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Αστακός: Δυο τολμηροί πήδηξαν για να πιάσουν το Σταυρό (φωτο) - AgrinioPress

Αστακός: Δυο τολμηροί πήδηξαν για να πιάσουν το Σταυρό (φωτο)  AgrinioPress

Γιορτάστηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα αλλά και με κατάνυξη τα Αγια Θεοφάνια στον Αστακό.

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Το τηλέφωνο – αστακός του Σαλβαντόρ Νταλί πουλήθηκε για 853.000 λίρες σε δημοπρασία - CNN Greece

Το τηλέφωνο – αστακός του Σαλβαντόρ Νταλί πουλήθηκε για 853.000 λίρες σε δημοπρασία  CNN Greece

Το τηλέφωνο – αστακός του Σαλβαντόρ Νταλί έπιασε 853.000 λίρες σε δημοπρασία. Οι Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας είναι ο νέος κάτοχος ενός από τα πιο...

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2018 | 10:00 am


Kλείνει και του Αστακού το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας - Agrinionews.gr

Kλείνει και του Αστακού το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  Agrinionews.gr

Μετά το Θέρμο σειρά έχει και ο Αστακός για το… κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.Σύμφωνα με το xiromeropress.gr ανάστατη είναι η τοπική.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:00 am


«Ο Αστακός»: το μόνο ιχθυοπωλείο στο Αγρίνιο που ψήνει το ψάρι για εσάς! - AgrinioPress

«Ο Αστακός»: το μόνο ιχθυοπωλείο στο Αγρίνιο που ψήνει το ψάρι για εσάς!  AgrinioPress

Ποιος είπε πως το έτοιμο ψημένο ψαράκι μπορεί να το βρει κανείς μόνο στην ταβέρνα; Το Ιχθυοπωλείο «ο Αστακός» στην Εθνικής Αντιστάσεως 6 , στο Αγρίνιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 10:00 am


Ο Αστακός γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο (φωτο) - AgrinioPress

Ο Αστακός γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο (φωτο)  AgrinioPress

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Αστακού γιόρτασε σήμερα, Πέμπτη 6η Δεκεμβρίου 2018, τον πολιούχο της. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε φωτογραφίες...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Αστακός, Moonlight και σειρές αριστουργήματα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ - Parallaxi Mag

Αστακός, Moonlight και σειρές αριστουργήματα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ  Parallaxi Mag

Με 15 νέες ξένες σειρές, περισσότερα από 100 νέα ντοκιμαντέρ, 100 βραβευμένες ξένες ταινίες και 50 αγαπημένες ταινίες του παλαιού και νέου ελληνικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Στάμος Ζούλας, εκ Ξηρομέρου | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Στάμος Ζούλας, εκ Ξηρομέρου | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Απαγόρευση - ξεπαγόρευση, κάθε Μεγαλοβδομάδα τον Στάμο τον έπιανε το ξηρομερίτικό του. Ξυπνούσε μέσα του ο Αστακός. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


"Αστακός" η Αθήνα για το Πολυτεχνείο - Χιλιάδες... - Newsit

"Αστακός" η Αθήνα για το Πολυτεχνείο - Χιλιάδες...  Newsit

Από νωρίς το πρωί αύριο θα ανοίξει τις πόρτες του το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Γιατί η διεθνής trans κοινότητα υιοθέτησε το emoji του αστακού για την εκπροσώπησή της; - LiFO

Γιατί η διεθνής trans κοινότητα υιοθέτησε το emoji του αστακού για την εκπροσώπησή της;  LiFO

Έπειτα από συνεχείς εκκλήσεις για να συμπεριληφθεί το σύμβολο της trans σημαίας στη λίστα των emojis, οι ακτιβιστές για την trans ορατότητα προχωρούν σε μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 10:00 am


Ο πιο σπάνιος αστακός στον κόσμο είναι μπλε χρώματος -Τρελάθηκε ο ψαράς που τον έπιασε [εικόνες] - iefimerida

Ο πιο σπάνιος αστακός στον κόσμο είναι μπλε χρώματος -Τρελάθηκε ο ψαράς που τον έπιασε [εικόνες]  iefimerida

Τον πιο σπάνιο αστακό του κόσμου έπιασε ένας ψαράς από την Μασαχουσέτη, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες με το μπλε αστρακοειδές. | ΚΟΣΜΟΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2018 | 7:06 am


Να τι συμβαίνει σε έναν αστακό όταν τον βράζουν ζωντανό - iefimerida

Να τι συμβαίνει σε έναν αστακό όταν τον βράζουν ζωντανό  iefimerida

Για πολύ καιρό οι ζωολόγοι πίστευαν ότι τα καρκινοειδή, δηλαδή τα καβούρια, οι αστακοί και οι γαρίδες, έχουν υπερβολικά απλό νευρικό σύστημα για να μπορούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2018 | 5:48 pm


Έλληνες "καντινιέριδες" έγιναν πλούσιοι πουλώντας σάντουιτς αστακού - Alpha tv News

Έλληνες "καντινιέριδες" έγιναν πλούσιοι πουλώντας σάντουιτς αστακού  Alpha tv News

Στο βίντεο της τηλεόρασης του ALPHA Θα γνωρίσουμε δυο ελληνοαμερικανούς οι οποίοι έγιναν εκατομμυριούχοι πουλώντας σάντουιτς αστακού σε καντίνα.

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2018 | 10:00 am


Αστακός: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην Τράπεζα Πειραιώς κτηνοτρόφοι και αγρότες - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Αστακός: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην Τράπεζα Πειραιώς κτηνοτρόφοι και αγρότες - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αστακό κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2018 | 10:00 am


Εστιατόριο δίνει μαριχουάνα σε αστακούς για να είναι πιο... «χάι» όταν βράζονται ζωντανοί - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εστιατόριο δίνει μαριχουάνα σε αστακούς για να είναι πιο... «χάι» όταν βράζονται ζωντανοί  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συγκλονιστικό: Βρέθηκε αστακός με “τατουάζ” το logo της Pepsi. Κανείς ακόμη δεν έχει καταλάβει πώς συνέβη. 27/02/2018, 12:42 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 10:00 am


Αστακός: Η "μικρογραφία" του νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αστακός: Η "μικρογραφία" του νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, ξεχωρίζει για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και κυρίως για τον λόγο, ότι συνδυάζει βουνό και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2018 | 10:00 am


Πωλούν το λιμάνι του Αστακού Alpha και Πειραιώς - Euro2day

Πωλούν το λιμάνι του Αστακού Alpha και Πειραιώς  Euro2day

Μετά από 10 χρόνια, ο όμιλος «APE Επενδυτικής Περιουσίας ΑΕ» θα φύγει από τον έλεγχο των δύο τραπεζών. Προχωρημένες επαφές με επενδυτή. Η.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 10:00 am


Εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ βρήκαν έναν σπάνιο πορτοκαλί αστακό - Newsbeast.gr

Εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ βρήκαν έναν σπάνιο πορτοκαλί αστακό  Newsbeast.gr

Οι εργαζόμενοι σε ένα σουπερμάρκετ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ βρήκαν έναν πολύ σπάνιο πορ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 10:00 am


O… Αστακός «δάγκωσε» τους Κινέζους - Sinidisi.gr

O… Αστακός «δάγκωσε» τους Κινέζους  Sinidisi.gr

Ολόκληρη η πόλη του Αστακού αναδεικνύεται σε σοβαρό επενδυτικό προορισμό στον τομέα των μεταφορών και των logistics και έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2018 | 10:00 am


Πόσο υποφέρει τελικά ο αστακός όταν βράζεται; - Politik.gr

Πόσο υποφέρει τελικά ο αστακός όταν βράζεται;  Politik.gr

Κάτι για το οποίο έχουμε αναρωτηθεί πολλοί μιλώντας για θαλασσινά είναι το όσο υποφέρει ο αστακός όταν τον βάζουμε ζωντανό στην κατσαρόλα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:00 am


Όχι πια ζωντανός ο αστακός στις κατσαρόλες στην Ελβετία - Politik.gr

Όχι πια ζωντανός ο αστακός στις κατσαρόλες στην Ελβετία  Politik.gr

Τέλος βάζει η ελβετική κυβέρνηση στην κοινή μαγειρική πρακτική όπου ο αστακός ρίχνεται στο νερό ενώ είναι ακόμη ζωντανός. Αντί αυτού αποφάσισε ότι θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2018 | 10:00 am


Αυτός είναι ο λιγότερο απάνθρωπος τρόπος να μαγειρέψετε έναν αστακό - Huffington Post Greece

Αυτός είναι ο λιγότερο απάνθρωπος τρόπος να μαγειρέψετε έναν αστακό  Huffington Post Greece

Σε κάθε συνταγή μαγειρικής που περιλαμβάνει αστακό, θα διαβάσετε τα εξής: «Γρήγορα ρίξτε στον αστακό, με το κεφάλι πρώτο, στο νερό που βράζει. Βράστε τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2018 | 10:00 am


Ο «Αστακός» γράφει ιστορία και αλλάζει το ελληνικό σινεμά - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο «Αστακός» γράφει ιστορία και αλλάζει το ελληνικό σινεμά  Πρώτο ΘΕΜΑ

Γιατί η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία έχει κερδίσει και το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, άλλαξε τα δεδομένα του σινεμά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2017 | 10:00 am


Βρέθηκε αστακός με «τατουάζ» το λογότυπο της Pepsi - Newsbeast.gr

Βρέθηκε αστακός με «τατουάζ» το λογότυπο της Pepsi  Newsbeast.gr

Μία περίεργη και συνάμα ανησυχητική εικόνα είδε το φως της δημοσιότητας όταν μία γυναί.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2017 | 10:00 am


Αστακός, ετών 132, ξανά ελεύθερος έπειτα από 20 χρόνια σε ενυδρείο εστιατορίου - Τα Νέα Οnline

Αστακός, ετών 132, ξανά ελεύθερος έπειτα από 20 χρόνια σε ενυδρείο εστιατορίου  Τα Νέα Οnline

Ο Λιούι είναι ένας τεράστιος αστακός, 132 ετών, εκ των οποίων τα 20 τελευταία τα έχει περάσει στο ενυδρείο ενός εστιατορίου, στη Νέα Υόρκη. Ο ιδιοκτήτης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2017 | 10:00 am


Αστακός... και ξερό ψωμί | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Αστακός... και ξερό ψωμί | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Αποφάσισε να δραπετεύσει από τα μενού των εστιατορίων και διεκδικεί τη θέση που του αρμόζει στα οικιακά συνταγολόγια. Απολαύστε τον στις συνταγές που σας ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2017 | 10:00 am


«ΑΣΤΑΚΟΣ»: Ένα σενάριο για Όσκαρ και ο τόπος του πολιτικού - Αρχική - Η Εποχή

«ΑΣΤΑΚΟΣ»: Ένα σενάριο για Όσκαρ και ο τόπος του πολιτικού - Αρχική  Η Εποχή

Η πρόσφατη υποψηφιότητα του Αστακού του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου για το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου επανέφερε στην επικαιρότητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2017 | 10:00 am


Ο «Αστακός» καλύτερη ταινία του 2016 (video) - Athens Voice Online

Ο «Αστακός» καλύτερη ταινία του 2016 (video)  Athens Voice Online

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις 25 καλύτερες ταινίες της χρονιάς που λήγει παίρνει ο λαμπρός και πολυβραβευμένος «Αστακός» του κ. Γιώργου Λάνθιμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2016 | 10:00 am


Σε υψηλά 11ετίας οι τιμές… του αστακού λόγω της υψηλής ζήτησης - Ύπαιθρος Χώρα

Σε υψηλά 11ετίας οι τιμές… του αστακού λόγω της υψηλής ζήτησης  Ύπαιθρος Χώρα

Στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και πάνω από μια δεκαετία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τιμές του αστακού λόγω... μιας αλυσίδας εστιατορίων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2016 | 10:00 am


Ο Γιώργος Λάνθιμος μας εξηγεί γιατί ο «Αστακός» του είναι μια ιστορία αγάπης - Αθηνόραμα

Ο Γιώργος Λάνθιμος μας εξηγεί γιατί ο «Αστακός» του είναι μια ιστορία αγάπης  Αθηνόραμα

Ο πατριάρχης του κινηματογραφικού Greek Weird Wave έφτασε τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ Κανών με την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του. Τον συναντήσαμε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2015 | 10:00 am


Οι αστακοί κατουρούν από το κεφάλι και άλλα 8 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζατε - Huffington Post Greece

Οι αστακοί κατουρούν από το κεφάλι και άλλα 8 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζατε  Huffington Post Greece

Όλοι έχουν δοκιμάσει αυτό το υπέροχο ζώο της θάλασσας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο νόστιμο είναι, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2015 | 10:00 am


Ο αστακός κρατά το «κλειδί» της αιώνιας ζωής; - Το Βήμα Online

Ο αστακός κρατά το «κλειδί» της αιώνιας ζωής;  Το Βήμα Online

Τους έχουμε συνδέσει με λουκούλλεια γεύματα και «εκρήξεις» χοληστερόλης. Οταν δεν βρίσκονται όμως στο τραπέζι του φαγητού, οι αστακοί ίσως κρατούν το ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2013 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αστακος

Φιλικοί ιστότοποι: