Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Καινουργιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγρίνιο :Επεισόδια,προσαγωγές και τραυματισμός νεαρής κοπέλας(φωτο)

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο του Αγρινίου κατά την διάρκεια πορείας για την επέτειο 5 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013...
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά μια 19χρονη στο πρόσωπο η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Αγρινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός εικάζεται ότι προήλθε από φωτοβολίδα,ενώ η κοπέλα δεν συμμετείχε στην πορεία και κάθονταν σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία

Η 19χρονη νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Αγρινίου και δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία της ,ενώ δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο.


Κατά την διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές έριξαν πέτρες και μολότοφ ,ενώ οι Αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών.
Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Δημάδη και στην συνέχεια κινήθηκαν προς την περιοχή του πάρκου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων.

πηγή:agriniolike.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 11:32 pm


Καινούργιο :Καθαρίστηκε το πεζοδρόμιο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο

φωτο αρχείου
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του πεζοδρομίου έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο...
στο οποίο εκ' παραδρομής έγινε εναπόθεση σκουπιδιών και κλαδιών,όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Καινουργίου.


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 2:06 pm


Καινούργιο: Αντικαταστάθηκαν οι κατεστραμμένοι κάδοι

Από την Δ.Κ Καινουργίου γίνεται γνωστό ότι από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου τοποθετήθηκαν άμεσα...
συνολικά 4 κάδοι απορριμάτων  και ανακύκλωσης στα σημεία που είχαν καταστραφεί οι προηγούμενοι από πυρκαγιές ξημερώματα Σαββάτου 15-9-2018.Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 12:41 pm


Δόξα :Άλλαξε έδρα ο αυριανός αγώνας κυπέλλου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress παναιτωλίου\Αλλαξε έδρα ο αγώνας κυπέλλου ανάμεσα στη Δόξα Καινουργίου και τη Μεδεών Κατούνας λόγω εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα του γηπέδου Καινουργίου.
Η ανακοίνωση:...

Λόγω εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα του γηπέδου Καινουρίου, ο ποδοσφαιρικός αγώνας για την 1η φάση του κυπέλλου ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ, θα διεξαχθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018 και ώρα 16:30 στο γήπεδο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Το γηπεδούχο σωματείο ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ, είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση του γηπέδου (δίχτυα, χάραξη γραμμών κ.λ.π.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 11:08 am


Καινούργιο :Κατάληψη στο ΕΠΑΛ για την κατάργηση των δυο ειδικοτήτων
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο Καινούργιο για την  κατάργηση των δύο τμημάτων ειδικότητας Γ’ τάξης των «Υπαλλήλων Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών» και των «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού Κλιματισμού» του σχολείου...
Σήμερα οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις.
Χθες συνεδρίασε το συμβούλιο του σχολείου και αποφασίστηκε να ζητηθεί η έγκριση της λειτουργίας των παραπάνω τμημάτων.Επίσης υπήρξε και υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας της Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νιας για το ίδιο θέμα.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του συμβουλίου.


Απόσπασμα από την συνεδρίαση:
ΘΕΜΑ: «Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ Καινουργίου»

Σήμερα Δευτέρα 17-9-2018 στο Γραφείο Καθηγητών έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Χριστογιάννη Νικολάου Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καινουργίου, για να συζητήσουν το Ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα της μη έγκρισης των δυο λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων ειδικότητας Γ’ τάξης των «Υπαλλήλων Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών» και των «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού Κλιματισμού»
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία και η παρουσία όλων των μελών του κοινού Συμβουλίου, ο Διευθυντής ενημέρωσε ότι και με την την Αρ. Πρωτ.: Φ12/151817/Δ4/13-9-2018, ΥΑ του κ. Υπουργού συνεχίζει η κατάσταση να μην εγκρίνει και τα δύο (τμήματα) ειδικότητας στη Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ Καινουργίου, παρά την θετική εισήγηση του Δ/ντή Εκπ/σης Αιτωλ/νίας και πιστεύουμε και του Περιφερειακού Δ/ντή Δυτ. Ελλάδας.
Τα μέλη του Συμβουλίου, αφού έλαβαν υπόψη το προαναφερθέν έγγραφο καθώς και την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αφού έθεσαν τις απόψεις κάθε πλευράς με κοινό τόπο την έγκριση και των δύο ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019, όπως και η Β’ ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ ζητούν κατέληξε στα εξής:

Εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών που θα φέρει στην τοπική κοινωνική η αναταραχή που δημιουργήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι δικαιολογημένη διότι τίθεται και πρόβλημα διαφορετικής μεταχείρισης των σχολικών μονάδων με σχεδόν παρόμοιους αριθμούς μαθητών στη ίδια την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Το αντιφατικό μάλιστα είναι ότι το υπουργείο ενώ «επικαλείται οικονομικό ζήτημα για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων» στο ΕΠΑΛ Καινουργίου οι διδακτικές ώρες των δυο ολιγομελών τμημάτων καλύπτονται από το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τον πολύ οργανωμένο και πλήρης εργαστηριακό εξοπλισμό!

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η σύμβαση από το ΥΠΕΘ για την 1η φάση του έργου Edulabs, http://edulabs.minedu.gov.gr/ όπου τον Απρίλιο του 2016 είχε καταγράψει τον εξοπλισμό και είχαμε αιτηθεί νέο εξοπλισμό. Από το παράρτημα της σύμβασης που περιλαμβάνει τη λίστα των σχολείων που θα λάβουν εξοπλισμό, διαπιστώνεται ότι εξοπλισμός θα διατεθεί μόνο σε 2 σχολεία της Ν.Ε. Αιτ/νίας, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Καινουρίου!!!
Με την απόφαση του κ. Υπουργού να μην εγκρίνει τα δύο ολιγομελή τμήματα ειδικοτήτων, εκτός ότι οδηγείται το ΕΠΑΛ Καινουργίου σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά το σχολείο, ταυτόχρονα απαξιώνεται και υποβαθμίζεται η περιοχή της ΒΑ Τριχωνίδας.

Το σχολικό Συμβούλιο με την αγωνία για το μέλλον των παιδιών και του σχολείου αναφέρει και τα κατωτέρω:
Σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των ΕΠΑΛ και λόγω της μεγάλης έκτασης του Νομού μας, η μετακίνηση των μαθητών δεν είναι εύκολη από το ένα σχολείο στο άλλο. Οι μαθητές/τριες που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καινουργίου μετακινούνται ήδη από άλλα χωρία και πόλεις (π.χ Θέρμο) σε ήδη μεγάλες αποστάσεις για αυτούς.
Το τμήμα της ειδικότητας «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» έχει 6 μαθητές με ελάχιστο όριο τους 7, πρέπει όμως να ενημερώσουμε ότι στο τμήμα αυτό ειδικότητας της Γ’ ΕΠΑΛ Καινουργίου, φοιτά άτομο που χρήζει αυξημένης φροντίδας κατά την διδασκαλία των μαθημάτων και εν γένει κατά την λειτουργία του σχολείου και θα έχει τεράστιο πρόβλημα αφενός μετακίνησης αφετέρου με την αλλαγή  σχολικού περιβάλλοντος και μάλιστα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» της Γ’ τάξης δεν υπάρχει εγκεκριμένη και λειτουργούσα ειδικότητα σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων προκειμένου να μετεγγραφούν οι 4 μαθητές. Δηλαδή σε περίπτωση δε που δεν λειτουργήσουν τα σχετικά τμήματα ειδικοτήτων, οι μαθητές θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, με την πλησιέστερη για την ειδικότητα «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» να βρίσκεται στη Ναύπακτο, ήτοι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Ο μεγάλος όγκος των μαθητών των σχολείων μας είναι παιδιά αγροτικών οικογενειών και έχουν αδυναμία πληρωμής εξωσχολικής βοήθειας. Η φοίτηση σε ολιγομελή Τμήματα είναι ένα είδος κοινωνικής παροχής και στήριξης.
Επιπλέον στην  ειδικότητα Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού θα λειτουργήσει εφέτος τμήμα μαθητείας μιας και έχουν ήδη βρεθεί θέσεις εργασίας στο δημόσιο (Δήμοι Αγρινίου , Θέρμου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιωτικές επιχειρήσεις ), οι μαθητές του οποίου θα ασκούνται στο ΕΠΑ.Λ Καινουργίου, χωρίς να υπάρχει όμως αντίστοιχο εγκεκριμένο τμήμα στην Γ’ τάξη!

Συμπερασματικά:

Το ΕΠΑΛ Καινουργίου στα 21 χρόνια λειτουργίας του στην περιοχή έχει επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ πτυχιούχοι σήμερα είναι επαγγελματίες του χώρου και μας τιμά ιδιαιτέρως για αυτή τη προσφορά του σχολείου μας.  Είναι διαδημοτικό σχολείο και εξυπηρετεί τους μαθητές που προέρχονται από τον ορεινό όγκο της Τριχωνίδας και της ευρύτερης περιοχής των πρώην Δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και του σημερινού ορεινού Δήμου Θέρμου που λόγο αλλαγών συγκοινωνιών πολλές φορές δεν προλαβαίνουν την 1η διδακτική ώρα.
Τέλος εκφράζεται ομόθυμα η αγωνία όλων των μελών του Σχολικού Συμβουλίου του ΕΠΑΛ Καινουργίου να μην εγκαταλείψει κανένα παιδί οριστικά το σχολείο, αν αυτό συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει στην αποστολή μας και θα στιγματίσει τον σχολικό χώρο και την πολιτεία.

Το Σχολικό Συμβούλιο  για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη μαθησιακή διαδικασία, το εκπαιδευτικό και συναισθηματικό όφελος των μαθητών και την στήριξη του ΕΠΑΛ Καινουργίου αποφάσισε ομόφωνα :

Να ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να εγκριθούν τα δύο «ολιγομελή» τμήματα ειδικοτήτων Γ’ Τάξης ΕΠΑΛ Καινουργίου.

α) Το «Υπαλλήλων Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών» διότι οριακά έχει 6 μαθητές αντί των 7 που προβλέπεται και για τον επιπρόσθετο λόγω ότι στο τμήμα υπάρχει και ΑμΕΑ

β) Το πλησιέστερο ΕΠΑΛ για την ειδικότητα «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» βρίσκεται στη Ναύπακτο, ήτοι 70 χιλιόμετρα μακριά από το Καινούργιο Αγρινίου.
Να επιτραπεί να εγγραφούν και οι υπόλοιποι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου που ζητούν στην ειδικότητα ψυκτικών του στο ΕΠΑΛ Καινουργίου, που είναι η μοναδική ειδικότητα στην περιοχή Αγρινίου

Το Σχολικό Συμβούλιο θεωρεί ότι τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν γιατί εκεί προετοιμάζεται η ελπίδα για το Μέλλον.
Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται

Καινούργιο 17-9-2018


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:37 am


Χειροτονία Διακόνου στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Λεπενούς (φωτο)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς εορτάσθηκε με λαμπρότητα η  μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018...

Η Ενορία της Λεπενούς ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο και έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ιερά Μονή Δουσίκου, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του η οποία σε τακτικά διαστήματα έχει μεταφερθεί στη Λεπενού προς προσκύνηση, γεγονός που μαρτυρείται από το 1865, έτος που διασώζεται η πρώτη γραπτή πρόσκληση.
Στην πανηγυρική ακολουθία του όρθρου και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χειροτονία διακόνου, όπου ο χειροτονούμενος κ. Σωκράτης Ψιλιάς,  έλαβε το όνομα Σιλουανός, προς τιμήν του συγχρόνου Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.
Ο νέος διάκονος π. Σιλουανός, είναι πτυχιούχος δύο πανεπιστημιακών σχολών, Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της Λειτουργικής, καθώς και υποψήφιος Διδακτορικού στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μέχρι σήμερα διηκόνησε ως κατηχητής και λαϊκός ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία έτη στο κατηχητικό έργο της ενορίας της Λεπενούς. Επίσης με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, επιμελούνταν το θείο κήρυγμα στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγρινίου.
Κατά την προσφώνησή του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στο μέγα υπούργημα της Ιερωσύνης, επισημαίνοντας ότι προσωπικά για αυτόν είναι μια «αποκαλυπτική πρόσκληση». Μίλησε για τη μετοχή του ανθρώπου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η ανταπόκρισή του σε αυτή την κλήση του Θεού, δεν γίνεται από υπέρμετρη φιλοδοξία, αλλά από ζήλο και πόθο για θυσιαστική διακονία. Συναισθανόμενος ιδιαίτερα την αναξιότητά του μπροστά στο μεγαλείο της Ιερωσύνης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, αναξίως διαβαίνω την ωραιοτέρη Πύλη του κόσμου, πορευόμενος εις τα Άγια των Αγίων, «όπου πάρεστιν ο Χριστός, διακόσμων την Τράπεζαν», προκειμένου να διακονήσω τα θειότατα και υμνημένα. Γνωρίζω απόλυτα την αναξιότητά που φθαρτά φέρω, αν όμως αποτολμώ το εγχείρημα τούτο, δεν το πράττω γιατί πιστεύω ότι είμαι άξιος. Αποπειρώμαι, στηριζόμενος στην άκρα φιλανθρωπία και αγάπη του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού μου, τον οποίο αγαπώ εκ βάθους καρδίας. Κατά τον Απ. Παύλο, κανένας από μόνος του δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να λαμβάνει την πρωτοβουλία για την τιμητική θέση της Ιερωσύνης, αλλά μόνον, «ο καλούμενος υπό του Θεού»  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όσους τον ενίσχυσαν και τον βοήθησαν στην καλλιέργεια της κλίσης του προς την Ιερωσύνη, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά, για την πνευματική στήριξή του και την έμπρακτη αγάπη προς το πρόσωπό του.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος θυσιάζει τις τόσες περγαμηνές, για ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο Θεό. Συνεχάρη τους οικείους του που προσφέρουν το παιδί τους στην Εκκλησία και ευχήθηκε να αναδειχθούν κι άλλοι μιμητές των γονέων αυτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «θείο δώρο» της Ιερωσύνης, εστιάζοντας τον λόγο του σε τρία βασικά σημεία, τα οποία και κάλεσε τον χειροτονούμενο να τα εφαρμόσει:
α). «Ο κληρικός», τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας «οφείλει να καλλιεργεί την αρετή της ταπεινοφροσύνης». Δεν πρέπει να παρασύρεται από την εγωκεντρικότητα και ίσως την κοσμική καταξίωση, παρά να αγωνίζεται να πράττει διαρκώς το θέλημα του Κυρίου.  β). Επέστησε την προσοχή του στην καλλιέργεια της προσωπικής καθαρότητος: «Η ζωή του ιερέως πρέπει να είναι μια αγγελική ζωή. Καλείται να προσεγγίζει το ιερό θυσιαστήριο έχοντας καθαρισθεί από τον ρύπο της αμαρτίας. Είναι τιμή, αλλά συγχρόνως και μεγίστη πνευματική ευθύνη η Ιερωσύνη για τον άνθρωπο». γ) Αναφέρθηκε στην αρετή της αφιλοχρηματίας, και επεσήμανε πως ο κληρικός δεν πρέπει να μένει δέσμιος στην ύλη και στα χρήματα, τα οποία είναι δυνατόν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στον πνευματικό όλεθρο, αλλά και στην απώλεια οποιουδήποτε πνευματικού πράγματος έχει δημιουργήσει στη ζωή του.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον π. Σιλουανό για την απόφασή του να εισέλθει στις ιερατικές τάξεις, μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που επικρατεί η αμισθία του κλήρου, ευχόμενος να ακολουθήσουν κι άλλοι νέοι άνθρωποι το ευλογημένο παράδειγμά του.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 11:04 pm


Θέρμο :Δηλητηρίασε οικόσιτο σκύλο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike φόλα
φωτο αρχείου
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος ...
προχθές το πρωί, στο Διασελλάκι Θέρμου, θανάτωσε ένα σκύλο ημεδαπού, παρέχοντάς του δηλητηριασμένη τροφή

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:48 pm


Υπόθεση παράνομης εμπορίας σκυλιών,25 σκυλιά εντοπίστηκαν σε φορτηγό μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Αιτ/νια

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ÏƒÎºÏ…Î»Î¹Î¬Η υπόθεση ήρθε στο φως με τον εντοπισμό ενός κλεμμένου φορτηγού με πλαστές πινακίδες, που ο οδηγός του έβαλε καύσιμα σε ένα πρατήριο στο Γομοστό και έφυγε χωρίς να πληρώσει...

Απίστευτη υπόθεση που ενδέχεται να αποκαλύψει την δράση κυκλώματος εμπορίας σκύλων, ήρθε προ ημερών στο φως με τον εντοπισμό ενός κλεμμένου φορτηγού με πλαστές πινακίδες, που ο οδηγός του έβαλε καύσιμα σε ένα πρατήριο στο Γομοστό Αχαΐας και έφυγε χωρίς να πληρώσει!
Σύμφωνα με το protothema.gr όλα ξεκίνησαν όταν το φορτηγό που έφερε γαλλικές πινακίδες σταμάτησε στο βενζινάδικο και ο οδηγός -που, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, φερόταν περίεργα- ζήτησε να του βάλουν 200 ευρώ πετρέλαιο. Όταν γέμισε το ντεπόζιτο, ζήτησε από τον υπάλληλο να βάλει αέρα στα λάστιχα και μόλις εκείνος πήγε να φέρει την συσκευή, πάτησε γκάζι και έγινε καπνός!
Ακολούθησαν αναζητήσεις στην εθνική οδό, αλλά το φορτηγό κατάφερε να περάσει τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Όμως, η περιγραφή που είχε δώσει ο υπάλληλος του πρατηρίου για ένα περίεργο λογότυπο που έφερε, οδήγησε στον εντοπισμό του στην περιοχή Ευπάλιο όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.
Μόλις άνοιξαν την καρότσα, οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με περίπου 25 σκυλιά!
Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι τα τετράποδα προορίζονταν για παράνομη εμπορία και η έρευνα γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο μεταξύ, διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό αναζητούνταν από μέρες ως κλεμμένο, αλλά οι αλβανικές πινακίδες που έφερε νόμιμα είχαν αντικατασταθεί με πλαστές με γαλλικούς αριθμούς!

πηγή:http://sinidisi.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:43 pm


Συνάντηση για την αναβάθμιση τμήματος της οδού Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, της Ε.Ο Αντιρρίου – Καρπενησίου και οδικών δικτύων

Η αναβάθμιση τμήματος της οδού Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης της Ε.Ο Αντιρρίου – Καρπενησίου, η οδική σύνδεση ...
της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και η αναβάθμιση της Ε.Ο 33 Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης  που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, όπου και αναλύθηκαν διεξοδικά στόχοι, χρονοδιαγράμματα και πιθανές διορθωτικές κινήσεις για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των έργων και την ταχύτερη απορρόφηση των πόρων.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο έργο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, πραγματοποιούμε συνάντηση για την εξέλιξη του έργου. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητά μας. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουμε έργα, υλοποιούμε έργα, ενώ χρηματοδοτούμε και έργα που υλοποιούνται από άλλους φορείς. Όλα αυτά βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τμήμα της οδού Αγρινίου – Άγιος Βλάσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, αποφασίστηκε να μειωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε υφιστάμενες λειτουργίες και να ξεκινήσει άμεσα εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέου τμήματος από τον κόμβο στην περιοχή επί της οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, μέχρι την περιοχή του κόμβου ΚΟ2 (Νέα Αβοράνη, Αγρίνιο). Η νέα μελέτη που θα εκπονηθεί θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για την οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας, αναμένεται απόφαση στις 15 Οκτωβρίου 2018 για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις. Παράλληλα, αναμένεται η ειδική έκθεση σκοπιμότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακολούθως θα προσδιοριστεί η δημοπράτηση του έργου.

Σχετικά με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ο 33 Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή και μετέφερε την εκτίμηση ότι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που εκτελούνται δεν επαρκούν για ένα δρόμο που εντάσσεται  στο διευρωπαϊκό δίκτυο και συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο Περιφερειών. Συμφωνήθηκε, να ετοιμαστεί φάκελος έργου με στοιχεία από μελέτες που έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψή για λήψη αποφάσεων.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Αγρίνιου Γεώργιος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείριση Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου και το στέλεχος της ΕΥΔ/ΕΠ Γλυκερία Κατηφόρη.Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:38 pm


Χρώμα κι αισιοδοξία από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου

Πλημμύρισαν χρώμα, κέφι και χαμόγελα οι αίθουσες της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου στη Πλατεία Δημάδη όπου με εξαιρετική επιτυχία ...
πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των μαθητών και σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.
Μικροί επισκέπτες, παιδιά, γονείς και πολλοί φιλότεχνοι,έδωσαν το παρών από νωρίς για να απολαύσουν τις δημιουργίες των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, κόμικ, αγιογραφίας, από παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώςκαι του τμήματος σχεδίου για προετοιμασία ΑΣΚΤ.
Παρόντες,μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η πρόεδρος της Ακτίνας Εθελοντισμού κ. Ανθούλα Μακρή, οι δάσκαλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου Δημ. Παπατρέχας, Μαρ. Μαχαλιώτη, Βίκυ Μίχου, Βαλ. Κατσούπη, Σπ. Γιολδάσης, Στ. Γιακουμάτου, Λαζ. Τσολαρίδης, Αντ. Ναστούλης, Γεώργ. Παπασάικας, Χρ. Μακροζαχόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου, ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής.Με την έκθεση αυτή που αποτελεί πλέον το καθιερωμένο εικαστικό ραντεβού του φθινοπώρου στη πόλη μας για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των εικαστικών τεχνών, ξεκινά ουσιαστικά και η νέα σχολική περίοδοςγια το Εικαστικό Εργαστήρι τα μαθήματα του οποίου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες–εγγραφέςγίνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσηςστους χώρους της Δημοτικής Αγοράς και θα συνεχιστούν στη Γραμματεία του Εργαστηρίου (Παπαστράτου 83, Αγρίνιο,  5 – 8:30 μμ, τηλ. 26410.48372).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Παρασκευής,21 Σεπτεμβρίου 2018.
Ώρες επισκέψεων, Δευτέρα – Σάββατο   10:00 – 1:30 μμ και  6:00 – 9:00 μμ, Κυρ  11:00 – 1:30 μμ.


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 10:37 pm


Ένας Καινουργιώτης στην Κ20 της Παναχαΐκής

Με τα χρώματα της Παναχαΐκής στην ομάδα Κ20, ως τερματοφύλακας θα αγωνίζεται φέτος ο Καινουργιώτης ποδοσφαιριστής Θέμης Λιάπης...
Ο 17χρονος πορτιέρο ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ Δόξα ,στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Κ15 του Παναιτωλικού ,ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Δόξα όπου αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα.
Ταυτόχρονα ο ταλαντούχος τερματοφύλακας αγωνίστηκε για 4 χρόνια στην μεικτή παίδων-νέων Αιτωλοακαρνανίας ως βασικός.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας και την επόμενη χρονιά(2017) πήρε μεταγραφή στην Κ17 του Λεβαδειακού. που ήταν βασικός.

Φέτος ο Λιάπης θα αγωνιστεί στην Κ20 της Παναχαϊκής για ένα χρόνο ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί τα μαθήματα του σε λύκειο της Πάτρας,όπως ανέφερε  στο "Κ".

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Θέμη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 8:18 pm


Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου :Δελτίο τιμών αγοράς επιτραπέζιων ελιών

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress αγροτικός Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου ανακοινώνει τις τιμές αγοράς επιτραπέζιων ελιών Αγρινίου για το έτος 2018. Αυτές διαμορφώνονται ως εξής:...Σας ενημερώνουμε ότι οι βιολογικές ελιές αγοράζονται από την Συνεταιρισμό μας με προσαύξηση τριάντα λεπτών (€ 0,30) ανά κιλό.

Για τον Α.Σ.
Ο Πρόεδρος


Παπασάικας Περικλής


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 4:30 pm


Το πρόγραμμα του 2ου περιφερειακού καρδιολογικού συνεδρίου στο Αγρίνιο

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας την πολυετή προσπάθειά της για μετάδοση επίκαιρης γνώσης και ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο...
το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2018, στο διάστημα 28-29 Σεπτεμβρίου (Παπαστράτειο Μέγαρο).

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 2ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, απευθύνεται όχι μόνο στους Καρδιολόγους αλλά ευρύτερα στους Ιατρούς που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ). Το διήμερο επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας.

Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος έχει ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης,  με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρες 15.00-19.00), η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες υγείας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με ένα δωρεάν Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, το οποίο θα είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
Επίσης, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Νόσους, που αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στη χώρα μας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο, Καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.

Η τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 19.15μ.μ.

Οι εργασίες του συνεδρίου και ιδιαίτερα οι δράσεις που αφορούν τους πολίτες είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στη σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 4:18 pm


Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας σε Αγρίνιο, και Μεσολόγγι

Από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 έχουν αρχίσει οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργούν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα:..


  • Στην Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:
Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» λειτουργούν τμήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων: κανονάκι, βιολί, ούτι, τουμπελέκι, λαϊκή κιθάρα και πιάνο. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26310 23301).Στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, σχεδίου, ζωγραφικής, πηλού και ντεκουπάζ. (Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26310 23546).


Και οι δύο Σχολές στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη διεύθυνση Γ. Χονδρού και Κανατά. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά (ώρες καταστημάτων) έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Βιβλιοπωλείοτης Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» στην Πλατεία Κέννεντυ (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26310 26549).


  • Στο ΑΓΡΙΝΙΟ:

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» στεγάζεται στην οδό Αγίας Τριάδος 2. Στη Σχολή λειτουργούν εκτός από τα τμήματα της βυζαντινής μουσικής και τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων: κρητική και πολίτικη λύρα, κρητικό και πολίτικο λαούτο, βιολί, παραδοσιακά κρουστά, κανονάκι, κλαρίνο και έγχορδα – πνευστά (λαούτο, νέϊ, καβάλ, ούτι, ταμπουράς, ποντιακή λύρα).


Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.


Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη διεύθυνση της Σχολής καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από Πέμπτη 20 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρες 18:00’ – 20:00’. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26410 31083).


Η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» στεγάζεται στην οδό Μελεάγρου 30. Στη Σχολή λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής και σχεδίου για παιδιά και ενήλικες. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη διεύθυνση της Σχολής καθημερινά από Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00’ – 12:00’ και 17:00’ – 20:00’. (Τηλέφωνο επικοινωνίας 26410 55567).

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 4:15 pm


Καινούργιο :Πανηγύρισε το ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας (φωτο)

Με την καθιερωμένη πρωινή Θεία λειτουργία πανηγύρισε ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της ,Πίστης Ελπίδας και Αγάπης,το ...
φερώνυμο ξωκλήσι του Ι.Ν Αγίου Νικολάου στο Καινούργιο.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος,δείτε ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας για τις σημερινές φωτογραφίες. 
Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 4:13 pm


Β'ΕΛΜΕ Αιτ/νιας:Υπόμνημα για το ΓΕΛ Παναιτωλίου και το ΕΠΑΛ Καινουργίου

ΘΕΜΑ: «Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΓΕΛ Παναιτωλίου και ΕΠΑΛ Καινουργίου»...

Στην Αιτωλ/νία δεν εγκρίθηκαν με την Αρ. Πρωτ. 152843/Δ2/ 14-09-2018, ΥΑ το τμήμα της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στο ΓΕΛ Παναιτωλίου και με την Αρ. Πρωτ.: Φ12/151817/Δ4/13-9-2018, ΥΑ και τα δύο (τμήματα) ειδικότητας στη Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ Καινουργίου αναιτιολόγητα. Αυτή η απόφαση εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών και την κοινωνική αναταραχή σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργείτ και πρόβλημα διαφορετικής μεταχείρισης των σχολικών μονάδων με σχεδόν παρόμοιους αριθμούς μαθητών στη ίδια την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Το αντιφατικό στις αποφάσεις του υπουργείου είναι ενώ «επικαλείται οικονομικό ζήτημα για έγκριση των τμημάτων» στα δύο σχολεία οι διδακτικές ώρες των ολιγομελών Τμημάτων καλύπτονται από το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό!
Με τις αποφάσεις αυτές εκτός ότι οδηγούνται τα δύο σχολεία σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να κλείσουν οριστικά, ταυτόχρονα απαξιώνεται η περιοχή της ΒΑ Τριχωνίδας και πολύ φοβούμαστε ότι με αυτή την αρνητική εξέλιξη ελλοχεύει ο κίνδυνος και σε άλλα περιφερειακά σχολεία του νομού.  Η πιθανή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία του Αγρινίου, εκτός ότι θα δημιουργηθεί στεγαστικό πρόβλημα,  μας γυρίζει πολύ πίσω σε  αντιπαιδαγωγικές εποχές όπου η μάθηση ήταν υπόθεση των ολίγων.
Για το ΓΕΛ Παναιτωλίου
Για πρώτη φορά δεν εγκρίνεται η Ο.Π. στο ΓΕΛ Παναιτωλίου και μάλιστα με τον ίδιο αριθμό μαθητών κάθε χρόνο. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά το Λύκειο να μην μπορεί να συγκροτήσει τμήματα ΟΠ και λόγω της αναμοριοδότησης, το σχολείο θα οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο, ύστερα από 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.
ΕΠΑΛ Καινουργίου
Ιδιαίτερα οξύ καθίσταται το πρόβλημα της μη έγκρισης των δυο λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων ειδικότητας Γ’ ΕΠΑΛ Καινουργίου μάλιστα, αν συνυπολογισθούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής.
Η ειδικότητα «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» έχει 6 μαθητές με ελάχιστο όριο τους 7, πρέπει όμως να ενημερώσουμε ότι στο τμήμα ειδικότητας της Γ’ ΕΠΑΛ Καινουργίου φοιτά άτομο ΑμΕΑ με γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ Αιτωλ/νίας και το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή.
Το ΕΠΑΛ Καινουργίου στα 21 χρόνια λειτουργίας του, με επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξυπηρετεί τους μαθητές που προέρχονται από τον ορεινό όγκο της Τριχωνίδας και της ευρύτερης περιοχής των πρώην Δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και Θέρμου. Σε περίπτωση δεν λειτουργήσουν τα σχετικά τμήματα ειδικοτήτων, οι μαθητές θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, με την πλησιέστερη για την ειδικότητα «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» να βρίσκεται στη Ναύπακτο, ήτοι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Εάν το Υπουργείο επιμείνει στην μη έγκρισή των ειδικοτήτων οι μαθητές δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση αλλαγής ειδικότητας στον τομέα (αν του επιθυμούν!), αφού στο ΕΠΑΛ Καινουργίου υφίστανται μόνο αυτές οι δύο ειδικότητες, και είναι αδύνατη  η μετακίνησή τους εκτός περιοχής αφού ήδη έχουν διανύσει αρκετά χιλιόμετρα να φτάσουν στο ΕΠΑΛ Καινουργίου.
Ταυτόχρονα δε, και οι μαθητές της Β’ Τάξης των τομέων που οδηγούν στις δύο ειδικότητες Γ’ τάξη που καταργούνται, δικαιολογημένα θα θεωρούν ότι και το μέλλον των ειδικοτήτων αυτών στο ΕΠΑΛ Καινουργίου διαγράφεται αβέβαιο και θα χαλάσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί φέτος με τις εγγραφές της Α’ τάξης στο σχολείο αυτό.
Συνεπώς, είναι άμεση ανάγκη να λειτουργήσουν τα τμήματα ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Καινουργίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι μαθητές του ΕΠΑΛ ουσιαστικά θα στερηθούν τη δυνατότητα για εκπλήρωση των προσδοκιών τους, την ειδίκευση επί του αντικειμένου που τους ενδιαφέρει και επαγγελματική αποκατάστασή όπως την σχεδιάζουν, ή με τον κίνδυνο να εγκαταλείψουν οριστικά το σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εγκριθεί το τμήμα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών του ΓΕΛ Παναιτωλίου.
Να εγκριθούν τα δύο «ολιγομελή» τμήματα ειδικοτήτων Γ’ τάξης ΕΠΑΛ Καινουργίου.Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 3:36 pm


Καινούργιο :Σύσκεψη στο ΕΠΑΛ για τα δύο «ολιγομελή» τμήματα ειδικοτήτων Γ’ Τάξης


Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress επαλ
Απόσπασμα από την συνεδρίαση:
ΘΕΜΑ: «Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ Καινουργίου»...

Σήμερα Δευτέρα 17-9-2018 στο Γραφείο Καθηγητών έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Χριστογιάννη Νικολάου Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καινουργίου, για να συζητήσουν το Ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα της μη έγκρισης των δυο λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων ειδικότητας Γ’ τάξης των «Υπαλλήλων Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών» και των «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού Κλιματισμού»
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία και η παρουσία όλων των μελών του κοινού Συμβουλίου, ο Διευθυντής ενημέρωσε ότι και με την την Αρ. Πρωτ.: Φ12/151817/Δ4/13-9-2018, ΥΑ του κ. Υπουργού συνεχίζει η κατάσταση να μην εγκρίνει και τα δύο (τμήματα) ειδικότητας στη Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ Καινουργίου, παρά την θετική εισήγηση του Δ/ντή Εκπ/σης Αιτωλ/νίας και πιστεύουμε και του Περιφερειακού Δ/ντή Δυτ. Ελλάδας.
Τα μέλη του Συμβουλίου, αφού έλαβαν υπόψη το προαναφερθέν έγγραφο καθώς και την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αφού έθεσαν τις απόψεις κάθε πλευράς με κοινό τόπο την έγκριση και των δύο ειδικοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019, όπως και η Β’ ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ ζητούν κατέληξε στα εξής:

Εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών που θα φέρει στην τοπική κοινωνική η αναταραχή που δημιουργήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι δικαιολογημένη διότι τίθεται και πρόβλημα διαφορετικής μεταχείρισης των σχολικών μονάδων με σχεδόν παρόμοιους αριθμούς μαθητών στη ίδια την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Το αντιφατικό μάλιστα είναι ότι το υπουργείο ενώ «επικαλείται οικονομικό ζήτημα για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων» στο ΕΠΑΛ Καινουργίου οι διδακτικές ώρες των δυο ολιγομελών τμημάτων καλύπτονται από το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τον πολύ οργανωμένο και πλήρης εργαστηριακό εξοπλισμό!
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η σύμβαση από το ΥΠΕΘ για την 1η φάση του έργου Edulabs, http://edulabs.minedu.gov.gr/ όπου τον Απρίλιο του 2016 είχε καταγράψει τον εξοπλισμό και είχαμε αιτηθεί νέο εξοπλισμό. Από το παράρτημα της σύμβασης που περιλαμβάνει τη λίστα των σχολείων που θα λάβουν εξοπλισμό, διαπιστώνεται ότι εξοπλισμός θα διατεθεί μόνο σε 2 σχολεία της Ν.Ε. Αιτ/νίας, στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Καινουρίου!!!
Με την απόφαση του κ. Υπουργού να μην εγκρίνει τα δύο ολιγομελή τμήματα ειδικοτήτων, εκτός ότι οδηγείται το ΕΠΑΛ Καινουργίου σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά το σχολείο, ταυτόχρονα απαξιώνεται και υποβαθμίζεται η περιοχή της ΒΑ Τριχωνίδας.

Το σχολικό Συμβούλιο με την αγωνία για το μέλλον των παιδιών και του σχολείου αναφέρει και τα κατωτέρω:
Σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των ΕΠΑΛ και λόγω της μεγάλης έκτασης του Νομού μας, η μετακίνηση των μαθητών δεν είναι εύκολη από το ένα σχολείο στο άλλο. Οι μαθητές/τριες που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καινουργίου μετακινούνται ήδη από άλλα χωρία και πόλεις (π.χ Θέρμο) σε ήδη μεγάλες αποστάσεις για αυτούς.
Το τμήμα της ειδικότητας «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» έχει 6 μαθητές με ελάχιστο όριο τους 7, πρέπει όμως να ενημερώσουμε ότι στο τμήμα αυτό ειδικότητας της Γ’ ΕΠΑΛ Καινουργίου, φοιτά άτομο που χρήζει αυξημένης φροντίδας κατά την διδασκαλία των μαθημάτων και εν γένει κατά την λειτουργία του σχολείου και θα έχει τεράστιο πρόβλημα αφενός μετακίνησης αφετέρου με την αλλαγή  σχολικού περιβάλλοντος και μάλιστα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Αγρινίου.
Στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» της Γ’ τάξης δεν υπάρχει εγκεκριμένη και λειτουργούσα ειδικότητα σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων προκειμένου να μετεγγραφούν οι 4 μαθητές. Δηλαδή σε περίπτωση δε που δεν λειτουργήσουν τα σχετικά τμήματα ειδικοτήτων, οι μαθητές θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, με την πλησιέστερη για την ειδικότητα «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» να βρίσκεται στη Ναύπακτο, ήτοι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Ο μεγάλος όγκος των μαθητών των σχολείων μας είναι παιδιά αγροτικών οικογενειών και έχουν αδυναμία πληρωμής εξωσχολικής βοήθειας. Η φοίτηση σε ολιγομελή Τμήματα είναι ένα είδος κοινωνικής παροχής και στήριξης.
Επιπλέον στην  ειδικότητα Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού θα λειτουργήσει εφέτος τμήμα μαθητείας μιας και έχουν ήδη βρεθεί θέσεις εργασίας στο δημόσιο (Δήμοι Αγρινίου , Θέρμου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιωτικές επιχειρήσεις ), οι μαθητές του οποίου θα ασκούνται στο ΕΠΑ.Λ Καινουργίου, χωρίς να υπάρχει όμως αντίστοιχο εγκεκριμένο τμήμα στην Γ’ τάξη!

Συμπερασματικά:
Το ΕΠΑΛ Καινουργίου στα 21 χρόνια λειτουργίας του στην περιοχή έχει επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ πτυχιούχοι σήμερα είναι επαγγελματίες του χώρου και μας τιμά ιδιαιτέρως για αυτή τη προσφορά του σχολείου μας.  Είναι διαδημοτικό σχολείο και εξυπηρετεί τους μαθητές που προέρχονται από τον ορεινό όγκο της Τριχωνίδας και της ευρύτερης περιοχής των πρώην Δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και του σημερινού ορεινού Δήμου Θέρμου που λόγο αλλαγών συγκοινωνιών πολλές φορές δεν προλαβαίνουν την 1η διδακτική ώρα.
Τέλος εκφράζεται ομόθυμα η αγωνία όλων των μελών του Σχολικού Συμβουλίου του ΕΠΑΛ Καινουργίου να μην εγκαταλείψει κανένα παιδί οριστικά το σχολείο, αν αυτό συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει στην αποστολή μας και θα στιγματίσει τον σχολικό χώρο και την πολιτεία.

Το Σχολικό Συμβούλιο  για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη μαθησιακή διαδικασία, το εκπαιδευτικό και συναισθηματικό όφελος των μαθητών και την στήριξη του ΕΠΑΛ Καινουργίου αποφάσισε ομόφωνα :
Να ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να εγκριθούν τα δύο «ολιγομελή» τμήματα ειδικοτήτων Γ’ Τάξης ΕΠΑΛ Καινουργίου.
α) Το «Υπαλλήλων Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών» διότι οριακά έχει 6 μαθητές αντί των 7 που προβλέπεται και για τον επιπρόσθετο λόγω ότι στο τμήμα υπάρχει και ΑμΕΑ
β) Το πλησιέστερο ΕΠΑΛ για την ειδικότητα «Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» βρίσκεται στη Ναύπακτο, ήτοι 70 χιλιόμετρα μακριά από το Καινούργιο Αγρινίου.
Να επιτραπεί να εγγραφούν και οι υπόλοιποι μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου που ζητούν στην ειδικότητα ψυκτικών του στο ΕΠΑΛ Καινουργίου, που είναι η μοναδική ειδικότητα στην περιοχή Αγρινίου
Το Σχολικό Συμβούλιο θεωρεί ότι τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν γιατί εκεί προετοιμάζεται η ελπίδα για το Μέλλον.
Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται

Καινούργιο 17-9-2018


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2018 | 3:30 pm


Καινούργιο :Πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκκλήσι της Αγίας Σοφίας (φωτο-βίντεο)Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στο ξωκκλήσι  της Αγίας Σοφίας ,του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καινουργίου ,πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας ,παραμονή...

της εορτής μνήμης της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης που τιμά η Εκκλησία μας στις  17 Σεπτεμβρίου.

Αύριο Δευτέρα πρωί,ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία,ενώ ο Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καινουργίου θα παραμείνει κλειστός.
Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13).
Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.
Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής.

Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «εν πίστει ζώ τή τού υιού τού Θεού τού αγαπήσαντός με καί παραδόντος εαυτόν υπέρ εμού» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.
Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια: «ηλπίκαμεν επί Θεώ ζώντι, ός εστι σωτήρ πάντων ανθρώπων, μάλιστα πιστών» (Α΄ Τιμοθ. 4:10). Δηλαδή, «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως τότε και αυτή αποκεφαλίστηκε.
Αλλά δεν υστέρησε σε απάντηση και η εννιάχρονη Αγάπη. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εις τήν αγάπην τού Θεού καί εις τήν υπομονήν τού Χριστού» (Β’ Θεσσαλ. 3: 5). Βέβαια δεν άργησαν να αποκεφαλίσουν και αυτή.
Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 10:19 pm


Κ.Ευθυμίου για τους εμπρησμούς :Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών(ηχητικό)

Την αγανάκτηση και την οργή των Δημοτών έχουν προκαλέσει οι συχνοί εμπρησμοί στο Καινούργιο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Κ Καινουργίου Κώστας Ευθυμίου στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη στον ΑέραFm 99.50...
Ο κ.Ευθυμίου αρχικά αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού που έλαβε χώρα στα Αμπάρια Παναιτωλίου το Σάββατο 15 Σεπτμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού ακτών,στην οποία συμμετείχε η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου ,η Δημοτικές Κοινότητες Καινουργίου και Παναιτωλίου,σε συνεργασία με συλλόγους του Καινουργίου και του Παναιτωλίου.
Συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως τα παιδιά που έστειλαν το δικό τους μήνυμα.
Στην συνέχεια ο κ.Ευθυμίου έκανε αναφορά στις συχνές μεταμεσονύκτιες πυρκαγιές που ξεσπούν στο νοτιοδυτικό τμήμα του χωριού,περιοχή "Χαραυγή",και μετέφερε την αγωνία των Δημοτών καθώς κινδυνεύουν άμεσα οι περιουσίες τους και οι ιδιοκτησίες τους.Όπως τόνισε είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει και έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ,Π.Υ Αγρινίου,Αστυνομία και Δήμος Αγρινίου.Σε συνεργασία με τις παραπάνω υπηρεσίες ζητήθηκε αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων.

Όμως το γεγονός ότι οι πυρκαγιές επεκτάθηκαν  και εντός του χωριού ,με τον εμπρησμό τριών κάδων οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς τα ξημερώματα του Σαββάτου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες,καθώς ο κίνδυνος να επεκταθούν σε οικίες είναι πολύ μεγάλος.
Ήδη μια ακατοίκητη οικία απειλήθηκε όταν η φωτιά από τους κάδους επεκτάθηκε στον εξωτερικό χώρο με την άμεση επέμβαση της Π.Υ Αγρινίου να αποτρέπει τα χειρότερα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι εμπρησμοί εντός του χωριού έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ,ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες.Η ελαστικότητα και οι ευαισθησίες έχουν τελειώσει και ο νόμος θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.Κλείνοντας ανέφερε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Ευθυμίου

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 7:46 pm


Δόξα :Ισοπαλία με καλή εμφάνιση (φωτορεπορταζ)

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο γήπεδο Καινουργίου η τοπική Δόξα και ο Απόλλωνας Δοκιμίου ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2...

Η Δόξα προηγήθηκε με το "καλημέρα" καθώς στο 3' σε απ'ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Νταλαπέρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 11' όταν ο Αθανασσίου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον σαλμά με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασίου ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Στο 31' σε εκτέλεση φάουλ του Μπαλάφα ο αφύλακτος στη μικρή περιοχή Δαλαγιώργος έπιασε την κεφαλιά με τον Ρόκκο να αποκρούει αλλά ο καμμένος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.
Στο 34' ο Δαλαγιώργος ανέτρεψε το Φραγκούλη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε ξανά την "άσπρη βούλα". Το πέναλτι εκτέλεσε ο Φραγκούλης σοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης όταν στο 85' ο Καμμένος βρήκε τον Τσακανίκα που βρέθηκε μόνος με τον Ρόκκο αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Δόξα (Κώστας Γιωτόπολος): Ρόκκος, Μπλέτσας, Τζωρτζόπουλος Σ., Σαλμάς, Δάρλας, Νταλαπέρας (83' Αλτζερίνης), Κακούρης, Μπρέσιακας (44' Ρεπανίδας), Φραγκούλης (61' Λιάρος), Αγγέλης, Νικολογιάννης

Απόλλων (Ανδρέας Κονδύλης): Θεοδωρακόπουλος, Μπαλάφας, Σταμάτης Αλ., Μυλωνάς, Βασιλείου, Δαλαγιώργος, Ξευγένης ((70' Τσακανίκας), Αθανασίου (93' Καταρέλος), Σταμάτης Ελ. ((90' Κονδύλης), Καμμένος (91' Κρανιάς), Κοσυφαρίνης

Δείτε εδώ το φωτορεπορταζ

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 4:47 pm


Νέα Αβώρανη :Τραύμα από σκάγια κυνηγετικού όπλου φέρει ο 55χρονος


Νεότερη ενημέρωση:
Ο 55χρρονος φέρεται να πυροβολήθηκε στο στήθος εξ’ επαφής από κυνηγετικό όπλο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι βρέθηκαν ...
σκάγια στην κοιλιακή χώρα αλλά και στο στήθος.Ο άτυχος άνδρας κατείχε δύο κυνηγετικά όπλα νόμιμα τα οποία βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά μέχρι τώρα στοιχεία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αυτό  της αυτοκτονίας ενώ θα διενεργηθεί και νεκροψία νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας.


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 3:26 pm


Παναιτώλιο :Στο νοσοκομείο δικυκλιστής μετά από τροχαίο(φωτο)

Τροχαίο με τραυματισμό ενός ατόμου σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Παναιτώλιο.
Κάτω από...
συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Αγρινίου στις 13:30 περίπου υπήρξε σύγκρουση δικύκλου με ι.χ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο οδηγός του δικύκλου να βρεθεί στο έδαφος και να μεταφερθεί στο Γ.Ν.Αγρινίου τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,έχοντας τις αισθήσεις του.

Η Τροχαία Αγρινίου διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.


Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 3:20 pm


Νέα Αβώρανη :Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην οικία του


Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας περίπου 55 ετών στην οικία του,ενώ αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση από Αστυνομία και ΕΚΑΒ...


Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δείξει η νεκροψία-νεκροτομή της σορού .

Η Υ.Α Αγρινίου διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου.Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 10:35 am


Καινούργιο :Γιορτάζει το ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας

φωτογραφία αρχείου
Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει το ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας ,της ενορίας Αγίου Νικολάου Καινουργίου...
Την παραμονή της εορτής ημέρα Κυριακή θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στις 18:30.

Ανήμερα της εορτής ημέρα Δευτέρα θα τελεσθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.


Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2018 | 10:07 pm


Καινούργιο :Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι κάδοι απορριμάτων και ανακύκλωσης (φωτο)

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή των τριών κάδων που έγιναν στόχος εμπρηστών σήμερα τα ξημερώματα.Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις 03:00,σε δύο διαφορετικά σημεία,στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου...
και στην οδό Αναπαύσεως,ενώ η άμεση επέμβαση της Π.Υ Αγρινιου ήταν καθοριστική και γλύτωσε τα χειρότερα η ακατοίκητη οικία ,εμπρός της οποίας ήταν τοποθετημένοι οι δύο εκ των τριών κάδων.
Τα συνεχόμενα περιστατικά εμπρησμών τα οποία επεκτάθηκαν και εντός του χωριού με ότι αυτό συνεπάγεται ,έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία σε Πυροσβεστική και Αστυνομία και θα ενταθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπρηστών.

Το κόστος της αντικατάστασης το οποίο ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Αγρινίου.Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2018 | 7:00 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Στην... τρίχα με καινούργιο look

  1. Στην... τρίχα με καινούργιο look  Espresso (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 5:49 pm


Και η Καινούργιου ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ με τον καινούργιο της!

  1. Και η Καινούργιου ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ με τον καινούργιο της!  Freegossip.gr το Νο 1 ειδησεογραφικό μαγκαζίνο στο ίντερνετ (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2018 | 3:50 pm


Καινούργιο Lada 2107 σε τιμή για… συλλέκτες

  1. Καινούργιο Lada 2107 σε τιμή για… συλλέκτες  www.autogreeknews.gr (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2018 | 9:44 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο


Φιλικοί ιστότοποι: