Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Καινουργιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη σε περιοχές του Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress διακοπήΑπό την ΔΕΥΑ ανακοινώνεται ότι,  αύριο Πέμπτη 22-03-2018 και από ώρα 08:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει διακοπή νερού...
στον βορειοανατολικό τομέα της πόλης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

- βόρεια και ανατολικά του πάρκου

- παλαιό νοσοκομείο

- οδός Ζαλόγγου

- βόρεια της οδού Αχελώου

- Άγιος Θωμάς

- Παλαιός  Άγιος Χριστόφορος

-  “Δυο Ρέματα”

- οδός Γούναρη

- η περιοχή νέου κτηρίου ΕΛΕΠΑΠ


Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 2:03 pm


Καινούργιο :Επίσκεψη σπουδαστών Κομμωτικής του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου στο Κ.Α.Π.Η Θεστιέων

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 το απόγευμα, σπουδαστές  του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου, του τμήματος με ειδικότητα...
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, θα επισκεφτούν το Κ.Α.Π.Η Θεστιέων στο Καινούργιο.
Οι μαθητευόμενοι κομμωτές-τριες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, κας. Μαρίας Σωτηροπούλου θα κάνουν δωρεάν χτένισμα και κούρεμα στα μέλη του Κ.Α.Π.Η

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 1:59 pm


Το Δασαρχείο Αγρινίου τίμησε την παγκόσμια ημέρα δασών με διανομή δωρεάν δέντρων και φυτών(φωτο-βίντεο)


Το Δασαρχείο Αγρινίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η οποία έχει καθιερωθεί την 21 του Μάρτη και συμπίπτει με την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας.
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης,σήμερα το πρωί...
στις 11:00 οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου Αγρινίου μοίρασαν δωρεάν περίπου 1500 δασικά είδη και καλλωπιστικά φυτά,στους πολίτες που έσπευσαν αν παραλάβουν τα είδη που ήθελαν και να ενημερωθούν για τις συνθήκες ανάπτυξης τους.

Μεταξύ άλλων μοιράστηκαν δάφνες,φοίνικες,ιβίσκοι,μουριές,χαλέπια,λιγούστρια,μάης,βελανιδιές,αριές,βιβούρνο κλπ...
Στο χώρο της διανομής ήταν ο υπεύθυνος φυτωρίου Σαλαούνης Θόδωρος ο οποίος δήλωσε στο kainourgiopress ότι 


το μήνυμα της σημερινής Δράσης είναι ότι η προστασία των δασών  είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο των Φορέων, όπως κάθε χρόνο το Δασαρχείο μοίρασε περίπου 1500 είδη φυτών,ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τα φυτά εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα.
Από τον  Δ/ντής  Δασών  Αιτωλ/νίας κ. Νικήτα Μάζη MSc, Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την σημερινή ημέρα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ καθιέρωσε την πρώτη ημέρα της άνοιξης (21 Μαρτίου), ως ημέρα προβληματισμού γύρω από τη δασοπονία, ως έννοιας, αλλά και ως θεσμού που είναι επιφορτισμένος με το βαρύ έργο της προστασίας και ανάπτυξης του δασικού πλούτου.

Ο εορτασμός των δασών σε παγκόσμια κλίμακα είναι μια ευκαιρία για να τονίσουμε τη σημασία των δασών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μας τροφοδοτούν και μας προστατεύουν.

Το δέντρο, το δάσος και το ξύλο έχουν σημαντικές οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες.

Αυτό το χρονικό διάστημα βιώνουμε μια εκτεταμένη αστικοποίηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ισοδύναμο του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα ζήσουν σε πόλεις το 2050. Αλλά η αύξηση της αστικοποίησης δεν πρέπει να είναι συνώνυμη με τις μολυσμένες και φορτισμένες με ρύπους πόλεις. Ο φετινός εορτασμός της ημέρας θα πρέπει να μας αφυπνίσει ώστε να είναι αφιερωμένος στα αειφόρα δάση και τις πόλεις, με το σύνθημα "Ας κάνουμε τις πόλεις μας πιο πράσινες και υγιεινότερες για να ζήσουν!"

Τα δάση και τα δέντρα, χάρη στην ικανότητά τους να αποθηκεύουν άνθρακα, βοηθούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις περιφερειακές αστικές περιοχές. Τα δέντρα αμβλύνουν τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και συμβάλλουν έτσι στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση κατά 20 έως 50%. Με τη φύτευση δέντρων σε στρατηγικές τοποθεσίες σε αστικές περιοχές, ο αέρας ψύχεται (κάτω από 8 ° C), με αποτέλεσμα τη μείωση των απαιτήσεων κλιματισμού κατά 30%.

Στην πόλη, τα δέντρα είναι εξαιρετικά φίλτρα αέρα επειδή απομακρύνονται τα λεπτά σωματίδια και οι επιβλαβείς ρύποι από την ατμόσφαιρα. Τα δέντρα μειώνουν τη ρύπανση του θορύβου, προστατεύοντας τα σπίτια από τον θόρυβο από τους δρόμους και τις γύρω βιομηχανικές περιοχές.

Η καύσιμη ύλη από αστικά δέντρα και δασικές φυτείες στα περίχωρα των πόλεων παρέχουν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για θέρμανση, μειώνοντας την πίεση στα φυσικά δάση και μειώνοντας την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα .

Τα δάση μέσα και γύρω από τις αστικές περιοχές βοηθούν στη διήθηση και ρύθμιση του νερού, επιτρέποντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά νερά. Τα δάση προστατεύουν επίσης τις λεκάνες απορροής και προλαμβάνουν τις πλημμύρες, επειδή τα δέντρα αποθηκεύουν νερό στα εναέρια μέρη τους και στο έδαφος.

Στο χέρι μας είναι η προστασία των δασών η οποία θα πρέπει να είναι εκτός από υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές και δικαίωμα μας για ποιοτικότερη ζωή .

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2018 | 1:31 pm


Αγρίνιο :Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμούς στα Τριαντέικα (φωτο)


ΙΧ αυτοκίνητο ανετράπη πριν από λίγο στα Τριαντέικα Αγρινίου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα νεαρά, δύο άνδρες και δυο γυναίκες εξετράπη της πορείας του ...
κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής.Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο πριν ακινητοποιηθεί έκανε τρελή πορεία και αφού κούρεψε δύο κολώνες φωτισμού του δήμου και ένα εικόνισμα και σταμάτησε μπροστά σε σπίτια.Και οι τέσσερις επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο Αγρινίου,ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου έχει αναλάβει η τροχαία Αγρινίου.

πηγή:aerasnews.gr


Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 11:35 pm


«Ξύπνα, καημένε μου ραγιά...»από τον Π.Σ Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος"


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ξύπνα, καημένε μου ραγιά...» , την...
Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Παναιτωλίου.Θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον ιερομάρτυρα, ισαπόστολο και εθνεγέρτη Πατροκοσμά και στον πρόδρομο και πρωτομάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 11:17 pm


Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας :Αναστολή (Εκτέλεσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων) ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike συριζαΤο τελευταίο διάστημα εκδόθηκαν στο νομό μας αρκετές ΑΕΠΟ (Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων)  για ...
παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά.  Διάφοροι επενδυτές εκμεταλλευόμενοι  κενά και αοριστίες του νόμου, εξασφάλισαν (ΑΕΠΟ) για λειτουργία μονάδων, που στην ουσία επιβαρύνουν  το περιβάλλον, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν πρώτες ύλες (απόβλητα) που μεταφέρουν από άλλες περιοχές και το εξωτερικό.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικές οργανώσεις του,  μαζικοί  φορείς, συλλογικότητες και έστω και με καθυστέρηση οι δημοτικές αρχές, αντέδρασαν και ζήτησαν την επίλυση του προβλήματος.
Τελικά  με την ουσιαστική παρέμβαση των βουλευτών του Νομού μας, (επερώτηση Μ. Τριανταφύλλου, συναντήσεις με υπουργούς, κτλ) αλλά και την δράση τοπικών κινημάτων, έγινε κατορθωτό να επιλυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.
Με το νόμο 4496/8-11-2017/τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 170 και στο άρθρο 26 μπαίνει ουσιαστικά τέλος στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, με αξιοποίηση βιομάζας, βιοαερίου και βιορευστών καθώς προβλέπεται  ότι α) «οι απαιτούμενες ποσότητες πρώτης ύλης πρέπει να προέρχονται από αγροτικές ή κτηνοτροφικές ή δασικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριάντα (30) χιλιομέτρων» και β) οι σταθμοί πρέπει να ανήκουν σε φυσικά η νομικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν.3874/2010 (Α151) και είναι εγκατεστημένες εντός της Περιφερειακής Ενότητας, στη οποία βρίσκονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Μάλιστα τονίζεται ότι «οι ως άνω προϋποθέσεις εξετάζονται κατά το στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των σταθμών».

Η στάση  της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Περ. Εν. να ενσκήψει στο ζήτημα, να μην εγκρίνει (Χρυσοβίτσα) και να  αναστείλει ( Ευηνοχώρι, Βόνιτσα) τέτοιες ΑΕΠΟ, σε συνδυασμό με τις αλλαγές  στην νομοθεσία, ανοίγουν πλέον το δρόμο ώστε να μην ξανά εκδοθούν, ούτε στη δική μας, αλλά και σε καμία άλλη περιοχή τέτοιες ΑΕΠΟ για ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας)  που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα αλλοιώνουν τον  χαρακτήρα της τοπικής παραγωγής.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πια σε όλους, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την  κυβέρνηση, ανάπτυξη χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να υπάρξει.
Η Αιτωλοακαρνανία,  με τις πέντε λίμνες, τα τρία ποτάμια, την λιμνοθάλασσα,  τον Αμβρακικό  είναι νομός μοναδικός στην Ελλάδα  για το περιβάλλον του, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον να το καταστρέψει.
Λέμε  λοιπόν ΝΑΙ στις ΑΠΕ με σεβασμό της νομοθεσίας.
ΝΑΙ στην βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος.
Η υπόθεση της ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος ήταν, είναι, και θα είναι πάντα στα χέρια του προοδευτικού μαζικού κινήματος, των ευαίσθητων πολιτών και των προοδευτικών κομμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος (εκτροπή Αχελώου), και ποιος είναι στην κυβέρνηση (βιορευστά) με συνέπεια υπερασπίζεται τις αξίες του περιβαλλοντολογικού  κινήματος και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος.

Ν.Ε.  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 10:50 pm


Δωρεάν διανομή δένδρων και φυτών,αύριο στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε δασαρχείοΤο Δασαρχείο Αγρινίου, με την αρωγή του Δήμου Αγρινίου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της Δασοπονίας, αξιοποιώντας την περιβαλλοντική ...
συνείδηση των πολιτών και στοχεύοντας στην αύξηση του πρασίνου της περιοχής μας, θα προβεί συμβολικά στη διανομή διαφόρων ειδών δασικών δενδρυλλίων, από τα παραγόμενα στο δασικό φυτώριο Πλατάνου Καλυβίων, στις 21-03-2018 και ώρα 11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου.

Η Δασάρχης Αγρινίου – Δασολόγος 

Αλεξάνδρα Πολίτη

πηγή:sindisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 9:56 pm


Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Καινούργιο


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δ.Κ Καινουργίου γίνεται γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:...
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ &ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σας προσκαλούμε όπως παραστείτε στο χώρο των επισήμων, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, (Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, παρέλαση), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κοινότητάς μας.

Σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις η Κοινότητά μας οφείλει να δείχνει την κοινωνική της συσπείρωση και ομόνοια, που είναι άλλωστε μοναδική στην ευρύτερη περιοχή και χαρακτηριστική της τοπικής μας κοινωνίας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

· Γενικός σημαιοστολισμός Οικιών, Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από 8η πρωινής της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

· Φωταγώγηση των Δημοσίων Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

· Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών μας Ναών.

· ΩΡΑ : 10:15: Τέλεση επισήμου δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Καινουργίου κ. Γεωργιάδη Δέσποινα.

· ΩΡΑ : 10:45 : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Καινουργίου.

· Προσκλητήριο των νεκρών μας στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και αξιοπρέπειας του Έθνους.

· Κατάθεση στεφανιών από : Τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου κ. Κων/νο Ευθυμίου, τους Μαχητές του 1940 στην Αλβανία, την Εθνική Αντίσταση, την Τριχωνίδα Α.Ε., το 1ο ΕΠΑΛ Καινουργίου, το Γυμνάσιο Καινουργίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Καινουργίου, το Τ.Ο.Ε.Β. Καινουργίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο <<ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ>> Καινουργίου, τον Αθλητικό Σύλλογο <<ΠΑΟΚ – ΔΟΞΑ>> Καινουργίου, τον Πολιτιστικό Όμιλο <<ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ>>, την Αρχαιολογική Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Καινουργίου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοσίας <<Η ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑ>>, το σύλλογο Παλαιμάχων ΔΟΞΑΣ Καινουργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Προσηλιωτών, τον Αθλητικό Όμιλο Καινουργίου <<ΑΠΟΛΛΩΝ>>, τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Όμιλο Τριχωνίδας <<ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ>>.

· Στην μνήμη των νεκρών μας ενός λεπτού σιγή.

· Εθνικός Ύμνος από χορωδία μαθητών του Καινουργίου.

· Παρέλαση μαθητών των Σχολείων μας.

Τελετάρχης όλων των εκδηλώσεων ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μανδέλλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 8:14 pm


Reunion 24χρονων για μαθητές του Λυκείου Παναιτωλίου


24 χρόνια μετά μια ομάδα φίλων που αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου το 1994 ετοιμάζουν reunion για τους συμμαθητές τους...
Η ιδέα ξεκίνησε από δύο φίλες εκ΄των Αθηνών και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για τον καθορισμό της ημερομηνίας και τον τόπο.

Η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ,και θα είναι στο διάστημα, Μεγάλης Πέμπτης και Δεύτερης ημέρας του Πάσχα.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί και σχετική εκδήλωση στο facebook.Οποιοσδήποτε μπορεί ας ενημερώσει τους υπόλοιπους συμμαθητές.

Η οργανωτική ομάδα 

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 4:27 pm


Παναιτώλιο :Εργασίες συντήρησης στο δημοτικό κατάστημα

Σε παρεμβάσεις στο δημοτικό κατάστημα Παναιτωλίου προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.
Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών αφορούσαν στην ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων και την ...
ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου προκειμένου να βελτιωθεί η όψη και η λειτουργικότητα του. Ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας ανέφερε σχετικά με τις εργασίες: «Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουμε τις εργασίες συντήρησης των δημοτικών κτιρίων ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συμπολιτών μας. Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων γίνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σύμφωνα με τις αναγκαιότητες όπως αυτές καταγράφονται από την υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό κατάστημα Παναιτωλίου, οι εργασίες κρίθηκαν επιβεβλημένες καθώς το κτίριο είχε υποστεί σημαντικές φθορές. Με τις διορθωτικές εργασίες καταφέραμε να αποδώσουμε και πάλι στους δημότες ένα λειτουργικό κτίριο. Η προσπάθεια μας είναι καθημερινή και διαρκής με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα δημοτικά κτίρια και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στο δημοτικό κατάστημα Καμαρούλας».
Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 1:48 pm


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821,στο Αγρίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike παρέλαση 25 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και το Δημοτικό Συμβούλιο
σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821....
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

            Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση, κατά τις βραδινές ώρες, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων.

Παρασκευή 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

 09:30

Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία σαλπιγκτή.

11:30

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακεδονομάχου Νικολάου Παναγιώτου από μαθητές του 3ου Λυκείου

11:55

Πέρας προσέλευσης επισήμων και σχολείων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

12:00

Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή  Αδελφών Νοσοκόμων κλπ.

Θα παιανίζει  η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2018

09:45
 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία της   Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

10:15
Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών των μαθητών στη Μητρόπολη.

10:25
Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.

10:30
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Λιάτσο Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

11:00
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

11:30
Παρέλαση Δημοτικής Φιλαρμονικής, Αναπήρων, Αντιστασιακών Οργανώσεων, μαθητριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, Τμήματος εκπαιδευομένων νέων Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης,  Εθελοντριών Νοσοκόμων Ερυθρού Σταυρού.

                Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

12:30
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο (αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).

18:00
Υποστολή της σημαίας συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

           Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου (τηλ. 2641 3 60300, 60303).

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 1:34 pm


Γ.Ν.Αγρινίου :Οι θέσεις των μόνιμων ιατρών που προκηρύχθηκαν για το αυτόνομο Τ.Ε.Π


Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike νοσοκομείπο
Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας ανακοινώνεται ότι, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ4α/Γ.Π.21989/16-3-2018 απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου, εγκρίθηκε...
η πρόσληψη έξι (6) μόνιμων  ιατρών που θα καλύψουν τις ανάγκες του αυτόνομου Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι οι εξής:
Μία(1) θέση Διευθυντή (Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής)
Μία(1) θέση Επιμελητή Α΄(Παθολογίας ή Καρδιολογίας)
Μία(1) θέση Επιμελητή Α΄(Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής)
Μία(1) θέση Επιμελητή Β΄(Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Γενικής Ιατρικής)
Μία(1) θέση Επιμελητή Β΄(Παθολογίας ή Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής)
Μία(1) θέση Επιμελητή Β΄(Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής)
Η ανωτέρω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, σχετικά με την αυτόνομη υποστήριξη του Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Αγρινίου, την αποσυμφόρηση κυρίως της Παθολογικής κλινικής και όχι μόνο, και θα συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας στα Εξωτερική Ιατρεία, όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος περιστατικών προς αντιμετώπιση.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr και αρχίζει στις 10/4/2018 ώρα 12 μ.μ. και λήγει στις 27/4/2018 ώρα 23.59.


                                                                                            Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 


                                                                               Παπαδόπουλος Ε. Παναγιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 1:31 pm


Αγρίνιο: Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικος έλεγχος την Πέμπτη 22/3

Αποτέλεσμα εικόνας για agrinio like σπιρομετρικός
Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στo πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, όπως...
ορίζεται από το σχέδιο δράσης της τρέχουσας χρονιάς, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία  και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μιντιλογλίου "Ανάπτυξη - Πρόοδος" Πάτρας, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αγρινίου   Περιχώρων ,τον Σύλλογο Γυναικών Λάππα “Μελλισάνθη” και  τoυς δήμους Δυτικής Αχαΐας και Αρχαίας Ολυμπίας   διοργανώνει  δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικο έλεγχο στις περιοχές :

Στην Κάτω Αχαΐα - ημέρα Τρίτη  20/03 (Μάρτιος ), 9.00 πμ-13.00 μμ, στο χώρο του Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”.

Στον  Λάππα Αχαΐας - ημέρα Τετάρτη 21/03, 9.00  πμ-13.00 μμ, στο χώρο του συλλόγου γυναικών Λάπα “Μελλισάνθη”  ( Αγροτικό ιατρείο Λάπα )

 Στο Αγρίνιο  - ημέρα Πέμπτη 22/03, 10.00 πμ-13.30 μμ, 9.30 πμ-13.00 μμ, στο χώρο του  Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αγρινίου   Περιχώρων.

Στην Πάτρα - ημέρα Παρασκευή 23/03, 9.00 πμ-13.00 μμ, στο χώρο του  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μιντιλογλίου “Ανάπτυξη – Πρόοδος”

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 1:30 pm


Το θερινό ωράριο των καταστημάτων του Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ωράριο
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου "Ο ΕΡΜΗΣ",γνωστοποιεί το θερινό ωράριο των καταστημάτων του Αγρινίου που αρχίζει στις 26-3-2018 μέχρι τις 27-10-2018...
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝΠΡΩΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δευτέρα

8:30-2:00

ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη

8:30-2:00

5:30-9:00

Τετάρτη

8:30-2:00

ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη

8:30-2:00

5:30-9:00

Παρασκευή

8:30-2:00

5:30-9:00

Σάββατο

8:30-2:00

ΚΛΕΙΣΤΑ

                                ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ.

ΑΥΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΟΧΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 12:37 pm


20η Μαρτίου :Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Η 20η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία και έχει ως στόχο να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του υγιούς στόματος και να προάγει παγκόσμια τη γνώση για τα ζητήματα...
γύρω από τη στοματική υγεία, καθώς και για τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής για όλους τους  νέους αλλά  και ηλικιωμένους. Η σπουδαιότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, έγκειται στο γεγονός ότι το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του καθώς και ότι πολλές από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν μέσω της αυξημένης υποστήριξης της Πολιτείας, των επιστημονικών ενώσεων και των κοινωνικών φορέων στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η διατήρηση της υγείας του στόματός μας έχει αποφασιστική σημασία για τη διατήρηση της γενικής μας υγείας. Προστατεύουμε το στόμα και το σώμα μας ξεκινώντας από νωρίς στη ζωή μας και:
ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και
     πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
αποφεύγοντας το κάπνισμα
αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
υιοθετώντας συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής:
βουρτσίζουμε τα δόντια μας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, με απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα
δεν ξεπλένουμε με νερό αμέσως μετά το βούρτσισμα, αντ’ αυτού φτύνουμε την περίσσεια της οδοντόπαστας
ξεπλένουμε με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα ή μασάμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, μετά τα γεύματα και τα σνάκς, εάν δεν είναι δυνατό το βούρτσισμα των δοντιών
καθαρίζουμε τα μεσοδόντια με τη χρήση οδοντικού νήματος ή άλλων καθαριστικών μέσων για επιπλέον όφελος
φορώντας προστατευτικό νάρθηκα όταν ασχολούμαστε με αθλήματα επαφής
μη αμελώντας να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για τακτικό έλεγχο και καθαρισμό
O Δήμος Αγρινίου, υλοποιεί κάθε χρόνο το πρόγραμμα «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.
Οι εθελοντές οδοντίατροι εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικού Σχολείου και τους δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.
Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών.

Ένα υγιές στόμα είναι αδιάσπαστα συνυφασμένο με ένα υγιές σώμα και το κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας παρακινεί τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη στενή σύνδεση και αλληλεπίδραση μεταξύ της στοματικής και της γενικής τους υγείας και ευεξίας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ


  Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 12:07 pm


  Καινούργιο :Εισέβαλαν σε οικία,φέρεται να τους νάρκωσαν και τους έκλεψαν

  Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress διάρρηξη

  Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε διαμέρισμα οικίας Α' ορόφου στο Καινούργιο κατά την διάρκεια της νύχτας.Οι οκτώ ένοικοι που ήταν εντός της οικίας,μεταξύ αυτών και παιδια δεν κατάλαβαν ...
  τίποτα.
  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο kainourgiopress ο ιδιοκτήτης,γύρω στις 04:00 ο γιος του σηκώθηκε και βρήκε το σπίτι άνω κάτω.Άμεσα ξύπνησαν τρομαγμένοι και οι υπόλοιποι και όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια οι δράστες ,αφού έψαξαν, έκλεψαν ένα πορτοφόλι με 500 ευρώ μετρητά περίπου,ενώ δεν αφαίρεσαν τίποτα άλλο.

  Όπως εικάζει ο κ. Χ.Κ (ιδιοκτήτης) μάλλον τους είχαν ναρκώσει με σπρέι ,αφού κανείς δεν κατάλαβε τίποτα αν και προηγήθηκε αναστάτωση κατά το ψάξιμο.

  Πριν λίγο ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

  Δεν επαληθεύεται η πληροφορία που διακινείται από το πρωί  στο Καινούργιο,ότι έγινε και δεύτερη διάρρηξη  σε κοντινή οικία, στην οποία διαμένει ηλικιωμένη.

  Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 10:47 am


  Ενημέρωση για διαφήμιση στο φετινό περιοδικό του "ΕΛΛΗΝΙΣ"


  Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ελληνίς
  O Δημοτικός κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ όπως κάθε χρόνο θα εκδώσει και φέτος το περιοδικό με το πρόγραμμα των ταινιών για το καλοκαίρι...


  Ένα περιοδικό καλαίσθητο, που το αγάπησε, το αγκάλιασε και το στήριξε όλος ο κόσμος του  Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

  Στο περιοδικό υπάρχουν καταχωρήσεις με διαφημίσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.

  Οι καταχωρήσεις αυτές γίνονται με σεβασμό και συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο και τηρείται σειρά  προτεραιότητας.

  Οι ενδιαφερόμενοι για να  διαφημιστούν στο περιοδικό ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ 2018΄΄  καλούνται  να υποβάλλουν εγγράφως  αίτηση  στην Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου Δαγκλή 27.
  Πληροφορίες στα τηλ. 2641360614 κα Μπαλάσκα Χριστίνα


  Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2018 | 11:07 pm


  Pacific Rim Uprising 2018 και Σέρλοκ Ζουμπόμς (Sherlock Gnomes) στον ΑΝΕΣΙΣ  Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄
  από την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

  θα προβάλει τις ταινίες:..

  PACIFC RIM :

  Εξέγερση (Pacific Rim Uprising 2018 )


  Η διαμάχη ανάμεσα στα τεράστια τέρατα μαζικής καταστροφής, τα Καϊτζού και στα
  γιγαντιαία ρομπότ, τα Γιάγκερ, τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δυο πιλότους μέσα
  από μια γέφυρα νευρώνων, ήταν μονάχα η αρχή για την νέα, απόλυτη απειλή που βιώνει
  η ανθρωπότητα στην ταινία Pacific Rim Εξέγερση. 
  Αυτήν τη φορά, ο Τζέικ, ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος πιλότος των Γιάγκερ, του οποίου ο
  θρυλικός πατέρας έδωσε τη ζωή του για να εξασφαλίσει τη νίκη της ανθρωπότητας
  ενάντια στα τερατώδη Καϊτζού, καλείται, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή, να
  εγκαταλείψει τον υπόκοσμο, όπου έχει μπλεχτεί, και να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς
  του πατέρα του, αντιμετωπίζοντας τα εξωγήινα τέρατα. 
  Στο πλευρό του Τζέικ βρίσκουμε τον Λάμπερτ και τη δεκαπεντάχρονη Αμάρα, οι οποίοι
  μαζί με τους υπόλοιπους επίλεκτους πιλότους ξεκινούν μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια
  στις δυνάμεις που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.
  Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. Ντενάιτ
  Ηθοποιοί: Σκοτ Ίστγουντ, Τζον Μπογιέγκα, Άντρια Αριόνα, Τιάν Τζινγκ, Ρίνκο Κικούτσι,
  Τσάρλι Ντέι, Μπερν Γκόρμαν, Ντάστιν Κλέαρ

  ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 7.30 & 9.30 μ.μ Καθημερινά

  Σέρλοκ Ζουμπόμς

  (Sherlock Gnomes)

  Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο.
  Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την
  οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν
  το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους
  απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς.
  Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους
  του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν
  το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

  Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

  ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 5.00 μ.μ Καθημερινά


  ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΔΥΟ
  ΑΤΟΜΑ
  ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345
  ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 6 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
  4 ευρώ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ
  (με την επίδειξη κάρτας )

  Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2018 | 5:41 pm


  Τράκαρε στα Αμπάρια και συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ανασφάλιστο όχημα και αρνήθηκε αλκοτέστ

  Αποτέλεσμα εικόνας για KAINOURGIOPRESS ΑΜΠΆΡΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ
  φωτο αρχείου
  Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Παναιτωλίου – Καινούργιου, στο ύψος των Αμπαρίων Παναιτωλίου, ένας...
  46χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοολομέτρησης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούταν αδείας ικανότητας οδηγήσεως, καθώς και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

  Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2018 | 12:01 pm


  Ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί στον Α.Ο Ρηγανά(video)


  Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια του Α.Ο Ρηγανά μετά την σημερινή νίκη με σκορ 0-4 επί της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.Παίχτες ,τεχνική ηγεσία,και διοίκηση ...
  αν και απομένει μια ακόμη αγωνιστική πανηγύρισαν την άνοδο στην Α' ΕΠΣΑ,αφού την τελευταία αγωνιστική θεωρητικά έχουν πολύ εύκολο έργο απέναντι στους Άτλαντες Αγρινίου.
  Δείτε το βίντεο που μας κοινοποίησαν :

  Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2018 | 10:31 pm


  Επτά θέσεις για το Τ.Ε.Π του Γ.Ν.Αγρινίου στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας

  Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress νοσοκομείοΥπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη,  η έγκριση για την προκήρυξη...
  από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

  Από αυτές, 528 αφορούν  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ),εκ'των οποίων 6 θέσεις εγκρίθηκαν για το Τ.Ε.Π του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου,με σκοπό την πλήρη στελέχωσή και  αυτονόμηση του,όπως  στα περισσότερα νοσοκομεία ,σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε παλαιότερα το υπουργείο υγείας.
  Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
  Οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται ως εξής:
  105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας
  74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές
  61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

  Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2018 | 8:37 pm


  Δόξα :Έφυγε με το "διπλό" από το Αγρίνιο


  Με το γκολ του Θανάση Καγιάτζα στο 38' η Δόξα πέτυχε σημαντική νίκη (0-1)επί του Π.Α.Ο Αγρινίου στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο EMILEON,για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΑ...
  Νίκη καθοριστική για την αποφυγή αγώνων μπαράζ της 2ης και της 3ης ομάδας στην βαθμολογία του Β' ομίλου.

  Η Δόξα με τους σημερινούς βαθμούς έφθασε τους 52 και κράτησε την διαφορά των 10 βαθμών από την 3η Α.Ε Αγίου Δημητρίου.

  Όλα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

  To φίλμ του αγώνα από το agrinio24.com:

  18′ Σούτ απο πλάγια του Π.Πριτσούλη η μπάλα φεύγει άουτ
  20′ Σέντρα απο αριστερά του POLENGA κακό διώξιμο του Καράτσαλου, η μπάλα στρώνεται στον Γιώτη που κάνει συρτό σούτ και η μπάλα φεύγει άουτ
  33′ Σέντρα απο αριστερά του Νταρίλα ο προωθημένος Καράτσαλος σε κενή εστία πιάνει την κεφαλιά απο ένα περίπου μέτρο και στέλνει την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι άουτ
  40′ Γκοοολ 0-1  Σέντρα απο δεξιά του Δ.Τζωρτζόπουλου, ο Καγιάντζας πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σαμαρά.για το 0-1
  51΄ Πλασέ του Γιώτη στην εξωτερική πλευρά των δικτύων
  54′ Σούτ του Κακούρη απο το ύψος της περιοχής η μπάλα φεύγει πάνω απο τα δοκάρια άουτ
  70΄Συρτό σούτ του Κακούρη αποκρούει ο Σαμαράς και απομακρύνουν οι αμυντικοί
  74΄Ο Παπαθανάσης κλέβει την μπάλα απο τον Μπλάνη λίγο έξω απο την περιοχή, δίνει στον ξεμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Γκαραγκούνη, και το σουτ που κάνει φεύγει πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι αόυτ
  81′ Κεφαλιά του Κακούρη η μπάλα φεύγει άουτ
  89′ Συρτή σέντρα απο αριστερά του Γκαραγκούνη βρίσκει τον Γεωργακόπουλο στην περιοχή και αυτός με πλασέ στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Πριτσούλη.
  90+ Συρτό σούτ του Χ.Χ.Γκουρνέλου αποκρούει ο Πριστούλης, η μπάλα φτάνει και πάλι στον ίδιο που κάνει νέο σούτ που φεύγει αουτ.

  ΠΑΟ Αγρινίου (Βασίλης Βασιλόπουλος): Σαμαράς, Κρανιάς (46′ Μουστάκας), Παπαθανάσης, Στεφανίδης (67′ Γεωργακόπουλος), Νταραντούμης, Νταρίλας, Μακρής (59΄Γκαραγκούνης), Χ.Χ.Γκουρνέλος, Καράτσαλος, Πριτσούλης (46′ Αυγέρης), Χ.Σ.Γκουρνέλος

  ΠΑΟ Δόξα Καινουργίου (Τάσος Σπαής): Πριτσούλης, Αυγέρης, Τζωρτζόπουλος, Καγιάντζας (59′ Κουτσολάμπρος), Κωνσταντίνου, Τζωρτζόπουλος, Γιώτης (70′ Καρρόπουλος), Μπλάνης, Κακούρης, Ζαφείρης, POLENGA (Ασημακόπουλος)

  Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2018 | 5:48 pm


  Θέρμο :Εντυπωσίασε η παράσταση "Η τιμή και το χρήμα"(φωτο-βίντεο)  Εντυπωσίασε η θεατρική παράσταση του έργου του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Η τιμή και το χρήμα",που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Θέρμο...


  φωτογραφίες από το προφίλ του Δημάρχου Θέρμου Σπ.Κωνσταντάρα 
  Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου οι πρωταγωνιστές απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
  Σκηνοθεσία: Σοφία Αγνίδη
  ;Έπαιξαν :
  Σιόρα Επιστήμη: Ειρήνη Παπαιωάννου ,
  Ανδρέας: Πάρης Κουτσούμπας,
  Ρήνη: Σοφία Μπιτχαβά ,
  Σπύρος: Λάμπρος Μπαμπάτσικος ,
  Τρίνκουλος: Πάνος Χρυσικός( Καούκας)
  Αντώνης: Θωμάς Κοντούλης ,
  Μάρκος: Σπύρος Παπαθανασόπουλος
  Ερασμία: Αθανασία Μπουγά ,
  Χριστίνα: Αγγελική Σερμεντζέλη
  Λευκοθέα: Αγγελική Σταυροθανασοπούλου ,
  Κωνσταντίνα: Αμαλία Αθανασοπούλου
  Μερόπη: Φωτεινή Λιανού ,
  Ουρανία: Βασιλική Μπαλαμάτση
  Αφήγηση: Σοφία Αγνίδη

  Δείτε πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ

  Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2018 | 5:23 pm


  Αγρίνιο : Η εκδήλωση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια»(φωτο)  Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  «Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια»,την οποία συνδιοργάνωσαν το ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ Αγρινίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

  Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, παρακολουθώντας ...
  το επίκαιρο πρόβλημα της έξαρσης της ιλαράς και στη χώρα μας- με όσα δυσάρεστα αυτό συνεπάγεται- προχώρησε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, στην πραγματοποίηση της σημερινής ενημέρωσης.  Η προσέλευση του κοινού κρίνεται ικανοποιητική καθώς την ώρα της εκδήλωσης έπληττε  ισχυρή βροχόπτωση το Αγρίνιο.  Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα και πληροφορίες για τους εμβολιασμούς όπως:  πως μεταδίδεται η νόσος;  Πόσο σοβαρή είναι η ιλαρά;  Πόσο σημαντικός και αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός;  Υπάρχουν κίνδυνοι; Ως ενήλικας, χρειάζεται να εμβολιαστώ; Είμαι έγκυος ή θηλάζω, τι πρέπει να κάνω?  Στο τέλος οι επιστήμονες απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

  Κεντρικές ομιλήτριες ήταν η dr Ουρανία Αλεξανδροπούλου,παιδίατρος του Γ.Ν.Αγρινίου  και η κα.Γεωργία Νικολοπούλου ,παιδίατρος-λοιμωξιολόγος από το ΚΕΕΛΠΝΟ,  ενώ σύντομο χαιρετισμό απήθυνε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Μίλτος Ζαμπάρας.


  Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κα.Ειρήνη Μακρυπούλια (ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ Αγρινίου)


  και ο κ.Παναγιώτης Βασιλόπουλος(Ι.Σ.Α).


  Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2018 | 2:51 pm


  Καινούργιο:Κάλεσμα από την Ορθόδοξη Νεότητα Αγίου Δημητρίου στην Εκκλησία

  Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress άγιος δημήτριοςΜε κάλεσμα που διανεμήθηκε στο Καινούργιο. η " Ορθόδοξη Νεότητα Αγίου Δημητρίου",όπως υπογράφει, καλεί τους Δημότες στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
  Το κάλεσμα συγκεκριμένα αναφέρει:...  Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2018 | 11:18 pm  Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

  Φιλικοί ιστότοποι:

  tilegrafima.gr

  ekklisiaonline.gr

  7news.gr

  Nea Smyrni Online

  www.vimaorthodoxias.gr