Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Καινουργιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αναβαθμίζεται η παραλία Τουρλίδας

Στην αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί το κρηπίδωμα της παραλίας Τουρλίδας προχωρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, δημοπρατώντας ...
το αντίστοιχο έργο «Αποκατάσταση φθορών κρηπιδότοιχου και συντήρηση παραλίας Τουρλίδας», προϋπολογισμού 107.000 ευρώ.
Η παρέμβαση κρίθηκε απαραίτητη καθώς το σημείο όπου αναφέρεται η παρέμβαση, εδώ και λίγα χρόνια είχε υποχωρήσει και αποκολληθεί, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους λουόμενους.
Η αποκατάστασή του, αποτελεί τμήμα γενικευμένων παρεμβάσεων στις οποίες προχωρά άμεσα ο Δήμος, προκειμένου να εξυγιάνει και να αναβαθμίσει τον χώρο. Η παραλία της Τουρλίδας επιβάλλεται να αποκτήσει την μορφή αλλά και την ποιότητα που αξίζει στους δημότες κι επισκέπτες της. Είναι άλλωστε μέρος του θαλασσίου μετώπου, για το οποίο ήδη έχουν ληφθεί και προχωρούν αποφάσεις καίριες για την συνολική ανάδειξή του.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 8:21 pm


Κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου ,από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη ...
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Ιούνη . Αφού εκτίμησε τη δράση του όλο το προηγούμενο διάστημα  , εν μέσω πανδημίας,  έκρινε ...
ότι  με τις πρωτοβουλίες που πήρε   είχε  θετική συμβολή στην ανάδειξη των προβλημάτων συνολικά στο χώρο της υγείας  , στην ανάδειξη των προβλημάτων για τους εργαζόμενους  που δε σταμάτησαν την εργασία τους  και  στις διεκδικήσεις  για άνεργους και εργαζόμενους .

Αποκορύφωμα αυτής της δράσης ήταν ο εορτασμός της επετείου  της 1ης του Μάη  με απεργία  και συγκέντρωση  στην κεντρική πλατεία με υποδειγματικό τρόπο, με πειθαρχημένη απειθαρχία , παίρνοντας όλα τα μέτρα  ατομικής προστασίας και  με κεντρικό σύνθημα Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός να μην πληρώσει ξανά ο λαός, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης   της Ν.Δ.  να  μεταφέρει τον εορτασμό  μια εβδομάδα αργότερα .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  έκρινε ότι  η επίθεση  από κυβέρνηση – εργοδοσία  θα ενταθεί  και θα  χρειαστεί άμεσα  οργανωμένη απάντηση  για να μην περάσουν  τα σχέδιά τους.    Κυβέρνηση- κόμματα  ευρωμονόδρομου – Ε.Ε. και επιχειρηματικοί όμιλοι    έχουν σα στόχο  να ρίξουν τα βάρη  πάλι στο λαό  και τους εργαζόμενους .

 Με σύνθημα   « πληρώσαμε πολλά να μην πληρώσουμε ξανά, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία»  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα  και συνδικάτα οργανώνουν   συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα  Πέμπτη  11 Ιούνη  .

Στην περιοχή μας  καλούμε  όλους τους εργαζόμενους,   ιδιωτικού και δημόσιου τομέα , άνεργους , συνταξιούχους , μικρομεσαία αγροτιά , τους  ΕΒΕ , όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας  να δώσουμε αγωνιστικό  μαζικό, μαχητικό  « παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Ε.Κ.Α   στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Τέλος το Δ.Σ.  του Ε.Κ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει  στο λαό της περιοχής  τη δολοφονία  του Αφροαμερικανού  Τζορτζ Φλόιντ  από αστυνομικό  στις Η.Π.Α.  που έρχεται  να προστεθεί  στη λίστα  των ατέλειωτων θυμάτων  αστυνομικής  και ρατσιστικής  βίας  στις Η.Π.Α.

Εκφράζει την  αλληλεγγύη του στον Αμερικανικό λαό  που αγωνίζεται  να αναπνέει από την βαρβαρότητα  του σάπιου  καπιταλιστικού  συστήματος   ενάντια στο ρατσισμό, στη βία, την καταστολή  , την φτώχεια, την ανεργία .

Έχουν  μεγάλες ευθύνες  όλοι αυτοί  που στηρίζουν  τις επιλογές των Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ ( Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ κ.α.)  και τους θεωρούν συμμάχους  της χώρας μας , αυτούς που μακελεύουν  τους λαούς  και θέλουν  να  εμπλέκουν τη χώρα  μας  στους επικίνδυνους  σχεδιασμούς τους  στην περιοχή , στηρίζοντας απροκάλυπτα  τις προκλήσεις της Τουρκίας .

Με την οργάνωση και τον αγώνα μας  έχουμε τη δύναμη να τους  χαλάσουμε τα σχέδια , ισχυροποιώντας τα σωματεία  μας , δυναμώνοντας  της συμμαχία μας με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα.

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 8:18 pm


Δήμος Αγρινίου :" Διατηρούμε τους χώρους έξω και γύρω από τους κάδους καθαρούς "

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας,  υπενθυμίζει ότι :...

Τα οικιακά απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά δεμένους ανθεκτικούς σάκους, τους οποίους πρέπει, πριν την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου, να έχουν τοποθετήσει στον κάδο μηχανικής αποκομιδής.

Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες.
Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σάκων απορριμμάτων έξω από τους κάδους μηχανικής αποκομιδής και γύρω από αυτούς.
Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
Δεν επιτρέπονται υγρά απόβλητα ή απόβλητα που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση στον κάδο ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στον κάδο ή ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο ή μηχανισμό του κάδου (π.χ. κολλώδεις ή τοξικές ουσίες, μέταλλα, πέτρες κ.α.).
Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται ογκώδη απορρίμματα όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα.
Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται άχρηστα υλικά από ανακαινίσεις και κατεδαφίσεις, προϊόντα εκσκαφών, κουφώματα, κλπ. Εκτός των άλλων, όταν στους κάδους απορριμμάτων βάζουμε τέτοια υλικά, προκαλούνται προβλήματα και φθορές στους κάδους και τα απορριμματοφόρα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του προσωπικού καθαριότητας.
Τα εσωτερικά ογκώδη απορρίμματα και ογκώδη κλαδέματα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας
(τηλ: 15194 - χωρίς χρέωση).
Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ. που έχουν μικρό όγκο και βάρος, συσκευάζουνται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται εντός των κάδων απορριμμάτων.
Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου.
Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες (από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλα κ.λ.π) θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης, δηλαδή στους μπλε κάδους, σε ειδικούς μπλε κωδωνόσχημους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού.
Παρακαλούμε τους δημότες για την κατανόηση τους και υπενθυμίζουμε την υποχρέωση για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας. Στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας  (100-300 ευρώ με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με το μέγεθος της ρύπανσης).
Η Καθαριότητα και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι Πολιτισμός, είναι Υγεία και απαιτεί την συμβολή όλων μας.Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 2:19 pm


Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Έκφραση συλλυπητηρίων του Δήμαρχου Αγρινίου | KainourgiopressΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου εκφράζει...
τα θερμά του συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α., συνάδελφο Κατσιγιάννη Μιχάλη, για το θάνατο της μητέρας του.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους λοιπούς συγγενείς.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 1:34 pm


Δύο νέα Δημοτικά ΚΔΑΠ σε Γαβαλού και Στράτο

Δύο νέα ΚΔΑΠ σε Γραμματικού και Αγρίνιο από την νέα σχολική χρονιά ...
Τη λειτουργία δύο ακόμη νέων ΚΔΑΠ  ανακοίνωσε το  Ν.Π.Δ.Δ.  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ. Π.Α)» του  Δήμου  Αγρινίου  στην προσπάθεια του να ικανοποιήσει αιτήματα των πολιτών...

Τα δύο νέα Κέντρα  που θα λειτουργήσουν την σχολική χρονιά 2020-2021,  είναι στις Δημοτικές Ενότητες :

Δ.Ε.  ΓΑΒΑΛΟΥΣ
Δ.Ε.   ΣΤΡΑΤΟΥ

Ήδη λειτουργούν τα ΚΔΑΠ «Το Αερόστατο»,  «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ»  και το  ΚΔΑΠ  Δ.Ε  Παραβόλας  και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα λειτουργήσουν δύο ακόμη Κέντρα στην Γραμματικού και στην οδό Θυσίας στο Αγρίνιο.

Στη λειτουργία των νέων κέντρων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου: «Με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα συμπολιτών μας και στις δημοτικές ενότητες. Με αγάπη και φροντίδα δημιουργούμε χώρους με το κατάλληλο περιβάλλον για να υποδεχθούν τα παιδιά μας».

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 1:30 pm


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού,που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η "Ωκεανίς" αγρίεψε την Τριχωνίδα (φωτο-βίντεο) | Kainourgiopress
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσει...
τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-06-2020).

Πιο αναλυτικά:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική
Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και
καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα
εξασθενήσουν.

2. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν
στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.


Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 1:21 pm


Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Βλοχού στην ανάμνηση τους θαύματος στο Καινούργιο(φωτο -βίντεο)
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά

τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Βλοχού ,η οποία...
γιορτάζει την ανάμνηση του πρώτου θαύματος διακοπής της ανομβρίας δια
πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βλοχαϊτίσσης, στο Καινούργιο  στις 5 Ιουνίου 1893.

Ο κ.κ. Κοσμάς στο Θείο Κήρυγμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θαύμα της Παναγίας η οποία εισάκουσε τις προσευχές και τις παρακκλίσεις των Πιστών δίνοντας τέλος στο μαρτύριο της μακράς ανομβρίας που κατέστρεψε σοδειές και καλλιέργειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έβρεξα μόνο στο Καινούργιο.

Στο τέλος διανεμήθηκε Αγιασμένος Άρτος ,ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο για το "Κ" της Κατερίνας - Βασιλικής Μέρη.


Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 10:35 pm


Ενημέρωση για τον κορωνοϊό με διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές των παιδικών σταθμών Δήμου Αγρινίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου, τηρώντας όλα...
τα μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Αγρινίου ολοκλήρωσε σήμερα άλλη μια τριήμερη δράση του.

Η Επισκέπτρια Υγείας κα Κέλλυ Σεραφή με ένα διαδραστικό παιχνίδι ενημέρωσε τους μικρούς μας φίλους για τον τρόπο μετάδοσης των μικροβίων στο χώρο του σχολείου μας και τους τρόπους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, το σωστό πλύσιμο των χεριών μας και τη σωστή εφαρμογή του αντισηπτικού υγρού.

Μικρά χεράκια άνοιξαν φανταστικές βρύσες, έφτιαξαν φανταστικές μπουρμπουλήθρες με το σαπούνι και μέσα από το παιχνίδι έμαθαν τόσα πολλά χρήσιμα πράγματα για τις διαφορετικές συνθήκες στις οποίες ζούμε τον τελευταίο καιρό.

Ευχαριστούμε πολύ την 1η Τοπική  Μονάδα Υγείας Αγρινίου και την κα Κέλλυ Σεραφή που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας, καθώς και τις διευθύντριες και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου για τη φιλοξενία!

Το Δ.Σ
  

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 8:54 pm


Εργαζόμενοι Δήμου Αγρινίου :Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και περιορίζεται σε εφόδους τήρησης του ωραρίου.

Δήμος Αγρινίου :Προληπτική απολύμανση σε όλα τα σχολεία και ...
Μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε όλοι με την επιδημία της COVID 19 η ζωή μας σιγά σιγά επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς...

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγρινίου όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργάστηκαν κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες και κατά γενική ομολογία τα πήγαν πάρα πολύ καλά.

Ειδικά οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.
Αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» των εργαζομένων στον Δήμο Αγρινίου επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα που υπήρχαν πριν την έναρξη της πανδημίας χωρίς δυστυχώς να έχουν γίνει βήματα προς την επίλυσή τους.

Η έλλειψη προσωπικού εξακολουθεί να υπάρχει. Η ανάγκη για εργατοώρες είναι ορατή στην Πόλη. Το ζήτημα όμως της υπερωριακής εργασίας και της αποζημίωσης για αυτήν, δεν έχει λυθεί.
Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και περιορίζεται σε εφόδους τήρησης του ωραρίου.

Οι υπεύθυνοι της Οικονομικής Υπηρεσίας ταμπουρώνονται πίσω από την δική τους ερμηνεία για το έκτακτο.

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να εργαστούν υπερωριακά.
Οι δε δημότες δεν λαμβάνουν  τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να λάβουν.

Καλούμε για άλλη μια φορά τα εμπλεκόμενα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με διάθεση να εξευρεθεί λύση.

Να σταματήσουμε να διατηρούμε την πανελλήνια πρωτοτυπία να μην μπορούμε να εργαστούμε υπερωριακά ενώ υπάρχουν ανάγκες να καλυφθούν και όταν εργαζόμαστε να μην μπορούμε να πληρωθούμε.

Είμαστε υπέρ της τήρησης της νομιμότητας.

Να τηρηθεί η νομιμότητα για αυτούς που αποδεδειγμένα απουσίαζαν αδικαιολόγητα. Να τηρηθεί όμως και για αυτούς που εργάστηκαν υπερωριακά και δεν πληρώθηκαν.

Τεκμηριωμένα έκτακτες δεν είναι μόνο οι υπερωρίες της Οικονομικής Υπηρεσίας. Ούτε ξαφνικά οι υπερωρίες των υπολοίπων έχασαν την τεκμηρίωση τους.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Δήμου Ναυπάκτου που αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο λύθηκε με συνεννόηση και καλή διάθεση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Και αυτοί στην ίδια Υπηρεσία Επιτρόπου ανήκουν.

ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ 16 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την κατανόηση των δημοτών καθώς αυτοί  είναι οι αποδέκτες αυτής της κατάστασης για την οποία όμως ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!!!

Δηλώνουμε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που θα φέρει την οριστική λύση, με διάθεση διαλόγου και κατανόησης αλλά και αποφασισμένοι να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και την εργασιακή υπόσταση των εργαζομένων του Δήμου.


 Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Το  Δ.Σ.                                                    

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 6:47 pm


Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου :ΟΧΙ στην επιβολή της «Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» από το Νηπιαγωγείο

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου τιμά τους προστάτες του | Νέα από ...
Η επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας...


 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

     Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το  επιχειρούμενο νομοσχέδιο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης  των παιδιών στα Δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι μπορεί να διδαχθεί ένα παιδί νήπιο και να ωφεληθεί από αυτά.
,
     Δηλαδή εσείς κ. Υπουργέ  κι εμείς που δεν διδαχτήκαμε το μάθημα αυτό στη νιότη μας υστερήσαμε?
     Σκεφτήκατε μήπως δηλητηριάζετε μ΄ αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας και να έχουμε περίεργες και ανεπιθύμητες ενέργειες για την ηλικία τους συμπεριφορές?

      Σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τις προθέσεις σας αυτές και καλούμε τον Πρωθυπουργό να σας επιπλήξει.

                                          Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

                                                 Ο  Πρόεδρος


                                            Κων/νος  Γκρίζης                     

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 6:30 pm


Επιτροπή πρωτοβουλίας :Οι Παλαίμαχοι Δόξας Καινουργίου ξέχασαν 4 χρόνια να κάνουν εκλογές

Αναλυτικά όπως η ανοικτή επιστολή:...
Με «λύπη» μας διαπιστώνουμε, εδώ και αρκετό καιρό. ότι ο Σύλλογος Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ», που...
είμαστε μέλη του, έχει παύση να υφίσταται, τυπικά και ουσιαστικά ως συλλογικό όργανο.
Δεν τηρούνται οι καταστατικές αρχές και παρεκκλίνει από τους σκοπούς του.
Τελευταία δε, με τις εντελώς άστοχες ενέργειές τους, προκαλούν, απαξιώνουν και εκποιούν την πολιτιστική κληρονομιά και τα πνευματικά δικαιώματα των παλαιμάχων,  ενώ θίγουν την αθλητική ιστορία του συλλόγου και την προσφορά των παλαιμάχων ατομικά και συλλογικά στο χωριό μας.

Το σοβαρότερο όλων είναι ότι το Δ.Σ. είναι στον αέρα, αφού εδώ και 4 χρόνια έχουν να γίνουν αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ.

Εκτός των άλλων βλέπουμε στο Δ.Σ. άτομο που ενώ δεν ήταν υποψήφιο στις εκλογές του 2016 (μετά τις παραιτήσεις αρκετών εκλεγέντων, αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.), αν και είχε διαγραφεί με απόφαση παλιότερης Γεν. Συνέλευσης, από μέλος του Συλλόγου, να αυτοδιορίζεται μέλος στο Δ.Σ., όπως προφανώς να έχουν κάνει και για άλλους.

 Έκτοτε παραμένουν ως διοίκηση του Συλλόγου έως και σήμερα! Χωρίς βέβαια σε αυτά τα 4 χρόνια, να έχουμε προσκληθεί σε έκτακτη Γ.Σ., για συμπληρωματικές εκλογές! Αυτές οι πρακτικές, τουλάχιστο στους παλιότερους θυμίζουν αντιδημοκρατικές εποχές, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού! 

Το Δ.Σ. σήμερα στερείται τη σχετική πλειοψηφία, που απαιτείται (στα 7 μέλη) για να παίρνονται νόμιμα αποφάσεις. 

Μετά την λήξη της θητείας οι όποιες αποφάσεις δεν ισχύουν. Αυτό άλλωστε ορίζει η κείμενη νομοθεσία και το καταστατικό, και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές, έχουν ήδη εκτεθεί.

Εκτιμούμε ότι αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος της αναζήτησης των νόμιμων παραστατικών του συλλόγου (καταστατικό και πρόσφατο πρακτικό αρχαιρεσιών σύνθεσης Δ.Σ), από τον Πρόεδρο της κοινότητας, που προβλέπονται για τη χρήση δημόσιου-δημοτικού χώρου από κοινωνικούς φορείς. Από την σχετική αλληλογραφία μεταξύ Συλλόγου και Κοινότητας προκύπτει ότι το Δ.Σ. είναι εκτεθειμένο.

Γιατί κρύβονται και υπεκφεύγουν με κουτοπονηριές και αλχημείες και δεν παρουσιάζονται να προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά, που τους ζητήθηκαν από  τη Κοινότητα;

Μήπως τελικά αυτό είναι το  πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν πρόσφατα πρακτικά αρχαιρεσιών ,που να δικαιολογεί τη σημερινή τους παρουσία στο ΔΣ;

Αυτό το κρυφτώ δεν νομίζουν ότι μας προσβάλει όλους, εκτός και εάν δεν έχουν καταλάβει ότι ο Σύλλογος είναι του χωριού και όχι μιας μικρής παρέας.

Αυτές οι συμπεριφορές είναι μιας άλλης εποχής, που απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επιβάλλουν του ενός ανδρός αρχή!  Ακυρώνουν την πολύμορφη, ποιοτική κοινωνική παρουσία των προηγούμενων διοικήσεων στο Σύλλογό μας από ιδρύσεως.

Για του λόγου το αληθές «αλιεύοντας» από τα κείμενα-απαντήσεις των φερόμενων ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (με ημερομηνίες 7-4-2020 & 16-5-2020), προς τον Δήμο Αγρινίου με κοινοποίηση στον Πρόεδρο και προς την Κοινότητα Καινούργιου, για το ιστορικό της στέγασης, για να αποφύγουν τον έλεγχο νομιμότητας, αποκαλυπτικά αναφέρουν τα εξής:

«….Ως προς τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης-Αρχαιρεσίες, τούτο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας, αλλά όπως κατ’ επανάληψη σας τονίσαμε, είναι θέμα των μελών του Συλλόγου, να αποφασίζουν ανάλογα, και ουδενός άλλου φορέα».
 Αντίθετα στην πράξη τα μέλη του Συλλόγου 4 χρόνια τώρα τα γράφουν στα πλαιότερα των υποδημάτων τους! Πράγματι οι άνθρωποι αυτοί απομονωμένοι, ζούνε το «βασίλειο» των αντιφάσεών τους.  Νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τόσο τα μέλη του συλλόγου, όσο και το χωριό.  Αυτή η εμμονική εμπάθεια είναι καταστροφική για το Σύλλογο. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει, τι μέλη γενέσθαι. Το καταστατικό το χρησιμοποιούν, όπως τους βολεύει και δεν δίδουν πουθενά λόγο(!), γι’ αυτό οδηγήθηκαν σε όλα αυτά τα αδιέξοδα και την περιθωριοποίηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω για να μην οδηγηθούμε στο πρωτοδικείο, για το καλό του Συλλόγου και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης,  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:
Εντός 20 ημερών να πραγματοποιηθεί Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου, με θέματα: 

α) Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου και

 β) προκήρυξη εκλογών
Η Γεν. Συνέλευση να λάβει χώρα στο Κοινοτικό κατάστημα Καινουργίου, ημέρα Σαββάτο και περί ώρα 8μμ

Μη έχοντας άλλον νόμιμο τρόπο διαφύλαξης των συμφερόντων του Συλλόγου μας, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου, ώστε να υπάρξει νόμιμη διοίκηση στο Σύλλογο.

Καινούργιο 4 Ιουνίου 2020
Η επιτροπή Πρωτοβουλίας

Μέλη – Καταστατικό Άρθρο 5ον - που έχουν προσφέρει υπηρεσίες στην ποδοσφαιρική ομάδα «ΔΟΞΑ» Καινούργιου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 6:19 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την Πεντηκοστή και του Αγίου Πνεύματος

Γιατί δεν έχει βενζινάδικα η Ιόνια Οδός | KainourgiopressΓια την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος,...
εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης  (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

2. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).
(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα  που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
(ι) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 8:46 am


Θέρμο :Μεταφέρεται για τον Αύγουστο η εκδήλωση στο Μνημείο των Πεσόντων Αεροπόρων

Ο Δήμος Θέρμου ανακοινώνει ότι λόγω  της πανδημίας και εκ του γεγονότος ότι το Μνημείο των Πεσόντων Αεροπόρων...
στη θέση  «Άγιος Κοσμάς» Μεγαδένδρου του Δήμου Θέρμου θέλει εκτεταμένη συντήρηση ( τόσο ως προς το χώρο όσο και στο Πολεμικό Αεροσκάφος  που συνθέτει αυτό ), η εκδήλωση που προγραμματιζόταν για τον μήνα Ιούνιο 2020 μεταφέρεται για τις  22 Αυγούστου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 πρωινή.Εκ του δήμου Θέρμου.  

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 8:41 am


Επαναφέρει το θέμα της επιστροφής των Ιερών Κειμηλίων στην Ι.Μ Βλοχού ,η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων


Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης 19-8-2019....

Στον πανηγυρικό εορτασμό της Παναγίας του Βλοχού στις 23 Αυγούστου ,η  Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων αναδημοσιεύει το ζήτημα της επαναφοράς των Ιερών Κειμηλίων από την Ιερά Μονή Προυσού, στην Ιερά Μονή Βλοχού ,όπου και ανήκουν...

Αναδημοσιεύουμε τα πρακτικά του Δ.Σ ,τα  οποία αναλυτικά έχουν ως εξής:

Στο Καινούργιο, σήμερα 27 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ. και στο Γραφείο της Εταιρείας ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της κ. Φουντούλη Βασιλείου, έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου με παρόντες τους: Φουντούλη Βασίλειο, Σκανδάλου Κωνστάντια, Βασιλοπούλου Μαρία, Καγιάντζα Θεόδωρο, Σαβελώνα Παναγιώτη και απόντες τους: Λειβαδίτη Σόνια και Μανδέλο Βασίλειο.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α. …………………………...

Β. “Επιστροφή των κειμηλίων στην Ι.Μ. Βλοχού”.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος είπε: Όπως είναι ιστορικά καταγεγραμμένο και γνωστό, κατά την εποχή της Αντιβασιλείας του Όθωνος, από την τριανδρία των βαβαρών, με Β. Διάταγμα ημερομηνίας 25 Σεπτεμβρίου 1833, διαλύθηκαν και έκλεισαν στην τότε Ελλάδα 450-480 Μοναστήρια, όσα είχαν κάτω των έξι (6) μοναχών. Τα ζώα τους πουλήθηκαν, τα κτήματά τους δημοπρατήθηκαν και οι μοναχοί εκδιώχθηκαν γενόμενοι “πλάνητες και πενόμενοι”. Τα πολύτιμα κειμήλιά τους, για την Αιτωλ/νία, αφού συγκεντρώθηκαν στο Μεσολόγγι (οικία Ν. Νάκη, επιτετραμμένου…), αργότερα κατά το 1837-1838 παρεδόθησαν στα πλησιέστερα διατηρητέα Μοναστήρια, φυσικά με σχετικά πρακτικά τα οποία σίγουρα υπάρχουν στα Γ.Α.Κ. Μεταξύ των κειμηλίων που παρεδόθησαν τότε ήταν και αυτά της Ι.Μ. Βλοχού, αν κρίνει κανείς από τα τέσσερα (4) ενεπίγραφα που ήδη υπάρχουν στην Ι.Μ. Προυσού.

Αυτά είναι, κατά την καταγραφή Βοκοτόπουλου-Φώτης Παπασαλούρος Βλοχός σελ. 319:

1) Ευαγγέλιο (ενετίηση 1761). Στη ράχη φέρει την επιγραφή: “ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΗΣ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΣ ΒΛΟΧΟΝ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙ ΜΝΗΣΘΗΤΗ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΝΗΟΥ ΗΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ 1817”. Το Ευαγγέλιο τυπώθηκε το 1761 στο Τυπογραφείο Νικολάου Σάρου.

2) Μια λειψανοθήκη γύρω από το κάλυμμα της οποίας έχει την επιγραφή: Ο ΕΚΤΙΤΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΛΟΧΟΥ ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ω ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, 1834 ΦΕΥΡΟΥΑΡΙΟΥ 20. ΔΙΑ ΧΕΙΡ(ΟΣ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΒΑΡΟΥΚΑΣ ΚΑΛΑΡΥΤΙΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΚΗ ΣΤΑΙΚΗΝΑΣ.

3) Ένα αργυρό άγιο Ποτήριο (τέλους του 18ου ή αρχών του 19ου αιώνος) με την παρακάτω επιγραφή: ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΒΛΟΧΟ.

4) Μία σφραγίδα με την επιγραφήΕΤΟΥΤΗ Η ΒΟΥΛΑ ΗΝΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΟΧΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ 1824.

 Η αιτιολογία της παράδοσης των κειμηλίων εκεί, ήταν φυσικά εύλογη, ήτοι η φύλαξή τους από του καιρού τις περιπέτειες που ακολούθησαν…

Όμως με το πέρασμα των καιρών και ιδιαίτερα την τελευταία 30ετία, το Μοναστήρι μας – της Παναγίας του Βλοχού – όπως και άλλα, ανασυγκροτήθηκε, οργανώθηκε και ωσημέραι καταξιώνεται στη συνείδηση των πιστών της ευρύτερης περιοχής που πλήθος συρρέει στο ιερό μας προσκύνημα. Εμείς οι ντόπιοι το θεωρούμε “ευλογία και χάριτι Θεού” ένα θαύμα αυτό. Κι αυτό συντελείται με πρώτο τον ακάματο Ηγούμενό του, τον σεβαστό Ιερόθεο και ικανό αριθμό φιλόθρησκων ευεργετών που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Εμείς ως Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία αναλογιζόμαστε: Μήπως το “Άχρι καιρού” (γράφεται αυτό στο σκεπτικό της παράδοσης τότε), σηματοδοτεί τούτη την εποχή που το Μοναστήρι μας έχει, ή δύναται να εξασφαλίσει, τις συνθήκες και προϋποθέσεις για την ασφάλεια και προβολή των ως άνω ιερών κειμηλίων μας, και συνεπώς θα ήταν βάσιμο και ώριμο το αίτημά μας για τον επαναπατρισμό τους στην Ιερή Μητρική τους βάση, απ’ όπου με τον ως άνω τρόπο αφαιρέθηκαν;
Εύλογο  και δίκαιο αίτημα νομίζουμε ότι είναι αυτό.

Αναφερόμαστε στα τέσσερα (4) Ενεπίγραφα Κειμήλια που προαναφέραμε. Άλλωστε τούτα τα πολύτιμα Αγιάσματα, πέραν των άλλων σηματοδοτούν και την τοπική μας ιστορική πορεία ως ελληνορθόδοξης κοινωνίας εδώ.

Ακόμα τη σκέψη αυτή την κάνουμε και για λογαριασμό της τοπικής μας κοινωνίας, η οποία το Μοναστήρι το ‘χει Κορωνίδα και Ακρόπολη της πίστης μας, σκέπη, καταφυγή και κρατέωμα στη δύσκολη ζωή μας.

Και εδώ να αναφέρουμε για την ιστρία, ότι μια παρόμοια και συγκινητική ενέργεια έγινε και με ένα υπόμνημα με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 1851 προς το τότε “Υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπ/σεως”, με θέμα την επαναλειτουργία της Ι.Μ. Βλοχού της διαλυθείσης κατά το 1834, και με 136 υπογραφές της επαρχίας Αγρινίου (Παπασαλούρος Φ. “Βλοχός”, σελ. 461-165).
Τότε για την επαναλειτουργία της Ι. Μονής, τώρα για την επανασυγκρότησή της.
Όμως αναγνωρίζουμε σαφώς, ότι η πρωτοβουλία και προσπάθεια (του επαναπατρισμού των κειμηλίων μας) πρωτίστως και κυρίως ανήκει στην Ι.Μ. Βλοχού και ιδιαίτερα στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλ/νίας, της οποίας προΐσταται ο Άξιος, Ακάματος και Φωτισμένος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Κοσμάς, τις ευλογίες του οποίου επικαλούμαστε. Ελπίζουμε ότι ενέργειες και πρωτοβουλίες θα αναληφθούν μέσα από το κανονικό καθεστώς της εκκλησίας μας και αδερφικά θα δοθεί λύση.
Όσο για μας δεν πρωτοπορούμε αυθαίρετα. Ακολουθούμε  εμείς,  και η κοινωνία μας φρονούμε, συνεπίκουροι “πειθόμενοι τοις ηγουμένοις”.

Μετά την εκτενή και τεκμηριωμένη εισήγηση του προέδρου ακολούθησε συζήτηση και ομόφωνα αποφασίστηκε:

Το ΔΣ. Δέχεται το σκεπτικό της εισήγησης του Προέδρου.

Η απόφασή μας αυτή να σταλεί στην Ι.Μ. Βλοχού και στην Ι. Μητρόπολη Αιτωλ/νίας, για τις όποιες ενέργειες εκτιμηθεί ότι πρέπει να γίνουν ως προς το θέμα της επιστροφής των κειμηλίων.
Η Εταιρεία μας να είναι έτοιμη για την όποια παραπέρα υποστηριχτική προσπάθεια, ενέργεια ή πρωτοβουλία αναληφθεί.

Τέλος το Δ.Σ. εκφράζει την ευχή και επιθυμία να τελεσφορήσει η “εν αγάπη” ως άνω προσπάθεια και να συνεορτάσουμε παλλαϊκά το ποθούμενο γεγονός του επαναπατρισμού των Ιερών Κειμηλίων της Ι.Μ. Βλοχού .Γ. …………………………

Δ. ………………………...

Ε. …………………………

Μη υπάρχοντος ετέρου θέματος, εδώ που συντάχθηκε η παρούσα πράξη υπογράφεται.


                      Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας


                   Βασίλης Φουντούλης                                 Μαρία Βασιλοπούλου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 8:25 am


Αλλάζει «πρόσωπο» η είσοδος του Αγρινίου,υπεγράφη η σύμβαση

«Οι πόλεις μας έχουν ψυχή… Είναι η ψυχή των πολιτών που ζουν και κινούνται καθημερινά μέσα σε αυτές. Αλλά και των επισκεπτών τους. ...
Τους αξίζει λοιπόν το καλύτερο. Ένα πρόσωπο που να ανταποκρίνεται στην ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό το πρόσωπο θέλουμε να φανεί στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο σε έναν χρόνο από σήμερα…».

Α​υτά, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας των εισόδων – εξόδων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας.


Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η υλοποίησή του κατέστη δυνατή μετά από σημαντική επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών το τελευταίο εξάμηνο, ενώ υπήρξαν και πολύ σημαντικές βελτιώσεις ως προς το φυσικό αντικείμενο.

«Παραλάβαμε ένα έργο που χρονολογείται από το 2017, αλλά που επί της ουσίας ξεκίνησε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα μόλις από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η οριστικοποίηση της μελέτης εφαρμογής έγινε τον Δεκέμβριο. Τους τελευταίους έξι μήνες λοιπόν, όχι μόνο επισπεύσαμε όλες τις διαδικασίες, αλλά επί της ουσίας, αλλάξαμε και την ίδια την μορφή του, προχωρώντας σε πολύ σημαντικές βελτιώσεις. Γιατί δεν μας αρέσουν οι… μισές δουλειές. Αλλά και γιατί η Περιφέρεια πρέπει να υπακούει στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζει έργα μακράς πνοής και όχι μόνο έργα απλής συντήρησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, την προσθήκη του κόμβου round about στην είσοδο του Αγρινίου (στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ), την απόφαση αντικατάστασης συνολικά του φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led, την χιλιομετρική επέκταση του έργου μέχρι το ύψος της γέφυρας του Χαράδρου στην Πάτρα και μέχρι το ύψος Ερμίτσας στο Αγρίνιο, τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κ.ά.«Και δεν σταματάμε εδώ. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται προκειμένου να προχωρήσουμε και σε νέες παρεμβάσεις, που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αισθητική των εισόδων των πόλεων. Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, οι πολίτες στη Δυτική Ελλάδα αξίζουν περισσότερα και καλύτερα.  Γι’ αυτό και η προσπάθεια αυτής της Περιφερειακής Αρχής να αλλάξει το “τοπίο” είναι καθημερινή» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας πως το σχέδιο της Περιφέρειας είναι οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας να πάρουν τη μορφή όμορφων ευρωπαϊκών κέντρων.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο αφορά τα εξής τμήματα εισόδων και εξόδων των τριών αστικών κέντρων:

• Για την πόλη της Πάτρας: Α. Την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι το ύψος της γέφυρας του Χαράδρου, μήκους 3 χλμ περίπου, Β. Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ιτεών και για μήκος 500 περίπου μέτρων και Γ. Το σύνολο της οδού Κανελλοπούλου.

• Για την πόλη του Πύργου: Α. Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου από τον κόμβο Νοσοκομείου και για μήκος περίπου 2 χλμ και Β. Την εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας από την πλατεία Μεταξά έως την οδό Αριστοτέλους, μήκους περίπου 800 m.

• Για την πόλη του Αγρινίου: Α. Τη εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Ιωάννινα, Β. Την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον κυκλικό κόμβο και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Αντίρριο και Γ. Την εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και για μήκος περίπου 800 m προς Καρπενήσι.

Οι εργασίες που σε γενικές γραμμές θα εκτελεστούν είναι οι ακόλουθες:

Στην Πάτρα:
* Επί της Πατρών – Κορίνθου, ανακατασκευή των πεζοδρομίων και της κεντρικής νησίδας στην υφιστάμενη διατομή καθώς και του οδοστρώματος. Παράλληλα, προβλέπεται η φύτευση δέντρων στο πεζοδρόμιο και ποώδους βλάστησης στην κεντρική νησίδα. Ακόμα, κατά μήκος του δρόμου θα γίνει επισκευή των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού.

* Επί της Πατρών – Πύργου, αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος εισροής υδάτων σε ειδικές καιρικές συνθήκες και αποκατάσταση οδοστρώματος.

* Επί της οδού Κανελλοπούλου: Μερική αποκατάσταση πεζοδρομίων και οδοστρώματος.

Στον Πύργο:
* Επί της Πατρών – Πύργου, ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού καθώς και τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα. Κατά μήκος του δρόμου θα γίνει επισκευή ή αντικατάσταση (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού.

* Επί της Πύργου – Κυπαρισσίας, ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα καθώς και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού.

Στο Αγρίνιο:
* Επί της Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού καθώς και τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις επισκευής ή αντικατάστασης (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού. Ειδικά έμπροσθεν του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ θα γίνει κατασκευή του κόμβου εισόδου-εξόδου στο σταθμό όπως αυτός στην σχετική άδεια.

* Επί της Αγρινίου – Καρπενησίου, τοπική επέμβαση αποκατάστασης παροχέτευσης ομβρίων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Χρήστος Καραγιάννης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος, ο ειδικός σύμβουλος της ΠΔΕ Χρήστος Μητρογιώργος.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για την ανάπλαση των εισόδων Πάτρας, Πύργου και Αγρινίου:

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 6:16 pm


Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

485 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ τον Ιανουάριο 2020 ,στη Δυτική Ελλάδα ...Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνει ...
αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 5 έως 8 Ιουνίου 2020, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθ' όλη την εορταστική περίοδο, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων,
αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),
αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν και
ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με αναπηρία
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 3:46 pm


Πανηγυρίζει η Ι.Μ Βλοχού,τη μνήμη του θαύματος της Παναγίας Βλοχαϊτισσας το 1893 στο Καινούργιο

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος, εορτάζει την ανάμνηση του πρώτου θαύματος διακοπής της ανομβρίας δια...
πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βλοχαϊτίσσης, στην κωμόπολη του Καινουργίου στις 5 Ιουνίου του έτους 1893.

Πρόγραμμα Εορτής

Πέμπτη 4 Ιουνίου  7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.ΚΟΣΜΑ.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.


Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 10:41 pm


Γιορτάζει ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου,το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Ιερά   Μητρόπολις   Αιτωλίας Ακαρνανίας 
 Ιερός  Ναός  Αγίας  Τριάδος  Αγρινίου...

Ι Ε Ρ Α   Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του  Ιερού  Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου σας προσκαλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 3 έως 9  Ιουνίου 2020

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ

Τετάρτη  3  Ιουνίου 2020

19:00 μ.μ.  Εσπερινός και προσκύνηση  αποτμήματος Ιερών Λειψάνων Αγίου Χαραλάμπους & Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.                                                         


Πέμπτη   4  Ιουνίου 2020

7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία & Ακολουθία του Αγιασμού

20:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Δωροθέου Επισκόπου Τύρου


 Παρασκευή  5 Ιουνίου 2020
10:00 π.μ. Ιερά Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους
                                             19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού                                                                                    

Σάββατο  6 Ιουνίου

7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία (Ψυχοσάββατο)

19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού 


Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

07:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία

19:00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου


Δευτέρα Αγίου Πνευματος 8 Ιουνίου 2020

7:00 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ
19:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ομιλούντος του Αιδεσ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Δημητρίου

 Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

10:00 π.μ. Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου
19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους

  Τα Ιερά Λείψανα θα τίθενται εις προσκύνησιν από 3 έως 9 Ιουνίου.


Εκ του Ιερού Ναού


Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 5:53 pm


Κλειστά τα Εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου την Δευτέρα 8 Ιούνη

Ποια καταστήματα δεν κλείνουν από Τετάρτη | KainourgiopressΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ενημερώνει...
τα μέλη του, τους εμπόρους της πόλης και τους συμπολίτες καταναλωτές ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 του Αγ. Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 5:52 pm


Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στο Σχολείο 2ης Ευκαιρίας Αγρινίου

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2020-2021...
των ενδιαφερομένων πολιτών που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου είναι ένα Δημόσιο Γυμνάσιο Ενηλίκων που λειτουργεί στο Αγρίνιο από το έτος 2003. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα τους.

Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω.
Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.
Χορηγείται απολυτήριο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα τις ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν αίτηση φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
Πιστοποιητικό γέννησης.

Τρόποι εγγραφής

- Επικοινωνία με τη Διεύθυνση του σχολείου στο τηλέφωνο 2641056100 για κλείσιμο ραντεβού στο σχολείο για την πραγματοποίηση της εγγραφής.

- Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης είτε συμπληρώνοντας την σχετική διαδικτυακή φόρμα μέσα από το http://sde-agrin.ait.sch.gr, είτε συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη αίτηση και στέλνοντάς τη με email στη διεύθυνση [email protected]με θέμα “Αίτηση φοίτησης για το σχ. έτος 2020-2021.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Ώρες λειτουργίας: 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ

Δεληγιώργη 27 Αγρίνιο, ΤΚ 30131

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2641056100 Fax: 2641056801

E-mail: [email protected] Web: http://sde-agrin.ait.sch.gr

Ο Διευθυντής

Νάσιος Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 3:55 pm


Καινούργιο: Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 3 Ιουνίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 λόγω...
ανάγκης εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ,θα γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος από τις 12:00 - 14:00 σε περιοχές του ανατολικού τομέα της Κοινότητας Καινουργίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση διακοπή ηλεκτροδότησης θα υπάρξει και σε άλλες περιοχές του Καινουργίου,το ίδιο διάστημα.Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 3:41 pm


Δείτε ηλεκτρονικά το περιοδικό του¨"Ελληνις" ,αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών

Ακόμη ένα καλοκαίρι ο Θερινός  Δημοτικός κινηματογράφος ΄΄Ελληνίς΄΄, σημείο  συνάντησης....

των Αγρινιωτών -  είναι πανέτοιμος για να μας ταξιδέψει στη μαγεία της έβδομης τέχνης, κάτω από το φως του φεγγαριού και την ευωδία του γιασεμιού.

Δείτε σε ηλεκτρονική μορφή το έντυπο με το πρόγραμμα των προβολών:

ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΗΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 3:31 pm


Παναιτώλιο :Γιορτάζει ο Ι.Ν Αγίας Τριάδος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:...Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 8:36 am


5 Ιουνίου:Το Θαύμα της Παναγίας της Βλοχαϊτισσας ,ένα συγκινητικό γεγονός για τον τόπο μας

Το γεγονός ότι στις 5 Ιουνίου τιμούμε το Θαύμα της Ιερής Εικόνας είναι άγνωστο στους περισσότερους μιας και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από το γεγονός...
 Κάτοικος του Καινουργίου ανέφερε στο "K" τα παρακάτω στοιχεία για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη χρονιά."Την χρονιά εκείνη υπήρξε πλήρη λειψυδρία στην περιοχή με αποτέλεσμα οι αγρότες και  όσοι ζούσαν από την αξιοποίηση της γης να  έχουν φθάσει σε κατάσταση απελπισίας,αφού δεν μπορούσαν να παράγουν σοδειά.

Έτσι κατόπιν παροτρύνσεως από ιερείς εκείνης της εποχής σχεδόν ολόκληρη η περιοχή νήστεψε για 40 ημέρες και καθημερινά προσεύχονταν για το "άνοιγμα των ουρανών".

Έτσι στις 5 Ιουνίου μετέφεραν την εικόνα από το μοναστήρι του Βλοχού προς το Καινούργιο.
Και πράγματι το Θαύμα έγινε,πριν η Ιερή Εικόνα φθάσει στο Καινούργιο,ξεκίνησαν οι πρώτες ψιχάλες,με τους Πιστούς να ευχαριστούν την Παναγία μας και κάθε χρόνο να τιμούν την μνήμη του Θαύματος που συνέβη,ως και σήμερα."Οι φωτογραφίες είναι από www.romios.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 10:00 pm


Κηδεία στο Καινούργιο

Κηδεία στο Καινούργιο | KainourgiopressΣτον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου...


ΚΗΔΕΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΡΛΙΑΣΚΟΥ
ΕΤΩΝ 72
Που έφυγε από κοντά μας κηδεύουμε
ΤΡΙΤΗ -2- ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
Παρακαλούνται οι συγγενείς και οι φίλοι
να συνοδεύσουν την εκφορά της
ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
Η ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΩΡΑ 10.00 π.μ.

Αναρτήθηκε στο kidiesnews.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 7:14 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Απόψεις - Η Καθημερινή

Απόψεις  Η Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 8:55 pm


To Peugeot RCZ που θα θέλαμε - caranddriver

To Peugeot RCZ που θα θέλαμε  caranddriver

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2020 | 5:00 pm


Νέα διαρροή για το Mi Band 5 - Angroid.gr

Νέα διαρροή για το Mi Band 5  Angroid.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 11:01 am


NewsAuto.gr - Newsauto

NewsAuto.gr  Newsauto

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

Φιλικοί ιστότοποι: