Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Καινουργιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

FYROM……..ΣΚΟΠΙΑ…..Βόρεια Μακεδονία.

Τα μείζονα εθνικά θέματα απαιτούν την συγκατάθεση του Λαού…..απαιτούν Δημοψήφισμα.

Η  πολιτική γενναιότητα δεν εκφράζεται μέσω μιας στολισμένης τελετής κάτι ανάμεσα σε βαφτίσια και γενέθλια…….

Οι εθνικές συμφωνίες απαιτούν σοβαρή προσέγγιση με βάση τα Ιστορικά δεδομένα και σεβασμό…. χωρίς life style προσεγγίσεις.

Ο Αριστερός Φασισμός με την παρωδία των Πρεσπών ευτέλισε για άλλη μια φορά ένα πολύ σοβαρό Εθνικό ζήτημα που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να διαπραγματεύεται μια πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση….

Κοτζιάς Δημητροφ και Νίμιτς έπαιξαν βάναυσα με την Ιστορική μνήμη των Ελλήνων, πάνω σε ένα διπλωματικό χαλί χωρίς ειλικρίνεια και με την συνεχή και επιτακτική παρέμβαση της Ουάσιγκτον των Βρυξελών και του Βερολίνου…… μια Αριστερή διαπραγμάτευση ανταλλάσσοντας γραβάτες, χαμόγελα και ευχές γενεθλίων ….

Η Γεωπολιτική διάσταση της συμφωνίας και η ενταξιακή ένσταση κάποιον χωρών που αφορούν και άλλη γείτονα χώρα είναι ένα πακέτο που αλλάζει το γεωπολιτικό σκηνικό.

Η δημοκρατία απαιτεί συνετή αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου…..

Ελπίζω να έχει γίνει καθολικά αντιληπτό ότι δεν υπάρχει πάρα μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αυτή είναι Ελληνική.

Είναι ανεπίτρεπτο ίσως και εμετικό μέσα στην Μοναδική Μακεδονία την Ελληνική να αποκαλούν τα Σκόπια βόρεια Μακεδονία….

Τα πολιτικά ψεύδη οδηγούν σε διαμελισμό του οργανωμένου δημοσίου βίου.

Η συμφωνία αυτή φέρει ένα εσωτερικό διχασμό την στιγμή που η Ελλάδα πλήττεται από την ποιότητα των θεσμών το χρέος την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση  και την αδυναμία ανάπτυξης.

Δεν δημιουργούνε τετελεσμένα επι εθνικού εδάφους και εθνικών συνόρων…..

Ας μάθουν επιτέλους για την αρχαία Ελληνική Ιστορία και τον ελληνο χριστιανισμό…..

Γιατί η πυροδότηση έγινε…και όταν αποκαλυφθεί δυστυχώς θα είναι πολύ αργά για δάκρυα !!!


 Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου

Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Δημήτριος Ε . ΜΑΚΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:40 pm


Ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αιτωλοακαρνανίας για την Αναγκαιότητα ίδρυσης Μουσικού σχολείου στο Μεσολόγγι

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress βουλευτέςΜε παρέμβασή τους προς τον κ. Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας , Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος ρωτούν, εάν ο Υπουργός προτίθεται, να προχωρήσει...
στην ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Επισημαίνουν, ότι η Αιτωλοακαρνανία, ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, έχει ανάγκη από ένα δεύτερο μουσικό σχολείο, που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο να διδαχτεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο η μουσική παιδεία και ιστορία του τόπου μας, αλλά να προσφέρει και τη βάση για επιπλέον σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:

Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της Μουσικής Παιδείας, χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης. Στα Μουσικά Σχολεία εκτός από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, διδάσκονται επί πλέον και μαθήματα μουσικής και τεχνών. Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, στις 29 Νοεμβρίου του 2017, είχε εισαχτεί προς έγκριση, η ίδρυση Μουσικού σχολείου με έδρα το Μεσολόγγι και εξασφαλισμένη κτιριακή υποδομή. Ο κύριος λόγος, που τέθηκε, ήταν το γεγονός, ότι υπάρχουν ήδη μαθητές, που παρακολουθούν σήμερα μαθήματα αντίστοιχου γνωστικού ενδιαφέροντος σε άλλη πόλη το Αγρίνιο και η ιδιαίτερη διάδοση της  Μουσικής Παιδείας στο Δήμο Μεσολογγίου, αφού λειτουργούν τρεις  Φιλαρμονικές & Ωδεία . Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα για ίδρυση μουσικού σχολείου, με έδρα το Μεσολόγγι.

Πρέπει, να σημειώσουμε, ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει ήδη το μοναδικό Μουσικό Σχολείο με έδρα την πόλη του Αγρίνιου, που ιδρύθηκε το έτος 1997. Μέχρι τώρα το Μουσικό σχολείο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην πόλη του Αγρινίου αλλά και σε όλο το Νομό. Οι ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου  έχουν αναβαθμίσει την εκπαίδευση του νομού και τη σχέση του με την τοπική κοινωνία συμμετέχοντας στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, είναι ο μεγαλύτερος νομός σε έκταση στην Ελλάδα με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, που αποτελείται από ορεινούς όγκους και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. 

Για το σχολικό έτος 2017-2018 αρκετός αριθμός μαθητών εξυπηρετούνταν από τη γραμμή λεωφορείου Μεσολόγγι - Αιτωλικό- Χρυσοβέργι - Φραγκουλέικα – Μουσικό σχολείο Αγρινίου.

Επειδή, ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας έχει ανάγκη από ένα δεύτερο μουσικό σχολείο που θα ιδρυθεί στη πρωτεύουσα του, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου,

Επειδή, κάθε περιοχή που αποκτά μουσικό σχολείο ενισχύει την καλλιτεχνική παιδεία, αφού οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Παραστάσεις και Μουσικούς Αγώνες,

Επειδή, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο να διδαχτεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο η μουσική παιδεία και ιστορία του τόπου μας, αλλά να προσφέρει και τη βάση για επιπλέον σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται, να προχωρήσει στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις στο Μεσολόγγι, ύστερα και από τη σχετική, ομόφωνη απόφαση, του Δημοτικού Συμβούλιου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τριανταφύλλου Μαρία

Βαρεμένος Γιώργος

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:45 pm


Το Μουσικό Σχολείο γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσικής

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου παρουσιάζει το σύνολο Χάλκινων Πνευστών και το σύνολο μουσικής δωματίου, σε...
διδασκαλία Δημήτρη Τσιάντα & Ηλία Φουλίδη στον Πεζόδρομο Παπαστράτου, την Πέμπτη 21/6/2018 στις 20:00 .

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 6:02 pm


Ανοιχτή επιστολή για τη διάσωση του Παναιτωλικού όρους

Τον τελευταίο καιρό, γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες πληροφοριών σχετικών με την αιολική "εκμετάλλευση" διάφορων βουνών της πατρίδας μας. Σε αντίθεση με την παγκόσμια πρακτική της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών ...
σε ομαλά εδάφη με χαμηλό υψόμετρο και της προστασίας των ορεινών ανάγλυφων και των βουνοκορφών, εδώ ακολουθείται η κλασική ελληνική μέθοδος της ισοπέδωσης και της τσιμεντοποίησης χωρίς όρια.


Το Παναιτωλικό, το μεγαλύτερο βουνό της Αιτωλοακαρνανίας, κατάφυτο με πλούσια δάση και ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 κινδυνεύει. Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη της αρμόδιας ΡΑΕ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αδειοδότηση γιγάντιων αιολικών εγκαταστάσεων σε όλο το μήκος της οροσειράς από βορρά προς νότο. Το νότιο τμήμα που φαίνεται με κίτρινο χρώμα και είναι σε φάση αρχικής διερεύνησης περιλαμβάνει όλες τις κορυφές που δεσπόζουν πάνω από το Αγρίνιο όπως η Κόκα, η Βγένα και η ψηλότερη του όρους, Κατελάνος (1924 μ). Το βορειότερο τμήμα που φαίνεται με πράσινο χρώμα περιλαμβάνει άγριες και παρθένες κορυφές όπως ο Προφήτης Ηλίας πάνω από τον Άγιο Βλάση, ο Κούτουπας και η Τσόκα. Το τμήμα αυτό, έχει ήδη περάσει την πρώτη φάση των αδειών και απαιτείται άμεση αντίδραση από τους πολίτες αν δεν θέλουμε να δούμε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας να καταστρέφεται! Πρόκειται για την περιοχή γύρω από την λίμνη Κρεμαστών, ένα μοναδικό «Ελβετικό τοπίο» που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με πυκνά ελατοδάση και απόκρημνα βουνά. Όλη αυτή η τοποθεσία, που περιλαμβάνει τον Κούτουπα, την Τσόκα, την Μεγάλη Ράχη, ακόμα και την περίφημη Χελιδόνα στην πλευρά της Ευρυτανίας, σχεδιάζεται να κατεδαφιστεί και να αποψιλωθεί από τα δάση της για να περάσουν οι τεράστιοι δρόμοι που θα οδηγούν στη βάση κάθε ανεμογεννήτριας καθώς και στους αμέτρητους πυλώνες που θα χρειαστούν για την μεταφορά του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.Επειδή γίνονται πολλές προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με την ωφέλεια των αιολικών πάρκων και της προόδου της υπόλοιπης Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται να τονίσουμε ότι πουθενά στον κόσμο δεν τοποθετούνται ανεμογεννήτριες σε τέτοια ανάγλυφα και υψόμετρα που εδώ πλησιάζουν τα 2000 μέτρα και είναι τα μεγαλύτερα της περιοχής. Όντως, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα αιολικά πάρκα έχουν μεγάλη διάδοση, τα συναντάμε όμως σε πεδιάδες και χαμηλούς λόφους, με ήπιο ανάγλυφο και σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν τις στήνουν πάνω στα κορφοβούνια, αντιθέτως, υπάρχουν χώρες που προστατεύουν ακόμα και με νόμους την ακεραιότητα των κορυφογραμμών τους. Αυτό, είναι ολοφάνερο σε όποιον ταξιδεύει στην Ευρώπη.
Αυτή η συνετή πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί και στον τόπο μας για να μην καταστραφεί ανεπανόρθωτα. Υπάρχει και το πρόσφατο παράδειγμα του Πεταλά, ενός βουνού χαμηλού και ομαλού, στο οποίο προχώρησε η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου χωρίς σημαντικές αντιδράσεις.

Επειδή όμως πολλοί συμπολίτες μας ανησυχούν και το θέμα προβληματίζει, ζητούμε την προστασία του Παναιτωλικού όρους και την εξαίρεσή του από κάθε εγκατάσταση των ΒΑΠΕ. Καλούμε άμεσα να πάρουν θέση για το θέμα οι φορείς της πόλης και του νομού ώστε να αποτραπεί μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Καλούμε και τον δήμο Αγρινίου (στα όρια του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της οροσειράς) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε τέτοια σχέδια. Να θυμίσουμε ότι πριν μερικά χρόνια αποτράπηκε σε μια παρόμοια περίπτωση η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Τυμφρηστό (Βελούχι), με την συνδρομή του δήμου Καρπενησίου.


Συνοψίζοντας: Η τοποθέτηση αιολικών πάρκων σε μεγάλες και ψηλές οροσειρές προκαλεί ανεπανόρθωτη καταστροφή στο τοπίο, το οικοσύστημα, τη χλωρίδα και την πανίδα. Οι ίδιες οι προδιαγραφές των ανεμογεννητριών αναφέρουν βέλτιστη λειτουργία σε υψόμετρο κάτω των 1000 μέτρων. Οι εργολάβοι επιδοτούνται από τους ίδιους τους πολίτες μέσω του ειδικού τέλους για τις ΒΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 δις ανά έτος! Γι' αυτό και σπεύδουν να βγάλουν άδειες για χιλιάδες αιολικά σε όλη τη χώρα, έναν αριθμό που πρακτικά δεν έχει νόημα και τα καθιστά αχρείαστα. Στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε την περιοχή της λίμνης Κρεμαστών σκεπασμένη από τις κορυφές Μεγάλη Ράχη και Τσόκα. Πραγματικά ποιός νους θα ήθελε να καταστρέψει μια τέτοια εικόνα, ξηλώνοντας το πυκνό δάσος με δρόμους μέχρι πάνω, με ανεμογεννήτριες ύψους πάνω από 100 μέτρα και τσιμεντένιες βάσεις μεγέθους οικοδομικού τετραγώνου για την κάθε μια; Ας αναρωτηθούμε ποιά ανάπτυξη θέλουμε για τον τόπο μας και τι θα συνέβαινε αν αυτό το τοπίο βρίσκονταν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα.

Υ.Γ. Η Ελλάδα δεν είμαστε μόνο εμείς οι εφήμεροι άνθρωποι. Είναι η φύση, τα βουνά, τα ποτάμια και τα νησιά μας, που τα βρήκαμε αναλλοίωτα για γενιές και γενιές και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στους επόμενους. Αυτή είναι η περιουσία μας, και δεν μετριέται σε χρήμα.

Χρήστος Μακροζαχόπουλος

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, ορειβάτης μέλος ΕΟΣ Αγρινίου.

Επικοινωνία στο [email protected]


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:38 pm


Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Αγρινίου,επιστρέφουν Α.Καλαμπαλικής και Γ.Μελιάδης

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου ορίστηκαν  οι νέοι Aντιδήμαρχοι. Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης...


Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις των  άρθρων 59  του ν. 3852/2010 και 89 του ΔΚΚ ν. 3463/2006 σχετικά με τους Αντιδημάρχους και την αναπλήρωση Δημάρχου.
Τις διατάξεις του  άρθρου 3  του ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40/29-2-2012 τεύχος Α’) σχετικά με τους Αντιδημάρχους που δικαιούνται αντιμισθίας.
Την υπ΄αριθμ. 15150/15-4-2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το ν.3852/2010», όπως ισχύει.
Τις διατάξεις του  άρθρου 3  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256/31-12-2012 τεύχος Α΄).
Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον  Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 3465/28-12-2012 τεύχος Β’), σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 94.181 κατοίκους.
Το γεγονός ότι ο Δήμος έχει δέκα (10) Δημοτικές Ενότητες (άρθρο 59 παρ. 2 του ν. 3852/2010).
Την ανάγκη ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ΟΕΥ του Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 2183/29-9-2011 τεύχος Β’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Tην ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

      Ορίζουμε Αντιδημάρχους του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ από δημοσιεύσεως της παρούσης, με θητεία εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και μεταβιβάζουμε σε αυτούς τους τομείς ευθύνης, ως εξής:

1.Γκρίζης  Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Β) Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Προγραμματισμού &  Ανάπτυξης καθώς και Αποτελεσματικότητας , Ποιότητας και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Δ)Τις αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

2.Καλαντζής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ 
Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

3.Μελιάδης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
       Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών  της  Διεύθυνσης   Τεχνικών Υπηρεσιών.

4.Φαρμάκης Ιωάννης του Παναγιώτη
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

5.Παπαγεωργίου Μαρία, συζ. Ιωάννη 
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

6. Καλαμπαλίκης Ανδρέας  του Σωτηρίου 
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης      Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης  Οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

7. Σαλμά Μαρία του Γεωργίου
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής,
Β)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ,  της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού  καθώς και τα θέματα Νέας Γενιάς .

8.  Γρίβας Ευθύμιος του Σπυρίδωνα 
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων καθώς και του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

9. Πιστιώλη -Σαλακίδου Όλγα συζ. Νικολάου 
Α)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Αναθέτει στον Γκούντα Χρήστο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο , την εποπτεία και το Συντονισμό  του συνόλου του Δημοτικού έργου.

Αναθέτει στον Αδάμη Σπυρίδωνα του Ανδρέα , Δημοτικό Σύμβουλο, την εποπτεία και τον συντονισμό σε θέματα Βιβλιοθηκών και αρχείων καθώς και την προώθηση και διαφύλαξη της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Δήμου Αγρινίου.

Αν ο Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος  (παρ. 7 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010).

Για λόγους ενιαίας άσκησης της Δημοτικής Πολιτικής οι Αντιδήμαρχοι για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους θα συνεργάζονται με το Δήμαρχο,  που έχει τη γενική εποπτεία των δραστηριοτήτων της Δημοτικής αρχής, καθώς επίσης και με τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους .

Οι Αντιδήμαρχοι έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους.
Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου η αναπλήρωσή του θα γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του ν.3463/2006, ως εξής:

      Ορίζεται αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Γκρίζης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, και σε περίπτωση απουσίας του η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.

Υπεύθυνη για την τέλεση πολιτικών γάμων ορίζεται η Αντιδήμαρχος Παπαγεωργίου Μαρία  σύζ. Ιωάννη  και σε περίπτωση απουσίας, η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.

Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από της δημοσίευσή της μία φορά σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας  του Νομού, σύμφωνα με τη παρ. 6 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010 και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η παραπάνω απόφαση  να κοινοποιηθεί:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας, Δ/νση Διοίκησης, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ν.Π.
στους οριζόμενους Αντιδημάρχους
στις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τις αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου
τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αγρινίου
               
                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
           

       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:25 pm


"Όταν χορεύει η καρδιά...τα πάντα όλα σωπαίνουν",από τους Θεστιείς


Τα χορευτικά  τμήματα του Π.Ο "ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ",σας προσκαλούν στην τελετή λήξης περιόδου 2017-2018, στην χορευτική παράσταση...
"Όταν χορεύει η καρδιά...τα πάντα όλα σωπαίνουν", το Σάββατο 23 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο.

Ώρα έναρξης 21:00

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:18 pm


Καινούργιο :Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος "Η Χρυσοχεριά",σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.,,
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν λαμπαδηδρομία και ποδηλατοδρομία ,ενώ στην συνέχεια θα παιχθεί παράσταση Καραγκιόζη, με τίτλο "Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης",στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου από τις 09:30-13:30.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 2:23 pm


Χρυσό μετάλλιο για την Αθλήτρια του ταεκβοντό, Αθανασία Μπεκούλη

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η αθλήτρια του ΑΜΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΥΓΜΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΜΠΕΚΟΥΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, στο...
 3ο Κύπελλο Ακρόπολης, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Ανω Λιόσια.

Μετά από καταπληκτική απόδοση και τρεις νικηφόρους αγώνες κατέλαβε την πρώτη θέση στα -44 κιλά κορασίδων 2004 μαύρων ζωνών.

 
Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει την ίδια και το Δάσκαλό της για τη συνεχή προσπάθεια, τους κόπους, τις θυσίες και τις επιτυχίες τους.


ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:00 am


Καινούργιο :Εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων του Αγίου Δημητρίου(φωτο-βίντεο)Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  η γιορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου...
Οι μαθήτριες και η υπεύθυνη τους, κ.Γεωργία Κουρεμένου,παρουσίασαν δύο μικρά θεατρικά σκετς και τραγούδησαν τραγούδια για το Χριστό,ενώ παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον Παύλο Μελά.

Το πρώτο σκετς είχε ως θέμα την σημασία του βιβλίου και με ποια κριτήρια οι νέοι αγοράζουν πλέον τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο "Η Γνώση" που άνοιξε για την περίσταση,ενώ  στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε  το πως οι ειδήσεις παραποιούνται και γίνονται στο τέλος "ραδιοσαλάτα"που σερβίρεται και καταναλώνεται αμάσητη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Κουρεμένου τόνισε ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την ιστορία της Ελλάδας καθώς η Μακεδονία πουλήθηκε,όπως ανέφερε και παρουσίασε αφιέρωμα στον Παύλο Μελά ο οποίος αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της.

Έγινε ανασκόπηση των φετινών δραστηριοτήτων,αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και  ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο σχολικό έτος .


Για το kainourgiopress Κατερίνα Ρεντίφη

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 11:30 pm


Αγρίνιο :Στην Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου 38χρονη μετά από απόπειρα αυτοκτονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike νοσομείο
Απόπειρα αυτοκτονίας με κατάποση μεγάλης ποσότητας χαπιών είχαμε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγρινίου από μια 38χρονη.

Η απόπειρα έγινε αντιληπτή από οικείους της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Αγρινίου ...
όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,όπως αναφέρει το aerasnews.gr.

Την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος ανέλαβε το Α.Τ. Αγρινίου ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η 38χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:11 pm


Αιτωλοακαρνανία :Νομός που χαρακτηρίζεται από έντονη βία,ορατή πραγματικότητα η κάνναβη (ηχητικό)

Για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»,μίλησε η Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου,ψυχολόγος,Dr Αθανασία Δημητρίου, στον ...
AeraFM 99,50 στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη.
Όπως ανέφερε η κα.Δημητρίου "Ο Οδυσσέας" που είναι μια υπηρεσία κρατικού χαρακτήρα του ΟΚΑΝΑ φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας.

Στο Αγρίνιο λειτουργούν δύο δομές,οι οποίες υποστηρίζουν όλη την Π.Ε Αιτ/νιας και αφορούν την πρόληψη.
Το Κ.Π ξεκίνησε το 1998 σαν πρωτοβάθμια πρόληψη,όμως μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας το Κ.Π έχει και την δευτεροβάθμια φροντίδα, που αφορά μερίδες πληθυσμού οι οποίες βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο,όχι μόνο σε σχέση με τις ουσίες αλλά και με άλλα προβλήματα,ενώ σε λίγους μήνες αναλαμβάνει και την τριτοβάθμια φροντίδα πληθυσμού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το Κ.Π αναλαμβάνει ένα πολυδύναμο κέντρο με ολοήμερη λειτουργία
το οποίο θα αφορά κανονική θεραπεία όλων των εξαρτήσεων,πλην της ηρωίνης,θεραπεία που καλύπτει η άλλη δομή του ΟΚΑΝΑ.

Το Κ.Π θα έχει την θεραπεία από την κάνναβη ,το οινόπνευμα που μαστίζει τον νομό,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,τον τζόγο,το διαδίκτυο,όλα τα άλλα ναρκωτικά ,ενώ θα δημιουργηθεί κινητή μονάδα η οποία θα επισκέπτεται τα Κ.Υ του νομού και διάφορες περιοχές,όπου θα γίνονται δράσεις ευαισθητοποίησης για τον αλκοολισμό.

Επίσης ένα κομμάτι της δράσης θα αφορά τους φοιτητές που υπάρχουν στην Αιτ/νια και χρειάζονται βοήθεια.

Έτσι μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ,το Κέντρο Πρόληψης έχει γίνει σαν ένα "Κέντρο Ψυχικής Υγείας "το οποίο καλύπτει και τα τρία κομμάτια φροντίδας του πληθυσμού(Πρωτοβάθμια,Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια).

Όσον αφορά τα ατομικά αιτήματα για βοήθεια ,ο αριθμός σπάει ρεκόρ και αυτά ήταν ουσιαστικά που αποτέλεσαν τον οδηγό δημιουργίας της κινητής μονάδας και της ανάληψης του πολυδύναμου κέντρου.

Ήδη δύο σταθερές ημέρες η ομάδα βλέπει ατομικά περιστατικά και τα αιτήματα συνεχώς αυξάνονται ,καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ,σε έναν τεράστιο μάλιστα γεωγραφικά νομό, με πολλές ανομοιογένειες και διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

Καθημερινά καταγράφονται πολλά προβλήματα ,κυρίως χρήσης οινοπνεύματος ,ενώ η κάνναβη είναι μια ορατή πραγματικότητα πια.

Αντιμετωπίζονται  πολλές συναισθηματικές διαταραχές ,ενώ η Αιτωλοακαρνανία χαρακτηρίζεται από έντονη βία.

Το Κ.Π διοργανώνει την Δευτέρα  25 Ιουνίου τον 1ο Αγώνα Δρόμου "Οδυσσέας" τιμώντας  την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, που καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου.

Η κα.Δημητρίου τόνισε ότι πρόκειται για εναλλακτική μορφή δράσης που περνάει μηνύματα στον κόσμο ,οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ),ενώ όποιος αποφασίσει να συμμετέχει την τελευταία στιγμή ,μπορεί,χωρίς όμως να έχει αριθμό και χρονομέτρηση.

Οι αιτήσεις μέχρι σήμερα είναι πολλές και καθημερινά αυξάνονται,ενώ αυτό που μετράει για την ομάδα,εκτός από τους κανόνες του αγώνα ,είναι το συμβολικό χρώμα της εκδήλωσης και το μήνυμα ότι "Οι άνθρωποι τρέχουν για την Ζωή".

Με την ολοκλήρωση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα "Υπόγεια Ρεύματα" στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Την συνολική διοργάνωση υποστηρίζουν ως συνδιοργανωτές, ο Δήμος Αγρινίου  και η ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου.

Κλείνοντας η κα Δημητρίου τόνισε την άριστη συνεργασία που έχουν με την Ελληνική Αστυνομία και την αλληλοϋποστήριξη ,ενώ από πέρυσι με διαταγή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, κ.Τόσκα, γίνονται κοινές δράσεις και συνεκπαίδευση.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε η Dr Δημητρίου


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:00 pm


Τα θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου(2018)

 Δείτε την λίστα με τα θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου,καθημερινά και του Σαββάτου...

Επίσης υπάρχει και μόνιμη σελίδα στο kainourgiopress για να μπορείτε εύκολα να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:13 pm


Δόξα :Σe αναζήτηση τερματοφύλακα

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress Î´ÏŒÎ¾Î±Ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου έχει ξεκινήσει στη Δόξα Καινουργίου.
Η διοίκηση και ο τεχνικός Κώστας Γιωτόπουλος γνωρίζουν που χρειάζεται ενίσχυση ...
το ρόστερ και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του olatagoal.gr η Δόξα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, έχουν τσεκάρει τους στόχους και τις επόμενες ημέρες αναμένεται  να συμφωνήσουν με τον γκολκίπερ που θα υπερασπιστεί το τέρμα της Δόξας τη νέα χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:44 pm


Το φαράγγι του Δία στο ορεινό Θέρμο(φωτο)Το ρέμα της Αμβρακιάς, παράρεμα του Κοσινορέματος Γιδομανδρίτη, το επονομαζόμενο και Φαράγγι του Δία, πηγάζει από τις κορυφές Τσούκκα, Κέδρο και Επάνω Κορφή του Ανατολικού Παναιτωλικού. Η λεκάνη απορροής στην περιοχή των πηγών του εν λόγω ρέματος είναι στο σύνολό της ελατοσκεπής περιοχή. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη εν μέρει στο δίκτυο προστασίας NATURA 2000 του Παναιτωλικού...
Η ροή στο σύνολο του εν λόγω ρέματος είναι ορμητική, ενώ η βλάστηση κατά μήκος του ρέματος, πλην της περιοχής των πηγών του, αποτελείται από πλατάνια και στις παρόχθιες περιοχές από πουρνάρια και αριές και μάλιστα είναι πολύ πυκνή ιδιαίτερα στο κατώτερο τμήμα αυτού.

Κοντά στην Αμβρακιά, στην περιοχή «Μύλοι» επί του δρόμου Αμβρακιά – Αργυρό Πηγάδι, υπάρχουν στενές χαράδρες μικρού μήκους, όπου σχηματίζονται και μικροί αλλά πανέμορφοι καταρράκτες, οι οποίοι είναι ενεργοί καθ’ όλη της διάρκεια του έτους και είναι εύκολα προσβάσιμοι. Αντίστοιχα μικροί καταρράκτες συναντώνται καθ’ όλο το μήκος του ρέματος ως τη συμβολή του με το Κοσινόρεμα. Πάντως είναι δυνατή η πορεία παραπλεύρως του ρέματος από το σημείο αυτό ως το Κοσινόρεμα αλλά και μέσω του ρέματος στο μεγαλύτερο μέρος του κατά τη θερινή περίοδοΣτην περιοχή «Μύλοι», η οποία είναι εξαίρετου φυσικού κάλλους και αποτελεί σταθμό για την εξερεύνηση του «Φαραγγιού του Δία», υπάρχει αναστηλωμένος νερόμυλος και νεροτριβή, η οποία είναι λειτουργική, ενώ δίπλα έχει κατασκευαστεί πρόσφατα μικρός χώρος αναψυχής. Στην ίδια θέση υπάρχει μικρό πέτρινο γεφύρι, το γεφύρι της Αμβρακιάς, (γεφύρι μονότοξο, χαμηλωμένου τόξου, με ισοκλινές κατάστρωμα, χτισμένο περί το έτος 1930), επί του οποίου διέρχεται ο προαναφερόμενος δρόμος, και ελάχιστα μέτρα πιο πέρα ένας ακόμη νερόμυλος, ημιερειπωμένος αυτός.Η ομαλή περιοχή παραπλεύρως του εν λόγω ρέματος και βόρεια αυτού, από το προαναφερόμενο σημείο ως το Κοσινόρεμα, όπου σήμερα υπάρχουν εγκαταλειμμένες τεχνητές αναβαθμίδες (πεζούλες), ήταν χτισμένος παλιότερα ο πρώτος οικισμός της Αμβρακιάς, το Παλαιοχώρι Αμβρακιάς, μοναδικό απομεινάρι του οποίου είναι ο τότε ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδας, ο οποίος διατηρείται σε πολύ κατάσταση. Στην ίδια περιοχή μάλιστα, κοντά στον ναό της Αγίας Τριάδας, βρέθηκε αγαλματίδιο του Δία Υψιμβρέτη σε ένα σημείο όπου εικάζεται ότι υπήρχε αρχαίο ιερό. Σ’ αυτό, εξάλλου, οφείλεται ο χαρακτηρισμός του εν λόγω ρέματος ως φαραγγιού του Δία, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική ονομασία που έχει τελικά επικρατήσει. Πολύ κοντά στο Παλαιοχώρι, στην αντίθετη πλευρά του ρέματος, αυτή προς τον οικισμό της Αμβρακιάς, υπάρχει άλλος ένας ερειπωμένος νερόμυλος, ο «Μύλος του Κούια».


Τέλος, η προσέγγιση του εν λόγω ρέματος γίνεται, πέρα από την κεντρική πρόσβαση σ’ αυτό μέσω του δρόμου μέσω Αμβρακιάς – Αργυρού Πηγαδίου, και μέσω τριών  μονοπατιών. Το ένα από αυτά οδηγεί από την Αμβρακιά απευθείας στον ναό της Αγίας Τριάδας μέσω μιας πυκνόφυτης περιοχής από άγρια βλάστηση. Το δεύτερο, το οποίο διέρχεται ψηλότερα παραπλεύρως του υδραύλακα που μεταφέρει το νερό για την άρδευση των κτημάτων της Αμβρακιάς, αποτελεί τμήμα του μονοπατιού των Προσκυνητών, Πέρκος Ναυπακτίας – Προυσός Ευρυτανίας, μέσω του οποίου παλιότερα διέρχονταν οι προσκυνητές από τη Ναυπακτία προς το ιστορικό μοναστήρι του Προυσού. Τέλος, άλλη μία πρόσβαση είναι ακόμη ψηλότερα και οδηγεί μέσω αγροτικού δρόμου σε ένα πλατανόφυτο τοπίο επί του εν λόγω ρέματος, όπου βρίσκονται οι πηγές από τις οποίες τροφοδοτείται η Αμβρακιά με νερό ύδρευσης.Καταληκτικά, το εν λόγω ρέμα συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά εκείνα που το καθιστούν ελκυστικό, καθότι διαθέτει και φυσικό κάλλος και ανθρωπογενή στοιχεία και είναι και εύκολα προσβάσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Νίκος Σ. Κωστακόπουλος
(Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου)

Δημοσιεύθηκε στο agriniolike.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:35 pm


Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν οι Πεσόντες Αεροπόροι στο Μέγα Δένδρο Θέρμου(φωτο)


Πραγματοποιήθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα,  σήμερα 17 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση τιμής  στους Πεσόντες Αεροπόρους στο λόφο του Αγίου Κοσμά Μέγα Δένδρου Θερμου.  Τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε ο Ιπτάμενος -Σμήναρχος κ. Ιωάννης Κωτσάκης , Διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης ...Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των οικογενειών των Πεσόντων Αεροπόρων Δήμου Θέρμου , καθώς και οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές. Το άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές μετά το τρισάγιο που τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Ράπτη.

Στις φετινές εκδηλώσεις τιμήθηκε ο Ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος και παρέστη ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριος Τσιαντής , ο οποίος και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα .

Εκ του Δήμου Θέρμου.


ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΟΥ  κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ  ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. 


Αγαπητοί Γονείς   και συγγενείς των πεσόντων αεροπόρων μας
Πανοσιολογιότατε - Άγιοι Πατέρες ,
Κύριε εκπρόσωπε του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων
Κύριε Δήμαρχε του τιμωμένου Δήμου Πλαστήρα
Κύριοι Δήμαρχοι
Κύριοι Εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών


Κύριες και Κύριοι , 

Προσήλθαμε και φέτος εδώ στο λόφο του Αγίου Κοσμά , για να τελέσουμε τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  για τους πεσόντες αεροπόρους του τόπου μας και  από αυτόν τον ευλογημένο λόφο να απευθύνουμε δέηση μνήμης σε όλους εκείνους που έπεσαν  υπέρ πατρίδος . 

Εφέτος οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες  εκτός  από τους δικούς μας  συμπολίτες , στον ήρωα Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, από το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας .  Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και η  μνήμη του αποτελεί πλέον  πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις  της χώρας μας και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για τις Ελληνίδες και του Έλληνες .
Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου  που ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τσιαντής  έκανε  ένα κοπιώδες ταξίδι για να βρεθεί  σε αυτή την συγκινητική εκδήλωση .
Η απόδοση τιμής σε ήρωες , όπως οι πεσόντες αεροπόροι μας είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή. Μια πράξη υπόμνησης της  αγωνιστικής πορείας του  λαού μας , που διερχόμενος στο χρόνο , κάνει αγώνα για την εξασφάλιση της  εθνικής του ανεξαρτησίας για την  αξιοπρέπεια την  οικονομική αυτοδυναμία και κοινωνική του πρόοδο. Οφείλουμε να στρέψουμε τα βλέμματα πίσω και τα ιστορικά διδάγματα, που οφείλουμε όλοι να αντλούμε από το χθες της ιστορίας μας, να είναι η πυξίδα για την πορεία του σήμερα και του αύριο της Ελλάδας .
Η θυσία  του Νικολάου Σιαλμά , του Κωνσταντίνου Κοντογιώργου ,  του Βασιλείου Κουρκούτα ,  του Ευσταθίου Τσίγκα , του Ευάγγελου Σταθοπούλου , του Μπαλταδώρου  , του Αλεξανδράκη και όλων των ηρώων , είναι ένα τμήμα δόξας   από τις σελίδες  της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας ,  συνέχεια  στις θυσίες γενεών για ελευθερία και σταθερή πίστη  στην ανάγκη προάσπισης  της εθνικής ακεραιότητος  της πατρίδας μας .

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, έχουν ακόμα σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες- αεροπόρους μας ,  να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων  κυρίως  για τις νεώτερες γενιές ,  ώστε να οικοδομήσουν  την βαθιά εθνική πεποίθηση  , ότι η πατρίδα , μας θέλει   αποφασισμένους  να δώσουμε  και το αίμα  μας  ακόμη για την υπεράσπιση της .

 Ως  ελάχιστος φόρος τιμής φιλοτεχνήθηκε αυτό το μνημείο, για να συμβολίζει το ασίγαστο πάθος για την εθνική ακεραιότητα  της Ελλάδας μας  και δείχνει  την ευαισθησία  της δημοτικής μας αρχής , ότι οι ήρωες  πρέπει εμπράκτως να τιμούνται  και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας  προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , και όλους του Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων  που αγκάλιασαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του οράματος μας .

Αυτό ακριβώς το μνημείο  μας βοήθησε  να είμαστε εδώ σήμερα  για να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν , για την προάσπιση της πατρίδας  μας , την ίδια τους τη ζωή.

Σήμερα είναι χρέος όλων όσων παρουσιάζονται να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αιγαίου  να παρέμβουν αποφασιστικά προς την πλευρά της γείτονος χώρας και να της υποδείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια συμπεριφορά  παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου.

Να την καλέσουν να συμμορφωθεί προς τη διεθνή έννομη τάξη και να απελευθερώσει αμέσως  τους  έλληνες  που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη . Ιδιαίτερα από πλευράς Ε.Ε. θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς την γείτονα χώρα ,  ότι συνέχιση της  αμφισβήτησης και της παραβίασης του εναέριου χώρου της Ελλάδας , σημαίνει  παραβίαση  και των ευρωπαϊκών συνόρων .

Το χρέος μας απέναντι στους ήρωες που τιμούμε σήμερα, επιτάσσει να επανακαθορίσουμε τα βήματα μας ,  προκειμένου να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο , να επιλυθεί επιτέλους το Κυπριακό ζήτημα ,  να σταματήσει η αμφισβήτηση της Θράκης   , του εναέριου  ελληνικού χώρου   στο Αιγαίο  ,  της  υφαλοκρηπίδας  και των νησιών μας .

Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα εκπέμπουν από τα πανάρχαια βάθη της ιστορίας στους αιώνες το παράγγελμα που απορρίπτει  κάθε παραίτηση από όσα ορίζει η ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο .
  «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης». 
Όμοια κι εμείς.  Ακούμε το παράγγελμά τους.  Διαβάζουμε τους οιωνούς της νέας εποχής, αλλά και ανταποκρινόμαστε στο πολύβουο κάλεσμα της ιστορίας.  Να κτίσουμε το καινούριο με όραμα και πυξίδα πλεύσης τις άφθορες διαχρονικά αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο, η μέγιστη τιμή για την αγέραστη μνήμη των αθάνατων ηρώων που τιμούμε σήμερα.
Τέλος  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά  τον κ. Διοικητή  της 116 Πτέρυγας Μάχης  ως εκπρόσωπο του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων για την υψηλή τιμη να είναι κοντά μας  , το άγημα  που απέδωσε τιμές , καθώς και την μπάντα  της Πολεμικής Αεροπορίας  που έκανε ένα πού μακρινό ταξίδι  από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας  που βρίσκονταν στα πλαίσια εκδηλώσεων  ,  να είναι μαζί μας στο ιστορικό Θέρμο για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους Ήρωες μας .
Ζήτω  το Έθνος ,
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ,
 Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία .

Ο ι Ήρωες μας να είναι Αθάνατοι . 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:18 pm


Οι ώρες κοινής ησυχίας το καλοκαίρι και το χειμώνα

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:..


Καλοκαίρι: 15:00 έως 17:30 και 23:00 έως 07:00.
Χειμώνας: 15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30.
Θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και χειμερινή από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 4:37 pm


Κηδεία στο Καινούργιο

Κηδεία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ...
Κ Η Δ Ε Ι Α

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΟΡΟΒΟΣ

ΕΤΩΝ  65

ΣΥΝ/ΧΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Θανόντα κηδεύουμε ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ  17 / 6 / 2018

στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

& ΩΡΑ  5.00 Μ.Μ.

Παρακαλούνται οι συγγενείς και οι φίλοι

να συνοδεύσουν την εκφοράν του.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ  ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΟΙ ΕΓΓΟΝΕΣ

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ  ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Η ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ

ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΩΡΑ  3.00 Μ.Μ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙ

ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ

ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ.

αναρτήθηκε στο kidiesnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 9:13 am


Καινούργιο :Εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων του Αγίου Δημητρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress λήξης κατηχητικών
Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 7:30μ.μ. στο εντευκτήριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί ...
η  γιορτή λήξης των κατηχητικών μας σχολείων, η οποία θα περιλαμβάνει τρία μικρά θεατρικά δρώμενα(σκετς), τραγούδια, προβολή φωτογραφιών από τις δραστηριότητες μας.
Σας προσκαλούμε στην γιορτή μας για να καμαρώσουμε τη νεολαία του χωριού μας και να χαρούμε όλοι μαζί.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 12:48 pm


Εφημερεύον φαρμακείο στην Δ.Ε Θεστιέων Σ/Κ 16-17 Ιουνίου 2018

Το φαρμακείο που εφημερεύει το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου 2018 στην...
Δημοτική Ενότητα Θεστιέων είναι της κου Τσαρούχη στο Καινούργιο.
Τηλ 26410 61503.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 9:08 am


Αγρίνιο :1ος Αγώνας Δρόμου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»και συναυλία με "Τα υπόγεια ρεύματα" την Δευτέρα 25 Ιουνίου

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας Δρόμου  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών & της Παράνομης Διακίνησης τους (26η Ιουνίου) και συμπίπτει με τη συμπλήρωση  20 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ...


Την διοργάνωση ανέλαβαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ και ο Δήμος Αγρινίου.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα 5 km & 1 km και εκτός από τον αγώνα (τρέξιμο) περιλαμβάνει  δυναμικό βάδισμα 5 km.

Η εκκίνηση του αγώνα των 5 km Ανδρών, Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων  θα γίνει από τη θέση Ερμίτσα ενώ η εκκίνηση του  αγώνα του 1 km για παιδιά θα γίνει από την οδό Χ. Τρικούπη 98. Ο τερματισμός των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου :

17:40 Επιβίβαση & μεταφορά των αθλητών/τριών στην Εκκίνηση του Αγώνα               (Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός -Τρένο)
 19:00 Εκκίνηση 1ου Αγώνα Δρόμου 5 km
(Ερμίτσα)
 19:45 Εκκίνηση 1ου Αγώνα Δρόμου 1 km
(Χ. Τρικούπη 98, Βυσσινόκηπος)
 19:20 Άφιξη πρώτων αθλητών,
Πλατεία Δημοκρατίας
20:00 Απονομές στους νικητές - νικήτριες
Απονομές μεταλλίων σε όλους τους τερματίσαντες

21:00 Μουσική Συναυλία
 «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ»
SOPHOKLES THAVMASTOS &
THE DREAMWALKERS
(συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου )

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 8:52 am


Πρωταθλητής ο Δήμος Αγρινίου στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης


Διεξήχθησαν την Τετάρτη 13-6-2018 ο μικρός και μεγάλος τελικός του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αγρινίου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και η ΕΣΚΑΒΔΕ.
 Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε...
η ομάδα του Δήμου Αγρινίου, η οποία επικράτησε στον τελικό της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.
 Στο μικρό τελικό η ομάδα του ΤΕΕ επικράτησε της ομάδας του Στρατού και κατέλαβε την τρίτη θέση.
Τιμητική παρουσία για τη διοργάνωση ο Πρωταθλητής Ευρώπης και αρχηγός Εθνικής Ελλάδος Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα από το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες ομάδες, τόνισε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία του θεσμού, που ήταν απαίτηση χρόνων και δίνει διέξοδο στους επαγγελματίες της πόλης να αθληθούν,  και ευχήθηκε του χρόνου το πρωτάθλημα να διευρυνθεί με ακόμη περισσότερες συμμετοχές.

φωτο από acheloostv.gr 

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης τιμήθηκαν επίσης η καλύτερη πεντάδα του Πρωταθλήματος, όπως αναδείχθηκε από τις ψήφους των ομάδων που συμμετείχαν: Δαλάμπης Παναγιώτης – Στρατός, Τασούλης Γιάννης – Δήμος Αγρινίου, Σώκος Νικόλαος – Δήμος Αγρινίου, Τασόπουλος Γεώργιος - ΤΕΕ, Τσάσσης Χρήστος – Δ.Α. Ακαρνανίας. Τιμήθηκαν ακόμη  ο πρώτος σκόρερ Τασόπουλος Γεώργιος - ΤΕΕ και ο πρώτος τριποντέρ Σταμούλης Κωστακιώτης.
Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 8:49 am


Επικουρικοί ιατροί,Παθολόγος και Καρδιολόγος στο Γ.Ν.Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress νοσοκομείοΑπό την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας ανακοινώνεται ότι, μετά από σχετικές αποφάσεις
του Υπουργού Υγείας  κ. Α. Ξανθού και της 6η ΥΠΕ, προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου ...
για δύο (2) έτη οι παρακάτω επικουρικοί ιατροί:

ένας (1) Παθολόγος

ένας (1) Καρδιολόγος

       Θεωρούμε την νεώτερη αυτή εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, η οποία θα δώσει την απαιτούμενη στήριξη και βοήθεια στην ομαλή λειτουργία και των δύο κλινικών του Νοσοκομείου Αγρινίου.

        Το επόμενο χρονικό διάστημα και με βάση την χορήγηση του αποθεματικού 10% τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2018, θα δώσει την δυνατότητα στο άμεσο μέλλον για προσλήψεις και άλλων ειδικοτήτων στην Ν.Μ. Αγρινίου.

       Για οποιαδήποτε νεώτερη εξέλιξη επί των ανωτέρω θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

                                                                                            Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                               Παπαδόπουλος Ε. Παναγιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 8:40 am


Αναρτήθηκε η πρόσκληση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike παιδικός
Στις  13/6/2018 αναρτήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε. η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» . Η διαδικασία είναι πλέον γνωστή ...
στους γονείς εφόσον το πρόγραμμα υλοποιείται σε πλήρη εφαρμογή τα τελευταία 7 έτη.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου, όπως και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «Το αερόστατο» που λειτουργεί προς το παρόν στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και ευελπιστούμε το Σεπτέμβρη να ανοίξει τις πόρτες του σε νέο αυτόνομο χώρο, η «Φαντασία» , όπως και στην Δημοτική Ενότητα της Παραβόλας.

Όπως είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου, η φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου είναι εντελώς Δωρεάν. Προκειμένου, να μπορούμε να διατηρήσουμε το δωρεάν χαρακτήρα στις ανωτέρω δομές, παρακαλούνται οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμμετέχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή των γονιών στο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση της εγγραφής των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς καθώς θα καλυφθεί το 80% των θέσεων αποκλειστικά από γονείς που θα προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.

Ο Πρόεδρος 
Του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου 
Βασιλείου Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2018 | 8:38 am


Έληξε η προθεσμία υποβολής ΟΣΔΕ,με ποινή οι εκπρόθεσμες αιτήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress οσδεΤην Παρασκευή 15/6/2018, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ...
ενός μήνα, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.

Από κει και πέρα και μέχρι τις 10/7/2018, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός. Μετά τις 10/7/2018 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται.


Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2018 | 11:06 pm


Καινούργιο :Γιορτή λήξης μαθημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων (φωτο-βίντεο)Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  η γιορτή λήξης των μαθημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων  παρουσία ...
της Σχολικής Συμβούλου της 9ης  Εκπ/κής  Περιφέρειας Αιτ/νίας  κ. Αγγελική  Πάσχου


των εκπαιδευτικών και των γονέων των παιδιών καθώς και του ιερέα π.Απόστολου Μπλέτσα.Η γιορτή αποτελούνταν από δύο  μέρη.

Στο πρώτο μέρος στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ενταχθεί το σχολείο

"Νοιαζομαι και δρω"παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους αιμοδότες του χωριού και οι μικροί μαθητές τραγούδησαν για την αιμοδοσία.

Στο δεύτερο μέρος μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση  έγινε ο αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ' τάξης με το σύνθημα"άιντε φύγαμε"

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου ευχήθηκαν  καλή σταδιοδρομία στα παιδιά,στην νέα βαθμίδα εκπαίδευσης

Στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια από το σύλλογο γονέων και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε 10 χρόνια.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 


Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2018 | 5:50 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr