Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

ΣΤΑΡ

Φρίκη στον Ασπρόπυργο: Τη βίασε μέσα βαν εταιρίας και την άφησε αιμόφυρτη

Στιγμές απόλυτης φρίκης βίωσε μία 27χρονη κοπέλα τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/5 στην περιοχή του Ασπροπύργου, καθώς έπεσε θύμα βιασμού.  Ειδικότερα, δικογραφία για βιασμό σχηματίστηκε σε βάρος ενός 46χρονου με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου, που μεταφέρει εργαζόμενους σε εργοστάσια.  Ασπρόπυργος: Τι κατήγγειλε η 27χρονη Η 27χρονη περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε στα «χέρια» του 46χρονου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνος την παρέλαβε από τον προαστιακό και με το λεωφορείο, την πήγε σε ερημική περιοχή, όπου τη βίασε.  Ο 46χρονος πέρασε με το λεωφορείο του την πρώτη φορά και είπε στην κοπέλα ότι θα χρειαστεί να περιμένει για να ξαναπεράσει να την πάρει αφού δεν υπήρχε χώρος σε εκείνο το δρομολόγιο. Όταν ο άνδρας γύρισε, το λεωφορείο ήταν άδειο και η 27χρονη η μόνη επιβάτιδα.  Αφού ολοκλήρωσε τις αρρωστημένες πράξεις του σε βάρος της νεαρής γυναίκας, την πήρε ξανά με το λεωφορείο και την άφησε στο εργοστάσιο όπου δουλεύει αιμόφυρτη, σύμφωνα με πληροφορίες.  Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο 46χρονος Αλβανός  Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρήκαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ενώ οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία του βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 27χρονης.  Ασπρόπυργος: Ήταν η πρώτη της ημέρα στη δουλειά  Σύμφωνα με το thriassio.gr, η νεαρή είχε μόλις προσληφθεί στο εργοστάσιο και πήγαινε για πρώτη μέρα στη δουλειά της. Επειδή ακριβώς ήταν καινούρια, δεν γνώριζε καλά τις εγκαταστάσεις, αλλά την είχαν ενημερώσει πως για τη μεταφορά εργαζομένων υπάρχει λεωφορείο. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 12:10 am


Τα δώρα που έφερε στο First Date με τη Ρούλα

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 12:10 am


First Dates: «Δεν άφησα φυλή που δεν έχω πάει!»

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 12:05 am


Εορτολόγιο 21 Μαΐου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης. Τους ονομάζει Ισαποστόλους για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό. Ο Κωνσταντίνος (272-337) βασίλεψε από το 306 έως τον θάνατό του. Με το διάταγμά του περί ανεξιθρησκείας (313) έπαψε τους διωγμούς κατά των χριστιανών, βοηθώντας έτσι την ακώλυτη άσκηση της λατρείας και την εξάπλωση της νέας θρησκείας. Το 325 συνεκάλεσε την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Μικράς Ασίας και την προσφώνησε αυτοπροσώπως. Η σύνοδος αυτή είναι βασική στην πορεία του Χριστιανισμού, αφού καταδίκασε την αίρεση του Αρειανισμού και διαμόρφωσε το δόγμα του («Σύμβολο της Πίστεως»). Λίγο πριν από τον θάνατό του βαπτίστηκε χριστιανός.  Η βασιλομήτωρ Ελένη (246/250 - 327/330) βρήκε τον Τίμιο Σταυρό στους Αγίους Τόπους και χρηματοδότησε την ανέγερση χριστιανικών ναών σε πολλά μέρη της αυτοκρατορίας. Σήμερα γιορτάζουν οι: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Ελίνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα, Νέλη   Ανατολή ήλιου: 06:09 Δύση ήλιου: 20:33 Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 24 λεπτά Σελήνη 12.7 ημερών   Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη Τον Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη» (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development). Ο διεθνής οργανισμός επ’ ευκαιρία της σημερινής ημέρας, απευθύνει έκκληση στα κράτη - μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 12:01 am


Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Σπάνια φωτογραφία με τον μπαμπά του - Πόσο μοιάζουν;

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Ηαναφορά στη μητέρα του στην εκπομπή DOT Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αφήνει το δικό του στίγμα όποιον ρόλο κι αν ενσαρκώσει. Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, η Αγγλίδα μητέρα και η επιθυμία για παιδί         View this post on Instagram                       A post shared by Pygmalion Dadakarides (@pygmalion_dadakarides) Στην προσωπική του ζωή ο ταλαντούχος ηθοποιός κρατά χαμηλούς τόνους. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις όπως η ανάρτηση που έκανε στα social media. Δαδακαρίδης: «Δε μεγάλωσα με τη μαμά μου.Ήταν η πρώτη απόρριψη στη ζωή μου» Ανέβασε μια σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα του με τον οποίο μοιάζουν αρκετά γράφοντας στη λεζάντα: «Εγώ και εσύ Κύπρο, πατέρας γιος, σε αγαπώ. 'Eτσι ωραία, αυθόρμητα όπως πάντα….Και ας έχει τόση ζέστη».           View this post on Instagram                       A post shared by Pygmalion Dadakarides (@pygmalion_dadakarides)

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:51 pm


First Dates: Ο μύθος του «γυμναστηριακού» για το κέρατο

First Dates: Η χαλαρ΄΄η συζήτηση Κυριάκου και Νικολέτας Κυριάκος και Νικολέτα απολαμβάνουν το φαγητό τους στο First Dates και φυσικά η συζήτηση…έρχεται στις σχέσεις! First Dates Κυριάκος - Νικολέτα Η Νικολέτα τον ρωτά πότε ήταν η τελευταία του σχέση κι όταν εκείνος της απαντά πριν από 2.5 χρόνια τον ρωτά: «Μήπως την απατούσες;» «Γιατί;», αναρωτιέται με τη σειρά του ο Κυριάκος με τη Νικολέτα να απαντά απλά: «Γιατί φαίνεσαι». «Δεν ξέρω τι προκαταλήψεις έχουν. Αν δουν «γυμναστηριακό» εκεί το πάνε», δηλώνει on camera ο Κυριάκος. First Dates Νικολέτα «Σίγουρα κερατώνει. Υπάρχει «γυμναστηριακός» που να μη θέλει να δείχνεται; Δεν υπάρχει», σχολιάζει η Νικολέτα. Δείτε όλα τα επεισόδια του First Dates

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:45 pm


Κομμάτα - Σαμαράς: Η κόρη τους έγινε τριών ετών - Οι σπάνιες φωτογραφίες

 Όσα είχε πει η Κωνσταντίνα Κομμάτα στην εκπομπή «Μαμά-δες» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τον θηλασμό Μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έκανε η Κωνσταντίνα Κομμάτα, με αφορμή τα γένεθλια της κόρης της και καρπού του έρωτά της με τον Γιώργο Σαμαρά.  Κομμάτα - Σαμαράς: Το άλμπουμ των διακοπών τους στο Άμστερνταμ Η μικρή Ιωάννα που ήρθε στον κόσμο στις 19/5 2021 κάνοντας τους γονείς της ευτυχισμένους, έγινε χθες Κυριακή τριών ετών. Το ζευγάρι, που έχει επιλέξει να κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, έκανε το βράδυ της Δευτέρας 20/5 μια εξαίρεση με την Κωνσταντίνα Κομμάτα να δημοσίευει διάφορα στιγμιότυπα από το πάρτι γενεθλίων της κορούλας τους. Κομμάτα - Σαμαράς: Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους Αναμεσα σε αυτά και δύο σπάνια ενσταντανέ με την όμορφη οικογένεια να ποζάρει μπροστά στη γενέθλια τούρτα.           Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantina Kommata (@konstantina_kommata)      

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:37 pm


Ημαθία: Θρήνος για 24χρονη - Κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της και ξεψύχησε

Θρήνος στην Ημαθία από τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης Δάφνης. Το κορίτσι που σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε θέματα υγείας και ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί, κατέρρευσε μέσα στο σπίτι όπου συζούσε με τον αγαπημένο της και λίγη ώρα μετά έσβησε. Το Σάββατο φίλοι και συγγενείς είπαν στην άτυχη κοπέλα το τελευταίο αντίο. Ημαθία: Θρήνος στην Αλεξάνδρεια για την 24χρονη Δάφνη Το πένθος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για τον αναπάντεχο χαμό της χαμογελαστής Δάφνης είναι μεγάλο. Η 24χρονη όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μαρτυρίες όσων την γνώριζαν ήταν ένα κορίτσι όλο όνειρα και ζωή  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.  Βέροια: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε σε λίγα λεπτά Ημαθία: «Πήρε βαθιές ανάσες και ξεψύχησε» «Κοιμόταν με το αγόρι της. Τον ξύπνησε το βράδυ, του λέει «δεν είμαι καλά». Έμενε κάτω αυτή με το αγόρι της και πάνω οι γονείς της. Δυο φορές πήρε βαθιές ανάσες και μετά ξεψύχησε», λέει γείτονας του άτυχου κοριτσιού.  Ημαθία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική  Το κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας, όπου διασωληνώθηκε, και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το παιδι είχε έντονο πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα ενώ αναμένονται και εργαστηριακές εξετάσεις που θα ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας.  Πάτρα: Θρήνος για τη Χαρά που πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση Ημαθία: Οι σπουδές, η δουλειά και τα όνειρα της άτυχης Δάφνης    Η Δάφνη είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε εταιρία παραγωγής τροφίμων. Συζούσε με τον αγαπημένο της και μαζί έκαναν όνειρα όμως η μοίρα σχεδίαζε διαφορετικά.   Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για τον θάνατο της Νικολέττας Διαμαντάκου Με δάκρυα το τελευταίο αντίο  Το Σάββατο συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Δάφνη ενώ συνεργάτες της την αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:31 pm


MasterChef: Ψηφοφορία με... χαμόγελα για την γκρι μπριγάδα

Οι μπορντό με τη νίκη τους στο σημερινό Mystery Box, ανάγκασαν τους γκρι να πάνε σε ψηφοφορία. Σύσσωμη η γκρι μπριγάδα «κάρφωσε» τον Ηλία, ο οποίος με τρεις αρνητικές ψήφους, είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αυτής της εβδομάδας. Μία αρνητική ψήφο συγκέντρωσε ο Γιάννης από τον Ηλία. MasterChef: Η γκρι μπριγάδα έβγαλε τον Ηλία πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση γι' αυτήν την εβδομάδα Ο αρχηγός άκουσε τα λιγότερο θετικά σχόλια από τους κριτές για το πιάτο του κι έτσι θεώρησε δίκαιη την απόφαση της ομάδας του να τον βγάλει στον «τάκο». Μάλιστα ήταν κάτι που ο ίδιος είχε ζητήσει.  Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:15 pm


MasterChef: Ποιος παίκτης κέρδισε για πέμπτη φορά τα 1.000 ευρώ;

Οι παίκτες αντίκρισαν μέσα στο MysteryBox 20 υλικά κι έπρεπε με τα μισά να φτιάξουν ένα νόστιμο πιάτο που θα τους έκανε κατά 1.000 ευρώ πλουσιότερους. Οι μπορντό όχι μόνο νίκησαν με 3-1 τους γκρι, αλλά  σε ένα από τα μέλη τους ανήκει και το καλύτερο πιάτο της δοκιμασίας. «Καλύτερη προσπάθεια αποφασίσαμε ότι είναι η προσπάθεια του Λευτέρη», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο να κερδίζει για πέμπτη φορά το χρηματικό έπαθλο και να το πανηγυρίζει μπροστά στις κάμερες.  «Κατάφερες να βάλεις τεχνική, εμφάνιση και γεύση και όπως συνηθίζεις να κάνεις, υπήρχε ένας χαρακτήρας και μια ιδέα», πρόσθεσε ο αγαπημένος chef και κριτής, σχολιάζοντας το Rib eye που τους έφερε να δοκιμάσουν.  MasterChef: Για πέμπτη φορά νικητής των 1.000 ευρώ ο Λευτέρης  Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef       

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:10 pm


Μπόμπα: Οι δίδυμες δεν την άφηναν να φύγει αν δε φορούσε αυτό το αξεσουάρ

Η... sexy mama Χριστίνα Μπόμπα! Όλος της ο κόσμος είναι για τη Χριστίνα Μπόμπα τα δίδυμα κοριτσάκια της! Αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο της σε εκείνες και φυσικά δεν μπορεί να τους χαλάσει χατίρι. Σάκης Τανιμανίδης: Το σχόλιο για τη... sexy mama Χριστίνα Μπόμπα!         View this post on Instagram                       A post shared by Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo) Απόδειξη η σημερινή ανάρτηση που έκανε στα social media! Αριάννα και Φιλίππα ζήτησαν από τη μαμά τους να μη φύγει από το σπίτι αν δε φορέσει το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Μπόμπα: Τα χειροποίητα δώρα από τα διδυμάκια για τη Γιορτή της Μητέρας Ποιο ήταν αυτό; Ένα στεφάνι με λουλούδια. «Όταν δε σε αφήνουν να φύγεις από το σπίτι αλλιώς» έγραψε στη λεζάντα η Χριστίνα Μπόμπα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:01 pm


MasterChef: Χριστίνα vs Άνχελ - Ποιος έδωσε τη νίκη στην μπριγάδα του;

Η εβδομάδα ξεκίνησε με νέα δοκιμασία Mystery Box και νέο αρχηγό στην μπορντό μπριγάδα, τον Σοφοκλή, ο οποίος αγχώνεται μήπως δεν μπορέσει να σηκώσει το βάρος και έχει την τύχη του προηγούμενου αρχηγού Χρήστου Μοίρα, ο οποίος αποχώρησε στο επεισόδιο της Πέμπτης (16/5). Τελικά ο Σοφοκλής μπήκε με το δεξί στα καθήκοντά του, καθώς η ομάδα του κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη με εκείνον ως ηγέτη. Στο αποψινό Mystery Box το σκορ έληξε 3-1 υπέρ των μπορντό με τη Χριστίνα να δίνει τον νικητήριο πόντο στην μπριγάδα της. MasterChef: Η Χριστίνα χάρισε τη νίκη στην ομάδα της «Χαίρομαι πολύ που έπιασα τον πόντο για την μπριγάδα και δε θα ψηφιστεί κάποιος από εμάς στο Mystery Box», δήλωσε με ανακούφιση η 26χρονη Κύπρια. MasterChef: Το πιάτο της Χριστίνας Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:55 pm


Μαρί Σαντάλ: Τα λόγια αγάπης στον Παύλο για τα 57α γενέθλιά του

Βίντεο αρχείου για την κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Μαρία Ολυμπία Ξεχωριστή είναι η σημερινή ημέρα για τη Μαρί Σαντάλ, καθώς ο σύζυγός της, Παύλος, έχει τα γενέθλιά του. Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έσβήσε κεράκια στο Λονδίνο, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα της ζωής του, με την οποία είναι παντρεμένοι από το 1995 και τα τρία από τα πέντε τους παιδιά, Μαρία Ολυμπία, Αριστείδη - Σταύρο και Κωνσταντίνο - Αλέξιο. Μαρί Σαντάλ - Παύλος: Στη θάλασσα με τα πέντε τους παιδιά! Με μια οικογενειακή τους φωτογραφία, την οποία μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρί Σαντάλ έστειλε δημόσιες ευχές στο νο1 της καρδιάς της, όπως αποκάλεσε τον αγαπημένο της στη λεζάντα, ο οποίος έγινε τη Δευτέρα (20/5) 57 ετών. Παύλος: Η ανάρτησή του μετά τη χειρουργική επέμβαση στο μάτι «Μια μικρή γιορτή γενεθλίων στο Λονδίνο. Χρόνια πολλά στο νούμερο 1 μου», έγραψε κάτω από την τρυφερή της ανάρτηση.         Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie- Chantal G (@mariechantal22)  Το οικογενειακό στιγμιότυπο που πόσταρε η Μαρί Σαντάλ για τα γενέθλια του Παύλου  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:30 pm


Ντάνη Γιαννακοπούλου: Οι τρυφερές φωτογραφίες με την μπεμπούλα της

Δείτε όσα είχε δηλώσει πρόσφατα η Ντάνη Γιαννακοπούλου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη Μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της διανύει η Ντάνη Γιαννακοπούλου, αφού πριν από λίγες εβδομάδες έγινε μαμά για πρώτη φορά. Ντάνη Γιαννακοπούλου: Η νέα φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη της         View this post on Instagram                       A post shared by Danny Giannakopoulou (@dannygiannakopoulou) Όπως είναι φυσικό η όμορφη ηθοποιός έχει αφοσιωθεί στη φροντίδα της κορούλας της. Η γλυκιά μαμά δεν ξεχνά βέβαια και τους διαδικτυακούς της φίλους αναρτώντας φωτογραφίες με τη μικρή της. Αυτή τη φορά ανέβασε τρυφερά στιγμιότυπα με την μπεμπούλα της στην αγκαλιά της. «Κάποια έκανε τη νύχτα μέρα! Και τι πειράζει; Καλημέρα σε όλους!», έγραψε η Ντάνη Γιαννακοπούλου.         View this post on Instagram                       A post shared by Danny Giannakopoulou (@dannygiannakopoulou)  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:11 pm


Αλβανός δραπέτης... «φαντομάς» για 13 ολόκληρα χρόνια!

Δραπέτης για… 13 ολόκληρα χρόνια ήταν ένας άνδρας, υπήκοος Αλβανίας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ελευσίνα. Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Πώς κατάφερε να γλιτώσει τόσα χρόνια; Απαντήσεις έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του STAR η Κατερίνα Ρίστα.  Συνελήφθη δραπέτης των φυλακών Κορίνθου Αλβανός δραπέτης - «φαντομάς» για 13 ολόκληρα χρόνια  Ο άνδρας κυκλοφορούσε με το πραγματικό του όνομα και εργαζόταν σε μια μεταφορική. Είχε οικογένεια και παιδιά στη χώρα μας και ζούσε  μια... φυσιολογική ζωή, σαν να μην είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, σαν να να μην είχε δραπετεύσει ποτέ από το Μαλανδρίνο τον Μάη του 2011.   Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταφέρει να γλιτώσει γιατί όταν συνελήφθη είχε ψεύτικα στοιχεία ενώ μετά το 2011, όταν δραπέτευσε, κυκλοφορούσε με τα πραγματικά του στοιχεία.  Το μόνο που δεν έκανε ήταν ότι δεν έβγαζε άδεια εργασίας καθώς εκεί έπρεπε να πάει σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.  Συνελήφθη στην Ελευσίνα. Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Έχουν φωτογραφία των δραστών Στην πλάτη του έχει τρία εντάλματα και δυο καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των πράξεων και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:11 pm


Λένα Μαντά: Για δεύτερη φορά γιαγιά η γνωστή συγγραφέας

Η εξομολόγηση της Λένας Μαντά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το πρόβλημα υγείας του συζύγου της Με μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Λένα Μαντά αποκάλυψε πως η κόρη της Μαρία και ο γαμπρός της, Στέλιος Φωτόπουλος, την έκαναν γιαγιά για δεύτερη φορά, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. «Η κόρη μου με τσάκισε και με έστειλε στον ψυχολόγο ψυχρά» Η γνωστή συγγραφέας ανέβασε ένα νεογέννητο μωράκι, το οποίο έσπευσε να εξηγήσει πως δεν είναι το δικό τους και ότι η φωτογραφία είναι τυχαία, γνωστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη χαρμόσυνη είδηση στους διαδικτυακούς της φίλους. Λένα Μαντά: Το πρόβλημα υγείας του συζύγου της - «Έχει έρθει η ζωή τούμπα» «Εγεννηθεί και δεύτερος ημίθεος! Επίσης κούκλος! ( η φωτό είναι τυχαία, όχι του μωρού φυσικά!) Δεν ξέρω τι να πω και αυτό μου συμβαίνει σπάνια! Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε άλλη μια τέτοια χαρά! Κόρη μου,στολίδι μου Σ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτό το δώρο ζωής! Στελλακο μου, καμάρι μου, είσαι ένα υπέροχο παλικάρι και Σ ευχαριστώ που προσέχεις και αγαπάς το κορίτσι μου! Σ ένα μαξιλάρι να γεράσετε παιδιά μου!», έγραψε συγκινημένη στη λεζάντα της ανάρτησής της η Λένα Μαντά.           Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Manta Official (@lenamanta.official)  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:48 pm


Καιρός: «Αντίο» σκόνη με... θερμοκρασία στα ύψη!

Ήρθε η ώρα να υποχωρήσει ο κίτρινος εφιάλτης της σκόνης. Ο Θοδωρής Κολυδάς ενημερώνει για το πώς θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες και ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Για δύο ημέρες όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε για ν' αντιμετωπίσουμε 30άρια. Όμως δεν θα κρατήσουν πολύ. Καιρός: Έρχεται θερμικό ridge που φέρνει... καλοκαίρι Καιρός: Φεύγει η σκόνη, ανεβαίνει ο υδράργυρος  Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, διατηρείται η σκόνη σήμερα, αλλά και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως από την Τετάρτη σταδιακά μειώνεται. Το επόμενο διήμερο περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας. Καιρός: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία - «Πρωταθλήτρια» η Κρήτη  Την Τρίτη, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα φθάσει έως τους 32, στα δυτικά τους 33, ενώ κατά τόπους θα έχουμε και 34 βαθμούς.  Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Κρήτη όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35 βαθμούς στα νότια τμήματα του νησιού. Καιρός: Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη!   Αλλαγή σκηνικού την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας  Την Πέμπτη η θερμοκρασία πέφτει αισθητά σε όλη τη χώρα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε αστάθεια με βροχές και καταιγίδες.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:47 pm


Στην ελληνική… Βουλή η Μις Υφήλιος Σένις Παλάσιος! 

Διαφορετική η εικόνα σήμερα στην ελληνική Βουλή, καθώς ζήτησε να ξεναγηθεί εκεί, η Μις Υφήλιος 2023, Σένις Παλάσιος, η οποία επισκέπτεται για λίγες ημέρες τη χώρα μας.  Μις Υφήλιος 2023: Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο! Πρόκειται για μία καλλονή από τη Νικαράγουα, η οποία συνοδευόταν από τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Καμμένο.  Όπως ανέφερε ο Αντώνης Αντωνόπουλος, έτριβαν τα μάτια τους σήμερα  το πρωί στην Βουλή όσοι βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την  Miss Universe 2023, Σέινις Παλάσιος.  Η καλλονή από τη Νικαράγουα ντυμένη στα λευκά και  φορώντας την  κορδέλα του τίτλου της ξεναγήθηκε στους χώρους της Βουλής και  εντυπωσιάστηκε από την επιβλητικότητα του κτιρίου αλλά και από τα μοναδικά κειμήλια και έργα τέχνης.   Η Μις Υφήλιος στη Βουλή  Αμέσως μετά πήγε στη Λέσχη Αξιωματικών όπου παρακολούθησε παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη σύντομη παρέμβαση της τάχθηκε και υπέρ της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα.  Η Παλάσιος χθες επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το μουσείο και συνεχώς ανέβαζε στόρι στον λογαριασμό της στο Ίνσταγκραμ όπου την ακολουθούν 1,8 εκατομμύρια θαυμαστές της. Είναι 23 ετών, εκτός από μοντέλο είναι τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος και η πρώτη  γυναίκα από την Νικαράγουα που κέρδισε έναν από τους διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:43 pm


Πετράλωνα: «Πήγε να μου σκίσει τα ρούχα και να με βιάσει»

Ένοικος διαμερίσματος στα Πετράλωνα προσπάθησε να βιάσει την καθαρίστρια που είχε προσλάβει. Η γυναίκα, πάλεψε μαζί του και κατάφερε να σωθεί. Πετράλωνα: «Εφιάλτης» το μεροκάματο για καθαρίστρια «Πήγε με τη βία ντε και καλά να μου σκίσει τα ρούχα επιτόπου. Με τη βία να με τραβάει να μου σκίσει τα ρούχα να με βιάσει. Ήταν πιωμένος ντίρλα. Είχα τη δύναμη και αντιστάθηκα. Ευτυχώς που δεν έβγαλε και κάποιο αιχμηρό αντικείμενο», λέει αποκλειστικά στο STAR και τον Αλέξανδρο Γύγο.  Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Εκτός φυλακής 17 καταδικασθέντες Πετράλωνα: 53χρονος προσπάθησε να βιάσει την καθαρίστριά του  Όπως λέει η γυναίκα κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του 53χρονου Αλβανού που προσπάθησε να τη βιάσει. Άρχισε να τη χτυπάει στο πρόσωπο όταν εκείνη αντιστεκόταν προσπαθώντας να φωνάξει βοήθεια.  «Ετοιμαζόμουνα να πάω για δουλειά άκουσα κάποιες φωνές δεν έδωσα κάποια ιδιαίτερη βάση», λέει γείτονας.  Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο σπίτι του 53χρονου ως καθαρίστρια, για να βγάλει ένα μεροκάματο, πριν καλά καλά αρχίσει τη δουλειά της, έζησε τον εφιάλτη.  Βία κατά των γυναικών: Έξω ο βιασμός από τα μέτρα για την καταπολέμησή της Πετράλωνα: Πήγε για μεροκάματο 20 ευρώ και έζησε τον εφιάλτη «Πρόλαβα και βγήκα έξω απ’ το σπίτι. Πήγα νοσοκομείο μετά ήρθε ασθενοφόρο και με πήρε σας λέω και με πήγε στο νοσοκομείο. Εντάξει έκανα κάποια ράμματα ευτυχώς όχι πολλά δύο ράμματα στο χείλος.  Πήγα να καθαρίσω το σπίτι και έπεσα παραλίγο θύμα βιασμού. Και γιατί; Για 20 € αν έχετε το θεό σας. Η δουλειά από μικρή με έχει κάνει σκληρή, και γι’ αυτό ίσως την γλίτωσα κιόλας». Το απόγευμα του Σαββάτου οι φωνές της άτυχης γυναίκας σήκωσαν στο πόδι όλη τη γειτονιά βγήκαν στα μπαλκόνια τους και είδαν το πρόσωπο της να είναι γεμάτο αίματα Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: «Εγώ περνώντας είδα ότι… και λέω παιδιά η γυναίκα είναι ματωμένη μετά είδαμε την αστυνομία. Ήταν ματωμένη στο πρόσωπο είχε».  Αποκάλυψη για τον Κολωνό: «Η μητέρα είχε πορνογραφικό υλικό της 12χρονης» Η καθαρίστρια με τα αίματα στο πρόσωπο κάλεσε το 100 με την αστυνομία να φτάνει στο σημείο και να συλλαμβάνει τον άνδρα. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:20 pm


LEADERS 20.05.2024 –Πρόεδρος Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκης

Στην  εκπομπή  LEADERS στις  20.05.2024  με τον Ηλία Παπανικολάου, ο πρόεδρος και  υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτριος  Καζάκης σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει ευρωεκλογών.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:00 pm


Ιράν: Φόβοι αναταραχής και σύρραξης με το Ισραήλ μετά τον θάνατο Ραΐσι  

Η συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν έρχεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την Μέση Ανατολή και ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την επόμενη μέρα στην περιοχή. Η Δέσποινα Μανδελενάκη από την αίθουσα διεθνών ειδήσεων αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ισορροπίες, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στην Τεχεράνη.  Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν!  Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Ραΐσι και του Υπουργού Εξωτερικών, στρατιώτες μαζί με μέλη των Φρουρών της Επανάστασης αναπτυχθήκαν σε θέσεις κοντά σε πολλά κυβερνητικά κτίρια φοβούμενοι ίσως αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.  Πρόεδρος Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο - Σε εξέλιξη οι έρευνες Όσον αφορά τους φόβους για ανάφλεξη Ισραήλ - Ιράν, αναλυτές εκτιμούν ότι παρόλο που το Ισραήλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ιράν, είδε μικρό στρατηγικό όφελος από τον θάνατο του Ραΐσι καθώς ο αντικαταστάτης του αναμένεται να διατηρήσει τη στάση του Ιράν έναντι της χώρας. Άλλωστε η πραγματική δύναμη στην Τεχεράνη ανήκει στον ανώτατο ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Τα ερωτήματα γιατί επέλεξε να πετάξει με ελικόπτερο αμερικανικής κατασκευής ο  Ραΐσι   Όσον αφορά τα ερωτήματα γιατί ο πρόεδρος του Ιράν επέλεξε να πετάξει με αμερικανικό ελικόπτερο, παλαιάς κατασκευής, παρά τις πληροφορίες ότι είχε στη διάθεση του νεότερα  ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα, είναι γεγονός ότι το αμερικανικό Bell 214 και άλλα αμερικανικά ελικόπτερα είναι πιο άνετα από τα ρωσικά και το επίπεδο θορύβου τους είναι πολύ χαμηλότερο.  Τα ερωτήματα γιατί ο πρόεδρος του Ιράν ταξίδεψε με ελικόπτερο αμερικανικής κατασκευής   Πάντως ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής, ενώ αναμένεται να γίνει και νεκροψία στις σορούς.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:55 pm


Κολωνός: Συνελήφθη με γεμάτο περίστροφο... 17χρονος!

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Κολωνό έναν 17χρονο για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον συνελήφθη και ο 39χρονος πατέρας του, ο οποίος έχει αλβανική υπηκοότητα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newpost.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:03 pm


Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Σταφυλόκοκκο που παράγει τοξίνη εντόπισε ο ΕΟΔΥ στα σχολικά γεύματα που έστειλαν δεκάδες μαθητές της Λαμίας στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα.  Δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα: «Η εταιρεία δε μας ζήτησε συγγνώμη» Το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία προχώρησε σε ανάλυση δέκα δειγμάτων από τα σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, η έξαρση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης αποδίδεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται. Κάηκε το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα παραμονή του ελέγχου από τον ΕΦΕΤ Μεγάλη πυρκαγιά έκανε στάχτη το εργοστάσιο, που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών στη Λαμία. Για τους ειδικούς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και του εμπρησμού. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η πυρκαγιά ξέσπασε παραμονή του ελέγχου του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. O ιδιοκτήτης του εργοστασιου, μιλώντας αποκλειστικά στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο υποστήριξε ότι είναι σε απόλυτη συνεργασία με τις αρχές.  Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε πίσω από το ψυγείο  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς ήταν το καμμένο ψυγείο κάτω από το υπόστεγο. Οι πυροσβέστες που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: 67 κρούσματα σε 7 σχολεία Ιδιοκτήτης εργοστασίου στο STAR: «Είμαστε σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές» Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Στάχτη και αποκαϊδια έγινε το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου που εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης 63 μαθητών που έφαγαν σχολικά γεύματα. «Ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές αρχές και τελειώνουμε και βάζουμε μπροστά τη δουλειά μας, ευχαριστώ», λέει στο STAR.  Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: «Το παιδί είχε πόνους, λιποθύμησε!» Σύμφωνα με πληροφορίες χθες λίγο μετά τις 17:30 ήρθε μήνυμα στα κινητά των γονέων πως θα συνεχιστούν τα γεύματα και λίγες ώρες αργότερα, στις 21:30, ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.  Τρεις εμπειρογνώμονες και τρία κλιμάκια από Αθήνα θα πάρουν καταθέσεις και υλικό από κάμερες για να διαπιστώσουν αν τελικά αυτή η φωτιά οφείλεται σε ατύχημα η ήταν εμπρησμός. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:01 pm


Τροχός της Τύχης: Η Δέσποινα έλυσε στο παρά δύο τον γρίφο - Εσύ;

Δείτε τον τελικό γρίφο του Τροχού της Τύχης Στο επεισόδιο του Τροχού της Τύχης που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας 20/5/2024 στο Star, η Δέσποινα ήταν ο παίκτρια που έφτασε στον τελικό, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη να την καλεί να λύσει τον γρίφο και να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο. Τροχός της Τύχης: Εσύ μπορείς να λύσεις τον γρίφο της Κυριακής Η κατηγορία ήταν «Κοινό Συνθετικό» όπως ανακοίνωσε κι η Νατάσα Κουβελά, με τα γράμματα Λ, Π, Σ, Τ, Α να βγαίνουν στον πίνακα. H παίκτρια από την πλευρά της είπε το Κ, το Ρ και το Ν κι έξτρα σύμφωνο το Μ ενώ για φωνήεν επέλεξε το Ο. Τροχός της Τύχης: Οι λέξεις έχουν όμοια κατάληξη - Θα τις βρεις; Η Δέσποινα έλυσε στο πάρα δύο τον γρίφο. Εσύ τι θα κάνεις; Δείτε όλα τα επεισόδια του Τροχού της Τύχης  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:00 pm


Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Λουτσέσκου για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ     

Τα συγχαρητήρια του Κ. Μητσοτάκη στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη (video Star)  Τυχαία συνάντηση με τον προπονητή του πρωταθλητή της Super League το 2024 ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον προπονητή του πρωταθλητή ΠΑΟΚ Λουτσέσκου    ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδος 2024!  Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον προπονητή του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το δεύτερο πρωτάθλημα με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση κατ’ ιδίαν.    Κασσελάκης: Συνάντησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο ξενοδοχείο   Μάλιστα ο  Λουτσέσκου φωτογραφήθηκε στη συνέχεια και με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία ακολούθησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ στη σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.   Η φωτογράφιση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι  Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πότε θα είναι έτοιμο το μετρό στη Θεσσαλονίκη  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:51 pm


BYD: Που βρίσκονται οι νέες κάθετες μονάδες στα βόρεια προάστια

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοινώνει την έναρξη πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών after sales για τα αυτοκίνητα BYD, του κορυφαίου κατασκευαστή οχημάτων νέας ενέργειας και μπαταριών ισχύος παγκοσμίως, σε δύο σημεία στο νομό Αττικής, στο Μαρούσι και στον Κηφισό. Οι νέες μονάδες σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον Όμιλο Σφακιανάκη και την BYD στην Ελλάδα, προσφέροντας στους λάτρεις της αυτοκίνησης μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που ξεπερνά τα όρια της απλής αγοράς αυτοκινήτου. Στους εκθεσιακούς χώρους, βρίσκονται ήδη τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD στην Ελλάδα, το compact μικρομεσαίο SUV BYD ATTO 3 (C-SUV), και το πολυτελές BYD SEAL (D-Sedan), ενώ θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα το μικρομεσαίο αυτοκίνητο πόλης BYD DOLPHIN (C-Hatchback) και το ΒΥD SEAL U (D-SUV), το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση Plug-In Hybrid (PHEV).Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD στην Αθήνα στεγάζονται στη Λεωφ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και στη Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:47 pm


Χάνει την έδρα μετά από ένσταση ο βουλευτής ΝΔ Γρεβενών Γιάτσος

Δεκτή έγινε σήμερα από το Εκλογοδικείο, η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου, που στρεφόταν κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, Ιωάννη Γιάτσου.  Η ένσταση του κ. Σταυρόπουλου βασίσθηκε στη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.   Εκλογοδικείο: Αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης για βουλευτές των «Σπαρτιατών»      Το Εκλογοδικείο ανέβαλε πάντως την εξέταση δύο ενστάσεων κατά βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών», καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε βουλευτές του εν λόγω κόμματος. «Σπαρτιάτες»: Προσφυγή κατά της εκλογής τους από πολίτες λόγω Κασιδιάρη Συγκεκριμένα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης, είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου, ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη Β' Θεσσαλονίκης), πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη. Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας, κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των «Σπαρτιατών» Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου ΠάγοΤο Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθ. Σταυρόπουλου, ενώ ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων για ενστάσεις κατά βουλευτών των «Σπαρτιάτες»       

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:35 pm


Cash or Trash: Η Ιόλη Χιωτίνη τους ξάφνιασε όλους με την προσφορά της

Η Μαρία Καραγιάννη ήρθε στο Cash or Trash για να πουλήσει στους buyers μια ιδιαίτερη καρέκλα με ανάγλυφα σχέδια, την οποία αγόρασε από τη Βιρμανία, όπως αποκάλυψε στη Δέσποινα Μοιραράκη.   Ο Θάνος Λούδος αφού επισήμανε τα ατού της καρέκλας, αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων την εξαιρετική της κατάσταση, στη συνέχεια την εκτίμησε στα 300 ευρώ.  Η καρέκλα έγινε πόλος έλξης για την Ιόλη Χιωτίνη, η οποία πρόσφερε κατευθείαν 300 ευρώ, όσα και η αρχική εκτίμηση. Η κα Μαρία όμως θα υπέκυπτε σε προσφορά 400 ευρώ και άνω κι έτσι το deal των δύο κυριών «ναυάγησε». Cash or Trash: Η κα Μαρία δεν έμεινε ευχαριστημένη από την προσφορά της Ιόλης Χιωτίνη «Εγώ έκανα πίσω, η Ιόλη όμως δεν έκανε, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε συμφωνία, λυπάμαι», τόνισε η κα Μαρία, αποχωρώντας από το δωμάτιο των αγοραστών και δεσμεύτηκε: «Θα ξανάρθω, αλλά αυτή τη φορά θα έρθω για τον κύριο Τσαγκαράκη έχω κάτι υπόψη μου, γιατί του αρέσει ο χρυσός και είμαι κι εγώ λάτρης του χρυσού».  Δείτε όλα τα επεισόδια του Cash or Trash

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:00 pm


H BMW XM Mystique Allure εμπνευσμένη από τη Naomi Campbell

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών συνέθεσε το ιδανικό περιβάλλον για την παγκόσμια πρεμιέρα της BMW XM Mystique Allure. Με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό του γαλλικού θέρετρου δίπλα στο λιμάνι, η Naomi Campbell παρουσίασε τη μοναδική και εμπνευσμένη από την ίδια αυτή δημιουργία σε πλήθος εκλεκτών καλεσμένων, προτού μεταβεί με την BMW XM Mystique Allure στο κόκκινο χαλί έξω από το Palais des Festivals et des Congrès.  «Το να βλέπω το όραμα της BMW για την BMW XM Mystique Allure να παίρνει σάρκα και οστά ήταν πραγματικά απίστευτο», σχολίασε η Naomi. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που αποτέλεσα την έμπνευση για τη δημιουργία του πρώτου τους show car στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό αριστούργημα από κάθε άποψη». Η BMW XM Mystique Allure είναι το πρώτο όχημα στην ιστορία της μάρκας που σχεδιάστηκε με υλικά από τη βιομηχανία της υψηλής ραπτικής. Αυτή η ασυνήθιστη σύνδεση έρχεται να αναδείξει την BMW XM μέσα από ένα εντελώς νέο πρίσμα: εκφραστική, πρωτοποριακή – και συγχρόνως εξίσου κομψή και πολυτελής. Στην τολμηρή εμφάνιση της BMW XM Mystique Allure έρχεται να προστεθεί ένας ήχος εξίσου ιδιαίτερος με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Βασίζεται σε μία ειδική προσαρμογή του BMW IconicSounds Electric που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του BMW Group Sound Design και του συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.      

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:30 pm


Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: Δείτε την 17χρονη κόρη τους να χορεύει!

Η 17χρονη Σιλό Πιτ - Τζολί, έχει εντυπωσιάσει με τις χορευτικές της ικανότητες το κοινό της μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram από τον χορογράφο της ο οποίος δηλώνει περήφανος για την μαθήτριά του. Σε χορογραφία του ταλαντούχου Lil Kelaan Carter, το βίντεο δείχνει τη Σιλό ντυμένη με μία φόρμα, αθλητικά παπούτσια και ένα oversized μπλουζάκι να χορεύει σόλο στους δυναμικούς ρυθμούς του τραγουδιού «Tanzania» των Uncle Waffles και Tony Duardo. «Η κίνησή της είναι τρελή. Σε ευχαριστώ για την ενέργειά σου» έγραψε στη λεζάντα του λογαριασμού του στο Instagram ο χορογράφος της.         Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lil Kelaan Carter (@lilkcarter)

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:13 pm


Ο Σαρακάκης διοργανώνει test drive Volvo στην Καλαμάτα

 Η Volvo Saracakis θα είναι μεγάλος χορηγός του Διεθνούς Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street Long Jump που διοργανώνεται την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το μικρότερο SUV της Volvo το οποίο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το διάστημα 20-21/5. Με αφορμή αυτό το αθλητικό γεγονός, το διάστημα 24 έως και τις 26 Μαΐου 2024, η Volvo Saracakis διοργανώνει ένα ξεχωριστό Open Test Drive Event στην παραλία της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Τελωνείου. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να οδηγήσουν την εντυπωσιακή γκάμα μοντέλων της Volvo (EX30, C40, XC60, XC90) απολαμβάνοντας την κορυφαία τεχνολογία και την ασύγκριτη πολυτέλεια που προσφέρουν τα οχήματα της. Η Volvo Saracakis προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μοναδική εκδήλωση και να ανακαλύψουν από κοντά την ποιότητα και την καινοτομία που συνοδεύουν κάθε μοντέλο της μάρκας. Οι άνθρωποι της Volvo Saracakis θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε οχήματος. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:05 pm


Τσίπρας: Πήγε στη Λεωφόρο για το ματς Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός  

O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ως γνωστόν δεν κρύβει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό, ήταν ανάμεσα στους θεατές στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που παρακολούθησαν τον συναρπαστικό αγώνα με τον Ολυμπιακό.  Κασσελάκης σε Τσίπρα: «Αλέξη έλα πάνω» Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 με τον Ολυμπιακό να καταλαμβάνει την 3η θέση και να προκρίνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός πρέπει να περιμένει τον τελικό κυπέλλου με τον Άρη.    Πρώτη δήλωση Τερίμ για ΠΑΟ μετά από την απομάκρυνσή του Να σημειωθεί ότι  ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάει αρκετές φορές φέτος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να παρακολουθήσει αγώνα του Παναθηναϊκού  (φωτογραφία αρχείου)   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:58 pm


Αντιγόνη Κουλουκάκου:«Ο πραγματικός λόγος που δεν παντρεύομαι είναι γιατί…»

Σε μία ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση η Αντιγόνη Κουλουκάκου έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη μητρότητα ενώ εξήγησε τον λόγο που δεν θέλει να παντρευτεί με τον σύντροφό της. Η ηθοποιός μίλησε ακόμα για την απόφασή της να κάνει παιδί και πόσο την επηρέασε ο σύντροφός της και η επαφή με τα δικά του παιδιά, ενώ συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε και στον πατέρα της που έχει φύγει από τη ζωή. «Η εγκυμοσύνη και η γέννηση του γιου μου είναι βίωμα, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Εκτός του ότι είναι θαύμα της ζωής, δεν μπορεί να μεταφερθεί σε λόγια. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κάτι για μένα που δεν ήξερα, ανακαλύπτω τον γιο μου και είμαι σε ένα ρόλερ κόστερ ευφορίας. Οι κωλικοί δεν μου το χαλάνε, ούτε η κούραση, ούτε τα κακάκια, τα "πιπιά” μέσα στη μούρη. Τίποτα δεν στο χαλάει. Στην αρχή δεν καταλάβαινα. Ήμουν έγκυος. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, οι πρώτοι 3-4 μήνες ήταν δύσκολοι. Άρχισα να καταλαβαίνω πράγματα από την 22η εβδομάδα που αρχίζεις να τον ακούς. Και πάλι και θα πέσουν να με φάνε την ημέρα που γεννήθηκε πάλι δεν μπορώ να σου πω ότι έπαθα κάτι. Γεννήθηκε πολύ γρήγορα με καισαρική, ήταν κάτι πολύ ανώδυνο, αυτός ήταν πολύ όμορφος και καθόλου λερωμένος, λες και μου έφεραν μια κούκλα. Εγώ δεν είχα πονέσει καθόλου και δεν πέρασα τίποτα από όσα μου είχαν πει ότι θα συμβούν. Ήταν σαν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Άρχισα να νιώθω κάτι από τον πρώτο θηλασμό. Στον πρώτο θηλασμό ένιωσα όχι "δέσιμο”, αλλά βλέπεις ένα πλασματάκι που εξαρτάται από σένα και κάθε σου κίνηση το επηρεάζει. Εκεί ανακαλύπτεις το θαύμα. Δεν ήθελα να κάνω παιδιά, δεν το έλεγα… Οι φορές που το σκεφτόμουν, γιατί μπορεί να ήμουν με έναν σύντροφο και να ήθελε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, εγώ δεν το είχα στα σχέδιά μου. Τώρα ήρθε κάπως φυσικά γιατί υπήρχαν ήδη δύο παιδιά και η τριβή με τα παιδιά και η αγάπη του συντρόφου μου προς τα παιδιά του και το πόσο καλός πατέρας είναι, μού έβαλε την ιδέα. Αν δεν τον είχα γνωρίσει δεν νομίζω ότι θα έκανα παιδιά. Έλεγα "όταν γνωρίσω τον πατέρα του παιδιού μου”, θα κάνω παιδιά…Είμαι αγορομάνα…Γενικά από μικρή έλεγα ότι θέλω δύο αγόρια, ήξερα και τα ονόματά τους. Είτε μου ερχόταν αγόρι, είτε κορίτσι, δεν θα άλλαζε κάτι. Θες να βάλω τα κλάματα; Έχω μια βέρα αλλά δεν έχω παντρευτεί ποτέ. Ο πραγματικός λόγος που δεν παντρεύομαι, -παντρεμένη με θεωρώ- δεν πάω στην εκκλησία ή στο δημαρχείο είναι, γιατί δεν υπάρχει κάποιος να με πάει…Ένας λόγος δικός μου προσωπικός, εσωτερικός είναι αυτό», είπε στην εκπομπή "Μπαμπά-δες", την οποία παρουσιάζει ο συμπρωταγωνιστής της στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega "Η γη της ελιάς", Τάσος Ιορδανίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:51 pm


Tι να φορέσετε για να είστε γκλαμουράτη σε millenium party

Θα πάτε σε Millennium πάρτι και δεν ξέρετε τι να βάλετε για να είστε γκλαμουράτη;  Shopping Star Ηλιάνα: «Δεν υπάρχει ούτε styling ούτε λίγη προσπάθεια…» Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου συμβούλευσε τις τηλεθεάτριες του Shopping Star πως μία καλή επιλογή είναι το denim παντελόνι. Shopping Star: «Το κοστούμι σου είναι λίγο σκοτεινό» «Μία καλή επιλογή είναι ένα denim παντελόνι χαμηλοκάβαλο με ένα μπλουζάκι- πεταλούδα. Σίγουρα θα θυμάστε όλοι την αγαπημένη μας πεταλούδα με τα κεντήματα μπροστά. Από κάτω βάλτε ένα πέδιλο. Πάρτε μία ωραία τσαντούλα και είστε έτοιμες» συμβούλευσε η ειδικός της μόδας.  Δείτε το Shopping Star   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:50 pm


Kίνηση-Ματ από Μπέο- Πρότεινε νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Δείτε τις δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα η κόρη του Αχιλλέα Μπέου Βόλος: Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν η ομάδα της Μαγνησίας έστειλε επιστολή στην διοργανώτρια Αρχή και όλες τις ομάδες μέσω της οποίας προτείνει έναν νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.sportdog.gr  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:45 pm


Shopping Star: Αυτά είναι τα στιλιστικά λάθη που έκανε η Ηλιάνα

Γκλαμουράτη στο millenium party που θα πάει προσπάθησε να είναι η Ηλιάνα η οποία έκανε πασαρέλα στο Shopping Star το απόγευμα της Δευτέρας. Shopping Star: Το catwalk της «λουλουδένιας» Mαρίας Πώς φάνηκαν όμως οι στιλιστικές της επιλογές στη συνονόματή της, Ηλιάνα Παπαγεωργίου; Θέλετε να είστε «λουλουδένιες»; Αυτό είναι το κατάλληλο φόρεμα «Μου αρέσει το μπλουζάκι. Είναι γκλαμουράτο και είναι για πάρτι. Όσον αφορά το παντελόνι σου, θα προτιμούσα να είναι χαμηλοκάβαλο. Επίσης θα ήθελα να βάλεις και κάποια αξεσουάρ. Το παπούτσι σου είναι λάθος και το παντελόνι δεν θα έπρεπε να το μαζέψεις αλλά να το αφήσεις να σέρνεται» ανέφερε η ειδικός της μόδας. Δείτε το Shopping Star 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:40 pm


Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το «Panic Button»: Πού θα χορηγείται

«Panic button»: Χιλιάδες γυναίκες ζουν τον εφιάλτη – Πόσες έχουν πατήσει το κουμπί για να σωθούν / MEGA Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής κ&αι Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η επέκταση της εφαρμογής του «Panic Button» αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες. Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: «Και η αδερφή μου ζήτησε περιπολικό και δεν υπήρχε» Τι είναι το Panic Button Το «Panic Button» είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα αστυνομικά τμήματα και τα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛΑΣ. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛΑΣ. από το θύμα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «η επέκταση της χρήσης της εφαρμογής "Panic Button" σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή αυτή παρέχει, πλέον, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια, άμεσα και διακριτικά. Τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Ελληνική Αστυνομία, βρισκόμαστε δίπλα στα θύματα, ώστε να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη και προστασία, κινητοποιώντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιπτώσεις βίας. Διαρκώς, επικαιροποιούμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας». «Μετά τον θάνατο της Κυριακής, πάτησα το panic button αλλά δε λειτούργησε» Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «η επέκταση του Panic Button σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ως εργαλείο πράγματι λειτούργησε ενισχυτικά στο να αποκαλυφθούν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Και δεύτερον, ακριβώς λόγω της θετικής συμβολής του στην αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών, η κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση του ούτως ώστε να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού. Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας παραμένει διαρκής». Για το πώς η πολιτεία αξιοποιώντας το Panic Button μπορεί να υλοποιεί παρεμβάσεις που σώζουν ζωές, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς, όπως επεσήμανε «συμβάλλουν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας, αλλά και στη φροντίδα και την υποστήριξη των θυμάτων. Μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις το κράτος ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενός πόρου ιδιαίτερα κρίσιμου, ειδικά όταν πρόκειται για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η επέκταση αυτής της εφαρμογής σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κινείται στη βάση ενός οριζόντιου και συνολικού σχεδιασμού και επαγρυπνά για την προστασία όλων από περιστατικά βίας». Panic Button: Πάνω από 100 γυναίκες «διασώθηκαν» με τη χρήση του Τέλος, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, ανέφερε ότι «η επέκταση του Panic Button ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη. Ήδη από την πιλοτική εφαρμογή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει προστατευτικά για τις γυναίκες που το έχουν χρησιμοποιήσει. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσει και να απευθυνθεί στις υπηρεσίες που παρέχει η Πολιτεία, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, απ' όποιον κι αν προέρχεται».

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:40 pm


Shopping Star Ηλιάνα: «Όλες τα ίδια λένε. Άποψη δεν έχουν;»

«Γκλαμουράτη σε Millennium πάρτι» έβαλε τα δυνατά της για να είναι η Ηλιάνα προκειμένου να είναι εντός του θέματος αυτής της εβδομάδας στο Shopping Star. Shopping Star: Η πασαρέλα της «ανοιξιάτικης» Αλεξάνδρας Η Δέσπω ανέφερε πως από την εμφάνιση της παίκτριας λείπουν τα αξεσουάρ, τα καλοχτενισμένα μαλλιά και το μακιγιάζ. Η Ρόζα βρήκε μεγάλο το μπλουζάκι. Και βρήκε τις γόβες και το τζιν αταίριαστα μεταξύ τους.  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Κατερίνα η οποία βρήκε το σύνολο εν μέρει εκτός θέμαSτος καθώς δεν της άρεσε ο συνδυασμός στα ρούχα. Τέλος και η Βάντα ανέφερε πως από το λουκ της διαγωνιζόμενης έλειπαν πολλά πράγματα. Η παίκτρια από τη μεριά της, δεν φάνηκε ικανοποιημένη από την κριτική που της έκαναν οι συμπαίκτριές της αναφέροντας πως «λένε όλες τα ίδια, επειδή δεν έχουν  δική τους άποψη και επηρεάζουν η μία την άλλη.  Δείτε το Shopping Star   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:30 pm


Nιώθεις κουρασμένη; Επέλεξε αυτές τις τροφές

Το να νιώθεις «κουρασμένος όλη την ώρα» είναι τόσο συνηθισμένο που έχει το δικό του ακρωνύμιο στα αγγλικά (TATT: tired all the time) και με λιγότερο ηλιακό φως αυτή την εποχή του χρόνου, αυτή η κούραση μπορεί να γίνει ακόμη πιο έντονη. Το σώμα μας παράγει την ορμόνη του ύπνου μελατονίνη όταν είναι σκοτάδι, επομένως είναι φυσικό να νιώθουμε πιο ληθαργικοί τους χειμερινούς μήνες. Οι «αθώες» τροφές που ανεβάζουν το ζάχαρο Ευτυχώς η διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Εδώ είναι τρία βασικά μικροθρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν ξύπνιους και σε εγρήγορση… Αύξηση σιδήρου Μια κοινή αιτία κόπωσης, συχνά μαζί με πονοκεφάλους και ζαλάδα, είναι η σιδηροπενική αναιμία. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, αξίζει να ελέγξετε τα επίπεδα στο αίμα σας καθώς μπορεί να χρειαστείτε συμπληρώματα. Ηπιότερες περιπτώσεις μπορούν να διορθωθούν με την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο, καθώς και εμπλουτισμένα δημητριακά και ψωμί, κόκκινο κρέας, αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα και σταφίδες και όσπρια (φασόλια, μπιζέλια και φακές ). Η προσθήκη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στη διατροφή σας, όπως μούρα, ντομάτες, πιπεριές και εσπεριδοειδή, θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σούπερ σαλάτας που κάνει τη δουλειά για εσάς, συνδυάζοντας τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη C. Ψήστε μια-δυο κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας σε ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά. Τοποθετήστε ένα σακουλάκι με πλυμένα φύλλα baby σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε ½ κουτάκι στραγγισμένα ρεβίθια, λίγα ψιλοκομμένα βερίκοκα, μια χούφτα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και μερικές μαύρες ελιές κομμένες στη μέση. Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το dressing τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθεί. Τρίβουμε από πάνω 40 γραμμάρια τυρί φέτα και πασπαλίζουμε με τους καβουρδισμένους σπόρους κολοκύθας. Η κατανάλωση τροφής πλούσιας σε σίδηρο και πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να καταπολεμήσει την κούραση. Περισσότερο μαγνήσιο Η έλλειψη ξηρών καρπών και λαχανικών στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια μαγνησίου, που χαρακτηρίζεται από κόπωση καθώς και μυϊκή αδυναμία και κράμπες. Υπάρχουν πολλές νόστιμες τροφές με μαγνήσιο που θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως (καστανό ρύζι, βουλγαρικό σιτάρι, βρώμη κ.λπ.), φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι, αβοκάντο, μπανάνες και μαύρη σοκολάτα. Ένας νόστιμος τρόπος για να συμπληρώσετε το μαγνήσιό σας είναι με αυτό το μείγμα με ξηρούς καρπούς, σοκολατένιο σνακ. Συνδυάστε 100 g ψιλοκομμένα κάσιους, 100 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα, 50 g σπόρους κολοκύθας και 50 g κομμάτια μαύρης σοκολάτας και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο, θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες. Αν και αυτό το μείγμα είναι γεμάτο καλοσύνη, είναι αρκετά θερμιδικό, επομένως, για λόγους διαχείρισης βάρους, επιμείνετε σε ένα ημερήσιο μέγεθος μερίδας 30 γρ. Δημητριακά ολικής αλέσεως, φυλλώδη χόρτα, ξηροί καρποί και σπόροι, αβοκάντο, μπανάνες και μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου Ενίσχυσε τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β Απαιτείται επαρκής παροχή των διαφόρων βιταμινών Β για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μας. Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι, τα άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις όπως η νόσος του Crohn ή κοιλιοκάκη ή όσοι κάνουν περιοριστικές δίαιτες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β. Η πιο συνηθισμένη είναι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, η ​​οποία επηρεάζει περίπου το 6% του πληθυσμού κάτω των 60 ετών, που αυξάνεται στο 10% σε άτομα άνω των 75 ετών. Βασικές πηγές βιταμίνης Β12 είναι τα λιπαρά ψάρια, τα οστρακοειδή, το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Οι φυτικές πηγές είναι πιο δύσκολο να βρεθούν, αλλά προσέξτε το εμπλουτισμένο γάλα σόγιας, το τόφου και τα δημητριακά καθώς και το καλό παλιομοδίτικο Marmite. Για ένα νόστιμο χτύπημα βιταμίνης Β, συνδυάστε 100 γραμμάρια καβουριού με ένα πουρέ αβοκάντο, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, μερικά ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, 1 μικρή ψιλοκομμένη ντομάτα και ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένα σε κύβους. Γεύση και εποχή. Σερβίρουμε πάνω από φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης. Συντάκτης: Αγγελική Λάλου  Πηγή: www.allyou.gr   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:26 pm


Έλενα Μαυρίδου: Η αυστηρή ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του δικηγόρου του Δημήτρη Λάλου στον Πρωινό ΑΝΤ1 Μια αυστηρή ανακοίνωση μέσω της δικηγόρου της, κυρίας Μίνας Καούνη απέστειλε η Έλενα Μαυρίδου, μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου της από τον Δημήτρη Λάλο. Λάλος - Μαυρίδου: Βγήκε το διαζύγιό τους - Η συνεπιμέλεια και η διατροφή Μετά την αποκάλυψη από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν στα χέρια τους το έγγραφο της λύσης του γάμου τους, και τις δηλώσεις του δικηγόρου του Δημήτρη Λάλου, η Έλενα Μαυρίδου απέστειλε μακροσκελή ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενέργεια να μιλήσει ο κ. Αγαπηνός κρίνεται «άκομψη» και οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «περιττές, κατόπιν εορτής», ενώ αναφέρεται ότι το διαζύγιο είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία που η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί την Έλενα Μαυρίδου μερίμνησε να μην δημοσιοποιήσει, προστατεύοντας έτσι το ανήλικο τέκνο του πρώην ζευγαριού. Ακόμη, τονίζεται ότι το παιδί των ηθοποιών ζει με τη μητέρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:20 pm


Σοκαριστική έρευνα για το πόσο πλαστικό τρώμε - Τα πιο «επικίνδυνα» φαγητά

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μίας έρευνας του WWF for Nature η οποία ξεκίνησε το 2019 και αφορά την ποσότητα μικροπλαστικών που προλαμβάνει ο κάθε άνθρωπος. Οι «αθώες» τροφές που ανεβάζουν το ζάχαρο Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε στην Αυστραλία, ο καθένας μας τρώει περίπου 5 γραμμάρια μικροπλαστικού κάθε εβδομάδα, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Νεότερες έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτά τα στοιχεία, ωστόσο ακόμη και αν είναι μικρότερη η ποσότητα δεν παύει να είναι ανησυχητικό το ότι τρώμε μικροπλαστικά κάτι που σίγουρα δεν είναι καλό για την υγεία μας. Τα μυστικά της ευζωίας των Αρχαίων Ελλήνων: Οι τροφές-φάρμακο Τα φαγητά με την πιο μεγάλη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών: • οι παναρισμένες γαρίδες • τα φυτικά nuggets • τα nuggets κοτόπουλου • τα στικς ψαριού • οι επεξεργασμένες γαρίδες του Λευκού Κόλπου • οι ροζ γαρίδες φρέσκιας αλίευσης Key West • τα μήλα και τα καρότα • το ρύζι • το χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που εξορύσσεται από το έδαφος • τα φακελάκια τσαγιού, πολλά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό • το εμφιαλωμένο νερό Στον αντίποδα, λιγότερο βλαβερές πρωτεΐνες ήταν τα στήθη κοτόπουλου, ακολουθούμενες από τα χοιρινά φιλέτα και το τόφου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:52 pm


Αυτή είναι η ημερομηνία γάμου γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού

Ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ο Ανδρέας Γεωργίου και η σύντροφός του, Σιμώνη Χριστοδούλου αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός και η καλλονή make up artist μετρούν ήδη έξι χρόνια σχέσης και σε τρεις μήνες περίπου θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κατσαρίδη στο «Fay’s Time», ο γάμος του Αντρέα Γεωργίου και της Σιμώνης Χριστοδούλου θα γίνει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην Αγία Νάπα στην Κύπρο και κουμπάροι θα είναι ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:51 pm


MasterChef: Mystery Box με «μαγειρικές» παγίδες για όλους!

Ο Χρήστος Μοίρας, αρχηγός της μπορντό μπριγάδας, ήταν αυτός που τελικά αποχώρησε στο προηγούμενο επεισόδιο (Πέμπτη 16/5). Οι Άνχελ Σαχπαζής, Κώστας Φρέτζιος, Γιάννης Κούρτογλου, Ηλίας Παναγιώτου από την γκρι μπιγάδα και οι Σοφοκλής Πουλής, Χριστίνα Χριστοφή, Νίκος Κυψίδης, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος από τη μπορντό μπριγάδα, είναι οι οκτώ διαγωνιζόμενοι, που συνεχίζουν τον μαγειρικό μαραθώνιο του MasterChef 2024, με στόχο τον τίτλο, το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ! Οι top 8 του MasterChef  Απόψε, Δευτέρα 20 Μαΐου, τα μέλη της μπορντό μπριγάδας θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει τα ηνία της αρχηγίας, μέχρι το τέλος τους διαγωνισμού. Ακόμα ένα Mystery Box περιμένει τους διαγωνιζόμενους και κρύβει «μαγειρικές» παγίδες για όλους. Τα μέλη των δυο μπριγάδων θα πρέπει να διαλέξουν τα δέκα από τα είκοσι υλικά, που βρίσκονται μέσα στο κουτί και σε 50 λεπτά να παρουσιάσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, όμορφα και νόστιμα πιάτα. Τα ζευγάρια των μονομαχιών θα πρέπει, για μια ακόμα φορά, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου ο κάθε ένας από αυτούς να κερδίσει τον πόντο για την μπριγάδα του. Κάθε μονομαχία και αυτή την εβδομάδα θα κρίνει πολλά. Κάθε πόντος είναι πολύτιμος και η νίκη και για τις δυο μπριγάδες, σε όλες τις μαγειρικές δοκιμασίες της εβδομάδας, αποτελεί μονόδρομο. Όποια μπριγάδα ηττηθεί θα οδηγηθεί αμέσως σε Διαδικασία Ψηφοφορίας, από την οποία θα προκύψει ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση. Ποια από τις δύο μπριγάδες θα ξεκινήσει την καινούρια εβδομάδα με το δεξί; Head of Productions: Σάββας Βέλλας Senior Executive Producer: Γιάννης Θηραίος Creative Producer: Θανάσης Μητρέλιας Executive Producer: Βασίλης Γεωργιάδης Σκηνοθεσία: Κώστας Τριπύλας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής Σκηνογράφος: Χριστίνα Κωστέα Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Γκόγκας Εκτέλεση παραγωγής: Green Pixel Productions Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2024

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:43 pm


Μενίδι: «Την αγαπούσα» - Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη ο γυναικοκτόνος

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 50χρονος που δολοφόνησε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι την περασμένη εβδομάδα. Μενίδι: Η 40χρονη έκανε ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσει την κακοποίηση Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o κατηγορούμενος ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη μητέρα δύο παιδιών και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Κατά την απολογία του δε σταμάτησε να κλαίει, να ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά του και να υποστηρίζει ότι το θύμα «ήταν η γυναίκα της ζωής του» και ότι την αγαπούσε. Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση γιατί είχε μαζί του το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα την 40χρονη, υποστήριξε ότι το είχε πάρει για «άμυνα», σε περίπτωση που εμφανιζόταν ο σύντροφός της. Τέλος, αρνήθηκε ότι κακοποιούσε και τα παιδιά τους, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αρνείται στον μικρότερο γιο του να πάει στην κηδεία της μητέρας του στην Αλβανία. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:42 pm


Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πότε θα είναι έτοιμο το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Τα συγχαρητήριά του στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που περιοδεύει από το πρωί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Έδωσε έμφαση όμως και στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα. Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα  «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω συγχαίροντας τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μιλώντας για το Μετρό Θεσσαλονίκης, στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του έργου, ο Πρωθυπουργός είπε ότι σε 6 μήνες θα τεθεί επιτέλους σε λειτουργία. Παράλληλα, τόνισε ότι, ενόψει των ευρωεκλογών, οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν ποια παράταξη υπηρετεί ουσιαστικά την ευρωπαϊκή ιδέα.  «Να θυμηθούμε ποια είναι η κυβέρνηση που ξέρει να εργάζεται στην Ευρώπη και να διεκδικεί χωρίς να φωνάσκει και να λαϊκίζει» ανέφερε. Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου από το πρωί άρχισαν τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων.  Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο. Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:27 pm


Γιάννης Κούρτογλου: Γεμάτη ψάρεμα και ταξίδια η ζωή του πριν το MasterChef

Δείτε την audition του Γιάννη Κούρτογλου Ο Γιάννης Κούρτογλου είναι ένας από τους παίκτες του MasterChef που από την πρώτη στιγμή έδειξε και τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και το πάθος του να κερδίσει τον διαγωνισμό μαγειρικής. Με πείσμα και πολλή προσπάθεια, ο Γιάννης είναι μέσα στους 8 καλύτερους παίκτες του φετινού MasterChef.         View this post on Instagram                       A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) Ποια ήταν η ζωή του Γιάννη Κούρτογλου πριν τον διαγωνισμό μαγειρικής; Ο 34χρονος, όπως βλέπουμε στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μαγείρευε συνεχώς. Πειραματιζόταν με κουζίνες και γεύσεις, ενώ λάτρευε το ψάρεμα και τα ταξίδια. Σε κάποια στιγμιότυπα τον βλέπουμε με στολή ψαροντούφεκου, ενώ κρατά χαμογελαστός μεγάλα ψάρια.         View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)           View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)           View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)           View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)           View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)           View this post on Instagram                       A post shared by Ioannis Kourtoglou (@johny.begood)

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:24 pm


Ειρήνη Γκανιάτσου: Όλες οι λεπτομέρειες για τη γέννηση του γιου της

Δείτε όσα είπε η Ειρήνη Γκανιάτσου στην εκπομπή του Alpha Μητέρα για πρώτη φορά έγινε την περασμένη Παρασκευή η Ειρήνη Γκανιάτσου. Η δημοσιογράφος κι επιχειρηματίας γέννησε τον γιο της και όπως εξομολογήθηκε σε ανάρτησή της ένιωσε να ξαναγεννήθηκε.  Παρουσιάστρια είναι έγκυος και το ανακοίνωσε στο Instagram! «Μαζί με σένα ξαναγεννήθηκα κι εγώ. Θα κάνω τα πάντα για να είσαι καλά, σε λατρεύω. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο γιατρό μου @dr.vasilopoulos και τη μαία του @benouanta που μου έκαναν αυτό το ταξίδι ασφαλές και ονειρεμένο», ανέφερε.         Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eirini Gkaniatsou (@eirinigkaniatsou) Η ανάρτηση της Ειρήνης Γκανιάτσου Στις πρώτες της δηλώσεις στην εκπομπή Super Κατερίνα, η Ειρήνη Γκανιάτσου αποκάλυψε ότι γέννησε με φυσιολογικό τοκετό τον γιο της ο οποίος όμως κράτησε 13 ώρες ταλαιπωρώντας τη.  «Ήταν μέσα κα ο Θανάσης (σ.σ. ο σύντροφός της) ο οποίος ήταν ημιλιπόθυμος. Είχε διπλή περιτύλιξη μπήκαμε νωρίτερα λόγω αυτού. Ο μπέμπης γεννήθηκε 3 κιλά. Ήθελα πολύ να θηλάσω και το παλεύω πολύ. Είναι δύσκολος ο θηλασμός γιατί δεν μπορείς να ξεκουραστείς καθόλου», δήλωσε στην Κατερίνα Καινούργιου με την οποία έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:18 pm


Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Με τη Χρύσα Μιχαλοπούλου στον αγώνα του Πανιωνίου

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και η Χρύσα Μιχαλοπούλου είναι μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την ευτυχία τους ήρθε να συμπληρώσει η γέννηση του γιου τους, Κίμωνα. Λεωνίδας Κουτσόπουλος - Χρύσα Μιχαλοπούλου: Η βραδινή έξοδος του ζευγαριού! Την Παρασκευή ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef δημοσίευσε μία φωτογραφία με την σύντροφό του ενώ έβλεπαν μαζί το παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, του Πανιωνίου.  Η Χρύσα Μιχαλοπούλου φοράει τη φανέλα του Πανιωνίου και με αφορμή την ήττα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έγραψε χιουμοριστικά: «Κατσικοπόδαρη».    

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:11 pm


Ρόδος: «Δε σκότωσα εγώ τον πατέρα μου»

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 3:03 pm


Ένοχος 19χρονος για τον βιασμό 14χρονης

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:55 pm


Θάνατος 8χρονης Κερατσίνι: «Τη βλέπω στον ύπνο μου»

Τον Νοέμβριο του 2021 το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί από τον τραγικό θάνατο της 8χρονης Όλγας, η οποία πολτοποιήθηκε από τη μεταλλική πόρτα ενός εργοστασίου στο Κερατσίνι.  Κερατσίνι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης Όλγας - Ξεψύχησε σε 5 λεπτά Η μητέρα της μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξομολογήθηκε πως σχεδόν τρία χρόνια μετά ακόμα ζητά δικαίωση για το παιδί της.  «Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ζητώ δικαίωση για την κόρη μου» Κερατσίνι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με ύποπτο ΙΧ έξω από το εργοστάσιο Το κοριτσάκι μεγάλωνε με την γιαγιά και τον παππού, καθώς η μητέρα του είχε χωρίσει με τον πατέρα του και είχε συνεχίσει τη ζωή της. Η ίδια μάλιστα δεν έμαθε αμέσως για τον χαμό της μικρής, αλλά λίγο αργότερα από τον αδελφό της.  Η πόρτα που πολτοποίησε την 8χρονη στο Κερατσίνι «Πάγωσε, κόπηκε η καρδιά μου στα δύο. Ακόμα και σήμερα νιώθω χάλια, αλλά δε δείχνω ότι πονάω για να μη στεναχωρώ τα δύο άλλα μου παιδιά. Όταν είμαι μόνη μου κλαίω», είπε.  Κερατσίνι: Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τον θάνατο της 8χρονης Το μυαλό της είναι συνέχεια στη μικρή Όλγα.  «Ήταν πανέμορφη και πανέξυπνη. Μου λείπει πολύ. Τη βλέπω στον ύπνο μου και μου λέει “βοήθησέ με”», είπε.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:48 pm


Ελένη Μενεγάκη: Η αναφορά στο διαζύγιό της με τον Γιάννη Λάτσιο

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή Ελένη Με αφορμή τη συνέντευξη του Χρήστου Βασιλόπουλου στην εκπομπή Δύο στις 10 στην ΕΡΤ και τον χωρισμό από την Αμερικανίδα σύντροφό του, η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στο δικό της διαζύγιο από τον Γιάννη Λάτσιο το 2010. Ελένη Μενεγάκη & Γιάννης Λάτσιος σε θεατρική πρεμιέρα το 2009 /Φωτογραφία NDP Photo Agency Η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως εκείνη την περίοδο είχε γίνει χαμός, με την ίδια να έχει τρομοκρατηθεί.  Ελένη Μενεγάκη-Γιάννης Λάτσιος: Πάνω από όλα η μόρφωση των παιδιών τους! «Εγώ νομίζω ότι ούτως ή άλλως η εποχή πάει αλλού. Εγώ αυτό βλέπω. Θυμάμαι πως όταν εγώ χώρισα ήταν ένα θέμα που κι εμένα με τρομοκράτησε από την έκταση που είχε πάρει. Πάνε και 15 χρόνια. Βλέπεις ότι σήμερα ότι όλα τα πράγματα πάνε λίγο πιο εύκολα, λίγο πιο απλά και χωρίς καθόλου κουβέντα», είπε η Ελένη Μενεγάκη. Η Ελένη Μενεγάκη έκανε μια σπάνια αναφορά στο διαζύγιό της από τον Γιάννη Λάτσιο Ο Χρήστος Βασιλόπουλος δήλωσε στη συνέντευξή του για τον γιο του πως: «Είναι ένα παιδί ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς που είναι ισορροπημένοι κι ευτυχισμένοι».

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:46 pm


Ήλιος στους Διδύμους: Πώς επηρεάζονται τα 12 ζώδια;

Σήμερα ο Ήλιος περνά στους Διδύμους στις 15:59 το απόγευμα και ξεκινούν τα γενέθλια των Διδύμων. Οι ρυθμοί στην καθημερινότητά μας ανεβαίνουν, το μυαλό μας γίνεται πιο ανήσυχο, οι συζητήσεις ανάβουν για τα καλά και ξεκινά μεγαλύτερη ρευστότητα και πιο ευμετάβλητες συνθήκες. Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις για το ζώδιό σας Τα θέματα της επικοινωνίας, των σχολείων, του τουρισμού, των νόμων, των περιορισμών των ελευθεριών, του θρησκευτικού φανατισμού, των κομματικών αντιπαραθέσεων θα φιγουράρουν σε όλο αυτό το διάστημα στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων. Σε κάθε περίπτωση, τα γνωρίσματα του ζωδίου των Διδύμων μπορεί να είναι σωτήρια για ό,τι συμβαίνει: ευελιξία, προσαρμοστικότητα, ανάλαφρη διάθεση. Υιοθετήστε τα κι εσείς στο βαθμό που μπορείτε να τα καταφέρετε και όλα θα είναι πιο εύκολα. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:27 pm


Το «ακατέργαστο διαμάντι» της Ελλάδας - Το νησί με την άγρια φυσική ομορφιά

Η Κάρπαθος στους top ρομαντικούς προορισμούς στον πλανήτη - «Το ελληνικό νησί που εντυπωσιάζει» / βίντεο ΕΡΤ Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών καταλαμβάνει η Κάρπαθος σε κατάλογο που ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Griekenland.net, έπειτα απο έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις. Ελληνικός προορισμός είναι ανάμεσα στους έξι πιο ρομαντικούς του κόσμου! Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με σύμμαχο το μελτέμι και τη δαντελωτή ακτογραμμή, η Κάρπαθος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των φίλων της θάλασσας αποτελούν και οι καταδύσεις για εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων. Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα του νησιού ενισχύουν την εμπειρία των activities στην Κάρπαθο». Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί εκτενής παρουσίαση του Δήμου Καρπάθου στο Ολλανδικό μέσο για το εύρος των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο νησί. Εκδρομή στον παράδεισο με τα τιρκουάζ νερά - Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα! Σε αυτό το μήκος κύματος, εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας», δημοσίευσε στο ίδιο διάστημα το περιοδικό της Δανίας Ude og Hjemme που εκθειάζει την άγρια φυσική ομορφιά, την τοπική κουζίνα, την παράδοση και τις πολυάριθμες επιλογές για εξερεύνηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Εκδρομή στο πιο ακαταμάχητο νησί των Κυκλάδων - Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! «Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν με πλήθος τουριστών να αναμένονται από παραδοσιακές, αλλά και πιο νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς αγορές το αφήγημά μας για διακοπές πολλαπλών εμπειριών στην Κάρπαθο, όπως η περιήγηση σε χωριά, οι δεκάδες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η μοναδική παράδοση μας και η γαστρονομία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:21 pm


Μαρίνα Σπανού: Σπάνια έξοδος με τους γονείς της

Η Μαρίνα Σπανού έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να γίνει viral με τις μουσικές της και το άλμπουμ που κυκλοφόρησε. Η τραγουδίστρια είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού Χρήστου Σπανού και της Μελίνας Παιονίδου. Μάλιστα οι τρεις τους έκαναν και μία κοινή βραδινή έξοδο, όταν και βρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης «Αλιγάτορες» που πρωταγωνιστούν η Φαίη Ξυλά, ο Γεράσιμος Γεννατάς και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί. Ποια είναι η Μαρίνα Σπανού - Το τραγούδι που έγινε viral στο TikTok Η Μαρίνα Σπανου επέλεξε για την εμφάνιση να φορέσει ένα άσπρο παντελόνι με γκρι πουκάμισο, ενώ ολοκλήρωσε το look της με μία καφέ τσάντα. Χρήστος Σπανός - Μελίνα Παιονίδου με την κόρη τους, Μαρίνα Σπανού / Φωτογραφία: NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ   Μαρίνα Σπανού - Χρήστος Σπανός - Φαίη Ξυλά - Μελίνα Παιονίδου - Δημήτρης Μαυρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:17 pm


Οι εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα: «Παρακολουθούν τον εγκέφαλο»

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Η Ματίνα Παγώνη μίλησε τη Δευτέρα στην εκπομπή Το Πρωινό, με την Πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ να μεταφέρει τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα.  Δημήτρης Κόκοτας: «Δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Σιγά σιγά όλα γίνονται» «Περιμένουμε να περάσουν τα 24ωρα για να δούμε την αντίδραση του ίδιου του οργανισμού του. Βεβαίως η αναμονή είναι μεγάλη, το έχουμε πει από την αρχή, είναι περιστατικά που ο καθένας αντιδράει διαφορετικά. Θα περιμένουμε να βελτιωθεί», είπε αρχικά.  «Τον Δημήτρη τον έχουν ξυπνήσει το έχουμε πει, έχει δική του αναπνοή, αντιδράει στα επώδυνα ερεθίσματα, παρακολουθούν τον εγκέφαλο και περιμένουν τις αντιδράσεις του οργανισμού. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, όπως καταλαβαίνετε είναι προσωπικά δεδομένα. Πρέπει σταδιακά να αντιδράει και στα υπόλοιπα ερεθίσματα όχι μόνο στα επώδυνα», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.  Δημήτρης Σταρόβας: Αισιόδοξα τα νέα για την υγεία του  Ο Δημήτρης Κόκοτας με την Τραϊάνα Ανανία στη σκηνή του J2US Θυμίζουμε ότι στις 28 Μαρτίου κι ενώ βρισκόταν στις πρόβες για το σόου J2US, ο τραγουδιστής υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο στιλίστας της μουσικής εκπομπής, Κώστας Ζήσης, βρισκόταν στο καμαρίνι όταν ο Δημήτρης Κόκοτας άρχισε να μην αισθάνεται καλά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:16 pm


Αριστομένης Γιαννόπουλος - Ίνα Παλαμά: Μαζί στην πρεμιέρα του Αργυρού

Δείτε παλιότερο βίντεο για τον Αριστομένη Γιαννόπουλο από την εκπομπή Happy Day Πρεμιέρα είχε την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ετοίμασε παρέα με τη Λένα Ζευγαρά ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγρμμα που ενθουσίασε τους θαμώνες. Αριστομένης Γιαννόπουλος & Ίνα Παλαμά... ετοιμοπόλεμοι με τα κίνητά τους! /Φωτογραφία NDP Photo Agency Στο κέντρο, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο Αριστομένης Γιαννόπουλος με την πρώην playmate Ίνα Παλαμά.  Παγανιώταρου – Γιαννόπουλος: Πόζαραν αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη Θυμίζουμε ότι ο Αριστομένης Γιαννόπουλος υπήρξε παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, ωστόσο οι δυο τους έχουν χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Το πρώην ζευγάρι φαίνεται πως διατηρεί άψογες σχέσεις, ενώ πολλές φορές ο ένας ζητάει τη συμβουλή του άλλου. Η ξανθιά καλλονή από τη Θεσσαλονίκη ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Δημήτρη Ρίζο, γιο της αξέχαστης τραγουδίστριας Δούκισσας, το 2016. Για εκείνον, η Ίνα άφησε το μόντελινγκ και δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια και τρία υπέροχα παιδιά.  Γιαννόπουλος: Mε νέα σύντροφο ο πρώην της Αλεξάνδρας Παναγιώταρου Δεν έχει γίνει γνωστό αν το ζευγάρι είναι μαζί ή έχει χωρίσει, ωστόσο έχει να κάνει κοινή εμφάνιση από το 2020. Η Ίνα Παλαμά με τον Δημήτρη Ρίζο και την κόρη τους το 2015 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:13 pm


Μυστήριο με την εξαφάνιση του Attilio Brillembourg

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την εξαφάνιση του Attilio Brillembourg στο Μαλιμπού.  Αρχικά αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως επρόκειτο για τον πατριό της Τατιάνας Μπλάτνικ, όμως στη συνέχεια προχώρησαν σε διόρθωση, σημειώνοντας πως είναι ο γιος του, με τον οποίο έχουν το ίδιο όνομα.  Εξαφανίστηκε ο πατριός της Τατιάνας Μπλάτνικ στο Μαλιμπού Όπως έγινε γνωστό ο Brillembourg, 53 ετών, εθεάθη τελευταία φορά γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα σε περιοχή, όπου βρίσκονται συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών. Φορούσε μπλε πουκάμισο, γκρι παντελόνι, αλλά δε φορούσε παπούτσια.  Η περιοχή είναι αρκετά ερημική και με μηδενικό φωτισμό.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Brillembourg έχει ύψος 1,80 μ., βάρος 74 κιλά, γκρίζα μαλλιά, πράσινα μάτια κι έχει ένα τατουάζ στο πάνω μέρος του μηρού του. Ο σερίφης της περιοχής ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.  Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες εξαφάνισής του.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:10 pm


Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου σε Νετανιάχου και αρχηγό Χαμάς

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε τη σύλληψη του αρχηγού της Χαμάς και του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ζητά τη σύλληψη του Γιαχία Σινουάρ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αφορά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ Supernova και τον Νετανιάχου και τον ανηλεή πόλεμο στη Γάζα τους τελευταίους οκτώ μήνες. Γάζα: Πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά την επίθεση του Ισραήλ  Ακόμα, εντάλματα σύλληψης έχουν ζητηθεί και για τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και για άλλα δύο κορυφαία μέλη της Χαμάς, τον πολιτικό ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια και τον επικεφαλής των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μάσρι. Οι κατηγορίες εναντίον των μελών της Χαμάς περιλαμβάνουν εξόντωση, δολοφονία, σύλληψη ομήρων, βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά την κράτηση, ενώ εκείνες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση. «Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και εξετασθεί από το γραφείο μου, υπάρχουν εύλογοι λόγοι να πιστεύω ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, και ο Γιόαβ Γκάλαντ, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, φέρουν την ποινική ευθύνη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο έδαφος του Κράτους της Παλαιστίνης (στη Λωρίδα της Γάζας), αρχής γενομένης τουλάχιστον από την 8η Οκτωβρίου 2023», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εισαγγελέα Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου». Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης Ισραηλινών πολιτικών, πόσω δε μάλλον ενός τόσο στενού συνεργάτη των ΗΠΑ, όπως είναι το Ισραήλ. Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:07 pm


First Dates: Απόψε ένα ραντεβού που θα έχει ανατροπές!

Το First Dates, το «τηλεοπτικό» διάσημο εστιατόριο, που άνοιξε τις πόρτες του και στην Ελλάδα, μετά από 19 χώρες όπου έχει λειτουργήσει και κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, επέστρεψε, μέσα από την οθόνη του Star, ανανεωμένο, με μοναδικό σκοπό να δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στην αγάπη! Δείτε όλα τα επεισόδια του First Dates Όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας σε ένα πρώτο ραντεβού. Πόσο καλά θα πάει; Θα λειτουργήσει η χημεία μας; Και όσο κι αν οι εποχές αλλάζουν, σίγουρα όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ένα τετ-α-τετ ρομαντικό δείπνο πάντα θα είναι το πιο όμορφο First Date! Αυτήν ακριβώς την εμπειρία, υπόσχεται να προσφέρει για 2η τηλεοπτική σεζόν το First Dates, με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί! Συναρπαστικές ιστορίες αγάπης θα ζήσουμε και αυτή τη Δευτέρα στο μοναδικό εστιατόριο των singles, το First Dates! Η Ζενεβιέβ καλωσορίζει τέσσερα νέα ζευγάρια, έτοιμα και αποφασισμένα να βρουν το άλλο τους μισό! Η εκθαμβωτική Νικολέττα είναι η πρώτη dater της βραδιάς. Ψηλή, όμορφη και εκρηκτική κοκκινομάλλα, η Νικολέττα έρχεται στο First Dates με στόχο να ευχαριστηθεί το ραντεβού της, να φλερτάρει και πάνω από όλα να κάνει μια γνωριμία, που θα της αλλάξει γνώμη για τα αγόρια της γενιάς της. Δεν την ενδιαφέρουν πολλά, αρκεί το ραντεβού της να είναι ένας άντρας ψηλός και ευγενικός. Ο δίμετρος Κυριάκος έχει όλα τα εφόδια για να σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων και να γοητεύσει τη Νικολέττα με την αυτοπεποίθηση και την άνεσή του. Η σπίθα τους θα καταφέρει να γίνει φλόγα ή θα καούν στην προσπάθεια; Ο Πέτρος ψάχνει μία γυναίκα στα μέτρα του για να κάνει μία νέα αρχή. Η Άννα αναζητά τη συντροφικότητα, καθώς έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από χρόνια στη Γερμανία. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν κάνει έναν κύκλο στη ζωή τους. Με μια πρώτη ματιά δείχνουν να έχουν πολλά κοινά και να μιλάνε, κατά κάποιο τρόπο, την ίδια γλώσσα. Θα γράψουν μαζί το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους ή θα χαθούν στη μετάφραση; Ο Ζήσης είναι ένας πολυταξιδεμένος άντρας και έχει συνηθίσει να «πετάει από κανάρα σε κανάρα», αλλά τώρα, που έγινε 64 ετών, θεώρει πως έφτασε η ώρα να σοβαρευτεί και θέλει μια γυναίκα στο πλευρό του, που θα καταφέρει να τον… προσγειώσει. Με τα δωράκια και τους χαριτωμένους τρόπους του κερδίζει τη Ζεν, η οποία ελπίζει ο Ζήσης να καταφέρει να ξετρελάνει το ραντεβού του, όσο και την ίδια. Η Ρούλα δηλώνει πως με ένα της χαμόγελο μπορεί να προσγειώσει όποιον άντρα βρεθεί μπροστά της. Αρκεί, όμως, ένα χαμόγελο για να «λυγίσει» κάποιος, που έχει δει τον κόσμο όλο; Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και Κρητική παλικαριά, ο Γιώργος μπαίνει στο εστιατόριο του First Dates! Θέλει ξεκάθαρα πράγματα και σιχαίνεται τη διπροσωπία. Έχει πονέσει, μα στέκεται ακόμα όρθιος. Μακάρι η πίστη του στον έρωτα να μην κλονιστεί από την απαιτητική, αλλά τόσο ερωτεύσιμη Εύη. Η Εύη είναι μία γυναίκα που έχει ακούσει σίγουρα πολλά κομπλιμέντα στη ζωή της. Τίποτα, όμως, δεν την έχει προετοιμάσει για την αμεσότητα και τον ρομαντισμό του Γιώργου. Αν κάτι έχει αυτό το ραντεβού είναι ανατροπές! Ευτυχώς το προσωπικό του First Dates έχει εξειδίκευση στις εκπλήξεις του έρωτα! Στο First Dates δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες που αναζητούν την αγάπη ή την συντροφικότητα, συναντιούνται σε ένα όμορφο, γεμάτο ζεστασιά εστιατόριο έτοιμο να φιλοξενήσει ραντεβού ανθρώπων που δεν γνωρίζονται, αλλά που έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους. Η Ζενεβιέβ Μαζαρί περιμένει ενθουσιασμένη όλους τους singles, που αναζητούν την αγάπη, για να ζήσουν τη μαγεία του πρώτου ραντεβού! Αληθινά, αυθόρμητα, με ευγένεια, χιούμορ! Η Ζεν, ως αιώνια ρομαντική μετρ, υποδέχεται τους daters και τους παροτρύνει να δώσουν μια ευκαιρία στο άγνωστο και στο φλερτ! Ο Τάσος πίσω από την μπάρα, «σπάει» τον πάγο προσφέροντας μοναδικά κοκτέιλ, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές του. Οι σερβιτόρες, Γεωργία και Κωνσταντίνα, συμπληρώνουν την ομάδα του First Dates και με το χαμόγελο και τις ατάκες τους βοηθούν τα ζευγάρια να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά! Στο τέλος της βραδιάς όλα είναι ανοιχτά! Μπορεί να θελήσουν να ξαναβρεθούν. Μπορεί να μη γίνει το «κλικ» και να χωριστούν έχοντας περάσει ένα όμορφο βράδυ. Μπορεί, όμως, και να βρουν τον έρωτα της ζωής τους! Όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή! Γιατί στο First Dates όλα μπορεί να ξεκινήσουν με μία και μόνο ματιά! Ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικό προσωπικό, ποιοτικό φαγητό και ξεχωριστή παρέα συνθέτουν τη μοναδική εμπειρία του First Dates! Ανάμεσα σε όλους τους singles, που «κλείνουν τραπέζι» στο First Dates, επιλέγουμε για εσένα την πιο ταιριαστή παρέα με βάση τα στοιχεία που εσύ θα δώσεις. Το πιο συγκλονιστικό εστιατόριο για singles επιστρέφει στο Star και το ρομαντικό ταξίδι του αληθινού φλερτ ξεκινάει και πάλι! First Dates, ο πιο fun τρόπος για νέες γνωριμίες! Μην περιμένεις, κάνε κράτηση στo firstdates.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:55 pm


Cash or Trash: Ποιος buyer θα καθίσει στην ιδιαίτερη καρέκλα της Μαρίας;

Δείτε το trailer του Cash or Trash για αυτή την εβδομάδα Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου στις 17:30 στο Cash or Trash, ο Θάνος Λούδος, ο ειδικός συνεργάτης της εκπομπής, θα εκτιμήσει τρία ξεχωριστά αντικείμενα.  Με ένα αντικείμενο, κατασκευασμένο λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έρχεται η Ειρήνη στο Cash Or Trash. Το θαύμα της μηχανικής, που φέρνει στην εκπομπή η πωλήτρια, λαμβάνει αρκετά χαμηλή εκτίμηση τιμής από τον Θάνο Λούδο, αλλά η νεαρή πωλήτρια δεν αλλάζει σκεπτικό. Αν πάλι η τελική προσφορά, που θα πέσει στο τραπέζι από τους αγοραστές, δεν πλησιάσει τις προσδοκίες της, η ζαχαροπλάστισσα θα φύγει από το Cash or Trash σαν άλλος φαντομάς, αφήνοντας μια ρέπλικα στη θέση του αντικειμένου της.  Cash or Trash: Πούλησε ο Κώστας τον ανεμιστήρα στους buyers; Η Μαρία είναι συνταξιούχος και πολυταξιδεμένη λόγω επαγγέλματος, αλλά και λόγω της αγάπης της για τα αναμνηστικά αντικείμενα, που αγοράζει από τις χώρες που επισκέπτεται. Ένα από αυτά είναι και η ιδιαίτερη καρέκλα, που φέρνει στο Cash or Trash. Στο δωμάτιο των αγοραστών οι διαπραγματεύσεις περνούν σε άλλο επίπεδο!   Η Έλενα, με καταγωγή από την Ουκρανία, στη δεκαετία του ’90 είχε κάνει το πέρασμά της στην ελληνική τηλεόραση, ως χορεύτρια σε show και η… επιστροφή της στην τηλεόραση γίνεται στο Cash or Trash! Η πωλήτρια φέρνει έναν ανεμιστήρα, ένα αντικείμενο που είναι μέσα στις εικόνες των παιδικών της αναμνήσεων από την πατρίδα της, την οποία κι επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί. Η πωλήτρια αποφάσισε να έρθει στην εκπομπή προκειμένου να πουλήσει το αντικείμενό της και να ενισχύσει, όσο μπορεί, έναν ιερό σκοπό.   Cash or Trash: Θα πουλήσει ο Κωνσταντίνος τον ιδιαίτερο τριθέσιο καναπέ; Η Δέσποινα Μοιραράκη με τον εκτιμητή του Cash or Trash, Θάνο Λούδο Με πλούσια εμπειρία και κυρίως αγάπη στον τομέα των παλιών αντικειμένων, η Δέσποινα Μοιραράκη μας προσκαλεί και μας υποδέχεται στη δημοπρασία της ζωής μας, για 3η σεζόν για να μας παρουσιάσει ξεχωριστά, μοναδικά αντικείμενα αλλά και τις παράξενες ιστορίες τους για να είσαι εσύ ο κερδισμένος! Αυτή η σεζόν είναι…  συλλεκτική και σπάει κάθε ρεκόρ, με ακόμα πιο σπάνια αντικείμενα και πιο συναρπαστικά επεισόδια!  Δέσποινα Μοιραράκη: Η καταγγελία για πρώην συνεργάτη της Καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 17:30 οι επίδοξοι, εκκεντρικοί, «αδίστακτοι» αγοραστές, λάτρεις των παλιών αντικειμένων και φανατικοί συλλέκτες,… κονταροχτυπιούνται για να αποκτήσουν τα αντικείμενα του πόθου τους!  Αγοραστές οι: ο έμπορος κοσμημάτων κι αντικέρ Γιώργος Τσαγκαράκης, η επενδύτρια νέων τεχνολογιών Ελομίδα Βισβίκη, η interion designer Ιόλη Χιωτίνη, ο παλαιοπώλης Δημήτρης Δεμερτζής, ο concept maker Γεώργιος Καράμπελλας, ο επιχειρηματίας Θάνος Μαρίνης, ο δικηγόρος Φοίβος Στρουγγάρης, η παλαιοπώλισσα Άντα Πανά κι η αντικέρ Έρμα Στυλιανίδου.  Νέες είσοδοι για φέτος ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Κοσκινάς, η έμπορος κοσμημάτων Ειρήνη Πλευράκη κι ο γιατρός Γιώργος Δαράβαλης. Cash or Trash, τα αντικείμενα ξετυλίγουν τις ιστορίες τους και διεκδικούν την καλύτερη προσφορά για να αλλάξουν χέρια! Γιατί τελικά η ιστορία είναι αυτή που καθορίζει την τιμή και με κάποιες έξυπνες προσφορές, τα παλιά αντικείμενα μπορούν να μετατραπούν σε πολλά - πολλά μετρητά. Πολλοί θησαυροί, αυθόρμητες διαπραγματεύσεις, με γέλια και χιούμορ, το Cash or Trash τα προσφέρει όλα!  Μην το σκέφτεσαι, έλα και εσύ θα αποφασίσεις πόσα θα κερδίσεις! Δείτε όλα τα επεισόδια του Cash or Trash

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:39 pm


Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο - Δύο νεκροί

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο της Κίνας μετά από επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο. Μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι σκότωσε σήμερα δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη την τοπική αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι στην πόλη Γκουισί στην επαρχία Τσιανγκσί, σύμφωνα με το CCTV. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παρά την επέμβαση των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ανέφερε το κανάλι. Άλλοι έξι φέρουν «μικρές γρατσουνιές». Το CCTV δεν προσδιόρισε την ηλικία των θυμάτων. Η ύποπτη, μια 45χρονη με το επώνυμο Παν, συνελήφθη από την αστυνομία και εις βάρος της διατάχθηκε έρευνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι πολύνεκρες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Κίνα, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες της να κατέχουν πυροβόλα όπλα, αλλά ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Στις αρχές Μαΐου, επίθεση με μαχαίρι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και 21 τραυματίες σε νοσοκομείο στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά). Τον Αύγουστο του 2023 στην ίδια επαρχία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε από άνδρα με ιστορικό ψυχικών διαταραχών.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:33 pm


Πέντε ζώδια που είναι εξαρτημένα από τον έρωτα

Κι όμως! Υπάρχουν συγκεκριμένα ζώδια που δε μπορούν χωρίς τον έρωτα και μάλιστα έχουν ένα είδος εξάρτησης. Δες αναλυτικά πιο κάτω τα ζώδια αυτά. Tα ζώδια που τα θέλουν όλα ή τίποτα Ιχθύες Ο Ιχθύς εύκολα ερωτεύεται, εύκολα ξε-ερωτεύεται, να το λέμε κι αυτό! Αγαπάει με πάθος, με λάθος και όσα δάκρυα κι αν πέσουν από τα ματάκια του, άλλα τόσα θα κυλήσουν από χαρά όταν βρει καινούργιο έρωτα. Θυσία να γίνει και χαλί να τον πατήσεις, αλλά αν το κάνεις, κακό να σε έβρει.  Καρκίνος Θα σου δώσει μια ευκαιρία, κι άντε και μια δεύτερη, γιατί χαζό είσαι και δεν ξέρεις πως να αγαπάς σαν σκύλος, όπως εκείνος! Συνδέεται βαθιά με τα συναισθήματα του και επιθυμεί διακαώς να συνδεθείς κι εσύ, ασύνδετο, βλαμμένο, ον. Κι αν δεν το κάνεις, την καρδούλα του θα σκίσεις, αλλά έχει συνηθίσει τον πόνο. Πάρτα όλα κι ας μην τα αξίζεις! Ζυγός Αχ, το ζώδιο της Αφροδίτης, της αγάπης, την ομορφιάς και της αρμονίας, που μόνο αρμονία κι ισομετρία δεν έχει στον έρωτα, αφού πέφτει με τα μούτρα, τα θέλει όλα, τα δίνει όλα και στο τέλος, αντικρύζει έναν κόσμο σκληρό κι άδικο, που θέλει εκείνος να τα χάνει όλα και όταν κερδίζει, το παιχνίδι συνεχίζεται με τον επόμενο στόχο. I said what I said! Κριός Φωτιά που τα καίει όλα, φωτιά του πάθους και της βιασύνης, που όμως δεν σταματά για να σκεφτεί, γιατί ο έρωτας θέλει τόλμη και να τον αρπάζεις από τα κέρατα. Κι αν το πράγμα στραβώσει, δεν πειράζει, φέρτε του τον λογαριασμό, θα τον πληρώσει και θα δώσει και γερό φιλοδώρημα! Ο Κριός ερωτεύεται γρήγορα, αλλά πρόσεξε μην σε ξε-ερωτευτεί, από… βιασύνη ή βαρεμάρα! Λέων Θέλει να νιώσει το αίμα στις φλέβες του να κυλάει με ορμή και να καίγεται από έρωτα. Μισές αγάπες και λογικές προσεγγίσεις, δεν υπάρχουν για το Λιοντάρι. Μα φορά, εγώ θα συμφωνήσω μαζί του. Ή τα καίμε όλα στην φωτιά του έρωτα και τα κάνουμε πυρκαγιά ή καθόμαστε και κλωσάμε τα αυγά μας και ζούμε ήρεμα κι ωραία. Δεν είναι άσχημο το ήρεμα κι ωραία, αλλά δεν έχει… ένταση και πάθος! Επιμέλεια: ΜyLife Team Πηγή: mylife.com.cy 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:29 pm


Βάνα Μπάρμπα: «Στην υγεία μου είμαι καλύτερα με τις ανοσοθεραπείες»

Δείτε όσα είπε η Βάνα Μπάρμπα στην εκπομπή του Mega Στην εκπομπή Πάμε Δανάη! μίλησε η Βάνα Μπάρμπα για τη ζωή της, τον έρωτα, τη συντροφικότητα αλλά και την υγεία της. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν χάσει τη μητέρα της κι η ηθοποιός βυθιστεί σε βαρύ πένθος.  Ράκος η Μπάρμπα με τον θάνατο της μαμάς της: «Δεν μπορώ να μιλήσω» «Δε θυμάμαι σε ποια σειρά πήρα τα περισσότερα χρήματα, με το χρήμα δεν έχω καλή σχέση, είμαι πολύ σπάταλη. Προσπαθώ να κάνω φίλο τον χρόνο, άλλα δεν μπορώ. Ο έρωτας είναι έρωτας γιατί δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, είναι φευγαλέος. Δε θεωρώ ότι είμαι ικανή να στηρίξω ένα γάμο, αγαπώ πολύ την ελευθέρια μου και μάλλον είναι φοβία. Μου λείπει πολύ ένας σύντροφος. Δε θα ήθελα η κόρη μου να ακολουθήσει καμία συμβουλή από μένα, το παιδί θα κάνει αυτό που θέλει», εξομολογήθηκε αρχικά. Η Βάνα Μπάρμπα έχει βρεθεί μέχρι και το κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ «Πήγα στα Όσκαρ, έχω κρατήσει το φόρεμα κι ήταν η πρώτη φορά που έβαλα κραγιόν στη ζωή μου. Είχα καβαλήσει το καλάμι, ήταν όλα εύκολα άλλα ο χρόνος μου έδειξε πως πρέπει να «κατέβω από το άλογο» και να πατήσω στη γη», συμπλήρωσε.  Βάνα Μπάρμπα: «Υπήρχαν μέρες που ξύπναγα και έκλαιγα» Για την υγεία της η Βάνα Μπάρμπα αποκάλυψε: «Στην υγεία μου είμαι καλύτερα με τις ανοσοθεραπείες».  Η Βάνα Μπάρμπα με την κόρη της Φαίδρα /Φωτογραφία NDP Photo Agency Τέλος, για την τηλεόραση και τα επαγγελματικά της, τόνισε: «Μου αρέσουν τα πρωινά, δεν αντέχω όμως την υποκουλτούρα όπως το TV Queen. Ετοιμάζω τις γιορτές αγάπης με τα ιδρύματα, αλλά και μία πολύ ωραία δουλειά για το σινεμά».

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:23 pm


Ακρίβεια: Τα κόλπα των πολυεθνικών για να ανεβάζουν την τιμή στο ράφι

Οι άνθρωποι της αγοράς στηρίζουν απόλυτα την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κοινή αντιμετώπιση του φαινομένου των ακριβών και «πολυδιάστατων» τιμολογήσεων των πολυεθνικών με αδικαιολόγητες αποκλίσεις του ίδιου προϊόντος, από χώρα σε χώρα.  Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα  Οι 4 παρεμβάσεις της Ελλάδας στην ΕΕ είναι αρχικά, να µην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των αγαθών με έμμεσες πρακτικές που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές και δεν επιτρέπουν τις παράλληλες εισαγωγές.  Επίσης η καταπολέμηση της πρακτικής «shrinkflation» με τη πώληση του ίδιου, αλλά συρρικνωμένου προϊόντος, σε μικρότερες συσκευασίες και λιγότερο προϊόν µε στόχο τη τιμή σε βάρος των καταναλωτών, καθώς και η καταπολέμηση του «arbitrage», με την αγορά προϊόντων φθηνά σε µια χώρα και πώλησης σε υψηλότερη τιµή σε άλλη.  Ευρωεκλογές: Η οικονομία στο επίκεντρο 3 εβδομάδες πριν τις κάλπες  Η ελληνική πλευρά ζητά την αλλαγή νομολογίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η γεωγραφική διάκριση τιµών, που επιβαρύνει ετησίως 14 δις ευρώ τους ευρωπαίους καταναλωτές. Το τελικό ζητούμενο είναι οι τιμές των πολυεθνικών στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ να έχουν την ελάχιστη, ακόμα και καθόλου απόκλιση από τα ράφια άλλων ευρωπαϊκών χωρών της πολυσυζητημένης ενιαίας αγοράς. Ο έλεγχος της τιμολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών στην Ευρώπη είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο θέμα που εμπλέκει φορείς και παράγοντες σε πολλές χώρες, αλλά πρέπει κάποτε να αντιμετωπισθεί. Οι συνήθεις τρόποι που μπορεί να ελέγχονται οι τιμές περιλαμβάνουν τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές, τους κανονισμούς και τη διαφάνεια.  Διπλάσια η τιμή τροφίμων στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη!   Ένας υγιής ανταγωνισμός είναι σημαντικός για τον έλεγχο των τιμών και μπορεί να ασκήσει πίεση για τη διατήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα. Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές μπορούν να επιβάλλουν κανόνες για τις τιμές σε ορισμένες αγορές και σε κλάδους που υπάρχουν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. Οι καταναλωτές μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές με τις αγοραστικές τους επιλογές, εάν αντιδράσουν αρνητικά σε αυξήσεις, ώστε οι εταιρείες να αναθεωρήσουν τις τιμές τους. Η διαφάνεια στη πολιτική τιμολόγησης και η δημοσιοποίηση των τιμών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών και στην αποτροπή παράνομων πρακτικών.  Οι ευρωπαϊκοί κανόνες που υπάρχουν και η νομοθεσία που διέπει τον έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών στην ΕΕ, περιλαμβάνουν τους κανόνες ανταγωνισμού, φορολογίας, προστασίας καταναλωτών, συγχωνεύσεων και εξαγοράς επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.  Έρχεται... πικρός καφές: Αυξάνεται η τιμή του τουλάχιστον κατά 20%! Επίσης υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τους καταναλωτές από παραπλανητικές πρακτικές και επιβάλλει υψηλά πρότυπα ασφάλειας για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά.  Το ερώτημα είναι εάν αυτοί οι βασικοί ευρωπαϊκοί κανόνες συμμόρφωσης των πολυεθνικών λειτουργούν σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού και εάν επαρκούν στη παρατεταμένη ακρίβεια που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πολυεθνικές διαθέτουν δίκτυα πωλήσεων με μητρικές και θυγατρικές εταιρείες, που λειτουργούν με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τη στρατηγική και τον τομέα τους.  Σε ποια είδη πέφτουν οι τιμές και τι θα γίνει με τα τρόφιμα Ο γενικός τρόπος λειτουργίας είναι η μητρική, που είναι και η κεντρική εταιρεία στη χώρα επιλογής της πολυεθνικής. Συνήθως, η μητρική διαχειρίζεται τις στρατηγικές αποφάσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη, την χρηματοοικονομική διαχείριση και άλλες κεντρικές λειτουργίες.  Οι θυγατρικές είναι υποκαταστήματα της μητρικής που λειτουργούν σε άλλες χώρες και είναι υπεύθυνες για τη τοπική διαχείριση, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, την υποστήριξη πελατών και άλλες δραστηριότητες. Την κεντρική διαχείριση διαθέτει η μητρική με ένα κεντρικό σύστημα που επιτρέπει τον έλεγχο και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των θυγατρικών. Αναφορικά με τη δικτύωση των προμηθευτών, οι πολυεθνικές συνήθως συνεργάζονται με τοπικούς προμηθευτές. Οι συνηθέστερες πρακτικές που ακολουθούνται για να ανεβάζουν το κόστος των πωλούμενων στην Ελλάδα προϊόντων, ειδικά όταν η θυγατρική στην Ελλάδα είναι εμπορική εταιρεία, είναι η επιβολή πολύ υψηλών δικαιωμάτων χρήσης των σημάτων «royalties», οι υψηλές τιμές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ο εσωτερικός δανεισμός με πολύ υψηλά επιτόκια. Σούπερ Μάρκετ: Στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Οι τιμολογήσεις των πολυεθνικών εταιρειών σε καταναλωτικά αγαθά καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του κόστους παραγωγής, του ανταγωνισμού, τη ζήτηση και προσφορά, τις στρατηγικές τιμολόγησης και τη φορολογία.  Το κόστος που σχετίζεται με την παραγωγή του προϊόντος, συμπεριλαμβάνει το κόστος των υλικών, του εργατικού δυναμικού, του εξοπλισμού, της αποθήκευσης, της μεταφοράς και άλλων δαπανών. Ο βαθμός του ανταγωνισμού στην αγορά επηρεάζει τις τιμές, αφού σε αγορές με αυξημένο ανταγωνισμό, οι τιμές τείνουν να παραμένουν χαμηλότερες. Επίσης οι τιμές προσαρμόζονται σύμφωνα με τη ζήτηση και την προσφορά, αφού όταν η ζήτηση είναι υψηλή και η προσφορά χαμηλή, οι τιμές αυξάνονται.  Nέα μέτρα κατά της ακρίβειας - Έλεγχος τιμών από το eΚαταναλωτής Οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές τιμολόγησης, όπως τη διαφοροποίηση τιμών στις διάφορες αγορές με τη χρήση εκπτώσεων και προσφορών. Τελευταίος, αλλά και σημαντικότερος παράγοντας είναι οι φόροι που επηρεάζουν τις τιμές, καθώς πολλές χώρες επιβάλλουν υψηλούς φόρους στα προϊόντα.  Ο ΦΠΑ μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας για τις αποκλίσεις των τιμών σε όμοια προϊόντα. Όμως, εάν εξετάσουμε τις τιμές πολλών προϊόντων πολυεθνικών στα τιμολόγια, χωρίς τον ΦΠΑ, η Ελλάδα έχει από τις μεγαλύτερες κοστολογήσεις, που δεν δικαιολογούνται ούτε από φυσικές καταστροφές της κλιματικής αλλαγής, ούτε από το μεταφορικό κόστος λόγω της απόστασης της χώρας μας από τα παραγωγικά κέντρα της Ευρώπης, ούτε από τα αντίστοιχα κόστη σε ενέργεια, ούτε από το μέγεθος της αγοράς και αντίστοιχες οικονομίες κλίμακας. Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμής σε 3.000 προϊόντα - Λίστα με 108 μάρκες Η συγκέντρωση της αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες επιδρά σίγουρα στις τιμές και μάλιστα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που δεν είναι πάντοτε ίδιοι. Ορισμένες πτυχές που λαμβάνονται υπόψη είναι ο ανταγωνισμός, η αποδοτικότητα και η καταναλωτική ζήτηση. Αν η συγκέντρωση της αγοράς οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού, τότε οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν περισσότερη ευκολία να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους.  Οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από την οικονομία κλίμακας και την αποδοτικότητα στην παραγωγή, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών δαπανών και ενδεχομένως σε μειωμένες τιμές για τους καταναλωτές. Η ζήτηση από τους καταναλωτές είναι πολύ σημαντική, αφού εάν οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές και αγοραστική δύναμη, οι πολυεθνικές εταιρείες ίσως δυσκολευτούν να αυξήσουν τις τιμές χωρίς να χάσουν πελάτες.  «Ακριβή μου πίτσα»: Έχει πάρει την ανηφόρα σε Ελλάδα και Ευρώπη  Συνολικά, η επίδραση της συγκέντρωσης της αγοράς στις τιμές είναι καθοριστική και το μέγεθος της εξαρτάται από τις συγκεκριμένες συνθήκες και την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Στην Ελλάδα η ακρίβεια επιμένει, παρά τις πολλές προσπάθειες της κυβέρνησης να την περιορίσει με κάθε δυνατό τρόπο και με την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.  Τα στοιχεία δείχνουν πως οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα πολλά προϊόντα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία ελέγχουν οι πολυεθνικές και είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, όπως τρόφιμα, προϊόντα οικιακής χρήσης και προσωπικής υγιεινής. Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία οι Ελληνες πληρώνουν τις τιμές των τροφίμων στα ελληνικά ράφια με αυξήσεις 55%, υπερκαλύπτοντας έτσι το 27,7% στις αυξήσεις των μισθών. Τον περασμένο μήνα ο πληθωρισμός στη χώρα μας υποχώρησε οριακά στο 3,1%, αλλά οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνέχισαν να επιμένουν με 5,4%.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:22 pm


Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Ραϊσί - Εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου οι σοροί του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και των άλλων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή. Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος της χώρας - Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, οι σοροί θα μεταφερθούν στην πόλη Ταμπρίζ.   Iranian rescue teams now transfer the bodies of Iranian officials, including President Raisi and Foreign Minister Amir-Abdollahian, to the downstream areas from the helicopter crash site. pic.twitter.com/GZ5KqWemZP — Clash Report (@clashreport) May 20, 2024   Νωρίτερα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν τον θάνατο τους, βάζοντας τέλος στο παγκόσμιο «θρίλερ» που ήταν σε εξέλιξη από την Κυριακή, καθώς υπήρχαν ελπίδες ότι οι ισχυροί άνδρες του Ιράν θα ήταν ζωντανοί.   Image of a moving person has reportedly been seen by Rescuers in the Forest near the Crash Site of Iranian President Ebrahim Raisi's Helicopter crash; however, it is Unknown if it is one of the Passenger or another Rescuer. Below are images from the helicopter crash pic.twitter.com/vGgAHkmc35 — ELKANA JACOB 🇰🇪 (@ElkanaJacobKE) May 20, 2024   Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στο Ιράν, μείζονα παράγοντα στη Μέση Ανατολή, μια περιφέρεια που συγκλονίζεται από τον πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Ιράν: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Ραϊσί Ενώ τα βλέμματα όλης της υφηλίου είναι στραμμένα στο Ιράν και υπάρχουν φόβοι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι «ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο δε θα προκαλέσει την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης της χώρας». «Ο πρόεδρος του ιρανικού λαού, εργατικός και ακούραστος (...) θυσίασε τη ζωή του για το έθνος», αντέδρασε η κυβέρνηση στον θάνατό του. «Διαβεβαιώνουμε το πιστό έθνος ότι με τη βοήθεια του Θεού και την υποστήριξη του λαού δεν θα υπάρξει η παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης της χώρας». O Εμπραχίμ Ραϊσί / AP File Photo (Iranian Presidency Office) Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα «έκτακτη συνεδρίαση», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ώρα κατά την οποία θα διεξαχθεί και τα θέματα που θα συζητηθούν. Το ιρανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος της χώρας αντικαθίσταται στην περίπτωση θανάτου του από τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Μοχαμάντ Μοχμπέρ στην προκειμένη περίπτωση, ενώ στη συνέχεια προβλέπει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών σε διάστημα 50 ημερών. Η ανακοίνωση του Ισραήλ για το δυστύχημα  Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού προέδρου, το Ισραήλ έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν είχε ανάμιξη στην υπόθεση. «Δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Συλλυπητήρια από ΕΕ, Τουρκία, Ρωσία για τον θάνατο του Ραϊσί «Η ΕΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου Ραϊσί και του υπουργού εξωτερικών Αμντολλαχιάν, καθώς και άλλων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες», είπε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Από την πλευρά της, η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ανέφερε ότι «συναισθάνεται τον πόνο του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού». «Δυστυχώς η είδηση που ήρθε από το Ιράν μας προκάλεσε βαθιά θλίψη», πρόσθεσε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου. Και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ραϊσί, «χαιρετίζοντας έναν πραγματικό πατριώτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και έναν αξιόπιστο φίλο της Μόσχας»: «Στη Ρωσία ο πρόεδρος του Ιράν Ε. Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χ. Αμιραμπντολαχιάν ήταν γνωστοί, αξιόπιστοι φίλοι της χώρας μας. Ο ρόλος τους στην ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς ρωσοϊρανικής συνεργασίας και πιστής σχέσης είναι ανεκτίμητος", πρόσθεσε. "Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και σε όλον τον φίλο λαό του Ιράν. Οι σκέψεις και η καρδιά μας είναι μαζί σας αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο Λαβρόφ. Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:21 pm


Shopping Star: «Γκλαμουράτη σε Millennium πάρτι» το θέμα της εβδομάδας!

Δείτε εδώ το trailer της εβδομάδας 20-24/5/24 Το  ανανεωμένο «Shopping Star» για 8η σεζόν στο Star, στην πιο fun fashion εκδοχή του! Οικοδέσποινα στο πιο απολαυστικό παιχνίδι μόδας η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, μία από τις ομορφότερες Ελληνίδες, που έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι εδώ για να δώσει τις στιλιστικές της συμβουλές αλλά και για να μοιραστεί μαζί με τις υποψήφιες Shopping Stars τα πιο ψαγμένα fashion tips της σεζόν! «Shopping Star» της 31ης εβδομάδας της 8ης σεζόν, αναδείχθηκε η 52χρονη Αλεξάνδρα, που κέρδισε τις εντυπώσεις με τις σωστές επιλογές της, αλλά και τα 1.000 ευρώ! Τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 15:50, θα γνωρίσουμε τις 5 παίκτριες της 32ης εβδομάδας, για την 8η σεζόν του Shopping Star! Η 23χρονη Ηλιάνα, ιδιωτική υπάλληλος Η 57χρονη Δέσπω, ιδιωτική υπάλληλος Η 33χρονη Ροζαλία, barista Η 33χρονη Κατερίνα, ιδιωτική υπάλληλος Η 20χρονη Βάντα, σπουδάστρια Οι 5 παίκτριες, διαφορετικών ηλικιών και στυλ, θα δώσουν την εβδομαδιαία μάχη του στυλ και το θέμα, που θα κληθούν να «υπηρετήσουν», είναι: «Γκλαμουράτη σε Millennium πάρτι»! Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου υποδέχεται κάθε βδομάδα πέντε Shopping Star κορίτσια, που αγαπούν τη μόδα, λατρεύουν τα ψώνια, πιστεύουν στο γούστο τους και έρχονται με αγάπη και ασφάλεια στο δικό τους παιχνίδι για να λάμψουν και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την ευκαιρία να στεφθούν «Shopping Star» της εβδομάδας και να κερδίσουν 1.000 ευρώ! Αυτή τη σεζόν διασκεδάζουμε περισσότερο από ποτέ, μοιραζόμαστε εμπειρίες, αγοράζουμε παρέα ξεχωριστά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και φυσικά κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα… να περπατήσουμε στην πιο fun fashion πασαρέλα της ελληνικής τηλεόρασης! Μια πασαρέλα όπου δεν έχουν σημασία η ηλικία και οι αναλογίες, αλλά η αγάπη για τη μόδα και το παιχνίδι! Η μόδα είναι το πάθος μας και όχι απλά το ομολογούμε... το κάνουμε πράξη! «Shopping Star»! Ο απόλυτος ορισμός της εμπειρίας του shopping, η καθημερινή, απολαυστική βόλτα στα μαγαζιά, με τα πολύτιμα tips της  Ηλιάνας Παπαγεωργίου και τα απίθανα σχόλια του Βαγγέλη Χαρισόπουλου,  είναι στο Star! Ποια θα καταφέρει να εντυπωσιάσει με το προσωπικό της στυλ; Ποια θα κάνει την αυστηρότερη κριτική; Ποια θα είναι γενναιόδωρη στη βαθμολογία; Και ποια θα στεφθεί… Shopping Star; Η μάχη του στυλ συνεχίζεται για 8η χρονιά στο Star!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:20 pm


Κοσμάς Κουμιανός: Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση για την Ανθή Σαλαγκούδη

Ο Κοσμάς Κουμιανός έκανε μία δημόσια ερωτική εξομολόγηση για τη σύντροφό του Ανθή Σαλαγκούδη. Ο γνωστός φωτογράφος, μετά από σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στη σχέση του και είπε πως είναι ερωτευμένος. Ανθή Σαλαγκούδη: Πόζαρε στον φακό του συντρόφου της, Κοσμά Κουμιανού! «Στη Νέα Υόρκη είχα μια έκθεση και πήγαμε μαζί με την Ανθή. Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω την Ανθή και ας ντρέπεται εκείνη. Είναι ο άνθρωπος που μου αρέσει να φωτογραφίζω πιο πολύ από όλους. Είμαι ερωτευμένος», είπε ο Κοσμάς Κουμιανός για την Ανθή Σαλαγκούδη στην κάμερα του «Happy Day» και τη Χριστιάνα Κοχλατζή από τις Σπέτσες. Ανθή Σαλαγκούδη: Φοράει μονόπετρο; Τι απάντησε Ο Κοσμάς Κουμιανός και η γνωστή δημοσιογράφος είναι ζευγάρι σχεδόν έναν χρόνο και δεν κρύβουν πλέον τη σχέση τους. Μάλιστα, έχουν μοιραστεί και προσωπικές τους στιγμές στα social media. Από το ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία: Instagram  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 1:12 pm


Σαλάτα φακές με μανιτάρια και dressing βασιλικού

Θέλετε να φτιάξετε μία νόστιμη και light σαλάτα;  Συνταγές για light αλλά νόστιμες σαλάτες Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star. Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου νόστιμη και light Ο σεφ έφτιαξε σαλάτα φακές με μανιτάρια και dressing βασιλικού και έδειξε τη διαδικασία. Υλικά της Συνταγής  · 300 γρ. φακές βρασμένες · 250 γρ. μανιτάρια λευκά · 1 μικρό ξερό κρεμμύδι · 1 ψημένη κόκκινη πιπεριά σε βάζο · 1 αβοκάντο ώριμο · 2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο · 1 πορτοκάλι τα φιλέτα του · 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα · 1/3 μάτσο μαϊντανό · 50 γρ. ελαιόλαδο · Αλάτι · Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά για το dressing βασιλικού · 14 Φύλλα βασιλικού · 5 κ.σ. Ελαιόλαδο · 1 κ.σ. Μουστάρδα · 1 κ.γ. Μέλι · 1 Πορτοκάλι (χυμός) · 1/2 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα) · Αλάτι Σαλάτα με μαυρομάτικα - Ένα χορταστικό γεύμα ιδανικό για αποτοξίνωση Εκτέλεση για το ντρέσινγκ βασιλικού · Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι και το αλάτι. · Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εκτέλεση για τη σαλάτα · Βράζουμε τη φακή για τη σαλάτα 5΄και πετάμε το πρώτο νερό. · Ύστερα βράζουμε τις φακές μας για 20’ περίπου σε καθαρό νερό μέχρι να έχουν ψηθεί. · Οι φακές μας πρέπει να είναι αλ ντέντε για να μην λιώνουν στο ανακάτεμα. · Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. · Κόβουμε τα μανιτάρια μας στα τέσσερα και τα σοτάρουμε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για 4-5’. · Τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο για τη συνέχεια. · Ρίχνουμε τις βρασμένες φακές σε μία μεγάλη σαλατιέρα , το αβοκάντο ψιλοκομμένο, τη πιπεριά ψιλοκομμένη, το μαιντανό ψιλοκομμένο, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , τα φιλέτα του πορτοκαλιού, το καλαμπόκι , το ντρεσινγκ βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. · Σερβίρουμε την αρωματική μας σαλάτα με τα ψητά μανιτάρια από πάνω. Δείτε το breakfast@star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:52 pm


Ιωάννα Τούνη: H super sexy εμφάνισή της στα μπουζούκια

Τούνη: Βρήκε σκουλαρίκι στο αμάξι του Αλεξάνδρου - «Ποια μπήκε εδώ μέσα;» Η Ιωάννα Τούνη είναι σίγουρα η πιο hot mama της ελληνικής showbiz και το απέδειξε μία ακόμη φορά με την εμφάνισή της σε πρόσφατη έξοδό της με τον αγαπημένο της, Δημήτρη Αλεξάνδρου. Το ζευγάρι βρέθηκε την Παρασκευή 17/5 στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού και της Λένας Ζευγαρά και η influencer φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με cut -outs, το οποίο συνδύασε με ψηλοτάκουνα πέδιλα και τσάντα Valentino. Φυσικά, την κοιτούσε όλο το μαγαζί!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:37 pm


Ιχθύες: Τα θέματα του σπιτιού γίνονται προτεραιότητά σας

    

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:26 pm


Υδροχόος: Ξεκινά μία εξωστρεφής περίοδος

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:25 pm


Βέροια: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε σε λίγα λεπτά

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας από τον ξαφνικό θάνατο μιας 23χρονης.  Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και σχεδόν αμέσως κατέρρευσε.  Η 23χρονη ξύπνησε και είπε στους γονείς της ότι νιώθει αδιαθεσία. Ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της κι όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τον θάνατό της.  Το Σάββατο, συγγενείς και φίλοι της είπαν το τελευταίο αντίο. Οι γιατροί εκτιμούν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς και κατέληξε. Οι γονείς της είπαν ότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:22 pm


Σκορπιός: Σας απασχολούν τα οικονομικά

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:11 pm


Ζυγός: Ξεκινά μία ενθουσιώδης περίοδος

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:09 pm


Σούπερ Μάρκετ: Τα κόλπα των πολυεθνικών για να ανεβάζουν την τιμή στο ράφι

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κοινή αντιμετώπιση του φαινομένου των ακριβών και «πολυδιάστατων» τιμολογήσεων των πολυεθνικών με αδικαιολόγητες αποκλίσεις του ίδιου προϊόντος, από χώρα σε χώρα αφορά 4 παρεµβάσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.. Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα  Αυτές προβλέπουν: τη μη παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των αγαθών με έμμεσες πρακτικές που εφαρµόζουν οι πολυεθνικές και δεν επιτρέπουν τις παράλληλες εισαγωγές.  την καταπολέμηση της πρακτικής «shrinkflation» με τη πώληση του ίδιου, αλλά συρρικνωμένου προϊόντος, σε μικρότερες συσκευασίες και λιγότερο προϊόν µε στόχο τη τιμή σε βάρος των καταναλωτών, καθώς και η καταπολέμηση του «arbitrage», με την αγορά προϊόντων φθηνά σε µια χώρα και πώλησης σε υψηλότερη τιµή σε άλλη.  η ελληνική πλευρά ζητά την αλλαγή νομολογίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η γεωγραφική διάκριση τιµών, που επιβαρύνει ετησίως 14 δις ευρώ τους ευρωπαίους καταναλωτές. οι τιμές των πολυεθνικών στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ να έχουν την ελάχιστη, ακόμα και καθόλου απόκλιση από τα ράφια άλλων ευρωπαϊκών χωρών της πολυσυζητημένης ενιαίας αγοράς. Τα κόλπα των πολυεθνικών για να ανεβάζουν την τιμή στο ράφι  Ο έλεγχος της τιμολόγησης των πολυεθνικών εταιριών στην Ευρώπη είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο θέμα που εμπλέκει φορείς και παράγοντες σε πολλές χώρες, αλλά πρέπει κάποτε να αντιμετωπιστεί.  Οι συνήθεις τρόποι που μπορεί να ελέγχονται οι τιμές περιλαμβάνουν τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές, τους κανονισμούς και τη διαφάνεια. Ένας υγιής ανταγωνισμός είναι σημαντικός για τον έλεγχο των τιμών και μπορεί να ασκήσει πίεση για τη διατήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα.  Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές μπορούν να επιβάλλουν κανόνες για τις τιμές σε ορισμένες αγορές και σε κλάδους που υπάρχουν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. Οι καταναλωτές μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές με τις αγοραστικές τους επιλογές, εάν αντιδράσουν αρνητικά σε αυξήσεις, ώστε οι εταιρείες να αναθεωρήσουν τις τιμές τους.  Η διαφάνεια στη πολιτική τιμολόγησης και η δημοσιοποίηση των τιμών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών και στην αποτροπή παράνομων πρακτικών. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες που υπάρχουν και η νομοθεσία που διέπει τον έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών στην ΕΕ, περιλαμβάνουν τους κανόνες ανταγωνισμού, φορολογίας, προστασίας καταναλωτών, συγχωνεύσεων και εξαγοράς επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Επίσης υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τους καταναλωτές από παραπλανητικές πρακτικές και επιβάλλει υψηλά πρότυπα ασφάλειας για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Το ερώτημα είναι εάν αυτοί οι βασικοί ευρωπαϊκοί κανόνες συμμόρφωσης των πολυεθνικών λειτουργούν σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού και εάν επαρκούν στη παρατεταμένη ακρίβεια που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πολυεθνικές διαθέτουν δίκτυα πωλήσεων με μητρικές και θυγατρικές εταιρείες, που λειτουργούν με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τη στρατηγική και τον τομέα τους.  Ο γενικός τρόπος λειτουργίας είναι η μητρική, που είναι και η κεντρική εταιρεία στη χώρα επιλογής της πολυεθνικής. Συνήθως, η μητρική διαχειρίζεται τις στρατηγικές αποφάσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη, την χρηματοοικονομική διαχείριση και άλλες κεντρικές λειτουργίες. Οι θυγατρικές είναι υποκαταστήματα της μητρικής που λειτουργούν σε άλλες χώρες και είναι υπεύθυνες για τη τοπική διαχείριση, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, την υποστήριξη πελατών και άλλες δραστηριότητες. Την κεντρική διαχείριση διαθέτει η μητρική με ένα κεντρικό σύστημα που επιτρέπει τον έλεγχο και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των θυγατρικών. Αναφορικά με τη δικτύωση των προμηθευτών, οι πολυεθνικές συνήθως συνεργάζονται με τοπικούς προμηθευτές. Οι συνηθέστερες πρακτικές που ακολουθούνται για να ανεβάζουν το κόστος των πωλούμενων στην Ελλάδα προϊόντων, ειδικά όταν η θυγατρική στην Ελλάδα είναι εμπορική εταιρεία, είναι η επιβολή πολύ υψηλών δικαιωμάτων χρήσης των σημάτων «royalties», οι υψηλές τιμές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ο εσωτερικός δανεισμός με πολύ υψηλά επιτόκια. Οι τιμολογήσεις των πολυεθνικών εταιρειών σε καταναλωτικά αγαθά καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του κόστους παραγωγής, του ανταγωνισμού, τη ζήτηση και προσφορά, τις στρατηγικές τιμολόγησης και τη φορολογία. Το κόστος που σχετίζεται με την παραγωγή του προϊόντος, συμπεριλαμβάνει το κόστος των υλικών, του εργατικού δυναμικού, του εξοπλισμού, της αποθήκευσης, της μεταφοράς και άλλων δαπανών. Ο βαθμός του ανταγωνισμού στην αγορά επηρεάζει τις τιμές, αφού σε αγορές με αυξημένο ανταγωνισμό, οι τιμές τείνουν να παραμένουν χαμηλότερες. Επίσης, οι τιμές προσαρμόζονται σύμφωνα με τη ζήτηση και την προσφορά, αφού όταν η ζήτηση είναι υψηλή και η προσφορά χαμηλή, οι τιμές αυξάνονται. Οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές τιμολόγησης, όπως τη διαφοροποίηση τιμών στις διάφορες αγορές με τη χρήση εκπτώσεων και προσφορών. Τελευταίος, αλλά και σημαντικότερος παράγοντας είναι οι φόροι που επηρεάζουν τις τιμές, καθώς πολλές χώρες επιβάλλουν υψηλούς φόρους στα προϊόντα. Ο ΦΠΑ μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας για τις αποκλίσεις των τιμών σε όμοια προϊόντα. Όμως, εάν εξετάσουμε τις τιμές πολλών προϊόντων πολυεθνικών στα τιμολόγια, χωρίς τον ΦΠΑ, η Ελλάδα έχει από τις μεγαλύτερες κοστολογήσεις, που δεν δικαιολογούνται ούτε από φυσικές καταστροφές της κλιματικής αλλαγής, ούτε από το μεταφορικό κόστος λόγω της απόστασης της χώρας μας από τα παραγωγικά κέντρα της Ευρώπης, ούτε από τα αντίστοιχα κόστη σε ενέργεια, ούτε από το μέγεθος της αγοράς και αντίστοιχες οικονομίες κλίμακας. Η συγκέντρωση της αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες επιδρά σίγουρα στις τιμές και μάλιστα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που δεν είναι πάντοτε ίδιοι. Ορισμένες πτυχές που λαμβάνονται υπόψη είναι ο ανταγωνισμός, η αποδοτικότητα και η καταναλωτική ζήτηση. Αν η συγκέντρωση της αγοράς οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού, τότε οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν περισσότερη ευκολία να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους. Οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από την οικονομία κλίμακας και την αποδοτικότητα στην παραγωγή, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών δαπανών και ενδεχομένως σε μειωμένες τιμές για τους καταναλωτές. Η ζήτηση από τους καταναλωτές είναι πολύ σημαντική, αφού εάν οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές και αγοραστική δύναμη, οι πολυεθνικές εταιρείες ίσως δυσκολευτούν να αυξήσουν τις τιμές χωρίς να χάσουν πελάτες. Συνολικά, η επίδραση της συγκέντρωσης της αγοράς στις τιμές είναι καθοριστική και το μέγεθος της εξαρτάται από τις συγκεκριμένες συνθήκες και την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Στην Ελλάδα η ακρίβεια επιμένει, παρά τις πολλές προσπάθειες της κυβέρνησης να την περιορίσει με κάθε δυνατό τρόπο και με την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα πολλά προϊόντα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία ελέγχουν οι πολυεθνικές και είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, όπως τρόφιμα, προϊόντα οικιακής χρήσης και προσωπικής υγιεινής. Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία οι Ελληνες πληρώνουν τις τιμές των τροφίμων στα ελληνικά ράφια με αυξήσεις 55%, υπερκαλύπτοντας έτσι το 27,7% στις αυξήσεις των μισθών. Τον περασμένο μήνα ο πληθωρισμός στη χώρα μας υποχώρησε οριακά στο 3,1%, αλλά οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνέχισαν να επιμένουν με 5,4%.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:05 pm


Παρθένος: Όλα για την καριέρα

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:05 pm


Κέρκυρα: Συνελήφθη 16χρονη για ενδοοικογενειακή βία

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε μια δεκαεξάχρονη στην Κέρκυρα η οποία βαρύνεται με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, απειλής και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Newpost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:54 am


Εκδρομή στο πιο ακαταμάχητο νησί των Κυκλάδων - Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Ταξίδι στην Άνδρο / βίντεο ΑΝΤ1 Ποιο κυκλαδίτικο νησί είναι πολύ κοντά στην Αττική και υπόσχεται ονειρικές διακοπές; Μα φυσικά, το «νησί των Καπετανέων», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, το οποίο σας περιμένει να το ανακαλύψετε και να μαγευτείτε από τη γοητεία του. Πρόκειται για έναν προορισμό που θα αγαπήσετε με την πρώτη ματιά! Ο λόγος για την Άνδρο, η οποία συνδυάζει εξαιρετικά διακοπές σε βουνό και θάλασσα. Ο καιρός είναι, πλέον με το μέρος μας, οπότε, τι περιμένετε;  Άνδρος: Μία βουτιά στις καλύτερες παραλίες του νησιού Η Άνδρος είναι το δεύτερο σε μέγεθος κυκλαδίτικο νησί μετά τη Νάξο, ενδείκνυται για long weekend ή και πολυήμερες διακοπές, ενώ είναι τόσο κοντά από την πρωτεύουσα, που δε θα καταλάβετε για πότε μπήκατε και βγήκατε από το πλοίο, αφού σε μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, θα φτάσετε στον προορισμό σας. Κατά τον Ανδρέα Εμπειρίκο η Άνδρος είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσμου». Το λιμάνι της Άνδρου είναι το Γαύριο, πρωτεύουσα η Χώρα, ενώ μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού είναι το Μπατσί. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν μία εκδρομή στην Άνδρο την άνοιξη ή το φθινόπωρο, με σκοπό να απολαύσουν τη μοναδική -και αρκετά διαφορετική- αίσθηση που προσφέρουν αυτές οι εποχές στο νησί.  Όσα θα δείτε και θα κάνετε στην Άνδρο Η εξερεύνηση της Άνδρου, είναι μία πραγματικά εξαιρετική εμπειρία. Περιηγηθείτε στη φιλόξενη και καλαίσθητη Χώρα και κάντε τη βόλτα σας στον κεντρικό δρόμο μέχρι την πλατεία του Αφανή Ναύτη, εκεί που το νησί μοιάζει να βουτά στη θάλασσα. Πάνω στο μικρό νησάκι είναι χτισμένο το μεσαιωνικό ενετικό κάστρο κι ακολουθεί η βραχονησίδα με τον φάρο Τουρλίτη Οδηγήστε έως τα Αποίκια και θαυμάστε την περίφημη πηγή της Σάριζας. Παίρνοντας, μάλιστα, το μονοπάτι θα φτάσετε σε ένα καταπράσινο τοπίο με καταρράκτες, που καταλήγουν σε μία φυσική λίμνη, τη λεγόμενη ρεματιά της Πιθάρας.  Για τους λάτρεις της δράσης και των σπορ, η Άνδρος προσφέρει ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών (πάνω από 300 χλμ), που απευθύνονται σε έμπειρους ή μη πεζοπόρους και ποδηλάτες και θα σας μαγέψουν, ακόμη και αν δεν είστε «αθλητικοί τύποι»: από τις κορυφές και τα λαγκάδια στις παραλίες και σε «κρυμμένα» χωριά. Υπάρχουν οδηγοί και συνοδοί βουνού και μονοπατιών που θα είναι δίπλα σας και θα σας προσφέρουν όμορφες εμπειρίες Εύβοια: 3+1 χωριά για μονοήμερη εκδρομή, μία ανάσα από την Αθήνα! Εκτός από τα φυσικά μονοπάτια της, κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε όταν επισκεφθείτε την Άνδρο είναι να θαυμάσετε από κοντά τα  μοναστήρια του νησιού, χτισμένα σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς  Ψάχνετε για κάτι τρομερά ρομαντικό; Τότε Το Γεφύρι της Αγάπης, είναι το ιδανικό σημείο για να πάτε με το ταίρι σας. Βρίσκεται σε ένα κρυφό μέρος, ανάμεσα σε καταπράσινα κυπαρίσσια και τρεχούμενα νερά Εάν είστε φαν των κάστρων, τότε μία επίσκεψη στο Κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Χτίστηκε από τους Βενετούς για προφύλαξη από τους πειρατές και βρίσκεται στα βόρεια του Όρμου Κορθίου Εάν ψαχετε να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής, τότε στα must to see είναι και το σπήλαιο Τρύπες. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης. Βρίσκεται στην παραλία Ζόρκος, στην βόρεια πλευρά του νησιού Φυσικά και οι παραλίες του νησιού είναι υπέροχες, με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και αξίζει να τις επισκεφθείτε και γιατί όχι, να τις απολαύσετε κολυμπώντας, εάν ο καιρός το επιτρέπει. Κάποιες παραλίες που σας προτείνουμε εμείς είναι οι: Βιτάλι, Zorkos, Αγίου Πέτρου, Αchla, Της Γριάς το Πήδημα, Φελλός, Κολώνα και Βλυχάδα. Εκδρομή στον παράδεισο με τα τιρκουάζ νερά - Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα! Σημείωση: Στην Άνδρο θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο, αφού οι αποστάσεις είναι αρκετά μακρινές. Είτε μένετε στο αύριο είτε στο Μπατσί είτε στη Χώρα.    Διαμονή και φαγητό Η Άνδρος προσφέρει πλούσια επιλογή για διαμονή, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικά σπίτια και βίλες πολυτελείας, που ικανοποιούν όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Το νησί παράγει λάδι, κρασί, ρακί και χωνευτικά λικέρ από εσπεριδοειδή. Όσον αφορά στο φαγητό, οπωσδήποτε να δοκιμάσετε λούζες και λουκάνικα, φουρτάλια, παστέλι και τα διάφορα τυριά του νησιού. Τέλος τα παστιτσάκια είναι must. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό του νησιού και θα το βρείτε σχεδόν παντού. Πρόκειται για ψημένη αμυγδαλόψιχα, η οποία συναντάται σε διάφορες παραλλαγές. Κέρκυρα: 8+2 λόγοι για να επισκεφθείτε την «κόμισσα του Ιονίου» Πώς θα πάτε στην Άνδρο Ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσεις στην Άνδρο με πλοίο είναι από το λιμάνι της Ραφήνας. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια και η διάρκεια του ταξιδιού Ραφήνα - Άνδρος είναι μόνο 2 ώρες. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:54 am


Ταύρος: Θα σας απασχολήσουν τα επαγγελματικά

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:53 am


Δροσάκη: «Την περίοδο της κρίσης είχα 50 λεπτά του ευρώ στην τσέπη μου»

Η Λένα Δροσάκη σε μία σπάνια συνέντευξη εξομολογήθηκε τη δύσκολη εποχή που πέρασε την περίοδο της οικονομικής κρίσης. «Τα χρόνια μετά το millenium δεν ήταν τόσο ανέμελα όσο τα περιμέναμε. Ήλπιζα ότι θα γίνω ηθοποιός, ότι όλα θα είναι πολύ όμορφα και θα έρθουν εύκολα. Όλα όμως έγιναν δύσκολα, ήρθε η κρίση, τα πάνω-κάτω. Τα πάντα κατέρρεαν γύρω μας», είπε αρχικά η Λένα Δροσάκη. «Θυμάμαι να έχω 50 λεπτά του ευρώ στην τσέπη μου για μέρες. Ήμουν όμως πολύ τυχερή, γιατί είχα φίλους που μαζευόμασταν, έφερνε ο ένας μακαρόνια, ο άλλος το άλλο, τρώγαμε όλοι μαζί και υπήρχε ο ένας για τον άλλο. Υπήρχε ένα μοίρασμα, ήταν ό,τι πιο ευλογημένο έχω ζήσει», πρόσθεσε στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις Δέκα». Λένα Δροσάκη: «Τρόμαξα όταν έπρεπε να πω στον γιο μου για τον χωρισμό» Η ηθοποιός απάντησε και για το διαζύγιο της από τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη αλλά και για το κίνημα #metoo: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένιωθα κάθε λεπτό ότι θα λυγίσω. Αντλώ δύναμη από τον γιο μου, τον Αναστάση. Περνούσα τόσα πολλά εκείνη την περίοδο που δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο (ένα διαζύγιο) και ένιωθα απόγνωση. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Έλεγα από μέσα μου: τι θέλετε να σας πω τώρα; Μόνο αυτό το ερώτημα είχα». Στο τέλος με δάκρυα στα μάτια είπε: «Πλέον προσπαθώ να με αγαπώ όλο και πιο πολύ και να με συγχωρώ περισσότερο. Κάνω και εγώ πολλά λάθη… Κάποια στιγμή είχα σταματήσει να με αγαπάω».  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:51 am


Κριός: Ξεκινά μία εξωστρεφής περίοδος

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:51 am


MasterChef: Η μπορντό βρήκε τον νέο αρχηγό της, αλλά εκείνος... δε θέλει!

Μετά την αποχώρηση του Χρήστου Μοίρα από το MasterChef την προηγούμενη εβδομάδα, η μπορντό μπριγάδα μπαίνει απόψε στη διαδικασία αναζήτησης του νέου της αρχηγού, όπως βλέπουμε στο sneak preview του επεισοδίου 77. Οι παίκτες της αποφασίζουν ομόφωνα να πάρει την αρχηγία ο Σοφοκλής, ο οποίος μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ αρχηγός αλλά εκείνος... δε θέλει! «Δε συμπαθώ τις αρχηγείες», είπε στην κάμερα. Στο αποκλειστικό απόσπασμα του επεισοδίου που πρόβαλε το Breakfast@Star, ο Σοφοκλής φαίνεται αγχωμένος να λέει: «Ελπίζω ως αρχηγός να μην έχω την κατάληξη του Χρηστάρα». Δείτε όλα τα επεισόδια του Breakfast@Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:50 am


Κώστας Βουτσάς: Έσπασαν τον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Alpha Το πρωί της Δευτέρας ήρθαν στη δημοσιότητα, εικόνες από τον τάφο του Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, μετά από ζημιές που υπέστη.  Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Κώστα Βουτσά - Το μήνυμα της Αλίκης Κατσαβού Η εκπομπή Super Κατερίνα έδειξε πλάνα από τις ζημιές που έχουν γίνει στο μνήμα και σε επικοινωνία με την πρώην σύζυγο του αείμνηστου ηθοποιού, Εύη Καραγιάννη, η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη  «Είμαι ειλικρινά σοκαρισμένη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό και πώς έγινε, αν το γνωρίζουν. Άμεσα θα επικοινωνήσω με το Κοιμητήριο των Αθηνών για να πάρω πληροφορίες. Βρίσκομαι στην Καβάλα, είχε καιρό να πάω στο μνήμα. Σε λίγες ημέρες θα βρεθώ εκεί για το μνημόσυνό του, όπου μνημόσυνο κάνω κι εδώ στην Καβάλα κάθε χρόνο. Πρέπει να μάθουμε οπωσδήποτε τι έχει συμβεί» είπε αρχικά.  Αλίκη Κατσαβού: «Εκείνη την ημέρα το ήξερα ότι ο Κώστας Βουτσάς θα φύγει» «Το τρομερό είναι ότι χθες το βράδυ τον έβλεπα στο όνειρό μου και πάντοτε μου δίνει μηνύματα. Τον βλέπω πάρα πολύ συχνά και μου δίνει μηνύματα. Εχθές το βράδυ τον έβλεπα και σήμερα ακούω και μαθαίνω αυτό το πράγμα. Είναι βεβήλωση μεγάλη», συνέχισε η Εύη Καραγιάννη.  Πλάνο από τον τάφο του Κώστα Βουτσά Πληροφορίες από την εκπομπή, θέλουν τις ζημιές να έχουν προκληθεί μετά από διεργασίες εκταφής που έγιναν δίπλα από τον τάφο του Κώστα Βουτσά. Αργότερα, η αδερφή του ηθοποιού, Νίτσα Σταματοπούλου, εμφανίστηκε αναστατωμένη για το τι συνέβη. «Ήταν ιεροσυλία αυτό που έγινε, είναι δυνατόν να σπας τον τάφο ενός ανθρώπου, όποιος κι αν είναι αυτός» είπε, μεταξύ άλλων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:50 am


Καιρός: Έρχεται θερμικό ridge που φέρνει... καλοκαίρι

Η ζέστη και η αφρικανική σκόνη αποτελούν και σήμερα, Δευτέρα, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 βαθμούς κελσίου, ενώ σε δύο περιοχές της χώρας θα είναι μεγαλύτερες οι συγκεντρώσεις σκόνης.  Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) Παράλληλα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω τις επόμενες μέρες, κάνοντας λόγο για θερμικό ridge που φέρνει καλοκαίρι.  «Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα . Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο , ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας , ενώ παράλληλα καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.   Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ✅Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα . Οι υψηλότερες… pic.twitter.com/GgApTGUmsa — Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 20, 2024   Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 τοπικά στα δυτικά τους 33 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 με 27 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά ανατολικοί βορειονατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στην Κρήτη έως 30 με 31 στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου. ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη. ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:48 am


Μενίδι: Η 40χρονη έκανε ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσει την κακοποίηση

Σε ψυχίατρο είχε καταφύγει η 40χρονη η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στο Μενίδι, προκειμένου να μπορέσει να επουλώσει τα τραύματά της από την χρόνια κακοποίηση που βίωνε.  Μενίδι: Η κόρη της 40χρονης αποκάλυψε ότι δολοφόνος ήταν ο πατέρας της Φίλη του θύματος είπε στον ΑΝΤ1 ότι η 40χρονη όποτε είχε χρήματα πήγαινε σε ειδικό για να μπορέσει να βοηθηθεί.  «Η κοπέλα δούλευε κι ερχόταν για ψυχοθεραπεία όταν είχε λεφτά. Είχε ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και την είχε βάλει ο γιατρός και σε ομάδα. Μόνο ο γιατρός την είχε βοηθήσει να ξεφύγει από το αυτό το κάθαρμα. Είχε πάει κι αυτός μια φορά στον γιατρό, στον ψυχίατρο και της είχε πει μακριά από αυτόν. Είχε καταλάβει ότι δεν είναι καλά. Ο άνθρωπος πρέπει να μπει στη φυλακή και στην ψυχιατρική», είπε η φίλη της 40χρονης και πρόσθεσε: Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν πέσει νεκρή «Η κοπέλα δεν ερχόταν πάντα γιατί δεν είχε λεφτά. Πόσα λεφτά να είχε με δύο παιδιά. Δούλευε μόνη της και το κάθαρμα αυτό της ζητούσε λεφτά. Φαινόταν ότι θα της έκανε κακό. Είχε πάει τόσες φορές στην αστυνομία κι έβγαινε το κάθαρμα. Είναι ψέματα όλα αυτά ότι έκανε δύο δουλειές, ο αλκοολικός». Η φίλη της 40χρονης αποκάλυψε επίσης ότι της είχε εκμυστηρευτεί ότι περνούσε δύσκολα. Μενίδι: Τελευταίο αντίο στην 40χρονη στην κηδεία που έγινε στην Αλβανία   «Είχε προχωρήσει τη ζωή της, αλλά τον 50χρονο γιατί δεν τον έβαζαν μέσα; Δεν ξέρετε τι τράβαγε η κοπέλα, γιατί αυτό είναι για ψυχιατρική, η φυλακή δε θα του κάνει τίποτα. Ο άνθρωπος είναι ψυχιατρικό περιστατικό. Πόσες γυναίκες πια; Αυτό είναι το θέμα», είπε. Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11:00 ο 50χρονος που σκότωσε την πρώην σύζυγό του στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.  Μενίδι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία της 40χρονης Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο ίδιος ομολόγησε με κυνισμό το έγκλημά του στους αστυνομικούς.  Μέχρι την ομολογία του κρατούταν στο κελί του απομονωμένος, ενώ φέρεται να έκανε αρκετά τηλεφωνήματα και να μη δέχθηκε επισκέψεις.  Σήμερα δήλωσε μετανιωμένος, ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά του και διέψευσε ότι δεν υπέγραψε την δήλωση για να πάει το παιδι του στην κηδεία της μητέρας του στην Αλβανία. Μενίδι: Η ανάρτηση στο Facebook που εξόργισε τον 50χρονο Η 40χρονη είχε γνωρίσει τον 50χρονο όταν ήταν 17 ετών και μαζί του έφυγε από τον Αυλώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στα 19 της χρόνια γέννησε την κόρη της ενώ τα προβλήματα του ζευγαριού χρονολογούνται από το 2013. Η 40χρονη είχε καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της αρκετές φορές και η τελευταία ήταν στις 7 Μαΐου 2024.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:33 am


Release Athens: Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και κέρδισε σούπερ δώρα

Το Release Athens 2024 πλησιάζει και εμείς το γιορτάζουμε με έναν super διαγωνισμό⁠! Το www.star.gr κάνει δώρο 3 promo packs σε 3 music lovers που περιλαμβάνουν:⁠ Συλλεκτικό T-Shirt Release Athens, καπέλο & παγούρι ή μπρελόκ.           Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη star.gr (@stargrnews) ⁠ Αν θες και εσύ να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό τότε:   Κάνε 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝛕𝛐 @stargrnews 𝛔𝛕𝛐 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 , fo𝐥𝐥𝐨𝐰 𝛕𝛐 @release_athens 𝛔𝛕𝛐 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 ⁠ και t𝐚𝐠 𝛔𝛕𝛂 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭𝐬 𝛕𝛐𝛎 𝛗ί𝛌𝛐 ή 𝛕𝛈𝛎 𝛗ί𝛌𝛈 𝛑𝛐𝛖 𝛉𝛆ς 𝛎𝛂 𝛑ά𝛒𝛆𝛊ς 𝛍𝛂𝛇ί 𝞂𝝾𝞄 𝛔𝛕𝛐 𝐑𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬e. ⁠ Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 27/5/24 στις 14:00.  Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 27/5/24 στις 15:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα comments. ⁠ Για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενημερώσου από την Πολιτική Απορρήτου μας εδώ: https://www.star.gr/pages/politikh-proswpikwn-dedomenwn (πατώντας στο link in bio μας)⁠. Release Athens 2024: Οι Pulp στην Πλατεία Νερού ⁠ Δικαίωμα συμμέτοχης έχουν μόνο όσοι έχουν ως τόπο διαμονής την Ελλάδα.⁠ ⁠ Τα δώρα θα αποσταλούν με μεταφορική́ εταιρία.⁠ Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια δεν επιχορηγείται, υποστηρίζεται ή διεξάγεται από το instagram ή τα εικονιζόμενα προϊόντα/μάρκες, ούτε συνδέεται μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο.⁠ ⁠ Με τη συμμετοχή σας στο giveaway δηλώνετε ότι το instagram απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για τη συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια.⁠ ⁠ Για τη συμμετοχή στο giveaway δεν είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση κάποιας αγοράς.⁠ ⁠ #StarGrLifestyle #giveaway #διαγωνισμος #releaseathens #festival⁠ #giveawaygreece

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:25 am


Οι Polkar στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Οι Polkar έρχονται την Τετάρτη 19 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, για ένα ροκσταριλίδικο, τσιφτετελοράπ, πανηγυρτζίδικο party για να γιορτάσουν τα πρώτα τους 10 χρόνια. Στο υπερθέαμα των Polkar θα συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι που είτε συνδέθηκαν με την δεκάχρονη πορεία τους, είτε είναι φίλοι της μπάντας, είτε είναι απλά αντικείμενα λατρείας. Ξεκινά το Piraeus Port Film Festival Θα ακουστούν: τραγούδια μεγατόνων, επιτυχίες 10 χρόνων, πλούσιο παρεξηγήσιμο λαϊκό πρόγραμμα και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες. Θα εμφανιστούν: λυσσασμένοι fans που περιμένουν να τους δουν στην Τεχνόπολη, φασαίοι που αυτό δεν το χάνουν, όσοι δεν βρήκαν εισιτήριο για τους Coldplay, οργανωμένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη. Dress code: Ελεύθερη επιλογή αρκεί να είναι κάτι αβυσσαλέο! Στην παράσταση των Polkar στην Τεχνόπολη θα επιχειρηθεί να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες των περισσότερων εσώρουχων στον αέρα σε συναυλία από το 1970 και μετά. Προπώληση εισιτηρίων: more.com (https://www.more.com/music/polkar-texnopoli-dimou-athinaion/) Τιμή εισιτηρίων: από 13 euro. Πληροφορίες  Τετάρτη 19 Ιουνίου Ώρα έναρξης: 21.30 Πειραιώς 100 & Βουτάδων, Γκάζι, Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:21 am


Κάηκε το εργοστάσιο της εταιρίας που εμπλέκεται στη δηλητηρίαση μαθητών

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής εργοστάσιο της εταιρίας που φέρεται να εμπλέκεται στη μαζική δηλητηρίαση μαθητών δημοτικών της Λαμίας από σχολικά γεύματα. Δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα: «Η εταιρεία δε μας ζήτησε συγγνώμη» Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του lamianow.gr, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Λαμίας κάηκαν ολοσχερώς. Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: «Το παιδί είχε πόνους, λιποθύμησε!» Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών που έφτασαν στο σημείο για να σβήσουν την πυρκαγιά, η επιχείρηση έγινε «στάχτη» σε λιγότερο από μία ώρα, καθώς σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις από τις δεξαμενές αερίου που «φούντωσαν» την πυρκαγιά. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας παραγγελία για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:21 am


MasterChef: Ο Γιάννης Κούρτογλου χώρισε και έγραψε ποίημα για την πρώην του

Δείτε όσα είπε ο Γιάννης Κούρτογλου στο Breakfast@Star Η κάμερα του Breakfast@Star κι η Ελπίδα Παπαδοπούλου βρέθηκαν στο σπίτι του MasterChef και συνομίλησαν με τον Γιάννη Κούρτογλου.   Πέρα από τη μαγειρική, ο Γιάννης Κούρτογλου έχει ταλέντο και στην ποίηση Ο πολυσυζητημένος παίκτης αποκάλυψε πως όταν μπήκε στον διαγωνισμό είχε σχέση, όμως πλέον έχει... χωρίσει. Μιλώντας για τα ποιήματα που γράφει μέσα στον διαγωνισμό, είπε: «Τα περισσότερα πεζά κείμενα που έχω γράψει τα έστειλα στην πρώην σύντροφό μου». Απαντώντας στην ερώτηση αν χώρισε, δήλωσε: «Μπήκα στον διαγωνισμό δεσμευμένος, αλλα έχω χωρίσει. Αυτήν τη στιγμή ναι... δεν είμαστε μαζί».  Γιάννης Κούρτογλου: Η ηλικία, η καριέρα στο εξωτερικό κι ο στόχος του! Στη συνέχεια, ο επίδοξος σεφ διάβασε on camera το ποίημα με τίτλο Γιορτή που έστειλε στην πρώην σύντροφό του. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το έχει διαβάσει και στον Σοφοκλή με τον οποίο είναι αρκετά φίλοι στο παιχνίδι.  Το ποίημα του Γιάννη Κούρτογλου για την πρώην σύντροφό του  Ολόχαρη προσμένει τη μέρα ζοφερά Γυμνός θα τρέξω στα λιβάδια σου με χωμάτινο σώμα και νου από νερό Αγκάλιασέ με χωρίς λιαλιά, χωρίς βλέμμα, μόνο αγνά Πολυετής έλλειψη με κάματο στην ψυχή, αχ πόσο μου λείπει αυτή η γιορτή Τρέχα πέταξε μακριά κι άδραξε τη στιγμή και να θυμάσαι πως κάθε μέρα είναι γιορτή Μεγάλη, δυνατή αλλά και ταπεινή με σκυφτό κεφάλι, μαχητική ψυχή και γνώση άκυρη κι εγκυκλοπαιδική  Εκπαίδευση κι όχι γνώση είναι η μόνη πρακτική  Κι όταν η έκρηξη θα 'ρθει μαζί θ' αρχίσουμε από την αρχή Θυμάσαι εκείνη τη γιορτή; MasterChef: Viral έγινε στο Τwitter ο Κούρτογλου για την αρχηγία! Κλείνοντας ο Γιάννης αποκάλυψε ότι ο χωρισμός αυτός τον επηρέασε ψυχολογικά, ωστόσο, όταν βγει από το παιχνίδι δεν έχει διάθεση να πάει να τη βρει. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:19 am


Λάλος - Μαυρίδου: Βγήκε το διαζύγιό τους - Η συνεπιμέλεια και η διατροφή

Ο Δημήτρης Λάλος και η Έλενα Μαυρίδου χώρισαν και επίσημα, καθώς πήραν διαζύγιο μετά από επτά χρόνια γάμου και εννέα χρόνια κοινής πορείας. «Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι μαζί, απλώς δε μιλάνε» Ο πρωταγωνιστής του Σασμού και η ηθοποιός έχουν πλέον υπογράψει και το έγγραφο της λύσης του γάμου τους, όπως είδαμε στο «Πρωινό». Το διαζύγιο βγήκε συναινετικά με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη. Ο Δημήτρης Λάλος και η Έλενα Μαυρίδου είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λάλου, Νίκος Αγαπηνός ανέφερε: «Διευθετήθηκαν όλα τα θέματα σε ένα απολύτως ήπιο και συμβιβαστικό επίπεδο εξωδικαστικά με μία συμβολαιογραφική πράξη και με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Αποφασίστηκε με έναν πολύ πολιτισμένο τρόπο η συνεπιμέλεια και η συν-άσκηση της γονικής μέριμνας του παιδιού, μία διατροφή που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού και είναι με βάση τις δυνατότητες και των δύο πλευρών. Επήλθε και η λύση του γάμου με ένα διαζύγιο και λύθηκαν έτσι όλα τα ζητήματα με έναν τρόπο που πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός για να λύνονται οι οικογενειακές διαφορές». «Η διάθεση και των δύο πλευρών ήταν απόλυτα θετική για την επίλυση του θέματος. Η πλευρά της μητέρας περιόρισε τις απαιτήσεις της στο πραγματικό υπόβαθρο των αναγκών του παιδιού. Η πλευρά του κ. Λάλου, η οποία εκπροσώπησα, έκανε το καλύτερο δυνατό, καλύπτοντας ουσιαστικά το σύνολο των διατροφικών του αλλαγών και έτσι πλέον δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ο κύριος Λάλος δεν έγινε αποδέκτης κανενός εγγράφου, στο οποίο να υπάρχουν υπέρογκες απαιτήσεις. Στο θέμα των προφορικών συζητήσεων που μπορεί να έγιναν ανάμεσα στο ζευγάρι, και που μπορεί πολλές φορές να είναι αποτέλεσμα πικρίας, δε με αφορούν ως νομικό, γιατί δε νομίζω ότι είναι πραγματικές απαιτήσεις», είπε επίσης ο δικηγόρος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:04 am


O λόγος που ο Μελισσανίδης πήγε στη Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ: Εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό μουσείο ιστορίας της Ένωσης- Βίντεο Αρχείου από τον Απρίλιο  Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής (17/5), ορισμένοι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά διέσχισαν με μηχανάκια τη Λεωφόρο Νίκης, φωνάζοντας ορισμένα συνθήματα εναντίον Δημήτρη Μελισσανίδη κάτω από γνωστό ξενοδοχείο που υπάρχει στην περιοχή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.sportdog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:56 am


44ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Το σκληρό πρόσωπο των αγώνων

Tο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ έδειξε το σκληρό χαρακτήρα του στο πλήρωμα της On Sale Rally Team, με τους Σωκράτη Τσολακίδη – Γιώργο Πολυζώη να εγκαταλείπουν τον αγώνα μετά από έξοδο με το Skoda Fabia Rally2 evo. Η On Sale Rally Team βρέθηκε στον Πύργο έχοντας ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστεί την πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη που πέτυχε στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας πριν μερικές εβδομάδες. Οι εκατοντάδες θεατές που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τις τρείς ειδικές διαδρομές του αγώνα («Φολόη», «Γραίκας», «Αλφειούσα»), έδωσαν έξτρα κίνητρο στο πλήρωμα της ομάδας μας, το οποίο προσπάθησε με τη σειρά του να ανταποδώσει το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Οι Σωκράτης Τσολακίδης - Γιώργος Πολυζώης ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας πολύ καλό ρυθμό στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες του Skoda Fabia Rally2 evo. Ωστόσο το 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ επεφύλαξε μία άσχημη έκπληξη στο πλήρωμα της On Sale Rally Team λίγο αργότερα. Στην 3η ειδική διαδρομή «Αλφειούσα 1», οι Σωκράτης Τσολακίδης - Γιώργος Πολυζώης είχαν μία έξοδο η οποία τους έθεσε εκτός αγώνα καθώς το Skoda Fabia Rally2 evo δεν ήταν δυνατό να φτάσει στο service park ώστε να επισκευαστεί από τους μηχανικούς της ομάδας. Νικητές στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ αναδείχθηκαν οι Πέτρος Παντελή – Λάος Πάμπος με Renault Clio Rally3. Η συνέχεια για την On Sale Rally Team θα δοθεί στην Κρήτη όπου στις 25-26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:43 am


Guardian: Η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί

Ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο για το Ιράν, όσο και για τη Μέση Ανατολή.  Σύμφωνα με ανάλυση του Guardian θα ενισχύσει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται ήδη σε μεταβατικό πολιτικό στάδιο.  Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος της χώρας - Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου Όπως αναφέρει: «ένα νέο σκληροπυρηνικό κοινοβούλιο εξελέγη μόλις την 1η Μαρτίου, κατά την οποία η συμμετοχή σε ορισμένες περιφέρειες έπεσε κάτω από το 10%, και συνολικά η συμμετοχή σε εθνικό επίπεδο έφτασε μόλις το 41% - ένα χαμηλό ρεκόρ».   Iranian rescue teams now transfer the bodies of Iranian officials, including President Raisi and Foreign Minister Amir-Abdollahian, to the downstream areas from the helicopter crash site. pic.twitter.com/GZ5KqWemZP — Clash Report (@clashreport) May 20, 2024   «Μεταρρυθμιστές ή μετριοπαθείς πολιτικοί είτε αποκλείστηκαν είτε ηττήθηκαν κατά κράτος με αποτέλεσμα το νέο κοινοβούλιο του Ιράν να είναι διχασμένο ανάμεσα στους παραδοσιακούς σκληροπυρηνικούς και την υπερσυντηρητική ομάδα γνωστή ως Paydari ή Μέτωπο Σταθερότητας» συνεχίζει στην ανάλυσή του ο Guardian. Πρόεδρος Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο - Σε εξέλιξη οι έρευνες Ήδη, με τον αποκλεισμό των μεταρρυθμιστών από το ιρανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά από το 1979, το Ιράν έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά.    Image of a moving person has reportedly been seen by Rescuers in the Forest near the Crash Site of Iranian President Ebrahim Raisi's Helicopter crash; however, it is Unknown if it is one of the Passenger or another Rescuer. Below are images from the helicopter crash pic.twitter.com/vGgAHkmc35 — ELKANA JACOB 🇰🇪 (@ElkanaJacobKE) May 20, 2024   Ο θάνατος του Ραϊσί ενισχύει την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει έντονες πιέσεις από τη Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα, την άσχημη κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τις τεταμένες σχέσεις με άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής.  Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν!  «Η εικόνα της αστάθειας επιτείνεται από την απώλεια του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, μιας χώρας, που μέχρι τώρα περηφανευόταν για τον έλεγχο και την προβλεψιμότητα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.  Σύμφωνα με τον Guardian, πιθανότερος νέος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Αλί Μπαγκερί, όμως ενδέχεται οι σκληροπυρηνικοί της χώρας να τον θεωρήσουν υπερβολικά πρόθυμο να διαπραγματευτεί με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.  Η κατάσταση δυσχεραίνει και από το γεγονός ότι μέσα σε 50 μέρες η χώρα πρέπει να βρει τον επόμενο πρόεδρό του, χρόνος που θεωρείται λίγος για τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ και το περιβάλλον του.  Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Ραϊσί - Εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «Η άμεση πρόκληση για οποιονδήποτε νέο ηγέτη θα είναι να ελέγξει όχι μόνο τις εσωτερικές διαφωνίες, αλλά και τις απαιτήσεις των φατριών εντός της χώρας να ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή με τη Δύση και να πλησιάσει περισσότερο τη Ρωσία και την Κίνα» , καταλήγει στην ανάλυσή του ο Guardian. Sky News: Τι σημαίνει ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Δημοσίευμα του Sky News αναλύει τις συνέπειες από τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί. «Αυτή είναι μια λεπτή στιγμή για το Ιράν. Ο πρόεδρος Ραΐσι είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός άνθρωπος στο Ιράν, μετά τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο θάνατός του θα έχει εκτεταμένες συνέπειες», αναφέρει. Προσωρινός πρόεδρος θα τεθεί ο αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Μοχμπέρ, ενώ εντός 50 ημερών θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές.  Σύμφωνα με το Sky News, αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει το κίνημα εναντίον των συντηρητικών δυνάμεων που ελέγχουν το Ιράν.  Υπάρχουν επίσης, πολλές ομάδες αντιφρονούντων στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένου ενός παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση. Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, και πως ο διάδοχος του Ραϊσί θα είναι άλλος ένας υπερσυντηρητικός σκληροπυρηνικός άνδρας.  «Μακροπρόθεσμα, ο θάνατος του Ραϊσί θα είχε συνέπειες για τον ανώτατο ηγέτη. Για τους θρησκευόμενους και συντηρητικούς Ιρανούς είναι αβάσταχτος. Για πολλούς όμως, είναι ο θάνατος ενός άνδρα που είχε αίμα στα χέρια του», σημειώνει το Sky News BBC: «Να μην περιμένουμε μεγάλες αλλαγές» Το BBC με τη σειρά του αναφέρει πως δεν πρέπει να αναμένουμε πολλές αλλαγές μετά τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί. Η αστάθεια θα μπορούσε να επηρεάσει την ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και Δύση. Ήδη από χθες το ιρανικό ριάλ σημειώνει κατακόρυφη πτώση, έναντι του δολαρίου.  Στο Ιράν ο ρόλος του προέδρου είναι μάλλον περιορισμένος, καθώς ο θεσμικός ρόλος του περιορίζεται στα εσωτερικά ζητήματα. Στα μάτια των περισσότερων Ιρανών, ο ανώτατος ηγέτης και οι Φρουροί της Επανάστασης είναι αυτοί που λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις για τα διεθνή αλλά και για τα θρησκευτικά-πολιτικά θέματα που έχουν τόσο μεγάλη σημασία στη χώρα. «Ο Ραϊσί όμως ήταν ένας από τους πιο συντηρητικούς προέδρους που είχε ποτέ το Ιράν και βρισκόταν πολύ κοντά στον ανώτατο ηγέτη, ενώ ήταν επίσης ένας από τους σοβαρούς υποψήφιους για να τον διαδεχθεί», αναφέρει το BBC.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:34 am


Ελένη Χατζίδου: Πήγαμε ταξίδι μέλιτος με τη μαμά και τον αδερφό του Ετεοκλή

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Breakfast@Star Στο ταξίδι του μέλιτος με τον πρώην σύζυγό της Πέτρο Ίμβριο που το πέρασαν παρέα με φίλου, αναφέρθηκε η Ναταλία Γερμανού την Κυριακή στην εκπομπή της. Με αφορμή το παραπάνω, η Ελένη Χατζίδου μίλησε για τη δική της παρόμοια εμπειρία.  Ελένη Χατζίδου: «Έχω δει τον ποπό της Ratajkowski πιο πολύ από του Ετεοκλή» Η παρουσιάστρια του Breakfast@Star κι ο σύζυγός της, Ετεοκλής Παύλου, αποκάλυψαν ότι μετά τον δικό τους γάμο, πήγαν ταξίδι του μέλιτος με τη μητέρα και τον αδερφό του αθλητή, καθώς και την κόρη τους, Μελίτα.  Η Ελένη Χατζίδου κι ο Ετεοκλής Παύλου αναφέρθηκαν με χιούμορ στο δικό τους ταξίδι του μέλιτος Αρχικά, ο Ετεοκλής Παύλου είπε στον τηλεοπτικό αέρα: «Είπα κι εγώ ότι αυτό (της Ναταλίας Γερμανού και του Πέτρου Ίμβριου) είναι κάπως σαν διακοπές κι όχι ταξίδι του μέλιτος, αλλά μετά μου απάντησε η Ελένη».  Ετεοκλής σε Χατζίδου: «Σαν ψέμα είναι που σε βλέπω εδώ μπροστά μου» Η σύζυγός του επενέβη κι είπε: «Του θύμισα ότι εμείς πήγαμε με τη μαμά του και τον αδερφό του και τη Μελίτα μας. Πήγαμε για ένα φαγητό οι δυο μας μια φορά». Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:30 am


Γιώργος Μαζωνάκης: Τρόμος για τον τραγουδιστή -Κλέφτες μπήκαν στο σπίτι του

Μαζωνάκης: Η ηλικία, η τούρτα γενεθλίων & το υπέροχο σαλόνι του σπιτιού του Άτυχος είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης τις τελευταίες μέρες, αφού τις ημέρες του Πάσχα γλίστρησε κι έπαθε διάστρεμμα, ενώ τώρα έγινε γνωστό πως και το σπίτι του βρέθηκε στο στόχαστρο διαρρηκτών! Oπως γνωστοποιήθηκε από το «Down Town» Κύπρου, κακοποιοί «τρύπωσαν» πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην πολυτελή κατοικία του τραγουδιστή στη Βούλα, όσο εκείνος έλειπε σε διακοπές. Οι κακοποιοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι του και τελικά βρήκαν και άρπαξαν κοσμήματα και μετρητά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ! Οταν ο Γιώργος Μαζωνάκης επέστρεψε από τις διακοπές του έμεινε άναυδος, αφού το σπίτι είχε μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Αμέσως έκανε καταγγελία στις Αρχές και έδωσε πλήρη περιγραφή των κοσμημάτων που είχαν κλαπεί.         View this post on Instagram                       A post shared by Giorgos Mazonakis Official (@georgemazonakis)

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:11 am


Δέσποινα Βανδή: Η απάντηση στα αρνητικά σχόλια για τα ροζ μαλλιά

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Κοκλώνης στη Δέσποινα Βανδή στο J2US του περασμένου Σαββάτου Διάφορα σχόλια για την αλλαγή στα μαλλιά της δέχτηκε η Δέσποινα Βανδή, μετά την εμφάνισή της στο J2US, το βράδυ του Σαββάτου.  H Δέσποινα Βανδή εξομολογείται: «Έγιναν όλα γρήγορα και έπαθα σοκ» Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ροζ μαλλιά αλά Ariana Grande κι ανέβασε βίντεο στο TikTok, απαντώντας στα αρνητικά σχόλια που εισέπραξε για το νέο της look. «Είμαι η Δέσποινα Βανδή κι εννοείται πως θα κάνω τα μαλλιά μου, όπως μου αρέσει», είπε η Δέσποινα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους fans της επικρότησαν την αλλαγή που έκανε, γράφοντας, ότι «υποστηρίζεις ό,τι κι αν κάνεις».  Βανδή - Μπισμπίκης: Διακοπές στη Μύκονο με πολυτελή θαλαμηγό Κι αυτή της η ανάρτηση όμως απέσπασε έντονη κριτική, με πολλά σχόλια να την κατακεραυνώνουν. «Είσαι η Δέσποινα Βανδή και δεν είσαι πλέον 20 χρονών», ήταν ένα από τα σχόλια που δέχτηκε. Ακόμα, σχολιάστηκε η χρήση φίλτρου της εφαρμογής. Ορισμένοι έγραψαν: «Καλά έκανες και συστήθηκες γιατί είναι πολύ το φίλτρο!!».  @desp1navandiofficial Loading… ♬ πρωτότυπος ήχος - Despina Vandi Official Το βίντεο που πόσταρε η Δέσποινα Βανδή στο TikTok Η τραγουδίστρια επέστρεψε, μετά από δύο εβδομάδες απουσίας λόγω περιοδείας της στο εξωτερικό, στην κριτική επιτροπή του σόου το Σάββατο 18 Μαΐου κι εμφανίστηκε με το νέο look στα μαλλιά της, τα οποία έχουν πλέον χρώμα ανοιχτό ροζ. Ο Νίκος Κοκλώνης δεν μπορούσε παρά να... πειράξει τη Δέσποινα Βανδή για το νέο της hair look Ο Νίκος Κοκλώνης έκανε την είσοδό του και καλωσόρισε το κοινό και τους κριτές Βίκυ Σταυροπούλου, Σταμάτη Φασουλή και Δέσποινα Βανδή.  Συγκινημένη η Βανδή: Το δώρο που έστειλαν τα παιδιά της στη Γερμανία «Ποια είναι η κυρία;», ρώτησε με χιούμορ ο παρουσιαστής για το νέο χρώμα στα μαλλιά της τραγουδίστριας. «Η κανονική έμεινε πίσω, Αυστραλία, Ντουμπάι, Γερμανία, έχει μείνει», απάντησε η Δέσποινα Βανδή γελώντας. «Όπου πήγαινες έβαζες κι ένα χρώμα στο μαλλί;», σχολίασε ο Νίκος Κοκλώνης. «Όχι, ήρθα εδώ και με έπιασε η τρέλα», απάντησε η γνωστή ερμηνεύτρια.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:09 am


Εξαφανίστηκε ο πατριός της Τατιάνας Μπλάτνικ στο Μαλιμπού

Ώρες αγωνίας περνά η Τατιάνα Μπλάτνικ, καθώς τα ξημερώματα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο Μαλιμπού ο πατριός της, Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ.  Ο 53χρονος εθεάθη για τελευταία φορά γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Φορούσε μπλε πουκάμισο, γκρι παντελόνι, αλλά δε φορούσε παπούτσια.  Η περιοχή που εξαφανίστηκε είναι ερημική και χωρίς φώτα.  Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες της εξαφάνισής του.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μπρίλεμπουργκ έχει ύψος 1,80 μ., βάρος 74 κιλά, γκρίζα μαλλιά, πράσινα μάτια κι έχει ένα τατουάζ στο πάνω μέρος του μηρού του.  «Υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του κ. Μπρίλεμπουργκ» ανέφερε το τμήμα του σερίφη της περιοχής στην αναφορά εξαφάνισης. Η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον πατριό της στον γάμο της με τον Νικόλαο Ο 53χρονος είναι πατριός της Τατιάνας Μπλάτνικ. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, δεν έχει πλέον δεσμούς με την οικογένεια.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:41 am


Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι - Τα προνόμια που αποκτούν

Βίντεο Mega Προνόμια πολύτεκνων θα έχουν και οι τρίτεκνες οικογένειες, με τις ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού να αναμένονται το προσεχές διάστημα. Πολύτεκνες οι οικογένειες με τρία παιδιά - Ποια επιδόματα θα δικαιούνται Η κυβέρνηση έχει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό, το οποίο προβλέπει και την ενίσχυση των οικογενειών με τρία παιδιά, οι οποίες πλέον θα θεωρούνται πολύτεκνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνόμια που θα αποκτήσουν είναι: Αυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο Δημόσιο Μειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος Αυτοκίνητο με έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά Απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧ Άδειες ταξί Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη Οικονομική ενίσχυση δήμων κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιού Προστασία της μητρότητας από απόλυση Μειωμένα δικαστικά έξοδα Εισιτήρια με έκπτωση σε ΜΜΜ και πλοία, υπό προϋποθέσεις Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες Ελεύθερες είσοδοι σε μουσεία, θέατρα, κατά περίπτωση Ισόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνου Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική μοριοδότηση  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:32 am


Τζένη Μπότση: Η σπάνια φωτογραφία με τον σύντροφό της και την κορούλα τους

Δείτε το insta story της Τζένης Μπότση Μια σπάνια φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Μιχαλά και την κόρη τους Αλίκη, μοιράστηκε η Τζένη Μπότση με τους followers της στο Instagram.  Γενέθλια για την Τζένη Μπότση - Τα πόσα έκλεισε η ηθοποιός; Η γνωστή ηθοποιός κρατάει χαμηλό προφίλ όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, για αυτό και σπάνια τη βλέπουμε σε εξόδους με τον σύντροφό της. Όμως, το βράδυ της Κυριακής, η Τζένη Μπότση έκανε μια εξαίρεση, καθώς εκείνος είχε τα γενέθλιά του.  Η Τζένη Μπότση κι ο Αλέξανδρος Μιχαλάς κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο το 2019 /Φωτογραφία NDP Photo Agency Πόσταρε μια φωτογραφία όπου τη βλέπουμε να ποζάρει στο πλευρό του συντρόφου της, ενώ εκείνος κρατάει στην αγκαλιά τους την κορούλα τους, η οποία πλέον είναι 4,5 ετών.  Τζένη Μπότση: «Γέννησα τον Νοέμβριο κι ο μπαμπάς μου το έμαθε τον Αύγουστο» «Εκείνος έγινε 45, εκείνη έγινε 4,5. Τους χαίρομαι απεριόριστα», έγραψε η Τζένη Μπότση κάτω από τη φωτογραφία της. Η ανάρτηση της Τζένης Μπότση /Φωτογραφία Instagram

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:30 am


«Σ΄ αγαπώ»: Η Δούκισσα Νομικού αγκαλιά με τον σύζυγό της στις Κάννες

Δείτε παλιότερο βίντεο που πόσταρε η Δούκισσα Νομικού Μια από τις Ελληνίδες που βρέθηκαν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, ήταν η Δούκισσα Νομικού, μιας κι είναι ambassador μεγάλου brand καλλυντικών.  Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες! Το μοντέλο και παρουσιάστρια επέλεξε μια μάξι, αποκαλυπτική, μαύρη τουαλέτα δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη, κλέβοντας τις εντυπώσεις.    Η Δούκισσα Νομικού δίνει ένα τρυφερό φιλί στον σύζυγό της, Δημήτρη Θεοδωρίδη /Φωτογραφία Instagram Η Δούκισσα Νομικού δεν ήταν όμως μόνη της στις Κάννες, αλλά συνοδευόταν από τον σύζυγό της Δημήτρη Θεοδωρίδη. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής η ίδια ανέβασε στο Instagram της μια φωτογραφία με τον σύζυγό της, σε ένα σπάνιο κοινό στιγμιότυπο για το ερωτευμένο ζευγάρι.  Noμικού: Σε ποιον έδωσε το πρώτο φιλί για το 2024 «Je t’aime» (μτφ. σε αγαπώ), έγραψε η Δούκισσα Νομικού στη λεζάντα της ανάρτησής της.          Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doukissa Nomikou Theodoridi (@dutchesss_) Η ανάρτηση της Δούκισσα Νομικού

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:18 am


Τούνη: Βρήκε σκουλαρίκι στο αμάξι του Αλεξάνδρου - «Ποια μπήκε εδώ μέσα;»

Kαι ενώ όλα ήταν τι ωραία και καλά, και η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου επέστρεφαν από την οικογενειακή έξοδο με τον γιο τους, Πάρη στον ζωολογικό κήπο, συνέβη κάτι που... τάραξε την γνωστή influencer! Η Ιωάννα Τούνη εντόπισε κάτι που δεν περίμενε στο αυτοκίνητο του συντρόφου της, το οποίο και θέλησε να μοιραστεί με τους followers της στο Instagram. «Μόλις παρκάραμε το αμάξι να φάμε και βλέπω αυτό το σκουλαρίκι στο αμάξι. Ρωτάω αυτό το σκουλαρίκι ποιανής είναι και μου λέει: δεν ξέρω. Εγώ τώρα τι κάνω; Το στέλνω για τεστ DNA; Τι σκουλαρίκι είναι αυτό; Ανήκει σε κάποια από εσάς, θα σας ξεμαλλιάσω», αναφέρει με χιούμορ στο βίντεο η Ιωάννα Τούνη ζητώντας απαντήσεις για το σκουλαρίκι που βρέθηκε στο αμάξι του Δημήτρη Αλεξάνδρου. «Ποια μπήκε εδώ μέσα;» τον ρώτησε στη συνέχεια. «Ποια μπήκε βρε αγάπη μου, μεταχειρισμένο είναι το αμάξι», απάντησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:12 am


Θεόφιλος Σεχίδης: Ο «Χάνιμπαλ Λέκτερ» που σκότωσε όλη του την οικογένεια

Αποκλειστικά οι συγγενείς του σφαγέα της Θάσου στις "Αλήθειες με τη Ζήνα 13/2/2019 «Τον πατέρα μου και τον θείο μου τους σκότωσα με όπλο. Τη μητέρα μου, την αδελφή μου και τη γιαγιά μου τις αποκεφάλισα με δύο μαχαίρια».  Σαν σήμερα έγινε τo «έγκλημα του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε, η πενταπλή δολοφονία της Θάσου, η οποία προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήταν από τις λίγες φορές που οι πηχιαίοι τίτλοι των εφημερίδων αντικατόπτριζαν απόλυτα την πραγματικότητα.  Ο Θεόφιλος Σεχίδης διέπραξε ένα έγκλημα που αδυνατεί, ακόμη και τώρα, να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Ο τότε 24χρονος φοιτητής, δολοφόνησε όλη του την οικογένεια στη Θάσο τον Μάιο του 1996. Οι δολοφονίες αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους, δηλαδή, δυόμισι μήνες αργότερα ύστερα από καταγγελία για εξαφάνιση των θυμάτων. Τότε, ο Θεόφιλος Σεχίδης φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής. Ο πατέρας του, Δημήτρης, ήταν δάσκαλος και η μητέρα η Μαρία ήταν νοικοκυρά. Η μεγαλύτερη αδελφή του, η Ερμιόνη, έπασχε από σχιζοφρένεια. O Θεόφιλος Σεχίδης Η εξαφάνιση του θείου του που οδήγησε την Αστυνομία σε υποψίες Η Ελένη Σεχίδη, γυναίκα του θείου του Θεόφιλου, κατήγγειλε στη βελγική αστυνομία ότι είχε χάσει τα ίχνη του άντρας της, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Θάσο πριν από λίγες μέρες, όπως και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Επανειλημμένως είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά μάταια, ενώ στο τηλέφωνο του σπιτιού απαντούσε σταθερά ο Θεόφιλος, ο οποίος της έλεγε πως έλειπαν όλοι στο εξωτερικό. Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου τότε δεν είχαν βρει επαρκή στοιχεία για να συνεχίσουν την έρευνα και, μάλιστα, στην Ελλάδα. Έτσι, λίγο καιρό μετά, η Ελένη Σεχίδη ταξίδεψε στη Φλώρινα, απ΄ όπου καταγόταν η οικογένεια, προσπαθώντας να εντοπίσει τα ίχνη του άντρα της. Στις 3 Αυγούστου πήγε και ο δράστης του εγκλήματος στη Φλώρινα, ο οποίος «έπαιζε θέατρο» αναζητώντας δήθεν τη μάνα του, τον πατέρα του, την αδερφή του και τον θείο του, ρωτώντας με αγωνία τους χωριανούς, τους συγγενείς και τους φίλους.  Η οικογένεια Σεχίδη Ωστόσο, η θεία του άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Θεόφιλο. Γνώριζε, βέβαια, ότι ήταν κάπως ιδιόρρυθμος, αλλά η συμπεριφορά του ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη. Τα στοιχεία που κίνησαν τις έρευνες προς εκείνον Λίγους μέρες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου, σε έλεγχο που είχε γίνει στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Καβάλας, είχαν βρεθεί μια κοντόκανη καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεκάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 700.000 δρχ., με τριετή αναστολή λόγω του γεγονότος ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο και αφέθηκε ελεύθερος. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως, κατά την εξέτασή του, ο Σεχίδης δεν μπορούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πού βρίσκονται οι πέντε συγγενείς του, ενέτεινε τις υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνισή τους. Άλλωστε έπεφτε και σε συχνές αντιφάσεις. Η σοκαριστική ομολογία του Σεχίδη Στις 8 Αυγούστου οι αρχές συνέλαβαν τον Θεόφιλο Σεχίδη και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ως ύποπτο για τη δολοφονία των πέντε μελών της οικογένειας. Ύστερα από πολύωρη ανάκριση ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τον θείο και τη γιαγιά του. Τα θύματα της δολοφονίας «Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω» δήλωσε, αρχικά, στους εμβρόντητους αξιωματικούς της αστυνομίας και αργότερα πρόσθεσε: «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνωμοσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα για να μην με ξεκάνουν». Πρωτοσέλιδο εφημερίδας για δολοφονία Σεχίδη Ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της Θάσου στην περιοχή του Λιμένα. Ο Θεόφιλος Σεχίδης πήγε εκεί με τον θείο του Βασίλη για να συζητήσουν. Ωστόσο, η συζήτηση έγινε έντονη και οι δύο τους άρχισαν να τσακώνονται; «Προσπάθησε να με χτυπήσει με ένα μαχαίρι. Τον έσπρωξα και έπεσε σε γκρεμό, από ύψος 10 μέτρων. Κατέβηκα κάτω και τον είδα να ψυχορραγεί. Και για να μη βασανίζεται άλλο, του έκοψα με το μαχαίρι το κεφάλι», υποστήριξε ο δράστης. Στη συνέχεια είπε πως έκρυψε το πτώμα σε κάτι θάμνους. Μετά έφυγε, αγόρασε ένα καινούριο πουκάμισο και ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και πήγε σπίτι να περιμένει τους υπόλοιπους της οικογένειας. Γύρω στις 7:30 της ίδιας μέρας μπήκε στο σπίτι ο πατέρας του Θεόφιλου, ο Δημήτρης, και τότε ξέσπασε νέος καβγάς. «Ο πατέρας μου είχε ένα μαχαίρι, φοβήθηκα», είπε. «Μόλις γύρισε για να πάει στην τουαλέτα, τον πυροβόλησα και έπεσε νεκρός. Μετά του έκοψα την καρωτίδα μ’ ένα μαχαίρι». Δημοσίευμα εφημερίδας για δολοφονία της οικογένειας Σεχίδη Λίγο μετά, μπήκε στο σπίτι και η μητέρα του Μαρία. «Κρατούσε κι αυτή μαχαίρι. Της άρπαξα το χέρι, την αφόπλισα και της έκοψα τον λαιμό με το μαχαίρι», είπε ο Σεχίδης, αλλά ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι είχε κι αυτή πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ακολούθησε η αδελφή του Έμμυ, που είχε ακούσει τη φασαρία, μπήκε στο σαλόνι, κρατώντας ένα τασάκι για να αμυνθεί. Ο Σεχίδης υποστήριξε πως κρατούσε και αυτή μαχαίρι. «Μου όρμησε και τη σκότωσα με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε. Ο Θεόφιλος Σεχίδης μετέφερε τα πτώματα στο υπνοδωμάτιο, σκούπισε τα αίματα και έπεσε για ύπνο. Την άλλη μέρα το πρωί έφτασε στο σπίτι η γιαγιά του. Και γι' αυτή υποστήριξε ότι κινήθηκε εναντίον του, οπότε την ακινητοποίησε και της έκοψε το λαιμό. Ως άλλος... Χάνιμπαλ Λέκτερ, τεμάχιζε τα πτώματα ακούγοντας Τσαΐκόφσκι Αμέσως μετά τεμάχισε τα πτώματα ακούγοντας Τσαϊκόφσκι και τα τοποθέτησε σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Παράλληλα, έκοψε τα κρανία με σιδεροπρίονο και αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων, τους τοποθέτησε σε πιάτο και τους έβαλε στο ψυγείο, με σκοπό να τους μελετήσει και μετά να τους φάει για να τους τιμωρήσει. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Δυο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο…». Δημοσίευμα εφημερίδας για δολοφονία της οικογένειας Σεχίδη Επί τρεις ημέρες με το φέρι μποτ της γραμμής Θάσου- Κεραμωτής, μετέφερε τις σακούλες με τα διαμελισμένα κορμιά των συγγενών στην Καβάλα. Όταν νύχτωνε πήγαινε στο σκουπιδότοπο της Πέρνης και έθαβε τις σακούλες. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο Θεόφιλος Σεχίδης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας. Η δίκη διεξήχθη στις 20 Ιουνίου 1997 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πέντε φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες κατά συρροή και σε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών για οπλοχρησία, οπλοκατοχή, οπλοφορία και για περιύβριση νεκρού. Παρότι κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης από το 2016, αυτή δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο Σεχίδης πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου 2019 στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Πέθανε ο σφαγέας της Θάσου: Είχε τεμαχίσει την οικογένειά του Ο Σεχίδης στο δικαστήριο Έπασχε από σχιζοφρένεια ο Θεόφιλος Σεχίδης; Κάποιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν τότε αποφάνθηκαν ότι έπασχε από σχιζοφρένεια, κάποιοι από σχιζότυπη διαταραχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφταιξε σε μεγάλο βαθμό η αρρώστια της αδελφής του, η οποία είχε δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη οικογενειακή κατάσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, ο Σεχίδης είχε «φορτωθεί τα βάρη» του παιδιού που έπρεπε να αναπληρώσει το κενό της αδελφής του και πολύ συχνά γινόταν μάρτυρας βίας και ψυχωσικών επεισοδίων στο σπίτι.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:02 am


Τώρα Ford Puma με 199 ευρώ τον μήνα

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών crossover οχημάτων και ταυτόχρονα την ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να μισθώσουν το πιο προηγμένο σε τεχνολογίες και πιο οικονομικό σε κατανάλωση μοντέλο στην κατηγορία στην ελληνική αγορά.   Σημείο αναφοράς για την υψηλή απόδοση και την απαράμιλλη οικονομία που εξασφαλίζουν όλες οι εκδόσεις του Ford Puma είναι ο προηγμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost Hybrid της Ford, ο οποίος ενσωματώνει στάνταρ ένα εξαιρετικά αποδοτικό ήπια υβριδικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με τάση 48V. Αυτός ο κινητήρας με τους τρεις κυλίνδρους και το σύστημα υπερτροφοδότησης είναι διαθέσιμος σε πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις με μέγιστη ισχύ 125 PS ή 155PS, καταναλώνοντας συγχρόνως μόλις 4,8 λιτ./100 χλμ., ενώ ιδιαίτερα περιορισμένες είναι και οι εκπομπές ρύπων, οι οποίες ανέρχονται από μόλις 122 gr CO2/km, ώστε όλοι οι πελάτες του συμπαγούς crossover να απολαμβάνουν ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο σε καθημερινή βάση.   Για όσους αναζητούν ακόμα περισσότερη άνεση και ευκολία στην οδήγηση, αλλά και ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων στη σπορ οδήγηση, χωρίς απώλεια ροπής και συμβιβασμούς σε επιδόσεις, εκτός από το εύχρηστο, μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο, το Ford Puma είναι διαθέσιμο για μίσθωση και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, το οποίο διαθέτει 7 σχέσεις.  Μίσθωση από μόλις 199€ τον μήνα ή μηδενική προκαταβολή με τα νέα προγράμματα μίσθωσης της Ford Lease.Τα νέα προγράμματα μίσθωσης που προσφέρει σήμερα η Ford Lease για την άμεση απόκτηση του Ford Puma στην Ελλάδα προσφέρουν μοναδική ευελιξία στους πελάτες, σε συνδυασμό με τους πλέον ευνοϊκούς όρους. Ό,τι κι αν επιλέξετε, η απόκτηση της έκδοσης του Ford Puma που επιθυμείτε μπορεί τώρα να γίνει δική σας γρήγορα και εύκολα με τα νέα προγράμματα χρηματοδοτικής μίσθωσης της Ford Lease.   

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:02 am


24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου - Ποιοι συμμετέχουν

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, το το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έλαβε την απόφαση για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Απεργούν οι εκπαιδευτικοί την Τρίτη 21/5 Από την Τρίτη σε ισχύ θα είναι η νέα απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΑΔΕΔΥ. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή. Ακόμα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετέχουν στην απεργία. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:53 am


Κέρκυρα: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου – Του έσπασαν το σαγόνι και τα πλευρά

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από έναν 15χρονο στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.  Σπάρτη: 17χρονος έπεσε θύμα απαγωγής μπροστά στα μάτια της μητέρας του Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο 16χρονος βρισκόταν στην πλατεία Ψυχιατρείου με την παρέα του, όταν ο 15χρονος τον κάλεσε να πει μέσα στον χώρο του πρώην ψυχιατρείου, όπου υπάρχει ένα αναψυκτήριο για να μιλήσουν.  Όπως είπε ο πατέρας του θύματος, ο γιος του πήγε και τότε ο 15χρονος άρχισε να τον χτυπάει με απίστευτη αγριότητα, σε σημείο που έπεσε αναίσθητος. Μάλιστα ακόμα και τότε ο 15χρονος συνέχισε να τον χτυπά.  Καλαμάτα: Άγριο Ξύλο Δύο Μαθητριών Για Τα Ματιά Ενός Αγοριού Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη, σπασμένη γνάθο, εξάρθρωση γονάτου και μώλωπες σε όλο του το σώμα.  Ο δράστης συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.  Αγρίνιο: Άγρια επίθεση 15χρονης στην αδελφή της- Την έστειλε στο νοσοκομείο Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος όπως και οι γονείς του, αφού δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Περιστέρι: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 17χρονος από 14 ανήλικους Η Εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει εάν υπάρχει επικίνδυνη σωματική βλάβη ή όχι μόλις προσκομιστούν οι ιατρικές εξετάσεις και η ιατροδικαστική έκθεση και ολοκληρωθεί η δικογραφία.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:46 am


Μενεγάκη: Η φωτογραφία με τη Μαρίνα και το αινιγματικό post στο Instagram

Βίντεο από το Breakfast@Star Η Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε μαζί με τον Μάκη Παντζόπουλο και την κόρη τους Μαρίνα, στην Άνδρο. Η παρουσιάστρια, όπως τα περισσότερα σαββατοκύριακα, έτσι και αυτό χαλάρωσε στο αγαπημένο της νησί, την Άνδρο. Φυσικά, μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από την απόδρασή της με τους διαδικτυακούς της φίλους. Άγγελος Λάτσιος: Τα παιχνίδια με την αδερφή του Μαρίνα στην Άνδρο! Η Ελένη Μενεγάκη το πρωί της Κυριακής έκανε μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία την είδαμε να κάθεται σε ένα από τα τραπέζια στην αυλή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που διατηρεί στα Άχλα της Άνδρου ο σύζυγός της. Μάλιστα, τη συνόδευσε με μία ατάκα, που πολλοί σχολίασαν ως «σπόντα» για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. «Αυτό το μέρος … μου πάει πολύ!» έγραψε η παρουσιάστρια, η οποία φέτος θα ολοκληρώσει και τη συνεργασία της με το Mega. Είναι γνωστό ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει ασχοληθεί ενεργά με την τουριστική επιχείρησή της στο νησί. Άλλωστε πριν πέντε χρόνια το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Μάκη Παντζόπουλου επεκτάθηκε, αφού το ζευγάρι έχτισε πέντε επιπλέον βίλες. Η παρουσιάστρια είχε τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό τους και ανέβαζε φωτογραφίες στο Instagram από τα πέτρινα πολυτελή κτίρια.      View this post on Instagram                       A post shared by @elenimenegaki Λίγες ώρες αργότερα, θέλησε να μοιραστεί με τους followers της άλλη μια φωτογραφία από την οικογενειακή της εξόρμηση.         View this post on Instagram                       A post shared by @elenimenegaki

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:40 am


Δημήτρης Σταρόβας: «Ξεκίνησε λογοθεραπεία» - Τα νέα για την υγεία του

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Alpha Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Σταρόβας, ύστερα από ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Τετάρτη.  Δημήτρης Σταρόβας: Αισιόδοξα τα νέα για την υγεία του  Μιλώντας στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται, η Ματίνα Παγώνη, αποκάλυψε ποια είναι η κατάσταση υγείας του καλλιτέχνη.  Η είδηση για το εγκεφαλικό επεισόδιο του Δημήτρη Σταρόβα σόκαρε το πανελλήνιο /Φωτογραφία NDP Photo Agency «Ευτυχώς ο Δημήτρης Σταρόβας πήγε απευθείας στο νοσοκομείο και η ιατρική ομάδα έδρασε πάρα πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή είναι σταθεροποιημένος, πηγαίνει καλά και θέλει τον χρόνο του. Το μήνυμα είναι να πάει στο σπίτι και στην οικογένειά του όσο πιο σύντομα γίνεται», είπε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συνέστησε να προσέχουμε το βάρος μας προκειμένου να αποφύγουμε να βρεθούμε σε αντίστοιχη κατάσταση. Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πήγε να δει τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο «Πρέπει να προσέχουμε με την αύξηση του βάρους μας, για να μην φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε εγκεφαλικά επεισόδια. Του ευχόμαστε όλοι γρήγορα να πάει στο σπίτι του. Σιγά σιγά θα αποκατασταθεί κι η ομιλία του κι όλα θα πάνε καλά», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.  Το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ότι ο Δημήτρης Σταρόβας ξεκίνησε ήδη λογοθεραπεία, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ομιλία του. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός τραγουδιστής κι ηθοποιος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο από την περασμένη Τετάρτη.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:22 am


Mente Fuerte: Ο λόγος που μπήκε στο νοσοκομείο - Η Σολωμού στο πλευρό του

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου Στο νοσοκομείο βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα ο Mente Fuerte, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram.  Mente Fuerte: Στο νοσοκομείο ο τράπερ - Τι συνέβη; Ο γνωστός τράπερ κοινοποίησε μια φωτογραφία του με ορό στο χέρι, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το τον οδήγησε στο νοσοκομείο.  Η ανάρτηση του Mente Fuerte μέσα από το νοσοκομείο /Φωτογραφία Instagram Το μεσημέρι της Κυριακής, η Νάνσυ Παραδεισανού μέσα από την εκπομπή Γεια σου του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι ο Mente Fuerte βρέθηκε στο νοσοκομείο για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο ρουτίνας. Όλα πήγαν καλά και, μάλιστα, πλέον ο ίδιος έχει πάρει εξιτήριο.  Ο Mente Fuerte ήταν αγνώριστος πριν λίγα χρόνια - Πώς έχασε 60 κιλά Αμέσως μετά το εξιτήριο ο τράπερ εθεάθη παρέα με τη Μαρία Σολωμού, όπως έκανε γνωστό η δημοσιογραφός της ψυχαγωγικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.   Πολλά έχουν γραφτεί για τη σχέση της Μαρίας Σολωμού με τον Mente Fuerte /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:02 am


Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος της χώρας - Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου

Νεκροί είναι, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος ρου Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, οι οποίοι επέβαιναν σε ελικόπτερο, που συνετρίβη χθες, Κυριακή σε ορεινή περιοχή, όπου επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.  Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν!  Τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί επιβεβαιώσε πριν από λίγο και ο αντιπρόεδρος της χώρας με ανάρτησή του στο Χ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που έχασε επίσης τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου Πρόεδρος Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο - Σε εξέλιξη οι έρευνες «Ο Αγιατολάχ μαρτύρησε», έγραψε σε ανάρτησή του το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.   آیت‌الله #رئیسی به شهادت رسید pic.twitter.com/dTjLaBRtT2 — خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) May 20, 2024   Όλοι οι αξιωματούχοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο Bell 212 είναι νεκροί. Σύμφωνα με τον πρακτορείο ειδήσεων MEHR «έγιναν μάρτυρες». Την ίδια πληροφορία έδωσε Ιρανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.   Image of a moving person has reportedly been seen by Rescuers in the Forest near the Crash Site of Iranian President Ebrahim Raisi's Helicopter crash; however, it is Unknown if it is one of the Passenger or another Rescuer. Below are images from the helicopter crash pic.twitter.com/vGgAHkmc35 — ELKANA JACOB 🇰🇪 (@ElkanaJacobKE) May 20, 2024   Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είχε μεταδώσει πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και πως δεν υπάρχει «καμιά ένδειξη» ότι υπάρχουν επιζώντες.   #Breaking New clear footage shows President Ebrahim Raisi and Foreign Minister of #Iran Hossein Amir-Abdollahian helicopter completely destroyed.#Iran #EbrahimRaisi #helicoptercrash #HosseinAmirAbdollahian#Presidentof_Iran pic.twitter.com/E6e9d3yYcr — Ronny (@FreePalesten) May 20, 2024   Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «δυστυχώς» φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο απανθρακώθηκε εντελώς.   #Iran #helicoptercrash “No sign of life” after President Raisi’s helicopter crash pic.twitter.com/cQ7kHyFMvZ — Falah Media (@falah_media1) May 20, 2024   Ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο. Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:31 am


Εορτολόγιο 20 Μαΐου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίου Θαλλελαίου μάρτυρος ιατρού και Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. Η Λυδία η Φιλιππησία ήταν η πρώτη χριστιανή της Μακεδονίας, η οποία κατηχήθηκε και βαπτίστηκε στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη στους Φιλίππους από τον Απόστολο Παύλο, όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων (ιστ’, 14-15). Η Λυδία καταγόταν από τα Θυάτειρα της Μικράς Ασίας και ασκούσε το επάγγελμα της πωλήτριας πορφύρας στους Φιλίππους της Μακεδονίας. Αποτέλεσε την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, καθώς ήταν η πρώτη που βαπτίσθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφου Σήμερα γιορτάζουν οι: Θαλλελαίος, Θαλής Λυδία, Λήδα, Λύδα * * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.   Ανατολή ήλιου: 06:10 Δύση ήλιου: 20:33 Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 23 λεπτά Σελήνη 11.8 ημερών   Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, για να υπομνησθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους. Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη. «Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (IPBES), οι επικονιαστές έχουν μειωθεί έως και 3/4 στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Παρόλο που η ακριβής αιτία για τη μείωση αυτή είναι ασαφής, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ως αυτουργό την αύξηση των νεονικοτινοειδών παρασιτοκτόνων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:01 am


Δένδιας: Οι επαφές στα Εμιράτα για την αμυντική συνεργασία 

Με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για Αμυντικές Υποθέσεις, συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας στο Αμπού Ντάμπι.  Δημοσκόπηση ALCO: Ο Νίκος Δένδιας πιο πετυχημένος υπουργός  Οι δυο άνδρες, στο πλαίσιο της  Συμφωνίας για τη Συνεργασία των δύο χωρών στην Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων Ελλάδος – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δένδιας στη Βουλή: «Ποντίκι που βρυχάται» η Βόρεια Μακεδονία    Οι κύριοι Δένδιας και Αλ Μαζράουι  συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα και την Ερυθρά Θάλασσα αλλά και για την  Επιχείρηση ASPIDES της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, όπως και για το πεδίο συνεργασίας που ανοίγεται την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας.  Ο Νίκος  Δένδιας  συναντήθηκε επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών των χώρας.   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:55 pm


ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδος 2024!

Ο ΠΑΟΚ πήρε και την τελευταία νίκη που χρειαζόταν  για να πάρει το πρωτάθλημα της Super League και «αλώνοντας» την έδρα του συμπολίτη του Άρη κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League για το 2024. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές νίκες επί ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ένα απίθανο «φίνις» στη σεζόν.     Μάλιστα δεν του στοίχισε ότι έπαιζε για 18 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαηλίδης, που είχε χρεωθεί την πρώτη στα... πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα!  Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε συγκεκριμένα στο 30’ με γκολ του Τόμας μετά από «μαγικό» συνδυασμό Κωνσταντέλια – Ζίφκοβιτς για να ισοφαρίσει ο Άρης με τον Μορόν στο 47! Το τελικό σκορ 1-2 διαμόρφωσε ο Τάισον στο 62’ χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το 2ο μέσα σε 5 χρόνια. Ο πανηγυρισμός του Τάισον μετά το γκολ που πέτυχε και έκανε το 1-2 μέσα στην έδρα του Άρη (φωτογραφία Ευρωκίνηση)                                      

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:21 pm


Απείλησαν με όπλο 12χρονη για να αρπάξουν τα κοσμήματα της μητέρας!   

Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια στο Ζεφύρι όταν δύο ένοπλοι κουκουλοφορι εισέβαλαν στο σπίτι της. Μάλιστα ο ένας από τους κακοποιούς απείλησε με το όπλο την κόρη του ζευγαριού μόλις 12 ετών για να πει η μητέρα της που έχει τα κοσμήματα και τα χρήματά της. Τα θύματα της ληστείας περιέγραψαν αποκλειστικά στην κάμερα του Starκαι στον Βαγγέλη Γκούμα τις στιγμές τρόμου που έζησαν. Σοκ στο Ζεφύρι: Περιέλουσε τη γυναίκα του με βενζίνη και της έβαλε φωτιά «Φοβήθηκα. Μετά της μαμάς μου έβαλε το όπλο εδώ, την γρατζουνίσανε, την χτύπησαν, μετά έριξαν τον παππού μου κάτω» ανέφερε  το  κορίτσι για τον τρόμο που βίωσαν.      Ζεφύρι: Το σπίτι στο οποίο έγινε η ληστεία  ​​​​​​ Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν την οικογένεια   Όλα ξεκίνησαν στις 7 το πρωί στο Ζεφύρι. Ο πατέρας της οικογένειας μόλις είχε φύγει για να πάει στη δουλειά του. Μπροστά στο σπίτι της οικογένειας έφτασαν πεζοί οι δύο κουκουλοφόροι κακοποιοί. Κρατώντας τα όπλα στα χέρια τους έφτασαν στην είσοδο της μονοκατοικίας. Με μια κλωτσιά έσπασαν την κλειδαριά και πέρασαν στο εσωτερικό.   Το 12χρονο κορίτσι άρχισε να φωνάζει βοήθεια.  Ζεφύρι: Σκότωσαν τον 8χρονο με μια σφαίρα για αγριογούρουνα στο κεφάλι    «Με ένα χέρι προσπάθησα να του κρύψω το όπλο για να μην πυροβολήσει το δικό μου παιδί» δήλωσε σοκαρισμένη στο Star η μητέρα,   Με τα όπλα κολλημένα στα κεφάλια μητέρας και κόρης και χτυπώντας τον παππού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν άνδρες της ομαδας ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους δράστες. Τα θύματα της ληστείας αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι στο Ζεφύρι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι μπροστά στις συνεχόμενες ληστείες των κακοποιών και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:33 pm


Πρόεδρος Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Εντοπίσθηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.  Σχετικά με τις έρευνες Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι υπήρξε επαφή με επιβάτη και με μέλος του πληρώματος.      Τις τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν μέσα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε, λίγο πριν πέσει, μετέδωσε νωρίτερα η ιρανική τηλεόραση αμέσως μετά την  είδηση. Οι τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν μέσα από το ελικόπτερο     Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανώμαλη προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταφέρει να εντοπίσει το ελικόπτερο.    Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν!  Στο ίδιο ελικόπτερο επέβαινε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών αλλά και τοπικοί  αξιωματούχοι.  Από την αρχή υπήρχαν φόβοι ότι η ζωή του προέδρου Ραϊσί βρίσκεται σε κίνδυνο. «Ένα από τα ελικόπτερα αναγκάστηκε να κάνει ανώμαλη προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης στην περιοχή. Διάφορες ομάδες διάσωσης κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Είναι μια περίπλοκη περιοχή, είναι δύσκολη η σύνδεση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί.   Τα πλάνα με τους διασώστες να κινούνται στα τυφλά λόγω ομίχλης έδωσαν σε όλο τον πλανήτη να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ιράν: Τα  πλάνα με τους διασώστες μέσα στην ομίχλη   Η μετάδοση από την τηλεόραση του Ιράν για το ατύχημα με το ελικόπτερο  Το ατύχημα συνέβη στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν 600 χιλιόμετρα από την Τεχεράνη.  «Αυτή είναι μια εκδήλωση της συνεργασίας και της στενής μας σχέσης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνεργασίας μαζί σας όπως αυτό το φράγμα» είχε δηλώσει λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου ο πρόεδρος του Ιράν.    Τι φοβούνται οι ΗΠΑ   Όπως μετέδωσε από τις ΗΠΑ ο ανταποκριτής του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης, οι Αμερικανοί  φοβούνται ανάφλεξη στην περιοχή και το ενδεχόμενο να υπάρξουν   κατηγορίες ότι κάποιος έριξε το ελικόπτερο. Μετέδωσε επίσης ότι ισραηλινά και άλλα ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με την τύχη του ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και υποστηρίζουν ότι είναι νεκρός, γεγονός που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Ιράν καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.     

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:30 pm


Μενίδι: Η κόρη της 40χρονης αποκάλυψε ότι δολοφόνος ήταν ο πατέρας της

Aπολογείται  τη Δευτέρα  ο εν διαστάσει σύζυγός  της 40χρονης Ενκελέιντα στο Μενίδι, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της και παραμένει μέχρι στιγμής αμετανόητος.   Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν πέσει νεκρή Ο Αλέξανδρος Γύγος έκανε μια σημαντική αποκάλυψη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σε ό,τι  αφορά την κόρη της άτυχης γυναίκας. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, τα  βίντεο που παρουσιάσθηκαν χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτά ακριβώς είχαν δείξει οι αστυνομικοί στην κόρη της, όταν καλά - καλά δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η μητέρα της ήταν νεκρή. Η κόρη της 40χρονης που αποκάλυψε ότι ο πατέρας της ήταν ο δολοφόνος  Το κορίτσι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να δουν οι αστυνομικοί αν ο δολοφόνος ήταν γνωστός της οικογένειας. Η 22χρονη κόρη της, με απόλυτη βεβαιότητα αναγνώρισε τον δολοφόνο. Έτσι οι αστυνομικοί επικέντρωσαν τις έρευνες τους στο εντοπισμό του.  Τι θα ισχυριστεί ο δράστης στον ανακριτή  Ο 50χρονος που θα οδηγηθεί  στον ανακριτή τη Δευτέρα, φαίνεται να συνειδητοποίησε τι ακριβώς έκανε μετά τη σύλληψη του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star θα υποστηρίξει ότι την αγαπούσε υπερβολικά και γι’ αυτό τη ζήλευε, δεν μπορούσε να δεχτεί τον χωρισμό τους και πως το δικαστήριο που είχαν την επόμενη μέρα, ήταν αυτό που του είχε θολώσει τις σκέψεις. Θα υποστηρίξει επίσης ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε και ότι δεν πίστευε ότι θα είχαν αυτήν  την κατάληξη.  Μενίδι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία της 40χρονης Τι θα γίνει με την επιμέλεια  Όσον αφορά το ζήτημα που υπάρχει με την επιμέλεια του ανήλικου αγοριού,  αυτές τις μέρες η οικογένεια της άτυχης 40χρονης θα κάνει αίτημα στην Εισαγγελέα ανηλίκων για αφαίρεση της γονικής μέριμνας του 15 χρονου από τον πατέρα του.  Οι ίδιοι δε θέλουν το παιδί να έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο που άφησε τα παιδιά χωρίς τη μητέρα τους. Ο νόμος δεν επιτρέπει να αναλάβει την επιμέλεια η αδελφή του παρά το γεγονός ότι είναι ενήλικη, οπότε οι αμέσως πιο άμεσοι συγγενείς είναι οι γονείς και τα αδέρφια της 40χρονης.  Ο κατηγορούμενος πάντως δεν προτίθεται να φέρει αντίρρηση σε αυτό καθώς όπως λέει αρκετό κακό έκανε δε θέλει να δημιουργήσει άλλα προβλήματα στα παιδιά του.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 8:53 pm


Χαλκίδα: Κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών της δολοφονίας της 63χρονης

Κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών της στυγερής δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα φαίνονται πως βρίσκονται οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. Στο κάδρο των βασικών υπόπτων έχουν μπει άτομα του στενού περιβάλλοντος του θύματος. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μιλώντας στον Γιάννη Σωτηρόπουλο, κάνει έκκληση μέσω του Star όποιος γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις αρχές. Χαλκίδα: «Ο δολοφόνος της 63χρονης ήταν και στην κηδεία της» «Προφανώς είχαν ξανάρθει στο σπίτι, ήταν γνωστοί της. Ήταν στο στενό κύκλο φαντάζομαι, θα το βρει αστυνομία με έρευνες» δηλώνει γείτονας της άτυχης γυναίκας     Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για τη στυγερή δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα Οι αστυνομικοί φαίνεται να βρίσκονται κοντά στα ίχνη του αδίστακτου δράστη, που έριξε από τη σκάλα μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα και την αποτέλειωσε με 6 μαχαιριές. Κάποιοι εκτιμούν πως ο δολοφόνος είναι τόσο στενό πρόσωπο του περιβάλλοντος του θύματος, που μπορεί να πήγε ακόμα και στην κηδεία της!    Θρίλερ στη Χαλκίδα: Γνώριζε τον δολοφόνο που τη σκότωσε με πέντε μαχαιριές Εξετάζουν τα άλλοθι 6-7 υπόπτων από το περιβάλλον του θύματος Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στο κάδρο των υπόπτων έχουν μπεί 6-7 άτομα του περιβάλλοντος του θύματος και εξετάζουν τα άλλοθι τους. Το σίγουρο είναι ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη.  «Έχει γνωστοποιηθεί και σε μας ότι υπάρχει ένας κύκλος ατόμων που υποψιάζεται ελληνική αστυνομία. Περιμένουμε κι εμείς από κει να μάθουμε. Η κόρη θέλει να μάθει ποιος είναι αυτός που σκότωσε τη μητέρα της. Μπήκε μέσα στο σπίτι ήξερε που πάταγε, όμως περισσότερα θα μπορεί να μας πει Αστυνομία» δήλωσε στο Star o δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθανάσιος Τάρτης.     Δολοφονία 63χρονης Χαλκίδα: Δέχτηκε «με μένος» έξι μαχαιριές στον αυχένα Το φονικό μαχαίρι δεν έχει ακόμα βρεθεί. Ο δολοφόνος φαίνεται πως γνώριζε καλά το σπίτι του θύματος. Μπήκε σαν «κύριος», είτε από την κεντρική πόρτα, με το κλειδί που άφηνε συνήθως η 62χρονη στη γλάστρα εισόδου, είτε από ανασφάλιστη πόρτα στο πίσω μέρος του σπιτιού που βρέθηκε ανοιχτή. Το ερώτημα όμως είναι γιατί έκανε άνω-κάτω μόνο το δωμάτιο της κόρης της και άρπαξε τις 7.000 ευρώ και δεν πήρε και τα χρυσαφικά που είχε η μητέρα στο δωμάτιο της;  Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος στο Star   «Δεν πρόλαβε καν να πάει στα άλλα δωμάτια. Πιστεύω από την ώρα που έγινε αντιληπτός, πλέον ο στόχος του άλλαξε. Αν είναι γνωστός και αναγνωρίστηκε από το θύμα, τότε αυτό ήταν και η θανατική της καταδίκη» απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα ο κ. Τάρτης.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 8:19 pm


Τροχός της Τύχης: Εσύ μπορείς να λύσεις τον γρίφο της Κυριακής

Η Αναστασία  ήταν η παίκτρια που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Τροχού της Τύχης το απόγευμα της Κυριακής 19/4, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη να της ζητάει να λύσει τον τελευταίο γρίφο. Τροχός της Τύχης: Οι λέξεις έχουν όμοια κατάληξη - Θα τις βρεις; Η κατηγορία ήταν «Επιστήμονας», όπως ανακοίνωσε κι η Νατάσα Κουβελά. Όμως από τα γράμματα Λ, Π, Σ, Τ, Α μόνο το πρώτο και το τελευταίο εμφανίστηκαν στον πίνακα.  Τροχός της Τύχης: Δεν έλυσε τον γρίφο κι ας του έλειπαν τέσσερα γράμματα Η παίκτρια επέλεξε το Ρ, το Ν, το Ν, Κ και το Ε. Κατάφερε να λύσει τον γρίφο; Δείτε τον Τροχό της τύχης   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 8:00 pm


Τα φώτα του νέου Opel Grandland κάνουν τη νύχτα... ημέρα

Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από μια ακόμη καινοτομία φωτισμού, το κορυφαίο Intelli-Lux Pixel Matrix HD. Το σύστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 στοιχεία (51.200 για την ακρίβεια, με 25.600 σε κάθε πλευρά) για την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα διερχόμενα οχήματα ή άλλα αντικείμενα ανιχνεύονται από μια κάμερα και τα φώτα Intelli-Lux Pixel Matrix HD αποκόπτουν αυτά τα οχήματα/αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα φωτισμού Matrix Light. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο φωτεινή και ομοιογενής δέσμη φωτός, χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, τα νέα κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος/αποχαιρετισμού με γραφική προβολή μπροστά από το όχημα δίνουν ήδη μια πρόγευση για τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 6:52 pm


Καιρός: Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη!  

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας την Κυριακή 19/5, οι οποίες σε συνδυασμό με το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που ήταν έντονο σήμερα σε αρκετές περιοχές αύξησαν τον δείκτη δυσφορίας των πολιτών και ιδίως όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.     Καιρός: Από την ψύχρα στον «μίνι καύσωνα» μέσα σε λίγες μέρες  Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με τη μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού της Σητείας όπου ο υδράργυρος έδειξε τους 38,6 βαθμούς Κελσίου!  Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου   Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.  Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» την Κρήτη και άλλες περιοχές!  Το μεσημέρι το θερμόμετρο έφθασε μέχρι τους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας και στο Τατόι μέχρι τους 30 βαθμούς.  Αισθητά καλύτερη ήταν η κατάσταση στις παραθαλάσσιες περιοχές, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου στον Άλιμο και τη Ραφήνα.    Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C είχαμε επίσης και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 6:51 pm


Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν! 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση αναζήτησης του προέδρου του Ιράν και του ΥΠΕΞ της χώρας, μετά το ατύχημα που φέρεται να είχαν με το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.  Χαρακτηριστικό είναι ότι αξιωματούχος του Ιράν δήλωσε στο Reuters ότι οι ζωές του Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν «κινδυνεύουν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου». «Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι, αλλά οι πληροφορίες που προέρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.   Αρχικά η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι είχε ατύχημα και ότι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή. Ιρανός ΥΠΕΞ: Με «παιδικά παιχνίδια» έγινε η επίθεση στο Ισφαχάν Εξαιτίας του ατυχήματος το ελικόπτερο έκανε «ανώμαλη προσγείωση» κοντά στο Βαρζεγκάν στην περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν. Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν που φοβάται η Δύση    Αρχικά επίσης, αν και υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες είχε δημοσιοποιηθεί από την Τεχεράνη ότι ο πρόεδρος του Ιράν βγήκε σώος από το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.   Το θρίλερ όμως συνεχίζεται καθώς τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο του ατυχήματος. Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ιράν prhgoym;envw επιβεβαίωσε το ατύχημα το οποίο απέδωσε στις άσχημες καιρικές συνθήκες και επίσης επιβεβαιίωσε ότι η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη και πως η ομίχλη είναι ιδιαίτερα πυκνή στο σημείο.   Το γεγονός όμως ότι η κρατική τηλεόραση έχει διακόψει πλέον τη ροή του προγράμματός της και μεταδίδει προσευχές για την ανεύρεση των επιβαινόντων, εντείνει την ανησυχία για το τι έχει συμβεί.    

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 6:15 pm


Κασσελάκης: Συνάντησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο ξενοδοχείο

  Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί περιοδεία στην βόρεια Ελλάδα ενόψει τον Ευρωεκλογών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα του ΠΑΟΚ όπου σήμερα το πρωί είχε τυχαία συνάντηση με τους παίκτες. Μάλιστα και ο ίδιος ασχολείται πολύ με τα αθλητικά και αγαπά το ποδόσφαιρο, οπότε είχε μια συνομιλία με τους παίκτες όπως φαίνεται στη φωτογραφία του gazzeta.gr και τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία» ενόψει του κρίσιμου αγώνα κόντρα στον Άρη σήμερα (19/5) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newpost.gr   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 6:10 pm


Γάζα: Πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά την επίθεση του Ισραήλ 

Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 79.476 έχουν τραυματιστεί κατά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ασκεί την εξουσία στη Γάζα. Ερείπια στη Γάζα μετά την επίθεση του Ισραήλ  (AP Images) «Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε»: Το δράμα των εγκλωβισμένων αμάχων στη Γάζα Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί επιπλέον 70 θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Γάζα: Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βρουν επιζώντες (AP Images)   Μητσοτάκης – Ερντογάν: Καλό κλίμα αλλά και διαφωνία on camera Η επίθεση του Ισραήλ ακολούθησε την επίθεση της Χαμάς κατά πολιτών στο Ισραήλ και την απαγωγή εκατοντάδων ομήρων.  Ισραήλ: Βρέθηκε η σορός της Shani Louk και άλλων δύο ομήρων του φεστιβάλ     

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 5:24 pm


Η «Σόφη» από το Dolce Vita βάφτισε το δεύτερο εγγόνι της- Δείτε φωτογραφίες

Το δεύτερο εγγόνι της βάφτισε αυτό το Σαββατοκύριακο η Γαλήνη Τσεβά η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη σειρά «Dolce Vita» στην οποία υποδύονταν τη γραμματέα της Χριστίνας Μαρκάτου(σ.σ: την υποδύονταν η Άννα Παναγιωτοπούλου). H ηθοποιός στη σειρά Dolce Vita, υποδύονταν την κουτσομπόλα γραμματέα της Χριστίνας Μαρκάτου Γαλήνη Τσεβά: Σπάνια δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό Η «κουτσομπόλα» Σόφη είναι πλέον γιαγιά από την κόρη της Δάφνη, και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν η ηθοποιός όμως παραμένει μία γοητευτική γυναίκα. Η βάφτιση έγινε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χελιδονούς στην Κηφισιά, και ο Σπύρος Μπιμπίλας που παρευρέθηκε στο μυστήριο, δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 5:16 pm


Traction: Ο Αντώνης Τσαπατάκης περιγράφει την καθημερινότητά του

Το εντυπωσιακό Toyota C-HR δεύτερης γενιάς οδήγησε ο Αντώνης Τσαπατάκης στο Traction αυτής της Κυριακής και μαζί με τον Κώστα Στεφανή εξήγησαν πώς ακριβώς το best seller φουτουριστικό SUV της Toyota έχει τροποποιηθεί, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός πολυπρωταθλητή, που κάνει τα πάντα με τα χέρια του! O παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης, αναφέρθηκε στο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του το πως το 2006 τονίζοντας πως δεν το «έβαλε κάτω» και συνέχισε να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, την κολύμβηση. «Από πέντε χρονών με θυμάμαι στην πισίνα.  Δεν μετράω τα μετάλλια που έχω πάρει αλλά τους αγώνες που έχασα γιατί αυτοί με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.  Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι έχει ως στόχο να βάλει τα δυνατά του και να τερματίσει να τερματίσω δηλαδή και να πω πως έδωσα το 10.000% των δυνατοτήτων μου» ανέφερε ο κορυφαίος παραολυμπιονίκης ο οποίος έχει περάσει 31χρόνια στο Κολυμβητήριο. Ο ίδιος όπως είπε στον Κώστα Στεφανή είναι ένας άνθρωπος πολυσχιδής και δεν του αρέσει να κάθεται. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο. « Κάθε μέρα πάνω για προπόνηση, μετά στο γυμναστήριο, και μετά ασχολούμαι με τη συγγραφή των δύο παιδικών μου βιβλίων. Ασχολούμε επίσης και με το θεατρικό μου έργο στη Θεσσαλονίκη το οποίο φέτος επισκέπτονται και πολλά σχολεία. Ασχολούμαι και με πολλές άλλες δράσεις γιατί είμαι και αξιωματικός στην αστυνομία» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 4:45 pm


Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα 

Ο  πρωθυπουργός με την επιστολή του  στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητά την προστασία των καταναλωτών από το «καπέλο» που βάζουν οι πολυεθνικές, στο ίδιο προϊόν με αποτέλεσμα να έχει διαφορετική τιμή από χώρα σε χώρα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  χαρακτηρίζει ασύμμετρη δύναμη τις πολυεθνικές που διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών ζητώντας παρεμβάσεις στο Ενωσιακό Δίκαιο.  Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για «Ευαγγελισμό» και τελικό Conference League!   Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητά από τις Βρυξέλλες να παρέμβουν ώστε να μπει φρένο στο παιχνίδι των πολυεθνικών που έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο προϊόν να πωλείται με άλλη τιμή,   για παράδειγμα, στα ράφια της Γερμανίας και άλλη στης Ελλάδας. Η επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν   Η πρόσφατη πληθωριστική κρίση που οδήγησε σε σημαντική διάβρωση της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων πολιτών, ανέδειξε την ασύμμετρη δύναμη που έχουν πολυεθνικοί κολοσσοί ως προς τη διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν έναντι μεμονωμένων κρατών - μελών αλλά και την αναξιοποίητη συλλογική δύναμη της Ένωσης μας. Επίσκεψη - έκπληξη Κασσελάκη στα γραφεία της… ΝΔ στο Κιλκίς!  Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί μάλιστα ότι οι διαφορές στις τιμές πλήττουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην ενιαία αγορά και προτείνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στο Ενωσιακό Δίκαιο με νέα εργαλεία στις εθνικές αρχές ανταγωνισμού. Η Ελλάδα στην 5η θέση της Ευρωζώνης σε ρυθμό ανάπτυξης  Επίσης ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση της εβδομάδας με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία αναφέρεται στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνουν πως η Ελλαδα βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες τις Ευρωζώνης. Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok – Τι σχέση έχει με την Ουγκάντα; Ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε και βίντεο στο TikTok για τις αλλόκοτες θεωρίες  συνωμοσίας.   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 4:32 pm


Πόσα λεφτά πωλήθηκε χαρτοπετσέτα με υπογραφή του 13χρονου τότε Μέσι

Δείτε στο παραπάνω βίντεο πόσο κόστισε η Χρυσή Μπάλα που απονεμήθηκε στο Λιονέλ Μέσι Μία «χαρτοπετσέτα – συμβόλαιο» η οποία περιείχε την υπογραφή του 13χρονου τότε Λιονέλ Μέσι πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.  Μέσι: Το σπάνιο αυτοκίνητο αξίας 32,2 εκ. που πρόσθεσε στη συλλογή του Η χαρτοπετσέτα που αποτέλεσε τη συμφωνία υπογραφής του νεαρού Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα πωλήθηκε για 965.000 δολάρια. Την είδηση έκανε γνωστή ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε στη συγκεκριμένη χαρτοπετσέτα πριν από σχεδόν 25 χρόνια σε ένα κλαμπ τένις της Βαρκελώνης. Λιονέλ Μέσι: Απάτησε τη σύζυγό του με αθλητικογράφο; Αμέσως μετά ακολούθησε το επίσημο συμβόλαιο του Μέσι με τον σύλλογο. Η χαρτοπετσέτα είχε επίσης και  τις υπογραφές του Gaggioli, ενός άλλου ατζέντη, του Josep Maria Minguella και του τότε αθλητικού διευθυντή της Barcelona, Carles Rexach, που είχαν συναντηθεί σε ένα κλαμπ τένις.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 3:14 pm


Τraction: Πώς τα πήγε στο parking challenge ο Αντώνης Τσαπατάκης;

O παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης ήταν καλεσμένος στο Traction της Κυριακής. Ο κορυφαίος αθλητής μίλησε για την καθημερινότητά του και προσπάθησε να παρκάρει όσο καλύτερα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εντυπωσιακό Toyota C-HR δεύτερης γενιάς. Πώς τα πήγε ο παραολυμπιονίκης και ποια θέση κατέλαβε;  Δείτε το Traction

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 3:03 pm


Γενοκτονία των Ποντίων: Ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Παράλληλα, αποτελεί την κορύφωση των δράσεων υπέρ των επιδιώξεών μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. «Απώτερος σκοπός του αγώνα μας για Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, τίθεται η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία, δυστυχώς, εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα», υπογραμμίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Στην Πλατεία Συντάγματος υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε., όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου και η τραγική τους κατάληξη. Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, διοργάνωσαν ένα μουσικό - αφηγηματικό Δρώμενο Τιμής και Μνήμης στους αδικοχαμένους Έλληνες του Πόντου, στους Γενοκτονηθέντες προγόνους μας, σε κείμενα, καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Ηλία Υφαντίδη. Η Κεντρική εκδήλωση Μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μητρόπολη Αθηνών και την επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε., Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, τον περιφερειάρχη Αττικής Νικόλαο Χαρδαλιά και εκπροσώπους φορέων και ομιλία από τον Δρ. Κλέαρχο Κυριακίδη, επισκέπτη καθηγητή, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πορεία προς την Τούρκικη Πρεσβεία και επίδοση Ψηφίσματος. Στην Θεσσαλονίκη ενημερωτικά περίπτερα της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου υπάρχουν στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η κεντρική εκδήλωση Μνήμης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας με Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και ομιλία από τον Δρ. Χρίστο Κληρίδη, καθηγητή - πρόεδρος Τμ. Νομικής Πανεπιστημίου Frederick. Θ ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Τούρκικο Προξενείο και επίδοση Ψηφίσματος.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:29 pm


«Τέλος» κορυφαίος άσος του ΠΑΟΚ

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι Άρης–ΠΑΟΚ-Bίντεο από ΣΚΑΙ Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το μυαλό όλων στον Δικέφαλο είναι αποκλειστικά και μόνο στο ντέρμπι με τον Άρη. Γιατί παίζουν ένα πρωτάθλημα, γιατί το Κλεάνθης Βικελίδης είναι εχθρική έδρα για τους παίκτες του Λουτσέσκου, γιατί εκτός των άλλων το ΠΑΟΚ-Άρης είναι τυπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.sportdog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:15 pm


Τσιμτσιλή: Η εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλια της κόρης της

Δείτε στο βίντεο πώς είχε σχολιάσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή αυτά που είχε πει ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Κατερίνα Καινούργιου/Βίντεο αρχείου Τα γενέθλιά της είχε την Πρωτομαγιά η μεγάλη κόρη της Σταματίνας Τσιμτσιλή, Νάγια όμως επειδή έπεφταν τη Μεγάλη Εβδομάδα η παρουσιάστρια αποφάσισε να τα γιορτάσουν το Σάββατο. Σταματίνα Τσιμτσιλή: Διακοπές στη Γαλλική Ριβιέρα με την οικογένειά της Η πρωτότοκη κόρη της παρουσιάστριας του «Happy Day» έγινε 11 χρονών και η μαμά της της αγόρασε μία άκρως καλοκαιρινή και εντυπωσιακή τούρτα που είχε πάνω γοργόνες και κοχύλια. Η Σταματίνα δημοσίευσε μία φωτογραφία που φιλάει την κορούλα της γράφοντας στην λεζάντα πως είναι η πρώτη της αγάπη. Τσιμτσιλή: Με ενόχλησε πιο πολύ που ο Ανδρέας εξέθεσε πράγματα εντός πλατό Μετά ακολούθησαν και οι άλλες λατρείες της ζωής της, η Μαίρη και ο Ιωάννης.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:14 pm


Αρκαδία: Κακοποιοί έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν

Θύματα αδίστακτων ληστών έπεσαν τρεις ηλικιωμένοι στην Αρκαδία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστες είναι ένας Σκοπιανός, ο οποίος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χανίων και δεν επέστρεψε ποτέ κι ένας Αλβανός. Οι δυο τους νοίκιασαν από την Αθήνα ένα αυτοκίνητο και αφού του έβαλαν κλεμμένες πινακίδες πήγαν στο χωριό Δόριζα της Αρκαδίας.  Μεσολόγγι: 15χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 13χρονο και τον λήστεψε Εκεί διέρρηξαν το σπίτι των τριών ηλικιωμένων. Οι δράστες τους ξυλοκόπησαν και τους έδεσαν. Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν 19.000 ευρώ σε μετρητά και ένα κόσμημα αξίας 10.000 ευρώ περίπου.  Οι δύο ληστές συνελήφθησαν στο δάσος, όπου είχαν διαφύγει, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης του ΤΑ Τρίπολης με συνδρομή υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας. Ξάνθη: Ηλικιωμένη έπαθε ανακοπή και πέθανε μετά από ληστεία Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκοπιανός ανήκει στην ομάδα γνωστού βαρυποινιτή και θεωρείται «βαρύ» όνομα του υποκόσμου, καθώς έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία εις βάρος των 217 «μπράβων» της Αθήνας. Τρόμος για ζευγάρι στη Βούλα: Τους έδεσαν, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν Οι τρεις ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:12 pm


Η Madonna κάνει τη μακροβιοτική δίαιτα- Τι περιλαμβάνει

Δείτε την επική τούμπα που είχε φάει η Μadonna  Στα κιλά της όλα αυτά τα χρόνια έχει κατορθώσει και παραμένει η Madonna.  Λούρδη Λεόν: Η σέξι εμφάνιση που μας θύμισε τη διάσημη μαμά της, Μαντόνα! H 65χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια που είναι και μητέρα έξι παιδιών της24χρονης Λούρδη, του 21χρονο Ρόκο, του 15χρονο Ντέιβιντ Μπάντα, της 15χρονης Μέρσι Τζέιμς και των 8χρονων διδύμων Εστέρ και Στέλλα Τσικόνε, προσέχει πολύ τη διατροφή της και γυμνάζεται σε καθημερινή βάση.           Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                       Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)   Θέλεις να μειώσεις το κρέας από τη διατροφή σου; Δες κάποια tips Η Βασίλισσα της pop κάνει τη μακροβιοτική δίαιτα η οποία και την κρατάει πάντα σε φόρμα.  Πρόκειται τη δίαιτα των ωμών τροφών. Η Madonna λοιπόν καταναλώνει οργανικά προϊόντα ολικής άλεσης, ψωμί και μακαρόνια ολικής ενώ από το γεύμα της δεν λείπουν οι ανάλατοι και ωμοί ξηροί καρποί αλλά και τα ωμά λαχανικά.   Η μακροβιοτική δίαιτα αγαπά τις ακατέργαστες τροφές καθώς όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της, τα συστατικά εισέρχονται στον οργανισμό αναλλοίωτα. Όσοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή μπορούν να καταναλώσουν δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ωμά λαχανικά και πρωτεΐνη φυτικής όμως προέλευσης. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 2:10 pm


Γάζα: Εντοπίστηκε μία ακόμα σορός Ισραηλινού ομήρου

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναπάτρισε τη σορό ενός Ισραηλινού ομήρου που βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου είχε μεταφερθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου μετά τον θάνατό του κατά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.  Shani Louk: «Είναι ακόμα πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να τη θάψουμε» Το πτώμα του Ρον Μπενιαμίν, 53 ετών, βρέθηκε μαζί με αυτά των τριών δολοφονημένων ομήρων - Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ. Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι. Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πτώματα αυτών των ομήρων βρέθηκαν «κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης του στρατού και της υπηρεσίας πληροφοριών» με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν κυρίως «κατά την ανάκριση τρομοκρατών που συνελήφθησαν στη Λωρίδα της Γάζας». Ισραήλ: Βρέθηκε η σορός της Shani Louk και άλλων δύο ομήρων του φεστιβάλ Σύμφωνα με «τις επαληθευμένες πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας, ο Ρον Μπενιαμίν δολοφονήθηκε την 7η Οκτωβρίου και η σορός του μεταφέρθηκε στη Γάζα από τη Χαμάς», εξήγησε ο Χαγκάρι. «Μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Ισραήλ, ο στρατός ενημέρωσε την οικογένειά του σήμερα, Σάββατο», πρόσθεσε.  Γάζα: Το φωνητικό μήνυμα που άφησε στην κόρη του Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, την ημέρα της πολύνεκρης επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο Ρον Μπενιαμίν είχε σχεδιάσει μια βόλτα με το ποδήλατο κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Έχοντας φύγει από το σπίτι γύρω στις 6.30 το πρωί για να πάει με φίλους στο κιμπούτς Μπεερί, γύρισε πίσω όταν άκουσε τις σειρήνες. «Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε»: Το δράμα των εγκλωβισμένων αμάχων στη Γάζα Αφού τηλεφώνησε στη σύζυγό του Αγιαλέτ, άφησε ένα φωνητικό μήνυμα στις 7.30 το πρωί στο κινητό μιας από τις κόρες του, που ήταν τότε στο εξωτερικό, αυτό ήταν το τελευταίο του σημάδι ζωής.   Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Σούκι, βρήκε το αυτοκίνητό του διάτρητο από σφαίρες στην άκρη του δρόμου. Από τους 252 ανθρώπους που πιάστηκαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου, 124 συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 37 πιστεύεται ότι είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.  Κοινή έκκληση ηγετών 18 χωρών στη Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων «Η ιερή αποστολή του επαναπατρισμού της σορού του Ρον Μπενιαμίν θα επιτρέψει στην οικογένειά του να φροντίσει για την αιώνια ανάπαυσή του στη γη του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, η κύρια οργάνωση συγγενών των ομήρων.  Θαύμα στη Γάζα: Το μωρό που γεννήθηκε ορφανό - Είχε πεθάνει η μητέρα του «Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην μοναδική αποστολή που έχει σημασία, να στείλει διαπραγματευτικές ομάδες, απόψε, και να παλέψει για να επιστρέψουν  (οι όμηροι), οι ζωντανοί και οι νεκροί», πρόσθεσε το Φόρουμ, καθώς οι συνομιλίες για μια εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 1:53 pm


Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - Συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να φτιάχνεις πίτες. Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και όχι τυχαία. Επιλέγεις τα υλικά που θα τοποθετήσεις ανάμεσα στα φύλλα, αλλά στις παρακάτω συνταγές δεν θα χρειαστείς να βάλεις φύλλο στην κορυφή. Πάρε έμπνευση για πίτες χωρίς φύλλο και μείωσε τις θερμίδες με τον πιο καλαίσθητο τρόπο! 5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο Υλικά: ●    400 γρ. Τυρί φέτα  ●    300 γρ. Γραβιέρα τριμμένη  ●    4 Αυγά ●    220 γρ. Βούτυρο  ●    300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά ●    150 γρ. Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά ●    250 γρ. Φέτες ζαμπόν  ●    250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.  ●    1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο  ●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ●    Ελαιόλαδο για το άλειμμα  ●    6 κ.σ. Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα Εκτέλεση: ●    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C. ●    Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.  ●    Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μεταξύ τους τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.  ●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt. ●    Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.  ●    Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, για 1 λεπτό.  ●    Προσθέτουμε στο μπολ το ζαμπόν ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους, μαζί με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. ●    Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι καθώς ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με την υφή χυλού.   ●    Σε ένα ταψί 35×40 εκ.  αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο για το άλειμμα και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το σιμιγδάλι. ●    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ισόποσα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο σιμιγδάλι από πάνω.  ●    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθεί εσωτερικά, για περίπου 50-55 λεπτά.  ●    Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.  ●    Σερβίρουμε σε κομμάτια.  Πατατόπιτα με μπέικον χωρίς φύλλο Υλικά: 2,5 κιλά Πατάτες 15 Φέτες μπέικον 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο, μεγάλο 80 γρ. Ελαιόλαδο 100 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο 4 Αυγά 300 γρ. Γραβιέρα τριμμένη 100 γρ. Τυρί φέτα 1/2κ.γ. Μοσχοκάρυδο 5 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ελαιόλαδο για το άλειμμα Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε με τη σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού τις πατάτες εξωτερικά, κάτω από τρεχούμενο νερό, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τις μεταφέρουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό, μέχρι να καλυφθούν και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, τις βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν μέχρι το εσωτερικό τους. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με την πρέσα του πουρέ, μέχρι να πολτοποιηθούν. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε σε μικρούς κύβους το μπέικον και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο - αν χρειάζεται - και το σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα,, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά, να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ταψί 30x40 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό. Μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα με τις πατάτες, το απλώνουμε ομοιόμορφα και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια. Ποντιακά πισία με δύο διαφορετικές γεμίσεις Τυρόπιτα χωρίς φύλλο Υλικά: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει 240 γρ. ηλιέλαιο 240 γρ. γάλα 3,5% 5 αυγά 600 γρ. τυρί φέτα 200 γρ. γιαούρτι 2% 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα Υλικά για το σερβίρισμα 10 φύλλα φρέσκο θυμάρι Εκτέλεση: Αρχικά προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1’. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα , το πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα 2’. Τρίβουμε τη φέτα σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα από τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με    μια ξύλινη κουτάλα ή με μαριζ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.· Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο, στα τοιχώματα και τη βάση, στρογγυλού ταψιού(34 εκατοστά). Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 50’. Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι. Γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο Υλικά: 30 γρ. βούτυρο 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 λτ γάλα πλήρες 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 400 γρ. φέτα 1 κλωναράκι θυμάρι 3 αυγά + 1 κρόκο αυγού

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 1:10 pm


Αφρικανική σκόνη: Οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό

Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» για μια ακόμα μέρα τη χώρα, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ειδικά για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.  Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη – Πόσο θα διαρκέσει το νέο κύμα Η σκόνη, σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την υγρασία, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.  Το υπουργείο Υγείας συστήνει στις ευάλωτες ομάδες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.  Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» την Κρήτη και άλλες περιοχές!  Οι δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως και την Τετάρτη.  Αφρικανική σκόνη: Οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό «Αυτό που λέμε κλιματική αλλαγή, κλιματική κρίση, με την υπερθέρμανση του πλανήτη, μπορεί να έχει εκφάνσεις όπως εκτεταμένους καύσωνες, πολύ μεγάλες πυρκαγιές, λειψυδρία ή ανομβρία, επίσης αύξηση της στάθμης των νερών στις θάλασσες, την ρύπανση της ατμόσφαιρας και της Γης, την αλλαγή της βιοποικιλότητας, φαινόμενα όπως την αφρικανική σκόνη κλπ. Όλα αυτά κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πλήττουν περίπου 3,5 δισεκατομμύριο κόσμο. Κυρίως άτομα που έχουν συννοσηρότητες, τα μεγάλα σε ηλικία άτομα και τους ευάλωτους πληθυσμούς», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη – Πού θα σημειωθούν λασποβροχές «Αυτή η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 10 είδη νοσημάτων. Μπορεί να οδηγήσει από αλλεργίες και από αναπνευστικά νοσήματα σε αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε αύξηση του καρκίνου, σε αύξηση του αιφνιδίου θανάτου, προβλήματα νευρολογικής και ψυχιατρικής φύσης, αύξηση τροφιμογενών λοιμώξεων κλπ.», υπογράμμισε. Για το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης, επισήμανε πως «το είχαμε και παλιότερα, απλά επειδή τώρα η Σαχάρα ερημοποιείται έρχονται αυτές οι αέριες μάζες και στη Νότια Ευρώπη μπορούν να έρθουν και στη Βόρεια Ευρώπη να περάσουν και τον Ατλαντικό». Πού ενδέχεται να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αφρικανικής σκόνης   Σύμφωνα με την ίδια αυτές οι αέριες μάζες μπορεί να περιέχουν γύρη, βακτήρια, μύκητες, ανόργανες ουσίες, τοξικές ουσίες, μέταλλα. Αφρικανική σκόνη: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο «Όλο αυτό είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, για τους ηλικιωμένους, για τα παιδιά και τις εγκυμονούσες», τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου. Καιρός: Οι τρεις περιοχές που θα «πνιγούν» από αφρικανική σκόνη «Έχουμε μία καταγραφή για να μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες στο πόσο προβληματική είναι αυτή η αφρικανική σκόνη. Τα άτομα που δεν χρειάζεται να βγαίνουν έξω, πρέπει να παραμένουν σε ένα δροσερό χώρο, να φοράνε μάσκα και να μιλάνε με τον γιατρό τους σε περίπτωση που πρέπει, λόγω άσθματος ή καρδιαγγειακών νοσημάτων, να αλλάξουν κάποια αγωγή», πρόσθεσε. Αφρικανική σκόνη: Ποιες μάσκες προστατεύουν περισσότερο Σύμφωνα με τους ειδικούς όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν την έντονη δραστηριότητα στους εξωτερικούς χώρους.  Καιρός: Επέλαση σκόνης και ζέστης - Πού θα έχει 40 βαθμούς Κελσίου Στις ομάδες αυτές ανήκουν: Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα. Ενήλικες καρδιοπαθείς Παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα Όσοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους τις μέρες αυτές, καλό είναι να φορέσουν μάσκες υψηλής προστασίας (FFP2, Ν95 και KN95), που συγκρατούν σωματίδια μεγέθους μόλις 0,3 μm (εκατομμυριοστά του μέτρου). Στους εσωτερικούς χώρους σημαντικό είναι η ποιότητα του αέρα να διατηρείται καθαρή.  Γι’ αυτό θα πρέπει:  Να διατηρήσετε όσο είναι δυνατόν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες. Να κλείνετε τις χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα για μην μπει αφρικανική σκόνη. Να χρησιμοποιείται συσκευή καθαρισμού αέρα, εάν διαθέτετε. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχει τα κατάλληλα φίλτρα και λειτουργεί κανονικά Να καθαρίζετε με βρεγμένο πανί τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνά, όπως τραπέζια και πάγκους. Να σφουγγαρίζετε το δάπεδο. Να αποφεύγετε στους εσωτερικούς χώρους τις δραστηριότητες που επιδεινώνουν την ποιότητα του αέρα, όπως το κάπνισμα, η χρήση ηλεκτρικής σκούπας, το μαγείρεμα με γκάζι και το άναμμα κεριών και τζακιών. Να μένετε ενυδατωμένοι. Να πίνετε άφθονο νερό.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:59 pm


Μάνεσης: «Δεν εκτιμώ καθόλου τον Γιώργο Λιάγκα»

Την άποψή του για τον Γιώργο Λιάγκα είπε ευθέως ο Νίκος Μάνεσης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν τον εκτιμά καθόλου». Μάνεσης για Σάττι: «Αν νυστάζεις πας και κοιμάσαι, δεν είναι εικόνα αυτή» Αφορμή στάθηκε μία ερώτηση που του έκανε ο καλεσμένος του Χάρης Λεμπιδάκης για το πώς απαντά στον παρουσιαστή του ΑΝΤ1 ο οποίος έκρινε αρνητικά το γεγονός πως ο Νίκος Μάνεσης ξέσπασε για τα νούμερα τηλεθέασης αναφέροντας πως "είναι λάθος". Μάνεσης: «Ας σταματήσουν να βγαίνουν τα νούμερα κι ας πέσουν τα λεφτά μας» «Δεν ασχολούμαι καν. Δεν τον εκτιμάω ως επαγγελματία αλλά είναι πιο έξυπνος από εμένα» ανέφερε ο παρουσιαστής.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:56 pm


Στα Σύνορα: Η συνάντηση της Γιαννούλας προκαλεί ανασφάλεια στην Ιωάννα

Αχούρια, ένα θεότρελο χωριό με απίθανους κατοίκους! Μία δαιμόνια γιαγιά του χωριού, που λύνει και δένει! Μία επιχείρηση λαθρεμπορίου, που αναζητά… διάδοχο! Ένα κορίτσι, με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες! Και ένας αστυνομικός, αποφασισμένος να διεκδικήσει τον έρωτα...  αλλά και να επιβάλλει το Νόμο! Μπορεί ο έρωτας να γεννηθεί, ακόμα και κάτω από τις πλέον  απρόβλεπτες συνθήκες; «Στα Σύνορα» πρωταγωνιστούν οι «βετεράνοι» του είδους, ένα αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι,  η Υρώ Μανέ και ο Κώστας Κόκλας!  Μαζί τους οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές Νίκος Πουρσανίδης, Λίλα Μπακλέση, Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Βαλέρια Κουρούπη, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Ρώτας, Πάρις Θωμόπουλος, Έλενα Ασημακοπούλου, Βασίλης Τριανταφύλλου. Επεισόδιο 48 Η Ολυμπία και ο Στέλιος προσπαθούν να ηρεμήσουν τη Γιαννούλα και τον Θοδωρή, που απειλούν ο ένας τον άλλον με όπλα. Ο Θοδωρής αποχωρεί, μέσα σε μεγάλη ένταση. Ο Έντι λέει στον Σωτήρη ότι δεν μπορεί να ζητήσει από τη Μάγδα να χωρίσουν και εκείνος αναλαμβάνει να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Η Ειρήνη, προκειμένου να κάνει τους αστυνομικούς πιο συμπαθείς στους πολίτες, λαμβάνει κάποια νέα μέτρα, τα οποία αποτυγχάνουν παταγωδώς. Εκείνη, όμως, δεν το βάζει κάτω. Η Ελόνα συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Στέφανος τη θέλει, παρόλο που το πρώτο τους ραντεβού καταλήγει σε καταστροφή. Ο Στέλιος επιπλήττει τη Γιαννούλα, επειδή κατέστρεψε το ραντεβού με τον Θοδωρή και της λέει ότι του έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία για το μέλλον. Μια ιδέα του Ιάσονα γίνεται η αφορμή να συμφωνήσουν η Γιαννούλα και ο Θοδωρής για ένα νέο ραντεβού. Η Γιαννούλα, όμως, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Κανονίζει συνάντηση με τις υψηλές διασυνδέσεις της και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ιωάννα…  ***Στον ρόλο του Θοδωρή Μπέμπελη, ο Μιχάλης Μητρούσης*** ***Στον ρόλο της Ειρήνης, η Ελίνα Μάλαμα*** ***Στον ρόλο του Ιάσονα, ο Φώτης Κάραλης ***   Sneak preview από το επεισόδιο της Κυριακής 19/5 και τις εξελίξεις στα Αχούρια Φανή - Ιάσονας: έρωτας περνάει από... την τρίχα! Η υπόθεση της σειράς Σε ένα ακριτικό χωριό στα σύνορα με την Αλβανία, τα Αχούρια, ζει μία αξιαγάπητη γιαγιά, η Γιαννούλα (Υρώ Μανέ), με την οικογένειά της. Η μεγάλη της εγγονή, η Ιωάννα (Λίλα Μπακλέση), επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας, λόγω σπουδών, στο πατρικό της. Την ίδια περίοδο, ένας αστυνομικός από την Αθήνα, ο Ηρακλής (Νίκος Πουρσανίδης), παίρνει δυσμενή μετάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του χωριού. Οι δυο τους θα συναντηθούν τυχαία και θα νιώσουν ακαριαία έλξη ο ένας για τον άλλο. Όμως, η μοίρα τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αυτό που δε γνωρίζει η Ιωάννα επιστρέφοντας στο χωριό, είναι πως η οικογένειά της εμπλέκεται  σε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Και αρχηγός αυτής της επιχείρησης δεν είναι άλλη από τη γιαγιά της, τη Γιαννούλα. Μια φαινομενικά κλασσική Ελληνίδα γιαγιά, με τη μαγειρική της, το πλέξιμό της, που, όμως, όταν μιλάει για δουλειές, την τρέμουν όλοι! Η Γιαννούλα περιμένει με ανυπομονησία την εγγονή της να επιστρέψει, για να τη διαδεχτεί στην ηγεσία, όμως η Ιωάννα δε δείχνει να ενδιαφέρεται να μπει στην παρανομία. Από την άλλη, το να εισχωρήσει η Ιωάννα στην οικογενειακή επιχείρηση, θα την φέρει αντιμέτωπη με τον Ηρακλή, ο οποίος είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει  την οικογένεια, υπό τις διαταγές του διοικητή του, που είναι ορκισμένος εχθρός της γιαγιάς Γιαννούλας. Η Γιαννούλα, που προφανώς δεν εγκρίνει τον έρωτα της Ιωάννας μ’ έναν αστυνομικό, θα επιστρατεύσει το «πρωτοπαλίκαρο» της και παιδικό φίλο της Ιωάννας, τον Νικόλα (Βασίλης Τριανταφύλλου), ελπίζοντας να καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της και να την πείσει να αναλάβει την επιχείρηση. Ο Ηρακλής, όμως, δε θα σταματήσει να διεκδικεί την Ιωάννα και δε θα διστάσει να τα βάλει με όλους τους υποψήφιους μνηστήρες. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να νικήσει όλα τα εμπόδια ή θα καταλήξουν στο τέλος άσπονδοι εχθροί; Πώς θα αντιμετωπίσουν η Ιωάννα και ο Ηρακλής τη «σπίθα», που δημιουργείται ανάμεσά τους; Τι υποδοχή θα συναντήσει ο νέος αστυνόμος στο χωριό; Και πώς θα αντιδράσει η Ιωάννα, όταν ανακαλύψει ότι η επιχείρηση της γιαγιάς της… δεν είναι και τόσο νόμιμη; Γέλιο, έρωτας, απρόοπτα και ένα «ανορθόδοξο» χωριό «ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ».... στην κωμική σειρά του Star, που θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε!  Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ (Γιαγιά Γιαννούλα Περδικιώτη), Κώστας Κόκλας (Στέλιος Καραβοκύρης), Νίκος Πουρσανίδης (Ηρακλής Καλτσάς), Λίλα Μπακλέση (Ιωάννα Καραβοκύρη), Σπύρος Πούλης (Αντώνης Φατούρος), Κώστας Αποστολάκης (Βαγγέλης Τσαούσης), Βαλέρια Κουρούπη (Ολυμπία Καραβοκύρη), Γιάννης Μποσταντζόγλου (Μελέτης Μπάρλας), Ρένος Ρώτας (Σωτήρης Τσαούσης), Πάρις Θωμόπουλος (Πατέρας Αριστείδης), Έλενα Ασημακοπούλου (Καίτη Φατούρου-Τσιτσιμπλιού), Βασίλης Τριανταφύλλου (Νικόλας Μπάρλας), Γιάννης Στεφόπουλος  (Περικλής Σαμπάνης), Σύνθια Μπατσή (Μπαρντάνα Τσαούση),  Δανάη Τάγαρη (Φανή Καραβοκύρη), Άννα Παυλίδου (Ελένη Καραβοκύρη), Γιάννης Λάφης (Έντι Τσαούσης), Χριστίνα Μηλιού (Ιφιγένεια Μπάρλα), Άγγελος Νεράντζης (Στέφανος Φατούρος), Βασίλης Γιακουμάρος (Ντίνος), Μαίρη Μπατή (Ελόνα) Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος Διασκευή σεναρίου: Γιάννης Διακάκης Σκαλέτα: Χάρης Μπόσινας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κυριάκος Βλοντάκης, Μάρκος Παπαϊωάννου  Εxecutive Producer:  Μιχάλης Δασκαλάκης Εταιρία Παραγωγής: Green Pixel ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Παρασκευή και Κυριακή στις 21:00 #StaSynora #StarChannelTV   https://www.instagram.com/stasynora/ https://www.facebook.com/StaSynoraStar https://twitter.com/StaSynora https://www.star.gr/tv/seires/sta-sunora https://www.star.gr/tv/press-room/                          

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:32 pm


Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν πέσει νεκρή

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή και στον εισαγγελέα ο 50χρονος που κατέσφαξε στο Μενίδι την εν διαστάσει σύζυγό του. Μέχρι τώρα παραμένει κυνικός, αμετανόητος και ψυχρός για όσα προκάλεσε στην οικογένειά του και στα παιδιά του.  «Ήθελα να το τελειώνω όλο αυτό», φέρεται να είπε την Παρασκευή στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή, όπου πήγε μετά τη δολοφονία για να πιει μπύρες.  Μενίδι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία της 40χρονης Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η 40χρονη έκανε την πρώτη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία το 2013, ενώ στις 7 Μαΐου 2024 πέρασε για τελευταία φορά την πόρτα του αστυνομικού τμήματος για να τον καταγγείλει και πάλι.  «Με τον πρώην σύζυγό μου δεν ήμασταν ποτέ καλά. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει. Τα έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, άλλα όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα τον έχω δει ότι με παρακολουθεί κάθεται με το αμάξι του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω το λόγο. Χθες στις 23:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει Π….θα δεις τι θα πάθεις, μ…. θα σας κάψω», είπε στους αστυνομικούς η άτυχη γυναίκα.  Μενίδι: Η ανάρτηση στο Facebook που εξόργισε τον 50χρονο Εκείνη τη μέρα η κόρη της ήταν μάρτυρας του επεισοδίου κι εκείνη που ειδοποίησε την αστυνομία για να συλλάβει τον πατέρα της.  «Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις,από μωρό δεν μου έδινε σημασία. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο», είπε στους αστυνομικούς. Μενίδι: Η 40χρονη θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν την είχαν καλέσει στη δίκη! Μητέρα και κόρη αποκάλυψαν στους αστυνομικούς το πρόβλημα του 50χρονου με το αλκοόλ. Αυτό ήταν και η αιτία το 2013 να χωρίσουν για πρώτη φορά. Εκείνος πήγε στην Αλβανία, όπου έμεινε για πέντε χρόνια. Επέστρεψε με τον όρο να μην ξαναπιεί. Το 2021 όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν ξανά και το 2023 η 40χρονη του ζήτησε διαζύγιο.  Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος το βράδυ της 15ης Μαΐου αποφάσισε να πάει να βρει την εν διαστάσει σύζυγό του. Γνώριζε το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε πρωί και της έστησε καρτέρι. Μόλις την είδε φέρεται να της είπε: «Τι έγινε;» και τότε η γυναίκα τον ρώτησε «Τι εννοείς;». Αυτά ήταν και τα τελευταία της λόγια.  Μενίδι: Κατά τύχη βρήκαν οι αστυνομικοί τον δολοφόνο της 40χρονης Ο 50χρονος της επιτέθηκε με το μαχαίρι και όπως παραδέχθηκε την χτυπούσε με μανία, μέχρι που το μαχαίρι σφήνωσε στην κοιλιά της.  Μενίδι: Η 40χρονη προσπάθησε να σωθεί Η έκθεση του ιατροδικαστή προκαλεί σοκ.  «Έφερε 15 τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο. Έφερε τραύματα σε όλο της το σώμα, ακόμα και στα χέρια της, σημάδι ότι η γυναίκα προσπάθησε να τον απωθήσει».  Μενίδι: «Δεν άντεχα να βλέπω τον άλλον να οδηγεί το αμάξι μου» Η σκηνή του εγκλήματος αποτυπώθηκε σε κάμερα ασφαλείας ενώ η κόρη του ζευγαριού ήταν εκείνη που τον αναγνώρισε από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες στο σημείο της επίθεσης.  Αυτό που προκάλεσε επίσης σοκ, ήταν η συμπεριφορά του μετά το έγκλημα. Πήγε στο ξενοδοχείο, κοιμήθηκε για δύο ώρες, πλήρωσε, αγόρασε μπύρες και πήγε σε μία οικοδομή. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, μεθυσμένο και αμετανόητο.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:24 pm


Μυστήριο με την εξαφάνιση 49χρονου στον Πτελεό

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση ενός 49χρονου από τον Πτελεό Μαγνησίας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 23 Απριλίου.  Πρόκειται για μια μυστηριώδη υπόθεση με πολλά ερωτήματα, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.  Πάτρα: Εξαφανίστηκαν 5 αδέρφια από το νοσοκομείο του Ρίο Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στο ελαιοτριβείο του Πτελεού εντοπίστηκαν η κάρτα και το πορτοφόλι του 49χρονου, αλλά όχι τα χρήματα που είχε μαζί του όταν εξαφανίστηκε.  Ο αγνοούμενος είχε χάσει τους γονείς και τον αδελφό του και οι μόνοι κοντινοί του άνθρωποι είναι οι θείοι του που αγωνιούν για την τύχη του.  Πτελεός: Το χρονικό της εξαφάνισης Ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της 23ης Απριλίου κάλεσε ένα ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 06:50 από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με την εκπομπή ζήτησε από τον οδηγό να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό τον Βόλο.  Βέροια: Σπαράζει καρδιές η μητέρα του 43χρονου- Βρέθηκε νεκρός σε κανάλι Όπως είπε ο οδηγός του ταξί, κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν ανήσυχος, ενώ ίδιος δεν πρόσεξε προς ποια κατεύθυνση πήγε ο 49χρονος.  Υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού τον είδε να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητό του, αλλά κατάλαβε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε έναν κύκλο και τον άφησε στο σημείο, από όπου τον πήρε. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του να κατέβει και να τον παραλάβει, όμως όταν εκείνη βγήκε ο 49χρονος είχε εξαφανιστεί.  Θρίλερ με την εξαφάνιση μουσικού του δρόμου στη Θεσσαλονίκη Η θεία του τον κάλεσε στο τηλέφωνο κι εκείνος της είπε ότι είναι καλά και πήγαινε για ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί , τον κάλεσε ο θείος του και ο 49χρονος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πώς να φύγει από εκεί κι έκλεισε το τηλέφωνο. Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του.  Άργος: Η έκκληση του Φώτη για τον πατέρα του - Αγνοείται εδώ και 9 χρόνια! Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, εντόπισαν τις σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από το περίπτερο και το Μίνι Μάρκετ του χωριού, τα οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα εκεί. Εξαφάνιση Πτελεός: Η κληρονομιά κίνητρο για να του κάνουν κακό Σύμφωνα με τον θείο και την θεία του όλα άλλαξαν από την μέρα που έλαβε τα 20.000 ευρώ από την πώληση του ακίνητου που κληρονόμησε. Εκτιμούν ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό. Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» ο θείος του 49χρονου είπε πως ο ανιψιός του έμενε στην Αθήνα κι επέστρεψε στο χωριό το καλοκαίρι του 2021, αφού πέθανε η γιαγιά του.  Μενίδι: Αγνοείται 43χρονη - Την αναζητά ο γιος της από τις 20/1 «Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του. Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει…», είπε. Η δημοσιογράφος της εκπομπής που βρέθηκε στον Πτελεό μίλησε και με τον οδηγό ταξί που τον παρέλαβε και τον μετέφερε μέχρι την πλατεία του χωριού την Τρίτη 23 Απριλίου, την μέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του. Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση αγρότη στην Αιτωλοακαρνανία «Συνήθως έφευγε πιο αργά. Από τότε που είχε χάσει και τη μητέρα του κι έμενε μόνος του εδώ πέρα, ανέβαινε με ταξί. Είχε φίλους γιατί παλαιότερα έμενε στον Βόλο. Είχε πάντα χρήματα, γιατί σταματούσαμε στο ΑΤΜ στον Αλμυρό και έβγαζε», είπε. «Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 07:30 εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δεν μιλήσαμε καθόλου, αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα πού να τον αφήσω μου απάντησε “εκεί που πάω”. Τότε κατάλαβα ότι δεν μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα την θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», είπε από την πλευρά του ο υπάλληλος του ΚΕΠ που τον πήρε με το αυτοκίνητό του. «Μίλησε με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:46 am


TractioN: Ο Κώστας Στεφανής υποδέχεται τον Αντώνη Τσαπατάκη

O παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης είναι στο TractioN! Δέσποινα Καμπούρη: Από ποια χώρα της Αφρικής κατάγεται η δημοσιογράφος; Ο Κώστας Στεφανής καλωσορίζει τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή στο καινούργιο επεισόδιο της εκπομπής, για μια συζήτηση πέρα από τα συνηθισμένα. Η διαδρομή, βέβαια, ξεκινά από τα μηχανοκίνητα, με αφορμή το εντυπωσιακό Toyota C-HR δεύτερης γενιάς. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι αυτός που υποδέχεται το TractioN στο δικό του αυτοκίνητο, εξηγώντας στο φακό της εκπομπής πώς ακριβώς το best seller φουτουριστικό SUV της Toyota έχει τροποποιηθεί, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός πολυπρωταθλητή, που κάνει τα πάντα με τα χέρια του! Ο Αντώνης Τσαπατάκης δείχνει στον Κώστα Στεφανή και τους φίλους του TractioN πώς είναι η καθημερινότητά του και πώς ένα πολυχρηστικό και ευέλικτο όχημα, όπως το Toyota C-HR, μετατρέπεται σε πολύτιμο βοηθό για τις μετακινήσεις ενός αεικίνητου και πολυάσχολου ανθρώπου. O Αντώνης Τσαπατάκης, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, εξηγεί στους τηλεθεατές του TractioN το πώς κάθε μικρή «ήττα» στη ζωή μας μπορεί να γίνει αφορμή για μια μεγάλη νίκη! Στα υπόλοιπα θέματα της εκπομπής ➢ KIA XCEED: Οι εκλεκτοί συνεργάτες του TractioN, Μάνος Στεφανής και Θωμάς Ευθυμίου αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν στο κοινό της εκπομπής τα προσόντα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα και ολοκληρωμένα μοντέλα στη σημερινή αγορά αυτοκινήτου, του Kia XCeed! Αφού αρχικά…φιλοσοφούν γύρω από τα «παιχνίδια» που, παραδοσιακά, κάνει ο καιρός όταν το TractioN έχει τηλεοπτικά γυρίσματα, στη συνέχεια αναλύουν τα πλεονεκτήματα της έννοιας «αστικό crossover». Δηλαδή ενός οχήματος που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV, με το σπορτίφ αμάξωμα, καθώς και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback. Ή αλλιώς, πώς με ένα Kia XCeed τα κάνεις όλα! TractioN: Το μεγάλο αφιέρωμα στην οδική ασφάλεια! ➢ NRG & ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Ο Κώστας και ο Μάνος Στεφανής κάνουν αυτοψία στο κορυφαίο δίκτυο ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων incharge της nrg, της πιο δυναμικής και διαρκώς αναπτυσσόμενης εταιρείας παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ενέργειας στη χώρα μας. Η nrg ξεχωρίζει και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, έχοντας δημιουργήσει ήδη ένα δίκτυο με τους περισσότερους και πιο γρήγορους φορτιστές ανά την Ελλάδα! Η ομάδα του TractioN, οδηγώντας την επιβλητική, πολυτελή και πολυτάλαντη Mercedes EQS, ξεκινά από την Αθήνα με τις μπαταρίες φορτισμένες στο 86% και κατεύθυνση προς νότο. Φτάνοντας στο ΣΕΑ Αρφαρών, μερικά χιλιόμετρα πριν από την Καλαμάτα, συναντούν τον Business Operations Manager της nrg, κ. Ηλία Πετρή, ο οποίος συστήνει στο κοινό της εκπομπής τον… υπερηχητικό φορτιστή Starcharge Nova 360! ➢ VESPA PRIMAVERA ELETTRICA: Την αμιγώς ηλεκτροκίνητη και απίθανα γοητευτική εκδοχή της κλασικής Vespa, παρουσιάζει στο κοινό του TractioN, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος, ο Θανάσης Χούντρας. Το θρυλικό ιταλικό σκούτερ, συνεχίζοντας να προσθέτει νέα κεφάλαια σε μια ιστορία επιτυχιών που ξεκίνησε το 1946, κατακτά την εποχή της ηλεκτροκίνησης, πλέον ως Vespa Primavera Elettrica. Με αποσπώμενη μπαταρία και ικανή αυτονομία, ώστε να καλύπτει κάθε ρεαλιστική ανάγκη μετακίνησης εντός πόλης, η ηλεκτρική Vespa Primavera φαίνεται να ταιριάζει εξίσου σε νέους και μεγαλύτερους, κυρίως χάρη στη μοναδική σχεδίασή της. Το «στιλ Vespa» άλλωστε, είναι διαχρονικό και ως ηλεκτρικό! Παρουσίαση: Κώστας Στεφανής – Μάνος Στεφανής Επιμέλεια – Αρχισυνταξία: Μάνος Στεφανής Συντακτική Ομάδα: Βασίλης Τσακίρογλου, Θανάσης Χούντρας, Θωμάς Ευθυμίου, Ινώ Στεφανή Σκηνοθεσία: Νίκος Κροντηράς – Διονύσης Τσιρώνης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κουκουβάνης Μοντάζ: Διονύσης Τσιρώνης Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Φλίκας Εταιρία Παραγωγής: Prostef #tractiongr #StarChannelTV FB: https://www.facebook.com/traction.gr/ Insta: https://www.instagram.com/traction.gr/ Twitter: https://twitter.com/tractiongr https://www.star.gr/tv/shows/traction/ https://www.star.gr/tv/press-room/

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:33 am


Θεσσαλονίκη: Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων λόγω του ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ

Νέα ανακοίνωση για απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πορειών από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 20:00 το βράδυ, λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες στις παρακάτω περιοχές: Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου - Μακεδονικής Αμύνης - Ολύμπου - Ελ. Βενιζέλου - Λ. Νίκης - Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου - Μητρ. Γενναδίου - Φιλίππου - Αγνώστου Στρατιώτου Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου - Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή - Κούσκουρα - Βογατσικού - Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου - Μ. Αλεξάνδρου και Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης - 30ης Οκτωβρίου - Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης - πορείας: επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:09 am


Αλευράς: Η απάντησή του στις κριτικές που δέχτηκε για τη Eurovision

Aκούστε στο βίντεο τα σχόλια που είχε κάνει ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του για τους δύο παρουσιαστές της Eurovision Σχολιαστές για τη φετινή Eurovision ήταν ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα όμως δεν αποκόμισαν και τις καλύτερες κριτικές. Τόσο κάποιοι τηλεθεατές στο twitter όσο και κάποιοι παρουσιαστές όπως ο Γιώργος Λιάγκας ανέφεραν πως οι δύο παρουσιαστές θα έπρεπε να ήταν πιο διαβασμένοι πάνω στη Eurovision και πως «δεν μπορείς να κάνεις χιούμορ με την αμορφωσιά»  Ζερόμ Καλούτα: «Στη Eurovision Ήμασταν Αριστούργημα» - Video Την απάντησή που έδωσε μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα RealLife o Θανάσης Αλευράς αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τον σόκαρε ο τρόπος που σοβαροί δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν τα λάθη που έκαναν κατά τη ζωντανή μετάδοση της Eurovision. Λιάγκας για τον Ζερόμ: Αν σας είπαν ότι ήσασταν εκπληκτικός, σας κορόιδεψαν «Θεωρώ ότι και το κομμάτι της παρουσίασης αντιμετωπίστηκε όπως το τραγούδι της Μαρίνας. Δεν μας ψήφισαν οι εθνικές επιτροπές καθόλου. Δεν αρέσαμε καθόλου στους σοβαρούς δημοσιογράφους αυτής της χώρας αλλά μας έδωσε ψήφους το κοινό.Όπως και η Μαρίνα ήρθε 8η στο κοινό, έτσι πήραμε κι εμείς πολύ θετικά σχόλια από πολύ κόσμο, που πέρασε ωραία μαζί μας εκείνα τα βράδια. Επίσης, και εμένα δεν μου αρέσουν οι μπάμιες. Αλήθεια, δεν μου αρέσουν καθόλου. Με σόκαρε, λοιπόν, ο τρόπος. Δεν έχω θέμα με το να διαφωνεί κάποιος με το πώς έκανα τη δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς… I did it my way» τόνισε ο ηθοποιός ενώ απάντησε και στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ο συμπαρουσιαστής του Ζερόμ Καλούτα ο οποίος είπε τον Άγιο Μαρίνο νησιωτικό κράτος… «Ναι, ο Άγιος Μαρίνος δεν είναι νησί αλλά δεν πρόλαβα να το διορθώσω κι εγώ από την ταχύτητα της ροής της βραδιάς. Επίσης, θύμωσαν που δεν ήξερα και την πριγκίπισσα της Σουηδίας. Συγνώμη που δεν ξέρω τα βασιλικά πρόσωπα», απαντά χαρακτηριστικά ο ηθοποιός για τα πολυσυζητημένα λάθη. «Δεν πήρα χρήματα, δεν πήρα κάποια αμοιβή. Ευτυχώς που δεν έβλεπα τα σχόλια και δεν πρόλαβα να επηρεαστώ. Το να μη σου αρέσει κάτι το καταλαβαίνω. Είναι αυτό που λέγαμε και με τη Μαρίνα Σάττι… Με τόσο θυμό, όμως, γιατί; Και να σε λένε και ηλίθιο στην τηλεόραση;»,   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 11:04 am


Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου για την επόμενη μέρα

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί σε ένα συμφωνημένο όραμα - προοπτική για τη σύγκρουση στη Γάζα, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιος θα κυβερνά το έδαφος αυτό μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντζ δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου.  Ισραήλ: Βρέθηκε η σορός της Shani Louk και άλλων δύο ομήρων του φεστιβάλ Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντζ, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού. «Αν βάλεις το εθνικό πάνω από το προσωπικό, θα μας βρεις συμμάχους στον αγώνα», είπε. «Αλλά αν επιλέξεις τον δρόμο του φανατισμού και οδηγήσεις ολόκληρο το έθνος στην άβυσσο, θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση». «Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε»: Το δράμα των εγκλωβισμένων αμάχων στη Γάζα Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το τελεσίγραφο του Γκαντζ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ήττα για το Ισραήλ.  «Οι όροι που έθεσε ο Μπένι Γκαντζ είναι λέξεις των οποίων το νόημα είναι ξεκάθαρο: το τέλος του πολέμου και η ήττα για το Ισραήλ, η εγκατάλειψη των περισσότερων από τους ομήρους, να μείνει άθικτη η Χαμάς και η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του Νετανιάχου. Ισραήλ: Έτοιμο Για Τη Μεγάλη Επίθεση Στη Ράφα Το πρωθυπουργικό γραφείο ρώτησε επίσης τον Μπένι Γκαντζ εάν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τα τάγματα της Χαμάς, να αντιταχθεί στην εισαγωγή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα και να εναντιωθεί στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους – λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αφοσιωμένος και στα τρία. Ο πρώην υπουργός Άμυνας απάντησε από την πλευρά του ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να σέρνει τα πόδια του από φόβο για τους εξτρεμιστές στην κυβέρνησή του». To Ισραήλ «σφίγγει τη θηλιά» στη Γάζα μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες Πρόσθεσε επίσης ότι ο Νετανιάχου θα είχε τελειώσει την αποστολή, αν έμπαινε στη Ράφα πριν από μήνες.  Η αποχώρηση του Γκαντζ από το υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης πολέμου δε θα πυροδοτούσε την κατάρρευση της κυβέρνησης του Νετανιάχου, επειδή δεν είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού. Όμως η πιθανή αποχώρησή του θα έβλαπτε την εικόνα της ενότητας εν καιρώ πολέμου που ο Νετανιάχου προσπάθησε να προβάλει καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:53 am


Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok – Τι σχέση έχει με την Ουγκάντα;

Είκοσι μία μέρες από τις Ευρωεκλογές και ο Κυριακός Μητσοτάκης «χτύπησε» με νέο βιντεάκι στο TikTok.  Στο βίντεο αυτό ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο αυτοκίνητο και παρακολουθεί μια προεκλογική του ομιλία.  Video Μητσοτάκη στο TikTok με τραγούδι Σάττι και «ευρωκομματόσκυλο» Πίνατ!  Στη συνέχεια όμως διηγείται μια περίεργη ιστορία σχετικά με μια θεωρία συνωμοσίας που έχει τον ίδιο πρωταγωνιστή.  «Υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά ότι έχω απαχθεί και βρίσκομαι αλυσοδεμένος στην Ουγκάντα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε με χιουμοριστική διάθεση: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τη στεγαστική κρίση «Έπρεπε να τον έπαιρνα τηλέφωνο και να του έλεγα “Είμαι στην Ουγκάντα, σώσε με, μόνο εσύ με πιστεύεις”». Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», τονίζοντας ότι 20.000 γυναίκες μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, ο οποίος στη συντριπτική πλειονότητα θα είναι πλήρως ιάσιμος.  Επιστροφή Μητσοτάκη στο TikTok: 6.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών  Στο τέλος του βίντεο πέφτει το μήνυμα για τις Ευρωεκλογές: «21 και σήμερα».  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:32 am


Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην Αγία Βαρβάρα, μετά την έκρηξη χειροβομβίδας.  Άνω Λιόσια: Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδες σε μονοκατοικία Η έκρηξη έγινε στις έξι το πρωί στην οδό Πύργου 52 στην Αγία Βαρβάρα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε επτά αυτοκίνητα κι ένα σπίτι. Συναγερμός στην Πάρνηθα: Εντοπίστηκαν χειροβομβίδες σε μονοπάτι Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εντόπισε υπολείμματα από χειροβομβίδα αμυντικού Τύπου, μια περόνη χειροβομβίδας και δύο κάλυκες από σφαίρες. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:30 am


Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους της χώρας

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών. Ακίνητα: Μετά τις εκλογές οι αλλαγές σε αντικειμενικές αξίες Πρόκειται για δήμους από όλη τη χώρα που είχαν υποβάλει ενστάσεις στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με το επιχείρημα ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές τους είναι υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές ζητώντας τη μείωσή τους. Αντικειμενικές αξίες: 125 δήμοι ζητούν επαναπροσδιορισμό- Λήγει η προθεσμία Οι δήμοι αυτοί είναι οι εξής:  Αγ. Αναργύρων – Καματερού Βριλησσίων Χαλανδρίου Γλυφάδας Πειραιά Ιθάκης Καρπάθου Λουτρακίου Σύμης Πύργου Ρόδου  Αστυπάλαιας Συνολικά, ένσταση για μείωση των αντικειμενικών τιμών είχε υποβληθεί από 169 δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, αλλά εγκρίθηκαν μόνο αυτές για τους 12 δήμους. Ακίνητα: Έρχονται αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες Η επόμενη φάση της επανεξέτασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου όταν οι εκτιμητές του υπουργείου θα υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα λάβει τις αποφάσεις. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις αυτές, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν θα ισχύσουν αναδρομικά. Δηλαδή, στους δήμους στους οποίους θα αποφασιστεί «κούρεμα» αντικειμενικών τιμών δεν θα επηρεαστεί ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ. Μείωση ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι  Ο λόγος που η αρμόδια επιτροπή εκτιμητών του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε την πλειονότητα των ενστάσεων των δήμων είναι η σημαντική αύξηση, κατά τους τελευταίους μήνες, των εμπορικών τιμών στην κτηματαγορά. Το ράλι των τιμών υπερκάλυψε τη διαφορά - όπου υπήρχε - μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι ενστάσεις των δήμων που ζητούσαν επαναξιολόγηση και μείωση των πρώτων. Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τη σταδιακή επέκταση του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Αφορά 2.167 περιοχές, το 1,5% της Επικράτειας, οι οποίες παραμένουν ακόμη εκτός αντικειμενικου προσδιορισμού.  Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι πότε θα ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν στο σύστημα 500 περιοχές και στη συνέχεια οι υπόλοιπες.  Σε ότι αφορά στην Αττική μεταξύ των περιοχών που πρόκειται να ενταχθούν είναι:  Βάρκιζα Αγία Μαρίνα Χάρακας Δασκαλειό περιοχές από το Πόρτο Ράφτη περιοχές σε Σαλαμίνα Κύθηρα Αίγινα Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ένταξη αφορά περιοχές:  στην Αχαΐα (Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος) στην Ηλεία (Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία) στα Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι)  στη Φλώρινα (Αμύνταιο, Άγιος Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη) κ.α.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:28 am


Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη – Πόσο θα διαρκέσει το νέο κύμα

Επιμένει και σήμερα, Κυριακή, το εκρηκτικό κοκτέιλ του καιρού με την αφρικανική σκόνη και τη ζέστη.  Αναμένονται επίσης κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στη διάρκεια της μέρας.  Ο καιρός σήμερα Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 32 και κατά τόπους στα δυτικά τους 33 βαθμούς. Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στο εσωτερικό της Κρήτης τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024 Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 32 με 33 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 29 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-05-2024 Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-05-2024 Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κυρίως τα ηπειρωτικά. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2024 Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:04 am


Καυτές αποκαλύψεις για το ερωτικό τρίγωνο Τζάκι-Ωνάσης-Κάλλας

Τίνα Λιβανού, Μαρία Κάλλας, Τζάκι Ωνάση: Οι γυναίκες της ζωής του Αριστοτέλη Ωνάση / βίντεο Alpha Σαν σήμερα, στις 19 Μαΐου του 1994, «έφυγε» από τη ζωή η Τζάκι Κένεντι, σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα και εφοπλιστή, Αριστοτέλη Ωνάση.  Ο γάμος της Τζάκι με τον Κένεντι και οι κρυφοί εραστές' Η «Τζάκι Ο», όπως την αποκαλούσαν ήταν ποπ είδωλο, είδωλο της μόδας, χήρα του πιο διάσημου Αμερικανού Προέδρου, σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και απασχόλησε όσο λίγες γυναίκες τις στήλες των κοσμικών και άλλων εφημερίδων του κόσμου. Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Ωνάση, της Τζάκι και της Κάλλας Ο Κρίστοφερ Άντερσεν, στο βιβλίο του «Ο καλός γιος»,  αναφέρεται στο ερωτικό τρίγωνο Κάλλας- Ωνάσης- Κένεντι, το οποίο απασχολούσε συνέχεια τα διεθνή μέσα, κάνοντας γνωστές πικάντικες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το βιβλίο, δύο άνδρες άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στην Τζάκι μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο αδελφός του πρώην προέδρου, Ρόμπερτ Κένεντι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης! Μάλιστα, ο δεύτερος μετά το θάνατο του πρώτου, δεν έχασε λεπτό… και πλησίασε την Τζάκι, χωρίς δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις! Πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Ωνάσης φέρεται να τηλεφώνησε στον φίλο του Κώστα Γκράτσο, στην Αθήνα και να του είπε: «Είναι απαλλαγμένη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος έσπασε». Η γνωριμία του Ωνάση με την Τζάκι Δειπνώντας με τον Ωνάση, στην Αθήνα, μετά την επιστροφή της από την κηδεία, η αδελφή της Τζάκι, Λι Μπουβιέ-Ράτζβιλ (η οποία εκείνη την περίοδο ήταν ερωμένη του Έλληνα μεγιστάνα) του είπε πως η αδελφή της είχε πέσει σε κατάθλιψη μετά τον θάνατο του παιδιού της. Ο Αρίστος προσφέρθηκε αμέσως να τη βοηθήσει να συνέλθει με μια κρουαζιέρα με την θαλαμηγό του, «Χριστίνα». Σε αυτή την κρουαζιέρα ο Ωνάσης αιχμαλωτίζεται από την ευάλωτη γοητεία της Πρώτης Κυρίας, ενώ εκείνη απολαμβάνει την απόλυτη χλιδή: ένα πλωτό παλάτι, πανάκριβα κρασιά, οκτώ ποικιλίες χαβιάρι (!), εξωτικά φρούτα. Για χάρη της, στο 60μελές πλήρωμα του «Χριστίνα» είχαν προστεθεί δύο κομμώτριες, τρεις σεφ, μια Σουηδέζα μασέζ και μια ορχήστρα. Την τελευταία βραδιά, όταν ο Ωνάσης προσέφερε σε όλες τις γυναίκες ακριβά δώρα, η Τζάκι πήρε ένα υπέροχο κολιέ με διαμάντια και ρουμπίνια. Η κατάρα της οικογένειας Κένεντι - Σαν σήμερα «έφυγε» ο «πρίγκιπας» των ΗΠΑ Η Τζάκι τελικά παντρεύτηκε με τον Ωνάση στις 20 Οκτωβρίου 1968. Εκείνος όμως φαίνεται πως δεν σταμάτησε ποτέ να συναντάει την Μαρία Κάλλας. Αντίθετα, διατηρούσε παράλληλη σχέση μαζί της και μετά το γάμο του με την Τζάκι, την οποία ταπείνωνε συνέχεια σε όλους γύρω του μιας και «κοκορευόταν» για την απιστία του. Και μετά τον γάμο με την Τζάκι ο Ωνάσης έβλεπε τη Μαρία Κάλλας Ο συγγραφέας επίσης αναφέρει ότι ο Έλληνας κροίσος, μετά το γάμο του με την Τζάκι, την άφησε στον Σκορπιό, ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν Αθήνα- Παρίσι. Τότε εκείνη επειδή ένιωθε μοναξιά, έστειλε επιστολή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόζγουελ Γκιλπατρίκ γράφοντάς του ότι θέλει να του πει τα όσα εκείνος σημαίνει για την ίδια. Η επιστολή έγινε αντιληπτή από τον Ωνάση ο οποίος επέστρεψε στον Σκορπιό και πέρασε τρεις εβδομάδες πάθους μαζί της. Μετά από αυτό, όμως εκείνος άρχισε και πάλι να φλερτάρει την Μαρία Κάλλας, στέλνοντας της λουλούδια και τηλεφωνώντας της, ασταμάτητα! Ωνάσης-Κάλλας: Η εγκυμοσύνη της ντίβας της όπερας και το ερωτικό τρίγωνο «Συναντιόνταν μέχρι και ένα μήνα πριν από το θάνατό του. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία Κάλλας ήταν η μοναδική αληθινή αγάπη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν η πραγματική σύζυγός του, ακόμα κι αν δεν παντρεύτηκαν ποτέ» αναφέρει ο σοφέρ του, Γιακίντο Ρόζα. Πάντως, αν και η Κάλλας υπήρχε πάντα στη ζωή του, τα μεγαλύτερα προβλήματα στον γάμο του με την Τζάκι, ξεκίνησαν όταν έπεσαν στα χέρια του οι επιστολές της προς τον πρώην υπουργό Άμυνας της Αμερικής. Τα αντίποινα του Ωνάση στην Τζάκι Έτσι, ξεκίνησε τα αντίποινα… Στις 21 Μαΐου 1970, ο Ωνάσης δειπνεί ανοιχτά με την Κάλλας σε εστιατόριο του Παρισιού και κάνει τα πάντα ώστε να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι τη στιγμή. Το επόμενο πρωί η σύζυγός του, του τηλεφώνησε καθώς ήταν η πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα. Χρειάστηκαν μόνο 24 ώρες για να βρεθεί η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ στο Παρίσι με σκοπό να δειπνήσει με τον Ωνάση ακριβώς στο ίδιο εστιατόριο. Τρεις ημέρες αργότερα, η Τζάκι βρέθηκε στην Αθήνα ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια για χειροποίητα υφαντά χαλιά, ενώ η Κάλλας μπήκε σε νοσοκομείο του Παρισιού καθώς όταν έμαθε για το δείπνο τους στο Παρίσι, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών με σκοπό να αυτοκτονήσει. Η Κάλλας τελικά επέζησε, και σύντομα βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του Ωνάση. Ο Ωνάσης έβαλε παπαρατσι να φωτογραφίσουν τη Τζάκι γυμνή Ο Ωνάσης όμως φαίνεται πως δεν είχε ολοκληρώσει με τα αντίποινα, καθώς σύμφωνα με το βιβλίο «κάρφωσε» την Τζάκι στους παπαράτσι για να την φωτογραφήσουν γυμνή, στον Σκορπιό. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το όλο σκηνικό οργανώθηκε από τον Ωνάση, ο οποίος έδωσε στους παπαράτσι χάρτες του Σκορπιού, καθώς και τις ώρες που η σύζυγος του κάνει μπάνιο. Τότε, οι παπαράτσι κατάφεραν να απαθανατίσουν την Τζάκι γυμνή να απολαμβάνει το μπάνιο της, με το ανδρικό περιοδικό το οποίο της δημοσιοποίησε να ξεπουλάει σε χρόνο ρεκόρ. Η ίδια ζήτησε από τον Ωνάση να κάνει μήνυση στους παπαράτσι. Εκείνος πήγε στον δικηγόρο και ζήτησε διαζύγιο από αυτήν!

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:03 am


Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Το κύριο ζητούμενο από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η αυτονομία. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι; «Πάει Αθήμα-Θεσσαλονίκη χωρίς στάση για φόρτιση;»  Η Mustang Extended Range της δοκιμής απαντάει καταφατικά στην ερώτηση καθώς  διαθέτει μια εντυπωσιακή αυτονομία που αγγίζει τα 610 χλιόμετρα. Την ίδια στιγμή η Ford Mustang Mach- E RWD ER σε αφήνει κυριολεκτικά άφωνο με την εμφάνιση της η οποία είναι μοναδική και το κυριότερο έχει το DNA της θρυλικής μάρκας     Η σχεδίαση της Ford Mustang Mach- E RWD ER σου δίνει την εντύπωση ότι κινείται ακόμη και όταν είναι σταματημένη. Μοιάζει σαν ένα αιλουροειδές έτοιμο να ορμήξει. Στην κλειστή μάσκα δεσπόζει το εμβληματικό λογότυπο της μάρκας με τπο άλογο να καλπάζει.Μια νότα από το παρελθόν. Μπροστά εντυπωσιάζουν το  μακρύ καπό και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας adaptive LED, φώτα τα οποία ενεργοποιούν αυτόματα τους προβολείς, οι οποίοι κλείνουν μόλις αναγνωρίσουν  ότι έρχεται αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά του δρόμου. Τα φωτιστικά σώματα ρυθμίζουν την δέσμη τους ακολουθώντας το στρίψιμό του τιμονιού. Η κλίση της οροφής παραπέμπει σε κουπέ κατασκευή ενώ οι τονισμένοι θόλοι με τις  σκουρόχρωμες ζάντες των 18 ιντσών να τους «γεμίζουν» δίνουν ακόμη πιο σπορ εμφάνιση.   Στην ανασηκωμένη ουρά του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία φωτισμού ενώ και εδώ συναντάμε το αλογάκι στην μέση του πορτμπαγκάζ . Από ότι φαίνεται οι σχεδιαστές με αυτές τις επιλογές θέλησαν να δώσουν όσο δυνατόν περισσότερα στοιχεία από το εμβληματικό Mustang του παρελθόντος. Η νέα Mustang Mach-E είναι  η πρώτη SUV Mustang στην ιστορία της μάρκας ,η οποία «πατάει» πάνω σε ένα νέο πάτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά οχήματα. Μιλάμε για ένα μεγάλο crossover που απέχει από το έδαφος μόλις 14,5 εκατοστά. Η τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της μόλις πλησιάσεις στοι αυτοκίνητο. Πατάς το κουμπί στην κολώνα της πόρτας όπου υπάρχει και συνδυασμός με νούμερα και ανοίγει ηλεκτρικά για να περάσεις στον χώρο των επιβατών.    Περνώντας στο εσωτερικό εντοπίζεις άμεσα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής με προσεγμένα υλικά που έχουν και εξαιρετική συναρμογή.Νότα παρελθόντος δεν μπορούσαν να δώσουν στο εσωτερικό εκτός από το σήμα στο τιμόνι καθώς εκεί η τεχνολογία μπαίνει σε πρώτο πλάνο με επιλογές στις οθόνες αλά Tesla. Μόλις καθίσεις στα μεγάλα αναπαυτικά δερμάτινα ηλεκτρικά σε ρυθμίσεις καθίσματα αρχίζεις να θαυμάζεις το εσωτερικό. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει οθόνη 10,2 ιντσών η οποία προσφέρει μια σειρά από πληροφορίες μεταξύ των οποίων η ταχύτητα και η ηλεκτρική αυτονομία . Η ματιά σοιυ όμως αμέσως μετά καρφώνεται αμέσως στην hi tech τεράστια κάθετη οθόνη των 15,5 ιντσών με τα εντυπωσιακά γραφικά και την εξαιρετική σε απόκριση και ταχύτητα σε όποια εντολή και αν δώσεις. Ουσιαστικά είναι το κέντρο ελέγχου καθώς μέσω αυτής ρυθμίζονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου. Το επίπεδο τεχνολογίας χαρακτηρίζεται κορυφαίο, καθώς διαθέτει και την προηγμένη γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC4.με 10 ηχεία. Μέσω της κεντρικής οθόνης χειρίζεσαι τον αυτόματο διζωνικό  κλιματισμό, τον  πλοηγό, το ηχοσύστημα της B&O ακόμη και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Για τους...ξεχασιάρηδες μάλιστα υπάρχει η  ειδοποήση στην οθόνη που σου δείχνει αν έχεις ξεχάσει στο πίσω κάθισμα ...παιδί ή ακόμη και σκυλί.  Ο εξοπλισμός άνεσης για τους επιβάτες θεωρείται πληρέστατος καθώς  διαθέτει μεταξύ άλλων κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες,  ηλεκτρικά  θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, μια εuκρινέστατη περιμετρική κάμερα οπισθοπορείας.360 μοιρών. Το έξυπνο σύστημα Active Park Assist όταν ενεργοποιηθεί, μπορεί να εντοπίσει έναν κατάλληλο κάθετο ή παράλληλο χώρο και στη συνέχεια να σε κατευθύνει εύκολα σε αυτόν. Τα βοηθήματα στάθμευσης με όπισθεν και πλευρικής στάθμευσης ενεργοποιούν επίσης μια ηχητική προειδοποίηση όταν πλησιάζετε πολύ αντικείμενα γύρω σας. Μέσω της οθόνης μπορείς ακόμη να επιλέξεις τα τρία προγράμματα λειτουργίας «Whisper», «Active» και Untamed» και να ενεργοποιείς την οδήγηση με ένα πεντάλ. Οι μηχανικοί φρόντισαν να υπάρχει η δυνατότητα την ώρα της ηλεκτρικής κίνησης αν επιθυμείς να ακούς από τα ηχεία του αυτοκινήτου τον ήχο από κινητήρα V8 που σου διεγείρει τις αισθήσεις. Το μήκος της ηλεκτρικής Mustang Mach- E RWD Extended Range φτάνει τα 4,71 μέτρα, το πλάτος τα 1,88 μέτρα και το ύψος στα 1,62 μέτρα.Η πανοραμική γυάλινη οροφή με το σκουρόχρωμο κρύσταλλο αυξάνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα της άνεσης. Όσον αφορά τους χώρους επιβατών αυτοί χαρατηρίζονται ανετότατοι και για τους πέντε χάρη στο μεταξόνιο των σχεδόν 3 μέτρων, Η απουσία κεντρικού τούνελ, δίνει μεγαλύτερη άνεση στον πίσω μεσαίο τρίτο επιβάτη Ο χώρος αποσκευών στον οποίον έχεις πρόσβαση ανοίγοντας ηλκετρικά την πόρτα του πόρτμπαγκαζ έχει χωρητικότητα 402 λίτρα και διαθέτει έξυπνη διάταξη . Ο επιπλέον χώρος στο κάτω μέρος, επιτρέπει την έξυπνη τοποθέτηση των καλωδίων φόρτισης .Σημειώστε ότι υπάρχει επιπλέον χώρος αποθήκευσης 81 λίτρων ιδιάιτερα χρήσιμος για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων. Το στρογγυλό περιστροφικό χειριστήριο για την κίνηση του οχήματος βρίσκεται σε εργονομική θέση. Η Ford Mustang Mach- E RWD ER «καλπάζει» χάρη στην υπάρξη ενός ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη,τοποθετημένο στον πίσω άξονα  απόδοσης 294 ίππων με ροπή  430 Nm ο οποίος με το κιβώτιο ταχυτήτων μιας σταθερής σχέσης μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Ο χρόνος επιτάχυνσης είναι εντυπωσιακός καθώς για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις 6,2 δευτερόλπετα όταν επιλέξεις το πρόγραμμα «Untamed».Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα . Σε αυτό το πρόγραμμα με το απότομο πάτημα του δεξιού παντάλ κολλάς στο κάθισμα και νιώθεις την εθιστική αίσθηση που σε σπρώχνει να πατάς ακόμη πιο βαθιά το γκάζι. Και μιλάμε για ένα αμάξωμα 2,2 τόνων Όμως εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία, η οποία αγγίζει τα 610 χιλιόμετρα με μια μόλις φόρτιση, χάρη στην μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh. Η τιμή αυτή είναι εφικτή αν επιλέξεις τα προγράμματα «Whisper», «Active»  και τη χρήση μόνο του δεξιού πεντάλ (i-Pedal Drive) πετυχαίνοντας την μέγιστη ανάκτηση ενέργειας,με κατανάλωση κάτω από τις 12 KWh. Ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση το σύστημα πέδησης γλυτώντας την φθορά στα φρένα   Η  μπαταρία της Mach-E Extended Range για να φορτίσει με εσωτερικό φορτιστή AC ισχύος 11 kW, χρειάζεται αν είναι άδεια 9,5 ώρες. Σε κάθε ώρα φόρτισης σε ταχυφορτιστή, αντιστοιχούν 42-45 χλμ. αυτονομίας.Πάντως  η μπαταρία της Mach-E Extended Range μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 150 kW, με ταχύτητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή 300 ΚW, με αναπλήρωση ενέργειας από το 10% στο 80%. μέσα σε περίπου 40 λεπτά.  Η οδική συμπεριφορά της Ford Mustang Mach- E RWD ER αποκαλύπτει  το DNA της μάρκας  σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Το στιβαρό πλαίσιο και το εξαιρετικό ζύγισμα του αυτοκινήτου χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών ανάμεσα στους δύο άξονες με την σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων σου επιτρέπουν να κινυηθείς σε κλειστές καμπές του δρόμου με μεγάλη ταχύτητα ελέγχοντας τις αντιδράσεις του αμαξώματος. Σύμμαχος σου στην σπορ οδήγηση είναι και το τιμόνι που δίαθέτει καλή πληροφοόιρηση και αμεσότητα στις εντολές σου. Η κίνηση στους πίσω τροχούς σου δίνουν την δυνατότητα να «παίξεις» λίγο με την «ουρά» του αυτοκινήτου αλλά πολύ γρήγορα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου φέρνουν τα πράγματα στην θέση τους . Στον ανοιχτό δρόμο η Ford Mustang Mach- E RWD ER «καταπίνει» χιλιόμετρα με ευθυβολία και υποδειγματική σταθερότητα αφήνοντας ξεεκούραστους οδηγό και επιβάτες. Τα φρένα έχουν την γνωστή αίσθηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και στην περίπτωση της ηλεκτρικής Mustang ακινητοποιούν άμεσα το αυτοκίνητο ακολουθώντας την πολύ καλή εικόνα της οδικής συμπεριφοράς.   Η Ford Mustang Mach- E RWD ER είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο με εντυπωσαική αυτονομία και αγωνιστικές επιδόσεις με σπορ χαρακτηριστικά στον δρόμο. Διαθέτει υψηλή τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας και τιμές που ξεκινούν από τα 67500 ευρώ χωρίς το όφελος από το πρόγραμμα «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ». Η εργοστασιακή εγγύηση των 8  χρόνων ή 160000 χιλιόμετρα είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 9:00 am


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Αθήνας;

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024». Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ποδηλατικό αγώνα θα ισχύσουν από 10:30 έως 13:45 στην παρακάτω διαδρομή. «Αφετηρία Ακρόπολη – Δ. Αρεοπαγίτου, Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ. Συγγρού – Λ. Ποσειδώνος – Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου έως συμβολή της με Λ. Αγ. Μαρίνας (αναστροφή) – Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου – Λ. Ποσειδώνος – Λ. Συγγρού – Αθανασίου Διάκου – Αρδηττού – Παναθηναϊκό Στάδιο – (αρχή σιρκουί της Αθήνας), Λ. Βασ. Κων/νου (έως Χίλτον) – Λ. Βασ. Σοφίας – Πανεπιστημίου – Αιόλου (Χαυτεία) – Σταδίου – Βασ. Γεωργίου Α΄ – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ. Συγγρού – Αθανασίου Διάκου – Αρδηττού – Παναθηναϊκό Στάδιο (Τέλος σιρκουί της Αθήνας Χ 10 στροφές) – Τερματισμός»  θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένη και Κρωπίας, ως ακολούθως: Περιοχή Δήμου Αθηναίων: Προσωρινή, σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων και των ελαφρά προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), εξαιρουμένων οχημάτων έκτακτης ανάγκης και διοργανωτών) την Κυριακή 19-5-2024 και κατά τις ώρες 09.00 έως 15.00, και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από το Σάββατο 18-5-2024 και ώρα 22.00 έως την Κυριακή 19-5-2024 και ώρα 15.00 στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες, ως εξής: Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό (διακοπή κυκλοφορίας κατά τις ώρες 06.00΄- 15.00΄). Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό (διακοπή κυκλοφορίας κατά τις ώρες 06.00΄- 15.00΄). Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό (διακοπή κυκλοφορίας κατά τις ώρες 06.00΄- 15.00΄). Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ της Πανεπιστημίου και της Σταδίου και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Ακαδημίας, τμήμα της μεταξύ της Χ. Τρικούπη και της Λ. Βασ. Σοφίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Πλατεία Συντάγματος. Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Ιουλιανού και της πλ. Ομονοίας, ρεύμα κίνησης προς πλ. Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Πλατεία Καραϊσκάκη (Δισκοβόλος). Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιερά Οδός και της πλ. Ομονοίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου. Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Τιμολέοντος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Κων/νου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Κόμβος Ακρόπολης Ρ. Γκάλη στο τμήμα της μεταξύ της Προπυλαίων και κόμβο Ακρόπολης, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Περιοχή Δήμων Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου και Ελληνικού Αργυρούπολης: Προσωρινή, σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο., εξαιρουμένων οχημάτων έκτακτης ανάγκης και διοργανωτών) την Κυριακή 19-5-2024 στις κατωτέρω Λεωφόρους: Λ. Συγγρού, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα κατά τις ώρες 10.00΄-12.00΄. Λ. Ποσειδώνος, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα κατά τις ώρες 10.00΄-12.00΄. Λ. Ποσειδώνος, καθ’ όλο το μήκος της, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα κατά τις ώρες 11.00΄-13.00΄. Λ. Συγγρού, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα κατά τις ώρες 11.00΄-13.00΄. Περιοχή Δήμων Ελληνικού Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης & Κρωπίας: Προσωρινή, σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο., εξαιρουμένων οχημάτων έκτακτης ανάγκης και διοργανωτών) την Κυριακή 19-5-2024 και κατά τις ώρες 10.00΄-12.00΄ ως εξής: Στην Παραλιακή Λεωφόρο (Λ. Ποσειδώνος – Λ. Κων/νου Καραμανλή, Λ. Αθηνάς και Λ. Αθηνών – Σουνίου), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βήτα έως τη Λ. Αγίας Μαρίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια : Κινούμενα οχήματα προς Κέντρο πόλεως Αθηνών: Από Πειραιά προς κέντρο πόλεως Αθηνών: Λ. Πειραιώς – Ιερά Οδό – Κωνσταντινουπόλεως κ.λπ. Από Δυτική Αττική προς κέντρο πόλεως Αθηνών: Πατησίων – Λ. Αλεξάνδρας κ.λπ. Από Βόρεια Αττική προς κέντρο πόλεως Αθηνών: Λ. Κηφισίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου κ.λπ. ή Λ. Κηφισίας – Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους κλπ. Από Νότια Αττική προς κέντρο πόλεως Αθηνών: Λ. Βουλιαγμένης – Ηλιουπόλεως και ακολούθως Μέσω της οδού Ηλία Ηλιού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Κωσταντινουπόλεως κ.λπ. ή Μέσω της οδού Φιλολάου – Μισούντος – Υμηττού – Ούλωφ Πάλμε – Γεωργίου Παπανδρέου – Ε. Κοκκινοπούλου – Λ. Αλίμου – Κατεχάκη κλπ. Κινούμενα οχήματα από Πειραιά με προορισμό το Νοτιοανατολικό τμήμα της Αττικής: Μέσω της Λ. Κηφισού και ακολούθως μέσω οδών και λεωφόρων με κατεύθυνση προς και μέσω της Λ. Βουλιαγμένης ή της Λ. Κατεχάκη-Αλίμου. Κινούμενα οχήματα από Πειραιά με προορισμό το Βορ/κό τμήμα της Αττικής: Μέσω της Λ. Κηφισού προς και μέσω της Αττικής Οδού. Κινούμενα οχήματα με προορισμό το Νοτιοανατολικό τμήμα της Αττικής (Γλυφάδα – Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη κλπ.): Μέσω της Λ. Βουλιαγμένης ή/και της Λ. Κατεχάκη-Αλίμου. Περαιτέρω και λόγω των ταχυτήτων των συμμετεχόντων στον αγώνα ποδηλάτων, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για την ασφάλεια όλων, πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί Ε.Π.Η.Ο. (scooter) να μην εισέρχονται εντός της διαδρομής του αγώνα και να μην επιχειρούν την κάθετη διέλευση του οδοστρώματος της διαδρομής αυτού, ακολουθώντας τα σήματα και τις οδηγίες του Αστυνομικού προσωπικού, καθώς και των εθελοντών. Τέλος, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 8:47 am


Red Arrows: «Έκοψαν την ανάσα» με τα ακροβατικά τους  

   

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 12:14 am







Φιλικοί ιστότοποι: