Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Tro-ma-ktiko

Μην καθαρίσετε ποτέ με χαρτί κουζίνας αυτά τα πράγματα

Το χαρτί κουζίνας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο χρήσιμο εργαλείο κάθε νοικοκυράς...
Δυστυχώς όμως δεν κάνει για όλες τις δουλειές και για την ακρίβεια υπάρχουν 4 πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας γιατί μπορεί να τα καταστρέψετε.

Ξύλινα έπιπλα Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο αλλά δεν είναι! Το χαρτί κουζίνας μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι αρκετά τραχιά και το ίδιο συμβαίνει και με το χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά μακό φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

Γυαλιά ηλίου/οράσεως Μπορείτε άφοβα να καθαρίσετε τους βραχίονες των γυαλιών σας αλλά όχι τους φακούς. Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι που υπάρχει μέσα στη θήκη των γυαλιών σας.

Χαλί Χαλιά, υφάσματα και ρούχα (ειδικά σκουρόχρωμα) δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με χαρτί κουζίνας. Το μόνο που θα πετύχετε (αν επιμένετε να το δοκιμάσετε) θα είναι να κομματιαστεί το χαρτί κουζίνας και να πρέπει στη συνέχεια να το καθαρίσετε από την επιφάνειά που έχει λερωθεί. Το βρεγμένο χαρτί μπλέκεται στις ίνες του χαλιού με αποτέλεσμα να κάνει το έργο σας ακόμα πιο δύσκολο στον καθαρισμό του χαλιού σας. Γι'αυτό προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό πανί το οποίο θα τοποθετήσετε ταμποναριστά πάνω στο χαλί σας ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ και να μπορέσετε στη συνέχεια να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

Το ξέρετε πως δεν πρέπει να ανακυκλώνετε τα βρόμικα χαρτιά κουζίνας; Ένα βρόμικο χαρτί κουζίνας, όταν πετιέται σε κάδο ανακύκλωσης, μπορεί να αχρηστεύσει ολόκληρη παρτίδα με ανακυκλώμενα υλικά. Προτιμήστε λοιπόν, να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερη ποσότητα χαρτιού κουζίνας και αντικαταστήστε το όσο μπορείτε με υφασμάτινες πετσέτες που πλένονται.

Οθόνες Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ, ή του κινητού σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα τεχνολογικά μέσα. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

Τip Χρησιμοποιήστε ξίδι και νερό για να καθαρίσετε τέλεια όλες τις οθόνες σας. Βάλτε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα νερού-ξιδιού, βουτήξτε μέσα ένα βαμβακερό πανάκι, στραγγίστε το καλά και στη συνέχεια περάστε με αυτό και με πολύ απαλές κινήσεις τις οθόνες που θέλετε να καθαρίσετε.

Προσοχή! Βεβαιωθείτε πως όλες οι συσκευές που καθαρίζετε είναι εκτός πρίζας πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 3:22 pm


«Δεν ξέρω ποιανού είναι η 6χρονη κόρη μου – Κοιμήθηκα και με τον πατέρα και με τον γιο»

Η ιστορία της Κατερίνας είναι περίπλοκη. Είναι από αυτά που λες “μην μου τύχουν”! “Δεν ξέρω ποιανού είναι η 6χρονη κόρη μου“...
παραδέχεται με απόλυτη ειλικρίνεια. Την ίδια χρονική περίοδο κοιμήθηκε και με τον άντρα της, Στέλιο, αλλά και με το γιο του άντρα της, Κώστα. Βρίσκεται σε απόγνωση και περιμένει τη συμπαράστασή σας!

Γεια σας! Είμαι η Κατερίνα και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την… περίεργη ιστορία μου.

Πραγματικά είμαι σε απόγνωση και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας… Θα σας παρακαλούσα μόνο να μην είστε αυστηροί μαζί μου γιατί είμαστε άνθρωποι και όλοι έχουμε αδυναμίες…

Το τρίγωνο μεταξύ πατέρα και γιου παραπέμπει στην «Αναστασία», μία παλιά σειρά που παιζόταν στην τηλεόραση. Στη δική μου όμως περίπτωση, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Όταν παντρεύτηκα τον Στέλιο, ήμουν 24 ετών. Ήταν ο εργοδότης μου, 45 ετών, διαζευγμένος και είχε έναν γιο γύρω στα 20, τον Κώστα. Ο Στέλιος ήταν ένας γοητευτικός άντρας με έντονη προσωπικότητα.

Από τις πρώτες μέρες στο γραφείο, μου έδειξε ανοιχτά το ενδιαφέρον του κάτι που γοήτευσε και με έκανε να νιώθω ξεχωριστή.

Δεν άργησε η στιγμή που μου πρότεινε να βγούμε εκτός δουλειάς και δέχτηκα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι αν και ήταν αρκετά μεγαλύτερος από εμένα, μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα!

Χωρίς καλά καλά να καταλάβω πως έγινε, αρχίσαμε και βγαίναμε για κάποιο διάστημα και πολύ σύντομα μου έκανε πρόταση γάμου. Φυσικά και δέχτηκα αφού ένιωθα ότι ήμουν ερωτευμένη μαζί του!

Η συμβίωση με τον Στέλιο ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Περνούσαμε όμορφα και συνεχώς μου έδειχνε πόσο με αγαπάει. Λίγο πριν το γάμο, γνώρισα τον γιο του, τον Κώστα.

Τον συμπάθησα πολύ από την αρχή γιατί ήταν ένα ώριμο παιδί και του άρεσε που ο πατέρας του θέλησε να ξαναφτιάξει τη ζωή του, έστω και με κάποια που ήταν 20 χρόνια μικρότερη από αυτόν. «Θα μπορούσες να ήσουν αδερφή μου», μου έλεγε πολλές φορές μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ο Κώστας έμενε με τη μητέρα του και δεν τον βλέπαμε και πολύ συχνά. Συνήθως σε γιορτές και καμία Κυριακή που μαζευόμασταν για φαγητό στο σπίτι.

Δύο χρόνια μετά τον γάμο μας, συνέβη κάτι τραγικό. Η πρώην γυναίκα του άντρα μου, η μαμά του Κώστα δηλαδή, σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα. Εκεί άλλαξαν τα πάντα… Πιο πολύ από όλους, όπως ήταν λογικό, επηρεάστηκε η ζωή του Κώστα.

Λίγες μέρες μετά την κηδεία της μαμάς του, ο Στέλιος μου ζήτησε να μείνει μαζί μας ο Κώστας μέχρι να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η αλήθεια είναι ότι ήταν σαν ένας «ζωντανός-νεκρός». Ανησυχούσαμε πολύ για την υγεία του.

Φυσικά και δέχτηκα χωρίς καν να το σκεφτώ.

Η συγκατοίκηση έφερε εμένα και τον Κώστα πολύ κοντά. Στην αρχή ένιωθα ότι του κάλυπτα σε ένα ελάχιστο βαθμό την απουσία της μητέρας του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε ιστορίες από το παρελθόν.

Ο Στέλιος έλειπε συνέχεια στη δουλειά με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας να είμαστε οι δυο μας στο σπίτι, να μαγειρεύουμε, να βλέπουμε ταινίες και γενικά να περνάμε χρόνο μαζί.

Σύντομα η «μητρική» αυτή σχέση εξελίχθηκε σε ερ ωτι κή έλξη. Ένα απόγευμα, βλέποντας μία συγκινητική ταινία στον καναπέ, ήρθαμε πολύ κοντά. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Άρχισε να με φιλάει και να νιώθω το κορμί του επάνω μου. Ένιωθα αδύναμη και παραδόθηκα.

Το ίδιο σκηνικό έγινε άλλες δύο φορές. Δεν ξέρω τι είχα πάθει. Αν και αγαπούσα τον Στέλιο, στον Κώστα βρήκα κάτι διαφορετικό... Κάτι που ίσως δεν είχα ξαναζήσει.

Η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει. Αισθανόμασταν πολλές τύψεις για τον Στέλιο. Ο Κώστας άρχισε να λείπει από το σπίτι πολύ συχνά και να με αποφεύγει συστηματικά. Ένιωθα απαίσια και για τους δύο. Ήθελα να του μιλήσω αλλά δεν ήξερα τι να του πω...

Ένα μεσημέρι, ενώ τρώγαμε και οι 3 μαζί, ο Κώστας μας ανακοίνωσε ότι θέλει να φύγει για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Ξαφνιάστηκα... Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να ουρλιάξω και να βάλω τα κλάματα. Δεν είπα λέξη... Ο Στέλιος συμφώνησε και του άρεσε πολύ σαν ιδέα απ’ ότι κατάλαβα.

Όταν τελειώσαμε το φαγητό, κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι είναι η καλύτερη λύση για όλους μας.

Την επόμενη εβδομάδα έφυγε... Τα είχε κανονίσει όλα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς μας. Δεν μιλήσαμε ποτέ για το σκηνικό. Με το ζόρι με χαιρέτησε πριν πάει στο αεροδρόμιο, λέγοντάς μου «ευχαριστώ για όλα, θα τα πούμε σύντομα».

Οι πρώτες μέρες χωρίς να τον βλέπω ήταν δύσκολες...
Ο Στέλιος δεν είχε καταλάβει τίποτα και η σχέση μας δεν άργησε να ξαναμπεί σε έναν ρυθμό. Πολλές φορές σκέφτηκα να του πω όλη την αλήθεια αλλά δεν έβρισκα τη δύναμη.

Ένα μήνα αφότου έφυγε ο Κώστας, έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ο Στέλιος χάρηκε πολύ και η σχέση μας άρχισε και πάλι να δυναμώνει... 8 μήνες μετά έφερα στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι.

Ο Κώστας εξαφανίστηκε και από τους δυο μας. Με το ζόρι μας έπαιρνε ένα τηλέφωνο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Πέρασαν 7 χρόνια χωρίς να μιλήσω μαζί του καν στο τηλέφωνο. Η τυπική επικοινωνία που είχε διατηρήσει ήταν μόνο με τον πατέρα του.

Απ’ ότι μάθαινα από τον Στέλιο, παντρεύτηκε με μία Ελληνοαμερικανίδα και απέκτησε ένα κοριτσάκι. Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν αποφάσισε να έρθει να μας δει.

Η συνάντηση τα πρώτα λεπτά ήταν ζεστή, φιλική, χαλαρή. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το μεγαλύτερο ΣΟΚ της ζωής μου. Η 3χρονη κόρη του κοιμόταν στην αγκαλιά του και όταν ξύπνησε συνειδητοποίησα ότι ήταν ολόιδια με τη δική μου... Χωρίς υπερβολές, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό...

Πάντα είχα την υποψία ότι το παιδί που είχα τότε στην κοιλιά μου θα μπορούσε να είναι του Κώστα αφού είχα σε ξουα λικές επαφές και με τον πατέρα και με τον γιο εκείνο το διάστημα. Δεν ήθελα καν να το σκεφτώ. Το έθαψα μέσα μου και προσπάθησα να το ξεχάσω. Η σκέψη αυτή από εκείνη τη στιγμή ξύπνησε και μοιάζει με ένα τεράστιο θηρίο που είναι έτοιμο να με καταπιεί.

Νιώθω σαν π#@#$α... Πώς μπόρεσα να κοιμηθώ και με πατέρα και με γιο μέσα σε ένα βράδυ;;; Πώς γίνεται να μην ξέρω ποιανού είναι το παιδί... Τι μάνα είμαι εγώ, αλήθεια.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω πέσει κυριολεκτικά σε κατάθλιψη. Να πω στον Στέλιο για τον Κώστα ή να το κρατήσω για πάντα κρυφό;;;

Πώς θα συνεχίσω να ζω με αυτό το βάρος... Έχω σκεφτεί μέχρι και να βάλω τέλος στη ζωή μου… Βρίσκομαι σε απόγνωση...
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 3:20 pm


SOS: Έτσι θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας και πάτε για... έμφραγμα

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή πεθαίνουν από στεφανιαία καρδιακή νόσο...

Βασική αιτία είναι φυσικά οι φραγμένες αρτηρίες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά.

Το να μπορεί, λοιπόν, κανείς να αναγνωρίσει εγκαίρως τα προειδοποιητικά σήματα που "εκπέμπει" ο οργανισμός για να ενημερώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες και πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας:

Στυτική δυσλειτουργίαΟι άνδρες έχουν την τύχη να έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι από φραγμένες αρτηρίες στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.

Απώλεια μαλλιών – φαλάκραΣε μια νέα εμπεριστατωμένη έρευνα επάνω σε 37.000 άνδρες, αποδείχτηκε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μια άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (οι 4.000 ήταν γυναίκες), διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίασε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.

Το σχήμα στον λοβό του αυτιούΈνας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως μια πτυχή στο αυτί δεν είναι παρά μόνο μια γενική ένδειξη γήρανσης, ερευνητές έδειξαν μέσω μιας εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού "προβλέπει" τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφότου οι συγγραφείς της έρευνας συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.

Πόνος στην γάμπα όταν περπατάτεΗ αρτηριοσκλήρωση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί άμεση ιατρική αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.

Το έμφραγμα μπορεί να προληφθεί, ακόμα και με φραγμένες αρτηρίες

Εντυπωσιακά ήταν τα συμπεράσματα έρευνας που έγινε σε 20.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών. Ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας έδειξε ότι 4 στα 5 εμφράγματα μπορεί να προληφθούν, ακόμα και σε επιβαρυμένους οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, δείχνει ότι 4 στις 5 καρδιακές προσβολές στους άντρες είναι δυνατόν να προληφθούν όταν κάποιος κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Οι αλλαγές αυτές είναι η διατήρηση υγιούς βάρους, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, η αποφυγή του τσιγάρου και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας σχετικά με τις συνήθειες υγείας και του τρόπου ζωής 20.000 Σουηδών αντρών, ηλικίας 45 έως 79 ετών.

Ο Dr. Sam Brar, του Kaiser Permanente, πιστεύει ότι το μέγεθος της μείωσης των καρδιακών προσβολών είναι εκπληκτικό, καθώς οι αλλαγές αυτές μπορούν να αλλάξουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία.

Ακόμα και ένας άντρας που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δεν πρόσεχε τον εαυτό του μπορεί να ωφεληθεί από τις αλλαγές αυτές, αρκεί να τις διατηρήσει.

Ο Brar, δήλωσε ότι "σε ασθενείς που ήδη έχουν μπλοκαρισμένες αρτηρίες και δεν έχουν υποβληθεί σε αγωγή η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσής τους".

Οι top 10 τροφές για την πρόληψη των φραγμένων αρτηριών
Οι αρτηρίες είναι μέρος του "υδραυλικού συστήματος" του σώματός μας. Μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες αίμα σε κάθε όργανο.

Ακριβώς όπως ένα σπίτι με χαλασμένα υδραυλικά παρουσιάζει πολλά προβλήματα, το ίδιο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα, αν αφήσουμε τις αρτηρίες να φράξουν και να σκληρύνουν.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, επεξεργασμένα σάκχαρα και άλλες χημικές ουσίες, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη σωματικής άσκησης, μειώνουν σταδιακά την εσωτερική περιφέρεια των αρτηριών. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως αρτηριοσκλήρυνση, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Και για κάθε τροφή που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα στις αρτηρίες σας, υπάρχει και μία άλλη που τις καθαρίζει.

Δείτε ποιες είναι οι top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες:
1. Ακτινίδια και πεπόνι: Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν την LDL χοληστερόλη («κακή χοληστερόλη») στο αίμα, καθώς και την πλάκα που δημιουργείται στα εσωτερικά αρτηριακά τοιχώματα.

2. Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι μια πηγή καλών λιπαρών και εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες. Αποφύγετε, ωστόσο, τα ψάρια ιχθυοτροφείου, καθώς το κρέας τους συνήθως περιέχει τοξικές χημικές ουσίες και έχει λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

3. Μούρα και κόκκινα σταφύλια: Τα σταφύλια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία σταματούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης. Οι φράουλες, τα κεράσια, τα βατόμουρα και άλλα μούρα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι γεμάτα με βιταμίνες.

4. Σκόρδο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, δείτε την περιεκτικότητά τους σε αλικίνη (allicin) που είναι ενεργό συστατικό του σκόρδου.

5. Μήλα και γκρέιπφρουτ: Η πηκτίνη (διαλυτή ίνα) σε αυτά τα φρούτα μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

6. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που βοηθούν στην πρόληψη της πλάκας που φράζει τις αρτηρίες. Περιέχει επίσης κάλιο και φυλλικό οξύ, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

7. Ελαιόλαδο: Είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επιλέγετε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς τα λιπαρά δεν παύουν να είναι... λιπαρά.

8. Ντομάτες: Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.

9. Πράσινο τσάι: Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ένα καλής ποιότητας πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και βοηθάει στη διατήρηση της υγιούς εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών.

10. Ρόδι: Ένα άλλο πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο. Το ρόδι εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών και μπορεί ακόμα και να ανατρέψει τη διαδικασία αρτηριοσκλήρυνσης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 3:16 pm


Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στάχτη από το τζάκι

Το καθάρισμα του τζακιού από τη στάχτη είναι μια χρονοβόρα και κουραστική για πολλούς διαδικασία...


Ωστόσο αυτή η στάχτη που έχει μείνει στο τζάκι μπορεί να φανεί χρήσιμη καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί λύνοντας μικρά καθημερινά προβλήματα.

Δείτε μερικές χρήσεις της...

1. Απομακρύνει τους λεκέδες

Μόλις δημιουργηθεί κάποιος λεκές θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω του αμέσως στάχτη και στην συνέχεια, μετά από 5 λεπτά να την αφαιρέσετε με ψίχα ψωμιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

2. Ένα δυνατό καθαριστικό

Από τη στάχτη μπορεί να φτιαχτεί ένα από τα καλύτερα απορρυπαντικά γενικής χρήσης. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει πατώματα, τζάμια και ασημικά. Βράζουμε δύο με τρία κουταλάκια στάχτη σε ένα μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

3. Προστατεύει τα φυτά από τον πάγο

Η στάχτη βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξετε πάνω τους μονάχα μια στρώση από αυτή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 3:09 pm


Η Αστυνομία προειδοποιεί: Προσοχή - Μην δεχτείτε αυτό το αίτημα φιλίας στο Facebook

Ένας νέος ιός άρχισε να κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Facebook και αφορά έναν χρήστη που στέλνει μηνύματα...
και αιτήματα φιλίας και ο συγκεκριμένος ιός επρόκειτο να χαλάσει τον υπολογιστή σας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως είναι η ασφάλεια του facebook «policy security» σε μήνυμα όμως είναι ιός.

Το Facebook θα στείλει email αν υπάρξει κάποιο θέμα με το λογαριασμό μας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 3:06 pm


Μάρω Κοντού: Το μυστικό που δεν θα αποκαλύψει ποτέ!

«Ήταν μια ιστορία που ίσως πόνεσε κάποια γυναίκα…»...

Η Μάρω Κοντού βρέθηκε στο DOT και εξομολογήθηκε στους Θανάση Αναγνωστόπουλο και Νάνσυ Ζαμπέτογλου τι δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποτέ.

«Όχι, δεν ειπώθηκε έτσι. Είπα ότι στα 60 χρόνια καριέρας είχα μόνο με έναν ηθοποιό μια σχέση, αλλά δεν θα πω ποτέ ποιος ήταν. Ήταν παντρεμένος, δεν ζει σήμερα, οπότε ποιος ο λόγος να το πω;

Ήταν μια ιστορία που ίσως πόνεσε κάποια γυναίκα, δεν ξέρω… Δεν θέλω να το πω. Ήταν δύσκολη κατάσταση και λέω πάντα ευχή και κατάρα στις κοπέλες που θα μπλέξουν και θα ερωτευτούν παντρεμένο», είπε η Μάρω Κοντού.

Δείτε τι είπε η Μάρω Κοντού…

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:56 pm


Από ποια ηλικία μπορούμε να αγοράσουμε στο παιδί κινητό

Ένα παιδί μικρότερο των 13 ετών δεν θα πρέπει να έχει δικό του κινητό...


Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί καθόλου το τηλέφωνο εάν δεν έχει φτάσει την ηλικία των 8.
Αν και η χρήση του κινητού σε εφήβους δεν είναι απαραίτητη, εφόσον θέλετε ή έχετε αγοράσει στο παιδί τη συσκευή, θα πρέπει η χρήση του να γίνεται με την επίβλεψη κάποιου μεγάλου, είτε αυτός είναι γονιός, μεγαλύτερος αδελφός, δάσκαλος ή συγγενής.

Περιστασιακά και κάτω από ειδικές συνθήκες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε τα κινητά τηλέφωνα είναι εθιστικά και μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του παιδιού από τα μαθήματα.

Γι' αυτό τον λόγο επιβάλλεται, να εξηγηθούν στο παιδί όλοι οι όροι χρήσης του και να τονιστούν οι κίνδυνοι που κρύβονται, και να διευκρινιστεί ότι αποτελεί μέσο επικοινωνίας και όχι παιχνίδι.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:44 pm


Δείτε την φοιτήτρια που δεν κάνει ότι και οι υπόλοιπες...

Δεν έχει...
ξυριστεί τα τελευταία 8 χρόνια και παρότι κοπέλα και πρωτοετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Liverpool δηλώνει πως νιώθει άνετα με τις τρίχες στο σώμα της.

Ο λόγος για την 19χρονη Yasmin Gasimova, η οποία σε άρθρο της στην φοιτητική εφημερίδα 'The Tab' γράφει χαρακτηριστικά: "Το να είσαι τριχωτή δεν είναι τρομακτικό. Σε μια κοινωνία που θέλει τις γυναίκες να ξυρίζονται, εγώ δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως δεν το κάνω. Μπορεί να τριμάρω λίγο τις τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή όταν πηγαίνω διακοπές, αλλά αγγίξτε με μια κανονική μέρα και θα εκπλαγείτε με τις θαμνώδεις μασχάλες μου και τα γούνινα πόδια μου".


Η φοιτήτρια, η οποία δεν διστάζει να δημοσιεύσει φωτογραφίες της, υποστηρίζει ότι στο σχολείο είχε πέσει θύμα bullying όταν -καθώς μελαχρινή- άρχισαν να είναι εμφανείς οι τρίχες στο άνω χείλο της.


Ένα χρόνο αργότερα, από την ηλικία των 11, πήρε την απόφαση να διακόψει οποιαδήποτε σχέση με τα ξυραφάκια καθώς όπως σημειώνει έπρεπε να σπαταλάει τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα και στο τέλος γέμιζε σπυράκια. "Επίσης, τα άτριχα πόδια μου δεν ταίριαζαν με το υπόλοιπο τριχωτό μου σώμα", σημειώνει.


Η Yasmin υποστηρίζει ότι από την ημέρα που σταμάτησε να αποτριχώνεται νιώθει απελευθερωμένη καθώς και ότι πλέον αποφασίζει να ξυριστεί πολύ σπάνια και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.


Το μόνο σημείο πάνω της που φροντίζει τακτικά είναι τα φρύδια της.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:38 pm


Μην καθαρίσετε ποτέ με μαγειρική σόδα αυτά τα αντικείμενα

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν...
κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα ήσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαραχθεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:33 pm


Τρεις ηλικιωμένοι ψαρεύουν στη θάλασσα με το σκάφος τους. Τότε βλέπουν αυτό να βγαίνει από το νερό και παθαίνουν ΣΟΚ...

Μερικοί άνθρωποι, δεν πλησιάζουν ποτέ κοντά στον ωκεανό και όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Ποτέ δεν ξέρετε τι ανατριχιαστικά πράγματα, κρύβονται κάτω από το νερό…


Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:30 pm


Αγόρασε ένα νέο αυτοκίνητο - Δείτε τι βρήκε στο εσωτερικό του! [photo]

Μια κυρία στην Αγγλία, παρόλες τις προσπάθειές της...
δε μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητό της να πάει με περισσότερα από 40 μίλια την ώρα.

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο μοντέλο Honda Civic, οπότε δε δικαιολογούνταν τέτοιο πρόβλημα. Αποφάσισε λοιπόν να το πάει σε ένα συνεργείο, αυτό όμως που ανακάλυψαν οι μηχανικοί δε το περίμενε με τίποτα!

Το πρόβλημα ήτα τα καρύδια! Αληθινά καρύδια που κάποιος πονηρούλης σκίουρος αποφάσισε να αποθηκεύσει στο αμάξι της άτυχης γυναίκας. Όταν ο ιδιοκτήτης και μηχανικός του συνεργείου, David Evans, άνοιξε το καπό είδε έκπληκτος πως κάθε σπιθαμή ήταν γεμάτη με καρύδια!

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:26 pm


Πρωινός καφές: Τι ώρα πρέπει να τον πίνετε, σύμφωνα με την επιστήμη [video]

Η ομάδα του AsapScience πραγματοποίησε την έρευνα και όλοι οι...
λάτρεις του καφέ μπορούν πλέον να ησυχάσουν, αφού διαπιστώθηκε με επιστημονικό τρόπο το ποια είναι η βέλτιστη ώρα το πρωί για το αγαπημένο μας ρόφημα.


Ο πρωινός καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Για τους περισσότερους από εμάς, δε, είναι και μια απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε να "λειτουργούμε".

Η παραγωγή κορτιζόλης, γνωστής και ως “ορμόνης του στρες”, συνδέονται με τον τρόπο που το σώμα ξυπνάει με φυσικό τρόπο το πρωί και κορυφώνεται συνήθως μεταξύ 8:00 και 9:00, ακριβώς δηλαδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους.

Η αποκορύφωση της κορτιζόλης αμεβαίνει και πάλι ψηλά μεταξύ 12:00 και 13:00 και 17:30 και 18:30 Και σύμφωνα με το AsapScience, αν πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, τότε μειώνετε τις επιδράσεις της καφεΐνης.

Αν είστε τύπος που ξυπνάει πολύ νωρίς ή πολύ αργά το πρωί, η κορύφωση της κορτιζόλης στον οργανισμό σας είναι πιθανώς διαφορετική από τον μέσο όρο. Έτσι, κάθε φορά που ξυπνάτε, απλά περιμένετε λίγο πριν πάτε προς την καφετιέρα. Τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται περίπου 50 % αμέσως μόλις ξυπνάτε, ανεξάρτητα από το πότε.

Η επιστήμη λέει, να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα, αφότου ξυπνήσετε, για να πιείτε τον καφέ σας προκειμένου το σώμα σας να είναι στην ιδανική κατάσταση για να πάρετε τα πλεονεκτήματα της καφεΐνης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:21 pm


Οι πρώτες δύο ημέρες της ψυχής μετά το θάνατο – Τα τελώνια, οι σαράντα μέρες, και η Τελική Κρίση

Για διάστημα δύο ημερών η ψυχή απολαύει σχετικής ελευθερίας και έχει δυνατότητα να επισκεφθεί τόπους που της...
ήταν προσφιλείς στο παρελθόν, αλλά την Τρίτη ημέρα μετακινείται σε άλλες σφαίρες.

Εδώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης απλώς επαναλαμβάνει τη διδασκαλία που η Εκκλησία ήδη γνωρίζει από τον 4ο αιώνα, όταν ο άγγελος που συνόδευσε τον Αγ. Μακάριο Αλεξανδρείας στην έρημο, του είπε, θέλοντας να ερμηνεύσει την επιμνημόσυνη δέηση της Εκκλησίας για τους νεκρούς την Τρίτη ημέρα μετά θάνατο:

«Όταν γίνεται η προσφορά της αναίμακτης θυσίας (μνημόσυνο στη θεία λειτουργία) στην Εκκλησία την τρίτη ημέρα, η ψυχή του κεκοιμημένου δέχεται από τον φύλακα άγγελο της ανακούφιση για τη λύπη που αισθάνεται λόγω του χωρισμού της από το σώμα…

Στο διάστημα των δύο πρώτων ημερών επιτρέπεται στην ψυχή να περιπλανηθεί στον κόσμο, οπουδήποτε εκείνη επιθυμεί, με τη συντροφιά των αγγέλων που τη συνοδεύουν. Ως εκ τούτου η ψυχή, επειδή αγαπά το σώμα, μερικές φορές περιφέρεται στο οίκημα στο οποίο το σώμα της είχε σαβανωθεί, περνώντας έτσι δύο ημέρες όπως ένα πουλί που γυρεύει τη φωλιά του.
Αλλά η ενάρετη ψυχή πλανιέται σε εκείνα τα μέρη στα οποία συνήθιζε να πράττει αγαθά έργα. Την τρίτη ημέρα, Εκείνος ο Οποίος ανέστη ο Ίδιος την τρίτη ημέρα από τους νεκρούς καλεί την ψυχή του Χριστιανού να μιμηθείτη δική Του ανάσταση, να ανέλθει στους Ουρανούς όπου θα λατρεύει το Θεό όλων.»

Στην Ορθόδοξη νεκρώσιμη ακολουθία, ο Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός περιγράφει παραστατικά την κατάσταση της ψυχής η οποία, έχοντας μεν αφήσει το σώμα αλλά παραμένοντας στη γη, είναι ανίκανη να επικοινωνήσει με τους αγαπημένους της τους οποίους βλέπει: «Οίμοι, οίον αγώνα έχει η ψυχή χωριζόμενη εκ του σώματος! Οίμοι, πόσα δακρύει τότε, και ουχ υπάρχει ο ελεών αυτήν! Προς τους αγγέλους τα όμματα ρέπουσα, άπρακτα καθικετεύει προς τους ανθρώπους τας χείρας εκτείνουσα, ουκ έχει τον βοηθούντα. Διό, αγαπητοί μου αδελφοί, εννοήσαντες ημών το βραχύ της ζωής, τω μεταστάντι την ανάπαυσιν, παρά Χριστού αιτησώμεθα, και ταις ψυχαίς ημών το μέγα έλεος».

Σε γράμμα του προς τον αδελφό μιας αποθνήσκουσας γυναίκας, ο Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος γράφει: «Η αδελφή σου δεν θα πεθάνει. Το σώμα του ανθρώπου πεθαίνει, αλλά η προσωπικότητά του συνεχίζει να ζει. Απλώς μεταφέρεται σε μια άλλη τάξη ζωής… Δεν είναι εκείνη που θα βάλουν στον τάφο. Εκείνη βρίσκεται σε έναν άλλο τόπο όπου θα είναι θα είναι ακριβώς το ίδιο ζωντανή όσο και τώρα.

Τις πρώτες ώρες και ημέρες θα βρίσκεται γύρω σου. Μόνο που δεν θα λέει τίποτα και εσύ δεν θα μπορείς να την δεις. Θα είναι όμως ακριβώς εδώ. Να το έχεις αυτό στο νου σου. Εμείς που μένουμε πίσω θρηνούμε για τους κεκοιμημένους, όμως για εκείνους τα πράγματα είναι αμέσως πιο εύκολα. Είναι πιο ευτυχισμένοι στη νέα κατάσταση.

 Όσοι έχουν πεθάνει και κατόπιν επαναφέρθηκαν στο σώμα διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν μια πολύ στενάχωρη κατοικία. Και η αδελφή σου θα αισθάνεται έτσι. Είναι πολύ καλύτερα εκεί, και εμείς νοιώθουμε οδύνη σαν να της έχει συμβεί κάτι απίστευτα κακό! Θα μας κοιτάζει και σίγουρα θα μένει κατάπληκτη με την αντίδρασή μας».

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η ανωτέρω περιγραφή των πρώτων δύο ημερών του θανάτου αποτελεί γενικό κανόνα, ο οποίος κατά κανένα τρόπο δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Πράγματι τα περισσότερα παραδείγματα από την Ορθόδοξη γραμματεία, δεν συνάδουν με αυτόν τον κανόνα, και ο λόγος είναι φανερός: οι άγιοι, μην έχοντας καμιά απολύτως προσκόλληση στα εγκόσμια και ζώντας σε διαρκή προσδοκία της αναχώρησής τους για την άλλη ζωή, δεν ελκύονται καν από τους τόπους όπου έπρατταν τα αγαθά τους έργα αλλά ξεκινούν αμέσως την άνοδο τους στους Ουρανούς.
Άλλοι, ξεκινούν την άνοδο τους πριν το τέλος των δύο ημερών για κάποιον ειδικό λόγο που μόνον η Θεία Πρόνοια γνωρίζει.

Από την άλλη οι σύγχρονες «μεταθανάτιες» εμπειρίες, ατελείς καθώς είναι, ανήκουν όλες στον εξής κανόνα: η «εξωσωματική» κατάσταση αποτελεί μόνο το ξεκίνημα της αρχικής περιόδου ασώματης «περιπλάνησης» της ψυχής στους τόπους των επιγείων δεσμών της. Όμως κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει παραμείνει νεκρός για αρκετό χρονικό διάστημα, έστω μέχρι να συναντήσει τους αγγέλους που πρόκειται να τον συνοδεύσουν.

Μερικοί επικριτές της Ορθόδοξης διδασκαλίας για την μετά θάνατον ζωή, θεωρούν ότι τέτοιες αποκλίσεις από το γενικό κανόνα για την μεταθανάτια εμπειρία αποδεικνύουν την ύπαρξη «αντιφάσεων» στην Ορθόδοξη διδασκαλία. Αυτοί οι επικριτές όμως είναι απλώς και μόνο προσκολλημένοι στις «κατά γράμμα» ερμηνείες.

Η περιγραφή των πρώτων δύο ημερών, καθώς και των επομένων, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί κάποια μορφή δόγματος. Είναι απλώς ένα «μοντέλο», το οποίο μάλιστα εκφράζει την πιο συνηθισμένη χρονική σειρά των εμπειριών της ψυχής μετά τον θάνατο.

Οι πολλές περιπτώσεις, τόσο στην Ορθόδοξη γραμματεία όσο και στις αναφορές σύγχρονων σχετικών εμπειριών, όπου οι νεκροί έχουν στιγμιαία εμφανιστεί στους ζωντανούς μέσα στην πρώτη ή τις δύο πρώτες ημέρες μετά το θάνατο, μερικές φορές σε όνειρα, είναι παραδείγματα που επαληθεύουν το ότι όντος η ψυχή συνήθως παραμένει κοντά στη γη για κάποια σύντομη χρονική περίοδο. Κατά την τρίτη ημέρα, και συχνά πιο πριν, η περίοδος αυτή φθάνει στο τέλος της.

Τα τελώνια

Την ώρα αυτή (την τρίτη ημέρα), η ψυχή διέρχεται από λεγεώνες πονηρών πνευμάτων που παρεμποδίζουν την πορεία της και την κατηγορούν για διάφορες αμαρτίες, στις οποίες αυτά τα ίδια την είχαν παρασύρει. Σύμφωνα με διάφορες θεϊκές αποκαλύψεις υπάρχουν είκοσι τέτοια εμπόδια, τα επονομαζόμενα «τελώνια», σε καθένα από τα οποία περνά από δοκιμασία κάθε μορφή αμαρτίας.

Η ψυχή αφού περάσει από ένα τελώνιο, συναντά το επόμενο, και μόνον αφού έχει διέλθει επιτυχώς από όλα τα τελώνια μπορεί αν συνεχίσει την πορεία της χωρίς να απορριφθεί βιαίως στη γέεννα. Το πόσο φοβεροί είναι αυτοί οι δαίμονες και τα τελώνια τους φένεται στο γεγονός ότι η ίδια η Παναγία, όταν πληροφορήθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον επικείμενο θάνατο Της, ικέτευσε τον Υιό Της να διασώσει την ψυχή Της από αυτούς τους δαίμονες και απαντώντας στην προσευχή Της, ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός εμφανίστηκε από τους Ουρανούς για να παραλάβει την ψυχή της Πάναγνου Μητρός Του και να την οδηγήσει στους Ουρανούς. Φοβερή είναι πράγματι, η τρίτη ημέρα για την ψυχή του απελθόντος, και για το λόγο αυτό η ψυχή έχει ιδιαίτερη ανάγκη τότε από προσευχές για την σωτηρία της.

Σύντομα, μετά τον θάνατο, η ψυχή πράγματι βιώνει μια κρίση, τη Μερική Κρίση, ως τελική συγκεφαλαίωση του «αοράτου πολέμου» που έχει διεξαγάγει ή που απέτυχε να διεξαγάγει, στην επίγεια ζωή κατά τω πεπτωκότων πνευμάτων. Συνεχίζοντας την επιστολή του προς τον αδελφό της αποθνήσκουσας γυναίκας, ο Όσιος Θεοφάνης ο έγκλειστος γράφει: «Λίγο μετά το θάνατο, η ψυχή αρχίζει έναν αγώνα για να καταφέρει να διέλθει από τα τελώνια.

Στον αγώνα της η αδελφή σου χρειάζεται βοήθεια! Θα πρέπει να στρέψεις όλη σου την προσοχή και όλη σου την αγάπη γι’ αυτήν στο πως θα την βοηθήσεις. Πιστεύω πως η μεγαλύτερη έμπρακτη απόδειξη της αγάπης σου θα είναι να αφήσεις την φροντίδα του νεκρού της σώματος στους άλλους, να αποχωρήσεις και, μένοντας μόνος σου οπουδήποτε μπορείς, να βυθιστείς σε προσευχή για την ψυχή της, για τη νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεται και για τις καινούριες, απροσδόκητες ανάγκες της.

Συνέχισε την ακατάπαυστη ικεσία σου στον Θεό για έξι εβδομάδες και περισσότερο. Όταν πέθανε η Οσία Θεοδώρα, το σακούλι από το οποίο πήραν χρυσό οι άγγελοι για να τη γλιτώσουν από τα τελώνια ήταν οι προσευχές του πνευματικού της πατέρα. Έτσι θα γίνει και με τις δικές σου προσευχές. Μην παραλείψεις να κάνεις όσα σου είπα. Αυτό είναι η πραγματική αγάπη.».

Το «σακούλι» από το οποίο πήραν «χρυσό» οι άγγελοι και «εξόφλησαν τα χρέη» της Οσίας Θεοδώρας στα τελώνια έχει συχνά παρανοηθεί από κάποιους επικριτές της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Μερικές φορές συγκρίνεται με τη λατινική έννοια του «πλεονάσματος χάριτος» των αγίων. Στην περίπτωση αυτή, τέτοιοι επικριτές ερμηνεύουν κατά γράμμα τα Ορθόδοξα κείμενα.
Σε τίποτε άλλο δεν αναφέρεται το παραπάνω απόσπασμα παρά στις προσευχές της Εκκλησίας για τους αναπαυθέντες και ειδικότερα στις προσευχές ενός αγίου ανθρώπου και πνευματικού πατέρα. Είναι σχεδόν περιττό να πούμε ότι όλες αυτές οι περιγραφές έχουν μεταφυσική έννοια.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τη διδασκαλία περί τελωνίων τόσο σημαντική, ώστε έχει συμπεριλάβει σχετικές αναφορές σε πολλές από τις ακολουθίες της, μερικές εκ των οποίων αναφέρονται στο κεφάλαιο περί τελωνίων. Ειδικότερα, η Εκκλησία θεωρεί ιδιαιτέρως απαραίτητο να συνοδεύει με αυτήν τη διδασκαλία κάθε τέκνο της που αποθνήσκει. Στον «Κανόνα για την Αναχώρηση της Ψυχής», που διαβάζεται από τον ιερέα στο νεκρικό κρεβάτι κάθε πιστού, υπάρχουν τα παρακάτω τροπάρια:

«Καθώς φεύγω από τη γη, αξίωσέ με να διέλθω ανεμπόδιστα από τον άρχοντα του αέρα, το διώκτη και βασανιστή, εκείνον που ως άδικος ανακριτής στέκεται πάνω στους φοβερούς δρόμους». (4η Ωδή)

«Ω Πανένδοξε Θεοτόκε, οδήγησέ με εις τους Ουρανούς, στα ιερά και πολύτιμα χέρια των αγίων αγγέλων ώστε, προστατευμένος μέσα στα φτερά τους, να μην αντικρύσω τη ρυπαρή, αποκρουστική και σκοτεινή μορφή των δαιμόνων». (6η Ωδή)

«Ω Αγία Θεοτόκε, Εσύ η Οποία γέννησες τον Παντοδύναμο Κύριο, απομάκρυνε από εμένα τον άρχοντα των φοβερών τελωνίων, τον κυβερνήτη του κόσμου, όταν φθάσει η στιγμή του θανάτου μου, ώστε να Σε δοξολογώ αιωνίως». (8η Ωδή)

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα λόγια της Εκκλησίας προετοιμάζουν τον αποθνήσκοντα Ορθόδοξο Χριστιανό για τις δοκιμασίες που θα συναντήσει μπροστά του.

Οι σαράντα ημέρες
Κατόπιν, έχοντας επιτυχώς διέλθει από τα τελώνια και υποκλιθεί βαθιά ενώπιον του Θεού, η ψυχή για διάστημα τριάντα επτά επιπλέον ημερών επισκέπτεται τις ουράνιες κατοικίες και τις αβύσσους της κολάσεως, μη γνωρίζοντας ακόμα που θα παραμείνει, και μόνον την τεσσαρακοστή ημέρα καθορίζεται η θέση στην οποία θα βρίσκεται μέχρι την ανάσταση των νεκρών.

Σίγουρα δεν είναι παράξενο ότι η ψυχή, έχοντας διέλθει από τα τελώνια και παύσει μια για πάντα κάθε σχέση με τα επίγεια, εισάγεται στον αληθινά άλλο κόσμο, σε ένα τμήμα του οποίου θα παραμείνει αιωνίως. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Αγγέλου στον Αγ. Μακάριο Αλεξανδρείας, η ειδική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των απελθόντων την ένατη ημέρα μετά τον θάνατο (πέραν του γενικού συμβολισμού των εννέα αγγελικών ταγμάτων) πραγματοποιείται επειδή μέχρι τότε παρουσιάζονται στην ψυχή τα θαυμάσια του Παραδείσου, και μόνον κατόπιν αυτού, για το υπόλοιπο των σαράντα ημερών, της παρουσιάζονται τα μαρτύρια και τα φρικτά της κολάσεως, πριν τοποθετηθεί την τεσσαρακοστή ημέρα στη θέση στην οποία θα αναμένει την ανάσταση των νεκρών και την Τελική Κρίση.

Θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι οι αναφερόμενοι αριθμοί αποτελούν γενικό κανόνα ή «μοντέλο» της μεταθανάτιας πραγματικότητας, και αναμφισβήτητα δεν ολοκληρώνουν όλες οι ψυχές των απελθόντων την πορεία τους ακριβώς σύμφωνα με τον «κανόνα». Γνωρίζουμε σαφώς ότι η Οσία Θεοδώρα, στην πραγματικότητα, ολοκλήρωσε το «γύρο της κολάσεως» ακριβώς την τεσσαρακοστή ημέρα, σύμφωνα με τη γήινη μέτρηση του χρόνου.

Η κατάσταση των ψυχών μέχρι την Τελική Κρίση

Μερικές ψυχές βρίσκονται (μετά τις σαράντα ημέρες) σε μια κατάσταση πρόγευσης της αιώνιας αγαλλίασης και μακαριότητας, ενώ άλλες σε μια κατάσταση τρόμου εξαιτίας των αιωνίων μαρτυρίων τα οποία θα υποστούν πλήρως μετά την Τελική Κρίση. Μέχρι τότε εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της κατάστασής τους, ιδιαιτέρως μέσω της υπέρ αυτών προσφοράς της Αναίμακτης Θυσίας (μνημόσυνο στη Θεία Λειτουργία), και παρομοίως μέσω άλλων προσευχών.

Τα οφέλη της προσευχής, τόσο της κοινής όσο και της ατομικής για τις ψυχές που βρίσκονται στην κόλαση, έχουν περιγραφεί σε πολλούς βίους Αγίων και ασκητών καθώς και σε Πατερικά κείμενα.
Στο βίο της μάρτυρος του 3ου αιώνα Περπετούας, για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι η κατάσταση της ψυχής του αδελφού της Δημοκράτη της αποκαλύφθηκα με την εικόνα μιας στέρνας γεμάτης νερό, η οποία ήταν όμως τόσο ψηλά που δεν μπορούσε να τη φτάσει από τον ρυπαρό, καυτό τόπο όπου ήταν περιορισμένος. Χάρη στην ολόθερμη προσευχή της Περπετούας επί μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα ο Δημοκράτης έφτασε τη στέρνα και τον είδε να βρίσκεται σε έναν φωτεινό τόπο. Από αυτό η Περπετούα κατάλαβε ότι ο αδελφός της είχε απελευθερωθεί από τα δεινά της κολάσεως.
Στο βίο μιας ασκήτριας που πέθανε μόλις τον 20ο αιώνα αναφέρεται μια παρόμοια περίπτωση. Πρόκειται για τη Οσία Αθανασία (Αναστασία Λογκάτσεβα), πνευματική θυγατέρα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Όπως διαβάζουμε στο βίο της: «Η Αναστασία είχε έναν αδελφό που τον έλεγαν Παύλο. Ο Παύλος κάποτε ήταν μεθυσμένος και κρεμάστηκε. Κι η Αναστασία αποφάσισε να προσευχηθεί πολύ για τον αδελφό της.
Μετά το θάνατο του, η Αναστασία πήγε στο μοναστήρι Ντιβέγιεβο, του Οσίου Σεραφείμ, για να μάθει τι ακριβώς έπρεπε να κάνει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του αδελφού της, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με τρόπο δυσσεβή και ατιμωτικό… Ήθελε να συναντήσει την Πελαγία Ιβάνοβνα και να ζητήσει τη συμβουλή της…
Η Αναστασία επισκέφθηκε την Πελαγία. Εκείνη της είπε να κλειστεί στο κελί της σαράντα μέρες, να προσευχηθεί και να νηστέψει για τον αδελφό της και κάθε μέρα να λέει εκατόν πενήντα φορές: «Υπεραγία Θεοτόκε, ανάπαυσον τον δούλον σου.»
Όταν συμπληρώθηκαν οι σαράντα ημέρες, η Αναστασία είδε ένα όραμα. Βρέθηκε μπροστά σε μία άβυσσο. Στο βάθος της ήταν ένας βράχος από αίμα. Πάνω στο βράχο κείτονταν δύο άνδρες με σιδερένιες αλυσίδες στο λαιμό τους. Ο ένας ήταν ο αδελφός της.

Η Αναστασία διηγήθηκε το όραμα στην Πελαγία και κείνη της είπε να συνεχίσει την νηστεία και την προσευχή.

Τελείωσαν κι άλλες σαράντα ημέρες με νηστεία και προσευχή κι η Αναστασία είδε το ίδιο όραμα. Η ίδια άβυσσος κι ο βράχος πάνω στον οποίο βρίσκονταν οι δύο άνδρες με αλυσίδες στο λαιμό τους. Αυτή τη φορά όμως ο αδελφός της ήταν όρθιος. Περπατούσε πάνω στο βράχο, έπεφτε και ξανασηκωνόταν. Οι αλυσίδες ήταν ακόμα στο λαιμό του.

Η Πελαγία Ιβάνοβνα, στην οποία κατέφυγε και πάλι η Αναστασία, της είπε να επαναλάβει την ίδια άσκηση για Τρίτη φορά.

Όταν τελείωσε και το τρίτο σαρανταήμερο της νηστείας και της προσευχής, η Αναστασία ξαναείδε το ίδιο όραμα. Η ίδια άβυσσος, ο ίδιος βράχος. Τώρα όμως πάνω στο βράχο ήταν μόνο ένας άνδρας, αγνωστός της. Ο αδελφός της είχε απελευθερωθεί από τα δεσμά. Δε φαίνονταν πουθενά. Ο άγνωστος άνδρας ακούστηκε να λέει: «Είσαι τυχερός εσύ. Έχεις πολύ ισχυρούς μεσίτες στη γη.».

Η Αναστασία ανέφερε στην Πελαγία Ιβάνοβνα το τρίτο όραμά της και εκείνη της απάντησε:
«Ο αδελφός σου λυτρώθηκε από τα βάσανα. Δεν μπήκε όμως στη μακαριότητα του Παραδείσου.»
Πολλά παρόμοια περιστατικά αναφέρονται σε βίους Ορθοδόξων Αγίων και ασκητών. Σε περίπτωση που κάποιος έχει την τάση να ερμηνεύει κατά γράμμα τέτοια οράματα, ίσως θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι βεβαίως οι εικόνες με τις οποίες εμφανίζονται τέτοια οράματα, συνήθως σε όνειρα, δεν «φωτογραφίζουν» κατ’ ανάγκη τον τρόπο ύπαρξης της ψυχής μετά τον θάνατο.
Πρόκειται περισσότερο για εικόνες οι οποίες μεταβιβάζουν την πνευματική αλήθεια της βελτιώσεως της καταστάσεως της ψυχής στον άλλο κόσμο χάρη στις προσευχές εκείνων που παραμένουν στον κόσμο τούτο.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:14 pm


Γνωρίζονταν μόλις δύο μήνες - Yποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον ότι θα είναι μαζί για πάντα. Τότε όμως συνέβη κάτι τραγικό…

Γνωρίζονταν μόλις δύο μήνες όταν υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον ότι θα είναι μαζί για πάντα...
Και στις όμορφες αλλά και στις άσχημες στιγμές.Τότε όμως συνέβη κάτι τραγικό. Ο άντρας μετά από τροχαίο έπεσε σε κώμα. Οι προγνώσεις δεν ήταν θετικές και οι γιατροί ήθελαν να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής του. Αλλά η σύζυγος του αρνήθηκε. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε δίκιο.

Ο 22χρονος Ματ Ντέιβις και η σύζυγός του Ντάνιελ, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Ήταν μαζί μόλις οκτώ εβδομάδες όταν πήραν από κοινού την απόφαση να παντρευτούν.Το έκαναν, και για τους επόμενους επτά μήνες ζούσαν μια ευτυχισμένη ζωή, πλάι ο ένας στον άλλον, σχεδιάζοντας το μέλλον τους. Αλλά ξέρετε τι λένε για τα σχέδια..

Μια καυτή, καλοκαιρινή μέρα όλα χάθηκαν. Ο Ματ είχε ένα σοβαρό ατύχημα με την μοτοσικλέτα του. Απέκτησε αρκετά κατάγματα στα οστά του, κάποια εσωτερικά του όργανα υπέστησαν σοβαρή ζημιά αλλά είχε και μερικές πολύ σημαντικές εγκεφαλικές βλάβες.Οι γιατροί ήταν απογοητευμένοι με την εξέλιξη της αποκατάστασης της υγείας του. Τα προβλήματα του Ματ ήταν τόσο σοβαρά που δεν πίστευαν ότι θα ξυπνήσει ποτέ από το κώμα. Πολύ σύντομα μετέφεραν αυτή την πεποίθηση τους και στην σύζυγο του την Ντάνιελ, προτρέποντας την να υπογράψει για να κλείσουν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής του.Όμως η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε.

«Δεν είχαμε ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη κοινή μας ζωή. Και για αυτό δεν ήθελα να τον παρατήσω», είπε η Ντανιέλ.

Ο Ματ έχασε τον πατέρα του μόλις δύο χρόνια πριν από ατύχημα και η μητέρα του ήταν πολύ άρρωστη για να τον φροντίσει. Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να τον βοηθήσει ήταν η νιόπαντρη σύζυγός του. Και εκείνη δεν δίστασε! Πήρε τον σύζυγό της στο σπίτι και του αφιέρωσε την αμέριστη προσοχή της για 24 ώρες την ημέρα. Παράτησε τα πάντα, δουλειά, φίλους, οικογένεια, για να είναι μαζί του.Ώσπου η ακλόνητη πίστη και η υπομονή της ανταμείφθηκαν. Έπειτα από 3 μήνες σε κώμα, συνέβη το αδιανόητο: Ο Ματ άνοιξε τα μάτια του! Η Ντανιέλ έκπληκτη παρατήρησε ότι προσπαθούσε κάτι να της πει. Τον ενθάρρυνε όσο μπορούσε μέχρι που τον άκουσε να λέει με κουρασμένη φωνή: «Προσπαθώ».

Η Ντανιέλ δεν μπορούσε να το πιστέψει: «Αυτό ήταν το πιο όμορφο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου!»Σήμερα, βήμα βήμα, ο Ματ παλεύει να βρει ξανά τον δρόμο του στη ζωή. Μαθαίνει ξανά να μιλάει, να στέκεται και να περπατάει. Προσπαθεί αλλά του είναι ακόμη δύσκολο να θυμηθεί γεγονότα της ζωής του που συνέβησαν πριν από το ατύχημα.

Δεν μπορεί να θυμηθεί ούτε την σχέση του με την Ντανιέλ, ούτε την αγάπη τους αλλά ούτε τον γάμο τους και την κοινή τους ζωή. Αλλά ο Ματ είναι 100% βέβαιος:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που παντρεύτηκα την Ντανιέλ και την ευχαριστώ που υπάρχει στη ζωή μου» . Γιατί χωρίς την άνευ όρων αγάπη της γυναίκας του, η οποία αρνήθηκε να τον παρατήσει, σήμερα δεν θα ήταν ζωντανός.Η ακλόνητη ελπίδα της Ντανιέλ οδήγησε σε ένα θαύμα. Ακόμα κι όταν οι γιατροί είχαν παρατήσει κάθε προσπάθεια, ο Ματ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στη ζωή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:13 pm


Πώς λέγονται τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού;

Πώς λέγονται τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού...


Τα δαχτυλίδια που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο του χεριού μας ονομάζονται «chevalier».

Πολλοί θα αναρωτηθούν από που προέρχεται η λέξη! Η απάντηση είναι απλή, από το γαλλικό «cheval», που σημαίνει άλογο.

Η ιστορία με το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο του χεριού μας, μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, τότε που οι άντρες ευγενείς, κάτοχοι κάποιου βασιλικού τίτλου ή γόνοι πλούσιων οικογενειών φορούσαν «chevalier» δαχτυλίδι.

Μάλιστα, εκείνη την εποχή, στα «chevalier» απεικονίζονταν το οικόσημο της κάθε οικογένειας.

Σήμερα, τα «chevalier» έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν γίνει μία πολύ στυλάτη επιλογή αξεσουάρ για τις εμφανίσεις των ενημερωμένων fashionistas.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:08 pm


Οργιάζουν οι φήμες - Τι συμβαίνει με τη Μπουσδούκου και λείπει από την εκπομπή της εδώ και λίγες μέρες;

Από το τηλεοπτικό της πόστο λείπει εδώ και λίγες μέρες η Άννα Μπουσδούκου και οι φήμες «οργιάζουν»...
ότι δεν πρόκειται για μία απλή ίωση.


Αν και η αντικατάστατριά της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ είχε πει ότι θα επέστρεφε την Πέμπτη, η βασική παρουσιάστρια δεν εμφανίστηκε. Και μπορεί η Μάιρα Μπάρμπα να είπε ότι την ταλαιπωρεί μία ίωση, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τους διαδρόμους του καναλιού, έχει την πιο ευχάριστη «ίωση» για μία γυναίκα, αυτή της εγκυμοσύνης. Κάτι που η νιόπαντρη δημοσιογράφος και ο σύζυγός της για την ώρα θέλουν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:04 pm


Σας φαίνεται ένα απλό σπίτι; Κι όμως δεν είναι! Δείτε και θα πάθετε... [photos]

Στην πόλη Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, στη διεύθυνση 3215 Wade Avenue, θα βρείτε αυτό το κτήριο που μοιάζει με σπίτι...
Αν όμως ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, θα δείτε πως κάτι...
δεν κολλάει.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες το καμουφλάρισμα τέτοιων κτηρίων αποτελεί κοινή πρακτική στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού θεωρείται πως ένα βιομηχανικό κτήριο μέσα σε κατοικημένη περιοχή αποτελεί άσχημο θέαμα.
Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:03 pm


Η Καίτη Φίνου αποκαλύπτει για την ταινία “Μάντεψε τι κάνω τα βράδια”!

«Στο φινάλε τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στου Παπάγου κι...
έκανε τόσο κρύο που σε μακρινά πλάνα…».

Στον Alpha προβλήθηκε χθες το μεσημέρι η ταινία “Μάντεψε τι κάνω τα βράδια”. Η Καίτη Φίνου, λοιπόν, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια της ταινίας.

«Υπέροχη στην συνεργασία η γλυκύτατη Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Με ρωτάτε που γίνονται τα γυρίσματα στην κάθε ταινία. Δεν θυμάμαι για όλες. Όλες οι ταινίες γυρίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η σκηνή του χορού στην συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του Κάραβελ. Το ρεστωράν που έγιναν σκηνές ήταν το Ερατώ στο Χαλάνδρι.

Για να κάνω την γιαγιά ο Στάθης μου έδειχνε στην πρόβα για φωνή και κίνηση. Στο φινάλε τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στου Παπάγου κι έκανε τόσο κρύο που σε μακρινά πλάνα στην καρότσα που έπρεπε να είμαστε επάνω δεν αντέχαμε και έγιναν χωρίς εμάς. Όταν δείχνει τον Στάθη να οδηγεί πάντα τον ντουμπλάριζαν. Δεν ήξερε φρένο γκάζι και δεν το έμαθε ποτέ.

Λίγο πριν το φινάλε στο αστυνομικό τμήμα είμαι άβαφη φοράω μαύρα… είχε συμβεί κάτι προσωπικό όχι χαρούμενο. Όταν ο Στάθης έκανε την γριά το συνεργείο από τα γέλια δεν δούλευε και οι περισσότερες σκηνές γυρίζονταν πάλι και πάλι.

Δυστυχώς οι περισσότεροι και σ’αυτη την ταινία ‘εχουν φύγει… Στάθης, Ρένα, Σαμιωτάκη, Ρίζος… Όλοι τους έχουν από μια θέση στην καρδιά μας…….», έγραψε η Καίτη Φίνου.

Η ανάρτηση που έκανε η Καίτη Φίνου…


Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:55 pm


Ήλπιζαν να συναντήσουν μια φάλαινα, αλλά να ζήσουν κάτι τέτοιο, ούτε στα πιο τρελά όνειρα τους... [video]

Η άγρια ζωή πάντα μας γοητεύει. Πιθανότατα, αυτό οφείλεται στο ότι δεν είμαστε...
εξοικειωμένοι να συναναστρεφόμαστε κάποια ζώα με τη συχνότητα που βλέπουμε κάποια άλλα. Έτσι το να χαϊδέψουμε μια γάτα ή ένα κουνελάκι, μας φαίνεται απόλυτα φυσικό. Μια φάλαινα, όμως;

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους έχοντας δει αυτά τα τεράστια θηλαστικά μόνο στις τηλεοράσεις και τις σελίδες βιβλίων και περιοδικών. Για κάποιους άλλους, όμως, είναι εφικτό να δουν από κοντά φάλαινες.

Οι τουρίστες πάντως στην Μπάχα του Μεξικό είχαν την απίστευτη τύχη, όχι μόνο να δουν φάλαινες αλλά και να τις αγγίξουν!

Δύο μητέρες και τα μικρά τους κολυμπούσαν στα ανοιχτά τις περιοχής, όπου και δέχτηκαν την επίσκεψη μιας βάρκας γεμάτης τολμηρούς και περίεργους τουρίστες. Μια από τις μητέρες επέτρεψε να την πλησιάσουν αλλά και να τη χαϊδέψουν κιόλας! Το ίδιο, μάλιστα, παρότρυνε να κάνει και το μικρό της!

Πρόκειται για γκρίζες φάλαινες που άφησαν την Αρκτική και ταξιδεύουν για τη λιμνοθάλασσα του San Ignacio. Η άφιξη τους συνοδεύεται από το θερμό καλωσόρισμα των τουριστών και τα μεγάλα θηλαστικά δείχνουν να απολαμβάνουν την παρουσία των ανθρώπων.

Τυχεροί οι τουρίστες, δε συμφωνείτε; Τέτοιες ευκαιρίες δε δίνονται εύκολα στη ζωή!

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:47 pm


«Δεν θα έκανα remake των Απαράδεκτων γιατί ο Βλάσσης δεν ζει και είναι λίγο σαν μνημόσυνα αυτά»

Ποιος πρωταγωνιστής της πετυχημένης σειράς του Mega...
«Απαράδεκτοι» μίλησε για τη σειρά και την επιτυχία που γνώρισε τότε αλλά και γιατί είναι αρνητικός στο να γίνει το remake.


Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και την εκπομπή «Oh la la». «Δεν ξέραμε ούτε τα νούμερα της τηλεθέασης, δεν ασχολιόταν κανείς με αυτά. Εμείς τουλάχιστον». Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να γίνει remake των Απαράδεκτων ήταν κάθετος. «Όχι, όχι. Πρώτα από όλα δεν γίνεται γιατί ο Βλάσης δεν ζει και δεύτερον γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται λίγο σαν μνημόσυνα και εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου».

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:42 pm


Η άγνωστη ιστορία της «Τουρλουλούς» - Διαβάστε και θα μείνετε...

Μετέφερε εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής της, παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε για άλλους σκοπούς...
Κατασκευάστηκε για να πολεμήσει και το έκανε, βοηθώντας στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον γερμανικό ζυγό. Αλλά η ιστορία της δεν τελειώνει εδώ, καθώς βοήθησε στο να «πρασινίσουν» εκατοντάδες στρέμματα γης και να ζήσουν από αυτά δεκάδες οικογένειες.

Αυτή είναι η άγνωστη σε πολλούς αλλά όχι και ξεχασμένη ιστορία της «Τουρλουλούς».

Του πρώτου οχήματος που «περπάτησε» στους δρόμους του Κάστρου, μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου!

Η «Τουρλουλού» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τζιπ που άφησαν πίσω τους οι Βρετανοί στρατιώτες μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους γερμανούς. Η κατασκευή του ωστόσο χρονολογείται, σύμφωνα με τους κατοίκους του Κάστρου, κάπου στην δεκαετία του 1920. Στα χέρια όμως του αείμνηστου Γιώργου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος το «μάζεψε» εγκαταλελειμμένο από μια μάντρα σιδηρικών, απέκτησε...νέα ζωή!

Το στρατιωτικό τζιπ απέκτησε καρότσα, πάνω στην οποία τοποθετήθηκαν πάγκοι για την μεταφορά των επιβατών. Στο πίσω μέρος του οχήματος, ο άξονας μετάδοσης της κίνησης, καταλήγει σε «ρότορα», στον οποίο προσαρμόζονταν εργαλεία για την καλλιέργεια της γης, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο και το πρώτο τρακτέρ του Κάστρου.

Το «όνομα» του οχήματος; Αυτό από μόνο του είναι μια ολόκληρη ιστορία!

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:38 pm


Έτσι κυκλοφορούν οι εξωγήινοι ανάμεσα στους ανθρώπους

Οι εξωγήινοι κυκλοφορούν και ζουν ανάμεσά μας. Περπατούν όπως οι άνθρωποι, έχουν σχεδόν...
τα δικά μας γήινα χαρακτηριστικά. Δείτε την φωτογραφία με τον εξωγήινο.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:34 pm


ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ποιος φοβάται περισσότερο;

Τα φαινόμενα ενίοτε απατούν και σε ότι αφορά την αναμέτρηση της Τούμπας...


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:30 pm


Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης…

Από τα χειρότερα πράγματα σε μια κουζίνα είναι η δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προέρχεται από το νεροχύτη...
Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Γι' αυτό θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας
Τι να κάνετε:
Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.
Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:26 pm


Νέο σοκ στην Πάτρα με φοιτήτριες: Γλέντησαν την γιορτή με λεσ...κό! Άναυδος ο αρραβωνιαστικός - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Το φυσάει και δεν κρυώνει το χουνέρι που έπαθε ένας 35χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρούσε σχέση με νεαρή φοιτήτρια εν ονόματι Ντόρα και το πλήρωσε...
πολύ ακριβά!

Η χαρά της γιορτής είναι μεγάλη αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ο υπερβολικός ενθουσιασμός μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έκτροπα. Κάτι που συνέβη το Σάββατο σε φοιτητική γκαρσονιέρα στην περιοχή των ΤΕΙ.

Λόγο της γιορτής της Ντόρας η παρέα της, συμφοιτητές τέταρτου έτους κανόνισαν να συναντηθούν στο διαμέρισμα της για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Οι φοιτητές έχουν γνωριστεί από το πρώτο έτος της σχολής και από τότε δέθηκαν σαν παρέα.

Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, η μια μπύρα ανοιγόταν μετά την άλλη. Κάποια στιγμή η Ντόρα εμφανίζεται με μια belvedere βότκα στο χέρι λέγοντας ότι τώρα αρχίζει το πάρτι. Η ώρα είχε προχωρήσει, η διάθεση έγινε ακόμα πιο παιχνιδιάρικη, το ξέφρενο πάρτι συνεχιζόταν και τότε, η Ντόρα άρχισε τα ερ....κά παιχνίδια με συμφοιτήτρια της.

Ορισμένοι ξαφνιάστηκαν από την εικόνα αυτή, όμως σύντομα άρχισαν να επευφημούν με κραυγές για να συνεχίσουν και παραπέρα, με τα κινητά να δίνουν και να πέρνουν και να καταγράφουν το γεγονός.

Την ίδια στιγμή ο αρραβωνιαστικός της Ντόρας προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση αλλά μάταια με αποτέλεσμα να φεύγει μαινόμενος σαν ταύρος σε υαλοπωλείο λέγοντας την έκφραση που πήγα και έμπλεξα.

Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι και τις πρωινές ώρες, με τα κορίτσια να αναφέρουν ότι πρώτη φορά συνέβη το ερ...κό περιστατικό μεταξύ τους κάτι που μάλλον θα είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Δείτε τις εικονες ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:20 pmΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr