Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Tro-ma-ktiko

Απίστευτη κίνηση - Όταν οι άλλοι δεν μπορούν... Μόνο τα My Market κάνουν τέτοιες δράσεις [photos]

«Μεταμόρφωσαν» πάρκο στο Βύρωνα φυτεύοντας 126 φυτά, επιδιορθώνοντας 19 παγκάκια, μαζεύοντας 11 σακούλες απορριμμάτων και έδωσαν χρώμα στο αμφιθέατρο...


Αυτή είναι δράση με ουσία. Τα My Market πραγματοποιήσαν δράση αστικής παρέμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Πάμε Μπροστά- Δίνουμε Πίσω» στο Βύρωνα.

Το πρώτο σημείο ανάπλασης ήταν η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Ταπητουργείου) στο Βύρωνα, μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Δήμου, με τη σύμπραξη περισσότερων από 70 εθελοντών από τρεις εθελοντικές ομάδες: την ομάδα εθελοντικής δράσης των εργαζομένων των My market, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ethelon, καθώς και των εργαζομένων του Δήμου.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι εθελοντές του προγράμματος φύτεψαν 126 φυτά, επιδιόρθωσαν 19 παγκάκια, συγκέντρωσαν 11 σακούλες απορριμμάτων και, χρησιμοποιώντας 75 λίτρα χρώμα, έβαψαν το αμφιθέατρο της πλατείας, μετατρέποντας την σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.

Για μία ακόμα φορά τα My Market  πρωτοπορούν. ΟΙ δράσεις αυτές θα συνεχιστούν στην πρωτεύουσα και την ελληνική περιφέρεια. Η επόμενη δράση του προγράμματος θα υλοποιηθεί στο Δήμο Ιλίου στις 24 Ιουνίου. Θα είμαστε εκεί!


H πλατεία πριν τη δράση:


Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:53 pm


Συμφωνία με Σκόπια: Μια άλλη Προσέγγιση.

Άρθρο Γνώμης του Νεόφυτου Ευαγγέλου
Όταν η αγωνιώδης πάλη για επιβίωση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης έγινε «συνωστισμός», ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ...


Όταν καταργήθηκε η αριστεία στα σχολεία μας με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να γίνεται η ανάθεση της ελληνικής σημαίας (που είχα την ύψιστη τιμή κάποτε να την σηκώσω στην Γ΄ Λυκείου) με κλήρωση, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ.

Όταν ο ένας νόμος, το ένα άρθρο και τα υπόλοιπα πομπώδη λόγια και διακηρύξεις που θα καταργούσαν μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, μειώσεις μισθών κλπ όχι απλά δεν υλοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, αλλά αντίθετα συνεχίστηκε ο δρόμος των προηγουμένων, ακριβώς από εκεί που εκείνοι σταμάτησαν, φτάνοντας τα μνημόνια από τα δύο στα τέσσερα, ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, αφού στο βάθος ξέραμε ότι έτσι θα γινόταν.

Όταν οδηγηθήκαμε σε ένα δημοψήφισμα με βλακώδες ερώτημα, του τύπου «θες να πεθάνεις με ένα 45άρι ή με ένα Α3G3;» (που οδήγησε μεταξύ άλλων και σε capital controls με ισχύ μέχρι και σήμερα, 3 χρόνια μετά) ΔΙΧΑΣΤΗΚΑΜΕ μην ξέροντας ποια είναι η πιο πατριωτική στάση και ψηφίσαμε και ΝΑΙ και ΟΧΙ με μεγάλο προβληματισμό.

Όταν το ΟΧΙ της πλειοψηφίας του λαού (που γιορτάστηκε με νταούλια και χορούς) έγινε την αμέσως επόμενη μέρα ΝΑΙ, ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ αβρόχοις ποσί, και δεν άνοιξε μύτη για το καλό της πατρίδας.

Όταν δημοσιογράφος της κρατικής ΕΤ3 έγραψε στο twitter το παρακάτω σχόλιο για τον πρόσφατο θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου: «Γράφετε "ήρωας" για το 35χρονο παλικάρι που χάθηκε στο Αιγαίο, αλλά δεν είστε καθόλου ηρωικοί μη στηρίζοντας ένα άλλο 35χρονο παλικάρι για να μη χάσει τη ζωή του. 5.000 υπογραφές αντί για 500.000. Σε τέτοια χώρα ζω. #VDimakis #Dimakis» ατιμώνοντας ουσιαστικά τη μνήμη του και κατηγορώντας το σύνολο του ελληνικού λαού πού συγκινήθηκε και έκλαψε για το χαμό του, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ με στενοχώρια.

Όταν ο μονίμως αλαζόνας, είρωνας και υπερφίαλος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έφαγε ξύλο από αγανακτισμένους πολίτες, ΣΠΕΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ με παλληκαρήσιο ήθος, παρά την αντίθεσή μας στις απόψεις του, καταδικάζοντας τη χρήση βίας. Και μάλιστα γνωρίζοντας πως σε άλλες πρόσφατες περιπτώσεις ξυλοδαρμών, οι θύτες «βαπτίσθηκαν» αγανακτισμένοι πολίτες, ενώ στην περίπτωση του δημάρχου, ονομάστηκαν αμέσως ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Όταν νομιμοποιήθηκε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, πολλώ δε μάλλον η υιοθεσία παιδικών ψυχών, από τέτοια ζευγάρια, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ, πόνο για την έκπτωση των ηθικών και φυσικών νόμων και τη διάβρωση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΙΚΡΑ, τη φασιστική, ουσιαστικά, και ΣΚΟΠΙΜΗ άποψη πως κάθε αντίθετη φωνή, κάθε φωνή που ναι μεν σέβεται τις επιλογές του κάθε συνανθρώπου, αλλά δεν μπορεί να τις νομιμοποιήσει ή να τις εξισώσει, αν θέλετε, με τις προαιώνιες αξίες του γάμου και της οικογένειας, είναι δήθεν ομοφοβική.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ κάθε είδους «παρέλαση», gay pride, πολύχρωμες παρελάσεις, γυμνές ποδηλατοδρομίες, κάθε είδους «αντιρατσιστικές» (sic) εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες της κάθε λογής «συλλογικότητας» (sic), δεχόμενοι ουσιαστικά το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας να υποστηρίζει και να διαδηλώνει για τα πιστεύω του. Και αυτό, παρόλο που ξέρουμε πως αυτοί που παρελαύνουν σε όλες τις ως άνω εκδηλώσεις είναι αυτοί που πρώτοι αντιτίθενται και υβρίζουν τις εθνικές παρελάσεις.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ την ύποπτα αναιμική στάση της επίσημης εκκλησίας σε κάθε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και σε κάθε επαίσχυντο νόμο που κάθε μήνα ψηφιζόταν στη βουλή.
Αποδεχθήκαμε όλα αυτά και πολλά-πολλά άλλα που καθημερινά, εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, απασχολούν την καθημερινότητά μας και επηρεάζουν τον ψυχικό, οικογενειακό και επαγγελματικό μας βίο.

ΑΛΛΑ…

Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Μακεδονίας μας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εθνικής μας αξιοπρέπειας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της πατρίδας μας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ιστορίας μας,

ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, μέσα στην ίδια τη χώρα μας, ένας ξένος πρωθυπουργός μιλώντας για τους δύο λαούς, να αναφέρει πέντε (!) φορές αυτούς ως Μακεδόνες και εμάς ως Έλληνες, διαχωρίζοντας σαφώς τις δύο έννοιες.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να παραδίδουμε (ωσάν να είμαστε ηττημένοι σε πόλεμο) ΟΝΟΜΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ και σαν αντάλλαγμα να λαμβάνουμε μία ΓΡΑΒΑΤΑ!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ο αξιότιμος υπουργός εξωτερικών της πατρίδας μας, να κάνει το σαλτιμπάγκο διασκεδαστή τραγουδώντας (!) το happy birthday σε ένα διαμεσολαβητή που επί χρόνια έβαζε μόνο παγίδες (στην ελληνική πλευρά) στη διαπραγμάτευση με τη γείτονα χώρα, και ταυτόχρονα να ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ τον ελληνικό λαό που τολμά να έχει αντίθετη άποψη από αυτόν.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να γίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ εξίσωση κάθε Έλληνα πολίτη που αντιδρά στα τεκταινόμενα, με ακροδεξιά και κάθε άλλης λογής ακραία στοιχεία, και να βαφτίζεται ΕΥΚΑΙΡΩΣ-ΑΚΑΙΡΩΣ και ΣΚΟΠΙΜΩΣ ως φασίστας ή ως όχλος!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,
Αξιότιμε κύριε υπουργέ εξωτερικών,
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του συγκυβερνώντος κόμματος,
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της βουλής

Η συμφωνία που σήμερα ΟΛΟΙ ΣΑΣ -με τη στάση σας- ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για την Ελλάδα. Είναι μια συμφωνία που αντί να λύσει τα προβλήματα, σαφέστατα θα τα διογκώσει.

Και δυστυχώς, και εσείς και εμείς και τα παιδιά μας, θα είμαστε εδώ και θα τα ζήσουμε από κοντά. Και τότε θα δούμε ποιος θα μπορεί ή θα έχει όρεξη να ειρωνεύεται και να χλευάζει.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ…

Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ. Το οφείλουμε σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Όσες υπογραφές και να βάλουν, δεν θα ισχύσει τίποτε όσο ο λαός δεν συμφωνεί. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά.

Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί…

*Ο Νεόφυτος Ευαγγέλου είναι Γενικός Χειρούργος MD. MSc, στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:49 pm


Πέτρες στη χολή: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε;

Η χολολιθίαση – οι πέτρες στην χολή, δηλαδή – είναι μια σοβαρή πάθηση που απαιτεί άμεση προσοχή από γιατρό, προφύλαξη και φροντίδα. Η διατροφή μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην...
εξέλιξη της πάθησης, και υπάρχουν τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση, όπως και τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν, και πρέπει να τις προτιμούμε.

Η χοληδόχος κύστη βρίσκεται κάτω από το συκώτι μας, και μέσα της βρίσκεται η χολή που εκκρίνεται από το συκώτι. Αν κάτι εμποδίζει ή καθυστερεί την φυσιολογική ροή της χολής από το συκώτι στην κύστη, τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, όπως οι πέτρες.

Η χολολιθίαση διαγιγνώσκεται όταν ο ασθενής αρχίζει να αισθάνεται ήπιο προς έντονο πόνο στο μέσο ή στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Ο πόνος συνήθως είναι έντονος, και εμφανίζεται τακτικά. Μπορεί να υπάρχει συνεχής ναυτία και τάση για εμετό, και σε μερικές περιπτώσεις, ο ασθενής θα εμφανίσει πυρετό ή ρίγος—σημάδια που δείχνουν ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται. Ο ασθενής μπορεί επίσης να εμφανίσει κόπρανα ανοιχτότερου χρώματος, όπως και σκουρόχρωμα ούρα.

Ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει τροφές με πολλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τηγανιτά, πατατάκια, αλλαντικά, αλλά και κόκκινο κρέας, και full fat τυριά και γαλακτοκομικά. Η σοκολάτα και ορισμένα έλαια όπως το λάδι καρύδας πρέπει να αποφεύγονται. Μην τρώτε ποτέ την πέτσα από το κοτόπουλο. Πρέπει, επίσης, να αποφεύγετε όξινα φαγητά και φαγητά που μπορεί να σας προκαλέσουν αέρια, όπως πικάντικα, λάχανο, κουνουπίδι, αναψυκτικά και αλκοόλ.

Αντιθέτως, η διατροφή σας χρειάζεται ελαφριά και οργανικά τρόφιμα. Λαχανικά που τρώγονται ωμά ή στον ατμό προτιμούνται, και επειδή έχετε ανάγκη από λίγα λιπαρά, προτιμήστε τροφές όπως το αβοκάντο. Φρούτα όπως τα μήλα και λαχανικά όπως τα παντζάρια και η γλυκοπατάτα είναι ασφαλή, όπως και τα κρεμμύδια. Τέλος, μπορείτε να τρώτε με μέτρο ψάρια όπως ο σολομός.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:45 pm


Λαμία: Τι ψάχνουν οι Αρχαιολόγοι στο κάστρο της πόλης;

Τι αποκάλυψαν μιλώντας στο LamiaReport ο πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Χριστοφίλης Μαγγίδης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης...


Ένα μεγάλο project, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ξεκίνησε στη Λαμία. Το πρόγραμμα είναι πενταετές και περιλαμβάνει την αρχαιογεωφυσική και αρχαιολογική έρευνα Μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και στο κάστρο της Λαμίας.

Τι συνέβαινε εδώ στην Μυκηναϊκή εποχή; Μπορεί αυτό το σημείο της Ακρολαμίας, το οποίο έχει όλες τις προϋποθέσεις, να κρύβει το Aνάκτορο του Αχιλλέα;

Σε λίγο καιρό θα έχουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις από τους Αρχαιολόγους.

«Δεν μπορεί παρά μόνο εδώ να βρίσκεται το ανακτορικό κέντρο που ψάχνουμε...», δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων που έχει ως όραμα να κάνει το Δήμο Λαμιέων κέντρο αναφοράς Πολιτισμού, Αρχαιολογίας - Ιστορίας.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:41 pm


Η συνταγή της Ημέρας: Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά...

Υλικά συνταγής

6 πιπεριές για γέμισμα
6 ντομάτες ώριμες
150-200ρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά ή ντομάτα)
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (μοσχάρι- χοιρινό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε και τον «σπάμε» μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε ζεστά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:36 pm


Το ξέρατε αυτό για την ασπιρίνη;

Οι άνθρωποι που παίρνουν μία μικρή δόση ασπιρίνης καθημερινά και επί αρκετά χρόνια...
για λόγους καρδιαγγειακής προστασίας έχουν ένα παράπλευρο όφελος: Μειώνουν περίπου στο μισό τον κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του παγκρέατος, μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές της νόσου.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι πιθανές παρενέργειες της ασπιρίνης, όπως η αιμορραγία στο στομάχι, μπορεί τελικά να αντισταθμίζουν τα αντικαρκινικά οφέλη, ιδίως για όσους δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνο του παγκρέατος, συνεπώς δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για την εν λόγω πάθηση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Χάρβεϊ Ρις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention“, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», μελέτησαν 362 καρκινοπαθείς (που είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας), καθώς και 690 υγιείς.

Για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, διερευνήθηκε, αν τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε ασπιρίνη, σε ποια δοσολογία και κάθε πότε. Η μελέτη έδειξε ότι, όσοι έπαιρναν μία χαμηλή δόση ασπιρίνης (75 έως 325 μιλιγκράμ τη μέρα) τακτικά επί τρία χρόνια, προτού ξεκινήσει η μελέτη, είχαν κατά μέσο όρο 48% μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο πάγκρεας, ενώ, όσοι έπαιρναν ασπιρίνη για 20 χρόνια, είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 60%.

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που έχουν δείξει ότι η ασπιρίνη φαίνεται να δρα προστατευτικά για μερικές μορφές του καρκίνου, όπως του εντέρου. Οι Αμερικανοί γιατροί πάντως επισήμαναν ότι επουδενί δεν πρέπει κάποιος υγιής άνθρωπος, ο οποίος δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να αρχίσει να παίρνει προληπτικά ασπιρίνη, γιατί αυτή, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας στον εγκέφαλο (που μπορεί να αποβεί μοιραία) ή στο στομάχι.

«Η ασπιρίνη έχει υπέρ και κατά και οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να τα ζυγίσουν. Δεν είναι τελείως ακίνδυνη και έχει τις παρενέργειές της. Αν, όμως, ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος κινδυνεύει από καρκίνο στο πάγκρεας, λόγω οικογενειακού ιστορικού, τότε είναι λογικό να συστήσει μία χαμηλή δόση ασπιρίνης στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για μείωση του κινδύνου», δήλωσε ο Ρις.

Ασαφής παραμένει ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός, μέσω του οποίου η ασπιρίνη δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του παγκρέατος. Τα πρώτα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα μπορεί να αναπτυχθούν στο σώμα έως και 15 χρόνια, προτού διαγνωστεί η νόσος. Η ασπιρίνη μπορεί να δρα με διάφορους τρόπους, όπως να μειώνει τη χρόνια φλεγμονή, να επιβραδύνει τις κυτταρικές μεταλλάξεις και να εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την προηγούμενη εβδομάδα, μία άλλη μελέτη από Βρετανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον Κόλιν ΜακΚάουαν του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “British Journal of Cancer“, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασπιρίνη σε χαμηλή δοσολογία μειώνει σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο μία γυναίκα να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:30 pm


Αγρίνιο: Μάνα και κόρη "έκλεψαν" τον σύζυγο και πατέρα!

Πήγαν στο κατάστημά του και αφαίρεσαν 6.200 ευρώ...1

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Αγρίνιο, ανάμεσα σε μία οικογένεια, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται μία 47χρονη και η κόρη της, οι οποίες κατηγορούνται ότι «έκλεψαν» τον σύζυγο και πατέρα τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 47χρονη αλλοδαπή και η 13χρονη κόρη της, διότι προχθές το απόγευμα ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του συζύγου-πατέρα (αντίστοιχα) των δυο γυναικών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:26 pm


20 χρόνια μετά: Η μαθήτρια του Μαρκορά από τους "Δυο Ξένους" που σήμερα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ [photo]

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που η σειρά «Δυο Ξένοι» μπήκε στη ζωή μας...
Μέχρι σήμερα δεν σταματήσαμε ποτέ να πέφτουμε πάνω στα επεισόδια των Ρήγα – Αποστόλου, με την εικόνα των πρωταγωνιστών να έχει μείνει στο μυαλό μας όπως ακριβώς ήταν τότε.

Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και οι ηθοποιοί άλλαξαν. Άλλαξαν πολύ. Και περισσότερο από όλους η τηλεοπτική Δάφνη, κατά κόσμον Τζούλη Σούμα.
Η σεμνή μαθήτρια του Μαρκορά που κατέληξε να φλερτάρει μέχρι και τον καναλάρχη για να εδραιωθεί στον χώρο της τηλεόρασης που τόσο σνόμπαρε, είναι σήμερα στα καλύτερά της και ακόμα πιο όμορφη από ό,τι την είδαμε 20 χρόνια πριν.

Σήμερα, έχει αφήσει για τα καλά πίσω της τα 40 και οδεύει προς την επόμενη δεκαετία, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να εμφανιστεί πιο εντυπωσιακή από ποτέ.
Πώς τη βρίσκετε στη νέα της λήψη που ανέβηκε μερικές ημέρες πριν;

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:21 pm


Ηλεία: Ο Άγγελος έγινε άγγελος στους ουρανούς - Θρήνος στην Πλατιάνα για τον πρόωρο θάνατο του 19χρονου

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε από χθες η Πλατιάνα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς... ένα ολόκληρο χωριό θρηνεί τον πρόωρο χαμό του 19χρονου Άγγελου Κοτρέτσου. Ο άτυχος Άγγελος πάλεψε σκληρά επί τέσσερις ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όμως η μάχη με τον θάνατο αποδείχθηκε άνιση. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαριές, με συνέπεια να υποκύψει στα τραύματά του και αφήσει την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο 19χρονος Άγγελος, γιος του προέδρου του χωριού, Γιάννη Κοτρέτσου, τραυματίστηκε την περασμένη Τετάρτη ύστερα από εκτροπή του δικύκλου στον επαρχιακό δρόμο Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, μερικά μέτρα μακρύτερα από την είσοδο της Πλατιάνας και διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κρεστένων, από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και στη συνέχεια κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Ρίο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως το ριζικό του ήταν γραμμένο με επώδυνο τρόπο. Ο Άγγελος έγινε πλέον άγγελος στους ουρανούς, σκορπίζοντας τη θλίψη στους γονείς του, τον Γιάννη και την Ασημίνα, καθώς και στα τρία του αδέλφια και σε όλους τους φίλους του.Σπαραξικάρδιοι αποχαιρετισμοί

Η είδησή του θανάτου του μαθεύτηκε νωρίς το πρωί και βύθισε το χωριό στο πένθος. Οι φίλοι του και οι συγγενείς του τον αποχαιρέτισαν στα σόσιαλ μίντια με συγκινητικές αναρτήσεις, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι ο γεμάτος ζωντάνια και δράση Άγγελος δεν είναι πια μαζί τους…«Φίλε Αγγελάκο καλό παράδεισο να έχεις, έφυγες νωρίς και άδικα, θα σε θυμόμαστε πάντα με το υπέροχο χαμογελάκι σου, καλό ταξίδι», έγραψε ο συντοπίτης του, Α.Τ.

«Καλό ταξίδι ρε μάγκα μου!!!!!!! Δύναμη Στην οικογένεια!!!!» έγραψε ο Γ.

«Καλό ταξίδι Άγγελε να τους προσέχεις όλους απ’εκει ψηλά….
Άγγελος ήσουν στην γη Άγγελος θα είσαι και στο παράδεισο», έγραψε η Χ. Π.«Καλό ταξίδι φίλε μου, αδελφέ μου, δεν έζησες να σε χαρούμε, έφυγες νωρίς από κοντά μας, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Όσα κάναμε μαζί, όσα μάθαμε ο ένας στον άλλον, εσύ όταν είχα χτυπήσει με έχεις βοηθήσει, εγώ δεν μπόρεσα τώρα να σε βοηθήσω, η ζωή είναι άδικη. Θα σε θυμόμαστε για πάντα Άγγελέ μας, πραγματικέ Άγγελε, γιατί μόνο τα φτερά σου έλειπαν!», έγραψε ο Δ.Μ.

Η κηδεία του άτυχου Άγγελου Κοτρέτσου τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πλατιάνας, με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη την περιοχή.
Eιλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:18 pm


Αυτό που βρήκε στο συρτάρι του φίλου της άλλαξε τη σχέση τους για πάντα [video]

Δεν το περίμενε με τίποτα...


Ο Blake ξόδεψε μήνες ολόκληρους για να κατασκευάζει μια χειροποίητη μπιζουτιέρα για την κοπέλα του, καθώς όμως η Carly εξέταζε το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα από τα συρτάρια ανακάλυψε κάτι που θα της άλλαζε τη ζωή για πάντα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:14 pm


"Τα Σκόπια θα διαλυθούν και...: Η ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου

«Ο τσιγγάνος δεν γίνεται τσολιάς αν βάλει φουστανέλα»...


Συγκλονίζουν τα λόγια του Αγιορείτη μοναχού που είχε προβλέψει τα όσα θα έρχονταν.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε απαντήσει σε όσους με αγωνία τον ρωτούσαν για την προκλητική στάση των Σκοπίων και τη βούλησή τους να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας μας.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο Αγιορείτης μοναχός παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να καταρρεύσει.

Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους:

«Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλα γίνεται τσολιάς»;

Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:

«Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει»!

Λυπάμαι τους καημένους τους Σκοπιανούς που οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες» εδώ και δεκαετίες τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά πιότερο λυπάμαι τους νεοραγιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μέσα στην πλάνη μακριά από την Αλήθεια.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:06 pm


Καρδιακή ανεπάρκεια: Αν τρώτε 6 γραμμάρια από αυτό τότε έχετε διπλάσιο κίνδυνο!

Ο κίνδυνος καρδιακής ανακοπής διπλασιάζεται με την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού, σύμφωνα με μια έρευνα...Η καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλεί σωστά το αίμα σε όλο το σώμα. Η καρδιακή προσβολή (έμφραγμα), η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση),  καρδιομυοπάθεια και οι ασθένειες του καρδιακού μυός (π.χ. μυοκαρδίτιδα), είναι οι πιο κοινές αιτίες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια μετά από δραστηριότητα, ή ακόμα και ανάπαυση, αίσθημα κόπωσης τις περισσότερες ώρες της ημέρας και πρήξιμο των αστραγάλων και των πελμάτων.

Προσοχή στο αλάτι!
Η υψηλή πρόσληψη αλατιού συνδέεται με διπλασιασμό του κινδύνου για καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με 12ετή μελέτη σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology – ESC) πριν μερικούς μήνες.

«Η πρόσληψη χλωριούχου νατρίου (σ.σ. αλάτι) είναι μία από τις κύριες αιτίες της υψηλής αρτηριακής πίεσης και ενός ανεξάρτητου παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο», δήλωσε ο καθηγητής PekkaJousilahti από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας του Ελσίνκι στην Φινλανδία.

«Εκτός από την στεφανιαία νόσο και το εγκεφαλικό, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία από τις κύριες καρδιαγγειακές παθήσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως, αλλά ο ρόλος της υψηλής πρόσληψης αλατιού στην ανάπτυξή της είναι άγνωστος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ειδικοί συνιστούν να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 6 γραμμάρια (το ισοδύναμο με ένα κουταλάκι του γλυκού) αλάτι την ημέρα.

Πώς έγινε η έρευνα
Αυτή η μελέτη εξέτασε τη σχέση πρόσληψης αλατιού και την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας. Οι ερευνητές εφάρμοσαν την "24ωρη εκχύλιση νατρίου", ως μέθοδο υπολογισμού για την εκτίμηση πρόσληψης αλατιού στους συμμετέχοντες, αφού αυτή η μέθοδος θεωρείται το πρότυπο στην επιστημονική έρευνα.

Ήταν μια μελέτη παρακολούθησης 4.630 τυχαία επιλεγμένων ανδρών και γυναικών ηλικίας 25 έως 64 ετών που συμμετείχαν στην μελέτη Salt North Karelia και στην Εθνική Μελέτη FINRISK μεταξύ του 1979 και του 2002 στη Φινλανδία.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους και οι ερευνητές κατέγραψαν το βάρος, το ύψος και την αρτηριακή πίεση του καθενός από αυτούς. Εν συνεχεία πήραν δείγμα αίματος και ούρων για εργαστηριακή ανάλυση.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 12 χρόνια μέσω μηχανογραφημένης σύνδεσης μητρώου με τα Εθνικά Αρχεία Υγείας της Φινλανδίας.

Τα περιστατικά με καρδιακή ανεπάρκεια εντοπίστηκαν από τα μητρώα αιτιών θανάτου, το μητρώο απαλλαγής από τα νοσοκομεία (σ.σ. το λεγόμενο εξιτήριο μετά το πέρας μιας νοσηλείας) και τα αρχεία αποζημίωσης (συνταγογραφημένων) φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, 121 άνδρες και γυναίκες ανέπτυξαν καρδιακή ανεπάρκεια.

Τι είπαν οι ερευνητές
Ο καθηγητής Jousilahti δήλωσε: «Το αλάτι ‘δεν αρέσει’ στην καρδιά. Η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Αυτή η αύξηση είναι ανεξάρτητη από την πίεση του αίματος (…) Οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13,7 γραμμάρια αλατιού καθημερινά είχαν ένα διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από 6,8 γραμμάρια».

Και πρόσθεσε: «Η βέλτιστη ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι πιθανώς ακόμη χαμηλότερη από τα 6,8 γραμμάρια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μέγιστο όριο πρόσληψης αλατιού τα 5 γραμμάρια ημερησίως και η φυσιολογική ανάγκη είναι 2-3 γραμμάρια την ημέρα (…) Μελέτες σε μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες είναι απαραίτητες για να γίνουν λεπτομερέστερες εκτιμήσεις του αυξημένου κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας που σχετίζεται με την κατανάλωση αλατιού».

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:51 am


Ποιοι απιστούν πιο εύκολα: 11 αλήθειες για το "κέρατο"

Κεφάλαιο απιστία. Επώδυνο, καταστροφικό και...
ανατρεπτικό. Οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ανδρών και γυναικών, καθώς τα ευρήματά τους δεν συμπίπτουν απαραίτητα με όσα είχαμε συνηθίσει να πιστεύουμε για το «κέρατο» που κανείς μας δεν θέλει να βιώσει.

Ποιοι απατούν πιο συχνά; Ποιο είναι οι βασικότεροι λόγοι που απιστεί κάποιος; Ποιος θα χώριζε για να μείνει με το νέο του απόκτημα; Και το πιο σημαντικό: Ποιος συγχωρεί πιο εύκολα; Αυτά και άλλα πολλά συγκεντρώσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα σπουδαιότερα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με την απιστία.

Δώστε προσοχή και... θα μας θυμηθείτε.

1. Απιστία δεν είναι μόνο το σeξ

Ναι, καλά διαβάσατε. Άντρες και γυναίκες θεωρούν το έντονο φλερτ με άλλους εξίσου καταστροφικό για μία σχέση ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνει ερωτική πράξη. Συγκεκριμένα, το 74% των ανδρών και το 85% των γυναικών, θεωρούν το να μιλάς στο κινητό ή μέσω ίντερνετ και να φλερτάρεις με κάποιον άλλο μία από τις πιο επίπονες μορφές απιστίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο σύμβουλος γάμου Γκάρι Νιούμαν στο βιβλίο του «The Truth About Cheating», οι περισσότεροι άντρες θεωρούν ότι οδηγούνται στην απιστία για συναισθηματικούς και όχι για σεξουαλικούς λόγους.

2. Οι άντρες δε θεωρούν το φιλί απιστία

Σε δημοσκόπηση του Υougov.co.uk, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών υποστήριξε πως το να φιλήσουν στο στόμα μια άλλη γυναίκα δεν είναι τόσο… επιλήψιμο, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες θεωρούν το φιλί ξεκάθαρη απιστία ακόμα κι αν δεν δοθεί συνέχεια.

3. Το 42% των γυναικών που απατούν τον σύντροφό τους είναι ξανθές

Νέα διαδικτυακή έρευνα θέλει τις ξανθές γυναίκες να απατούν πολύ περισσότερο από τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες. Το ποσοστό των άπιστων μελαχρινών αγγίζει με δυσκολία το 12%, με τις κοκκινομάλλες να μένουν τελευταίες στην κατάταξη των γυναικών με τις περισσότερες… περιπέτειες. Και να σκεφτείτε πως οι άντρες θεωρούν τις κοκκινομάλλες τις πιο επικίνδυνες γυναίκες για σχέση.

4. Οι άντρες απιστούν ευκολότερα, ενώ οι γυναίκες πιο συνειδητά

Αμερικανική έρευνα του 2011 θέλει τους άντρες να καταφεύγουν πιο εύκολα στη λύση της απιστίας για να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Δεν θα το σκεφτούν τόσο πολύ και θα το κάνουν χωρίς να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά, σε αντίθεση με τις γυναίκες που για να καταφύγουν στην αγκαλιά κάποιου άλλου άντρα θα πρέπει να νιώθουν το τέλος της σχέσης τους να είναι κοντά.

5. Οι γυναίκες μετατρέπουν το παράνομο σε... νόμιμο

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να «μονιμοποιούν» τον εραστή τους μετά το τέλος της σχέσης τους με τον άνθρωπο τον οποίο απάτησαν. Με άλλα λόγια, είναι πιο σίγουρες για την απόφασή τους και δεν θεωρούν το νέο τους έρωτα μια απλή περιπέτεια. Οι άντρες από την άλλη, δύσκολα θα έκαναν σχέση με μια γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε αυτούς και την σύντροφό τους.

6. Η απιστία δεν οφείλεται στην εξωτερική εμφάνιση του «πειρασμού»

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανδρών που απάτησαν τη σύντροφό τους με κάποια άλλη, που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί εμφανισιακά με τη «νόμιμη» σύντροφο. Όπως είπαμε και πριν, η απιστία οφείλεται κυρίως σε συναισθηματικού παράγοντας και σε προβλήματα μεταξύ των δύο συντρόφων όπως είναι η έλλειψη κατανόησης και εκτίμησης.

7. Οι ωραίοι άντρες και οι όμορφες γυναίκες έχουν την τάση να απατούν περισσότερο

Εντάξει, αυτό το περιμέναμε, καθώς έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ομορφιά ανήκει παντού, γι’ αυτό και οι άνθρωποι που τραβούν τα βλέμματα και κερδίζουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φίλου έχουν στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια παράνομη σχέση.

8. Οι καθηγήτριες είναι οι πιο άτακτες γυναίκες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική για την απιστία μεταξύ συζύγων, θέλει τις γυναίκες καθηγήτριες να είναι πιο ευάλωτες στους πειρασμούς που θα εμφανιστούν στο δρόμο τους. Το αντίστοιχο «επικίνδυνο» αντρικό επάγγελμα είναι ο τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών.

9. Οι γυναίκες σήμερα απιστούν συχνότερα από ότι στο παρελθόν

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στη γυναικεία απελευθέρωση και το γεγονός πως οι σημερινές γυναίκες είναι σαφώς πιο ανεξάρτητες σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη το 2010, ποσοστό της γυναικείας απιστίας είναι 40% πιο πάνω σε σχέση με τη δεκαετία του ’90 .

10. Οι χρήστες του Twitter είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Φταίνε τα DMs; Φταίνε τα «αθώα» retweets; Ή μήπως αυτό το «μια παρέα είμαστε όλοι»; Ερευνητές που επεξεργάστηκαν τη συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου υποστηρίζουν πως όσοι και όσες χρησιμοποιούν το Twitter έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν. Έχουν να κλείσουν λογαριασμοί…

11. Οι άντρες συγχωρούν την απιστία πιο εύκολα από τις γυναίκες

Αυτό κι αν δεν το περιμέναμε. Το Πανεπιστήμιο του Τέξας θέλει το 50% των ανδρών να συγχωρούν την άπιστη σύντροφό τους και να μένουν μαζί της αν εκείνη τους εκμυστηρευόταν πως τους απάτησε με… άλλη γυναίκα. Αντιθέτως, σε περίπτωση απιστίας με άλλον άντρα, το ποσοστό πέφτει στο 22%, γεγονός που οφείλεται στο ότι η συνεύρεση δύο γυναικών είναι άκρως ερεθιστική στο μυαλό ενός άντρα.

Οι γυναίκες από την άλλη, στο 22% τους θα συγχωρούσαν τον σύντροφό τους αν τις απατούσε με άντρα, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 28% αν η απιστία γινόταν μεταξύ του συντρόφου τους και μιας άλλης γυναίκας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:45 am


Power Of Love: Η ανακοίνωση της Μπακοδήμου για τον τελικό!

Προς το τέλος της τηλεοπτικής του διαδρομής οδεύει το Power Of Lοve...


Ένα ριάλιτι που πολλοί χαρακτήρισαν «κοινωνικό πείραμα», ένα ριάλιτι με νέα αγόρια και κορίτσια που έψαξαν να βρουν τον έρωτα και που πολλά από αυτά τo κατάφεραν.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας η Μαρία Μπακοδήμου ανακοίνωσε στους παίκτες πως την Παρασκευή θα είναι ένα ιδιαίτερο gala αφού θα δούμε τον ημιτελικό κι έπειτα από μια εβδομάδα θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο τελικό του ριάλιτι.

Δείτε όλα όσα ανακοίνωσε η παρουσιάστρια στους παίκτες.Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:39 am


Οι 24 τύποι γυναικών που πρέπει να αποφύγεις όσο ωραία οπίσθια κι αν έχουν

Μάθε ποιοι είναι οι 24 τύποι γυναικών που πρέπει να αποφύγεις όπωσδήποτε σε αυτή τη ζωή όσο ωραία οπίσθια κι αν έχουν...ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΚΟΙΝΗ

Τύπος μικροαστής γυναίκας, η οποία συναντάται στο 90% του συνολικού πληθυσμού. Φορώντας το πασίγνωστο σε όλους φακιόλι, από το οποίο κρέμονται μανταλάκια αντί για ρόλεϊ, τραγουδά ευτυχισμένη για το δυνάστη άνδρα που παντρεύτηκε και τα 4 κουτσούβελα-τυφώνες Κατρίνες που έχει. Στον ελεύθερο χρόνο της βλέπει Βέρα στο Δεξί, μπαίνοντας κυριολεκτικά στο πετσί του ρόλου της Δώρας, ενώ τις πιο lounge στιγμές παρακολουθεί στο βίντεο εκπομπές της Βέφας.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Ζει κατά προτίμηση σε ένα μικροσκοπικό δυάρι -χωρίς θέρμανση-, απαλλαγμένη από τις γκρίνιες των Αλτζχάιμερ γονιών της. Δεν ασχολείται και πολύ με το αντίθετο φύλο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις εξελίσσεται σε γυναίκα Τσε Γκεβάρα, πυρπολώντας -όχι καρδιές- αλλά οτιδήποτε κινείται σε ακτίνα 5 μέτρων.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Αντιδραστική, με φλεγόμενο ταπεραμέντο, συνήθως προκλητική και αυθάδης. Αν της πας κόντρα το πιο πιθανόν είναι εσύ να βρεθείς στο χώμα κι αυτή στη φυλακή είτε ρίχνοντας Meritto στον καφέ σου είτε χαπακώνοντάς σε με μια ντουζίνα Viagra την ώρα του μοιραίου! Θα την πετύχεις στα πιο απόμερα μέρη: σε θεοσκότεινο σοκάκι, στο κελί του αυτόφωρου, ακόμα και κρυμμένη πίσω από την πόρτα του σπιτιού σου την ώρα που επιστρέφεις από το καθημερινό σου «παραστράτημα».

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΝΤΙ-ΚΑΝΤΙ

Η αγαθιάρα σε όλο της το μεγαλείο! Με το χαμόγελο της Crest να σε περιμένει σε κάθε σου κίνηση, είναι τόσο στόκος ταχείας πήξεως, που και το μισό της σόι να βρίσεις, δε θα διαφωνίσει μαζί σου -άσε δε που δε θα μιλήσει κιόλας γιατί προφανώς το μόνιμο χαμόγελό της ήταν αποτέλεσμα από το τελευταίο εγκεφαλικό της, όταν σε είδε καβάλα με την αδερφή της να το παίζετε ALLOU FUN PARK!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ

Ευτυχώς ακόμα δεν τις έχεις δει στο γιαπί να δίνει εντολές! Διαφορετικά θα άκουγες ό,τι πιο trendy κυκλοφορεί στα υβριστικά λεξιλόγια. Αν θα σε τραβήξει κάτι πάνω της δε θα είναι η γοητεία της -πίστεψέ με- αλλά το χέρι της που έχει γραπώσει το γιακά σου!

ΓΥΝΑΙΚΑ FAME STORY

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μια και μονίμως συμπεριφέρεται όπως ο “Πουλόπουλος” στο Καφέ της Χαράς. Οποιοδήποτε μακρόστενο το χρησιμοποιεί ως μικρόφωνο για να βγάλει λόγο, ακόμα και για να τραγουδήσει. Η ζωή της είναι μιούζικαλ και το σεξ που κάνει θυμίζει τη Ντενίση στα περισσότερα σίριαλ: ατάλαντο και φάλτσο!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ

Κάτι παρόμοιο με τη γυναίκα “κάντι-κάντι” με τη διαφορά ότι αυτή “χτυπιέται” κιόλας! Τι εννοώ; Είναι σε διαρκή εγρήγορση-υπερκινητικότητα σε σημείο που διαλύει το νευρικό σου σύστημα, μιλώντας το ίδιο περίεργα με την κίνησή της. “Χαζό παιδί, χαρά γεμάτο” δε θα την έλεγες, αλλά μια Duracell την έχει καταπιεί σε μικρή ηλικία -όπως ο Οβελίξ το μαγικό φίλτρο.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΛΑΙΟΥΣΑ ΙΤΙΑ

Μονίμως δυστυχισμένη και μίζερη, κυκλοφορεί με μια θηλιά στο λαιμό της αντί για πέρλες. Αν δε φοράει μαύρα, τότε θα κάνει τα πάντα για να πετάξει τα ρούχα της, παρακαλώντας σε να της κάτσεις -έστω για να δει κι αυτή μια άσπρη μέρα. Στο κρεβάτι θυμάται όσους πρώην την έφτυσαν για την ξαδέρφη της και καταριέται τους άντρες που, αντί για το όνομά της την ώρα το μοιραίου, φωνάζουν κάτι άλλο, ακόμα κι αν αυτό το “κάτι άλλο” ακούει στο όνομα Βαγγέλης!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΖΑΠΙΝΓΚ

Κλασσική περίπτωση κυκλοθυμικής προσωπικότητας. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ξέρει τι θέλει και δε θα ησυχάσει αν δεν το αποκτήσει! Δε βγάζεις νόημα με τα λόγια και τις πράξεις της, ίσως γιατί κι αυτή έχει ξεχάσει την πρώτη μπούρδα πριν ακόμα πετάξει τη δεύτερη. Εν ολίγοις συμπεριφέρεται σαν χρυσόψαρο -και δεδομένου ότι αυτά τα χαριτωμένα ψάρια έχουν διάρκεια μνήμης λιγότερο από όσο χρειάζεται μια μερίδα κοτομπέικον να ζεσταθεί στο μικροκυμάτων- αυτή η γυναίκα δεν έχει να πει τίποτα στο κρεβάτι εκτός από ασυναρτησίες: «-τι σου κάνω μάνα μου; -Μπεζ, το ταβάνι θα το βάψω μπεζ»!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΡΕΝ 24

Μπορεί το συγκεκριμένο τραπεζικό πρόγραμμα να βολεύει αρκετούς, ο τύπος αυτής της γυναίκας όμως δεν έχει καμία σχέση με δάνεια. Είναι ικανή να ξεζουμίσει όλες τις καταθέσεις, λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες σου, χωρίς να πάρει είδηση. Με τη δικαιολογία-μότο ότι «δε με αγαπάς πια, Νούλη μου», σε αφήνει με τα σώβρακα σε δευτερόλεπτα και τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Τώρα, αν είσαι κι εσύ τόσο γκαντέμης, θα επιστρέψει και για το βρακί σου!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΘΕΡΑ

Αν και δε διαφέρει σε πολλά με την κοινή πεθερά, μερικές φορές ξεπερνά και τα όριά της! Ασχολείται με τους πάντες και τα πάντα, κριτικάροντας οτιδήποτε «για το καλό σου, φυσικά, Νούλη μου» χωρίς να δίνει δεκάρα σε κανέναν. Την ώρα της πράξης θα μάθεις πιο πολλά για το πώς αλευρώνεις την τσιπούρα πριν τη ρίξεις στο τηγάνι, παρά για τα απωθημένα της!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Αυτή έχει και το όνομα και τη χάρη! Για οτιδήποτε καινούριο κυκλοφορεί στην πιάτσα, απευθύνσου σ’αυτή-με το αζημίωτο βέβαια! Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος με τη «γυναίκα πεθερά» με τη διαφορά ότι, εκτός από το πώς αλευρώνεις την τσιπούρα πριν τη ρίξεις στο τηγάνι, μαθαίνεις πώς την αλευρώνει και το υπόλοιπο οικοδομικό τετράγωνο!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΑΤΣΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Κυκλοφορεί ντυμένη στην τρίχα (με ρούχα αγορασμένα από λαϊκή δυτικών προαστείων φυσικά), με Smart (5ετίας και μεταχειρισμένο) εξοπλισμένο με subwoofer σε μέγεθος Ηνιόχου, που θα ζήλευε και το Privilege και ρολόι χειρός που κάνει παράσιτα στα ραντάρ της Τροχαίας. Στον ερωτα είναι καλή -το προσπαθεί άλλωστε- αν και θυμάται ηλίθια πράγματα όπως π.χ. ότι πρέπει να ακυρώσει το ραντεβού με τη Λάτση για να παρευρεθεί στο gala του Τσέλιου, τον οποίο πέτυχε ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ σε ένα σοκάκι στη Μύκονο («-Αχ, Μάκη μου, κι εσύ εδώ; Μα τι μικρός που είναι ο κόσμος!»). Και η Μύκονος επίσης κοπέλα μου!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΡΙΝ ΑΠ

Τύπος γυναίκας η οποία όταν ανοίξει το στόμα-μοτέρ της ξεχνάει να το κλείσει! Με μια διαρκή κρίση λογοδιάρροιας, σε ζαλίζει σε χρόνο dt. Στο σεξ θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση αν δεν είσαι τύπος που γουστάρει κουβέντα στο κρεβάτι. Αν πάλι είσαι πολιτικός ή διπλωματικός αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Κυπριακό, τότε θα τα περάσεις ζάχαρη! Εύγε!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ

Σπανιότατο είδος, μόλις μόνο στο 1% του συνολικού πληθυσμού. Συνδυάζει όλους τους τύπους γυναικών που αναφέρθηκαν, οπότε αν σου τύχει, την έκατσες τη βάρκα φίλε μου!

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:30 am


Αποκαταστάθηκε η έλλειψη του φαρμάκου etoposide - Κανονικά οι θεραπείες

Κανονικά θα εκτελούνται από αυτήν την εβδομάδα, οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες με το αντινεοπλασματικό φάρμακο etoposide, το οποίο βρισκόταν σε έλλειψη...


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου επικοινώνησε με το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το οποίο προχώρησε στην εισαγωγή της αναγκαίας ποσότητας etoposide για την κάλυψη της μηνιαίας ζήτησης (μέχρι 6.500 δόσεις).

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φάρμακο περιλαμβάνεται στη λίστα Βασικών Φαρμάκων για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία για πολλές μορφές καρκίνου. Οι ελλείψεις που εμφανίστηκαν στα μέσα Μαΐου δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην πραγματοποίηση πολλών χημειοθεραπειών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει για κάθε σχετική εξέλιξη. Επίσης, παρακαλεί όλους όσοι αντιληφθούν και πάλι οποιαδήποτε έλλειψη στην προμήθεια του συγκεκριμένου ή άλλου φαρμάκου, να της γνωστοποιήσουν το πρόβλημα άμεσα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:27 am


Οι 7 πιο ανθυγιεινές επεξεργασμένες τροφές

Επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές που καλό είναι να…
αλλάζετε διάδρομο, όταν τις βρίσκετε μπροστά σας στο σουπερ μάρκετ.

Οι επεξεργασμένες τροφές, για όσους ειδικά ζούμε στην πόλη και δεν έχουμε τη δυνατότητα της διατήρησης του προσωπικού μας μποστανιού ή τον χρόνο και το κέφι για μαγείρεμα, είναι αναπόφευκτο κακό. Οι συχνότερες δικαιολογίες είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για το μαγείρεμα και την προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος.

Παρ’ όλες τις δικαιολογίες όμως, κάποιες τροφές που το εμπόριο μας τις παρέχει στην χειρότερη επεξεργασμένη έκδοσή τους, καλό είναι να τις αποφεύγουμε, ακόμα και στις μεγάλες πείνες, αφού δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον οργανισμό. Ακόμα και αν πιστεύετε ότι ικανοποιούν την πείνα σας, πλανάστε!

Ακολουθούν επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές που καλό είναι να… αλλάζετε διάδρομο, όταν τις βρίσκετε μπροστά σας στο σουπερ μάρκετ.

Μπουκιές κοτόπουλου

Η αλήθεια είναι πως οι μπουκιές κοτόπουλου, έχουν… λίγα κοινά με το κοτόπουλο. Μπορεί να νομίζετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό στις μπουκιές είναι πρωτεΐνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι παραπάνω από το 50% είναι λίπος, ενώ περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες απ’ ό,τι πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες μάλιστα, είναι «κακοί», αφού προέρχονται από τις προσθήκες τις κρούστας στις μπουκιές. Ακόμα, οι περισσότερες μπουκιές κοτόπουλου, είναι προτηγανισμένες σε λάδι με ακόρεστα λιπαρά, το οποίο προκαλεί παραμορφώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες του οργανισμού, που οδηγούν στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από θερμίδες και πόντους στην περιφέρειά σας. Επιπλέον κάνουν περισσότερο κακό, αφού εκτός της ζάχαρης, περιέχουν γλυκαντικές ουσίες όπως είναι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, που κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό από τη ζάχαρη. Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι αλλά και διαταράσσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, τα αναψυκτικά είναι μια από βασικές ουσίες που παράγουν οξέα εντός του οργανισμού, καθιστώντας το φυσικά αλκαλικό pH του σώματος πιο όξινο. Σε ένα τέτοιο όξινο περιβάλλον ευημερούν τα καρκινικά κύτταρα, ενώ το ίδιο περιβάλλον είναι περισσότερο δεκτικό σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων, αφού συνολικά πέφτουν οι άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Hot dog και άλλα επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα της αγοράς όπως είναι τα hot dogs, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις και άκρως ανθυγιεινές προσθήκες. Το χειρότερο, δε, είναι ο τεχνητός διαχωρισμός των πουλερικών από τα υπόλοιπα κρέατα αφού η εν λόγω διαδικασία περιλαμβάνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή πίεση, ώστε όποια διατροφική αξία και να έχει το κρέας εξαρχής, διαλύεται κατά την επεξεργασία.

Κουλουράκια, κέικ και κράκερς εμπορίου

Τα κουλουράκια και τα περισσότερα αρτοποιήματα που αγοράζετε και δεν παρασκευάζετε οι ίδιοι, είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά προτιμώνται από τις επιχειρήσεις αφού είναι πιο φτηνά και ρίχνουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, αλλά και επειδή παρατείνουν την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τους δίνουν την υφή που τα κάνουν τόσο λαχταριστά. Υπάρχουν μάλιστα εργαστήρια που δουλεύουν αποκλειστικά με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των ακόρεστων λιπαρών για την καλύτερη δυνατή υφή τέτοιων τροφών.

Δημητριακά για το πρωινό

Αρκετά δημητριακά που προτιμούν πολλοί για το πρωινό τους, είναι τεχνητά εμποτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν απολύτως τίποτα να προσφέρουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως που τους προστίθενται εκ των υστέρων οι βιταμίνες, τεχνητά, δεν ανεβαίνει και ιδιαίτερα η θρεπτική τους αξία, αφού για παράδειγμα, ο τύπος της βιταμίνης D που προστίθεται, δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό.

Ακόμα, όπως και τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι γεμάτα με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού. Εάν μάλιστα περιέχουν και καλαμπόκι στη σύστασή τους, που είναι και το πιθανότερο, τότε μάλλον είναι γενετικά τροποποιημένο, καθώς είναι πολύ χαμηλότερου κόστους.

Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι έχει αποδειχθεί μέσα από επιστημονικές έρευνες πως βλάπτει σοβαρότατα την υγεία.

Μπάρες δημητριακών

Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά οι μπάρες δημητριακών δεν είναι το υγιεινό σνάκ που όλοι νομίζουμε. Το μάρκετινγκ αυτών των εταιρειών και η διαφημιστική εκστρατεία, είναι άκρως παραπλανητικά αφού, όλες σχεδόν οι εταιρείες, περιλαμβάνουν στα συστατικά τους σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο όπως αναφέρουμε και παραπάνω δεν είναι από τις καλές τροφές. Ακόμα και όσες ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μέλι, οφείλουν τη γλυκύτητά τους στο σιρόπι καλαμποκιού, που προσθέτουν, και όχι στο μέλι. Εκτός αυτού, οι μπάρες δημητριακών, έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε ακόρεστα λιπαρά.

Έτοιμες σάλτσες

Και στην περίπτωση των έτοιμων σως, βασικός πρωταγωνιστής είναι το σιρόπι καλαμποκιού. Το σιρόπι καλαμποκιού όχι μόνο είναι φτηνό αλλά έχει το καλό, για τους κατασκευαστές, να προσθέτει «πόντους» στη γεύση του τελικού προϊόντος. Πολλές, ακόμα, περιέχουν ακόρεστα λιπαρά και άλλα προσθετικά.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπολογίζουμε το κακό που προκαλούν οι έτοιμες ως και σάλτσες, όταν εν τέλει τις καταναλώνουμε, αφού ξεχνάμε ότι μια υγιεινή σαλάτα μπορεί να χάσει τη συνολική διατροφική της αξία, αν την «ποτίσουμε» με σως του εμπορίου. Καλύτερα είναι λοιπόν, να φτιάχνουνε οι ίδιοι τις σάλτσες μας, ελέγχοντας τα συστατικά, αφού μπορούν άλλωστε να διατηρηθούν στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:21 am


Ελληνικό: Επτά προαπαιτούμενα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επένδυση

Στα βασικά προαπαιτούμενα για το έργο είναι  η διενέργεια του διεθνούς, ανοικτού...
διαγωνισμού για τη χορήγηση της άδειας καζίνο εντός του πρώτου ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος
Συνολικά επτά προαπαιτούμενα- μαζί και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής- περιλαμβάνονται στα επόμενα βήματα για τη μεγάλη επένδυση της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, όπως αυτά περιγράφονται στο επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης.

Στα βασικά προαπαιτούμενα για το έργο είναι καταρχάς η διενέργεια του διεθνούς, ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση της άδειας καζίνο εντός του πρώτου ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος για την προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουρισμού. Στα αμέσως επόμενα βήματα περιλαμβάνεται ακόμη η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης καθώς και για τη γενική διάταξη του Μητροπολιτικού Πάρκο (από τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) με βάση και τις μελέτες που θα κατατεθούν από τους επενδυτές- η τελευταία από τις τρείς μελέτες υπολογίζεται να κατατεθεί προς το τέλος του Ιουνίου. Η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων και Εγκαταστάσεων (Υπουργείο Εσωτερικών/ Βουλή) και η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από την έκταση (ΕΜΟΕ/ Υπουργεία/ Δημόσιοι Φορείς/ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.) περιλαμβάνονται επίσης στα επόμενα βήματα στην όλη διαδικασία μέχρι να αυτή να φθάσει στην ιδιοκτησιακή «ωρίμανση»: Αυτή περιλαμβάνει τη διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ ΤΑΙΠΕΔ/ επενδυτής), τη μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (μεταξύ των φορέων ΤΑΙΠΕΔ/ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.) και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής (ΤΑΙΠΕΔ).

Από την πλευρά του, το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development (με τη συμμετοχή της Eagle Hills από το Αμπου Ντάμπι, της κινεζικής Fosun και του ομίλου Λάτση) με το δεδομένο ότι οι διαδικασίες ειδικά το τελευταίο εξάμηνο δείχνουν να έχουν επιταχυνθεί, εκτιμά ότι οι εργασίες μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος, υπό την προϋπόθεση πάντως, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ότι θα κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες για το διαγωνισμό του καζίνο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:14 am


Ρημάζει η άλλοτε εντυπωσιακή βίλα του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο [video]

Θλιβερές εικόνες εγκατάλειψης...

Περίπου πέντε χρόνια μετά από τον θάνατο του, η βίλα του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο ρημάζει. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής Φτιάξε καφέ να στα πω είναι θλιβερές. Η παλιά αίγλη ανήκει πλέον στο παρελθόν, έχει πια ξεθωριάσει. Σκουριασμένα έπιπλα και παρατημένα αντικείμενα, γλάστρες πεσμένες από τον άνεμο…


Η άλλοτε εντυπωσιακή βίλα, που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια, χτίστηκε πριν από 27 χρόνια. Το εσωτερικό του σπιτιού διαθέτει μοναδικής αισθητικής έπιπλα, καθρέφτες στους τοίχους και πανάκριβα υφάσματα συνδυασμένα με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Το 2010 ήταν η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής κάλεσε ειδικούς που θα αναλάμβαναν αντί για εκείνον την ενοικίαση, καθώς και τη σωστή προώθηση του σπιτιού μέσω διάσημων σελίδων στο διαδίκτυο.

Μετά το θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη οι τρεις αδελφές του δεν ήταν διατεθειμένες, λόγω των χρεών που άφησε πίσω του, να δεχτούν την κληρονομιά. Η βίλα πέρασε στα χέρια του κράτους και δεν έχει πωληθεί, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στο έλεος του καιρού και του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:03 am


Ποια η διαφορά μεταξύ κοριτσιών ηλικίας...

...στα 8, στα 18, στα 28, στα 38, στα 48, στα 58 και στα 68;
-Στα 8...
Την πηγαίνεις στο κρεβάτι και της λες ένα παραμύθι.

-Στα 18 - Της λες ένα παραμύθι και την πας στο κρεβάτι.

-Στα 28 - Δεν χρειάζεται να της πεις παραμύθι για να την πας στο κρεβάτι.

-Στα 38 - Αυτή σου λέει ένα παραμύθι και σε πάει στο κρεβάτι.

-Στα 48 - Της λες ένα παραμύθι για να αποφύγεις το κρεβάτι.

-Στα 58 - Μένεις στο κρεβάτι για να αποφύγεις το παραμύθι.

-Στα 68 - Αν ποτέ την πας στο κρεβάτι, έ... αυτό κι αν είναι παραμύθι!

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:00 am


Κρόκος αυγού: Ποιος από τους τρεις σας φαίνεται πιο υγιεινός;

Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της κότας...
από την οποία προέρχεται και τη διατροφή της. Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

Τα περισσότερα αυγά που μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ έχουν έναν κρόκο με ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα. Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε ΔΕΝ τρέφεται σωστά.

Τέτοιος, στην φωτογραφία, είναι ο κρόκος #2.

Αντιθέτως, όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Τέτοιος είναι ο κρόκος #1 στην φωτογραφία.

Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.

Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, ενώ εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.

Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα. Γι' αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:49 am


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια;


Στις 19 Νοέμβριου του 2005, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος- ερευνητής, Tutkun Akbaş, αναφερόμενος στην μεγάλη κρίση των Ιμίων και στο περιστατικό της πτώσης του ελληνικού ελικοπτέρου με τα...
τρία τραγικά θύματα, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας, «Habertürk», ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του ελικοπτέρου είχαν καταρρεύσει και αυτό προκάλεσε την πτώση του.

Οι ισχυρισμοί του Τούρκου δημοσιογράφου σίγουρα είναι και μια ομολογία από τουρκικής πλευράς, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει της ανάλογης έρευνας για τα πραγματικά αιτία του θανάτου των ηρωϊκών, υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψού.

Την εποχή εκείνη η Διοίκηση του τουρκικού Στόλου βρίσκονταν στο Gölcük από όπου και μεταφέρθηκε στην Σμύρνη μετά τον σεισμό του 1999 και την καταστροφή της βάσης που στα ερείπια της θάφτηκαν περί τα 200 στελέχη του τουρκικού στόλου. Από το Gölcük δόθηκε η εντολή το βράδυ στις 30 Ιανουαρίου με το κωδικό νούμερο, D-346. Σήμανε συναγερμός σε όλη την περιοχή του Αιγαίου, στον ναύσταθμο του Aksas, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Φώκαια ενώ στην Άγκυρα το Εθνικό Συμβούλιο συνεδρίαζε σε συνεχή βάση και από εκεί δόθηκε η εντολή να αποβιβαστούν στην δεύτερη Ίμια οι Τούρκοι κομάντος.

Ο Tutkun Akbaş, που παρουσίασε την έρευνα του και στο γνωστό ομώνυμο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, Habertürk, υποστήριξε ότι οι Τούρκοι εκείνη την βραδιά από το «Κέντρο Πολεμικών Επιχειρήσεων» στον ναύσταθμο του Aksas, κοντά στην περιοχή των Ιμίων, παρακολουθούσαν τις ελληνικές κινήσεις. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του, η Τουρκία είχε πρόσφατα προμηθευτεί τελευταίου τύπου συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και παρεμβολών γερμανικής παραγωγής και με την βοήθεια «ειδικών» Γερμανών συμβούλων τα είχε εγκαταστήσει σε ένα εδικό ναρκαλιευτικό πλοίο που είχε εξοπλιστεί την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και των ηλεκτρονικών παρεμβολών. Εκεί έφτασε η κωδική διαταγή, D-346, με οδηγίες για την ηλεκτρονική επιχείρηση.

Την δεδομένη κρίσιμη στιγμή είχαν εκπέμψει ισχυρές ηλεκτρονικές παρεμβολές στην περιοχή της κρίσεως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τούρκου δημοσιογράφου, το ειδικό αυτό ναρκαλιευτικό είχε την δυνατότητα ακόμα και τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των ελληνικών πλοίων να τις καταγράφει. Οι παρεμβολές αυτές, όπως αναφέρεται, μπλόκαραν το ελληνικό σύστημα επικοινωνιών ενώ επηρέασαν και τις επικοινωνίες μεταξύ των ίδιων των τουρκικών δυνάμεων και του Κέντρου. Μεταξύ των άλλων είχαν μπλοκαριστεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τούρκου δημοσιογράφου-ερευνητή και τα συστήματα εκτόξευσης των πυραύλων που βρίσκονταν και στους δυο στόλους. Το μπλοκάρισμα είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 5 η ώρα το πρωί. Ακόμα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είχαν μπλοκαριστεί σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο.

Οι παρεμβολές αυτές προκάλεσαν, όπως ισχυρίστηκε ο Tutkun Akbaş, το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών συστημάτων του ελληνικού ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα στην συνέχεια την πτώση του. Τουρκική ομολογία;

Yunanistan kardak’ ta elektonik harple felç oldu = Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό πολεμικό σύστημα της Ελλάδας στα Ίμια.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:45 am


Τοστιέρες: Τι σημαίνουν το πράσινο και το κόκκινο λαμπάκι και γιατί ψήνατε μια ζωή λάθος

Το τοστ είναι ένα γεύμα ευρέως διαδεδομένο. Ανεξαρτήτως ηλικίας και προτιμήσεων στα...
υλικά, είναι από τα αγαπημένα σνακ κυρίως λόγω της ευκολίας του.

Έτσι λοιπόν όλα τα σπίτια και τα γραφεία έχουν τοστιέρες, ωστόσο οι περισσότεροι νομίζουν πως ξέρουν να τις χρησιμοποιούν.

Οι περισσότερες τοστιέρες έχουν δύο φωτάκια, συνήθως ένα κόκκινο και ένα πράσινο.

Το πρώτο κουμπί ανάβει μόλις η συσκευή συνδεθεί στο ρεύμα.

Εκεί κάνουν το λάθος οι περισσότεροι και βάζουν το τοστ στην τοστιέρα.

Αντιθέτως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ανάψει το δεύτερο φωτάκι που σημαίνει ότι οι πλάκες της τοστιέρας έχουν «κάψει».

Περιμένετε λοιπόν μέχρι να ανάψει και η δεύτερη φωτεινή ένδειξη και μετά βάλτε το τοστ. Αποσύρετε όταν έχει ψηθεί ανάλογα με το γούστο σας.

Ένα είναι βεβαιο, ότι το ψωμί θα είναι πιο τραγανό από ποτέ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:37 am


Ήρθε το πορτοφόλι - power bank που προστατεύει τις ανέπαφες κάρτες σας. Μοναδική προσφορά μόνο για τους αναγνώστες μας!

Οι ανέπαφες κάρτες είναι πρακτικές και εύκολες στη χρήση, γνωρίζετε όμως ότι οποιοσδήποτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να κλέψει όλα τα στοιχεία της κάρτας σας χωρίς καν να σας αγγίξει;...
Νιώθετε ασφαλείς στα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο και μόνο επειδή προσέχετε την τσάντα σας; Δυστυχώς η τεχνολογία κάνει άλματα... και για τους ληστές!
Λόγω του ενσωματωμένου RFID τσιπ μπορούν εύκολα να «διαβάσουν» την κάρτα σας και να αποσπάσουν τα στοιχεία της χωρίς καν να σας ακουμπήσουν! Εσείς κυκλοφορείτε ακόμα ανέμελοι; 

Ήρθε το πορτοφόλι επανάσταση που μπλοκάρει κάθε παραβίαση και κάνει πάταγο παγκοσμίως. Είναι η λύση για 100% προστασία από κάθε προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων σας και λέγεται Lifestyle Wallet. Και όχι μόνο αυτό! 

Ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι δε θα μείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό ή το tablet, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο power bank! Με μοντέρνο σχεδιασμό και σκληρό περίβλημα ώστε να μην τσακίζουν οι κάρτες σας, είναι ένα απαραίτητο gadget για όλους. Το βρήκαμε στο starkstores.gr και εξασφαλίσαμε ειδική προσφορά μόνο για τους αναγνώστες μας: 

Δείτε την ειδική προσφορά αποκλειστικά για τους αναγνώστες του tromaktiko: 1+1 ΔΩΡΟ - μόνο με 19,90€ - ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:47 amΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr