Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Tro-ma-ktiko

Αυτά είναι τα 152 ελληνικά νησιά που αμφισβητούν οι Τούρκοι

Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αλλαγές συνόρων ουσιαστικά...
γίνεται τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης των διεκδικήσεων της τουρκικής πλευράς.

Μετά το επεισόδιο με τη σημαία στη νήσο Ανθρωποφάγο, επανέρχονται οι παλαιότερες αναφορές των Τούρκων σε «γκρίζες» ζώνες, κάτι που βεβαίως γίνεται στοχευμένα προκειμένου να εξαναγκάσουν την ελληνική πλευρά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσει για θέματα που δεν υφίστανται. Οι Συνθήκες της Λωζάννης, το 1923, και των Παρισίων, το 1947, κατοχυρώνουν πλήρως και τελεσίδικα το status του Αιγαίου και των γεωγραφικών σχηματισμών του, κι αυτό η Ελλάδα το χρησιμοποιεί ως χαρτί. Ειδικά η κυριότητα του Μικρού Ανθρωποφάγου έχει διευθετηθεί μέσω του Άρθρου 12 της Συνθήκης της Λωζάννης, το οποίο παραχωρεί στη χώρα μας την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, την Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο. Επομένως και νησάκια που ανήκουν γεωγραφικά εκεί. Όμως, οι Τούρκοι επιμένουν κι έχουν συντάξει μια λίστα με τουλάχιστον 150 αμφισβητούμενα νησάκια.

Είναι η αποκαλούμενη EGAYDAAK, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 20 σχηματισμούς που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar», δηλαδή «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες». Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης (1923) με την οποία επικυρώθηκε η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία είχαν απελευθερωθεί κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), όπως επίσης και στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947), με την οποία η ηττημένη Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα την κυριαρχία της Δωδεκανήσου, υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με αμφισβητούμενο καθεστώς αφού δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες αυτές.

Η λίστα του EGAYDAAK
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1) Σύμπλεγμα Ζουράφας: Νησίδα Ζουράφα, βραχονησίδα Ζουράφα 1, βραχονησίδα Ζουράφα 2.
2) Σύμπλεγμα Οινουσσών: Οινούσσες, βραχονησίδα βόρεια Οινουσσών, Βάτος, νησίδα δυτικά από Βάτο, Ποντικονήσι, Μανδράκι, Αρχοντόνησο, Γαβάθι, Πασάς, νησίδα δυτικά από Πασά, Πρασονήσι, βραχονησίδα Β.Δ.. Από Πρασονήσι, βραχονησίδα νότια από Πρασονήσι, νησίδα νο1 έναντι Οινουσσών, νησίδα νο2 έναντι Οινουσσών, νησίδα Ν.Δ. από Ποντικονήσι, βραχονησίδα νο1 νότια από Οινούσσες, βραχονησίδα νότια από Οινούσσες.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

3) Βραχονησίδες Καλόγεροι.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

4) Σύμπλεγμα Αντίψαρων και Βενέτικου: Nησίδα Αντίψαρα και 26 μικρές βραχονησίδες, νησίδα νότια από Αντίψαρα και 4 βραχονησίδες, νησίδα Κουτσουλιά και 6 βραχονησίδες, βραχονησίδα Βενέτικο και 2 βραχονησίδες.

Β.Α. ΑΙΓΑΙΟ

5) Σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι: Φούρνοι, Διαπόρι, Άγιος Μηνάς, νησίδα νότια από Άγιο Μηνά, βραχονησίδα νότια από Άγιο Μηνά, Μακρονήσι, Πλάκα, Πλακάκι, Στρογγυλό, Μεγάλος Ανθρωποφάγος, Μικρός Ανθρωποφάγος, Λιμενόπετρα, Θυμανάκι, Θύμαινα, νησίδα νο 1 βόρεια από Θύμαινα, νησίδα νο 2 βόρεια από Θύμαινα, Αλατονήσι, Πετροκάραβο νησίδα Β.Δ. από Θύμαινα και μία βραχονησίδα, Καρνιαστή (σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι), Αγριδιό, Άνυδρο, βραχονησίδα Πετροκάραβο 1, βραχονησίδα Πετροκάραβο 2, βραχονησίδα Πετροκάραβο 3.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

6) Σύμπλεγμα νησιών Αρκοί: Αρκοί, Καλόβολος, Αγρελούσσα, Αβάθιστο, Μακρονήσι, βραχονησίδα Ν.Α. από Μακρονήσι, νησίδα Ζούκα 1, νησίδα Ζούκα 2, Σμινερονήσι, Ψαθονήσι, νησίδα δυτικά από Καλόβολο, Στρογγυλή, Μάραθος, Σπολάτος, Κόμαρος.

7) Σύμπλεγμα νησιών Αγαθονησίου: Αγαθονήσι, Νερά, Στρογγυλό, Γλάρος, Ψαθονήσι, Κουνέλι, Πράσσος, νησίδα Ν.Δ. Του Πράσσος, Καζαγάνι βραχονησίδα δυτικά από Αγαθονήσι, βραχονησίδα Ν.Δ. από Αγαθονήσι, βραχονησίδα βόρεια από Αγαθονήσι.

8) Σύμπλεγμα νησιών Φαρμακονησίου: Μαραθονήσι, νησίδα δυτικά από Φαρμακονήσι, Ψέριμος, βραχονησίδα Βασιλική, νησίδα Ν.Δ. από Ψέριμο, Πλάτη, βραχονησίδα νο 1 νότια από Πλάτη, βραχονησίδα νο 2 νότια από Πλάτη, βραχονησίδα Νεκροθήκες, Πίτα, Μεγάλη Ίμια, Μικρή Ίμια, Καλόλιμνος, Πράσσος, Λυδία.

9) Σύμπλεγμα νησιών Β.Α. Νισύρου: Περγούσα, 4 βραχονησίδες γύρω από Περγούσα, Στρογγυλή, Γυαλί 3 βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, Παχειά, Κανδελιούσσα, Άγιος Άντώνιος.

10) Σύμπλεγμα νησιών Λέβιθας και Κίναρου: Λέβιθα, νησίδα βόρεια από Λέβιθα, νησίδα νότια από Λέβιθα, Κίναρος, βραχονησίδα δυτικά από Κίναρο, Μαύρα, νησίδα ανατολικά από Μαύρα, Γλάρο.

11) Σύμπλεγμα νησιών Ν.Α. Αστυπάλαιας: Σύρνα, βραχονησίδα Σύρνα 1, βραχονησίδα Σύρνα 2, βραχονησίδα Σύρνα 3, Μεγάλος Αδελφός, Μικρός Αδελφός, βραχονησίδα δυτικά από Μικρό Αδελφό, Στεφάνια, Πλακίδα. βραχονησίδα 1 δυτικά από Πλακίδα, βραχονησίδα 2 δυτικά από Πλακίδα, Γιάννη, Μεσονήσι.

12) Σύμπλεγμα νησιών Β.Δ. Κάρπαθου: Αυγό, βραχονησίδα 1 δυτικά από Αυγό, βραχονησίδα 2 δυτικά από Αυγό, Καμηλονήσι, Μεγάλο Σοφράνο, Μικρό Σοφράνο, 2 βραχονησίδες νότια από το Μικρό Σοφράνο, Σόχας, Καραβονήσια, νησίδα νότια από Καραβονήσια, Αστακίδα Αστακιδόπουλο, νησίδα και βραχονησίδα βόρεια από Αστακιδόπουλο, νησίδα Β.Α. από Αστακιδόπουλο, Ουνιανήσια, νησίδα δυτικά από Ουνιανήσια.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

13) Σύμπλεγμα νησιών Κρητικού Πελάγος: Αυγονήσι, Δίας, δύο βραχονησίδες πλησίον Δίας, Πεταλίδι, Παξιμάδι, Διονυσάδες, Βραχονησίδα βόρεια από Διονυσάδες, Δραγονάδα, Πρασονήσι, Παξιμάδα.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 1:18 pm


Συγκλονιστικό θαύμα με μία Αγία Γραφή

Κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου πολέμου κάποιος στο στρατόπεδο μοίρασε στους στρατιώτες την Καινή Διαθήκη σε μικρά καλοδεμένα βιβλιαράκια...


Πήρες και συ και με εκνευρισμό παρατήρησες ότι στον πόλεμο είναι απαραίτητο το ατσάλι και το μολύβι και όχι τα βιβλία.


«Εδώ εάν δε μας σώσει το ατσάλι,το βιβλίο δεν θα μας σώσει σίγουρα!» Τέτοιου είδους σχόλιο έκανες, αφού μέχρι εκείνη την ημέρα τίποτα δεν εναπέθετες στην πίστη στο Θεό. Την πίστη την θεωρούσες ως κάποια παλιά καμπαρτίνα, που το ανθρώπινο καραβάνι από καταβολής κόσμου, αν και άχρηστη τη σέρνει μαζί του.

Παρόλα αυτά πήρες το βιβλιαράκι και το έβαλες μέσα στην αριστερή τσέπη. Τι συνέβη; Μόνος σου λες, θαύμα από τον Θεό και το προσυπογράφω. Την ίδια μέρα ξεκίνησε δυνατή μάχη. Γύρω σου έπεφταν τραυματίες. Ξαφνικά τραντάζεσαι. Σε χτύπησε σφαίρα. Πιάνεις με το χέρι την αριστερή πλευρά σου στο μέρος της καρδιάς. Περίμενες να τρέξει αίμα.

Όταν γδύθηκες, βρήκες τη σφαίρα σε αυτό το βιβλιαράκι, ακριβώς στο μέρος της καρδιάς. Έτρεμες σαν να είχες πυρετό. Το χέρι του Θεού! Το ιερό βιβλίο σου έσωσε τη ζωή από το ατσάλι και το μολύβι. Την ημέρα αυτή την θεωρείς ως πνευματική σου γέννηση. Από την ημέρα εκείνη άρχισες να έχεις φόβο Θεού και διαφύλαξες την πίστη σου προσεκτικά. Όντως δεν είναι παλιά καμπαρτίνα! Και δεν την κουβαλά το ανθρώπινο καραβάνι μάταια.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 1:18 pm


Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Μύθοι και αλήθειες για τη μυστήρια Λέσχη Μπίλντεμπεργκ

Υπάρχει ένας θρύλος για μια σκιώδη κυβέρνηση όλου του πλανήτη...
Ο θρύλος αυτός υποστηρίζει πως οι πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί κρατών σε όλο τον κόσμο είναι απλές μαριονέτες. Εκείνοι που αποφασίσουν στα αλήθεια είναι τα μέλη μιας μυστηριώδους λέσχης.

Της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Από αυτήν έχουν περάσει οι πιο πλούσιοι και ισχυροί άνθρωποι του κόσμου και δύσκολα δέχεται νέα μέλη. Οι θεωρίες συνωμοσίας λένε πως πολλά από τις μεγάλα ιστορικά συμβάντα έχουν συμβεί έπειτα από αποφάσεις της Μπίλντεμπεργκ.

Από πτώσεις ολόκληρων κυβερνήσεων μέχρι φασιστικές εκτρωπές, αυτοί οι πάμπλουτοι τύποι διοικούν τον κόσμο ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απλά οι κομπάρσοι στο στημένο σκηνικό τους.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ας πούμε ή ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έχασαν τις θέσεις εξουσίας τους επειδή η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ το αποφάσισε ενώ ο πόλεμος στο Ιράκ είναι ένα από τα βασικά επενδυτικά τους σχέδια- έτσι αναφέρουν οι τρελές θεωρίες συνωμοσίας.
Και όλες αυτές οι αποφάσεις παίρνονται απλά σε μια ετήσια συνάντηση. Αυτοί οι αδίστακτοι τύποι βρίσκονται μια φορά το χρόνο σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης (το οποίο, για προφανείς λόγους, δεν είναι ποτέ το ίδιο) και αποφασίζουν για τις τύχες του πλανήτη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1954 στο ολλανδικό ξενοδοχείο Μπίλντεμπεργκ, εξού και το όνομά τους. Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι επιχειρηματίες Ντένις Χέλεϊ, Τζόζεφ Ρέτινγκερ, Ντέιβιντ Ροκφέλερ και ο Πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας.
Πλέον, η συμμαχία αυτή απαριθμεί περίπου 120 μέλη και στις ετήσιες συναντήσεις τους, που γίνονται σε μυστικό μέρος και σε άγνωστη τοποθεσία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πίνουν, τρώνε, γελάνε, παίζουν γκολφ, αποφασίζουν τι θα γίνει φέτος στον κόσμο και μετά επιστρέφουν στις πολυτελείς κατοικίες τους.

Υπάρχει, βέβαια, και ένας άλλος μύθος που λέει πως η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ είναι πολύ πιο παλιά. Υπάρχει από τον μεσαίωνα και αποφασίζει για το μέλλον μας εδώ και 800 χρόνια. Το 1954 απλά πήρε το τωρινό της όνομα και έγινε γνωστή η ύπαρξή της. Γιατί κανείς δεν ήξερε καν πως υπάρχει τον υπόλοιπο καιρό της μακροχρόνιας λειτουργίας της.

Ο Τζιμ Τάκερ, ένας δημοσιογράφος που από το 1975 που έμαθε για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ έγινε εμμονικός με αυτή και αφιέρωσε τη ζωή του στο να ψάχνει στοιχεία για την ύπαρξή της και τις αποφάσεις της, είχε γράψει στην εφημερίδα του για την ιστορία της αποπομπής της Μάργκαρετ Θάτσερ από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.
Λέει πως η Μπίλντεμπεργκ εντυπωσιάστηκε από τον χαρακτήρα της και την κάλεσε να γίνει μέλος. Όμως οταν η ίδια πήγε σε μια συνάντησή τους δεν είχε τι να πει με κανέναν από αυτούς, βαρέθηκε και το έδειξε. Έτσι, τα μέλη της Μπίλντεμπεγκ, εκνευρισμένοι από την ασεβή συμπεριφορά της αποφάσισαν να της δείξουν πόσο ασήμαντη είναι και της αφαίρεσαν την εξουσία.Το 1999, ο Τάκερ σε συνεργασία με τον συγγραφέα Τζον Ρόνσον, πέρασαν μια εβδομάδα στην Ποτογαλία προσπαθώντας να βρουν το μέρος που θα συνεδρίαζε η Μπίλντεμπεργκ. Ήξεραν τη χώρα, αλλά όχι το μέρος. Ο Ρόνσον είχε ψαρώσει από τη μυστικοπάθεια του Τάκερ, ο οποίος έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα στην Αμερική για να επιβεβαιώσει πως είναι ζωνταντός και πως δεν τον έχει σκοτώσει η Μπίλντεμπεργκ.

Τελικά, βρήκαν που γινόταν η συνάντηση και κατάφεραν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Ωστόσο, όταν ο Ρόνσον είδε τι ακριβώς συμβαίνει, απογοητεύτηκε.
Έγραψε πως πρόκειται απλά για μια λέσχη πολύ πλούσιων ανθρώπων που βρίσκονται κάθε χρόνο και περνάνε χαλαρά την ώρα τους. Μιλάνε φυσικά για τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά δεν παίρνουν αποφάσεις. Δεν διακατέχονται από κάποια μυστικότητα, μιλάνε ανοιχτά μπροστά σου και δεν σε βάζουν να ορκιστείς πως δεν θα τα πεις πουθενά, ούτε σε σε σκοτώνουν. Αυτά είπε ο Ρόνσον, όμως φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που δεν τον πίστεψαν.

Προφανώς, σύμφωνα με πολλούς, η Μπίλντεμπεργκ ξεγέλασε τον Ρόνσον και τα μέλη της προσποιήθηκαν μπροστά του ή απλά τον εξαγόρασαν για να μην πει την αλήθεια ή ίσως και να έπεσε θύμα υπνωτισμού!

Διάφορα σενάρια ακούγονται για τον άνθρωπο που κατάφερε να βρεθεί σε μια συνάντηση της Μπίλντεμπεργκ και δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον να πει για αυτή. Μόνο κάποιες δηλώσεις του έκαναν κάποια μέλη αλλά ανώνυμα. Μα γιατί ανώνυμα; Τι μυστήριο είναι αυτό;

«Τα δημόσια πρόσωπα συνηθίζουν να κάνουν ανώνυμες δηλώσεις, δεν είναι προνόμιο των μελών της Μπίλντεμπεργκ αυτό», λέει ο Ρόνσον αποδομώντας κάθε θεωρία συνωμοσίας που πάντως παραδέχεται πως «Αυτή η Λέσχη μοιάζει ό,τι πιο κοντινό σε σκιώδη οργάνωση έχω δει».

Ο Τζον Τάκερ πάντως δεν χάνει τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό του. Μάλιστα, έχει βγάλει και ένα βιβλίο που λέγεται: «Το ημερολόγιό μου για την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Η 25ετής μάχη ενός ρεπόρτερ για να λάμψει η αλήθεια». Στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία είναι ανάρπαστο. Όταν ένας δημοσιογράφος κάποτε τόνισε πως αυτά που λέγονται μέσα στο βιβλίο είναι τραβηγμένες θεωρίες συνωμοσίας, ο Τάκερ αντέδρασε, λέγοντας «Πως τολμάς να το λες αυτό. Για το βιβλίο μου μίλησα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο».


Το 2010 διέρρευσε πως η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα γίνει στη Σίτζες, μια μικρή παραλαθάλασσια πόλη έξω από τη Βαρκελώνη. Τα βασικά θέματα την ετήσια αντζέντα ήταν οι κινήσεις της Άγγελα Μέρκελ και το αν ο Ομπάμα πρέπει να συνεχίσει τον πόλεμο των ΗΠΑ με το Αφγανιστάν.
Κάποιοι διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της Μπίλντεμπεργκ αλλά δεν είδαν ιδιαίτερη κινητικότητα και αφού… βαρέθηκαν, έφυγαν.

Πάντως, οι τρεις βασικοί πολιτικοί που φέρεται να προώθησε η Μπίλντεμπεργκ, σαν «ταλέντα» που ανακάλυψε και θέλησε να τους δώσει ευκαιρίες, ήταν ο Τόνι Μπλερ, ο Μπιλ Κλίντον και η Μάργκαρετ Θάτσερ, προτού βέβαια η τελευταία εξοργίσει τα μέλη της και την καταστρέψουν.

Ποιος ξέρει; Ίσως η Μπίλντεμπεργκ να έχει κρυφά σχέδια και για εσένα προσωπικά που διαβάζεις αυτό το κείμενο και να μην το ξέρεις. Αλλά είναι λογικό: γι’ αυτό εκείνοι είναι ισχυροί και εσύ ανίσχυρος.
Αν τα ήξερες όλα θα ήσουν μέλος της λέσχης…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 1:12 pm


Τι να κάνετε αν «μπήκε» το τζιν στο πλύσιμο

Τα τζιν παντελόνια είναι από τα κομμάτια της...
ντουλάπας μας που μας δυσκολεύουν μετά από κάθε πλύσιμο γιατί συνήθως δύσκολα μπορούμε να τα ξαναβάλουμε.

Είναι αυτό που αναφέρουμε συχνά λέγοντας ότι «μπήκε» στο πλύσιμο και δεν μπορούμε να φορέσουμε ή να το κουμπώσουμε. Κι όμως, υπάρχει λύση, να αποκτήσει και πάλι την ελαστικότητά του μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι ψεκαστήρα γεμάτο με νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Ψεκάστε αρκετή ποσότητα νερού στην περιοχή που θέλετε να τεντώσετε και αφήστε το τζιν απλωμένο στο πάτωμα. Πιάστε το τζιν και τράβηξε για μερικά λεπτά το κάθε πατζάκι ώστε να τεντώσει αρκετά. Στη συνέχεια, αφήστε τζιν να στεγνώσει από το νερό, απλωμένο κάπου και δοκιμάστε το ξανά. Θα μπαίνει όπως πριν και θα έχει αποκτήσει και πάλι την ελαστικότητά του.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 1:06 pm


Μυρμήγκια… καμικάζι: Ανατινάζονται μόλις νιώσουν απειλή

Ένα νέο είδος μυρμηγκιών, που λειτουργούν ως… καμικάζι αυτοκτονίας, καθώς ανατινάζονται μόλις νιώσουν την οποιαδήποτε απειλή...
ανακάλυψαν οι επιστήμονες κατά τη διάρκειά της έρευνάς τους στην ζούγκλα του Βόρνεο.

Το Colobopsis explodens, όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιού, ζει στα δέντρα κι όταν το πλησιάζει κάποιος εχθρός, τότε τον περιλούζει με τοξικό υγρό, αποτέλεσμα μια εντυπωσιακής έκρηξης, η οποία μπορεί μεν να είναι αποτελεσματική ως προς την εξάλειψη του κινδύνου, ταυτόχρονα όμως είναι και αυτοκαταστροφική, μια που και το ίδιο το μυρμήγκι πεθαίνει.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 1:05 pm


Ποιες είναι οι επιπτώσεις του υψηλού βάρους σε ένα παιδί

Τα περιττά κιλά και η παχυσαρκία στην παιδική κι εφηβική ηλικία, αποτελούν ένα σημαντικό...
πρόβλημα, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, όπου υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των παιδιών αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους.

Παράλληλα, από πρόσφατες μελέτες έχει προκύψει ένα εξίσου ανησυχητικό εύρημα, το οποίο σχετίζεται με την αντίληψη που έχουν οι γονείς αναφορικά με το σωματικό βάρος του παιδιού τους.
Ειδικότερα, έχει φανεί πως μεγάλο ποσοστό των γονέων με υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά, «αγνοεί» το πρόβλημα, θεωρώντας πως το βάρος του παιδιού τους είναι φυσιολογικό.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να γνωρίζει κανείς πως η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ουσιαστικά μια μεταβολική διαταραχή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά και άμεσα. Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί να παρουσιάσει προβλήματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μεγάλες ηλικίες…

Ειδικότερα, το υπερβάλλον σωματικό βάρος και η αυξημένη συσσώρευση λίπους στα παιδιά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας, ινσουλινοαντίστασης, σακχαρώδη διαβήτη, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, λιπώδους διήθησης του ήπατος, αναπνευστικών προβλημάτων όπως η άπνοια ύπνου και το άσθμα, μυοσκελετικών διαταραχών, καθώς και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και πρόωρης ήβης ή/και εμμηναρχής στα κορίτσια.

Είναι σημαντικό οι γονείς να παρακολουθούν χωρίς υπερβολές το βάρος του παιδιού τους και να απευθύνονται σε έναν ειδικό αν χρειαστεί.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:53 pm


Θυμάστε τον... Τίμο Δράκο από τη Λάμψη; Δείτε πώς είναι σήμερα

Αγνώριστος, πραγματικά, ο Τίμος Δράκος που στη δεκαετία του 90 έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τη συμμετοχή του στην Λάμψη, ως γιος του Γιάγκου Δράκου...
Ο λόγος για τον ηθοποιό Ανδρέα Ανδρεόπουλο, ο οποίος έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να αλλάξει τρόπο ζωής και μακριά από τα φώτα της Showbiz ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο.

Δείτε πώς είναι σήμερα στη φωτογραφία που ακολουθεί...

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:52 pm


Κι όμως! Απίστευτη ζήτηση για τα Sirina Erotic Awards

Απίστευτη είναι η ζήτηση γτα τα 1α Sirina Erotic Awards που θα διεξαχθούν τον Μαΐο στο κλειστό γυμναστήριο...
TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πηγές αναμένεται να υπαρξει sold out.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Sirina θα αναβιώσει στο Ολυμπιακό στάδιο του tae kwon do στο Παλαιό Φάληρο, τα πρώτα παγκόσμια βραβεία Ερωτικού κινηματογράφου που γίνονταν στις Κάννες! Μια φαντασμαγορική red carpet διοργάνωση, εφάμιλλη των Αμερικανικών βραβείων AVN του Las Vegas, που έρχεται να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα παγκοσμίως στα βραβεία ερωτικού κινηματογράφου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί όλη η βιομηχανία του ερωτικού θεάματος, από ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς αλλά και διάσημους ηθοποιούς και τραγουδιστές της εγχώριας και παγκόσμιας show biz, οι οποίοι θα δώσουν μια πρωτόγνωρη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στην Αθήνα, κάνοντας την, την πιο ερωτική πόλη του κόσμου… το Σάββατο στις 5 Μαΐου.

Φυσικά, μετά το πέρας των βραβείων θα ακολουθήσει celebrity party με διάφορα event και γνωστούς DJ που θα δώσουν το ιδιαίτερο χρώμα και τη μουσική σε μια μαγική βραδιά.

** Η έναρξη του event θα είναι στις 22:00 ενώ οι πόρτες του γηπέδου θα είναι ανοιχτές από τις 20:00

Ενημέρωση για τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια για την αρένα θα πωλούνται προς 25 ευρώ.
Τα εισιτήρια για τους καθήμενους θα πωλούνται προς 35 ευρώ.
Τα VIP εισιτήρια θα κοστίζουν 500 ευρώ για τραπέζι 5 ατόμων με μια φιάλη.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο δίκτυο της Viva

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:49 pm


Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι

Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έχει στα χέρια της η ΕΥΠ – Γιατί η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση...
Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές – Δείτε το σενάριο τρόμου που έχει σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ένα σενάριο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από την Άγκυρα.

Στόχος άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επέφεραν αλλαγές και στο σχέδιο δράσης του Λιμενικού Σώματος.

Το σενάριο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων έθεσαν σε εγρήγορση κυρίως τα πληρώματα των σκαφών που περιπολούν συνεχώς στα σημεία τριβής του ανατολικού Αιγαίου.

Ποιο είναι το επικίνδυνο σχέδιο των Τούρκων
Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας Realnews, το άκρως απόρρητο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ σχετικά με το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν εκπονήθηκε βάσει πληροφοριών, εκτιμήσεων ή συνδυασμού και των δύο, αναφέρει τα εξής:

Φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το φουσκωτό σκάφος θα ακολουθεί σε μικρή απόσταση σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασίες «διάσωσης» των ναυαγών και μεταφοράς τους πάνω στη βραχονησίδα για την ασφάλειά τους, αναφέροντας επίσημα ότι η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται σε τουρκικό έδαφος.Όπως είναι φυσικό, θα υπάρξει η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και, από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης, σε βαθμό που βέβαια είναι άγνωστος στους αναλυτές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Σε επιφυλακή όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία
Το συγκεκριμένο σενάριο προκάλεσε νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, τα ραντάρ σαρώνουν όλο το 24χρονο τη θαλάσσια περιοχή, στην οποία πυκνώνουν τις περιπολίες τους οι τουρκικές ακταιωροί. Κι αυτό με στόχο να προλάβουν οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού σκάφους προς ελληνική βραχονησίδα, ειδικά αν μπροστά από αυτό πλέει φουσκωτό σκάφος με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες.

Σε ανάλογο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί και όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τουρκικής πλευράς ανάλογο σχέδιο προβοκάτσιας να υπάρχει – κατά το δυνατό – άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο για οποιαδήποτε κίνηση πλοιαρίου που μεταφέρει πρόσφυγες από την αντίστοιχη περιοχή των τουρκικών παραλίων.

Στελέχη της Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν φέρνουν ακόμη πιο κοντά την πιθανότητα πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου στο ανατολικό Αιγαίο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:45 pm


Τρεις βασικές συμβουλές για καλύτερο ψήσιμο στο φούρνο

Όσο απλό και αν φαίνεται το να βάλουμε ένα...
φαγητό στο φούρνο και να το ψήσουμε, πολλές φορές θέλει μεγαλύτερη προσοχή για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν , σύμφωνα με το baby.gr, κάποιες παραλείψεις και μικρά λάθη που κάνουμε και μπορεί να μην το γνωρίζουμε...

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές και tips μπορούν να κάνουν το ψήσιμο στο φούρνο να γίνεται με ιδανικό τροπο.

Δεν πρέπει να ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Αυτή η συνήθεια του να ανοίγουμε συχνά το φούρνο για να δούμε το φαγητό σίγουρα επιβραδύνει το ψήσιμό του. Ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του είναι η υγρασία που χρειάζεται για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.

Πρέπει να προθερμαίνουμε σωστά το φούρνο
Η σωστή προθέρμανση του φούρνου παίζει σημαντικό ρόλο για το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του φούρνου είναι λογικό να νομίζουμε ότι υπολειτουργεί. Πριν τοποθετήσετε ένα ταψί με φαγητό ή μια φόρμα με κέικ βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Βάλτε αντιστάσεις ή αέρα ανάλογα με το τι θέλετε να ψήσετε
Πολλές φορές βάζουμε τυχαία αέρα ή αντιστάσεις χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα ψήσουμε. Στην πραγματικότητα πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε λειτουργία ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε. Η πάνω-κάτω αντίσταση είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά ενώ ο αέρας ιδανικός για να ψήσουμε και στα τρία επίπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:41 pm


Δυστύχημα σοκ: 17 κωπηλάτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης - Προσοχή, πολύ σκληρές εικόνες

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, στην Κίνα...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ποτάμι στην Κίνα όταν δύο κωπηλατικές βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ, ανετράπησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης, κοντά στην πόλη Γκουιλίν.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται μία από τις μακρόστενες βάρκες γεμάτη με κωπηλάτες να κατευθύνεται κοντά στο σημείο του ποταμού, όπου το ρεύμα ήταν δυνατό, και να ανατρέπεται. Ακόμα μία βάρκα του ίδιου τύπου φαίνεται να φτάνει στο σημείο, επίσης γεμάτη κωπηλάτες και επίσης να αναποδογυρίζει.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο 57 άτομα τουλάχιστον έπεσαν στο νερό και περίπου 200 διασώστες έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Οι προσπάθειες διάσωσης διήρκεσαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Δείτε το βίντεο:


Το δυστύχημα σημειώθηκε στο σημείο όπου οι δύο ροές του ποταμού συγκλίνουν δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό ρεύμα, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV ενώ όπως μεταδόθηκε οι περισσότεροι που έπεσαν μέσα στο ποτάμι δεν φορούσαν σωσίβια. Το κινεζικό πρακτορείο ανέφερε ότι για το περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο άτομα. Οι κωπηλατικοί αγώνες με βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ είναι πολύ δημοφιλείς σε διάφορα μέρη της Ασίας, ενώ το Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ αποτελεί εθνική γιορτή και αυτή τη χρονιά θα τιμηθεί στις 18 Ιουνίου.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:38 pm


Μακελειό στην Καμπούλ: Επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων

Δεκάδες είναι τα θύματα της νέας επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή (22/04), στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ...

Στους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ και στους 54 οι τραυματίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών. Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Το AMAQ δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:37 pm


Απίστευτο: Αγόρι στην Ινδία ανάβει λάμπες με ένα άγγιγμα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Φωτίζει λάμπα 100 Watt και όχι μόνο!...

Κατά καιρούς βλέπουμε να συμβαίνουν παράξενα πράγματα από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτό το αγόρι που θα δείτε στο βίντεο συγκαταλέγεται μέσα σε αυτούς.

Ο νεαρός μπορεί με ένα του άγγιγμα να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια διάφορες συσκευές και να ανάψει και λάμπες.

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι ο Abu Thahir έχει την ικανότητα να ανάβει λάμπες χρησιμοποιώντας όλα τα σημεία του σώματός του και όχι μόνο τα χέρια του.

Μπροστά στο φακό της κάμερας, ο νεαρός από την Ινδία φωτίζει μία λάμπα 100 Watt, ενώ ένας φίλος του προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πετύχει κάτι ανάλογο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:37 pm


Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να μην έρχεστε...
καθόλου σε επαφή μαζί τους, δηλαδή να μην βγαίνετε από το σπίτι σας! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι άτοπο.


Μπορείτε, όμως, να προστατευθείτε από τα κουνούπια ακολουθώντας κάποιες απλές και βασικές οδηγίες. Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Η Αμερικανική Ένωση καταπολέμησης κουνουπιών (American Mosquito Control Association - AMCA) παραθέτει χρήσιμες λύσεις για να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των κουνουπιών κοντά στο σπίτι σας και για να τα “αποθαρρύνετε” από το να σας τσιμπάνε:

Νερό: Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε, εάν φροντίζετε να αποστραγγίζετε προσεκτικά όλες τις πηγές στάσιμου νερού γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, (μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.)
Ντύσιμο: Φοράτε ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια, καπέλα, και κάλτσες.
Αντικουνουπικά προϊόντα για το δέρμα: Είναι καλύτερα να αποφεύγετε εκείνα που είναι χημικά απωθητικά. Προτιμήστε μερικές τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις.
Το να έχετε γλάστρες με κατιφέδες στον χώρο που κάθεστε είναι ένα φυσικό απωθητικό για τα άντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν. Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας.

Τα φυτά κρατούν το κλειδί για την απώθηση των κουνουπιών με ασφάλεια
Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματική απωθητικά κουνουπιών στην αγορά με φυσικά βοτανικά έλαια και εκχυλίσματα που είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα χημικά εντομοαπωθητικά, αλλά δεν έχουν καθόλου δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό χρησιμοποιώντας:

Αιθέριο έλαιο φύλλων κανέλας (μια μελέτη διαπίστωσε ότι είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά χημικά απωθητικά κουνουπιών)
Καθαρό έλαιο βανίλιας αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο
Κάντε ντους με σαπούνι citronella και στη συνέχεια βάλτε 100% καθαρό αιθέριο έλαιο citronella στο δέρμα σας
Αιθέριο έλαιο Catnip (σύμφωνα με μια μελέτη, το έλαιο αυτό είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το γνωστό εντομοαπωθητικό DEET)
Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου: Αυστραλιανή έρευνα του έδειξε ότι ένα μείγμα με 32% έλαιο ευκαλύπτου παρέχει περισσότερο από 95% προστασία από τα κουνούπια για τρεις ώρες, σε σύγκριση με μείγμα 40% DEET που έδωσε 100% για επτά ώρες.
Χρησιμοποιήστε μια φυσική φόρμουλα που περιέχει ένα συνδυασμό από citronella, αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου, αιθέριο έλαιο μέντας και βανιλίνη για να απωθήστε τα κουνούπια από το δέρμα σας, όπως συνιστάται σε άρθρο του Ιουνίου 2014 στο AlterNet.

Η επιπλέον θειαμίνη τα απωθεί
Έρευνα από τη δεκαετία του 1960 έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Ωστόσο, μελέτες από τότε δεν έχουν δώσει σαφή αποτελέσματα. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι λαμβάνοντας περισσότερη βιταμίνη Β1 από όση το σώμα σας απαιτεί, προκαλεί την απομάκρυνσή της μέσω των ούρων και του ιδρώτα στο δέρμα σας. Η βιταμίνη Β1 παράγει μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια φαίνεται να βρίσκουν ενοχλητική. Θυμηθείτε ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια σας τσιμπάνε, όχι τα αρσενικά!

Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, ακόμα και σε υψηλές δόσεις, οπότε είναι ένα σχετικά ασφαλές μέτρο πρόληψης. Η δρ Janet Starr Hull συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για να σας κάνει λιγότερο “ελκυστικούς” στα κουνούπια.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:28 pm


Πάρτε βαθιά ανάσα πριν το δείτε: Η τρομακτική επίθεση ενός καρχαρία τεσσάρων μέτρων σε σέρφερ

Viral έχει γίνει το video από την επίθεση ενός λευκού καρχαρία τεσσάρων μέτρων σε σέρφερ στην Αυστραλία...

Συγκεκριμένα ο 41χρονος Jason Longgrass καθώς απολάμβανε το αγαπημένο του σπορ στην παραλία της Gracetown (δυτικά της Αυστραλίας) βρέθηκε αντιμέτωπος με το τεράστιο και τρομακτικό ψάρι.

Να σημειωθεί πως υπήρχε προειδοποίηση των Αρχών ότι στην περιοχή υπάρχει μεγάλος καρχαρίας, πράγμα που ο σέρφερ αγνόησε.

Η σύντροφός του εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ακτή και με το κινητό της τον «τραβούσε» να κάνει surfing, καταγράφοντας καρέ-καρέ πώς γλίτωσε από του… καρχαρία τα δόντια.

Exclusive video of a surfer's tussle with a shark off the coast of Western Australia. https://t.co/xz9WiwqNed #7News pic.twitter.com/o4kN41Y3rj
— 7 News Brisbane (@7NewsBrisbane) 17 Απριλίου 2018

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:26 pm


Επέζησε από πτώση αεροπλάνου και βγήκε ζωντανή απ’ τη ζούγκλα χάρη σε μία συμβουλή του πατέρα της - Η τρομακτική προσπάθεια για επιβίωση ενός κοριτσιού ανάμεσα στα άγρια ζώα και πτώματα [photo+video]

Οι περισσότεροι όταν είδαμε την ταινία...
«Οι Επιζήσαντες», πέρα από τα στοιχεία μυθοπλασίας που είναι απαραίτητα για το χτίσιμο του φιλμ, θαυμάσαμε την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Και ποιος δεν ταυτίστηκε με την ιστορία της ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης (όσον είχαν ζήσει) να υπερκεράσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στις χιονισμένες Άνδεις, την πείνα και τις κακουχίες και τελικά να φτάσουν στον πολιτισμό για να καταφέρουν να σώσουν και τους υπόλοιπους που είχαν αφήσει πίσω τους να λιμοκτονούν και να τρώνε από τα νεκρά σώματα των συμπαικτών τους για να κρατηθούν στη ζωή.

Οι αντοχές του ανθρώπου κάτω από ακραίες συνθήκες και ειδικά όταν απειλείται άμεσα η ζωή του, πολλαπλασιάζονται. Πόσο μάλλον η θέλησή του για επιβίωση. Η Τζούλιαν Κέπκε ήταν μόλις 18 ετών. Δεν είχε προλάβει να ζήσει καλά καλά τους πρώτους της έρωτες, την ζωή την ίδια όταν κλήθηκε να ανταποκριθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για επιβίωση μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Μόνη της, τραυματισμένη σοβαρά και χωρίς βασικές προμήθειες.

Η Γερμανίδα ήταν η μόνη επιζήσασα από 91 επιβάτες και πλήρωμα της μοιραίας πτήσης 508 από την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, στο Πουκάλπα το 1971. Και η ιστορία της συγκλονίζει ακόμα και τώρα, 47 ολόκληρα χρόνια μετά.

Η Παραμονή των Χριστουγέννων και το απολυτήριο λυκείου

Η Τζούλιαν Κέπκε μόλις είχε περάσει από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Με καταγωγή από την Γερμανία και γεννημένη στη Λίμα του Περού, η μικρή είχε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι είχαν μετακομίσει πλήρως στην Πανγκουάνα, για να μπορέσουν να αφοσιωθούν στη μελέτη των άγριων ζώων και των ερπετών του τροπικού δάσους.

Ήταν παραμονή των Χριστουγέννων του 1971 όταν η μικρή Τζούλιαν μπήκε στην πτήση πτήσης 508 της εταιρείας Lansa, με προορισμό το Πουκάλπα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Δίπλα της καθόταν η μητέρα της η οποία είχε πάει στην Λίμα για να την συνοδεύσει μέχρι το καταφύγιό τους στο οποίο θα επισκεπτόταν τον πατέρα της.


Μία μέρα πριν από αυτό το ταξίδι η νεαρά είχε επιτέλους πάρει το απολυτήριο λυκείου μιας και για τρία χρόνια είχε παρατήσει τον πολιτισμό και έμενε μαζί με τους γονείς της, μοιραζόμενη το πάθος τους για την άγρια φύση.

Όλα πήγαιναν πάρα πολύ καλά στην πτήση μέχρι που ξαφνικά το αεροπλάνο μπήκε σε μία συστοιχία σύννεφων τα οποία δεν προμήνυαν τίποτε ευχάριστο.

 Μία τραγωδία και η προσωπική περιπέτεια
«Η πτήση είχε προγραμματισμένη διάρκεια 1 ώρα. Καθόμουν στο 19F δίπλα στη μητέρα μου», διηγείται η Τζούλιεν. «Ήταν μία ήρεμη πτήση μέχρι που τα σύννεφα άρχισαν να γίνονται πολύ μαύρα. Οι αναταράξεις άρχισαν να αυξάνονται. Ξαφνικά το αεροπλάνο ήταν στη μέση μιας μεγάλης καταιγίδας. Ο ήχος του κεραυνού να διαλύει τον έναν κινητήρα ήταν εκκωφαντικός», συνεχίζει η Κέπκε. Το σκάφος κόπηκε σε δύο κομμάτια.

H κοπέλα, βρίσκεται δεμένη στο κάθισμά της στο τμήμα της ατράκτου που κόπηκε και έπεσε πάνω σε δέντρα στο τροπικό δάσος. Καθώς το αεροπλάνο έπεφτε από τα 10.000 πόδια η μικρή λιποθύμησε. «Προσπαθείς να φέρεις πίσω τις μνήμες αλλά έρχονται μόνο αποσπάσματα», λέει η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. «Άκουγες ανθρώπους να ουρλιάζουν μέχρι την τελική σιωπή».


Φορώντας ένα λινό φόρεμα και ένα παπούτσι (το άλλο είχε χαθεί στη συντριβή). Η Κέπκε είχε σοβαρά τραύματα καθώς από την πτώση είχε σπάσει η κλείδα της ενώ είχε και μία βαθιά πληγή στη μία της γάμπα από την πτώση. Μόλις ξύπνησε μετά από λίγα δεύτερα ξαναλιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της αντιλήφθηκε ότι δεν έβλεπε από το ένα της μάτι.

Όταν οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της για κάποιον επιζώντα και κυρίως τη μητέρα έπεσαν στο κενό τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνη της. Εκείνη και η άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου.

Μόνη της για 11 μέρες και η συμβουλή του πατέρα της που την έσωσε

Ντυμένη ελαφρά, χωρίς τρόφιμα παρά μόνο με μια σακούλα καραμέλες η Τζούλιεν κλήθηκε να επιβιώσει και να συγκατοικήσει με τζάγκουαρ, σκορπιούς και φίδια μέσα στη ζούγκλα.

Αναζήτησε τη μητέρα της, αλλά δεν αποκρίθηκε κανείς. Ήταν μόνη της στη ζούγκλα. Για δέκα ολόκληρες ημέρες περιπλανιόταν στο δάσος και έτρωγε ζαχαρωτά που είχε βρει στα συντρίμμια.

Τότε θυμήθηκε κάποιες συμβουλές τους πατέρα της που είχαν να κάνουν με επιβίωση σε άσχημες συνθήκες. Της είχε πει να ακολουθήσει το νερό: «Αν δεις νερό ακολούθησέ το κατάντη. Εκεί θα βρίσκεται ο πολιτισμός. Ένα μικρό ρέμα θα μπει σε ένα μεγαλύτερο και αυτό σε ένα μεγαλύτερο μέχρι που κάποια στιγμή θα σε οδηγήσει σε ανθρώπους».

Η μικρή ξεκίνησε το μοναχικό της ταξίδι προς την σωτηρία. Όσο ακολουθούσε ένα ρέμα που βρήκε ερχόταν συχνά αντιμέτωπη με διαμελισμένα πτώματα συνεπιβατών της. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που βρήκε σχεδόν άθικτα καθίσματα με τον επιβάτη δεμένο πάνω του. Ή κάποια κομμάτια του…

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που άκουσε και είδε τα σωστικά συνεργεία. Εκείνα όμως δεν μπορούσαν να δουν τίποτε λόγω της πυκνής βλάστησης της ζούγκλας.

Σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς περπατούσε στο δάσος, είχε βρεθεί μπροστά σε πτώματα συνεπιβατών της. Στην 9η μέρα η μικρή είδε μία καλύβα. Μπήκε μέσα για να προστατευτεί με την ελπίδα να ζει κάποιος εκεί. Και οι ελπίδες της επιβεβαιώθηκαν. Η καλύβα ήταν το σπίτι τριών Περουβιανών ιεραπόστολων. Εκείνοι δεν είδαν με τόσο καλό μάτι την έλευση του κοριτσιού. Ωστόσο την άφησαν να μείνει άλλη μία μέρα εκεί μέχρι που την 11η μέρα την μετέφεραν με ίδια μέσα στο νοσοκομείο μιας κοντινής πόλης.

Λίγες ημέρες αργότερα, έμαθε ότι η μητέρα της και όλοι οι άλλοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος, ήταν νεκροί. Μόνο εκείνη είχε επιζήσει. Όταν βρέθηκε πάλι με τον πατέρα της βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν τα απομεινάρια του αεροσκάφους. Και έτσι οι οικογένειες των θυμάτων να μπορέσουν να έχουν μία ευκαιρία να βρουν τα δικά τους πρόσωπα για να τα αποχαιρετίσουν όπως τους άξιζε.


Η Τζουλιάν ξαναμπήκε σε αεροπλάνο μετά από ένα χρόνο, για να γυρίσει στη γενέτειρά της, τη Φρανκφούρτη καθώς το περιστατικό της είχε δημιουργήσει. Το 1998, επέστρεψε στον τόπο του δυστυχήματος όπου και γυρίστηκε ντοκιμαντέρ για την περιπέτειά της. Τα συντρίμμια ήταν ακόμη εκεί και εκείνη άφησε λουλούδια στο σημείο που είχε βρεθεί η μητέρα της.Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:17 pm


«Παζάρια» από την Τουρκία – Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους ζητά ο Ερντογάν

Σε πανικό ο Ερντογάν - Από τη μία τείνει χείρα φίλιας και στάζει…
μέλι για την Ελλάδα και από την άλλη απειλεί για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Θέτει θέμα «ανταλλαγής» με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Μιλάει για παραβίαση των συνόρων από τους Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο - Πού το πάει ο «Σουλτάνος»;

Θέμα «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 έθεσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων», είπε ο «Σουλτάνος», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι NTV και αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην τριμερή Σύνοδο της Βάρνας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επανήλθε στο «καυτό» θέμα της «ανταλλαγής» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να άρουμε το θέμα της παραβίασης των συνόρων από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να φέρουμε το θέμα, επιστρέψτε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ερντογάν

«Οι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία»
Παράλληλα επέμεινε ότι οι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς περιστατικό το οποίο είχε διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Οι κομάντος μας κατέβασαν τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Κι αυτό προσπαθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν «θυμήθηκε» προεκλογικά την ειρήνη με την Ελλάδα
Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν φόρεσε το προσωπείο του… ειρηνιστή δηλώνοντας ευθαρσώς «τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως δεν θέλει άλλες εντάσεις με τη χώρα μας!

«Δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (...). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα (...). Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη», ανέφερε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, υποστηρίζοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:15 pm


Πέθανε στα 49 του ο Βερν Τρόιερ, ο «Mini-Me» στις ταινίες «Austin Powers»

Ο Βερν Τρόιερ, ο μικρόσωμος ηθοποιός που έπαιξε ως «Mini-Me» στην κινηματογραφική σειρά κωμικών περιπετειών του «Austin Powers»...
πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 49 ετών. «Με μεγάλη μας θλίψη και με βαριά καρδιά σας γράφουμε ότι ο Βερν πέθανε σήμερα», έγραψαν συγγενείς του στον λογαριασμό του στο Instagram, μιλώντας για έναν άνθρωπο «εξαιρετικά καλοκάγαθο», που ήθελε πάντα «να κάνει όλον τον κόσμο να χαμογελάει» και να βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί. Οι αιτίες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη, σύμφωνα με το μήνυμα της οικογένειας.

«Η κατάθλιψη και οι αυτοκτονικές τάσεις είναι προβλήματα πολύ σοβαρά. Δεν ξέρει κανείς τι μάχες δίνει ο καθένας με τον εαυτό του. Να είστε ευγενείς ο ένας με τον άλλο. Και να γνωρίζετε ότι δεν είναι ποτέ αργά για να βοηθήσετε κάποιον», λέει ακόμα η οικογένεια στην ανακοίνωση. Ο Τρόιερ πρόσφατα νοσηλεύτηκε για άγνωστο λόγο. Εδώ και ένα χρόνο, είχε νοσηλευτεί ξανά για τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε.

Ο ηθοποιός που είχε ύψος 81 εκατοστά και ήταν ένας από τους πιο μικρόσωμους ανθρώπους στον κόσμο, είχε αποκτήσει διεθνή φήμη ενσαρκώνοντας το ρόλο του σατανικού «Mini Me», του κλώνου του Δρ. Κακού, τον οποίο ενσάρκωσε ο Μάικ Μάγιερς. Είχε ακόμα παίξει χαρακτηριστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το «The Love Guru», το «Bubble Boy», το «Postal», ενώ είχε ακόμα και συμμετοχή σε ταινίες Χάρι Πότερ. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:06 pm


Master Chef 2: Γυρίστηκε ο τελικός του ριάλιτι μαγειρικής - Ποιος παίρνει το έπαθλο των 50.000 ευρώ;

Και ενώ εμείς παρακολουθούσαμε την αποχώρηση της Μάγκυς Ταμπακάκη...
την ίδια ημέρα γίνονταν τα γυρίσματα για τον μεγάλο τελικό του Master Chef 2 που φέτος τον χειμώνα έκλεψε τις εντυπώσεις και σκαρφάλωσε ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, οι δύο παίκτες που πρωταγωνιστούν στον τελικό είναι ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής. Ο μεν Τιμολέων είχε ξεχωρίσει από την αρχή του παιχνιδιού, ο δε Χρήστος με ηγετικές τάσεις και μεγάλο ταλέντο στην κουζίνα κονταροχτυπιούνται στον τελικό για το μεγάλο έπαθλο του ριάλιτι μαγειρικής και φυσικά τον τίτλο του Master Chef που θα εκτοξεύσει την καριέρα τους ως σεφ! «Μέχρι τα 21 έκανα ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα, βαφέας αυτοκινήτων, και εντελώς τυχαία άρχισα να μαγειρεύω. Αυτό με οδήγησε στο να γραφτώ σε μια σχολή και να ασχολούμαι πιο πολύ» είχε δηλώσει ο Τιμολέων στους κριτές κατά τη διάρκεια των οντισιόν, ενώ ο 24χρονος Χρήστος ο οποίος εκτός από τη μαγειρική ασχολείται και με τις πολεμικές τέχνες. Το ποιος ακριβώς παίρνει το έπαθλο δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς καθώς μπορεί τα γυρίσματα του τελικού να έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, όμως προκειμένου να μη διαρρεύσει το αποτέλεσμα, οι άνθρωποι της παραγωγής έκαναν το γύρισμα μόνο του διαγωνιστικού κομματιού και όχι την τελική ανάδειξη του μεγάλου νικητή. Μένει τώρα στις αρχές Μαΐου να δούμε την ημέρα προβολής του τελικού ποιος από τους δύο θα καταφέρει να κατακτήσει τ όνειρό του.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:05 pm


«Είναι αντρίκιο αυτό που κάνεις; Σε πήρα από τα σκουπίδια»

Οι ατάκες- φωτιά του Μελισσανίδη στον Χριστοδουλόπουλο στην πρόσφατη συνάντηση τους...

ΔΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:00 pm


Η θανατική ποινή επέστρεψε μετά από τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία 8χρονης

Την υιοθέτηση της θανατικής ποινής για βιαστές παιδιών ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή του το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας...
εν μέσω της κατακραυγής που προκάλεσαν στην κοινή γνώμης σειρά περιστατικών με δράστες άτομα της υψηλής κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στον ποινικό κώδικα της χώρας θα αφορά περιστατικά βιασμών με θύματα άτομα ηλικίας μικρότερης των 12 ετών. Πρόσφατα ο ομαδικός βιασμός και η παρεπόμενη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική ότι δεν πράττει όσα πρέπει για την αποτροπή περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, ιδίως όταν σε αυτά θυματοποιούνται παιδιά.

Σημειωτέον ότι στην Ινδία η ποινή του θανάτου προβλέπεται για μία σειρά αδικημάτων όχι όμως και για το βιασμό παιδιών. Μόνο το 2016 στη χώρα κατεγράφησαν 19.000 τέτοια περιστατικά, ήτοι περισσότερα από 50 την ημέρα. Στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίσθηκε επίσης η αύξηση των ποινών για περιπτώσεις βιασμού γυναικών ή κοριτσιών ηλικίας κάτω των 16 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, σε γνώση του οποίου περιήλθε αντίγραφο της απόφασης, αυτή δεν περιλαμβάνει κάοια ιδιαίτερη πρόβλεψη για περιστατικά βιασμών αγοριών ή ανδρών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:57 am


Παιδεία: Τι αλλάζει σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες

Στα... θρανία θα βρεθούν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να επιμορφωθούν για τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας...


Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε σχέδιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε τέσσερα διδακτικά αντικείμενα (Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έχει ήδη ετοιμάσει προγράμματα σπουδών για τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Πάντως ενώ ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για μεταρρύθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και για αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα τον Ιούνιο του 2020, ο χρόνος «τρέχει» και κανένα προσχέδιο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, σημειώνει η εφημερίδα.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές
Οι προτάσεις του ΙΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή τους από το υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθεί και θεσμικά η αλλαγή.

– Στα Μαθηματικά, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο μάθημα Προσανατολισμού όσο και Γενικής Παιδείας που αφορούν κυρίως σε κεφάλαια. Μία ακόμα αλλαγή, η οποία όμως θα αφορά στο Δημοτικό, θα είναι το νέο βιβλίο Μαθηματικών που θα δοθεί από τη νέα σχολική χρονιά στην Ε’ τάξη.

– Στην Ιστορία έχει παρουσιαστεί ένα προσχέδιο αλλαγών που καλύπτει από τη Γ’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου, με τη σημαντικότερη αλλαγή να αφορά στο Λύκειο με διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας αντί του Αρχαίου Κόσμου.

– Για τις Φυσικές Επιστήμες έχουν διαρρεύσει πολλά σενάρια, χωρίς κανένα να επιβεβαιώνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ενα από αυτά αφορούσε στη σύμπτυξη των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας, ενώ για το μάθημα Γενικής Παιδείας έχει προταθεί ακόμα και η σύμπτυξη τεσσάρων μαθημάτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία) σε ένα τετράωρο μάθημα.

Για το μάθημα της Γλώσσας δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες με λεπτομέρειες για τις αλλαγές.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:52 am


Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί - Δείτε το μυστικό της

Θα το κάνετε αμέσως!...

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μπαίνεις στο σπίτι και να σε πλημυρίζει μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας και δροσιάς.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε γλυκιά σπιτική ατμόσφαιρα και πολλές από αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πιο ασφαλείς και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, χωρίς να βλάψουν την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα σας. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι μη τοξικά διαλύματα τα οποία απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές.

Πετάξτε το αποσμητικό χώρου!
Δεν αισθάνεστε περίεργα όταν βλέπετε εκείνα τα μαύρα συμβολάκια πάνω στην ετικέτα του αγαπημένου σας αποσμητικού χώρου, που σας προειδοποιούν ότι η εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη ή και μοιραία; Ωστόσο, μας επιβεβαιώνουν ότι είναι και η καλύτερη λύση για την απομάκρυνση των οσμών.

Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα αυτά είναι εξ ολοκλήρου τεχνητά παρασκευασμένα στο εργαστήριο και περιέχουν επιβλαβείς ουσίες. Ορισμένες από τις χημικές ουσίες, (που βοηθούν ώστε το άρωμα να έχει διάρκεια), μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και κρίσεις άσθματος.

Επίσης το «άρωμα» του αποσμητικού χώρου, είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει πάνω από 3.000 χημικές ουσίες και χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα, κεριά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Πάνω από 900 χημικές ουσίες θεωρούνται τοξικές και προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναπαραγωγικές διαταραχές και καρκίνο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1991, αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν «διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, ζάλη, ναυτία, σύγχυση, υπνηλία, ερεθισμό στο στόμα, τον λαιμό, τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα, αναπνευστική ανεπάρκεια και κόπωση, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων και ασθενειών «κατά την εισπνοή».

Η εναλλακτική λύση των αρωματικών κεριών δεν είναι και πολύ καλύτερη! Στην πραγματικότητα, οι μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των αρωματικών κεριών αποκάλυψαν ότι περιέχουν συχνά πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) όπως η φορμαλδεΰδη.

Αυτό το επιβλαβές χημικό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όταν θερμαίνεται από τη φλόγα ενός κεριού και εισπνέεται. Οι επιπτώσεις αυτές περιλαμβάνουν σοβαρή βλάβη στην αναπνευστική οδό, το δέρμα και τα μάτια και αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας, άνοιας, αναπαραγωγικών διαταραχών, αναπτυξιακών προβλημάτων.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να αρωματίσετε το σπίτι σας χωρίς να βλάψετε την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα σας και αυτή είναι μια λύση την οποία μπορείτε μόνοι σας να ετοιμάσετε.

Παρασκευάστε το δικό σας αποσμητικό χώρου!
Αυτή η μη τοξική εναλλακτική λύση θα χαρίσει στο σπίτι σας υπέροχο άρωμα!

Τι θα χρειαστούμε:

Αιθέρια έλαια της επιλογής σας (10-20 σταγόνες)
1 δοχείο ψεκασμού (γυάλινο ακόμη καλύτερα)
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
500 ml αποσταγμένου νερού
Ένα γυάλινο ποτήρι, ή ανοξείδωτο μπολ μεσαίου μεγέθους
Χωνί

Οδηγίες:

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τα αιθέρια έλαια στο μπολ και χτυπήστε με ένα πιρούνι.
Χρησιμοποιήστε το χωνί για να μεταφέρετε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού, γεμίστε μέχρι επάνω με νερό.
Φυλάξτε το σε σκοτεινό, δροσερό μέρος και ανακινήστε το πριν το χρησιμοποιήσετε.
Ψεκάστε σε έπιπλα, στα κλινοσκεπάσματα ή στον αέρα για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να του χαρίσετε μια γοητευτική, αέρινη ατμόσφαιρα!

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:51 am


Μαύρη μέρα για την Πάτρα - Θρηνεί τους δύο ιπτάμενους που χάθηκαν στη Φωκίδα

Μαύρη μέρα σήμερα για την Πάτρα που θρηνεί το χαμό δύο αγαπημένων στην τοπική κοινωνία ανθρώπων...
 Πρόκειται για τους Τάσο Σταματακη και Δημοσθένη Σεραφειμίδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκίνησε με το τελευταίο "αντίο" στο φίλο του και επιχειρηματία Δήμο Σεραφειμίδη.
Συγκινητικό και το σημείωμα του Προϊσταμένου ΟΣΕ Πάτρας Χρήστου Οικονόμου, για τον φίλο και δάσκαλό του Τάσο Σταματάκη. Μάλιστα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και έγραψε:"Δεν έχω λόγια... Ένας υπέροχος άνθρωπος ένας σοβαρός οικογενειάρχης ένας επαγγελματίας πιλότος ένας εκπαιδευτής έμπειρος μάχιμος ένας εξαιρετικος τύπος..
Ένας που μας έλεγε "δεν την έπαθα από τα φάντομ θα την πάθω από το καρυδοτσουφλο?"
Τι να πω... Ένας απίστευτος άνθρωπος.... Ένας διδάκτορας αεροπόρος που με έμαθε να πιλοταρω ένας δάσκαλος που με διδαξε να πεταω..
R.I.P. PILOT... MY PILOT... My CAPTAIN ".

"Απίστευτο!
Ήσουν πάντα για τα ψηλά!
Καλό ταξίδι φίλε...", έγραψε ο Ηλίας Γκοτσόπουλος 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:40 am


"Το Τατουάζ είναι σκουπιδαριό! Θέλει ο βενζινάς από τη Σκιάθο να..."

Γνωστό πρόσωπο κατακεραυνώνει τη σειρά του Alpha και τον Ντάνο...

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Νίκος Μουρατίδης για τον Γιώργο Αγγελόπουλο και το Τατουάζ, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού.


Μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά είναι το Τατουάζ. Την παρακολουθείς;
Συμφωνώ απόλυτα με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, που είπε ότι είναι σκουπιδαριό. Απόλυτα όμως. Πιο… σκουπιδαριό πεθαίνεις.

Η συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου, του γνωστού Ντάνου από το Survivor, πώς σου φαίνεται;
Αυτό πάλι; Ο βενζινάς από τη Σκιάθο, που έκανε πιθηκισμούς στο Survivor, να θέλει να το παίξει και ηθοποιός. Δηλαδή, πρέπει να μου αρέσει; Αν θέλεις, κύριε, να γίνεις ηθοποιός, να ποιείς ήθος δηλαδή, να πας σε μια σχολή, να χτυπηθείς, να διαβάσεις κι έναν τόνο έργα, συγγραφείς και τα ξαναλέμε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:39 amΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr