Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Espresso

Ποιοι άρπαξαν τον «θησαυρό» του Ασλάνη!

COVER STORY
ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΗ

Ποιοι άρπαξαν τον «θησαυρό» του Ασλάνη!

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 16:30

❱❱ Η κυρία Ειρήνη μιλά με πίκρα και πόνο στην «Espresso» πέντε χρόνια μετά τον άδικο θάνατο του σπουδαίου σχεδιαστή 
❱❱ Ο δημοφιλής μόδιστρος που πνιγόταν στα χρέη είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του από υπερβολική δόση χαπιών

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Με σπαρακτικά λόγια η μεγαλύτερη αδελφή του Μιχάλη Ασλάνη, Ειρήνη, ξεσπάει μιλώντας στην «Espresso», πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του! «Δεν μας έδωσαν ούτε το ρολόι του ούτε τα γυαλιά του για να τον θυμόμαστε... Αδειασαν τα πάντα και αποσφράγισαν το σπίτι χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Ο Μιχάλης όμως από εκεί που είναι τα βλέπει όλα»!

Η φωνή της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται πικραμένη. «Στο μυαλό μου πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο “γιατί”» λέει και λυγίζει. Ο πόνος της μεγάλος και ο καημός της για το πόσο άδικα «έφυγε» ο αδελφός της, ακόμα μεγαλύτερος. Στο πατρικό τους σπίτι στην Εύβοια, όπου μένει η οικογένεια του Μιχάλη, τίποτα δεν θυμίζει τις εποχές που ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας επισκεπτόταν τους συγγενείς του και πάντα με χαμόγελο θυμόταν τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τις αδελφές του, αλλά και τα πολυαγαπημένα του ανίψια.

Τα προβλήματα υγείας αλλά και η ηλικία της δεν της επιτρέπουν συγκινήσεις. Αν και αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα γύρω από τον αδικοχαμένο αδελφό τους, κάνει μια εξαίρεση για την «Espresso».

«Παιδί μου, τον ξέχασαν όλοι οι επώνυμοι φίλοι του και το λέω με πολύ πόνο αυτό. Μετά την κηδεία δεν πήρε ούτε ένας τηλέφωνο να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά, αν θέλουμε κάτι. Εμείς χάσαμε το στήριγμά μας και αμέσως μόλις “έφυγε” εκείνος χάθηκαν και όλοι οι λεγόμενοι φίλοι του» μας λέει η Ειρήνη Ασλάνη, με την οποία ο Μιχάλης είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, καθώς ήταν πολύ κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Για μερικά δευτερόλεπτα σταματάει, σκέφτεται και συνεχίζει τη συζήτηση με πιο ζωηρή φωνή: «Ευτυχώς ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ και δεν θα τον ξεχάσει. Γιατί ο Μιχάλης έκανε πολλά καλά σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό του το αναγνωρίζουν όσοι τον γνώρισαν» δηλώνει με νόημα για όσους βρίσκονταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης του δόξας. Τότε που ο Μιχάλης Ασλάνης ανέβαινε τα σκαλοπάτια βήμα βήμα, καταφέρνοντας να γίνει το πιο σπουδαίο όνομα στην εγχώρια μόδα.

Ηταν 28 Αυγούστου 2013. Περιπολικά και ένα ασθενοφόρο κλείνουν την περιοχή του Κολωνακίου στην οδό Σκουφά. Στην πολυκατοικία όπου μένει ο Μιχάλης η είδηση ότι τον βρήκαν νεκρό παγώνει όλους τους περιοίκους. Κανείς δεν πιστεύει πως ο πιο γλυκός άνθρωπος της ελληνικής μόδας, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οποίος καθημερινά καλημέριζε όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής, έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο δωμάτιό του. Στο προσωπικό του ημερολόγιο βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έριχνε την ευθύνη σε δύο πρόσωπα της εμπιστοσύνης του που τον έριξαν στον... γκρεμό. Τα κανάλια μέσα σε λίγα λεπτά μεταδίδουν την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής showbiz.

Ο κόσμος της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό παγώνει, ενώ και τα διεθνή ΜΜΕ κατατάσσουν την είδηση στις πρώτες εκείνης της ημέρας. Δίπλα από το πτώμα του βρίσκονται ριγμένα στο δάπεδο χάπια, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, δύο μήνες αργότερα, κάνει γνωστά τα αίτια θανάτου: πνευμονικό οίδημα από υπερβολική δόση χαπιών!

Το... κουβάρι του ξαφνικού θανάτου του ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα, όταν άνθρωποι από αυτούς που ήταν δίπλα του μιλούν για τα χρέη που τον είχαν πνίξει, αλλά και για τον φόβο του ότι θα τον συλλάβουν και θα τον διαπομπευόσουν. Λίγες ώρες προτού πάρει τη μοιραία απόφαση, είχε μιλήσει με την πολυαγαπημένη του αδελφή Ειρήνη. Ωστόσο, δεν την άφησε να υποψιαστεί το παραμικρό.

Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΖΩΗΣ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ»

Ρωτάμε τη χαροκαμένη αδελφή του Μιχάλη πώς νιώθει πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. «Πώς να νιώθω, αγόρι μου; Εχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και τότε που “έφυγε”. Από τη μία, νιώθω ότι δεν έχει “φύγει” και ότι κάπου βρίσκεται και θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας και, από την άλλη, νιώθω μεγάλο πόνο και καημό που “έφυγε” τόσο άδικα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν πήραμε ούτε ένα από τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει με πόνο ψυχής, κλαίγοντας.

Συγκρατημένοι, της ζητάμε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που αφορά τον προσωπικό «θησαυρό» αναμνήσεων του Ελληνα σχεδιαστή, αντικείμενα του οποίου έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μέλη της οικογένειάς του. «Παιδί μου, εξαφανίστηκαν όλα τα πράγματά του μέσα από το σπίτι. Ούτε τα γυαλιά του ούτε το ρολόι του, τίποτα δεν πήραμε για να έχουμε κάτι δικό του να τον θυμόμαστε...» λέει συνεχίζοντας το κλάμα.

Ερευνες

Την ημέρα που ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός από την οικονόμο του μέσα στο σπίτι του στην οδό Σκουφά, βάσει νόμου, το σπίτι σφραγίστηκε από την Εισαγγελία με σκοπό να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του.

«Οταν αποσφραγίστηκε όμως το σπίτι, δεν μας ειδοποίησαν να παρευρεθούμε ως συγγενείς του για να πάρουμε τουλάχιστον τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει πλέον με σπαρακτική φωνή η μεγαλύτερη εκ των τριών αδελφών του Μιχάλη Ασλάνη. «Μέσα εκεί υπήρχαν και πολλά φορέματα που είχε ο αδελφός μας. Δεν βρήκαμε τίποτα».

Εύλογα τη ρωτάμε αν θα κινηθεί δικαστικώς. «Οχι, όχι. Εμείς αποποιηθήκαμε και την περιουσία του Μιχάλη. Είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι για να κάνουμε τέτοια. Ο Μιχάλης από εκεί πάνω βλέπει τα πάντα» μας λέει.

Λίγο προτού κλείσουμε τη συζήτηση της ζητάμε να στείλει ένα μήνυμα για τον αδελφό της στον κόσμο. Το κάνει με λυγμούς: «Παιδί μου, όλος ο κόσμος τον θυμάται, γιατί ο αδελφός μου είχε καλή ψυχή. Πολύ καλή ψυχή και βοηθούσε πολύ κόσμο. Οι επώνυμοι τον ξέχασαν μόνο».

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 4:30 pm


Αγγίζουν τον killer της όμορφης σεφ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγγίζουν τον killer της όμορφης σεφ!

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Φως στον μυστηριώδη θάνατο της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο ίσως ρίξει ένα νέος μάρτυρας-κλειδί

Από την
Εύα Παπαδάτου

Ενας νέος μάρτυρας-κλειδί ίσως ρίξει φως, έπειτα από δυόμισι χρόνια, στον μυστηριώδη θάνατο της σεφ Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο, και οι συγγενείς της, που υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατός της ήταν δολοφονία, ισχυρίζονται ότι οι έρευνες βρίσκονται μία ανάσα από τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η προκαταρκτική εξέταση έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις, η ανακρίτρια Βόλου κάλεσε για κατάθεση έναν νέο μάρτυρα που πιστεύει ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της άτυχης 39χρονης μητέρας δύο παιδιών από το Δίστομο Βοιωτίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου τον Σεπτέμβριο του 2015, έπειτα από τροχαίο που είχε με μηχανάκι.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στη Σκιάθο ο γαμπρός της άτυχης 39χρονης Κώστας Τσάκαλος, ο οποίος είπε «προχωράμε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό». Εξάλλου, το νησί επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συγκεντρώνει στοιχεία και ετοιμάζεται για περαιτέρω ενέργειες.
Από την πλευρά του, πάντως, το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου είχε αποδώσει τα αίτια θανάτου της σεφ στον σοβαρό τραυματισμό που προκλήθηκε από το τροχαίο.

Σύμφωνα με τη διάγνωση που είχαν κάνει οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, είχε υποστεί αιμάτωμα λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί, ώστε να μη διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της. Ωστόσο, η κατάστασή της παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη και τελικά υπέκυψε, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώσπου να μεταφερθεί.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


«Ησαΐα χόρευε» για το «αθόρυβο» ζευγάρι Γούτου - Μπαφέρου

SHOWBIZ

«Ησαΐα χόρευε» για το «αθόρυβο» ζευγάρι Γούτου - Μπαφέρου

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Το περασμένο Σάββατο η Φλορίντα Πετρουτσέλι παντρεύτηκε σε στενό κύκλο και με πολιτικό γάμο τον αγαπημένο της Αρη Γούτο, λίγο πριν ο πελαργός τούς χτυπήσει την πόρτα.

Με ένα μονόπετρο πολλών καρατίων, το ειδύλλιο της παρουσιάστριας, που διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, με τον γόνο της γνωστής μεσιτικής οικογένειας οδηγήθηκε σε «happy end». Ο θρησκευτικός γάμος θα γίνει μέσα στο 2018, μαζί με τη βάφτιση του μωρού τους.

Θα τους προλάβει όμως ο αδερφός του Αρη, ο Ρήγας Γούτος, ο οποίος φημολογείται ότι θα παντρευτεί με «δόξες και τιμές» στην οικογενειακή έπαυλη, στο Πόρτο Χέλι, στο τέλος Ιουνίου. Η τελετή προβλέπεται χολιγουντιανή, με εκατοντάδες καλεσμένους, πυροτεχνήματα, ενώ live θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος.

Ο περιζήτητος εργένης Ρήγας Γούτος, ιδιοκτήτης της εταιρίας real estate Golden Land Goutos, με πολλά ακίνητα-φιλέτα στο Πόρτο Χέλι, θα επισημοποιήσει έτσι τον έρωτά του με την ξανθιά καλλονή Μαριαλένα Μπαφέρου, με την οποία είναι μαζί εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά αποφεύγουν τα φλας και τη δημοσιότητα. Η ωραία και δυναμική Μαριαλένα Μπαφέρου λατρεύει τα παιδιά και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Στο παρελθόν έβγαινε με τον επιχειρηματία Μανώλη Λαϊνόπουλο και πιο παλιά με τον ιδιοκτήτη του Nammos Ζαννή Φραντζέσκο.

Σε στενό κύκλο

Οι γάμοι, πάντως, και οι χαρές θα είναι στο επίκεντρο του φετινού καλοκαιριού, καθώς σε στενό κύκλο, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, θα ενωθούν επίσης με τα δεσμά του γάμου η στιλίστρια Ελζα Πατσαδέλη και ο γόνος της παλιάς ναυτιλιακής οικογένειας Γιώργος Μαργαρώνης, γενικός διευθυντής της Latsco Shipping Ltd, του ομίλου Λάτση, στον οποίο ο Πάρης Κασιδόκωστας έχει αναθέσει την ευθύνη του ναυτιλιακού κλάδου.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Άστεγη και άνεργη η «υπηρέτρια» του «Γιάγκου Δράκου»

SHOWBIZ
«Είχα πονηρή πρόταση από παντρεμένο γερογκόμενο!»

Άστεγη και άνεργη η «υπηρέτρια» του «Γιάγκου Δράκου»

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Η Κατερίνα Βακαλοπούλου, που έγινε γνωστή από τον ρόλο της «Κατερίνας» στη «Λάμψη», σπάει έπειτα από χρόνια τη σιωπή της
❱❱ Τα καλλιτεχνικά γονίδια, οι σπουδές στη δραματική σχολή και η συνάντησή της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μεγαλωμένη στο Παγκράτι με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, η Κατερίνα Βακαλοπούλου δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Επιθυμούσε να σπουδάσει ψυχολογία, όμως σχολή στην Ελλάδα δεν υπήρχε τη δεκαετία του ’70 και οι γονείς της δεν είχαν τα χρήματα να τη στείλουν στο εξωτερικό.

Ενέδωσε στην επιθυμία της μητέρας της και γράφτηκε σε δραματική σχολή. Η 57χρονη «Κατερίνα», η υπηρέτρια στην έπαυλη του Γιάγκου Δράκου στην καθημερινή σειρά «Λάμψη», ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και απουσίας από τη μικρή οθόνη μιλάει για τη ζωή της, τις κορυφαίες συνεργασίες της στο θέατρο, τον έρωτα που τη «γονάτισε», ενώ δεν διστάζει να αποκαλύψει πως ζει στην ανεργία και ως... άστεγη φιλοξενείται από τη μαμά της.

Μοναχοκόρη;
Ναι, μέχρι τα 27 μου, οπότε απέκτησα έναν αδελφό, τον Βασίλη, από τον δεύτερο γάμο του πατέρα μου.

Παιδικά χρόνια;
Μπορεί να γεννήθηκα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά μεγάλωσα με στρατιωτική πειθαρχία από δύο γονείς που εργάστηκαν πολύ σκληρά για να έχουμε μια οικονομικά άνετη ζωή. Ευτυχώς είχα και τις καλές μου στιγμές, με παιχνίδι στους χωμάτινους δρόμους του Παγκρατίου, το κρυφτό στα παραπήγματα και το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον Βύρωνα.

Ο πατέρας σας, ο Νώντας Βακαλόπουλος, σημαντικός σκηνογράφος, ήταν στενός συνεργάτης του Γιάννη Τσαρούχη...
Και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Δούλεψαν μαζί στην ταινία «Οι κυνηγοί». Αργότερα εξελίχθηκε σε συνδικαλιστή του ελεύθερου κινηματογράφου.

Σας έπαιρνε μαζί του στα γυρίσματα;
Μόνο μία φορά, στην ταινία «Εγκλημα στα παρασκήνια» του Ντίνου Κατσουρίδη. Ηταν η πρώτη και η τελευταία. Ηταν τελειομανής με τη δουλειά του και δεν ήθελε... παρεμβολές!

Καλή μαθήτρια;
Μέτρια με δυνατότητες αριστούχας, γιατί μου έλειπε η αυτοπεποίθηση. Κάθε μέρα πήγαινα καλά διαβασμένη, αλλά ποτέ δεν σήκωσα το χέρι για να πω μάθημα. Ταυτόχρονα, ήμουν και αλαζόνας. Δεν μου άρεσε να με διορθώνουν οι καθηγητές, ούτε να μου κάνουν παρατηρήσεις!

Πηγαίνατε θέατρο με την οικογένειά σας;
Βεβαίως, κυρίως τα καλοκαίρια. Θυμάμαι, είχα πάρει ένα αυτόγραφο από την Τζένη Καρέζη κι έπειτα από χρόνια, όταν αξιώθηκα να παίξω μαζί της στη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία του Μίνου Βολανάκη, την κοιτούσα σαν μαγεμένη! Σαν να βρισκόμουν στη μηχανή του χρόνου.

Η επόμενη σημαντική συνεργασία σας;
Στο Εθνικό Θέατρο, σε μια παιδική παράσταση όπου έπαιξα με τον Παντελή Ζερβό. Γλυκός, γνήσιος, λαϊκός άνθρωπος και γενναιόδωρος. Οταν μου είπε «Προχώρα, κορίτσι μου, έχεις ταλέντο», ήταν σαν να πήρα πέντε πτυχία σχολής μαζί.

Ο πρώτος σας μισθός;
Το 1981 στην «Εκάβη» με τον Δημήτρη Μυράτ, παρόλο που ακόμα σπούδαζα.

Κι όταν πήρατε το πτυχίο σας;
Γράφτηκα στο ΣΕΗ! Ηταν η χρονιά που η Μελίνα Μερκούρη κατάργησε την άδεια επαγγέλματος και υποσχέθηκε ότι η σχολή θα γίνει πανεπιστημιακή. Αλλά δεν έγινε ποτέ κι έτσι κάθε πικραμένος δηλώνει ηθοποιός και είναι.

Τι εννοείτε;
Υστερα από χρόνια, αποφάσισα να κατέβω φέτος στις εκλογές του Σωματείου Ηθοποιών με την «Εκκίνηση», με σκοπό να διεκδικήσουμε την κατοχύρωση του επαγγέλματος και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ψήφισαν κορυφαίοι ηθοποιοί: ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Εύα Κοταμανίδου, ο Γιάννης Βούρος, η Λήδα Πρωτοψάλτη αλλά και η Τέτα Καμπουρέλη. Η γνωστή μανικιουρίστα.

Σας ενόχλησε τόσο πολύ;
Με αγρίεψε, γιατί κι εγώ φτιάχνω ωραία τα μαλλιά μου, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω κομμωτήριο. Δεν κρίνω αν έχει ταλέντο, αλλά γίνεται να δηλώνει συνάδελφος με την τωρινή υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου;

Γιατί σταματήσατε να κάνετε θέατρο;
Από το 2009 έχω να ανέβω στη σκηνή και μου λείπει πολύ. Δεν ήταν επιθυμία μου να σταματήσω, όμως αρνήθηκα να μπω σε μηχανισμούς με τους οποίους βρίσκεις δουλειά και μπορεί να το πληρώνω αυτό. Δεν μου αρέσουν οι ψεύτικες ευγένειες και να σέρνομαι στα μπαρ για δημόσιες σχέσεις.

Στην Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να «ανάψει» ένα σεξουαλικό σκάνδαλο όπως στο Χόλιγουντ;
(Γέλια) Θα καεί το πελεκούδι αν γίνει η αρχή! Σε όλα τα επαγγέλματα παρατηρούνται σεξουαλικά «μπερδέματα», αλλά στο θέαμα ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Εσείς δεχτήκατε πονηρές προτάσεις;
Μέχρι τα 40 μου είχα αρκετές παρενοχλήσεις, αλλά μετά κόπηκαν. Μεγάλωσα! Η τελευταία ήταν από έναν πασίγνωστο ασπρομάλλη, παντρεμένο συνάδελφο γύρω στα 70, της συνομοταξίας των λεγόμενων γερογκόμενων! Οταν κλείσετε το μαγνητοφωνάκι, θα σας πω το όνομά του. Ποτέ δεν με δελέασαν αυτά τα φλερτ και οι... υποσχέσεις. Υπήρξα και παραμένω πολύ αξιοπρεπής στη ζωή μου.

Και περήφανη για τα «όχι» σας;
Δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν κερατά (γέλια)! Παραήμουν ευθύς, ατίθαση και έντιμη γι’ αυτό το επάγγελμα, χαρακτηριστικά που εκτίμησαν λίγοι αλλά σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης, όπως ο Γιώργος Φούντας, ο Δημήτρης Εξαρχος, ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βου-γιουκλάκη, ο Γιώργος Σίσκος και ο Πάνος Σκουρολιάκος, με τους οποίους έκανα τις πιο σημαντικές συνεργασίες μου.

Πώς τα βγάζετε πέρα οικονομικά;
Είμαι άστεγη και άνεργη. Φιλοξενούμαι στο σπίτι της μητέρας μου στη Νέα Ιωνία, με μόνο μας έσοδο το ενοίκιο ενός ακινήτου ύψους 400 ευρώ. Ευτυχώς δεν έχω χρέη. Φέτος πήρα το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Ασχολείστε με κάτι άλλο, έστω και ως χόμπι;
Είμαι καλή μαστόρισσα. Βάφω τέλεια! Επίσης ζωγραφίζω. Παράλληλα, όπου υπάρχει ανάγκη για εθελοντική εργασία, τρέχω. Για παράδειγμα, εργάστηκα στο πρότυπο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Ιωνίας, αλλά και στην υποδοχή των πρώτων προσφύγων στον Πειραιά, γιατί είχα παππού πρόσφυγα και έτσι τίμησα τη μνήμη του.

Αν κάνατε ένα επαγγελματικό restart τώρα, τι θα επιλέγατε;
Το performing εικαστικής αναπαράστασης. Ξέρετε, βοήθησα στη δημιουργία της πρώτης θεατρικής ομάδας Alte Arte στη Σχολή Καλών Τεχνών το 2004 και θα ήθελα πολύ να βρεθώ και πάλι κοντά τους για να μοιραστώ τις γνώσεις μου.

Κάνοντας ένα flashback, πώς πήρατε τον ρόλο στη «Λάμψη»;
Το 1989 ο ΑΝΤ1 αναζητούσε παρουσιάστριες. Πέρασα από οντισιόν, μίλησα με τον Θοδωρή Δρακάκη, του είπα πως ήμουν και ηθοποιός και ύστερα από λίγες ημέρες, με εντολή του Μίνωα Κυριακού, εγώ και η Ελίνα Ακριτίδου πήγαμε στον Νίκο Φώσκολο για τη σειρά που ετοίμαζε. Ετσι πήρα τον ρόλο. Βέβαια, τον Νίκο τον γνώριζα από πριν, γιατί έπαιζα στο θέατρο με τη μετέπειτα σύζυγό του Τόνια και έζησα αυτό το μεγάλο ειδύλλιο από κοντά.

Πέντε χρόνια στην... οικία του Γιάγκου Δράκου!
Κάποια στιγμή επήλθε η κούραση από τα καθημερινά εξοντωτικά ωράρια. Επαιρνα 200.000 δραχμές μεικτά τον μήνα, τη στιγμή που οι φήμες έλεγαν πως οι αμοιβές των πρωταγωνιστών έφταναν το 1.000.000 δραχμές. Αφορμή για την παραίτησή μου ήταν μια παρατήρηση του Νίκου Φώσκολου πως δεν αποδίδω το κείμενο αυτολεξεί. Αυτό με τσάκισε κι έφυγα. Είχα ήδη πρόταση από τον Δημήτρη Εξαρχο για τον πρώτο ρόλο στην παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο» και επέστρεψα στο θέατρο.

Δεν ξαναχτύπησε το τηλέφωνό σας για τηλεοπτική δουλειά;
Οχι, και δεν ξέρω γιατί. Υποθέτω πως ήμουν «σημαδεμένη», όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι, και αυτό φάνηκε στην πράξη. Ηταν λάθος να χρησιμοποιηθεί το πραγματικό μας όνομα στους ρόλους.

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη συναντηθήκατε στο «Ωραία μου κυρία». Εντυπώσεις;
Ηταν πριν από τη «Λάμψη». Εντυπωσιακή, με «καθαρό» πρόσωπο, συνεπής και πάντα κοιτούσε τον συνομιλητή στα μάτια. Της είχα εκμυστηρευτεί ότι ήθελα να συνεργαστώ με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά και μου έκανε νόημα με τα φρύδια «όχι», επειδή ήταν δύσκολος και απαιτητικός.

Είναι αλήθεια ότι στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας γνωρίσατε τον μεγάλο έρωτα της ζωής σας;
Ο καλός μου ο Γιάννης... Ηταν η πιο μεγάλη, δυνατή και μακροχρόνια σχέση μου. Ομορφος και πολύ διαβασμένος, σπουδασμένος στην Αθήνα, αλλά την πρωτεύουσα δεν την άντεχε. Οταν τον γνώρισα έγραφε ποίηση κι ας ήταν αγρότης. Τον λάτρεψα. Ομως έληξε η σχέση μας πολύ απότομα γιατί ήμουν μεγαλύτερή του, ηθοποιός, δεν είχα χωράφια κι όλα αυτά που απαιτούνται στην ελληνική περιφέρεια, ακόμα και σήμερα, για να σε αποδεχτούν ως νύφη. Η μητέρα του ήταν αντίθετη και χωρίσαμε.

Δεν ερωτευτήκατε ξανά;
Για να βρεις σύντροφο πρέπει να το επιδιώκεις και εγώ ήμουν πολύ ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη συναισθηματικά από τον χωρισμό μας. Δυσκολεύτηκα πολύ να το ξεπεράσω. Μετά πέρασαν τα χρόνια... Αμα βρω τις ισορροπίες μου, ίσως το ξανασκεφτώ.


Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Μπουρδολογδάνος

SHOWBIZ
Ξεδιάντροπη πλακίτσα στον αέρα της εκπομπής του με «κάδρο» την προσφορά της «Espresso»

Μπουρδολογδάνος

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Ο ραδιοφωνικός γελωτοποιός, με μάστερ βλακείας, ξαναχτύπησε, παίζοντας αυτή τη φορά με τη δουλειά απλών υπαλλήλων

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο τελικός προορισμός στο βαρέλι είναι ο... πάτος. Ομως στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που μέσα στα συχνά παραληρήματά του μπερδεύει τη συκοφαντία με την ενημέρωση και το χιούμορ με τις ύβρεις, την προπαγάνδα και τη χυδαιότητα προκειμένου να κάνει εντύπωση, το βαρέλι όχι μόνο δεν έχει πάτο, αλλά συνδέεται και με το... κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο της χώρας!

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, κανείς νοήμων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ο δημοσιογράφος -του ραδιοφώνου Θέμα Radio 104,6 πλέον-, βλέποντας ότι κανείς δεν ασχολείται με το άτομό του, αποφάσισε χθες να παίξει με το ψωμί και τις ζωές εργαζομένων της «Espresso» κάνοντας μέσα από την εκπομπή του «Mea Culpa» ξεδιάντροπη πλακίτσα που μόνο ο ίδιος κατάλαβε...

Μετά το «ξέπλυμα» του κατοχικού πρωθυπουργού Γεωργίου Τσολάκογλου, τα περί «ράκους» του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά και τους παραλληλισμούς των τζιχαντιστών με τον Βελουχιώτη, αλλά και τα ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλιά του για τις γυναίκες («Οποιες γυναίκες περνούν από εκπομπές είναι βίζιτες... Το μοναδικό στοιχείο που έχουν είναι ομορφιά και ότι είναι διαθέσιμες»), μη έχοντας με τι άλλο να ασχοληθεί στη ζωή του, επικοινώνησε χθες με το τηλεφωνικό κέντρο του Δημοκρατικού Τύπου δηλώνοντας ψεύτικο όνομα και προσποιούμενος ότι έχει στην κατοχή του από τον παππού του ένα ημερολόγιο της χούντας.

Δεν μπήκε στον κόπο

Ολα αυτά με αφορμή τη σημερινή προσφορά της «Espresso Σαββατοκύριακο» με «Τα τραγούδια που μας... έβαλαν στον γύψο» και μη μπαίνοντας καν στον κόπο να διαβάσει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Ανέφερε λοιπόν στην εργαζόμενη του τηλεφωνικού κέντρου ότι ήθελε να μας στείλει το συγκεκριμένο ημερολόγιο για να το έχουμε στην κατοχή μας και ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο των προσφορών.

Μάλιστα, δεν δίστασε να ηχογραφήσει τη συνομιλία τους και, εν αγνοία της εργαζομένης, να παίξει τον διάλογο στον αέρα της εκπομπής του για να γελοιοποιήσει την υπάλληλο που έκανε τη δουλειά της και ήταν υποχρεωμένη να του απαντήσει, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας! Μια, λοιπόν, και δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τι ακριβώς περιλαμβάνει η προσφορά, ενημερώνουμε τον... αδιάβαστο Μπογδάνο ότι η συγκεκριμένη αφορά τα τραγούδια που άκουγαν οι χουντικοί στα γλέντια που έκαναν και τους χορούς που έσερναν όσο κρατούσαν την Ελλάδα στον γύψο!

Την εκθέτει ανεπανόρθωτα

Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς η διεύθυνση του ραδιοφώνου αφήνει τον Μπογδάνο να παίζει με τις ζωές εργαζομένων που αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο και να την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Τι περιμένει, άραγε; Να φτάσει για ακόμη μία φορά στο σημείο να ξεφύγει τελείως, όπως έκανε και όταν εργαζόταν στον Σκάι, όταν άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο κρύβονταν πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα;

Θυμίζουμε ότι είχε πει κατά λέξη: «Μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Ελληνα πρωθυπουργού, και ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα “γεια”»!
Λίγο αργότερα ο Σκάι, μέσω ανακοίνωσης, ζήτησε «συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου» και έπειτα του έδειξε την πόρτα της εξόδου, με τον ανεξέλεγκτο Μπογδάνο να αποτελεί παρελθόν για το κανάλι του Φαλήρου.

 

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Ιωάννα Κουταλίδου: «Είναι βίζιτες της κακιάς ώρας»

SHOWBIZ

Ιωάννα Κουταλίδου: «Είναι βίζιτες της κακιάς ώρας»

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Η Ιωάννα Κουταλίδου αποχαιρετά τις πίστες και κατακεραυνώνει τις τραγουδίστριες που «καβαλάνε» όποιον βρουν

Η Ιωάννα Κουταλίδου λέει «αντίο» στις πίστες γιατί δεν αντέχει τις «βίζιτες της κακιάς ώρας» που το παίζουν καλλιτέχνες! 

Η τραγουδίστρια, που γνωρίσαμε από το «Fame Story 2», μέσα από μία διαδικτυακή επιστολή, στην οποία χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς, περιγράφει ένα αδίστακτο star system.

«Ηρθε η ώρα να αποχωρήσω απ’ τα μπουζούκια. Η δουλειά μας έχει γίνει ένας περίγελος. Βαρέθηκα να συζητάω για δουλειές και να μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με βίζιτες της κακιάς ώρας που έχουν πάρει ένα μικρόφωνο, ‘‘καβαλάνε” όποιον βρουν και ξεκινάνε να το παίξουν καλλιτέχνες» ξέσπασε η τραγουδίστρια και συνέχισε: «Συνάδελφοί μου αξιόλογοι, που σέβονται και υπηρετούν τη δουλειά μας άψογα, συζητάνε για δουλειές με 100 ευρώ μεροκάματο, επειδή δεν είναι στην κλίκα των gay, των drugs και της π@ρτούζας. Εχω μια κόρη δυόμισι ετών που πρέπει να μεγαλώσει κοντά μου για να είναι ευτυχισμένη. Δεδομένου του ότι δεν έχω υπάρξει βίζιτα ή ναρκομανής, για να μπορέσω να μπω στις κλίκες αυτές, αρνούμαι να συνεχίσω. Οι μόνοι που κάνουν κουμάντο είναι οι ‘‘μπράβοι”, οι προαγωγοί κι οι έμποροι ναρκωτικών».

«Ακατάλληλα για τα σκυλομάγαζα»

Η Ιωάννα Κουταλίδου ανακοίνωσε, επίσης, πως θα συνεργαστεί καλλιτεχνικά με τον πρώην σύντροφό της Ανδρέα Κομπόση, με τον οποίο είχαν ανταλλάξει σκληρά λόγια στο παρελθόν και για ένα διάστημα απασχόλησαν έντονα τα social media με την κόντρα τους. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ανασκεύασε τη δήλωσή της, αφαιρώντας το όνομά του από τη δημοσίευση. «Προτιμώ ν’ ασχοληθώ με υπέροχα, σοβαρά τραγούδια που θα κυκλοφορήσω... ακατάλληλα για τα σκυλομάγαζα. Δέχομαι μόνο σοβαρές προτάσεις από δω και πέρα κι έχω σκοπό ν’ ασχοληθώ με αυτό τον χώρο από άλλη σκοπιά» έγραψε.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Η Απέργη «υπνώτισε» mentalist

SHOWBIZ

Η Απέργη «υπνώτισε» mentalist

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Εντονο φλερτ ανάμεσα στη sexy τραγουδίστρια και στον 28χρονο ψυχολόγο Κωνσταντίνο Ρωμανό - Ζησιμόπουλο

Γοητευτικός mentalist «υπνωτίστηκε» από την ομορφιά, το κορμί και τη φωνή της Θωμαής Απέργη! Ο 28χρονος ψυχολόγος και life coacher Κωνσταντίνος Ρωμανός - Ζησιμόπουλος λέγεται πως είναι «μαγεμένος» με τη γνωστή τραγουδίστρια και τους τελευταίους δύο μήνες οι δυο τους φλερτάρουν... εντόνως!

Τον περασμένο χειμώνα ο νεαρός άνδρας είχε κάνει στέκι του το κέντρο διασκέδασης όπου εμφανιζόταν η Απέργη, απολαμβάνοντας μόνος ή και με παρέα το πρόγραμμά της.

Ο βραβευμένος το 2014 από την IMS (International Magicians Society) με τον τίτλο «Mentalist της Ευρώπης» φαίνεται πως «δάγκωσε τη λαμαρίνα» με... καθυστέρηση, αφού η γνωριμία του με τη σέξι καλλιτέχνιδα μετράει αρκετά χρόνια. Μάλιστα, εκείνη είχε παρουσιάσει το πρώτο βιβλίο του, όπως αναφέρει έγκυρη πηγή στην «Espresso». Ισως τότε το timing δεν ήταν το σωστό για να έρθουν κοντά, σε αντίθεση με σήμερα που ο υπνωτιστής και η σέξι αοιδός είναι αχώριστοι.

Νέα αρχή μετά τον χωρισμό

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον χωρισμό της από τον Σπύρο Κούβελο -γιο του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη- η Θωμαή Απέργη φαίνεται έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή στα προσωπικά της. Ο γοητευτικός και ταλαντούχος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Σπούδασε business studies και στη συνέχεια ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Τσίτσεστερ στην Αγγλία.

Κατόπιν απέκτησε μεταπτυχιακή πιστοποίηση στην κλινική ύπνωση από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου και πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Περπάτησε μαζί μου στο νερό». Με τηλεοπτικές εμφανίσεις σε ψυχαγωγικές εκπομπές, όπως «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» και «Τα καρντάσιανς», δίνει εντυπωσιακές παραστάσεις, αφήνοντας το κοινό του άναυδο με τις δεξιότητες και τα τρικ του!

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Συμβόλαιο θανάτου νονών της νύχτας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Σταυραδέρφι» με τον Γρίβα και εχθρός του Στεφανάκου ήταν ο «μπούμπης»

Συμβόλαιο θανάτου νονών της νύχτας

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Σε πόλεμο συμμοριών εντάσσει η Ασφάλεια τη μαφιόζικη εκτέλεση του Λίτσα το βράδυ της Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους

Στο αιματοβαμμένο πλαίσιο του πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ των συμμοριών νονών της νύχτας, οι οποίοι λυμαίνονται τα κέντρα διασκέδασης και όχι μόνο, εντάσσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση με καλάσνικοφ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Πεισιστράτου στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα τον 45χρονο Γιώργο Λίτσα. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν δεχτεί πληροφορίες ότι έχουν μπει «υπογραφές» και σε άλλα δύο συμβόλαια θανάτου στον χώρο του υποκόσμου, τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί ακόμη! Σύμφωνα με όσα έχουν συμπεράνει οι αστυνομικοί, η νέα δολοφονία ήταν «καρμπόν» με αυτήν του «νονού των νονών» Βασίλη Στεφανάκου στις 22 Ιανουαρίου στο Χαϊδάρι. Τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας για την εν ψυχρώ δολοφονία του 45χρονου στους Αγίους Αναργύρους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας στις Αρχές, που την αποδίδουν σε συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες δολοφόνους.

Η ενέδρα είχε στηθεί έξω από το σπίτι του Γιώργου Λίτσα και ο εκτελεστής τον «γάζωσε» με καλάσνικοφ την ώρα που έμπαινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, μάρκας Smart. Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν 11 κάλυκες, ενώ το θύμα είχε δεχτεί πολλές σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς έγινε η δολοφονία, καθώς στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά τους πυροβολισμούς εθεάθη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα.

Δολοφονία καρμπόν

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο. Προς το παρόν δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο για τα κίνητρα του στυγερού εγκλήματος. Οπως είναι απόλυτα φυσικό, εξετάζεται η σχέση που ενδέχεται να έχει η δολοφονία του 45χρονου Γιώργου Λίτσα με αυτήν του Βασίλη Στεφανάκου, καθώς και με αυτήν του Βασίλη Γρίβα πριν από έναν χρόνο έξω από το δημοτικό σχολείο όπου είχε αφήσει τον γιο του, στον Γέρακα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα σχετίζεται άμεσα με τα άλλα δύο.

«Σταυραδέρφι» με τον Γρίβα και εχθρός του Στεφανάκου ήταν ο «Μπούμπης»

Ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας -γνωστός με το παρατσούκλι «Μπούμπης»- ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της νύχτας, όπου δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του 1990. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς που είχε συντάξει η Ασφάλεια το 2011 και το 2015 καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλακή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Με τον δολοφονηθέντα Βασίλη Γρίβα ήταν «σταυραδέλφια» από την αρχή της πορείας τους, αλλά «τα έσπασαν» τα τελευταία χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον Βασίλη Στεφανάκο ήταν πάντα σε αντίπαλες ομάδες.

Τελευταία, μάλιστα, ο Γιώργος Λίτσας φέρεται ότι είχε «συμμαχήσει» με αντίπαλο του Στεφανάκου. Ο 45χρονος είχε κατηγορηθεί για δύο μεγάλες ληστείες, αυτή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος τη δεκαετία του 1990, και αυτή στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου με λεία 1.000.000 ευρώ, το 2010. Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και τον Φεβρουάριο του 2016, σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους το οποίο είχαν «γαζώσει» άγνωστοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών που συμμετείχαν σε εκδήλωση!

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Θρίλερ με το ματωμένο ρούχο του θετού γιου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θρίλερ με το ματωμένο ρούχο του θετού γιου

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Το ματωμένο πάνω μέρος της πιτζάμας του 15χρονου γεννά ερωτήματα για τη σφαγή των γονιών του

Από τον
Γιάννη Κωτσαλά 

Μεγάλες ανατροπές αναμένονται ανά πάσα στιγμή στη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του ζευγαριού που κατακρεουργήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα στο υπνοδωμάτιό του στην Κύπρο, με μοναδικό μάρτυρα τον 15χρονο υιοθετημένο γιο του.

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος, που χθες επρόκειτο να καταθέσει και γραπτώς στους αστυνομικούς, είναι αναμφισβήτητα πρόσωπο-κλειδί στην πρωτοφανή σφαγή, ωστόσο η κατάθεσή του, αντί να λύσει απορίες, γεννά περισσότερες. Ο ανήλικος περιγράφει ότι δύο κουκουλοφόροι τού είπαν με κυπριακή προφορά «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Ωστόσο, προκαλούν εντύπωση οι πληροφορίες του ShowTime-Cy ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του 15χρονου έχει βρεθεί ματωμένο μέσα σε ένα ποδοσφαιράκι και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και πως πριν καλέσει τους γείτονες, είχε κάνει μπάνιο και είχε φορέσει ρούχα του πατέρα του!
Το κάτω μέρος της πιτζάμας του δεν έχει βρεθεί, όπως και το μαχαίρι, το οποίο ο δολοφόνος κάρφωσε 39 φορές στον λαιμό και στο σώμα των θυμάτων.

Τα ως τώρα ευρήματα δείχνουν ότι ο δολοφόνος χρησιμοποίησε και για τα δύο θύματα το ίδιο μαχαίρι, ένα κουζινομάχαιρο, που ενδεχομένως πήρε από την κουζίνα του σπιτιού, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου. Χθες οι αστυνομικοί επιστράτευσαν σκύλους και ανιχνευτές μετάλλου για να το εντοπίσουν καθώς, αν προκύψει ότι οι δράστες το πήραν από το σπίτι, σημαίνει ότι ήταν άοπλοι όταν μπήκαν.

Ψάχνουν το κίνητρο

Οι επικεφαλής των ερευνών αφήνουν μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι έχουν μια πρώτη εικόνα που αναμένεται να οδηγήσει σε σύλληψη, όχι όμως και το κίνητρο. Φως θα ρίξουν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα ευρήματα από τη σκηνή του μακελειού στον Στρόβολο, μεταξύ των οποίων ένα που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό. Πάντως, το προφίλ των θυμάτων δεν μπορεί να δικαιολογήσει το απίστευτο μένος του δράστη που προκάλεσε λουτρό αίματος.

Ο φιλήσυχος και αγαπητός μαθηματικός Γιώργος Χατζηγεωργίου, όπως και η 50χρονη Ελλαδίτισσα σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας, δεν είχαν κύκλο και επαφές τέτοιες που να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ετσι ερευνώνται οι οικογενειακές σχέσεις τους, οι οικονομικές δοσοληψίες τους και ενδεχόμενες προστριβές, που για την ώρα οι μαρτυρίες λένε ότι δεν υπήρχαν.

Τα ερωτήματα γύρω από το πρωτοφανές θρίλερ είναι αμείλικτα: Γιατί σκότωσαν το ζευγάρι, αλλά κλείδωσαν τον γιο σε ημιυπόγειο και του είπαν να μη φοβάται και ότι δεν θα τον πειράξουν, όπως κατέθεσε; Γιατί δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι αλλά ούτε και φαίνεται ότι κάτι έχει κλαπεί; Πόσος χρόνος μεσολάβησε από το φονικό ώσπου να ειδοποιήσει τους γείτονες ο ανήλικος; Και γιατί δεν βρέθηκαν κηλίδες αίματος στη διαδρομή διαφυγής των δραστών;

Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί αναζητούν στη Ρωσία τους βιολογικούς γονείς του 15χρονου, που τον είχαν δώσει για υιοθεσία στα τρία του, για να διαπιστωθεί αν είχαν επαφή μαζί του. Πάντως, η σχέση του μικρού με τους θετούς γονείς του χαρακτηρίζεται άριστη από όσους γνωρίζουν.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pm


Η «σαπουνόπερα» των Μαρινόπουλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΑ «ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ» Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η «σαπουνόπερα» των Μαρινόπουλων

Σάββατο, Απρίλιος 21, 2018 - 15:00

❱❱ Χλιδάτη ζωή, θυελλώδεις έρωτες, πολύκροτοι χωρισμοί και οικονομικά σκάνδαλα • Η οικογένεια των super market που πτώχευσε την εταιρία αλλά ζει στα πλούτη

Τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου αποτελούσαν για δεκαετίες την ελληνική εκδοχή της «Δυναστείας», με πολλούς νεότερους από εκείνους επιχειρηματίες να προσπαθούν με ζήλο να αντιγράψουν τις επαγγελματικές κινήσεις τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Ομως, τα πάντα άλλαξαν όταν ο επιχειρηματικός όμιλος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και η οικογένεια έχασε για πάντα τη λάμψη της.

Τίποτα πια δεν θυμίζει τα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής δυναστείας, η οποία βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά, ωστόσο χρονολογείται από το 1893. Ηταν η χρονιά που ο Δημήτριος Μαρινόπουλος από την Ελίκη Αιγιαλείας εγκαινίαζε το πρώτο φαρμακείο με το όνομά του στη Νεάπολη της Αθήνας, βάζοντας έτσι τον πρώτο λίθο για το χτίσιμο της Μαρινόπουλος. Η συνεργασία με τον αδελφό του Πάνο έκανε δεδομένη την επιτυχία. Μαζί κατάφεραν να κάνουν το όνομα της οικογένειάς τους συνώνυμο του ελληνικού μεγαλοαστισμού, με πολλές επιφανείς προσωπικότητες της εποχής να επιλέγουν τα προϊόντα τους.

Μεταπολεμικά, το 1949, οι δύο γιοι του Πάνου Μαρινόπουλου, Δημήτρης και Ιωάννης, αποφασίζουν να ιδρύσουν τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ με αντικείμενο την παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών για λογαριασμό τρίτων στην Ευρώπη. Οι ίδιοι ξεκίνησαν το 1962 και τη δραστηριότητα με το λιανεμπόριο, δημιουργώντας τα Self Service Μαρινόπουλος.

Επαύλεις και έργα τέχνης

Τις τελευταίες δεκαετίες τα ηνία του ομίλου θα περάσουν στην τρίτη γενιά και στα τέσσερα παιδιά των δύο αδελφών Μαρινόπουλου, τον Λεωνίδα και τον Πάνο του Δημήτρη και τους Πάνο ή «Πανάρα» (για τους κολλητούς του) και Στέφανο του Γιάννη. Ολοι μαζί θα μοιραστούν τον ίδιο τρόπο ζωής, χάρη στην τεράστια περιουσία τους σε ακίνητα στο εξωτερικό, επαύλεις σε Ψυχικό, Μύκονο, Υδρα και Βούλα και τις σπάνιες συλλογές έργων τέχνης.

Ο Λεωνίδας και ο ξάδελφός του Στέφανος, ως πιο χαμηλών τόνων προσωπικότητες, επέλεξαν να ζουν μια πλούσια ζωή αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που δεν έκαναν τα άλλα δύο αδέλφια τους.

Ο Λεωνίδας διατηρεί σπίτι στο Λονδίνο στην αριστοκρατική Belgravia, αγαπά την ιππασία και παρακολουθεί συχνά τους αγώνες του Ascot, ενώ διατηρεί και δικά του άλογα ιπποδρομιών, με τον «Πρέσβη» του, όπως τον έχει ονομάσει, να κατακτά τον Μάρτιο του 2016 σημαντική διάκριση σε διεθνή αγώνα.

Παλαιότερα είχε διακριθεί και στους διάσημους αγώνες του Μεϊντάν στο Ντουμπάι, σε μια κούρσα που χάρισε στον Λεωνίδα Μαρινόπουλο 5.000.000 δολάρια. Η σύζυγός του Μαρίνα θεωρείται η πιο «άγνωστη» από τις συζύγους των Μαρινόπουλων, καθώς αποφεύγει την κοσμική ζωή και προτιμά τα γιοτ και τη βίλα στη Μύκονο, όπως και ο Λεωνίδας.

Σε αντίθεση με τον αδελφό του, ο Πάνος Μαρινόπουλος είναι παντρεμένος με τη Σάντρα Φιξ, η οποία επισκιάζει σε διασημότητα τον σύζυγό της, καθώς η ίδια είναι επικεφαλής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Υπολογίζεται ότι με τα χρήματα των Μαρινόπουλων η δραστήρια Σάντρα κατάφερε να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς διοργανώνοντας εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την άλλη, ο σύζυγός της είχε αναλάβει τον τομέα καλλυντικών της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ. Στις δόξες του λάτρευε να ζει στο λεγόμενο «παλάτι» του ζεύγους στο Knightsbridge του Λονδίνου, στο οποίο διατηρεί μια σπουδαία συλλογή έργων τέχνης. Ο πιο προβεβλημένος απ' όλους στην οικογένεια δεν είναι άλλος από τον Πάνο Μαρινόπουλο ή «Πανάρα», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, τον γιο του Γιάννη, ο οποίος έγινε γνωστός στους κοσμικούς κύκλους -μεταξύ άλλων- και για τις πανέμορφες γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, πρώτος του έρωτας ήταν το πανέμορφο μοντέλο Μπέλλα Αδαμοπούλου, ενώ πρώτη του σύζυγος η Ολγα Γουλανδρή της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με την οποία όμως χώρισε για να παντρευτεί λίγα χρόνια αργότερα την Ιωάννα Καπετανάκου, που ξεπέρασε σε αναγνωρισιμότητα τη Σάντρα Φιξ και έγινε η top wife της οικογένειας.

Η Ιωάννα γνωρίστηκε με τον Πάνο σε ένα από τα χλιδάτα πάρτι της εποχής και κατάφερε με το στιλ και τους τρόπους της να εντυπωσιάσει τον bon viveur της οικογένειας Μαρινόπουλου, ο οποίος έκανε τα πάντα για να κατακτήσει τη γυναίκα με το μοναδικό γούστο και την εκλεπτυσμένη αισθητική.

Η Ιωάννα, με καταγωγή από τη Μάνη, και ο σύζυγός της απέκτησαν μια έπαυλη στα Hampton’s και μια βίλα στο Μαϊάμι, αλλά η βίλα της Μυκόνου είναι από τα πιο πολυσυζητημένα σπίτια τους, αφού την εποχή της ευμάρειας το ζευγάρι έδωσε εκεί τα μεγαλύτερα πάρτι που έχουν μείνει στην ιστορία του νησιού, με όλη την κοσμική Αθήνα να δίνει το «παρών». Τα προβλήματα, όμως, για τον Πάνο και την Ιωάννα άρχισαν όταν εκείνη τον πίεσε να μετακομίσουν οικογενειακώς στο Μαϊάμι με τα δύο παιδιά τους. Αυτό λένε οι φήμες ότι ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι της σχέσης τους, που έληξε με ένα συναινετικό διαζύγιο τον Νοέμβριο του 2014.

Η αποκάλυψη της «Espresso»

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 με τίτλο «Ερωτας μεγατόνων στα σαλόνια των κοσμικών» η «Espresso», η πανέμορφη Ιωάννα έχει γυρίσει πλέον σελίδα στη ζωή της, καθώς έχει βρει τον έρωτα στα μάτια του γοητευτικού γιου του θρυλικού σχεδιαστή παπουτσιών Σαλβατόρε Φεραγκάμο, Λεονάρντο.

Το international ειδύλλιο έγινε γνωστό στην αθηναϊκή ελίτ μετά τις εμφανίσεις του ζευγαριού σε γνωστά εστιατόρια του Κολωνακίου και της Κηφισιάς.

Οσοι γνωρίζουν καλά την εντυπωσιακή ξανθιά, η οποία λατρεύει το design και τα ταξίδια, σχολιάζουν ότι το διαζύγιό της δεν την πτόησε καθόλου και ότι από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμη να ξαναφτιάξει τη ζωή της! Με όπλο τη γοητεία της κατάφερε να σαγηνεύσει τον κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της Λεονάρντο Φεραγκάμο, που δείχνει full ενθουσιασμένος μαζί της.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Το μεγάλο κόλπο των 1,8 δισ. ευρώ

Την ώρα που ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος (μικρή φωτό) αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του, προκαλούν αίσθηση οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» με τα αποκλειστικά στοιχεία για το παρασκήνιο της πτώχευσης που είχε μεθοδεύσει η οικογένεια προκειμένου να υφαρπάξει χρήματα από τον ελληνικό λαό.

Τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας αποδεικνύουν ότι η οικογένεια Μαρινόπουλου, που μόλις δύο χρόνια πριν ζητούσε την υπαγωγή της στον Πτωχευτικό Κώδικα, όχι μόνο δεν ήταν ποτέ σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά είχε στήσει αριστοτεχνικά ένα σύνθετο πλέγμα εταιριών που ξεκινούν από την Ελλάδα και εκτείνονται από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο ως τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία! Μέσω αυτών 1,8 δισ. ευρώ από δάνεια που πήρε η εταιρία από τις ελληνικές τράπεζες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς εταιρίες του εξωτερικού. Η έρευνα φέρνει στοιχεία που δείχνουν ότι άνθρωποι με τεράστια οικονομική επιφάνεια κατάφεραν να απομακρύνουν από τη χώρα κεφάλαια, υποθηκεύοντας ακόμη περισσότερο το μέλλον της.

Ακόμη αποκαλύπτει ότι οι αδελφοί Μαρινόπουλοι ξεγέλασαν την ελληνική Δικαιοσύνη κάνοντας δήθεν συμφωνία με προμηθεύτριες εταιρίες χωρίς σαφές αντικείμενο -οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν δικές τους!-, προκειμένου να προχωρήσουν τη διαδικασία της πτώχευσης αλλά και να μεταφέρουν τεράστια ποσά... στους εαυτούς τους. Η «καμπάνα» που χτύπησε το καλοκαίρι του 2016, προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες στην ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία. Η εταιρία Μαρινόπουλος καταθέτει στο Πρωτοδικείο αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Β (πτώχευση εν λειτουργία), η οποία αρχικώς αναβάλλεται για μερικές μέρες, καθώς πολυάριθμοι προμηθευτές καταθέτουν «κύριες παρεμβάσεις» ζητώντας να απορριφθεί ως «μη νόμιμη, καταχρηστική, αβάσιμη και αναληθή».

Μεταχρονολογημένες επιταγές

Στην αίτηση προστασίας η εταιρία περιγράφει πώς τα κέρδη μετατράπηκαν σε ζημίες μετά το 2011, λόγω της ύφεσης. Βάσει στοιχείων που καταθέτει, τον Δεκέμβριο του 2015 οι υποχρεώσεις έφταναν το 1,324 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι μεταχρονολογημένες επιταγές αντιστοιχούσαν σε 553.000.000 ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο στο ταμείο της υπήρχαν μόλις 6.100.000 ευρώ. Το γεγονός προκαλεί απανωτούς κραδασμούς και μέχρι και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δηλώνει την ανησυχία του. Η άτακτη κατάρρευση της εταιρίας θα σήμαινε οριστικό λουκέτο, απώλεια των θέσεων εργασίας για περίπου 2.000 εταιρίες- προμηθευτές με ανυπολόγιστο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα άφηναν εκτεθειμένες άλλες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται. Η συνολική έκθεση όλων αυτών των εταιριών στις τράπεζες έφτανε ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ!

Προκειμένου να μην υποστεί ακόμη ένα πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες η ελληνική οικονομία, αρχίζει το σχέδιο εξαγοράς του δικτύου Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοινώνεται ότι πάνω από το 70% των πιστωτών συναινεί με το σχέδιο εξυγίανσης, δηλαδή να «κουρευτούν» κατά 50% οι απαιτήσεις. Είχε προηγηθεί επιστολή του Στέλιου Σκλαβενίτη προς τους προμηθευτές, τους οποίους καλούσε να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξυγίανσης του Μαρινόπουλου, να δεχτούν «κούρεμα» 50% και εξηγούσε γιατί αναλαμβάνει το εγχείρημα, τονίζοντας ότι η νέα εταιρία δεν θα έχει καμία σχέση με τη Μαρινόπουλος. Τον Ιανουάριο του 2017 εγκρίνεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης με την εξόφληση του 50% των απαιτήσεων προμηθευτών, μετά την αποδοχή απομείωσης του υπόλοιπου 50%. «Κούρεμα» δέχονται και οι τράπεζες στα δάνεια που είχε πάρει η Μαρινόπουλος, οι οποίες αποφασίζουν νέο ομολογιακό δάνειο 352.000.000 ευρώ για την εξόφληση των προμηθευτών, το οποίο θα καλυφθεί με εγγύηση της Σκλαβενίτης που θα προσθέσει άλλα 125.000.000 ευρώ στη νέα εταιρία. Τη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου προκάλεσε η άρνησή του να δώσει όρκο για τα περιουσιακά στοιχεία του, βάσει της αίτησης που είχε καταθέσει η εταιρία Αφοί Καρυπίδη τον Ιούλιο του 2016, για το άνοιγμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας Μαρινόπουλος και των φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτήν, καθώς φέρεται ότι ζημιώθηκε με 30.000.000 ευρώ από οφειλές της. Ομως, κανείς από την πλευρά Μαρινόπουλου δεν προσήλθε.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:00 pmΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr