Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Espresso

Η Σελήνη διώχνει τα... σύννεφα

COVER STORY
Δυστυχώς, θα πονέσετε και θα υποφέρετε κι άλλο, ώστε να προετοιμαστείτε για τη νέα εποχή

Η Σελήνη διώχνει τα... σύννεφα

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:30

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Για την αλλαγή στο οικονομικό σύστημα της Ελλάδας από τον Μάιο του 2018, που θα φέρει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και για τον καρμικό ρόλο που συνδέει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την πορεία της χώρας, μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» η παγκοσμίου φήμης αστρολόγος από τη Σερβία Σμιλιάνα Γκάβραντσιτς (Smiljana Gavrancic).

Η 37χρονη αστρολόγος, η οποία βρέθηκε πριν από λίγα 24ωρα στη χώρα μας και στο εργαστήρι σπουδών «Εναλλακτική παιδεία» της αστρολόγου Βάσιας Κόντη, εξηγεί ότι ως τον Μάιο του 2018 η χώρα θα πρέπει να πονέσει κι άλλο, καθώς βάλλεται από ένα δύσκολο πλανητικό σύστημα που θα την οδηγήσει στο επόμενο βήμα.

«Οταν ο Ουρανός εισέλθει στο ζώδιο του Ταύρου (15 Μαΐου 2018), θα ξεκινήσει μια περίοδος μέσα από την οποία οι Ελληνες θα μπορούν να αναμένουν μια μεγάλη δραστική αλλαγή στο οικονομικό σύστημα της χώρας τους, μια οικονομική επανάσταση ή κάτι παρεμφερές. Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί ένα τέλος σε μια ταραγμένη περίοδο, για να ξεκινήσει μια καινούργια, πιο ελπιδοφόρα. Ολα αυτά σκιαγραφούν και την κατάσταση όπου θα βρεθεί μέχρι τότε ο ελληνικός λαός, που θα θελήσει για πρώτη φορά κάποιο είδος ελευθερίας, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά θέματα και να βρεθούν τρόποι που θα οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, το οποίο θα είναι όταν η (προοδευμένη) Σελήνη περάσει στον Ταύρο, σε μια ευνοϊκότερη και σαφώς καλύτερη θέση για τα οικονομικά ζητήματα και για τον λαό γενικότερα».

Εκτός από τον χάρτη του πρωθυπουργού, η Σμιλιάνα Γκάβραντσιτς έχει μελετήσει εκτενώς σημαντικές περιόδους της χώρας, όπως τον χάρτη της Επανάστασης του 1821 και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974. Ετσι, θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο για την Ελλάδα, καθώς έχει γεννηθεί στις 28 Ιουλίου του 1974, λίγες ημέρες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου). Με άλλα λόγια, όσο θα βάλλεται το ωροσκόπιό του, άλλο τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα για τη χώρα και τον λαό» εξηγεί και προσθέτει: «Λόγω του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα θα μπει σε έναν νέο κύκλο δύσκολων καταστάσεων και εξελίξεων, τουλάχιστον ώσπου ο Ουρανός να περάσει στον Ταύρο. Οταν ο 11ος οίκος του χάρτη της Ελλάδας, που σχετίζεται με τη Βουλή, βρεθεί στον Υδροχόο (και σε συνδυασμό με τη θέση που θα έχει τότε ο Ηλιος στον αστρολογικό χάρτη του πρωθυπουργού), τότε θα χρειαστεί να ληφθούν οι σημαντικότερες ως σήμερα αποφάσεις που θα σχετίζονται αποκλειστικά με το οικονομικό σύστημα της χώρας. Με Σελήνη στον Σκορπιό (26η μοίρα) δεν είναι τυχαίο που πρωθυπουργός σας είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δυστυχώς, θα χρειαστεί να πονέσετε και να υποφέρετε κι άλλο, ώστε να προετοιμαστείτε για τη νέα εποχή που ξεκινά με τον Ουρανό στον Ταύρο. Τότε είναι πιθανό το οικονομικό σύστημα της Ελλάδας να υποστεί μια μεγάλη και δραστική αλλαγή».

Σύμφωνα με το σύστημα που ακολουθεί για τις προβλέψεις της η 37χρονη αστρολόγος, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει με την πορεία του Ερμή μέσα από το ηλιακό τόξο του χάρτη του πρωθυπουργού.

«Η άνοιξη του 2018 θα είναι μια δύσκολη φάση για την Ελλάδα, καθώς τότε η χώρα θα κληθεί να πληρώσει τα μεγαλύτερα λάθη της. Μια περίοδος γεμάτη πόνο, που όμως θα φέρει με έναν μαγικό τρόπο τη λύση αποπληρωμής του χρέους. Θα μπορούσα να πω ότι θα ανοίξει κάποιο "κουτί". Ερχονται δύσκολες εποχές και όλο αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα και τη χώρα».

Ο ΚΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ALGOL ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΜΕΡΚΕΛ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥΤΙΝ

Σύμφωνα με τη μελέτη της Σμιλιάνα Γκάβραντσιτς, τη στιγμή της εισόδου του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου (15η Μαΐου 2018) η Σελήνη θα βρίσκεται στις 26 μοίρες του Ταύρου, όπου υπάρχει ο διπλός και όχι τόσο καλός αστέρας Algol.

«Την τελευταία φορά που ο Ουρανός είχε μπει στον Ταύρο ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος! Πριν από αυτό ο Ουρανός ήταν στον Κριό (όπως και σήμερα) και ο Πλούτωνας στον Καρκίνο. Τότε ο κύριος στόχος του Χίτλερ ήταν να εξοντώσει τους Εβραίους (Πλούτωνας στον Καρκίνο). Στις μέρες μας ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω και αυτό είναι θέμα για τους μουσουλμάνους... Ολοι βλέπουμε τι θέλει να κάνει ο Τραμπ με το Ισλάμ. Από τον Mάιo του 2018 θα ενεργοποιηθεί ο Κοσμικός Σταυρός στις 26 μοίρες των σταθερών ζωδίων, κάτι που φέρνει στο προσκήνιο τον Algol, με τον οποίο πάντα προκύπτουν μάχες για το δίκιο».

Την ίδια περίοδο στον χάρτη της Ε.Ε. η Σελήνη στις 24 μοίρες του Ταύρου θα είναι πολύ κοντά στον Algol και αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη Μέρκελ και τον αγώνα για δικαιοσύνη των λαών, όπως αυτή τον αντιλαμβάνεται.

«Με την Τουρκία του Ερντογάν στη 0 μοίρα του Ζυγού, μια πολύ σκληρή μοίρα, και σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη του Τραμπ, είναι πιθανή μια σημαντική σύνδεση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία παίζει έναν εξισορροπητικό ρόλο μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Θα έλεγα ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και απαιτούν μια ισορροπία. Επίσης η προοδευμένη Σελήνη της Τουρκίας θα βρεθεί στην 21η μοίρα των Διδύμων, όπου βρίσκονται ο Ηλιος της Ρωσίας και ο Αρης των ΗΠΑ. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι οι δύο χώρες θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην Τουρκία».

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:30 pm


Η ήρεμη δύναμη στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ήρεμη δύναμη στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Αν και δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς debutante τη Ρούλα Σιδεράκη Λινάτσα, αφού η διαδρομή της στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας, και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια είναι και γιατί απολαμβάνει τόση προβολή.

Ελάχιστα είναι τα κοσμικά events των κυριών στα οποία δεν βρίσκεται (και φωτογραφίζεται), συμπεριλαμβανομένων των σπουδαιοτέρων (και ακριβοτέρων).

Η απάντηση βρίσκεται τόσο στην προσωπική της ακτινοβολία, στην καλοσύνη και την απλότητα όσο, βέβαια, και στο οικονομικό εκτόπισμα του πολύ χαμηλότερου προφίλ συζύγου της, του μεγαλοχρηματιστή Γιώργου Λινάτσα, που, όπως λέγεται στην αγορά, βρίσκεται μαζί με την (κυπριακή) εταιρία του Axia Ventures Group Ltd πίσω από πολλά εκ των μεγαλύτερων deals που έχουν γίνει στα χρόνια των Mνημονίων. Ο ίδιος μοιάζει να απεχθάνεται τη δημοσιότητα, εν αντιθέσει με την καλοπροαίρετη σύζυγό του, εκ των διακεκριμένων μελών του Τatoi Club.

Συνεισφορά

Πρόθυμη να βοηθήσει κάθε φιλανθρωπική προσπάθεια και παρούσα σε όλα τα καλέσματα κοινωνικής συνεισφοράς των κύκλων της, έδωσε τελευταία το «παρών» και στο μεγάλο επετειακό δείπνο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), που παρατέθηκε στο Ecali Club, με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας της, καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της πρόσκλησης.

Ομως, η Ρούλα, η οποία έλκει την καταγωγή της από την όμορφη Χαλκίδα, είναι παντού. Από το οpening cocktail party για το καλοκαιρινό club διασκέδασης Oozora του Γιάννη Μωράκη και τα εγκαίνια της έκθεσης κοσμημάτων Designer Jewelry στο κτίριο του One Athens έως το πάρτι της WIN Hellas «In her honor» για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στο Tier στο Ψυχικό, το ladies lunch για τους σκοπούς του MDA Ελλάς στο Nolita και την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη. Αυτά μόνο κατά τους τελευταίους λίγους μήνες.

Oμως, δεν είναι παντού μόνο στην Ελλάδα όπου μπορεί να τη συναντήσεις απλή και καταδεκτική και πάντοτε με το χαμόγελο στα χείλη, από τον Παρνασσό έως τα πιο μικρά ξερονήσια του Αιγαίου, αλλά και στο εξωτερικό: από τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη έως τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Μπανγκόκ.

Διαδρομές, για τους περισσοτέρους επικές, που διευκολύνουν, όμως, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου της, τον οποίο συχνά συνοδεύει στο εξωτερικό. Αγαπημένο ζευγάρι, που χαίρεται όποτε μπορεί, μαζί με τα δύο αγόρια του, τα ταξίδια του. Βλέπετε, ο 48χρονος Γιώργος Λινάτσας πρέπει να ταξιδεύει πολύ. Η δουλειά του είναι να βρίσκει λεφτά. Πολλά λεφτά για χρηματοδοτήσεις μεγάλων εταιριών.

Τα super deals της Axia Ventures Group Ltd

H Axia Ventures Group Ltd και οι τρεις, μαζί με τον Λινάτσα, βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές θεωρούνται μια από τις ομάδες με τις καλύτερες διασυνδέσεις στη Wall Street. Στην πιάτσα λέγεται ότι, εάν κάποιος Ελληνας μπορεί να σηκώσει αμερικανικά λεφτά, αυτός είναι ο Γιώργος Λινάτσας.

Η Axia λειτουργεί ως σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων και ως ανάδοχος σε αυξήσεις κεφαλαίου και ομολογιακές εκδόσεις, όπως αυτές των ελληνικών τραπεζών. Από όλες αυτές τις δουλειές, η Axia αμείβεται με τις νόμιμες προμήθειες για τα κεφάλαια που φέρνει.

Οι συνεργασίες της είναι μεγάλες: διεκπεραίωσε, για παράδειγμα, τη συναλλαγή μέσω της οποίας η York Capital έβαλε 100.000.000 ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως και αυτή των 78.000.000 ευρώ με τα οποία η Third Point αγόρασε το ποσοστό στην πολωνική Play του Πάνου Γερμανού. Με τη Third Point συνεργάστηκε και στην εξαγορά ποσοστού της Energean Oil & Gas αντί 60.000.000 δολαρίων, αλλά και στην εξαγορά μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών της Dolphin Capital.

«Λεφτά με ουρά» λένε χαρακτηριστικά κάποιες άσπονδες φίλες της Ρούλας Σιδεράκη Λινάτσα, χωρίς να ξέρουν απαραιτήτως τι ακριβώς κάνει ο άνδρας της. Τους αρκούν αυτά που βλέπουν.

Οι παλιότεροι θυμούνται τη διαδρομή του σπουδασμένου στην Αμερική Γιώργου Λινάτσα από όλες τις ελληνικές χρηματιστηριακές-κλειδιά, όπως η Sigma, η Artion και, τέλος, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Δημήτρης Παπάζογλου: Εξαφανιζόμουν μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελά

SHOWBIZ
Στο σχολείο δεχόμουν bullying! Ηταν και η διαφορετικότητά μου από τα υπόλοιπα παιδιά: Λεπτεπίλεπτος, αθώος, ονειροπόλος

Δημήτρης Παπάζογλου: Εξαφανιζόμουν μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελά

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Εμφανισιακά ο Δημήτρης Παπάζογλου διαθέτει ένα star quality αριστοκρατικών εποχών. Οπαδός του savoir vivre και της κομψότητας, σε συνεπαίρνει εύκολα με τη σαγηνευτική φωνή του. «Πολύ σικ, πολύ κομψός και πολύ άτυχος» σχολιάζει με χιούμορ!

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης με το ατελείωτο βιογραφικό έχει γράψει τη δική του ιστορία ως πρώτος χορευτής στις διασημότερες ευρωπαϊκές όπερες, αλλά και στις μεγάλες ελληνικές θεατρικές σκηνές. 

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη Μαρινέλλα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη και έχει συμμετοχές σε επιτυχημένες παραστάσεις σημαντικών σκηνοθετών, ακόμα και στην Επίδαυρο. Σήμερα μιλά με πικρία για το γεγονός ότι το πρόσωπό του δεν «πουλάει», αναρωτιέται πώς γίνεται να βρίσκεται σε κριτική επιτροπή η Ελένη Φουρέιρα και υπερασπίζεται τον Μάρκο Σεφερλή!

Δύσκολα παιδικά χρόνια;
Πολύ. Σε ηλικία δύο χρονών ο πατέρας μου μας εγκατέλειψε. Η μητέρα μου δεν ξαναπαντρεύτηκε. Με μεγάλωσε με πολύ κόπο κι εργάστηκε σκληρά. Στο σχολείο δεχόμουν πολύ σκληρό bullying, μια και δεν είχα μπαμπά να με υπερασπιστεί. Ηταν όμως και η διαφορετικότητά μου από τα υπόλοιπα παιδιά: Λεπτεπίλεπτος, αθώος, ονειροπόλος και χόρευα παντού. Ακόμα και στον δρόμο!

Η μητέρα σας γνώριζε αυτό που βιώνατε;
Καταλάβαινε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν ήθελα να την επιβαρύνω με το πρόβλημά μου. Με προστάτευε όσο μπορούσε και, από την άλλη, μου έριχνε ξυλιές για να συνετιστώ.

Το όνειρο πότε έγινε πραγματικότητα;
Στην εφηβεία γράφτηκα σε σχολή χορού, αλλά χρειάστηκε να κάνω πολλές δουλειές για τα δίδακτρα: καφετζής, κουρέας, ηλεκτρολόγος και ελαιοχρωματιστής.

Τα καταφέρατε όμως!
Ναι, αλλά φωτογραφία μου δεν δημοσιεύεται ούτε στα σταυρόλεξα! Μου λένε ότι δεν «πουλάω». Δεν καταλαβαίνω γιατί «πουλάει» ο πρώην σύντροφος της Ελενας Ράπτη; Ποιος αγοράζει δίσκους του Λούκα Γιώρκα;

Και τι σκέφτεστε;
Ψάχνω κάποιον να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις μου, διότι εγώ πόρτες δεν χτυπάω!

Είναι «αυστηρό» πεδίο ο χορός;
Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα καριέρα, όπως συμβαίνει στο τραγούδι ή στο θέατρο. Ειδικά στις πίστες, όσο πιο μπανάλ είσαι τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία!

Και τι μετράει;
Το πάθος! Δεν ξέρω αν είχα ταλέντο, αλλά είχα και έχω πάθος για τη δουλειά μου. Το 1981, στο ξεκίνημά μου, είχα δηλώσει πως θέλω να γίνω η Ελλη Λαμπέτη στο είδος μου.

Νιώθετε μεγάλος σταρ;
Φυσικά.

Η Βουγιουκλάκη πώς ήταν στα backstage;
Δεν εφησύχαζε. Επένδυε σε φρέσκα πρόσωπα, κυρίως σε εργασιομανείς, γι’ αυτό και υπήρξα προσωπική της επιλογή. Ξεκινήσαμε με την «Εβίτα», όμως την καριέρα μου τη χρωστάω στον δεύτερο σύζυγό της, τον Γιώργο Ηλιάδη.

Πώς έγινε αυτό;
Στο πρώτο μας επαγγελματικό ραντεβού του είπα: «Σε μια σταρ πρέπει να κρύβουμε τα ελαττώματα και να βγάζουμε τα προτερήματα». Κατάλαβε αμέσως τι εννοούσα. Η Βουγιουκλάκη ήταν άρρυθμη, αλλά είχε φοβερή εξυπνάδα να αποστηθίζει τον ρυθμό, πράγμα πολύ δύσκολο. Ηταν λίγο άχαρη και ίσως αυτό στάθηκε η αφορμή να τη λένε ατάλαντη. Μεγάλο ψέμα. Η Αλίκη ήταν σπουδαία, λαμπερή και πάνω στη σκηνή φώτιζε ένα ολόκληρο θέατρο.

Η σχέση σας «έδεσε» κι εκτός δουλειάς;
Δεν ξέρω αν με θεωρούσε φίλο της. Ωστόσο, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, τότε που τελείωσε ο γάμος της με τον Γιώργο Ηλιάδη, με κάλεσε να παραστώ ως μάρτυρας στο διαζύγιό τους.

Τι σας εντυπωσίαζε στην Αλίκη;
Ολα! Ακόμα και την τακτική να κάνει φίλους τους εχθρούς της!

Η γνωριμία σας με τη Μαρινέλλα;
Εγινε στο Παρίσι. Ηρθε ως πελάτισσα στο L'Alcazar όπου εμφανιζόμουν και, μόλις έμαθε ότι είμαι Ελληνας, χάρηκε πολύ. Με συνεπήρε το άρωμά της, θυμάμαι. Η συνεργασία μας άρχισε το 1983. Σπουδαία φωνή και μοναδική επαγγελματίας. Και φέτος που συνεργαστήκαμε στο Παλλάς ο κόσμος έκανε το θέατρο να σείεται από τα χειροκροτήματα. Μεγάλο κεφάλαιο η Μαρινέλλα.


Από τις νεότερες τραγουδίστριες ποια ξεχωρίζετε;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, διότι στο ραδιόφωνο όλες έχουν την ίδια φωνή. Τρομερό!

Η Δέσποινα Βανδή, για παράδειγμα, δοκιμάστηκε στο μιούζικαλ και εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές...
Δεν είμαι φαν της, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι αναζητεί νέα πράγματα.

Μετά τα μιούζικαλ εισβάλατε στην επιθεώρηση.
Επειτα από είκοσι χρόνια καριέρας, είχα το δικαίωμα. Δεν είμαι ο καλλιτέχνης της διανόησης που θα με επιχορηγήσει το υπουργείο Πολιτισμού για να μου έρθει η έμπνευση να πάω στο Ηρώδειο και να είμαι υπερήφανος.

Εχουμε επιθεωρησιακούς ηθοποιούς σήμερα;
Την Ελντα Πανοπούλου και τον Μάρκο Σεφερλή. Αυτοί μας έμειναν.

Μήπως θέλατε να γίνετε ηθοποιός και όχι χορευτής;

Αυτή είναι η αλήθεια! Ομως ήμουν άτολμος για να το εκφράσω και περίμενα τη στιγμή που κάποιος σκηνοθέτης θα με ανακάλυπτε. Τελικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη «καθάρισε» για μένα! Με πήγε στον Μίνω Βολανάκη και με... παρέδωσε! Παρότι δεν είμαι επαγγελματίας ηθοποιός, πάντα μου εμπιστεύονται δύσκολους ρόλους!

Εσείς τι ρόλους θα προτιμούσατε;
Θα ήθελα να υποδύομαι τον εαυτό μου! Ο,τι κάνει ο Νίκος Μουτσινάς.

Αντ' αυτού;
Εχω υποδυθεί, μεταξύ άλλων, έναν δολοπλόκο μαρκήσιο, τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και έναν ερμαφρόδιτο. Το ότι δεν με έχουν ζητήσει από μεγάλο εμπορικό θέατρο για να παίξω με λυπεί. Θα ήμουν ιδανικός στον ρόλο του Mister Cellophane στο «Chicago».

Στο «Survivor» θα συμμετείχατε, αν σας το πρότειναν;

Εδώ δεν με κάλεσαν ποτέ σε talent show, θα πάω σε reality; Οταν σκέφτομαι, μάλιστα, ότι υπάρχει σε επιτροπή η Ελένη Φουρέιρα, που μόνο καλά λέει το στόμα της για να μη γίνει αντιπαθητική, εκεί θεωρώ πως η τηλεόραση πρέπει να ενηλικιωθεί και μαζί της η νεολαία, που έχει πρότυπο την Κατερίνα Καινούργιου.

Φτάσατε ποτέ κοντά στον γάμο;
Στο πολύ παρελθόν με την ντάμα μου, την Ολια Στεφανίδου. Το συζητούσαμε τότε, αλλά δεν κατέληξε αισίως! Η δουλειά προηγούνταν.

Και ο έρωτας;
Δυστυχώς, καμία από τις σχέσεις μου δεν εξελίχθηκε σε συντροφικότητα από λάθος δικό μου. Συναισθηματικά κατέφευγα σε «ερωτικές αμβλώσεις», για να μην επηρεαστεί η καριέρα μου. Μόλις ένιωθα πως θα ερωτευτώ τρελά, εξαφανιζόμουν. Εχω κλάψει για όλα αυτά πολύ, κυρίως επειδή δεν «τόκισα» σωστά στη ζωή μου και πλέον είμαι ολομόναχος.

Οι σχέσεις σας ήταν με πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου;
Οχι, βέβαια! Οι καλλιτέχνες δεν έχουν σεξαπίλ και είναι φιλάρεσκοι... Δες την Αλίκη με τον Δημήτρη, που στο τέλος μισούσε ο ένας τον άλλο.

Ο Δημήτρης Παπάζογλου χορογραφεί την παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Ζορμπάς» από το μυθιστόρημα του Καζαντζάκη, σε διασκευή των Ρέππα - Παπαθανασίου, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. To έργο θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Γ. Κατσιαντώνης: Το κέρατο δεν θα το δεχόμουν ποτέ

SHOWBIZ
ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Γ. Κατσιαντώνης: Το κέρατο δεν θα το δεχόμουν ποτέ

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Αναγκάστηκε να ξενιτευτεί στα δεκατέσσερα στις ΗΠΑ και ένιωσε τόσο ασήκωτο το βάρος αυτό, που πήγαινε το πρωί σχολείο και το απόγευμα δούλευε, μαζεύοντας τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ από το χιόνι, για να βγάλει τα λεφτά του εισιτηρίου της επιστροφής κρυφά από τους γονείς του.

Ο λόγος για τον βουλευτή Λαρίσης της Ενωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, ο οποίος, ενώ ήταν τρεις φορές πολιτειακός βουλευτής στο Νιου Χάμσαϊρ, τα αφήνει όλα για έναν έρωτα, έρχεται στην Ελλάδα, δουλεύει στον πάγκο της λαϊκής με τη Χριστίνα του και σήμερα βρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο πλάι στον Βασίλη Λεβέντη.

Τη στιγμή που έχεις φτιάξει μια πολιτική καριέρα και μια ζωή στις ΗΠΑ, πώς παίρνεις την απόφαση και γυρίζεις πίσω;
Γύρισα για διακοπές το καλοκαίρι του 2013. Ημουν πολύ κουρασμένος και είχα αποφασίσει να μείνω στη Λάρισα για πέντε μήνες. Σε αυτό το διάστημα γνώρισα τη σύζυγό μου. Με τη Χριστίνα ήμασταν γείτονες, αλλά, λόγω του ότι εγώ έλειπα, δεν γνωριζόμασταν. Σε μια κοινή παρέα λοιπόν στην Ελασσόνα βρεθήκαμε κι αμέσως την ξεχώρισα. Από την πρώτη στιγμή με τράβηξε η δυναμική προσωπικότητά της. Ξεκίνησε εν μέσω κρίσης τη δική της επιχείρηση (είναι γεωπόνος) και δημιούργησε φυτώριο χωρίς καμία βοήθεια.

Από τον έρωτα μέχρι τον γάμο όμως έχει μια απόσταση. Πώς τη διένυσες;
Στη διάρκεια αυτών των πεντάμηνων διακοπών κι αφού είμαστε σε σχέση με τη Χριστίνα, γίνεται ένας καβγάς και χωρίζουμε. Αυτό έγινε αρχές Δεκεμβρίου. Είχαν περάσει τρεις εβδομάδες κι εκείνη ούτε μήνυμα ούτε τηλέφωνο. Τα Χριστούγεννα λοιπόν που γιόρταζε, της τηλεφωνώ για ευχές και τη ρωτώ πού θα περάσει την Πρωτοχρονιά. Μου είπε ότι θα πήγαινε με φίλες της σε ένα μπαράκι. Εκείνη λοιπόν την Πρωτοχρονιά βγαίνω για ποτό με τον μετέπειτα κουμπάρο μου και, όπως είμαστε στο μπαρ, σηκώνομαι να φύγω λέγοντάς του: «Κοσμά, πάω να αρραβωνιαστώ». Μου λέει: «Τι ήπιες, είσαι καλά; Αφού χωρίσατε». Αμέσως τηλεφωνώ στη μητέρα μου για να μου βγάλει ένα δαχτυλίδι με διαμάντι που είχαμε στο σπίτι ως οικογενειακό κειμήλιο και φεύγω για να βρω τη Χριστίνα. Μπαίνω στο μπαράκι όπου ήταν με τις φίλες της, βγάζω το δαχτυλίδι και της λέω: «Χριστίνα, θα με παντρευτείς;»

Στην αρχή νόμιζε ότι της έκανα δώρο για τη γιορτή της. Μόλις το συνειδητοποίησε, έγινε χαμός. Τα αδέλφια της Χριστίνας παίζουν τα λεγόμενα στο χωριό μας χάλκινα, κλαρίνο ο ένας, τρομπέτα ο άλλος, πήραμε κι έναν ξάδελφο που έπαιζε τύμπανο και πήγαμε, μετά το μπαρ και την πρόταση γάμου, χαράματα και συνοδεία των οργάνων στους γονείς της για να τη ζητήσω. Βγήκαν οι άνθρωποι με τις πιτζάμες και μας υποδέχτηκαν. Μετά πήγαμε δίπλα στη μαμά μου... Σηκώθηκε όλη η γειτονιά στο πόδι. Πήραμε την ευχή των γονιών επτά η ώρα το πρωί, παρουσία όλης της γειτονιάς!

Μαζί με τον γάμο ήρθε και η τελική απόφαση να τερματίσεις την πολιτική καριέρα σου στις ΗΠΑ;
Εκείνο το απωθημένο των 14 ετών να επιστρέψω υπήρχε πάντοτε. Ηθελα τα παιδιά μου να είναι Ελληνες. Μάλιστα, είχα φέρει κι ένα κεφάλαιο για να το επενδύσω στον χώρο της εστίασης και να ζούμε από αυτό. Εκείνη την εποχή ήμουν μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, όπου ο αδελφός μου Θωμάς είναι πρόεδρος σήμερα. Είχαμε ένα συνέδριο εδώ στην Αθήνα, το 2015, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου θα μιλούσα. Εκεί λοιπόν γνώρισα τον πρόεδρό μας, τον Βασίλη Λεβέντη, τυχαία. Με το που με είδε, μου λέει: «Γιώργο, θα σε κατεβάσω πρώτο στη Λάρισα». Εγώ εξεπλάγην γιατί δεν φαίνονταν στον ορίζοντα εκλογές. Ηταν Ιούλιος. Ομως εκείνος μου λέει: «Θα γίνουν εκλογές σύντομα. Θα με θυμηθείς». Αυτό ήταν.

Εχεις έναν γιο. Πώς τα καταφέρνεις ως μπαμπάς;
Ο Νικόλας γεννήθηκε την ώρα που εγώ ορκιζόμουν βουλευτής. Δεν την πρόλαβα τη γέννα. Με το που βγήκα, μου λένε ότι η Χριστίνα γέννησε. Η απόλυτη ευτυχία. Ομως το βουλευτιλίκι έχει το αρνητικό ότι δεν βλέπω το παιδί μου όσο θέλω. Είναι μόλις 19 μηνών. Και αυτό το συνειδητοποίησα πριν από ενάμιση μήνα, που κοιμόμουν μαζί του. Ξυπνήσαμε κι εκείνος κατεβαίνει σιγά σιγά από το κρεβάτι, παίρνει τη βαλίτσα που έχω πάντα μαζί μου, τη σπρώχνει με τις ροδούλες στην πόρτα του σπιτιού και μου δείχνει με το δάχτυλο την πόρτα και τη βαλίτσα. Δηλαδή, σαν να μου έλεγε «εγώ σε έχω συνδυάσει με μια βαλίτσα. Ξυπνάς, ντύνεσαι και φεύγεις». Αυτή η σκηνή ήταν για μένα μαχαίρι στην καρδιά.

Η Χριστίνα έχει πάγκο στη λαϊκή και πουλάει τα λουλούδια της. Τη βοηθάς καθόλου;
Από το 2013 ακόμη, βοηθούσα τη σύζυγό μου στο φυτώριο. Εβγαινα μαζί της στη λαϊκή κάθε Τετάρτη και Πέμπτη σε Ελασσόνα και Δεσκάτη. Με κορόιδευαν όταν με έβλεπαν στη λαϊκή της Ελασσόνας. Μου έλεγαν: «Μα, είναι δυνατόν; Αφησες τα πάντα, μια πολιτική καριέρα στην Αμερική, χρήματα, για να έρθεις να δουλέψεις στον πάγκο της λαϊκής;» Ομως αυτά δεν με άγγιζαν και δεν με αγγίζουν, γιατί πηγαίνω και σήμερα πολύ συχνά. Τους ξέρω όλους εκεί. Με αυτά τα παιδιά έχουμε δουλέψει μαζί, πίναμε καφέ μαζί και, όταν τελειώναμε και κλείναμε τους πάγκους, τρώγαμε σουβλάκια. Και η Χριστίνα δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τον τρόπο ζωής της. Πάει λαϊκή δύο φορές την εβδομάδα.

Τι δίνει διάρκεια σε έναν γάμο;
Οταν αυτοί που παντρεύονται είναι χορτασμένοι άνθρωποι. Στον γάμο δεν χωράνε λοξοκοιτάγματα.

Λόγους που θα έσπαγες μια σχέση;
Θα το πω ωμά: Το κέρατο δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Ούτε εγώ ποτέ θα πήγαινα με άλλη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται αυτοί που απατούν. Πάω με μια άλλη, γυρίζω σπίτι κι όλα τέλεια; Η άλλη γυναίκα που βάζεις στη ζωή σου μπορεί να σου διαλύσει τη ζωή.

Ολοι αυτοί παίρνουν τεράστιο ρίσκο. Θα παίξω θέατρο μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Πώς θα κοιτάξω το παιδί μου στα μάτια; Εγώ, όταν βλέπω τα μάτια του Νικόλα, βλέπω τη γυναίκα μου. Εχει και τα μάτια της. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Ξέρω ότι χορεύεις παραδοσιακούς χορούς. Πού διαπρέπεις;
Ο θείος μου ο Γιάννης ο Κόκκινος έχει την Ακαδημία Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, Λάρισας και Τιρνάβου. Εκεί έμαθα και χορεύω τα χάλκινα. Ετσι λέγονται, είναι πολύ ζωντανοί χοροί, γιατί είναι παρουσία οργάνων, τρομπέτας, τυμπάνου και κλαρίνου μαζί.

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Μετά την κουβέντα περί έρωτα και οικογένειας η συζήτησή μας στρέφεται και στην πολιτική, με τον Γιώργο Κατσιαντώνη να επιβεβαιώνει ότι έχει δεχτεί προτάσεις από άλλα κόμματα για να ενταχθεί στο δυναμικό τους!

Πώς πάει το κόμμα σας; Γιατί λέγεται ότι φθίνει...
Δεν έχουν δίκιο. Υπάρχει μια σταθερότητα αυτή την εποχή και με την αναγωγή θα βρεθούμε στο 5%. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα, αλλά ακόμη μαθαίνουμε. Ο πρόεδρός μας έχει ένα σημαντικό προσόν, όμως: Μας ακούει και υπολογίζει τις γνώμες μας.

Ακούστηκε όμως ότι θα μεταπηδήσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αληθεύει;
Εάν το σκεφτόμουν, δεν θα άφηνα ποτέ έναν δημοσιογράφο να κάνει τη βρόμικη δουλειά για μένα. Αν είχα πάρει μια τέτοια απόφαση, σίγουρα θα πήγαινα στον πρόεδρο θα του το έλεγα και θα ήμουν εγώ πρώτος που θα έβγαινα και θα έκανα μια επίσημη ανακοίνωση.

Προτάσεις υπάρχουν;
Ναι, υπάρχουν. Δεν θα πω από πού προέρχονται.

Το κεφάλαιο «Τραμπ» τι σου λέει ως ομογενή;
Εξελίσσεται. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχει διχόνοια. Ποτέ άλλοτε, ακόμα και όταν ζούσα εκεί, αυτό δεν το είχα δει. Η Αμερική όμως έχει δικλίδες ασφαλείας, όπως η Δικαιοσύνη.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Γάμος Νο 3 για τον Μιχάλη Γουλανδρή

SHOWBIZ
Παντρεύεται καλλονή από το Ξυλόκαστρο

Γάμος Νο 3 για τον Μιχάλη Γουλανδρή

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ο Μιχάλης Γουλανδρής ετοιμάζεται να βάλει το τρίτο στεφάνι στις αρχές Ιουλίου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, γόνος της εφοπλιστικής δυναστείας Γουλανδρή και πολυσυζητημένος για τις σχέσεις του με την Ολγα Τρέμη και στη συνέχεια με την Ελλη Στάη, με την οποία παντρεύτηκε το 2008 στο Δημαρχείο Βουλιαγμένης υπό άκρα μυστικότητα, μακριά από τη δημοσιότητα και τα φλας, σχεδιάζει τον απλό και λιτό γάμο του, ο οποίος θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της οδού Στησιχόρου, σε απόσταση αναπνοής από την οικία του, στην περιοχή των Ανακτόρων.

Ο εφοπλιστής πήρε την απόφαση να επισημοποιήσει τη μακροχρόνια σχέση του με καλλονή, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από το Ξυλόκαστρο, εξ ου και οι μοναδικές εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια στην πλαζ του ξενοδοχείου «Συκεών» της παλιάς ναυτιλιακής οικογένειας Τυπάλδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η θρυλική βίλα του Αγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ. Στον πρώτο του γάμο ο Μιχάλης Γουλανδρής είχε παντρευτεί την Ιωάννα Βότση.

Επίσης δύο νέα, ωραία παιδιά της παλιάς καλής κοινωνίας των Αθηνών, που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, ο βενιαμίν γιος του εκδότη του «Μίκυ Μάους» και του περιοδικού «Γυναίκα» Χρήστου Τερζόπουλου Ντέιβιντ Τερζόπουλος και η καλλονή Ιρλίντα Μαυρομμάτη παντρεύτηκαν στην Εκάλη και το γιόρτασαν σεμνά και οικογενειακά στο Ecali club.Τέλος, το ωραιότερο ζευγάρι που κυκλοφορεί στην Αθήνα είναι ο πρωτότοκος εγγονός του sir Ηλία Λαλαούνη Ηλίας Μακρόπουλος-Λαλαούνης και η Αθηνά Αραβανή.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


«Ελαμψαν» 1.000 αστέρια

ΚΟΣΜΟΣ

«Ελαμψαν» 1.000 αστέρια

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Οι εντυπωσιακοί λαχνοί που βγήκαν σε πλειστηριασμό στο φετινό amfAR Gala των Καννών (το οποίο ίδρυσε η Λιζ Τέιλορ) έπεισαν τους 1.000 αστέρες του Χόλιγουντ -και όχι μόνο- να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, βοηθώντας τους διοργανωτές να συγκεντρώσουν σε μία νύχτα πάνω από 17.850.000 ευρώ, ποσό που θα δοθεί στη μάχη κατά του AIDS.

Από την
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στη φιλανθρωπική βραδιά «Σινεμά κατά του AIDS», που διοργανώθηκε στο «Εντέν Ροκ», στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του ακρωτηρίου Αντίμπ της νότιας Γαλλίας, συμμετείχαν κορυφαίοι αστέρες, όπως οι Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ντάστιν Χόφμαν, Νικόλ Κίντμαν, Ούμα Θέρμαν, Μίλα Γιόβοβιτς, Μικ Τζάγκερ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Εύα Λονγκόρια, Ντιόν Γουόρικ αλλά και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ των Καννών, μεταξύ των οποίων ο Γουίλ Σμιθ και η Τζέσικα Τσαστέϊν.

Οι δύο τελευταίοι, μαζί με τον Μπέκαμ, τον Κρις Τάκερ και τον παραγωγό Ρίτσι Ακίβα, ανέλαβαν να διεξαγάγουν τον πλειστηριασμό των λαχνών. Ο πιο πολυσυζητημένος ήταν ο αγώνας ποδοσφαίρου με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τους φίλους του, ο οποίος πωλήθηκε προς 350.000 ευρώ, όσα «έπιασε» και συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα.

Πληρώνοντας 3.000.000 ευρώ πλειοδότης απέκτησε την ευκαιρία να βάλει στην γκαρνταρόμπα του 32 φορέματα της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Μια Jaguar του 1958 πωλήθηκε 650.000 ευρώ, ενώ φωτογραφίες αστέρων του Χόλιγουντ, όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Μάρλεν Ντίντριχ και ο Γκάρι Κούπερ, στις οποίες ο Γουίλ Σμιθ πρόσθεσε μια selfie με όσο περισσότερους σταρ πρόλαβε να ανεβάσει στη σκηνή, έφτασαν τα 500.000 ευρώ.


Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Η Μενεγάκη άστραψε και βρόντηξε

SHOWBIZ
Ελένη μαινόμενη!

Η Μενεγάκη άστραψε και βρόντηξε

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Πρωτοφανές ξέσπασμα της Ελένης Μενεγάκη στον αέρα της χθεσινής εκπομπής! Η παρουσιάστρια, που δεν συνηθίζει να απαντάει σε θέματα και δημοσιεύματα που αφορούν προσωπικά της ζητήματα, πήρε θέση σχετικά με το ρεπορτάζ του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου και την ήθελε να ενδιαφέρεται να αγοράσει την πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη, όπου έμενε κάποτε οικογενειακώς ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Το διαψεύδω κατηγορηματικά!» είπε η Ελένη έξαλλη. «Είναι ντροπή κι αισθάνομαι απαίσια αν έστω περνάει από το μυαλό της οικογένειας αυτής, των παιδιών αυτών, που τα δύο από τα τρία έχουν βαφτίσει τη δικιά μου Βαλέρια, ότι θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο» συνέχισε σε πολύ αυστηρό τόνο. «Το αν περνάω μια βόλτα από το Ψυχικό ή από τη Φιλοθέη ή από το Μαρούσι δεν σημαίνει ότι αγοράζω σπίτια. [...] Eχετε πει χοντράδες για μένα πολλές φορές και βλέπετε ότι δεν απαντάω. Μην το εκμεταλλεύεστε αυτό, γιατί υπάρχει και ένα όριο. Και όταν μπερδεύονται οικογένειες και παιδιά, εγώ δεν κάνω πίσω!»

«Ντροπής πράγματα!»

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω» ακούστηκε για πρώτη φορά πως η Ελένη επισκέφτηκε με τον Μάκη Παντζόπουλο το υπερπολυτελές σπίτι -το οποίο ανήκει πλέον σε ιδιωτική τράπεζα- παρουσία μεσίτη. Το μήνυμα στην Καινούργιου ήταν αναμενόμενο. «Κατερίνα, θα ήθελα πάρα πολύ, τουλάχιστον, να πάρεις τον δικό μου λόγο, αυτά τα δύο πράγματα που είπα σήμερα και να το παίξεις (σ.σ.: στην εκπομπή της) και να το πεις και στον μεσίτη. Αν έχει κάποιο έγγραφο με την υπογραφή μου, που να λέει ότι είδα εγώ αυτό το οίκημα, ας το φέρει. Μπήκα μέσα; Υπάρχουν, λέει, και φωτογραφίες. Ντροπής πράγματα!» ανέφερε η παρουσιάστρια. Συνομιλώντας, στη συνέχεια, με την Aση Μπήλιου, η Ελένη κατέληξε: «Δεν μπαίνεις ποτέ στον πόνο κάποιου ανθρώπου, που έχει χάσει το σπίτι του και που μέσα εκεί έχεις μπει με τη δικιά σου οικογένεια κι έχεις γλεντήσει και έχεις περάσει πολύ ωραία. Δεν είναι σωστό! Κι επειδή δεν είμαι κάθε μέρα στα τηλέφωνα, βεβαίως θα μπορούσα να σηκώσω το τηλέφωνο και να πάρω τον Πέτρο και να του πω “δεν πιστεύω να φαντάζεσαι κάτι τέτοιο”, αλλά αυτό μπορεί να μην τον έπειθε».

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το φάντασμα του «ληστή με τις γλαδιόλες»

SHOWBIZ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το φάντασμα του «ληστή με τις γλαδιόλες»

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Τα άλλοτε ερειπωμένο διαμέρισμα της οδού Πρατίνου στο Παγκράτι, εκεί όπου τη δεκαετία του '70 ζούσε ο θρυλικός ληστής Θοδωρής Βερνάρδος, σήμερα αποτελεί το καλλιτεχνικό εργαστήρι και τη μόνιμη κατοικία του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου.

Ο διάσημος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζωγράφος είναι από το 1994 ο ιδιοκτήτης του υπερυψωμένου ισογείου πολυκατοικίας που βρίσκεται πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη και, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso», το αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας, τέτοια που δεν άρμοζε σε μια τόσο ακριβή περιοχή. Ωστόσο, εκείνο που δεν γνώριζε ήταν η ιστορία του διαμερίσματος.

«Ηταν ακατοίκητο για χρόνια, βρόμικο και διαλυμένο. Είχε μεγάλες φθορές στο εσωτερικό του, σπασμένες πόρτες και ντουλάπες, λες και είχε γίνει βίαιη εισβολή από κάποιους. Μήνες μετά οι γείτονες μου αποκάλυψαν το μυστικό που έκρυβαν αυτοί οι τοίχοι, περιγράφοντάς μου καρέ καρέ την έφοδο της Αστυνομίας εδώ μέσα και τη σύλληψη του κακοποιού» λέει ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο οποίος έχει διακοσμήσει υπέροχα το διαμέρισμα με έργα του και αναπαυτικούς καναπέδες.

Με την Μπελίντα

Η πληροφορία πως εκεί ζούσε ο, κατά τα άλλα γοητευτικός, ληστής τραπεζών, γνωστός και ως «ο ληστής με τις γλαδιόλες», μαζί με την τρανσέξουαλ αγαπημένη του Μπελίντα
κλόνισε τότε την ηρεμία του. «Κάπου είχα διαβάσει πως ο Βερνάρδος είχε αυτοκτονήσει κι αυτό με έτρωγε, μόλις ξάπλωνα να κοιμηθώ Στο πρώτο «τσικ» πεταγόμουν έντρομος από το κρεβάτι. Φοβόμουν μήπως μπουκάρει η Αστυνομία! Η φαντασία μου όμως έτρεχε και σκεφτόμουν μήπως το φάντασμα του Βερνάρδου τριγυρνούσε εδώ μέσα! Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, το βρίσκω αστείο όλο αυτό που έζησα τότε και αποτελεί ανέκδοτο για την παρέα μου. Αλλά ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος. Είχα επηρεαστεί πολύ» εξομολογείται γελώντας με την καρδιά του.

Ο Θηδωρής Βερνάρδος, που άφησε ιστορία στα αστυνομικά χρονικά όταν χτύπησε τράπεζα κρατώντας ένα πιστόλι κρυμμένο σε μπουκέτο με λουλούδια (!) κι έτσι κατέκτησε τον τίτλο «ο ληστής με τις γλαδιόλες», είχε ορμητήριο το διαμέρισμα της οδού Πρατίνου για τις ληστείες του. Μάλιστα, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που λήστεψε στις 16 Νοεμβρίου του 1973 στην περιοχή του «Χίλτον» μεταμφιεσμένος σε καθολικό ιερέα, ήταν μόλις 70 μέτρα από το σπίτι.

Μυστήριο

Στην ερώτηση ποιος ήταν ο προκάτοχος του ισόγειου διαμερίσματος, ο Κώστας Ευαγγελάτος, έργα του οποίου φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τραπέζης της Ελλάδος, στο Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, μοιάζει σκεφτικός. «Παραμένει και για μένα απορία. Η αγοραπωλησία έγινε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, αφού, όπως με ενημέρωσαν, ο πρώην ιδιοκτήτης ζει μόνιμα στο Παρίσι. Αλλο ένα στοιχείο μυστηρίου στην ιστορία!» λέει και χαμογελάει.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Η «κατάρα» της Κλόε!

ΚΟΣΜΟΣ

Η «κατάρα» της Κλόε!

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 τα αποδυτήρια των Ντάλας Μάβερικς χωρίστηκαν στα δύο, όταν οι δύο τότε νέοι σταρ της ομάδας Τζέισον Κιντ και Τζιμ Τζάκσον άρχισαν να φλερτάρουν την τραγουδίστρια Τόνι Μπράξτον!

Αυτές τις μέρες, επίσης στο ΝΒΑ, εκτυλίσσεται μία ιστορία αγάπης στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Καβς, η οποία δεν είναι μεν ερωτικό τρίγωνο, αλλά φέρνει αναστάτωση στο Κλίβελαντ...

Οι Καβαλίερς στοχεύουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, όμως εσχάτως έχουν βρεθεί εν μέσω «σαπουνόπερας» για τη σχέση του Τρίσταν Τόμπσον με την Κλόε Καρντάσιαν. Η γνωστή πρωταγωνίστρια reality show φέρεται ότι πιέζει τον 26χρονο Καναδό σέντερ να παντρευτούν άμεσα, αν και γνωρίζονται μόλις μερικούς μήνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RadarOnline, η 32χρονη Καρντάσιαν θέλει άμεσα γάμο και παιδιά, ενώ έχει ενημερώσει τον Τόμπσον ότι μπορεί να διαθέσει 500.000 δολάρια για την τελετή και το γλέντι, δίχως εκείνος να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Τα χρήματα, πάντως, δεν είναι έγνοια για τον παίκτη, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές 82.000.000 δολαρίων!

Εκείνοι που δείχνουν να ανησυχούν περισσότερο είναι οι... συμπαίκτες του. Πάντα βάσει του RadarOnline, δεν θέλουν να τον δουν να κάνει βεβιασμένες κινήσεις. Μάλιστα, υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο σταρ των Καβς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, είναι αρνητικός, θεωρώντας πως η Κλόε Καρντάσιαν κουβαλά μία... κατάρα από τον γάμο της με τον παλαίμαχο φόργουορντ Λαμάρ Οντομ, ο οποίος μετά τον χωρισμό τους λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από τις καταχρήσεις ναρκωτικών και αλκοόλ.

Οι selfies της Κάιλι Τζένερ

Ο Τρίσταν Τόμπσον θέλησε να βρει μία μέση λύση μετά τη φημολογία ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απαγόρευσε στην Κλόε Καρντάσιαν να παρακολουθεί τα ματς του αγαπημένου της στο Κλίβελαντ - αν και εκείνη παρακολούθησε κανονικά από την εξέδρα τον τρίτο ανατολικό τελικό κόντρα στους Σέλτικς. 

Ο Καναδός σέντερ, όπως ανέφερε την περασμένη Τρίτη το περιοδικό «OK! Magazine», ζήτησε από την Καρντάσιαν «λίγο χώρο», ώστε να αφοσιωθεί στην προσπάθεια της ομάδας του στα πλέι οφ και στους επερχόμενους τελικούς με το Γκόλντεν Στέιτ. Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Τόμπσον νιώθει πιεσμένος με το θέμα του γάμου. Ομως η ιστοσελίδα blacksportsonline.com έδωσε και μία άλλη, «πιπεράτη» διάσταση: Εγραψε προ ημερών ότι η αδερφή της Κλόε, Κάιλι Τζένερ, θέλει να «κλέψει» τον Τόμπσον!!! Σύμφωνα με το κείμενό της, το 19χρονο μοντέλο στέλνει συνεχώς selfies και μηνύματα στον Καναδό, «όταν η Κλόε γυρίζει την πλάτη της»!


Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


Το παραμύθι της Μελάνια Τραμπ με το αισιόδοξο τέλος για τον Δημητράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραμύθι με happy end!

Το παραμύθι της Μελάνια Τραμπ με το αισιόδοξο τέλος για τον Δημητράκη

Σάββατο, Μάιος 27, 2017 - 15:00

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σε μετεγχειρητική φάση βρίσκεται πια ο μικρός Δημήτρης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης για τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε. Η εγχείρηση έγινε λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κατά την οποία η Μελάνια Τραμπ ξεφύλλισε μαζί με τον τρίχρονο ελληνικό βιβλίο με παραμύθια.

Οπως ενημέρωσε την «Espresso» το νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης, η μεταμόσχευση καρδιάς έγινε το βράδυ μεταξύ 24 και 25 Μαΐου από τον χειρουργό Αντόνιο Αμοντέο, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τμήματος Μηχανικής και Καρδιοαναπνευστικής Υποστήριξης και Μεταμόσχευσης Τεχνητής Καρδιάς του νοσοκομείου. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο μόσχευμα καρδιάς, το οποίο ήταν συμβατό.

«Η επέμβαση πήγε καλά» αποκαλύπτει πηγή του νοσοκομείου στην «Espresso», προσθέτοντας ότι το μικρό Ελληνόπουλο βρίσκεται τώρα σε φάση εντατικής παρακολούθησης. H μετεγχειρητική περίοδος θεωρείται κρίσιμη, όπως επισημαίνεται, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από τον οργανισμό, καθώς και πιθανών λοιμώξεων που μπορεί να προκληθούν από το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο στη συγκεκριμένη φάση.

Η οικογένεια του μικρού Δημήτρη, η οποία βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό του, γνωστοποίησε ότι, πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο, προτιμά να περιμένει την ολοκλήρωση της παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας του παιδιού, καθώς ζει σε κατάσταση μόνιμης αγωνίας από τότε που μια λοίμωξη του αναπνευστικού προκάλεσε μυοκαρδίτιδα.

Η μεταφορά

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 οργανώθηκε η πολύ δύσκολη μεταφορά του παιδιού τους στο ιταλικό νοσοκομείο από την εντατική του Ωνασείου. Ηταν τόσο οριακή τότε η κατάστασή του, που οι γιατροί έδωσαν αγώνα για να το σταθεροποιήσουν με τη βοήθεια μηχανήματος, ώστε να αντέξει το ταξίδι με το C-130. Χρειάστηκε ακόμα και η συνδρομή της Αστυνομίας για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί!

Αφού έφτασε στο νοσοκομείο Bambino Gesù υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση συσκευής που υποστήριζε μηχανικά την καρδιακή λειτουργία, μέχρι που το μόσχευμα έφτασε στο νοσοκομείο, λίγο μετά την αναχώρηση της Μελάνια Τραμπ.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει το προσωπικό του νοσοκομείου, ασχολήθηκε αρκετή ώρα με τον μικρό Δημήτρη και του ξεφύλλισε το βιβλίο με παραμύθια «Ιστορίες για όνειρα γλυκά 2». Η ιστορία του τρίχρονου Ελληνόπουλου την «άγγιξε» ιδιαίτερα, όπως έχουν αποκαλύψει άτομα που βρέθηκαν κοντά της κατά την επίσκεψή της στο δωμάτιο του Δημήτρη. Εξηγούν ότι η κυρία Τραμπ συγκινήθηκε από την ιστορία του και την ψυχική δύναμη των γονιών του, οι οποίοι δεν φεύγουν από το πλευρό του. Δήλωσε δε ευγνώμων για την ανθρωπιά των γιατρών και των νοσοκόμων. «Η Μελάνια Τραμπ συγκινήθηκε ιδίως όταν εισήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου άκουσε τις δύσκολες ιστορίες πολλών ασθενών, μεταξύ των οποίων και του μικρού Ελληνόπουλου» επιβεβαίωσε στην «Espresso» η πρόεδρος του νοσοκομείου Bambino Gesù Μαριέλα Ενοκ, προσθέτοντας ότι ήταν μια συγκινητική στιγμή για όλους.

Παράληψη από το RSS: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pmΦιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr