Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Καθημερινή

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μακρόν για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου

Συγχαρητήρια στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γαλλίας έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 10:46 pm


Οδεύουμε προς τριπλές κάλπες τον ερχόμενο Μάιο

Κυρίαρχο καθίσταται πλέον το σενάριο των τριπλών εκλογών - εθνικών, αυτοδιοικητικών, ευρωεκλογών - τον προσεχή Μάιο εάν δεν μεσολαβήσουν απρόβλεπτες εξελίξεις, καθώς ο κ. Τσίπρας χρειάζεται πολιτικό χρόνο για να μειώσει την ψαλίδα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:41 pm


Χαμένος χρόνος

Η χώρα μπορεί και έπρεπε να απογειωθεί τώρα που φαινομενικά επιστρέφει σε μια κανονικότητα. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν θα συμβεί. Παρά τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη σαφή στήριξη των έξω, η εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών δεν έχει ακόμη κερδηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:02 pm


Ο απρόβλεπτος γείτονας

​Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι η πόρτα της Ευρώπης έχει κλείσει για τα καλά γι’ αυτήν. Η πολιτική συγκυρία στην Ε.Ε. δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις και έχει επισπεύσει τη «στιγμή της αλήθειας», που πολλοί περίμεναν. Ούτε βέβαια ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται εσωτερικά ο Ταγίπ Ερντογάν διευκολύνει την κατάσταση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


Η ώρα της διπλωματίας

​​Από τα μέσα του περασμένου αιώνα, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας κινείτο μέσα στα στενά πλαίσια της συμμαχίας με τις ΗΠΑ, της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


H κενολογία των αρχηγών σκοτώνει

Ο ​​λόγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (περιεχόμενο και μορφή) δεν διαφέρει από τον λόγο του πρωθυπουργού – κάθε πολίτης μπορεί να το πιστοποιήσει. Προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μόνο στο ποιος το «καλό» θα το κάνει «καλύτερα». 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


Ο μείζων ελληνισμός

Κ​​λασική σκηνή της ψωροκώσταινας. Ορεινό χωριό, η πρόσβαση γίνεται από δρόμο που άνοιξε η ΜΟΜΑ, πλατεία με πλάτανο και κάτι τραπεζάκια τσίγκινα. Μοιρασμένοι στις καρέκλες γέροντες, γενική απόχρωση ενδυμασίας το φαιό, το μισό μέτωπο καμένο από τον ήλιο, το άλλο μισό κάτασπρο εξαιτίας της απαραίτητης τραγιάσκας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


Εξωτερική πολιτική του Λωλοστεφανή

Y​​πάρχει εξωτερική πολιτική στη χώρα ή κινούμαστε με το δόγμα «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή»; Για ποιον λόγο η Ελλάδα έπρεπε να παρέμβει δημοσίως στη διαμάχη των βουβαλιών σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


Η θεά Τύχη και ο «φιλοσοφικός όνος» του Μπουριντάν

Σ​​κυλάκια, γατάκια (ο Αχιλλέας), χταπόδια (ο τεθνεώς Πάουλ), αρκούδες (ο Παμίρ), τάπιροι, γαϊδουράκια, άλογα, ελέφαντες, δελφίνια – σε κάθε Μουντιάλ, το ζωικό βασίλειο αναλαμβάνει τον ρόλο του μάντη Κάλχα. Δεν είναι περίεργο ούτε αποτελεί απόδειξη πολιτισμικής κρίσης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:01 pm


Το δύσκολο στρες τεστ για τις τράπεζες το 2019

Το πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον η χρηματοοικονομική κρίση. Οι προχθεσινές προβλέψεις της Επιτροπής έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ κατά το 2019 στο 1,6% για τη Ζώνη, με τα μεγάλα κράτη να κινούνται άνετα: 2,3% εφέτος και 2,1% το ’19 η Γερμανία, 2% και 1,8% η Γαλλία και η Ισπανία με 2,9% και 2,4% αντιστοίχως. 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 9:00 pm


Συνεννόηση στα βασικά

Π​​​​ότε θα γίνουν εκλογές;», μας ρωτούν καθημερινά οι πολίτες – «δεν μπορεί, κάτι περισσότερο θα ξέρετε εσείς». Αν και κανείς δημοσιογράφος δεν είναι σε θέση με βεβαιότητα να απαντήσει για τον χρόνο των επόμενων εκλογών –ούτε ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει αποφασίσει ακόμη–, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η επόμενη μέρα μετά την κάλπη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:59 pm


Πόλεις, σαν αίθουσες αναμονής

Μ​​​​ας έδωσες, Kύριε τις κηδείες για να θυμόμαστε τη ζωή», λέει ένα από τα πρόσωπα της παράστασης «We are leaving» του Πολωνού Κριστόφ Βαρλικόφσκι, που βασίζεται στο θεατρικό του Ισραηλινού συγγραφέα Χανόχ Λεβίν «The Suitcase Packers» (1983).

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:59 pm


Χωρίς κοινή αντίληψη για το κοινό συμφέρον

E​​χουμε ευθύνη απέναντι στα κοινά πράγματα. Ομως δεν υπάρχει μια κοινή αντίληψη για το κοινό συμφέρον. Ενας κοινός πολιτικός λόγος για το πώς θα βαδίσουμε από δω και μπρος. Ενα στέρεο σχέδιο. Προχωράμε τσαπατσούλικα. Φοροεισπράττουμε άτσαλα αποκτώντας περισσότερους φοροφυγάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:59 pm


Το ομόλογο του ΟΤΕ και η αξιοπιστία της χώρας

Ηταν μια σπουδαία είδηση, που δείχνει τον δρόμο για τη χώρα συνολικά και για τις μεγάλες επιχειρήσεις ειδικότερα. Αναφέρομαι στην εντυπωσιακή επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης του ΟΤΕ, την Πέμπτη. Ο ΟΤΕ βγήκε στις διεθνείς αγορές και ζήτησε 400 εκατ. ευρώ δάνειο για 4 χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:59 pm


Δοκιμάστε τις γνώσεις σας για το Δημόσιο

E​​νας καλός φίλος μου έστειλε ένα πρωτότυπο κουίζ με 15 ερωτήσεις. Ευτυχώς, μου έστειλε και τις απαντήσεις γιατί ομολογώ ότι πολύ δύσκολα θα έβρισκα τις σωστές απαντήσεις. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να απορρίψω το κουίζ σαν fake news. Εξάλλου κυκλοφορούν τόσα πολλά ψευδονέα, ώστε ευκολότερα πέφτεις επάνω σε αυτά, παρά στις πραγματικές ειδήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:59 pm


Το Κονκλάβιο (15/07/2018)

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Μόνο που η προ ημερών απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα δεν είναι η πρώτη. Το έργο ξαναπαίχτηκε το φθινόπωρο του 2016 και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:58 pm


Αυτοί που έφυγαν κι αυτοί που μένουν

 Το να ψηφίζει κανείς στην Ελλάδα είναι πολιτικό δικαίωμα που δεν συνδέεται με κανένα άλλο. Εφόσον είσαι πολίτης, εφόσον το όνομά σου είναι στον κατάλογο, δικαιούσαι να ψηφίσεις όπου κι αν ζεις, όσους φόρους κι αν πληρώνεις. Είναι μάλιστα υποχρέωση του κράτους να σε διευκολύνει να ασκήσεις το δικαίωμά σου στο μέτρο του δυνατού.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:58 pm


Αγωγή πολίτη

T​​ην περασμένη Κυριακή το μεσημέρι παραβρέθηκα σε εκδήλωση της ινδονησιακής πρεσβείας. Εγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ζηρίνειου στην Κηφισιά με συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων Ινδονήσιων με τις οικογένειές τους, σχεδόν το σύνολο όσων ζουν στην Αττική. 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:57 pm


«Θα σε μάθω να βλέπεις διαφορές»

Τα απλά ερωτήματα είναι τα πιο ενδιαφέροντα. Μπορούν δύο έθνη να οικειοποιούνται τον ίδιο αυτοχαρακτηρισμό; Πώς είναι δυνατόν και ο Ελληνας κ. Νικόλαος και οι συγγενείς του στην ΠΓΔΜ να αυτοπροσδιορίζονται «Μακεδόνες»; Γενικότερα: τι δίνει νόημα σε μια έννοια; Αυτό το ερώτημα απασχόλησε έναν από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους του 20ού αιώνα, τον Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:57 pm


Η ερντογανική Τουρκία

Η ​μάχη για τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα της Τουρκίας δεν είναι κάτι το νέο. Διεξάγεται από το 1923, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ εγκαθίδρυσε τον τουρκικό εθνικισμό ως την κυρίαρχη συνείδηση, περιορίζοντας τον ρόλο της θρησκείας στη δημόσια ζωή (πολιτική, εκπαίδευση) και αναιρώντας οτιδήποτε παρέπεμπε στο οθωμανικό παρελθόν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 8:56 pmΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr