Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Καθημερινή

Democracy & Books Weekend: «Οταν οι φτωχοί στρέφονται στην Ακροδεξιά... φταίει πάντα η Αριστερά»

«Οικογενειακή φωτογραφία» των συγγραφέων, μεταξύ αυτών ο Πασκάλ Μπρικνέρ, εκδοτών, πολιτικών και δημοσιογράφων, στην Costa Navarino, που συζήτησαν για τον ρόλο και τη διαχρονική συμβολή των βιβλίων στη δημοκρατία, στο πλαίσιο του Democracy & Books Weekend, σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 11:05 pm


Απόλυτη ανοχή

Εχει έλθει ίσως η στιγμή να καταργηθεί και τυπικά η φύλαξη των διπλωματικών αποστολών και κατοικιών στη χώρα μας. Η απόλυτη ανοχή των Αρχών έχει ακυρώσει εντελώς στην πράξη τη σκοπιμότητα παρουσίας αστυνομικών. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:26 pm


Τουριστικό ρεύμα προς τα Σκόπια

Απόπειρα χιούμορ; Επίδειξη κυνισμού; Επιχείρηση παραπλάνησης; Ή ένα επιπλέον πειστήριο της βεβαιότητας που διακατέχει την ελίτ του πλανήτη ότι τα Βαλκάνια κατοικούνται από χαμηλής στάθμης ανθρώπους, ευέξαπτους μεν, εύκολα χειραγωγήσιμους δε; 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:26 pm


Η βαθιά διαφθορά της πολιτείας

Οταν ξύπνησε από τον υπνάκο του και αντίκρισε τους κουκουλοφόρους που του χτύπησαν το τζάμι του φυλακίου, φαντάζομαι ότι θα είπε μέσα του ο άνθρωπος: «Αμάν τη βάψαμε, μανούλα μου». 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:26 pm


Η συζήτηση του αυτονόητου

Μπορούν να ειπωθούν πολλά για όσα είπε στη ΔΕΘ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάποιος μπορεί να συμφωνήσει με τα «κουπόνια ύψους 180 ευρώ μηνιαίως που θα δίνουν στα παιδιά πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς όταν δεν βρίσκουν θέση στους δημοτικούς».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:26 pm


Συντάξεις - Μακεδονικό καθορίζουν

Τώρα που ολοκληρώθηκε η πατροπαράδοτη παρέλαση των πολιτικών ηγετών από τη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, γίνεται αντιληπτό ότι δύο είναι τα θέματα που θα καθορίσουν την προκήρυξη και τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συνταξιοδοτικό και το Μακεδονικό. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπορώ»

Τι θα ήταν αναμενόμενο από τον Μητσοτάκη; Θα ήταν να ακολουθήσει το θεσσαλονικιώτικο μενού των «εν αναμονή» που προηγήθηκαν. Θα ήταν να αξιοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ για να θυμίσει τις αποτυχίες της κυβέρνησης και τα σκάνδαλά της, και να «ξυπνήσει» τους νεκρούς στο Μάτι.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Το Κονκλάβιο (18/09/18)

Λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «κρύο αίμα». Δεν ξέρω αν αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά ή μόνο πολιτικά, δεδομένου ότι έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις με κόστος, που έκαναν πολλούς να «παγώσουν» (όπως, ας πούμε, η τελευταία προεδρική εκλογή...). 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


«Κλειδί» το υγιές επιχειρείν

Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε πολιτική ωριμότητα αποφεύγοντας να διολισθήσει σε διχαστικό λόγο και προσωπικές επιθέσεις, καθώς είναι σαφής η στόχευση της προσέλκυσης πολιτών που ακόμη και αν κλίνουν προς τη Ν.Δ. δεν έχουν πεισθεί και αυτοπροσδιορίζονται ως αναποφάσιστοι.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


«Μα είναι τριών ετών!»

Πριν από λίγες ημέρες, ένας φίλος και πατέρας ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Ο άλλος πήγαινε το παιδί του τρεις φορές την εβδομάδα κολυμβητήριο, μία μουσικοκινητικό, μία αγγλικά και το Σάββατο τένις και αναρωτιόταν γιατί μετά από δύο μήνες έκλαιγε. Μήπως γιατί είναι τριών ετών; τον ρώτησα. Με κοίταζε».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Αστική αναγέννηση μέσω ΔΕΘ

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη σε φορολογικές πολιτικές που θα στοχεύουν στην αισθητική βελτίωση των ελληνικών πόλεων υπήρξε οπωσδήποτε μια έκπληξη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Κλασικές σπουδές, Παιδεία και «μπαλώματα»

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η χώρα χρειάζεται μια βαθιά μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό της σύστημα και στις τρεις βαθμίδες του, ξεκινώντας από το δημοτικό. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


80 χρoνια πριν... 18-9-1938

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΟΡΩΝ: Κατηρτίσθη ελεύθερον σώμα Σουδητών το οποίον, εδρεύον επί της γερμανικής πλευράς των τσεχοσλοβακικών συνόρων και περιλαμβάνον υπέρ τους 20.000 Σουδήτας, θα χρησιμοποιηθή «διά την κατάκτησιν της ελευθερίας των». 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Γράμματα Αναγνωστών

Οι επιστολές των αναγνωστών της "Κ".

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 9:25 pm


Συνάντηση Αναστασιάδη με τον υπουργό Πετρελαίων της Αιγύπτου

Τον υπουργό Πετρελαίων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Μόλλαν, τον οποίον συνόδευε ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης δέχθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:16 pm


Μητσοτάκης: Νέα ισχυρή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους για να πάμε την Ελλάδα μπροστά

«Το θάρρος ως δημοκρατική αρετή. Ένα αρχαίο Ελληνικό ιδεώδες και η σύγχρονη προοπτική του», ήταν το αντικείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που οργάνωσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:06 pm


Σκίτσο του Ηλία Μακρή (18.09.18)

#Kcartoon

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:02 pm


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (18.09.18)

#Kcartoon

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 8:02 pm


Athens Democracy Forum: Οι κίνδυνοι της δημοκρατίας και η «ψυχρότητα» των πολιτών

Η σκιά του εθνικισμού και του λαϊκισμού έπεσε βαριά χθες πάνω από την κεντρική εκδήλωση του Athens Democracy Forum, στη Στοά του Αττάλου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 7:14 pm


Τετ α τετ Μητσοτάκη - Σαμαρά στη Βουλή

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2018 | 7:05 pmΦιλικοί ιστότοποι: