Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Καθημερινή

Σε καραντίνα πλοίο με 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο λιμάνι του Πειραιά

Σε καραντίνα τέθηκε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 20 από τους 383 επιβαίνοντες σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» των ANEK Lines, που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμανιού της χώρας από 21 Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 7:35 am


Μητρώο ασθενών με κορωνοϊό

Mητρώο ασθενών με κορωνοϊό, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά στη χώρα μας, η αγωγή που λαμβάνουν εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη, καθώς και η έκβαση τη νόσου, θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Στο μητρώο αυτό θα καταγράφονται και ασθενείς με ήπια συμπτώματα που δεν νοσηλεύονται και οι οποίοι θα παρακολουθούνται από γιατρούς μέσω συστήματος τηλεϊατρικής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 7:25 am


ΗΠΑ: Πάνω από 4.000 οι θάνατοι - Διπλασιάστηκαν σε τρεις ημέρες

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 4.000, διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 7:20 am


Πρώτο μέτρο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών

Δεν θα έχουν απώλεια χρονοθυρίδων τη φετινή θερινή περίοδο οι αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Πρόκειται για το πρώτο μέτρο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, με την πλειονότητα εξ αυτών να εκτελεί πολύ περιορισμένο –στην καλύτερη των περιπτώσεων– αριθμό πτήσεων. 

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 7:02 am


Στο 23% οι συνολικές απώλειες του Χρηματιστηρίου τον Μάρτιο

Δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη σε μία συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα να παραδίδεται στους πωλητές καθώς από το +4,3% που είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά, τελικά έχασε όλα του τα κέρδη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 6:50 am


Εντονη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

Εφιαλτικό ήταν το α΄ τρίμηνο για την Ευρώπη, με τα χρηματιστήρια να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2002.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 6:39 am


Νίκη Σμυρνή: «Απαντάμε στην κρίση με virtual εμπειρίες»

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Travelgems προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και η δημιουργός της μάς εξηγεί με ποιον τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 1:20 am


Κορωνοϊός: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για τους εργαζόμενους

Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 12:00 am


Αντ. Γκουτέρες Η πανδημία του κορωνοϊού είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πανδημία του Covid-19 είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας την ανησυχία ότι ενδέχεται να προκύψουν περισσότεροι πόλεμοι στον κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:56 pm


Ενας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας στον σταυρό του μαρτυρίου

Το μυθιστόρημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, μεταφράστηκε στο εξωτερικό, μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή και συγκίνησε.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:55 pm


Απέτυχε η «ανοσία της αγέλης» στην Ολλανδία

Οι κλίνες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία, μια χώρα που υιοθέτησε τη θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης» βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξάντλησή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ολλανδικής κυβέρνησης. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:49 pm


Μείωση μεγεθών εμφάνισε η ΦΑΓΕ εντός του 2019

Με μείωση πωλήσεων και κερδών έκλεισε το 2019 για τη ΦΑΓΕ, με τη γαλακτοβιομηχανία να αποδίδει την αρνητική αυτή εξέλιξη στον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει στην κατηγορία του γιαουρτιού και στις πιέσεις που ασκεί το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:40 pm


ΗΠΑ: 9.000 κρούσματα σε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη – 1.550 νεκροί

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Νέα Υόρκη που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, αγγίζοντας τους 1.550 ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:32 pm


Κριστόφ Πεντερέτσκι, ένας μεγάλος του 20ού αιώνα

Ο θάνατος του Πολωνού συνθέτη Κριστόφ Πεντερέτσκι (1933-2020) είχε κάτι ιδιαίτερα συμβολικό αυτήν την περίοδο. Συνέβη σε μια εποχή ψυχικού απομονωτισμού και σε μια στιγμή ευρωπαϊκής αμηχανίας για το μέλλον. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:25 pm


Το σχέδιο για ενίσχυση των πωλήσεων της Famar

Ενεση ρευστότητας για την αποκατάσταση και τη σταθεροποίηση της κερδοφορίας της φαρμακοβιομηχανίας Famar καθώς και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πλάνο των δύο funds που ανέλαβαν επισήμως από τις 20 Μαρτίου τον έλεγχό της στις χώρες αυτές. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:10 pm


Περισσότερα γεύματα και θερμίδες λόγω παραμονής στο σπίτι

Μπορεί πλέον να τρώμε λιγότερο εκτός σπιτιού, καθώς τα εστιατόρια έχουν κλείσει και οι παραγγελίες για έτοιμο φαγητό στο σπίτι να είναι μειωμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρώμε και πιο υγιεινά. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 11:09 pm


Ενισχυμένη δήλωση για τη συνέχιση δραστηριότητας εισηγμένων εταιρειών

Η εκτίμηση της διοίκησης κρίνεται σκόπιμο να γίνεται σε μία διακριτή, αυτοτελή ενότητα της ετήσιας/εξαμηνιαίας έκθεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 10:48 pm


Μία δωδεκάχρονη και ένας δεκατριάχρονος τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από την ασθένεια Covid-19. Επίσης, πέθανε ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε αργά σήμερα το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 10:34 pm


Oταν το YouTube σε βάζει σε πρόγραμμα

Ολοι μιλούν αυτές τις ημέρες για την αξία της ρουτίνας στην καθημερινότητά μας, τις απλές δραστηριότητες που βάζουμε στη σειρά μέσα στο 24ωρο –μείον τον ύπνο, που και αυτός δεν είναι πάντα δεδομένος– προκειμένου να μην καταλήξουμε να χαζεύουμε ομαδικώς το ταβάνι. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 10:34 pm


Σταματάει τη λειτουργία των μονάδων της η Σιδενόρ

Αλλο ένα πλήγμα προκαλεί στην ελληνική χαλυβουργία η πανδημία του κορωνοϊού. Η ανάκαμψη που είχε καταγραφεί σε παραγγελίες και πωλήσεις χάλυβα το τελευταίο διάστημα έχει αναστραφεί πλήρως και η ζήτηση έχει περιοριστεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 10:34 pmΦιλικοί ιστότοποι: