Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Ναυτεμπορική

Εστάλη στην Ε.Ε. η προκήρυξη για την προμήθεια των 750 αστικών λεωφορείων

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων και τη συντήρηση τους για 15 χρόνια, συνολικού προυπολογισμού 461 εκατ. ευρώ, απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι η 1η Ιουλίου 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 5:15 pm


Ανάμεικτες αντιδράσεις για την παραίτηση Μέι - Στις 20 Ιουλίου ο νέος πρωθυπουργός

Η παραίτηση της Τερέζα Μέι είναι πλέον γεγονός. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 7 Ιουνίου θα υποβάλει την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ανοίγοντας τον δρόμο για τη διαδοχή της. Τα μηνύματα για την παραίτηση της γυναίκας που κλήθηκε και - όπως η ίδια παραδέχτηκε – απέτυχε να φέρει εις πέρας το Brexit είναι ανάμεικτα - θετικά ως επί το πλείστον εντός βρετανικών συνόρων, με ερωτηματικά σε επίπεδο Ε.Ε., κυρίως όσον αφορά το μέλλον του Brexit.   

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 5:14 pm


Αποκάλυψη πλαστής εφαρμογής κρυπτονομισμάτων στο Google Play

Οι ερευνητές της ESET ολοκλήρωσαν την ανάλυσή τους σχετικά με τα πλαστά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, που εμφανίστηκαν στο Google Play παράλληλα με την άνοδο της αξίας του Bitcoin. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 5:12 pm


Εντοπισμός σορού γυναίκας στη διώρυγα της Κορίνθου

Τη σορό μίας γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντόπισαν σήμερα το πρωί στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 5:09 pm


Διορισμός 39 Νηπιαγωγών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 2008

Σε θέσεις μονίμων διορίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 39 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, επιτυχόντες του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 73 του ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄).

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 5:07 pm


Politico: Στις 8,6 μονάδες το προβάδισμα Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Σημαντικό πραβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά που φτάνει τις 8,2 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει  στον ιστότοπο του το Politico, το οποίο αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων.    

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:49 pm


Economist: Η κριτική στον καπιταλισμό δεν δικαιώνεται από τα δεδομένα- η απασχόληση ανθεί

«Όλοι λένε ότι η εργασία είναι ένα δράμα. Οι σημερινοί εργαζόμενοι ακόμη και εάν είναι αρκετά τυχεροί ώστε να ξεφύγουν από την gig economy (μορφές άτυπης απασχόλησης) και να έχουν μία πραγματική θέση εργασίας έχουν χάσει τον έλεγχο της ζωής τους. Είναι κακά αμοιβόμενοι και τους εκμεταλλεύονται τα αφεντικά. Αντιμετωπίζουν δε ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς οι μηχανές τους απειλούν» γράφει ο Economist και σχολιάζει:  «Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με αυτή τη ζοφερή εικόνα. Έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα». 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:44 pm


Αύξηση των επιθέσεων DDoS μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά 84%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:41 pm


EuPraxis FSI: «Πράσινο φως» από την ΤτΕ για διαχείριση «κόκκινων» δανείων

Άδεια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά «κόκκινων» δανείων εξασφάλισε από την Τράπεζα της Ελλάδος η κοινοπραξία μεταξύ της ιταλικής Fire και της επενδυτικής StormHarbour. Η κοινοπραξία EuPraxis FSI έλαβε άδεια διαχείρισης και εξυπηρέτησης(servicing) μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:38 pm


Διαρροή πετρελαίου από το σαουδαραβικό τάνκερ- θύμα σαμποτάζ

Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα έχει αναπτυχθεί στα ύδατα όπου τα δεξαμενόπλοια της Σαουδικής Αραβίας έπεσαν θύμα σαμποτάζ, όπως καταγγέλει το Ριάντ. Δορυφόρος της φινλανδικής εταιρείας Iceye εντόπισε διαρροή πετρελαίου να σχηματίζει ένα μακρύ «μονοπάτι», που ακολουθούσε το τάνκερ Amjad δύο ημέρες μετά την επίθεση. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:33 pmΦιλικοί ιστότοποι: