Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

Πύρινη κόλαση στην Κινέτα – Οι καπνοί έφτασαν μέχρι τη Βουλή (Photos)

 

Η μεγάλη φωτιά που έχει ξέσπασε στην Κινέτα καίει δασικές εκτάσεις, έχει φτάσει στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου  και έχει καταστρέψει σπίτια,

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.


Σπίτια που βρίσκονται σε κατάφυτες εκτάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες, 

Οι κάτοικοί τους τα έχουν εγκαταλείψει και βλέπουν από μακριά να παραδίδονται στις φλόγες οι κάποι μιας ζωής.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας, 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 4:06 pm


Κρήτη: «Καμίνι» από τη ζέστη – Επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα κα από την αφρικανική σκόνη

 

Την πιο ζεστή μέρα του Καλοκαιριού βιώνει σήμερα η Κρήτη καθώς το θερμόμετρο ανά περιοχές αγγίζει ακόμη και του 40 βαθμούς Κελσίου.

Το ελαφρύ αεράκι και η χαμηλή υγρασία που κυμαίνεται στο 19% είναι ευεργετικά στοιχεία για την ατμόσφαιρά η οποία όμως έχει ξεκινήσει να επιβαρύνεται από την έλευση της αφρικάνικης σκόνης που θα σκεπάσει το νησί από το απόγευμα και για ολόκληρη την αυριανή ημέρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, από σήμερα θα υπάρξουν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και η συγκέντρωσή τους αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής (50 μg/m3).

Για το λόγο αυτό συστήνει σε όλους -κυρίως στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- να ενεργούν σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα καθώς και αιωρούμενων σωματιδιών.

Κυρίως όμως για τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 3:44 pm


Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών

 

Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα γίνου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από αύριο Τρίτη έως την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο οδικό τμήμα από τον κόμβο Βούλγαρη έως τον κόμβο Σχολαρίου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργασίες συντήρησης αφορούν σε διαγράμμιση των οριογραμμών και των ενδιάμεσων λωρίδων κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 3:36 pm


Πορτογαλία: Η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση των δαπανών 3% για τους μισθούς

 

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προβλέπει μια αύξηση των δαπανών περίπου 3% για τους μισθούς του δημόσιου τομέα στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, που θα απαιτήσει αυστηρούς ελέγχους σε άλλα μέτωπα προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ο Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις μισθών είναι αποτέλεσμα πάγιων δεσμεύσεων και δεν αποτελούν υποχωρήσεις σε πιο πρόσφατες πιέσεις, όπως αυτές των συνδικάτων των δασκάλων, για πρόσθετες αυξήσεις μισθών το 2019, που είναι χρονιά εκλογών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας βασίζεται στη στήριξη δύο αριστερών κομμάτων που τάσσονται επίσης υπέρ πιο φιλόδοξων αυξήσεων στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα Publico, ο Σεντένο δήλωσε ότι δεν αναμένει ο προϋπολογισμός του 2019 να αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς τα βασικά κόμματα γνωρίζουν πως το εκλογικό σώμα τάσσεται υπέρ σταθερών και υγιών δημόσιων οικονομικών.

«Στο όνομα όλων των Πορτογάλων, έχουμε να προτείνουμε έναν προϋπολογισμό που είναι βιώσιμος… Δεν είναι δυνατόν να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα ενός πράγματος που τους επηρεάζει όλους λόγω ενός συγκεκριμένου θέματος», δήλωσε ο Σεντένο αναφερόμενος στα αιτήματα των δασκάλων.

Οι δαπάνες για τους μισθούς στον δημόσιο τομέα πιθανόν να αυξηθούν κατά περισσότερο από 500 εκατ. ευρώ την προσεχή χρονιά μετά την προβλεπόμενη για φέτος αύξηση κατά 70 εκατ. ευρώ και ύστερα από αύξηση κατά 389 εκατ. ευρώ το 2017.

«Μιλάμε για μια αύξηση κοντά στο 3%. Είναι πολύ σημαντικά ποσά. Δεν μπορούμε - και δεν θα το κάνουμε – να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχει επιτευχθεί», δήλωσε ο Σεντένο, που είναι επίσης επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 3:26 pm


Οικονομικό επιμελητήριο: Να δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

 

 

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, ζητάει, με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές-φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πλέον δύσκολος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών, λόγω του ότι και το έτος 2018 τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο» σημειώνει το Επιμελητήριο και ζητάει την εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος παράτασης.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 3:10 pm


Ανδρουλάκης: Δεν είναι τι θα πάρει η ΝΔ, αλλά τι θα πάρουμε εμείς αυτό που θα κρίνει τις αποφάσεις μας

 

«Υπάρχει ισχυρός κίνδυνος αυτός ο νέος δικομματισμός που έχει διαμορφωθεί στη χώρα να μας πιέσει προεκλογικά, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε καθαρό πολιτικό λόγο απέναντι  και στους δύο» είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ερωτηθείς για το ποσοστό που ενδεχομένως θα λάβει το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «Αν το ποσοστό μας είναι ένα ποσοστό επιβράβευσης του λαού απέναντι στην προσπάθεια μας οφείλουμε να τιμήσουμε το λαό και να μπούμε μέσω μιας προγραμματικής συμφωνίας σε μία κυβέρνηση, αν το ποσοστό μας δεν είναι τιμητικό για την προσπάθεια που κάναμε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση  γιατί απλά ο ελληνικός λαός μας γύρισε την πλάτη», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:56 pm


Ρέμος - Μπόσνιακ: Αυτοί θα είναι οι κουμπάροι στο γάμο τους

 

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Υβόννη Μπόσνιακ και ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας ως παρανυφάκι την κόρη τους, Ελένη.

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα για τον γάμο του λαμπερού ζευγαριού, όμως αυτή τη φορά η ίδια η μέλλουσα νυφούλα επιβεβαίωσε ποιοι θα είναι οι κουμπάροι τους. Η Υβόννη πόσταρε δυο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram επιβεβαιώνοντας ότι η Μαρία Μπεκατώρου και ο Κώστας Πηλαδάκης θα είναι οι κουμπάροι τους. 

Πηγή: gossiptv.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:52 pm


«Δολοφόνε, έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει»: Οργή στα δικαστήρια για τον πατέρα που δολοφόνησε την 18χρονη κόρη του

 

Στο μικτό ορκωτό δικαστήριο αναβίωσε η φρίκη της δολοφονίας της 18χρονης από τον πατέρα της, τον Σεπτέμβριο του 17 στην Πετρούπολη. Ο 55χρονος πατέρας δικάζεται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του εμπρησμού, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη κόρη του μαρτύρησε στα χέρια του, ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του θύματος η οποία περίμενε τον δολοφόνο και ξέσπασε μόλις εμφανίσθηκε: ««Γιατί, το λόγο να μου πεις! Είδες πόσο δειλός είσαι, ούτε το λόγο δεν ξέρεις καθίκι. Είσαι τέρας όχι πατέρας. Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί μου την πήρες, γιατί την έβαλες στον τάφο. Τόσο πολύ τη μισούσες; Να πεις την αλήθεια»

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:51 pm


«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πολύ κουρασμένη - Δεν ήξερε ότι ήταν άρρωστη...» (Video)

 

Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από τη ζωή.

Ο Χρήστος Νέζος είχε πάρει μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις από την ηθοποιό, λίγο πριν μάθει η ίδια για την ασθένειά της και σήμερα, καλεσμένος στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί, αποκάλυψε για τη συνάντησή τους:

«Δεν ήξερε ότι ήταν άρρωστη, ήταν πολύ κουρασμένη. Μπαίνει η Αλίκη στο Μακεδονία Palace και ανεβαίνουμε τις σκάλες. Βγαίνοντας από τον διάδρομο μου λέει η Αλίκη: «Χρήστο δώσε μου το χέρι σου να κρατηθώ». Περπατώντας για να καθίσουμε μου έλεγε: «Δεν μπορώ με το στομάχι μου, τρώω όλη μέρα πατάτες και ρύζι». Πάμε κάνουμε τη συνέντευξη και φεύγοντας λέω την κακία: «Είδες πώς είναι η Αλίκη, για να την προσέξεις είπε «έλα να σε κρατήσω γιατί δεν μπορώ». Πού να περάσει από το μυαλό μου»;

Στην συνέχεια, εξομολογήθηκε, επίσης, ένα ακόμα περιστατικό που έζησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θα κάναμε δύο ζωντανές συνδέσεις στην εκπομπή και στο ασανσέρ με έβριζε. Δεν ξέρω αν κάνει να τα πω. Της είχα πει από το βράδυ ότι θα κάνουμε δύο ζωντανές συνδέσεις και ότι «για να περιμένει ο κόσμος δεν θα βγεις εσύ στην πρώτη, θα βγάλουμε τα παιδάκια να μιλήσουν και θα βγεις εσύ μετά» και έβγαλα και τη Βερόνικα Αργέντζη. Ανεβαίνω να την πάρω και μπαίνοντας στο ασανσέρ, κάθεται ανάποδα κοιτάζοντας τον καθρέφτη και μου λέει «Τι είναι αυτό που μου έκανες»;».

Πηγή: zappit.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:44 pm


Απαλλαγή των κενών ακίνητων από δημοτικά τέλη μόνο με δήλωση στο Δήμο

 

Την απαλλαγή των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού προβλέπει ο νόμος 4555/2018 ο οποίος δημοσιεύθηκε. 

 Τα σημεία της νέας ρύθμισης, για την οποία είχε προηγηθεί συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΜΙΔΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είναι τα εξής:

1. Παγιώθηκε νομοθετικά η απαλλαγή των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, η οποία υπήρξε ζωτικής σημασίας ιστορική κατάκτηση της ΠΟΜΙΔΑ με το Ν.3345/2005, μετά από αγώνες που διήρκεσαν μια ολόκληρη εικοσαετία!

2. Σε ότι αφορά το παρελθόν, η νέα διάταξη δίνει εξάμηνη προθεσμία σε όλους τους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που ως τώρα δεν το είχαν δηλώσει στον οικείο Δήμο, να σπεύσουν να το δηλώσουν τώρα και να απαλλαγούν πλήρως από κάθε χρέωση, εφόσον υπήρχε αχρησία και διακοπή του ρεύματος.

3. Για το μέλλον όμως η νέα διάταξη ορίζει ότι «Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.»  Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται και θα βεβαιώνονται σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ αν, παρά τη δήλωση, γίνεται χρήση ή ηλεκτροδότηση του ακινήτου, θα βεβαιώνεται επιπλέον και ισόποσο πρόστιμο!  

4. Όμως προσοχή: Η αυστηρή αυτή προϋπόθεση αφήνει τον απλό και απληροφόρητο πολίτη, που δεν θα γνωρίζει για τη νέα αυτή υποχρέωση, εκτεθειμένο στον κίνδυνο να χρεωθεί με τεράστιες αναδρομικές οφειλές έως και 20ετίας, που ειδικά στα επαγγελματικά ακίνητα θα έχουν κυριολεκτικά δημευτικό χαρακτήρα αφού θα μπορεί να υπερβούν και τη σημερινή αξία του ίδιου του ακινήτου, και έρχεται σε αντίθεση και με τη γνωστή πρόσφατη γνωμοδότηση του Συνήγορου του Πολίτη για την απαλλαγή των ακινήτων αυτών από τα δημοτικά τέλη.

5. Με άλλα άρθρα του ίδιου νόμου δίνεται στους ΟΤΑ η δυνατότητα έως και διπλασιασμού των ισχυόντων δημοτικών τελών  στα επαγγελματικά ακίνητα (άρθρο 182), αφού επιτρέπει έως και δεκαπλάσια τέλη σε σχέση με της οικιακής χρήσης, ενώ σήμερα επιτρέπεται έως το πενταπλάσιο. Επίσης με το άρθρο 185 προβλέπεται η καθιέρωση τριών κλιμακίων ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, αντί των ισχυόντων δύο.

Η νέα ρύθμιση του άρθρου 222 για την απαλλαγή των κενών ακινήτων προβλέπει συγκεκριμένα τα εξής:

"1. Τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του αρ. 3 του Ν. 25/1975 (Α’ 74), όπως αντικαταστάθηκαν με το αρ. 5 του ν. 3345/2005 (Α’138), αντικαθίστανται ως εξής:
«Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α΄171) Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.

2. Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μηνών από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται."

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:43 pm


Παππάς: Θετική η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια

 

«Τα πλεονάσματα, τα οποία συμφωνήσαμε, είναι στο μισό σε σχέση με όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι και τα οποία ήταν της τάξης του 7%. Η συμφωνία που πετύχαμε το 2015 είχε δυσκολίες, αλλά έδινε και δυνατότητες, όπως τα χαμηλά πλεονάσματα, τα οποία μας επέτρεψαν να δώσουμε μέρισμα το 2016 και το 2017. Κάτι που θα κάνουμε και το 2018» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα μνημόνια και όσοι μας έβαλαν σε αυτά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν κάνουν τους τιμητές» προσθέτοντας πως «αυτοί που έβγαζαν από την εξίσωση του πολιτικού διαλόγου τα αντίμετρα και έβλεπαν τον ΣΚΑΪ να λέει ότι ο συνταξιούχος θα πληρώνει από την τσέπη του, πλέον αναδεικνύουν αυτό το θέμα (σ.σ.: της περικοπής ή μη των συντάξεων)».

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι θεωρεί «θετική την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια. Βεβαίως, η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε ιδεολογίες και πολιτικές, που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία προς τα πίσω».

Μιλώντας για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι «η διατύπωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν απολύτως εύστοχη. Άπαντες θα πρέπει να συνηθίσουν να σέβονται την Ελλάδα και δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την ανοχή της ή ότι θα κάνει τα στραβά μάτια».

Τέλος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «καθώς θα περνάει ο χρόνος, θα γίνει καθαρό πως η συμφωνία είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων». «Η συμφωνία θα έχει ευρύτατη πλειοψηφία και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία» κατέληξε.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:39 pm


Το μήνυμα που έστειλαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην οικογένεια του Τσακυράκη: «Οσο ζούμε...»

 

Με το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι τελευταίοι άνθρωποι που υπερασπίστηκε στο δικαστήριο αποχαιρετά ο Απόστολος Δοξιάδης τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη. 

«Οσο ζούμε θα μιλάμε με υπερηφάνεια για τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που φέρουμε, να είμαστε οι τελευταίοι των οποίων το δίκιο υπερασπίστηκε ο Σταύρος Τσακυράκης», είναι το μήνυμα τον οκτώ στην οικογένεια του καθηγητή.

 Ο Απόστολος Δοξιάδης γράφει ακόμα στο facebook την δυσκολία που είχε να παραστεί στο δικαστήριο ο Σταύρος Τσακυράκης, αλλά και τα λόγια του όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. 

Η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

«Tώρα που το σώμα του αναπαύεται στο αγαπημένο χώμα τού Μολύβου, αντί για έναν ακόμη χαιρετισμό δικό μου γράφω μια φράση από το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι οκτώ Τούρκοι ικέτες:

"Όσο ζούμε, θα μιλάμε με περηφάνεια για τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που φέρουμε, να είμαστε οι τελευταίοι των οποίων το δίκιο υπερασπίστηκε ο Σταύρος Τσακυράκης".

Στην υπόθεση του ασύλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν, πράγματι, η τελευταία φορά που παρέστη σε δικαστήριο. Ήρθε στη συνεδρίαση με μεγάλο κόπο, στηριγμένος στο μπαστούνι του και με εμφανή τη μεγάλη προσπάθεια να το καταφέρει. Στη διάρκειά της όμως όλα αυτά έσβησαν. Έλαμψε με τη φωνή και την αλήθεια του. Όταν, φεύγοντας, τον ευχαρίστησα θερμά που μπήκε σε τόσο κόπο, μου απάντησε πολύ απλά: "Δε γινόταν να μην έρθω".

Πόσο πολύ Σταύρο βρίσκω σε αυτό τον συμβολισμό...».

 

 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:33 pm


Δασμοί: Καμία προσφορά από τον Γιούνκερ στον Τραμπ

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με μια συγκεκριμένη προσφορά στο θέμα του εμπορίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν σήμερα.

Ο Γιούνκερ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη για συνομιλίες που θα εστιάζουν στις εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ στο εμπόριο.

«Δεν επιθυμώ να μπω σε μια συζήτηση για αποστολές και προσφορές, διότι δεν υπάρχουν προσφορές. Πρόκειται για μια συζήτηση, για ένα διάλογο και είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε και να παραμείνουμε σε αυτό το διάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:31 pm


Η απίστευτη σύμπτωση με την ημέρα θανάτου του Μάνου Ελευθερίου και του Σταύρου Κουγιουμτζή

 

Ο Μάνος Ελευθερίου είχε συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες ανάμεσα τους και ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Οι δύο άνδρες μάλιστα διατηρούσαν και πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.

Καμιά φορά οι συμπτώσεις κάνουν τη ζωή και τον θάνατο να μοιάζει με μια καλοστημένη φάρσα.

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής πέθανε στις 12 Μαρτίου, δηλαδή στα γενέθλια του Μάνου Ελευθερίου.

Την ημέρα των γενεθλίων του Σταύρου Κουγιουμτζή, 22 Ιουλίου, πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:27 pm


Αγνώριστη η Caroline του Baywatch μετά την κοκαΐνη

 

Αποτέλεσε αντικείμενο του πόθου για πάρα πολλά χρόνια.

Η Yasmine Bleeth με τον ρόλο της στο «Baywatch» όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει δίπλα στην Pamela Anderson αλλά και να αποκτήσει και περισσότερους θαυμαστές. Το εκπληκτικό της σώμα σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, την έκανε ποθητή σε μεγάλο κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού.

Η ίδια όμως έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα για έναν πολύ σοβαρό λόγο.

Η τηλεοπτική Caroline του Baywatch έδωσε τη δική της μάχη με τις εξαρτήσεις της. Ούσα εξαρτημένη πολλά χρόνια από την κοκαΐνη έφτασε κυριολεκτικά στο τέλμα το 2001.

Τότε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, είχε τύχει να κάνει να εμφανιστεί μέρες, ενώ δεν ήταν λίγα τα περιστατικά που οι συντελεστές την είχαν δει με αίματα να τρέχουν από τη μύτη.

Οι πάντες είχαν υποψιαστεί το προφανές. Οι συνάδελφοί της προσπάθησαν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, με την η ίδια να μπαίνει σε κέντρο αποτοξίνωσης αλλά να μην τα καταφέρνει.

Το 2001 συνελήφθη όταν στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, ενώ υποχρεώθηκε σε κοινωνική εργασία.

Πλέον έχει αποσυρθεί από την υποκριτική και ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με τον σύζυγό της.

Στα 50 της χρόνια έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί ενώ έχει πάρει και αρκετά παραπανίσια κιλά…

Πηγή: dailymedia.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:26 pm


ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάζεται επειγόντως ανεπίστροφες διακοπές

 

Σε διακοπές και μάλιστα με την ευχή να αποδειχθούν ανεπίστροφες παρακινεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΝΔ, μετά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το Ρουβίκωνα αλλά και την δήλωση του κ. Κοτζιά ότι η επίθεση στο ΥΠΕΞ «είναι αποτέλεσμα ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής». 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη προβληματίζονται πια για το τι ακριβώς είναι ο Ρουβίκωνας, ο κ. Κοτζιάς απεφάνθη ότι η επίθεση που δέχθηκε το ΥΠΕΞ ‘’είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής’’. 
 
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Και μακάρι αυτές να αποδειχθούν ανεπίστροφες».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:24 pm


Το κοινωνικό πείραμα που απέδειξε πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να εξελιχθούν σε Ναζί

 

Όταν το 1967, ένας καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, προσπάθησε να διδάξει στους μαθητές του τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα, διαπίστωσε ότι πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να δώσουν μία πειστική απάντηση στο ερώτημα πως οι Γερμανοί πολίτες έγιναν τόσο εύκολα συνένοχοι με το καθεστώς Χίτλερ.

Ο Ron Jones ήταν τότε ένας 25χρονος, χαρισματικός και αγαπητός καθηγητής, που σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διδάξει στους μαθητές του το πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν από απολυταρχικούς ηγέτες ή να παρασυρθούν από μία ιδεολογία, ήταν να τους το δείξει να συμβαίνει.

Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα, με «πειραματόζωα» τους μαθητές του. Όπως έχει διηγηθεί ένας μαθητής του, μια μέρα ξεκίνησε να συμπεριφέρεται πιο αυστηρά και ανακοίνωσε μία νέα σειρά κανόνων που θα έπρεπε να τηρούνται στην τάξη. Ήταν ενοχλητικό, αλλά όπως κάθε τι που σπάει την μονοτονία του σχολείου, αρχικά ήταν και διασκεδαστικό συνάμα.

Ο Jones πίστευε ότι το πείραμα δεν θα άντεχε για πάνω από μία μέρα. Όταν όμως το επόμενο πρωί μπήκε στην τάξη, οι μαθητές του κάθονταν με τάξη στα θρανία τους και είπαν εν χορώ «καλημέρα κύριε Jones», όπως τους είχε πει να κάνουν. «Θεέ μου!», είπε όταν είδε το θέαμα. Έτσι το πείραμα συνεχίστηκε και ονομάστηκε «Το τρίτο κύμα» - με σαφή αναφορά στο Γ' Ράιχ...

Οι πρώτες μέρες θύμιζαν παιχνίδι. Ο καθηγητής είχε πολλούς κανόνες να επιβάλλει, και οι μαθητές πολλούς κανόνες να υπακούσουν. Οι μαθητές υποχρεούνταν να χαιρετάνε ο ένας τον άλλο ναζιστικά, να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το πολύ 3 λέξεις και να εργαστούν για ένα νεφελώδες σχέδιο εξάλειψης της Δημοκρατίας. Η «ενότητα» βρισκόταν στο επίκεντρο του πειράματος και οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό σύντομα έφτιαξαν και πανό με συνθήματα όπως τα «δύναμη μέσω της συμμετοχής» και «δύναμη μέσω της πειθαρχίας». Επίσης είχε απαγορευτεί η συνάθροιση των μαθητών σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο-τριών ατόμων.

Επιπλέον, ο καθηγητής που παρίστανε τον Φύρερ είπε στους μαθητές που συμμετείχαν στο πείραμα του ότι όποιοι θα τον ακολουθούσαν, θα έπαιρναν άριστα, ενώ όσοι παρέκκλιναν από αυτό θα έπαιρναν βαθμό κάτω της βάσης. Όσοι, δε, αρνούνταν να γίνουν μέρος αυτού θα ήταν αντιμέτωποι με τιμωρία στη βιβλιοθήκη.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα ήταν το ότι ο Jones τους είπε ότι η συμμετοχή τους στο «Τρίτο Κύμα» σήμαινε ότι οι κανόνες που είχε επιβάλει δεν θα ίσχυαν μόνο στο σχολείο αλλά ακόμη και στο σπίτι τους. Αν κάποιος έβλεπε έναν συμμαθητή του που συμμετείχε στο πείραμα και δεν τον χαιρετούσε ναζιστικά, ο δεύτερος θα μπορούσε να τον καταδώσει και να τον οδηγήσει υπό την κρίση του Jones. Μια αναφορά για το ότι έσπασες τους κανόνες θα μπορούσε να σε οδηγήσει όχι μόνο στη βιβλιοθήκη, αλλά και εκτός του πειράματος. «Δεν ήξερες ποιος θα έρθει το πρωί και θα μιλήσει για εσένα. Όλες οι γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών έσπασαν εξαιτίας αυτού του γεγονότος», είχε πει κάποτε ένας από τους συμμετέχοντες. Ήδη από την τρίτη μέρα είχε εξαπλωθεί ένα σύστημα που βασιζόταν στη φήμη πάνω στη φήμη.

Την τέταρτη μέρα ο Jones άρχισε να αισθάνεται ότι χάνει τον έλεγχο του πειράματος. Η περίπλοκη αίσθηση της κοινότητας οδήγησε σε ένα κύμα ενθουσιασμού, όχι μόνο από τους δικούς του φοιτητές, αλλά και από φοιτητές άλλων τάξεων οι οποίοι άρχισαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Παράλληλα αναπτύχθηκε ένα κίνημα αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων. Τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να τερματίσει το εγχείρημα.

Τι έκανε, λοιπόν; Ανακοίνωσε στους μαθητές του ότι το «Τρίτο Κύμα» ήταν μέρος ενός εθνικού κινήματος και τους ζήτησε να δώσουν το παρών σε μία συγκέντρωση που θα γινόταν το επόμενο απόγευμα, κατά την οποία θα ανακοινωνόταν ο υποτιθέμενος προεδρικός υποψήφιος. Όταν οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο την επομένη μέρα, ο Jones στεκόταν δίπλα σε μία οθόνη που δεν έδειχνε τίποτα. Μετά από μερικά λεπτά αθόρυβης ανησυχίας, τους αποκάλυψε ότι είχαν εν αγνοία τους συμμετάσχει σε ένα πείραμα για το πως γεννιέται ο φασισμός. Η συνάντηση τελείωσε με την προβολή μίας αντιφασιστικής ταινίας για την άνοδο και τα εγκλήματα του ναζισμού.

Και τι έγινε όταν το πείραμα έληξε; Κάποιοι από τους μαθητές τρομοκρατήθηκαν με την ιδέα ότι είχαν τόσο εύκολα γίνει μέρος μιας μετάβασης στη φασιστική σκέψη και συμπεριφορά. Κάποιοι άλλοι απλά επιβεβαίωσαν ότι η ανησυχία τους για τη μετάλλαξη της νέας τρομακτικής τάξης ήταν σωστές.

Το πείραμα σε κάθε περίπτωση ήταν μία επιτυχία ως προς το ότι εξήγησε επιτυχώς την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού. Η ευχαρίστηση από τη συμμετοχή, η υφέρπουσα συγκίνηση του να ξεχωρίζεις από τους άλλους αλλά και η ροπή στην πειθαρχία και τους κανόνες είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά στις κοινωνίες που κλίνουν στον απολυταρχισμό.

Μάλιστα, η ιστορία αυτή έγινε και λογοτεχνικό βιβλίο με τον τίτλο «Το Κύμα», που γράφτηκε από τον Morton Rhue το 1984 και ταινία που βγήκε στις αίθουσες το 2008, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πηγή: newmoney.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:05 pm


ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις για 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

 
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατάρτιση και δημοσιοποίηση δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, που αφορούν 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
 
Τα σχετικά αιτήματα για την κατάρτιση των προκηρύξεων έχουν σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ, ήδη από τον Ιούνιο και οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν στον «αέρα» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αφού κατά πάγια τακτική της ανεξάρτητης αρχής δεν δημοσιοποιούνται προκηρύξεις τον Αύγουστο.
 
Οι δύο προκηρύξεις είναι:
 
Πρώτη η προκήρυξη που αφορά 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πρόκειται, για την συμπληρωματική προκήρυξη της 3Κ/2018 που είχε αρχικά ξεκινήσει με 524 θέσεις και με τις συμπληρωματικές έφτασε τις 757 θέσεις.
 
Δεύτερη η προκήρυξη για 118 θέσεις που προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων στο πλαίσιο της υποστήριξης της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.
Ειδικότερα:
 
Α) Η προκήρυξη για τις 757 θέσεις, αφορά προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
 
Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα ενισχυθούν:
 
• 28 δήμοι
• 13 ΔΕΥΑ
• 2 ειδικοί φορείς
 
Θα διατεθούν:
 
• 476 μόνιμες θέσεις σε 28 δήμους
• 254 μόνιμες θέσεις σε 13 ΔΕΥΑ
• 27 μόνιμοι σε δύο ειδικούς φορείς
 
Β) Η προκήρυξη για την πρόσληψη 118 ατόμων, αφορά τακτικό προσωπικό στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες, συγκριτικά, δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας τους, καθώς και της γεωγραφικής θέσης τους.
 
Οι θέσεις έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ και αφορούν στις κατηγορίες ΠΕ – ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:00 pm


Η μεταπολίτευση πέθανε. Ζήτω η μεταπολίτευση!

 

Η 23η Ιουλίου 1974 φαντάζει μακρινή και οι κατακτήσεις της δημοκρατίας αυτονόητες και ουρανοκατέβατες. Η μεταπολίτευση, που τα τελευταία χρόνια τόσο εύκολα απαξιώθηκε, δεν παύει να αποτελεί μακράν την ευτυχέστερη περίοδο που γνώρισε το ελληνικό κράτος από συστάσεώς του. Σαράντα χρόνια συνεχούς ευημερίας , απίθανων και αδιανόητων κατακτήσεων για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αποτιμηθούν αλλά αποτέλεσαν και στόχο κατακλυσμιαίων επικρίσεων. 

Πόσο αξίζει, ωστόσο, μια κοινωνία όταν δεν μπορεί να εκτιμήσει τις κατακτήσεις της, μια κοινωνία που κατέβηκε από τα γαϊδούρια και τα μουλάρια σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους με απαστράπτοντα αυτοκίνητα…  Είναι αυτή η κοινωνία που δεν μπόρεσε να ανεχτεί μια κρίση η οποία προήλθε μετά από σαράντα χρόνια ευημερίας και είχε καλομάθει στα εξωφρενικά προνόμια που καταβρόχθιζε λαίμαργα.

Μια κοινωνία που δεν φρόντισε ποτέ να πει «αρκεί!» στην απληστία. Μια κοινωνία με βρωμισμένα χνώτα από την πείνα που επιδείκνυε τα λεπτά της γούστα  στις γκουρμέ γεύσεις και την πολυτέλεια. Μια κοινωνία που δίχως να κουνήσει το χεράκι της -αντιπαραγωγική και παρασιτική- απομυζούσε άπληστα το δημόσιο δίχως χορτασμό. Μια κοινωνία που ζούσε υπό τον φόβο του χωροφύλακα, των διώξεων, που διαβιούσε σε συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης, ανελευθερίας και αμορφωσιάς, και αξιώθηκε πρωτόγνωρων ελευθεριών, ίσων ευκαιριών, εκπαίδευσης και προκοπής…  

Σαράντα ολόκληρα χρόνια συνεχούς ευημερίας με τη μια μέρα καλύτερη από την άλλη, δεν άρκεσαν για ένα ευχαριστώ, για μια συνετή κουβέντα, για μια στιγμή αυτογνωσίας, για μια θυσία, για  να ξεπεραστεί η κρίση σε μια χώρα δημόσιων υπαλλήλων, συνδικαλιστών και στυγνών επαγγελματικών επαναστατών που κόπτονταν για την Νικαράγουα και έστελναν τα παιδιά τους στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και ψώνιζαν στο Μιλάνο και στο Παρίσι δυο με τρεις φορές το χρόνο.

Μια κοινωνία με γιγαντιαία υποκρισία, αχάριστη και εξωφρενικά κακομαθημένη που σήμερα σπάει τα μούτρα της καταγγέλλοντας την διαφθορά που η ίδια συντηρούσε και αποθέωνε όταν την βόλευε. 

Μια κοινωνία  που δεν είχε την στοιχειώδη συνείδηση και αξιοπρέπεια  να αντιμετωπίσει μια κρίση - υπάρχουν και κρίσεις στην ιστορία! δεν το έχει ακούσει πότε ο πάνσοφος λαός μας;  Ο χρυσούς αιώνας του Περικλέους που κράτησε λιγότερο από μια εικοσαετία, αλλά αποτιμήθηκε από την Ιστορία για τα επιτεύγματά του, δεν συνεθλίβη, δεν απαξιώθηκε μέσα στην μακρά περίοδο παρακμής που ακλούθησε…  

Η μεταπολίτευση με το σύνολο των επιτευγμάτων της άλλαξε ριζικά και εκ θεμέλιων προς το καλύτερο τη ζωή της χώρας. Ποτέ στο παρελθόν και πολύ δύσκολα στο μέλλον δεν θα ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία και καλή τύχη για τους Έλληνες, αυτά τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας. 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 1:59 pm


Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις

 
Οδηγό με όλες τις αλλαγές που έγιναν στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε η διοίκηση του ΚΕΑΟ.
 
Η σημαντικότερη είναι πως εφ' εξής μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ που βεβαιώθηκαν έως τον χρόνο υποβολής της αίτησης και γεννήθηκαν ή ανάγονται σε χρόνο έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
 
Η ρύθμιση εντάσσει και τις οφειλές του 2017.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση λειτουργίας της η ρύθμιση επέτρεπε να ενταχθούν μόνο οι οφειλές που είχαν δημιουργηθεί έως τις 31-12-2016.
Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι:
 
Το χρονικό διάστημα αυτοδίκαιης αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης επιμηκύνεται από 70 σε 90 ημέρες. Η παρούσα τροποποίηση έχει άμεση εφαρμογή και σε υποθέσεις που είναι εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του νόμου.
 
Το ΚΕΑΟ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εφόσον συμμετέχουν σε αυτές ιδιώτες πιστωτές (πιστωτικά ιδρύματα, προμηθευτές κ.λπ.). Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που συμμετέχουν μόνο το Δημόσιο και το ΚΕΑΟ, η υπηρεσία συμμετέχει κανονικά στη διαπραγμάτευση.
 
Για τη διαμόρφωση του ύψους και του αριθμού των δόσεων, η καθαρή παρούσα αξία λαμβάνεται υπόψη στο σύνολο των υποχρεωτικών κανόνων και όχι μόνο ως προς την αξία ρευστοποίησης. Στον κατάλογο των πιστωτών θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνεται και η ημερομηνία, αναφορικά με την οποία προσδιορίζεται το ύψος της κάθε οφειλής. Περαιτέρω, για τα στοιχεία που ανακτώνται αυτόματα από τη βάση δεδομένων της Φορολογικής Διοίκησης και του ΚΕΑΟ δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής τους από τον οφειλέτη, παρά μόνο σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ανακτηθούν αυτόματα.
 
Ο οφειλέτης οφείλει να μεταφορτώσει στο σύστημα μεταξύ άλλων πιστοποιητικά βαρών όλων των ακινήτων και έντυπο ΑΑ ΓΗΣ για την αξία γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού, για το οποίο δεν προσδιορίζεται ΕΝΦΙΑ και δεν προσκομίζεται έκθεση εκτιμητή ακινήτων.
 
Επιπλέον προβλέπεται ότι τα πιστοποιητικά βαρών θα προσκομίζονται μέχρι την προθεσμία διορισμού εμπειρογνώμονα, ενώ το αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, το πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και περί μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης από το αρμόδιο πρωτοδικείο, το πιστοποιητικό περί μη λύσης εταιρείας από το ΓΕΜΗ (για νομικά πρόσωπα) και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μπορούν να υποβληθούν το αργότερο έως την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή αντιπροτάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές ο οφειλέτης υποχρεούται να δηλώσει ότι θα προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα και θα επισυνάψει αποδεικτικά ότι έχει αιτηθεί της έκδοσής τους.
 
Σε περίπτωση που τα πιστοποιητικά βαρών δεν δύναται να προσκομιστούν εντός της προθεσμίας για λόγους ανωτέρας βίας, δύναται να αντικατασταθούν από ενυπόγραφη βεβαίωση δικηγόρου αναφορικά με τα βάρη των ακινήτων του οφειλέτη. Στην περίπτωση που δύο ή περισσότεροι πιστωτές έχουν ακριβώς ίσες απαιτήσεις με ποσοστό μικρότερο του 1,5% της συνολικής οφειλής έκαστος και αθροιζόμενες υπερβαίνουν το 15% του συνολικού χρέους ή το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, τότε οι εν λόγω πιστωτές συμμετέχουν στη διαδικασία και δεσμεύονται από τη σύμβαση αναδιάρθρωσης.
 
Εισάγεται δεύτερος γύρος συλλογής δικαιολογητικών από τον συντονιστή στην περίπτωση που μετά την εξέταση των προσκομισθέντων εγγράφων παραμένει αδικαιολόγητη απόκλιση που υπερβαίνει το 1/5 της συνολικής οφειλής προς ρύθμιση. Αν και η δεύτερη προσπάθεια δεν ευδοκιμήσει, τότε ο συντονιστής προσμετρά στα ποσοστά απαρτίας και της πλειοψηφίας μόνο το μέρος της απαίτησης που τυγχάνει κοινής αποδοχής, εκτός εάν η απαίτηση προσδιοριστεί σε διαφορετικό ποσό από τον εμπειρογνώμονα.
 
Προβλέπεται ότι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών δύναται να ρυθμίζονται λεπτομερειακά θέματα της διαδικασίας ελέγχου πληρότητας της αίτησης ή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, καθώς και να τροποποιούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται. Προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία θα συσταθεί μητρώο εμπειρογνωμόνων, από το οποίο θα επιλέγονται οι εμπειρογνώμονες που προτείνονται από το Δημόσιο και τους ΦΚΑ στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του Ν. 4469/17, καθώς και λεπτομέρειες σχετικών θεμάτων. Προβλέπεται ρητώς η δυνατότητα των ομόρρυθμων εταίρων, ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας, να ζητήσουν τη ρύθμιση και του συνόλου των δικών τους οφειλών μέσω του εξωδικαστικού.
 
Επομένως, δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές μετά τις 31-12-2017 ή οφειλές για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ή οφειλές άσχετες με την επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις οποίες δεν κρίνεται αναγκαία η ρύθμιση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του εταίρου
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 1:55 pmΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr