Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

Αγριεύει και αποκτά τροπικά χαρακτηριστικά ο «Ξενοφών» - Θα σχηματιστεί το «μάτι» του κυκλώνα στο Ιόνιο (χάρτες)

 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» πλήττοντας σχεδόν όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1800μ υψόμετρο περίπου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν την Τετάρτη 26/09 και την Πέμπτη 27/09 δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι βροχοπτώσεις την Τετάρτη 26/09 θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, κυρίως γύρω από ορεινούς όγκους, με ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1800μ .

Αντίθετα την Πέμπτη 28/09 οι βροχοπτώσεις περιμένουμε να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελ/νησο) και νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες - Κρήτη).

 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28/09, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό "ματιού".

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται Medicanes, από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και εμφανίζονται περίπου 1 ή 2 φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Η προγνωσιμότητα του Medicane είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σ/Κ, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη θέση του Medicane το απόγευμα της Παρασκευής 28/09 όπως προβλέπεται την Τετάρτη 26/09.

Πηγή: meteo.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 1:31 pm


ΕΚΤ: Η Κίνα θα ωφελείτο από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ θα υφίσταντο τη μεγαλύτερη ζημιά, αν άρχιζαν έναν εμπορικό πόλεμο με άλλες χώρες, ενώ η Κίνα θα ήταν σε καλύτερη θέση μετά την εφαρμογή ανταποδοτικών μέτρων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα προσομοίωσης που έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι «καλοί και κερδίζονται εύκολα», όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο τη διαμάχη με την Κίνα που οδήγησε στην επιβολή δασμών από την κυβέρνησή του στον χάλυβα, το αλουμίνιο και πολλά κινεζικά προϊόντα.

Η μελέτη της ΕΚΤ, που περιλαμβάνεται στο οικονομικό δελτίο της, προσομοιώνει μία επιβολή δασμών 10% από τις ΗΠΑ σε όλες τις εισαγωγές τους και τη λήψη ισοδύναμων ανταποδοτικών μέτρων από τις άλλες χώρες. Όπως δείχνει, οι ΗΠΑ θα υφίσταντο το μεγαλύτερο κόστος από τη μείωση του εμπορίου και από το πλήγμα στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη. «Τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων δείχνουν ότι η θέση των ΗΠΑ όσον αφορά τις καθαρές εξαγωγές θα επιδεινωνόταν σημαντικά», αναφέρει η μελέτη. «Στο μοντέλο αυτό, οι αμερικανικές εταιρείες επενδύουν επίσης λιγότερο και κάνουν λιγότερες προσλήψεις εργαζομένων, μεγεθύνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα». Η ΕΚΤ εκτιμά ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα μειωνόταν κατά περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΔΝΤ σήμερα εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί 2,9% φέτος και 2,7% το επόμενο έτος.

Αντίθετα, η Κίνα θα κέρδιζε από περισσότερες εξαγωγές σε τρίτες χώρες, όπου τα αμερικανικά προϊόντα θα υπόκειντο σε δασμούς, αν και αυτό το μικρό κέρδος θα ήταν προσωρινό και θα αντισταθμιζόταν εν μέρει από το αρνητικό αποτέλεσμα στην εμπιστοσύνη. Το παγκόσμιο εμπόριο, εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να μειωθεί έως και 3% σε σχέση με το βασικό σενάριο.

Το μοντέλο της ΕΚΤ είναι καθαρά θεωρητικό, καθώς δεν αντιστοιχεί σε πραγματικά δεδομένα στο εμπόριο. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων και η Κίνα έχει ανταποδώσει με δασμούς ύψους 60 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα. Ο Τραμπ έχει επιβάλει, επίσης, δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο από την Ευρώπη και έχει απειλήσει με επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Οι τελευταίοι έχουν αναβληθεί, καθώς οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται για τη μείωση των εμπορικών εμποδίων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 1:28 pm


Φωτογράφοι παρίσταναν τους φίλους του Ζακ στην κηδεία για να φωτογραφίσουν το φέρετρο

 

Σε καταγγελία για κανιβαλισμό και ασέβεια από φωτογράφους στην κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου, προέβη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).

Σύμφωνα με αυτή, συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έστειλαν στα κρυφά φωτογράφους για να καλύψουν την κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ιτέα, ενώ η οικογένεια είχε απαιτήσει ρητά να μην υπάρξει παρουσία δημοσιογράφων.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν με χρήση υδατογραφήματος καθιστώντας σαφές από ποιο μέσο προήλθαν, ενώ ορισμένοι προσποιήθηκαν τους συγγενείς του νεκρού.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

''Με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο.

Ωστόσο κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΦΕ έγινε δέκτης πολλαπλών παραπόνων των άνω με αυτή την αφορμή εκφράζει δημόσια με την παρούσα ότι καταδικάζει τις πρακτικές των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Η ΕΦΕ διαχωρίζει τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό από το ρεπορτάζ και προασπίζει τους κώδικες δεοντολογίας που οφείλουν να τηρήσουν τα μέλη της αλλά και όλοι οι επαγγελματίες εργαζόμενοι της δημοσιογραφίας.''

 

 

 

 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 1:01 pm


Κάλπες με... παλτό 

 

Το εθνικό θέμα των Σκοπίων- όπως αυτό έχει χαρακτηριστεί εδώ και σαράντα  χρόνια- αναμένεται να λυθεί στους πρώτους μήνες του '19 και είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις σε ότι αφορά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Δύο τινά θα συμβούν.

Είτε θα λυθεί με την υπάρχουσα συμφωνία των Πρεσπών, με τα όποια αρνητικά και τους συμβιβασμούς περιέχει, είτε θα διαμορφώσει μια ντε φάκτο αναγνώριση του γειτονικού κράτους με το όνομα Μακεδονία- νέτο σκέτο, με όλα τα συμπαρομαρτούντα. 

Θα είναι πολύ δύσκολο η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές- ακόμα και να είναι του ΣΥΡΙΖΑ- να ξαναβάλει στο τραπέζι το πρόβλημα όταν θα έχουν δρομολογηθεί οι αλλαγές από την Σκοπιανή ηγεσία μονομερώς. 

Από την στιγμή που οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί και ξένοι ηγέτες έχουν χαιρετήσει τη συμφωνία των Πρεσπών,θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει από μηδενική βάση η όποια διαπραγμάτευση. Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει τι εννοεί «μηδενική βάση» διαπραγμάτευσης, αν η καυτή πατάτα πέσει στα χέρια του.

‘Όλα δείχνουν, ότι πολύ δύσκολα η συμφωνία θα περάσει από την ελληνική Βουλή για κύρωση- στην περίπτωση που ο Ζάεφ κερδίσει το δημοψήφισμα την Κυριακή και προχωρήσει τις συνταγματικές αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί- αν ο Πάνος Καμένος, αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή.

Είναι αμφίβολο κατά πόσο υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να κυρωθεί η συμφωνία, έστω και οριακά.

Πρώτον ένα εθνικό θέμα δεν το περνάς από την Βουλή με οριακή πλειοψηφία, πόσω δε μάλλον, όταν αντιδρά ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.
Και δεύτερον πως θα σταθεί μια κυβέρνηση την επομένη όταν ο εταίρος της έχει άρει την εμπιστοσύνη του;

Άρα εκλογές στους πρώτους μήνες του '19.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:58 pm


Πουλακης: Οι δήμαρχοι απογοητεύτηκαν από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη - Δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε

 

Αγνοια στην προσπάθεια να εφαρμόσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Με την εξαγγελία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να είναι άσχετος, να μην γνωρίζει καθόλου το θέμα» είπε ο κ. Πουλάκης, επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν τέσσερα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία έδειξε άγνοια αυτός ή αυτοί που τον συμβούλευσαν να κάνει την εξαγγελία του μέτρου, που μετά προσπαθούν να συμμαζέψουν, αλλά είναι ασυμμάζευτα».

Ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε σε συνταγματικό πρόβλημα, καθώς η φορολογία και η είσπραξη είναι στον σκληρό πυρήνα της κρατικής πολιτικής και δεν μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε και ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, όπως σημείωσε, ακόμη και αν γίνει συνταγματική αναθεώρηση, η ΤΑ δεν έχει τον μηχανισμό για να κάνει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.

Ο γγ έκανε λόγο για διαχωρισμό των δήμων σε πλούσιους και φτωχούς και υπογράμμισε ότι «τουλάχιστον 250 από τους 325 δήμους δεν θα μπορούν να ζήσουν με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τις κατοικίες και θα αναγκαστούν είτε να μειώσουν όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε να αυξήσουν τον "δημοτικό ΕΝΦΙΑ". Έτσι, κάποιος σε απομακρυσμένο χωριό θα πληρώνει δυσανάλογα περισσότερο ΕΝΦΙΑ από ότι στους πλούσιους δήμους».

Τόνισε δε, ότι κατά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους δημάρχους «που είναι στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, στην πλειοψηφία τους προσκείμενοι στην ΝΔ», «έφυγαν απογοητευμένοι γιατί δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε ο κ. Μητσοτάκης».

«Είναι σαφές ότι προσπαθεί να περάσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική από πάνω μέχρι κάτω ο κ. Μητσοτάκης» είπε και πρόσθεσε: «χρειάζεται όμως και το στοιχείο της γνώσης, αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική να προσπαθήσει να την περάσει χωρίς να βάζει μόνος του τρικλοποδιές και προβλήματα με ανεφάρμοστες πολιτικές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:53 pm


Από τη Βουλή τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ

 

Θεσμική θωράκιση για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΕΡΤ εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σκέφτεται να τροποποιήσει με νόμο τη διαδικασία επιλογής των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ ώστε να επιλέγονται από τη Βουλή, όπως γίνεται στο ΕΣΡ. Σήμερα το ΔΣ της ΕΡΤ απαρτίζεται από πέντε μέλη, τα οποία προέρχονται από διαγωνιστικές διαδικασίες που διενεργεί το αρμόδιο υπουργείο. Και όπως φαίνεται, αν προχωρήσει το υπουργείο σε αυτή την τροποποίηση, ο αριθμός των μελών θα διευρυνθεί.

Η βασική σκέψη του Ν. Παππά είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση στα πρόσωπα που επιλέγονται, απαντώντας στην κριτική που δέχεται περί εξάρτησης της ΕΡΤ από την κυβέρνηση. Το «πείραμα» της αύξησης των μελών του ΕΣΡ σε εννέα έχει πετύχει, με δεδομένη και τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών με ομόφωνες αποφάσεις. Σήμερα στο ΔΣ της ΕΡΤ επικρατεί κλίμα αντιπαλότητας και αμφισβήτησης των αποφάσεων και είναι φανερό ότι το μοντέλο που επιλέχθηκε το καλοκαίρι του 2017 έχει ολοκληρώσει.

Πηγή: typologies.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:52 pm


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ - Γίνε μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Φεστιβάλ ΑΝΩ

 

To Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» που διοργανώνεται από την Καθολική Επισκοπή Σύρου και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου, αναζητά άτομα για εθελοντική εργασία στους τομείς: γραμματειακής υποστήριξης, γραφιστικών εφαρμογών, επικοινωνίας – social media, έρευνας κοινού, οπτικοακουστικής κάλυψης, παράλληλων εκδηλώσεων, συντήρησης οργάνων, διανομής εντύπων, φιλοξενίας, ταξιθεσίας και ασφάλειας.

Η περίοδος απασχόλησης των εθελοντών συμβαδίζει με τις περιόδους διοργάνωσης των εκδηλώσεών του, οι οποίες σε ετήσια βάση ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα: ΑΝΩ ΕΑΡ / Μάρτιος (συναυλία), ΑΝΩ ΠΡΟ / Ιούνιος (συναυλία), ΑΝΩ ΦΕΣΤΙΒΑΛ / Αύγουστος (συναυλίες, παράλληλες εκδηλώσεις) και ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ / Δεκέμβριος (συναυλία).

Οι εθελοντές θα ενταχθούν στην οργανωτική δομή του Φεστιβάλ, ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών και τα γνωστικά τους ενδιαφέροντα, αποκτώντας εμπειρία στην προετοιμασία και την εκτέλεση μιας δυναμικής πολιτιστικής διοργάνωσης της περιφέρειας. Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων που θα τους ανατεθούν, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά συναυλίες και πρόβες των καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ, καθώς και να συμμετέχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις. Για περιορισμένο αριθμό εθελοντών που δεν διαμένουν στη Σύρο, προβλέπεται δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και φιλοξενίας τους την περίοδο διεξαγωγής του βασικού κορμού του Φεστιβάλ (Αύγουστος). Σε όλους τους εθελοντές θα χορηγηθούν αναμνηστικά του Φεστιβάλ και βεβαίωση των διοργανωτών που θα καλύπτει την περίοδο και τον τομέα απασχόλησης τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://anofestival.gr/aithsh-ethelonth/

Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Ιστοσελίδα: https://anofestival.gr/

E-mail: [email protected]

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:51 pm


Το φάκελο των Σεπτεμβριανών «ανοίγει» η «Μηχανή του Χρόνου» στο COSMOTE HISTORY HD

 

Το φάκελο των Σεπτεμβριανών του 1955 «ανοίγει» στο COSMOTE HISTORY HD η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, σε παραγωγή COSMOTE TV (Δευτέρα 1/10, 21.00).

Στο πρώτο από τα τρία μέρη της μεγάλης έρευνας της εκπομπής, καταγράφονται οι πιέσεις που δέχτηκαν οι Κωνσταντινουπολίτες από το τουρκικό κράτος, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκπομπή περιγράφει μέσα από μαρτυρίες τις συνέπειες από την εφαρμογή του δυσβάσταχτου φόρου ευμάρειας, γνωστού ως βαρλίκι, μετά την επιβολή του οποίου οι Έλληνες αναγκάζονταν να ξεπουλούν τις περιουσίες τους σε αυτοσχέδια υπαίθρια παζάρια.

Επιπλέον, η έρευνα «ρίχνει» φως σε όσα συνέβησαν στην περίφημη Τριμερή συνάντηση στο Λονδίνο, την οποία προκάλεσε η αγγλική διπλωματία με σκοπό να εδραιώσει τους Τούρκους ως συνομιλητές και να επιταχύνει τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπομπής έρχεται για πρώτη φορά στο φως ο δικαστικός φάκελος της υπόθεσης με την προβοκάτσια στο προξενείο Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις σελίδες της ανάκρισης, τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και του βασικού κατηγορουμένου, αποκαλύπτεται όλο το σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που στόχευε στην πυροδότηση του πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Πόλη.

Στην εκπομπή μιλούν: ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Ιακωβίδης, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών - Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νικόλαος Λιάζος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μιερζί Γκιουλέκ, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Τζενκίς Ακτάρ, ο καθηγητής Βαλκανικής και Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρης Σταματόπουλος, ο πολιτικός επιστήμονας, Ηρακλής Μήλλας, ο πρώην πρέσβης Κωνσταντινούπολης, Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Γιώργος Λεύκαρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Κωνσταντινουπολιτών Βορείου Ελλάδος, Πολύβιος Στράντζαλης και οι Κωνσταντινουπολίτες Σταύρος Οζ Παπαδόπουλος, Δήμητρα Σιδηροπούλου Δερμαζέρ, Στέλιος Αντωνιάδης, Ηλίας Κότσης και Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

O Γιώργος Μπαμπινιώτης & τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» επιστρέφουν με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD

Για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, στοχεύει μέσα από τρίλεπτα fillers, να αναδείξει τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας. Στο 2ο κύκλο εκπομπών που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 1/10, ο καθηγητής θα αποκαλύψει για ακόμα μία φορά άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, θα εξηγήσει και θα σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» θα προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στον Νίκο Καζαντζάκη ολοκληρώνεται την Κυριακή 30/9 στις 21.00, με το τελευταίο επεισόδιο της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Με σημείο εκκίνησης το πολυσυζητημένο βιβλίο «Ο τελευταίος πειρασμός», το επεισόδιο, με τίτλο «Προς την Αθανασία» πραγματεύεται τη σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με το θεϊκό στοιχείο και αναζητά τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν το έργο του διαχρονικό.

Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων» επιστρέφει με νέα επεισόδια για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική ιστορία κι έχουν τιμηθεί από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων. Στο πρόγραμμα της εβδομάδας θα προβληθούν δύο επεισόδια αφιερωμένα σε έναν από τους μεγαλύτερους «κλασικούς» του 20ου αιώνα, τον Γιώργο Σεφέρη. Μια εις βάθος ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή, του πρώτου Έλληνα που τιμήθηκε ποτέ με βραβείο Νόμπελ (Δευτέρα 1/10 & Τετάρτη 3/10, 17.00).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει και η προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς της τραγωδίας του Ευριπίδη, «Ιφιγένεια», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη (Σάββατο 29/9 στις 21.00). Στην ταινία, η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο της ζώνης «Η Ελλάδα στην 7η Τέχνη», πρωταγωνιστούν οι: Ειρήνη Παππά, Κώστας Καζάκος και Τατιάνα Παπαμόσχου.

Τέλος, η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», μια παραγωγή της COSMOTE TV με επίκεντρο το ρόλο που διαδραματίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη δημόσια ζωή της χώρας και τη διαμόρφωση του μέλλοντός της, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στις Στρατιωτικές Σχολές (Παρασκευή 28/9,18.00).

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:46 pm


Στενότερη συνεργασία με το Netflix και περισσότερες καινοτομίες για τη WIND VISION

 
• Πληρωμή της συνδρομής Netflix χωρίς τη χρήση πιστωτικής μέσω του λογαριασμού WIND
• Μέσω WIND VISION το μεγαλύτερο ποσοστό θέασης Netflix στη χώρα μας
 
Η τηλεοπτική πλατφόρμα της WIND εμπλουτίζει την εμπειρία θέασης με νέες καινοτόμες λειτουργίες, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο καλύτερος νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση και ο καλύτερος τρόπος να βλέπεις Netflix. Δίνοντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώνουν τη συνδρομή Netflix μέσω του λογαριασμού WIND χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας η WIND VISION φέρνει τον κολοσσό παραγωγής ταινιών και εκπομπών, ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.
 
Οι νέες καινοτομίες της WIND VISION παρουσιάστηκαν χθες σε κοινή εκδήλωση με το Netflix καθώς η WIND είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που το επόμενο διάστημα θα δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώνουν τη συνδρομή Netflix μέσω του λογαριασμού WIND χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Η εγγραφή στο Netflix θα γίνεται πολύ εύκολα μέσω του αποκωδικοποιητή της WIND VISION. Παράλληλα, οι νέοι πελάτες σταθερής & Internet WIND Fiber (50, 100 & 200 Mbps) που θα επιλέξουν WIND VISION θα λάβουν ως δώρο 12 μήνες συνδρομή Netflix.
 
«Αναβαθμίζουμε συνεχώς την πλατφόρμα μας με νέες καινοτομίες ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία θέασης. Η συνεργασία μας με το Netflix γίνεται ακόμα πιο στενή καθώς στόχος μας είναι η WIND VISION να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να βλέπεις Netflix στην Ελλάδα. Περιμένετε περισσότερες εκπλήξεις», ανέφερε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Hermann Riedl, Chief Business & Digital Transformation Officer της WIND.
 
Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο πλευρών, η WIND VISION είναι η πρώτη και μοναδική τηλεοπτική υπηρεσία στην Ελλάδα με ενσωματωμένη την εφαρμογή Netflix στην αρχική της οθόνη. Οι συνδρομητές WIND VISION έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοφιλές περιεχόμενο με ελληνικούς υπότιτλους και μενού από την κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσίας ψυχαγωγία παγκοσμίως, πατώντας απλά το κουμπί Netflix στο τηλεχειριστήριο της WIND VISION.
 
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη WIND ώστε η εγγραφή στην υπηρεσία να είναι εξαιρετικά εύκολη και με επιλογή πληρωμής της συνδρομής Netflix μέσω λογαριασμού WIND", δήλωσε ο Rene Rummel, Business Development Director EMEA του Netflix. "Χάρη στο εξειδικευμένο κουμπί Netflix στο τηλεχειριστήριο, οι Έλληνες καταναλωτές είναι μόνο ένα κλικ μακριά από την απόλαυση των αγαπημένων τους εκπομπών Netflix, ταινιών ντοκιμαντέρ, stand-up, παιδικών προγραμμάτων και πολλών άλλων".
 
Νέες καινοτομίες τηλεθέασης έρχονται στη WIND VISION
Με στόχο να αποτελεί μοναδική εμπειρία τηλεθέασης για τους συνδρομητές της, η WIND VISION εξελίσσεται συνεχώς. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα η πλατφόρμα θα εμπλουτιστεί με νέες καινοτομίες:
 Περισσότερες επιλογές περιεχομένου στην αρχική οθόνη για εύκολη πρόσβαση
 Οθόνη με συντομεύσεις σε δημοφιλείς εφαρμογές (Spotify, Red bull TV κ.ά.)
 Αυτόματη προσαρμογή των ελευθέρων επίγειων ψηφιακών καναλιών στην καλύτερη ποιότητα (HD / SD) ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους ανά γεωγραφική περιοχή
 Multiscreen σε διπλάσιες (4 συνολικά) φορητές συσκευές
 Δυνατότητα θέασης των καναλιών Novasports μέσω φορητής συσκευής επιλογής του χρήστη
 
«Σε μόλις πέντε μήνες εμπορικής διάθεσης, η WIND VISION η πρώτη υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα έχει ξεχωρίζει στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των καταναλωτών, οι οποίοι απολαμβάνουν τις μοναδικές δυνατότητες της. Μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους τηλεοπτικούς παρόχους καθώς και μέσω των εφαρμογών του Google Play Store έχουν στη διάθεσή τους έναν ατελείωτο κόσμο θεάματος που μπορούν να παρακολουθούν όποτε θέλουν, από διαφορετική οθόνη ή οθόνες ταυτόχρονα και σε χρόνο που ο ίδιοι επιθυμούν. Η WIND VISION θα εξελίσσεται συνεχώς, ο καλύτερος νέος τρόπος για να βλέπεις τηλεόραση θα γίνεται ακόμα καλύτερος» επεσήμανε ο κ. Riedl.
 
Περισσότερες πληροφορίες στα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα ή το www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/vision/.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:40 pm


Τουρίστες στην Κρήτη βρήκαν πορτοφόλι με 7000 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία

 

Μάθημα ευσυνειδησίας παρέδωσε ένα ζευγάρι Βρετανών στην Κρήτη, όταν κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στην πόλη του Αγίου Νικολάου βρήκαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το ποσό των 7000 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία.

Όπως δήλωσαν οι δυο τουρίστες δε σκέφτηκαν ούτε στιγμή να κρατήσουν τα χρήματα και σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, τα παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγο αργότερα βρέθηκε, μάλιστα, και η ιδιοκτήτρια του πορτοφολιού η οποία το παρέλαβε.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:25 pm


Λάρισα: Ο δήμαρχος σταμάτησε και τα «έψαλλε» σε ανεγκέφαλο οδηγό για το πάρκινγκ

 

Με την οργή του δημάρχου Λάρισας Απόστουλου Καλογιάννη ήρθε αντιμέτωπος νωρίς το πρωί, ασυνείδητος οδηγός που είχε παρκάρει παράνομα για να πάρει τον καφέ του σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με το onlarissa, την ώρα που ο εν λόγω οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του σχεδόν επάνω στον δρόμο, από την άλλη πλευρά του δρόμου είχε σταθμεύσει φορτηγό που ανεφοδίαζε κατάστημα της περιοχής, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει σχεδόν ολόκληρη η κυκλοφορία σε μια από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, σε ώρα αιχμής.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έτυχε να περνάει με το αυτοκίνητο του ο δήμαρχος Λαρισαίων πηγαίνοντας στο δημαρχείο. Αντιμέτωπος με την κατάσταση τράβηξε το χειρόφρενο στη μέση του δρόμου και κινήθηκε στο παρκαρισμένο όχημα φωνάζοντας στον οδηγό: «Είναι ντροπή αυτό που κάνεις. Έλεος».

Ο οδηγός μετακίνησε κατευθείαν το αυτοκίνητο του, ωστόσο δεν έλειψε το σχόλιο από παρακείμενη παρέα που έβλεπε το περιστατικό: «Έτσι λειτουργούσε και ο Τζανακούλης (πρώην δήμαρχος Λάρισας). Μάλλον τα λένε συχνά οι δυο τους…»

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:17 pm


Κακοκαιρία: Ο «Ξενοφών» το... έστρωσε στον Όλυμπο (Photo) 

 

Τα πρώτα χιόνια της χρονιάς στη χώρα μας είναι γεγονός μετά την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού "Ξενοφών" όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους.
 
Και φυσικά η πρώτη κορυφή που «ντύθηκε» στα λευκά ήταν ο Όλυμπος. 

Έτσι δείχνει και η web κάμερα που είναι τοποθετημένη στο 2.650 μέτρα. 

Δείτε ζωντανά εικόνα από τον Όλυμπο 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:15 pm


Στην Ασφάλεια καλούνται και δύο στελέχη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»

 

Κλήση από την κρατική ασφάλεια για παροχή εξηγήσεων, την Πέμπτη, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε δράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, έλαβαν τα στελέχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Ηλίας Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, όπως καταγγέλλει το Κίνημα.

Το Κίνημα μιλάει για ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, η οποία όπως αναφέρει "παραπέμπει σε πογκρόμ καταστολής φασιστικών καθεστώτων και ανελήφθη από το οργουελικής έμπνευσης «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»".

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως ο πιο πιστός βαστάζος των συμφερόντων των τραπεζιτών και των διεθνών funds, επιχειρεί μέσω των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας να καταστείλει το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τον ανυποχώρητο αγώνα του ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

Η επιχείρηση αυτή παραπέμπει σε πογκρόμ καταστολής φασιστικών καθεστώτων και ανελήφθη από το οργουελικής έμπνευσης «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μία κυβέρνηση που στον πυρήνα της πολιτικής της φρασεολογίας είχε την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού στο πιο υπάκουο ανδρείκελο των τραπεζιτών και των διεθνών αρπακτικών.
Είναι πλέον σαφές ότι το τοκογλυφικό κεφάλαιο μαζί με το πιστό πολιτικό του προσωπικό επιδίδεται σε πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής των πρωτοπόρων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση όλων των πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Το βαθύ κράτος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, διαστρεβλώνει τις έννοιες βαφτίζοντας ως Δημοκρατία τον Φασισμό και ως Προστασία του Πολιτεύματος την προστασία των συμφερόντων μιας χούφτας τραπεζιτών.

Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης καταστολής, οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος & Λεωνίδας Παπαδόπουλος, έλαβαν κλήση από την Κρατική Ασφάλεια για παροχή εξηγήσεων, την Πέμπτη 27-9-18, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε δράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα μας κλονίσουν ή θα μας τρομοκρατήσουν είναι γελασμένοι. Ο Αγώνας μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις επερχόμενες εξώσεις είναι κοινωνικά δίκαιος και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο!
25-09-18, Κίνημα Δεν Πληρώνω

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:55 am


Αποχώρησε η Κορινθίου από την εκπομπή με τη Χρηστίδου: Πίστευε ότι θα είναι συμπαρουσιάστρια, όχι μέλος πάνελ (Video)

 

Άλλαξαν τα δεδομένα για Σίσσυ Χρηστίδου και Μαρία Κορινθίου, καθώς η δεύτερη αποχώρησε από την εκπομπή και ο λόγος είχε να κάνει - όπως όλα δείχνουν- με τον ρόλο που θα είχε μέσα σε αυτήν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», η Μαρία Κορινθίου είχε καταλάβει ότι θα συμπαρουσιάζει την εκπομπή με τη Σίσσυ Χρηστίδου και όταν συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος της στην εκπομπή δεν είχε διευκρινιστεί, εκείνη προτίμησε να αποχωρήσει.

«Στην ουσία, αυτό που της πρότειναν δεν ήταν συμπαρουσιάστρια, αλλά μέλος της παρέας, του πάνελ. Δεν ήταν πολύ ευδιάκριτος ο ρόλος της Μαρίας Κορινθίου στη συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους του καναλιού -όχι με τη Σίσσυ. Εκείνη αισθάνθηκε ότι δεν της ταιριάζει, δεν μπορεί να το υπηρετήσει. Επικράτησε μια παγωμάρα γιατί άλλα είχε στο μυαλό της η Μαρία και άλλα της πρότειναν. Προτίμησε να αποχωρήσει».

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:54 am


Ξυπνούν οι φριχτές μνήμες από τη δολοφονία της μικρής Άννυς – Στο εφετείο η δίκη του πατέρα

 

Μνήμες από τα όσα φρικτά είχαν διαδραματιστεί το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, όπου είχε βρει μαρτυρικό θάνατο η 4χρονη Άννυ, αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, δεν αποκλείεται να υποβληθούν στο δικαστήριο αιτήματα για διακοπή η ακόμη και για αναβολή της δίκης.

ο «φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά» όπως είχε χαρακτηρίσει τη δολοφονία της 4χρονης η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς το μικρό κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα του.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με απόφασή του είχε επιβάλλει στον πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεφισόβια ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες, κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Επίσης, το δικαστήριο είχε δεχθεί πως ο Στανισλάβ Μπακατσίεφισόβια είχε διαπράξει το φρικτό έγκλημά του από κοινού με τον φίλο του Νικολάι Αχμεντόφ, στον οποίο δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν επίσης ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών για παράνομη οπλοκατοχή.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθεται όμως σήμερα και η μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίβα, στην οποία σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών με αναστολή με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του στην δίκη, σε πρώτο βαθμό, ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε υποστηρίξει καταρχάς πως το παιδί του πέθανε από παθολογικά αίτια, ομολογώντας ωστόσο πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα, και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών.

Τα όσα είχε πει ο πατέρας της μικρής Άννυ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, πραγματικά ξεπερνούσαν τα όρια των ανθρώπινων αντοχών. Ο κατηγορούμενος είχε αλλάξει τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας ότι δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του. Μάλιστα, όπως είχε πει ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι Αχμεντόφ, ήταν εκείνος που του είχε πει να εξαφανίσει κάθε ίχνος από το παιδί διότι θα είχε προβλήματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών...

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:52 am


Με την υπογραφή του Μελ Γκίμπσον το remake του «Wild Bunch»

 

Ο Μελ Γκίμπσον πρόκειται να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει το remake του κλασικού γουέστερν του Σαμ Πένκιπα "The Wild Bunch" (Άγρια Συμμορία) για την Warner Bros.

Ο Γκίμπσον θα γράψει το σενάριο μαζί με τον Μπράιαν Μπάγκμπι και επίσης θα είναι παραγωγός της ταινίας.

Το φιλμ θα βασίζεται στην κλασική ταινία που ακολουθεί μια ομάδα προχωρημένης ηλικίας απατεώνων, η οποία ψάχνει για ένα τελευταίο μεγάλο κόλπο, ακόμα κι αν αυτό που είδαν ως Άγρια Δύση τους προσπερνά σιγά - σιγά.

Η πρώτη ταινία είχε ένα all-star καστ που περιελάμβανε τους Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ρόμπερτ Ράιαν, Έντμοντ Ο' Μπράιαν, Γουόερν Οτς, Τζέιμι Σάντσεζ και Μπεν Τζόνσον.

Η ταινία θα είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα για τον Γκίμπσον μετά το "Hacksaw Ridge" (Αντιρρησίας Συνείδησης) το 2016, που του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:34 am


«Μάγεψε» στο Ηρώδειο η Άντζελα Γκερέκου: Το τρυφερό φιλί με τον Τόλη Βοσκόπουλο (Photos)

 

Ένωσαν τις ζωές τους το 1996 και έκτοτε είναι αγαπημένοι και ενωμένοι. Ο λόγος για τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Άντζελα Γκερέκου που τα τελευταία 22 χρόνια είναι μαζί στα εύκολα και τα δύσκολα της ζωής. Μάλιστα, ο ερχομός της κόρης τους, Μαρίας, επισφράγισε την ευτυχία τους.

Το βράδυ της Τρίτης η Άντζελα Γκερέκου έκανε δυναμική επιστροφή στο σανίδι και μάλιστα, στο Ηρώδειο με το έργο «Έρωτες και θρήνοι γυναικών».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν φυσικά στο πλευρό της και όταν εκείνη κατέβηκε από τη σκηνή έχοντας δώσει τον καλύτερο της εαυτό, δέχθηκε μια μεγάλη αγκαλιά και ένα πολύ τρυφερό φιλί από τον σύζυγό της.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:18 am


Κύπρος: Καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας πάει τα 11χρονα παιδάκια στο σπίτι του (Video) 

Υπό οκταήμερη κράτηση ο απαγωγέας

 

Ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών. Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

To Sigmalive της Κύπρου εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο που απεικονίζει καρέ καρέ τη στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα 10χρονα στο διαμέρισμά του.

 

Υπό οκταήμερη κράτηση ο απαγωγέας των δύο παιδιών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποδέχτηκε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 35χρονου Γιώργου Νικολάου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη χθεσινή απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από το σχολείο τους.

Ο δράστης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων θυρών. Ο 35χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:13 am


Σαν σήμερα το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» ανοιχτά της Πάρου - Οι 81 νεκροί και ο ήρωας φαντάρος (Photos/Video)

 

Σαν σήμερα πριν από δεκαοκτώ χρόνια το «Εξπρές Σάμινα» ναυαγεί ανοικτά της Πάρου παρασέρνοντας στον θάνατο 81 ανθρώπους.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ της εταιρείας Minoan Flying Dolphins ήταν φέρυ-μπόουτ κλειστού τύπου που εκτελούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ικαρία – Σάμος – Πάτμος, με τελικό προορισμό τους Λειψούς.

Είχε ναυπηγηθεί στο Σεντ Ναζέρ της Γαλλίας το 1966. Το αρχικό του όνομα ήταν Κορς, ενώ στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε «Golden Vergina». Εντάχτηκε στο στόλο της «Minoan Flying Dolphins» με το όνομα «Εξπρές Σαμίνα».

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 το «Εξπρές Σάμινα» αναχωρεί από τον λιμένα του Πειραιά με 533 άτομα, από τα οποία τα 472 ήταν επιβάτες και τα υπόλοιπα 61 πλήρωμα. Περίπου στις 22:12 το πλοίο προσεγγίζει τον λιμένα της Παροικιάς, με ανέμους 8 μποφόρ.

Δύο μίλια ανοικτά της Πάρου προσκρούει με ταχύτητα 18 κόμβων στις νησίδες «Πόρτες», με συνέπεια το πλοίο να υποστεί ρήγμα στα δεξιά ύφαλά του, μήκους περίπου τριών μέτρων, στη βάση του δεξιού πτερυγίου ευσταθείας. Το νερό κατέκλυσε το μηχανοστάσιο του πλοίου το οποίο πήρε γρήγορα κλίση προς τα δεξιά και μετά από 25 λεπτά βυθίστηκε.

Από ηλεκτρική βλάβη, το πλοίο λίγο πριν «χαθεί» στον βυθό, «βυθίστηκε» σε συσκότιση, καθώς δεν λειτούργησε ούτε η εφεδρική ηλεκτρογεννήτρια (emergency generator) ούτε η σειρήνα έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τα φορητά μεγάφωνα του πλοίου με αποτέλεσμα πολλοί να πηδήξουν στα τυφλά στη θάλασσα.

Πρώτοι φτάνουν στο σημείο του ναυαγίου οι ψαράδες, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και βρετανικά πολεμικά που συμμετείχαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Οι περισσότεροι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.

Ο λιμενάρχης Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, έχασε τη ζωή του το ίδιο βράδυ από το άγχος και την πίεση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σην προσπάθεια του να σώσει κόσμο που πνιγόταν, ο 19χρονος φαντάρος Βασίλης Ραχούτης από την Φθιώτιδα, έχασε την ζωή του ενώ πάλευε με τα κύματα. Προς τιμή του στην Φθιώτιδα υπάρχει η προτομή του, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η θυσία του.

Ευθύνες και παραλείψεις

Έπειτα από 12μηνη έρευνα, οι διορισμένοι πραγματογνώμονες (Απ. Παπανικολάου, καθηγητής ΕΜΠ, Ι. Βεντούρας, πλοίαρχος Α” τάξεως, Γ. Δημητριάδης, αντιπλοίαρχος Π.Ν., Θ. Λουκάκης, καθηγητής ΕΜΠ και Εμ. Μανιός, ναυπηγός) παρέδωσαν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001 στον ειδικό εφέτη ανακριτή την έκθεσή τους. Συγκεκριμένα:

– Οι χειρισμοί του πληρώματος φυλακής γέφυρας ακόμα λίγα λεπτά πριν τη πρόσκρουση ήταν ανεπαρκείς, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση. Περίπου 15 λεπτά πριν την πρόσκρουση, το πλοίο ερήμην των κανόνων ασφαλούς πλοήγησης σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και εκτός ελέγχου της πραγματικής του θέσης, έπλεε με χρήση αυτόματου πιλότου (autopilot) με ευθύνη του πληρώματος φυλακής γέφυρας και το ακριβές στίγμα του πλοίου δεν ήταν γνωστά στον υποπλοίαρχο.

– Κατά παράβαση του πιστοποιητικού ασφαλείας, οι υδατοστεγείς πόρτες ήταν όλες ανοιχτές, ενώ θα έπρεπε να ήταν ερμητικά κλειστές, με ευθύνη του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου.

– Οι αξιωματικοί του μηχανοστασίου μετά την πρόσκρουση δεν ειδοποίησαν έγκαιρα τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο για την ύπαρξη ρήγματος, παραλείποντας να κλείσουν τις υδατοστεγείς πόρτες (ηλεκτρικό πίνακα ή το χειροκίνητο σύστημα) τις 3 από τις 11 με αποτέλεσμα την ταχεία κατάκλυση υδάτων στο εσωτερικό του σκάφους. Η καθυστέρηση ειδοποίησης του πλοιάρχου ήταν 8-10 λεπτά.

– Δεν τέθηκε σε λειτουργία η σειρήνα έκτακτης ανάγκης για εγκατάλειψη του πλοίου και της σχετικής ενημέρωσης από τα μεγάφωνα του πλοίου, με ευθύνη του πλοιάρχου, καθώς επίσης δεν υπήρξε καθοδήγηση από το ανωτέρω πλήρωμα για οργανωμένη εκκένωση του πλοίου. – Πολλά σωσίβια δεν ήταν εφοδιασμένα με λαμπτήρες σήμανσης και δεν διέθεταν σφυρίχτρες.

– Το πλοίο λίγο μετά την πρόσκρουση βυθίστηκε στο σκοτάδι, η ηλεκτρογεννήτρια έκτακτης ανάγκης (emergency generator) εντός ολίγων λεπτών μετά την σύγκρουση λόγω βλάβης έπαψε να λειτουργεί.

– Η παράλειψη διαβίβασης στίγματος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια των ενεργειών έρευνας και διάσωσης με ευθύνη του πλοιάρχου και του ασυρματιστή του πλοίου. O ασυρματιστής ισχυρίστηκε πως από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα μέσω του «Ολύμπια Ράδιο» και του «Καναλιού ... 

Η αυτοκτονία Σφηνιά

Ο 55χρονος εφοπλιστής, που ήταν αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μinoan Flying Dolphins , Παντελής Σφηνιάς, δεν άντεξε το βάρος της τραγωδίας και της πίεσης που του ασκήθηκε. Έδωσε τέλος στη ζωή του το πρωί της 29ης Νοεμβρίου του 2000 πέφτοντας από τον έκτο όροφο του κτιρίου της εταιρείας στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά....
 

Πηγές: mixanitouxronou.gr , menshouse.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:09 am


Ο Χίτλερ κατεβαίνει στις εκλογές – Αντίπαλος του ο… Λένιν

 

Μια μικρή πόλη στο Περού που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, έχει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας των δυο αντιπάλων υποψηφίων. Ο ένας ονομάζεται Χίτλερ Άλμπα Σάντσεζ και ο άλλος ονομάζεται Λένιν Ροντρίγκεζ Βαλβέρδε. Και οι δυο διεκδικούν τη θέση του δημάρχου στην πόλη Γιουνκαρ.

Το σύνθημα του Άλμπα Σάντσεζ, είναι : «Είμαι ο καλός Χίτλερ». Μάλιστα επειδή είχε διατελέσει δήμαρχος στην πόλη μέχρι το 2014, συμπληρώνει: «Ο Χίτλερ επιστρέφει». Φυσικά όπως λέει ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό τον οποίο απορρίπτει. «Ο πατέρας μου με βάπτισε έτσι. Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Χίτλερ, απλά του άρεσε το όνομα επειδή ακουγόταν ξένο» λέει σε συνέντευξη του.

Στο Περού και σε άλλες χώρες στη Λατινική Αμερική, οι γονείς επιλέγουν συχνά ξένα και εξωτικά για εκείνους ονόματα για τα παιδιά τους. Τον περασμένο χρόνο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ένας νεαρός παίκτης που έπαιζε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Περού.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:03 amΦιλικοί ιστότοποι: