Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

Οι ανασχηματισμοί έχουν τη δική τους Ιστορία - Ο «πρωταθλητής» Ανδρέας Παπανδρέου

 

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν», «πολύ κακό για το τίποτα», «ανασχηματισμός-φιάσκο» ήταν ορισμένες από τις εκφράσεις με τις οποίες μέσα ενημέρωσης και αρθρογράφοι σχολίασαν τον πρώτο κυβερνητικό ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που τελικά, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, μόνο ανασχηματισμός δεν ήταν.

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποδίδεται η φράση πως «ανασχηματισμός χωρίς αλλαγή του υπουργού Οικονομικών δεν λογίζεται για τέτοιος» και στην προκειμένη περίπτωση διαπιστώσαμε «κόντεμα» τόσο του κ. Σταϊκούρα όσο και των Αδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της μεταπολίτευσης θα διαπιστώσουμε ότι οι πρωθυπουργοί που πέρασαν από την Ελλάδα ήταν πολύ πιο «γενναίοι» και αποφασιστικοί στις αλλαγές των υπουργικών σχημάτων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, που αναδείχθηκε «πρωταθλητής» των ανασχηματισμών, έχοντας προχωρήσει σε 7, μόνο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής περιόδου 1985-1989. Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, κανένας υπουργός ή υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-1989 δεν αισθανόταν ποτέ σίγουρος για τη θέση του. Αλλά ας δούμε τους πρωθυπουργούς με τη σειρά:

▶ Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ως πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμούς «ειδικού» σκοπού, σαν κι αυτόν του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από λίγες μέρες. Στις 10 Μαΐου του 1978 τοποθέτησε στην κυβέρνησή του τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως υπουργό Συντονισμού και τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο ως υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα προσχωρήσει στη Ν.Δ. από το Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων που είχε ο ίδιος ιδρύσει το 1978.

▶ Ανδρέας Παπανδρέου: Ο πρώτος ανασχηματισμός του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ έγινε το 1982, έναν χρόνο μετά την άνοδό του στην εξουσία, και ήταν σαρωτικός. Αλλαξε 22 υπουργούς και υφυπουργούς. Η κορυφαία ίσως κίνησή του σε αυτό το πεδίο θα έρθει τον Ιούλιο του 1985. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει και πάλι τις εκλογές της 5ης Ιουνίου και ενάμιση μήνα μετά, στις 26 Ιουλίου, ο Ανδρέας αλλάζει πόστα σε 35 υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Είναι ο ανασχηματισμός όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται σε υπουργικό θώκο ο Κώστας Σημίτης στη θέση του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Οικονομικών. Σ’ εκείνον τον ανασχηματισμό κάνει και την παρθενική του εμφάνιση στην κυβέρνηση ο γιος του, Γιώργος Παπανδρέου, στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού.

▶ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Από το 1990 έως το 1993 το υπουργικό σχήμα θα αλλάξει τρεις φορές. Η μία εξ αυτών περιελάμβανε και την έξοδο του Αντώνη Σαμαρά από την κυβέρνηση για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Ηταν η περίοδος που στις αλλαγές συμμετείχε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρίκα, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Εμεινε εξάλλου στην Ιστορία το παράδειγμα του τότε υπουργού Βιομηχανίας Σταύρου Δήμα που παραιτήθηκε, με τις εφημερίδες της εποχής να αναφέρουν ότι «πλήρωσε» τις κακές του σχέσεις με τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

▶ Κώστας Σημίτης: Τα πράγματα άλλαξαν όταν στο τιμόνι της χώρας βρέθηκε ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Σημίτης δεν ήταν άνθρωπος των συχνών αλλαγών, μια και ο πρώτος ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ήρθε τρία χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένας επιβεβλημένος -από τις συνθήκες της εποχής- ανασχηματισμός, καθώς η χώρα στροβιλιζόταν στη δίνη της υπόθεσης Οτσαλάν. Οι άνθρωποι που αποχώρησαν από την κυβέρνηση ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος και Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Σημίτης θα προχωρήσει σε άλλους δύο ανασχηματισμούς (τον Ιούνιο του 1999 και τον Ιούλιο του 2003), οι οποίοι έμοιαζαν στη λογική με αυτόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς άλλαξε ελάχιστα πρόσωπα και σε στοχευμένες θέσεις.

▶ Κώστας Καραμανλής: Στη λογική Σημίτη κινήθηκε και ο Κώστας Καραμανλής στα χρόνια της διακυβέρνησής του. Ο ανασχηματισμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ουσιαστικός σε θέσεις και πρόσωπα ήταν εκείνος του Φεβρουαρίου του 2006, όταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαδέχτηκε τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη στο υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης άφησε τη Ρηγίλλης για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

▶ Γιώργος Παπανδρέου: Δύο ανασχηματισμούς πρόλαβε να κάνει ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, διαχειριζόμενος τα πρώτα χρόνια της μνημονιακής περιόδου, πριν τελικά καταλήξουμε στην παραίτησή του και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

▶ Αντώνης Σαμαράς: Επίσης δύο ανασχηματισμούς είχαμε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ο δεύτερος ανασχηματισμός έγινε τον Ιούνιο του 2014 σε μια άπελπι μάλλον προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα, μετά τα μηνύματα που είχαν δώσει οι ευρωεκλογές και οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν προηγηθεί λίγο καιρό πριν και στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει μεγάλα ποσοστά κι όλα έδειχναν πως έρχεται με φόρα. Τελικά ο ανασχηματισμός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς στις αρχές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές.

▶ Αλέξης Τσίπρας: O πιο σημαντικός ανασχηματισμός της «πρώτης φοράς Αριστερά» έγινε τον Αύγουστο του 2018, έναν μήνα μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι. Αποχώρησαν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί που τα χαρτοφυλάκιά τους είχαν εξ αντικειμένου σχέση με την τραγωδία. Ετσι είδαμε να αλλάζουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ενώ στην κυβέρνηση συμμετείχαν πλέον και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 3:06 pm


ΕΛ.ΑΣ.: 404 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

 

Ούτε τα πρόστιμα, ούτε τα κρούσματα φαίνεται να πτοούν κάποιους. 

Σε περισσότερους από 14.877 ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα χθες Παρασκευή αστυνομικοί βεβαίωσαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Αναλυτικά:

404) για μη χρήση μάσ(κας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(121) στην Αττική,

 (41) στην Κεντρική Μακεδονία,

 (35) στη Δυτική Ελλάδα,

 (33) στη Θεσσαλονίκη,

 (25) στο Νότιο Αιγαίο,

 (23) στα Ιόνια Νησιά,

 (21) στην Πελοπόννησο,

 (19) στην Κρήτη,

 (19) στο Βόρειο Αιγαίο,

 (17) στην Ήπειρο,

 (17) στη Στερεά Ελλάδα,

 (16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (15) στη Θεσσαλία και

  (2) στη Δυτική Μακεδονία 

Συνολικά 2.446 πραβάσεις από 1η Αυγούστου

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.446) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.

(11) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθη (1) άτομο.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (68) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (10) άτομα.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:59 pm


Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στα Κύθηρα - Επιχειρούν τρία ελικόπτερα

 

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στα Κύθηρα. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Φρατσιά. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πυροσβέστες, τρία οχήματα και τρία ελικόπτερα. 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:49 pm


Η «Θάλεια» σφυροκοπά την Αττική - Ισχυρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια

 

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει περιοχές της Αττικής από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται στην Αγία Παρασκευή και άλλες περιοχές, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του Λεκανοπεδίου.

Λόγω της σύντομης διέλευσης της κακοκαιρίας «Θάλεια» σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σαββάτου από το meteo.gr:

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά κυρίως στην Κεντροδυτική Μακεδονία οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης, ενώ πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει και για την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς, στη Θράκη από 22 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 32.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

φωτογραφία αρχείου

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:24 pm


Βέμπερ: Η συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για ΑΟΖ ενισχύει την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο

 

Συμφωνία που ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την πρόσφατη υπογραφή της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια στις προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι η Ελλάδα συνεργάστηκε με την Αίγυπτο, για να παράξει μια νόμιμη συμφωνία που ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο κ. Βέμπερ με ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας ενάντια στις τουρκικές προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή», συμπλήρωσε, ενώ έδωσε τα εύσημα για τη συμφωνία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:11 pm


Κορωνοϊός: Αρνητικά τεστ από όλους τους τουρίστες θα ζητά η Αίγυπτος

 

Αρνητικά τεστ κορωνοϊού PCR θα απαιτεί η Αίγυπτος από όλους όσους εισέρχονται στα αεροδρόμιά της, από τις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας. Τα τεστ θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το πολύ 72 ώρες πριν τη μετάβαση στη χώρα.

Εξαίρεση στο νέο αυτό μέτρο περιορισμού της παγκόσμιας πανδημίας, θα αποτελούν μόνον οι Αιγύπτιοι πολίτες και όσοι ξένοι τουρίστες κατευθύνονται απευθείας (χωρίς να παραμείνουν καθόλου στο Κάιρο) στις τουριστικές περιοχές του Σαρμ Ελ Σέιχ, της Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα και στη μεσογειακή Μάρσα Ματρούχ στις βόρειες αιγυπτιακές ακτές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αν και αναμένονται διευκρινίσεις από αύριο, από το μέτρο αυτό δεν εξαιρούνται ούτε και οι έχοντες διπλωματική ή υπηρεσιακή ιδιότητα, ή και όσοι έχουν άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα έφτασε τα 4.971 άτομα, και τα κρούσματα τα 95.147 άτομα.

Μέχρι τώρα, 50.553 ασθενείς παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον COVID-19.

ΑΠΕ
 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:06 pm


Κορωνοϊός: Στους 2.209 οι θάνατοι στις Φιλιππίνες, οι περισσότεροι στη Μανίλα

 

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα 4.226 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 41 νέους θανάτους λόγω της Covid-19.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 126.885 ενώ οι νεκροί φθάνουν τους 2.209, με το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών και των θανάτων να καταγράφονται στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μανίλα.

Οι Φιλιππίνες, με πληθυσμό 107 εκατ. κατοίκων, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών της νοτιανατολικής Ασίας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην περιοχή μετά την Ινδονησία.
 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:04 pm


Δημοσιογράφος Business Insider: «Κόλλησα κορωνοϊό ενώ ήμουν έγκυος μετά από μήνες απομόνωσης και η περίπτωσή μου παραμένει ιατρικό μυστήριο»

 

Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν ήταν έγκυος 19 εβδομάδων και ενώ είχε απομονώθει. 

Η Χέιλι Πίτερσον, δημοσιογράφος στο Business Insider, περιγράφει την περιπέτεια της με τον κορωνοϊό:

Πίστευα πραγματικά ότι με αρκετό απολυμαντικό και κοινωνική απομόνωση, θα μπορούσα να αποφύγω τον κορωνοϊό.

Έτσι, για μήνες, έμεινα μακριά από ανθρώπους, έπλενα συνεχώς τα χέρια μου και καθάριζα τα πάντα. Αμέτρητες φορές κάθισα στη βεράντα μου με κίτρινα γάντια neon που είχα ανεβασμένα μέχρι τους αγκώνες μου και συστηματικά έβγαζα από κουτιά και σακούλες, και απολύμανα ψώνια και πακέτα πριν τα μεταφέρω πέρα από το κατώφλι της κύριας εισόδου στο υπερβολικά αποστειρωμένο σπίτι μου. Μόλις έμπαινα μέσα, θα σαπούνιζα τα φρέσκα προϊόντα και στη συνέχεια θα τα ξέπλενα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σπάνια έφυγα από το σπίτι μου. Όταν τόλμησα να βγω για ραντεβού γιατρού ή για να παραλάβω τα ψώνια από το πεζοδρόμιο, φόραγα τη μάσκα μου. Ποτέ δεν μπήκα σε κατάστημα ή εστιατόριο.

Ο σύζυγός μου, ο 2 ετών γιος μου, και εγώ ήμουν εκτεθήκαμε μόνο σε τρία άλλα άτομα σε τακτική βάση για λόγους παιδικής φροντίδας. Αυτοί οι άνθρωποι λάμβαναν όλοι παρόμοιες προφυλάξεις κατά του ιού και κανένας δεν ήταν η πηγή που με μόλυνε (όλοι αυτοί αργότερα έκαναν τεστ και βγήκαν αρνητικοί).

Ανέπτυξα αυτά τα αυστηρά συστήματα καραντίνας επειδή φοβόμουν τον ιό. Ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος στην αρχή της πανδημίας και εκείνη τη στιγμή - όπως δυστυχώς και σήμερα - οι γιατροί γνώριζαν ελάχιστα σχετικά με τις επιπτώσεις του ιού στα έμβρυα και την εγκυμοσύνη.

Αλλά είχα διαβάσει αρκετά τρομακτικές ανέκδοτες ιστορίες πρόωρων γεννήσεων σε μολυσμένες με COVID μητέρες, γυναίκες που είχαν χωριστεί από τα βρέφη τους κατά τη γέννηση για να αποφύγουν τη μόλυνση, και για τα σημάδια του ιού που πέρασαν ή έβλαψαν τον πλακούντα που με έκαναν να ανησυχήσω πολύ.

Μετά βγήκα θετική σε τεστ για την Covid-19.

Ξύπνησα ένα πρωί τον Ιούνιο με πονοκέφαλο και πόνο στη ρινική κοιλότητα και πήγα σε γιατρό. Μου είπε ότι είχα μόλυνση στη ρινική κοιλότητα και μου χορηγήθηκε αντιβιοτικό. Ρώτησα για την Covid-19 και η γιατρός μου είπε ότι δεν υπήρχε σχεδόν καμία πιθανότητα να έχω τον ιό.

Τα ποσοστά μόλυνσης ήταν σχετικά χαμηλά στην περιοχή μου στη Βιρτζίνια και δεν γνώριζα να έχω εκτεθεί σε κάποιον που αισθανόταν άρρωστος. Η γιατρός είπε ότι είχε δει μόνο μία θετική περίπτωση τις δύο προηγούμενες εβδομάδες σε ασθενείς που εξέτασε. Εκτός αυτού, είχα ακόμα την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης και δεν είχα βήχα ή υψηλό πυρετό, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα του ιού, είπε.

Ζήτησα ούτως ή άλλως να κάνω τεστ θέλοντας να είμαι πολύ προσεκτική.

Δύο ημέρες αργότερα, ο σύζυγός μου είπε έντονο πονοκέφαλο και χαμηλό πυρετό. Επισκέφτηκε την ίδια γιατρό και του είπε επίσης ότι η Covid-19 ήταν πολύ απίθανο να είναι η αιτία των συμπτωμάτων του. Νιώσαμε καθησυχασμένοι από τη βεβαιότητα της γιατρού ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν ο κορωνοϊός.

Στη συνέχεια, πέντε μέρες μετά έκανα τεστ για κορωνοϊό, και τα αποτελέσματα του βγήκαν θετικά.

Εκπλαγήκαμε από τα αποτελέσματα. Οι επόμενες ώρες και μέρες ήταν μία θολούρα από τρόμο, άγχος και απόλυτη σύγχυση.

Μέχρι τότε, είχα περάσει μήνες απορροφημένη σε ειδήσεις για την Covid-19 για τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος. Αυτό που είχε γίνει ο μεγαλύτερος φόβος μου εκείνους τους μήνες προφανώς είχε παραβιάσει ήσυχα όλες τις άμυνες μου και μας μόλυνε, και θα μπορούσε να βλάψει το αγέννητο παιδί μου.

Από την έρευνά μου, ήξερα ότι εάν τα επίπεδα αίματος-οξυγόνου έπεφταν - ένα κοινό ζήτημα στις σοβαρές περιπτώσεις Covid-19 - το μωρό μου θα ήταν σε σοβαρό κίνδυνο. Βασίζεται στο οξυγόνο στο αίμα μου για να επιβιώσει, και ακόμη και λίγες ώρες χαμηλού οξυγόνου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Δεν με καθησύχαζε σχεδόν καθόλου ότι τα συμπτώματά μου ήταν μέχρι στιγμής κάπως ήπια. Η Covid-19 είναι εξωφρενικά απρόβλεπτη και οι άνθρωποι συχνά αρχίζουν να αισθάνονται καλύτερα πριν καταλήξουν στο νοσοκομείο με αναπνευστική υποστήριξη. Μερικοί ασθενείς έχουν υποστεί ακόμη και «σιωπηλή υποξία», που σημαίνει ότι τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους έχουν μειωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα χωρίς να το γνωρίζουν.

Αυτοί οι φόβοι με κυρίευαν μέρα και νύχτα, καθώς αναγκαστικά έλεγχα τα επίπεδα οξυγόνου μου με παλμικό οξύμετρο. Την ίδια στιγμή, προσπαθούσα να φροντίσω με ασφάλεια για το δραστήριο μικρό παιδί μου και να το προστατέψω από τις εξουθενωτικές κρίσης κόπωσης και πανικού που με χτυπούσαν χωρίς προειδοποίηση.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ασθένειας, με βασάνισε επίσης η πιθανότητα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μολύνει τα τρία άτομα που βλέπαμε τακτικά για την φροντίδα του παιδιού. Ευτυχώς, αυτός ο φόβος ξεθώριασε αφού ανακαλύψαμε - μετά από μια εβδομάδα αναμονής για τα αποτελέσματα - ότι όλοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ.

Μια άλλη στιγμή ανακούφισης ήρθε όταν μπόρεσα επιτέλους να κάνω ένα υπερηχογράφημα στο μωρού μου, όπου έμαθα ότι φαίνεται να αναπτύσσεται σωστά. Το ραντεβού μου αναβλήθηκε τρεις φορές μετά τη λήξη της καραντίνας των 14 ημερών, καθώς οι γιατροί μου - που δεν είχαν ακόμη αντιμετωπίσει έναν ασθενή με Covid-19 στο στάδιο της εγκυμοσύνης μου - δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν πότε θα νιώθουν άνετα να με δουν. Αυτή η αναμονή ήταν βασανιστική.

Ο σύζυγός μου και εγώ θεωρούμε τους εαυτούς μας ανάμεσα στους τυχερούς επιζώντες από αυτόν τον ιό, αλλά η ανακούφιση που αισθανόμαστε διαρκεί λίγο. Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε σχετικά με το αν θα αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και φοβάμαι ήδη την επαναμόλυνση δεδομένων των πρόσφατων νέων σχετικά με τη σύντομη διάρκεια ζωής των αντισωμάτων Covid-19 που παρέχουν ανοσία. Επίσης έμαθα πρόσφατα ότι ένα μωρό που μολύνθηκε με κορωνοϊό στη μήτρα γεννήθηκε με φλεγμονή στον εγκέφαλό του. Με στοιχειώνει το πόσο λίγα γνωρίζω πραγματικά για το πώς αυτός ο ιός θα επηρεάσει το αγέννητο παιδί μου.

Αλλά ελπίζω ότι η ιστορία μας χρησιμεύει ως μία σκληρή υπενθύμιση να μην παραβλέπετε ποτέ ήπια συμπτώματα ή να πιστεύετε ότι δεν αποτελείτε απειλή για τους άλλους επειδή είστε σε εγρήγορση. Η έρευνα δείχνει ότι αυτός ο ιός μπορεί να επηρεάσει όλα τα κύρια όργανα μας και γνωρίζουμε ότι μπορεί να σκοτώσει. Αλλά ακόμη και αν επιβιώσετε - ακόμη και αν δεν έχετε καθόλου συμπτώματα - οι επιστήμονες απλά δεν έχουν αρκετά δεδομένα για να γνωρίζουν εάν η βλάβη που προκαλεί θα είναι μόνιμη.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το μυστήριο της πηγής που μας μόλυνε δεν θα λυθεί ποτέ.

Εξέπνευσε ένας μολυσμένος δρομέας ενώ έκανα μια βόλτα; Τον κολλήσαμε από μόλυνση μέσω της επιφάνειας από το ταχυδρομείο, το οποίο οι ειδικοί θεωρούν απίθανη πηγή μόλυνσης; Δεν θα μάθουμε ποτέ.
 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 2:00 pm


Μύκονος: Έκλεψαν τσαντάκι με 7.800 ευρώ – Τους «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο

 

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Μύκονο. 

Το συγκεκριμένο ζευγάρι, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευή 5/8) ευρισκόμενοι στο χώρο του διεθνή αερολιμένα Αθηνών αφαίρεσαν τσαντάκι αλλοδαπού που περίεχε το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ. 

Τα αφαιρεθέντα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:54 pm


Κινηματογραφική καταδίωξη - Φορτηγάκι εμβόλισε περιπολικό!

 

Κινηματογραφική καταδίωξη στη λεωφόρο Σούδας λίγο πριν τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, με ένα φορτηγάκι να εμβολίζει περιπολικό του ΚΑΕ Αποκορώνου, προκειμένου να ξεφύγει από τις Αρχές.

Λίγο νωρίτερα, όπως αναφέρει το parakritika.gr,  ήταν σε εξέλιξη καταδίωξη, με τρία οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. να κυνηγούν το φορτηγάκι, που σημειωτέον δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

Αρχικά, όχημα του Α.Τ. Πλατανιά καταδίωξε το αγροτικό, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν δύο οχήματα του ΚΑΕ Αποκορώνου

Ο οδηγός του συνελήφθη, ενώ το φορτηγάκι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων για λεπτομερή έλεγχο.

 

 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:50 pm


Καρκίνος προστάτη: Οι 7 συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο

 

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άντρες. Αυτό συμβαίνει γιατί στα αρχικά στάδια ο προστατικός καρκίνος δεν παρουσιάζει συμπτωματολογία.

Ο μέσος άνδρας απευθύνεται στον γιατρό μόλις ξεκινήσουν τα συμπτώματα και ο καρκίνος έχει μεταβεί σε προχωρημένο στάδιο.

Η ασθένεια απασχολεί σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ανδρών που κυμαίνονται ηλικιακά στα 50-60 χρόνια. Τα ποσοστά των ανδρών που νοσούν αυξάνονται όσο η ηλικία μεγαλώνει. Στο 10% παρουσιάζεται στα 55-65 και στο 35-40% γύρω στα 70 χρόνια.

Δείτε τις συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Διατροφή: Η κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και γαλακτοκομικών (τυριά) αυξάνουν ελαφρώς τον κίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο κρέας. Ειδικά όταν το κρέας είναι μαγειρεμένο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. μπάρμπεκιου) δημιουργούνται χημικές ενώσεις που ευνοούν την ανάπτυξη όγκων στον προστάτη (άνδρες), το στήθος (γυναίκες) και το έντερο. Αν τρώτε συχνά τσίζμπεργκερ λοιπόν, ξανασκεφτείτε το!

Παχυσαρκία: Η αύξηση του βάρους και η παχυσαρκία συνδέονται με πολλές μορφές καρκίνου. Ειδικά για τον καρκίνο του προστάτη ισχύει το εξής παράδοξο: Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι παχύσαρκοι άντρες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου 1ου ή 2ου σταδίου, που είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμος, αλλά μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

Οικογενειακό ιστορικό: Παρότι οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη αφορούν άνδρες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, τα γονίδια μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης της ασθένειας. Εάν για παράδειγμα είχε ο πατέρας, ο κίνδυνος για τον γιο είναι διπλάσιος. Αν έχει ο πατέρας και ο αδελφός, ο κίνδυνος τετραπλασιάζεται.

Τόπος διαμονής: Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, οι άνδρες που ζουν στη Βόρεια Αμερική, τη Βορειοδυτική Ευρώπη, την Αυστραλία και τα νησιά της Καραϊβικής, κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη. Οι λόγοι είναι ασαφείς, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχει να κάνει με τη διατροφή και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.

Δεν γυμνάζεστε: Η τακτική σωματική δραστηριότητα ωφελεί τη γενική υγεία, βελτιώνει τη διάθεση, βοηθά στην απώλεια βάρους και παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Έρευνες έχουν δείξει ότι άνδρες που έχουν αναπτύξει καρκίνο στον προστάτη και ασκούνται συστηματικά έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Χρήση ηλεκτρονικών συσκευών: Η έκθεση του σώματος στο τεχνητό φως τη νύχτα, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με αρκετές μελέτες. Η χρήση tablet, smartphones, αλλά και το φως της τηλεόρασης τη νύχτα καταστέλλουν την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθά στον ύπνο. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι άνδρες που κοιμούνται καλά τη νύχτα είχαν αυξημένα επίπεδα μελατονίνης και ήταν 75% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν προχωρημένο καρκίνο του προστάτη από όσους είχαν λιγότερη μελατονίνη.

Καπνίζετε: Κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη.

Πηγή: onmed.gr

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:48 pm


Γιάννης Παπαμιχαήλ: 16 χρόνια χωρίς τον πατέρα του - Συγκινεί η ανάρτησή του

 

Μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει μπροστά σε ένα κάδρο του πατέρα του Δημήτρη δημοσίευσε στο Instagram ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

«8 Αυγούστου 2004, άλλο ένα αστέρι έφυγε για να βρει τη θέση του στην αιωνιότητα. Είναι ο πατέρας μου και λείπει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πέθανε στις 8 Αυγούστου του 2004 σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:40 pm


Βηρυτός: Δεκάδες Σύροι στα θύματα της τεράστιας έκρηξης

 

Τουλάχιστον 43 Σύροι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της τεράστιας έκρηξης που έγινε την Τρίτη στο λιμάνι της Βηρυτού, από την οποία καταστράφηκαν τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen TV, επικαλούμενο την πρεσβεία της Συρίας στο Λίβανο.

Το αναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι έχει την έδρα του στο Λίβανο και βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:39 pm


Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα

 

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. 

Και οι δύο ασθενείς προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στον γάμο στον Αμπελώνα.

Αρχικά, είχε διασωληνωθεί  αργά χθες το βράδυ μια 63χρονη γυναίκα , η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σύμφωνα με το larissanet.gr ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η διασωλήνωση ενός 70χρονου ασθενούς, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επίσης ραγδαία επιδείνωση. 

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας παραμένουν άλλοι 16 ασθενείς.

Την ίδια ώρα  θετικά είναι τα νέα που έρχονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό μεταξύ των γιατρών  και των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς σε 65 δείγματα που πάρθηκαν και εξετάστηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

 

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:32 pm


Μεγάλη έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Σομαλία

 

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο σε μία στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου και κοντά σε ένα στάδιο, σύμφωνα με έναν στρατιωτικό αξιωματούχο.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και 14 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασθενοφόρων.

“Πρέπει να είναι επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Τώρα μεταφέρω τραυματίες,” δήλωσε στο Reuters, ο δήμαρχος Αμπντουλαχί Μοχάμεντ.

ΑΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:29 pm


Ονόματα – έκπληξη στη νέα σειρά των Ρήγα – Αποστόλου στην ΕΡΤ

 

Σημαντική επένδυση στη μυθοπλασία θα κάνει τη νέα σεζόν η ΕΡΤ. Η Δημόσια τηλεόραση έχει ανακοινώσει τρεις νέες ελληνικές παραγωγές με στόχο να εμπλουτίσει το πρόγραμμά της στον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό της νέας χρονιάς.

Σκοπός των ιθυνόντων της δημόσιας τηλεόρασης είναι να την καταστήσουν ανταγωνιστική σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Μία από τις εκπλήξεις του νέου προγράμματος της ΕΡΤ είναι η επιστροφή των Ρήγα – Αποστόλου με νέα οικογενειακή κωμωδία.

Η σειρά «Η τούρτα της μαμάς» σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα έχει ως επίκεντρο μία τυπική ελληνική οικογένεια. Τα εύρημα της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι θα εκτυλίσσεται στα τυπικά ελληνικά οικογενειακά τραπέζια όπου οι καλεσμένοι είναι διάφορων ηλικιών και απόψεων.

Το μυστικό θα είναι κάθε φορά στην τούρτα της μαμάς που θέλει να γίνει διάσημη μέσω διαδικτύου. Όπως έγινε γνωστό οι Κώστας Κόκλας και Καίτη Κωνσταντίνου είναι οι πρώτοι ηθοποιοί που έκλεισαν στη νέα σειρά των Ρήγα – Αποστόλου.

Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει το ethnos.gr στο καστ της σειράς θα βρίσκονται και οι Υρώ Μανέ, Λυδία Φωτοπούλου, Ιωάννα Πηλιχού και Θάνος Λέκκας. Τα γυρίσματα της σειράς θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου.

Πηγή: dailymedia.org.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:27 pm


Μυτιλήνη: Ένα προσφυγόσπιτο-μνημείο θυμίζει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες

 

Ένα προσφυγόσπιτο, το τελευταίο από τις 25 πανομοιότυπες κατοικίες του προσφυγικού συνοικισμού της Σκάλας Λουτρών απαλλοτριώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και σχετική απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης έναντι περίπου 25.000 ευρώ.

Κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο από το 2006 από το υπουργείο Πολιτισμού το μνημείο «αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό από ιστορικής άποψης μνημείο, μια και είναι η μοναδική από τον αρχικό πυρήνα των κατοικιών που διασώζεται χωρίς παρεμβάσεις, προσθήκες ή μετατροπές έως σήμερα. Αποτελεί δε σημείο αναφοράς και ιστορικής μνήμης των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο».

Το απαλλοτριωμένο πλέον μνημείο βρίσκεται απέναντι από το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922» που έχει δημιουργήσει στο παλιό σχολείο του χωριού ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι». «Στόχος του Συλλόγου ήταν εδώ και 20 χρόνια που προσπαθούμε για αυτό και παραμένει, το μνημείο να επισκευαστεί και να εκτεθούν μέσα σ' αυτό όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την επιβίωσή τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Έχουμε δε συντάξει και σχετική μελέτη», λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου των Μικρασιατών Δημήτρης Παπαχρυσός.

«Το μνημείο είναι μνημείο για το χωριό μας αλλά και για ολόκληρη της Λέσβο, συνεχίσει ο κ. Παπαχρυσός. Κι ευελπιστούμε πως θα τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ο πληθυσμός της Μυτιλήνης σε απογραφή του 1927 αποτελείτο κατά 45% από Μικρασιάτες Πρόσφυγες».

Στόχος, τον Σεπτέμβριο του 2022 την «μέρα προσφυγικής περηφάνιας» για τα 100χρονα της Καταστροφής να εγκαινιασθεί το σωσμένο και ανακαινισμένο προσφυγόσπιτο της Μικρασίας, σε έναν ενιαίο «πυρήνα μνήμης» με το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922» που θα λειτουργούν οι άνθρωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:23 pm


Ινδία: Στα χέρια των αρχών τα δύο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους

 

Ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο, ανακτήθηκαν από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος του ινδικού επιβατικού αεροσκάφους της Air India Express, που βγήκε χθες εκτός διαδρόμου, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Τα δύο “μαύρα κουτιά” έχουν ανακτηθεί, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν Ινδοί που επαναπατρίζονταν από το Ντουμπάι, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, ενώ επικρατούσαν συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Σήμερα, οι νεκροί αυξήθηκαν στους 18, ενώ 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΑΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:22 pm


Συγκινημένη η Έρρικα Πρεζεράκου - Ανέβασε βίντεο μέσα από το νοσοκομείο

 

Βίντεο μέσα από το νοσοκομείο μετά το πεντάωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ανέβασε στο Instagram η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Χθες είχα ένα ατύχημα… Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί κατάφερα να έρθω πάρα πολύ γρήγορα από την Κύθνο. Είχα ένα πεντάωρο χειρουργείο, με τον γιατρό μου, τον κύριο Σπυρίδωνος που πραγματικά έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Εσείς με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ με τα μηνύματά σας, με την υποστήριξή σας πραγματικά νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που σας έχω στη ζωή μου», ανέφερε συγκινημένη.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Είστε ολοι οικογενεια μου .. αυτο ειστε...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Errica Prezerakou (@errika_prezerakou) στις

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:15 pm


Κορωνοϊός: Δύο συλλήψεις σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

 

Μια Ελληνίδα και ένας αλλοδαπός που κατηγορούνται για παραβίαση κανόνων για την αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού συνελήφθησαν, χθες Παρασκευή, σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στην πρώτη περίπτωση στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια ελέγχων, με τη συμμετοχή κλιμακίου του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι η ημεδαπή, ιδιοκτήτρια, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο δεν τηρούνταν το ποσοστό τετραγωνικών ανά άτομα.

Σε βάρος της επιβλήθηκε, από το Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Κέρκυρας, διοικητικό πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Στη δεύτερη περίπτωση στη Ζάκυνθο ο αλλοδαπός κατελήφθη να διοργανώνει υπαίθρια εκδήλωση και να παραβιάζει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης ανοιχτών εκδηλώσεων, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2020 | 1:05 pmΦιλικοί ιστότοποι: