Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

«Βόμβα» Τζόνσον: Να ετοιμαστούμε για Brexit χωρίς συμφωνία

 
Η Βρετανία θα πρέπει να προετοιμαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, εάν θέλει να διαπραγματευθεί μια κατάλληλη συμφωνία εξόδου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός βουλευτής Μπόρις Τζόνσον που συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που τρέφουν ελπίδες για την πρωθυπουργία της χώρας.
 
«Θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με συμφωνία ή χωρίς», δήλωσε ο Τζόνσον σε οικονομικό συνέδριο στην Ελβετία.
 
«Ο τρόπος για να έχουμε μια καλή συμφωνία είναι να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας», δήλωσε ο Τζόνσον, επιφανής ηγέτης της καμπάνιας υπέρ του Brexit και πρώην υπουργός Εξωτερικών που έχει δηλώσει ότι θέλει να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ως επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:35 pm


Ο Όμιλος Vodafone και η ESL διοργανώνουν το πρώτο παγκόσμιο 5G διεθνές τουρνουά mobile esports

 

O Όμιλος Vodafone και η ESL, η μεγαλύτερη εταιρεία esports διεθνώς, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη του Vodafone 5G ESL Mobile Open - ενός τουρνουά mobile esports gaming, ο Μεγάλος Τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, μέσω δικτύου 5G στο Μιλάνο.

Το Vodafone 5G ESL Mobile Open θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 και απευθύνεται σε παίκτες από 17 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Vodafone. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο δημοφιλή online mobile games: Tο arcade racer, Asphalt 9: Legends και το multiplayer battle royale, PUBG MOBILE.

Το διεθνές τουρνουά αποτελείται από μια σειρά προκριματικών που θα διεξαχθούν online, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες ESL One στο Μπίρμινχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, ESL One στην Κολωνία, καθώς και στο Gamescom της Γερμανίας. Στην online προκριματική φάση μπορεί να συμμετάσχει κανείς μέσω οποιαδήποτε συμβατής κινητής συσκευής Android ή iOS και μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Ο μεγάλος τελικός και για τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθεί στο 5G δίκτυο της Vodafone στο πλαίσιο του Milan Games Week στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας έτσι τις υπερυψηλές ταχύτητες του 5G δικτύου της Vodafone στο Μιλάνο, για gaming σε πραγματικό χρόνο, χωρίς κολλήματα.Προβλέπεται συνολικό έπαθλο ύψους 165.000 ευρώ για όλους τους φιναλίστ του Vodafone 5G ESL Mobile One, συμπεριλαμβανομένου ενός κορυφαίου βραβείου 14.000 ευρώ για τον νικητή του Asphalt 9: Legends και ένα κορυφαίο βραβείο 40.000 ευρώ συνολικά για την νικηφόρα ομάδα του PUBG MOBILE

Ο Ahmed Essam, εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Vodafone δήλωσε: «Το Vodafone 5G ESL Mobile Open αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να δείξουμε σε εκατομμύρια φίλους του gaming τις δυνατότητες του δικτύου 5G της Vodafone, με απειροελάχιστο lag και υπερυψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας στους παίκτες να επιτύχουν νέα επίπεδα επιδόσεων gaming σε κινητές συσκευές οπουδήποτε. Καθώς το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στα esports συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά, πολλές από τις βασικές δεξιότητες και πτυχές του gaming συνιστούν χρήσιμες δεξιότητες και για τον ψηφιακό χώρο εργασίας».

«Μαζί με τη Vodafone φέρνουμε μερικά από τα κορυφαία mobile games σε μια πραγματικά ανταγωνιστική μορφή esports, γεφυρώνοντας το κενό που υφίσταται ανάμεσα στους ενθουσιώδεις φίλους των esports και τους απλούς παίκτες», δήλωσε ο Ralf Reichert, διευθύνων σύμβουλος της ESL. «Πιστεύουμε στην άνοδο των mobile esports και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο καταπληκτικό εταίρο, όπως η Vodafone, σε αυτό το πρόγραμμα, καθώς ξεκινά τη διάθεση του 5G στις αγορές όπου δραστηριοποιείται διεθνώς». 

Οι παίκτες μπορούν να εγγραφούν στα online προκριματικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας , ο οποίος θα παρέχει επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά, τους πίνακες κατάταξης, τα στιγμιότυπα και τα κλιπ με σχόλια, τα βίντεο και την επιτόπια κάλυψη και τα χρονοδιαγράμματα για το ESL One και το Gamescom.

Το Vodafone 5G ESL Mobile Open αξιοποιεί την διευρυνόμενη συμμετοχή της Vodafone στα eSports, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του 2018 ότι η Vodafone αποτελεί Premium Partner των τουρνουά ESL One και IEM στην Ευρώπη και της πρόσφατης χορηγίας των «Vodafone Giants» στην Ισπανία και της «Mousesports», της πλέον επιτυχημένης γερμανικής επαγγελματικής ομάδας eSports.

Δομή και πρόγραμμα του Vodafone 5G ESL Mobile Open

Στο Vodafone 5G ESL Mobile Open μπορούν να συμμετάσχουν παίκτες από την Αλβανία, την Τσεχία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ινδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, το Κατάρ, τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Online προκριματικοί αγώνες για το παιχνίδι Asphalt 9: Legends

Οι online προκριματικοί αγώνες για το Asphalt 9: Legends θα διεξαχθούν σε μια σειρά οκτώ ξεχωριστών εβδομαδιαίων τουρνουά που είναι προγραμματισμένοι από τις 10 Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Η διαδικασία πρόκρισης θα βασίζεται στις «νίκες με τους ταχύτερους χρόνους», με τέσσερις προκριματικές δοκιμασίες για παίκτες που χρησιμοποιούν είτε συσκευές iOS ή Android. Οι καλύτεροι παίκτες από κάθε εβδομαδιαία δοκιμασία θα συμμετάσχουν στον Μεγάλο Τελικό που θα διεξαχθεί κατά την Εβδομάδα Παιχνιδιών του Μιλάνου στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Ημερομηνίες διαδικτυακών προκριματικών του Asphalt 9: Legends

3 – 9 Ιουνίου 2019                                          Τουρνουά 1 – iOS

24 – 30 Ιουνίου 2019                                      Τουρνουά 2 – Android

8 – 14 Ιουλίου 2019                                        Τουρνουά 3 – iOS

22 – 28 Ιουλίου 2019                                      Τουρνουά 4 – Android

29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2019                    Τουρνουά 5 – iOS

5 – 11 Αυγούστου 2019                                  Τουρνουά 6 – Android

12 – 18 Αυγούστου 2019                                Τουρνουά 7 – iOS

26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019            Τουρνουά 8 – Android

28 Σεπτεμβρίου 2019  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – Εβδομάδα Παιχνιδιών Μιλάνου – συσκευές Android 5G

Ζωντανοί Προκριματικοί Asphalt 9: Legends

Οι προκριματικοί αγώνες για το Asphalt 9: Legends θα διεξαχθούν στις εκδηλώσεις της ESL μεταξύ 31 Μαΐου και 27 Σεπτεμβρίου 2019, με ανοικτή είσοδο σε όλους τους συμμετέχοντες. Η διαδικασία πρόκρισης θα βασίζεται στις «νίκες με τους ταχύτερους χρόνους», ενώ κάθε εκδήλωση της ESL φιλοξενεί δύο προκριματικά τουρνουά για παίκτες που χρησιμοποιούν συσκευές iOS ή Android. Ο καλύτερος παίκτης iOS ή Android από κάθε εκδήλωση της ESL πρόκειται να συμμετάσχει στον Μεγάλο Τελικό που θα διεξαχθεί κατά την Εβδομάδα Παιχνιδιών του Μιλάνου στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Ημερομηνίες Προκριματικών για το Asphalt 9: Legends

31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2019                ESL One Μπίρμινχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

5 – 7 Ιουλίου 2019                              ESL One Κολωνία, Γερμανία

21 – 24 Αυγούστου 2019                    Gamescom, Κολωνία, Γερμανία

27 Σεπτεμβρίου 2019                          Εβδομάδα Παιχνιδιών Μιλάνου, Italy

28 Σεπτεμβρίου                                   ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – Εβδομάδα Παιχνιδιών Μιλάνου

Διαδικτυακά προκριματικά για PUBG MOBILE στο ESL Play

Οι διαδικτυακοί προκριματικοί αγώνες πολλαπλών πλατφορμών για το PUBG MOBILE θα διεξαχθούν στο ESL Play σε τρία ξεχωριστά μηνιαία τουρνουά από την 1η Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου, με είσοδο ανοιχτή σε ομάδες τεσσάρων παικτών. Τα παιχνίδια στους προκριματικούς αγώνες θα αποτελούνται από 20 ομάδες (80 παίκτες) ανά παιχνίδι και επιτρέπεται στους παίκτες να συμμετάσχουν σε κάθε τουρνουά. Οι 10 καλύτερες ομάδες - συνολικά 40 παίκτες - από τα τρία μηνιαία τουρνουά, θα λάβουν μέρος στον Μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί κατά την Εβδομάδα Παιχνιδιών Μιλάνου στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ημερομηνίες διαδικτυακών προκριματικών για το PUBG MOBILE::

1 Ιουνίου 2019                                    Τουρνουά 1: Προκριματικός 1 – πολλαπλές πλατφόρμες

8 Ιουνίου 2019                                    Τουρνουά 1: Προκριματικός 2 – πολλαπλές πλατφόρμες

15 Ιουνίου 2019                      Τουρνουά 1: Προκριματικός 3 – πολλαπλές πλατφόρμες

22 Ιουνίου 2019                      Τουρνουά 1: Προκριματικός 4 – πολλαπλές πλατφόρμες

29 Ιουνίου 2019                      Τουρνουά 1: Προκριματικός 5 – πολλαπλές πλατφόρμες

3 Ιουλίου 2019                                    Τουρνουά 1 Ιουνίου: Τελικός – τέσσερις ομάδες – πολλαπλές πλατφόρμες

6 Ιουλίου 2019                                    Τουρνουά 2: Προκριματικός 1 – πολλαπλές πλατφόρμες

13 Ιουλίου 2019                      Τουρνουά 2: Προκριματικός 2 – πολλαπλές πλατφόρμες

20 Ιουλίου 2019                      Τουρνουά 2: Προκριματικός 3 – πολλαπλές πλατφόρμες

27 Ιουλίου 2019                      Τουρνουά 2: Προκριματικός 4 – πολλαπλές πλατφόρμες

31 Ιουλίου 2019                      Τουρνουά 2 Ιουλίου: Τελικός – τρεις ομάδες – πολλαπλές πλατφόρμες

3 Αυγούστου 2019                  Τουρνουά 3: Προκριματικός 1 – πολλαπλές πλατφόρμες

10 Αυγούστου 2019                Τουρνουά 3: Προκριματικός 2 – πολλαπλές πλατφόρμες

17 Αυγούστου 2019                Τουρνουά 3: Προκριματικός 3 – πολλαπλές πλατφόρμες

24 Αυγούστου 2019                Τουρνουά 3: Προκριματικός 4 – πολλαπλές πλατφόρμες

28 Αυγούστου 2019                Τουρνουά 3 Αυγούστου: Τελικός – τρεις ομάδες – πολλαπλές πλατφόρμες

29 Σεπτεμβρίου 2019              ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – Εβδομάδα Παιχνιδιών Μιλάνου – 10 ομάδες – συσκευές Android

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τουρνουά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://pro.eslgaming.com/mobileopen/home.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:32 pm


Συναγερμός στο Android: Ύποπτη δραστηριότητα παρουσιάζει εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή

 
Ύποπτη δραστηριότητα εμφανίζει η δημοφιλής Android εφαρμογή VidMate, σύμφωνα με τα εργαστήρια της Upstream, ελληνική εταιρεία τεχνολογίας mobile internet. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Upstream, μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής ενεργοποιείται λογισμικό που προβάλει κρυφά online διαφημίσεις, κάνει ψεύτικα κλικ και πραγματοποιεί εγγραφές σε υπηρεσίες, εγκαθιστά άλλες ύποπτες εφαρμογές και συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών χωρίς τη γνώση ή συγκατάθεσή τους. Ως αποτέλεσμα, καταναλώνει τα data των χρηστών και «φουσκώνει» τους λογαριασμούς με ανεπιθύμητες χρεώσεις.
 
Με πάνω από 500 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, το VidMate αποτελεί μία δημοφιλή Android εφαρμογή για streaming, αλλά και κατέβασμα βίντεο και τραγουδιών, από πλατφόρμες όπως το Dailymotion, το Vimeo και το YouTube. Δεν διατίθεται στο Google Play Store, αλλά διανέμεται μέσω app stores, όπως το CNET και το Uptodown. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το VidMate δημιουργήθηκε από θυγατρική εταιρεία της UC Web, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Alibaba.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόσφατα η ομάδα της πλατφόρμας ασφάλειας της Upstream στην Αθήνα, Secure-D, εντόπισε και απέτρεψε σχεδόν 130 εκατομμύρια ύποπτες mobile συναλλαγές οι οποίες προέρχονταν από την εφαρμογή VidMate. Οι συναλλαγές αυτές εντοπίστηκαν σε 15 χώρες και αφορούσαν περίπου 5 εκατομμύρια κινητές συσκευές. Ανεμπόδιστες, θα είχαν εγγράψει τους χρήστες σε ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με ανεπιθύμητες χρεώσεις ύψους έως και 170 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το μεγαλύτερο μέρος της ύποπτης δραστηριότητας του VidMate, η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα, εντοπίζεται σε 15 χώρες. Αναλυτικά, 43 εκατομμύρια ύποπτες συναλλαγές εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, 27 εκατ. στη Μιανμάρ, 21 εκατ. στη Βραζιλία, 10 εκατ. στο Κατάρ και 8 εκατ. στη Νότια Αφρική. 'Αλλες αγορές που επηρεάστηκαν σημαντικά είναι η Αιθιοπία, η Νιγηρία, η Μαλαισία και το Κουβέιτ. Σημειώνεται, στις χώρες αυτές οι online πληρωμές μέσω λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας είναι αρκετά δημοφιλείς και, συχνά, αποτελούν και το μοναδικό τρόπο για την πραγματοποίηση πληρωμών και άλλων οικονομικών συναλλαγών καθώς οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.
 
Οι εργαστηριακές δοκιμές του Secure-D κατέδειξαν, επίσης, ότι το VidMate ευθύνεται για τη μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη μείωση της εμβέλειας του κινητού, ενώ καταναλώνει πάνω από 3GB δεδομένων τον μήνα. Αυτό μεταφράζεται σε έως και 100 δολάρια επιπλέον τον χρόνο σε χρεώσεις data, ποσό που σε μια χώρα, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, ισοδυναμεί με μισό μήνα δουλειάς με τον κατώτατο μισθό.
 
Τέλος, η έρευνα του Secure-D διαπίστωσε ότι το malware πίσω από το VidMate συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών, όπως τη διεθνή ταυτότητα κινητού εξοπλισμού (IMEI) και τη διεθνή ταυτότητα φορέων κινητής τηλεφωνίας (IMSI) ή τη διεύθυνση IP και τις μεταφέρει σε servers της κινεζικής εταιρείας Nonolive στη Σιγκαπούρη, που χρηματοδοτείται από την Alibaba σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία.
 
Τέλος, οι ειδικοί των εργαστηρίων του Secure-D συνιστούν στους χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή VidMate να τη διαγράψουν αμέσως.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:31 pm


Eurobank: Πώς αντισταθμίζεται η επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), οι ελληνικές εξαγωγές υπηρεσιών ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση κατά 12,9% ή 672,3 εκατ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το 1ο τρίμηνο 2019, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο της δελτίο της Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:26 pm


Μεϊμαράκης: Δεν συμμετέχω στο ηγετικό επιτελείο που αποφασίζει τη γραμμή της ΝΔ (Video)

 

Για την πολιτική τακτική του ηγετικού επιτελείου της ΝΔ και την καλλιέργεια προσδοκιών για μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Open TV «Open Mind» με την Έλλη Στάη ο υποψήφιος ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Τελικά αποδείχτηκε ότι τα μνημόνια έπρεπε να συνεχιστούν, να προχωρήσουν. Μια μερίδα πολιτών πίστεψε τον Τσίπρα ότι θα τα σκίσει, λες κι αν ήταν να τα σκίσει, δεν θα τα σκίζαμε εμείς. Περιμέναμε τον Τσίπρα να τα σκίσει», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Αν η διαφορά είναι μεγάλη δεν στέκει η κυβέρνηση και το ποσοστό αυτό, για τη ΝΔ, πρέπει να αγγίζει την αυτοδυναμία».

Ωστόσο είπε ότι η δική του λογική ήταν «χαμηλή πτήση, και με μια ψήφο μπροστά θα ήμασταν νικητές».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν θα λάβει μέρος στο ηγετικό επιτελείο που αποφασίζει τη γραμμή της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η πόλωση που καλλιεργήθηκε το τελευταίο διάστημα κατάφερε να αυξήσει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «είναι γνωστό ότι είμαι αθυρόστομος όμως ποτέ δεν έφερα τα “γαλλικά” μέσα στην Ολομέλεια».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:17 pm


Τσακαλώτος: Στις εκλογές της Κυριακής τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ

Για ξεκάθαρα διλήμματα στις εκλογές της Κυριακής σχετικά με το ποιους και ποιες θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέτοντας συγκεκριμένα ζητήματα που, κατά την άποψή του, πρέπει να καθορίσουν την ψήφο.
 
Σημειώνει, δε, χαρακτηριστικά: «Στις εκλογές της Κυριακής τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ».
 
Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο News 24/7 έχει ως εξής:
 
«Στις εκλογές της Κυριακής τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ
 
Ποιους & ποιες θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός:
 
1. Να εφαρμόσουν μια κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική;
 
*Αυτούς/ες που είχαν σαν πρώτη μέριμνα τους ανασφάλιστους και τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, λαμβάνοντας μέτρα αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της κρίσης;
 
*Ή αυτούς/ες που είχαν πλήρη ιδεολογική ιδιοκτησία του μνημονίου εφαρμόζοντας αλλά και υιοθετώντας όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές;
 
2. Να υποστηρίξουν το κοινωνικό κράτος;
 
*Αυτούς/ες που σε αντίξοες συνθήκες ξεκίνησαν να κτίζουν το κοινωνικό κράτος με πολιτικές στέγασης, προσλήψεις στην παιδεία και την ειδική αγωγή, με τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας;
 
*Ή αυτούς/ες που με αναχρονιστικό τρόπο χρησιμοποιούν την οικογένεια ως το μόνο στοιχείο κοινωνικής συνοχής, εκμηδενίζοντας τον ρόλο του κοινωνικού κράτους, αφήνοντας έτσι τον κόσμο στη μοίρα του;
 
3.Να παλέψουν για την ισότητα και τα δικαιώματα;
 
*Αυτούς/ες που πανευρωπαϊκά έχουν θέσει την ανισότητα ως κυρίαρχο κοινωνικό ζήτημα;
 
*Ή αυτούς/ες που λένε ότι η ανισότητα είναι στα γονίδια των ανθρώπων;
 
*Αυτούς/ες που επιθυμούν τη χειραφέτηση των γυναικών στο σπίτι, την εργασία και την κοινωνία;
 
*Ή αυτούς/ες που αντιλαμβάνονται ως καινοτομία τις γυναίκες στο σπίτι με το παιδί στο δεξί χέρι, τη σκούπα στο αριστερό και έναν υπολογιστή απέναντι;
 
4. Να προωθήσουν τη δίκαιη ανάπτυξη;
 
*Αυτούς/ες που στηρίζουν τη δίκαιη ανάπτυξη με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού και που λένε ότι η ανάπτυξη χωρίς δικαιώματα στον χώρο εργασίας και χωρίς αναδιανομή του εισοδήματος «δεν μας αντιπροσωπεύει»;
 
*Ή αυτούς/ες που, για άλλη μια φορά επιτίθενται σε βασικά εργασιακά δικαιώματα και προσπαθούν να πείσουν ότι πρώτα θα μεγαλώσει η πίτα και κάποια στιγμή στο μέλλον θα εξεταστεί και το μοίρασμα της;
 
5. Να παλέψουν για το μέλλον της Ευρώπης;
 
*Αυτούς/ες που έχουν έμπρακτα υποστηρίξει διεθνώς την ανάγκη μείωσης της λιτότητας και των περιφερειακών ανισοτήτων στην Ευρώπη δίνοντας μια νέα διάσταση στο μέλλον του ευρωπαϊκού Νότου;
 
*Ή αυτούς/ες που, ενώ μιλάνε για την ανάγκη μείωσης της λιτότητας στο εγχώριο κοινό, σε διεθνές επίπεδο συντάσσονται με τον Βέμπερ και το ΕΛΚ που θεωρούν τη λιτότητα απάντηση σε κάθε ερώτημα;
 
6. Να προωθήσουν ένα κοινωνικά υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο;
 
*Αυτούς/ες που υποστηρίζουν ότι η καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον επιχειρηματικότητα είναι ωφέλιμη για την κοινωνία;
 
*Ή αυτούς/ες για τους οποίους η θέσπιση κανόνων και η προστασία του περιβάλλοντος είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη;».
 
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:13 pm


Γιώργος Θωμάς: Υποψήφιος δήμαρχος στο Χαλάνδρι

 

Ο Γιώργος Θωμάς δικηγόρος στο επάγγελμα, ζει και δραστηριοποιείται στο Χαλάνδρι εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2014 είναι μέλος του δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, ως επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι πόλη για να ζεις»

Γενικός Γραμματέας επί πολλά χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Μελίνα Μερκούρη, αλλά και με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Σταύρο Μπένο, έχει μια πλούσια διαδρομή, έργων και δράσεων, στον χώρο του πολιτισμού και της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Πολιτισμού προώθησε την θεσμοθέτηση, και υλοποίηση των «ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπλασης των ιστορικών και εμπορικών κέντρων», την επανάχρηση μνημείων, διατηρητέων κτιρίων και συνόλων και την ένταξη τους στην σύγχρονη ζωή της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙΑ: Αγ. Γεωργίου 9, Χαλάνδρι Τηλ. 212 2133636 και  Δημοκρίτου 4, Αθήνα

Τ. 210 3618490 Ε-mail : [email protected]

.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:10 pm


Ποιο νήμα συνδέει εγκληματικότητα-μαφίες-νεοναζί και «αναβάθμιση» στο κέντρο της Αθήνας;

 

Τα νήματα που συνδέουν το φαινόμενο της εκτόξευσης των τιμών των ακινήτων σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας με το «στοίβαγμα» εξαθλιωμένων ανθρώπων σε περιοχές που κυριαρχούν οι μαφίες και αποτελούν χώρο δράσης και απεύθυνσης των νεοναζί, αναδεικνύει κείμενο της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα - Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο».

Το κείμενο πηγαίνει «ένα βήμα πέρα» από τη συζήτηση για την εγκληματικότητα και προσπαθεί να αναδείξει τη σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με τη δράση της ακροδεξιάς, τη διακύμανση των τιμών των ακινήτων και την τάση συγκέντρωσης ιδιοκτησιών σε λίγα χέρια, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νεοναζί δεν αποτελούν λύση αλλά αναπόσπαστο μέρος του προβλήματος που διακηρύσσουν ότι θέλουν να επιλύσουν με πογκρόμ και στυγνή καταστολή.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η προεκλογική περίοδος για τον Δήμο της Αθήνας καθορίστηκε από τη συνεχή συζήτηση για τη ναρκεμπορία και την υποβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών, που κατοικούνται κυρίως από μεταναστευτικούς πληθυσμούς.

Παράλληλα, αναζητείται από τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους μια άμεση απάντηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τις συγκεκριμένες περιοχές. Για άλλη μια φορά, ο αστικός πολιτικός κόσμος, διά μέσου των εκπροσώπων του και υποψήφιων δημάρχων Μπακογιάννη, Γερουλάνου, Ηλιόπουλου, μοίρασε γενικόλογες υποσχέσειςκαι φυσικά αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο τι συμβαίνει στις περιοχές αυτές. Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή σπέρνει το ναζιστικό και δολοφονικό της δηλητήριο, ενώ οι δυνάμεις της κυρίαρχης Αριστεράςαρνούνται να βάλουν στο κέντρο της προσοχής τους την απόπειρα του συστήματος να μετατρέψει το ταξικό ζήτημα σε εμφύλιο των φτωχών.

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» παίρνει θέση απέναντι στις πολιτικές του δήμου, της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, αλλά και στις διακηρύξεις δυνάμεων της Αριστεράς που αντί να ορθώνουν τείχος αποφασιστικό στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, αποδέχονται λογικές που διαιρούν την εργατική τάξη σε ντόπιους και ξένους, υγιής και ναρκομανής, νοικοκυραίους και μη. Κόντρα σε αυτά, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνολική και συλλογική απάντηση των εργαζομένων και των κατοίκων στη περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φτωχών της περιοχής, ντόπιων και ξένων.

Προσπαθώντας να μιλήσουμε για τις ανάγκες ενός κατοίκου, νέου/νέας, εργαζόμενου/ης, συνταξιούχου, πρόσφυγα για μια αξιοπρεπή ζωή στην πόλη της Αθήνας, πρέπει πρώτα να απαντήσουμε αν μπορούν σήμερα να κατοικήσουν όλοι και όλες στο κέντρο αυτής της πόλης.

Η πολιτική του χώρου

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα πρέπει να αντιληφθούμε την «πολιτική του χώρου». Πρέπει, δηλαδή, να καταλάβουμε πώς συνδέονται το Airbnb, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας σε τουριστικό κέντρο, από τη μια, με την υποβάθμιση, τη ναρκεμπορία και την έλλειψη υποδομών στις «πίσω αυλές», στις υποτιμημένες γειτονίες της περιοχής του κέντρο: το Πεδίον του Άρεως, τη Βικτώρια, τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Σταθμό Λαρίσης, την Κυψέλη και τα Πατήσια.

Η μετατροπή της Αθήνας σε σύγχρονο μαζικό τουριστικό προορισμό σημαίνει ανάπτυξη της αντίστοιχης βιομηχανίας και των κεφαλαίων για διαμονή και ψυχαγωγία, που στηρίζεται πάνω σε φθηνά εργατικά χέρια, ντόπιων και μεταναστών, νεολαίων και μεγαλύτερων ηλικιακά εργαζόμενων. Στηρίζεται, επίσης, στην εκδίωξη όλων αυτών από τις κατοικημένες περιοχές του κέντρου, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της τουριστικής βιομηχανίας. Για να υλοποιηθεί αυτό το στρατηγικό σχέδιο, το κεφάλαιο, το τοπικό και το κεντρικό κράτος και βασικές κατευθυντήριες πολιτικές της ΕΕ, επιτρέπουν ή διευκολύνουν την υποβάθμιση των περιοχών αυτών. Ώστε, μετά να έρθουν σαν από μηχανής θεοί για να τις «σώσουν», να τις «αναπτύξουν» και να υλοποιήσουν ό,τι δεν έχει υλοποιηθεί δεκαετίες τώρα λόγω της στοχευμένης απουσίας του. Πόσες λάμπες, δρόμοι, κάδοι, οριοθετήσεις δρόμων και πεζοδρόμων και σοβαρές μετακινήσεις κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών έχουν υλοποιηθεί από αυτούς όλα τα προηγούμενα χρόνια; Πόσες φορές πληθυσμοί ρομά και μεταναστών και νέοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, πολλές φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και σε ανθρώπους που νοίκιαζαν εκεί για πάνω από 10ετία, για να τουριστικοποιηθούν οι περιοχές;

  • Στην πλατεία Βάθη και στην Αγίου Κωνσταντίνου, από τις κατοικίες που προσφέρονται αυτή τη στιγμή το 91% είναι για βραχυχρόνια μίσθωση.
  • Στον Κεραμεικό, καταγράφηκαν 255 ακίνητα σε καταχωρήσεις στις πλατφόρμες για ενοικιάσεις σε τουρίστες και μόλις 40 για μακροχρόνια μίσθωση. Ίδια η κατάσταση σε σταθμό Λαρίσης, Άγιο Νικόλαο και Πετράλωνα.
  • Η Νεάπολη μετατρέπεται σε περιοχή με «φραγκάτους να νοικιάζουν νεοκλασικά».

Η γενικευμένη άνοδος των τιμών είναι μία από τις συνέπειες του Airbnb. Αλλάζει συνολικά την κοινωνική και ταξική σύνθεση αυτών των περιοχών.

Όμως οι σωτήρες του τουριστικού επενδυτικού κεφαλαίου αποσιωπούν ότι με τις επενδύσεις και τη ραγδαία αύξηση των κερδών από τις συνεχείς μεταπωλήσεις ακινήτων, αφήνουν τα σπίτια και κυρίως τις γειτονιές, χωρίς καμια αξία χρήσης για τους κατοίκους.

Εκμετάλλευση και ρατσισμός – Αστυνομία και Χρυσή Αυγή μέρος του προβλήματος

Κομβικό και ειδικό ρόλο στην πορεία υποβάθμισης της ζωής στις περιοχές αυτές παίζουν πολιτικοί ρατσιστικοί και φασιστικοί σχηματισμοί, όπως η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουν περάσει έξι χρόνια από τις ημέρες όπου ο τότε υποδιοικητης του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και η τότε συνεργός του, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για παράνομη διακίνηση προϊόντων κ.ά, ενώ παράλληλα είχαν στήσει ένα ολόκληρο σύστημα εκμετάλλευσης των μεταναστών της περιοχής.

Πάνω, λοιπόν στη φτώχεια, την εγκατάλειψη και τη συνεχή υποβάθμιση χτίζουν οι μεν το μεγάλο αστικό προσωπείο του ευεργέτη, ελεώ μνημονιακής λιτότητας, οι δε χύνουν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού και στήνουν βρώμικες «δουλειές», υποβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο τις περιοχές αυτές.

Στη συνέχεια, η υποβάθμιση γίνεται κύριο άλλοθι για τη διαμόρφωση σχεδίων άμεσης ή έμμεσης εκμετάλλευσής τους από ιδιωτικά συμφέροντα και τη μετατροπή μεγάλων τμημάτων τους σε εμπόρευμα, κλείνοντας κάθε κουβέντα για ελεύθερους, ανοιχτούς χώρους. Για πραγματική χρήση με πάρκα, αθλητικά κέντρα, κέντρα περίθαλψης και ψυχικής υγείας, σχολεία κ.ο.κ. Γιατί δεν αποτελεί πραγματικό στόχο των μεγάλων κεφαλαίων και των πολιτικών, του δήμου, της κυβέρνησης και της ΕΕ η πραγματική προστασία της κατοικίας, με επιδόματα ενοικίων και χρήση του οικιστικού πλούτου των γειτονιών από τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Πόσο μεγάλη θα ήταν η δυσφορία των ρατσιστικών φιδιών της Χρυσής Αυγής και των αστικών επιτελείων με τους άστεγους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας το 2015, αν υπήρχε η πολιτική βούληση για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών του ολοένα αυξανόμενου και πλήρως εκμεταλλεύσιμου προσφυγικού πληθυσμού με παροχή κατοικίας, και κέντρων κοινωνικής στήριξης και εργασίας;

Πόσες θέσεις πραγματικής εργασίας μόνιμης και σταθερής εργασίας για ντόπιους και μετανάστες σε όλους αυτούς τους τομείς θα μπορούσαν να ανοίξουν αν ο Δήμος δε συνέχιζε να ακολουθεί τη πολιτική των ΕΣΠΑ, που διαμοιράζουν την κοινωνική πρόνοια με προγράμματα σε διάφορες ΜΚΟ, όπου διατηρούν εργαζόμενους με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα και με ορισμένου χρόνου συμβάσεις. Προγράμματα που μέχρι να στηθούν και να εκμαιεύσουν τα λεφτά έχουν κλείσει μαζί με τις υπάχουσες θέσεις εργασίας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό παροχών στους ευάλωτους και φτωχούς πληθυσμούς του κέντρου.

Παρατηρήσαμε τη μιντιακή προσήλωση στην υποβάθμιση του Πεδίου του Αρεως και των Εξαρχείων μέσα από τη διακίνηση ναρκωτικών. Φανερώθηκε όμως και η πραγματική στόχευση των αστικών πολιτικών, αφού παρά τη μεταφορά του «γκέτου» και το «καθάρισμα» από τους τοξικοεξαρτημένους, η εγκατάλειψη του πάρκου παραμένει, καμία φροντίδα για τον μοναδικό πνεύμανα πράσινου στην περιοχή δεν λαμβάνεται, ενώ παραμένουν σε εγκατάλειψη η υδάτινη διαδρομή, το φυτώριο και το βοτανικό του κήπο εντός του πάρκου.

Δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθεί και η διαπλεκόμενη σχέση ανάμεσα σε αστυνομία και κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, αφού χρόνια τώρα έχει παρατηρηθεί ότι «μετακινούν» τις ομάδες των τοξικομανών και κατ’ επέκταση των εμπόρων εκεί που θα είναι χρήσιμο το οφθαλμοφανές στοιχείο της υποβάθμισης κάθε φορά: Μεταξουργείο, Κύπρου και Πατησίων, Μουσείο, Πεδίον του Άρεως, 3ης Σπετεμβριού κτλ.

Η αντικαπιταλιστική πολιτική και πάλη για την ειρήνη των γειτονιών

Απέναντι σε όλα αυτά η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» έχει πάρει σαφή θέση. Για την κατάντια της πόλης δεν φταίνε ούτε οι φτωχοί, ούτε οι πρόσφυγες, ούτε οι τοξικοεξαρτημένοι. Η πολιτική και έμπρακτη επίθεση σε αυτά τα στρώματα από τη φασιστική Χρυσή Αυγή γίνεται για να κρυφτεί κάτω από το μίσος η πραγματική και ανελέητη εκμετάλλευση των εργαζομένων, των χώρων κατοικίας και των ελεύθερων χώρων. Αντί να «βάλουμε το μαχαίρι στον λαιμό» ενός πρόσφυγα, προτάσσουμε τον κοινό αγώνα για δικαίωμα στην κατοικία, την περίθαλψη, την πρόνοια, την εκπαίδευση. Η πραγματική δέσμευση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» για την επομένη των εκλογών, είναι το μεγαλύτερο άπλωμα των αντιλήψεων σε αυτές τις γειτονιές. Για να φτιάξουμε ανθρώπινες πόλεις, όποιες θρησκείες κι αν πιστεύουν κι όποιες γλώσσες κι αν μιλούν οι κάτοικοί τους, με γειτονιές πραγματικά ελεύθερες από το μίσος και την εκμετάλλευση. Για μια ζωή που μας αξίζει, σε μια πόλη που μας ανήκει.»

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:08 pm


Δημοσκόπηση Vox Pop: Στο όριο του στατιστικού σφάλματος η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μάχη των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis που δημοσιεύει το neaselida.gr η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
 
Η έρευνα που διεξήχθη από την Τρίτη έως την Πέμπτη (21-23/5) δείχνει μείωση της ψαλίδας, αλλά και μεγάλη άνοδο του δικομματισμού. Δείχνει επίσης την επίδραση που είχε η προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά τις τελευταίες μέρες. Το επίσης σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι τα δυο κόμματα διαθέτουν “σκληρή” βάση, ένα υψηλό ποσοστό δηλαδή ψηφοφόρων που τους ακολουθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 
Στην έρευνα της Vox υπάρχει ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Αρχίζει και αυξάνεται η αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα ή μπορεί να πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα συνολικά για την οικονομία αλλά πλέον και σε προσωπικό επίπεδο.
Η κοινή γνώμη συνεχίζει να πιστεύει ότι νικητής των βουλευτικών εκλογών θα είναι η ΝΔ με 54% ενώ νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 31,4%.
 
Η εκτίμηση της ψήφου για τις ευρωεκλογές
Εκτός από την μείωση της ψαλίδας η δημοσκόπηση δείχνει επίσης την ανάκαμψη του δικομματισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά πάνω από 65% του εκλογικού σώματος.
Η ΝΔ είναι στο 33,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 32%. Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να είναι τρίτο κόμμα με 7%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5.5%, και το ΚΚΕ με 4,5%. Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το ΠΟΤΑΜΙ 1,3% ενώ οι ΑΝΕΛ 0,6%.
 
Εκτίμηση ψήφου ευρωεκλογών για τα υπόλοιπα κόμματα
Στο παιχνίδι μπαίνουν το ΜεΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη αλλά και η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, αφού μπορεί να ξεπεράσουν το 3%.
Το ΜεΡΑ 25 καταγράφει μέση τιμή 2,4% αλλά μπορεί να πάει και πάνω και επίσης η Ελληνική Λύση έχει μέση τιμή 2,2% με τάση να ξεπεράσει το 3%.
 
Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει την αναγωγή (δηλαδή οι αναποφάσιστοι κατανέμονται) , που σημαίνει την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ.
 
Φαίνεται ότι η ΝΔ θα κινηθεί από 30,4% έως και το 36% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 29,2% έως το 34,8%.
 
H Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι θα κινηθεί από το 5,5% έως το 8,5%, το ΚΙΝΑΛ από 4,2% έως 6,8%, το ΚΚΕ από 3,3% έως 5,7%, το Ποταμι από 0,7% έως 1,9%, η Ένωση Κεντρώων από 0,8% έως 2,2% και οι ΑΝΕΛ από 0,2% έως 1%.
 
Το ΜεΡΑ 25 κινείται μεταξύ 1,4% και 3,4% ενώ η Ελληνική Λύση του μεταξύ 1,3% και 3,1%.
 
Η Λαϊκή Ενότητα (Π. Λαφαζάνης) έχει μέση τιμή 0,8% αλλά κινείται μεταξύ 0,3% και 1,3%.
 
Η Πλεύση Ελευθερίας (Κωνσταντοπούλου) κινείται μεταξύ 0,6% και 1,8% (πάνω δηλαδή από την Λαϊκή Ενότητα).
 
Ο Θάνος Τζήμερος με την Δημιουργία Ξανά κινείται μεταξύ 0,5% και 1,5%, ψηλότερα από τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη που κινείται από 0,4% εως 1,3%.
 
Έχει ενδιαφέρον ότι οι οπαδοί του (φυλακισμένου) Σώρρα με την Ελλήνων Συνέλευσις καταγράφουν ποσοστά από 0,5% εως 1,5%.
 
Χαμηλά το Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος του Νότη Μαριά στο 0,5% αλλά και η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη επίσης στο 0,5%.
 
Η σκληρή βάση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Στην δημοσκόπηση φαίνεται ποιος είναι ο σκληρός πυρήνας των δύο κομμάτων. Το 28,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 26,2% για την ΝΔ.
Στην ερώτηση πόσο πιθανόν είναι ψηφίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ το 28,2% δηλώνει ότι σίγουρα θα τον ψηφίσει, το 11,7% ότι ίσως να τον ψηφίσει, (σύνολο 39,9%) ενώ το 57,3% είναι απολύτως αρνητικό.
Στην ίδια ερώτηση για την ΝΔ το 26,3% απαντά ότι σίγουρα θα την ψηφίσει, το 15,8% ότι μάλλον θα την ψηφίσει. (Σύνολο 42,1%). Κάτι που δείχνει ότι η ΝΔ έχει κάποια κινητικότητα στην σκληρή της βάση. Το 54,4% είναι απολύτως αρνητικό.
 
Η επιτυχία της προεκλογικής καμπάνιας
Στην δημοσκόπηση φαίνεται η απήχηση της καμπάνιας των δύο αρχηγών. Υπάρχει η ερώτηση: Λαμβάνοντας υπόψη, όσα έχετε ακούσει ή δει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πόσο λιγότερο ή πόσο περισσότερο θα τους υποστηρίζατε;
Οι απαντήσεις δείχνουν ότι μάλλον ο Αλ. Τσίπρας πέτυχε να δημιουργήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τελικώς να αυξήσει τη συσπείρωση στο κόμμα του. Έτσι εξηγείται και το κλείσιμο της ψαλίδας. Σε ότι αφορά τον Τσίπρα το 19,6% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε πολύ περισσότερο μετά τα όσα άκουσε ενώ το 17,2%, περισσότερο, με το 46,8% να είναι αρνητικό (λιγότερο/πολύ λιγότερο).
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 17,5% θα τον ψήφιζε πολύ περισσότερο (μετά τα όσα άκουσε) και 15,2% περισσότερο. Αρνητικά στέκεται το 48,1%.
 
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 4:06 pm


Μαρία Ευθυμίου: Συναρπαστικό το αίσθημα ευθύνης του διδάσκοντα

 

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ θα παραθέσει ομιλία για τους σκοπούς του σωματείου ΠΝΟΗ- Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο με οδηγό την Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν όσοι βρεθούν στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00.

Θα είναι ξεχωριστή ομιλία καθώς ο σκοπός της θα είναι φιλανθρωπικός για τη στήριξη του σωματείου

ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί».

Με αφορμή την ομιλία της «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του», η κα. Μαρία Ευθυμίου, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι συνώνυμη με την έννοια του Πολιτισμού, για το αίσθημα ευθύνης που έχει όταν διδάσκει και για το πως η διαδραστική εκπαίδευση κάνει τους μαθητές να αγαπήσουν την Ιστορία. Τονίζει δε πως η Ιστορία χρειάζεται να διδάσκεται έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η αλληλουχία των φαινομένων και των εξελίξεων

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ο πολιτισμός είναι συνώνυμος  της ιστορίας.  Εσείς έχετε αναλάβει το ρόλο της εκπαίδευσης των νέων γενεών. Διακατέχεστε από αίσθημα ευθύνης; Πως είναι να διαμορφώνετε τους αυριανούς επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό;

«Το αίσθημα ευθύνης είναι πάντα μεγάλο όταν διδάσκει κανείς. Είναι, όμως, και συναρπαστικό, γιατί εμπεριέχει πνευματική απόλαυση και πρόκληση τόσο για τον διδάσκοντα όσο και για τους διδασκομένους».

Θα δώσετε μια ομιλία στην αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» για τους σκοπούς του σωματείου Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του». Θα μας δώσετε μια γεύση της ομιλίας σας;

«Στην ομιλία μου για τα παιδιά που υποστηρίζει η Πνοή,  στον «Παρνασσό», θα αναφερθώ σε σημεία του Ελληνισμού που άντεξαν και έλαμψαν στον χρόνο, όπως π.χ. είναι η ελληνική γλώσσα, η ελληνική εμπορική ναυτιλία κά».

Τέλος, πως θα έπρεπε να διδάσκεται η Ιστορία στα σχολεία για να αγαπηθεί;  Έχετε να προτείνετε διαδραστικούς τρόπους;

 «Η Ιστορία χρειάζεται να διδάσκεται έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή η αλληλουχία των φαινομένων και των εξελίξεων. Και, φυσικά, απαιτεί από τον διδάσκοντα να δίνεται σε αυτήν με καρδιά και πίστη».

Τιμές εισιτηρίων:

Α΄ΖΩΝΗ 25€, Β΄ΖΩΝΗ 20€ & 10€ (εξώστης/φοιτητικά).

Διάθεση εισιτηρίων:

Στα καταστήματα Public ή ηλεκτρονικά στο https://tickets.public.gr/event/omilia-marias-efthymiou/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 210 7486801-2.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:48 pm


Γιάννης Ραγκούσης: «Η πολιτική πλευρά της αναμέτρησης έχει κριθεί και νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

 

«Εκλογικός νικητής δεν υπάρχει ακόμη, ο λαός αποφασίζει μεθαύριο για τον νικητή των εκλογών, αλλά η πολιτική πλευρά της αναμέτρησης έχει ήδη κριθεί» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο «105 στο Κόκκινο», ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, και πρόσθεσε: «Πολιτικός νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία και συντριπτικά ηττημένος είναι ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο κ. Ραγκούσης και έθεσε τα τέσσερα σημεία στα οποία, όπως υποστήριξε, στηρίζεται η πολιτική νίκη.

«Πρώτον» είπε, «πάμε στις κάλπες με το πολιτικό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, το χειροπιαστό δίλημμα ανάμεσα στην Ελλάδα των πολλών και την Ελλάδα των ελίτ που εκπροσωπεί η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Δεύτερο, φωτίσαμε την κυρίαρχη πολιτική αντίθεση στην χώρα, ανάμεσα στο εξαρτημένο, δουλοπρεπές πολιτικό προσωπικό της διαπλοκής, που ευθέως παίρνει γραμμή από το κέντρο της παρασιτικής διαπλοκής με επικεφαλής τον κ. Μαρινάκη, και από την άλλη ένα πολιτικό προσωπικό που μπορεί να κάνει σωστά ή λάθη, αλλά δεν είναι εξαρτημένο ή διαπλεκόμενο, όσες αποφάσεις παίρνει τις πιστεύει.

Τρίτο ότι αντιστρέψαμε τα κυρίαρχα «όχι», κάτι πολύ δύσκολο ειδικά επειδή έγινε ενόψει ευρωεκλογών και όχι εθνικών εκλογών, τα «όχι στον Τσίπρα», «όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», τα «να πάνε από εκεί που ήρθαν» που έλεγε η κ. Γεννηματά πέρυσι το Καλοκαίρι. Πλέον, τα κυρίαρχα «όχι» δεν είναι αυτά, αλλά το «όχι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης», «όχι τα πλεονάσματα στις τσέπες των λίγων και στις offshore της παρασιτικής ελίτ».

Τέταρτο είναι η πλήρης αποκάλυψη και αποδόμηση της ηγετικής παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη. Αποκάλυψη των πραγματικών πολιτικών του σχεδίων και της πολιτικής του ατζέντας, αλλά και αποδόμηση των ηγετικών του χαρακτηριστικών κατά τρόπο που έχει καταστήσει τον κ. Μητσοτάκη το βασικό πρόβλημα της ΝΔ».

Πρόσθεσε τέλος ότι «αυτές οι τέσσερις κρίσιμες και κορυφαίες πολιτικές νίκες που έχουν ήδη συντελεστεί είναι αποφασιστικής σημασίας όχι μόνο ενόψει Ευρωεκλογών, αλλά όπως θα αποδειχθεί και ενόψει εθνικών εκλογών το Φθινόπωρο. Μπορεί να μην έχουμε εθνικές εκλογές μεθαύριο, αλλά ό,τι συνέβη στη χώρα τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες αποτέλεσε την θεμελίωση της "μητέρας των μαχών"» που θα γίνει στη συνέχεια».

ΑΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:48 pm


Έβγαλε μόνη της τα μάτια της...: Τι είπε η Άνιστον στην Τζολί όταν της πρωτογνώρισε τον Πιτ

 
Το 2004 ο γάμος της Jennifer Aniston με τον Brad Pitt άρχισε να περνάει κρίση αφού ο ηθοποιός δεν ήθελε η σύζυγός του να υπογράψει συμβόλαιο για την τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς "Friends". Μάλιστα δεν είχε παρευρεθεί καν στο πάρτι που είχε διοργανωθεί για το φινάλε της σειράς.
 
Την ίδια εποχή ξεκινούσαν τα γυρίσματα της ταινίας "Mr and Mrs Smith" όπου ο Brad Pitt γνώρισε καλύτερα την Angelina Jolie. Λίγο καιρό πριν όμως, η Jennifer την είχε συναντήσει για πρώτη φορά στο πάρκινγκ του στούντιο όπου γυρίζονταν “Τα Φιλαράκια”.
 
Όπως αποκάλυψε η Aniston στο περιοδικό "Vanity Fair" για εκείνη την περίοδο στην ζωή της, εκείνη ήταν η μόνη φορά που συνάντησε την Jolie και αυτό που της είπε, χωρίς να γνωρίζει τιθα συνέβαινε, είναι μάλλον στενάχωρο: "Σταμάτησα στην άκρη και συστήθηκα. Και της είπα ότι ο Brad είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψει μαζί σου. Ελπίζω να περάσετε καλά". Η Jennifer παραδέχτηκε ότι αφότου ο Brad γνώρισε την Angelina ήταν απών, κάτι που οδήγησε τελικά και στο διαζύγιο.
 
Πηγή: ilovestyle.gr
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:47 pm


Ο Γιώργος Μπαλάφας είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Βόρειου Τομέα με τη «Δύναμη Ζωής» και τη Ρένα Δούρου

 

Ο Γιώργος Μπαλάφας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Γαλάτσι. Διαθέτει εμπειρία εργαζόμενος ως στέλεχος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για πάνω από 17 χρόνια και είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και την Ρένα Δούρου.

Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες του κατασκευαστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Ρήγα.

Από νεαρή ηλικία, ο Γιώργος Μπαλάφας είχε ισχυρό ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Από το 2014 είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Περιφέρειας Αττικής, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και εκλεγμένο μέλος της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας . Είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Κατασκευών από το Kingston University του Λονδίνου και γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με μία κόρη και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:41 pm


Οι εκλογές στα κανάλια

 

Η αναπροσαρμογή στα τηλεοπτικά προγράμματα έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (26 Μαΐου - 2 Ιουνίου).

AΝΤ1: Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η κάλυψη των εκλογών από το κανάλι του Αμαρουσίου. Έτσι, στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης θα μεταδώσει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης καθώς θα βρίσκεται στο στούντιο από τις 06.00 το πρωί και για έξι ώρες.

Στις 12.00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης και συνεχίζει μέχρι τις 13.45. Στις 18.00 αρχίζει η μεγάλη εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Στις 19.00, στο ειδικά διαμορφωμένο εκλογικό στούντιο του σταθμού, θα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης για την πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Alpha: Η αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου ανοίγει στις 08.00 με τη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου. Από τις 10.00 μέχρι τις 13.50 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης. Ο εκλογικός μαραθώνιος συνεχίζεται στις 18.00 με τον Αντώνη Σρόιτερ. Ταυτόχρονα, μέσα από μια σύνδεση - έκπληξη, ο Νίκος Μάνεσης θα δώσει τον σφυγμό της εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19.00 ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.

ΣΚΑΪ: Ετοιμάζει μεγάλο ενημερωτικό μαραθώνιο, ο οποίος ξεκινάει στις 06.00 το πρωί της Κυριακής με τον Γιώργο Αυτιά, συνεχίζει από τις 09.00 έως τις 11.00 με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν από 11.00 έως 13.00 ο Τάκης Χατζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ από τις 13.00 έως τις 14.00 συνεχίζουν ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος.

Στις 14.00 το δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου. Στις 18.00 ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς αλλά και οι σχολιαστές Παύλος Τσίμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Βασίλης Χιώτης, Τάκης Χατζής, Παντελής Καψής, Δημήτρης Καμπουράκης, Νίκος Φιλιππίδης, Ιωάννα Μάνδρου, Τάσος Τέλλογλου. Στις 19.00 ο γενικός διευθυντής της PulseRC Γιώργος Αράπογλου θα παρουσιάσει μαζί με τη Σία Κοσιώνη τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα της εκλογικής βραδιάς.

Open TV: Καλύπτει με τον δικό του τρόπο τις εκλογικές εξελίξεις. Από τις 5.30 μέχρι τις 10.00 «Εκλογές 2019: Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ακολουθεί «Η ώρα της κάλπης» με τους Αμαλία Κάτζου και Βαγγέλη Γιακουμή (10.00 - 12.00). Τη σκυτάλη για άλλο ένα δίωρο παίρνουν οι Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Γιάννης Σαραντάκος. Στις 14.00 - 15.00 θα μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων με τη Λίνα Δρούγκα. Έπειτα ακολουθεί ο εκλογικός μαραθώνιος με την Έλλη Στάη στις 17.30. Στις 19.00 θα μεταδοθούν τα Exit Poll στο στούντιο με την Έλλη Στάη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco Κώστα Παναγόπουλο. Μετά τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου και μέχρι τις 05.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα υπάρξει μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων με το «Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα».

Star: Στο διευρυμένο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων των 15.00 με την Κατερίνα Παναγοπούλου θα παρουσιαστούν αναλυτικά ρεπορτάζ για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Το Κεντρικό «εκλογικό» δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα ξεκινά στις 18:30. Στις 19:00 ακριβώς θα μεταδοθεί το Exit Poll, με τον αναλυτή της MRB Δημήτρη Μαύρο να «φωτογραφίζει» τον νικητή των εκλογών. Στο στούντιο θα βρίσκονται η Κάτια Μακρή, οι πολιτικοί συντάκτες και όλοι οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Star. Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων η Κατερίνα Παναγοπούλου.

ΕΡΤ: Τον εκλογικό μαραθώνιο ανοίγουν στις 07.00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10.00 έως τις 12.00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13.00 έως και τις 15.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Σ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων.

Στις 17.45 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου υποδέχεται στο στούντιο δημοσιογράφους, πολιτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί της ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα.

Στο στούντιο, επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς αναλύει το αποτέλεσμα και δίνει τη δική του εκτίμηση για την επόμενη μέρα των εκλογών. Εκπρόσωπος της Singular Logic θα δίνει λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, την Κοζάνη, την Κέρκυρα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Λαμία.

Ακόμη, τις εξελίξεις στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών θα μεταφέρουν με απευθείας συνδέσεις ο Γιώργος Συριόπουλος από τις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Παππάς από το Βερολίνο, ο Παντελής Γκόνος από το Παρίσι, η Ευδοξία Λυμπέρη από το Λονδίνο και η Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη.

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και η Μαριάννα Πετράκη συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Issue: 
2074
Issue date: 
23-5-2019
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:30 pm


Διαφώτιση ή Χειραγώγηση του Λαού

 

Από τότε που ο Τζωρτζ Γκαλλοπ εισήγαγε μοντέλα σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, όπως λ.χ. συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια κλπ., οι γνωμηγήτορες, δηλαδή οι φορείς πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, σε μεγάλο βαθμό σχεδιάζουν τον λόγο, το πρόγραμμα και την εν γένει συμπεριφορά τους με βάση τα ευρήματα δημοσκοπήσεων.

Η δύναμη των δημοσκοπήσεων έγκειται στην ανεύρεση και δημοσιοποίηση της γνώμης των ανθρώπων αλλά και στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης και συνακολούθα των κομματικών επιλογών των πολιτών, με αναπόφευκτη συνέπεια τη σημαντική επιρροή τους στις δημοκρατικές διαδικασίες και τις πολιτικές εξελίξεις. Και αυτό, γιατί σε πρώτο στάδιο οι ερωτώμενοι εξομολογούνται τις προτιμήσεις τους στο μέτρο, που διασφαλίζεται η μυστικότητα των στοιχείων ταυτότητας αυτών, ενώ σε δεύτερο στάδιο ερωτηθέντες και μη παρωθούνται στην αποδοχή των δημοσκοπικών ευρημάτων και στη συμμόρφωση με τη πλειοψηφούσα στις δημοσκοπήσεις τάση.

Υπό αυτό το πρίσμα οι δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι μέσο διαφώτισης των πολιτών αλλά και εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης ιδίως των αναποφάσιστων, που αμφιταλαντεύονται και ποδηγετούνται ευκολότερα.

Η συχνότατη διάψευση των δημοσκοπικών προβλέψεων σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Ελλάδα θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα και καταλληλότητα των μεθοδολογικών εργαλείων των δημοσκοπήσεων προς ανίχνευση των τάσεων της κοινής γνώμης και κατά συνέπεια την εγκυρότητα των ευρημάτων καθώς και την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων ως μέσου πληροφόρησης των πολιτών.

Στην Ελλάδα οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών εμφανίζουν χαρακτηριστικές ιδιομορφίες κατά την πλέον επιεική έκφραση, όπως είναι:

α) οι μεγάλες αποκλίσεις των ευρημάτων από εταιρεία σε εταιρεία ανεξάρτητα από το χρόνο διενέργειας της έρευνας

β) το εύρος των διαφοροποιήσεων των ευρημάτων της ίδιας εταιρείας από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση

γ) η επιλογή του χρόνου δημοσίευσης των διάφορων δημοσκοπήσεων αμέσως μετά την ανακοίνωση κυβερνητικών μέτρων υπέρ των αδύνατων συμπολιτών

δ) η συνεχής μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που από το 12,5% φθάνει στο 7% και 4,9% χωρίς δραστικές μεταβολές στα αντίστοιχα ποσοστά συσπείρωσης των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Αυτές οι διαπιστώσεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα τόσον για την επάρκεια όσον και για την καλή ή κακή χρήση των υπαρχόντων μεθοδολογικών εργαλείων κατά τη διαμόρφωση του ερωτηματολογίου, καθώς και την επιλογή των κριτηρίων για τη συγκρότηση του δείγματος των ερωτώμενων, που σε τελική ανάλυση προκαλεί έντονο προβληματισμό για την αξιοπιστία και των δημοσκοπήσεων και των δημοσκόπων, που έτσι και αλλιώς θα κριθεί από τη συμφωνία των δημοσκοπικών ευρημάτων με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Με δεδομένο ότι στα δημοκρατικά πολιτεύματα οι πολίτες πρέπει όχι μόνο να εκφράζουν αλλά και να διαμορφώνουν ελεύθερα τη πολιτική βούληση τους, οι δημοσκοπήσεις από όργανο διαφώτισης των πολιτών μπορεί να γίνουν σκηνικό βιασμού της λαϊκής βούλησης.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 3:16 pm


«Ψηφίζουμε - Εκλέγουμε περισσότερες γυναίκες»: Δήλωση της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, για τη στήριξη των γυναικών υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές

 

Ομιλία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των 2 φύλων Φωτεινής Κουβέλα για τιες επερχόμενες εκλογές:

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση, από τον τίτλο και μόνο της οποίας προκύπτει το σημαντικό για τις μέρες μας περιεχόμενο.

και αυτό εδράζεται στην ενότητα των δυνάμεών μας, τη συσπείρωση του αγώνα μας και την ανάγκη να δώσουμε όλες και όλοι μαζί τη μάχη για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Φεμινισμού.

Ξεκινώντας από το σύνθημα:

«Φέτος το Μάη ψηφίζουμε και εκλέγουμε και γυναίκες» που μας κινητοποιεί ουσιαστικά αυτή την περίοδο, θα σταθώ αρχικά στην πολύ σημαντική επιτυχία, της διαχρονικής διεκδίκησης του φεμινιστικού κινήματος την οποία η Κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε πράξη και που αφορά τη θεσμική πλέον κατοχύρωση της ποσόστωσης, τουλάχιστον 40% ανά φύλο εκπροσώπηση στην εκλογική διαδικασία, όπως αποτυπώνεται στη μεταρρύθμιση για την αυτοδιοίκηση, τον Κλεισθένη, αλλά και στον πρόσφατο νόμο 4604/19 που το πρώτο κεφάλαιο του αφορά την Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Επόμενος και άμεσος στόχος μας το 50-50 !!

Περαιτέρω, όλες και όλοι γνωρίζουμε το ευρηματικό και δυναμικό μας σύνθημα, το ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ, που διακινήσαμε με τη βοήθεια όλων σας, ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να ενισχύσει τη συμμετοχή των γυναικών και να ενδυναμώσει την παρουσία τους στην πολιτική ζωή της χώρας, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

 

Γιατί περισσότερες υποψήφιες, περισσότερες εκλεγμένες!

 

Επιπλέον, στο πρόσφατο Ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου της ΓΓΙΦ, στο θεματικό πεδίο “Γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων”, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του Αρείου Πάγου, όπου αναφέρει ότι σε σύνολο 1.195 υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές του 2019, οι άνδρες υποψήφιοι είναι 685 (57,3%) και οι γυναίκες υποψήφιες 510 (42,7%).

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 40 συνδυασμών που ανακήρυξε ο Άρειος Πάγος, σε 36 συνδυασμούς ο αριθμός των υποψηφίων γυναικών ακόμα παραμένει μικρότερος από τον αριθμό των υποψηφίων ανδρών.

Τα παραπάνω στοιχεία μας δείχνουν:

Ότι το επιχείρημα «δε βρίσκουμε γυναίκες υποψήφιες» διαψεύστηκε για άλλη μια φορά

Ότι η ποσόστωση φύλου εξασφάλισε τη συμμετοχή πολλών γυναικών στα ψηφοδέλτια αλλά χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια για το 50/50.

Σας καλώ τώρα από αυτό το βήμα να δώσουμε όλες και όλοι μαζί τη μάχη, στις επόμενες τέσσερεις μέρες που απέμειναν, για να ψηφιστούν και να εκλεγούν πολλές γυναίκες οι οποίες θα μεταφέρουν τα φεμινιστικά προτάγματα μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η Κυβέρνηση μας, έδειξε από την πρώτη στιγμή με τις προγραμματικές της εξαγγελίες, το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της για τα δικαιώματα των γυναικών χωρίς να θεωρήσει πολυτέλεια την προσπάθεια που έγινε και συνεχίζεται, για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην πράξη.

Σήμερα έχει πια αποδείξει την ικανότητα της να κρατήσει τις γυναίκες όρθιες μέσα στην κρίση, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν και κατέστρεψαν το κοινωνικό κράτος και πολλά από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος.

Στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων, έχοντας την αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, συνεργαστήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση, όλα αυτά τα χρόνια, με όλους τους Κυβερνητικούς φορείς, με όλα σχεδόν τα Υπουργεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, με το Φεμινιστικό Τμήμα του Σύριζα, αλλά και με όλες τις γυναικείες συλλογικότητες.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, θεωρούμε ως τη σπουδαιότερη επιτυχία μας που ήταν και πολυετής διεκδίκηση του φεμινιστικού κινήματος, την δια νόμου κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων, της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Διότι, ως νόμος του κράτους σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή συνθήκη που αναγνωρίζει και ορίζει ξεκάθαρα την έμφυλη βία.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υπογραφεί από τη χώρα μας στις 11.5.2011 αλλά παρέμενε ανενεργή.

Επίσης σπουδαία επιτυχία θεωρούμε έναν δεύτερο σημαντικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και το πρώτο του μέρος αφορά την Προώθηση της Ουσιαστικής Ισότητας των Φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ο οποίος έρχεται με την εφαρμογή του, να επιβάλει την αρχή της Ισότητας μέσα στο ίδιο το κράτος, στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και να ενισχύσει τις γυναίκες και στον ιδιωτικό τομέα.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εδώ και τέσσερα χρόνια, εκπληρώνοντας το χρέος μας, ως οφείλουμε, κάθε χρόνο λογοδοτούμε και δημοσιεύουμε το έργο μας βάσει του οποίου κρινόμαστε.

Επίσης, έχουμε άριστη συνεργασία με την ομάδα των Ευρωβουλευτών Δ.Παπαδημούλη, Σ.Κούλογλου και φυσικά της Ευρωβουλεύτριας μας, Κ.Κούνεβα, όπως ήδη θα έχετε διαβάσει στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, για το έργο που υλοποιήθηκε και τους στόχους της ευρωομάδας μας.

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικότατο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προώθηση και την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ισότητα των Φύλων με προτάσεις και μέτρα για :

την βελτίωση της εκπροσώπησης των φύλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας

την ισορροπία επαγγελματικής & ιδιωτικής ζωής

την μείωση των ωρών εργασίας για όλες και όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες

την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

την εξάλειψη των μισθολογικών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόοδος της χώρας μας την τετραετία 2015-2018 στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, παρουσιάζει σημαντική πρόοδο στους δείκτες που αφορούν τον 5οστόχο, ο οποίος σχετίζεται με τις θεματικές της ισότητας, κατακτώντας κάθε φορά και υψηλότερες θέσεις. Ειδικά για τον 5ο Στόχο με τίτλο «Ισότητα των Φύλων», η χώρα μας καταγράφει ανοδική πορεία με συνολική βαθμολογία 70,3 μονάδες με άριστα τις 100.

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Οι παραπάνω αναφορές, που είναι μόνο ενδεικτικές των επιτυχιών μας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, επιμονή και συνέπεια για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Και για το δρόμο αυτό, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Φεμινισμού.

Γιατί δε θέλουμε και δε θα γυρίσουμε πίσω.

Το μόνο που γυρίζουμε, είναι η πλάτη μας στα κακώς κείμενα του παρελθόντος και σε όλες εκείνες τις άνισες πρακτικές που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, τις έμφυλες και τις πολλαπλές διακρίσεις».

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:57 pm


«Η INTERAMERICAN πολλαπλασιάζει την αξία αλληλεπίδρασης με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ»

 

Η σχέση αλληλεπίδρασης, που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ, διευρύνεται, με θετικές συνέπειες για την εταιρική και την ευρύτερη κοινωνία. Πέρα από τη χορηγική συνεισφορά της εταιρείας στο πολιτισμικό προϊόν που παράγεται από το σωματείο, η INTERAMERICAN μεταβολίζει αξία στο ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς επίσης σε παιδιά και ενηλίκους, δημιουργώντας ευκαιρίες επαφής με την κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία τροφοδοτεί και επιβραβεύει για τρίτη χρονιά το ενδιαφέρον των ανθρώπων της για τους αρχαίους χώρους δρωμένων και θέασης, που αποτελούν αντικείμενο έργου του σωματείου, παρέχοντας τη συνδρομή φυσικού μέλους στο ΔΙΑΖΩΜΑ σε 14 στελέχη και εργαζομένους της. Εξασφαλίζεται, έτσι, η δυνατότητα μιας ιδιαίτερης εμπειρίας τους, σε βιωματικό και γνωστικό επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες του σωματείου. Αντιστοίχως για την INTERAMERICAN, το όφελος αντανακλάται στην ενδυνάμωση της εταιρικής κουλτούρας και συνοχής, ενώ προσεγγίζεται περισσότερο ο στόχος να αισθάνονται για την εταιρεία υπερήφανοι οι άνθρωποί της.

Παράλληλα η INTERAMERICAN, με πρωτοβουλίες ψυχαγωγικής εκπαίδευσης, που έρχονται να προστεθούν στο πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» το οποίο υλοποιεί για τους εργαζομένους της εδώ και αρκετά χρόνια, εξοικειώνει ομάδες παιδιών και ενηλίκων με την αρχαιολογία και το πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία οργάνωσε πρόσφατα την παρουσίαση αφηγηματικής - μουσικής παράστασης του αρχαιολογικού παραμυθιού «Το ταξίδι της Κυμοθόης» της αρχαιολόγου συγγραφέως Εύης Παπαδοπούλου, από την ίδια και τον μουσικό Νίκο Ξανθούλη, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης για το σύνολο των παιδιών της κοινότητας. Με την πρωτοβουλία αυτή, εκπληρώθηκε πρακτικά και η συνέχεια της πολυετούς υποστήριξης που παρέχει η INTERAMERICAN, με ποικίλους τρόπους, στον οργανισμό SOS Ελλάδος και στις δομές του, ενώ ευαισθητοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε σχετικά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας, συνδράμοντας για τη διανομή του βιβλίου και του cd του παραμυθιού στα παιδιά του Χωριού SOS.

«Η Φωνή των Ονείρων»

Εξελίσσοντας τη συμβολή της στην ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και της θεουργικής ιατρικής κατά την αρχαιότητα, εξάλλου, η INTERAMERICAN πρότεινε και υποστήριξε την υλοποίηση συγγραφής ενός πολιτιστικού αφηγήματος (cultural storytelling) με θέμα το Ασκληπιείο, που βασίζεται σε μια λίθινη στήλη - αρχαιολογικό εύρημα το οποίο αναφέρεται στην ιστορία ίασης του ασθενούς Απελλά από τον Ασκληπιό. Το αφήγημα, με τίτλο «Η Φωνή των Ονείρων», γίνεται «όχημα» μιας πρωτότυπης ξενάγησης στους χώρους και τις τελετουργίες του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και είναι γραμμένο από την αρχαιολόγο συγγραφέα Εύη Παπαδοπούλου, με εικονογράφηση της εικαστικού Φωτεινής Στεφανίδη. Η έντυπη έκδοσή του συμπληρώνεται από ψηφιακή εφαρμογή που, διαδικτυακά με χρήση smartphone ή tablet, παρέχει μια σύντομη πληροφόρηση για τέσσερα βασικά σημεία αναφοράς του ιερού χώρου: τον Ναό του Ασκληπιού, το Άβατο, τη Θόλο και το Θέατρο, που αποτελούσε μέρος της θεραπευτικής αγωγής για τους επισκέπτες του Ασκληπιείου κατά την αρχαιότητα (https://create.cliomuseapp.com/tourExperience/273/1 ).

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN με το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι συνδεδεμένη, ως εταιρικό μέλος, από το 2013. Η εταιρεία, συνδυάζοντας το επιχειρησιακό ενδιαφέρον της για την υγεία με το πολιτισμικό, συνέβαλε ως κύρια χορηγός για την εκπόνηση μελέτης, σχετικής με το έργο ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, λίκνου της υγείας. Η εν λόγω μελέτη αποτέλεσε πρόκριμα για τη χρηματοδότηση του έργου που, ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η INTERAMERICAN συνυπέγραψε πρόσφατα και τη Διακήρυξη (αποτέλεσμα σύμπραξης του UN Environment’s Principles for Sustainable Insurance Initiative, της WWF και του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, 1.100 τοποθεσιών που είναι αναγνωρισμένες για το μοναδικό φυσικό κάλλος ή/και την μοναδικής αξίας πολιτιστική αναφορά τους.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:51 pm


Αύξηση… 344% στον μισθό των φαντάρων

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να υπογράψει μια ιστορική απόφαση που διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στον Ελληνικό Στρατό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Έθνος, αναμένεται ο μισθός των φαντάρων να αυξηθεί θεαματικά από τα 8,70 ευρώ τον μήνα στα 30 ευρώ.

Αυτό θα συμβεί μετά από πιέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), Πάνου Ρήγα.

Ο Χουλιαράκης σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε το επιτελείο το ΑΝΥΕΘΑ ότι η απόφαση θα υπογραφεί την Τρίτη για να μην χαρακτηριστεί “προεκλογική παροχή”.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:16 pm


Μεϊμαράκης: Λάθος του Τσίπρα να σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα με τον Βέμπερ

 

«Είναι λάθος του κ. Τσίπρα να σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα με τον κ. Βέμπερ», τόνισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας, χθες το βράδυ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να νομίζει ότι δεν κάνει ο κ. Βέμπερ, εμείς νομίζουμε ότι κάνει, αυτό θα κριθεί στην πορεία από άλλα όργανα [...] Καλά κάνει (ο κ. Τσίπρας) και εκφράζει την αρνητική του άποψη, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, να τον λέει ανθέλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Βέμπερ εξελέγη από ένα συνέδριο και η απόφαση του συνεδρίου είναι σεβαστή. Ο κ. Βέμπερ έχει εκθέσει απόψεις που συμπίπτουν με τις ελληνικές. Χαρακτηρίστηκε ως ακραίος ή ως ανθέλληνας από τον κ. Τσίπρα για τις απόψεις που είχε το 2015. Αλλά το 2015 ήταν πάρα πολλοί εκείνοι, οι οποίοι δεν μιλούσαν καλά για την Ελλάδα και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Κι έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ότι τότε είχε κάνει λάθη, είχε αυταπάτες και όλα τα σχετικά. Άρα δεν ισχύει αυτό που λέγεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολιτευτικός λόγος», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε, δε, ότι «το ΕΛΚ θα είναι πρώτο κόμμα και αυτό το αποδέχονται όλοι. Και ως πρώτο κόμμα διεκδικεί και θα πρέπει να έχει την προεδρία της Κομισιόν».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «η εσωτερική πολιτική κατάσταση και επικαιρότητα είναι μία παράμετρος που επηρεάζει την ψήφο των πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που έχουμε να ψηφίσουμε τέσσερα χρόνια και που τα κόμματα έχουν αναγάγει αυτές τις ευρωεκλογές σε περίπου ψήφο εθνικών εκλογών και θέλουν να βγάλουν κάποια πολιτικο-κομματικά ασφαλή συμπεράσματα».

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος επιθυμεί να βάλει τα θέματα της Ευρώπης στον δημόσιο διάλογο διότι θεωρεί «πάρα πολύ σοβαρή» αυτή την θητεία, στη διάρκεια της οποίας υπάρχουν πολλά ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση.

«Οι μεγάλες, σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από την ΕΕ, υπάρχουν κονδύλια και προγράμματα πολλά γι' αυτή την πενταετία κι αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του στην Ελλάδα θα δει ότι όλα γίνονται με χρήματα της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Σοβαρά ζητήματα Brexit και πλεονάσματα

Όπως είπε στο «Πρακτορείο FM» ο κ. Μεϊμαράκης, το Brexit αλλά και τα πλεονάσματα είναι δύο μείζονα ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν την επομένη των εκλογών.

«Το θέμα του Brexit είναι αρκετά σοβαρό γιατί θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ψηφίσουν οι Βρετανοί ευρωβουλευτές ή θα πάμε την εκλογή των οργάνων τον Οκτώβριο. Αυτό θα δημιουργήσει μια αβεβαιότητα και αστάθεια στο οικοδόμημα της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως «η ΕΕ έχει μπει πολλές φορές σε περιπέτειες και σε περιδίνηση και με μια συνεννόηση και σύνθεση μπόρεσε να προχωρήσει και να λύσει τα όποια προβλήματα, τα οποία ωστόσο τώρα είναι πιο σοβαρά και διαφορετικά και απαιτούν άλλου τύπου συνθέσεις και συνεννοήσεις».

«Έχουμε τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες μέσα στην Ευρώπη, που αν δεν προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στη νομισματική ενοποίηση δεν θα μπορέσουν αυτές να τις μειώσουμε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κοινωνικές ανισότητες μεγάλες και μεταξύ βορρά και νότου και μέσα στις ίδιες τις χώρες της ΕΕ», επισήμανε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των ευρωπαϊστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα.

«Έχουμε να συζητήσουμε με αντιευρωπαίους πλέον. Με ακραίους, λαϊκιστές, ακροδεξιούς που επιθυμούν τη διάλυση της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊστές, ανεξαρτήτως των διαφορών μας, πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα και να συμφωνήσουμε στην εφαρμογή τους», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι πρέπει να μπουν στην «ατζέντα» της συζήτησης καθώς, όπως είπε, «αν καταφέρνουμε να έχουμε ένα μειωμένο πλεόνασμα τότε θα μείνουν πόροι, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν και στις δημόσιες επενδύσεις και στο κράτος πρόνοιας και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

«Πάω με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αρχές, προτάσεις» στις ευρωεκλογές

Σε ό,τι αφορά την απόφασή του να κατέβει στον «στίβο» των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι πάει προς τις κάλπες «με συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτάσεις, αρχές- θρησκεία, κόκκινες γραμμές...».

Ερωτηθείς, δε, για το ποια πρόταση θα πρόκρινε, μεταξύ της εμβάθυνσης που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και της διεύρυνσης που θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Μπορούμε και τις δύο προτάσεις να τις συζητήσουμε. Και την εμβάθυνση που προτείνει ο Μακρόν, που όσο περισσότερο θα εξειδικεύεται θα μπορέσουμε να βρούμε προτάσεις που να συμπίπτουν, αλλά και τη διεύρυνση. Στη διεύρυνση θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε πώς με τον καλύτερο τρόπο θα γίνει αυτή ώστε οι σχέσεις καλής γειτονίας και ιδιαίτερα με τα Σκόπια να μην είναι ενοχλητικές για εμάς. Γι' αυτό ακριβώς θα παρακολουθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του βέτο και των προτάσεων που έχουμε. Κατά συνέπεια μπορούμε να προχωρήσουμε στη διεύρυνση και μπορούμε να προχωρήσουμε και στην εμβάθυνση».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας ευρωστρατού, κάτι που, όπως είπε, το είχε τονίσει κατ' επανάληψη επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας και σκοπεύει, εφόσον εκλεγεί, να το επαναφέρει στο προσκήνιο. «Κι εκεί θα ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση διότι το ΕΛΚ ήδη πήρε θέση και ο κ. Βέμπερ δεσμεύτηκε σε αυτό. Διότι ο ευρωστρατός θα φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης και τυχαίνει τα σύνορα της Ελλάδας να είναι ευρωπαϊκά σύνορα», σημείωσε.

«Επειδή ματώνουμε εμείς καθώς έχουμε δύστροπους γείτονες, θα ματώνουμε με τα πολύ μεγάλα έξοδα που έχουμε για τις αμυντικές δαπάνες. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοια δαπάνη», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως δεν μπορείς να ζητάς από την Ελλάδα «να έχει 3-4% αμυντικές δαπάνες ως μέλος του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να λες ότι αν το έλλειμμά σου είναι πάνω από ένα ποσοστό θα σου βάζω μέτρα. Είναι αντιφατικό αυτό».

«Αν προχωρήσει η δημιουργία ευρωστρατού που θα προστατεύει τα σύνορά μας θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα και προς την εξοικονόμηση πόρων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, εξηγώντας: «Δεν λέω ότι θα υπάρχει ένας ευρωστρατός έτοιμος για πόλεμο, αλλά θα μπορεί να καλύψει ανάγκες οι οποίες υπάρχουν σήμερα και οι οποίες καλύπτονται από τα μέλη του ΝΑΤΟ».

«Δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές αν κάθεσαι στον καναπέ»

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη να πάνε οι πολίτες και να ψηφίσουν στις κάλπες της Κυριακής καθώς «δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, ανατροπές και διεκδικήσεις, αν κάθεσαι στον καναπέ», όπως χαρακτηριστικά είπε, επισημαίνοντας πως «πρέπει ο κόσμος να είναι πάρα πολύ προσεκτικός».

«Αυτή είναι η δημοκρατία. Δεν υπάρχει δημοκρατία με αμέτοχο τον πολίτη. Η δημοκρατία είναι συμμετοχική. Και διά των αντιπροσώπων τους -τουλάχιστον σ' αυτό το σύστημα- μπορούν να συμμετέχουν και να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους. Δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, ανατροπές, διεκδικήσεις αν κάθεσαι στον καναπέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Εμείς οι πολιτικοί μπορεί να μιλάμε κάθε μέρα, οι πολίτες μιλάνε όταν πάνε στην κάλπη. Θα το αρνηθούν κι αυτό; Θα αφήσουν την τύχη τους μόνο στους φανατικούς;».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τη στάση του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα μνημόνια την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Αν ήταν να τα σκίσουμε τα μνημόνια δεν τα σκίζαμε εμείς; Άλλον περιμέναμε να τα σκίσει; Αφού κι εμείς ψήφους ψάχνουμε και σας λέμε ότι δεν σκίζονται. Γιατί πιστεύετε αυτόν που λέει ότι θα τα σκίσει; Κι όμως. Μία μερίδα πολιτών τον πίστεψε. Αλλά μία άλλη μερίδα πολιτών, μεγάλη, απείχε. Η αποχή δημιούργησε μια τεχνητή πλειοψηφία, η οποία διοικεί όμως τέσσερα χρόνια. Νόμιμα, δημοκρατικά και συνταγματικά. Δεν έκανε καμία κατάληψη».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:12 pm


Αμαλιάδα: Στο νοσοκομείο 5χρονο από επίθεση σκύλου - Τη δάγκωσε στο προσωπο και την έσερνε στην πλατεία

 

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύεται μία 5χρονη από την Αμαλιάδα, καθώς δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και από εκείνη την ημέρα το παιδί βρίσκεται στις φροντίδες των γιατρών προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματά του και να αντιμετωπιστούν τυχόν περιπλοκές.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πατέρας του παιδιού, ο κ. Γιάννης Σπυρόπουλος, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ευαγγελιστρίας και συγκεκριμένα στην πλατεία που βρίσκεται πέριξ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από το παιχνίδι στο Νοσοκομείο

Η 5χρονη βρισκόταν μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της στην πλατεία και έπαιζαν, καθώς παραπλεύρως της πλατείας βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας.
Σε ανύποπτο χρόνο ένας αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στην πλατεία, όρμησε στην 5χρονη, την δάγκωσε στο πρόσωπο και άρχισε να την σέρνει επάνω στην πλατεία. Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει σπαρακτικά και η μεγαλύτερη αδελφή της ανήμπορη να της προσφέρει το παραμικρό άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στην πλατεία έσπευσε η μητέρα των παιδιών, την στιγμή που ο σκύλος είχε αφήσει από τα δόντια του την 5χρονη, και αμέσως κάλεσε τον πατέρα του παιδιού και η μικρή μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού το τραύμα της δεν έχει επουλωθεί ακόμη.

«Το παιδί μου έπαιζε αμέριμνα στην πλατεία και το πήγε και το άρπαξε το σκυλί από το πρόσωπο και το έσερνε στην πλατεία. Ήταν ένας αδέσποτος σκύλος από αυτούς που κυκλοφορούν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Το παιδί έχει τραύματα στο πρόσωπο, από το δάγκωμα, και έχει κάνει φλεγμονή και όπως είπαν οι γιατροί δεν μπορούν να γίνουν ράμματα, πρέπει να επουλωθεί το τραύμα και έχει μελανιές στο σώμα επειδή το έσερνε ο σκύλος στην πλατεία. Οι γιατροί κοιτάζουν να αποφύγουν τα χειρότερα» αναφέρει ο πατέρας της μικρής.

‘Να μαζέψουν τα αδέσποτα’

Ο κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλε το περιστατικό στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και αναμένεται να υποβάλλει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.
«Εγώ δεν θέλω αποζημιώσεις, δεν θέλω τίποτα. Εγώ αυτό που ζητάω είναι να μαζέψουν τα αδέσποτα σκυλιά. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι κάποιο άλλο. Να κάνουν κάτι με τα αδέσποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:09 pmΦιλικοί ιστότοποι: