Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

Τροπολογίες κόντρα στο ν/σ του υπ. Παιδείας κατέθεσε ο Νίκος Φίλης

 
Τρεις τροπολογίες κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι τρεις αφορούν κατάργηση πρόσφατων νομοθετικών επιλογών της κυβέρνησης ΝΔ που έχουν βλάψει σοβαρά σχολεία και πανεπιστήμια. Θα συζητηθούν στην Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα, στη διάρκεια της συνεδρίασης για το Σ/Ν Κεραμέως για εκπαίδευση.
 
Όπως εξήγησε ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, με τις τροπολογίες:
 
  • Πρώτον, ζητείται η κατάργηση της επαίσχυντης τροπολογίας για «κάμερες στην τάξη» που συμπεριέλαβε αιφνιδιαστικά σε άσχετο νομοσχέδιο η κα Κεραμέως και στην ουσία δεν υλοποιήθηκε, τουλάχιστον στα δημόσια σχολεία και στα περισσότερα ιδιωτικά, μετά την εύλογη αντίδραση γονέων και εκπαιδευτικών. Άλλο βέβαια (έχει τονιστεί πολλές φορές) η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως από ανάγκη υλοποιήθηκε δυο και πλέον μήνες, άλλο η μετατροπή της τάξης σε reality, με ζωντανή μετάδοση -άρα βορά στα μάτια όλων- όσων συζητούν οι μαθητές με τους καθηγητές τους.
  • Δεύτερον, ζητείται η κατάργηση της περίφημης διάταξης για τα «κολέγια», με την οποία υποβαθμίστηκαν τα προσόντα των υποψηφίων για πρόσληψη ή διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος της νομοθέτησης ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και οι κάτοχοι μη διαβαθμισμένων και μη αναγνωρισμένων πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων. Εξάλλου και αυτή η ρύθμιση δεν έχει εφαρμοστεί, αφού δεν την έκανε δεκτή το ΑΣΕΠ στις τρέχουσες προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτονόητο είναι ότι τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να γίνονται αποδεκτά μόνο εφόσον έχουν τύχει ακαδημαϊκής αναγνώρισης από τον αρμόδιο κρατικό οργανισμό (τον ΔΟΑΤΑΠ) όπως ίσχυε ως σήμερα.
  • Τρίτον, ζητείται να δοθεί στα ΑΕΙ η δυνατότητα να προσφέρουν δωρεάν διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Η σχετική ρύθμιση ανεστάλη χωρίς καμία ακαδημαϊκή αιτιολόγηση, μόνο και μόνο γιατί αποτελούσε πετυχημένη πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, που είχαν αγκαλιάσει τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αφενός έδινε διέξοδο στους νέους αποφοίτους της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, εφοδιάζοντάς τους με αναβαθμισμένα προσόντα, και αφετέρου οδηγούσε στη βελτίωση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
 
Στην ομιλία του ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε ορισμένες εξαιρετικά αρνητικές πτυχές του νομοσχεδίου Κεραμέως: Αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη και εκπαιδευτικό στα δημοτικά σχολεία, εισαγωγή ξένης γλώσσας στα… νηπιαγωγεία (δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, πλην ειδικών περιπτώσεων), αύξηση των εξετάσεων στα γυμνάσια που δεν προσφέρει παιδαγωγικώς απολύτως τίποτα, απλώς στέλνει τα παιδιά στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα -εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος του υπουργείου-, κατάργηση, απολύτως ακατανόητη, της εξέτασης της Κοινωνιολογίας στις πανελλήνιες, ακόμα και για την είσοδο σε σχετικές σχολές, με συναφές γνωστικό αντικείμενο και άλλα.
 
Η κα Κεραμέως δεν έχει πετύχει για το νομοσχέδιό της καμία συναίνεση. Ούτε ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε ανάμεσα στους φορείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχτές, στην ίδια Επιτροπή, το υπερασπίστηκαν με έμφαση μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων!
 
Ο αγώνας είναι διπλός. Στους δρόμους και στη Βουλή. Στην Ολομέλεια θα συνεχιστεί η μάχη για να υποχρεωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει και άλλες διατάξεις, όπως έχει ήδη κάνει υπό το βάρος των αντιδράσεων (απέσυρε πχ. τις διατάξεις που απέκοπταν το 40-50% των νέων από τα ΕΠΑΛ).
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:41 pm


«Ντου» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού

 

Στο υπουργείο Τουρισμού εισέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου και ζητούν να γίνουν δεκτοί από τον υπουργό.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας , καταγγέλλοντας την απουσία του υπουργού Εργασίας, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση από την προηγούμενη βδομάδα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυνε το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και συμμετέχουν 12 επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:40 pm


Ανατροπή στον Alpha - «Παγώνει» σημαντικό πρότζεκτ (Video)

 
Για τις εξελίξεις στον Alpha, αναφορικά με τη Βάσω Λασκαράκη, μίλησε ο Γιάννης Πουλόπουλος στον αέρα της εκπομπής “Στη φωλιά των Κου Κου”. Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι προς το παρόν έχει “παγώσει” το πρότζεκτ για την εκπομπή που ακούγεται ότι θα αναλάβει η ηθοποιός την επόμενη σεζόν, καθώς στο κανάλι θέλουν να “ζυγίσουν” καλύτερα τα πράγματα.
 
«Έχουμε τηλεοπτική ανατροπή. Οι… πληροφοριοδότες μου μού λένε ότι το πρότζεκτ αυτό, δηλαδή η εκπομπή της Βάσως Λασκαράκη έχει “παγώσει”. Τι έχει συμβεί και τι έχει αλλάξει σε όλο αυτό;
 
Μίλησα με άνθρωπο που ξέρει τα πράγματα από μέσα, ο οποίος μου είπε ότι επανεξετάζεται γενικότερα η περίπτωση της Βάσως Λασκαράκη διότι από τη στιγμή που κλείσαμε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, υπάρχει η Ελεονώρα Μελέτη, υπάρχει η Αντελίνα Βαρθακούρη… Έχουν μαζευτεί πολλές γυναίκες και συγκεκριμένα το… κολλάω με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου γιατί αυτές οι δύο εκπομπές θα είχαν περίπου το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή γυναικείες ψυχαγωγικές εκπομπές.
 
Πόσο διαφορετικές να ήταν; Γενικότερα ο Alpha θέλει να βάλει αυτό που λέμε σε μια τάξη τα οικονομικά του. Δηλαδή, οικονομικά τι τον συμφέρει να κάνει; Τον εξυπηρετεί να κάνει μια εκπομπή με τη Βάσω Λασκαράκη που στοιχίζει τόσο ή του είναι πιο χρήσιμη η Βάσω Λασκαράκη σε ένα σίριαλ; Γιατί εννοείται ότι θα κάνει σίριαλ του χρόνου.
 
Η Βάσω είχε πρόταση και για εκπομπή και για σίριαλ. Προς το παρόν το συγκεκριμένο κόνσεπτ έχει “παγώσει” γενικότερα. Δεν είναι ότι δεν θέλουν τη Βάσω και θα βάλουν κάποια άλλη παρουσιάστρια στη θέση της, στην ώρα που προόριζα για τη Βάσω», είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος.
 
Πηγή: zappit.gr
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:38 pm


Πρόσκληση Γεωργιάδη σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα

 

Πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα, στο διαδικτυακό φόρουμ “INVEST IN GREECE 2020”, που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης της Κίνας (NDRC), μέσω του αρμόδιου φορέα του (CODA), η Belt and Road Associates και η πλατφόρμα China Go Abroad.

Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, επαναβεβαίωσε την δέσμευση της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων κινέζικων εταιρειών, που έχουν δρομολογηθεί αλλά ανεστάλησαν λόγω της κρίσης, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει ιδιαίτερα την προώθηση νέων επενδυτικών σχεδίων.

«Στην παγκόσμια κρίση του κορονοϊού προκρίνουμε ως κοινή μας απάντηση την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να ξεπεράσουμε την κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα», επισήμανε.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία «Belt and Road Initiative» καθώς και σε «εμβληματικές», όπως είπε, κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και στο ηλιοθερμικό πάρκο «Minos» στην Κρήτη, ενώ, παράλληλα, υπενθύμισε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και σεβασμού μεταξύ των δύο λαών.

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας έστειλε μέσω της ομιλίας του σαφές μήνυμα στήριξης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:30 pm


Το Twitter στην αναζήτηση «ρατσιστής» εμφανίζει πρώτο τον Ντόναλντ Τραμπ

 

Το «σίριαλ» μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Twitter φαίνεται να παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς οι χρήστες που πραγματοποιούν αναζήτηση με τη λέξη «ρατσιστής» στα αγγλικά (δηλαδή «racist») θα δουν να εμφανίζεται στα αποτελέσματα ο λογαριασμός του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ!

Τη σύνδεση του Τραμπ με την αναζήτηση του όρου «ρατσιστής» στο Twitter επισημαίνει δημοσίευμα στον βρετανικό Independent.

«Αναζητώντας "ρατσιστής" στο Twitter εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στα κορυφαία αποτελέσματα» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα.

Μετά τη σχετική αναζήτηση, πρώτος στην κατηγορία «Άτομα» εμφανίζεται ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λογαριασμός του Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση «ρατσιστής» στο Twitter

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TWITTER.COM

Ο λογαριασμός του Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση «ρατσιστής» στο Twitter

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, παρότι το Twitter πραγματοποιεί «στοχευμένες» αναζητήσεις ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από κάθε λογαριασμό, εντούτοις, πολλοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα παρατήρησαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο αλγόριθμος αναζήτησης του Twitter λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, το Twitter έχει αναφέρει πως όταν ένας λογαριασμός αναφέρεται συχνά με έναν συγκεκριμένο όρο από τους χρήστες, τότε ο λογαριασμός συνδέεται με τον όρο στη μηχανή αναζήτησης του Twitter.

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:26 pm


Οι 7 βασικές μέθοδοι για να χάσετε βάρος

 

Ο κάθε ένας που θέλει να χάσει βάρος στοχεύει και σε διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν εκείνοι εστιάζουν λιγότερο στην απώλεια βάρους, αλλά τονίζουν την ενίσχυση του μυικού συστήματος και εκείνοι που απλά θέλουν να ρίξουν 1-2 νούμερα το... παντελόνι τους.

Επειδή ακριβώς υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι, οι ειδικοί προκρίνουν και διαφορετικές λύσεις για να τους πετύχετε. Έτσι, ο μέσος άνθρωπος κατακλύζεται από πολλές διαφορετικές πληροφορίες και δεν είναι σίγουρος τι να επιλέξει.

Έτσι, αντί να αναλώνεστε στο ποια δίαιτα θα είναι η επόμενη που θα ακολουθήσετε, διαβάστε παρακάτω τα επτά βασικά σημεία στα οποία εστιάζουν οι εμπειρογνώμονες του αγγλικού Ε.Σ.Υ. (NHS), όπως αυτά καταγράφονται στην Liverpool Echo.

1. Πίνετε περισσότερο νερό και λιγότερο αλκοόλ

Πολλοί νομίζουν ότι είναι πεινασμένοι, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά διψασμένοι! Αν πίνετε περισσότερο νερό όλη την ημέρα, θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες.

Το αλκοόλ περιέχει επίσης περισσότερες θερμίδες από ό,τι πολλοί συνειδητοποιούν. Δύο ποτήρια κρασιού προσθέτουν περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων με ένα μπιφτέκι και για να το κάψετε θα πρέπει να τρέξετε για μισή ώρα.

2. Επιλέξτε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες

Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, καθώς σας βοηθούν να μείνετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα. Καλές επιλογές είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα ζυμαρικά, το καστανό ρύζι, τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές και η βρώμη.

3. Μην εξαλείφετε καμία τροφή από το πλάνο σας

Ορισμένες δίαιτες συμβουλεύουν την απόλυτη απαγόρευση ορισμένων τροφίμων, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ενάντια σε αυτό. Το NHS αναφέρει συγκεκριμένα: "Μην αποκλείετε καμία τροφή από το διατροφικό σας πλάνο για χάσετε βάρος, ειδικά εκείνες που σας αρέσουν. Η απαγόρευση των τροφών θα σας κάνει να τις επιθυμείτε περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένα λόγος που δεν μπορείτε να απολαύσετε περιστασιακά κάτι που σας αρέσει πολύ, αρκεί να μην υπερβαίνετε τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες που σας επιτρέπουν να χάνετε βάρος».

4. Προσθέστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην ημέρα σας

Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά είναι απαραίτητο τόσο για την μείωση των συνολικών θερμίδων, όσο και για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες και λίπος, αλλά και έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Και τα δύο αυτά είναι ζωτικής σημασίας για να χάσετε βάρος.

5. Τρώτε τακτικά γεύματα για να σταματήσετε τα σνακ

Οι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν, ότι η κατανάλωση τροφής σε τακτά χρονικά διαστήματα σας βοηθάει να καίτε θερμίδες με ταχύτερο ρυθμό. Επίσης, σας βοηθάει να μην τρώτε πρόχειρά (και πιθανώς ανθυγιεινά) σνακ.

Θα μπορούσατε επίσης να προσπαθήσετε να προγραμματίσετε τα γεύματά σας για μια εβδομάδα, ή να έχετε μια εβδομαδιαία λίστα αγορών, έτσι ώστε να μην υποκύψετε στον πειρασμό, ή να αναγκαστείτε να αγοράσετε ανθυγιεινά σνακ, ή γεύματα.

6. Βρείτε έναν απλό τρόπο για περισσότερη άσκηση

Το να είστε ενεργοί είναι το κλειδί για να χάσετε βάρος και να μην το ξαναπάρετε, καίγοντας θερμίδες που δεν μπορείτε να χάσετε μόνο μέσω της διατροφής.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ορίσετε μια συγκεκριμένη στιγμή κάθε μέρα που θα κάνετε έστω και ολιγόλεπτη άσκηση. Επίσης, ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα την εβδομάδα που θα κάνετε κάτι που σας αρέσει, όπως κολύμπι, ή αθλητισμό στο πάρκο με το παιδί σας εάν είστε πολυάσχολη μαμά ή μπαμπάς, ή λίγο τρέξιμο, έντονο περπάτημα, ή να πηγαίνετε στην δουλειά με το ποδήλατο.

7. Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων

Τα περισσότερα προϊόντα έχουν ετικέτες, που δείχνουν πόσες θερμίδες, λίπη και άλλα συστατικά που περιέχουν. Η μείωση των προϊόντων με πολλές θερμίδες και πολλούς υδατάνθρακες μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Πηγή: iatropedia.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:24 pm


Επικοινωνία Μέρκελ - Αναστασιάδη για τις τουρκικές προκλήσεις

 

Για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού και των συνεπειών της, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τη διμερή συνεργασία Κύπρου - Γερμανίας συζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε πως είχε μια θετική και εποικοδομητική συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την οποία συζήτησαν για τις στρατηγικές εξόδου από την πανδημία του κορoνοϊού, τις προοπτικές για τον τουρισμό μετά την πανδημία, την ενισχυμένη συνεργασία Κύπρου - Γερμανίας, την ΕΕ, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημείωσε ακόμη πως προέβη σε ενημέρωση για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:18 pm


BFF Banking Group: Ανοίγει υποκατάστημα στην Ελλάδα

 

Ο Όμιλος BFF Banking Group – πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών– ανακοινώνει ότι έλαβε την αδειοδότηση της Τράπεζας της Ιταλίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, για την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα – το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του και να είναι πλήρως λειτουργικό το γ’ τρίμηνο του 2020 – θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο Όμιλος BFF Banking Group υποστηρίζει τους Έλληνες πελάτες από το 2017, υπό το καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, έχοντας αγοράσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ απαιτήσεων στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον μοναδικό πάροχο υπηρεσιών factoring, εξειδικευμένο στον δήμοσιο τομέα στην Ελλάδα.

«Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου μας υποκαταστήματος στην Ελλάδα, θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε πλήρη τεχνογνωσία υπηρεσιών factoring στην τοπική αγορά, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές του δημόσιου τομέα, να βελτιώσουν το κεφάλαιο κίνησης τους στην μετα-κορωνοϊού εποχή» δήλωσε ο κ. Michele Antognoli, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αγορών του Ομίλου BFF Banking Group. «Στην Ελλάδα, η δραστηριότητα factoring, αντιστοιχεί σε περίπου 7% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η διείσδυση στην αγορά μπορεί να ανέλθει σε 10% έως 12% του ΑΕΠ. Η αντίστοιχη διείσδυση του προϊόντος στους προμηθευτές του δημόσιου τομέα είναι ακόμα χαμηλότερη. Το νέο μας υποκατάστημα αποτελεί ανταπόκριση σε αυτήν την ανάγκη και θα μπορέσει εν τέλει να αμβλύνει τις σχέσεις μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:17 pm


Η Καίτη Γαρμπή «υποκλίνεται» στη Χαρούλα Αλεξίου: Τα είπε όλα, respect!

Όπως είναι ήδη γνωστό η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της και την απόσυρσή της από τις ζωντανές εμφανίσεις.
 
Σε συνέντευξή της στον Φώτη Απέργη ανέφερε πως η φωνή της «δεν την ακούει πια», ενώ πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή ήρθε με τρόπο φυσικό, ως κλείσιμο της καριέρας της.
 
«Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Μπορεί να με ακούσετε να λέω σε λίγο καιρό ένα ντουέτο που έκανα με τη Γιασμίν Λεβί, που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά κι εκείνη στα ισπανικά, αλλά δε με "ακούει" η φωνή μου πια. Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω, δεν είναι σωστό, είπε η ίδια.
 
Η Καίτη Γαρμπή «υποκλίθηκε» στην απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου και μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter (όπου έχει το τελευταί»ο διάστημα έντονη παρουσία και διάθεση για χιούμορ, πρέπει να σημειωθεί) έγραψε: «Ο Μπουκόφσκι έλεγε πως ο διανοούμενος λέει κάτι απλό με δύσκολο τρόπο. Ο καλλιτέχνης λέει κάτι δύσκολο με απλό τρόπο. Η Χαρούλα Αλεξιου με τον τρόπο που είπε το «αντίο» στην τέχνη της τα είπε όλα. Respect!».
 

Ο Μπουκόφσκι έλεγε πως ο διανοούμενος λέει κάτι απλό με δύσκολο τρόπο. Ο καλλιτέχνης λέει κάτι δύσκολο με απλό τρόπο. Η Χαρούλα Αλεξιου με τον τρόπο που είπε το «αντίο» στην τέχνη της τα είπε όλα. Respect!

— Kaiti Garbi (@KaitiGarbi) June 4, 2020

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:13 pm


Ελπίδες στην Ιταλία για επανεκκίνηση του τουρισμού

 

Η Ιταλία επλήγη σοβαρά από την πανδημία - τώρα ελπίζει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξε χθες τα σύνορά της για τους τουρίστες. Και, καθώς "κάθε αρχή και δύσκολη", χρειάζεται υπομονή...

Περίπου τρεις μήνες έμεινε αγκυροβολημένο το πλοίο αναψυχής της εταιρείας Stefanato σε κανάλι της Casale sul Sile κοντά στη Βενετία. Αναγκαστικά, λόγω της πανδημίας. «Τώρα είμαστε χαρούμενοι, επειδή θα βάλουμε επιτέλους πάλι μπρος» λένε οι δύο καπετάνιοι, Γλάουκο Στεφανάτο και ο ανιψιός του Νικόλας Κορτέζε. Η πρώτη διαδρομή, αποκλειστικά με Ιταλούς τουρίστες, έχει προορισμό τα νησιά Μπουράνο και Mουράνοστην λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Μόλις χθες η Ιταλία άνοιξε τα σύνορά της για πολίτες από την ΕΕ. «Διατηρούμε τις ελπίδες, ότι το καλοκαίρι θα έχουμε και πάλι κρατήσεις», λέει ο Αλόσκα Στεφανάτο, υπάλληλος της οικογενειακής επιχείρησης. Η επιχείρηση επέζησε παρά το ότι ο τζίρος που χάθηκε το πρώτο τρίμηνο του κορωνοϊού ήταν ύψους 70.000 ευρώ. Άλλες εταιρείες μάλιστα, που δούλευαν κυρίως με Γερμανούς, Αυστριακούς και Αμερικανούς, δεν είχαν αρκετά αποθέματα ρευστού και έπρεπε να βάλουν λουκέτο.

Σταδιακή ανάκαμψη του τουρισμού

 Μόνο το ¼ των ξενοδοχείων θα λειτουργήσει στην περιοχή, ενώ πολλά είναι και τα εστιατόρια και μπαρ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Τα νέα μέτρα υγιεινής χρειάζονται περισσότερο προσωπικό και έξοδα, τα οποία δεν μπορούν να σηκώσουν ορισμένες επιχειρήσεις. Το πλοίο αναψυχής της εταιρείας Stefanato πρέπει μετά τις ημερήσιες εκδρομές που κάνει να απολυμαίνεται από ειδικευμένη εταιρεία, κι αυτό κοστίζει 500 ευρώ. «Όταν βρισκόμαστε με τους επισκέπτες, πρέπει να φοράμε μάσκες» λέει ο Αλόσακ Στεφανάτο. Η Βενετία και τα νησιά στον κόλπο θα γεμίσουν και πάλι τα Σαββατοκύριακα. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για εκδρομές μετά από το τρίμηνο των περιοριστικών μέτρων. Μέχρις ότου οι παραλίες στο Ρίμινι ή περιοχές για κάμπινγκ στη λίμνη Γκάρνταζε να γεμίσουν όμως και πάλι με Γερμανούς κι Αυστριακούς, θα περάσει όμως αρκετός καιρός. Οι τουρίστες πρέπει να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. «Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ένα σημαντικό καθήκον της κυβέρνησης» πιστεύει η Τερέζα Κορατέλα, από την δεξαμενή σκέψης «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Εξωτερικές Σχέσεις» με έδρα τη Ρώμη. «Δεν πρόκειται μόνο για την αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης μέσα στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι τουριστικές χώρες δεν θα πρέπει τώρα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Οι μακροπρόθεσμες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις από την κορωνοκρίση θα γίνουν ορατές μετά της θερινές διακοπές. Πολλοί Ιταλοί αισθάνονται ότι η ΕΕ τους έχει εγκαταλείψει. «Θα μπορούσε με ένα γενναίο πρόγραμμα ανάκαμψης, στο οποίο ανήκει και ο τουρισμός, να κάνει την κατάσταση να αναστραφεί» σημειώνει ο Κορατέλα. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο ζητά από άλλες χώρες της ΕΕ να καταργήσουν τους περιορισμούς στα ταξίδια. Την αρχή κάνει από τις 15 Ιουνίου η Γερμανία. Ο ντι Μάιο είναι δυσαρεστημένος, γιατί δεν θα πρέπει να μεταχειρίζεται κανείς την «πανέμορφη Ιταλία» ως στρατιωτικό νοσοκομείο. Η αλήθεια είναι ότι χώρα επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία με 33.000 νεκρούς. Στο μεταξύ ο αριθμός των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές μειώθηκε, φτάνοντας κάτω από τα αντίστοιχα ποσοστά της Βαυαρίας. «Ο τουρισμός με αγορές εκτός Ευρώπης θα πρέπει να τεθεί και πάλι σε κίνηση», επισημαίνει η Κορατέλα.

Καλοκαιριές διακοπές φέτος της Μέρκελ στο νότιο Τιρόλο;

Ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό στη βόρεια Ιταλία είναι η στάση των Αυστριακών, μία σημαντική χώρα διέλευσης για τους γερμανούς τουρίστες. Για την ώρα τα σύνορα στο σημαντικό πέρασμα Μπρένερ για ταξιδιώτες που θέλουν από την Ιταλία να περάσουν στην Αυστρία, είναι κλειστά.  Όμως για τουρίστες από την Αυστρία προς την Ιταλία έχουν και πάλι ανοίξει. «Αυτό που κάνει η Ιταλία είναι μονομερές μέτρο» είναι της άποψης ο Χέρμπερτ Ντόρμαν, ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος από το νότιο Τιρόλο. «Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Γερμανία και η Αυστρία. Η καθαρά τουριστική κίνηση από την Αυστρία, και μέχρι τις 15 Ιουνίου από τη Γερμανία, θα είναι δύσκολη. Αλλά μετά θα μπορεί κανείς κανονικά να περνά τα σύνορα οδικώς. Χρειάζεται συνεργασία σε φιλικό και περιφερειακό επίπεδο». Ο εκπρόσωπος του Νότιου Τιρόλο στο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο για ένα καταστροφικό τρίμηνο για το τοπικό τουρισμό.

«Ζούμε από τον τουρισμό, και φυσικά θα χαρούμε όταν με το άνοιγμα των συνόρων έρθουν και πάλι τουρίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία σε μας». Οι πιθανότητες πάντως ότι θα κινηθεί και πάλι ο τουρισμός έχουν αυξηθεί και για έναν ακόμη λόγο: «Τουρισμός σε υπερπλήρη κρουαζιερόπλοια και γεμάτες παραλίες θα είναι κάτι δύσκολο, υπό αυτήν την έννοια ο τουρισμός στις ορεινές περιοχές θα είναι πιο ασφαλής και ευπρόσδεκτος» πιστεύει ο ιταλός ευρωβουλευτής  «Είναι πιο εύκολο να κρατήσει κανείς τις αποστάσεις». Υπάρχει όμως και ένας επισκέπτης που θα έκανε τους κατοίκους των ιταλικών Άλπεων να χαρούν ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι: Η καγκελάριος Μέρκελ. Εδώ και χρόνια ξεκουράζεται τα καλοκαίρια στο νότιο Τιρόλο. Θα έρθει και φέτος; «Εμείς θα χαρούμε να την υποδεχτούμε, αλλά αυτό εξαρτάται φυσικά από την ίδια», λέει ο Χέρμπερτ Ντόρφμαν.   

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:05 pm


ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση αντισηπτικών μαντηλιών (Photo)

 

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Deep fresh HYGIENIC wet wipes (κόκκινη συσκευασία), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και οι εταιρίες που διακινούν το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:01 pm


Βρέχει... αναθέσεις: 20.000 ευρώ σε στενό συνεργάτη Μητσοτάκη από τον ΕΟΤ

 
Μέσα στην «πανδημία» των απευθείας αναθέσεων που επικρατεί στη χώρα, άλλη μια υπόθεση ανάθεσης έρχεται να εμπλέξει ένα στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.
 
Όπως αναφέρει το tvxs.gr, πρόκειται για τον Βασίλη Φεύγα, Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ο οποίος φαίνεται παίρνει «εργολαβία» - πραγματικά και μεταφορικά - τη στρατηγική επικοινωνίας καθώς με απευθείας ανάθεση την πρώτη Ιουνίου, απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο ΕΟΤ αναθέτει στην εταιρία του Β. Φεύγα και της συζύγου του, «Ε. ΜΥΡΟΘΕΟΥ - Β. ΦΕΥΓΑΣ ΟΕ με διακριτικό τίτλο The West Wing Campaigns», την υπηρεσία «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας για την διαχείριση κρίσεων».
Δεν διευκρινίζεται βέβαια στην απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, πώς ακριβώς καθορίζεται αυτή η ασαφής αλλά ευφάνταστη υπηρεσία και ποιο είναι το παραδοτέο της σύμβασης μεταξύ του ΕΟΤ και της εν λόγω εταιρείας.
 
Η περίπτωση του Φεύγα εγείρει ηθικό αλλά και πολιτικό ζήτημα λόγω της ταυτόχρονης κομματικής ιδιότητας και προσωπικής σχέσης με τον πρωθυπουργό. Φαντάζει πάντως με «φιλοδώρημα» την ώρα που ο ΕΟΤ προσφέρει με σύμβαση - μαμούθ 32 εκατ. ευρώ, με απευθείας ανάθεση και αδιαφανή διαδικασία, σε ιδιωτική εταιρεία την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, την «Marketing Greece», ανάθεση που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμη και παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. που αντιδρούν.
 
Το θέμα παίρνει και άμεσα πολιτική χροιά, καθώς η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα για την «Marketing Greece».
 
Συγκεκριμένα, η κ. Νοτοπούλου στην αίτησή της αναφέρει:
 
Στις 13/04/2020 εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο άρθρο 69 της οποίας προβλέπεται, ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών εταιρειών αυτών, δύνανται να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών με την εταιρεία με την επωνυμία «MARKETING GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και τον διακριτικό τίτλο «Marketing Greece A.E.» με απευθείας ανάθεση, ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης, κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.
 
Στις 11/05/2020 καταθέσαμε 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική ερώτηση όπου θέταμε το ζήτημα της καταστρατήγησης των όρων διαφάνειας, καθώς και της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης με όρους υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με την εν λόγω απευθείας ανάθεση. Στις 29/05/2020 η ως άνω ΠΝΠ κυρώθηκε και απέκτησε την ισχύ νόμου. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρεύσει ότι τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, αντιδρώντας στις πρωτοφανείς αυτές ενέργειες της Κυβέρνησης και αρνούμενοι να ψηφίσουν την απευθείας ανάθεση από τον ΕΟΤ έργου τουριστικής καμπάνιας, για λόγους νομιμότητας και σκοπιμότητας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
 
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλείται, ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο σώμα:
 
1. Τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΟΤ που έλαβε χώρα στις 19/05/2020 και πραγματοποιήθηκαν με τηλεδιάσκεψη.
 
2. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ΔΣ για το θέμα της απευθείας ανάθεσης από τον ΕΟΤ έργου τουριστικής καμπάνιας προς την Marketing Greece.
 
3. Τις επιστολές ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να περιλαμβάνει την παραίτηση των τεσσάρων μελών του ΔΣ του ΕΟΤ.
 
4. Αντίγραφα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή κάθε άλλου εγγράφου που έχετε ανταλλάξει με τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ.
 
5. Αντίγραφα για χρονικό διάστημα από 14-04-2020 έως και σήμερα, όλων των αποφάσεων απευθείας αναθέσεων έργου τουριστικής καμπάνιας προς τη Marketing Greece, καθώς επίσης και τις αντίστοιχες συναφθείσες συμβάσεις και τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο του Υπουργείου Τουρισμού όσο και του ΕΟΤ για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητά τους.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 5:00 pm


Τζορτζ Φλόιντ: Στόχος των αστυνομικών οι δημοσιογράφοι - Αιματηρές επιθέσεις (Videos)

 

Ασταμάτητες είναι οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Μέσα στο χάος που έχει προκληθεί στις ΗΠΑ, δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα δέχονται δακρυγόνα ή πυροβολισμούς με λαστιχένιες σφαίρες και συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει όταν βρίσκονται στον «αέρα».

Μια ομάδα νομικής στήριξης και έρευνας στις ΗΠΑ, το Press Freedom Tracker, καταγράφει αναφορές για επιθέσεις σε δημοσιογράφους και υποστηρίζει ότι ερευνά πάνω από 100 περιπτώσεις επιθέσεων σε μέλη των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Η πλειονότητα αυτών των επιθέσεων προήλθε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον 19 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, 36 δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι τους πυροβόλησε η αστυνομία με βλήματα, όπως λαστιχένιες σφαίρες, και 76 έχουν αναφέρει επιθέσεις (με το 80% αυτών των επιθέσεων να γίνεται από αστυνομικούς). Η ομάδα καταθέτει ότι τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά και θα μπορούσαν να αλλάξουν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο ενός μαύρου δημοσιογράφου του CNN που συνελήφθη ζωντανά στον «αέρα» έγινε viral, προκαλώντας οργή. Κι ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, παρόμοιες περιπτώσεις δημοσιεύθηκαν στα social media από τους ίδιους τους δημοσιογράφους - θύματα.

Το βίντεο ενός δημοσιογράφου στην τοπική θυγατρική του NBC News, WAVE3, στο Λούισβιλ του Κεντάκι, έδειχνε την αστυνομία να στοχεύει και να πυροβολεί βλήματα από καουτσούκ στον ρεπόρτερ και τους οπερατέρ ενώ βρισκόταν στον «αέρα».

Police literally opening fire on the free press. pic.twitter.com/g8RMImZLGr

— Timothy Burke (@bubbaprog) May 30, 2020

Η δημοσιογράφος των «Los Angeles Times» Molly Hennessy-Fiske δήλωσε στο Twitter ότι εκείνη και άλλοι συνάδελφοί της που κάλυπταν τις διαμαρτυρίες στη Μινεσότα δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα.

Minnesota State Patrol just fired tear gas at reporters and photographers at point blank range. pic.twitter.com/r7X6J7LKo8

— Molly Hennessy-Fiske (@mollyhf) May 31, 2020

«Είπαμε ότι είμαστε ο Τύπος, τα ΜΜΕ, και μας πέταξαν δακρυγόνα σε κενό σημείο, χτύπησα στο πόδι» δήλωσε. «Έλεγα “Πού να πάμε; Πού να πάμε;”. Δεν μας έλεγαν πού να πάμε. Δεν μας οδήγησαν. Απλώς μας επιτέθηκαν» πρόσθεσε.

Ένας άλλος δημοσιογράφος στη Μινεσότα, που εργάζεται για το Star Tribune, μοιράστηκε στο Twitter ότι η αστυνομία πυροβόλησε με λαστιχένιες σφαίρες το παράθυρο του αυτοκινήτου του, θρυμματίζοντας το γυαλί.

«Αιμορραγώ» είπε ο Ryan Faircloth στο βίντεο. «Οι αστυνομικοί μόλις πυροβόλησαν το παράθυρό μου, το παράθυρο του συνοδηγού. Το γυαλί έσπασε καθώς προσπάθησα να γυρίσω γρήγορα και να φύγω από τον δρόμο τους» τόνισε.

This is @RyanFaircloth, a reporter with the @StarTribune. He says he was trying to get home when police shot out his window.

He is bleeding but seems ok. pic.twitter.com/LYH0h7c4hf

— Jared Goyette (@JaredGoyette) May 31, 2020

Επίσης, δύο μέλη του τηλεοπτικού πληρώματος από το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters δέχθηκαν πυροβολισμούς με λαστιχένιες σφαίρες, στη Μινεάπολη.

Στην Ουάσιγκτον, κοντά στον Λευκό Οίκο, ένας αστυνομικός χτύπησε με την ασπίδα του έναν καμεραμάν του BBC το βράδυ της Κυριακής. Ο καμεραμάν ήταν «σαφώς αναγνωρίσιμος ως μέλος των μέσων ενημέρωσης» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του BBC για την Αμερική Paul Danahar. «Η ομάδα ακολουθούσε όλες τις οδηγίες από την αστυνομία καθώς κάλυπταν τις διαμαρτυρίες μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ακόμη και πριν από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας και συνέβη χωρίς προειδοποίηση ή πρόκληση».

Ο δημοσιογράφος του Vice News Michael Anthony Adams είπε ότι η αστυνομία τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο σε ένα βενζινάδικο, παρά το γεγονός ότι κρατούσε ψηλά τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και φώναζε «Τύπος».

The moment Minneapolis police and state troopers stormed the Stop-N-Shop and trained their weapons on property owners and #journalists, pepper spraying @vicenews correspondent @MichaelAdams317 while he’s lying on the ground, Press ID above his head. pic.twitter.com/ZBcrASSn9U

— Roberto Daza (@rsdaza) May 31, 2020

O δημοσιογράφος Stefan Simons από τον διεθνή ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ειδήσεων της Γερμανίας Deutsche Welle πυροβολήθηκε επίσης με σφαίρες καουτσούκ από την αστυνομία στη Μινεάπολη, ενώ ετοιμαζόταν να βγει στον «αέρα». Φορούσε ένα γιλέκο με τη λέξη «Press» και απειλήθηκε με σύλληψη.

«Έχουν πολύ άγχος να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά φυσικά θα έπρεπε να μας αφήσουν να εργαστούμε και να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας» δήλωσε.

A DW reporter and his camera operator have been shot at with projectiles by Minneapolis police and threatened with arrest while covering the protests sparked by the death of George Floyd. pic.twitter.com/SFKMv5SFW6

— DW News (@dwnews) May 31, 2020

Issue: 
4-6-2020
Issue date: 
2128
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:56 pm


Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

 

Η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού σε συνδυασμό με την άρση της γερμανικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Παράλληλα όμως και το φάσμα της ανεργίας στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπως μεταδίδει η DW και στον υπότιτλο σημειώνεται «Ήδη πριν από την κρίση του κορωνοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. Τώρα η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μια δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό».  Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ παρατηρεί: «Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να ρίξει την Ελλάδα στην ύφεση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας για τους Έλληνες το 2020 κατά 9,7% και μια αύξηση της ανεργίας στο 19,9% σε σχέση με το 9% του μέσου όρου στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναμένει για τους Έλληνες ανεργία της τάξεως του 22,3%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πλησιάζει τους αριθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης».

Όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης της οικονομικής πλέον κρίσης από την κυβέρνηση, η εφημερίδα γράφει: «Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μητσοτάκης βασίζεται για την ανάκαμψης της οικονομίας στις εισηγήσεις των ειδικών. Για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για βοήθεια, συμβουλεύεται μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων, το λεγόμενο ‘συμβούλιο των σοφών της οικονομίας’. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Κύπριος οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ Σερ Κρίστοφερ Πισαρίδης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Βαγιάνος από το London School of Economics και ο καθηγητής Οικονομίας Κωνσταντίνος Μεγκίρ από το πανεπιστήμιο του Γέιλ. … Ο κορωνοϊός ως ευκαρία: ο πρωθυπουργός βλέπει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ‘ένα εργαλείο για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας’».

Η Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει την είδηση για το άνοιγμα της Ελλάδας σε τουρίστες από μια σειρά χωρών βάσει του επιδημιολογικού τους προφίλ με τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι έτοιμη» και σημειώνει: «Τουρίστες από 29 κράτη, μεταξύ αυτών από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, μπορούν από τις 15 Ιουνίου να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση καραντίνας. Μέχρι τότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Ταβέρνες, μπαρ και παραλίες έχουν ανοίξει για τους επισκέπτες εδώ και δυο εβδομάδες. Πάντως η Μεγάλη Βρετανία, η οποία μαζί με τη Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα προέλευσης τουριστών, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πρώτων χωρών, για τις οποίες καταργείται η υποχρέωση καραντίνας».  

Επίσης σε σχόλιό της για την παράλληλη άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνει: «Επιτέλους διακοπές! Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για 29 ευρωπαϊκά κράτη από τις 15 Ιουνίου αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό ελευθερίας μετά τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί απάντησαν στην ερώτηση σε ποιο περιβάλλον χαλαρώνουν καλύτερα, έχουν άλλες σκέψεις και μπορούν να περάσουν ανέμελα, ότι αυτό το περιβάλλον είναι η παραλία… Η ελευθερία να ταξιδεύεις είναι μια έκφραση κανονικότητας και ένας από τους θεμέλιους λίθους της ΕΕ».

Στις οικονομικές συνέπειες από την μείωση των τουριστών στους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς αναφέρεται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνοντας δημοσκόπηση της infra­test dimap, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Γερμανοί σχεδιάζουν να παραμείνουν στη χώρα τους. Η εφημερίδα γράφει: «Σε όλο τον κόσμο απειλούνται 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Πόσοι εξαρτώνται από όσους δεν κάνουν διακοπές

Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο σαφές ποιος είναι ο ρόλος του τουρισμού, του δεύτερου σε μέγεθος βιομηχανικού κλάδου στον κόσμο: κάθε χρόνο καταρρίπτονταν νέα ρεκόρ, τόσο για μεγάλους ομίλους όσο και για μικρές επιχειρήσεις, για απλούς υπαλλήλους, για ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων μέχρι και για τους καμηλιέρηδες στις πυραμίδες και τις καμαριέρες σε πολυτελή ξενοδοχεία στις παραλίες του Μπαλί. Στην Ελλάδα τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ, στην Ισπανία το 14% και στην Ιταλία 13%... Δεν είναι κακό που αυτό το καλοκαίρι τόσος κόσμος θέλει να μείνει σπίτι του. Το κακό είναι ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από αυτούς που δεν θα πάνε διακοπές».

Η Tagesspiegel τέλος αναφέρεται στους ποικίλους λόγους, για τους οποίους πολλοί δεν θα ταξιδέψουν φέτος καν : «Όποιος δεν ένιωσε καλοδεχούμενος σε τουριστικούς προορισμούς πριν από την πανδημία, δεν θα σπεύσει να επιστρέψει. Τουριστικές περιοχές σε ακτές και βουνά της πατρίδας ίσως αναδειχθούν οι νικητές της κρίσης, γιατί οι διακοπές στη χώρα σου φαίνονται πιο ασφαλείς σε σχέση με το εξωτερικό. Ή απλά μένει κανείς στο σπίτι του. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν ήδη τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια του lockdown, άλλοι εργάζονται με μειωμένο ωράριο και δεν έχουν χρήματα για διακοπές. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν το χρόνο τους στο lockdown για να κάνουν πιο όμορφο το μπαλκόνι ή τον κήπο τους. ‘Αυτές οι διακοπές θα είναι διαφορετικές’ είχε πει ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Και έχει δίκιο».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:49 pm


Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Εκτινάχθηκαν οι δωρεές για την εκστρατεία του Μπάιντεν

 

Εκτινάχθηκαν οι δωρεές για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, μετά τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του υποψηφίου των Δημοκρατικών αναφέρουν ότι στη λίστα των δωρητών περιλαμβάνονται ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κι οι σύμμαχοί του έχουν δει τις δωρεές για την προεκλογική τους εκστρατεία να εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του άοπλου μαύρου πολίτη Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών πληθαίνουν στη Μινεάπολη κι άλλες αμερικανικές πόλεις, τονίζουν οι υπεύθυνοι συγκέντρωσης χρημάτων.

Ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι άνοιξαν τα βιβλία τους

Η αντίδραση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ -όπως αυτή την προηγούμενη Δευτέρα, όταν η αστυνομία έδιωξε ειρηνικούς διαδηλωτές από ένα πάρκο στην Ουάσινγκτον, ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να ποζάρει για φωτογράφηση μπροστά από μια εκκλησία- ώθησε νέους δωρητές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ακόμη και Ρεπουμπλικανοί, να ανοίξουν τα βιβλία επιταγών τους, τονίζουν οι υπεύθυνοι για τις δωρεές.

«Έχω δει αρκετούς σημαντικούς δωρητές, οι οποίοι ουδέποτε είχαν εμπλακεί στην πολιτική, αλλά πλέον πιστεύουν ότι θα πρέπει να γίνει κάτι», δήλωσε ο Μάικλ Κέπνερ, που συγκεντρώνει χρήματα για τον Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, είχε δηλώσει τη Δευτέρα σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους υποστηρικτές του πως στα τέλη Μαΐου η εκστρατεία του πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο να συγεντρώσει 6 εκατομμύρια δολάρια σε έξι ημέρες.

Η αύξηση των δωρεών ανακοινώνεται ενώ ο Μπάιντεν προσπαθεί να μειώσει το σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα που έχει ο Τραμπ.

Οι υπεύθυνοι στις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Μπάιντεν όσο και του Τραμπ δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Ο Μπάιντεν αρχικά προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα μέσω διαδικτύου με μικρές δωρεές, αλλά έχει πλέον βελτιώσει τις προσπάθειες αυτές, ιδιαίτερα αφού διπλασίασε τον κατάλογο των πιθανών δωρητών χάρη στη βοήθεια άλλων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών που αποσύρθηκαν από την κούρσα.

Ο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσαν πως συγκέντρωσαν 60,5 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, λίγο λιγότερα από τα 61,7 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσαν ο Τραμπ και επιτροπές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Αισθάνονται ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να είναι πρόεδρος»

Η American Bridge 21st Century, μια πολιτική ομάδα που υποστηρίζει τον Μπάιντεν με διαφημίσεις και έρευνες, κατέγραψε την καλύτερή της περίοδο συγκέντρωσης χρημάτων για τον προεκλογικό αγώνα στο διάστημα μεταξύ 14 Μαΐου και αυτής της εβδομάδας, συγκεντρώνοντας 6,9 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον 7,2 εκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές δεσμεύσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Μπράντλεϊ Μπέιτσοκ.

«Νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το αντιμετωπίζουν ως φιλανθρωπική πράξη», δήλωσε ο Μπέιτσοκ για τους δωρητές. «Αισθάνονται πολύ έντονα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να είναι πρόεδρος και μέσα σε αυτές τις 150 περίεργες μέρες (που απομένουν), αυτό πρέπει να αλλάξει και γι' αυτό απαιτείται μία επένδυση τώρα».

Μία άλλη πηγή συγκέντρωσης δωρεών για τον Μπάιντεν, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, δήλωσε ότι η φωτογραφία του Τραμπ τη Δευτέρα προκάλεσε έναν ποταμό κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων από δωρητές, μάλιστα σε αυτούς συμπεριλαμβανόταν τουλάχιστον ένας ο οποίος νωρίτερα είχε απορρίψει αιτήματα να συνεισφέρει χρηματικά.

Θεωρούν καθήκον τους να δώσουν χρήματα

Ο ίδιος τόνισε πως έρχονται δωρεές από ανθρώπους που προηγουμένως δεν ήσαν υποστηρικτές του Μπάιντεν, αλλά θεώρησαν καθήκον τους να δώσουν τώρα, μετά τον κορωνοϊό και τη δολοφονία του Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Οι άνθρωποι πραγματικά έχουν εξαγριωθεί», δηλώνει ο πρώην κυβερνήτης της Πενσυλβανίας Εντ Ρεντέλ, ο οποίος συνδιοργανώνει μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα. Η εκδήλωση, που είχε αρχικά στόχο τις 500.000 δολάρια, τώρα αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Έχω λάβει κλήσεις από ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά να δώσουν χρήματα, εμπειρία που ποτέ στα 40 περίπου χρόνια που συγκεντρώνω χρήματα δεν είχα ξαναζήσει», προσθέτει.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:47 pm


Αυτοκίνητα σε δημοπρασία από 100 ευρώ: Audi, BMW, SUV (πίνακας)

 

Στις 16-06-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα δημοπρασιών των Αποθηκών Μαγουλέζας της Υπηρεσίας μας που ευρίσκεται στην Περιοχή Μαγουλέζας των Άνω Λιοσίων, (τηλ. επικοινωνίας 210.2471988 & 210.2473124) δημοπρατούνται:

Α) Δέκα εννέα (19) Ομαδικές Κατηγορίες Οχημάτων Τέλου Κύκλου Ζωής ( Ο.Τ.Κ.Ζ.) με Δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. Κοινοτικής –Μη Κοινοτικής προέλευσης που βρίσκονται στην Αποθήκη Μαγουλέζας.

Β) Τρία (3) Φορτηγά –Λεωφορεία για Διάλυση – Κοινοτικά που βρίσκονται στην Αποθήκη Μαγουλέζας.

Γ) Δύο(2) Φορτηγά για Διάλυση Μη Κοινοτικά που βρίσκονται στην Αποθήκη Μαγουλέζας.

Δ) Ένα (1) Φορτηγό Ο.Τ.Κ.Ζ. και πέντε (5) Φορτηγά για Διάλυση, που βρίσκονται στο Δήμο Ελευσίνας.

Ε)Είκοσι πέντε (25) Βυτιοφόρα για Διάλυση Μη Κοινοτικής προέλευσης που βρίσκονται στο Τελωνείο Λαυρίου.

Οι Διακηρύξεις θα αναρτηθούν στον ιστότοπο www.aade.gr (ΜΕΝΟΥ > Δημοπρασίες ΔΔΔΥ).

Για τα δημοπρατούμενα Οχήματα που ευρίσκονται στις Αποθήκες Μαγουλέζας η επίσκεψη επιτρέπεται τις εργάσιμες ημέρες από 11-06-2020 έως και 15-06-2020 από ώρα 8:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Για τα δημοπρατούμενα Οχήματα που ευρίσκονται σε Αποθήκες Τρίτων (εκτός Δ.Δ.ΔΥ.) η επίσκεψη θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπεύθυνους κάθε διακατέχουσας Υπηρεσίας.

Τα οχήματα και τα υλικά δημοπρατούνται σύμφωνα με τους ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ, (Φ.Ε.Κ.3420Β/25-10-2016) οι οποίοι είναι αναρτημένοι στους ανωτέρω ιστότοπους.

Δείτε τον σχετικό πίνακα στην:

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:42 pm


Εμετικά ρατσιστικά σχόλια από τη σύζυγο του Κατάι - Σε μια κλωστή η καριέρα του Σέρβου

Ο Αλεξάνταρ Κάταϊ, που έπαιξε σε Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Πλατανιά, πλέον αγωνίζεται στους Γκάλαξι αλλά για το πόσο ακόμα κανείς δεν το ξέρει. Κι αυτό διότι η σύζυγός του προέβη σε εμετικά σχόλια, με αφορμή τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, όπου υπήρχαν και ακραίες αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, η Τέα Κάταϊ έγραψε στο Instagram: «Σκοτώστε τα σκ...α» και σε μια άλλη φωτογραφία από ληστεία αθλητικού καταστήματος σχολίασε «Black Nikes Matter».
 

When your wife ruins your career... Aleksander Katai wife “kill the shits” pic.twitter.com/JRIoR6Q8w3

— (@MotorJohn121) June 3, 2020

Ο Σέρβος με τη σειρά του απολογήθηκε, σ' όσους θέλουν να τον διώξουν οι Γκάλαξι, λέγοντας: «Δεν συμμερίζομαι και δεν ανέχομαι τις απόψεις αυτές στην οικογένειά μου. Καταδικάζω απερίφραστα τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Ήταν ένα λάθος της οικογένειάς μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι θα χρειαστεί καιρός για να ανακτήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο Λος Άντζελες. Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένεια των Galaxy αυτά τα σχόλια και όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στη μάχη κατά του ρατσισμού».
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Katai (@aleksandarkatai) on

Φυσικά, ο Κάταϊ δεν έχει καταφέρει να ηρεμήσει τον κόσμο, οι οποίοι του ζητούν να τα μαζέψει και να φύγει από το Λος Άντζελες.
 
Πηγή:  protothema.gr
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:36 pm


Ράλι στα ελληνικά ομόλογα φέρνει η απόφαση της ΕΚΤ

 

Σημαντική πτώση καταγράφει η απόδοση των ελληνικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι αυξάνει κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ, το έκτακτο πρόγραμμά της αγορών τίτλων λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου υποχωρούσε στις 15.30 κατά 13 μονάδες βάσης στο 1,38%. Πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις γενικότερα στις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με την απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων να υποχωρεί 15 μονάδες βάσης στο 1,40%.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ οδήγησε και σε ράλι του ευρώ και των ευρωπαϊκών μετοχών. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,25% στα 1,1256 δολάρια, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές πέρασαν σε θετικό έδαφος.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:34 pm


Σακίλ Ο'Νιλ: Τι λέει στα παιδιά του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την αστυνομία

 

Ο θρύλος του μπάσκετ Shaquille O'Neal εξέφρασε τις σκέψεις του για τον τραγικό θάνατο του George Floyd και για όσα είπε στους γιους για την αστυνομία.

Ο 48χρονος θρύλος του ΝΒΑ εμφανίστηκε στο Jimmy Kimmel Live την Τρίτη, όπου ρωτήθηκε για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο O'Neal έχει επίσης ιστορία εμπλοκής με τις αστυνομικές αρχές, υπηρετώντας ως εφεδρικός αστυνομικός τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στο Μαϊάμι, αποκαλύπτοντας ότι πιστεύει ότι ο θάνατος του Floyd ήταν «λάθος».

«Υπάρχει ένα παλιό ρητό ότι αυτό που είναι σωστό είναι σωστό και τι είναι λάθος είναι λάθος, και αυτό που συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ ήταν εντελώς λάθος», είπε ο O'Neal.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει δει ποτέ αυτή την τεχνική», αναφερόμενος στον πρώην αστυνομικό της Μινεάπολης Ντέρεκ Τσάββιν που γονατίζει στο λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννέα λεπτά.

«Πολλοί από τους αστυνομικούς με τους οποίους μίλησα δεν θα το έκαναν ποτέ. Όλοι είναι αναστατωμένοι, όλοι κουρασμένοι, απαιτούμε δικαιοσύνη », πρόσθεσε.

Ο O'Neal συμπλήρωσε ότι προσπάθησαν να μας «καθησυχάσουν» με τη σύλληψη του Chauvin, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι πρέπει να συλληφθούν και οι άλλοι τρεις αξιωματικοί, όπως και έγινε την Τετάρτη, μια μέρα μετά τη συνέντευξη του O'Neal.

Πρόσθεσε ότι έχει δει διαμαρτυρίες και ταραχές στο παρελθόν, αλλά ήταν η πρώτη φορά που τις είδε να ξεσπούν σε όλη τη χώρα.

«Δεν το έχω δει ποτέ σε περισσότερες από μία πόλεις», είπε ο O'Neal, προσθέτοντας, «είμαστε απλά κουρασμένοι και οι νέοι θέλουν δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ότι δεν του αρέσουν οι «οπορτουνιστές» που «αφήνουν τούβλα» και προσπαθούν να «προκαλέσουν ταραχές» από τις διαμαρτυρίες ή οι άνθρωποι που εισέρχονται σε καταστήματα».

Στη συνέχεια κάλεσε τον κυβερνήτη της Μινεσότα να κάνει κάτι, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι οι άλλοι τρεις πρέπει να συλληφθούν».

«Νομίζω ότι αυτό αναζητά μόνο η οικογένεια», είπε, αναφερόμενος στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, προσθέτοντας: «Δεν μου αρέσει να βλέπω τη χώρα έτσι».

Ο O'Neal εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου Τραμπ, δηλώνοντας: «Μακάρι να είχαμε κάποιον σε ηγετική θέση στον Λευκό Οίκο που θα έφερνε τους ανθρώπους μαζί», προσθέτοντας ότι πραγματικά του λείπει ο Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκαν αν είχε συζητήσει με τους γιους του και απάντησε:       

«Ναι, έκανα αυτήν τη συζήτηση μαζί τους όλη την ώρα. Τους λέω, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την κατάσταση δείχνοντας σεβασμό».

«Εάν γίνει δύσκολη, μην πείτε τίποτα, μην κάνετε τίποτα, απλώς συμμορφωθείτε, και όταν όλα λέγονται και γίνονται, με καλείτε και αν τα πράγματα ξεφύγουν από το χέρι, θα το χειριστώ», είπε.

«Προσπαθώ να είμαι πραγματικός μαζί τους και να έχω συγκεκριμένες συνομιλίες, και στα βίντεο που έχω δει με τον κ. Floyd, συμμορφώθηκε», είπε ο O'Neal.

Ο O'Neal έχει δύο γιους, τον 20χρονο Shareef και τον 17χρονο  Shaquir.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:34 pm


Άσχημα νέα: Η ζέστη δεν σταματά τη διασπορά του κορωνοϊού

 
Νέα ευρήματα ότι η ζέστη δεν είναι αρκετή για να απαλλαγούμε από το νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός Covid-19 είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι.
 
Το ερώτημα αν ο κορωνοϊός μπορεί να υποχωρήσει με τη ζέστη, όπως συμβαίνει με άλλους ιούς του αναπνευστικού όπως η γρίπη, απασχολεί εδώ και μήνες την επιστημονική κοινότητα. Οι έως τώρα μελέτες δείχνουν ότι ναι μεν μπορεί να υπάρξει κάποια κάμψη, αλλά όχι να εξαφανιστεί τελείως.
 
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Mount Auburn, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, θέλησαν να εξετάσουν και αυτοί το θέμα. Έτσι, ανέλυσαν τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ηλιοφάνεια στις πολιτείες των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Τα στοιχεία αυτά συνέκριναν με τα κρούσματα του κορωνοϊού.
 
Οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ δεν είναι ενιαίες σε όλες τις πολιτείες. Παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση, αναλόγως με το γεωγραφικό πλάτος. Ρόλο παίζουν επίσης διάφορα γεωγραφικά χαρακτηριστικά (π.χ. βουνά, έρημοι). Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη κλίματος - από το τροπικό έως το πολικό.
 
Η νέα έρευνα έδειξε ότι ο ρυθμός των κρουσμάτων της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός μειώνεται καθώς αυξάνεται η περιβαλλοντική θερμοκρασία. Ωστόσο η τάση αυτή είναι σημαντική μέχρι τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι μειώσεις στις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι μέτριες.
 
Η αύξηση της ηλιοφάνειας επίσης μειώνει τις λοιμώξεις. Και πάλι, όμως, οι μειώσεις είναι μέτριες. Όσον αφορά την υγρασία, η βροχή δεν φάνηκε να παίζει ρόλο.
 
Πέντε μέρες νωρίτερα
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι είναι απίθανο να επιβραδυνθεί δραματικά η νόσος Covid-19 το καλοκαίρι, μόνο λόγω της αύξησης της περιβαλλοντικής θερμοκρασίας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Shiv Sehra, διδάσκων Εσωτερικής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
 
Ο Dr Sehra και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός προκαλούσε τα λιγότερα κρούσματα όταν η θερμοκρασία έφτανε τους 11 βαθμούς πέντε μέρες νωρίτερα. Αντίστοιχα, προκαλούσε τα περισσότερα κρούσματα όταν η θερμοκρασία ήταν κάτω από 0οC.
 
Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει κάμψη της πανδημίας, αλλά από το φθινόπωρο θα ενταθεί και πάλι, λένε οι ερευνητές.
 
Πηγή: iatropedia.gr
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 4:18 pmΦιλικοί ιστότοποι: